Twelve Points...Douze Points...Kiev 2017...

Deze website wordt niet meer geüpdatet! Volg ons via https://twitter.com/12_TPDP_12.....

09-08-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Femti år Norge i Eurovision Song Contest' : in 1968 mag Odd Børre voor Noorwegen naar het Eurovisie Songfestival.

 Midden mei wist zanger Alexander Rybak het Scandinavische land Noorwegen een derde overwinning te bezorgen tijdens het Eurovisie Songfestival. Eind mei volgend jaar zal de 55e editie van het jaarlijkse liedjesfestival plaatsvinden in de hoofdstad Oslo en net als vorig jaar en dit jaar zijn er twee halve finales en een finale. De halve finales gaan door op dinsdag 25 en donderdag 27 mei, twee dagen later, op zaterdag 29 mei, vindt dan de finale plaats.

Volgend jaar is het ook precies vijftig jaar geleden dat Noorwegen voor de eerste maal deelnam aan het Eurovisie Songfestival. Zangeres Nora Brockstedt wist toen met "Voi voi" een vierde plaats in de wacht te slepen. Door de jaren heen wist het land goede maar ook minder goede resultaten te behalen. In eigen land zal de negenenveertigste kandidaat aantreden want enkel in 1970 en 2002 was Noorwegen niet van de partij.

Sinds begin juni gaan wij terug in het verleden en bekijken we elke week in 'Femti år Norge i Eurovision Song Contest' een inzending van naderbij. In deze negende aflevering bekijken we de inzending uit 1968 en dat jaar stuurt Noorwegen zanger Odd Børre naar het jaarlijkse liedjesfestival.

 Noorwegen neemt pas sinds 1960 deel aan het Eurovisie Songfestival hoewel de eerste editie reeds in 1956 plaatsvond. De nationale selectie van 1968 omvat, net als die van de zeven vorige edities, enkel een finale met vijf nummers en die nummers worden ook dit jaar tijdens die finale gebracht met een klein ensemble en met een orkest. Dit vijftal werd gekozen uit een aanbod van 228 inzendingen en de finale vindt, net als de twee voorgaande jaren, plaats buiten de studio's van de nationale omroep in het Centralteatret in Oslo. De finale, op zondag 03 maart, werd in goede banen geleid door Jan Voigt en de nummers werden beoordeeld door tien regionale jury's.

* finale - zondag 03 maart 1968 :

01. Nysgjerrig-Per Per Asplin Nora Brockstedt

04 p

04

02. Stress Kirsti Sparboe Odd Børre

14 p

02

03. Nordlys Nora Brockstedt Per Müller

10 p

03

04. Jag har aldri vært så glad i no'en som deg Kirsti Sparboe Odd Børre

20 p

01

05. Ingenmannsland Per Müller Per Asplin

02 p

05


 Hoewel "Jag har aldri vært så glad i no'en som deg" als eerste was geëindigd tijdens de nationale selectie was het toch "Stress" (tekst : Ola B. Johannessen ; muziek : Tor Hultin ; dirigent : Øivind Bergh) dat naar het Eurovisie Songfestival werd afgevaardigd. Componist Kari Nergaard haalde het nummer uit de competitie omdat het volgens velen te fel geleek op "Summer holiday" van Cliff Richard (ESF 1968-1973).

Odd Børre Sørensen (Harstad, 09 augustus 1939) nam in 1964 voor de eerste maal deel aan de Noorse selectie voor het Eurovisie Songfestival en strandde toen samen met The Cannons met "La meg være ung" op een derde plaats. Zijn tweede deelname aan 'Melodi Grand Prix' was een schot in de roos met een eerste en een tweede plaats en dus mocht hij naar de Britse hoofdstad Londen afreizen alwaar hij op zaterdag 06 april 1968 in de Royal Albert Hall een gedeelde dertiende plaats in de wacht wist te slepen. Hij kreeg van Luxemburg en van Spanje telkens één puntje. Het nummer was van de hand van hetzelfde duo dat een jaar eerder de Noorse inzending "Dukkemann" had geschreven.

Na zijn Songfestivaldeelname nam hij ook nog deel aan de Noorse nationale selecties van 1969 (tweede plaats met "Lena"), 1971 (samen met Jan-Erik Berntsen, tweede plaats met "Ironside") en 1977 (zesde plaats met "Make love, not war").

Tussen 1962 en 1970 maakte hij deel uit van Kjell Karlsen's Orchestra maar in 1970 besliste hij om te stoppen als fulltime zanger, hoewel hij dus nog deelnam aan de nationale selecties van 1971 en 1977. Hij werd verzekeringsagent maar in het begin van deze eeuw, na zijn professionele carrière, pakte hij de draad weer op en ging terug in zee met Kjell Karlsen. (met dank aan 3D Flags)

09-08-2009 om 23:41 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Palm Parkies' : van Sabien Tiels tot Halfvol.

 Op woensdag 01 juli jongstleden werd in Blankenberge het startschot gegeven van een nieuwe editie van 'Palm Parkies', het vroegere 'Zomerfestival Vlaanderen'. Ook deze zomer presenteert Radio 2 in samenwerking met Palm en vzw Divers op twaalf locaties, overal in Vlaanderen, in totaal om en bij de negentig gratis concerten. De twaalf locaties zijn Aalst, Blankenberge, Deinze, Genk, Halle, Hasselt, Kapellen, Lier, Roeselare, Sint-Niklaas, Waregem en Wevelgem.

Axl Peleman, Sabien Tiels (De Gouden Zeemeermin 1996), Sandrine (Eurosong 2008), Roel Vanderstukken, Guy Swinnen, Mama's Jasje (Peter Van Laet - De Gouden Zeemeermin 1996/Gunther Van Campenhout - Eurosong 2002), BUURMAN en Lenny & De Wespen zijn de 'Festivalfavorieten' van
Radio 2 en zij zijn ook te gast in 'Mooie Dagen', het zomerprogramma tussen 09.00 en 12.00.

Daarnaast vinden er ook in een aantal Nederlandse steden concerten plaats, alles samengeteld 135 concerten en dit op zeventien locaties. Net als vorig jaar zullen wij ook dit jaar het festival van naderbij volgen tijdens de maanden juli en augustus. Elke week, telkens op zondag, krijg je een overzicht van de optredens die er die week zullen doorgaan. Die vinden telkens op maandag, dinsdag, woensdag of donderdag plaats en gaan van start om 20.00.

* maandag 10 augustus :

- Aalst (Stadspark - 'Parkconcerten') : Sabien Tiels Live (De Gouden Zeemeermin 1996).
- Halle ('Stroppenconcerten' aan het Jeugdcentrum Stroppen) : Guy Van Sande - 'Zoeken naar Bob'.
- Waregem ('Kasteelconcerten' in het Hof Baron Cassier) : El Créme Glace Quès.


* dinsdag 11 augustus :

- Genk ('Muziek in de Stad' aan de Dieplaan) : The Boozers.
- Roeselare ('Roeselaarse Parkconcerten' in het Sint-Sebastiaanspark) : Guy Van Sande - 'Zoeken naar Bob'.
- Sint-Niklaas ('Walburgconcerten' in het Romain de Vidtspark) : Sabien Tiels Live (De Gouden Zeemeermin 1996).


* woensdag 12 augustus :

- Blankenberge ('Parkklanken' in het Park De Craene) : Guy Van Sande - 'Zoeken naar Bob'.
- Deinze ('Kaandelconcerten' in het park aan de Mouterijdreef) : Mama's Jasje (Peter Van Laet - De Gouden Zeemeermin 1996/Gunther Van Campenhout - Eurosong 2002).


* donderdag 13 augustus :

- Hasselt ('Kaperconcerten' in het Kapermolenpark) : Sabien Tiels Live (De Gouden Zeemeermin 1996).
- Kapellen ('Noten in het Park' in het Gemeentepark Beaulieu) : Andes en The Vibes.
- Lier ('Vestconcerten' op de Vesten) : Roel Vanderstukken.
- Wevelgem ('Hofconcerten' in de Gemeentelijke Hovingen) : The Vipers.

Ook in Nederland vinden er optredens plaats en die zetten we hieronder op een rijtje.

* maandag 10 augustus :

- Dordrecht ('Wantijconcerten' in het Wantijpark) : Halfvol.

* dinsdag 11 augustus  :

- Breda ('Valkenbergconcerten' in het Valkenbergpark) : Andes en Maximum Basie.

* woensdag 12 augustus :

- Roosendaal ('Vrouwenhofconcerten' in het Vrouwenhofpark) : Axl Peleman.
- Tilburg ('Muzenconcerten' op de campus van UvT) : Halfvol.

* donderdag 13 augustus :

- Bergen-op-Zoom ('Muziek op 't Wilhelminaveld' - tijdelijk op Plein 13) : Halfvol.

Je wordt verwacht vanaf 19.00 om lekker te eten en te drinken. Om 20.00 start het optreden tot ongeveer 22.30. Je kan dan nog nagenieten tot 23.15. Meer nieuws en informatie is ook beschikbaar op de website van het festival. (bron : Palm ParkiesRadio 2)

09-08-2009 om 22:56 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Kathleen brengt dit najaar een boek uit over tien jaar K3.

 Zoals we reeds berichtten mocht zangeres Kathleen gisterenavond, tijdens 'Radio 2 ZOMERHIT 2009' een gouden plaat in ontvangst nemen voor haar eerste solosingle "Zumba yade".

In Nederland wist dit nummer door te stoten tot een derde plaats in de hitparade en in eigen land was de elfde plaats de hoogste notering. Dit weekend staat ze, na acht weken notering, nog steeds genoteerd op een zeventiende plaats. Een gedeelte van de opbrengst van deze single gaat trouwens rechtstreeks naar UNICEF en Kathleen dankte gisterenavond ook al haar fans voor de steun die zij haar en de organisatie hebben gegeven.

Dit najaar zal de zangeres ook een boek uitbrengen waarin ze terugblikt op tien jaar K3 (Eurosong 1999) en geeft ze, zoals eerder reeds aangekondigd, het startschot van een tournee die haar door de Vlaamse en Nederlandse culturele centra zal gaan brengen. (bron : nieuwsbrief Kathleen)

09-08-2009 om 22:12 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Villa Vanthilt' : Marcels goes festival vanavond.

 Op maandag 08 juni opende Marcel Vanthilt (presentator JESF 2005, lid vakjury 'Eurosong') de deuren van 'Villa Vanthilt', zijn eigenste vakantiehuis. Van daaruit presenteert hij negen weken lang een nieuwe zomertalkshow. In het begin van de zomer vestigde hij zich met zijn 'Villa Vanthilt' vier weken lang op het Sint-Pietersplein in Gent. En na de Ronde van Frankrijk, sinds maandag 27 juli dus, duiken het huis en zijn eigenzinnige bewoner op aan het Kolonel Dusartplein in Hasselt.
 
'Villa Vanthilt' is ruim tweehonderd vierkante meter groot en heeft behalve twee verdiepingen ook een terras en een tuin. Het is een architecturale ode aan The Eames House, dat dit jaar zijn zestigste verjaardag viert.

Geanimeerde gesprekken zijn het handelsmerk van Marcel Vanthilt. Hij ontvangt in totaal meer dan tweehonderd gasten. Nationale en internationale. Gasten met een goed en actueel verhaal.

Marcel krijgt ook elke dag onbekende mensen over de vloer. Iemand die die ochtend in de krant stond, bijvoorbeeld. Als hoofdrolspeler of als toevallige voorbijganger, centraal of onherkenbaar in een hoekje; het maakt niet uit, als hij maar intrigeert.

Wie niet aanwezig kan zijn, kan toch zijn verhaal doen via de webcam. Herman Schueremans op Rock Werchter, Robbie Mc Ewen in het ziekenhuis, misschien zelfs Rudi Vranckx vanuit Congo. Marcel haalt ze via de webcam live in de show.

'Villa Vanthilt' gaat ook zelf op de actualiteit af. Naar de Wetstraat, naar de cd-voorstelling van Laura Lynn of naar de trotse eigenaar van de grootste bloemkool van het land. En elke dag wordt 'Villa Vanthilt' afgesloten met een sterke muzikale act.

Op zondag pakt 'Villa Vanthilt' uit met een speciale aflevering rond een bepaald thema. 'Villa Vanthilt' goes festival, 'Villa Vanthilt' goes humor, 'Villa Vanthilt' goes ramadan, 'Villa Vanthilt' goes Hasselt en ga zo maar door. Alle gasten, muziek en reportages van die afleveringen zijn onlosmakelijk met het thema verbonden.

 'Villa Vanthilt' : goes festival VANAVOND :

Rock Werchter is achter de rug, De Lokerse Feesten zijn bezig, Marktrock en Pukkelpop komen eraan. En die festivals breken allemaal records. Daarom organiseren we vanavond ons eigen 'Festival Vanthilt', met een podium, festivalkraampjes en vele bekende festivalgangers.

Wie anders dan Herman Schueremans kan Marcel alles over festivals vertellen ? De organisatorische koning van het beste festival ter wereld doet de geheimen van de heilige wei van Werchter uit de doeken. Welke artiesten zijn intussen vrienden geworden ? Wie doet altijd opnieuw moeilijk ? En kan Herman zelf eigenlijk wel van zijn festival genieten ?

Piet Huysentruyt is al jaren enorme fan van bands als Metallica, Therapy? en Rammstein. Hij is dan ook een trouwe bezoeker van vele festivalweides. Hoe zag zijn festivalzomer eruit ? Was het eten lekker op de wei ? En had zijn vriend Herman Schueremans nog wel tijd voor hem ?

Met de webcam gaan we natuurlijk live naar een festival, en meerbepaald dat van Dranouter. Bart Peeters (presentator 'Eurosong') mag dat festival vanavond afsluiten en wij zijn daar in 'Villa Vanthilt' getuige van.

Studio Brussel-presentatrice en festivalgangster Sofie Lemaire stelt bij ons de meest geschifte festivals ter wereld voor. Het penisfestival in Japan, het 'stille' festival in Amerika en het tonijnfestival in Australië zijn maar enkele van haar voorbeelden.

De jonge Nederlander Arne van Terphoven werkte al voor MTV en schreef nu het boek 'Het Festivalgevoel'. Hij verzamelde de strafste verhalen en de mooiste foto's van ondermeer Rock Werchter en Pukkelpop.

Festival betekent natuurlijk ook 'live muziek'. Op ons speciaal gebouwd podium zorgt 'Les Truttes' voor een gepaste afsluiter. Ze hebben al meer dan 500 festivaloptredens achter de rug, stonden vorige week nog op Suikerrock in Tienen en trekken deze zomer zelfs nog naar Engeland.

 'Villa Vanthilt', tot en met zondag 30 augustus telkens van zondag tot en met donderdag op Eén. Van maandag tot donderdag telkens rond de klok van 21.30 en op zondag rond de klok van 22.00. (bron en foto's : Eén)

09-08-2009 om 00:17 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Hit The Road' : vtm-programma strijkt vandaag en morgen neer in Tielt.

 Deze zomer pakt vtm uit met een nieuw muziekprogramma dat 'Hit The Road' heet en negen Vlaamse steden aandoet. Udo neemt de presentatie voor zijn rekening. Maandag staat in elke stad 'Hit The Road' centraal, maar ook op zondag plant vtm telkens heel wat animatie voor het hele gezin en hopen we heel veel mensen op die manier dicht bij huis een zomerse dag of avond boordevol ontspanning en muziek te bieden. 

* ON THE ROAD - Fiets- en wandelroutes van 11.00 tot 17.00 (zondag) :

Vanaf 11.00 gaan telkens enkele wandel- en fietsroutes van start. Samen met de toeristische dienst van elke stad, heeft vtm de mooiste plekjes in en rond de stad uitgekozen voor fietsers en wandelaars.

Aanmelden kan gratis bij de infotenten, waar je een flyer meekrijgt met een gedetailleerd parcours. Bij de wandelroutes kan je kiezen tussen een traject van 7 of 14 km. Bij de fietstochten kan je kiezen tussen 20 of 40 km. Bovendien zit er muziek in elk van deze tochten… . Want op de punten waar de routes samenkomen, worden de deelnemers getrakteerd op mini-concertjes en ambiance. Wie wil, kan vrijblijvend meespelen met de 'on the road'-rebus : wie de juiste oplossing vindt langs het parcours, maakt kans op een Meet & Greet met een artiest die maandagavond in 'Hit The Road' zal optreden.

* ON THE ROAD - Kinderland van 10.00 tot 18.00 (zondag) :

Voor de allerkleinsten bouwen we ook een kinderdorp van 500 m² : met workshops, springkastelen, veel muziek… allemaal bijzonder kindvriendelijk en veilig. Pret verzekerd voor de kinderen, terwijl mama of papa uitblazen op een terras na hun wandel- of fietstocht.

* ON THE ROAD – Sing-a-long van 19.30 tot 21.00 (zondag) :

Op zondagavond testen we de muzikale capaciteiten van onze gast-stad. Op een groot scherm brengen we een selectie van Vlaamse en internationale hits en nodigen we iedereen om uit volle borst mee te zingen.

Wie enthousiast meezingt, komt allicht op het grote scherm want op het plein lopen onze camerateams tussen de mensen. Eind mei organiseerde
vtm in Metropolis Antwerpen een 'Sound Of Music Sing Along'. De reacties waren zo overweldigend dat we dit concept deze zomer willen aanbieden in heel Vlaanderen.

De voorbije weken zijn uit alle hoeken van Vlaanderen duizenden mensen naar de 'Hit The Road'-opnames afgezakt in één van de zes steden die totnogtoe aan bod kwamen. Vorige week zetten alweer 9.000 muziekfans vtm-thuisbasis Vilvoorde op z' kop.

Morgenmaandag 10 augustus, strijkt 'Hit The Road' neer in Tielt op het Generaal Maczekplein, voor de Europahal, een grotere locatie dan het oorspronkelijk geplande Marktplein.

De artiesten die zullen optreden :

* Free Souffriau met "Ik leef voor jou".
* VanVelzen met "Burn".
* Mathieu & Guillaume met "Komen en gaan".
* Jameerah (met o.m. Tanja Dexters, Eurosong 2002-2008 en Elisa, Eurosong 2008) met "All eyes on me".
* DJ Rebel feat. Des'ray met "Never alone".
* Amika met "Het is zomer".
* Paradisio met "Bailando".
* Lasgo met "Lost".
* Laura Lynn met "In vuur & vlam".
* Dean met "My desire".
* Cascada met "Evacuate the dancefloor".

- Dagindeling :

19.00 : surprise concert van JIMtv.
20.00 tot 21.15 : warming up van het publiek : live set met DJ Ward en VJ Dimi (Sodapop, Eurosong 2004).
21.15 tot 22.30 : opname van het programma.
22.30 : live set met DJ Ward en VJ Dimi (Sodapop, Eurosong 2004).

'Die Zomer Van...', met Leki :

We brengen elke week een echt muziekfeest met live optredens maar ook met frisse reportages. In 'Die Zomer Van...' gaan we op bezoek bij de maker van die ene grote zomerhit. Hij of zij maakte één zomer lang het mooie weer en verdween daarna uit de belangstelling. Wij zoeken ze nog één keer op, ... desnoods aan de andere kant van de wereld.

'De Platenkast', met Evi Hanssen :

Elke week duiken we in 'De Platenkast' van een bekend gezicht. Niets is zo persoonlijk als een muziekcollectie; wat voor de ene 'fout' is, is voor de andere puur genieten. We peilen naar de liefde voor muziek bij bekend Vlaanderen... Verder houden we de vinger aan de pols van de muzikale actualiteit. Buitenlandse avonturen van onze lokale helden, backstage bij internationale artiesten of gewoon bij de sterren thuis, Wij zijn er deze zomer bij ! Let's hit the road !

De zevende aflevering van 'Hit The Road', met presentator Udo, op woensdag 12 augustus op
vtm om 20.00. Het programma wordt aanstaande zondag16 augustus, herhaald en dit vanaf 16.40. Meer informatie over het programma kan je op de website terugvinden. (bron en logo : vtm)

09-08-2009 om 00:08 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'1000 zonnen' : '1000 zonnen evenement' vandaag in Waregem met 'Thuis'-actrice Vanya Wellens, haar zus Tamara, Sofie Van Moll en Gene Thomas.

 Sinds maandag 01 juni krijg je elke avond rond de klok van 19.40 het zomerse Eén-programma '1000 zonnen'. En zoals de voorgaande jaren komt het programma ook deze zomer weer naar je toe !

Kom proeven, dansen, zingen en genieten. Topkok Giovani en twee BV's verrassen je met creaties op basis van streekproducten uit jouw buurt. Natuurlijk kun je ook genieten van de lekkernijen aan de talrijke eetstandjes. Of… je duimen en vingers aflikken bij het horen van de ambiancemuziek van The Expendables met Sofie van Moll (Eurosong 2004) en Gene Thomas (componist "When I look in your eyes" van Tanja Dexters, Eurosong 2002).

't Wordt een zálige zomer !

Vandaag, zondag 09 augustus, komt het programma naar Waregem en 'Thuis'-actrice Vanya Wellens (Femke) en haar zus Tamara maken er hun opwachting.

Vanaf 12.00 : doorlopend markt vol zomerse lekkernijen animatie.
Vanaf 12.30 : opname van 'De koksmuts' en kookdemo's.
Om 16.30 : Optreden van The Expendables met Sofie Van Moll en Gene Thomas.

De volgende weken zal de karavaan halt houden in de volgende gemeenten :

- zondag 16 augustus : Roeselare.
- zondag 23 augustus : Leuven.

Meer nieuws en informatie krijg je op de website van '1000 zonnen'.
(bron : Eén)

09-08-2009 om 00:03 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Per Herry.

 Per (Michael) Herry (09 augustus 1958) is geboren in het Zweedse Enköping. Hij is de oudste van de drie Herrey's die in 1984 deelnamen aan het Eurovisie Songfestival (links op de foto). De groep bestond naast Per ook nog uit Richard (midden) en Louis (rechts). Ze winnen dus in 1984 de Zweedse selectie 'Melodifestivalen' en mogen naar het Eurovisie Songfestival in Luxemburg. Dat jaar zijn er een aantal sterke inzendingen maar toch weten ze met hun aanstekelijke melodietje "Diggi-loo, Diggi-ley" het festival te winnen en zo Zweden een tweede overwinning te bezorgen.

Per Herry Na het festival toeren ze nog een tijdje rond door Europa maar de hits blijven echter uit en de broers besluiten om te stoppen met de groep. Per heeft intussen vier kinderen en werkt voor de 'Swedish Union of Musicians'.

09-08-2009 om 00:00 geschreven door Redactie  


08-08-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Katerine wint het Poolse Sopot Festival.

 Gisteren en vandaag vond in de Poolse stad Sopot het jaarlijkse 'Międzynarodowy Sopot Festiwal' plaats en dit reeds voor de 46e maal. Gisterenavond was het podium voorbehouden voor Poolse artiesten en eerder vanavond mochten internationale artiesten hun opwachting maken. Voor ons land traden Katerine Avgoustakis (Eurosong 2002-2006) en Danzel (Poolse selectie 2006) aan. Zij moesten het opnemen tegen onder meer de Zweedse Agnes Carlsson (MF 2009), In-grid, Neo, Queensberry en Stefanie Heinzman.

De overwinning ging uiteindelijk naar de Limburgse Katerine voor haar vertolking van "Ayo technology", inmiddels een grote hit in Polen.

Eerder deze week berichtten we reeds dat vanuit Japan de vraag is gekomen van Sony Japan om haar versie van het nummer uit te mogen brengen. Eind deze maand wordt het nummer uitgebracht in het Verenigd Koninkrijk en nadien volgen onder meer ook nog de Verenigde Staten, Duitsland, Italië en de Scandinavische landen. (bron : Mostiko, TVP)

08-08-2009 om 23:46 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'ZOMERHIT 2009' : Lady Linn wint de award dit jaar, ook Niels Destadsbader, JackoBond, Clouseau, Eva De Roovere en Natalia vallen in de prijzen.

 Vanavond vond, voor de inmiddels zevenendertigste maal, het jaarlijkse zomerse hoogfeest van Radio 2 plaats : 'ZOMERHIT 2009'. Net als de voorbije jaren stond het podium op het strand van St. Laureins in Westende alwaar alles live te volgen was en ook dit jaar werd het programma opnieuw rechtstreeks via het internet uitgezonden.

Om iets over achten kwamen presentatoren Anja Daems (commentatrice ESF, jurylid 'Eurosong 1999') en Ilse Van Hoecke (presentatrice 'Eurosong for Kids 2003-2005-2006' en commentatrice JESF) op het podium. De derde 'Madam', Cathérine Vandoorne, was niet van de partij wegens met vakantie in Italië. Voor de interviews backstage zorgde Luc Alloo. Deze editie werd geopend met de winnaars van vorig jaar, Nicole en Hugo (ESF 1971-1973, Eurosong 2004) met "Pastorale".

Dit jaar werden er in totaal zes prijzen (awards) uitgereikt en die gingen (in volgorde van uitreiking) naar :

* 'Kidspop' : voor een lied van een Vlaamse artiest of groep die zich doelbewust richt naar de jonge luisteraars (deze prijs werd uitgereikt i.s.m. Ketnet) : "Jij bent van mij" van Niels Destadsbader.
* 'De Doorbraak' : voor een Vlaamse artiest of groep die zich dit jaar voor het eerst duidelijker in de schijnwerpers speelde en doorbrak : JackoBond.
* 'Beste Clip' : voor de clip van een Vlaamse artiest of groep die op een positieve manier opvalt : "Wat een leven" door Clouseau (Eurosong 1989, ESF 1991).
* 'Beste Lied' : voor een origineel Vlaams Nederlandstalig lied 'pur sang', en dus geen cover : "Zoals in dat ene liedje" door Eva De Roovere.
* 'Beste Performance' : voor een Vlaamse artiest of groep die op een opvallende manier een artistiek-muzikale prestatie heeft neergezet. Dat kan een spectaculair optreden zijn of een deelname aan een evenement of tv-show die bijblijft : Natalia (Eurosong 2004).
* 'De Zomerhit 2009' : voor hét lied van een Vlaamse artiest of groep dat de afgelopen zomer kleur gegeven heeft : "I don't wanna dance" door Lady Linn and Her Magnificent Seven.

* Traden vanavond op tijdens de rechtstreeks uitzending :

* "Pastorale" door Nicole en Hugo (ESF 1971-1973, Eurosong 2004).
* "Het is zomer" door Amika.
* "Zumba yade" door Kathleen (ex-K3, Eurosong 1999) & Soweto Gospel Choir. Kathleen mocht uit handen van de beide presentatrices een gouden plaat in ontvangst nemen voor de verkoop van meer dan 10.000 singles.
* "Shut up!" door Oliver (JESF 2008).
* "Chihuahua" door Dalton Sisters (Junior Eurosong 2007).

 De eerste prijs van de avond, uitgereikt door Kobe Van Herreweghe, ging naar Niels Destadsbader. Hij kreeg voor zijn single "Jij bent van mij" de prijs van de 'Kidspop'. Eerder op de dag had hij laten weten niet aanwezig te zijn in Westende wegens ziekte. Bij een doktersbezoek werden symptomen vastgesteld die zouden kunnen wijzen op de Mexicaanse griep. In onderling overleg met Studio 100 en de dokter besliste Niels dan ook uit voorzorg om de eerstvolgende dagen zijn optredens en opnames te schrappen, om eventueel besmettingsgevaar te voorkomen. De toestand van Niels is onder controle en is zeker niet ernstig. Hij verblijft thuis en wordt regelmatig gecontroleerd door een dokter. Er wordt verwacht dat hij binnen enkele dagen gewoon terug aan de slag kan gaan.

* "Jij bent van mij" door Niels Destadsbader (videoclip).
* "Miljonair" door Christoff (Eurosong 1993-2002).
* "Ik lig nog steeds van jou te dromen" door Lindsay.
* "I feel the same way" door Sandrine (Eurosong 2008).
* "Heel uw verdriet" door Karree Confituur.
* "New horizon" door Gene Thomas.
* "Nieuwe meisjes" door Yevgueni.

 De volgende prijs die werd uitgereikt, was die van 'de Doorbraak' : Free Souffriau (de winnares van vorig jaar) overhandigde de trofee aan JackoBond, alias Riet Muylaert, de winnares van de vierde en laatste reeks van 'Zo is er maar één' (Eén).

* "Groot feest" door JackoBond.
* "We are family" door Nicole en Hugo (ESF 1971-1973, Eurosong 2004), Kathleen (ex-K3, Eurosong 1999), Gene Thomas, Laura Lynn en Mama's Jasje (Peter Van Laet - De Gouden Zeemeermin 1996/Gunther Van Campenhout - Eurosong 2002).
* "De vlinders achterna" door Dana Winner (voorzitter vakjury 'Eurosong 2004').
* "Noorden" door Rosbos.
* "Laat de zon in je hart" door The Sunsets.

 De derde prijs die werd uitgereikt was die voor de 'Beste Clip' van het afgelopen jaar. Jan Cnudde, netmanager van Radio 2, maakte bekend dat die prijs ging naar "Wat een leven" van Clouseau (Eurosong 1989, ESF 1991).

* "Wat een leven" door Clouseau (Eurosong 1989, ESF 1991)(videoclip).
* "I don't wanna dance" door Lady Linn and Her Magnificent Seven.
* "Evolution" door Brahim (Eurosong 2006-2008).
* "Zoveel te doen" door Mama's Jasje (Peter Van Laet - De Gouden Zeemeermin 1996/Gunther Van Campenhout - Eurosong 2002).
* "Eerlijkheid" - Wim Soutaer (coach 'Junior Eurosong 2008').
* "In vuur & vlam" door Laura Lynn.
* "Guess things happen that way" door Bart Herman (Eurosong 1993).
* "Brand new start" - Stan Van Samang.

 De vierde prijs die uitgereikt werd, de prijs voor het 'Beste Lied' ging naar zangeres Eva De Roovere. De winnaar van vorig jaar, Wim Soutaer, mocht de prijs aan haar overhandigen voor haar nummer "Zoals in dat ene liedje". We zien Wim in september aan het werk als één van de coaches tijdens 'Junior Eurosong 2008', de nationale selectie voor het Junior Eurovisie Songfestival.

* "Zoals in dat ene liedje" door Eva De Roovere.
* "(Zo van die) Zomerdagen" door Bart Peeters (presentator 'Eurosong')
"Regenboog 2009" door Mama's Jasje (Peter Van Laet - De Gouden Zeemeermin 1996/Gunther Van Campenhout - Eurosong 2002).
* "Love me another day" door Leki & The Sweet Mints.
* "In this world" door The Ditch.
* "Open & bloot" door Roel Vanderstukken.
* "Middellandse Zee" door Buurman.

 De vijfde en meteen ook voorlaatste prijs die werd uitgereikt was die voor de 'Beste Performance'. Muzikale duizendpoot Bart Peeters mocht de prijs overhandigen aan Natalia (Eurosong 2004).

* "Heartbreaker" door Natalia (Eurosong 2004).
* "Slaap lekker (fantastig toch)" door Diggy Dex feat. Eva De Roovere.
* "Ik leef voor jou" door Free Souffriau.
* "You got a good thing comin'" door Udo.
* "Hier in mijn hart" door Nicole en Hugo (ESF 1971-1973, Eurosong 2004).
* "Dime que tú quieres" door Belle Perez (Eurosong 1999-2006).
* "Light of my life" door Belle Perez (Eurosong 1999-2006).
* "He's the greatest dancer" door Sister Sledge.
* "Real" door Sister Sledge.
* "Lost in music" door Sister Sledge.
* "We are family" door Sister Sledge.

 En dan was het moment aangebroken waarop aangekondigd werd wie de 'ZOMERHIT 2009' in ontvangst mocht nemen. Nicole en Hugo, de winnaars van vorig jaar, mochten de gouden enveloppe openen en de keuze dit jaar viel op "I don't wanna dance" van Lady Linn and Her Magnificent Seven.

* "I don't wanna dance" door Lady Linn and Her Magnificent Seven.

Meer nieuws en foto's van 'Radio 2 Zomerhit 2009' krijg je op de speciaal voor het evenement ontworpen websiteOvermorgen, maandag 10 augustus, besteedt 'De rode loper' (Eén) ook uitgebreid aandacht aan 'Zomerhit 2009'. (bron : Radio 2)

08-08-2009 om 23:37 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Vers van de pers' (08-08-2009).

 Het blijft ook de komende dagen mooi zomerweer en dan is een lekker muziekje altijd leuk meegenomen. Ook vandaag hebben we weer ons best gedaan om de muzikale nieuwigheden op een rijtje te zetten in een nieuwe aflevering van 'Vers van de pers'. En beginnen doen we gewoontegetrouw in eigen land. 

 Zoals we gisteren reeds meldden ligt er een nieuw album van wijlen Ann Christy (Chansons Euro '70 - 1970, Canzonissima 1971-1973, ESF 1975) in de winkels. Op de dubbelcd, "Gelukkig zijn - het allerbeste van Ann Christy", staan in totaal veertig van haar grootste hits die ze uitbracht tijdens haar veel te korte carriëre. Voor een overzicht verwijzen we je naar ons reeds eerder verschenen bericht (klik hier).

 Vanavond komen we te weten wie de 'Radio 2 Zomerhit 2009'-trofee in ontvangst mag nemen. De winnaars van vorig jaar, Nicole en Hugo (ESF 1971-1973, Eurosong 2004), maken ook dit jaar opnieuw kans om met de felbegeerde trofee huiswaarts te keren. Ze stellen tijdens de rechtstreekse uitzending namelijk hun nieuwe single "Laat de liefde" voor. Het nummer is van de hand van niemand minder dan Jan Leyers (ESF 1991) en is vanaf aanstaande zaterdag, 15 augustus, beschikbaar. Deze single is meteen ook de voorbode van het album dat in september zal verschijnen.

 Dit jaar staat de Franse zanger Hugues Aufray (ESF 1964) vijftig jaar op de planken. Later dit najaar verschijnt er een nieuw album van de zanger en op "New Yorker" staat er onder meer ook een duet met onze Arno. Voor de fans van zijn ouder werk is er goed nieuws want afgelopen maandag, 03 augustus, verscheen "2 for 1 : Céline + Santiano". Beide albums zijn goed voor in totaal 54 van zijn uitgebreide songcollectie.

 Op vrijdag 02 oktober eerstkomende verschijnt een nieuw album van de Duitse formatie Scooter (Duitse selectie 2004). "Under the radar over the top" is de titel van dat album waar ook een concerttournee wordt aan gekoppeld. Als voorloper op dat nieuwe album verschijnt aanstaande vrijdag, 14 augustus, de single "J'adore hardcore".

 Tot slot eindigen we zoals steeds met een paar korte berichten. Sinds gisteren, vrijdag 07 augustus, ligt het nieuwe album "Fang dir die Sonne" van de Duitse zanger Patrick Lindner (Duitse selectie 1999) in de winkelrekken met daarop in totaal zestien nummers. De Limburgse zangeres Lisa del Bo (Eurosong 1993, ESF 1996) werkt momenteel samen met Willy Sommers en Luc Steeno aan een vervolg op hun album "De mooiste duetten & méér" dat in de zomer van 2003 werd uitgebracht. Intussen heeft ze wel een nieuwe single op de markt gebracht en die is van de hand van Wim Soutaer (coach 'Junior Eurosong 2008'). "In jouw ogen" is inmiddels reeds te downloaden via de website van Belgian Music Online. En zoals we eerder deze week reeds berichtten ligt het nieuwe album van Kate Ryan (ESF 2006) vanaf maandag 14 september eerstkomende in de winkelrekken.

Een nieuwe afspraak maken we voor aanstaande zaterdag. Ondertussen wensen we je alvast heel veel luisterplezier !

08-08-2009 om 13:27 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Marianne Dupon, ex-partner Yasmine, doorbreekt het stilzwijgen.

 Marianne Dupon hulde zich sinds de zelfmoord van Yasmine, op donderdag 25 juni jongstleden, in stilzwijgen. Nu, iets meer dan anderhalve maand later, wenst ze toch te reageren op de berichten rond het overlijden van haar ex-partner.

"Met Yasmine beleefde ik ons scheidingsproces intens en sereen. Uiteraard was dit niet altijd makkelijk, voor géén van ons beiden en evenmin voor onze familieleden. We waren met zijn tweeën om onze relatie te doen slagen, en we hebben daar op termijn in gefaald. Met die mislukking wilden we samen omgaan, in onze privacy."

"Haar onverwachte zelfmoord heeft een schokgolf veroorzaakt voor al degenen die dicht bij haar stonden, haar familie, mijn familie, vrienden en mezelf. Met zijn allen zijn we volkomen gedesoriënteerd en ieder probeert op zijn manier te vatten wat haar tot die daad bracht."

"Wij hebben steeds ons relationeel leven zoveel mogelijk privé trachten te houden en het was ook onze gezamenlijke beslissing om ons kind Ella-Louise, nu twee en een half jaar oud, in alle privacy te laten opgroeien. Wordt ons het recht verleend om in onze persoonlijke levenssfeer ons afscheidsproces voor een eindigende relatie en ons rouwproces over haar tragische dood te beleven ?"

"Mijn mediastilzwijgen wordt op onbegrip onthaald. Waarom dan blijven zwijgen ? Het is mijn manier om te trachten te begrijpen, om te rouwen, om de draad van Ella's en mijn leven terug op te nemen. Ik heb er, zoals iedereen, recht op mijn rouwproces in mijn private kring te organiseren en met rust te worden gelaten."

"Het belang van onze dochter, Ella, roept om hetzelfde elementair journalistiek fatsoen. De gepubliceerde 'details', de halve waarheden en hele leugens laat ik voor wat ze zijn, tot enige polemiek zal ik niet overgaan. Daarvoor is de smart die ik deel met Yasmine's familie te groot."


Marianne Dupon en Ella-Louise
. (bron : 
Gazet van Antwerpen)

08-08-2009 om 09:41 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Zomeraperitief 2009' : deze week acht shows aan de Belgische kust met heelwat Eurosongvolk.

 Op zondag 12 juli jongstleden ging in Blankenberge een nieuwe editie van start van 'Zomeraperitief', een organisatie van onder meer de Nationale Loterij. Voor de presentatie tekenen afwisselend Véronique De Kock, Tess Goossens, Luc Appermont (presentator 'Eurosong' en commentator ESF) en twee nieuwkomers, acteurs Guillaume Devos en Ronny Daelman.

Het 'Zomeraperitief' van de
Nationale Loterij is al meer dan twintig jaar lang één van de meest succesvolle tournees aan de Belgische kust. Niet alleen door de massale belangstelling, maar ook door het spektakel dat twee maal per dag telkens gedurende de meer dan twee uur durende show, duizenden kustbezoekers boeit.

Het is een gevarieerd showprogramma, gepresenteerd door een populair mediafiguur en elke show wordt voorafgegaan door een halfuur durend voorprogramma, dat specifiek bedoeld is om een breed publiek aan te trekken en om de jonge aanwezigen te laten deelnemen aan een tweetal animaties, waarmee de kleinsten een leuke attentie kunnen winnen.

Dagelijks zijn er twee shows van 'Zomeraperitief 2009' telkens van 10.30 tot 12.30 en van 19.30 tot 21.30 en een pleiade aan artiesten zullen hun opwachting maken met daarbij een aantal namen die Songfestivalliefhebbers vertrouwd in de oren zullen klinken.

Sinds een aantal weken zetten wij, telkens op zaterdag, alle shows voor de komende week op een rijtje en zo krijg je meteen een overzicht van wie waar en wanneer van de partij zal zijn.

- zondag 09 augustus :

* Mariakerke - Strandplein (10.30 - 12.30) : Lindsay, Paul Severs, Wendy Van Wanten (Eurosong 1993-2002) en Miss Behave. De presentatie is in handen van Tess Goossens en het voorprogramma wordt verzorgd door Marjolein.

* Blankenberge - King Beach Village (Zeedijk Casino) (19.30 - 21.30) : Lindsay, Paul Severs, Bart Kaëll (Eurosong 1983-1987) en Miss Behave. De presentatie is in handen van Tess Goossens en het voorprogramma wordt verzorgd door Marjolein.

- woensdag 12 augustus :


* Westende - Zeedijk Zwaluwenlaan (10.30 - 12.30) : Lindsay, Paul Severs, Wim Soutaer (coach 'Junior Eurosong 2008') en Dimitri Vantomme (Sodapop, Eurosong 2004). De presentatie is in handen van Véronique De Kock en het voorprogramma wordt verzorgd door Dimitri Vantomme (Sodapop, Eurosong 2004) en Nathalie Tané.

* Koksijde - Zeedijk (19.30 - 21.30) : Lindsay, Paul Severs, Bart Kaëll (Eurosong 1983-1987) en Lester (van Lester & Abdou). De presentatie is in handen van Véronique De Kock en het voorprogramma wordt verzorgd door Lester en Nathalie Tané.

- vrijdag 14 augustus :

* Oostduinkerke - Zeedijk Bad (Astridplein) (10.30 - 12.30) : Lindsay, Paul Severs, Wim Soutaer (coach 'Junior Eurosong 2008') en Wendy Van Wanten (Eurosong 1993-2002). De presentatie is in handen van Ronny Daelman en het voorprogramma wordt verzorgd door Marjolein.

* Blankenberge - King Beach Village (Zeedijk Casino) (19.30 - 21.30) : Lindsay, Paul Severs, Wim Soutaer (coach 'Junior Eurosong 2008') en Bart Kaëll (Eurosong 1983-1987). De presentatie is in handen van Ronny Daelman en het voorprogramma wordt verzorgd door Marjolein.

- zaterdag 15 augustus :


* Middelkerke - Epernayplein (10.30 - 12.30) : Paul Severs, Wim Soutaer (coach 'Junior Eurosong 2008'), Dimitri Vantomme (Sodapop, Eurosong 2004) en Nathalie Tané. De presentatie is in handen van Véronique De Kock en het voorprogramma wordt verzorgd door Dimitri Vantomme (Sodapop, Eurosong 2004) en Marjolein.

* Middelkerke - Epernayplein (19.30 - 21.30) : Wendy Van Wanten (Eurosong 1993-2002), Bart Kaëll (Eurosong 1983-1987), Jeason (Eurosong 2006) en Miss Behalve. De presentatie is in handen van Véronique De Kock en het voorprogramma wordt verzorgd door Lester en Tonya (Eurosong for Kids 2003).


Voor meer informatie verwijzen we je nu al graag naar de website van het
Zomeraperitief. (bron : Nationale Loterij, Zomeraperitief)

08-08-2009 om 00:22 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'ZOMERHIT 2009' : wie wordt de opvolger van Nicole en Hugo ?

 Vanavond is het dan eindelijk zover ! Om 20.00 geven 'De Madammen', zijnde Anja Daems (commentatrice ESF, jurylid 'Eurosong 1999'), Cathérine Vandoorne en Ilse Van Hoecke (presentatrice 'Eurosong for Kids 2003-2005-2006' en commentatrice JESF), het startschot voor 'Radio 2 Zomerhit 2009'. Ook dit jaar gaat het muzikale hoogfeest door op het strand van St. Laureins in Westende.

Vanavond worden er vijf prijzen uitgereikt en voor die prijzen stelde een vakjury, samengesteld uit muziek- en mediajournalisten van radio, tv, online en de geschreven pers, een top tien samen voor elke categorie. Voor de award 'Radio 2 Zomerhit' komen alle liedjes van het afgelopen jaar in aanmerking. De luisteraars van Radio 2 en de kijkers van Eén en Ketnet konden tussen zaterdag 11 juli en afgelopen zondag (02 augustus) via de Radio 2-website hun keuze kenbaar maken. Intussen zijn alle stemmen geteld en vanavond vanaf 20.00 komen we te weten wie de winnaars zijn geworden.

In totaal zijn er vijf categorieën en wij zetten alle genomineerden hieronder nogmaals op een rijtje :

* 'De Doorbraak' :

01. Andes.
02. Buurman.
03. Hannelore Bedert.
04. Jacko Bond.
05. Jasper Erkens.
06. Karree Konfituur.
07. Lady Linn.
08. The Sunsets.
09. Tatyana Storm.

* 'Beste Lied' :

01. "'s Nachts komt de herinnering" door Erik & Sanne.
02. "Altijd maar bergop" door Ronny Mosuse (jurylid 'Eurosong for Kids 2006').
03. "Beter van niet" door Dana Winner(voorzitter vakjury 'Eurosong 2004').
04. "Bron van geluk" door Raymond van het Groenewoud.
05. "Grenzen" door Mira.
06. "Helemaal" door Hannelore Bedert.
07. "In de walszaal" door Frank Vander linden.
08. "Niet met mij" door Axl Peleman.
09. "Nieuwe meisjes" door Yevgueni.
10. "Slaapwals" door Bart Peeters (presentator 'Eurosong').

* 'Beste Performance' :

01. All or nothing - Natalia (Eurosong 2004)
.
02. Een beetje AnNders - Free Souffriau.
03. Eurovisie Songfestival - Hadise (ESF 2009). 
04. MIA's - Milow.
05. Rock Werchter - Jasper Erkens.
06. Sportpaleis - Clouseau (Eurosong 1989, ESF 1991).
07. Sportpaleis - Milk Inc. (met Regi Penxten, componist "My music" - Eurosong 2008).
08. Steracteur sterartiest - Mathias Sercu.
09. Use Somebody - The Sunsets.
10. Zo is er maar één - Jacko Bond.

* 'Beste Clip' :

01. "All or nothing" door Natalia (Eurosong 2004).
02. "Ayo technology" door Milow.
03. "Brand new start" door Stan Van Samang.
04. "Düm tek tek" door Hadise (ESF 2009).
05. "Evolution" door Brahim (Eurosong 2006-2008).
06. "Exes" door Daan.
07. "I don't wanna dance" door Lady Linn and Her Magnificent Seven.
08. "Mars needs woman" door Novastar.
09. "Waiting like a dog" door Jasper Erkens.
10. "Wat een leven" door Clouseau (Eurosong 1989, ESF 1991).

* 'De Zomerhit' :

001. "(Zo van die) Zomerdagen" door Bart Peeters (presentator 'Eurosong').
002. "'s Nachts komt de herinnering" door Erik & Sanne.
003. "All or nothing" door Natalia (Eurosong 2004).
004. "All the loving you need" door Soulsister (met Jan Leyers, ESF 1991).
005. "Als de nacht verdwijnt" door Willy Sommers.
006. "Als we verdwijnen" door Rosbos.
007. "Altijd maar bergop" door Ronny Mosuse (jurylid 'Eurosong for Kids 2006').
008. "Amame" door Belle Perez (Eurosong 1999-2006).
009. "Ayo technology" door Milow.
010. "Babacar" door Kate Ryan (ESF 2006).
011. "Beter van niet" door Dana Winner (voorzitter vakjury 'Eurosong 2004').
012. "Better be ready" door Tom Vanstiphout.
013. "Big life" door Eric Baranyanka.
014. "Bron van geluk" door Raymond van het Groenewoud.
015. "Checken checken checken" door Mira.
016. "Chihuahua" door Dalton Sisters (Junior Eurosong 2007).
017. "Crazy" door Jasper Erkens.
018. "Düm tek tek" door Hadise (ESF 2009).
019. "Dag vreemde man" door Free Souffriau.
020. "De vlinders achterna" door Dana Winner (voorzitter vakjury 'Eurosong 2004').
021. "De ware" door TatYana Storm.
022. "Echte vrouwen" door Jo Vally (Eurosong 1981).
023. "Er is er geen een zoals jij" door Bart Peeters (presentator 'Eurosong').
024. "Evolution" door Brahim (Eurosong 2006-2008).
025. "Exes" door Daan.
026. "Falling from heaven" door Born Crain.
027. "Fast life" door Hadise (ESF 2009).
028. "Gevoelige jongen" door Zjef Vanuytsel.
029. "Ghost in your head" door Sweet Coffee.
030. "Grenzen" door Mira.
031. "Groot feest" door Jacko Bond.
032. "Guess things happen that way" door Bart Herman (Eurosong 1993).
033. "Hanging on" door Venus in Flames.
034. "Heartbreaker" door Natalia (Eurosong 2004).
035. "Heaven knows"  door Absynthe Minded.
036. "Heel uw verdriet" door Karree Confituur.
037. "Helemaal" door Hannelore Bedert.
038. "Het is zomer" door Amika.
039. "Hier en nu" door Garry Hagger (De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 2004).
040. "Hier in mijn hart" door Nicole en Hugo (ESF 1971-1973, Eurosong 2004).
041. "Hij is zo beroemd" door Wendy Van Wanten (Eurosong 1993-2002).
042. "Home" door Tom Helsen en Geike Arnaert.
043. "Hou je nog van mij" door Isabelle A (Eurosong 1999).
044. "I'm sorry" door Dum Dum Club.
045. "I believe (when I fall in love)" door Günther Neefs.
046. "I can do better than you" door Sarah Bettens.
047. "I didn't know" door Stan Van Samang.
048. "I don't wanna dance" door Lady Linn and Her Magnificent Seven.
049. "I won't be home tonight" door Barbara Dex (ESF 1993, Eurosong 2004-2006).
050. "Ik heb je zo nodig" door Luc Steeno.
051. "Ik leef voor jou" door Free Souffriau.
052. "Ik lig nog steeds van jou te dromen" door Lindsay.
053. "Ik voel me zo verdomd alleen" door Voice Male (Eurosong 1999, NSF 2004).
054. "In 100 000 jaren" door Christoff (Eurosong 1993-2002).
055. "In Charleroi" door Tom Pintens.
056. "In de walszaal" door Frank Vander linden.
057. "In the back" door Sandrine (Eurosong 2008).
058. "In this world" door The Ditch.
059. "In vuur & vlam" door Laura Lynn.
060. "It all comes back to you" door Axelle Red.
061. "Je bent niet alleen" door Isabelle A (Eurosong 1999).
062. "Jij bent van mij" door Niels Destadsbader.
063. "Kus me" door Lindsay.
064. "Lalala" door Jacko Bond.
065. "Leef om te leven" door Raf Van Brussel (Eurosong 2002-2004). 
066. "Livin' in a suitcase" door Axelle Red.
067. "Love is" door Stan Van Samang.
068. "Love me another day" door Leki & The Sweet Mints.
069. "Man I feel like a woman" door Udo.
070. "Mars needs woman" door Novastar.
071. "Miljonair" door Christoff (Eurosong 1993-2002).
072. "New horizon" door Gene Thomas.
073. "Niet denken maar doen" door Davy Gilles (De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999).
074. "Niet met mij" door Axl Peleman.
075. "Nieuwe meisjes" door Yevgueni.
076. "Noorden" door Rosbos.
077. "Oh wat een dag!" door Laura Lynn.
078. "Onvoorwaardelijk" door Herbert Verhaeghe.
079. "Op de pechstrook van het leven" door Guido Belcanto.
080. "Open & bloot" door Roel Vanderstukken.
081. "Out of my hands" door Milow.
082. "Overal ben jij" door Wim Soutaer (coach 'Junior Eurosong 2008').
083. "Pas 18" door Buurman.
084. "Pushed me too far" door Nelson (Moraïs)(Eurosong 2008).
085. "Race" door Milk Inc. (met Regi Penxten, componist "My music" - Eurosong 2008).
086. "Real love" door Ellektra.
087. "Regenboog 2009" door Mama's Jasje (Peter Van Laet - De Gouden Zeemeermin 1996/Gunther Van Campenhout - Eurosong 2002).
088. "Rocky" door Buurman.
089. "So little" door Dirk (De Smet).
090. "So much more" door Miller.
091. "Something's at stake" door Zender.
092. "Spijt" door Yevgueni.
093. "Superficiality" door Gene Thomas.
094. "That's life" door Helmut Lotti.
095. "They don't know" door Leki.
096. "Tijd voor Mega Mindy" door Mega Mindy.
097. "Treat me like a lady" door Katerine (Avgoustakis)(Eurosong 2002-2006).
098. "" - door Belle Perez (Eurosong 1999-2006).
099. "Tunnelvision" door Novastar.
100. "Use somebody" door The Sunsets.
101. "Voordentijddawiernogzijn" door Kazzen en Koo.
102. "Waiting like a dog" door Jasper Erkens.
103. "Wat een leven" door Clouseau (Eurosong 1989, ESF 1991).
104. "Weekend" door Andes.
105. "You" door Dean.
106. "Zoals in dat ene liedje" door Eva De Roovere.
107. "Zoek niet langer" door Roel Vanderstukken.
108. "Zumba yade" door Kathleen (Eurosong 1999) & Soweto Gospel Choir.

* 'Kidspop' :

01. "Chihuahua" door Dalton Sisters (Junior Eurosong 2007).
02. "Düm tek tek" door Hadise (ESF 2009).
03. "Gone" door Lasgo.
04. "Het is zomer" door Amika.
05. "Jij bent van mij" door Niels Destadsbader.
06. "Springen in de zee" door Samson & Gert.
07. "Tijd voor Mega Mindy" door Mega Mindy.
08. "Waiting like a dog" door Jasper Erkens.
09. "Zoals in dat ene liedje" door Eva De Roovere.
10. "Zumba yade" door Kathleen (Eurosong 1999) & Soweto Gospel Choir.


In totaal zullen ook dit jaar meer dan dertig artiesten drie uur lang het beste van zichzelf gaan geven. Volgende gasten zijn zeker van de partij : Amika, Bart Herman (Eurosong 1993), Bart Peeters (presentator 'Eurosong'), Belle Perez (Eurosong 1999-2006), Brahim (Eurosong 2006-2008), Buurman, Christoff (Eurosong 1993-2002), Dalton Sisters (Junior Eurosong 2007), Dana Winner (voorzitter vakjury 'Eurosong 2004'), Diggy Dex, Eva De Roovere, Free Souffriau, Gene Thomas, JackoBond, Karree Konfituur, Kathleen (Aerts)(Eurosong 1999), Lady Linn, Laura Lynn, Leki, Lindsay, Mama's Jasje (Peter Van Laet - De Gouden Zeemeermin 1996/Gunther Van Campenhout - Eurosong 2002), Natalia (Eurosong 2004), Nicole en Hugo (ESF 1971-1973, Eurosong 2004), Niels Destadsbader, Oliver (JESF 2008), Roel Vanderstukken, Rosbos, Sandrine (Eurosong 2008), Stan Van Samang, The Ditch, The Sunsets, Udo, Wim Soutaer (coach 'Junior Eurosong 2008') en Yevgueni hebben alvast toegezegd.

Ook de dames van Sister Sledge zullen hun opwachting maken. De Amerikaanse groep is vooral bekend van de hits "We are family" (ook Radio 2-song), "All American girls", "He's the greatest dancer" en "Lost in music". Vanavond staan de zussen op het 'Radio 2 Zomerhit'-podium op het Sint-Laureinsstrand in Westende ! Dat wordt genieten met muziek uit de jaren '80 !

De show start om 20.00 stipt en is ook te beluisteren via Radio 2 of als web-tv show via deze link. (bron : Radio 2)

08-08-2009 om 00:09 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Louis Neefs.

Louis Neefs 1967 Louis (Ludwig) Neefs (08 augustus 1937) is geboren in de Kempense gemeente Gierle. Hij studeert voor technisch tekenaar aan de Technische school in Mechelen. Aan het einde van de jaren vijftig wordt hij zanger van de groep Sun Spots. Met deze groep doet hij een paar optredens en ondertussen neemt hij ook deel aan diverse talentenjachten. Het is Jacques Kluger (de vader van Jean) die er voor zorgt dat de platenmaatschappijen oog en oor krijgen voor Louis Neefs, en met succes want het levert hem liedjes op als "Anita my love", "Margrietje" en "Ein kleines Kompliment". Louis is niet alleen zanger maar ook presentator bij de toenmalige BRT. Zo presenteert hij 'Binnen en buiten' en 'Tienerklanken'. Daarenboven is hij samen met Rocco Granata (lid vakjury 'Eurosong 2002') impressario van verschillende artiesten.  In 1967 vertegenwoordigt hij ons land in Wenen op het Eurovisie Songfestival. Met "Oh oh ik heb zorgen" eindigt hij op een zevende plaats. Twee jaar later mag hij opnieuw naar het liedjesfestival dat nu in Madrid doorgaat. Ook met "Jennifer Jennings" eindigt hij op de zevende plaats. Samen met Dream Express zijn ze de enige Vlaamse kandidaten die tot op heden zo'n hoge positie wisten te behalen. Ook in de politiek is Louis actief, en dit als gemeenteraadslid in Mechelen. In 1972 scoort hij in Vlaanderen en Nederland nog een grote hit met "Margrietje", een nummer geproduceerd door Peter Koelewijn. En dan gebeurt het ondenkbare : het is donderdag 25 december 1980. Voor velen een Kerstmis zoals andere jaren. Tot Vlaanderen 's avonds het nieuws verneemt via radio en televisie : "De Vlaamse zanger Louis Neefs en zijn vrouw Liliane zijn deze namiddag bij een ongeval in Lier om het leven gekomen". Louis Neefs overlijdt op amper 43-jarige leeftijd. Meer dan een kwart eeuw later leeft de herinnering bij heelwat muziekliefhebbers nog steeds verder. Meer over Louis kan je lezen op zijn website.

Louis Neefs - borstbeeld (foto : VRT)

In 2007 was het zeventig jaar geleden dat Louis Neefs in de Kempense gemeente Gierle het levenslicht zag. Ter gelegenheid van die verjaardag werd een borstbeeld onthuld van de betreurde zanger. Die onthulling gebeurde in aanwezigheid van de zonen Ludwig en Gunther en zus Connie Neefs (Eurosong 1975). Ook een aantal vrienden van de betreurde zanger waren aanwezig tijdens de plechtigheid zoals Jo Leemans (nationale selectie 1959, 1961 en 1963), Juul Kabas, Luc Appermont (presentator 'Eurosong' en commentator ESF) en Rita Deneve (nationale selectie 19671973 en 1975).

OOK JARIG VANDAAG :

* Cornelis Vreeswijk (1937-1987), Nederlandse zanger uitgeweken naar Zweden, nam in 1972 deel aan 'Melodifestivalen'  met "Önskar du mig, så önskar jag dig" (Zweden).
* Stefan Andersson (1967), nam samen met zijn vrouw Aleena Gibson in 2007 deel aan 'Melodifestivalen' en wisten met "Anything but you" de herkansingsronde niet te overleven (Zweden).
* Jelle Cleymans (1985), lid van de groep Spring, deelnemer 'Eurosong 2004' met "Jan zonder vrees" (België ).

08-08-2009 om 00:00 geschreven door Redactie  


07-08-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit'.

 Deze eerste werkweek van augustus sluiten we af met een aflevering van 'Een avondje uit'. Fans die eens een concert willen bijwonen of op zoek zijn naar een plaats in de buurt waar hun favoriete artiest zal optreden zitten bij ons op de eerste rij.

 Christoff (Eurosong 1993-2002) is de voorbije jaren uitgegroeid tot de populairste artiest van Vlaanderen. Met vier nummer één-hits op rij is hij dé ambiancemaker bij uitstek geworden en weet hij jong en oud te begeesteren met zijn aanstekelijke optredens. Wie is immers de voorbije maanden niet een keer uit de bol gegaan op "Zeven zonden" of "Een ster" ?

Maar ook in de theaters staat hij zijn mannetje. Met een stevige live band zorgt hij daar voor een twee uur durende show die een mooie mix maakt van gevoelige liedjes met sprekende teksten en sfeervolle nummers waarbij niemand op zijn stoel kan blijven zitten. Het voorbije seizoen waren de theaters dan ook keer op keer afgeladen vol voor een avond vol topentertainment. Het vervolg op deze zeer succesvolle 'Zeven zonden' tour heet 'Duizend dromen, duizend liedjes' en toont Christoff meer dan ooit als de allround entertainer die hij is. Natuurlijk zal ook zijn zus Lindsay te gast zijn in de nieuwe reeks theaterconcerten.

Op zaterdag 17 oktober eerstkomende kan je hem alvast aan het werk zien in de Grenslandhallen in Hasselt. Kaarten (30,00 €, exclusief 3,00 € reservatiekosten) voor dit optreden kunnen nog steeds worden aangekocht en dat kan telefonisch (0900 40 734, vanuit Nederland : 0900 400 20 90) of online. Het concert gaat van start om 20.00 en de deuren gaan open om 19.00.

 Natalia (Eurosong 2004) trekt later dit jaar, meer bepaald in november en december, langs de Vlaamse zalen met 'Natalia Acoustelicious'. Wij zetten de locaties hieronder alvast op een rijtje.

* vrijdag 06 november : CC De Mol, Aarschotsesteenweg 3, 2500 Lier (aanvang : 20.00).
* dinsdag 10 november : Concertgebouw, 't Zand 34, 8000 Brugge (aanvang : 20.00).
* vrijdag 13 november : Grenslandhallen, Gouv. Verwilghensingel 70, 3500 Hasselt (aanvang : 20.00).
* donderdag 19 november : De Kortrijkse Schouwburg, Schouwburgplein 14, 8500 Kortrijk (aanvang : 20.00).
* vrijdag 20 november : Koningin Elisabethzaal, Astridplein 26, 2018 Antwerpen (aanvang : 20.00).
* woensdag 25 november : CC De Spil, H. Spilleboutdreef 1, 8800 Roeselare (aanvang : 20.00).
* vrijdag 27 november : Theatrium, Onder den Toren 9, 2800 Mechelen (aanvang : 20.00).
* donderdag 03 december : Capitole, Graaf Van Vlaanderenplein 5, 9000 Gent (aanvang : 20.00).
* zaterdag 05 december : Kursaal Oostende, Monacoplein, 8400 Oostende (aanvang : 20.00).
* woensdag 09 december : CC  De Meent, Gemeenveldstraat 34, 1652 Alsemberg (aanvang : 20.00).
* donderdag 17 december : CC De Warande, Warandestraat 42, 2300 Turnhout (aanvang : 20.00).

Tickets voor deze optredens zijn al een tijdje beschikbaar via Sherpa. Meer informatie krijg je zoals steeds ook op de website van de zangeres.

 Op zondag 08 november eerstkomende geven Cliff Richard (ESF 1968-1973) en The Shadows (ESF 1975) een concert in Vorst Nationaal. Dit optreden komt er in het kader van hun wereldtournee, de '50th Anniversary Tour' en daarmee vieren ze meteen het feit dat ze een halve eeuw geleden samenkwamen.

Tickets (tussen 50,00 en 90,00 €) voor dit optreden (aanvang 19.00) kunnen nog steeds worden aangekocht via de website van Vorst Nationaal of via Sherpa.

07-08-2009 om 23:15 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hitparade : ultratop week 32 - 08 augustus 2009.

Ultratop Milk Inc. blijft ook deze week op de derde plaats staan met hun jongste single "Blackout". In totaal stonden ze toch twee weken op het hoogste schavotje met deze single. Daarmee hadden ze hun derde nummer één-hit te pakken in Vlaanderen na "Walk on water" (2000) en "Whisper" (2004). De Zweedse zangeres Agnes boekt in Vlaanderen met "Release me" opnieuw één plaatsje winst en daarmee klokt ze af op een eenendertigste plaats. In Wallonië daalt ze van veertien naar vijftien.

Songfestivalwinnaar Alexander Rybak was begin vorige week nog in ons land en deze week boekt hij met "Fairytale" opnieuw veertien plaatsen winst en klokt zo af op een tweeëndertigste plaats. De Molse Hadise die voor Turkije een vierde plaats wist te behalen met "Düm tek tek" is na zeventien weken notering uit het overzicht verdwenen. Haar opvolger, "Fast life", stijgt in de tipparade van een zevende naar een vijfde plaats.

De meiden van Jameerah boeken deze week maar liefst tweeëntwintig plaatsen verlies en staan nu op een zevenenveertigste plaats. Christoff is met "Miljonair" na zeven weken verdwenen maar zijn jongste album, "1001 nachten", intussen al goed voor goud, blijft ook deze week op een tweede plaats staan.

In Vlaanderen was het jongste album van Lara Fabian na twee weken notering reeds verdwenen maar in Wallonië staat ze met "Toutes les femmes en moi" deze week op een zeventiende plaats. "Dans les yeux d'Aurore" van Scala & Kolacny Brothers is na één weekje notering opnieuw uit het overzicht verdwenen.

VLAANDEREN

Ultratop 50 singles :



03. (03) "Blackout" - Milk Inc. (5 weken)(met Regi Penxten, componist "My music", Eurosong 2008).
17. (15) "Zumba yade" - Kathleen (K3, Eurosong 1999) & Soweto Gospel Choir (8 weken).
18. (16) "Love me" - Daniel Bovie & Roy Rox feat. Nelson (Eurosong 2008)(13 weken).
31. (32) "Release me" - Agnes (18 weken)(MF 2009).
32. (46) "Fairytale" - Alexander Rybak (11 weken)(ESF 2009).
47. (25) "All eyes on me" - Jameerah (4 weken)(met o.m. Tanja Dexters, Eurosong 2002-2008 en Elisa, Eurosong 2008).

Verdwenen : "Düm tek tek" - Hadise (17 weken)(ESF 2009) en "Miljonair" - Christoff (7 weken)(Eurosong 1993-2002).

Ultratip 30 singles :

05. (07) "Fast life" - Hadise (5 weken)(ESF 2009).
18. (23) "Treat me like a lady" - Katerine (3 weken)(Eurosong 2002-2006).
22. (NW) "Feeling" - Natalia (Eurosong 2004).
29. (NW) "Donder en bliksem" - Bart Kaëll (Eurosong 1983-1987).

Ultratop 100 albums :



002. (002) "1001 nachten" - Christoff (4 weken)(Eurosong 1993-2002).
013. (018) "Fairytales" - Alexander Rybak (10 weken)(ESF 2009).
026. (028) "Zingt Ann Christy - Een beetje anNders" - Free Souffriau (18 weken).
044. (045) "Morgen zal het anders zijn" - Mama's Jasje (10 weken)(Peter Van Laet - De Gouden Zeemeermin 1996/Gunther Van Campenhout - Eurosong 2002).
047. (044) "Wisegirl" - Natalia (15 weken)(Eurosong 2004).

Ultratop 10 DVD :

07. (12) "Musical Daens" - Diversen (35 weken)(met onder meer Jelle Cleymans, Eurosong 2004, en Anne Mie Gils, Eurosong 1989).
08. (11) "Zingt Ann Christy - Een beetje anNders" - Free Souffriau (13 weken).

Verdwenen : "Licht ontvlambaar - Live" - Yasmine (6 weken)(voorzitter vakjury 'Eurosong 2006', woordvoerster ESF 2006).

WALLONIE

Ultratop 40 singles :



15. (14) "Release me" - Agnes (13 weken)(MF 2009).
21. (28) "Bruxelles-Toulouse" - Léopold Nord & Mader (3 weken).

Ultratip 30 singles :

Verdwenen : "Blackout" - Milk Inc. (3 weken)(met Regi Penxten, componist "My music", Eurosong 2008).

Ultratop 100 albums :



010. (007) "Seul... ou presque" - Patrick Bruel (8 weken)(componist Franse inzending ESF 2002).
017. (018) "Toutes les femmes en moi" - Lara Fabian (11 weken)(ESF 1988).
051. (054) "Les choses de la vie" - Patrick Fiori (36 weken)(ESF 1993).
077. (089) "Les Enfoirés font leur cinéma" - Les Enfoirés 2009 (22 weken).

Verdwenen : "Dans les yeux d'Aurore" - Scala & Kolacny Brothers (30 weken)(met Stijn Kolacny, lid vakjury 'Junior Eurosong 2007-2008').

Ultratop 10 DVD :

04. (04) "Live à Québec" - Céline Dion (11 weken)(ESF 1988). 
07. (07) "Les Enfoirés font leur cinéma" - Les Enfoirés 2009 (22 weken).

Meer nieuws over de verschillende hitparades kan je zoals steeds terugvinden op de website van Ultratop. (bron : Ultratop)

07-08-2009 om 22:50 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Yasmine verloor rechtszaak drie dagen voor haar plotselinge dood.

 Vandaag pakten Het Belang van Limburg en Gazet van Antwerpen uit met het bericht dat de Leonard Cohentournee die voor Yasmine (voorzitster vakjury 'Eurosong 2006', woordvoerster ESF 2006) in 2004 en 2005 zo succesvol was, amper een paar dagen voor haar overlijden een venijnig staartje heeft gekregen. Op maandag 22 juni jongstleden kreeg de zangeres namelijk te horen dat ze het proces dat Marc Hendrickx - schrijver en bedenker van het Cohenproject - tegen haar had aangespannen, verloren had.

Die bewuste maandag sprak het hof van beroep in Antwerpen het voor Yasmine nadelige arrest uit. Ze moest Hendrickx 10.000 euro betalen, en ongeveer 7.500 euro aan gerechtskosten. Drie dagen later, op donderdag 25 juni, zou de zangeres zelfmoord plegen.

In de dagen voor haar overlijden sprak Yasmine er met weinig mensen over. "Wij weten niks", zegt moeder Anita Claes. "We zijn maandag op vakantie vertrokken, Hilde heeft pas dinsdag dat telefoontje gehad." Michel Clavareau, de schoonbroer van Yasmine, bevestigt dat Yasmine met hem en zijn vrouw over het proces heeft gesproken, maar wil niet reageren (archief).

Journaliste Eefje Rampart contacteerde ook de tegenpartij, Marc Hendrickx, en die wou in eerste instantie zijn verhaal doen. Naarmate de publicatiedatum dichterbij kwam, is hij op zijn woorden teruggekomen. "Ik heb er met mijn advocaat over gesproken en wens geen verklaringen af te leggen", aldus de schrijver.

 De feiten gaan terug tot negen jaar geleden, toen Marc Hendrickx het idee kreeg om een project rond de Canadese zanger Leonard Cohen op poten te zetten. Het zou een boek met soundtrack worden, gekoppeld aan een theatertournee. De eerste gesprekken vonden plaats in 2001, de eerste tournee - onder de titel 'Yesterday's Tomorrow' - startte eind 2004. Publiek en pers reageerden enthousiast en voor het volgende seizoen rolden de aanvragen binnen.

Maar intussen liep het intern mis. De verstandhouding tussen Yasmine en Marc Hendrickx liep spaak en naar aanleiding van een optreden in de Brusselse AB kwam het tot een kortgeding. Eerder had de manager van Yasmine Marc Hendrickx een brief geschreven waarin stond dat Yasmine op 24 april 2005 de laatste 'Yesterday's Tomorrow' zou brengen. Daarna zou ze doorgaan onder een andere titel en zonder de citaten uit het boek van Marc Hendrickx.

Die avond in de AB - op 30 april 2005 - zou Yasmine 'Vandaag, het morgen van gisteren brengen', een concert met gastoptredens. Hendrickx voelde zich opzijgeschoven en zette een advocaat op de zaak.

"Koud gepakt door de van een ongelooflijk platvloerse, opportunistische instelling getuigende beslissing van zangeres Yasmine en haar management om een project waaraan vier jaar keihard en in uitstekende harmonie werd samengewerkt te misbruiken voor eigen ego- en geldgewin", zo ging de schrijver destijds op zijn website tekeer.

Hendrickx deed niet alleen Hilde Rens en haar manager Johan Berckmans een proces aan, maar ook de VRT die opnames zou komen maken. Hendrickx wilde daarbij betrokken worden. De kortgedingrechter wees de eis van Hendrickx af, en op 18 september zond Canvas de opnames uit. Yasmine ging ondertussen door met 'Vandaag, het morgen van gisteren'.

Marc Hendrickx ging tegen de uitspraak in beroep en kreeg dus gelijk van het Hof van Beroep in Antwerpen op 22 juni jongstleden. Johan Berckmans, die altijd de manager was van Yasmine, wil niet reageren op de feiten en de uitspraak. "Eén ding mag je wel weten over Marc Hendrickx : ik wil die mens nooit meer spreken, nooit meer zien." Ook de advocaat van Hilde Rens wilde niet reageren. (bron : Het Belang van Limburg, Gazet van Antwerpen ; foto Yasmine en Marc Hendrickx (2003) : Patrick Hattori)

07-08-2009 om 22:25 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Lynn Verlayne siert de cover van de 'Showbizzkalender 2010'.‏

 Ook de volgende editie van de 'Showbizzkalender' zal opnieuw heelwat schoon volk bevatten. Gisteren en vandaag blikte fotograaf Henk Van Cauwenbergh in de haven van Zeebrugge voor de dertiende keer die kalender in. De foto's met ex-Miss België Véronique De Kock, die reeds voor de dertiende maal van de partij is, werden reeds in maart gemaakt.

Eind vorige maand berichtten we reeds dat een aantal Bekende Vlamingen niet op deze kalender prijken, ook al werden ze eerder in de pers aangekondigd. Zo zullen de fans het volgend jaar moeten stellen zonder Kate Ryan (ESF 2006), Hadise (ESF 2009) en Gaëlle Six ('Mijn Restaurant').

Intussen is ook al bekend wie Francesca Vanthielen zal opvolgen als covergirl en de keuze viel op singer/songwriter Lynn Verlayne (dochter van de overleden Knack-baas Frans 'Sus' Verleyen). Verlayne woont al zeven jaar in New York en brengt dit najaar haar eerste album op de markt. Die voorstelling vindt plaats op zaterdag 24 oktober eerstkomende, de dag dat ook de 'Showbizzkalender 2010' boven de doopvont wordt gehouden.

Naast Verlayne staan ook 'ancien' Véronique De Kock (Miss België 1995), Annelien Coorevits (Miss België 2007), tv-gezicht Els Tibau (Miss Belgian Beauty 1997), Cynthia Reekmans (Miss Belgian Beauty 2005), Ellen Dufour (winnares 'Big Brother 2001' en presentatrice 'Kids Top 20') en tennisster Kristen Flipkens. Als mannelijk tegengewicht zijn er Kürt Rogiers (acteur/presentator) en ex-voetballer Gilles De Bilde.

Marine Sterchele (zus van de betreurde voetballer François Sterchele), Meike Schulte (Nederlands 'Playmate of the Year' en leverancier van de borsten voor de omstreden verkiezingsaffiche 'Vlaanderenstemt.be'), Zeynep Sever (de huidige Miss België) en zangeres/actrice Eline De Munck zijn de nieuwkomers.

De 'Showbizzkalender 2010' wordt op zaterdag 24 oktober eerstkomende voorgesteld tijdens een gastronomisch gala op de sites van het oude AZ St. Jan in Brugge. Voor meer info en reservaties kan je terecht op henk@henkvancauwenbergh.be.
(bron : Het Laatste Nieuws)

07-08-2009 om 21:50 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hitparade : Zweden - 07 augustus 2009 : Magnus Carlsson stoot door naar een vierde plaats.

 Magnus Carlsson heeft weer een hit te pakken want in de tweede week notering stijgt hij van een achttiende naar een vierde plaats. Eén plaatsje hoger staat Ola met "Sky's the limit". Alexander Rybak, de winnaar van de jongste editie van het Eurovisie Songfestival, stijgt met "Fairytale" in de zestiende week notering van de tiende naar de negende plaats. Het album "Fairytales" stijgt opnieuw een plaatsje en staat nu op twaalf. De nummer twee, de IJslandse Yohanna, boekt met "Is it true ?" twee plaatsen winst en haar debuutalbum "Butterflies and Elvis", dat opnieuw werd uitgebracht, stijgt deze week van vijfendertig naar vijfentwintig. AySel en Arash zijn met "Always" na twaalf weken verdwenen.

In de albumhitparade is de eerste plaats deze week weggelegd voor Scotts die met "Längtan" vanuit het niets op het hoogste schavotje terecht komen. Malena Ernman verdween vorige maand na iets meer dan vier maanden met "La voix" uit het overzicht maar dat compenseerde ze dan anderzijds door met haar album "La voix du Nord" meteen de eerste plaats te bezetten, iets wat haar met haar Songfestivalinzending niet lukte. Deze week boekt ze één plaatsje verlies en staat ze op een derde plaats met het album dat intussen al goed is voor goud.

SINGLES TOP 60 :

03. (02) "Sky's the limit" - Ola (6 weken)(MF 2008).
04. (18) "This is disco" - Magnus Carlsson (2 weken)(MF 2000-2001-2002-2003-2005-2006-2007).
09. (10) "Fairytale" - Alexander Rybak (16 weken)(ESF 2009).
11. (08) "Vill ha dej, igen" - Style (13 weken)(MF 1986-1987-2003).
15. (17) "Is it true ?" - Yohanna (12 weken)(ESF 2009).
30. (37) "Handful of keys" - Robert Wells (4 weken)(MF 1987-2003, Eirodziesma 2007).
35. (25) "Back to the 80's" - Aqua (5 weken)(intervalact ESF 2001).
37. (32) "Hold on" - Måns Zelmerlöw (9 weken)(MF 2007-2009).


Verdwenen : "Keep on dreaming" - H.E.A.T. (1 week)(MF 2009), "1000 miles" - H.E.A.T. (15 weken)(MF 2009) en "Always" - AySel & Arash (12 weken)(ESF 2009).

ALBUMS TOP 60 :



01. (NW) "Längtan" - Scotts (MF 2009).
03. (02) "La voix du Nord" - Malena Ernman (5 weken)(ESF 2009).
06. (04) "500 dagar om året" - Tomas Ledin (8 weken)(MF 1972-1977-1978-1979, ESF 1980).
10. (09) "Så gör jag det igen"- Caroline af Ugglas (20 weken)(MF 2007-2009).
12. (13) "Fairytales" - Alexander Rybak (9 weken)(ESF 2009).
23. (26) "Vill ha dej, igen" - Style (8 weken)(MF 1986-1987-2003).
25. (35) "Butterflies and Elvis" - Yohanna (2 weken)(ESF 2009).
26. (21) "Smurfparty 2" - Smurfarna (7 weken).
31. (28) "Story of a heart" - Benny Andersson Band (6 weken)(MF 1973, ESF 1974).
32. (38) "Allsång på Skansen" - Anders Lundin (5 weken)(presentator MF 1999, presentator ESF 2000).
36. (37) "Helt nära dig - samlade album" - Ted Gärdestad (5 weken)(ESF 1979, MF 1973-1975-1980).
45. (44) "Spellemann" - Elisabeth Andreassen (8 weken)(ESF 1982-1985-1994-1996, MGP 1994-1998-2003, presentatrice MGP 1992, MF 1981-1984-1990-2002, presentatrice MF 2000).
52. (49) "A state of mind - Deluxe" - E.M.D. (40 weken)(MF 2009).
60. (43) "Grotescos tingeling" - Tingeling/Kapten Krok (11 weken).

Verdwenen : "Samma himmel" - Molly Sandén (3 weken)(JESF 2006, MF 2009) en "MZW" - Måns Zelmerlöw (13 weken)(MF 2007-2009).


DVD TOP 20 :

Verdwenen : "Eurovision Song Contest Moscow 2009" - Blandade Artister (7 weken).



(bron : Sverigetopplistan, Swedish charts)

07-08-2009 om 18:53 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : nieuw dubbelalbum van Ann Christy met haar grootste hits vanaf vandaag beschikbaar.

 Vandaag, vrijdag 07 augustus, is het precies vijfentwintig jaar geleden dat zangeres Ann Christy (Chansons Euro '70 - 1970, Canzonissima 1971-1973, ESF 1975) op amper 39-jarige leeftijd overleed aan de gevolgen van baarmoederhalskanker.

Vanaf vandaag ligt het dubbelalbum "Gelukkig zijn - het allerbeste van Ann Christy op 2cd" in de winkelrekken. Op deze verzamelaar staan veertig van haar grootste hits. Wij geven hieronder alvast de tracklist.

 * tracklist :

- cd 1 :

01. "Gelukkig zijn".
02. "Dag vreemde man".
03. "Als je eenzaam bent".
04. "Bla, bla, bla".
05. "Waarom schrijft hij niet".
06. "De hemel is ver".
07. "Lisa is Lisa".
08. "Ik neem vandaag de trein".
09. "Iemand".
10. "Ik leef voor jou".
11. "Le garçon que j'aimais".
12. "Kussen onder regenbogen".
13. "Stille schreden".
14. "Duizend dromen worden waar".
15. "Zij weten meer dan wij".
16. "Hij".
17. "Hold on".
18. "Veertien".
19. "Padam".
20. "Bravo".

- cd 2 :

01. "De roos".
02. "Blij bij jou te zijn".
03. "Zal ik je ooit nog zien".
04. "Ik mis hem zo".
05. "Een woord van liefde".
06. "Ga je mee".
07. "Ik wil dansen".
08. "Zoals een mooi verhaal".
09. "Er is zoveel verdriet in de wereld".
10. "Toen ik de leraar kuste".
11. "Zoveel mooier".
12. "Windekind".
13. "Hymne à l'amour".
14. "Een schommelpaard zonder staart".
15. "Mais il est trop tard".
16. "De wonde in mijn hart".
17. "Walk out in the rain".
18. "Een kleine melodie".
19. "Hey haolom sameach".
20. "Mijn lijf doet zeer".

Eerder dit voorjaar een biografie over haar bij Uitgeverij Lannoo. Het werd een biografie van een eenvoudig meisje uit een Antwerps arbeidersgezin dat het schopte tot vertolkster van onsterfelijke liedjes als "Dag vreemde man" en "Gelukkig zijn". Het werd het relaas van hoe ze, ondanks alle moeilijkheden, koppig haar artiestendroom probeerde waar te maken.

De auteur, Manu Adriaens, heeft haar zelf gekend en ging voor dit boek praten met familieleden, collega's en vrienden. Daarnaast kreeg hij voor het eerst inzage in brieven die ze tijdens haar leven schreef. Als toemaatje is er een gedetailleerde discografie van al haar singles, langspeelplaten en cd's en het boek is geïllustreerd met nooit eerder gepubliceerde foto's uit de familiealbums, aangevuld met uniek beeldmateriaal van haar favoriete fotograaf Jan Dewinter.

Adriaens heeft altijd een diepe bewondering voor de zangeres gehad en hij maakte samen met Cecilia Marechal in 1994 het herdenkingsprogramma 'Maar ik ben Ann', naar aanleiding van de tiende verjaardag van haar overlijden.

 'Ann Christy, want de roos herleeft' ligt sinds dinsdag 19 mei in de boekhandel en het 224 pagina's tellende boek kost 22,50 €

Op maandag, 20 april, verscheen er een compilatie-album "Hit collection". Op deze verzamelaar staan in totaal elf nummers waaronder haar gekende nummers "De roos", "Dag vreemde man" en "Windekind". Sinds maandag 04 mei  ligt het langverwachte album "Zo was er maar één" in de winkelrekken. Oorspronkelijk was de release van het album voorzien in september van vorig jaar maar dat ging toen niet door wegens contractuele moeilijkheden. Begin maart kwam het bericht dat er een akkoord bereikt was tussen AMC en V2/Edwin Ysebaert met betrekking tot de live versie van "De roos" en alle andere nummers die terug te vinden zijn op het album. Het was Ysebaert die na lang zoeken deze versie vond in het VRT-archief. Zo vond hij onder meer ook de live versies van "Zal ik je ooit nog zien", "Ce vieux piano" en "Let it be". En ook het weekblad Libelle herdacht de zangeres. Het weekblad bood in de maand mei haar lezers een unieke cd aan die als titel "Ann Christy intiem" kreeg. Ook deze cd is een productie van Edwin Ysebaert. (bron : website Ann Christy, Lannoo)

07-08-2009 om 00:02 geschreven door Redactie  




VOLG ONS OOK OP TWITTER & FACEBOOK.



Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs