Twelve Points...Douze Points...Kiev 2017...

Deze website wordt niet meer geüpdatet! Volg ons via https://twitter.com/12_TPDP_12.....

28-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit'.

 We sluiten deze laatste maandag van juni af met een nieuwe aflevering van onze rubriek 'Een avondje uit'. Fans die eens een concert willen bijwonen of op zoek zijn naar een plaats in de buurt waar hun favoriete artiest zal optreden zitten bij ons op de eerste rij.

 Deze zomer organiseert de Oost-Vlaamse stad Sint-Niklaas een seniorenfestival, 'Retrorock'. De 50-plussers krijgen op de Grote Markt op vrijdag 09 juli eerstkomende een programma met Vlaamse schlagers, Franse chansons en een ABBA-imitatie (MF 1973, ESF 1974).

Het festival start in de namiddag met een samenzang vol Nederlandstalige klassiekers. Daarna komen optredens van de Vlaamse schlagerartiesten Lisa del Bo (Eurosong 1993, ESF 1996), Luc Steeno, Laura Lynn en Willy Sommers. Om 20.00 brengt Jo Lemaire (Concours Eurovision de la Chanson 1984) en Big Band een hommage aan Edith Piaf. De hoofdact wordt gebracht door Björn Again, Australische ABBA-imitatoren "die het origineel angstvallig goed benaderen".

 Op zaterdag 27 november eerstkomende kan je in de
Ethias Arena in Hasselt  terecht voor de tweede editie van 'Het Zingpaleis', het grootste indoor meezingfeest van Vlaanderen. In november vorig jaar opende 'Het Zingpaleis' zijn deuren voor de eerste maal. Gastheren van dienst waren De Romeo's en die hebben er één groot feest van gemaakt. Gunther Levi (De Gouden Zeemeermin 1996), Davy Gilles (De Gouden Zeemeermin 1996 en Eurosong 1999) en Chris Van Tongelen (Eurosong 1993 en De Gouden Zeemeermin 1996) zijn de perfecte smaakmakers van 'Het Zingpaleis' en zij brengen tijdens een stomend concert het publiek naar een nooit eerder gezien muzikaal hoogtepunt.

Ondertussen komt er dus een tweede episode bij in het verhaal van 'Het Zingpaleis' en wel op zaterdag 27 november. Dan zijn De Romeo's opnieuw de gastheren van dienst. Niemand minder dan 'Mister Eurovision' Johnny Logan (Ierse selectie 1979, ESF 1980-1987, componist/tekstschrijver Ierse inzendingen ESF 1984-1992, componist/tekstschrijver inzending NSF 2005, voorzitter vakjury 'Eurosong 1993', lid vakjury 'Eurosong 2006', lid vakjury NSF 2010) en de Gibson Brothers zullen hun opwachting maken tijdens de tweede editie. De namen van de andere gasten worden later dit jaar wereldkundig gemaakt.

 Johnny Logan is de enige artiest die tot op vandaag het Eurovisie Songfestival twee keer wist te winnen. Hij nam voor het eerst deel aan de Ierse nationale selectie in 1979 en wist met "Angie" beslag te leggen op een derde plaats. Een jaar later mocht hij met "What's another year" naar het Nederlandse Den Haag afreizen en daar wist hij Ierland een tweede overwinning te bezorgen. Na wat persoonlijke problemen nam hij in 1987 opnieuw deel aan de Ierse selectie en die wist hij met "Hold me now" opnieuw winnend af te sluiten. In Brussel lukte hem wat nog niemand hem had voorgedaan, namelijk het festival een tweede maal winnen. Daardoor kreeg hij meteen de titel van 'Mister Eurovision'. In 1992 won hij het festival een derde maal, ditmaal niet als artiest maar wel als componist en tekstschrijver van "Why me ?", gezongen door Linda Martin. Hij was eerder in 1984 ook al verantwoordelijk geweest voor "Terminal 3", de Ierse inzending dat jaar, ook toen gezongen door Linda.

In 2005 waagde hij in Nederland zijn kans als componist en tekstschrijver met het nummer "How does it feel". Airforce strandde tijdens de finale van het Nationaal Songfestival op een tweede plaats. Een jaar later, in 2006, maakte hij in eigen land deel uit van de vakjury van 'Eurosong 2006'. Eerder was hij tijdens 'Eurosong 1993' al voorzitter geweest van de vakjury. Eerder dit jaar zetelde als lid van de vierkoppige vakjury tijdens de Nederlandse selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

Tickets voor de tweede editie van 'Het Zingpaleis'
kunnen nog steeds worden besteld via de website van Sherpa of telefonisch op het nummer 070 34 50 50.

 Michael Flatley’s 'Lord of the Dance' komt eind dit jaar naar ons land en dit op zaterdag 11 en zondag 12 december eerstkomende.

Danser, performer, muzikant. Voor vele miljoenen fans in alle uithoeken van de wereld wordt Michael Flatley (intervalact ESF 1994) gezien als een genie van zijn kunst. Hij mag verantwoordelijk genoemd worden om het magische van de Ierse volksdans naar een internationaal niveau verheven te hebben. Samen met de precisie van de choreografie komt een intimiderend set design en de visuele complexiteit van de dansen het geheel vervolledigen.

Sinds de openingsvertoning in '
The Point' in Dublin in 1996, werd 'Lord of the Dance' overal ter wereld met veel succes onthaald. Het is de eerste show van die aard die niet minder dan 21 uitverkochte vertoningen voorstelde in de Wembley Arena van London. Vandaag toeren niet minder dan vier gezelschappen tegelijkertijd in Japan, Zuid-Afrika, Europa en de Verenigde Staten.

Laat u op zaterdag 11 december en zondag 12 december betoveren door de magie van Michael Flatley's 'Lord of the Dance' in het Congrestheater,
Grenslandhallen in Hasselt.

Tickets (tussen 60,00 en 75,00 €, inclusief reservatiekosten, exclusief verzendingskosten) voor één van de voorstellingen (aanvang : 20.00) kunnen worden aangekocht via de website van 
Sherpa of telefonisch via 070 34 50 50 (Nederland : 0900 34 50 500). Ook bij Mediamarkt of Essec kunnen tickets worden aangekocht.

28-06-2010 om 23:26 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2011 : TROS breekt met Songfestivalcommentator Cornald Maas door tweet.

 De Nederlandse omroep TROS heeft de samenwerking met Cornald Maas (lid jury NSF, commentator ESF) voor het 'Nationaal Songfestival', de Nederlandse nationale selectie, en het Eurovisie Songfestival met onmiddellijke ingang beëindigd. Aanleiding is een twitterbericht van Maas waarin hij schreef : "Grappige exportproducten heeft Nederland : Sieneke (ESF 2010), Joran van der Sloot en de PVV."

De omroep, die sinds dit jaar instaat voor het afvaardigen van de Nederlandse kandidaat, vindt de inhoud van de tweet volstrekt onacceptabel, gelet op de aard van de samenwerking. Dat heeft een woordvoerster van de omroep eerder vandaag, maandag 28 juni, laten weten.

Cornald is "hogelijk verbaasd" dat de TROS niet meer van zijn diensten gebruik wil maken. Dat zei hij eerder vanavond in een reactie. De tweet is van 10 juni, de dag na de verkiezingen voor de Tweede Kamer. "De PVV, Joran van der Sloot en Sieneke waren wereldnieuws." Bovendien was zijn opmerking ironisch bedoeld.

Directeur Peter Kuipers van de TROS bracht Maas vanmiddag op de hoogte. Maas vroeg hem of het echt om de tweet ging of dat er andere redenen achter het besluit zitten. Toen de TROS de uitzendingen van het Nationaal Songfestival en het Eurovisie Songfestival vorig jaar van de NOS overnam, had hij al te horen gekregen dat hij te veel een AVRO-gezicht had, aldus Maas. Hij vindt dat de omroep niet elegant heeft gehandeld, zeker niet gezien zijn inzet.
Maas presenteert voor de AVRO het kunst- en cultuurtelevisieprogramma 'Opium'. (bron : De Telegraaf)

28-06-2010 om 23:13 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oslo 2010 : Tom Dice dankt eerste plaats in de halve finale en zesde plaats in de finale grotendeels aan de vakjury.

 De EBU heeft eerder deze voormiddag de gesplitste resultaten bekendgemaakt (vakjury en televoting) van de halve finales en de finale van het afgelopen Eurovisie Songfestival, dat eind mei werd gehouden in de Noorse hoofdstad Oslo.

Hoewel het festival iets meer dan vier weken achter ons ligt, loont het toch eventjes de moeite om deze resultaten wat van naderbij te bekijken. Zoals bekend voerde de EBU dit jaar ook tijdens de beide halve finales de gemengde stemming in waarbij 50% van de punten werd gegeven door de vakjury en waarbij de resterende 50% in handen was van de kijkers thuis, die door televoting hun keuze kenbaar maakten. De overkoepelende organisatie kwam vorig jaar reeds tegemoet aan de vraag om diaspora- en burenstemmen tegen te gaan en voerde dit systeem toen in tijdens de finale.

 Net zoals vorig jaar stond de winnaar van het jaarlijkse liedjesfestival zowel bij de kijkers als de vakjury op de eerste plaats. Ons land, met Tom Dice, wist de vakjury's te bekoren want met amper twee puntjes minder dan de Duitse Lena strandde hij op een tweede plaats. De kijkers plaatsten de twintigjarige Eeklonaar slechts op een veertiende plaats.

Turkije, dat tweede eindigde, werd ook door de kijkers met een tweede plaats beloond, bij de vakjury stond het land op een achtste plaats. Israël werd door de vakjury met een vijfde plaats beloond, maar bij de kijkers stond het land pas op een negentiende plaats, in het totaal goed voor een veertiende stek. Ook bij Frankrijk (achtste plaats televoting, tweeëntwintigste plaats vakjury) en Servië (tiende plaats televoting, eenentwintigste plaats vakjury) is het verschil groot. 

* De uitslag van de finale :

Pl.

Finale
(50/50)

Punten

Finale
Televoting

Punten

Finale
Vakjury

Punten

01. Duitsland

246

Duitsland

243

Duitsland

187

02. Turkije

170

Turkije

177

BELGIE

185

03. Roemenië

162

Denemarken

174

Roemenië

167

04. Denemarken

149

Armenië

166

Georgië

160

05. Azerbeidzjan

145

Azerbeidzjan

161

Israël

134

06. BELGIE

143

Roemenië

155

Oekraïne

129

07. Armenië

141

Griekenland

152

Denemarken

121

08. Griekenland

140

Frankrijk

151

Turkije

119

09. Georgië

136

Georgië

127

Azerbeidzjan

116

10. Oekraïne

108

Servië

110

Armenië

116

11. Rusland

90

Rusland

107

Griekenland

110

12. Frankrijk

82

Spanje

106

Albanië

97

13. Servië

72

Oekraïne

94

Portugal

69

14. Israël

71

BELGIE

76

Bosnië-Herzegovina

65

15. Spanje

68

IJsland

40

Rusland

63

16. Albanië

62

Bosnië-Herzegovina

35

Ierland

62

17. Bosnië-Herzegovina

51

Albanië

35

Noorwegen

61

18. Portugal

43

Moldavië

28

Cyprus

57

19. IJsland

41

Israël

27

IJsland

57

20. Noorwegen

35

Portugal

24

Spanje

43

21. Cyprus

27

Noorwegen

18

Servië

37

22. Moldavië

27

Wit-Rusland

18

Frankrijk

34

23. Ierland

25

Cyprus

16

Moldavië

33

24. Wit-Rusland

18

Ierland

15

Wit-Rusland

22

25. Verenigd Koninkrijk

10

Verenigd Koninkrijk

7

Verenigd Koninkrijk

18

Ook de gesplitste punten van de halve finales geven we hieronder mee en ook daar zien we dat Tom Dice heel goed in de markt lag bij de vakjury's, want hij eindigde er namelijk een eerste plaats. Maar ook de televoters konden "Me and my guitar" wel pruimen want het leverde hem een derde plaats op, na Griekenland en IJsland. 

* De uitslag van de eerste halve finale :

Pl.

Finale
(50/50)

Punten

Finale
Televoting

Punten

Finale
Vakjury

Punten

01. BELGIE

167

Griekenland

151

BELGIE

165

02. Griekenland

133

IJsland

149

Portugal

107

03. IJsland

123

BELGIE

146

Griekenland

99

04. Portugal

89

Rusland

92

Albanië

96

05. Servië

79

Servië

92

Bosnië-Herzegovina

86

06. Albanië

76

Finland

69

IJsland

85

07. Rusland

74

Albanië

68

Malta

66

08. Wit-Rusland

59

Wit-Rusland

63

Servië

65

09. Bosnië-Herzegovina

59

Portugal

58

Estland

64

10. Moldavië

52

Moldavië

54

VJR Macedonië

62

11. Finland

49

Bosnië-Herzegovina

42

Polen

58

12. Malta

45

Malta

40

Wit-Rusland

47

13. Polen

44

Polen

38

Moldavië

42

14. Estland

39

Slowakije

34

Rusland

41

15. VJR Macedonië

37

VJR Macedonië

30

Finland

37

16. Slowakije

24

Estland

22

Slowakije

25

17. Letland

11

Letland

12

Letland

15


Indien hetzelfde systeem van vorig jaar tijdens de halve finales (top 9 televoting en wildcard vakjury) zou worden gehanteerd dan zouden Griekenland, IJsland, België, Rusland, Servië, Finland, Albanië, Wit-Rusland en Portugal dankzij de televoters geplaatst zijn en dan zou de vakjury Bosnië-Herzegovina naar de finale hebben gestuurd. Moldavië zou dan de eerste halve finale niet hebben overleefd.

* De uitslag van de tweede halve finale :

Pl.

Finale
(50/50)

Punten

Finale
Televoting

Punten

Finale
Vakjury

Punten

01. Turkije

118

Azerbeidzjan

126

Georgië

117

02. Azerbeidzjan

113

Turkije

119

Turkije

93

03. Georgië

106

Roemenië

113

Azerbeidzjan

89

04. Roemenië

104

Denemarken

106

Israël

88

05. Denemarken

101

Georgië

102

Armenië

84

06. Armenië

83

Armenië

90

Ierland

84

07. Oekraïne

77

Oekraïne

77

Denemarken

86

08. Israël

71

Litouwen

65

Roemenië

80

09. Ierland

67

Zweden

64

Cyprus

79

10. Cyprus

67

Cyprus

53

Oekraïne

78

11. Zweden

62

Nederland

49

Zweden

76

12. Litouwen

44

Israël

46

Kroatië

54

13. Kroatië

33

Ierland

43

Litouwen

27

14. Nederland

29

Kroatië

22

Nederland

26

15. Bulgarije

19

Bulgarije

15

Bulgarije

25

16. Slovenië

6

Slovenië

11

Zwitserland

14

17. Zwitserland

2

Zwitserland

1

Slovenië

5


Indien hetzelfde systeem van vorig jaar tijdens de halve finales (top 9 televoting en wildcard vakjury) zou worden gehanteerd dan zouden Azerbeidzjan, Turkije, Roemenië, Denemarken, Georgië, Armenië, Oekraïne, Litouwen en Zweden dankzij de televoters geplaatst zijn en dan zou de vakjury Israël naar de finale hebben gestuurd. Ierland en Cyprus zouden dan de tweede halve finale niet hebben overleefd.

 Tot slot geven we nog mee dat de Nederlandse Sieneke het met een elfde plaats bij de televoters opmerkelijk beter deed dan bij de vakjury (veertiende plaats). (bron : Eurovision.tv ; foto's : Giel Domen, EBU)

28-06-2010 om 13:39 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Recht op recht' : vanavond de vijfde aflevering - 'Dode Rambo'.

 Tussen 1998 en 2002 zond de openbare omroep de advocatenserie 'Recht op Recht' uit. De eerste reeks van de serie bestond slechts uit zes afleveringen maar de reeksen twee, drie en vier bestonden telkens uit dertien afleveringen zodat er uiteindelijk vijfenveertig afleveringen op de buis kwamen.

Sinds maandag 17 mei brengt 
Eén deze Vlaamse fictiereeks over de gebeurtenissen in en om een Brussels advocatenkantoor opnieuw op het scherm.

Leducq & Partners is een kleinschalig maar succesvol advocatenkantoor in Brussel. De zestigjarige Paul Emile Leducq (Tuur Deweert) is de oprichter van het kantoor en heeft als partners de 31-jarige Gabriël Nukerke (Stany Crets) en de 30-jarige Chris Haagdoorn (Veerle Dobbelaere). Hoewel de zaak vooral drijft op lucratieve financiële en burgerlijke dossiers en echtscheidingen, voelt Chris zich als een magneet aangetrokken tot strafzaken.

Rechterhand van Chris Haagdoorn is de tedere macho Hugo Van Eyk (Filip Peeters), voorheen werkzaam bij de Gerechtelijke Politie.  Hij is een stoere jongen met een peperkoeken hartje die altijd voor zijn vrienden en collega's klaarstaat. Hij schrikt niet terug voor wat actie en vindt overal een oplossing voor. De moeilijke relatie met de moeder van zijn zoon Jelle zorgt vaak voor spanningen tussen hem en Chris. Officieel is hij administratief secretaris bij Leduc & Partners - maar hij kan het speurwerk niet laten.

Gabriël Nukerke profileerde zich als een goed echtscheidingsadvokaat en een winnaar. Paul Emile haalt hem weg bij een groot kantoor, en bied hem aan vennoot te worden. Gabriel hapt toe en ontplooit zich, dank zij de klantenkring van Paul Emile tot een uitstekend en zeer succesvol echtscheidingsadvokaat. Hij gaat er prat op dat hij de enige advokaat in België is die nog nooit een zaak verloren heeft.

* vijfde aflevering : Dode Rambo.

Chris verdedigt Marc Vereeck, die terecht staat op beschuldiging van moord. Marc betrapte 's nachts een indringer die hem bedreigde met een mes. Marc sloeg de man neer met een baseballbat. De indringer, een collega-burgerwachter, kwam bij het incident om het leven. Voor de raadkamer pleit Chris zelfverdediging. Maar de procureur heeft sterke argumenten. Er is geen mes gevonden, en Marc's vrouw Mia, had een verhouding met het slachtoffer. Ondertussen ontdekt Hugo dat er met het alarm van Mia geknoeid werd...

Andere hoofdrollen zijn er voor Robbie Cleiren (Luc Lievens), Pascale Michiels (Jessie Vinck)(backing vocal Belgische inzending ESF 1996) en Blanka Heirman (Louise Haagdoorn).

Gastacteurs : Elise Bundervoet (Mia Vereeck), Peter Van Asbroeck (Marc Vereeck), Karel Deruwe (Vic Verboven) e.a.

'Recht op Recht', de vijfde aflevering vanavond, maandag 28 juni op Eén tussen 23.20 en 00.25. (bron en foto : Eén)

28-06-2010 om 00:10 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Villa Vanthilt' : Chris Van den Durpel, Joost Vandecasteele en Amy Macdonald vanavond te gast in Hasselt.

 Op maandag 31 mei opende Marcel Vanthilt (presentator JESF 2005, lid vakjury 'Eurosong') de deuren van zijn nieuwe villa in 'Villa Vanthilt'. Tien weken lang ontvangt hij er boeiende praatgasten en artiesten; de eerste vijf weken vanop het Kolonel Dusartplein in Hasselt, daarna vanop de Grote Markt in Kortrijk.

Een driehonderdtal boeiende gasten, twee bruisende steden, elke dag helemaal live uitzenden en een prettig gestoorde presentator; alle elementen die van 'Villa Vanthilt' vorig jaar een succes maakten, komen terug in het tweede seizoen.

een gloednieuwe villa

 Vijf maanden na de wedstrijd is het ontwerp werkelijkheid geworden. Een heus botsautokraam staat overeind op het Kolonel Dusartplein en oogt ronduit indrukwekkend. De studio is 26 bij 13 meter groot en 7,5 meter hoog. Elke toeschouwer kan de gesprekken perfect volgen door de ramen en op het grote scherm. Voor de muzikale acts gaat het zeildoek open en weerklinkt de muziek over het hele plein.

driehonderd gasten

Marcel praat graag met mensen en mensen praten graag met Marcel. En dat zal deze zomer niet anders zijn. Iedereen die een boeiend en actueel verhaal heeft, zal te gast zijn in 'Villa Vanthilt'.

Net als vorig jaar plukt Marcel elke ochtend iemand uit de krant, die 's avonds zijn verhaal komt vertellen. Ook het webcamgesprek krijgt opnieuw een prominente plaats. Qatar, China, het WK in Zuid-Afrika, het tennistoernooi van Wimbledon en de wereldtentoonstelling in Sjanghai komen plots heel dichtbij.  En naar goede traditie wordt het programma afgesloten met een sterke muzikale slotact. Van Tom Dice (ESF 2010) over Vaya Con Dios tot Admiral Freebee. Met af en toe een verrassende internationale act er bovenop. Er zal 49 keer muziek zitten in 'Villa Vanthilt' en de toeschouwers op het plein zullen er meer dan ooit van kunnen genieten.

nieuwe generiek

De generiek heeft een nieuwe swingende look gekregen. Marcel kruipt zelf aan boord van een botsauto en leeft zich uit in een botsautokraam vol bekende gezichten.

op zondag

 Net als vorig jaar pakt Marcel Vanthilt op zondag uit met een luxeversie. 'Villa Vanthilt' in het groot, met minder gesprekken en meer spektakel op het plein. Het eerste thema werd het WK voetbal, aanleiding om een eigen WK te organiseren : 'om ter hardst tegen een bal trappen'. Alle voetbalgekke kijkers waren alvast uitgenodigd om te zorgen voor het grootste fluitconcert ooit in Vlaanderen.

'Villa Vanthilt' : eenentwintigste aflevering VANAVOND :

Chris Van den Durpel en Jean-Pierre Maeren staan binnenkort op de Gentse Feesten met hun project 'Grapjassen'. Dat is een combinatie van de typetjes van Chris en de poppen van Jean-Pierre. Hoe dat in z'n werk zal gaan, leggen ze uit aan Marcel. Daarvoor nemen ze ook nog een aantal alter ego's mee.

Joost Vandecasteele is niet alleen acteur, maar ook komiek en schrijver. Zijn eerste roman 'opnieuw en opnieuw en opnieuw' is net uit. Ondertussen is Joost ook nog eens geselecteerd voor het theaterfestival in Antwerpen en Amsterdam met zijn stuk 'Otaku'.

Vrijdag ging de voorstelling 'Gardenia' in wereldpremière. Brein achter het stuk is Vanessa Van Durme. Zij kwam met het idee en trommelde haar vrienden en vriendinnen op. Op haar enige vrije avond van de week rust ze uit in de zetel van 'Villa Vanthilt' en geeft ze de eerste reacties en ervaringen van en over het toneelstuk.

De muziek komt vandaag van de Schotse Amy MacDonald. U kent haar ongetwijfeld nog van het nummer "This is the life". Vandaag sluit ze 'Villa Vanthilt' akoestisch af met haar single "Spark".


'Villa Vanthilt',
de eenentwintigste aflevering van het tweede seizoen, vanavondmaandag 28 juni, tussen 22.00 en 22.55 op Eén. (bron, logo en foto : Eén)

28-06-2010 om 00:09 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'MasterChef' : nieuwe vtm-kookprogramma met Bekende Vlamingen gaat vanavond van start.

 Vanaf vandaag, maandag 28 juni, gaat Dina Tersago vijf weken lang op zoek naar dé chef-kok van bekend Vlaanderen. In totaal gaan er maar liefst 36 BV's aan de slag met potten en pannen. De inzet ? Geen eigen restaurant ditmaal, maar de felbegeerde eretitel van 'MasterChef'.

Dina is gastvrouw, maar zal zelf niet aan de slag gaan in de keuken : "Ik moet straks in MasterChef mijn kookkunsten niet tonen, al ben ik wel de bindende factor. Het luisterende oor, zeg maar. Iets wat mij ontzettend goed ligt."

Lievelingsgerechten en stresstesten

Het programma-format : elke maandag, dinsdag en woensdag nemen telkens drie BV's het tegen elkaar op. In een eerste test bereiden ze hun 'lievelingsgerecht'. In de 'Stresstest' moeten de kandidaten een tweede gerecht klaarmaken aan de hand van één basisingrediënt. Wie deze test wint, mag door naar de kwartfinale op donderdag.

 Dan koken de dagwinnaars voor een plaats in de halve finales (week 5). De winnaars van die voorlaatste etappe zullen dan in de ultieme finale strijden om de titel van 'MasterChef'.

Sterrenchefs

Sterrenchef Stéphane Buyens is het vaste jurylid. Hij wordt elke week geflankeerd door een andere ervaren gastchef, met name Wout Bru, Roger Vandamme, Gert De Mangeleer en Peter Goossens.

De deelnemers vanavond, maandag 28 juni :

Vandaag nemen Bart Kaëll (Eurosong 1983-1987), Roger De Vlaeminck en Dominique Monami het tegen elkaar op. In een eerste test bereiden ze hun lievelingsgerecht. In de 'stresstest' moeten ze een tweede gerecht klaarmaken aan de hand van één basisingrediënt. Wie deze test wint, mag door naar de kwartfinale op donderdag.

 Bart Kaëll

Reeds van jongs af aan stond Bart samen met zijn moeder in de keuken. Een gewone boterham met 'préparé' voldeed niet aan de hoge eisen van de jonge chef-in-spé. De boterham moest eerst geroosterd worden, de préparé gegarneerd. In zijn vrije tijd houdt hij ervan zijn kookkunsten samen met vrienden op de proef te stellen in een exclusief kookclubje in het Limburgse Bilzen. Zijn lievelingsgerecht is kreeft met appel. Het recept van dit gerecht heeft hij ooit los kunnen weken van een chefkok, in wiens restaurant hij was gaan dineren.

 Roger De Vlaeminck

Roger De Vlaeminck is pas beginnen koken na afloop van zijn rijkgevulde wielercarrière. Voordien was die taak weggelegd voor zijn moeder, die hem dagelijks trakteerde op degelijke Vlaamse boerenkost. Wat op tafel kwam, werd gegeten. 'Niet klagen, niet zagen', was de boodschap. Van aangepaste sportvoeding was destijds nauwelijks sprake. Roger beschouwt zichzelf niet als een absolute topchef, maar kookt wel dagelijks voor zijn vrouw en zoontje. Zijn favoriet gerecht is rundsgebraad met boontjes en champignonroomsaus.

 Dominique Monami

Voormalig tenniskampioene Dominique Monami zette haar eerste culinaire stappen tijdens haar kinderjaren, aan de zijde van haar moeder. Die volgde nooit recepten of kookboeken, maar probeerde zelf allerlei bereidingen uit en gaf haar kennis door aan haar dochter. Dominique’s handelsmerk is tagliatelli met kip in een citroenromig sausje : een gerecht dat ze ooit tijdens een tornooi in Rome voorgeschoteld kreeg in een restaurant. Dominique bestudeerde het gerecht uitvoerig en besloot het bij haar thuiskomst meteen na te maken.

'MasterChef', eerste aflevering vanavond, maandag 28 juni, tussen 20.25 en 21.10 op vtm. Het programma wordt herhaald tussen 23.40 en en 00.25. (bron, logo en foto's : 
vtm)

28-06-2010 om 00:01 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Tanja Ribič.

 Tanja Ribič (28 juni 1968) is geboren in het Joegoslavische Zagorje. Sinds de afscheiding maakt Zagorje deel uit van Slovenië. Haar eerste kennismaking met het Eurovisie Songfestival heeft ze in 1991 als jurylid tijdens de Joegoslavische nationale finale. Ze is dan één van de drie juryleden uit Ljubljana. In 1997 neemt ze deel aan de Sloveense nationale selectie ('EMA'). Met "Zbudi se" eindigt ze op de eerste plaats en mag ze haar land vertegenwoordigen tijdens het jaarlijkse liedjesfestijn. In de Ierse hoofdstad Dublin eindigt ze met haar nummer op een tiende plaats, de tweede beste notering dat het land tot dan behaalt. Na haar festivaldeelname is ze meerdere malen te zien in een aantal films en series. Ze is gehuwd met acteur en filmregisseur Branko Đurić en het koppel heeft één zoon, Filip.

OOK JARIG VANDAAG :

* Kalinka (1939), deelneemster Belgische nationale selectie (Canzonissima 1967-1971, Liedje voor Luxemburg 1973).
* Lene Johansen (1965), Deense journaliste, (MGP 2003 - de unges Melodi Grand Prix, presentatrice 'Melodi Grand Prix 1956-1999).
* Thérèse Andersson (1972), deelneemster Zweedse nationale selectie als lid van Pay-TV (Melodifestivalen 2004). Nam in 2008 als soliste deel aan de Zweedse nationale selectie met "When you need me".

28-06-2010 om 00:00 geschreven door Redactie  


27-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Wim Soutaer zingt nu bij een groep.

 Wim Soutaer (coach 'Junior Eurosong 2008') treedt voortaan op met de nieuwe ambiancegroep The Soulbrothers, samen met twee oudgedienden, Charles van Domburg (The Magical Flying Thunderbirds) en Vincent 'Vinzy' Goeminne (The Dinky Toys en Plane Vanilla).

Maar de fans van de Vlaams-Brabantse zanger hoeven niet ongerust te zijn want zijn solocarrière komt hierdoor alvast niet in het  gedrang.

"Al vind ik dit wel héél plezant," zegt hij in Dag allemaal. "Als ik in mijn eentje optreed, is het de bedoeling dat mensen echt luisteren. Met The Soulbrothers willen we dat ze dansen, uit hun dak gaan. Wij brengen een bont allegaartje van stijlen. Ik zing nummers van Robbie Williams en wat rock-songs." (foto Wim : website Wim)

27-06-2010 om 15:04 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Expeditie Robinson' : Sergio toch niet in nieuwe reeks met Bekende Vlamingen en Nederlanders.

 Begin vorige maand berichtte de krant Het Laatste Nieuws  dat er een elfde seizoen komt van het survivalprogramma 'Expeditie Robinson' (2BE en RTL 5). Na tien reeksen met 'gewone' kandidaten komt er ditmaal een reeks met vijf bekende Vlamingen en vijf bekende Nederlanders.

De krant 
berichtte op maandag 03 mei jongstleden dat oud-Songfestivaldeelnemer Sergio Quisquater (ESF 2002) en bokser Sugar Jackson twee van de vijf Vlamingen zijn die zouden deelnemen.

 Een paar weken later berichtte Dag allemaal dat van een deelname van Sergio niets klopt. "Het klopt wél dat ze mij hebben gebeld met die vraag," aldus Sergio's manager Stanny Renaers in het weekblad. "Maar allez, honger lijden is toch helemaal niks voor Sergio. Zo'n levensgenieter!"

Volgens Renaers wordt er intussen wel koortsachtig gewerkt aan ándere televisieplannen rond Sergio voor het najaar
(logo : 2BE ; foto Sergio : vtm)

27-06-2010 om 14:48 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Junior Eurosong 2010 : aanstaande donderdag, 01 juli, worden de nieuwe kandidaten voorgesteld.

 Volgens Het Nieuwsblad op Zondag stelt de openbare omroep de nieuwe lichting Junior Eurosongkandidaten reeds aanstaande donderdag, 01 juli, voor.

De voorgaande jaren gebeurde dit steeds ergens in de maand augustus maar dit jaar heeft men er aan de Reyerslaan blijkbaar voor gekozen om de kandidaten reeds aan het begin van de zomervakantie voor te stellen.

De voorstelling gebeurt door niemand minder dan Laura Omloop, het jonge zangeresje uit Berlaar dat ons land vorig jaar in Kiev een oververdiende vierde plaats bezorgde met "Zo verliefd (Yodelo)" tijdens de zevende editie van het Junior Eurovisie Songfestival.

De zangeres nam gisteren, zaterdag 26 juni, in het Koninklijk Atheneum van Deurne een videoclip op voor haar nieuwe zomersingle "Stapelgek op jou". De nieuwe clip gaat aanstaande donderdag, 01 juli, in première op Ketnet.

 Eerder deze maand berichtten we reeds dat er ook voor de komende editie van 'Junior Eurosong' een nieuw themalied zou worden uitgebracht en die single is vanaf aanstaande vrijdag, 02 juli, beschikbaar. Van "Superidee" komen er twee versies : een radioversie en een instrumentale versie. (bron : Het Nieuwsblad op Zondag)

27-06-2010 om 10:21 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'David' : Sofie annuleert het huwelijk met Pieter en wil David het mooiste cadeau ter wereld geven.

 Op vrijdag 18 september jongstleden ging bij vtm een nieuwe telenovelle van start. 'David' is een romantisch liefdesavontuur. In het begin van het verhaal slaat de 12-jarige David tijdens een exotische bootvakantie overboord. Zijn familie zet meteen allerlei zoekacties op, maar tevergeefs. Ze moeten aanvaarden dat hun zoon verdronken is. Alleen is dat niet zo. David (Jeroen Van Dyck), die aan geheugenverlies lijdt, is aangespoeld op een onbewoond eiland. Daar wordt hij vijftien jaar later bij toeval ontdekt door Sofie (Nathalie Meskens). Meteen de start van een uniek liefdesavontuur.

'David' is de derde telenovelle van vtm, na 'Sara' en 'Louislouise' en is in tegenstelling tot de vorige twee integraal een origineel concept van Hugo Van Laere, die ook de scenario's van 'Sara' voor zijn rekening nam. De reeks wordt geproduceerd door Eyeworks.

De telenovelle wordt van maandag tot vrijdag uitgezonden om 19.50. De dag nadien kan je de aflevering herbekijken en dit telkens om 12.25. Op zondagnamiddag (rond de klok van 14.45) volgt dan 'De week van David' waarin je alle afleveringen van de voorbije week in één ruk kan (her)bekijken.

Wij geven vandaag, voor de laatste maal, al een korte inhoud van de afleveringen die de komende week worden uitgezonden.

* INHOUD 'DAVID' - AFLEVERING 203 TOT EN MET 208.

- maandag 28 juni (herhaling dinsdag 29 juni) - aflevering 203 : Sofie sluit het hoofdstuk Pieter definitief af : ze annuleert het huwelijk en gaat Pieter bezoeken in de gevangenis. David gaat met Tom de stad in. Hij wil de haven zien. Uit het onderzoek van de ethische commissie blijkt dat Pieter alleen heeft gehandeld. Sofie wordt dus van alle blaam gezuiverd. Herman verstuurt een bericht naar de pers dat de fusie tussen Klaerhout Pharmaceutica en Welvapharma definitief van de baan is. Tim en Quinten zijn allebei bereid om hun verantwoordelijkheid op te nemen tegenover Laura. Delphine gaat met Casper op bezoek bij zijn ouders. Lotte en Sander vernemen dat Steven al een nieuwe tentoonstelling heeft georganiseerd in Lot 40.

- dinsdag 29 juni
 (herhaling woensdag 30 juni) - aflevering 204 : Nadat Sofie afscheid genomen heeft van Pieter, beseft ze dat ze nu ook afscheid moet nemen van David. Janosch richt zijn pijlen nog steeds op Delphine. Herman vraagt Andrea ten huwelijk. Nu Lot 40 is afgebrand, neemt Lotte afscheid van haar verleden.

- woensdag 30 juni
 (herhaling donderdag 01 juli) - aflevering 205 (19.55 - 20.25) : Sofie neemt op haar manier afscheid van David. Herman en Sofie worden door de ethische commissie vrijgesproken. Maarten maakt het weer goed met Liesbeth. Herman en Andrea melden het nieuws van hun verloving aan Sander en Lotte. Het lachen vergaat Andrea snel, wanneer Sander vertelt dat hij met Lotte naar New York verhuist.

- woensdag 30 juni
 (herhaling vrijdag 02 juli tussen 11.40 en 13.00) - aflevering 206-207-208 (21.15 - 22.40) : Sofie wil David het mooiste cadeau ter wereld geven : hem terug in contact brengen met zijn ouders. Na het ontroerende weerzien met Christian beseft David dat hij voor altijd met Sofie wil samenzijn. Ook Delphine en Janosch kiezen voor elkaar. Lotte keert terug op haar stappen en gaat op zoek naar een galerij in Koksijde. David en Sofie geven elkaar hun "ja-woord" in het bijzijn van hun familie en vrienden. Ze reizen naar de zon. Naar een nieuw begin. Naar hun toekomst samen.

'David', telkens van maandag tot en met vrijdag op vtm. OPGELET  : sinds maandag 31 mei is de telenovelle verhuisd naar 19.50, dus na 'Het Nieuws' van 19.00 en het nieuwe programma 'De Stip'. 'De week van David', waarin je alle afleveringen van de voorbije week in één ruk kan (her)bekijken, blijft geprogrammeerd op zondagnamiddag.  Meer nieuws en informatie krijg je op de 
website van de telenovelle. (bron en foto : vtm
)

27-06-2010 om 00:24 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Villa Vanthilt' : de nieuwe Belgische kampioen wielrennen is vanavond te gast bij Marcel.

 Op maandag 31 mei opende Marcel Vanthilt (presentator JESF 2005, lid vakjury 'Eurosong') de deuren van zijn nieuwe villa in 'Villa Vanthilt'. Tien weken lang ontvangt hij er boeiende praatgasten en artiesten; de eerste vijf weken vanop het Kolonel Dusartplein in Hasselt, daarna vanop de Grote Markt in Kortrijk.

Een driehonderdtal boeiende gasten, twee bruisende steden, elke dag helemaal live uitzenden en een prettig gestoorde presentator; alle elementen die van 'Villa Vanthilt' vorig jaar een succes maakten, komen terug in het tweede seizoen.

een gloednieuwe villa

 Vijf maanden na de wedstrijd is het ontwerp werkelijkheid geworden. Een heus botsautokraam staat overeind op het Kolonel Dusartplein en oogt ronduit indrukwekkend. De studio is 26 bij 13 meter groot en 7,5 meter hoog. Elke toeschouwer kan de gesprekken perfect volgen door de ramen en op het grote scherm. Voor de muzikale acts gaat het zeildoek open en weerklinkt de muziek over het hele plein.

driehonderd gasten

Marcel praat graag met mensen en mensen praten graag met Marcel. En dat zal deze zomer niet anders zijn. Iedereen die een boeiend en actueel verhaal heeft, zal te gast zijn in 'Villa Vanthilt'.

Net als vorig jaar plukt Marcel elke ochtend iemand uit de krant, die 's avonds zijn verhaal komt vertellen. Ook het webcamgesprek krijgt opnieuw een prominente plaats. Qatar, China, het WK in Zuid-Afrika, het tennistoernooi van Wimbledon en de wereldtentoonstelling in Sjanghai komen plots heel dichtbij.  En naar goede traditie wordt het programma afgesloten met een sterke muzikale slotact. Van Tom Dice (ESF 2010) over Vaya Con Dios tot Admiral Freebee. Met af en toe een verrassende internationale act er bovenop. Er zal 49 keer muziek zitten in 'Villa Vanthilt' en de toeschouwers op het plein zullen er meer dan ooit van kunnen genieten.

nieuwe generiek

De generiek heeft een nieuwe swingende look gekregen. Marcel kruipt zelf aan boord van een botsauto en leeft zich uit in een botsautokraam vol bekende gezichten.

op zondag

 Net als vorig jaar pakt Marcel Vanthilt op zondag uit met een luxeversie. 'Villa Vanthilt' in het groot, met minder gesprekken en meer spektakel op het plein. Het eerste thema werd het WK voetbal, aanleiding om een eigen WK te organiseren : 'om ter hardst tegen een bal trappen'. Alle voetbalgekke kijkers waren alvast uitgenodigd om te zorgen voor het grootste fluitconcert ooit in Vlaanderen.

'Villa Vanthilt' : twintigste aflevering VANAVOND :

Vandaagzondag 27 juni, wordt in Leuven het Belgisch kampioenschap wielrennen gereden en op zaterdag 03 juli gaat de 97ste Ronde van Frankrijk van start. Redenen genoeg voor Marcel Vanthilt om vanavond een wielerspecial van 'Villa Vanthilt' te brengen. Zullen van de partij zijn : de kersverse Belgische kampioen wielrennen, een peloton bekende Vlamingen met een hart voor koers en enkele straffe BMX-ers.

De Belgische kampioen wielrennen en Niels Albert

Vanmiddag rond 17.00 weten we wie de nieuwe Belgische kampioen wielrennen is. Vanavond zit de winnaar al samen met Niels Albert in 'Villa Vanthilt'. Albert, die ook deelneemt aan het BK, is alvast in bloedvorm. Bij Marcel doet hij samen met de nieuwe kampioen het relaas van zijn koersdag.

De wielerpassie van Rik Torfs

Niet iedereen weet het, maar Rik Torfs is al van kindsbeen af bezeten door wielrennen. Wat de Ronde van Frankrijk betreft, is hij een wandelende encyclopedie. Speciaal voor Marcel zet hij zijn favoriete momenten uit de wielergeschiedenis op een rij.

De geschiedenis van de fiets met Michel Wuyts

Hoe zag de allereerste fiets eruit ? Wie heeft hem uitgevonden ? En zullen de fietsen uit de toekomst nog wel wielen hebben ? Wielercommentator Michel Wuyts vertrekt over enkele dagen al voor de negentiende keer naar de Ronde van Frankrijk, maar doet in 'Villa Vanthilt' eerst de geschiedenis van de fiets uit de doeken. Hij brengt daarvoor heel wat bijzondere fietsen mee uit het wielermuseum van Roeselare.

De beklimming van de Mont Ventoux onder leiding van Eddy Planckaert

De Mont Ventoux spreekt vele wielerliefhebbers tot de verbeelding. Daarom nemen drie ex-wielrenners het vanavond tegen elkaar op in een echte beklimming van de Mont Ventoux. Ze doen dat op speciale hometrainers die een beklimming van de berg simuleren. Nico Mattan, Dave Bruylandts en ex-veldrijder Paul Herijgers wagen hun kans onder het strenge oog van interim-coach Eddy Planckaert.

BMX-stuntriders

Voor de villa van Marcel rijst vanavond een heus BMX-park op. Enkele BMX-freestylers zullen er het beste van zichzelf geven.

Yevgueni

Het derde album van Yevgueni is inmiddels een jaar oud. Sindsdien stond de groep al 32 weken in de Ultratop en is hij aan de verovering van Nederland begonnen. Vanavond brengt Yevgueni zijn laatste single "We zijn hier nu toch".

Loopings met de fiets

Marcel geeft vanavond ook een prachtige vintage fiets weg aan de man of vrouw die in één minuut het meeste loopings kan maken op een attractie. Geïnteresseerde kandidaten mogen zich vanaf 21.00 melden aan de villa.

'Villa Vanthilt',
de twintigste aflevering van het tweede seizoen, vanavondzondag 27 juni, tussen 21.35 en 22.35 op Eén. (bron, logo en foto : Eén)

27-06-2010 om 00:09 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Michael Ball.

 Michael Ball (27 juni 1962) is geboren als Michael Ashley Ball in het Britse Leicester. Hij is zanger en acteur en is vooral bekend om zijn rollen in een aantal musicals. Hij heeft rollen gespeeld in onder andere 'Les Misérables', 'The Phantom of the Opera' en 'Chitty Chitty Bang Bang'. Hij volgt drama aan de Guildford School of Acting waar hij in 1984 afstudeert. Vanaf dan treedt hij op in een aantal musicals (bekende en minder bekende). Zijn eerste single "Love changes everything" komt op de markt en in 1992 wordt hij door de Britse omroep gevraagd om het Verenigd Koninkrijk te vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival. In de nationale finale die op vrijdag 3 april wordt uitgezonden zingt Michael acht nummers. Nadien is het aan de televoters om het nummer te kiezen waarmee hij zijn land zal vertegenwoordigen. "One step out of time" komt als winnaar uit de bus.

In het Zweedse Malmö treedt Michael als zestiende op drieëntwintig kandidaten aan. Uiteindelijk moet hij de Ierse inzending, gezongen door Linda Martin, laten voorgaan in de eindrangschikking. Michael scoort met zijn festivalbijdrage wel een nummer één-hit in de Britse hitlijsten. Ook zijn debuutalbum verkoopt als zoete broodjes. In 1993 is hij te zien in 'West Side Story' en komt zijn tweede album op de markt. Later dat jaar start hij met zijn eigen televisieshow 'Michael Ball'. Nadien brengt hij bijna jaarlijks een album op de markt en acteert hij ook in diverse films en televisieseries. In 2000 en 2003 zit hij in de vakjury tijdens de Estse nationale voorronde 'Eurolaul' voor het Eurovisie Songfestival. Ondertussen is hij in 2002 en 2003 maar liefst zestien maanden aan de slag in de musical 'Chitty Chitty Bang Bang'. En ook de jaren nadien brengen hem heelwat werk. Momenteel is hij als 'Edna' te zien in 'Hairspray. Meer over Michael Ball kan je steeds vinden op zijn
website.

OOK JARIG VANDAAG :

* Petra Frey (1978), nam in 1994 voor Oostenrijk deel aan het Eurovisie Songfestival met "Für den Frieden der Welt" en eindigde op een zeventiende plaats. In 2003 strandt ze tijdens de nationale finale op een tweede plaats met "This night should never end".
* Alsou
(1973), nam in 2000 voor Rusland deel aan het Eurovisie Songfestival met "Solo" en eindigde op een tweede plaats. Op zaterdag 16 mei 2009 presenteerde ze samen met Ivan Urgant de finale van de 55e editie van het jaarlijkse liedjesfestival.

27-06-2010 om 00:00 geschreven door Redactie  


26-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Vers van de pers' (26-06-2010).

 Op deze laatste zaterdag van juni hebben we opnieuw een aantal muzikale nieuwigheden in de aanbieding. En zoals steeds hebben we dat nieuws op muzikaal vlak voor jou mooi op een rijtje gezet in 'Vers van de pers' dat zoals steeds start in eigen land.

 In de reeks "Back to back" verscheen een dubbelalbum met daarop de mooiste nummers van twee Vlaamse zangeressen die ons jammer genoeg veel te vroeg ontvielen.

Op het eerste schijfje werden twintig nummers geselecteerd van zangeres/presentatrice/omroepster Yasmine (voorzitter vakjury 'Eurosong 2006', woordvoerster ESF 2006) die een jaar geleden besliste om uit het leven te stappen. Op het tweede schijfje werden twintig van de mooiste nummers geselecteerd van Ann Christy (Chansons Euro '70 - 1970, Canzonissima 1971-1973, ESF 1975) die op 07 augustus 1984 op amper 39-jarige leeftijd overleed aan de gevolgen van kanker.

Het album verscheen gisteren, vrijdag 25 juni, net op de dag dat Yasmine vorig jaar besliste om uit het leven te stappen. Voor de volledige tracklist van het dubbelalbum verwijzen we naar een eerder deze week verschenen bericht (klik hier).

 Het nummer "When you tell the world you're mine", van de hand van Jörgen Elofsson en John Lundvik, is sinds vorige zondag, 20 juni, onder meer in eigen land beschikbaar via iTunes. Een dag eerder, op zaterdag 19 juni, trad in de Zweedse hoofdstad Stockholm Victoria Ingrid Alice Désirée (32), Prinses van Zweden en Hertogin van Västergötland, in het huwelijk met Olof Daniel (Daniel) Westling (36), voortaan Prins van Zweden en Hertog van Västergötland.

Aan het einde van de korte plechtigheid brachten niemand minder dan Agnes Carlsson (MF 2009) en Björn Skifs (ESF 1978-1981, MF 1972-1975, presentator MF 2000) het nummer ten gehore. Voor de tekst van het prachtige nummer verwijzen we je naar een eerder verschenen bericht (klik hier)
.

 De mannen van Akcent (Roemeense selectie 2006) laten weer eens van zich horen. "That's my name" werd eerder dit jaar nog uitgeroepen tot beste Roemeense nummer van 2009 tijdens de 'Balkan Music Awards' en daarnaast werden ze verkozen tot beste groep. Het nummer is sinds afgelopen maandag, 21 juni, beschikbaar in ons land.

 De Franse zangeres Françoise Hardy (ESF 1963) heeft een nieuwe single op de markt. Sinds afgelopen maandag, 21 juni, is "Champ d'honneur" beschikbaar. Het nummer is eveneens terug te vinden op haar jongste album "La pluie sans parapluie" dat eerder dit voorjaar verscheen.

 Tot slot eindigen we zoals steeds met een paar korte berichten
. "Eerst een cappuccino, dan een beetje vino" is de nieuwe single van het koppel Frank (Eurosong 1999) & Christel Galan. Het nummer is sinds afgelopen maandag, 21 juni, digitaal beschikbaar. Op vrijdag 14 juni jongstleden verscheen "Make my day", het nieuwe album van de Noorse zangeres Maria Haukaas Storeng (ESF 2008, presentatrice MGP 2009, MF 2009, MGP 2010). Op het album staan in totaal negen nummers waaronder het liedje waarmee ze eerder dit jaar een gooi deed naar het Noorse ticket voor het Eurovisie Songfestival. Ook "Precious to me", een duet met Måns Zelmerlöw (MF 2007-2009, presentator MF 2010) vond een plaatsje op het nieuwe album. Dit najaar mogen we een nieuw album verwachten van de Nederlandse zangeres Justine Pelmelay (backing vocal Nederlandse inzending ESF 1988, ESF 1989, NSF 2005). Een nieuwe single, "Wereld zonder jou", is reeds sinds vrijdag 21 mei beschikbaar.

Een nieuwe afspraak maken we voor aanstaande zaterdag en ondertussen wensen we je alvast heel veel luisterplezier !

26-06-2010 om 19:36 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MNM50 - 26 juni 2010 : Jessy Matador opnieuw op de tweede plaats, Tom Dice zakt naar vier.

 De Belgische inzending voor het Eurovisie Songfestival, "Me and my guitar" van Tom Dice, daalt deze week in de 'MNM50', de hitlijst die wordt samengesteld door de luisteraars van de muziekzender MNM, van een derde naar vierde plaats. De Eeklonaar staat intussen reeds zestien weken in het overzicht genoteerd. Twee plaatsen hoger, op twee, vinden we de Franse inzending van dit jaar. "Allez, ola, olé" van Jessy Matador blijft in de vierde week notering op die positie staan en dit voor de derde week op rij. De Duitse winnares, Lena, daalt met "Satellite" van een vijfde naar een elfde plaats.

 In de achtste week notering daalt zangeres Safura met "Drip drop" van zeven naar negen en de IJslandse inzending, "Je ne sais quoi" van Hera Björk, daalt in de derde week notering van een vierentwintigste naar een eenendertigste plaats.

De samenwerking tussen Tom Helsen en oud-Songfestivaldeelneemster Barbara Dex, "I am", blijft in de zevende week notering op een vijfendertigste plaats staan en de jongste single van Nelson, "She's gone", vinden we deze week terug op een negenenveertigste plaats.



02. (02) "Allez, ola, olé" - Jessy Matador (4 weken)(ESF 2010).
04. (03) "Me and my guitar" - Tom Dice (16 weken)(ESF 2010).
09. (07) "Drip drop" - Safura (8 weken)(ESF 2010).
11. (05) "Satellite" - Lena (4 weken)(ESF 2010).
19. (25) "Hang on" - Regi (3 weken)(componist/tekstschrijver "My music", Eurosong 2008) & Stan Van Samang.
31. (24) "Je ne sais quoi" - Hera Björk (3 weken)(IJslandse selectie 2007, backing zangeres IJslandse inzending ESF 2008-2009, DMGP 2009, ESF 2010).
33. (31) "De juiste vergissing" - Clouseau (10 weken)(Eurosong 1989, ESF 1991).
35. (35) "I am" - Tom Helsen presents Barbara Dex (7 weken)(ESF 1993, Eurosong 2004-2006, lid Belgische vakjury ESF 2010).
49. (40) "She's gone" - Nelson (2 weken)(Eurosong 2008).

Voor de volledige top 50 van de luisteraar verwijzen we je naar de website van MNM. (bron : MNM
)

26-06-2010 om 14:09 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Stedenspel' : vanavond strijden Ieper en Hulst om de overwinning.

 Sinds zaterdag 17 april, en dit gedurende twaalf weken, neemt iedere week een Nederlandse stad of dorp het op tegen een Belgische stad of dorp in het spelprogramma 'Stedenspel', uitgezonden op EXQI PLUS. In een subtropisch decor worden het sponsspel, het pinguïnspel, de waterklimmuur en alle andere opdrachten gespeeld in, op, naast, bij, boven en onder... water !

Één stad of dorp wordt de winnaar en gaat met eeuwige roem naar huis. Durf, lef en sportiviteit staan voorop. Amusement en entertainment verzekerd dus ! Guy Van Sande leidt samen met Yolanthe Cabau van Kasbergen (woordvoerster ESF 2009-2010, lid vakjury JSF 2009, presentatrice NSF 2010) het spektakel in goede banen.

Vandaag, zaterdag 26 juni, neemt het West-Vlaamse Ieper het in de elfde en voorlaatste natte België-Nederland-aflevering van 'Stedenspel' op tegen het Nederlandse Hulst, dat net over de grens ligt.  

De uitzenddata :

* zaterdag 03 juli : Antwerpen (B) - Amsterdam (NL).

'Stedenspel', met Ieper (B) tegen Hulst (NL), vanavond, zaterdag 26 juni tussen 20.35 en 21.25 op EXQI PLUS. De eerste aflevering van 'Stedenspel' komt in Nederland pas op zaterdag 17 juli eerstkomende op de buis en dat bij de TROS op Nederland 1. (bron en foto : EXQI PLUS)

26-06-2010 om 12:39 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : An Lemmens en Kevin Janssens (opnieuw) samen gespot tijdens eerste dag van 'Graspop Metal Meeting'.

 An Lemmens en Kevin Janssens, beiden deelnemer tijdens de jongste editie van 'Sterren op de Dansvloer' zijn gisteren, vrijdag 25 juni, opnieuw samen gespot. De krant Het Laatste Nieuws heeft in haar weekendeditie zelfs een foto van het koppel waarbij An Lemmens een middenvinger opsteekt naar de fotograaf.

Hoewel de 29-jarige Lemmens nog steeds ontkent dat de 30-jarige acteur Kevin Janssens haar nieuwe vriend is, werden ze wel opnieuw samen gespot tijdens de eerste dag van 'Graspop Metal Meeting 2010'. Het festival dat dit weekend (gisteren, vandaag en morgen) plaatsvindt in Dessel is dit jaar aan zijn vijftiende editie toe.

Op dinsdag, 25 mei, bracht
Het Laatste Nieuws het bericht dat Kevin Janssens en An Lemmens twee dagen eerder, op zondag 23 mei, hand in hand gespot waren. Het stel genoot volgens de krant van een terrasje in Antwerpen en leek het bijzonder goed met elkaar te kunnen vinden.

Tijdens de finale van de vierde reeks van 'Sterren op de Dansvloer', op vrijdag 28 mei, gaf de
vtm- en 2BE-presentatrice nog mee dat Louis Talpe zijn pyama had laten liggen. Maar op dinsdag 01 juni lazen we in dezelfde krant dat Kevin en An een dag eerder, op maandag 31 mei, genoten van een intieme tête-à-tête in het mooie decor van het Antwerpse Bourla-restaurant.

Het was eveneens Het Laatste Nieuws dat op vrijdag 04 december jongstleden, daags na haar negenentwintigste verjaardag, uitpakte
met het nieuws dat zangeres Natalia Druyts (Eurosong 2004) en acteur Kevin Janssens uit elkaar waren (lees hier). Diezelfde dag bleek dat het koppel reeds sinds half oktober uit elkaar was. Natalia en Kevin waren anderhalf jaar lang Vlaanderens meest besproken showbizzkoppel, en staken hun liefde voor mekaar ook niet onder stoelen of banken.

 Maar begin vorige maand pakte dezelfde krant
uit met het bericht dat vtm- en 2BE-presentatrice An Lemmens mogelijk een relatie zou hebben met Jeff Rouse, bassist bij de Amerikaanse punkrockband Loaded van Duff McKagan (ex-Guns N' Roses). De twee werden vorige maand samen gespot in de Nieuwstraat in Brussel, waarbij ze kusten en handjes vasthielden. Lemmens wou het nieuws noch bevestigen noch ontkennen aan de krant.

Dat ze de Amerikaanse band kent, staat als een paal boven water. Op de
Facebook-pagina 'An Lemmens & Aerjen Mooijweer in Sterren op de Dansvloer!' schreef ze op woensdag 31 maart jongstleden - een paar dagen voor ze met Jeff werd opgemerkt in de hoofdstad - volgend bericht : "Duff MacKagan's Loaded stemt ook deze week voor An & Aerjen ".

De presentatrice zette in oktober 2009 een punt achter haar huwelijk met Nailpin-zanger en
JIM-gezicht Sean D'hondt (coach 'Junior Eurosong 2009'). Het koppel trouwde op 24 mei 2008. Begin vorig jaar, tijdens de 'Nacht van de Vlaamse Televisiesterren', bracht toenmalig echtgenoot Sean nog een speciale versie van "Anne" voor An, die tijdens dezelfde awardshow in de bloemetjes werd gezet als 'Rijzende Ster'. (foto's : vtm)

26-06-2010 om 12:17 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Kate Ryan ambassadeur van 'World Outgames 2013'.

 De Kempense zangeres Kate Ryan (ESF 2006) is verkozen tot 'trotse ambassadeur' van de 'World Outgames Antwerp 2013' die in augustus 2013 in de havenstad zullen plaatsvinden.

De zangeres heeft eveneens beloofd om een titellied te maken voor de derde editie van de het vierjaarlijkse internationale sportkampioenschap voor holebi's.

Er worden tussen zaterdag 03 en zondag 11 augustus 2013 in Antwerpen zo'n 10.000 deelnemers verwacht en zowat 250.000 bezoekers.
(bron : Het Nieuwsblad)

26-06-2010 om 11:35 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'De Schuld van vtm' : vanavond met onder meer Willy Sommers, Bart Kaëll en Bart Peeters.

 Het is de 'Schuld van vtm' dat we niet meer bij te sturen zijn als we "Anne" horen en we op en neer gaan met "Marie-Louise". Maar ook dat Petra (Eurosong 1993-1999-2006), Yasmine (voorzitter vakjury 'Eurosong 2006', woordvoerster ESF 2006) en Silvy Melody ons als muziek in de oren klinken. Door vtm teisterden Louis Tobback, Peter Van den Begin en Bart De Pauw in één of ander achtergrondkoortje de trommelvliezen en smeerde Marco Borsato zijn stembanden voor de eerste keer. Maar Natalia (Eurosong 2004) dankt vtm dat ze uitgegroeid is tot de muzikale leading lady van Vlaanderen. De 'Schuld van vtm' met Willy Sommers, Bart Kaëll (Eurosong 1983-1987), Bea Van der Maat, Bart Peeters (presentator 'Eurosong', commentator ESF), Ben Crabbé (drummer Pas de Deux - Eurosong 1983), en vele anderen.

Vandaag : aflevering 5 - Muziek.

'De Schuld van vtm', de vijfde aflevering vanavond, zaterdag 26 juni, tussen 19.55 en 20.50 bij vtm. (bron en logo : vtm)

26-06-2010 om 11:08 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : nieuwe editie van 'Musikantenstadl' op zondag 30 januari 2011 in Antwerpen.

 De 'Musikantenstadl Tour' telde in 2010 meer dan 100.000 bezoekers. Begin 2011 gaat dit populaire evenement weer op tournee. Van 20 januari tot 21 februari brengt 'Musikantenstadl' 25 concerten in Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk, België en Zwitserland. Zondag 30 januari (aanvang : 20.00) is het voor alle fans van de Duitstalige volksmuziek weer verzamelen geblazen in de Lotto Arena.

Andy Borg, de gevierde gastheer van 'Musikantenstadl', stelt tijdens de 'Tour 2011' de volgende gasten voor :

- Martin.
- Patrick Lindner ('Countdown Grand Prix 1999').
- Stefanie Hertel.
- Alpentrio Tirol.
- Markus Wolfahrt, de vroegere zanger van Klostertaler.
- Herlinde, de jodelkoningin.
MDR Deutsches Fernsehballett.
- Stadl-Orchestra Wolfgang Lindner Jr..
- e.a.

Andy Borg ging in de lente van 2008 voor het eerst op tournee met zijn succesvolle tv-format. Met zijn hoogstaande livetournee oogstte hij grote successen in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Inmiddels toert hij al drie jaar, tot grote vreugde van vele honderdduizenden muziekfans.

Nadat hij in 2006 gastheer werd van 'Musikantenstadl', groeide Andy Borg uit tot de 'Koning van de Volksmuziek'. Met zijn levenslust en hartelijkheid, zijn naturel en humor, zijn optredens met telkens dat tikkeltje typisch Weense charme, heeft hij het hart veroverd van muziekliefhebbers van alle leeftijden.

Kaarten kosten 3547 en 60 euro, exclusief service- en portokosten. Interessen in een sfeervolle VIP-avond ? Klik hier voor informatie en reservering. Kaarten kunnen besteld worden via de website van Tele Ticket Service ofwel telefonische op het nummer 070 345 345 (vanuit Nederland : 0900 45 000 45 - vanuit andere landen : +32 34 0000 34). (bron : Sportpaleis)

26-06-2010 om 00:19 geschreven door Redactie  




VOLG ONS OOK OP TWITTER & FACEBOOK.



Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs