Twelve Points...Douze Points...Kiev 2017...

Deze website wordt niet meer geüpdatet! Volg ons via https://twitter.com/12_TPDP_12.....

16-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Femti år Norge i Eurovision Song Contest' : Maria Haukaas Storeng zet Noorwegen in 2008 opnieuw op de festivalkaart.

 Midden mei vorig jaar wist zanger Alexander Rybak het Scandinavische land Noorwegen een derde overwinning te bezorgen tijdens het Eurovisie Songfestival. Eind mei zal de 55e editie van het jaarlijkse liedjesfestival plaatsvinden in de hoofdstad Oslo en net als in 2008 en 2009 zijn er twee halve finales en een finale. De halve finales gaan door op dinsdag 25 en donderdag 27 mei, twee dagen later, op zaterdag 29 mei, vindt dan de finale plaats.

Dit jaar is het ook precies vijftig jaar geleden dat Noorwegen voor de eerste maal deelnam aan het Eurovisie Songfestival. Zangeres Nora Brockstedt wist toen met "Voi voi" een vierde plaats in de wacht te slepen. Door de jaren heen wist het land goede maar ook minder goede resultaten te behalen. In eigen land zal de negenenveertigste kandidaat aantreden want enkel in 1970 en 2002 was Noorwegen niet van de partij.

Sinds begin juni gaan wij terug in het verleden en bekijken we elke week in 'Femti år Norge i Eurovision Song Contest' een inzending van naderbij. In de negenenveertigste aflevering van onze reeks staan we stil bij het jaar 2008.

 Noorwegen neemt pas sinds 1960 deel aan het Eurovisie Songfestival hoewel de eerste editie reeds in 1956 plaatsvond. In 2006 wordt de hele selectieprocedure omgegooid en sindsdien werkt de Noorse omroep met een systeem zoals dat reeds in 2002 werd ingevoerd in buurland Zweden.

Zo kwamen er dus ook in 2008 in totaal drie voorrondes met telkens zes kandidaten waarbij de nummers één en twee meteen geplaatst waren voor de finale. De nummers drie en vier konden via de herkansingsronde nog een finaleplaats bemachtigen en de nummers vijf en zes waren meteen uitgeschakeld. Zowel in de voorrondes (halve finales) als in de herkansingsronde ('Siste Sjanse') lag het lot van de kandidaten in handen van de kijkers thuis die door televoting hun voorkeur kenbaar maakten.

De finale vond plaats in het Spektrum in de hoofdstad Oslo op zaterdag 09 februari. Zowel de voorrondes als de finale werden in goede banen geleid door Per Sundnes. In de finale waren er opnieuw twee stemrondes waarbij het lot van de kandidaten in de eerste stemronde volledig in handen lag van de kijkers thuis die door televoting de beste vier doorstuurden naar de tweede stemronde. In die tweede stemronde lag hun lot in handen van een vakjury en van de kijkers thuis.

* eerste voorronde -  Stavanger - vrijdag 11 januari 2008 :

01. Lystgass Podium

H

02. Ándagassii Ann-Mari Andersen

F

03. Colliding Nicholas Carlie

-

04. Baby don't stop the music Michelle 

-

05. Hold on Tinkerbells

H

06. Am I supposed to love again Veronica Akselsen

F


* tweede voorronde -  Kongsvinger - vrijdag 18 januari 2008 :

01. Always always Zuma

F

02. Would you spend the night with me Cube

-

03. A little more Anne Hvidsten

H

04. Get up Crash!

F

05. I'm in love Sven Garås

-

06. Hold on be strong Maria Haukaas Storeng

F


* derde voorronde -  Bodø - vrijdag 25 januari 2008 :

01. Two monkeys (on the roof) Avalanche

-

02. Hear when I'm calling Maria Trøen

-

03. Som i himmelen Ole Ivars

H

04. Sillycone Valley Lene Alexandra

H

05. Eastern wind Torstein Sødal

F

06. Far away King of Trolls

F


* herkansingsronde (Siste Sjanse) - Oslo - woensdag 06 februari 2008 :

01. Lystgass Podium

-

02. Hold on Tinkerbells

F

03. Always always Zuma

-

04. A little more Anne Hvidsten

-

05. Som i himmelen Ole Ivars

F

06. Sillycone Valley Lene Alexandra

-


* finale - Spektrum, Oslo - zaterdag 09 februari 2008 :

01. Get up Crash!

-

-

02. Ándagassii Ann-Mari Andersen

-

-

03. Hold on Tinkerbells

-

-

04. Am I supposed to love again Veronica Akselsen

109.957

04

05. Far away King of Trolls

115.811

03

06. Som i himmelen Ole Ivars

-

-

07. Eastern wind Torstein Sødal

118.095

02

08. Hold on be strong Maria Haukaas Storeng

195.661

01

 Maria Haukaas Storeng (Finnsnes, 03 augustus 1979) startte reeds op heel jeugdige leeftijd met zingen. Op de leeftijd van vijf jaar nam ze voor het eerst deel aan een concert in haar thuishaven. Op elfjarige leeftijd speelde ze de rol van het weesmeisje Annie in de gelijknamige musical. Later nam ze de rol van Dorothy voor haar rekening in de musical 'The Wizard of Oz' en was ze te zien in musicals zoals 'Fame', 'Hamlet' en 'Peer Gynt'.

Nationale bekendheid verwierf ze in 2004 door haar deelname aan 'Idols', de Noorse versie van 'Idool', alwaar ze op een zesde plaats eindigde. Een jaar later bracht ze haar eerste album "Breathing" op de markt en twee jaar geleden nam ze voor de eerste maal deel aan de nationale selectie voor het Eurovisie Songfestival.
 
Met "Hold on be strong" (tekst en muziek : Mira Craig) wist ze die selectie op haar naam te schrijven. Tijdens de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival, op dinsdag 20 mei 2008, eindigde ze met een totaal van 106 punten op de vierde plaats. Later die week, op zaterdag 24 mei, mocht ze opnieuw het festivalpodium op van de Belgrade Arena in de Servische hoofdstad en mocht ze de finale afsluiten. Dit leverde haar 182 punten, meteen goed voor een vijfde plaats. Het nummer werd een hit in eigen land en stond eenentwintig weken in de Noorse hitparade waarvan één week op de eerste plaats. In Denemarken stond het nummer één week in het overzicht en in buurland Zweden stond het nummer negentien weken in de hitparade met als hoogste notering een achtste plaats.

Vorig jaar nam de zangeres, samen met Per Sundnes, de presentatie voor haar rekening van 'Melodi Grand Prix 2009' en in buurland Zweden nam ze met Anna Sahlene (backing vocal Zweedse inzending ESF 1999 en Maltese inzending 2000, ESF 2002, Melodifestivalen 2003-2006-2009) deel aan 'Melodifestivalen 2009'. Met "Killing me tenderly" strandde het tweetal in de vierde en laatste voorronde op een zevende plaats op acht deelnemers.

Dit jaar namen zowel Maria Haukaas Storeng ("Make my day") als Mira Craig ("I'll take you high") deel aan 'Melodi Grand Prix 2010'. Mira bleef in de herkansingsronde steken maar Maria wist opnieuw door te stoten tot de finale alwaar ze na de eerste stemronde werd uitgeschakeld. (met dank aan 3D Flags)

16-05-2010 om 22:57 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Thuis' : het uitstapje van Bram en Herman heeft een dramatische afloop.

 Op maandag 31 augustus jongstleden ging het vijftiende seizoen van de Eén-reeks 'Thuis' van start en het werd meteen een vliegende start. Met twee nieuwe acteurs, een nieuwe generiek en een nieuw decor voor het reiscafé/reisbureau dat Femke uit de grond wil stampen.

De titelsong van de serie wordt nog steeds gezongen door Sofie Van Moll (Eurosong 2004, coach 'Junior Eurosong 2009') en Peter Evrard (Eurosong 2006) en dit op muziek van Will Tura en Steve Willaert, Frank Dingenen tekende voor de tekst.

Wij brengen dit seizoen, telkens op zondag, al een korte inhoud van de afleveringen die de komende week worden uitgezonden.

* INHOUD 'THUIS' - AFLEVERING 2.796 TOT EN MET 2.800.

- maandag 17 mei - aflevering 2.796 : Waldek en Jelena overlopen hun opties. Frank is apetrots op z'n zoon. Luc test Franky als nieuwe aandeelhouder. Ann vreest dat ze Sandrine gaat verliezen. Leo onderhandelt met Mo. Simonne neemt afstand van Herman.

- dinsdag 18 mei - aflevering 2.797 : Simonne vindt dat ze haar familie heeft verwaarloosd. Peter plant een verrassingsweekendje voor Femke, maar zij heeft andere verplichtingen. Waldek gaat op zoek naar financiële steun. Cois vreest dat hij z'n job kwijt is.

- woensdag 19 mei - aflevering 2.798 : Simonne gaat, zonder medeweten van Frank, toch op bezoek bij Herman. Peggy en Tom verheugen zich op een dagje met Sandrine. Rosa weigert Waldek en Jelena te helpen. Luc maakt het Franky niet gemakkelijk.

- donderdag 20 mei - aflevering 2.799 : Luc vindt dat Rosa de juiste beslissing heeft genomen, maar Rosa twijfelt. Peter voelt zich in de steek gelaten door Femke. Marianne zweert dat ze zal blijven vechten voor Sandrine. Katrien heeft last van examenstress, gelukkig zorgt Paulien voor wat ontspanning.

- vrijdag 21 mei
 - aflevering 2.800 : Peter voelt zich slecht, maar vooral ook heel schuldig. Jelena ziet nog maar één uitweg om snel aan geld te geraken. Rosa heeft goed nieuws voor Waldek en Jelena. Het uitstapje van Bram en Herman heeft een dramatische afloop.

'Thuis', van maandag tot en met vrijdag telkens rond de klok van 20.10 op Eén. (bron en foto's : Eén)

16-05-2010 om 17:05 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Familie' : Pierrot vindt zijn droomjob bij de cultuurdienst van de stad.

 Op maandag 31 augustus ging op vtm het negentiende seizoen van start van de soap 'Familie'. Een nieuw seizoen dat betekent meteen ook een aantal nieuwe gezichten en een begingeneriek die een nieuw en vooral moderner jasje kreeg. Voortaan verschijnen enkel nog de namen van de Van den Bossches in beeld en er is meteen ook een nieuwe titelsong en die wordt niet langer ingezongen door Koen Wauters (Eurosong 1989, ESF 1991).

 De commerciële omroep ging op zoek naar vervanging en vond die in Charlotte, de jonge zangeres die zich afgelopen voorjaar liet opmerken in de muzikale talentenjacht 'Zo is er maar één' dat gepresenteerd werd door wijlen Yasmine (voorzitter vakjury 'Eurosong 2006', woordvoerster ESF 2006).

Sinds woensdag 02 september wordt de familie geconfronteerd met verschillende nieuwkomers, die voor korte of langere tijd in hun leven zullen blijven. Zo maakte Marc Coessens op 02 september zijn opwachting als psychiater. Twee dagen later - op vrijdag 04 september - was het de beurt aan Robert de la Haye. Hij geeft gestalte aan Victor Praet, de chirurg die het nieuw algemeen diensthoofd in het ziekenhuis wordt. Op donderdag 10 september werd Frank Van Erum als de gladde muziekproducer Tino geïntroduceerd.

Nog nieuwe rollen dit seizoen zijn : advocate Balencourt jr. (Lore Dejonckheere), professor Rodriguez (Hans Ligtvoet), oplichter Filip (David Cantens), voetballer Gert (Ward Kerremans), Relinde (Annemarie Picard), zakenman Francis (Ben Van Ostade) en dansleraar Pedro (Jef Ravelingen).

Het komende seizoen, en dit telkens op zondag, brengen wij al de korte inhoud van de afleveringen die de komende week op het scherm zullen komen.

* INHOUD 'FAMILIE' - AFLEVERING 4.369 TOT EN MET 4.374.

- maandag 17 mei - aflevering 4.369 : Jan heeft nog maar enkele uren om achter het recept van zijn moeders stoofvlees te komen, want Anna en Albert vliegen terug naar Benidorm. Veronique wil een drink organiseren om haar succes bij het modeblad Scarlet te vieren. Hoewel Pierrot nog maar net als koerier van Francis Food werkt, is hij niet van plan om dit tot aan zijn pensioen te doen. Hij polst bij Bert naar een job bij Van den Bossche Electronics. Hanneke maakt haar ouders ongerust als blijkt dat ze geen kracht in haar benen heeft. Joris De Belder wordt door de politie weggeleid uit het ziekenhuis.

- dinsdag 18 mei - aflevering 4.370 : Peter en June vertrekken voor twee dagen naar een congres in Londen. Hanneke geeft aan Maarten toe dat ze doet alsof ze niet op haar benen kan staan om haar ouders terug dichter bij elkaar te brengen. Mieke voelt zich schuldig omdat Joris zelfmoord heeft gepleegd in de gevangenis en ze beklaagt het zich dat ze een gerechtsdokter heeft ingeschakeld. Victor Praet vraagt zijn medewerkers om een minuut stilte in acht te nemen en hij neemt Leen in vertrouwen over zijn diepere gevoelens.

- woensdag 19 mei
 - aflevering 4.371 : Hanneke moet voor onderzoeken naar het ziekenhuis gaan. Dat is een afknapper, maar de meevaller is dat haar ouders dichter naar mekaar groeien. Pierrot heeft zijn droomjob gevonden bij de cultuurdienst van de stad, maar het probleem is dat hij geen diploma heeft. Marie-Rose stelt zich vragen bij de nieuwe collectie van Jennifer en Mario. De ontwerpen zijn heel gewaagd en het is de vraag of de collectie verkoopbaar is. Tijdens het congres haalt June een mooie deal binnen, maar toch heeft ze hier gemengde gevoelens over.

- donderdag 20 mei
 - aflevering 4.372 : Veronique baalt omdat haar moeder en Jennifer steeds beter overeenkomen. Bij "Jan & Alleman" gaat het van kwaad naar erger sinds Anna niet meer in de keuken staat. Jan smeekt zijn moeder om het geheime ingrediënt van het stoofvlees te bezorgen. Anna gaat akkoord, maar stelt wel een belangrijke voorwaarde. Bij MVM moet Marie-Rose eerlijk kiezen tussen de ontwerpen van Marion en Jennifer.

- vrijdag 21 mei
 - aflevering 4.373 : Bert toont June het bewijs dat ze zich in Londen in de luren heeft laten leggen. Zij is razend op Peter en wreekt zich door een show op te voeren tijdens de meeting met een potentiële klant. Marie-Rose maakt een keuze tussen de verfrissende collectie van Jennifer en de stijlvolle collectie van Mario. Bert blijft zijn huwelijk met Lisa voorbereiden, hoewel zij hem niet meer in haar leven wil. Peter stelt zijn nonkel Jan voor om van het familiefeest bij "Jan & Alleman" gebruik te maken om de verjaardag van Marie-Rose te vieren. Trudy geeft aan Els toe dat ze het moeilijk heeft met de band tussen Peter en June.

- zaterdag 22 mei
 - aflevering 4.374 : Mario is ontgoocheld en boos omdat Marie-Rose de ontwerpen van Jennifer gaat produceren. Zijn ex geeft hem overschot van gelijk én tips om er voor te zorgen dat zijn collectie alsnog gemaakt wordt. Hanne verveelt zich stierlijk thuis en ze zoekt een manier om ongezien de stad te kunnen intrekken. Peter moedigt zijn zus aan om toch naar het familiefeest bij "Jan & Alleman" te komen zodat ze hun moeder in de bloemetjes kunnen zetten voor haar verjaardag. Leen is eindelijk uit het ziekenhuis ontslagen en ze gaat meteen op bezoek bij Bart en Brenda.

'Familie', van maandag tot en met zaterdag telkens om 20.00 op vtm. (bron en foto : vtm ; foto Charlotte : Eén)

16-05-2010 om 16:14 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'David' : Tim voelt zich alleen op de wereld, maar het telefoontje van Robby doet weer een glimlach op zijn gezicht verschijnen.

 Op vrijdag 18 september jongstleden ging bij vtm een nieuwe telenovelle van start. 'David' is een romantisch liefdesavontuur. In het begin van het verhaal slaat de 12-jarige David tijdens een exotische bootvakantie overboord. Zijn familie zet meteen allerlei zoekacties op, maar tevergeefs. Ze moeten aanvaarden dat hun zoon verdronken is. Alleen is dat niet zo. David (Jeroen Van Dyck), die aan geheugenverlies lijdt, is aangespoeld op een onbewoond eiland. Daar wordt hij vijftien jaar later bij toeval ontdekt door Sofie (Nathalie Meskens). Meteen de start van een uniek liefdesavontuur.

'David' is de derde telenovelle van vtm, na 'Sara' en 'Louislouise' en is in tegenstelling tot de vorige twee integraal een origineel concept van Hugo Van Laere, die ook de scenario's van 'Sara' voor zijn rekening nam. De reeks wordt geproduceerd door Eyeworks.

De telenovelle wordt van maandag tot vrijdag uitgezonden, en dit telkens in de vooravond om 18.25. De dag nadien kan je de aflevering herbekijken en dit telkens om 12.10. Op zondagnamiddag (rond de klok van 14.45) volgt dan 'De week van David' waarin je alle afleveringen van de voorbije week in één ruk kan (her)bekijken.

Wij geven telkens op zondag al een korte inhoud van de afleveringen die de komende week worden uitgezonden.

* INHOUD 'DAVID' - AFLEVERING 173 TOT EN MET 177.

- maandag 17 mei (herhaling dinsdag 18 mei) - aflevering 173 : David beseft dat hij nog nooit heeft geprobeerd te begrijpen waarom mensen bepaalde dingen doen. Sofie hoopt dat dit de laatste stap is die David nodig heeft om hier gelukkig te kunnen zijn. Het geduld van Pieter is echter op. Hij wil dat David naar Antwerpen verhuist en nog liever vandaag dan morgen. Maarten spreekt met Liesbeth over Hermans vraag om de beursschommelingen te analyseren, maar zij houdt het been stijf. Alles is klaar voor de nieuwe tentoonstelling in Lot 40 als plots Sander in elkaar zakt. Tim werkt keihard voor zijn examens, maar het gemis om Robby blijft.

- dinsdag 18 mei
 (herhaling woensdag 19 mei) - aflevering 174 : Pieter en Sofie zullen samen op huizenjacht gaan, maar hij is te laat op de afspraak. Een villa die volledig naar Sofie's smaak is, wordt hierdoor voor haar neus verkocht. Tim blokt zich te pletter en ondertussen broedt Stijn op een plan om wraak te nemen op hem. Delphine is klaar voor de volgende stap in haar carrière: een talkshow presenteren. Jan gaat aan de slag als klusjesman van de Klaerhouts. Maarten bespreekt met David zijn groot dilemma. Andrea stelt tijdens de stafvergadering haar nieuwe target voor het schizofreniemedicijn voor. Net dan krijgt ze telefoon uit het ziekenhuis.

- woensdag 19 mei
 (herhaling donderdag 20 mei) - aflevering 175 : Herman Klaerhout haalt opgelucht adem wanneer Maarten nu toch bereid is om de beursschommelingen te analyseren. Sander heeft leukemie, maar tot grote wanhoop van zijn lief en zijn moeder weigert hij reguliere medicatie in te nemen. Tim zit met de handen in het haar wanneer hij op YouTube het filmpje ziet waarin het lijkt alsof hij een dealer is. Laura en Quinten keren zich tegen hem en willen zelfs niet naar zijn verhaal luisteren. David is de enige die hem nog gelooft. Sofie ontdekt de blauwe plek op Pieters bil en wil weten hoe hij er aan komt.

- donderdag 20 mei
 (herhaling vrijdag 21 mei) - aflevering 176 : Maarten verdiept zich in het beursdossier van Klaerhout Pharmaceutica en ontdekt wie er achter de beursdalingen zit. David volgt de raad van Maarten op en hij wil zijn naam zuiveren door zijn versie van de feiten te vertellen aan de pers. Tim voelt zich alleen op de wereld, maar het telefoontje van Robby doet weer een glimlach op zijn gezicht verschijnen. Bea voelt er veel voor om de biolijn van de hand te doen. Lotte wil dat Andrea haar handen aftrekt van Sander tot hij bereid is reguliere medicatie te slikken. Andrea weigert echter haar zoon aan zijn lot over te laten.

- vrijdag 21 mei
 (herhaling maandag 24 mei) - aflevering 177 : Pieter wil dat Sofie een groot offer brengt als blijk van haar liefde voor hem. David en Sofie's boompje staat in bloei en hierdoor geraakt hij ervan overtuigd dat alles weer goed komt. Tim kiest duidelijk voor Robby. Herman koopt de biolijn over van Welvapharma. Delphine komt oog in oog te staan met haar concurrente voor de talkshow. SchilderTom Leffebure verrast David met een bezoek.

'David', telkens van maandag tot en met vrijdag tussen 18.25 en 19.00 op vtm. OPGELET  : vanaf maandag 31 mei aanstaande verhuist de telenovelle naar 19.50, dus na 'Het Nieuws' van 19.00 en het nieuwe programma 'De Stip'. 'De week van David', waarin je alle afleveringen van de voorbije week in één ruk kan (her)bekijken, blijft geprogrammeerd op zondagnamiddag.  Meer nieuws en informatie krijg je op de 
website van de telenovelle. (bron en foto : vtm
)

16-05-2010 om 15:37 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OSLO LIVE : Tom Dice is vanmiddag vertrokken naar Oslo.

 Tom Dice is om 14.21 vertrokken naar de Noorse hoofdstad Oslo alwaar hij op dinsdag 25 mei ons land zal vertegenwoordigen tijdens de eerste halve finale van de 55e editie van het Eurovisie Songfestival.

"Vandaag ben ik iets meer zenuwachtig dan anders. Ik zal blij zijn wanneer ik aangekomen ben. Mijn huis wordt twee weken een hotel", aldus de twintigjarige Eeklonaar eerder vanmiddag vanop de luchthaven in Zaventem. Tom had de voorbije dagen toch nog de tijd om alvast bij de kapper te passeren zoals je op de foto kan zien.

De zanger werd er uitgewuifd door familie en vrienden en er waren ook enkele cameraploegen aanwezig om het vertrek van de Belgische kandidaat in beeld te brengen.

Ook de VRT had een ploeg ter plaatse en het verslag in het 'Journaal 1' kan je
hier bekijken. (bron : deredactie.be ; foto TomVRT)

16-05-2010 om 15:06 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : platina voor album 'Junior Songfestival '09'.

 In Laren hebben de finalisten van het AVRO 'Junior Songfestival 2009' vandaag, zondag 16 mei, een platina plaat gekregen van Marissa, de winnares van het 'Junior Songfestival 2008'. Het album van Ralf, Eva N, Bram, Isaura, Arletta, Eva L, Raigny, Cheyenne & Mayleen, Anne en Carlijn & Merle is sinds de release, in september jongstleden, meer dan 50.000 keer verkocht.

D
e finalisten van vorig jaar werden totaal verrast bij een optreden tijdens de audities van het 'Junior Songfestival 2010'. De winnaar van de finale mag in november Nederland vertegenwoordigen tijdens de komende editie van het Junior Eurovisie Songfestival. De achtste editie van het festival vindt plaats in de Wit-Russische hoofdstad Minsk.

Ralf Mackenbach wist met "Click clack" Nederland vorig jaar een eerste overwinning te bezorgen tijdens de jongerenversie van het Eurovisie Songfestival. (bron :
De Gooi- en Eemlander)

16-05-2010 om 14:31 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'De zevende dag' : De Kreuners vanmiddag te gast bij Indra Dewitte.

 De vaste kijkers van het zondagse praatprogramma 'De zevende dag' (Eén) weten dat het programma muzikaal wordt afgesloten. Zo ook vanmiddag en dan ontvangt presentatrice Indra Dewitte niemand minder dan De Kreuners (met Walter Grootaers, lid vakjury 'Junior Eurosong 2009', en Ben Crabbé, drummer Pas de Deux - Eurosong 1983). Zij hebben een nieuwe CD uitgebracht "Jonge honden", ook al zijn ze samen 250 jaar.

In ons politieke hoofdstuk bespreken Europees Commissaris Karel De Gucht en ontslagnemend premier Yves Leterme de toestand van de Belgische begroting en de eisen van Europa. Staat ons land onder druk nav de Griekse crisis ?

Zaterdagavond spelen AA Gent en Cercle Brugge de bekerfinale. Het is de laatste wedstrijd van ref Paul Alaerts. Hij is onze studiogast, samen met Werner Helsen die de scheidsrechters op het WK in Zuid-Afrika zal begeleiden.

Het filmfestival van Cannes is woensdag van start gegaan. Ward Verrijcken is voor ons ter plaatse. Hij zal het onder meer hebben over de Belgische film 'Litte Baby Jesus of Flandr'.

In de rubriek gezondheid slaat huisdokter Marleen alarm over de hygiëne van onze computer-toetsborden.

Culinair journalist Marc Declercq heeft een interessant boek geschreven over middeleeuwse kookboeken en gerechten. We praten met hem en lieten chef Quinten De Paepe van restaurant 'Trente' een oud gerecht in een nieuw jasje steken.

'De zevende dag', VANMIDDAG tussen 11.00 en 13.00 op Eén. Een herhaling van het programma krijg je vanavond tussen 23.15 en 01.15. (bron en logo : Eén)

16-05-2010 om 00:21 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OSLO LIVE : vanmiddag vertrekt Tom Dice richting Noorse hoofdstad.

 Over iets meer dan één week, op dinsdag 25 mei eerstkomende, treedt de twintigjarige Eeklonaar Tom Dice voor ons land aan tijdens de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival met "Me and my guitar".

Morgenvoormiddag (10.10 - 10.50) moet hij een eerste keer het festivalpodium op in de Noorse hoofdstad Oslo om er meteen zijn eerste repetitie af te werken.

De zanger neemt vandaag, zondag 16 mei, vanop
Brussels Airport (Zaventem) het vliegtuig richting Oslo. Wie dat wil kan hem komen aanmoedigen en dit vanaf 12.00. Zijn vliegtuig, met vluchtnummer EY7203, vertrekt om 14.20 en iets meer dan twee uur later, om 16.25, landt hij op de luchthaven van de Noorse hoofdstad.

Het mediamagazine 'De rode loper' (
Eén) brengt morgenavond, maandag 17 mei (18.10 - 18.35), een verslag van het vertrek van onze Belgische hoop in bange dagen. Het programma wordt in de nacht van maandag op dinsdag herhaald tussen 00.25 en 00.45 alsook dinsdagmiddag, 18 mei, tussen 12.15 en 12.35. (bron : VRT, Brussels Airport)

16-05-2010 om 00:05 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OSLO LIVE : BEKIJK HIER DE VIDEO'S VAN DE REPETITIES VOOR DE 55e EDITIE VAN HET EUROVISIE SONGFESTIVAL.
 Ook dit jaar plaatste Eurovision.tv video's online van de repetities van alle deelnemers die strijden om de overwinning tijdens de 55e editie van het Eurovisie Songfestival op haar YouTube-kanaal.

Wil je meer te weten komen over een inzending van een land dan klik je gewoon op de naam van het desbetreffende land.

* EERSTE HALVE FINALE :
dinsdag 25 mei - zeventien landen.

01. MOLDAVIE



02. RUSLAND



03. ESTLAND



04. SLOWAKIJE



05. FINLAND



06. LETLAND



07. SERVIE



08. BOSNIE-HERZEGOVINA



09. POLEN



10. BELGIE



11. MALTA



12. ALBANIE



13. GRIEKENLAND



14. PORTUGAL



15. VJR MACEDONIE



16. WIT-RUSLAND



17. IJSLAND



OVERZICHT 1e HF

* TWEEDE HALVE FINALE : donderdag 27 mei - zeventien landen.

01. LITOUWEN



02. ARMENIE



03. ISRAEL



04. DENEMARKEN



05. ZWITSERLAND



06. ZWEDEN



07. AZERBEIDZJAN



08. OEKRAINE



09. NEDERLAND



10. ROEMENIE



11. SLOVENIE



12. IERLAND



13. BULGARIJE



14. CYPRUS



15. KROATIE



 16. GEORGIE



17. TURKIJE



OVERZICHT 2e HF


* FINALE : zaterdag 29 mei - vijfentwintig landen - telkens tien landen uit de halve finales samen met gastland Noorwegen en de 'Big 4' (Duitsland, Frankrijk, Spanje en het Verenigd Koninkrijk).

 02. SPANJE



04. NOORWEGEN



12. VERENIGD KONINKRIJK



18. FRANKRIJK



22. DUITSLAND



ALLE INZENDINGEN


(bron : Eurovision.tv)

16-05-2010 om 00:00 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OSLO VANDAAG : vandaag vinden de eerste repetities plaats in de Telenor Arena.

 Vandaag, zondag 16 mei, wordt in de Noorse hoofdstad Oslo het eigenlijke startschot gegeven voor de 55e editie van het Eurovisie Songfestival. De eerste halve finale vindt pas volgende week dinsdag, 25 mei, plaats maar vanochtend starten in de Telenor Arena reeds de eerste repetities. Moldavië mag als allereerste om 09.30 het podium op voor de eerste repetitie. De Belgische kandidaat Tom Dice werkt morgen, maandag 17 mei, zijn eerste repetitie af en dit tussen 10.10 en 10.50. De Nederlandse zangeres Sieneke moet pas aanstaande woensdagochtend, 19 mei (09.30 - 10.10), voor het eerst het podium op.
 
Sinds gisteren en dit tot en met de dag van de finale, zaterdag 29 mei, krijg je van ons dagelijks een overzicht van de repetities en de eventueel daaropvolgende persconferenties, fotoshoots,... . Zo weet je meteen wanneer jouw favoriet(en) zijn/haar/hun repetities afwerken.

 
In totaal zullen de eerste acht landen van de eerste halve finale vandaag hun allereerste repetitie afwerken. Veel moeten we hier nog niet echt van verwachten want het wordt voor alle deelnemers een allereerste kennismaking met het festivalpodium in de Telenor Arena.

* Overzicht van de eerste acht halve finalisten van de eerste halve finale (dinsdag 25 mei) :

DAG 1

Repetitie

Persmoment

Kleine
persconferentie

1-on-1

fotomoment

meet and greet
met fans

Grote
persconferentie

Moldavië

09.30 - 10.10

10.50 - 11.30

*

-

*

-

-

Rusland

10.10 - 10.50

11.30 - 12.10

*

-

*

-

-

Estland

10.50 - 11.30

12.10 - 12.50

*

-

*

-

-

B R E A K

Slowakije

12.30 - 13.10

13.50 - 14.30

*

-

*

-

-

Finland

13.10 - 13.50

14.30 - 15.10

*

-

*

*

-

Letland

13.50 - 14.30

15.10- 15.50

-

*

*

-

-

B R E A K

Servië

14.50 - 15.30

16.10 - 16.50

*

-

*

-

-

Bosnië-Herzegovina

15.30 - 16.10

16.50 - 17.30

*

-

*

-

-


De eerste repetitie alsook de eerste persmomenten duren telkens veertig minuten. In vergelijking met de voorgaande jaren zijn er met betrekking tot de persconferenties een aantal wijzigingen doorgevoerd. Zo komt er na afloop van de eerste repetitie geen grote persconferentie meer. Sommige delegaties houden wel een kleinere persontmoeting, één-op-één interviews, fotomomenten alsook eventueel een meet and greet met de fans.

De negen overige landen uit de eerste halve finale, waaronder ook ons land, werken morgen, maandag 17 mei, hun eerste repetitie af. Het perscentrum is vandaag geopend tussen 08.00 en 23.30. (bron : Eurovision.tv)

16-05-2010 om 00:00 geschreven door Redactie  


15-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Vers van de pers' (15-05-2010).

 Ook deze week zijn we opnieuw van de partij met heelwat muzikale nieuwigheden. En ook ditmaal hebben we dat nieuws op muzikaal vlak voor jou mooi op een rijtje gezet in 'Vers van de pers' maar bij hoge uitzondering starten we niet in eigen land.

 Vandaag over twee weken, op zaterdag 29 mei, vindt in de Noorse hoofdstad Oslo de 55e editie plaats van het Eurovisie Songfestival. Zoals het al een aantal jaren het geval is, worden alle nummers die deelnemen aan het jaarlijkse liedjesfestival verzameld op één dubbelalbum. Sinds gisteren, vrijdag 14 mei, is het album beschikbaar met daarop in totaal negenendertig nummers.

 Op vrijdag 07 mei jongstleden verscheen het album "Ich leb' für dich" van Andrew Carrington, die ooit deel uitmaakte van de Australische groep The Ten Tenors. Op zijn debuutalbum dat veertien nummers bevat was ook plaats voor vijf covers en daarvan zijn drie nummers die ooit deelnamen aan het Eurovisie Songfestival. Zo is er zijn versie van "Rücksicht", de Duitse inzending uit 1983, en "Wer Liebe lebt", de Duitse inzending uit 2001. Naast beide nummers krijg je ook de Duitse versie ("Was ist schon ein Jahr") van "What's another year", de winnende Ierse inzending uit 1980

 "This is my time" is de nieuwe single van DJ Bobo (ESF 2007) en is sinds vrijdag 07 mei jongstleden beschikbaar in 23 Europese landen. Het nummer is ook terug te vinden op zijn jongste album "Fantasy" dat sinds februari van dit jaar beschikbaar is. Sinds diezelfde dag is er ook een dvd in de handel met daarop een registratie van zijn jongste show, "Fantasy - The Show".
 
 En ook van Reinhard Mey is er nieuws te melden want hij bracht op vrijdag 07 mei een nieuw album op de markt. Mey, ook in ons land niet geheel onbekend, is verantwoordelijk voor het nummer "Gute Nacht, Freunde" dat hij schreef onder het pseudoniem Alfons Yondrascheck. Met dat nummer namen Inga & Wolf in 1972 deel aan de Duitse selectie voor het Eurovisie Songfestival. Zijn nieuwe album, "Mairegen", is het vijfentwintigste in de rij en het bevat in totaal dertien nummers. 

 Tot slot eindigen we zoals steeds met een paar korte berichten. Deze zomer mogen we een nieuw album verwachten van de Nederlandse zangeres Glennis Grace (ESF 2005) en als voorloper hierop bracht ze op vrijdag 07 mei jongstleden de single "Als je mij weer aankijkt" op de markt. Sinds afgelopen woensdag12 mei, is het nieuwe album van de Zweedse formatie Pain of Salvation (MF 2010) beschikbaar. Op dat album, "Road salt one", staan in totaal dertien nummers en vanaf overmorgen, maandag 17 mei, is het album ook beschikbaar in de Benelux. Midden volgende maand, meer bepaald op maandag 14 juni, mogen we een nieuw album verwachten van de winnaar van het Eurovisie Songfestival van vorig jaar, de Noor Alexander Rybak. Op "No boundaries" staan in totaal elf nummers waaronder "Oah", de nieuwe single die sinds gisteren, vrijdag 14 mei, beschikbaar is via iTunes.

Een nieuwe afspraak maken we voor aanstaande zaterdag en ondertussen wensen we je alvast heel veel luisterplezier !

15-05-2010 om 21:48 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MNM50 - 15 mei 2010 : Tom Dice van elf naar tien, Safura 'drip dropt' naar negenenveertig.

 De Belgische inzending voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival, "Me and my guitar" van Tom Dice, stijgt deze week in de 'MNM50', de hitlijst die wordt samengesteld door de luisteraars van de muziekzender MNM, van een elfde naar een tiende plaats en dit na tien weken notering. Dit is alvast goed nieuws voor de Eeklonaar die morgennamiddag het vliegtuig opstapt richting Noorse hoofdstad Oslo.

 In de tweede week notering boekt zangeres Safura met "Drip drop" alvast elf plaatsen verlies en zo tuimelt ze van een achtendertigste naar een negenenveertigste plaats.

De nieuwe single van Danzel (Poolse selectie 2006), "Under arrest", doet het alvast heelwat beter en stijgt in de tweede week notering van een vijftigste naar een tweeëndertigste plaats. De samenwerking tussen Tom Helsen en Barbara Dex werpt ook in de hitparade van de luisteraar zijn vruchten af : "I am" komt binnen op een 'bescheiden' achtenveertigste plaats.



10. (11) "Me and my guitar" - Tom Dice (10 weken)(ESF 2010).
13. (13) "Storm" - Milk Inc. (12 weken)(met Regi Penxten, componist/tekstschrijver "My music", Eurosong 2008).
20. (14) "On the radio" - Natalia (6 weken)(Eurosong 2004).
22. (35) "De juiste vergissing" - Clouseau (4 weken)(Eurosong 1989, ESF 1991).
32. (50) "Under arrest" - Danzel (2 weken)(Poolse selectie 2006).
48. (NW) "I am" - Tom Helsen presents Barbara Dex (ESF 1993, Eurosong 2004-2006).
49. (38) "Drip drop" - Safura (2 weken)(ESF 2010).

Verdwenen : "Enjoy the day" - Katerine (8 weken)(Eurosong 2002-2006).

Voor de volledige top 50 van de luisteraar verwijzen we je naar de website van MNM. (bron : MNM
)

15-05-2010 om 17:37 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Sterren op de Dansvloer' : Peter Van den Begin strandt op een zucht van de halve finale.

 Gisterenavond was er de achtste aflevering van het vierde seizoen van 'Sterren op de Dansvloer'. In deze liveshow kregen de vier overblijvende dansduo's elk twee kansen om de vakjury en de dames en heren thuis van hun kunnen te overtuigen. Ze gaven elk een salsa-demonstratie en maakten daarnaast de dansvloer onveilig met een ballroom- of Latin-dans die ze nog niet eerder in de wedstrijd hadden gebracht.

Kevin Janssens toont pikante moves!

De salsa gaat gepaard met sensuele heupbewegingen. Een kolfje naar de hand van Kevin Janssens die op de tonen van "La isla Bonita" van Madonna zijn hips liet shaken. "Pikant!", vond ook de jury en ze kruidde de prestatie met 36 punten.
Herbekijk hier hun optreden.

Sonja Kimpen is een "licht verteerbaar duifje"

De Engelse wals van Sonja Kimpen en Arman Eranosjan, op "If I were a painting" van Kenny Rogers, was ontroerend innemend. Jurylid Jan vond haar over de dansvloer zweven als een "licht verteerbaar duifje" en dat werd afgesloten met een dessert van 30 punten. Bekijk 
hier hun optreden.

Louis Talpe mist inlevingsvermogen

Op "Open arms" van Mariah Carey danste Louis Talpe zijn Engelse wals met Leila Akcelik. De jury ontving zijn prestatie helaas niet met open armen. Te weinig inlevingsvermogen, geen goede houding,… Kortom : 30 punten van de professionele jury.
Bekijk hier hun optreden.

Kevin Janssens doet een Fred Astaire'tje!

Vol energie vloog Kevin Janssens in zijn quickstep op het aanstekelijke "Putting on the Ritz" van Fred Astaire. Misschien iets té enthousiast, want de jury vond de vrolijke prestatie niet altijd even "zuiver". Toch vertaalde die opmerking zich niet in slechte punten, want Kevin huppelde met 31 punten de dansvloer af. Bekijk 
hier hun optreden.

Sonja Kimpen danst sterke salsa 

"On verra demain" van Danny Brillant klonk door de boxen, en Sonja Kimpen liet een sterke salsa zien. Ook al schoof ze eventjes uit en hield ze haar schouders hoog, ze scoorde 32 stevige punten.
Bekijk hier het optreden.

Peter Van den Begin kent zachte maanlanding

Op de "Fly me to the moon"-muziek van Frank Sinatra liet Peter zijn danspartner Kimberly in zijn armen over het parket zweven. Hun slow foxtrot was stijlvol en kende een zachte maanlanding. Alleen jurylid Ronny vond het niet zo "smooth", en dat liet zich met een eindscore van 29 punten een beetje merken. Bekijk 
hier hun optreden.

Louis Talpe doet de temperatuur stijgen

De temperatuur ging de hoogte in toen Louis en danspartner Leila de salsa dansten op "Hot hot hot" van Buster Pointdexter. Voor jurylid Davy mocht het iets meer "driedimensionaler" maar Anouchka bleef fan. Het vertaalde zich in 34 punten. Bekijk hier hun optreden.

Peter Van den Begin moet 'Sterren op de Dansvloer' verlaten

"Deze dans maakt me instant vrolijk!". Zo kondigde Peter zijn salsa met Kimberly aan op de reggaeton "Atrevete". Hun plezier was helaas van korte duur, want nadat ze ook een slow foxtrot dansten, stemde het publiek Peter naar huis. Toch verliet hij met een grote glimlach de 8ste liveshow van 'Sterren op de Dansvloer', want hij zette de afgelopen weken uitstekende dansprestaties neer. Bekijk hier hun optreden.

 

* punten van de vakjury tijdens de achtste show
(tussen haakjes de punten van Ronny, Anouchka, Jan en Davy) :

- eerste dans :

* Kevin Janssens en Martine Jottay (Salsa) : 36 punten (9+9+9+9).
* Sonja Kimpen en Arman Eranosjan (Engelse wals) : 30 punten (7+8+8+7).
* Louis Talpe en Leila Akcelik (Engelse wals) : 30 punten (7+7+8+8).
* Peter Van den Begin en Kimberly Smith (Salsa) : 30 punten (7+8+7+8).

- tweede dans :

* Kevin Janssens en Martine Jottay (Quickstep) : 31 punten (7+9+8+7).
* Sonja Kimpen en Arman Eranosjan (Salsa) : 32 punten (8+8+8+8).
* Peter Van den Begin en Kimberly Smith (Slow foxtrot) : 29 punten (7+8+7+7).
* Louis Talpe en Leila Akcelik (Salsa) : 34 punten (8+9+9+8).

* dit gaf de volgende tussenstand :

01. Kevin Janssens en Martine Jottay : 67 punten (36+31).
02. Louis Talpe en Leila Akcelik : 64 punten (30+34).
03. Sonja Kimpen en Arman Eranosjan : 62 punten (30+32).
04. Peter Van den Begin en Kimberly Smith : 59 punten (30+29).

* omgezet gaf dit het volgende overzicht :

01. Kevin Janssens en Martine Jottay : 04 punten.
02. Louis Talpe en Leila Akcelik : 03 punten.
04. Sonja Kimpen en Arman Eranosjan : 02 punten.
03. Peter Van den Begin en Kimberly Smith : 01 punt.

Aan het einde van de uitzending maakten Francesca Vanthielen en Jacques Vermeire in willekeurige volgorde bekend welke koppels doormochten naar volgende week : Kevin Janssens en Martine Jottay en Louis Talpe en Leila Akcelik.

 Er bleven nog twee koppels over en dan raakte bekend dat acteur Peter Van den Begin en zijn danspartner Kimberly Smith, op een vierde en laatste plaats geëindigd bij de vakjury, het strijdtoneel moesten verlaten. Sonja Kimpen en Arman Eranosjan werden door de kijkers in de wedstrijd gehouden.


Kevin Janssens heeft een dubbel gevoel

Liveshow 8 eindigt voor Kevin met een dubbel gevoel. Hij vindt het jammer dat hij afscheid moet nemen van Peter, maar hij is wel blij met zijn hoge punten die hij kreeg van de jury. En dan neemt hij er graag alle blauwe plekken bij.
Bekijk hier het interview.

Grote liefde tussen Martine en Piet Huysentruyt

Voor kok Piet Huysentruyt is het een blij weerzien met Martine Jottay, ooit zijn danspartner. Bekijk hier het
interview.

Peter beleefde leuke maanden

Peter heeft een mooi 'Sterren op de Dansvloer'-parcours afgelegd. Hij vond het een eer om met zijn partner Kimberly te mogen dansen. En zij voelt vooral "trots" voor hem. Bekijk hier het interview met de afvaller.

Sven De Ridder deed ooit jazzballet

Acteur Sven De Ridder kwam met zijn moeder supporteren voor Kevin Janssens. Hij vertrouwt aan Dina toe dat hij ooit lessen jazzballet heeft gevolgd. Bekijk hier het interview.

Het woord 'Peter' doet Sonja wenen

Sonja Kimpen heeft het moeilijk met het vertrek van Peter. Ze leerde hem kennen als een "lieve, zachte gast". Bekijk hier het interview.

Jan Bosman wil leren dansen

Radiopresentator Jan Bosman (Eurosong 2002) vond het een mooie show en maakt van de gelegenheid gebruik om zelf te solliciteren voor een volgend seizoen 'Sterren op de Dansvloer'. Dina test meteen zijn heupbewegingen. Bekijk hier het interview.

Louis vliegt opnieuw richting Spanje

Voor Louis Talpe komen er zware dagen aan. Hij vertekt meteen terug naar Spanje voor opnames van de 2de 'Mega Mindy'-film. In het vliegtuig kan hij misschien uitvissen wat jurylid Davy bedoelde met "driedimensionaal dansen". Bekijk hier het interview.

De negende aflevering, de halve finale van 'Sterren op de Dansvloer', krijg je volgende week vrijdag21 mei, vanaf 20.40. Meer nieuws en informatie over deze vierde reeks krijg je op de webpagina van 'Sterren op de Dansvloer'. (bron en foto's : vtm)

15-05-2010 om 15:43 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Christoff verrast over nieuwe nummer Tom Waes.

 Tv-presentator Tom Waes heeft gisteren, vrijdag 14 mei, in de ochtendshow van Peter Van de Veire op MNM zijn schlager "Dos Cervezas" voorgesteld. "Het is de eerste keer dat ik live op de radio zing", aldus Waes. Van de Veire was meteen wildenthousiast over het nummer, schlagerzanger Christoff (Eurosong 1993-2002) raadde Waes nog enkele zanglessen aan.

Tom Waes was gisteren bij het ochtendkrieken opgestaan om zijn single "Dos Cervezas" voor te stellen op
MNM en Studio Brussel. De tv-maker gaat in zijn programma 'Tomtesteron' op Eén allerhande uitdagingen aan. In de aflevering van morgen, zondag 16 mei, probeert hij het te maken als schlagerzanger.

Peter Van de Veire was wildenthousiast over de single. "Inderdaad, een echte oorworm", viel Tom Waes hem bij, nadat hij het nummer had gezongen. De titel weerklinkt verschillende keren in het nummer: "Dos cervezas por favor, elke Spanjaard heeft een snor, dos cervezas por favor".

 De Vlaamse zanger Christoff mocht het nummer meteen na uitvoering beoordelen. "Ik ben verrast door de kwaliteit van het nummer, maar Tom zou toch best een zangleraar raadplegen. De melodie van het nummer zit in de heel goede richting", aldus Christoff, die gisterenavond zijn laatste voorjaarsconcert afwerkte in Duitsland.

'Tomtesteron - Schlagerzanger worden'

Niet alles wat Tom deed, was op gevaar van eigen leven, maar dat betekent niet dat hij bij die uitdagingen niet bang kon zijn. Dat was zeker het geval toen hij schlagerzanger wilde worden. Zijn boekje verzekerde hem succes en Tom wilde nagaan of dat terecht was. Tom legt de lat onmiddellijk erg hoog. Hij wil optreden op het grootste schlagerfestival van de Benelux : het '
Mega Piraten Festijn'. Dat is een gigantisch schlagerfeest met tienduizend tot dertigduizend toeschouwers.

Daar binnenraken alleen al blijkt een hele onderneming. Presentator en baas Willie Oosterhuis neemt het genre bloedserieus en wil dat Tom echt met een goed nummer komt. Anders komt hij er niet in. Schlager is big business in Nederland en amateurs en grappenmakers zijn niet welkom. Tom moet keihard werken tot hij echt een goed nummer heeft en het ook nog eens overtuigend kan brengen op een podium. Niet evident voor iemand die gruwt van zingen en dansen voor een groot publiek. Dit keer geen zware fysieke uitdaging dus, maar wel eentje waarbij Tom een paar keer is gestorven van de zenuwen.

Het nummer "Dos Cervezas" (beter gekend als twee pintjes) is nu reeds te koop in de platenzaak en op
iTunes.

'Tomtesteron - Schlagerzanger worden', morgen, zondag 16 mei, tussen 20.25 en 21.15 op
Eén. (bron : deredactie.be, Eén)

15-05-2010 om 13:30 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Stedenspel' : dit weekend gaat de strijd tussen Sint-Niklaas en het Nederlandse Halsteren.

 Sinds zaterdag 17 april, en dit gedurende twaalf weken, neemt iedere week een Nederlandse stad of dorp het op tegen een Belgische stad of dorp in het spelprogramma 'Stedenspel', uitgezonden op EXQI PLUS. In een subtropisch decor worden het sponsspel, het pinguïnspel, de waterklimmuur en alle andere opdrachten gespeeld in, op, naast, bij, boven en onder... water !

Één stad of dorp wordt de winnaar en gaat met eeuwige roem naar huis. Durf, lef en sportiviteit staan voorop. Amusement en entertainment verzekerd dus ! Guy Van Sande leidt samen met Yolanthe Cabau van Kasbergen (woordvoerster ESF 2009, lid vakjury JSF 2009, presentatrice NSF 2010) het spektakel in goede banen.

Vandaag, zaterdag 15 mei, neemt Sint-Niklaas het in de vijfde natte België-Nederland-aflevering van 'Stedenspel' op tegen het Nederlandse Halsteren.  

De uitzenddata :

* zaterdag 22 mei : Merksem (B) - Zoetermeer (NL).
* zaterdag 29 mei : Kortrijk (B) - Vianen (NL) ?
* zaterdag 05 juni : Brussel (B) - Groningen (NL).
* zaterdag 12 juni : Hasselt (B) - Langedijk (NL).
* zaterdag 19 juni : Sint-Lievens-Houtem (B) - Den Haag (NL).
* zaterdag 26 juni : Ieper (B) - Hulst (NL).
* zaterdag 03 juli : Antwerpen (B) - Amsterdam (NL).

'Stedenspel', met de Wase hoofdstad Sint-Niklaas (B) tegen Halsteren (NL), vanavond, zaterdag 15 mei tussen 20.50 en 21.40Vannacht kan je het programma bekijken tussen 02.35 en 03.20 op EXQI PLUS. Deze vijfde aflevering wordt morgen, zondag 16 mei, herhaald tussen 08.00 en 08.45, tussen 20.00 en 20.50, tussen 23.15 en 00.00, tussen 01.45 en 02.30 alsook tussen 04.45 en 05.30.

De eerste aflevering van 'Stedenspel' komt in Nederland pas op zaterdag 17 juli eerstkomende op de buis en dat bij de TROS op Nederland 1. (bron en foto : EXQI PLUS)

15-05-2010 om 13:04 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Het ABC van Tom Dice' : S van Sint-Jozef.

 De Eeklose zanger en muzikant Tom Dice vertegenwoordigt op dinsdag 25 mei eerstkomende ons land tijdens de eerste halve finale van de 55e editie van het Eurovisie Songfestival dat doorgaat in de Noorse hoofdstad Oslo. De inzending "Me and my guitar" is nu al een hit in eigen land, straks volgt hopelijk ook de rest van Europa.

Ondanks de hoge verwachtingen blijft de twintigjarige Eeklonaar de rust zelve. Onlangs was hij nog enkele dagen in Los Angeles om er twee videoclips op te nemen, en hij bereidde zich tegelijkertijd ook voor op de voorstelling van zijn eerste full-cd "Teardrops", die op donderdag 29 april jongstleden werd voorgesteld in Wilrijk.

Het Nieuwsblad wil de deelname van Tom Dice aan het Eurovisie Songfestival niet onopgemerkt voorbij laten gaan en daarom trekt de krant voluit de kaart van Tom Dice. De komende dagen en weken mag u in interviews met Tom en zijn ouders verwachten, dagboekfragmenten van papa Rudy... .

Op woensdag 21 april begon de krant reeds af te tellen. Het Nieuwsblad maakte samen met Tom zijn favoriete alfabet en 26 dagen lang leert u hem letter per letter wat beter kennen. Het wordt een leuke opsomming van weetjes en anekdotes. Vandaag zijn we toe aan de letter S van 'Sint-Jozef'.

VAN EEKLO NAAR OSLO : S van Sint-Jozef.

"Sint-Jozef, dat is een parochie van Eeklo, de wijk waar ik ben opgegroeid. Ik ben hier naar school geweest, was er bij de Chiro en heb er ook mijn eerste optreden gegeven. Dat zijn dingen die je nooit meer vergeet. Ik ben hier, net als mijn drie broers, ook misdienaar geweest. En tijdens de nachtmis van Kerstmis 1989 ben ik hier in de kerk van Sint-Jozef ook gedoopt. De mensen kennen mij hier al van voor ik Tom Dice was en ze weten wat ze aan me hebben. Ik woon hier graag, ik vind hier ook de rust om mijn liedjes te schrijven."
(bron : Het Nieuwsblad)

15-05-2010 om 12:34 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Clouseau zingt titelsong 'Zot van A.', de nieuwe film van Jan Verheyen.

 Regisseur Jan Verheyen heeft gisteren, vrijdag 14 mei, wereldkundig gemaakt dat niemand minder dan Clouseau (Eurosong 1989, ESF 1991) de titelsong van zijn nieuwe film 'Zot van A.' zal zingen. Het nummer wordt in september uitgebracht. Koen en Kris Wauters vinden het een grote eer om samen te werken met Verheyen.

"We waren heel blij toen we van Jan Verheyen een telefoontje kregen met de vraag. Het is een leuke, maar niet te onderschatten opdracht. Het is ook de eerste keer dat we dit doen", aldus de broers Wauters van Clouseau.

Net als "Love is all around" van Wet Wet Wet voor altijd verbonden zal blijven aan 'Four weddings and a funeral', hoop ik dat "Gek op jou" zich samen met 'Zot van A.' in het collectieve geheugen van de Vlaamse filmliefhebber zal nestelen", aldus Jan Verheyen.

'Zot van A.' is de remake van de Nederlandse film 'Alles is liefde'. De komedie speelt zich af in Antwerpen en gaat in oktober in première. Heel wat bekende acteurs hebben een rol gekregen in de film van Jan Verheyen, onder anderen Mathias Sercu, Barbara Sarafian, Koen De Graeve, Veerle Baetens, Jan Van Looveren en Joke Devynck. (bron :
deredactie.be)

15-05-2010 om 10:32 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OSLO LIVE : Sieneke mag nog steeds niet praten.

 De Nederlandse Songfestivalkandidate Sieneke mag nog altijd niet praten. Dat heeft haar management aan het Nederlandse mediaprogramma 'Shownieuws' (SBS 6) laten weten. Overmorgen, maandag 17 mei, zal een KNO-arts opnieuw bekijken of ze voorzichtig weer twintig minuten per dag mag gaan praten.

De zangeres moet nu al een week lang alles opschrijven vanwege een keelontsteking. Het worden spannende dagen voor de achttienjarige Nijmeegse want aanstaande dinsdag, 18 mei, neemt ze het vliegtuig richting Oslo. Een dagje later, woensdag 19 mei, werkt ze haar eerste repetitie af op het festivalpodium in de Telenor Arena. (foto : TROS)

15-05-2010 om 09:49 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Ik weet wat je deed' : Superjelle ontdekt Elvis Presley.

 Sinds zaterdag 27 maart presenteert Koen Wauters (Eurosong 1989, ESF 1991) de nieuwe spelshow 'Ik weet wat je deed'. Daarin maakt elke week een man of vrouw dingen mee die de dagelijkse realiteit overstijgen, waardoor hij/zij zichzelf op een ludieke manier een stukje beter leert kennen. Het tennistornooi van Wimbledon winnen hoewel je slechts een uurtje tennis in de week speelt, het bezoek krijgen van je grote idool die al jaren overleden is, letterlijk de prins op het witte paard ontmoeten, een reis in de tijd maken...

 Het kan allemaal in 'Ik weet wat je deed', want de kandidaten beleven onder hypnose hun avonturen met een knipoog en ervaren de situaties dan ook als levensecht. Na de opnamedag wordt hun geheugen meteen weer gewist, waardoor ze zich niets meer kunnen herinneren van de dingen die ze hebben meegemaakt. In de televisiestudio worden ze door Koen Wauters geconfronteerd met hun eigen daden, moeten ze raden hoe ze gereageerd hebben op de situaties en kunnen ze enkele leuke prijzen in de wacht slepen.

* achtste aflevering :

In 'Ik weet wat je deed' volgen we de belevenissen van Jelle Lumen, een 21-jarige Kempense teddybeer uit Retie. Eén ding is alvast duidelijk : Jelle zal zich zijn ontmoeting met onze hypnotiseur Jos Claus nog lang herinneren.

Over Elvis en Graceland

Onder hypnose praat Jelle met auto's, raakt hij zijn mooie vetkuif kwijt en zorgt hij ervoor dat Elvis Presley wordt ontdekt. Wanneer Jos Claus hem influistert dat hij de opvolger van Superman is, vliegt hij zelf door de lucht als een nieuwe superheld : Superjelle!

Zichzelf juist inschatten is de boodschap, want de hoofdprijs die Jelle kan winnen is niet mis : een reis naar Graceland, de thuisbasis van zijn grote idool Elvis.

In de televisiestudio bij Koen Wauters ziet Jelle zichzelf aan het werk in de ludieke filmpjes en moet hij inschatten hoe hij gereageerd heeft in de ongewone en grappige situaties. Of hij al dan niet in het magische Memphis geraakt ziet u vanavond om 20.40 in een nieuwe meeslepende aflevering van 'Ik weet wat je deed'.

 Jos Claus neemt in 'Ik weet wat je deed' de showhypnose voor zijn rekening. Hij begeleidt de kandidaten voor, op en achter de schermen, net zoals hij dat in Nederland gedaan heeft in de gelijknamige show die door de TROS is uitgezonden.

'Ik Weet Wat Je Deed : achtste aflevering vanavond, zaterdag 15 mei, tussen 20.40 en 21.45 op vtm. (bron en foto : vtm)

15-05-2010 om 00:08 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Sterren op de Dansvloer, follow up' : vanavond de zevende aflevering.

 Op vrijdag 26 maart ging bij vtm de vierde reeks van 'Sterren op de Dansvloer' van start. In de zevende liveshow van 'Sterren op de Dansvloer', gisterenavond vrijdag 07 mei, werden de vijf overblijvende dansparen tweemaal op de dansvloer gevraagd.

Na de achtste aflevering moesten acteur Peter Van den Begin en zijn danspartner Kimberly Smith als zevende koppel het strijdtoneel verlaten. Sinds zaterdag 03 april kan je bij vtm terecht voor de 'Sterren op de Dansvloer, follow up'. Je komt er het verhaal van de afvallers te weten, je kan de hoogtepunten uit de show herbekijken en je kan een blik werpen achter de schermen.

 'Sterren op de Dansvloer, follow up', vanavondzaterdag 15 mei, tussen 19.40 en 20.00 op vtm.
Meer nieuws en informatie over deze vierde reeks krijg je op de webpagina van 'Sterren op de Dansvloer'. (bron en foto's : vtm)

15-05-2010 om 00:02 geschreven door Redactie  




VOLG ONS OOK OP TWITTER & FACEBOOK.



Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs