Twelve Points...Douze Points...Kiev 2017...

Deze website wordt niet meer geüpdatet! Volg ons via https://twitter.com/12_TPDP_12.....

23-08-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Femti år Norge i Eurovision Song Contest' : Noorwegen boycot in 1970 het Eurovisie Songfestival.

 Midden mei wist zanger Alexander Rybak het Scandinavische land Noorwegen een derde overwinning te bezorgen tijdens het Eurovisie Songfestival. Eind mei volgend jaar zal de 55e editie van het jaarlijkse liedjesfestival plaatsvinden in de hoofdstad Oslo en net als vorig jaar en dit jaar zijn er twee halve finales en een finale. De halve finales gaan door op dinsdag 25 en donderdag 27 mei, twee dagen later, op zaterdag 29 mei, vindt dan de finale plaats.

Volgend jaar is het ook precies vijftig jaar geleden dat Noorwegen voor de eerste maal deelnam aan het Eurovisie Songfestival. Zangeres Nora Brockstedt wist toen met "Voi voi" een vierde plaats in de wacht te slepen. Door de jaren heen wist het land goede maar ook minder goede resultaten te behalen. In eigen land zal de negenenveertigste kandidaat aantreden want enkel in 1970 en 2002 was Noorwegen niet van de partij.

Sinds begin juni gaan wij terug in het verleden en bekijken we elke week in 'Femti år Norge i Eurovision Song Contest' een inzending van naderbij. Noorwegen neemt pas sinds 1960 deel aan het Eurovisie Songfestival hoewel de eerste editie reeds in 1956 plaatsvond.

Zoals hierboven reeds aangegeven, neemt het land in 1970 voor de eerste maal niet deel aan het jaarlijkse liedjesfestival. Een jaar eerder, in 1969, werd de veertiende editie van het Eurovisie Songfestival gewonnen door maar liefst vier landen zijnde Frankrijk, Nederland, gastland Spanje en het Verenigd Koninkrijk.

Door deze rare uitslag besloten vier landen om het festival van 1970 links te laten liggen en zo waren de Scandinavische landen (Finland, Noorwegen en Zweden) en Portugal dat jaar niet van de partij. Het viertal zou een jaar later, in 1971, in de Ierse hoofdstad Dublin opnieuw van de partij zijn. (met dank aan 3D Flags)

23-08-2009 om 14:05 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'K2 zoekt K3' : zoektocht naar nieuw K3-lid gaat goed van start in Nederland.

 De Vlaamse kijkers moeten nog tot vanavond wachten om de eerste aflevering te kunnen bekijken waarin op zoek wordt gegaan naar een nieuw lid voor het populaire meidentrio K3 (Eurosong 1999).

In Nederland werd de zoektocht reeds gisterenavond afgetrapt op de commerciële zender SBS 6. En het programma haalde een meer dan behoorlijke score : 895.000 kijkers, met een marktaandeel van 19,9%. Daarmee nestelt het programma zich op een vierde plaats in de Top 25 van bestbekeken programma's.

In het tijdvak van 18.00 tot 24.00 haalde de zender een marktaandeel van 15,6% en was daarmee de best bekeken zender van de avond. Gemeten over de ganse dag strandt SBS 6 met 12,2% op een tweede plaats na Nederland 1 (13,9%).

'Het beste idee van Nederland', dat ook aan een nieuw seizoen begon, wist 917.000 kijkers (marktaandeel : 17,00%) te boeien. Dat programma wordt in goede banen geleid door Henkjan Smits en Tooske Ragas (presentatrice Junior Songfestival 2005, commentatrice JESF 2005).
(bron : Stichting KijkOnderzoek)

23-08-2009 om 10:57 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kiev 2009 : vijftien kandidaten Roemeense nationale selectie zijn bekend.

 In tegenstelling tot voorgaande jaren zal de Roemeense kandidaat voor de komende editie van het Junior Eurovisie Songfestival pas in het najaar worden gekozen. Tussen maandag 22 juni en vrijdag 14 augustus jongstleden konden geïnteresseerden zich kandidaat stellen voor 'Selecţia naţională a concursului Eurovision Junior 2009', de nationale selectie.

Afgelopen woensdag, 19 augustus, boog een professionele vakjury zich over alle nummers en daaruit koos ze vijftien stuks die op zondag 20 september gaan strijden voor het ticket richting Oekraïense hoofdstad Kiev. Eergisteren, vrijdag 21 augustus, maakte de Roemeense nationale omroep TVR de lijst wereldkundig en plaatste ze de nummers meteen ook op haar website.

* de vijftien finalisten (tussen haakjes de leeftijd van de kandidaten) :

01. "Tom & Jerry" door Adina Raducan (11) en Ana Teodora Gaitanovici (10).
02. "Ciobanasul" door Gabriela Amzaru (11).
03. "Vine circul in oras" door Ion Moise Badulescu (12).
04. "Sa fiu eu" door Trupa Miraj bestaande uit Alexandru Tudor (14), Maria Bocioaca (11), Andreea Dumitru (11) en Ionut Borcan (13).
05. "Dirli-da" door Denisa Maria Cioata (12).
06. "Ai puterea in mana ta" door Ioana Bianca Anuta (15).
07. "Vocea bucuriei" door Alexandru Saraj (12) en Claudiu Saraj (10).
08. "Luptam cu emotiile" door Adina Chis (10) en Alina Paun (13).
09. "O lume mai buna" door Basic Image bestaande uit Vlad Zeca (15), Theo Ciobotaru (15), Alexandru Sassu (15), Alex Ciacoi (14) en Mihai Ciacoi (15).
10. "Poveste de copil" door Iulian Selea (10).
11. "Vei sti" door Iuliana Puschila (14).
12. "Radio live" door Evelyn Iulia Dicu (13).
13. "Legenda sanzienelor" door Georgiana Blagescu (14).
14. "Doar noi" door Manuela Claudia Rusu (15).
15. "Papusile lui Gepetto" door Andreea Panaitescu (10).

Daarnaast maakte de omroep ook nog eens de titels en de uitvoerders bekend van de drieëntwintig liedjes die het niet gehaald hebben. Zij werden op een reservelijst geplaatst.

* reservekandidaten :

01. "Roz" door Elena Sposub (Vavy).
02. "In ritm de rock'n'roll" door Gabriela Gogan.
03. "O emotie" door Alberto Nicusor Ionita en Andrei Bogdan Serban.
04. "Va fi bine" door Urban Kids Party (Mara Miron, Isabelle Covrig, Alex Bittman, Tomy Weissbuch.
05. "Pescarusul" door Alexandra Stanciu.
06. "Visez" door Alexandra Stanciu.
07. "Imi place rock-ul frate" door Andrada Dobre.
08. "Si tu ai fost copil" door Ramona Vornicu.
09. "Trupa de shock" door Trupa Rock Ada (Antonia Irina Stancu, Diana Maria Stan, Andreea Elena Potorac).
10. "Draga danut" door Gabriela Gogan.
11. "Daruieste iubirea" door Bianca Cristea.
12. "Pe vremea bunicilor" door Gabriela Gogan.
13. "Domnul DJ" door Ioana Bacaila.
14. "Mama" door Andreea Olariu.
15. "Scrisoarea iernii" door Andra Berenice Chitiul en Alexandra Penciu.
16. "Suflet pur" door Andra Berenci Chitiul.
17. "Fetele marii" door Sorina Urzica.
18. "Dansul tigancii toti suntem copiii lui dumnezea noaptea de sanziene ingerul de pe umarul drept sinura-n noapte" door Gabriela Gogan.
19. "Sa invatam salsa" door Silvia Valentina Ciora.
20. "Dorinta" door Bogdan Poenaru.
21. "Prima iubire" door Guldane Mahmut.
22. "Stele, stele" door Andreea Ladaru.
23. "Scrisoare din viitor" door Dragos Jucan.

En tot slot werden er ook vier nummers gediskwalificeerd.

01. "Hop si asa" door Anca Munteanu.
02. "Cartea jungleie" door Trupa A:ici! (Khaled Khaled, Claudia Andreea Aldea, Ioana Bobeanu).
03. "Muzica" door Ioana Maria Andrioaie, Ioana Andreea Todirasc, Andreea Ghidu en Marius Cosmin Draghici.
04. "Show cat megastar" door Doru Ciutacu.

Tijdens de finale ligt het lot van de kandidaten in handen van een vakjury (50%) en van de kijkers thuis (50%) die door middel van televoting hun keuze kenbaar zullen maken. (bron :
TVR)

23-08-2009 om 01:18 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Palm Parkies' : deze week nog zes concerten.

 Op woensdag 01 juli jongstleden werd in Blankenberge het startschot gegeven van een nieuwe editie van 'Palm Parkies', het vroegere 'Zomerfestival Vlaanderen'. Ook deze zomer presenteert Radio 2 in samenwerking met Palm en vzw Divers op twaalf locaties, overal in Vlaanderen, in totaal om en bij de negentig gratis concerten. De twaalf locaties zijn Aalst, Blankenberge, Deinze, Genk, Halle, Hasselt, Kapellen, Lier, Roeselare, Sint-Niklaas, Waregem en Wevelgem.

Daarnaast vinden er ook in een aantal Nederlandse steden concerten plaats, alles samengeteld 135 concerten en dit op zeventien locaties. Net als vorig jaar zullen wij ook dit jaar het festival van naderbij volgen tijdens de maanden juli en augustus. Elke week, telkens op zondag, krijg je een overzicht van de optredens die er die week zullen doorgaan. Die vinden telkens op maandag, dinsdag, woensdag of donderdag plaats en gaan van start om 20.00.

* maandag 24 augustus :

- Waregem ('Kasteelconcerten' in het Hof Baron Cassier) : Mr. Shark & The Silverfish LiTE.

* woensdag 26 augustus :

- Blankenberge ('Parkklanken' in het Park De Craene) : Lenny & De Wespen en BUURMAN.

Ook in Nederland vinden er deze week nog optredens plaats en die zetten we hieronder op een rijtje.

* maandag 24 augustus :

- Dordrecht ('Wantijconcerten' in het Wantijpark) : The Vipers.

* dinsdag 25 augustus  :

- Breda ('Valkenbergconcerten' in het Valkenbergpark) : Dr. Fred & The Medicine Man feat. Xandee (ESF 2004).

* woensdag 26 augustus :

- Tilburg ('Muzenconcerten' op de campus van UvT) : Lois Lane.

* donderdag 20 augustus :

- Bergen-op-Zoom ('Muziek op 't Wilhelminaveld' - tijdelijk op Plein 13) : Dr. Fred & The Medicine Man feat. Xandee (ESF 2004).

Dr. Fred & The Medicine Man feat. Xandee (ESF 2004) treden wel degelijk nu donderdag op in Bergen-op-Zoom en niet afgelopen donderdag zoals wij vorige week verkeerdelijk meldden. Toen was Lois Lane er van de partij.

Je wordt verwacht vanaf 19.00 om lekker te eten en te drinken. Om 20.00 start het optreden tot ongeveer 22.30. Je kan dan nog nagenieten tot 23.15. Meer nieuws en informatie is ook beschikbaar op de website van het festival. (bron : Palm ParkiesRadio 2)

23-08-2009 om 00:45 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Villa Vanthilt' : vanavond besteedt Marcel aandacht aan de ramadan.

 Op maandag 08 juni opende Marcel Vanthilt (presentator JESF 2005, lid vakjury 'Eurosong') de deuren van 'Villa Vanthilt', zijn eigenste vakantiehuis. Van daaruit presenteert hij negen weken lang een nieuwe zomertalkshow. In het begin van de zomer vestigde hij zich met zijn 'Villa Vanthilt' vier weken lang op het Sint-Pietersplein in Gent. En na de Ronde van Frankrijk, sinds maandag 27 juli dus, duiken het huis en zijn eigenzinnige bewoner op aan het Kolonel Dusartplein in Hasselt.
 
'Villa Vanthilt' is ruim tweehonderd vierkante meter groot en heeft behalve twee verdiepingen ook een terras en een tuin. Het is een architecturale ode aan The Eames House, dat dit jaar zijn zestigste verjaardag viert.

Geanimeerde gesprekken zijn het handelsmerk van Marcel Vanthilt. Hij ontvangt in totaal meer dan tweehonderd gasten. Nationale en internationale. Gasten met een goed en actueel verhaal.

Marcel krijgt ook elke dag onbekende mensen over de vloer. Iemand die die ochtend in de krant stond, bijvoorbeeld. Als hoofdrolspeler of als toevallige voorbijganger, centraal of onherkenbaar in een hoekje; het maakt niet uit, als hij maar intrigeert.

Wie niet aanwezig kan zijn, kan toch zijn verhaal doen via de webcam. Herman Schueremans op Rock Werchter, Robbie Mc Ewen in het ziekenhuis, misschien zelfs Rudi Vranckx vanuit Congo. Marcel haalt ze via de webcam live in de show.

'Villa Vanthilt' gaat ook zelf op de actualiteit af. Naar de Wetstraat, naar de cd-voorstelling van Laura Lynn of naar de trotse eigenaar van de grootste bloemkool van het land. En elke dag wordt 'Villa Vanthilt' afgesloten met een sterke muzikale act.

Op zondag pakt 'Villa Vanthilt' uit met een speciale aflevering rond een bepaald thema. 'Villa Vanthilt' goes festival, 'Villa Vanthilt' goes humor, 'Villa Vanthilt' goes ramadan, 'Villa Vanthilt' goes Hasselt en ga zo maar door. Alle gasten, muziek en reportages van die afleveringen zijn onlosmakelijk met het thema verbonden.

 'Villa Vanthilt' : goes ramadan VANAVOND :

Naar aanleiding van de start van de ramadan praten Marcel en zijn gasten een hele uitzending over de gebruiken, tradities en eetgewoontes die moslims de komende weken handhaven.

Waarom begint de ramadan net deze week ? Wat mogen moslims nu wel en vooral niet ? En zijn er bij de katholieken gelijkaardige tradities die we intussen vergeten zijn ? Moslim Selahattin Koçak en de rooms-katholieke professor Rik Torfs zijn de specialisten terzake.

Fatima Marzouki is dé autoriteit op het vlak van de Maghrebijnse keuken. Ze heeft een toprestaurant in Antwerpen en schreef ook al een aantal kookboeken. Vanavond maakt ze een gigantisch buffet klaar voor Marcel en alle gasten.

Vanavond gaat 'Villa Vanthilt' met de webcam live naar Jeruzalem. De Nederlander Conny Mus woont er al jaren en werkt er als correspondent voor de Nederlandse televisie. Hoe is het leven er tijdens de ramadan ? En vindt hij er overdag nog eten of doet hij gewoon mee uit solidariteit ?

Lachen met moslims is altijd een delicate kwestie geweest. Dat geldt zeker voor de allereerste allochtone comedians van Vlaanderen. Oznur Karaca is Turkse, Youssouf El Mousaoui Marokkaan. Hij is moslim, zij niet. Waar mogen zij mee lachen ? En wat is absoluut not done ?

In de tuin van de villa wordt er vanavond Marokkaanse thee klaargemaakt. Voorbijgangers kunnen er ook hennatatoeages laten zetten. Helemaal gratis voor wie zich meldt aan de villa !

De Belgisch Tunesische Ghalia Benali brengt wereldmuziek, bijgestaan door topmuzikanten uit alle windstreken. Ze treedt op van Bahrein tot in Zwitserland en won vorig jaar de World of Music Award. Zondagavond zingt en buikdanst ze in 'Villa Vanthilt'.

 'Villa Vanthilt', tot en met zondag 30 augustus telkens van zondag tot en met donderdag op Eén. Van maandag tot donderdag telkens rond de klok van 21.30 en op zondag rond de klok van 22.00. (bron en foto's : Eén)

23-08-2009 om 00:39 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'K2 zoekt K3' : Karen en Kristel gaan vanaf vanavond zeven weken op zoek naar K3 op vtm.

 Na het vertrek van Kathleen Aerts gaan Karen en Kristel vanaf vandaag op zoek naar een vervangster voor 'de blonde' om van K2 opnieuw K3 (Eurosong 1999) te maken. Als kers op de taart zullen de vtm-kijkers op zaterdag 03 oktober kunnen meebeslissen welke kandidaat uiteindelijk het derde lid van de vrolijke meidengroep wordt.

Karen en Kristel gaan samen met een vakjury op zoek naar een toffe meid uit Vlaanderen of Nederland die alles met hen zal delen… Optredens in beide landen, opnames, stress, succes, overrompelende aandacht van massa's fans, …  : het nieuwe K3'tje moet alles in huis hebben voor een kant-en-klare carrière.
Uit meer dan 4.000 kandidates zal de uitverkorene geselecteerd worden. Nog nooit was de inzet zo hoog bij een talentenwedstrijd !

Vanaf vanavond brengt vtm wekelijks een aflevering van dit nieuwe programma : elke zondag om 20.00. Zeven weken lang nemen we de kijker mee in deze entertainende en spannende zoektocht met Vlaamse en Nederlandse kandidates.

We beginnen met een terugblik van de voorbije jaren tot het recente afscheid van Kathleen.
Deze talentenjacht is duidelijk anders dan alle andere talentenjachten. Net na de laatste aflevering verschijnt een nieuwe single en start een nieuwe concertreeks. Het nieuwe groepslid zal dus vanaf dag één op het hoogste trapje van de Vlaamse en Nederlandse showbizz staan en een idool zijn voor duizenden fans.

De winnares moet uiteraard kunnen zingen, dansen en acteren maar belangrijk is ook de persoonlijke relatie met Karen en Kristel : zij zijn niet enkel op zoek naar een nieuw groepslid maar ook naar een nieuwe vriendin.

De eerste aflevering van 'K2 zoekt K3' begint met de reden van dit programma. Kathleen Aerts, beter bekend als 'de blonde van K3' stapt uit de meidengroep.

- K3 gaat door

Na tien jaar van grote hits, films, musicals en een eigen televisieprogramma, houdt Kathleen het voor bekeken. Karen en Kristel geven meteen een krachtig signaal : K3 houdt niet op met bestaan, K3 gaat door.

- Meer dan 4.000 kandidaten

En die doorstart begint met de immense zoektocht naar een derde groepslid waarvoor meer dan 4.000 kandidaten zich inschrijven. Gert Verhulst, baas van Studio 100, legt uit wat van de dames wordt verwacht : de winnares zal op korte tijd worden klaargestoomd om de week na de finale mee op tour te vertrekken met het 'vernieuwde K3'. Ze zal een tournee van ongeveer 80 uitverkochte concerten moeten afwerken, er staat haar een nieuwe single en full-album te wachten, een nieuwe film, videoclips, … Ontelbare fans staan klaar om het nieuwe meisje van K3 in hun hart te sluiten.

- Vakjury

Gert Verhulst zal in eerste instantie niet alle audities zelf volgen. Daar heeft hij een professionele vakjury voor. Die jury bestaat uit : Patty Brard, die beroemd werd met Luv' en dus expertise genoeg heeft als het over meidenbands gaat. Marc Forno, internationaal topchoreograaf en gehaaid jurylid uit 'So you wanna be a popstar', en 'Sterren dansen op het ijs'. Derde jurylid is de Vlaamse Axana Ceulemans die begin jaren negentig bekend raakte met de dansformatie Def Dames Dope en al van in het prille begin alle choreografieën voor K3 bedenkt en aanleert. En tenslotte juryvoorzitter Miguel Wiels, de bekende pianist, componist en producer van alle K3-nummers.

- Magische klik

Karen en Kristel volgen zoveel mogelijk audities en proberen de kandidaten te leren kennen. Het zijn tenslotte zij die op het einde van de rit véél tijd zullen moeten doorbrengen met de winnares. Zij waken dus zelf over die magische klik die nodig is om van K3 een blijvend succes te maken.

- Audities

De eerste aflevering is een verslag van de audities die zowel in Nederland (Ahoy) gehouden werden, als in Vlaanderen (Lotto Arena).

VANAVOND : aflevering 1 - de eerste selectie (deel 1) : 

De zoektocht naar K3 begint met de audities, die zowel in Vlaanderen als in Nederland werden gehouden en waarvoor meer dan 4.000 kandidaten zich ingeschreven hebben. In deze aflevering krijgen we een verslag van deze eerste selectieronde. Wie heeft de magische klik die nodig is om van K3 een blijvend succes te maken ? Wie maakt indruk op de audities ?
 
'K2 zoekt K3', de eerste aflevering vanavond tussen 20.00 en 21.25 op vtm. Meer nieuws over dit programma krijg je op de website. (bron : vtm)

23-08-2009 om 00:31 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Hit The Road' : vtm-programma sluit het zomerseizoen af en strijkt vandaag en morgen neer in Maaseik.

 Deze zomer pakt vtm uit met een nieuw muziekprogramma dat 'Hit The Road' heet en negen Vlaamse steden aandoet. Udo neemt de presentatie voor zijn rekening. Maandag staat in elke stad 'Hit The Road' centraal, maar ook op zondag plant vtm telkens heel wat animatie voor het hele gezin en hopen we heel veel mensen op die manier dicht bij huis een zomerse dag of avond boordevol ontspanning en muziek te bieden. 

* ON THE ROAD - Fiets- en wandelroutes van 11.00 tot 17.00 (zondag) :

Vanaf 11.00 gaan telkens enkele wandel- en fietsroutes van start. Samen met de toeristische dienst van elke stad, heeft vtm de mooiste plekjes in en rond de stad uitgekozen voor fietsers en wandelaars.

Aanmelden kan gratis bij de infotenten, waar je een flyer meekrijgt met een gedetailleerd parcours. Bij de wandelroutes kan je kiezen tussen een traject van 7 of 14 km. Bij de fietstochten kan je kiezen tussen 20 of 40 km. Bovendien zit er muziek in elk van deze tochten… . Want op de punten waar de routes samenkomen, worden de deelnemers getrakteerd op mini-concertjes en ambiance. Wie wil, kan vrijblijvend meespelen met de 'on the road'-rebus : wie de juiste oplossing vindt langs het parcours, maakt kans op een Meet & Greet met een artiest die maandagavond in 'Hit The Road' zal optreden.

* ON THE ROAD - Kinderland van 10.00 tot 18.00 (zondag) :

Voor de allerkleinsten bouwen we ook een kinderdorp van 500 m² : met workshops, springkastelen, veel muziek… allemaal bijzonder kindvriendelijk en veilig. Pret verzekerd voor de kinderen, terwijl mama of papa uitblazen op een terras na hun wandel- of fietstocht.

* ON THE ROAD – Sing-a-long van 19.30 tot 21.00 (zondag) :

Op zondagavond testen we de muzikale capaciteiten van onze gast-stad. Op een groot scherm brengen we een selectie van Vlaamse en internationale hits en nodigen we iedereen om uit volle borst mee te zingen.

Wie enthousiast meezingt, komt allicht op het grote scherm want op het plein lopen onze camerateams tussen de mensen. Eind mei organiseerde
vtm in Metropolis Antwerpen een 'Sound Of Music Sing Along'. De reacties waren zo overweldigend dat we dit concept deze zomer willen aanbieden in heel Vlaanderen.

Morgen, maandag 24 augustus, sluit 'Hit The Road' zijn muzikale zomer af op de Markt van het Limburgse Maaseik. Afsluiter voor het publiek ter plaatse zijn TEEK, de nieuwe groep van VJ Dimitri (Sodapop, Eurosong 2004), en de gesmaakte DJ-set van Ward. TEEK brengt live meezingers van formaat en covert Noordkaap, Raymond, Borsato, Clouseau (Eurosong 1989, ESF 1991) en andere bekende Nederlandstalige nummers. Het wordt een zomerse afsluiter.

De artiesten die zullen optreden :

* Natalia (Eurosong 2004) met "Feeling".
* Milk Inc. (met Regi Penxten, componist "My music", Eurosong 2008) met "Blackout".
* Deborah, de winnares van 'Op zoek naar Maria', met "The sound of music".
* Lasgo met "Lost".
* Mega Mindy met "Het is weer Mega Mindy-tijd!".
* Sil met "Love don't come easy".
* The Sunsets met een entertainende accordeon-medley.
* The Ditch met "I don't wanna be with you". 
* Damaru & Jan Smit met "Mi rowsu (ik heb een tuintje in mijn hart)".
* Buurman met "Middellandse Zee".
* Andrei met "Il mundo".

- Dagindeling :

15.00 tot 19.00 : repetities artiesten 'Hit The Road'.
19.00 : surprise concert van JIMtv.
20.45 tot 21.15 : warming up van het publiek : live set met DJ Ward en VJ Dimi (Sodapop, Eurosong 2004).
21.15 tot 22.30 : opname van het programma.
22.30 : live concert Teek, met Dimitri Vantomme (Sodapop, Eurosong 2004).

Teek is een Nederlandstalige pop-rock band die een heleboel covers uit de laatste drie decennia brengt. Stuk voor stuk nummers van de bekendste Nederpopgoden die in ieders geheugen gegrift staan ! Van Clouseau (Eurosong 1989, ESF 1991) tot Borsato, van Rob de Nijs (NSF 1969) tot De Kreuners ! Een performance met ballen, mooie verpakking en perfect in evenwicht.

'Die Zomer Van...', met Leki :

We brengen elke week een echt muziekfeest met live optredens maar ook met frisse reportages. In 'Die Zomer Van...' gaan we op bezoek bij de maker van die ene grote zomerhit. Hij of zij maakte één zomer lang het mooie weer en verdween daarna uit de belangstelling. Wij zoeken ze nog één keer op, ... desnoods aan de andere kant van de wereld.

'De Platenkast', met Evi Hanssen :

Elke week duiken we in 'De Platenkast' van een bekend gezicht. Niets is zo persoonlijk als een muziekcollectie; wat voor de ene 'fout' is, is voor de andere puur genieten. We peilen naar de liefde voor muziek bij bekend Vlaanderen... Verder houden we de vinger aan de pols van de muzikale actualiteit. Buitenlandse avonturen van onze lokale helden, backstage bij internationale artiesten of gewoon bij de sterren thuis, Wij zijn er deze zomer bij ! Let's hit the road !

De negende en laatste aflevering van 'Hit The Road', met presentator Udo, op woensdag 26 augustus op
vtm om 20.00. Het programma wordt aanstaande zondag30 augustus, herhaald en dit vanaf 16.35. Meer informatie over het programma kan je op de website terugvinden. (bron en logo : vtm)

23-08-2009 om 00:08 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'1000 zonnen' : '1000 zonnen evenement' sluit zomerseizoen af in Leuven met Erika en Heidi Van Tielen, Sofie Van Moll en Gene Thomas.

 Sinds maandag 01 juni, en dit nog tot en met volgende zondag 30 augustus, krijg je elke avond rond de klok van 19.40 het zomerse Eén-programma '1000 zonnen'. En zoals de voorgaande jaren komt het programma ook deze zomer weer naar je toe !

Kom proeven, dansen, zingen en genieten. Topkok Giovani en twee BV's verrassen je met creaties op basis van streekproducten uit jouw buurt. Natuurlijk kun je ook genieten van de lekkernijen aan de talrijke eetstandjes. Of… je duimen en vingers aflikken bij het horen van de ambiancemuziek van The Expendables met Sofie van Moll (Eurosong 2004) en Gene Thomas (componist "When I look in your eyes" van Tanja Dexters, Eurosong 2002).

't Wordt een zálige zomer !

Vandaag, zondag 23 augustus, houdt de karavaan voor het laatst halt deze zomer en dat in de Vlaams-Brabantse hoofdstad Leuven. Erica Van Tielen, presentatrice en reporter van 'Vlaanderen Vakantieland' (Eén) en haar zus Heidi maken er hun opwachting.

Vanaf 12.00 : doorlopend markt vol zomerse lekkernijen animatie.
Vanaf 12.30 : opname van 'De koksmuts' en kookdemo's.
Om 16.30 : Optreden van The Expendables met Sofie Van Moll en Gene Thomas.

Meer nieuws en informatie krijg je op de website van '1000 zonnen'.
(bron : Eén)

23-08-2009 om 00:02 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Gunvor Guggisberg.

 Gunvor Guggisberg (23 augustus 1974) is geboren in de Zwitserse hoofdstad Bern. Op donderdag 18 december 1997 neemt ze in eigen land deel aan de nationale selectie voor het Eurovisie Songfestival van 1998 en met "Lass ihn" weet ze die nationale selectie te winnen. De tekst en de muziek van het nummer schreef ze samen met Egon Egemann, die acht jaar eerder met "Musik klingt in die Welt hinaus" een elfde plaats in de wacht wist te slepen tijdens het jaarlijkse liedjesfestival.

Tijdens het Eurovisie Songfestival, op zaterdag 09 mei in het Britse Birmingham, krijgt de zangeres van geen enkele jury punten en daarmee belandt ze op een vijfentwintigste en allerlaatste plaats. Misschien was de reden hiervoor wel te zoeken in het feit dat net voor het festival naaktfoto's van de zangeres boven kwamen draven.
 
Twee jaar later, in 2000, volgt haar eerste - en tot op heden enige - album. "From A to Z" is een dubbelcd met daarop ook haar Songfestivalinzending. Nadien volgden nog een paar bescheiden hitjes, maar de laatste tijd is het echter stiller rond de zangeres.

 In het stepdansen kan Gunvor wel betere resultaten voorstellen, ze werd namelijk zevenvoudig nationaal kampioen in die discipline. Twee  jaar geleden kwam ze opnieuw in het nieuws toen ze meedeelde dat ze vorig jaar graag opnieuw zou deelnemen aan het Eurovisie Songfestival, maar dan niet voor haar moederland. Uiteindelijk kwam er niets van in huis. Meer over de zangeres kan je steeds op haar website terugvinden.

OOK JARIG VANDAAG :

* Vicky Leandros (1948) : nam in 1967 voor het eerst deel aan het Eurovisie Songfestival en wist met "L'amour est bleu" Luxemburg een vierde plaats te bezorgen. Vijf jaar later, in 1972, nam ze opnieuw voor Luxemburg deel aan het Eurovisie Songfestival en met "Après toi" wist ze het Groothertogdom een vierde overwinning te bezorgen. In 2006 nam ze deel aan de Duitse selectie en wou ze voor een derde maal naar het Eurovisie Songfestival gaan maar met "Don't break my heart" strandde ze op een derde en laatste plaats.
* Bobby G(ee) (1954) : nam in 1981 als lid van het viertal Bucks Fizz deel aan het Eurovisie Songfestival en wist met "Making your mind up" het Verenigd Koninkrijk een vierde overwinning te bezorgen.
* Morgane (1975) : nam in 1992 deel aan het Eurovisie Songfestival voor ons land met "Nous on veut des violons" en legde beslag op een twintigste plaats op drieëntwintig deelnemers.

23-08-2009 om 00:00 geschreven door Redactie  


22-08-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Villa Vanthilt' : VRT wil alvast een tweede seizoen van zomerse talkshow met Marcel Vanthilt.

 In een interview liet presentator Marcel Vanthilt (presentator JESF 2005, lid vakjury 'Eurosong') zich ontvallen dat zijn toekomst er bijzonder onzeker uitziet.

Volgende week zondag, 30 augustus, presenteert hij de laatste 'Villa Vanthilt' vanuit Hasselt en daarna zou volgens hem een groot vraagteken volgen wegens een lege agenda.

Maar niets is echter minder waar want eerder deze maand, bij de voorstelling van de najaarsprogrammatie van Eén, raakte al bekend dat er een tweede seizoen komt van 'Ook getest op mensen' waarvan hij eerder dit voorjaar de presentatie voor zijn rekening nam.

En verder is men bij de openbare omroep zo tevreden van 'Villa Vanthilt' dat het zo goed als vaststaat dat er volgend jaar een tweede seizoen komt.

"Marcel is een klasbak en moet niet vrezen voor zijn tv-toekomst" klinkt het uit de mond van netmanager Jean Philip De Tender in TV Familie van deze week. Volgens hem maakt Marcel zich nodeloos ongerust. "We zijn erg tevreden over het eerste seizoen van 'Villa Vanthilt'. Gewoonlijk wachten we eerst een evaluatie af, maar we vonden het zo goed dat we volgend jaar zeker een tweede seizoen willen."
(foto : Eén)

22-08-2009 om 19:17 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Get Ready! stelt aanstaande dinsdag, 25 augustus, nieuw compilatiealbum voor in Antwerpen.

 Eind vorige maand berichtten we reeds dat Get Ready!, de Belgische boysband die eind jaren negentig de massahysterie in Vlaanderen opnieuw uitvond, er anno 2009 terug staat. De twee originele leden Jimmy Samyn (Eurosong 2002) en Koen Bruggemans verenigden zich met nieuwkomers Kenny Philippaars en Tom De Blaes en kregen bij EMI een nieuw platencontract aangeboden.

Als voorloper van de ultieme verzamelaar "Get Ready & Party!, the best of Get Ready!", werd er besloten om na meer dan twaalf jaar één van hun grootste hits in een nieuw kleedje te steken : van "Diep 2009" is een up to date dance-versie gemaakt door Jef Martens, de man achter Lasgo en ook Basto!. Jef maakte eerder ook al de remixes voor onder meer Kate Ryan (ESF 2006), Milk Inc. (met Regi Penxten, componist "My music" - Eurosong 2008), Ian Van Dahl en Hadise (ESF 2009).
 
"Diep 2009" is sinds maandag 10 augustus te verkrijgen via alle digitale internetwinkels en het viertal was reeds tweemaal te gast in het zomerse muziekprogramma 'Hit The Road' (vtm). Intussen ligt het album sinds gisteren, vrijdag 21 augustus, in de winkelrekken en wij geven hieronder de volledige tracklist mee.

 * tracklist "Get Ready & Party!, the best of Get Ready!" :

01. "Diep".
02. "Laat".
03. "Vuur (diep in mij)".
04. "Wachten op jou".
05. "Dromen".
06. "Marjolijn".
07. "Geef me tijd" met Liliane Saint-Pierre (Luxemburgse selectie 1978, Eurosong 1981, ESF 1987).
08. "Stop ou... encore ?" met Plastic Bertrand (ESF 1987).
09. "Samen".
10. "Requiem 1998" met Il Novecento o.l.v. Robert Groslot.
11. "Happy end".
12. "Eigen zin".
13. "Zeemeermin".
14. "I still luv you".
15. "A girl like you".
16. "Everytime I think of you".
17. "Ga door".
18. "Kom nu maar".
19. "Beats of love" met Amanda Lear.
20. "Diep 2009".

De groep zal aanstaande dinsdag, 25 augustus, hun nieuwe verzamelaar officiëel voorstellen en dit in Bar Solar aan de Waagnatie, Rijnkaai 150 in Antwerpen. Alle fans en sympathisanten zijn er welkom vanaf 18.00. (bron en foto : website Get Ready!)

22-08-2009 om 15:47 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Vers van de pers' (22-08-2009).

 Na onze special van vorige week zijn we vandaag opnieuw van de partij met een normale 'Vers van de pers'. Het blijft ook de komende dagen mooi zomerweer en dan is een lekker muziekje altijd leuk meegenomen. En beginnen doen we gewoontegetrouw in eigen land. 

 Vorig jaar nam de toen negenjarige August Vandenbussche als Guust deel aan de nationale selectie voor het Junior Eurovisie Songfestival. Hij wist het met "Ik hou van muziek" te schoppen tot de finale van 'Junior Eurosong 2008'. Een goed jaar later is hij terug als Guustje en sinds afgelopen maandag, 17 augustus, ligt zijn jongste single "Vliegtuiglied" in de winkelrekken. Het nummer is een vertaling van "So a schöner Tag (Fliegerlied)" dat vorig jaar in Oostenrijk werd uitgebracht door Donikkl. Op de single van Guustje staan drie versies van het nummer, de radioversie, de jumpversie en tot slot een karaokeversie. 

 We hebben er eventjes moeten op wachten maar gisterenvrijdag 21 augustus, werd het nieuwe album van Cinema Bizarre (Duitse selectie 2008), "Toyz", dan eindelijk uitgebracht. In eerste instantie zou dat album reeds dit voorjaar verschijnen. Een eerste single, "I came 2 party", een duet met Space Cowboy, werd op vrijdag 07 augustus op de markt gegooid en vinden we naast zeventien andere nummers ook terug op het nieuwe album. Er is ook een deluxe-versie van "Toyz" en dit in een beperkte oplage. Overmorgenmaandag 25 augustus, verschijnt in de Verenigde Staten en Canada een eerste album van de groep, "BANG!" met daarop onder meer ook "Forever or never", het nummer waarmee ze vorig jaar deelnamen aan de Duitse selectie voor het Eurovisie Songfestival.

 Het is een tijdje stil geweest rond de Zwitserse zanger Patrick Nuo (Duitse selectie 2004) maar daar is intussen verandering in gekomen. Sinds gisteren, vrijdag 21 augustus, ligt er een nieuwe single van Vivian feat. Patrick Nuo in de winkelrekken met als titel "The sun". Het nummer is ook terug te vinden op het vijfde album van de groep uit het Zwitserse Luzern. "Nordic hotel" ligt sinds midden maart in de winkelrekken. 

 Midden juni bracht de Noorse groep A-Ha, met onder meer zanger Morten Harket (presentator ESF 1996), het album "Foot of the mountain" uit met daarop tien nummers. In een aantal landen werd de titeltrack van het album als single reeds uitgebracht in de maand mei maar in ons land ligt "Foot of the mountain" pas sinds vrijdag 14 augustus jongstleden in de winkelrekken.

 Tot slot eindigen we zoals steeds met een paar korte berichten. In Nederland laten de Toppers (ESF 2009) opnieuw van zich horen. De Nederlandse DJ John Marks heeft voor zijn nieuwe 'John Marks Project' de handen in elkaar geslagen met een aantal grootheden zowel uit de Nederlandse als de internationale popmuziek. De eerste single is een samenwerking tussen Marks en René Froger. Het tweetal nam een nieuwe versie op van de Peter Gabriel-klassieker "Sledgehammer". Marks produceerde twee jaar geleden "Can you feel it", de openingstune voor de Toppers en eerder dit jaar was hij verantwoordelijk voor de single remix van "Shine", het nummer waarmee werd deelgenomen aan het Eurovisie Songfestival. Ook Jeroen van der Boom heeft de voorbije weken niet stilgezeten en zijn nieuwe single kreeg als titel "En dat weet je", meteen ook de voorbode van een gloednieuw album "Verder" dat eind september wordt uitgebracht. De Nederlandse versie van "Angel of the night", de runner-up tijdens het jongste Nationaal Songfestival, zal volgens de laatste berichten aanstaande vrijdag, 28 augustus, worden uitgebracht. Zoals eerder bekendraakte wordt die versie, "Engel van mijn hart", gezongen door Gerard Joling (ESF 1988).

Een nieuwe afspraak maken we voor aanstaande zaterdag. Ondertussen wensen we je alvast heel veel luisterplezier !

22-08-2009 om 14:55 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Vanessa Chinitor (ESF 1999) wil Nederland gaan veroveren.

 Vlaanderen zendt alweer één van zijn muzikale dochters uit. Zangeres Vanessa Chinitor (ESF 1999, Eurosong 2006) wil Nederland gaan veroveren. Bij onze noorderburen is de Oost-Vlaamse zangeres wellicht nog bekend van haar Songfestivaldeelname in 1999 alwaar ze met "Like the wind" beslag wist te leggen op een gedeelde twaalfde plaats.

In eigen land bleef het de laatste jaren wat stiller op muzikaal gebied, maar in 2006 waagde ze opnieuw haar kans om ons land te kunnen vertegenwoordigen tijdens het jaarlijkse liedjesfestival. Met "Beyond you" strandde ze tijdens de eerste voorronde op een zevende en laatste plaats met tien punten. 

Maar nu is Vanessa helemaal terug en wil ze meteen ook de stap in Nederland wagen, de single "Een koffer vol dromen" is meteen de eerste aanzet. Het nummer is een heerlijke zomerse track die lekker in het gehoor ligt. De single is afkomstig van het later dit jaar te verschijnen, gelijknamige album, "Een koffer vol dromen". De cd is een optimistisch album dat barst van de levensvreugde. (bron :
TV Oranje)

22-08-2009 om 11:13 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oslo 2010 : Albanese nationale omroep op zoek naar nummers voor 'Festivali i Kenges'.

 Gewoontegetrouw vindt tijdens de maand december in Albanië het 'Festivali i Kenges' plaats en de nationale omroep, RTSH, is sinds een aantal dagen op zoek naar inzendingen voor de - inmiddels - 48e editie van dat jaarlijkse muziekfestival.

Albanië neemt sinds 2004 deel aan het Eurovisie Songfestival en sinds december 2003 doet het 'Festivali i Kenges' meteen ook dienst als nationale selectie voor het jaarlijkse internationale liedjesfestival. Wanneer het festival precies zal plaatsvinden en hoeveel kandidaten van de partij zullen zijn, is op dit ogenblik nog niet bekend. Daarover volgt later dit jaar meer uitsluitsel.

Albanië behaalde in 2004 (bij hun debuut) een zevende plek en in 2005 in de Oekraïnse hoofdstad Kiev een zestiende plek. In 2003 maakte zangeres Anjeza Shahini haar debuut in de Albanese versie van 'Idols'. Ze won en kreeg daarmee een ticket om deel te nemen aan de Albanese voorronde voor het Eurovisie Songfestival. Als klap op de vuurpijl won ze die finale ook met "Imazhi yt". Het nummer, dat anderhalve minuut te lang was, moest nog worden ingekort en naar het Engels vertaald. Het resultaat werd "The image of you" met een verdienstelijke zevende plaats in de finale. Dankzij dat goede resultaat mocht Ledina Çelo, die de voorronde eind december 2004 won, meteen in de finale beginnen. Haar "Neser shköj" werd voorzien van een groep luchtviolistes en een trommelaar die heel erg zijn best deed. Net als bij het nummer van Shahini werd er nog gesleuteld aan het nummer en de tekst. In Kiev kwam "Tomorrow I go" echter niet verder dan de zestiende plek. Het nummer ging de mist in door onder meer de zangeres die wat te schreeuwerig overkwam. Door dit teleurstellende resultaat moest Albanië drie jaar geleden opnieuw aantreden in de halve finale. Luiz Ejlli kon met "Zjarr e ftohtë" Europa niet echt overtuigen en strandde in die halve finale op een veertiende plaats. En ook in 2007 was een plaats in de finale niet weggelegd voor de Albanese inzending. "Hear my plea" van Frederik Ndoci bleef in de halve finale steken op een zeventiende plaats. Vorig jaar keerde het tij en wist zangeres Olta Boka in de tweede halve finale met "Zemrën e lamë peng" beslag te leggen op een negende plaats en was daarmee zeker van een plaatsje in de finale. In die finale zou ze uiteindelijk op een zestiende plaats stranden.

 Eerder dit jaar nam het land voor de zesde maal deel aan het Eurovisie Songfestival en zangeres Kejsi Tola wist met "Carry me in your dreams" opnieuw door te stoten naar de finale nadat ze tijdens de tweede halve finale zevende was geworden met 73 punten. Tijdens de finale beslag legde ze uiteindelijk beslag op een zeventiende plaats. (bron : RTSH)

22-08-2009 om 10:28 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Sylvia Vrethammar.

 Sylvia Vrethammar (22 augustus 1945) is geboren in het Zweedse Uddevalla, gelegen aan de westkust. Later verhuist ze met haar familie naar de hoofdstad Stockholm. Op zestienjarige leeftijd start ze een zangcarière maar ze maakt toch eerst haar studies af en behaalt een diploma kinderpsychologie. In 1969 verschijnt haar eerste album "Tycker om dej", en ze schopt het zelfs tot tv-presentatrice. In 1971 neemt ze voor het eerst deel aan de Zweedse selectie voor het Eurovisie Songfestival. Tijdens vijf halve finales strijden Tommy Körberg, The Family Four en Sylvia voor vijf finaleplaatsen. Al die plaatsen gaan uiteindelijk naar de inzendingen van The Family Four. Een jaar later waagt Sylvia opnieuw haar kans om Zweden te vertegenwoordigen op het jaarlijkse liedjesfestival. Met "Din egen melodi" eindigt ze op een tiende en allerlaatste plaats. In 1974 neemt ze samen met Göran Fristorp deel aan 'Melodifestivalen' en met "En dröm är en dröm" eindigen ze op een zesde plaats. Datzelfde jaar heeft ze een grote hit met de Engelse versie van Samantha's "Eviva España". Ze verkoopt er maar liefst meer dan één miljoen exemplaren van en haalt er in het Verenigd Koninkrijk de eerste plaats van de hitparade mee. Haar internationale doorbraak is een feit en komt zelfs in contact met onze eigen Toots Thielemans. Ze reist gedurende vele jaren heel de wereld rond. In 2002 neemt ze nog eens deel aan de nationale finale. Met "Hon är en annan nu" eindigt ze tijdens de derde halve finale op een vijfde plaats en daarmee mist ze net een kans om via 'Andra Chansen' naar de finale door te stoten. De uitgebreide carrière van deze veelzijdige Zweedse schone is zeker nog lang niet ten einde. (bron en foto : website Sylvia)

OOK JARIG VANDAAG :

* Jan Tuijp (1948), basgitarist en mede-oprichter van de Volendamse groep BZN. Schreef samen met Jan Keizer en Jack Veerman in 1999 "Coming home", het nummer waarmee zangeres Tamara Tol deelnam aan het Nationaal Songfestival en uiteindelijk beslag wist te leggen op een vierde plaats.
* Gene Thomas (1972), componist en tekstschrijver van "When I look in your eyes", het nummer waarmee ex-Miss België Tanja Dexters in 2002 deelneemt aan 'Eurosong', de nationale selectie voor het Eurovisie Songfestival. Hij is ook verantwoordelijk voor "Jong en eigenwijs", het themalied voor 'Junior Eurosong for Kids 2006'. Gene is ook gehuwd met Kristel Verbeke, lid van K3 (Eurosong 1999).

22-08-2009 om 00:00 geschreven door Redactie  


21-08-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit'.

 Wij sluiten deze vrijdagavond af met een nieuwe aflevering van 'Een avondje uit'. Fans die eens een concert willen bijwonen of op zoek zijn naar een plaats in de buurt waar hun favoriete artiest zal optreden zitten bij ons op de eerste rij.

 Het Mechelse festival 'Maanrock', het grootste gratis stadsfestival van het land, vindt morgen, zaterdag 22, en overmorgen, zondag 23 augustus plaats. Op de Grote Markt van Mechelen treden morgen grote namen als Jasper Erkens, Lady Linn, Tom Helsen, Admiral Freebee en Discobar Galaxie op. Daarnaast maken ook Sum.of.a.kind, Pornorama, Balthazar en Tom Pintens XL er hun opwachting.

Op het podium van de IJzeren Leen staan Psycho 44, Hadise (ESF 2009), In Dreams en Kate Ryan (ESF 2006). Voor de Vismarkt heeft de vzw Mechelse Feesten gekozen voor Mira, Guy Swinnen, Axl Peleman en Hautekiet & De Leeuw.

Op de tweede festivaldag van 'Maanrock 2009' staat voor de jeugd Bab (Junior Eurosong 2007), Oliver (JESF 2008), Ellektra (Eline De Munck) op het podium van de Grote Markt. Verder staan op het hoofdpodium Roel Vanderstukken, Sandrine (Eurosong 2008), The Magical Flying Thunderbirds, Clement Peerens Explosition (CPeX), en Soulsister (met Jan Leyers, ESF 1991) geprogrammeerd.

De IJzeren Leen wordt zondag onveilig gemaakt door The DeVilles, Joshua, Stijn en de Nitebytes, de groep van Koen Buyse, de zanger van Zornik. Op de Vismarkt treden dan Willow, Gustaph, Lalalover (Tom Kestens) en Yevgueni aan. Meer nieuws krijg je op de website van het festival.

 Ook dit jaar vinden in het Vlaams-Brabantse Overijse de jaarlijkse 'Druivenfeesten' plaats. De 58e editie gaat morgenzaterdag 22 augustus, officiëel van start en negen dagen later, volgende week zondag 30 augustus, volgt de apotheose van deze editie. Ook dit jaar zullen weer heelwat artiesten naar de druivengemeente afzakken. Voor een volledig overzicht verwijzen we je graag naar de website van de 'Druivenfeesten' maar hieronder zetten we alle optredende artiesten alvast op een rijtje.

* zaterdag 22 augustus : Sam Gooris, Christoff (Eurosong 1993-2002) en Eddy Wally ('Vlaamse avond').
* zondag 23 augustus : Anna Grace, Lasgo, 2 Fabiola (met onder meer Patrick Claesen, Eurosong 1993 en Viola Furleo, Eurosong 1999-2002) ('Avond van de Streekkrant').
* maandag 24 augustus : Les Truttes. 
* dinsdag 25 augustus : Nicole en Hugo (ESF 1971-1973, Eurosong 2004) ('Seniorennamiddag') en Will Tura ('Avond van de Serrist').
* woensdag 26 augustus : Truephonic ('Jongerenavond').
* donderdag 27 augustus : Soulsister (met Jan Leyers, ESF 1991).
* vrijdag 28 augustus : Ketnetband ('Kindernamiddag') en The Magical Flying Thunderbirds.
* zaterdag 29 augustus : Jaela-Jesz en Gene Thomas (componist "When I look in your eyes" van Tanja Dexters, Eurosong 2002).

 De derde editie van 'Regi in the mix' zal op zaterdag 27 februari 2010 doorgaan in de Ethias Arena in Hasselt. Na afloop van de tweede editie, eind februari, was het al zeker dat er een nieuwe editie zat aan te komen en toen werd er eventjes gewag gemaakt dat die editie wel eens in Gent zou kunnen doorgaan. Maar net als dit jaar zal Regi Penxten (componist "My music", Eurosong 2008) tijdens de derde editie dus opnieuw de Limburgse hoofdplaats aandoen.

Tijdens de tweede editie gingen meer dan 12.000 fans uit de bol en Regi presenteerde een mooi staaltje van zijn kunnen. Het werd een aaneenreiging van ware hoogtepunten. Met DJ Wout werd een 'DJ Battle' uitgevochten. Onder andere Tom Helsen, Scala, Katerine (Eurosong 2002-2006), en Milk Inc. wederhelft Linda Mertens vervoegden Regi op het podium.

Ook in 2010 zal Regi een aantal van zijn muzikale vrienden uitnodigen in zijn mix. Zullen eveneens aanwezig zijn : een hele batterij speciale effecten, een indrukwekkende lichtshow en een brede waaier van de beste hits. Feest gegarandeerd op zaterdag 27 februari in de Ethias Arena in Hasselt. Er niet bij zijn is geen optie !

Kaarten voor dit optreden kunnen nog steeds worden aangekocht via de website van Proximus Go for Music of telefonisch (0900 260 60).

21-08-2009 om 23:42 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Pjotr Wolfs, Thomas Cerpentier of Manou Maerten van 'Zo is er maar één - de Cup'' naar het Junior Eurovisie Songfestival ?

Pjotr Wolfs (winnaar ZIEME - De Cup) Eerder deze week lekten de namen van de twaalf kandidaten uit die vanaf zaterdag 05 september gaan strijden om het Belgische ticket voor de komende editie van het Junior Eurovisie Songfestival. De zevende editie van de jongerenversie van het Eurovisie Songfestival vindt op zaterdag 21 november plaats in de Oekraïense hoofdstad Kiev.

Een aantal namen doen niet meteen een belletje rinkelen maar volgens 
Het Belang van Limburg zitten in dat lijstje van twaalf toch al een aantal 'oude bekenden'.

Volgens de krant verwijst Pjotr wellicht naar Pjotr Wolfs, de winnaar van de eerste reeks van 'Zo is er maar één - de Cup' die hij winnend wist af te sluiten met "Meisjes" van Raymond van het Groenewoud.  Net na zijn overwinning, in het voorjaar van 2008, liet de toen elfjarige Pjotr in Het Nieuwsblad reeds optekenen dat hij zich voor de editie van 'Junior Eurosong' van dit jaar opnieuw kandidaat zou stellen.

Twee jaar geleden raakte hij met "Veel te veel", een liedje dat hij met twee andere kinderen had geschreven, tot bij de laatste dertig van 'Junior Eurosong 2007'.

 Maar ook de winnaar en de runner-up van de tweede reeks van 'Zo is er maar één - de Cup' zouden volgens de Limburgse krant wel eens kandidaat zijn want zowel de namen van Thomas (Cerpentier) als die van Manou (Maerten) vinden we in het lijstje terug. Of dit drietal al dan niet hun opwachting zullen maken tijdens 'Junior Eurosong 2009' wordt aanstaande donderdag 27 augustus uit de doeken gedaan want dan stelt Eén de twaalf kandidaten voor. (foto Pjotr : Ketnet, foto Thomas en Manou : deredactie.be)

21-08-2009 om 23:20 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hitparade : ultratop week 34 - 22 augustus 2009.

Ultratop Milk Inc. boekt deze week met "Blackout" vier plaatsen verlies en komt daarmee op een zevende plaats terecht. In totaal stonden ze twee weken op het hoogste schavotje met deze single. Daarmee hadden ze hun derde nummer één-hit te pakken in Vlaanderen na "Walk on water" (2000) en "Whisper" (2004). De Zweedse zangeres Agnes verdwijnt in Vlaanderen uit de hitparade maar in Wallonië daalt ze van drieëntwintig naar vierentwintig.

De Molse Hadise stijgt met "Fast life" in de tipparade van een derde naar een tweede plaats en haar gelijknamige album staat dze week op een negenentachtigste plaats in het overzicht. Christoff heeft met zijn jongste album, "1001 nachten", zijn allereerste nummer één-notering te pakken en  blijft deze week op die eerste plaats staan. Winst is er verder voor de albums van Free Souffriau en Natalia. Op een twaalfde plaats begroeten we "Gelukkig zijn - het allerbeste van Ann Christy op 2 cd" van de ons veel te vroeg ontvallen Ann Christy. Het dubbelalbum werd eerder deze maand uitgebracht naar aanleiding van de vijfentwintigste verjaardag van haar overlijden. 

In Vlaanderen was het jongste album van Lara Fabian na twee weken notering reeds verdwenen maar in Wallonië staat ze met "Toutes les femmes en moi" deze week op een drieëntwintigste plaats.

VLAANDEREN

Ultratop 50 singles :



07. (03) "Blackout" - Milk Inc. (7 weken)(met Regi Penxten, componist "My music", Eurosong 2008).
21. (20) "Love me" - Daniel Bovie & Roy Rox feat. Nelson (Eurosong 2008)(15 weken).
38. (26) "Treat me like a lady" - Katerine (2 weken)(Eurosong 2002-2006).
41. (42) "Mamma mia" - Alright (2 weken)(met o.m. Chloé - Junior Eurosong 2008, Mona - Junior Eurosong 2007 en Didier - Junior Eurosong 2008).

Verdwenen : "Zumba yade" - Kathleen (K3, Eurosong 1999) & Soweto Gospel Choir (9 weken) en "Release me" - Agnes (19 weken)(MF 2009).

Ultratip 30 singles :

02. (03) "Fast life" - Hadise (7 weken)(ESF 2009).
04. (06) "Feeling" - Natalia (3 weken)(Eurosong 2004).
15. (18) "Donder en bliksem" - Bart Kaëll (3 weken)(Eurosong 1983-1987).
18. (21) "Diep 2009" - Get Ready! (2 weken)(met Jimmy Samyn, Eurosong 2002).
24. (28) "Eerlijkheid" - Wim Soutaer (2 weken)(coach 'Junior Eurosong 2008').

Ultratop 100 albums :



001. (001) "1001 nachten" - Christoff (6 weken)(Eurosong 1993-2002).
009. (011) "Zingt Ann Christy - Een beetje anNders" - Free Souffriau (20 weken).
012. (NW) "Gelukkig zijn - het allerbeste van Ann Christy op 2 cd" - Ann Christy (Chansons Euro '70 - 1970, Canzonissima 1971-1973, ESF 1975).
020. (024) "Wisegirl" - Natalia (17 weken)(Eurosong 2004).
025. (014) "Fairytales" - Alexander Rybak (12 weken)(ESF 2009).
062. (060) "Morgen zal het anders zijn" - Mama's Jasje (12 weken)(Peter Van Laet - De Gouden Zeemeermin 1996/Gunther Van Campenhout - Eurosong 2002).
088. (076) "Zo was er maar één" - Ann Christy (8 weken)(Chansons Euro '70 - 1970, Canzonissima 1971-1973, ESF 1975).
089. (082) "Fast life" - Hadise (11 weken)(ESF 2009).

Ultratop 10 DVD :

07. (07) "K3 en het toverhart" - K3 (36 weken)(Eurosong 1999).
08. (08) "Zingt Ann Christy - Een beetje anNders" - Free Souffriau (15 weken).
09. (NW) "Studio 100 TV Hits" - Various Artists (met o.m. K3, Eurosong 1999).

Verdwenen : "Musical Daens" - Diversen (36 weken)(met onder meer Jelle Cleymans, Eurosong 2004, en Anne Mie Gils, Eurosong 1989).

WALLONIE

Ultratop 40 singles :



14. (18) "Bruxelles-Toulouse" - Léopold Nord & Mader (5 weken).
24. (23) "Release me" - Agnes (15 weken)(MF 2009).

Ultratop 100 albums :



017. (014) "Seul... ou presque" - Patrick Bruel (10 weken)(componist Franse inzending ESF 2002).
023. (029) "Toutes les femmes en moi" - Lara Fabian (13 weken)(ESF 1988).
055. (049) "Les choses de la vie" - Patrick Fiori (38 weken)(ESF 1993).

Verdwenen : "Les Enfoirés font leur cinéma" - Les Enfoirés 2009 (23 weken).

Ultratop 10 DVD :

05. (05) "Live à Québec" - Céline Dion (13 weken)(ESF 1988). 

Verdwenen : "Les Enfoirés font leur cinéma" - Les Enfoirés 2009 (23 weken).

Meer nieuws over de verschillende hitparades kan je zoals steeds terugvinden op de website van Ultratop. (bron : Ultratop)

21-08-2009 om 22:44 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : nieuwe generiek 'Familie' wordt niet meer ingezongen door Koen Wauters.

 Op maandag 31 augustus gaat op vtm het negentiende seizoen van start van de soap 'Familie'. Een nieuw seizoen dat betekent meteen ook een aantal nieuwe gezichten en een begingeneriek die een nieuw en vooral moderner jasje zal krijgen. Voortaan verschijnen enkel nog de namen van de Van den Bossches in beeld en volgens de krant Het Laatste Nieuws is er meteen ook een nieuwe titelsong en die wordt niet langer ingezongen door Koen Wauters (Eurosong 1989, ESF 1991).

 De commerciële omroep ging op zoek naar vervanging en vond die in Charlotte, de jonge zangeres die zich afgelopen voorjaar liet opmerken in de muzikale talentenjacht 'Zo is er maar één' dat gepresenteerd werd door wijlen Yasmine (voorzitter vakjury 'Eurosong 2006', woordvoerster ESF 2006).

Overleven Trudy en haar dochtertje Louise de laatste zet van Xavier Latour ? Vindt Mieke de moed om haar verhouding met Paul op te biechten aan haar halfzus Leen ? Zal Bart eindelijk de gevangenis mogen verlaten ? Vanaf maandag 31 augustus weten we het.

In de eerste twee afleveringen krijgt de kijker de afloop te zien van de spannende cliffhangers waarmee 'Familie' de zomervakantie was ingedoken.

Op woensdag 02 september gaan de verhaallijnen verder en die situeren zich twee maanden later. Vanaf dan wordt de familie geconfronteerd met verschillende nieuwkomers, die voor korte of langere tijd in hun leven zullen blijven. Zo maakt Marc Coessens op 02 september zijn opwachting als psychiater. Twee dagen later - op vrijdag 04 september - is het de beurt aan Robert de la Haye. Hij geeft gestalte aan Victor Praet, de chirurg die het nieuw algemeen diensthoofd in het ziekenhuis wordt. Op donderdag 10 september wordt Frank Van Erum als de gladde muziekproducer Tino geïntroduceerd.

Nog nieuwe rollen die er dit najaar aankomen zijn advocate Balencourt jr. (Lore Dejonckheere), professor Rodrigeuz (Hans Ligtvoet), oplichter Filip (David Cantens), voetballer Gert (Ward Kerremans), Relinde (Annemarie Picard), zakenman Francis (Ben Van Ostade) en dansleraar Pedro (Jef Ravelingen).

Wat de plotwendingen betreft, kunnen we onthullen dat Bart in een midlife crisis belandt en dat Veronique in het buitenland op zoek gaat naar de zin van haar leven. Peter is inmiddels tot het besef gekomen dat een gezin echt wel het allerbelangrijkste is en Maarten is net zoals zijn vader toe aan een nieuwe professionele uitdaging… Maar ook macht en ambitie, onmogelijke liefdes, onverwachte zwangerschappen, passie voor muziek, en dertig & single zijn thema's die de volgende maanden aan bod komen in 'Familie'.

Kortom, 'Familie' blijft fris, verrassend, up to date en brengt vanaf maandag 31 augustus nieuwe meeslepende verhalen.

Tot slot willen we nog meegeven dat de laatste aflevering van vorig seizoen nu maandag, 24 augustus, opnieuw wordt uitgezonden en dit vanaf 20.00. (bron en foto : vtm ; foto Charlotte : Eén)

21-08-2009 om 22:11 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hitparade : Zweden - 21 augustus 2009 : Robert Wells maakte een reuzensprong voorwaarts.

 Magnus Carlsson daalt in de vierde week notering van een derde naar een tiende plaats. Die derde plaats wordt deze week ingenomen door Robert Wells die met "Handful of keys" maar liefst drieënveertig plaatsen winst boekt. Ola, die vorige week op een tiende plaats stond, daalt met "Sky's the limit" naar een tweeënvijftigste stek. Alexander Rybak, de winnaar van de jongste editie van het Eurovisie Songfestival, daalt met "Fairytale" in de achttiende week notering van de twaalfde naar de tweeëntwintigste plaats. Het album "Fairytales" boekt veertien plaatsen verlies en stat nu op een dertigste plaats. De nummer twee, de IJslandse Yohanna, boekt met "Is it true ?" vier plaatsen verlies en haar debuutalbum "Butterflies and Elvis", dat opnieuw werd uitgebracht, stijgt deze week van een vijfentwintigste naar een negentiende plaats.

In de albumhitparade is de tweede plaats deze week opnieuw weggelegd voor Scotts die met "Längtan" twee weken geleden vanuit het niets op het hoogste schavotje binnenkwamen. Malena Ernman verdween vorige maand na iets meer dan vier maanden met "La voix" uit het overzicht maar dat compenseerde ze dan anderzijds door met haar album "La voix du Nord" meteen de eerste plaats te bezetten, iets wat haar met haar Songfestivalinzending niet lukte. Deze week blijft ze opnieuw op een derde plaats staan met het album dat intussen al goed is voor goud.

SINGLES TOP 60 :

03. (46) "Handful of keys" - Robert Wells (6 weken)(MF 1987-2003, Eirodziesma 2007).
10. (03) "This is disco" - Magnus Carlsson (4 weken)(MF 2000-2001-2002-2003-2005-2006-2007).
20. (16) "Is it true ?" - Yohanna (14 weken)(ESF 2009).
21. (20) "Vill ha dej, igen" - Style (15 weken)(MF 1986-1987-2003).
22. (12) "Fairytale" - Alexander Rybak (18 weken)(ESF 2009).
41. (NW) "Standing strong" - Sarah Dawn Finer (MF 2007-2009).
44. (52) "Come into the night" - Velvet (2 weken)(MF 2006-2008-2009).
52. (10) "Sky's the limit" - Ola (8 weken)(MF 2008).
58. (54) "Hold on" - Måns Zelmerlöw (11 weken)(MF 2007-2009).

ALBUMS TOP 60 :



02. (02) "Längtan" - Scotts (3 weken)(MF 2009).
03. (03) "La voix du Nord" - Malena Ernman (7 weken)(ESF 2009).
05. (06) "500 dagar om året" - Tomas Ledin (10 weken)(MF 1972-1977-1978-1979, ESF 1980).
09. (14) "Så gör jag det igen"- Caroline af Ugglas (22 weken)(MF 2007-2009).
19. (25) "Butterflies and Elvis" - Yohanna (4 weken)(ESF 2009).
21. (RE) "More ABBA Gold" - ABBA (20 weken)(MF 1973, ESF 1974).
27. (27) "Story of a heart" - Benny Andersson Band (8 weken)(MF 1973, ESF 1974).
30. (16) "Fairytales" - Alexander Rybak (11 weken)(ESF 2009).
31. (29) "Smurfparty 2" - Smurfarna (9 weken).
35. (34) "Helt nära dig - samlade album" - Ted Gärdestad (7 weken)(ESF 1979, MF 1973-1975-1980).
38. (RE) "En blekt blondins ballader 1980-2005" - Eva Dahlgren (18 weken)(MF 1979-1980).
43. (RE) "ABBA Gold - Greatest hits" - ABBA (112 weken)(MF 1973, ESF 1974).
45. (21) "Vill ha dej, igen" - Style (10 weken)(MF 1986-1987-2003).
53. (50) "Allsång på Skansen" - Anders Lundin (7 weken)(presentator MF 1999, presentator ESF 2000).
55. (43) "MZW" - Måns Zelmerlöw (15 weken)(MF 2007-2009).

Verdwenen : "Clash of the elements" - The Poodles (10 weken)(MF 2006) en "A state of mind - Deluxe" - E.M.D. (41 weken)(MF 2009).

(bron :
Sverigetopplistan, Swedish charts)

21-08-2009 om 20:58 geschreven door Redactie  




VOLG ONS OOK OP TWITTER & FACEBOOK.



Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs