Twelve Points...Douze Points...Kiev 2017...

Deze website wordt niet meer geüpdatet! Volg ons via https://twitter.com/12_TPDP_12.....

30-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'De klas van Frieda' : vanavond maken Jacques Vermeire, Gilles De Bilde, Roos Van Acker en Evi Hanssen hun opwachting.

 Sinds gisterenavond, maandag 29 maart, presenteert Frieda Van Wijck elke maandag, dinsdag, woensdag en donderdag een nieuwe laatavondquiz op Eén. In 'De klas van Frieda' onderwerpt juffrouw Frieda elke dag vier bekende leerlingen aan een overhoring.

In de nieuwe, geestige laatavondquiz 'De klas van Frieda' ontvangt juffrouw Frieda Van Wijck elke avond vier bekende Vlamingen in haar klas. De vier nemen – netjes gewassen, gekamd en gestreken – per twee plaats aan een bank. Roos Van Acker (presentatrice 'Eurosong Bizz 2004') en Evi Hanssen, Marcel Van Thilt (presentator JESF 2005, lid vakjury 'Eurosong') en Luk Alloo, Siegfried Bracke en Tomas De Soete; allemaal worden ze voor één avond bankgenoten in 'De klas van Frieda'. En vooral partners in kennis, want elke bank heeft maar één doel : meer weten en meer punten halen dan de andere bank.

Beide banken nemen het in vijf quizrondes tegen elkaar op. Van Latijn tot aardrijkskunde, van technologische opvoeding tot Duits en fysica; alle schoolvakken komen aan bod. De banken moeten een spreekbeurt geven over een onderwerp dat ze niet verwachten. Ze kijken naar bizarre schooltelevisie uit ver vervlogen tijden. Ze krijgen een groepswerk voorgeschoteld. En ze worden op hun kennis getest door een bekende vakleraar die hen inwijdt in een niet-alledaags vak.

De sfeer is veel gemoedelijker dan in een echte klas, en de juffrouw merkelijk sympathieker. Maar de druk is identiek. Na elke ronde haalt Frieda er de rapporten bij en alleen de bank met het beste eindrapport mag het eindexamen spelen. In dat eindexamen is het ieder voor zich; wie als eerste tien punten haalt, is de primus van de klas. Alleen hij of zij krijgt het eeuwige respect en een kus van de juffrouw.

De Leerlingen

Frieda Van Wijck ontvangt elke dag vier bekende leerlingen. Ze zitten per twee aan een bank. De twee hebben niet met elkaar op school gezeten, maar hebben in het dagelijkse leven een nauwe band. Het zijn collega's, vrienden of partners. Klaar om een onoverwinnelijke bank te worden.

Collega's Peter Van de Veire en Miguel Wiels, vriendinnen Roos Van Acker (presentatrice 'Eurosong Bizz 2004') en Evi Hanssen, vrienden Jacques Vermeire en Gilles De Bilde, man en vrouw Jeroen Van Dijck en Nathalie Meskens delen stuk voor stuk een bank in 'De klas van Frieda'. Andere verrassende combinaties zijn Siegfried Bracke en Tomas De Soete, Freek Braeckman en Cédric Van Branteghem en Vincent Van Quickenborne en Sven Ornelis, mensen die zich in 'De klas van Frieda' voor het eerst als duo outen.

De leerlingen spelen in de eerste plaats de quiz, maar vertellen ook over hun eigen schooltijd. Over hun piek- en spiekmomenten, hun tienen en hun buizen, hun strafstudies, hun prille liefdes en de wekelijkse ruzie met de prefect.

De Quiz

De klas van Frieda telt vijf quizrondes : Schooltelevisie, De spreekbeurt, Groepswerk, De vakleraar en Juist/fout. Elke ronde heeft zijn eigen spelformule en elke ronde wordt elke dag opgehangen aan een ander vak.

In Schooltelevisie krijgen de leerlingen de meest bizarre fragmenten voorgeschoteld uit 35 jaar schooltelevisie op de openbare omroep. De titels spreken voor zich : 'Sprechen Sie Deutsch ?' met Marlène de Wauters. De gevaren van elektrocutie. Het paringsgedrag van de stekelbaars. En diverse vissersboten. Allemaal verborgen schatten uit het VRT-archief die in 'De klas van Frieda' opnieuw het daglicht zien.

In De Spreekbeurt moet elke bank een spreekbeurt geven over een onderwerp dat Frieda hen totaal onverwacht oplegt. De Guldensporenslag. Het leven van Beethoven. De Mount Everest. Of 'mijn allerliefste cavia Joske'. De leerlingen krijgen de tekst cadeau op autocue, maar moeten tijdens hun spreekbeurt een aantal weggelaten woorden proberen in te vullen.

Bij het Groepswerk komt er handenarbeid aan te pas. Elke bank krijgt acht foto's te zien en moet die met behulp van een touchscreen in een bepaalde volgorde leggen. Dieren van traag naar snel in het vak biologie. Ballen van klein naar groot in het vak lichamelijke opvoeding. Of Eurovisiesongfestivalwinnaars chronologisch in het vak muzikale opvoeding.

In De Vakleraar komt elke dag één minder alledaags vak aan bod, zoals slagerij, bloemsierkunst, voedingsleer of Russisch. En omdat Frieda niet echt bedreven is in die vakken, haalt ze er een specialist bij, een bekende Vlaming die het vak ooit zelf gestudeerd heeft of er nu een autoriteit in is. Zo geeft Günther Neefs automechanica, Jan Van Looveren bakkerij en Alex Puissant Italiaans.

Juist/Fout is de laatste en beslissende ronde. Alle druk komt in die ronde op één leerling van elke bank terecht. Hij of zij krijgt in sneltempo tien beelden te zien en moet stante pede zeggen of het beeld juist of fout is. Een zenuwslopend spel.

De bank met het beste eindrapport speelt ten slotte Het Eindexamen, waarin Frieda examenvragen stelt over alle mogelijke vakken. Elk juist antwoord begint met dezelfde letter. Wie als eerste tien punten behaalt, is de primus van de klas.

De Juffrouw

De klas van Frieda wordt gepresenteerd door Frieda Van Wijck. Na drie seizoenen 'De laatste show' en een cultuuruitstap bij 'Cobra TV', keert ze voor het eerst sinds 'In alle staten' terug naar een oude liefde : de quiz. Een kleine vijftig jaar nadat ze vanop een houten schoolbank in de Vrije Humanoria voor Meisjes in Maaseik opkeek naar zuster directrice, wordt ze dus ook zelf juffrouw. Een juffrouw waar de meeste leerlingen alleen maar kunnen van dromen. Sympathiek, charmant, grappig en ad rem. En waar nodig natuurlijk ook kordaat. Zeer kordaat.

* tweede aflevering :

Goede vrienden Jacques Vermeire en Gilles De Bilde zitten samen aan een bank en strijden voor de overwinning tegen vriendinnen Roos Van Acker (presentatrice 'Eurosong Bizz 2004') en Evi Hanssen. Haalt beauty het van brains, of helpt de grote mond van Jacques hem aan de overwinning ?

'De klas van Frieda', vanavonddinsdag 30 maart, de tweede aflevering op Eén tussen 22.00 en 22.45. (bron en logo : Eén)

30-03-2010 om 00:01 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Haldor Lægreid.

 Haldor Lægreid  (Tromsø, 30 maart 1970) is vooral bekend van zijn rollen in diverse musicals, niet enkel in eigen land maar ook in Duitsland en Denemarken. Zo stond hij onder meer in 'Hair', 'Kiss me Kate', 'Cats', 'West Side Story' en 'Les Misérables'.

In 2001 nam hij in eigen land deel aan 'Melodi Grand Prix', de nationale selectie voor het Eurovisie Songfestival. Die selectie wist hij winnend af te sluiten en op zaterdag 12 mei mocht hij met "On my own" (tekst : Tom-Steinar Hanssen, Ole Henrik Antonsen, Ole Jørgen Olsen ; muziek : Tom-Steinar Hanssen, Ole Henrik Antonsen) als vierde aantreden tijdens de 46e editie van het jaarlijkse liedjesfestival, gehouden in het Parken Stadium in de Deense hoofdstad Kopenhagen.

Met een totaal van drie punten van Portugal strandde de zanger op een gedeelde tweeëntwintigste en allerlaatste plaats. Ondanks dit slechte resultaat stond het nummer in eigen land wel vijf weken in de hitparade waarvan één week op een vijfde plaats, meteen de hoogste notering.

Wegens het slechte resultaat zou Noorwegen in 2002, voor de tweede maal sinds 1960, niet van de partij zijn tijdens het Eurovisie Songfestival.

30-03-2010 om 00:00 geschreven door Redactie  


29-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit'.

 Op deze laatste maandag van maart zijn we van de partij met een nieuwe aflevering van onze rubriek 'Een avondje uit'. Fans die eens een concert willen bijwonen of op zoek zijn naar een plaats in de buurt waar hun favoriete artiest zal optreden zitten bij ons op de eerste rij.

 Op vrijdag 02, zaterdag 03, zondag 04 en paasmaandag 05 april zal de Ethias Arena in Hasselt opnieuw volstromen voor 'Het Schlagerfestival', dé jaarlijkse hoogmis voor liefhebbers van schlagers en meezingers. En het is feest, want 'Het Schlagerfestival' bestaat 5 jaar. Speciaal voor die gelegenheid mocht het trouwe publiek na afloop van de vorige editie stemmen voor de affiche van dit jaar.

Vele duizenden brachten hun stem uit om hun favoriete artiest te zien op dit populaire liedjesfeest. Het resultaat is een indrukwekkende affiche : Laura Lynn, Willy Sommers, Christoff (Eurosong 1993-2002), zijn zus Lindsay, De Romeo's (Davy Gilles, De Gouden Zeemeermin 1996 en Eurosong 1999 - Gunther Levi, De Gouden Zeemeermin 1996Chris Van Tongelen, Eurosong 1993 en De Gouden Zeemeermin 1996), Mieke (Eurosong 1993, De Gouden Zeemeermin 1996), Dennie Christian, Eddy Wally, The Sunsets, Yves Segers (De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999), Paul Severs en Koos Alberts. Intussen is de line-up volledig en ook Sergio (ESF 2002) en niemand minder dan Vader Abraham, oftewel Pierre Kartner (componist en tekstschrijver Nederlandse inzendingen ESF 1973-2010), zullen hun opwachting maken. Om deze vijfde verjaardag tot een echte feesteditie te maken, wordt iedereen op een gratis pintje getrakteerd.

Fans van het gebeuren kunnen nog steeds kaarten aanschaffen voor het muzikale feest. De tickets voor vrijdagavond 02 (20.30), zaterdagavond 03 (20.30) en maandagnamiddag 05 april (15.00) zijn intussen allemaal de deur uit. Er zijn alleen nog een beperkt aantal tickets beschikbaar voor paaszondag 04 april (20.30). Er snel bij zijn is de boodschap en kaarten kunnen worden aangekocht via de website van Sherpa of telefonisch (070 34 50 50). De prijs van de tickets is vastgesteld op 32,00 en 36,00 €. Ook kunnen er tickets gekocht worden in alle filialen van Mediamarkt en alle Essec-filialen !

 De Russische zanger, componist en producer Philip Kirkorov komt volgende maand voor een éénmalig optreden naar ons land. Wie hem aan het werk wil zien moet op vrijdag 23 april eerstkomende afzakken naar de Antwerpse
Koningin Elisabethzaal.

Kirkorov nam in 1995 deel aan het Eurovisie Songfestival en strandde toen met "Kolibjeljnaja dlja vulkana" met een totaal van zeventien punten op een zeventiende plaats. Drie jaar geleden, in 2007, was hij de componist van de Wit-Russische inzending "Work your magic". Met dat nummer wist Dmitry 'Dima' Koldun tijdens de halve finale met een totaal van 176 beslag te leggen op een vierde plaats en daarmee was het land voor de eerste maal geplaatst voor de finale van het Eurovisie Songfestival. Tijdens de finale strandde hij met een totaal van 145 punten op een zesde plaats.

In 2008 was Kirkorov verantwoordelijk voor "Shady lady", het nummer waarmee Ani Lorak (presentatrice JESF 2009) deelnam voor Oekraïne. Met een totaal van 152 punten wist ze de tweede halve finale op donderdag 22 mei winnend af te sluiten. Twee dagen later moest ze Dima Bilan voor zich dulden en met 230 punten strandde ze op een tweede plaats.

Dima Bilan Eerder dit jaar raakte bekend dat Dima Bilan opnieuw zijn kans wou wagen in de Russische nationale om alzo een derde maal naar het Eurovisie Songfestival te gaan. Hij zou in eerste instantie deelnemen met "White nights", een nummer van de hand van Kirkorov. Uiteindelijk ging het feestje niet door.

Kaartjes voor het optreden (aanvang : 20.00) van Philip Kirkorov kunnen nog steeds worden aangeschaft en dat kan via de website van de Koningin Elisabethzaal.

 Eerder vorig najaar gaven Regi Penxten (componist "My music" - Eurosong 2008) en Linda Mertens in totaal zes Sportpaleisconcerten. Ook dit jaar zakt Milk Inc. af naar het Antwerpse Sportpaleis. Er zijn alvast twee data vastgelegd en dit op vrijdag 24 en zaterdag 25 september. Beide shows starten telkens om 20.30 en kaartjes kunnen nu reeds worden aangekocht.

De prijs van de tickets is vastgesteld op 25,00 - 30,00 en 35,00 €. Meer informatie krijg je hier alwaar je ook je tickets kan bestellen.

29-03-2010 om 21:52 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : tante Nederlandse schlagerzanger Frans Bauer dood gevonden.

 In een woning aan de Molenstraat in het Brabantse Fijnaart (Nederland) zijn vandaag, maandag 29 maart, het stoffelijk overschot van de tante van zanger Frans Bauer (coach NSF 2010) aangetroffen. De vrouw is door geweld om het leven gekomen. Behalve de dode vrouw lag er ook een zwaargewonde man in de woning.

Aan de Molenstraat is het woonwagenkamp gevestigd waar de ouders van de bekende volkszanger wonen. In dat woonwagenkamp heeft een gewelddadig incident voorgedaan. Wat zich precies in de woning heeft afgespeeld is nog niet duidelijk. Volgens Frans Bauers PR-bureau Royal Promotions is de vrouw inderdaad door geweld om het leven gekomen.

Getuigen melden dat het drama zich in de wagen náást de woning van de ouders van de zanger heeft afgespeeld. De familie Bauer liet via een verklaring weten "erg aangeslagen" te zijn.

De slachtoffers werden rond 18.00 gevonden door een passant. De omgeving van de woning is afgezet en de politie is ter plaatse voor nader onderzoek. Of er sprake is van een gezinsmoord kan een woordvoerder niet zeggen.
(bron : De Telegraaf)

29-03-2010 om 21:34 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'God kveld Oslo' : Moldavië bijt volgende week dinsdag, 06 april, de spits af.

 Vanaf volgende week dinsdag, 06 april, tellen we af naar de komende editie van het Eurovisie Songfestival dat op dinsdag 25, donderdag 27 en zaterdag 29 mei zal gehouden worden in de Noorse hoofdstad Oslo. Voor het inmiddels vijfde jaar op rij stellen wij in aanloop naar het festival, en dit gedurende iets meer dan vijf weken, de 39 deelnemers voor. In navolging van 2006 ('Kalispera Athina'), 2007 ('Hyvää iltaa Helsingin'), 2008 ('Dobro veče Beograde') en vorig jaar ('Добрый вечер Москва') krijg je dit jaar gedurende negenendertig dagen een aflevering van 'God kveld Oslo'.

Hieronder zetten we alle kandidaten nog eens netjes op een rijtje met bijhorende datum, zo weet je meteen wanneer we jouw favoriet(en) een dag lang in de schijnwerpers zullen zetten.

* dinsdag 06 april : MOLDAVIE : "Run away" - SunStroke Project & Olia Tira.
* woensdag 07 april : RUSLAND : "Lost and forgotton" - Peter Nalitch.
* donderdag 08 april : ESTLAND : "Siren" - Malcolm Lincoln.
* vrijdag 09 april : SLOWAKIJE : "Horehroní" - Kristina.
* zaterdag 10 april : FINLAND : "Työlki ellää" - Kuunkuiskaajat.
* zondag 11 april : LETLAND : "What for ? (Only Mr. God knows why)" - Aisha.

* maandag 12 april : SERVIE : "Ovo je Balkan" - Milan Stanković.
* dinsdag 13 april : BOSNIE-HERZEGOVINA : "Thunder and lightning" - Vukašin Brajić.
* woensdag 14 april : POLEN : "Legenda" - Marcin Mroziński.
* donderdag 15 april : BELGIE : "Me and my guitar" - Tom Dice.
* vrijdag 16 april : MALTA : "My dream" - Thea Garrett.
* zaterdag 17 april : ALBANIE : "It's all about you" - Juliana Pasha.
* zondag 18 april : GRIEKENLAND : "OPA" - Giorgos Alkaios & Friends.
* maandag 19 april : PORTUGAL : "Há dias assim" - Filipa Azevedo.
* dinsdag 20 april : VJR MACEDONIE (FYROM) : "Јas јa imam silata" - Gjoko Taneski.
* woensdag 21 april : WIT-RUSLAND : "Butterflies" - Three Plus Two.
* donderdag 22 april : IJSLAND : "Je ne sais quoi" - Hera Björk.

* vrijdag 23 april : LITOUWEN : "East European funk" - InCulto.
* zaterdag 24 april : ARMENIE : "Apricot stone" - Eva Rivas.
* zondag 25 april : ISRAEL : "Milim" - Harel Skaat.
* maandag 26 april : DENEMARKEN : "In a moment like this" - Chanée & N'evergreen.
* dinsdag 27 april : ZWITSERLAND : "Il pleut de l'or" - Michael von der Heide.
* woensdag 28 april : ZWEDEN : "This is my life" - Anna Bergendahl.

* donderdag 29 april : AZERBEIDZJAN : "Drip drop" - Safura Alizadeh.
* vrijdag 30 april : OEKRAINE : "Sweet people" - ALyosha.
* zaterdag 01 mei : NEDERLAND : "Ik ben verliefd (Sha-la-lie)" - Sieneke.
* zondag 02 mei : ROEMENIE : "Playing with fire" - Paula Seling & Ovi.
* maandag 03 mei : SLOVENIE : "Narodno zabavni rock" - Ansambel Roka Žlindre
& Kalamari.
* dinsdag 04 mei : IERLAND : "It's for you" - Niamh Kavanagh.
* woensdag 05 mei : BULGARIJE : "Angel si ti" - Miro.
* donderdag 06 mei : CYPRUS : "Life looks better in spring" - Jon Lilygreen & The Islanders.
* vrijdag 07 mei : KROATIE : "Lako je sve" - Feminnem.

* zaterdag 08 mei : GEORGIE : "Shine" - Sopho Nizharadze.
* zondag 09 mei : TURKIJE : "We could be the same" - MaNga.

* maandag 10 mei : SPANJE : "Algo pequeñito" - Daniel Diges.
* dinsdag 11 mei : NOORWEGEN : "My heart is yours" - Didrik Solli-Tangen.
* woensdag 12 mei : VERENIGD KONINKRIJK : "That sounds good to me" - Josh Dubovie.
* donderdag 13 mei : FRANKRIJK : "Allez ola" - Jessy Matador.
* vrijdag 14 mei : DUITSLAND : "Satellite" - Lena Meyer-Landrut.

Dit jaar nemen 39 landen deel aan het jaarlijkse liedjesfestival en dat zijn er drie minder dan vorig jaar. Vanaf dinsdag 06 april zetten we dagelijks één land in de schijnwerpers en we baseren ons daarbij op de indeling van de halve finales en finale zoals die eerder deze namiddag door lottrekking werd bepaald. We starten met Moldavië om op vrijdag 14 mei te eindigen met Duitsland, het land dat als tweeëntwintigste zal aantreden in de finale op zaterdag 29 mei eerstkomende. (logo : Eurovision.tv)

29-03-2010 om 21:23 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Stedenspel' : Yolanthe Cabau van Kasbergen presenteert nieuwe versie van 'Spel Zonder Grenzen'.

 Yolanthe Cabau van Kasbergen (woordvoerster ESF 2009, lid vakjury JSF 2009, presentatrice NSF 2010) presenteert vanaf zaterdag 17 juli eerstkomende het 'TROS Stedenspel' op Nederland 1. Dit heeft de publieke omroep eerder vandaag, maandag 29 maart, bekendgemaakt.

In de zaterdagavondshow strijden Nederlandse en Belgische steden of dorpen tegen elkaar. Elk team bestaat uit vier mannen en vier vrouwen en alle spellen worden gespeeld in de buurt van een groot zwembad van 25 bij 35 meter. De kans is groot dat deelnemers een nat pak halen tijdens 'het Sponsspel', 'het Pinguïnspel', 'de Waterklimmuur' en 'het Bootjesspel'.

In de finale tijdens 'het Boomstammenspel' wordt duidelijk of de Nederlanders of de Belgen met de eer gaan strijken. Het 'Stedenspel' wordt in ons land uitgezonden door de nieuwe commerciële zender
EXQI PLUS. Het is nog niet bekend wie namens de Belgen het programma presenteert.

'Het Stedenspel' is een variant op het 'Spel zonder Grenzen' dat vanaf 1970 meermalen in Nederland en België op de buis is geweest. Daaraan deden teams uit verschillende landen mee.

Nederlanders kunnen zich via deze
link inschrijven, Vlamingen kunnen een mailtje sturen naar kandidaten.stedenspel@exqi.be met vermelding van naam, woonplaats, telefoonnummer, leeftijd, beroep en hobby's. (bron : De Telegraaf)

29-03-2010 om 21:06 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'De klas van Frieda' : vanavond start nieuwe laatavondkwis met Marcel Vanthilt en Luk Alloo tegenover Regi Penxten en Elke Vanelderen.

 Vanaf vanavond, maandag 29 maart, presenteert Frieda Van Wijck elke maandag, dinsdag, woensdag en donderdag een nieuwe laatavondquiz op Eén. In 'De klas van Frieda' onderwerpt juffrouw Frieda elke dag vier bekende leerlingen aan een overhoring.

In de nieuwe, geestige laatavondquiz 'De klas van Frieda' ontvangt juffrouw Frieda Van Wijck elke avond vier bekende Vlamingen in haar klas. De vier nemen – netjes gewassen, gekamd en gestreken – per twee plaats aan een bank. Roos Van Acker (presentatrice 'Eurosong Bizz 2004') en Evi Hanssen, Marcel Van Thilt (presentator JESF 2005, lid vakjury 'Eurosong') en Luk Alloo, Siegfried Bracke en Tomas De Soete; allemaal worden ze voor één avond bankgenoten in 'De klas van Frieda'. En vooral partners in kennis, want elke bank heeft maar één doel : meer weten en meer punten halen dan de andere bank.

Beide banken nemen het in vijf quizrondes tegen elkaar op. Van Latijn tot aardrijkskunde, van technologische opvoeding tot Duits en fysica; alle schoolvakken komen aan bod. De banken moeten een spreekbeurt geven over een onderwerp dat ze niet verwachten. Ze kijken naar bizarre schooltelevisie uit ver vervlogen tijden. Ze krijgen een groepswerk voorgeschoteld. En ze worden op hun kennis getest door een bekende vakleraar die hen inwijdt in een niet-alledaags vak.

De sfeer is veel gemoedelijker dan in een echte klas, en de juffrouw merkelijk sympathieker. Maar de druk is identiek. Na elke ronde haalt Frieda er de rapporten bij en alleen de bank met het beste eindrapport mag het eindexamen spelen. In dat eindexamen is het ieder voor zich; wie als eerste tien punten haalt, is de primus van de klas. Alleen hij of zij krijgt het eeuwige respect en een kus van de juffrouw.

De Leerlingen

Frieda Van Wijck ontvangt elke dag vier bekende leerlingen. Ze zitten per twee aan een bank. De twee hebben niet met elkaar op school gezeten, maar hebben in het dagelijkse leven een nauwe band. Het zijn collega's, vrienden of partners. Klaar om een onoverwinnelijke bank te worden.

Collega's Peter Van de Veire en Miguel Wiels, vriendinnen Roos Van Acker (presentatrice 'Eurosong Bizz 2004') en Evi Hanssen, vrienden Jacques Vermeire en Gilles De Bilde, man en vrouw Jeroen Van Dijck en Nathalie Meskens delen stuk voor stuk een bank in 'De klas van Frieda'. Andere verrassende combinaties zijn Siegfried Bracke en Tomas De Soete, Freek Braeckman en Cédric Van Branteghem en Vincent Van Quickenborne en Sven Ornelis, mensen die zich in 'De klas van Frieda' voor het eerst als duo outen.

De leerlingen spelen in de eerste plaats de quiz, maar vertellen ook over hun eigen schooltijd. Over hun piek- en spiekmomenten, hun tienen en hun buizen, hun strafstudies, hun prille liefdes en de wekelijkse ruzie met de prefect.

De Quiz

De klas van Frieda telt vijf quizrondes : Schooltelevisie, De spreekbeurt, Groepswerk, De vakleraar en Juist/fout. Elke ronde heeft zijn eigen spelformule en elke ronde wordt elke dag opgehangen aan een ander vak.

In Schooltelevisie krijgen de leerlingen de meest bizarre fragmenten voorgeschoteld uit 35 jaar schooltelevisie op de openbare omroep. De titels spreken voor zich : 'Sprechen Sie Deutsch ?' met Marlène de Wauters. De gevaren van elektrocutie. Het paringsgedrag van de stekelbaars. En diverse vissersboten. Allemaal verborgen schatten uit het VRT-archief die in 'De klas van Frieda' opnieuw het daglicht zien.

In De Spreekbeurt moet elke bank een spreekbeurt geven over een onderwerp dat Frieda hen totaal onverwacht oplegt. De Guldensporenslag. Het leven van Beethoven. De Mount Everest. Of 'mijn allerliefste cavia Joske'. De leerlingen krijgen de tekst cadeau op autocue, maar moeten tijdens hun spreekbeurt een aantal weggelaten woorden proberen in te vullen.

Bij het Groepswerk komt er handenarbeid aan te pas. Elke bank krijgt acht foto's te zien en moet die met behulp van een touchscreen in een bepaalde volgorde leggen. Dieren van traag naar snel in het vak biologie. Ballen van klein naar groot in het vak lichamelijke opvoeding. Of Eurovisiesongfestivalwinnaars chronologisch in het vak muzikale opvoeding.

In De Vakleraar komt elke dag één minder alledaags vak aan bod, zoals slagerij, bloemsierkunst, voedingsleer of Russisch. En omdat Frieda niet echt bedreven is in die vakken, haalt ze er een specialist bij, een bekende Vlaming die het vak ooit zelf gestudeerd heeft of er nu een autoriteit in is. Zo geeft Günther Neefs automechanica, Jan Van Looveren bakkerij en Alex Puissant Italiaans.

Juist/Fout is de laatste en beslissende ronde. Alle druk komt in die ronde op één leerling van elke bank terecht. Hij of zij krijgt in sneltempo tien beelden te zien en moet stante pede zeggen of het beeld juist of fout is. Een zenuwslopend spel.

De bank met het beste eindrapport speelt ten slotte Het Eindexamen, waarin Frieda examenvragen stelt over alle mogelijke vakken. Elk juist antwoord begint met dezelfde letter. Wie als eerste tien punten behaalt, is de primus van de klas.

De Juffrouw

De klas van Frieda wordt gepresenteerd door Frieda Van Wijck. Na drie seizoenen 'De laatste show' en een cultuuruitstap bij 'Cobra TV', keert ze voor het eerst sinds 'In alle staten' terug naar een oude liefde : de quiz. Een kleine vijftig jaar nadat ze vanop een houten schoolbank in de Vrije Humanoria voor Meisjes in Maaseik opkeek naar zuster directrice, wordt ze dus ook zelf juffrouw. Een juffrouw waar de meeste leerlingen alleen maar kunnen van dromen. Sympathiek, charmant, grappig en ad rem. En waar nodig natuurlijk ook kordaat. Zeer kordaat.

* eerste aflevering :

In de eerste aflevering van 'De klas van Frieda' nemen kwajongens Marcel Van Thilt (presentator JESF 2005, lid vakjury 'Eurosong') en Luk Alloo het op tegen hét showbizzkoppel van Vlaanderen, Regi Penxten (componist en tekstschrijver "My music", Eurosong 2008) en Elke Vanelderen.

Wie wordt de eerste primus in de klas van juffrouw Van Wijck ? Zal Regi zijn handjes in de lucht mogen gooien of wordt hij genadeloos uitgelachen door Marcel Vanthilt ?

'De klas van Frieda', vanavond, maandag 29 maart, de eerste aflevering op Eén tussen 22.00 en 22.45. (bron en logo : Eén)

29-03-2010 om 05:44 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Mag ik u kussen?' : Stany Crets, Tom Lenaerts en Frank Focketyn proberen Miet Smet te verleiden.

 Canvas trekt sinds maandag 08 maart opnieuw resoluut de kaart van de verleiding. Na het succes van het eerste seizoen krijgt 'Mag ik u kussen?' een vervolg. De hypothetische datingshow voor actieve ontdekkers en meerwaardezoekers blijft zijn ijzersterke fundamenten trouw : elke week strijden drie mannen om de kus van één onvoorziene vrouw. Slechts gewapend met hun allermooiste woorden en hun meest doordachte humor.

Maar er is ook lucratieve ontrouw in het spel : 'Mag ik u kussen?' pakt dit seizoen uit met nieuwe vrouwen, nieuwe mannen en nieuwe spelrondes. En af en toe ook met een keiharde fuck the format. De kans dat een vrouw al eens verleid wordt met 150 gram gorgonzola of dat koppelaar-presentator Bart Peeters (presentator Eurosong, commentator ESF) zelf plaatsneemt in het panel, is dit seizoen niet onbestaande.

Nieuwe vrouwen!

Dertien nieuwe klassevrouwen hebben 'Mag ik u kussen?' hun jawoord gegeven en zullen zich met plezier verbaal het hof laten maken. Hun namen worden voorlopig met de nodige discretie omringd, maar het scala reikt van Frieda Van Wijck tot Dina Tersago en van Erika Van Tielen tot Miet Smet. Met een nu al historische uitstap in de wereld van Showbizz Bart, die zich door drie mannen zal laten verleiden.

Nieuwe mannen!

Ook het mannenleger van 'Mag ik u kussen?' krijgt versterking. Onder andere Steven Van Herreweghe, Tom Lenaerts, Jan Van Looveren, Vitalski en jong comedygeweld als Joost Vandecasteele, Thomas Smith en Tim Foncke wagen hun kans op een kus. En grossieren elk op hun manier in romantiek, poëzie en intelligentie.

De nieuwkomers krijgen stevige concurrentie van de ervaringsdeskundigen van het eerste seizoen. Zij doen allemaal opnieuw mee, vaak puur uit hormonale overwegingen : Philippe Geubels, Pieter Embrechts, Adriaan Van den Hoof, Dimitri Leue, Peter Van den Begin, Stany Crets, Tom Waes, Bart Cannaerts, Jelle De Beule, Lieven Scheire, Frank Focketyn en Wim Helsen.

Nieuwe rondes!

De mannelijke participanten aan 'Mag ik u kussen?' worden tot het uiterste gedreven met enkele nieuwe uitdagende spelrondes. De 'Slotzin' vervangt de gedateerde 'Openingszin' en daagt de mannen uit om een romantisch grafschrift te verzinnen. Een ultiem eerbetoon dat ze ooit bij wijze van afscheid eigenhandig in de zerk van de vrouw willen beitelen. In 'De Biechtstoel' krijgen de mannen een unieke kans om hun grootste zonde of geheim op te biechten aan de vrouw net voor ze een relatie met haar aangaan. Ook al betreft het nocturale incontinentie.

'Zeg Het Eens Niet Met Bloemen' breekt voorgoed met de saaie traditie die wil dat mannen nooit verder geraken dan een boeket bloemen wanneer ze hun vrouw willen verrassen. De mannen krijgen in deze ronde een veel origineler cadeau ter beschikking (een rol aluminiumfolie, een zak cement of 150 gram gorgonzola) en moeten de vrouw daarmee op gepaste wijze proberen te charmeren. Niet evident.

 * de vierde aflevering :

De drie mannen

De drie mannen zijn acteur en regisseur Stany Crets, tv-presentator Tom Lenaerts en acteur Frank Focketyn.

Stany Crets heeft zonder twijfel het meest ervarening inzake het charmeren van politica's : hij mocht vorig seizoen Kathleen Van Brempt aan de lippen drukken. Moordende concurrentie komt van oerplayer Tom Lenaerts, die puur op humor en spontaneïteit zowat elke vrouw moeiteloos aan zijn degen rijgt, en de altijd onvoorspelbare Frank Focketyn.

De vrouw


De gelegenheidsdame is Minister van Staat Miet Smet, die met opmerkelijk veel plezier haar jawoord gaf aan 'Mag ik u kussen?' Na 31 jaar onafgebroken verblijf in diverse parlementen boordevol stugge machopolitici, laat ze zich voor 't eerst benaderen door drie beroepsverleiders.

En ze legt de lat daarbij meteen behoorlijk hoog : wie haar hart wil, moet net als haar man Wilfried Martens uitblinken in intelligentie, eloquentie, schattige wereldvreemdheid en bovenal emotionaliteit. "Wilfried heeft de naam een koude vis te zijn, maar eigenlijk is hij dat absoluut niet. Hij is bijna het tegendeel, hij is zeer emotioneel."

Stany, Tom of Frank : Wie is de beste Wilfried ? Wie overbrugt als eerste het leeftijdsverschil ? En wie sleept de ministeriële kus in de wacht ?

'Mag ik u kussen?', de vierde aflevering van het tweede seizoen, vanavond op
Canvas tussen 20.40 en 21.10. Meer nieuws en informatie krijg je op de website van het programma. (bron, logo en foto : Canvas)

29-03-2010 om 05:41 geschreven door Redactie  


28-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Thuis' : Femke heeft nieuwe plannen voor de 'Noorderzon'.

 Op maandag 31 augustus jongstleden ging het vijftiende seizoen van de Eén-reeks 'Thuis' van start en het werd meteen een vliegende start. Met twee nieuwe acteurs, een nieuwe generiek en een nieuw decor voor het reiscafé/reisbureau dat Femke uit de grond wil stampen.

De titelsong van de serie wordt nog steeds gezongen door Sofie Van Moll (Eurosong 2004) en Peter Evrard (Eurosong 2006) en dit op muziek van Will Tura en Steve Willaert, Frank Dingenen tekende voor de tekst.

Wij brengen dit seizoen, telkens op zondag, al een korte inhoud van de afleveringen die de komende week worden uitgezonden.

* INHOUD 'THUIS' - AFLEVERING 2.761 TOT EN MET 2.765.

- maandag 29 maart - aflevering 2.761 : Peggy en Peter staan Tom bij met goede raad. Marianne krijgt het moeilijk wanneer ze oog in oog staat met Tom. Youri wil met Waldek spreken. Herman krijgt vandaag de uitslag van zijn behandeling.

- dinsdag 30 maart - aflevering 2.762 : Bram en Herman halen herinneringen op aan vroeger. Femke heeft nieuwe plannen voor de Noorderzon. Julia vindt een geschikte job voor Jens. Youri blaast de deal af. Tom moet even bekomen van de confrontatie met Marianne.

- woensdag 31 maart - aflevering 2.763 : Jelena is helemaal in paniek. Eddy probeert het terug goed te maken met Nancy. Mo maakt zich zorgen om Kris. Nina gaat solliciteren bij Peter. Marianne vindt dat Peggy een slechte invloed heeft op Tom.

- donderdag 01 april - aflevering 2.764 : Zowel Rosa als Marianne bekomen van hun ruzie. Tom en Peter verschillen duidelijk van mening. Simonne zoekt troost bij Frank. Youri wil opnieuw met Waldek praten. Franky en Bram hebben een goed gesprek over Herman.

- vrijdag 02 april
 - aflevering 2.765 : Peter hakt de knoop door. Katrien wordt voorgesteld aan het vriendje van Saartje. Ann gaat met Sandrine naar Rosa. Herman heeft het moeilijk om de waarheid te vertellen. Julia heeft een nieuwe opdracht voor Jens.

'Thuis', van maandag tot en met vrijdag telkens rond de klok van 20.10 op Eén. (bron en foto's : Eén)

28-03-2010 om 15:02 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Familie' : Marie-Rose wordt het slachtoffer van een carjacking.

 Op maandag 31 augustus ging op vtm het negentiende seizoen van start van de soap 'Familie'. Een nieuw seizoen dat betekent meteen ook een aantal nieuwe gezichten en een begingeneriek die een nieuw en vooral moderner jasje kreeg. Voortaan verschijnen enkel nog de namen van de Van den Bossches in beeld en er is meteen ook een nieuwe titelsong en die wordt niet langer ingezongen door Koen Wauters (Eurosong 1989, ESF 1991).

 De commerciële omroep ging op zoek naar vervanging en vond die in Charlotte, de jonge zangeres die zich afgelopen voorjaar liet opmerken in de muzikale talentenjacht 'Zo is er maar één' dat gepresenteerd werd door wijlen Yasmine (voorzitter vakjury 'Eurosong 2006', woordvoerster ESF 2006).

Sinds woensdag 02 september wordt de familie geconfronteerd met verschillende nieuwkomers, die voor korte of langere tijd in hun leven zullen blijven. Zo maakte Marc Coessens op 02 september zijn opwachting als psychiater. Twee dagen later - op vrijdag 04 september - was het de beurt aan Robert de la Haye. Hij geeft gestalte aan Victor Praet, de chirurg die het nieuw algemeen diensthoofd in het ziekenhuis wordt. Op donderdag 10 september werd Frank Van Erum als de gladde muziekproducer Tino geïntroduceerd.

Nog nieuwe rollen dit seizoen zijn : advocate Balencourt jr. (Lore Dejonckheere), professor Rodriguez (Hans Ligtvoet), oplichter Filip (David Cantens), voetballer Gert (Ward Kerremans), Relinde (Annemarie Picard), zakenman Francis (Ben Van Ostade) en dansleraar Pedro (Jef Ravelingen).

Het komende seizoen, en dit telkens op zondag, brengen wij al de korte inhoud van de afleveringen die de komende week op het scherm zullen komen.

* INHOUD 'FAMILIE' - AFLEVERING 4.327 TOT EN MET 4.332.

- maandag 29 maart - aflevering 4.327 : Leen is terug door haar knie gegaan, maar ze wil de trophy niet opgeven en vraagt aan Paul om haar opnieuw een spuit te zetten. Veronique is gecharmeerd omdat ze gepolst is door een headhunters-bureau. Rob zet Bart onder druk om het dispatchingsysteem vandaag nog klaar te hebben. Marie-Rose confronteert Mario met zijn dreigement om op te stappen als Jennifer ontslagen wordt. Rob kan de illegale arbeiders op de scheepswerf van Mathias eindelijk betalen.

- dinsdag 30 maart - aflevering 4.328 : Marie-Rose is er zeker van dat ze al enkele dagen achtervolgd wordt, maar Veronique kan haar overtuigen om toch te gaan shoppen. Kicky trakteert Maarten op een citytrip naar Parijs. Sasha wil dat Pierrot met The Project kapt, zodat hij er kan voor zorgen dat de muziekinstrumenten in Zuid-Afrika geraken. Mathias geeft Marie-Rose eindelijk een verklaring voor zijn geheimzinnig gedrag van de afgelopen weken.

- woensdag 31 maart
 - aflevering 4.329 : Marie-Rose vindt het de hoogste tijd om kennis te maken met haar bodyguards. June dringt bij Peter aan om Bert te confronteren met zijn dubbelspel én ze geeft een hint om zijn familie op de hoogte te brengen van hun relatie. Veronique gelooft het verhaal niet over de Arabier die Mathias oplicht en ze vraagt haar broer om raad. Marie-Rose en Mario bespreken de toekomstplannen van Veronique, maar worden opgeschrikt door geroep en getier in de tuin. Bert speelt een vuil spel.

- donderdag 01 april
 - aflevering 4.330 : Veronique is van mening dat Mathias de Arabier die hem chanteert moet aangeven bij de politie, maar voor hem en Marie-Rose is dat geen optie. Jan wil met Rita de krachten bundelen om een aprilgrap uit te halen met Maarten en Kicky. Leen heeft nauwelijks nog pijn in haar knie en ze gaat terug aan de slag in het ziekenhuis. Een van de illegalen op de scheepswerf van Mathias krijgt een ongeval.

- vrijdag 02 april
 - aflevering 4.331 : Mathias vraagt aan Leen om naar zijn scheepswerf te komen en de gewonde arbeider te verzorgen. Hoewel hij niet het achterste van zijn tong laat zien, beseft Leen dat ze haar diploma in gevaar brengt door hulp te bieden. Bert verdenkt er June van om Van den Bossche Electronics via Peter te zullen uitkleden en hij is niet van plan om dat te laten gebeuren. Ook Mario en Jennifer broeden op een actieplan, want zij zijn er niet over te spreken dat Veronique de promotiecampagne uitwerkt voor een fabrikant van kinderkleding.

- zaterdag 03 april - aflevering 4.332 : Iedereen is ongerust na de carjacking van Marie-Rose. Mathias is ook in alle staten, want hij weet wie er achter het misdrijf zit. Hij vertrouwt het bovendien niet in dat de politie zijn vriendin in het ziekenhuis wil ondervragen. Pierrot vraagt hulp aan Bert voor zijn project "Een hart voor muziek". Rob ziet hoe Hanneke op het internet een kaartspel speelt.

'Familie', van maandag tot en met zaterdag telkens om 20.00 op vtm. (bron en foto : vtm ; foto Charlotte : Eén)

28-03-2010 om 14:46 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'David' : Tim en Robby zijn gelukkig samen en Tim doet schuchtere pogingen om de relatie niet te verstoppen.

 Op vrijdag 18 september jongstleden ging bij vtm een nieuwe telenovelle van start. 'David' is een romantisch liefdesavontuur. In het begin van het verhaal slaat de 12-jarige David tijdens een exotische bootvakantie overboord. Zijn familie zet meteen allerlei zoekacties op, maar tevergeefs. Ze moeten aanvaarden dat hun zoon verdronken is. Alleen is dat niet zo. David (Jeroen Van Dyck), die aan geheugenverlies lijdt, is aangespoeld op een onbewoond eiland. Daar wordt hij vijftien jaar later bij toeval ontdekt door Sofie (Nathalie Meskens). Meteen de start van een uniek liefdesavontuur.

'David' is de derde telenovelle van vtm, na 'Sara' en 'Louislouise' en is in tegenstelling tot de vorige twee integraal een origineel concept van Hugo Van Laere, die ook de scenario's van 'Sara' voor zijn rekening nam. De reeks wordt geproduceerd door Eyeworks.

De telenovelle wordt van maandag tot vrijdag uitgezonden, en dit telkens in de vooravond om 18.25. De dag nadien kan je de aflevering herbekijken en dit telkens om 12.10. Op zondagnamiddag (rond de klok van 14.45) volgt dan 'De week van David' waarin je alle afleveringen van de voorbije week in één ruk kan (her)bekijken.

Wij geven telkens op zondag al een korte inhoud van de afleveringen die de komende week worden uitgezonden.

* INHOUD 'DAVID' - AFLEVERING 138 TOT EN MET 142.

- maandag 29 maart (herhaling dinsdag 30 maart) - aflevering 138 : Delphine wil aan David bewijzen dat niet alleen Sofie mensen helpt en ze neemt hem mee naar de kankerpatiëntjes. David is ontgoocheld omdat Sofie hem afwijst, maar dat betekent niet dat hij het opgeeft. Sofie en Andrea vrezen dat Herman zal hervallen in zijn pillenverslaving. Hun gebrek aan vertrouwen maakt hem kwaad. Tim en Robby zijn gelukkig samen, maar toch durft Tim zich nog niet te outen. Sander is boos omwille van Lottes actie, hoewel die goed is voor de galerie. Maarten schrikt als hij hoort dat Liesbeth is langs geweest.

- dinsdag 30 maart
 (herhaling woensdag 31 maart) - aflevering 139 : David praat met kunstenaar Tom over zijn twee grote passies : Sofie en de schilderkunst. Tom vindt dat David meer aandacht aan het schilderen moet besteden en daar is Sofie het mee eens. Pieter dringt bij Sofie aan om met de voorbereidingen van hun huwelijk te beginnen. Herman geeft zijn toestemming voor een documentaire over Klaerhout Pharmaceutica, maar hij vindt geen goed plan om de fusie met Welvapharma aan te kondigen in de pers. Andrea is trots op haar zoon omdat hij vanaf nu officieel de vennoot van Lotte in de galerie is.

- woensdag 31 maart (herhaling donderdag 01 april) - aflevering 140 : Maarten wordt heen en weer geslingerd tussen Hannelore en Liesbeth en hij praat over zijn twijfels met Sofie. Zij weet precies hoe hij zich voelt. De gezondheid van Sander gaat zienderogen achteruit. Lotte dringt aan dat hij naar de dokter gaat. Bea beslist om het persbericht over de fusie te verspreiden. Pieter maakt voor Sofie een afspraak met een ontwerpster van bruidsjurken. David en Delphine fuiven er nog altijd lustig op los. Tim heeft het moeilijk om zijn relatie met Robby publiek te maken, maar hij vertelt zijn geheim wel aan zijn oudste zus. Herman heeft een verkennend gesprek met de regisseur die een documentaire over Klaerhout Pharmaceutica wil maken.

- donderdag 01 april
 (herhaling vrijdag 02 april) - aflevering 141 : David praat met Maarten over zijn kinderwens en zet daardoor Maarten aan het denken over zijn toekomst. Delphine krijgt van Andrea goed nieuws in verband met Luna : ze kan aan een experiment met nieuwe kankermedicatie deelnemen. Pieter krijgt echter slecht nieuws over het Alzheimeronderzoek. De ethische commissie geeft geen toestemming voor proeven op honden. Tim doet schuchtere pogingen om zijn relatie met Robby niet te verstoppen voor de buitenwereld.

- vrijdag 02 april
 (herhaling maandag 05 april) - aflevering 142 : De nieuwe doeken van David vallen niet in de smaak bij Lotte. Ze vindt de schilderijen zelfs niet goed genoeg om in haar galerie te hangen. David heeft het moeilijk met de kritiek, maar beseft wel dat hij zijn werk heeft verwaarloosd. Bovendien krijgt hij een herinnering over zijn vader. Herman is razend op Bea omdat ze de fusie van hun bedrijven in de pers heeft gelekt. Feit is dat de vakbonden van Klaerhout Pharmaceutica ongerust zijn omdat ze de fusie als een besparingsoperatie zien. Maarten hakt enkele belangrijke knopen door.

'David', telkens van maandag tot en met vrijdag tussen 18.25 en 19.00 op vtm. Meer nieuws en informatie krijg je op de 
website van de telenovelle. (bron en foto : vtm
)

28-03-2010 om 14:32 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Femti år Norge i Eurovision Song Contest' : Haldor Lægreid strandt op een tweeëntwintigste plaats in 2001.

 Midden mei vorig jaar wist zanger Alexander Rybak het Scandinavische land Noorwegen een derde overwinning te bezorgen tijdens het Eurovisie Songfestival. Eind mei zal de 55e editie van het jaarlijkse liedjesfestival plaatsvinden in de hoofdstad Oslo en net als in 2008 en 2009 zijn er twee halve finales en een finale. De halve finales gaan door op dinsdag 25 en donderdag 27 mei, twee dagen later, op zaterdag 29 mei, vindt dan de finale plaats.

Dit jaar is het ook precies vijftig jaar geleden dat Noorwegen voor de eerste maal deelnam aan het Eurovisie Songfestival. Zangeres Nora Brockstedt wist toen met "Voi voi" een vierde plaats in de wacht te slepen. Door de jaren heen wist het land goede maar ook minder goede resultaten te behalen. In eigen land zal de negenenveertigste kandidaat aantreden want enkel in 1970 en 2002 was Noorwegen niet van de partij.

Sinds begin juni gaan wij terug in het verleden en bekijken we elke week in 'Femti år Norge i Eurovision Song Contest' een inzending van naderbij. In de tweeënveertigste aflevering van onze reeks bekijken we de inzending uit 2001 en dat jaar mag Haldor Lægreid naar het Eurovisie Songfestival.

 Noorwegen neemt pas sinds 1960 deel aan het Eurovisie Songfestival hoewel de eerste editie reeds in 1956 plaatsvond. In 2001 behield de Noorse omroep dezelfde selectieprocedure als het jaar voordien, één finale maar nu wel met twaalf in plaats van tien nummers die streden om het ticket voor het Eurovisie Songfestival.

De finale vond plaats in het Spektrum in de hoofdstad Oslo en werd op zaterdag 24 februari in goede banen geleid door Hans Christian Andersen. Het verslag vanuit de green room kwam van oud-festivaldeelnemers Jahn Teigen (Melodi Grand Prix 1974-1975-1976-1980-1988-1989-1990-1993-1994-1996-2005, ESF 1978-1982-1983) en de Zweedse Carola (ESF 1983-1991-2006, MF 1990-2008). Er waren in totaal twee stemrondes waarbij na de eerste stemronde in totaal vier kandidaten streden om het ticket richting Deense hoofdstad Kopenhagen. Het lot van de kandidaten lag in handen van een vakjury en van de kijkers thuis die door regionale televoting (Tromsø, Trondheim, Bergen, Kristiansand en Østlandet) hun voorkeur kenbaar maakten.

* finale - zaterdag 24 februari 2001 :

01. Every night is Saturday night Marianne Ligaard

34p

-

08

02. Looking for love Rasmus Høgset

52p

-

06

03. You've got the motion Mocci

70p

66p

03

04. Still an angel Remy

55p

64p

04

05. Free Camilla Fagerås

32p

-

09

06. Without you Rune Rudberg

53p

-

05

07. Is she the one Are Sigvardsen

27p

-

10

08. U ain't seen the best of me yet Rebecca

20p

-

11

09. Brighter than light Elin Torset

82p

84p

02

10. Show me the way Lars-Fredrik

07p

-

12

11. Your heart belongs to me BIAZ

45p

-

07

12. On my own Haldor Lægreid

90p

94p

01


 Haldor Lægreid  (Tromsø, 30 maart 1970) is vooral bekend van zijn rollen in diverse musicals, niet enkel in eigen land maar ook in Duitsland en Denemarken. Zo stond hij onder meer in 'Hair', 'Kiss me Kate', 'Cats', 'West Side Story' en 'Les Misérables'.

In 2001 nam hij in eigen land deel aan 'Melodi Grand Prix', de nationale selectie voor het Eurovisie Songfestival. Die selectie wist hij winnend af te sluiten en op zaterdag 12 mei mocht hij met "On my own" (tekst : Tom-Steinar Hanssen, Ole Henrik Antonsen, Ole Jørgen Olsen ; muziek : Tom-Steinar Hanssen, Ole Henrik Antonsen) als vierde aantreden tijdens de 46e editie van het jaarlijkse liedjesfestival, gehouden in het Parken Stadium in de Deense hoofdstad Kopenhagen.

Met een totaal van drie punten van Portugal strandde de zanger op een gedeelde tweeëntwintigste en allerlaatste plaats. Ondanks dit slechte resultaat stond het nummer in eigen land wel vijf weken in de hitparade waarvan één week op een vijfde plaats, meteen de hoogste notering.

Wegens het slechte resultaat zou Noorwegen in 2002, voor de tweede maal sinds 1960, niet van de partij zijn tijdens het Eurovisie Songfestival. (met dank aan 3D Flags)

28-03-2010 om 14:06 geschreven door Redactie  


27-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Vers van de pers' (27-03-2010).

 Op deze laatste zaterdag van maart zijn we opnieuw van de partij met een aflevering van 'Vers van de pers'. En zoals steeds beginnen we in eigen land.

 Tussen vrijdag 15 januari en vrijdag 19 maart jongstleden kon je elke vrijdag bij 
Eén terecht voor 'De generatieshow'. Presentator Bart Peeters (presentator 'Eurosong', commentator ESF), bijgestaan door een leger aan sexy assistentes, getalenteerde dansers en geestige acteurs, graafde elke week diep in het collectieve geheugen van de voorbije vijftig jaar. Naar aanleiding van het programma verscheen afgelopen maandag, 22 maart, een vijfdelige cd-box. Elk schijfje bevat telkens twintig of eenentwintig nummers uit een bepaald decennium. Zo vinden we er onder meer "Goeiemorgen, morgen" van Nicole en Hugo (ESF 1971-1973, Eurosong 2004) op terug. Daarnaast staan er ook nummers op van Marva (Canzonissima 1967), Clouseau (Eurosong 1989, ESF 1991), Belle Perez (Eurosong 1999-2006) en Natalia (Eurosong 2004).  

 Op donderdag 18 maart jongstleden verscheen een nieuw album van Stef Bos (componist/tekstschrijver Belgische inzending ESF 1989). Op "Kloofstraat" staan twaalf Afrikaanse liedjes en de eerste nummers werden reeds in 2007 gecreëerd tijdens zijn tournee. Het album werd vorig najaar opgenomen in Nederland en Zuid-Afrika.

 Sinds vrijdag 19 maart is er een nieuwe single van de Nederlandse  zanger Gerard Joling (ESF 1988). Met "Ik leef mijn droom" zet hij meteen ook de viering in van zijn 25-jarige carrière als artiest. 

 In Frankrijk verscheen gisteren, vrijdag 26 maart, het album "La pluie sans parapluie" van zangeres Françoise Hardy (ESF 1963). Op het album staan in totaal dertien nummers waaronder "Noir sur blanc", het nummer dat eerder dit voorjaar op single werd uitgebracht.

 Tot slot eindigen we zoals steeds met een paar korte berichten. Op zaterdag 06 april 1974 zou zangeres Dani voor Frankrijk deelnemen aan het Eurovisie Songfestival met "La vie à 25 ans". In de week die voorafging aan het festival, meer bepaald op dinsdag 02 april, overleed de toenmalige Franse president Georges Pompidou en de nationale omroep besloot om zich terug te trekken uit het liedjesfestival. De zangeres heeft gisteren, vrijdag 22 maart, een nieuw album op de markt gebracht, "Le Paris de Dani", met daarop elf nummers. Van wijlen Lale Andersen (Duitse selectie 1958, ESF 1961) verscheen gisteren, vrijdag 26 maart, een driedelige cd-box met als titel "Golden greats". En in eigen land laat Danzel (Poolse selectie 2006) opnieuw van zich horen want sinds afgelopen maandag, 22 maart, is zijn nieuwe single "Under arrest" beschikbaar.

Een nieuwe afspraak maken we voor aanstaande zaterdag. Ondertussen wensen we je alvast heel veel luisterplezier !

27-03-2010 om 22:27 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van Eeklo tot Oslo : Tom Dice opnieuw op twee in de 'MNM50', Katerine staat op achtenveertig.

 Eerder deze middag was er de zaterdagse aflevering van de 'MNM50', de dagelijkse hitlijst die wordt samengesteld door de luisteraars van de muziekzender MNM.

"Me and my guitar", het nummer waarmee Tom Dice ons land op dinsdag 25 mei vertegenwoordigt tijdens de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival in de Noorse hoofdstad Oslo, staat sinds vanmiddag opnieuw op een tweede plaats.

Minder dan 48 uur nadat het liedje in première ging op Eén, belandde het nummer op dinsdag 09 maart jongstleden op nummer tien in de hitlijst van de zender. Een dag later boekte hij vijf plaatsen winst en op donderdag 11 maart steeg hij van de vijfde naar de derde plaats en moest enkel nog Milk Inc
. (met Regi Penxten, componist/tekstschrijver "My music", Eurosong 2008) en Owl City voor zich dulden. Ook op zaterdag 13 maart en maandag 15 maart bleef hij op de derde plaats staan maar dankzij de vele stemmen stond hij dinsdag 16 maart, na zes dagen notering, op een zucht van de eerste plaats en ook woensdag 17 maart behield hij die tweede plaats. Zowel op donderdag 18 maart als afgelopen zaterdag wist hij beslag te leggen op de eerste plaats maar na tien dagen moest hij begin deze week, maandag 22 maart, "Telephone" van Lady GaGa ft Beyonce en "Storm" van Milk Inc. laten voorgaan. Dinsdag boekte hij opnieuw een plaatsje winst en woensdag, na twaalf dagen notering, bleef hij op die tweede plaats staan. Eergisteren moest hij die tweede plaats weer laten aan Milk Inc. en moest hij tevreden zijn met een derde stek. Maar sinds vanmiddag staat hij opnieuw op een zucht van de eerste plaats.

 "Enjoy the day" van Katerine (Eurosong 2002-2006) kwam op dinsdag 16 maart de hitparade binnen op een vijfenveertigste plaats en daags nadien boekte ze drie plaatsen winst en zo kwam ze op een tweeënveertigste plaats terecht. Op donderdag 18 maart deed het ze het nog beter en met vier plaatsen winst en zo belandde ze op een achtendertigste plaats. Vorige zaterdag maakte ze een sprong van die achtendertigste naar een achtentwintigste plaats, meteen dus een winst van tien plaatsen. Maar van die winst moest ze afgelopen maandag alweer twee plaatsen prijsgeven en dus kwam ze op een dertigste plaats terecht. Dinsdag moest ze opnieuw vier plaatsen inleveren en daarmee stond ze na zes dagen notering op een vierendertigste plaats. Woensdag daalde ze één plaatsje naar een vijfendertigste stek en eergisteren boekte ze negen plaatsen verlies en zo stond ze net voor het weekend op een vierenveertigste plaats. Vandaag gaat ze vier plaatsen achteruit en zo komt ze op een achtenveertigste stek terecht.

Met het nummer zou ze normaal gezien op vrijdag 12 maart deelnemen aan de Griekse selectie voor het Eurovisie Songfestival, maar eerder vorige maand werd ze gediskwalificeerd. Een remixversie van het nummer stond reeds sinds november op het internet en dat was niet conform het reglement van de Griekse nationale omroep. (bron :
MNM)

27-03-2010 om 16:46 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TV-TIP : vanavond 'Clouseau 10 x 10- Live in het Sportpaleis' op vtm.

 Bij de commerciële zender vtm is het vanavond tussen 20.40 en 22.55 al Koen Wauters (Eurosong 1989, ESF 1991) wat de klok slaat. Zo presenteert hij eerst de eerste aflevering van 'Ik weet wat je deed' en na afloop, rond de klok van 21.45, kan je kijken naar 'Clouseau 10 x 10'.

In december 2009 startte de tiende concertreeks van Clouseau in het 
Sportpaleis. Die kreeg toepasselijk '10×10' als naam mee. En '10×10' is 100 : de tiende reeks startte immers met ... het honderdste uitverkochte Sportpaleisconcert van Clouseau ! In deze special krijgen we een verslag van dit muzikale hoogtepunt te zien.

'Clouseau 10 x 10 - Live in het Sportpaleis', vanavond, zaterdag 27 maart, tussen 21.45 en 22.55 op vtm. (bron : vtm)

27-03-2010 om 00:10 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. 'Ik weet wat je deed' : Mirko staat centraal in eerste aflevering.

 Vanaf vanavond presenteert Koen Wauters (Eurosong 1989, ESF 1991) de nieuwe spelshow 'Ik weet wat je deed'. Daarin maakt elke week een man of vrouw dingen mee die de dagelijkse realiteit overstijgen, waardoor hij/zij zichzelf op een ludieke manier een stukje beter leert kennen. Het tennistornooi van Wimbledon winnen hoewel je slechts een uurtje tennis in de week speelt, het bezoek krijgen van je grote idool die al jaren overleden is, letterlijk de prins op het witte paard ontmoeten, een reis in de tijd maken...

 Het kan allemaal in 'Ik weet wat je deed', want de kandidaten beleven onder hypnose hun avonturen met een knipoog en ervaren de situaties dan ook als levensecht. Na de opnamedag wordt hun geheugen meteen weer gewist, waardoor ze zich niets meer kunnen herinneren van de dingen die ze hebben meegemaakt. In de televisiestudio worden ze door Koen Wauters geconfronteerd met hun eigen daden, moeten ze raden hoe ze gereageerd hebben op de situaties en kunnen ze enkele leuke prijzen in de wacht slepen.

* eerste aflevering :

In de eerste aflevering van 'Ik weet wat je deed' staat Mirko centraal. Deze goedlachse dertiger is afkomstig uit Zonhoven en werkt in een supermarkt. Hij beleeft onder showhypnose enkele wonderbaarlijke avonturen in voor hem herkenbare omgevingen en ziet ook enkele van zijn wensen in vervulling gaan.

Zo is hij zeer aanhankelijk op het werk en neemt hij het op voor de groenten en het fruit in de supermarkt. Maar hij werkt ook serieus op de zenuwen van de regisseur van zijn amateurgezelschap en hij organiseert een groot concert van zijn idool Tina Turner. Als kers op de taart krijgt Mirko de kans om te reïncarneren … als dolfijn.

 Jos Claus neemt in 'Ik weet wat je deed' de showhypnose voor zijn rekening. Hij begeleidt de kandidaten voor, op en achter de schermen, net zoals hij dat in Nederland gedaan heeft in de gelijknamige show die door de TROS is uitgezonden.

'Ik Weet Wat Je Deed : eerste aflevering vanavond, zaterdag 27 maart, tussen 20.40 en 21.45 op vtm. (bron en foto : vtm)

27-03-2010 om 00:01 geschreven door Redactie  


26-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit'.

 We sluiten deze laatste vrijdag van maart af met een nieuwe aflevering van onze rubriek 'Een avondje uit'. Fans die eens een concert willen bijwonen of op zoek zijn naar een plaats in de buurt waar hun favoriete artiest zal optreden zitten bij ons op de eerste rij.

 Dit voorjaar vindt in het Antwerpse Sportpaleis een nieuwe editie plaats van 'Houden van - Griffel ROCK'. Meteen werden al twee shows aangekondigd en dit op dinsdag 20 en donderdag 22 april. Beide shows gaan van start om 14.30 en de deuren van het Sportpaleis gaan open om 13.30. Het einde van de concerten is voorzien voor 17.20.

De editie van dit jaar - de negende - mag meteen twee oud-Songfestivaldeelneemsters begroeten, zijnde de Nederlandse Anneke Grönloh (ESF 1964) en onze Limburgse nachtegaal Lisa del Bo (Eurosong 1993, ESF 1996).

Andere artiesten die hun opwachting zullen maken zijn Paul Severs, Eddy Wally, Frank & Mirella, Erik & Sanne, Lia Linda en Stampen & Dagen (Eurosong 1993). Het geheel wordt opnieuw in goede banen geleid door Luc Appermont (presentator 'Eurosong', commentator ESF).

Voor meer informatie en reservatie van tickets kan je terecht op volgend telefoonnummer : 03 248 63 42 of op de website van Nekka.

 David Bisbal (OT 2002, ESF 2002) is een van de best verkopende en meest internationale Spaanse artiesten van dit decennium. Zijn muzikale talent en energieke, gepassioneerde manier van performen hebben hem in korte tijd een zeer succesvolle carrière opgeleverd.

Bisbal breekt in 2002 door dankzij zijn deelname aan de eerste editie van de Spaanse televisietalentenjacht 'Operación Triunfo', de nationale selectie voor het Eurovisie Songfestival. Hoewel hij als tweede eindigt, is zijn debuutalbum "Corazón Latino" een kassucces en opent het voor hem de deur naar zowel de Spaanse als ook de Noord- en Zuid-Amerikaanse muziekindustrie. Het succes van het album levert hem in 2003 de Latin Grammy voor 'Beste Nieuwe Artiest' op.

Zeven jaar later heeft Bisbal vier studioalbums en twee live-dvd's op zijn naam staan, waarvan in totaal meer dan vier miljoen exemplaren zijn verkocht. Zijn nieuwe album, "Sin mirar atrás" (uitgebracht op 20 oktober 2009), heeft de nummer 1-positie bereikt in onder meer Spanje, Mexico en de Verenigde Staten. Daarnaast heeft Bisbal door de jaren heen duetten opgenomen met verscheidene sterren van formaat, waaronder Rihanna, Pixie Lott, Pedro Fernandez en recentelijk het kwartet Aquí Estoy Yo met Luis Fonsí, Aleks Syntek en Noel Schjaris, dat op de 'Latin Grammys 2009' bekroond is met de 'Grammy voor Beste Song'.

Bisbals eigen werk is gecoverd door verschillende internationale artiesten, waaronder de Belgische Belle Perez ("Ave María"/"Ave María")(Eurosong 1999-2006), de Japanse Hiromi Go ("Oye el boom"/"Boom boom boom") en natuurlijk Jeroen van der Boom ("Silencio"/"Jij bent zo")(ESF 2009, lid vakjury JSF 2009).

Op zaterdag 24 april zakt de Spaanse hartenbreker opnieuw af naar ons land voor een éénmalig optreden in de
AB (Ancienne Belgique, Anspachlaan 110) in Brussel. Kaarten voor dit concert (aanvang : 20.00) kosten 53,00 € (55,00 € de avond zelf) en kunnen nog steeds worden aangekocht.


 De 'Festen der Volksmusik', de succesvolste reeks muziekshows op de Duitse tv, hebben een jubileum te vieren. Vijftien jaar geleden werd de eerste 'Feste'-show uitgezonden. Inmiddels heeft het 'Feste'-team al meer dan 100 uitzendingen geproduceerd, waaronder 'Sommerfeste', 'Weihnachtsfeste', 'Hochzeitsfeste', 'Feste der Überraschungen' en heel wat andere 'Feste'-shows, ja zelfs uitzendingen die een blik bieden achter de schermen van de 'Festen'. Al meer dan vijf jaar presenteert showmaster Florian Silbereisen deze bijzonder lang lopende succesreeks. Dit jaar gaat hij met de daarvan afgeleide liveshow voor de vijfde keer op tournee. De grote jubileumtournee 'Das Frühlingsfest der Volksmusik 2010' doet op dinsdag 27 april ook de Lotto Arena in Antwerpen aan.

In geen enkele andere liveshow wordt een zo succesvol tv-concept zo perfect naar een toerende show vertaald. Net als in zijn tv-shows is multitalent Florian Silbereisen niet alleen de presentator, maar maakt hij ook het publiek enthousiast door zijn veelzijdigheid als entertainer, zanger, muzikant, danser, acteur, artiest of acrobaat. Hij stelt eersteklas gasten voor, waaronder vertolkers van verschillende soorten muziek, gaande van volksmuziek over schlagers en musical naar operette. Typisch voor zijn shows zijn de buitengewone ideeën, de vele actiemomenten en verrassingen. Deze bijzondere mix maakt van 'Feste der Volksmusik' niet alleen op tv maar ook live een bijzondere ervaring en belevenis.

Tijdens de jubilleumtournee 'Das Frühlingsfest der Volksmusik 2010' begroet showmaster Florian Silbereisen opnieuw heel wat bijzondere gasten…

* De Original Zillertaler Hey Mann-Band en de mede-oprichter van Schürzenjäger, Alfred Eberharter, brengen de stemming erin en vertolken de grootste hits van Schürzenjäger, waaronder "Zillertaler Hochzeitsmarsch".

* Op een jubileum mag ook een andere jubilaris niet ontbreken : Stefan Mross, die twintig jaar geleden zijn steil opgaande carrière startte – solo of in duet met Stefanie Hertel, de vrouwelijke superster van de volksmuziek, die ook op deze jubileumtournee te gast is.

* Internationaal succes geniet schlagericoon Mary Roos (ESF 1972-1984, Ein Lied für Amsterdam 1970, Ein Lied für Stockholm 1975, Ein Lied für Harrogate 1982). Ook zij viert met Florian Silbereisen mee.

* Van supertalent naar superster ! Michael Hirte heeft zich met zijn mondharmonica een vaste plaats in de Duitse showbizz veroverd en zal het publiek tijdens de jubileumtournee tot bewegen aanzetten.

* Een bijzonder verjaardagsgeschenk is de medewerking die wordt verleend door het legendarische droomkoppel van de volksmuziek : Marianne & Michael.

* Eveneens van de partij op een deel van de jubileumtournee, en ook in de Lotto Arena, is een superster uit België : onze eigenste Christoff (Eurosong 1993-2002) brengt de sfeer er helemaal in en zal menige onstuimige polonaise door de zaal laten gaan !


* Natuurlijk zetten bij deze grote verjaardagstournee ook 'de mooiste benen van Europa' weer hun beste beentje voor : de danseressen en dansers van het Deutschen Fernsehballetts des MDR brengen in hun allermooiste outfits het publiek in vervoering.

* De uitmuntende muzikanten en koorleden van het Samstagabendshow-TV-Orchester, bekend van de tv-shows met Florian Silbereisen, tekenen voor de muzikale begeleiding van alle artiesten, die hun hits uiteraard live vertolken.

En wie Florian Silbereisen kent, weet dat de showmaster voor zijn publiek ook nog enkele verrassingen achter de hand houdt !


Kaarten voor 'Das Frühlingsfest der Volksmusik 2010' in de Lotto Arena kosten 32,0040,00 - 44,0050,00 en 55,00 €, exclusief servicekosten en contributie combiticket vrij gebruik P+R, trams en bussen van De Lijn. Meer informatie krijg je alvast hier.

26-03-2010 om 23:43 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oslo 2010 : Juliana Pasha en Tom Dice van de partij tijdens 'Eurovision in Concert 2010' op zaterdag 24 april in Zaandam.

 Op zaterdag 24 april vindt in het Lexion Venue nabij het Nederlandse Zaandam de tweede editie plaats van 'Eurovision in Concert'. Tijdens dit concert treden een groot aantal deelnemers op die eind mei zullen deelnemen aan de 55e editie van het Eurovisie Songfestival.

Vandaag heeft de organisatie opnieuw twee namen bekendgemaakt van kandidaten die hun opwachting zullen maken. De Albanese Juliana Pasha ("It's all about you") alsook onze eigen Tom Dice ("Me and my guitar") werden aan de lijst toegevoegd.

Eerder hadden reeds tien kandidaten bevestigd om er hun festivallied ten gehore te brengen. Zo zijn de kandidaten uit Bulgarije (Miro, "Angel si ti"), Letland (Aisha, "What for ? (Only Mr. God knows why)"), Portugal (Filipa Azevedo, "Há dias assim") en
Servië (Milan Stanković, "Ovo je Balkan") van de partij.

De delegaties uit Zwitserland (Michael von der Heide, "Il pleut de l'or"), Turkije (ManGa, "We could be the same"), Cyprus (Jon Lilygreen & The Islanders "Life looks better in spring"), Finland (Kuunkuiskaajat, "Työlki ellää"), Slovenië (Anzambel Roka Žlindere & Kalamari, "Narodno zabavni rock") én Nederland (Sieneke, "Ik ben verliefd (Sha-la-lie") zeiden eerder hun medewerking toe aan het concert.

Sinds vorige week vrijdag, 19 maart, kunnen tickets (25,00 €, exclusief servicekosten) voor dit concert worden aangekocht en dat kan via de website van
Ticketpoint. Het geheel gaat van start om 21.00 en meer nieuws en informatie krijg je ook de weblog van
Eurovision in Concert. (bron : Eurovision in Concert)

26-03-2010 om 23:38 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Sterren op de Dansvloer' : Jelle Van Dael (Lasgo), ondanks pijnlijke voet, op eerste plaats bij de vakjury.

 Eerder vanavond ging bij vtm de vierde reeks van 'Sterren op de dansvloer' van start. Ook dit seizoen moeten we het evenwel zonder 'Eurosong'kandidaten stellen maar aangezien onze bezoekers heelwat interesse tonen voor het programma heeft de redactie besloten om ook dit seizoen uitgebreid aandacht te besteden aan deze reeks van 'Sterren op de dansvloer'.

Tijdens de eerste dansshow brachten vijf koppels een ballroomdans en de andere vijf een latindans. De vakjury, bestaande uit Rony Daelemans, Anouchka Balsing, Jan Geerts en Davy Brocatus waren soms zeer karig met punten. In tegenstelling tot de derde reeks is er dit jaar geen dance off. De punten van de vakjury van deze week en van volgende week alsook alle stemmen van de kijkers worden volgende vrijdag, 02 april, samengeteld en het koppel met de minste punten valt dan als eerste af.

 * punten van de vakjury tijdens de eerste show (tussen haakjes de punten van Ronny, Anouchka, Jan en Davy) :

* Laura Lynn en Wim Gevaert (Engelse Wals) : 14 punten (3+3+4+4).
* Louis Talpe en Leila Akcelik (Cha cha cha) : 20 punten (4+5+6+5).
* Kadèr Gürbüz en Dick Matthys (Engelse Wals) : 14 punten (2+4+4+4).
* Kevin Janssens en Martine Jottay (Cha cha cha) : 22 punten (5+6+6+5).
* An Lemmens en Aerjen Mooijweer (Engelse Wals) : 20 punten (4+5+5+6).
* Wouter Van Bellingen en Olga Terechova (Cha cha cha) : 07 punten (1+2+2+2).
* Anthony Kumpen en Nicky Vernieuwe (Engelse Wals) : 16 punten (3+4+4+5).
* Jelle Van Dael en Pascal Maassen (Cha cha cha) : 27 punten (6+7+7+7).
* Peter Van den Begin en Kimberly Smith (Engelse Wals) : 21 punten (4+6+5+5).
* Sonja Kimpen en Arman Eranosjan : 25 punten (6+7+6+6).

* dit geeft de volgende tussenstand :

01. Jelle Van Dael en Pascal Maassen : 27 punten.
02. Sonja Kimpen en Arman Eranosjan : 25 punten.
03. Kevin Janssens en Martine Jottay : 22 punten.
04. Peter Van den Begin en Kimberly Smith : 21 punten.
05. Louis Talpe en Leila Akcelik : 20 punten.
05. An Lemmens en Aerjen Mooijweer : 20 punten.
07. Anthony Kumpen en Nicky Vernieuwe : 16 punten.
08. Laura Lynn en Wim Gevaert : 14 punten.
08. Kadèr Gürbüz en Dick Matthys : 14 punten.
10. Wouter Van Bellingen en Olga Terechova : 07 punten.

 Nog voor de rechtstreekse uitzending raakte bekend dat Jelle Van Dael tijdens de repetities bij het afdalen van de 'Sterren op de Dansvloer'-trap haar voet had omgeslagen. De 'Lasgo'-zangeres kon niet meer op haar voet steunen en werd door Pascal, haar danspartner, uit de studio gedragen.

De aanwezige kinesist onderzocht Jelles voet en had hem ingetapet zodat ze toch kon deelnemen. De 'Lasgo'-frontvrouw had veel pijn, maar was vastbesloten om vanavond haar Cha Cha Cha tot een goed einde te brengen. En dat lukte haar meer dan behoorlijk want met 27 punten staat ze bij de vakjury na haar eerste optreden alvast op de eerste plaats.

De tweede aflevering van 'Sterren op de dansvloer' krijg je volgende week vrijdag, 02 april, vanaf 20.40. Meer nieuws en informatie over deze vierde reeks krijg je op de webpagina van 'Sterren op de Dansvloer'. (bron en foto's : vtm)

26-03-2010 om 23:17 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ultratop : 27 maart 2010 - Tom Dice verdringt Natalia en Gabriël Rios van de eerste plaats.

Ultratop Zoals we eerder vandaag reeds berichtten stijgt de Belgische inzending voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival, "Me and my guitar" van Tom Dice, deze week in Vlaanderen van een tweede naar een eerste plaats. Maar ook over de taalgrens heeft de zanger uit Eeklo al een schare fans achter zich weten te verzamelen want daar stijgt het nummer van de vierentwintigste naar de achttiende plaats.

Natalia en Gabriël Rios doen het met "Hallelujah", een benefietsingle ten voordele van de aardbeving in Haïti, nog steeds goed in Vlaanderen en maar dalen wel van een eerste naar een derde plaats. Over de taalgrens daalt de single van een dertiende naar een vijfentwintigste plaats.

De jongste single van Milk Inc., "Storm", moet deze week in Vlaanderen opnieuw een aantal plaatsen prijsgeven en zo daalt het nummer van een derde naar een tiende plaats. Ook in Wallonië boeken Regi en Linda verlies en daar bezetten ze de achtentwintigste plaats.

Katerine Avgoustakis verdwijnt na vier weken notering met haar jongste single "Enjoy the day". Met dat nummer zou ze normaal gezien op vrijdag 12 maart een gooi doen naar het Griekse ticket voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival. Maar eerder vorige maand werd ze gediskwalificeerd daar een remix-versie van het nummer sinds november op het internet stond, wat tegen de regels is van de Griekse omroep.

Ameerah
, oftewel Astrid Roelants, daalt deze week in Vlaanderen met "The sound of missing you" van een dertigste naar een negenendertigste plaats.

"De hits" van Ketnet Pop Juniors 2010 stijgt deze week van een achttiende naar een dertiende plaats en dit na vier weken notering. "Jonge honden", het nieuwe album van De Kreuners, stijgt meteen richting top tien en gaat van een drieëndertigste naar een twaalfde plaats.

VLAANDEREN

Ultratop 50 singles :



01. (02) "Me and my guitar" - Tom Dice (2 weken)(ESF 2010).
03. (01) "Hallelujah" - Natalia (Eurosong 2004) & Gabriël Rios (8 weken).
10. (03) "Storm" - Milk Inc. (5 weken)(met Regi Penxten, componist/tekstschrijver "My music", Eurosong 2008).
11. (05) "Je maakt me gek!" - Christoff (3 weken)(Eurosong 1993-2002).
39. (30) "The sound of missing you" - Wildboyz feat. Ameerah (Eurosong 2004)(8 weken).

Verdwenen : "Enjoy the day" - Katerine (4 weken)(Eurosong 2002-2006, gediskwalificeerde inzending Griekse selectie ESF 2010).

Ultratip 30 singles :

22. (24) "Das wat ik zeggen wou" - De Kreuners (4 weken)(met Walter Grootaers, lid vakjury 'Junior Eurosong 2009').

Ultratop 100 albums :



012. (033) "Jonge honden" - De Kreuners (2 weken)(met Walter Grootaers, lid vakjury 'Junior Eurosong 2009').
013. (018) "De hits" - Ketnet Pop Juniors 2010 (4 weken).
016. (017) "MaMaSé!" - K3 (18 weken)(Eurosong 1999).
098. (NW) "2010 : Les Enfoirés... la crise de nerfs!" - Les Enfoirés.
099. (082) "Zij aan zij" - Clouseau (23 weken)(Eurosong 1989, ESF 1991).

Ultratop 10 DVD :

02. (01) "10x10 - Live in het Sportpaleis" - Clouseau (6 weken)(Eurosong 1989, ESF 1991).
03. (03) "De hemel in het klad - Live in de Roma" - Bart Peeters (2 weken)(presentator 'Eurosong', commentator ESF).
05. (04) "Dagdromen" - Amika (19 weken)(met onder meer Niels Destadsbader, coach 'Junior Eurosong 2009').
06. (07) "The final reunion" - Cliff (ESF 1968-1973) and The Shadows (ESF 1975)(19 weken).

Verdwenen : "Forever - Live at Sportpaleis" - Milk Inc. (54 weken)(met Regi Penxten, componist/tekstschrijver "My music", Eurosong 2008).

WALLONIE

Ultratop 40 singles :



18. (24) "Me and my guitar" - Tom Dice (2 weken)(ESF 2010).
25. (13) "Hallelujah" - Natalia (Eurosong 2004) & Gabriël Rios (4 weken).
28. (23) "Storm" - Milk Inc. (4 weken)(met Regi Penxten, componist/tekstschrijver "My music", Eurosong 2008).

Verdwenen : "Parce que c'est toi" - Grégoire/Zazie/Bruel (componist Franse inzending ESF 2002)/St-Pier (ESF 2001)(1 week).

Ultratip 30 singles :

09. (13) "Noir sur blanc" - Françoise Hardy (4 weken)(ESF 1963).

Ultratop 100 albums :



001. (001) "2010 : Les Enfoirés... la crise de nerfs!" - Les Enfoirés (2 weken). 
057. (048) "Toutes les femmes en moi" - Lara Fabian (35 weken)(ESF 1988).
065. (050) "New Yorker - Hommage à Bob Dylan" - Hugues Aufray (21 weken)(ESF 1964).
078. (077) "Tu trouveras... 10 ans de succès" - Natasha St-Pier (16 weken)(ESF 2001).
088. (070) "Gainsbourg...Forever" - Serge Gainsbourg (22 weken)(componist en tekstschrijver Luxemburgse inzending ESF 1965 en Monegaskische inzending ESF 1967, tekstschrijver Franse inzending ESF 1990).

Verdwenen : "Rue des amours" - Frank Michael (17 weken)(Belgische selectie 1978-1988).

Ultratop 10 DVD :

01. (NW) "2010 : Les Enfoirés... la crise de nerfs!" - Les Enfoirés.

Meer nieuws over de verschillende hitparades kan je zoals steeds terugvinden op de website van Ultratop. (bron : Ultratop)

26-03-2010 om 22:29 geschreven door Redactie  




VOLG ONS OOK OP TWITTER & FACEBOOK.



Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs