Twelve Points...Douze Points...Kiev 2017...

Deze website wordt niet meer geüpdatet! Volg ons via https://twitter.com/12_TPDP_12.....

14-04-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgische Songfestival Top 30 : Brahim met eerste 'Eurosong'bijdrage goed voor plaats twintig.

 "O jullisi na jalini" van Ishtar is dit jaar de derde Vlaamse Songfestivalinzending op rij die de eerste plaats behaalde in de Vlaamse Ultratop 50 sinds die hitparade op zaterdag 01 april 1995 het levenslicht zag.

Sinds eind maart grasduinen wij in het Ultratop-verleden. De voorbije weken zijn wij op zoek gegaan naar alle liedjes uit de nationale voorronde (zowel uit Vlaanderen als Wallonië) die de afgelopen dertien jaar een plaatsje wisten te bemachtigen in de Ultratop Top 50. We hebben op basis van hun hitparadenotering een Top 30 samengesteld en de komende weken, telkens van maandag tot vrijdag, maken we dagelijks één nummer uit dat overzicht bekend. Wie staat er op nummer één ? Wel het antwoord op die vraag krijg je op vrijdag 09 mei eerstkomende, maar nu kunnen we alvast verklappen dat het voor velen een absolute verrassing zal zijn.

Ook de vier liedjes voor 'Eurosong 2008' die momenteel in de hitparade staan dingen mee voor een plaatsje in het overzicht want de lijst werd afgesloten op zaterdag 29 maart jongstleden. Op een twintigste plaats vinden we Brahim terug. 

Brahim - P.O.W.E.R. 20. "P.O.W.E.R."Brahim (Eurosong 2006-2008), 11 weken notering (25 maart - 03 juni 2006), hoogste plaats : 19 (1 week).

In 2003 nam Brahim Attaeb (Torhout, 24 februari 1984) deel aan de eerste reeks van 'Idool'. Uiteindelijk belandde hij op een vierde plaats en werd hem een platencontract aangeboden. "Turn the music up" werd als eerste single uitgebracht en het was meteen een schot in de roos. In totaal stond hij met het nummer drie weken op een eerste plaats. De opvolger "I wanna be" was ook goed voor een plaatsje in de top tien van de Ultratop 50. De twee volgende singles die hij uitbracht sloegen niet zo aan maar in 2005 was er dan "Didi" waarmee hij een tiende plaats wist te bereiken. Op het einde van dat jaar raakte bekend dat hij zou deelnemen aan 'Eurosong 2006', de Belgische selectie voor het Eurovisie Songfestival.

Dankzij de wildcard van de vakjury wist hij het met "P.O.W.E.R." tot de finale te schoppen alwaar hij op een vierde plaats belandde. Vorig jaar bracht hij twee singles op de markt die beiden de hitparade wisten te bereiken : "Lamuka", geschreven voor de Damiaanactie waarvan hij peter werd, en "So into you".

Ook dit jaar werd hij opnieuw geselecteerd voor de nationale selectie en met "What I like about you" wist hij, opnieuw dankzij de wildcard van de vakjury, de finale te halen alwaar hij opnieuw op een vierde plaats strandde. (met dank aan Ultratop)

14-04-2008 om 00:02 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dobro veče Beograde : 14. ARMENIE.

 Sinds begin deze maand (en dit tot en met dinsdag 13 mei) tellen we dagelijks af naar de komende editie van het Eurovisie Songfestival dat op dinsdag 20, donderdag 22 en zaterdag 24 mei zal worden gehouden in de Servische hoofdstad Belgrado. Voor het derde jaar op rij zetten we telkens één kandidaat voor de 53e editie van het jaarlijkse liedjesfestival in de schijnwerpers. Twee jaar geleden kreeg onze rubriek de naam 'Kalispera Athina', vorig jaar 'Hyvää iltaa Helsingin' en dit jaar dekt de vlag de lading in 'Dobro veče Beograde'. In totaal nemen 43 landen deel aan deze editie van het liedjesfestival en voor het eerst zijn er ook twee halve finales. In beide halve finales treden negentien landen aan en de kijkers thuis kiezen door middel van televoting telkens negen finalisten. De back-upjury mag uit elke halve finale nog één kandidaat aanduiden en dit wordt het hoogst gerangschikte land in de uitslag van die jury dat niet door de kijkers naar de finale gestemd wordt. 

Het land dat als veertiende mag aantreden tijdens de eerste halve finale, op dinsdag 20 mei, is ARMENIE. Het land doet dit jaar voor de derde maal mee aan de liedjeswedstrijd. In de zomer van 2004 werd de nationale omroep Armtv samen met de Georgische nationale omroep 'associate member' van de EBU. Op 08 juli 2005 werd de omroep 'active member' en da's één van de voorwaarden om aan het Songfestival te kunnen deelnemen. Zanger André mocht twee jaar geleden de halve finale openen en met "Without your love" kwam hij ook als laatste uit de enveloppes en dat gaf hem het recht om de finale af te sluiten. Uiteindelijk belandde hij op een meer dan verdienstelijke achtste plaats en daarom mocht het land vorig jaar meteen in de finale aantreden. "Anything you need" werd door Hayko opnieuw naar een achtste plaats gezongen.

Midden november vorig jaar raakte reeds bekend dat zangeres Sirusho (Harutyunyan) het land zou gaan vertegenwoordigen tijdens de eerste halve finale op dinsdag 20 mei eerstkomende. Tijdens de nationale finale op zaterdag 08 maart jongstleden zong de zangeres vier nummers en uiteindelijk viel met grote voorsprong de keuze op "Qele qele".

* de vier nummers tijdens de nationale finale (in volgorde van optreden) :

01. "Strong" : 2,4% (vierde plaats).
02. "I can't control it" : 6,0% (tweede plaats).
03. "I still breathe" : 5,1% (derde plaats).
04. "Qele qele" : 86,5% (eerste plaats).

 Sirusho (Yerevan, 07 januari 1987) zingt al sinds haar zevende levensjaar en stond ook al in het buitenland op diverse podia. Haar eerste album bracht ze negen jaar geleden uit en kreeg de toepasselijke titel "Sirusho", een tweede album verscheen in 2005. Vorig jaar gaf ze nog de Armeense punten tijdens de finale van het 52e Eurovisie Songfestival, gehouden in de Finse hoofdstad Helsinki.
Meer over de zangeres krijg je op haar
website.

"Qele qele" (tekst : Sirusho ; muziek : H.A. Der-Hovagimian)

Yes im hay hoghits eka berem
Hove sareri, luyse arevi

You wanna be with me,
You think and dream of me
Come qele, move qele.
Instead of watching me
You should be reaching me,
Come qele, move qele.

Qe-qe-qe-qe-le !

Qele, qele ! Qele, qele ! Qele, qele ! Qe-le
Time is here tonight,
You should make it right,
To end our fight just hold me tight !
Hold me tight !
Hold me tight! Qele !

You wanna be with me,
You thinking dream of me
Come qele, move qele.
Instead of watching me
You should be reaching me,
Come qele, move qele.

Qele, qele ! Qele, qele ! Qele, qele ! Qe-le
Time is here tonight,
You should make it right,
To end our fight just hold me tight !

Wil je de videoclip van
"Qele qele" bekijken, ga dan naar de 'Medialounge' van
Eurovision.tv (klik hier).

14-04-2008 om 00:00 geschreven door Redactie  


13-04-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Limassol 2008 : inschrijvingsperiode in Nederland verlengd tot aanstaande donderdag.

JESF 2008 logo In Nederland gaat de AVRO ook dit jaar op zoek naar het nummer dat het land zal vertegenwoordigen tijdens de zesde editie van het Junior Eurovisie Songfestival, op zaterdag 22 november in Cyprus. 

Geïnteresseerde kandidaten konden zich in eerste instantie vóór woensdag 09 april jongstleden inschrijven, maar de omroep heeft besloten om die inschrijvingsperiode met een weekje te verlengen. Wie geboren is tussen 23 november 1992 en 22 november 1998 en zich alsnog kandidaat wil stellen moet dit nu doen voor aanstaande donderdag 17 april.

Intussen blijven de inzendingen binnenstromen en van al die inzendingen mogen ongeveer zeventig kinderen door naar de volgende auditieronde. Deze ronde vindt plaats op maandag 28 en dinsdag 29 april in Ouwehands Dierenpark in Rhenen. Per dag mogen ongeveer vijfendertig kids laten zien wat ze kunnen op het Junior Songfestivalpodium.

De kandidaten die door de jury goed worden bevonden stoten door naar de workshopronde en daarmee komt dat fel begeerde plekje in de finale alvast een stapje dichterbij ! Wie niet deelneemt kan
alle deelnemers komen aanmoedigen. Want de tien finalisten die uiteindelijk doorgaan naar de Nederlandse finale en dus op tv zullen komen, zitten hier natuurlijk ook tussen.

Eerder had de omroep bekendgemaakt dat er in de maand september ook een album van de nationale selectie zal worden uitgebracht. Meer informatie en het inschrijvingsformulier kan je hier vinden. (bron : AVRO)

13-04-2008 om 13:42 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : vijfde editie van 'Belfortrock' in Aalst met de Paranoiacs.

Belfortrock 2008 Op vrijdag 30 mei vindt in Aalst opnieuw een editie plaats van 'Belfortrock'. Voor de vijfde maal worden topacts naar Aalst gehaald en dit tegen betaalbare prijzen. Dit jaar gaat 'Belfortrock' een beetje feesten. Een eerste lustrum zit er op. Ter deze gelegenheid daarvan bieden de organisatoren aan elkeen die hun website bezoekt om tegen de uitzonderlijke prijs van 10,00 € er bij te zijn die laatste vrijdag van de maand mei. Doe dit echter vóór woensdag 30 april, want dan stopt deze speciale actie. Vanaf begin mei start de gewone voorverkoop en betaal je 15,00 € per ticket en op de avond zelf zal de prijs 20,00 € zijn.

De artiesten die hun opwachting zullen maken zijn de Paranoiacs (Eurosong 2008), Les Truttes, Stan Van Samang, De Kreuners en Chez Kit. Meer nieuws en informatie krijg je op de website van LAVERA-EVENTS. (bron : nieuwsbrief LAVERA-EVENTS)

13-04-2008 om 13:02 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : John de Mol sr. (NSF 1957-1959-1960) opgenomen in het ziekenhuis.

John de Mol sr. In Nederland is gisterenmiddag John de Mol sr. opgenomen in het ziekenhuis met hartklachten. Volgens omstanders leek het of hij te kampen had met ademhalingsproblemen. de Mol sr. is de vader van John en Linda de Mol (presentatrice NSF 1989-1998-1999).

John de Mol sr. werd in Nederland bekend als zanger en richtte in 1962 de 'Stichting Conamus' op om de belangen van andere Nederlandse artiesten te behartigen. Zelf nam hij in totaal driemaal deel aan het Nationaal Songfestival, de nationale selectie voor het Eurovisie Songfestival.

In 1957 nam hij een eerste maal deel maar wist de overwinning niet binnen te halen met "Hiep hiep hiep hoera" (vijfde plaats) en "Havannah is zo ver" (zesde plaats). Twee jaar later waagde hij opnieuw zijn kans en nu werden alle liedjes tweemaal gezongen, ofwel door twee solisten ofwel door twee duo's. Het lied dat als winnaar uit de bus kwam was "Een beetje" dat zowel door Teddy Scholten als John de Mol sr. werd gebracht maar de vakjury verkoos Teddy Scholten boven de Mol. Samen met Greetje Kauffeld (ESF 1961) eindigde hij tijdens dezelfde nationale finale met "Mijn hart en ik" op een derde plaats.

In 1960 waagde hij voor de derde en laatste maal zijn kans en eindigde met "Carrousel" op een vierde plaats. In 1987 richtte hij in zijn functie als directeur van Conamus de Academie voor Lichte Muziek op. (bron : De Telegraaf ; foto : Ab Blauw)

13-04-2008 om 00:23 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dobro veče Beograde : 13. BOSNIE-HERZEGOVINA.

 Sinds begin deze maand (en dit tot en met dinsdag 13 mei) tellen we dagelijks af naar de komende editie van het Eurovisie Songfestival dat op dinsdag 20, donderdag 22 en zaterdag 24 mei zal worden gehouden in de Servische hoofdstad Belgrado. Voor het derde jaar op rij zetten we telkens één kandidaat voor de 53e editie van het jaarlijkse liedjesfestival in de schijnwerpers. Twee jaar geleden kreeg onze rubriek de naam 'Kalispera Athina', vorig jaar 'Hyvää iltaa Helsingin' en dit jaar dekt de vlag de lading in 'Dobro veče Beograde'. In totaal nemen 43 landen deel aan deze editie van het liedjesfestival en voor het eerst zijn er ook twee halve finales. In beide halve finales treden negentien landen aan en de kijkers thuis kiezen door middel van televoting telkens negen finalisten. De back-upjury mag uit elke halve finale nog één kandidaat aanduiden en dit wordt het hoogst gerangschikte land in de uitslag van die jury dat niet door de kijkers naar de finale gestemd wordt. 

Het land dat als dertiende mag aantreden tijdens de eerste halve finale, op dinsdag 20 mei, is BOSNIE-HERZEGOVINA. De voormalige Joegoslavische republiek neemt sinds 1993 deel aan het Songfestival. Enkel in 1998 en 2000 nam het land niet deel aan het liedjesfestival en driemaal wisten ze een plaats bij de beste tien te bemachtigen. In 1999 eindigden Dino & Beatrice met "Putnici" op de zevende plaats. Vier jaar geleden moest Deen ("In the disco") zich via de halve finale plaatsen voor de finale, en in die finale eindigde hij op een negende plaats. Door het slechte resultaat van de meiden van Feminnem in 2005 moest het land twee jaar geleden eerst aantreden in de halve finale. Hari Varešanović zong "Lejla" daar naar een verdienstelijke tweede plaats. In de finale moest hij Finland en Rusland laten voorgaan. Vorig jaar wist zangeres Marija Šestić met "Rijeka bez imena" een elfde plaats in de wacht te slepen in die finale.

Eind december besliste een zevenkoppige jury dat Laka het land zal gaan vertegenwoordigen tijdens de komende editie van het Eurovisie Songfestival met het nummer "Pokušaj". In eerste instantie werden 31 nummers weerhouden uit het aanbod van vijftig inzendingen die voor de nationale selectie werden ingestuurd. Uiteindelijk viel de beslissing dus op Elvir Laković "Laka" die verantwoordelijk is voor zowel de tekst als de muziek van het nummer. De voorstelling van de Bosnische inzending gebeurde tijdens een live-uitzending op maandag 03 maart jongstleden.

 Elvir Laković "Laka" (Goražde) is in heel de Balkan bekend en in eigen land één van de topartiesten. Hij verwierf tien jaar geleden nationale bekendheid met "Malo sam se razočar'o". Vijf jaar geleden, in 2003, won hij in eigen land een award voor het beste rocklied van het jaar voor de single "Ja sam mor'o". In de zomer van vorig jaar verscheen zijn eerste album "ZEC" dat meteen ook een release kende in Kroatië.

Tijdens het Eurovisie Songfestival zal hij vergezeld worden door zangeres Mirela. Meer over de zanger krijg je op zijn
MySpace-pagina.

"Pokušaj" (tekst en muziek : Elvir Laković "Laka")

Ne silazi sa čardaka rek'o mi je pjevač Laka
Ne klepeći nanulama nemoj da se praviš dama
Ne silazi sa čardaka rek'o mi je lično Laka
Ne silazi sa čardaka dok ti ljubav nije jaka

Na moju omiljenu foru
Prevarim faunu i floru
Da život nije postao u moru
Nego od ljubavi

Kolike protraćismo dane
Ležeći jedući banane
Pa spadosmo na niske grane
Bez ljubavi

Pokušaću da te poljubim a ti se pravi luda
Pokušaću da te poljubim a ti se pravi luda
Pokušaću da te probudim a ti se pravi budna

Ne silazi sa čardaka rek'o mi je pjevač Laka
Ne klepeći nanulama nemoj da se praviš dama
Ne silazi sa čardaka rek'o mi je lično Laka
Ne silazi sa čardaka dok ti ljubav nije jaka

Pokušaću da te poljubim a ti se pravi luda
Pokušaću da te poljubim a ti se pravi luda
Pokušaću da te probudim a ti se pravi budna


Wil je de videoclip van
"Pokušaj" bekijken, ga dan naar de 'Medialounge' van
Eurovision.tv (klik hier).

13-04-2008 om 00:00 geschreven door Redactie  


12-04-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : na nieuw album ook een nieuwe single van Lisa del Bo.

Lisa del Bo - Dansen, plezier voor twee Vorige week donderdag stelde Lisa del Bo (Eurosong 1993, ESF 1996) haar nieuwe album "Dansen, plezier voor twee" officiëel voor. Op dat album staan in totaal negentien nummers die perfect passen in de ritmes van onder meer de cha cha cha, jive en rumba.

Voor dit nieuwe album werd ook Guy Jottay onder de arm genomen. Jottay, die momenteel te zien is in 'Sterren op de dansvloer' (vtm) als danspartner van Tiany Kiriloff, werd door haar manager Pïet Roelen gevraagd om alle nummers in de juiste maat te zetten. Ze werden ondergebracht in elf dansstijlen : Engelse en Weense wals, chachacha, samba, jive, quick step, foxtrot, rumba, mambo, swing en tango. Op de cover van het album staat achter ieder nummer de precieze maat aangegeven.

Het succes van onder meer 'Sterren op het ijs' en 'Sterren op de dansvloer' hebben er zeker toe bijgedragen dat stijldansen een hype is geworden. "Die tendens bracht Piet Roelen op het idee om een plaat te maken voor mensen die willen leren dansen. Daardoor is het niet zomaar een cd geworden. Het is een conceptalbum, waar ik best fier op ben. Ik vind het niet alleen een mooie plaat om op te dansen, maar ook om naar te luisteren" aldus de zangeres vandaag in Het Nieuwsblad.

Ook nu weer werkte ze samen met Peter Koelewijn als producer. Hij is onder meer verantwoordelijk voor "Rechtop in de wind", de Nederlandse inzending voor het Eurovisie Songfestival in 1987. En volgens Lisa gingen Jottay en Koelewijn vaak met elkaar in discussie. "
Die knaap keurt alles af, zei Peter op een gegeven ogenblik. Voor Guy Jottay moest het allemaal heel precies in de maat zijn. Hij was ook heel kritisch voor mij, hoor. Toen ik bij hem les ging volgen, klasseerde hij mijn danskunsten als caféboogie. Nu, ik moet zeggen dat de samenwerking met hen bijzonder leuk was. Er was ruimte voor inspraak. Ik zag het bijvoorbeeld niet zitten om een swing met bigbandmuziek te zingen. Daarom koos ik voor "Ich bin wie du" van Marianne Rosenberg (Duitse selectie 1975-1978-1980-1982, Luxemburgse selectie 1976) en "Shout" van Lulu (ESF 1969). Als ik uitging met mijn vier zussen, dansten we altijd op dat soort muziek."

Er komt binnenkort ook een nieuwe single aan en er werd gekozen voor "
Pepito" van Kid Creole and The Coconuts. Het is een heel vrolijk, aanstekelijk nummer voor de zomer en volgens de zangeres trekt het je op een feestje onweerstaanbaar de dansvloer op. "Peter Koelewijn heeft het extra sprankelend gearrangeerd" voegt ze er nog aan toe. Die samenwerking met Koelewijn verloopt heel vlot. "Hij zit vol grappen en grollen, maar hij is tegelijk superprofessioneel. Ik vertrouw volledig op hem. Hij stelt me altijd op mijn gemak en haalt het beste uit me. Ik heb enkele nummers gezongen waarvan ik dacht dat ik ze niet zou aankunnen, maar hij wist me altijd te overtuigen."

Peter Koelewijn is ook de producer van haar cd's met muziek uit de jaren veertig, vijftig en zestig. "
Dat was telkens buitengewoon aangenaam werken. Ook nu beleefde ik veel plezier in de opnamestudio in Loenen aan de Vecht, een dorpje in de omgeving van Hilversum. Peter woont in de buurt, vandaar. We hebben heel economisch gewerkt. In één week was alles ingeblikt. Alle nummers werden ook in het Nederlands opgenomen, maar voorlopig doen we daar niets mee.".

Lisa del Bo had de eer om ons land in 1996 te vertegenwoordigen in het Noorse Bergen met "Liefde is een kaartspel". Binnenkort vindt de 53e editie van het jaarlijkse liedjesfestival plaats en de zangeres gaat het van dichtbij volgen.

"
Van de Belgische selecties heb ik net als de voorgaande jaren maar heel weinig gemist. Ik ben een heel actieve kijker, want ik stem altijd voor mijn favoriete nummer. Dit jaar heb ik gestemd voor Ishtar. De meningen zijn verdeeld, maar ik vind "O julissi na jalini" een heel goed nummer. Je hoort en ziet onmiddellijk dat die mensen alles van muziek weten. Ik hoop echt dat ze het goed gaan doen. Ook Tabitha vond ik zeer goed. Ze is enorm gegroeid als artieste, maar ze maakte het zichzelf niet gemakkelijk met haar keuze voor popgospel. Mijn derde favoriete nummer was dat van A Butterfly Mind. Die twee zussen zongen bijzonder fijngevoelig, maar ik vroeg me af of ze al klaar waren om de grote stap te zetten. Een Eurovisie Songfestival is meer dan een liedje zingen. Er komt heel wat stress bij kijken."

Lisa del Bo, Willy Sommers en Luc Steeno - De mooi Muzikale plannen met Willy Sommers en Luc Steeno zijn er voorlopig niet. Op een opvolger voor het album "De mooiste duetten & méér" blijft het voorlopig dus nog eventjes wachten.
(bron : Het Nieuwsblad)

12-04-2008 om 18:31 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : hoofdrol in nieuwe vtm-telenovelle 'Lalola' voor Roel Vanderstukken nog niet zeker.

 Eerder deze maand pakte Het Laatste Nieuws uit met het nieuws dat Roel Vanderstukken de hoofdrol zou gaan spelen in 'Lalola'. Deze nieuwe telenovelle vervangt vanaf september het succesvolle 'Sara' (vtm).

Het is diezelfde krant die vandaag uitpakt met het nieuws dat het nog helemaal niet vaststaat dat Vanderstukken de hoofdrol zal gaan spelen in 'Lalola'. "Ik ben een paar audities gaan doen, maar het is nog niét rond. Behalve dat ik tot 18 juli op de set van 'Flikken' (Eén) sta en dat ik zo lang mogelijk probeer vol te houden in 'Sterren op de dansvloer', staat er nog niets vast." Gisteren kroop Vanderstukken nog door het oog van de naald tijdens de eerste 'Dance off' van de derde reeks van 'Sterren op de dansvloer' (vtm).

Verder hoopt hij voor de zomer een tweede single uit te brengen en een album zou dan na de zomer moeten volgen maar gebrek aan tijd zou hier wel eens roet in het eten kunnen gooien. Ook voor 'Sterren op de dansvloer' kan hij naar eigen zeggen niet genoeg oefenen. (bron : Het Laatste Nieuws ; foto : Eén)

12-04-2008 om 16:41 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Vers van de pers' (12-04-2008).

 Ook op deze ietwat wisselvallige zaterdag hebben we opnieuw wat nieuw muzikaal materiaal voor je uitgezocht en die nieuwigheden hebben we op een rijtje gezet en we beginnen deze editie van 'Vers van de pers' in eigen land.

 Overmorgen maandag ligt het debuutalbum van A Butterfly Mind in de platenzaken. Daarop onder meer "Nickel in my pocket", de debuutsingle, en hun 'Eurosong'bijdrage "Lonely heart on wheels" dat je meteen ook in een langere versie krijgt.

DJ Bobo - Olé olé - the party Gisteren vrijdag verscheen er een nieuw album van DJ Bobo (ESF 2006) met als titel "Olé olé - the party". Op dat album staan een aantal nieuwe nummers maar ook oudere nummers mochten hier niet op ontbreken. Als toemaatje is er een EAPM Remix van "Vampires are alive", zijn Songfestivalbijdrage van twee jaar geleden. Meteen verscheen ook de nieuwe single, de titeltrack van het album, "Olé olé".
 
 De Duitse formatie Scooter (Duitse selectie 2004) komt binnenkort met een nieuwe single. Uit hun jongste album "Jumping all over the world" komt "I'm lonely". Het schijfje zal vanaf aanstaande vrijdag, 18 april, beschikbaar zijn.

 Noorwegen wordt dit jaar tijdens het Eurovisie Songfestival vertegenwoordigd door Maria Haukaas Storeng die tijdens de eerste halve finale "Hold on be strong" van Mira Craig naar de finale probeert te loodsen. Begin volgende maand, meer bepaald op maandag 05 mei, brengt ze haar gelijknamige album op de markt. Het is inmiddels van 2005 geleden dat ze haar debuutalbum "Breathing" op de markt bracht.

Katerine - Shut your mouth Tot slot eindigen we zoals steeds met een paar korte berichten. Binnenkort mogen we nieuw werk van Katerine (Eurosong 2002-2006) verwachten. Op maandag 05 mei aanstaande ligt de nieuwe single "Shut your mouth" in de platenzaken. Het nummer is meteen ook de voorbode van een gloednieuw album dat eind augustus in de platenzaken moet liggen. Ook van Lisa del Bo (Eurosong 1993, ESF 1996) mogen we binnenkort een nieuwe single verwachten. Uit haar pas uitgebrachte album, "Dansen, plezier voor twee", zal "Pepito" (van Kid Creole & The Coconuts) als eerste single worden getrokken. En voor wie het nog niet mocht weten is er begin volgende maand het compilatie-album met daarop al nummers voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

Een nieuwe afspraak maken we voor aanstaande zaterdag. Ondertussen wensen we je alvast heel veel luisterplezier !

12-04-2008 om 16:05 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Schrijf er maar één' : de finalisten zijn bekend, Jurgen Coppieters (Eurosong 2006) niet geselecteerd voor de finale.

 Met 'Schrijf er maar één' gaan Radio 2 en de vijf regionale omroepen op zoek naar nieuw talent in elke Vlaamse provincie. Radio 2 wil met 'Schrijf er maar één' een song vinden met de allures om een klassieker te worden. De kandidaten voor 'Schrijf er maar één' worden bijgestaan door een meter/peter per provincie : Brahim (Eurosong 2006-2008), Eva De Roovere, Ronny Mosuse (vakjury 'Eurosong for Kids 2006'), Tom Helsen en Sabien Tiels (De Gouden Zeemeermin 1996).

De vijf provinciale finalisten werden deze middag bekendgemaakt in het Radio 2-muziekprogramma 'Zig Zag' (13.00-17.00). De uiteindelijke winnaar wordt bekendgemaakt na de spannende finale tussen de vijf provincies, in het 'Weekend van de Lage Landen' (tussen vrijdag 02 en zondag 04 mei). Dat is ook het weekend waarin de winnaar van Zo is er maar één op Eén wordt bekendgemaakt.

Uit de meer dan vierhonderd inzendingen filterde de jury vijf finalisten. Dit zijn ze :

* Antwerpen : Marianne Carlier (Antwerpen) met "I keep on hoping".
* Limburg : Marco Zanetton (Hasselt) met "Pills, pills, pills".
* Oost-Vlaanderen : Arne Vanhaecke (Gent) met "Luisje".
* Vlaams-Brabant : Pieter Strackx (Baal) met "Joey".
* West-Vlaanderen : Nikolaas Debusschere (The Dogwalkers)(Deerlijk) met "Walking by".

* Jurgen Coppieters die als Axel Devries deelnam aan 'Eurosong 2006', de Belgische selectie voor het Eurovisie Songfestival, werd dus niet weerhouden als finalist.

De winnaar/winnares van 'Schrijf er maar één' krijgt een professionele opname van zijn winnende nummer en promotie op radio en TV. Hij/zij wordt ook met alle egards ontvangen tijdens de 'Songschrijversweek van Song City' in Zottegem, einde juni. Bovendien kan hij/zij daar het lied zelf brengen of laten zingen door één van de peters/meters van 'Schrijf er maar één'. Dit gebeurt op het afsluitende Song City-concert op zondag 29 juni in het Heldenpark in Zottegem. (bron : Radio 2)

12-04-2008 om 13:37 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : tweede editie 'Schlagerfestival' in Mechelen met onder meer hoogzwangere Wendy Van Wanten.

Schlagerfestival 2008 (Mechelen) Op zaterdag 03 november jongstleden ging in Zaal Theatrium het '1ste Mechels Schlagerfestival' door. In navolging hiervan komt er eind deze maand, meer bepaald op zaterdag 26 april, een tweede editie.

Bart Kaëll (Eurosong 1983-1987), Wendy Van Wanten (Eurosong 1993-2002), Christoff (Eurosong 1993-2002) en niemand minder dan Eddy Wally geven die avond het beste van zichzelf. Aanvang van het concert is 19.30 en kaartjes kunnen nog steeds worden aangekocht. De toegangsprijs is vastgesteld op 30,00 € en tickets kunnen nog steeds besteld worden en dit ofwel telefonisch (015/34.53.46) ofwel via de website van Ticketline.

12-04-2008 om 00:11 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'De Foute Quiz' : vanavond met onder meer Lisa del Bo, Tanja Dexters en Wouter (E.F.R.).

 Vanavond is presentator Sergio (ESF 2002) opnieuw van de partij met een nieuwe aflevering van 'De Foute Quiz' (vtm). Ook tijdens dit seizoen brengt hij op zijn eigen originele manier sfeer en ambiance in de studio en in jouw huiskamer. Twee BV-panels met telkens twee kapiteins nemen het tegen elkaar op in deze foutste quiz ooit. De live band o.l.v. Vincent Pierens verzorgt de muzikale omkadering. 

In zeven spelrondes gaan de twee teams een muzikale strijd aan. De kapiteins van dienst tijdens dit tweede seizoen zijn Kürt Rogiers en Ronny Mosuse (vakjury 'Eurosong for Kids 2006'). In de tiende aflevering van het seizoen krijgt Kürt het gezelschap van Sven De Ridder en Lisa del Bo (Eurosong 1993, ESF 1996). Ronny Mosuse krijgt Wouter (E.F.R., Eurosong 2008) en Tanja Dexters (Eurosong 2002-2008) naast zich. 

'De Foute Quiz', vanavond om 21.20 op vtm. Meer infomatie krijg je op de site van het programma. (bron en logo : vtm)

12-04-2008 om 00:01 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dobro veče Beograde : 12. ANDORRA.

 Sinds vorige week dinsdag (en dit tot en met dinsdag 13 mei) tellen we dagelijks af naar de komende editie van het Eurovisie Songfestival dat op dinsdag 20, donderdag 22 en zaterdag 24 mei zal worden gehouden in de Servische hoofdstad Belgrado. Voor het derde jaar op rij zetten we telkens één kandidaat voor de 53e editie van het jaarlijkse liedjesfestival in de schijnwerpers. Twee jaar geleden kreeg onze rubriek de naam 'Kalispera Athina', vorig jaar 'Hyvää iltaa Helsingin' en dit jaar dekt de vlag de lading in 'Dobro veče Beograde'. In totaal nemen 43 landen deel aan deze editie van het liedjesfestival en voor het eerst zijn er ook twee halve finales. In beide halve finales treden negentien landen aan en de kijkers thuis kiezen door middel van televoting telkens negen finalisten. De back-upjury mag uit elke halve finale nog één kandidaat aanduiden en dit wordt het hoogst gerangschikte land in de uitslag van die jury dat niet door de kijkers naar de finale gestemd wordt. 

Het land dat als twaalfde mag aantreden tijdens de eerste halve finale, op dinsdag 20 mei, is ANDORRA. Het kleine landje ligt ingesloten tussen Frankrijk en Spanje in de Pyreneeën. Andorra doet dit jaar voor de vijfde maal mee aan het Eurovisie Songfestival en wist tot op heden nog nooit de finale te behalen. Bij de eerste deelname (in 2004) werd zangeres Marta Roure achttiende in de halve finale met "Jugarem a estimar-nos". In 2005 mocht de van oorsprong Nederlandse Marian van de Wal naar het Songfestival. Met "La mirada interior" werd ze in de halve finale drieëntwintigste. En ook die drieëntwintigste (en laatste) plaats was twee jaar geleden weggelegd voor zangeres Jenny met "Sense tu". Na drie zangeressen werd het land vorig jaar voor het eerst vertegenwoordigd door een groep. Anonymous eindigde met "Salvem el món" op een twaalfde plaats in de halve finale, meteen het beste resultaat ooit.

Begin november berichtte Diari d'Andorra dat de Spaanse zangeres Gisela het ministaatje Andorra zou vertegenwoordigen tijdens de halve finale van de komende editie van het Eurovisie Songfestival. Officiële bevestiging van de nationale omroep kwam er toen niet op dit nieuws maar RTVA gaf op dinsdag 11 december een persconferentie in Barcelona waar het nieuws wereldkundig werd gemaakt.

 Gisela (Lladó Cánovas) (Barcelona, 01 januari 1979) bracht (in navolging van haar deelname aan 'OT') in 2002 een eerste album op de markt. Een jaar later volgde een tweede album en een derde ligt sinds vorig jaar in de platenzaken.


De naam van de zangeres zal bij vele festivalliefhebbers zeker een belletje doen rinkelen want in 2002 was ze één van de kandidaten tijdens de eerste reeks van 'Operación Triunfo' in Spanje. Rosa won die wedstrijd en mocht met "Europe's living a celebration" naar Tallinn afreizen. Voor een aantal afvallers van die wedstrijd was er goed nieuws want zij mochten in het achtergrondkoortje staan tijdens het festival. En zo mochten ook Gisela en onder andere David Bisbal alsnog naar het Eurovisie Songfestival. Meer over de zangeres krijg je op haar website.

"Casanova" (tekst en muziek : Jordi Cubino)

A thousand stars were shining their light in the night skies
You and me, a magical moment in your eyes (Casanova)
Lost in love, I'd waited a lifetime to find you
The stars above, were burning so bright to remind you (Casanova)

Boom, boom, boom my heart still goes crazy
When I think of you…

Oh Casanova
I thought love would last forever
That we'd always stay together
Can't you feel it in your heart ?

Oh Casanova
In a fairytale I found you
I'm alive when I'm around you
I can't live if we're apart

A simple song, can bring back the past to remind me
now you're gone and all the good times behind me (Casanova)

Boom, boom, boom my heart still goes crazy
When I think of you…

Oh Casanova
I thought love would last forever
That we'd always stay together
Can't you feel it in your heart ?

Oh Casanova
In a fairytale I found you
I'm alive when I'm around you
I can't live if we're apart

Vull escoltar que tú m´estimes (Wo –o-o-o-o)
I want to dream this dream with you

Oh Casanova
I thought love would last forever
That we'd always stay together
Can't you feel it in your heart ?

Oh Casanova
In a fairytale I found you
I'm alive when I'm around you
I can't live if we're apart


Wil je de videoclip van
"Casanova" bekijken, ga dan naar de 'Medialounge' van
Eurovision.tv (klik hier).

12-04-2008 om 00:00 geschreven door Redactie  


11-04-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Sterren op de dansvloer' : Anissa Temsamani verliest de verrassende 'Dance off' van Roel Vanderstukken.

Logo 'Sterren op de dansvloer' De derde reeks van 'Sterren op de dansvloer' is ten opzichte van de twee vorige reeksen enigzins anders van opzet door de invoering van de 'Dance off'. In die 'Dance off' op vrijdagavond strijden de twee koppels met de laagste punten om een plaatsje in de volgende ronde. En deze eerste aflevering was er meteen ééntje met een verrassing van formaat toen bleek dat Anissa & Dirk (zevende na de punten van de vakjury) en Roel & Kimberly (achtste na de punten van de vakjury) te weinig beloond waren door de kijkers en zo moesten strijden voor de laatste plaats.

Antony & Leila, Tiany & Guy, Martine & Arman, Bjorn & Carole, Elke & Aerjen, Nico & Ellen, Dominique & Pascal en Koen & Nicky kregen van presentatoren Francesca Vanthielen en Jacques Vermeire het verlossende nieuws dat ze rechtstreeks geplaatst waren voor de volgende ronde. 

Roel & Kimberly en Anissa & Dirk brachten dan nogmaals hun dans van afgelopen woensdag en dan was het aan de vakjury om te beslissen wie er doormocht naar de volgende ronde. Voorzitter Jan Geerts zijn stem was beslissend in het geheel.

Voor Rony Daelemans en Davy Brocatus mochten Anissa & Dirk door naar de volgende ronde, Anouchka Balsing en Jan Geerts zagen liever Roel & Kimberly een ronde verder gaan en daarmee is meteen de eerste afvaller van dit seizoen bekend. 

Anissa Temsamani - Dick Mathys Anissa Temsamani en Dick Matthys.

Anissa Temsamani wordt op 27 augustus 1966 geboren in Tanger, Marokko. Kort na haar geboorte verhuist haar familie naar Mechelen, waar ze verder opgroeit. Via een werkgroep allochtonen wordt ze in 1998 actief bij de Mechelse SP. In 1999 neemt Anissa voor de eerste keer deel aan de parlementsverkiezingen. Gebeten door de politieke microbe, gaat ze aan de slag op het kabinet van minister Johan Vande Lanotte. In mei 2003 neemt de politica opnieuw deel aan de parlementsverkiezingen waar ze rechtstreeks verkozen wordt in de Kamer. Voor een korte periode is Anissa Staatssecretaris voor Arbeidsorganisatie en Welzijn op het Werk in de regering Verhofstadt II. Nadien zetelt ze terug als lid van de Kamer van Volksvertegenwoordigers. Bij de verkiezingen van 2004 stemt de kiezer Anissa rechtstreeks naar het Vlaams Parlement. In 2007 blijkt opnieuw de grote populariteit van Temsamani. Met de vele voorkeurstemmen zou ze zeker verkozen zijn geweest, maar het slechte resultaat van haar partij belet dit. Anissa combineert haar politieke carrière met de opvoeding van 3 tienerdochters.

Dick Matthys is opgegroeid in een gezin waar dans op de eerste plaats kwam. Toen zijn ouders besloten om een dansschool uit de grond te stampen, was er geen ontkomen meer aan. Als tienjarige moest hij een paar vormen met het dochtertje van een duo dat les volgde in de school van zijn ouders. Eerst was dat met tegenzin, maar Dick ontdekte al snel dat hij er talent voor had. Dick maakt de wedstrijdvloeren onveilig zowel in acrobatische rock & roll als in het stijldansen. Hij werd Belgisch en Europees kampioen Tapdans. Ook in Professional Latin en Professional South American Showdance werd hij Belgisch kampioen. Ondertussen begon hij ook zelf les te geven. Op zijn achttiende behaalde Dick zijn eerste diploma's in verschillende dansstijlen. En daarna trok hij gedurende drie jaar naar Amerika en Engeland om ervaring op te doen. Nu geeft hij les in de dansschool van zijn ouders.

De derde aflevering van deze reeks krijg je aanstaande woensdag vanaf 20.40.
Meer nieuws krijg je ook op de site van het programma. (bron en foto's : vtm)

11-04-2008 om 22:27 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Zo is er maar één' : Bart Peeters is de tiende en laatste die naar de halve finale mag.

Logo ZIEME 2008 Vanavond was er de tiende aflevering van de inmiddels derde reeks van 'Zo is er maar één'. En ook dit jaar gaat Yasmine (voorzitter vakjury 'Eurosong 2006') in dertien afleveringen op zoek naar het beste Nederlandstalige nummer dat dan op vrijdag 02 mei eerstkomende naast "Laat ons een bloem" van wijlen Louis Neefs (ESF 1967-1969) en "Ik mis je zo" van Will Tura op de erelijst mag prijken.

Opnieuw komen er 60 nummers aan de beurt en dit netjes verdeeld over tien afleveringen die telkens rond één bepaald thema handelen. Net als vorig jaar komen er ook nu weer twee halve finales en tot slot natuurlijk een grote finale.

In deze aflevering ging men op zoek naar het mooiste nummer over hartzeer en met tweemaal het maximum van de punten ging de overwinning naar "Een vriend zien huilen kan ik niet" vertolkt door 'Eurosongpresentator' Bart Peeters.

* Uitslag beste liedje over hartzeer' - punten tussen haakjes van de Radio 2- (Katrien Palmers), pers- (Annemie Raemaekers) en de Eénjury (Ianka Fleerackers)(in volgorde van optreden) :

01. "Eenzaam zonder jou" (Will Tura) door Kate Ryan (ESF 2006) : 14 punten (3+3+8)(derde plaats).
02. "Dat ze de mooiste is" (Clouseau, Eurosong 1989 - ESF 1991) door Guus Meeuwis : 7 punten (1+2+4)(zesde plaats).
03. "Ik voel me zo verdomd alleen" (Danny De Munck) door Tom Helsen : 13 punten (6+1+6)(vierde plaats).
04. "Een vriend zien huilen kan ik niet" (Jacques Brel) door Bart Peeters (presentator 'Eurosong') : 31 punten (9+4+18)(eerste plaats).
05. "Smoorverliefd" (Doe Maar) door Stijn : 10 punten (2+6+2)(vijfde plaats).
06. "Feest" (The Scene) door Tine Reymer : 25 punten (4+9+12)(tweede plaats).

GEPLAATST VOOR DE HALVE FINALE :

01. "Welterusten mijnheer de president" (Boudewijn de Groot) door Andrea Croonenberghs (voorzitster vakjury 'Eurosong 2002') : 31 punten (4+9+18).
02. "De wilde boerndochtere" (Ivan Heylen) door The violent Husbands : 27 punten (6+9+12).
03. "Zoals een mooi verhaal" (Michel Fugain/Ann Christy, nationale selectie 1970-1971, ESF 1975) door Free Souffriau : 30 punten (6+6+18).
04. "De fanfare van honger en dorst" (Jan De Wilde) door Thé Lau : 27 punten (9+6+12).
05. "Iemand als jij" (Barbara Dex ; ESF 1993, Eurosong 2004-2006) door Günther Neefs, zoon van wijlen Louis Neefs (ESF 1967-1969) : 36 punten (9+9+18).
06. "Kvraagetaan" (Fixkes) door Brahim (Eurosong 2006-2008) : 30 punten (9+9+12).
07. "De pastorale" (Liesbeth List & Ramses Shaffy) door Nicole en Hugo (ESF 1971-1973, Eurosong 2004) : 36 punten (9+9+18).
08. "Meester Prikkebeen" (Boudewijn de Groot) door Yevgueni en Neeka : 26 punten (2+6+18).
09. "Twee meisjes" (Raymond van het Groenewoud) door Laïs : 33 punten (6+9+18).
10. "Een vriend zien huilen kan ik niet" (Jacques Brel) door Bart Peeters (presentator 'Eurosong') : 31 punten (9+4+18).

Daarmee zijn alle nummers voor de halve finales bekend. Op de website van 'Zo is er maar één' krijg je meer informatie over het programma, de artiesten, en kan je de optredens van de drie uitzendingen nogmaals bekijken. Verder kan je er je mening kwijt in het forum.

ZO IS ER MAAR EEN', elke vrijdag tot en met vrijdag 02 mei rond de klok van twintig voor negen op Eén. (bron : Eén)

11-04-2008 om 22:03 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit'.

 Ook vandaag, net voor het weekend, hebben wij opnieuw een aflevering van 'Een avondje uit' voor je klaar. Fans die eens een concert willen bijwonen of op zoek zijn naar een plaats in de buurt waar hun favoriete artiest zal optreden zitten ook nu weer bij ons op de eerste rij.

Assepoester (Vlaamse versie) De musical 'Assepoester' krijgt ook een Vlaamse versie want later deze maand zal de voorstelling te zien zijn in de Stadsschouwburg in Antwerpen.

De hoofdrollen voor deze Vlaamse versie zijn weggelegd voor Jan Schepens (Eurosong 2002) en Ann Van Den Broeck. Zij zullen de rol van de Prins en Assepoester voor hun rekening nemen. Eerder vorig jaar waren ze samen al te zien in de succesvolle musical 'Beauty and the Beast'.

'Assepoester' is een musical van het beroemde Amerikaanse componistenduo Rodgers en Hammerstein. De hoofdrollen in de Nederlandse versie, een co-productie van Efteling Theater Producties en het bedrijf V&V Entertainment, waren voor Do en Loeki Knol (NSF 1977). Ivo de Wijs schreef de nieuwe vertaling van de liedjesteksten. Ook voor onze landgenoot Koen Crucke was een rol weggelegd.

Kaarten voor één van de voorstellingen (tussen zondag 20 april en zondag 04 mei) kunnen nog steeds worden aangekocht en dat kan via deze link.

Moeders Mooiste Moment Artists4All organiseert op zaterdag 10 mei eerstkomende 'Moeders Mooiste Moment' in de Oktoberhallen in Wieze. Tijdens het gezelligste moederdagconcert treden heelwat artiesten op waaronder een aantal met een 'Songfestival'link. Wij zetten ze hieronder alvast op een rijtje :

* Jo Vally (Eurosong 1981).
* Willeke Alberti (ESF 1994).
* Hein Simons (beter gekend als Heintje).
* Mieke (Eurosong 1993, De Gouden Zeemeermin 1996).
* Luc Caals.
* Michael Lanzo.
* John Dennis.
* Nicole en Hugo (ESF 1971-1973, Eurosong 2004).
* Eddy Wally.
* Bram Bierkens.

De show gaat van start om 20.00 (deuren gaan open om 18.30) en wordt gepresenteerd door Luc Appermont (presentator 'Eurosong', commentator ESF). Er  kunnen nog steeds tickets (25,00 - 35,00 - 45,00 en 55,00 €) worden aangekocht en dat kan via deze link. Meer informatie krijg je ook op het telefoonnummer 09/226.34.32.

OPGELET : De namiddagvoorstelling die voor dinsdag 13 mei op het programma stond is geannuleerd.

Soulsister in het Sportpaleis Begin vorige maand gaf Soulsister, één van de meest populaire Belgische groepen uit de jaren tachtig en negentig, drie concerten in het Antwerpse Sportpaleis. Toen raakte bekend dat Jan Leyers (ESF 1991) en Paul Michiels ook volgend jaar naar de Sinjorenstad zullen afzakken.

Wie op zaterdag 07 maart 2009 (aanvang : 20.30) wil genieten van een genadeloze reeks hits, de unieke samenzang van het tweetal en hun nooit geëvenaarde muzikale vakmanschap, reserveert nu al zijn plaatsen. K
aartjes kosten 20,00 - 25,00 - 30,00 en 35,00 € en kunnen vanaf nu reeds besteld worden : telefonisch via 070/345.345 (voor Nederland : 0900/45.000.45) of online (klik hier). Meer informatie krijg je op de website van het duo.

11-04-2008 om 17:08 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hitparade : ultratop week 15 - 12 april 2008.

Ultratop Zoals we gisteren reeds meldden moet Ishtar de eerste plaats in de hitparade deze week laten aan Christoff. In twee weken tijd stijgt hij naar de top van de hitparade en daarmee heeft hij zijn allereerste nummer één te pakken in Vlaanderen. Sandrine, Nelson Morais en Brahim geven een aantal plaatsen terrein. Enige nieuwkomer in het lijstje deze week is Bab die met haar jongste single binnenkomt op zesenveertig. Kate Ryan daalt met "L.I.L.Y." drie plaatsen, een nieuwe single mogen we binnenkort verwachten. Het duet tussen Regi (componist "My music" van Ellis-T, Eurosong 2008) & Koen Buyse blijft op een achtentwintigste plaats staan. Clouseau daalt in het klassement van de albums naar een zevenenveertigste plaats, in totaal stonden ze met het album "Clouseau 20" veertien opeenvolgende weken op de eerste plaats, meteen een absoluut record voor een Belgisch album (archief). De DVD "Live in Vegas - A new day" van oud-Songfestivalwinnares Céline Dion doet het zowel bij ons als over de taalgrens nog steeds heel goed, bij ons staat ze op een tweede plaats en in Wallonië is ze goed voor een zesde plaats.

VLAANDEREN


Ultratop 50 singles :

01. (02) "Een ster" - Christoff (2 weken)(Eurosong 1993-2002).
02. (01) "O julissi na jalini" - Ishtar (4 weken)(ESF 2008).
17. (07) "When I can't find love" - Nelson Morais (4 weken)(Eurosong 2008).
21. (18) "L.I.L.Y." - Kate Ryan (9 weken)(ESF 2006).
25. (20) "What I like about you" - Brahim (4 weken)(Eurosong 2006-2008).
28. (28) "Punish" - Regi & Koen Buyse (8 weken).
32. (21) "I feel the same way" - Sandrine (4 weken)(Eurosong 2008).
45. (49) "I survived you" - Natalia (2 weken)(Eurosong 2004).
46. (NW) "Zo is er maar één" - Bab (Junior Eurosong 2007).

Verdwenen : "Glamorous" - Natalia (Eurosong 2004) feat. En Vogue (23 weken).

Ultratip 30 singles :

Verdwenen :
"Wheel of time" - Geena Lisa (3 weken)(Eurosong 2008).

Ultratop 50 albums :

40. (41) "Everything & more" - Natalia (36 weken)(Eurosong 2004).
42. (35) "The best of" - Milk Inc. (28 weken).
47. (42) "Clouseau 20" - Clouseau (23 weken)(Eurosong 1989, ESF 1991).
48. (NW) "Ketnet Pop - de hits" - De Ketnet Pop Juniors.

Verdwenen : "Kusjes" - K3 (20 weken)(Eurosong 1999) en "REGIstrated" - Regi (22 weken).

Ultratop 10 DVD :

02. (02) "Live in Vegas - A new day" - Céline Dion (18 weken)(ESF 1988).

Verdwenen : "Supersized - Live at Sportpaleis" - Milk Inc. (51 weken).

WALLONIE

Ultratop 50 albums :

Verdwenen :
"Merci la vie" - Frédéric François (18 weken)(Belgische selectie 1970).

Ultratop 10 DVD :

06. (05) "Live in Vegas - A new day" - Céline Dion (18 weken)(ESF 1988).

(bron : Ultratop
)

11-04-2008 om 16:22 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgrado 2008 : Ishtar naar Nederland om punten te sprokkelen.

Ishtar fotoshoot Twee jaar geleden bezocht Kate Ryan heelwat Europese landen als aanloop naar het Eurovisie Songfestival. Dat zo'n gelegenheidsbezoekjes niet altijd het verhoopte resultaat opleveren bleek toen ze met "Je t'adore" in de Griekse hoofdstad in de halve finale bleef steken.

Daarom besloot de VRT om dit jaar geen Europese tournee te organiseren, mede ook wegens de besparingen die de openbare omroep moet doorvoeren.

Maar toch zal Ishtar begin volgende maand eventjes de grens oversteken naar Nederland. Op zondag 04 mei zijn ze te gast in het programma 'Live and cooking' (RTL 4). Daar zal de groep ook kennismaken met de Nederlandse kandidaat, Hind. Deze laatste liet zich eerder al laatdunkend uit over de Belgische inzending van dit jaar.
(bron : Het Nieuwsblad ; foto : Eén)

11-04-2008 om 12:45 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : nieuw album A Butterfly Mind (Eurosong 2008) vanaf maandag in de winkel.

A Butterfly Mind - Lonely heart on wheels Het heeft heelwat bloed, zweet en tranen gekost maar aanstaande maandag, 14 april, ligt dan eindelijk het langverwachte debuutalbum van de zusjes Cappaert, "Lonely heart on wheels" in de platenzaken.

Uiteindelijk koos A Butterfly Mind om het album dezelfde titel te geven als hun 'Eurosong'inzending van dit jaar waarmee ze het tot de halve finale van de nationale selectie wisten te schoppen.

In totaal krijg je op het album dertien nummers waaronder een langere versie van "Lonely heart on wheels". Ook "Nickel in my pocket", hun debuutsingle, mocht op het album niet ontbreken.

De volledige tracklist :

01. "Lonely heart on wheels" (full version).
02. "While all the people talk".
03. "Wicked waltzing feet".
04. "Nickel in my pocket".
05. "Ahùanna".
06. "Songbird".
07. "Love's not wrong, love's not right".
08. "Let me fall in love again".
09. "Louis".
10. "Walk upon my song".
11. "Hymn to my lover".
12. "The garden's whispering".
13. "Lonely heart on wheels" (radio edit).

Meer nieuws over Annelies en Sarah Cappaert en hun debuutalbum krijg je op hun
website.

11-04-2008 om 11:59 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Philippe Quatennens ruilt Tanja Dexters in voor Elke Vanelderen.

 De commerciële omroep vtm start later deze maand, op zaterdag 19 april, met het automagazine 'Autotv'. Vanaf dan hebben presentatrice Elke Vanelderen en autokenner Philippe Quatennens wekelijks een afspraak met iedereen die weg is van auto's : de mannelijke én de vrouwelijke helft van de bevolking, de liefhebbers, de kenners en de die hards.

Zij worden in elke aflevering van 'Autotv' op hun wenken bediend met reportages over de nieuwste modellen en de mooiste droomwagens, de '4-kamp' waarin wagens met mekaar worden vergeleken, alle hot news uit de autowereld met de laatste trends en ontwikkelingen, en praktische tips en informatie rond veiligheid en mobiliteit.

Het magazine laat ook geregeld bekende landgenoten tegen mekaar racen op het circuit van Zolder, werpt met de oldtimers een nostalgische terugblik op ons recent autoverleden, heeft aandacht voor de wereld van de motoren en laat in de specials zien wat er in de rest van de wereld op autovlak staat te gebeuren. Elke aflevering duurt gemiddeld een kwartier en is opgebouwd uit drie vaste rubrieken en één variabele.

Philippe Quatennens (in het dagelijkse leven de partner van Isabelle A, Eurosong 1999) presenteerde het programma eerder al op de regionale zenders en dit met ex-Miss België Tanja Dexters (Eurosong 2002-2008) aan zijn zijde. Dexters presenteerde het programma zes seizoenen en gaat vanaf nu voluit voor haar zangcarrière.

'Autotv', vanaf zaterdag 19 april, telkens op zaterdag (17.25), zondag (13.40) en op woensdag om even na middernacht een kwartier lang al het nieuws over wagens. (bron : vtmHet NieuwsbladHet Laatste Nieuws ; foto : Eén)

11-04-2008 om 11:10 geschreven door Redactie  




VOLG ONS OOK OP TWITTER & FACEBOOK.



Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs