Twelve Points...Douze Points...Kiev 2017...

Deze website wordt niet meer geüpdatet! Volg ons via https://twitter.com/12_TPDP_12.....

24-04-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgische Songfestival Top 30 : Elsie Moraïs klokt af op een twaalfde plaats.

 "O jullisi na jalini" van Ishtar is dit jaar de derde Vlaamse Songfestivalinzending op rij die de eerste plaats behaalt in de Vlaamse Ultratop 50 sinds die hitparade op zaterdag 01 april 1995 het levenslicht zag.

Sinds eind maart grasduinen wij in het Ultratop-verleden. De voorbije weken zijn wij op zoek gegaan naar alle liedjes uit de nationale voorronde (zowel uit Vlaanderen als Wallonië) die de afgelopen dertien jaar een plaatsje wisten te bemachtigen in de Ultratop Top 50. We hebben op basis van hun hitparadenotering een Top 30 samengesteld en de komende weken, telkens van maandag tot vrijdag, maken we dagelijks één nummer uit dat overzicht bekend. Wie staat er op nummer één ? Wel het antwoord op die vraag krijg je op vrijdag 09 mei eerstkomende, maar nu kunnen we alvast verklappen dat het voor velen een absolute verrassing zal zijn.

Ook de vier liedjes voor 'Eurosong 2008' die momenteel in de hitparade staan dingen mee voor een plaatsje in het overzicht want de lijst werd afgesloten op zaterdag 29 maart jongstleden. Op een twaalfde plaats vinden we Elsie Moraïs, zus van Nelson (Eurosong 2008) terug. 

 12. "Amoré loco"Elsie Moraïs (Eurosong 2004), 11 weken notering (17 april - 26 juni 2004), hoogste plaats : 6 (1 week).

Elsie Moraïs (Antwerpen, 25 november 1986) is geboren uit een Vlaamse moeder en een Kaapverdische vader. In 2004 neemt ze op zeventienjarige leeftijd deel aan de nationale selectie voor het Eurovisie Songfestival. Met "Amoré loco" weet ze het tot de finale van 'Eurosong 2004' te schoppen alwaar ze op een vierde plaats eindigt. Haar single wordt ook een succes in Vlaanderen en weet het tot in de top tien te schoppen.

Nadien volgt "Chocolala" en in de zomer van 2005 heeft ze een bescheiden hitje met haar versie van "Rythm of the night". In 2006 volgt een volgende single samen met haar broer Nelson (Eurosong 2008) en met haar vriend Jonez. Vanaf dat moment gaat ze als LC Moraïs door het leven. Jonez is het pseudoniem voor Jonas Wyns, zoon van Luk Wyns en Mitta Van der Maat. Meer over LC Moraïs krijg je op haar website. (met dank aan Ultratop)

24-04-2008 om 00:01 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dobro veče Beograde : 24. LITOUWEN.

 Sinds begin deze maand (en dit tot en met dinsdag 13 mei) tellen we dagelijks af naar de komende editie van het Eurovisie Songfestival dat op dinsdag 20, donderdag 22 en zaterdag 24 mei zal worden gehouden in de Servische hoofdstad Belgrado. Voor het derde jaar op rij zetten we telkens één kandidaat voor de 53e editie van het jaarlijkse liedjesfestival in de schijnwerpers. Twee jaar geleden kreeg onze rubriek de naam 'Kalispera Athina', vorig jaar 'Hyvää iltaa Helsingin' en dit jaar dekt de vlag de lading in 'Dobro veče Beograde'. In totaal nemen 43 landen deel aan deze editie van het liedjesfestival en voor het eerst zijn er ook twee halve finales. In beide halve finales treden negentien landen aan en de kijkers thuis kiezen door middel van televoting telkens negen finalisten. De back-upjury mag uit elke halve finale nog één kandidaat aanduiden en dit wordt het hoogst gerangschikte land in de uitslag van die jury dat niet door de kijkers naar de finale gestemd wordt. 

Het land dat als vijfde mag aantreden tijdens de tweede halve finale, op donderdag 22 mei, is LITOUWEN. Het land neemt sinds 1994 deel aan het Songfestival en in tegenstelling tot de twee andere Baltische staten (Estland en Letland) was de deelname van Litouwen tot twee jaar geleden niet echt succesvol geweest. Bij de eerste deelname eindigde zanger Ovidijus Vysniauskas op een allerlaatste plaats met nul punten. Meteen hield het land het voor bekeken tot ze vijf jaar later (in 1999) opnieuw deelnamen. Een dertiende plaats in 2001 was tot en met 2005 het beste resultaat dat Litouwen behaalde. De groep Skamp zorgde hiervoor met "You got style". Drie jaar geleden eindigden Laura & The Lovers met "Little by little" op de allerlaatste plaats in de halve finale en daarom was het land in 2006 alweer aangewezen op de halve finale. De speciaal voor het Songfestival samengestelde groep LT United had echter meer succes en wist zelfs de finale te halen alwaar het zestal op een zesde plaats eindigde met "We are the winners". Vorig jaar mocht 4Fun met "Love or leave" meteen in de finale aantreden alwaar het op een éénentwintigste plaats eindigde.

Op zaterdag 02 februari werd de nationale finale gehouden voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival. LRT hield het dit jaar op drie halve finales en één finale om de kandidaat te kiezen voor Belgrado. Die halve finales vonden tijdens de maand januari plaats en telkens stootten vier kandidaten door naar de finale en daarbij kwamen nog twee wildcards, eentje voor Julija & Girma en eentje voor Aistė Pilvelytė.

In tegenstelling tot die halve finales, waar er gewerkt werd met een vakjury en televoting, was het tijdens de finale enkel aan de kijkers thuis, door middel van televoting, om de winnaar van de nationale selectie aan te duiden. En die koos uiteindelijk voor "Nomads in the night" van Jeronimas Milius. Hij had al de eerste halve finale gewonnen en deed dat tijdens de finale nogmaals over.

* de volledige uitslag :

01. "Nomads in the night" door Jeronimas Milius : 11.674 stemmen.
02. "Troy on fire" door Aistė Pilvelytė : 11.242 stemmen.
03. "Miss kiss" door Sasha Son : 8.306 stemmen.
04. "Birdie tweet" door Raimonda : 7.391 stemmen.
05. "Yes" door Mini-Me : 5.936 stemmen.
06. "Do somethin'" door Augustė : 5.145 stemmen.
07. "Evertown" door Funny Beat : 1.677 stemmen.
08. "Aš rasiu" door LAIPTAI : 1.216 stemmen.
09. "You & I" door Ingrida Žiliūtė : 638 stemmen.
10. "Stone" door Pokeris : 633 stemmen.
11. "Step into this world" door Nerri : 610 stemmen.
12. "To my soul" door Julija & Girma : 466 stemmen.
13. "Muziką garsiau!" door Justas : 299 stemmen.
14. "Vakaras" door Vilma Voroblevaitė : 247 stemmen.

 Jeronimas Milius (Vilnius, 11 oktober 1984) maakt sinds 2003 deel uit van de power metalband Soul Stealer, waarvan hij zanger is. Eerstdaags zou van de groep een eerste album in de platenzaken moeten liggen. Milius is niet aan zijn Songfestivalproefstuk toe want hij stond twee jaar geleden in het achtergrondkoortje bij Aistė Pilvelytė tijdens de nationale finale, deze laatste eindigde dit jaar tijdens de finale op een tweede plaats met "Troy on fire".

"Nomads in the night" (tekst : Jeronimas Milius ; muziek : Vytautas Diškevičius)

Through passing days, I close my eyes and feel silk burning me
Your skin, those gorgeous lips I’ve kissed so long ago…
Tonight I’ll try to rip out this aching heart, it’s filled with you

It’s filled with lonely pain ! Obey !

Oh moon, I follow you in darkness
It seems we’re nomads in the night
Your cold turns me into the heartless
Until the sunrise burning light
brings down her sky blue shining eyes

This hollow day, like day before I walk through thousand smiles
And try to find the look that heals all wounds inside
But still I’m here at the worlds’ edge falling like a stone to you
Shining so high, alone ! Like me !

Oh moon, I follow you in darkness
It seems we’re nomads in the night
Your cold turns me into the heartless
Until the sunrise burning light...

Oh moon, I follow you in darkness
It seems we’re nomads in the night
Your cold turns me into the heartless
Until the sunrise burning light brings down her sky blue shining eyes…

Wil je de videoclip van
"Nomads in the night" bekijken, ga dan naar de 'Medialounge' van
Eurovision.tv (klik hier).

24-04-2008 om 00:00 geschreven door Redactie  


23-04-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Sterren op de dansvloer' : ook deze week Antony Arandia en Tiany Kiriloff aan de leiding na de punten van de vakjury.

Logo 'Sterren op de dansvloer' Vanavond vond de vierde show plaats van  de derde reeks van 'Sterren op de dansvloer' (vtm). Ditmaal brachten vier koppels een paso doble en de vier andere koppels mochten de slow foxtrot uit de kast halen. De vakjury, bestaande uit Rony Daelemans, Anouchka Balsing, Jan Geerts en Davy Brocatus gaven ook nu weer deskundig commentaar en beoordeelden elke dansact. Tot een uur na de uitzending kunnen de kijkers hun keuze kenbaar maken en overmorgen, vrijdag, tijdens de derde 'Dance off' worden bij de punten van de vakjury de punten gevoegd van de kijkers thuis en komen we te weten welke twee dansparen hun beste voetje opnieuw moeten voorzetten om zo in de wedstrijd te blijven.

* punten van de vakjury tijdens de vierde show (tussen haakjes de punten van Ronny, Anouchka, Jan en Davy) :

* Nico & Ellen (slow foxtrot) : 17 punten (4+5+4+4).
* Martine & Arman (paso doble) : 25 punten (5+7+7+6).
* Antony & Leila (slow foxtrot) : 28 punten (6+7+7+8).
* Bjorn & Carole (paso doble) : 26 punten (6+7+6+7).
* Tiany & Guy (paso doble) : 28 punten (7+7+7+7).
* Elke & Aerjen (slow foxtrot) : 13 punten (6+6+6+5).
* Koen & Nicky (paso doble) : 22 punten (5+5+6+6).
* Dominique & Pascal (slow foxtrot) : 27 punten (6+7+7+7).

* omgezet geeft dit het volgende resultaat :

01. Antony & Leila : 08 punten.
01. Tiany & Guy : 08 punten.
03. Dominique & Pascal : 06 punten.
04. Bjorn & Carole : 05 punten.
05. Martine & Arman : 04 punten.
06. Elke & Aerjen : 03 punten.
07. Koen & Nicky : 02 punten.
08. Nico & Ellen : 01 punt.

De derde 'Dance off' van 'Sterren op de dansvloer' krijg je overmorgen, vrijdag, vanaf 21.10. Aan het einde van die show weten we wie als derde danskoppel deze derde reeks zal moeten verlaten. Meer nieuws krijg je ook op de site van het programma. (bron en logo : vtm)

23-04-2008 om 22:29 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit in Nederland'.

 Op deze voorlaatste woensdag van april is 'Een avondje uit in Nederland' ook weer van de partij. Ook vandaag bekijken we een aantal optredens en concerten die de komende weken en maanden in Nederland zullen plaatsvinden en zetten we die voor je op een rijtje.

Fame Sinds januari loopt de Nederlandse versie van de musical 'Fame' in verschillende Nederlandse theaters. Deze musical vertelt het verhaal van een groep studenten aan de High School of Performing Arts (New York), en dit vanaf het moment van hun auditie tot aan hun eindexamen. Allemaal dromen ze van een toekomst als succesvol acteur, zanger, danser of muzikant. Het is een voorstelling voor jong en oud en in de hoofdrollen zie je onder meer Jim Bakkum ('Idols'), Kim-Lian van der Meij (presentatrice JESF 2007), William Spaaij, Doris Baaten en de vier winnaars van het programma 'De weg naar Fame' (RTL 4).

Wie deze voorstelling wenst bij te wonen en wil weten waar de musical wordt opgevoerd verwijzen we graag naar de website van Nationale Theaterkassa waar je alle informatie krijgt. Via deze link kom je meteen terecht op de pagina met alle nuttige informatie.

Toppers in concert 2008 Ook dit jaar komt er een nieuwe editie van 'Toppers in Concert', in de Amsterdam ArenA, en dit voor het vierde jaar op rij. Omdat alle kaarten voor de twee voorstellingen (op vrijdag 23 en zaterdag 24 mei eerstkomende) in een mum van tijd waren uitverkocht werd een derde optreden toegevoegd. Dit derde concert gaat door op dinsdag 27 mei en de voorverkoop hiervoor ging eerder vorige maand van start.

Het trio Toppers bestaat zoals intussen reeds genoegzaam bekend is uit Gordon (NSF 1990-2003), Gerard Joling (ESF 1988) en René Froger. Zij kwamen drie jaar geleden op het idee voor een avondvullende show, nadat Gordon en Joling te gast waren geweest bij een concert van Froger. Een jaar later was er het eerste 'Toppers in Concert'. Ook toen was de show vrijwel meteen uitverkocht en kwam er een tweede. Twee jaar geleden gaf het trio drie uitverkochte concerten, waar ruim 165.000 bezoekers op afkwamen. En afgelopen voorjaar waren er maar liefst 360.000 bezoekers die het festijn voor geen geld ter wereld wilden missen.

Meer informatie over de kaartverkoop krijg je op de website van Ticketpoint. Tot slot geven we nog even mee dat de concerten van start gaan om 21.00. Meer informatie krijg je ook op
de website van 'Toppers in Concert'.

Studio 100 Zomerfestival 2008 Binnenkort is het weer zover want het 'Studio 100 Zomerfestival 2008' komt er aan ! Op zaterdag 28 en zondag 29 juni eerstkomende komen al je favoriete televisievrienden naar Ahoy Rotterdam voor een geweldige show.

Mega Mindy, Kabouter Plop, Piet Piraat en zijn kornuiten, Bumba en natuurlijk Karen, Kristel en Kathleen van K3 (Eurosong 1999) zullen er dat laatste weekend van juni een echt feest van maken. Ook Nienke van het Huis Anubis zal van de partij zijn en niet te vergeten, Samson & Gert.

Kaarten voor één van de shows kunnen nu reeds worden aangekocht en kosten tussen 10,00 en 29,00 €. Op zaterdag zijn er drie shows (om 10.30, 13.30 en 16.30) en op zondag zijn dat er inmiddels ook drie geworden (om 10.30, 13.30 en 16.30). Meer informatie en nieuws over hoe je kan reserveren krijg je hier.

23-04-2008 om 22:12 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : volgende maand nieuw album van Nicole en Hugo.
 Het is intussen bijna drie jaar geleden dat er nog een album van Nicole en Hugo (ESF 1971-1973, Eurosong 2004) uitkwam. In 2005 werden al hun grote hits verzameld op "Het beste uit 35 jaar" maar voor de fans is er goed nieuws. Eind volgende maand ligt de opvolger, "Eeuwig geluk", in de platenzaken.

Eind vorige maand berichtten we reeds dat Sven Ornelis, samen met Erwin Deckers de presentator van het ochtendprogramma bij Q-Music, een nummer heeft geschreven voor dat nieuwe album. Een ander nummer, dat meteen als bonustrack werd toegevoegd, is "Pastorale", de klassieker van Liesbeth List en Ramses Shaffy. Met dat nummer is het koppel nog steeds in de running voor een finaleplaats van 'Zo is er maar één' (Eén). Overmorgen, vrijdag, hopen ze met het nummer door te stoten naar de finale van het muziekprogramma. Meer nieuws krijg je op hun website.

23-04-2008 om 18:43 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgrado 2008 : volgend jaar een terugkeer van Slowakije ?

 Vorig jaar, net voor de zomer, liet Elena Mallickova, hoofd Internationale Betrekkingen van de Slowaakse nationale omroep STV, aan Esctoday weten dat er interesse was om dit jaar opnieuw deel te nemen aan het Eurovisie Songfestival. Midden november raakte dan bekend dat er van een terugkeer dit jaar geen sprake meer was. "Daar het Eurovisie Songfestival een heel interessant project is met een lange geschiedenis, vinden we het heel spijtig dat de Slowaakse nationale omroep niet zal kunnen deelnemen aan de editie van 2008" liet men toen weten aan ESC Kazachstan.

STV is één van de kleinste nationale omroepen in Europa en werkt met een heel beperkt budget wat hen niet toeliet om deel te nemen aan het grootste liedjesfestival ter wereld. Maar toch hoopte men bij de omroep om in de toekomst alsnog opnieuw van de partij te zijn. Vandaag bericht Esctoday dat een terugkeer van het land volgend jaar dan toch tot de mogelijkheden lijkt te behoren.

Denisa Dzunkova, woordvoerdster internationale betrekkingen bij de omroep, heeft laten weten dat men momenteel bekijkt of er geld kan vrijgemaakt worden in het budget van volgend jaar. Indien dit het geval zal zijn lijkt een deelname van het land niets meer in de weg te staan, vooral omdat de omroep volgend jaar niet hoeft te betalen voor onder meer de Olympische Spelen. Heel binnenkort zou hierover een definitieve beslissing vallen.

Katarína Hasprová In de jaren negentig nam Slowakije in totaal driemaal deel aan het Eurovisie Songfestival. In 1993 eindigde het land op een vierde plaats tijdens de Oost-Europese voorronde en aangezien enkel de beste drie naar het Eurovisie Songfestival mochten, moest Slowakije vanop de zijlijn toekijken. Een jaar later mocht het land wel deelnemen en eindigde de groep Tublatanka met "Nekonečná pieseň" op een negentiende plaats (op vijfentwintig deelnemers). Twee jaar later, in 1996, deed Marcel Palonder het met "Kým nás máš" niet echt beter : een achttiende plaats op drieëntwintig deelnemers. In 1998 nam het land opnieuw deel en dit voor de voorlopig laatste maal. Katarína Hasprová (foto) wist met "Modlitba" beslag te leggen op een éénentwintigste plaats.

23-04-2008 om 14:10 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgrado 2008 : EBU niet van plan om (televoting)melkkoe te slachten.

 De EBU is vooralsnog niet van plan om de televoting te wijzigen tijdens het Eurovisie Songfestival. Dries Verhaeghe, de Belgische delegatieleider, haalde gisteren tijdens de persconferentie uit naar het stemsysteem van de liedjeswedstrijd.

"Ik heb er bij de EBU op aangedrongen de televoting aan te passen volgens het principe 'één stem per toestel', zoals bij ons in 'Eurosong'. Maar de EBU stond afwijzend tegenover dit voorstel, omdat men het zogezegd niet eerlijk vindt dat niet elk lid van een huishouden zou kunnen stemmen" zegt hij vandaag in Het Laatste Nieuws.

Daarmee lijkt het overduidelijk dat de overkoepelende organisatie niet van plan is om het systeem in de nabije toekomst te wijzigen, de televoting is nog steed een melkkoe en de EBU is niet van plan om ze nu reeds te slachten.

Gisteren raakte evenwel bekend dat er tijdens de zesde editie van het Junior Eurovisie Songfestival, eind november in Limassol, gewerkt zou worden met een verdeling van 50% vakjury en 50% televoting. Of dit voorstel er uiteindelijk zal komen wordt later dit jaar beslist (archief).

23-04-2008 om 09:35 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgrado 2008 : van Belgische Songfestivalinzending amper 7.500 singles verkocht.

 Dat het al langer slecht gesteld is met de singleverkoop in ons land en de rest van de wereld is geen nieuws meer. En ook Ishtar, de groep die ons land zal vertegenwoordigen tijdens de eerste halve finale van de 53e editie van het Eurovisie Songfestival, is daar slachtoffer van.

In totaal werd "O julissi" nog maar 7.500 maal verkocht - legale downloads inbegrepen. Dat nieuws staat vandaag te lezen in Het Laatste Nieuws. Het nummer staat intussen vijf weken in de hitparade en steeg in de tweede week notering meteen door naar de eerste plaats alwaar het twee weken bleef postvatten. Afgelopen weekend zakte het nummer van een tweede naar een negende plaats.

Twee jaar geleden wist Kate Ryan met "Je t'adore" na amper één week dubbel zoveel singles te verkopen. Dat resulteerde uiteindelijk ook in een eerste plaats in de hitparade, een positie die ze vijf weken wist te bekleden. Vier jaar geleden ging "One life" van Xandee na één maand meer dan 20.000 keer over de toonbank. De zangeres kwam ook van uit het niets binnen op een eerste plaats en hield zes weken onafgebroken die koppositie vast.

 Volgens de krant zet de platenmaatschappij (ARS Entertainment) nu zwaar in op de lancering van het nieuwe album "O julissi" dat volgende dinsdag zal verschijnen. Reden hiervoor is dus de zwakke verkoop van de single. Volgens de platenmaatschappij is het een "uitstekende plaat die Ishtar in volle glorie laat horen. Met hun Eurosonghit, maar ook met een uitgebreid palet wereldmuziek." (bron : Het Laatste Nieuws)

23-04-2008 om 09:18 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Sterren op de dansvloer' : vanavond de vierde liveshow met de slow foxtrot en de paso doble.

Logo 'Sterren op de dansvloer' Vanavond kan je bij vtm kijken naar 'Sterren op de dansvloer' en ook nu mag je weer heelwat moois verwachten. De acht overblijvende BV's houden zich opnieuw klaar om tijdens de vierde liveshow het beste van zichzelf te geven op de slow foxtrot en de paso doble !

Afgelopen vrijdag stemden gemiddeld 830.914 Vlamingen (marktaandeel van 28,9 % op VVA 18-54) af op de tweede 'Dance off', waarin Roel Vanderstukken en Elke Vanelderen hun dans moesten overdoen. De vakjury was van mening dat Elke de betere van de twee was en dus viel voor de zingende acteur het doek over de danswedstrijd.

Vanavond moeten Antony Arandia, Dominique Monami, Elke Vanelderen en Nico Mattan samen met hun professionele danspartners de slow foxtrot dansen. Voor deze ballroom dans is een goed evenwichtsgevoel nodig en een voortdurende beheersing van de trippelende passen in combinatie met de vloeiende rijzende en dalende bewegingen. Elegantie is het codewoord bij de slow foxtrot.

Dominique Monique en haar danspartner Pascal konden met hun jive de jury vorige week woensdag niet overtuigen. Anouchka vond de voormalige tennisster veel te los en ongecontroleerd dansen en vergeleek Domnique met een 'puppet on a string'. En dat vertaalde zich in de punten. Het duo wil dit geen tweede keer meemaken, maar past de slow foxtrot bij het temperament van Dominique ? En bij dat van Antony, Elke en Nico ?

Op het programma van Bjorn De Wilde, Koen Crucke, Martine Jonckheere en Tiany Kiriloff staat de paso doble. Dit is de dans van het stierengevecht en de dansvloer wordt dan ook omgetoverd tot een Spaanse corrida. In de paso doble zit een flinke snuif flamenco. Het is pure dramatiek met trotse wandelpassen op de hielen, gestamp met de voeten en fijne handbewegingen.

Martine Jonckheere en Tiany Kiriloff hebben al bewezen dat ze als diva's op de dansvloer kunnen staan, maar kunnen ze ook als echte furies de dansvloer onveilig maken ? Zal blijken dat de paso doble gesneden koek voor hen is ? Hoe dan ook, de dames zullen zich voor de vierde week op rij smijten op de dansvloer en ook Bjorn De Wilde en Koen Crucke zijn vastbesloten om alles te geven.

Wij zetten alles hieronder op een rijtje en voegen er meteen de liedjes aan toe waarop de paren hun beste beentje zullen voorzetten :

* Bjorn & Carole : "Killer" - George Michael (paso doble).
* Martine & Arman : "Spanish gipsy dance" - Pascal Marrquina (paso doble).
* Koen & Nicky : "Don't let me be misunderstood" - Santa Esmeralda (paso doble).
* Tiany & Guy : "Can you feel it" - The Jacksons (paso doble).

* Antony & Leila : "Why don't you do right" - Julie London (slow foxtrot).
* Dominique & Pascal : "They can't take that away from me" - Robbie Williams (slow foxtrot).
* Elke & Aerjen : "Ain't that a kick in the head" – Westlife (slow foxtrot).
* Nico & Ellen : "The Pink Panther theme" - Henry Mancini (slow foxtrot).

Ook deze week
heb je twee keer afspraak met 'Sterren op de dansvloer'. In de liveshow op woensdag treden alle paren aan. Hun prestaties worden beoordeeld door Jan Geerts, Anouchka Balsing, Rony Daelemans en Davy Brocatus en de dames en heren thuis worden uitgenodigd om voor hun favorieten te stemmen. De professionele juryleden en de kijkers hebben elk de helft van de punten in handen. In de resultatenshow, de zogenaamde 'dance off', op vrijdag treden de twee paren die onderaan het klassement bengelen opnieuw aan. En dit keer krijgen de professionele juryleden het laatste woord. Zij beslissen welk koppel terugkeert in de volgende aflevering van 'Sterren op de dansvloer'. De 'dance off' wordt een volwaardige show. Zo zullen de professionele dansers elke week hun kunsten demonstreren in een groepsdans en is er ruimte voor special acts. Meer nieuws krijg je ook op de site van het programma. (bron en foto's : vtm)

23-04-2008 om 00:17 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgische Songfestival Top 30 : Katerine al bewegend op dertien.

 "O jullisi na jalini" van Ishtar is dit jaar de derde Vlaamse Songfestivalinzending op rij die de eerste plaats behaalt in de Vlaamse Ultratop 50 sinds die hitparade op zaterdag 01 april 1995 het levenslicht zag.

Sinds eind maart grasduinen wij in het Ultratop-verleden. De voorbije weken zijn wij op zoek gegaan naar alle liedjes uit de nationale voorronde (zowel uit Vlaanderen als Wallonië) die de afgelopen dertien jaar een plaatsje wisten te bemachtigen in de Ultratop Top 50. We hebben op basis van hun hitparadenotering een Top 30 samengesteld en de komende weken, telkens van maandag tot vrijdag, maken we dagelijks één nummer uit dat overzicht bekend. Wie staat er op nummer één ? Wel het antwoord op die vraag krijg je op vrijdag 09 mei eerstkomende, maar nu kunnen we alvast verklappen dat het voor velen een absolute verrassing zal zijn.

Ook de vier liedjes voor 'Eurosong 2008' die momenteel in de hitparade staan dingen mee voor een plaatsje in het overzicht want de lijst werd afgesloten op zaterdag 29 maart jongstleden. Op een dertiende plaats vinden we Katerine terug met haar 'Eurosong'deelname van twee jaar geleden. 

Katerine - Take me home (Watch me move) 13. "Take me home/Watch me move"Katerine (Eurosong 2002-2006), 11 weken notering (15 april - 24 juni 2006), hoogste plaats : 15 (1 week).

Katerine Avgoustakis (Maasmechelen, 16 september 1983) neemt voor het eerst deel aan de Belgische selectie voor het Eurovisie Songfestival tijdens 'Eurosong 2002' als lid van Indiana. Met "Imitation love" eindigt het trio, waartoe ook Viola Furleo (momenteel 2 Fabiola) behoort, tijdens de vierde en laatste voorronde op een vijfde plaats. In 2005 neemt ze deel aan de eerste reeks van 'Star Academy' (vtm) waar ze als winnares uit de bus komt. Nadien heeft ze een tijdje een relatie met Pim Symoens (Eurosong 2006), ook deelnemer aan de talentenjacht. Een eerste single "New day" weet het tot een tweede plaats te schoppen in de Ultratop 50.

Eind 2005 raakt bekend dat ze geselecteerd is voor 'Eurosong 2006' alwaar ze met "Watch me move" haar voorronde winnend weet af te sluiten. In de eerste halve finale eindigt ze op een zesde en voorlaatste plaats en is daarmee uitgeschakeld voor de finale.

Vorig najaar nam ze deel aan de tweede reeks van 'Sterren op het ijs' waarin ze het in de finale moet afleggen tegen winnaar Dean. Begin volgende maand zal een nieuwe single verschijnen en dat wordt meteen de voorbode van een nieuw album dat er later deze zomer zit aan te komen.

"Watch me move" kwam als b-track terecht op de single "Take me home". Meer over Katerine krijg je op haar website. (met dank aan Ultratop)

23-04-2008 om 00:01 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dobro veče Beograde : 23. OEKRAINE.

 Sinds begin deze maand (en dit tot en met dinsdag 13 mei) tellen we dagelijks af naar de komende editie van het Eurovisie Songfestival dat op dinsdag 20, donderdag 22 en zaterdag 24 mei zal worden gehouden in de Servische hoofdstad Belgrado. Voor het derde jaar op rij zetten we telkens één kandidaat voor de 53e editie van het jaarlijkse liedjesfestival in de schijnwerpers. Twee jaar geleden kreeg onze rubriek de naam 'Kalispera Athina', vorig jaar 'Hyvää iltaa Helsingin' en dit jaar dekt de vlag de lading in 'Dobro veče Beograde'. In totaal nemen 43 landen deel aan deze editie van het liedjesfestival en voor het eerst zijn er ook twee halve finales. In beide halve finales treden negentien landen aan en de kijkers thuis kiezen door middel van televoting telkens negen finalisten. De back-upjury mag uit elke halve finale nog één kandidaat aanduiden en dit wordt het hoogst gerangschikte land in de uitslag van die jury dat niet door de kijkers naar de finale gestemd wordt. 

Het land dat als vierde mag aantreden tijdens de tweede halve finale, op donderdag 22 mei, is OEKRAINE. Het land neemt dit jaar voor de zesde maal deel en wist al één keer het Eurovisie Songfestival te winnen. In 2003 bij de eerste deelname werd Olexandr Ponomaryov veertiende, maar een jaar later wist Ruslana de overwinning binnen te halen met haar "Wild dances". Een jaar later (2005) in eigen land wist Greenjolly beslag te leggen op een twintigste plaats in de finale en daarom was het land twee jaar geleden aangewezen op de halve finale. Daarin bracht zangeres Tina Karol het er heel goed van af (een zevende plaats) en in de finale eindigde ze met "Show me your love" eveneens op een verdienstelijke zevende plaats. Daarom mocht Verka Serduchka vorig jaar meteen in de finale aantreden en met "Dancing Lasha Tumbai" eindigde hij/zij op een tweede plaats tijdens die finale.

De nationale omroep (NTU) maakte op vrijdag 21 december bekend dat zangeres Ani Lorak het land zal vertegenwoordigen tijdens de komende editie van het jaarlijkse liedjesfestival. Na drie jaar van nationale selecties schakelde de omroep net als in 2003 en 2004 over op een interne selectie.

Op zaterdag 23 februari vond de nationale selectie plaats en tijdens die selectie zong ze vijf liedjes waaruit een zevenkoppige jury en het publiek, door middel van televoting, het nummer voor Belgrado kozen en uiteindelijk viel de keuze op "Shady lady".

* de uitslag :

01. "Shady lady" (tekst : Karen Kavaleryan ; muziek : Philip Kirkorov) : 14 stemmen.
02. "The dream of a brighter day" (tekst : Yuriy Sak ; muziek : Ani Lorak) : 8 stemmen.
03. "I'm your woman" (tekst en muziek : Bozhena Kostromskaya) : 8 stemmen.
04. "Ya stanu morem" (tekst : Nikolay Brovchenko ; muziek : Vitaliy Volkomor) : 4 stemmen.
05. "Zhdu tebya" (tekst : Yuriy Ostapenko ; muziek : Ani Lorak) : 2 stemmen.

 Ani Lorak (Oblast Tsjernivtsi, 27 september 1978) nam in 2005 reeds deel aan de nationale selectie en eindigde toen met "Another little shot" op de tweede plaats na de groep Greenjolly die in eigen land het festivalpodium mochten betreden. Een jaar eerder had ze, latere winnares van het Songfestival, Ruslana ook al moeten laten voorgaan tijdens de interne selectie voor het jaarlijkse liedjesfestival. Haar doorbraak als zangeres kwam er in 1995 en sindsdien heeft ze reeds tien albums uitgebracht. Naast zangeres is ze (musical)actrice en schrijft ze kinderboeken. Verder is ze nog ambassadrice van het AIDS fonds, producer, tekstschrijver, restauranteigenaar en het gezicht van Schwarzkopf.

Philip Kirkorov, oud-Songfestivaldeelnemer (1995) is dit jaar opnieuw van de partij als componist. Vorig jaar loodste Koldun zijn inzending "Work your magic" nog naar een zesde plaats tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival, meteen het beste resultaat van Wit-Rusland ooit tijdens het liedjesfestival. Karen Kavaleryan is verantwoordelijk voor de tekst van "Northern girl" (Rusland 2002), "Never let you go" (Rusland 2006), "Work your magic" (Wit-Rusland 2007) en "Anytime you need" (Armenië 2007). Meer over Ani krijg je op haar website.


"Shady lady" (tekst : Karen Kavaleryan ; muziek : Philip Kirkorov)

You’ve been my superstar
But it’s not what you are
You’ve been my superhero
Since I’ve lived in your shade
Every step that I made
Brought me nothing but zero

But I’m stayin’ alive
Now I’m changin’ my life
With a burning desire
No one knows who I am
But I don’t give a damn
Gonna set you on fire

Shady Lady I’m gonna strike like thunder
Are you ready I wanna make you wonder
Rollin’ steady I’m gonna make you shiver
My heart is burning now

Just take a look at me
Deep inside and you’ll see
All I kept under cover
There is one thing I bet
You’re about to regret
I’m no longer your lover

I’ve just turned one more page
I belong to the stage
Baby, don’t call me baby

Shady Lady I’m gonna strike like thunder
Are you ready I wanna make you wonder
Rollin’ steady I’m gonna make you shiver
My heart is burning now

I wanna light you up and leave you alone
I am a brand new star that you’ve never known
Shady Lady
Are you ready

Shady Lady I’m gonna strike like thunder
Are you ready I wanna make you wonder
Rollin’ steady I’m gonna make you shiver
My heart is burning now


Wil je de videoclip van
"Shady lady" bekijken, ga dan naar de 'Medialounge' van
Eurovision.tv (klik hier).

23-04-2008 om 00:00 geschreven door Redactie  


22-04-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Limassol 2008 : Cypriotische nationale finale op zaterdag 28 juni.

JESF 2008 logo De - inmiddels - zesde editie van het Junior Eurovisie Songfestival wordt op zaterdag 22 november gehouden op het eiland Cyprus, meer bepaald in Limassol. De nationale omroep CyBC heeft vandaag bekendgemaakt dat de nationale finale voor het festival op zaterdag 28 juni eerstkomende zal plaatsvinden.

Eerder had CyBC de voorwaarden tot deelname aan de nationale selectie bekendgemaakt. Alle geïnteresseerden (tussen 10 en 15 jaar) moeten hun kandidatuur insturen en dit ten laatste op vrijdag 09 mei eerstkomende. (bron : CyBC)

22-04-2008 om 23:14 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgrado 2008 : het Songfestival op Eén en Eén+, een overzicht.

 Vlaanderen mag dit jaar opnieuw een kandidaat afvaardigen naar het Eurovisie Songfestival. De openbare omroep besteedt ook dit jaar weer uitgebreid aandacht aan het jaarlijkse liedjesfestival dat dit jaar aan de 53e editie toe is.

Dinsdag 20 mei is de dag van de waarheid voor Ishtar. Dan neemt de Belgische groep het in de eerste halve finale van het Eurovisiesongfestival in Belgrado op tegen 18 andere kandidaten. Wij zetten alles hieronder (per dag) op een rijtje.

* dinsdag 20 mei : eerste halve finale - live op Eén :

Ishtar komt als zesde kandidaat aan de beurt. België wordt voorafgegaan en gevolgd door de inzendingen van nieuwkomers Azerbeidzjan en San Marino. Alle negentien deelnemers aan deze eerste halve finale, samen met Spanje en Duitsland, stemmen mee om de finalisten te bepalen.

'De rode loper' brengt ook een special op dinsdag 20 mei. Daarin zie je de belevenissen van Ishtar in Belgrado, neem je een kijkje achter de schermen en hoor je de pronostiek van Marcel Vanthilt, Sergio (ESF 2002) en Caren Meynen.

* donderdag 22 mei : tweede halve finale - live op Eén+ :

In de tweede halve finale komen negentien landen tegen elkaar uit. Al die landen, samen met Frankrijk, Servië en het Verenigd Koninkrijk, stemmen om de finalisten te bepalen.

Voor de tweede halve finale activeert Eén voor het eerst Eén+. Dat betekent dat de digitale kijkers van TelenetINDI en Belgacom TV om 21.00 met een druk op de rode knop gratis voor het alternatieve programma kunnen kiezen. Op Eén lopen de gewone donderdagavond-programma's.

Eén+ richt zich vooral op kijkers die alles gezien willen hebben. Via de rode knop zal je extra beelden, reportages en programma's kunnen bekijken rond evenementen die op Eén worden uitgezonden. Televisie voor de echte liefhebbers dus.
En geen nood voor wie nog geen digitale tv-aansluiting heeft : Eén herhaalt de tweede halve finale op zaterdag 24 mei tussen 10.00 en 12.00 in de voormiddag.

* zaterdag 24 mei : finale - live op Eén :

Vijf landen hebben een rechtstreeks ticket voor de finale van zaterdag 24 mei. Gastland Servië en de 'grote vier' : Frankrijk, Spanje, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Daar komen nog de twintig landen bij die zich via de halve finale wisten te plaatsen. In totaal vijfentwintig landen.

Voor de finale brengt 'De rode loper' een special rond enkele ex-winnaars. De succesverhalen van ABBA (1974) en Céline Dion (1988) kent iedereen. Maar hoe is het afgelopen met Dana International (1998), Sertab (2003), Brotherhood of Man (1976), Linda Martin (1984-1992) of de Herreys (1984) ? De zoektocht levert enkele opvallende verhalen op.
(bron : Eén)

22-04-2008 om 22:33 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgrado 2008 : 'België loot moeilijkste tegenstanders op Songfestival' volgens kenner André Vermeulen.

André Vermeulen Ons land heeft veruit de moeilijkste tegenstanders uitgeloot in de halve finale van het Eurovisie Songfestival. Dat wist kenner André Vermeulen vanochtend te vertellen bij de voorstelling van de kandidaten in het VRT-gebouw.

België komt als zesde aan de beurt tijdens de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival op dinsdag 20 mei. Ishtar neemt het die dag onder meer op tegen Israël, Nederland, Rusland, Griekenland en Ierland, dat nu al voor ophef zorgt door een zingende kalkoen te sturen.

De uitzending van de eerste halve finale en de finale op Eén wordt gepresenteerd door André Vermeulen en Bart Peeters (presentator 'Eurosong'). Vermeulen stelt dat België duidelijk in de moeilijkste halve finale zit, maar dat ons nummer een reële kans maakt.

"Van de negentien halve finalisten mogen er tien naar de finale op 24 mei", zegt de kenner. "De eerste negen namen worden gekozen door de televisiekijkers, de tiende door een vakjury. Enkel de 'grote vier' (Frankrijk, Spanje, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk) en gastland Servië zijn rechtstreeks geplaatst voor de finale."

Uit een experiment met een testpubliek in Servië blijkt alvast dat onze inzending op weinig bijval kan rekenen. De Serviërs vonden het nummer van Sandrine (runnuer-up) veruit het beste uit de preselecties, die vorige maand werden uitgezonden op Eén.

Zoals we eerder al berichtten hebben de folkies van Ishtar intussen wel een nieuwe act gekregen. Harald Ligtvoet ontwierp de nieuwe jurk voor zangeres Soetkin Baptist. Hij behield de rode kleur, maar levert een ontwerp dat sterk geïnspireerd is op de jaren vijftig. De schoenen van Soetkin komen van de Belgische ontwerpster Nathalie Verlinden. Ook de choreografie van de groep werd herzien.

Als Ishtar op dinsdag 20 mei bij de tien besten is, zou het de eerste keer zijn dat ons land zich via de halve finales plaatst voor de eindronde van het festival.
(bron : Belga ; foto : Eén)

22-04-2008 om 22:10 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgrado 2008 : kersverse omroepster Sandrine Vanhandenhoven geeft de Belgische punten tijdens de finale van het Songfestival.

Sandrine Op dinsdag 11 maart jongstleden, nadat bekend was geworden dat Sandrine Vanhandenhoven de nieuwe omroepster bij Eén zou worden, kon je bij ons al lezen dat we er heelwat geld durfden op verwedden dat ze de Belgische punten zou bekendmaken tijdens de finale  van de 53e editie van het Eurovisie Songfestival (archief).
 
De openbare omroep heeft eerder vandaag de vermoedens bevestigd dat de runner-up van 'Eurosong 2008' de Belgische punten wereldkundig zal maken op zaterdag 24 mei eerstkomende. Daarmee zet de openbare omroep meteen ook de traditie verder dat wanneer Vlaanderen een kandidaat afvaardigt naar het festival de Belgische punten worden aangekondigd door een omroepster. Zo gingen onder meer Sabine De Vos (1999), Geena Lisa (2002), Martine Prenen (2004) en Yasmine (2006) haar al voor. (bron en foto : Eén)

22-04-2008 om 21:11 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Limassol 2008 : eerste selectieronde Nederlands Junior Songfestival met 77 kandidaten.

JESF 2008 logo Afgelopen donderdag verliep in Nederland de deadline voor het insturen van nummers voor 'Junior Songfestival 2008', de nationale selectie voor de komende editie van het Junior Eurovisie Songfestival, op zaterdag 22 november in Cyprus.

Uit al die inzendingen heeft een jury reeds 73 kandidaten gekozen die mogen deelnemen aan de auditieronde. Deze ronde vindt volgende week maandag 28 en dinsdag 29 april plaats in Ouwehands Dierenpark in Rhenen. Per dag mogen ongeveer vijfendertig kids laten zien wat ze kunnen op het Junior Songfestivalpodium.

Morgen zullen de namen van nog vier kandidaten worden bekendgemaakt die geselecteerd worden uit de online-competitie en dat zal het aantal dan op 77 brengen.

Na afloop van de auditieronde zal de jury de namen bekendmaken van de kandidaten die doorstoten naar de volgende ronde, de workshopronde. Maar ook het publiek kan nog één kandidaat (via een wildcard) doorsturen naar die ronde. Volgende week worden alle kandidaten tijdens de auditieronde gefilmd en die filmpjes komen nadien op de website van de omroep. Degene met de meeste stemmen mag dankzij de wildcard ook door naar de workshopronde. De naam van de winnaar wordt op dinsdag 06 mei bekendgemaakt.
Meer informatie kan je hier vinden. (bron : AVRO)

22-04-2008 om 17:10 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgrado 2008 : Ishtar in stijl naar het Eurovisie Songfestival.

Soetkin Baptist (schets kleed ESF) Zoals we eerder vandaag berichtten wordt Ishtar voor Belgrado in het nieuw gestoken (archief). Een act voor het Eurovisie Songfestival moet een totaalspektakel zijn, waarbij alles tot in de puntjes klopt. Een fantastische groep en een aanstekelijk liedje hadden we al, maar nu is ook de 'aankleding' van Ishtar in de juiste plooi gevallen.

Harald Ligtvoet ontwierp voor zangeres Soetkin Baptist een beeldige jurk die de opgewekte vrolijkheid van het liedje combineert met de diepere betekenis van de naam Ishtar. Nathalie Verlinden maakte een paar schoenen die perfect passen bij de naturel van Soetkin en ervoor zorgen dat zij in Belgrado stevig overeind zal blijven.
Voor de styling van de overige groepsleden werd een beroep gedaan op Deborah Bloemen.

Het kleed waarmee Soetkin in Belgrado op het podium zal verschijnen, verwijst naar de betekenis van de naam Ishtar, die liefde, passie en een ster symboliseert. Het ontwerp bevat typische kenmerken van de stijl van Harald Ligtvoet, een samensmelting van historische details en de jaren vijftig.

Harald Ligtvoet (ontwerper) Harald Ligtvoet is een Nederlandse Belg (of een Belgische Nederlander). Hij studeerde fotografie in Antwerpen en mode-ontwerp in Sint Niklaas. Hij werkte mee aan tal van mode-exposities en –parcoursen, had een eigen kledinglabel en werd in 2004 samen met Christel Huygens bekroond met de 'Coral Fashion Award'. Hij is ook freelance stylist voor diverse modetijdschriften, kranten en reclame-bureaus. Zo werkte hij onder meer voor Flair, Feeling, De Morgen, P-Magazine, Milo, Het Laatste Nieuws, Man en Label.

In Eurovisie-kringen is het een gouden regel : een podiumact is maar zo sterk als de schoenen die eronder staan. En ook wat dat betreft, zit het helemaal goed met Ishtar. De schoenen van Soetkin Baptist werden ontworpen door Nathalie Verlinden. Zij heeft zich de voorbije acht jaar op eigenzinnige en vooruitstrevende manier gespecialiseerd in de creatie van schoenen en handtassen.

Nathalie Verlinden studeerde beeldhouwen aan de Antwerpse Academie voor Schone Kunsten. Daarna ging ze aan de slag als decorateur en leerde ze artisanaal schoenen maken. In 2001 stond haar eerste ecologische damescollectie in de winkel. Deze zomer is ze aan de vijftiende reeks toe. Ze werkt ook als consulente voor bekende Belgische ontwerpers.

Bij Nathalie Verlinden geen extravagante of kitscherige luxe. "Ik maak eenvoudige schoenen die een verlengstuk zijn van zij die ze dragen", zegt ze zelf. Van meet af aan heeft ze ervoor gekozen in haar creaties een duurzame relatie aan te gaan met de natuur en het leefmilieu. Zo maakt ze alleen gebruik van ecologisch behandeld leder : bij de bewerking van dat leder worden geen chemische producten gebruikt; alleen natuurlijke vetten en extracten. Nathalie Verlinden ontwerpt haar producten in een heldere stijl en vanuit een permanente bezorgdheid en respect voor de natuur. In die zin is ze alleszins een voorloper geweest van de huidige 'eco-fashion'-tendens.

Die 'naturel' past perfect bij de muzikale kwaliteit en de authentieke uitstraling van Ishtar en Soetkin Baptist. Nathalie Verlinden zorgt ervoor dat Soetkin in Belgrado niet alleen elegant, maar ook stevig en evenwichtig in de schoenen staat.
(bron en foto : Eén)

22-04-2008 om 16:28 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : ook Jeroen van der Boom komt naar 'vtm Live 2008'.

vtm Live 2008 De commerciële omroep vtm heeft eerder vandaag bekendgemaakt dat de Nederlander Jeroen van der Boom zijn opwachting zal maken tijdens 'vtm Live 2008', op zaterdag 23 augustus eerstkomende.

Op het concertterrein naast Flanders Expo (Gent) vindt daar de tweede editie plaats van het muziekevenement. Eerder raakte al bekend dat ook Marco Borsato, Soulsister (met onder meer Jan Leyers, ESF 1991) en Natalia (Eurosong 2004) van de partij zullen zijn.

 Zowel in Nederland als in ons land stond van der Boom vorig jaar een aantal weken op de eerste plaats van de hitparade met "Jij bent zo", een vertaling van het nummer "Silencio" van de Spaanse hartenbreker David Bisbal (Operación Triunfo 2002).

Tickets voor 'vtm Live 2008' kunnen nog steeds worden aangekocht en dit kan zowel telefonisch (070/344.344) als online (klik hier) Via de  speciaal voor het festival ontworpen website kan je al het nieuws nog eens nalezen en kan je de foto's van vorig jaar nog eens (her)bekijken (klik hier). (bron : vtm)

22-04-2008 om 15:43 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgrado 2008 : ook dit jaar komt er 'De rode loper special' in aanloop naar het Songfestival.

 Op dinsdag 20 en donderdag 22 mei, net voor aanvang van de halve finales van de 53e editie van het Eurovisie Songfestival, pakt Eén uit met 'De rode loper special', geheel in het teken van het liedjesfestival.

In de special van dinsdag 20 mei komen drie reportages aan bod : Ishtar in Belgrado, achter de schermen van het mediacircus en een pronostiek. Het programma
volgt het doen en laten van Ishtar, van het vertrek op Zaventem tot de eerste repetitie. De camera blijft ook draaien als VRT-verslaggevers Anja Daems (Radio 2) en André Vermeulen (Eén-commentator) aan de slag zijn.

Net vóór de eerste halve finale bekijken 'Eurosong'-jurylid Marcel Vanthilt, ex-deelnemer Sergio (ESF 2002) en fan Caren Meynen de concurrenten van Ishtar en geven hun pronostiek.

We willen tot slot nogmaals meegeven dat de tweede halve finale zal uitgezonden worden op het nieuwe digitale kanaal Eén + dat op donderdag 22 mei het levenslicht zal zien. Landgenoten die niet digitaal kijken kunnen die avond afstemmen op Nederland 1NOS had eerder al laten weten beide halve finales rechtstreeks (en op het open net) uit te zenden.

Wie alsnog de tweede halve finale wil bekijken met het deskundige commentaar van André Vermeulen en Bart Peeters zal daartoe op zaterdagvoormiddag 24 mei de kans krijgen want dan volgt een heruitzending via Eén. (bron : deredactie.be)

22-04-2008 om 14:58 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgrado 2008 : Soetkin Baptist bergt rode jurk en laarzen op.

Soetkin Baptist (schets kleed ESF) Ishtar wordt voor het Eurovisie Songfestival in Belgrado in het nieuw gestoken. Vandaag heeft de openbare omroep bekendgemaakt dat stylist Harald Ligtvoet de ontwerper is van de jurk die zangeres Soetkin Baptist zal dragen. De jurk wordt omschreven als "een samensmelting van historische details en de jaren vijftig". De jurk symboliseert liefde, passie en een ster.

Harald Ligtvoet is een Nederlandse Belg die mode-ontwerp studeerde in Sint-Niklaas. Hij is freelance stylist voor modetijdschriften en reclamebureaus. Hij werkte al mee aan tal van tentoonstellingen en had een eigen label.
Tijdens 'Eurosong' droeg Baptist een rode jurk en die heeft nu plaats gemaakt voor een rood-witcombinatie (zie hierboven).

De zangeres laat ook haar hoge laarzen thuis voor een eenvoudig paar rode schoenen van Nathalie Verlinden. Het geheel zou de frontvrouw van Ishtar een "naturelle look" moeten geven. Voor de styling van de andere Ishtar-leden werd een beroep gedaan op Deborah Bloemen. (bron : deredactie.be ; foto : VRT)

22-04-2008 om 14:27 geschreven door Redactie  




VOLG ONS OOK OP TWITTER & FACEBOOK.



Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs