Twelve Points...Douze Points...Kiev 2017...

Deze website wordt niet meer geüpdatet! Volg ons via https://twitter.com/12_TPDP_12.....

31-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Sterren op de Dansvloer' : Lasgo-zangeres Jelle Van Dael en Westerlo-doelman Yves De Winter uit elkaar.

 Lasgo-zangeres Jelle Van Dael en Yves De Winter zijn volgens TV Familie sinds kort geen koppel meer.

Van Dael beleefde afgelopen vrijdag, na afloop van de eerste aflevering van 'Sterren op de Dansvloer', een emotionele avond. Met haar eerste dans kon ze de jury alvast erg bekoren aangezien ze als winnaar uit de bus kwam, maar toch moest ze volgens het weekblad in stilte ook verdriet verwerken : haar liefdesbreuk met Westerlo-doelman Yves De Winter. De twee waren amper vier maanden samen.

Na afloop van de tv-show wou Jelle op dit nieuws geen commentaar geven. "Ik wil nu genieten van dit moment : ik heb de eerste aflevering gewonnen en mijn deelname geeft adrenaline en maakt me blij. Dat telt nu" aldus de zangeres. Haar ex-lief bevestigt de breuk wél. "Ja, we zijn uit elkaar" klinkt het. "Ik maakte vorige week al een einde aan onze relatie. Het lukte niet meer met onze drukke agenda's. We zagen het beiden niet meer zitten. Het is beter zo."

Deze breuk komt er volgens het weekblad niet geheel onverwacht want twee weken geleden vertelde Jelle nog dat ze weinig tijd had voor haar relatie. "Ik zie Yves heel weinig, ik breng nu elke dag door met mijn danscoach Pascal", luidde het toen nog.

De passie tussen Jelle en Pascal spatte afgelopen vrijdag, 26 maart, van het scherm en dus is het duidelijk dat het erg goed klikt met haar danscoach. Volgens het weekblad liepen de twee na de show hand in hand en hun eerste prestatie werd bekroond met innig geknuffel en gezoen op de wang.

"Onze lift mislukte en de spanning liep zó hoog op dat er zoveel ontlading was nadien! En ja, dan kussen we. Maar dat betekent echt niet dat er iets is tussen ons", aldus Pascal. "We zijn zo gelukkig : ik heb in Pascal mezelf gevonden, maar dan in de mannelijke versie" gaat Jelle verder.

"We kennen elkaar nu zeven weken", zegt Pascal. "We werden bij elkaar gezet als twee onbekende mensen, maar we kwamen er al snel achter dat er een klik is tussen ons. We gaan nu samen op stap, zitten op dezelfde lijn en hebben dezelfde humor. Het klikt zo goed dat we onze dans niet moeten acteren : het komt bij ons vanzelf. We willen nog érg mooie dingen laten zien."

Twee weken geleden liet Jelle al optekenen dat ze vol lof was over haar danspartner. "Pascal en ik zijn erg close", klonk het toen. "We zien elkaar elke dag en gaan 's avonds samen naar de cinema of gezellig iets eten. Ik had me geen betere danspartner kunnen voorstellen. Pascal helpt me om in de juiste sfeer te komen. Bij hem word ik rustig."

 Of Jelle Dina Tersago, winnares van de eerste reeks van 'Sterren op de Dansvloer', achterna gaat en de liefde op de dansvloer zal vinden, is alsnog de vraag. In
TV Familie ontkent ze alvast dit bericht. "Wij hebben een hechte band en Pascal is een vriend voor het leven, maar meer dan vriendschap is er écht niet aan de hand."

Daar heeft ze het meer dan waarschijnlijk wel bij het rechte eind want Pascal Maassen won ooit een wedstrijd bij
OUTTV, een Nederlandse gayzender. (foto's : vtm)

31-03-2010 om 19:31 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Laura Omloop heeft een platencontract op zak.

 Voor Laura Omloop (JESF 2009) is het vandaag, woensdag 31 maart, een belangrijke dag. Onze Junior Songfestivalkandidate van vorig jaar mag na haar succes van "Zo verliefd (yodelo)" vanmiddag een platencontract ondertekenen.

Dat betekent meteen dat ze alvast een volledig album zal opnemen dat normaal gezien in de maand september in de winkelrekken zal liggen. Eerst zou er nog een nieuwe single worden uitgebracht.

Een tweede single, "Cowboymeisje", is reeds sinds begin vorige maand beschikbaar en het nummer is eveneens terug te vinden op het album "
Ketnet Pop 3 - de hits". (bron : Het Nieuwsblad ; foto : Eén)

31-03-2010 om 15:31 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Villa Vanthilt' : Marcel Vanthilt trekt deze zomer opnieuw naar Hasselt en voor het eerst naar Kortrijk.

 'Villa Vanthilt' start dit jaar waar het programma vorig jaar een punt zette achter de zomer : op het Kolonel Dusartplein in Hasselt. Na de Ronde van Frankrijk verhuist de nieuwe villa van Marcel Vanthilt (presentator JESF 2005, lid vakjury 'Eurosong') voor vijf weken exact 178 km verder, naar de Grote Markt van Kortrijk. Daarmee heeft Marcel ook voor deze zomer twee toplocaties gevonden.

Net zoals voor het programma kiest 'Villa Vanthilt' ook voor zijn locaties bewust voor fijne uitersten : Limburg en West-Vlaanderen. Het Limburggevoel en West-Vlaamse samenhorigheid. Twee Vlaamse steden met elk ruim zeventigduizend inwoners en een druk plein in het midden van een bruisende stad. Marcel gaat een fijne zomer tegemoet.

 'Villa Vanthilt' was vorig jaar een architecturale ode aan The Eames House, het icoon van de moderne architectuur van de Amerikaanse architect Charles Eames. Dit jaar schreef productiehuis deMENSEN zelf een ontwerpwedstrijd uit, om een gloednieuwe villa te bouwen. Bijna driehonderd ontwerpen kwamen binnen. Hoe de villa er precies zal uitzien, wordt over enkele weken duidelijk. (
bron, logo en foto : Eén)

31-03-2010 om 15:18 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Sterren op de Dansvloer' : Laura Lynn overmorgen in 'Sterren op de Dansvloer' en op 'Het Schlagerfestival 2010'.

 Schlagerzangeres Laura Lynn heeft dezer dagen een drukke agenda. Zo moet ze overmorgen, vrijdag 02 april, op twee verschillende plaatsen zijn. Ze gaat met haar danspartner Wim Gevaert aan de slag tijdens de tweede aflevering van het vtm-programma 'Sterren op de Dansvloer' in Vilvoorde en ze is één van de artiesten tijdens de vijfde editie van 'Het Schlagerfestival' in de Ethias Arena in Hasselt.

Maar een oplossing is intussen al gevonden : Laura en Wim dansen in de liveshow als tweede koppel de Jive op "Right now" van Pussycat Dolls. Meteen daarna vertrekken Laura en Wim richting 'Het Schlagerfestival', van waaruit ze met een live stream de uitslag van 'Sterren op de Dansvloer' zullen volgen. Dat wordt spannend, want indien Laura de eerste afvaller is, zal ze met een krop in haar keel nog moeten optreden voor haar fans. (bron en foto : vtm)

31-03-2010 om 14:32 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oslo 2010 : Fransen stemmen in de eerste halve finale in plaats van in de tweede.

 Op zondag 07 februari werd in de Noorse hoofdstad Oslo de indeling van de beide halve finales van de 55e editie van het Eurovisie Songfestival bepaald en kwamen we ook te weten welke halve finale de 'Big 4' (Duitsland, Frankrijk, Spanje en het Verenigd Koninkrijk) en gastland Noorwegen verplicht zijn uit te zenden alsook in te stemmen.

Het lot bepaalde dat Duitsland en Spanje in de eerste halve finale moeten stemmen en Noorwegen, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk in de tweede halve finale. Vandaag heeft de EBU echter laten weten dat de Franse omroep France 3 gevraagd heeft om de eerste halve finale, op dinsdag 25 mei, te mogen uitzenden alsook dan te mogen stemmen. Daarmee wil de omroep problemen met de programmatie tegengaan.

Daarnaast heeft men bij de omroep beloofd om de tweede halve finale, op donderdag 27 mei, alsnog in uitgesteld relais uit te zenden. De Referentiegroep heeft op deze vraag positief geantwoord.

Daardoor zullen er tijdens de eerste halve finale, met de Belgische kandidaat Tom Dice, nu twintig landen stemmen, eentje meer dan voorzien en tijdens de tweede halve finale negentien.
(bron : Eurovision.tv)

31-03-2010 om 12:33 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'De klas van Frieda' : vanavond zijn Sergio, Sam Gooris, Andrea Croonenberghs en Axel Daeseleire van de partij.

 Sinds eergisterenavond, maandag 29 maart, presenteert Frieda Van Wijck elke maandag, dinsdag, woensdag en donderdag een nieuwe laatavondquiz op Eén. In 'De klas van Frieda' onderwerpt juffrouw Frieda elke dag vier bekende leerlingen aan een overhoring.

In de nieuwe, geestige laatavondquiz 'De klas van Frieda' ontvangt juffrouw Frieda Van Wijck elke avond vier bekende Vlamingen in haar klas. De vier nemen – netjes gewassen, gekamd en gestreken – per twee plaats aan een bank. Roos Van Acker (presentatrice 'Eurosong Bizz 2004') en Evi Hanssen, Marcel Van Thilt (presentator JESF 2005, lid vakjury 'Eurosong') en Luk Alloo, Siegfried Bracke en Tomas De Soete; allemaal worden ze voor één avond bankgenoten in 'De klas van Frieda'. En vooral partners in kennis, want elke bank heeft maar één doel : meer weten en meer punten halen dan de andere bank.

Beide banken nemen het in vijf quizrondes tegen elkaar op. Van Latijn tot aardrijkskunde, van technologische opvoeding tot Duits en fysica; alle schoolvakken komen aan bod. De banken moeten een spreekbeurt geven over een onderwerp dat ze niet verwachten. Ze kijken naar bizarre schooltelevisie uit ver vervlogen tijden. Ze krijgen een groepswerk voorgeschoteld. En ze worden op hun kennis getest door een bekende vakleraar die hen inwijdt in een niet-alledaags vak.

De sfeer is veel gemoedelijker dan in een echte klas, en de juffrouw merkelijk sympathieker. Maar de druk is identiek. Na elke ronde haalt Frieda er de rapporten bij en alleen de bank met het beste eindrapport mag het eindexamen spelen. In dat eindexamen is het ieder voor zich; wie als eerste tien punten haalt, is de primus van de klas. Alleen hij of zij krijgt het eeuwige respect en een kus van de juffrouw.

De Leerlingen

Frieda Van Wijck ontvangt elke dag vier bekende leerlingen. Ze zitten per twee aan een bank. De twee hebben niet met elkaar op school gezeten, maar hebben in het dagelijkse leven een nauwe band. Het zijn collega's, vrienden of partners. Klaar om een onoverwinnelijke bank te worden.

Collega's Peter Van de Veire en Miguel Wiels, vriendinnen Roos Van Acker (presentatrice 'Eurosong Bizz 2004') en Evi Hanssen, vrienden Jacques Vermeire en Gilles De Bilde, man en vrouw Jeroen Van Dijck en Nathalie Meskens delen stuk voor stuk een bank in 'De klas van Frieda'. Andere verrassende combinaties zijn Siegfried Bracke en Tomas De Soete, Freek Braeckman en Cédric Van Branteghem en Vincent Van Quickenborne en Sven Ornelis, mensen die zich in 'De klas van Frieda' voor het eerst als duo outen.

De leerlingen spelen in de eerste plaats de quiz, maar vertellen ook over hun eigen schooltijd. Over hun piek- en spiekmomenten, hun tienen en hun buizen, hun strafstudies, hun prille liefdes en de wekelijkse ruzie met de prefect.

De Quiz

De klas van Frieda telt vijf quizrondes : Schooltelevisie, De spreekbeurt, Groepswerk, De vakleraar en Juist/fout. Elke ronde heeft zijn eigen spelformule en elke ronde wordt elke dag opgehangen aan een ander vak.

In Schooltelevisie krijgen de leerlingen de meest bizarre fragmenten voorgeschoteld uit 35 jaar schooltelevisie op de openbare omroep. De titels spreken voor zich : 'Sprechen Sie Deutsch ?' met Marlène de Wauters. De gevaren van elektrocutie. Het paringsgedrag van de stekelbaars. En diverse vissersboten. Allemaal verborgen schatten uit het VRT-archief die in 'De klas van Frieda' opnieuw het daglicht zien.

In De Spreekbeurt moet elke bank een spreekbeurt geven over een onderwerp dat Frieda hen totaal onverwacht oplegt. De Guldensporenslag. Het leven van Beethoven. De Mount Everest. Of 'mijn allerliefste cavia Joske'. De leerlingen krijgen de tekst cadeau op autocue, maar moeten tijdens hun spreekbeurt een aantal weggelaten woorden proberen in te vullen.

Bij het Groepswerk komt er handenarbeid aan te pas. Elke bank krijgt acht foto's te zien en moet die met behulp van een touchscreen in een bepaalde volgorde leggen. Dieren van traag naar snel in het vak biologie. Ballen van klein naar groot in het vak lichamelijke opvoeding. Of Eurovisiesongfestivalwinnaars chronologisch in het vak muzikale opvoeding.

In De Vakleraar komt elke dag één minder alledaags vak aan bod, zoals slagerij, bloemsierkunst, voedingsleer of Russisch. En omdat Frieda niet echt bedreven is in die vakken, haalt ze er een specialist bij, een bekende Vlaming die het vak ooit zelf gestudeerd heeft of er nu een autoriteit in is. Zo geeft Günther Neefs automechanica, Jan Van Looveren bakkerij en Alex Puissant Italiaans.

Juist/Fout is de laatste en beslissende ronde. Alle druk komt in die ronde op één leerling van elke bank terecht. Hij of zij krijgt in sneltempo tien beelden te zien en moet stante pede zeggen of het beeld juist of fout is. Een zenuwslopend spel.

De bank met het beste eindrapport speelt ten slotte Het Eindexamen, waarin Frieda examenvragen stelt over alle mogelijke vakken. Elk juist antwoord begint met dezelfde letter. Wie als eerste tien punten behaalt, is de primus van de klas.

De Juffrouw

De klas van Frieda wordt gepresenteerd door Frieda Van Wijck. Na drie seizoenen 'De laatste show' en een cultuuruitstap bij 'Cobra TV', keert ze voor het eerst sinds 'In alle staten' terug naar een oude liefde : de quiz. Een kleine vijftig jaar nadat ze vanop een houten schoolbank in de Vrije Humanoria voor Meisjes in Maaseik opkeek naar zuster directrice, wordt ze dus ook zelf juffrouw. Een juffrouw waar de meeste leerlingen alleen maar kunnen van dromen. Sympathiek, charmant, grappig en ad rem. En waar nodig natuurlijk ook kordaat. Zeer kordaat.

* derde aflevering :

Sergio (ESF 2002) en Sam Gooris hadden graag samen in de klas gezeten en krijgen vanavond de kans om te weten hoe dat voelt. Hopelijk weten ze genoeg om Andrea Croonenberghs (voorzitter vakjury 'Eurosong 2002') en Axel Daeseleire te verslaan, en breken ze de klas niet gewoon af. Benieuwd of Frieda streng zal moeten optreden.

'De klas van Frieda', vanavondwoensdag 31 maart, de derde aflevering op Eén tussen 22.00 en 22.45. (bron en logo : Eén)

31-03-2010 om 00:01 geschreven door Redactie  


30-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Sterren op de Dansvloer' : Louis Talpe scheurt pees van ringvinger.

 Er werd al een paar keer 'auw' geroepen tijdens het pas gestarte seizoen van 'Sterren op de Dansvloer'. Afgelopen vrijdag, 26 maart, sloeg Jelle van Lasgo tijdens de repetities haar voet om, nu raakte bekend dat Louis Talpe afgelopen zaterdag, 27 maart, de pees van zijn ringvinger scheurde tijdens een voetbalwedstrijd. 'Mega Toby' moet bijgevolg zes weken met een gespalkte vinger rond lopen.

 "Geen elegant zicht", zegt hij zelf. "Maar mijn prestaties bij 'Sterren op de Dansvloer' komen hier niet door in het gedrang. Ik blijf hard repeteren met Leila en zal vrijdag mijn uiterste best doen om een uitstekende tango te dansen !"

De tweede aflevering van 'Sterren op de dansvloer' krijg je aanstaande vrijdag, 02 april, vanaf 20.40. Meer nieuws en informatie over deze vierde reeks krijg je op de webpagina van 'Sterren op de Dansvloer'. (bron en foto's : vtm)

30-03-2010 om 23:08 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Duitse schlagerprijs voor Vlaamse zanger Christoff.

 De Vlaamse schlagerzanger Christoff (Eurosong 1993-2002) heeft afgelopen zondag, 28 maart, in Mainz de 'Schlagerstern Award 2009' gewonnen. SWR4, de tweede grootste radiozender van Duitsland, reikt die prijs jaarlijks uit aan de meest beloftevolle schlagerartiest van het afgelopen jaar. Het is de eerste keer dat een Vlaming die prijs krijgt.

De Oost-Vlaming is heel blij met deze erkenning. "Ik sta al twintig jaar op de planken in België, maar hier kreeg ik nog nooit een prijs. In Duitsland bracht ik pas anderhalf jaar geleden een eerste single uit en voilà. Dit komt heel snel" zegt hij vandaag, dinsdag 30 maart, in Het Nieuwsblad.

Omdat hij zo populair is in Duitsland, besliste Christoff om nog zeker drie Duitstalige cd's op te nemen in de komende twee jaar. Het eerste album zal "Ja, das geht Klar" heten en ligt op vrijdag 04 juni in de winkels. In eigen land verschijnt een paar weken later eveneens een nieuw album. (bron : Het Nieuwsblad)

30-03-2010 om 20:44 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Alana Dante wordt op haar veertigste voor het eerst oma.

 De veertigjarige Alana Dante (Eurosong 1999) wordt in juli grootmoeder. De 21-jarige dochter van de Vlaamse zangeres die in de jaren negentig scoorde met "Take me for a ride" is zwanger. De zangeres heeft het nieuws eerder deze namiddag zelf bekendgemaakt op de radiozender MNM.

Alana Dante beviel zelf op haar achttiende. Haar dochter, die vandaag haar eenentwintigste verjaardag viert, is 1 jaar samen met haar vriend. Op de vraag of het "een ongelukje" was, antwoordde Dante : "Dat weet ik niet, maar het is heel gewenst".

Dante had eind jaren negentig hits met nummers als "Take me for a ride" en "Get ready for the sunsand". Met dat laatste nummer nam ze in 1999 deel aan de nationale selectie voor het Eurovisie Songfestival. Op zondag 21 februari 1999 wist ze de derde voorronde winnend af te sluiten en dus had ze meteen een ticket voor de finale van 'Eurosong 1999' op zak.

Alana Dante - Get ready for the sunsand Tijdens die finale, op zondag 28 februari, zou ze uiteindelijk op een derde plaats stranden na winnares Vanessa Chinitor (ESF 1999, Eurosong 2006) en Wendy Fierce (Eurosong 1999). 

Verder is ze ook bekend om het latexpakje dat ze altijd droeg tijdens optredens. Twee jaar geleden bracht ze nog een coveralbum op de markt met luisterliedjes zoals "At 17" en "Cry me a river". (foto :
VRT)

30-03-2010 om 20:08 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Dag & Nacht' : vanavond vijfde aflevering van de vtm-serie.

 Op dinsdag 02 maart startte de commerciële omroep vtm met de eerste aflevering van een nieuwe reeks.

'Dag & Nacht' dringt binnen in het turbulente leven achter de schermen van Hotel Eburon, een top designhotel in Tongeren : een omgeving die de meeste mensen vooral kennen uit glossy's en magazines, een blinkende machine die de klok rond draait voor de exclusieve dromen van de gasten. Het personeel blijft glimlachen ondanks de zware druk, werkt hard én leeft hard. Het hotel is een plek waar op elk moment de sterkste verlokkingen en de grootste problemen kunnen binnenwandelen, via de voordeur of via de dienstingang.

Het personeel, van directie tot onderhoudspersoneel, vormt de kern van het verhaal. Want een hotel is echt de wereld in het klein, een microkosmos waar elke vertakking eigenlijk een kerngezin vormt. De kamermeisjes, het keukenpersoneel, de receptionisten, … . Eigenlijk zijn het allemaal kerngezinnen waar mensen gedwongen worden met elkaar samen te leven. En zoals in elk gezin ontstaan er dan geregeld spanningen en problemen. Zeker als het gezinshoofd er niet is om zijn gezin te steunen.

 En dat is wat gebeurt in 'Dag & Nacht'… Ludo Van Dijck, de General Manager, is niet echt bezig met de service of de gasten. Hij heeft meer aandacht voor de bar en het vrouwelijk schoon, dan voor het hotel zelf. De klanten blijven weg en omzetcijfers dalen. Zijn naaste medewerkers hebben zich tegen hem gekeerd en er breekt nu onder het management een strijd los over zijn opvolging... .

Ondertussen staat het gewone leven in het hotel niet stil. Wat er ook achter de schermen gebeurt, voor de schermen moet de schone schijn altijd hoog gehouden worden. De gasten komen nog altijd binnen, en hoewel ze er ogenschijnlijk doorsnee uitzien, hebben ze toch telkens weer onverwachte vragen bij met hun rolkoffers. De ene heeft een oogje op de barman, de andere wil niet gestoord worden of eist alle aandacht op... .

* inhoud vijfde aflevering :

Een nieuwe rockband checkt in : Drax. Lena ziet hierin een uitgelezen kans om de omzet van bar en minibar te verhogen. Maar de jongens worden zeer kort gehouden door hun manager. Titus zal de bevoorrading op eigenzinnige manier moeten aanpakken.

De verjaardag van Lena komt er ook aan. Vincent wil haar verrassen met een feestje, maar speelt het spel te overtuigend. Lena voelt zich afgewezen en vindt troost bij de manager van Drax. Gio is een afspraakje met zijn vrouw vergeten, of dat beweert zijn vrouw toch. De ruzie escaleert en Gio mag thuis niet meer binnen.

HIER kan je kennismaken met de hoofdpersonages !

* gastacteurs :
Peter Van De Velde (Ben Severs), Jo Hens (Karim), Stijn Vervoort (Kenji), Bram Van Outryve (Kasper), Lorenza Goos (Sophia).

'Dag & Nacht', vijfde aflevering vanavond, dinsdag 30 maart, op
vtm tussen 22.05 en 23.10. (bron, logo en foto : vtm)

30-03-2010 om 00:02 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'De klas van Frieda' : vanavond maken Jacques Vermeire, Gilles De Bilde, Roos Van Acker en Evi Hanssen hun opwachting.

 Sinds gisterenavond, maandag 29 maart, presenteert Frieda Van Wijck elke maandag, dinsdag, woensdag en donderdag een nieuwe laatavondquiz op Eén. In 'De klas van Frieda' onderwerpt juffrouw Frieda elke dag vier bekende leerlingen aan een overhoring.

In de nieuwe, geestige laatavondquiz 'De klas van Frieda' ontvangt juffrouw Frieda Van Wijck elke avond vier bekende Vlamingen in haar klas. De vier nemen – netjes gewassen, gekamd en gestreken – per twee plaats aan een bank. Roos Van Acker (presentatrice 'Eurosong Bizz 2004') en Evi Hanssen, Marcel Van Thilt (presentator JESF 2005, lid vakjury 'Eurosong') en Luk Alloo, Siegfried Bracke en Tomas De Soete; allemaal worden ze voor één avond bankgenoten in 'De klas van Frieda'. En vooral partners in kennis, want elke bank heeft maar één doel : meer weten en meer punten halen dan de andere bank.

Beide banken nemen het in vijf quizrondes tegen elkaar op. Van Latijn tot aardrijkskunde, van technologische opvoeding tot Duits en fysica; alle schoolvakken komen aan bod. De banken moeten een spreekbeurt geven over een onderwerp dat ze niet verwachten. Ze kijken naar bizarre schooltelevisie uit ver vervlogen tijden. Ze krijgen een groepswerk voorgeschoteld. En ze worden op hun kennis getest door een bekende vakleraar die hen inwijdt in een niet-alledaags vak.

De sfeer is veel gemoedelijker dan in een echte klas, en de juffrouw merkelijk sympathieker. Maar de druk is identiek. Na elke ronde haalt Frieda er de rapporten bij en alleen de bank met het beste eindrapport mag het eindexamen spelen. In dat eindexamen is het ieder voor zich; wie als eerste tien punten haalt, is de primus van de klas. Alleen hij of zij krijgt het eeuwige respect en een kus van de juffrouw.

De Leerlingen

Frieda Van Wijck ontvangt elke dag vier bekende leerlingen. Ze zitten per twee aan een bank. De twee hebben niet met elkaar op school gezeten, maar hebben in het dagelijkse leven een nauwe band. Het zijn collega's, vrienden of partners. Klaar om een onoverwinnelijke bank te worden.

Collega's Peter Van de Veire en Miguel Wiels, vriendinnen Roos Van Acker (presentatrice 'Eurosong Bizz 2004') en Evi Hanssen, vrienden Jacques Vermeire en Gilles De Bilde, man en vrouw Jeroen Van Dijck en Nathalie Meskens delen stuk voor stuk een bank in 'De klas van Frieda'. Andere verrassende combinaties zijn Siegfried Bracke en Tomas De Soete, Freek Braeckman en Cédric Van Branteghem en Vincent Van Quickenborne en Sven Ornelis, mensen die zich in 'De klas van Frieda' voor het eerst als duo outen.

De leerlingen spelen in de eerste plaats de quiz, maar vertellen ook over hun eigen schooltijd. Over hun piek- en spiekmomenten, hun tienen en hun buizen, hun strafstudies, hun prille liefdes en de wekelijkse ruzie met de prefect.

De Quiz

De klas van Frieda telt vijf quizrondes : Schooltelevisie, De spreekbeurt, Groepswerk, De vakleraar en Juist/fout. Elke ronde heeft zijn eigen spelformule en elke ronde wordt elke dag opgehangen aan een ander vak.

In Schooltelevisie krijgen de leerlingen de meest bizarre fragmenten voorgeschoteld uit 35 jaar schooltelevisie op de openbare omroep. De titels spreken voor zich : 'Sprechen Sie Deutsch ?' met Marlène de Wauters. De gevaren van elektrocutie. Het paringsgedrag van de stekelbaars. En diverse vissersboten. Allemaal verborgen schatten uit het VRT-archief die in 'De klas van Frieda' opnieuw het daglicht zien.

In De Spreekbeurt moet elke bank een spreekbeurt geven over een onderwerp dat Frieda hen totaal onverwacht oplegt. De Guldensporenslag. Het leven van Beethoven. De Mount Everest. Of 'mijn allerliefste cavia Joske'. De leerlingen krijgen de tekst cadeau op autocue, maar moeten tijdens hun spreekbeurt een aantal weggelaten woorden proberen in te vullen.

Bij het Groepswerk komt er handenarbeid aan te pas. Elke bank krijgt acht foto's te zien en moet die met behulp van een touchscreen in een bepaalde volgorde leggen. Dieren van traag naar snel in het vak biologie. Ballen van klein naar groot in het vak lichamelijke opvoeding. Of Eurovisiesongfestivalwinnaars chronologisch in het vak muzikale opvoeding.

In De Vakleraar komt elke dag één minder alledaags vak aan bod, zoals slagerij, bloemsierkunst, voedingsleer of Russisch. En omdat Frieda niet echt bedreven is in die vakken, haalt ze er een specialist bij, een bekende Vlaming die het vak ooit zelf gestudeerd heeft of er nu een autoriteit in is. Zo geeft Günther Neefs automechanica, Jan Van Looveren bakkerij en Alex Puissant Italiaans.

Juist/Fout is de laatste en beslissende ronde. Alle druk komt in die ronde op één leerling van elke bank terecht. Hij of zij krijgt in sneltempo tien beelden te zien en moet stante pede zeggen of het beeld juist of fout is. Een zenuwslopend spel.

De bank met het beste eindrapport speelt ten slotte Het Eindexamen, waarin Frieda examenvragen stelt over alle mogelijke vakken. Elk juist antwoord begint met dezelfde letter. Wie als eerste tien punten behaalt, is de primus van de klas.

De Juffrouw

De klas van Frieda wordt gepresenteerd door Frieda Van Wijck. Na drie seizoenen 'De laatste show' en een cultuuruitstap bij 'Cobra TV', keert ze voor het eerst sinds 'In alle staten' terug naar een oude liefde : de quiz. Een kleine vijftig jaar nadat ze vanop een houten schoolbank in de Vrije Humanoria voor Meisjes in Maaseik opkeek naar zuster directrice, wordt ze dus ook zelf juffrouw. Een juffrouw waar de meeste leerlingen alleen maar kunnen van dromen. Sympathiek, charmant, grappig en ad rem. En waar nodig natuurlijk ook kordaat. Zeer kordaat.

* tweede aflevering :

Goede vrienden Jacques Vermeire en Gilles De Bilde zitten samen aan een bank en strijden voor de overwinning tegen vriendinnen Roos Van Acker (presentatrice 'Eurosong Bizz 2004') en Evi Hanssen. Haalt beauty het van brains, of helpt de grote mond van Jacques hem aan de overwinning ?

'De klas van Frieda', vanavonddinsdag 30 maart, de tweede aflevering op Eén tussen 22.00 en 22.45. (bron en logo : Eén)

30-03-2010 om 00:01 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Haldor Lægreid.

 Haldor Lægreid  (Tromsø, 30 maart 1970) is vooral bekend van zijn rollen in diverse musicals, niet enkel in eigen land maar ook in Duitsland en Denemarken. Zo stond hij onder meer in 'Hair', 'Kiss me Kate', 'Cats', 'West Side Story' en 'Les Misérables'.

In 2001 nam hij in eigen land deel aan 'Melodi Grand Prix', de nationale selectie voor het Eurovisie Songfestival. Die selectie wist hij winnend af te sluiten en op zaterdag 12 mei mocht hij met "On my own" (tekst : Tom-Steinar Hanssen, Ole Henrik Antonsen, Ole Jørgen Olsen ; muziek : Tom-Steinar Hanssen, Ole Henrik Antonsen) als vierde aantreden tijdens de 46e editie van het jaarlijkse liedjesfestival, gehouden in het Parken Stadium in de Deense hoofdstad Kopenhagen.

Met een totaal van drie punten van Portugal strandde de zanger op een gedeelde tweeëntwintigste en allerlaatste plaats. Ondanks dit slechte resultaat stond het nummer in eigen land wel vijf weken in de hitparade waarvan één week op een vijfde plaats, meteen de hoogste notering.

Wegens het slechte resultaat zou Noorwegen in 2002, voor de tweede maal sinds 1960, niet van de partij zijn tijdens het Eurovisie Songfestival.

30-03-2010 om 00:00 geschreven door Redactie  


29-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit'.

 Op deze laatste maandag van maart zijn we van de partij met een nieuwe aflevering van onze rubriek 'Een avondje uit'. Fans die eens een concert willen bijwonen of op zoek zijn naar een plaats in de buurt waar hun favoriete artiest zal optreden zitten bij ons op de eerste rij.

 Op vrijdag 02, zaterdag 03, zondag 04 en paasmaandag 05 april zal de Ethias Arena in Hasselt opnieuw volstromen voor 'Het Schlagerfestival', dé jaarlijkse hoogmis voor liefhebbers van schlagers en meezingers. En het is feest, want 'Het Schlagerfestival' bestaat 5 jaar. Speciaal voor die gelegenheid mocht het trouwe publiek na afloop van de vorige editie stemmen voor de affiche van dit jaar.

Vele duizenden brachten hun stem uit om hun favoriete artiest te zien op dit populaire liedjesfeest. Het resultaat is een indrukwekkende affiche : Laura Lynn, Willy Sommers, Christoff (Eurosong 1993-2002), zijn zus Lindsay, De Romeo's (Davy Gilles, De Gouden Zeemeermin 1996 en Eurosong 1999 - Gunther Levi, De Gouden Zeemeermin 1996Chris Van Tongelen, Eurosong 1993 en De Gouden Zeemeermin 1996), Mieke (Eurosong 1993, De Gouden Zeemeermin 1996), Dennie Christian, Eddy Wally, The Sunsets, Yves Segers (De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999), Paul Severs en Koos Alberts. Intussen is de line-up volledig en ook Sergio (ESF 2002) en niemand minder dan Vader Abraham, oftewel Pierre Kartner (componist en tekstschrijver Nederlandse inzendingen ESF 1973-2010), zullen hun opwachting maken. Om deze vijfde verjaardag tot een echte feesteditie te maken, wordt iedereen op een gratis pintje getrakteerd.

Fans van het gebeuren kunnen nog steeds kaarten aanschaffen voor het muzikale feest. De tickets voor vrijdagavond 02 (20.30), zaterdagavond 03 (20.30) en maandagnamiddag 05 april (15.00) zijn intussen allemaal de deur uit. Er zijn alleen nog een beperkt aantal tickets beschikbaar voor paaszondag 04 april (20.30). Er snel bij zijn is de boodschap en kaarten kunnen worden aangekocht via de website van Sherpa of telefonisch (070 34 50 50). De prijs van de tickets is vastgesteld op 32,00 en 36,00 €. Ook kunnen er tickets gekocht worden in alle filialen van Mediamarkt en alle Essec-filialen !

 De Russische zanger, componist en producer Philip Kirkorov komt volgende maand voor een éénmalig optreden naar ons land. Wie hem aan het werk wil zien moet op vrijdag 23 april eerstkomende afzakken naar de Antwerpse
Koningin Elisabethzaal.

Kirkorov nam in 1995 deel aan het Eurovisie Songfestival en strandde toen met "Kolibjeljnaja dlja vulkana" met een totaal van zeventien punten op een zeventiende plaats. Drie jaar geleden, in 2007, was hij de componist van de Wit-Russische inzending "Work your magic". Met dat nummer wist Dmitry 'Dima' Koldun tijdens de halve finale met een totaal van 176 beslag te leggen op een vierde plaats en daarmee was het land voor de eerste maal geplaatst voor de finale van het Eurovisie Songfestival. Tijdens de finale strandde hij met een totaal van 145 punten op een zesde plaats.

In 2008 was Kirkorov verantwoordelijk voor "Shady lady", het nummer waarmee Ani Lorak (presentatrice JESF 2009) deelnam voor Oekraïne. Met een totaal van 152 punten wist ze de tweede halve finale op donderdag 22 mei winnend af te sluiten. Twee dagen later moest ze Dima Bilan voor zich dulden en met 230 punten strandde ze op een tweede plaats.

Dima Bilan Eerder dit jaar raakte bekend dat Dima Bilan opnieuw zijn kans wou wagen in de Russische nationale om alzo een derde maal naar het Eurovisie Songfestival te gaan. Hij zou in eerste instantie deelnemen met "White nights", een nummer van de hand van Kirkorov. Uiteindelijk ging het feestje niet door.

Kaartjes voor het optreden (aanvang : 20.00) van Philip Kirkorov kunnen nog steeds worden aangeschaft en dat kan via de website van de Koningin Elisabethzaal.

 Eerder vorig najaar gaven Regi Penxten (componist "My music" - Eurosong 2008) en Linda Mertens in totaal zes Sportpaleisconcerten. Ook dit jaar zakt Milk Inc. af naar het Antwerpse Sportpaleis. Er zijn alvast twee data vastgelegd en dit op vrijdag 24 en zaterdag 25 september. Beide shows starten telkens om 20.30 en kaartjes kunnen nu reeds worden aangekocht.

De prijs van de tickets is vastgesteld op 25,00 - 30,00 en 35,00 €. Meer informatie krijg je hier alwaar je ook je tickets kan bestellen.

29-03-2010 om 21:52 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : tante Nederlandse schlagerzanger Frans Bauer dood gevonden.

 In een woning aan de Molenstraat in het Brabantse Fijnaart (Nederland) zijn vandaag, maandag 29 maart, het stoffelijk overschot van de tante van zanger Frans Bauer (coach NSF 2010) aangetroffen. De vrouw is door geweld om het leven gekomen. Behalve de dode vrouw lag er ook een zwaargewonde man in de woning.

Aan de Molenstraat is het woonwagenkamp gevestigd waar de ouders van de bekende volkszanger wonen. In dat woonwagenkamp heeft een gewelddadig incident voorgedaan. Wat zich precies in de woning heeft afgespeeld is nog niet duidelijk. Volgens Frans Bauers PR-bureau Royal Promotions is de vrouw inderdaad door geweld om het leven gekomen.

Getuigen melden dat het drama zich in de wagen náást de woning van de ouders van de zanger heeft afgespeeld. De familie Bauer liet via een verklaring weten "erg aangeslagen" te zijn.

De slachtoffers werden rond 18.00 gevonden door een passant. De omgeving van de woning is afgezet en de politie is ter plaatse voor nader onderzoek. Of er sprake is van een gezinsmoord kan een woordvoerder niet zeggen.
(bron : De Telegraaf)

29-03-2010 om 21:34 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'God kveld Oslo' : Moldavië bijt volgende week dinsdag, 06 april, de spits af.

 Vanaf volgende week dinsdag, 06 april, tellen we af naar de komende editie van het Eurovisie Songfestival dat op dinsdag 25, donderdag 27 en zaterdag 29 mei zal gehouden worden in de Noorse hoofdstad Oslo. Voor het inmiddels vijfde jaar op rij stellen wij in aanloop naar het festival, en dit gedurende iets meer dan vijf weken, de 39 deelnemers voor. In navolging van 2006 ('Kalispera Athina'), 2007 ('Hyvää iltaa Helsingin'), 2008 ('Dobro veče Beograde') en vorig jaar ('Добрый вечер Москва') krijg je dit jaar gedurende negenendertig dagen een aflevering van 'God kveld Oslo'.

Hieronder zetten we alle kandidaten nog eens netjes op een rijtje met bijhorende datum, zo weet je meteen wanneer we jouw favoriet(en) een dag lang in de schijnwerpers zullen zetten.

* dinsdag 06 april : MOLDAVIE : "Run away" - SunStroke Project & Olia Tira.
* woensdag 07 april : RUSLAND : "Lost and forgotton" - Peter Nalitch.
* donderdag 08 april : ESTLAND : "Siren" - Malcolm Lincoln.
* vrijdag 09 april : SLOWAKIJE : "Horehroní" - Kristina.
* zaterdag 10 april : FINLAND : "Työlki ellää" - Kuunkuiskaajat.
* zondag 11 april : LETLAND : "What for ? (Only Mr. God knows why)" - Aisha.

* maandag 12 april : SERVIE : "Ovo je Balkan" - Milan Stanković.
* dinsdag 13 april : BOSNIE-HERZEGOVINA : "Thunder and lightning" - Vukašin Brajić.
* woensdag 14 april : POLEN : "Legenda" - Marcin Mroziński.
* donderdag 15 april : BELGIE : "Me and my guitar" - Tom Dice.
* vrijdag 16 april : MALTA : "My dream" - Thea Garrett.
* zaterdag 17 april : ALBANIE : "It's all about you" - Juliana Pasha.
* zondag 18 april : GRIEKENLAND : "OPA" - Giorgos Alkaios & Friends.
* maandag 19 april : PORTUGAL : "Há dias assim" - Filipa Azevedo.
* dinsdag 20 april : VJR MACEDONIE (FYROM) : "Јas јa imam silata" - Gjoko Taneski.
* woensdag 21 april : WIT-RUSLAND : "Butterflies" - Three Plus Two.
* donderdag 22 april : IJSLAND : "Je ne sais quoi" - Hera Björk.

* vrijdag 23 april : LITOUWEN : "East European funk" - InCulto.
* zaterdag 24 april : ARMENIE : "Apricot stone" - Eva Rivas.
* zondag 25 april : ISRAEL : "Milim" - Harel Skaat.
* maandag 26 april : DENEMARKEN : "In a moment like this" - Chanée & N'evergreen.
* dinsdag 27 april : ZWITSERLAND : "Il pleut de l'or" - Michael von der Heide.
* woensdag 28 april : ZWEDEN : "This is my life" - Anna Bergendahl.

* donderdag 29 april : AZERBEIDZJAN : "Drip drop" - Safura Alizadeh.
* vrijdag 30 april : OEKRAINE : "Sweet people" - ALyosha.
* zaterdag 01 mei : NEDERLAND : "Ik ben verliefd (Sha-la-lie)" - Sieneke.
* zondag 02 mei : ROEMENIE : "Playing with fire" - Paula Seling & Ovi.
* maandag 03 mei : SLOVENIE : "Narodno zabavni rock" - Ansambel Roka Žlindre
& Kalamari.
* dinsdag 04 mei : IERLAND : "It's for you" - Niamh Kavanagh.
* woensdag 05 mei : BULGARIJE : "Angel si ti" - Miro.
* donderdag 06 mei : CYPRUS : "Life looks better in spring" - Jon Lilygreen & The Islanders.
* vrijdag 07 mei : KROATIE : "Lako je sve" - Feminnem.

* zaterdag 08 mei : GEORGIE : "Shine" - Sopho Nizharadze.
* zondag 09 mei : TURKIJE : "We could be the same" - MaNga.

* maandag 10 mei : SPANJE : "Algo pequeñito" - Daniel Diges.
* dinsdag 11 mei : NOORWEGEN : "My heart is yours" - Didrik Solli-Tangen.
* woensdag 12 mei : VERENIGD KONINKRIJK : "That sounds good to me" - Josh Dubovie.
* donderdag 13 mei : FRANKRIJK : "Allez ola" - Jessy Matador.
* vrijdag 14 mei : DUITSLAND : "Satellite" - Lena Meyer-Landrut.

Dit jaar nemen 39 landen deel aan het jaarlijkse liedjesfestival en dat zijn er drie minder dan vorig jaar. Vanaf dinsdag 06 april zetten we dagelijks één land in de schijnwerpers en we baseren ons daarbij op de indeling van de halve finales en finale zoals die eerder deze namiddag door lottrekking werd bepaald. We starten met Moldavië om op vrijdag 14 mei te eindigen met Duitsland, het land dat als tweeëntwintigste zal aantreden in de finale op zaterdag 29 mei eerstkomende. (logo : Eurovision.tv)

29-03-2010 om 21:23 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Stedenspel' : Yolanthe Cabau van Kasbergen presenteert nieuwe versie van 'Spel Zonder Grenzen'.

 Yolanthe Cabau van Kasbergen (woordvoerster ESF 2009, lid vakjury JSF 2009, presentatrice NSF 2010) presenteert vanaf zaterdag 17 juli eerstkomende het 'TROS Stedenspel' op Nederland 1. Dit heeft de publieke omroep eerder vandaag, maandag 29 maart, bekendgemaakt.

In de zaterdagavondshow strijden Nederlandse en Belgische steden of dorpen tegen elkaar. Elk team bestaat uit vier mannen en vier vrouwen en alle spellen worden gespeeld in de buurt van een groot zwembad van 25 bij 35 meter. De kans is groot dat deelnemers een nat pak halen tijdens 'het Sponsspel', 'het Pinguïnspel', 'de Waterklimmuur' en 'het Bootjesspel'.

In de finale tijdens 'het Boomstammenspel' wordt duidelijk of de Nederlanders of de Belgen met de eer gaan strijken. Het 'Stedenspel' wordt in ons land uitgezonden door de nieuwe commerciële zender
EXQI PLUS. Het is nog niet bekend wie namens de Belgen het programma presenteert.

'Het Stedenspel' is een variant op het 'Spel zonder Grenzen' dat vanaf 1970 meermalen in Nederland en België op de buis is geweest. Daaraan deden teams uit verschillende landen mee.

Nederlanders kunnen zich via deze
link inschrijven, Vlamingen kunnen een mailtje sturen naar kandidaten.stedenspel@exqi.be met vermelding van naam, woonplaats, telefoonnummer, leeftijd, beroep en hobby's. (bron : De Telegraaf)

29-03-2010 om 21:06 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'De klas van Frieda' : vanavond start nieuwe laatavondkwis met Marcel Vanthilt en Luk Alloo tegenover Regi Penxten en Elke Vanelderen.

 Vanaf vanavond, maandag 29 maart, presenteert Frieda Van Wijck elke maandag, dinsdag, woensdag en donderdag een nieuwe laatavondquiz op Eén. In 'De klas van Frieda' onderwerpt juffrouw Frieda elke dag vier bekende leerlingen aan een overhoring.

In de nieuwe, geestige laatavondquiz 'De klas van Frieda' ontvangt juffrouw Frieda Van Wijck elke avond vier bekende Vlamingen in haar klas. De vier nemen – netjes gewassen, gekamd en gestreken – per twee plaats aan een bank. Roos Van Acker (presentatrice 'Eurosong Bizz 2004') en Evi Hanssen, Marcel Van Thilt (presentator JESF 2005, lid vakjury 'Eurosong') en Luk Alloo, Siegfried Bracke en Tomas De Soete; allemaal worden ze voor één avond bankgenoten in 'De klas van Frieda'. En vooral partners in kennis, want elke bank heeft maar één doel : meer weten en meer punten halen dan de andere bank.

Beide banken nemen het in vijf quizrondes tegen elkaar op. Van Latijn tot aardrijkskunde, van technologische opvoeding tot Duits en fysica; alle schoolvakken komen aan bod. De banken moeten een spreekbeurt geven over een onderwerp dat ze niet verwachten. Ze kijken naar bizarre schooltelevisie uit ver vervlogen tijden. Ze krijgen een groepswerk voorgeschoteld. En ze worden op hun kennis getest door een bekende vakleraar die hen inwijdt in een niet-alledaags vak.

De sfeer is veel gemoedelijker dan in een echte klas, en de juffrouw merkelijk sympathieker. Maar de druk is identiek. Na elke ronde haalt Frieda er de rapporten bij en alleen de bank met het beste eindrapport mag het eindexamen spelen. In dat eindexamen is het ieder voor zich; wie als eerste tien punten haalt, is de primus van de klas. Alleen hij of zij krijgt het eeuwige respect en een kus van de juffrouw.

De Leerlingen

Frieda Van Wijck ontvangt elke dag vier bekende leerlingen. Ze zitten per twee aan een bank. De twee hebben niet met elkaar op school gezeten, maar hebben in het dagelijkse leven een nauwe band. Het zijn collega's, vrienden of partners. Klaar om een onoverwinnelijke bank te worden.

Collega's Peter Van de Veire en Miguel Wiels, vriendinnen Roos Van Acker (presentatrice 'Eurosong Bizz 2004') en Evi Hanssen, vrienden Jacques Vermeire en Gilles De Bilde, man en vrouw Jeroen Van Dijck en Nathalie Meskens delen stuk voor stuk een bank in 'De klas van Frieda'. Andere verrassende combinaties zijn Siegfried Bracke en Tomas De Soete, Freek Braeckman en Cédric Van Branteghem en Vincent Van Quickenborne en Sven Ornelis, mensen die zich in 'De klas van Frieda' voor het eerst als duo outen.

De leerlingen spelen in de eerste plaats de quiz, maar vertellen ook over hun eigen schooltijd. Over hun piek- en spiekmomenten, hun tienen en hun buizen, hun strafstudies, hun prille liefdes en de wekelijkse ruzie met de prefect.

De Quiz

De klas van Frieda telt vijf quizrondes : Schooltelevisie, De spreekbeurt, Groepswerk, De vakleraar en Juist/fout. Elke ronde heeft zijn eigen spelformule en elke ronde wordt elke dag opgehangen aan een ander vak.

In Schooltelevisie krijgen de leerlingen de meest bizarre fragmenten voorgeschoteld uit 35 jaar schooltelevisie op de openbare omroep. De titels spreken voor zich : 'Sprechen Sie Deutsch ?' met Marlène de Wauters. De gevaren van elektrocutie. Het paringsgedrag van de stekelbaars. En diverse vissersboten. Allemaal verborgen schatten uit het VRT-archief die in 'De klas van Frieda' opnieuw het daglicht zien.

In De Spreekbeurt moet elke bank een spreekbeurt geven over een onderwerp dat Frieda hen totaal onverwacht oplegt. De Guldensporenslag. Het leven van Beethoven. De Mount Everest. Of 'mijn allerliefste cavia Joske'. De leerlingen krijgen de tekst cadeau op autocue, maar moeten tijdens hun spreekbeurt een aantal weggelaten woorden proberen in te vullen.

Bij het Groepswerk komt er handenarbeid aan te pas. Elke bank krijgt acht foto's te zien en moet die met behulp van een touchscreen in een bepaalde volgorde leggen. Dieren van traag naar snel in het vak biologie. Ballen van klein naar groot in het vak lichamelijke opvoeding. Of Eurovisiesongfestivalwinnaars chronologisch in het vak muzikale opvoeding.

In De Vakleraar komt elke dag één minder alledaags vak aan bod, zoals slagerij, bloemsierkunst, voedingsleer of Russisch. En omdat Frieda niet echt bedreven is in die vakken, haalt ze er een specialist bij, een bekende Vlaming die het vak ooit zelf gestudeerd heeft of er nu een autoriteit in is. Zo geeft Günther Neefs automechanica, Jan Van Looveren bakkerij en Alex Puissant Italiaans.

Juist/Fout is de laatste en beslissende ronde. Alle druk komt in die ronde op één leerling van elke bank terecht. Hij of zij krijgt in sneltempo tien beelden te zien en moet stante pede zeggen of het beeld juist of fout is. Een zenuwslopend spel.

De bank met het beste eindrapport speelt ten slotte Het Eindexamen, waarin Frieda examenvragen stelt over alle mogelijke vakken. Elk juist antwoord begint met dezelfde letter. Wie als eerste tien punten behaalt, is de primus van de klas.

De Juffrouw

De klas van Frieda wordt gepresenteerd door Frieda Van Wijck. Na drie seizoenen 'De laatste show' en een cultuuruitstap bij 'Cobra TV', keert ze voor het eerst sinds 'In alle staten' terug naar een oude liefde : de quiz. Een kleine vijftig jaar nadat ze vanop een houten schoolbank in de Vrije Humanoria voor Meisjes in Maaseik opkeek naar zuster directrice, wordt ze dus ook zelf juffrouw. Een juffrouw waar de meeste leerlingen alleen maar kunnen van dromen. Sympathiek, charmant, grappig en ad rem. En waar nodig natuurlijk ook kordaat. Zeer kordaat.

* eerste aflevering :

In de eerste aflevering van 'De klas van Frieda' nemen kwajongens Marcel Van Thilt (presentator JESF 2005, lid vakjury 'Eurosong') en Luk Alloo het op tegen hét showbizzkoppel van Vlaanderen, Regi Penxten (componist en tekstschrijver "My music", Eurosong 2008) en Elke Vanelderen.

Wie wordt de eerste primus in de klas van juffrouw Van Wijck ? Zal Regi zijn handjes in de lucht mogen gooien of wordt hij genadeloos uitgelachen door Marcel Vanthilt ?

'De klas van Frieda', vanavond, maandag 29 maart, de eerste aflevering op Eén tussen 22.00 en 22.45. (bron en logo : Eén)

29-03-2010 om 05:44 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Mag ik u kussen?' : Stany Crets, Tom Lenaerts en Frank Focketyn proberen Miet Smet te verleiden.

 Canvas trekt sinds maandag 08 maart opnieuw resoluut de kaart van de verleiding. Na het succes van het eerste seizoen krijgt 'Mag ik u kussen?' een vervolg. De hypothetische datingshow voor actieve ontdekkers en meerwaardezoekers blijft zijn ijzersterke fundamenten trouw : elke week strijden drie mannen om de kus van één onvoorziene vrouw. Slechts gewapend met hun allermooiste woorden en hun meest doordachte humor.

Maar er is ook lucratieve ontrouw in het spel : 'Mag ik u kussen?' pakt dit seizoen uit met nieuwe vrouwen, nieuwe mannen en nieuwe spelrondes. En af en toe ook met een keiharde fuck the format. De kans dat een vrouw al eens verleid wordt met 150 gram gorgonzola of dat koppelaar-presentator Bart Peeters (presentator Eurosong, commentator ESF) zelf plaatsneemt in het panel, is dit seizoen niet onbestaande.

Nieuwe vrouwen!

Dertien nieuwe klassevrouwen hebben 'Mag ik u kussen?' hun jawoord gegeven en zullen zich met plezier verbaal het hof laten maken. Hun namen worden voorlopig met de nodige discretie omringd, maar het scala reikt van Frieda Van Wijck tot Dina Tersago en van Erika Van Tielen tot Miet Smet. Met een nu al historische uitstap in de wereld van Showbizz Bart, die zich door drie mannen zal laten verleiden.

Nieuwe mannen!

Ook het mannenleger van 'Mag ik u kussen?' krijgt versterking. Onder andere Steven Van Herreweghe, Tom Lenaerts, Jan Van Looveren, Vitalski en jong comedygeweld als Joost Vandecasteele, Thomas Smith en Tim Foncke wagen hun kans op een kus. En grossieren elk op hun manier in romantiek, poëzie en intelligentie.

De nieuwkomers krijgen stevige concurrentie van de ervaringsdeskundigen van het eerste seizoen. Zij doen allemaal opnieuw mee, vaak puur uit hormonale overwegingen : Philippe Geubels, Pieter Embrechts, Adriaan Van den Hoof, Dimitri Leue, Peter Van den Begin, Stany Crets, Tom Waes, Bart Cannaerts, Jelle De Beule, Lieven Scheire, Frank Focketyn en Wim Helsen.

Nieuwe rondes!

De mannelijke participanten aan 'Mag ik u kussen?' worden tot het uiterste gedreven met enkele nieuwe uitdagende spelrondes. De 'Slotzin' vervangt de gedateerde 'Openingszin' en daagt de mannen uit om een romantisch grafschrift te verzinnen. Een ultiem eerbetoon dat ze ooit bij wijze van afscheid eigenhandig in de zerk van de vrouw willen beitelen. In 'De Biechtstoel' krijgen de mannen een unieke kans om hun grootste zonde of geheim op te biechten aan de vrouw net voor ze een relatie met haar aangaan. Ook al betreft het nocturale incontinentie.

'Zeg Het Eens Niet Met Bloemen' breekt voorgoed met de saaie traditie die wil dat mannen nooit verder geraken dan een boeket bloemen wanneer ze hun vrouw willen verrassen. De mannen krijgen in deze ronde een veel origineler cadeau ter beschikking (een rol aluminiumfolie, een zak cement of 150 gram gorgonzola) en moeten de vrouw daarmee op gepaste wijze proberen te charmeren. Niet evident.

 * de vierde aflevering :

De drie mannen

De drie mannen zijn acteur en regisseur Stany Crets, tv-presentator Tom Lenaerts en acteur Frank Focketyn.

Stany Crets heeft zonder twijfel het meest ervarening inzake het charmeren van politica's : hij mocht vorig seizoen Kathleen Van Brempt aan de lippen drukken. Moordende concurrentie komt van oerplayer Tom Lenaerts, die puur op humor en spontaneïteit zowat elke vrouw moeiteloos aan zijn degen rijgt, en de altijd onvoorspelbare Frank Focketyn.

De vrouw


De gelegenheidsdame is Minister van Staat Miet Smet, die met opmerkelijk veel plezier haar jawoord gaf aan 'Mag ik u kussen?' Na 31 jaar onafgebroken verblijf in diverse parlementen boordevol stugge machopolitici, laat ze zich voor 't eerst benaderen door drie beroepsverleiders.

En ze legt de lat daarbij meteen behoorlijk hoog : wie haar hart wil, moet net als haar man Wilfried Martens uitblinken in intelligentie, eloquentie, schattige wereldvreemdheid en bovenal emotionaliteit. "Wilfried heeft de naam een koude vis te zijn, maar eigenlijk is hij dat absoluut niet. Hij is bijna het tegendeel, hij is zeer emotioneel."

Stany, Tom of Frank : Wie is de beste Wilfried ? Wie overbrugt als eerste het leeftijdsverschil ? En wie sleept de ministeriële kus in de wacht ?

'Mag ik u kussen?', de vierde aflevering van het tweede seizoen, vanavond op
Canvas tussen 20.40 en 21.10. Meer nieuws en informatie krijg je op de website van het programma. (bron, logo en foto : Canvas)

29-03-2010 om 05:41 geschreven door Redactie  


28-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Thuis' : Femke heeft nieuwe plannen voor de 'Noorderzon'.

 Op maandag 31 augustus jongstleden ging het vijftiende seizoen van de Eén-reeks 'Thuis' van start en het werd meteen een vliegende start. Met twee nieuwe acteurs, een nieuwe generiek en een nieuw decor voor het reiscafé/reisbureau dat Femke uit de grond wil stampen.

De titelsong van de serie wordt nog steeds gezongen door Sofie Van Moll (Eurosong 2004) en Peter Evrard (Eurosong 2006) en dit op muziek van Will Tura en Steve Willaert, Frank Dingenen tekende voor de tekst.

Wij brengen dit seizoen, telkens op zondag, al een korte inhoud van de afleveringen die de komende week worden uitgezonden.

* INHOUD 'THUIS' - AFLEVERING 2.761 TOT EN MET 2.765.

- maandag 29 maart - aflevering 2.761 : Peggy en Peter staan Tom bij met goede raad. Marianne krijgt het moeilijk wanneer ze oog in oog staat met Tom. Youri wil met Waldek spreken. Herman krijgt vandaag de uitslag van zijn behandeling.

- dinsdag 30 maart - aflevering 2.762 : Bram en Herman halen herinneringen op aan vroeger. Femke heeft nieuwe plannen voor de Noorderzon. Julia vindt een geschikte job voor Jens. Youri blaast de deal af. Tom moet even bekomen van de confrontatie met Marianne.

- woensdag 31 maart - aflevering 2.763 : Jelena is helemaal in paniek. Eddy probeert het terug goed te maken met Nancy. Mo maakt zich zorgen om Kris. Nina gaat solliciteren bij Peter. Marianne vindt dat Peggy een slechte invloed heeft op Tom.

- donderdag 01 april - aflevering 2.764 : Zowel Rosa als Marianne bekomen van hun ruzie. Tom en Peter verschillen duidelijk van mening. Simonne zoekt troost bij Frank. Youri wil opnieuw met Waldek praten. Franky en Bram hebben een goed gesprek over Herman.

- vrijdag 02 april
 - aflevering 2.765 : Peter hakt de knoop door. Katrien wordt voorgesteld aan het vriendje van Saartje. Ann gaat met Sandrine naar Rosa. Herman heeft het moeilijk om de waarheid te vertellen. Julia heeft een nieuwe opdracht voor Jens.

'Thuis', van maandag tot en met vrijdag telkens rond de klok van 20.10 op Eén. (bron en foto's : Eén)

28-03-2010 om 15:02 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Familie' : Marie-Rose wordt het slachtoffer van een carjacking.

 Op maandag 31 augustus ging op vtm het negentiende seizoen van start van de soap 'Familie'. Een nieuw seizoen dat betekent meteen ook een aantal nieuwe gezichten en een begingeneriek die een nieuw en vooral moderner jasje kreeg. Voortaan verschijnen enkel nog de namen van de Van den Bossches in beeld en er is meteen ook een nieuwe titelsong en die wordt niet langer ingezongen door Koen Wauters (Eurosong 1989, ESF 1991).

 De commerciële omroep ging op zoek naar vervanging en vond die in Charlotte, de jonge zangeres die zich afgelopen voorjaar liet opmerken in de muzikale talentenjacht 'Zo is er maar één' dat gepresenteerd werd door wijlen Yasmine (voorzitter vakjury 'Eurosong 2006', woordvoerster ESF 2006).

Sinds woensdag 02 september wordt de familie geconfronteerd met verschillende nieuwkomers, die voor korte of langere tijd in hun leven zullen blijven. Zo maakte Marc Coessens op 02 september zijn opwachting als psychiater. Twee dagen later - op vrijdag 04 september - was het de beurt aan Robert de la Haye. Hij geeft gestalte aan Victor Praet, de chirurg die het nieuw algemeen diensthoofd in het ziekenhuis wordt. Op donderdag 10 september werd Frank Van Erum als de gladde muziekproducer Tino geïntroduceerd.

Nog nieuwe rollen dit seizoen zijn : advocate Balencourt jr. (Lore Dejonckheere), professor Rodriguez (Hans Ligtvoet), oplichter Filip (David Cantens), voetballer Gert (Ward Kerremans), Relinde (Annemarie Picard), zakenman Francis (Ben Van Ostade) en dansleraar Pedro (Jef Ravelingen).

Het komende seizoen, en dit telkens op zondag, brengen wij al de korte inhoud van de afleveringen die de komende week op het scherm zullen komen.

* INHOUD 'FAMILIE' - AFLEVERING 4.327 TOT EN MET 4.332.

- maandag 29 maart - aflevering 4.327 : Leen is terug door haar knie gegaan, maar ze wil de trophy niet opgeven en vraagt aan Paul om haar opnieuw een spuit te zetten. Veronique is gecharmeerd omdat ze gepolst is door een headhunters-bureau. Rob zet Bart onder druk om het dispatchingsysteem vandaag nog klaar te hebben. Marie-Rose confronteert Mario met zijn dreigement om op te stappen als Jennifer ontslagen wordt. Rob kan de illegale arbeiders op de scheepswerf van Mathias eindelijk betalen.

- dinsdag 30 maart - aflevering 4.328 : Marie-Rose is er zeker van dat ze al enkele dagen achtervolgd wordt, maar Veronique kan haar overtuigen om toch te gaan shoppen. Kicky trakteert Maarten op een citytrip naar Parijs. Sasha wil dat Pierrot met The Project kapt, zodat hij er kan voor zorgen dat de muziekinstrumenten in Zuid-Afrika geraken. Mathias geeft Marie-Rose eindelijk een verklaring voor zijn geheimzinnig gedrag van de afgelopen weken.

- woensdag 31 maart
 - aflevering 4.329 : Marie-Rose vindt het de hoogste tijd om kennis te maken met haar bodyguards. June dringt bij Peter aan om Bert te confronteren met zijn dubbelspel én ze geeft een hint om zijn familie op de hoogte te brengen van hun relatie. Veronique gelooft het verhaal niet over de Arabier die Mathias oplicht en ze vraagt haar broer om raad. Marie-Rose en Mario bespreken de toekomstplannen van Veronique, maar worden opgeschrikt door geroep en getier in de tuin. Bert speelt een vuil spel.

- donderdag 01 april
 - aflevering 4.330 : Veronique is van mening dat Mathias de Arabier die hem chanteert moet aangeven bij de politie, maar voor hem en Marie-Rose is dat geen optie. Jan wil met Rita de krachten bundelen om een aprilgrap uit te halen met Maarten en Kicky. Leen heeft nauwelijks nog pijn in haar knie en ze gaat terug aan de slag in het ziekenhuis. Een van de illegalen op de scheepswerf van Mathias krijgt een ongeval.

- vrijdag 02 april
 - aflevering 4.331 : Mathias vraagt aan Leen om naar zijn scheepswerf te komen en de gewonde arbeider te verzorgen. Hoewel hij niet het achterste van zijn tong laat zien, beseft Leen dat ze haar diploma in gevaar brengt door hulp te bieden. Bert verdenkt er June van om Van den Bossche Electronics via Peter te zullen uitkleden en hij is niet van plan om dat te laten gebeuren. Ook Mario en Jennifer broeden op een actieplan, want zij zijn er niet over te spreken dat Veronique de promotiecampagne uitwerkt voor een fabrikant van kinderkleding.

- zaterdag 03 april - aflevering 4.332 : Iedereen is ongerust na de carjacking van Marie-Rose. Mathias is ook in alle staten, want hij weet wie er achter het misdrijf zit. Hij vertrouwt het bovendien niet in dat de politie zijn vriendin in het ziekenhuis wil ondervragen. Pierrot vraagt hulp aan Bert voor zijn project "Een hart voor muziek". Rob ziet hoe Hanneke op het internet een kaartspel speelt.

'Familie', van maandag tot en met zaterdag telkens om 20.00 op vtm. (bron en foto : vtm ; foto Charlotte : Eén)

28-03-2010 om 14:46 geschreven door Redactie  
VOLG ONS OOK OP TWITTER & FACEBOOK.Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!