Twelve Points...Douze Points...Kiev 2017...

Deze website wordt niet meer geüpdatet! Volg ons via https://twitter.com/12_TPDP_12.....

13-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Vers van de pers' (13-06-2009).

 Het ziet er naar uit dat we een zomers weekend gaan beleven en dat kan alleen maar slagen met mooie muziek. Ook deze week hebben wij weer een aantal muzikale nieuwigheden op een rijtje gezet in een nieuwe aflevering van 'Vers van de pers'. En ditmaal beginnen we in Scandinavië.

 In Noorwegen vindt volgend jaar de 55e editie plaats van het Eurovisie Songfestival en de laatste maal dat het festival in het Scandinavische land werd gehouden was in 1996. Toen gebeurde de presentatie van het jaarlijkse liedjesfestival door Ingvild Bryn en Morten Harket, jawel de zanger van de formatie A-Ha. De groep draait al heelwat jaren mee en had ook in ons land hits met onder meer "Take on me", "The sun always shine on tv" en "The living daylights". Sinds afgelopen maandag, 08 juni, ligt er een nieuw album in de winkelrekken. "Foot of the mountain" bevat in totaal tien nummers.

 En voor de fans van zangeres Esther Ofarim (ESF 1963) is er heel goed nieuws. Sinds afgelopen maandag, 08 juni, ligt er een live-album van de zangeres in de winkelrekken. Dat album, "I'll see you in my dreams - live 2009", werd begin februari ingeblikt in de Duitse stad Hamburg. Een aantal van haar grootste hits staan op het album waaronder ook het overbekende "Cinderella rockefella" dat ze samen zong met haar ex-man Abi Ofarim.

 Zegt "C'est l'amour" van Léopold Nord & Vous U nog iets ? Wel Léopold Nord is terug van (nooit) weggeweest. Afgelopen maandag, 08 juni, verscheen de single "Bruxelles-Toulouse" van Léopold Nord & (Jean-Pierre) Mader. In de jaren tachtig werd de groep Léopold Nord & Vous gevormd door de broers Alec, Benoît en Hubert Mansion. Het is Alec Mansion die onder meer twee Songfestivalinzendingen op zijn naam heeft staan. Zo is de tekst en de muziek van "Amour amour" van Plastic Bertrand (Luxemburg 1987) van zijn hand. In 1995 was hij de dirigent tijdens de Belgische inzending "La voix est libre" van Frédéric Etherlinck en vier jaar geleden schreef hij de tekst en de muziek van "Le grand soir", het nummer waarmee Nuno Resende ons land vertegenwoordigde in Kiev. Mansion is ook verantwoordelijk voor de tekst en muziek van heelwat nummers van Lutin Plop, de Waalse tegenhanger van Kabouter Plop.

 En van de ene componist stappen we over naar de andere. De Franse zanger Patrick Bruel heeft een nieuw album uitgebracht. "Seul ... ou presque" ligt sinds gisteren, vrijdag 12 juni, in de winkelrekken. Het is een live-album geworden met daarop de nummers die hij ook tijdens zijn succesvolle akoustische tournee brengt. Bruel is verantwoordelijk voor de Franse inzending voor het Eurovisie Songfestival van 2002, "Il faut du temps" van Sandrine François. Met dat nummer strandde de zangeres toen op een vijfde plaats.

 Tot slot eindigen we zoals steeds met een paar korte berichten. Afgelopen maandag, 08 juni, kwam in eigen land "Freedom" van Frank Ti-Aya feat. Kaye Styles (Eurosong 2006) uit op single. Het nummer staat deze week in de Ultratop Dance Top 30 reeds op een eerste plaats. Volgende maand mogen we "Regi in the mix 7" van muzikale duizendpoot Regi Penxten (componist "My music", Eurosong 2008) verwachten. Het album ligt normaal gezien op vrijdag 10 juli in de winkelrekken. En tot slot sluiten we af met een absolute primeur : de nieuwe single van Wendy Van Wanten (Eurosong 1993-2006) komt op vrijdag 26 juni eerstkomende op de markt en kreeg als titel "Hij is zo beroemd".

Een nieuwe afspraak maken we voor aanstaande zaterdag. Ondertussen wensen we je alvast heel veel luisterplezier !

13-06-2009 om 15:03 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Måns Zelmerlöw.

 Måns Zelmerlöw (13 juni 1986) is geboren als Måns Petter Albert Salhén Zelmerlöw. In 2005 neemt hij deel aan de tweede serie van de talentenjacht 'Idol', de Zweedse versie van het programma dat wij bij ons kennen als 'Idool' en gepresenteerd werd door de broertjes Wauters (Eurosong 1989, ESF 1991). Måns zal er uiteindelijk beslag leggen op een vijfde plaats. Datzelfde jaar neemt hij deel aan 'Let's dance' (bij ons bekend als 'Sterren op de dansvloer') en die wedstrijd weet hij te winnen door in de finale zangeres Anna Book (MF 1986-1987-2007) te verslaan. In 2007 nam hij voor de eerste maal deel aan 'Melodifestivalen 2007', de Zweedse selectie voor het Eurovisie Songfestival. Met "Cara mia" weet hij het tot de finale te schoppen alwaar hij uiteindelijk op een derde plaats zal stranden. Nadien komt hij op de eerste plaats van de Zweedse hitparade terecht alwaar hij vier weken die positie zal innemen. Zijn debuutalbum "Stand by for..." verschijnt op 23 mei 2007 en komt meteen de Zweedse albumhitlijst binnen op de eerste plaats. In totaal zal het album negenentwintig weken in de albumhitlijst vertoeven. Verder was hij aan de slag in de Zweedse versies van 'Grease' en 'Footloose'.

Eerder dit jaar nam hij opnieuw deel aan de Zweedse selectie voor het Eurovisie Songfestival en met "Hope & glory" wist hij opnieuw de finale bereiken. Daar legde hij uiteindelijk beslag op een vierde plaats. In de Zweedse hitparade wist hij met het nummer een tweede plaats te bereiken en zijn tweede album, "MZW", stond in totaal tien weken in de hitparade. Eind mei stond het één weekje op een eerste plaats.
Meer over Måns kan je nalezen op zijn website.

OOK JARIG VANDAAG :

* Esther Ofarim (1941), tweede plaats tijdens het Eurovisie Songfestival met "T'en va pas" (Zwitserland - 1962).
* Johnny White 
(1946), kandidaat Belgische selectie (1970-1981).
* Kym Marsh
 (1976), kandidaat 'Making your mind up' (Verenigd Koninkrijk - 2006).

13-06-2009 om 00:00 geschreven door Redactie  


12-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : BV's zingen voor het Rode Kruis.

 Twaalf bekende Vlamingen werken mee aan een nieuwe mediacampagne van het Rode Kruis. De campagne 'Bloed geven doet leven' gaat op maandag 03 augustus van start, maar het campagnenummer is al ingeblikt in de muziekstudio van Miguel Wiels.
 
Onder anderen Geena Lisa (Eurosong 2008), Veerle Dobbelaere, Sofie Van Moll (Eurosong 2004), Sabine Appelmans, Nicole en Hugo (ESF 1971-1973, Eurosong 2004), Günther Neefs en Wim Soutaer (coach 'Junior Eurosong 2008') hebben onder leiding van Miguel Wiels meegewerkt aan de single "Bloed geven doet leven".

"Ze hebben me niet gevraagd voor mijn waanzinnige stem, maar Miguel zal dat wel oplossen. Met de actie kunnen we veel mensen helpen, dus doe ik er aan mee", aldus actrice Veerle Dobbelaere.

Ook Geena Lisa was snel overtuigd om mee te werken aan de campagne. "Ooit heb ik een operatie ondergaan die helemaal foutliep. Ik was drie liter bloed verloren en een mens heeft maar vijf liter bloed. Het was goed dat er een bloedbank was om mij in leven te houden", zegt Geena Lisa.
(bron : deredactie.be ; foto : VRT)

12-06-2009 om 20:45 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit'.

 Net voor het weekend sluiten wij de werkweek af met een nieuwe aflevering van 'Een avondje uit'. Fans die eens een concert willen bijwonen of op zoek zijn naar een plaats in de buurt waar hun favoriete artiest zal optreden zitten bij ons op de eerste rij.

Ingeborg Ingeborg (ESF 1989) ging de voorbije maanden opnieuw de boer op tijdens het tweede seizoen van haar theatertour 'Laat mij zingen'. Deze maand volgt een speciale editie : 'Laat ons zingen', in het verlengde van de theatertour, met nog meer liedjes die vragen om gezongen te worden ... SAMEN ! Alle voorstellingen zijn een organisatie van de plaatselijke afdelingen van de KAV

* woensdag 17 juni : CC Strombeek, Gemeenteplein.
* dinsdag 2
3 juni : De Spil, H. Spilleboutdreef 1,  Roeselaere.

Meer informatie over deze optredens krijg je ook op de speciale pagina van de Kristelijke Arbeiders Vrouwenbeweging.

PennenzakkenrockOp donderdag 25 juni eerstkomende gaat in het Provinciaal Recreatiedomein 'Zilvermeer' in Mol de vijftiende editie door van 'Pennenzakkenrock'. De organisatie van het jongerenfestival heeft eerder dit voorjaar de namen vrijgegeven van de artiesten die de laatste donderdag voor de zomervakantie hun opwachting zullen maken.

Zo zijn onder meer Sam Gooris, Stan Van Samang, The Ditch, Bab (Junior Eurosong 2007), RoxStar (met Roxane, Eurosong 2004-2006), Danzel (Poolse selectie 2006), Nick & Simon, Sandrine (Eurosong 2008), Nailpin, Tom Helsen, Lasgo en Percussive van de partij. Meer nieuws krijg je op de website van het festival.

 Eerder vorige zomer wisten we reeds te melden dat de drieëntwintigste editie van Suikerrock dit jaar zal doorgaan op vrijdag 31 juli, zaterdag 01 en zondag 02 augustus. Zowel Natalia (Eurosong 2004) als Clouseau (Eurosong 1989, ESF 1991) staan geprogrammeerd op het hoofdpodium op de allerlaatste dag van het driedaagse festival, op zondag 02 augustus dus. Eerder raakte bekend dat Status Quo die zondagavond deze editie op gepaste wijze zal afsluiten en dat de Schotse groep Simple Minds op vrijdag 31 juli zal optreden.

Later werden een reeks namen toegevoegd aan dit lijstje : Anouk, Novastar, The Scabs, The Black Box Revelation, De Jeugd van Tegenwoordig, Jasper Erkens, Les Truttes en dj Dirk Stoops zullen ook naar de suikerstad afzakken. Midden vorige maand maakte de organisatie de laatste reeks van namen bekend en daarmee is deze editie helemaal compleet. Ook Fun Lovin’ Criminals, Lady Linn & Her Magnificent Seven, Clement Peerens Explosition, Axl Peleman, Roel Vanderstukken en het Studio Brussel partyconcept 'Was het nu 80, 90 of 2000 ?' maken hun opwachting. Tickets voor het festival kunnen nog steeds worden aangeschaft en daarvoor klik je hier.

12-06-2009 om 20:25 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hitparade : ultratop week 24 - 13 juni 2009.

Ultratop Niet zo heel veel beweging deze week. Songfestivalwinnaar Alexander Rybak heeft het in Vlaanderen met "Fairytale" maar één weekje volgehouden aan de top en deze week daalt hij van een vierde naar een zevende plaats. Het is inmiddels van 2006 geleden dat we de winnaar van het jaarlijkse liedjesfestival in de hitparade mogen begroeten en het is sinds 2004 geleden dat de winnaar de eerste plaats wist te bereiken. Ruslana stond toen met "Wild dances" twintig weken in de hitparade waarvan tien weken op de eerste plaats. Ook in Wallonië moet hij terrein prijsgeven want daar daalt hij van een vierde naar een zestiende stek. De Molse Hadise die voor Turkije een vierde plaats wist te behalen met "Düm tek tek" blijft voor de tweede week op rij op een derde plaats staan en over de taalgrens komt ze het overzicht opnieuw binnen, op plaats zevenentwintig.

De Zweedse Agnes daalt in Vlaanderen met "Release me" één plaatsje en staat nu op een negende plaats. Over de taalgrens stijgt ze van dertien naar zes. In de tipparade begroeten we de nieuwe singles van Kathleen (ex-K3) & Soweto Gospel Choir ("Zumba yade") en Christoff ("Miljonair").

Free Souffriau verzamelde heelwat mooie nummers van wijlen Ann Christy (Chansons Euro '70 - 1970, Canzonissima 1971, ESF 1975) op een album en boekt deze week drie plaatsen winst. Er was maar één Ann Christy en haar verzamelalbum "Zo was er maar één" staat deze week op drieëntachtig. Hadise blijft met haar derde album "Fast life" in de vierde week notering op een zestiende plaats staan. Alexander Rybak stijgt met zijn "Fairytales" van vijfentachtig naar drieëntwintig en in Wallonië begroeten we hem op vijfenzestig. In Vlaanderen daalt het jongste album van Lara Fabian van een zestigste naar negenenzestigste plaats en ook in Wallonië boekt ze met "Toutes les femmes en moi" verlies, ze moet de eerste plaats inruilen voor een vijfde stek.

Céline Dion was met haar jongste dvd "Live à Québec" in Vlaanderen na één weekje notering verdwenen, over de taalgrens is de eerste plaats voor haar weggelegd en dit voor de derde week op rij.

VLAANDEREN

Ultratop 50 singles :



03. (03) "Düm tek tek" - Hadise (8 weken)(ESF 2009).
04. (10) "Love me" - Daniel Bovie & Roy Rox feat. Nelson (Eurosong 2008)(5 weken).
07. (04) "Fairytale" - Alexander Rybak (4 weken)(ESF 2009).
09. (08) "Release me" - Agnes (10 weken)(MF 2009).

Verdwenen : "Regenboog 2009" - Mama's Jasje (2 weken)(Peter Van Laet - De Gouden Zeemeermin 1996/Gunther Van Campenhout - Eurosong 2002).

Ultratip 30 singles :

20. (21) "Hier in mijn hart" - Nicole en Hugo (3 weken)(ESF 1971-1973, Eurosong 2004).
26. (NW) "Zumba yade" - Kathleen (K3, Eurosong 1999) & Soweto Gospel Choir.
28. (NW) "Miljonair" - Christoff (Eurosong 1993-2002).

Ultratop 100 albums :



009. (012) "Zingt Ann Christy - Een beetje anNders" - Free Souffriau (10 weken).
015. (015) "Wisegirl" - Natalia (7 weken)(Eurosong 2004).
016. (016) "Fast life" - Hadise (4 weken)(ESF 2009).
023. (085) "Fairytales" - Alexander Rybak (2 weken)(ESF 2009).
033. (053) "Morgen zal het anders zijn" - Mama's Jasje (2 weken)(Peter Van Laet - De Gouden Zeemeermin 1996/Gunther Van Campenhout - Eurosong 2002).
067. (058) "My love - ultimate essential collection" - Céline Dion (33 weken)(ESF 1988).
069. (060) "Toutes les femmes en moi" - Lara Fabian (2 weken)(ESF 1988).
083. (051) "Zo was er maar één" - Ann Christy (5 weken)(Chansons Euro '70 - 1970, Canzonissima 1971, ESF 1975).

Verdwenen : "De hits" - Ketnetpop Juniors 2009 (12 weken) en "Songs for my mother" - Ronan Keating (5 weken)(presentator ESF 1997).

Ultratop 10 DVD :

04. (04) "Zingt Ann Christy - Een beetje anNders" - Free Souffriau (5 weken).
05. (07) "Musical Daens" - Diversen (27 weken)(met onder meer Jelle Cleymans, Eurosong 2004, en Anne Mie Gils, Eurosong 1989).

WALLONIE

Ultratop 40 singles :



06. (13) "Release me" - Agnes (5 weken)(MF 2009).
27. (RE) "Düm tek tek" - Hadise (5 weken)(ESF 2009).
31. (16) "Fairytale" - Alexander Rybak (4 weken)(ESF 2009).

Verdwenen : "Soleil soleil" - Lara Fabian (1 week)(ESF 1988).

Ultratip 30 singles :

08. (16) "Love me" - Daniel Bovie & Roy Rox feat. Nelson (Eurosong 2008)(3 weken).
29. (NW) "Merci" - Patrick Fiori (ESF 1993).

Verdwenen : "Is it true ?" - Yohanna (3 weken)(ESF 2009) en "Et s'il fallait le faire" - Patricia Kaas (3 weken)(ESF 2009).

Ultratop 100 albums :



005. (001) "Toutes les femmes en moi" - Lara Fabian (3 weken)(ESF 1988).
021. (019) "Les Enfoirés font leur cinéma" - Les Enfoirés 2009 (14 weken).
044. (081) "Les choses de la vie" - Patrick Fiori (28 weken)(ESF 1993).
065. (NW) "Fairytales" - Alexander Rybak (ESF 2009).
081. (049) "Kabaret" - Patricia Kaas (17 weken)(ESF 2009).
100. (RE) "My love - ultimate essential collection" - Céline Dion (28 weken)(ESF 1988).

Ultratop 10 DVD :

01. (01) "Live à Québec" - Céline Dion (3 weken)(ESF 1988). 
05. (04) "Les Enfoirés font leur cinéma" - Les Enfoirés 2009 (14 weken).

Meer nieuws over de verschillende hitparades kan je zoals steeds terugvinden op de website van Ultratop. (bron : Ultratop)

12-06-2009 om 14:38 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Benelux' Next Top Model' : 'Topmodel' gaat internationaal in 'Benelux' Next Top Model'.

 'Topmodel' (2BE) gaat na twee edities internationaal in 'Benelux' Next Top Model'. De speurtocht naar de nieuwe Gisèle Bündchen, Heidi Klum of Tyra Banks barst dit najaar opnieuw los. Na twee succesvolle jaargangen van 'Topmodel' wordt de inzet nóg groter.

In samenwerking met de Nederlandse tv-zender RTL 5 gaat 2BE in Vlaanderen én in Nederland op zoek naar dat éne meisje met de juiste looks, ingesteldheid en uitstraling om de catwalk te veroveren. Presentatrice van 'Benelux' Next Top Model' wordt voormalig topmodel en schrijfster Daphne Deckers, tevens echtgenote van ex-tennisser Richard Krajicek.

In eigen land nam tijdens het eerste seizoen ene Elisa Guarraci deel. De Genkse was vorig voorjaar ook één van de twintig kandidaten tijdens 'Eurosong 2008', de Belgische selectie voor het Eurovisie Songfestival. Met "Around the world" wist ze de vierde en laatste voorronde niet te overleven. Sinds kort maakt ze deel uit van Jameerah, het vierkoppige damesgezelschap waar ook Tanja Dexters (Eurosong 2002-2008) deel van uitmaakt.

Bij de tweede reeks van 'Topmodel', vorig najaar gewonnen door de Brugse Virginie Bleyaert,
hoorde ook een themasong, "Upon the catwalk", die door zangeres Katerine (Eurosong 2002-2006) voor haar rekening werd genomen.

 Daphne Deckers presenteerde de vorige twee edities van 'Holland's Next Top Model' en was gast-jurylid in 'America's Next Top Model'.

Droom jij van een internationale carrière als model ? Kom jij pas helemaal tot leven voor de lens van een modefotograaf ? Dan ben jij misschien hét nieuwe topmodel van de Lage Landen. 

Kandidaten uit Vlaanderen kunnen zich hier inschrijven en kandidaten uit Nederland kunnen dat via deze link. Aarzel niet om in te schrijven want de selectierondes starten reeds in juni. (bron en foto's : 2BE)

12-06-2009 om 14:00 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hitparade : Zweden - 12 juni 2009 : Alexander Rybak blijft op één, Kate Ryan met "Babacar" nieuw op zevenentwintig.

 Alexander Rybak, de winnaar van de jongste editie van het Eurovisie Songfestival, blijft het in buurland Zweden nog steeds goed doen. Zo staat hij met "Fairytale" voor de vierde week op rij op de eerste plaats. Zijn album, "Fairytales, komt de hitparade binnen op een tweede plaats. De nummer twee, de IJslandse Yohanna, stijgt met "Is it true ?" van de zevende naar de derde plaats en AySel en Arash dalen met "Always" van vier naar twaalf.

"Düm tek tek" van 'onze' Hadise verdwijnt na drie weken notering maar dat verlies wordt ruimschoots goedgemaakt door een andere Kempense Songfestivaldeelneemster. De nieuwe single van Kate Ryan, "Babacar", staat deze week meteen op zevenentwintig. Het ziet er naar uit dat Kate opnieuw een zomerhit te pakken heeft. Verder staan deze week ook de nieuwe singles van E.M.D., Måns Zelmerlöw en BWO in het overzicht.

Caroline af Ugglas blijft met haar jongste album op elf staan en "Disco defenders", het dubbelalbum van Alcazar, daalt in de dertiende week notering van een negentiende naar een zesenvijftigste plaats. De nieuwe versie van het album "A state of mind" van E.M.D. stijgt deze week één plaatsje en staat nu op drieëntwintig.

SINGLES TOP 60 :

01. (01) "Fairytale" - Alexander Rybak (8 weken)(ESF 2009).
02. (18) "Vill ha dej, igen" - Style (5 weken)(MF 1986-1987-2003).
03. (07) "Is it true ?" - Yohanna (4 weken)(ESF 2009).
12. (04) "Always" - AySel & Arash (5 weken)(ESF 2009).
22. (NW) "Youngblood" - E.M.D. (MF 2009).
24. (NW) "Hold on" - Måns Zelmerlöw (MF 2007-2009).
27. (NW) "Babacar" - Kate Ryan (ESF 2006).
28. (NW) "Right here, right now" - BWO (MF 2005-2006-2008-2009).
33. (49) "It's my life" - Amy Diamond (6 weken)(MF 2008-2009).
37. (33) "Lose control" - Waldo's People (6 weken)(ESF 2009).
40. (14) "La voix" - Malena Ernman (15 weken)(MF 2009).
45. (20) "Tingaliin" - P-Bros feat. DJ Trexx & Olga Pratilova (12 weken)(intervalact finale MF 2009).
46. (25) "Stay the night" - Alcazar (15 weken)(MF 2003-2005-2009).
49. (37) "Baby goodbye" - E.M.D. (15 weken)(MF 2009).
56. (RE) "Higher" - Star Pilots (11 weken)(MF 2009).
57. (54) "Moving on" - Sarah Dawn Finer (15 weken)(MF 2007-2009).

Verdwenen : "Düm tek tek" - Hadise (3 weken)(ESF 2009), "Snälla snälla" - Caroline af Ugglas (13 weken)(MF 2007-2009), "Hope and glory" - Måns Zelmerlöw (14 weken)(MF 2007-2009), "1000 miles" - H.E.A.T. (13 weken)(MF 2009) en "Rändajad" - Urban Symphony (3 weken)(ESF 2009).

ALBUMS TOP 60 :



02. (NW) "Fairytales" - Alexander Rybak (ESF 2009).
11. (11) "Så gör jag det igen"- Caroline af Ugglas (12 weken)(MF 2007-2009).
13. (06) "Clash of the elements" - The Poodles (3 weken)(MF 2006).
16. (14) "Grafton street" - Calaisa (2 weken)(MF 2008).
17. (12) "Sweet kissin' in the moonlight" - Thorleifs (6 weken)(MF 2009).
20. (09) "Grotescos tingeling" - Tingeling/Kapten Krok (3 weken).
23. (24) "A state of mind - Deluxe" - E.M.D. (32 weken)(MF 2009).
53. (36) "Samma himmel" - Molly Sandén (2 weken)(JESF 2006, MF 2009).
56. (19) "Disco defenders" - Alcazar (13 weken)(MF 2003-2005-2009).

Verdwenen : "MZW" - Måns Zelmerlöw (10 weken)(MF 2007-2009), "Jesus Christ Superstar" - Malmö Opera Kör & Orkester (met Ola Salo, ESF 2007)(8 weken), "My love - ultimate essential collection" - Céline Dion (10 weken)(ESF 1988), "Spellemann" - Elisabeth Andreassen (3 weken)(ESF 1982-1985-1994-1996, MGP 1994-1998-2003, presentatrice MGP 1992, MF 1981-1984-1990-2002, presentatrice MF 2000), "More ABBA gold" - ABBA (19 weken)(MF 1973, ESF 1974) en "ABBA gold - Greatest hits" - ABBA (111 weken)(MF 1973, ESF 1974).

DVD TOP 20 :

07. (06) "Melodifestivalen 2009" - Blandade Artister (9 weken).
08. (NW) "Frida the dvd" - Frida (MF 1969-1973, ESF 1974).

Verdwenen : "Eurovision Song Contest Belgrade 2008" - Blandade Artister (11 weken), "Våra bästa karaokehits ! 140 Engelska-Svenska hits" - Karaoke (2 weken) en "Schlager SM 2009" - Karaoke (4 weken).
 


(bron : Sverigetopplistan, Swedish charts)

12-06-2009 om 10:06 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : het gaat goed met zangeres/omroepster/presentatrice Yasmine.

 "Zou het echt zo slecht gaan met Yasmine (voorzitter vakjury 'Eurosong 2006') ?" Dat is wat de krant Het Nieuwsblad zich afvroeg. Op het scherm valt op hoe de ankervrouw afgevallen is, en op de koop toe schrijft een weekblad (TV Familie, lees hier) dat ze de instorting nabij is. "Onzin", reageert Yasmine vandaag.

Waar Yasmine (echte naam : Hilde Rens) in 'De rode loper' graag grasduint in de wereld van geruchten over sterren, is de presentatrice nu zowaar zelf onderwerp van gossip. "Het gaat niet goed met Yasmine" schrijft TV Familie deze week, "Sinds ze haar huwelijk enkele weken geleden in rook zag opgaan, takelt ze zienderogen af".

 De onverwachte breuk laat sporen na bij de Eén-omroepster. Bovendien wordt het verhaal van een teambuildingtrip met de ploeg van 'De rode loper' naar boven gehaald. Daaraan zou Yasmine slechts op de valreep deelgenomen hebben, dik tegen haar zin. Zou het Eén-gezicht dan echt nergens nog zin in hebben ? "Wat daar geschreven staat, is onzin," reageert Yasmine. "Die geciteerde collega's zijn geen bestaande collega's."

Dus géén instortingsgevaar voor Yasmine, en géén verlies van alle levenslust. Wat evenwel het feit niet camoufleert dat de presentatrice en zangeres de kijker de jongste weken vermagerd toelacht. "Ja, ik ben vermagerd", zegt Yasmine zelf. "Dat kan gebeuren als je in zo'n periode zit. Ik ben al gelukkiger geweest. Maar ik red me heus wel. En meer wil ik daarover eigenlijk niet kwijt."

Daarover, dat is de breuk die Yasmine (37) recent te verwerken kreeg. Een breuk met haar huwelijkspartner Marianne Dupon (36), de vrouw met wie Yasmine zes jaar getrouwd was. Yasmine zei, na relaties met tv-gezicht Dieter Troubleyn (tekstschrijver "Morgen komt de lente", 'De Gouden Zeemeermin 1996') en presentatrice Alexandra Potvin (presentatrice 'Eurosong 1993' en 'De Gouden Zeemeermin 1996'), openlijk dat Marianne de vrouw van haar leven was. Dupon was, voor ze het televisiespel 'De Mol' won, een nobele onbekende voor kijkend Vlaanderen.

 Maar eind april kwam dan de officiële mededeling : "We laten elkaar los." Yasmine en Marianne kondigden de scheiding aan. Een scheiding waaronder Yasmine logischerwijs lijdt. En zichtbaar, al wil de presentatrice nog betwisten of alle gepubliceerde foto's van haar afgeslankte zelf niet bijgewerkt zijn. "Maar ik wil er niet te veel woorden meer aan vuil maken. Om de boel niet op te blazen."
(foto Marianne : Telesaurus)

12-06-2009 om 09:16 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Lone van Roosendaal.

 Lone van Roosendaal (12 juni 1969) is geboren in het Duitse Bonn. In 1993 studeert ze af aan de Academie voor de Kleinkunst in Amsterdam. Daarnaast heeft ze ook nog één jaar in de Britse hoofdstad Londen gestudeerd. Vanaf 1994 is ze te zien in een aantal musicals zoals 'The Sunshine Boys', 'My Fair Lady', 'Grease' en zowel in Nederland als in Vlaanderen speelde ze de rol van Donna in 'Mamma Mia!' (als alternate van Simone Kleinsma en Vera Mann). 

In 1998 neemt ze samen met Ryan van den Akker deel aan de Nederlandse nationale selectie voor het Eurovisie Songfestival. Met "Over" eindigt het duo tijdens het 'Nationaal Songfestival' op een vijfde plaats op acht deelnemers. Ook als actrice is Lone vaak te zien op de buis. Zo speelde ze gastrollen in 'Meiden van De Wit', 'Sam Sam', 'Allstars' en 'Zoop'. Verder is ze te zien in 'Voetbalvrouwen', een Nederlandse serie die ook bij de commerciële zender 
vtm te zien is. Vlaamse kijkers kennen haar ook als Tetske uit de serie 'Hallo België' of van haar rol in de alom geprezen film 'De zaak Alzheimer'.

Meer over deze veelzijdige dame kan je op haar  officiële
fansite vinden. (foto : Musical awards)

OOK JARIG VANDAAG : 

* Ivo Linna (1945), deelnemer 'Eurolaul' (Estland - 1994, 1998 en 2002), deelnemer voor Estland samen met Maarja-Liis Ilus (ESF - 1996).
* Robyn Carlsson (1979), componiste "Du gör mig hel igen", gezongen door Cajsalisa Ejemyr (Melodifestivalen/Zweden - 1997)
.

12-06-2009 om 00:00 geschreven door Redactie  


11-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Francesca Vanthielen start samenwerking met VN-Vluchtelingenorganisatie.

 Actrice en presentatrice Francesca Vanthielen (vtm) heeft beslist zich in te zetten ten voordele van de vluchtelingen, in samenwerking met de VN-Vluchtelingenorganisatie (UNHCR). Dat heeft de organisatie vandaag bekendgemaakt.

De 'unieke' samenwerking zal van start gaan met een wekelijkse artikelenreeks van Francesca Vanthielen vanaf september 2009 in Het Laatste Nieuws. Vanthielen zal, gebaseerd op ontmoetingen en interviews met vluchtelingen en andere betrokkenen, haar eigen relaas doen. Dit met als doel de vluchtelingenproblematiek toegankelijker te maken voor het grote publiek, luidt het.

"Mijn interesse voor de vluchtelingenthematiek werd aangewakkerd door het inspirerende boek over Soedan van Dave Eggers 'What is the What'. Het is zo'n actueel en complex onderwerp dat het vraagt om een grootschalige aanpak en het internationale mandaat van UNHCR", verklaart Vanthielen.

"Zeker na mijn recente studie Vergelijkende en Internationale Politiek wilde ik zelf actief aan de slag gaan. Niet in de politiek - zoals velen dachten - maar door me in te zetten voor een organisatie als UNHCR."

Francesca Vanthielen (36) werkt al 20 jaar voor radio, televisie en trad op in films als 'Boys' en 'Licht'. Daarnaast behaalde ze een universitair diploma Toegepaste Economische Wetenschappen en een postgraduaat aan de Mountview Theatre School in Londen. Vorige week rondde ze haar master in de Vergelijkende en Internationale Politiek af met het verdedigen van haar masterproef over het 'Politieke Statuut van de Noord- en Zuidpool'.
(bron : Belga)

11-06-2009 om 20:53 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Hit The Road' : Stan Van Samang eerste hoofdact opvolger 'Tien om te Zien' (vtm).

 Dat Udo (winnaar 'X Factor 2005') in juli en augustus 'Hit The Road', de opvolger van 'Tien om te Zien', zal gaan presenteren, is al een tijdje bekend.

De hele zomer palmt hij wekelijks een nieuwe Vlaamse stad in en ontvangt er de populairste Vlaamse en internationale artiesten. En of het nu gaat om gevestigde waarden of jonge honden, iedereen is welkom. En dat alles in het mooiste decor van de wereld : het hart van de Vlaamse steden !

De eerste opnamedag vindt eind deze maand, maandag 29 juni, plaats in Geraardsbergen. Tijdens die eerste uitzending wordt Stan Van Samang (winnaar eerste reeks 'Steracteur sterartiest') alvast de hoofdgast. Dit betekent meteen ook dat hij na de opname van het reguliere programma nog een uur lang een extra concert ten beste zal geven en dit op de Grote Markt. Vanaf woensdag 01 juli eerstkomende wordt 'Hit The Road' elke woensdag uitgezonden en dit negen weken lang.
(bron : Het Belang van Limburg ; foto : Eén)

11-06-2009 om 14:53 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'David' : nieuwe telenovelle van vtm voorgesteld.

 De cast van 'David', de nieuwe telenovelle van vtm, is nét terug van de Dominicaanse Republiek. Daar hebben zij de eerste extralange debuutaflevering van deze nieuwe reeks ingeblikt die de Vlaamse kijkers dit najaar bij de commerciële zender kunnen bekijken.

Nu verhuizen cast en crew naar Koksijde en de studio in Lint, waar de rest van de tweehonderd episodes worden ingeblikt. 
De telenovelle 'David' is een romantisch liefdesavontuur. In het begin van het verhaal slaat de twaalfjarige David tijdens een exotische bootvakantie overboord.

Zijn familie zet meteen allerlei zoekacties op, maar tevergeefs. Ze moeten aanvaarden dat hun zoon verdronken is. Alleen is dat niet zo. David, die aan geheugenverlies lijdt, is aangespoeld op een onbewoond eiland. Daar wordt hij vijftien jaar later bij toeval ontdekt door Sofie.

'David' is de derde telenovelle van vtm, na 'Sara', waarvoor Natalia (Eurosong 2004) de titelsong voor haar rekening nam, en Louislouise' en is in tegenstelling tot de vorige twee integraal een origineel concept van Hugo Van Laere, die ook de scenario's van 'Sara' voor zijn rekening nam. De reeks wordt geproduceerd door Eyeworks.

In de voornaamste rollen zien we onder meer Jeroen Van Dijck, Mark Vandenbos, Nathalie Meskens, Daisy Van Praet, Bram Van Outryve, Warre Borgmans, Katelijne Verbeke, Kürt Rogiers en Pieter Bamps aan het werk. (bron en foto : vtm)

11-06-2009 om 10:59 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Milk Inc. op zaterdag 06 maart 2010 opnieuw in het Gentse Kuipke.

 Op zaterdag 06 maart 2010 zullen Linda en Regi (componist "My music", Eurosong 2008) het Kuipke in Gent opnieuw in lichterlaaie zetten !

Wie er dit jaar bij was in het uitverkochte Kuipke is waarschijnlijk nog aan het nagenieten 
van het zinderende live optreden dat Milk Inc. daar ten beste gaf. Van de eerste tot de laatste minuut was het springen, dansen, gek doen en nog veel meer.

Op zaterdag 06 maart 2010 zal het opnieuw alle remmen los zijn in het Kuipke, niet te missen dus ! Na afloop van het optreden is er een afterparty tot 
00.00 met niemand minder dan DJ Wout.

Kaarten (20,00 € - staanplaatsen en 22,00 € - zitplaatsen) voor dit optreden kunnen nu reeds worden aangeschaft en dat kan via de 
website van Pesco of telefonisch (070 75 00 70).

De deuren gaan open om 19.30 en het optreden gaat van start om 20.30
(bron : Pesco)

11-06-2009 om 10:28 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Villa Vanthilt' : Arno viert vanavond zijn zestigste verjaardag bij Marcel.

 Afgelopen maandag, 08 juni, opende Marcel Vanthilt (presentator JESF 2005, lid vakjury 'Eurosong') de deuren van 'Villa Vanthilt', zijn eigenste vakantiehuis. Van daaruit presenteert hij negen weken lang een nieuwe zomertalkshow. In het begin van de zomer vestigt hij zich met zijn 'Villa Vanthilt' vier weken lang op het Sint-Pietersplein in Gent. En na de Ronde van Frankrijk duiken het huis en zijn eigenzinnige bewoner op aan het Kolonel Dussartplein in Hasselt.
 
'Villa Vanthilt' is ruim tweehonderd vierkante meter groot en heeft behalve twee verdiepingen ook een terras en een tuin. Het is een architecturale ode aan The Eames House, dat dit jaar zijn zestigste verjaardag viert.

Geanimeerde gesprekken zijn het handelsmerk van Marcel Vanthilt. Hij ontvangt in totaal meer dan tweehonderd gasten. Nationale en internationale. Gasten met een goed en actueel verhaal.

Marcel krijgt ook elke dag onbekende mensen over de vloer. Iemand die die ochtend in de krant stond, bijvoorbeeld. Als hoofdrolspeler of als toevallige voorbijganger, centraal of onherkenbaar in een hoekje; het maakt niet uit, als hij maar intrigeert.

Wie niet aanwezig kan zijn, kan toch zijn verhaal doen via de webcam. Herman Schueremans op Rock Werchter, Robbie Mc Ewen in het ziekenhuis, misschien zelfs Rudi Vranckx vanuit Congo. Marcel haalt ze via de webcam live in de show.

'Villa Vanthilt' gaat ook zelf op de actualiteit af. Naar de Wetstraat, naar de cd-voorstelling van Laura Lynn of naar de trotse eigenaar van de grootste bloemkool van het land. En elke dag wordt 'Villa Vanthilt' afgesloten met een sterke muzikale act.

Op zondag pakt 'Villa Vanthilt' uit met een speciale aflevering rond een bepaald thema. 'Villa Vanthilt' goes festival, 'Villa Vanthilt' goes humor, 'Villa Vanthilt' goes ramadan, 'Villa Vanthilt' goes Hasselt en ga zo maar door. Alle gasten, muziek en reportages van die afleveringen zijn onlosmakelijk met het thema verbonden.

 'Villa Vanthilt' : vierde aflevering VANAVOND :

Marcel snijdt opnieuw een verjaardagstaart aan. Deze keer viert hij de zestigste verjaardag van Arno, die hem op zijn beurt op een optreden trakteert.

Regisseur Caroline Strubbe en de negenjarige actrice Kimke Desaert praten over hun bekroonde film 'Lost persons area', Geena Lisa (Eurosong 2008) en Herman Verbruggen over hun ervaringen als reporter voor '1000 zonnen'.

Reinert D'haene ten slotte is de hoofdrolspeler in het Belgacom reclamefilmpje van 'no koffiekoeken for you', de nieuwe hype op televisie, YouTube, Facebook...

 
OPGELET ! Voor de Gentse afleveringen van 'Villa Vanthilt' zijn er geen publieksplaatsen meer beschikbaar in de villa zelf. Je kan natuurlijk wel nog altijd komen kijken op het Sint-Pietersplein. Binnen enkele weken kan je reserveren voor de afleveringen in Hasselt.

'Villa Vanthilt', tot en met donderdag 02 juli en van maandag 27 juli tot en met zondag 30 augustus telkens van zondag tot en met donderdag rond de klok van 22.00 op Eén. (bron en foto's : Eén)

11-06-2009 om 09:44 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Linda Williams.

 Linda Williams (11 juni 1955), geboren als Henriëtte Willems in Valkenswaard, wordt in 1980 ontdekt door Piet Roelen, op dat ogenblik de manager en echtgenoot van zangeres Corry Konings. In 1981 neemt ze deel aan het 'Nationaal Songfestival', de Nederlandse selectie voor het Eurovisie Songfestival. Zij neemt er de plaats in van Oscar Harris (NSF 1977) die wegens buitenlandse verplichtingen afziet van deelname. Tijdens de nationale selectie brengen de vijf geselecteerde kandidaten telkens twee nummers en Linda zingt "Zo is het leven" en "Het is een wonder", allebei geschreven en gecomponeerd door Cees de Wit en Bart van der Laar.

Met "Zo is het leven" eindigt ze op een zevende plaats met zes punten maar met "Het is een wonder" weet ze met een totaal van vierendertig punten het 'Nationaal Songfestival' op haar naam te schrijven. Op zaterdag 04 april 1981 mag ze Nederland vertegenwoordigen tijdens de zesentwintigste editie van het Eurovisie Songfestival in de Ierse hoofdstad Dublin en daar weet ze uiteindelijk beslag te leggen op een negende plaats. Op het podium wordt ze onder meer bijgestaan door niemand minder dan gitarist Francis Goya.

Nadien volgen nog een aantal singles zoals "
I'll bide my time", "I am the lady" en "In de lente", maar grote successen blijven uit. In 1999 staat ze opnieuw op het Songfestivalpodium. Samen met Mieke Aerts en haar dochter Eva-Jane maakt ze deel uit van het achtergrondkoortje van de Belgische inzending "Like the wind", gezongen door Vanessa Chinitor. De Dendermondse Chinitor zal uiteindelijk beslag leggen op een gedeelde twaalfde plaats.

OOK JARIG VANDAAG : 

Linsey de Paul (1950), deelneemster Eurovisie Songfestival samen met Mike Moran. (Verenigd Koninkrijk 1977). Met "Rock bottom" eindigt het tweetal op een tweede plaats na winnares Marie Myriam (Frankrijk).

11-06-2009 om 00:00 geschreven door Redactie  


10-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit in Nederland'.

 We sluiten deze dag af met onze rubriek 'Een avondje uit'. En zoals steeds op woensdag staat die in het teken van Nederland en dit voor onze talrijke Nederlandse bezoekers die we dagelijks mogen verwelkomen. Ook ditmaal bekijken we een aantal optredens en concerten die de komende weken en maanden in Nederland zullen plaatsvinden en zetten we die voor je op een rijtje.

 Op zaterdag 27 en zondag 28 juni vindt in Ahoy in Rotterdam het  'Studio 100 Zomerfestival' plaats. Het vindt voor de achtste keer plaats en naast K3 (Eurosong 1999), voor het laatst met Kathleen Aerts, maken ook Bumba, Samson & Gert, Kabouter Plop, Piet Piraat, Nienke van 'Het Huis Anubis' en Mega Mindy hun opwachting. Samen maken zij er een spetterend familiefeest van, dat je niet wilt missen ! Tickets zijn al verkrijgbaar vanaf 10,00 € (exclusief reserveringskosten). Meer informatie krijg je op de website van de de Nationale Theaterkassa.

 Begin december ging de musical 'Op Hoop van Zegen' in première. 'Op Hoop van Zegen' is een oer-Hollandse musical gebaseerd op het onverwoestbare toneelstuk van Herman Heijermans. Sinds de première in 1900 is deze klassieker met enorm succes over de gehele wereld gespeeld. Het wel en wee van de vissersweduwe Kniertje die man en zonen aan de zee verloor laat niemand onberoerd. Haar gevecht om te overleven te midden van sociale misstanden leidt tot één conclusie : de vis wordt duur betaald.

Het toneelstuk werd in het verleden ook reeds vier maal verfilmd en in de laatste versie, uit 1986, zijn twee van de hoofdrollen weggelegd voor Kitty Courbois en Danny de Munck. Ellen Pieters, die eerder furore maakte als Blonde Greet in de musical 'Wat Zien Ik?!', is Kniertje, en Ben Cramer (ESF 1973, NSF 1970-1981) speelt de rol van Reder Bos. De rollen van Geert en Barendje, de zonen van Kniertje, worden gespeeld door Charly Luske ('Turks Fruit' en 'We will rock you') (NSF 2004) en Job Bovelander ('Zeg 'ns AAA') en de rol van Jo door Hilke Bierman. Een talentvolle cast en een live orkest zorgen voor een onvergetelijke musical.

De voorstelling was tot en met zaterdag 25 april jongstleden te zien in heelwat Nederlandse theaters. Nu al staat vast dat de musical na de zomer zal hernomen worden, dit wegens het overweldigend succes. Voor een volledig overzicht verwijzen we je naar de website van de musical.

 Joop van den Ende Theaterproducties presenteert dit najaar de rock 'n' roll musical 'Love me tender - All shook up'. Het is een nieuwe musical met de vijfentwintig grootste hits van rocklegende Elvis Presley, zoals de megahits "Jailhouse rock", "Can't help falling in love", "All shook up" en "Burning love".

'Love me tender - All shook up' vertelt het verhaal van de macho Chad (René van Kooten, NSF 2001) die met motorpech strandt in een klein plattelandsdorpje. Net uit de gevangenis en gewapend met een gitaar, leren jack en een scherp oog voor vrouwen, wordt het anders zo rustige plaatsje door hem binnen vierentwintig uur compleet op z'n kop gezet. Ook het leven van Nathalie (Brigitte Heitzer), die als reparateur werkt aan het herstel van de motor van Chad, krijgt van de ene op de andere dag een totaal andere wending. De jonge vrouw droomt er al tijden van de wijde wereld in te trekken en ziet in de sexy Chad de ideale reisgezel. Zij probeert hem op eigenzinnige wijze hiervan te overtuigen. Deze jukeboxmusical is een humorvolle ontdekkingsreis op zoek naar liefde, spanning en avontuur.

'Love me tender - All shook up' is vanaf begin november te zien in meer dan 35 theaters door heel Nederland met onder meer Brigitte Heitzer ('Evita') en René van Kooten ('Aida', 'Les Misérables') in de hoofdrol.

10-06-2009 om 23:23 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : 'De Jaren Stillekes', nieuwe talkshow van Steven Van Herreweghe.

 Eind april berichtten we reeds dat Steven Van Herreweghe bezig was met de opnames van zijn eerste eigen programma. Daarin laat hij telkens grote mediagebeurtenissen de revue passeren.

Het weekblad TV Familie bericht vandaag dat het programma 'De Jaren Stillekes' als titel zal meekrijgen. In 2003 presenteerde Van Herreweghe al een programma met dezelfde titel bij Studio Brussel. Het was een programma over de twintigjarige geschiedenis van de jongerenzender.

Zoals we eerder al berichtten draait eén van de afleveringen rond Pas de Deux, de groep van Walter Verdin, Hilde Van Roy en Dett Peyskens. Het trio won in 1983 na heel wat tumult de nationale selectie en mocht voor ons land deelnemen aan het Eurovisie Songfestival met "Rendez-vous".

 'Rendez-vous, maar de maat is vol en m'n kop is toe' eindigde met amper dertien punten op een achttiende en voorlaatste plaats.

Een andere aflevering draait rond de allereerste Vlaamse Songfestivalvertegenwoordiger Bobbejaan Schoepen (ESF 1957). Hij speelde in 1962 de hoofdrol in 'De Ordonnans', destijds de duurste film ooit gemaakt in ons land. Naast Schoepen waren er ook rollen weggelegd voor Yvonne Lex, Ann Petersen, Nand Buyl, Rik Coppens en Armand Pien.

Het nieuwe programma wordt nog dit najaar uitgezonden op Eén en dit op de zondagavond. Blijkbaar verwacht de openbare omroep veel van het programma. (bron : TV FamilieHet Laatste Nieuws)

10-06-2009 om 21:52 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Marianne Dupon dumpte Yasmine voor een andere vrouw.

 Eind april raakte het nieuws bekend dat zangeres en Eén-omroepster Yasmine (37) en haar partner Marianne Dupon (38) gingen scheiden. De twee waren ruim acht jaar een koppel, en in augustus 2003 gaven ze elkaar het ja-woord. Op 09 maart 2007 beviel Dupon van een dochter, Ella Louise.
 
Niemand had echter zien aankomen dat de twee uit elkaar zouden gaan maar de beproevingen die ieder koppel wel eens moet doorstaan - te weinig tijd voor elkaar, de jachtigheid van het leven - hebben Yasmine (voorzitter vakjury 'Eurosong 2006') en Marianne uit elkaar gedreven, en er leek geen weg meer terug. Althans dat schreef het weekblad Dag allemaal toen.

Volgens het weekblad TV Familie heeft Marianne Dupon Yasmine gedumpt voor een andere vrouw en velen maken zich dezer dagen echter zorgen om Yasmine. Want sinds Marianne haar verliet voor een ander smelt ze weg.

 Yasmine probeert de schijn hoog te houden, maar collega's, vrienden en fans weten wel beter want de aangeslagen Yasmine is extreem vermagerd sinds Marianne vertrok. Die onverwachte breuk laat zichtbaar sporen na bij de Eén-omroepster. En dat is ook de kijkers niet ontgaan. De anders zo joviale spring-in-'t-veld oogt vermoeid en geeft een verweesde indruk. Bovendien is ze akelig vermagerd. Ook haar omgeving maakt zich zorgen.

Hoewel ze zich op tv zo kranig mogelijk probeert te houden, krijgen medewerkers achter de schermen een heel andere Yasmine te zien. "Yasmine heeft de breuk nog niet verteerd" zeggen de collega's. Veel commentaar wil men bij de openbare omroep echter niet kwijt, maar medewerkers van 'De rode loper' weten het wel : "Yasmine is gekraakt en stelt zich terughoudend op. Ze heeft nergens nog zin in. Onlangs trok de crew van 'De rode loper' eropuit, bij wijze van teambuilding. Normaal is Yasmine dan de eerste om ambiance te maken, maar nu wilde ze niet eens mee. Pas na lang aandringen is ze dik tegen haar zin meegegaan. Zo zien we Yasmine niet graag."

Diezelfde collega's moeten met lede ogen toezien hoe Yasmine er fysiek onderdoor gaat. Net nu ze een drukke zomer voor de boeg heeft als omroepster én ze Katja Retsin moet vervangen in 'De rode loper', oogt ze graatmager. Velen vrezen dat ze op instorten staat. Maar haar drukke agenda zou haar ook kunnen redden. Of ze haar zinnen zal kunnen verzetten door dubbele shifts te draaien, zal de toekomst uitwijzen.

 Dat Yasmine zo zwaar afziet, bewijst dat de breuk voor haar als een verrassing kwam en dus moeilijker te verteren is. Dat bevestigen ook enkele collega's. Zij gaan zelfs een stap verder. "Yasmine heeft ons verteld dat ze gedumpt is door Marianne. Die is verliefd geworden op iemand anders en heeft daarom een punt gezet achter hun relatie." Yasmine blijft verweesd achter, want een relatie van acht jaar, waarvan zes jaar gelukkig getrouwd, veeg je niet zomaar uit. Waarschijnlijk had Yasmine nog voor haar huwelijk willen vechten, maar die kans heeft ze niet gekregen. Hopelijk vindt ze snel de kracht om dit pijnlijke hoofdstuk af te sluiten. 

Eerder al zag Yasmine relaties met Dieter Troubleyn (tekstschrijver "Morgen komt de lente", 'De Gouden Zeemeermin 1996') en Alexandra Potvin (presentatrice 'Eurosong 1993' en 'De Gouden Zeemeermin 1996') op de klippen lopen. 
Marianne Dupon werd bij het grote publiek bekend als de winnares van de tweede reeks van het Eén-programma 'De mol'. (foto Marianne : Telesaurus)

10-06-2009 om 18:20 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Bart Peeters en A Brand headliners op 'Marktrock 2009'.

 Bart Peeters (presentator 'Eurosong') en A Brand zijn de twee headliners van het Leuvense stadsfestival 'Marktrock', dat dit jaar op vrijdag 14 en zaterdag 15 augustus plaatsvindt. Op de Oude Markt spelen op vrijdag naast A Brand ook The Kids, Freaky Age, Hermanos Inglesos, Belgian Asociality en The Sedan Vault. Een dag later is het de beurt aan Bart Peeters, Yevgueni, Selah Sue, Drive Like Maria, The Galacticos en La Fille D'O.

Zoals organisator The Entertainment Group (TEG) al in januari aankondigde krijgt 'Marktrock' dit jaar een affiche die 100 procent van Belgische makelij is. Het zwaartepunt ligt net als vorig jaar op de Oude Markt. Nieuw is dat de concerten op dit plein voor het eerst sinds vele jaren weer gratis zijn. Dit was onder meer mogelijk door het feit dat Leuven het festival voor het eerst een toelage geeft. Marktrock krijgt 100.000 €.

De concerten op de Oude Markt zullen worden gepresenteerd door Studio Brussel-dj Siska Schoeters. De activiteiten op andere plaatsen in de stad zullen pas later worden bekendgemaakt. Het enig tipje van de sluier dat vandaag werd gelicht is dat er op de Grote Markt een 'Stella Marktrock Terras' zal worden ingericht met King DJ als "resident dj". Meer nieuws en informatie over het Leuvense stadsfestival krijg je op de website.
(bron : Belga)

10-06-2009 om 17:32 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Braam Verreth wordt de nieuwe Franky Bomans in Eén-soap 'Thuis'.

 In de populaire Eén-serie "Thuis" krijgt het personage van Franky Bomans dit najaar een nieuw gezicht. Josip Koninckx (15) wordt in de rol vervangen door de 22-jarige Braam Verreth.

De tienerzoon van Frank Bomans en Simonne Backx zal in het nieuwe seizoen van "Thuis" uitgroeien tot een volwaardig personage. De "nieuwe Franky" debuteert vanaf september in de serie. Hij zal ook een groeischeut krijgen : de 22-jarige Verreth zal een Franky neerzetten van 16 jaar. Koninckx speelde een 14-jarige Franky.

De slotaflevering van het veertiende seizoen van de serie kan je op zondag 30 augustus eerstkomende opnieuw bekijken en een dag later, op maandag 31 augustus, gaat de eerste aflevering van het vijftiende seizoen op antenne.

Sinds
september 2007 is er ook een nieuwe titelsong. De openbare omroep deed hiervoor een beroep op Will Tura en Steve Willaert die de muziek schreven, Frank Dingenen, die in de serie de rol van inspecteur Monard voor zijn rekening nam, tekende voor de tekst. Twee Vlaamse artiesten met een 'Eurosong'verleden hoor aan het begin van de serie en dat zijn Sofie Van Moll (Eurosong 2004) en Peter Evrard (Eurosong 2006). (bron : VRT Teletekst)

10-06-2009 om 17:21 geschreven door Redactie  




VOLG ONS OOK OP TWITTER & FACEBOOK.



Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs