Twelve Points...Douze Points...Kiev 2017...

Deze website wordt niet meer geüpdatet! Volg ons via https://twitter.com/12_TPDP_12.....

14-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'De Rodenburgs' : vanavond de tweede aflevering van de nieuwe fictiereeks op vtm.

 Vorige week woensdag, 07 oktober, ging bij de commerciële omroep vtm 'De Rodenburgs', een nieuwe fictiereeks over het leven van een rijke ondernemersfamilie, van start.

Sluwe intriges bij steenrijke familie

De serie 'De Rodenburgs' vertelt het verhaal van twee families, die worden samen gebracht door de banden van het huwelijk en door zakelijke belangen.

De miljonairsfamilie Rodenburg is rijker is dan de zee diep is, dankzij de Rodenburg Investment Company RIC, gesticht door pater familias Karel Rodenburg. De familieleden wonen wonen in één van de meest luxueuze villawijken van het land. In deze wereld gelden andere wetten dan in de gewone wereld. Grenzen lijken niet te bestaan, zij bepalen zelf hun limieten.

Maar hoewel de Rodenburgs rijk, mooi en machtig zijn, brengt dit hen niet automatisch geluk. Voor de superrijken is het immers nog moeilijker om  echte liefde en geluk te vinden.

Jaloerse zoon Fred wil wraak… of liefde ?

Het verhaal begint op het ogenblik dat Karel Rodenburg 65 wordt en de leiding van zijn imperium niet overdraagt aan zijn oudste zoon Fred, maar aan een meer capabele buitenstaander : Stijn De Ridder.

Het is een bittere pil voor Fred, die al zijn hele leven gebukt gaat onder het gebrek aan affectie en waardering van zijn vader. Het feit dat Stijn de broer is van Freds kersverse echtgenote en dus zijn eigen schoonbroer, maakt het alleen maar erger. Ook Freds moeder Benedicte kan de beslissing van haar echtgenoot niet aanvaarden en er begint een verbeten strijd tussen twee kampen.

Stijn begint met zijn vrouw Hanne en tienerdochter Freya een nieuw leven in een omgeving die de hunne niet is en al snel worden ze het slachtoffer van intriges, overspel en corruptie. Geen van de drie krijgt vat op het leven van de superrijke Rodenburgs en hun levens veranderen diepgaand.

Maar ook de Rodenburgs brengen meer en meer zichzelf en hun imperium in de problemen. Ze kunnen en durven zich veel permitteren en komen er meestal ook nog mee weg, maar gaan ze niet te ver in hun hoogmoed ?

Uiteindelijk draaien de conflicten niet alleen om geld en macht, maar vooral om de drang naar respect en liefde van de anderen en -onvermijdelijk - ook om jaloezie en haat. En in dat soort conflicten zijn er altijd meer verliezers dan winnaars…

* de personages :

 Karel Rodenburg (Mike Verdrengh)

De Godfather van de familie. Karel is een man die vanuit een bescheiden afkomst is opgeklommen naar de top van de maatschappij. Dat vereiste een keihard karakter, zelfdiscipline en een zekere meedogenloosheid ten opzichte van zijn omgeving, ook tegenover zijn eigen familie – Karel en zijn echtgenote Bénédicte hebben twee zoons - die hij in al die jaren weinig aandacht heeft geschonken. De zaak ging steeds voor. Het resultaat is een wel erg manke relatie met zijn oudste zoon Fred, die eigenlijk was voorbestemd om hem op te volgen. Maar Karel vindt zijn zoon te zwak en kiest voor een buitenstaander.

 Bénédicte Rodenburg (Gilda De Bal)

Bénédicte is de mooie, altijd elegante mater familias, afkomstig uit een gegoede en invloedrijke familie. Zij is steeds de stille kracht geweest achter de talentrijke, hardwerkende Karel en haar afkomst en relaties hebben hem zeker geholpen bij de uitbouw van zijn imperium, iets waar ze hem ook regelmatig aan herinnert. Oudste zoon Fred is haar oogappel en wanneer Karel achter haar rug beslist om de leiding van het bedrijf niet aan hem toe te vertrouwen, komt dit erg hard aan. Ze is dan ook vastbesloten om deze beslissing ongedaan te maken.

Achter haar frêle en charmante verschijning schuilt een keiharde tante. Bénédicte is een gevaarlijke vrouw in wie velen zich vergissen.

 Fred Rodenburg (Mathias Sercu)

Fred – Frederick – Rodenburg is de oudste zoon van Karel en Bénédicte en de gedoodverfde "kroonprins" aan het hoofd van het imperium. Zijn tragedie is dat hij helemaal niet de kroonprins wil zijn en slechts hunkert naar één ding : liefde en erkenning van zijn vader. Het feit dat Karel hem dan ook nog datgene miskent wat hij als zijn geboorterecht beschouwt, ervaart hij als de ultieme vernedering. Fred heeft een 20-jarige dochter uit een eerste huwelijk – een jeugdzonde – en is nu gehuwd met het jonge fotomodel Maaike De Ridder, van wie hij oprecht houdt.

Van jongs af aan rotverwend, is Fred een vrolijke nietsnut met gevoel voor humor, een gevoelig ego, onbetrouwbaar en tegelijk naïef.

 Olivier Rodenburg (Pieter Embrechts)

Senator Olivier Rodenburg is de knappe en getalenteerde jongste zoon van de familie. Niet enkel omdat zijn oudere broer Fred voorbestemd was om in het bedrijf te stappen, maar ook en vooral uit idealisme heeft Olivier voor de politiek gekozen. Met zijn knappe, jeugdige verschijning, zijn scherp verstand en de steun van zijn machtige familie, schopt Olivier het snel tot senator. Naast een rijzende ster aan het politieke firmament is hij ook één van 's lands meest begeerlijke vrijgezellen.

Vrouwen zijn meteen ook zijn zwakke punt : hij is een onverbeterlijke rokkenjager. Olivier is een charmeur die in elke vrouw – getrouwd of niet - wel een uitdaging ziet, maar eens ze veroverd is ook alle interesse verliest. De kuren van oudere broer Fred, die hij meermaals uit de nood moet helpen, zijn een nachtmerrie voor Olivier. Olivier is een integer en bevlogen politicus, maar een schandaal loert bij hem steeds om de hoek.

 Maaike Rodenburg (Lien De Graeve)

Maaike De Ridder is van eenvoudige komaf, maar heeft een niet onaardige modellencarrière achter de rug wanneer ze trouwt met Fred Rodenburg. Voor de buitenwacht is dit meteen de kroon op haar werk : een huwelijk met een steenrijke erfgenaam. Maar Maaike houdt oprecht van Fred. Ze laat zich door haar held alles wijsmaken, verliest realiteiten uit het oog, loopt tegen muren en toch… haar liefde en geloof in hem blijven overeind. En al hebben we in het begin wel de indruk dat zij voor Fred vooral een trofee is, toch zal blijken dat de liefde wederzijds is. Alleen Maaikes kinderwens is iets waar Fred zich niet echt kan in vinden.

Maaike is erg naïef en open, maar haar sterke kanten zijn haar lieftalligheid, charme én de perfecte kennis van de codes van de nouveau riches die haar omringen.

 Marie-Claire Rodenburg (Marie Vinck)

Marie-Claire (Claire) is Freds bloedmooie dochter uit een eerste huwelijk dat niet lang stand heeft gehouden. De enige kleindochter van Karel en Bénédicte is te grillig, wispelturig, emotioneel en onberekenbaar om in woorden te vatten. Claire kent letterlijk geen grenzen. Met haar vader komt ze uitstekend overeen, zolang hun conversatie niet langer dan twee minuten hoeft te duren en zolang Fred haar kan wegsturen met centen of de belofte van een nieuwe cabrio. Aan haar nieuwe stiefmoeder Maaike daarentegen heeft ze een hekel. Niet dat ze daar een bepaalde reden voor heeft, maar gewoon uit principe maakt ze Maaike het leven zuur. Claires grootste frustratie is de liefde die ze ziet ontluiken tussen haar ex-vriend Simon en de jonge, onschuldige Freya.

Claire is een wild jong dier dat alles en iedereen kan krijgen, maar kampt met haar gevoelens en haar verlangen naar echte liefde.

 Stijn De Ridder (Wim Danckaert)

De oudere broer van Maaike heeft een solide loopbaan opgebouwd in het bedrijfsleven en is financieel directeur van een middelgroot bedrijf. Hij is gelukkig getrouwd met Hanne, een psychologe, en samen hebben ze een tienerdochter Freya. Een beetje dankzij Maaikes relatie met Fred Rodenburg is Stijn onder de aandacht gekomen van Karel en wordt hij aangezocht om de nieuwe CEO te worden van de Rodenburg Investment Company en dit in de plaats van zijn kersverse schoonbroer.

Stijn is een absoluut evenwichtige figuur. Hij heeft alles om gelukkig te zijn, maar de lokroep van Karel om hem op te volgen, is té lucratief en egostrelend om te laten schieten. En dus gaat Stijns leven totaal veranderen : hij gaat zijn familie meesleuren naar het luxueuze milieu aan de stadsrand en zelf op eigen benen leren staan aan het hoofd van een familieholding. En niet iedereen in die familie is gelukkig met zijn komst.

Stijn is een familieman, maar het werk eist hem zodanig op dat zijn vrouw en dochter ondanks zijn liefde en goodwill stilaan van hem vervreemden…

 Hanne De Ridder (Hilde Heijnen)

Hanne is zonder twijfel het meest evenwichtige en positieve karakter. Ze is charmant en intelligent, eerder gericht op het welzijn van anderen dan op zichzelf. Hanne heeft een warm nest gemaakt voor haar man Stijn en haar dochter, terwijl ze als psychologe in een instelling voor probleemjongeren zich ook beroepsmatig kan uitleven. Ze is dan ook perfect gelukkig of houdt zich dat tenminste voor. Wanneer Stijn de kans van zijn leven krijgt, zal ze zichzelf wegcijferen en hem volgen. Door de radicale switch in haar leven is Hanne echter gedwongen om toch op zoek te gaan naar zichzelf, iets wat voor haar nog eens samenvalt met haar midlife crisis en de herbevestiging van haar seksualiteit. Het feit dat ze stilaan ook de greep verliest op haar puberende dochter, maakt alles extra zwaar en haar relatie met Stijn komt onder druk.

Hanne tracht een rots in de branding te zijn, maar de confrontatie met het nieuwe – rijke – leven is een grotere schok dan ze zelf zal toegeven.

 Freya De Ridder (Daphne Wellens)

Jong en naïef is Freya het prototype van het meisje dat haar echte identiteit nog zoekt. Als 17-jarige en opgegroeid in een beschermd milieu, wordt ze op haar kwetsbaarste moment in een omgeving gesmeten die het tegengestelde is van alles wat ze in haar leven tot hiertoe als waardevol werd aangeleerd. Eerst heeft Freya zich als felle puber verzet tegen de verhuis, maar daarna wordt ze zodanig verleid door het luxeleventje en door foute vriendjes, dat ze de nachtmerrie van haar moeder wordt. Ze wordt pijnlijk op de proef gesteld wanneer ze halsoverkop verliefd geraakt op de oudere en meer ervaren Simon, het ex-lief van Claire Rodenburg.

Coming of age, blinde puberliefde, breuk met ouders, contact met drugs, spijbelen en het wilde uitgaansleven : alles overkomt vanaf nu de eens zo tere Freya.

 Simon (Hein Blondeel)

We leren Simon gelijklopend met Freya kennen, want zij wordt als inwijkeling, op hem verliefd. Of beter : ze valt als een blok voor hem. Uiterlijk is Simon de droom van elke bakvis : hij is knap, leeft volkomen onafhankelijk, doet en weet op het eerste gezicht precies wat hij wil en acht zich door geen enkele wet of regel gebonden. Een puur zelfstandig mannetjesdier. Bovendien is Simon artistiek aangelegd, attent en gevoelig, hij speelt schitterend gitaar en componeert en schrijft zijn eigen songs. Hij is een beetje "rebel without a cause".

In werkelijkheid is zijn onvoorspelbaarheid echter de vooruitgeworpen schaduw van een grillige, wankele persoonlijkheid. Simon is de zoon van een labiele, psychisch gestoorde moeder, en kampt zelf ook met enkele demonen. Hij is gevaarlijker dan de onervaren Freya kan vermoeden, zwakker dan hij lijkt en niet opgewassen tegen sterke persoonlijkheden zoals zijn ex-lief Claire.

* tweede aflevering :

Op het huwelijksfeest van zijn oudste zoon Fred met de veel jongere Maaike De Ridder, heeft Karel Rodenburg een beroerte gekregen. Net op het moment dat hij wilde aankondigen dat Freds kersverse schoonbroer Stijn De Ridder de nieuwe CEO zal worden van de familiale holding. Nu Karel in coma in het ziekenhuis ligt, neemt de familie onder leiding van moeder Bénédicte echter maatregelen om Fred te benoemen aan het hoofd van de holding.

Tot ontzetting van Stijn, blijkt er op Karels kantoor geen spoor te vinden van hun afspraken. Daar heeft Fred inmiddels al voor gezorgd. Stijn twijfelt of hij tegen de familie kan ingaan, zeker gezien Karels kritieke toestand, maar onder druk van zijn echtgenote Hanne en dochter Freya beslist hij het er niet bij te laten. Fred heeft inmiddels nog andere problemen. Hij heeft een aantal bouwgronden verkocht met vervalste bodemattesten. Eén van de kopers heeft het bedrog ontdekt en chanteert hem.

Gastrollen : Maarten Bosmans (Jansen), Sura Dohnke (Chantal), Veerle Eyckermans (Agens), Chris Lomme (mevr. Cénépart), Tania Kloek (Camilia).

'De Rodenburgs', tweede aflevering vandaag, woensdag 14 oktober, tussen 20.40 en 21.45 op vtm. (bron en foto's : vtm)

14-10-2009 om 00:01 geschreven door Redactie  


13-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'So You Think You Can Dance' : moet Lorenzo de danswedstrijd verlaten ?

 Afgelopen zondag, tijdens de eerste liveshow van 'So You Think You Can Dance', liep er tijdens de moderne choreografie van Oona en Lorenzo iets zwaar fout. Lorenzo's knie ging uit de kom bij een verkeerde beweging.

 Intussen herstelt de 19-jarige Lorenzo Van Velzen in thuishaven Rotterdam van zijn blessure.
Hij heeft vocht in de knie en dat vocht moet weg voor er nieuwe foto's gemaakt kunnen worden. Pas dan zal duidelijk worden of hij in de wedstrijd blijft. Dat wordt nagelbijten voor Oona De Cleyn, zijn 21-jarige danspartner uit Antwerpen.

Oona stond met Lorenzo op het podium toen hij tegen de grond ging. "Ik hoorde de krak van zijn knie, maar ik ben nog een paar seconden blijven dansen omdat ons optreden toch bijna klaar was. Het was een verschrikkelijk moment. Ik hoop dat Lorenzo snel beter wordt, want ik wil hem niet kwijt" zegt ze vandaag in Het Nieuwsblad.

 De lijst met blessures begint voor Lorenzo en Oona flink aan te dikken. Lorenzo liep eerder een zware verstuiking op aan zijn teen. Oona kneusde haar ribben en kampte met een geknelde zenuw.

Als het van Lorenzo afhangt, is hij zo weer op de been. "Dit motiveert me alleen maar harder." (foto's : vtm)

13-10-2009 om 23:33 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eurosong 2010 : Natalia nog steeds niet gevraagd door de VRT.

 Midden september maakte de openbare omroep bekend dat het niet langer via het programma 'Eurosong' op zoek gaat naar de Belgische inzending voor het Eurovisie Songfestival.
 
Intussen werden en worden er verschillende pistes onderzocht. Dat gaat van selecteren via een tv-show met meerdere artiesten en nummers tot een interne aanduiding van één kandidaat met één nummer.

Een naam die al langer de ronde deed is die van de Kempense zangeres Natalia. Zij nam in 2004 reeds deel aan de nationale selectie voor het jaarlijkse liedjesfestival maar strandde in de finale van 'Eurosong' op een tweede plaats met "Higher than the sun".

Ook heelwat fans zien de zangeres al op het festivalpodium staan in de Noorse hoofdstad Oslo maar vandaag zegt ze in een interview met het weekblad Dag allemaal dat over die deelname bij haar nog steeds onduidelijkheid heerst.

 "De VRT heeft mij alvast nog niet officieel gevraagd. Natuurlijk heb ik al nagedacht over wat ik zou doen als ze me dé vraag stellen, maar dat zullen we dan wel zien, denk ik maar."
(bron : Dag allemaal)

13-10-2009 om 23:22 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kiev 2009 : Laura treedt als elfde aan, Ralf mag als zevende op het podium tijdens het Junior Eurovisie Songfestival.

 Op zaterdag 21 november eerstkomende vindt in Kiev de zevende editie plaats van het Junior Eurovisie Songfestival. Gisterenmiddag werd in de Oekraïense hoofdstad reeds het eerste deel van de lottrekking gehouden met betrekking tot de volgorde van optreden. Toen al raakte bekend dat Zweden, na een jaartje afwezigheid, het festival zal openen en dat het gastland van dit jaar, Oekraïne, als tiende mag aantreden. De Macedonische kandidaat mag als dertiende en allerlaatste op het podium.

Gisterenavond werd de rest van de startvolgorde bepaald en eerder vanmiddag werd de volledige volgorde van optreden wereldkundig gemaakt. Ons land zal als elfde aantreden, Nederland als zevende.

Hieronder de volledige volgorde van optreden :

01. Zweden.
02. Rusland.
03. Armenië.
04. Roemenië.
05. Servië.
06. Georgië.
07. Nederland.
08. Cyprus.
09. Malta.
10. Oekraïne.
11. BELGIE.
12. Wit-Rusland.
13. FYROM.

De zevende editie van het Junior Eurovisie Songfestival kan je rechtstreeks volgen via 
Eén en Nederland 3 op zaterdag 21 november eerstkomende vanaf 20.15. (bron : Junioreurovision.tv)

13-10-2009 om 21:15 geschreven door Redactie  


12-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit'.

 We sluiten deze eerste werkdag van de week af met een nieuwe aflevering van 'Een avondje uit'. Fans die eens een concert willen bijwonen of op zoek zijn naar een plaats in de buurt waar hun favoriete artiest zal optreden zitten bij ons op de eerste rij.

 Zanger Jo Vally (Eurosong 1981) staat dertig jaar in het vak en het management, de platenfirma en Jo zelf hebben eerder dit jaar de knoop doorgehakt hoe dat zal gevierd worden. De zanger geeft dit najaar twee grote concerten. Zo gaf hij afgelopen zaterdag, 10 oktober, een concert in de Waagnatie (Hangar 29) in Antwerpen. Het was die dag trouwens ook zijn verjaardag.

Het tweede concert zal doorgaan op zondag 29 november eerstkomende in het Casino Kursaal van Oostende en meer informatie over zijn optredens dit najaar, krijg je in de agenda op zijn website.

 Natalia (Eurosong 2004) is dit jaar de bijzondere genodigde tijdens het bruisende concert waarmee Clouseau (Eurosong 1989, ESF 1991) en gasten in het Sportpaleis de overgang vieren van oud naar nieuw. Na dit concert volgt de 'Sportpaleis Nieuwjaarsparty 2010', waarvoor ook afzonderlijk gereserveerd kan worden.

Aangemoedigd door de vele lovende reacties na 'Clouseau Party Concert' vorig jaar zorgt PSE-Belgium, eveneens producent van de jaarlijkse Clouseauconcerten in het Sportpaleis, opnieuw voor een spetterende jaarovergang onder het grote groene dak. Op het feestconcert van Clouseau en gasten is niemand minder dan Natalia de bijzondere genodigde.

Natalia leverde dit voorjaar met "Wise girl" een nieuw topalbum af. Ook tijdens haar gelijknamige 'summertour' die begin juli van start ging, krijgt ze overal alle lof toegezwaaid. Het slotconcert van de 'Wise Girl Summertour' vindt op vrijdag 02 oktober in de Lotto Arena plaats, maar op de laatste dag van het jaar staat ze weer in de grote zaal ernaast. In het Sportpaleis oogstte Natalia al verschillende grote triomfen. In 2006 zette ze er het nieuwe jaar swingend en bruisend in met de Pointer Sisters. Maar liefst 10 keer liet ze het Sportpaleis toen vollopen. Ook in januari 2008 was het Sportpaleis amper groot genoeg voor 6 concerten 'Natalia meets En Vogue feat. Shaggy'.

 Dit keer neemt Natalia met Clouseau afscheid van 2009 en zetten ze samen op een bijzonder 'hits'-ige manier het nieuwe jaar in. Drie uur lang wisselen ze tijdens de Silvesternacht hun allergrootste hits af met zinderende covers van feestnummers. Wie Natalia wil zien in de gedaante van o.a. Michael Jackson weet waarheen !

Het concertgedeelte zal omstreeks 01.30 eindigen, maar daarmee houdt het feest niet op. Op het middenplein van het Sportpaleis gaat op dat moment een fuif van start waarvoor ook volop de kaart van de partymuziek getrokken zal worden. Deelname is inbegrepen voor wie kaarten voor het concertgedeelte bestelde, maar daarnaast is er ook de mogelijkheid om apart toegangskaarten voor deze party te bestellen. Wie thuis of bij vrienden viert en zo het concertgedeelte moet missen, krijgt dus de kans om na het uitwisselen van de nieuwjaarswensen toch nog naar het Sportpaleis af te zakken voor de eerste party van het jaar.

'Clouseau Party Concert 2'
vindt plaats van donderdag 31 december van 22.30 tot vrijdag 01 januari, 07.00. Kaarten kosten 26,0028,0034,0039,00 en 44,00 € en zijn telefonisch verkrijgbaar via TeleTicketService op het nummer 070 345 345 (vanuit Nederland : 0900 45 000 45) of door hier te klikken. Daar krijg je ook meer informatie met betrekking tot het aanschaffen van tickets (15,00 €) voor de Nieuwjaarsparty (aanvang 01.30). Openbaar vervoer blijft de hele nacht door verzekerd.

Logo Schlagerfestival Volgend jaar wordt de vijfde editie van 'Het Schlagerfestival' gevierd en dit op zaterdag 03 en zondag 04 april 2010 in de de Hasseltse Ethias Arena.

Intussen zijn de eerste namen bekendgemaakt van de artiesten die hun opwachting zullen maken. Zo zijn Christoff (Eurosong 1993-2002), zijn zus Lindsay, Dennie Christian en Mieke (Eurosong 1993, De Gouden Zeemeermin 1996) alvast van de partij.

Fans van het gebeuren kunnen nu reeds kaarten aanschaffen voor het muzikale feest op zaterdagavond 03 april. Dat kan via de website van Sherpa of telefonisch (070 34 50 50). De prijs van de tickets is vastgesteld op 32,00 en 36,00 €.

12-10-2009 om 23:33 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kiev 2009 : Zweden opent het Junior Eurovisie Songfestival, België en Nederland treden aan in de tweede helft.

 Op zaterdag 21 november eerstkomende vindt in Kiev de zevende editie plaats van het Junior Eurovisie Songfestival. Eerder op de dag werd  in de Oekraïense hoofdstad reeds het eerste deel van de lottrekking gehouden met betrekking tot de volgorde van optreden. Zweden, dit jaar opnieuw van de partij, mag het festival openen en de Voormalige Joegoslavische Republiek Macedonië (FYROM) komt als laatste aan de beurt. Gastland Oekraïne mag als tiende aantreden.

Alle andere plaatsen van optreden worden morgenmiddag 12.00 bekendgemaakt, maar nu al staat vast dat België en Nederland in het tweede deel van het programma zullen aantreden. De tien overblijvende landen werden immers ingedeeld in groepen en ons land zit in de tweede groep van landen. Dit brengt met zich mee dat België en Nederland tussen de plaatsen zeven en twaalf zullen aantreden, dit met uitzondering van de tiende plek die voorbehouden is aan Oekraïne.

Deze lottrekking gebeurde door Marietta and Timur Miroshnychenko vanavond zal de rest van de startvolgorde worden bepaald. Morgenmiddag wordt die dan bekendgemaakt en dan komen we te weten vanop welke startplaats Laura met "Zo verliefd" en Ralf met "Click clack" zullen aantreden.

Hieronder de indeling in groepen :

* tussen de tweede en de zesde plaats : Georgië, Rusland, Roemenië, Servië en Armenië.
* tussen de zevende en de twaalfde plaats (met uitzondering van de tiende plaats) : Nederland, Malta, BELGIE, Cyprus en Wit-Rusland.

De indeling gebeurt omdat de EBU wil voorkomen dat gelijkaardige nummers achter elkaar komen. (bron en foto : Junioreurovision.tv)

12-10-2009 om 21:42 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'71° Noord' : nieuwe reeks met Eline De Munck, Flor Koninckx en Stan Van Samang.

 Dit najaar vinden de opnames plaats van een nieuwe reeks van het survivalprogramma '71° Noord' (2BE). Vandaag maakt de krant Het Laatste Nieuws bekend dat Eline De Munck (derde plaats tweede reeks 'Steracteur sterartiest') en  sp.a- politicus Flor Koninckx zullen deelnemen aan deze reeks.

 Eerder raakte al bekend dat langs Vlaamse zijde schrijver Stan Lauryssens zou deelnemen. De naam van één Nederlander is inmiddels ook bekend en dat is die van autocoureur Christijan Albers. Afgelopen donderdag, 08 oktober, maakte de krant bekend dat ook Stan Van Samang zal deelnemen aan de survivalreeks. De namen van de andere kandidaten worden later bekendgemaakt.

In het realityprogramma '71° Noord' ondernemen vijf Bekende Nederlanders en vijf Bekende Vlamingen een extreem zware tocht van 2.500 kilometer. Alle deelnemers hebben slechts één doel : de Noordkaap bereiken. De tocht is lang en vormt een ongelooflijke uitdaging, waarbij oriëntatie, uithoudingsvermogen, tactisch inzicht en doorzettingsvermogen op de proef worden gesteld. Slechts twee van de tien deelnemers bereiken uiteindelijk de Noordkaap. Eén daarvan wordt door middel van een finaleproef de winnaar en neemt de '71° Noord'-trofee mee naar huis.

Vorig najaar moest de derde reeks van het programma worden stopgezet na het overlijden van presentator  Ernst-Paul Hasselback en de Vlaamse productie-assistente Leentje Custers.

Hun wagen raakte van de weg en belandde in een rivier in de buurt van Leira en Lom (in de provincie Oppland). Op het moment dat werd vastgesteld dat de wagen achterop was geraakt, werd meteen een zoektocht gestart door de rest van de crew en zij vonden de wagen op zijn dak in de rivier. Meteen werd een reddingsactie ondernomen maar voor de twee inzittenden was alle hulp echter te laat.

Deze vierde reeks zal worden gepresenteerd door Karoline Kamosi (Leki) en door Ruben Nicolai en in Nederland zal het programma vanaf dinsdag 15 december (20.30) te zien zijn bij de 
AVRO op Nederland 3. De eerste en tweede reeks werden nog uitgezonden op RTL 5. (bron : 
Het Laatste Nieuws ; logo : 2BE ; foto Eline : Eén)

12-10-2009 om 12:47 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. 'Benelux' Next Top Model' : kandidaten oefenen hun vaardigheid op een speciale catwalk.

 Na de twee vorige edities van 'Topmodel' slaan Vlaanderen (2BE) en Nederland (RTL 5) sinds maandag 14 september de handen in elkaar en pakken uit met 'Benelux' Next Top Model'. Een mooie mengelmoes van dertien Vlaamse en Nederlandse meisjes moeten zich bewijzen voor een kritische jury. Wie kan het beste lopen op een catwalk ? Wie is het meest fotogeniek ? Wie kan de stress en druk aan van een modellenbestaan ?

INTERNATIONAAL KARAKTER

Het grote verschil met vorig jaar is het internationale karakter van het programma. De modellen in spé trekken over de landsgrenzen heen voor hun opdrachten. Zo komen ze meteen te weten of ze klaar zijn voor een internationale carrière als topmodel.

MEER 'REALITY'

Het reality gegeven wordt nog belangrijker. Er is geen script, de meisjes schrijven hun eigen verhaal en jullie zijn de toeschouwers. We zullen de meisjes écht leren kennen zoals ze zijn, met hun mooie kantjes, maar ook hun minder fraaie karaktertrekken.

MOOIE HOOFDPRIJS

De winnares ontvangt een modellencontract ter waarde van 75.000 € en een exclusieve covershoot voor een vooraanstaand modeblad.

* de vijfde aflevering :

In de vijfde aflevering van 'Benelux' Next Top Model' laat catwalkcoach Mariana Verkerk de modellen flink schrikken. Onder de meest moeilijke, spannende en inspannende omstandigheden moeten de meiden hun catwalkvaardigheden oefenen. Voor de volgende opdracht neemt Mariana de modellen mee naar een zwembad voor een catwalk run die nog nooit vertoond is. De shoot van de week is ook al niet min. En dat ligt niet aan de enorm kostbare sieraden waar de modellen mee op de foto gaan. Na een ijzingwekkende en spannende eliminatie valt weer iemand af...

 Presentatrice van 'Benelux' Next Top Model' is voormalig topmodel en schrijfster Daphne Deckers, tevens echtgenote van ex-tennisser Richard Krajicek.

REEDS UITGESCHAKELD :

De licht ontvlambare Tessa heeft zelf besloten om het 'Top Model Mansion' te verlaten. Ze is nog steeds erg blij met haar korte kapsel. Ze had een klik met Adinda en Bianca en ze wil nog altijd acteren, presenteren en 'iets' op TV doen. Melanie, de Nederlandse spring-in-'t veld, moest de wedstrijd samen met Tessa verlaten. Alles vond ze onwijs leuk. Met Tessa heeft ze nooit goed kunnen opschieten. De fotoshoot met haar vriend was mislukt en misschien heeft dat haar de das omgedaan.

 08. Melanie.

08. Tessa.

 10. Sarah.

 11. Adinda.

 11. Roxane.

 13. Alexandra.

In eigen land nam tijdens het eerste seizoen ene Elisa Guarraci deel. De Genkse was vorig voorjaar ook één van de twintig kandidaten tijdens 'Eurosong 2008', de Belgische selectie voor het Eurovisie Songfestival. Met "Around the world" wist ze de vierde en laatste voorronde niet te overleven. Sinds kort maakt ze deel uit van Jameerah, het vierkoppige damesgezelschap waar ook Tanja Dexters (Eurosong 2002-2008) toe behoort.

Bij de tweede reeks van 'Topmodel', vorig najaar gewonnen door de Brugse Virginie Bleyaert,
hoorde ook een themasong, "Upon the catwalk", die door zangeres Katerine (Eurosong 2002-2006) voor haar rekening werd genomen.

'Benelux' Next Top Model', de vijfde aflevering vanavond tussen 21.30 en 22.35 op 2BE. Deze aflevering wordt aanstaande zaterdag17 oktober, herhaald tussen 19.35 en 20.45. (bron en foto's : 2BE)

12-10-2009 om 00:01 geschreven door Redactie  


11-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'So You Think You Can Dance' : Rubiën en Pablo verlaten als eersten de wedstrijd.

 Eerder vanavond vond de eerste liveshow plaats van 'So You Think You Can Dance', al vier seizoenen een grote hit in Amerika. De dansers vormden voor deze eerste show meteen ook een koppel en ze kregen de opdracht om in een bepaalde dansstijl een choreografie onder de knie te krijgen.

* de negen koppels :

01. Els en Angelo (chacha).
02. Noi en Bruno (disco).
03. Marleen en Virgil (Weense wals).
04. Suzanne en Samuel (Hip Hop Fast).
05. Evelien en Louis (moderne dans).
06. Rubiën en Michael (Broadway).
07. Saartje en Pablo (jazzdance).
08. Shiobian en Kris (Hip Hop Lyrical).
09. Oona en Lorenzo (moderne dans).

Het lot van deze koppels lag in handen van de kijkers thuis die door middel van televoting hun voorkeur kenbaar maakten. De drie koppels met de minste stemmen kwamen zo terecht in de gevarenzone. De koppels werden door presentatoren Dennis Weening en An Lemmens telkens per drie op het podium geroepen en twee van deze drie koppels mochten meteen door naar de aflevering van volgende week.

* uitslag televoting :

- Saartje en Pablo (gevarenzone).
- Shiobian en Kris (1).
- Marleen en Virgil (2).

- Oona en Lorenzo (1).
- Evelien en Louis (2).
- Noi en Bruno (gevarenzone).

- Suzanne en Samuel (2).
- Rubiën en Michael (gevarenzone).
- Els en Angelo (1).

 Voor de drie meisjes en de drie jongens die in de gevarenzone waren beland volgde een
spannende 'Dance for your life'. Dit solo-optreden betekende een allerlaatste kans om alsnog door te gaan naar de volgende liveshow. De jury (Kooijman, Nicky Vernieuwe en Dan Karaty) besliste uiteindelijk welke twee dansers definitief uit de spotlights gingen. Saartje mocht meteen door naar volgende week en dus ging het nog tussen Nio en Rubiën, deze laatste moest uiteindelijk het onderspit delven.

 Bij de jongens werd Bruno als eerste naar de volgende aflevering gestuurd en dus ging het tussen de Vlaming Michael en de Nederlander Pablo. Deze laatste had ook reeds deelgenomen aan de eerste reeks maar daar wist hij net niet de liveshows te halen. Voor hem zit deze reeks er na de eerste liveshow van deze reeks ook helemaal op.

Tot slot geven we nog mee dat het blijft afwachten tot volgende week om te zien of Lorenzo opnieuw van de partij zal zijn. Tijdens zijn dans met Noa ging zijn knie volledig uit de kom en daarom moest de dans worden stopgezet. Meer nieuws en informatie krijg je op de website van het programma.
(bron en foto's : vtm)

11-10-2009 om 23:38 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'So You Think You Can Dance' : knieproblemen voor Lorenzo.

 Tijdens de eerste liveshow van 'So You Think You Can Dance', vanavond, liep er tijdens de moderne choreografie van Oona en Lorenzo iets zwaar fout. Lorenzo's knie ging uit de kom bij een verkeerde beweging.

 Oona en Lorenzo brachten als laatste hun koppeldans. De twee deden dat volgens de juryleden uitstekend ... tot Lorenzo zijn knie uit de kom ging. De dans werd stopgezet en Lorenzo werd meteen verzorgd.

 Het is niet de eerste keer dat de twee dansers te maken krijgen met lichaamsklachten. Bij zijn allereerste auditie bezeerde Lorenzo zijn teen. Oona had op het bootcamp in Los Angeles een gekneusde rib.

Hopelijk herstelt Lorenzo snel en kan hij volgende week opnieuw het beste van zichzelf geven ! (bron en foto's :
vtm)

11-10-2009 om 22:38 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Thuis' : het komt deze week tot een confrontatie tussen Rosa en Waldek.

 Op maandag 31 augustus jongstleden ging het vijftiende seizoen van de Eén-reeks 'Thuis' van start en het werd meteen een vliegende start. Met twee nieuwe acteurs, een nieuwe generiek en een nieuw decor voor het reiscafé/reisbureau dat Femke uit de grond wil stampen.

De titelsong van de serie wordt nog steeds gezongen door Sofie Van Moll (Eurosong 2004) en Peter Evrard (Eurosong 2006) en dit op muziek van Will Tura en Steve Willaert, Frank Dingenen tekende voor de tekst.

Wij brengen het komende seizoen, en dit telkens op zondag, al een korte inhoud van de afleveringen die de komende week worden uitgezonden.

* INHOUD 'THUIS' - AFLEVERING 2.641 TOT EN MET 2.645.

- maandag 12 oktober - aflevering 2.641 : Peggy wordt beschuldigd van nonchalance. In Taxi Ter Smissen maken ze zich zorgen over Waldek. Femke vangt bot bij Peter. Terwijl Tom en Bianca genieten van hun citytrip, eindigt die voor Katrien in mineur.

- dinsdag 13 oktober
 - aflevering 2.642 : In Sanitechniek wordt een nieuwe werkkracht ingeschakeld. Kris krijgt slecht nieuws over Bruno. Het komt tot een confrontatie tussen Rosa en Waldek. Tom ligt met zichzelf in de knoop.

- woensdag 14 oktober - aflevering 2.643 : Frank heeft een verrassing in petto voor Simonne. Franky krijgt aangenaam bezoek. Cois ontdekt meer dan hem lief is. Als een echte specialist ter zake geeft Nancy advies. Tim is ten einde raad.

- donderdag 15 oktober
 - aflevering 2.644 : Waldek gaat te biecht. Kris vangt bot bij Rosa. Het geluk van Tom en Bianca is pijnlijk voor Peggy. Simonne steekt Julia een handje toe. Jens verbrodt het bij Paulien.

- vrijdag 16 oktober
- aflevering 2.645 : Katrien werkt haar frustratie uit. Rosa doet een goede daad. Peter en Femke zijn belast met zwijgplicht. Bruno wordt het mikpunt van spot. Er is speciale post ten huize Frank.

'Thuis', van maandag tot en met vrijdag telkens rond de klok van 20.10 op Eén. (bron en foto's : Eén)

11-10-2009 om 19:49 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Femti år Norge i Eurovision Song Contest' : Anita Skorgan in 1977 voor het eerst op het Songfestivalpodium.

 Midden mei wist zanger Alexander Rybak het Scandinavische land Noorwegen een derde overwinning te bezorgen tijdens het Eurovisie Songfestival. Eind mei volgend jaar zal de 55e editie van het jaarlijkse liedjesfestival plaatsvinden in de hoofdstad Oslo en net als vorig jaar en dit jaar zijn er twee halve finales en een finale. De halve finales gaan door op dinsdag 25 en donderdag 27 mei, twee dagen later, op zaterdag 29 mei, vindt dan de finale plaats.

Volgend jaar is het ook precies vijftig jaar geleden dat Noorwegen voor de eerste maal deelnam aan het Eurovisie Songfestival. Zangeres Nora Brockstedt wist toen met "Voi voi" een vierde plaats in de wacht te slepen. Door de jaren heen wist het land goede maar ook minder goede resultaten te behalen. In eigen land zal de negenenveertigste kandidaat aantreden want enkel in 1970 en 2002 was Noorwegen niet van de partij.

Sinds begin juni gaan wij terug in het verleden en bekijken we elke week in 'Femti år Norge i Eurovision Song Contest' een inzending van naderbij. In de achttiende aflevering bekijken we de inzending uit 1977 en dat jaar staat Anita Skorgan voor de eerste maal op het Songfestivalpodium.

 Noorwegen neemt pas sinds 1960 deel aan het Eurovisie Songfestival hoewel de eerste editie reeds in 1956 plaatsvond. In 1977 paste de Noorse omroep een nieuwe selectieprocedure toe, met name vijf regionale voorrondes en een finale met zes nummers. Aan elke voorronde namen vier nummers deel, enkel de vijfde en laatste voorronde omvatte zes inzendingen. Deze voorrondes werden uitgezonden via de Noorse radio en vonden plaats in de regionale studio's van de omroep.

De nummers werden beoordeeld door de luisteraars die briefkaarten mochten insturen en enkel de winnaar mocht doorgaan naar de finale. Uit de 'Regio Oost' stootte ook de runner-up door, daar deze regio het dichtst bevolkt was.

De finale vond plaats in de studio's van de nationale omroep in de hoofdstad Oslo en werd op zaterdag 19 februari in goede banen geleid door Vidar Lønn-Arnesen. De zes nummers werden beoordeeld door een jury, bestaande uit elf personen, uit zes Noorse regio's. Elk jurylid mocht in totaal vijf punten verdelen onder de nummers.

* finale - zaterdag 19 februari 1977 :

01. Robåt rock Rune Larsen

59 p

02

02. Jonathan Dag Spantell

42 p

05

03. Make love not war Odd Børre

25 p

06

04. Casanova Anita Skorgan

25 p

01

05. Ikke mitt bord Axel Gran

55 p

04

06. Sang Kirsti Sparboe & Benny Borg

58 p

03


 Anita Skorgan werd geboren op 13 november 1958 in de Zweedse stad Göteborg. In 1976 nam ze voor de eerste maal deel aan de nationale selectie voor het Eurovisie Songfestival en ze strandde toen met "Hastverk" op een derde plaats. Een jaar later, in 1977 dus, nam ze opnieuw deel en tijdens de finale zong ze het nummer "Casanova" (tekst : Dag Nordtømme ; muziek : Svein Strugstad ; dirigent : Carsten Klouman). 

Op zaterdag 07 mei van dat jaar strandde ze in het Wembley Conference Centre in de Britse hoofdstad Londen op een gedeelde veertiende plaats met achttien punten. Van ons land en Italië kreeg ze telkens vijf punten. Verder waren er drie punten van Luxemburg, twee punten van Portugal en het Verenigd Koninkrijk en één puntje van buurland Zweden.

Het bleef niet bij deze eenmalige deelname want ook in 1979 (als soliste) en 1982 (samen met Jahn Teigen) zou ze op het festivalpodium staan. In 1981 en 1983 stond ze als backing vocal op het podium en was ze tevens verantwoordelijk voor de muziek van deze laatste inzending. In 1988 zorgde ze voor de tekst van de Noorse inzending "For vår jord ". We komen hier later nog op terug. (met dank aan 3D Flags)

11-10-2009 om 17:39 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Familie' : Pierrot en de leden van The Project vieren de oprichting van een platenmaatschappij.

 Op maandag 31 augustus ging op vtm het negentiende seizoen van start van de soap 'Familie'. Een nieuw seizoen dat betekent meteen ook een aantal nieuwe gezichten en een begingeneriek die een nieuw en vooral moderner jasje kreeg. Voortaan verschijnen enkel nog de namen van de Van den Bossches in beeld en er is meteen ook een nieuwe titelsong en die wordt niet langer ingezongen door Koen Wauters (Eurosong 1989, ESF 1991).

 De commerciële omroep ging op zoek naar vervanging en vond die in Charlotte, de jonge zangeres die zich afgelopen voorjaar liet opmerken in de muzikale talentenjacht 'Zo is er maar één' dat gepresenteerd werd door wijlen Yasmine (voorzitter vakjury 'Eurosong 2006', woordvoerster ESF 2006).

Sinds woensdag 02 september wordt de familie geconfronteerd met verschillende nieuwkomers, die voor korte of langere tijd in hun leven zullen blijven. Zo maakte Marc Coessens op 02 september zijn opwachting als psychiater. Twee dagen later - op vrijdag 04 september - was het de beurt aan Robert de la Haye. Hij geeft gestalte aan Victor Praet, de chirurg die het nieuw algemeen diensthoofd in het ziekenhuis wordt. Op donderdag 10 september werd Frank Van Erum als de gladde muziekproducer Tino geïntroduceerd.

Nog nieuwe rollen dit najaar zijn : advocate Balencourt jr. (Lore Dejonckheere), professor Rodriguez (Hans Ligtvoet), oplichter Filip (David Cantens), voetballer Gert (Ward Kerremans), Relinde (Annemarie Picard), zakenman Francis (Ben Van Ostade) en dansleraar Pedro (Jef Ravelingen).

Het komende seizoen, en dit telkens op zondag, brengen wij al de korte inhoud van de afleveringen die de komende week op het scherm zullen komen.

* INHOUD 'FAMILIE' - AFLEVERING 4.183 TOT EN MET 4.188.

- maandag 12 oktober - aflevering 4.183 : Pierrot volgt de raad van Evy op en hij vraagt producer Tino om tips voor het opstarten van zijn platenlabel. Veronique is met de hulp van professor Rodriguez tot rust gekomen en ze voelt dat het tijd is om naar Vlaanderen terug te keren. Sinds Victor Praet haar aangesteld heeft als zijn persoonlijke assistente geniet Leen er van om haar halfzus Mieke te kleineren. Evy geeft aan Pierrot toe dat ze jaloers is geweest op Malika.

- dinsdag 13 oktober
 - aflevering 4.184 : Sinds zijn gesprek met Tino gelooft Pierrot niet langer dat hij in de wieg is gelegd om een firma te leiden. Evy heeft er nochtans het volste vertrouwen in dat hij van het platenlabel een succes kan maken. Peter brengt Bert op de hoogte van zijn droom om kasteelheer te worden en vertelt dat hij niet van plan is om ooit nog in de directeursstoel van Van den Bossche Electronics te gaan zitten.

- woensdag 14 oktober
 - aflevering 4.185 : Pierrot en de leden van The Project vieren dat ze officieel een platenmaatschappij opgericht hebben. Ariane Balencourt kan er voor zorgen dat Peter sneller zijn aandelen terugkrijgt van Jet. Maar Bert heeft iets ontdekt in het verleden van de advocate en deinst niet voor chantage terug. Veronique is terug in Vlaanderen en ze heeft een nieuwe missie. June is in de wolken met wat Bert bereikt heeft, en Lisa betrapt hen in zijn kantoor.

- donderdag 15 oktober - aflevering 4.186 : Mario wil zijn relatie met Jennifer nog geheim houden voor Veronique. Bart heeft zijn dossier klaar over de verbouwingen bij Van den Bossche Electronics. Zoals verwacht, wil Bert niet luisteren naar zijn bevindingen. Ook Leen en Paul hebben hun rapport klaar over de verlamde voetballer Gert. Volgens Paul kan er niets meer voor de jongeman gedaan worden. Leen heeft echter nog een behandeling ontdekt in het buitenland.

- vrijdag 16 oktober - aflevering 4.187 : Victor en Leen oefenen de procedure in van de operatie, die de verlamde voetballer Gert zal ondergaan. Paul is van mening dat de twee met het leven van hun patiënt spelen. Jan en Maarten krijgen het appartement niet verkocht. Trudy reageert vreemd wanneer ze Peter en Louise samen in de badkamer ziet.

- zaterdag 17 oktober
- aflevering 4.188 : Trudy barst in tranen uit tijdens haar gesprek met de psychiater. Mieke weet dat de verlamde voetballer Gert uitkijkt naar zijn operatie, maar ze voelt zich geroepen om hem op de hoogte te brengen van de risico's en gaat zo haar boekje te buiten. Trudy krijgt eindelijk het kasteel te zien, dat Peter wil kopen en dat haar herinnert aan haar kindertijd. Linda en Mieke worden zwaar op de vingers getikt door Vic, het diensthoofd van de spoed.

'Familie', van maandag tot en met zaterdag telkens om 20.00 op vtm. (bron en foto : vtm ; foto Charlotte : Eén)

11-10-2009 om 14:59 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'David' : deze week in de vtm-telenovelle.

 Op vrijdag 18 september jongstleden ging bij vtm een nieuwe telenovelle van start. 'David' is een romantisch liefdesavontuur. In het begin van het verhaal slaat de 12-jarige David tijdens een exotische bootvakantie overboord. Zijn familie zet meteen allerlei zoekacties op, maar tevergeefs. Ze moeten aanvaarden dat hun zoon verdronken is. Alleen is dat niet zo. David (Jeroen Van Dyck), die aan geheugenverlies lijdt, is aangespoeld op een onbewoond eiland. Daar wordt hij vijftien jaar later bij toeval ontdekt door Sofie (Nathalie Meskens). Meteen de start van een uniek liefdesavontuur.

'David' is de derde telenovelle van vtm, na 'Sara' en 'Louislouise' en is in tegenstelling tot de vorige twee integraal een origineel concept van Hugo Van Laere, die ook de scenario's van 'Sara' voor zijn rekening nam. De reeks wordt geproduceerd door Eyeworks.

De telenovelle wordt van maandag tot vrijdag uitgezonden, en dit telkens in de vooravond om 18.25. De dag nadien kan je de aflevering herbekijken en dit telkens om 12.10. Op zondagavond (rond de klok van 22.50) volgt dan 'De week van David' waarin je alle afleveringen van de voorbije week in één ruk kan (her)bekijken.

Wij geven telkens op zondag al een korte inhoud van de afleveringen die de komende week worden uitgezonden.

* INHOUD 'DAVID' - AFLEVERING 18 TOT EN MET 22.

- maandag 12 oktober (herhaling dinsdag 13 oktober) - aflevering 18 : Sofie maakt zich zorgen omdat David zoveel slaapt. Maarten neemt hem mee naar buiten en laat hem in de vijver zwemmen. Pieter betrapt hen en is razend. Tim neemt afscheid van zijn vakantiejob en van Robby. Ze beloven contact te houden. Herman en Andrea vieren het succes van haar nieuwe proeven. Sander bezoekt het dierenlabo van Klaerhout Pharmaceutica.

- dinsdag 13 oktober
 (herhaling woensdag 14 oktober) - aflevering 19 : Sofie verneemt van Maarten dat haar verloofde David onrechtvaardig heeft behandeld en dat David daardoor agressief is geworden. Sofie spreekt Pieter hierover aan en ze maken ruzie. Andrea kan haar dierenproeven afronden en een aanvraag indienen voor proeven op mensen. Herman is trots op haar. Lotte gaat uit met Steven en neemt hem mee naar haar loft voor een slaapmutsje. Ze worden echter betrapt door Sander.

- woensdag 14 oktober
 (herhaling donderdag 15 oktober) - aflevering 20 : Nadat David het venster van zijn schuur heeft gebroken om naar buiten te kunnen, beslist Pieter om het raam en de binnendeur te barricaderen. Dit is zeer tegen de zin van Maarten en Sofie. Sander en Lotte bespreken haar financiële problemen. Om haar droom te verwezenlijken, zullen ze beiden parttime werk moeten zoeken. Tim gaat voor het eerst naar de les. Al snel wordt duidelijk dat Stijn en co. helemaal niet van plan zijn om Laura in hun kliek op te nemen.

- donderdag 15 oktober
 (herhaling vrijdag 16 oktober) - aflevering 21 : Sofie beslist om een goudvis voor David te kopen. Hij vindt echter dat de goudvis vrij moet zijn en in de vijver thuishoort, niet in een bokaal. Pieter probeert David opnieuw medicatie te geven. Andrea's artikel is gepubliceerd en er wordt een kleine receptie gegeven op Klaerhout Pharmaceutica. Zij nodigt Sander uit en die laat zich niet van zijn fraaiste kant zien. Op school haalt Stijn een grap uit met Laura.

- vrijdag 16 oktober (herhaling maandag 19 oktober) - aflevering 22 : Sofie voelt zich schuldig omdat David in zijn donkere hok opgesloten zit. Zij en Pieter hebben een gesprek over Davids toekomst en verschillen van mening over wat het beste is voor hem. Delphine heeft plannen voor een feest waarop ze Janosch aan haar vrienden wil voorstellen. Tim wordt door Stijn aangesproken om Laura een lesje te leren. Herman schakelt ondertussen een advocaat in om een oplossing te vinden voor David.

'David', telkens van maandag tot en met vrijdag tussen 18.25 en 19.00 op vtm. Meer nieuws en informatie krijg je op de 
website van de telenovelle. (bron en foto : vtm
)

11-10-2009 om 14:34 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oslo 2010 : vakjury krijgt ook stemrecht in de halve finales van het Eurovisie Songfestival.

 De Referentiegroep van de EBU (European Broadcasting Union) heeft het licht op groen gezet met betrekking tot de puntentoekenning tijdens de halve finales van de 55e editie van het Eurovisie Songfestival, dat eind mei volgend jaar zal doorgaan in de Noorse hoofdstad Oslo.

Voor de editie van dit jaar werd de vakjury opnieuw geïntroduceerd tijdens de  finale en volgend jaar wordt dat uitgebreid tot de halve finales. Dat komt er dus op neer dat tijdens de drie shows de vakjury mede de uitslag zal gaan bepalen en dit voor 50%. De overige 50% van de punten ligt in handen van de kijkers thuis die door middel van televoting hun keuze kenbaar zullen maken.

Het opnieuw toelaten van een vakjury tijdens de finale van het jaarlijkse liedjesfestival werd door heelwat omroepen, journalisten en fans positief onthaald en velen van hen drongen er op aan om dit systeem ook toe te passen in de halve finales.

Dit heeft meteen ook gevolgen voor de landen die doorstoten naar de finale. Vanaf volgend jaar zal de top tien uit elke halve finale doorgaan naar die finale. De wildcard die door de vakjury werd toegekend, wordt daarmee dus afgeschaft. (
bron : Eurovision.tv)

11-10-2009 om 10:59 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In memoriam : Boyzone-zanger Stephen Gately plotseling overleden.

 Zanger Stephen Gately (Dublin, 17 maart 1976) van de Ierse popgroep Boyzone (intervalact ESF 1997) is gisteren, zaterdag 10 oktober, op het Spaanse eiland Mallorca op 33-jarige leeftijd overleden. De dood van de muzikant en acteur kwam onverwacht, aldus de website van de groep. Gately was met zijn levenspartner Andrew Cowles op vakantie op het Spaanse eiland. De doodsoorzaak is nog niet achterhaald.

Gately was naast Ronan Keating (presentator ESF 1997, componist/tekstschrijver Deense inzending ESF 2009) leadzanger van de band, die met songs als "No matter what" en "Words" in de jaren negentig succesvol was. Na een bijna zeven jaar durende split kwam de groep in 2007 weer samen. Tijdens de scheiding ging Gately op de solotoer.

 De overige vier groepsleden willen vandaag naar Mallorca vliegen. "We zijn totaal van de kaart", zei manager Louis Walsh in de boulevardkrant News of the World. "Ik ben in shock. Ik was maandag nog met hem op een prijsuitreiking. We weten nog niet veel over wat er nu juist gebeurd is." (bron :
Belga)

11-10-2009 om 10:01 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'De jaren stillekes' : Marcel Vanthilt vanavond te gast bij Steven.

 Steven Van Herreweghe siert sinds zondag 06 september tien weken lang je zondagavond met 'De jaren stillekes', een programma dat helemaal in het teken staat van televisie. Hij doet dat in het aangename gezelschap van een gast die minstens even gek is op tv als hijzelf.

Steven Van Herreweghe gaat op zoek naar de verhalen achter televisiebeelden die iedereen zich herinnert, of net in geen vijftig jaar op televisie zijn getoond. Inspiratie haalt hij elke week uit de bekende gast annex televisiefanaat die bij hem aanschuift. Dat is telkens iemand wiens leven in het teken staat van tv; iemand die zelf al een televisiecarrière achter de rug heeft, maar voor wie tv ook in het privéleven een belangrijke rol speelt.

Op het lijstje van genodigden prijken ronkende namen als Walter Grootaers (lid vakjury 'Junior Eurosong 2009'), Frieda Van Wijck, Tom Lenaerts, Ronny Mosuse (lid vakjury 'Eurosong for Kids 2006'), Urbanus, Erik Van Looy, Bart Peeters (presentator 'Eurosong'), Jacques Vermeire, Guy Mortier en Marcel Vanthilt (presentator JESF 2005, lid vakjury 'Eurosong'). Marcel Vanthilt (presentator JESF 2005, lid vakjury 'Eurosong') is vanavond de gast van Steven.

beelden met een verhaal

Zowat alles wat ooit gefilmd is in België kwam in aanmerking voor 'De jaren stillekes'. De zoektocht voor 'De jaren stillekes' leverde dan ook de meest wonderbaarlijke beelden op. Verkeersvoorlichting uit de jaren 1910 bijvoorbeeld, waarin wordt uitgelegd hoe voorrang van rechts werkt, en dat je beter niet van een rijdende tram springt. Nu lijkt het evident, maar toen was het allemaal nieuw.

Soms zijn het niet de beelden zelf, maar het verhaal erachter dat grappig, ontroerend of verwonderlijk is. Iedereen herinnert zich bijvoorbeeld nog hoe Tom Lenaerts en Bart De Pauw de luchthaven van Zaventem binnendrongen in 'Schalkse ruiters', maar bijna niemand is op de hoogte van de pittige gerechtelijke procedure die erop volgde. Reden genoeg voor Steven Van Herreweghe om er getuigen bij te halen, oude krantenknipsels en tapes weer op te snorren en dikke encyclopedieën te doorploegen op zoek naar de waarheid. Niet zelden worden de gasten trouwens geconfronteerd met materiaal waarvan ze het bestaan vergeten waren.

reconstructies

Elke aflevering reconstrueert 'De jaren stillekes' ook een historisch televisiemoment. Dat zijn vaak dingen die in het collectief geheugen zitten, maar waar de kijker niet altijd het fijne van weet. Steven Van Herreweghe keert bijvoorbeeld terug in de tijd naar het moment waarop de eerste Vlaamse tv-piratenzender illegaal de ether in ging, ondanks uitdrukkelijk verbod van PTT-minister Willockx.

 Ook de deelname van Pas de Deux aan het Eurovisie Songfestival in 1983 bracht een storm van verontwaardiging met zich mee. 'De jaren stillekes' diept de beelden nog eens op, maar - belangrijker nog - laat ook de achterkant van het verhaal zien. Steven Van Herreweghe doet dat door het verhaal te reconstrueren zoals hij ook de moord op JFK zou reconstrueren : met getuigen en authentiek beeldmateriaal.

'De Jaren Stillekes', vanavond rond de klok van 20.25 op Eén. (bron en foto's : Eén)

11-10-2009 om 00:22 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'So You Think You Can Dance' : vanavond de eerste liveshow.

 Sinds vorige week is er op zondagavond 'So You Think You Can Dance', al vier seizoenen een grote hit in Amerika. Het programma heeft er drie Emmy Awards op zijn naam staan en in de zomer van 2006 was het de best bekeken show van de States. Snel volgden lokale versies, onder andere in Nieuw Zeeland, Turkije, Duitsland, Polen, Noorwegen, Maleisië, Australië, Zweden, Denemarken, Griekenland en Israël.

Vorig jaar bracht ook Nederland een eigen versie van dit succesvolle entertainment-programma. Ook bij onze Noorderburen werd het concept bijzonder goed gesmaakt. Maar ook in ons land zit danstalent. Sinds woensdag 02 september gaat 'So You Think You Can Dance' daarom op zoek naar de meest favoriete danser van Vlaanderen én Nederland !

Vlaanderen en Nederland starten hun zoektocht naar de meest veelzijdige danser van de Lage Landen. Wie houdt van dansen, wie kan genieten van entertainende televisie, wie het bewijs geleverd wil zien dat stijldansers geen ander genre aankunnen, wie wel eens wil zien of breakdancers getalenteerd genoeg zijn voor een klassieke dans… of wie bereid is met open mond toe te geven dat dansen een heuse kunst is… zit goed bij vtm. We beloven je nu al dat je van op je stoel elke 'dance move' mee beleeft… De danskriebels laten je niet meer los !

Vanavond om 19.55 is er de eerste liveshow van 'So You Think You Can Dance' en de voorbije week kon je al kennis maken met de achttien finalisten (negen Vlamingen en negen Nederlanders).
 
Angelo, Bruno, Els, Evelien, Kris, Lorenzo, Louis, Michael, Noi, Oona, Pablo, Rubien, Saartje, Samuel, Shiobian, Suzan en Virgil zijn 17 van de in totaal 18 finalisten van 'So You Think You Can Dance'.

Ook Marleen doet mee

Door een onverwachte wending behoort ook danseres Marleen vanavond bij de top 18. Zij neemt de felbegeerde plaats in van Ine, die haar finaleplek op het allerlaatste moment afstond.

Koppels

De dansers vormen vanaf nu willekeurige koppels met elkaar. Wekelijks krijgt elk duo de opdracht om in een bepaalde dansstijl een choreografie onder de knie te krijgen. Zo moet de doorgewinterde hiphop-danser bijvoorbeeld een perfecte ballroomdans of moderne dans laten zien en krijgt een klassieke danser ineens de opdracht te transformeren tot een stoere hiphopper.

Kijkers stemmen mee

Terwijl de driekoppige jury de deelnemers beoordeelt vanuit vakkundig oogpunt, spelen de kijkers vanaf nu ook een bepalende rol. Zij kunnen tijdens het programma stemmen op hun favoriete koppel. Vervolgens belanden de 3 duo's met de minste stemmen in de gevarenzone. Voor deze 3 meiden en deze 3 jongens volgt een spannende 'Dance for your life'. Dit solo-optreden betekent een allerlaatste kans om alsnog door te gaan naar de volgende liveshow. De jury beslist uiteindelijk welke twee dansers definitief uit de spotlights gaan. Het avontuur stopt elke zondag voor 1 mannelijke en 1 vrouwelijke deelnemer.

Jury

De jury bestaat uit Jan Kooijman, Nicky Vernieuwe en Dan Karaty. Bij enkele uitzendingen zal ook een gast-jurylid plaatsnemen achter de jurytafel. De presentatie van 'So You Think You Can Dance' is in handen van Dennis Weening en An Lemmens.

29 november = grote finale

Na 8 liveshows gaat de meest favoriete danser of danseres op 29 november 2009 naar huis met een gerenommeerde dansopleiding naar keuze in het buitenland, een geldbedrag van 20.000 euro én een optreden in de musical 'Hairspray'.

'So You Think You Can Dance'', zevende aflevering (eerste liveshow) vanavond, zondag 11 oktober, tussen 19.55 en 22.25 op vtm. (bron en logo : vtm)

11-10-2009 om 00:21 geschreven door Redactie  


10-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'TMF AWARDS 2009' : awards voor Milk Inc., Natalia, Clouseau, Hadise en Nailpin.

 Vanavond vond de jaarlijkse uitreiking plaats van de 'Win For Life TMF Awards'. Deze elfde editie vond, als vanouds, plaats in het Antwerpse Sportpaleis. Presentatoren van dienst waren VJ's Sofie Engelen, Lynn Pelgroms, Astrid Demeure, Lotte Caers, Stijn Smets en Wendy Huyghe.

De volgende artiesten maakten hun opwachting en mochten het feestje muzikaal opluisteren : Lasgo, Big Ali, Jay-J, Natalia (Eurosong 2004), Theory of a Deadman, Hadise (ESF 2009), Bob Sinclar, Janez Detd., Sylver, Das Pop, Clouseau (Eurosong 1989, ESF 1991), September, Andes, Sidney Samson, Jasper Erkens, De Jeugd van Tegenwoordig en Milk Inc. (met Regi Penxten, componist "My music" - Eurosong 2008).

De awards werden dit jaar uitgereikt door : Ann Van Elsen en Tom De Cock (
MNM)(Best Dance Internationaal/Nationaal), Hilde De Baerdemaker en Matteo Simoni ('Louislouise')(Best Male Internationaal/Nationaal), Cara Van der Auwera (ex-Spring, Eurosong 2004) en Hans Otten (presentator 'Eurosong 1993')(Best Live Internationaal/Nationaal), Alizée Poulicek (Miss België 2008) en Bram Demeyere (Mister Personality 2009)(Best New Artist Internationaal/Nationaal), Get Ready! (met onder meer Jimmy Samyn, Eurosong 2002)(Best Female Internationaal/Nationaal), Evy Gruyaert en Caren Meynen (Best Pop Internationaal/Nationaal), Wim Oosterlinck en Anke Buckinx (Q-music)(Best Album Internationaal/Nationaal), Big Ali (Best Urban Internationaal/Nationaal), Roos Van Acker en Sam De Bruyn (Studio Brussel)(Best Rock Internationaal/Nationaal) en door Gaëlle Six en Tom Paumen ('Mijn Restaurant')(Best Video Internationaal/Nationaal).

Wij geven hieronder een overzicht van alle winnaars in de verschillende categorieën : 

* Best Dance Internationaal : Bob Sinclar.
* Best Dance Nationaal : Milk Inc. (met Regi Penxten, componist "My music" - Eurosong 2008).
* Best Male Internationaal : Justin Timberlake.
* Best Male Nationaal : Jasper Erkens, in deze categorie was onder meer ook Brahim (Eurosong 2006-2008) genomineerd.
* Best Live Internationaal : Beyoncé.
* Best Live Nationaal : Milk Inc. (met Regi Penxten, componist "My music" - Eurosong 2008), in deze categorie waren onder meer ook Natalia (Eurosong 2004) en Clouseau (Eurosong 1989, ESF 1991) genomineerd.
* Best New Artist Internationaal : Lady Gaga.
* Best New Artist Nationaal : Jasper Erkens.
* Best Female Internationaal : Lady Gaga.
* Best Female Nationaal : Natalia (Eurosong 2004), in deze categorie was onder meer ook Hadise (ESF 2009) genomineerd.
* Lifetime Achievement Award : Janez Detd..
* Best Pop Internationaal : Lady Gaga.
* Best Pop Nationaal : Clouseau (Eurosong 1989, ESF 1991), in deze categorie waren onder meer ook Kate Ryan (ESF 2006) en Natalia (Eurosong 2004) genomineerd.
* Best Album Internationaal : "The E.N.D." van Black Eyed Peas.
* Best Album Nationaal : "Sacrifice" van Sylver, in deze categorie waren ook "Wise girl" van Natalia (Eurosong 2004) en "Fast life" van Hadise (ESF 2009) genomineerd.
* Best Urban Internationaal : Black Eyed Peas.
* Best Urban Nationaal : Hadise (ESF 2009), in deze categorie was onder meer ook Brahim (Eurosong 2006-2008) genomineerd.
* We Never Forget You Award : Yasmine (voorzitter vakjury 'Eurosong 2006', woordvoerster ESF 2006).
* Best Rock Internationaal : Kings of Leon.
* Best Rock Nationaal : Nailpin (met Sean D'hondt, coach 'Junior Eurosong 2009').
* Best Video Internationaal : "Paranoid" van Jonas Brothers.
* Best Video Nationaal"Waiting like a dog" van Jasper Erkens, in deze categorie waren onder meer ook "Fast life" van Hadise (ESF 2009) en "Blackout" - Milk Inc. (met Regi Penxten, componist "My music" - Eurosong 2008) genomineerd.

Milk Inc. ging aan de haal met twee awards maar Jasper Erkens deed het met drie awards net iets beter. Verder mochten Natalia (Eurosong 2004), Clouseau (Eurosong 1989, ESF 1991) en Hadise (ESF 2009) een award in ontvangst nemen. Voor het derde jaar op rij ging de award voor 'Best Rock Nationaal' naar Nailpin (met Sean D'hondt, coach 'Junior Eurosong 2009'), de groep die later dit jaar een pauze zal inlassen.

Wie de uitzending vanavond om één of andere reden heeft gemist, krijgt morgenavond een tweede kans. Dan wordt de uitreiking van de '
TMF Awards 2009' herhaald en dit tussen 19.00 en 22.00. Meer informatie krijg je op de website van de muziekzender. (bron : TMF)

10-10-2009 om 23:05 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'TMF AWARDS 2009' : wijlen Yasmine krijgt postuum een award.

 Vanavond vindt in het Antwerpse Sportpaleis de jaarlijkse uitreiking plaats van de 'Win For Life TMF Awards'. Tijdens deze drie uur durende live-show werd er ook een 'We Will Never Forget You'-award uitgereikt en die was voor de eind juni jongstleden overleden Yasmine (voorzitter vakjury 'Eurosong 2006', woordvoerster ESF 2006).

 De diepbetreurde Yasmine was naast zangeres, presentatrice en omroepster tussen 1998 en 2000 ook VJ op de Vlaamse muziekzender.

 Tijdens de show bracht de Leuvense groep Andes een gepast eerbetoon. Zij brachten hun versie van "Porselein", één van haar bekendste nummers. Andes nam in het voorjaar deel aan de vierde en tevens laatste reeks van 'Zo is er maar één', het programma dat werd gepresenteerd door Yasmine. (foto's Yasmine en Andes : Eén)

10-10-2009 om 22:25 geschreven door Redactie  




VOLG ONS OOK OP TWITTER & FACEBOOK.



Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs