Twelve Points...Douze Points...Kiev 2017...

Deze website wordt niet meer geüpdatet! Volg ons via https://twitter.com/12_TPDP_12.....

28-02-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Femti år Norge i Eurovision Song Contest' : Tor Endresen trekt in 1997 met nul punten huiswaarts.

 Midden mei vorig jaar wist zanger Alexander Rybak het Scandinavische land Noorwegen een derde overwinning te bezorgen tijdens het Eurovisie Songfestival. Eind mei zal de 55e editie van het jaarlijkse liedjesfestival plaatsvinden in de hoofdstad Oslo en net als in 2008 en 2009 zijn er twee halve finales en een finale. De halve finales gaan door op dinsdag 25 en donderdag 27 mei, twee dagen later, op zaterdag 29 mei, vindt dan de finale plaats.

Dit jaar is het ook precies vijftig jaar geleden dat Noorwegen voor de eerste maal deelnam aan het Eurovisie Songfestival. Zangeres Nora Brockstedt wist toen met "Voi voi" een vierde plaats in de wacht te slepen. Door de jaren heen wist het land goede maar ook minder goede resultaten te behalen. In eigen land zal de negenenveertigste kandidaat aantreden want enkel in 1970 en 2002 was Noorwegen niet van de partij.

Sinds begin juni gaan wij terug in het verleden en bekijken we elke week in 'Femti år Norge i Eurovision Song Contest' een inzending van naderbij. In de inmiddels achtendertigste aflevering bekijken we de inzending uit 1997 en dat jaar mag Tor Endresen eindelijk naar het Eurovisie Songfestival.

 Noorwegen neemt pas sinds 1960 deel aan het Eurovisie Songfestival hoewel de eerste editie reeds in 1956 plaatsvond. In 1997 behield de Noorse dezelfde selectieprocedure als het jaar voordien, één finale waarin acht nummers streden om het ticket voor het Eurovisie Songfestival.

De omroep had zo'n 300 inzendingen ontvangen en daaruit werden er dus acht gekozen voor de nationale selectie.
De finale vond plaats in de studio van de Noorse omroep in de hoofdstad Oslo en werd op zaterdag 08 februari in goede banen geleid door Tande-P (Alf Tande-Petersen). Het lot van de kandidaten lag in handen van een vakjury (Elisabeth Andreassen, Kari Gjærum, Ole Evenrud en Frode Viken) die 40% van de punten in handen had en van de kijkers thuis die door televoting de overige 60% van de punten mochten toekennen.

* finale - zaterdag 08 februari 1997 :

01. Min egen superstar Marianne E. Olsen

11,3%

05

02. So ro lille tull Angela Kim Lewis

14,3%

03

03. Consensus Guro Håvik

10,6%

06

04. Om du elsket meg Penthouse Playboys

12,6%

04

05. Venter på deg Geir Rønning

 7,0%

07

06. Rolig Beate Olsen

 2,9%

08

07. San Francisco Tor Endresen

23,9%

01

08 Lys Manjari

18,0%

02


 Tor Endresen (Bergen15 juni 1959) nam tot op heden maar liefst elf maal deel aan de Noorse selectie voor het Eurovisie Songfestival. In 1986 kwam zijn eerste album op de markt en een jaar later strandde hij samen met de Thowsen Band met het nummer "Hemmelig drøm" op een negende en voorlaatste plaats tijdens 'Melodi Grand Prix 1987'.

Een jaar later, in 1988, staat hij voor de eerste maal op het Songfestivalpodium als backing vocal bij Karoline Krüger die met "For vår jord" beslag weet te leggen op een vijfde plaats. Datzelfde jaar had hij met Iselin Alme deelgenomen aan de nationale selectie en met "Lengt" was het duo gestrand op een vierde plaats.

In 1989 weet hij met "Til det gryr av dag" tijdens de nationale selectie een tweede plaats te bereiken en in 1990 met "Cafe Le Swing" een derde plaats. In 1992 weet hij met "Radio Luxembourg" beslag te leggen op een tweede plaats en ook 1993 en 1994 zijn vruchtbare jaren, telkens mist hij op een haar na een selectie voor het Eurovisie Songfestival.

In 1993 is een derde plaats weggelegd voor "Hva" en in 1994 doet hij het net iets beter met een tweede plaats voor "Aladdin". In 1997, bij zijn achtste deelname, is het dan eindelijk zo ver want met "San Francisco" (tekst : Tor Endresen ; muziek : Tor Endresen, Arne Myksvoll ; dirigent : Geir Langslet) weet hij de nationale selectie op zijn naam te schrijven.

Op zaterdag 03 mei verdedigt hij in het Point Theatre in de Ierse hoofdstad Dublin de Noorse kleuren en na vier succesvolle jaren met een eerste, een tweede, een vijfde en een zesde plaats, keert de zanger met nul punten huiswaarts. Samen met de Portugese inzending, "Antes do adeus" van Célia Lawson, eindigt de Noorse bijdrage op een gedeelde vierentwintigste en allerlaatste plaats.

Twee jaar later, in 1999, is Tor opnieuw van de partij tijdens de nationale selectie en met "Lover" eindigt hij dan op een derde plaats. In 2005 neemt hij als lid van het duo Seppo deel met het nummer "Can you hear me" maar ze weten de eerste stemronde niet te overleven. In 2006 weet hij opnieuw de finale te halen van 'Melodi Grand Prix' met "Dreaming of a new tomorrow". Ook ditmaal is het over en uit na de eerste stemronde. (met dank aan 3D Flags)

28-02-2010 om 18:51 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oslo 2010 : alle duels 'Andra chansen' in Zweedse selectie zijn bekend.

 Over iets minder dan twee weken, op zaterdag 13 maart, kennen we de Zweedse kandidaat voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival. Maar eer het zover is moeten er volgende week zaterdag nog twee tickets voor die finale worden toegekend. Net als de voorbije acht jaar gaat ook dit jaar de nationale selectie door met 32 inzendingen. In elk van de vier voorrondes traden acht kandidaten aan : de nummers één en twee gingen rechtstreeks naar de finale, de nummers drie en vier werden naar de herkansingsronde verwezen.

Net als de voorbije drie jaar is die herkansingsronde, 'Andra chansen', een volwaardige show en dit jaar vindt die plaats in de Conventum Arena in Örebro.
De twee resterende finaletickets worden ook volgende week gekozen door de kijkers thuis en ook dit jaar gebeurt dit via een knock-out systeem. Telkens strijden twee liedjes tegen elkaar en de winnaar gaat dan door naar de tweede ronde, de winnaar van die ronde is geplaatst voor de finale die op zaterdag 13 maart in Globen (Stockholm) zal doorgaan.
 
* indeling 'Andra chansen' :

1. Pain of Salvation <-> Pernilla Wahlgren.

- "Road salt" (tekst en muziek : Daniel Gildenlöw) door Pain of Salvation (eerste voorronde).
- "Jag vill om du vågar" (tekst : Pontus Assarsson, Jörgen Ringqvist, Daniel Barkman ; muziek : Pontus Assarsson, Jörgen Ringqvist) door Pernilla Wahlgren (MF 1985-1991-2003)(vierde voorronde). 

2. Pauline <-> Crucified Barbara.

- "Sucker for love" (tekst : Pauline Kamusewu ; muziek : Fredrik "Fredro" Ödesjö, Andreas Levander, Johan "Jones" Wetterberg) door Pauline Kamusewu (WILDCARD)(tweede voorronde).
- "Heaven or hell" (tekst en muziek : Håkan Larsson, Jörgen Svensson, Björn Lönnroos) door Crucified Barbara (derde voorronde).

3. Kalle Moraeus & Orsa Spelmän <-> NEO

- "Underbart" (tekst : Lina Eriksson ; muziek : Johan Moraeus) door Kalle Moraeus & Orsa Spelmän (tweede voorronde). 
- "Human frontier" (tekst en muziek : Tobias Jonsson, Anneli Axelsson) door NEO (vierde voorronde).

4. Alcazar <-> Jessica Andersson

- "I did it for love" (tekst : Kristian Wejshag ; muziek : Lars "Dille" Diedricson) door Jessica Andersson (ESF 2003, MF 2004-2006-2007)(eerste voorronde). 
- "Headlines" (tekst en muziek : Tony Nilsson, Peter Boström) door Alcazar (MF 2003-2005-2009)(derde voorronde). 

In de tweede ronde komt winnaar 1 uit tegen winnaar 2 en winnaar 3 tegen winnaar 4. Beide winnaars van de tweede ronde hebben een startbewijs op zak voor de finale van zaterdag 13 maart.

Het duo vervoegt dan de acht rechtstreeks geplaatste finalisten en die zetten we hieronder nogmaals op een rijtje.

* reeds geplaatst voor de finale van 'Melodifestivalen 2010' :
 
- "Keep on walking" (tekst en muziek : Salem Al Fakir) door Salem Al Fakir (WILDCARD)(eerste plaats eerste voorronde).
- "Unstoppable" (tekst en muziek : Dimitri Stassos, Alexander Kronlund, Hanif Sabzevari, Ola Svensson) door Ola (MF 2008)(tweede plaats eerste voorronde).
- "Manboy" (tekst : Fredrik Kempe ; muziek : Fredrik Kempe, Peter Boström) door Erik Saade (eerste plaats tweede voorronde).
- "We can work it out" (tekst : Andreas Johnsson ; muziek : Bobby Ljunggren, Marcos Ubeda) door Andreas Johnson (MF 2006-2007-2008)(tweede plaats tweede voorronde).
- "Kom" (tekst en muziek : Niclas Arn, Karl Eurén, Gustav Eurén) door Timoteij (eerste plaats derde voorronde).
- "You're out of my life" (tekst en muziek : Henrik Janson, Tony Nilsson) door Darin (WILDCARD)(tweede plaats derde voorronde).
- "This is my life" (tekst : Kristian Lagerström ; muziek : Bobby Ljunggren) door Anna Bergendahl (eerste plaats vierde voorronde).
- "Hollow" (tekst en muziek : Anders Hansson, Fredrik Kempe) door Peter Jöback (MF 1990)(WILDCARD)(tweede plaats vierde voorronde).

'Andra chansen', volgende week zaterdag, 06 maart, tussen 20.00 en 21.30 via SVT 1. Net als de voorrondes kan deze herkansingsronde ook via het internet worden gevolgd. Meer nieuws en informatie krijg je op de Melodifestivalenpagina van de omroep. (bron en logo : SVT)

28-02-2010 om 14:08 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Thuis' : Nancy is dolgelukkig met haar nieuwe functie.

 Op maandag 31 augustus jongstleden ging het vijftiende seizoen van de Eén-reeks 'Thuis' van start en het werd meteen een vliegende start. Met twee nieuwe acteurs, een nieuwe generiek en een nieuw decor voor het reiscafé/reisbureau dat Femke uit de grond wil stampen.

De titelsong van de serie wordt nog steeds gezongen door Sofie Van Moll (Eurosong 2004) en Peter Evrard (Eurosong 2006) en dit op muziek van Will Tura en Steve Willaert, Frank Dingenen tekende voor de tekst.

Wij brengen dit seizoen, telkens op zondag, al een korte inhoud van de afleveringen die de komende week worden uitgezonden.

* INHOUD 'THUIS' - AFLEVERING 2.741 TOT EN MET 2.745.

- maandag 01 maart - aflevering 2.741 : Luc ziet er tegenop om Mo en Kris onder ogen te komen. Bram voelt zich ongelooflijk schuldig. Peggy geeft toe aan Rosa dat ze weer iets heeft met Tom. Katrien nodigt Filip uit voor een etentje bij Julia en Cois.

- dinsdag 02 maart
 - aflevering 2.742 : Tom wil Peggy spreken. Nancy is bang voor de reactie van Femke. Eddy versiert een job voor Jelena. Mo wil Kris troosten, maar die wijst dat af. Katrien confronteert Tim met z'n verraad.

- woensdag 03 maart - aflevering 2.743 : Nancy is dolgelukkig met haar nieuwe functie. Julia zorgt dat Jens piekfijn uitgedost op z'n eerste werkdag verschijnt. Franky wil Bram steunen wanneer hij hoort dat die het moeilijk heeft. Peggy houdt het been stijf.

- donderdag 04 maart - aflevering 2.744 : Katrien en Julia zijn allebei even zenuwachtig voor het etentje met Filip. Frank wil Herman de les gaan spellen. Nancy geeft schoonmaaktips aan Jelena. Ann besluit Barbara te gaan verrassen op het werk.

- vrijdag 05 maart
 - aflevering 2.745 : Julia heeft nog moeite met het leeftijdsverschil tussen Filip en Katrien. Bram kan zijn frustraties kwijt bij Franky. Kris laat haar emoties de vrije loop. Peggy laat Tom duidelijk weten wat haar wensen zijn. Katrien krijgt het op haar zenuwen van Tim.

'Thuis', van maandag tot en met vrijdag telkens rond de klok van 20.10 op Eén. (bron en foto's : Eén)

28-02-2010 om 13:02 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Familie' : de ruzie op de werf van Mathias loopt dramatisch uit de hand.

 Op maandag 31 augustus ging op vtm het negentiende seizoen van start van de soap 'Familie'. Een nieuw seizoen dat betekent meteen ook een aantal nieuwe gezichten en een begingeneriek die een nieuw en vooral moderner jasje kreeg. Voortaan verschijnen enkel nog de namen van de Van den Bossches in beeld en er is meteen ook een nieuwe titelsong en die wordt niet langer ingezongen door Koen Wauters (Eurosong 1989, ESF 1991).

 De commerciële omroep ging op zoek naar vervanging en vond die in Charlotte, de jonge zangeres die zich afgelopen voorjaar liet opmerken in de muzikale talentenjacht 'Zo is er maar één' dat gepresenteerd werd door wijlen Yasmine (voorzitter vakjury 'Eurosong 2006', woordvoerster ESF 2006).

Sinds woensdag 02 september wordt de familie geconfronteerd met verschillende nieuwkomers, die voor korte of langere tijd in hun leven zullen blijven. Zo maakte Marc Coessens op 02 september zijn opwachting als psychiater. Twee dagen later - op vrijdag 04 september - was het de beurt aan Robert de la Haye. Hij geeft gestalte aan Victor Praet, de chirurg die het nieuw algemeen diensthoofd in het ziekenhuis wordt. Op donderdag 10 september werd Frank Van Erum als de gladde muziekproducer Tino geïntroduceerd.

Nog nieuwe rollen dit seizoen zijn : advocate Balencourt jr. (Lore Dejonckheere), professor Rodriguez (Hans Ligtvoet), oplichter Filip (David Cantens), voetballer Gert (Ward Kerremans), Relinde (Annemarie Picard), zakenman Francis (Ben Van Ostade) en dansleraar Pedro (Jef Ravelingen).

Het komende seizoen, en dit telkens op zondag, brengen wij al de korte inhoud van de afleveringen die de komende week op het scherm zullen komen.

* INHOUD 'FAMILIE' - AFLEVERING 4.303 TOT EN MET 4.308.

- maandag 01 maart - aflevering 4.303 : Nico en Evy zijn onder de indruk van Pierrot zijn optreden. Ook Rita is van mening dat haar zoon barst van het muzikaal talent en ze wil dat hij blijft zingen. Veronique is in de wolken omdat MVM vermeld wordt in het krantenartikel over het benefietconcert 'Een hart voor muziek'. Ze heeft de smaak te pakken en wil nog meer stunts voor MVM organiseren. Ontwerpster Jennifer vindt dat ze meer erkenning verdient en ze gaat in de tegenaanval. Bert maakt zich grote zorgen omdat Lisa zich niet lekker voelt en hij gaat op zoek naar een thuisverpleegster. Malika krijgt zeer vervelend nieuws van Leen. Rita wordt in de bloemetjes gezet door haar zoon en haar moeder.

- dinsdag 02 maart - aflevering 4.304 : Maarten heeft met Kicky in het café afgesproken, wat betekent dat hij zijn vader buiten moet werken om te voorkomen dat aan het licht komt dat Jan de eigenaar is van "Jan & Alleman". Marie-Rose blijft zich zorgen maken over Mathias, maar hij maakt haar duidelijk dat ze zich met haar eigen zaken moet bemoeien. Peter blijft er een probleem mee hebben om tegen June te liegen, maar Bert kan haar overtuigen om door te zetten. Mathias is getuige van een hoogoplopende ruzie op zijn werf.

- woensdag 03 maart
 - aflevering 4.305 : De ruzie op zijn werf is dramatisch uit de hand gelopen, maar toch alarmeert Mathias de politie niet. Malika heeft gedurende een maand spreekverbod. Dat is ook een drama voor The Project want er staan enkele optredens op de agenda. Nico vraagt aan Pierrot om Malika te vervangen. Veronique heeft terug een interview geregeld en dat is niet naar de zin van Jennifer. De ontwerpster is vastbesloten stokken in de wielen te steken en ze rekent hiervoor op de hulp van Francis. Bert herinnert Peter aan hun afspraak.

- donderdag 04 maart
 - aflevering 4.306 : Morgane heeft een nieuwe conditietest bedacht, waarbij Mieke door haar en Leen gedropt wordt in het bos. Maarten moet almaar meer leugens verzinnen om er voor te zorgen dat Kicky niet achter de waarheid komt. Rita is het beu dat bij "Jan & Alleman" alles achter haar rug beslist wordt en ze zet Maarten onder druk. Anna wil terugkeren naar Benidorm omdat ze Bart toch niet kan helpen en omdat ze Albert mist.

- vrijdag 05 maart
 - aflevering 4.307 : Peter en Trudy leven al een hele tijd als broer en zus, en dat ontgaat hun dochtertje Louise niet. Mieke is nog altijd kwaad op Morgane en Leen voor de dropping van gisteren. Marie-Rose confronteert Mathias met zijn nors gedrag, maar opnieuw krijgt ze geen antwoorden op haar vragen. June biecht aan Peter op dat Jet de aanbesteding heeft binnengehaald door het dubbelspel van Bert. Haar bekentenis brengt Peter in een nog lastiger parket. Bert polst bij Rob naar de spanningen tussen Peter en June.

- zaterdag 06 maart
 - aflevering 4.308 : In de krant is het interview gepubliceerd met Jennifer, die in geuren en kleuren haar visie op mode en de modewereld geeft. De ontwerpster glimt van trots. Veronique daarentegen is in alle staten omdat MVM slechts in een voetnoot wordt vermeld. Anna en Albert keren over enkele dagen naar Benidorm terug en doen hun ronde van de familie om afscheid te nemen. Hun timing is echter slecht. Pierrot en Nico repeteren voor het optreden van The Project. De gelegenheidszanger heeft het moeilijk met de Engelse teksten en zou het liefst in het Nederlands zingen.

'Familie', van maandag tot en met zaterdag telkens om 20.00 op vtm. (bron en foto : vtm ; foto Charlotte : Eén)

28-02-2010 om 12:52 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'David' : David tekent een exclusiviteitscontract.

 Op vrijdag 18 september jongstleden ging bij vtm een nieuwe telenovelle van start. 'David' is een romantisch liefdesavontuur. In het begin van het verhaal slaat de 12-jarige David tijdens een exotische bootvakantie overboord. Zijn familie zet meteen allerlei zoekacties op, maar tevergeefs. Ze moeten aanvaarden dat hun zoon verdronken is. Alleen is dat niet zo. David (Jeroen Van Dyck), die aan geheugenverlies lijdt, is aangespoeld op een onbewoond eiland. Daar wordt hij vijftien jaar later bij toeval ontdekt door Sofie (Nathalie Meskens). Meteen de start van een uniek liefdesavontuur.

'David' is de derde telenovelle van vtm, na 'Sara' en 'Louislouise' en is in tegenstelling tot de vorige twee integraal een origineel concept van Hugo Van Laere, die ook de scenario's van 'Sara' voor zijn rekening nam. De reeks wordt geproduceerd door Eyeworks.

De telenovelle wordt van maandag tot vrijdag uitgezonden, en dit telkens in de vooravond om 18.25. De dag nadien kan je de aflevering herbekijken en dit telkens om 12.10. Op zondagavond (rond de klok van 21.25) volgt dan 'De week van David' waarin je alle afleveringen van de voorbije week in één ruk kan (her)bekijken.

OPGELET : vanaf zondag 07 maart verhuist 'De week van David' van zondagavond naar zondagmiddag, en dit telkens rond de klok van 14.45

Wij geven telkens op zondag al een korte inhoud van de afleveringen die de komende week worden uitgezonden.

* INHOUD 'DAVID' - AFLEVERING 118 TOT EN MET 122.

- maandag 01 maart (herhaling dinsdag 02 maart) - aflevering 118 : De tentoonstelling van Davids schilderijen is een groot succes. Zijn werken grijpen Christian gewoonweg naar de keel en Sofie is emotioneel als blijkt dat het 'Zonder Sofie'-doek verkocht is. David geniet ondertussen van de aandacht en vindt het leuk om bewonderd te worden. Het doet Andrea pijn dat het Herman blijkbaar koud laat dat ze samen met Frederik naar de vernissage is gekomen. Tim heeft eindelijk de smaak van het blokken te pakken.

- dinsdag 02 maart
 (herhaling woensdag 03 maart) - aflevering 119 : David krijgt een eerste voorschot op zijn verkochte werken én hij tekent een exclusiviteitscontract. Voortaan zal hij enkel nog voor kunstpaus Steven schilderen. Pieter neemt het 'Zonder Sofie'-doek mee uit de galerie. Hij wil niet dat David er nog verder aan prutst. Sofie heeft hier gemengde gevoelens over. Laura en Tim hebben ruzie over Quinten. Bea wil absoluut dat Welvapharma een prominente plaats krijgt op het colloquium van Klaerhout Pharmaceutica. Voor Herman hangt daar een prijskaartje aan vast.

- woensdag 03 maart (herhaling donderdag 04 maart) - aflevering 120 : David wil Sofie blij maken en hij koopt een spuuglelijke ring bij de juwelier. Lotte ontdekt dat David een exclusiviteitscontract heeft getekend bij Steven. Ze voelt zich gebruikt door de kunstpaus. Pieter overtuigt Sofie om binnen drie maanden te trouwen. Laura gaat bij Robby langs om uit te zoeken waarom hij en Tim ruzie hebben. Ondertussen probeert Delphine David in te palmen.

- donderdag 04 maart
 (herhaling vrijdag 05 maart) - aflevering 121 : Pieter wil dat Sofie de ring van David terugbrengt naar de juwelier. Zij krijgt dat echter niet over haar hart. David heeft zijn zinnen gezet op een auto. Lotte en Sander ontdekken dat kunstpaus Steven de getalenteerde schilder Tom Leffebure wil inpalmen. Frederik wil Andrea verrassen, maar ziet haar met een andere man op restaurant.

- vrijdag 05 maart
 (herhaling maandag 08 maart) - aflevering 122 : David beseft steeds beter wat geld is. Hij wordt er inhalig door en wil betaald wordt voor alles wat hij doet. Hoe dichterbij de verlovingsdatum komt, hoe minder Sofie David kan loslaten. Voor Pieter is dit een doorn in het oog en hij schakelt Delphine in. Tim krijgt kletterende ruzie met Robby, maar dit keer lijden zijn studies er niet onder. Hannelore keert terug.

'David', telkens van maandag tot en met vrijdag tussen 18.25 en 19.00 op vtm. Meer nieuws en informatie krijg je op de 
website van de telenovelle. (bron en foto : vtm
)

28-02-2010 om 11:30 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oslo 2010 : vanavond tweede halve finale van Moldavische selectie Eurovisie Songfestival.

 Volgende zaterdag, 06 maart, vindt in Moldavië de finale plaats van 'Eurovision 2010 – O Melodie pentru Europa', de nationale selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

In eerste instantie zou de nationale selectie enkel die finale omvatten met vijfentwintig kandidaten maar op zaterdag 30 januari besliste de Moldavische nationale omroep dat het die selectie zou uitbreiden naar dertig kandidaten. De omroep wou het publiek betrekken bij de ganse selectie en dus konden tot en met zondag 14 februari nog vijf kandidaten worden gekozen uit het lijstje met artiesten die de eerste selectieronde niet hadden overleefd.

Daags nadien, op maandag 15 februari, maakte de omroep bekend dat de finale volgende week zaterdag doorgaat en dat er dit weekend (gisterenavond en vanavond) nog twee halve finales volgen met telkens vijftien kandidaten. Uit elke halve finale stoten zeven kandidaten door naar de finale. Het lot van die kandidaten ligt in handen van een vakjury (50%) en van de kijkers thuis (50%) die door middel van televoting hun keuze kenbaar maken. De televoting start bij aanvang van de halve finale en eindigt vijftien minuten na afloop van het laatste nummer.

* tweede halve finale 'Eurovision 2010 – O Melodie pentru Europa' - zondag 28 februari :

01. "No name" door Boris Covali.
02. "Imn Eurovision" door Turcu Pavel.
03. "I'm not alone" door Gloria.
04. "You should like" door Pasha.
05. "Rămâi lângă mine" door Alexandru Manciu.
06. "Say I'm sorry" door Mariana Mihăilă.
07. "Ti-aduci aminte" door Vitalie Toderascu.
08. "Cine sunt eu" door Gicu Cimbir.
09. "Lucky star" door Irina Tarasiuc.
10. "Don't break my heart" door Cristy Rouge (Moldavische selectie 2006-2008-2009).
11. "Poza ta" door Veronica Lupu.
12. "See you soon" door Valeria Tarasova.
13. "Never step back" door MBeyeline.
14. "S.O.S." door Brand.
15. "My heart" door Cristina Croitor (Moldavische selectie 2009).

De tweede halve finale komt rechtstreeks vanuit Studio 2 van de nationale omroep en gaat van start om 20.40 plaatselijke tijd (19.40 Belgische tijd). Rond de klok van 23.40 plaatselijke tijd (22.40 Belgische tijd) kennen we de tweede reeks van zeven finalisten en deze halve finale kan rechtstreeks via het internet worden gevolgd (klik
hier). Wie alvast wil kennismaken met de nummers kan deze beluisteren op de website van de nationale omroep. (bron : TRM)

28-02-2010 om 02:06 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oslo 2010 : vanavond wordt de Bulgaarse inzending voor het Eurovisie Songfestival gekozen.

 Vanavond komen we te weten met welk nummer Miroslav Kostadinov (Miro) op donderdag 27 mei eerstkomende zal aantreden tijdens de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival.

Eerder deze maand, op zondag 07 februari, stelde hij tijdens een rechtstreekse tv-show vijf nummers voor.
Zoals het reglement voorschrijft waren deze vijf nummers gedurende drie weken op radio en televisie te horen en te zien zodat de Bulgaren er vertrouwd mee raakten.

* de vijf nummers (tussen haakjes de namen van de componisten en de tekstschrijvers) :

01. "Eagle" (Yasen Kozev, Krum Georgiev).
02. "Moyat pogled v teb" (Mitko Karnev, Aleksandar Obretenov).
03. "Twist & tango" (Thomas Thornholm, Peter Panov, Danne Attlerud en Michael Klaus).
04. "Ostani" (Nayden Andreev & IVA & PETROVA, Veselin Karaatanasov).
05. "Angel si ti" (Miro, Mihail Mihailov, Georgi Andreev en Gordon Davies).

 Vanavond vindt de finale plaats, gepresenteerd door Drago Draganov, en zoals eerder al bekend was zal de inzending voor Oslo zal worden gekozen door de kijkers. Zij zullen via televoting gaan bepalen welk nummer zal worden gezongen op donderdag 27 mei op het Songfestivalpodium. Bulgarije treedt aan in de tweede helft van die halve finale.

Deze finale, die van start gaat om 20.30 plaatselijke tijd (19.30 Belgische tijd) en duurt tot 21.45 plaatselijke tijd (20.45 Belgische tijd), kan rechtstreeks via het internet worden gevolgd en dat via de website van 
Eurovision.tv (klik hier). (bron : BNT)

28-02-2010 om 02:01 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oslo 2010 : Aisha gaat voor Letland naar het Eurovisie Songfestival.

 Gisterenavond vond in het Jūras vārti-theater in de Letse stad Ventspils de nationale selectie plaats voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival. Tijdens die finale, in goede banen geleid door Kristīne Virsnīte en Uģis Joksts, streden tien kandidaten om het ticket richting Noorse hoofdstad Oslo.

Deze finale werd geopend door Lady Sweets en nadien was er een terugblik op tien deelnames aan het Eurovisie Songfestival. En dan was het moment aangebroken voor de tien finalisten. Het lot van die finalisten lag in handen van een vijfkoppige vakjury (Uldis Marhilēvičs, Artis Volfs, Intars Busulis, Niks Matvejevs en Daina Markova) en de kijkers thuis die elk 50% van de punten in handen hadden.

* volgorde van optreden tijdens 'Eirodziesma 2010' :

01. "Like a mouse" (tekst en muziek : Mārtiņš Freimanis) door PeR (Letse selectie 2009).
02. "Lullaby for my dreammate (Diamond lullaby)" (tekst en muziek : Agnese Rakovska) door Triānas parks (Letse selectie 2008-2009).
03. "What for ? (Only Mr. God knows why)" (tekst : Guntars Račs ; muziek : Jānis Lūsēns) door Aisha (Aija Andrejeva)(Letse selectie 2007-2008-2009).
04. "Your morning lullaby" (tekst en muziek : Lauris Reiniks) door Lauris Reiniks (Letse selectie 2001-2002, ESF 2003).
05. "My religion is freedom" (tekst : Nikita Kellermans (Ņikita Ivanovs), Zigmars Liepiņš ; muziek : Zigmars Liepiņš, Jānis Liepiņš) door Dons (Artūrs Šingirejs).
06. "Digi digi dong" (tekst : Edijs Šnipke ; muziek : Edijs Šnipke, Andris Konters) door Projekts Konike.
07. "When I close my eyes" (tekst : Jānis Strapcāns ; muziek : Staņislavs Judins) door h2o (Letse selectie 2006-2007).
08. "Rišti rašti" (tekst : Valts Ernštreits ; muziek : Raimonds Tiguls) door Kristīne Kārkla-Puriņa.
09. "Because I love you" (tekst en muziek : Ingars Viļums) door Ivo Grīsniņš-Grīslis (Letse selectie 2005-2006-2009).
10. "Snow in July" (tekst : Guntars Račs ; muziek : Jānis Strazds) door Kristīna Zaharova (Letse selectie 2008-2009, Ierse selectie 2009).

De Zwitserse kandidaat, Michael von der Heide, mocht zijn inzending "Il pleut de l'or" ten gehore brengen en verder waren er nog muziekfragmenten van de Poolse, Finse, Deense, IJslandse en Noorse inzendingen voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

Na de eerste stemronde bleven er drie kandidaten over die naar de 'superfinale' doorstootten. Daarin brachten ze opnieuw hun nummer ten gehore.

* superfinale 'Eirodziesma 2010' :

01. "My religion is freedom" (tekst : Nikita Kellermans (Ņikita Ivanovs), Zigmars Liepiņš ; muziek : Zigmars Liepiņš, Jānis Liepiņš) door Dons (Artūrs Šingirejs).
02. "Because I love you" (tekst en muziek : Ingars Viļums) door Ivo Grīsniņš-Grīslis (Letse selectie 2005-2006-2009).
03. "What for ? (Only Mr. God knows why)" (tekst : Guntars Račs ; muziek : Jānis Lūsēns) door Aisha (Aija Andrejeva)(Letse selectie 2007-2008-2009).

Nadien waren er nog optredens van Roberts Pētersons, Kaža en Intars Busulis (Letse selectie 2002-2003-2007, ESF 2009). En dan was het moment aangebroken om de winnaar bekend te maken.

* volledige uitslag 'Eirodziesma 2010' :

01. "What for ? (Only Mr. God knows why)" (tekst : Guntars Račs ; muziek : Jānis Lūsēns) door Aisha (Aija Andrejeva)(Letse selectie 2007-2008-2009).
02. "My religion is freedom" (tekst : Nikita Kellermans (Ņikita Ivanovs), Zigmars Liepiņš ; muziek : Zigmars Liepiņš, Jānis Liepiņš) door Dons (Artūrs Šingirejs).
03. "Because I love you" (tekst en muziek : Ingars Viļums) door Ivo Grīsniņš-Grīslis (Letse selectie 2005-2006-2009).

04. "Your morning lullaby" (tekst en muziek : Lauris Reiniks) door Lauris Reiniks (Letse selectie 2001-2002, ESF 2003).
05. "Digi digi dong" (tekst : Edijs Šnipke ; muziek : Edijs Šnipke, Andris Konters) door Projekts Konike.
06. "Lullaby for my dreammate (Diamond lullaby)" (tekst en muziek : Agnese Rakovska) door Triānas parks (Letse selectie 2008-2009).
07. "Snow in July" (tekst : Guntars Račs ; muziek : Jānis Strazds) door Kristīna Zaharova (Letse selectie 2008-2009, Ierse selectie 2009).

08. "Rišti rašti" (tekst : Valts Ernštreits ; muziek : Raimonds Tiguls) door Kristīne Kārkla-Puriņa.
09. "When I close my eyes" (tekst : Jānis Strapcāns ; muziek : Staņislavs Judins) door h2o (Letse selectie 2006-2007). 
10. "Like a mouse" (tekst en muziek : Mārtiņš Freimanis) door PeR (Letse selectie 2009).

 Aisha nam dit jaar voor de vierde maal deel aan de nationale selectie. In 2007 wist ze met "Close your eyes" de tweede halve finale niet te overleven. De kijkers plaatsten haar op een zesde plaats, de vakjury op een vijfde plaats. Een jaar later, in 2008, strandde ze met "You really got me going" op een tweede plaats in de finale. Vorig jaar nam ze samen met G-point deel aan de nationale selectie en met "Hey hey hey hey" strandde het gezelschap op een vierde plaats.

Deze uitzending kan via het internet worden herbekeken en dit via de website van 
Eurovision.tv (klik hier). Letland treedt aan in het eerste deel van de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival op dinsdag 25 mei eerstkomende. (bron : LTV)

28-02-2010 om 02:00 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oslo 2010 : Kristina gaat voor Slowakije naar het Eurovisie Songfestival.

 Na zes voorrondes, twee halve finales en een finale is in Slowakije het verdict gevallen : de 22-jarige zangeres Kristina (Kristína Peláková) zal het land gaan vertegenwoordigen tijdens de 55e editie van het Eurovisie Songfestival.

Net als tijdens de halve finales lag het lot van de kandidaten gisterenavond in de finale ook in handen van een vakjury (50%) en de kijkers thuis (50%) die door middel van televoting hun voorkeur kenbaar maakten.

In tegenstelling tot wat eerder bekendraakte beet Kristina de spits af en kwamen Remenár Pavol, Klára & Liquid Error als laatsten aan de beurt.

* uitslag van de finale van de Slowaakse selectie (tussen haakjes punten televoting/vakjury) :

01. "Horehroní" (Martin Kavulič/Kamil Peteraj) door Kristina : 23 punten (12+11).
02. "Emotions" (Mista/Mista) door Mista : 23 punten (11+12).
03. "Na strechách domov" (T. Bezdeda/M. Hajšová) door TomᚠBezdeda (Slowaakse selectie 2009) : 17 punten (9+8).
04. "Do neba volám" (B.Lettrich/B.Lettrich) door Aya : 17 punten (8+9).
05. "Bez siedmeho neba" (Miro Jaroš, Vladimír Gnepa/Miro Jaroš) door Miro Jaroš (Slowaakse selectie 2009) : 16 punten (6+10).
06. "Figaro" (P. Farnbauer, P. Jursa/P. Jursa) door Remenár Pavol, Klára & Liquid Error : 14 punten (7+7).
07. "Skús ma viesť" (Peter Sámel/Peter Sámel) door Soňa : 13 punten (10+3).
05. "Môžeš ísť" (J. Zaujec/P. Lehotský) door Martina Schindlerová (Slowaakse selectie 2009) : 8 punten (4+4).
09. "Ty tu ticho spíš" (T. Jediný/T. Jediný) door Marián Bango : 7 punten (5+2).
10. "Niečo máš" (R. Opatovský/P. Konečný) door Robo Opatovský (Slowaakse selectie 2009) : 7 punten (2+5).

12. "Tón" (Mayo/Mayo) door Mayo : 7 punten (1+6).
12. "Z osnov" (R. Bendík / R. Bendík) door Free Voices (zesde plaats tweede halve finale) : 4 punten (3+1).

 Bij een gelijke stand was het de televoting die de doorslag gaf en dus mag Kristina het land gaan vertegenwoordigen tijdens de eerste halve finale van de komende editie van het Eurovisie Songfestival. Ze zal op dinsdag 25 mei eerstkomende met "Horehroní" aantreden in het eerste deel van die halve finale.

Tijdens deze finale maakten Fabrizio Faniello (Maltese selectie 1998-1999-2000-2004-2005, ESF 2001-2006) en zijn zus Claudia Faniello (Maltese selectie 2006-2007-2008-2009-2010) hun opwachting. Fabrizio stelde er in absolute primeur zijn nieuwe single "I no can do" voor. 

Deze finale kan (her)bekeken worden in het videoarchief van de Slowaakse nationale omroep of via
Eurovision.tv (klik hier). Alle geselecteerde nummers kunnen via deze link worden beluisterd. (bron : STV)

28-02-2010 om 01:31 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oslo 2010 : opnieuw drie finalisten voor Litouwse selectie Eurovisie Songfestival.

 Sinds zaterdag 13 februari jongstleden gaat de Litouwse nationale omroep op zoek naar de kandidaat voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

Op maandag 01 februari (11.00 plaatselijke tijd, 10.00 Belgische tijd) maakte de nationale omroep meer details bekend rond de nationale selectie. Zo werden in totaal 81 inzendingen ontvangen en daaruit werden er zesendertig geselecteerd. Er waren drie voorrondes en uit elke voorronde stootten drie kandidaten door naar de finale. Die drie werden gekozen door een vakjury (50%) en door de kijkers thuis (50%) die door middel van televoting hun keuze kenbaar maakten. Daarbovenop kiest een vakjury nog drie wildcards zodat aanstaande donderdag, 04 maart, twaalf kandidaten strijden om het Litouwse ticket richting Oslo.

* uitslag derde voorronde "Eurovizijos" dainų konkurso :

01. "East European funk" door InCulto (nationale selectie 2004-2006) : 18 punten (geplaatst voor de finale).
02. "For this I'll pray" door Evelina Sašenko : 18 punten (geplaatst voor de finale).
03. "Rosa" door Merūnas : 15 punten (geplaatst voor de finale).
04. "Blues of life" door Ramūnas Difartas (nationale selectie 2002-2004) : 14 punten.
05. "So high" door Soliaris (nationale selectie 2009) : 12 punten.
06. "Let it rain" door Jūratė Miliauskaitė : 11 punten.
07. "Nirvana" door Eden : 10 punten.
08. "Man nieko nereikia" door Gaudentas Janušas : 07 punten. 
09. "We are about to love" door The Cavaliers : 06 punten.
10. "Don't you know" door 4Fun (nationale selectie 2005-2006-2008, ESF 2007) : 04 punten.
11. "Nes tu pamiršai" door Eva (nationale selectie 2004-2005) : 01 punt.
12. "Aš ir tu" door Širdelės (nationale selectie 2009) : 00 punten.

* eerder geplaatst voor de finale :


- "Melancolia" door Aistę Pilvelytę (nationale selectie 1999-2004-2005-2006-2007-2008) : 22 punten (eerste plaats eerste voorronde).
- "Says yes to life" door Sasha Song (nationale selectie 2007-2008, ESF 2009) & Nora : 22 punten (tweede plaats eerste voorronde).
- "Give away" door Monika Linkytę : 15 punten (derde plaats eerste voorronde).
- "Field of kings" door Agama : 18 punten (tweede plaats tweede voorronde).
- "I'm in love with a boy who's in love with a fairytale" door Ruslanas Kirilkinas : 14 punten (derde plaats tweede voorronde).
- "Material world" door Amberlife (nationale selectie 2002-2004-2005-2006-2007-2009) : 14 punten (vierde plaats tweede voorronde).

Afgelopen maandag, 22 februari, werd de winnaar van de tweede voorronde, Donatas Montvydas, gediskwalificeerd door de Litouwse nationale omroep. Er was aan het licht gekomen dat hij  vorige zomer met zijn nummer "Running fast", onder een andere titel weliswaar, reeds had deelgenomen aan een festival in Bosnië-Herzegovina. Amberlife, vorige week nog vierde in de tweede voorronde, neemt de plaats in. 

Er dient te worden opgemerkt dat deze voorrondes niet rechtstreeks werden uitgezonden maar telkens op donderdagavond werden ingeblikt. De finale, aanstaande donderdag, gaat wel rechtstreeks op antenne.
Alle nummers kunnen via de festivalpagina worden beluisterd. (bron : LRT)

28-02-2010 om 00:51 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Eurosong 2010 : een song voor Tom Dice' : volgende zondag, 07 maart, voorstelling Belgische Songfestivalinzending.

 Vandaag over een week, volgende zondag 07 maart, komen we eindelijk te weten met welk nummer Tom Dice zal aantreden tijdens de eerste halve finale van de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

In 'Eurosong 2010 : een song voor Tom Dice' stelt Eén het nummer voor waarmee Tom Dice ons land zal verdedigen op de komende editie van het jaarlijkse liedjesfestival.

Daarnaast gaat presentator Bart Peeters (presentator 'Eurosong') ook op zoek naar het antwoord op enkele pertinente vragen. Wie is die Tom Dice eigenlijk ? Is hij klaar voor het Eurovisie Songfestival ? En hoe krijg je iemand als Tom Dice verkocht in het buitenland ? Behulpzame zielen als Marcel Vanthilt (presentator JESF 2005, lid vakjury 'Eurosong'), Siska Schoeters, André Vermeulen (commentator  ESF, lid vakjury 'Eurosong'), Peter Van de Veire en Sergio (ESF 2002) helpen hem op de goede weg.
 
'Eurosong 2010 : een song voor Tom Dice', op zondag 07 maart eerstkomende tussen 21.15 en 22.15 op Eén. (bron en foto : Eén)

28-02-2010 om 00:29 geschreven door Redactie  


27-02-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oslo 2010 : zeven finalisten Moldavische selectie reeds gekend.

 Volgende week zaterdag, 06 maart, vindt in Moldavië de finale plaats van 'Eurovision 2010 – O Melodie pentru Europa', de nationale selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

In eerste instantie zou de nationale selectie enkel die finale omvatten met vijfentwintig kandidaten maar op zaterdag 30 januari besliste de Moldavische nationale omroep dat het die selectie zou uitbreiden naar dertig kandidaten. De omroep wou het publiek betrekken bij de ganse selectie en dus konden tot en met zondag 14 februari nog vijf kandidaten worden gekozen uit het lijstje met artiesten die de eerste selectieronde niet hadden overleefd.

Daags nadien, op maandag 15 februari, maakte de omroep bekend dat de finale volgende week zaterdag doorgaat en dat er dit weekend (vanavond en morgenavond) nog twee halve finales volgen met telkens vijftien kandidaten. Uit elke halve finale stoten zeven kandidaten door naar de finale. Het lot van die kandidaten ligt in handen van een vakjury (50%) en van de kijkers thuis (50%) die door middel van televoting hun keuze kenbaar maken. De televoting start bij aanvang van de halve finale en eindigt vijftien minuten na afloop van het laatste nummer.

* eerste halve finale 'Eurovision 2010 – O Melodie pentru Europa' :

01. "Ai-ai-ai" door Mihai Teodor.
02. "Forever" door Corina Cuniuc & Denis Latâşev.
03. "Meloterapia" door Doiniţa Gherman (Moldavische selectie 2009).
04. "Run away" door SunStroke Project (Moldavische selectie 2009) & Olia Tira (Moldavische selectie 2006-2008-2009).
05. "Before you go" door Millennium (Moldavische selectie 2005-2006-2008).
06. "If love is the thing" door Marcel Roşca.
07. "De tristeţe" door Nicoleta Gavrilita.
08. "Manipulate" door Dyma.
09. "So many questions" door JJ Jazz
10. "Dance 4 life" door TODO.
11. "Love sweet love" door Eugen Doibani (Moldavische selectie 2006).
12. "Smile" door Proiectul Monkey Mind & Daniela.
13. "Day and night" door Dana Marchitan (Moldavische selectie 2008-2009).
14. "The robbery" door Constantinova & Fusu.
15. "Addicted" door Gorun Carolina.

* geplaatst voor de finale :

- "Meloterapia" door Doiniţa Gherman (Moldavische selectie 2009).
- "Run away" door SunStroke Project (Moldavische selectie 2009) & Olia Tira (Moldavische selectie 2006-2008-2009).
- "Manipulate" door Dyma.
- "Love sweet love" door Eugen Doibani (Moldavische selectie 2006).
- "Addicted" door Gorun Carolina.
- "Before you go" door Millennium (Moldavische selectie 2005-2006-2008).
- "Smile" door Proiectul Monkey Mind & Daniela.

De tweede halve finale vindt morgenavond, zondag 28 februari, plaats en dit vanaf 20.40 plaatselijke tijd (19.40 Belgische tijd). Rond de klok van 23.40 plaatselijke tijd (22.40 Belgische tijd) kennen we een nieuwe lading finalisten
. Wie alvast wil kennismaken met de nummers kan deze beluisteren op de website van de nationale omroep. (bron : TRM)

27-02-2010 om 23:50 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oslo 2010 : Anna Bergendahl en Peter Jöback geplaatst voor de finale van 'Melodifestivalen 2010'.

 Eerder vanavond was er in Zweden de vierde voorronde van 'Melodifestivalen 2010', de nationale selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

Deze laatste 'echte' voorronde vond  plaats in de Malmö Arena in Malmö (gaststad ESF 1992) en opnieuw waagden acht kandidaten hun kans. Ook dit jaar zijn er tijdens elke voorronde twee stemrondes maar toch is er ten opzichte van de voorgaande jaren een wijziging opgetreden. De winnaar van de eerste stemronde is meteen geplaatst voor de finale, op zaterdag 13 maart, terwijl de drie kandidaten met de minste score (de nummers zes tot en met acht) meteen zijn uitgeschakeld.

Uit die eerste stemronde kwam Anna Bergendahl als winnares uit de bus en daarmee was de eerste finalist een feit. Voor LovestonedSibel en Py Bäckman zat de nationale selectie er meteen al op.

Tijdens de tweede stemronde kon er dan nog gestemd worden op vier nummers en de winnaar van die stemronde was ook verzekerd van een plaats in de finale. De nummers twee en drie gaan door naar de herkansingsronde, 'Andra chansen', terwijl de nummer vier is uitgeschakeld.

NEO en Pernilla Wahlgren stootten door naar de herkansingsronde terwijl Peter Jöback een rechtstreeks ticket voor de finale kreeg. Noll Disciplin strandde op een vijfde plaats.

* geplaatst voor de finale van 'Melodifestivalen 2010' :
 
01. "This is my life" (tekst : Kristian Lagerström ; muziek : Bobby Ljunggren) door Anna Bergendahl.
02. "Hollow" (tekst en muziek : Anders Hansson, Fredrik Kempe) door Peter Jöback (MF 1990)(WILDCARD).

* geplaatst voor 'Andra chansen' :

- "Human frontier" (tekst en muziek : Tobias Jonsson, Anneli Axelsson) door NEO.
- "Jag vill om du vågar" (tekst : Pontus Assarsson, Jörgen Ringqvist, Daniel Barkman ; muziek : Pontus Assarsson, Jörgen Ringqvist) door Pernilla Wahlgren (MF 1985-1991-2003).

* uitgeschakeld :

05. "Idiot" (tekst en muziek : Niklas Jarl, Per Aldeheim) door Noll Disciplin.
06. Thursdays" (tekst : Sharon Vaughn ; muziek : Thomas G:son, Peter Boström) door Lovestoned.
07. "Stop" (tekst en muziek : Mikaela Stenström, Dimitri Stassos) door Sibel (MF 2008).
08. "Magisk stjärna" (tekst : Py Bäckman ; muziek : Micke Wennborn, Py Bäckman) door Py Bäckman (MF 1979-1992).

* reeds eerder geplaatst voor de finale van 'Melodifestivalen 2010' :
 
- "Keep on walking" (tekst en muziek : Salem Al Fakir) door Salem Al Fakir (WILDCARD)(eerste voorronde).
- "Unstoppable" (tekst en muziek : Dimitri Stassos, Alexander Kronlund, Hanif Sabzevari, Ola Svensson) door Ola (MF 2008)(eerste voorronde).
- "Manboy" (tekst : Fredrik Kempe ; muziek : Fredrik Kempe, Peter Boström) door Erik Saade (tweede voorronde).
- "We can work it out" (tekst : Andreas Johnsson ; muziek : Bobby Ljunggren, Marcos Ubeda) door Andreas Johnson (MF 2006-2007-2008)(tweede voorronde).
- "Kom" (tekst en muziek : Niclas Arn, Karl Eurén, Gustav Eurén) door Timoteij (derde voorronde).
- "You're out of my life" (tekst en muziek : Henrik Janson, Tony Nilsson) door Darin (WILDCARD)(derde voorronde).

* reeds eerder geplaatst voor 'Andra chansen' :

- "Road salt" (tekst en muziek : Daniel Gildenlöw) door Pain of Salvation (eerste voorronde).
- "I did it for love" (tekst : Kristian Wejshag ; muziek : Lars "Dille" Diedricson) door Jessica Andersson (ESF 2003, MF 2004-2006-2007)(eerste voorronde).
- "Sucker for love" (tekst : Pauline Kamusewu ; muziek : Fredrik "Fredro" Ödesjö, Andreas Levander, Johan "Jones" Wetterberg) door Pauline Kamusewu (WILDCARD)(tweede voorronde).
- "Underbart" (tekst : Lina Eriksson ; muziek : Johan Moraeus) door Kalle Moraeus & Orsa Spelmän (tweede voorronde).
- "Heaven or hell" (tekst en muziek : Håkan Larsson, Jörgen Svensson, Björn Lönnroos) door Crucified Barbara (derde voorronde).
- "Headlines" (tekst en muziek : Tony Nilsson, Peter Boström) door Alcazar (MF 2003-2005-2009)(derde voorronde).

De herkansingsronde, 'Andra chansen', vindt volgende zaterdag06 maart, plaats in de Conventum Arena in Örebro en ook dan treden er acht kandidaten aan, telkens de nummers drie en vier uit de vier voorrondes. Via een knock-outsysteem stoten nog twee kandidaten door naar de finale die een week later doorgaat. Meer nieuws en informatie krijg je op de Melodifestivalenpagina van de omroep. (bron en logo : SVT)

27-02-2010 om 21:25 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oslo 2010 : de Georgische inzending voor het Eurovisie Songfestival is bekend.

 Vanavond werd in Georgië de inzending gekozen voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival. Midden januari jongstleden maakte de nationale omroep (1TV.GE) bekend dat de 24-jarige zangeres Sopho Nizharadze het land eind mei zal vertegenwoordigen tijdens de 55e editie van het Eurovisie Songfestival.

Tijdens de nationale finale bracht de zangeres in totaal zes nummers die eerder deze maand gekozen werden uit meer dan honderd inzendingen. Tijdens elk nummer had de zangeres een andere outfit aangemeten en het lot van die zes nummers lag in handen van een vakjury (50%) en van de kijkers thuis (50%) die door middel van televoting hun voorkeur kenbaar maakten.

* de zes nummers :

01. "Our world" (tekst en muziek : Mikheil Mdinaradze).
02. "Sing my song" (tekst en muziek : Svika Pick).
03. "Never give in" (tekst en muziek : Tina Japaridze, Ben Robbins, Billy Livsey).
04. "For eternity" (tekst en muziek : Carlos Coelho, Andrej Babic).
05. "Call me" (tekst en muziek : Brandon Stone (Besik Shpetishvili)).
06. "Shine" (tekst en muziek : Hanne Sørvaag, Harry Sommerdahl, Chistian Leuzzi).

Aan het einde van de uitzending werd enkel de titel van het winnende nummer bekendgemaakt en het werd het liedje dat de zangeres als laatste had gebracht, "Shine". Daarmee heeft de Noorse Hanne Sørvaag alvast twee nummers in de komende editie van het Eurovisie Songfestival want ook de Noorse inzending "My heart is yours" is mede van haar hand.

In 2008 tekende ze ook reeds voor de Duitse inzending "Disappear" van de meidenformatie No Angels. Het kwartet strandde toen met een totaal van veertien punten op een gedeelde drieëntwintigste en laatste plaats.

Georgië, dat dit jaar voor de derde maal van de partij is, treedt aan in de tweede helft van de tweede halve finale op donderdag 27 mei eerstkomende. (bron : 1TV.GE)

27-02-2010 om 19:01 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Vers van de pers' (27-02-2010).

 Ook op deze laatste zaterdag van februari zijn we weer op post om het nieuws op muzikaal vlak voor jou allemaal mooi op een rijtje te zetten in 'Vers van de pers'. Ook de komende weken en maanden houden we je telkens op zaterdag op de hoogte van al het nieuwe werk in eigen land en in het buitenland.

 Gisteren, vrijdag 26 februari, verscheen in eigen land een nieuwe single van Jo Vally (Eurosong 1981). "Wat ik voor je voel" is ook terug te vinden op het album "Recht uit het hart" dat begin oktober vorig jaar op de markt kwam.

 Sinds gisteren, vrijdag 26 februari, is het nieuwe album van DJ Bobo (ESF 2007) beschikbaar. "Fantasy" is een dubbelalbum met op het eerste schijfje dertien nummers waaronder zijn jongste single "Superstar". Op het tweede schijfje vinden we zijn "Greatest Hits Megamix" met daarop zijn grootste hits en ook "Vampires are alive", zijn Songfestivalinzending uit 2007, vinden we er op terug.

 Midden september jongstleden bracht de Italiaanse zanger Umberto Tozzi (ESF 1987) het album "Superstar" op de markt. Sinds maandag 15 februari is er een nieuwe single beschikbaar uit dat album. Er werd gekozen voor "L'amore è quando non c'è più".

 Afgelopen maandag, 22 februari, verscheen in Denemarken een nieuw album van Keld Heick (tekstschrijver Deense inzendingen ESF 1979-1981-1984-1985-1988-1989-1990-1993-1996, deelnemer DMGP 1986-1987-1989-1992, presentator DMGP 1993-1996-1999-2001, juryvoorzitter DMGP 2002). Op "Time machine", een coveralbum, staan in totaal achttien nummers zoals onder meer "Three steps to heaven", "A girl like you" en "Spanish Harlem". 

 Tot slot eindigen we zoals steeds met een paar korte berichten. Aanstaande woensdag, 03 maart, verschijnt in Zweden een nieuw album van Andra Generationen (MF 2008-2010). Op "Hippare hoppare" staan in totaal dertien nummers waaronder hun inzending voor de nationale selectie van het Eurovisie Songfestival. Vanaf morgen, zondag 28 februari, zal "You're out of my life" van Darin (MF 2010) beschikbaar zijn. Met dat nummer neemt hij over twee weken deel aan de finale van 'Melodifestivalen 2010', de Zweedse selectie voor het Eurovisie Songfestival. Sinds vrijdag 19 februari is de tweede single van Ralf Mackenbach (JESF 2009) beschikbaar. Met "Doe de smoove!" wil hij ons een nieuwe dans aanleren.

Een nieuwe afspraak maken we voor aanstaande zaterdag. Ondertussen wensen we je alvast heel veel luisterplezier !

27-02-2010 om 16:19 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oslo 2010 : vanavond derde en laatste voorronde Litouwse selectie Eurovisie Songfestival.

 Op donderdag 31 december, de laatste dag van 2009, maakte de EBU de definitieve lijst bekend van landen die eind mei zullen deelnemen aan de 55e editie van het Eurovisie Songfestival.

In totaal strijden 39 landen om de overwinning en één van die landen is de Baltische staat Litouwen. Midden december zag het er echter naar uit dat slechts twee van drie Baltische staten van de partij zouden zijn in de Noorse hoofdstad Oslo want op dinsdag 15 december liet de Litouwse omroep bij monde van Rimvydas Paleckis weten dat het niet van de partij zou zijn.

Een dag eerder, maandag 14 december, was de laatste dag dat omroepen zich - zonder boete - konden terugtrekken en dat had de Litouwse omroep 
LRT gedaan. Een latere terugtrekking zou evenwel betekenen dat er een boete moet worden opgehoest en dat wou de omroep dus vermijden.

Er werd intussen wel nog op zoek gegaan naar sponsorgeld en indien dat er kwam dan wou de omroep alsnog een kandidaat afvaardigen. Ze moest dan wel rekenen op de goodwill van de 
EBU die dan moest beslissen om het land alsnog toe te laten. Intussen heeft nationale omroep van de Baltische staat op de allerlaatste dag van 2009 een overeenkomst gesloten met TEO LT AB, de grootste Litouwse telecomoperator.

Op woensdag 06 januari maakte de nationale omroep tijdens een persconferentie bekend dat nummers voor de nationale selectie werden ingewacht tot en met zondag 24 januari. Zowel binnen- als buitenlandse componisten en tekstschrijvers konden nummers indienen maar de uitvoerders moeten de Litouwse nationaliteit bezitten.

Op maandag 01 februari (11.00 plaatselijke tijd, 10.00 Belgische tijd) maakte de nationale omroep meer details bekend rond de nationale selectie. Zo werden in totaal 81 inzendingen ontvangen en daaruit werden er zesendertig geselecteerd. Zo komen er drie voorrondes en uit elke voorronde stoten drie kandidaten door naar de finale. Die drie worden gekozen door een vakjury (50%) en door de kijkers thuis (50%) die door middel van televoting hun keuze kenbaar maken. Daarbovenop kiest een vakjury nog drie wildcards zodat aanstaande donderdag, 04 maart, twaalf kandidaten strijden om het Litouwse ticket richting Oslo.

* derde voorronde "Eurovizijos" dainų konkurso :

01. "Blues of life" door Ramūnas Difartas (nationale selectie 2002-2004).
02. "So high" door Soliaris (nationale selectie 2009).
03. "We are about to love" door The Cavaliers.
04. "Nirvana" door Eden.
05. "Nes tu pamiršai" door Eva (nationale selectie 2004-2005).
06. "Rosa" door Merūnas.
07. "Aš ir tu" door Širdelės (nationale selectie 2009).
08. "Man nieko nereikia" door Gaudentas Janušas.
09. "Don't you know" door 4Fun (nationale selectie 2005-2006-2008, ESF 2007).
10. "East European funk" door InCulto (nationale selectie 2004-2006).
11. "For this I'll pray" door Evelina Sašenko.
12. "Let it rain" door Jūratė Miliauskaitė.

Deze week nemen er in totaal twaalf kandidaten deel. Vanilla Sound die met het nummer "Faces" zouden aantreden, hebben verstek laten gaan en Merūnas neemt deze week deel met "Rosa". Normaal gezien nam hij vorige week deel maar wegens ziekte kon hij toen zijn opwachting niet maken.

De presentatie van de nationale selectie is in handen van Audrius Giržadas en de derde voorronde gaat van start om 21.30 plaatselijke tijd (20.30 Belgische tijd). Het einde is voorzien voor 23.45 plaatselijke tijd (22.45 Belgische tijd). De derde voorronde kan ook rechtstreeks via het internet worden gevolgd (klik
hier). Alle nummers kunnen via de festivalpagina worden beluisterd. (bron : LRT)

27-02-2010 om 13:40 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oslo 2010 : vanavond wordt de Slowaakse kandidaat voor Oslo gekozen.

 In tegenstelling tot eerdere berichten zal de Slowaakse kandidaat voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival niet morgen, maar wel vanavond, zaterdag 27 februari, worden gekozen.

Eerder deze week wist het nationale ijshockeyteam door te stoten tot de halve finales op de Olympische Spelen in het Canadese Vancouver. De nationale omroep
STV ging er toen echter van uit dat de ploeg de finale kon bereiken en die gaat morgenavond door. Daardoor zouden de twee evenementen tegenover elkaar komen te staan en daarom werd eergisteren, donderdag 25 februari, beslist om de nationale finale te verplaatsen naar vanavond.

Inmiddels is duidelijk geworden dat het ijshockeyteam later vannacht (04.00 Belgische tijd) de strijd met Finland zal aangaan om de bronzen medaille en dat de Verenigde Staten en gastland Canada morgenavond (21.15 Belgische tijd) onder elkaar uitmaken wie er Olympisch kampioen zal gaan worden.

De finale van de nationale selectie gaat door met twaalf kandidaten en intussen is ook de volgorde van optreden tijdens die finale bekend.

* volgorde van optreden tijdens de finale :

01. "Figaro" (P. Farnbauer, P. Jursa/P. Jursa) door Remenár Pavol, Klára & Liquid Error (derde plaats eerste halve finale).
02. "Horehroní" (Martin Kavulič/Kamil Peteraj) door Kristina (eerste plaats eerste halve finale).
03. "Z osnov" (R. Bendík / R. Bendík) door Free Voices (zesde plaats tweede halve finale).
04. "Niečo máš" (R. Opatovský/P. Konečný) door Robo Opatovský (Slowaakse selectie 2009) (vijfde plaats eerste halve finale).
05. "Môžeš ísť" (J. Zaujec/P. Lehotský) door Martina Schindlerová (Slowaakse selectie 2009) (vijfde plaats tweede halve finale).
06. "Do neba volám" (B.Lettrich/B.Lettrich) door Aya (derde plaats tweede halve finale).
07. "Ty tu ticho spíš" (T. Jediný/T. Jediný) door Marián Bango (zesde plaats eerste halve finale).
08. "Na strechách domov" (T. Bezdeda/M. Hajšová) door TomᚠBezdeda (Slowaakse selectie 2009) (tweede plaats tweede halve finale).
09. "Emotions" (Mista/Mista) door Mista (eerste plaats tweede halve finale).
10. "Bez siedmeho neba" (Miro Jaroš, Vladimír Gnepa/Miro Jaroš) door Miro Jaroš (Slowaakse selectie 2009) (tweede plaats eerste halve finale).
11. "Skús ma viesť" (Peter Sámel/Peter Sámel) door Soňa (vierde plaats tweede halve finale).
12. "Tón" (Mayo/Mayo) door Mayo (vierde plaats eerste halve finale).

 Het lot van de finalisten ligt in handen van de vakjury (50%) en de kijkers thuis (50%). De finale wordt gepresenteerd door Martin "Pyco" Rausch en gaat van start om 20.15. Rond de klok van 22.55 kennen we de Slowaakse kandidaat voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

Deze finale kan rechtstreeks worden gevolgd via de website van 
Eurovision.tv (klik hier) en kan vanaf morgenochtend worden (her)bekeken in het videoarchief van de Slowaakse nationale omroep. Alle geselecteerde nummers kunnen via deze link worden beluisterd. (bron : STV)

27-02-2010 om 11:32 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oslo 2010 : vanavond wordt de Letse kandidaat voor het Eurovisie Songfestival gekozen.

 Vanavond vindt in het Jūras vārti-theater in de Letse stad Ventspils de nationale selectie plaats voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

Midden december maakte de Letse nationale omroep 
LTV bekend dat het dit jaar een kandidaat zal afvaardigen naar Oslo alwaar eind mei de 55e editie van het jaarlijkse liedjesfestival zal plaatsvinden. Net als voor de nationale selectie van vorig jaar is de omroep op zoek gegaan naar sponsors en die werden gevonden zodat een deelname niets meer in de weg stond.

Toen raakte ook bekend dat er dit jaar opnieuw een nationale selectie komt met enkel een finale waarin tien nummers gaan strijden voor het Letse ticket richting Noorwegen. Geïnteresseerden konden tussen woensdag 23 december en vrijdag 15 januari nummers insturen voor die selectie. In totaal ontving de omroep 79 inzendingen en uit dat aantal werden in totaal tien nummers geselecteerd.

Op vrijdag 22 januari maakte de omroep de namen van die kandidaten bekend en op woensdag 03 februari vond de lottrekking plaats met betrekking tot de startvolgorde vanavond.

* kandidaten  'Eirodziesma 2010' :

01. "Like a mouse" (tekst en muziek : Mārtiņš Freimanis) door PeR (Letse selectie 2009).
02. "Lullaby for my dreammate (Diamond lullaby)" (tekst en muziek : Agnese Rakovska) door Triānas parks (Letse selectie 2008-2009).
03. "What for ? (Only Mr. God knows why)" (tekst : Guntars Račs ; muziek : Jānis Lūsēns) door Aisha (Aija Andrejeva)(Letse selectie 2007-2008-2009).
04. "Your morning lullaby" (tekst en muziek : Lauris Reiniks) door Lauris Reiniks (Letse selectie 2001-2002, ESF 2003).
05. "My religion is freedom" (tekst : Nikita Kellermans (Ņikita Ivanovs), Zigmars Liepiņš ; muziek : Zigmars Liepiņš, Jānis Liepiņš) door Dons (Artūrs Šingirejs).
06. "Digi digi dong" (tekst : Edijs Šnipke ; muziek : Edijs Šnipke, Andris Konters) door Projekts Konike.
07. "When I close my eyes" (tekst : Jānis Strapcāns ; muziek : Staņislavs Judins) door h2o (Letse selectie 2006-2007).
08. "Rišti rašti" (tekst : Valts Ernštreits ; muziek : Raimonds Tiguls) door Kristīne Kārkla-Puriņa.
09. "Because I love you" (tekst en muziek : Ingars Viļums) door Ivo Grīsniņš-Grīslis (Letse selectie 2005-2006-2009).
10. "Snow in July" (tekst : Guntars Račs ; muziek : Jānis Strazds) door Kristīna Zaharova (Letse selectie 2008-2009, Ierse selectie 2009).

Tijdens de finale van 'Eirodziesma 2010' zijn er twee stemrondes en het lot van de kandidaten ligt in de handen van een vakjury (50%) en van de kijkers thuis (50%) die door middel van televoting hun keuze kenbaar maken. Na de eerste stemronde blijven er drie kandidaten en zij strijden tijdens een 'superfinale' om het Letse ticket richting Noorse hoofdstad Oslo.

De finale gaat van start om 21.15 plaatselijke tijd (20.15 Belgische tijd) en wordt rechtstreeks uitgezonden op het eerste net van de Letse nationale omroep. Deze uitzending kan ook via het internet worden gevolgd via de website van 
Eurovision.tv (klik hier) en rond de klok van 23.50 plaatselijke tijd (22.50 Belgische tijd) kennen we de Letse kandidaat. Het land treedt aan in het eerste deel van de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival op dinsdag 25 mei eerstkomende. (bron : LTV)

27-02-2010 om 11:06 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oslo 2010 : vanavond vierde en laatste voorronde Zweedse selectie Eurovisie Songfestival.

 Als laatste van de Scandinavische landen gaat men in Zweden sinds zaterdag 06 februari op zoek naar de kandidaat voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival. Zoals het al een aantal jaren de gewoonte is nemen 32 kandidaten deel aan 'Melodifestivalen', netjes verdeeld over vier voorrondes.

* vierde voorronde - Malmö Arena in Malmö :

01. "Stop" (tekst en muziek : Mikaela Stenström, Dimitri Stassos) door Sibel (MF 2008).
02. "Magisk stjärna" (tekst : Py Bäckman ; muziek : Micke Wennborn, Py Bäckman) door Py Bäckman (MF 1979-1992).
03. "Human frontier" (tekst en muziek : Tobias Jonsson, Anneli Axelsson) door NEO.
04. "Thursdays" (tekst : Sharon Vaughn ; muziek : Thomas G:son, Peter Boström) door Lovestoned.
05. "This is my life" (tekst : Kristian Lagerström ; muziek : Bobby Ljunggren) door Anna Bergendahl.
06. "Jag vill om du vågar" (tekst : Pontus Assarsson, Jörgen Ringqvist, Daniel Barkman ; muziek : Pontus Assarsson, Jörgen Ringqvist) door Pernilla Wahlgren (MF 1985-1991-2003).
07. "Idiot" (tekst en muziek : Niklas Jarl, Per Aldeheim) door Noll Disciplin.
08. "Hollow" (tekst en muziek : Anders Hansson, Fredrik Kempe) door Peter Jöback (MF 1990)(WILDCARD).


Ook dit jaar zijn er tijdens elke voorronde twee stemrondes. De winnaar van de eerste stemronde is meteen geplaatst voor de finale, op zaterdag 13 maart, terwijl de drie kandidaten met de minste score (de nummers zes tot en met acht) meteen zijn uitgeschakeld.

Tijdens de tweede stemronde kan er dan nog gestemd worden op vier nummers en de winnaar van die stemronde is ook verzekerd van een plaats in de finale. De nummers twee en drie gaan door naar de herkansingsronde, 'Andra chansen', terwijl de nummer vier uitgeschakeld is.

 De presentatie van 'Melodifestivalen 2010' is in handen van tweevoudig finalist Måns Zelmerlöw (MF 2007-2009), acteur Dolph Lundgren en presentatrice-actrice Christine Meltzer.

Fragmentjes van de acht nummers kunnen sinds maandag worden beluisterd op de website van de Zweedse omroep en vanavond kan alles via het internet worden gevolgd vanaf 20.00 (klik hier). Rond de klok van 21.30 kennen we opnieuw twee kandidaten voor de finale van dit jaar. Meer nieuws en informatie krijg je op de Melodifestivalenpagina van de omroep. (bron en foto's : SVT)

27-02-2010 om 10:30 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oslo 2010 : vanavond gaat de Moldavische selectie voor het Eurovisie Songfestival van start.

 Volgende week zaterdag, 06 maart, vindt in Moldavië de finale plaats van 'Eurovision 2010 – O Melodie pentru Europa', de nationale selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

In eerste instantie zou de nationale selectie enkel die finale omvatten met vijfentwintig kandidaten maar op zaterdag 30 januari besliste de Moldavische nationale omroep dat het die selectie zou uitbreiden naar dertig kandidaten. De omroep wou het publiek betrekken bij de ganse selectie en dus konden tot en met zondag 14 februari nog vijf kandidaten worden gekozen uit het lijstje met artiesten die de eerste selectieronde niet hadden overleefd.

Daags nadien, op maandag 15 februari, maakte de omroep bekend dat de finale volgende week zaterdag doorgaat en dat er dit weekend (vanavond en morgenavond) nog twee halve finales volgen met telkens vijftien kandidaten. Uit elke halve finale stoten zeven kandidaten door naar de finale. Het lot van die kandidaten ligt in handen van een vakjury (50%) en van de kijkers thuis (50%) die door middel van televoting hun keuze kenbaar maken. De televoting start bij aanvang van de halve finale en eindigt vijftien minuten na afloop van het laatste nummer.

* eerste halve finale 'Eurovision 2010 – O Melodie pentru Europa' - zaterdag 27 februari :

01. "Ai-ai-ai" door Mihai Teodor.
02. "Forever" door Corina Cuniuc & Denis Latâşev.
03. "Meloterapia" door Doiniţa Gherman (Moldavische selectie 2009).
04. "Run away" door SunStroke Project (Moldavische selectie 2009) & Olia Tira (Moldavische selectie 2006-2008-2009).
05. "Before you go" door Millennium (Moldavische selectie 2005-2006-2008).
06. "If love is the thing" door Marcel Roşca.
07. "De tristeţe" door Nicoleta Gavrilita.
08. "Manipulate" door Dyma.
09. "So many questions" door JJ Jazz
10. "Dance 4 life" door TODO.
11. "Love sweet love" door Eugen Doibani (Moldavische selectie 2006).
12. "Smile" door Proiectul Monkey Mind & Daniela.
13. "Day and night" door Dana Marchitan (Moldavische selectie 2008-2009).
14. "The robbery" door Constantinova & Fusu.
15. "Addicted" door Gorun Carolina.

De eerste halve finale komt rechtstreeks vanuit Studio 2 van de nationale omroep en gaat van start om 20.40 plaatselijke tijd (19.40 Belgische tijd). Rond de klok van 23.40 plaatselijke tijd (22.40 Belgische tijd) kennen we de eerste finalisten en deze halve finale kan rechtstreeks via het internet worden gevolgd (klik
hier). Wie alvast wil kennismaken met de nummers kan deze beluisteren op de website van de nationale omroep. (bron : TRM)

27-02-2010 om 10:20 geschreven door Redactie  




VOLG ONS OOK OP TWITTER & FACEBOOK.



Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs