Twelve Points...Douze Points...Kiev 2017...

Deze website wordt niet meer geüpdatet! Volg ons via https://twitter.com/12_TPDP_12.....

11-04-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Femti år Norge i Eurovision Song Contest' : Jostein Hasselgård bezorgt Noorwegen in 2003 een vierde plaats.

 Midden mei vorig jaar wist zanger Alexander Rybak het Scandinavische land Noorwegen een derde overwinning te bezorgen tijdens het Eurovisie Songfestival. Eind mei zal de 55e editie van het jaarlijkse liedjesfestival plaatsvinden in de hoofdstad Oslo en net als in 2008 en 2009 zijn er twee halve finales en een finale. De halve finales gaan door op dinsdag 25 en donderdag 27 mei, twee dagen later, op zaterdag 29 mei, vindt dan de finale plaats.

Dit jaar is het ook precies vijftig jaar geleden dat Noorwegen voor de eerste maal deelnam aan het Eurovisie Songfestival. Zangeres Nora Brockstedt wist toen met "Voi voi" een vierde plaats in de wacht te slepen. Door de jaren heen wist het land goede maar ook minder goede resultaten te behalen. In eigen land zal de negenenveertigste kandidaat aantreden want enkel in 1970 en 2002 was Noorwegen niet van de partij.

Sinds begin juni gaan wij terug in het verleden en bekijken we elke week in 'Femti år Norge i Eurovision Song Contest' een inzending van naderbij. In de vierenveertigste aflevering van onze reeks staan we stil bij het jaar 2003.

 Noorwegen neemt pas sinds 1960 deel aan het Eurovisie Songfestival hoewel de eerste editie reeds in 1956 plaatsvond. In 2003 was het land, na een jaartje afwezigheid, opnieuw van de partij en de Noorse omroep dezelfde selectieprocedure als in 2001, één finale met twaalf nummers die streden om het ticket voor het Eurovisie Songfestival.

De finale vond plaats in het Spektrum in de hoofdstad Oslo en werd op zaterdag 01 maart in goede banen geleid door Øystein Bache. De omroep ontving in totaal zo'n 450 inzendingen waarvan er uiteindelijk zestien hun nummer mochten voorstellen aan een vakjury. Tijdens de finale waren er twee stemrondes waarbij na de eerste stemronde in totaal vier kandidaten streden om het ticket richting Letse hoofdstad Riga. Het lot van de kandidaten lag in de eerste stemronde in handen van de kijkers thuis die door regionale televoting (Tromsø, Trondheim, Bergen, Kristiansand en Østlandet) hun voorkeur kenbaar maakten. In de tweede stemronde was er eveneens een televoting, maar geen regionale.

* finale - zaterdag 01 maart 2003 :

01. Anyway you want it Ingvild Pedersen

16p

-

08

02. Don't stop Daddy Cool

25p

-

05

03. Han kom som ein vind Åse Karin Hjelen

00p

-

12

04. You've got a hold on me Linda Kvam

25p

-

05

05. So you say Erik Jacobsen

05p

-

10

06. Good evening Europe! Birgitte Einarsen

35p

25.978

03

07. One Alfie

51p

50.885

02

08. Din hånd i min hånd Kikki, Bettan & Lotta

44p

25.962

04

09. Wonderful girl Monopole

18p

-

07

10. Fool in love Soda

13p

-

09

11. I'm not afraid to move on Jostein Hasselgård

54p

78.460

01

12. Perfect tragedy Don Ramage

04p

-

11


 Jostein Hasselgård (Fredrikstad, 24 maart 1979) begon met het spelen van de piano op zesjarige leeftijd. Hij studeerde aan de Norges musikkhøgskole in de hoofdstad Oslo en hij werkte ook als kleuterleider.

In 2003 nam hij voor de eerste maal deel aan de nationale selectie en alhoewel drie oud-deelneemsters (Kikki, Bettan & Lotta) hun opwachting maakten wist hij zowel de eerste als de tweede stemronde winnend af te sluiten.

Met "I'm not afraid to move on" (tekst en muziek : Arve Furset, VJ Strøm) eindigde hij met een totaal van 123 punten op een oververdiende vierde plaats tijdens de 48e editie van het Eurovisie Songfestival, gehouden op zaterdag 24 mei in de Skonto Hall in de Letse hoofdstad Riga.

In eigen land stond het nummer in totaal zeven weken in de hitparade met een twaalfde plaats als hoogste notering. In 2006 bracht de groep Hasselgård, waarvan ook Tore J. Skauen (drums), Markus L. Johnsen (gitaar) en Magnus Westgaard (basgitaar) deel uitmaakten, een eerste album, "A few words", op de markt. (met dank aan 3D Flags)

11-04-2010 om 20:18 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : 'Mister Eurovision' Johnny Logan te gast tijdens tweede editie van 'Het Zingpaleis'.

 Op zaterdag 27 november eerstkomende kan je in de Ethias Arena in Hasselt  terecht voor de tweede editie van 'Het Zingpaleis', het grootste indoor meezingfeest van Vlaanderen. In november vorig jaar opende 'Het Zingpaleis' zijn deuren voor de eerste maal. Gastheren van dienst waren De Romeo's en die hebben er één groot feest van gemaakt. Gunther Levi (De Gouden Zeemeermin 1996), Davy Gilles (De Gouden Zeemeermin 1996 en Eurosong 1999) en Chris Van Tongelen (Eurosong 1993 en De Gouden Zeemeermin 1996) zijn de perfecte smaakmakers van 'Het Zingpaleis' en zij brengen tijdens een stomend concert het publiek naar een nooit eerder gezien muzikaal hoogtepunt.

Ondertussen komt er dus een tweede episode bij in het verhaal van 'Het Zingpaleis' en wel op zaterdag 27 november. Dan zijn De Romeo's opnieuw de gastheren van dienst. Gisterenavond, zaterdag 10 april, waren ze de centrale gast in het RTV-programma 'Trendiez' en daarin maakten ze alvast bekend dat niemand minder dan 'Mister Eurovision' Johnny Logan (Ierse selectie 1979, ESF 1980-1987, componist/tekstschrijver Ierse inzendingen ESF 1984-1992, componist/tekstschrijver inzending NSF 2005, voorzitter vakjury 'Eurosong 1993', lid vakjury 'Eurosong 2006', lid vakjury NSF 2010) zijn opwachting zal maken tijdens de tweede editie. De namen van de andere gasten worden later dit jaar wereldkundig gemaakt.

 Johnny Logan is de enige artiest die tot op vandaag het Eurovisie Songfestival twee keer wist te winnen. Hij nam voor het eerst deel aan de Ierse nationale selectie in 1979 en wist met "Angie" beslag te leggen op een derde plaats. Een jaar later mocht hij met "What's another year" naar het Nederlandse Den Haag afreizen en daar wist hij Ierland een tweede overwinning te bezorgen. Na wat persoonlijke problemen nam hij in 1987 opnieuw deel aan de Ierse selectie en die wist hij met "Hold me now" opnieuw winnend af te sluiten. In Brussel lukte hem wat nog niemand hem had voorgedaan, namelijk het festival een tweede maal winnen. Daardoor kreeg hij meteen de titel van 'Mister Eurovision'. In 1992 won hij het festival een derde maal, ditmaal niet als artiest maar wel als componist en tekstschrijver van "Why me ?", gezongen door Linda Martin. Hij was eerder in 1984 ook al verantwoordelijk geweest voor "Terminal 3", de Ierse inzending dat jaar, ook toen gezongen door Linda.

In 2005 waagde hij in Nederland zijn kans als componist en tekstschrijver met het nummer "How does it feel". Airforce strandde tijdens de finale van het Nationaal Songfestival op een tweede plaats. Een jaar later, in 2006, maakte hij in eigen land deel uit van de vakjury van 'Eurosong 2006'. Eerder was hij tijdens 'Eurosong 1993' al voorzitter geweest van de vakjury. Eerder dit jaar zetelde als lid van de vierkoppige vakjury tijdens de Nederlandse selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

Tickets voor de tweede editie van '
Het Zingpaleis' kunnen nog steeds worden besteld via de website van Sherpa of telefonisch op het nummer 070 34 50 50.
(bron : RTV, Het Zingpaleis)

11-04-2010 om 13:06 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Vader Abraham (Pierre Kartner) 'smurft' vijfenzeventig.

 Pierre Kartner, beter bekend als Vader Abraham, viert vandaag, zondag 11 april, zijn verjaardag. De geestelijke vader van onder meer "Het kleine café aan de haven", en "Het Smurfenlied" wordt 75 jaar. De Nederlander werd in 1935 geboren in het Gelderse Elst.

Vader Abraham was in de jaren zeventig en tachtig wereldberoemd en is een van de succesvolste artiesten in de 
Nederlandse Top 40 ooit. Zijn hits zijn over de hele wereld vertaald. Zo werd 'Padre Abraham' in 1983 verkozen tot de populairste artiest van Mexico. "Het Smurfenlied" heet in de Spaanse vertaling "La canción de Los Pitufos" en was daar een enorme hit.

Eind mei neemt zangeres Sieneke voor Nederland met Kartners liedje "Ik ben verliefd (Sha-la-lie)" deel aan het Eurovisie Songfestival in Oslo. Het liedje werd heftig bekritiseerd; het zou veel te oubollig zijn. Kartner zelf verwacht dat Sieneke, die begin deze maand achttien werd, met zijn liedje de finale haalt.

Het is trouwens niet de eerste maal dat Kartner deelneemt als componist en tekstschrijver. In 1973 mocht Ben Cramer naar het jaarlijkse liedjesfestival met "De oude muzikant". In het Groothertogdom Luxemburg strandde hij met een totaal van 69 punten op een veertiende plaats op een totaal van zeventien deelnemers. (bron : 
Belga ; foto : TROS)

11-04-2010 om 10:53 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'God kveld Oslo' : 06. LETLAND.

 Sinds afgelopen dinsdag, 06 april (en dit tot en met vrijdag 14 mei), tellen we dagelijks af naar de komende editie van het Eurovisie Songfestival dat op dinsdag 25, donderdag 27 en zaterdag 29 mei zal worden gehouden in de Noorse hoofdstad Oslo. Voor het - inmiddels - vijfde jaar op rij zetten we telkens één kandidaat voor deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival in de schijnwerpers. Vier jaar geleden kreeg onze rubriek de naam 'Kalispera Athina', drie jaar geleden 'Hyvää iltaa Helsingin', twee jaar 'Dobro veče Beograde' en vorig jaar 'Добрый вечер Москва'.

Dit jaar, en dit gedurende iets meer dan vijf weken, dekt de vlag de lading in 'God kveld Oslo'. In totaal nemen negenendertig landen deel aan deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival, drie minder dan vorig jaar, en net als de voorbije twee jaar zijn er ook ditmaal twee halve finales. Zowel in de eerste als in de tweede halve finale treden zeventien landen aan. En in tegenstelling tot de voorbije jaren zullen ditmaal een vakjury (50%) en de kijkers thuis (50%) door middel van televoting telkens tien kandidaten doorsturen naar de finale. 

Het land dat als zesde zal aantreden tijdens de eerste halve finale, op dinsdag 25 mei, is LETLAND. In tegenstelling tot de twee andere Baltische staten, Estland (1993 - voorselectie) en Litouwen (1994), neemt het land nog maar sinds 2000 deel aan het jaarlijkse liedjesfestival. Maar het debuut ging alvast niet onopgemerkt voorbij. De groep Brainstorm eindigde met "My star" op een verdienstelijke derde plaats. Van ons land kreeg het zelfs de 'twelve points' of 'douze points'. Twee jaar later wist Marie N het festival te winnen met het leuke niemendalletje "I wanna" maar in eigen land (in 2003) eindigde F.L.Y. helemaal achteraan. Vijf jaar geleden wisten Valters en Kazha beslag te leggen op de vijfde plaats en dankzij deze goeie uitslag mocht het land in 2006 in de finale aantreden. De groep Cosmos eindigde met "I hear your heart" op een zestiende plaats. Drie jaar geleden moest Bonaparti.lv als laatste in de halve finale aantreden met "Questa notte" en in de finale strandde de groep op een zestiende plaats. Twee jaar geleden werd het land vertegenwoordigd door Pirates Of The Sea die met "Wolves of the sea" beslag wisten te leggen op een zesde plaats in de tweede halve finale en een elfde plaats in de finale. Vorig jaar eindigde Intars Busulis met "Probka" op een negentiende en allerlaatste plaats in de tweede halve finale met een totaal van zeven punten.

 Op zaterdag 27 februari jongstleden vond in het Jūras vārti-theater in de Letse stad Ventspils de nationale selectie plaats voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival. Tijdens die finale, in goede banen geleid door Kristīne Virsnīte en Uģis Joksts, streden tien kandidaten om het ticket richting Noorse hoofdstad Oslo.

Het lot van de finalisten lag in handen van een vijfkoppige vakjury (Uldis Marhilēvičs, Artis Volfs, Intars Busulis, Niks Matvejevs en Daina Markova) en de kijkers thuis die elk 50% van de punten in handen hadden.

* volgorde van optreden tijdens 'Eirodziesma 2010' :

01. "Like a mouse" (tekst en muziek : Mārtiņš Freimanis) door PeR (Letse selectie 2009).
02. "Lullaby for my dreammate (Diamond lullaby)" (tekst en muziek : Agnese Rakovska) door Triānas parks (Letse selectie 2008-2009).
03. "What for ? (Only Mr. God knows why)" (tekst : Guntars Račs ; muziek : Jānis Lūsēns) door Aisha (Aija Andrejeva)(Letse selectie 2007-2008-2009).
04. "Your morning lullaby" (tekst en muziek : Lauris Reiniks) door Lauris Reiniks (Letse selectie 2001-2002, ESF 2003).
05. "My religion is freedom" (tekst : Nikita Kellermans (Ņikita Ivanovs), Zigmars Liepiņš ; muziek : Zigmars Liepiņš, Jānis Liepiņš) door Dons (Artūrs Šingirejs).
06. "Digi digi dong" (tekst : Edijs Šnipke ; muziek : Edijs Šnipke, Andris Konters) door Projekts Konike.
07. "When I close my eyes" (tekst : Jānis Strapcāns ; muziek : Staņislavs Judins) door h2o (Letse selectie 2006-2007).
08. "Rišti rašti" (tekst : Valts Ernštreits ; muziek : Raimonds Tiguls) door Kristīne Kārkla-Puriņa.
09. "Because I love you" (tekst en muziek : Ingars Viļums) door Ivo Grīsniņš-Grīslis (Letse selectie 2005-2006-2009).
10. "Snow in July" (tekst : Guntars Račs ; muziek : Jānis Strazds) door Kristīna Zaharova (Letse selectie 2008-2009, Ierse selectie 2009).

Na de eerste stemronde bleven er drie kandidaten over die naar de 'superfinale' doorstootten. Daarin brachten ze opnieuw hun nummer ten gehore.

* superfinale 'Eirodziesma 2010' :

01. "My religion is freedom" (tekst : Nikita Kellermans (Ņikita Ivanovs), Zigmars Liepiņš ; muziek : Zigmars Liepiņš, Jānis Liepiņš) door Dons (Artūrs Šingirejs).
02. "Because I love you" (tekst en muziek : Ingars Viļums) door Ivo Grīsniņš-Grīslis (Letse selectie 2005-2006-2009).
03. "What for ? (Only Mr. God knows why)" (tekst : Guntars Račs ; muziek : Jānis Lūsēns) door Aisha (Aija Andrejeva)(Letse selectie 2007-2008-2009).

Na een aantal gastoptredens was het moment aangebroken om de winnaar bekend te maken.

* volledige uitslag 'Eirodziesma 2010' :

01. "What for ? (Only Mr. God knows why)" (tekst : Guntars Račs ; muziek : Jānis Lūsēns) door Aisha (Aija Andrejeva)(Letse selectie 2007-2008-2009).
02. "My religion is freedom" (tekst : Nikita Kellermans (Ņikita Ivanovs), Zigmars Liepiņš ; muziek : Zigmars Liepiņš, Jānis Liepiņš) door Dons (Artūrs Šingirejs).
03. "Because I love you" (tekst en muziek : Ingars Viļums) door Ivo Grīsniņš-Grīslis (Letse selectie 2005-2006-2009).

04. "Your morning lullaby" (tekst en muziek : Lauris Reiniks) door Lauris Reiniks (Letse selectie 2001-2002, ESF 2003).
05. "Digi digi dong" (tekst : Edijs Šnipke ; muziek : Edijs Šnipke, Andris Konters) door Projekts Konike.
06. "Lullaby for my dreammate (Diamond lullaby)" (tekst en muziek : Agnese Rakovska) door Triānas parks (Letse selectie 2008-2009).
07. "Snow in July" (tekst : Guntars Račs ; muziek : Jānis Strazds) door Kristīna Zaharova (Letse selectie 2008-2009, Ierse selectie 2009).

08. "Rišti rašti" (tekst : Valts Ernštreits ; muziek : Raimonds Tiguls) door Kristīne Kārkla-Puriņa.
09. "When I close my eyes" (tekst : Jānis Strapcāns ; muziek : Staņislavs Judins) door h2o (Letse selectie 2006-2007). 
10. "Like a mouse" (tekst en muziek : Mārtiņš Freimanis) door PeR (Letse selectie 2009).

 Aisha (Aija Andrejeva) speelt dwarsfluit en piano en daarnaast is ze dus ook zangeres. Ze won in 2004 in eigen land een talentenjacht en daarna stond ze in een musical en ging ze op tournee met de groep Opus Pro.
Daarnaast won ze ook nog de prijs voor beste solist en begin 2005 versierde ze de rol van Dorothy in 'The Wizard of Oz'. Een eerste album werd uitgebracht en ze werd presentatrice van een aantal tv-programma's.

Ze nam dit jaar voor de vierde maal deel aan de nationale selectie. In 2007 wist ze met "Close your eyes" de tweede halve finale niet te overleven. De kijkers plaatsten haar op een zesde plaats, de vakjury op een vijfde plaats. Een jaar later, in 2008, strandde ze met "You really got me going" op een tweede plaats in de finale. Vorig jaar nam ze samen met G-point deel aan de nationale selectie en met "Hey hey hey hey" strandde het gezelschap op een vierde plaats.

"What for ? (Only Mr. God knows why)" (tekst : Guntars Račs ; muziek : Jānis Lūsēns)

I've asked my angels, why?
But they don't know
What for do mothers cry
And rivers flow?
Why are the skies so blue
And mountains high?
What for is your love always passing by?

I've asked my uncle Joe
But he can't speak
Why does the wind still blow?
And blood still leaks?
So many questions now
With no reply
What for do people live until they die?

What for are we living?
What for are we crying?
What for are we dying?
Only Mr. God knows why
What for are we living?
What for are we dreaming?
What for are we loosing?
Only Mr. God knows why

(But) His phone today is out of range

The sun in colour black
Is rising high
The time is turning back
I wonder why
So many questions now
With no reply
What for do people live until they die?

MORGEN
: voorstelling van de Servische kandidaat, Milan Stanković . (foto : Eurovision.tv ; met dank aan 3D Flags)

11-04-2010 om 00:00 geschreven door Redactie  


10-04-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Vers van de pers' (10-04-2010).

 Ook op deze twee zaterdag van april zijn we opnieuw van de partij met heelwat muzikale nieuwigheden. En ook nu weer hebben we dat nieuws op muzikaal vlak voor jou mooi op een rijtje gezet in 'Vers van de pers' en zoals steeds beginnen we in eigen land.

 Vorig weekend zakten heelwat mensen af naar Hasselt alwaar voor de vijfde maal 'Het Schlagerfestival' plaatsvond. Voor de fans ligt sinds vrijdag 19 maart jongstleden het album "5 jaar Schlagerfestival" in de winkelrekken. Ter gelegenheid van dat lustrum werden heelwat nummers verzameld en dit op vijf schijfjes. Zo passeren onder meer Laura Lynn, Christoff (Eurosong 1993-2002), Marva (Canzonissima 1967), Dana Winner (voorzitter vakjury 'Eurosong 2004') en Sergio (ESF 2002) de revue.

 In Nederland verscheen gisteren, vrijdag 09 april, "Dromendans", de nieuwe single van Vinzzent (NSF 2010). Het is een vrolijk up-tempo lentenummer waarbij je niet stil kan blijven zitten.

 "In full regalia" is de titel van het nieuwe album van de Zweedse formatie The Ark (ESF 2007) dat op maandag 26 april eerstkomende zal verschijnen. Als voorloper op dat album verscheen op maandag 29 maart jongstleden een eerste single "Superstar".
 
 In Duitsland verscheen op vrijdag 19 maart jongstleden de single "I care for you" van Jennifer Braun. De zangeres eindigde eerder vorige maand op de tweede plaats tijdens 'Unser Star für Oslo' waarin men bij onze oosterburen op zoek ging naar de kandidaat voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival. Op de single staan ook de nummers "Bee" en "Satellite" die ze ten gehore bracht tijdens de finale. "Satellite" is trouwens de Duitse inzending waarmee Lena Mayer-Landrut zal aantreden tijdens de finale op zaterdag 29 mei eerstkomende. 

 Tot slot eindigen we zoals steeds met een paar korte berichten. Op vrijdag 26 maart jongstleden verscheen een nieuwe single van de Duitse zangeres Nena (presentatrice Duitse selectie 1998). "In meinem Leben" is ook terug te vinden op haar jongste album "Made in Germany" dat begin oktober vorig jaar verscheen. Afgelopen woensdag, 07 april, verscheen een nieuw album van de Finse zangeres Johanna Kurkela (Finse selectie 2007). Op "Hyvästi, Dolores Haze" staan in totaal elf nummers waaronder haar jongste single "Rakkauslaulu". Volgende maand, meer bepaald op vrijdag 07 mei, verschijnt er een nieuw album van de Duitse formatie Scooter ('Germany 12 Points! 2004'). Het is een registratie van een concert en het album krijgt als titel "Live in Hamburg 2010".

Een nieuwe afspraak maken we voor aanstaande zaterdag en ondertussen wensen we je alvast heel veel luisterplezier !

10-04-2010 om 21:55 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oslo 2010 : ook Hera Björk, Giorgos Alkaios & Friends en Thea Garrett komen naar 'Pink Nation Exclusive'.

 Eerder vorige maand berichtten we reeds dat de Ierse, de Servische en de Bosnische kandidaten voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival eind deze maand naar land ons land zouden afzakken. Niamh Kavanagh (ESF 1993-2010), Milan Stanković (ESF 2010) en Vukašin Brajić ('Beovizija 2009', ESF 2010) zullen op vrijdag 30 april van de partij zijn tijdens de tweede editie van Pink Nation Exclusive.

Intussen heeft de organisatie gisteren, vrijdag 09 april, bekendgemaakt dat ook de IJslandse, de Griekse en de Maltese deelnemers hun opwachting zullen maken. Met Hera Björk (IJslandse selectie 2007, backing zangeres IJslandse inzending ESF 2008-2009, DMGP 2009, ESF 2010), Giorgos Alkaios & Friends (ESF 2010) en Thea Garrett (ESF 2010)  brengt dat het aantal artiesten op zes.

Deze editie zal doorgaan in de prachtige gebouwen van de
AEC (Antwerp Engineering Company), Indiëstraat 10, 2000 Antwerpen. Tickets voor het evenement kosten 16,00 € (PINK-ticket) en 30,00 € (VIP-ticket). In voorverkoop betaal je 12,00 of 24,00 € en sinds dinsdag 06 april kan je in een aantal winkels van Coolcat (Wijnegem, Antwerpen, Lier, Mechelen, Oostende, Turnhout, Leuven, Genk, Kortrijk, Gent en Hasselt) ook tickets aanschaffen waarvoor je eveneens 12,00 € moet neertellen. (bron en logo : Pink Nation Exclusive)

10-04-2010 om 12:21 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Ik weet wat je deed' : veertiger Patrick uit Herent vanavond centraal in de derde aflevering.

 Sinds zaterdag 27 maart presenteert Koen Wauters (Eurosong 1989, ESF 1991) de nieuwe spelshow 'Ik weet wat je deed'. Daarin maakt elke week een man of vrouw dingen mee die de dagelijkse realiteit overstijgen, waardoor hij/zij zichzelf op een ludieke manier een stukje beter leert kennen. Het tennistornooi van Wimbledon winnen hoewel je slechts een uurtje tennis in de week speelt, het bezoek krijgen van je grote idool die al jaren overleden is, letterlijk de prins op het witte paard ontmoeten, een reis in de tijd maken...

 Het kan allemaal in 'Ik weet wat je deed', want de kandidaten beleven onder hypnose hun avonturen met een knipoog en ervaren de situaties dan ook als levensecht. Na de opnamedag wordt hun geheugen meteen weer gewist, waardoor ze zich niets meer kunnen herinneren van de dingen die ze hebben meegemaakt. In de televisiestudio worden ze door Koen Wauters geconfronteerd met hun eigen daden, moeten ze raden hoe ze gereageerd hebben op de situaties en kunnen ze enkele leuke prijzen in de wacht slepen.

* derde aflevering :

Vandaag staat Patrick uit Herent centraal in 'Ik weet wat je deed'. Deze veertiger runt zijn eigen broodjeszaak, maar mag gerust een frietverslaafde genoemd worden. In de vrije uurtjes speelt Patrick golfbiljart met zijn vrienden én poetst en boent hij zijn auto, een Audi RS4.

Onder showhypnose beleeft Patrick enkele wonderbaarlijke avonturen en realiseert hij verschillende van zijn dromen. Zo kan hij eindelijk met een F-16 vliegen en zijn stempel drukken op het WK Golfbiljart. Hij beleeft ook een spannend avontuur als blijkt dat zijn lievelingskostje - frieten - illegaal is geworden en alleen nog onder de toog verkocht wordt tegen woekerprijzen én hij ondervindt hoe het voelt om voor een baas te werken.

In de televisiestudio ziet de lachgrage Patrick zichzelf aan het werk in de filmpjes, waarvan hij zich door de showhypnose het bestaan niet meer herinnert. Hij wordt ook door Koen Wauters uitgenodigd om zijn eigen reacties in te schatten in de ongewone en grappige situaties.

 Jos Claus neemt in 'Ik weet wat je deed' de showhypnose voor zijn rekening. Hij begeleidt de kandidaten voor, op en achter de schermen, net zoals hij dat in Nederland gedaan heeft in de gelijknamige show die door de TROS is uitgezonden.

'Ik Weet Wat Je Deed : derde aflevering vanavond, zaterdag 10 april, tussen 20.40 en 21.45 op vtm. (bron en foto : vtm)

10-04-2010 om 00:06 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Sterren op de Dansvloer, follow up' : vanavond de tweede aflevering.

 Op vrijdag 26 maart ging bij vtm de vierde reeks van 'Sterren op de Dansvloer' van start. In de derde liveshow van 'Sterren op de Dansvloer', gisterenavond vrijdag 09 april, werden de negen overblijvende dansparen op de dansvloer gevraagd voor een quickstep of een rumba.

Na de derde aflevering moesten Wouter Van Bellingen en zijn danspartner Olga Terechova als tweede koppel het strijdtoneel verlaten. Sinds vorige week, zaterdag 03 april, kan je bij vtm terecht voor de 'Sterren op de Dansvloer, follow up'. Je komt er het verhaal van de afvallers te weten, je kan de hoogtepunten uit de show herbekijken en je kan een blik werpen achter de schermen.

 'Sterren op de Dansvloer, follow up', vanavondzaterdag 10 april, tussen 19.45 en 20.05 op vtm.
Meer nieuws en informatie over deze vierde reeks krijg je op de webpagina van 'Sterren op de Dansvloer'. (bron en foto's : vtm)

10-04-2010 om 00:01 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'God kveld Oslo' : 05. FINLAND.

 Sinds afgelopen dinsdag, 06 april (en dit tot en met vrijdag 14 mei), tellen we dagelijks af naar de komende editie van het Eurovisie Songfestival dat op dinsdag 25, donderdag 27 en zaterdag 29 mei zal worden gehouden in de Noorse hoofdstad Oslo. Voor het - inmiddels - vijfde jaar op rij zetten we telkens één kandidaat voor deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival in de schijnwerpers. Vier jaar geleden kreeg onze rubriek de naam 'Kalispera Athina', drie jaar geleden 'Hyvää iltaa Helsingin', twee jaar 'Dobro veče Beograde' en vorig jaar 'Добрый вечер Москва'.

Dit jaar, en dit gedurende iets meer dan vijf weken, dekt de vlag de lading in 'God kveld Oslo'. In totaal nemen negenendertig landen deel aan deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival, drie minder dan vorig jaar, en net als de voorbije twee jaar zijn er ook ditmaal twee halve finales. Zowel in de eerste als in de tweede halve finale treden zeventien landen aan. En in tegenstelling tot de voorbije jaren zullen ditmaal een vakjury (50%) en de kijkers thuis (50%) door middel van televoting telkens tien kandidaten doorsturen naar de finale. 

Het land dat als vijfde zal aantreden tijdens de eerste halve finale, op dinsdag 25 mei, is FINLAND. Het land neemt dit jaar voor de vierenveertigste maal deel aan het liedjesfestival en het moest tot 2006 wachten op de allereerste overwinning. Het land neemt sinds 1961 deel en de hoogste notering dat het voor 2006 behaalde was een zesde plaats in 1973. Marion Rung zorgde hiervoor met het nummer "Tom tom tom". Elf jaar eerder (in 1962) werd ze met "Tipi tii" zevende. In totaal eindigde Finland amper elfmaal bij de beste tien, op tweeënveertig deelnames is dit weinig. Vier van die noteringen werden in de jaren zestig behaald toen er nog heelwat minder deelnemers waren. Samen met een aantal andere landen nam het land in 1970 niet deel aan het Songfestival (wegens de overwinning van 4 landen in 1969). Vanaf 1994 namen ze maar om de twee jaar deel (wegens slechte scores het jaar voordien). Sinds de invoering van de halve finale (in 2004) doet het land weer jaarlijks mee aan het liedjesfestival en vier jaar geleden werd de groep Lordi tot één van de favorieten op de overwinning gerekend en zowel tijdens de halve finale als de finale werd die favorietenrol waargemaakt. Dankzij die overwinning mocht zangeres Hanna Pakarinen in 2007 meteen aantreden in de finale met "Leave me alone". Ook twee jaar wist de Finse deelnemer, de groep Teräsbetoni, door te stoten tot die finale alwaar het met "Missä miehet ratsastaa" op een tweeëntwintigste plaats strandde. Vorig jaar eindigde Waldo's People met "Lose control" met een totaal van tweeënveertig punten op een twaalfde plaats tijdens de eerste halve finale maar dankzij de vakjury mocht het gezelschap naar de finale. In die finale werden tweeëntwintig punten bij elkaar gesprokkeld en dat leverde een vijfentwintigste en allerlaatste plaats op.

 Op zaterdag 30 januari vond in Finland de finale plaats van 'Laulukilpailu Suomen Karsinta 2010', de nationale selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival. Voorafgaand aan deze finale waren er in totaal drie voorrondes en telkens stootten drie van de vijf kandidaten rechtstreeks door naar de finale. Dat bracht het totaal op negen en daarbovenop kwam er nog één wildcard, gekozen door een jury.

Die wildcard ging naar zangeres Maria Lund (EDF 2008) die als eerste aantrad tijdens de derde en laatste voorronde. Het lot van de tien kandidaten lag volledig in handen van de kijkers thuis die door middel van televoting hun voorkeur kenbaar maakten. Na de eerste stemronde bleven de drie kandidaten met de meeste stemmen over en zij moesten tijdens de 'superronde' onder elkaar uitmaken wie het land zou gaan vertegenwoordigen eind mei in de Noorse hoofdstad Oslo.

* de volgorde van optreden tijdens de finale van 'Laulukilpailu Suomen Karsinta 2010' :

01. "Sydän ymmärtää" (tekst : Maria Lund, Heikki Salo ; muziek : Valtteri Tynkkynen) door Maria Lund (EDF 2008)(WILDCARD, derde voorronde).
02. "Sun puolella" (tekst : Antti Kleemola, Mikko Karjalainen ; muziek : Antti Kleemola) door Antti Kleemola (tweede voorronde).
03. "Fatal moment" (tekst  : Sebastian Holmgård, Linn Nygård ; muziek : Sebastian Holmgård) door Linn Nygård (derde voorronde).
04. "Il mondo è quì" (tekst : Petri Kaivanto, Stefano De Sando ; muziek : Lasse Heikkilä) door Pentti Hietanen (eerste voorronde).
05. "Annankadun kulmassa" (tekst en muziek : Heli Kajo) door Heli Kajo (tweede voorronde).
06. "Cider hill" (tekst : Janne Hyöty, Paul Oxley ; muziek : Paul Oxley) door Nina Lassander (eerste voorronde).
07. "Anastacia" (tekst : Risto Asikainen ; muziek : Ilkka Vainio, Risto Asikainen) door Amadeus Lundberg (winnaar van de jongste editie van de tangowedstrijd 'Tangomarkkinat')(eerste voorronde).
08. "Love at the first sight" (tekst : Elin Blom ; muziek : Elin Blom, Jonas Olsson) door Sister Twister (tweede voorronde).
09. "Hulluna humpasta" (tekst : Onni Waris ; muziek : Kristian Voutilainen, Onni Waris) door Eläkeläiset (derde voorronde).
10. "Työlki ellää" (tekst en muziek : Timo Kiiskinen) door Kuunkuiskaajat (derde voorronde).

* de superronde van de finale van 'Laulukilpailu Suomen Karsinta 2010' :

- "Cider hill" (tekst : Janne Hyöty, Paul Oxley ; muziek : Paul Oxley) door Nina Lassander (eerste voorronde).
- "Hulluna humpasta" (tekst : Onni Waris ; muziek : Kristian Voutilainen, Onni Waris) door Eläkeläiset (derde voorronde).
- "Työlki ellää" (tekst en muziek : Timo Kiiskinen) door Kuunkuiskaajat (derde voorronde).

Die drie superfinalisten mochten hun nummer opnieuw ten gehore brengen en dan was het opnieuw aan het publiek om te stemmen. Aan het einde van de nationale finale werd dan de naam van de winnaar bekendgemaakt en de keuze van het Finse publiek viel op Kuunkuiskaajat.

* de uitslag van de superfinale :

01. "Työlki ellää" door Kuunkuiskaajat : 42,0%.
02. "Cider hill" door Nina Lassander : 37,8%.
03. "Hulluna humpasta" door Eläkeläiset : 20,2%.

 Kuunkuiskaajat bestaat uit Susan Aho en Johanna Virtanen, beiden lid van de Finse folkgroep Värttinä. Beide dames richtten Kuunkuiskaajat en een eerste album verscheen in december jongstleden.

Susan (36) startte op dertienjarige leeftijd met accordeon. Ze heeft een Master of Music diploma behaald aan het Sibelius Academie Folk Music Department. Ze is niet alleen een professionele muzikante, maar ook een poppenspeelster. Momenteel werkt ze bij het internationaal vermaarde poppentheater Sampo.

Johanna (33) begon haar muzikale studies aan het Central Ostrobothnian Conservatorium in Kokkola. Verder studeerde ze folkmuziek en zang aan de Sibelius Academie en ze hoopt binnenkort een Master of Music diploma te behalen. Johanna is tevens een professionele zanglerares.

"Työlki ellää" (tekst en muziek : Timo Kiiskinen)

Mitä minä laulan kun olen iloinen
Mitä laitan leijailemaan päälle sävelten
Paljon päivänpaistetta ja poutapilviä
Torikauppiaille nauravia silmiä

Mä laulan
paista päivä, kulje kunnon kuu
työlki ellää, mut kaupal rikastuu

Mä laulan
paista päivä, kulje kunnon kuu
työlki ellää, mut kaupal rikastuu

Mitä minä laulan kun olen onneton
Mitä silloin sävelteni kannettava on
Sadetta ja myrskysäätä ylle kaupungin
Reikähousupelimannille pennin lantin

Mä laulan
paista päivä, kulje kunnon kuu
työlki ellää, mut kaupal rikastuu

Mä laulan
paista päivä, kulje kunnon kuu
työlki ellää, mut kaupal rikastuu

Mitä minä laulan kun rakastunut oon
Kantaako mun rakkauteni laulun kuutamoon
Samettia, silkkiä ja kultalankaa vaan
Siitä minun kullalleni paita ommellaan

Mä laulan
paista päivä, kulje kunnon kuu
työlki ellää, mut kaupal rikastuu

Mä laulan
paista päivä, kulje kunnon kuu
työlki ellää, mut kaupal rikastuu

Mitä minä laulan kun ittekseni meen
Mietin miksi aina uutta laulua mä teen
Kaksi kummaa lintua jo taivaanrannan taa
Lentää silloin kun on aika laulu lopettaa

Mä laulan
paista päivä, kulje kunnon kuu
työlki ellää, mut kaupal rikastuu

Mä laulan
paista päivä, kulje kunnon kuu
työlki ellää, mut kaupal rikastuu

Mä laulan
paista päivä, kulje kunnon kuu
työlki ellää, mut kaupal rikastuu

MORGEN
: voorstelling van de Letse kandidate, Aisha. (foto : Eurovision.tv ; met dank aan 3D Flags)

10-04-2010 om 00:00 geschreven door Redactie  


09-04-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit'.

 Net voor het weekend hebben we weer een nieuwe aflevering van onze rubriek 'Een avondje uit' voor je klaargestoomd. Fans die eens een concert willen bijwonen of op zoek zijn naar een plaats in de buurt waar hun favoriete artiest zal optreden zitten bij ons op de eerste rij.

 Zoals we eerder al berichtten viert  Nekka vzw op zaterdag 24 april niemand minder dan Raymond van het Groenewoud tijdens de jaarlijkse 'Nekka-Nacht', zoals vanouds in het Antwerpse Sportpaleis.

Het boegbeeld van het betere Nederlandstalige lied wordt binnenkort zestig, en dat mogen we niet naast ons neerleggen. '
Nekka-Nacht' zal in het teken staan van het immense repertoire van de meester, en is dan ook getiteld "overzicht". Raymond zal die avond vele van zijn beste vrienden/collega's artiesten uitnodigen om er één groot feest van te maken.

Midden november raakte reeds bekend dat Kommil Foo en Hannelore Bedert mee de viering van Raymond van het Groenewoud glans zullen geven. Kommil Foo is een graag geziene gast op het
Nekka-podium, en voor Hannelore Bedert begon het daar allemaal in april 2008. Twee muzikale gasten om opnieuw naar uit te kijken.

De grootste fan van Raymond van het Groenewoud is wellicht niemand minder dan Bart Peeters (presentator 'Eurosong'). Zelf nog centrale gast in 2008 zal Bart Peeters op '
Nekka-Nacht' 2010 in de rol van presentator kruipen. We zijn ervan overtuigd dat Bart Peeters over alle troeven beschikt om zelfs als presentator het Nekka-podium opnieuw te doen bewegen.

Wie Raymond beter kent, kent wellicht ook Fernando Lameirinhas. Deze Portugese virtuoos trad al verscheidene keren samen met onze centrale gast op, en voor '
Nekka-Nacht' komt hierop geen uitzondering. We zijn blij deze bijzondere muzikale vriend van Raymond te mogen verwelkomen.

Intussen werd opnieuw een naam toegevoegd aan dit lijstje. Niemand minder dan de broertjes Wauters (Eurosong 1989, ESF 1991) zullen van de partij zijn. Raymond schreef voor hen verschillende nummers, "Vanavond ga ik uit" en "Verlangen", op hun beurt speelde Clouseau een eigen versie van "Meisjes" en "Zij houdt van vrijen".

Eerder was Clouseau al te zien op het Nekka-podium in 1995 en 1997. Dit jaar nodigt Raymond van het Groenwoud de gebroeders Wauters uit op 'Nekka-Nacht' om samen zijn verjaardag te vieren.

Saf, de winnaar van de jongste editie van de 'Nekka-Wedstrijd 2009-2010' zal het podium bestijgen. De Gentse levensliederen zijn doorspekt van luchtige humor en eerlijke bedenkingen en rekenen af met de eenvoudige en harde kanten van het alledaagse leven.

Sinds midden maart zijn alle artiesten die naast Raymond van het Groenewoud zullen optreden bekend. De laatste nieuwkomers zijn Axelle Red, Diggy Dex, Admiral Freebee, Jan Decleir en Trafassi.

Meer nieuws en informatie krijg je op de website van
Nekka alwaar je ook tickets kan bestellen. Ook via de website van Tele Ticket Service zijn kaarten te bestellen ofwel telefonisch : 070 345 345.

 De 'Festen der Volksmusik', de succesvolste reeks muziekshows op de Duitse tv, hebben een jubileum te vieren. Vijftien jaar geleden werd de eerste 'Feste'-show uitgezonden. Inmiddels heeft het 'Feste'-team al meer dan 100 uitzendingen geproduceerd, waaronder 'Sommerfeste', 'Weihnachtsfeste', 'Hochzeitsfeste', 'Feste der Überraschungen' en heel wat andere 'Feste'-shows, ja zelfs uitzendingen die een blik bieden achter de schermen van de 'Festen'. Al meer dan vijf jaar presenteert showmaster Florian Silbereisen deze bijzonder lang lopende succesreeks. Dit jaar gaat hij met de daarvan afgeleide liveshow voor de vijfde keer op tournee. De grote jubileumtournee 'Das Frühlingsfest der Volksmusik 2010' doet op dinsdag 27 april ook de Lotto Arena in Antwerpen aan.

In geen enkele andere liveshow wordt een zo succesvol tv-concept zo perfect naar een toerende show vertaald. Net als in zijn tv-shows is multitalent Florian Silbereisen niet alleen de presentator, maar maakt hij ook het publiek enthousiast door zijn veelzijdigheid als entertainer, zanger, muzikant, danser, acteur, artiest of acrobaat. Hij stelt eersteklas gasten voor, waaronder vertolkers van verschillende soorten muziek, gaande van volksmuziek over schlagers en musical naar operette. Typisch voor zijn shows zijn de buitengewone ideeën, de vele actiemomenten en verrassingen. Deze bijzondere mix maakt van 'Feste der Volksmusik' niet alleen op tv maar ook live een bijzondere ervaring en belevenis.

Tijdens de jubilleumtournee 'Das Frühlingsfest der Volksmusik 2010' begroet showmaster Florian Silbereisen opnieuw heel wat bijzondere gasten…

* De Original Zillertaler Hey Mann-Band en de mede-oprichter van Schürzenjäger, Alfred Eberharter, brengen de stemming erin en vertolken de grootste hits van Schürzenjäger, waaronder "Zillertaler Hochzeitsmarsch".

* Op een jubileum mag ook een andere jubilaris niet ontbreken : Stefan Mross, die twintig jaar geleden zijn steil opgaande carrière startte – solo of in duet met Stefanie Hertel, de vrouwelijke superster van de volksmuziek, die ook op deze jubileumtournee te gast is.

* Internationaal succes geniet schlagericoon Mary Roos (ESF 1972-1984, Ein Lied für Amsterdam 1970, Ein Lied für Stockholm 1975, Ein Lied für Harrogate 1982). Ook zij viert met Florian Silbereisen mee.

* Van supertalent naar superster ! Michael Hirte heeft zich met zijn mondharmonica een vaste plaats in de Duitse showbizz veroverd en zal het publiek tijdens de jubileumtournee tot bewegen aanzetten.

* Een bijzonder verjaardagsgeschenk is de medewerking die wordt verleend door het legendarische droomkoppel van de volksmuziek : Marianne & Michael.

* Eveneens van de partij op een deel van de jubileumtournee, en ook in de Lotto Arena, is een superster uit België : onze eigenste Christoff (Eurosong 1993-2002) brengt de sfeer er helemaal in en zal menige onstuimige polonaise door de zaal laten gaan !


* Natuurlijk zetten bij deze grote verjaardagstournee ook 'de mooiste benen van Europa' weer hun beste beentje voor : de danseressen en dansers van het Deutschen Fernsehballetts des MDR brengen in hun allermooiste outfits het publiek in vervoering.

* De uitmuntende muzikanten en koorleden van het Samstagabendshow-TV-Orchester, bekend van de tv-shows met Florian Silbereisen, tekenen voor de muzikale begeleiding van alle artiesten, die hun hits uiteraard live vertolken.

En wie Florian Silbereisen kent, weet dat de showmaster voor zijn publiek ook nog enkele verrassingen achter de hand houdt !


Kaarten voor 'Das Frühlingsfest der Volksmusik 2010' in de Lotto Arena kosten 32,0040,00 - 44,0050,00 en 55,00 €, exclusief servicekosten en contributie combiticket vrij gebruik P+R, trams en bussen van De Lijn. Meer informatie krijg je alvast hier.


 Het is intussen een jaarlijkse gewoonte dat Het Witte Paard elke zomer een dynamisch en gevarieerd spektakel brengt en dit in een authentieke variété-show aan de Belgische kust. Deze avondvullende revue is een cocktail van humoristische sketches, muzikale acts en adembenemende showbizz. Onder begeleiding van het professioneel orkest en het eigen Witte Paard  showballet geniet je van entertainment van de bovenste plank !

Ook dit jaar mogen we opnieuw zo'n spektakel verwachten tijdens 'Walking on Sunshine 2010'. Deze titel verwijst meteen naar het nummer waarmee Katrina & The Waves in het midden van de jaren tachtig een hit scoorden. En laat nu net Katrina Leskanich (ESF 1997, lid vakjury 'Eurolaul 1999', MF 2005, presentatrice 'Congratulations : 50 years Eurovision Song Contest', lid vakjury 'Eurosong 2008') de hoofdact zijn.

Daarnaast maken ook Katy Satyn (Eurosong 2008), Wim Soutaer (coach 'Junior Eurosong 2008'), Daisy Thys, Dimitri Verhoeven, Nele Goossens en Jeroen Maes hun opwachting. Later dit voorjaar zal de naam van een internationale verrassingsact wereldkundig worden gemaakt.

De revue kunt u dagelijks bijwonen (behalve op dinsdag en woensdag) in Het Witte Paard in Blankenberge (Visserstraat 53) van zaterdag 17 juli tot en met maandag 06 september. De voorstellingen beginnen steeds om 20.30 en op zondag zijn er middagvoorstellingen om 16.00.

Reserveer je plaatsen alvast 
hier
 of telefonisch op het nummer 050 41 11 00. Voor meer info omtrent deze zomerrevue kan je zoals steeds terecht op de website van 'Het Witte Paard' of via mail : info@witte-paard.be.

09-04-2010 om 23:23 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Sterren op de Dansvloer' : Wouter Van Belllingen verlaat als tweede de wedstrijd.

 Eerder vanavond was er bij vtm de derde aflevering van de vierde reeks van 'Sterren op de Dansvloer'. Ook dit seizoen moeten we het evenwel zonder 'Eurosong'kandidaten stellen maar aangezien onze bezoekers heelwat interesse tonen voor het programma heeft de redactie besloten om ook nu weer uitgebreid aandacht te besteden aan 'Sterren op de Dansvloer'.

Tijdens de derde dansshow brachten vijf koppels een ballroomdans en de andere vijf een latindans. Ook ditmaal was de vakjury, bestaande uit Rony Daelemans, Anouchka Balsing, Jan Geerts en Davy Brocatus, soms heel karig met punten. In tegenstelling tot de derde reeks is er dit jaar geen dance off. De punten van de vakjury alsook alle stemmen van de kijkers werden samengeteld en het koppel met de minste punten moest aan het einde van de uitzending het strijdtoneel verlaten.

 

* punten van de vakjury tijdens de derde show
(tussen haakjes de punten van Ronny, Anouchka, Jan en Davy)
:

* An Lemmens en Aerjen Mooijweer (Quickstep) : 17 punten (4+4+5+4).
* Sonja Kimpen en Arman Eranosjan (Rumba) : 28 punten (7+7+7+7).
* Anthony Kumpen en Nicky Vernieuwe (Quickstep) : 12 punten (3+3+3+3).
* Louis Talpe en Leila Akcelik (Rumba) : 19 punten (3+6+5+5).
* Peter Van den Begin en Kimberly Smith (Quickstep) : 25 punten (5+7+6+7).
* Jelle Van Dael en Pascal Maassen (Rumba) : 15 punten (3+4+4+4).
* Wouter Van Bellingen en Olga Terechova (Rumba) : 12 punten (2+4+3+3).
* Laura Lynn en Wim Gevaert (Quickstep) : 17 punten (4+4+4+5).
* Kevin Janssens en Martine Jottay (Rumba) : 28 punten (7+7+7+7).

* dit gaf de volgende tussenstand :

01. Kevin Janssens en Martine Jottay : 28 punten.
01. Sonja Kimpen en Arman Eranosjan : 28 punten.
03. Peter Van den Begin en Kimberly Smith : 25 punten.
04. Louis Talpe en Leila Akcelik : 19 punten.
05. An Lemmens en Aerjen Mooijweer : 17 punten.
05. Laura Lynn en Wim Gevaert : 17 punten.
07. Jelle Van Dael en Pascal Maassen : 15 punten.
08. Anthony Kumpen en Nicky Vernieuwe : 12 punten.
08. Wouter Van Bellingen en Olga Terechova : 12 punten.

* omgezet gaf dit het volgende overzicht :

01. Kevin Janssens en Martine Jottay : 09 punten.
01. Sonja Kimpen en Arman Eranosjan : 09 punten.
03. Peter Van den Begin en Kimberly Smith : 07 punten.
04. Louis Talpe en Leila Akcelik : 06 punten.
05. An Lemmens en Aerjen Mooijweer : 05 punten.
05. Laura Lynn en Wim Gevaert : 05 punten.
07. Jelle Van Dael en Pascal Maassen : 03 punten.
08. Anthony Kumpen en Nicky Vernieuwe : 02 punten.
08. Wouter Van Bellingen en Olga Terechova : 02 punten.

Aan het einde van de uitzending maakten Francesca Vanthielen en Jacques Vermeire in willekeurige volgorde bekend welke koppels doormochten naar volgende week : Sonja Kimpen en Arman Eranosjan, Louis Talpe en Leila Akcelik, Jelle Van Dael en Pascal Maassen, Peter Van den Begin en Kimberly Smith, Kevin Janssens en Martine Jottay, An Lemmens en Aerjen Mooijweer en Laura Lynn en Wim Gevaert.

 Er bleven nog twee koppels over en dan raakte bekend dat Wouter Van Bellingen en Olga Terechova, op een gedeelde achtste en laatste plaats geëindigd bij de vakjury, het strijdtoneel moesten verlaten. Anthony Kumpen en zijn danspartner Nicky Vernieuwe werden door de kijkers in de wedstrijd gehouden.

De vierde aflevering van 'Sterren op de Dansvloer' krijg je volgende week vrijdag16 april, vanaf 20.40. Meer nieuws en informatie over deze vierde reeks krijg je op de webpagina van 'Sterren op de Dansvloer'. (bron en foto's : vtm)

09-04-2010 om 23:17 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ultratop : 10 april 2010 - Tom Dice staat deze week op vijf.

Ultratop De Belgische inzending voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival, "Me and my guitar" van Tom Dice, daalt deze week van een derde naar een vijfde plaats. Ook over de taalgrens heeft de zanger uit Eeklo al een schare fans achter zich weten te verzamelen maar toch is hij na drie weken uit het overzicht verdwenen.

Natalia en Gabriël Rios doen het met "Hallelujah", een benefietsingle ten voordele van de aardbeving in Haïti, in Vlaanderen opnieuw iets beter dan vorige week en stijgen van een negende naar een achtste plaats. Over de taalgrens is de single na vijf weken notering verdwenen.

De jongste single van Milk Inc., "Storm", boekt deze week in Vlaanderen een aantal plaatsen verlies en zo daalt het nummer van een zesde naar een dertiende plaats. In Wallonië is het nummer na vijf weken notering uit het overzicht verdwenen. Ameerah, oftewel Astrid Roelants, stijgt deze week in Vlaanderen met "The sound of missing you" van een zesenveertigste naar een drieënveertigste plaats.

In de tipparade boeken de nieuwe singles van Jo Vally en Françoise Hardy een aantal plaatsen winst. Deze laatste stijgt met haar jongste single "Noir sur blanc" in de Waalse hitparade van een zesendertigste naar een tweeëntwintigste plaats. Haar album, "La pluie sans parapluie" komt in Vlaanderen de hitparade binnen op een eenenveertigste plaats en in Wallonië stijgt ze in de tweede week notering van een vijftiende naar een vijfde plaats.

"De hits" van Ketnet Pop Juniors 2010 stijgt deze week van een vijftiende naar een tiende plaats en dit na zes weken notering. "Jonge honden", het nieuwe album van De Kreuners, daalt van een twintigste naar een vierentwintigste plaats en "MaMaSé!" van K3 vinden we in vergelijking met vorige eek twee plaatsen hoger terug, op een zeventiende stek.

VLAANDEREN

Ultratop 50 singles :



05. (03) "Me and my guitar" - Tom Dice (4 weken)(ESF 2010).
08. (09) "Hallelujah" - Natalia (Eurosong 2004) & Gabriël Rios (10 weken).
13. (06) "Storm" - Milk Inc. (7 weken)(met Regi Penxten, componist/tekstschrijver "My music", Eurosong 2008).
19. (13) "Je maakt me gek!" - Christoff (5 weken)(Eurosong 1993-2002).
43. (46) "The sound of missing you" - Wildboyz feat. Ameerah (Eurosong 2004)(10 weken).

Ultratip 30 singles :

20. (29) "Noir sur blanc" - Françoise Hardy (2 weken)(ESF 1963).
22. (25) "Wat ik voor je voel" - Jo Vally (2 weken)(Eurosong 1981).

Ultratop 100 albums :



010. (015) "De hits" - Ketnet Pop Juniors 2010 (6 weken).
017. (019) "MaMaSé!" - K3 (20 weken)(Eurosong 1999).
024. (020) "Jonge honden" - De Kreuners (4 weken)(met Walter Grootaers, lid vakjury 'Junior Eurosong 2009').
041. (NW) "La pluie sans parapluie" - Françoise Hardy (ESF 1963).
078. (091) "Kloofstraat" - Stef Bos (2 weken)(componist/tekstschrijver Belgische inzending ESF 1989).
093. (RE) "Zij aan zij" - Clouseau (24 weken)(Eurosong 1989, ESF 1991).

Ultratop 10 DVD :

01. (02) "10x10 - Live in het Sportpaleis" - Clouseau (8 weken)(Eurosong 1989, ESF 1991).
03. (03) "De hemel in het klad - Live in de Roma" - Bart Peeters (4 weken)(presentator 'Eurosong', commentator ESF).
05. (05) "Dagdromen" - Amika (21 weken)(met onder meer Niels Destadsbader, coach 'Junior Eurosong 2009').

Verdwenen : "The final reunion" - Cliff (ESF 1968-1973) and The Shadows (ESF 1975)(20 weken) en "Forever - Live at Sportpaleis" - Milk Inc. (56 weken)(met Regi Penxten, componist/tekstschrijver "My music", Eurosong 2008).

WALLONIE

Ultratop 40 singles :



22. (36) "Noir sur blanc" - Françoise Hardy (2 weken)(ESF 1963).

Verdwenen : "Storm" - Milk Inc. (5 weken)(met Regi Penxten, componist/tekstschrijver "My music", Eurosong 2008), "Hallelujah" - Natalia (Eurosong 2004) & Gabriël Rios (5 weken) en "Me and my guitar" - Tom Dice (3 weken)(ESF 2010).

Ultratip 30 singles :

25. (30) "C'est l'printemps" - Léopold Nord & Philippe Lafontaine (2 weken)(ESF 1990).

Ultratop 100 albums :



002. (001) "2010 : Les Enfoirés... la crise de nerfs!" - Les Enfoirés (4 weken).
005. (015) "La pluie sans parapluie" - Françoise Hardy (2 weken)(ESF 1963).
040. (048) "Toutes les femmes en moi" - Lara Fabian (37 weken)(ESF 1988).
067. (050) "New Yorker - Hommage à Bob Dylan" - Hugues Aufray (23 weken)(ESF 1964).
099. (RE) "Tu trouveras... 10 ans de succès" - Natasha St-Pier (17 weken)(ESF 2001).

Ultratop 10 DVD :

01. (01) "2010 : Les Enfoirés... la crise de nerfs!" - Les Enfoirés (3 weken).

Meer nieuws over de verschillende hitparades kan je zoals steeds terugvinden op de website van Ultratop. (bron : Ultratop)

09-04-2010 om 22:55 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Lisa del Bo, Jo Lemaire en Björn Again op eerste editie 'Retrorock' in Sint-Niklaas.

 Deze zomer organiseert de Oost-Vlaamse stad Sint-Niklaas een seniorenfestival, 'Retrorock'. De 50-plussers krijgen op de Grote Markt op vrijdag 09 juli eerstkomende een programma met Vlaamse schlagers, Franse chansons en een ABBA-imitatie (MF 1973, ESF 1974). Het festival 'Retrorock 2010' werd vandaag, vrijdag 09 april, in de Wase hoofdstad voorgesteld.

Het begrip "senior" wordt in Sint-Niklaas heel ruim ingevuld. Uit een telling blijkt dat de stad zowat 18.000 vijftigplussers telt. "Senioren en medioren samenbrengen op een gezellig feest, met veel sfeer en muziek van lang en minder lang geleden, dat is het opzet van het seniorenfestival. Het programma is dan ook zo samengesteld dat het mensen van alle leeftijden kan aanspreken", aldus het stadsbestuur.

Het festival start in de namiddag met een samenzang vol Nederlandstalige klassiekers. Daarna komen optredens van de Vlaamse schlagerartiesten Lisa del Bo (Eurosong 1993, ESF 1996), Luc Steeno, Laura Lynn en Willy Sommers. Om 20.00 brengt Jo Lemaire (Concours Eurovision de la Chanson 1984) en Big Band een hommage aan Edith Piaf. De hoofdact wordt gebracht door Björn Again, Australische ABBA-imitatoren "die het origineel angstvallig goed benaderen".

Begin maart lanceerde Sint-Niklaas een oproep om een originele naam te bedenken, wat 250 suggesties opleverde. Vier inwoners kozen voor 'Retrorock'. De stad Sint-Niklaas wil van het festival een jaarlijks terugkerend feest maken. (bron :
Belga)

09-04-2010 om 21:20 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In memoriam : Schotse tenor Kenneth McKellar (ESF 1966) overleden.

 De Britse openbare omroep heeft eerder vanavond bekendgemaakt dat de Schotse tenor Kenneth McKellar vandaag, vrijdag 09 april, op 82-jarige leeftijd is overleden na een kortstondige ziekte.

De zanger overleed in het huis van zijn dochter June in Lake Tahoe (Verenigde Staten) en dit één week nadat was vastgesteld dat hij leed aan alvleesklierkanker.

McKellar nam in 1966 voor het Verenigd Koninkrijk deel aan het Eurovisie Songfestival met "A man without love". De zanger, die als achttiende en laatste mocht aantreden tijdens de elfde editie van het jaarlijkse liedjesfestival, strandde met een totaal van acht punten op een negende plaats.

 Kenneth McKellar, wiens vrouw Hedy overleed in 1990, werd op 23 juni 1927 geboren in Paisley en studeerde af aan de Aberdeen University met een Bachelor of Science in de bosbouw en studeerde eveneens aan het Royal College of Music in Londen. De tenor maakte zijn opwachting in musicals en was regelmatig te zien in TV- en radio-uitzendingen van de Britse openbare omroep. (bron :
BBC)

09-04-2010 om 20:23 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hitparade : Zweden - 09 april 2010 : Eric Saade stoot Ola van de eerste plaats.

 De top tien van de Zweedse hitparade bestaat voor de helft uit nummers die eerder dit voorjaar deelnamen aan de nationale selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

In totaal staan er twaalf nummers in de hitparade en de eerste plaats wordt deze week bezet door Eric Saade die met "Manboy" stijgt van een tweede plaats. De nummer één van vorige week, Ola (zevende tijdens de finale), daalt met "Unstoppable (the return of Natalie)" naar een zesde plaats. De Zweedse kandidaat voor Oslo, Anna Bergendahl, boekt een paar plaatsen winst en stijgt van een vierde naar een tweede plaats. De nummer vijf uit de finale van 'Melodifestivalen 2010', de groep Timoteij, bezet deze week de vijfde plaats en Salem Al Fakir, de runner-up van dit jaar, stijgt van een vijfde naar een derde plaats.

Andreas Johnson (zesde tijdens de finale) boekt heelwat verlies en daalt van een zesendertigste plaats naar een vierenvijftigste plaats. Darin (vierde tijdens de finale) boekt met "You're out of my life" vijf plaatsen verlies en staat nu op twaalf. Peter Jöback, goed voor de negende plaats tijdens de finale, is na vijf weken notering verdwenen met "Hollow".


In de albumhitparade daalt het jongste album van Salem Al Fakir van een tweede naar een derde plaats en "Human frontier" van NEO is na drie weken notering niet meer terug te vinden in het overzicht. De dames van Cookies N Beans dalen met hun album "Beg, borrow and steal" in de tweede week notering van een zevende naar een twaalfde plaats.

SINGLES TOP 60 :

01. (02) "Manboy" - Eric Saade (6 weken)(MF 2010).
02. (04) "This is my life" - Anna Bergendahl (6 weken)(MF 2010).
03. (05) "Keep on walking" - Salem Al Fakir (6 weken)(MF 2010).
05. (03) "Kom" - Timoteij (6 weken)(MF 2010).
06. (01) "Unstoppable (the return of Natalie)" - Ola (6 weken)(MF 2008-2010).
12. (07) "You're out of my life" - Darin (6 weken)(MF 2010).
22. (25) "Headlines" - Alcazar (6 weken)(MF 2003-2005-2009-2010).
25. (16) "Underbart" - Kalle Moraeus & Orsa Spelmän (5 weken)(MF 2010).
28. (21) "Sucker for love" - Pauline (6 weken)(MF 2010).
33. (NW) "Superstar" - The Ark (ESF 2007).
40. (31) "Road salt" - Pain of Salvation (5 weken)(MF 2010).
44. (50) "I did it for love" - Jessica Andersson (6 weken)(ESC 2003, MF 2004-2006-2007-2010).
50. (RE) "My destiny (Pitchline dance edit)" - Velvet (2 weken)(backing vocal Griekse inzending ESF 2001, backing vocal Zweedse inzending ESF 2003-2004-2005, MF 2006-2008-2009).
51. (RE) "Victorious" - Linda Bengtzing (MF 2005-2006-2008) feat. Velvet (2 weken)(backing vocal Griekse inzending ESF 2001, backing vocal Zweedse inzending ESF 2003-2004-2005, MF 2006-2008-2009)
54. (36) "We can work it out" - Andreas Johnson (6 weken)(MF 2006-2007-2008-2010).

Verdwenen : "Devotion" - Sanna Nielsen (MF 2001-2003-2005-2007-2008), "I natt är jag din" - Nanne (6 weken)(ESF 1996, MF 1986-1987-1998-2003-2005-2007, SFE 2001), "Jag vill om du vågar" - Pernilla Wahlgren (5 weken)(MF 1985-1991-2003-2010), "First we take Manhattan" - Cookies N Beans (2 weken)(MF 2009), "Hollow" - Peter Jöback (5 weken)(MF 1990-2010) en "Human frontier" - NEO (5 weken)(MF 2010).

ALBUMS TOP 60 :



03. (02) "Ignore this" - Salem Al Fakir (4 weken)(MF 2010).
12. (07) "Beg, borrow and steal" - Cookies N Beans (2 weken)(MF 2009).
16. (12) "Da capo" - Björn Skifs (9 weken)(MF 1972-1975, ESF 1978-1981, presentator MF 2000).
35. (33) "Korsväg" - Nordman (11 weken)(MF 2005-2008).
45. (RE) "The definitive collection" - ABBA (21 weken)(MF 1973, ESF 1974).
48. (59) "För kärlekens skull - det bästa med" - Ted Gärdestad (18 weken)(ESF 1979, MF 1973-1975-1980).

Verdwenen : "Never said I was an angel" - Pauline (7 weken)(MF 2010) en "Human frontier" - NEO (3 weken)(MF 2010).

DVD TOP 20 :

01. (01) "Melodifestivalen 2010 - Karaoke" - Blandade Artister (3 weken).
04. (06) "Melodifestivalen 2009" - Blandade Artister (42 weken).
05. (05) "Schlager SM 2010" - Karaoke (4 weken)(MF 2010).
11. (11) "XL3" - Björn Skifs (2 weken)(MF 1972-1975, ESF 1978-1981, presentator MF 2000).
12. (09) "The final reunion" - Cliff (ESF 1968-1973) and The Shadows (ESF 1975)(21 weken).

Verdwenen : "ABBA in Japan" - ABBA (16 weken)(MF 1973, ESF 1974) en "Julkonsert" - Carola (14 weken)(ESF 1983-1991-2006, MF 1990-2008).



(bron :
Sverigetopplistan, Swedish charts)

09-04-2010 om 19:45 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Sterren op de Dansvloer' : homo Pascal Maassen is niet de oorzaak van relatiebreuk Lasgo-zangeres Jelle Van Dael.

 Vorige week woensdag, 31 maart, berichtte het weekblad TV Familie dat Lasgo-zangeres Jelle Van Dael en Yves De Winter sinds kort geen koppel meer zijn.

Van Dael beleefde twee weken geleden, na afloop van de eerste aflevering van 'Sterren op de Dansvloer', een emotionele avond. Met haar eerste dans kon ze de jury alvast erg bekoren aangezien ze als winnaar uit de bus kwam, maar toch moest ze volgens het weekblad in stilte ook verdriet verwerken : haar liefdesbreuk met Westerlo-doelman Yves De Winter. De twee waren amper vier maanden samen.

Deze breuk kwam er volgens het weekblad niet geheel onverwacht want twee weken eerder vertelde Jelle nog dat ze weinig tijd had voor haar relatie. "Ik zie Yves heel weinig, ik breng nu elke dag door met mijn danscoach Pascal", luidde het toen nog.

De passie tussen Jelle en Pascal spatte afgelopen tijdens de eerste liveshow van 'Sterren op de Dansvloer' van het scherm en dus was het duidelijk dat het erg goed klikt met haar danscoach. Volgens het weekblad liepen de twee na de show hand in hand en hun eerste prestatie werd bekroond met innig geknuffel en gezoen op de wang.

 Ook
Story bericht deze week over de breuk en volgens het weekblad doet het gerucht de ronde dat er iets meer is tussen Jelle Van Dael en haar danspartner Pascal Maassen. Maar dat is onzin want Pascal is homoseksueel.

"Ik heb er wel een vriend voor het leven bij. De klik is er gewoon ! Pascal is ook een erg goede leraar, hij weet hoe hij me moet aanpakken en hij kent intussen ook mijn zwakke plekken" aldus nog de Lasgo-zangeres.
(foto's : vtm)

09-04-2010 om 18:56 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oslo 2010 : ook Harel Ska'at van de partij tijdens 'Eurovision in Concert 2010'.

 Op zaterdag 24 april eerstkomende vindt in het Lexion Venue nabij het Nederlandse Zaandam de tweede editie plaats van 'Eurovision in Concert'. Tijdens dit concert treden een groot aantal deelnemers op die eind mei zullen deelnemen aan de 55e editie van het Eurovisie Songfestival.

De Israëlische kandidaat Harel Ska'at ("Milim") is de achttiende festivaldeelnemer die zijn opwachting zal maken in Zaandam. Dat heeft de organisatie eerder gisterenavond, donderdag 08 april, laten weten.

Afgelopen maandag, 05 april, raakte bekend dat ook de Georgische (Sopho Nizharadze, "Shine"), de Litouwse (InCulto, "East European funk") en de Poolse (Marcin Mroziński, "Legenda") kandidaten hun opwachting zullen maken.

Vorige week donderdag, 01 april, maakte de organisatie twee namen bekend van kandidaten die van de partij zullen zijn. De Oekraïense kandidate Alyosha ("Sweet people") en de Maltese Thea Garrett ("My dream") zullen hun festivalinzending ten gehore brengen. 

Eerder hadden reeds twaalf kandidaten bevestigd laten weten dat ze van de partij zullen zijn. Zo kan je de Albanese Juliana Pasha ("It's all about you"), onze eigen Tom Dice ("Me and my guitar") en de kandidaten uit Bulgarije (Miro, "Angel si ti"), Letland (Aisha, "What for ? (Only Mr. God knows why)"), Portugal (Filipa Azevedo, "Há dias assim") en
Servië (Milan Stanković, "Ovo je Balkan") aan het werk zien.

De delegaties uit Zwitserland (Michael von der Heide, "Il pleut de l'or"), Turkije (ManGa, "We could be the same"), Cyprus (Jon Lilygreen & The Islanders "Life looks better in spring"), Finland (Kuunkuiskaajat, "Työlki ellää"), Slovenië (Anzambel Roka Žlindere & Kalamari, "Narodno zabavni rock") én Nederland (Sieneke, "Ik ben verliefd (Sha-la-lie") zeiden eerder hun medewerking toe aan het concert.

Sinds vrijdag 19 maart kunnen tickets (25,00 €, exclusief servicekosten) voor dit concert worden aangekocht en dat kan via de website van
Ticketpoint. Het geheel gaat van start om 21.00 en meer nieuws en informatie krijg je ook de weblog van
Eurovision in Concert. (bron : Eurovision in Concert)

09-04-2010 om 00:06 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Goeie vrijdag' : ook deze week bezorgen Roos en Sofie je een mooie vrijdagavond.

 Sinds vrijdag 26 maart hebben Roos Van Acker (presentatrice 'Eurosong Bizz 2004') en Sofie Van Moll (Eurosong 2004) maar één missie : van elke vrijdag een goeie vrijdag maken. In 'Goeie vrijdag' gaan ze elke vrijdag tot het uiterste om de meest uiteenlopende wensen van de kijkers te vervullen en het weekend goed in te zetten. Daarvoor nemen ze tien weken lang hun intrek in een multifunctioneel, draaiend decor.

In 'Goeie vrijdag' speelt de kijker de hoofdrol. Roos en Sofie hebben oren voor hun vurigste, meest waanzinnige weekendwensen, en staan ook klaar wanneer de kijkers iemand anders de verrassing van hun leven willen bezorgen. Soms maken ze grote dromen waar, maar evengoed zetten ze hun schouders onder heel bescheiden, persoonlijke wensen. Vaak is er ook een link met de actualiteit. Zo krijgen Roos en Sofie op dit moment nogal wat wensen binnen die verband houden met de Ronde van Vlaanderen, wensen die ze zeker willen realiseren. Verder doen ook heel wat groepen, zoals jeugdbewegingen, fanfares en sportclubs, beroep op 'Goeie vrijdag'. Sinds begin december ontvingen ze al meer dan drieduizend wensen !

In elke aflevering komen acht à tien wensen aan bod. Elke week komen ook een aantal bekende, al dan niet muzikale, gasten langs. Die hebben op de een of andere manier iets te maken met een wens. De meeste wensen vervullen Roos en Sofie in de studio, maar de mensen die centraal staan, weten dat vaak zelf nog niet. Ze zitten nietsvermoedend in het publiek, hopend dat hun brief of mail later aan de beurt zal komen. Veel kunnen Roos en Sofie dus nog niet over de wensen vertellen, maar voor enkele reportages die al opgenomen zijn, maken zij graag een uitzondering.

Zo kwam er een wens binnen waar iedereen stil van werd. Marie-Claire uit Genk vertelde dat ze elke week een theelichtje brandt bij het graf van haar mama. Maar omdat de andere graven en het kerkhof er vaak onverzorgd bijliggen, wilde ze graag bij elk graf een theelichtje zetten. Een zware klus als je weet dat er meer dan tweeduizend graven zijn.

 'Goeie vrijdag' ontving ook heel wat voetbalwensen. Nogal wat Vlaamse mannen hebben de ambitie om mee te trainen met Club Brugge of Anderlecht, maar eentje sprong er echt uit. KSVE Bazel is een ploeg uit 2de provinciale; een echte vriendenploeg, maar wel eentje met talent. Gino, bestuurslid bij KSVE Bazel, wilde zijn spelers eens goed in de watten leggen. Samen met Roos en Sofie zorgde hij ervoor dat KSVE Bazel een dag behandeld werd zoals een echte eersteklasseploeg. Ook sportjournalist Eddy Demarez kwam langs en maakte er een speciale, extra reportage van 'Sportweekend' van.

Op de
webpagina van het programma kan je de wensen die tijdens de eerste en de tweede aflevering aan bod kwamen (her)bekijken !

'Goeie vrijdag', de derde aflevering vanavond, vrijdag 09 april, tussen 20.40 en 21.50 op
Eén. (bron, logo en foto : Eén)

09-04-2010 om 00:02 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Sterren op de Dansvloer' : van negen dansparen naar acht.

 Op vrijdag 26 maart ging bij vtm de vierde reeks van 'Sterren op de Dansvloer' van start. Dit seizoen moeten we het opnieuw evenwel zonder 'Eurosong'kandidaten stellen maar aangezien onze bezoekers tijdens de derde reeks, in het voorjaar van 2008, heelwat interesse toonden voor het programma besteden we ook ditmaal uitgebreid aandacht aan deze nieuwe reeks van 'Sterren op de Dansvloer'.

Voor actrice Kadèr Gürbüz en haar professionele danspartner Dick Matthijs viel na liveshow twee het doek over 'Sterren op de Dansvloer' en dat was een zware dobber voor de gepassioneerde actrice. Dit betekent dan ook dat we in de derde liveshow negen dansparen verwelkomen, die de jury en de kijkers moeten imponeren met vrolijke quickstep- en sensuele rumbapassen.

Quickstep en rumba

Autopiloot Anthony Kumpen, presentatrice An Lemmens, acteur Peter Van den Begin en schlagerzangeres Laura Lynn dansen samen met hun professionele danspartner de quickstep. En dat is de vrolijkste van de ballroomdansen. Tijdens de quickstep lijkt het of de paren elegant op hete kolen dansen en de twee voeten komen vaak tegelijk los van de vloer. Door al het springwerk en het snelle draaien is de quickstep wel een fysiek zware dans.

Op het programma van acteur Kevin Janssens, zangeres Jelle van Dael, politicus Wouter van Bellingen, acteur Louis Talpe en gezondheidscoach Sonja Kimpen en hun professionele danspartner staat de rumba. Het is een sensuele liefdesdans waarin het spel van aantrekken en afstoten tussen man en vrouw een belangrijke rol speelt. Verleidelijke poses en wervelende heupbewegingen bepalen deze uitdagende dans.

- Laura Lynn en Wim Gevaert dansen de quickstep op "Muppet show theme" uit Muppet Show.
- Wouter Van Bellingen en Olga Terechova dansen de rumba op "You'll never find another love like mine" van Michael Bublé.
- Peter Van den Begin en Kimberly Smith dansen de quickstep op "If my friends could see me now" van Liza Minelli.
- Sonja Kimpen en Arman Eranosjan dansen de rumba op "Abrazame" van Tamara.
- An Lemmens en Aerjen Mooijweer dansen de quickstep op "Not fair" van Lily Allen.
- Louis Talpe en Leila Akcelik dansen de rumba op "I just can’t stop loving you" van Michael Jackson.
- Jelle van Dael en Pascal Maassen dansen de rumba op "Take a bow" van Rihanna.
- Anthony Kumpen en Nicky Vernieuwe dansen de quickstep op "In the mood" uit Swing.
- Kevin Janssens en Martine Jottay dansen de rumba op "Alone" van Heart.

Wie valt af ?

Elk optreden wordt in de studio beoordeeld door de deskundige juryleden Rony Daelemans, Anouchka Balsing, Jan Geerts en Davy Brocatus. In de huiskamer zijn de kijkers aan zet. Allebei hebben ze 50 % van de punten in handen en beslissen ze dus elk voor de helft wie de dansparen zijn die een vervolg breien aan 'Sterren op de Dansvloer' en wie het onfortuinlijke duo is dat de dansvloer moet verlaten.

Gratis livestream

De kijkers die willen weten wat er gaande is achter de schermen van 'Sterren op de Dansvloer' en de sfeer van het glamoureuze programma nog voor de aanvang van de show bij vtm willen voelen, worden op hun wenken bediend door Dina Tersago. Zij geeft vanaf 20.10 afspraak via vtm.be, waar ze je via een gratis livestream meeneemt naar de backstage-zone, de publieksbar en de studio. Ontdek samen met Dina wie de bekende supporters zijn of hoe het gesteld is met de moraal van de vedetten.

Follow up

Het verhaal van het danspaar dat strandt in de derde liveshow van 'Sterren op de Dansvloer', kan je op zaterdag 10 april vanaf 19.45 volgen in de follow up-uitzending.

 'Sterren op de Dansvloer', gepresenteerd door Francesca Vanthielen en Jacques Vermeire, derde aflevering met negen koppels vanavondvrijdag 09 april, tussen 20.40 en 22.35 op vtm.
Meer nieuws en informatie over deze vierde reeks krijg je op de webpagina van 'Sterren op de Dansvloer'. (bron en foto's : vtm)

09-04-2010 om 00:01 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'God kveld Oslo' : 04. SLOWAKIJE.

 Sinds afgelopen dinsdag, 06 april (en dit tot en met vrijdag 14 mei), tellen we dagelijks af naar de komende editie van het Eurovisie Songfestival dat op dinsdag 25, donderdag 27 en zaterdag 29 mei zal worden gehouden in de Noorse hoofdstad Oslo. Voor het - inmiddels - vijfde jaar op rij zetten we telkens één kandidaat voor deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival in de schijnwerpers. Vier jaar geleden kreeg onze rubriek de naam 'Kalispera Athina', drie jaar geleden 'Hyvää iltaa Helsingin', twee jaar 'Dobro veče Beograde' en vorig jaar 'Добрый вечер Москва'.

Dit jaar, en dit gedurende iets meer dan vijf weken, dekt de vlag de lading in 'God kveld Oslo'. In totaal nemen negenendertig landen deel aan deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival, drie minder dan vorig jaar, en net als de voorbije twee jaar zijn er ook ditmaal twee halve finales. Zowel in de eerste als in de tweede halve finale treden zeventien landen aan. En in tegenstelling tot de voorbije jaren zullen ditmaal een vakjury (50%) en de kijkers thuis (50%) door middel van televoting telkens tien kandidaten doorsturen naar de finale. 

Het land dat als vierde zal aantreden tijdens de eerste halve finale, op dinsdag 25 mei, is SLOWAKIJE. Het land nam vorig jaar, na een afwezigheid van elf jaar, opnieuw deel aan het jaarlijkse liedjesfestival. In de jaren negentig nam het land in totaal driemaal deel aan het Eurovisie Songfestival. In 1993 eindigde Slowakije op een vierde plaats tijdens de Oost-Europese voorronde en aangezien enkel de beste drie naar het Eurovisie Songfestival mochten, moest het Centraal-Europese land vanop de zijlijn toekijken. Een jaar later mocht het land wel deelnemen en eindigde de groep Tublatanka met "Nekonečná pieseň" op een negentiende plaats (op vijfentwintig deelnemers). Twee jaar later, in 1996, deed Marcel Palonder het met "Kým nás máš" niet echt beter : een achttiende plaats op drieëntwintig deelnemers. In 1998 nam het land opnieuw deel en dit voor de voorlopig laatste maal. Katarína Hasprová wist met "Modlitba" beslag te leggen op een éénentwintigste plaats. Vorig jaar wisten Kamil Mikulčík & Nela Pocisková zich echter niet te plaatsen voor de finale. Met "Leť tmou" strandde het duo in de tweede halve finale met een totaal van acht punten op een achttiende en voorlaatste plaats. 

 Na zes voorrondes, twee halve finales en een finale viel in Slowakije het verdict : de 22-jarige zangeres Kristina (Kristína Peláková) zal het land gaan vertegenwoordigen tijdens de 55e editie van het Eurovisie Songfestival.

Net als tijdens de halve finales lag het lot van de kandidaten in de finale, op zaterdag 27 februari, ook in handen van een vakjury (50%) en de kijkers thuis (50%) die door middel van televoting hun voorkeur kenbaar maakten.

* uitslag van de finale van de Slowaakse selectie (tussen haakjes punten televoting/vakjury) :

01. "Horehroní" (Martin Kavulič/Kamil Peteraj) door Kristina : 23 punten (12+11).
02. "Emotions" (Mista/Mista) door Mista : 23 punten (11+12).
03. "Na strechách domov" (T. Bezdeda/M. Hajšová) door TomᚠBezdeda (Slowaakse selectie 2009) : 17 punten (9+8).
04. "Do neba volám" (B.Lettrich/B.Lettrich) door Aya : 17 punten (8+9).
05. "Bez siedmeho neba" (Miro Jaroš, Vladimír Gnepa/Miro Jaroš) door Miro Jaroš (Slowaakse selectie 2009) : 16 punten (6+10).
06. "Figaro" (P. Farnbauer, P. Jursa/P. Jursa) door Remenár Pavol, Klára & Liquid Error : 14 punten (7+7).
07. "Skús ma viesť" (Peter Sámel/Peter Sámel) door Soňa : 13 punten (10+3).
05. "Môžeš ísť" (J. Zaujec/P. Lehotský) door Martina Schindlerová (Slowaakse selectie 2009) : 8 punten (4+4).
09. "Ty tu ticho spíš" (T. Jediný/T. Jediný) door Marián Bango : 7 punten (5+2).
10. "Niečo máš" (R. Opatovský/P. Konečný) door Robo Opatovský (Slowaakse selectie 2009) : 7 punten (2+5).

12. "Tón" (Mayo/Mayo) door Mayo : 7 punten (1+6).
12. "Z osnov" (R. Bendík / R. Bendík) door Free Voices (zesde plaats tweede halve finale) : 4 punten (3+1).

Bij een gelijke stand was het de televoting die de doorslag gaf en dus mag Kristina het land gaan vertegenwoordigen tijdens de eerste halve finale van de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

 De carrière van Kristína Peláková (Svidník, 20 augustus 1987) ging in 2007 van start met haar debuutsingle "I'm yours". Een jaar later kwam haar debuutalbum op de markt en dat wist meteen de platina status te bereiken. In de zomer van 2009 startte ze met de voorbereidingen van een tweede album en een eerste nummer uit dat album bereikte meteen de eerste plaats in de hitparade. Tijdens de nationale selectie was het meteen heel duidelijk dat de zangeres een optie had genomen op het ticket richting Noorse hoofdstad. Ook "Horehroní" wist het in eigen land intussen tot de eerste plaats in de hitparade te schoppen.

"Horehroní" (tekst : Kamil Peteraj ; muziek : Martin Kavulič)

Keď sa slnko skloní na horehroní
Chce sa mi spievať, zomrieť aj žiť
Keď sa slnko skloní na horehroní
Túžim sa k nebu priblížiť

Na tráve ležím a snívam
O čom sama neviem
V tom vánku čo ma kolíše
Keď je slnko najnižšie

Najkrajšie stromy sú na horehroní
To tiché bratstvo vraví poď
Sem sa vždy vrátim keď ma Niečo zroní
Vravia to stromy z piece zhoď

Na tráve ležím a snívam
O čom sama neviem
V tom vánku čo ma kolíše
Keď je slnko najnižšie

Áááááááááá haleluja

Keď sa slnko skloní na horehroní
Tam niekde v diaľke nᚠzvon zvoní
Keď má ma to bolieť Nech ma bolí
Raz sa to stratí do čiernej hory

Na tráve ležím a snívam
Oči tíško plačú
V tom vánku čo ma kolíše
Keď je slnko najnižšie

Ááááááááá Áááááááá

Na tráve ležím a snívam
Oči tíško plačú
V tom vánku čo ma kolíše
Keď je slnko najnižšie
Najkrajšie stromy sú na horehroní


MORGEN
: voorstelling van de Finse kandidaat, Kuunkuiskaajat. (foto : Eurovision.tv ; met dank aan 3D Flags)

09-04-2010 om 00:00 geschreven door Redactie  




VOLG ONS OOK OP TWITTER & FACEBOOK.



Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs