Twelve Points...Douze Points...Kiev 2017...

Deze website wordt niet meer geüpdatet! Volg ons via https://twitter.com/12_TPDP_12.....

19-07-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Femti år Norge i Eurovision Song Contest' : Kirsti Sparboe krijgt in 1965 amper één puntje.

 Midden mei wist zanger Alexander Rybak het Scandinavische land Noorwegen een derde overwinning te bezorgen tijdens het Eurovisie Songfestival. Eind mei volgend jaar zal de 55e editie van het jaarlijkse liedjesfestival plaatsvinden in de hoofdstad Oslo en net als vorig jaar en dit jaar zijn er twee halve finales en een finale. De halve finales gaan door op dinsdag 25 en donderdag 27 mei, twee dagen later, op zaterdag 29 mei, vindt dan de finale plaats.

Volgend jaar is het ook precies vijftig jaar geleden dat Noorwegen voor de eerste maal deelnam aan het Eurovisie Songfestival. Zangeres Nora Brockstedt wist toen met "Voi voi" een vierde plaats in de wacht te slepen. Door de jaren heen wist het land goede maar ook minder goede resultaten te behalen. In eigen land zal de negenenveertigste kandidaat aantreden want enkel in 1970 en 2002 was Noorwegen niet van de partij.

Sinds vorige maand gaan wij terug in het verleden en bekijken we elke week in 'Femti år Norge i Eurovision Song Contest' een inzending van naderbij. In deze zesde aflevering bekijken we de inzending uit 1965 en dat jaar mag zangeres Kirsti Sparboe voor de eerste maal naar het Eurovisie Songfestival voor Noorwegen.

 Noorwegen neemt pas sinds 1960 deel aan het Eurovisie Songfestival hoewel de eerste editie reeds in 1956 plaatsvond. De nationale selectie van 1965 omvat, net als die van 1961, 19621963 en 1964 enkel een finale met vijf nummers en met, net als het jaar voordien, zes kandidaten. In totaal ontving de nationale omroep 338 inzendingen voor deze nationale selectie. Elk nummer wordt tijdens die nationale finale gebracht met een klein ensemble en met een orkest. De finale vindt plaats in de studio van de nationale omroep in Oslo op zaterdag 13 februari en wordt opnieuw in goede banen geleid door Odd Grythe. De nummers werden beoordeeld door de kijkers thuis die hun keuze kenbaar maakten door het insturen van een briefkaart. Normaal gezien zou ook Wenche Myhre (ESF 1968, MGP 1964-1966-1992, Ein Lied für München 1983, presentatrice 'Ein Lied für Bergen 1986') aan deze nationale selectie deelnemen, maar zij werd uiteindelijk vervangen door Kirsti Sparboe die het nummer "Karusell" tweemaal ten gehore bracht. Myhre moest afhaken wegens stemproblemen.

* finale - zaterdag 13 februari 1965 :

01. Med lokk og lur Nora Brockstedt Grynet Molvig

5.104

02

02. Jeg har en øy Jan Høiland Per Asplin

404

05

03. Karusell Kirsti Sparboe Kirsti Sparboe

9.886

01

04. Jenteord Per Asplin Ivar Medaas

1.349

04

05. Bare det aller, aller beste Grynet Molvig Nora Brockstedt

1.544

03


 Kirsti Sparboe (Tromsø, 07 december 1946) nam in 1965 voor de eerste maal deel aan de nationale selectie voor het Eurovisie Songfestival. En die eerste deelname wist ze winnend af te sluiten. Met "Karusell" (tekst en muziek : Jolly Kramer-Johansen ; dirigent : Øivind Bergh) mocht ze op zaterdag 20 maart voor Noorwegen aantreden tijdens de elfde editie van het jaarlijkse liedjesfestival, gehouden in het Auditorium della RAI di Napoli van de Italiaanse stad Napels.

Met amper één puntje van Oostenrijk strandde de zangeres op een gedeelde dertiende en voorlaatste plaats. De zangeres zou ook nadien nog deelnemen aan het Eurovisie Songfestival, meer bepaald in 1967 en 1969. Daarnaast nam ze deel aan de Noorse nationale selecties van 1966 (tweede en vierde plaats), 1968 (eerste en tweede plaats), 1972 (tweede plaats), 1974 (vierde plaats) en 1977 (derde plaats). In 1970 waagde ze zelfs haar kans tijdens de Duitse selectie alwaar ze met "Pierre, der Clochard" op een derde plaats strandde. In 1979 maakte ze deel uit van de vakjury tijdens de Noorse nationale selectie. 
(met dank aan 3D Flags)

19-07-2009 om 16:36 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Gordon wou zelf nieuwe single van Gerard Joling opnemen.

 Eergisteren raakte bekend dat het weer hommeles was tussen Gordon (ESF 2009, NSF 1990-2003, lid vakjury JSF 2007-2008) en Gerard Joling (ESF 1988). Aanleiding ditmaal is de nieuwe single van Gerard Joling die er binnenkort zit aan te komen.

Die single is een nummer dat de Toppers zongen tijdens het Nationaal Songfestival, namelijk "Angel of the night". Dat nummer eindigde op een tweede plaats na "Shine" waarmee de Toppers midden mei deelnamen aan de 54e editie van het Eurovisie Songfestival.

 "Jeroen van der Boom belde me op, hij was erg aangeslagen. Zijn producer Edwin van de Hoevelaken, die "Angel of the night" schreef, heeft het aan Gerard Joling gegeven. Gerard heeft er een Nederlandse tekst op geschreven, het komt over drie weken uit" liet Gordon vrijdag nog weten.

Intussen heeft Gerard op zijn website laten weten dat het helemaal anders is gelopen. Het nummer "Angel of the night" bleef op de plank liggen bij producer en liedjesschrijver Edwin van de Hoevelaken, totdat hij zes weken geleden in Oldenzaal bij het 'TROS Muziekfeest op het Plein' Joling tegen het lijf liep en vroeg of hij het liedje niet eens wilde horen, want hij had er inmiddels ook een mooie Nederlandse tekst opgemaakt. Gerard Joling heeft toen nog even bij hem gecheckt of niemand er problemen mee kon hebben als hij "Engel van mijn hart" zou opnemen, aangezien Edwin ook de producer van Jeroen van der Boom is. Volgens Edwin vond Jeroen het zelfs heel erg leuk dat hij met zijn producer een paar demo's ging opnemen en Joling heeft dat ook zelf van Jeroen bevestigd gekregen.

 Toch schetst het zijn verbazing dat hij ineens een veeg uit de pan van één van de andere Toppers krijgt. Joling belde eergisteren met Jeroen van der Boom en die bleek helemaal geen contact te hebben gehad met Gordon, laat staan dat hij er Gordon huilend zou hebben over opgebeld. Het hele verhaal is van a tot z verzonnen door Gordon daar hij het nummer zelf wou opnemen. Volgens Joling is het de zoveelste intrige waarmee Gordon zijn naam in een verkeerd daglicht probeert te zetten. "Het blijft toch een typisch geval van jammer hoe iemand met zoveel talent het blijft presteren zijn energie zo verkeerd te gebruiken" aldus nog Gerard Joling vanop Ibiza.
(bron : website Gerard Joling)

19-07-2009 om 13:42 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Palm Parkies' : van Ontpopt (met Jurgen Dejaegher) tot Jan Hautekiet & Rick De Leeuw.

 Op woensdag 01 juli jongstleden werd in Blankenberge het startschot gegeven van een nieuwe editie van 'Palm Parkies', het vroegere 'Zomerfestival Vlaanderen'. Ook deze zomer presenteert Radio 2 in samenwerking met Palm en vzw Divers op twaalf locaties, overal in Vlaanderen, in totaal om en bij de negentig gratis concerten. De twaalf locaties zijn Aalst, Blankenberge, Deinze, Genk, Halle, Hasselt, Kapellen, Lier, Roeselare, Sint-Niklaas, Waregem en Wevelgem.

Axl Peleman, Sabien Tiels (De Gouden Zeemeermin 1996), Sandrine (Eurosong 2008), Roel Vanderstukken, Guy Swinnen, Mama's Jasje (Peter Van Laet - De Gouden Zeemeermin 1996/Gunther Van Campenhout - Eurosong 2002), BUURMAN en Lenny & De Wespen zijn de 'Festivalfavorieten' van
Radio 2 en zij zijn ook te gast in 'Mooie Dagen', het zomerprogramma tussen 09.00 en 12.00.

Daarnaast vinden er ook in een aantal Nederlandse steden concerten plaats, alles samengeteld 135 concerten en dit op zeventien locaties. Net als vorig jaar zullen wij ook dit jaar het festival van naderbij volgen tijdens de maanden juli en augustus. Elke week, telkens op zondag, krijg je een overzicht van de optredens die er die week zullen doorgaan. Die vinden telkens op maandag, dinsdag, woensdag of donderdag plaats en gaan van start om 20.00.

* maandag 20 juli :

- Aalst (Stadspark - 'Parkconcerten') : Ontpopt (met Jurgen Dejaegher, 'X-Factor').
- Halle ('Stroppenconcerten' aan het Jeugdcentrum Stroppen) : Yamundo.
- Waregem ('Kasteelconcerten' in het Hof Baron Cassier) : Rosbos.

* dinsdag 21 juli :

- Genk ('Muziek in de Stad' aan de Dieplaan) : Leafpeople en Maximum Basie.
- Roeselare ('Roeselaarse Parkconcerten' in het Sint-Sebastiaanspark) : Yamundo.
- Sint-Niklaas ('Walburgconcerten' in het Romain de Vidtspark) : Douglas Firs en Mathieu & Guillaume ('X-Factor').

* woensdag 22 juli :

- Blankenberge ('Parkklanken' in het Park De Craene) : Yamundo.
- Deinze ('Kaandelconcerten' in het park aan de Mouterijdreef) : Douglas Firs en Mathieu & Guillaume ('X-Factor').

* donderdag 23 juli :

- Hasselt ('Kaperconcerten' in het Kapermolenpark) : The Boozers.
- Kapellen ('Noten in het Park' in het Gemeentepark Beaulieu) : Lenny & De Wespen en BUURMAN.
- Lier ('Vestconcerten' op de Vesten) : Douglas Firs en The Vibes.
- Wevelgem ('Hofconcerten' in de Gemeentelijke Hovingen) : Iza en Mathieu & Guillaume ('X-Factor').

Ook in Nederland vinden er optredens plaats en die zetten we hieronder op een rijtje.

* maandag 20 juli :

- Dordrecht ('Wantijconcerten' in het Wantijpark) : Axl Peleman.

* dinsdag 21 juli :

- Breda ('Valkenbergconcerten' in het Valkenbergpark) : Axl Peleman.

* woensdag 22 juli :

- Roosendaal ('Vrouwenhofconcerten' in het Vrouwenhofpark) : Hautekiet & De Leeuw.
- Tilburg ('Muzenconcerten' op de campus van UvT) : Axl Peleman.

* donderdag 23 juli :

- Bergen-op-Zoom ('Muziek op 't Wilhelminaveld' - tijdelijk op Plein 13) : Hautekiet & De Leeuw.

Je wordt verwacht vanaf 19.00 om lekker te eten en te drinken. Om 20.00 start het optreden tot ongeveer 22.30. Je kan dan nog nagenieten tot 23.15. Meer nieuws en informatie is ook beschikbaar op de website van het festival. (bron : Palm ParkiesRadio 2)

19-07-2009 om 00:23 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Hit The Road' : vtm-programma strijkt vandaag en morgen neer in Sint-Niklaas.

 Deze zomer pakt vtm uit met een nieuw muziekprogramma dat 'Hit The Road' heet en negen Vlaamse steden aandoet. Udo neemt de presentatie voor zijn rekening. Maandag staat in elke stad 'Hit The Road' centraal, maar ook op zondag plant vtm telkens heel wat animatie voor het hele gezin en hopen we heel veel mensen op die manier dicht bij huis een zomerse dag of avond boordevol ontspanning en muziek te bieden. 

* ON THE ROAD - Fiets- en wandelroutes van 11.00 tot 17.00 (zondag) :

Vanaf 11.00 gaan telkens enkele wandel- en fietsroutes van start. Samen met de toeristische dienst van elke stad, heeft vtm de mooiste plekjes in en rond de stad uitgekozen voor fietsers en wandelaars.

Aanmelden kan gratis bij de infotenten, waar je een flyer meekrijgt met een gedetailleerd parcours. Bij de wandelroutes kan je kiezen tussen een traject van 7 of 14 km. Bij de fietstochten kan je kiezen tussen 20 of 40 km. Bovendien zit er muziek in elk van deze tochten… . Want op de punten waar de routes samenkomen, worden de deelnemers getrakteerd op mini-concertjes en ambiance. Wie wil, kan vrijblijvend meespelen met de 'on the road'-rebus : wie de juiste oplossing vindt langs het parcours, maakt kans op een Meet & Greet met een artiest die maandagavond in 'Hit The Road' zal optreden.

* ON THE ROAD - Kinderland van 10.00 tot 18.00 (zondag) :

Voor de allerkleinsten bouwen we ook een kinderdorp van 500 m² : met workshops, springkastelen, veel muziek… allemaal bijzonder kindvriendelijk en veilig. Pret verzekerd voor de kinderen, terwijl mama of papa uitblazen op een terras na hun wandel- of fietstocht.

* ON THE ROAD – Sing-a-long van 19.30 tot 21.00 (zondag) :

Op zondagavond testen we de muzikale capaciteiten van onze gast-stad. Op een groot scherm brengen we een selectie van Vlaamse en internationale hits en nodigen we iedereen om uit volle borst mee te zingen.

Wie enthousiast meezingt, komt allicht op het grote scherm want op het plein lopen onze camerateams tussen de mensen. Eind mei organiseerde vtm in Metropolis Antwerpen een 'Sound Of Music Sing Along'. De reacties waren zo overweldigend dat we dit concept deze zomer willen aanbieden in heel Vlaanderen.

Voor de opnames van de vierde aflevering van 'Hit The Road' trekt Udo morgen, maandag 06 juli, naar het grootste marktplein van ons land. In Sint-Niklaas zal Udo tal van muzikale artiesten ontvangen. Iedereen is welkom om de sfeer ter plaatse te komen opsnuiven en de zangers, zangeressen en muzikanten in levende lijve aan het werk te zien.

Vanaf 20.00 kan het publiek terecht op de Grote Markt en om 21.30 beginnen de opnames (uitzending op woensdag 22 juli bij vtm).

* Sylvie en Wout van Sylver laten de markt alvast op hun grondvesten daveren met "Foreign affair", intussen een meezinger én –danser van formaat.

* Ook de nieuwe single van The Ditch, "In this world", blijkt populair in Vlaanderen, dus nodigen we de groep graag uit in Sint-Niklaas.

* Yevgueni was in de eerste 'Hit The Road' te gast om samen met enkele andere artiesten een hommage te brengen aan Yasmine (voorzitter vakjury 'Eurosong 2006', woordvoerster ESF 2006). In Sint- Niklaas brengt de groep hun nieuwe single, "Nieuwe meisjes".

* Jo Vally (Eurosong 1981) bezingt daarentegen "Echte vrouwen".

* Kathleen (ex-K3, Eurosong 1999) laat het swingen met haar eerste solo-single "Zumba yade".

* Robert Abigail is al sinds zijn vijftiende actief als DJ in Rotterdam en zijn dansmuziek is populair in trendy clubs van Rotterdam tot Ibiza. Wij kennen hem vooral van de "Mojito song". In de volgende 'Hit The Road' brengt hij zijn "Merengue".

* VanVelzen won in 1999 de Heineken Student Music Awards en sindsdien gaat het hard met de muzikale carrière van deze Nederlander. Hij brengt "Burn".

* A cappella-groep Voice Male (Eurosong 1999, NSF 2004) toert door Vlaanderen met muziek uit bekende films. Sint-Niklaas vormt het decor voor hun a cappella-versie van "Ik voel ze zo verdomd alleen" uit de Nederlandse film 'Ciske De Rat'.

* AnnaGrace is 'big in America', maar maakt graag tijd vrij voor haar Vlaamse fans. Zij zingt het populaire "Let the feelings go".

* Tieners Chloé (Junior Eurosong 2008), Mona (Junior Eurosong 2007), Didier (Junior Eurosong 2008) en Joni vormen samen Allright. Drie van hen hebben een Junior Eurosongverleden. Joni kennen we uit de 'Kids Top 20' bij vtm. Frisse, jonge en herkenbare popdeuntjes zijn hun ding en daarom laten ze Vlaanderen graag kennis maken met hun single "Mamma Mia".

Leki sluit de opnames af met een concert waarin haar recente single "Elvis" uiteraard niet mag ontbreken.

'Die Zomer Van...', met Leki :

We brengen elke week een echt muziekfeest met live optredens maar ook met frisse reportages. In 'Die Zomer Van...' gaan we op bezoek bij de maker van die ene grote zomerhit. Hij of zij maakte één zomer lang het mooie weer en verdween daarna uit de belangstelling. Wij zoeken ze nog één keer op, ... desnoods aan de andere kant van de wereld.

'De Platenkast', met Evi Hanssen :

Elke week duiken we in 'De Platenkast' van een bekend gezicht. Niets is zo persoonlijk als een muziekcollectie; wat voor de ene 'fout' is, is voor de andere puur genieten. We peilen naar de liefde voor muziek bij bekend Vlaanderen... Verder houden we de vinger aan de pols van de muzikale actualiteit. Buitenlandse avonturen van onze lokale helden, backstage bij internationale artiesten of gewoon bij de sterren thuis, Wij zijn er deze zomer bij ! Let's hit the road !

De vierde aflevering van 'Hit The Road', met presentator Udo, op woensdag 22 juli op vtm om 20.05. Meer informatie over het programma kan je op de website terugvinden. (bron en logo : vtm)

19-07-2009 om 00:06 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'1000 zonnen' : '1000 zonnen evenement' vandaag in Izegem met Jan Verheyen, zijn vrouw Lien Willaert, Sofie Van Moll en Gene Thomas.

 Sinds maandag 01 juni krijg je elke avond rond de klok van 19.40 het zomerse Eén-programma '1000 zonnen'. En zoals de voorgaande jaren komt het programma ook deze zomer weer naar je toe !

Kom proeven, dansen, zingen en genieten. Topkok Giovani en twee BV's verrassen je met creaties op basis van streekproducten uit jouw buurt. Natuurlijk kun je ook genieten van de lekkernijen aan de talrijke eetstandjes. Of… je duimen en vingers aflikken bij het horen van de ambiancemuziek van The Expendables met Sofie van Moll (Eurosong 2004) en Gene Thomas (componist "When I look in your eyes" van Tanja Dexters, Eurosong 2002).

't Wordt een zálige zomer !

Vandaag, zondag 19 juli, komt het programma naar Izegem. Filmregisseur/presentator Jan Verheyen en zijn vrouw Lien Willaert maken er hun opwachting.

Vanaf 12.00 : doorlopend markt vol zomerse lekkernijen animatie.
Vanaf 12.30 : opname van 'De koksmuts' en kookdemo's.
Om 16.30 : Optreden van The Expendables met Sofie Van Moll en Gene Thomas.

De volgende weken zal de karavaan onder meer halt houden in de volgende gemeenten :

- zondag 26 juli : De Panne.

- zondag 02 augustus : Halle.
- zondag 09 augustus : Waregem.
- zondag 16 augustus : Roeselare.
- zondag 23 augustus : Leuven.

Meer nieuws en informatie krijg je op de website van '1000 zonnen'.
(bron : Eén)

19-07-2009 om 00:02 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Marko Perić.

 Marko Perić (19 juli 1985) is geboren in de Montenegrijnse hoofdstad Podgorica. Hij maakte deel uit van de zeskoppige band No Name. In die groep was hij bassist maar daarnaast componeerde hij ook nummers. In 2005 neemt de groep in Montenegro deel aan de selectie voor het Eurovisie Songfestival. Die nationale finale ('Montevizija') weten ze te winnen met het nummer "Zauvijek moja" en dat geeft recht op een ticket voor 'Evropesma', de eigenlijk nationale finale van Servië-Montenegro. In die nationale finale geven de Montenegrijnse juryleden geen punten aan de Servische kandidaten, anderzijds krijgen de Montenegrijnse kandidaten wel punten van de Servische jury. En zo mag de groep uiteindelijk naar Kiev afreizen. Op het festivalpodium eindigt de groep met "Zauvijek moja" op een verdienstelijke zevende plaats en zo is het land voor de 51e editie van het Eurovisie Songfestival meteen verzekerd van een finaleplaats. In 2006 neemt de groep opnieuw deel aan de Montenegrijnse selectie voor het Songfestival. Nu eindigt de groep op een tweede plaats met "Moja ljubavi" na Stevan Faddy met "Cipele". Tijdens de gezamenlijke finale, 'Evropesma', komt de groep opnieuw als winnaar uit de bus en zo lijkt het tweede ticket voor het Eurovisie Songfestival een feit.

Maar net als in 2005 is de puntentelling op zijn minst 'eenzijdig' omdat opnieuw de Montenegrijnse jury geen punten veil heeft voor Servische kandidaten. Dit leidde tot hevig protest van het Servische kamp en de Servische omroep RTS 
weigert om No Name als kandidaat af te vaardigen naar de Griekse hoofdstad. De omroep stelt voor om een nieuwe finale te organiseren maar de Montenegrijnse omroep RTCG voelt hier niet al te veel voor. Uiteindelijk wordt beslist om niet deel te nemen aan het 51e Eurovisie Songfestival. Een paar weken later beslissen de Montenegrijnen om voortaan als onafhankelijke staat verder te gaan. En dus nam het land als onhankelijke staat in 2007 voor de eerste maal deel aan het Eurovisie Songfestival. Marko verliet eind 2006 de groep en stond twee jaar geleden voor de tweede maal op het festivalpodium, maar nu als backing vocal bij Stevan Faddy die de halve finale niet wist te overleven.

OOK JARIG VANDAAG :

* Sara Carlsson (1984), maakt deel uit van Face-84, de groep die vorig jaar deelnam aan 'Melodifestivalen 2008' (Zweden) met "Alla gamla x".

19-07-2009 om 00:00 geschreven door Redactie  


18-07-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Zomeraperitief 2009' : ook deze week aan de Belgische kust met heelwat Eurosongvolk.

 Vorige zondag, 12 juli, ging in Blankenberge een nieuwe editie van start van 'Zomeraperitief', een organisatie van onder meer de Nationale Loterij. Voor de presentatie tekenen afwisselend Véronique De Kock, Tess Goossens, Luc Appermont (presentator 'Eurosong' en commentator ESF) en twee nieuwkomers, acteurs Guillaume Devos en Ronny Daelman.

Het 'Zomeraperitief' van de Nationale Loterij is al meer dan twintig jaar lang één van de meest succesvolle tournees aan de Belgische kust. Niet alleen door de massale belangstelling, maar ook door het spektakel dat twee maal per dag telkens gedurende de meer dan twee uur durende show, duizenden kustbezoekers boeit.

Het is een gevarieerd showprogramma, gepresenteerd door een populair mediafiguur en elke show wordt voorafgegaan door een halfuur durend voorprogramma, dat specifiek bedoeld is om een breed publiek aan te trekken en om de jonge aanwezigen te laten deelnemen aan een tweetal animaties, waarmee de kleinsten een leuke attentie kunnen winnen.

Dagelijks zijn er twee shows van 'Zomeraperitief 2009' telkens van 10.30 tot 12.30 en van 19.30 tot 21.30 en een pleiade aan artiesten zullen hun opwachting maken met daarbij een aantal namen die Songfestivalliefhebbers vertrouwd in de oren zullen klinken.

Sinds vorige week zetten wij, telkens op zaterdag, alle shows voor de komende week op een rijtje en zo krijg je meteen een overzicht van wie waar en wanneer van de partij zal zijn.

- zondag 19 juli :

* Oostende - Hazegras (10.30 - 12.30) : Wim Soutaer (coach 'Junior Eurosong 2008'), Wendy Van Wanten (Eurosong 1993-2002), Jeason (Eurosong 2006) en Dimitri Vantomme (Sodapop, Eurosong 2004). De presentatie is in handen van Luc Appermont (presentator 'Eurosong' en commentator ESF) en het voorprogramma wordt verzorgd door Dimitri Vantomme (Sodapop, Eurosong 2004) en Tonya (Eurosong for Kids 2003).

* Middelkerke - Epernayplein (19.30 - 21.30) : Wim Soutaer (coach 'Junior Eurosong 2008'), Eddy Wally, Jeason (Eurosong 2006) en Lester (van Lester & Abdou). De presentatie is in handen van Luc Appermont (presentator 'Eurosong' en commentator ESF) en het voorprogramma wordt verzorgd door Lester en Tonya (Eurosong for Kids 2003).

- maandag 20 juli :

* Bredene - Staf Versluyscentrum (10.30 - 12.30) : Lindsay, Paul Severs, Wendy Van Wanten (Eurosong 1993-2002) en Jeason (Eurosong 2006). De presentatie is in handen van Ronny Daelman en het voorprogramma wordt verzorgd door Marjolein.

* Koksijde - Theaterplein (19.30 - 21.30) : Lindsay, Paul Severs, Bart Kaëll (Eurosong 1983-1987) en Jeason (Eurosong 2006). De presentatie is in handen van Ronny Daelman en het voorprogramma wordt verzorgd door Marjolein.

- dinsdag 21 juli :

* Blankenberge - King Beach Village (Zeedijk Casino) (10.30 - 12.30) : Wim Soutaer (coach 'Junior Eurosong 2008'), Wendy Van Wanten (Eurosong 1993-2002), Bart Kaëll (Eurosong 1983-1987) en The Sunsets. De presentatie is in handen van Ronny Daelman en het voorprogramma wordt verzorgd door Marjolein.

* Middelkerke - Epernayplein (19.30 - 21.30) : Wim Soutaer (coach 'Junior Eurosong 2008'), Paul Severs, Bart Kaëll (Eurosong 1983-1987) en The Sunsets. De presentatie is in handen van Ronny Daelman en het voorprogramma wordt verzorgd door Marjolein.

Voor meer informatie verwijzen we je nu al graag naar de website van het Zomeraperitief. (bron : Nationale Loterij, Zomeraperitief)

18-07-2009 om 22:29 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Vers van de pers' (18-07-2009).

 De zomer is eventjes met vakantie en na onze Vlaamse editie van vorige week is het vandaag terug als vanouds. We hebben ook nu weer de muzikale nieuwigheden op een rijtje gezet in een nieuwe aflevering van 'Vers van de pers'. Maar beginnen doen we toch opnieuw in eigen land. 

 Geen zomer zonder een nieuwe single van Bart Kaëll (Eurosong 1983-1987) en dus ligt sinds gisteren, vrijdag 17 juli, "Donder en bliksem" in de winkelrekken. Het nummer is een nieuwe bewerking van "'t Dondert en 't bliksemt", een nummer waarmee de Nederlander Guus Meeuwis & Vagant in het voorjaar van 1998 vijftien weken in de Nederlandse Top 100 vertoefde. De nieuwe single zal ook terug te vinden zijn op het nieuwe album van Kaëll dat in het voorjaar van 2010 zal verschijnen.

 De Zweedse zanger Magnus Carlsson (MF 2000-2001-2002-2003-2005-2006-2007) heeft afgelopen week een aantal dagen doorgebracht in de studio om nummers op te nemen voor zijn nieuwe album. Dat album, "Pop galaxy", zal pas volgend jaar worden uitgebracht. Intussen ligt sinds begin deze maand, woensdag 08 juli om precies te zijn, "Sommar'n som aldrig säger nej", een duet met Wille Crafoord, in de winkelrekken. Het is een nieuwe versie van de Zweedse inzending voor het Eurovisie Songfestival van 1973 toen het duo Malta met "You're summer (you never tell me no)" in Luxemburg een vijfde plaats in de wacht wist te slepen.

 Ook de Nederlandse zangeres Tamara Tol (NSF 1999) trekt binnenkort weer de studio in om een nieuw Nederlandstalige album op te nemen. Als alles naar wens verloopt zal het eind dit jaar worden uitgebracht. Intussen hoopt ze de hitparade te veroveren met haar nieuwe single "Ik meer van jou", een zomerse uptempo nummer met een aanstekelijke melodie geschreven door producer Piet Souer (onder meer tekstschrijver van "De eerste keer", ESF 1996). Als bonustrack koos de zangeres voor het nummer "Desperado".

 En we blijven nog eventjes in Nederland want de meiden van RReADY (Junior Songfestival 2008) hebben een nieuwe single. Het kwartet dat vorig najaar tijdens het Junior Songfestival nog tweede eindigde met "Musical" hoopt met de opvolger "Hoe leuk is dat" een plaatsje te bemachtigen in de hitparade.

 Tot slot eindigen we zoals steeds met een paar korte berichten. De IJslandse zangeres Yohanna bracht vorig jaar haar debuutalbum "Butterflies and Elvis" op de markt. Sinds afgelopen woensdag, 15 juli, ligt dat album in een nieuwe versie in de winkelrekken met daarop ook haar Songfestivalbijdrage van dit jaar, "Is it true ?". Met dat nummer wist ze afgelopen mei een tweede plaats in de wacht te slepen in de Russische hoofdstad Moskou. Zoals we gisteren reeds meldden komt er binnenkort een nieuwe single van Nicole en Hugo (ESF 1971-1973, Eurosong 2004) op de markt. Niemand minder dan Jan Leyers (ESF 1991) tekende voor "Laat de liefde," de opvolger van "Hier in mijn hart". Het nieuwe album zal in september verschijnen en dit met het weekblad Story. De Tsjechische zanger Karel Gott (ESF 1968) mocht afgelopen dinsdag, 14 juli, zeventig kaarsjes uitblazen en ter gelegenheid van deze verjaardag komt er midden volgende maand een cd-box op de markt. Op vrijdag 14 augustus verschijnt die box met maar liefst 36 cd's die een overzicht geven van de carrière van de zanger. In een speciale 'Vers van de pers' op zaterdag 15 augustus eerstkomende komen we hier uitgebreider op terug.

Een nieuwe afspraak maken we voor aanstaande zaterdag. Ondertussen wensen we je alvast heel veel luisterplezier !

18-07-2009 om 20:28 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Koen Wauters rijdt volgend weekend '24 Uren van Francorchamps'.

 Koen Wauters start volgende week in de 24 Uren van Francorchamps. De zanger van Clouseau (Eurosong 1989, ESF 1991) staat momenteel op kop in de tussenstand van het Belgian GT Championship en vormt team met Jeffrey Van Hooydonk, zijn vaste teamgenoot in het Belgian Championship, Eddy Renard en Julien Schroyen. Het viertal brengt een Aston Martin DBSR9 aan de start uit de stal van Barwell Motorsport.

De 24u van Francorchamps is, naast de GP Formule 1 van België, de belangrijkste wedstrijd van het Belgische autosportseizoen. De wedstrijd staat ook op de FIA GT kalender, het WK voor GT wagens.

"Een tiental dagen geleden was er helemaal nog geen sprake van deelname aan deze wedstrijd, tot Eddy Renard bij ons kwam aankloppen met de vraag of we interesse hadden om samen met hem en Julien Schroyen team te vormen voor de 24u van Francorchamps. Eddy heeft een Aston Martin DBRS9 waarmee hij samen met Vincent Vosse deelneemt aan het Belgian GT Championship en daar één van onze concurrenten is", legt Wauters uit.

"De 24u van Francorchamps is met niets te vergelijken. Topwagens, topteams, toprijders. Als je aan zo'n wedstrijd kan deelnemen is dat op zich al fantastisch, maar je leert ook een pak in zo'n wedstrijd. Je ziet dingen, pikt die automatisch op en probeert die uit in je eigen competitie. Het is leuk en je kan er beter van worden. En als je dan nog een goede wagen hebt en terecht komt in een goed team moet je toehappen. Met de ambitie om het zo goed mogelijk te doen. Dat wil zeggen dat we in onze GT3 klasse mikken op het podium en algemeen hopen op een top 10. Een 24u wedstrijd is niet te vergelijken met een sprintkoers van één uur. Daar moet je één uur alles uit de kast halen en weet je dat je wagen het één uur vol moet houden. In een 24u wedstrijd zijn uithouding en beredeneerd rijden de sleutelwoorden", aldus Koen Wauters. (bron : Belga ; foto : vtm)

18-07-2009 om 18:00 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Nurlaila Karim verwacht een derde kindje.

 De toekomst ziet er voor de Nederlandse musicalster Nurlaila Karim (NSF 1998) alvast heel rooskleurig uit. Eerder dit jaar vroeg haar vriend Muriel haar ten huwelijk en in de loop van volgend jaar stappen ze in het huwelijksbootje.

Ze wilden het huwelijk eigenlijk nog een beetje stil houden omdat het koppel dit pas volgend jaar in september gepland hebben. Maar daarnaast is er nog goed nieuws want begin februari bevalt ze van een derde kindje. Uit een eerder huwelijk heeft ze al twee kinderen : Jay (6) en Gaia (5). Beiden zijn dolblij en kijken er volgens de zangeres enorm naar uit.

Voorlopig blijft Nurlaila gewoon werken. Haar tweede dancesingle staat in de startblokken en er staan diverse optredens, jingle opdrachten voor radiozenders en nasynchronisaties van tekenfilms gepland. Daarnaast geeft ze zangworkshops en zal ze vanaf september aan de Popacademie lessen gaan geven. Op dit moment legt ze ook de laatste hand aan haar album met kinderliedjes vanuit de hele wereld, die eind oktober zal worden uitgebracht.

Met het prachtige nummer "Alsof je bij me bent" nam Nurlaila in 1998 deel aan het 'Nationaal Songfestival'. Met een totaal van 84 punten eindigde ze toen op een tweede plaats na Edsilia Rombley. Deze laatste wist tijdens het Eurovisie Songfestival in het Britse Birmingham met "Hemel en aarde" beslag te leggen op een vierde plaats. (bron : nieuwsbrief Nurlaila)

18-07-2009 om 09:28 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Verónica Romeo.

 Verónica Romeo (18 juli 1978) is geboren in Elche, gelegen in het Spaanse Alicante. In 2001 neemt ze deel aan de allereerste editie van de Spaanse zoektocht naar de kandidaat voor het Eurovisie Songfestival, beter bekend onder de naam 'Operación Triunfo'. Deze talentenjacht start reeds op 16 oktober 2001 en kent op 11 maart 2002 zijn winnaar. Verónica eindigt uiteindelijk op een zesde plaats in deze afvallingsrace. Het is haar krachtige stem, haar schoonheid maar vooral haar sympathie die de mensen weet te bekoren. Haar debuutalbum "La fuerza del sol" (2002) gaat als zoete broodjes over de toonbank, ze verkoopt er meer dan 100.000 exemplaren van. Van haar tweede album "Lluvia" (2003) verkoopt ze meer dan 50.000 exemplaren. In 2004 verscheen haar derde album dat als titel "El amor brujo" meekreeg. Haar jongste album "Serotonina" dateert van begin oktober 2006. Ondertussen heeft ze ook al in een aantal films een gastrol vertolkt. Eén van die films is 'Fin de curso'. Een nieuwe single, "Latidos", is sinds eind vorige maand beschikbaar. Meer over Verónica kan je steeds nalezen op haar website.

18-07-2009 om 00:00 geschreven door Redactie  


17-07-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : tekstschrijver Toppers-nummer naar de rechter ?

 Volgens De Telegraaf overweegt Bruce Smith, de tekstschrijver van "Angel of the night", gezongen door de Toppers tijdens de jongste editie van het Nationaal Songfestival, juridische stappen nu Gerard Joling (ESF 1988) een vertaling van het nummer heeft opgenomen.

Volgens Smith is de nieuwe tekst 'overduidelijk een vertaling van de Engelse versie'. Hij kwam tot de conclusie nadat hij de twee teksten naast elkaar legde.
"Ik overweeg een blokkade op te werpen tegen het onrechtmatig uitbrengen van de Nederlandse versie van "Angel of the night" door Gerard Joling. Er is geen overleg geweest of toestemming van mij verleend als oorspronkelijke tekstdichter van Engelse versie" aldus nog Smith in de krant.

Eerder vanavond berichtten we reeds dat Gordon (ESF 2009, NSF 1990-2003, lid vakjury JSF 2007-2008)
woest is op Gerard, omdat de Toppers het oorspronkelijke lied zelf nog wilden uitbrengen. De componist van het nummer heeft het aan Gerard Joling aangeboden (archief).

Bruce Smith was eerder al verantwoordelijk voor de Engelse versie ("Hold onto love") van de Estse inzending voor het Eurovisie Songfestival uit 1997,
 "Keelatud maa" van zangeres Maarja-Liis Ilus (ESF 1996-1997, MF 2003, Eurolaul 2004, presentatrice 'Eurolaul 2007'). In 2005 schreef hij de tekst van de Nederlandse inzending "My impossible dream" van Glennis Grace.
(bron : De Telegraaf)

17-07-2009 om 23:49 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit'.

 Net voor het weekend, en voor velen meer dan waarschijnlijk een verlengd weekend, zijn wij weer van de partij met een aflevering van 'Een avondje uit'. Fans die eens een concert willen bijwonen of op zoek zijn naar een plaats in de buurt waar hun favoriete artiest zal optreden zitten bij ons op de eerste rij.

 De vierentwintigste editie van het gratis muziekfestival 'Kneistival' vindt dit jaar plaats van overmorgenzondag 19, tot en met volgende week vrijdag 24 juli en dit op het Heldenplein in Heist.

In eerste instantie zou ex-Rolling Stone Bill Wyman zijn opwachting maken maar na zijn afhaken moest de organisatie op zoek naar een geschikte vervanging en die werd gevonden in de persoon van de Britse zangeres Kim Wilde. Zij maakt maandagavond haar opwachting en woensdagavond is het uitkijken naar Level 42.

De optredens gaan door om 20.00 en 21.30 en we zetten hieronder alles op een rijtje :

* zondag 19 juli : S
tarfucker, Freaky Age en De Jeugd van Tegenwoordig.
* maandag 20 juli :
Lady Linn and Her Magnificent Seven en Kim Wilde.
* dinsdag 21 juli :
Brahim (Eurosong 2006-2008) en Lalalover.
* woensdag 22 juli : Ba
rbie Bangkok en Level 42.
* donderdag 23 juli :
Sioen en Tom Helsen.
* vrijdag 24 juli :
Sweet Coffee, Stijn en Magnus.

Morgenavond, zaterdag 18 juli zijn er vanaf 20.00 optredens van De Romeo's (Davy Gilles - De Gouden Zeemeermin 1996 en Eurosong 1999, Gunther Levi - De Gouden Zeemeermin 1996Chris Van Tongelen - Eurosong 1993 en De Gouden Zeemeermin 1996) en Les Truttes en dit in het kader van het 'Pre-Kneistival'.
(foto Brahim : Eén)

 Clouseau (Eurosong 1989, ESF 1991) is dit jaar de headliner op 'Rimpelrock'. De achtste editie van het festival "voor jong en oud" vindt plaats op zaterdag 15 augustus op de festivalweide van 'Pukkelpop', in Kiewit (Hasselt).

Andere namen op de affiche zijn Billy Ocean, Lee Towers, Dana Winner (voorzitter vakjury 'Eurosong 2004'), Luc Steeno, Christoff (Eurosong 1993-2002) & Lindsay, Free Souffriau zingt Ann Christy (Chansons Euro '70 - 1970, Canzonissima 1971, ESF 1975), Compagnons de la Chanson : Freddy Birset (Eurosong 1993), Marijn Devalck (De Gouden Zeemeermin 1996) & Johny Voners, Vader Abraham (componist en tekstschrijver Nederlandse inzending ESF 1973), Jimmy Frey (Canzonissima 1967, Eurosong 1989), The Sunsets en The Golden Bis Band.

Tickets voor 'Rimpelrock' kosten 16,00 € en zijn sinds vrijdag 05 juni te koop bij de meewerkende dagbladhandelaars in Limburg en omstreken, bij alle filialen van ESSEC, bij alle filialen van Bruno ESSO stations, bij Giga Swing (Kapelstaat 26 in Hasselt) en Uit in Hasselt. Tickets zijn ook online te koop via de website van 'Rimpelrock'.


 Pippilotta Victualia Rolgordijnia Kruizemuntina Tafelkledia Langkous heet ze, maar iedereen noemt haar Pippi. Haar oranje vlechten staan haaks op haar hoofd. Haar paard tilt ze met het grootste gemak van de veranda. En haar trouwste vriend heet Meneer Nilsson en is een aap. In 2004 kreeg het meisje met de langste naam uit de kinderliteratuur een eigen musical. Het werd de allersterkste musical ooit en was goed voor maar liefst vijf Musical Awards en vier Vlaamse Musical-prijzen. Na zo'n groot succes kon een vervolg niet uitblijven, want Astrid Lindgren liet haar immers nog veel meer avonturen beleven dan in de eerste musical te zien waren.

Voor alle kleine en grote fans is er nu 'Pippi zet de boel op stelten', een daverende voorstelling vol swingende liedjes. Met Pippi in de buurt wordt het leven nooit saai. Ze zet Villa Kakelbont op z'n kop en sleept de buurkinderen Tommie en Annika mee in een woest avontuur. En wie denkt dat het niet gekker kan, heeft het mis. Bij Pippi kan het áltijd gekker.

Regisseur Stany Crets verpakt een humoristisch en wervelend verhaal in een verrassende raamvertelling waarin verwachtingspatronen worden doorbroken en de fantasie triomfeert. Want één ding is zeker : in iedereen schuilt een Pippi Langkous, als je maar durft om anders naar de dingen te kijken.
 
De pakkende liedteksten zijn van Ivo de Wijs, de swingende muziek werd gecomponeerd door Ronny Mosuse (lid vakjury 'Eurosong for Kids 2006').

Vanaf zaterdag 19 september is de voorstelling te zien in heelwat Vlaamse en Nederlandse theaterzalen. Voor een volledig overzicht verwijzen we je naar de websites van Sherpa en Nationale Theaterkassa alwaar je meteen ook tickets kan bestellen.

17-07-2009 om 23:35 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hitparade : ultratop week 29 - 18 juli 2009.

Ultratop De eind vorige maand overleden Yasmine staat met de registratie van haar "Licht ontvlambaar"-tournee op een tweede plaats in het overzicht van de best verkochte dvd's van de afgelopen week.

Milk Inc. stijgt met hun nieuwe single "Blackout" van de zevende naar de eerste plaats deze week en daarmee hebben ze hun derde nummer één-hit te pakken in Vlaanderen na "Walk on water" (2000) en "Whisper" (2004). In Wallonië doen ze het voorlopig ietwat rustiger aan en komen Regi en Linda binnen op een negenentwintigste plaats in de tipparade. De Zweedse zangeres Agnes krijgt in Vlaanderen met "Release me" een flinke klap te verwerken want ze daalt maar liefst zestien plaatsen. In Wallonië daalt ze van zes naar tien. Songfestivalwinnaar Alexander Rybak stijgt in Vlaanderen met "Fairytale" naar een vijfendertigste plaats. De Molse Hadise die voor Turkije een vierde plaats wist te behalen met "Düm tek tek" boekt vier plaatsen verlies en klokt nu af op een vierendertigste plaats. Haar opvolger, "Fast life", stijgt in de tipparade maar liefst tien plaatsen en komt op twintig terecht.

Christoff boekt met "Miljonair" negentien plaatsen verlies maar dat maakt hij in de albumhitparade ruimschoots goed. Zijn jongste album, "1001 nachten", intussen al goed voor goud, komt deze week binnen op een achtste plaats en op drieënnegentig begroeten we "Blaue Augen", zijn eerste Duitse album. Vorig jaar stond hij met de Vlaamse versie van dat album, "Blauwe ogen", in totaal negentien weken in de hitparade en was een derde plaats zijn hoogste notering. 

In Vlaanderen was het jongste album van Lara Fabian na twee weken notering reeds verdwenen maar in Wallonië staat ze met "Toutes les femmes en moi" deze week op een veertiende plaats. "Kabaret" van de Franse zangeres Patricia Kaas komt, na één weekje afwezigheid, het overzicht binnen op een negenennegentigste plaats.

VLAANDEREN

Ultratop 50 singles :



01. (07) "Blackout" - Milk Inc. (2 weken)(met Regi Penxten, componist "My music", Eurosong 2008).
17. (11) "Love me" - Daniel Bovie & Roy Rox feat. Nelson (Eurosong 2008)(10 weken).
26. (10) "Release me" - Agnes (15 weken)(MF 2009).
33. (14) "Zumba yade" - Kathleen (K3, Eurosong 1999) & Soweto Gospel Choir (5 weken).
34. (30) "Düm tek tek" - Hadise (13 weken)(ESF 2009).
35. (38) "Fairytale" - Alexander Rybak (9 weken)(ESF 2009).
41. (17) "Babacar" - Kate Ryan (5 weken)(ESF 2006).
43. (24) "Miljonair" - Christoff (5 weken)(Eurosong 1993-2002).
46. (NW) "All eyes on me" - Jameerah (met o.m. Tanja Dexters, Eurosong 2002-2008 en Elisa, Eurosong 2008).

Ultratip 30 singles :

20. (30) "Fast life" - Hadise (2 weken)(ESF 2009).

Verdwenen : "All eyes on me" - Jameerah (met o.m. Tanja Dexters, Eurosong 2002-2008 en Elisa, Eurosong 2008).

Ultratop 100 albums :



008. (NW) "1001 nachten" - Christoff (Eurosong 1993-2002).
035. (028) "Fairytales" - Alexander Rybak (7 weken)(ESF 2009).
037. (026) "Zingt Ann Christy - Een beetje anNders" - Free Souffriau (15 weken).
043. (029) "Morgen zal het anders zijn" - Mama's Jasje (7 weken)(Peter Van Laet - De Gouden Zeemeermin 1996/Gunther Van Campenhout - Eurosong 2002).
045. (037) "Wisegirl" - Natalia (12 weken)(Eurosong 2004).
092. (069) "Fast life" - Hadise (9 weken)(ESF 2009).
093. (NW) "Blaue Augen" - Christoff (Eurosong 1993-2002).

Ultratop 10 DVD :

02. (01) "Licht ontvlambaar - Live" - Yasmine (4 weken)(voorzitter vakjury 'Eurosong 2006', woordvoerster ESF 2006).

WALLONIE

Ultratop 40 singles :



10. (06) "Release me" - Agnes (10 weken)(MF 2009).

Ultratip 30 singles :

09. (12) "Merci" - Patrick Fiori (6 weken)(ESF 1993).
12. (18) "Bruxelles-Toulouse" - Léopold Nord & Mader (2 weken).
29. (NW) "Blackout" - Milk Inc. (met Regi Penxten, componist "My music", Eurosong 2008).

Ultratop 100 albums :



010. (008) "Seul... ou presque" - Patrick Bruel (5 weken)(componist Franse inzending ESF 2002).
014. (011) "Toutes les femmes en moi" - Lara Fabian (8 weken)(ESF 1988).
058. (044) "Les Enfoirés font leur cinéma" - Les Enfoirés 2009 (19 weken).
085. (061) "Les choses de la vie" - Patrick Fiori (33 weken)(ESF 1993).
099. (RE) "Kabaret" - Patricia Kaas (20 weken)(ESF 2009).

Verdwenen : "Fairytales" - Alexander Rybak (5 weken)(ESF 2009).

Ultratop 10 DVD :

04. (03) "Live à Québec" - Céline Dion (8 weken)(ESF 1988). 
07. (06) "Les Enfoirés font leur cinéma" - Les Enfoirés 2009 (19 weken).

Meer nieuws over de verschillende hitparades kan je zoals steeds terugvinden op de website van Ultratop. (bron : Ultratop)

17-07-2009 om 22:57 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : nieuwe single Gerard Joling stuit op woede van Gordon.

 Het is weer hommeles tussen Gordon (ESF 2009, NSF 1990-2003, lid vakjury JSF 2007-2008) en Gerard Joling (ESF 1988). Aanleiding is ditmaal de nieuwe single van Gerard Joling die er binnenkort zit aan te komen.

Zijn nieuwe single is een nummer dat de Toppers zongen tijdens het Nationaal Songfestival, namelijk "Angel of the night". Dat nummer eindigde op een tweede plaats na "Shine" waarmee de Toppers midden mei deelnamen aan de 54e editie van het Eurovisie Songfestival.

 "Jeroen van der Boom belde me op, hij was erg aangeslagen. Zijn producer Edwin van de Hoevelaken, die "Angel of the night" schreef, heeft het aan Gerard Joling gegeven. Gerard heeft er een Nederlandse tekst op geschreven, het komt over drie weken uit" aldus Gordon in De Telegraaf.

De Toppers wilden het nummer zelf uitbrengen maar door omstandigheden, het overlijden van de ouders van René Froger, hadden ze dat even uitgesteld. "Jeroen is zo boos, hij overweegt het hele productieteam te ontslaan" vervolgt Gordon.

 Gerard vindt dat het nummer niet van de Toppers is. "Het ligt misschien een beetje gevoelig, en ik heb tegen Edwin gezegd dat ik geen gezeik wil. Hij zei : 'ik wil het heel graag met je opnemen'. Het is nog helemaal niet zeker of het een single wordt. De boel is voor de zoveelste keer weer besmeurd." De versie van Gerard heet "Engel van de nacht". Wordt ongetwijfeld vervolgd ! (bron : De Telegraaf)

17-07-2009 om 21:55 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hitparade : Zweden - 17 juli 2009 : Robert Wells duwt Ola Svensson weg van de eerste plaats.

 Ola Svensson heeft maar één weekje kunnen genieten van de koppositie in de Zweedse hitparade want deze week komt Robert Wells vanuit het niets binnen op een eerste plaats met zijn jongste single "Handful of keys". In de derde week notering daalt Ola met "Sky's the limit" van de eerste naar de vierde plaats. Alexander Rybak, de winnaar van de jongste editie van het Eurovisie Songfestival, daalt met "Fairytale" in de dertiende week notering van de achtste naar de vijftiende plaats. Het album "Fairytales" stijgt opnieuw twee plaatsen en staat nu op een tiende stek. De nummer twee, de IJslandse Yohanna, boekt met "Is it true ?" tien plaatsen verlies en AySel en Arash dalen met "Always" van eenenveertig naar vijfenveertig.

De jongste single van Kate Ryan, "Babacar", is na vier weken notering uit het overzicht getuimeld en verder daalt de jongste single van de Deense formatie Aqua in de tweede week notering van een negenentwintigste naar een vierendertigste stek.

Malena Ernman verdween vorige week na iets meer dan vier maanden met "La voix" uit het overzicht maar dat compenseerd ze dan anderzijds door met haar album "La voix du Nord" meteen de eerste plaats te bezetten, iets wat haar met haar Songfestivalinzending niet lukte. Deze week moet ze die eerste plaats opnieuw afstaan en komt ze op een tweede plaats terecht Verder stijgt "Helt nära dig - samlade album" van wijlen Ted Gärdestad naar een zesendertigste plaats en "Allsång på Skansen" van Anders Lundin boekt na twee weken zes plaatsen verlies.

SINGLES TOP 60 :

01. (NW) "Handful of keys" - Robert Wells (MF 1987-2003, Eirodziesma 2007).
04. (01) "Sky's the limit" - Ola (3 weken)(MF 2008).
15. (08) "Fairytale" - Alexander Rybak (13 weken)(ESF 2009).
17. (07) "Is it true ?" - Yohanna (9 weken)(ESF 2009).
21. (06) "Vill ha dej, igen" - Style (10 weken)(MF 1986-1987-2003).
34. (29) "Back to the 80's" - Aqua (2 weken)(intervalact ESF 2001).
39. (20) "Extas" - Niclas Wahlgren (3 weken)(MF 2006).
45. (41) "Always" - AySel & Arash (10 weken)(ESF 2009).
46. (31) "Hold on" - Måns Zelmerlöw (6 weken)(MF 2007-2009).

Verdwenen : "Babacar" - Kate Ryan (4 weken)(ESF 2006).

ALBUMS TOP 60 :



02. (01) - "La voix du Nord" - Malena Ernman (2 weken)(ESF 2009).
04. (04) "500 dagar om året" - Tomas Ledin (5 weken)(MF 1972-1977-1978-1979, ESF 1980).
07. (13) "Story of a heart" - Benny Andersson Band (3 weken)(MF 1973, ESF 1974).
10. (12) "Fairytales" - Alexander Rybak (6 weken)(ESF 2009).
11. (26) "Så gör jag det igen"- Caroline af Ugglas (17 weken)(MF 2007-2009).
17. (08) "Smurfparty 2" - Smurfarna (4 weken).
20. (21) "Clash of the elements" - The Poodles (8 weken)(MF 2006).
25. (14) "Vill ha dej, igen" - Style (5 weken)(MF 1986-1987-2003).
36. (42) "Helt nära dig - samlade album" - Ted Gärdestad (2 weken)(ESF 1979, MF 1973-1975-1980).
43. (34) "Grotescos tingeling" - Tingeling/Kapten Krok (8 weken).
51. (45) "Allsång på Skansen" - Anders Lundin (2 weken)(presentator MF 1999, presentator ESF 2000).
54. (36) "A state of mind - Deluxe" - E.M.D. (37 weken)(MF 2009).
55. (RE) "BAO 3" - Benny Anderssons Orkester (34 weken)(MF 1973, ESF 1974).
59. (RE) "Grafton street" - Calaisa (5 weken)(MF 2008).

Verdwenen : "Sweet kissin' in the moonlight" - Thorleifs (10 weken)(MF 2009) en "MZW" - Måns Zelmerlöw (11 weken)(MF 2007-2009).

DVD TOP 20 :

10. (08) "Eurovision Song Contest Moscow 2009" - Blandade Artister (5 weken). 
15. (17) "Melodifestivalen 2009" - Blandade Artister (14 weken).



(bron : Sverigetopplistan, Swedish charts)

17-07-2009 om 21:29 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Jan Leyers schrijft nieuwe single voor Nicole en Hugo.

 Na Bart Peeters (presentator 'Eurosong') gaat nu ook Jan Leyers (ESF 1991) in zee met Nicole en Hugo (ESF 1971-1973, Eurosong 2004). Dat meldt de krant Het Laatste Nieuws vandaag.

Afgelopen zaterdag wilde het duo de naam nog niet wereldkundig maken aan presentator Ben Roelants (presentator 'Junior Eurosong’' tijdens ‘Vlaanderen Boven’ (Eén). Ze wilden toen enkel kwijt dat het een topcomponist uit eigen land was.

Leyers legde gisteren in 'De Studio' in Asse trouwens de laatste hand aan "Laat de de liefde", de opvolger van "Hier in mijn hart". Het is een fris, erg zomers klinkend popdeuntje geworden.

"Bart Peeters vroeg of ik een nummer voor Nicole en Hugo kon schrijven en een paar dagen later al had ik zowel de tekst als de muziek klaar," zegt Leyers.
Begin augustus mogen we volgens hem het nummer op de radio verwachten. (bron : Het Laatste Nieuws)

17-07-2009 om 18:56 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Beleuvenissen 2009' : Natalia en Sergio zetten Leuven vanavond in vuur en vlam.

 Vandaag is men in Leuven reeds toe aan de derde en voorlaatste avond van 'Beleuvenissen 2009'. Ook nu werden kosten noch moeite gespaard om ook van deze eenentwintigste editie van het gratis muziekfestival een voltreffer te maken. Ook dit jaar staan een aantal artiesten met een Eurosong- en Songfestivalverleden op het podium.

Vandaagvrijdag 17 juli, is er de 'Special' met op de Oude Markt niemand minder dan Natalia (Eurosong 2004).

* Oude Markt : 20.30 - 21.30 : New Romance (met Ernst Löw, Axl Peleman, Marty Townsend, Jeroen Ravesloot en Ben Crabbé) en 22.00 - 23.30 : Natalia (Eurosong 2004).
* Grote Markt : 21.00 - 22.05 en 22.30 - 23.35 : 'In dreams', Roy Orbison tribute met Frank Ermgodts en Paul Michiels.
* Vismarkt : 21.00 - 22.05 en 22.30 - 23.35 : The Magical Flying Thunderbirds.
* Hogeschoolplein : 20.30 - 21.10, 21.30 - 22.10 en 22.30 - 23.10 : Truephonic (met Coco Jr.).
* Margarethaplein : 21.00 - 22.05 en 22.30 - 23.35Sergio (ESF 2002) en gasten : Luc Steeno, Sam Gooris, Bart Herman (Eurosong 1993) en Claudia Caluwé (Spark, Eurosong 2002).
* Vounckplein : 20.30 - 21.10, 21.30 - 22.10 en 22.30 - 23.10 : The Youreallygotme's.

Meer nieuws en een volledig overzicht krijg je ook op de website van Beleuvenissen. (bron en logo : Beleuvenissen)

17-07-2009 om 00:02 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Euro - BIRTHDAY - Visie : Andy Abraham.

 Andy Abraham, geboren in de Britse hoofdstad Londen (17 juli 1964), raakte bekend door zijn deelname aan de tweede reeks (najaar van 2005) van 'X-Factor' alwaar hij op een tweede plaats eindigde na winnaar Shayne Ward. Voor zijn deelname aan de talentenjacht was hij werkzaam als vuilnisman. In het voorjaar van 2006 kwam zijn debuutalbum "The impossible dream" op de Britse markt en daar werden meteen zo'n 300.000 albums van verkocht. Later dat jaar verscheen zijn tweede album "Soul man" waarvan er zowat 50.000 exemplaren over de toonbank gingen.

Begin vorig jaar raakte bekend dat hij zou deelnemen aan de Britse selectie voor het Eurovisie Songfestival. Op zaterdag 01 maart 2008 werd de kandidaat voor Belgrado gekozen en ditmaal gebeurde dat via een gloednieuwe formule. 'Making your mind up' kreeg een vervolg onder de vorm van 'Eurovision - Your Decision'.

Die nationale finale kreeg dus meteen een nieuwe naam en een nieuw format maar het bleven uiteindelijk de kijkers die mochten beslissen wie er voor het land naar de Servische hoofdstad mocht afreizen. Aan het einde van deel één raakte bekend dat vier kandidaten doormochten naar de volgende ronde. Aan het begin van het tweede deel werd bekendgemaakt dat het tussen Andy Abraham en Michelle Gayle zou gaan om naar Belgrado af te reizen. Beiden mochten hun nummer opnieuw zingen en dan gingen de lijnen opnieuw open (de eerder behaalde stemmen bleven behouden).

Aan het einde van het programma was het moment aangebroken waarop de naam van de winnaar werd bekendgemaakt : Andy Abraham zou het land gaan vertegenwoordigen met "Even if". Tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival, op zaterdag 24 mei, moest de zanger als tweede aantreden en uiteindelijk zou hij op een vijfentwintigste en allerlaatste plaats eindigen met veertien punten. Begin juni vorig jaar verscheen het gloednieuwe album "Even if" en meer nieuws over de zanger krijg je op zijn
website.

OOK JARIG VANDAAG :

Gene Summer (1951), deelnemer 'Eurosong 1981-1983-1993'(België).
* Regina Lund (1967), deelneemster 'Melodifestivalen 2007' (Zweden) met "Rainbow star", achtste en laatste tijdens tweede voorronde.

17-07-2009 om 00:00 geschreven door Redactie  


16-07-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Kim-Lian van der Meij tekent internationaal muziekcontract.

 Kim-Lian van der Meij (presentatrice JESF 2007) stort zich opnieuw op de internationale muziekmarkt. De roodharige zangeres heeft een contract getekend, waardoor zij vanaf 01 september onder de hoede komt van het internationale Corbeau Music Management (CMM), onderdeel van CTM. Dat is eerder vandaag bekendgemaakt door haar nieuwe managementbureau, aangezien CMM ook haar management exclusief ter hand gaat nemen.

Bij ditzelfde bedrijf begon de 28-jarige zangeres in januari 2003 haar carrière als presentatrice van de 'Kids Top 20'. Ook scoorde zij er internationaal met haar eerste single "Teenage superstar". Dit liedje werd in oktober 2003 een toptien hit in Nederland. In de Indonesische hitparade wist dit nummer zelfs de eerste plek te halen. Na hits als "Garden of love" en "Hey boy!" kwam in mei 2004 haar eerste album "Balance" uit.

Op dit moment is Kim-Lian druk in de weer met de opnames van haar nieuwe cd voor CMM. Deze wordt onder meer opgenomen in Zweden, met de topproducer Jörgen Rinqvist. Haar album wordt begin volgend jaar op de markt gebracht. Haar eerste single wordt in september in meerdere landen tegelijkertijd uitgebracht.
(bron : Novum)

16-07-2009 om 23:22 geschreven door Redactie  




VOLG ONS OOK OP TWITTER & FACEBOOK.



Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs