Twelve Points...Douze Points...Kiev 2017...

Deze website wordt niet meer geŁpdatet! Volg ons via https://twitter.com/12_TPDP_12.....

30-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2011 : Lena volgend jaar opnieuw voor Duitsland naar het Eurovisie Songfestival.

 De finale van de 55e editie van het Eurovisie Songfestival ligt een maand achter ons en vandaag, woensdag 30 juni, heeft de Duitse omroep NDR bekendgemaakt dat het de bedoeling is dat Lena volgend jaar in eigen land opnieuw van de partij zal zijn.

Meteen na haar overwinning had de zangeres en haar entourage reeds laten weten om volgend jaar opnieuw deel te nemen aan het jaarlijkse liedjesfestival.

De details voor de nationale selectie van volgend jaar, zoals welke componisten zullen deelnemen, worden later bekendgemaakt. Momenteel is men er nog niet helemaal uit hoe die nationale selectie er zal gaan uitzien.

Dat oud-winnaars van het festival opnieuw deelnemen is geen nieuwigheid en indien Lena volgend jaar van de partij is dan wordt ze de derde zangeres die het jaar na haar overwinning opnieuw haar kansen waagt. Eerder gingen de Zwitserse Lys Assia (1956-1957-1958) en de Nederlandse Corry Brokken (1956-1957-1958) haar reeds voor.

Beide zangeressen strandde het jaar na hun overwinning achteraan in de einduitslag en hopelijk doet Lena het dus volgend jaar heelwat beter. (bron :
Eurovision)

30-06-2010 om 18:14 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2011 : 56e editie van het Eurovisie Songfestival op dinsdag 10, donderdag 12 en zaterdag 14 mei 2011.

 Het is nu officiŽel : de 56e editie van het Eurovisie Songfestival vindt plaats op dinsdag 10 (eerste halve finale), donderdag 12 (tweede halve finale) en zaterdag 14 mei 2011. Op woensdag 26 mei jongstleden had de EBU, de overkoepelende organisatie, tijdens een persconferentie de voorlopige data bekendgemaakt en die waren dinsdag 17, donderdag 19 en zaterdag 21 mei 2011.

Maar na afloop van de finale, gewonnen door de Duitse Lena, bleek al dat deze data moeilijk lagen voor de Duitse omroep. Op zaterdag 21 mei 2011 wordt namelijk de finale van de Duitse voetbalbeker worden beslecht in Berlijn. De ARD heeft de uitzendrechten voor deze wedstrijd in haar bezit en dus moet de omroep ze rechtstreeks en integraal uitzenden.

Intussen zijn er nog zes steden in de running om de volgende editie van het jaarlijkse liedjesfestival te organiseren en een beslissing omtrent de gaststad valt later dit jaar. (bron : Eurovision)

30-06-2010 om 17:04 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : 'Familie'-acteur Jo Hens vanaf maandag VJ op muziekzender TMF.

 De 22-jarige zanger en acteur Jo Hens uit Kontich wordt vanaf aanstaande maandag, 05 juli, de nieuwe VJ van muziek- en jongerenzender TMF.

Hens speelde eerder reeds een gastrol in de reeksen 'Aspe', 'Zone Stad', 'Dag & Nacht : Hotel Eburon' en 'De Kotmadam'. Sinds 2009 speelt hij mee in de soapreeks 'Familie' (
vtm) alwaar hij de rol van Niko Schuurmans voor zijn rekening neemt.

Hens kreeg vorig jaar ook de opdracht van 
Belgacom om het themalied van de Vlaamse muziekzender anne te schrijven. Het nummer kreeg als titel "Anne" mee. Muziek zit hem in het bloed want ook zijn ouders zijn muzikaal aangelegd. Zo is zijn vader, Peter Hens, de oprichter van De Frivole Framboos en is zijn moeder altijd met zangkoren bezig geweest en ze geeft ook muziekles.

 Ook zijn broers en zus zijn met muziek bezig. Zo zit zijn zus in het covergroepje Misscellaneous, zijn broer maakt deel uit van de Fabiola Fun F*ckers en zelf maakt hij momenteel deel uit van Superman's Sisters.

Jo kan je vanaf aanstaande maandag, 05 juli, aan het werk zien bij 
TMF alwaar hij de presentatie van 'Hitzone' voor zijn rekening zal nemen. Dat programma is er telkens op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag tussen 11.00 en 12.00. (bron : TMFHet Nieuwsblad ; foto Jo : TMF)

30-06-2010 om 16:34 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Belle Perez treedt op voor vijftig miljoen Chinezen.

 De Limburgse zangeres met Spaanse roots, Belle Perez (Eurosong 1999-2006), staat misschien wel aan de vooravond van een doorbraak in AziŽ. Vandaag, woensdag 30 juni, heeft ze opnames voor 'Wanna Challenge ?', de razend populaire Chinese versie van 'Wedden Dat ?'.

Midden juli zal het programma worden uitgezonden, voor een publiek van maar liefst vijftig miljoen mensen. Twee jaar geleden was er sprake van een optreden in de Duitse versie van het programma maar dat ging uiteindelijk niet door.

Het productiehuis heeft de beelden wel doorgestuurd naar hun collega's bij de Chinese omroep want daar zochten ze een Spaans zingende zangeres en zo zijn ze bij Belle terechtgekomen. Volgens de zangeres in 
Het Laatste Nieuws van gisteren, dinsdag 29 juni, is het nu of nooit wat  betreft een internationale carriŤre.

Belle is compleet onbekend in AziŽ, maar daar zou nu dus wel eens verandering in kunnen komen. Ze zal tijdens het programma twee liedjes brengen, "El mundo bailando", het nummer waarmee ze in 2006 een gooi deed naar het Belgische ticket voor het Eurovisie Songfestival, en de nieuwe single "La colegiala". Bovendien wordt ze voorgesteld in een clipje van anderhalve minuut, met onder meer beelden van haar concert in het Antwerpse
Sportpaleis.

Dit optreden zou dus wel eens deuren kunnen openen in AziŽ. "We hebben alvast een afspraak met het Aziatische hoofdkantoor van Belles platenmaatschappij
Universal. De kansen liggen goed, maar we blijven voorzichtig en vooral realistische" zegt haar manager Hugo Foets.

De nieuwe single, "La colegiala" verschijnt over iets meer dan twee weken, op vrijdag 16 juli eerstkomende. (bron : Het Laatste Nieuws)

30-06-2010 om 16:00 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2011 : TROS-directeur heeft geen spijt over ontslag Cornald Maas.

 TROS-directeur Peter Kuipers heeft er geen spijt van dat hij Songfestival-commentator Cornald Maas (lid jury NSF, commentator ESF) heeft ontslagen wegens een Twitterbericht.

Cornald plaatste drie weken geleden het volgende bericht op Twitter : "Grappige export-producten heeft Nederland : Sieneke, Joran van der Sloot en de PVV." De TROS kon er niet om lachen en maakte meteen een einde aan de samenwerking met de Songfestival-kenner.

"Ik vind het niet grappig. Verre van zelfs", liet Kuipers gisteren, dinsdag 29 juni, weten voor de camera's van RTL. "Sieneke wordt vergeleken met een moordenaar en anderhalf miljoen PVV-stemmers met Joran van der Sloot. Dan is de grens overschreden en dan is het klaar. Het is niet zo dat je bij de TROS geen mening mag hebben. Sterker nog : iedereen mag een mening hebben. Maar wel binnen bepaalde grenzen."

De TROS-directeur kan zich goed voorstellen dat Cornald teleurgesteld is. "Het Songfestival was heel belangrijk voor hem. Maar dan had hij beter moeten nadenken toen hij de Tweet verzon." (bron : De Telegraaf)

30-06-2010 om 14:32 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : stapt Gordon volgend jaar in huwelijksbootje ?

 Na veel verliefdheden, affaires en relaties is de Nederlandse zanger/presentator Gordon (NSF 1990-2003, lid vakjury JSF 2007-2008, ESF 2009) ervan overtuigd dat hij de ware heeft gevonden. "Als ik volgend jaar nog met Raoul ben, ga ik trouwen", onthult de 41-jarige Topper in een interview met het tijdschrift 100% NL Magazine.

"Raoul is misschien wel de ware voor me." Ook Gordons 'X Factor'-collega's vinden Raoul een geweldige kerel. "Die jongen die je nu hebt, is echt heel leuk", vertelt Angela Groothuizen (presentatrice JSF, commentatrice JESF). "Hij is wel jong, maar het is een goeie. Daar moet je zuinig op zijn." Ook Eric van Tijn (componist Nederlandse inzending ESF 1993, componist en tektschrijver Nederlandse inzending ESF 1998) raadt Gordon aan bij Raoul te blijven. "Hij heeft me er zelfs apart voor opgebeld", zegt de Topper.

 Hoewel Gordon overweegt eeuwige trouw te beloven aan zijn 26-jarige vriend, is hij niet zo voor het huwelijk. "Ik ben niet eens zo'n voorstander van het huwelijk, maar ik zou het toch willen. Zeker met Raoul. Hij is voor mij een oase van rust en stabiliteit."

Een slippertje zou Gordons oase van rust niet direct verstoren. "Ik vind ontrouw geen reden om uit elkaar te gaan. Mijn vriend is heel jong, nog maar 26, dus ik ga hem er niet van weerhouden." Toch zit de Topper niet op een avontuurtje van zijn vriend te wachten. "Ik zeg niet dat het moet, maar als het een keer zou gebeuren, zou ik zeggen : als je maar van mij blijft houden." (bron : 100% NL Magazine ; foto Raoul : AB BLAUW)

30-06-2010 om 14:25 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Bart KaŽll en Luc Appermont zijn al jaren een koppel.

Bart KaŽll Gisteren, dinsdag 29 juni, pakte het weekblad Dag allemaal uit met een interview met zanger Bart KaŽll (Eurosong 1983-1987). In dat gesprek ging het ook over zijn liefdesleven en daarin liet hij voor het eerst optekenen dat hij op mannen valt maar van dit nieuws zullen velen alvast niet meer opkijken.

Vandaag, woensdag 30 juni, pakt de krant Het Nieuwsblad uit met het bericht dat KaŽll (49) en Luc Appermont (60)(presentator 'Eurosong', commentator ESF) al jaren een koppel zijn, iets wat ook al velen reeds wisten maar toch is het volgens de krant het best bewaarde geheim uit de Vlaamse showbizz.

 "Het is ook nooit een geheim geweest", zegt KaŽll in de krant. "Alleen heeft niemand het mij ooit op de man af gevraagd." Al de mensen die nu gaan bellen voor een dubbelinterview moet de zanger meteen ook ontgoochelen want het antwoord is nee. "Na vandaag gaan we hier niet verder over uitweiden. Hier valt verder niets over te communiceren." (bron : Het Nieuwsblad)

30-06-2010 om 10:11 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Villa Vanthilt' : Geena Lisa stelt haar nieuwe muziekprogramma voor bij Marcel.

 Op maandag 31 mei opende Marcel Vanthilt (presentator JESF 2005, lid vakjury 'Eurosong') de deuren van zijn nieuwe villa in 'Villa Vanthilt'. Tien weken lang ontvangt hij er boeiende praatgasten en artiesten; de eerste vijf weken vanop het Kolonel Dusartplein in Hasselt, daarna vanop de Grote Markt in Kortrijk.

Een driehonderdtal boeiende gasten, twee bruisende steden, elke dag helemaal live uitzenden en een prettig gestoorde presentator; alle elementen die van 'Villa Vanthilt' vorig jaar een succes maakten, komen terug in het tweede seizoen.

een gloednieuwe villa

 Vijf maanden na de wedstrijd is het ontwerp werkelijkheid geworden. Een heus botsautokraam staat overeind op het Kolonel Dusartplein en oogt ronduit indrukwekkend. De studio is 26 bij 13 meter groot en 7,5 meter hoog. Elke toeschouwer kan de gesprekken perfect volgen door de ramen en op het grote scherm. Voor de muzikale acts gaat het zeildoek open en weerklinkt de muziek over het hele plein.

driehonderd gasten

Marcel praat graag met mensen en mensen praten graag met Marcel. En dat zal deze zomer niet anders zijn. Iedereen die een boeiend en actueel verhaal heeft, zal te gast zijn in 'Villa Vanthilt'.

Net als vorig jaar plukt Marcel elke ochtend iemand uit de krant, die 's avonds zijn verhaal komt vertellen. Ook het webcamgesprek krijgt opnieuw een prominente plaats. Qatar, China, het WK in Zuid-Afrika, het tennistoernooi van Wimbledon en de wereldtentoonstelling in Sjanghai komen plots heel dichtbij.  En naar goede traditie wordt het programma afgesloten met een sterke muzikale slotact. Van Tom Dice (ESF 2010) over Vaya Con Dios tot Admiral Freebee. Met af en toe een verrassende internationale act er bovenop. Er zal 49 keer muziek zitten in 'Villa Vanthilt' en de toeschouwers op het plein zullen er meer dan ooit van kunnen genieten.

nieuwe generiek

De generiek heeft een nieuwe swingende look gekregen. Marcel kruipt zelf aan boord van een botsauto en leeft zich uit in een botsautokraam vol bekende gezichten.

op zondag

 Net als vorig jaar pakt Marcel Vanthilt op zondag uit met een luxeversie. 'Villa Vanthilt' in het groot, met minder gesprekken en meer spektakel op het plein. Het eerste thema werd het WK voetbal, aanleiding om een eigen WK te organiseren : 'om ter hardst tegen een bal trappen'. Alle voetbalgekke kijkers waren alvast uitgenodigd om te zorgen voor het grootste fluitconcert ooit in Vlaanderen.

'Villa Vanthilt' : drieŽntwintigste aflevering VANAVOND :

Nicole Dierickx en Ingrid De Wilde zijn net terug van een zesjarige wereldreis, waarin ze meer dan vijftig landen doorkruisten. En dat alles 'ongemotoriseerd'! Ze vertellen Marcel hoe de reis was en waarom ze onder meer een kameel moesten kopen en opnieuw verkopen.

Eindelijk krijgen de Vlaamse artiesten weer een vrij podium en wel bij Geena Lisa (woordvoerster ESF 2002, lid vakjury' Eurosong for Kids 2003',Eurosong 2008). Vanaf 09 juli begint 'Vlaanderen muziekland'. Met dat programma draagt Geena ook bij aan het Europees voorzitterschap van BelgiŽ.

Donderdag 01 juli neemt BelgiŽ het Europees voorzitterschap over van Spanje. Topdagen dus voor EU-specialisten Rob Heirbaut en Elisabeth Lannoo van 'VRT Nieuws'. Ze vinden, net voor de grote dag, nog een beetje tijd om te passeren bij Marcel voor wat uitleg over dat nakende voorzitterschap.

De muziek komt vanavond van Baloji, een Belgische rapper met Congolese roots. Op de dag dat Congo precies vijftig jaar onafhankelijk is, brengt hij zijn nieuwe nummmer "Le jour d'aprŤs/Siku ya Baadaye (Independence cha-cha)". Het nummer is een bewerking van de onafhankelijkheidshymne uit 1960.


'Villa Vanthilt',
de drieŽntwintigste aflevering van het tweede seizoen, vanavondwoensdag 30 juni, tussen 21.55 en 22.45 op Eťn. (bron, logo en foto : Eťn)

30-06-2010 om 00:47 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'MasterChef' : Axel Daeseleire, Stijn Kolacny en Margriet Hermans strijden om een plaats in de volgende ronde.

 Sinds eergisterenmaandag 28 juni, gaat Dina Tersago vijf weken lang op zoek naar dť chef-kok van bekend Vlaanderen. In totaal gaan er maar liefst 36 BV's aan de slag met potten en pannen. De inzet ? Geen eigen restaurant ditmaal, maar de felbegeerde eretitel van 'MasterChef'.

Dina is gastvrouw, maar zal zelf niet aan de slag gaan in de keuken : "Ik moet straks in MasterChef mijn kookkunsten niet tonen, al ben ik wel de bindende factor. Het luisterende oor, zeg maar. Iets wat mij ontzettend goed ligt."

Lievelingsgerechten en stresstesten

Het programma-format : elke maandag, dinsdag en woensdag nemen telkens drie BV's het tegen elkaar op. In een eerste test bereiden ze hun 'lievelingsgerecht'. In de 'Stresstest' moeten de kandidaten een tweede gerecht klaarmaken aan de hand van ťťn basisingrediŽnt. Wie deze test wint, mag door naar de kwartfinale op donderdag.

 Dan koken de dagwinnaars voor een plaats in de halve finales (week 5). De winnaars van die voorlaatste etappe zullen dan in de ultieme finale strijden om de titel van 'MasterChef'.

Sterrenchefs

Sterrenchef Stťphane Buyens is het vaste jurylid. Hij wordt elke week geflankeerd door een andere ervaren gastchef, met name Wout Bru, Roger Vandamme, Gert De Mangeleer en Peter Goossens.

De deelnemers vanavond, woensdag 30 juni :

Vandaag nemen Axel Daeseleire, Stijn Kolacny (lid vakjury 'Junior Eurosong 2007-2008') en Margriet Hermans (Eurosong 1987-1989-1999) het tegen elkaar op. In een eerste test bereiden ze hun lievelingsgerecht. In de 'stresstest' moeten ze een tweede gerecht klaarmaken aan de hand van ťťn basisingrediŽnt. Wie deze test wint, mag door naar de kwartfinale op donderdag.

 Axel Daeseleire

Axel kon op jonge leeftijd al een omelet bakken. Toen hij op 11-jarige leeftijd bij de scouts belandde, werden zijn kookkunsten verder aangescherpt. Door op kamp eerst zijn eigen kooktafel te 'sjorren', het vuur aan te krijgen en zijn potje zelf te bereiden, leerde hij zelfstandig te werken ťn te koken. Volgens Axel zit er helemaal geen verhaal achter het gerecht dat hij voor 'MasterChef' zal klaarmaken. Hij kiest voor gebakken lamsfilet met gekookte aardappelen, oesterzwammetjes en gekarameliseerd witloof omdat hij gewoon graag en goed eet...

 Stijn Kolacny

Scala-boegbeeld Stijn Kolacny kreeg de kookmicrobe via zijn vader. Zijn moeder, zus en broer staan immers liever niet achter de potten en pannen. Stijn geniet van het ontspannende effect van koken, maar houdt niet van het bij elkaar zoeken van ingrediŽnten. Hij beschouwt zich als een echte receptenkok : hij houdt zich strikt aan het recept in het kookboek. Zijn lievelingsgerecht Ė gebakken kabeljauw met groenten in de wok en verse pesto Ė is een ideetje van de vriendin van zijn broer Steven, een ťchte hobbykokkin...

 Margriet Hermans

Zangeres, presentatrice, politicaÖ en binnenkort 'MasterChef' ? Margriet Hermans heeft altijd graag gekookt, vooral met 'oerproducten'. Ze geeft niet om light, mager of vet en kiest als  lievelingsgerecht voor een konijnenrug in mosterdsaus met savooikool en gekookte aardappelen. Vroeger at ze echter nooit konijn, vanwege het schattige uiterlijk van de beestjes. Ze maakt het gerecht klaar met een gekookte aardappel, in de ogen van Margriet een bijzonder mooie groente boordevol vitaminen.

'MasterChef', derde aflevering vanavondwoensdag 30 juni, tussen 20.25 en 21.15 op vtm. Het programma wordt herhaald tussen 23.10 en en 23.50. (bron, logo en foto's : 
vtm)

30-06-2010 om 00:33 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Michael Teschl.

Michael Teschl Michael Teschl (30 juni 1971) is geboren als Michael Christian Teschl. In september 1995, hij is dan 24 jaar oud, brengt hij zijn eerste album, "This is how you fall in love", op de markt. Een tweede album, "Moving on" volgt in het voorjaar van 1998. In 1999 neemt hij samen met zangeres Trine Jepsen deel aan de Deense nationale selectie, 'Dansk Melodi Grand Prix'. Ze weten de nationale finale te winnen met het nummer "Denne gang". Het is ook in 1999 dat de vrije taalregel terug wordt ingevoerd en zo zingen ze hun bijdrage tijdens het Eurovisie Songfestival in Jeruzalem in het Engels. Met die Engelse versie, "This time I mean it", eindigt het duo op een verdienstelijke achtste plaats.

Een jaar later brengt hij zijn derde album op de markt en zit hij in de jury tijdens 'Melodi Grand Prix 2000'. Later dat jaar mag hij tijdens het Eurovisie Songfestival de Deense punten meedelen. In 2001 is hij samen met Trine Jepsen opnieuw van de partij tijdens de nationale finale. Nu mogen ex-deelnemers elk ťťn deelnemend nummer aankondigen. Zij hebben de eer om het nummer van Rollo & King, de uiteindelijke winnaars, aan te kondigen. In 2003 is hij ťťn van de deelnemers in de Deense versie van 'Big Brother VIPS'. In december van dat jaar brengt hij zijn eerste boek op de markt en twee jaar later (in 2005) volgt een tweede boek. Meer over Michael kan je op zijn 
website vinden.

OOK JARIG VANDAAG :

* Stefan Zauner (1952), leadzanger MŁnchener Freiheit - Duitsland (ESF 1993).

30-06-2010 om 00:00 geschreven door Redactie  


29-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Junior Eurosong 2010 : LuŪs Muyllaert uit Knokke-Heist neemt dit jaar deel aan de nationale selectie.

 Overmorgen, donderdag 01 juli, worden de namen van de kandidaten bekendgemaakt die later dit jaar gaan strijden om het Belgische ticket voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival. Dat nieuws kon je trouwens afgelopen zondag, 27 juni, reeds bij ons lezen.

Vanmorgen pakte de 
Krant van West-Vlaanderen alvast uit met het nieuws dat de 11-jarige LuŪs Muyllaert uit Knokke-Heist ťťn van de kandidaten is. Het nummer waarmee hij deelneemt is een ballade met als titel "Dromen". LuŪs loopt school aan de Margaretaschool en de clip voor zijn liedje werd overigens opgenomen aan het strand van Knokke-Heist.

In totaal dienden zich 1.854 kandidaten aan voor 'Junior Eurosong 2010'. Daarvan werden er uiteindelijk acht weerhouden en ťťn van hen wordt de opvolg(st)er van Laura Omloop. Deze laatste zal de namen van de acht kandidaten overmorgen, donderdag 01 juli, bekendmaken en dit tussen 18.00 en 19.35.

De zangeres nam afgelopen zaterdag, 26 juni, in het Koninklijk Atheneum van Deurne een videoclip op voor haar nieuwe zomersingle "Stapelgek op jou". De nieuwe clip gaat eveneens overmorgen in premiŤre op Ketnet.

 Eerder deze maand berichtten we reeds dat er ook voor de komende editie van 'Junior Eurosong' een nieuw themalied zou worden uitgebracht en die single is vanaf aanstaande vrijdag, 02 juli, beschikbaar. Van "Superidee" komen er twee versies : een radioversie en een instrumentale versie. (bron : Krant van West-Vlaanderen, Ketnet)

29-06-2010 om 22:57 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Jelle Cleymans en Laura Omloop in nieuwe kinderserie.

 Vanaf overmorgen, donderdag 01 juli, zendt vtmKzoom de nieuwe Koreaanse kinderserie 'Yoohoo & Friends' uit. De animatiereeks is volgens Het Nieuwsblad op dit moment dť hype in het Oosten en speelt in op internationale milieuproblemen en beschermde dieren.

Jelle Cleymans (ex-Spring, Eurosong 2004) leent zijn stem aan het hoofdpersonage Yoohoo. "Het is een heel leuk personage", zegt hij vandaag, dinsdag 29 juni, in de krant. "Yoohoo en zijn vrienden Pammee, Chewoo, Lemmee en Roodee wonen op de planeet Yootopia. Samen zorgen ze voor de Boom van het Leven. Op een dag vliegen echter alle blaadjes van de boom weg en om de planeet te redden moeten Yoohoo en zijn vriendjes naar de aarde reizen, op zoek naar de groene blaadjes. Maar dat verloopt natuurlijk niet van een leien dakje."

 Bij Ketnet zullen ze het volgens de krant waarschijnlijk minder leuk vinden dat ook Junior Songfestivalkandidate Laura Omloop (JESF 2009) bij de concurrentie opduikt : Laura zingt namelijk de Vlaamse versie van de titelsong van 'Yoohoo & Friends'. Voorlopig zijn er nog echter geen plannen om het nummer op single uit te brengen. (bron : Het Nieuwsblad)

29-06-2010 om 12:53 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Bart KaŽll out zich aan de vooravond van zijn vijftigste verjaardag (eindelijk) als homo.

Bart KaŽll Velen zullen echter niet meer opkijken van het bericht, maar Bart KaŽll (Eurosong 1983-1987) heeft zich geout als homo. Het weekblad Dag allemaal heeft deze week een interview met de zanger die begin augustus vijftig kaarsjes mag uitblazen.

Met het feit dat hij een halve eeuw oud wordt, heeft hij het best moeilijk. "Maar de kans dat ik in een depressie herval, is gelukkig zťťr klein."

Momenteel is de zanger volop bezig aan een nieuwe cd die in het najaar zal uitkomen, en daar staan nummers op die hij helemaal zelf heeft geschreven. Als voorloper op dit album is er sinds kort de nieuwe zomersingle "Hallo goeie morgen!", een Nederlandse bewerking van een nummer van de Nederlander Nick MacKenzie uit de jaren zeventig.

 Het nieuwe album zal Bart volledig in eigen beheer op de markt brengen en dus ook volledig zelf betalen. Platenmaatschappijen zijn tegenwoordig niet meer geneigd om risico's te nemen. "Investeren in Vlaamse muziek die geen media-aandacht krijgt, Ūs een risico. Maar goed, ik heb gelukkig wel de steun van platenfirma CNR."

Hoewel hij binnenkort dus Abraham zal zien, is hij een gelukkig mens. Ook in de liefde. "Heel erg, absoluut. Ik ben zeer gelukkig in mijn relatie. We zijn al lang samen, en wij voelen ons nog steeds goed bij elkaar" zegt hij.

Hoewel iedereen weet dat hij op mannen valt, deed hij daar tot op vandaag heel geheimzinnig over. "Ten eerste ben ik er nog niet zo zeker van dat iedereen weet dat ik op mannen val" gaat hij verder. "Nu wel natuurlijk. Ten tweede : het is niet dat mensen niet můgen weten hoe ik leef en met wie, maar ik voel me daar niet lekker bij."

Schrik dat een expliciete outing slecht voor zijn carriŤre zou zijn, heeft hij nochtans niet maar een deel van zijn leven houdt hij toch liever voor zichzelf. (bron : Dag allemaal)

29-06-2010 om 12:31 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Ella' : de volledige cast van de nieuwe vtm-telenovelle is bekend.

 Gisteren, maandag 28 juni, werd op een uitgebreide persconferentie in Lier de nieuwe telenovelle 'Ella' voorgesteld. Ook een groot deel van de cast was aanwezig.

* cast 'Ella' :

- Darya Gantura is Ella.
- Ini Massez is Cindy.
- Amarylis Uitterlinden is Clio.
- Christophe Haddad is Frederico.
- Roel Vanderstukken is Lukas.
- Rik Verheye is Anthony.
- Gert Winckelmans is Nicolas.
- Monika Dumon is Linda.
- Jits Van Belle is Carmen.
- Karel Deruwe is Wolfs.
- Sachli Gholamalizad is Yasmine.
- Steven Boen is Jens.
- Rudy Morren is Jasper.
- Gene Bervoets is Norbert.
- Deborah De Ridder is Ria.

* Het verhaal :

Kleine Ella lijkt wel voor het ongeluk geboren. Haar mama sterft, ze wordt door haar stiefzus het huis uit gepest, en ze komt bij haar pleegtante Ursula terecht, voor wie ze enkel deugt als slaafje in de frituur.

Maar dan wordt Ella achttien en besluit ze terug te vechten. Wat volgt is een spannende strijd, waarin Ella haar leerachterstand tracht in te halen en afrekent met het verleden. Uiteraard wordt ze onderweg verliefd. Er is zelfs sprake van een prins! Meerdere prinsen zelfs! Maar in de liefde en in haar ontplooiing is haar jaloerse stiefzus Clio nooit veraf.

'Ella' is een hedendaags sprookje, een echt Assepoesterverhaal. Het belooft een aanstekelijke telenovelle te worden. Een reeks met een lach en een traan in een kleurrijk vintage kleedje.

* Start september 2010 :

'Ella' wordt gemaakt door Studio-A in Boortmeerbeek. Bij Studio-A zijn ze niet aan hun proefstuk toe voor het maken van een telenovelle, want eerder produceerden ze al de succesvolle telenovelle 'Louislouise'.

De studio-opnames vinden plaats in Boortmeerbeek en zijn gestart op donderdag 24 juni. Het universum van Ella situeert zich in een pittoresk stadje, zonder industrie en luchthavens, met de charme van het verleden, maar met een hedendaagse look. De stad Lier vormt het ideale decor voor de buitenopnames en verleent haar steun aan de productie.

'Ella' zal 200 afleveringen tellen van elk 25 minuten en de
start van de uitzendingen wordt gepland eind september 2010. (bron en logo : vtm)

29-06-2010 om 00:05 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Villa Vanthilt' : kersverse moeder Tanja Dexters vanavond te gast bij Marcel.

 Op maandag 31 mei opende Marcel Vanthilt (presentator JESF 2005, lid vakjury 'Eurosong') de deuren van zijn nieuwe villa in 'Villa Vanthilt'. Tien weken lang ontvangt hij er boeiende praatgasten en artiesten; de eerste vijf weken vanop het Kolonel Dusartplein in Hasselt, daarna vanop de Grote Markt in Kortrijk.

Een driehonderdtal boeiende gasten, twee bruisende steden, elke dag helemaal live uitzenden en een prettig gestoorde presentator; alle elementen die van 'Villa Vanthilt' vorig jaar een succes maakten, komen terug in het tweede seizoen.

een gloednieuwe villa

 Vijf maanden na de wedstrijd is het ontwerp werkelijkheid geworden. Een heus botsautokraam staat overeind op het Kolonel Dusartplein en oogt ronduit indrukwekkend. De studio is 26 bij 13 meter groot en 7,5 meter hoog. Elke toeschouwer kan de gesprekken perfect volgen door de ramen en op het grote scherm. Voor de muzikale acts gaat het zeildoek open en weerklinkt de muziek over het hele plein.

driehonderd gasten

Marcel praat graag met mensen en mensen praten graag met Marcel. En dat zal deze zomer niet anders zijn. Iedereen die een boeiend en actueel verhaal heeft, zal te gast zijn in 'Villa Vanthilt'.

Net als vorig jaar plukt Marcel elke ochtend iemand uit de krant, die 's avonds zijn verhaal komt vertellen. Ook het webcamgesprek krijgt opnieuw een prominente plaats. Qatar, China, het WK in Zuid-Afrika, het tennistoernooi van Wimbledon en de wereldtentoonstelling in Sjanghai komen plots heel dichtbij.  En naar goede traditie wordt het programma afgesloten met een sterke muzikale slotact. Van Tom Dice (ESF 2010) over Vaya Con Dios tot Admiral Freebee. Met af en toe een verrassende internationale act er bovenop. Er zal 49 keer muziek zitten in 'Villa Vanthilt' en de toeschouwers op het plein zullen er meer dan ooit van kunnen genieten.

nieuwe generiek

De generiek heeft een nieuwe swingende look gekregen. Marcel kruipt zelf aan boord van een botsauto en leeft zich uit in een botsautokraam vol bekende gezichten.

op zondag

 Net als vorig jaar pakt Marcel Vanthilt op zondag uit met een luxeversie. 'Villa Vanthilt' in het groot, met minder gesprekken en meer spektakel op het plein. Het eerste thema werd het WK voetbal, aanleiding om een eigen WK te organiseren : 'om ter hardst tegen een bal trappen'. Alle voetbalgekke kijkers waren alvast uitgenodigd om te zorgen voor het grootste fluitconcert ooit in Vlaanderen.

'Villa Vanthilt' : tweeŽntwintigste aflevering VANAVOND :

Voor het eerst na de bevalling van Valentina op 15 juni komt Tanja Dexters (Eurosong 2002-2008) weer buiten. En waar mooier dan in 'Villa Vanthilt' ? Ze vertelt Marcel in geuren en kleuren hoe haar eerste weken als moeder zijn en hoe het met Valentina is.

De Ronde van Frankrijk start binnenkort en Johan Museeuw, alias De Leeuw van Vlaanderen, volgt de wielerkaravaan van dichtbij. Meer zelfs, hij zal er een column over schrijven. Zoon Gianni volgt in zijn kielzog en maakt de bijbehorende foto's. Voor ze vertrekken komen ze langs in de villa.

'Hotel Jarretelle' is stilaan een begrip geworden in Vlaanderen. Tijdens de Gentse Feesten zal er voor het eerst een 'Belgian Burlesque Festival' plaatsvinden. Wat dat allemaal inhoudt, weet niemand beter dan ceremoniemeester Jan De Smet.

In heel Europa is het een hit en ook in Vlaanderen is het nummer "Alors on danse" niet uit de Ultratop te slaan. Stromae brengt live zijn monsterhit op het podium van 'Villa Vanthilt'.


'Villa Vanthilt',
de tweeŽntwintigste aflevering van het tweede seizoen, vanavonddinsdag 29 juni, tussen 21.55 en 22.45 op Eťn. (bron, logo en foto : Eťn)

29-06-2010 om 00:02 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'MasterChef' : Nic Balthazar, Eveline Hoste en Wim Soutaer strijden voor een ticket voor de kwartfinale.

 Sinds gisteren, maandag 28 juni, gaat Dina Tersago vijf weken lang op zoek naar dť chef-kok van bekend Vlaanderen. In totaal gaan er maar liefst 36 BV's aan de slag met potten en pannen. De inzet ? Geen eigen restaurant ditmaal, maar de felbegeerde eretitel van 'MasterChef'.

Dina is gastvrouw, maar zal zelf niet aan de slag gaan in de keuken : "Ik moet straks in MasterChef mijn kookkunsten niet tonen, al ben ik wel de bindende factor. Het luisterende oor, zeg maar. Iets wat mij ontzettend goed ligt."

Lievelingsgerechten en stresstesten

Het programma-format : elke maandag, dinsdag en woensdag nemen telkens drie BV's het tegen elkaar op. In een eerste test bereiden ze hun 'lievelingsgerecht'. In de 'Stresstest' moeten de kandidaten een tweede gerecht klaarmaken aan de hand van ťťn basisingrediŽnt. Wie deze test wint, mag door naar de kwartfinale op donderdag.

 Dan koken de dagwinnaars voor een plaats in de halve finales (week 5). De winnaars van die voorlaatste etappe zullen dan in de ultieme finale strijden om de titel van 'MasterChef'.

Sterrenchefs

Sterrenchef Stťphane Buyens is het vaste jurylid. Hij wordt elke week geflankeerd door een andere ervaren gastchef, met name Wout Bru, Roger Vandamme, Gert De Mangeleer en Peter Goossens.

De deelnemers vanavond, dinsdag 29 juni :

Vandaag nemen Nic Balthazar, Eveline Hoste en Wim Soutaer (coach 'Junior Eurosong 2008') het tegen elkaar op. In een eerste test bereiden ze hun lievelingsgerecht. In de 'stresstest' moeten ze een tweede gerecht klaarmaken aan de hand van ťťn basisingrediŽnt. Wie deze test wint, mag door naar de kwartfinale op donderdag.

 Nic Balthazar

Film- en televisiemaker Nic Balthazar kookt al sinds zijn twaalfde. Hij komt uit een geŽmancipeerd gezin waar ook de jongens moesten leren koken. Daar is hij niet rouwig om. Al snel ontdekte hij dat ook de liefde van de vrouw door de maag gaat. Nic is flexitariŽr : hij volgt in hoofdzaak een vegetarisch dieet, maar eet incidenteel vlees en/of vis. Het gerecht dat hij bij 'MasterChef' zal bereiden, heeft hij nog nooit zelf gemaakt. Nic wil echter bewijzen dat zijn silodeegrolletje met gorgonzola en spinazie met geroosterde groenten Ė ondanks zijn lage ecologische voetafdruk Ė ook heel lekker kan zijn.

 Eveline Hoste

Eveline Hoste was vroeger nooit echt bezig met koken. Door het ouderlijk nest te verlaten kwam daar echter verandering in. Nu kookt ze echt graag, maar enkel als ze er voldoende tijd voor heeft. Ze haat het immers onder tijdsdruk in de keuken te moeten staan. Het recept van Eveline's lievelingsgerecht Ė pasta met scampi in een tomatendragonroomsaus - komt oorspronkelijk van de tante van haar moeder en werd ondertussen al meermaals uitgewisseld onder haar familieleden en vriendinnen.

 Wim Soutaer

Zanger Wim Soutaer mocht als kind steeds in de pot roeren als zijn moeder stond te koken en kreeg hierdoor ook zelf de kookkriebel te pakken. Ondertussen kookt hij bijna dagelijks. Zijn specialiteit is een stoofpotje, maar omdat drie kwartier net iets te weinig is om een lekker stoofpotje te bereiden, koos hij op aanraden van zijn moeder voor gevulde kip met paprika en tomatensaus. Met zijn kipgerechten oogstte hij tot dusver al meermaals lof in familiekring, maar hij vult ze meestal met spinazie. De bereiding met paprika is volledig nieuw voor hem...

'MasterChef', tweede aflevering vanavonddinsdag 29 juni, tussen 20.25 en 21.10 op vtm. Het programma wordt herhaald tussen 00.30 en en 01.10. (bron, logo en foto's : 
vtm)

29-06-2010 om 00:01 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Blossom Tainton Lindquist.

Blossom Tainton Lindquist Blossom Tainton Lindquist (29 juni 1962) ziet het levenslicht in de Zweedse hoofdstad Stockholm. In 2002 neemt ze samen met Gladys del Pilar en Kayo Shekoni deel aan de Zweedse selectie voor het Eurovisie Songfestival. Met "Never let it go" weet het drietal de finale van Melodifestivalen te winnen. Afro-dite eindigt eind mei van dat jaar in de Estse hoofdstad Tallinn op een achtste plaats met het nummer. Datzelfde jaar (op haar verjaardag) stapt ze in het huwelijksbootje met Hans Lindquist. Een jaar later neemt de groep opnieuw deel aan 'Melodifestivalen' en opnieuw wordt de finale van de nationale selectie bereikt. Met "Aqua playa" stranden ze in die finale op een zevende plaats.

OOK JARIG VANDAAG :

* Gitte Hśnning (1946), deelneemster Eurovisie Songfestival 1973 (West-Duitsland), achtste plaats met "Junger Tag".
* Mario Caselli (1964), deelnemer 'De Gouden Zeemeermin' - BelgiŽ (1996).

29-06-2010 om 00:00 geschreven door Redactie  


28-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit'.

 We sluiten deze laatste maandag van juni af met een nieuwe aflevering van onze rubriek 'Een avondje uit'. Fans die eens een concert willen bijwonen of op zoek zijn naar een plaats in de buurt waar hun favoriete artiest zal optreden zitten bij ons op de eerste rij.

 Deze zomer organiseert de Oost-Vlaamse stad Sint-Niklaas een seniorenfestival, 'Retrorock'. De 50-plussers krijgen op de Grote Markt op vrijdag 09 juli eerstkomende een programma met Vlaamse schlagers, Franse chansons en een ABBA-imitatie (MF 1973, ESF 1974).

Het festival start in de namiddag met een samenzang vol Nederlandstalige klassiekers. Daarna komen optredens van de Vlaamse schlagerartiesten Lisa del Bo (Eurosong 1993, ESF 1996), Luc Steeno, Laura Lynn en Willy Sommers. Om 20.00 brengt Jo Lemaire (Concours Eurovision de la Chanson 1984) en Big Band een hommage aan Edith Piaf. De hoofdact wordt gebracht door BjŲrn Again, Australische ABBA-imitatoren "die het origineel angstvallig goed benaderen".

 Op zaterdag 27 november eerstkomende kan je in de
Ethias Arena in Hasselt  terecht voor de tweede editie van 'Het Zingpaleis', het grootste indoor meezingfeest van Vlaanderen. In november vorig jaar opende 'Het Zingpaleis' zijn deuren voor de eerste maal. Gastheren van dienst waren De Romeo's en die hebben er ťťn groot feest van gemaakt. Gunther Levi (De Gouden Zeemeermin 1996), Davy Gilles (De Gouden Zeemeermin 1996 en Eurosong 1999) en Chris Van Tongelen (Eurosong 1993 en De Gouden Zeemeermin 1996) zijn de perfecte smaakmakers van 'Het Zingpaleis' en zij brengen tijdens een stomend concert het publiek naar een nooit eerder gezien muzikaal hoogtepunt.

Ondertussen komt er dus een tweede episode bij in het verhaal van 'Het Zingpaleis' en wel op zaterdag 27 november. Dan zijn De Romeo's opnieuw de gastheren van dienst. Niemand minder dan 'Mister Eurovision' Johnny Logan (Ierse selectie 1979, ESF 1980-1987, componist/tekstschrijver Ierse inzendingen ESF 1984-1992, componist/tekstschrijver inzending NSF 2005, voorzitter vakjury 'Eurosong 1993', lid vakjury 'Eurosong 2006', lid vakjury NSF 2010) en de Gibson Brothers zullen hun opwachting maken tijdens de tweede editie. De namen van de andere gasten worden later dit jaar wereldkundig gemaakt.

 Johnny Logan is de enige artiest die tot op vandaag het Eurovisie Songfestival twee keer wist te winnen. Hij nam voor het eerst deel aan de Ierse nationale selectie in 1979 en wist met "Angie" beslag te leggen op een derde plaats. Een jaar later mocht hij met "What's another year" naar het Nederlandse Den Haag afreizen en daar wist hij Ierland een tweede overwinning te bezorgen. Na wat persoonlijke problemen nam hij in 1987 opnieuw deel aan de Ierse selectie en die wist hij met "Hold me now" opnieuw winnend af te sluiten. In Brussel lukte hem wat nog niemand hem had voorgedaan, namelijk het festival een tweede maal winnen. Daardoor kreeg hij meteen de titel van 'Mister Eurovision'. In 1992 won hij het festival een derde maal, ditmaal niet als artiest maar wel als componist en tekstschrijver van "Why me ?", gezongen door Linda Martin. Hij was eerder in 1984 ook al verantwoordelijk geweest voor "Terminal 3", de Ierse inzending dat jaar, ook toen gezongen door Linda.

In 2005 waagde hij in Nederland zijn kans als componist en tekstschrijver met het nummer "How does it feel". Airforce strandde tijdens de finale van het Nationaal Songfestival op een tweede plaats. Een jaar later, in 2006, maakte hij in eigen land deel uit van de vakjury van 'Eurosong 2006'. Eerder was hij tijdens 'Eurosong 1993' al voorzitter geweest van de vakjury. Eerder dit jaar zetelde als lid van de vierkoppige vakjury tijdens de Nederlandse selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

Tickets voor de tweede editie van 'Het Zingpaleis'
kunnen nog steeds worden besteld via de website van Sherpa of telefonisch op het nummer 070 34 50 50.

 Michael Flatleyís 'Lord of the Dance' komt eind dit jaar naar ons land en dit op zaterdag 11 en zondag 12 december eerstkomende.

Danser, performer, muzikant. Voor vele miljoenen fans in alle uithoeken van de wereld wordt Michael Flatley (intervalact ESF 1994) gezien als een genie van zijn kunst. Hij mag verantwoordelijk genoemd worden om het magische van de Ierse volksdans naar een internationaal niveau verheven te hebben. Samen met de precisie van de choreografie komt een intimiderend set design en de visuele complexiteit van de dansen het geheel vervolledigen.

Sinds de openingsvertoning in '
The Point' in Dublin in 1996, werd 'Lord of the Dance' overal ter wereld met veel succes onthaald. Het is de eerste show van die aard die niet minder dan 21 uitverkochte vertoningen voorstelde in de Wembley Arena van London. Vandaag toeren niet minder dan vier gezelschappen tegelijkertijd in Japan, Zuid-Afrika, Europa en de Verenigde Staten.

Laat u op zaterdag 11 december en zondag 12 december betoveren door de magie van Michael Flatley's 'Lord of the Dance' in het Congrestheater,
Grenslandhallen in Hasselt.

Tickets (tussen 60,00 en 75,00 Ä, inclusief reservatiekosten, exclusief verzendingskosten) voor ťťn van de voorstellingen (aanvang : 20.00) kunnen worden aangekocht via de website van 
Sherpa of telefonisch via 070 34 50 50 (Nederland : 0900 34 50 500). Ook bij Mediamarkt of Essec kunnen tickets worden aangekocht.

28-06-2010 om 23:26 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2011 : TROS breekt met Songfestivalcommentator Cornald Maas door tweet.

 De Nederlandse omroep TROS heeft de samenwerking met Cornald Maas (lid jury NSF, commentator ESF) voor het 'Nationaal Songfestival', de Nederlandse nationale selectie, en het Eurovisie Songfestival met onmiddellijke ingang beŽindigd. Aanleiding is een twitterbericht van Maas waarin hij schreef : "Grappige exportproducten heeft Nederland : Sieneke (ESF 2010), Joran van der Sloot en de PVV."

De omroep, die sinds dit jaar instaat voor het afvaardigen van de Nederlandse kandidaat, vindt de inhoud van de tweet volstrekt onacceptabel, gelet op de aard van de samenwerking. Dat heeft een woordvoerster van de omroep eerder vandaag, maandag 28 juni, laten weten.

Cornald is "hogelijk verbaasd" dat de TROS niet meer van zijn diensten gebruik wil maken. Dat zei hij eerder vanavond in een reactie. De tweet is van 10 juni, de dag na de verkiezingen voor de Tweede Kamer. "De PVV, Joran van der Sloot en Sieneke waren wereldnieuws." Bovendien was zijn opmerking ironisch bedoeld.

Directeur Peter Kuipers van de TROS bracht Maas vanmiddag op de hoogte. Maas vroeg hem of het echt om de tweet ging of dat er andere redenen achter het besluit zitten. Toen de TROS de uitzendingen van het Nationaal Songfestival en het Eurovisie Songfestival vorig jaar van de NOS overnam, had hij al te horen gekregen dat hij te veel een AVRO-gezicht had, aldus Maas. Hij vindt dat de omroep niet elegant heeft gehandeld, zeker niet gezien zijn inzet.
Maas presenteert voor de AVRO het kunst- en cultuurtelevisieprogramma 'Opium'. (bron : De Telegraaf)

28-06-2010 om 23:13 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oslo 2010 : Tom Dice dankt eerste plaats in de halve finale en zesde plaats in de finale grotendeels aan de vakjury.

 De EBU heeft eerder deze voormiddag de gesplitste resultaten bekendgemaakt (vakjury en televoting) van de halve finales en de finale van het afgelopen Eurovisie Songfestival, dat eind mei werd gehouden in de Noorse hoofdstad Oslo.

Hoewel het festival iets meer dan vier weken achter ons ligt, loont het toch eventjes de moeite om deze resultaten wat van naderbij te bekijken. Zoals bekend voerde de EBU dit jaar ook tijdens de beide halve finales de gemengde stemming in waarbij 50% van de punten werd gegeven door de vakjury en waarbij de resterende 50% in handen was van de kijkers thuis, die door televoting hun keuze kenbaar maakten. De overkoepelende organisatie kwam vorig jaar reeds tegemoet aan de vraag om diaspora- en burenstemmen tegen te gaan en voerde dit systeem toen in tijdens de finale.

 Net zoals vorig jaar stond de winnaar van het jaarlijkse liedjesfestival zowel bij de kijkers als de vakjury op de eerste plaats. Ons land, met Tom Dice, wist de vakjury's te bekoren want met amper twee puntjes minder dan de Duitse Lena strandde hij op een tweede plaats. De kijkers plaatsten de twintigjarige Eeklonaar slechts op een veertiende plaats.

Turkije, dat tweede eindigde, werd ook door de kijkers met een tweede plaats beloond, bij de vakjury stond het land op een achtste plaats. IsraŽl werd door de vakjury met een vijfde plaats beloond, maar bij de kijkers stond het land pas op een negentiende plaats, in het totaal goed voor een veertiende stek. Ook bij Frankrijk (achtste plaats televoting, tweeŽntwintigste plaats vakjury) en ServiŽ (tiende plaats televoting, eenentwintigste plaats vakjury) is het verschil groot. 

* De uitslag van de finale :

Pl.

Finale
(50/50)

Punten

Finale
Televoting

Punten

Finale
Vakjury

Punten

01. Duitsland

246

Duitsland

243

Duitsland

187

02. Turkije

170

Turkije

177

BELGIE

185

03. RoemeniŽ

162

Denemarken

174

RoemeniŽ

167

04. Denemarken

149

ArmeniŽ

166

GeorgiŽ

160

05. Azerbeidzjan

145

Azerbeidzjan

161

IsraŽl

134

06. BELGIE

143

RoemeniŽ

155

OekraÔne

129

07. ArmeniŽ

141

Griekenland

152

Denemarken

121

08. Griekenland

140

Frankrijk

151

Turkije

119

09. GeorgiŽ

136

GeorgiŽ

127

Azerbeidzjan

116

10. OekraÔne

108

ServiŽ

110

ArmeniŽ

116

11. Rusland

90

Rusland

107

Griekenland

110

12. Frankrijk

82

Spanje

106

AlbaniŽ

97

13. ServiŽ

72

OekraÔne

94

Portugal

69

14. IsraŽl

71

BELGIE

76

BosniŽ-Herzegovina

65

15. Spanje

68

IJsland

40

Rusland

63

16. AlbaniŽ

62

BosniŽ-Herzegovina

35

Ierland

62

17. BosniŽ-Herzegovina

51

AlbaniŽ

35

Noorwegen

61

18. Portugal

43

MoldaviŽ

28

Cyprus

57

19. IJsland

41

IsraŽl

27

IJsland

57

20. Noorwegen

35

Portugal

24

Spanje

43

21. Cyprus

27

Noorwegen

18

ServiŽ

37

22. MoldaviŽ

27

Wit-Rusland

18

Frankrijk

34

23. Ierland

25

Cyprus

16

MoldaviŽ

33

24. Wit-Rusland

18

Ierland

15

Wit-Rusland

22

25. Verenigd Koninkrijk

10

Verenigd Koninkrijk

7

Verenigd Koninkrijk

18

Ook de gesplitste punten van de halve finales geven we hieronder mee en ook daar zien we dat Tom Dice heel goed in de markt lag bij de vakjury's, want hij eindigde er namelijk een eerste plaats. Maar ook de televoters konden "Me and my guitar" wel pruimen want het leverde hem een derde plaats op, na Griekenland en IJsland. 

* De uitslag van de eerste halve finale :

Pl.

Finale
(50/50)

Punten

Finale
Televoting

Punten

Finale
Vakjury

Punten

01. BELGIE

167

Griekenland

151

BELGIE

165

02. Griekenland

133

IJsland

149

Portugal

107

03. IJsland

123

BELGIE

146

Griekenland

99

04. Portugal

89

Rusland

92

AlbaniŽ

96

05. ServiŽ

79

ServiŽ

92

BosniŽ-Herzegovina

86

06. AlbaniŽ

76

Finland

69

IJsland

85

07. Rusland

74

AlbaniŽ

68

Malta

66

08. Wit-Rusland

59

Wit-Rusland

63

ServiŽ

65

09. BosniŽ-Herzegovina

59

Portugal

58

Estland

64

10. MoldaviŽ

52

MoldaviŽ

54

VJR MacedoniŽ

62

11. Finland

49

BosniŽ-Herzegovina

42

Polen

58

12. Malta

45

Malta

40

Wit-Rusland

47

13. Polen

44

Polen

38

MoldaviŽ

42

14. Estland

39

Slowakije

34

Rusland

41

15. VJR MacedoniŽ

37

VJR MacedoniŽ

30

Finland

37

16. Slowakije

24

Estland

22

Slowakije

25

17. Letland

11

Letland

12

Letland

15


Indien hetzelfde systeem van vorig jaar tijdens de halve finales (top 9 televoting en wildcard vakjury) zou worden gehanteerd dan zouden Griekenland, IJsland, BelgiŽ, Rusland, ServiŽ, Finland, AlbaniŽ, Wit-Rusland en Portugal dankzij de televoters geplaatst zijn en dan zou de vakjury BosniŽ-Herzegovina naar de finale hebben gestuurd. MoldaviŽ zou dan de eerste halve finale niet hebben overleefd.

* De uitslag van de tweede halve finale :

Pl.

Finale
(50/50)

Punten

Finale
Televoting

Punten

Finale
Vakjury

Punten

01. Turkije

118

Azerbeidzjan

126

GeorgiŽ

117

02. Azerbeidzjan

113

Turkije

119

Turkije

93

03. GeorgiŽ

106

RoemeniŽ

113

Azerbeidzjan

89

04. RoemeniŽ

104

Denemarken

106

IsraŽl

88

05. Denemarken

101

GeorgiŽ

102

ArmeniŽ

84

06. ArmeniŽ

83

ArmeniŽ

90

Ierland

84

07. OekraÔne

77

OekraÔne

77

Denemarken

86

08. IsraŽl

71

Litouwen

65

RoemeniŽ

80

09. Ierland

67

Zweden

64

Cyprus

79

10. Cyprus

67

Cyprus

53

OekraÔne

78

11. Zweden

62

Nederland

49

Zweden

76

12. Litouwen

44

IsraŽl

46

KroatiŽ

54

13. KroatiŽ

33

Ierland

43

Litouwen

27

14. Nederland

29

KroatiŽ

22

Nederland

26

15. Bulgarije

19

Bulgarije

15

Bulgarije

25

16. SloveniŽ

6

SloveniŽ

11

Zwitserland

14

17. Zwitserland

2

Zwitserland

1

SloveniŽ

5


Indien hetzelfde systeem van vorig jaar tijdens de halve finales (top 9 televoting en wildcard vakjury) zou worden gehanteerd dan zouden Azerbeidzjan, Turkije, RoemeniŽ, Denemarken, GeorgiŽ, ArmeniŽ, OekraÔne, Litouwen en Zweden dankzij de televoters geplaatst zijn en dan zou de vakjury IsraŽl naar de finale hebben gestuurd. Ierland en Cyprus zouden dan de tweede halve finale niet hebben overleefd.

 Tot slot geven we nog mee dat de Nederlandse Sieneke het met een elfde plaats bij de televoters opmerkelijk beter deed dan bij de vakjury (veertiende plaats). (bron : Eurovision.tv ; foto's : Giel Domen, EBU)

28-06-2010 om 13:39 geschreven door Redactie  
VOLG ONS OOK OP TWITTER & FACEBOOK.Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!