Twelve Points...Douze Points...Kiev 2017...

Deze website wordt niet meer geüpdatet! Volg ons via https://twitter.com/12_TPDP_12.....

25-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'De Rodenburgs' : Hein Blondeel geschrapt uit vtm-serie, rol van Marie Vinck wordt kleiner.

 De krant Het Nieuwsblad op Zondag bericht vandaag, zondag 25 juli, dat acteur Hein Blondeel niet zal terugkeren als Simon Sterckx in het tweede seizoen van 'De Rodenburgs'. Omdat de verhaallijnen van de vtm-serie een andere wending kregen, werd zijn rol volgens de krant geschrapt. De acteur, die nu zonder werk zit, betreurt de gang van zaken.

 Ook Marie Vinck, die de rol van Claira Rodenburg voor haar rekening neemt, zal nog amper in de tweede reeks te zien zijn. Zij verkiest film- en theaterwerk boven de tv-serie.

Wanneer het tweede seizoen op het scherm zal komen is op dit ogenblik nog niet bekend. (foto's : vtm)

25-07-2010 om 09:28 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Palm Parkies 2010' : Boogie Boy deze week in Halle, Genk, Tilburg en Lier.

 Op maandag 05 juli werd de aftrap gegeven van een nieuwe editie van 'Palm Parkies', sinds vorig jaar de nieuwe naam voor 'Zomerfestival Vlaanderen', en dit in samenwerking met de vzw Divers.

'Palm Parkies' is een vaste waarde in de zomerse festivalagenda van twintig verschillende steden en gemeenten in Vlaanderen en Nederland. 'Palm Parkies' is moeilijk te vatten in enkele woorden maar het is dichtbij, familiaal, eigenzinnig, gratis, groen, …

Wie had ooit gedacht dat dit initiatief, zo kleinschalig gestart in 1991, zou uitgroeien tot één van de grootste en gezelligste manifestaties in Vlaanderen en Nederland ? Het wordt immers genieten van een ijzersterk programma! Ondermeer Belle Perez (Eurosong 1999-2006), Stan Van Samang, Buscemi feat. Squadra Bossa, Stash, Jean Blaute & Eric Melaerts en Boogie Boy (Eurosong 1989) komen naar 'Palm Parkies'.

En naar goede gewoonte is er niet alleen steengoede muziek, maar blus je met lekkere, zachtgeprijsde drankjes de warmte en vul je het kleinste gaatje in je maag met zalige snacks. Ons drankenaanbod breiden we verder uit met nieuwe lekkernijen en onze al even nieuwe cateraar is er helemaal klaar voor!

We zorgen opnieuw voor een mirakel… dankzij de steun van de verschillende lokale besturen én onze sponsors blijft dit zomerfeest volledig gratis en onze drankjes zijn naar goede gewoonte heel betaalbaar.

Je bent elke avond welkom vanaf 19.00 (bar en eetkraam open), het optreden start om 20.00 en duurt tot 22.30, einde van de avond rond 23.15.

Je vindt 'Palm Parkies' in Vlaanderen en Nederland in Aalst, Bergen op Zoom, Blankenberge, Breda, Deinze, Dilbeek, Dordrecht, Genk, Halle, Hasselt, Kapellen, Knokke-Heist, Roeselare, Roosendaal, Sint-Niklaas, Tilburg, Torhout, Waregem en Wevelgem. In totaal 145 maal sfeer en muziek en meer dan 425.000 bezoekers!


Net als de voorbije twee jaar zullen wij ook dit jaar het festival van naderbij volgen tijdens de maanden juli en augustus. Elke week krijg je op zondag een overzicht van de optredens die er die week zullen doorgaan. Die vinden telkens op maandag, dinsdag, woensdag of donderdag plaats en gaan van start om 20.00.

* maandag 26 juli :

- Aalst (Stadspark, Erembodegemstraat - 'Parkconcerten') : Cookies & Cream.
- Halle (Jeugdcentrum Stroppen, Guido Gezellestraat - 'Stroppenconcerten') : Boogie Boy (Eurosong 1989).
- Knokke-Heist (het park aan het cultureel centrum De Scharpoord, Meerlaan) : Stash.
- Waregem (Hof Baron Casier, Stationstraat - 'Kasteelconcerten') : Jammin Troopers + Fab Zoo.

* dinsdag 27 juli :

- Genk (Dieplaan - 'Muziek in de Stad') : Boogie Boy (Eurosong 1989).
- Roeselare (Sint-Sebastiaanspark, Kattenstraat - 'Roeselaarse Parkconcerten') : Too Much White Nots + Mathieu & Guillaume.
- Sint-Niklaas (Park Walburg, Parklaan - 'Walburgconcerten') : N8N & Raw Soul.
- Torhout (Stadspark, naast de brandweerkazerne) : Cookies & Cream.

* woensdag 28 juli :

- Blankenberge (Park De Craene, Uitkerke - 'Parkklanken') : Garcia Goodbye.
- Deinze (Park aan de Mouterijdreef - 'Kaandelconcerten') : Paul Michiels (ter vervanging van Jean Blaute & Eric Melaerts).
- Dilbeek (Patattenveld) : Buscemi feat. Squadra Bossa.

* donderdag 29 juli :

- Hasselt (Kapermolenpark - 'Kaperconcerten') : Stash.
- Kapellen (Gemeentepark, Dorpsstraat - 'Noten in het Park') : Buscemi feat. Squadra Bossa.
- Lier (De Vesten, Frederick Peltzerstraat - 'Vestconcerten') : Boogie Boy (Eurosong 1989).
- Wevelgem (Gemeentelijke Hovingen - 'Hofconcerten') : Jammin Troopers + Fab Zoo.

Ook in Nederland vinden er optredens plaats en dat in vijf steden.

* maandag 26 juli :

- Dordrecht (Wantijpark - 'Wantijconcerten') : Fab 3 & The DJ.

* dinsdag 27 juli :

- Breda (Valkenbergpark, JF Kennedylaan - 'Valkenbergconcerten') : Fab 3 & The DJ.

* woensdag 28 juli :

- Roosendaal (Vrouwenhof, Scholtensboslaan - 'Vrouwenhofconcerten') : Fab 3 & The DJ.
- Tilburg (Campus UvT, Hogeschoollaan - 'Muzenconcerten') : Boogie Boy (Eurosong 1989).

* donderdag 29 juli :

- Bergen op Zoom (Wilhelminaveld - 'Muziek op 't Wilhelminaveld') : Fab 3 & The DJ.

Meer nieuws en informatie is ook beschikbaar op de website van het festival. (bron en logo : Palm Parkies)

25-07-2010 om 00:02 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Niklas Strömstedt.

 Niklas Strömstedt (25 juli 1958) is acteur, zanger en tekstschrijver. Hij is de zoon van Bo (journalist/radiopresentator) en Lotten Strömstedt (journaliste). In 1992 schrijft hij de tekst en muziek van "I morgon är en annan dag". Dat nummer, gezongen door Christer Bjorkman, wint 'Melodifestivalen', de Zweedse nationale finale. Christer mag het nummer in eigen land (Malmö) op zaterdag 09 mei ten gehore brengen tijdens de 37e editie van het Eurovisie Songfestival. Hij krijgt voor zijn nummer amper negen punten en eindigt daarmee op een voorlaatste plaats.

In 1994 schrijft en zingt Niklas samen met Thomas "Orup" Eriksson en Anders Glenmark (GES) het officiële Zweedse nummer voor het WK voetbal. Dat WK wordt in de Verenigde Staten gehouden en Zweden eindigt daar op de derde plaats. Vier jaar geleden waagde hij opnieuw zijn kans en schreef hij de muziek van "Lev livet!", het nummer dat door Magnus Carlsson (
archief) naar een achtste plaats wordt gezongen tijdens de finale van 'Melodifestivalen 2006', de Zweedse selectie voor het Eurovisie Songfestival.

Twee jaar geleden raakte bekend dat hij als wildcard mocht deelnemen aan 'Melodifestivalen 2008'. Tijdens de vierde en laatste voorronde trad hij als eerste aan met "För många ord om kärlek", hij zou uiteindelijk als achtste en laatste eindigen. Begin maart 2008 verscheen, na vijf jaar, een nieuw album "Två vägar". Samen met Björn Ulvaeus (ABBA, MF 1973-ESF 1974) heeft hij de nummers van de popgroep vertaald naar het Zweeds voor de Zweedse versie van de musical 'Mamma Mia!'.

25-07-2010 om 00:00 geschreven door Redactie  


24-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Zomeraperitief 2010' : deze week met onder meer Jo Vally, Jeason, Wendy Van Wanten en Bart Kaëll.

 Vorige week zondag, 18 juli, ging in Blankenberge een nieuwe editie van 'Zomeraperitief', een organisatie van onder meer de Nationale Loterij, van start. Voor de presentatie tekenen afwisselend Véronique De Kock, Tess Goossens en Luc Appermont (presentator 'Eurosong' en commentator ESF).

Het 'Zomeraperitief' van de
Nationale Loterij is intussen al meer dan twintig jaar lang één van de meest succesvolle tournees aan de Belgische kust. Niet alleen door de massale belangstelling, maar ook door het spektakel dat twee maal per dag telkens gedurende de meer dan twee uur durende show, duizenden kustbezoekers boeit.

Het is een gevarieerd showprogramma, gepresenteerd door een populair mediafiguur en elke show wordt voorafgegaan door een halfuur durend voorprogramma, dat specifiek bedoeld is om een breed publiek aan te trekken en om de jonge aanwezigen te laten deelnemen aan een tweetal animaties, waarmee de kleinsten een leuke attentie kunnen winnen.

Dagelijks zijn er twee shows van 'Zomeraperitief 2010' telkens van 10.30 tot 12.30 en van 19.30 tot 21.30 en een pleiade aan artiesten zullen hun opwachting maken met daarbij een aantal namen die Songfestivalliefhebbers vertrouwd in de oren zullen klinken. Tijdens de shows in de voormiddag is er steeds een 'Dance Competition' en 's avonds is Viviane Audenaert van de partij met 'Topmannequin'.

Sinds vorige week zetten wij, telkens op zaterdag, alle shows voor de komende week op een rijtje en zo krijg je meteen een overzicht van wie waar en wanneer van de partij zal zijn.

- zondag 25 juli :

* Oostende - (Hazegras) (10.30 - 12.30) : Presentatie door Tess Goossens. Optredens zijn er van Nathalie Tané, Wendy Van Wanten (Eurosong 1993-2002), Jo Vally (Eurosong 1981), Andrei en Jeason (Eurosong 2006). 

* Oostduinkerke (Visserijmuseum) (19.30 - 21.30) : Presentatie door Tess Goossens. Optredens zijn er van Nathalie Tané, Wendy Van Wanten (Eurosong 1993-2002), Jo Vally (Eurosong 1981), Andrei en Jeason (Eurosong 2006).

- woensdag 28 juli :

* Mariakerke - (Strandplein, Namenstraat) (10.30 - 12.30) : Presentatie door Luc Appermont (presentator 'Eurosong' en commentator ESF). Optredens zijn er van Nathalie Tané, Wendy Van Wanten (Eurosong 1993-2002), Jo Vally (Eurosong 1981) en Andrei. 

* Koksijde (Theaterplein) (19.30 - 21.30) : Presentatie door Presentatie door Luc Appermont (presentator 'Eurosong' en commentator ESF). Optredens zijn er van Paul Severs, Eddy Wally, Nathalie Tané en Andrei.

- donderdag 29 juli :

* Westende - (Zeedijk, Zwaluwenlaan) (10.30 - 12.30) : Presentatie door Luc Appermont (presentator 'Eurosong' en commentator ESF). Optredens zijn er van Filip D'haeze (De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999), Lindsay, Jo Vally (Eurosong 1981), Wendy Van Wanten (Eurosong 1993-2002) en Swoop. 

* Bredene (Staf Versluyscenter) (19.30 - 21.30) : Presentatie door Luc Appermont (presentator 'Eurosong' en commentator ESF). Optredens zijn er van Filip D'haeze (De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999), Lindsay, Jo Vally (Eurosong 1981), Bart Kaëll (Eurosong 1983-1987) en Swoop.

Volgende week zaterdag31 juli, krijg je van ons een nieuw overzicht. (bron :
Nationale Loterij)

24-07-2010 om 16:58 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MNM50 - 24 juli 2010 : Jessy Matador gaat van één naar twee, Tom Dice zakt naar dertien.

 De Belgische inzending voor het Eurovisie Songfestival, "Me and my guitar" van Tom Dice, daalt deze week in de 'MNM50', de hitlijst die wordt samengesteld door de luisteraars van de muziekzender MNM, van een twaalfde naar een dertiende plaats. De Eeklonaar staat intussen twintig weken in het overzicht genoteerd en is deze week daarmee de langstgenoteerde artiest in het overzicht. De Franse inzending van dit jaar, "Allez, ola, olé" van Jessy Matador, moet in de achtste week notering de eerste plaats afstaan aan Lady Gaga.

 De Duitse winnares, Lena, daalt met "Satellite" deze week van een tweeëndertigste naar een vierenveertigste plaats.

"Push it up" van 2Fabiola blijft deze week op een negenendertigste plaats staan en "She's gone" van Nelson vinden we terug op een vijfendertigste plaats. De jongste single van Milk Inc., "Chasing the wind", stijgt in de vierde week notering van een zestiende naar een zesde plaats.02. (01) "Allez, ola, olé" - Jessy Matador (8 weken)(ESF 2010).
06. (16) "Chasing the wind" - Milk Inc. (4 weken)(Met Regi Penxten, componist/tekstschrijver "My music", Eurosong 2008).
07. (05) "Hang on" - Regi (7 weken)(componist/tekstschrijver "My music", Eurosong 2008) & Stan Van Samang.
13. (12) "Me and my guitar" - Tom Dice (20 weken)(ESF 2010).
35. (45) "She's gone" - Nelson (6 weken)(Eurosong 2008).
39. (39) "Push it up" - 2Fabiola (2 weken)(met Patrick Claesen, Leopold 3 - Eurosong 1993 en Viola Furleo, Eurosong 1999-2002).
44. (32) "Satellite" - Lena (8 weken)(ESF 2010).

Voor de volledige top 50 van de luisteraar verwijzen we je naar de website van MNM. (bron : MNM
)

24-07-2010 om 13:20 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2011 : Zweedse nationale selectie ondergaat volgend jaar lichte wijziging.

 Op vrijdag 28 mei, daags na de volgens velen verrassende uitschakeling van Anna Bergendahl, liet de Zweedse omroep SVT weten dat het op zoek ging naar nummers voor de nationale selectie van volgend jaar.

'Melodifestivalen 2011' zou in eerste instantie geen al te grote wijzigingen ondergaan maar eerder deze maand (op vrijdag 09 juli) heeft de Zweedse omroep laten weten dat het alsnog een aantal wijzigingen had aangebracht.

We krijgen ook volgend jaar een nationale selectie met in totaal 32 liedjes en twee daarvan (in plaats van één) komen uit de internetcompetitie. De resterende dertig nummers worden gekozen door een vakjury (vijftien) en door de omroep zelf (vijftien). De vakjury kiest de liedjes uit de ingezonden nummers, de omroep kiest uit de ingezonden nummers en voegt daarbij nog een aantal wildcards toe.

Alle nummers moeten via het internet worden ingediend en voor de webcompetitie kan dat sinds vrijdag 09 juli, en dit nog tot met dinsdag 21 september eerstkomende uiterlijk om middernacht. De nummers voor de 'gewone' competitie kunnen pas vanaf woensdag 01 september worden ingediend. De deadline voor deze selectie is ook vastgesteld op dinsdag 21 september uiterlijk om middernacht.

Een nummer kan aan slechts ingediend worden voor één van de twee competities. Nieuw dit jaar is dat ook buitenlandse componisten en tekstschrijvers kunnen deelnemen aan de Zweedse nationale selectie, met dien verstande dat ze moeten samenwerken met één of meerdere Zweedse componisten en/of tekstschrijvers.
(bron : SVT)

24-07-2010 om 12:23 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Vers van de pers' (24-07-2010).

 Ook op deze voorlaatste zaterdag van juli zijn we van de partij met een nieuwe aflevering van 'Vers van de pers'. Een speciale aflevering,  want we hebben maar 1 album dat we deze week in de spotlights plaatsen, namelijk de cd-box met het verzameld werk van wijlen Yasmine (voorzitter vakjury 'Eurosong 2006', woordvoerster ESF 2006).

 Op donderdag 25 juni 2009 besloot de toen 37-jarige zangeres/presentatrice/omroepster om uit het leven te stappen. Op vrijdag 16 juli jongstleden, iets meer dan een jaar na haar plotse dood, bracht Magic Productions de vijfdelige cd-box "5x haar mooiste" op de markt.

Wij zetten de inhoud van de vijf albums hieronder op een rijtje.

 CD 1 : "Portfolio".

01. "Ik was zo graag bij jou gebleven".
02. "Ik tover jou".
03. "Lach naar het leven".
04. "Als jij er niet bent".
05. "Dromen van het leven".
06. "Stilstaan".
07. "Ze kan hem niet vergeten".
08. "Nooit nog een andere".
09. "Diep in mij".
10. "De laatste dans".
11. "Levenslang".
12. "Afscheid".

 CD 2 : "Prêt-à-porter".

01. "Da's een goeie vraag".
02. "Altijd weer tikt de klok".
03. "Porselein".
04. "Ik wil wel van je houden".
05. "Kus me, kus me".
06. "Spreken".
07. "Jou gelukkig zien".
08. "Kikkerkoel".
09. "Tot leven gewekt".
10. "Zoals jij".
11. "Welkom in m'n dromen".
12. "1000 woorden".

 CD 3 : "Blauw".

01. "Meisjes aan de macht".
02. "Vrije val".
03. "Vingers op mijn huid".
04. "Helemaal".
05. "Ik hou van jou zonder meer".
06. "Slaaf".
07. "Als de liefde wint".
08. "Zachte hypnose".
09. "Fataal".
10. "Ik voel me blauw".
11. "Zorgeloze wereld".
12. "Is God dan toch een vrouw".

 CD 4 : "Vandaag (het morgen van gisteren)".

01. "M'n gasten".
02. "Dans me".
03. "Eerst nemen we Manhattan".
04. "Het grote vuur".
05. "De partizane" - Yasmine & Thé Lau.
06. "Je eeuwige regenjas".
07. "In m'n eigen huis".
08. "Je weet wie ik ben" - Yasmine & Henk Hofstede.
09. "Ik ben je man".
10. "Wie door vuur" - Yasmine & Kris de Bruyne.
11. "Zo zeg je geen vaarwel".
12. "Het venster".
13. "Wervelwind".
14. "Ik doe het voor de schoonheid".

 CD 5 : "Licht ontvlambaar".

01. "De aansteekster".
02. "De eerste van haar soort".
03. "Licht ontvlambaar".
04. "Mooi".
05. "Fantoompijn".
06. "Niemand iemand".
07. "Uur blauw".
08. "Niemandsland".
09. "Risico".
10. "Het boek".
11. "Macht van de schijn".
12. "Licht ontvlambaar (remix)".

Een nieuwe afspraak maken we voor aanstaande zaterdag en ondertussen wensen we je alvast heel veel luisterplezier !

24-07-2010 om 11:12 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'TROS Stedenspel' : vanavond strijden Hulst en Ieper om de overwinning.

 In het 'TROS Stedenspel', sinds vorige week zaterdag te zien op Nederland 1, strijden een Nederlandse en een Belgische stad (of dorp) tegen elkaar. Elk team bestaat uit acht personen, vier mannen en vier vrouwen, en alle spellen worden gespeeld in, op, naast, bij, boven en onder... water.

De namen van een aantal spellen verraden het eigenlijk al : 'Sponsspel', 'Pinguinspel', 'Waterklimmuur', en 'Bootjesspel'. Een gigantisch zwembad met afmetingen van 25x35 meter staat centraal. Natuurlijk kan het niet anders dat veel van de deelnemers, of misschien wel alle, een nat pak zullen halen.

In de finale, het 'Boomstammenspel', wordt duidelijk wie met de eer gaat strijken : de Nederlanders of de Belgen.

Het programma wordt gepresenteerd door Yolanthe Cabau van Kasbergen (woordvoerster ESF 2009-2010, lid vakjury JSF 2009, presentatrice NSF 2010) en Guy van Sande. Tom Blom verzorgt op zijn bekende, enthousiaste wijze het commentaar bij de diverse spelonderdelen.

De Zeeuwse stad Hulst vertegenwoordigt Nederland in de tweede aflevering van het 'TROS Stedenspel' en zij treden in het strijdperk tegen acht sportievelingen uit de Belgische stad Ieper.
Op zaterdag 31 juli gaat de strijd tussen Zoetermeer en Merksem.

'TROS Stedenspel', met Hulst (NL) tegen Ieper (B), vanavond, zaterdag 24 juli tussen 20.25 en 21.20. Eerder dit voorjaar werd 'Stedenspel' in Vlaanderen reeds uitgezonden door EXQI PLUS. De eerste aflevering tussen winnaar Langedijk en Hasselt kan hier worden (her)bekeken. (bron : TROS ; foto : EXQI PLUS)

24-07-2010 om 00:06 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'De Schuld van vtm' : de vrouw staat vanavond centraal.

 In deze tweede aflevering van de 'De Schuld van vtm' staat de vrouw centraal. Lynn Wesenbeek en Marlène De Wouters gaven op 1 februari 1989 onmiddellijk een mooi gezicht aan de gloednieuwe zender. Aan de Medialaan werden in de beginjaren bovendien heel wat vrouwelijke schermgezichten gerecruteerd uit de Miss België-verkiezingen. Een mooi uiterlijk werd gezien als een pluspunt. Maar alle types vrouwen kwamen aan bod : van Goedele Liekens over Gerty Christoffels tot Mimi Smith en Ingeborg (ESF 1989). In de voorbije 20 jaar werd de rol van de vrouw op televisie opnieuw uitgevonden, en ... dat is allemaal de schuld van vtm.

Vandaag : aflevering 2, seizoen 2 - de vrouwen.

'De Schuld van vtm', de tweede aflevering van het tweede seizoen vanavond, zaterdag 24 juli, tussen 20.30 en 21.20 bij vtm. (bron en logo : vtm)

24-07-2010 om 00:01 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Carmen Nebel.

 Carmen Nebel (24 juli 1956) is geboren in Grimma, het voormalige Oost-Duitsland. Deze stad bevindt zich op ongeveer 25 km van Leipzig. Carmen studeert onder meer pedagogiek en geeft geruime tijd les. In 1979 wordt ze tijdens een talentenjacht ondekt en nadien start ze bij de Deutschen Fernsehfunk. Tussen 1972 en 1990 is dit de staatsomroep van het voormalige DDR (Duitse Democratische Republiek). In 1989 krijgt ze de prijs van 'Televisielieveling van de DDR' voor haar programma 'Sprungbrett'. Nadat de Berlijnse muur wordt gesloopt (09 november 1989) gaat ze aan de slag bij het eerste Duitse net (ARD).

Op 30 maart 1992 presenteert ze 'Ein Lied für Malmö', de Duitse nationale selectie voor het Eurovisie Songfestival. Het wordt de groep Wind die met "Träume sind für alle da" de finale wint en het land voor een derde maal op het festivalpodium mag vertegenwoordigen. Vanaf 02 juni 1994 presenteert ze maar liefst 46 afleveringen van de show 'Die Feste der Volksmusik', een grootse musicale show die eerst op donderdagavond wordt uitgezonden maar later naar de zaterdagavond verhuist. In 1995 mag Carmen namens Duitsland de punten bekendmaken tijdens het Eurovisie Songfestival.

Op Kerstdag 2003 presenteert ze op het eerste Duitse net voor de laatste maal 'Die Feste der Volksmusik'. Ze stapt nadien over naar de
ZDF, het tweede Duitse net. Daar presenteert ze sinds 31 januari 2004 vijfmaal per jaar de zaterdagavondshow 'Willkommen bei Carmen Nebel'. Midden 2007 raakte bekend dat haar contract met het tweede Duitse net verlengd werd tot 2010.

OOK JARIG VANDAAG :

* Dominiqie Collier (1970), deelnemer 'Eurosong 1993' met "Een klein gebaar" (België).
* Sarah Cappaert (1987), nam samen met haar zus Annelies als A Butterfly Mind deel aan 'Eurosong 2008' met "Lonely heart on wheels" (België).

24-07-2010 om 00:00 geschreven door Redactie  


23-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit'.

 Op deze vrijdag zijn we weer van de partij met een nieuwe aflevering van onze rubriek 'Een avondje uit'. Fans die eens een concert willen bijwonen of op zoek zijn naar een plaats in de buurt waar hun favoriete artiest zal optreden zitten bij ons op de eerste rij.

 Eén meisje, vier mannen. Dat zijn de twee, of liever vijf basisingrediënten van de one-woman musical 'Tell Me on a Sunday' met Deborah De Ridder.

Deze musical van de hand van Andrew Lloyd Webber (componist/tekstschrijver Britse inzending ESF 2009) met tekst van Don Black werd naar het Nederlands vertaald door Allard Blom en zal worden geregisseerd door Frank Van Laecke.

In dit Bridget Jones-achtig verhaal trek een Vlaams meisje vol optimisme naar New York op zoek naar een nieuw leven en natuurlijk naar de man van haar dromen. Maar dat blijkt allesbehalve eenvoudig… . Vier mannen kruisen haar pad, stelen haar hart, laten haar in de waan, breken haar hart. De een is te oud, de ander te jong of te glad. Maar zij blijft ietwat naïef en vooral koppig geloven in de ware Jacob.

'Tell Me on a Sunday' is soms grappig, vaak ontroerend en vooral iedere keer raak. Een meeslepend verhaal dat bij momenten akelig herkenbaar is voor vrouwen, maar ook mannen vinden zichzelf hierin terug. Meer zelfs, ze kunnen door deze voorstelling vrouwen leren kennen... .

De voorstelling zal worden opgevoerd in de 
Stadsschouwburg van Antwerpen en in de Capitole in Gent en dit tussen donderdag 16 september en zondag 26 december eerstkomende. Voor een volledig overzicht van alle speeldata en aanvangsuren alsook voor het bestellen van tickets verwijzen we naar de websites van beide zalen of naar de website van Music Hall of via deze rechtstreekse link.

 'Eclipse' is de naam van de vijfde concertreeks van Milk Inc. (met Regi Penxten, componist en tekstschrijver "My music", Eurosong 2008) in het Sportpaleis. Regi en Linda zorgen dit jaar voor een heuse zonsverduistering en nodigen hun vele duizenden fans uit om in de schaduw van een gouden ring van vuur te komen dansen op hun driftige nightlife vibes. Met de toevoeging van een derde concertdatum is het nog makkelijker kiezen wanneer je deze 'ECLIPSE' met eigen ogen wil aanschouwen. Zonsverduisteringsbrilletjes worden aanbevolen op vrijdag 24 en zaterdag 25 september en (extra!) vrijdag 01 oktober.

Milk Inc. komt als de maan tussen aarde en zon te staan tijdens 'ECLIPSE'. B
ij een zonsverduistering neemt de maan het licht van de zon weg door op één rechte lijn tussen aarde en zon te schuiven. Zo zal ook tijdens deze 'ECLIPSE' het duister de overhand halen in een aanvankelijk in het licht badend Sportpaleis. Dagdieren zullen verstommen en nachtdieren zullen ontwaken. Voor duizenden fans van Milk Inc. is dit het sein om in de schaduw van een gouden ring van vuur te gaan dansen op de driftige nightlife vibes van hun favoriete band.

Regi en Linda van Milk Inc. zoeken met 'ECLIPSE' niet voor het eerst het duister op in het Sportpaleis. Vorig jaar had Belgiës populairste danceformatie een 'BLACKOUT' met meer dan 90.000 aanwezigen tijdens zes concertavonden. Het allereerste megaconcert van Milk Inc. in het Sportpaleis vond plaats in 2006. Het werd een 'SUPERSIZED' totaalspektakel waarbij meer dan 15.000 fans op onstuimige beats het tienjarig bestaan van de band kwamen vieren. In 2007 bracht de tweede 'SUPERSIZED'-editie op drie avonden bijna 45.000 bezoekers in beweging. 'FOREVER' overrompelde in 2008 met een toeloop over zes avonden van meer dan 94.000 Milk Inc.-fans. Ook in het najaar van 2010 zal in de lichtende gloed van 'ECLIPSE' en tijdens verschillende avonden een onovertroffen feest worden gebouwd.

In de drukstbezochte evenementenzaal van het land en de derde populairste concertarena ter wereld trekken Regi en Linda weer alle registers open. Met een speciaal samengestelde band van topmuzikanten en met de steun van de allerbeste video-, licht- en geluidstechnici zullen ze het publiek andermaal een unieke liveconcert- en danservaring bezorgen. Dankzij de toevoeging van een derde concertdatum kunnen de fans nog makkelijker kiezen wanneer ze deze 'ECLIPSE' met eigen ogen willen aanschouwen.

Tickets kosten 25,00 - 30,00 en 35,00 euro (exclusief service- en portokosten en contributie vrij gebruik P+R, tram en bus). Bestellen kan via onder meer de website van Tele Ticket Service of telefonisch via 070 345 345 (vanuit Nederland : 0900 45 000 45).

 Op vrijdag 08 oktober verschijnt een nieuw album van Bart Peeters (presentator 'Eurosong', commentator ESF). Dit vierde album, "De ideale man", is opnieuw gekoppeld aan een nieuwe theatertournee.

Na de uitverkochte voorstellingen 'Zonder circus', 'Slimmer dan de zanger' en 'De hemel in het klad' wordt 'De ideale man' het sluitstuk van tien jaar toeren in het Nederlands. Er wordt vooral geput uit de liedjes van het nieuwe album, maar de band belooft ook oudere nummers te spelen.

Daags voor de release van het album, donderdag 07 oktober, gaat de concerttournee in première in de AB in Brussel. Ook daags nadien, op vrijdag 08 oktober, geeft hij er een concert. Beide optredens starten om 20.00 en tickets voor één van beide optredens kunnen nu reeds worden aangekocht.

Nadien kan je hem aan het werk zien in een aantal Vlaamse theaters en voor een volledig overzicht verwijzen we je naar zijn
website. Een aantal concerten zijn nu reeds uitverkocht dus er snel bij zijn is echt wel de boodschap!

23-07-2010 om 21:55 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'MasterChef' : de 8 halve finalisten van 'MasterChef 2010' zijn bekend.

 Sinds maandag 28 juni gaat Dina Tersago vijf weken lang op zoek naar dé chef-kok van bekend Vlaanderen. In totaal gaan er maar liefst 36 BV's aan de slag met potten en pannen. De inzet ? Geen eigen restaurant ditmaal, maar de felbegeerde eretitel van 'MasterChef'.

Dina is gastvrouw, maar zal zelf niet aan de slag gaan in de keuken : "Ik moet straks in MasterChef mijn kookkunsten niet tonen, al ben ik wel de bindende factor. Het luisterende oor, zeg maar. Iets wat mij ontzettend goed ligt."

Lievelingsgerechten en stresstesten

Het programma-format : elke maandag, dinsdag en woensdag nemen telkens drie BV's het tegen elkaar op. In een eerste test bereiden ze hun 'lievelingsgerecht'. In de 'Stresstest' moeten de kandidaten een tweede gerecht klaarmaken aan de hand van één basisingrediënt. Wie deze test wint, mag door naar de kwartfinale op donderdag.

 Dan koken de dagwinnaars voor een plaats in de halve finales (week 5). De winnaars van die voorlaatste etappe zullen dan in de ultieme finale strijden om de titel van 'MasterChef'.

Sterrenchefs

Sterrenchef Stéphane Buyens is het vaste jurylid. Hij wordt elke week geflankeerd door een andere ervaren gastchef, met name Wout Bru, Roger Vandamme, Gert De Mangeleer en Peter Goossens.

* de halve finales :

'MasterChef’ gaat zijn laatste rechte lijn in. In totaal verrasten acht bekende Vlamingen vriend en vijand met hun indrukwekkende 'cuissons', stijlvolle bordschikkingen en overheerlijke 'smaakbommen'. Voor elk van hen wacht begin volgende week een nieuwe uitdaging : de halve finales, die in 2 delen wordt gespeeld.

 Op maandag 26 juli nemen Katrien Vandendries, Alex Callier, Mieke Bouve en Axel Daeseleire het tegen elkaar op in de eerste halve finale. Eén dag later – op dinsdag 27 juli – is het de beurt aan Bart Kaëll (Eurosong 1983-1987), Roel Vanderstukken, Sabine Appelmans, en David Davidse ('Eurosong Bizz 2004', jurylid 'Belgium Twelve Points 2004').

Uit elke halve finale worden de 2 beste chefs geselecteerd. Zij keren op woensdag 28 juli terug naar hun ondertussen vertrouwde 'MasterChef'-keuken om in de zogenaamde 'cook-off' uit te maken welke 3 deelnemers er om de felbegeerde titel van 'MasterChef' mogen strijden. Die grote finale vindt plaats op donderdag 29 juli.

 Dat de halve finalisten het niet makkelijk zullen krijgen om de eindmeet te halen, spreekt voor zich. Hun gerechten zullen absolute top moeten zijn als ze de finale willen bereiken. Bovendien moeten ze zich in deze vijfde en laatste week niet enkel bewijzen ten opzichte van Stéphane Buyens, maar ook tegenover gastchef Peter Goossens. Zal die ook in 'MasterChef' de dweil moeten bovenhalen of slaagt er toch iemand in om zijn ervaren smaakpapillen te bekoren ?
(bron, logo en foto's : vtm)

23-07-2010 om 21:22 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ultratop : 24 juli 2010 - Jessy Matador deze week op vijf, Tom Dice op zestien.

Ultratop In Vlaanderen moet "Me and my guitar", de Belgische Songfestivalinzending, ook deze week opnieuw wat terrein prijsgeven. Tom Dice daalt van de elfde naar de zestiende plaats en in Wallonië gaat hij van een negentiende naar een vierentwintigste plaats. Zijn debuutalbum "Teardrops" daalt van een vijftiende naar een vierentwintigste plaats en dit na twaalf weken notering.

De Duitse winnares, de 19-jarige Lena, daalt in Vlaanderen met "Satellite" van de zestiende naar de zeventiende plaats. Jessy Matador blijft het nog steeds meer dan behoorlijk doen. Met "Allez, ola, olé" boekt hij in Vlaanderen één plaatsje verlies en tuimelt hij van een vierde naar een vijfde plaats. In Wallonië blijft hij op een drieëntwintigste plaats staan en staat hij met zijn single inmiddels zes weken in het overzicht.

"Registrated 2", het nieuwe dubbelalbum van Regi Penxten en zijn talrijke gastartiesten, is een schot in de roos. Voor de vierde week op rij staat hij op een eerste plaats in de albumhitparade. Daarmee doet hij het met dit album alvast beter dan met het eerste want dat wist een tweede plaats te bereiken in het najaar van 2007.

"Back to back", het dubbelalbum met de grootste hits van wijlen Yasmine en Ann Christy, staat deze week in Vlaanderen op de derde plaats en het verzamelde werk van Yasmine komt het overzicht binnen op een achtenzestigste plaats.

VLAANDEREN

Ultratop 50 singles :05. (04) "Allez, ola, olé" - Jessy Matador (8 weken)(ESF 2010).
13. (10) "Chasing the wind" - Milk Inc. (2 weken)(met Regi Penxten, componist/tekstschrijver "My music" - Eurosong 2008).
14. (15) "She's gone" - Nelson (6 weken)(Eurosong 2008).
16. (11) "Me and my guitar" - Tom Dice (19 weken)(ESF 2010).
17. (16) "Satellite" - Lena (8 weken)(ESF 2010).
24. (31) "Hang on" - Regi (6 weken)(componist/tekstschrijver "My music", Eurosong 2008) & Stan Van Samang.
36. (32) "Hallo goeie morgen!" - Bart Kaëll (5 weken)(Eurosong 1983-1987).

Verdwenen : "What do you want from me" - Axeela (2 weken)(Eurosong for Kids 2006) feat. Sikkim.

Ultratip 30 singles :

22. (NW) "La colegiala" - Belle Perez (Eurosong 1999-2006).

Ultratop 100 albums :001. (001) "Registrated 2" - Regi (4 weken)(componist/tekstschrijver "My music", Eurosong 2008).
003. (006) "Back to back" - Yasmine (4 weken)(voorzitter vakjury 'Eurosong 2006', woordvoerster ESF 2006) & Ann Christy (Chansons Euro '70 - 1970, Canzonissima 1971-1973, ESF 1975).
008. (011) "MaMaSé!" - K3 (35 weken)(Eurosong 1999).
024. (015) "Teardrops" - Tom Dice (12 weken)(ESF 2010).
038. (050) "The truth about that girl and me" - Tom Helsen (8 weken)(met o.m. Barbara Dex - ESF 1993, Eurosong 2004-2006, lid Belgische vakjury ESF 2010).
039. (RE) "Circle" - Scala & Kolacny Brothers (7 weken)(met Stijn Kolacny, lid vakjury 'Junior Eurosong 2007-2008').
068. (NW) "5x haar mooiste" - Yasmine (voorzitter vakjury 'Eurosong 2006', woordvoerster ESF 2006).
091. (086) "Tournée mondiale Taking chances - Le spectacle" - Céline Dion (11 weken)(ESF 1988).
095. (087) "De hits" - Ketnet Pop Juniors 2010 (21 weken).
099. (083) "The world of Bobbejaan - Songbook" - Bobbejaan Schoepen (9 weken)(ESF 1957).

Ultratop 10 DVD :

01. (01) "MaMaSé! show" - K3 (9 weken)(Eurosong 1999).
06. (05) "Eurovision Song Contest - Oslo 2010" - Various Artists (3 weken).
08. (07) "Dagdromen" - Amika (35 weken)(met onder meer Niels Destadsbader, coach 'Junior Eurosong 2009').

Verdwenen : "10x10 - Live in het Sportpaleis" - Clouseau (22 weken)(Eurosong 1989, ESF 1991).

WALLONIE

Ultratop 40 singles :23. (23) "Allez, ola, olé" - Jessy Matador (6 weken)(ESF 2010).
24. (19) "Me and my guitar" - Tom Dice (11 weken)(ESF 2010).

Ultratip 30 singles :

05. (08) "Peut-être que peut-être" - Patrick Fiori (6 weken)(ESF 1993).

Ultratop 100 albums :032. (036) "La pluie sans parapluie" - Françoise Hardy (17 weken)(ESF 1963).
040. (080) "2010 : Les Enfoirés... la crise de nerfs!" - Les Enfoirés (19 weken).
070. (045) "Tournée mondiale Taking chances - Le spectacle" - Céline Dion (11 weken)(ESF 1988).

Ultratop 10 DVD :

06. (05) "2010 : Les Enfoirés... la crise de nerfs!" - Les Enfoirés (18 weken).
07. (06) "Through the eyes of the world" - Céline Dion (11 weken)(ESF 1988).

Meer nieuws over de verschillende hitparades kan je zoals steeds terugvinden op de website van Ultratop. (bron : Ultratop)

23-07-2010 om 14:41 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Jan Smit, de zomer voorbij' : de vierde reeks wordt opgenomen in Griekenland.

 Eerder dit jaar raakte bekend dat het vierde seizoen van 'Jan Smit, de zomer voorbij' zal worden opgenomen in Griekenland. Volgende maand reizen de Volendamse vrienden Jan Smit, Nick & Simon en de 3JS (ESF 2011) af voor de opnames, die vanaf september worden uitgezonden op Nederland 3.

De 
3FM dj's Coen en Sander zullen een bezoek brengen en de TROS wou de namen van de andere gasten nog eventjes geheim houden. Maar één naam is inmiddels al bekend en dat is die van Jim Bakkum. Dat verklapte de zanger per ongeluk op Twitter

"Ook al heb ik gezegd dat ik niet veel ga doen, ik kan natuurlijk een tripje met de Volendammers voor 'De zomer voorbij' niet aan me voorbij laten gaan... In augustus zijn de opnames, wordt leuk!" liet hij optekenen.

De omroep ziet het alvast door de vingers en dus mag Jim volgende maand naar Griekenland afreizen. Sinds vorige week vrijdag, 16 juli, wordt de derde reeks opnieuw uitgezonden en dit telkens op vrijdag tussen 22.20 en 22.55 op Nederland 1. Dit programma kan eveneens worden her(bekeken) via deze link. (bron : NL TracksMediablogger)

23-07-2010 om 12:13 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2011 : Oekraïense omroep van start gegaan met zoektocht naar kandidaat Eurovisie Songfestival 2011.

 De Oekraïense nationale omroep NTU hield op donderdag 01 juli jongstleden een persconferentie met betrekking tot de nationale selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

Daarop werd bekendgemaakt dat het deze zomer reeds op zoek gaat naar die kandidaat en geïnteresseerden kunnen zich sinds maandag 05 juli inschrijven voor de nationale selectie. Enkel inwoners uit het land mogen zich inschrijven en zij mogen niet deelnemen aan nationale selecties in andere landen of aan andere wedstrijden tijdens de selectieperiode.

De deadline is vastgesteld op donderdag 19 augustus eerstkomende en diezelfde dag starten meteen ook de castings. Ook op vrijdag 20 en zaterdag 21 augustus vinden er castings plaats en daaruit worden in totaal vijftig kandidaten geselecteerd voor de volgende ronde. De castingshows worden in september, telkens op zondag, uitgezonden op televisie.

De volgende ronde gaat door op zondag 03 en zondag 10 oktober en dan krijgen de kijkers de gelegenheid om dertig van de vijftig kandidaten door de sturen naar de halve finales. Die halve finales gaan door tussen zondag 17 oktober en zondag 19 december en tijdens de tien shows zullen een vakjury (50%) en de kijkers thuis door middel van televoting (50%) de kandidaten selecteren voor de finale.

Op zondag 26 december zal er een galaconcert plaatsvinden waar de vijftien finalisten hun opwachting zullen maken, het geheel zal worden uitgezonden via de Oekraïense nationale omroep.

Aan de finale, die doorgaat op zondag 27 februari 2011, nemen in totaal vijftien kandidaten deel en daar zullen ze dan hun nummer ten gehore brengen. Ook in die finale zal het lot van de kandidaten in de handen liggen van een vakjury en van de kijkers thuis. (bron : NTUesckaz)

23-07-2010 om 10:50 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TV-TIP : 'Eurovisie Songfestivalspecial' op Nederland 2 en Best 24.

 Vandaagvrijdag 23 juli,  zendt Best 24 een ruim twee uur durende tv-special uit die geheel in het teken staat van het Eurovisie Songfestival. In het eerste half uur worden alle winnaars en Nederlandse inzendingen vanaf 1956 tot en met 1973 uitgelicht en vervolgens passeren bijna alle winnaars en Nederlandse inzendingen vanaf 1974 tot en met eind jaren negentig de revue.

Deze special is te zien vanaf 09.15 op Nederland 2 en Best 24. Deze laatste zender kan evenwel niet vanuit Vlaanderen worden bekeken.

'Best 24 Eurovisie Songfestival', vanochtend op Nederland 2 en Best 24 tussen 09.15 en 12.00. (bron : Songfestival)

23-07-2010 om 00:19 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : 'Beleuvenissen 2010' wordt vanavond afgesloten met onder meer Vaya Con Dios en Buscemi.

 Zomer in Leuven is niet meer denkbaar zonder 'Beleuvenissen'. Telkens vormen pleinen en straten in het stadshart het decor van muzikale en visuele evenementen. Zes locaties (Oude Markt, Grote Markt, Vismarkt, Hogeschoolplein, Mathieu de Layensplein en Vounckplein) in de binnenstad vormen vier vrijdagen (02-09-16 en 23 juli) na elkaar het decor van allerlei gratis optredens die telkens verrassend uit de hoek komen.

Jazz, Folk, Special en Tropical vormen in 2010 opnieuw het klavertjevier, opgebouwd rond muziekstijlen waarin zowat iedereen zijn gading kan vinden. Binnen deze genres werd de programmering samengesteld. 

De afsluiter, vandaag vrijdag 23 juli, is 'Tropical' en dat gebeurt in stijl met onder meer Vaya Con Dios en Buscemi.

* Oude Markt : 20.30 - 21.30 : Cookies & Cream en 22.00 - 23.30 : Vaya Con Dios.
* Grote Markt : 21.00 - 22.00 en 22.30 - 23.30 : Septeto Santiaguero.
* Vismarkt : 21.00 - 22.05 en 22.30 - 23.35 : Buscemi.
* Hogeschoolplein : 20.30 - 21.10, 21.30 - 22.10 en 22.30 - 23.10 : La Banda de Tomas Gonzales.
* Mathieu De Layensplein : 20.30 - 21.10, 21.30 - 22.10 en 22.30 - 23.10 : Grasjas.
* Vounckplein : 20.30 - 21.10, 21.30 - 22.10 en 22.30 - 23.10 : Rey Cabrera.

Meer nieuws en een volledig overzicht krijg je ook op de website van Beleuvenissen. (bron en foto : Beleuvenissen)

23-07-2010 om 00:07 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Jan Smit, de zomer voorbij' : vanavond herhaling van de tweede aflevering van de reissoap met onder meer Nick & Simon en de 3JS.

 Sinds vorige week vrijdag, 16 juli, zendt de Nederlandse omroep TROS de reissoap 'Jan Smit, de wereld voorbij' opnieuw uit. In het najaar van 2009 (zondag 13 september tot en met zondag 22 november) werd dit programma voor het eerst uitgezonden op Nederland 3.

Dit keer toert de Volendamse delegatie, bestaande uit Jan Smit, Nick & Simon en de 3JS (ESF 2011) (Jan Dulles, Jaap Kwakman en Jaap de Witte), langs verschillende campings in de omgeving van Rimini en het Gardameer in Italië. De zes vrienden gaan dit jaar back to basic, want er wordt niet overnacht op een luxe jacht of in een vijfsterrenhotel, maar in 'ordinaire' tenten. Gelukkig staat tv-kok Ramon Beuk de heren bij tijdens het verzorgen van de dagelijkse maaltijd, zodat ze niet helemaal aan hun lot overgelaten zijn. Natuurlijk mogen de muzikale gasten niet ontbreken.

Zanger Roel vanVelzen, tekstschrijver John Ewbank (lid van Shift, NSF 1990 - componist/tekstschrijver NSF 1990-1998-1999-2006), zangeres Ruth Jacott (backing vocal ESF 1992, ESF 1993), zanger met de zachte G Guus Meeuwis en Surinaamse zanger van Mi rowsu, Damaru, verblijden de heren met een bezoek en reizen met hen mee langs de mooiste plekjes in Italië. DJ Giel Beelen (lid vakjury NSF 2006) is ook dit jaar weer van de partij. Tijdens zijn bezoek presenteert hij vanuit Venetië zijn ochtendshow. Er moet natuurlijk ook opgetreden worden; Jan en zijn vrienden verzorgen op verschillende momenten jamsessies, met als klap op de vuurpijl een groot optreden aan het Gardameer. Hoe vergaat het de Volendammers en genode gasten in Italië ?

* tweede aflevering :

In deze tweede aflevering vertrekken Jan en zijn vrienden dan echt naar Italië. De eerste camping waar ze verblijven ligt aan Lago di Bracciano, een meer vlakbij Rome. Ze slapen daar in tenten en Kees Tol doet de tentenindeling. Daarna wordt door middel van een kanowedstrijd uitgemaakt wie de eerste corveedienst heeft. Na de eerste nacht heeft Simon Keizer de volgende ochtend moeite met vroeg opstaan. Hij, Jaap Kwakman en Jan Smit moeten echter naar het vliegveld om de eerste gast, Roel van Velzen, op tijd op te halen.

'Jan Smit, de wereld voorbij', tweede aflevering vanavond, vrijdag 23 juli, tussen 22.20 en 22.55 op Nederland 1. Dit programma kan eveneens worden her(bekeken) via deze link. (bron : TROS)

23-07-2010 om 00:06 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'TROS Muziekfeest op het plein' : vanavond vanuit Den Bosch met onder meer Sieneke en Frans Bauer.

 Deze zomer staat het 'TROS Muziekfeest op het Plein' in Purmerend, Den Bosch en Heerenveen. De tweede aflevering, vandaagvrijdag 23 juli, komt vanuit Den Bosch.

Met onder meer optredens van Sieneke (ESF 2010), Frans Duijts, Monique Smit, Rowwen Hèze, Frans Bauer (coach NSF 2010) en gelegenheidsduo George Baker en Corry Konings.

De tweede aflevering van 'TROS Muziekfeest op het Plein', vanavond, vrijdag 23 juli, tussen 20.30 en 21.35 op Nederland 1 (bron : TROS)

23-07-2010 om 00:03 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Vlaanderen muziekland' : vanavond de vierde aflevering vanuit Mechelen met onder meer Belle Perez, Barbara Dex, Wim Soutaer en Vengaboys

 Vanavond, vrijdag 23 juli, is er op Eén een nieuwe aflevering van 'Vlaanderen muziekland'. Het programma komt niet rechtstreeks op het scherm want het werd eergisteren, woensdag 21 juli, reeds ingeblikt. Geena Lisa (woordvoerster ESF 2002, lid vakjury 'Eurosong for Kids 2003', coach 'Junior Eurosong 2007', Eurosong 2008) is vanavond je gastvrouw voor een Spaanse editie van 'Vlaanderen muziekland in Mechelen'. Daar ontvangt ze een keur aan artiesten op het podium op de Grote Markt : Vengaboys, Belle Perez (Eurosong 1999-2006), Barbara Dex (ESF 1993, Eurosong 2004-2006, lid Belgische vakjury ESF 2010) & Tom Helsen, Jackobond, Andes, The Sunsets en Wim Soutaer (coach 'Junior Eurosong 2008'). Zij brengen een combinatie van hun eigen succesnummers en de favoriete Spaanse hits van de kijkers.

 Voor de Spaanse nummers lieten de artiesten zich inspireren door de uitslag van de 'Vlaanderen muziekland'-enquête over Spanje. Nummer één "Eres tú" wordt vertolkt door Jackobond, de 'Zo is er maar één'-winnares met de gouden stem. Ook "Hijo de la luna" van Mecano is populair en kan dus zeker niet ontbreken. Gastvrouw Geena Lisa zal er 'Vlaanderen muziekland' mee openen. Belle Perez, die zelf Spaans bloed door haar aderen heeft stromen, brengt zowel de klassieker "Silencio" als haar eigen single "La colegiala". Ten slotte wagen ook Barbara Dex & Tom Helsen, Wim Soutaer en het accordeonduo The Sunsets zich aan een Spaanse hit.

De volledige uitslag van de 'Vlaanderen muziekland'-enquête over Spanje ziet er zo uit :

01. "Eres tú" - Mocedades (ESF 1973).
02. "Hijo de la luna" - Mecano.
03. "Un canto a Galicia" - Julio Iglesias (ESF 1970).
04. "Bailamos" - Enrique Iglesias.
05. "Macarena" - Los del Rio. 
06. "The ketchup song (Aserejé)" - Las Ketchup (ESF 2006).
07. "Ritmo de la noche" - Lorca.
08. "Silencio" - David Bisball (OT 2002, backing vocal ESF 2002).
09. "Borriquito" - Peret.
10. "Un rayo del sol" - Los Diablos.

* Volgorde van optreden :


- "Hijo de la luna" - Geena Lisa.
- "Silencio" - Belle Perez.
- "I am" - Barbara Dex & Tom Helsen.
- "Ritmo de la noche" - The Sunsets.
- "Ik wil vanavond met je dansen" - Wim Soutaer.
- "The ketchup song (Aserejé)" - Barbara Dex & Tom Helsen.
- "Ik pak haar vast" - Jackobond.
- "Eén dag meer" - Andes.
- Medley met "Heb je even voor mij", "Una paloma blanca" en "Dans je de hele nacht met mij" - The Sunsets.
- "Bailamos" - Wim Soutaer.
- "Rocket to Uranus" - Vengaboys.
- "La colegiala" - Belle Perez.
- "Eres tú" - Jackobond.

'Vlaanderen muziekland', vierde aflevering vanavond, vrijdag 23 juli, op Eén tussen 20.30 en 21.35. (bron, logo en foto : Eén)

23-07-2010 om 00:02 geschreven door Redactie  
VOLG ONS OOK OP TWITTER & FACEBOOK.Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!