Twelve Points...Douze Points...Kiev 2017...

Deze website wordt niet meer geüpdatet! Volg ons via https://twitter.com/12_TPDP_12.....

24-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'De Schuld van vtm' : de vrouw staat vanavond centraal.

 In deze tweede aflevering van de 'De Schuld van vtm' staat de vrouw centraal. Lynn Wesenbeek en Marlène De Wouters gaven op 1 februari 1989 onmiddellijk een mooi gezicht aan de gloednieuwe zender. Aan de Medialaan werden in de beginjaren bovendien heel wat vrouwelijke schermgezichten gerecruteerd uit de Miss België-verkiezingen. Een mooi uiterlijk werd gezien als een pluspunt. Maar alle types vrouwen kwamen aan bod : van Goedele Liekens over Gerty Christoffels tot Mimi Smith en Ingeborg (ESF 1989). In de voorbije 20 jaar werd de rol van de vrouw op televisie opnieuw uitgevonden, en ... dat is allemaal de schuld van vtm.

Vandaag : aflevering 2, seizoen 2 - de vrouwen.

'De Schuld van vtm', de tweede aflevering van het tweede seizoen vanavond, zaterdag 24 juli, tussen 20.30 en 21.20 bij vtm. (bron en logo : vtm)

24-07-2010 om 00:01 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Carmen Nebel.

 Carmen Nebel (24 juli 1956) is geboren in Grimma, het voormalige Oost-Duitsland. Deze stad bevindt zich op ongeveer 25 km van Leipzig. Carmen studeert onder meer pedagogiek en geeft geruime tijd les. In 1979 wordt ze tijdens een talentenjacht ondekt en nadien start ze bij de Deutschen Fernsehfunk. Tussen 1972 en 1990 is dit de staatsomroep van het voormalige DDR (Duitse Democratische Republiek). In 1989 krijgt ze de prijs van 'Televisielieveling van de DDR' voor haar programma 'Sprungbrett'. Nadat de Berlijnse muur wordt gesloopt (09 november 1989) gaat ze aan de slag bij het eerste Duitse net (ARD).

Op 30 maart 1992 presenteert ze 'Ein Lied für Malmö', de Duitse nationale selectie voor het Eurovisie Songfestival. Het wordt de groep Wind die met "Träume sind für alle da" de finale wint en het land voor een derde maal op het festivalpodium mag vertegenwoordigen. Vanaf 02 juni 1994 presenteert ze maar liefst 46 afleveringen van de show 'Die Feste der Volksmusik', een grootse musicale show die eerst op donderdagavond wordt uitgezonden maar later naar de zaterdagavond verhuist. In 1995 mag Carmen namens Duitsland de punten bekendmaken tijdens het Eurovisie Songfestival.

Op Kerstdag 2003 presenteert ze op het eerste Duitse net voor de laatste maal 'Die Feste der Volksmusik'. Ze stapt nadien over naar de
ZDF, het tweede Duitse net. Daar presenteert ze sinds 31 januari 2004 vijfmaal per jaar de zaterdagavondshow 'Willkommen bei Carmen Nebel'. Midden 2007 raakte bekend dat haar contract met het tweede Duitse net verlengd werd tot 2010.

OOK JARIG VANDAAG :

* Dominiqie Collier (1970), deelnemer 'Eurosong 1993' met "Een klein gebaar" (België).
* Sarah Cappaert (1987), nam samen met haar zus Annelies als A Butterfly Mind deel aan 'Eurosong 2008' met "Lonely heart on wheels" (België).

24-07-2010 om 00:00 geschreven door Redactie  


23-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit'.

 Op deze vrijdag zijn we weer van de partij met een nieuwe aflevering van onze rubriek 'Een avondje uit'. Fans die eens een concert willen bijwonen of op zoek zijn naar een plaats in de buurt waar hun favoriete artiest zal optreden zitten bij ons op de eerste rij.

 Eén meisje, vier mannen. Dat zijn de twee, of liever vijf basisingrediënten van de one-woman musical 'Tell Me on a Sunday' met Deborah De Ridder.

Deze musical van de hand van Andrew Lloyd Webber (componist/tekstschrijver Britse inzending ESF 2009) met tekst van Don Black werd naar het Nederlands vertaald door Allard Blom en zal worden geregisseerd door Frank Van Laecke.

In dit Bridget Jones-achtig verhaal trek een Vlaams meisje vol optimisme naar New York op zoek naar een nieuw leven en natuurlijk naar de man van haar dromen. Maar dat blijkt allesbehalve eenvoudig… . Vier mannen kruisen haar pad, stelen haar hart, laten haar in de waan, breken haar hart. De een is te oud, de ander te jong of te glad. Maar zij blijft ietwat naïef en vooral koppig geloven in de ware Jacob.

'Tell Me on a Sunday' is soms grappig, vaak ontroerend en vooral iedere keer raak. Een meeslepend verhaal dat bij momenten akelig herkenbaar is voor vrouwen, maar ook mannen vinden zichzelf hierin terug. Meer zelfs, ze kunnen door deze voorstelling vrouwen leren kennen... .

De voorstelling zal worden opgevoerd in de 
Stadsschouwburg van Antwerpen en in de Capitole in Gent en dit tussen donderdag 16 september en zondag 26 december eerstkomende. Voor een volledig overzicht van alle speeldata en aanvangsuren alsook voor het bestellen van tickets verwijzen we naar de websites van beide zalen of naar de website van Music Hall of via deze rechtstreekse link.

 'Eclipse' is de naam van de vijfde concertreeks van Milk Inc. (met Regi Penxten, componist en tekstschrijver "My music", Eurosong 2008) in het Sportpaleis. Regi en Linda zorgen dit jaar voor een heuse zonsverduistering en nodigen hun vele duizenden fans uit om in de schaduw van een gouden ring van vuur te komen dansen op hun driftige nightlife vibes. Met de toevoeging van een derde concertdatum is het nog makkelijker kiezen wanneer je deze 'ECLIPSE' met eigen ogen wil aanschouwen. Zonsverduisteringsbrilletjes worden aanbevolen op vrijdag 24 en zaterdag 25 september en (extra!) vrijdag 01 oktober.

Milk Inc. komt als de maan tussen aarde en zon te staan tijdens 'ECLIPSE'. B
ij een zonsverduistering neemt de maan het licht van de zon weg door op één rechte lijn tussen aarde en zon te schuiven. Zo zal ook tijdens deze 'ECLIPSE' het duister de overhand halen in een aanvankelijk in het licht badend Sportpaleis. Dagdieren zullen verstommen en nachtdieren zullen ontwaken. Voor duizenden fans van Milk Inc. is dit het sein om in de schaduw van een gouden ring van vuur te gaan dansen op de driftige nightlife vibes van hun favoriete band.

Regi en Linda van Milk Inc. zoeken met 'ECLIPSE' niet voor het eerst het duister op in het Sportpaleis. Vorig jaar had Belgiës populairste danceformatie een 'BLACKOUT' met meer dan 90.000 aanwezigen tijdens zes concertavonden. Het allereerste megaconcert van Milk Inc. in het Sportpaleis vond plaats in 2006. Het werd een 'SUPERSIZED' totaalspektakel waarbij meer dan 15.000 fans op onstuimige beats het tienjarig bestaan van de band kwamen vieren. In 2007 bracht de tweede 'SUPERSIZED'-editie op drie avonden bijna 45.000 bezoekers in beweging. 'FOREVER' overrompelde in 2008 met een toeloop over zes avonden van meer dan 94.000 Milk Inc.-fans. Ook in het najaar van 2010 zal in de lichtende gloed van 'ECLIPSE' en tijdens verschillende avonden een onovertroffen feest worden gebouwd.

In de drukstbezochte evenementenzaal van het land en de derde populairste concertarena ter wereld trekken Regi en Linda weer alle registers open. Met een speciaal samengestelde band van topmuzikanten en met de steun van de allerbeste video-, licht- en geluidstechnici zullen ze het publiek andermaal een unieke liveconcert- en danservaring bezorgen. Dankzij de toevoeging van een derde concertdatum kunnen de fans nog makkelijker kiezen wanneer ze deze 'ECLIPSE' met eigen ogen willen aanschouwen.

Tickets kosten 25,00 - 30,00 en 35,00 euro (exclusief service- en portokosten en contributie vrij gebruik P+R, tram en bus). Bestellen kan via onder meer de website van Tele Ticket Service of telefonisch via 070 345 345 (vanuit Nederland : 0900 45 000 45).

 Op vrijdag 08 oktober verschijnt een nieuw album van Bart Peeters (presentator 'Eurosong', commentator ESF). Dit vierde album, "De ideale man", is opnieuw gekoppeld aan een nieuwe theatertournee.

Na de uitverkochte voorstellingen 'Zonder circus', 'Slimmer dan de zanger' en 'De hemel in het klad' wordt 'De ideale man' het sluitstuk van tien jaar toeren in het Nederlands. Er wordt vooral geput uit de liedjes van het nieuwe album, maar de band belooft ook oudere nummers te spelen.

Daags voor de release van het album, donderdag 07 oktober, gaat de concerttournee in première in de AB in Brussel. Ook daags nadien, op vrijdag 08 oktober, geeft hij er een concert. Beide optredens starten om 20.00 en tickets voor één van beide optredens kunnen nu reeds worden aangekocht.

Nadien kan je hem aan het werk zien in een aantal Vlaamse theaters en voor een volledig overzicht verwijzen we je naar zijn
website. Een aantal concerten zijn nu reeds uitverkocht dus er snel bij zijn is echt wel de boodschap!

23-07-2010 om 21:55 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'MasterChef' : de 8 halve finalisten van 'MasterChef 2010' zijn bekend.

 Sinds maandag 28 juni gaat Dina Tersago vijf weken lang op zoek naar dé chef-kok van bekend Vlaanderen. In totaal gaan er maar liefst 36 BV's aan de slag met potten en pannen. De inzet ? Geen eigen restaurant ditmaal, maar de felbegeerde eretitel van 'MasterChef'.

Dina is gastvrouw, maar zal zelf niet aan de slag gaan in de keuken : "Ik moet straks in MasterChef mijn kookkunsten niet tonen, al ben ik wel de bindende factor. Het luisterende oor, zeg maar. Iets wat mij ontzettend goed ligt."

Lievelingsgerechten en stresstesten

Het programma-format : elke maandag, dinsdag en woensdag nemen telkens drie BV's het tegen elkaar op. In een eerste test bereiden ze hun 'lievelingsgerecht'. In de 'Stresstest' moeten de kandidaten een tweede gerecht klaarmaken aan de hand van één basisingrediënt. Wie deze test wint, mag door naar de kwartfinale op donderdag.

 Dan koken de dagwinnaars voor een plaats in de halve finales (week 5). De winnaars van die voorlaatste etappe zullen dan in de ultieme finale strijden om de titel van 'MasterChef'.

Sterrenchefs

Sterrenchef Stéphane Buyens is het vaste jurylid. Hij wordt elke week geflankeerd door een andere ervaren gastchef, met name Wout Bru, Roger Vandamme, Gert De Mangeleer en Peter Goossens.

* de halve finales :

'MasterChef’ gaat zijn laatste rechte lijn in. In totaal verrasten acht bekende Vlamingen vriend en vijand met hun indrukwekkende 'cuissons', stijlvolle bordschikkingen en overheerlijke 'smaakbommen'. Voor elk van hen wacht begin volgende week een nieuwe uitdaging : de halve finales, die in 2 delen wordt gespeeld.

 Op maandag 26 juli nemen Katrien Vandendries, Alex Callier, Mieke Bouve en Axel Daeseleire het tegen elkaar op in de eerste halve finale. Eén dag later – op dinsdag 27 juli – is het de beurt aan Bart Kaëll (Eurosong 1983-1987), Roel Vanderstukken, Sabine Appelmans, en David Davidse ('Eurosong Bizz 2004', jurylid 'Belgium Twelve Points 2004').

Uit elke halve finale worden de 2 beste chefs geselecteerd. Zij keren op woensdag 28 juli terug naar hun ondertussen vertrouwde 'MasterChef'-keuken om in de zogenaamde 'cook-off' uit te maken welke 3 deelnemers er om de felbegeerde titel van 'MasterChef' mogen strijden. Die grote finale vindt plaats op donderdag 29 juli.

 Dat de halve finalisten het niet makkelijk zullen krijgen om de eindmeet te halen, spreekt voor zich. Hun gerechten zullen absolute top moeten zijn als ze de finale willen bereiken. Bovendien moeten ze zich in deze vijfde en laatste week niet enkel bewijzen ten opzichte van Stéphane Buyens, maar ook tegenover gastchef Peter Goossens. Zal die ook in 'MasterChef' de dweil moeten bovenhalen of slaagt er toch iemand in om zijn ervaren smaakpapillen te bekoren ?
(bron, logo en foto's : vtm)

23-07-2010 om 21:22 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ultratop : 24 juli 2010 - Jessy Matador deze week op vijf, Tom Dice op zestien.

Ultratop In Vlaanderen moet "Me and my guitar", de Belgische Songfestivalinzending, ook deze week opnieuw wat terrein prijsgeven. Tom Dice daalt van de elfde naar de zestiende plaats en in Wallonië gaat hij van een negentiende naar een vierentwintigste plaats. Zijn debuutalbum "Teardrops" daalt van een vijftiende naar een vierentwintigste plaats en dit na twaalf weken notering.

De Duitse winnares, de 19-jarige Lena, daalt in Vlaanderen met "Satellite" van de zestiende naar de zeventiende plaats. Jessy Matador blijft het nog steeds meer dan behoorlijk doen. Met "Allez, ola, olé" boekt hij in Vlaanderen één plaatsje verlies en tuimelt hij van een vierde naar een vijfde plaats. In Wallonië blijft hij op een drieëntwintigste plaats staan en staat hij met zijn single inmiddels zes weken in het overzicht.

"Registrated 2", het nieuwe dubbelalbum van Regi Penxten en zijn talrijke gastartiesten, is een schot in de roos. Voor de vierde week op rij staat hij op een eerste plaats in de albumhitparade. Daarmee doet hij het met dit album alvast beter dan met het eerste want dat wist een tweede plaats te bereiken in het najaar van 2007.

"Back to back", het dubbelalbum met de grootste hits van wijlen Yasmine en Ann Christy, staat deze week in Vlaanderen op de derde plaats en het verzamelde werk van Yasmine komt het overzicht binnen op een achtenzestigste plaats.

VLAANDEREN

Ultratop 50 singles :



05. (04) "Allez, ola, olé" - Jessy Matador (8 weken)(ESF 2010).
13. (10) "Chasing the wind" - Milk Inc. (2 weken)(met Regi Penxten, componist/tekstschrijver "My music" - Eurosong 2008).
14. (15) "She's gone" - Nelson (6 weken)(Eurosong 2008).
16. (11) "Me and my guitar" - Tom Dice (19 weken)(ESF 2010).
17. (16) "Satellite" - Lena (8 weken)(ESF 2010).
24. (31) "Hang on" - Regi (6 weken)(componist/tekstschrijver "My music", Eurosong 2008) & Stan Van Samang.
36. (32) "Hallo goeie morgen!" - Bart Kaëll (5 weken)(Eurosong 1983-1987).

Verdwenen : "What do you want from me" - Axeela (2 weken)(Eurosong for Kids 2006) feat. Sikkim.

Ultratip 30 singles :

22. (NW) "La colegiala" - Belle Perez (Eurosong 1999-2006).

Ultratop 100 albums :



001. (001) "Registrated 2" - Regi (4 weken)(componist/tekstschrijver "My music", Eurosong 2008).
003. (006) "Back to back" - Yasmine (4 weken)(voorzitter vakjury 'Eurosong 2006', woordvoerster ESF 2006) & Ann Christy (Chansons Euro '70 - 1970, Canzonissima 1971-1973, ESF 1975).
008. (011) "MaMaSé!" - K3 (35 weken)(Eurosong 1999).
024. (015) "Teardrops" - Tom Dice (12 weken)(ESF 2010).
038. (050) "The truth about that girl and me" - Tom Helsen (8 weken)(met o.m. Barbara Dex - ESF 1993, Eurosong 2004-2006, lid Belgische vakjury ESF 2010).
039. (RE) "Circle" - Scala & Kolacny Brothers (7 weken)(met Stijn Kolacny, lid vakjury 'Junior Eurosong 2007-2008').
068. (NW) "5x haar mooiste" - Yasmine (voorzitter vakjury 'Eurosong 2006', woordvoerster ESF 2006).
091. (086) "Tournée mondiale Taking chances - Le spectacle" - Céline Dion (11 weken)(ESF 1988).
095. (087) "De hits" - Ketnet Pop Juniors 2010 (21 weken).
099. (083) "The world of Bobbejaan - Songbook" - Bobbejaan Schoepen (9 weken)(ESF 1957).

Ultratop 10 DVD :

01. (01) "MaMaSé! show" - K3 (9 weken)(Eurosong 1999).
06. (05) "Eurovision Song Contest - Oslo 2010" - Various Artists (3 weken).
08. (07) "Dagdromen" - Amika (35 weken)(met onder meer Niels Destadsbader, coach 'Junior Eurosong 2009').

Verdwenen : "10x10 - Live in het Sportpaleis" - Clouseau (22 weken)(Eurosong 1989, ESF 1991).

WALLONIE

Ultratop 40 singles :



23. (23) "Allez, ola, olé" - Jessy Matador (6 weken)(ESF 2010).
24. (19) "Me and my guitar" - Tom Dice (11 weken)(ESF 2010).

Ultratip 30 singles :

05. (08) "Peut-être que peut-être" - Patrick Fiori (6 weken)(ESF 1993).

Ultratop 100 albums :



032. (036) "La pluie sans parapluie" - Françoise Hardy (17 weken)(ESF 1963).
040. (080) "2010 : Les Enfoirés... la crise de nerfs!" - Les Enfoirés (19 weken).
070. (045) "Tournée mondiale Taking chances - Le spectacle" - Céline Dion (11 weken)(ESF 1988).

Ultratop 10 DVD :

06. (05) "2010 : Les Enfoirés... la crise de nerfs!" - Les Enfoirés (18 weken).
07. (06) "Through the eyes of the world" - Céline Dion (11 weken)(ESF 1988).

Meer nieuws over de verschillende hitparades kan je zoals steeds terugvinden op de website van Ultratop. (bron : Ultratop)

23-07-2010 om 14:41 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Jan Smit, de zomer voorbij' : de vierde reeks wordt opgenomen in Griekenland.

 Eerder dit jaar raakte bekend dat het vierde seizoen van 'Jan Smit, de zomer voorbij' zal worden opgenomen in Griekenland. Volgende maand reizen de Volendamse vrienden Jan Smit, Nick & Simon en de 3JS (ESF 2011) af voor de opnames, die vanaf september worden uitgezonden op Nederland 3.

De 
3FM dj's Coen en Sander zullen een bezoek brengen en de TROS wou de namen van de andere gasten nog eventjes geheim houden. Maar één naam is inmiddels al bekend en dat is die van Jim Bakkum. Dat verklapte de zanger per ongeluk op Twitter

"Ook al heb ik gezegd dat ik niet veel ga doen, ik kan natuurlijk een tripje met de Volendammers voor 'De zomer voorbij' niet aan me voorbij laten gaan... In augustus zijn de opnames, wordt leuk!" liet hij optekenen.

De omroep ziet het alvast door de vingers en dus mag Jim volgende maand naar Griekenland afreizen. Sinds vorige week vrijdag, 16 juli, wordt de derde reeks opnieuw uitgezonden en dit telkens op vrijdag tussen 22.20 en 22.55 op Nederland 1. Dit programma kan eveneens worden her(bekeken) via deze link. (bron : NL TracksMediablogger)

23-07-2010 om 12:13 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2011 : Oekraïense omroep van start gegaan met zoektocht naar kandidaat Eurovisie Songfestival 2011.

 De Oekraïense nationale omroep NTU hield op donderdag 01 juli jongstleden een persconferentie met betrekking tot de nationale selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

Daarop werd bekendgemaakt dat het deze zomer reeds op zoek gaat naar die kandidaat en geïnteresseerden kunnen zich sinds maandag 05 juli inschrijven voor de nationale selectie. Enkel inwoners uit het land mogen zich inschrijven en zij mogen niet deelnemen aan nationale selecties in andere landen of aan andere wedstrijden tijdens de selectieperiode.

De deadline is vastgesteld op donderdag 19 augustus eerstkomende en diezelfde dag starten meteen ook de castings. Ook op vrijdag 20 en zaterdag 21 augustus vinden er castings plaats en daaruit worden in totaal vijftig kandidaten geselecteerd voor de volgende ronde. De castingshows worden in september, telkens op zondag, uitgezonden op televisie.

De volgende ronde gaat door op zondag 03 en zondag 10 oktober en dan krijgen de kijkers de gelegenheid om dertig van de vijftig kandidaten door de sturen naar de halve finales. Die halve finales gaan door tussen zondag 17 oktober en zondag 19 december en tijdens de tien shows zullen een vakjury (50%) en de kijkers thuis door middel van televoting (50%) de kandidaten selecteren voor de finale.

Op zondag 26 december zal er een galaconcert plaatsvinden waar de vijftien finalisten hun opwachting zullen maken, het geheel zal worden uitgezonden via de Oekraïense nationale omroep.

Aan de finale, die doorgaat op zondag 27 februari 2011, nemen in totaal vijftien kandidaten deel en daar zullen ze dan hun nummer ten gehore brengen. Ook in die finale zal het lot van de kandidaten in de handen liggen van een vakjury en van de kijkers thuis. (bron : NTUesckaz)

23-07-2010 om 10:50 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TV-TIP : 'Eurovisie Songfestivalspecial' op Nederland 2 en Best 24.

 Vandaagvrijdag 23 juli,  zendt Best 24 een ruim twee uur durende tv-special uit die geheel in het teken staat van het Eurovisie Songfestival. In het eerste half uur worden alle winnaars en Nederlandse inzendingen vanaf 1956 tot en met 1973 uitgelicht en vervolgens passeren bijna alle winnaars en Nederlandse inzendingen vanaf 1974 tot en met eind jaren negentig de revue.

Deze special is te zien vanaf 09.15 op Nederland 2 en Best 24. Deze laatste zender kan evenwel niet vanuit Vlaanderen worden bekeken.

'Best 24 Eurovisie Songfestival', vanochtend op Nederland 2 en Best 24 tussen 09.15 en 12.00. (bron : Songfestival)

23-07-2010 om 00:19 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : 'Beleuvenissen 2010' wordt vanavond afgesloten met onder meer Vaya Con Dios en Buscemi.

 Zomer in Leuven is niet meer denkbaar zonder 'Beleuvenissen'. Telkens vormen pleinen en straten in het stadshart het decor van muzikale en visuele evenementen. Zes locaties (Oude Markt, Grote Markt, Vismarkt, Hogeschoolplein, Mathieu de Layensplein en Vounckplein) in de binnenstad vormen vier vrijdagen (02-09-16 en 23 juli) na elkaar het decor van allerlei gratis optredens die telkens verrassend uit de hoek komen.

Jazz, Folk, Special en Tropical vormen in 2010 opnieuw het klavertjevier, opgebouwd rond muziekstijlen waarin zowat iedereen zijn gading kan vinden. Binnen deze genres werd de programmering samengesteld. 

De afsluiter, vandaag vrijdag 23 juli, is 'Tropical' en dat gebeurt in stijl met onder meer Vaya Con Dios en Buscemi.

* Oude Markt : 20.30 - 21.30 : Cookies & Cream en 22.00 - 23.30 : Vaya Con Dios.
* Grote Markt : 21.00 - 22.00 en 22.30 - 23.30 : Septeto Santiaguero.
* Vismarkt : 21.00 - 22.05 en 22.30 - 23.35 : Buscemi.
* Hogeschoolplein : 20.30 - 21.10, 21.30 - 22.10 en 22.30 - 23.10 : La Banda de Tomas Gonzales.
* Mathieu De Layensplein : 20.30 - 21.10, 21.30 - 22.10 en 22.30 - 23.10 : Grasjas.
* Vounckplein : 20.30 - 21.10, 21.30 - 22.10 en 22.30 - 23.10 : Rey Cabrera.

Meer nieuws en een volledig overzicht krijg je ook op de website van Beleuvenissen. (bron en foto : Beleuvenissen)

23-07-2010 om 00:07 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Jan Smit, de zomer voorbij' : vanavond herhaling van de tweede aflevering van de reissoap met onder meer Nick & Simon en de 3JS.

 Sinds vorige week vrijdag, 16 juli, zendt de Nederlandse omroep TROS de reissoap 'Jan Smit, de wereld voorbij' opnieuw uit. In het najaar van 2009 (zondag 13 september tot en met zondag 22 november) werd dit programma voor het eerst uitgezonden op Nederland 3.

Dit keer toert de Volendamse delegatie, bestaande uit Jan Smit, Nick & Simon en de 3JS (ESF 2011) (Jan Dulles, Jaap Kwakman en Jaap de Witte), langs verschillende campings in de omgeving van Rimini en het Gardameer in Italië. De zes vrienden gaan dit jaar back to basic, want er wordt niet overnacht op een luxe jacht of in een vijfsterrenhotel, maar in 'ordinaire' tenten. Gelukkig staat tv-kok Ramon Beuk de heren bij tijdens het verzorgen van de dagelijkse maaltijd, zodat ze niet helemaal aan hun lot overgelaten zijn. Natuurlijk mogen de muzikale gasten niet ontbreken.

Zanger Roel vanVelzen, tekstschrijver John Ewbank (lid van Shift, NSF 1990 - componist/tekstschrijver NSF 1990-1998-1999-2006), zangeres Ruth Jacott (backing vocal ESF 1992, ESF 1993), zanger met de zachte G Guus Meeuwis en Surinaamse zanger van Mi rowsu, Damaru, verblijden de heren met een bezoek en reizen met hen mee langs de mooiste plekjes in Italië. DJ Giel Beelen (lid vakjury NSF 2006) is ook dit jaar weer van de partij. Tijdens zijn bezoek presenteert hij vanuit Venetië zijn ochtendshow. Er moet natuurlijk ook opgetreden worden; Jan en zijn vrienden verzorgen op verschillende momenten jamsessies, met als klap op de vuurpijl een groot optreden aan het Gardameer. Hoe vergaat het de Volendammers en genode gasten in Italië ?

* tweede aflevering :

In deze tweede aflevering vertrekken Jan en zijn vrienden dan echt naar Italië. De eerste camping waar ze verblijven ligt aan Lago di Bracciano, een meer vlakbij Rome. Ze slapen daar in tenten en Kees Tol doet de tentenindeling. Daarna wordt door middel van een kanowedstrijd uitgemaakt wie de eerste corveedienst heeft. Na de eerste nacht heeft Simon Keizer de volgende ochtend moeite met vroeg opstaan. Hij, Jaap Kwakman en Jan Smit moeten echter naar het vliegveld om de eerste gast, Roel van Velzen, op tijd op te halen.

'Jan Smit, de wereld voorbij', tweede aflevering vanavond, vrijdag 23 juli, tussen 22.20 en 22.55 op Nederland 1. Dit programma kan eveneens worden her(bekeken) via deze link. (bron : TROS)

23-07-2010 om 00:06 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'TROS Muziekfeest op het plein' : vanavond vanuit Den Bosch met onder meer Sieneke en Frans Bauer.

 Deze zomer staat het 'TROS Muziekfeest op het Plein' in Purmerend, Den Bosch en Heerenveen. De tweede aflevering, vandaagvrijdag 23 juli, komt vanuit Den Bosch.

Met onder meer optredens van Sieneke (ESF 2010), Frans Duijts, Monique Smit, Rowwen Hèze, Frans Bauer (coach NSF 2010) en gelegenheidsduo George Baker en Corry Konings.

De tweede aflevering van 'TROS Muziekfeest op het Plein', vanavond, vrijdag 23 juli, tussen 20.30 en 21.35 op Nederland 1 (bron : TROS)

23-07-2010 om 00:03 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Vlaanderen muziekland' : vanavond de vierde aflevering vanuit Mechelen met onder meer Belle Perez, Barbara Dex, Wim Soutaer en Vengaboys

 Vanavond, vrijdag 23 juli, is er op Eén een nieuwe aflevering van 'Vlaanderen muziekland'. Het programma komt niet rechtstreeks op het scherm want het werd eergisteren, woensdag 21 juli, reeds ingeblikt. Geena Lisa (woordvoerster ESF 2002, lid vakjury 'Eurosong for Kids 2003', coach 'Junior Eurosong 2007', Eurosong 2008) is vanavond je gastvrouw voor een Spaanse editie van 'Vlaanderen muziekland in Mechelen'. Daar ontvangt ze een keur aan artiesten op het podium op de Grote Markt : Vengaboys, Belle Perez (Eurosong 1999-2006), Barbara Dex (ESF 1993, Eurosong 2004-2006, lid Belgische vakjury ESF 2010) & Tom Helsen, Jackobond, Andes, The Sunsets en Wim Soutaer (coach 'Junior Eurosong 2008'). Zij brengen een combinatie van hun eigen succesnummers en de favoriete Spaanse hits van de kijkers.

 Voor de Spaanse nummers lieten de artiesten zich inspireren door de uitslag van de 'Vlaanderen muziekland'-enquête over Spanje. Nummer één "Eres tú" wordt vertolkt door Jackobond, de 'Zo is er maar één'-winnares met de gouden stem. Ook "Hijo de la luna" van Mecano is populair en kan dus zeker niet ontbreken. Gastvrouw Geena Lisa zal er 'Vlaanderen muziekland' mee openen. Belle Perez, die zelf Spaans bloed door haar aderen heeft stromen, brengt zowel de klassieker "Silencio" als haar eigen single "La colegiala". Ten slotte wagen ook Barbara Dex & Tom Helsen, Wim Soutaer en het accordeonduo The Sunsets zich aan een Spaanse hit.

De volledige uitslag van de 'Vlaanderen muziekland'-enquête over Spanje ziet er zo uit :

01. "Eres tú" - Mocedades (ESF 1973).
02. "Hijo de la luna" - Mecano.
03. "Un canto a Galicia" - Julio Iglesias (ESF 1970).
04. "Bailamos" - Enrique Iglesias.
05. "Macarena" - Los del Rio. 
06. "The ketchup song (Aserejé)" - Las Ketchup (ESF 2006).
07. "Ritmo de la noche" - Lorca.
08. "Silencio" - David Bisball (OT 2002, backing vocal ESF 2002).
09. "Borriquito" - Peret.
10. "Un rayo del sol" - Los Diablos.

* Volgorde van optreden :


- "Hijo de la luna" - Geena Lisa.
- "Silencio" - Belle Perez.
- "I am" - Barbara Dex & Tom Helsen.
- "Ritmo de la noche" - The Sunsets.
- "Ik wil vanavond met je dansen" - Wim Soutaer.
- "The ketchup song (Aserejé)" - Barbara Dex & Tom Helsen.
- "Ik pak haar vast" - Jackobond.
- "Eén dag meer" - Andes.
- Medley met "Heb je even voor mij", "Una paloma blanca" en "Dans je de hele nacht met mij" - The Sunsets.
- "Bailamos" - Wim Soutaer.
- "Rocket to Uranus" - Vengaboys.
- "La colegiala" - Belle Perez.
- "Eres tú" - Jackobond.

'Vlaanderen muziekland', vierde aflevering vanavond, vrijdag 23 juli, op Eén tussen 20.30 en 21.35. (bron, logo en foto : Eén)

23-07-2010 om 00:02 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Claude Barzotti.

Claude Barzotti Claude Barzotti (23 juli 1953) is geboren in het Waalse Châtelineau (deelgemeente van Châtelet) als Francesco Barzotti. Hoewel geboren in ons land brengt hij toch zijn jeugd door in Villarosa (Sicilië) alwaar hij door zijn grootvader wordt opgevoed. Muziek was zijn grote passie en mede dankzij de steun van zijn ouders kon die interesse in muziek alleen maar groter worden, zijn eerste gitaar krijgt hij op achtjarige leeftijd.

Tien jaar later, op zijn achttiende dus, gaat hij terug bij zijn ouders wonen die na omzwervingen langs Zwitserland en Luxemburg terugkeren naar ons land en zich in het Waals-Brabantse Court-Saint-Etienne vestigen. Om zijn muziekcarrière uit de grond te stampen keert hij later echter terug naar Italië maar uiteindelijk keert hij terug naar ons land en krijgt voet aan de grond met "Madame", een nummer dat meer dan 400.000 maal over de toonbanken zal gaan zowel in ons land als in het buitenland. Ook in Canada heeft hij heelwat succes met onder meer nummers als "Je ne t'écrirai plus", "Prends bien soin d'elle", "C'est moi qui pars" en "J'ai les bleus".

In 1992 componeert hij de Belgische inzending voor het Eurovisie Songfestival voor de jonge zangeres Morgane. Met "Nous, on veut des violons" zal zij in het Zweedse Malmö op een twintigste plaats eindigen (op een totaal van drieëntwintig deelnemers). Meer over de zanger kan je steeds op zijn website terugvinden.

23-07-2010 om 00:00 geschreven door Redactie  


22-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'KRO BlootGewoon' : tweede reeks gaat aanstaande donderdag, 29 juli, van start op Nederland 1.

 In het najaar van 2008 was er in eigen land 'De naaktkalender', het programma waarin Eén Vlaanderen uitdaagde om uit de kleren te gaan. Saartje Vandendriessche (omroepster, 'Vlaanderen Vakantieland'-presentatrice en coach 'Junior Eurosong 2008') en Ben Roelants (presentator 'Junior Eurosong 2007-2008-2009') hielpen de schroom te overwinnen en waren zelfs solidair met de naakten.

Vorige zomer kwam het programma ook op de Nederlandse buis en de
KRO brengt vanaf volgende week donderdag 29 juli een tweede reeks van 'KRO BlootGewoon, Naakt met een missie'. Ook deze nieuwe reeks wordt gepresenteerd door Anita Witzier en ook ditmaal gaan groepen mensen voor een persoonlijk goed doel uit de kleren.

Zij poseren naakt voor een glamourvolle fotoshoot waarbij de beste foto van elke groep, gekozen door een vakjury, op een stijlvolle naaktkalender komt te staan. En zo ontstaat een unieke naaktkalender voor 2011 die je via de goede doelen in je bezit kunt krijgen.

'
KRO BlootGewoon', vanaf donderdag 29 juli om 21.30 wekelijks bij de KRO op Nederland 1. Ook dit jaar komen er opnieuw zes afleveringen en in de eerste aflevering van het tweede seizoen strijden koordames tegen voetballer. De dames gaan uit de kleren voor de 'Catharijne Stichting', de voetballers voor 'Stichting Tegen Zinloos Geweld'. Meer nieuws en informatie krijg je op de website van het programma. (bron en foto : KRO)

22-07-2010 om 23:27 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Sergio volgt wijlen Felice op als presentator van 'Rimpelrock'.

 Gisteren, woensdag 21 juli, heeft de organisatie van het festival 'Rimpelrock' bekendgemaakt wie de presentatie van de komende editie, op zaterdag 14 augustus eerstkomende, voor zijn rekening zal gaan nemen.

Op een editie na was hij telkens de gastheer van 'Rimpelrock'! Hij zorgde ervoor dat het enthousiaste publiek zich meteen thuis voelde en kondigde op zijn eigen uitbundige manier de ene na de andere fantastische act aan. Er was plaats voor een lach en een traan, voor jong en oud. Felice zou tot het einde der tijden de presentator van 'Rimpelrock' geweest zijn! Tot begin oktober van 2009 bekendraakte dat Dre - want zo heette hij echt - onverwacht overleden was. Het nieuws sloeg in als een bom, want twee maanden eerder stond hij nog als een brok energie op zijn geliefde podium. Felice, het Rimpelrockpubliek rouwde met je familie en vrienden mee.

Hoewel er geen tweede Felice bestaat, zocht de organisatie ook dit jaar naar een presentator die minstens evenveel energie uitstraalt en een publiek in de juiste sfeer weet te brengen. De keuze viel na lang zoeken op Sergio (ESF 2002), een man die al verschillende watertjes doorzwommen heeft. Je kent hem van zijn muzikale uitspattingen onder zijn eigen naam, maar hij is ook bekend als de helft van het danceduo Touch of Joy. Op televisie was hij zowel in beeld op vtm als op Eén met presentatiewerk voor o.a. 'Fata Morgana', 'Sterren op het ijs' en 'De Foute Quiz'. En daar komt nog bij dat Sergio sinds 2009 zijn stek heeft gevonden in het bronsgroen eikenhouten Lommel. Die mix van muziek, presentatie en Limburg maakt van hem de perfecte gastheer van 'Rimpelrock' 2010!

Wij geven nogmaals het volledige uurschema en we zetten het hieronder voor jou op een rijtje. Alle artiesten worden begeleid door The Golden Bis Band.

10.50 - 11.25 : John Terra (Eurosong 1987-1993, componist en backing vocal Belgische inzending ESF 1996, componist en tekstschrijver Belgische inzending ESF 1999).
11.30 - 12.10 : Garry Hagger (De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 2004).
12.45 - 13.35 : Laura Lynn.
14.10 - 15.00 : Christoff (Eurosong 1993-2002) en Lindsay.
15.10 - 15.25 : Tom Waes.
15.35 - 16.25 : Frans Bauer (coach NSF 2010).
17.00 - 18.00 : Will Tura Live.
18.35 - 19.35 : The Music of ABBA (MF 1973, ESF 1974) (Arrival from Sweden).
20.15 - 21.25 : Engelbert Humperdinck.
22.05 - 23.15 : Robin Gibb - An evening of Bee Gees Greatest Hits.

'
Rimpelrock 2010', op zaterdag 14 augustus eerstkomende op de festivalweide van Pukkelpop in Kiewit/Hasselt (Kempische Steenweg), de deuren gaan open om 10.30. Tickets kosten 20 euro in voorverkoop en kunnen sinds donderdag 20 mei worden aangekocht via de website van het festival.

Sinds maandag 14 juni liggen de tickets ook in de voorverkooppunten, een overzicht hiervan vindt u terug op de website. (bron en logo : Rimpelrock)

22-07-2010 om 20:16 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'MasterChef' : Katrien Vandendries, Gert Winckelmans en Alex Callier strijden om de laatste twee tickets voor de halve finale.

 Sinds maandag 28 juni gaat Dina Tersago vijf weken lang op zoek naar dé chef-kok van bekend Vlaanderen. In totaal gaan er maar liefst 36 BV's aan de slag met potten en pannen. De inzet ? Geen eigen restaurant ditmaal, maar de felbegeerde eretitel van 'MasterChef'.

Dina is gastvrouw, maar zal zelf niet aan de slag gaan in de keuken : "Ik moet straks in MasterChef mijn kookkunsten niet tonen, al ben ik wel de bindende factor. Het luisterende oor, zeg maar. Iets wat mij ontzettend goed ligt."

Lievelingsgerechten en stresstesten

Het programma-format : elke maandag, dinsdag en woensdag nemen telkens drie BV's het tegen elkaar op. In een eerste test bereiden ze hun 'lievelingsgerecht'. In de 'Stresstest' moeten de kandidaten een tweede gerecht klaarmaken aan de hand van één basisingrediënt. Wie deze test wint, mag door naar de kwartfinale op donderdag.

 Dan koken de dagwinnaars voor een plaats in de halve finales (week 5). De winnaars van die voorlaatste etappe zullen dan in de ultieme finale strijden om de titel van 'MasterChef'.

Sterrenchefs

Sterrenchef Stéphane Buyens is het vaste jurylid. Hij wordt elke week geflankeerd door een andere ervaren gastchef, met name Wout Bru, Roger Vandamme, Gert De Mangeleer en Peter Goossens.

De deelnemers vanavond, donderdag 22 juli - vierde kwartfinale :

De dagwinnaars Katrien Vandendries, Gert Winckelmans en Alex Callier halen hun beste kookkunsten boven en strijden voor een felbegeerde plaats in de halve finale.

 Katrien Vandendries

 Gert Winckelmans

 Alex Callier

'MasterChef', zestiende aflevering (vierde en laatste kwartfinale) vanavonddonderdag 22 juli, tussen 20.30 en 21.15 op vtm. Deze kwartfinale wordt herhaald tussen 00.00 en 00.50. Deze aflevering wordt ook morgenmiddagvrijdag 23 juli, heruitgezonden tussen 12.10 en 13.00. (bron, logo en foto's : vtm)

22-07-2010 om 05:38 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Kate Ryan.

 Kate Ryan (22 juli 1980) is geboren als Katrien Verbeeck en woont in Tessenderlo. Op jonge leeftijd playbackt ze onder andere nummers van Sandra Kim (ESF 1986) en wereldster Madonna. Op achtjarige leeftijd start ze met gitaar en piano. Die lessen krijgt ze van een tante, lerares aan het Conservatorium. Op zestienjarige leeftijd wordt ze gevraagd om haar muziek op te nemen in een studio en ze wordt lid van de popgroep MELT. Zij brengen zachte pop en rockmuziek. Maar tot een singlerelease komt het echter niet. In 2000 loopt ze Phil Wilde tegen het lijf en dat resulteert een jaar later tot de debuutsingle "Scream for more". Met dit nummer haalt ze de negende plaats in de Vlaamse Ultratop 50. In totaal vertoeft ze bijna vier maanden in de hitlijst.

Eind 2001 slaat het noodlot toe : haar moeder overlijdt op jonge leeftijd aan een slepende ziekte. In de zomer van 2002 brengt Kate het nummer "Désenchantée" uit. Het nummer werd eerder al de hitlijsten ingezongen door Mylène Farmer. In totaal zal ze meer dan een half jaar met het nummer in de Vlaamse hitparade kamperen en het wordt haar eerste nummer één. Ook de rest van Europa, Amerika en Zuid-Afrika vallen voor de danceversie van de klassieker. Nadien volgen nog hits als "Mon coeur resiste encore", "Libertine", "The promise you made" (een cover van Cock Robin) en "Goodbye".

In 2005 verdwijnt ze even van het toneel wanneer ze in behandeling gaat voor eetstoornissen. Maar aan het eind van dat jaar is Kate Ryan weer helemaal terug. Op 06 december maakt de openbare omroep
VRT namelijk de achtentwintig kandidaten bekend die zullen strijden voor het Belgische ticket voor de 51e editie van het Eurovisie Songfestival. Uiteindelijk wint ze de finale van 'Eurosong 2006' met haar nummer "Je t'adore", geproduceerd en geschreven door de Zweden Niklas Bergwall en Niclas Kings samen met Kate. In die finale laat ze La Sakhra (Petra) en de gedoodverfde winnares Belle Perez achter zich. Ze moet eerst wel de halve finale op donderdag 18 mei overleven alvorens ze kan aantreden in de finale van het Songfestival in de Griekse hoofdstad Athene.

Maar ondanks de hoge verwachtingen in binnen- en buitenland haalt ze uiteindelijk de finale niet : ze strandt op een twaalfde plaats in de halve finale. Iedereen heeft na de 'onterechte' uitschakeling zijn/haar redenen klaar waarom het alweer niet lukte. Vriendjespolitiek, de Balkanlanden die aan blokvorming doen, de rommelige en gewijzigde choreografie,... . Maar toch heeft Kate Ryan in Vlaanderen een dikke hit te pakken. Ze vertoeft in totaal meer dan vijf maanden in de hitparade en schopt het opnieuw tot de eerste plaats. Ook in Wallonië komt ze de hitparade binnen, iets wat een Vlaams festivalnummer in jaren niet meer is gelukt. In heelwat landen is het een dikke radiohit en in onder meer Nederland, Zweden, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en gastland Griekenland haalt ze de hitparade. Midden augustus komt haar opvolger "Alive" op de markt en in België wordt later dat jaar het gelijknamige album uitgebracht.

Ondertussen verandert ze van platenmaatschappij en begin juli 2007 komt haar nieuwe zomersingle "Voyage voyage", een cover van Desireless, uit in ons land en het wordt meteen een schot in de roos want ze schopt het tot een tweede plaats in de Vlaamse
Ultratop 50. Ook in het buitenland weet men het nummer te waarderen want in een aantal landen weet ze een plaatsje in de hitparade te veroveren. Zaterdag 06 oktober 2007 was opnieuw een hoogtepunt voor de zangeres want toen zette ze voor het eerst de Lotta Arena in Antwerpen in vuur en vlam. In juni 2008 verscheen haar - inmiddels vierde album - "Free" en met haar single "Ella, elle l'a", een cover van oud-Songfestivalwinnares France Gall (ESF 1965) veroverde ze in de zomer van dat jaar opnieuw heelwat Europese harten. In Zweden, waar ze een gouden album behaalde, wist ze het net niet tot de eerste plaats te schoppen en ook in onder meer Nederland en Spanje vielen ze voor het nummer. Vorig najaar verscheen haar vijfde album, "French connection" en van dat album verschenen twee nummers op single, "Babacar" en "Evidemment", beiden nummers van France Gall (ESF 1965). Momenteel werkt ze volop aan een nieuw album dat volgend jaar zal verschijnen, op een nieuwe single moeten we niet zo lang meer wachten. Meer over Kate kan je steeds terugvinden op haar website.

OOK JARIG VANDAAG :

* Cornald Maas (1962), jurylid 'Nationaal Songfestival' sedert 2003, commentator 'Eurovisie Songfestival' (Nederland).
* Arsenium (1983), deelnemer 'Eurovisie Songfestival' met "Loca", samen met Natalia Gordienko (Moldavië - 2006).
* Elin Lanto (1984), deelnemer 'Melodifestivalen 2007' met "Money" en ''Melodifestivalen 2010' met "Doctor doctor" (Zweden).

22-07-2010 om 00:00 geschreven door Redactie  


21-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Wendy Van Wanten en Marina Wally vervangen morgen Eddy Wally tijdens de 'Gentse Feesten'.

 Eddy Wally is gisterenavond, dinsdag 20 juli, tijdens de Gentse Feesten onwel geworden tijdens zijn optreden op het Sint-Baafsplein. Tijdens het nummer "Chérie" kon Vlaanderens grootste charmezanger niet meer, en werd hij door zijn manager van het podium begeleid.

De zanger werd naar het ziekenhuis afgevoerd en daar verblijft hij momenteel nog steeds. Daarom zal hij morgen,
donderdag 22 juli, tijdens het aperitief- en theeconcert dan ook niet optreden.

Eddy wordt vervangen door Wendy Van Wanten (Eurosong 1993-2002) en door zijn dochter Marina Wally. Zij zullen om 11.00 een aperitiefconcert geven en om 16.00 een theeconcert. Beide optredens zijn gratis toegankelijk en vinden plaats in de binnentuin van het Sint-Bavohumaniora (Reep 4). (bron : Gentse Feesten)

21-07-2010 om 22:35 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Zomerhit 2010' : Barbara Dex, Clouseau, Sandrine, Tom Dice en Tom Waes van de partij op zaterdag 07 augustus eerstkomende.

Zoals we eerder reeds berichtten hebben Radio 2 en 'De madammen', zijnde Anja Daems (commentatrice ESF, jurylid 'Eurosong 1999'), Cathérine Vandoorne en Ilse Van Hoecke (presentatrice 'Eurosong for Kids 2003-2005-2006' en commentatrice JESF), op zaterdag 07 augustus eerstkomende opnieuw afspraak met de hele Vlaamse muziekscene voor de 'Radio 2 Zomerhit 2010'.

Die avond treden er meer dan dertig artiesten op en de grootste radiozender van Vlaanderen heeft intussen al een lijstje vrijgegeven met zo'n vijftien namen die wij hieronder alvast op een rijtje zullen zetten.

- Barbara Dex (ESF 1993, Eurosong 2004-2006, lid Belgische vakjury ESF 2010) & Tom Helsen.
- Bart Herman (Eurosong 1993).
- Clouseau (Eurosong 1989, ESF 1991).
- De Ketnetband.
- Els de Schepper (Eurosong 2006).
- Jelle Cleymans (ex-Spring, Eurosong 2004).
- Mama's Jasje (Peter Van Laet - De Gouden Zeemeermin 1996/Gunther Van Campenhout - Eurosong 2002).
- Nicole en Hugo (ESF 1971-1973, Eurosong 2004).
- Niels Destadsbader (coach 'Junior Eurosong 2009').
- Roel Vanderstukken.
- Sandrine (Eurosong 2008, woordvoerster ESF 2008).
- Stan Van Samang.
- Tom Dice (ESF 2010).
- Tom Waes.
- Will Tura.

Dit lijstje is nog lang niet compleet en dus zullen er de komende dagen nog namen worden toegevoegd.

 'Radio 2 Zomerhit 2010' vindt dit jaar plaats op zaterdag 07 augustus vanaf 20.00 op het strand van St. Laureins in Westende. Vlaamse en internationale artiesten geven, meer dan drie uur lang, het beste van zichzelf. 'Radio 2 Zomerhit 2010' kan je natuurlijk ook volgen op Radio 2 of wereldwijd beluisteren en zelfs bekijken via de website van de zender. Nadien krijg je een uitgebreid verslag in 'De rode loper' op Eén. (bron en foto : Radio 2)

21-07-2010 om 10:37 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2011 : Duitse festivalwinnares Lena blijft volgend jaar haar stijl trouw.

 Sinds haar overwinning op het Eurovisie Songfestival, eind mei, heeft de Duitse Lena Meyer-Landrut het heel druk gehad. Zo toert ze dezer dagen door Europa om haar debuutalbum "My cassette player" voor te stellen.

Daarnaast werd vorige week de videoclip van haar nieuwe single "Touch a new day" opgenomen. Die single, de opvolger van "Satellite" zal vanaf begin augustus beschikbaar zijn.

Eergisteren, maandag 19 juli, was ze in ons land voor een aantal interviews en het is nu pas dat ze beseft dat het jaarlijkse liedjesfestival gewonnen heeft.

"Iedereen herinnert mij er constant aan, dus ik kan niet anders dan het geloven" zei ze gisteren, dinsdag 20 juli, in Het Nieuwsblad. "Ik besef nu pas dat ik gewonnen heb, en dat maakt mij ongelooflijk blij! Zo blij dat ik volgend jaar opnieuw ga deelnemen."

 Een liedje heeft de 19-jarige zangeres nog niet klaar maar het zal zeker iets in de dezelfde stijl zijn als "Satellite". In het mediamagazine 'De rode loper' (Eén) vertelde ze gisteren aan Evy Gruyaert, die haar beste Duits had bovengehaald, dat ze niet opnieuw deelneemt om te winnen of om meer punten te behalen, maar "gewoon voor het plezier".

Op het programma eergisteren stond onder meer ook een ontmoeting met Eeklonaar Tom Dice. "Vandaag (maandag, red.) was het eigenlijk de eerste keer dat we elkaar ontmoet hebben. Tom is echt een sympathieke gast. Tijdens een fotosessie daarnet hebben we veel plezier gehad. Tom en ik waren allebei in Oslo, maar daar hadden we het superdruk. Zijn liedje "Me and my guitar" kende ik wel. Iedereen in Duitsland vindt het trouwens een supergoed nummer." (bron : Het Nieuwsblad)

21-07-2010 om 10:12 geschreven door Redactie  




VOLG ONS OOK OP TWITTER & FACEBOOK.



Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs