Twelve Points...Douze Points...Kiev 2017...

Deze website wordt niet meer geüpdatet! Volg ons via https://twitter.com/12_TPDP_12.....

02-07-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'KetnetPOP' : de derde editie komt er aan, stel je nu kandidaat !

 'KetnetPOP 3' wordt dit jaar grootser dan voordien, want nu kunnen alle Ketnetters een plaats op het podium verdienen. Tijdens de twee vorige jaargangen konden enkel ex-Junior Eurosong-kandidaten meedoen. Voor de derde reeks van 'KetnetPOP' is Ketnet dus op zoek naar jongeren die kunnen performen, gebeten zijn door muziek en die samen met leeftijdsgenoten hun eigen concert in mekaar willen boksen.

Wie kan deelnemen ?

Iedereen met zangtalent die tussen 9 en 15 jaar jong is.

Hoe inschrijven ?

01. elektronisch : vul het inschrijvingsformulier in op de website van Ketnet en upload een filmpje of audiofragment.
02. per post : stuur je filmpje of audiofragment en je persoonlijke gegevens naar 'KetnetPOP', kamer 8L35, A. Reyerslaan 52, 1043 Brussel.

Hoe verloopt de eerste selectie ?

01. Presenteer jezelf op een originele manier.
02. Maak een filmpje of audiofragment waarin je zangtalent en je muzikale kwaliteiten getoond worden (eigen liedje, cover, ... zolang het maar op een podium kan).

Wie er na de eerste selectie nog bij is krijgt een uitnodiging voor de audities. De eerste audities vinden plaats op zaterdag 05 en zondag 06 september. Frank Van Laecke (regisseur van de 'KetnetPOP'-shows) is voorzitter van de jury. (bron en logo : Ketnet)

02-07-2009 om 14:09 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : marktaandeel MNM zakt onder niveau Radio Donna (CIM-luistercijfers).

 Het is nu ook officiëel : het marktaandeel van radiozender MNM is onder het niveau van voorganger Radio Donna gezakt, zo blijkt vandaag uit de nieuwe luistercijfers van het Centrum voor Informatie over de Media (CIM). Radio 2 blijft met voorsprong de grootste radiozender van Vlaanderen.

De metamorfose van Radio Donna naar MNM blijkt geen vruchten te hebben afgeworpen. Volgens de CIM-luistercijfers haalde de nieuwe radiozender tijdens de eerste vijf maanden van 2009 een marktaandeel van 11,5 procent. Radio Donna haalde eind 2008 nog 12,5 procent.

Radio 2 blijft de grootste radiozender van Vlaanderen, met een marktaandeel van 32,1 procent (30,2 procent bij de vorige meting). De zender weet daarmee zijn leiderspositie in het radiolandschap te verstevigen.

Q-Music kent dan weer een lichte daling, maar blijft met 17,2 procent (tegenover 18,1 bij de vorige meting) de op één na grootste zender. Joe FM, de andere radiozender van de VMMa, scoort met een marktaandeel van 5,9 procent ongeveer even goed als voorganger 4FM.

Studio Brussel en Radio 1 verliezen terrein en klokken af op respectievelijk 8,6 en 8,1 procent (tegenover 9,8 en 8,2). Het marktaandeel van Klara ging dan weer duidelijk de hoogte in, van 1,6 naar 2,7 procent. Radio Nostalgie, de derde landelijke commerciële radio, kende dan weer een duidelijk stijging van 1,9 naar 2,7 procent.

Dat blijkt uit de recente luistercijfers van het CIM, na onderzoek bij de Vlaamse bevolking van 12 jaar en ouder. De cijfers hebben betrekking voor de periode van januari tot mei 2009 (golf 18).
(bron : Belga ; logo : MNM)

02-07-2009 om 14:01 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oslo 2010 : Zwitserland op zoek naar inzending Eurovisie Songfestival 2010.

 Zwitserland neemt volgend jaar deel aan de 55e editie van het Eurovisie Songfestival dat zal gehouden worden in de Noorse hoofdstad Oslo. Net als de voorbije vijf jaar zal ook volgend jaar de selectie voor het Eurovisie Songfestival in Zwitserland intern gebeuren. Dat nieuws staat inmiddels te lezen op de website van SF (Schweizer Fernsehen). Tot en met donderdag 22 oktober aanstaande kunnen componisten en artiesten zich kandidaat stellen voor de volgende editie van het jaarlijkse liedjesfestival, die plaatsvindt op dinsdag 25, donderdag 27 en zaterdag 29 mei 2010. Daarmee is Zwitserland het volgende land in het rijtje dat expliciet laat weten dat het volgend jaar opnieuw van de partij zal zijn.

Net als de voorbije jaren wil het Alpenland met een sterk internationaal nummer deelnemen aan het liedjesfestival.
In eerste instantie is het een open inschrijving maar de Zwitserse omroepen zullen opnieuw zelf ook platenfirma's en componisten aanschrijven omdat het land op zoek is naar een sterke titel, een nummer met internationale uitstraling. De taal waarin het nummer gezongen wordt is vrij en ook de artiesten/componisten/tekstschrijvers hoeven geen Zwitserse nationaliteit te hebben. Wel wordt er van de artiesten verwacht dat ze al podiumervaring hebben, minstens al één videoclip hebben opgenomen en minstens met één cd in een internationale hitparade een top vijftig plaats bezet hebben. Ook de tekstschrijvers/componisten moeten minstens met één nummer in een internationale hitparade een top vijftig plaats behaald hebben. Deze regels zijn dezelfde zoals die van de voorbije vijf jaar en dat leverde het land wisselend succes op. In 2005 schopte de Estse groep Vanilla Ninja het met "Cool vibes" tot een achtste plaats in de finale. Een jaar later, in 2006, eindigde Six4One op een zestiende plaats en twee jaar geleden moest DJ Bobo de meubelen redden. Maar hij bleef hopeloos steken in de halve finale met een twintigste plaats voor "Vampires are alive". Met de uitbreiding naar twee halve finales kon het Alpenland ook vorig jaar geen plaatsje bemachtigen in de finale in de Servische hoofdstad Belgrado. Met "Era stupendo" bleef Paolo Meneguzzi tijdens de tweede halve finale steken op een dertiende plaats.

 Eerder vorige maand was het de groep Lovebugs die voor het land aantrad tijdens de eerste halve finale maar met "The highest heights" werd slechts een veertiende plaats bereikt met een totaal van vijftien punten. Zwitserland, één van de pioniers van het Eurovisie Songfestival, zal volgend jaar voor de éénenvijftigste maal deelnemen aan het jaarlijkse liedjesfestival. (bron : 
SF)

02-07-2009 om 13:30 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : families Yasmine en Marianne troosten elkaar.

 De ouders van Yasmine (voorzitter vakjury 'Eurosong 2006', woordvoerster ESF 2006), die er vorige week donderdag voor koos uit het leven te stappen, laten het doodsbericht van hun dochter ook uitgaan van de ouders van Marianne Dupon, de ex-partner van Yasmine. Yasmine leed erg onder de relatiebreuk van twee maanden geleden.

Het overlijdensbericht dat de ouders van Yasmine gisteren in De Morgen  lieten plaatsen, is op hun vraag ook uitgegaan van de familie van Marianne Dupon. "Wij hopen troost te putten in de samenhorigheid", verklaart Anita Claes, de gebroken moeder van Yasmine, vandaag in Het Laatste Nieuws.

'De families Rens, Claes, Dupon en Heuvelmans melden u met droefheid het overlijden van Hilde Rens, Yasmine', zo luidt de aanhef van het overlijdensbericht. Het bericht vermeldt ook twee rouwadressen : dat van de ouders van Yasmine en dat van de ouders van Marianne Dupon, de vrouw die eind april na een huwelijk van zes jaar brak met de zangeres. Yasmine en Marianne hebben ook een dochtertje van twee.

Het overlijdensbericht snoert meteen ook de mond van al wie de voorbije dagen meende Marianne Dupon met een beschuldigende vinger te moeten wijzen.

"Mijn man en ik en onze twee dochters hebben samen beslist om Marianne bij het overlijden van Hilde te betrekken", stelt Yasmines moeder Anita. "Ik heb gebeld met de vader van Marianne, hij is bij ons thuis gekomen en we hebben dat overlijdensbericht en de doodsbrieven samen met hem opgesteld. We hopen troost en steun te vinden in het samen verwerken van ons verdriet, in de samenhorigheid. Ik kan niet zeggen of we hieruit ook troost zullen kunnen blijven halen, maar ik hoop het zo."

Michel Clavareau, de schoonbroer van Yasmine : "Onze familie heeft geen enkele reden om Marianne iets te verwijten. Zij en haar familie hebben enorm veel verdriet, net als wij. De extreme situatie waarin Yasmine was verzeild geraakt, was niet het gevolg van één iets, maar het resultaat van een opeenhoping van verschillende dingen. Hilde kon niet om met onrechtvaardigheid. Er zijn een paar mensen die haar iets hebben aangedaan. Maar ik ga daarover niet in detail."

Het overlijdensbericht geldt als uitnodiging aan iedereen om morgen, vrijdag 03 juli, om 13.30 afscheid te nemen in het crematorium van Wilrijk. De Facebook-groep 'R.I.P. Yasmine' telt intussen meer dan 21.000 leden, de 'We zullen je missen Hilde - Yasmine - Rens' telt al bijna 8.000 leden. Het rouwregister op de website van Eén is al door meer dan 2.500 mensen ondertekend en op de website inmemoriam.be prijkt Yasmine net onder Michael Jackson. (bron : Het Laatste Nieuws)

02-07-2009 om 11:41 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Villa Vanthilt' : Freek de Jonge hekkensluiter op het Sint-Pietersplein.

 Op maandag 08 juni opende Marcel Vanthilt (presentator JESF 2005, lid vakjury 'Eurosong') de deuren van 'Villa Vanthilt', zijn eigenste vakantiehuis. Van daaruit presenteert hij negen weken lang een nieuwe zomertalkshow. In het begin van de zomer vestigt hij zich met zijn 'Villa Vanthilt' vier weken lang op het Sint-Pietersplein in Gent. En na de Ronde van Frankrijk duiken het huis en zijn eigenzinnige bewoner op aan het Kolonel Dussartplein in Hasselt.
 
'Villa Vanthilt' is ruim tweehonderd vierkante meter groot en heeft behalve twee verdiepingen ook een terras en een tuin. Het is een architecturale ode aan The Eames House, dat dit jaar zijn zestigste verjaardag viert.

Geanimeerde gesprekken zijn het handelsmerk van Marcel Vanthilt. Hij ontvangt in totaal meer dan tweehonderd gasten. Nationale en internationale. Gasten met een goed en actueel verhaal.

Marcel krijgt ook elke dag onbekende mensen over de vloer. Iemand die die ochtend in de krant stond, bijvoorbeeld. Als hoofdrolspeler of als toevallige voorbijganger, centraal of onherkenbaar in een hoekje; het maakt niet uit, als hij maar intrigeert.

Wie niet aanwezig kan zijn, kan toch zijn verhaal doen via de webcam. Herman Schueremans op Rock Werchter, Robbie Mc Ewen in het ziekenhuis, misschien zelfs Rudi Vranckx vanuit Congo. Marcel haalt ze via de webcam live in de show.

'Villa Vanthilt' gaat ook zelf op de actualiteit af. Naar de Wetstraat, naar de cd-voorstelling van Laura Lynn of naar de trotse eigenaar van de grootste bloemkool van het land. En elke dag wordt 'Villa Vanthilt' afgesloten met een sterke muzikale act.

Op zondag pakt 'Villa Vanthilt' uit met een speciale aflevering rond een bepaald thema. 'Villa Vanthilt' goes festival, 'Villa Vanthilt' goes humor, 'Villa Vanthilt' goes ramadan, 'Villa Vanthilt' goes Hasselt en ga zo maar door. Alle gasten, muziek en reportages van die afleveringen zijn onlosmakelijk met het thema verbonden.

 'Villa Vanthilt' : negentiende aflevering VANAVOND :

Voor de laatste uitzending vanop het Sint-Pietersplein in Gent wist Marcel Freek de Jonge te strikken. De Nederlandse cabaretier zit deze zomer veertig jaar in het vak. In Hilversum is er een overzichtstentoonstelling, in Gent bezoekt hij 'Villa Vanthilt'.

Met de eedaflegging in het Vlaams Parlement afgelopen dinsdag eindigt voor Linda De Win een seizoen van 'Villa Politica'. In die andere villa, 'Villa Vanthilt', zoekt Marcel naar de hoogtepunten en de meest hilarische momenten.

Marcel sluit zijn Werchterweek af met een buitenlandse topper. Elbow is een wereldgroep die dringend ieders aandacht vraagt. Met hun vierde album "The seldom kid" wonnen ze vorig jaar de felbegeerde Murcury Prize en eerder dit jaar wonnen ze een Brit Award voor 'Best British Group'. Morgen, vrijdag 03 juli, staan ze op het hoofdpodium van Werchter, in augustus verzorgen ze het voorprogramma van U2.

 OPGELET ! Binnenkort kan je reserveren voor de afleveringen in Hasselt.

'Villa Vanthilt', vanavond en van maandag 27 juli tot en met zondag 30 augustus telkens van zondag tot en met donderdag rond de klok van 22.00 op Eén. (bron en foto's : Eén)

02-07-2009 om 10:38 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Anne De Baetzelier (ex-presentatrice TOTZ) wordt ondervoorzitster bij LDD.

 Jean-Marie Dedecker stelt zijn partijbestuur aanstaande maandag voor om ex-Miss België Anne De Baetzelier te promoveren tot ondervoorzitter. De gewezen vtm-coryfee moet de partij meer bekendheid geven en zal heel wat media-optredens voor haar rekening nemen. Met deze beslissing bereidt Lijst Dedecker stilaan de federale verkiezingen van 2011 voor.

Bij de Vlaamse verkiezingen, begin vorige maand, raakte De Baetzelier net niet verkozen. Haar persoonlijke score was evenwel uitstekend. Met 8.100 voorkeurstemmen haalde ze haast het dubbele van lijsttrekker Peter Reekmans. Dedecker is ervan overtuigd dat LDD in Vlaams-Brabant met De Baetzelier als lijsttrekker wel twee zetels had binnengehaald. De voorzitter is zeer onder de indruk van haar persoonlijkheid en wil haar figuur in de toekomst nog meer uitspelen en ze moet hem ook ontlasten van een aantal mediaverplichtingen. (bron : De Standaard ; foto : vtm)

02-07-2009 om 08:38 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : uitvaart Yasmine morgen op groot scherm.

 De uitvaart van de vorige week donderdag overleden zangeres en presentatrice Yasmine (voorzitter vakjury 'Eurosong 2006', woordvoerster ESF 2006) is morgen, vrijdag 03 juli, op een groot scherm te volgen. De aula van het crematorium Schoonselhof in Wilrijk is gereserveerd voor familie, vrienden en collega's. De dienst is buiten te volgen van op een grasperk. Aan het einde van de plechtigheid krijgt iedereen de kans binnen de urne te groeten.

De dienst begint morgen om 13.30, al bestaat de kans dat er door de drukte een halfuur later wordt gestart. Hoelang de plechtigheid duurt, wordt vandaag beslist. Een aantal collega's en artiesten heeft zich opgegeven voor een boodschap of een lied, maar het is niet zeker of die dat allemaal emotioneel aankunnen.

Aan bezoekers die de dienst morgen buiten volgen, wordt gevraagd genoeg water mee te brengen en een hoofddeksel. Het wordt namelijk een tropisch hete dag en op het grasperk is de schaduw beperkt. De politie houdt er rekening mee dat er veel volk komt opdagen. (bron : Het Nieuwsblad ; foto : Eén)

02-07-2009 om 05:43 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Peeter Oja.

 Peeter Oja (02 juli 1960) is geboren in de Estse hoofdstad Tallinn. In eigen land is hij voornamelijk bekend als acteur en komiek en samen met Tarmo Leinatamm en Hannes Võrno maakt hij deel uit van de groep Kreisiraadio die in 1993 het levenslicht zag.

Met "Leto svet" nam het trio vorig jaar deel aan de 53e editie van het Eurovisie Songfestival. Tijdens de eerste halve finale moesten ze als derde aantreden en uiteindelijk strandde Kreisiraadio met amper acht puntjes op een achttiende en voorlaatste plaats. Sinds de invoering van de halve finale(s), in 2004, wist de Baltische staat zich dit jaar voor de eerste maal te plaatsen voor de finale van het jaarlijkse liedjesfestival.

Naast acteur en komiek is Peeter ook nog presentator op een commerciële zender in Estland.

OOK JARIG VANDAAG :

* Rex Gildo (1936-1999), nam in 1960 en 1969 ('Ein Lied für Madrid') deel aan de Duitse selectie voor het Eurovisie Songfestival.
Marga Bult (1956), deelneemster voor Nederland (ESF 1987) met "Rechtop in de wind" (vijfde plaats).
* Djem Van Dijk (1987), lid van de Nederlandse groep Treble (ESF 2006), bleven met "Amambanda" steken op een twintigste plaats.

02-07-2009 om 00:00 geschreven door Redactie  


01-07-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit in Nederland'.

 Deze eerste zomerse dag van de maand juli sluiten we af met 'Een avondje uit'. Op woensdag staat deze rubriek in het teken van Nederland en dit voor onze talrijke Nederlandse bezoekers die we dagelijks mogen verwelkomen. Ook ditmaal bekijken we een aantal optredens en concerten die de komende weken en maanden in Nederland zullen plaatsvinden en zetten we die voor je op een rijtje.

 Rob de Nijs (NSF 1969) zal op donderdag 01 oktober aanstaande een eenmalig concert met het Metropole Orkest verzorgen. De kaartverkoop voor dit bijzondere concert is intussen officieel gestart en kaartjes kunnen gekocht worden via Ticketmaster.

Kaarten kosten 45,00 en 49,50 € (exclusief servicekosten) en het concert gaat van start om 20.15. De zaal gaat open om 19.00.

 Dit  najaar komt een vernieuwd K3 (Eurosong 1999) met een splinternieuwe spectaculaire show naar maar liefst zeven steden in Nederland. Naast Karen en Kristel zal ook het nieuwe K3-lid voor het eerst in de show te zien zijn. De meisjes zullen je laten dansen, zingen en springen op een groot aantal nieuwe en oude hits. Kortom, K3 komt samen met jullie een fantastisch feestje bouwen !

K3 is vanaf zaterdag 17 oktober tot en met zondag 20 december te zien in Enschede, Rotterdam, Eindhoven, Amsterdam, Den Bosch, Groningen en Zwolle. Tickets, vanaf 15,00 € (exclusief reserveringskosten), kunnen nu reeds worden aangeschaft. Meer informatie krijg je op Nationale Theaterkassa.


 De editie 2009 van het 'Studio 100 Zomerfestival' is net achter de rug en nu staat reeds vast dat er ook volgend jaar in Ahoy Rotterdam een reeks shows zullen plaatsvinden. Voor wie er dit jaar niet bij kon zijn en zeker wil zijn van plaatsen voor de editie van 2010 noteert alvast zaterdag 26 en zondag 27 juni 2010 in zijn/haar agenda.

Er kunnen nu reeds kaarten worden aangeschaft en meer informatie over hoe je kan reserveren krijg je hier.

01-07-2009 om 22:51 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : morgen en vrijdag afscheid van Yasmine op de openbare omroep.

 Naar aanleiding van de begrafenis van Yasmine overmorgenvrijdag 03 juli, in Antwerpen brengt Eén morgenavonddonderdag 02 juli, een hommage aan de betreurde zangeres, omroepster en presentatrice in 'Van porselein'. Ook Radio 1Radio 2 en MNM nemen afscheid van Yasmine (voorzitter vakjury 'Eurosong 2006', woordvoerster ESF 2006).

* 'Van porselein' op Eén

Yasmine begon haar zangcarrière als Soundmix-meisje en 'Tien om te Zien'-sterretje, maar sloeg al snel andere, meer persoonlijke wegen in. Ze bracht gevoelige popsongs en luisterliedjes en had een grote hit met "Porselein", een nummer dat haar op het lijf geschreven was. Nog later zou ze duetten opnemen met grootheden als Thé Lau, Frank Boeijen, Kris De Bruyne en Boudewijn De Groot en werk vertalen van haar grote idool Leonard Cohen.

In 'Van porselein' schetsen Yasmines collega's van De rode loper in 45 minuten de weg die Yasmine heeft afgelegd als zangeres, met getuigenissen van collega-artiesten als Kris De Bruyne, Sergio (ESF 2002), Truus Druyts en Geena Lisa (Eurosong 2008).

* Uitvaart op Radio 1

Radio 1 brengt vrijdagmiddag verslag uit van de uitvaart en laat in het muziekprogramma 'Volume 1' collegamuzikanten en –artiesten aan het woord als Kris De Bruyne, Stef Kamil Carlens en Thé Lau. Muzikaal brengt 'Volume 1' hulde aan Yasmine met enkele van haar nummers en muziek van artiesten die haar geïnspireerd, beïnvloed en bewonderd hebben.

* Hommage op Radio 2

Radio 2 brengt vrijdag de hele dag hulde aan Yasmine. In elk programma - van 'Ochtendpost' tot 'Zomertijd' - wordt een nummer van Yasmine gedraaid. in de 'Topcollectie' (13.00-16.00) brengt Dirk Ghijs een paar verslagjes van de uitvaartplechtigheid en in 'Avondpost' (16.00-18.00) is er een impressie van de plechtigheid.

* Eerbetoon op MNM

Op donderdag 02 juli brengt MNM een eerbetoon aan Yasmine. MNM-dj Joyce Beullens praat met Yasmines 'De rode loper'-collega Evy Gruyaert en heeft het met Ann Van Elsen en Dave Peters over hoe zij Yasmine gekend hebben. De muziek en lievelingsmuziek van Yasmine begeleiden het programma.

Ook in het eerste uur van 'De Ann & Dave Show' van vrijdag besteden Ann Van Elsen en Dave Peters aandacht voor de uitvaart van Yasmine. Ze praten met aanwezigen en laten een compilatie horen uit het eerbetoon aan Yasmine dat de dag voordien werd uitgezonden.

We vatten hieronder alles nog eens netjes samen :

- Afscheid van Yasmine op televisie :

'Van porselein' : op donderdag 02 juli om 21.10 op Eén, herhaling op vrijdag 03 juli om 18.10 op Eén.

- Afscheid van Yasmine op de radio :

Radio 1 : op vrijdag 03 juli in 'Volume 1' van 13.00 tot 16.00.
Radio 2 : op vrijdag 03 juli de hele dag en in het bijzonder in de 'Topcollectie' (van 13.00 tot 16.00) en in 'Avondpost' (van 16.00 tot 18.00).
MNM : op donderdag 02 juli van 22.00 tot 23.00 en op vrijdag 03 juli in de 'De Ann & Dave Show' van 16.00 tot 17.00.

De uitvaartplechtigheid van Yasmine vindt overmorgen, vrijdag 03 juli, om 13.30 plaats in het crematorium aan de Jules Moretuslei in Wilrijk en op de begraafplaats Schoonselhof. Omdat haar dood veel mensen raakte, zorgt de familie er voor dat ook haar fans afscheid kunnen nemen. (bron en foto : Eén)

01-07-2009 om 18:45 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'TMF Awards 2009' : uitreiking awards vindt plaats op zaterdag 10 oktober in Antwerpse Sportpaleis.

 Het Sportpaleis in Antwerpen opent op zaterdag 10 oktober zijn deuren voor de elfde editie van de 'Win For Life TMF Awards'. Jongeren- en muziekzender TMF bekroont dan opnieuw een pak nationale en internationale artiesten met de prestigieuze Belgische muziekprijs. Dat maakte de zender vandaag bekend.

Tijdens een live show maakt het kruim van de Belgische en internationale muziekwereld zijn opwachting op het podium van het Antwerpse Sportpaleis. Op de eerste namen is het voorlopig nog even wachten. Ook dit jaar zijn het de TMF-kijkers die bepalen welke artiesten een 'TMF Award' in de wacht slepen. Vanaf maandag 03 tot en met maandag 31 augustus kunnen TMF-kijkers via de website van de muziekzender bepalen wie er in aanmerking komt voor een nominatie.

Titelsponsor van deze editie is net als vorig jaar de Nationale Loterij, die het krasspel 'Win For Life' onder de aandacht wil brengen. Alle informatie krijg je vanaf maandag 03 augustus op de website van de zender. (bron : Belga)

01-07-2009 om 16:48 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Palm Parkies' : Sandrine geeft vanavond de aftrap in Blankenberge.

 Vanavond wordt de aftrap gegeven van een nieuwe editie van 'Palm Parkies', het vroegere 'Zomerfestival Vlaanderen', in samenwerking met de vzw Divers. Radio 2 presenteert tussen maandag 06 juli en donderdag 20 augustus 'Palm Parkies' op twaalf locaties, overal in Vlaanderen, in totaal om en bij de negentig gratis concerten.

Axl Peleman, Sabien Tiels (De Gouden Zeemeermin 1996), Sandrine (Eurosong 2008), Roel Vanderstukken, Guy Swinnen, Mama's Jasje (Peter Van Laet - De Gouden Zeemeermin 1996/Gunther Van Campenhout - Eurosong 2002), Buurman en Lenny & De Wespen zijn de 'Festivalfavorieten' van Radio 2 en zij zijn ook te gast in 'Mooie Dagen', het zomerprogramma tussen 09.00 en 12.00.

Daarnaast vinden er ook in een aantal Nederlandse steden concerten plaats, alles samengeteld 135 concerten en dit op zeventien locaties.

* de twaalf locaties in Vlaanderen :

- Aalst (Stadspark) : 'Parkconcerten' : maandag.
- Blankenberge (Koning Albert I Park) : 'Parkklanken' : woensdag.
- Deinze (Mouterijdreef) : 'Kaandelconcerten' : woensdag.
- Genk (Dieplaan) : 'Muziek in de Stad' : dinsdag.
- Halle (Jeugdcentrum Stroppen) : 'Stroppenconcerten' : maandag.
- Hasselt (Kapermolenpark) : 'Kaperconcerten' : donderdag.
- Kapellen (Gemeentepark) : 'Noten in het Park' : donderdag.
- Lier (Vesten, A. Bergmannlaan)) : 'Vestconcerten' : donderdag.
- Roeselare (Sint-Sebastiaanspark) : 'Roeselaarse Parkconcerten' : dinsdag.
- Sint-Niklaas (Romain de Vidtspark) : 'Walburgconcerten' : dinsdag.
- Waregem (Hof Baron Casier) : 'Kasteelconcerten' : maandag.
- Wevelgem (Gemeentelijke Hovingen) : 'Hofconcerten' : donderdag.

* de vijf locaties in Nederland :

- Breda (Valkenbergpark) : 'Valkenbergconcerten' : dinsdag.
- Bergen op Zoom (Blokstallen) : 'Muziek op 't Wilhelminaveld' : donderdag.
- Dordrecht (Wantijpark) : 'Wantijconcerten' : maandag.
- Roosendaal (Vrouwenhof) : 'Vrouwenhofconcerten' : woensdag.
- Tilburg (Campus van de UvT) : 'Muzenconcerten' : woensdag.

Net als vorig jaar zullen wij ook dit jaar het festival van naderbij volgen tijdens de maanden juli en augustus. Vanaf aanstaande zondag, 05 juli, krijg je telkens op zondag een overzicht van de optredens die er die week zullen doorgaan. Die vinden telkens op maandag, dinsdag, woensdag of donderdag plaats en gaan van start om 20.00.

Maar de aftrap wordt net als vorig jaar gegeven in Blankenberge en daar kan je vanavond tijdens 'Parkklanken' in het Koning Albert 1 Park zangeres Sandrine (Eurosong 2008) aan het werk zien. Je wordt verwacht vanaf 19.00 om lekker te eten en te drinken. Om 20.00 start het optreden tot ongeveer 22.30. Je kan dan nog nagenieten tot 23.15.

Meer nieuws en informatie is ook beschikbaar op de website van het festival.
(bron : Palm ParkiesRadio 2)

01-07-2009 om 12:55 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Villa Vanthilt' : royaltywatcher Kathy Pauwels bij Marcel op de schoot.

 Op maandag 08 juni opende Marcel Vanthilt (presentator JESF 2005, lid vakjury 'Eurosong') de deuren van 'Villa Vanthilt', zijn eigenste vakantiehuis. Van daaruit presenteert hij negen weken lang een nieuwe zomertalkshow. In het begin van de zomer vestigt hij zich met zijn 'Villa Vanthilt' vier weken lang op het Sint-Pietersplein in Gent. En na de Ronde van Frankrijk duiken het huis en zijn eigenzinnige bewoner op aan het Kolonel Dussartplein in Hasselt.
 
'Villa Vanthilt' is ruim tweehonderd vierkante meter groot en heeft behalve twee verdiepingen ook een terras en een tuin. Het is een architecturale ode aan The Eames House, dat dit jaar zijn zestigste verjaardag viert.

Geanimeerde gesprekken zijn het handelsmerk van Marcel Vanthilt. Hij ontvangt in totaal meer dan tweehonderd gasten. Nationale en internationale. Gasten met een goed en actueel verhaal.

Marcel krijgt ook elke dag onbekende mensen over de vloer. Iemand die die ochtend in de krant stond, bijvoorbeeld. Als hoofdrolspeler of als toevallige voorbijganger, centraal of onherkenbaar in een hoekje; het maakt niet uit, als hij maar intrigeert.

Wie niet aanwezig kan zijn, kan toch zijn verhaal doen via de webcam. Herman Schueremans op Rock Werchter, Robbie Mc Ewen in het ziekenhuis, misschien zelfs Rudi Vranckx vanuit Congo. Marcel haalt ze via de webcam live in de show.

'Villa Vanthilt' gaat ook zelf op de actualiteit af. Naar de Wetstraat, naar de cd-voorstelling van Laura Lynn of naar de trotse eigenaar van de grootste bloemkool van het land. En elke dag wordt 'Villa Vanthilt' afgesloten met een sterke muzikale act.

Op zondag pakt 'Villa Vanthilt' uit met een speciale aflevering rond een bepaald thema. 'Villa Vanthilt' goes festival, 'Villa Vanthilt' goes humor, 'Villa Vanthilt' goes ramadan, 'Villa Vanthilt' goes Hasselt en ga zo maar door. Alle gasten, muziek en reportages van die afleveringen zijn onlosmakelijk met het thema verbonden.

 'Villa Vanthilt' : achttiende aflevering VANAVOND :

In 1959 stapte een jonge prins Albert in het huwelijksbootje met Paola. Eén dag voor de koning en de koningin hun vijftigjarige jubileum vieren, doet royaltywatcher Kathy Pauwels enkele nieuwe, verrassende feiten over het koningspaar uit de doeken.

Walter Van Beirendonck komt rechtstreeks van Parijs, waar hij een defilé heeft, naar Gent om over zijn biografie te praten. Koen Crucke is een musicalster in Nederland. Met 'The Sound of Music' komt hij in het najaar naar België, maar eerder is hij ook te zien op de Gentse Feesten
 
Morgen, donderdag 02 juli, start Rock Werchter, het beste festival van de wereld. Vandaag zingt Emiliana Torrini bij Marcel. Deze IJslandse zangeres had met "Jungle drum" dé hit van het voorjaar. Maar dat was niet haar eerste muzikale wapenfeit. Zo schreef ze voor Kylie Minogue de hit "Slow" en zong ze een nummer op de soundtrack van 'Lord of the Rings : The Two Towers'.

 OPGELET ! Voor de Gentse afleveringen van 'Villa Vanthilt' zijn er geen publieksplaatsen meer beschikbaar in de villa zelf. Je kan natuurlijk wel nog altijd komen kijken op het Sint-Pietersplein. Binnen enkele weken kan je reserveren voor de afleveringen in Hasselt.

'Villa Vanthilt', tot en met donderdag 02 juli en van maandag 27 juli tot en met zondag 30 augustus telkens van zondag tot en met donderdag rond de klok van 22.00 op Eén. (bron en foto's : Eén)

01-07-2009 om 10:22 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Hit The Road' : vanavond de eerste aflevering vanuit Geraardsbergen.

 Presentator Udo geeft vanavond de aftrap van 'Hit The Road' in het Oost-Vlaamse Geraardsbergen. 'Hit The Road' is één groot muziekfeest, met veel live optredens maar ook met frisse reportages. En die worden verzorgd door Evi Hanssen en Leki, twee straffe dames die muziek in al hun poriën voelen.

* Iedereen weet dat Geraardsbergen de 'hometown' is van Idool-winnaar Dean. Met zijn nieuwe single "View divine" speelt hij een thuismatch. Dean heeft de voorbije maanden keihard gewerkt aan een full cd, heeft heel wat ervaring opgedaan en mag als beloftevol talent zeker niet op de Geraardbergse affiche ontbreken.

* Afgelopen week moest de nationale en internationale muziekwereld afscheid nemen van grote dame Yasmine (voorzitter vakjury 'Eurosong 2006', woordvoerster ESF 2006) en van king of pop Michael Jackson. In 'Hit the Road' wordt een tribute gebracht aan beide artiesten.

Brahim (Eurosong 2006-2008) en Leki vormen een gelegenheidsduo en brengen samen "I'll be there" van Michael Jackson.
Koen en Kris Wauters (Eurosong 1989, ESF 1991), Miguel Wiels, Eric Melaerts, Klaas Delrue brengen hulde aan Yasmine en zingen de ontroerende song "Diep in mij".

* Lasgo-zangeres Jelle van Dael maakte vorig jaar haar debuut op de allerlaatste 'Tien om oe Zien' ooit, nadat ze op JIM de overwinning in 'Let's Go Lasgo' in de wacht sleepte. Sinsdien ging het snoeihard voor haar op muzikaal vlak. Ze brengt "Gone" in Geraardsbergen.

* Daniel Bovie & Roy Rox ft. Nelson scoren met "Love me" een hoge hitnotering. Dit Nederlands-Belgische duo gooide wereldwijd hoge ogen met het dansnummer "Stop playing with my mind". Hun nieuwe schijf "Love me" is eveneens razendpopulair. Nelson Moraïs (Eurosong 2008) zingt de lyrics.

* Nieuw talent TatYana Storm mag in Geraardsbergen haar nieuwe single "De ware" brengen. Dat is meteen de titelsong van haar eerste debuutalbum voor de Vlaamse met de country-sound.

* De internationale vrouwengroep Jameerah met onder andere Tanja Dexters (Eurosong 2002-2008) brengt "All eyes on me". Veel ogen zullen inderdaad op hen gericht zijn, want dit wordt één van hun eerste grote publieke optredens.

* De zoektocht naar een nieuwe K3-zangeres (Eurosong 1999) is volop aan de gang en intussen bouwt ex-K3 Kathleen hard aan haar solocarrière. Zij brengt "Zumba yadé" in Geraardsbergen, haar eerste solosingle ten voordele van Unicef.

* Kate Ryan (ESF 2006) hoeft geen introductie meer. Met "Babacar", een hit van France Gall (ESF 1965), zal ze opnieuw België en zeker ook Frankrijk veroveren deze zomer.

* Niels Destadsbader ('Steracteur sterartiest' – 'Aspe' – 'Familie' – 'Amika') is een jongeman met vele talenten. Hij brengt zijn allereerste single "Jij bent van mij".

* Christoff (Eurosong 1993-2002) zingt "Miljonair" : is zijn aanhoudend succes in Nederland, Zuid-Afrika en Duitsland de inspiratie voor de titel van dit nummer ?

* The Ditch pakt in Geraardsbergen uit met "In this world", de derde single van hun debuutalbum dat eind deze zomer in de platenzaak ligt.

* Stan Van Samang sluit de allereerste 'Hit The Road' af met zijn nieuwe single "Brand new start".

Hieronder geven we nogmaals de kalender met de opnamedata (de uitzending bij vtm is telkens de woensdag na de opnamedag te zien) :

- Sint-Truiden : maandag 06 juli.
- Blankenberge : zondag 12 juli (OPGELET : deze opname vindt op zondag plaats).
- Sint-Niklaas : maandag 20 juli.
- Lommel : maandag 27 juli.
- Vilvoorde : maandag 03 augustus.
- Tielt : maandag 10 augustus.
- Willebroek : maandag 17 augustus.
- Maaseik : maandag 24 augustus.

De allereerste aflevering van 'Hit The Road', met presentator Udo, VANAVOND op vtm om 20.00. (bron en logo : vtm)

01-07-2009 om 00:02 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Marlayne.

Marlayne Marlayne Sahupala (01 juli 1971) is geboren in het Nederlandse Baarn als Marleen van den Broek. Ze is de dochter van trompettist Rein van de Broek (Ekseption). Aan het conservatorium volgt ze zang en lichte muziek en ze begint al op jonge leeftijd als zangeres in achtergrondkoortjes op te treden. Zo is ze een tijdje één van de Frogettes, de dames achter de Nederlandse ster René Froger. In 1999 neemt ze deel aan het 'Nationaal Songfestival' en met haar nummer "One good reason" (geschreven door Tjeerd van Zanen en Allen Michael) weet ze de finale te winnen. Ze mag dus voor Nederland naar het Eurovisie Songfestival. Op 29 mei eindigt ze in Jeruzalem met haar nummer op een gedeelde achtste plaats (samen met de Deense inzending gezongen door o.a. Michael Teschl die gisteren jarig was). Een jaar later, in 2000, geeft ze de Nederlandse punten tijdens het Eurovisie Songfestival. Deze taak neemt ze ook in 2001 en 2003 voor haar rekening. In 2001 volgt het album "Meant to be" na een aantal singles te hebben uitgebracht. In de maand mei van dat jaar begint haar presentatiecarrière op televisie : eerst op de commerciële zender V8, nadien volgen nog RTL 4 en SBS 6 (waar ze momenteel nog altijd te zien is). In 2003 zit ze ook in de jury tijdens het 'Nationaal Songfestival' en tijdens de nationale finale van 2005 is ze nog eens een keertje te gast. In 2007 was ze op de Nederlandse televisie te zien als presentatrice van 'Afvallers met de sterren', een variant op het real-life televisieprogramma 'De Afvallers'. Aan deze speciale versie van het programma namen o.a. Justine Pelmelay (ESF 1989) en Linda Wagenmakers (ESF 2000) deel. Justine eindigde op een zevende en voorlaatste plaats en Linda eindigde net voor haar op de zesde plaats.

Normaal gezien zou ze afgelopen maandag, 29 juni, bevallen van een eerste dochtertje maar tot op heden blijft het wachten op het heuglijke nieuws. Meer over Marlayne en haar carrière kan je steeds nalezen op haar
website.

OOK JARIG VANDAAG :

* Peter Plate (1967), lid van Rosenstolz, deelnemer Duitse selectie Eurovisie Songfestival 1998 ('Countdown Grand Prix 1998').
* André (1975), eerste Armeense deelnemer met "Without your love", achtste plaats (ESF 2006).
* Filip Verheecken (1980), lid van Fantoom, deelnemer 'Eurosong' met "Hier sta ik" (België 2006).

01-07-2009 om 00:00 geschreven door Redactie  


30-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : 'Gordellied 2009' in een nieuw kleedje en door vier uitvoerders.

 Eerder vandaag berichtten we reeds dat de 29e editie van 'De Gordel', de fiets- en wandelhappening in de Vlaamse rand rond de hoofdstad, dit jaar muzikaal in een nieuw jasje werd gestopt.

Zo komen er op zondag 06 september op vier plaatsen naast de slotconcerten ook namiddagconcerten en dit om 13.30. Ook het 'Gordellied' werd in een nieuw kleedje gestopt en niet met één maar met liefst vier uitvoerders.

Nicole en Hugo (ESF 1971-1973, Eurosong 2004), Wim Soutaer (coach 'Junior Eurosong 2008'), Mama's Jasje (Peter Van Laet - De Gouden Zeemeermin 1996/Gunther Van Campenhout - Eurosong 2002) en Bart Peeters (presentator 'Eurosong') brengen elk een eigen versie van "Zoveel te doen". En daarmee is meteen ook de titel bekend van het lied dat het evenement dit jaar muzikaal op gang zal trekken.

We geven hieronder nogmaals een overzichtje van de diverse optredens :

* Sint-Genesius-RodeSofie Van Moll (Eurosong 2004)(13.30) en Wim Soutaer (coach 'Junior Eurosong 2008')(16.45).
* Dilbeek : The Magical Flying Thunderbirds (13.30) en Nicole en Hugo (ESF 1971-1973, Eurosong 2004)(16.45).
* Zaventem : Coco Jr. & The All Stars (13.30) en Mama's Jasje (Peter Van Laet - De Gouden Zeemeermin 1996/Gunther Van Campenhout - Eurosong 2002)(16.45).
* OverijseThe Incredible Time Machine (Eurosong 2002)(13.30) en Bart Peeters (presentator 'Eurosong')(16.45).

Meer informatie over de 'Gordel 2009' krijg je alvast
hier. (bron : website 'De Gordel', Belga ; logo : website 'De Gordel')

30-06-2009 om 23:23 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : driehonderdvijftigtal mensen tekenen rouwregister voor Yasmine.

 In Edegem hebben de voorbije vier dagen rond de driehonderdvijftig mensen het rouwregister voor Yasmine (voorzitter vakjury 'Eurosong 2006') ondertekend, de zangeres en presentatrice die vorige donderdag uit het leven stapte. De twee boeken worden later aan haar familie overhandigd.

Het rouwregister kon normaal gezien enkel zaterdag en zondag ondertekend worden in de raadszaal van het gemeentehuis, maar wegens de grote belangstelling bleef het daar twee dagen langer liggen. Er kwamen mensen vanuit heel Vlaanderen naar Edegem afgezakt om een korte tekst of gedichtje neer te pennen. Zaterdag stond er een lange rij aan te schuiven en liep de wachttijd op tot anderhalf uur.

De uitvaartplechtigheid van Yasmine vindt komende vrijdag, 03 juli, om 13.30 plaats in het crematorium aan de Jules Moretuslei in Wilrijk en op de begraafplaats Schoonselhof. Omdat haar dood veel mensen raakte, zorgt de familie er voor dat ook haar fans afscheid kunnen nemen.
(bron : Belga ; foto : Eén)

30-06-2009 om 22:32 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Sofie Van Moll, Wim Soutaer, Mama's Jasje en Bart Peeters op 'De Gordel 2009'.

 Op zondag 06 september eerstkomende vindt de - inmiddels - 29e editie plaats van 'De Gordel', de fiets- en wandelhappening in de Vlaamse rand rond de hoofdstad.

Net als de voorbije edities is er naast het wandelen en het fietsen ook heelwat muziek voorzien. Zo zullen op vier plaatsen liveconcerten plaatsvinden. We geven hieronder alvast een overzichtje.

* Sint-Genesius-RodeSofie Van Moll (Eurosong 2004)(13.30) en Wim Soutaer (coach 'Junior Eurosong 2008')(16.45).
* Dilbeek : The Magical Flying Thunderbirds (13.30) en Nicole en Hugo (ESF 1971-1973, Eurosong 2004)(16.45).
* Zaventem : Coco Jr. & The All Stars (13.30) en Mama's Jasje (Peter Van Laet - De Gouden Zeemeermin 1996/Gunther Van Campenhout - Eurosong 2002)(16.45).
* OverijseThe Incredible Time Machine (Eurosong 2002)(13.30) en Bart Peeters (presentator 'Eurosong')(16.45).

In tegenstellling tot vorige edities zijn er nu twee concerten (om 13.30 en om 16.30). Meer informatie over de 'Gordel 2009' krijg je alvast hier. (bron en logo : website 'De Gordel')

30-06-2009 om 15:52 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Koen Wauters kijkt er naar uit om de 'Memorial Van Damme' muzikaal af te sluiten.

 Midden vorige maand berichtten we reeds dat Clouseau (Eurosong 1989, ESF 1991) op vrijdag 04 september eerstkomende de drieëndertigste editie van de 'Belgacom Memorial Van Damme' muzikaal zal afsluiten.

Vandaag vond er in de gebouwen van Belgacom een persconferentie plaats en daar was zanger Koen Wauters ook op aanwezig.
"We zullen er een pittig setje van proberen te maken", verzekerde hij.

"We hebben nog nooit in zo'n groot stadion gespeeld en kijken er wel naar uit. Zelf ging ik als kind altijd naar de Memorial kijken en ook nu volg ik de atletiek nog. Zo ben ik bijvoorbeeld heel benieuwd naar de prestaties van de tweelingbroers Jonathan en Kevin Borlée op de 400m", aldus nog Wauters.

Tickets voor het sportevenement in het Koning Boudewijnstadion in Brussel kunnen nog steeds worden aangekocht en dat kan via deze link. (bron : Belga)

30-06-2009 om 14:38 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Eén neemt donderdagavond afscheid van Yasmine met 'Van porselein'.

 Bij de openbare omroep zijn ze in rouw. Je ziet het in alle ogen, in de gangen, in de studio's. Zoveel vragen, geen antwoorden. Yasmine (voorzitter vakjury 'Eurosong 2006') had op alles een antwoord. Nu is haar laatste antwoord enkel nog een open vraag.

Haar foto's hangen nog op het prikbord, haar kleren in haar kleerkast, haar naam staat nog op het bord. Nu is er leegte, bij Eén en in het hart van haar collega's. Ze gaan haar missen, ze hebben haar allemaal heel graag gezien.

Donderdagavond, 02 juli, brengt Eén een muzikaal portret van Yasmine : 'Van porselein'. Met reacties van collega-muzikanten en heel veel muziek. Het muzikaal portret start om 21.10 en komt dus in de plaats van 'Koppen XL'. Wie de uitzending donderdagavond niet kan bekijken, krijgt een nieuwe kans op vrijdagavond, 03 juli, vanaf 18.10 en dit in de plaats van 'Meesterchef' en 'De rode loper'.

Vrijdagnamiddag om 13.30 vindt de uitvaartplechtigheid voor Hilde plaats in het Crematorium Antwerpen - begraafplaats Schoonselhof - en ook de fans zijn hierop uitgenodigd. Wie zelf nog een reactie kwijt wil op het overlijden van Yasmine, kan dat nog tot vrijdagavond in het rouwregister van de openbare omroep (klik hier). (bron en foto : Eén)

30-06-2009 om 14:02 geschreven door Redactie  




VOLG ONS OOK OP TWITTER & FACEBOOK.



Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs