Twelve Points...Douze Points...Kiev 2017...

Deze website wordt niet meer geüpdatet! Volg ons via https://twitter.com/12_TPDP_12.....

25-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit'.

 Aan de vooravond van een zomers weekend zijn we van de partij met een nieuwe aflevering van onze rubriek 'Een avondje uit'. Fans die eens een concert willen bijwonen of op zoek zijn naar een plaats in de buurt waar hun favoriete artiest zal optreden zitten bij ons op de eerste rij.

 Eén meisje, vier mannen. Dat zijn de twee, of liever vijf basisingrediënten van de one-woman musical 'Tell Me on a Sunday' met Deborah De Ridder.

Deze musical van de hand van Andrew Lloyd Webber (componist/tekstschrijver Britse inzending ESF 2009) met tekst van Don Black werd naar het Nederlands vertaald door Allard Blom en zal worden geregisseerd door Frank Van Laecke.

In dit Bridget Jones-achtig verhaal trek een Vlaams meisje vol optimisme naar New York op zoek naar een nieuw leven en natuurlijk naar de man van haar dromen. Maar dat blijkt allesbehalve eenvoudig… . Vier mannen kruisen haar pad, stelen haar hart, laten haar in de waan, breken haar hart. De een is te oud, de ander te jong of te glad. Maar zij blijft ietwat naïef en vooral koppig geloven in de ware Jacob.

'Tell Me on a Sunday' is soms grappig, vaak ontroerend en vooral iedere keer raak. Een meeslepend verhaal dat bij momenten akelig herkenbaar is voor vrouwen, maar ook mannen vinden zichzelf hierin terug. Meer zelfs, ze kunnen door deze voorstelling vrouwen leren kennen... .

De voorstelling zal worden opgevoerd in de 
Stadsschouwburg van Antwerpen en in de Capitole in Gent en dit tussen donderdag 16 september en zondag 26 december eerstkomende. Voor een volledig overzicht van alle speeldata en aanvangsuren alsook voor het bestellen van tickets verwijzen we naar de websites van beide zalen of naar de website van Music Hall of via deze rechtstreekse link.


 Zonder Clouseau (Eurosong 1989, ESF 1991) zou december niet meer december zijn in het Sportpaleis. Daarom zijn nu al de data vastgelegd voor 'Clouseau - De Laatste Ronde' in het Sportpaleis.

U kunt erbij zijn op vrijdag 17, zaterdag 18, woensdag 22 of zaterdag 25 december (kerstdag) om 20.30. Of op zondag 26 december (tweede kerstdag) om 15.00, ideaal om met het hele gezin te komen feesten en meezingen. Na deze elfde editie zeggen de broertjes Wauters het Antwerpse Sportpaleis voorlopige vaarwel.

De prijs van de toegangskaarten blijft ongewijzigd ten opzichte van 2009 :

* 18,00 € : staanplaatsen balkon.
* 21,00 € : zitplaatsen met beperkt zicht onder balkon.
* 26,00 € : staanplaatsen middenplein.
* 31,00 € : zitplaatsen balkon, zitplaatsen tribunebochten en rolstoelplaatsen.
* 38,00 € : zitplaatsen tribunes.

Kaarten voor één van de concerten kunnen worden besteld en dat kan via de website van het
Sportpaleis (klik hier).

Logo Schlagerfestival Begin april stroomde de Ethias Arena in Hasselt opnieuw vol voor 'Het Schlagerfestival', dé jaarlijkse hoogmis voor liefhebbers van schlagers en meezingers. En het was feest, want 'Het Schlagerfestival' bestond vijf jaar en speciaal voor die gelegenheid mocht het trouwe publiek na afloop van de vorige editie stemmen voor de affiche van dit jaar.

Vele duizenden brachten hun stem uit om hun favoriete artiest te zien op dit populaire liedjesfeest. Het resultaat was een indrukwekkende affiche : Laura Lynn, Willy Sommers, Christoff (Eurosong 1993-2002), zijn zus Lindsay, De Romeo's (Davy Gilles, De Gouden Zeemeermin 1996 en Eurosong 1999 - Gunther Levi, De Gouden Zeemeermin 1996Chris Van Tongelen, Eurosong 1993 en De Gouden Zeemeermin 1996), Mieke (Eurosong 1993, De Gouden Zeemeermin 1996), Dennie Christian, Eddy Wally, The Sunsets, Yves Segers (De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999), Paul Severs, Koos Alberts, Sergio (ESF 2002) en niemand minder dan Vader Abraham, oftewel Pierre Kartner (componist en tekstschrijver Nederlandse inzendingen ESF 1973-2010), maakten hun opwachting.
 
Intussen raakte bekend dat er volgend jaar een nieuwe editie zit aan te komen en dit op zaterdag 02 en zondag 03 april 2011. Meteen werden ook alvast drie namen bekendgemaakt van artiesten die hun opwachting zullen maken. Zo koos de organisatie voor twee nieuwkomers, namelijk Sam Gooris en Danny Fabry, en voor 'oude getrouwe' Luc Steeno. De namen van andere artiesten worden later wereldkundig gemaakt.

Tickets voor één van beide shows kunnen nu reeds worden aangekocht via de 
website van Sherpa of telefonisch (070 34 50 50).

25-06-2010 om 23:44 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Take Me Out' : schrijf je nu in voor nieuwe datingshow.

 In april jongstleden berichtte de krant Het Laatste Nieuws dat de commerciële zender 2BE werkte aan een opvolger voor 'Blind Date'. Het datingprogramma werd in de jaren negentig gedurende een aantal seizoenen gepresenteerd door Ingeborg, die in 1989 voor ons land deelnam aan het Eurovisie Songfestival met "Door de wind".

Een aantal jaren geleden haalde de commerciële zender 
vtm het programma van onder het stof en werd het in goede banen geleid door Elke Vanelderen, de vriendin van Milk Inc.-frontman Regi Penxten (componist/tekstschrijver "My music", Eurosong 2008).

De krant meldde toen dat kleine broer
2BE aan een eigen versie van 'Take Me Out' werkte. Het programma is momenteel al te zien in Australië, het Verenigd Koninkrijk, Spanje en Nederland waar het al sinds het voorjaar van 2009 wordt uitgezonden op RTL 5 en in goede banen wordt geleid door Eddy Zoëy.

In de show, die elke weekdag zal worden uitgezonden, krijgen dertig vrouwen de kans een man te beoordelen. Dat gebeurt in drie rondes en na elke ronde kunnen de vrouwen zichzelf wegstemmen. Daarna worden de rollen omgekeerd en mag de man lampjes uitdrukken tot hij één vrouw overhoudt voor de échte date.

De zender is intussen op zoek naar kandidaten. Heb jij zin om de avond van je leven mee te maken, en je eens goed te amuseren, schrijf je dan zeker in voor dit spectaculair programma (klik hier) !

Wanneer 2BE de Vlaamse versie van 'Take Me Out" op het scherm brengt, is momenteel nog niet bekend. (logo : 2BE)

25-06-2010 om 23:12 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Christoff in duet met Lisa del Bo.

 Deze week gaf Christoff (Eurosong 1993-2002) het beste van zichzelf in Studio Dello in Sint-Lenaarts. Muzikant/arrangeur Walter De Loose tekent daar voor de productie van "My special prayer", de op stapel staande cd van oud-Songfestivaldeelneemster Lisa del Bo (Eurosong 1993, ESF 1996). Op die plaat met religieus geïnspireerde songs komt inderdaad een duet van Lisa met de diepgelovige schlagerprins : "Just a closer walk with thee". Met deze klassieker uit het gospelrepertoire treden Lisa en Christoff o.a. in de voetsporen van countrylegende Patsy Cline. Misschien belandt bovendien wel de Nederlandstalige versie van hun duet op cd : "Blijf bij me".

Naar aanleiding van de 7-jaarlijkse 
Virga Jessefeesten in Hasselt is de cd midden juli al verkrijgbaar met Virga Jesse-bonus-cd via de Essec-winkels in Limburg, bij Media Markt in Hasselt en in alle voorverkooppunten van het Virga Jessefeestconcert, op vrijdag 27 augustus in de Grenslandhallen in Hasselt. Behalve Christoff nodigt Lisa del Bo daar ook Willy Claes, Michael Jr en het Virga Jessecollegekoor uit voor een extra feestelijke afsluiter van de Hasseltse tiendaagse onder begeleiding van het Golden Symphonic Orchestra.

Met honderdduizenden bezoekers zijn de 7-jaarlijkse Virga Jessefeesten nog steeds de grootste publiekstrekker van Limburg. Van vrijdag 13 tot en met zondag 29 augustus staat Hasselt opnieuw in het teken van de verering van de Virga Jesse, de Onze Lieve Vrouw van Hasselt. Naast de 'ommegang' die op zondag 15, woensdag 18, zondag 22 en zondag 29 augustus door de Hasseltse straten trekt, is het Virga Jesse feestconcert in de Grenslandhallen één van de toppers uit het culturele programma.

Tickets (22 en 25 euro) voor dit unieke concert kunnen nog steeds worden aangeschaft via de website van Sherpa of telefonisch op 070 34 50 50. Ook kunnen tickets worden gekocht in Media Markt Hasselt en alle Essec-filialen van Limburg. (bron : Piet Roelen Entertainment, Virga Jessefeesten)

25-06-2010 om 20:29 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ultratop : 26 juni 2010 - Tom Dice, Lena en Jessy Matador nog steeds in de top tien in Vlaanderen.

Ultratop In Vlaanderen moet "Me and my guitar", de Belgische Songfestivalinzending, deze week wat terrein prijsgeven. Tom Dice daalt van de vierde naar de vijfde plaats en in Wallonië blijft hij voor de tweede week op rij op een tiende plaats staan. Zijn debuutalbum "Teardrops" daalt van een eerste naar een derde plaats.

De Duitse winnares, de 19-jarige Lena, bezet met "Satellite" in Vlaanderen de zesde plaats en in Wallonië stijgt ze van de vierentwintigste naar de tweeëntwintigste plaats. Ook Jessy Matador heeft in ons land een hit te pakken. Met "Allez, ola, olé" daalt hij in Vlaanderen van een zevende naar een achtste plaats en in Wallonië verdwijnt hij na amper twee weken notering.

Bart Kaëll heeft opnieuw een hit te pakken en hij komt met "Hallo goeie morgen!" de hitparade binnen op een tweeënveertigste plaats. Met het zomerse weer doet Jelle Cleymans naakt de afwas en dat resulteert in de tipparade in eenentwintig plaatsen winst.

VLAANDEREN

Ultratop 50 singles :



05. (04) "Me and my guitar" - Tom Dice (15 weken)(ESF 2010).
06. (05) "Satellite" - Lena (4 weken)(ESF 2010).
08. (07) "Allez, ola, olé" - Jessy Matador (4 weken)(ESF 2010).
10. (24) "Hang on" - Regi (2 weken)(componist/tekstschrijver "My music", Eurosong 2008) & Stan Van Samang.
27. (20) "I need you now" - Agnes (6 weken)(MF 2009).
30. (35) "She's gone" - Nelson (2 weken)(Eurosong 2008).
33. (39) "I am" - Tom Helsen presents Barbara Dex (6 weken)(ESF 1993, Eurosong 2004-2006, lid Belgische vakjury ESF 2010).
38. (30) "Under arrest" - Danzel (5 weken)(Poolse selectie 2006).
42. (NW) "Hallo goeie morgen!" - Bart Kaëll (Eurosong 1983-1987).

Ultratip 30 singles :

08. (29) "Naakt doe ik de afwas" - Jelle Cleymans (2 weken)(Eurosong 2004).

Verdwenen : "De juiste vergissing" - Clouseau (4 weken)(Eurosong 1989, ESF 1991), "Glow" - Madcon (3 weken)(intervalact ESF 2010) en "Hallo goeie morgen!" - Bart Kaëll (1 week)(Eurosong 1983-1987).

Ultratop 100 albums :



003. (001) "Teardrops" - Tom Dice (8 weken)(ESF 2010).
016. (018) "MaMaSé!" - K3 (31 weken)(Eurosong 1999).
020. (012) "The truth about that girl and me" - Tom Helsen (4 weken)(met o.m. Barbara Dex - ESF 1993, Eurosong 2004-2006, lid Belgische vakjury ESF 2010).
049. (022) "The world of Bobbejaan - Songbook" - Bobbejaan Schoepen (5 weken)(ESF 1957).
060. (054) "Circle" - Scala & Kolacny Brothers (4 weken)(met Stijn Kolacny, lid vakjury 'Junior Eurosong 2007-2008').
074. (065) "De hits" - Ketnet Pop Juniors 2010 (17 weken).
084. (063) "My cassette player" - Lena (3 weken)(ESF 2010).
087. (052) "Tournée mondiale Taking chances - Le spectacle" - Céline Dion (7 weken)(ESF 1988).
094. (088) "Jonge honden" - De Kreuners (15 weken)(met Walter Grootaers, lid vakjury 'Junior Eurosong 2009').

Verdwenen : "30" - De Kreuners (18 weken)(met Walter Grootaers, lid vakjury 'Junior Eurosong 2009').

Ultratop 10 DVD :

02. (02) "MaMaSé! show" - K3 (5 weken)(Eurosong 1999).
06. (04) "Through the eyes of the world" - Céline Dion (7 weken)(ESF 1988).
09. (10) "10x10 - Live in het Sportpaleis" - Clouseau (19 weken)(Eurosong 1989, ESF 1991).

WALLONIE

Ultratop 40 singles :



10. (10) "Me and my guitar" - Tom Dice (7 weken)(ESF 2010).
22. (24) "Satellite" - Lena (4 weken)(ESF 2010).

Verdwenen : "Allez, ola, olé" - Jessy Matador (2 weken)(ESF 2010).

Ultratip 30 singles :

16. (22) "Peut-être que peut-être" - Patrick Fiori (2 weken)(ESF 1993).

Verdwenen : "I need you now" - Agnes (6 weken)(MF 2009).

Ultratop 100 albums :



014. (026) "2010 : Les Enfoirés... la crise de nerfs!" - Les Enfoirés (15 weken).
021. (027) "La pluie sans parapluie" - Françoise Hardy (13 weken)(ESF 1963).
023. (022) "Tournée mondiale Taking chances - Le spectacle" - Céline Dion (7 weken)(ESF 1988).
063. (032) "Circle" - Scala & Kolacny Brothers (4 weken)(met Stijn Kolacny, lid vakjury Junior Eurosong 2007-2008).

Verdwenen : "Dans les yeux d'Aurore" - Scala & Kolacny Brothers (31 weken)(met Stijn Kolacny, lid vakjury Junior Eurosong 2007-2008).

Ultratop 10 DVD :

04. (03) "Through the eyes of the world" - Céline Dion (7 weken)(ESF 1988).
06. (06) "2010 : Les Enfoirés... la crise de nerfs!" - Les Enfoirés (14 weken).

Meer nieuws over de verschillende hitparades kan je zoals steeds terugvinden op de website van Ultratop. (bron : Ultratop)

25-06-2010 om 19:11 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'De rode loper' : vanavond halen vier muzikale vrienden herinneringen op aan Yasmine.

 Vandaag, vrijdag 25 juni 2010, is het precies één jaar geleden dat zangeres, presentatrice en omroepster Yasmine (voorzitter vakjury 'Eurosong 2006', woordvoerster ESF 2006), in het echte leven Hilde Rens, besloot om uit het leven te stappen. Het lijkt alsof het gisteren was.

Velen missen haar nog elke dag en denken nog dikwijls aan haar terug. Daarom én omdat 'De rode loper' ook háár programma was, wil het mediamagazine haar vandaag herdenken.

Vier mensen (Eric Melaerts, Geena Lisa, Meredith Vedts en Miguel Wiels) die haar professioneel en privé gekend hebben halen dan herinneringen op aan haar.

Herinneringen aan Yasmine

Op 25 juni 2009, exact één jaar geleden, stond de tijd even stil op De rode loper-redactie. Yasmine, onze collega, onze vriendin, besloot die dag zelf uit het leven te stappen. Nu, één jaar later, is het gemis er nog altijd. Maar er zijn óók heel veel mooie, geweldige herinneringen. En dat gevoel overheerst ook bij haar familie, vrienden en collega's. Wij herdenken vanavond Yasmine en laten vier (muzikale) vrienden hun fijnste herinneringen aan een geweldige madam ophalen.

King of Pop herdacht

Eén jaar geleden overleed ook Michael Jackson, King of Pop. Over de hele wereld is dat de aanleiding voor allerlei herdenkingen. Vooral in Los Angeles, waar Michael de laatste maanden van zijn leven doorbracht, brengen fans massaal hulde.

Regi & Friends, deel 2

Regi Penxten
(componist en tektschrijver "My music", Eurosong 2008) heeft zijn tweede "Registrated"-album af. En daar staan ook deze keer opvallende samenwerkingen op : ex-Pussycat Doll Kaya Jones, Katerine (Eurosong 2002-2006), Scala, Nelson (Eurosong 2008), Ellektra en - hou je vast - Rocco Granata (lid vakjury 'Eurosong 2002'). Gisteren stelde Regi het album voor in Antwerpen, en ook daar waren Rocco en co. present.

'De rode loper', vanavond tussen 18.10 en 18.35 op Eén. Een herhaling van het programma kan je later vannacht bekijken tussen 01.15 en 01.35. (bron en foto : Eén)

25-06-2010 om 12:28 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Nuno Resende.

Nuno Resende Nuno Resende (25 juni 1973) is geboren in de Portugese stad Porto als Nuno Guilherme de Figueiredo Resende. Op twaalfjarige leeftijd verhuist hij met zijn familie naar België waar hij in 1982 wordt toegelaten tot de Europese school in Brussel (dankzij de uitbreiding van Europese Economische Gemeenschap in 1986). Zijn muzikale carrière begint in 1997. Opgemerkt door een Zweedse producer trekt hij naar het Scandinavische land om daar een album in te blikken met de 'brandweer'. Jammer genoeg komt het album nooit op de markt. Hij neemt deel aan de talentenjacht 'Pour la gloire' op de franstalige zender RTBF en nadien werkt hij samen met Sam Touzani.

In 1999 neemt hij deel aan de audities voor de musical 'Beauty and the Beast en hij krijgt de rol van Gontrand. In 2000 neemt hij als lid van de groep La Teuf deel aan de nationale voorronde voor het Eurovisie Songfestival. Die nationale voorronde wordt op zondag 18 februari gehouden in de studio's van de
RTBF. Met "Soldat de l'amour" eindigt de groep op een zesde plaats. Datzelfde jaar merkt de bierfabrikant Jupiler de mooie stem van Nuno op en hij mag het officiële lied zingen van de rode Duivels "Allez, allez, allez" tijdens 'Euro 2000' dat in ons land en Nederland georganiseerd wordt. Dankzij het succes van het nummer, mede doordat het tijdens de openingsceremonie gezongen wordt, wordt het in 2002 (tijdens het Wereldkampioenschap voetbal in Japan en Zuid-Korea) opnieuw uitgebracht. Nadien volgen er nog een aantal singles en treedt hij op in een aantal musicals.

In 2005 wordt hij samen met Tiffany Ciely uitgekozen om de strijd aan te gaan voor het ticket voor het Eurovisie Songfestival. Met amper 0,4% (63 stemmen) verschil weet hij de nationele selectie te winnen en mag hij met het nummer "Le grand soir" ons land vertegenwoordigen tijdens de 50e editie van het Eurovisie Songfestival in de Oekraïnse hoofdstad Kiev. Tijdens de halve finale op donderdag 19 mei zet hij een prachtprestatie neer maar het resulteert niet in een finaleplaats. Ons land eindigt op een tweeëntwintigste plaats.

OOK JARIG VANDAAG :

* Sven Lindahl (1937), presentator 'Melodifestivalen' - Zweden (1963-1966).
* Chenoa
(1975), deelneemster 'Operación Triunfo' (2001-2002), backingvocal bij Rosa (Spanje) tijdens het Eurovisie Songfestival van 2002.
* Esther Sels (1982), deelneemster 'Eurosong' - België (2008).

25-06-2010 om 00:00 geschreven door Redactie  


24-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Betty Owczarek (Eurosong 2004-2008) opent café aan zee.

Femme Fatale Big-Brother-fenomeen Betty Owczarek (Eurosong 2004-2008) opent begin volgend jaar een showbizzcafé naast het Casino van Blankenberge. Daar zal ze optredens van bevriende artiesten gaan organiseren en soms zelf op het podium staan. "Mijn droom gaat in vervulling" zegt ze vandaag, donderdag 24 juni, in Het Laatste Nieuws.

"Het is altijd mijn droom geweest een eigen zaak aan zee te hebben waar ik mijn ding kan doen en ook collega's uit de showbizz kan laten optreden" gaat ze verder. "Ik weet nog maar drie weken dat ik mijn zaak kan openen. Het gaat om een pand dat gesloopt werd en waar nu al terug een ruwbouw staat. Er is nog veel werk, maar ik hoop in januari 2011 te openen".

Ze heeft intussen al een naam voor het groot pand, namelijk 'Corsendonck Stadscafé'. Via connecties heeft ze deze locatie op de kop kunnen tikken. "Ik kon niet anders dan toehappen. Ik wil dit al tien jaar. Het wordt een heel plezant, trendy en gezellig café waar je met een lekker drankje kan zitten en genieten van de zee."

Het worden drukke weken en maanden voor Betty die vorig jaar nog het 'Zimmerhotel' in Lier opende met haar man Bart Scheers. Dat hotel zal ze zeker niet laten vallen en ze blijft de pr ervoor nog verzorgen. "Het 'Zimmerhotel' draait heel goed en het is er leuk werken. Ik heb het mee opgestart en er veel energie in gestoken. Nu kan ik gewoon iets anders doen. Deze kans laat ik niet aan me voorbijgaan." (bron : Het Laatste Nieuws ; foto : Eén)

24-06-2010 om 19:11 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : An Lemmens opnieuw blond.

 An Lemmens gaat volgens Het Laatste Nieuws als blondine de zomer in. De 29-jarige presentatrice van 'So You Think You Can Dance' verscheen gisteren, woensdag 23 juni, na een kort leven als roodharige, opnieuw met haar oorspronkelijke haarkleur bij jongerenzender Studio Brussel.

Lemmens, die vanaf zaterdag 26 juni ook een hele zomer lang te zien zal zijn bij 'Festivalitis' (JIM), laat weten dat het om een impulsieve beslissing ging en dat er verder niets achter gezocht moet worden.

Goed nieuws voor de artiesten op de zomerfestivals, want die lieten in het verleden al massaal weten graag geïnterviewd te worden door de ravissante blondine.

Dit najaar is ze opnieuw te zien als presentatrice van een nieuw seizoen van 'So You Think You Can Dance'. (bron : Het Laatste Nieuws ; foto : 2BE)

24-06-2010 om 19:11 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : fans houden Duveltjesdag voor Yasmine.

 Morgen, vrijdag 25 juni, is het precies één jaar geleden dat zangeres, presentatrice en omroepster Yasmine (voorzitter vakjury 'Eurosong 2006', woordvoerster ESF 2006) plotseling overleed en daarom roepen haar fans via de sociale netwerksite Facebook op om vanaf nu elk jaar op 25 juni een Duveltjesdag te houden.

Ze vragen hierbij 'aan alle mensen op elk terrasje, aan de toog van elk café of gewoon thuis' om tussen halftwaalf en middernacht een Duvel te drinken 'om schol te zeggen op een schoon madam'.

Yasmine hield van Duvels. In mei 2008 zei ze in een interview over de dood dat ze een groots en sereen afscheid wou, met een lach en een traan. "En daarna een geweldig feest met vaten Duvel en lekkere hapjes." (bron : 
Het Nieuwsblad ; foto : Eén)

24-06-2010 om 12:07 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Villa Vanthilt' : Liz Hatch, Ludo Dierckxsens en Rox te gast bij Marcel.

 Op maandag 31 mei opende Marcel Vanthilt (presentator JESF 2005, lid vakjury 'Eurosong') de deuren van zijn nieuwe villa in 'Villa Vanthilt'. Tien weken lang ontvangt hij er boeiende praatgasten en artiesten; de eerste vijf weken vanop het Kolonel Dusartplein in Hasselt, daarna vanop de Grote Markt in Kortrijk.

Een driehonderdtal boeiende gasten, twee bruisende steden, elke dag helemaal live uitzenden en een prettig gestoorde presentator; alle elementen die van 'Villa Vanthilt' vorig jaar een succes maakten, komen terug in het tweede seizoen.

een gloednieuwe villa

 Vijf maanden na de wedstrijd is het ontwerp werkelijkheid geworden. Een heus botsautokraam staat overeind op het Kolonel Dusartplein en oogt ronduit indrukwekkend. De studio is 26 bij 13 meter groot en 7,5 meter hoog. Elke toeschouwer kan de gesprekken perfect volgen door de ramen en op het grote scherm. Voor de muzikale acts gaat het zeildoek open en weerklinkt de muziek over het hele plein.

driehonderd gasten

Marcel praat graag met mensen en mensen praten graag met Marcel. En dat zal deze zomer niet anders zijn. Iedereen die een boeiend en actueel verhaal heeft, zal te gast zijn in 'Villa Vanthilt'.

Net als vorig jaar plukt Marcel elke ochtend iemand uit de krant, die 's avonds zijn verhaal komt vertellen. Ook het webcamgesprek krijgt opnieuw een prominente plaats. Qatar, China, het WK in Zuid-Afrika, het tennistoernooi van Wimbledon en de wereldtentoonstelling in Sjanghai komen plots heel dichtbij.  En naar goede traditie wordt het programma afgesloten met een sterke muzikale slotact. Van Tom Dice (ESF 2010) over Vaya Con Dios tot Admiral Freebee. Met af en toe een verrassende internationale act er bovenop. Er zal 49 keer muziek zitten in 'Villa Vanthilt' en de toeschouwers op het plein zullen er meer dan ooit van kunnen genieten.

nieuwe generiek

De generiek heeft een nieuwe swingende look gekregen. Marcel kruipt zelf aan boord van een botsauto en leeft zich uit in een botsautokraam vol bekende gezichten.

op zondag

 Net als vorig jaar pakt Marcel Vanthilt op zondag uit met een luxeversie. 'Villa Vanthilt' in het groot, met minder gesprekken en meer spektakel op het plein. Het eerste thema werd het WK voetbal, aanleiding om een eigen WK te organiseren : 'om ter hardst tegen een bal trappen'. Alle voetbalgekke kijkers waren alvast uitgenodigd om te zorgen voor het grootste fluitconcert ooit in Vlaanderen.

'Villa Vanthilt' : negentiende aflevering VANAVOND :

Liz Hatch is een Amerikaanse wielrenster die bij het Vlaamse Lotto Ladies-team rijdt. Wie niets van wielrennen kent, merkte haar misschien op in een zeer fijne fotoshoot van het Amerikaanse mannenblad Maxim. Haar grote wieleridool is de boemeltrein van Kasterlee, onze Ludo Dierckxsens. Een week voor de ronde van Frankrijk nodigt Marcel hen uit voor een gesprek over wat ze in elkaar bewonderen.

Avonturier Marc Sluszny brak het hoogte- en afstandsrecord zweefvliegen, deed aan bungeejumping uit een luchtballon, zwom het kanaal over, reed de 24 uur van Francorchamps uit en durft naar 'Villa Vanthilt' te komen. In de zetel met Marcel vertelt hij ook over zijn laatste passie: zwemmen met haaien.

Vanavond sluit Rox 'Villa Vanthilt' muzikaal af. De half Iraanse, half Jamaicaanse brengt het zomers aanstekelijke "My baby left me" live in Hasselt op het Dusartplein.

'Villa Vanthilt',
de negentiende aflevering van het tweede seizoen, vanavonddonderdag 24 juni, tussen 22.05 en 23.00 op Eén. (bron, logo en foto : Eén)

24-06-2010 om 00:01 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Magnus Carlsson.

 Magnus Carlsson (24 juni 1974) is geboren in het Zweedse Borås. Hij studeert zes jaar muziek waarvan vier jaar aan de muziekhogeschool van de universiteit van Göteborg. Vanaf 1992 maakt hij deel uit van de Zweedse popgroep Barbados. Deze groep neemt voor het eerst deel aan de Zweedse nationale selectie voor het Eurovisie Songfestival in 2000. Met "Se mig" eindigt de groep tijdens 'Melodifestivalen' op de tweede plaats na Roger Pontare. Een jaar later neemt de groep opnieuw deel aan de nationale selectie en opnieuw stranden ze op een tweede plaats met "Allt som jag ser". In 2002 eindigt Barbados tijdens de eerste voorronde met "Världen utanför" op een derde plaats maar via de herkansingsronde (waar ze eerste eindigen) mag de groep naar de finale. In de finale eindigen ze op de vierde plaats.

Een jaar later (in 2003) ruilt Magnus Barbados voor Alcazar (waar zijn toenmalige vriend Andreas Lundstedt deel van uitmaakt). Alcazar is dan ondertussen in een groot deel van Europa bekend en neemt voor het eerst deel aan 'Melodifestivalen'. In de tweede halve finale eindigen ze met "Not a sinner, nor a saint" op een derde plaats en worden zo doorverwezen naar de herkansingsronde ('Andra chansen'). Die herkansingsronde sluiten ze winnend af en in de finale strandt het viertal op een derde plaats. In 2005 neemt de groep opnieuw deel aan de nationale selectie waarin ze in de eerste voorronde met "Alcastar" op een vierde plaats eindigen. Maar de herkansingsronde maakt alles goed, die weten ze winnend af te sluiten en zo staat Magnus voor de vijfde keer in de finale van 'Melodifestivalen'. In de finale eindigt de groep net als twee jaar eerder op een derde plaats.

Ook in 2006 waagt hij opnieuw zijn kans maar nu voor het eerst als solist. Met "Lev livet!" eindigt hij in de tweede voorronde op een eerste plaats en zo is hij meteen geplaatst voor de finale. In die finale eindigt hij op een ietwat teleurstellende achtste plaats maar hij houdt er wel een nummer één-hit aan over in zijn thuisland. Drie jaar geleden verging het hem heelwat minder tijdens de nationale seleectie. Met "Live forever" overleeft hij zelfs de voorronde niet. In de derde voorronde strandt hij op een vijfde plaats. Het nummer zal de derde plaats bereiken in de Zweedse hitparade. Meer over Magnus Carlsson kan je op zijn
website vinden.

OOK JARIG VANDAAG :

* Sissel Kyrkjebø (1969), intervalact Eurovisie Songfestival 1986.
* Gunther Van Campenhout (1972), lid van Spark (Eurosong 2002).
* Francine Jordi (1977), deelneemster voor Zwitserland aan het Eurovisie Songfestival van 2002 met "Dans le jardin de mon âme".
* Emppu Vuorinen (1978), leadgitarist Nightwish (Finse selectie 2000).

24-06-2010 om 00:00 geschreven door Redactie  


23-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit in Nederland'.

 Op deze voorlaatste woensdag van juni zijn we opnieuw van de partij met 'Een avondje uit in Nederland'. Ook nu bekijken we weer een aantal optredens en concerten die de komende weken en maanden in Nederland zullen plaatsvinden en zetten we die voor je op een rijtje.

 Dit voorjaar liep in de Nederlandse theaters de familiale muziekvoorstelling 'Otje de musical', naar het boek van Annie M.G. Schmidt (tekstschrijfster "De vogels van Holland", ESF 1956) met de tekeningen van Fiep Westendorp.

Otje (Kiki Van Deursen) is grappig, ze is vindingrijk en een tikkie eigenwijs. Otje is een typisch Annie M.G. Schmidt-meisje, een vrolijk zusje van Pluk, Floddertje en de rest. Met haar opvliegende vader Tos (Rik Hoogendoorn), kok en brokkenmaker, loopt de boel af en toe flink in het honderd. Maar Otje zou Otje niet zijn als ze daar geen oplossing voor wist te bedenken.

Het beroemde boek van Annie M.G. Schmidt werd in 1981 bekroond met de Gouden Griffel. Niet zo verwonderlijk – in Otje is Annie M.G. Schmidt in topvorm. Realistische elementen en sprookjesachtige avonturen smeedde ze aaneen tot een onvergetelijk verhaal.

Dat verhaal is nu te zien in een sprankelende voorstelling vol swingende liedjes. Niek Barendsen schreef het script en liedteksten, Gijs de Lange (beiden van 'Klokhuis') heeft de regie in handen. Ex-Vliegende Panter Rutger de Bekker verzorgde de muziek. Met Otje zetten zij opnieuw een familievoorstelling neer waar het plezier vanaf spettert – dit is muziektheater op z'n best.

De musical wordt vanaf zaterdag 18 september hernomen en dit alvast tot en met zondag 23 januari 2011. Meer nieuws krijg je op de
website van de musical en tickets kunnen worden aangeschaft via de website van de Nationale Theaterkassa.

 Met "Me and my guitar" nam Tom Dice op zaterdag 29 mei jongstleden deel aan de finale van de 55e editie van het Eurovisie Songfestival. Ook in Nederland heeft de twintigjarige zanger uit Eeklo een aantal fans en voor hen is er heel goed nieuws.

Eerder vanavond gaf hij een optreden in
Paradiso in Amsterdam alwaar hij zijn debuutalbum "Teardrops" voorstelde. Dit najaar, tussen donderdag 23 september en zaterdag 09 oktober, geeft hij opnieuw een aantal optredens in Nederland en zo kan je hem aan het werk zien in Dordrecht (donderdag 23 september), Purmerend (vrijdag 24 september), Zwolle (vrijdag 01 oktober), Leeuwarden (zaterdag 02 oktober), Heerhugowaard (vrijdag 08 oktober) en Enschede (zaterdag 09 oktober).

 K3 (Eurosong 1999) is zonder enige twijfel populairder dan ooit ! Met de single "MaMaSe!" verbraken Karen, Kristel en nieuwkomer Josje vorig jaar alle records en de gelijknamige cd (inmiddels meer dan triple platina) staat nog altijd in de albumhitparade.

Na het zwangerschapsverlof van Karen en de geboorte van diens zoontje Sky eerder  dit voorjaar, is K3 dit najaar terug in Nederland met een fonkelnieuwe show ! De shows in het najaar van 2009 waren tot op de laatste kaart uitverkocht en met de nieuwe show lijkt het al snel dezelfde kant op te gaan.

Kristel, Karen en Josje willen ook dit jaar de ontelbare Nederlandse meisjes en jongens een onvergetelijke dag bezorgen. De tickets vliegen de deur uit en daarom werden er extra voorstellingen toegevoegd. Vanaf vrijdag 01 oktober tot en met zondag 12 december kan iedereen de meisjes live bewonderen en naar hartenlust meezingen en dansen op de allerleukste K3 hits !

Je kan de meiden aan het werk zien achtereenvolgens in Zwolle, Amsterdam, Enschede, Den Bosch, Rotterdam, Eindhoven en Groningen. Meer nieuws en informatie krijg je op de website van de Nationale Theaterkassa alwaar je tickets kan aanschaffen.

23-06-2010 om 23:52 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Ella' : de stad Lier vormt het decor voor nieuwe vtm-telenovelle.

 De stad Lier vormt volgens Het Nieuwsblad het decor voor de nieuwe telenovelle 'Ella' (vtm). Die telenovelle zal dit najaar de opvolger worden van 'David', waarvan de allerlaatste aflevering volgende week woensdag, 30 juni, op het scherm komt.

Het wordt een moderne versie van het Assepoester-sprookje en de hoofdrol wordt gespeeld door Darya Gantura (24). Die kent Lier intussen wel goed want ze stond er op de set van de 
Eén -reeks 'Goesting'. Daarin speelde ze naast Jan Van Looveren, Louis Talpe en Gène Bervoets en nam ze de rol van keukenhulpje Nico Vanstenavondt voor haar rekening.

Gantura, die officieel Dary Kuznetsova heet, zal in 'Ella' te zien zijn naast Roel Vanderstukken, die dokter Lucas wordt. Andere rollen zijn weggelegd voor Karel Deruwe, zangeres Amaryllis Uitterlinden, 'Team Spirit'-actrice Inni Massez, Monica Dumon, die onder meer 'Lily' speelde in 'Thuis' (Eén), en 'Oekanda'-actrice Jits van Belle. De nieuwe telenovelle zal vermoedelijk vanaf eind september op het scherm komen. (logo : vtm)

23-06-2010 om 23:40 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : ouders van wijlen Yasmine hebben hun kleinkind al een jaar niet meer gezien, Marianne Dupon als blondine door het leven.

 Overmorgen, vrijdag 25 juni 2010, is het precies een jaar geleden dat zangeres, presentatrice en omroepster Yasmine (voorzitter vakjury 'Eurosong 2006', woordvoerster ESF 2006), geheel onverwacht uit het leven stapte.

Eén jaar later zijn Walter en Anita Rens, de ouders van Hilde (de echte naam van Yasmine) de wanhoop nabij. "We hebben ons kleinkind al een jaar niet meer gezien" zegt vader Walter vandaag, woensdag 23 juni, in
TV Familie. Het koppel is er het hart van in dat ze hun kleindochter Ella-Louise (3), hun enige tastbare herinnering aan hun dochter, niet kunnen zien opgroeien.

"Het enige wat wij nog van Ella-Louise hebben, is onze herinnering. Voor de rest niets : geen bezoek, geen foto, geen teken van leven. Op dit moment zijn we al blij dat we via het vredegerecht het medevoogdijschap over Ella-Louise hebben kunnen afdwingen. Zo is onze kleindochter tenminste zeker van haar deel van de erfenis. Op de dag dat Ella-Louise achttien wordt, zal ze een mooi spaarboekje hebben."

De relatie tussen de familie van Marianne (Dupon) en de familie van Yasmine ligt nog steeds héél moeilijk. "Het contact is onbestaande. In het belang van Ella-Louise hebben we daarom ook nog geen bezoekrecht afgedwongen. Want de sfeer is slecht, zéér slecht. Wie zou dat kind één keer op de twee weken komen brengen ? En hoe zou alles dan verlopen ? Eerlijk gezegd ben ik bang dat het brengen van Ella-Louise telkens gepaard zou gaan met ruzie aan onze voordeur."

Marianne is er alvast niet happig op, want noch zij, noch haar familie hebben ook maar één keer het initiatief genomen of een blijk van goede wil gegeven. Het gemis van hun kleindochter knaagt bij de familie Rens, en daar lijdt iedereen onder. Sinds het overlijden van Yasmine schuwt haar ex-partner Marianne Dupon de aandacht. Zij werd vorig jaar meteen met de vinger gewezen voor de zelfmoord van de zangeres/presentatrice. Ze trok een tijdje naar het buitenland en naar verluidt zou ze zelfs als blondine door het leven gaan.

Volgens het weekblad kiest ze, een jaar na het overlijden van Yasmine, nog steeds om te zwijgen. Een gesprek met haar zou veel kunnen verhelderen. "Wij antwoorden op geen enkele vraag" liet de vader van Marianne Dupon weten. (bron : TV Familie ;  foto : Eén)

23-06-2010 om 23:26 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Ilse Van Hoecke in het geheim getrouwd.

 De madammen-presentatrice Ilse Van Hoecke (35) is begin deze maand in het geheim getrouwd met haar vriend Sam Coeckelberghs. "We zijn in alle stilte getrouwd op een romantisch plekje, net over de grens, in aanwezigheid van broers, zussen en enkele vrienden", aldus Van Hoecke (presentatrice 'Eurosong for Kids 2003-2005-2006' en commentatrice JESF). De Radio 2-presentatrice is al zeven jaar samen met haar vriend en het koppel heeft twee kindjes : Lars (4) en Lou (1,5). Ze hadden naar eigen zeggen gewoon zin om te trouwen, maar niet in een groots huwelijksfeest en al helemaal niet in 'de hele dag handjes schudden'. (bron : Het Nieuwsblad ; foto : Radio 2)

23-06-2010 om 22:36 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Vlaanderen muziekland' : optreden Tom Dice in Italiaanse aflevering onzeker.

 Gisteren, dinsdag 22 juni, maakte Eén de namen bekend van de artiesten die van de partij zullen zijn tijdens de eerste aflevering van 'Vlaanderen muziekland', het nieuwe muziekprogramma dat deze zomer door Vlaanderen trekt.

Vandaag, woensdag 23 juni, laat Songfestivaldeelnemer Tom Dice (ESF 2010) optekenen dat hij het een heel tof initiatief vindt. "Anders was er helemaal niets geweest" zegt hij in
Het Nieuwsblad. "Eigenlijk zou een programma zoals dit er ook buiten de zomer moeten zijn, zodanig dat artiesten iets hebben om hun nieuwe muziek voor te stellen."

Dat hij ook een nummer in het Italiaans zal moeten zingen, vindt hij geen probleem. "Fonetisch heb ik het nummer al redelijk onder de knie. Maar mijn agenda verandert nogal dezer dagen, dus het kan best zijn dat ik uiteindelijk in een andere uitzending dan de Italiaanse en dus in een andere taal te horen zal zijn."

Voor zijn part mogen ook artiesten als Absynthe Minded en Das Pop in 'Vlaanderen muziekland'. Hij vindt dat uitersten best kunnen en dat kan dan gaan van The Black Box Revelation tot Christoff (Eurosong 1993-2002). "Maar ik snap dat ze het voor de zomer wat luchtiger en commerciëler houden.

De eerste aflevering van 'Vlaanderen muziekland', met meer dan waarschijnlijk Tom Dice, op vrijdag 09 juli eerstkomende op Eén vanaf 20.30. (bron Het Nieuwsblad)

23-06-2010 om 22:17 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Villa Vanthilt' : Koen Crucke en Marc Reynebeau maken vanavond hun opwachting bij Marcel.

 Op maandag 31 mei opende Marcel Vanthilt (presentator JESF 2005, lid vakjury 'Eurosong') de deuren van zijn nieuwe villa in 'Villa Vanthilt'. Tien weken lang ontvangt hij er boeiende praatgasten en artiesten; de eerste vijf weken vanop het Kolonel Dusartplein in Hasselt, daarna vanop de Grote Markt in Kortrijk.

Een driehonderdtal boeiende gasten, twee bruisende steden, elke dag helemaal live uitzenden en een prettig gestoorde presentator; alle elementen die van 'Villa Vanthilt' vorig jaar een succes maakten, komen terug in het tweede seizoen.

een gloednieuwe villa

 Vijf maanden na de wedstrijd is het ontwerp werkelijkheid geworden. Een heus botsautokraam staat overeind op het Kolonel Dusartplein en oogt ronduit indrukwekkend. De studio is 26 bij 13 meter groot en 7,5 meter hoog. Elke toeschouwer kan de gesprekken perfect volgen door de ramen en op het grote scherm. Voor de muzikale acts gaat het zeildoek open en weerklinkt de muziek over het hele plein.

driehonderd gasten

Marcel praat graag met mensen en mensen praten graag met Marcel. En dat zal deze zomer niet anders zijn. Iedereen die een boeiend en actueel verhaal heeft, zal te gast zijn in 'Villa Vanthilt'.

Net als vorig jaar plukt Marcel elke ochtend iemand uit de krant, die 's avonds zijn verhaal komt vertellen. Ook het webcamgesprek krijgt opnieuw een prominente plaats. Qatar, China, het WK in Zuid-Afrika, het tennistoernooi van Wimbledon en de wereldtentoonstelling in Sjanghai komen plots heel dichtbij.  En naar goede traditie wordt het programma afgesloten met een sterke muzikale slotact. Van Tom Dice (ESF 2010) over Vaya Con Dios tot Admiral Freebee. Met af en toe een verrassende internationale act er bovenop. Er zal 49 keer muziek zitten in 'Villa Vanthilt' en de toeschouwers op het plein zullen er meer dan ooit van kunnen genieten.

nieuwe generiek

De generiek heeft een nieuwe swingende look gekregen. Marcel kruipt zelf aan boord van een botsauto en leeft zich uit in een botsautokraam vol bekende gezichten.

op zondag

 Net als vorig jaar pakt Marcel Vanthilt op zondag uit met een luxeversie. 'Villa Vanthilt' in het groot, met minder gesprekken en meer spektakel op het plein. Het eerste thema werd het WK voetbal, aanleiding om een eigen WK te organiseren : 'om ter hardst tegen een bal trappen'. Alle voetbalgekke kijkers waren alvast uitgenodigd om te zorgen voor het grootste fluitconcert ooit in Vlaanderen.

'Villa Vanthilt' : achttiende aflevering VANAVOND :

Koen Crucke staat dit jaar veertig jaar op de planken. In de villa blikt hij terug op een rijke carrière vol opera en televisie. Marcel heeft het met Koen onder meer over hoe hij ooit het toilet deelde met koning Albert en over de reden waarom hij Fabiola en Boudewijn een Mexican wave liet uitvoeren. Koen Crucke sluit 'Villa Vanthilt' in ware operastijl af.

Dit jaar vieren de Belgische spoorwegen hun 175ste verjaardag. Historicus en notoir treinreiziger Marc Reynebeau ontdekte in de archieven uniek beeldmateriaal en vertelt net alsof hij er in 1835 zelf bij was.

'Villa Vanthilt',
de achttiende aflevering van het tweede seizoen, vanavondwoensdag 23 juni, tussen 22.30 en 23.20 op Eén. (bron, logo en foto : Eén)

23-06-2010 om 00:10 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Antony Costa.

 Antony Costa (23 juni 1981) is geboren in het Verenigd Koninkrijk en meer bepaald in Edgware, een wijk in de hoofdstad Londen. De Griek-Cyprioot is bij velen bekend als lid van de boyband Blue die in het begin van dit decennium ook in Vlaanderen een aantal hits scoorden. Zo stond "All rise", hun debuutsingle, in 2001 maar liefst twintig weken in de Ultratop 50 en wist het tot een tweede plaats te schoppen. Ook "Too close" (2001), "If you come back" (2001) en hun duet met Elton John, "Sorry seems to be the hardest word" (2002), wisten het tot de top tien in Vlaanderen te schoppen. Die drie singles wisten het in eigen land tot de eerste plaats van de hitparade te schoppen.

In 2005 ging de groep, op aanraden van Elton John, uit elkaar omdat hij vond dat de vier leden het solo moesten gaan proberen. In februari 2006 kwam de eerste solosingle ("Do you ever think of me") van Antony op de markt. Later dat voorjaar nam hij deel aan de Britse selectie voor het Eurovisie Songfestival, 'Making your mind up'. Met "It's a beautiful thing" strandde hij op een tweede plaats na winnaar Daz Sampson. Diezelfde zomer kwam zijn debuutalbum op de markt maar dat haalde niet het verhoopte resultaat en de zanger werd door zijn platenfirma bedankt voor bewezen diensten.

OOK JARIG VANDAAG :

* Lily West (1966), deelneemster  'Eurosong' - België (1993).
* Maria Naumova (1973), bezorgde Letland in 2002 de allereerste overwinning met "I wanna". Nam in 2000 en 2001 reeds deel aan de nationale selectie en presenteerde samen met Reinar Kaupers (Brainstorm, ESF 2000) het  Eurovisie Songfestival in 2003.
Martin Rolinski (1982), deelnemer 'Melodifestivalen' - Zweden (2005-2006-2008-2009) als lid van BWO (Bodies Without Organs).

23-06-2010 om 00:00 geschreven door Redactie  


22-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Familie' : volgend seizoen komen Hans De Munter, Magda Cnudde en Jordi Rottier de reeks versterken.

 Aanstaande vrijdag, 25 juni, wordt het negentiende seizoen van de soapreeks 'Familie' afgesloten met een dubbelaflevering. En de vraag die op eenieders lippen brandt is of Peter in het huwelijksbootje zal stappen met de gevaarlijke June.

Tijdens die laatste aflevering van het seizoen zal het personage van Mieke Frateur een fatale wig drijven tussen de Van den Bossches en zullen stoere Peter Van Asbroeck en klungelige Jan Van den Bossche over het lot van de soapfamilie beslissen. Het wordt een finale waarin - in tegenstelling tot andere seizoenen - het bloed niet van het scherm zal spatten, maar maar psychologische spanning, ja zelfs terreur, de boventoon voert.

Zo troont Bertje (Steven De Lelie), in een allerlaatste poging om het huwelijk tussen Peter (Gunther Levi, 'De Gouden Zeemeermin 1996') en June (Katrien De Becker) te dwarsbomen, met Junes voormalige schoonzus naar Marie-Rose (Martine Jonckheere). Wanneer duidelijk wordt hoe Junes vorige man om het leven kwam, slaan bij Peters moeder de stoppen door en stelt ze alles in het werk om te verhinderen dat haar zoon met een mogelijke moordenares voor het altaar verschijnt.

Vrijdag is er een glansrol weggelegd voor Peter Van Asbroeck. Hij staat aan het hoofd van een bende motorrijders en wordt om hulp gesmeekt door 'Familie'-pipo Jan Van den Bossche (Jef Desmedt). Die tracht immers, terwijl de hele clan dreigt uit elkaar te vallen, June alsnog voor het altaar te krijgen. Of hij in zijn opzet slaagt is één ding, of Peter ook werkelijk nog met haar wil trouwen een ander.

Met een dergelijke ontknoping neemt 'Familie', de langstlopende reeks in Vlaanderen, op een geheel andere manier afscheid van de kijker dan vorig jaar, toen Oliver Bisback de stunts moest verzorgen en het bloed rijkelijk vloeide. Al sluiten de makers volgens 
Het Laatste Nieuws niets uit.

"We hebben deze keer voor een ontknopig geopteerd die zich eerder op het menselijke en psychologische vlak afspeelt. Niets staat ons in de weg om volgend seizoen weer voor actie te gaan".

Dat nieuwe seizoen, dat eind augustus van start gaat, kondigt zich alvast leuk aan en wordt ook nu weer een festival van nieuwe gezichten. Zo komt onder meer Jordi Rottier de reeks versterken en hij neemt de rol van Lennert Mets over als Guido'ke Van den Bossche. Daarmee maakt hij meteen zijn acteerdebuut. Ook Magda Cnudde (moeder van Pedro) en Hans De Munter (Dirk) krijgen een plaats in de soap en de rol van Britt Van der Borght wordt sterk uitgebreid. De rol van de schoonzus van June wordt gespeeld door Mieke Frateur.

Een aantal vaste waarden verlaten de reeks : Tine Laureys (Morgane Maes), Ruth Bastiaensen (Leen Van den Bossche), Vicky Versavel (Brenda Vermeir) en Kristine Perpête (Els D'Hollander). 
(bron : Het Laatste Nieuws ; foto : vtm)

22-06-2010 om 23:57 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Vlaanderen muziekland' : Tom Dice, Andes, Gene Thomas en K3 gaan Italiaans in de eerste aflevering.

 Op vrijdag 09 juli baadt de Grote Markt van Dendermonde in zuiderse sferen, want dan staat Italië centraal in 'Vlaanderen muziekland'. Tom Dice (ESF 2010), Andes, Gene Thomas (tekstschrijver "When I look in your eyes", Eurosong 2002 en tekstschrijver "Jong en eigenwijs", Junior Eurosong 2006), Ellektra en K3 (Eurosong 1999) zullen zich daarom helemaal live wagen aan klassiekers als "L'ombelico del mondo", "Gente di mare" (ESF 1987) en "Perdono", al brengen ze ook hun eigen grootste hits. Presentatrice Geena Lisa (woordvoerster ESF 2002, lid vakjury 'Eurosong for Kids 2003', Eurosong 2008) geeft het goede voorbeeld en treedt als eerste op; iets wat ze voortaan iedere aflevering zal doen.

In de eerste uitzending van 'Vlaanderen muziekland' heeft Geena Lisa Tom Dice, Andes, Gene Thomas, Ellektra, Regi (componist en tekstschrijver "My music", Eurosong 2008) & Stan Van Samang en K3 te gast. Zij brengen een combinatie van eigen nummers en enkele van de Italiaanse liedjes waarop de kijkers in mei konden stemmen. Geena Lisa zal in 'Vlaanderen muziekland' de uitslag van de stemming overlopen.

Tijdens de week voorafgaand aan de televisie-uitzending draait 'De topcollectie' op Radio 2 de klassiekers van het gastland. Geena Lisa zal elke dag langskomen om het verhaal achter één klassieker toe te lichten.

* de nummers waaruit gekozen kon worden :


- "Il volo" - Zucchero.
- "La solitudine" - Laura Pausini.
- "Se bastasse una canzone" - Eros Ramazzotti.
- "Laura non c'è" - Nek.
- "Gente di mare" - Umberto Tozzi (ESF 1987).
- "Felicità" - Al Bano & Romina (ESF 1976-1985). 
- "L'Italiano" - Toto Cutugno (ESF 1990).
- "L'ombelico del mondo" - Jovanotti.
- "A far l'amore comincia tu" - Rafaella Carrà (presentatrice '¡Salvemos Eurovisión! 2008').
- "Perdono" - Tiziano Ferro.

De komende weken zullen ook Junior Eurovisie Songfestival-winnaar Ralf (JESF 2009), Dana Winner (voorzitter vakjury 'Eurosong 2004'), The Ditch, Jan Smit, Mama's Jasje (Peter Van Laet - De Gouden Zeemeermin 1996/Gunther Van Campenhout - Eurosong 2002), Roel Vanderstukken, Frans Bauer (coach NSF 2010), Born Crain, Kate Ryan (ESF 2006), Belle Perez (Eurosong 1999-2006), Barbara Dex (ESF 1993, Eurosong 2004-2006, lid Belgische vakjury ESF 2010) en Tom Helsen, Nicole en Hugo (ESF 1971-1973, Eurosong 2004), Günther Neefs, Milk Inc., Will Tura en nog vele anderen hun opwachting maken in 'Vlaanderen muziekland'.

Vlaanderen muziekland is een nieuw muziekprogramma op Eén dat het Belgische voorzitterschap van de Europese Unie in de kijker zet. Elke vrijdag strijkt het programma neer in een andere Vlaamse stad. In 'Vlaanderen vakantieland' zullen tal van artiesten deze zomer een combinatie van eigen werk en actuele muziek uit andere Europese landen brengen. Welke Europese liedjes in Vlaanderen muziekland aan bod komen, werd mee door de kijkers beslist via een online stemming. Op zondag 11 juli is er een bijzondere feestaflevering van Vlaanderen muziekland naar aanleiding van de feestdag van de Vlaamse Gemeenschap.

'Vlaanderen muziekland', de eerste aflevering op vrijdag 09 juli eerstkomende op Eén vanaf 20.30. (bron en foto : Eén)

22-06-2010 om 23:22 geschreven door Redactie  




VOLG ONS OOK OP TWITTER & FACEBOOK.



Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs