Twelve Points...Douze Points...Kiev 2017...

Deze website wordt niet meer geüpdatet! Volg ons via https://twitter.com/12_TPDP_12.....

01-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Femti år Norge i Eurovision Song Contest' : Sverre en Mattis strandden op een zestiende plaats in Den Haag in 1980.

 Midden mei wist zanger Alexander Rybak het Scandinavische land Noorwegen een derde overwinning te bezorgen tijdens het Eurovisie Songfestival. Eind mei volgend jaar zal de 55e editie van het jaarlijkse liedjesfestival plaatsvinden in de hoofdstad Oslo en net als vorig jaar en dit jaar zijn er twee halve finales en een finale. De halve finales gaan door op dinsdag 25 en donderdag 27 mei, twee dagen later, op zaterdag 29 mei, vindt dan de finale plaats.

Volgend jaar is het ook precies vijftig jaar geleden dat Noorwegen voor de eerste maal deelnam aan het Eurovisie Songfestival. Zangeres Nora Brockstedt wist toen met "Voi voi" een vierde plaats in de wacht te slepen. Door de jaren heen wist het land goede maar ook minder goede resultaten te behalen. In eigen land zal de negenenveertigste kandidaat aantreden want enkel in 1970 en 2002 was Noorwegen niet van de partij.

Sinds begin juni gaan wij terug in het verleden en bekijken we elke week in 'Femti år Norge i Eurovision Song Contest' een inzending van naderbij. In de eenentwintigste aflevering bekijken we de inzending uit 1980 en dat jaar mogen Sverre Kjelsberg & Mattis Hætta naar het Eurovisie Songfestival.

 Noorwegen neemt pas sinds 1960 deel aan het Eurovisie Songfestival hoewel de eerste editie reeds in 1956 plaatsvond. In 1980 paste de Noorse omroep quasi dezelfde selectieprocedure toe als degene die de twee voorgaande jaren werd toegepast : één nationale finale maar dan wel met tien kandidaten in plaats van acht. De omroep had dit jaar artiesten zelf uitgenodigd om deel te nemen aan de nationale selectie

De finale vond plaats in de studio's van de nationale omroep in de hoofdstad Oslo en werd op zaterdag 22 maart in goede banen geleid door oud-Songfestivaldeelneemster Åse Kleveland (ESF 1966). De tien nummers werden beoordeeld door een jury bestaande uit negen experten.

* finale - zaterdag 22 maart 1980 :

01. Stjerneskudd Anita Skorgan

48 p

06

02. Ja Jahn Teigen

32 p

09

03. Parken Radka Toneff

43 p

08

04. Bjørnen sover Åge Aleksandersen & Sambandet

61 p

01

05. Maestro Hilde Heltberg

32 p

09

06. Auståvind Henning Sommerro

45 p

07

07. Univers Alex

58 p

03

08. Rudi Nina Askeland

58 p

03

09. Svart fortid Inger Lise Rypdal

57 p

05

10. Samiid Ædnan Sverre Kjelsberg & Mattis Hætta

61 p

01


Nadat alle punten werden uitgedeeld bleek dat er twee kandidaten op een eerste plaats waren geëindigd. De juryleden moesten opnieuw stemmen en aanduiden wie voor hen de winnaar was. Uiteindelijk wonnen Sverre Kjelsberg & Mattis Hætta het met vijf stemmen tegenover vier voor Åge Aleksandersen & Sambandet.

 Sverre Kjelsberg werd geboren op 18 oktober 1946 in Tromsø en Mattis Hætta zag het levenslicht op 15 maart 1959 en is een Samizanger uit Masi.

Het tweetal nam in 1980 voor het eerst deel aan de nationale selectie en wist die met "Samiid Ædnan" (tekst : Ragnar Olsen ; muziek : Sverre Kjelsberg ; dirigent : Sigurd Jansen) winnend af te sluiten. Hun nummer werd grotendeels in de eigen landstaal gezongen, het Noors, en Mattis zong in Joik, de traditionele muziek van de Saami, het volk woonachtig in Lapland.

Tijdens het Eurovisie Songfestival, gehouden op zaterdag 19 april 1980 in het Nederlandse Den Haag, strandde het tweetal op een zestiende plaats met vijftien punten. Het land kreeg vier punten van nieuwkomer Marokko, zes punten van West-Duitsland, twee punten van Nederland en drie punten van Frankrijk. Dat jaar werd elke inzending aangekondigd door iemand uit eigen land en ook hier maakte Åse Kleveland (ESF 1966) haar opwachting. Zoals bekend zou ze in 1986 het Eurovisie Songfestival in goede banen leiden.

In eigen land stond het nummer in totaal dertien weken in de hitparade waarvan vier weken op een eerste plaats. (met dank aan 3D Flags)

01-11-2009 om 23:42 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'So You Think You Can Dance' : Virgil en Saartje verlaten de wedstrijd.

 Eerder vanavond vond de vierde liveshow plaats van 'So You Think You Can Dance', al vier seizoenen een grote hit in Amerika. De zes overblijvende koppels moesten ook ditmaal het beste van zichzelf geven om door te kunnen stoten naar de volgende aflevering.

 Ook tijdens deze liveshow lag het lot van de koppels in handen van de kijkers thuis die door middel van televoting hun voorkeur kenbaar maakten. De drie koppels met de minste stemmen kwamen opnieuw terecht in de gevarenzone.

Remy en Oona, Louis en Evelien alsook Saartje en Virgil moesten zich een allerlaatste keer bewijzen in een 30 seconden durende 'Dance for your Life'.

Evelien en Oona werden door de jury doorgestuurd naar volgende week en ook Remy en Louis kregen een ticket voor de volgende liveshow. Voor het gelegenheidsduo Saartje en Virgil stopt deze wedstrijd na vier liveshows. Vorige week zaterdag, 24 oktober, raakte bekend dat Marleen niet van de partij zou zijn tijdens de derde liveshow en dit nadat ze tijdens de repetities een teen had gebroken. Ze werd vervangen door Saartje die een week eerder het strijdtoneel moest verlaten en dus werd opgevist (archief). Samen met Virgil vormde zij een koppel en zij mochten toen van de kijkers meteen door naar de show van deze week. Dit geheel tegen de zin van de vakjury.

 De jury vond deze week de danscapaciteiten van Saartje en haar partner Virgil niet goed genoeg en zij moeten deze wedstrijd dus verlaten.
 
De top 10 van 'So You Think You Can Dance' is nu bekend. Volgende week verandert iedereen van danspartner en krijgt het publiek meer inspraak.
Meer nieuws en informatie krijg je op de website van het programma. (bron en foto's : vtm)

01-11-2009 om 23:07 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Boyzone gaat nieuw album uitbrengen, met vocals van overleden Stephen Gately.

 De Ierse popgroep Boyzone (intervalact ESF 1997) gaat een nieuw album uitbrengen waarop ook de stem van voormalig bandlid Stephen Gately te horen is. Gately stierf in oktober onverwacht, maar delen van zijn zangpartijen waren daarvoor al opgenomen. Dat heeft de leadzanger, Ronan Keating (presentator ESF 1997), eerder vandaag aangekondigd.

 Na een nachtje stappen in Mallorca stierf Gately op zaterdag 10 oktober onverwacht in zijn slaap. Hij werd 33 jaar (
archief).

In een interview met 
Sky News onthulde Keating dat Gately enkele weken voor zijn dood al zangpartijen had opgenomen van diverse songs. Die vocals worden nu gebruikt tijdens de opnames van de nieuwe plaat. "Het nieuwe album moet er komen en de stem van Gately zal ook te horen zijn", aldus de zanger van de Ierse popgroep. (bron : Belga)

01-11-2009 om 21:22 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Thuis' : Waldek wil scheiden, Rosa hakt eindelijk de knoop door.

 Op maandag 31 augustus jongstleden ging het vijftiende seizoen van de Eén-reeks 'Thuis' van start en het werd meteen een vliegende start. Met twee nieuwe acteurs, een nieuwe generiek en een nieuw decor voor het reiscafé/reisbureau dat Femke uit de grond wil stampen.

De titelsong van de serie wordt nog steeds gezongen door Sofie Van Moll (Eurosong 2004) en Peter Evrard (Eurosong 2006) en dit op muziek van Will Tura en Steve Willaert, Frank Dingenen tekende voor de tekst.

Wij brengen het komende seizoen, en dit telkens op zondag, al een korte inhoud van de afleveringen die de komende week worden uitgezonden.

* INHOUD 'THUIS' - AFLEVERING 2.656 TOT EN MET 2.660.

- maandag 02 november - aflevering 2.656 : Jenny probeert Waldek om te praten. Sanitechniek krijgt onverwachts bezoek. Een klant heeft precies wat Peggy nodig heeft. Simonne is helemaal van de kaart.

- dinsdag 03 november
 - aflevering 2.657 : Simonne heeft een eitje te pellen met Yvette. Tussen Mo en Luc zit er een haar in de boter. Rosa hakt de knoop eindelijk door. Tom en Peggy trekken zich terug in een liefdesnestje.

- woensdag 04 november - aflevering 2.658 : Kris besluit Mo eens te verrassen. Simonne doet een boekje open over zichzelf. Herman hoort Julia uit. Peggy moet noodgedwongen haar geheime afspraak afzeggen.

- donderdag 05 november
 - aflevering 2.659 : Franky stelt zich kordater op tegen Bram. Tegen haar zin wordt Katrien op sleeptouw genomen. Na een opmerking van Eddy twijfelt Femke aan zichzelf. Kris biedt Mo een luisterend oor.

- vrijdag 06 november
- aflevering 2.660 : Het doen en laten van Jens en Paulien dreigt uit te komen bij Julia. Femke heeft een zware nacht achter de rug. Het is een grote dag voor Waldek. Hermans kookdemonstratie gaat niet ongemerkt voorbij.

'Thuis', van maandag tot en met vrijdag telkens rond de klok van 20.10 op Eén. (bron en foto's : Eén)

01-11-2009 om 09:00 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Familie' : Veronique komt lijnrecht tegenover haar moeder te staan.

 Op maandag 31 augustus ging op vtm het negentiende seizoen van start van de soap 'Familie'. Een nieuw seizoen dat betekent meteen ook een aantal nieuwe gezichten en een begingeneriek die een nieuw en vooral moderner jasje kreeg. Voortaan verschijnen enkel nog de namen van de Van den Bossches in beeld en er is meteen ook een nieuwe titelsong en die wordt niet langer ingezongen door Koen Wauters (Eurosong 1989, ESF 1991).

 De commerciële omroep ging op zoek naar vervanging en vond die in Charlotte, de jonge zangeres die zich afgelopen voorjaar liet opmerken in de muzikale talentenjacht 'Zo is er maar één' dat gepresenteerd werd door wijlen Yasmine (voorzitter vakjury 'Eurosong 2006', woordvoerster ESF 2006).

Sinds woensdag 02 september wordt de familie geconfronteerd met verschillende nieuwkomers, die voor korte of langere tijd in hun leven zullen blijven. Zo maakte Marc Coessens op 02 september zijn opwachting als psychiater. Twee dagen later - op vrijdag 04 september - was het de beurt aan Robert de la Haye. Hij geeft gestalte aan Victor Praet, de chirurg die het nieuw algemeen diensthoofd in het ziekenhuis wordt. Op donderdag 10 september werd Frank Van Erum als de gladde muziekproducer Tino geïntroduceerd.

Nog nieuwe rollen dit najaar zijn : advocate Balencourt jr. (Lore Dejonckheere), professor Rodriguez (Hans Ligtvoet), oplichter Filip (David Cantens), voetballer Gert (Ward Kerremans), Relinde (Annemarie Picard), zakenman Francis (Ben Van Ostade) en dansleraar Pedro (Jef Ravelingen).

Het komende seizoen, en dit telkens op zondag, brengen wij al de korte inhoud van de afleveringen die de komende week op het scherm zullen komen.

* INHOUD 'FAMILIE' - AFLEVERING 4.201 TOT EN MET 4.206.

- maandag 02 november - aflevering 4.201 : Jan bekijkt hoe zijn gezin kan besparen. Ondertussen stampt Maarten een traiteurdienst uit de grond. Met een klein hartje bezorgt Leen aan haar stagebegeleider Victor Praet de tweede versie van haar dossier over de patiënt met longontsteking die bizarre complicaties heeft. Morgane vertelt aan dokter Paul dat Mieke en de jonge voetballer Gert verliefd zijn. De vonk is Leen evenmin ontgaan en ze probeert haar halfzus de loef af te steken...

- dinsdag 03 november
 - aflevering 4.202 : De puzzel van de gestolen collectie valt voor Veronique in elkaar en ze komt lijnrecht tegenover haar moeder te staan. The Project heeft een televisieoptreden en de muzikanten zijn zeer zenuwachtig. Maarten is in de wolken wanneer de rijke weduwe, bij wie hij eerder in de week is gaan koken, hem vraagt om de catering te verzorgen tijdens het trouwfeest van haar dochter. Jan ziet hierin een unieke kans...

- woensdag 04 november
 - aflevering 4.203 : Mieke maakt haar huisgenote Morgane duidelijk dat ze allergisch is aan rommel. Evy en Pierrot zijn er van overtuigd dat The Project door het televisie-optreden eindelijk uit de startblokken is geschoten. Dokter Paul geeft Mieke de raad om uit te kijken met haar halfzus Leen, die niet meer weg te slaan is uit de ziekenhuiskamer van Gert. Bij Van den Bossche Electronics bekijken de aandeelhouders het overnamebod van Jet. Veronique blijft er van overtuigd dat haar moeder en Mathias meer weten over de diefstal van haar collectie.

- donderdag 05 november - aflevering 4.204 : Bert en June lijken hun slag te hebben thuisgehaald, want Peter is bereid om zijn aandelen te verkopen om het kasteel te kunnen kopen. Veronique en Marie-Rose willen hem op andere gedachten brengen, maar ze bereiken hun doel niet. Mieke zit in zak en as nadat ze Gert met Leen heeft betrapt en ze gaat de confrontatie met hem aan.

- vrijdag 06 november - aflevering 4.205 : Peter is er niet over te spreken dat Veronique zijn aandelen wil kopen. Marie-Rose houdt ondertussen een pleidooi bij Trudy om met Peter open kaart te spelen over het kasteel. Tussen Mieke en Leen is het koude oorlog. Gert wordt ondertussen ontslagen uit het ziekenhuis. De rijke weduwe probeert Maarten te versieren. Hij is hier niet over te spreken, maar Jan is veel milder. Hij heeft dan ook geld geroken...

- zaterdag 07 november
 - aflevering 4.206 : Brenda vertelt nu pas aan haar puberdochter Hanneke dat Bart er tussenuit is om alles op een rijtje te zetten. Wanneer hij eindelijk boven water komt, moet Brenda er zijn nieuwe boezemvriend Filip bij nemen. Jan meent een nieuwe manier te hebben gevonden om snel aan 100.000 euro te geraken en hij verplicht Maarten om medische informatie te studeren. Veronique blijft haar moeder verdenken van fraude en ze geeft haar ontslag bij MVM. Mario polst opnieuw bij Jennifer of hij bij haar kan intrekken.

'Familie', van maandag tot en met zaterdag telkens om 20.00 op vtm. (bron en foto : vtm ; foto Charlotte : Eén)

01-11-2009 om 08:49 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'David' : David is somber na de vergadering van het ActieWereldComité.

 Op vrijdag 18 september jongstleden ging bij vtm een nieuwe telenovelle van start. 'David' is een romantisch liefdesavontuur. In het begin van het verhaal slaat de 12-jarige David tijdens een exotische bootvakantie overboord. Zijn familie zet meteen allerlei zoekacties op, maar tevergeefs. Ze moeten aanvaarden dat hun zoon verdronken is. Alleen is dat niet zo. David (Jeroen Van Dyck), die aan geheugenverlies lijdt, is aangespoeld op een onbewoond eiland. Daar wordt hij vijftien jaar later bij toeval ontdekt door Sofie (Nathalie Meskens). Meteen de start van een uniek liefdesavontuur.

'David' is de derde telenovelle van vtm, na 'Sara' en 'Louislouise' en is in tegenstelling tot de vorige twee integraal een origineel concept van Hugo Van Laere, die ook de scenario's van 'Sara' voor zijn rekening nam. De reeks wordt geproduceerd door Eyeworks.

De telenovelle wordt van maandag tot vrijdag uitgezonden, en dit telkens in de vooravond om 18.25. De dag nadien kan je de aflevering herbekijken en dit telkens om 12.10. Op zondagavond (rond de klok van 22.50) volgt dan 'De week van David' waarin je alle afleveringen van de voorbije week in één ruk kan (her)bekijken.

Wij geven telkens op zondag al een korte inhoud van de afleveringen die de komende week worden uitgezonden.

* INHOUD 'DAVID' - AFLEVERING 33 TOT EN MET 37.

- maandag 02 november (herhaling dinsdag 03 november) - aflevering 33 : Maarten en Sofie beslissen om David te leren lezen en schrijven en Pieter probeert zijn vertrouwen terug te winnen. Delphine daarentegen houdt het niet meer uit in de buurt van David en ze trekt bij Janosch in. Laura confronteert Tim met het feit dat ze niet welkom is in zijn leefwereld als Stijn in de buurt is. Tot Andrea's ontgoocheling laat Herman zich inpalmen door Bea. En Sander vindt een bijjob als taxichauffeur.

- dinsdag 03 november
 (herhaling woensdag 04 november) - aflevering 34 : Pieter vindt het niet leuk dat David een naakttekening van Sofie heeft gemaakt. Hij vindt dat David tussen hen beiden staat. Tim ondervindt dat Stijn het nu ook op hem heeft gemunt, maar hij is niet van plan om zich te laten intimideren. Sander wil via zijn moeder in contact komen met David.

- woensdag 04 november
 (herhaling donderdag 05 november) - aflevering 35 : Pieter en Sofie zijn het niet eens over het feit dat David met Sander mee wil naar het WereldActieComité, maar vinden een compromis. Maarten neemt David mee naar de supermarkt. Andrea vindt dat Herman opnieuw vrouwen in zijn leven moet toelaten. Hij luistert naar haar raad.

- donderdag 05 november
 (herhaling vrijdag 06 november) - aflevering 36 : David gaat met Maarten naar de vergadering van het ActieWereldComité. Sander en zijn vrienden proberen David duidelijk te maken dat niet iedereen het even goed heeft. Hannelore heeft een nieuw idee voor de OTC-afdeling en deinst niet terug voor chantage om haar plan door te duwen. De pesterijen van Stijn aan het adres van Tim en Laura gaan door.

- vrijdag 06 november
 (herhaling maandag 09 november) - aflevering 37 : David is somber na de vergadering van het ActieWereldComité. Sofie neemt hem daarom mee naar de manege. Pieter beseft dat hij haast moet maken met zijn plannen voor een fusie tussen Welvapharma en Klaerhout Pharmaceutica, nu Hannelore roet in het eten dreigt te gooien. Sander bereidt de vergadering voor waarop David zal worden voorgesteld. Lotte heeft ondertussen problemen met de schilder van de nieuwe tentoonstelling.

'David', telkens van maandag tot en met vrijdag tussen 18.25 en 19.00 op vtm. Meer nieuws en informatie krijg je op de 
website van de telenovelle. (bron en foto : vtm
)

01-11-2009 om 00:25 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'De jaren stillekes' : vanavond is Erik Van Looy te gast bij Steven.

 Steven Van Herreweghe siert sinds zondag 06 september tien weken lang je zondagavond met 'De jaren stillekes', een programma dat helemaal in het teken staat van televisie. Hij doet dat in het aangename gezelschap van een gast die minstens even gek is op tv als hijzelf.

Steven Van Herreweghe gaat op zoek naar de verhalen achter televisiebeelden die iedereen zich herinnert, of net in geen vijftig jaar op televisie zijn getoond. Inspiratie haalt hij elke week uit de bekende gast annex televisiefanaat die bij hem aanschuift. Dat is telkens iemand wiens leven in het teken staat van tv; iemand die zelf al een televisiecarrière achter de rug heeft, maar voor wie tv ook in het privéleven een belangrijke rol speelt.

Op het lijstje van genodigden prijken ronkende namen als Walter Grootaers (lid vakjury 'Junior Eurosong 2009'), Frieda Van Wijck, Tom Lenaerts, Ronny Mosuse (lid vakjury 'Eurosong for Kids 2006'), Urbanus, Erik Van Looy, Bart Peeters (presentator 'Eurosong'), Jacques Vermeire, Guy Mortier en Marcel Vanthilt (presentator JESF 2005, lid vakjury 'Eurosong'). In de negende en voorlaatste aflevering is Erik Van Looy de gast van Steven.

beelden met een verhaal

Zowat alles wat ooit gefilmd is in België kwam in aanmerking voor 'De jaren stillekes'. De zoektocht voor 'De jaren stillekes' leverde dan ook de meest wonderbaarlijke beelden op. Verkeersvoorlichting uit de jaren 1910 bijvoorbeeld, waarin wordt uitgelegd hoe voorrang van rechts werkt, en dat je beter niet van een rijdende tram springt. Nu lijkt het evident, maar toen was het allemaal nieuw.

Soms zijn het niet de beelden zelf, maar het verhaal erachter dat grappig, ontroerend of verwonderlijk is. Iedereen herinnert zich bijvoorbeeld nog hoe Tom Lenaerts en Bart De Pauw de luchthaven van Zaventem binnendrongen in 'Schalkse ruiters', maar bijna niemand is op de hoogte van de pittige gerechtelijke procedure die erop volgde. Reden genoeg voor Steven Van Herreweghe om er getuigen bij te halen, oude krantenknipsels en tapes weer op te snorren en dikke encyclopedieën te doorploegen op zoek naar de waarheid. Niet zelden worden de gasten trouwens geconfronteerd met materiaal waarvan ze het bestaan vergeten waren.

reconstructies

Elke aflevering reconstrueert 'De jaren stillekes' ook een historisch televisiemoment. Dat zijn vaak dingen die in het collectief geheugen zitten, maar waar de kijker niet altijd het fijne van weet. Steven Van Herreweghe keert bijvoorbeeld terug in de tijd naar het moment waarop de eerste Vlaamse tv-piratenzender illegaal de ether in ging, ondanks uitdrukkelijk verbod van PTT-minister Willockx.

 Ook de deelname van Pas de Deux aan het Eurovisie Songfestival in 1983 bracht een storm van verontwaardiging met zich mee. 'De jaren stillekes' diept de beelden nog eens op, maar - belangrijker nog - laat ook de achterkant van het verhaal zien. Steven Van Herreweghe doet dat door het verhaal te reconstrueren zoals hij ook de moord op JFK zou reconstrueren : met getuigen en authentiek beeldmateriaal.

'De Jaren Stillekes', vanavond rond de klok van 20.30 op Eén. (bron en foto's : Eén)

01-11-2009 om 00:15 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. 'So You Think You Can Dance' : vanavond de vierde liveshow met opnieuw Brahim als lid van de vakjury.

 Voortaan is er op zondagavond 'So You Think You Can Dance', al vier seizoenen een grote hit in Amerika. Het programma heeft er drie Emmy Awards op zijn naam staan en in de zomer van 2006 was het de best bekeken show van de States. Snel volgden lokale versies, onder andere in Nieuw Zeeland, Turkije, Duitsland, Polen, Noorwegen, Maleisië, Australië, Zweden, Denemarken, Griekenland en Israël.

Vorig jaar bracht ook Nederland een eigen versie van dit succesvolle entertainment-programma. Ook bij onze Noorderburen werd het concept bijzonder goed gesmaakt. Maar ook in ons land zit danstalent. Sinds woensdag 02 september gaat 'So You Think You Can Dance' daarom op zoek naar de meest favoriete danser van Vlaanderen én Nederland !

Vlaanderen en Nederland starten hun zoektocht naar de meest veelzijdige danser van de Lage Landen. Wie houdt van dansen, wie kan genieten van entertainende televisie, wie het bewijs geleverd wil zien dat stijldansers geen ander genre aankunnen, wie wel eens wil zien of breakdancers getalenteerd genoeg zijn voor een klassieke dans… of wie bereid is met open mond toe te geven dat dansen een heuse kunst is… zit goed bij vtm. We beloven je nu al dat je van op je stoel elke 'dance move' mee beleeft… De danskriebels laten je niet meer los !

De dansers en danseressen van 'So You Think You Can Dance' mogen vanavond alweer hun beste beentje voorzetten tijdens de vierde liveshow.

Brahim in de jury

Dan Karaty staat zijn plaats in de jury vanavond even af aan Brahim (Eurosong 2006-2008) en Roberto Da Costa. Beide juryleden uit de auditieronden zullen vooral de hiphop-prestaties van de dansers onder de loep te nemen.

Een overzicht

- Angelo en Els moeten zich immers voor de tweede week op rij aan hiphop wagen. Vorige week nog een hiphop fast. Vanavond een hiphop lyrical. Op muziek uit de soundtrack van Amélie Poulin wagen ze zich aan een zeer aparte uitvoering met een opmerkelijke grime : een gewaagde keuze.

- Ook Michael en Suzanne brengen hiphop, meer bepaald hiphop fast op "Boom boom pow" van de Black Eyed Peas. Michael verraste vorige week alweer tijdens zijn 'Dance for your Life' met een spectaculaire choreo. Het was een onvergetelijke prestatie en hopelijk is zijn hiphop fast dat vanavond ook.

- Kris en Shiobian moeten vandaag voor de eerste keer een stijldans brengen : ze brengen een passionele Argentijnse tango op "Adios noñino bandoneon" van Astor Piazzolla, in een choreografie van Euvgenia. Zullen ze daarmee hun favorietenrol kunnen bevestigen of… vallen ze door de mand als all round dansers ?

- Remy en Oona gaan ook de klassiekere toer op met een sensuele rumba op "She" van Charles Aznavour.

- Louis en Evelien dansen modern op "Stop" van Sam Brown.

- Virgil en Saartje dansen jazz op "I'm like a bird" van Nelly Furtado. Benieuwd of Virgil opnieuw gered zal worden door het publiek. Want als het van de jury afhing, had hij vorige week de dansarena reeds moeten verlaten…

Michael Jackson

Choreograaf Roy Julen stoomt de dansers deze week klaar voor een opmerkelijke groepschoreografie op muziek van Michael Jackson. De bijhorende King of Pop-danspasjes zullen dus niet mogen ontbreken.

Kijkers stemmen mee

Terwijl de driekoppige jury de deelnemers beoordeelt vanuit vakkundig oogpunt, spelen de kijkers een bepalende rol. Zij kunnen tijdens het programma stemmen op hun favoriete koppel. Vervolgens belanden de 3 duo's met de minste stemmen in de gevarenzone. Voor deze 3 meiden en deze 3 jongens volgt een spannende 'Dance for your life'. Dit solo-optreden betekent een allerlaatste kans om alsnog door te gaan naar de volgende liveshow. De jury beslist uiteindelijk welke twee dansers definitief uit de spotlights gaan. Het avontuur stopt ook deze week voor 1 mannelijke en 1 vrouwelijke deelnemer.

Jury

De jury bestaat uit Jan Kooijman, Nicky Vernieuwe en Dan Karaty. Bij enkele uitzendingen zal ook een gast-jurylid plaatsnemen achter de jurytafel. De presentatie van 'So You Think You Can Dance' is in handen van Dennis Weening en An Lemmens.

29 november = grote finale

Na 8 liveshows gaat de meest favoriete danser of danseres op 29 november 2009 naar huis met een gerenommeerde dansopleiding naar keuze in het buitenland, een geldbedrag van 20.000 euro én een optreden in de musical 'Hairspray'.

'So You Think You Can Dance'', tiende aflevering (vierde liveshow) vanavond, zondag 01 november, tussen 19.55 en 22.10 op vtm. (bron en foto's : vtm)

01-11-2009 om 00:11 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In memoriam : even stilstaan bij zij die ons het voorbije jaar verlieten.

 Vandaag 01 november, Allerheiligen, en morgen 02 november, Allerzielen, zijn in de Rooms-katholieke godsdienst twee dagen waarbij we even stilstaan bij onze dierbare overledenen. De afgelopen twaalf maanden ontvielen ons ook een aantal mensen die van ver of dichtbij op één of andere manier te maken hebben met het Eurovisie Songfestival.

Vandaag willen we nog eventjes stilstaan bij degenen die ons veel te vroeg ontvielen :

11/01/2009 : David Vine.
14/02/2009 : David Hartsema.
26/03/2009 : Arne Bendiksen.
28/03/2009 : Renata Mauro.
31/03/2009 : Curt Lawrence.
06/04/2009 : Jacques Hustin.
17/06/2009 : José Calvário.
25/06/2009 : Yasmine.
21/09/2009 : Wess Johnson.
10/10/2009 : Stephen Gately.

01-11-2009 om 00:06 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Kim Kärnfalk.

 Kim Kärnfalk (01 november 1974) is geboren in het Zweedse Uddevalla als Kim Charlott Kärnfalk. In 2000 neemt ze voor het eerst deel aan 'Melodifestivalen', de Zweedse selectie voor het Eurovisie Songfestival. De groep Friends, opgericht in 1999, eindigt dan met "När jag tänker på imorgon" op een tweede plaats. Een jaar later nemen ze opnieuw deel aan de Zweedse selectie en die weten ze winnend af te sluiten met "Lissna till ditt hjärta", vertaald naar het Engels geeft dit "Listen to your heartbeat". Het nummer wordt beschuldigd van plagiaat, het zou een kopie zijn van "Liefde is een kaartspel", het nummer waarmee zangeres Lisa del Bo in 1996 een zestiende plaats behaalde op het Eurovisie Songfestival. Lange tijd na het Songfestival werd het lied inderdaad schuldig bevonden aan plagiaat, maar op het liedjesfestivall eindigde het op een vijfde plaats, heel wat beter dus dan de notering van Lisa del Bo vijf jaar eerder. Na hun deelname in 2001 neemt de groep in 2002 opnieuw deel aan de Zweedse selectie. Met "The one that you need" eindigt Friends op een achtste plaats in de finale van dat jaar.

Datzelfde jaar gaat de groep uit elkaar en Nina Inhammar en Kim Kärnfalk gaan als duo verder. In 2004 neemt het tweetal deel aan 'Melodifestivalen'. Ze mogen de eerste voorronde openen met "En gång fär alla", maar verder dan een zevende en voorlaatste plaats komen ze echter niet. In 2006 outte Kim zich tevens als lesbienne.

01-11-2009 om 00:00 geschreven door Redactie  


31-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oslo 2010 : meerderheid Nederlanders wil geen deelname meer aan Songfestival.

 Nederland zou niet meer moeten deelnemen aan het Eurovisie Songfestival. Dat vindt een meerderheid van de Nederlanders volgens een representatieve steekproef van het RTL 4-programma 'Wat Vindt Nederland ?'. Het onderzoek is verricht door bureau Intomart Gfk bij vijfhonderd mensen.

Maar liefst 86 procent van de ondervraagden vindt dat onze Noorderburen niet meer aan de Europese liedjeswedstrijd mee zouden moeten doen.

De vraag over het Songfestival werd voorgelegd omdat diverse landen, zoals Hongarije, Tsjechië, Oostenrijk en Italië hebben aangegeven niet meer aan de wedstrijd mee te willen doen.

Net als België was Nederland er in 1956 bij toen het jaarlijkse liedjesfestival het levenslicht zag. Het land wist het Songfestival tot op heden vier maal te winnen : in 1957 met Corry Brokken ("Net als toen"), in 1959 met Teddy Scholten ("Een beetje"), in 1969 met Lenny Kuhr ("De troubadour") en in 1976 met de Twentse formatie Teach-In ("Ding-a-dong"). (bron :
Belga)

31-10-2009 om 16:20 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oslo 2010 : Macedoniërs kiezen kandidaat Eurovisie Songfestival in februari.

 De Voormalige Joegoslavische Republiek Macedonië (FYROM) zal volgend jaar van de partij zijn tijdens de 55e editie van het Eurovisie Songfestival. De nationale omroep MKRTV heeft vandaag, zaterdag 31 oktober, laten weten dat de kandidaat voor Oslo zal gekozen worden in de tweede helft van februari.

Net als dit jaar zal de nationale selectie bestaan uit twee halve finales en een finale en in totaal zullen 28 nummers deelnemen. De selectieprocedure van dit jaar blijft grotendeels gehandhaafd en uit elke halve finale zullen acht kandidaten doorstoten naar de finale. In die finale, met dus zestien kandidaten, zal de inzending voor Oslo worden gekozen door een vakjury (bestaande uit zes leden) en door televoting. Die televoting start reeds van bij aanvang van het programma en duurt nog vijftien minuten na afloop van het laatste nummer. Daarmee volgt de Macedonische omroep het systeem dat ook tijdens de twee halve finales en finale van de komende editie van het Eurovisie Songfestival zal worden gehanteerd.

 Kandidaten kunnen hun inzendingen insturen bij de nationale omroep vanaf maandag 10 november en dit tot en met zondag 20 december eerstkomende. Dit jaar eindigde de Macedonische inzending tijdens de eerste halve finale in de Russische hoofdstad Moskou op een tiende plaats. Maar dankzij de jury mocht de Finse groep Waldo's People naar de finale doorstoten in plaats van de tweelingsbroertjes van Next Time. (bron : MKRTV)

31-10-2009 om 15:44 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Jes' : er komt dan toch geen tweede seizoen van de vtm-reeks.

 Eind augustus jongstleden maakte de commerciële zender vtm bekend dat 'Jes', de vernieuwende dramedyreeks die in het voorjaar werd uitgezonden, een tweede seizoen zou gaan krijgen.

Afgelopen dinsdag, 27 oktober, pakte het weekblad Dag allemaal in primeur uit met het bericht dat de zender de reeks stopzet en dit na maanden van voorbereiding. Een vervolg komt er dus niet hoewel iedereen nochtans klaarstond om er aan te beginnen.

"Al het schrijfwerk dat werd afgeleverd voor de tweede jaargang is grondig geëvalueerd door onze directie en het hoofd van onze fictieafdeling" aldus woordvoerder Mark Vanlombeek. "Nu, iedereen wist dat die scenario's verre van klaar waren, maar het materiaal bleek nog niet sterk genoeg. Op zich hoefde dat geen probleem te zijn, al betekende dat wel dat de opnamen vertraging zouden oplopen. En dààr wrong het schoentje : de acteurs hadden zich vrijgehouden voor de vooropgesteld opnameperiode. Die werd dus uitgesteld, en dat bleek niet overeen te komen met de agenda's van de acteurs."

In 'Jes' volgden we Jes Jacobs, een jonge dertiger en alle problemen die bij die leeftijd komen kijken. Het verhaal speelde zich af in hartje Brussel en de hoofdrollen werden vertolkt door Lotte Heijtenis, Pascale Platel (lid vakjury 'Junior Eurosong 2008'), Kader Gürbüz, Koen De Graeve, Johan Heldenbergh, Wouter Hendrickx en Wim Danckaert.

 De makers kozen als begingeneriek van de serie voor "Ça plane pour moi", het nummer waarmee Plastic Bertrand in 1977 een internationale hit scoorde. Bertrand is één van de bestverkopende Belgische artiesten ooit met een verkoop van meer dan twintig miljoen albums. In 1987 nam hij in Brussel deel aan het Eurovisie Songfestival en verdedigde hij er de Luxemburgse kleuren met "Amour amour". Met een totaal van vier punten (twee uit Portugal en twee uit het Verenigd Koninkrijk) legde hij beslag op een eenentwintigste en voorlaatste plaats. (foto 'Jes' : vtm)

31-10-2009 om 12:25 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Vers van de pers' (31-10-2009).

 Deze laatste zaterdag van oktober willen wij muzikaal wat opfleuren en dus zijn we ook vandaag weer van de partij met een nieuwe aflevering van 'Vers van de pers'. We hebben de nieuwigheden op muzikaal gebied alvast op een rijtje gezet en beginnen doen we zoals vanouds in eigen land. 

 Eerder deze maand brachten we in deze rubriek in absolute primeur het bericht dat op vrijdag 30 oktober het album "1001 nachten" van schlagerzanger Christoff (Eurosong 1983-2002) opnieuw zou worden uitgebracht. Het is meteen ook een speciale versie van het album geworden dat eerder deze zomer het levenslicht zag. Als bonusnummer werd "Zaterdagavond" toegevoegd en als toemaatje krijg je er zijn Duitse album "Blaue Augen" bij. Om het geheel nog wat luister bij te zetten is er afgelopen maandag, 26 oktober, ook een promo-single verschenen. "Ga nooit meer naar huis" is van de hand van Pierre Kartner oftewel Vader Abraham (componist en tekstschrijver Nederlandse inzending ESF 1973).

 Afgelopen woensdag, 28 oktober, verscheen het album "Music row II" van de Zweedse zangeres Jill Johnson (ESF 1998, MF 2003, presentatrice MF 2005). Het is een vervolg op "Music row" dat eind november 2007 op de markt werd gebracht. De zangeres had nog een aantal lievelingsnummers op de plank liggen en die werden nu aangevuld met een aantal nieuwe favorieten.

 En we blijven nog eventjes in Zweden want ook al sinds afgelopen woensdag, 28 oktober, ligt het nieuwe album "Septemberland" van de Zweedse zanger Martin Stenmarck (ESF 2005) in de winkelrekken. Het is intussen reeds van 2006 geleden dat hij een album op de markt had gegooid. Een eerste single, "1000 nålar", is intussen reeds een aantal weken beschikbaar en wist zelfs de eerste plaats van de Zweedse hitparade in te palmen.

 Dit jaar staat de Franse zanger Hugues Aufray (ESF 1964) vijftig jaar op de planken. Afgelopen maandag, 26 oktober, verscheen er een nieuw album van de zanger. Op dat album, "New Yorker - Hommage à Bob Dylan", brengt hij een hommage aan één van de grootste artiesten ooit. Op het album staan heelwat duetten met onder meer ook onze Arno, de Franse presidentsvrouw Carla Bruni en Johnny Hallyday.

 Tot slot eindigen we zoals steeds met een paar korte berichten. Sinds gisteren, vrijdag 30 oktober, ligt het album "Amour toujours - the French collection 1972-1975" van de Duitse zangeres Mary Roos (ESF 1972-1984, Ein Lied für Amsterdam 1970, Ein Lied für Stockholm 1975, Ein Lied für Harrogate 1982) in de winkelrekken. Daarop staan in totaal eenentwintig Franstalige nummers uit het begin van de jaren zeventig met als afsluiter "Nous", de Franse versie van haar Songfestivalinzending "Nur die Liebe läßt uns leben" waarmee ze tijdens het Eurovisie Songfestival van 1972 beslag wist te leggen op een derde plaats. Sinds afgelopen maandag, 26 oktober, ligt het album "Amika" van de gelijknamige jongerenserie in de winkelrekken. Daar is eveneens plaats voorzien voor een aantal nummers van Niels Destadsbader (coach 'Junior Eurosong 2009') zoals "Jij bent van mij" en zijn jongste single "Zij is de liefde". Sinds vrijdag 23 oktober ligt het album "Vagabond" van de Belgische formatie Silverene in de winkelrekken. Op het album van frontman Fred Di Bono (Eurosong 2008) staan in totaal elf nummers.  

Een nieuwe afspraak maken we voor aanstaande zaterdag. Ondertussen wensen we je alvast heel veel luisterplezier !

31-10-2009 om 00:44 geschreven door Redactie  


30-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit'.

 De voorlaatste dag van oktober sluiten we af met een nieuwe aflevering van 'Een avondje uit'. Fans die eens een concert willen bijwonen of op zoek zijn naar een plaats in de buurt waar hun favoriete artiest zal optreden zitten bij ons op de eerste rij.

 STRATO-VANI gaat ook dit najaar op tour langs de mooiste concertzalen van het land. Geniet van de wondermooie klanken van dit 26-koppige klasse orkest in de stijlvolle omgeving van de Stadsschouwburg van Antwerpen en het Kursaal van Oostende !

Dit magische muziekgala neemt u mee langs de bekendste melodieën en de grootste hits uit de muziekgeschiedenis. Ook dit jaar nodigt STRATO-VANI weer een aantal topartiesten uit om samen met het orkest hun mooiste nummers voor u te brengen.

Beleef uw muzikale reis in het gezelschap van de warme stemmen van Jan Keizer (ex-BZN), Lisa del Bo (Eurosong 1993, ESF 1996), Bart Kaëll (Eurosong 1983-1987) en het engelengeluid van harpiste Janu.

Gastvrouw van dienst is meter Connie Neefs (Eurosong 1975) en ze zorgt er mee voor dat u een fantastische muzikale ervaring zal beleven.  Het dirigeerstokje wordt gehanteerd door niemand minder dan Luc Smets die we nog kennen van The Pebbles en Dream Express (ESF 1977).

De optredens gaan door in Stadsschouwburg van Antwerpen op donderdag 12 november om 15.00 en 20.00 en in het Kursaal van Oostende op donderdag 19 november om 10.00 en 15.00.

Tickets voor één van deze optredens kunnen nog steeds worden gereserveerd op 0900 69 900 of via de website van Music Hall. Voor groepen van meer dan tien personen zijn er speciale voorwaarden en daarvoor kan je terecht op het nummer 03 229 18 28.


 Op zaterdag 28 november vindt de eenentwintigste editie plaats van 'The Golden Years'. Dit evenement vol muzieknostalgie is één van de langst lopende evenementen in het Antwerpse Sportpaleis. Vorig jaar werd de twintigste editie gevierd met een bijzonder programma met artiesten die de jaren zestig en de overgang naar de jaren zeventig mee kleur hebben gegeven. Op de eenentwintigste editie zal de muziek uit de jaren zeventig centraal staan.

Zo maken A
lvin Stardust ("My coo ca choo"), Christie ("Yellow river"), Middle Of The Road ("Sacramento"), Slade ("Gudbuy T'Jane"), The New Seekers ("I'd like to teach the world to sing (In perfect harmony)")(ESF 1972), The Rubettes ("Sugar baby love"), Sailor ("A glass of champagne", "Girls girls girls") en 10CC ("I'm not in love", "Dreadlock holiday") alvast hun opwachting.

Het geheel wordt gepresenteerd door Carl Huybrechts en tickets voor dit uniek evenement kunnen nog steeds worden aangekocht via de website van het Sportpaleis. De prijs is vastgesteld op
22,50 – 30,00 – 37,50 en 45,00 €.

 Eerder dit najaar gaven Regi Penxten (componist "My music" - Eurosong 2008) en Linda Mertens in totaal zes Sportpaleisconcerten. Ook volgend jaar zakt Milk Inc. af naar het Antwerpse Sportpaleis. Er zijn alvast twee vastgelegd en dit op vrijdag 24 en zaterdag 25 september 2010. Beide shows starten telkens om 20.30 en kaartjes kunnen nu reeds worden aangekocht.

De prijs van de tickets is vastgesteld op 25,00 - 30,00 en 35,00 €. Meer informatie krijg je hier alwaar je ook je tickets kan bestellen.

30-10-2009 om 23:54 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hitparade : ultratop week 44 - 31 oktober 2009.

Ultratop Karen, Kristel en nieuwkomer Josje, de 'nieuwe' K3, blijven deze week met hun nieuwe single "MaMaSé!" op een eerste plaats staan. Dennie, Mieke, Christoff & Lindsay moeten met de nieuwe versie van "Zaterdagavond" negentien plaatsen prijsgeven en staan deze week op tweeënveertig.

In de hitparade stijgt de nieuwe single van Kate Ryan, "Evidemment", naar een zevenentwintigste plaats. Het nummer is ook terug te vinden op haar nieuwe album "French connection" dat binnenkomt op een vierentwintigste plaats.

Het album met daarop de nummers voor 'Junior Eurosong 2009', de nationale selectie voor de komende editie van het Junior Eurovisie Songfestival, is van een derde naar een vierde plaats gezakt. Laura, de winnares van de nationale selectie, stijgt met "Zo verliefd (yodelo)" van een tiende naar een zevende plaats.

Ook Clouseau doet het goed deze week want hun nieuwe single "Zij aan zij" stijgt in de tipparade naar een elfde plaats. Hun jongste album, met dezelfde titel, blijft in de tweede week notering op een eerste plaats staan.

In Vlaanderen was het jongste album van Lara Fabian na twee weken notering reeds verdwenen maar in Wallonië staat ze met "Toutes les femmes en moi" deze week op een zevenendertigste plaats. De titeltrack van het album vinden we in de tipparade terug op een vijfentwintigste plaats.

VLAANDEREN

Ultratop 50 singles :



01. (01) "MaMaSé!" - K3 (4 weken)(Eurosong 1999).
07. (10) "Zo verliefd (yodelo)" - Laura (5 weken)(JESF 2009).
09. (07) "De Zeppe & Zikki song" - Zeppe & Zikki (9 weken).
20. (20) "Blackout" - Milk Inc. (17 weken)(met Regi Penxten, componist "My music", Eurosong 2008).
27. (45) "Evidemment" - Kate Ryan (2 weken)(ESF 2006).
42. (23) "Zaterdagavond" - Dennie, Mieke (Eurosong 1993, De Gouden Zeemeermin 1996), Christoff (Eurosong 1993-2002) & Lindsay (5 weken).

Ultratip 30 singles :

11. (20) "Zij aan zij" - Clouseau (2 weken)(Eurosong 1989, ESF 1991).

Ultratop 100 albums :



001. (001) "Zij aan zij" - Clouseau (2 weken)(Eurosong 1989, ESF 1991).
004. (003) "Junior Eurosong 2009" - Diversen (8 weken).
024. (NW) "French connection" - Kate Ryan (ESF 2006).
039. (044) "Wisegirl" - Natalia (27 weken)(Eurosong 2004).
045. (036) "Recht uit het hart" - Jo Vally (3 weken)(Eurosong 1981).
061. (NW) "Amika" - Amika (met onder meer Niels Destadsbader, coach 'Junior Eurosong 2009').
062. (053) "Zingt Ann Christy - Een beetje anNders" - Free Souffriau (30 weken).
073. (077) "1001 nachten" - Christoff (16 weken)(Eurosong 1993-2002).
076. (071) "Best of" - Marc Moulin (6 weken)(ESF 1980).
081. (085) "Gelukkig zijn - het allerbeste van Ann Christy op 2 cd" - Ann Christy (11 weken)(Chansons Euro '70 - 1970, Canzonissima 1971-1973, ESF 1975).

Ultratop 10 DVD :

05. (08) "K3 en het toverhart" - K3 (46 weken)(Eurosong 1999).
06. (06) "Studio 100 TV Hits" - Various Artists (11 weken)(met o.m. K3, Eurosong 1999).

WALLONIE

Ultratop 40 singles :



26. (24) "Bruxelles-Toulouse" - Léopold Nord & Mader (15 weken).

Ultratip 30 singles :

17. (27) "On and on" - Agnes (2 weken)(MF 2009).
25. (30) "Toutes les femmes en moi" - Lara Fabian (2 weken)(ESF 1988).
28. (NW) "En attendant..." - Corneille (componist en tekstschrijver Franse inzending ESF 2006).

Ultratop 100 albums :



034. (032) "Les n°1 de ABBA" - ABBA (8 weken)(MF 1973, ESF 1974).
037. (028) "Toutes les femmes en moi" - Lara Fabian (23 weken)(ESF 1988).
039. (NW) "Léopold Nord ... et eux" - Léopold Nord.
048. (NW) "Sans titre" - Corneille (componist en tekstschrijver Franse inzending ESF 2006).
063. (045) "Best of" - Marc Moulin (6 weken)(ESF 1980).
087. (RE) "Seul... ou presque" - Patrick Bruel (19 weken)(componist Franse inzending ESF 2002).

Meer nieuws over de verschillende hitparades kan je zoals steeds terugvinden op de website van Ultratop. (bron : Ultratop)

30-10-2009 om 18:28 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Familie' : David Cantens vanaf vanavond in vtm-soapserie.

 Vanavond, vrijdag 30 oktober, maakt acteur David Cantens zijn opwachting in 'Familie' (vtm). Hij kruipt in de huid van Filip, een vrolijke oplichter die het huishouden van Bart en Brenda op stelten komt zetten.

Terwijl zijn vader Jan en zijn jongere broer Maarten alles op alles zetten om hun professionele droom te realiseren door de horecazaak van Dimi over te nemen, mist Bart elke vorm van ambitie sinds hij in de cel zat op verdenking van bedrijfsspionage.

Brenda haalt dan ook opgelucht adem wanneer haar man na weken van thuis rondlummelen bereid is om terug aan de slag te gaan bij Van den Bossche Electronics en ze hoopt dat hij snel terug de oude – carrièreman - wordt. Maar Bart bedenkt zich aan de deur van het bedrijf en hij brengt de dag door op café in het gezelschap van Filip, een vrolijke oplichter die hij in de gevangenis ontmoet heeft en die zot is van zeilboten. Filip zit nooit om een grap of woorden verlegen. Hij heeft dan ook geen moeite om Bart het hoofd op hol te brengen en zo zijn huishouden op stelten te zetten.

David Cantens is actief bij diverse theatergezelschappen en de televisiekenners kennen hem van gastrollen in o.a. 'Zone Stad' en 'Aspe'.

'Familie', telkens van maandag tot en met zaterdag rond de klok van 20.00 op vtm. Vanaf dit seizoen krijg je, en dit telkens op zondag, bij ons een overzicht van wat er de komende week staat te gebeuren. (bron en foto : vtm)

30-10-2009 om 16:12 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Gene Thomas wordt Quasimodo in musical 'Notre Dame de Paris'.

 Zoals we eerder in september reeds berichtten brengt Music Hall Promotions volgend voorjaar de musical 'Notre Dame de Paris' ('De klokkenluider van de Notre Dame') naar Vlaanderen. De Franse schrijver Victor Hugo, ook de man van 'Les Misérables', schreef zijn geestige historische roman in 1831. Het speelt zich bijna volledig af in de Notre-Dame van Parijs.

We zijn in het jaar 1482. Hoofdpersonages in het boek zijn de gebochelde klokkenluider Quasimodo en de bloedmooie zigeunerin Esmeralda. Het verhaal ontstond toen Victor Hugo een rondleiding kreeg in de kathedraal en daar het Griekse woord "Anakh" op de muur ontdekte, wat noodlot betekent. Dat is ook het thema van de roman. Het boek is meermaals verfilmd, denken we aan de Disney-versie in 1996. Er werd ook een Franse musical van gemaakt. De muziek werd geschreven door de internationaal bewierookte Riccardo Cocciante. De teksten zijn van de hand van Luc Plamondon. Vanaf februari 2010 staat 'Notre Dame de Paris' in Antwerpen en Gent met een volledig Vlaamse topcast.

Eerder raakte bekend dat zangeres Sandrine Van Handenhoven (Eurosong 2008) de rol van zigeunerin Esmeralda voor haar rekening zal gaan nemen. Vanmorgen berichtten Het Laatste Nieuws en Het Belang van Limburg dat de rol van Quasimodo, de bultenaar, gaat naar Gene Thomas.

Het worden trouwens drukke tijden voor de zanger. Eerder deze maand raakte trouwens bekend dat X-Session een reünie viert. Zo treden Gene en Gina (Brondeel) op zaterdag 21 november eerstkomende op tijdens de eerste editie door van 'Het Zingpaleis' in de Ethias Arena in Hasselt.

 X-Session maakte in eigen land furore tussen het midden van de jaren negentig en eind 2002. Ze hadden in die pakweg zeven jaar onder meer hits met "Bang bang", "Say yeah", "On and on" en "Welcome to my world". In totaal bracht het duo ook drie albums op de markt, "A trip to Xanigy", "By me" en "Back to basics".

Na de split was Gina regelmatig te zien in diverse tv-series en Gene startte een solo-carrière. Zo had hij onder meer hits met "Voor haar", een nummer voor zijn vrouw Kristel Verbeke (K3, Eurosong 1999) en "Ik wil jou". In 2002 schreef hij samen met Wim Claes voor Tanja Dexters "When I look in your eyes", het nummer waarmee ze deelnam aan 'Eurosong 2002', de Belgische selectie voor het Eurovisie Songfestival.

In 2006 schreef hij samen met Wim Claes en Alain Vande Putte het nummer "Jong & eigenwijs". Samen met de kandidaten voor 'Eurosong for Kids 2006' werd het nummer op single uitgebracht. Dit jaar verleende hij zijn medewerking aan "Vandaag is de dag" van Margo en "Groot zijn" van Thomas Carpentier, beiden deelnemers aan 'Junior Eurosong 2009'.

Kaartjes voor 'Het Zingpaleis'
kunnen nog steeds worden aangeschaft via de website van Sherpa ofwel telefonisch (070 34 50 50) en het geheel gaat van start om 20.30.

De eerste try-out van 'Notre Dame de Paris' staat op het programma op woensdag 17 februari eerstkomende en meer informatie over de musical krijg je op de website van Music Hall Promotions alwaar je ook tickets kan aanschaffen. (bron : Het Laatste Nieuws, Het Belang van Limburg)

30-10-2009 om 15:42 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hitparade : Zweden - 30 oktober 2009 : nieuwe album van Amy Diamond nieuw op zestien.

 Oud-Songfestivaldeelnemer Martin Stenmark debuteerde vorige maand met "1000 nålar" op een bescheiden eenenvijftigste plaats en stond vier weken geleden, na vijf weken notering, op een eerste plaats. Het is meteen ook zijn vijfde nummer één-hit in de Zweedse hitparade maar toch wist hij die koppositie maar één weekje vol te houden. Deze week daalt hij opnieuw een aantal plaatsen en komt op elf terecht. Pandora stijgt in de vijfde week notering samen met Bloom twaalf plaatsen en staat nu op vijftien. "Release me" van Agnes komt voor de zoveelste maal het overzicht binnen en staat deze week op negenentwintig.

In de albumhitparade stijgt Christer Sjögren met zijn nieuwe album "Schlagerminnen" van een tiende naar een zesde plaats en Sarah Dawn Finer daalt met "Moving on" in de negende week notering vier plaatsen en komt op vijfentwintig terecht. Amy Diamond komt het haar jongste album "Swings and roundabouts" de hitparade binnen op een zestiende plaats en de Deense groep Aqua is na zes weken uit het overzicht verdwenen.

SINGLES TOP 60 :

10. (11) "Otacksamhet" - Nanne (8 weken)(ESF 1996, MF 1986-1987-1998-2003-2005-2007, SFE 2001).
11. (07) "1000 nålar" - Martin Stenmarck (9 weken)(ESF 2005).
15. (27) "Kitchy kitchy" - Pandora (MF 2003-2004) feat. Bloom 06 (5 weken).
26. (18) "Escape" - Andreas Johnson (8 weken)(MF 2006-2007-2008).
29. (RE) "Release me" - Agnes (16 weken)(MF 2009).

ALBUMS TOP 60 :



06. (10) "Schlagerminnen" - Christer Sjögren (4 weken)(MF 2008).
16. (NW) "Swings and roundabouts" - Amy Diamond (MF 2008-2009).
19. (32) "La voix du Nord" - Malena Ernman (17 weken)(ESF 2009).
23. (44) "Fairytales" - Alexander Rybak (21 weken)(ESF 2009).
25. (21) "Moving on" - Sarah Dawn Finer (9 weken)(MF 2007-2009).
26. (38) "Så gör jag det igen"- Caroline af Ugglas (32 weken)(MF 2007-2009).

Verdwenen : "Greatest hits" - Aqua (6 weken)(intervalact ESF 2001).

DVD TOP 20 :

03. (04) "Melodifestivalen 2009" - Blandade Artister (23 weken).



(bron :
Sverigetopplistan, Swedish charts)

30-10-2009 om 14:05 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Peter Live' : de comeback van X-Session vanavond bij Peter Van de Veire.

 Op vrijdag 09 oktober jongstleden ging het tweede seizoen van 'Peter Live', de muziektalkshow van showbeest Peter Van de Veire, van start op Eén. Het nieuwe seizoen van 'Peter live' is meer dan alleen een muziekshow. De gasten zullen niet meer uitsluitend muzikanten zijn, maar alle mogelijke mensen, van topmodellen over topsporters tot tv-koks. Iedereen die iets interessants over muziek te vertellen heeft, is welkom. Het studiopubliek mag op zijn beurt meer doen dan op en neer springen; het wordt af en toe gewoon deel van de show. De band onder leiding van Miguel Wiels slaat aan het dansen, er duikt een gloednieuwe interviewer op en nietsvermoedende kijkers krijgen al eens een verrassingsconcert.

Kortom, Peter live blijft het programma dat gasten en kijkers verrast met muzikale topacts, ontroerende momenten en spectaculaire stunts.

Voor de vierde aflevering van 'Peter Live' haalt Peter de grote kanonnen boven. De strafste verhalen van de Simple Minds, een wereldrecord van Milow, een verrassende Will Tura, het 18-jarige hitwonder Pixie Lott én Ann Van Elsen. En... de terugkeer van X-Session.

Simple Minds kan je zonder schroom tot de populairste popgroepen ooit rekenen. Dat ze het bijzonder met België kunnen vinden, is al langer bekend. Bij Peter klappen Jim Kerr en de zijnen uit de biecht en leggen ze hun strafste backstageverhalen bloot. Peter heeft er zelfs beelden van...

Milow is momenteel zowat Vlaanderens meest succesvolle exportproduct. Hij doorkruist gans Europa, staat er voor uitverkochte zalen en keert met platina albums onder de arm terug. Dankzij 'Peter Live' brak hij zelfs een wereldrecord. Hij trok met Peter Van de Veire naar Finland en speelde er een concert op de bodem van de Pyhäsalmi-mijn, liefst 1.430 meter onder het zeeniveau en meteen het diepste punt dat een mens in Europa kan bereiken. In 'Peter Live' ziet u voor het eerst de beelden van het diepste concert aller tijden.

Met Will Tura komt nog een grote meneer op bezoek. Hij hield onlangs zijn 138e album boven de doopvont en zijn biografie ligt sinds vorige week in de rekken. Will is sinds jaar en dag een pionier van de Vlaamse muziek : hij was de eerste Belg die Vorst Nationaal deed vollopen, de eerste populaire zanger die met een symfonisch orkest optrad, en hij tekende zelfs voor... het eerste Vlaamse showbizzhuwelijk. Peter gaat op zoek naar zowat alles waarin Will de eerste was. Met verrassende resultaten.

Van over het Kanaal komt Pixie Lott. Ze is nog maar net 18, maar met "Mama do" scoorde ze al een flinke zomerhit. Vanavond zet Pixie voor het eerst voet op Vlaamse bodem. Peter maakt de nieuwste popprinses wegwijs in het land der Belgen.

Het leven van Ann Van Elsen is al bijzonder goed gevuld. Ze begroet elke ochtend de luisteraars van MNM, is een van de leading ladies van VT4, siert regelmatig covers van weekbladen én is dan ook nog eens hoogzwanger, maar toch koestert ze nog één grote ambitie. Ze droomt haar hele leven van een carrière als actrice. Bij Peter zet ze haar eerste stappen in de filmwereld. En Ann heeft ook nog iets goed te maken met niemand minder dan Jim Kerr...

De vierde aflevering van 'Peter Live', vanavond om 20.40 op Eén. (bron en logo : Eén)

30-10-2009 om 00:02 geschreven door Redactie  




VOLG ONS OOK OP TWITTER & FACEBOOK.



Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs