Twelve Points...Douze Points...Kiev 2017...

Deze website wordt niet meer geüpdatet! Volg ons via https://twitter.com/12_TPDP_12.....

28-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Tanja Ribič.

 Tanja Ribič (28 juni 1968) is geboren in het Joegoslavische Zagorje. Sinds de afscheiding maakt Zagorje deel uit van Slovenië. Haar eerste kennismaking met het Eurovisie Songfestival heeft ze in 1991 als jurylid tijdens de Joegoslavische nationale finale. Ze is dan één van de drie juryleden uit Ljubljana. In 1997 neemt ze deel aan de Sloveense nationale selectie ('EMA'). Met "Zbudi se" eindigt ze op de eerste plaats en mag ze haar land vertegenwoordigen tijdens het jaarlijkse liedjesfestijn. In de Ierse hoofdstad Dublin eindigt ze met haar nummer op een tiende plaats, de tweede beste notering dat het land tot dan behaalt. Na haar festivaldeelname is ze meerdere malen te zien in een aantal films en series. Ze is gehuwd met acteur en filmregisseur Branko Đurić en het koppel heeft één zoon, Filip.

OOK JARIG VANDAAG :

* Kalinka (1939), deelneemster Belgische nationale selectie (Canzonissima 1967-1971, Liedje voor Luxemburg 1973).
* Lene Johansen (1965), Deense journaliste, (MGP 2003 - de unges Melodi Grand Prix, presentatrice 'Melodi Grand Prix 1956-1999).
* Thérèse Andersson (1972), deelneemster Zweedse nationale selectie als lid van Pay-TV (Melodifestivalen 2004). Nam in 2008 als soliste deel aan de Zweedse nationale selectie met "When you need me".

28-06-2010 om 00:00 geschreven door Redactie  


27-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Wim Soutaer zingt nu bij een groep.

 Wim Soutaer (coach 'Junior Eurosong 2008') treedt voortaan op met de nieuwe ambiancegroep The Soulbrothers, samen met twee oudgedienden, Charles van Domburg (The Magical Flying Thunderbirds) en Vincent 'Vinzy' Goeminne (The Dinky Toys en Plane Vanilla).

Maar de fans van de Vlaams-Brabantse zanger hoeven niet ongerust te zijn want zijn solocarrière komt hierdoor alvast niet in het  gedrang.

"Al vind ik dit wel héél plezant," zegt hij in Dag allemaal. "Als ik in mijn eentje optreed, is het de bedoeling dat mensen echt luisteren. Met The Soulbrothers willen we dat ze dansen, uit hun dak gaan. Wij brengen een bont allegaartje van stijlen. Ik zing nummers van Robbie Williams en wat rock-songs." (foto Wim : website Wim)

27-06-2010 om 15:04 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Expeditie Robinson' : Sergio toch niet in nieuwe reeks met Bekende Vlamingen en Nederlanders.

 Begin vorige maand berichtte de krant Het Laatste Nieuws  dat er een elfde seizoen komt van het survivalprogramma 'Expeditie Robinson' (2BE en RTL 5). Na tien reeksen met 'gewone' kandidaten komt er ditmaal een reeks met vijf bekende Vlamingen en vijf bekende Nederlanders.

De krant 
berichtte op maandag 03 mei jongstleden dat oud-Songfestivaldeelnemer Sergio Quisquater (ESF 2002) en bokser Sugar Jackson twee van de vijf Vlamingen zijn die zouden deelnemen.

 Een paar weken later berichtte Dag allemaal dat van een deelname van Sergio niets klopt. "Het klopt wél dat ze mij hebben gebeld met die vraag," aldus Sergio's manager Stanny Renaers in het weekblad. "Maar allez, honger lijden is toch helemaal niks voor Sergio. Zo'n levensgenieter!"

Volgens Renaers wordt er intussen wel koortsachtig gewerkt aan ándere televisieplannen rond Sergio voor het najaar
(logo : 2BE ; foto Sergio : vtm)

27-06-2010 om 14:48 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Junior Eurosong 2010 : aanstaande donderdag, 01 juli, worden de nieuwe kandidaten voorgesteld.

 Volgens Het Nieuwsblad op Zondag stelt de openbare omroep de nieuwe lichting Junior Eurosongkandidaten reeds aanstaande donderdag, 01 juli, voor.

De voorgaande jaren gebeurde dit steeds ergens in de maand augustus maar dit jaar heeft men er aan de Reyerslaan blijkbaar voor gekozen om de kandidaten reeds aan het begin van de zomervakantie voor te stellen.

De voorstelling gebeurt door niemand minder dan Laura Omloop, het jonge zangeresje uit Berlaar dat ons land vorig jaar in Kiev een oververdiende vierde plaats bezorgde met "Zo verliefd (Yodelo)" tijdens de zevende editie van het Junior Eurovisie Songfestival.

De zangeres nam gisteren, zaterdag 26 juni, in het Koninklijk Atheneum van Deurne een videoclip op voor haar nieuwe zomersingle "Stapelgek op jou". De nieuwe clip gaat aanstaande donderdag, 01 juli, in première op Ketnet.

 Eerder deze maand berichtten we reeds dat er ook voor de komende editie van 'Junior Eurosong' een nieuw themalied zou worden uitgebracht en die single is vanaf aanstaande vrijdag, 02 juli, beschikbaar. Van "Superidee" komen er twee versies : een radioversie en een instrumentale versie. (bron : Het Nieuwsblad op Zondag)

27-06-2010 om 10:21 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'David' : Sofie annuleert het huwelijk met Pieter en wil David het mooiste cadeau ter wereld geven.

 Op vrijdag 18 september jongstleden ging bij vtm een nieuwe telenovelle van start. 'David' is een romantisch liefdesavontuur. In het begin van het verhaal slaat de 12-jarige David tijdens een exotische bootvakantie overboord. Zijn familie zet meteen allerlei zoekacties op, maar tevergeefs. Ze moeten aanvaarden dat hun zoon verdronken is. Alleen is dat niet zo. David (Jeroen Van Dyck), die aan geheugenverlies lijdt, is aangespoeld op een onbewoond eiland. Daar wordt hij vijftien jaar later bij toeval ontdekt door Sofie (Nathalie Meskens). Meteen de start van een uniek liefdesavontuur.

'David' is de derde telenovelle van vtm, na 'Sara' en 'Louislouise' en is in tegenstelling tot de vorige twee integraal een origineel concept van Hugo Van Laere, die ook de scenario's van 'Sara' voor zijn rekening nam. De reeks wordt geproduceerd door Eyeworks.

De telenovelle wordt van maandag tot vrijdag uitgezonden om 19.50. De dag nadien kan je de aflevering herbekijken en dit telkens om 12.25. Op zondagnamiddag (rond de klok van 14.45) volgt dan 'De week van David' waarin je alle afleveringen van de voorbije week in één ruk kan (her)bekijken.

Wij geven vandaag, voor de laatste maal, al een korte inhoud van de afleveringen die de komende week worden uitgezonden.

* INHOUD 'DAVID' - AFLEVERING 203 TOT EN MET 208.

- maandag 28 juni (herhaling dinsdag 29 juni) - aflevering 203 : Sofie sluit het hoofdstuk Pieter definitief af : ze annuleert het huwelijk en gaat Pieter bezoeken in de gevangenis. David gaat met Tom de stad in. Hij wil de haven zien. Uit het onderzoek van de ethische commissie blijkt dat Pieter alleen heeft gehandeld. Sofie wordt dus van alle blaam gezuiverd. Herman verstuurt een bericht naar de pers dat de fusie tussen Klaerhout Pharmaceutica en Welvapharma definitief van de baan is. Tim en Quinten zijn allebei bereid om hun verantwoordelijkheid op te nemen tegenover Laura. Delphine gaat met Casper op bezoek bij zijn ouders. Lotte en Sander vernemen dat Steven al een nieuwe tentoonstelling heeft georganiseerd in Lot 40.

- dinsdag 29 juni
 (herhaling woensdag 30 juni) - aflevering 204 : Nadat Sofie afscheid genomen heeft van Pieter, beseft ze dat ze nu ook afscheid moet nemen van David. Janosch richt zijn pijlen nog steeds op Delphine. Herman vraagt Andrea ten huwelijk. Nu Lot 40 is afgebrand, neemt Lotte afscheid van haar verleden.

- woensdag 30 juni
 (herhaling donderdag 01 juli) - aflevering 205 (19.55 - 20.25) : Sofie neemt op haar manier afscheid van David. Herman en Sofie worden door de ethische commissie vrijgesproken. Maarten maakt het weer goed met Liesbeth. Herman en Andrea melden het nieuws van hun verloving aan Sander en Lotte. Het lachen vergaat Andrea snel, wanneer Sander vertelt dat hij met Lotte naar New York verhuist.

- woensdag 30 juni
 (herhaling vrijdag 02 juli tussen 11.40 en 13.00) - aflevering 206-207-208 (21.15 - 22.40) : Sofie wil David het mooiste cadeau ter wereld geven : hem terug in contact brengen met zijn ouders. Na het ontroerende weerzien met Christian beseft David dat hij voor altijd met Sofie wil samenzijn. Ook Delphine en Janosch kiezen voor elkaar. Lotte keert terug op haar stappen en gaat op zoek naar een galerij in Koksijde. David en Sofie geven elkaar hun "ja-woord" in het bijzijn van hun familie en vrienden. Ze reizen naar de zon. Naar een nieuw begin. Naar hun toekomst samen.

'David', telkens van maandag tot en met vrijdag op vtm. OPGELET  : sinds maandag 31 mei is de telenovelle verhuisd naar 19.50, dus na 'Het Nieuws' van 19.00 en het nieuwe programma 'De Stip'. 'De week van David', waarin je alle afleveringen van de voorbije week in één ruk kan (her)bekijken, blijft geprogrammeerd op zondagnamiddag.  Meer nieuws en informatie krijg je op de 
website van de telenovelle. (bron en foto : vtm
)

27-06-2010 om 00:24 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Villa Vanthilt' : de nieuwe Belgische kampioen wielrennen is vanavond te gast bij Marcel.

 Op maandag 31 mei opende Marcel Vanthilt (presentator JESF 2005, lid vakjury 'Eurosong') de deuren van zijn nieuwe villa in 'Villa Vanthilt'. Tien weken lang ontvangt hij er boeiende praatgasten en artiesten; de eerste vijf weken vanop het Kolonel Dusartplein in Hasselt, daarna vanop de Grote Markt in Kortrijk.

Een driehonderdtal boeiende gasten, twee bruisende steden, elke dag helemaal live uitzenden en een prettig gestoorde presentator; alle elementen die van 'Villa Vanthilt' vorig jaar een succes maakten, komen terug in het tweede seizoen.

een gloednieuwe villa

 Vijf maanden na de wedstrijd is het ontwerp werkelijkheid geworden. Een heus botsautokraam staat overeind op het Kolonel Dusartplein en oogt ronduit indrukwekkend. De studio is 26 bij 13 meter groot en 7,5 meter hoog. Elke toeschouwer kan de gesprekken perfect volgen door de ramen en op het grote scherm. Voor de muzikale acts gaat het zeildoek open en weerklinkt de muziek over het hele plein.

driehonderd gasten

Marcel praat graag met mensen en mensen praten graag met Marcel. En dat zal deze zomer niet anders zijn. Iedereen die een boeiend en actueel verhaal heeft, zal te gast zijn in 'Villa Vanthilt'.

Net als vorig jaar plukt Marcel elke ochtend iemand uit de krant, die 's avonds zijn verhaal komt vertellen. Ook het webcamgesprek krijgt opnieuw een prominente plaats. Qatar, China, het WK in Zuid-Afrika, het tennistoernooi van Wimbledon en de wereldtentoonstelling in Sjanghai komen plots heel dichtbij.  En naar goede traditie wordt het programma afgesloten met een sterke muzikale slotact. Van Tom Dice (ESF 2010) over Vaya Con Dios tot Admiral Freebee. Met af en toe een verrassende internationale act er bovenop. Er zal 49 keer muziek zitten in 'Villa Vanthilt' en de toeschouwers op het plein zullen er meer dan ooit van kunnen genieten.

nieuwe generiek

De generiek heeft een nieuwe swingende look gekregen. Marcel kruipt zelf aan boord van een botsauto en leeft zich uit in een botsautokraam vol bekende gezichten.

op zondag

 Net als vorig jaar pakt Marcel Vanthilt op zondag uit met een luxeversie. 'Villa Vanthilt' in het groot, met minder gesprekken en meer spektakel op het plein. Het eerste thema werd het WK voetbal, aanleiding om een eigen WK te organiseren : 'om ter hardst tegen een bal trappen'. Alle voetbalgekke kijkers waren alvast uitgenodigd om te zorgen voor het grootste fluitconcert ooit in Vlaanderen.

'Villa Vanthilt' : twintigste aflevering VANAVOND :

Vandaagzondag 27 juni, wordt in Leuven het Belgisch kampioenschap wielrennen gereden en op zaterdag 03 juli gaat de 97ste Ronde van Frankrijk van start. Redenen genoeg voor Marcel Vanthilt om vanavond een wielerspecial van 'Villa Vanthilt' te brengen. Zullen van de partij zijn : de kersverse Belgische kampioen wielrennen, een peloton bekende Vlamingen met een hart voor koers en enkele straffe BMX-ers.

De Belgische kampioen wielrennen en Niels Albert

Vanmiddag rond 17.00 weten we wie de nieuwe Belgische kampioen wielrennen is. Vanavond zit de winnaar al samen met Niels Albert in 'Villa Vanthilt'. Albert, die ook deelneemt aan het BK, is alvast in bloedvorm. Bij Marcel doet hij samen met de nieuwe kampioen het relaas van zijn koersdag.

De wielerpassie van Rik Torfs

Niet iedereen weet het, maar Rik Torfs is al van kindsbeen af bezeten door wielrennen. Wat de Ronde van Frankrijk betreft, is hij een wandelende encyclopedie. Speciaal voor Marcel zet hij zijn favoriete momenten uit de wielergeschiedenis op een rij.

De geschiedenis van de fiets met Michel Wuyts

Hoe zag de allereerste fiets eruit ? Wie heeft hem uitgevonden ? En zullen de fietsen uit de toekomst nog wel wielen hebben ? Wielercommentator Michel Wuyts vertrekt over enkele dagen al voor de negentiende keer naar de Ronde van Frankrijk, maar doet in 'Villa Vanthilt' eerst de geschiedenis van de fiets uit de doeken. Hij brengt daarvoor heel wat bijzondere fietsen mee uit het wielermuseum van Roeselare.

De beklimming van de Mont Ventoux onder leiding van Eddy Planckaert

De Mont Ventoux spreekt vele wielerliefhebbers tot de verbeelding. Daarom nemen drie ex-wielrenners het vanavond tegen elkaar op in een echte beklimming van de Mont Ventoux. Ze doen dat op speciale hometrainers die een beklimming van de berg simuleren. Nico Mattan, Dave Bruylandts en ex-veldrijder Paul Herijgers wagen hun kans onder het strenge oog van interim-coach Eddy Planckaert.

BMX-stuntriders

Voor de villa van Marcel rijst vanavond een heus BMX-park op. Enkele BMX-freestylers zullen er het beste van zichzelf geven.

Yevgueni

Het derde album van Yevgueni is inmiddels een jaar oud. Sindsdien stond de groep al 32 weken in de Ultratop en is hij aan de verovering van Nederland begonnen. Vanavond brengt Yevgueni zijn laatste single "We zijn hier nu toch".

Loopings met de fiets

Marcel geeft vanavond ook een prachtige vintage fiets weg aan de man of vrouw die in één minuut het meeste loopings kan maken op een attractie. Geïnteresseerde kandidaten mogen zich vanaf 21.00 melden aan de villa.

'Villa Vanthilt',
de twintigste aflevering van het tweede seizoen, vanavondzondag 27 juni, tussen 21.35 en 22.35 op Eén. (bron, logo en foto : Eén)

27-06-2010 om 00:09 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Michael Ball.

 Michael Ball (27 juni 1962) is geboren als Michael Ashley Ball in het Britse Leicester. Hij is zanger en acteur en is vooral bekend om zijn rollen in een aantal musicals. Hij heeft rollen gespeeld in onder andere 'Les Misérables', 'The Phantom of the Opera' en 'Chitty Chitty Bang Bang'. Hij volgt drama aan de Guildford School of Acting waar hij in 1984 afstudeert. Vanaf dan treedt hij op in een aantal musicals (bekende en minder bekende). Zijn eerste single "Love changes everything" komt op de markt en in 1992 wordt hij door de Britse omroep gevraagd om het Verenigd Koninkrijk te vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival. In de nationale finale die op vrijdag 3 april wordt uitgezonden zingt Michael acht nummers. Nadien is het aan de televoters om het nummer te kiezen waarmee hij zijn land zal vertegenwoordigen. "One step out of time" komt als winnaar uit de bus.

In het Zweedse Malmö treedt Michael als zestiende op drieëntwintig kandidaten aan. Uiteindelijk moet hij de Ierse inzending, gezongen door Linda Martin, laten voorgaan in de eindrangschikking. Michael scoort met zijn festivalbijdrage wel een nummer één-hit in de Britse hitlijsten. Ook zijn debuutalbum verkoopt als zoete broodjes. In 1993 is hij te zien in 'West Side Story' en komt zijn tweede album op de markt. Later dat jaar start hij met zijn eigen televisieshow 'Michael Ball'. Nadien brengt hij bijna jaarlijks een album op de markt en acteert hij ook in diverse films en televisieseries. In 2000 en 2003 zit hij in de vakjury tijdens de Estse nationale voorronde 'Eurolaul' voor het Eurovisie Songfestival. Ondertussen is hij in 2002 en 2003 maar liefst zestien maanden aan de slag in de musical 'Chitty Chitty Bang Bang'. En ook de jaren nadien brengen hem heelwat werk. Momenteel is hij als 'Edna' te zien in 'Hairspray. Meer over Michael Ball kan je steeds vinden op zijn
website.

OOK JARIG VANDAAG :

* Petra Frey (1978), nam in 1994 voor Oostenrijk deel aan het Eurovisie Songfestival met "Für den Frieden der Welt" en eindigde op een zeventiende plaats. In 2003 strandt ze tijdens de nationale finale op een tweede plaats met "This night should never end".
* Alsou
(1973), nam in 2000 voor Rusland deel aan het Eurovisie Songfestival met "Solo" en eindigde op een tweede plaats. Op zaterdag 16 mei 2009 presenteerde ze samen met Ivan Urgant de finale van de 55e editie van het jaarlijkse liedjesfestival.

27-06-2010 om 00:00 geschreven door Redactie  


26-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Vers van de pers' (26-06-2010).

 Op deze laatste zaterdag van juni hebben we opnieuw een aantal muzikale nieuwigheden in de aanbieding. En zoals steeds hebben we dat nieuws op muzikaal vlak voor jou mooi op een rijtje gezet in 'Vers van de pers' dat zoals steeds start in eigen land.

 In de reeks "Back to back" verscheen een dubbelalbum met daarop de mooiste nummers van twee Vlaamse zangeressen die ons jammer genoeg veel te vroeg ontvielen.

Op het eerste schijfje werden twintig nummers geselecteerd van zangeres/presentatrice/omroepster Yasmine (voorzitter vakjury 'Eurosong 2006', woordvoerster ESF 2006) die een jaar geleden besliste om uit het leven te stappen. Op het tweede schijfje werden twintig van de mooiste nummers geselecteerd van Ann Christy (Chansons Euro '70 - 1970, Canzonissima 1971-1973, ESF 1975) die op 07 augustus 1984 op amper 39-jarige leeftijd overleed aan de gevolgen van kanker.

Het album verscheen gisteren, vrijdag 25 juni, net op de dag dat Yasmine vorig jaar besliste om uit het leven te stappen. Voor de volledige tracklist van het dubbelalbum verwijzen we naar een eerder deze week verschenen bericht (klik hier).

 Het nummer "When you tell the world you're mine", van de hand van Jörgen Elofsson en John Lundvik, is sinds vorige zondag, 20 juni, onder meer in eigen land beschikbaar via iTunes. Een dag eerder, op zaterdag 19 juni, trad in de Zweedse hoofdstad Stockholm Victoria Ingrid Alice Désirée (32), Prinses van Zweden en Hertogin van Västergötland, in het huwelijk met Olof Daniel (Daniel) Westling (36), voortaan Prins van Zweden en Hertog van Västergötland.

Aan het einde van de korte plechtigheid brachten niemand minder dan Agnes Carlsson (MF 2009) en Björn Skifs (ESF 1978-1981, MF 1972-1975, presentator MF 2000) het nummer ten gehore. Voor de tekst van het prachtige nummer verwijzen we je naar een eerder verschenen bericht (klik hier)
.

 De mannen van Akcent (Roemeense selectie 2006) laten weer eens van zich horen. "That's my name" werd eerder dit jaar nog uitgeroepen tot beste Roemeense nummer van 2009 tijdens de 'Balkan Music Awards' en daarnaast werden ze verkozen tot beste groep. Het nummer is sinds afgelopen maandag, 21 juni, beschikbaar in ons land.

 De Franse zangeres Françoise Hardy (ESF 1963) heeft een nieuwe single op de markt. Sinds afgelopen maandag, 21 juni, is "Champ d'honneur" beschikbaar. Het nummer is eveneens terug te vinden op haar jongste album "La pluie sans parapluie" dat eerder dit voorjaar verscheen.

 Tot slot eindigen we zoals steeds met een paar korte berichten
. "Eerst een cappuccino, dan een beetje vino" is de nieuwe single van het koppel Frank (Eurosong 1999) & Christel Galan. Het nummer is sinds afgelopen maandag, 21 juni, digitaal beschikbaar. Op vrijdag 14 juni jongstleden verscheen "Make my day", het nieuwe album van de Noorse zangeres Maria Haukaas Storeng (ESF 2008, presentatrice MGP 2009, MF 2009, MGP 2010). Op het album staan in totaal negen nummers waaronder het liedje waarmee ze eerder dit jaar een gooi deed naar het Noorse ticket voor het Eurovisie Songfestival. Ook "Precious to me", een duet met Måns Zelmerlöw (MF 2007-2009, presentator MF 2010) vond een plaatsje op het nieuwe album. Dit najaar mogen we een nieuw album verwachten van de Nederlandse zangeres Justine Pelmelay (backing vocal Nederlandse inzending ESF 1988, ESF 1989, NSF 2005). Een nieuwe single, "Wereld zonder jou", is reeds sinds vrijdag 21 mei beschikbaar.

Een nieuwe afspraak maken we voor aanstaande zaterdag en ondertussen wensen we je alvast heel veel luisterplezier !

26-06-2010 om 19:36 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MNM50 - 26 juni 2010 : Jessy Matador opnieuw op de tweede plaats, Tom Dice zakt naar vier.

 De Belgische inzending voor het Eurovisie Songfestival, "Me and my guitar" van Tom Dice, daalt deze week in de 'MNM50', de hitlijst die wordt samengesteld door de luisteraars van de muziekzender MNM, van een derde naar vierde plaats. De Eeklonaar staat intussen reeds zestien weken in het overzicht genoteerd. Twee plaatsen hoger, op twee, vinden we de Franse inzending van dit jaar. "Allez, ola, olé" van Jessy Matador blijft in de vierde week notering op die positie staan en dit voor de derde week op rij. De Duitse winnares, Lena, daalt met "Satellite" van een vijfde naar een elfde plaats.

 In de achtste week notering daalt zangeres Safura met "Drip drop" van zeven naar negen en de IJslandse inzending, "Je ne sais quoi" van Hera Björk, daalt in de derde week notering van een vierentwintigste naar een eenendertigste plaats.

De samenwerking tussen Tom Helsen en oud-Songfestivaldeelneemster Barbara Dex, "I am", blijft in de zevende week notering op een vijfendertigste plaats staan en de jongste single van Nelson, "She's gone", vinden we deze week terug op een negenenveertigste plaats.02. (02) "Allez, ola, olé" - Jessy Matador (4 weken)(ESF 2010).
04. (03) "Me and my guitar" - Tom Dice (16 weken)(ESF 2010).
09. (07) "Drip drop" - Safura (8 weken)(ESF 2010).
11. (05) "Satellite" - Lena (4 weken)(ESF 2010).
19. (25) "Hang on" - Regi (3 weken)(componist/tekstschrijver "My music", Eurosong 2008) & Stan Van Samang.
31. (24) "Je ne sais quoi" - Hera Björk (3 weken)(IJslandse selectie 2007, backing zangeres IJslandse inzending ESF 2008-2009, DMGP 2009, ESF 2010).
33. (31) "De juiste vergissing" - Clouseau (10 weken)(Eurosong 1989, ESF 1991).
35. (35) "I am" - Tom Helsen presents Barbara Dex (7 weken)(ESF 1993, Eurosong 2004-2006, lid Belgische vakjury ESF 2010).
49. (40) "She's gone" - Nelson (2 weken)(Eurosong 2008).

Voor de volledige top 50 van de luisteraar verwijzen we je naar de website van MNM. (bron : MNM
)

26-06-2010 om 14:09 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Stedenspel' : vanavond strijden Ieper en Hulst om de overwinning.

 Sinds zaterdag 17 april, en dit gedurende twaalf weken, neemt iedere week een Nederlandse stad of dorp het op tegen een Belgische stad of dorp in het spelprogramma 'Stedenspel', uitgezonden op EXQI PLUS. In een subtropisch decor worden het sponsspel, het pinguïnspel, de waterklimmuur en alle andere opdrachten gespeeld in, op, naast, bij, boven en onder... water !

Één stad of dorp wordt de winnaar en gaat met eeuwige roem naar huis. Durf, lef en sportiviteit staan voorop. Amusement en entertainment verzekerd dus ! Guy Van Sande leidt samen met Yolanthe Cabau van Kasbergen (woordvoerster ESF 2009-2010, lid vakjury JSF 2009, presentatrice NSF 2010) het spektakel in goede banen.

Vandaag, zaterdag 26 juni, neemt het West-Vlaamse Ieper het in de elfde en voorlaatste natte België-Nederland-aflevering van 'Stedenspel' op tegen het Nederlandse Hulst, dat net over de grens ligt.  

De uitzenddata :

* zaterdag 03 juli : Antwerpen (B) - Amsterdam (NL).

'Stedenspel', met Ieper (B) tegen Hulst (NL), vanavond, zaterdag 26 juni tussen 20.35 en 21.25 op EXQI PLUS. De eerste aflevering van 'Stedenspel' komt in Nederland pas op zaterdag 17 juli eerstkomende op de buis en dat bij de TROS op Nederland 1. (bron en foto : EXQI PLUS)

26-06-2010 om 12:39 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : An Lemmens en Kevin Janssens (opnieuw) samen gespot tijdens eerste dag van 'Graspop Metal Meeting'.

 An Lemmens en Kevin Janssens, beiden deelnemer tijdens de jongste editie van 'Sterren op de Dansvloer' zijn gisteren, vrijdag 25 juni, opnieuw samen gespot. De krant Het Laatste Nieuws heeft in haar weekendeditie zelfs een foto van het koppel waarbij An Lemmens een middenvinger opsteekt naar de fotograaf.

Hoewel de 29-jarige Lemmens nog steeds ontkent dat de 30-jarige acteur Kevin Janssens haar nieuwe vriend is, werden ze wel opnieuw samen gespot tijdens de eerste dag van 'Graspop Metal Meeting 2010'. Het festival dat dit weekend (gisteren, vandaag en morgen) plaatsvindt in Dessel is dit jaar aan zijn vijftiende editie toe.

Op dinsdag, 25 mei, bracht
Het Laatste Nieuws het bericht dat Kevin Janssens en An Lemmens twee dagen eerder, op zondag 23 mei, hand in hand gespot waren. Het stel genoot volgens de krant van een terrasje in Antwerpen en leek het bijzonder goed met elkaar te kunnen vinden.

Tijdens de finale van de vierde reeks van 'Sterren op de Dansvloer', op vrijdag 28 mei, gaf de
vtm- en 2BE-presentatrice nog mee dat Louis Talpe zijn pyama had laten liggen. Maar op dinsdag 01 juni lazen we in dezelfde krant dat Kevin en An een dag eerder, op maandag 31 mei, genoten van een intieme tête-à-tête in het mooie decor van het Antwerpse Bourla-restaurant.

Het was eveneens Het Laatste Nieuws dat op vrijdag 04 december jongstleden, daags na haar negenentwintigste verjaardag, uitpakte
met het nieuws dat zangeres Natalia Druyts (Eurosong 2004) en acteur Kevin Janssens uit elkaar waren (lees hier). Diezelfde dag bleek dat het koppel reeds sinds half oktober uit elkaar was. Natalia en Kevin waren anderhalf jaar lang Vlaanderens meest besproken showbizzkoppel, en staken hun liefde voor mekaar ook niet onder stoelen of banken.

 Maar begin vorige maand pakte dezelfde krant
uit met het bericht dat vtm- en 2BE-presentatrice An Lemmens mogelijk een relatie zou hebben met Jeff Rouse, bassist bij de Amerikaanse punkrockband Loaded van Duff McKagan (ex-Guns N' Roses). De twee werden vorige maand samen gespot in de Nieuwstraat in Brussel, waarbij ze kusten en handjes vasthielden. Lemmens wou het nieuws noch bevestigen noch ontkennen aan de krant.

Dat ze de Amerikaanse band kent, staat als een paal boven water. Op de
Facebook-pagina 'An Lemmens & Aerjen Mooijweer in Sterren op de Dansvloer!' schreef ze op woensdag 31 maart jongstleden - een paar dagen voor ze met Jeff werd opgemerkt in de hoofdstad - volgend bericht : "Duff MacKagan's Loaded stemt ook deze week voor An & Aerjen ".

De presentatrice zette in oktober 2009 een punt achter haar huwelijk met Nailpin-zanger en
JIM-gezicht Sean D'hondt (coach 'Junior Eurosong 2009'). Het koppel trouwde op 24 mei 2008. Begin vorig jaar, tijdens de 'Nacht van de Vlaamse Televisiesterren', bracht toenmalig echtgenoot Sean nog een speciale versie van "Anne" voor An, die tijdens dezelfde awardshow in de bloemetjes werd gezet als 'Rijzende Ster'. (foto's : vtm)

26-06-2010 om 12:17 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Kate Ryan ambassadeur van 'World Outgames 2013'.

 De Kempense zangeres Kate Ryan (ESF 2006) is verkozen tot 'trotse ambassadeur' van de 'World Outgames Antwerp 2013' die in augustus 2013 in de havenstad zullen plaatsvinden.

De zangeres heeft eveneens beloofd om een titellied te maken voor de derde editie van de het vierjaarlijkse internationale sportkampioenschap voor holebi's.

Er worden tussen zaterdag 03 en zondag 11 augustus 2013 in Antwerpen zo'n 10.000 deelnemers verwacht en zowat 250.000 bezoekers.
(bron : Het Nieuwsblad)

26-06-2010 om 11:35 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'De Schuld van vtm' : vanavond met onder meer Willy Sommers, Bart Kaëll en Bart Peeters.

 Het is de 'Schuld van vtm' dat we niet meer bij te sturen zijn als we "Anne" horen en we op en neer gaan met "Marie-Louise". Maar ook dat Petra (Eurosong 1993-1999-2006), Yasmine (voorzitter vakjury 'Eurosong 2006', woordvoerster ESF 2006) en Silvy Melody ons als muziek in de oren klinken. Door vtm teisterden Louis Tobback, Peter Van den Begin en Bart De Pauw in één of ander achtergrondkoortje de trommelvliezen en smeerde Marco Borsato zijn stembanden voor de eerste keer. Maar Natalia (Eurosong 2004) dankt vtm dat ze uitgegroeid is tot de muzikale leading lady van Vlaanderen. De 'Schuld van vtm' met Willy Sommers, Bart Kaëll (Eurosong 1983-1987), Bea Van der Maat, Bart Peeters (presentator 'Eurosong', commentator ESF), Ben Crabbé (drummer Pas de Deux - Eurosong 1983), en vele anderen.

Vandaag : aflevering 5 - Muziek.

'De Schuld van vtm', de vijfde aflevering vanavond, zaterdag 26 juni, tussen 19.55 en 20.50 bij vtm. (bron en logo : vtm)

26-06-2010 om 11:08 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : nieuwe editie van 'Musikantenstadl' op zondag 30 januari 2011 in Antwerpen.

 De 'Musikantenstadl Tour' telde in 2010 meer dan 100.000 bezoekers. Begin 2011 gaat dit populaire evenement weer op tournee. Van 20 januari tot 21 februari brengt 'Musikantenstadl' 25 concerten in Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk, België en Zwitserland. Zondag 30 januari (aanvang : 20.00) is het voor alle fans van de Duitstalige volksmuziek weer verzamelen geblazen in de Lotto Arena.

Andy Borg, de gevierde gastheer van 'Musikantenstadl', stelt tijdens de 'Tour 2011' de volgende gasten voor :

- Martin.
- Patrick Lindner ('Countdown Grand Prix 1999').
- Stefanie Hertel.
- Alpentrio Tirol.
- Markus Wolfahrt, de vroegere zanger van Klostertaler.
- Herlinde, de jodelkoningin.
MDR Deutsches Fernsehballett.
- Stadl-Orchestra Wolfgang Lindner Jr..
- e.a.

Andy Borg ging in de lente van 2008 voor het eerst op tournee met zijn succesvolle tv-format. Met zijn hoogstaande livetournee oogstte hij grote successen in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Inmiddels toert hij al drie jaar, tot grote vreugde van vele honderdduizenden muziekfans.

Nadat hij in 2006 gastheer werd van 'Musikantenstadl', groeide Andy Borg uit tot de 'Koning van de Volksmuziek'. Met zijn levenslust en hartelijkheid, zijn naturel en humor, zijn optredens met telkens dat tikkeltje typisch Weense charme, heeft hij het hart veroverd van muziekliefhebbers van alle leeftijden.

Kaarten kosten 3547 en 60 euro, exclusief service- en portokosten. Interessen in een sfeervolle VIP-avond ? Klik hier voor informatie en reservering. Kaarten kunnen besteld worden via de website van Tele Ticket Service ofwel telefonische op het nummer 070 345 345 (vanuit Nederland : 0900 45 000 45 - vanuit andere landen : +32 34 0000 34). (bron : Sportpaleis)

26-06-2010 om 00:19 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Mary Helena.

Mary Helena Zangeres Mary Helena (26 juni 1958) ziet in Ninove het levenslicht als Marleen de Moey. Op tienjarige leeftijd zit ze al in de muziekstal van Paul Harry. Op zeventienjarige leeftijd (in 1975) komt ze in contact met zanger Will Tura en daarmee worden de deuren van het showwereldje voor haar geopend. Vier jaar later verschijnt haar allereerste single. Twee jaar later (in 1981) neemt ze deel aan de nationale voorronde ('Eurosong 1981'). Met haar nummer "Liefde is..." zit ze in de eerste voorronde, maar ze kan zich niet plaatsen voor de finale die later zal gewonnen worden door Emly Starr met "Samson". Nadien brengt Mary Helena nog de single "You give me love" op de markt, geschreven door Will Tura.

26-06-2010 om 00:00 geschreven door Redactie  


25-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit'.

 Aan de vooravond van een zomers weekend zijn we van de partij met een nieuwe aflevering van onze rubriek 'Een avondje uit'. Fans die eens een concert willen bijwonen of op zoek zijn naar een plaats in de buurt waar hun favoriete artiest zal optreden zitten bij ons op de eerste rij.

 Eén meisje, vier mannen. Dat zijn de twee, of liever vijf basisingrediënten van de one-woman musical 'Tell Me on a Sunday' met Deborah De Ridder.

Deze musical van de hand van Andrew Lloyd Webber (componist/tekstschrijver Britse inzending ESF 2009) met tekst van Don Black werd naar het Nederlands vertaald door Allard Blom en zal worden geregisseerd door Frank Van Laecke.

In dit Bridget Jones-achtig verhaal trek een Vlaams meisje vol optimisme naar New York op zoek naar een nieuw leven en natuurlijk naar de man van haar dromen. Maar dat blijkt allesbehalve eenvoudig… . Vier mannen kruisen haar pad, stelen haar hart, laten haar in de waan, breken haar hart. De een is te oud, de ander te jong of te glad. Maar zij blijft ietwat naïef en vooral koppig geloven in de ware Jacob.

'Tell Me on a Sunday' is soms grappig, vaak ontroerend en vooral iedere keer raak. Een meeslepend verhaal dat bij momenten akelig herkenbaar is voor vrouwen, maar ook mannen vinden zichzelf hierin terug. Meer zelfs, ze kunnen door deze voorstelling vrouwen leren kennen... .

De voorstelling zal worden opgevoerd in de 
Stadsschouwburg van Antwerpen en in de Capitole in Gent en dit tussen donderdag 16 september en zondag 26 december eerstkomende. Voor een volledig overzicht van alle speeldata en aanvangsuren alsook voor het bestellen van tickets verwijzen we naar de websites van beide zalen of naar de website van Music Hall of via deze rechtstreekse link.


 Zonder Clouseau (Eurosong 1989, ESF 1991) zou december niet meer december zijn in het Sportpaleis. Daarom zijn nu al de data vastgelegd voor 'Clouseau - De Laatste Ronde' in het Sportpaleis.

U kunt erbij zijn op vrijdag 17, zaterdag 18, woensdag 22 of zaterdag 25 december (kerstdag) om 20.30. Of op zondag 26 december (tweede kerstdag) om 15.00, ideaal om met het hele gezin te komen feesten en meezingen. Na deze elfde editie zeggen de broertjes Wauters het Antwerpse Sportpaleis voorlopige vaarwel.

De prijs van de toegangskaarten blijft ongewijzigd ten opzichte van 2009 :

* 18,00 € : staanplaatsen balkon.
* 21,00 € : zitplaatsen met beperkt zicht onder balkon.
* 26,00 € : staanplaatsen middenplein.
* 31,00 € : zitplaatsen balkon, zitplaatsen tribunebochten en rolstoelplaatsen.
* 38,00 € : zitplaatsen tribunes.

Kaarten voor één van de concerten kunnen worden besteld en dat kan via de website van het
Sportpaleis (klik hier).

Logo Schlagerfestival Begin april stroomde de Ethias Arena in Hasselt opnieuw vol voor 'Het Schlagerfestival', dé jaarlijkse hoogmis voor liefhebbers van schlagers en meezingers. En het was feest, want 'Het Schlagerfestival' bestond vijf jaar en speciaal voor die gelegenheid mocht het trouwe publiek na afloop van de vorige editie stemmen voor de affiche van dit jaar.

Vele duizenden brachten hun stem uit om hun favoriete artiest te zien op dit populaire liedjesfeest. Het resultaat was een indrukwekkende affiche : Laura Lynn, Willy Sommers, Christoff (Eurosong 1993-2002), zijn zus Lindsay, De Romeo's (Davy Gilles, De Gouden Zeemeermin 1996 en Eurosong 1999 - Gunther Levi, De Gouden Zeemeermin 1996Chris Van Tongelen, Eurosong 1993 en De Gouden Zeemeermin 1996), Mieke (Eurosong 1993, De Gouden Zeemeermin 1996), Dennie Christian, Eddy Wally, The Sunsets, Yves Segers (De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999), Paul Severs, Koos Alberts, Sergio (ESF 2002) en niemand minder dan Vader Abraham, oftewel Pierre Kartner (componist en tekstschrijver Nederlandse inzendingen ESF 1973-2010), maakten hun opwachting.
 
Intussen raakte bekend dat er volgend jaar een nieuwe editie zit aan te komen en dit op zaterdag 02 en zondag 03 april 2011. Meteen werden ook alvast drie namen bekendgemaakt van artiesten die hun opwachting zullen maken. Zo koos de organisatie voor twee nieuwkomers, namelijk Sam Gooris en Danny Fabry, en voor 'oude getrouwe' Luc Steeno. De namen van andere artiesten worden later wereldkundig gemaakt.

Tickets voor één van beide shows kunnen nu reeds worden aangekocht via de 
website van Sherpa of telefonisch (070 34 50 50).

25-06-2010 om 23:44 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Take Me Out' : schrijf je nu in voor nieuwe datingshow.

 In april jongstleden berichtte de krant Het Laatste Nieuws dat de commerciële zender 2BE werkte aan een opvolger voor 'Blind Date'. Het datingprogramma werd in de jaren negentig gedurende een aantal seizoenen gepresenteerd door Ingeborg, die in 1989 voor ons land deelnam aan het Eurovisie Songfestival met "Door de wind".

Een aantal jaren geleden haalde de commerciële zender 
vtm het programma van onder het stof en werd het in goede banen geleid door Elke Vanelderen, de vriendin van Milk Inc.-frontman Regi Penxten (componist/tekstschrijver "My music", Eurosong 2008).

De krant meldde toen dat kleine broer
2BE aan een eigen versie van 'Take Me Out' werkte. Het programma is momenteel al te zien in Australië, het Verenigd Koninkrijk, Spanje en Nederland waar het al sinds het voorjaar van 2009 wordt uitgezonden op RTL 5 en in goede banen wordt geleid door Eddy Zoëy.

In de show, die elke weekdag zal worden uitgezonden, krijgen dertig vrouwen de kans een man te beoordelen. Dat gebeurt in drie rondes en na elke ronde kunnen de vrouwen zichzelf wegstemmen. Daarna worden de rollen omgekeerd en mag de man lampjes uitdrukken tot hij één vrouw overhoudt voor de échte date.

De zender is intussen op zoek naar kandidaten. Heb jij zin om de avond van je leven mee te maken, en je eens goed te amuseren, schrijf je dan zeker in voor dit spectaculair programma (klik hier) !

Wanneer 2BE de Vlaamse versie van 'Take Me Out" op het scherm brengt, is momenteel nog niet bekend. (logo : 2BE)

25-06-2010 om 23:12 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Christoff in duet met Lisa del Bo.

 Deze week gaf Christoff (Eurosong 1993-2002) het beste van zichzelf in Studio Dello in Sint-Lenaarts. Muzikant/arrangeur Walter De Loose tekent daar voor de productie van "My special prayer", de op stapel staande cd van oud-Songfestivaldeelneemster Lisa del Bo (Eurosong 1993, ESF 1996). Op die plaat met religieus geïnspireerde songs komt inderdaad een duet van Lisa met de diepgelovige schlagerprins : "Just a closer walk with thee". Met deze klassieker uit het gospelrepertoire treden Lisa en Christoff o.a. in de voetsporen van countrylegende Patsy Cline. Misschien belandt bovendien wel de Nederlandstalige versie van hun duet op cd : "Blijf bij me".

Naar aanleiding van de 7-jaarlijkse 
Virga Jessefeesten in Hasselt is de cd midden juli al verkrijgbaar met Virga Jesse-bonus-cd via de Essec-winkels in Limburg, bij Media Markt in Hasselt en in alle voorverkooppunten van het Virga Jessefeestconcert, op vrijdag 27 augustus in de Grenslandhallen in Hasselt. Behalve Christoff nodigt Lisa del Bo daar ook Willy Claes, Michael Jr en het Virga Jessecollegekoor uit voor een extra feestelijke afsluiter van de Hasseltse tiendaagse onder begeleiding van het Golden Symphonic Orchestra.

Met honderdduizenden bezoekers zijn de 7-jaarlijkse Virga Jessefeesten nog steeds de grootste publiekstrekker van Limburg. Van vrijdag 13 tot en met zondag 29 augustus staat Hasselt opnieuw in het teken van de verering van de Virga Jesse, de Onze Lieve Vrouw van Hasselt. Naast de 'ommegang' die op zondag 15, woensdag 18, zondag 22 en zondag 29 augustus door de Hasseltse straten trekt, is het Virga Jesse feestconcert in de Grenslandhallen één van de toppers uit het culturele programma.

Tickets (22 en 25 euro) voor dit unieke concert kunnen nog steeds worden aangeschaft via de website van Sherpa of telefonisch op 070 34 50 50. Ook kunnen tickets worden gekocht in Media Markt Hasselt en alle Essec-filialen van Limburg. (bron : Piet Roelen Entertainment, Virga Jessefeesten)

25-06-2010 om 20:29 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ultratop : 26 juni 2010 - Tom Dice, Lena en Jessy Matador nog steeds in de top tien in Vlaanderen.

Ultratop In Vlaanderen moet "Me and my guitar", de Belgische Songfestivalinzending, deze week wat terrein prijsgeven. Tom Dice daalt van de vierde naar de vijfde plaats en in Wallonië blijft hij voor de tweede week op rij op een tiende plaats staan. Zijn debuutalbum "Teardrops" daalt van een eerste naar een derde plaats.

De Duitse winnares, de 19-jarige Lena, bezet met "Satellite" in Vlaanderen de zesde plaats en in Wallonië stijgt ze van de vierentwintigste naar de tweeëntwintigste plaats. Ook Jessy Matador heeft in ons land een hit te pakken. Met "Allez, ola, olé" daalt hij in Vlaanderen van een zevende naar een achtste plaats en in Wallonië verdwijnt hij na amper twee weken notering.

Bart Kaëll heeft opnieuw een hit te pakken en hij komt met "Hallo goeie morgen!" de hitparade binnen op een tweeënveertigste plaats. Met het zomerse weer doet Jelle Cleymans naakt de afwas en dat resulteert in de tipparade in eenentwintig plaatsen winst.

VLAANDEREN

Ultratop 50 singles :05. (04) "Me and my guitar" - Tom Dice (15 weken)(ESF 2010).
06. (05) "Satellite" - Lena (4 weken)(ESF 2010).
08. (07) "Allez, ola, olé" - Jessy Matador (4 weken)(ESF 2010).
10. (24) "Hang on" - Regi (2 weken)(componist/tekstschrijver "My music", Eurosong 2008) & Stan Van Samang.
27. (20) "I need you now" - Agnes (6 weken)(MF 2009).
30. (35) "She's gone" - Nelson (2 weken)(Eurosong 2008).
33. (39) "I am" - Tom Helsen presents Barbara Dex (6 weken)(ESF 1993, Eurosong 2004-2006, lid Belgische vakjury ESF 2010).
38. (30) "Under arrest" - Danzel (5 weken)(Poolse selectie 2006).
42. (NW) "Hallo goeie morgen!" - Bart Kaëll (Eurosong 1983-1987).

Ultratip 30 singles :

08. (29) "Naakt doe ik de afwas" - Jelle Cleymans (2 weken)(Eurosong 2004).

Verdwenen : "De juiste vergissing" - Clouseau (4 weken)(Eurosong 1989, ESF 1991), "Glow" - Madcon (3 weken)(intervalact ESF 2010) en "Hallo goeie morgen!" - Bart Kaëll (1 week)(Eurosong 1983-1987).

Ultratop 100 albums :003. (001) "Teardrops" - Tom Dice (8 weken)(ESF 2010).
016. (018) "MaMaSé!" - K3 (31 weken)(Eurosong 1999).
020. (012) "The truth about that girl and me" - Tom Helsen (4 weken)(met o.m. Barbara Dex - ESF 1993, Eurosong 2004-2006, lid Belgische vakjury ESF 2010).
049. (022) "The world of Bobbejaan - Songbook" - Bobbejaan Schoepen (5 weken)(ESF 1957).
060. (054) "Circle" - Scala & Kolacny Brothers (4 weken)(met Stijn Kolacny, lid vakjury 'Junior Eurosong 2007-2008').
074. (065) "De hits" - Ketnet Pop Juniors 2010 (17 weken).
084. (063) "My cassette player" - Lena (3 weken)(ESF 2010).
087. (052) "Tournée mondiale Taking chances - Le spectacle" - Céline Dion (7 weken)(ESF 1988).
094. (088) "Jonge honden" - De Kreuners (15 weken)(met Walter Grootaers, lid vakjury 'Junior Eurosong 2009').

Verdwenen : "30" - De Kreuners (18 weken)(met Walter Grootaers, lid vakjury 'Junior Eurosong 2009').

Ultratop 10 DVD :

02. (02) "MaMaSé! show" - K3 (5 weken)(Eurosong 1999).
06. (04) "Through the eyes of the world" - Céline Dion (7 weken)(ESF 1988).
09. (10) "10x10 - Live in het Sportpaleis" - Clouseau (19 weken)(Eurosong 1989, ESF 1991).

WALLONIE

Ultratop 40 singles :10. (10) "Me and my guitar" - Tom Dice (7 weken)(ESF 2010).
22. (24) "Satellite" - Lena (4 weken)(ESF 2010).

Verdwenen : "Allez, ola, olé" - Jessy Matador (2 weken)(ESF 2010).

Ultratip 30 singles :

16. (22) "Peut-être que peut-être" - Patrick Fiori (2 weken)(ESF 1993).

Verdwenen : "I need you now" - Agnes (6 weken)(MF 2009).

Ultratop 100 albums :014. (026) "2010 : Les Enfoirés... la crise de nerfs!" - Les Enfoirés (15 weken).
021. (027) "La pluie sans parapluie" - Françoise Hardy (13 weken)(ESF 1963).
023. (022) "Tournée mondiale Taking chances - Le spectacle" - Céline Dion (7 weken)(ESF 1988).
063. (032) "Circle" - Scala & Kolacny Brothers (4 weken)(met Stijn Kolacny, lid vakjury Junior Eurosong 2007-2008).

Verdwenen : "Dans les yeux d'Aurore" - Scala & Kolacny Brothers (31 weken)(met Stijn Kolacny, lid vakjury Junior Eurosong 2007-2008).

Ultratop 10 DVD :

04. (03) "Through the eyes of the world" - Céline Dion (7 weken)(ESF 1988).
06. (06) "2010 : Les Enfoirés... la crise de nerfs!" - Les Enfoirés (14 weken).

Meer nieuws over de verschillende hitparades kan je zoals steeds terugvinden op de website van Ultratop. (bron : Ultratop)

25-06-2010 om 19:11 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'De rode loper' : vanavond halen vier muzikale vrienden herinneringen op aan Yasmine.

 Vandaag, vrijdag 25 juni 2010, is het precies één jaar geleden dat zangeres, presentatrice en omroepster Yasmine (voorzitter vakjury 'Eurosong 2006', woordvoerster ESF 2006), in het echte leven Hilde Rens, besloot om uit het leven te stappen. Het lijkt alsof het gisteren was.

Velen missen haar nog elke dag en denken nog dikwijls aan haar terug. Daarom én omdat 'De rode loper' ook háár programma was, wil het mediamagazine haar vandaag herdenken.

Vier mensen (Eric Melaerts, Geena Lisa, Meredith Vedts en Miguel Wiels) die haar professioneel en privé gekend hebben halen dan herinneringen op aan haar.

Herinneringen aan Yasmine

Op 25 juni 2009, exact één jaar geleden, stond de tijd even stil op De rode loper-redactie. Yasmine, onze collega, onze vriendin, besloot die dag zelf uit het leven te stappen. Nu, één jaar later, is het gemis er nog altijd. Maar er zijn óók heel veel mooie, geweldige herinneringen. En dat gevoel overheerst ook bij haar familie, vrienden en collega's. Wij herdenken vanavond Yasmine en laten vier (muzikale) vrienden hun fijnste herinneringen aan een geweldige madam ophalen.

King of Pop herdacht

Eén jaar geleden overleed ook Michael Jackson, King of Pop. Over de hele wereld is dat de aanleiding voor allerlei herdenkingen. Vooral in Los Angeles, waar Michael de laatste maanden van zijn leven doorbracht, brengen fans massaal hulde.

Regi & Friends, deel 2

Regi Penxten
(componist en tektschrijver "My music", Eurosong 2008) heeft zijn tweede "Registrated"-album af. En daar staan ook deze keer opvallende samenwerkingen op : ex-Pussycat Doll Kaya Jones, Katerine (Eurosong 2002-2006), Scala, Nelson (Eurosong 2008), Ellektra en - hou je vast - Rocco Granata (lid vakjury 'Eurosong 2002'). Gisteren stelde Regi het album voor in Antwerpen, en ook daar waren Rocco en co. present.

'De rode loper', vanavond tussen 18.10 en 18.35 op Eén. Een herhaling van het programma kan je later vannacht bekijken tussen 01.15 en 01.35. (bron en foto : Eén)

25-06-2010 om 12:28 geschreven door Redactie  
VOLG ONS OOK OP TWITTER & FACEBOOK.Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!