Twelve Points...Douze Points...Kiev 2017...

Deze website wordt niet meer geüpdatet! Volg ons via https://twitter.com/12_TPDP_12.....

22-04-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgische Songfestival Top 30 : 'Supervrouw' Els de Schepper klokt af op veertien.

 "O jullisi na jalini" van Ishtar is dit jaar de derde Vlaamse Songfestivalinzending op rij die de eerste plaats behaalt in de Vlaamse Ultratop 50 sinds die hitparade op zaterdag 01 april 1995 het levenslicht zag.

Sinds eind maart grasduinen wij in het Ultratop-verleden. De voorbije weken zijn wij op zoek gegaan naar alle liedjes uit de nationale voorronde (zowel uit Vlaanderen als Wallonië) die de afgelopen dertien jaar een plaatsje wisten te bemachtigen in de Ultratop Top 50. We hebben op basis van hun hitparadenotering een Top 30 samengesteld en de komende weken, telkens van maandag tot vrijdag, maken we dagelijks één nummer uit dat overzicht bekend. Wie staat er op nummer één ? Wel het antwoord op die vraag krijg je op vrijdag 09 mei eerstkomende, maar nu kunnen we alvast verklappen dat het voor velen een absolute verrassing zal zijn.

Ook de vier liedjes voor 'Eurosong 2008' die momenteel in de hitparade staan dingen mee voor een plaatsje in het overzicht want de lijst werd afgesloten op zaterdag 29 maart jongstleden. Op een veertiende plaats vinden we Els de Schepper terug. 

Els de Schepper - Als ik je morgen ergens tegenkom 14. "Als ik je morgen ergens tegenkom"Els de Schepper (Eurosong 2006), 11 weken notering (01 april - 10 juni 2006), hoogste plaats : 12 (1 week).

Els de Schepper (Sint-Niklaas, 05 oktober 1965), afgestudeerd aan Studio Herman Teirlinck, is op zijn zachtst gezegd veelzijdig. Zo kennen velen haar van haar rollen in 'Het Park' (VRT) en 'Wittekerke' (vtm), maar tevens ook als panellid van 'Raar maar waar' (vtm). Naast televisiewerk ligt haar hart ook in het theater en in 1993 pakt ze uit met haar eerste theatershow, 'Konijnen, schoenen en De Schepper'.

De jaren die volgen blijft ze televisiewerk met theater combineren en eind 2005 wordt ze geselecteerd voor 'Eurosong 2006', de Belgische selectie voor het Eurovisie Songfestival. Met "Als ik je morgen ergens tegenkom" weet ze het tot de finale te schoppen alwaar ze op een zevende plaats zal eindigen. Haar inzending komt uit op single en scoort in de Vlaamse hitparade. Een opvolger, "Expeditie naar mijn hart", weet het tot de tipparade te schoppen.

Vorig najaar startte ze haar jongste en succesvolle theatershow 'Supervrouw' en gezien dat succes werd beslist om de show vanaf komende zomer te hernemen. Meer over deze kameleon krijg je op haar website. (met dank aan Ultratop)

22-04-2008 om 00:05 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dobro veče Beograde : 22. TURKIJE.

 Sinds begin deze maand (en dit tot en met dinsdag 13 mei) tellen we dagelijks af naar de komende editie van het Eurovisie Songfestival dat op dinsdag 20, donderdag 22 en zaterdag 24 mei zal worden gehouden in de Servische hoofdstad Belgrado. Voor het derde jaar op rij zetten we telkens één kandidaat voor de 53e editie van het jaarlijkse liedjesfestival in de schijnwerpers. Twee jaar geleden kreeg onze rubriek de naam 'Kalispera Athina', vorig jaar 'Hyvää iltaa Helsingin' en dit jaar dekt de vlag de lading in 'Dobro veče Beograde'. In totaal nemen 43 landen deel aan deze editie van het liedjesfestival en voor het eerst zijn er ook twee halve finales. In beide halve finales treden negentien landen aan en de kijkers thuis kiezen door middel van televoting telkens negen finalisten. De back-upjury mag uit elke halve finale nog één kandidaat aanduiden en dit wordt het hoogst gerangschikte land in de uitslag van die jury dat niet door de kijkers naar de finale gestemd wordt. 

Het land dat als derde mag aantreden tijdens de tweede halve finale, op donderdag 22 mei, is TURKIJE. Het land doet sinds 1975 mee en wist tot op vandaag één keer het Eurovisie Songfestival te winnen. In de eerste jaren dat het land deelnam waren de resultaten niet echt om over naar huis te schrijven. In 1976, 1977 en 1979 namen ze zelfs niet deel aan het festival. In 1979 was dit echter onder druk van de Arabische landen omdat het festival in Israël werd gehouden. In 1986 haalde het land zijn eerste top tien notering. Klips ve Onlar eindigde met "Halley" op de negende plaats. Het was dan wachten tot 1997. Dat jaar eindigde Şebnem Paker met "Dinle" op een verdienstelijke derde plaats. In 2003 was het dan eindelijk zo ver. Zangeres Sertab Erener, vooraf getipt als kanshebber op de overwinning, wist haar favorietenrol waar te maken en eindigde met "Everyway that I can" op de eerste plaats met amper twee puntjes meer dan onze inzending "Sanomi" van Urban Trad. Een jaar later, in eigen land, behaalde Athena een vierde plaats met "For real". In 2005 eindigde Gülseren op de dertiende plaats en twee jaar geleden moest Sibel Tüzün eerst in de halve finale aantreden en wist ze uiteindelijk beslag te leggen op de elfde plaats en zo miste het land op een haar na een rechtstreekse plaats in de finale van vorig jaar. Kenan Doğulu wist uiteindelijk met zijn nummer "Shake it up shekerim" beslag te leggen op een vierde plaats in de finale.

Midden december bevestigde de Turkse nationale omroep (TRT) tijdens een persconferentie het nieuws dat het de groep Mor ve Ötesi zou afvaardigen als kandidaat voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

Een weekje eerder pakte de krant SABAH reeds uit met dit nieuws maar toen verklaarde İbrahim Şahin, de grote baas van de Turkse nationale omroep, dat er een princiepsakkoord was met het viertal. Maar een week later bleek die klus dus geklaard. Midden februari werd het nummer "Deli" dan voorgesteld aan het Turkse publiek. Het nummer werd gekozen uit een aantal liedjes die de groep had ingediend bij de nationale omroep.

 Mor ve Ötesi draait intussen reeds dertien jaar mee in de showbusiness. De groep bestaat uit Kerem Kabadayı (drums), Harun Tekin (zanger en gitarist), Kerem Özyeğen (gitarist) en Burak Güven (bass) en kennen elkaar reeds van tijdens hun schooltijd. Tussen 1996 en 2006 bracht het viertal in totaal vijf albums op de markt en traden ze op tijdens heelwat festivals in eigen land. Ook in Nederland en Duitsland stonden ze reeds op festivalpodia. Meer over Mor ve Ötesi krijg je op hun website.


"Deli" (tekst en muziek : Kerem Özyeğen, Burak Güven, Kerem Kabadayı, Harun Tekin)

Aranıyor sahibi ruhumun
Tam yerine mi düştüm
Direniyor faili tutkunun
Kızmış ve küçülmüş
Aranıyor sahibi ruhumun
Tam yerine mi düştüm
Direniyor
Direniyor
Direniyor..

Beni büyütün
Ağlatmayın
Sevginiz nerde
Övündüğünüz
Beni büyütün
Ağlatmayın
Sahte düşlerle
Oyalamayın

Bir yarım akıllı bir yarım deli
Dört yanım akıllı bir yanım deli
Herkes akıllı bir ben deli
Bir ben deli..

Beni büyütün
Ağlatmayın
Sevginiz nerde
Övündüğünüz
Beni büyütün
Aldatmayın

sahte düşlerle..

Wil je de videoclip van
"Deli" bekijken, ga dan naar de 'Medialounge' van
Eurovision.tv (klik hier).

22-04-2008 om 00:00 geschreven door Redactie  


21-04-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In memoriam : Richard Debois (oprichter Dolly Dots) afgelopen zaterdag overleden.

Maribelle - Ik hou van jou De bedenker en oprichter van de Dolly Dots (met onder meer Angela Groothuizen, presentatrice JSF 2003-2004), Richard Debois (11 maart 1949), is zaterdag overleden in zijn woonplaats Los Angeles. Dit heeft medeoprichter Peter van Asten vandaag bekendgemaakt. Bij Debois werd acht jaar geleden nierkanker ontdekt, die uitzaaide naar zijn longen. Hij wordt deze week gecremeerd in Los Angeles. De urn met zijn as wordt vervolgens door zijn twee zussen meegenomen naar Nederland.

De oprichter van de meidengroep was donderdag nog in 'RTL Boulevard' live over de telefoon te horen. Er zou onenigheid zijn ontstaan over hoe de naam van de groep tot stand was gekomen. Dolly Dot Angela Groothuizen had in het RTL-programma 'Aperitivo' beweerd dat de naam Dolly Dots van een stripfiguurtje komt. Debois ontkende dat, en hij vertelde dat hij de naam had gedroomd en dat hij het betreurde dat mensen daaraan twijfelden.
Debois en Van Asten waren niet alleen de bedenkers van de groep. Zij produceerden ook een paar van de grootste hits, waaronder de nummer één-hit "Love me just a little bit more".

Debois produceerde halverwege de jaren negentig ook diverse albums met de cast van de populaire tv-serie 'The bold and the beautiful' ('Mooi en Meedogenloos'). De albums met John McCook (Eric Forrester), Bobbie Eakes (Macy Alexander) en Jeff Trachta (Thorne Forrester) werden in Europa meer dan een miljoen keer verkocht.

Samen zijn ze verantwoordelijk voor de Nederlandse inzending uit 1984, "Ik hou van jou" van de Volendamse zangeres Maribelle. Het nummer is ook bij ons onder meer bekend in de versie van Dana Winner (voorzitter vakjury 'Eurosong 2004').
(bron : Novum)

21-04-2008 om 23:16 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : compilatie-album Emly Starr (ESF 1981) nu te koop.

Emly Starr - Love is elastic Begin november berichtten we reeds dat er voor de fans van Emly Starr heel goed nieuws zat aan te komen. Velen onder hen waren steeds op zoek naar albums van de zangeres maar die waren moeilijk of zelfs niet (meer) te vinden. Om aan al die wensen te voldoen zou van de zangeres begin dit jaar een compilatiecd verschijnen met daarop haar grootste hits. Het album heeft iets langer op zich laten wachten maar nu is het eindelijk zo ver. "Love is elastic" ligt eerstdaags in de platenzaken en kan ook via haar website worden aangekocht.

Op het album staan in totaal achttien nummers waaronder de Nederlandstalige en Engelstalige versie van "Samson", de Belgische Songfestivalinzending van 1981. In de Ierse hoofdstad Dublin eindigde ze met een totaal van veertig punten op een, voor velen ietwat teleurstellende, dertiende plaats. De Britse commentator Terry Wogan vond haar de zangeres met de mooiste benen.

Verder staan op het album onder meer haar hits "No no sheriff" en "Santiago lover". Naast het album is er ook een bonus-dvd met een aantal clips van haar grootste hits. Er is ook een rubriek 'Eurovision' met onder meer haar optreden tijdens de Belgische finale alsook het optreden tijdens het Eurovisie Songfestival in Dublin.

Het album kan via haar website website worden aangekocht voor de prijs van 12,99 € (exclusief 1,62 € portkosten voor België, exclusief 4,80 € portkosten andere Europese landen) en dat kan je meteen via deze link. Wie dat wil kan daar ook reeds fragmentjes van de nummers beluisteren. (bron : website Emly Starr)

21-04-2008 om 22:47 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : zien we Pjotr Wolfs (winnaar 'Zo is er maar één - de Cup') terug tijdens Junior Eurosong ?

 Begin maart ging Ketnet van start met 'Zo is er maar één - de Cup', de jongerenversie van het populaire Eén-programma 'Zo is er maar één'. Gedurende zeven weken ging Kobe Van Herwegen op zoek naar de beste jonge vertolker van het Nederlandstalige lied.

Afgelopen vrijdag vond de finale plaats en die werd uiteindelijk gewonnen door de elfjarige Pjotr Wolfs uit het Antwerpse Hove. Met "Meisjes" van Raymond van het Groenewoud wist hij de overwinning naar zich toe te halen en zo is hij meteen de eerste winnaar. Naast een trofee kreeg hij meteen ook een uitnodiging om volgende week vrijdag, 02 mei, tijdens de finale van 'Zo is er maar één' een optreden te verzorgen.

Pjotr Wolfs (winnaar ZIEME - De Cup) In Het Nieuwsblad van vandaag zegt hij dat hij volgend jaar opnieuw zijn kans wil wagen tijdens Junior Eurosong, de Belgische selectie voor het Junior Eurovisie Songfestival. Vorig jaar had hij zich reeds ingeschreven met "Veel te veel", een liedje dat hij twee jaar geleden samen met twee andere kinderen had geschreven.

"Ik raakte tot bij de laatste dertig" zegt hij in de krant. "Het nummer vind ik nog steeds oké hoor, maar het swingt niet genoeg. Misschien probeer ik het volgend jaar nog eens met een herwerkte versie."  Hij hoopt dankzij de overwinning verder nog iets te kunnen doen in de muzieksector. "Het zou natuurlijk leuk zijn om een platencontract te krijgen, of om nog regelmatig te kunnen optreden. We zullen wel zien. "Ik weet nu zeker dat ik hiermee verder wil. Ik heb echt de smaak te pakken."
(bron : Het Nieuwsblad ; foto's : Ketnet)

21-04-2008 om 22:23 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Limassol 2008 : Malta zeker van de partij tijdens zesde editie Junior Eurovisie Songfestival.

JESF 2008 logo Malta zal dit najaar deelnemen aan de zesde editie van het Junior Eurovisie Songfestival, dat gehouden wordt op zaterdag 22 november in Cyprus.

Dat nieuws heeft Maltasong eerder vandaag bevestigd aan Esctoday. Het eiland is daarmee het volgende land in het rijtje dat de deelname voor dit jaar heeft bevestigd.

Dankzij deze bevestiging komt het aantal landen dat effectief zal deelnemen nu op twaalf te liggen. Eerder lieten Armenië, BELGIE, Bulgarije, gastland Cyprus, Georgië, Litouwen, Nederland, Oekraïne, Roemenië, Rusland en Wit-Rusland al weten dat ze dit najaar naar Limassol zullen afreizen.

Zoals we afgelopen weekend reeds meldden lijkt een terugkeer van Polen en het Verenigd Koninkrijk niet onmogelijk. (
bron : Esctoday)

21-04-2008 om 15:46 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit'.

 De lente heeft eindelijk haar intrede gedaan en wij kijken zo meteen ook al even wat verder naar komende zomer tijdens deze nieuwe aflevering van 'Een avondje uit'. Fans die eens een concert willen bijwonen of op zoek zijn naar een plaats in de buurt waar hun favoriete artiest zal optreden zitten ook nu weer bij ons op de eerste rij.

Schlagerfestival 2008 (Mechelen) Op zaterdag 03 november jongstleden ging in Zaal Theatrium het '1ste Mechels Schlagerfestival' door. In navolging hiervan komt er aanstaande zaterdag, 26 april, een tweede editie.

Bart Kaëll (Eurosong 1983-1987), Wendy Van Wanten (Eurosong 1993-2002), Christoff (Eurosong 1993-2002) en niemand minder dan Eddy Wally geven die avond het beste van zichzelf. Voor Wendy Van Wanten wordt het meteen ook haar laatste optreden voor ze begin volgende maand het leven zal schenken aan een derde spruit. 

Aanvang van het concert is 19.30 en kaartjes kunnen nog steeds worden aangekocht. De toegangsprijs is vastgesteld op 30,00 € en tickets kunnen nog steeds besteld worden en dit ofwel telefonisch (015/34.53.46) ofwel via de website van Ticketline.

Belle Perez - Gipsy Momenteel trekt Belle Perez (Eurosong 1999-2006) met haar nieuwe concerttour 'Gipsy' nog door Nederland alwaar haar fans weer volop kunnen genieten van de Limburgse schone.

Als afsluiter van deze tour zal ze een optreden verzorgen op zaterdag 28 juni in de Antwerpse Lotto Arena. Daar zal ze dan ook officiëel haar nieuwe album "Gipsy", naar analogie met de concerttour, voorstellen. Het wordt een album vol passie en vuur dat regelrecht naar de roots van de zangeres gaat.

Wie deze avond wil meemaken kan nu reeds tickets aanschaffen en dat kan via deze link. De prijs van de tickets werd vastgesteld op 27,50 – 32,50 en 37,50 €.


 Eind februari berichtten we reeds dat de jongste theatershow 'Supervrouw' van Els de Schepper (Eurosong 2006) wordt hernomen. Volgende maandag, 28 april, geeft ze haar laatste voorstelling van het huidige seizoen in Aarschot. Maar zoals we toen reeds meldden zijn intussen een aantal data voor de zomer en het najaar bekend want dat er vervolg komt staat nu helemaal vast.

Wij zetten de gekende speeldata nu al op een rijtje :

* vrijdag 01 augustus : Casino Kursaal - Oostende (aanvang : 20.00).
* zaterdag 02 augustus : Casino Kursaal - Oostende (aanvang : 20.00).
* zaterdag 09 augustus : Grenslandhallen - Hasselt (aanvang : 20.00).
* donderdag 18 september : De Warande - Turnhout (nog niet in verkoop).
* vrijdag 19 september : De Warande - Turnhout (nog niet in verkoop).
* zaterdag 20 september : CC De Brouckere - Torhout (nog niet in verkoop).
* vrijdag 03 oktober : CC de Schakel - Waregem (nog niet in verkoop).
* zaterdag 04 oktober : CC de Schakel - Waregem (nog niet in verkoop).
* donderdag 16 oktober : Capitole - Gent (aanvang : 20.00).
* vrijdag 17 oktober : Capitole - Gent (aanvang : 20.00).
* vrijdag 24 oktober : Theatrium - Mechelen (nog niet in de verkoop).
* zaterdag 25 oktober : Theatrium - Mechelen (nog niet in de verkoop).
* zaterdag 01 november : CC de Mol - Lier (nog niet in de verkoop).
* donderdag 06 november : Schouwburg CC De Bogaard - Sint-Truiden (nog niet in de verkoop).
* vrijdag 07 november : Stadsschouwburg - Antwerpen (aanvang : 20.00).
* zaterdag 08 november : Stadsschouwburg - Antwerpen (aanvang : 20.00).
* vrijdag 14 november : CC De Djoelen - Oud-Turnhout (nog niet in de verkoop).
* vrijdag 21 november : Cultuurcentrum - Knokke-Heist (nog niet in de verkoop).
* zaterdag 22 november : Cultuurcentrum - Knokke-Heist (nog niet in de verkoop).
* donderdag 04 december : Casino - Beringen (nog niet in de verkoop).
* vrijdag 05 december : Casino - Beringen (nog niet in de verkoop).
* zaterdag 06 december : De Markthallen - Herk-de-Stad (nog niet in de verkoop).
 
Maar eer ze aan een nieuw seizoen van de succesvolle theatershow begint zal ze ook tijdens de zomer een aantal malen te zien zijn op één of ander Vlaams podium. Zo liggen er nu al een aantal data vast en we zetten ze hieronder alvast op een rijtje.

* vrijdag 04 juli : 11 juli viering - Hofstade.
* zaterdag 05 juli : 11 juli viering - Wilrijk.
* vrijdag 11 juli : 11 juli viering - Tielt.
* donderdag 17 juli : Kruidtuin (Parkpop) - Mechelen.
* zaterdag 26 juli : 't Zomert in Puurs - Puurs.
 
Meer informatie krijg je op haar website of op de website van 'Supervrouw'.

21-04-2008 om 12:17 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Kevin Janssens oorzaak breuk Tess Goossens en Pascal Van den Beek ?

Tess Goossens Vorige week pakte het weekblad Dag allemaal uit met het nieuws dat vtm-gezicht Tess Goossens en haar man Pascal Van den Beek gingen scheiden. Na amper tien maanden huwelijk gaat het paar dus uit elkaar.

Op dat ogenblik wou Goossens niet veel kwijt over de scheiding, enkel dat ze het erg moeilijk heeft om te aanvaarden dat het tussen haar en Pascal echt over is. Het koppel leerde elkaar in 2001 kennen in het restaurant van Pascal en het was meteen liefde op het eerste gezicht. Ze knoopten vrij snel een relatie aan en in het najaar van 2006 vroeg Pascal haar ten huwelijk. Midden juni vorig jaar gaf het paar elkaar het ja-woord in de Antwerpse kathedraal.

In Het Laatste Nieuws van vandaag praat Pascal Van den Beek voor het eerst over de scheiding. "Iedereen denkt dat ik de boeman ben, dat ik ben vreemdgegaan na tien maanden huwelijk. Maar de waarheid is : tijdens de opnames van 'Celebrity Shock' (vtm) heeft Tess gekust met Kevin Janssens."

Beiden hadden afgesproken om niet over de huwelijksbreuk te praten maar groot was de verwondering van Van den Beek toen hij vorige woensdag zag dat Goossens haar belofte niet was nagekomen en haar verhaal deed in de krant. Daarin werd hij afgeschilderd alsof hij de boeman was en de reden van de breuk. En dat is de reden waarom hij vandaag zijn verhaal doet.

 Tess Goossens reageert op het bericht dat ze nooit een relatie heeft gehad met Kevin Janssens, de huidige partner van zangeres Natalia (Eurosong 2004). Volgens haar is er tijdens de opnames van het programma niets gebeurd. Ook Kevin Janssens ontkent het verhaal. "Neen, Tess en ik hebben niets gehad met elkaar. Op het hoofd van mijn moeder, het is niet waar." Maar ondanks dit alles blijft Pascal Van den Beek bij zijn verhaal. (foto Tess : vtm)

21-04-2008 om 09:38 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgische Songfestival Top 30 : Yasmina Karraz goed voor een vijftiende plaats.

 "O jullisi na jalini" van Ishtar is dit jaar de derde Vlaamse Songfestivalinzending op rij die de eerste plaats behaalt in de Vlaamse Ultratop 50 sinds die hitparade op zaterdag 01 april 1995 het levenslicht zag.

Sinds eind maart grasduinen wij in het Ultratop-verleden. De voorbije weken zijn wij op zoek gegaan naar alle liedjes uit de nationale voorronde (zowel uit Vlaanderen als Wallonië) die de afgelopen dertien jaar een plaatsje wisten te bemachtigen in de Ultratop Top 50. We hebben op basis van hun hitparadenotering een Top 30 samengesteld en de komende weken, telkens van maandag tot vrijdag, maken we dagelijks één nummer uit dat overzicht bekend. Wie staat er op nummer één ? Wel het antwoord op die vraag krijg je op vrijdag 09 mei eerstkomende, maar nu kunnen we alvast verklappen dat het voor velen een absolute verrassing zal zijn.

Ook de vier liedjes voor 'Eurosong 2008' die momenteel in de hitparade staan dingen mee voor een plaatsje in het overzicht want de lijst werd afgesloten op zaterdag 29 maart jongstleden. Op een vijftiende plaats vinden we Yasmina Karraz terug. 

Yasmina Karraz - Take this heart 15. "Take this heart"Yasmina Karraz (Eurosong 2002), 9 weken notering (30 maart - 25 mei 2002), hoogste plaats : 8 (1 week).

Yasmina Karraz (Brussel, 01 april 1983) neemt in 2002 deel aan de Belgische selectie voor het Eurovisie Songfestival. Haar moeder is Belgische, haar vader is van Afrikaanse origine. Zes jaar geleden zette ze dus haar stapjes in de muziekwereld door deel te nemen aan 'Eurosong 2002'. Met "Take this heart" (tekst : Rudolf Hecke ; muziek : Rudolf Hecke en Marc Vanhie) weet ze de vierde en laatste voorronde winnend af te sluiten. In de finale eindigt ze op een verdienstelijke derde plaats. Met haar single weet ze het tot de top tien in de Vlaamse hitparade te schoppen maar sindsdien hebben we niets meer van haar gehoord. (met dank aan Ultratop)

21-04-2008 om 00:01 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dobro veče Beograde : 21. ZWEDEN.

 Sinds begin deze maand (en dit tot en met dinsdag 13 mei) tellen we dagelijks af naar de komende editie van het Eurovisie Songfestival dat op dinsdag 20, donderdag 22 en zaterdag 24 mei zal worden gehouden in de Servische hoofdstad Belgrado. Voor het derde jaar op rij zetten we telkens één kandidaat voor de 53e editie van het jaarlijkse liedjesfestival in de schijnwerpers. Twee jaar geleden kreeg onze rubriek de naam 'Kalispera Athina', vorig jaar 'Hyvää iltaa Helsingin' en dit jaar dekt de vlag de lading in 'Dobro veče Beograde'. In totaal nemen 43 landen deel aan deze editie van het liedjesfestival en voor het eerst zijn er ook twee halve finales. In beide halve finales treden negentien landen aan en de kijkers thuis kiezen door middel van televoting telkens negen finalisten. De back-upjury mag uit elke halve finale nog één kandidaat aanduiden en dit wordt het hoogst gerangschikte land in de uitslag van die jury dat niet door de kijkers naar de finale gestemd wordt. 

Het land dat als tweede mag aantreden tijdens de tweede halve finale, op donderdag 22 mei, is ZWEDEN. Sinds 1958 doet het Scandinavische land mee aan het liedjesfestival. In totaal nam het driemaal niet deel aan het festival (1964, 1970 en 1976). Sinds 1959 houdt het land hetzelfde concept aan om de kandidaat voor het Songfestival te kiezen. Tot een aantal jaren geleden was er enkel een finale van 'Melodifestivalen' (de nationale finale) maar sinds 2002 hanteert de Zweedse omroep (SVT) de formule van vier halve finales, de herkansingsronde ('Andra chansen') en de finale. Globaal gezien scoort Zweden goed tot redelijk goed op het Songfestival en dit resulteerde reeds in vier overwinningen (1974, 1984, 1991 en 1999). Twee jaar geleden mocht zangeres Carola voor een derde keer naar het festival. Wegens het slechte resultaat van Martin Stenmarck (een jaar eerder) moest ze met "Invincible" eerst in de halve finale aantreden. Uiteindelijk belandde ze op een vijfde plaats in de finale. Dankzij dit goede resultaat was The Ark vorig jaar meteen verzekerd van een plaats in de finale alwaar ze met "The worrying kind" op een achttiende plaats.

Net als de voorbije zes jaar ging de Zweedse nationale selectie door met 32 inzendingen. In elk van de vier voorrondes traden acht kandidaten aan : de nummers één en twee waren rechtstreeks geplaatst voor de finale, de nummers drie en vier werden naar de herkansingsronde verwezen. Net als vorig jaar was die herkansingsronde, 'Andra chansen', een volwaardige show. In die uitzending werden dan nog twee nummers (via knock-out systeem) gekozen voor de finale. Die finale ging door met tien kandidaten en de winnaar werd op zaterdag 15 maart gekozen door een vakjury (elf regio's) en door televoting, beiden kenden 50% van de punten toe.

* de uitslag van de finale van 'Melodifestivalen 2008' (tussen haakjes de punten van de vakjury en televoting) :

01. "Hero" (tekst : Fredrik Kempe ; muziek : Fredrik Kempe, Bobby Ljunggren) door Charlotte Perrelli : 224 punten (114+110).
02. "Empty room" (tekst en muziek : Bobby Ljunggren, Aleena Gibson) door Sanna Nielsen : 206 punten (74+132).
03. "Lay your love on me" (tekst en muziek : Alexander Bard, Anders Hansson, Bobby Ljunggren, Henrik Wikström) door BWO : 158 punten (70+88).
04. "Just a minute" (tekst : Magnus Rongedal, Henrik Rongedal ; muziek : Amir Aly, Henrik Wikström, Magnus Rongedal, Henrik Rongedal) door Rongedal : 142 punten (76+66).
05. "Hur svårt kan det va" (tekst en muziek : Johan Fransson, Tobias Lundgren, Tim Larsson) door Linda Bengtzing : 64 punten (64+0).
06. "I lågornas sken" (tekst en muziek : Lina Eriksson, Mårten Eriksson) door Nordman : 48 punten (4+44).
07. "That is where I'll go" (tekst en muziek : Christian Antblad) door Sibel : 39 punten (39+0).
08. "Thank you" (tekst en muziek : Sandra Nordström, Mathias Venge, Peter Wennerberg) door Amy Diamond : 36 punten (25+11).
09. "I love Europe" (tekst : Ingela 'Pling' Forsman ; muziek : Torgny Söderberg, Magnus Johansson) door Christer Sjögren : 23 punten (1+22).
10. "Upp o hoppa" (tekst : Anderz Wrethov, Frida Muranius, Sam Persson ; muziek : Anderz Wrethov, Frida Muranius) door Frida feat. Headline : 6 punten (6+0).

 Niemand minder dan Charlotte Perrelli (Nilsson)(Hovmantorp, 07 oktober 1974) sloot de vierde en laatste voorronde af en kreeg meteen een ticket richting Globen alwaar ze door de vakjury op de eerste plaats werd gezet. Ook de kijkers thuis konden haar nummer waarderen want daar eindigde ze op een tweede plaats wat haar meteen ook de overwinning opleverde. Zij nam in 1999 reeds deel voor Zweden aan het Eurovisie Songfestival met "Take me to your heaven" en wist haar land toen een vierde overwinning te bezorgen. Vier jaar later, in 2003, nam ze de presentatie van een voorronde van de nationale selectie voor haar rekening en in 2004 presenteerde ze samen met Ola Lindholm en Peter Settman de Zweedse selectie voor het jaarlijkse liedjesfestival. Fredrik Kempe is geen onbekende in Zweden. In 2004 schreef hij "Finally", het nummer waarmee hij tijdens de tweede voorronde op een derde plaats eindigde. In de herkansingsronde legde hij pas beslag op een achtste en laatste plaats en zo zag hij het finaleticket aan zijn neus voorbijgaan. Een jaar later, in 2005, stond hij opnieuw op het festivalpodium, nu aan de zijde van zangeres Sanna Nielsen. Samen zingen ze "Du och jag mot världen" naar een achtste plaats tijdens de finale van Melodifestivalen. Vorig jaar was hij met drie nummers vertegenwoordigd in de Zweedse selectie. Met het hierboven reeds aangehaalde "Vågar du vågar jag" (door Sanna Nielsen) en met "Cara mia" (door Måns Zelmerlöw) wist hij door te stoten tot de finale. "Cara mia" wist zelfs beslag te leggen op een derde plaats. Regina Lund ("Rainbow star") moest in de tweede voorronde tevreden zijn met een achtste en laatste plaats. Het lijstje van Bobby Ljunggren's deelnemende nummers aan de Zweedse nationale selectie is best wel indrukwekkend. Zijn eerste deelname dateert van 1987 en is "När morgonstjärnan brinner". Op zijn erelijst staan ook drie winnende nummers in de Zweedse voorronde, namelijk "Se på mig" (1996 - derde plaats), "Kärleken är" (1998 - tiende plaats) en "Evighet/Invincible" (2006 - vijfde plaats). Verder schreef hij ook nog andere nummers zoals onder meer "Om igen" (1988), "Du" (1989), "Ett liv med dig" (1991), "Anropar försvunnen" (2000), "Not a sinner nor a saint" (2003), "We're unbreakable" (2003), "Bye bye" (2003), "Min kärlek" (2004), My no 1" (2005), "Att älska dig" (2005) "Etymon" (2006), "This woman" (2006) en "Rainbow star" (2007).  Meer over Charlotte Perrelli krijg je op haar website.


"Hero" (tekst : Fredrik Kempe ; muziek : Fredrik Kempe en Bobby Ljunggren)

Everything has a beginning
Everything comes to an end
Take it or leave it you'd better believe it
Be my love or be my friend

Try to deny what you're feeling
And you´ll know that your heart will say no
Love will last longer
Only stronger and stronger
If you stay and don't let go

Oo Out of the light like a star, like a hero
Love will survive
Oo Taking the fight is the life of a hero
Staying alive
This is a story, of love and compassion
Only heroes can tell
Out of the light, like a star like a hero
Love will survive

Heaven and earth keep colliding
But with love on a world of it's own
Oo there you can't fake it
Just make it or break it
But only you can find the one

Oo Out of the light like a star, like a hero
Love will survive
Oo Taking the fightis the life of a hero
Staying alive
This is a story, of love and compassion
Only heroes can tell
Oo Out of the light, like a star like a hero
Love, will survive

Will survive
Oo survive
Will survive

Heroes can live on their own
But heroes never die alone

Out of the light like a star, like a hero
Love will survive
Oo Taking the fightis the life of a hero
Staying alive
This is a story, of love and compassion
Only heroes can tell
Oo Out of the light, like a star like a hero
Love will survive


Wil je de videoclip van
"Hero" bekijken, ga dan naar de 'Medialounge' van
Eurovision.tv (klik hier).

21-04-2008 om 00:00 geschreven door Redactie  


20-04-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Limassol 2008 : keert het Verenigd Koninkrijk dit jaar terug ?

JESF 2008 logo Neemt het Verenigd Koninkrijk dit jaar opnieuw deel aan het Junior Eurovisie Songfestival ? De kans lijkt niet geheel onbestaande nadat bekendraakte dat de Welshe omroep SC/4 interesse lijkt te tonen om de Britse kandidaat af te vaardigen voor de zesde editie van het liedjesfestival dat gehouden wordt op zaterdag 22 november in Cyprus.

SC/4 (Verenigd Koninkrijk) De zender is lid van de EBU naast onder meer de openbare omroep BBC en de commerciële zender ITV. Deze laatste zender vaardigde trouwens in 2003 (derde plaats), 2004 (tweede plaats) en 2005 (veertiende plaats) de kandidaat af voor de jongerenversie van het Eurovisie Songfestival. Wegens de slechte notering in 2005 en de tegenvallende kijkcijfers neemt het land sinds 2006 niet meer deel aan het festival. Hoewel SC/4 eerder een regionale omroep is kan die in gans het koninkrijk worden bekeken.

SC/4 ziet in deze (eventuele) deelname meteen ook een kans om de Welshe taal volop te promoten in de rest van Europa en indien de omroep deelneemt zal voor het eerst in de geschiedenis van zowel het Eurovisie Songfestival als het Junior Eurovisie Songfestival een inzending in het Welsh deelnemen. (
bron : Esctoday)

20-04-2008 om 18:44 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TV-TIP : 'Schlagerfestival 2008' deze namiddag op vtm.

Logo Schlagerfestival Begin deze maand vond in de Hasseltse Ethias Arena de derde editie plaats van 'Het Schlagerfestival'. Drie dagen topamusement van de bovenste plank en ook wij zagen toen dat het goed was.

Wie er dit jaar om één of andere reden niet bij kon zijn, of de sfeer vanuit zijn zetel nog eens wil herbeleven krijgt daar deze namiddag de kans toe. Tussen 16.30 en 17.45 zendt vtm een registratie uit van het festival. Presentatrice van dienst is Anne De Baetzelier en zij ontvangt onder meer Christoff (Eurosong 1993-2002), Jo Vally (Eurosong 1981) en Eddy Wally.

* "Als ik in je blauwe ogen kijk" - Christoff (Eurosong 1993-2002).
* "Een ster" - Christoff (Eurosong 1993-2002).
* "Ik heb de hele nacht liggen dromen" - Garry Hagger (De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 2004).
* "Verloren hart, verloren droom" - Johnny White (Canzonissima 1967, Belgische selectie 1970, Eurosong 1971-1981).
* "Aan alle vrouwen" - Jo Vally (Eurosong 1981).
* "Ik krijg een heel apart gevoel vanbinnen" - Corry Konings.
* "De heuveltjes van Erika" - Bart Van den Bossche (Eurosong 1989).
* "Schlagermedley" - De Romeo's, Davy Gilles (De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999), Gunther Levi (De Gouden Zeemeermin 1996) en Chris Van Tongelen (Eurosong 1993, De Gouden Zeemeermin 1996).
* "De dag dat het zonlicht niet meer scheen" - John Terra (Eurosong 1987-1993).
* "Als marktkramer ben ik geboren" - Eddy Wally.
* "Ik spring uit een vliegmachien" - Eddy Wally.
* "Jij doet de wolken verdwijnen" - Laura Lynn.
* "Dans je de hele nacht met mij" - Laura Lynn.
* "Je hebt me 1000 maal belogen" - Laura Lynn.
* "Kom dans met mij" - Laura Lynn en Frans Bauer.
* "Al duurt de nacht tot morgenvroeg" - Laura Lynn en Frans Bauer.
* "Heb je even voor mij" - Frans Bauer.

 Tot slot willen we nog meegeven dat je nog steeds het dubbelalbum kan aanschaffen dat werd uitgebracht ter gelegenheid van deze derde editie van 'Het Schlagerfestival". (bron : vtm)

20-04-2008 om 10:37 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Lenny Kuhr dit najaar eindelijk met Schubert op stap.

 De Nederlandse zangeres Lenny Kuhr (ESF 1969) zal het seizoen 2008-2009 op gepaste wijze inzetten en dit met een benefietconcert voor de 'Connected for Namibia Foundation' (website) in de Regenboogkerk in Nuenen. Tijdens dat benefietconcert zal ze samen met Frans de Berg op de vleugel een eerste uitvoering geven van 'Lenny Kuhr zingt Schubert en ander moois'.

Lenny Kuhr - Stemmen in de nacht Toen de zangeres na een stemverlies van meer dan een jaar heel langzaam kon gaan zingen kwam ze uit bij een oude liefde, 'Schubert'. Er waren al een paar liedjes van Nederlandse tekst voorzien door Herman Pieter de Boer en ze besloten toen een album met Schubertliedjes in het Nederlands te maken. Het album verscheen in 1997 en was een groot succes. Vanwege de nog niet geheel herstelde stem heeft ze daar destijds slechts mondjesmaat concerten mee kunnen geven. Nu gaat haar lang gekoesterde wens in vervulling ; Schubert in het theater te zingen. Het album "Stemmen in de nacht" wordt dit jaar opnieuw uitgebracht gekoppeld aan een theatertour. Deze tour vindt plaats naast de reprise van '40 jaar verliefd', waarmee ze ook terug in ons land te bewonderen zal zijn. Wij houden je alvast op de hoogte van zodra de data en plaatsen bekend zijn. (bron : website )

20-04-2008 om 00:12 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dobro veče Beograde : 20. IJSLAND.

 Sinds begin deze maand (en dit tot en met dinsdag 13 mei) tellen we dagelijks af naar de komende editie van het Eurovisie Songfestival dat op dinsdag 20, donderdag 22 en zaterdag 24 mei zal worden gehouden in de Servische hoofdstad Belgrado. Voor het derde jaar op rij zetten we telkens één kandidaat voor de 53e editie van het jaarlijkse liedjesfestival in de schijnwerpers. Twee jaar geleden kreeg onze rubriek de naam 'Kalispera Athina', vorig jaar 'Hyvää iltaa Helsingin' en dit jaar dekt de vlag de lading in 'Dobro veče Beograde'. In totaal nemen 43 landen deel aan deze editie van het liedjesfestival en voor het eerst zijn er ook twee halve finales. In beide halve finales treden negentien landen aan en de kijkers thuis kiezen door middel van televoting telkens negen finalisten. De back-upjury mag uit elke halve finale nog één kandidaat aanduiden en dit wordt het hoogst gerangschikte land in de uitslag van die jury dat niet door de kijkers naar de finale gestemd wordt. 

Het land dat de tweede halve finale, op donderdag 22 mei, mag openen is IJSLAND. Het land neemt sinds 1986 deel aan het Eurovisie Songfestival en dit jaar zien we het eiland voor de éénentwintigste maal terug op het festivalpodium. Tot op heden waren ze er slechts éénmaal niet bij en dat was in 2002 (wegens het slechte resultaat van TwoTricky het jaar voordien). Ze wisten nog maar vier maal een plaats bij de tien besten te bemachtigen. In 1990 eindigde de groep Stjórnin op de vierde plaats met "Eitt lag enn". Twee jaar later werd Heart 2 Heart in het Zweedse Malmö zevende met "Nei eða já". Sigríður Beinteinsdóttir (Sigga) en Grétar Örvarsson namen twee jaar eerder nog deel als Stjórnin. In 1994 ging Sigga alleen naar het Eurovisie Songfestival en met "Nætur" eindigde ze toen op de twaalfde plaats. De beste notering haalde het eiland in 1999 : Selma Björnsdóttir (Selma) eindigde toen met "All out of luck" op een tweede plaats. Ze had toen de 'pech' dat het precies 25 jaar geleden was dat ABBA het Songfestival gewonnen had en dat Zweden met Charlotte Nilsson's "Take me to your heaven" een nummer had dat heel fel ABBA-gericht was. Drie jaar geleden probeerde Selma het opnieuw maar ze strandde jammer genoeg in de halve finale op een 'teleurstellende' zestiende plaats. De laatste goeie notering van IJsland dateert ondertussen al van vijf jaar geleden. Toen behaalde zangeres Birgitta Haukdal een achtste plaats met "Open your heart". Zij mocht toen het Songfestival openen. Twee jaar geleden sloot Silvia Night de halve finale af maar met "Congratulations" kon ze geen finaleticket bemachtigen. Ze strandde net na 'onze' Kate Ryan op een dertiende plaats. En ook vorig jaar wist Eiríkur Hauksson zich niet te plaatsen voor de finale wat er op neerkomt dat sinds 2005 het eiland zich niet kon plaatsen voor de finale.

Na een selectie die bijna vijf maanden in beslag nam en die begin oktober reeds startte met elf voorrondes, een herkansingsronde en vier halve finales, koos de IJslandse bevolking op zaterdag 23 februari wie er voor het eiland naar het Eurovisie Songfestival gaat. De finale van 'Söngvakeppni sjónvarpsins 2008', de nationale selectie, ging door met in totaal acht kandidaten en het lot van dat achttal lag volledig in handen van de kijkers thuis. Aan het einde van het programma werd door presentatrice Ragnhildur Steinunn Jónsdóttir enkel de top drie bekendgemaakt.

* volgorde van optreden :

01. "In your dreams" (tekst en muziek : Davíð Þorsteinn Olgeirsson) - Davíð Þorsteinn Olgeirsson (tweede halve finale).
02. "Gef mér von" (tekst en muziek : Guðmundur Jónsson) - Páll Rósinkranz en Gospelkór Reykjavíkur (eerste halve finale).
03. "This is my life" (tekst en muziek : Örlygur Smári) - Eurobandið (derde halve finale).
04. "Don't wake me up" (tekst en muziek : Margrét Kristín Sigurðardóttir) - Ragnheiður Gröndal (vierde halve finale).
05. "Ho ho ho, we say hey hey hey" (tekst en muziek : Barði Jóhannsson) - Mercedes Club (vierde halve finale).
06. "Hvað var það sem þú sást í honum ?" (tekst en muziek : Magnús Eiríksson) - Baggalútur (tweede halve finale).
07. "Núna veit ég" (tekst en muziek : Hafdís Huld Þrastardóttir) - Magni Ásgeirsson en Birgitta Haukdal (eerste halve finale).
08. "Hvar ert þú?" (tekst en muziek : Dr. Gunni) - Dr. Spock (derde halve finale).

* de top drie van  'Söngvakeppni sjónvarpsins 2008' :

01. "This is my life" (tekst en muziek : Örlygur Smári) - Eurobandið.
02. "Ho ho ho, we say hey hey hey" (tekst en muziek : Barði Jóhannsson) - Mercedes Club.
03. "Hvar ert þú?" (tekst en muziek : Dr. Gunni) - Dr. Spock.

 Euroband (Eurobandið), opgericht in 2006, bestaat onder meer uit Regína Ósk (Reykjavík, 21 december 1977) en Friðrik Ómar (Akureyri, 04 oktober 1981). Regína nam in 2003 deel aan de nationale selectie met "Engu þurfum að tapa", een nummer dat ze bracht met Hjalti Jónsson. In 2006 eindigde ze met "Þér við hlið" op een tweede plaats. Verder was ze reeds vier maal aanwezig tijdens het Eurovisie Songfestival als backing vocal (2000-2001-2003-2005). Friðrik werd in 2006 tijdens de nationale selectie derde met "Það sem verður" en vorig jaar eindigde hij met "Eldur" op een tweede plaats. Andere leden zijn Róbert Þorhallsson (bassist), Kristján Grétarsson (gitarist), Benedikt Brynleifsson (drummer) en Grétar Örvarsson (toetsenist). Örvarsson stond ook al eerder op het Songfestivalpodium en dit als lid van Stjórnin. De IJslandse inzending van 1992, "Nei eða já", is tevens van zijn hand en ook toen was hij op het festivalpodium aanwezig als lid van Heart 2 Heart.

Het nummer dat tijdens de nationale selectie in de eigen taal werd gezongen, werd onder handen genomen door Paul Oscar (ESF 1997) die samen met Peter Fenner het nummer van een Engelse tekst heeft voorzien. Fenner is tevens de tekschrijver van de IJslandse inzending van vorig jaar. Örlygur Smári was in 2000 de tekstschrijver en componist van de IJslandse inzending "Tell me !", gebracht door August en Telma.
Meer over de groep kan je steeds op hun MySpace terugvinden.

"This is my life" (tekst : Paul Oscar, Peter Fenner ; muziek : Örlygur Smári)

I spent my days in vain just waiting
For happiness to come my way
I took for granted all they gave me
I opened my eyes
Finally I realised

This is my life
I don’t wanna change a thing
This is my life
All the pain, all the joy it brings

All through the years
Of blood sweat and tears
Hopes and my fears
All that was meant to be
This is my life
What will be, will be

There’s no denying all the heartaches
Were just a blessing in disguise
If I never made a single mistake
I wouldn’t be here
Part of the plan I believe

This is my life
I don’t wanna change a thing
This is my life
All the pain, all the joy it brings
All through the years
Of blood sweat and tears
Hopes and my fears
All that was meant to be
This is my life
What will be, will be

I've found the key
To set myself free
You'll be amazed
Cos I have the power
To change my ways

This is my life
I don’t wanna change a thing
This is my life
All the pain, all the joy it brings
All through the years
Of blood sweat and tears
Hopes and my fears
All that was meant to be
This is my life
What will be

This is my life


Wil je de videoclip van
"This is my life" bekijken, ga dan naar de 'Medialounge' van
Eurovision.tv (klik hier).

20-04-2008 om 00:00 geschreven door Redactie  


19-04-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Filip D'haeze komt met nieuw project 'POPZ'.

POPZ Filip D'haeze (De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999) wordt manager en artistiek leider van POPZ, de nieuwe Vlaamse meidengroep. Eerder vandaag werd het viertal officiëel voorgesteld in discotheek Kokorico in Zomergem (Oost-Vlaanderen). Daar stelden ze meteen hun songs "POPZ (Huckle buck)", "Geef me", "Cupido" en "Ding dong" voor aan het publiek.

De groep bestaat uit Sara en Karolien (danseressen bij Whoopz!), Sofie Mora (Yasmine in 'Familie', vtm) en Sylvie De Caluwe bekend als belspelpresentatrice. Zij zullen voortaan binnen POPZ de naam dragen van Lucky (geluk), Lovely (liefde), Luna (maan/ster) en Lani (wolk).

Meer informatie krijg je momenteel op de website van Filip D'haeze en binnenkort op de (in aanbouw zijnde) website van POPZ.

19-04-2008 om 21:53 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Els de Schepper deze zomer op Vlaamse festivals.

 Eind februari berichtten we reeds dat de jongste theatershow 'Supervrouw' van Els de Schepper (Eurosong 2006) wordt hernomen. Volgende week maandag, 28 april, geeft ze haar laatste voorstelling van het huidige seizoen in Aarschot. Maar zoals we toen reeds meldden zijn intussen een aantal data voor de zomer en het najaar bekend want dat er vervolg komt staat nu helemaal vast.

Wij zetten de gekende speeldata nu al op een rijtje :

* vrijdag 01 augustus : Casino Kursaal - Oostende (aanvang : 20.00).
* zaterdag 02 augustus : Casino Kursaal - Oostende (aanvang : 20.00).
* zaterdag 09 augustus : Grenslandhallen - Hasselt (aanvang : 20.00).
* donderdag 18 september : De Warande - Turnhout (nog niet in verkoop).
* vrijdag 19 september : De Warande - Turnhout (nog niet in verkoop).
* zaterdag 20 september : CC De Brouckere - Torhout (nog niet in verkoop).
* vrijdag 03 oktober : CC de Schakel - Waregem (nog niet in verkoop).
* zaterdag 04 oktober : CC de Schakel - Waregem (nog niet in verkoop).
* donderdag 16 oktober : Capitole - Gent (aanvang : 20.00).
* vrijdag 17 oktober : Capitole - Gent (aanvang : 20.00).
* vrijdag 24 oktober : Theatrium - Mechelen (nog niet in de verkoop).
* zaterdag 25 oktober : Theatrium - Mechelen (nog niet in de verkoop).
* zaterdag 01 november : CC de Mol - Lier (nog niet in de verkoop).
* donderdag 06 november : Schouwburg CC De Bogaard - Sint-Truiden (nog niet in de verkoop).
* vrijdag 07 november : Stadsschouwburg - Antwerpen (aanvang : 20.00).
* zaterdag 08 november : Stadsschouwburg - Antwerpen (aanvang : 20.00).
* vrijdag 14 november : CC De Djoelen - Oud-Turnhout (nog niet in de verkoop).
* vrijdag 21 november : Cultuurcentrum - Knokke-Heist (nog niet in de verkoop).
* zaterdag 22 november : Cultuurcentrum - Knokke-Heist (nog niet in de verkoop).
* donderdag 04 december : Casino - Beringen (nog niet in de verkoop).
* vrijdag 05 december : Casino - Beringen (nog niet in de verkoop).
* zaterdag 06 december : De Markthallen - Herk-de-Stad (nog niet in de verkoop).
 
Maar eer ze aan een nieuw seizoen van de succesvolle theatershow begint zal ze ook tijdens de zomer een aantal malen te zien zijn op één of ander Vlaams podium. Zo liggen er nu al een aantal data vast en we zetten ze hieronder alvast op een rijtje.

* vrijdag 04 juli : 11 juli viering - Hofstade.
* zaterdag 05 juli : 11 juli viering - Wilrijk.
* vrijdag 11 juli : 11 juli viering - Tielt.
* donderdag 17 juli : Kruidtuin (Parkpop) - Mechelen.
* zaterdag 26 juli : 't Zomert in Puurs - Puurs.
 
Meer informatie krijg je op haar website of op de website van 'Supervrouw'. (bron : website Els)

19-04-2008 om 21:05 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Limassol 2008 : neemt Polen opnieuw deel aan het Junior Eurovisie Songfestival ?

JESF 2008 logo Polen zou, na een afwezigheid van vier jaar, opnieuw deelnemen aan het Junior Eurovisie Songfestival. Volgens ESC24.ORG zou het land dit najaar deelnemen aan de zesde editie van het liedjesfestival dat gehouden wordt op zaterdag 22 november in Cyprus.

Polen nam in 2003 en 2004 deel aan de jongerenversie van het Eurovisie Songfestival maar kwam telkens nooit verder dan een allerlaatste plaats. Volgens Aneta Wrona, verantwoordelijke bij de Poolse nationale omroep, overweegt TVP om dit jaar de draad weer op te pikken. De kandidaat die wordt afgevaardigd zal de winnaar zijn van 'Mini szansa', een programma dat loopt op het tweede net van de omroep. Het is op dit ogenblik nog niet duidelijk of de deelname van Polen aanvaard is door de EBU. (
bron : ESC24.ORG, ESC Kazachstan)

19-04-2008 om 20:29 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : 'Thuis'dag 2008 op zondag 25 mei met onder meer Geena Lisa.

 De 'Thuisdag' klinkt jullie waarschijnlijk bekend in jullie oren. Ook dit jaar organiseert Eén een onvergetelijke dag voor alle 'Thuis'fans. Dit jaar kozen de 'Thuis'acteurs Bellewaerde Park uit voor een ontmoeting met de fans. En dit op zondag 25 mei eerstkomende. Met zijn vele attracties, mooie wandelpaden en gezellige hoekjes, garandeert deze nieuwe locatie alvast veel plezier voor het hele gezin. De openbare omroep heeft ook dit jaar een leuke verrassing voor jullie in petto. Bij het binnenkomen krijgen jullie een jaarkalender met op elke maand foto's van de acteurs, aangepast aan het thema van die maand. Alle acteurs wachten overigens, verspreid doorheen het park, hun fans op in hetzelfde thema van de kalenderfoto. Een originele manier dus om je favoriete acteur te ontmoeten.

Om het feest helemaal compleet te maken, zakt ook Geena Lisa (Eurosong 2008) samen met haar live band af naar Bellewaerde Park. Zij zorgt voor een spetterende en muzikale finale zoals alleen zij dat kan. Met haar nummer voor Eurosong "Wheel of time" en opzwepende covers wordt de 'Thuisdag' swingend afgesloten.

De 'Thuisdag 2008' is dé ideale dag om er eens met familie of vrienden op uit te trekken. En bovendien, als je je ticket in voorverkoop bestelt krijg je 8,00 € korting op de normale inkomprijs van Bellewaerde Park.

We zetten hieronder alles nog eens kort op een rijtje :

* locatie : Bellewaerde Park, zondag 25 mei, van 10.00 tot 18.00.
*
voorverkoop : volwassenen en kinderen vanaf 1,40 meter : 18,00 € - kinderen tussen 1 en 1,40 meter, 55+ en mindervaliden : 14,00 €.
*
aan de kassa : volwassenen en kinderen vanaf 1,40 meter : 26,00 € - kinderen tussen 1 en 1,40 meter, 55+ en mindervaliden : 22,50 €.

De voorverkoop gebeurt telefonisch via
0900-00 600 (0,45 €/min) of via de website van FNAC(bron en logo : Eén)

19-04-2008 om 13:45 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Vers van de pers' (19-04-2008).

 Het is zaterdag en dat betekent dat je bij ons dan goed zit voor nieuw muzikaal materiaal dat we voor je hebben uitgezocht. Al de nieuwigheden op muzikaal gebied hebben we op een rijtje gezet en we beginnen ook deze editie van 'Vers van de pers' in eigen land.

 Midden volgende maand verschijnt het vierde album van Kate Ryan (ESF 2006) dat als titel "Free" zal meekrijgen. Maar eer het zover is verschijnt begin volgende maand eerst nog een nieuwe single. Ook nu weer koos ze voor een cover van een Frans nummer dat precies twintig jaar geleden een hit was voor oud-Songfestivalwinnares France Gall (ESF 1965). "Ella, elle l'a", een ode aan de grote dame Ella Fitzgerald ligt op maandag 05 mei in de platenzaken.

 Begin vorige maand mocht Marc Dex vijfenzestig kaarsjes uitblazen maar van stoppen met werken wil hij nog steeds niet weten. Eind jaren zestig werd hij bekend met hits zoals onder meer "O clown" en zoveel jaren later treedt hij nog steeds regelmatig op. Marc is ook de vader van Barbara Dex (ESF 1993, Eurosong 2004-2006) en onder het pseudoniem Tobana (de twee eerste letters van de namen van de kinderen Tom, Barbara en Nathalie) schreef hij de tekst van de Belgische inzending "Iemand als jij" waarmee zijn dochter vijftien jaar geleden naar het Ierse Millstreet mocht afreizen. Ter gelegenheid van zijn verjaardag bracht hij een nieuwe promosingle op de markt. "Herinneringen" is meteen ook de voorbode van een gloednieuw album en een verjaardagsconcert dat later dit najaar zal doorgaan. Het nieuwe nummer is te beluisteren op de website van Marc alwaar het ook gratis kan worden gedownload.

 En ook Gerard Joling (ESF 1988) plant opnieuw een aanval op de hitparade. Afgelopen woensdag verscheen van hem een nieuwe single. "24 uur verliefd" is meteen de voorbode van een nieuw album dat de opvolger zal worden van het succesvolle "Maak me gek" dat ook vorig jaar bij ons in de hitparade vertoefde. Ook het nieuwe album zal geheel Nederlandstalig zijn.
 
 Aanstaande woensdag 23 april verschijnt het nieuwe album van oud-festivalwinnares Charlotte Perrelli (ESF 1999-2008). Op "Hero", meteen ook de Zweedse inzending voor het festival van dit jaar, vinden we naast haar festivalbijdrage nog tien nummers terug. Intussen is het bijna twee jaar geleden dat er nog een album van de zangeres werd uitgebracht maar dankzij haar deelname aan de komende editie van het Eurovisie Songfestival treedt ze terug op het voorplan.

Ishtar - O Julissi Tot slot eindigen we zoals steeds met een paar korte berichten. Nog voor de zomer verschijnt er een nieuwe single van Christoff (Eurosong 1993-2002) en het nieuwe album "Zeven zonden" mogen we begin juli in de platenzaken verwachten. Ook 2 Fabiola (met Patrick Claesen, Eurosong 1993) laat opnieuw van zich horen. Eerstdaags ligt de nieuwe single (in de nieuwe bezetting) in de platenzaken en die zal als titel "Blow me away" krijgen. En het tweede album "O julisi" van Ishtar, de Belgische kandidaten voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival, ligt over anderhalve week in de winkelrekken.

Een nieuwe afspraak maken we voor aanstaande zaterdag. Ondertussen wensen we je alvast heel veel luisterplezier !

19-04-2008 om 13:02 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : deze zomer het allerlaatste seizoen van 'Fata Morgana'.

 Begin juni gaat bij de openbare omroep (Eén) een nieuw seizoen van start van 'Fata Morgana'. Dat nieuws kon je eerder bij ons al lezen. Dit vijfde seizoen wordt meteen ook het allerlaatste van het populaire programma. Dat vertelde presentator Steph Goossens eerder vanmorgen tijdens 'Niets is zeker' (Radio 2).

In de zomer van 2004 ging het programma van start met Sergio (ESF 2002) en Geena Lisa (Eurosong 2008) als presentatoren. Nadat Sergio eind 2006 de overstap maakte naar de commerciële zender vtm nam Steph Goossens, onder meer te zien als Cois in de soap 'Thuis', de presentatie van hem over.

De eerste uitzending van het laatste seizoen staat gepland voor zondag 08 juni eerstkomende en de opnames gaan, telkens een dag eerder, op zaterdagnamiddag door. Eind vorige maand meldden we reeds dat er zoals steeds tijdens die opnames plaats is voor muziek en dat E.F.R. (Eurosong 2008), met leadzanger Wouter Declerck, het geheel dertien weken lang muzikaal zal opfleuren. Wouter is hiermee niet aan zijn proefstuk toe want ook vorig jaar kon je hem gedurende twaalf weken aan het werk zien tijdens het zomerse programma. (bron : Radio 2)

19-04-2008 om 09:43 geschreven door Redactie  




VOLG ONS OOK OP TWITTER & FACEBOOK.



Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs