Twelve Points...Douze Points...Kiev 2017...

Deze website wordt niet meer geüpdatet! Volg ons via https://twitter.com/12_TPDP_12.....

26-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oslo 2010 : televoting vanaf het begin van de halve finales en finale Eurovisie Songfestival.

 De EBU heeft vandaag bekendgemaakt dat er tijdens de halve finales en finale van het Eurovisie Songfestival van volgend jaar reeds vanaf het begin van de uitzending kan gestemd worden door de kijkers. Tot en met de editie van dit jaar kon men enkel gedurende vijftien minuten stemmen en dit nadat alle liedjes waren voorgesteld.

Naast de invoering van de vakjury tijdens de halve finales is het de tweede aanpassing dat het liedjesfestival volgend jaar zal ondergaan. 

Nieuw is deze regel met betrekking tot de televoting niet want het wordt reeds toegepast tijdens het Junior Eurovisie Songfestival. Vanaf de eerste halve finale van volgend jaar zal men dus kunnen stemmen vanaf de eerste kandidaat het podium betreedt en dit tot vijftien minuten na afloop van het land dat als laatste aantreedt. 

"Het is logischer om te kunnen stemmen als je een nummer ziet en hoort dan dat je dat pas na afloop kunt doen. In diverse nationale selecties blijkt dit systeem ook succesvol", zegt Svante Stockelius in een reactie aan Eurovision.tv.

De EBU hoopt de impact van de televoting hiermee te vergroten door de mogelijkheden om te stemmen uit te breiden. Zo zal ook de druk op de verschillende telefoonnetwerken verminderen. Uit een onderzoek, verricht door televotingpartner Digame, blijkt echter dat de landen die als eerste optreden geen voordeel hebben. (bron : Eurovision.tv)

26-10-2009 om 21:33 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Benelux' Next Top Model' : de vijf overblijvende kandidaten trekken naar Miami.

 Na de twee vorige edities van 'Topmodel' slaan Vlaanderen (2BE) en Nederland (RTL 5) sinds maandag 14 september de handen in elkaar en pakken uit met 'Benelux' Next Top Model'. Een mooie mengelmoes van dertien Vlaamse en Nederlandse meisjes moeten zich bewijzen voor een kritische jury. Wie kan het beste lopen op een catwalk ? Wie is het meest fotogeniek ? Wie kan de stress en druk aan van een modellenbestaan ?

INTERNATIONAAL KARAKTER

Het grote verschil met vorig jaar is het internationale karakter van het programma. De modellen in spé trekken over de landsgrenzen heen voor hun opdrachten. Zo komen ze meteen te weten of ze klaar zijn voor een internationale carrière als topmodel.

MEER 'REALITY'

Het reality gegeven wordt nog belangrijker. Er is geen script, de meisjes schrijven hun eigen verhaal en jullie zijn de toeschouwers. We zullen de meisjes écht leren kennen zoals ze zijn, met hun mooie kantjes, maar ook hun minder fraaie karaktertrekken.

MOOIE HOOFDPRIJS

De winnares ontvangt een modellencontract ter waarde van 75.000 € en een exclusieve covershoot voor een vooraanstaand modeblad.

* de zevende aflevering :

In de zevende aflevering van 'Benelux' Next Top Model' vertrekken de modellen naar het zonnige Miami. Na een intensieve training op het strand om de jetlag te verwerken volgt een partijtje modellenvoetbal waarbij de Belgen keihard tegenover de Nederlanders komen te staan. Wanneer de meiden daarna de gevreesde Go See's voor hun kiezen krijgen, is niet iedereen even goed voorbereid. In de moordende hitte hollen ze door het Art Deco District van Miami South Beach, terwijl de klok onverbiddelijk doortikt. Wie brengt deze loodzware opdracht tot een goed einde ?

 Presentatrice van 'Benelux' Next Top Model' is voormalig topmodel en schrijfster Daphne Deckers, tevens echtgenote van ex-tennisser Richard Krajicek.

REEDS UITGESCHAKELD :

De Belgische Bianca verliet het Top Model Mansion met opgeheven hoofd. Ze vond het een superleuke ervaring maar de onderwater catwalk spande de kroon. Ze weet van zichzelf dat ze een heel specifiek gezicht heeft.

 06. Bianca.

 07. Justine.

 08. Melanie.

08. Tessa.

 10. Sarah.

 11. Adinda.

 11. Roxane.

 13. Alexandra.

In eigen land nam tijdens het eerste seizoen ene Elisa Guarraci deel. De Genkse was vorig voorjaar ook één van de twintig kandidaten tijdens 'Eurosong 2008', de Belgische selectie voor het Eurovisie Songfestival. Met "Around the world" wist ze de vierde en laatste voorronde niet te overleven. Sinds kort maakt ze deel uit van Jameerah, het vierkoppige damesgezelschap waar ook Tanja Dexters (Eurosong 2002-2008) toe behoort.

Bij de tweede reeks van 'Topmodel', vorig najaar gewonnen door de Brugse Virginie Bleyaert,
hoorde ook een themasong, "Upon the catwalk", die door zangeres Katerine (Eurosong 2002-2006) voor haar rekening werd genomen.

'Benelux' Next Top Model', de zevende aflevering vanavond tussen 21.30 en 22.40 op 2BE. Deze aflevering wordt aanstaande zaterdag31 oktober, herhaald tussen 19.30 en 20.40. (bron en foto's : 2BE)

26-10-2009 om 05:33 geschreven door Redactie  


25-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'So You Think You Can Dance' : Noi en Bruno verlaten de wedstrijd.

 Eerder vanavond vond de derde liveshow plaats van 'So You Think You Can Dance', al vier seizoenen een grote hit in Amerika. Gisteren raakte bekend dat Marleen niet van de partij zou zijn tijdens deze liveshow en dit nadat ze tijdens de repetities een teen had gebroken. Ze werd vervangen door Saartje die vorige week het strijdtoneel moest verlaten en dus werd opgevist (archief). Samen met Virgil vormde zij een koppel en zij mochten van de kijkers meteen door naar de show van volgende week. Dit geheel tegen de zin van de vakjury.

 Ook tijdens deze liveshow lag het lot van de zeven overblijvende koppels in handen van de kijkers thuis die door middel van televoting hun voorkeur kenbaar maakten. De drie koppels met de minste stemmen kwamen opnieuw terecht in de gevarenzone.

Noi en Bruno, Evelien en Louis en Suzanne en Michael moesten zich uiteindelijk een allerlaatste keer bewijzen in een 30 seconden durende 'Dance for your Life'.

Evelien en Suzanne werden door de jury doorgestuurd naar volgende week en ook Michael en Louis kregen een ticket voor de volgende liveshow.

 De jury vond de danscapaciteiten van Noi (de oudste deelnemer) en haar partner Bruno (de jongste deelnemer) niet goed genoeg en zij moeten deze wedstrijd na drie liveshows dus verlaten. Meer nieuws en informatie krijg je op de website van het programma. (bron en foto's : vtm)

25-10-2009 om 22:55 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'So You Think You Can Dance' : Saartje Van de Casteele vervangt Marleen Suurmeijer.

 Ballroom-danseres Marleen heeft gisteren tijdens de repetities van 'So You Think You Can Dance' haar teen gebroken. Ze kan vanavond niet meedansen in de derde liveshow.

Intussen is bekend geworden dat de Vlaamse Saartje Van de Casteele haar zal vervangen. Zij viel vorige week, aan het einde van de tweede liveshow af, samen met Samuel Chan.

 
De 23-jarige Marleen Suurmeijer vormde in de wedstrijd een koppel met de twintigjarige Virgil Bonofacio.

Eerder deze maand moest ook de 19-jarige Lorenzo Van Velzen de strijd reeds staken nadat hij tijdens de eerste liveshow geblesseerd raakte. Tijdens de show schoot bij het danstalent zijn knie uit de kom. De dagen nadien was er nog de hoop dat hij zou herstellen om verder te kunnen in het programma maar uiteindelijk bleek echter dat hij zijn kniebanden had gescheurd.

Lorenzo moet zes weken herstellen, dus verdere deelname kon hij meteen uit zijn hoofd zetten. (bron en foto's : vtm)

25-10-2009 om 21:25 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Clouseau spoort aanstaande vrijdag door Vlaanderen.

 Sinds vrijdag 16 oktober ligt het nieuwe album "Zij aan zij" van Clouseau (Eurosong 1989, ESF 1991) in de winkelrekken. Ter gelegenheid van de release van hun - inmiddels - tiende studioalbum slaan Clouseau en de NMBS de handen in elkaar voor een unieke en eenmalige promotionele tournee door Vlaanderen.

Aanstaande vrijdag, 30 oktober, leent de NMBS één van haar treinstellen uit aan de broertjes Wauters. Zij sporen die dag met hun speciaal ingelegde 'CLOUSEAU EXPRESS' langs 10 Vlaamse steden om in elk van de stations een korte maar krachtige showcase voor de fans te spelen en zo het nieuwe album "Zij aan zij" voor te stellen.

1 trein, 10 stations in Vlaanderen, 10 podia, 10 showcases

Koen en Kris broedden al langer op een speciale actie om hun tiende studioalbum luister bij te zetten. En voor eenmaal mochten de rollen wel eens omgedraaid worden. Niet de fans moeten Vlaanderen doorkruisen om hun idolen aan het werk te zien. Deze keer krijgt iedereen de kans om in zijn of haar provincie een optreden van dichtbij mee te maken.

Het opzet is ambitieus. Om 06.00 's ochtends al worden de eerste versterkers ingeplugd in het station van Oostende. Na een set van ongeveer 30 minuten spoort de band verder landinwaarts om dit kunstje nog eens negen maal te herhalen in de stations van Brugge, Kortrijk, Gent-Sint-Pieters, Brussel-Zuid, Mechelen, Brussel-Nationaal-Luchthaven, Leuven, Hasselt en Antwerpen-Centraal.

Lokale pers & interviews

Tijdens elke tussenrit krijgen (lokale) journalisten en media de kans om een interview met Koen en Kris af te nemen. Om een plaats aan boord van deze trein te bekomen, dient vooraf ingeschreven te worden. Wie afstapt, krijgt een retourticket van de NMBS cadeau.

Uurrooster 'Tienstedentocht'

Plaats

aankomst

concert

vertrek

01. Oostende

---

06.00 - 06.21

06.31

02. Brugge

06.44

06.50 - 07.14

07.24

03. Kortrijk

08.01

08.10 - 08.38

08.48

04. Gent-Sint-Pieters

09.13

09.20 - 09.49

09.59

05. Brussel-Zuid

10.37

10.45 - 11.05

11.15

06. Mechelen

11.35

11.40 - 12.04

12.15

07. Brussel-Nationaal-Luchthaven

12.36

12.45 - 13.13

13.23

08. Leuven 

13.40

13.45 - 14.07

14.17

09. Hasselt

15.00

15.05 - 15.40

15.50

10. Antwerpen-Centraal

16.42

16.50 - 17.25

---


Meesporen met Clouseau

Tickets voor deze unieke actie zijn niet te koop. Fans krijgen echter wel de kans om mee te sporen met de band. In de dagen voor de actie worden een beperkt aantal tickets weggegeven via de
website van de groep, via radio en via kranten. Ook voor hen geldt de regel : wie afstapt, krijgt een retourticket van de NMBS cadeau. (bron : website Clouseau)

25-10-2009 om 18:04 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Radio 2 Eregalerij' : tiende editie op donderdag 03 december eerstkomende.

 Voor de tiende keer brengen Radio 2 en Sabam Cultuur met 'De Eregalerij' een eerbetoon aan de Vlaamse muziek en de Vlaamse muziekmakers. Op donderdag 03 december verzamelt het kruim van de Vlaamse muziekbusiness van vroeger en nu in het Kursaal van Oostende voor een wervelende show, waarin muzikale nostalgie en actualiteit elkaar omarmen. Jonge muzikale helden ontmoeten oude muzikale helden. Niet te missen voor de liefhebbers van de Vlaamse muziek.

'De Eregalerij 2009' met ondermeer Paul Michiels, Marc Dex, Barbara Dex (ESF 1993, Eurosong 2004-2006), Juul Kabas, Paul Severs, Bart Herman (Eurosong 1993), Johan Verminnen, Will Tura, JackoBond, Vaya Con Dios, Bart Peeters (presentator 'Eurosong') en Willem Vermandere.

De show gaat van start om 20.30 en kaarten kunnen nu reeds worden aangekocht via de website van
Sherpa. Opgelet ! Er zijn enkel nog kaarten beschikbaar van 18,00 en 21,00 €. (bron : Sherpa ; logo : Radio 2)

25-10-2009 om 16:37 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : 'Ketnet Halloween' met Junior Eurosong-finalisten.

 Op zondag 01, vrijdag 06 en zaterdag 07 november brengt Ketnet Plopsaland De Panne in de ban van spoken en pompoenen ! De bezoekers kunnen er hun hartje ophalen in een echte Halloween-sfeer.

Zo nemen Piet Piraat en de Pompoenkoning de bezoekers mee op sleeptouw tijdens een ijzingwekkend Halloween-avontuur in de 'Piet Piraat Halloween Show'.

Maar dé grote schrik voor de bezoekers zijn toch wel de vele griezels die op spookachtige manier door het park waren en op elk moment voor je neus kunnen staan !

En nog straffer : de bezoekers kunnen tijdens het 'Ketnet Halloween Weekend' niet alleen superlang van de attracties genieten (het park blijft speciaal voor Ketnet open tot 20.00), ze kunnen er ook een geweldig optreden bijwonen van de Ketnetband en de Junior Eurosong-finalisten.

Een muzikaal vuurwerk sluit de dag in ware Halloweenstijl af. Om kippenvel van te krijgen !

* het dagprogramma op 01, 06 en 07 november :

13.30 - 14.30 : signeersessies met de 6 finalisten van 'Junior Eurosong' in het klein theater.
15.30 - 16.30 : parade met de Juniors, Bumba en Bumbalu, Piet Piraat en de Mega Mindy-mobiel !
18.00 - 19.15 : optreden van de finalisten van 'Junior Eurosong' gevolg door een spetterende show van de Ketnetband !
19.15 - 19.30 : spetterend griezelvuurwerk !

Ga hier een kijkje nemen voor meer info... (bron : Ketnet, Plopsaland De Panne)

25-10-2009 om 15:52 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Femti år Norge i Eurovision Song Contest' : Anita Skorgan in 1979 met Oliver op het festivalpodium.

 Midden mei wist zanger Alexander Rybak het Scandinavische land Noorwegen een derde overwinning te bezorgen tijdens het Eurovisie Songfestival. Eind mei volgend jaar zal de 55e editie van het jaarlijkse liedjesfestival plaatsvinden in de hoofdstad Oslo en net als vorig jaar en dit jaar zijn er twee halve finales en een finale. De halve finales gaan door op dinsdag 25 en donderdag 27 mei, twee dagen later, op zaterdag 29 mei, vindt dan de finale plaats.

Volgend jaar is het ook precies vijftig jaar geleden dat Noorwegen voor de eerste maal deelnam aan het Eurovisie Songfestival. Zangeres Nora Brockstedt wist toen met "Voi voi" een vierde plaats in de wacht te slepen. Door de jaren heen wist het land goede maar ook minder goede resultaten te behalen. In eigen land zal de negenenveertigste kandidaat aantreden want enkel in 1970 en 2002 was Noorwegen niet van de partij.

Sinds begin juni gaan wij terug in het verleden en bekijken we elke week in 'Femti år Norge i Eurovision Song Contest' een inzending van naderbij. In de twintigste aflevering bekijken we de inzending uit 1979 neemt Anita Skorgan voor de tweede maal deel aan het Eurovisie Songfestival.

 Noorwegen neemt pas sinds 1960 deel aan het Eurovisie Songfestival hoewel de eerste editie reeds in 1956 plaatsvond. In 1979 paste de Noorse omroep dezelfde selectieprocedure als een jaar eerder toe, met name één finale met acht nummers. In totaal had NRK 331 nummers ontvangen en uit dat aantal had een jury, bestaande uit Kjell Karlsen, Fred Nøddelund en Øyvind Westby, er acht gekozen.

De finale vond plaats in de studio's van de nationale omroep in de hoofdstad Oslo en werd op zaterdag 10 februari in goede banen geleid door Egil Teige. De acht nummers werden beoordeeld door een jury bestaande uit negen experten : Sigurd Jansen, Jon-Anders Helseth, Trygve Thue, Liv Mylius, Eivin One Pedersen, Carsten Klouman, Arnstein Johansen, Sverre Bergh en oud-Songfestivaldeelneemster Kirsti Sparboe.

* finale - zaterdag 10 februari 1979 :

01. Så lenge du er hos meg Inger Lise Rypdal

24 p

03

02. Boogie-Bill Ingrid Elisabeth

17 p

04

03. Sang uten ord Gudny Aspaas

06 p

07

04. Når vi er barn Hanne Krogh

02 p

08

05. Ved en grammofon Tore Johansen

07 p

06

06. Hva er vitsen med en sang Anne Lise Gjøstøl

30 p

02

07. Jeg ringer deg i kveld Maj-Britt Andersen

12 p

05

08. Oliver Anita Skorgan

37 p

01


 Anita Skorgan werd geboren op 13 november 1958 in de Zweedse stad Göteborg. In 1976 nam ze voor de eerste maal deel aan de nationale selectie voor het Eurovisie Songfestival en ze strandde toen met "Hastverk" op een derde plaats. Een jaar later, in 1977 dus, nam ze opnieuw deel en tijdens de finale zong ze het nummer "Casanova" (tekst : Dag Nordtømme ; muziek : Svein Strugstad ; dirigent : Carsten Klouman). 

Op zaterdag 07 mei van dat jaar strandde ze in het Wembley Conference Centre in de Britse hoofdstad Londen op een gedeelde veertiende plaats met achttien punten. Van ons land en Italië kreeg ze telkens vijf punten. Verder waren er drie punten van Luxemburg, twee punten van Portugal en het Verenigd Koninkrijk en één puntje van buurland Zweden.

Het bleef niet bij deze eenmalige deelname want ook in 1979 (als soliste) en 1982 (samen met Jahn Teigen) zou ze op het festivalpodium staan. Op zaterdag 31 maart 1979 mocht Anita als zestiende aantreden tijdens het jaarlijkse liedjesfestival in de Israëlische hoofdstad Jeruzalem. Met een totaal van 57 punten strandde ze met "Oliver" (tekst : Philip A. Kruse ; muziek : Anita Skorgan ; diringent : Sigurd Jansen) op een elfde plaats op negentien deelnemers. Kruse tekende eerder al voor de Noorse Songfestivalinzendingen van 1974 en 1976. Dirigent Sigurd Jansen was de componist van de inzending uit 1964, "Spiral".

In 1981 en 1983 stond Skorgan als backing vocal op het podium en was ze tevens verantwoordelijk voor de muziek van deze laatste inzending. In 1988 zorgde ze voor de tekst van de Noorse inzending "For vår jord ". We komen hier later nog op terug. (met dank aan 3D Flags)

25-10-2009 om 15:11 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Andrew Lloyd Webber heeft prostaatkanker.

 De Britse openbare omroep BBC meldt vandaag op haar website dat Lord Andrew Lloyd Webber lijdt aan prostaatkanker. Volgens zijn woordvoerder is de ziekte bij de 61-jarige componist in een vroeg stadium ontdekt.

Lloyd Webber, de componist van de Britse inzending voor het Eurovisie Songfestival van dit jaar, ondergaat op het ogenblik een behandeling tegen de ziekte en hij hoopt over een paar maanden opnieuw aan de slag te kunnen. Hij is de bezieler van onder meer 'Jesus Christ Superstar', 'Evita' en 'Joseph and the Technicolar Dreamcoat'. Begin volgend jaar gaat 'Love Never Dies' in première, een vervolg op 'The Phantom of the Opera'.

Eerder ging hij samen met de Britse openbare omroep op zoek naar nieuw talent voor drie musicals : 'How Do You Solve A Problem Like Maria ?', 'Any Dream Will Do' en 'Oliver!'. Volgend jaar gaat hij op zoek naar Dorothy en Toto voor een nieuwe opvoering van de musical 'The Wizard of Oz'. (bron : BBC)

25-10-2009 om 14:19 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Thuis' : het blijft goed gaan met 'de Noorderzon'.

 Op maandag 31 augustus jongstleden ging het vijftiende seizoen van de Eén-reeks 'Thuis' van start en het werd meteen een vliegende start. Met twee nieuwe acteurs, een nieuwe generiek en een nieuw decor voor het reiscafé/reisbureau dat Femke uit de grond wil stampen.

De titelsong van de serie wordt nog steeds gezongen door Sofie Van Moll (Eurosong 2004) en Peter Evrard (Eurosong 2006) en dit op muziek van Will Tura en Steve Willaert, Frank Dingenen tekende voor de tekst.

Wij brengen het komende seizoen, en dit telkens op zondag, al een korte inhoud van de afleveringen die de komende week worden uitgezonden.

* INHOUD 'THUIS' - AFLEVERING 2.651 TOT EN MET 2.655.

- maandag 26 oktober - aflevering 2.651 : Nancy waant zich al een echte nanny. Tussen Tom, Peter, Femke en Peggy wordt alles uitgeklaard. Julia krijgt verrassend nieuws te horen. Leo en Frank zijn niet opgezet met Simonnes plannen.

- dinsdag 27 oktober
 - aflevering 2.652 : Rocky treitert Franky met Hanne. Freddy kan zijn handen niet thuis houden. In de Noorderzon geraken flink wat reizen verkocht. Femke blijft aan zichzelf twijfelen.

- woensdag 28 oktober - aflevering 2.653 : Yvette moet noodgedwongen Sanitechniek inschakelen. Julia zorgt voor een prima leverancier. Rosa krijgt een cadeautje van Luc. Nancy vraagt Geert een goed woordje te doen.

- donderdag 29 oktober
 - aflevering 2.654 : Yvette maakt zich zorgen over haar gezondheid. In Sanitechniek wordt Rocky beschuldigd. Waldek voelt zich stilaan beter. In de Noorderzon wordt Julia gevierd.

- vrijdag 30 oktober
- aflevering 2.655 : Franky krijgt een aanvaring met Freddy. Simonne kan rekenen op de steun van Frank. Waldek neemt een belangrijke beslissing. Yvette loopt een oude bekende tegen het lijf. Luc heeft een website klaar voor de Noorderzon.

'Thuis', van maandag tot en met vrijdag telkens rond de klok van 20.10 op Eén. (bron en foto's : Eén)

25-10-2009 om 11:31 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Familie' : het ziekenhuispersoneel dreigt met acties na het ontslag van dokter Paul.

 Op maandag 31 augustus ging op vtm het negentiende seizoen van start van de soap 'Familie'. Een nieuw seizoen dat betekent meteen ook een aantal nieuwe gezichten en een begingeneriek die een nieuw en vooral moderner jasje kreeg. Voortaan verschijnen enkel nog de namen van de Van den Bossches in beeld en er is meteen ook een nieuwe titelsong en die wordt niet langer ingezongen door Koen Wauters (Eurosong 1989, ESF 1991).

 De commerciële omroep ging op zoek naar vervanging en vond die in Charlotte, de jonge zangeres die zich afgelopen voorjaar liet opmerken in de muzikale talentenjacht 'Zo is er maar één' dat gepresenteerd werd door wijlen Yasmine (voorzitter vakjury 'Eurosong 2006', woordvoerster ESF 2006).

Sinds woensdag 02 september wordt de familie geconfronteerd met verschillende nieuwkomers, die voor korte of langere tijd in hun leven zullen blijven. Zo maakte Marc Coessens op 02 september zijn opwachting als psychiater. Twee dagen later - op vrijdag 04 september - was het de beurt aan Robert de la Haye. Hij geeft gestalte aan Victor Praet, de chirurg die het nieuw algemeen diensthoofd in het ziekenhuis wordt. Op donderdag 10 september werd Frank Van Erum als de gladde muziekproducer Tino geïntroduceerd.

Nog nieuwe rollen dit najaar zijn : advocate Balencourt jr. (Lore Dejonckheere), professor Rodriguez (Hans Ligtvoet), oplichter Filip (David Cantens), voetballer Gert (Ward Kerremans), Relinde (Annemarie Picard), zakenman Francis (Ben Van Ostade) en dansleraar Pedro (Jef Ravelingen).

Het komende seizoen, en dit telkens op zondag, brengen wij al de korte inhoud van de afleveringen die de komende week op het scherm zullen komen.

* INHOUD 'FAMILIE' - AFLEVERING 4.195 TOT EN MET 4.200.

- maandag 26 oktober - aflevering 4.195 : Het plannetje van Jan om meer te krijgen voor het appartement ontploft in zijn gezicht. De muzikanten van The Project zijn er niet over te spreken dat ze doodgezwegen worden in de kranten en dat hun song niet gedraaid wordt op de radio. Veronique is teruggekeerd naar Granada om er in de boetieks haar gestolen collectie te zoeken. Ook dit keer kan ze rekenen op de hulp van Julio. Linda vindt dat dokter Paul onterecht is ontslagen en ze roept bij de collega's op tot een staking. Mieke slaagt er nauwelijks in om aan de charme van patiënt Gert te weerstaan. Morgane neemt tijdelijk haar intrek in het appartement van Jan en Linda.

- dinsdag 27 oktober
 - aflevering 4.196 : Het ziekenhuispersoneel dreigt met prikacties en weigert de taakverdeling van Leen te volgen omdat dokter Paul is ontslagen. Diensthoofd Victor Praet is niet van plan om zich te laten chanteren en weigert op zijn beslissing terug te komen. Mathias betrapt zijn chauffeur Mon op een dure leugen en op hetzelfde moment ontdekt Veronique in een winkel in Granada een deel van haar gestolen collectie. Brenda pikt het niet langer dat Bart thuis zit te lanterfanten.

- woensdag 28 oktober
 - aflevering 4.197 : Veronique neemt opnieuw afscheid van Julio want ze keert naar Vlaanderen terug. Jan vindt het plezant nu Morgane bij zijn gezinnetje logeert. Het is de vraag of de verpleegster het zelf zo fijn vindt. Trudy heeft de moed niet om Peter te zeggen dat ze het kasteel niet ziet zitten en dus doet Marie-Rose het in haar plaats.

- donderdag 29 oktober - aflevering 4.198 : Veronique is terug in Vlaanderen en gaat meteen op zoek naar de groothandel die de kleren verkocht heeft aan Spanje. Marie-Rose heeft aan Peter verteld dat Trudy het kasteel niet ziet zitten, met als gevolg dat er een heftige discussie tussen moeder en zoon ontstaat. Het gaat niet goed met The Project : de repetities kunnen niet meer doorgaan in Miekes appartement, er is geen geld voor een echt repetitielokaal en Pierrot boekt als manager geen succes. Nico gelooft er niet meer in en hij contacteert in het geheim producer Tino. Victor Praet wil dat Leen het dossier van meneer Medaert inkijkt, wiens complicaties niets te maken hebben met zijn longontsteking.

- vrijdag 30 oktober - aflevering 4.199 : Leen krijgt een uitbrander van Victor Praet omdat ze zich overslapen heeft. Tot overmaat van ramp is hij niet te spreken over haar rapport. Brenda is opgelucht omdat Bart zich aan de afspraak houdt om terug te gaan werken, maar hij bedenkt zich en brengt de dag op café door in het gezelschap van een oude bekende.

- zaterdag 31 oktober
- aflevering 4.200 : Peter heeft de grootste moeite om een lening te krijgen voor zijn kasteel, zeker omdat de bankier weet dat Van den Bossche Electronics en Jet in proces liggen. Veronique gaat op zoek naar de chauffeur die de collectie van Linea Veronica heeft gestolen en verkocht. Sinds Tino gebombardeerd is tot manager van The Project wil hij Malika restylen en de demo opnieuw mixen. Deze ingrepen baren Nico grote zorgen en hij vreest dat The Project zijn ziel zal verliezen. Trudy wil een weekendje weg met Peter en Louise.

'Familie', van maandag tot en met zaterdag telkens om 20.00 op vtm. (bron en foto : vtm ; foto Charlotte : Eén)

25-10-2009 om 09:57 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'David' : Davids eerste dag in het huis van de Klaerhouts verloopt niet rimpelloos.

 Op vrijdag 18 september jongstleden ging bij vtm een nieuwe telenovelle van start. 'David' is een romantisch liefdesavontuur. In het begin van het verhaal slaat de 12-jarige David tijdens een exotische bootvakantie overboord. Zijn familie zet meteen allerlei zoekacties op, maar tevergeefs. Ze moeten aanvaarden dat hun zoon verdronken is. Alleen is dat niet zo. David (Jeroen Van Dyck), die aan geheugenverlies lijdt, is aangespoeld op een onbewoond eiland. Daar wordt hij vijftien jaar later bij toeval ontdekt door Sofie (Nathalie Meskens). Meteen de start van een uniek liefdesavontuur.

'David' is de derde telenovelle van vtm, na 'Sara' en 'Louislouise' en is in tegenstelling tot de vorige twee integraal een origineel concept van Hugo Van Laere, die ook de scenario's van 'Sara' voor zijn rekening nam. De reeks wordt geproduceerd door Eyeworks.

De telenovelle wordt van maandag tot vrijdag uitgezonden, en dit telkens in de vooravond om 18.25. De dag nadien kan je de aflevering herbekijken en dit telkens om 12.10. Op zondagavond (rond de klok van 22.50) volgt dan 'De week van David' waarin je alle afleveringen van de voorbije week in één ruk kan (her)bekijken.

Wij geven telkens op zondag al een korte inhoud van de afleveringen die de komende week worden uitgezonden.

* INHOUD 'DAVID' - AFLEVERING 28 TOT EN MET 32.

- maandag 26 oktober (herhaling dinsdag 27 oktober) - aflevering 28 : De 'zaak David' wordt behandeld bij het OCMW, waar er over zijn toekomst zal worden beslist. Sofie voelt zich in de steek gelaten door Pieter, die zich heel bewust afzijdig houdt. Tim beslist zijn verantwoordelijkheid op te nemen en terug naar school te gaan om te zien hoe het met Laura is.

- dinsdag 27 oktober
 (herhaling woensdag 28 oktober) - aflevering 29 : Zowel zuster Rita als Sofie houden een pleidooi om voor David te zorgen. Hij heeft vandaag een persoonlijk gesprek met de sociaal assistent. Hannelore verleidt Pieter, wiens weerstand bijzonder zwak is. De pers krijgt lucht van het feit dat David ondergedoken zat bij de Klaerhouts en dat baart Herman zorgen.

- woensdag 28 oktober
 (herhaling donderdag 29 oktober) - aflevering 30 : Davids eerste dag in het huis van de Klaerhouts verloopt niet rimpelloos. Hij ontdekt niet alleen de make-up van Delphine, maar ook de fles cointreau. Het zint Delphine niet dat David alle aandacht krijgt en ze probeert hem belachelijk te maken. Achter de rug van Lotte zoekt Sander een bijjob als taxichauffeur. Bea vangt bot bij Herman.

- donderdag 29 oktober
 (herhaling vrijdag 30 oktober) - aflevering 31 : Delphine heeft de pers uitgenodigd om kennis te maken met David. Pieter en Hannelore vrijen met elkaar. Tim wil Laura helpen, maar wil geen ruzie met Stijn. Hij probeert de kerk in het midden te houden.

- vrijdag 30 oktober
(herhaling maandag 02 november) - aflevering 32 : Delphine gaat nog een stap verder om haar reportage over David interessanter te maken. Sofie weet niet wat ze moet geloven van het verhaal dat Pieter het was die Hannelore heeft verleid. Terwijl Sander met zijn Actiewereldcomité plannen beraamt om David voor hun campagnes te gebruiken, gaat Andrea op bezoek bij Lotte.

'David', telkens van maandag tot en met vrijdag tussen 18.25 en 19.00 op vtm. Meer nieuws en informatie krijg je op de 
website van de telenovelle. (bron en foto : vtm
)

25-10-2009 om 00:45 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'De jaren stillekes' : vanavond maakt Eurosongpresentator Bart Peeters zijn opwachting.

 Steven Van Herreweghe siert sinds zondag 06 september tien weken lang je zondagavond met 'De jaren stillekes', een programma dat helemaal in het teken staat van televisie. Hij doet dat in het aangename gezelschap van een gast die minstens even gek is op tv als hijzelf.

Steven Van Herreweghe gaat op zoek naar de verhalen achter televisiebeelden die iedereen zich herinnert, of net in geen vijftig jaar op televisie zijn getoond. Inspiratie haalt hij elke week uit de bekende gast annex televisiefanaat die bij hem aanschuift. Dat is telkens iemand wiens leven in het teken staat van tv; iemand die zelf al een televisiecarrière achter de rug heeft, maar voor wie tv ook in het privéleven een belangrijke rol speelt.

Op het lijstje van genodigden prijken ronkende namen als Walter Grootaers (lid vakjury 'Junior Eurosong 2009'), Frieda Van Wijck, Tom Lenaerts, Ronny Mosuse (lid vakjury 'Eurosong for Kids 2006'), Urbanus, Erik Van Looy, Bart Peeters (presentator 'Eurosong'), Jacques Vermeire, Guy Mortier en Marcel Vanthilt (presentator JESF 2005, lid vakjury 'Eurosong'). In de achtste aflevering is Bart Peeters (presentator 'Eurosong') de gast van Steven.

beelden met een verhaal

Zowat alles wat ooit gefilmd is in België kwam in aanmerking voor 'De jaren stillekes'. De zoektocht voor 'De jaren stillekes' leverde dan ook de meest wonderbaarlijke beelden op. Verkeersvoorlichting uit de jaren 1910 bijvoorbeeld, waarin wordt uitgelegd hoe voorrang van rechts werkt, en dat je beter niet van een rijdende tram springt. Nu lijkt het evident, maar toen was het allemaal nieuw.

Soms zijn het niet de beelden zelf, maar het verhaal erachter dat grappig, ontroerend of verwonderlijk is. Iedereen herinnert zich bijvoorbeeld nog hoe Tom Lenaerts en Bart De Pauw de luchthaven van Zaventem binnendrongen in 'Schalkse ruiters', maar bijna niemand is op de hoogte van de pittige gerechtelijke procedure die erop volgde. Reden genoeg voor Steven Van Herreweghe om er getuigen bij te halen, oude krantenknipsels en tapes weer op te snorren en dikke encyclopedieën te doorploegen op zoek naar de waarheid. Niet zelden worden de gasten trouwens geconfronteerd met materiaal waarvan ze het bestaan vergeten waren.

reconstructies

Elke aflevering reconstrueert 'De jaren stillekes' ook een historisch televisiemoment. Dat zijn vaak dingen die in het collectief geheugen zitten, maar waar de kijker niet altijd het fijne van weet. Steven Van Herreweghe keert bijvoorbeeld terug in de tijd naar het moment waarop de eerste Vlaamse tv-piratenzender illegaal de ether in ging, ondanks uitdrukkelijk verbod van PTT-minister Willockx.

 Ook de deelname van Pas de Deux aan het Eurovisie Songfestival in 1983 bracht een storm van verontwaardiging met zich mee. 'De jaren stillekes' diept de beelden nog eens op, maar - belangrijker nog - laat ook de achterkant van het verhaal zien. Steven Van Herreweghe doet dat door het verhaal te reconstrueren zoals hij ook de moord op JFK zou reconstrueren : met getuigen en authentiek beeldmateriaal.

'De Jaren Stillekes', vanavond rond de klok van 20.30 op Eén. (bron en foto's : Eén)

25-10-2009 om 00:39 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'So You Think You Can Dance' : vanavond de derde liveshow en bekendmaking van vervangster voor Marleen.

 Voortaan is er op zondagavond 'So You Think You Can Dance', al vier seizoenen een grote hit in Amerika. Het programma heeft er drie Emmy Awards op zijn naam staan en in de zomer van 2006 was het de best bekeken show van de States. Snel volgden lokale versies, onder andere in Nieuw Zeeland, Turkije, Duitsland, Polen, Noorwegen, Maleisië, Australië, Zweden, Denemarken, Griekenland en Israël.

Vorig jaar bracht ook Nederland een eigen versie van dit succesvolle entertainment-programma. Ook bij onze Noorderburen werd het concept bijzonder goed gesmaakt. Maar ook in ons land zit danstalent. Sinds woensdag 02 september gaat 'So You Think You Can Dance' daarom op zoek naar de meest favoriete danser van Vlaanderen én Nederland !

Vlaanderen en Nederland starten hun zoektocht naar de meest veelzijdige danser van de Lage Landen. Wie houdt van dansen, wie kan genieten van entertainende televisie, wie het bewijs geleverd wil zien dat stijldansers geen ander genre aankunnen, wie wel eens wil zien of breakdancers getalenteerd genoeg zijn voor een klassieke dans… of wie bereid is met open mond toe te geven dat dansen een heuse kunst is… zit goed bij vtm. We beloven je nu al dat je van op je stoel elke 'dance move' mee beleeft… De danskriebels laten je niet meer los !

 Vanavond om 19.55 is er de derde liveshow en Marleen kan door haar blessure niet meedoen aan deze aflevering van 'So You Think You Can Dance'. Wie de nieuwe danspartner van Virgil wordt, zal vanavond in de liveshow bekend worden gemaakt.

Voor de Vlaamse kandidaten van 'So You Think You Can Dance' zijn de liveshows al een heel avontuur geweest. En ook voor de nieuwe show rust er een grote druk op hun schouders.

Een overzicht :

- Kris (uit het Limburgse Hoeselt) en zijn Nederlandse danspartner Shiobian :

De jury is nu al 2 weken unaniem lovend over de dansprestaties en uitstraling van dit koppel. Ze behoren tot de favorieten na hun hiphop lyrical en hun moderne dans van vorige week. Maar kunnen zij ook ballroom aan ? En hoe sterk zijn ze vanavond in hun jazz dance op de tonen van Amy Winehouse' "Back to black" ?

- Els (uit het Oost-Vlaamse Aalst) en haar Nederlandse danspartner Angelo :

Els en Angelo hebben de lat gigantisch hoog gelegd wat de dansprestaties voor ballroom betreft. Jury en publiek waren laaiend enthousiast over hun quickstep vorige week en ook met de chachacha van de week voordien gooiden ze hoge ogen. Kunnen ze deze week bevestigen of wacht hen voor het eerst negatieve commentaar voor hun hiphop fast op "Sweet goodbyes" van Krezip ?


- Oona (uit Antwerpen) en haar Nederlandse danspartner Remy :

Oona beleefde de schok van haar leven toen haar eerste danspartner, Lorenzo, middenin hun eerste optreden een blessure opliep. Er werd heel wat afgehuild toen bleek dat hij moest opgeven. Vorige week werd reserve-kandidaat Remy haar nieuwe danspartner en dat was aanpassen voor Oona. Toch wisten de twee het er goed vanaf te brengen. Vandaag moeten ze op "If I was a boy" van Beyoncé bewijzen dat het nog steeds klikt als danskoppel tijdens een hip hop lyrical.

- Michael (uit Antwerpen) en zijn Nederlandse danspartner Suzanne :

Michael is een schitterende danser. Niettemin heeft hij al elke week het beste van zichzelf moeten geven tijdens een 'Dance for your life' en is zijn danspartner al elke week huiswaarts moeten vertrekken : eerst Rubiën en vorige week Saartje. Vanavond vormt hij een nieuw koppel met Suzanne. Op "Nothing Compares 2 U" van Sinead O'Connor brengen zij een moderne dans.

- Evelien (uit Meise) en haar Nederlandse danspartner Louis :

Evelien is superlenig en heel gracieus. Toch belandde ze vorige zondag op de wip en moest ze zich bewijzen in een 'Dance for Your Life'. Vanavond moet ze zich voor het eerst wagen aan een slow foxtrot, volgens velen de moeilijkste stijldans ter wereld, op Frank Sinatra's "Fly me to the moon".

- Bruno (uit Gent) en zijn Vlaamse danspartner Noi (uit Ninove) :

Bruno zag vorige week met pijn in het hart Saartje vertrekken, het meisje waarmee hij zijn allerleerste auditie deed. Ook voor hem en zijn partner Noi is het al 2 weken kantje boordje. De jongste en oudste danser blijven voorlopig echter standhouden en wagen zich vanavond aan een jive op het toepasselijke "I'm still standing" van Elton John. Hopelijk maken ze daarmee meer indruk dan met hun hip hop.

Het zevende koppel zou worden gevormd door Nederlanders Marleen en Virgil. Zij zouden zich voor het eerst aan een moderne dans wagen op "Nobody's wife" van Anouk maar het blijft tot vanavond afwachten wie de nieuwe danspartner van Virgil zal worden.

Kijkers stemmen mee

Terwijl de driekoppige jury de deelnemers beoordeelt vanuit vakkundig oogpunt, spelen de kijkers een bepalende rol. Zij kunnen tijdens het programma stemmen op hun favoriete koppel. Vervolgens belanden de 3 duo's met de minste stemmen in de gevarenzone. Voor deze 3 meiden en deze 3 jongens volgt een spannende 'Dance for your life'. Dit solo-optreden betekent een allerlaatste kans om alsnog door te gaan naar de volgende liveshow. De jury beslist uiteindelijk welke twee dansers definitief uit de spotlights gaan. Het avontuur stopt ook deze week voor 1 mannelijke en 1 vrouwelijke deelnemer.

Jury

De jury bestaat uit Jan Kooijman, Nicky Vernieuwe en Dan Karaty. Bij enkele uitzendingen zal ook een gast-jurylid plaatsnemen achter de jurytafel. De presentatie van 'So You Think You Can Dance' is in handen van Dennis Weening en An Lemmens.

29 november = grote finale

Na 8 liveshows gaat de meest favoriete danser of danseres op 29 november 2009 naar huis met een gerenommeerde dansopleiding naar keuze in het buitenland, een geldbedrag van 20.000 euro én een optreden in de musical 'Hairspray'.

'So You Think You Can Dance'', negende aflevering (derde liveshow) vanavond, zondag 25 oktober, tussen 19.55 en 22.30 op vtm. (bron en foto's : vtm)

25-10-2009 om 00:37 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oslo 2010 : Eurovisie Songfestival loopt leeg.

 De economische crisis heeft volgens de Nederlandse krant De Telegraaf greep gekregen op het Eurovisie Songfestival. Het aantal landen dat volgend jaar meedoet dreigt fors terug te lopen.

Eerder deze week liet Hongarije weten het festival te laten schieten en volgde daarmee het voorbeeld van Tsjechië eerder al tot die beslissing kwam. De drie Baltische staten (Estland, Letland en Litouwen) en Andorra hebben ook al laten weten het moeilijk te hebben om de begroting voor het festijn rond te krijgen. En Armenië wil het festival, dat volgend jaar in Noorwegen wordt georganiseerd, mogelijk boycotten omdat het dit jaar in Azerbeidzjan onmogelijk was om op Armenië te stemmen en de organiserende Europese Omroeporganisatie (EBU) daar geen sancties tegen nam.

Daarmee dreigt het deelnemersveld zelfs lager uit te komen dan in 2004 toen het systeem met halve finales werd ingevoerd en zesendertig landen meededen. Het Songfestival heeft weliswaar een lange traditie van landen die zich terugtrekken en daarna toch weer meedoen, maar het probleem begint nijpend te worden. De afgelopen jaren trokken niet alleen Monaco, San Marino en Oostenrijk zich terug, maar deden succeslanden als Luxemburg en Italië dat ook.

Komende maanden moeten de nationale omroepen beslissen of ze zich voor Oslo inschrijven. Nederlandse en Belgische deelname lijkt verzekerd. De TROS heeft laten weten de komende drie jaar de organisatie op zich te nemen. (bron : De Telegraaf)

25-10-2009 om 00:17 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'De zevende dag' : Kate Ryan vanmiddag te gast bij Indra Dewitte.

 Sinds afgelopen vrijdag, 23 oktober, ligt het nieuwe album "French connection" van Kate Ryan (ESF 2006) in de winkelrekken. Het is de gewoonte dat het zondagse praatprogramma 'De zevende dag' (Eén) muzikaal wordt afgesloten. Zo ook vanmiddag en dan ontvangt presentatrice Indra Dewitte de Kempense zangeres.

Vandaag is Gène Bervoets centrale gast in 'De zevende dag'. Hij spreekt over zijn carrière als acteur, maar hij is ook een bekende foodie. Daarom zit hij in de culinaire rubriek samen met Roger Van Damme van lounge bar 'Het Gebaar'. Roger van Damme is de beste patissier van België, hij heeft voor 'De zevende dag' enkele adembenemende desserts gemaakt.

In ons politiek debat discussiëren vier partijen over de nieuwe asielwetgeving.
We gaan op bezoek bij de broers Deborsu, zij hebben het onder meer over de ruzie binnen de MR. Siska Schoeters keek met jaloerse ogen naar de kandidates voor de verkiezing van Miss België en mocht even het fel begeerde lint omgorden.

In de sport geven we commentaar bij het voetbal van zaterdagavond en we analyseren de krachtsverhoudingen in basketbal.

We praten in de studio ook met Matthias Schoenaerts, de rijzende ster in de Vlaamse film. Naar aanleiding van de nieuwe film 'My Queen Karo', waarin hij de hoofdrol speelt, zijn we ook gaan beelden maken in een krakerspand in Amsterdam.

Het Vlaamse modehuis Essentiel bestaat 10 jaar. Aanleiding voor een gestilleerd feestje waar we bij waren.

Marathons lopen is een gevaarlijke sport, als we afgaan op het aantal atleten (vier) die vorig weekend in twee marathons omkwamen. Dokter Marleen Finoulst waarschuwt voor ontverantwoord sporten.

Kate Ryan tourt veel in het buitenland maar vanmiddag sluit ze 'De zevende dag' muzikaal af met "Evidemment", een succesnummer van France Gall (ESF 1965) dat op haar CD "French connection" staat.  

'De zevende dag', VANMIDDAG tussen 11.00 en 13.00 op Eén. (bron en logo : Eén)

25-10-2009 om 00:12 geschreven door Redactie  


24-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'De Showbizzkalender 2010' : kalender met onder meer Lynn Verlayne, Gilles De Bilde, Eline De Munck en Kürt Rogiers vanaf vandaag te koop.

 Eerder op de avond werd tijdens een gastronomisch gala op de sites van het oude AZ St. Jan in Brugge de 'Showbizzkalender 2010' voorgesteld.

Na een uiterst sobere, zwart-wit setting vorig jaar, kiest fotograaf en bezieler Henk van Cauwenbergh dit jaar voor meer spektakel. In een surrealistisch decor van haven-industrie, kleurrijke grote objecten en exotisch gevaarlijke kaaimannen, oogt het geheel vrij absurd. Op donderdag 06 en vrijdag 07 augustus werd de hele kalender opgenomen met o.a. Afrikaanse olifanten op de industriële kaai van de haven in Zeebrugge.

Ook deze dertiende editie van de 'Showbizzkalender' bevat opnieuw heelwat schoon volk. Eerder raakte al bekend dat singer/songwriter Lynn Verlayne (dochter van de overleden
Knack-baas Frans 'Sus' Verleyen) Francesca Vanthielen zou opvolgen als covergirl. Naast Verlayne staan ook 'ancien' Véronique De Kock (Miss België 1995), Annelien Coorevits (Miss België 2007), tv-gezicht Els Tibau (Miss Belgian Beauty 1997), Cynthia Reekmans (Miss Belgian Beauty 2005), Ellen Dufour (winnares 'Big Brother 2001' en presentatrice 'Kids Top 20') en tennisster Kristen Flipkens op deze kalender. Als mannelijk tegengewicht zijn er Kürt Rogiers (acteur/presentator) en ex-voetballer Gilles De Bilde.

Marine Sterchele (zus van de betreurde voetballer François Sterchele), Meike Schulte (Nederlands 'Playmate of the Year', leverancier van de borsten voor de omstreden verkiezingsaffiche 'Vlaanderenstemt.be' en de huidige vriendin van tennisser Kristof Vliegen), Zeynep Sever (de huidige Miss België) en zangeres/actrice Eline De Munck zijn de nieuwkomers.

De 'Showbizzkalender 2010' is vanaf vandaag te koop. Voor meer info en reservatie kan je terecht op de 
website van de 'Showbizzkalender 2010'.
(bron : Showbizzkalender ; foto : Henk van Cauwenbergh)

24-10-2009 om 23:59 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : ook IOS, Kane en Nick & Simon op 'De Vrienden van Amstel LIVE!'.

 Het programma van 'De Vrienden van Amstel LIVE! 2010' is compleet met de komst van de Groningse band IOS (Is Ook Schitterend). De band werd begin deze maand, tijdens het afscheidsconcert in Paradiso, verrast met de uitnodiging om in januari nog één keer op de planken te staan en wel tijdens 'De Vrienden van Amstel LIVE! 2010'.

Eerder werd al bekend dat Kane, Rowwen Heze, Jan Smit, Het Goede Doel (met Henk Temming en Henk Westbroek), VanVelzen, Nick & Simon en Novastar op zullen treden tijdens de concertreeks. De presentatie is voor het eerst in handen van Xander de Buisonjé.

Vanwege de grote vraag naar kaartjes heeft Amstel besloten om een zevende concertavond te houden op vrijdag 22 januari 2010. Voor de overige avonden is nog een beperkt aantal kaarten verkrijgbaar.

De twaalfde editie van het muziekevenement is vertrouwd, maar in 2010 worden er ook een aantal nieuwe, verfrissende elementen toegevoegd. De muzikale estafettes - waarbij zangers en zangeressen beurtelings met elkaar optreden - worden nu op onverwachte momenten over de avond verspreid.

Daarnaast brengt VanVelzen nummers ten gehore van zijn internationale helden. 'De Vrienden van Amstel LIVE!' wordt in 2010 afgesloten met een speciaal eerbetoon aan André Hazes. Het is voor het eerst dat het evenement een finale krijgt met een eerbetoon aan een artiest. Met welke nummers de overleden volkszanger wordt geëerd, beslissen de bezoekers. Op de website kunnen mensen hun stem uitbrengen.

Het eerbetoon is een nieuw onderdeel van het programma dat jaarlijks terug zal keren. Een artiest die een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de Nederlandse muziekgeschiedenis wordt in het zonnetje gezet door de collega muzikanten die spelen op 'De Vrienden van Amstel LIVE!'. De bezoekers bepalen vooraf zelf, welke nummers worden gespeeld.

'De Vrienden van Amstel LIVE! 2010' vindt dit jaar plaats op vrijdag 22, zaterdag 23, zondag 24, donderdag 28, vrijdag 29, zaterdag 30 en zondag 31 januari 2010 in Ahoy (Rotterdam). Officiële kaarten zijn verkrijgbaar via de website. Bezoekers kunnen hier ook terecht voor actuele informatie over het evenement. (bron : De Vrienden van Amstel LIVE!)

24-10-2009 om 23:22 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oslo 2010 : Emre Aydın voor Turkije naar het Eurovisie Songfestival ?

 Als we de Turkse krant Hürriyet mogen geloven dan zal Emre Aydın eind mei volgend jaar de Turkse kleuren gaan vertegenwoordigen tijdens de 55e editie van het Eurovisie Songfestival.

De Turkse nationale omroep (
TRT) zou hem verkiezen boven Murat Boz, Şebnem Ferah en de groep MaNga. Şebnem Ferah was voor het Eurovisie Songfestival van dit jaar ook in de running maar uiteindelijk mocht 'onze' Hadise naar de Russische hoofdstad Moskou. Daar eindigde ze met "Düm tek tek" op een verdienstelijke vierde plaats.

Emre Aydın sleepte vorig jaar de 'MTV Europe's Favorite Act Award' in de wacht maar het blijft alvast wachten tot de maand december wanneer de Turkse omroep de naam van de kandidaat wereldkundig zal maken. Zoals het er nu naar uitziet zal de artiest opnieuw drie nummers aanbieden waaruit een jury dan de inzending voor Oslo zal aanduiden. Het nummer zou nog voor het jaareinde wereldkundig worden gemaakt. (bron : Hürriyet)

24-10-2009 om 22:33 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'So You Think You Can Dance' : Marleen Suurmeijer breekt haar teen en zal worden vervangen.

 Ballroom-danseres Marleen heeft tijdens de repetities vandaag, zaterdag 24 oktober, haar teen gebroken. Ze kan morgen niet meedansen in de derde liveshow van 'So You Think You Can Dance'.

Wie haar zal vervangen, is nog niet bekend. De 23-jarige Marleen Suurmeijer vormde in de wedstrijd een koppel met de twintigjarige Virgil Bonofacio.

Eerder deze maand moest ook de 19-jarige Lorenzo Van Velzen de strijd reeds staken nadat hij tijdens de eerste liveshow geblesseerd raakte.

Tijdens de show schoot bij het danstalent zijn knie uit de kom. De dagen nadien was er nog de hoop dat hij zou herstellen om verder te kunnen in het programma maar uiteindelijk bleek echter dat hij zijn kniebanden had gescheurd.

Lorenzo moet zes weken herstellen, dus verdere deelname kon hij meteen uit zijn hoofd zetten. (bron en foto : vtm)

24-10-2009 om 18:49 geschreven door Redactie  




VOLG ONS OOK OP TWITTER & FACEBOOK.



Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!