Twelve Points...Douze Points...Kiev 2017...

Deze website wordt niet meer geüpdatet! Volg ons via https://twitter.com/12_TPDP_12.....

18-04-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Femti år Norge i Eurovision Song Contest' : Knut Anders Sørum wordt in 2004 laatste.

 Midden mei vorig jaar wist zanger Alexander Rybak het Scandinavische land Noorwegen een derde overwinning te bezorgen tijdens het Eurovisie Songfestival. Eind mei zal de 55e editie van het jaarlijkse liedjesfestival plaatsvinden in de hoofdstad Oslo en net als in 2008 en 2009 zijn er twee halve finales en een finale. De halve finales gaan door op dinsdag 25 en donderdag 27 mei, twee dagen later, op zaterdag 29 mei, vindt dan de finale plaats.

Dit jaar is het ook precies vijftig jaar geleden dat Noorwegen voor de eerste maal deelnam aan het Eurovisie Songfestival. Zangeres Nora Brockstedt wist toen met "Voi voi" een vierde plaats in de wacht te slepen. Door de jaren heen wist het land goede maar ook minder goede resultaten te behalen. In eigen land zal de negenenveertigste kandidaat aantreden want enkel in 1970 en 2002 was Noorwegen niet van de partij.

Sinds begin juni gaan wij terug in het verleden en bekijken we elke week in 'Femti år Norge i Eurovision Song Contest' een inzending van naderbij. In de vijfenveertigste aflevering van onze reeks staan we stil bij het jaar 2004.

 Noorwegen neemt pas sinds 1960 deel aan het Eurovisie Songfestival hoewel de eerste editie reeds in 1956 plaatsvond. In 2004 behield de Noorse omroep dezelfde selectieprocedure als in 2001 en 2003, één finale met twaalf nummers die streden om het ticket voor het Eurovisie Songfestival.

De finale vond plaats in het Spektrum in de hoofdstad Oslo en werd op zaterdag 06 maart in goede banen geleid door Ivar Dyrhaug. Tijdens de finale waren er twee stemrondes waarbij na de eerste stemronde in totaal vier kandidaten streden om het ticket richting het Turkse Istanboel. Het lot van de kandidaten lag in beide stemrondes in handen van de kijkers thuis die door regionale televoting hun voorkeur kenbaar maakten. In de eerste ronde werden de stemmen omgezet in punten (12, 10, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2 en 1). In de tweede stemronde werd het aantal stemmen niet omgezet in punten. Voor het eerst kon er in de week voorafgaand aan de finale reeds gestemd worden.

* finale - zaterdag 06 maart 2004 :

01. I don't understand her Aslak J. Johnsen

19p

-

07

02. The way I feel Marie Moe

10p

-

10

03. Crazy things Wig Wam

34p

48.920

03

04. Mr.Brown Ja-Da

31p

-

05

05. 1000 and one nights Rebecca

41p

46.675

04

06. Crying Christian Hovda

00p

-

11

07. What do you think I am Dilsa

16p

-

08

08. See the world Svein Lindland

30p

-

06

09. Sunshine Malin Schavenius

00p

-

11

10. High Knut Anders Sørum

50p

82.427

01

11. I knock on wood Lisa Marie Strandengen

11p

-

09

12. This is where you got if from Arlene Wilkes

48p

56.281

02

 Knut Anders Sørum (Skreien, Toten) is al een aantal jaren aan het werk in de muzieksector en zo bracht hij in 1993 reeds zijn eerste werk op de markt. In 2000 zien we hem voor het eerst aan het werk tijdens 'Melodi Grand Prix' als backing voor Wentzel.

Vier jaar later treedt hij op het voorplan en met "High" (tekst : Dan Attlerud ; muziek : Thomas Thörnholm, Lars Andersson) weet hij de nationale selectie op zijn naam te schrijven. Dankzij de vierde plaats van Jostein Hasselgård een jaar eerder is Knut meteen verzekerd van een finaleplaats tijdens het Eurovisie Songfestival van 2004. Dat jaar wordt voor de eerste maal gewerkt met een halve finale en een finale.

Op zaterdag 15 mei moet de zanger als derde het podium op van het Abdi İpeçki Stadium in de Turkse stad Istanboel. Met amper drie puntjes, van buurland Zweden, strandt de zanger op een vierentwintigste en allerlaatste plaats. Op zich zijn die drie puntjes niet eens verwonderlijk daar het nummer van Zweedse makelij is. Toch bezorgt hij zijn land de negende rode lantaarn ooit, een absoluut record.

Ook in eigen land wordt het nummer geen echte hoogvlieger alwaar het in de hitparade één week op een twintigste plaats staat. (met dank aan 3D Flags)

18-04-2010 om 16:01 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Move Like Michael Jackson' : Luciano, Mike en Touch Down geplaatst voor de finale.

 Sinds donderdag 4 maart presenteren Véronique De Kock (VT4) en Gerard Joling (ESF 1988)(SBS 6) 'Move Like Michael Jackson', een show waaraan de familie van Michael Jackson exclusief in Vlaanderen haar medewerking verleent. Samen met Michaels broer Jermaine Jackson, Mark Summers (de Europese Casting Director van Michael Jackson's This Is It) en Lavelle Smith Jr. (Michaels choreograaf en persoonlijke vriend) gaan zij op zoek naar dé danser die het meeste geïnspireerd is door The King Of Pop. De prijs voor de winnaar is niet de minste : een waanzinnige dance-act tijdens het officiële memorial concert voor het in juni overleden popicoon.

Afgelopen donderdagavond, 15 april, kon je bij
VT4 de eerste halve finale volgen en diezelfde uitzending werd gisterenavond, zaterdag 17 april, nogmaals heruitgezonden. Ook op SBS 6 kon je kijken hoe de kandidaten het er vanaf brachten.

Na deze eerste halve finale zijn alvast drie kandidaten zeker van een plaatsje in de finale die op zaterdag 01 mei eerstkomende rechtstreeks wordt uitgezonden.
In elke halve finale komen tien acts aan de beurt en er zijn in totaal vijf duels. In het eerste duel stond Lollipop tegenover Joey.

duel 1 - Lollilop <-> Joey : Volgens Jermaine was Lollipop bijzonder energiek, maar ze konden iets meer choreografie gebruiken. De jury vroeg zich af of Lollipop ook kan inslaan als 'n komeet (bekijk 
HIER hun optreden). De jury vond de act van Joey vandaag iets slordiger, en er kan nog wat geschaafd worden aan z'n techniek (bekijk HIER zijn optreden).

duel 2 - Luciano <-> Jennifer : Excellent, dynamic, very talented... de superlatieven stroomden uit Jermaines mond voor de negenjarige Luciano die het opnam tegen Jennifer (bekijk 
HIER zijn optreden). Door Jennifer tegenover Luciano te plaatsen, stond de jury naar eigen zeggen voor een onmogelijke keuze (bekijk HIER haar optreden).

duel 3 - Groove Kings <-> Mike : Jermaine had wel eens willen zien hoe de groep met een lid extra zou dansen. Marc was heel duidelijk : "You smashed it!" (bekijk
HIER hun optreden). Een hele theatershow in 2 minuten, zijn danstechniek en lichaamscontrole zijn "AMAZING"... voor de jury was Mikes prestatie er eentje van wereldklasse (bekijk HIER zijn optreden).

duel 4 - Shakira <-> Patrick : Schattig, sympathiek en bescheiden... Shakira is als een lief buurmeisje, maar de jury vermoedde dat ze niet al haar troeven uitspeelde (bekijk
HIER haar optreden). Patrick nam het op tegen Shakira, en bracht een mix van veel stijlen overgoten met een flinke portie soul (bekijk HIER zijn optreden).

duel 5 - Funky Primates <-> Touch Down : Waarschijnlijk de grappigste act uit de hele show, maar Jermaine had graag iets meer MJ-moves gezien (bekijk
HIER hun optreden). De meiden van Touch Down hadden keihard gewerkt, een waanzinnig goede act op topniveau gebracht en vergaten nooit te bewegen als één. Aldus de jury (bekijk HIER hun optreden).

De jury stuurde de negenjarige Luciano, ouderdomsdeken Mike en Touch Down naar de finale. Volgende week volgt de tweede halve finale van 'Move Like Michael Jackson'.
(bron en logo : VT4)

18-04-2010 om 01:17 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'God kveld Oslo' : 13. GRIEKENLAND.

 Sinds dinsdag 06 april (en dit tot en met vrijdag 14 mei), tellen we dagelijks af naar de komende editie van het Eurovisie Songfestival dat op dinsdag 25, donderdag 27 en zaterdag 29 mei zal worden gehouden in de Noorse hoofdstad Oslo. Voor het - inmiddels - vijfde jaar op rij zetten we telkens één kandidaat voor deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival in de schijnwerpers. Vier jaar geleden kreeg onze rubriek de naam 'Kalispera Athina', drie jaar geleden 'Hyvää iltaa Helsingin', twee jaar 'Dobro veče Beograde' en vorig jaar 'Добрый вечер Москва'.

Dit jaar, en dit gedurende iets meer dan vijf weken, dekt de vlag de lading in 'God kveld Oslo'. In totaal nemen negenendertig landen deel aan deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival, drie minder dan vorig jaar, en net als de voorbije twee jaar zijn er ook ditmaal twee halve finales. Zowel in de eerste als in de tweede halve finale treden zeventien landen aan. En in tegenstelling tot de voorbije jaren zullen ditmaal een vakjury (50%) en de kijkers thuis (50%) door middel van televoting telkens tien kandidaten doorsturen naar de finale. 

Het land dat als dertiende zal aantreden tijdens de eerste halve finale, op dinsdag 25 mei, is GRIEKENLAND. Het land doet sinds 1974 mee aan het liedjesfestival en vijf jaar geleden wist het voor het eerst het Songfestival te winnen. Zangeres Helena Paparizou bracht de overwinning naar het land met "My number one". Een jaar eerder, in 2004, eindigde Sakis Rouvas al op de derde plaats. Vier jaar geleden zagen we hem terug als presentator van de 51e editie van het Eurovisie Songfestival. Anna Vissi, eerder al deelneemster voor Griekenland in 1980 en voor Cyprus in 1982, nam voor de derde maal deel aan het liedjesfestival en wist een negende plaats in de wacht te slepen met "Everything". In 2007 moest Sarbel de Griekse eer hoog houden en met "Yassou Maria" eindigde hij tijdens de finale op een zevende plaats. Twee jaar geleden mocht de in New York geboren Kalom(o)ira Saranti voor het land naar het Eurovisie Songfestival. Ze mocht met "My secret combination" de eerste halve finale afsluiten en dat leverde haar meteen ook de eerste plaats op in die halve finale. Tijdens de finale eindigde ze uiteindelijk op een derde plaats. En vorig jaar mocht Sakis Rouvas (opnieuw) proberen om het land een tweede overwinning te bezorgen met "This is our night". Tijdens de tweede halve finale strandde hij met een totaal van 110 punten op een vierde plaats maar in de finale moest hij uiteindelijk met 120 punten tevreden zijn met een zevende plaats.

 Op vrijdag 12 maart jongstleden vond in Griekenland de nationale selectie plaats voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival. In eerste instantie zouden de nummers pas een week eerder, op vrijdag 05 maart, wereldkundig worden gemaakt tijdens een voorstellingsshow maar onder druk van buitenaf plaatste de Griekse omroep ERT de nummers reeds op vrijdag 26 februari op het internet.

Deze zet kwam er nadat er eerder al twee kandidaten waren gediskwalificeerd. Zowel Eleftheria Eleftheriou als Katerine Avgoustakis (Eurosong 2002-2006) zagen in februari een eventuele deelname aan het Eurovisie Songfestival aan hun neus voorbijgaan daar hun nummer reeds gelekt werd of eerder op het internet was terug te vinden. 

Zo bleven er na het eerdere afhaken van Despina Ricci en de twee diskwalificaties nog zeven kandidaten over die de strijd aanbonden voor het Griekse ticket
richting Noorse hoofdstad Oslo.

* volgorde van optreden tijdens de Griekse nationale finale 2010 :

01. "Illusion" door Christos Hatzinasios.
02. "Game of life" door  Sunny Baltzi & Second Skin.
03. "Kivotos tou Noe" ("Noah's ark") door Manos Pyrovolakis.
04. "OPA" door Giorgos Alkaios & Friends.
05. "Polemao" ("I'm fighting") door Giorgos Karadimos.
06. "Kinesos" ("Chinese man") door Melisses.
07. "Touch me deep inside" door Émigré.

* gediskwalificeerd :

- "Enjoy the day" door Katerine Avgoustakis (Eurosong 2002-2006).
- "Tables are turning" door Eleftheria Eleftheriou.

Het lot van de finalisten lag in handen van een vakjury (50%) en van de kijkers thuis (50%) die door middel van televoting hun keuze kenbaar maakten. Tijdens de show was er ook een optreden van Katerine Avgoustakis die onder meer haar jongste single ten gehore bracht. Uiteindelijk ging de overwinning naar "OPA" van Giorgos Alkaios & Friends.


 Giorgos Alkaios-Basiliou (Athene, 24 december 1971) heeft een Griekse vader en een Portugese moeder. Hij zit reeds sinds 1989 in het vak want dat jaar debuteerde hij in de talentenjacht 'Ela sto Fos'. In september van dat jaar won hij een festival met als prijs een platencontract. In 1995 verscheen zijn album "Ihoi siopis", de verkoop liep als een sneltrein en het album was binnen vierentwintig uur goud. Ook de vier albums die nadien werden uitgebracht leverden hem goud of platina op.

De voorbije jaren heeft hij al heelwat concerten gegeven zowel in eigen land, Cyprus, Duitsland, Canada, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Australië.

Zijn nummer "Syrmatoplegma" werd het lijflied van de Turkse voetbalclub Galatasaray, nadat ze de Intercontinentale beker en de UEFA beker wonnen. Ook "Opa-opa", een nummer dat in Zweden platinum behaalde is van zijn hand. Antique (ESF 2001) had er een grote hit mee. Sinds november 2008 heeft hij zijn eigen platenmaatschappij, 
Friends Music Factory.

"OPA" (tekst : Giannis Antoniou & Friends ; muziek : Giorgos Alkaios)

Ekapsa to chtes, nychtes mou palies
Thrypsala oi anamniseis eginan ki aftes
Lypes kai fones, adikes efches
Ki afisa se mia gonia anoichtes pliges

Ekapsa to chtes, nychtes mou palies
Oneira kai efialtes richno stis foties
Dakrya kafta, psemata polla
Moiazoun sa vouvi tainia pou de vlepo pia

OPA!
Vazo mia fotia
S' ola ta palia
Ola tha t' allakso - OPA!
Kai tha to fonakso - OPA!
Perasmena ksehasmena ki ola ap' tin archi ksana - OPA!

Ekapsa to chtes, nychtes mou palies
Kai apo to miden archizo oso ki an de thes
Dakrya kafta, psemata polla
Plirosa osa chrostousa kai ta daneika

OPA!
Vazo mia fotia
S' ola ta palia
Ola tha t' allakso - OPA!
Kai tha to fonakso - OPA!
Perasmena ksehasmena ki ola ap' tin archi ksana - OPA!
 

MORGEN
: voorstelling van de Portugese kandidate, Filipa Azevedo. (foto : Eurovision.tv ; met dank aan 3D Flags)

18-04-2010 om 00:00 geschreven door Redactie  


17-04-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Brahim en Fatty_K zijn de namen van de eerste artiesten op 'Pennenzakkenrock 2010'.

PennenzakkenrockOp donderdag 24 juni eerstkomende gaat in het Provinciaal Recreatiedomein 'Zilvermeer' in Mol de zestiende editie door van 'Pennenzakkenrock'.

De organisatie van het jongerenfestival heeft intussen reeds de eerste namen vrijgegeven van artiesten die de laatste donderdag voor de zomervakantie hun opwachting zullen maken. Zo zijn niemand minder dan Brahim (Eurosong 2006-2008) en Fatty_K, vroeger gekend als 'Ken Beatbox', van de partij.

Later dit voorjaar zullen nog andere namen aan dit lijstje worden toegevoegd. Meer nieuws krijg je op de 
website van het festival. (bron : website 'Pennenzakkenrock')

17-04-2010 om 17:46 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Sterren op de Dansvloer' : blote torso van Anthony Kumpen kan vakjury en kijkers niet bekoren.

 Gisterenavond was er de vierde aflevering van het vierde seizoen van 'Sterren op de Dansvloer'. In deze liveshow moesten Louise Talpe, Jelle van Dael, Sonja Kimpen en Kevin Janssens samen met hun professionele danspartner de slow foxtrot dansen. Op het programma van An Lemmens, Peter Van den Begin, Laura Lynn en Anthony Kumpen stond de paso doble.

Peter Van den Begin is te lief voor de stier

"Er zat meer in, maar het kwam er niet uit", oordeelde de jury over de paso doble van Peter Van den Begin en Kimberly Smith. Hij 'aaide' de stier in plaats van hem te doden. Zijn beste matador-prestatie op "Espana Cani" van Mantovani werd lauw onthaald op 23 punten.
 Herbekijk hier hun optreden.

Jelle Van Daels hoofd lag goed in Pascals arm

Jurylid Jan hield Jelle goed in het oog, maar was enthousiast over haar slow foxtrot. Op "Love you I do' van Jennifer Hudson lag Jelles hoofd blijkbaar helemaal in het verlengde van haar lichaam. Geen tranen dus deze keer, maar wel 23 punten. Bekijk 
hier hun optreden.

Trainen loont voor Sonja Kimpen

De loftrompet weerklonk voor de slow foxtrot van Sonja Kimpen en Arman Eranosjan. Op "The best is yet to come" van Michael Bublé toonden ze goed voetenwerk en een grote smile. Door het harde dagelijkse trainen scoorden ze maar liefst 30 punten. 
Bekijk hier hun optreden.

An Lemmens verbijt de pijn en gaat door

Arrogant zijn kostte An moeite in haar paso doble. Bovendien moest ze de pijn van enkele gekneusde ribben verbijten. Aerjen Mooijweer leidde haar krachtig op de tonen van "Paint it black" van Vanessa Carlton over de dansvloer, en dat verdiende een dikke 40 punten voor doorzettingsvermogen, maar haar dans scoorde er slechts 22. Bekijk 
hier hun optreden.

Kevin Janssens danst als gentleman

"If you want this love of mine" zong Sammy Davis, en Kevin Janssens stuurde 'zijn' Martine Jottay met een knipoog de danspiste rond. Hun slow foxtrot (met lift) lokte applaus uit, en ook de jury vond het een prima ballroomdans. Een bemoedigende 24 punten volgden. Bekijk 
hier hun optreden.

Laura Lynn glimlachte niet (en zo hoorde het !)

Laura Lynn en Wim Gevaert vochten hun paso doble uit op "Diablo Rojo" van Rodrigo & Gabrielle. Met goed gespeelde woede én verdeeld succes : jurylid Ronny vond het knap, jury-lady Anouchka was teleurgesteld. Alles opgeteld leverde dat 22 punten op. Bekijk 
hier hun optreden.

Het is naar Louis Talpes heupen gestegen !

Louis Talpe en Leila Akcelik dansten de slow foxtrot op "Layla" van Eric Clapton. Louis kreeg als commentaar dat het naar zijn heupen in plaats van naar zijn hoofd was gestegen : Louis' lichaam bewoog goed, maar zijn hoofd volgde niet. Dankzij sterk voetenwerk toch een dikke 27 punten. Bekijk hier hun optreden.

Anthony Kumpen verlaat met blote torso 'Sterren op de Dansvloer'

Terwijl ontelbare vrouwen zwijmelden bij de blote torso van Anthony, miste jurylid Anouchka 'matador-kleding' en vond jury-opperhoofd Ronny de racende danser eerder 'Bruce Lee' dan een strijdende matador. De paso doble van Anthony en Nicky op "Will & Elisabeth (Pirates)" van Hans Bedelt kreeg de figuurlijke doodsteek van 16 punten en werd ook door het publiek uit de show gestemd. 
Bekijk hier hun optreden.

 

* punten van de vakjury tijdens de vierde show
(tussen haakjes de punten van Ronny, Anouchka, Jan en Davy)
:

* Peter Van den Begin en Kimberly Smith (Paso doble) : 23 punten (5+7+6+5).
* Jelle Van Dael en Pascal Maassen (Slow foxtrot) : 23 punten (5+6+6+6).
* Anthony Kumpen en Nicky Vernieuwe (Paso doble) : 16 punten (4+4+4+4).
* Sonja Kimpen en Arman Eranosjan (Slow foxtrot) : 30 punten (7+8+7+8).
* An Lemmens en Aerjen Mooijweer (Paso doble) : 17 punten (4+6+6+6).
* Kevin Janssens en Martine Jottay (Slow foxtrot) : 24 punten (5+7+6+6).
* Laura Lynn en Wim Gevaert (Paso doble) : 22 punten (6+4+6+6).
* Louis Talpe en Leila Akcelik (Slow foxtrot) : 27 punten (6+7+7+7).

* dit gaf de volgende tussenstand :

01. Sonja Kimpen en Arman Eranosjan : 30 punten.
02. Louis Talpe en Leila Akcelik : 27 punten.
03. Kevin Janssens en Martine Jottay : 24 punten.
04. Peter Van den Begin en Kimberly Smith : 23 punten.
04. Jelle Van Dael en Pascal Maassen : 23 punten.
06. An Lemmens en Aerjen Mooijweer : 22 punten.
06. Laura Lynn en Wim Gevaert : 22 punten.
08. Anthony Kumpen en Nicky Vernieuwe : 16 punten.

* omgezet gaf dit het volgende overzicht :

01. Sonja Kimpen en Arman Eranosjan : 08 punten.
02. Louis Talpe en Leila Akcelik : 07 punten.
03. Kevin Janssens en Martine Jottay : 06 punten.
04. Peter Van den Begin en Kimberly Smith : 05 punten.
04. Jelle Van Dael en Pascal Maassen : 05 punten.
06. An Lemmens en Aerjen Mooijweer : 03 punten.
06. Laura Lynn en Wim Gevaert : 03 punten.
08. Anthony Kumpen en Nicky Vernieuwe : 01 punt.


Aan het einde van de uitzending maakten Francesca Vanthielen en Jacques Vermeire in willekeurige volgorde bekend welke koppels doormochten naar volgende week : Sonja Kimpen en Arman Eranosjan, Kevin Janssens en Martine Jottay, Louis Talpe en Leila Akcelik, Laura Lynn en Wim Gevaert, An Lemmens en Aerjen Mooijweer en Peter Van den Begin en Kimberly Smith.

 Er bleven nog twee koppels over en dan raakte bekend dat Anthony Kumpen en Nicky Vernieuwe, op een achtste en laatste plaats geëindigd bij de vakjury, het strijdtoneel moesten verlaten. Lasgo-zangeres Jelle Van Dael en haar danspartner Pascal Maassen werden door de kijkers in de wedstrijd gehouden.

An Lemmens : euforisch na tranen

Het was geen gemakkelijke paso doble voor An Lemmens in de vierde aflevering van 'Sterren op de Dansvloer'. Ze verbeet de pijn én de commentaar van de jury. Maar na de tranen kwam haar stralende glimlach terug ! Bekijk hier het interview met An en Aerjen.

'Dag & Nacht'-cast ontdekt 'stierenkloten' !

Bekende gezichten in het publiek van 'Sterren op de Dansvloer'. 'Dag & Nacht'-acteurs Ivan Pecnik en Clara Cleymans – alias Gio en Amber – vonden het geweldig om de vierde liveshow van op de eerste rij mee te maken. Bovendien ontdekten ze 'stierenkloten' bij 2 dansers ! Bekijk hier het interview met Ivan en Clara.

Anthony Kumpen hekelt de jury

"De jury was niet goed gezind. Ik voelde het aankomen." Racer Anthony Kumpen heeft een eigen verklaring voor zijn exit in 'Sterren op de Dansvloer'… . Bekijk hier het interview.

Exclusief : Anthony Kumpen scheurt broek

Het was gisteren, vrijdag, niet Anthony Kumpens geluksdag. Niet alleen werd hij uit 'Sterren op de Dansvloer' gestemd, tijdens zijn laatste repetitie voor zijn vurige paso doble moest ook zijn broek er aan geloven. Danspartner Nicky Vernieuwe bleef met haar hak in zijn broek hangen en veroorzaakte een scheur van boven tot onder. Koelbloedige Anthony vond het echter niet zo erg om in onderbroek te kijk te staan... . Bekijk hier de gescheurde broek.

De vijfde aflevering van 'Sterren op de Dansvloer' krijg je volgende week vrijdag23 april, vanaf 20.40. Meer nieuws en informatie over deze vierde reeks krijg je op de webpagina van 'Sterren op de Dansvloer'. (bron en foto's : vtm)

17-04-2010 om 16:45 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Stedenspel' : dit weekend neemt Lint het op tegen Alkmaar.

 Vanaf dit weekend, en dit gedurende twaalf weken, neemt iedere week een Nederlandse stad of dorp het op tegen een Belgische stad of dorp in het spelprogramma 'Stedenspel', uitgezonden op EXQI PLUS. In een subtropisch decor worden het sponsspel, het pinguïnspel, de waterklimmuur en alle andere opdrachten gespeeld in, op, naast, bij, boven en onder... water !

Één stad of dorp wordt de winnaar en gaat met eeuwige roem naar huis. Durf, lef en sportiviteit staan voorop. Amusement en entertainment verzekerd dus ! Guy Van Sande leidt samen met Yolanthe Cabau van Kasbergen (woordvoerster ESF 2009, lid vakjury JSF 2009, presentatrice NSF 2010) het spektakel in goede banen.

Vandaag, zaterdag 17 april, neemt Lint het op tegen het Nederlandse Alkmaar. Dan duelleren ze in de eerste natte België-Nederland-aflevering van 'Stedenspel'. De eerste aflevering gaat van start om 20.50 en duurt tot 21.55.

Wil je graag een opname van dit spektakelspel eens live bijwonen ? Heb je zin om het België - Nederland-gevoel nog eens te beleven en de Belgen mee naar de overwinning te juichen ? Klik dan 
hier en schrijf je snel in !

De opnamemomenten :

* woensdag 21 april 13.00 : Sint-Niklaas (B) - Halsteren (NL).
* woensdag 21 april 18.00 : Brussel (B) - Groningen (NL).
* donderdag 22 april 13.00 : Merksem (B) - Zoetermeer (NL).
* donderdag 22 april 18.00 : Kortrijk (B) - Vianen (NL).
* maandag 26 april 13.00 : Sint-Lievens-Houtem (B) - Den Haag (NL).
* maandag 26 april 18.00 : Hasselt (B) - Langedijk (NL).
* dinsdag 27 april 13.00 : Ieper (B) - Hulst (NL).
* dinsdag 27 april 18.00 : Antwerpen (B) - Amsterdam (NL).

- reeds eerder opgenomen :

* v
rijdag 09 april 18.00 : Lint (B) - Alkmaar (NL).
* donderdag 15 april 13.00 : Bree (B) - Neeritter (NL).
* vrijdag 16 april 13.00 : Bever (B) - Rotterdam (NL).
* vrijdag 16 april 18.00 : Laarne (B) - Heiloo (NL).

Alle opnames vinden plaats in het 
Eurocam Media Center, Generali Dome, Fabriekstraat 38, 2547 Lint.

'Stedenspel', met Lint (B) tegen Alkmaar (NL), vanavond, zaterdag 17 april tussen 20.50 en 21.50. Deze eerste aflevering wordt morgenavond, zondag 18 april, herhaald tussen 20.00 en 21.00. Vannacht kan je het programma bekijken tussen 00.15 en 01.15, tussen 03.30 en 04.30 alsook tussen 06.45 en 07.45 op EXQI PLUS.

De eerste aflevering komt in Nederland pas op zaterdag 17 juli eerstkomende op de buis en dat bij de TROS op Nederland 1. (bron en foto : EXQI PLUS)

17-04-2010 om 16:06 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van Eeklo tot Oslo : Tom Dice op vier in de 'MNM50', Katerine op dertig.

 Deze voormiddag, zaterdag 17 april, was er tussen 10.00 en 13.00 een nieuwe aflevering van de 'MNM50', de hitlijst die wordt samengesteld door de luisteraars van de muziekzender MNM.

"Me and my guitar", het nummer waarmee Tom Dice ons land op dinsdag 25 mei vertegenwoordigt tijdens de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival in de Noorse hoofdstad Oslo, blijft voor de tweede week op rij op een vierde plaats staan en dat na zes weken notering.

Minder dan 48 uur nadat het liedje in première ging op Eén, belandde het nummer op dinsdag 09 maart jongstleden op nummer tien in de hitlijst van de zender. Een dag later boekte hij vijf plaatsen winst en op donderdag 11 maart steeg hij van de vijfde naar de derde plaats en moest enkel nog Milk Inc
. (met Regi Penxten, componist/tekstschrijver "My music", Eurosong 2008) en Owl City voor zich dulden. Ook op zaterdag 13 maart en maandag 15 maart bleef hij op de derde plaats staan maar dankzij de vele stemmen stond hij dinsdag 16 maart, na zes dagen notering, op een zucht van de eerste plaats en ook woensdag 17 maart behield hij die tweede plaats. Zowel op donderdag 18 maart als afgelopen zaterdag wist hij beslag te leggen op de eerste plaats maar na tien dagen moest hij begin deze week, maandag 22 maart, "Telephone" van Lady GaGa ft Beyonce en "Storm" van Milk Inc. laten voorgaan. Dinsdag 23 maart boekte hij opnieuw een plaatsje winst en woensdag 24 maart, na twaalf dagen notering, bleef hij op die tweede plaats staan. Op donderdag 25 maart moest hij die tweede plaats weer laten aan Milk Inc. en moest hij tevreden zijn met een derde stek. Maar op zaterdag 27 maart stond hij opnieuw op een zucht van de eerste plaats. Een week later daalde hij naar een derde plaats en vorige week boekte hij nogmaals een plaatsje verlies.

 "Enjoy the day" van Katerine (Eurosong 2002-2006) kwam op dinsdag 16 maart de hitparade binnen op een vijfenveertigste plaats en daags nadien boekte ze drie plaatsen winst en zo kwam ze op een tweeënveertigste plaats terecht. Op donderdag 18 maart deed het ze het nog beter en met vier plaatsen winst en zo belandde ze op een achtendertigste plaats. Op zaterdag 20 maart maakte ze een sprong van die achtendertigste naar een achtentwintigste plaats, meteen dus een winst van tien plaatsen. Maar van die winst moest ze twee dagen later, op maandag 22 maart, alweer twee plaatsen prijsgeven en dus kwam ze op een dertigste plaats terecht. Dinsdag 23 maart moest ze opnieuw vier plaatsen inleveren en daarmee stond ze na zes dagen notering op een vierendertigste plaats. Woensdag 24 maart daalde ze één plaatsje naar een vijfendertigste stek en op donderdag 25 maart boekte ze negen plaatsen verlies en zo stond ze net voor het weekend op een vierenveertigste plaats. Op zaterdag 27 maart ging ze vier plaatsen achteruit en zo kwam ze op een achtenveertigste stek terecht. Vorige week zaterdag, 03 april, boekte ze één plaatsje verlies en daarmee stond ze na drie weken notering op een negenenveertigste plaats. Vorige week steeg ze naar een eenendertigste plaats en deze week boekt ze opnieuw wat winst wat haar op een dertigste stek doet belanden.

Met het nummer zou ze normaal gezien op vrijdag 12 maart deelnemen aan de Griekse selectie voor het Eurovisie Songfestival, maar eerder vorige maand werd ze gediskwalificeerd. Een remixversie van het nummer stond reeds sinds november op het internet en dat was niet conform het reglement van de Griekse nationale omroep. (bron :
MNM)

17-04-2010 om 15:02 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Vers van de pers' (17-04-2010).

 Op deze voorlaatste dag van de paasvakantie zijn we opnieuw van de partij met heelwat muzikale nieuwigheden. En ook nu weer hebben we dat nieuws op muzikaal vlak voor jou mooi op een rijtje gezet in 'Vers van de pers' en zoals steeds beginnen we in eigen land.

 Afgelopen maandag, 12 april, hebben de broertjes Koen en Kris Wauters een nieuwe single op ons losgelaten. "De juiste vergissing" is het vierde nummer uit het jongste album "Zij aan zij" van Clouseau (Eurosong 1989, ESF 1991) dat op single wordt uitgebracht. Afgelopen najaar wist enkel het controversiële "Leve België" het tot in de hitparade te stoppen, voor "Zij aan zij" en "Als er ooit iets fout zou gaan" was enkel een plaatsje in de tipparade weggelegd.

 Sinds gisteren, vrijdag 16 april, ligt het nieuwe album van de Spaanse hartenbreker David Bisbal (OT 2002, ESF 2002) in de winkelrekken. "Sin mirar atrás" werd eind oktober 2009 onder meer in eigen land uitgebracht maar een Europese release liet nog wat op zich wachten. Op het album staan in totaal twaalf nummers en als bonustrack is er een duet met Pixie Lott.

 De Maltese kandidate voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival, Thea Garrett, heeft afgelopen woensdag 14 april haar festivalinzending op single uitgebracht. Op het schijfje vinden we de Engelse, de Maltese, een karaokeversie en een remixversie van "My dream".
 
 De Duitse zanger Tommy Reeve ('Wer singt für Deutschland? 2008') heeft gisteren, vrijdag 16 april, zijn nieuwe album "Ready for you" uitgebracht. Op zijn tweede album staan in totaal veertien nummers waaronder zijn jongste single "Come into my life". 

 Tot slot eindigen we zoals steeds met een paar korte berichten. Eerder dit voorjaar berichtten we reeds dat er een nieuwe single van Wim Soutaer (coach 'Junior Eurosong 2008') zat aan te komen. "Voorbij" is sinds afgelopen maandag, 12 april, beschikbaar en het nummer is meteen ook de voorbode van een verzamelalbum dat we later dit jaar mogen verwachten. "Stickup", de nieuwe single van Jameerah, zal in eigen land beschikbaar zijn vanaf vrijdag 07 mei eerstkomende. De videoclip die Tanja Dexters (Eurosong 2002-2008), Jasmine Sendar, Elisa Guarraci (Eurosong 2008) en Nelly Marie Bojahr hebben ingeblikt is momenteel reeds beschikbaar. "Yours sincerely", het debuutalbum van de Zweedse Songfestivalkandidate Anna Bergendahl, ligt sinds afgelopen woensdag, 14 april, in de winkelrekken. Op het album staan in totaal twaalf nummers waaronder ook "This is my life".

Een nieuwe afspraak maken we voor aanstaande zaterdag en ondertussen wensen we je alvast heel veel luisterplezier !

17-04-2010 om 14:56 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Axelle Aerts (Eurosong for Kids 2006) onder dak bij SonicAngel.

 Afgelopen woensdag, 14 april, heeft SonicAngel bekendgemaakt dat de zestienjarige Axelle Aerts voortaan onder hun dak zit. Daarmee heeft het innovatieve muziekplatform voor jong talent, een derde artiest onder haar vleugels na Songfestivalkandidaat Tom Dice en de broers Mathieu & Guillaume.

Zowel Dice als de broertjes Engels namen deel aan de tweede reeks van 'X Factor', eind 2008 gepresenteerd door Hadise (ESF 2009), en één van de steunpilaren van
SonicAngel is niemand minder dan Maurice Engelen, jurylid tijdens de talentenjacht en bekend van onder meer Praga Khan.

De in Leopoldsburg wonende Axelle Aerts is alvast geen onbekende. Al vanaf haar tiende ontdekte ze haar stem en begon ze deze zelfs op te nemen op bandjes. Sommigen zullen haar nog kennen van haar deelname aan 'Eurosong for Kids 2006', waarin ze samen met Elise Mangelschots als
Lizz@xy aan de nationale selectie voor het Junior Eurovisie Songfestival.

 Met "Ik doe wat ik wil" eindigden ze op de tweede plaats na winnaar Thor!. Axelle nam in het najaar van 2008 ook deel aan een wedstrijd bij radio Donna (nu
MNM) waarin ze kans kon maken om het voorprogramma van Natalia (Eurosong 2004) te verzorgen. Axelle won deze wedstrijd met glans. Na deze unieke ervaringen dook ze de studio in om nieuwe nummers te maken en enkele kleine shows te doen. Axelle bruist van de ambitie en talent en krijgt vanaf nu bij SonicAngel de kans op haar carrière verder uit te bouwen. Meer nieuws en informatie krijg je op haar website. (bron en foto AxelleSonicAngel ; foto Axelle en Natalia : MNM)

17-04-2010 om 11:45 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Ik weet wat je deed' : dertiger Pascale schreef zich vrijwillig in.

 Sinds zaterdag 27 maart presenteert Koen Wauters (Eurosong 1989, ESF 1991) de nieuwe spelshow 'Ik weet wat je deed'. Daarin maakt elke week een man of vrouw dingen mee die de dagelijkse realiteit overstijgen, waardoor hij/zij zichzelf op een ludieke manier een stukje beter leert kennen. Het tennistornooi van Wimbledon winnen hoewel je slechts een uurtje tennis in de week speelt, het bezoek krijgen van je grote idool die al jaren overleden is, letterlijk de prins op het witte paard ontmoeten, een reis in de tijd maken...

 Het kan allemaal in 'Ik weet wat je deed', want de kandidaten beleven onder hypnose hun avonturen met een knipoog en ervaren de situaties dan ook als levensecht. Na de opnamedag wordt hun geheugen meteen weer gewist, waardoor ze zich niets meer kunnen herinneren van de dingen die ze hebben meegemaakt. In de televisiestudio worden ze door Koen Wauters geconfronteerd met hun eigen daden, moeten ze raden hoe ze gereageerd hebben op de situaties en kunnen ze enkele leuke prijzen in de wacht slepen.

* vierde aflevering :

'Ik weet wat je deed' draait vandaag rond Pascale, een opgewekte dertiger die zich vrijwilig ingeschreven heeft voor het programma. Ze verdient de kost als treinbegeleidster, maar overweegt om een carrièreswitch te maken en een bed & breakfast te gaan runnen én het is haar stiekeme droom om schrijfster te worden. Uitbundigheid en assertiviteit typeren Pascale, net zoals nieuwsgierigheid.

Heel geregeld laat ze zich ontvallen dat ze graag eens een vlieg zou zijn. Door de showhypnose van Jos Claus kan Pascale eindelijk transformeren in een vlieg en plaats nemen op de achterbank in de auto van haar beste vrienden. Ze krijgt ook de kans om te ontdekken in welke uitdagende situaties de uitbater van een bed & breakfast belandt én ze kan haar grote droom waarmaken en een boek uitgeven. In de tv-studio bij Koen ziet Pascale zichzelf aan het werk in de filmpjes. Ze leert zichzelf ook een beetje beter kennen want ze moet inschatten hoe ze gereageerd heeft in de ongewone en grappige situaties.

 Jos Claus neemt in 'Ik weet wat je deed' de showhypnose voor zijn rekening. Hij begeleidt de kandidaten voor, op en achter de schermen, net zoals hij dat in Nederland gedaan heeft in de gelijknamige show die door de TROS is uitgezonden.

'Ik Weet Wat Je Deed : vierde aflevering vanavond, zaterdag 17 april, tussen 20.40 en 21.50 op vtm. (bron en foto : vtm)

17-04-2010 om 00:16 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Sterren op de Dansvloer, follow up' : vanavond de derde aflevering.

 Op vrijdag 26 maart ging bij vtm de vierde reeks van 'Sterren op de Dansvloer' van start. In de vierde liveshow van 'Sterren op de Dansvloer', gisterenavond vrijdag 16 april, werden de acht overblijvende dansparen op de dansvloer gevraagd voor een slow foxtrot of een paso doble.

Na de vierde aflevering moesten Anthony Kumpen en zijn danspartner Nicky Vernieuwe als derde koppel het strijdtoneel verlaten. Sinds zaterdag 03 april kan je bij vtm terecht voor de 'Sterren op de Dansvloer, follow up'. Je komt er het verhaal van de afvallers te weten, je kan de hoogtepunten uit de show herbekijken en je kan een blik werpen achter de schermen.

 'Sterren op de Dansvloer, follow up', vanavondzaterdag 17 april, tussen 19.40 en 20.00 op vtm.
Meer nieuws en informatie over deze vierde reeks krijg je op de webpagina van 'Sterren op de Dansvloer'. (bron en foto's : vtm)

17-04-2010 om 00:07 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. 'God kveld Oslo' : 12. ALBANIE.

 Sinds vorige week dinsdag, 06 april (en dit tot en met vrijdag 14 mei), tellen we dagelijks af naar de komende editie van het Eurovisie Songfestival dat op dinsdag 25, donderdag 27 en zaterdag 29 mei zal worden gehouden in de Noorse hoofdstad Oslo. Voor het - inmiddels - vijfde jaar op rij zetten we telkens één kandidaat voor deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival in de schijnwerpers. Vier jaar geleden kreeg onze rubriek de naam 'Kalispera Athina', drie jaar geleden 'Hyvää iltaa Helsingin', twee jaar 'Dobro veče Beograde' en vorig jaar 'Добрый вечер Москва'.

Dit jaar, en dit gedurende iets meer dan vijf weken, dekt de vlag de lading in 'God kveld Oslo'. In totaal nemen negenendertig landen deel aan deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival, drie minder dan vorig jaar, en net als de voorbije twee jaar zijn er ook ditmaal twee halve finales. Zowel in de eerste als in de tweede halve finale treden zeventien landen aan. En in tegenstelling tot de voorbije jaren zullen ditmaal een vakjury (50%) en de kijkers thuis (50%) door middel van televoting telkens tien kandidaten doorsturen naar de finale. 

Het land dat als twaalfde zal aantreden tijdens de eerste halve finale, op dinsdag 25 mei, is ALBANIE. Het land behaalde in 2004 (bij hun debuut) een zevende plek en in 2005 in de Oekraïnse hoofdstad Kiev een zestiende plek. In 2003 maakte zangeres Anjeza Shahini haar debuut in de Albanese versie van 'Idols'. Ze won en kreeg daarmee een ticket om deel te nemen aan de Albanese voorronde voor het Eurovisie Songfestival. Als klap op de vuurpijl won ze die finale ook met "Imazhi yt". Het nummer, dat anderhalve minuut te lang was, moest nog worden ingekort en naar het Engels vertaald. Het resultaat werd "The image of you" met een verdienstelijke zevende plaats in de finale. Dankzij dat goede resultaat mocht Ledina Çelo, die de voorronde eind december 2004 won, meteen in de finale beginnen. Haar "Neser shköj" werd voorzien van een groep luchtviolistes en een trommelaar die heel erg zijn best deed. Net als bij het nummer van Shahini werd er nog gesleuteld aan het nummer en de tekst. In Kiev kwam "Tomorrow I go" echter niet verder dan de zestiende plek. Het nummer ging de mist in door onder meer de zangeres die wat te schreeuwerig overkwam. Door dit teleurstellende resultaat moest Albanië vier jaar geleden opnieuw aantreden in de halve finale. Luiz Ejlli kon met "Zjarr e ftohtë" Europa niet echt overtuigen en strandde in die halve finale op een veertiende plaats. En ook in 2007 was een plaats in de finale niet weggelegd voor de Albanese inzending. "Hear my plea" van Frederik Ndoci bleef in de halve finale steken op een zeventiende plaats. Twee jaar geleden keerde het tij en wist zangeres Olta Boka in de tweede halve finale met "Zemrën e lamë peng" beslag te leggen op een negende plaats en was daarmee zeker van een plaatsje in de finale. In die finale zou ze uiteindelijk op een zestiende plaats stranden. En ook vorig jaar was een finaleplaats weggelegd voor de Albanese inzending. Met "Carry me in your dreams" wist Kejsi Tola met een totaal van 73 punten beslag te leggen op een zevende plaats in de tweede halve finale. In de finale was een zeventiende plaats voor haar weggelegd.

 Driemaal is scheepsrecht en dat geldt ook voor de Albanese zangeres Juliana Pasha. Zij won eind december de 48e editie van het 'Festivali i Këngës'. Dat jaarlijkse festival dient sinds 2004 als nationale selectie voor het Eurovisie Songfestival.

Ditmaal was dat festival een vierdaagse geworden en op donderdag 24 december maakten achttien gevestigde waarden voor de eerste maal hun opwachting. Op kerstdag traden de jonge, minder ervaren, artiesten voor het voetlicht en twee van hen (en dus niet enkel de winnaar) kregen een ticket voor de finale. Zo zagen we tijdens de finale Goldi Halili en Iris Hoxha alvast terug.

Op tweede kerstdag traden de achttien rechtstreeks geplaatste finalisten opnieuw voor het voetlicht maar dan met uitgenodigde artiesten. En op zondag 27 december vond de finale plaats waarbij het lot van de kandidaten in de handen lag van een vakjury. Elk lid van die vakjury, zeven in totaal, gaven telkens punten gaande van twintig tot één puntje.

* einduitslag finale 48e editie 'Festivali i Këngës' :

01. "Nuk mundem pa ty" (tekst : Ardit Gjebrea en Pirro Çako ; muziek : Ardit Gjebrea) door Juliana Pasha : 133 punten.
02. "Në pasqyrë" (tekst : Sokol Marsi en Jorgo Papingji ; muziek : Sokol Marsi) door Anjeza Shahini : 118 punten.
03. "Gjëra të thjeshta" (tekst : Florion Zyko ; muziek : Kristi Popa) door Kamela Islami : 115 punten.
04. "Një tjetër jetë" (tekst : Ardit Gjebrea ; muziek : Pirro Çako) door Pirro Çako : 106 punten.
05. "Le të bëhet çfarë të dojë" (tekst : Jorgo Papingji ; muziek : Edmond Zhulali) door Flaka Krelani : 99 punten.
06. "Love love love" (tekst : Bojken Lako en Banda Adriatica ; muziek : Bojken Lako) door Bojken Lako en Banda Adriatica : 98 punten.
07. "Aria" (tekst : Pandi Laço ; muziek : Adrian Hila) door Denisa Macaj : 92 punten.
08. "Sekreti i dashurisë" (tekst : Arben Duka ; muziek : Klodian Qafoku) door Dorina Garuci : 78 punten.
09. "La, la, la" (tekst en muziek : Mariza Ikonomi) door Mariza Ikonomi : 76 punten.
10. "Përtej kohës" (tekst : Rovena Dilo ; muziek : Endri Sina) door Rovena Dilo : 69 punten.
11. "Zërin tim ta ndjesh" (tekst : Ledi Shqiponja ; muziek : Edmond Rrapi) door Iris Hoxha : 67 punten.
12. "Party" (tekst : Adrian Nini ; muziek : Dorian Nini) door Erga Halilaj : 66 punten.
13. "Nuk të dorëzohem" (tekst : Pandi Laço ; muziek : Gent Myftaraj) door Erti Hizmo en Lindita Halimi : 66 punten.
14. "Tirana Brodway" (tekst : Goldi Halili ; muziek : Agim Krajka) door Goldi Halili : 64 punten.
15. "Ndonjëherë" (tekst : Timo Flloko ; muziek : Voltan Prodani) door Kejsi Tola : 58 punten.
16. "U dogja mrekullisht" (tekst : Marina Prifti ; muziek : Stefi Prifti) door Stefi en Endri Prifti : 45 punten.
17. "Gëzuar" (tekst : Olsa Maze ; muziek : Agim Poshka) door Guzimtar Rushani : 43 punten.
18. "Fjalë dhe gjunjë" (tekst : Alina Laço ; muziek : Arsen Nasi) door Era Rusi : 41 punten.
19. "Mall i pashuar" (tekst : Pleurat Kurti ; muziek : Faton Dolaku) door Teuta Kurti : 19 punten.
20. "Ave Maria" (tekst en muziek : Scaravaglione) door Claudio La Regina : 17 punten.

 Juliana Pasha, geboren op 20 mei 1980, nam voor het derde opeenvolgende jaar deel aan de nationale selectie voor het Eurovisie Songfestival. Maar haar eerste deelname aan het 'Festivali i Këngës' dateert al van 1998 en nadien nam ze nog deel in 1999 en 2002. Albanië neemt pas sinds 2004 deel aan het Eurovisie Songfestival en zoals eerder al aangehaald was het 'Festivali i Këngës' tot dat ogenblik slechts een nationaal gebeuren.

Drie jaar geleden strandde Juliana met "Qielli i ri" op een derde plaats tijdens de nationale selectie en eind 2008 nam ze samen met Luiz Ejlli (ESF 2006) deel. Met "Një jetë" strandde het duo met een totaal van 119 punten op een tweede plaats na Kejsi Tola die met "Më merr në ëndërr" de nationale selectie won met een totaal van 126 punten.

Diezelfde Kejsi Tola nam dit jaar opnieuw deel maar strandde met "Ndonjëherë" op een vijftiende plaats. Anjeza Shahini die in 2004 als allereerste voor het land deelnam aan het Eurovisie Songfestival, werd dit jaar tweede. Zij kreeg van het zevende en laatste jurylid het maximum van de punten voor "Në pasqyrë" maar met 118 punten was een tweede overwinning niet binnen handbereik. De zes overige juryleden hadden allen het maximum veil voor Juliana Pasha.

"It's all about you" (tekst : Pirro Çako ; muziek : Ardit Gjebrea)

You are the one
You give me that something I need
It is me, and I'm calling
You are the one
Making it easy to be
In love with you I'm falling
We been down
Don't you know we been down here, and I feel it
Even now,
Time that we make a deal, and seal it

It's all about you
The things that I do
The rest of the world don’t understand me
You are all I dream
Everything that I need
Because when you are gone, I feel so empty
It's all in the way you look at me
You're driving me crazy
It's all about you
All the things that I do
You are my life
Because you make it amazing

I am the one
Who doesn't know how to say no..
To you I'm so easy
I am the one
Who's letting my ego just go
For you complete me

We have been down
But something tells me it's only getting better
So stick around
I want to know what it feels like forever
And ever

It's all about you
The things that I do
The rest of the world don’t understand me
You're all that I dream
Everything that I need
Because when you are gone I feel so empty
It’s all in the way you look at me
You are driving me crazy
It's all about you
All the things that I do
You are my life
Because you make it amazing

I am never alone with the loving you give me
Wherever I go I'm hoping you miss me
Don't want to ever go back
Never ever go back
Baby you're my destiny
Oh yea.


MORGEN
: voorstelling van de Griekse kandidaat, Giorgos Alkaios & Friends. (foto : Eurovision.tv ; met dank aan 3D Flags)

17-04-2010 om 00:00 geschreven door Redactie  


16-04-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit'.

 Net voor het weekend hebben we weer een nieuwe aflevering van onze rubriek 'Een avondje uit' voor je klaargestoomd. Fans die eens een concert willen bijwonen of op zoek zijn naar een plaats in de buurt waar hun favoriete artiest zal optreden zitten bij ons op de eerste rij.

 De Russische zanger, componist en producer Philip Kirkorov komt volgende week voor een éénmalig optreden naar ons land. Wie hem aan het werk wil zien moet volgende vrijdag, 23 april, afzakken naar de Antwerpse Koningin Elisabethzaal.

Kirkorov nam in 1995 deel aan het Eurovisie Songfestival en strandde toen met "Kolibjeljnaja dlja vulkana" met een totaal van zeventien punten op een zeventiende plaats. Drie jaar geleden, in 2007, was hij de componist van de Wit-Russische inzending "Work your magic". Met dat nummer wist Dmitry 'Dima' Koldun tijdens de halve finale met een totaal van 176 beslag te leggen op een vierde plaats en daarmee was het land voor de eerste maal geplaatst voor de finale van het Eurovisie Songfestival. Tijdens de finale strandde hij met een totaal van 145 punten op een zesde plaats.

In 2008 was Kirkorov verantwoordelijk voor "Shady lady", het nummer waarmee Ani Lorak (presentatrice JESF 2009) deelnam voor Oekraïne. Met een totaal van 152 punten wist ze de tweede halve finale op donderdag 22 mei winnend af te sluiten. Twee dagen later moest ze Dima Bilan voor zich dulden en met 230 punten strandde ze op een tweede plaats.

Dima Bilan Eerder dit jaar raakte bekend dat Dima Bilan opnieuw zijn kans wou wagen in de Russische nationale om alzo een derde maal naar het Eurovisie Songfestival te gaan. Hij zou in eerste instantie deelnemen met "White nights", een nummer van de hand van Kirkorov. Uiteindelijk ging het feestje niet door.

Kaartjes voor het optreden (aanvang : 20.00) van Philip Kirkorov kunnen nog steeds worden aangeschaft en dat kan via de website van de Koningin Elisabethzaal.

 De 'Festen der Volksmusik', de succesvolste reeks muziekshows op de Duitse tv, hebben een jubileum te vieren. Vijftien jaar geleden werd de eerste 'Feste'-show uitgezonden. Inmiddels heeft het 'Feste'-team al meer dan 100 uitzendingen geproduceerd, waaronder 'Sommerfeste', 'Weihnachtsfeste', 'Hochzeitsfeste', 'Feste der Überraschungen' en heel wat andere 'Feste'-shows, ja zelfs uitzendingen die een blik bieden achter de schermen van de 'Festen'. Al meer dan vijf jaar presenteert showmaster Florian Silbereisen deze bijzonder lang lopende succesreeks. Dit jaar gaat hij met de daarvan afgeleide liveshow voor de vijfde keer op tournee. De grote jubileumtournee 'Das Frühlingsfest der Volksmusik 2010' doet op dinsdag 27 april ook de Lotto Arena in Antwerpen aan.

In geen enkele andere liveshow wordt een zo succesvol tv-concept zo perfect naar een toerende show vertaald. Net als in zijn tv-shows is multitalent Florian Silbereisen niet alleen de presentator, maar maakt hij ook het publiek enthousiast door zijn veelzijdigheid als entertainer, zanger, muzikant, danser, acteur, artiest of acrobaat. Hij stelt eersteklas gasten voor, waaronder vertolkers van verschillende soorten muziek, gaande van volksmuziek over schlagers en musical naar operette. Typisch voor zijn shows zijn de buitengewone ideeën, de vele actiemomenten en verrassingen. Deze bijzondere mix maakt van 'Feste der Volksmusik' niet alleen op tv maar ook live een bijzondere ervaring en belevenis.

Tijdens de jubilleumtournee 'Das Frühlingsfest der Volksmusik 2010' begroet showmaster Florian Silbereisen opnieuw heel wat bijzondere gasten…

* De Original Zillertaler Hey Mann-Band en de mede-oprichter van Schürzenjäger, Alfred Eberharter, brengen de stemming erin en vertolken de grootste hits van Schürzenjäger, waaronder "Zillertaler Hochzeitsmarsch".

* Op een jubileum mag ook een andere jubilaris niet ontbreken : Stefan Mross, die twintig jaar geleden zijn steil opgaande carrière startte – solo of in duet met Stefanie Hertel, de vrouwelijke superster van de volksmuziek, die ook op deze jubileumtournee te gast is.

* Internationaal succes geniet schlagericoon Mary Roos (ESF 1972-1984, Ein Lied für Amsterdam 1970, Ein Lied für Stockholm 1975, Ein Lied für Harrogate 1982). Ook zij viert met Florian Silbereisen mee.

* Van supertalent naar superster ! Michael Hirte heeft zich met zijn mondharmonica een vaste plaats in de Duitse showbizz veroverd en zal het publiek tijdens de jubileumtournee tot bewegen aanzetten.

* Een bijzonder verjaardagsgeschenk is de medewerking die wordt verleend door het legendarische droomkoppel van de volksmuziek : Marianne & Michael.

* Eveneens van de partij op een deel van de jubileumtournee, en ook in de Lotto Arena, is een superster uit België : onze eigenste Christoff (Eurosong 1993-2002) brengt de sfeer er helemaal in en zal menige onstuimige polonaise door de zaal laten gaan !


* Natuurlijk zetten bij deze grote verjaardagstournee ook 'de mooiste benen van Europa' weer hun beste beentje voor : de danseressen en dansers van het Deutschen Fernsehballetts des MDR brengen in hun allermooiste outfits het publiek in vervoering.

* De uitmuntende muzikanten en koorleden van het Samstagabendshow-TV-Orchester, bekend van de tv-shows met Florian Silbereisen, tekenen voor de muzikale begeleiding van alle artiesten, die hun hits uiteraard live vertolken.

En wie Florian Silbereisen kent, weet dat de showmaster voor zijn publiek ook nog enkele verrassingen achter de hand houdt !


Kaarten voor 'Das Frühlingsfest der Volksmusik 2010' in de Lotto Arena kosten 32,0040,00 - 44,0050,00 en 55,00 €, exclusief servicekosten en contributie combiticket vrij gebruik P+R, trams en bussen van De Lijn. Meer informatie krijg je alvast hier.

 Eerder vorig najaar gaven Regi Penxten (componist "My music" - Eurosong 2008) en Linda Mertens in totaal zes Sportpaleisconcerten. Ook dit jaar zakt Milk Inc. af naar het Antwerpse Sportpaleis. Er zijn alvast twee data vastgelegd en dit op vrijdag 24 en zaterdag 25 september. Beide shows starten telkens om 20.30 en kaartjes kunnen nu reeds worden aangekocht.

De prijs van de tickets is vastgesteld op 25,00 - 30,00 en 35,00 €. Meer informatie krijg je hier alwaar je ook je tickets kan bestellen.

16-04-2010 om 23:37 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ultratop : 17 april 2010 - Tom Dice van vijf naar tien.

Ultratop De Belgische inzending voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival, "Me and my guitar" van Tom Dice, daalt deze week van een vijfde naar een tiende plaats.

Natalia en Gabriël Rios doen het met "Hallelujah", een benefietsingle ten voordele van de aardbeving in Haïti, in Vlaanderen opnieuw iets minder goed dan vorige week en dalen van een achtste naar een vijftiende plaats.

De jongste single van Milk Inc., "Storm", boekt deze week in Vlaanderen een plaatsje winst en zo stijgt het nummer van een dertiende naar een twaalfde plaats. Ameerah, oftewel Astrid Roelants, stijgt deze week in Vlaanderen met "The sound of missing you" van een drieënveertigste naar een zevenendertigste plaats.

In de tipparade boekt de jongste single van Françoise Hardy een aantal plaatsen winst. Ze stijgt met haar jongste single "Noir sur blanc" in de Waalse hitparade van een tweeëntwintigste naar een eenentwintigste plaats. Haar album, "La pluie sans parapluie" daalt in Vlaanderen van een eenenveertigste naar een zevenennegentigste plaats en in Wallonië stijgt ze in de derde week notering van een vijfde naar een vierde plaats.

"De hits" van Ketnet Pop Juniors 2010 daalt deze week van een tiende naar een zestiende plaats en dit na zeven weken notering. "Jonge honden", het nieuwe album van De Kreuners, daalt van een vierentwintigste naar een eenendertigste plaats en "MaMaSé!" van K3 vinden we in vergelijking met vorige week drie plaatsen lager terug, op een twintigste stek.

VLAANDEREN

Ultratop 50 singles :



10. (05) "Me and my guitar" - Tom Dice (5 weken)(ESF 2010).
12. (13) "Storm" - Milk Inc. (8 weken)(met Regi Penxten, componist/tekstschrijver "My music", Eurosong 2008).
15. (08) "Hallelujah" - Natalia (Eurosong 2004) & Gabriël Rios (11 weken).
24. (19) "Je maakt me gek!" - Christoff (6 weken)(Eurosong 1993-2002).
37. (43) "The sound of missing you" - Wildboyz feat. Ameerah (Eurosong 2004)(11 weken).

Ultratip 30 singles :

18. (20) "Noir sur blanc" - Françoise Hardy (3 weken)(ESF 1963).

Verdwenen : "Wat ik voor je voel" - Jo Vally (2 weken)(Eurosong 1981).

Ultratop 100 albums :



016. (010) "De hits" - Ketnet Pop Juniors 2010 (7 weken).
020. (017) "MaMaSé!" - K3 (21 weken)(Eurosong 1999).
031. (024) "Jonge honden" - De Kreuners (5 weken)(met Walter Grootaers, lid vakjury 'Junior Eurosong 2009').
077. (093) "Zij aan zij" - Clouseau (25 weken)(Eurosong 1989, ESF 1991).
097. (041) "La pluie sans parapluie" - Françoise Hardy (2 weken)(ESF 1963).

Verdwenen : "Kloofstraat" - Stef Bos (2 weken)(componist/tekstschrijver Belgische inzending ESF 1989).

Ultratop 10 DVD :

02. (01) "10x10 - Live in het Sportpaleis" - Clouseau (9 weken)(Eurosong 1989, ESF 1991).
04. (03) "De hemel in het klad - Live in de Roma" - Bart Peeters (5 weken)(presentator 'Eurosong', commentator ESF).
05. (05) "Dagdromen" - Amika (22 weken)(met onder meer Niels Destadsbader, coach 'Junior Eurosong 2009').

WALLONIE

Ultratop 40 singles :



21. (22) "Noir sur blanc" - Françoise Hardy (3 weken)(ESF 1963).

Ultratip 30 singles :

24. (25) "C'est l'printemps" - Léopold Nord & Philippe Lafontaine (3 weken)(ESF 1990).

Ultratop 100 albums :



002. (002) "2010 : Les Enfoirés... la crise de nerfs!" - Les Enfoirés (5 weken).
004. (005) "La pluie sans parapluie" - Françoise Hardy (3 weken)(ESF 1963).
044. (040) "Toutes les femmes en moi" - Lara Fabian (38 weken)(ESF 1988).
065. (067) "New Yorker - Hommage à Bob Dylan" - Hugues Aufray (24 weken)(ESF 1964).

Verdwenen : "Tu trouveras... 10 ans de succès" - Natasha St-Pier (17 weken)(ESF 2001).

Ultratop 10 DVD :

01. (01) "2010 : Les Enfoirés... la crise de nerfs!" - Les Enfoirés (4 weken).

Meer nieuws over de verschillende hitparades kan je zoals steeds terugvinden op de website van Ultratop. (bron : Ultratop)

16-04-2010 om 23:24 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oslo 2010 : Jos Dubovie maakt zijn opwachting tijdens 'Eurovision in Concert 2010' op zaterdag 24 april in Zaandam.

 Volgende week zaterdag, 24 april, vindt in Lexion Venue nabij het Nederlandse Zaandam de tweede editie plaats van 'Eurovision in Concert'. Tijdens dit concert treden een groot aantal deelnemers op die eind mei zullen deelnemen aan de 55e editie van het Eurovisie Songfestival.

Afgelopen zondag, 11 april, raakte bekend dat de Pool Marcin Mroziński niet van de partij zal zijn. De reden voor het afhaken is het vliegtuigongeval van afgelopen zaterdag, 10 april, waarbij onder meer de Poolse president Lech Kaczynski en zijn echtgenote om het leven kwamen. In totaal lieten 96 passagiers het leven waaronder een groot aantal Poolse hoogwaardigheidsbekleders.

De organisatie maakte vandaag, vrijdag 16 april, bekend dat de Britse kandidaat Josh Dubovie ("That sounds good to me") naar Nederland zal afzakken. Daarmee staat de teller van kandidaten die aanwezig zullen zijn op achttien.

Alle kandidaten zullen hun festivalbijdrage ten gehore brengen en daarnaast brengen de meeste artiesten nog een tweede nummer ten gehore waarvan de organisatie nu al laat weten dat daar enkele verrassingen tussen zullen zitten.

We zetten alle kandidaten hieronder nogmaals op een rijtje :

- Juliana Pasha (Albanië).
- Tom Dice (België)
- Miro (Bulgarije).
- Jon Lilygreen & The Islanders (Cyprus).
- Kuunkuiskaajat (Finland).
- Sopho Nizharadze (Georgië).
- Harel Ska'at (Israël).
- Aisha (Letland).
- InCulto (Litouwen).
- Thea Garrett (Malta).
- Sieneke (Nederland).
- Alyosha (Oekraïne).
- Filipa Azevedo (Portugal).
- Milan Stanković (Servië).
- Anzambel Roka Žlindere & Kalamari (Slovenië).
- ManGa (Turkije).
Josh Dubovie (Verenigd Koninkrijk).
- Michael von der Heide (Zwitserland).


Marga Bult, die het concert presenteert samen met Cornald Maas (commentator ESF, lid vakjury NSF), zal het concert openen met het lied "Rechtop in de wind", waarmee ze tijdens het Eurovisie Songfestival van 1987 op een vijfde plaats strandde. De zangeres zal dit doen in de jurk die ze 23 jaar geleden ook in Brussel droeg.

Sinds vrijdag 19 maart kunnen tickets (25,00 €, exclusief servicekosten) voor dit concert worden aangekocht en dat kan via de website van Ticketpoint. Het geheel gaat van start om 21.00 en meer nieuws en informatie krijg je ook de weblog van Eurovision in Concert. (bron : Eurovision in Concert)

16-04-2010 om 23:08 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Sterren op de Dansvloer' : rallypiloot Anthony Kumpen is na vier weken uitgedanst.

 Vanavond was er bij vtm de vierde aflevering van de vierde reeks van 'Sterren op de Dansvloer'. Ook dit seizoen moeten we het evenwel zonder 'Eurosong'kandidaten stellen maar aangezien onze bezoekers heelwat interesse tonen voor het programma heeft de redactie besloten om ook nu weer uitgebreid aandacht te besteden aan 'Sterren op de Dansvloer'.

In de vierde liveshow van 'Sterren op de Dansvloer' moesten Louise Talpe, Jelle van Dael, Sonja Kimpen en Kevin Janssens samen met hun professionele danspartner de slow foxtrot dansen. Op het programma van An Lemmens, Peter Van den Begin, Laura Lynn en Anthony Kumpen stond de paso doble.

In tegenstelling tot de derde reeks is er dit jaar geen dance off. De punten van de vakjury alsook alle stemmen van de kijkers werden samengeteld en het koppel met de minste punten moest aan het einde van de uitzending het strijdtoneel verlaten.

 

* punten van de vakjury tijdens de vierde show
(tussen haakjes de punten van Ronny, Anouchka, Jan en Davy)
:

* Peter Van den Begin en Kimberly Smith (Paso doble) : 23 punten (5+7+6+5).
* Jelle Van Dael en Pascal Maassen (Slow foxtrot) : 23 punten (5+6+6+6).
* Anthony Kumpen en Nicky Vernieuwe (Paso doble) : 16 punten (4+4+4+4).
* Sonja Kimpen en Arman Eranosjan (Slow foxtrot) : 30 punten (7+8+7+8).
* An Lemmens en Aerjen Mooijweer (Paso doble) : 17 punten (4+6+6+6).
* Kevin Janssens en Martine Jottay (Slow foxtrot) : 24 punten (5+7+6+6).
* Laura Lynn en Wim Gevaert (Paso doble) : 22 punten (6+4+6+6).
* Louis Talpe en Leila Akcelik (Slow foxtrot) : 27 punten (6+7+7+7).

* dit gaf de volgende tussenstand :

01. Sonja Kimpen en Arman Eranosjan : 30 punten.
02. Louis Talpe en Leila Akcelik : 27 punten.
03. Kevin Janssens en Martine Jottay : 24 punten.
04. Peter Van den Begin en Kimberly Smith : 23 punten.
04. Jelle Van Dael en Pascal Maassen : 23 punten.
06. An Lemmens en Aerjen Mooijweer : 22 punten.
06. Laura Lynn en Wim Gevaert : 22 punten.
08. Anthony Kumpen en Nicky Vernieuwe : 16 punten.

* omgezet gaf dit het volgende overzicht :

01. Sonja Kimpen en Arman Eranosjan : 08 punten.
02. Louis Talpe en Leila Akcelik : 07 punten.
03. Kevin Janssens en Martine Jottay : 06 punten.
04. Peter Van den Begin en Kimberly Smith : 05 punten.
04. Jelle Van Dael en Pascal Maassen : 05 punten.
06. An Lemmens en Aerjen Mooijweer : 03 punten.
06. Laura Lynn en Wim Gevaert : 03 punten.
08. Anthony Kumpen en Nicky Vernieuwe : 01 punt.

Aan het einde van de uitzending maakten Francesca Vanthielen en Jacques Vermeire in willekeurige volgorde bekend welke koppels doormochten naar volgende week : Sonja Kimpen en Arman Eranosjan, Kevin Janssens en Martine Jottay, Louis Talpe en Leila Akcelik, Laura Lynn en Wim Gevaert, An Lemmens en Aerjen Mooijweer en Peter Van den Begin en Kimberly Smith.

 Er bleven nog twee koppels over en dan raakte bekend dat Anthony Kumpen en Nicky Vernieuwe, op een achtste en laatste plaats geëindigd bij de vakjury, het strijdtoneel moesten verlaten. Lasgo-zangeres Jelle Van Dael en haar danspartner Pascal Maassen werden door de kijkers in de wedstrijd gehouden.

De vijfde aflevering van 'Sterren op de Dansvloer' krijg je volgende week vrijdag23 april, vanaf 20.40. Meer nieuws en informatie over deze vierde reeks krijg je op de webpagina van 'Sterren op de Dansvloer'. (bron en foto's : vtm)

16-04-2010 om 22:52 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Thuis': 'Thuis'dag 2010 op zondag 23 mei eerstkomende in Provinciaal Domein Puyenbroek in Wachtebeke.

 Naar goede gewoonte sluiten de 'Thuis'-acteurs ook dit jaar het 'Thuis'-seizoen af met een onvergetelijke 'Thuisdag'. Het basisgegeven van de 'Thuisdag', een onvergetelijke ontmoeting ontmoeting met Rosa, Cois, Simonneke, Katrien en Paulien en alle anderen, staat ook dit jaar nog steeds centraal.

De 'Thuisdag', editie 2010,  zal doorgaan op zondag 23 mei eerstkomende en het evenement vindt opnieuw plaats in het Domein Puyenbroeck in Wachtebeke (Oost-Vlaanderen).

Wat staat er dit jaar op het programma :

- grootse, gezellige barbecue voor iedereen.
- meet & Greet met de 'Thuis'-acteurs.
- kinderanimaties met Ketnet Corner.
- doe ter plekke mee aan de 'Thuis'-wedstrijd en maak kans op een figurantenrol in 'Thuis' en een exclusieve rondleiding op de 'Thuis'-set.
- muzikale animatie en toeristische attracties uit diverse landen.

Domein Puyenbroeck beschikt ook nog over tal van andere troeven om een uniek dagje uit met het hele gezin te garanderen. Een uitgestrekt speeldorp voor de kleinsten, een roeivijver rondom het evenementeneiland, bosrijke omgeving en nog veel meer...

 De 'Thuisdag' in Domein Puyenbroeck, een onvergetelijke ontmoeting met je favoriete thuisacteurs.

PRAKTISCHE GEGEVENS :

* toegangsprijs : 14,00 euro en tickets kunnen vanaf nu worden aangekocht via de website van Sherpa.

* bereikbaarheid :

Met de wagen :

- Komende van de E17 : via afrit 11 (Lochristi) volg de wegwijzers 'Puyenbroeck'.
- Komende van de E34-N49 (Antwerpen-Knokke) : neem afrit Zelzate, sla linksaf en volg dan de wegwijzers 'Puyenbroeck'. In het domein kan er gratis worden geparkeerd op parking 1 (recreatie) of op parking 2 (sportcomplex).

Met het openbaar vervoer :

- Buslijn 76 die Gent met het domein verbindt : De Pinte - Gent - Lochristi - Zaffelare - Wachtebeke. Bus 76 rijdt dagelijks elk uur en stopt aan de hoofdingang van het domein. Deze bus stopt onder andere aan de stations Gent Sint-Pieters en Gent Dampoort.

Het geheel gaat dus door op zondag 23 mei eerstkomende tussen 10.00 en 18.00 in het Provinciaal Domein Puyenbroeck, Puyenbrug 1a, 9184 Wachtebeke (Oost-Vlaanderen). (bron, logo en foto : Eén)

16-04-2010 om 21:14 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hitparade : Zweden - 16 april 2010 : Eric Saade houdt het maar één weekje vol aan de top van de Sverigetopplistan.

 In de top tien van de Zweedse hitparade staan deze week zes nummers die eerder dit voorjaar deelnamen aan de nationale selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival, eentje meer dan vorige week.

In totaal staan er dertien nummers in de hitparade en Eric Saade daalt met "Manboy" van een eerste naar een tweede plaats. De nummer één van twee weken geleden, Ola (zevende tijdens de finale), daalt met "Unstoppable (the return of Natalie)" van een zesde naar een tiende plaats. De Zweedse kandidaat voor Oslo, Anna Bergendahl, boekt een paar plaatsen verlies en daalt van een tweede naar een vierde plaats. De nummer vijf uit de finale van 'Melodifestivalen 2010', de groep Timoteij, bezet deze week de zevende plaats en Salem Al Fakir, de runner-up van dit jaar, daalt van een derde naar een zesde plaats.

Andreas Johnson (zesde tijdens de finale) boekt opnieuw een aantal plaatsen verlies en daalt van een vierenvijftigste naar een zestigste plaats. Darin (vierde tijdens de finale) boekt met "You're out of my life" opnieuw een aantal plaatsen winst en komt de top tien opnieuw binnen op een negende stek.


In de albumhitparade daalt het jongste album van Salem Al Fakir van een derde naar een zevende plaats en "Human frontier" van NEO is na één weekje afwezigheid opnieuw opgedoken in het overzicht en dit op een tweeënvijftigste plaats. De dames van Cookies N Beans boeken met hun album "Beg, borrow and steal" in de derde week notering opnieuw wat winst en stijgt van een twaalfde naar een negende plaats.

SINGLES TOP 60 :

02. (01) "Manboy" - Eric Saade (7 weken)(MF 2010).
04. (02) "This is my life" - Anna Bergendahl (7 weken)(MF 2010).
06. (03) "Keep on walking" - Salem Al Fakir (7 weken)(MF 2010).
07. (05) "Kom" - Timoteij (7 weken)(MF 2010).
09. (12) "You're out of my life" - Darin (7 weken)(MF 2010).
10. (06) "Unstoppable (the return of Natalie)" - Ola (7 weken)(MF 2008-2010).
13. (22) "Headlines" - Alcazar (7 weken)(MF 2003-2005-2009-2010).
30. (25) "Underbart" - Kalle Moraeus & Orsa Spelmän (6 weken)(MF 2010).
42. (28) "Sucker for love" - Pauline (7 weken)(MF 2010).
43. (50) "My destiny (Pitchline dance edit)" - Velvet (3 weken)(backing vocal Griekse inzending ESF 2001, backing vocal Zweedse inzending ESF 2003-2004-2005, MF 2006-2008-2009).
44. (44) "I did it for love" - Jessica Andersson (7 weken)(ESC 2003, MF 2004-2006-2007-2010).
46. (RE) "Jag vill om du vågar" - Pernilla Wahlgren (6 weken)(MF 1985-1991-2003-2010).
54. (40) "Road salt" - Pain of Salvation (6 weken)(MF 2010).
60. (54) "We can work it out" - Andreas Johnson (7 weken)(MF 2006-2007-2008-2010).

Verdwenen : "Superstar" - The Ark (1 week)(ESF 2007) en "Victorious" - Linda Bengtzing (MF 2005-2006-2008) feat. Velvet (2 weken)(backing vocal Griekse inzending ESF 2001, backing vocal Zweedse inzending ESF 2003-2004-2005, MF 2006-2008-2009)

ALBUMS TOP 60 :



07. (03) "Ignore this" - Salem Al Fakir (5 weken)(MF 2010).
09. (12) "Beg, borrow and steal" - Cookies N Beans (3 weken)(MF 2009).
20. (16) "Da capo" - Björn Skifs (10 weken)(MF 1972-1975, ESF 1978-1981, presentator MF 2000).
52. (RE) "Human frontier" - NEO (4 weken)(MF 2010).
54. (35) "Korsväg" - Nordman (12 weken)(MF 2005-2008).

Verdwenen : "The definitive collection" - ABBA (21 weken)(MF 1973, ESF 1974) en "För kärlekens skull - det bästa med" - Ted Gärdestad (18 weken)(ESF 1979, MF 1973-1975-1980).

DVD TOP 20 :

01. (01) "Melodifestivalen 2010 - Karaoke" - Blandade Artister (4 weken).
08. (11) "XL3" - Björn Skifs (3 weken)(MF 1972-1975, ESF 1978-1981, presentator MF 2000).
17. (12) "The final reunion" - Cliff (ESF 1968-1973) and The Shadows (ESF 1975)(22 weken).
19. (05) "Schlager SM 2010" - Karaoke (5 weken)(MF 2010).

Verdwenen : "Melodifestivalen 2009" - Blandade Artister (42 weken).



(bron :
Sverigetopplistan, Swedish charts)

16-04-2010 om 21:14 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Goeie vrijdag' : ook op deze laatste vrijdag van de paasvakantie bezorgen Roos en Sofie je een mooie vrijdagavond.

 Sinds vrijdag 26 maart hebben Roos Van Acker (presentatrice 'Eurosong Bizz 2004') en Sofie Van Moll (Eurosong 2004) maar één missie : van elke vrijdag een goeie vrijdag maken. In 'Goeie vrijdag' gaan ze elke vrijdag tot het uiterste om de meest uiteenlopende wensen van de kijkers te vervullen en het weekend goed in te zetten. Daarvoor nemen ze tien weken lang hun intrek in een multifunctioneel, draaiend decor.

In 'Goeie vrijdag' speelt de kijker de hoofdrol. Roos en Sofie hebben oren voor hun vurigste, meest waanzinnige weekendwensen, en staan ook klaar wanneer de kijkers iemand anders de verrassing van hun leven willen bezorgen. Soms maken ze grote dromen waar, maar evengoed zetten ze hun schouders onder heel bescheiden, persoonlijke wensen. Vaak is er ook een link met de actualiteit. Zo krijgen Roos en Sofie op dit moment nogal wat wensen binnen die verband houden met de Ronde van Vlaanderen, wensen die ze zeker willen realiseren. Verder doen ook heel wat groepen, zoals jeugdbewegingen, fanfares en sportclubs, beroep op 'Goeie vrijdag'. Sinds begin december ontvingen ze al meer dan drieduizend wensen !

In elke aflevering komen acht à tien wensen aan bod. Elke week komen ook een aantal bekende, al dan niet muzikale, gasten langs. Die hebben op de een of andere manier iets te maken met een wens. De meeste wensen vervullen Roos en Sofie in de studio, maar de mensen die centraal staan, weten dat vaak zelf nog niet. Ze zitten nietsvermoedend in het publiek, hopend dat hun brief of mail later aan de beurt zal komen. Veel kunnen Roos en Sofie dus nog niet over de wensen vertellen, maar voor enkele reportages die al opgenomen zijn, maken zij graag een uitzondering.

* vierde aflevering :

Een recordaantal wielerfans zag Vlaanderens wielertrots Tom Boonen de voorbije weken net naast de prijzen grijpen in de voorjaarsklassiekers. Aan Lowie zal het niet gelegen hebben. Lowie is negen jaar en lijdt aan het syndroom van Asperger, waardoor hij in zijn eigen wereld leeft. De grote droom van Lowie ? In de krant staan, net als Tom Boonen. 'Goeie vrijdag' zorgde voor een exclusief interview van journalist Lowie met wielerheld Tom. Een ontmoeting tussen een buitengewoon jongetje en een buitengewone renner.

De mailbak van Roos en Sofie puilt dezer dagen uit van de enthousiaste berichten van Vlaamse scouts- en Chiroleden. Vanavond houdt 'Goeie vrijdag' immers een reusachtig kampvuur op het binnenplein van het Amerikaans Theater. Bart Peeters verzoent alle jeugdbewegingen met het kamplied der kampliederen : "Vrolijke vrienden". Dat feestje is meteen de afsluiter van het kamp van de 63-jarige Mieke en haar Chirovriendinnen. Samen met leidster Sofie Van Moll sliepen ze in tenten, aten ze kampkost en vertrokken ze op een lange, lange wandeltocht.

Topchef Jeroen Meus bezorgt René de verrassing van zijn leven. Zijn vrouwtje Josiane riep de hulp van 'Goeie vrijdag' in om haar man, die al jaar en dag voor haar kookt, zijn eigen 'Plat préféré' te bezorgen en hem zo te bedanken voor haar dagelijkse kost. Jeroen Meus kookt voor hem zijn geliefde witloof in hespenrolletjes.

Zware kost dan weer voor Sindy, met haar 156 cm niet bepaald de grootste. En toch wil ze één keer de grootste hebben. Sindy droomt er al jaren van om eens met een Amerikaanse truck te rijden, al is ze er niet helemaal zeker van of ze wel met de voeten aan de pedalen kan en met haar ogen boven het dashboard uitkomt.

De dertienjarige Ruben droomt er ten slotte van om mannelijk Vlaanderen jaloers te maken. Hoe ? Dat vertellen Roos en Sofie in de vierde aflevering van 'Goeie vrijdag'.

 Op de
webpagina van het programma kan je de wensen die tijdens de eerste, de tweede en de derde aflevering aan bod kwamen (her)bekijken !

'Goeie vrijdag', de vierde aflevering vanavond, vrijdag 16 april, tussen 20.40 en 21.50 op
Eén. (bron, logo en foto : Eén)

16-04-2010 om 18:59 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Sterren op de Dansvloer' : van acht dansparen naar zeven.

 Op vrijdag 26 maart ging bij vtm de vierde reeks van 'Sterren op de Dansvloer' van start. Dit seizoen moeten we het opnieuw evenwel zonder 'Eurosong'kandidaten stellen maar aangezien onze bezoekers tijdens de derde reeks, in het voorjaar van 2008, heelwat interesse toonden voor het programma besteden we ook ditmaal uitgebreid aandacht aan deze nieuwe reeks van 'Sterren op de Dansvloer'.

In de vierde liveshow van 'Sterren op de Dansvloer' moeten Louise Talpe, Jelle van Dael, Sonja Kimpen en Kevin Janssens samen met hun professionele danspartner de slow foxtrot dansen. Voor deze ballroom is een goed evenwichtsgevoel nodig en een voortdurende beheersing van de trippelende passen in combinatie met de vloeiende rijzende en dalende bewegingen. Je kan gerust stellen dat elegantie het codewoord is bij de slow foxtrot.

Jelle van Dael en haar danspartner Pascal konden vorige week de professionele jury niet overtuigen met hun rumba. Anouchka vond de jonge zangeres te braaf op de dansvloer en Rony stoorde zich aan het feit dat ze haar heupen stokstijf hield. En dat vertaalde zich in de punten. Het duo wil dit geen tweede keer meemaken, maar ligt de slow foxtrot Jelle beter ? En past deze dans bij het temperament van Louis, Sonja en Kevin ?

Op het programma van An Lemmens, Peter Van den Begin, Laura Lynn en Anthony Kumpen staat de paso doble. Dit is de dans van het stierengevecht en de dansvloer wordt dan ook gebruikt als een corrida. In de paso doble zit een flinke snuif flamenco. Het is pure dramatiek met trotse wandelpassen op de hielen, gestamp met de voeten en fijne handbewegingen.

Van An en Laura wordt verwacht dat ze als furies de dansvloer onveilig maken. Zal blijken dat de paso doble gesneden koek voor hen is ? Hoe dan ook, de dames zullen alles geven en ook Peter en Anthony zullen zich smijten.

Muziek

Tijdens het dansen worden de paren begeleid door de liveband onder leiding van Steve Willaert, die dit keer arrangementen brengt van :

- "Layla" van Eric Clapton tijdens de slow foxtrot van Louis Talpe & Leila.
- "Will & Elisabeth (Pirates)" van Hans Bedelt tijdens de paso doble van Anthony Kumpen & Nicky.
- "If you want this love of mine" van Sammy Davis tijdens de slow foxtrot van Kevin Janssens & Martine.
- "Paint it black" van Vanessa Carlton tijdens de paso doble van An Lemmens & Aerjen.
- "Love you I do" van Jennifer Hudson tijdens de slow foxtrot van Jelle van Dael & Pascal.
- "Espana Cani" van Mantovani tijdens de paso doble van Peter Van den Begin & Kimberly.
- "The best is yet to come" van Michael Bublé tijdens de slow foxtrot van Sonja Kimpen & Arman.
- "Diablo Rojo" van Rodrigo & Gabrielle tijdens de paso doble van Laura Lynn & Wim.

Wie valt af ?

Elk optreden wordt in de studio beoordeeld door de deskundige juryleden Rony Daelemans, Anouchka Balsing, Jan Geerts en Davy Brocatus. In de huiskamer zijn de kijkers aan zet. Allebei hebben ze 50 % van de punten in handen en beslissen ze dus elk voor de helft wie de dansparen zijn die een vervolg breien aan 'Sterren op de Dansvloer' en wie het onfortuinlijke duo is dat de dansvloer moet verlaten.

Gratis livestream

De kijkers die willen weten wat er gaande is achter de schermen van 'Sterren op de Dansvloer' en de sfeer van het glamoureuze programma nog voor de aanvang van de show bij vtm willen voelen, worden op hun wenken bediend door Dina Tersago. Zij geeft vanaf 20.10 afspraak via vtm.be, waar ze je via een gratis livestream meeneemt naar de backstage-zone, de publieksbar en de studio. Ontdek samen met Dina wie de bekende supporters zijn of hoe het gesteld is met de moraal van de vedetten.

Follow up

Het verhaal van het danspaar dat strandt in de vierde liveshow van 'Sterren op de Dansvloer', kan je op zaterdag 17 april vanaf 19.45 volgen in de follow up-uitzending.

 'Sterren op de Dansvloer', gepresenteerd door Francesca Vanthielen en Jacques Vermeire, vierde aflevering met acht koppels vanavondvrijdag 16 april, tussen 20.40 en 22.30 op vtm.
Meer nieuws en informatie over deze vierde reeks krijg je op de webpagina van 'Sterren op de Dansvloer'. (bron en foto's : vtm)

16-04-2010 om 00:14 geschreven door Redactie  




VOLG ONS OOK OP TWITTER & FACEBOOK.



Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs