Twelve Points...Douze Points...Kiev 2017...

Deze website wordt niet meer geüpdatet! Volg ons via https://twitter.com/12_TPDP_12.....

21-04-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgische Songfestival Top 30 : Yasmina Karraz goed voor een vijftiende plaats.

 "O jullisi na jalini" van Ishtar is dit jaar de derde Vlaamse Songfestivalinzending op rij die de eerste plaats behaalt in de Vlaamse Ultratop 50 sinds die hitparade op zaterdag 01 april 1995 het levenslicht zag.

Sinds eind maart grasduinen wij in het Ultratop-verleden. De voorbije weken zijn wij op zoek gegaan naar alle liedjes uit de nationale voorronde (zowel uit Vlaanderen als Wallonië) die de afgelopen dertien jaar een plaatsje wisten te bemachtigen in de Ultratop Top 50. We hebben op basis van hun hitparadenotering een Top 30 samengesteld en de komende weken, telkens van maandag tot vrijdag, maken we dagelijks één nummer uit dat overzicht bekend. Wie staat er op nummer één ? Wel het antwoord op die vraag krijg je op vrijdag 09 mei eerstkomende, maar nu kunnen we alvast verklappen dat het voor velen een absolute verrassing zal zijn.

Ook de vier liedjes voor 'Eurosong 2008' die momenteel in de hitparade staan dingen mee voor een plaatsje in het overzicht want de lijst werd afgesloten op zaterdag 29 maart jongstleden. Op een vijftiende plaats vinden we Yasmina Karraz terug. 

Yasmina Karraz - Take this heart 15. "Take this heart"Yasmina Karraz (Eurosong 2002), 9 weken notering (30 maart - 25 mei 2002), hoogste plaats : 8 (1 week).

Yasmina Karraz (Brussel, 01 april 1983) neemt in 2002 deel aan de Belgische selectie voor het Eurovisie Songfestival. Haar moeder is Belgische, haar vader is van Afrikaanse origine. Zes jaar geleden zette ze dus haar stapjes in de muziekwereld door deel te nemen aan 'Eurosong 2002'. Met "Take this heart" (tekst : Rudolf Hecke ; muziek : Rudolf Hecke en Marc Vanhie) weet ze de vierde en laatste voorronde winnend af te sluiten. In de finale eindigt ze op een verdienstelijke derde plaats. Met haar single weet ze het tot de top tien in de Vlaamse hitparade te schoppen maar sindsdien hebben we niets meer van haar gehoord. (met dank aan Ultratop)

21-04-2008 om 00:01 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dobro veče Beograde : 21. ZWEDEN.

 Sinds begin deze maand (en dit tot en met dinsdag 13 mei) tellen we dagelijks af naar de komende editie van het Eurovisie Songfestival dat op dinsdag 20, donderdag 22 en zaterdag 24 mei zal worden gehouden in de Servische hoofdstad Belgrado. Voor het derde jaar op rij zetten we telkens één kandidaat voor de 53e editie van het jaarlijkse liedjesfestival in de schijnwerpers. Twee jaar geleden kreeg onze rubriek de naam 'Kalispera Athina', vorig jaar 'Hyvää iltaa Helsingin' en dit jaar dekt de vlag de lading in 'Dobro veče Beograde'. In totaal nemen 43 landen deel aan deze editie van het liedjesfestival en voor het eerst zijn er ook twee halve finales. In beide halve finales treden negentien landen aan en de kijkers thuis kiezen door middel van televoting telkens negen finalisten. De back-upjury mag uit elke halve finale nog één kandidaat aanduiden en dit wordt het hoogst gerangschikte land in de uitslag van die jury dat niet door de kijkers naar de finale gestemd wordt. 

Het land dat als tweede mag aantreden tijdens de tweede halve finale, op donderdag 22 mei, is ZWEDEN. Sinds 1958 doet het Scandinavische land mee aan het liedjesfestival. In totaal nam het driemaal niet deel aan het festival (1964, 1970 en 1976). Sinds 1959 houdt het land hetzelfde concept aan om de kandidaat voor het Songfestival te kiezen. Tot een aantal jaren geleden was er enkel een finale van 'Melodifestivalen' (de nationale finale) maar sinds 2002 hanteert de Zweedse omroep (SVT) de formule van vier halve finales, de herkansingsronde ('Andra chansen') en de finale. Globaal gezien scoort Zweden goed tot redelijk goed op het Songfestival en dit resulteerde reeds in vier overwinningen (1974, 1984, 1991 en 1999). Twee jaar geleden mocht zangeres Carola voor een derde keer naar het festival. Wegens het slechte resultaat van Martin Stenmarck (een jaar eerder) moest ze met "Invincible" eerst in de halve finale aantreden. Uiteindelijk belandde ze op een vijfde plaats in de finale. Dankzij dit goede resultaat was The Ark vorig jaar meteen verzekerd van een plaats in de finale alwaar ze met "The worrying kind" op een achttiende plaats.

Net als de voorbije zes jaar ging de Zweedse nationale selectie door met 32 inzendingen. In elk van de vier voorrondes traden acht kandidaten aan : de nummers één en twee waren rechtstreeks geplaatst voor de finale, de nummers drie en vier werden naar de herkansingsronde verwezen. Net als vorig jaar was die herkansingsronde, 'Andra chansen', een volwaardige show. In die uitzending werden dan nog twee nummers (via knock-out systeem) gekozen voor de finale. Die finale ging door met tien kandidaten en de winnaar werd op zaterdag 15 maart gekozen door een vakjury (elf regio's) en door televoting, beiden kenden 50% van de punten toe.

* de uitslag van de finale van 'Melodifestivalen 2008' (tussen haakjes de punten van de vakjury en televoting) :

01. "Hero" (tekst : Fredrik Kempe ; muziek : Fredrik Kempe, Bobby Ljunggren) door Charlotte Perrelli : 224 punten (114+110).
02. "Empty room" (tekst en muziek : Bobby Ljunggren, Aleena Gibson) door Sanna Nielsen : 206 punten (74+132).
03. "Lay your love on me" (tekst en muziek : Alexander Bard, Anders Hansson, Bobby Ljunggren, Henrik Wikström) door BWO : 158 punten (70+88).
04. "Just a minute" (tekst : Magnus Rongedal, Henrik Rongedal ; muziek : Amir Aly, Henrik Wikström, Magnus Rongedal, Henrik Rongedal) door Rongedal : 142 punten (76+66).
05. "Hur svårt kan det va" (tekst en muziek : Johan Fransson, Tobias Lundgren, Tim Larsson) door Linda Bengtzing : 64 punten (64+0).
06. "I lågornas sken" (tekst en muziek : Lina Eriksson, Mårten Eriksson) door Nordman : 48 punten (4+44).
07. "That is where I'll go" (tekst en muziek : Christian Antblad) door Sibel : 39 punten (39+0).
08. "Thank you" (tekst en muziek : Sandra Nordström, Mathias Venge, Peter Wennerberg) door Amy Diamond : 36 punten (25+11).
09. "I love Europe" (tekst : Ingela 'Pling' Forsman ; muziek : Torgny Söderberg, Magnus Johansson) door Christer Sjögren : 23 punten (1+22).
10. "Upp o hoppa" (tekst : Anderz Wrethov, Frida Muranius, Sam Persson ; muziek : Anderz Wrethov, Frida Muranius) door Frida feat. Headline : 6 punten (6+0).

 Niemand minder dan Charlotte Perrelli (Nilsson)(Hovmantorp, 07 oktober 1974) sloot de vierde en laatste voorronde af en kreeg meteen een ticket richting Globen alwaar ze door de vakjury op de eerste plaats werd gezet. Ook de kijkers thuis konden haar nummer waarderen want daar eindigde ze op een tweede plaats wat haar meteen ook de overwinning opleverde. Zij nam in 1999 reeds deel voor Zweden aan het Eurovisie Songfestival met "Take me to your heaven" en wist haar land toen een vierde overwinning te bezorgen. Vier jaar later, in 2003, nam ze de presentatie van een voorronde van de nationale selectie voor haar rekening en in 2004 presenteerde ze samen met Ola Lindholm en Peter Settman de Zweedse selectie voor het jaarlijkse liedjesfestival. Fredrik Kempe is geen onbekende in Zweden. In 2004 schreef hij "Finally", het nummer waarmee hij tijdens de tweede voorronde op een derde plaats eindigde. In de herkansingsronde legde hij pas beslag op een achtste en laatste plaats en zo zag hij het finaleticket aan zijn neus voorbijgaan. Een jaar later, in 2005, stond hij opnieuw op het festivalpodium, nu aan de zijde van zangeres Sanna Nielsen. Samen zingen ze "Du och jag mot världen" naar een achtste plaats tijdens de finale van Melodifestivalen. Vorig jaar was hij met drie nummers vertegenwoordigd in de Zweedse selectie. Met het hierboven reeds aangehaalde "Vågar du vågar jag" (door Sanna Nielsen) en met "Cara mia" (door Måns Zelmerlöw) wist hij door te stoten tot de finale. "Cara mia" wist zelfs beslag te leggen op een derde plaats. Regina Lund ("Rainbow star") moest in de tweede voorronde tevreden zijn met een achtste en laatste plaats. Het lijstje van Bobby Ljunggren's deelnemende nummers aan de Zweedse nationale selectie is best wel indrukwekkend. Zijn eerste deelname dateert van 1987 en is "När morgonstjärnan brinner". Op zijn erelijst staan ook drie winnende nummers in de Zweedse voorronde, namelijk "Se på mig" (1996 - derde plaats), "Kärleken är" (1998 - tiende plaats) en "Evighet/Invincible" (2006 - vijfde plaats). Verder schreef hij ook nog andere nummers zoals onder meer "Om igen" (1988), "Du" (1989), "Ett liv med dig" (1991), "Anropar försvunnen" (2000), "Not a sinner nor a saint" (2003), "We're unbreakable" (2003), "Bye bye" (2003), "Min kärlek" (2004), My no 1" (2005), "Att älska dig" (2005) "Etymon" (2006), "This woman" (2006) en "Rainbow star" (2007).  Meer over Charlotte Perrelli krijg je op haar website.


"Hero" (tekst : Fredrik Kempe ; muziek : Fredrik Kempe en Bobby Ljunggren)

Everything has a beginning
Everything comes to an end
Take it or leave it you'd better believe it
Be my love or be my friend

Try to deny what you're feeling
And you´ll know that your heart will say no
Love will last longer
Only stronger and stronger
If you stay and don't let go

Oo Out of the light like a star, like a hero
Love will survive
Oo Taking the fight is the life of a hero
Staying alive
This is a story, of love and compassion
Only heroes can tell
Out of the light, like a star like a hero
Love will survive

Heaven and earth keep colliding
But with love on a world of it's own
Oo there you can't fake it
Just make it or break it
But only you can find the one

Oo Out of the light like a star, like a hero
Love will survive
Oo Taking the fightis the life of a hero
Staying alive
This is a story, of love and compassion
Only heroes can tell
Oo Out of the light, like a star like a hero
Love, will survive

Will survive
Oo survive
Will survive

Heroes can live on their own
But heroes never die alone

Out of the light like a star, like a hero
Love will survive
Oo Taking the fightis the life of a hero
Staying alive
This is a story, of love and compassion
Only heroes can tell
Oo Out of the light, like a star like a hero
Love will survive


Wil je de videoclip van
"Hero" bekijken, ga dan naar de 'Medialounge' van
Eurovision.tv (klik hier).

21-04-2008 om 00:00 geschreven door Redactie  


20-04-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Limassol 2008 : keert het Verenigd Koninkrijk dit jaar terug ?

JESF 2008 logo Neemt het Verenigd Koninkrijk dit jaar opnieuw deel aan het Junior Eurovisie Songfestival ? De kans lijkt niet geheel onbestaande nadat bekendraakte dat de Welshe omroep SC/4 interesse lijkt te tonen om de Britse kandidaat af te vaardigen voor de zesde editie van het liedjesfestival dat gehouden wordt op zaterdag 22 november in Cyprus.

SC/4 (Verenigd Koninkrijk) De zender is lid van de EBU naast onder meer de openbare omroep BBC en de commerciële zender ITV. Deze laatste zender vaardigde trouwens in 2003 (derde plaats), 2004 (tweede plaats) en 2005 (veertiende plaats) de kandidaat af voor de jongerenversie van het Eurovisie Songfestival. Wegens de slechte notering in 2005 en de tegenvallende kijkcijfers neemt het land sinds 2006 niet meer deel aan het festival. Hoewel SC/4 eerder een regionale omroep is kan die in gans het koninkrijk worden bekeken.

SC/4 ziet in deze (eventuele) deelname meteen ook een kans om de Welshe taal volop te promoten in de rest van Europa en indien de omroep deelneemt zal voor het eerst in de geschiedenis van zowel het Eurovisie Songfestival als het Junior Eurovisie Songfestival een inzending in het Welsh deelnemen. (
bron : Esctoday)

20-04-2008 om 18:44 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TV-TIP : 'Schlagerfestival 2008' deze namiddag op vtm.

Logo Schlagerfestival Begin deze maand vond in de Hasseltse Ethias Arena de derde editie plaats van 'Het Schlagerfestival'. Drie dagen topamusement van de bovenste plank en ook wij zagen toen dat het goed was.

Wie er dit jaar om één of andere reden niet bij kon zijn, of de sfeer vanuit zijn zetel nog eens wil herbeleven krijgt daar deze namiddag de kans toe. Tussen 16.30 en 17.45 zendt vtm een registratie uit van het festival. Presentatrice van dienst is Anne De Baetzelier en zij ontvangt onder meer Christoff (Eurosong 1993-2002), Jo Vally (Eurosong 1981) en Eddy Wally.

* "Als ik in je blauwe ogen kijk" - Christoff (Eurosong 1993-2002).
* "Een ster" - Christoff (Eurosong 1993-2002).
* "Ik heb de hele nacht liggen dromen" - Garry Hagger (De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 2004).
* "Verloren hart, verloren droom" - Johnny White (Canzonissima 1967, Belgische selectie 1970, Eurosong 1971-1981).
* "Aan alle vrouwen" - Jo Vally (Eurosong 1981).
* "Ik krijg een heel apart gevoel vanbinnen" - Corry Konings.
* "De heuveltjes van Erika" - Bart Van den Bossche (Eurosong 1989).
* "Schlagermedley" - De Romeo's, Davy Gilles (De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999), Gunther Levi (De Gouden Zeemeermin 1996) en Chris Van Tongelen (Eurosong 1993, De Gouden Zeemeermin 1996).
* "De dag dat het zonlicht niet meer scheen" - John Terra (Eurosong 1987-1993).
* "Als marktkramer ben ik geboren" - Eddy Wally.
* "Ik spring uit een vliegmachien" - Eddy Wally.
* "Jij doet de wolken verdwijnen" - Laura Lynn.
* "Dans je de hele nacht met mij" - Laura Lynn.
* "Je hebt me 1000 maal belogen" - Laura Lynn.
* "Kom dans met mij" - Laura Lynn en Frans Bauer.
* "Al duurt de nacht tot morgenvroeg" - Laura Lynn en Frans Bauer.
* "Heb je even voor mij" - Frans Bauer.

 Tot slot willen we nog meegeven dat je nog steeds het dubbelalbum kan aanschaffen dat werd uitgebracht ter gelegenheid van deze derde editie van 'Het Schlagerfestival". (bron : vtm)

20-04-2008 om 10:37 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Lenny Kuhr dit najaar eindelijk met Schubert op stap.

 De Nederlandse zangeres Lenny Kuhr (ESF 1969) zal het seizoen 2008-2009 op gepaste wijze inzetten en dit met een benefietconcert voor de 'Connected for Namibia Foundation' (website) in de Regenboogkerk in Nuenen. Tijdens dat benefietconcert zal ze samen met Frans de Berg op de vleugel een eerste uitvoering geven van 'Lenny Kuhr zingt Schubert en ander moois'.

Lenny Kuhr - Stemmen in de nacht Toen de zangeres na een stemverlies van meer dan een jaar heel langzaam kon gaan zingen kwam ze uit bij een oude liefde, 'Schubert'. Er waren al een paar liedjes van Nederlandse tekst voorzien door Herman Pieter de Boer en ze besloten toen een album met Schubertliedjes in het Nederlands te maken. Het album verscheen in 1997 en was een groot succes. Vanwege de nog niet geheel herstelde stem heeft ze daar destijds slechts mondjesmaat concerten mee kunnen geven. Nu gaat haar lang gekoesterde wens in vervulling ; Schubert in het theater te zingen. Het album "Stemmen in de nacht" wordt dit jaar opnieuw uitgebracht gekoppeld aan een theatertour. Deze tour vindt plaats naast de reprise van '40 jaar verliefd', waarmee ze ook terug in ons land te bewonderen zal zijn. Wij houden je alvast op de hoogte van zodra de data en plaatsen bekend zijn. (bron : website )

20-04-2008 om 00:12 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dobro veče Beograde : 20. IJSLAND.

 Sinds begin deze maand (en dit tot en met dinsdag 13 mei) tellen we dagelijks af naar de komende editie van het Eurovisie Songfestival dat op dinsdag 20, donderdag 22 en zaterdag 24 mei zal worden gehouden in de Servische hoofdstad Belgrado. Voor het derde jaar op rij zetten we telkens één kandidaat voor de 53e editie van het jaarlijkse liedjesfestival in de schijnwerpers. Twee jaar geleden kreeg onze rubriek de naam 'Kalispera Athina', vorig jaar 'Hyvää iltaa Helsingin' en dit jaar dekt de vlag de lading in 'Dobro veče Beograde'. In totaal nemen 43 landen deel aan deze editie van het liedjesfestival en voor het eerst zijn er ook twee halve finales. In beide halve finales treden negentien landen aan en de kijkers thuis kiezen door middel van televoting telkens negen finalisten. De back-upjury mag uit elke halve finale nog één kandidaat aanduiden en dit wordt het hoogst gerangschikte land in de uitslag van die jury dat niet door de kijkers naar de finale gestemd wordt. 

Het land dat de tweede halve finale, op donderdag 22 mei, mag openen is IJSLAND. Het land neemt sinds 1986 deel aan het Eurovisie Songfestival en dit jaar zien we het eiland voor de éénentwintigste maal terug op het festivalpodium. Tot op heden waren ze er slechts éénmaal niet bij en dat was in 2002 (wegens het slechte resultaat van TwoTricky het jaar voordien). Ze wisten nog maar vier maal een plaats bij de tien besten te bemachtigen. In 1990 eindigde de groep Stjórnin op de vierde plaats met "Eitt lag enn". Twee jaar later werd Heart 2 Heart in het Zweedse Malmö zevende met "Nei eða já". Sigríður Beinteinsdóttir (Sigga) en Grétar Örvarsson namen twee jaar eerder nog deel als Stjórnin. In 1994 ging Sigga alleen naar het Eurovisie Songfestival en met "Nætur" eindigde ze toen op de twaalfde plaats. De beste notering haalde het eiland in 1999 : Selma Björnsdóttir (Selma) eindigde toen met "All out of luck" op een tweede plaats. Ze had toen de 'pech' dat het precies 25 jaar geleden was dat ABBA het Songfestival gewonnen had en dat Zweden met Charlotte Nilsson's "Take me to your heaven" een nummer had dat heel fel ABBA-gericht was. Drie jaar geleden probeerde Selma het opnieuw maar ze strandde jammer genoeg in de halve finale op een 'teleurstellende' zestiende plaats. De laatste goeie notering van IJsland dateert ondertussen al van vijf jaar geleden. Toen behaalde zangeres Birgitta Haukdal een achtste plaats met "Open your heart". Zij mocht toen het Songfestival openen. Twee jaar geleden sloot Silvia Night de halve finale af maar met "Congratulations" kon ze geen finaleticket bemachtigen. Ze strandde net na 'onze' Kate Ryan op een dertiende plaats. En ook vorig jaar wist Eiríkur Hauksson zich niet te plaatsen voor de finale wat er op neerkomt dat sinds 2005 het eiland zich niet kon plaatsen voor de finale.

Na een selectie die bijna vijf maanden in beslag nam en die begin oktober reeds startte met elf voorrondes, een herkansingsronde en vier halve finales, koos de IJslandse bevolking op zaterdag 23 februari wie er voor het eiland naar het Eurovisie Songfestival gaat. De finale van 'Söngvakeppni sjónvarpsins 2008', de nationale selectie, ging door met in totaal acht kandidaten en het lot van dat achttal lag volledig in handen van de kijkers thuis. Aan het einde van het programma werd door presentatrice Ragnhildur Steinunn Jónsdóttir enkel de top drie bekendgemaakt.

* volgorde van optreden :

01. "In your dreams" (tekst en muziek : Davíð Þorsteinn Olgeirsson) - Davíð Þorsteinn Olgeirsson (tweede halve finale).
02. "Gef mér von" (tekst en muziek : Guðmundur Jónsson) - Páll Rósinkranz en Gospelkór Reykjavíkur (eerste halve finale).
03. "This is my life" (tekst en muziek : Örlygur Smári) - Eurobandið (derde halve finale).
04. "Don't wake me up" (tekst en muziek : Margrét Kristín Sigurðardóttir) - Ragnheiður Gröndal (vierde halve finale).
05. "Ho ho ho, we say hey hey hey" (tekst en muziek : Barði Jóhannsson) - Mercedes Club (vierde halve finale).
06. "Hvað var það sem þú sást í honum ?" (tekst en muziek : Magnús Eiríksson) - Baggalútur (tweede halve finale).
07. "Núna veit ég" (tekst en muziek : Hafdís Huld Þrastardóttir) - Magni Ásgeirsson en Birgitta Haukdal (eerste halve finale).
08. "Hvar ert þú?" (tekst en muziek : Dr. Gunni) - Dr. Spock (derde halve finale).

* de top drie van  'Söngvakeppni sjónvarpsins 2008' :

01. "This is my life" (tekst en muziek : Örlygur Smári) - Eurobandið.
02. "Ho ho ho, we say hey hey hey" (tekst en muziek : Barði Jóhannsson) - Mercedes Club.
03. "Hvar ert þú?" (tekst en muziek : Dr. Gunni) - Dr. Spock.

 Euroband (Eurobandið), opgericht in 2006, bestaat onder meer uit Regína Ósk (Reykjavík, 21 december 1977) en Friðrik Ómar (Akureyri, 04 oktober 1981). Regína nam in 2003 deel aan de nationale selectie met "Engu þurfum að tapa", een nummer dat ze bracht met Hjalti Jónsson. In 2006 eindigde ze met "Þér við hlið" op een tweede plaats. Verder was ze reeds vier maal aanwezig tijdens het Eurovisie Songfestival als backing vocal (2000-2001-2003-2005). Friðrik werd in 2006 tijdens de nationale selectie derde met "Það sem verður" en vorig jaar eindigde hij met "Eldur" op een tweede plaats. Andere leden zijn Róbert Þorhallsson (bassist), Kristján Grétarsson (gitarist), Benedikt Brynleifsson (drummer) en Grétar Örvarsson (toetsenist). Örvarsson stond ook al eerder op het Songfestivalpodium en dit als lid van Stjórnin. De IJslandse inzending van 1992, "Nei eða já", is tevens van zijn hand en ook toen was hij op het festivalpodium aanwezig als lid van Heart 2 Heart.

Het nummer dat tijdens de nationale selectie in de eigen taal werd gezongen, werd onder handen genomen door Paul Oscar (ESF 1997) die samen met Peter Fenner het nummer van een Engelse tekst heeft voorzien. Fenner is tevens de tekschrijver van de IJslandse inzending van vorig jaar. Örlygur Smári was in 2000 de tekstschrijver en componist van de IJslandse inzending "Tell me !", gebracht door August en Telma.
Meer over de groep kan je steeds op hun MySpace terugvinden.

"This is my life" (tekst : Paul Oscar, Peter Fenner ; muziek : Örlygur Smári)

I spent my days in vain just waiting
For happiness to come my way
I took for granted all they gave me
I opened my eyes
Finally I realised

This is my life
I don’t wanna change a thing
This is my life
All the pain, all the joy it brings

All through the years
Of blood sweat and tears
Hopes and my fears
All that was meant to be
This is my life
What will be, will be

There’s no denying all the heartaches
Were just a blessing in disguise
If I never made a single mistake
I wouldn’t be here
Part of the plan I believe

This is my life
I don’t wanna change a thing
This is my life
All the pain, all the joy it brings
All through the years
Of blood sweat and tears
Hopes and my fears
All that was meant to be
This is my life
What will be, will be

I've found the key
To set myself free
You'll be amazed
Cos I have the power
To change my ways

This is my life
I don’t wanna change a thing
This is my life
All the pain, all the joy it brings
All through the years
Of blood sweat and tears
Hopes and my fears
All that was meant to be
This is my life
What will be

This is my life


Wil je de videoclip van
"This is my life" bekijken, ga dan naar de 'Medialounge' van
Eurovision.tv (klik hier).

20-04-2008 om 00:00 geschreven door Redactie  


19-04-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Filip D'haeze komt met nieuw project 'POPZ'.

POPZ Filip D'haeze (De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999) wordt manager en artistiek leider van POPZ, de nieuwe Vlaamse meidengroep. Eerder vandaag werd het viertal officiëel voorgesteld in discotheek Kokorico in Zomergem (Oost-Vlaanderen). Daar stelden ze meteen hun songs "POPZ (Huckle buck)", "Geef me", "Cupido" en "Ding dong" voor aan het publiek.

De groep bestaat uit Sara en Karolien (danseressen bij Whoopz!), Sofie Mora (Yasmine in 'Familie', vtm) en Sylvie De Caluwe bekend als belspelpresentatrice. Zij zullen voortaan binnen POPZ de naam dragen van Lucky (geluk), Lovely (liefde), Luna (maan/ster) en Lani (wolk).

Meer informatie krijg je momenteel op de website van Filip D'haeze en binnenkort op de (in aanbouw zijnde) website van POPZ.

19-04-2008 om 21:53 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Els de Schepper deze zomer op Vlaamse festivals.

 Eind februari berichtten we reeds dat de jongste theatershow 'Supervrouw' van Els de Schepper (Eurosong 2006) wordt hernomen. Volgende week maandag, 28 april, geeft ze haar laatste voorstelling van het huidige seizoen in Aarschot. Maar zoals we toen reeds meldden zijn intussen een aantal data voor de zomer en het najaar bekend want dat er vervolg komt staat nu helemaal vast.

Wij zetten de gekende speeldata nu al op een rijtje :

* vrijdag 01 augustus : Casino Kursaal - Oostende (aanvang : 20.00).
* zaterdag 02 augustus : Casino Kursaal - Oostende (aanvang : 20.00).
* zaterdag 09 augustus : Grenslandhallen - Hasselt (aanvang : 20.00).
* donderdag 18 september : De Warande - Turnhout (nog niet in verkoop).
* vrijdag 19 september : De Warande - Turnhout (nog niet in verkoop).
* zaterdag 20 september : CC De Brouckere - Torhout (nog niet in verkoop).
* vrijdag 03 oktober : CC de Schakel - Waregem (nog niet in verkoop).
* zaterdag 04 oktober : CC de Schakel - Waregem (nog niet in verkoop).
* donderdag 16 oktober : Capitole - Gent (aanvang : 20.00).
* vrijdag 17 oktober : Capitole - Gent (aanvang : 20.00).
* vrijdag 24 oktober : Theatrium - Mechelen (nog niet in de verkoop).
* zaterdag 25 oktober : Theatrium - Mechelen (nog niet in de verkoop).
* zaterdag 01 november : CC de Mol - Lier (nog niet in de verkoop).
* donderdag 06 november : Schouwburg CC De Bogaard - Sint-Truiden (nog niet in de verkoop).
* vrijdag 07 november : Stadsschouwburg - Antwerpen (aanvang : 20.00).
* zaterdag 08 november : Stadsschouwburg - Antwerpen (aanvang : 20.00).
* vrijdag 14 november : CC De Djoelen - Oud-Turnhout (nog niet in de verkoop).
* vrijdag 21 november : Cultuurcentrum - Knokke-Heist (nog niet in de verkoop).
* zaterdag 22 november : Cultuurcentrum - Knokke-Heist (nog niet in de verkoop).
* donderdag 04 december : Casino - Beringen (nog niet in de verkoop).
* vrijdag 05 december : Casino - Beringen (nog niet in de verkoop).
* zaterdag 06 december : De Markthallen - Herk-de-Stad (nog niet in de verkoop).
 
Maar eer ze aan een nieuw seizoen van de succesvolle theatershow begint zal ze ook tijdens de zomer een aantal malen te zien zijn op één of ander Vlaams podium. Zo liggen er nu al een aantal data vast en we zetten ze hieronder alvast op een rijtje.

* vrijdag 04 juli : 11 juli viering - Hofstade.
* zaterdag 05 juli : 11 juli viering - Wilrijk.
* vrijdag 11 juli : 11 juli viering - Tielt.
* donderdag 17 juli : Kruidtuin (Parkpop) - Mechelen.
* zaterdag 26 juli : 't Zomert in Puurs - Puurs.
 
Meer informatie krijg je op haar website of op de website van 'Supervrouw'. (bron : website Els)

19-04-2008 om 21:05 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Limassol 2008 : neemt Polen opnieuw deel aan het Junior Eurovisie Songfestival ?

JESF 2008 logo Polen zou, na een afwezigheid van vier jaar, opnieuw deelnemen aan het Junior Eurovisie Songfestival. Volgens ESC24.ORG zou het land dit najaar deelnemen aan de zesde editie van het liedjesfestival dat gehouden wordt op zaterdag 22 november in Cyprus.

Polen nam in 2003 en 2004 deel aan de jongerenversie van het Eurovisie Songfestival maar kwam telkens nooit verder dan een allerlaatste plaats. Volgens Aneta Wrona, verantwoordelijke bij de Poolse nationale omroep, overweegt TVP om dit jaar de draad weer op te pikken. De kandidaat die wordt afgevaardigd zal de winnaar zijn van 'Mini szansa', een programma dat loopt op het tweede net van de omroep. Het is op dit ogenblik nog niet duidelijk of de deelname van Polen aanvaard is door de EBU. (
bron : ESC24.ORG, ESC Kazachstan)

19-04-2008 om 20:29 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : 'Thuis'dag 2008 op zondag 25 mei met onder meer Geena Lisa.

 De 'Thuisdag' klinkt jullie waarschijnlijk bekend in jullie oren. Ook dit jaar organiseert Eén een onvergetelijke dag voor alle 'Thuis'fans. Dit jaar kozen de 'Thuis'acteurs Bellewaerde Park uit voor een ontmoeting met de fans. En dit op zondag 25 mei eerstkomende. Met zijn vele attracties, mooie wandelpaden en gezellige hoekjes, garandeert deze nieuwe locatie alvast veel plezier voor het hele gezin. De openbare omroep heeft ook dit jaar een leuke verrassing voor jullie in petto. Bij het binnenkomen krijgen jullie een jaarkalender met op elke maand foto's van de acteurs, aangepast aan het thema van die maand. Alle acteurs wachten overigens, verspreid doorheen het park, hun fans op in hetzelfde thema van de kalenderfoto. Een originele manier dus om je favoriete acteur te ontmoeten.

Om het feest helemaal compleet te maken, zakt ook Geena Lisa (Eurosong 2008) samen met haar live band af naar Bellewaerde Park. Zij zorgt voor een spetterende en muzikale finale zoals alleen zij dat kan. Met haar nummer voor Eurosong "Wheel of time" en opzwepende covers wordt de 'Thuisdag' swingend afgesloten.

De 'Thuisdag 2008' is dé ideale dag om er eens met familie of vrienden op uit te trekken. En bovendien, als je je ticket in voorverkoop bestelt krijg je 8,00 € korting op de normale inkomprijs van Bellewaerde Park.

We zetten hieronder alles nog eens kort op een rijtje :

* locatie : Bellewaerde Park, zondag 25 mei, van 10.00 tot 18.00.
*
voorverkoop : volwassenen en kinderen vanaf 1,40 meter : 18,00 € - kinderen tussen 1 en 1,40 meter, 55+ en mindervaliden : 14,00 €.
*
aan de kassa : volwassenen en kinderen vanaf 1,40 meter : 26,00 € - kinderen tussen 1 en 1,40 meter, 55+ en mindervaliden : 22,50 €.

De voorverkoop gebeurt telefonisch via
0900-00 600 (0,45 €/min) of via de website van FNAC(bron en logo : Eén)

19-04-2008 om 13:45 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Vers van de pers' (19-04-2008).

 Het is zaterdag en dat betekent dat je bij ons dan goed zit voor nieuw muzikaal materiaal dat we voor je hebben uitgezocht. Al de nieuwigheden op muzikaal gebied hebben we op een rijtje gezet en we beginnen ook deze editie van 'Vers van de pers' in eigen land.

 Midden volgende maand verschijnt het vierde album van Kate Ryan (ESF 2006) dat als titel "Free" zal meekrijgen. Maar eer het zover is verschijnt begin volgende maand eerst nog een nieuwe single. Ook nu weer koos ze voor een cover van een Frans nummer dat precies twintig jaar geleden een hit was voor oud-Songfestivalwinnares France Gall (ESF 1965). "Ella, elle l'a", een ode aan de grote dame Ella Fitzgerald ligt op maandag 05 mei in de platenzaken.

 Begin vorige maand mocht Marc Dex vijfenzestig kaarsjes uitblazen maar van stoppen met werken wil hij nog steeds niet weten. Eind jaren zestig werd hij bekend met hits zoals onder meer "O clown" en zoveel jaren later treedt hij nog steeds regelmatig op. Marc is ook de vader van Barbara Dex (ESF 1993, Eurosong 2004-2006) en onder het pseudoniem Tobana (de twee eerste letters van de namen van de kinderen Tom, Barbara en Nathalie) schreef hij de tekst van de Belgische inzending "Iemand als jij" waarmee zijn dochter vijftien jaar geleden naar het Ierse Millstreet mocht afreizen. Ter gelegenheid van zijn verjaardag bracht hij een nieuwe promosingle op de markt. "Herinneringen" is meteen ook de voorbode van een gloednieuw album en een verjaardagsconcert dat later dit najaar zal doorgaan. Het nieuwe nummer is te beluisteren op de website van Marc alwaar het ook gratis kan worden gedownload.

 En ook Gerard Joling (ESF 1988) plant opnieuw een aanval op de hitparade. Afgelopen woensdag verscheen van hem een nieuwe single. "24 uur verliefd" is meteen de voorbode van een nieuw album dat de opvolger zal worden van het succesvolle "Maak me gek" dat ook vorig jaar bij ons in de hitparade vertoefde. Ook het nieuwe album zal geheel Nederlandstalig zijn.
 
 Aanstaande woensdag 23 april verschijnt het nieuwe album van oud-festivalwinnares Charlotte Perrelli (ESF 1999-2008). Op "Hero", meteen ook de Zweedse inzending voor het festival van dit jaar, vinden we naast haar festivalbijdrage nog tien nummers terug. Intussen is het bijna twee jaar geleden dat er nog een album van de zangeres werd uitgebracht maar dankzij haar deelname aan de komende editie van het Eurovisie Songfestival treedt ze terug op het voorplan.

Ishtar - O Julissi Tot slot eindigen we zoals steeds met een paar korte berichten. Nog voor de zomer verschijnt er een nieuwe single van Christoff (Eurosong 1993-2002) en het nieuwe album "Zeven zonden" mogen we begin juli in de platenzaken verwachten. Ook 2 Fabiola (met Patrick Claesen, Eurosong 1993) laat opnieuw van zich horen. Eerstdaags ligt de nieuwe single (in de nieuwe bezetting) in de platenzaken en die zal als titel "Blow me away" krijgen. En het tweede album "O julisi" van Ishtar, de Belgische kandidaten voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival, ligt over anderhalve week in de winkelrekken.

Een nieuwe afspraak maken we voor aanstaande zaterdag. Ondertussen wensen we je alvast heel veel luisterplezier !

19-04-2008 om 13:02 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : deze zomer het allerlaatste seizoen van 'Fata Morgana'.

 Begin juni gaat bij de openbare omroep (Eén) een nieuw seizoen van start van 'Fata Morgana'. Dat nieuws kon je eerder bij ons al lezen. Dit vijfde seizoen wordt meteen ook het allerlaatste van het populaire programma. Dat vertelde presentator Steph Goossens eerder vanmorgen tijdens 'Niets is zeker' (Radio 2).

In de zomer van 2004 ging het programma van start met Sergio (ESF 2002) en Geena Lisa (Eurosong 2008) als presentatoren. Nadat Sergio eind 2006 de overstap maakte naar de commerciële zender vtm nam Steph Goossens, onder meer te zien als Cois in de soap 'Thuis', de presentatie van hem over.

De eerste uitzending van het laatste seizoen staat gepland voor zondag 08 juni eerstkomende en de opnames gaan, telkens een dag eerder, op zaterdagnamiddag door. Eind vorige maand meldden we reeds dat er zoals steeds tijdens die opnames plaats is voor muziek en dat E.F.R. (Eurosong 2008), met leadzanger Wouter Declerck, het geheel dertien weken lang muzikaal zal opfleuren. Wouter is hiermee niet aan zijn proefstuk toe want ook vorig jaar kon je hem gedurende twaalf weken aan het werk zien tijdens het zomerse programma. (bron : Radio 2)

19-04-2008 om 09:43 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'De Foute Quiz' : vanavond met onder meer Bart Kaëll.

 Vanavond is presentator Sergio (ESF 2002) opnieuw van de partij met een nieuwe aflevering van 'De Foute Quiz' (vtm). Ook tijdens dit seizoen brengt hij op zijn eigen originele manier sfeer en ambiance in de studio en in jouw huiskamer. Twee BV-panels met telkens twee kapiteins nemen het tegen elkaar op in deze foutste quiz ooit. De live band o.l.v. Vincent Pierens verzorgt de muzikale omkadering. 

In zeven spelrondes gaan de twee teams een muzikale strijd aan. De kapiteins van dienst tijdens dit tweede seizoen zijn Kürt Rogiers en Ronny Mosuse (vakjury 'Eurosong for Kids 2006'). In de elfde aflevering van het seizoen krijgt Kürt het gezelschap van Guillaume Devos en Wim Soutaer. Ronny Mosuse krijgt Bart Kaëll (Eurosong 1983-1987) en Sandrine André naast zich. 

'De Foute Quiz', vanavond om 21.25 op vtm. Meer infomatie krijg je op de site van het programma. (bron en logo : vtm)

19-04-2008 om 00:07 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dobro veče Beograde : 19. GRIEKENLAND.

 Sinds begin deze maand (en dit tot en met dinsdag 13 mei) tellen we dagelijks af naar de komende editie van het Eurovisie Songfestival dat op dinsdag 20, donderdag 22 en zaterdag 24 mei zal worden gehouden in de Servische hoofdstad Belgrado. Voor het derde jaar op rij zetten we telkens één kandidaat voor de 53e editie van het jaarlijkse liedjesfestival in de schijnwerpers. Twee jaar geleden kreeg onze rubriek de naam 'Kalispera Athina', vorig jaar 'Hyvää iltaa Helsingin' en dit jaar dekt de vlag de lading in 'Dobro veče Beograde'. In totaal nemen 43 landen deel aan deze editie van het liedjesfestival en voor het eerst zijn er ook twee halve finales. In beide halve finales treden negentien landen aan en de kijkers thuis kiezen door middel van televoting telkens negen finalisten. De back-upjury mag uit elke halve finale nog één kandidaat aanduiden en dit wordt het hoogst gerangschikte land in de uitslag van die jury dat niet door de kijkers naar de finale gestemd wordt. 

Het land dat als negentiende en laatste mag aantreden tijdens de eerste halve finale, op dinsdag 20 mei, is GRIEKENLAND. Het land doet sinds 1974 mee aan het liedjesfestival en drie jaar geleden wist het voor het eerst het Songfestival te winnen. Zangeres Helena Paparizou bracht de overwinning naar het land met "My number one". Een jaar eerder, in 2004, eindigde Sakis Rouvas al op de derde plaats. Twee jaar geleden zagen we hem terug als presentator van de 51e editie van het Eurovisie Songfestival. Anna Vissi, eerder al deelneemster voor Griekenland in 1980 en voor Cyprus in 1982, nam voor de derde maal deel aan het liedjesfestival en wist een negende plaats in de wacht te slepen met "Everything". Vorig jaar moest Sarbel de Griekse eer hoog houden en met "Yassou Maria" eindigde hij tijdens de finale op een zevende plaats.

Op woensdag 27 februari vond in Griekenland de nationale selectie plaats voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival. Net als vorig jaar hield de nationale omroep (ERT) een nationale finale met drie artiesten. In tegenstelling tot voorgaande jaren, waar er meestal een wekenlange soap aan voorafging met betrekking tot wie al dan niet geselecteerd zou worden, maakte de omroep reeds midden december de namen bekend van die drie kandidaten.

Begin februari stelden de drie artiesten hun officiële inzending voor tijdens een persconferentie, georganiseerd door de nationale omroep. De winnaar werd tijdens de nationale finale gekozen door een vakjury (40%) en door televoting (60%).

* de uitslag van de nationale finale:

01. "A chance to love" door Chrispa : 15,9% (derde plaats).
02. "Always and forever" door Kostas Martakis : 33,8% (tweede plaats)
03. "Secret combination" door Kalomoira Saranti : 50,3% (eerste plaats).

 Kalom(o)ira Saranti (New York, 31 januari 1985) verhuisde op negentienjarige leeftijd naar Griekenland en datzelfde jaar won ze de talentenjacht 'Fame Story 2'. Meteen na deze overwinning bracht ze haar debuutalbum ("Kalomoira") op de markt en dat was goed voor goud. De opvolger "Paizeis ?" volgde een jaar later en op dat album staan twee nummers van haar hand. In december 2006 bracht ze haar derde album op de markt met daarop Griekse filmklassiekers die ze in een nieuw jasje gestopt heeft. Sinds het najaar van 2006 is ze ook televisiepresentatrice en een nieuw album moet dit jaar nog in de platenzaken liggen. Meer over de zangeres kan je steeds op haar website terugvinden.

"Secret combination" (tekst : Poseidonas Giannopoulos ; muziek : Konstantinos Pantzis)

Can you see it ?
Can you see it ?
You have to discover me
What goes wrong when I am crying
Or what I want when I’m smiling

Can you feel it ?
Can you feel it ?
That I’m not a little girl
You’re misunderstanding my way
And all the roles that I like to play

My secret combination
It’s a mystery for you
Use your imagination
I’m not easy but I’m true
My secret combination
Boy you have to try it hard
To win a destination in the centre of my heart !

An open book,
An open book
Well, I’m sorry, I am not
Sometimes I’m acting like a lady
Sometimes woman, sometimes baby

Wil je de videoclip van
"Secret combination" bekijken, ga dan naar de 'Medialounge' van
Eurovision.tv (klik hier).

19-04-2008 om 00:00 geschreven door Redactie  


18-04-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Christoff stelt nieuw album voor op maandag 07 juli.

 Voor het eerst in zijn carrière stond Christoff (Eurosong 1993-2002) vorige week op nummer één in de Ultratop 50 met "Een ster". De zanger kwam twee weken geleden vanuit het niets binnen op twee en vorige week stootte hij "O Julissi" van Ishtar (ESF 2008) van die eerste plaats.

Natuurlijk is hij bijzonder opgetogen en blij met dit resultaat. "Het is voor mij de allereerste nummer één-hit in m'n carrière. Ik had nooit gedacht of durven dromen dat de mensen "Een ster" zo hard zouden appreciëren en waarderen. Tijdens het 'Schlagerfestival' in Hasselt (eerder deze maand) was het mij al opgevallen dat het publiek "Een ster" zo enthousiast wist te onthalen. Er waren heel wat mensen die het nummer al gekocht hadden of die na mijn optreden de cd-single kwamen kopen toen ik stond te signeren" zegt hij.

 Zoals we reeds eerder meldden viel de sympathieke zanger tijdens het 'Schlagerfestival 2008' in de prijzen. De zanger kreeg platina voor de uitzonderlijke verkoop van meer dan 20.000 exemplaren van het album "Blauwe ogen". Die cd verscheen in juli van vorig jaar. De single "Als ik in je blauwe ogen kijk" was trouwens goed voor de tweede plek in de hitlijst, en met zijn jongste single deed hij het dus nog beter.

Natuurlijk is de vraag naar het nieuwe album heel groot en ook op dat vlak is er goed nieuws. Op maandag 07 juli, een paar dagen voor de start van zijn nieuwe concerttour 'Zeven zonden' in het Casino van Middelkerke, stelt hij zijn nieuwe cd voor. Net zoals de concerttour wordt "Zeven zonden" ook de titel van zijn nieuwe full-cd. Natuurlijk zal "Een ster" op het nieuwe album staan alsook de nieuwe single voor de zomer.
(bron : ARS Entertainment)

18-04-2008 om 22:57 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Regi Penxten (Milk Inc.) werkt aan opvolger voor Ellis-T (Eurosong 2008).

Ellis-T - My music Begin vorige maand berichtten we reeds dat Sabrina, Grisha en Valerie van Ellis-T (Eurosong 2008) in het Nederlandse Amsterdam de clip opnamen van hun Eurosongnummer "My music". Wie de clip nog niet heeft gezien kan hem via deze link alsnog bekijken.

"Het was een speciale ervaring voor Ellis-T, de opnames van onze "My music" videoclip. Geen van ons drieën heeft ervaring maar het is allemaal zeer vlot verlopen. We zijn naar Amsterdam getrokken met regisseur Svenno Koemans. Ja dat is een toffe kerel, die weet vooral goed waar hij mee bezig is. Het plezante is dat we gans de tijd hebben mogen dansen en jumpen en dat maakt de clip zeker en vast speciaal" zegt Sabrina.

Ondertussen wordt er achter de schermen al gewerkt aan een opvolger voor "My music". Regi Penxten, componist van"My music", zal zich opnieuw ontfermen over de tweede single.
(bron : ARS Entertainment)

18-04-2008 om 22:42 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Sterren op de dansvloer' : Elke Vanelderen & Aerjen Mooijweer verrassend in 'Dance off', Roel Vanderstukken is tweede afvaller.

Logo 'Sterren op de dansvloer' De derde reeks van 'Sterren op de dansvloer' is ten opzichte van de twee vorige reeksen enigzins anders van opzet door de invoering van de 'Dance off'. In die 'Dance off' op vrijdagavond strijden de twee koppels met de laagste punten om een plaatsje in de volgende ronde. En ook deze tweede aflevering was er meteen ééntje met een verrassing van formaat toen bleek dat Elke & Aerjen (vijfde na de punten van de vakjury) vandaag opnieuw de dansvloer opmoesten en dit tegen Roel & Kimberly (achtste na de punten van de vakjury). Voor dit laatste koppel was het al de tweede dance off op rij.

Voor Tiany & Guy, Martine & Arman, Koen & Nicky, Antony & Leila, Dominique & Pascal, Nico & Ellen en Bjorn & Carole was er het verlossende nieuws dat ze rechtstreeks geplaatst waren voor de volgende ronde. 

Roel & Kimberly en Elke & Aerjen brachten dan nogmaals hun dans van afgelopen woensdag en dan was het aan de vakjury om te beslissen wie er doormocht naar de volgende ronde. Voorzitter Jan Geerts zijn stem was beslissend in het geheel.

De jury was unaniem en stuurden Elke & Aerjen door naar de volgende ronde. Voor Roel & Kimberly zit de wedstrijd er na vanavond helemaal op. 

 Roel Vanderstukken & Kimberly Smith.

Roel Vanderstukken doorliep zijn kandidaturen in het RITS te Brussel, richting dramatische kunsten. Hij begon zijn televisiecarrière in 2000 in 'Wittekerke'. In 2006 ruilde hij het rustige leven in het Vlaamse kuststadje voor het iets minder rustige bestaan van Gentse flik in een nieuwe reeks van 'Flikken'. Ook in 'Witse' kon je hem dit seizoen aan het werk zien als Kris, een forensisch expert. Daarnaast speelt hij graag en vaak theater. Zo toert hij nog tot april door Vlaanderen met de succesvolle monoloog 'Niets' met Nic Balthazar. Ook als theaterregisseur is Roel Vanderstukken succesvol. Hij regisseerde tot nu toe een twintigtal theatervoorstellingen. Maar ook zingen is een passie en waarschijnlijk ken je Roel Vanderstukken nog als zingend acteur uit het showprogramma 'Steracteur Sterartiest' waarin hij met zijn soulstem doordrong tot de finale. Naast draaien voor 'Flikken' is Roel momenteel aan nieuwe muzieknummers aan 't werken. In oktober 2007 kwam zijn eerste single "De tijd staat stil" uit.

Als klein meisje begon Kimberly al met dansen. Niet moeilijk, want haar ouders hadden een dansschool. In haar tienerjaren besluit ze om wedstrijden te dansen. Ze vindt een geschikte danspartner in Amerika en verhuist naar daar. In Amerika gaf ze ook les aan ver schillende dansscholen. Kimberly was in 2005 en in 2006 Nederlands kampioen professional ballroom. Ze behaalde ook de kwartfinale in het wereldkampioenschap in 2006. Hierdoor kreeg ze de kans om les en shows te geven in het buitenland. Kimberly danste in 'Dancing with the stars', de Nederlandse versie van 'Sterren op de dDansvloer' met schrijver Bart Chabot. Nu is ze Assistent Ballroom Director voor de musical 'Dirty Dancing' en werkt ze in Londen, Utrecht en Amsterdam. Naast dansen doet ze ook foto- en modellenwerk.


De vierde aflevering van deze reeks krijg je aanstaande woensdag vanaf 20.40.
Meer nieuws krijg je ook op de site van het programma. (bron en foto's : vtm)

18-04-2008 om 22:15 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Zo is er maar één' : Free Souffriau, Thé Lau, Yevgueni en Neeka naar de finale.

Logo ZIEME 2008 Vandaag over twee weken, op vrijdag 02 mei eerstkomende, vindt de finale plaats van de derde reeks van 'Zo is er maar één'. Dan komen we te weten welk nummer er dit seizoen het beste Nederlandstalige nummer geworden is en dat dan naast "Laat ons een bloem" van wijlen Louis Neefs (ESF 1967-1969) en "Ik mis je zo" van Will Tura op de erelijst mag prijken. Maar eer het zover is worden er nog twee halve finales afgewerkt. Vanavond vond de eerste halve finale plaats en aan het begin van deze halve finale maakte Katrien Palmers (Radio 2) bekend dat de wildcard ging naar "Is dit nu later" (Stef Bos - ESF 1989) dat in de allereerste aflevering van dit seizoen gebracht werd door Little August (Katerine, Coby en Sophie Avgoustakis)(Katerine - Eurosong 2002-2006).

Ook tijdens de halve finales strijden telkens zes artiesten voor een plaats in die zo felbegeerde finale, het enige verschilpunt met de voorrondes is dat nu de drie beste nummers doorgaan in plaats van telkens de winnaar. Dankzij het maximum van de kijkers ging de overwinning naar "Zoals een mooi verhaal" gezongen door Free Souffriau. Ook "De fanfare van honger en dorst" door Thé Lau en "Meester Prikkebeen" door Yevgueni en Neeka zijn geplaatst voor de finale. Deze laatsten haalden het op de zusjes Avgoustakis dankzij de tweede plaats van de kijkers thuis.

* Uitslag eerste halve finale - punten tussen haakjes van de Radio 2- (Katrien Palmers), pers- (Annemie Raemaekers) en de Eénjury (Marleen Merckx)(in volgorde van optreden) :

01. "Is dit nu later" (Stef Bos - ESF 1989) door Little August (Katerine, Coby en Sophie Avgoustakis)(Katerine - Eurosong 2002-2006) : 16 punten (4+6+6)(vierde plaats).
02. "Twee meisjes" (Raymond van het Groenewoud) door Laïs : 13 punten (1+4+8)(zesde plaats).
03. "Kvraagetaan" (Fixkes) door Brahim (Eurosong 2006-2008) : 14 punten (9+3+2)(vijfde plaats).
04. "De fanfare van honger en dorst" (Jan De Wilde) door Thé Lau : 19 punten (6+9+4)(tweede plaats).
05. "Zoals een mooi verhaal" (Michel Fugain/Ann Christy, nationale selectie 1970-1971, ESF 1975) door Free Souffriau : 22 punten (2+2+18)(eerste plaats).
06. "Meester Prikkebeen" (Boudewijn de Groot) door Yevgueni en Neeka : 16 punten (3+1+12)(derde plaats).

GEPLAATST VOOR DE FINALE :

01. "Zoals een mooi verhaal" (Michel Fugain/Ann Christy, nationale selectie 1970-1971, ESF 1975) door Free Souffriau : 22 punten (2+2+18).
02. "De fanfare van honger en dorst" (Jan De Wilde) door Thé Lau : 19 punten (6+9+4).
03. "Meester Prikkebeen" (Boudewijn de Groot) door Yevgueni en Neeka : 16 punten (3+1+12).


Volgende week vrijdag vindt de tweede halve finale plaats en aan het begin van die halve finale, zal de persjury bekendmaken wie er volgens hen ook een plaatsje verdiend in de halve finale. Samen met de vijf reeds gekende kandidaten maken ze uit wie er naar de finale mag doorgaan.

* indeling tweede halve finale :

01. "Welterusten mijnheer de president" (Boudewijn de Groot) door Andrea Croonenberghs (voorzitster vakjury 'Eurosong 2002') : 31 punten (eerste voorronde).
02. "De wilde boerndochtere" (Ivan Heylen) door The violent Husbands : 27 punten (tweede voorronde).
03. "Iemand als jij" (Barbara Dex ; ESF 1993, Eurosong 2004-2006) door Günther Neefs, zoon van wijlen Louis Neefs (ESF 1967-1969) : 36 punten (vijfde voorronde).
04. "De pastorale" (Liesbeth List & Ramses Shaffy) door Nicole en Hugo (ESF 1971-1973, Eurosong 2004) : 36 punten (zevende voorronde).
05. "Een vriend zien huilen kan ik niet" (Jacques Brel) door Bart Peeters (presentator 'Eurosong') : 31 punten (tiende voorronde).
06. WILDCARD persjury.


Op de website van 'Zo is er maar één' krijg je meer informatie over het programma, de artiesten, en kan je de optredens van alle uitzendingen nogmaals bekijken. Verder kan je er je mening kwijt in het forum.

ZO IS ER MAAR EEN
', elke vrijdag tot en met vrijdag 02 mei rond de klok van twintig voor negen op
Eén. (bron : Eén)

18-04-2008 om 21:56 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'X-Factor 2008' : Do, Maurice Engelen en Kris Wauters zijn de juryleden/coaches van 'X-Factor'.

 Deze lente en zomer doet de 'X-Factor'-karavaan de Vlaamse provincies aan voor de audities. Werkelijk alle muzikale Vlamingen die de ambitie hebben om van hun passie hun beroep te maken en net zoals de eerste 'X Factor'-winnaar Udo een succesvolle carrière uit te bouwen, kunnen hun kans wagen.

Tijdens hun auditie worden zij beoordeeld door Maurice Engelen, Do en Kris Wauters (Eurosong 1989, ESF 1991, lid vakjury 'Eurosong 2008'). Deze krakken hebben naast hun passie voor muziek perfectionisme als gemene deler. In een latere fase van de talentenjacht worden de juryleden coaches, krijgen zij elk een categorie toegewezen en moeten zij de beste stemmen van hun groep kiezen én klaarstomen voor de grote liveshows.

De afgelopen weken heeft vtm de kandidaturen verwerkt van de muzikale Vlamingen die de ambitie hebben om op het podium te schitteren en een carrière uit te bouwen als artiest. Opvallend hierbij was dat er vooral is ingeschreven voor de categorieën solozang van 16 tot 24 jaar en solozang van 25 jaar & ouder.

Maar 'X-Factor' biedt ook een podium aan zanggroepen. De leden van de band moeten minstens 16 jaar zijn en het leuke is dat er geen maximumleeftijd is. Bovendien zijn alle genres toegelaten, van pop en rock over r&b en jazz tot country en folk.

Maak jij deel uit van een girls- of boysband ? Zing jij samen met de andere leden van je a capella-groep de pannen van het dak ? En kriebelt het om het repetitiekot of de parochiezaal te verlaten en jullie repertoire aan een groot publiek te tonen ?

Zet dan samen met je band vandaag nog de stap naar 'X-Factor' en schrijf je in voor de audities. Je kan je inschrijven via de website van de omroep of door te mailen naar xfactor@vtm.be. (bron en foto : vtm)

18-04-2008 om 20:47 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Milk Inc. gaat op tournee door Noorwegen.

 In het hoge Noorden hebben ze de smaak van de muziek van Milk Inc. nu helemaal te pakken. In mei trekken Linda Mertens en Regi Penxten (componist "My music", Eurosong 2008) op concerttour naar Noorwegen. "We begrijpen het zelf niet zo goed", zegt Regi. "De laatste weken komen er 'out of the blue' opvallend veel telefoons en aanvragen toe om in Noorwegen met Milk Inc. te gaan optreden. Op donderdag 15 mei vertrekken we alvast voor een paar concerten op Noorse bodem. We gaan shows geven op 'Drammen Open Air' en we staan ook in Bergen Arenum Messesenter. Dat schijnen bekende festivals en clubs te zijn ginder. Voor ons wordt het een leuke ervaring en een geschikt moment om onze live set die we deze zomer willen spelen in België eens uit te proberen."

De onverwachte optredens en interesse uit Noorwegen komen gelukkig de opnames van de nieuwe cd niet verstoren. Het loopt goed met die opnames voor het nieuwe album "Forever". Zo staan alle zangpartijen er op en is men in een fase gekomen van de afwerking van het album. Momenteel is de voorziene releasedatum van het album voor zien voor mei of juni. Maar eer het zover is zou er eerst nog een nieuwe single in aantocht zijn.

Milk Inc. - Forever Milk Inc. zal deze zomer ook een aantal grote festivals in live bezetting gaan spelen. Morgen start het concertseizoen voor het duo op 'Novarock' in Kortrijk en verder is de groep headliner op 'Suikerrock', de 'Lokerse Feesten' en de 'Turnhoutse Vrijdagen'. Er komen nog concerten bij maar die worden pas later aangekondigd. Tot slot willen we nog meegeven dat er op vrijdag 26 en zaterdag 27 september dan
'Milk Inc. Forever' is in het Antwerpse Sportpaleis. (bron : ARS Entertainment)

18-04-2008 om 16:57 geschreven door Redactie  




VOLG ONS OOK OP TWITTER & FACEBOOK.



Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs