Twelve Points...Douze Points...Kiev 2017...

Deze website wordt niet meer geüpdatet! Volg ons via https://twitter.com/12_TPDP_12.....

28-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OSLO VANDAAG : vandaag twee generale repetities van de finale.

 Morgenavond is het opnieuw zo ver ! Vanaf 21.00 vindt in de Noorse hoofdstad Oslo de finale plaats van de 55e editie van het Eurovisie Songfestival. Tussen vorige week zondag, 16 mei, en afgelopen zondag, 23 mei, hebben alle deelnemers twee repetities afgewerkt en morgenavond moet het plaatje voor de kandidaten uit de finale zo goed als in elkaar passen zodat we een prachtige finale te zien gaan krijgen.

Voorafgaand aan die rechtstreekse uitzending vinden er in totaal nog drie generale repetities (dress rehearsal) plaats en vandaag worden de eerste en de tweede generale repetitie afgewerkt in de Telenor Arena.

* Overzicht van de eerste en tweede generale repetitie voor de finale (zaterdag 29 mei) :

DAG 13

Overzicht

14.30 - 17.00

1e generale repetitie FINALE.

16.30 - 16.55

tweede persconferentie Spanje + fotoshoot.

16.55 - 17.20

tweede persconferentie Noorwegen + fotoshoot.

17.20 - 17.45

tweede persconferentie Verenigd Koninkrijk + fotoshoot.

17.45 - 18.10

tweede persconferentie Frankrijk + fotoshoot.

18.10 - 18.35

tweede persconferentie Duitsland + fotoshoot.

21.00 - 00.30

1e generale repetitie FINALE.


Morgennamiddag
vindt de derde en laatste generale repetitie plaats en 's avonds krijg je vanaf 21.00 de finale van de 55e editie van het Eurovisie Songfestival. Het perscentrum is vandaag geopend tussen 08.00 en 23.30. (bron : Eurovision.tv)

28-05-2010 om 00:00 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Bob Benny.

Bob Benny Bob Benny (28 mei 1926), in Sint-Niklaas geboren als Emilius Wagemans, begint net na de tweede Wereldoorlog zijn zangcarrière. Een aantal jaren later, in 1951, brengt hij zijn eerste single, "Mijn hart spreekt tot U" op de markt. Een eerste hit volgt zes jaar later met "Cindy oh Cindy".

In 1959 neemt hij deel aan de nationale selectie voor het Eurovisie Songfestival en hij weet de 'Wedstrijd voor het beste lied' op zijn naam te schrijven en daarom mag hij voor ons land naar het Eurovisie Songfestival met "Hou toch van mij". Jo Leemans eindigt op de tweede plaats met "Levenssymfonie". In de Franse badplaats Cannes eindigt hij met negen punten op de zesde plaats.

Twee jaar later neemt hij opnieuw deel aan de Belgische selectie voor het liedjesfestival. Met "September, gouden roos" weet hij de finale van de nationale selectie met een grote voorsprong te winnen en zo mag hij opnieuw voor ons land deelnemen aan het jaarlijkse liedjesfestival. Opnieuw vindt het Eurovisie Songfestival plaats in de Franse badplaats Cannes. Hij eindigt er met één schamel puntje op de allerlaatste plaats. Volgens Bob lag de crisis in Congo aan de basis van het slechte resultaat.

Zijn allergrootste hit, "Waar en wanneer", scoort hij in 1963 en zelfs in Nederland scoort hij met het nummer. Nadien is hij vaak te gast in het buitenland (dankzij zijn twee deelnames aan het Eurovisie Songfestival) en treedt hij op in heelwat bekende musicals in binnen- en buitenland zoals 'My fair lady' en 'Mein Freund Bunburry'.

Sinds zijn hersenbloeding (in 2001) is hij afhankelijk geworden van anderen en kan hij alleen nog maar in een rolstoel naar buiten en "dat is allemaal zo'n gedoe" zei hij eind vorig jaar nog in een interview. Nochtans éénmaal de deur uit gaat het maar het is dat aankleden, auto in, auto uit waar hij tegenop ziet. "Levensmoe zijn is niet genoeg om euthanasie te krijgen" vertelde hij verder in het interview.

OOK JARIG VANDAAG : 

* Pierre Rapsat (1948-2002), deelnemer Eurovisie Songfestival 1976 (België), achtste plaats met "Judy et cie". Overleed op 20 april 2002 aan de gevolgen van kanker.
* Håkan Hemlin (1969), lid van Nordman, 'Melodifestivalen 2005' (Zweden), gedeelde negende plaats (finale) met "Ödet var min väg " en 'Melodifestivalen 2008' (Zweden), zesde plaats met "I lågornas sken".
* Javiera Muñoz (1977), deelneemster 'Melodifestivalen 2000' (Zweden), vierde plaats met "Varje timma, varje minut" en 'Melodifestivalen 2002' (Zweden), zesde plaats (finale) met "No hay nada más".

28-05-2010 om 00:00 geschreven door Redactie  


27-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OSLO LIVE : Vinzzent, Petra Berger, Mandy Huydts, Aukelien van Hoytema en Niel van Hoff zijn de leden van de Nederlandse vakjury.

 De Nederlandse omroep TROS heeft de namen bekendgemaakt van de leden van de Nederlandse vakjury die eerder op de avond tijdens de halve finale 50% van de Nederlandse punten mochten toekennen. Die vakjury bestaat uit zanger Vinzzent (NSF 2010), zangeressen Petra Berger en Mandy Huydts (Frizzle Sizzle, ESF 1986), Aukelien van Hoytema (hoofd afdeling Culturele Programma's Radio) en Niel van Hoff (mede-oprichter van managementsbureau Tribe09 House of Entertainment).

Dit vijftal zal ook aanstaande zaterdag tijdens de finale van de 55e editie van het jaarlijkse liedjesfestival de helft van de Nederlandse punten toekennen. De overige helft komt van de kijkers thuis die door middel van televoting hun voorkeur kenbaar zullen maken. (bron en foto : TROS)

27-05-2010 om 23:30 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OSLO LIVE : Oud-winnares Niamh Kavanagh gaat voor een tweede zege, Sieneke uitgeschakeld.

 Vanavond waren, voor de tweede maal deze week, alle ogen gericht op de Noorse hoofdstad Oslo alwaar de tweede halve finale van de 55e editie van het Eurovisie Songfestival plaatsvond in de Telenor Arena. Nieuw dit jaar is dat de televoting van start ging bij de aanvang van het eerste van de zeventien nummers die tijdens deze halve finale ten gehore werden gebracht.

Nadat de kandidaten hun nummer hadden gebracht kon er door de kijkers nog vijftien minuten worden gestemd. Het waren enkel de inwoners van de landen die vanavond aantraden die hun stem konden uitbrengen samen met de inwoners van gastland Noorwegen en het Verenigd Koninkrijk (beiden rechtstreeks geplaatst voor de finale). De nationale omroepen van deze landen waren tevens verplicht om deze tweede halve finale rechtstreeks uit te zenden.

Een tweede nieuwigheid met betrekking tot het toekennen van de punten dit jaar is dat ook vakjury's meestemmen tijdens de halve finales. Zowel die vakjury's als de kijkers thuis hebben dus beiden 50% stemrecht.

Na de intervalact was het opnieuw aan één van de presentatoren, Nadia Hasnaoui, om de tien enveloppes te openen met de gelukkigen die overmorgen mogen aantreden tijdens de finale. 

GEPLAATST VOOR DE FINALE VAN ZATERDAG :

01. GEORGIE.
02. OEKRAINE.
03. TURKIJE.
04. ISRAEL.
05. IERLAND.
06. CYPRUS.
07. AZERBEIDZJAN.
08. ROEMENIE.
09. ARMENIE.
10. DENEMARKEN.

De volledige uitslag van deze tweede halve finale zal aanstaande zaterdag, na afloop van de finale van de 55e editie van het Eurovisie Songfestival, worden bekendgemaakt. Later op de avond vindt tijdens de persconferentie reeds een lottrekking plaats met betrekking tot de volgorde van optreden tijdens die finale. (foto : Indrek Galetin, EBU)

27-05-2010 om 22:57 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : uitvaartplechtigheid Bobbejaan Schoepen, overmorgen zaterdag, aan Waagnatie in Antwerpen.

 De uitvaartplechtigheid van de eerste Vlaamse Songfestivaldeelnemer Bobbejaan Schoepen (ESF 1957) vindt overmorgenzaterdag 29 mei, plaats in een circustent aan de Waagnatie op de Rijnkaai in Antwerpen. Dat heeft de familie Schoepen vandaag, donderdag 27 mei, gemeld.

De plechtigheid start om 12.00 en zal zowel binnen als buiten te volgen zijn via grote schermen. Iedereen is welkom, aldus de familie.

Een zevental Belgische artiesten zullen een muzikaal eerbetoon brengen aan de overleden volksheld. Op het einde van de plechtigheid zal Daan nog een laatste muzikale groet brengen aan Bobbejaan, buiten aan de Schelde. De begraving zelf zal in intieme kring plaatsvinden op maandag 31 mei in Lichtaart (België). (bron : 
Belga)

27-05-2010 om 20:18 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OSLO LIVE : NDR en ProSieben gaan ook volgend jaar samen op zoek naar de Duitse Songfestivalkandidaat.

 Vorige week donderdag, 20 mei, raakte bekend dat de Duitse zenders NDR en ProSieben ook volgend jaar samen op zoek gaan naar de kandidaat voor het Eurovisie Songfestival.

Na 'Unser Star für Oslo' komt er dus een tweede editie, 'Unser Star für XXX', en net als voor de selectie van dit jaar wordt het startschot gegeven in de maand september. Wanneer de rechtstreekse shows op antenne komen, is op dit ogenblik nog niet bekend.

De man achter de vernieuwde Duitse selectieprocedure is niemand minder dan oud-festivaldeelnemer Stefan Raab. Hij is tot op heden heel succesvol geweest op het Eurovisie Songfestival. Zo loodste hij met zijn compositie "Guildo hat euch lieb!" zanger Guildo Horn & Die Orthopädischen Strümpfe in 1998 naar een zevende plaats. Twee jaar later, in 2000, nam hij zelf deel aan het festival en met "Wadde hadde dudde da ?" wist hij de vijfde plaats in de wacht te slepen. In 2004 stond hij terug op het festivalpodium bij Max Mutzke. Die zong "Can't wait untill tonight" naar een achtste plaats. Ook voor dit nummer tekende Raab voor de tekst en de muziek. (bron : Eurovision)

27-05-2010 om 14:14 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OSLO LIVE : Spaanstalige versie Nederlandse Songfestivalinzending is opgenomen.

 Vinzzent, de publiekslieveling van het Nationaal Songfestival, heeft volgens de Nederlandse krant De Telegraaf zijn Spaanstalige versie van "Ik ben verliefd (Sha-la-lie)" af.

Tijdens het Nationaal Songfestival, eerder dit voorjaar, zong Vinzzent stukjes van het Nederlandse lied in het Spaans. Dat bleef zo hangen bij zijn fans, dat ze vroegen of hij dat wilde opnemen. De Brabantse zanger zocht iemand voor de Spaanse tekst, ging naar Spanje en nam contact op met componist Pierre Kartner (componist/tekstschrijver Nederlandse inzendingen ESF 1973-2010). In het Spaans heet het lied "Eres mi amor".

De Spaanse versie klinkt heel anders dan de Nederlandstalige versie van "Ik ben verliefd (Sha-la-lie)" waarmee Vinzzent op het Nationaal Songfestival derde werd, maar wel verreweg de meeste stemmen van het publiek kreeg. Op het Nationaal Songfestival maakte Vinzzent een reggae-achtige versie van het lied. Nu is het een puur Spaans nummer geworden. (foto : TROS)

27-05-2010 om 13:11 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Sterren op de Dansvloer' : Kevin Janssens en Louis Talpe strijden morgen om de overwinning.

 Morgenavond is er de tiende en meteen ook laatste aflevering van het vierde seizoen van 'Sterren op de Dansvloer' en dus komen we te weten wie er dit jaar dé Ster op de Dansvloer wordt : Louis Talpe of Kevin Janssens. De twee heren en hun professionele danspartners zullen het beste van zichzelf geven tijdens drie dansen : een spectaculaire freestyle, hun favoriete latin dans en hun geliefde ballroom dans.

Sonja, Kevin en Louis kregen elk twee kansen om de vakjury en de dames en heren thuis van hun kunnen te overtuigen. Ze brachten elk een jive en maakten daarnaast de dansvloer onveilig met een American Smooth. Sonja Kimpen moest begin vorige week op zoek naar een nieuwe danspartner omdat haar vaste partner, Arman Eranosjan, zich had bezeerd. Aerjen Mooijweer, de danspartner van An Lemmens, nam de honneurs waar.

Voor het eerst deze reeks werd het maximum van tien punten uitgedeeld en die eer viel Kevin Janssens te beurt. Zowel Anouchka als Jan gaven hem een tien voor zijn fantastische jive.
Wij blikken daags voor die finale nog eventjes terug op de aflevering van afgelopen vrijdag, 21 mei, toen Sonja Kimpen met interim-partner Aerjen Mooijweer het strijdtoneel moest verlaten.

Een slippertje voor Louis Talpe

Louis Talpe en Leila Akcelik dansten de jive op "Tutti frutti" van Little Richard, maar Louis maakte één klein slippertje op de gladde dansvloer. Gelukkig rekende de jury hem dit niet aan. Louis herpakte zich onmiddellijk na de uitschuiver, hield zijn ritme goed aan en scoorde een mooie 32 punten.
Herbekijk hier hun optreden.

Sonja Kimpen danst met 'een gescheurd hart'

Een American smooth vol lifts, dat lieten Sonja Kimpen en Aerjen Mooijweer zien op de Frank Sinatra-tonen van "You make me feel so young". Ook al was dit hun eerste dans samen, Sonja maakte een mooie 'heel-turn' en 'three-step' en dat leverde 31 punten op. "Maar ik danste met een gescheurd hart", voegde ze achteraf toe. "Ik hoop dat mijn vaste danspartner Arman snel herstelt van zijn rugblessure". Bekijk 
hier hun optreden.

Kevin Janssens, een danser vol gevoel

Kevin Janssens zette met Martine Jottay een prachtige American Smooth neer met de juiste armhouding en lenigheid. Terwijl het orkest een pakkend "Unchained melody" van The Righteous Brothers zong, transformeerde Kevin in een danser vol gevoel. Niets dan lof viel hem van de jury ten deel, samen met 34 punten.
Bekijk hier hun optreden.

Sonja Kimpen verlaat 'Sterren op de dansvloer'

Een echte jive is pure rock 'n' roll en gaat snel. Dat had Sonja Kimpen goed begrepen toen ze "Shake, rattle 'n' roll"'de met Aerjen Mooijweer op de muziek van Bill Haley. Het pittige geheel eindigde met een spectaculaire spagaat, maar dat was helaas niet genoeg om mee door te stoten naar de finale. Onder een welverdiend luid applaus verliet Sonja Kimpen definitief de dansvloer. Bekijk 
hier hun optreden.

Louis Talpe, ballroomdanser in hart en nieren 

Louis Talpe zwierde Leila Alcelik mooi rond in zijn armen op "It had to be you" van Harry Connick Jr.. Hun American smooth haperde heel eventjes, maar Louis maakte sterk gebruik van de hele vloer en die 'floorcraft' vond de jury geweldig. Ze noemden hem zelfs een "ballroomdanser in hart en nieren" en beloonden hem met 35 punten.
Bekijk hier het optreden.

Kevin Janssens beheerst de jive perfect

Anouchka Balsings mond viel open van bewondering voor de jive van Kevin Janssens en Martine Jottay. Op "Do you love me?" van The Contours nam Kevin de hele zaal in en zijn enthousiasme betoverde ook de jury. "Hij danste geen jive, hij was de jive", klonk het daar. Beleving, uitstraling en ritme waren aanwezig en dat kon alleen maar uitmonden in een sterke 37 punten. Bekijk 
hier hun optreden.

 

* punten van de vakjury tijdens de negende show, de halve finale
 (tussen haakjes de punten van Ronny, Anouchka, Jan en Davy) :

- eerste dans :

* Louis Talpe en Leila Akcelik (Jive) : 32 punten (7+8+9+8).
* Sonja Kimpen en Arman Eranosjan (American Smooth) : 31 punten (7+8+8+8).
* Kevin Janssens en Martine Jottay (American Smooth) : 34 punten (9+9+8+8).

- tweede dans :

* Sonja Kimpen en Arman Eranosjan (Jive) : 32 punten (8+8+8+8).
* Louis Talpe en Leila Akcelik (American Smooth) : 35 punten (9+8+9+9).
* Kevin Janssens en Martine Jottay (Jive) : 37 punten (8+10+10+9).

* dit gaf de volgende tussenstand :

01. Kevin Janssens en Martine Jottay : 71 punten (34+37).
02. Louis Talpe en Leila Akcelik : 67 punten (32+35).
03. Sonja Kimpen en Arman Eranosjan : 63 punten (31+32).

* omgezet gaf dit het volgende overzicht :

01. Kevin Janssens en Martine Jottay : 03 punten.
02. Louis Talpe en Leila Akcelik : 02 punten.
03. Sonja Kimpen en Arman Eranosjan : 01 punt.

Aan het einde van de uitzending maakten Francesca Vanthielen en Jacques Vermeire bekend dat Kevin Janssens en Martine Jottay als eerste koppel geplaatst was voor de finale. Voor het tweede ticket ging het tussen Louis Talpe en Leila Akcelik en Sonja Kimpen en Aerjen Mooijweer.

 Uiteindelijk strandden Sonja Kimpen en Arman Eranosjan op een meer dan verdiende derde plaats. Tijdens de derde reeks van het programma, in het voorjaar van 2008, wist Arman samen met zijn toenmalige danspartner Martine Jonckheere eveneens een derde plaats te behalen.


Gastact : moderne dans van Els & Michael

Een speciaal gastoptreden deze week in 'Sterren op de Dansvloer'. Niemand minder dan 'So You Think You Can Dance'-winnares Els Smekens en finalist Michael Iongbloed kwamen een sterk staaltje van moderne dans geven. Een inspiratiebron voor de freestyle-dansen van volgende week ?
Bekijk hier hun optreden.

Kevin Janssens is 6 kilo vermagerd

De vermoeidheid en fysieke prestaties eisen hun tol. Kevin Janssens vermagerde 6 kilo maar is wel dolblij dat hij de finale mag dansen. Martine wil graag zijn troeven uitspelen... zijn heupen dus. Bekijk hier het
interview.

Lien Van de Kelder en minister Ingrid Lieten onder de indruk

Zowel actrice Lien Van de Kelder als minister van media Ingrid Lieten zijn onder de indruk van het niveau van onze dansers. Hebben ze zelf danservaring ? Lien heeft lang geleden ballet en moderne dans gedaan, minister Lieten houdt van de wals. Bekijk hier het interview.

Arman leerde Sonja meer zelfvertrouwen te hebben

Sonja Kimpen kijkt naar al het mooie in het leven, en dat was de afgelopen maanden haar danspartner Arman. Ze heeft zoveel van hem geleerd : zelfvertrouwen en fierheid! ook Peter Van den Begin komt hen een hart onder de riem steken. Bekijk hier het interview met de afvalster.

Jan Verheyen is fan van Kevin

Regisseur Jan Verheyen heeft genoten van de show. Zijn favoriet ? Kevin Janssens, en dan vooral vanwege zijn energie, zowel als acteur als op de dansvloer. Toch voelt Jan zich niet geroepen om een 'dansfilm' met een Vlaamse Patrick Swayze te maken. Bekijk hier het interview.

Louis Talpe heeft een marathon-training achter de rug

Louis Talpe wou graag de finale dansen en dat is hem gelukt. Met een marathon-training van 10 uur achter de kiezen. Ook meteen een mooi verjaardagscadeau, want Louis werd zaterdag 22 mei een jaartje ouder. Happy Birthday ! Bekijk hier het interview.

Mooie woorden van Stef Wauters

"Spectaculair, mooi, romantisch, fel, heftig, straf", nieuwsanker Stef Wauters had alleen maar lof voor onze dansers. Zelf ziet hij 'dansen' niet zo zitten... . Bekijk hier het interview.

De tiende aflevering, de FINALE van 'Sterren op de Dansvloer', krijg je morgenvrijdag 28 mei, vanaf 20.40. Meer nieuws en informatie over deze vierde reeks krijg je op de webpagina van 'Sterren op de Dansvloer'. (bron en foto's : vtm)

27-05-2010 om 12:27 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OSLO LIVE : vanavond de tweede halve finale van het 55e Eurovisie Songfestival.

 Vanavond, vanaf 21.00 zijn alle ogen voor de tweede maal deze week gericht op de Noorse hoofdstad Oslo alwaar de tweede halve finale van het 55e Eurovisie Songfestival zal doorgaan. Alles is ondertussen in gereedheid gebracht voor een wervelende show maar eer het zover is volgt er deze namiddag (15.00-17.00) een derde en laatste generale repetitie. Dit jaar zijn er tijdens het jaarlijkse liedjesfestival opnieuw twee halve finales met in beide halve finales zeventien kandidaten. Tien van hen stoten door naar de finale die overmorgen, zaterdag 29 mei, zal plaatsvinden. Het lot van de artiesten ligt dit jaar in handen van een vakjury (50%) en de kijkers thuis (50%) die door middel van televoting hun keuze kenbaar zullen maken.

Enkel de zeventien landen die vanavond aantreden mogen deelnemen aan de stemming alsook gastland Noorwegen en het Verenigd Koninkrijk (één van de 'Big 4') die verplicht zijn deze tweede halve finale rechtstreeks uit te zenden. De tien landen met het meeste aantal punten stoten door naar de finale, voor zeven landen is het na vanavond meteen over en out.

Om vanavond goed ingelicht te zijn, zetten we hieronder nog eens alle artiesten op een rijtje en wil je goed geïnformeerd voor de dag komen dan kan je op het land van je keuze klikken en alles nog eens rustig nalezen in de rubriek 'God kveld Oslo'.

* de zeventien deelnemers aan de tweede halve finale :

 01. LITOUWEN : "East European funk" - InCulto.
 
02. 
ARMENIE : "Apricot stone" - Eva Rivas.
 
03. ISRAEL : "Milim" - Harel Skaat (Ska'at).
 
04. 
DENEMARKEN : "In a moment like this" - Chanée & N'evergreen.
 
05. 
ZWITSERLAND : "Il pleut de l'or" - Michael von der Heide.
 
06. 
ZWEDEN : "This is my life" - Anna Bergendahl.
 
07. 
AZERBEIDZJAN : "Drip drop" -  Safura Alizadeh.
 
08. 
OEKRAINE : "Sweet people" - ALyosha.
 09. NEDERLAND : "Ik ben verliefd (Sha-la-lie)" - Sieneke.
 10. ROEMENIE : "Playing with fire" - Paula Seling & Ovi.
 11. SLOVENIE : "Narodnozabavni rock" - Ansambel Žlindra & Kalamari.
 
12. IERLAND : "It's for you" - Niamh Kavanagh.
 13. BULGARIJE : "Angel si ti" - Miro.
 14. CYPRUS : "Life looks better in spring" - Jon Lilygreen & The Islanders.
 15. KROATIE : "Lako je sve" - Feminnem.
 16. GEORGIE : "Shine" - Sofia Nizharadze.
 17. TURKIJE : "We could be the same" - maNga.

De tweede halve finale komt vanavond rechtstreeks op het scherm en dit in Vlaanderen op Eén en Eén +. In Nederland kan je alles volgen via Nederland 1 en Nederland 1 + en dit tussen 21.00 en 23.00. In eigen land wordt de commentaar geleverd door André Vermeulen en Bart Peeters. De Nederlandse commentaar komt van Cornald Maas en Daniël Dekker. (foto's : Eurovision.tv)

27-05-2010 om 00:39 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OSLO VANDAAG : vanavond het uur van de waarheid voor Sieneke en oud-winnares Niamh Kavanagh.

 Vanavond is het opnieuw zo ver ! Vanaf 21.00 vindt in de Noorse hoofdstad Oslo de tweede halve finale plaats van de 55e editie van het Eurovisie Songfestival. Tussen vorige week zondag, 16 mei, en afgelopen zondag, 23 mei, hebben alle deelnemers twee repetities afgewerkt en sinds gisteren past het plaatje voor de kandidaten uit de tweede halve finale zo goed als in elkaar zodat we vanavond alvast een prachtige tweede halve finale te zien gaan krijgen.

Voorafgaand aan die rechtstreekse uitzending vindt er deze namiddag nog één generale repetitie (dress rehearsal) plaats en vanavond is vanaf 21.00 het uur van de waarheid aangebroken voor de zeventien deelnemers die dan het beste van zichzelf gaan geven op het festivalpodium in de Telenor Arena.

Tijdens deze tweede halve finale treedt Nederland als negende aan en Sieneke moet proberen om met "Ik ben verliefd (Sha-la-lie)" door te stoten naar de finale, iets wat Nederland slechts éénmaal lukte sinds de invoering van de halve finales in 2004.

* Overzicht van de derde generale repetitie voor de tweede halve finale en de halve finale (donderdag 27 mei) :

DAG 12

Overzicht

15.00 - 17.00

3e generale repetitie
2e halve finale

21.00 - 23.00

2e HALVE FINALE

23.30 - 00.30

Persconferentie met de tien finalisten.
Lottrekking met betrekking tot de startvolgorde in de finale.


Morgen
vinden de eerste twee generale repetities plaats voor de finale, die overmorgenzaterdag 29 mei, zal plaatsvinden. Het perscentrum is vandaag geopend tussen 08.00 en 02.00. (bron : Eurovision.tv)

27-05-2010 om 00:00 geschreven door Redactie  


26-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OSLO LIVE : zijn Didrik Solli-Tangen (Noorwegen) en Anna Bergendahl (Zweden) een koppel ?

 Volgens de Nederlandse krant De Telegraaf gaat de laatste twee dagen het hardnekkige gerucht dat de Noorse zanger en de Zweedse zangeres verliefd op elkaar zijn.

Het gaat om de Noor Didrik Solli-Tangen en de Zweedse Anna Bergendahl. Volgens de krant is er nergens een officiële bevestiging te krijgen over de romance.

 De kans is erg groot dat de twee vermeende tortelduifjes elkaar in de finale aanstaande zaterdag zullen tegenkomen. Noorwegen heeft zich als gastland immers al rechtstreeks geplaatst voor de finale. Zweden is morgenavond één van de zeventien kandidaten in de tweede halve finale die strijden om de tien overblijvende tickets voor die finale. (bron : De Telegraaf)

26-05-2010 om 23:41 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit in Nederland'.

 Op deze laatste woensdag van mei zijn we opnieuw van de partij met 'Een avondje uit in Nederland'. Ook dit jaar bekijken we een aantal optredens en concerten die de komende weken en maanden in Nederland zullen plaatsvinden en zetten we die voor je op een rijtje.

 Op dinsdag 20 april vond in het
Theater Castellum in Alphen a/d Rijn de eerste try-out plaats van 'Cape Connection', de nieuwe theatertournee met Stef Bos (componist/tekstschrijver Belgische inzending ESF 1989).

Saxofonist Frido ter Beek is aan het gezelschap toegevoegd omdat Louis Mhlanga vanwege ernstige familiale omstandigheden niet langer kon meewerken aan de voorstelling. De totale bezetting is nu : Stef Bos (Nederland), Fernando Lameirinhas (Portugal), Régis Gizavo (Madagaskar), Antonio Lameirinhas (Portugal), Frido ter Beek (Nederland), David Mirandon (Frankrijk) en Juan Pablo Dobal (Argentinië).

'Cape Connection' gaat veel verder dan het vermengen van culturen, omdat de drie liedschrijvers één ding sterk gemeen hebben : ze spelen en zingen dienstbaar aan het lied, het ego voorbij. Muziek die de horizon verbreedt.

Dit theaterconcert is vanwege de bijzondere samenstelling en het unieke, internationale karakter slechts een korte periode in een beperkt aantal schouwburgen te zien. Voor een volledig overzicht verwijzen we je naar de website van Stef (klik
hier) of naar de website van de Nationale Theaterkassa alwaar je tickets kan aanschaffen.

 Met "Me and my guitar" neemt Tom Dice aanstaande zaterdag, 29 mei, deel aan de finale van de 55e editie van het Eurovisie Songfestival. Ook in Nederland heeft de twintigjarige zanger uit Eeklo al een aantal fans en voor hen is er heel goed nieuws.

Op woensdag 23 juni aanstaande geeft hij een optreden in
Paradiso in Amsterdam. Het concert gaat door in de Kleine Zaal en hij zal er alvast zijn nieuwe album "Teardrops" voorstellen.

Tickets (7,50 euro, exclusief lidmaatschap) voor dit optreden kunnen sinds zaterdag 24 april, worden aangekocht. Het optreden gaat van start om 20.00 en de zaal wordt een half uurtje eerder geopend.

Dit najaar, tussen donderdag 23 september en zaterdag 09 oktober, geeft hij opnieuw een aantal optredens in Nederland en zo kan je hem aan het werk zien in Dordrecht (donderdag 23 september), Purmerend (vrijdag 24 september), Zwolle (vrijdag 01 oktober), Leeuwarden (zaterdag 02 oktober), Heerhugowaard (vrijdag 08 oktober) en Enschede (zaterdag 09 oktober).

 K3 (Eurosong 1999) is zonder enige twijfel populairder dan ooit ! Met de single "MaMaSe!" verbraken Karen, Kristel en nieuwkomer Josje vorig jaar alle records en de gelijknamige cd (inmiddels meer dan triple platina) staat nog altijd in de albumhitparade.

Na het zwangerschapsverlof van Karen en de geboorte van diens zoontje Sky eerder  dit voorjaar, is K3 dit najaar terug in Nederland met een fonkelnieuwe show ! De shows in het najaar van 2009 waren tot op de laatste kaart uitverkocht en met de nieuwe show lijkt het al snel dezelfde kant op te gaan.

Kristel, Karen en Josje willen ook dit jaar de ontelbare Nederlandse meisjes en jongens een onvergetelijke dag bezorgen. Vanaf zaterdag 02 oktober  tot en met zondag 12 december 2010 kan iedereen de meisjes live bewonderen en naar hartenlust meezingen en dansen op de allerleukste K3 hits !

Je kan de meiden aan het werk zien achtereenvolgens in Zwolle, Amsterdam, Enschede, Den Bosch, Rotterdam, Eindhoven en Groningen. Meer nieuws en informatie krijg je op de website van de Nationale Theaterkassa alwaar je tickets kan aanschaffen.

26-05-2010 om 23:33 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OSLO LIVE : misschien gaat de VRT in 2012 opnieuw via een nationale selectie op zoek naar Songfestivalkandidaat.

 De nieuwe tactiek van de Vlaamse openbare omroep om zelf een kandidaat te selecteren voor het Eurovisie Songfestival heeft zijn vruchten afgeworpen. Toch wordt de optie om volgende keer, in 2012, opnieuw preselecties te selecteren niet helemaal uitgesloten. "Niets is definitief", aldus Steve De Coninck-De Boeck van Eén in een reactie aan deredactie.be vanuit de Noorse hoofdstad Oslo. "Eind vorig jaar hebben we beslist het geweer van schouder te wisselen, maar pas volgende maand evalueren we het hele Eurosongverhaal."

"Het grote voordeel van deze selectieprocedure is wel dat je veel langer met de artiest bezig kan zijn", benadrukt De Coninck-De Boeck. "Je maakt alle ups en downs samen mee. Ten tijde van 'Eurosong' raakte het pas eind februari bekend wie de kandidaat was en dan werd de druk, vooral door de media, meteen enorm opgevoerd."

Voor zaterdag heeft de delegatie geen nieuwe doelen meer gesteld. "Het enige wat we nog van Tom verwachten is dat hij even goed performt als gisteren, even authentiek. Hij moet gewoon Tom blijven. De rest is winst", besluit De Coninck-De Boeck. (bron : deredactie.be)

26-05-2010 om 22:32 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OSLO LIVE : Tom Dice ziet zich aanstaande zaterdag als zevende eindigen.

 De twintigjarige Tom Dice is erg blij met zijn plaats in de finale van het Eurovisie Songfestival. "In het begin kende niemand mij en nu zit ik hier", zei hij gisteren op de internationale persconferentie na afloop van de eerste halve finale. "Iedereen in Europa weet nu wie Tom Dice is."

"Ik heb hier  zes maanden naartoe gewerkt. En het eerste doel is bereikt, dit is een erg emotioneel moment", voegde hij er nog aan toe. Tijdens de internationale persconferentie mochten er van elke delegatie twee mensen vooraan zitten. Tom Dice koos ervoor alleen met zijn gitaar de pers te woord te staan en grapte dat er ook vragen aan zijn gitaar gesteld mochten worden. "Hiermee heeft hij de aanwezige pers wel gecharmeerd", aldus Eén-woordvoerder Björn Verdoodt.

De zanger uit Eeklo had naar eigen zeggen maar een beetje last van stress vlak voor hij het podium op moest om zijn nummer te brengen. "Toen ik het podium op ging, was dat gevoel volledig verdwenen. Tijdens een stiller stuk in het liedje begon het publiek te schreeuwen en dat gaf extra energie. Het was heel tof om op dat podium te staan."

Het meest stresserende moment bleek uiteindelijk de puntentelling. "Vanaf dan heb je het niet meer in handen. De camera bleef maar op ons gericht, maar toen dachten we : zijn ze ons aan het pesten, willen ze niet dat België doorgaat ? Toen hoorden we België en iedereen sprong op elkaar, het was bijna een vleeshoop, maar het was heel plezant. Het was een super gevoel!" Ook Verdoodt bevestigt dat het een grote ontlading was, zowel voor de mensen van de delegatie en van de platenfirma als voor de aanwezige Belgische perslui. "Het was zo'n mooi moment, je kan het eigenlijk niet beschrijven."

 "Ik ga als zevende eindigen"

Ook in een interview in 'De grote Peter Van de Veire ochtendshow' op 
MNM was Dice nog steeds onder de indruk. "Ik ben er nog niet goed van", zei hij. De zanger gaf toe dat hij slechts 3 uur geslapen had. "Het was een lange avond met veel interviews en foto's."

Dice beseft ook zelf dat de finale moeilijker wordt. "De tweede halve finale is van een hoger niveau. Maar voor mij kan het nu al niet meer stuk. Ik ga zaterdag gewoon nog eens alles geven en dan zien we wel hoe hoog ik eindig. Desnoods steek ik mijn broek af mocht dat helpen om stemmen te ronselen."

"Ik ga als zevende eindigen", waagde de zanger zich tot slot lachend aan een voorspelling. Zaterdag treedt hij ook als zevende op tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival. (bron : deredactie.be ; foto's : Alain Douit, EBU)

26-05-2010 om 22:06 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OSLO LIVE : de Vlaamse kranten zijn trots over de prestatie van Tom Dice.

 De Vlaamse kranten zijn vandaag, woensdag 26 mei, trots op de prestatie van Tom Dice, gisteren tijdens de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival. "Tom breekt de ban" en "Eindelijk uit het vagevuur" zijn slechts enkele koppen. Toch waarschuwen ze ervoor dat hij zich zaterdag ook nog moet bewijzen.

Het Laatste Nieuws zoekt een verklaring waarom het deze keer wel gelukt is en gunt Tom Dice alle eer. "Eerst ere wie ere toekomt : Tom Dice reed de voorbije weken en maanden een foutloos parcours. Ook gisteren konden we hem, letterlijk en figuurlijk, op geen valse noot betrappen. (...) Tom beschikt misschien niet over de meest charismatische persoonlijkheid, maar hij is wel een beresterke zanger en een oprecht performer, die op een geloofwaardige manier gevoel kan overbrengen op zijn publiek. Een talent dat op het Songfestival, waar iedere artiest slechts 3 luttele minuten heeft om een een miljoenenpubliek in te pakken, van goudwaarde is."

Ook de VRT krijgt een pluim. "Onze openbare omroep heeft enkele maanden geleden de moeilijke maar juiste keuze gemaakt om Eurosong op te doeken", luidt het. Toch wil de krant niet te vroeg victorie kraaien. "Het is mooi dat we eindelijk nog eens in de finale zitten, maar voor hetzelfde geld eindigt Tom als 25e. De Eeklonaar zal pas echt de geschiedenisboeken ingaan als hij zaterdag ook nog eens een mooi resultaat neerzet."

Eindelijk! Tom breekt de ban

Ook
Het Nieuwsblad vindt dat Tom Dice zich geheel terecht voor de finale geplaatst heeft, maar benadrukt dat "de medailles pas zaterdag worden uitgereikt."

Toch is de krant lovend over zijn prestatie. "Hij had absoluut een van de beste liedjes van de hele avond. Zijn eenvoudige act viel op tussen de schreeuwerige kostuums en onnozele dansjes uit -vooral- Oost-Europa."

"Dit is een historische dag!"

Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg zijn opgelucht dat Tom Dice de finale gehaald heeft. "Oef! Wat Ishtar en Kate Ryan eerder niet lukte, doet Tom Dice wél : dankzij de jonge Eeklonaar zit België zaterdag in de finale van het Eurovisiesongfestival."

Ook in deze krant niets dan positieve woorden over het "less is more"-concept en de "zuivere zang". "De jonge zanger uit Eeklo pakte vanop het intieme zijpodium van de Telenor Arena de 18.000 aanwezigen in."

"Tom Dice verrassend door naar finale"

De Standaard is verrast dat de Belgische inzending doorstoot. Want hoewel de krant gecharmeerd was door de zanger "leek hij echter wel heel klein, en zeker een anachronisme in het geheel." (bron : deredactie.be ; foto : Indrek Galetin, EBU)

26-05-2010 om 21:34 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OSLO LIVE : Eurovisie Songfestival 2011 op dinsdag 17, donderdag 19 en zaterdag 21 mei 2011.

 De EBU heeft eerder vanavond tijdens een persconferentie de data bekendgemaakt voor de 56e editie van het Eurovisie Songfestival. Zonder tegenbericht zal de finale doorgaan op zaterdag 21 mei 2011. Ook volgend jaar zullen er twee halve finales plaatsvinden en die gaan door op dinsdag 17 en donderdag 19 mei. In welk land de volgende editie van het jaarlijkse liedjesfestival zal doorgaan, komen we aanstaande zaterdag rond de klok van middernacht te weten wanneer de winnaar van de 55e editie van het festival bekend zal zijn.

We dienen op te merken dat deze data voorlopige data zijn en dat die, in samenspraak met de organiserende omroep, kunnen worden gewijzigd. (bron : EBU)

26-05-2010 om 19:19 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OSLO LIVE : Barbara Dex ziet voor zichzelf geen Songfestivaltoekomst meer weggelegd.

 Nieuw dit jaar tijdens het Eurovisie Songfestival is dat zowel tijdens de halve finale als tijdens de finale de vakjury's voor de helft de punten bepalen die worden toegekend aan de nummers. In elk land bestaat die vakjury uit vijf personen die op één of andere manier wat te maken moeten hebben met de muziekbusiness.

In eigen land is één van die vijf leden niemand minder dan oud-Songfestivaldeelneemster Barbara Dex (ESF 1993, Eurosong 2004-2006) en zij heeft eerder vandaag, woensdag 26 mei, aan deredactie.be laten weten dat voor haarzelf geen Songfestivaltoekomst meer weggelegd is. "Ik heb het allemaal al eens meegemaakt. Het is nu tijd om daar een punt achter te zetten" laat ze optekenen.

In 1993, op negentienjarige leeftijd, won ze de nationale selectie voor het Eurovisie Songfestival met "Iemand als jij". In het Ierse Millstreet kreeg ze enkel van buurland Duitsland drie punten en zo strandde ze op een vijfentwintigste en allerlaatste plaats. Nadien nam ze nog tweemaal deel aan de nationale selectie. In 2004 ging ze samen met Alides Hidding op zoek naar het Belgische ticket voor Istanboel maar met "One life" strandde het duo met een totaal van 30 punten op een derde plaats in de finale van 'Eurosong 2004'. Met "Crazy" waagde de Kempense zangeres haar kans in 2006 en met een totaal van 33 punten eindigde ze op een vijfde plaats tijdens de finale van 'Eurosong 2006'.

Momenteel staat Dex weer in de belangstelling door haar samenwerking met singer/songwriter Tom Helsen. Hun single "I am" is de voorloper van het album "The truth about that girl and me" dat eerstdaags zal verschijnen. (bron : deredactie.be)

26-05-2010 om 18:33 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OSLO LIVE : bijna zevenhonderdduizend Vlamingen volgden de eerste halve finale met Tom Dice.

 Gisterenavond vond in de Noorse hoofdstad Oslo de eerste halve finale plaats van de 55e editie van het Eurovisie Songfestival. Voor het eerst sinds 2004 mag ons land op zaterdagavond aantreden tijdens de finale van het jaarlijkse liedjesfestival want Tom Dice wist met "Me and my guitar" als één van de tien kandidaten door te stoten.

Deze eerste halve finale werd in Vlaanderen gemiddeld gevolgd door 693.090 kijkers (30,90% marktaandeel, 11,85% kijkdichtheid). In vergelijking met vorig jaar, toen de Molse Hadise met "Düm tek tek" voor Turkije aantrad, is er een stijging van iets meer dan 50.000 eenheden. De eerste halve finale werd toen gevolgd door 642.178 Vlamingen (marktaandeel : 29,70%).

In vergelijking met de eerste halve finale van 2008, toen Ishtar voor ons land deelnam, is er wel een opmerkelijke daling want toen zaten 868.347 Vlamingen (marktaandeel : 36,60%) voor hun scherm. De eerste halve finale van gisteren, dinsdag 25 mei, bezet in het dagoverzicht van bestbekeken programma's de zesde plaats.

Voorafgaand aan de eerste halve finale was er 'De rode loper'-special waarin onze kandidaat Tom Dice aan bod kwam. Deze special, gepresenteerd door Evy Gruyaert, kon gemiddeld 529.187 kijkers boeien (23,19% marktaandeel, 09,05% kijkdichtheid).

Het bestbekeken programma gisteren was de Eén-soap 'Thuis' met 880.575 kijkers (39,47% marktaandeel, 15,06% kijkdichtheid), gevolgd door 'Man bijt hond (Eén)(842.839 kijkers - 45,60% marktaandeel - 14,41% kijkdichtheid) en 'Mijn restaurant' (vtm) dat afklokte op 841.677 nieuwsgierige kijkers (35,92% marktaandeel - 14,39% kijkdichtheid).

In Nederland blijft het Songfestival nog steeds leven. De achttienjarige Sieneke treedt pas morgenavond aan in de tweede halve finale met "Ik ben verliefd (Sha-la-lie)", maar toch werd de eerste halve finale gisterenavond gevolgd door meer dan 1 miljoen kijkers, 1.066.000 om precies te zijn. Daarmee staat deze halve finale op een vierde plaats in het dagoverzicht na het 'Journaal' van 20.00 (1.423.000 kijkers - 27,3% marktaandeel - 9,4% kijkdichtheid - NOS), 'Hart van Nederland' (1.159.000 kijkers - 20,5% marktaandeel - 7,7% kijkdichtheid - SBS 6) en 'Goede Tijden, Slechte tijden' (1.091.000 kijkers - 20,6% marktaandeel - 7,2% kijkdichtheid - RTL 4). Het programma haalde een marktaandeel van 18,10% en scoort daarmee ongeveer gelijk met de eerste halve finale van vorig jaar die ook doorging zonder de Nederlandse inzending. Toen keken 1.088.000 kijkers en lag het marktaandeel op 17,20%. (bron : CIM, VRTSKO ; foto : Indrek Galetin, EBU)

26-05-2010 om 17:10 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OSLO LIVE : Hera Björk, Juliana Pasha en Giorgos Alkaios & Friends komend weekend reeds in de 'Ultratip 30'.

 Pas aanstaande vrijdagnamiddag worden de nieuwe Vlaamse en Waalse Ultratop-hitparades bekendgemaakt, maar wij kunnen nu reeds melden dat er komend weekend drie nummers uit de eerste halve finale van de 55e editie van het Eurovisie Songfestival hun opwachting maken in de 'Vlaamse Tip 30'.

De IJslandse Hera Björk (IJslandse selectie 2007, backing zangeres IJslandse inzending ESF 2008-2009, DMGP 2009) komt met "Je ne sais quoi" de tipparade binnen op een achttiende plaats, net na de hoogste nieuwkomer, "Bloodbuzz Ohio" van National.

Op een zesentwintigste plaats vinden we de Albanese inzending "It's all about you" van Juliana Pasha en op dertig staat "OPA" van Giorgos Alkaios & Friends, de Griekse inzending van dit jaar.

 Onze eigen inzending, "Me and my guitar" van Eeklonaar Tom Dice, doet het na elf weken notering nog steeds meer dan behoorlijk ook al moet hij één plaatsje inleveren en komt hij op een twintigste stek terecht. Zijn debuutalbum "Teardrops" daalt in de vierde week van een zestiende naar een tweeëntwintigste plaats.

Onze wekelijkse update van de Vlaamse en Waalse hitparades krijg je zoals steeds op vrijdag. (bron : Ultratop)

26-05-2010 om 17:05 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OSLO LIVE : open selectie of interne selectie - wat is de ideale selectiemethode ?

 Nu België na jaren van teleurstelling het eindelijk nog eens goed doet, kan de vraag gesteld worden of deze selectieprocedure beter is dan die van de vorige jaren, toen de kijker thuis zijn zegje kon doen. "Het plaatje dit jaar klopte gewoon perfect", vindt Caren Meynen, lid van de Belgische vakjury dit jaar. "Je hebt een uitstekende zanger met een geslaagd nummer. Niets zegt dat dit volgend jaar opnieuw het geval zal zijn. Trouwens, had hij de finale niet gehaald, dan zou deze selectieprocedure toch in vraag worden gesteld."

 Oud-Songfestivaldeelneemster Barbara Dex (ESF 1993, Eurosong 2004-2006) sluit zich hierbij aan. "Al is het wel dubbel, vind ik. Tom Dice is een goeie zanger met een mooi lied, maar 'Eurosong' had toch ook zijn charmes. Dex, die zelf meerdere keren deelnam aan 'Eurosong' en ons land in 1993 vertegenwoordigde op het Eurovisie Songfestival, ziet voor zichzelf geen Songfestivaltoekomst meer weggelegd. "Ik heb het allemaal al eens meegemaakt. Het is nu tijd om daar een punt achter te zetten." (bron : deredactie.be)

26-05-2010 om 16:12 geschreven door Redactie  




VOLG ONS OOK OP TWITTER & FACEBOOK.



Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs