Twelve Points...Douze Points...Kiev 2017...

Deze website wordt niet meer geüpdatet! Volg ons via https://twitter.com/12_TPDP_12.....

15-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Femti år Norge i Eurovision Song Contest' : Jahn Teigen en Anita Skorgan behalen in 1982 een twaalfde plaats op het Eurovisie Songfestival.

 Midden mei wist zanger Alexander Rybak het Scandinavische land Noorwegen een derde overwinning te bezorgen tijdens het Eurovisie Songfestival. Eind mei volgend jaar zal de 55e editie van het jaarlijkse liedjesfestival plaatsvinden in de hoofdstad Oslo en net als vorig jaar en dit jaar zijn er twee halve finales en een finale. De halve finales gaan door op dinsdag 25 en donderdag 27 mei, twee dagen later, op zaterdag 29 mei, vindt dan de finale plaats.

Volgend jaar is het ook precies vijftig jaar geleden dat Noorwegen voor de eerste maal deelnam aan het Eurovisie Songfestival. Zangeres Nora Brockstedt wist toen met "Voi voi" een vierde plaats in de wacht te slepen. Door de jaren heen wist het land goede maar ook minder goede resultaten te behalen. In eigen land zal de negenenveertigste kandidaat aantreden want enkel in 1970 en 2002 was Noorwegen niet van de partij.

Sinds begin juni gaan wij terug in het verleden en bekijken we elke week in 'Femti år Norge i Eurovision Song Contest' een inzending van naderbij. In de drieëntwintigste aflevering bekijken we de inzending uit 1982 en dat jaar sturen de Noren Jahn Teigen en Anita Skorgan naar het Eurovisie Songfestival.

 Noorwegen neemt pas sinds 1960 deel aan het Eurovisie Songfestival hoewel de eerste editie reeds in 1956 plaatsvond. In 1982 paste de Noorse omroep een nieuwe selectieprocedure toe om de inzending voor het Eurovisie Songfestival aan te duiden. Zo waren er eerst vijf voorrondes met telkens twee nummers en elke voorronde werd in goede banen geleid door Harald Tusberg. De winnaar van elk duel was meteen verzekerd van een plaatsje in de finale en de aanduiding gebeurde door de kijkers die een briefkaart mochten insturen. Naast deze vijf nummers waren er nog eens vijf die rechtstreeks geplaatst waren voor de finale, die dan doorging met tien kandidaten.

De finale vond plaats in de studio's van de nationale omroep in de hoofdstad Oslo en werd op zaterdag 20 maart in goede banen geleid door Ivar Dyrhaug. De tien nummers werden beoordeeld door elf regionale jury's.

* finale - zaterdag 20 maart 1982 :

01. Adieu Jahn Teigen & Anita Skorgan

116 p

01

02. Lady Di Inger Lise Rypdal

088 p

02

03. Lisa Trond Granlund

067 p

05

04. Perfekte engel Alex

075 p

04

05. Vi får, vi gir, vi går, vi blir Frank Aleksandersen

080 p

03

06. Det er deg jeg skal ha Dollie

023 p

10

07. Café Jupiter Freddy Dahl

054 p

06

08. Barnesinn Gudny Aspaas

041 p

09

09. Romantikk Stiftelsen

048 p

07

10. Kom heim Bo

046 p

08

Dollie zou als Dollie De Luxe in 1984 in het Groothertogdom Luxemburg deelnemen aan het Eurovisie Songfestival met "Leng leve livet". Frank Aleksandersen, die in de halve finale was uitgeschakeld door Eigil Berg, verving deze laatste wegens een ongeval net voor de finale. 

Op zaterdag 24 april 1982 namen Jahn Teigen & Anita Skorgan als koppel deel aan het Eurovisie Songfestival dat toen werd gehouden in het Conference Centre Britse Harrogate. Met "Adieu" (tekst : Herodes Falsk ; muziek : Jahn Teigen ; dirigent : Sigurd Jansen) strandden ze met een totaal van veertig punten op een twaalfde plaats.

 Jan Teigen, geboren op 27 september 1947 in Tønsberg, nam in 1974 voor de eerste maal deel aan 'Melodi Grand Prix', de Noorse selectie voor het Eurovisie Songfestival. Zijn carrière startte reeds in de jaren zestig maar het is pas in de jaren zeventig dat hij als zanger van Popoh Vuh bekendheid geniet, nadien maakt hij ook nog deel uit van Prima Vera.

Bij zijn eerste deelname aan de nationale selectie strandde hij met "Hvor er du ?" op een eerste plaats maar het was Anne Karine Strøm (MGP 1971-1972-1973-1975, ESF 1973-1974-1976) die naar het Eurovisie Songfestival mocht en daar een veertiende plaats in de wacht sleepte met "The first day of love".

In 1975 eindigt hij met "Kjærlighetens under" op een derde plaats en een jaar later neemt hij met liefst drie nummers deel aan 'Melodi Grand Prix'. Met "Alltid en vind" strandt hij op een vierde plaats, een nummer dat hij samen zingt met Gudny Aspaas. Met "Hastverk" eindigt hij op een derde plaats en met "Voodoo" strandt hij op een tweede plaats. Ook dat nummer zingt hij samen met Gudny Aspaas

In 1978 mocht hij voor het eerst naar het internationale liedjesfestival en daar eindigde hij op zaterdag 22 april in het Palais des Congrès in de Franse hoofdstad Parijs met "Mil etter mil" (tekst en muziek : Kai Eide ; dirigent : Carsten Clouman) op een twintigste en allerlaatste plaats met nul punten.

 Anita Skorgan werd geboren op 13 november 1958 in de Zweedse stad Göteborg. In 1976 nam ze voor de eerste maal deel aan de nationale selectie voor het Eurovisie Songfestival en ze strandde toen met "Hastverk" op een derde plaats. Een jaar later, in 1977 dus, nam ze opnieuw deel en tijdens de finale zong ze het nummer "Casanova" (tekst : Dag Nordtømme ; muziek : Svein Strugstad ; dirigent : Carsten Klouman). 

Op zaterdag 07 mei van dat jaar strandde ze in het Wembley Conference Centre in de Britse hoofdstad Londen op een gedeelde veertiende plaats met achttien punten. Van ons land en Italië kreeg ze telkens vijf punten. Verder waren er drie punten van Luxemburg, twee punten van Portugal en het Verenigd Koninkrijk en één puntje van buurland Zweden.

Het bleef niet bij deze eenmalige deelname want ook in 1979 (als soliste) en 1982 (samen met Jahn Teigen) zou ze op het festivalpodium staan. Op zaterdag 31 maart 1979 mocht Anita als zestiende aantreden tijdens het jaarlijkse liedjesfestival in de Israëlische hoofdstad Jeruzalem. Met een totaal van 57 punten strandde ze met "Oliver" (tekst : Philip A. Kruse ; muziek : Anita Skorgan ; diringent : Sigurd Jansen) op een elfde plaats op negentien deelnemers. Kruse tekende eerder al voor de Noorse Songfestivalinzendingen van 1974 en 1976. Dirigent Sigurd Jansen was de componist van de inzending uit 1964, "Spiral".

In 1981 en 1983 stond Skorgan als backing vocal op het podium en was ze tevens verantwoordelijk voor de muziek van deze laatste inzending. In 1988 zorgde ze voor de tekst van de Noorse inzending "For vår jord ". We komen hier later nog op terug. (met dank aan 3D Flags)

15-11-2009 om 19:04 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.JESF - KIEV 2009 : 09. MALTA.

Volgende week zaterdag, 21 november, vindt in de Oekraïense hoofdstad Kiev de zevende editie plaats van het Junior Eurovisie Songfestival, de jongerenversie van het Eurovisie Songfestival.

In totaal nemen aan deze editie 'slechts' dertien landen deel en tot en met aanstaande donderdag, 19 november, stellen we dagelijks één van de kandidaten voor en we doen dat aan de hand van de volgorde van optreden. Deze volgorde werd eerder vorige maand bepaald tijdens de bijeenkomst van de delegatieleiders in de gaststad.

Het eiland Malta treedt als negende aan tijdens de komende editie van het festival. Het land neemt sinds 2003 deel en het beste resultaat werd vorig jaar behaald door Daniel Testa die met "Junior Swing" beslag wist te leggen op een vierde plaats.

Op zaterdag 12 september jongstleden vond 'Malta Junior Eurosong 2009'  plaats. Tijdens de finale verliep de stemming niet van een leien dakje maar uiteindelijk ging de overwinning naar Francesca Sciberras en Mikaela Bajjada. Voor Francesca Sciberras was het meteen de tweede deelname aan de nationale selectie.

De nationale finale ging door met in totaal twintig kandidaten, maar voorafgaand was er nog een interne selectieronde en die vond op maandag 24dinsdag 25 en woensdag 26 augustus plaats. Tijdens deze selectie duidde een panel van zes juryleden (Lorraine Aquilina, Christian Axiak, Adrienne Azzopardi, Maria Lewis, Mark Gauci en Eric Montfort) de twintig nummers aan die mochten strijden voor het Maltese ticket richting Kiev.

* de top drie van de finale :

01. "Double trouble" door Francesca Sciberras en Mikaela Bajjada.
02. "My one true passion" door Ylenia Vella.
03. "The mambo song" door Sarah Bonnici.

 
 Francesca (16 augustus 1995) zag het levenslicht in Gozo, het kleine zustereiland van Malta. Ze is de oudste van twee meidjes en volgt les aan de Bishop's Conservatory Secondary School. Haar favoriete vakken zijn onder meer wiskunde, scheikunde en Spaans. Naast zingen houdt ze ook van voetbal en ze speelt zelfs bij een plaatselijke ploeg. Verder houdt ze van films, vooral komedies, en haar favoriete acteurs zijn James Lafferty en Chad Michael Murray.

Een artiest waar ze naar opkijkt heeft ze niet echt en dit komt grotendeels omdat ze van heelwat muziekgenres houdt. Het grootste deel van haar vrije tijd gaat onder meer naar zingen en tv kijken. Ze zingt intussen al zes jaar en heeft al heelwat concerten gegeven op de Maltese eilanden en was te zien in heelwat televisieprogramma's. Daarnaast nam ze deel aan heelwat zangwedstrijden waarbij ze vaak op de eerste plaats eindigde.
 Muzikale coaching krijgt ze van Miriam Christine die in 1996 voor Malta deelnam aan het Eurovisie Songfestival met "In a woman's heart".

Mikaela (31 december 1998) komt uit een klein dorpje in Gozo. Dit jaar heeft ze haar lagere school beëindigd en daar was ze de voorbije jaren actief tijdens de dramalessen. Verder helpt ze kinderen die speciale zorgen nodig hebben. Op school zijn haar favoriete vakken onder meer Maltees en lichamelijke opvoeding. Haar favoriete sporten zijn basketbal en netbal.

Verder is ze al heelwat jaren bezig met muziek en dans en dus volgt ze toneel-, zang- en danslessen. De voorbije zes jaar heeft ze aan een aantal kinderfestivals deelgenomen. Ook was ze te zien in heelwat televisieprogramma's en nets als Francesca wordt ze al een aantal jaren gecoacht door Miriam Christine. Ze maakt ook deel uit van het Children's Choir van Gozo en in die hoedanigheid mocht ze onder meer optreden voor de premier en de president van Malta.

Tijdens haar vrije tijd houdt ze zich, naast het zingen en dansen, bezig met het bekijken van kinderprogramma's op tv, spelen met haar poppen en tijd doorbregen met andere kinderen. Tijdens de zomer geniet ze van op vakantie gaan en zwemmen. Muzikaal zijn haar helden
Befour en Hannah Montana.

"Double trouble" (tekst en muziek : Francesca en Mikaela).

When you meet the twin of me
Such a pair you'll never see
She is not a shining star
Just a little bit bizarre

Just go pick on someone your own kind
Stop being a coward and unwind
It's hard, I know, we're so unlike
Let us make up and compromise

Double trouble twice the muddle
Double trouble twofold huddle
Double trouble dual struggle
We can get you in a fuddle

Double trouble muddy puddles
Double trouble soapy bubbles
Double trouble noisy babbles
In the end, we're best of friends……..friends …….friends

Why is it, how do I do,
To understand this fussy fool
Lend a hand, give me a clue
Just to change her absurd mood

Shut up, and listen well for once
You're just playacting out the dunce
You know I love you dear in tons
Let us give out a huge surprise

Double trouble twice the muddle
Double trouble twofold huddle
Double trouble dual struggle
We can get you in a fuddle

Double trouble muddy puddles
Double trouble soapy bubbles
Double trouble noisy babbles
In the end, we're best of friends……..

We are, we are best of friends
We are, we are best of friends
We are best of friends

Double trouble...........

Double trouble noisy babbles
In the end, we're best of friends……..
We are best of friends
We are best of friends

Meer nieuws over de zevende editie van het Junior Eurovisie Songfestival krijg je op Junioreurovision.tv. (bron en foto : Junioreurovision.tv)

15-11-2009 om 18:05 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Thuis' : Britney heeft luizen en dat gaat niet ongemerkt voorbij.

 Op maandag 31 augustus jongstleden ging het vijftiende seizoen van de Eén-reeks 'Thuis' van start en het werd meteen een vliegende start. Met twee nieuwe acteurs, een nieuwe generiek en een nieuw decor voor het reiscafé/reisbureau dat Femke uit de grond wil stampen.

De titelsong van de serie wordt nog steeds gezongen door Sofie Van Moll (Eurosong 2004) en Peter Evrard (Eurosong 2006) en dit op muziek van Will Tura en Steve Willaert, Frank Dingenen tekende voor de tekst.

Wij brengen het komende seizoen, en dit telkens op zondag, al een korte inhoud van de afleveringen die de komende week worden uitgezonden.

* INHOUD 'THUIS' - AFLEVERING 2.666 TOT EN MET 2.670.

- maandag 16 november - aflevering 2.666 : Waldek heeft verhuisplannen. Julia legt Paulien enkele strafmaatregelen op. Frank wantrouwt Herman. Peggy en Tom worden in snelheid gepakt door Barbara.

- dinsdag 17 november
 - aflevering 2.667 : Katrien besluit Paulien niet te verraden. Tot ongenoegen van Bram neemt Luc het op voor Franky. Britney heeft luizen en dat gaat niet ongemerkt voorbij. Nu Mo en Kris op reis zijn kan Bruno bij Rosa terecht.

- woensdag 18 november - aflevering 2.668 : Frank laat met tegenzin de plannen van Franky toe. Hermans charmes laten Simonne koud. Bruno is in de ban van een 'emmer elektriek'. De Noorderzon krijgt persaandacht.

- donderdag 19 november
 - aflevering 2.669 : Het gedrag van Bram krijgt een staartje. Tom moet noodgedwongen op Sandrine passen. Bianca gaat te rade bij Jenny. Terwijl Katrien een bijverdienste aanvaardt, krijgt Paulien het hard te verduren.

- vrijdag 20 november
- aflevering 2.670 : Waldek ziet met lede ogen aan hoe Rosa en Luc op weekend vertrekken. Nancy heeft een interessant voorstel voor Waldek. Mo maakt toekomstplannen. Bianca stoot op het verzet van Tom.

'Thuis', van maandag tot en met vrijdag telkens rond de klok van 20.10 op Eén. (bron en foto's : Eén)

15-11-2009 om 16:29 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Familie' : Rob is overdonderd door de terugkeer van Els.

 Op maandag 31 augustus ging op vtm het negentiende seizoen van start van de soap 'Familie'. Een nieuw seizoen dat betekent meteen ook een aantal nieuwe gezichten en een begingeneriek die een nieuw en vooral moderner jasje kreeg. Voortaan verschijnen enkel nog de namen van de Van den Bossches in beeld en er is meteen ook een nieuwe titelsong en die wordt niet langer ingezongen door Koen Wauters (Eurosong 1989, ESF 1991).

 De commerciële omroep ging op zoek naar vervanging en vond die in Charlotte, de jonge zangeres die zich afgelopen voorjaar liet opmerken in de muzikale talentenjacht 'Zo is er maar één' dat gepresenteerd werd door wijlen Yasmine (voorzitter vakjury 'Eurosong 2006', woordvoerster ESF 2006).

Sinds woensdag 02 september wordt de familie geconfronteerd met verschillende nieuwkomers, die voor korte of langere tijd in hun leven zullen blijven. Zo maakte Marc Coessens op 02 september zijn opwachting als psychiater. Twee dagen later - op vrijdag 04 september - was het de beurt aan Robert de la Haye. Hij geeft gestalte aan Victor Praet, de chirurg die het nieuw algemeen diensthoofd in het ziekenhuis wordt. Op donderdag 10 september werd Frank Van Erum als de gladde muziekproducer Tino geïntroduceerd.

Nog nieuwe rollen dit najaar zijn : advocate Balencourt jr. (Lore Dejonckheere), professor Rodriguez (Hans Ligtvoet), oplichter Filip (David Cantens), voetballer Gert (Ward Kerremans), Relinde (Annemarie Picard), zakenman Francis (Ben Van Ostade) en dansleraar Pedro (Jef Ravelingen).

Het komende seizoen, en dit telkens op zondag, brengen wij al de korte inhoud van de afleveringen die de komende week op het scherm zullen komen.

* INHOUD 'FAMILIE' - AFLEVERING 4.213 TOT EN MET 4.218.

- maandag 16 november - aflevering 4.213 : De opening van 'Jan & Alleman' is een succes. Mathias wordt in het ziekenhuis opgenomen met een CO-vergiftiging. De politie stelt een onderzoek in en polst bij Marie-Rose of haar vriend zakelijke problemen heeft. Pierrot voelt zich schuldig tegenover Evy omdat hij een scheve schaats gereden heeft met Malika. Peter vertelt aan Rob dat hij overweegt om terug aan de slag te gaan bij Van den Bossche Electronics.

- dinsdag 17 november
 - aflevering 4.214 : Bert meldt June dat Peter terug aan het werk wil gaan bij Van den Bossche Electronics. Maar door een voorval met Trudy begint Peter terug te twijfelen of hij het wel kan maken om haar met Louise alleen te laten. Jan heeft geen tijd om een nieuwe woning te zoeken. Pierrot liegt tegen Evy over de repetitie en vraagt aan Nico en Leen om hem niet te verraden. Malika wil terug bij The Project zingen.

- woensdag 18 november
 - aflevering 4.215 : Marie-Rose zoekt nog altijd naar een manier om haar ontwerpers de stoffen te kunnen leveren die ze nodig hebben voor het nieuwe label. Maarten helpt Jan uit de nood in zijn volkscafé, maar hij eist enkele tegenprestaties. Morgane sleurt Mieke mee naar een flamencoles. Peter is van mening dat hij Trudy nog niet alleen kan laten en dus wil hij nog niet gaan werken. Paul is jaloers omdat Leen scoort bij Victor Praet. Er wacht Rob een grote verrassing in de loft van Peter.

- donderdag 19 november - aflevering 4.216 : Rob is overdonderd door de terugkeer van Els. Mieke is geïrriteerd omdat Morgane een vriend heeft meegenomen naar het appartement. Evy ontdekt dat Pierrot over verschillende zaken liegt. Peter heeft een gesprek met Bert over zijn terugkeer naar Van den Bossche Electronics. Trudy verklapt dat Els al eens in Vlaanderen is geweest en toen Rob niet heeft opgezocht.

- vrijdag 20 november - aflevering 4.217 : Veronique wil de echtscheiding snel achter de rug hebben en ze legt Mario de documenten voor. Jennifer is van mening dat hij niet overhaast mag tekenen en een goeie regelen met Cedric uit de brand moet slepen. Rob is het niet eens met de plannen die Bert met Van den Bossche Electronics heeft en hij begrijpt niet dat Peter niet ingrijpt. De flamencoleraar geeft zijn nummer aan Mieke.

- zaterdag 21 november
 - aflevering 4.218 : De stoffenleverancier dreigt een deurwaarder naar MVM te sturen als de betaling van de factuur uitblijft. Marie-Rose ziet geen andere oplossing dan een lening te vragen aan Bert. In het café maakt Maarten handig gebruik van Jans gebroken duimen en hij eist steeds iets nieuws in ruil voor zijn hulp. Els heeft een goede invloed op Trudy en dat ontgaat Peter niet. Rita vertrouwt Els nog steeds niet en ze is bang dat Rob opnieuw zal worden gekwetst. Veronique heeft bezwaren tegen de studio die Mario op het oog heeft.

'Familie', van maandag tot en met zaterdag telkens om 20.00 op vtm. (bron en foto : vtm ; foto Charlotte : Eén)

15-11-2009 om 15:26 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Guillaume Devos maakt zich zorgen om zangcarrière.

 Guillaume Devos, de acteur uit 'Familie' (vtm) is op zoek naar een nieuwe manager voor zijn zangcarrière. Aan de samenwerking met Patrick Vandewattijne, ex-manager van Laura Lynn, kwam recent een einde.

Guillaume, die in de vtm-reeks het personage Pierrot vertolkt, bedankte zijn vorige manager Vandewattijne voor de samenwerking. Hij beschouwt hem als een goed persoon, die hem goed geholpen heeft. "Maar ik ben geen schlagerzanger", vertelt Devos, "en dat is de reden waarom ik onderhandelingen voer met een ander management." Blijkbaar lopen deze onderhandelingen niet bepaald van een leien dakje. Het nieuwe management zou blijkbaar te veeleisend zijn.

"Acteren is mijn hoofdbezigheid, en dat wil ik zo houden ook. Dit wil zeker niet zeggen dat ik geen muziek wil maken, ik wil héél graag tot een compromis komen."

 Het album van Guillaume is uitgesteld tot januari, maar intussen is er wel al de nieuwe single "Dreamer". Het nummer is van de hand van de Denen Mads Haugaard en Simon Mathew. Deze laatste vertegenwoordigde vorig jaar Denemarken tijdens het Eurovisie Songfestival. Met "All night long" wist hij beslag te leggen op een vijftiende plaats in de finale. (bron en foto Guillaume : vtm)

15-11-2009 om 14:18 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kiev 2009 : Laura en Belgische delegatie vertrokken naar de Oekraïense hoofdstad.

 De Belgische hoop in bange dagen, Laura Omloop, is eerder vanochtend vertrokken naar de Oekraïense hoofdstad Kiev om er volgende week zaterdag, 21 november, ons land te gaan vertegenwoordigen tijdens de zevende editie van het Junior Eurovisie Songfestival. Heelwat fans stonden bij haar aankomst, om 07.00, op de luchthaven in Zaventem klaar om haar uit te wuiven.

"Ik heb de voorbije weken heel veel zang- en dansles gekregen, dus ik hoef niet zenuwachtig te zijn. We hebben nog een paar jodelstukjes veranderd, maar ik heb alles onder de knie. Ik maak me dus geen zorgen. Ik heb intussen al de andere liedjes gehoord, en er zitten toch wel enkele leuke dingen bij. Ik weet niet hoe hoog ik zal eindigen" zei ze in een eerste reactie in de krant Het Nieuwsblad.

Karrewiet, het nieuwsprogramma van Ketnet, pakt ook dit jaar z'n koffers om de Belgische kandidaat te vergezellen naar het Junior Eurovisie Songfestival. Een hele week lang zorgen zij voor exclusieve reportages waarin je letterlijk alles te weten komt over Laura.

De reporters van Karrewiet waren er vanochtend al bij toen Laura opsteeg richting Kiev en verliezen haar sindsdien geen seconde meer uit het oog. Ze zijn erbij op het grote openingsfeest, tijdens de eerste repetities, op uitstapjes, tijdens opnames en uiteraard bij het festival zelf.

Volg het allemaal zelf op Ketnet, van maandag 16 tot vrijdag 20 november om 08.45, 18.10 en 19.25. Zaterdag kan je de samenvatting zien om 11.50, 18.10 en 19.20. Op zondag 22 november plant Karrewiet  nog een speciale uitzending rond het Junior Eurovisie Songfestival om 11.50 en 19.20. (bron : Het Nieuwsblad, Ketnet)

15-11-2009 om 12:58 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'David' : het verlangen van David naar zijn ouders wordt alsmaar groter.

 Op vrijdag 18 september jongstleden ging bij vtm een nieuwe telenovelle van start. 'David' is een romantisch liefdesavontuur. In het begin van het verhaal slaat de 12-jarige David tijdens een exotische bootvakantie overboord. Zijn familie zet meteen allerlei zoekacties op, maar tevergeefs. Ze moeten aanvaarden dat hun zoon verdronken is. Alleen is dat niet zo. David (Jeroen Van Dyck), die aan geheugenverlies lijdt, is aangespoeld op een onbewoond eiland. Daar wordt hij vijftien jaar later bij toeval ontdekt door Sofie (Nathalie Meskens). Meteen de start van een uniek liefdesavontuur.

'David' is de derde telenovelle van vtm, na 'Sara' en 'Louislouise' en is in tegenstelling tot de vorige twee integraal een origineel concept van Hugo Van Laere, die ook de scenario's van 'Sara' voor zijn rekening nam. De reeks wordt geproduceerd door Eyeworks.

De telenovelle wordt van maandag tot vrijdag uitgezonden, en dit telkens in de vooravond om 18.25. De dag nadien kan je de aflevering herbekijken en dit telkens om 12.10. Op zondagavond (rond de klok van 22.50) volgt dan 'De week van David' waarin je alle afleveringen van de voorbije week in één ruk kan (her)bekijken.

Wij geven telkens op zondag al een korte inhoud van de afleveringen die de komende week worden uitgezonden.

* INHOUD 'DAVID' - AFLEVERING 43 TOT EN MET 47.

- maandag 16 november (herhaling dinsdag 17 november) - aflevering 43 : Delphine en David gaan samen naar de supermarkt en naar de zee. Het is duidelijk dat hij op veel sympathie kan rekenen. Delphine kan dat niet verdragen en laat hem achter op het strand. Tim wil beter gewapend zijn tegen de pesterijen van Stijn en laat zijn achtergrond checken door Robby. Sofie houdt tijdens de vergadering met de directieraad een pleidooi voor een fusie tussen Klaerhout Pharmaceutica en Welvapharma. Sander leidt ondertussen de betogingen van het WereldActieComité aan Klaerhout Pharmaceutica en aan de supermarkt.

- dinsdag 17 november
 (herhaling woensdag 18 november) - aflevering 44 : David ontmoet op het strand een meisje dat haar moeder kwijt is. Hij weet perfect hoe ze zich voelt en het verlangen naar zijn eigen ouders wordt er alleen maar groter door. De directieraad van Klaerhout Pharmaceutica heeft beslist om de biolijn van Hannelore te lanceren en het vooronderzoek naar een fusie met Welvapharma te starten. Sofie is zeer blij en haast zich naar Pieter om het goede nieuws te melden. Maar ze komt te laat. Tim plant ondertussen een verrassingsfeest voor Laura’s verjaardag en David maakt het portret van Sofie af.

- woensdag 18 november
 (herhaling donderdag 19 november) - aflevering 45 : Sofie en Pieter beslissen om de kandidaat-ouders van David op hun bloedgroep te selecteren. En dus moet Delphine de koppels opbellen. David kampt ondertussen met heimwee. Sofie heeft met hem te doen en probeert hem te troosten. Sander krijgt kunstpaus Steven in zijn taxi en geeft hem zijn ongezouten mening over Mathias Goethals. Lotte bewondert de eerlijkheid van haar vriend. Een journalist wil een dubbelinterview met Sander en David. Tim wil Quinten testen en stelt hem voor te helpen met de organisatie van Laura’s verjaardagsfeestje.

- donderdag 19 november
 (herhaling vrijdag 20 november) - aflevering 46 : Sander en David worden samen geïnterviewd over de Waarom-actie van het WAC. Tijdens het gesprek laat Sander zich de fusieplannen van Klaerhout Pharmaceutica en Welvapharma ontvallen. Sofie heeft geen zin in het etentje met Hannelore en ze beslist door te werken in het labo. Zonder het te beseffen raakt Delphine de achilles van Maarten. Lotte bereidt met veel tegenzin de vernissage met Mathias’ schilderijen verder voor.

- vrijdag 20 november
 (herhaling maandag 23 november) - aflevering 47 : Tijdens het etentje bij de Klaerhouts doet Pieter zijn best om Hannelore duidelijk te maken dat ze hem nodig heeft als ze met David wil werken. Maarten is ook al zichzelf niet. Sofie begrijpt niet wat er aan de hand is en gaat snel van tafel. David volgt haar. De vernissage bij Lotte is een ramp. De gasten vertrekken snel en kunstpaus Steven ziet in dat hij zich in Goethals heeft vergist. En Sander heeft nog een en ander op te biechten aan Lotte.

'David', telkens van maandag tot en met vrijdag tussen 18.25 en 19.00 op vtm. Meer nieuws en informatie krijg je op de 
website van de telenovelle. (bron en foto : vtm
)

15-11-2009 om 12:40 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'So You Think You Can Dance' : Francesca Vanthielen vanavond te gast in jury.

 Tot eind deze maand is er op zondagavond 'So You Think You Can Dance', al vier seizoenen een grote hit in Amerika. Het programma heeft er drie Emmy Awards op zijn naam staan en in de zomer van 2006 was het de best bekeken show van de States. Snel volgden lokale versies, onder andere in Nieuw Zeeland, Turkije, Duitsland, Polen, Noorwegen, Maleisië, Australië, Zweden, Denemarken, Griekenland en Israël.

Vorig jaar bracht ook Nederland een eigen versie van dit succesvolle entertainment-programma. Ook bij onze Noorderburen werd het concept bijzonder goed gesmaakt. Maar ook in ons land zit danstalent. Sinds woensdag 02 september gaat 'So You Think You Can Dance' daarom op zoek naar de meest favoriete danser van Vlaanderen én Nederland !

Vlaanderen en Nederland starten hun zoektocht naar de meest veelzijdige danser van de Lage Landen. Wie houdt van dansen, wie kan genieten van entertainende televisie, wie het bewijs geleverd wil zien dat stijldansers geen ander genre aankunnen, wie wel eens wil zien of breakdancers getalenteerd genoeg zijn voor een klassieke dans… of wie bereid is met open mond toe te geven dat dansen een heuse kunst is… zit goed bij vtm. We beloven je nu al dat je van op je stoel elke 'dance move' mee beleeft… De danskriebels laten je niet meer los !

Francesca Vanthielen, presentatrice van 'Sterren op de dansvloer', is deze week gastjurylid.

Zelf is Francesca ook een fervent dansliefhebster. Samen met Jan Kooijman, Nicky Vernieuwe en Dan Karaty kijkt ze met een kritisch oog naar de optredens van de 8 toppers. Net als vorige week is het enkel het publiek dat de doorslaggevende beslissing moet nemen.

- Els en Angelo wagen zich aan een Engelse wals op de tonen van de meeslepende themesong van 'Schindler's List'.
- Het Vlaamse koppel Evelien en Michael brengt een hip hop fast op "My love don't cost a thing" van Jennifer Lopez.
- Suzanne en Kris laten zich met een moderne dans volledig gaan op de sixties-klassieker "Wild thing" van The Troggs.
- Oona en Remy bedienen de musical-liefhebbers op hun wenken met een Broadway-performance van "Diamonds" uit de film 'Moulin Rouge'.

Isabelle Beernaert

Daarnaast stoomt choreografe Isabelle Beernaert deze laatste 8 kandidaten klaar voor een moderne dans op de muziek van de dramafilm 'Requiem for a dream'.

Politieman versus kok

Vanavond zijn niet alleen de dansprestaties van de kandidaten te bewonderen. De kijker vangt ook een glimp op van de persoon achter de danser. Zo is Kris in politie-uniform te zien en showt Remy zijn culinaire kunsten als kok.

Top Model

De 6 dansers die deze zesde live show tot een goed einde brengen, zijn morgen, maandag 16 november, overigens eveneens te zien in het 2BE-programma 'Benelux' Next Top Model', waar ze een spectaculair optreden verzorgen tijdens de finale van de modellenwedstrijd.


29 november = grote finale

Na 8 liveshows gaat de meest favoriete danser of danseres op 29 november 2009 naar huis met een gerenommeerde dansopleiding naar keuze in het buitenland, een geldbedrag van 20.000 euro én een optreden in de musical 'Hairspray'.

'So You Think You Can Dance'', twaalfde aflevering (zesde liveshow) vanavond, zondag 15 november, tussen 19.55 en 22.20 op vtm. (bron en logo : vtm)

15-11-2009 om 10:37 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KIEV LIVE : volg Laura haar belevenissen in Kiev via haar videodagboek.
 Op zaterdag 21 november eerstkomende vindt in de Oekraïense hoofdstad Kiev de zevende editie plaats van het Junior Eurovisie Songfestival. Ons land wordt vertegenwoordigd door de tienjarige Laura Omloop.
 
Een hele week lang brengt Laura eigenhandig verslag uit van haar avonturen in Kiev. In haar videodagboek vertelt ze grappige weetjes die je nergens anders zal ontdekken. Wij plaatsen dagelijks een nieuwe aflevering van dat dagboek op onze site zodat je al haar belevenissen in aanloop naar het Junior Eurovisie Songfestival van dichtbij kan volgen.

zondag 15 november :

DAG 1


DE AANKOMST IN KIEV

maandag 16 november :

DAG 2


HET OPENINGSFEEST

dinsdag 17 november :

DAG 3

NAAR BOKRIJK EN DE
EERSTE REPETITIE

woensdag 18 november :

DAG 4

EEN UITSTAP!
EN HAMBURGERS!

donderdag 19 november :

DAG 5

EEN TWEEDE REPETITIE
EN WEERAL FEEST!


(bron : Eén)

15-11-2009 om 00:00 geschreven door Redactie  


14-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Vers van de pers' (14-11-2009).

 Op deze stormachtige zaterdag zijn we opnieuw van de partij met een nieuwe aflevering van 'Vers van de pers'. We hebben de nieuwigheden op muzikaal gebied alvast op een rijtje gezet en beginnen doen we zoals vanouds in eigen land. 

 Volgend jaar vieren Nicole en Hugo (ESF 1971-1973, Eurosong 2004) hun veertigjarige carrière en dat doen ze onder meer met een gloednieuw album. Op "Niet te geloven" vinden we in totaal achttien nummers en eentje daarvan is hun nieuwe single "Een nieuw begin". De single is sinds afgelopen maandag, 09 november, beschikbaar.

 Gisteren, vrijdag 13 november, verscheen "Inneres Auge (Il tutto e' più della somma delle sue parti)" van de Italiaan Franco Battiato (ESF 1984). Op het album staan in totaal tien nummers.

 De Zwitserse formatie Lovebugs (ESF 2009) heeft haar grootste hits op een compilatie-album verzameld. Sinds gisteren, vrijdag 13 november, is "Only forever - the best of" beschikbaar en onder de twintig verzamelde nummers staan ook hun Songfestivalbijdrage "The highest heights" en hun jongste single "Shine".

 Gisteren, vrijdag 13 november, verscheen het nieuwe album "Winter songs" van de Ierse zanger Ronan Keating (presentator ESF 1997). Het album bevat in totaal twaalf nummers waaronder "Have yourself a merry little Christmas" en "Silent night".

 Tot slot eindigen we zoals steeds met een paar korte berichten. De Zweedse zangeres Carola (ESF 1983-1991-2006, MF 1990-2008) heeft afgelopen woensdag, 11 november, haar nieuwe album op de markt gegooid. Het is opnieuw een kerstalbum geworden met als titel "Christmas in Bethlehem". Jessica Andersson (ESF 2003, MF 2004-2006-2007) heeft met "Wake up" een eerste album op de markt. Het album, dat sinds afgelopen woensdag 11 november in de winkelrekken ligt, bevat in totaal elf klassiekers die in een nieuw kleedje werden gestopt. Ook de Nederlandse zangeres Willeke Alberti (ESF 1994) komt met een nieuw album, "Alle mensen willen liefde". 

Een nieuwe afspraak maken we voor aanstaande zaterdag. Ondertussen wensen we je alvast heel veel luisterplezier !

14-11-2009 om 21:48 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Kathleen Aerts in duet met Danny de Munk.

 Zoals we eerder al berichtten verschijnt eind deze maand het album "Kathleen in symfonie" van zangeres Kathleen Aerts (ex-K3, lid vakjury 'Junior Eurosong 2009'). Het album bevat in totaal twaalf nummers waaronder "Samen zijn", het nummer dat ze begin vorige maand bracht tijdens de finale van 'K2 zoekt K3' (Eurosong 1999).

In 1987 bracht de Nederlandse zangeres Willeke Alberti (ESF 1994) het nummer op de markt en het was indertijd ook de titelsong voor de tv-serie 'Pompy de Robodoll'. In 1998 werd het nummer in eigen land op single uitgebracht door Petra (Eurosong 1993-1999-2006).

Na haar vertrek afgelopen voorjaar ging Kathleen muzikaal haar eigen weg. Afgelopen zomer stond ze wekenlang samen met het Soweto Gospel Choir in de Vlaamse en Nederlandse hitparade. Met "Zumba yade" stond ze in Vlaanderen negen weken in de hitparade en  bereikte ze een elfde plaats. In de Nederlandse hitparade stond ze evenveel weken genoteerd maar daar wist ze het tot een derde plaats te schoppen.

Op "Kathleen in symfonie" laat de Kempense zangeres zich opnieuw van een heel andere kant zien en daarvoor ging ze op zoek naar de mooiste Nederlandstalige liedjes. Zo staat er onder meer een duet op het album met de Nederlandse zanger Danny de Munk. Velen kennen hem nog van zijn rol in de film 'Ciske de Rat' en zijn grote hit "Ik voel me zo verdomd alleen". Het wordt een Nederlandse bewerking van "Something stupid", een oude hit van Frank en Nancy Sinatra en ook bekend in de uitvoering van Robbie Williams en Nicole Kidman.

En ook een verwijzing naar het Eurovisie Songfestival is er met "Een beetje vrede", de Nederlandse versie van de winnende Songfestivalinzending van Nicole uit 1982. Maar ook "Vlieg nooit te hoog" en "Papillon" zijn van de Duitse zangeres.

* tracklist "Kathleen in symfonie" :

01. "Samen zijn".
02. "Als de zon schijnt".
03. "Een roosje, mijn roosje".
04. "Bedankt lieve ouders".
05. "Vlieg nooit te hoog".
06. "Visite".
07. "Dat afgezaagde zinnetje".
08. "Vreemde vogels.
09. "Een beetje vrede".
10. "Jij bent alles".
11. "Waarom fluister ik je naam nog".
12. "Papillon".

Het album ligt normaal gezien vanaf vrijdag 27 november in de Vlaamse en Nederlandse winkelrekken. (bron :
Sterren.nl)

14-11-2009 om 15:14 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.JESF - KIEV 2009 : 08. CYPRUS.

Volgende week zaterdag, 21 november, vindt in de Oekraïense hoofdstad Kiev de zevende editie plaats van het Junior Eurovisie Songfestival, de jongerenversie van het Eurovisie Songfestival.

In totaal nemen aan deze editie 'slechts' dertien landen deel en tot en met aanstaande donderdag, 19 november, stellen we dagelijks één van de kandidaten voor en we doen dat aan de hand van de volgorde van optreden. Deze volgorde werd eerder vorige maand bepaald tijdens de bijeenkomst van de delegatieleiders in de gaststad.

Cyprus, vorig jaar nog gastland, treedt als achtste aan en neemt dit jaar voor de zesde maal deel aan het festival, enkel in 2005 nam het eiland niet deel. Het beste resultaat werd in 2004 behaald met een achtste plaats. Vorig jaar strandden Elena Mannouri en Charis Savva met "Gioupi gia" op een tiende plaats met zesenveertig punten.

Op zaterdag 03 oktober werd de Cypriotische kandidaat gekozen voor de komende editie van het Junior Eurovisie Songfestival. In totaal namen aan de nationale finale acht kandidaten deel en hun lot lag in handen van een vakjury (50%) en van de kijkers thuis die door middel van televoting (50%) hun keuze kenbaar maakten.

* de acht finalisten (tussen haakjes punten vakjury en televoting) :

01. "Kosmos magikos" door Nikoleta Chasikou : 15 punten (10+5, 4.232 stemmen)(tweede plaats).
02. "Peidia kato apo ton idio ourano" door Veronika Levendi : 11 punten (5+6, 4.482 stemmen)(vierde plaats).
03. "Zo" door Andria Stylianou : 4 punten (2+2, 1.433 stemmen)(zevende plaats).
04. "Mia kharoumeni mera" door Melissa Kyriakou : 7 punten (4+3, 2.426 stemmen)(vijfde plaats).
05. "Mes tin taxi" door Debtra Eleutheriadi, Stefani Neofutou en Nakis Kouriakou : 14 punten (6+8, 5.442 stemmen)(derde plaats).
06. "Anakiklosi zois" door Maira Pitsilli, Natali Polubiou, Andrea Riyas en Thea Konstantinou : 2 punten (1+1, 1.088 stemmen)(achtste plaats).
07. "Thalassa, ilios, aeras, fotia" door Rafaella Costa : 18 punten (8+10, 9.791 stemmen)(eerste plaats).
08. "A be pa blom" door Elina Solomonidou en Dimitris Pahiourtidis : 7 punten (3+4, 4.166 stemmen)(vijfde plaats).

De overwinning ging uiteindelijk naar Rafaella Costa met het nummer "Thalassa, ilios, aeras, fotia". Zij mag het land gaan vertegenwoordigen tijdens de zevende editie van het Junior Eurovisie Songfestival.

 Rafaella Costa is vijftien jaar oud en woont in Limassol, vorig jaar de gaststad van het Junior Eurovisie Songfestival. Ze zingt nog maar twee jaar en het was haar idee om dit jaar deel te nemen aan de nationale selectie. De tekst van het nummer waarmee ze volgende zaterdag de Cypriotische kleuren verdedigt heeft ze zelf geschreven. De muziek is van de hand van haar vriendin Martha Paradisioti. Het tweetal ontmoette elkaar op de school waar Rafaella deel uitmaakt van het zangkoor en waar Martha piano speelt. Op amper twee dagen was het nummer geschreven.

Rafaella zit in het eerste jaar van de 'High School' en ze houdt van muziek, tennis, computer en tijd doorbrengen met haar vrienden. Ze wil graag verder gaan in de muziek en wil daarnaast ook advocate worden.

Martha Paradisioti is veertien jaar oud en woont eveneens in Limassol. Ze speelt al acht jaar piano en zal op het podium in Kiev de keyboards voor haar rekening nemen. In haar vrije tijd speelt ze graag op haar computer en kijkt ze televisie.
Rafaella en Martha hebben reeds eerder deelgenomen aan verschillende competities met hun school. Zo werden ze eerste in een regionale wedstrijd met hun traditionele Grieks-Cypriotische 'rempetiko'-nummer.

Naast de twee meisjes staan ook Panayiotis Stylianidis (drums), Constantinos Spirou (gitaar) en de danseressen Elena Patsali en Christiana Hadjipiera op het festivalpodium. Het gezelschap is heel enthousiast over de deelname aan het Junior Eurovisie Songfestival en ze zien er naar uit om heel wat vrienden uit Europa te maken. 

"Thalassa, ilios, aeras, fotia" (tekst : Rafaella Costa ; muziek : Martha Paradisioti).

Zoume se ena kosmo olo fones
Mesa ap’ tous anthropous
Vgainoune foties
Kai ola yiri-zoun
Stin arhi tou ktes
Ola mou thimizoun
Tis palies epohes

Tha-la-ssa, Helios, Aeras, fotia
Palatia mprosta sou
Fovera i thoria

Tha-la-ssa, Helios, Aeras, fotia
Stratiotes miriades
Stin mahi mprosta

S
e pion les pistevis
Se poia idanika
Ola exoun kseftisi
Krifa kai mistika

Pou ine eroes
Pou sou mathan sto sholio
To megailo edan
Mono sto vivlio

Tha-la-ssa, Helios, Aeras, fotia
Palatia mprosta sou
Fovera i thoria

Tha-la-ssa, Helios, Aeras, fotia
Stratiotes miriades
Stin mahi mprosta

Meer nieuws over de zevende editie van het Junior Eurovisie Songfestival krijg je op Junioreurovision.tv. (bron en foto : Junioreurovision.tv)

14-11-2009 om 14:49 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oslo 2010 : deelname van Andorra volgend jaar komt stapje dichterbij.

 Twee maanden geleden kondigde Enric Castellet, directeur van Ràdio i Televisió d'Andorra (RTVA), nog aan dat de directie had besloten om in 2010 niet deel te nemen aan het Eurovisie Songfestival. Maar de uiteindelijke beslissing zou volgens Castellet genomen worden door de aandeelhouders van de omroep.

Aan de basis van deze beslissing lag de financiële en economische crisis. De ontwerpbegroting voor 2010 van de Andorrese nationale omroep (
RTVA) ligt tien procent lager dan die van dit jaar en dat had dus meteen ook gevolgen voor een eventuele deelname aan het Eurovisie Songfestival van volgend jaar.

Vandaag raakte bekend dat de omroep zich alvast bij de 
EBU heeft aangemeld voor deelname aan de 55e editie van het jaarlijkse liedjesfestival. Gisteren, vrijdag 13 november, maakte de omroep dit bekend maar dat betekent evenwel niet dat het ministaatje er volgend jaar dus zal bij zijn in de Noorse hoofdstad Oslo.

Het land kan zich nog steeds terugtrekken en indien dit voor dinsdag 15 december gebeurt dan is dit evenwel zonder enige sanctie. Uit het eigen budget zal het geld voor een deelname alvast niet komen en dus hoopt de omroep op privé-sponsoring. Indien dit niet lukt dan zal het land volgend jaar niet van de partij zijn.

Eerder liet Castellet al optekenen dat de totale investering voor deelname aan het Eurovisie Songfestival dit jaar lag op zo'n 140.000 € en volgens hem zou 300.000 € ideaal zijn.

 Het kleine landje, ingesloten tussen Frankrijk en Spanje in de Pyreneeën, nam tot op heden zes maal deel aan het liedjesfestival. Het staatje wist tot op heden nog nooit de finale te halen. Bij de eerste deelname (in 2004) werd zangeres Marta Roure achttiende in de halve finale met "Jugarem a estimar-nos". In 2005 mocht de van oorsprong Nederlandse Marian van de Wal naar het Songfestival. Met "La mirada interior" werd ze in de halve finale drieëntwintigste. En ook die drieëntwintigste (en laatste) plaats was in 2006 geleden weggelegd voor zangeres Jenny met "Sense tu". Na drie zangeressen werd het land in 2007 voor het eerst vertegenwoordigd door een groep. Anonymous eindigde met "Salvem el món" op een twaalfde plaats in de halve finale, meteen het beste resultaat ooit.

 Vorig jaar mocht de van Spaanse oorsprong Gisela het land vertegenwoordigen met "Casanova" maar ook zij kon geen plaats in de finale bemachtigen. Ze strandde in de eerste halve finale op een zestiende plaats. En dit jaar werd de van oorsprong Deense Susanne Georgi (DMGP 2007, woordvoerster Denemarken ESF 2007) naar de Russische hoofdstad Moskou gestuurd. Met "La teva decisió (Get a life)" strandde ze tijdens de eerste halve finale op dinsdag 12 mei jongstleden op een vijftiende plaats op achttien deelnemers. 
(bron : Diari d'Andorra)

14-11-2009 om 11:25 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oslo 2010 : Per Sundnes en Marte Stokstad presenteren 'Melodi Grand Prix 2010'.

 Presentator Per Sundnes krijgt er volgend jaar opnieuw een co-presentatrice bij tijdens 'Melodi Grand Prix 2010', de Noorse selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

De Noorse omroep heeft eergisterendonderdag 12 november, bekendgemaakt dat Marte Stokstad die taak op zich gaat nemen. Stokstad presenteerde eerder 'Idol' en 'Norske Talenter' en dit najaar leidt ze 'Den norske humor' in goede banen. 

 Dat sterkt nogmaals het vermoeden dat oud-Songfestivaldeelneemster Maria Haukaas Storeng (ESF 2008, MF 2009, presentatrice MGP 2009) volgend jaar opnieuw een gooi zou doen naar een ticket voor het jaarlijkse liedjesfestival. De zangeres wist vorig jaar met "Hold on be strong" een vijfde plaats in de wacht te slepen voor het Scandinavische land.

Intussen blijft het dus wachten op definitief nieuws van NRK maar volgens Sundnes zijn de ingezonden nummers van een hoog niveau. Verder staat al vast dat 'Melodi Grand Prix 2010' op vrijdag 08 januari met de eerste voorronde wordt afgetrapt in Orland. De tweede voorronde vindt plaats op zaterdag 16 januari in Bodø en een week later, op zaterdag 23 januari, gaat de laatste voorronde door in Skien. De herkansingsronde, 'Siste Sjansen', staat geprogrammeerd voor zaterdag 30 januari in Sarpsborg en een week later, op zaterdag 06 februari, vindt de finale plaats in het Spektrum in de hoofdstad Oslo.
(bron en foto's : NRK)

14-11-2009 om 00:17 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Edyta Górniak.

 Edyta Górniak (14 november 1972) is geboren in het Poolse Ziębice. Op zestienjarige leeftijd neemt ze deel aan een talentenjacht en komt ze voor het eerst op de Poolse televisie. In 1993 neemt ze deel aan het 'Baltic Song Contest' en weet er beslag te leggen op de derde plaats. Datzelfde jaar wordt ze door het modellenbureau Elite een job aangeboden, maar ze bedankt vriendelijk voor de eer omdat ze liever een carrière als zangeres wenst uit te bouwen.

Een jaar later, in 1994, neemt ze voor Polen als allereerste kandidaat deel aan het Eurovisie Songfestival in de Ierse hoofdstad Dublin. Met haar prachtige nummer "To nie ja !" eindigt ze op een verdienstelijke tweede plaats. Een allesbehalve slecht resultaat voor een debuterend land. Gastland Ierland wint het liedjesfestival voor de derde maal op rij. Nadien loopt haar carrière in sneltreinvaart. In 2003 wordt ze moeder van een eerste kindje en afgelopen voorjaar stond ze voor de derde maal op de cover van Playboy.

Ze zit nog steeds in de showbizz hoewel ze in 2004 sterk overwoog om haar carrière als zangeres volledig op te geven omdat ze voortdurend door de pers werd lastiggevallen. Twee jaar geleden verscheen er, voor het eerst in vijf jaar, een nieuw album van de zangeres.

14-11-2009 om 00:00 geschreven door Redactie  


13-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit'.

 We sluiten deze vrijdag af met een nieuwe aflevering van 'Een avondje uit'. Fans die eens een concert willen bijwonen of op zoek zijn naar een plaats in de buurt waar hun favoriete artiest zal optreden zitten bij ons op de eerste rij.

 "Once, twice, …. three times a lady…" zo klinkt het in de prachtige ballad van Lionel Richie, één van de vele grote '
Motown–artiesten' van de voorbije vijftig jaar. Dit jaar is het inderdaad precies vijftig jaar geleden dat het legendarische platenlabel Motown–records van start ging, het begin van een absoluut succesverhaal voor vele wereldsterren.

Met '3 Times a Legend' willen drie fantastische artiesten van nu een ode brengen aan die artiesten van toen. Met Günther Neefs, Sofie (Eurosong 1977-1983-1987) en Paul Michiels heeft de organisatie alvast absolute topklasse in huis. Op '3 Times a Legend' brengen ze u elk een greep uit het eigen repertoire, aangevuld met enkele prachtige Motown– klassiekers.

Zowel in Kortrijk als in Antwerpen willen de organisatoren met dit project een sfeervolle, muzikale avond aanbieden in een prestigieus kader. Elke muziekliefhebber die houdt van uitzonderlijk muzikaal talent, stijl en klasse is van harte welkom in de Kortrijkse Stadsschouwburg (dinsdag 15 december 2009) en de Antwerpse Arenbergschouwburg (donderdag 18 februari 2010).

Meer nieuws en informatie krijg je op de
website van '3 Times a Legend' en daar kan je dan meteen ook je tickets bestellen.

 Natalia (Eurosong 2004) is dit jaar de bijzondere genodigde tijdens het bruisende concert waarmee Clouseau (Eurosong 1989, ESF 1991) en gasten in het Sportpaleis de overgang vieren van oud naar nieuw. Na dit concert volgt de 'Sportpaleis Nieuwjaarsparty 2010', waarvoor ook afzonderlijk gereserveerd kan worden.

Aangemoedigd door de vele lovende reacties na 'Clouseau Party Concert' vorig jaar zorgt PSE-Belgium, eveneens producent van de jaarlijkse Clouseauconcerten in het Sportpaleis, opnieuw voor een spetterende jaarovergang onder het grote groene dak. Op het feestconcert van Clouseau en gasten is niemand minder dan Natalia de bijzondere genodigde.

Natalia leverde dit voorjaar met "Wise girl" een nieuw topalbum af. Ook tijdens haar gelijknamige 'summertour' die begin juli van start ging, krijgt ze overal alle lof toegezwaaid. Het slotconcert van de 'Wise Girl Summertour' vindt op vrijdag 02 oktober in de Lotto Arena plaats, maar op de laatste dag van het jaar staat ze weer in de grote zaal ernaast. In het Sportpaleis oogstte Natalia al verschillende grote triomfen. In 2006 zette ze er het nieuwe jaar swingend en bruisend in met de Pointer Sisters. Maar liefst 10 keer liet ze het Sportpaleis toen vollopen. Ook in januari 2008 was het Sportpaleis amper groot genoeg voor 6 concerten 'Natalia meets En Vogue feat. Shaggy'.

 Dit keer neemt Natalia met Clouseau afscheid van 2009 en zetten ze samen op een bijzonder 'hits'-ige manier het nieuwe jaar in. Drie uur lang wisselen ze tijdens de Silvesternacht hun allergrootste hits af met zinderende covers van feestnummers. Wie Natalia wil zien in de gedaante van o.a. Michael Jackson weet waarheen !

Het concertgedeelte zal omstreeks 01.30 eindigen, maar daarmee houdt het feest niet op. Op het middenplein van het Sportpaleis gaat op dat moment een fuif van start waarvoor ook volop de kaart van de partymuziek getrokken zal worden. Deelname is inbegrepen voor wie kaarten voor het concertgedeelte bestelde, maar daarnaast is er ook de mogelijkheid om apart toegangskaarten voor deze party te bestellen. Wie thuis of bij vrienden viert en zo het concertgedeelte moet missen, krijgt dus de kans om na het uitwisselen van de nieuwjaarswensen toch nog naar het Sportpaleis af te zakken voor de eerste party van het jaar.

'Clouseau Party Concert 2'
vindt plaats van donderdag 31 december van 22.30 tot vrijdag 01 januari, 07.00. Kaarten kosten 26,0028,0034,0039,00 en 44,00 € en zijn telefonisch verkrijgbaar via TeleTicketService op het nummer 070 345 345 (vanuit Nederland : 0900 45 000 45) of door hier te klikken. Daar krijg je ook meer informatie met betrekking tot het aanschaffen van tickets (15,00 €) voor de Nieuwjaarsparty (aanvang 01.30). Openbaar vervoer blijft de hele nacht door verzekerd.

Logo Schlagerfestival Volgend jaar wordt de vijfde editie van 'Het Schlagerfestival' gevierd en dit op zaterdag 03 en maandag 05 april 2010 in de de Hasseltse Ethias Arena.

Intussen zijn de eerste namen bekendgemaakt van de artiesten die hun opwachting zullen maken. Zo zijn Christoff (Eurosong 1993-2002), zijn zus Lindsay, Dennie Christian en Mieke (Eurosong 1993, De Gouden Zeemeermin 1996) alvast van de partij.

Fans van het gebeuren kunnen nu reeds kaarten aanschaffen voor het muzikale feest op zaterdagavond 03 april (20.30) en maandagnamiddag 05 april (15.00). Dat kan via de website van Sherpa of telefonisch (070 34 50 50). De prijs van de tickets is vastgesteld op 32,00 en 36,00 €.

13-11-2009 om 23:47 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hitparade : ultratop week 46 - 14 november 2009.

Ultratop Karen, Kristel en nieuwkomer Josje, de 'nieuwe' K3, blijven ook deze week met hun nieuwe single "MaMaSé!" op een eerste plaats staan en dat voor de vijfde week op rij. De Zweedse zangeres Agnes boekt met haar tweede single in Vlaanderen heelwat succes en stijgt in de tweede week notering twintig plaatsen. In Wallonië staat "On and on" in de tipparade op een zesde plaats.

Het album met daarop de nummers voor 'Junior Eurosong 2009', de nationale selectie voor de komende editie van het Junior Eurovisie Songfestival, is van een vijfde naar een vierde plaats gestegen. Laura, de winnares van de nationale selectie, blijft met "Zo verliefd (yodelo)" op een achtste plaats staan.

Clouseau voert deze week de hitparade opnieuw aan met hun album "Zij aan zij". De broertjes Wauters moesten vorige week die eerste plaats laten aan wijlen Michael Jackson maar deze week nemen ze die koppositie opnieuw in. Met hun gelijknamige single stijgen ze in de tipparade van een vierde naar een derde plaats.

In Vlaanderen was het jongste album van Lara Fabian na twee weken notering reeds verdwenen maar in Wallonië staat ze met "Toutes les femmes en moi" deze week op een zevenenvijftigste plaats. De titeltrack van het album vinden we in de tipparade terug op een negentiende plaats.

VLAANDEREN

Ultratop 50 singles :



01. (01) "MaMaSé!" - K3 (6 weken)(Eurosong 1999).
08. (08) "Zo verliefd (yodelo)" - Laura (7 weken)(JESF 2009).
15. (11) "De Zeppe & Zikki song" - Zeppe & Zikki (11 weken).
24. (44) "On and on" - Agnes (2 weken)(MF 2009).
34. (26) "Blackout" - Milk Inc. (19 weken)(met Regi Penxten, componist "My music", Eurosong 2008).

Ultratip 30 singles :

03. (04) "Zij aan zij" - Clouseau (4 weken)(Eurosong 1989, ESF 1991).

Ultratop 100 albums :



001. (002) "Zij aan zij" - Clouseau (4 weken)(Eurosong 1989, ESF 1991).
004. (005) "Junior Eurosong 2009" - Diversen (10 weken).
009. (012) "Amika" - Amika (3 weken)(met onder meer Niels Destadsbader, coach 'Junior Eurosong 2009').
027. (021) "French connection" - Kate Ryan (3 weken)(ESF 2006).
033. (072) "1001 nachten" - Christoff (18 weken)(Eurosong 1993-2002).
048. (045) "Recht uit het hart" - Jo Vally (5 weken)(Eurosong 1981).
078. (062) "Wisegirl" - Natalia (29 weken)(Eurosong 2004).
096. (075) "Zingt Ann Christy - Een beetje anNders" - Free Souffriau (32 weken).

Ultratop 10 DVD :

05. (01) "ABBA in Japan" - ABBA (3 weken)(MF 1973, ESF 1974).
07. (12) "Studio 100 TV Hits" - Various Artists (12 weken)(met o.m. K3, Eurosong 1999).
09. (06) "K3 en het toverhart" - K3 (48 weken)(Eurosong 1999).

WALLONIE

Ultratop 40 singles :



31. (28) "Bruxelles-Toulouse" - Léopold Nord & Mader (17 weken).

Ultratip 30 singles :

06. (09) "On and on" - Agnes (4 weken)(MF 2009).
19. (21) "Toutes les femmes en moi" - Lara Fabian (4 weken)(ESF 1988).
21. (25) "En attendant..." - Corneille (3 weken)(componist en tekstschrijver Franse inzending ESF 2006).

Ultratop 100 albums :



007. (008) "New Yorker - Hommage à Bob Dylan" - Hugues Aufray (2 weken)(ESF 1964).
038. (038) "Léopold Nord ... et eux" - Léopold Nord (3 weken).
057. (050) "Toutes les femmes en moi" - Lara Fabian (25 weken)(ESF 1988).
066. (043) "Les n°1 de ABBA" - ABBA (10 weken)(MF 1973, ESF 1974).
083. (047) "Sans titre" - Corneille (3 weken)(componist en tekstschrijver Franse inzending ESF 2006).
086. (090) "Seul... ou presque" - Patrick Bruel (21 weken)(componist Franse inzending ESF 2002).

Ultratop 10 DVD :

10. (08) "ABBA in Japan" - ABBA (2 weken)(MF 1973, ESF 1974).

Meer nieuws over de verschillende hitparades kan je zoals steeds terugvinden op de website van Ultratop. (bron : Ultratop)

13-11-2009 om 23:33 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.JESF - KIEV 2009 : 07. NEDERLAND.

Volgende week zaterdag, 21 november, vindt in de Oekraïense hoofdstad Kiev de zevende editie plaats van het Junior Eurovisie Songfestival, de jongerenversie van het Eurovisie Songfestival.

In totaal nemen aan deze editie 'slechts' dertien landen deel en tot en met donderdag 19 november stellen we dagelijks één van de kandidaten voor en we doen dat aan de hand van de volgorde van optreden. Deze volgorde werd eerder vorige maand bepaald tijdens de bijeenkomst van de delegatieleiders in de gaststad.

Nederland treedt als zevende aan en voor het eerst sinds 2003 sturen onze noorderburen een zanger naar het liedjesfestival. Het beste resultaat werd in 2005 behaald met een zevende plaats door de in Vlaanderen wonende Tess.

Op zaterdag 03 oktober vond in Nederland de finale plaats van het 'AVRO Junior Songfestival 2009'. Tijdens die finale streden vijf kandidaten om dat éne ticket richting Kiev. De vakjury, bestaande uit Jeroen van der Boom (ESF 2009), Yolanthe Cabau van Kasbergen (woordvoerster ESF 2009) en Lange Frans, bepaalde samen met de kinderjury en het stemmende publiek wie er Nederland mag vertegenwoordigen tijdens de zevende editie van het Junior Eurovisie Songfestival.

* uitslag finale (tussen haakjes punten kinderjury/vakjury/televoting) :

01. "Druk" door Cheyenne & Mayleen : 21 punten (7+7+7)(vijfde plaats).
02. "Yes we can !" door Eva N : 27 punten (9+9+9)(derde plaats).
03. "Ik wil rocken" door Bram : 30 punten (10+10+10)(tweede plaats).
04. "Gevangen in je hart" door Eva L : 24 punten (8+8+8)(vierde plaats).
05. "Click clack" door Ralf : 36 punten (12+12+12)(eerste plaats).

Aan de vooravond van zijn veertiende verjaardag ging de overwinning naar Ralf Mackenbach met "Click clack". Hij kreeg van de drie jury's het maximum van de punten.


 Ralf Mackenbach (04 oktober 1995) woont in Best en speelde reeds in de musicals 'Tarzan' en '
Beauty and the Beast'. Daarnaast was hij reeds te zien in verschillende tv-commercials.

Hij is een bezige bij en naast muziek houdt hij ook van sporten zoals schermen, trampoline springen en skiën. Daarnaast zit hij graag aan zijn computer, speelt hij drums en piano, genoeg bezigheden om de week door te komen. Momenteel zit hij nog op school, maakt zijn huiswerk en heeft hij zelfs nog tijd voor zijn vrienden. Hij wil later in de muziek verder gaan en zijn groot idool is John Legend.

Ralf volgt een opleiding aan de Dansacademie Lucia Marthas in Amsterdam, waar je hem twee keer per week kan aantreffen. Daar probeert hij verschillende dansstijlen onder de knie te krijgen zoals Urban-, Pop-, Break- en tapdans. Van deze laatste dansstijl houdt hij het meest en met zijn nummer "Click clack", wat tevens gaat over zijn passie voor tapdansen, wil hij Kiev aan het tappen krijgen !

"Click clack" (tekst en muziek : Ralf Mackenbach).

Wohow wohow!
Badabediedoe, Badabediedoe hey!
Wohow wohow!
Badabediedoe, Badabediedoe

Ik heb geen zin in de computer, ook niet in TV
Iedereen is naar de film, en nee ik wilde ook niet mee
Beetje lazy achterover, het is me wat te chill
Geef mij maar activity, tap is wat ik wil

Click clack
Tickety tack, tickety tack
Click clack!

Tickety tack, tickety tack
Click clack!

So I think that I can dance, hey
Urban, pop of break
Maar de top voor mij is tap
Ja, het liefst de hele week

Click clack
Tickety tack, tickety tack
Click clack!

Tickety tack, tickety tack
Click clack!

Meer nieuws over de zevende editie van het Junior Eurovisie Songfestival krijg je op Junioreurovision.tv. (bron en foto : Junioreurovision.tv)

13-11-2009 om 22:47 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : geen hommeles tussen de meiden van K3.

 Er is geen sprake van ruzie tussen de dames van K3 (Eurosong 1999). Eerder deze week deden geruchten de ronde dat het nieuwe lid Josje nog niet werd aanvaard door de andere K3-zangeressen Karen en Kristel. Op de koop toe liet presentator Albert Verlinde in 'RTL Boulevard' gisterenavond weten dat de samenwerking niet van een leien dakje liep.

Eerder vanavond gaven de meiden hierop commentaar in het programma. Josje liet weten dat ze behoorlijk schrok van het nieuws. "Het kwam voor ons echt uit het niets, we vielen zowat van onze kruk."

"Het is natuurlijk altijd wennen, maar het voelt nu al heel vertrouwd. We gaan samen uit eten en naar de bios. Dat zou je niet doen als je elkaar niet mag", aldus de Nederlandse. "Josje is het beste wat ons ooit is overkomen", vertelde Kristel lachend.
(foto : Het Nieuwsblad)

13-11-2009 om 21:36 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hitparade : Zweden - 13 november 2009 : Darin zakt naar een tweede plaats.

 Darin, die vorige week de eerste wildcard kreeg voor 'Melodifestivalen 2010', moet met zijn jongste single "Viva la vida" na twee weken de eerste plaats afstaan aan Kent. Oud-Songfestivaldeelnemer Martin Stenmark debuteerde eerder dit najaar met "1000 nålar" op een bescheiden eenenvijftigste plaats en stond zes weken geleden, na vijf weken notering, op een eerste plaats. Het is meteen ook zijn vijfde nummer één-hit in de Zweedse hitparade maar toch wist hij die koppositie maar één weekje vol te houden. Deze week daalt hij opnieuw een aantal plaatsen en komt op zeventien terecht.

In de albumhitparade daalt hij met "Septemberland" van een tiende naar een vijftiende plaats en ook Jill Johnson moet deze week verlies incasseren. "Music row II", intussen al goed voor goud, daalt van een tweede naar een vierde plaats. Christer Sjögren daalt met zijn jongste album "Schlagerminnen" van een elfde naar een zeventiende plaats en Sarah Dawn Finer daalt met "Moving on" in de elfde week notering twaalf plaatsen en komt nu op achtenveertig terecht. Amy Diamond daalt me haar jongste album "Swings and roundabouts" van een zeventiende naar een negentiende plaats en winst is er voor Malena Ernman, zij stijgt met "La voix du Nord" van een drieënveertigste naar een achtentwintigste plaats.

SINGLES TOP 60 :

02. (01) "Viva la vida" - Darin (5 weken)(MF 2010).
08. (18) "Otacksamhet" - Nanne (10 weken)(ESF 1996, MF 1986-1987-1998-2003-2005-2007, SFE 2001).
17. (09) "1000 nålar" - Martin Stenmarck (11 weken)(ESF 2005).
18. (07) "Kitchy kitchy" - Pandora (MF 2003-2004) feat. Bloom 06 (7 weken).
27. (26) "Release me" - Agnes (18 weken)(MF 2009).
39. (31) "Escape" - Andreas Johnson (10 weken)(MF 2006-2007-2008).

Verdwenen : "Om gud var jag" - Nordman (3 weken)(MF 2005-2008).

ALBUMS TOP 60 :



04. (02) "Music row II" - Jill Johnson (2 weken)(ESF 1998, MF 2003, presentatrice MF 2005).
15. (10) "Septemberland" - Martin Stenmarck (2 weken)(ESF 2005).
17. (11) "Schlagerminnen" - Christer Sjögren (6 weken)(MF 2008).
19. (17) "Swings and roundabouts" - Amy Diamond (3 weken)(MF 2008-2009).
28. (43) "La voix du Nord" - Malena Ernman (19 weken)(ESF 2009).
41. (32) "Så gör jag det igen"- Caroline af Ugglas (34 weken)(MF 2007-2009).
48. (36) "Moving on" - Sarah Dawn Finer (11 weken)(MF 2007-2009).

DVD TOP 20 :

05. (02) "ABBA in Japan" - ABBA (2 weken)(MF 1973, ESF 1974). 
11. (11) "Melodifestivalen 2009" - Blandade Artister (25 weken).



(bron :
Sverigetopplistan, Swedish charts)

13-11-2009 om 21:22 geschreven door Redactie  




VOLG ONS OOK OP TWITTER & FACEBOOK.



Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs