Twelve Points...Douze Points...Kiev 2017...

Deze website wordt niet meer geüpdatet! Volg ons via https://twitter.com/12_TPDP_12.....

27-08-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oslo 2010 : de Denen kiezen hun Songfestivalkandidaat op zaterdag 06 februari 2010.

 De Deense nationale omroep (DR) heeft eerder vandaag de details bekendgemaakt voor de nationale selectie van volgend jaar. 'Dansk Melodi Grand Prix 2010' zal, net als de editie van dit jaar, bestaan uit één finale met tien liedjes. Die finale gaat door op zaterdag 06 februari 2010 en zal, net als dit jaar, plaatsvinden in het Gigantium in Aalborg

Van de tien liedjes die deelnemen aan de nationale selectie zullen er zes komen uit de open inschrijving en vier nummers worden besteld door de nationale omroep. Alle inzendingen moeten bij de Deense omroep toekomen en dit ten laatste op maandag 05 oktober eerstkomende om 12.00.

Net als dit jaar zal ook volgend jaar de Deense kandidaat voor het Eurovisie Songfestival worden gekozen door een vakjury en door de kijkers thuis die door middel van televoting hun keuze kenbaar zullen maken.

 Eerder dit voorjaar wist zanger Niels Brinck met "Believe again" tijdens de finale van de 54e editie van het Eurovisie Songfestival beslag te leggen op een dertiende plaats met 77 punten. Zijn nummer was onder meer van de hand van oud-festivalpresentator Ronan Keating (ESF 1997), boegbeeld van de Ierse groep Boyzone. In de tweede halve finale eindigde de zanger op een achtste plaats met 69 punten. (bron : DR)

27-08-2009 om 17:11 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Junior Eurosong 2009 : tweekoppige vakjury bestaat uit Kathleen Aerts (ex-K3) en Kreuners-boegbeeld Walter Grootaers.

 Vanaf zaterdag 05 september strijden in totaal twaalf kandidaten tijdens 'Junior Eurosong 2009', de nationale selectie voor de komende editie van het Junior Eurovisie Songfestival, voor het ticket richting Oekraïense hoofdstad Kiev.

Ook in de vakjury is niets meer wat het ooit geweest is. Geen driekoppig vehikel dit jaar, maar wel een duo. Niet zo'n soort duo als Samson en Gert of Nicole en Hugo (ESF 1971-1973, Eurosong 2004). Nee, eerder een duo dat tegen wil en dank een duo is. De twee leden van onze vakjury verhouden zich tot elkaar als water en vuur. Als een engeltje en een duivel. Als een wilde cowboy en een weerloos indiaantje. Als een schone en een beest. Is de ene voor, dan is de andere tegen. Is de ene fan van country, is de andere fan van alles behalve country. Ziet de ene een kandidaat meteen in de finale, vindt de andere dat die kandidaat het best zo snel mogelijk kan afbollen. Onthoudt de ene vooral het positieve, dan is de andere vooral geïnteresseerd in het negatieve.

Kortom : de organisatie is niet verantwoordelijk voor gebeurlijke ongevallen in de buurt van de juryzetel. Wie de engel is, en wie de duivel, mag u zelf raden.

 Kathleen Aerts

"Hittegolf in de stad"... Zowat iedere Belg én Nederlander weet dat "jongens en meisjes dansen door de straten, lekker uitgelaten" de zin is die daarop volgt. Ook Kathleen Aerts zal die zin niet licht vergeten, want met die woorden uit "Heyah mama" begon voor haar een avontuur dat meer dan tien jaar zou duren : dat van K3 (Eurosong 1999).

Samen met Kristel en Karen werd Kathleen een icoon voor de allerkleinsten. Ze vulden sportpaleizen aan de lopende band, verkochten meer dan 4 miljoen cd's en acteerden zelfs in hun eigen langspeelfilms. Tussendoor ging Kathleen ook al eens haar eigen weg, als hoofdrolspeelster in musicals als 'Sneeuwwitje' en 'De Kleine Zeemeermin'.

Dit voorjaar maakt Kathleen dan bekend dat ze uit K3 stapt, nieuws dat inslaat als een bom. Niet veel later brengt ze een eerste solo-single uit, "Zumba yade", waarop ze samen zingt met het Soweto Gospel Choir. Kathleen is duidelijk ook solo geliefd bij het grote publiek, want het nummer bereikt meteen de hitparades én wordt zelfs bekroond met een gouden award. Achter zoveel succes moét wel een geheim recept zitten, en hopelijk doet Kathleen dat uit de doeken als jurylid voor 'Junior Eurosong'.

 Walter Grootaers

Walter Grootaers is een oudgediende van de VRT. In 1973 werkt hij als telefonist/bode bij Radio 2 Antwerpen en komt hij op het idee om Brits klinkende muziek te mengen met Nederlandstalige teksten. Vijf jaar later staan De Kreuners op het podium 'Humo's Rock Rally' en leggen ze daar de basis voor een ijzersterke livereputatie.

Er volgen 8 studio-albums, een passage op Torhout-Werchter, optredens tot in Frankrijk toe, sportpaleizen die avond na avond vollopen en overal is er één constante : duizenden enthousiast meezingende fans. Een nieuw album staat in de steigers voor het voorjaar van 2010.

Niet alleen als zanger is Walter een gevestigde waarde, ook op tv stond hij de afgelopen jaren volop in de belangstelling. Hij was vast panellid in 'De Drie Wijzen', was één van de iconen van VT4 en kleurde de afgelopen jaren het vtm-scherm. Voor het eerst in z'n carrière neemt hij plaats op de jurybank, waar hij vrijuit zal praten zonder z'n woordan al te veel te wikken of te wegen.
 
'Junior Eurosong 2009', de nationale selectie voor het Junior Eurovisie Songfestival, vanaf zaterdag 05 september vier zaterdagen lang, op Eén(bron en logo : Eén ; foto Walter : vtm)

27-08-2009 om 16:18 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Junior Eurosong 2009 : Niels Destadsbader, Kristien Maes, Sean D'hondt en Sofie Van Moll zijn dit jaar de coaches.

 Een nieuw concept, een nieuwe jury, twaalf nieuwe kandidaten,... Daar horen nieuwe coaches bij ! Vier energieke BV's werpen hun volle gewicht in de schaal om hun juniors naar een hoger niveau te tillen. De ene doet dat via goede raad en ondersteuning, de andere zoekt het meer richting complotten en omkoperij. Het doel heiligt de middelen, zolang hun kandidaten maar in de finale geraken.

De vier coaches van dienst dit jaar zijn :

 Niels Destadsbader, coach van Anke, Thomas en Pjotr.

Niels Destadsbader is jong en weet wat hij wil. In 2006 haalde Niels zijn humanioradiploma Woordkunst-drama en nam daarna een vliegende start als acteur. Niels schitterde in verschillende theaterstukken, speelde een rebelse tiener in 'Familie', reisde als Suske van Wiske langs Vlaamse en Nederlandse theaterzalen, maar écht bekend werd Niels als Olivier in de Ketnet-reeks 'Amika'. Een rol die hem eerder dit jaar de titel 'Spetter van het jaar' opleverde. Een nieuw meisjesidool was geboren !

Twee jaar lang een zingende Suske neerzetten op het podium leverde Niels heel wat ervaring op als zanger. Maar toch ging die bal pas écht aan het rollen in 'Steracteur sterartiest'. Niels strandde uiteindelijk net voor de grote finale, maar het populaire Eén-programma legde hem geen windeieren. Niels zangcarrière ging pijlsnel de hoogte in, met als voorlopig hoogtepunt de Radio 2 'Zomerhit Trofee' : beste kidspop voor z'n eerste single "Jij bent van mij".

Ook na 'Junior Eurosong' zal Niels niét uit the picture verdwijnen want vanaf december kan je hem bewonderen in het nieuwe seizoen van 'FC De Kampioenen.' Daarin zal ie de zoon van Boma's vriendin zal vertolken. Heeft dit bezige baasje nog wel tijd voor 'Junior Eurosong' en waarom ?

 Kristien Maes, coach van T & T, Margo en Laura.

Sinds een paar jaar waait er een nieuw en fris gezicht door het medialand ! Kristien Maes is bij het jonge volkje vooral bekend als wrapper bij Ketnet en presentatrice van 'Op Schok', waarin ze vorig jaar met enkele kyoto-kids elke week ten strijde trok tegen de opwarming van de aarde.

Televisie gaf Kristien bekendheid, maar toch is vooral radio haar eerste grote passie. Wat begon als een hobby in haar studentenjaren eindigde met een voltijdse job bij het voormalige 4FM. Voor die zender presenteerde zelfs een tijdlang een dagelijkse ochtendshow... vanuit Barcelona ! Maar gelukkig ontdekt ook de VRT Kristiens talent en in 2006 doet ze haar intrede bij Donna. Vanaf dan stopt de trein niet : Ketnet wil haar al snel als wrapper, en een beetje later leeft ze zich ook uit als presentatrice op Ketnet Radio en Studio Brussel.

Kristien is met haar brede ervaring dé ideale coach voor 'Junior Eurosong'. Bovendien weet ze als geen ander wat je in je mars moet hebben om punten te scoren. Want samen met Ben Roelants verzorgt ze al twee jaar het commentaar voor Eén tijdens de finale van het Junior Eurovisie Songfestival.

 Sean D'hondt, coach van Manou, Haruka en Tune.

Toen zijn ouders hem op zijn elfde meenamen naar Rock Werchter wist hij het al : "Ik word rocker !". De kleine Sean D'hondt leerde pianospelen, maar vooral achter de drums kon hij zich ten volle uitleven. Sean timmert al drummend aan de toekomst en zijn kinderdroom wordt werkelijkheid in 2007 : dan studeert hij af als drummer aan het Conservatorium van Rotterdam. Al snel breekt hij door als drummer én zanger van de punkrockgroep Nailpin. De band bracht al drie albums uit en maakte al menig binnen- én buitenlands festivalpodium onveilig.

Maar Sean kan méér dan rocken alleen. Als hij voor MTV met Nailpin door Amerika toert wordt hij door muziekzender TMF opgemerkt en gevraagd als presentator. Hij start met de presentatie van chartprogramma's als 'Hitzone' en 'De Afrekening' en maakte begin dit jaar de overstap van TMF naar JIM.

Naast presentator en zanger is Sean tenslotte ook drumleraar en geeft hij workshops zang, drummen, samenspel en songwriting. Het coachen en begeleiden van jonge zangers en muzikanten is hem dan ook niet vreemd.

 Sofie Van Moll (Eurosong 2004), coach van Las Niñas, Sepp 'n Sigi en Kiviv.

Wie nog nooit van Sofie Van Moll gehoord heeft moet wel van een andere planeet komen. Bij het jonge volkje is ze vooral bekend als één van de uithangborden van Ketnet : ze wrapte jarenlang programma's aan elkaar, trok Vlaanderen rond met de Ketnet-band, speelde twee jaar mee in de immens populaire jongerensoap 'Spring' en presenteerde het avonturenspel 'GO IV'.

Maar Sofie is veel meer dan Ketnet alleen. In 2005 studeert ze af aan de Toneelacademie van Maastricht, waar ze dans, muziek, theater, video én performance combineert. Sofie bloeit vanaf dan helemaal open als actrice én presentatrice. Zo speelde ze vorig jaar in de film 'Los' van Jan Verheyen, stuurde ze een intergalactisch visitekaartje van de mens de ruimte in voor 'Hartelijke groeten aan iedereen' en stond ze aan de zijde van Bart Peeters (presentator 'Eurosong') in 'De bedenkers'.

En alsof dat allemaal nog niet genoeg is, wijdt Sofie een groot deel van haar prille leven aan muziek. Ze heeft een klok van een stem en zingen is en blijft haar grootste passie. Drie jaar geleden gooide ze hoge ogen in 'Steracteur sterartiest' en ook in 'Zo is er maar één' viel ze in de smaak bij het publiek. Sofie nam in 2004 bovendien zelf deel aan 'Eurosong'. De ervaringen die ze toen opdeed wil ze maar al te graag delen met 'haar' juniors.

'Junior Eurosong 2009', de nationale selectie voor het Junior Eurovisie Songfestival, vanaf zaterdag 05 september vier zaterdagen lang, op Eén(bron, logo en foto's : Eén)

27-08-2009 om 15:25 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Junior Eurosong 2009 : Ben Roelants voor het derde jaar op rij presentator van nationale selectie.

 Hij hoort ondertussen een beetje bij het meubilair van 'Junior Eurosong', maar dan wel als absoluut pronkstuk van de collectie. Ben Roelants, 28 jaar, mag voor de derde keer op rij een hoop rebelse kandidaten onder bedwang houden, om over de vakjury nog maar te zwijgen.

Na een carrière bij TV Brussel en JIM ging Ben in 2007 aan de slag bij de VRT. Op Eén presenteerde hij reeds 'De Naaktkalender', 'Vlaanderen Boven' en natuurlijk 'Junior Eurosong'. Hij was één van de vaste stemmen op Donna en is ook nu nog sporadisch te horen op MNM.

 Tussen zijn buitenlandse reizen door, want tegenwoordig is Ben vooral in de weer als reporter voor 'Vlaanderen Vakantieland'. Maar 'Junior Eurosong' blijft ook voor Ben Roelants iets speciaals : "Officieel word ik nu voor de eerste keer papa (n.v.d.r. Ben en zijn vriendin Heidi Luypaert werden op zaterdag 15 augustus de trotse ouders van een dochtertje, Estelle, archief), maar eigenlijk is 'Junior Eurosong' toch ook een beetje mijn kindje, al dan niet buitenechtelijk. Elk jaar opnieuw sta ik perplex van het lef, de présence, het talent en de uitstraling van onze kandidaten. Dit jaar zeker : er zitten een paar nummers tussen die ik al weken opzet om de autoritten wat te pimpen. Ik zou er bijna zin van krijgen om zélf te beginnen zingen, maar de mensen uit mijn omgeving vinden dat geen goed idee. Ik snap ook niet waarom."

'Junior Eurosong 2009', de nationale selectie voor het Junior Eurovisie Songfestival, vanaf zaterdag 05 september vier zaterdagen lang, op Eén(bron, logo en foto : Eén)

27-08-2009 om 14:45 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Junior Eurosong 2009 : drie halve finales met telkens vier kandidaten en de finale met zes kandidaten.

 Vanaf zaterdag 05 september strijden in totaal twaalf kandidaten tijdens 'Junior Eurosong 2009', de nationale selectie voor de komende editie van het Junior Eurovisie Songfestival, voor het ticket richting Oekraïense hoofdstad Kiev. 'Junior Eurosong 2009' telt vier afleveringen. Net als voorgaande jaren zijn alle kandidaten tussen 10 en 15 jaar. Samen met een team van professionals werkten ze de afgelopen maanden hard aan een steengoed nummer en twee indrukwekkende podiumacts die bij de twee versies passen.

In de eerste drie afleveringen (zaterdag 05, 12 en 19 september) mogen telkens vier kandidaten hun ding doen. Meteen nadat ze de eerste versie gebracht hebben, moeten ze opnieuw op het podium staan om de tweede versie van hun lied op te voeren. In totaal krijg je dus acht nummers per aflevering te horen, telkens omkaderd door een unieke podiumact.

Als een kandidaat twee versies gezongen heeft, mag ie met een bonzend hartje voor de vakjury verschijnen. Die vakjury mag dan misschien hoog van de toren blazen, maar het is de kijker en alleen de kijker die beslist, via televoting. Twee kandidaten gaan door naar de finale, voor de twee overige kandidaten is het over en uit.

In de finale (zaterdag 26 september) vechten zes honden om één en hetzelfde been : het ticket richting Kiev voor het Junior Eurovisie Songfestival. De kandidaten zingen het lied nu in de versie die de kijkers verkozen hebben, voor de gelegenheid opgesmukt met alle toeters en bellen die je verwacht in een finale. Alle zes nemen ze plaats op de gevreesde blokken, slechts één keer zal zo'n blok groen kleuren.

De shows beginnen telkens om 20.45, na 'Dieren in Nesten'. Rond 22.00 kennen we het verdict. (bron en logo : Eén)

27-08-2009 om 14:24 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Junior Eurosong 2009 : recordaantal inschrijvingen nationale selectie Junior Eurovisie Songfestival.

 Eerder deze namiddag vond in Poppentheater Pedrolino in Sint-Amandsberg (Heiveldstraat 350) bij Gent een persconferentie plaats waarbij het eerste net van de openbare omroep meer tekst en uitleg heeft gegeven met betrekking tot 'Junior Eurosong 2009', de nationale selectie voor de komende editie van het Junior Eurovisie Songfestival.

Daar werden de twaalf kandidaten alsook hun coaches voorgesteld maar door een vergissing bij internetwinkel Amazon Frankrijk waren de namen van kandidaten begin vorige week, nog voor de officiële voorstelling, reeds bekendgeraakt.

Maar toch viel er nog meer nieuws te rapen. Nooit eerder schreven zoveel jongeren zich in voor 'Junior Eurosong', editie 2009 : maar liefst 936 enthousiaste tieners waagden hun kans op een auditie. Een strenge jury maakte een nog strengere selectie en stuurde die bende op schrijfkamp. Aan het einde van het kamp hadden twaalf uitzonderlijke kandidaten twaalf uitzonderlijke nummers onder de arm. Maar dan moest het echte werk nog beginnen.

De kandidaten moeten dit jaar dubbel zo hard uit hun pijp komen, want stuk voor stuk staan ze twee keer na elkaar op het podium ! Samen met hun muziekproducer hebben ze hun liedje uitgewerkt in twee verschillende muzikale genres. Als kijker glijd je zo van de ene sfeer in de andere : het ene moment hoor je een poprocknummer, twee minuten later hoor je hetzelfde liedje in een strak dance-jasje. En wees er maar zeker van dat iedereen meteen een voorkeur heeft voor deze of gene versie !

De kijker krijgt dus nóg meer muziek voorgeschoteld, en heeft ook meer in de pap te brokken dan ooit tevoren. Als kijker bepaal je niet alleen welke kandidaat de finale haalt, maar ook met welke versie van het liedje hij/zij daar zal staan. Democratie ten top dus !

* de twaalf kandidaten :

01. "Comment faire ?" door Manou (smokey jazz/pop).
02. "Ik wil leven" door Tune (80's revival/gitaarrock).
03. "Waar ben je ?" door Haruka (Bollywood/country).
04. "Catwalk" door Kiviv (a lo cubano/drumbeat).
05. "Die ene seconde" door Sepp 'n Sigi (unplugged/soft rock).
06. "Jongens" door Las niñas (punkrock/girlpower).
07. "Groot zijn" door Thomas (dance/poprock).
08. "Ooh daddy" door Anke (glamrock/jukebox jive).
09. "Allemaal vrienden" door Pjotr (poprock/ethnic).
10. "Zo verliefd" door Laura (yodel/classic).
11. "Geniaal" door T & T (ruige rock/cool cat).
12. "Vandaag is de dag" door Margo (wonderland/fiesta latina).

'Junior Eurosong 2009', de nationale selectie voor het Junior Eurovisie Songfestival, vanaf zaterdag 05 september vier zaterdagen lang, op Eén(bron : Eén, Poppentheater Pedrolino ; logo : Eén)

27-08-2009 om 14:18 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Junior Eurosong 2009 : vanmiddag voorstelling kandidaten in Poppentheater Pedrolino (Sint-Amandsberg).

 Vanaf zaterdag 05 september strijden in totaal twaalf kandidaten tijdens 'Junior Eurosong 2009', de nationale selectie voor de komende editie van het Junior Eurovisie Songfestival, voor het ticket richting Oekraïense hoofdstad Kiev. Door een vergissing bij internetwinkel Amazon Frankrijk zijn de namen van kandidaten begin vorige week, nog voor de officiële voorstelling, bekendgeraakt.

Zoals we eerder reeds berichtten vindt die officiële voorstelling vanmiddag plaats en dit in Poppentheater Pedrolino in Sint-Amandsberg (Heiveldstraat 350) bij Gent. Vanaf 12.00 worden de twaalf kandidaten voorgesteld alsmede de BV-coaches die ook dit jaar van de partij zullen zijn. Presentator Ben Roelants leidt de persvoorstelling in goede banen.

Afgelopen maandag meldden we reeds dat het theater van Pedrolino wekelijks te zien zal zijn tijdens de rechtstreekse uitzendingen van 'Junior Eurosong 2009'. Nadat er eind mei al enkele proefopnames waren gedraaid, werd op dinsdag 09 juni de vaste zaal omgebouwd tot een heuse televisiestudio en werden er de ganse dag opnames gemaakt. Er werd ook gebruik gemaakt van de decors van het gezelschap. De decorschilder, Michel Bracke, moest voor de gelegenheid zelfs drie nieuwe decors maken. Enkele kleuters van basisschool De Krekel werden als figuranten ingeschakeld en het in datzelfde zaaltje dat donderdag dus de persvoorstelling zal doorgaan.

* de twaalf kandidaten :

01. "Comment faire ?" door Manou (smokey jazz/pop).
02. "Ik wil leven" door Tune (80's revival/gitaarrock).
03. "Waar ben je ?" door Haruka (Bollywood/country).
04. "Catwalk" door Kiviv (a lo cubano/drumbeat).
05. "Die ene seconde" door Sepp 'n Sigi (unplugged/soft rock).
06. "Jongens" door Las niñas (punkrock/girlpower).
07. "Groot zijn" door Thomas (dance/poprock).
08. "Ooh daddy" door Anke (glamrock/jukebox jive).
09. "Allemaal vrienden" door Pjotr (poprock/ethnic).
10. "Zo verliefd" door Laura (yodel/classic).
11. "Geniaal" door T & T (ruige rock/cool cat).
12. "Vandaag is de dag" door Margo (wonderland/fiesta latina).

'Junior Eurosong 2009', de nationale selectie voor het Junior Eurovisie Songfestival, vanaf zaterdag 05 september vier zaterdagen lang, op Eén(bron : Eén, Poppentheater Pedrolino ; logo : Eén)

27-08-2009 om 00:03 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'KRO BlootGewoon' : vanavond de vijfde aflevering met sportschoolvrienden vs dierenactivisten.

 Vorig najaar was er in eigen land 'De naaktkalender', het programma waarin Eén Vlaanderen uitdaagde om uit de kleren te gaan. Saartje Vandendriessche (omroepster, 'Vlaanderen Vakantieland'-presentatrice en coach 'Junior Eurosong 2008') en Ben Roelants (presentator 'Junior Eurosong 2007-2008-2009') hielpen de schroom te overwinnen en waren zelfs solidair met de naakten.

Gedurende vijf weken gingen tien heel uiteenlopende groepen mensen uit de kleren om heel uiteenlopende redenen. Sommigen namen deel voor de uitdaging, anderen hoopten te winnen om met een deel van de opbrengst grootse plannen te verwezenlijken.

In Nederland brengt de 
KRO sinds donderdag 30 juli het nieuwe programma 'KRO BlootGewoon', naakt met een missie, gepresenteerd door Anita Witzier. Niet iedereen verwacht dit bij de KRO te zien. Toch start die omroep met 'KRO BlootGewoon'. "Deze mensen poseren naakt voor een goed doel", licht presentatrice Anita Witzier toe. "Zij voelen zich verbonden met deze organisaties en durven daar op een ludieke manier aandacht voor te vragen. Naakt met een missie dus."

De bijzondere foto's leiden tot een naaktkalender waarvan de opbrengst naar de goede doelen gaat. "Dat past goed bij de KRO. Wij maken programma's onder de paraplu 'goed leven' en 'zorg voor elkaar'. Dat het format prikkelt en stof doet opwaaien vind ik leuk. Als je op een gewone manier aandacht voor goede doelen vraagt, is de attentiewaarde toch een stuk lager. Bovendien wil ik graag amusementsprogramma’s maken, maar wel amusement met inhoud. Daar is 'KRO BlootGewoon' hét voorbeeld van."

Hoewel er wel het nodige lef voor nodig is om naakt voor de camera te verschijnen, stroomden de aanmeldingen binnen. "Heel veel mensen hebben zich opgegeven. Dat verbaasde me wel, omdat je toch je schroom opzij moet zetten om zoiets te doen. En naakt poseren met een groep collega's is écht nog veel moeilijker dan met een stel onbekenden. Aan de andere kant zijn er wel heel veel mensen betrokken bij een goed doel, dus wat dat betreft had ik veel aanmeldingen wel verwacht."

In aflevering 5 strijden de sportschoolvrienden tegen de dierenactivisten. De sportschoolvrienden gaan uit de kleren voor de 'Stichting Go For Mont Ventoux', de dierenactivisten voor de 'Vereniging Proefdiervrij'.

 De teamleden van 'Stichting Go For Mont Ventoux' kennen elkaar uit de sportschool. Geïnspireerd door het doorzettingsvermogen van medesporter René die ondanks zijn ziekte 'gewoon' de Mont Ventoux met zijn fiets beklom, besloten ook niet-fietsers dat zij niet konden achterblijven bij het bedwingen van de berg. En zo ontstond de stichting die het jaarlijks terugkomende klim-evenement organiseert. Het gaat allang niet meer alleen om René, de stichting zet zich breed in voor de kankerbestrijding. Helaas kent iedereen wel iemand in zijn omgeving die aan kanker lijdt of geleden heeft. Zolang geld voor onderzoek hard nodig blijft, blijven de teamleden zich met hart en ziel inzetten voor de 'Stichting Go For Mont Ventoux'.

 De dierenactivisten zijn een team van prachtige, gepassioneerde jonge meiden. Gezamenlijk gaan ze de straat op om mensen bewust te maken van het feit dat dieren al lang niet meer onnodig hoeven te lijden om bijvoorbeeld zoiets als shampoo op te testen. Er zijn voldoende alternatieven van merken waar geen dieren aan te pas zijn gekomen, vaak nog goedkoop ook. Sommige meiden studeren nog, andere hebben een fulltime baan. Onderling zijn ze zeer verschillend maar over één ding zijn ze het altijd eens. Ze gaan uit de kleren voor de 'Vereniging Proefdiervrij'.

'KRO BlootGewoon', vanavond om 21.30 bij de KRO op Nederland 1. Meer nieuws en informatie krijg je op de
website van het programma. (bron en foto's : KRO)

27-08-2009 om 00:02 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Villa Vanthilt' : Karel De Gucht, Erik Van Looy en Gerty Christoffels vanavond te gast bij Marcel.

 Op maandag 08 juni opende Marcel Vanthilt (presentator JESF 2005, lid vakjury 'Eurosong') de deuren van 'Villa Vanthilt', zijn eigenste vakantiehuis. Van daaruit presenteert hij negen weken lang een nieuwe zomertalkshow. In het begin van de zomer vestigde hij zich met zijn 'Villa Vanthilt' vier weken lang op het Sint-Pietersplein in Gent. En na de Ronde van Frankrijk, sinds maandag 27 juli dus, duiken het huis en zijn eigenzinnige bewoner op aan het Kolonel Dusartplein in Hasselt.
 
'Villa Vanthilt' is ruim tweehonderd vierkante meter groot en heeft behalve twee verdiepingen ook een terras en een tuin. Het is een architecturale ode aan The Eames House, dat dit jaar zijn zestigste verjaardag viert.

Geanimeerde gesprekken zijn het handelsmerk van Marcel Vanthilt. Hij ontvangt in totaal meer dan tweehonderd gasten. Nationale en internationale. Gasten met een goed en actueel verhaal.

Marcel krijgt ook elke dag onbekende mensen over de vloer. Iemand die die ochtend in de krant stond, bijvoorbeeld. Als hoofdrolspeler of als toevallige voorbijganger, centraal of onherkenbaar in een hoekje; het maakt niet uit, als hij maar intrigeert.

Wie niet aanwezig kan zijn, kan toch zijn verhaal doen via de webcam. Herman Schueremans op Rock Werchter, Robbie Mc Ewen in het ziekenhuis, misschien zelfs Rudi Vranckx vanuit Congo. Marcel haalt ze via de webcam live in de show.

'Villa Vanthilt' gaat ook zelf op de actualiteit af. Naar de Wetstraat, naar de cd-voorstelling van Laura Lynn of naar de trotse eigenaar van de grootste bloemkool van het land. En elke dag wordt 'Villa Vanthilt' afgesloten met een sterke muzikale act.

Op zondag pakt 'Villa Vanthilt' uit met een speciale aflevering rond een bepaald thema. 'Villa Vanthilt' goes festival, 'Villa Vanthilt' goes humor, 'Villa Vanthilt' goes ramadan, 'Villa Vanthilt' goes Hasselt en ga zo maar door. Alle gasten, muziek en reportages van die afleveringen zijn onlosmakelijk met het thema verbonden.

 'Villa Vanthilt' : drieënveertigste aflevering VANAVOND :

Sinds anderhalve maand is Karel De Gucht minister van Buitenlandse Zaken af. Hij nam de plaats in van Louis Michel in de Europese Commissie. Bij Marcel geeft hij zijn eerste interview in zijn nieuwe functie.

Sinds vorige vrijdag kan je de dvd van 'Loft' huren. Erik Van Looy laat Marcel proeven van de extra's.

Gerty Christoffels heeft een boekje samengesteld met erotische verhalen voor en door vrouwen. Anissa Temsamani schreef er een deel van : verhalen uit de Wetstraat.

En na een pauze van zes jaar stonden Gert en Sarah Bettens in Dranouter opnieuw samen op het podium als K's Choice. Een nieuw album staat in de steigers voor begin 2010. Gert en Sarah lichten hun plannen toe bij Marcel en spelen exclusief een nieuw nummer.

 'Villa Vanthilt', tot en met zondag 30 augustus telkens van zondag tot en met donderdag op Eén. Van maandag tot donderdag rond de klok van 21.30 en op zondag rond de klok van 22.00. (bron en foto's : Eén)

27-08-2009 om 00:01 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Michael Kunzi.

Michael Kunzi Michael Kunzi (27 augustus 1958) maakt deel uit van de Duitse popgroep Münchener Freiheit. De groep ontstaat in het begin van de jaren tachtig en bestaat uit Stefan Zauner (zang en keyboard), Aron Strobel (gitaar en zang), Rennie Hatzke (drum), Michael Kunzi (bas en zang) en Alex Grünwald (keyboard). Hun eerste album "Umsteiger" komt in 1982 op de markt. Vier jaar later komt de internationale doorbraak en hebben ze hits in België, Nederland, Noorwegen en Zweden. In 1993 nemen ze deel aan Eurovisie Songfestival voor Duitsland. Met "Viel zu weit" eindigen ze op een teleurstellende achttiende plaats. Nadien volgen nog een aantal bescheiden hits en in 2005 brengen ze ter gelegenheid van hun 25-jarig bestaan een compilatiecd op de markt. In 1986, 1987, 1990 en 1992 krijgt de groep de 'Goldene Stimmgabel' als beste Duitse groep van het jaar. Meer over de groep kan je op hun website lezen.

 (foto's : website
 Münchener Freiheit)

OOK JARIG VANDAAG :

* Bo Martin Erik Erikson (E-Type)(1965) : nam in 2004 deel aan 'Melodifestivalen', de Zweedse selectie voor het Eurovisie Songfestival. Met "Paradise" eindigde hij tijdens de finale op een vijfde plaats. Eerder vorig jaar nam hij samen met The Poodles (MF 2006) deel aan 'Melodifestivalen' en met "Line of fire" overleefden ze de herkansingsronde, 'Andra chansen', niet.

27-08-2009 om 00:00 geschreven door Redactie  


26-08-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit in Nederland'.

 Deze laatste woensdag van augustus loopt stilaan op zijn einde en wij sluiten die af met onze rubriek 'Een avondje uit'. Op woensdag staat die trouwens geheel in het teken van Nederland en dit voor onze talrijke Nederlandse bezoekers die we dagelijks mogen verwelkomen. Ook ditmaal bekijken we een aantal optredens en concerten die de komende weken en maanden in Nederland zullen plaatsvinden en zetten we die voor je op een rijtje.

 Volgende week zaterdag, 05 september, geeft Gerard Joling (ESF 1988) opnieuw een openluchtconcert in de prachtige vallei van Spaarnwoude. Ook tijdens deze tweede editie van 'For your eyes only!' is Gerard opnieuw het stralende middelpunt van een grootse show met een gigantisch podium, een live orkest, een sexy showballet, imponerende special effects en een resem Nederlandse artiesten. Zo zijn onder meer Ruth Jacott (ESF 1992-1993), Patricia Paay (NSF 1969), Hans Klok, Luv', Jim Bakkum en Antje Montero van de partij.

In aanloop naar het spectaculaire jubileumjaar 2010 zal dit evenement het enige concert zijn dat Gerard zal geven dit jaar. Tickets voor het concert kunnen nog steeds worden aangekocht via Ticketservice. Meer nieuws krijg je ook op de website van de zanger.

 Een dag later, op zondag 06 september, vindt de tweede editie plaats van het festival 'Sterren van Hollandia'. Jeroen van der Boom (ESF 2009), Wolter Kroes, Hermes House Band, Rachel ('X Factor'), Peter Beense, Ruud Versteeg, Lesley Williams en Bouke maken alvast hun opwachting.

Vorig jaar vond de eerste editie plaats in het recreatiegebied Geestmerambacht, dit jaar wordt afgezakt naar het Park van Luna in Heerhugowaard. Een logische keuze want het Park van Luna biedt minstens zoveel sfeer als het Geestmerambacht. Het festival is dit jaar deels overkapt door een unieke parachute tent ! Meer nieuws en informatie krijg je op de website van het festival en wie tickets wil aanschaffen kan dat via Ticketpoint.

 Eerder dit voorjaar raakte bekend dat Cliff Richard (ESF 1968-1973) en The Shadows (ESF 1975) op dinsdag 10 en woensdag 11 november eerstkomende naar Nederland afzakken voor een concert in Ahoy in Rotterdam (aanvang 20.00). Deze optredens komen er in het kader van hun wereldtournee, de '50th Anniversary Tour'. Daarmee vieren ze het feit dat ze een halve eeuw geleden samenkwamen.

Er zijn voor beide optredens nog enkel tickets beschikbaar staanplaatsen in de eerste ring. Meer informatie krijg je op de website van Live Nation alwaar je je tickets online zal kunnen bestellen. Ook telefonisch kunnen tickets worden aangekocht en dit via het nummer 0900 1010 2020 (enkel in Nederland).

26-08-2009 om 23:20 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kiev 2009 : kandidaten Maltese nationale selectie Junior Eurovisie Songfestival zijn bekend.

 Afgelopen weekend meldden we reeds dat de Maltese omroep PBS in totaal 66 inzendingen had ontvangen voor 'Malta Junior Eurosong 2009', de nationale selectie voor de komende editie van het Junior Eurovisie Songfestival. 
 
De nationale finale gaat door op zaterdag 12 september eerstkomende met in totaal twintig kandidaten, maar voorafgaand was er nog een interne selectieronde en die vond eergisteren, gisteren en vandaag plaats. Tijdens deze selectie duidde een panel van zes juryleden de twintig nummers aan die mogen gaan strijden voor het Maltese ticket richting Kiev.

* kandidaten 'Malta Junior Eurosong 2009' :

01. "Free like a butterfly" door Denise Spiteri (01).
02. "Double trouble" door Francesca Sciberras en Mikaela Bajjada (04).
03. "Super girl" door Yazmin Helledie (17).
04. "Queen of peace" door Michaela Agius (23).
05. "An island dream" door Jade Cini (26).
06. "The tik-i-tik song" door Tik-i-Tik Girls (Roxanne Cassar, Kelly Ann Mintoff, Kimberley Micallef)(27).
07. "Reaching for heaven" door Charlene Muscat (29).
08. "D.A.N.C.E." door Mireille Caruana (31).
09. "Ahoy! ahoy!" door Kurt Galea (35).
10. "I spy" door Miki Debattista (Fula)(37).
11. "My one true passion" door Ylenia Vella (39).
12. "Mamma's girl" door Whitney Cremona (42).
13. "Sailing" door Chantelle Farrugia (43).
14. "The mambo song" door Sarah Bonnici (48).
15. "Toys" door Rebecca Bonello (51).
16. "Boys and girls" door Antoine Farrugia en Kayleigh Cassar (52). 
17. "Toy soldier" door Maxine Pace (56).
18. "Shake up wake up" door Stefan Galea (60).
19. "Fun, fun, fun" door Nicole Azzopardi (61).
20. "Hey yo" door Cherylis Camilleri (64).

De nummers staan in de volgorde waarin ze door de zeskoppige jury werden beluisterd, het cijfer tussen haakjes verwijst naar die volgorde. De jury bestond uit Lorraine Aquilina, Christian Axiak, Adrienne Azzopardi, Maria Lewis, Mark Gauci en Eric Montfort.

Tijdens de finale ligt het lot van de kandidaten in handen van een vakjury en van de kijkers thuis die door middel van televoting hun keuze kenbaar zullen maken. De leden van deze vakjury zullen verschillend zijn van de leden die tijdens de selectieronde aantreden. (bron : PBS)

26-08-2009 om 22:58 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Benelux' Next Top Model' : Doutzen Kroes wordt jurylid in nieuwe reeks.

 Midden juni jongstleden meldden we reeds dat 'Topmodel' (2BE) na twee edities internationaal gaat in 'Benelux' Next Top Model'. De speurtocht naar de nieuwe Gisèle Bündchen, Heidi Klum of Tyra Banks barst dit najaar opnieuw los en na twee succesvolle jaargangen van 'Topmodel' wordt de inzet nóg groter.

In samenwerking met de Nederlandse tv-zender RTL 5 gaat 2BE in Vlaanderen én in Nederland op zoek naar dat éne meisje met de juiste looks, ingesteldheid en uitstraling om de catwalk te veroveren. Presentatrice van 'Benelux' Next Top Model' wordt voormalig topmodel en schrijfster Daphne Deckers, tevens echtgenote van ex-tennisser Richard Krajicek.

 Vandaag maakte de krant Het Laatste Nieuws bekend dat zowel het voormalig Amerikaans topmodel Janice Dickinson als huidig Nederlands topmodel Doutzen Kroes zullen deel gaan uitmaken van de jury.

In eigen land nam tijdens het eerste seizoen ene Elisa Guarraci deel. De Genkse was vorig voorjaar ook één van de twintig kandidaten tijdens 'Eurosong 2008', de Belgische selectie voor het Eurovisie Songfestival. Met "Around the world" wist ze de vierde en laatste voorronde niet te overleven. Sinds kort maakt ze deel uit van Jameerah, het vierkoppige damesgezelschap waar ook Tanja Dexters (Eurosong 2002-2008) toe behoort.

Bij de tweede reeks van 'Topmodel', vorig najaar gewonnen door de Brugse Virginie Bleyaert,
hoorde ook een themasong, "Upon the catwalk", die door zangeres Katerine (Eurosong 2002-2006) voor haar rekening werd genomen. (bron : Het Laatste Nieuws)

26-08-2009 om 22:11 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Hit The Road' : volgens presentator Udo komt er volgend jaar een tweede reeks.

 Eerder vanavond kon je op vtm de negende en laatste aflevering bekijken van het eerste seizoen van 'Hit The Road', de opvolger van 'Tien om te Zien'. Het muziekprogramma kreeg de voorbije weken uit diverse hoeken heelwat commentaar. Velen voelden zich geroepen om met scherp te schieten en vooral presentator Udo was de kop van jut. Ook de kijkcijfers waren niet om over naar huis te schrijven daar het programma reeds om 20.00 werd uitgezonden, een moment waarop velen bij het mooie zomers weer geen zin hadden om de huiskamer op te zoeken. Heelwat dag- en weekbladen hebben intussen al afscheid genomen van het programma want velen menen nu al te weten dat de commerciële zender het programma zal opdoeken.

Als we presentator Udo mogen geloven zal er volgende zomer een tweede seizoen komen, want aan het einde van het programma maakte hij een afspraak met de kijkers en toeschouwers voor volgend jaar. Het blijft vooralsnog wachten op een officiële mededeling vanuit Vilvoorde. 

 Wie de grootste hits van de afgelopen zomer op één schijfje verzameld wil hebben kan nog steeds het compilatie-album aanschaffen. Dat werd eerder deze maand op de markt gegooid. Wij geven hieronder nogmaals de tracklist van het album mee.

* tracklist :

01. "Blackout" - Milk Inc. (met Regi Penxten, componist "My music", Eurosong 2008).
02. "Foreign affair" - Sylver.
03. "Zumba yadé" - Kathleen & Soweto Gospel Choir (ex-K3, Eurosong 1999).
04. "Het is zomer" - Amika.
05. "Miljonair" - Christoff (Eurosong 1993-2002).
06. "In vuur & vlam" - Laura Lynn.
07. "Let the feelings go" - AnnaGrace.
08. "Babacar" - Kate Ryan (ESF 2006).
09. "Love me" - Daniel Bovy & Roy Rox feat. Nelson (Eurosong 2008).
10. "Real love" - Ellektra.
11. "Bleeding love" - Tom Dice.
12. "Body to body" - Jay-J.
13. "De regenboog 2009" - Mama's Jasje (Peter Van Laet - De Gouden Zeemeermin 1996/Gunther Van Campenhout - Eurosong 2002).
14. "Jij bent van mij" - Niels Destadsbader.
15. "Mamma mia" - Alright (met o.m. Chloé - Junior Eurosong 2008, Mona - Junior Eurosong 2007 en Didier - Junior Eurosong 2008).
16. "Elvis " - Leki & The Sweet Mints.
17. "To the moon" - Kayden (met Wim Joos, Eurosong 2006).
18. "Fast life" - Hadise (ESF 2009).
19. "All eyes on me" - Jameerah (met o.m. Tanja Dexters, Eurosong 2002-2008 en Elisa, Eurosong 2008).
20. "Ik lig nog steeds van jou te dromen" - Lindsay.

Zoals je merkt staan er ook weer heelwat artiesten op het album met een Songfestivallink. Het is alvast een aanrader voor al wie de grootste Vlaamse zomerhits van het jaar verzameld wil op één schijfje.
(bron en logo : vtm)

26-08-2009 om 21:43 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Jes' : vtm-serie krijgt een tweede seizoen.

 De commerciële zender vtm heeft vandaag bekendgemaakt dat 'Jes', de vernieuwende dramedyreeks die in het voorjaar werd uitgezonden, een tweede seizoen zal krijgen. Wanneer dat seizoen op het scherm komt is nog niet bekend.

In 'Jes' volgen we Jes Jacobs, een jonge dertiger en alle problemen die bij die leeftijd komen kijken. Het verhaal speelt zich af in hartje Brussel en de hoofdrollen worden vertolkt door Lotte Heijtenis, Pascale Platel (lid vakjury 'Junior Eurosong 2008'), Kader Gürbüz, Koen De Graeve, Johan Heldenbergh, Wouter Hendrickx en Wim Danckaert.

 De makers kozen als begingeneriek van de serie voor "Ça plane pour moi", het nummer waarmee Plastic Bertrand in 1977 een internationale hit scoorde. Bertrand is één van de bestverkopende Belgische artiesten ooit met een verkoop van meer dan twintig miljoen albums. In 1987 nam hij in Brussel deel aan het Eurovisie Songfestival en verdedigde hij er de Luxemburgse kleuren met "Amour amour". Met een totaal van vier punten (twee uit Portugal en twee uit het Verenigd Koninkrijk) legde hij beslag op een eenentwintigste en voorlaatste plaats. (bron en foto 'Jes' : vtm)

26-08-2009 om 21:25 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'K2 zoekt K3' : Koen Wauters presenteert de finale op zaterdag 03 oktober.

 Afgelopen weekend is de zoektocht gestart naar de opvolgster van Kathleen Aerts. Fans van 'K2 zoekt K3' kruisen best zaterdag 03 oktober aan in hun agenda. Dan zendt vtm de live finale uit van de unieke talentenjacht naar 'de nieuwe blonde' van K3 (Eurosong 1999). De zoektocht zal in goede banen geleid worden door Koen Wauters (Eurosong 1989, ESF 1991).

 Op zondag 06 september eerstkomende worden de kandidaat-K3's gereduceerd tot acht. Deze geselecteerden krijgen vervolgens een unieke opleiding en worden klaargestoomd voor een nieuw leven als popster. De live finale op zaterdag 03 oktober wordt echter slechts gespeeld door drie uitverkorenen. (bron en foto's : vtm)

26-08-2009 om 20:26 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Ingeborg werkt aan talkshow met BV's op Vitaya.

Ingeborg Vorige week berichtte Story dat er voor Ingeborg (ESF 1989) en Jan Van Rompaey geen plaats meer was bij Vitaya. Volgens het weekblad zette de zender onlangs de samenwerking stop met Ingeborg omdat haar programma's te zweverig en te niche zouden zijn voor de kijkers. Jan Van Rompaey moest op zijn beurt dan weer plaats ruimen wegens te oud.

Maar in tegenstelling tot deze berichtgeving blijft Ingeborg Sergeant toch aan de slag  bij de tv-zender. Volgens 
Het Laatste Nieuws werd haar praatprogramma 'Hoe moet het nu verder' wel afgevoerd, maar werkt ze intussen aan een nieuw format dat als werktitel 'Het Uur' meekreeg. De bedoeling is om een uur te spreken met bekende mensen, op een plek waar zij rust vinden. Waarom zij succes hebben, wat hen bezielt in het leven, ... .

Grote namen als Francesca Vanthielen, Piet Huysentruyt en Kim Clijsters mogen volgens de krant een uitnodiging verwachten. Momenteel is ze nog research aan het doen en de opnames zijn pas voor begin volgend jaar. In de tussentijd maakt ze ook nog andere programma's voor Vitaliteit
.

Maar ook muzikaal blijft ze van zich laten horen. "Beyond you" is haar nieuwe album in samenwerking met dr. Emoto Masaru, met mantra's en devotionele gezangen. De eerste single zal "I walk in beauty" heten. (bron : Het Laatste Nieuws)

26-08-2009 om 11:23 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : K3 kiest dit najaar voor 'mama'.

 Afgelopen weekend startte in eigen land en Nederland de zoektocht naar een nieuw lid van het meidentrio K3 (Eurosong 1999). Intussen zitten Kristel, moeder van twee, en de zwangere Karen echter niet stil.

Toeval of niet maar de titel van de nieuwe single heeft met mama's te maken : "Mama sé". Deze single zal begin oktober verschijnen en is meteen ook de voorloper van een nieuw album.

In 
Het Nieuwsblad zegt Kristel dat het "een keigoed nummer" is. Beiden zijn momenteel de nummers voor dat nieuwe album aan het inzingen.

Het nieuwe meisje kan vanaf 03 oktober, eens de winnares bekend is, meteen de studio induiken om haar zangpartijen op te nemen. (bron : Het Nieuwsblad)

26-08-2009 om 10:54 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : excuses van Marcel Vanthilt en Stany Crets aan zwangere Karen Damen.

Karen Damen Afgelopen maandag vertelden Stany Crets en Marcel Vanthilt (presentator JESF 2005, lid vakjury 'Eurosong') terloops dat Karen Damen van K3 (Eurosong 1999) zwanger zou zijn. Daarover ontstond heel wat commotie; de telefoon van alle betrokkenen stond nadien roodgloeiend.

"Eén, Marcel Vanthilt, Stany Crets en alle medewerkers van 'Villa Vanthilt' willen zich verontschuldigen. We beseffen dat het niet gepast was om het nieuws op die manier bekend te maken en dat de communicatie over zo'n privé-aangelegenheid volledig toekomt aan de ouders zelf. We wensen hen alsnog een voorspoedige zwangerschap toe" klinkt het aan de Reyerslaan. (bron : Eén)

26-08-2009 om 10:33 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Villa Vanthilt' : Marcel ontvangt vanavond Luc Tuymans en Elly Jackson van La Roux.

 Op maandag 08 juni opende Marcel Vanthilt (presentator JESF 2005, lid vakjury 'Eurosong') de deuren van 'Villa Vanthilt', zijn eigenste vakantiehuis. Van daaruit presenteert hij negen weken lang een nieuwe zomertalkshow. In het begin van de zomer vestigde hij zich met zijn 'Villa Vanthilt' vier weken lang op het Sint-Pietersplein in Gent. En na de Ronde van Frankrijk, sinds maandag 27 juli dus, duiken het huis en zijn eigenzinnige bewoner op aan het Kolonel Dusartplein in Hasselt.
 
'Villa Vanthilt' is ruim tweehonderd vierkante meter groot en heeft behalve twee verdiepingen ook een terras en een tuin. Het is een architecturale ode aan The Eames House, dat dit jaar zijn zestigste verjaardag viert.

Geanimeerde gesprekken zijn het handelsmerk van Marcel Vanthilt. Hij ontvangt in totaal meer dan tweehonderd gasten. Nationale en internationale. Gasten met een goed en actueel verhaal.

Marcel krijgt ook elke dag onbekende mensen over de vloer. Iemand die die ochtend in de krant stond, bijvoorbeeld. Als hoofdrolspeler of als toevallige voorbijganger, centraal of onherkenbaar in een hoekje; het maakt niet uit, als hij maar intrigeert.

Wie niet aanwezig kan zijn, kan toch zijn verhaal doen via de webcam. Herman Schueremans op Rock Werchter, Robbie Mc Ewen in het ziekenhuis, misschien zelfs Rudi Vranckx vanuit Congo. Marcel haalt ze via de webcam live in de show.

'Villa Vanthilt' gaat ook zelf op de actualiteit af. Naar de Wetstraat, naar de cd-voorstelling van Laura Lynn of naar de trotse eigenaar van de grootste bloemkool van het land. En elke dag wordt 'Villa Vanthilt' afgesloten met een sterke muzikale act.

Op zondag pakt 'Villa Vanthilt' uit met een speciale aflevering rond een bepaald thema. 'Villa Vanthilt' goes festival, 'Villa Vanthilt' goes humor, 'Villa Vanthilt' goes ramadan, 'Villa Vanthilt' goes Hasselt en ga zo maar door. Alle gasten, muziek en reportages van die afleveringen zijn onlosmakelijk met het thema verbonden.

 'Villa Vanthilt' : tweeënveertigste aflevering VANAVOND :

In Groot-Brittanië bikkelde Elly Jackson van La Roux stevig met Michael Jackson over de eerste plaats in de hitparade. In België fluit iedereen ondertussen haar zomersingle "Bulletproof" mee. Vorige donderdag stond ze op Pukkelpopvanavond in 'Villa Vanthilt'.

Luc Tuymans, de grootste hedendaagse Belgische kunstenaar, heeft net zijn eerste solotentoonstelling in Brussel achter de rug. Voor 'Against the day' maakte hij twintig nieuwe werken gebaseerd op computer- en televisiebeelden. Die zijn binnenkort te zien op de Biënnale van Moskou.

 'Villa Vanthilt', tot en met zondag 30 augustus telkens van zondag tot en met donderdag op Eén. Van maandag tot donderdag rond de klok van 21.30 en op zondag rond de klok van 22.00. (bron en foto's : Eén)

26-08-2009 om 10:25 geschreven door Redactie  




VOLG ONS OOK OP TWITTER & FACEBOOK.



Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs