Twelve Points...Douze Points...Kiev 2017...

Deze website wordt niet meer geüpdatet! Volg ons via https://twitter.com/12_TPDP_12.....

02-09-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Wipeout' : Lynn Pelgroms naast Walter Grootaers in nieuw avontuurlijk programma.

 Begin vorige maand berichtten we reeds dat de commerciële zender vtm volgend voorjaar uitpakt met dé Amerikaanse tv-hit van deze zomer, 'Wipeout'. De allereerste aflevering ging over de Atlantische Oceaan eind juni op antenne en het spectaculaire programma, dat bedacht werd door Endemol, krijgt dus binnenkort ook een Vlaamse versie.

'Wipeout' kan je best omschrijven als 'Spel Zonder Grenzen' van de éénentwintigste eeuw en zal in goede banen worden geleid door Walter Grootaers. Hij wordt meteen ook de nieuwe Vlaamse Jan Theys (presentator nationale selecties ESF).

 Vandaag bericht Het Laatste Nieuws dat Walter de mooie Lynn Pelgroms naast zich zal krijgen in het programma. De 23-jarige rechtenstudente Lynn Pelgroms is zeker geen onbekende in het medialandschap. Vier jaar geleden nam ze deel aan de verkiezing van 'Miss België', waar ze eindigde op een vierde plaats. Sinds februari 2006 presenteert ze interactieve televisiespellen, aanvankelijk op de zenders VT4 en VIJFtv, later op vtm en 2BE. Sinds juni vorig jaar is ze één van de vaste gezichten van de muziekzender TMF.

Je kan je nog steeds inschrijven voor dit nieuwe programma. Dus durf jij deze uitdaging aan en ben je een week vrij in de herfst ? Schrijf dan nu in voor een dol avontuur. Meer informatie krijg je hier en daar kan je je dan meteen ook inschrijven. Alvast veel succes ! (foto Lynn : ALLSET ?!)

02-09-2008 om 11:58 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.JUNIOR - 2008 - EUROSONG : coach Wim Soutaer.

 Aanstaande zaterdag, 06 september, start in eigen land 'Junior Eurosong 2008', de nationale selectie voor de komende editie van het Junior Eurovisie Songfestival.

In aanloop naar die nationale selectie hebben we de voorbije dagen de tien kandidaten, de presentator en de leden van de vakjury voorgesteld. Sinds gisteren, en dit tot en met vrijdag, stellen we dagelijks één van de coaches voor en vandaag is dat zanger Wim Soutaer.

 Wim Soutaer heeft geknokt voor zijn plaats. Wim werd na een schitterend parcours door de eerste 'Idool'-talentenjacht derde na Peter Evrard (Eurosong 2006) en Natalia (Eurosong 2004). Wim timmerde sinds die tijd gestaag aan zijn weg. Hij koos voor het Nederlandstalige repertoire. Een perfecte keuze, zo bleek.

Zijn zelfgeschreven zomersingle "Allemaal" was onmiddellijk een dikke hit en zijn debuutalbum "Een nieuw begin" verkocht platinum. Zijn tweede album "Twee" was een waardige opvolger en ging meer dan 20.000 keer over de toonbank ! Ondertussen is z'n derde album zo goed als klaar en heeft Wim een livereputatie om U tegen te zeggen. De kandidaten van Wim kunnen dus maar beter goed opletten als hij hen tips en advies geeft.

"Als jongere wou ik ook al graag optreden, maar dat is er nooit van gekomen. Muziek was en is alles voor mij en dat is ook het gevoel dat speelt bij mijn kandidaten : muziek maken is de max voor hen. Ik hoop hen vanuit mijn ervaring nog iets bij te kunnen leren."

Meer nieuws en informatie over de nationale selectie krijg je op de Eurosongsite van de openbare omroep. 'Junior Eurosong 2008', vanaf zaterdag 06 september, vier zaterdagen lang op Eén. (bron : Eén ; foto : VRT)

02-09-2008 om 10:26 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Bart De Pauw weg bij Woestijnvis.

 Televisiemaker Bart De Pauw trekt na elf jaar de deur van productiehuis Woestijnvis achter zich dicht, zo schrijft De Morgen in haar editie van vandaag. De Pauw, jurylid tijdens de tweede reeks van 'Steracteur sterartiest' (Eén), is wel van plan om voor de openbare omroep te blijven werken, maar hij mist naar eigen zeggen de drive en de sfeer van de beginjaren. Van bij de start was hij bij het productiehuis betrokken.

De veertigjarige Bart De Pauw is er niet in geslaagd tot een nieuwe overeenkomst te komen met Wouter Vandenhaute en Erik Watté, de twee oprichters van Woestijnvis die het bedrijf nog altijd leiden. "Ik heb tien jaar lang graag voor Woestijnvis gewerkt", zegt De Pauw in de krant. "Maar het is tijd voor iets anders. Ik mis de drive van de eerste jaren."

De Pauw vertrekt niet naar één van de commerciële zenders. Hij is van plan voor de openbare omroep te blijven werken en zegt dat er een drietal projecten op tafel liggen, waaronder een fictieserie. De Pauw sluit ook niet uit dat hij daarvoor gaat samenwerken met andere productiehuizen.
(bron : Belga ; foto : Eén)

02-09-2008 om 09:58 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Ruth Jacott.

 Ruth Jacott (02 september 1960) is geboren in de Surinaamse hoofdstad Paramaribo. Op negenjarige leeftijd verhuist ze samen met haar familie naar Nederland. Op zeventienjarige leeftijd begint ze aan een (later succesvolle) carrière. In 1986 wint ze de eerste prijs op het Festival van Knokke samen met de Nederlandse ploeg die door de VARA wordt afgevaardigd. Een jaar later mag ze de rol van Grisabelle in de musical 'Cats' spelen. In 1992 is ze voor het eerst op het Songfestivalpodium te bewonderen. Ze is dan achtergrondzangeres bij Humphrey Campbell. Hij vertegenwoordigt Nederland met "Wijs me de weg". Een jaar later is het de beurt aan Ruth zelf om op de voorgrond te treden. Tijdens het Nationaal Songfestival zingt ze in totaal acht liedjes. Het is uiteindelijk "Vrede" dat de Nederlandse inzending voor het Eurovisie Songfestival zal worden. In Millstreet eindigt ze op een verdienstelijke zesde plaats. Nadien komt haar carrière echt van de grond. Haar eerste album komt dan ook op de markt en bereikt de platinum status. Nadien verschijnen er nog een aantal albums die één na één als zoete broodjes verkopen. In 2004 is ze tijdens het Nationaal Songfestival jurylid. In november 2006 was ze tijdens de Nederlandse versie van 'Night of the Proms' in Rotterdam te bewonderen.

Billie Holiday - Ruth Jacott Afgelopen seizoen kroop ze in de rol kvan de legendarische Amerikaanse zangeres Billie Holiday. In de musical werd het veelbewogen leven van deze jazz- en blueslegende verteld. Later dit jaar, in december, zal ze in Nederland een aantal kerstconcerten geven. Meer over Ruth kan je altijd nalezen op haar
website.

OOK JARIG VANDAAG :

* Albert West (1949) : nam in 1975 deel aan het Nationaal Songfestival met het nummer "Ik heb geen geld voor de trein" en eindigde op een tweede plaats.

02-09-2008 om 00:00 geschreven door Redactie  


01-09-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Marjolein Keuning krijgt een vaste rol in GTST.

 Marjolein Keuning krijgt een vaste rol in de dagelijkse Nederlandse soapserie 'Goede Tijden Slechte Tijden'. De 45-jarige zangeres en actrice is vanaf dinsdag 14 oktober te zien in de show van RTL 4. Dat heeft een woordvoerder van de commerciële omroep eerder vandaag bevestigd.

Details over de rol die Keuning speelt, kon RTL 4 vanavond nog niet vrijgeven. Het is niet voor het eerst dat een bekend gezicht een rol krijgt in de soap. Sinds mei is zangeres Willeke Alberti (ESF 1994) in de serie te zien.

Keuning speelde al eerder in de tv-series 'Vrouwenvleugel' en 'Onderweg Naar Morgen', en in musicals als 'Chicago' en 'Les Misérables'. In 1987 stond ze als backingvocal bij Marcha op het podium tijdens het Eurovisie Songfestival in Brussel. Marcha zong "Rechtop in de wind" naar een verdienstelijke vijfde plaats.
(bron : Novum)

01-09-2008 om 22:57 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Daphne Bunskoek nu onder dak bij E.V.A., het nieuwe mediabedrijf van Paul de Leeuw en Joop van den Ende.

 Vanochtend berichtten we reeds dat Joop van den Ende samen met Paul de Leeuw (presentator NSF, woordvoerder ESF) een bedrijf gaan beginnen. Dat vertelde de 66-jarige mediatycoon gisterenavond in het VPRO-programma 'Zomergasten'.

Intussen is ook de naam bekend van het nieuwe mediabedrijf : 'En Vele Anderen' (E.V.A.). En dat het duo niet bij de pakken blijft zitten mag blijken uit de eerste naam die ze gestrikt hebben.

Daphne Bunskoek werkt sinds deze week voor het nieuwe productiebedrijf. "Het is deels achter de schermen", vertelde de presentatrice eerder vanavond in het tv-programma 'De Wereld Draait Door' (VARA). "Het is zeker wel de bedoeling dat daar iets uitkomt dat ik zelf ga presenteren."

Het nieuwe mediabedrijf 'En Vele Anderen' is volgens Bunskoek een 'broedplaats voor creatievelingen'.
Ook de oriënterende gesprekken die de 34-jarige Bunskoek sinds begin dit jaar voert met de VPRO hebben hun vruchten afgeworpen. "Ik heb zelf een idee voor een programma met vrouwen dat ik ga uitwerken", vertelde ze. "Dat gaat ook deze week beginnen."

Matthijs van Nieuwkerk, presentator van 'De Wereld Draait Door', maakte van de gelegenheid gebruik om Bunskoek voor zijn programma te strikken. De presentatrice zal dit seizoen meermaals functioneren als tafeldame van de talkshow. (bron : Novum)

01-09-2008 om 22:43 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Gordon en Sander gaan samenwonen.

 De veertigjarige Nederlandse zanger Gordon (NSF 1990-2003) is al drie maanden in de wolken met zijn jongste verovering, Sander, en neemt de volgende stap. Het gelukkige stel gaat samenwonen in het huis van de zanger in Blaricum. Gordon is zielsgelukkig : "Hij is de liefste man die ik ooit heb ontmoet en die ik nooit meer wil missen." Sander houdt overigens wel zijn huis in Den Haag aan. "Het was omslachtig om telkens heen en weer te reizen" aldus Gordon.

De zanger ontmoette, na een reeks teleurstellingen in de liefde, zijn nieuwe partner eind juni. De twee liepen elkaar in Den Haag tegen het lijf en het was meteen raak. Zo sprak hij tijdens zijn veertigste verjaardag een paar dagen later al : "Veel mensen zullen ook niet begrijpen dat ik hem nu meteen in het diepe gooi. Maar ik ben er ook van overtuigd dat ik op een dag tegen de ware oploop. Daarna geeft het niet meer hoe je die ware heb gevonden."
(bron en foto : De Telegraaf)

01-09-2008 om 22:32 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Donna verdwijnt : nog geen beslissing over toekomst Donna.

 De raad van bestuur van de VRT heeft nog geen definitieve beslissing genomen over de toekomst van Radio Donna. Volgens een voorstel van de directie van de VRT zou de zender verdwijnen. In de plaats zou er een nieuwe hitzender komen rond de figuur van Studio Brussel-presentator Peter Van De Veire.

De raad van bestuur is het er unaniem over eens dat Donna grondig moet vernieuwen, al dan niet onder dezelfde naam. Maar de Raad vraagt nog bijkomende informatie aan de VRT-directie. Op woensdag 10 september komt de raad van bestuur, die is samengesteld uit alle partijen die in het Vlaams Parlement vertegenwoordigers hebben, opnieuw bijeen. (bron : deredactie.be)

01-09-2008 om 22:05 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'TMF AWARDS 2008' : nomineer nu je favorieten !

 Eind juli berichtten we reeds dat er dit najaar een nieuwe editie van de jaarlijkse 'TMF Awards' zal doorgaan en dit op zaterdag 11 oktober eerstkomende. Nadat vorig jaar werd uitgeweken naar Hasselt zal deze editie, de tiende inmiddels, als vanouds plaatsvinden in het Antwerpse Sportpaleis.

Sinds maandag 04 augustus en dit nog tot en met aanstaande zaterdag (06 september) kunnen de kijkers bepalen welke artiesten in aanmerking komen voor een nominatie. Er zijn dit jaar in totaal elf categorieën alwaar je je stem kan in uitbrengen.

* De categorieën voor de 'Win For Life TMF Awards' zijn :

01. Best Urban.
02. Best Album.
03. Best Male Artist.
04. Best Female Artist.
05. Best Pop.
06. Best Rock.
07. Best Dance.
08. Best Live.
09. Best Alternative.
10. Best New Artist.
11. Best Video.

Aanstaande zondag, 07 september, zal TMF de genomineerden in de diverse categorieën bekendmaken en dan gaat de tweede stemronde van start.

De muziekzender maakt eerstdaags opnieuw een lijst bekend met namen van artiesten die op zaterdag 11 oktober van de partij zullen zijn. Een aantal namen zijn intussen reeds bekend  en zo mogen we alvast Kat DeLuna, Fall Out Boy, onze Kempense diva Natalia (Eurosong 2004), Freemasons, Milow en Tocadisco verwachten.  

Je nominaties voor de 'Win For Life TMF Awards', editie 2008 kan je hier kenbaar maken en wie het geheel van dichtbij wil meemaken op zaterdag 11 oktober kan nog steeds kaarten voor het evenement aanschaffen, dat kan via deze link (er zijn nog enkel kaartjes beschibkaar van 46,00 € en dit voor zowel zit- als staanplaatsen). Telefonisch kan je ook kaarten bestellen en dat via het nummer 0900/260.60. (bron en logo : TMF)

01-09-2008 om 15:55 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit'.

 Een nieuwe maand, de avonden worden stilaan wat langer, een ideaal moment om af en toe je zinnen te verzetten en links en rechts een optreden mee te pikken. Ook dit najaar zit je op maandag, woensdag en vrijdag bij ons op de eerste rij. Fans die eens een concert willen bijwonen of op zoek zijn naar een plaats in de buurt waar hun favoriete artiest zal optreden vinden bij ons zeker hun gading in 'Een avondje uit'.

 Vrijdag 26 september, zaterdag 27 september, vrijdag 03 oktobervrijdag 10 oktober en vrijdag 17 oktober verwelkomen Regi (componist "My music" - Eurosong 2008) en Linda van Milk Inc. opnieuw enkele gasten en vele duizenden fans in het Antwerpse Sportpaleis. De derde editie van 'Milk Inc. Supersized' krijgt de naam 'Forever' mee, naar het gelijknamige album dat sinds eind juni in de platenzaken ligt. De toeloop vorig najaar voor Milk Inc. in het Sportpaleis was enorm. Gespreid over drie avonden werd de concertzaal gevuld door bijna 55.000 fans.

Wie nog geen kaartjes heeft besteld, verzekert zich nu meteen van plaatsen ! Kaarten voor dit superfeest kosten 22,5025,0027,50 en 30,00 €. Meer informatie krijg je hier alwaar je ook je tickets kan bestellen. Voor de shows van vrijdag 26 september, zaterdag 27 september en vrijdag 03 oktober zijn er telkens een 1.000-tal extra plaatsen beschikbaar geworden.

 'Lord of the Dance' komt volgend voorjaar voor vijf voorstellingen naar ons land. Danser, performer, muzikant. Voor vele miljoenen fans in alle uithoeken van de wereld wordt Michael Flatley gezien als een genie van zijn kunst. Hij mag verantwoordelijk genoemd worden om het magische van de Ierse volksdans naar een internationaal niveau verheven te hebben. Samen met de precisie van de choreografie komt een intimiderend set design en de visuele coplexiteit van de dansen het geheel vervolledigen. Laat u betoveren door de magie van Michael Flatley's 'Lord of the Dance'.

Songfestivalliefhebbers kennen Flatley van het Eurovisie Songfestival in de Ierse hoofdstad Dublin in 1994 toen hij samen met danseres Jean Butler schitterde tijdens de intervalact van 'Riverdance'. Later startte hij met 'Lord of the Dance'.

We zetten alles netjes op een rijtje :

* donderdag 05 maart 2009 : Stadsschouwburg - Antwerpen (20.00).
* vrijdag 06 maart 2009 : Stadsschouwburg - Antwerpen (20.00).
* zondag 08 maart 2009 : Grenslandhallen - Hasselt (20.00).
* donderdag 12 maart 2009 : Capitole - Gent (20.00).
* vrijdag 13 maart 2009 : Capitole - Gent (20.00).

Kaartjes voor één van de voorstellingen kunnen nu reeds worden aangekocht en dat kan meteen via de website van Sherpa. Alle voorstellingen starten om 20.00 en kaartjes kosten tussen 59,00 en 74,00 €.

 Volgende zomer zal Clouseau (Eurosong 1989, ESF 1991) opnieuw een aantal Vlaamse podia onveilig gaan maken. Een aantal data van optredens zijn nu reeds bekend en wij zetten ze hieronder voor jou alvast op een rijtje.

* vrijdag 08 mei 2009 : Sportzaal Forum (Albrechtlaan 115) - Aalst (aanvang : 22.30).
* zaterdag 16 mei 2009 : Expodroom (Kanaal Noord 1167/Industriezone) - Bree (aanvang : 22.00).
* zaterdag 23 mei 2009 : CC Schiervelde (Diksmuidsesteenweg 100) - Roeselare (aanvang : 20.30).
* zaterdag 30 mei 2009 : Casino Kursaal (Monacoplein) - Oostende (aanvang : 20.00).
* vrijdag 05 juni 2009 : Waregem Expo (Zuiderlaan 20) - Waregem (aanvang : 20.30)(telefoon : 0475/79.58.57). 
* zaterdag 27 juni 2009 : De Soeverrein (Sportveldenlaan 10) - Lommel (aanvang : 21.00).
* donderdag 06 augustus 2009 : Rivierenhof (Turnhoutsebaan 232) - Deurne (Antwerpen) (aanvang : 20.00).
* vrijdag 21 augustus 2009 : Expohallen (Doorniksesteenweg 216) - Kortrijk (aanvang : 21.00).
* zaterdag 26 september 2009 : Casino Kursaal (Monacoplein) - Oostende (aanvang : 20.30).

Op dit ogenblik kunnen enkel kaartjes worden aangekocht voor het concert op zaterdag 16 mei 2009 in de Expodroom in Bree en dat kan telefonisch (070/25.20.20) of online via Sherpa. Meer informatie over de andere concerten volgt later.

01-09-2008 om 13:06 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Carolina Dijkhuizen kruipt in de huid van Josephine Baker.

 In 2010 verschijnt er een nieuwe musical over het leven van Josephine Baker in de Nederlandse en Vlaamse theaters. Caroline Dijkhuizen (onder andere 'Bubbling Brown Sugar' en 'The Lion King') vertolkt de rol van zangeres en danseres Josephine Baker (1906-1975). Dijkhuizen was dit jaar één van de backingvocals van zangeres Hind die Nederland vertegenwoordigde tijdens de 53e editie van het Eurovisie Songfestival met "Your heart belongs to me".

De productie van de musical is in handen van het trio Allard Blom, Jeroen Sleijfer en onze landgenoot Frank van Laecke. Momenteel is hij één van de drijvende krachten achter de musical 'Daens', die later dit najaar in Antwerpen in première gaat.

Voor het stuk wordt nieuwe muziek gecomponeerd, maar ook oude klassiekers als "J'ai deux amours" en "La vie en rose" zullen tijdens de voorstelling klinken.

'Josephine Baker' vertelt het verhaal over de dochter van een wasmoeder uit St. Louis (Missouri). Ze kende in haar jeugd veel armoede, totdat zij begin jaren twintig haar debuut maakte op Broadway in de show 'Shuffle Along'. Door haar komische vertolking werd zij een grote publieksfavoriet. Haar grote doorbraak beleeft ze met haar dansact in pikant bananenrokje in Parijs.

'Josephine Baker' is van februari tot en met mei 2010 in de Nederlandse en Belgische theaters te zien. (bron : Belga ; foto  website Caroline)

01-09-2008 om 12:39 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : wie verzorgt het voorprogramma van Natalia ?

 Natalia (Eurosong 2004) en haar entourage schakelen vanaf vandaag de voorbereidingen voor de 'Singstar Glamorous Tour 2008' in een hogere versnelling. Haar agenda werd voor de komende twee maanden propvol geboekt met dansrepetities, bandrepetities, vocal training, fitness, try outs, enz...

Vandaag wordt ook al één tipje van de sluier gelicht : Natalia zal tijdens haar concert niet pauzeren en gedurende 120 minuten het beste van zichzelf geven !

Wie het voorprogramma zal verzorgen blijft vooralsnog een goed bewaard geheim maar dat het iemand van goeden huize moet zijn staat nu al als een paal boven water. Het wordt iemand die gedurende de zeven concerten de arena mag voorverwarmen !

Volgende week vrijdag, 12 september, wordt meer tekst en uitleg gegeven, maar wat nu al vaststaat is dat het een fijne verrassing wordt !

We zetten alles hieronder nog eens netjes op een rijtje :

* vrijdag 07 november : Lotto Arena - Antwerpen (aanvang : 20.00).
* zaterdag 08 november : Lotto Arena - Antwerpen (aanvang : 20.00).
* maandag 10 november : Lotto Arena - Antwerpen (aanvang : 20.00).
* zaterdag 15 november : Vorst Nationaal - Brussel (aanvang : 20.00).
* vrijdag 21 november : Ethias Arena - Hasselt (aanvang : 20.00).
* vrijdag 28 november : Evenementenhal Schiervelde - Roeselare (aanvang : 20.00).
* zondag 30 november : Lotto Arena - Antwerpen (aanvang : 19.00).

De prijs van de kaarten is vastgesteld op 20,00 - 25,00 en 35,00 € (exclusief service- en verzendingskosten). Tickets voor de concerten kunnen nog steeds besteld worden en dit telefonisch (0900/000.45) ofwel via deze website. (bron : website Natalia)

01-09-2008 om 11:18 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.JUNIOR - 2008 - EUROSONG : coach Ann Reymen.

 Aanstaande zaterdag, 06 september, start in eigen land 'Junior Eurosong 2008', de nationale selectie voor de komende editie van het Junior Eurovisie Songfestival.

In aanloop naar die nationale selectie hebben we de voorbije dagen de tien kandidaten, de presentator en de leden van de vakjury voorgesteld. Vanaf vandaag, en dit tot en met vrijdag, stellen we dagelijks één van de coaches voor en beginnen doen we met radiopresentatrice en tv-gezicht Ann Reymen.

 Ann werd bij Donna ontdekt na een stemtest die ze aflegde toen ze nog studeerde. Ze vrolijkt nu de middag op met haar grappige, snedige en spitsvondige presentaties. Ann was ook te horen en te zien op Eén, aan de zijde van Chris Dusauchoit in 'Palavra', in 'Beste vrienden' bij Bruno Wyndaele en in 'Vlaanderen Vakantieland'. Ze presenteert bij TV Limburg, heeft een styling-programma op Vitaya en was deze zomer te zien in het Ketnet-programma 'Mijn sport is top'. Ann sprak ook één van de stemmen in van de Disneyfilm 'The Incredibles'.

Maar radio blijft – naast de Tour de France - haar grote passie. Ann is een spontane losbol en flapuit en een gewaardeerde radiopersonality. Zenuwen kent ze niet, althans dat lijkt zo. Vorig jaar was Ann ook al één van de coaches in 'Junior Eurosong 2007'. Haar kandidate Bab stootte toen vlot door tot de finale en dit jaar wil ze het nóg beter doen : "ik heb het vorig jaar ook al gedaan en dat was erg leuk, verrassend ook. De Juniors zijn altijd zo heerlijk eerlijk met de wedstrijd bezig. Vorig jaar werd 'mijn' Bab tweede. Net geen eerste plaats dus, maar dit jaar ga ik voor de revanche !"

Meer nieuws en informatie over de nationale selectie krijg je op de Eurosongsite van de openbare omroep. 'Junior Eurosong 2008', vanaf zaterdag 06 september, vier zaterdagen lang op Eén. (bron : Eén ; foto : VRT)

01-09-2008 om 10:20 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Joop van den Ende begint bedrijf met Paul de Leeuw.

 Joop van den Ende gaat samen met Paul de Leeuw (presentator NSF, woordvoerder ESF) een bedrijf beginnen. Dat vertelde de 66-jarige mediatycoon gisterenavond in het VPRO-programma 'Zomergasten'.

Investeringsfonds Van den Ende en Deitmers neemt vanaf vandaag, 01 september, een belang van vijftig procent in de onderneming. Doel van de oprichting is dat Van den Ende, samen met zijn zakenpartner Hubert Deitmers, de tv-presentator gaat helpen om buiten de landsgrenzen aan de weg te timmeren. "Het is de bedoeling dat de ideeën en de creativiteit van de Leeuw de grens over kunnen", liet Van den Ende weten in het programma. De Leeuw brengt in de onderneming ook zijn Nederlandse activiteiten onder.

Het is niet de eerste keer dat Van den Ende en Paul de Leeuw samenwerken. Van den Ende haalde de presentator binnen bij het spelprogramma 'Sterrenslag' en gaf hem een rol in de musical 'Les Misérables'. Ook werkte het duo samen aan de speelfilm 'Filmpje'. (bron :
Novum)

01-09-2008 om 09:33 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Birthe Kjær.

 Birthe Kjær (01 september 1948) is geboren in het Deense Århus. In 1980 neemt ze voor de eerste maal deel aan de Deense selectie voor het Eurovisie Songfestival, beter gekend als 'Dansk Melodi Grand Prix'. Samen met Henning Vilén eindigt ze op een tweede plaats met het nummer "Du och jeg". In 1986 neemt ze opnieuw deel aan de nationale selectie en alweer is de tweede plaats voor haar weggelegd, nu doet ze het solo met "Vil du med". Een jaar later (in 1987) is ze weer van de partij en toeval of niet maar ze wordt opnieuw tweede nu met "Hva' du ude på". Men zegt wel eens dat de aanhouder wint, wel voor Birthe gaat dit echt wel op. In 1989 is het dan eindelijk zo ver. Na drie maal op een tweede plaats te zijn geëindigd, mag ze dat jaar voor Denemarken naar het Eurovisie Songfestival.  Met "Vi maler byen rød" mag ze naar het Zwitserse Lausanne afreizen en daar behaalt ze een verdienstelijke derde plaats voor haar land. Een jaar na haar succes op het festivalpodium staat ze weer op het podium tijdens de nationale Deense finale. Nu wel niet als zangeres maar als gastvrouw samen met Dario Campeotto (ESF 1961) van 'Dansk Melodi Grand Prix'. En alsof het nog niet genoeg is waagt ze in 1991 opnieuw haar kans. Met "Din musik, min musik" eindigt ze op een derde plaats. In 2001 is ze opnieuw van de partij tijdens de Deense nationale finale. Elk nummer dat deelneemt aan de nationale selectie wordt voorgesteld door een oud-festivaldeelnemer. Birthe mag "Lidt efter lidt" van Johnny Hansen aankondigen. Hij overleeft de eerste stemronde echter niet. In 2005 zou ze tijdens de jubileumshow 'Congratulations' "Vi maler byen rød" nog eens brengen, maar een paar dagen  voor de show krijgt ze een hartaanval en kan ze niet deelnemen aan het programma. Ze wordt vervangen door Thomas Thordarsson (deelnemer in 2004). Meer over Birthe kan je nalezen op haar website.

OOK JARIG VANDAAG :

* Vanna (1970) : geboren als Ivana Ranilović, nam in 2000 deel aan de Kroatische nationale selectie, 'Dora', en eindigde met "Kao rijeka" op een tweede plaats. Hoogzwanger wist ze een jaar later de finale winnend af te sluiten en later dat voorjaar mocht ze, intussen bevallen van een dochter, met "Strings of my heart" deelnemen aan het Eurovisie Songfestival. Ze zou een tiende plaats in de wacht slepen in de Deense hoofdstad Kopenhagen. In 2002 maakte ze deel uit van de vakjury tijdens 'Dora 2002'.

01-09-2008 om 00:00 geschreven door Redactie  


31-08-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Fata Morgana' : Kortrijk is een Guldensterrenstad en haalt vijf sterren binnen.

 Ongeveer dertig graden, zo'n 15.000 mensen op en rond de Grote Markt, zes hypernerveuze sleutelfiguren en bij iedereen de wetenschap dat dit de allerlaatste keer zou zijn. Zo begonnen we aan de finale van 'Fata Morgana' in Kortrijk. De cirkel is rond : Geena (Eurosong 2008) beklom om 14.00 het podium samen met haar eerste co-presentator, Sergio (ESF 2002). De Fata-geschiedenis stond dus eigenlijk al in minivorm op het podium, en dan moest het spektakel nog beginnen.

Eerst aan de beurt : de vlam van Hilde. Zij heeft de voorbije week heel Vlaanderen doorkruist om er een olympische vlam aan te steken en 'en passant' sleutelfiguren uit het verleden mee te nemen. Op het podium werd symbolisch de laatste vlam ontstoken, die aan heel Kortrijk moest melden dat de reis van Hilde rond was.

Daarna volgden er praalwagens, afgeladen vol met sleutelfiguren van vroeger, die (vaak opgekleed in thema en voorzien van souvenirs) nog altijd dolenthousiast bleken te zijn over hun ervaring, hoe lang geleden die ook mocht zijn. Het was een ware flash-back naar het verleden, gevolgd door de vraag : had Hilde er 200 verzameld ? Het antwoord : ze had er meer dan 240, en dus ook een eerste ster voor Kortrijk.

Toen was het aan Ragna om te tonen wat ze van haar expositie had gemaakt. Geëmotioneerd als ze was (wat wil je, ze heeft dan ook heel de week nog maar nauwelijks geslapen), nam ze Steph, Geena en Sergio op sleeptouw langs meer dan 60 'tableaux vivants' die alle opdrachten uit het verleden tot leven brachten. Het werd al snel duidelijk : hier was werk ingestoken. Sergio kwam, zag en deelde een tweede ster uit.

Ster drie was de champagnetoren, gemaakt door Karl. In het theater aan het Schouwburgplein had hij een toren gemaakt van meer dan 15.000 champagneglazen, dat wisten we gisteren al. Onder het oog van een afgeladen zaal, vol mensen in galakledij, klom Karl in een hoogtewerker om de kers op de taart te zetten : hij goot een fles champagne uit in de toren. Eén maar, want de constructie was zo fragiel dat het gewicht van de drank genoeg had kunnen zijn om voor spectaculaire, zij het niet geheel gewenste, explosie te zorgen. Maar geen nood : de champagne vloeide netjes en smaakte heerlijk. Ondertussen kreeg ook het publiek op de Grote Markt een proevertje. Sergio was overtuigd : de derde ster was binnen.

Stephanie en Eva moesten zorgen voor maar liefst 10.000 mensen in galakledij. Zelf gaven ze alvast het goede voorbeeld - hun jurken mochten er wezen - en het lied dat ze hadden laten schrijven voor de gelegenheid was een meestamper van formaat. 15.000 mensen (zij het lang niet allemaal in gala) zongen mee alsof ze een plaatsje in de top 20 van de radio wilden veroveren. Maar hoeveel mensen waren er nu correct gekleed ? De gerechtsdeurwaarder gaf uitsluitsel : 10.487 ! Stephanie en Eva sprongen iedereen in de armen die ze maar vast konden krijgen en hadden de vierde ster voor Kortrijk binnengehaald.

De laatste ster - de allerlaatste ster van 'Fata Morgana' - was voor Frank, die ons om af te sluiten nog allemaal mocht vergasten op een stukje taart. De gigantische constructie die de laatste dagen werd gebouwd op de Grote Markt was geheel omhuld in zwart. Toen het doek zakte, kwam er een gigantische taart in vijf verdiepingen tevoorschijn, vol met kleinere taartjes.

Vuurwerk ging af en het signaal werd gegeven dat iedereen mocht meesmullen. Grote en kleine handjes hielpen mee om iedereen van de nodige zoetigheid te voorzien. En wees gerust : het smaakte. "Heeft iedereen een taartje ?!" Duizenden handen gingen de lucht in - ja hoor, iedereen was voorzien. Een betere afsluiter konden we niet wensen : de vijfde ster was binnen.

 Kortrijk is een vijfsterrenstad. De laatste. We hebben ons weer een hele zomer fantastisch geamuseerd, en nemen afscheid van 'Fata Morgana' met een tas vol prachtige herinneringen en een warm gevoel. Meer kan een mens zich niet wensen. Proficiat aan alle sleutelfiguren van dit seizoen en alle vorige, die zich uit de naad hebben gewerkt om dromen te doen uitkomen. En tja, misschien tot de volgende keer, hè !
(bron en foto : website 'Fata Morgana')

31-08-2008 om 21:44 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Ishtar te gast bij Albert en Paola.

 De koning en de koningin hebben eerder deze namiddag achthonderd genodigden uit de culturele en artistieke wereld ontvangen op het kasteel van Laken. Op die manier viert het koninklijk paar "vijftien jaar koning Albert II". Bij de aanwezigen waren onder meer Ozark Henry, Jan Hoet, Lieven Debrauwer en Ishtar (ESF 2008).

Met deze uitnodiging wil de vorst "hulde brengen aan allen die bijdragen tot onze rijke culturele en artistieke verscheidenheid en in het bijzonder aan personen en instellingen die door hun werk de banden tussen de gemeenschappen van ons land aanhalen", luidt het.

Bij de genodigden waren onder meer Ozark Henry, Jean Blaute, Jan Hoet, Lieven Debrauwer, Jan Decorte, Kristien Hemmerechts en Sigiswald Kuijken. Het vorstenpaar woonde een optreden van Jamal Boukhriss bij en trok vervolgens naar de Theater Serre en de Orangerie, waar ze respectievelijk de fototentoonstelling 'Mijn buitenland' en de tentoonstelling 'Acht argumenten' bezochten. In de Leopold II Serre woonden ze het spektakel 'Chansons sans paroles' bij. In de Wintertuin tot slot genoten de koning en de koningin van het spektakel 'Marockin' Brass' en de tentoonstelling 'Jonge Belgische fotografen'.

Ook prins Filip en prinses Mathilde, prinses Astrid en prins Lorenz en prins Laurent en prinses Claire waren aanwezig. De namiddag werd rond 16.45 afgesloten met een receptie.
(bron : Belga ; foto : Eén)

31-08-2008 om 19:43 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moskou 2009 : inschrijvingsperiode in Noorwegen loopt morgen af.

 In Noorwegen loopt morgen, maandag 01 september, de inschrijvingstermijn af voor 'Melodi Grand Prix 2009', de nationale selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival. Daags na de finale van dit jaar, eind mei, raakte reeds bekend dat de NRK ook volgend jaar dezelfde selectieprocedure zou hanteren om de inzending voor de Russische hoofdstad Moskou te kiezen.

In tegenstelling tot de voorgaande edities van de nationale selectie gaat de omroep ditmaal - nog meer dan tevoren - op zoek naar composities van eigen bodem. Enkel inzendingen van personen met de Noorse nationaliteit en/of een permanente verblijfplaats (op 01 september) in het Scandinavische land zullen worden aanvaard. Indien er toch samengewerkt wordt met buitenlandse componisten en/of tekstschrijvers dan moet minstens vijftig procent van het team over de Noorse nationaliteit beschikken. Buitenlandse inzendingen, van pakweg Zweedse makelij, worden niet aanvaard.

 Maria Haukaas Storeng wist eerder dit voorjaar, met "Hold on be strong" van Mira Craig, een oververdiende vijfde plaats in de wacht te slepen tijdens de finale van de 53e editie van het jaarlijkse liedjesfestival. Dit was meteen het beste resultaat van het land sinds de vierde plaats van Jostein Hasselgård in 2003. (bron en logo : NRK ; foto Maria : Indrek Galetin, EBU)

31-08-2008 om 17:00 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Limassol 2008 : de twaalf finalisten in Oekraïne zijn bekend.

 In Oekraïne zijn intussen de namen van de kandidaten bekend die later volgende maand een gooi gaan doen naar het ticket richting Cyprus alwaar op zaterdag 22 november eerstkomende de zesde editie zal plaatsvinden van het Junior Eurovisie Songfestival.

In totaal ontving de nationale omroep (NTU) vierentachting inzendingen voor de nationale selectie en na twee voorrondes (vrijdag 15 en zaterdag 16 augustus) en één halve finale (zondag 17 augustus) werden door een vakjury twaalf kandidaten aangeduid voor de finale.

* de twaalf finalisten :

01. "Pisnya vryatue svit" door Renata Shtifel.
02. "Legenda pro Jeannu D'Arc" door Andronik Aleksanyan.
03. "Ukraine Boys" door Ukraine Boys (UB).
04. "Karnaval ditinstva" door Anastasiya Makulkina.
05. "Karpaty" door Yuriy Kravchenko.
06. "Zirka baletu" door Yuliya Boyko.
07. "Vesela podorozh" door KapriZ.
08. "Krok" door Marietta Ivanova.
09. "Z drivom po zhittyu" door Ivan Danilov.
10. "Mi z toboyu" door Elizaveta Malaeva.
11. "Matros" door Victoria Petrik.
12. "Lyalka" door Maria Stasiuk.

De nationale finale vindt op zondag 21 september plaats en niet op zaterdag 20 september zoals we eerder berichtten. Het geheel gaat door in de studio's van de nationale omroep in de hoofdstad Kiev. Op maandag 15, dinsdag 16 en woensdag 17 september zal er bij de nationale omroep aandacht worden besteed aan de nationale selectie. De kandidaat voor Limassol zal worden gekozen via televoting.
(bron : NTU, ESC Kazachstan)

31-08-2008 om 16:42 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.JUNIOR - 2008 - EUROSONG : Stijn Kolacny, André Vermeulen en Pascale Platel zetelen in de vakjury.

 De tien kandidaten werden reeds eerder voorgesteld, gisteren mocht presentator Ben Roelants de revue passeren en vanaf morgen tot en met vrijdag stellen we dagelijks één coach voor. Blijven dus enkel de leden van de vakjury over en die plaatsen we vandaag voor het voetlicht.

In de live-shows van 'Junior Eurosong' heeft de Eén-kijker en alleen hij het voor het zeggen. Hij beslist met televoting wie doorgaat naar de volgende ronde. De kandidaten die het halen, krijgen – letterlijk – groen licht; voor de anderen eindigt het avontuur met een rood licht. Tenzij ze worden opgevist door de vakjury. Die vakjury geeft deskundig commentaar om de kijkers te helpen kiezen, stemt zelf niet mee, maar heeft dus wel het recht om één waardevolle kandidaat die in het rood is terechtgekomen, een tweede kans te geven. De vakjury bestaat uit drie professionals die alles weten over muziek en over kinderen...

Scala-kopstuk Stijn Kolacny is opnieuw van de partij. Dit jaar krijgt hij Songfestival-kenner André Vermeulen aan zijn zijde. De vrouw die de kerk in het midden houdt is auteur, actrice, tv-gezicht en mama Pascale Platel.

 Stijn Kolacny begon op zijn zesde met piano en op zijn achtste met viool. Als kind zong hij in koren, speelde in orkesten en deed mee aan heel wat piano- en vioolwedstrijden. Hij studeerde later aan het Lemmensinstituut in Leuven en behaalde daar de meestergraad en een specialisatiediploma piano.

Tussendoor richtte hij samen met z'n broer Steven het meisjeskoor Scala op. Toen het koor een cd uitbracht met daarop eigenzinnige covers van pop- en rocknummers werd het algauw een fenomeen in België. Niet lang daarna volgde de doorbraak in verschillende andere landen. Op 19 september verschijnt het nieuwe album van Scala, "Paper plane", met voor het eerst enkel nieuwe nummers op. Aansluitend op deze release toert Stijn de komende maanden met Scala door binnen- en buitenland.

Maar eerst alle aandacht op 'Junior Eurosong'. Of Stijn weer even streng gaat zijn als vorig jaar ? "Ik wil niet persé streng zijn om streng te zijn, maar ik vind dat je kinderen en jongeren geen dienst bewijst door hen enkel maar op te hemelen."

 André Vermeulen is de pionier van de muziekverslaggeving bij de VRT-nieuwsdienst. Hij interviewt artiesten als Madonna en de Rolling Stones en maakt concertverslagen en biografieën. Daarnaast volgt hij voor het Journaal ook Italië, Spanje en Latijns-Amerika.

Z'n liefde voor het Eurovisiesongfestival begon toen hij elf was, toen hij zag hoe Sandie Shaw het festival won met "Puppet on a string". Het begin van z'n grenzeloze interesse voor alle soorten muziek, een interesse die van André ook een beetje een levende muzikale encyclopedie maakt. Sinds 1991 is André de vaste VRT-commentator op het Eurovisie Songfestival. Hij zit ook geregeld in de jury van 'Eurosong', en zelfs al een keer van 'Junior Eurosong'. Dit jaar maakte André zijn opwachting in 'Eurosong 2008' : als expert legde hij er de halve finalisten op de rooster en schatte hun kansen in op het Songfestival.

E
n binnenkort is hij het meest ervaren jurylid in 'Junior Eurosong 2008' : "Ik wil altijd graag meewerken om de beste kandidaat naar het Songfestival te sturen. En het leuke bij het Junior Songfestival is, dat België daar gemiddeld veel beter scoort dan op het grote mensen festival."

 Pascale Platel is auteur, actrice, tv-gezicht en mama van haar 11-jarige zoon Cameron. Deze zomer zagen we haar in '1000 zonnen', in de rubriek 'Camping ConTent'. In het verleden had ze haar eigen populaire rubriek in 'De Laatste Show'.

Pascale begon haar carrière bij 'Les Ballets C de la B' van haar broer Alain Platel. Ze maakte echter vooral naam met one-womanshows als 'De Koning van de Paprikachips' (bekroond met de Signaalprijs 1999). Haar zoon was haar grote inspiratiebron tijdens het schrijven van die voorstelling. Ook als theatermaakster voor kleuters en kinderen gooide ze hoge ogen. Met 'Ola Pola Potloodgat' bijvoorbeeld won ze in 2002 de Theaterfestivalprijs.

Pascale vertrekt meestal van muziek als ze een theaterstuk schrijft en gebruikt ook veel muziek in haar voorstellingen. Ze weet dus waarover ze het heeft als ze de kandidaten van 'Junior Eurosong' beoordeelt : "Ik ben heel benieuwd naar wat er leeft bij kinderen. Ik weet ook dat ze allemaal willen winnen, maar ik vind het minstens even belangrijk dat ze genoeg goesting uitstralen."

Meer nieuws en informatie over de nationale selectie krijg je op de Eurosongsite van de openbare omroep. 'Junior Eurosong 2008', vanaf zaterdag 06 september, vier zaterdagen lang op Eén. (bron : Eén ; foto's : VRT)

31-08-2008 om 12:31 geschreven door Redactie  
VOLG ONS OOK OP TWITTER & FACEBOOK.Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!