Twelve Points...Douze Points...Kiev 2017...

Deze website wordt niet meer geüpdatet! Volg ons via https://twitter.com/12_TPDP_12.....

23-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Femti år Norge i Eurovision Song Contest' : Alexander Rybak bezorgde Noorwegen vorig jaar een derde overwinning.

 Midden mei vorig jaar wist zanger Alexander Rybak het Scandinavische land Noorwegen een derde overwinning te bezorgen tijdens het Eurovisie Songfestival. Deze week zal de 55e editie van het jaarlijkse liedjesfestival plaatsvinden in de hoofdstad Oslo en net als in 2008 en 2009 zijn er twee halve finales en een finale. De halve finales gaan door op dinsdag 25 en donderdag 27 mei, twee dagen later, op zaterdag 29 mei, vindt dan de finale plaats.

Dit jaar is het ook precies vijftig jaar geleden dat Noorwegen voor de eerste maal deelnam aan het Eurovisie Songfestival. Zangeres Nora Brockstedt wist toen met "Voi voi" een vierde plaats in de wacht te slepen. Door de jaren heen wist het land goede maar ook minder goede resultaten te behalen. In eigen land zal de negenenveertigste kandidaat aantreden want enkel in 1970 en 2002 was Noorwegen niet van de partij.

Sinds begin juni gaan wij terug in het verleden en bekijken we elke week in 'Femti år Norge i Eurovision Song Contest' een inzending van naderbij. In de vijftigste en voorlaatste aflevering van onze reeks staan we stil bij het jaar 2009.

 Noorwegen neemt pas sinds 1960 deel aan het Eurovisie Songfestival hoewel de eerste editie reeds in 1956 plaatsvond. In 2006 wordt de hele selectieprocedure omgegooid en sindsdien werkt de Noorse omroep met een systeem zoals dat reeds in 2002 werd ingevoerd in buurland Zweden.

Zo kwamen er dus ook in 2009 in totaal drie voorrondes met telkens zeven kandidaten waarbij de nummers één en twee meteen geplaatst waren voor de finale. De Noorse omroep had zoveel goede nummers ontvangen dat de selectie werd uitgebreid van achttien naar eenentwintig deelnemers.

Daarnaast kwamen er nog twee finalisten uit de herkansingsronde, 'Siste Sjanse'. Tijdens deze ronde, vorig jaar voor het eerst een volwaardige liveshow, werd net als in buurland Zweden een knock-outsysteem toegepast. In totaal traden tijdens die herkansingsronde acht kandidaten aan, de nummers drie en vier uit elke voorronde (6), de nummer vijf uit de voorrondes die procentueel het hoogste scoorde (1) en tot slot mochten de lezers van VG uit het groepje van acht overblijvende deelnemers één kandidaat aanduiden voor de herkansingsronde.

De finale vond plaats in het Spektrum in de hoofdstad Oslo op zaterdag 21 februari. Zowel de voorrondes als de finale werden in goede banen geleid door oud-Songfestivaldeelneemster Maria Haukaas Storeng en Per Sundnes. In de finale waren er opnieuw twee stemrondes waarbij het lot van de kandidaten in de eerste stemronde volledig in handen lag van de kijkers thuis die door televoting de beste vier doorstuurden naar de tweede stemronde. In die tweede stemronde lag hun lot in handen van een vakjury en van de kijkers thuis.

* eerste voorronde -  Kongsvinger - zaterdag 24 januari 2009 :

01. U look good Surferosa

H

02. Men, men, men Chicas del Coro

-

03. Party KeSera feat. Anita Hegerland

W

04. Two of a kind Espen Hana

H

05. Sweeter than a kiss Charite

-

06. Det vart en storm Thomas Brøndbo

F

07. Tricky Velvet (Inc.)

F


* tweede voorronde -  Bodø - zaterdag 31 januari 2009 :

01. Alt har en mening nå Wenche Myhre

-

02. Te stein Publiners

H

03. Ride Tine Wulff

-

04. Find my girl Alexander Stenerud

F

05. (Like you did) yesterday Janni Santillan

H

06. Like an angel Julius Winger

-

07. Butterflies Tone Damli Aaberge

F


* derde voorronde -  Grenland - zaterdag 07 februari 2009 :

01. Left/right Sichelle

-

02. Soul train Rebelettes

-

03. Seven seconds Ovi

F

04. Shuffled Jane Helen

H

05. Do it again Foxy

W

06. Carrie Sunny

H

07. Fairytale Alexander Rybak

F


* herkansingsronde (Siste Sjanse) - Ålesund - zaterdag 14 februari 2009 :

01. Party KeSera feat. Anita Hegerland

1

-

-

02. Two of a kind Espen Hana

1

5

F

03. (Like you did) yesterday Janni Santillan

2

-

-

04. A little more Anne Hvidsten

2

5

-

05. Carry Sunny

3

-

-

06. Te stein Publiners

3

6

F

07. Do it again Foxy

4

-

-

08. Shuffled Jane Helen

4

6

-


* finale - Spektrum, Oslo - zaterdag 21 februari 2009 :

01. Two of a kind Espen Hana

-

-

02. Seven seconds Ovi

-

-

03. Te stein Publiners

62.683

04

04. Find my girl Alexander Stenerud

73.080

03

05. Tricky Velvet (Inc.)

-

-

06. Fairytale Alexander Rybak

747.888

01

07. Det vart en storm Thomas Brøndbo

-

-

08. Butterflies Tone Damli Aaberge

121.856

02

 Alexander Rybak (Minsk, 13 mei 1986) verhuisde op vierjarige leeftijd met zijn ouders van de toenmalige Sovjet-Russische stad Minsk (momenteel hoofdstad van Wit-Rusland) naar Noorwegen. Sinds zijn vijfde speelt hij viool en in mindere mate piano. Zijn moeder, Natalia Valentinovna Rybak, is een bekende pianiste en zijn vader Alexandrovich Rybak is een bekende vioolspeler in Noorwegen.

In 2004 kreeg hij de 'Anders Jahres Culture Prize' en hij nam ook deel aan de Noorse versie van 'Idool' alwaar hij het tot de halve finale wist te schoppen. In 2006 nam hij deel aan een andere talentenjacht (''Kjempesjansen') met een eigen nummer, "Foolin'". Intussen werkte hij onder meer met Morten Harket die we nog kennen als frontman van A-Ha en als presentator van het Eurovisie Songfestival in 1996. Drie jaar geleden speelde hij de rol van de vioolspeler (fiddler) tijdens 'Fiddler on the roof' en daarvoor mocht hij de 'Heddaprisen' in ontvangst nemen.

Vorig jaar nam hij deel aan 'Melodi Grand Prix' en hij werd meteen tot de te kloppen kandidaat uitgeroepen in eigen land. Met een monsterscore van 747.888 stemmen wist hij de finale op zijn naam te schrijven. Ook internationaal werd hij meteen uitgeroepen als DE te kloppen kandidaat op eindwinst tijdens het Eurovisie Songfestival, en zo geschiedde. Tijdens de tweede halve finale eindigde hij met "Fairytale" (tekst en muziek : Alexander Rybak) met een totaal van 201 punten op een eerste plaats.

Tijdens de finale, op zaterdag 16 mei, nam hij van bij de start van de puntentelling de leiding en die gaf hij niet meer uit handen. Hij kreeg van alle landen punten waaronder maar liefst zestien maal het maximum van twaalf punten. Met een monsterscore van 387 punten was de derde overwinning van het land een feit.

"Fairytale" werd een Europese hit en stond in thuisland Noorwegen, Vlaanderen, Denemarken, Finland en Zweden op een eerste plaats in de hitparade en ook zijn album "Fairytales" vond in heelwat Europese landen de weg naar de hitparade. Volgende maand mogen we trouwens een nieuw album van de zanger/vioolspeler verwachten. (met dank aan 3D Flags)

23-05-2010 om 22:09 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Thuis' : meer dan 8.300 fans op zonovergoten 'Thuis-dag 2010'.

 De populaire serie 'Thuis' (Eén) heeft het seizoen vandaag, zondag 23 mei, afgesloten met een 'Thuis'-dag op het provinciaal domein Domein Puyenbroeck in Wachtebeke (Oost-Vlaanderen). Zo'n 8.300 mensen waren op het evenement aanwezig. Daarmee was de 'Thuis'-dag volledig uitverkocht.

 Voor de acteurs betekende de dag vooral veel handtekeningen zetten, voor de fans vooral zo veel mogelijk handtekeningen verzamelen. 's Middags konden de aanwezigen aanschuiven aan een barbecue samen met de acteurs. Iedereen kon deelnemen aan de 'Thuis'-quiz en wie zin had om zelf eens in 'Thuis' te schitteren, kon zich kandidaat stellen.

Het thema van het jaar was reizen, omdat Femke en Peggy het in de serie druk hebben met hun reiscafé "
De Noorderzon". Dat was ook de inspiratie voor het cadeau'tje dat alle fans op het einde van de dag meekregen; de "Overal Thuis"-reisbundel van zo'n 100 bladzijden met culinaire en andere weetjes over favoriete reisbestemmingen van de acteurs. Vorig jaar kregen de fans een gelijkaardig cadeau : de "Koken zoals Thuis"-kookbundel. (bron : deredactie.be ; foto 'Thuis'-dag : VRT)

23-05-2010 om 20:23 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Ik weet wat je deed' : schrijf je nu in voor de tweede reeks !

 Tussen zaterdag 27 maart en gisteren, zaterdag 22 mei, presenteerde Koen Wauters (Eurosong 1989, ESF 1991) de nieuwe spelshow 'Ik weet wat je deed'. Daarin maakte elke week een man of vrouw dingen mee die de dagelijkse realiteit overstijgen, waardoor hij/zij zichzelf op een ludieke manier een stukje beter leerde kennen. Het tennistornooi van Wimbledon winnen hoewel je slechts een uurtje tennis in de week speelt, het bezoek krijgen van je grote idool die al jaren overleden is, letterlijk de prins op het witte paard ontmoeten, een reis in de tijd maken...

 Het kon en kan allemaal in 'Ik weet wat je deed', want de kandidaten beleefden onder hypnose hun avonturen met een knipoog en ervaarden de situaties dan ook als levensecht. Na de opnamedag werd hun geheugen meteen weer gewist, waardoor ze zich niets meer konden herinneren van de dingen die ze hadden meegemaakt. In de televisiestudio werden ze door Koen Wauters geconfronteerd met hun eigen daden, moesten ze raden hoe ze gereageerd hadden op de situaties en konden ze enkele leuke prijzen in de wacht slepen.

Intussen heeft
vtm beslist dat er een tweede reeks komt van het programma. Wil jij ook iets ongelooflijks meemaken ? Ook in het tweede seizoen trakteren we wekelijks iemand op een rondje hypnose zodat wij jou beter kunnen leren kennen. Wil jij je ook eens laten hypnotiseren ? Wil jij jezelf ontdekken op totaal andere manier ? Schrijf je dan nu in (klik HIER) ! 
(bron, logo en foto : vtm)

23-05-2010 om 18:44 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Thuis' : vrijdag wordt het vijftiende seizoen afgesloten met een dubbelaflevering.

 Op maandag 31 augustus jongstleden ging het vijftiende seizoen van de Eén-reeks 'Thuis' van start en het werd meteen een vliegende start. Met twee nieuwe acteurs, een nieuwe generiek en een nieuw decor voor het reiscafé/reisbureau dat Femke uit de grond wil stampen.

De titelsong van de serie wordt nog steeds gezongen door Sofie Van Moll (Eurosong 2004, coach 'Junior Eurosong 2009') en Peter Evrard (Eurosong 2006) en dit op muziek van Will Tura en Steve Willaert, Frank Dingenen tekende voor de tekst.

Wij brengen dit seizoen, telkens op zondag, al een korte inhoud van de afleveringen die de komende week worden uitgezonden.

* INHOUD 'THUIS' - AFLEVERING 2.801 TOT EN MET 2.805.

- maandag 24 mei - aflevering 2.801 : Nina moet op haar tanden bijten om te zwijgen. Waldek en Jelena herademen opgelucht, tot Youri weer aan de deur staat. Simonne heeft een brief gekregen van Herman. Luc heeft z'n bedenkingen bij het plan van Rosa. Franky probeert contact te zoeken met Bram.

- dinsdag 25 mei - aflevering 2.802 : Nina waagt opnieuw haar kans bij Peter. Ann gaat op zoek naar een getuige tegen Tom. Bianca vreest dat Tom ook haar kind gaat willen afnemen. Franky overtuigt Bram om bij hen in te trekken. Jelena vreest dat ze nooit verlost zullen zijn van Youri.

- woensdag 26 mei - aflevering 2.803 : Franky weet niet wat hij moet zeggen om Bram te steunen. Marianne en Ann nodigen Peter uit voor koffie, en een gesprek. Nina kan niet langer meer zwijgen. Youri wil dat Eddy een klusje voor hem klaart.

- donderdag 27 mei - aflevering 2.804 : Peter gaat in op de vraag van Ann en Marianne. Op aanraden van Peggy gebruikt Tom z'n kennis om Peter onder druk te zetten. Wanneer Eddy ontdekt wat hij voor Youri moet doen, krabbelt hij terug. Bram en Franky nemen op hun eigen manier afscheid van Herman.

- vrijdag 28 mei
 - aflevering 2.805 (dubbelaflevering) : Peter blijft trouw aan de waarheid. Tom haalt alles uit de kast in de hoop z'n slag thuis te halen. Na een nachtje stappen slaan bij Bram de stoppen door. Eddy heeft geen andere keuze dan de bevelen van Youri op te volgen.

'Thuis', van maandag tot en met vrijdag telkens rond de klok van 20.10 op Eén. (bron en foto's : Eén)

23-05-2010 om 18:17 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Familie' : Veronique pakt haar koffers en Leen vertrekt voor een tijdje naar het buitenland.

 Op maandag 31 augustus ging op vtm het negentiende seizoen van start van de soap 'Familie'. Een nieuw seizoen dat betekent meteen ook een aantal nieuwe gezichten en een begingeneriek die een nieuw en vooral moderner jasje kreeg. Voortaan verschijnen enkel nog de namen van de Van den Bossches in beeld en er is meteen ook een nieuwe titelsong en die wordt niet langer ingezongen door Koen Wauters (Eurosong 1989, ESF 1991).

 De commerciële omroep ging op zoek naar vervanging en vond die in Charlotte, de jonge zangeres die zich afgelopen voorjaar liet opmerken in de muzikale talentenjacht 'Zo is er maar één' dat gepresenteerd werd door wijlen Yasmine (voorzitter vakjury 'Eurosong 2006', woordvoerster ESF 2006).

Sinds woensdag 02 september wordt de familie geconfronteerd met verschillende nieuwkomers, die voor korte of langere tijd in hun leven zullen blijven. Zo maakte Marc Coessens op 02 september zijn opwachting als psychiater. Twee dagen later - op vrijdag 04 september - was het de beurt aan Robert de la Haye. Hij geeft gestalte aan Victor Praet, de chirurg die het nieuw algemeen diensthoofd in het ziekenhuis wordt. Op donderdag 10 september werd Frank Van Erum als de gladde muziekproducer Tino geïntroduceerd.

Nog nieuwe rollen dit seizoen zijn : advocate Balencourt jr. (Lore Dejonckheere), professor Rodriguez (Hans Ligtvoet), oplichter Filip (David Cantens), voetballer Gert (Ward Kerremans), Relinde (Annemarie Picard), zakenman Francis (Ben Van Ostade) en dansleraar Pedro (Jef Ravelingen).

Het komende seizoen, en dit telkens op zondag, brengen wij al de korte inhoud van de afleveringen die de komende week op het scherm zullen komen.

* INHOUD 'FAMILIE' - AFLEVERING 4.375 TOT EN MET 4.380.

- maandag 24 mei - aflevering 4.375 : Anna moedigt Lisa aan om samen met Bert naar het familiefeest te komen bij "Jan & Alleman". Bij MVM is de spanning tussen Mario en Jennifer te snijden sinds zij volledige carte blanche heeft gekregen van Marie-Rose. Mieke loopt Bert tegen het lijf op de parking van de supermarkt en merkt dat hij echt afziet van de breuk met Lisa. Peter betrapt June op haar vrije dag op kantoor.

- dinsdag 25 mei - aflevering 4.376 : Veronique heeft er een gigantisch probleem mee dat haar moeder Jennifer in huis heeft genomen en ze pakt zelf haar koffers. Jan heeft de handen vol met de organisatie van het familiefeest, want zijn moeder kijkt over zijn schouder mee en Rita stelt zich onredelijk op. Mieke heeft de rekeningen bestudeerd en ze dringt bij Morgane aan om zuiniger te leven. Bert plant zaadjes van wantrouwen in het hoofd van Veronique. Mario neemt een beslissing, die bepalend kan zijn voor zijn verdere professionele toekomst.

- woensdag 26 mei
 - aflevering 4.377 : Door haar gesprek met Bert bekijkt Veronique de nieuwe liefde van haar broer met andere ogen. Mieke herinnert Morgane aan de achterstallige huur en ze dringt nogmaals aan om minder water en elektriciteit te verbruiken. Pierrot is dolenthousiast over zijn nieuwe job bij de cultuurdienst. Het enige minpunt is dat hij gelogen heeft over zijn diploma en dat zijn collega Gerda voortdurend naar het papier vraagt. Marie-Rose heeft al lang spijt van haar uitspraken en ze probeert de brokken met haar dochter te lijmen.

- donderdag 27 mei
 - aflevering 4.378 : Maarten heeft nog altijd niet achterhaald wat het geheim ingrediënt van de bomma is, hoewel hij ondertussen al op zowat tien verschillende manieren stoofvlees heeft gemaakt. Jennifer slaagt er in om Veronique de loef af te steken. Marie-Rose stelt zich vragen bij de nieuwe relatie van Peter. Hanneke maakt stiekem een afspraakje met Remko in het jeugdhuis. Leen vertrekt voor een tijdje naar het buitenland. Marie-Rose is jarig, maar ze is niet in de stemming om te vieren.

- vrijdag 28 mei
 - aflevering 4.379 : Marie-Rose is er nog altijd niet goed van dat Mathias bloemen heeft laten brengen voor haar verjaardag én ze ziet huizenhoog op tegen het familiefeest van morgen. Anna heeft een nieuwe opdracht voor haar zoon. Pierrot blokt de nacht door om alsnog zijn diploma te halen. Trudy en Louise schrikken wanneer ze merken dat Peter en June al samenwonen. Mario en Veronique blijven achter de rug van Marie-Rose en Jennifer aan hun collectie werken. Zal dit verbond tot een verzoening leiden ? Evy krijgt een zekere Gerda aan de lijn.

- zaterdag 29 mei
 - aflevering 4.380 : Maarten kent nu het geheim ingrediënt van het stoofvlees van de bomma en toch kampt hij met faalangst omdat hij het gerecht moet bereiden voor het familiefeest. Evy confronteert Pierrot met het telefoontje van Gerda, die hij aan het lijntje wil houden tot hij zijn diploma heeft. Louise komt goed overeen met June en daar is Peter alleen maar blij om. Zijn moeder en Trudy noemen het inpalmen.

'Familie', van maandag tot en met zaterdag telkens om 20.00 op vtm. (bron en foto : vtm ; foto Charlotte : Eén)

23-05-2010 om 17:39 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'David' : Sofie en Pieter bereiden zich voor op de ondertrouw.

 Op vrijdag 18 september jongstleden ging bij vtm een nieuwe telenovelle van start. 'David' is een romantisch liefdesavontuur. In het begin van het verhaal slaat de 12-jarige David tijdens een exotische bootvakantie overboord. Zijn familie zet meteen allerlei zoekacties op, maar tevergeefs. Ze moeten aanvaarden dat hun zoon verdronken is. Alleen is dat niet zo. David (Jeroen Van Dyck), die aan geheugenverlies lijdt, is aangespoeld op een onbewoond eiland. Daar wordt hij vijftien jaar later bij toeval ontdekt door Sofie (Nathalie Meskens). Meteen de start van een uniek liefdesavontuur.

'David' is de derde telenovelle van vtm, na 'Sara' en 'Louislouise' en is in tegenstelling tot de vorige twee integraal een origineel concept van Hugo Van Laere, die ook de scenario's van 'Sara' voor zijn rekening nam. De reeks wordt geproduceerd door Eyeworks.

De telenovelle wordt van maandag tot vrijdag uitgezonden, en dit telkens in de vooravond om 18.25. De dag nadien kan je de aflevering herbekijken en dit telkens om 12.10. Op zondagnamiddag (rond de klok van 14.45) volgt dan 'De week van David' waarin je alle afleveringen van de voorbije week in één ruk kan (her)bekijken.

Wij geven telkens op zondag al een korte inhoud van de afleveringen die de komende week worden uitgezonden.

* INHOUD 'DAVID' - AFLEVERING 178 TOT EN MET 182.

- maandag 24 mei (herhaling dinsdag 25 mei) - aflevering 178 : Vanavond is er in Telefacts een speciaal item over David als slachtoffer van de maatschappij. Dit komt Welvapharma niet ten goede. Maar David heeft er alle vertrouwen in dat alles goed komt. Sofie verpest de sfeer met een pijnlijke boodschap over Davids huisvesting. Pieter ergert zich steeds meer aan de band tussen David en Sofie. Welvapharma wil Herman een lesje leren en biedt Andrea een vast contract aan. Maar ondertussen probeert Maarten Welvapharma's volgende zet op de beurs te voorspellen...

- dinsdag 25 mei
 (herhaling woensdag 26 mei) - aflevering 179 : Sofie en Pieter kiezen hun huwelijksgetuigen en bereiden zich voor op de ondertrouw. Deze stap zet Sofie alweer aan het denken. Robby kan inbreken in de computer van Stijn en vindt er de originelen waarop de Youtube-filmpjes gebaseerd zijn die Tim in diskrediet brengen. Maarten bijt zich vast in het beursdossier van Klaerhout Pharmaceutica, maar hij kan Herman voorlopig alleen verder dalende trend voorspellen. Andrea probeert Sander te overtuigen om een behandeling met klassieke medicijnen te volgen, maar hij houdt voet bij stuk.

- woensdag 26 mei
 (herhaling donderdag 27 mei) - aflevering 180 : Het huwelijk van Sofie en Pieter wordt officieel aangevraagd. David heeft het hier moeilijk mee en gaat uitwaaien aan de zee. Robby spreekt Tessa en Quinten aan op hun houding tegenover Tim. Herman vraagt aan Andrea om geen contract met Welvapharma te ondertekenen. Ondertussen bedenkt Maarten met enkele ex-collega's een plan om met Klaerhout Pharmaceutica uit de negatieve beursspiraal te geraken.

- donderdag 27 mei
 (herhaling vrijdag 28 mei) - aflevering 181 : Sofie en David genieten van enkele mooie momenten. Het toeval wil dat Ludo hen samen op het strand ziet en hij licht meteen zijn zoon in. Lotte blijft hard voor Sander en wil hem niet in huis zolang hij geen medicatie neemt. Haar vader vindt haar tactiek niet de juiste. Robby beslist om niet meer te hacken, hoewel dat Tim zou kunnen helpen. Herman wil investeren in het nieuwe onderzoek waar Andrea mee bezig is.

- vrijdag 28 mei
 (herhaling maandag 31 mei) - aflevering 182 : Sofie maakt David duidelijk waar de lijn ligt waarover ze niet wil gaan. Dit neemt niet weg dat Pieter kwaad op haar blijft en afstand neemt. Herman ontdekt het YouTubefilmpje dat zijn zoon compromitteert. Hij gelooft in Tims ontschuld en helpt hem en Robby door de internetpolitie te contacteren. Hannelore neemt contact op met Herman Klaerhout. Sander is bang om wat er met hem zal gebeuren nu hij zo ziek is.

'David', telkens van maandag tot en met vrijdag tussen 18.25 en 19.00 op vtm. OPGELET  : vanaf maandag 31 mei aanstaande verhuist de telenovelle naar 19.50, dus na 'Het Nieuws' van 19.00 en het nieuwe programma 'De Stip'. 'De week van David', waarin je alle afleveringen van de voorbije week in één ruk kan (her)bekijken, blijft geprogrammeerd op zondagnamiddag.  Meer nieuws en informatie krijg je op de 
website van de telenovelle. (bron en foto : vtm
)

23-05-2010 om 17:21 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OSLO LIVE : TROS hoopt voor de toekomst op een korter Songfestival.

 De Nederlandse omroep TROS hoopt dat het Eurovisie Songfestival in de toekomst korter wordt. De omroep, die het liedjesfestijn voor het eerst uitzendt, hoopt zo geld te kunnen besparen. "Een week voorbereidingstijd moet naar ons idee ook voldoende zijn", zei TROS-directeur Peter Kuipers afgelopen donderdag, 20 mei.

Het Songfestival kost de TROS handen vol geld. "We steken veel eigen verenigingsgeld in de productie", licht Kuipers toe. Zijn omroep krijgt voor 150.000 euro ruim acht uur zendtijd, bestaande uit twee halve finales en een finale. Daarnaast krijgt de TROS nog geld van de publieke omroep. De bijkomende kosten zoals reis- en verblijfkosten, komen voor rekening van de TROS. "Ik denk dat we uiteindelijk meer geld besteden dan de NOS."

Als het liedjesfestijn wordt verkort van twee weken naar een week, scheelt dat een hoop verblijfskosten. "We praten met de European Broadcasting Union of de voorbereidingstijd niet teruggebracht kan worden", zegt Kuipers. Maar daar vangt de TROS bot. De EBU verwerpt het idee resoluut. "We proberen elk jaar weer de beste tv-show ter wereld te produceren. Repeteren is daarbij noodzakelijk. Uit rondvraag onder de delegaties blijkt dat ze bijna allemaal de hoeveelheid repetities essentieel achten." (bron : Novum)

23-05-2010 om 15:20 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eurovision 2011 : start Belgische selectie Eurovisie Songfestival 2011 uitgesteld.

 Volgend jaar is het precies vijfentwintig jaar geleden dat Sandra Kim ons land de eerste - en tot op heden enige - Songfestivaloverwinning bezorgde met "J'aime la vie". Nu al staat vast, ongeacht het resultaat van Eeklonaar Tom Dice, dat ons land ook in 2011 van de partij zal zijn.

En ter gelegenheid van die verjaardag heeft de
RTBF besloten om de selectieprocedure in een nieuw kleedje te stoppen. Dat nieuws maakte de omroep eind vorige maand reeds bekend. Zo werkt de Franstalige openbare omroep, die volgend jaar instaat voor de selectie, nauw samen met Akamusic om de meest geschikte kandidaat voor het jaarlijkse liedjesfestival te zoeken. Maar ook de fans van het festival zullen dankzij het internet een heel belangrijke rol gaan spelen.

Normaal gezien zou overmorgendinsdag 25 mei, de dag dat Tom Dice ons land met "Me and my guitar" een finaleplaats hoopt te bezorgen, een speciale website in het leven worden geroepen. Via die website zouden Belgische artiesten zich kandidaat kunnen stellen voor de 56e editie van het Eurovisie Songfestival. Zij zouden voor donderdag 30 september via het internet 20.000 euro moeten zien te verzamelen en dit dankzij de fans die in hen willen investeren. Indien hen dit lukt dan zouden ze doorgaan naar de tweede ronde.

Maar daar schuilt meteen het addertje onder het gras. Het concept is alvast niet in strijd met het reglement van de
EBU, de overkoepelende organisatie, maar wel het niet-naleven van de 01 oktober-regel. Die regel bepaalt dat een nummer, dat aan het Eurovisie Songfestival wil deelnemen, niet vóór 01 oktober van het jaar voorafgaand aan de deelname mag worden gecommercialiseerd of openbaar ten gehore (geheel of gedeeltelijk) worden gebracht. Volgens de Franstalige omroep en Akamusic kan het plaatsen van een demoversie van een nummer niet worden beschouwd als een openbare vertoning.

Aanstaande woensdag, 26 mei, komt de Referentiegroep van het Eurovisie Songfestival in de Noorse hoofdstad Oslo bij elkaar om zich te beraden over de vraag van de RTBF. De omroep wil niet het risico lopen dat de - eventuele - Belgische inzending zou worden gediskwalificeerd en zolang er geen definitieve beslissing is genomen, wordt de selectieprocedure niet opgestart. De nieuwe datum zal, eens de beslissing er is, worden wereldkundig gemaakt. (bron :
Eurovision 2011)

23-05-2010 om 15:01 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Tom Dice en Laura Omloop van de partij tijdens 'Genk on Stage 2010'.

  Op vrijdag 25, zaterdag 26 en zondag 27 juni eerstkomende vindt de achtste editie plaats van 'Genk on Stage'. Midden februari gaf de organisatie al een aantal namen prijs van artiesten die het laatste weekend van juni hun opwachting zullen maken.

En die namen zijn alvast niet van de minste : Dez Mona, Shantel y Bucovina Orkestar, Merdan Taplak, Isbells, De Kreuners (met Walter Grootaers, lid vakjury 'Junior Eurosong 2009'), Natalia (Eurosong 2004), The Levellers en Magnapop.

Op maandag 29 maart raakte bekend dat ook de winnaar van '
Humo's Rock Rally 2010', School is Cool', op zaterdag 26 juni zal aantreden op het Factor J-podium. Ook een andere finalist, Psycho 44, zal van de partij zijn.

Op vrijdag 23 april jongstleden werd een tweede lading van namen toegevoegd : Wolf Banes, De Mens, Sweet Coffee, Pieter Embrechts & The New Radio Kings, Stan Van Samang en het jonge geweld van '
Genk on Stage' invites BREAKDOWN, The Bear that wasn't, Vermin Twins, Monotonix, Customs, Mauro & the Grooms en Vive la Fête.

 Eergisteren, vrijdag 21 mei, maakte de organisatie bekend dat ook Songfestivaldeelnemer Tom Dice van de partij zal zijn en dit op vrijdag 25 juni. Tussen 20.30 en 21.30 zal hij te zien zijn op het Mainstreampodium. Daarnaast raakte ook bekend dat Eat Lions en Roadburg naar de Limburgse stad zullen afzakken.

Zondag 27 juni wordt het Factor J podium omgetoverd tot een waar kinderparadijs met animatie voor jong en oud. 'Kids on stage' schotelt je het volgende programma voor. Vanaf 14.00 kan je in het 'Evenementenpark Cosmogolem' terecht voor animatie zoals springkastelen, een snoep- en schminkstand. Ook 
Ketnetwrapper Melvin leert je de hipste dansmoves met zijn 'Dansbende'. En om 16.00 is het tijd voor dé kidssensatie van het moment : KetnetPOP met o.a. Laura Omloop (JESF 2009).

Meer nieuws en informatie kan je terugvinden op de
website van het festival. (bron : Genk on Stage
)

23-05-2010 om 14:13 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : 'De Gulden Ontsporing 2010' in de hoofdstad met onder meer Brahim, Barbara Dex, Eva De Roovere en Will Tura.

 Ook dit jaar komt er een editie van 'De Gulden Ontsporing' in Brussel en dit op de Vlaamse feestdag, zondag 11 juli eerstkomende. Voor het derde jaar op rij gooit de AB haar volle gewicht in de schaal. Meer dan ooit leggen we nadruk op gratis muziek en dit niet enkel 's avonds, maar al van in de vroege namiddag kan je in en rondom de AB tientallen gratis optredens bijwonen.

De volledige Steenstraat (waarin
AB Café gelegen is) wordt omgetoverd tot een heuse Muziekstraat. In zowat alle cafés kan je gratis concerten meepikken, in de AB Box wordt de finale van 'Het Groot Geweld' (in samenwerking met Poppunt en FM Brussel) gespeeld, maar ook in klerenwinkels, platenzaken, restaurants, … .

Deelnemende locaties :
AB Café, Bonnefooi, Electrocution, Galerij 2010, Mr Ego, The Music Village, Les Gens Que J'Aime, La Maison des Crêpes, Choosy, AB Ticketshop, Huis 23, AB Box, Brussels Parlement, Goede Bijstandskerk.

De afsluiter op de Grote Markt wordt een heuse "Klepper" : na het voorprogramma van Buurman om 20.00 volgt vanaf 20.45 een grootse show waarin het Nederlandstalige lied centraal staat. Met o.a. Ruben Block (Triggerfinger), Will Tura, Jan De Smet (De Nieuwe Snaar), Jan De Campenaere (Venus in Flames), Thé Lau (The Scene), Brahim (Eurosong 2006-2008), Barbara Dex (ESF 1993, Eurosong 2004-2006) en Eva De Roovere. (bron en logo : AB)

23-05-2010 om 14:12 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OSLO LIVE : de carrière van Sieneke stopt niet na het Eurovisie Songfestival.

 De zangcarrière van de Nederlandse festivalkandidate Sieneke stopt niet na haar deelname aan de komende editie van het Eurovisie Songfestival. Dat voorspelt TROS-presentator Daniël Dekker (lid vakjury NSF 2010, commentator ESF 2010), die het liedjesfestijn dit jaar van commentaar voorziet. "Ik denk dat Sieneke als zangeres hoe dan ook verder gaat komen", vertelt Dekker.

"Er zal in de zomer zeker een cd komen, ook als ze wordt uitgeschakeld. Mocht ze winnen dan zal er vast een internationale versie van "Ik ben verliefd (Sha-la-lie)" komen." Toch raadt Dekker Sieneke aan in het Nederlands te blijven zingen. "Ze doet mee in het Nederlands, dus ik denk dat Europa op dit moment helemaal niet opportuun is. Het gaat om haar carrière die ook in Nederland nog moet beginnen."

Sieneke is niet de enige deelnemer die hoopt dat het Songfestival een springplank naar roem en glorie is. "Veel artiesten gebruiken het als platform", weet Dekker. "Ik kan me voorstellen dat je, zeker als beginnend artiest, zo'n kans niet laat schieten. Maar je merkt ook dat de winnaars in tegenstelling tot vroeger meteen weer van het toneel verdwijnen." (bron : 
AD ; foto : Indrek Galetin, EBU)

23-05-2010 om 12:15 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TV-TIP : vanavond eerste deel 'Nekka-Nacht 2010'.

 Raymond van het Groenewoud is eerder dit voorjaar zestig geworden en bouwt een groots muziekfeest op 'Nekka-Nacht'. In deze legendarische editie brengt hij in het Sportpaleis een ruim overzicht van zijn rijk gevulde carrière, samen met zijn muzikale vrienden.

In dit eerste deel horen we klassiekers als "Maria", "Goesting" en "Liefde voor muziek", maar ook heel intimistische nummers als "Twee meisjes" en "Gelukkig zijn".

Samen met Raymond en zijn band geven Koen (Eurosong 1989, ESF 1991) en Kris Wauters (Eurosong 1989, ESF 1991, lid vakjury 'Eurosong 2008'), Jan Decleir, Bart Peeters (presentator 'Eurosong', commentator ESF), Kommil Foo, Fernando Lameirinhas en Tom Van Laere het beste van zichzelf. Een programma met unieke artiestencombinaties en onvergetelijke kippenvelmomenten.

Deel één van '
Nekka-Nacht 2010', vanavond, zondag 23 mei, tussen 22.50 en 23.40 op Eén. Het tweede deel krijg je aanstaande zondag, 30 mei, tussen 22.45 en 23.40. (bron : Eén)

23-05-2010 om 11:40 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OSLO VANDAAG : op deze pinksterzondag vinden de laatste individuele repetities plaats in Oslo.

 Afgelopen zondag, 16 mei, werd in de Noorse hoofdstad Oslo het eigenlijke startschot gegeven voor de 55e editie van het Eurovisie Songfestival. De eerste halve finale vindt pas overmorgen, dinsdag 25 mei, plaats maar vorige week zondag startten in de Telenor Arena reeds de eerste repetities.

Vandaag
zondag 23 mei, vinden de laatste individuele repetities plaats en mogen de de laatste zes kandidaten uit de tweede halve finale het festivalpodium betreden voor hun tweede repetitie. Daarnaast mogen ook de vijf rechtstreeks geplaatste finalisten opnieuw een repetitie afwerken.

Sinds afgelopen zaterdag, 15 mei, en dit tot en met de dag van de finale, zaterdag 29 mei, krijg je van ons dagelijks een overzicht van de repetities en de eventueel daaropvolgende persconferenties, fotoshoots,... . Zo weet je meteen wanneer jouw favoriet(en) zijn/haar/hun repetities afwerken.

 
* Overzicht van zes kandidaten van de tweede halve finale (donderdag 27 mei) en vijf rechtstreeks geplaatste finalisten (zaterdag 29 mei) :

DAG 8

Repetitie

Persmoment

Kleine
persconferentie

1-on-1

fotomoment

meet and greet
met fans

Grote
persconferentie

Ierland

11.00 - 11.30

12.10 - 12.40

-

-

-

-

*

Bulgarije

11.30 - 12.00

12.40 - 13.10

-

-

-

-

*

Cyprus

12.00 - 12.30

13.10 - 13.40

-

-

-

-

*

B R E A K

Kroatië

13.30 - 14.00

14.40 - 15.10

-

-

-

-

*

Georgië

14.00 - 14.30

15.10 - 15.40

-

-

-

-

*

Turkije

14.30 - 15.00

15.40 - 16.10

-

-

-

-

*

Spanje

15.00 - 15.30

-

-

-

-

-

-

B R E A K

Noorwegen

15.45 - 16.15

-

-

-

-

-

-

Verenigd Koninkrijk

16.15 - 16.45

-

-

-

-

-

-

Frankrijk

16.45 - 17.15

-

-

-

-

-

-

Duitsland

17.15 - 17.45

-

-

-

-

-

-


De eerste repetitie alsook de eerste persmomenten duurden telkens veertig minuten. In vergelijking met de voorgaande jaren zijn er met betrekking tot de persconferenties een aantal wijzigingen doorgevoerd. Zo kwam er na afloop van de eerste repetitie geen grote persconferentie meer. Sommige delegaties hielden wel een kleinere persontmoeting, één-op-één interviews, fotomomenten alsook eventueel een meet and greet met de fans. De tweede repetitie alsook de tweede (grote) persconferentie duren telkens dertig minuten. De tweede persconferentie van de 'Big 4' en gastland Noorwegen vinden aanstaande vrijdag, 28 mei, plaats. Vanavond is er in het stadhuis van de Noorse hoofdstad een officiële welkomstreceptie.

Morgen staan er twee generale repetities van de eerste halve finale op het programma. Het perscentrum is vandaag geopend tussen 08.00 en 23.30. (bron : Eurovision.tv)

23-05-2010 om 00:00 geschreven door Redactie  


22-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OSLO LIVE : bookmakers hebben waarheid niet in pacht volgens Tom Dice.

 Tom Dice is bijna een week in Noorwegen en hij leeft met goede moed toe naar zijn halve finale, aanstaande dinsdag. De Belgische kandidaat blijft nuchter bij de voorspellingen van de bookmakers. "We gaan alles geven, maar het is niet omdat de bookmakers zeggen dat je de finale haalt, dat je al geplaatst bent", klinkt het vandaag, zaterdag 22 mei, in een gesprek met deredactie.be vanuit Oslo.

Tom Dice heeft gisterenvrijdag 21 mei, samen met de artiesten van Letland en Roemenië het Munch Museum bezocht in Oslo. "Ik heb "De schreeuw" gezien", aldus Tom Dice. Daarna heeft de nationale Songfestivalhoop de skischans aan de berg Holmenkollen aanschouwd.

De zanger uit Eeklo gaat niet zweven bij de positieve voorspellingen van de bookmakers. "Het is niet omdat de bookmakers voorspellen dat je de finale haalt, dat je al gekwalificeerd bent. Vorig jaar bleken de prognoses niet correct te zijn. Dat neemt niet weg dat we alles gaan geven om een plaats in de finale te veroveren", aldus Dice in Oslo.

Tom Dice heeft de voorbije dagen nog niet uitgebreid kennis kunnen maken met zijn collega-artiesten in Oslo. "Met de Letse zangeres Aisja heb ik wel een goed contact. De meeste artiesten logeren in hetzelfde hotel, maar echt leren kennen heb ik ze nog niet", klinkt het.

Dice out zich ook als fan van "Dos cervezas" van de nieuwbakken charmezanger Tom Waes. "Ik vind het een tof nummer en heb me ook lid gemaakt van de facebookgroep 'Tom Waes naar het Songfestival'. Ik ben ook fan van het programma 'Tomtesterom'", besluit Tom Dice in Oslo.

Maandag en dinsdag wordt er nog drie keer gerepeteerd in de Telenor Arena. Dinsdagavond zingt Tom Dice "Me and my guitar" in de eerste halve finale van de 55e editie van het Eurovisie Songfestival. (foto : Giel Domen, EBU)

22-05-2010 om 22:35 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Thuis' : morgen 'Thuisdag 2010' in Provinciaal Domein Puyenbroeck in Wachtebeke.

 De tafels zijn alvast feestelijk gedekt, want morgen, zondag 23 mei, verwachten de 'Thuis'-acteurs jou en je gezin van 10.00 tot 18.00 op de gezelligste barbecue van het land. Bovendien geniet je op de 'Thuis-dag' van een persoonlijke ontmoeting met je favoriete 'Thuis'-acteurs en ontvang je gratis het exclusieve 'Overal Thuis'-reisboek boordevol culinaire en andere weetjes over de favoriete reisbestemming van de 'Thuis'-acteurs. Als dat nog niet genoeg is, maak je ook nog kans op een rol in 'Thuis' en verrassen de acteurs je met een onvergetelijk podiummoment !

Overal thuis met Thuis !

Trouwe kijkers hebben al gemerkt dat Femke en Peggy hun handen vol hebben met hun reiscafé "
DeNoorderzon". Het spreekt dan ook voor zich dat reizen dit jaar het centrale thema vormt van de 'Thuis-dag'. Daarom krijgen tal van toeristische diensten ook hun plek op de 'Thuis-dag' om met hun specifieke animatie de bezoeker helemaal onder te dompelen in het reisthema.

Aan tafel voor de Libelle barbecue

Met je toegangsticket voor de 'Thuis-dag' schuif je meteen mee aan tafel voor de
Libelle BBQ. Je kan genieten van 3 heerlijke stukken vlees, 1 verse salade met pasta of aardappelen, verschillende sausjes, 1 glaasje wijn en 1 flesje water om alles door te spoelen. Lekker belooft het dus alvast te worden en voor de gezelligheid zullen de 'Thuis'-acteurs hun steentje maar al te graag bijdragen.

Gratis collector's item

Na de succesvolle 'Koken Zoals Thuis'-kookbundel van vorig jaar, staken de 'Thuis'-acteurs de koppen bij elkaar voor een exclusieve 'Overal Thuis'-reisbundel, boordevol culinaire en andere weetjes over hun favoriete reisbestemmingen. Leuke anekdotes, verrassende reisverhalen en heerlijke streekgebonden recepten, het staat er allemaal in! Elk gezin ontvangt een gratis exemplaar. De meer dan 100-pagina's-tellende bundel belooft, net als de kookbundel, een gegeerd item te worden voor elke 'Thuis'-fan.

Randanimatie in een schitterend decor !

Domein Puyenbroeck beschikt ook nog over tal van andere troeven om een uniek dagje uit met het hele gezin te garanderen. Een uitgestrekt speeldorp voor de kleinsten, een roeivijver rondom het evenementeneiland, bosrijke omgeving en nog veel meer... Ook Ketnet is opnieuw van de partij met de 'Ketnet Kids Corner' voor de jongste kijkers. Bovendien kan je ook deelnemen aan de enige echte 'Thuis'-dagquiz en maak je kans om zelf mee te spelen in je favoriete serie 'Thuis' !

De apotheose op het podium !

Op het einde van een onvergetelijke dag verwelkomt 'Thuis'-fan bij uitstek, Sven de Leijer (bekend van 'Goed Gezien' in De laatste show) alle acteurs op het podium. Eén voor één mogen de acteurs een oorverdovend en hartverwarmend applaus in ontvangst nemen.

 De 'Thuisdag' in
Domein Puyenbroeck, een onvergetelijke ontmoeting met je favoriete thuisacteurs.

PRAKTISCHE GEGEVENS :

* toegangsprijs :

- De toegang is gratis voor kinderen tot en met 3 jaar.
- In de ticketprijs is de toegang tot de evenementenweide, meet & greet met de acteurs, de
Libelle-barbecue en alle extra animaties van Ketnet en de sponsors inbegrepen.
- Verkoop aan de kassa : 17,00 € voor volwassenen en 15,50 € voor kids van 4 tot en met 10.

* bereikbaarheid 
Domein Puyenbroeck (Puyenbrug 1a, 9184 Wachtebeke) :

Met de wagen :

- Komende van de E17 : via afrit 11 (Lochristi) volg de wegwijzers 'Puyenbroeck'. LET OP ! Er wordt gewerkt op de E17. Op de website van het 
Verkeerscentrum vind je alle informatie.
- Komende van de E34-N49 (Antwerpen-Knokke) : neem afrit Zelzate, sla linksaf en volg dan de wegwijzers 'Puyenbroeck'. In het domein kan er gratis worden geparkeerd op parking 1 (recreatie) of op parking 2 (sportcomplex).

Met het openbaar vervoer :

- Buslijn 76 die Gent met het domein verbindt : De Pinte - Gent - Lochristi - Zaffelare - Wachtebeke. Bus 76 rijdt dagelijks elk uur en stopt aan de hoofdingang van het domein. Deze bus stopt onder andere aan de stations Gent Sint-Pieters en Gent Dampoort.

Parking :

Op parking 1 en 2 kan je gratis parkeren. In totaal zijn er 3.100 plaatsen.

De politie vraagt met aandrang om niet te parkeren op de verbindingsweg tussen de parking & de toegangswegen en zal indien nodig hiertegen optreden.

Het geheel gaat dus morgen, zondag 23 mei, door tussen 10.00 en 18.00 in het Provinciaal
Domein Puyenbroeck, Puyenbrug 1a, 9184 Wachtebeke (Oost-Vlaanderen).
(bron, logo en foto : Eén)

22-05-2010 om 22:01 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MNM50 - 22 mei 2010 : Tom Dice blijft op tien, Safura 'drip dropt' op eenenveertig.

 De Belgische inzending voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival, "Me and my guitar" van Tom Dice, blijft deze week in de 'MNM50', de hitlijst die wordt samengesteld door de luisteraars van de muziekzender MNM, op een tiende plaats staan en dit na elf weken notering. Dit is alvast goed nieuws voor de Eeklonaar die aanstaande dinsdagavond ons land voor het eerst in zeven jaar naar de finale probeert te loodsen.

 In de derde week notering boekt zangeres Safura met "Drip drop" opnieuw een aantal plaatsen winst en zo stijgt ze van een negenenveertigste naar een eenenveertigste plaats.

De nieuwe single van Danzel (Poolse selectie 2006), "Under arrest", doet het iets minder goed dan vorige week en daalt in de derde week notering van een tweeëndertigste naar een negenendertigste plaats. De samenwerking tussen Tom Helsen en Barbara Dex werpt ook in de hitparade van de luisteraar zijn vruchten af : "I am" stijgt in de tweede week notering van een achtenveertigste naar een vierenveertigste plaats.



10. (10) "Me and my guitar" - Tom Dice (11 weken)(ESF 2010).
16. (13) "Storm" - Milk Inc. (13 weken)(met Regi Penxten, componist/tekstschrijver "My music", Eurosong 2008).
25. (22) "De juiste vergissing" - Clouseau (5 weken)(Eurosong 1989, ESF 1991).
39. (32) "Under arrest" - Danzel (3 weken)(Poolse selectie 2006).
41. (49) "Drip drop" - Safura (3 weken)(ESF 2010).
44. (48) "I am" - Tom Helsen presents Barbara Dex (2 weken)(ESF 1993, Eurosong 2004-2006).
50. (20) "On the radio" - Natalia (7 weken)(Eurosong 2004).

Voor de volledige top 50 van de luisteraar verwijzen we je naar de website van MNM. (bron : MNM
)

22-05-2010 om 21:44 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Stedenspel' : dit weekend strijden Merksem en Zoetermeer om de overwinning.

 Sinds zaterdag 17 april, en dit gedurende twaalf weken, neemt iedere week een Nederlandse stad of dorp het op tegen een Belgische stad of dorp in het spelprogramma 'Stedenspel', uitgezonden op EXQI PLUS. In een subtropisch decor worden het sponsspel, het pinguïnspel, de waterklimmuur en alle andere opdrachten gespeeld in, op, naast, bij, boven en onder... water !

Één stad of dorp wordt de winnaar en gaat met eeuwige roem naar huis. Durf, lef en sportiviteit staan voorop. Amusement en entertainment verzekerd dus ! Guy Van Sande leidt samen met Yolanthe Cabau van Kasbergen (woordvoerster ESF 2009, lid vakjury JSF 2009, presentatrice NSF 2010) het spektakel in goede banen.

Vandaag, zaterdag 22 mei, neemt Merksem het in de zesde natte België-Nederland-aflevering van 'Stedenspel' op tegen het Nederlandse Zoetermeer.  

De uitzenddata :

* zaterdag 29 mei : Kortrijk (B) - Vianen (NL).
* zaterdag 05 juni : Brussel (B) - Groningen (NL).
* zaterdag 12 juni : Hasselt (B) - Langedijk (NL).
* zaterdag 19 juni : Sint-Lievens-Houtem (B) - Den Haag (NL).
* zaterdag 26 juni : Ieper (B) - Hulst (NL).
* zaterdag 03 juli : Antwerpen (B) - Amsterdam (NL).

'Stedenspel', met de Merksem (B) tegen Zoetermeer (NL), vanavond, zaterdag 15 mei tussen 20.55 en 21.45Vannacht kan je het programma bekijken tussen 02.45 en 03.30 op EXQI PLUS. Deze zesde aflevering wordt morgen, zondag 16 mei, herhaald tussen 08.10 en 09.00, tussen 20.00 en 20.50, tussen 23.15 en 00.00, tussen 01.30 en 02.15 alsook tussen 04.55 en 05.40.

De eerste aflevering van 'Stedenspel' komt in Nederland pas op zaterdag 17 juli eerstkomende op de buis en dat bij de TROS op Nederland 1. (bron en foto : EXQI PLUS)

22-05-2010 om 20:22 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Vers van de pers' (22-05-2010).

 Ook deze week zijn we opnieuw van de partij met heelwat muzikale nieuwigheden. En ook ditmaal hebben we dat nieuws op muzikaal vlak voor jou mooi op een rijtje gezet in 'Vers van de pers' dat zoals steeds start in eigen land.

 Bart Kaëll (Eurosong 1983-1987) heeft samen met Kris Pickaert en Yves Van Linthout ('Man bijt hond', 
Eén) een singel opgenomen met als titel "Kris en Yves gaan bouwen!". De single is sinds vrijdag 14 mei beschikbaar en de volledige opbrengst gaat naar een nieuwe opvangplaats voor personen met een handicap. Deze opvangplaats wordt gebouwd in Haacht. Op de nieuwe zomersingle van Bart is het nog eventjes wachten, die komt er aan op vrijdag 11 juni eerstkomende.

 Het is dit jaar precies dertig jaar geleden dat Johnny Logan (Ierse selectie 1979, ESF 1980-1987, componist/tekstschrijver Ierse inzendingen ESF 1984-1992, componist/tekstschrijver inzending NSF 2005, voorzitter vakjury 'Eurosong 1993', lid vakjury 'Eurosong 2006', lid vakjury NSF 2010) voor Ierland het Eurovisie Songfestival won met "What's another year" en zeven jaar later zou hij dat in Brussel nog eens dunnetjes overdoen met "Hold me now". Anno 2010 staat de zanger nog steeds in het vak en op vrijdag 14 mei jongstleden verscheen zijn nieuwste album "Nature of love". Daarop staan in totaal tien nummers waaronder nieuwe versies van zijn festivalinzendingen alsook een nieuwe versie van "Why me ?", het nummer dat hij schreef voor oud-winnares en tweevoudig deelneemster Linda Martin (Ierse nationale selectie 1976-1977-1978-1982-1986-1989-1990, ESF 1984-1992). De eerste single van het album is "Last days of beautiful" geworden.  

 En ook de Bobbysocks (ESF 1985) hebben wat te vieren dit jaar want het is precies vijfentwintig jaar geleden dat ze met "La det swinge" Noorwegen een allereerste overwinning bezorgde op het Eurovisie Songfestival. Afgelopen dinsdag, 18 mei, verscheen het compilatie-album "Let it swing - The best of Bobbysocks" met daarop tweeëntwintig nummers. Zowel de Noorse als de Engelse versie van hun winnend nummer staan op het album.
 
 In 1983 bracht de bekende pianist Richard Clayderman het album "Richard Clayderman plays ABBA - The hits" op de markt. Sinds een paar jaar is de Zweedse popgroep ABBA (MF 1973, ESF 1974) weer 'hotter than hot' en daarom werd beslist om het album opnieuw op de markt te gooien, maar met als titel "Richard Clayderman plays the music of ABBA". Het schijfje, dat op vrijdag 14 mei verscheen, werd voorzien van een nieuwe cover en meteen werd ook de volgorde van de nummers gewijzigd. 

 Tot slot eindigen we zoals steeds met een paar korte berichten. Van de Noorse formatie Keep of Kalessin (MGP 2010) verscheen in eigen land op maandag 10 mei jongstleden het album "Reptilian". Het album, dat acht nummers bevat waaronder "The dragontower", werd op vrijdag 14 mei uitgebracht in de rest van Europa en dinsdag 08 juni verschijnt het album de Verenigde Staten. De Deense inzending voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival, "In a moment like this" van Chanée & N'evergreen (Russische selectie 2009, ESF 2010), is sinds woensdag 12 mei beschikbaar op single. Het gelijknamige album van het duo werd gisteren, vrijdag 21 mei, uitgebracht. "Masquerade", het debuutalbum van de Zweedse hartenbreker Eric Saade (MF 2010), is afgelopen woensdag, 19 mei, uitgebracht. "Manboy", het nummer waarmee hij eerder dit voorjaar deelnam aan 'Melodifestivalen 2010', is één van de elf nummers die we op het schijfje terugvinden.

Een nieuwe afspraak maken we voor aanstaande zaterdag en ondertussen wensen we je alvast heel veel luisterplezier !

22-05-2010 om 15:09 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OSLO LIVE : Gordon wil voor Nederland opnieuw naar het Eurovisie Songfestival.

 De Nederlandse zanger/presentator Gordon (NSF 1990-2003, lid vakjury JSF 2007-2008, ESF 2009) zou graag nog eens meedoen aan het Eurovisie Songfestival. De zanger nam vorig jaar deel aan het liedjesfestijn, maar wist met de Toppers niet tot de finale door te dringen. Toch houdt dat Gordon niet tegen om ooit weer een gooi te doen naar de overwinning.

"Hoeveel landen sturen niet twee keer dezelfde artiest ? Ik heb geweldige liedjes", zei Gordon afgelopen maandag, 17 mei, in het AD. "Er liggen honderd nummers voor me klaar, dus dat is geen probleem." De zanger zegt, ondanks het verlies, van zijn deelname te hebben genoten. "Heel Nederland heeft meegeleefd. Het was de mooiste week van mijn leven."
 
De zanger wil Sieneke, die momenteel in Oslo verblijft voor het Eurovisie Songfestival, op het hart drukken dat plezier hebben het allerbelangrijkst is. 'Probeer ervan te genieten', smste Gordon naar het 18-jarige zangeresje. "Ik vind haar liedje fantastisch, het zal wel weer aan mij liggen." (bron : AD)

22-05-2010 om 12:15 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Het ABC van Tom Dice' : Y van Yeti.

 De Eeklose zanger en muzikant Tom Dice vertegenwoordigt aanstaande dinsdag, 25 mei, ons land tijdens de eerste halve finale van de 55e editie van het Eurovisie Songfestival dat doorgaat in de Noorse hoofdstad Oslo. De inzending "Me and my guitar" is nu al een hit in eigen land, straks volgt hopelijk ook de rest van Europa.

Ondanks de hoge verwachtingen blijft de twintigjarige Eeklonaar de rust zelve. Onlangs was hij nog enkele dagen in Los Angeles om er twee videoclips op te nemen, en hij bereidde zich tegelijkertijd ook voor op de voorstelling van zijn eerste full-cd "Teardrops", die op donderdag 29 april jongstleden werd voorgesteld in Wilrijk.

Het Nieuwsblad wil de deelname van Tom Dice aan het Eurovisie Songfestival niet onopgemerkt voorbij laten gaan en daarom trekt de krant voluit de kaart van Tom Dice. De voorbije dagen en weken kreeg u interviews met Tom en zijn ouders, dagboekfragmenten van papa Rudy... .

Op woensdag 21 april begon de krant reeds af te tellen. Het Nieuwsblad maakte samen met Tom zijn favoriete alfabet en 26 dagen lang leert u hem letter per letter wat beter kennen. Het wordt een leuke opsomming van weetjes en anekdotes. Vandaag zijn we toe aan de voorlaatste letter van het alfabet, de Y van 'Yeti Sportjoy'.

VAN EEKLO NAAR OSLO : Y van Yeti Sportjoy.

"Ik werk drie keer per week aan mijn conditie in Yeti Sportjoy in Eeklo. Ik train er zo'n anderhalf uur per keer op de loopband en de andere toestellen. Ik kan dat daar in alle rust doen en goed gespreid in mijn agenda. Soms sta ik er wel eens te zweten tussen de scholieren die komen sporten en dan heb ik efkes bekijks, maar meestal word ik er niet gestoord. Ik had de hint gekregen dat ik misschien best iets zou afvallen tegen het Eurovisiesongfestival, maar ik had dat voor mezelf ook al uitgemaakt. Ik had weer zin om te sporten, het mocht ook weer na drie operaties."
(bron : Het Nieuwsblad)

22-05-2010 om 10:12 geschreven door Redactie  




VOLG ONS OOK OP TWITTER & FACEBOOK.



Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs