Twelve Points...Douze Points...Kiev 2017...

Deze website wordt niet meer geüpdatet! Volg ons via https://twitter.com/12_TPDP_12.....

31-05-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Sopho Khalvashi.

Sopho (Georgië) Sopho Khalvashi, geboren op 31 mei 1986 in het Georgische Batumi, zingt al vanaf haar derde levensjaar. In 2004 won ze een wedstrijd voor jong talent en drie jaar geleden won ze haar eerste internationale wedstrijd : ze werd derde tijdens het 'New Wave' festival in het Letse Jurmala.

Midden december 2006 maakte de Georgische nationale omroep (GPB) bekend dat de zangeres als allereerste artiest de Georgische kleuren zou gaan verdedigen tijdens het Eurovisie Songfestival van 2007. Op zaterdag 03 maart 2007 vond de allereerste nationale finale plaats in de Philharmonic Big Hall in de hoofdstad Tbilisi en tussen een aantal gastoptredens door zong Sopho de vijf inzendingen die eerder waren geselecteerd.

Van bij aanvang van het programma was het al snel duidelijk dat "My story" de allereerste Georgische inzending voor het Eurovisie Songfestival zou worden. Met meer dan de helft van de stemmen liet het de vier andere nummers ver achter zich. Tijdens de halve finale van de 52e editie van het jaarlijkse liedjesfestival trad de zangeres als Sopho aan en ook de titel van haar nummer werd gewijzigd in "Visionary dream". Tijdens die halve finale eindigde ze op een achtste plaats en zo was ze meteen zeker van een plaatsje in de finale alwaar ze op een twaalfde plaats strandde.

Haar eerste album, "Visionary dream", werd speciaal ter gelegenheid van haar deelname aan het Eurovisie Songfestival uitgebracht. Meer over de zangeres kan je op haar 
MySpace vinden.

31-05-2009 om 00:00 geschreven door Redactie  


30-05-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : een aantal Eurosongartiesten komen met een zomersingle op de markt.

 De voorbije dagen kon je al lezen dat een aantal Vlaamse artiesten binnenkort hun nieuwe zomersingle op ons loslaten. Zo is er Kathleen Aerts (ex-K3, Eurosong 1999) die haar eerste single "Zumba yade" op de markt brengt. Jameerah, het kwartet met onder meer ex-Miss België Tanja Dexters (Eurosong 2002-2008) en Elisa Guaracci (Eurosong 2008), brengt op vrijdag 12 juni hun eerste single "All eyes on me" uit.

Eerder deze week berichtten we dat "Fast life" de nieuwe single zal worden van Hadise (ESF 2009). De titeltrack van haar jongste album is meteen ook de opvolger van haar Songfestivalinzending "Düm tek tek". En vanmorgen meldden we dat ook Kate Ryan (ESF 2006) op de proppen komt met nieuw werk. Zij bewerkte "Babacar" van de Franse zangeres France Gall (ESF 1965) en haar single ligt over twee weken in de winkelrekken.

Garry Hagger (De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 2004) werkte voor zijn nieuwe zomersingle dan weer samen met Merrill Osmond en dat resulteerde in "Pure glory". Milk Inc. heeft ook niet stilgezeten en Regi Penxten (componist "My music", Eurosong 2008) legt momenteel de laatste hand aan "Blackout". Het wordt meteen ook de titel van hun nieuwe concertreeks eind september in het Antwerpse Sportpaleis.

Jo Vally (Eurosong 1981) brengt begin juni zijn nieuwe single "Echte vrouwen" op de markt. Op zijn website lezen we dat "Mijn ster mijn licht" het tweede nummer zal worden op het schijfje. Ook Christoff (Eurosong 1993-2002) zat de voorbije weken en maanden niet stil en als voorbode voor zijn nieuwe album, dat er in juli zit aan te komen, zal er ook een nieuwe zomersingle op het publiek worden losgelaten. Rond zaterdag 20 juni zal ook de nieuwe en volgens velen langverwachte single van Wendy Van Wanten (Eurosong 1993-2002) het levenslicht zien. Volgens haar website mogen we daar binnenkort meer details over verwachten.

 De nieuwe single van Brahim (Eurosong 2006-2008) is "Evolution", de titeltrack van het gelijknamige album dat vorig jaar werd uitgebracht. Verder zijn er de nieuwe singles van Mama's Jasje (Peter Van Laet - De Gouden Zeemeermin 1996/Gunther Van Campenhout - Eurosong 2002) en Nicole en Hugo (ESF 1971-1973, Eurosong 2004). "Regenboog 2009" staat in Vlaanderen deze week in de hitparade en "Hier in mijn hart" van Nicole en Hugo komt deze week de tipparade binnen. Volgens haar website wordt "On the radio" de nieuwe single van Natalia (Eurosong 2004) in Nederland, afwachten of het ook in Vlaanderen de nieuwe zomersingle zal worden na het geflopte "Heartbreaker". (bron : Ultratop)

30-05-2009 om 23:57 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Vers van de pers' (30-05-2009).

 De 54e editie van het Eurovisie Songfestival ligt intussen twee weken achter ons maar dat betekent niet dat we op onze lauweren gaan rusten. Ook de komende zomermaanden volgen we alles nauwgezet en blijven onze vertrouwde rubrieken op post. Op zaterdag betekent dit onder meer een nieuwe aflevering van 'Vers van de pers'. Ook deze week hebben hebben we het nieuws op muzikaal vlak voor jou alweer mooi op een rijtje gezet.

 We hebben er een hele tijd moeten op wachten maar sinds afgelopen maandag25 mei, ligt het nieuwste album van zangeres Lara Fabian (ESF 1988) in de winkelrekken. "Toutes les femmes en moi" is haar achtste studioalbum en het zesde dat ze in de Franse taal uitbrengt. Het album bevat in totaal dertien nummers van andere grootheden zoals Nana Mouskouri (ESF 1963), Dalida, Edith Piaf en Céline Dion (ESF 1988). Als digitale download krijg je "Babacar" van France Gall (ESF 1965), het nummer dat ook de nieuwe single zal worden van Kate Ryan (ESF 2006)(lees hier). 

 De Noor Alexander Rybak heeft gisteren, vrijdag 29 mei, zijn album "Fairytales" in een aantal Europese landen uitgebracht. Midden deze maand wist hij met een monsterscore de 54e editie van het Eurovisie Songfestival te winnen met "Fairytales". Zijn festivalinzending staat op het album en daarnaast vinden we er nog acht nummers op terug.

 Afgelopen woensdag, 27 mei, verscheen in Zweden het debuutalbum van zangeres Molly Sandén. Op het album "Samma himmel" staan in totaal twaalf nummers waaronder ook "Så vill stjärnorna", het nummer waarmee ze eerder dit voorjaar een elfde en laatste plaats behaalde tijdens de finale van 'Melodifestivalen 2009'. Drie jaar geleden wist ze voor Zweden een derde plaats te behalen tijdens het Junior Eurovisie Songfestival met "Det finaste någon kan få".

 Jonathan Fagerlund wist eerder dit voorjaar de eerste voorronde van 'Melodifestivalen', de Zweedse selectie voor het Eurovisie Songfestival, niet te overleven. Met "Welcome to my world" strandde hij toen op een zevende en voorlaatste plaats. Eerder deze maand, op woensdag 20 mei, verscheen zijn tweede album met de gelijknamige titel. Op dat album vinden we zijn festivalbijdrage terug alsook elf andere nummers. Als afsluiter is er een Mac D Remix van "Welcome to my world".

 Tot slot eindigen we zoals steeds met een paar korte berichten. Sinds afgelopen maandag, 25 mei, ligt er een nieuw album van Mad Manousch in de winkelrekken. "Banana republic" is de opvolger van "The gipsy r-evolution" en de bezieler van het vijftal is niemand minder dan Egon Egemann. Hij verdedigde in 1990 de Zwitserse kleuren tijdens het Eurovisie Songfestival met "Musik klingt in die Welt hinaus". Samen met Gunvor Guggisberg is hij ook verantwoordelijk voor de Zwitserse inzending van 1998, "Lass ihn". Eerder deze week berichtten we reeds dat "Fast life", de titeltrack van het jongste album van Hadise (ESF 2009), meteen ook de opvolger wordt van "Düm tek tek", het nummer waarmee ze eerder deze maand een vierde plaats wist te behalen tijdens het Eurovisie Songfestival. De Britse zangeres Sonia (ESF 1993) staat twintig jaar in het vak en ze laat een nieuwe single op ons los. Het was de laatste jaren wat stiller geworden rond de zangeres die zestien jaar geleden een tweede plaats behaalde tijdens het Eurovisie Songfestival met "Better the devil you know". Sinds maandag 25 mei is "Fool for love" beschikbaar.

Een nieuwe afspraak maken we voor aanstaande zaterdag. Ondertussen wensen we je alvast heel veel luisterplezier !

30-05-2009 om 14:28 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : nieuwe single Kate Ryan opnieuw een cover van France Gall.

 In Nederland daalt onze Kempense diva Kate Ryan (ESF 2006) in de Single Top 100 in de tweede week notering van een tachtigste naar een achtennegentigste plaats met haar single "Your eyes". Dat nummer schreef ze samen met Jeanette Olsson, Niklas Bergwall en Niclas Kings. Bergwall en Kings zijn onder meer verantwoordelijk voor haar Songfestivalinzending "Je t'adore". Voor de Franse versie "Dans tes yeux" werkte ze samen met Jo Lemaire (Concours Eurovision de la Chanson - finale nationale 1984). Beide nummers zijn ook terug te vinden op haar jongste album "Free" dat vorig jaar werd uitgebracht.

Zoals we eerder dit jaar reeds meldden komt er in eigen land een nieuwe single op de markt, meteen ook de voorbode van een nieuw album dat we volgend jaar mogen verwachten. Opnieuw dook Kate in het repertoire van oud-Songfestivalwinnares France Gall (ESF 1965) en nu werd er gekozen voor "Babacar".

Het nummer, daterend uit 1987 en van de hand van Michel Berger, werd in een nieuw jasje gestoken en zal normaal gezien vanaf vrijdag 12 juni beschikbaar zijn. Vorige zomer scoorde Kate met een andere France Gall-klassieker "Ella, elle l'a" een Europese hit. In Vlaanderen wist ze de zevende plaats te bereiken van de hitparade en in Nederland was zelfs een vijfde plaats weggelegd voor het nummer. In Zweden strandde ze op een zucht van de eerste plaats en moest ze genoegen nemen met een tweede stek. Ook in andere Europese landen wist ze de hitparades te bereiken. Inmiddels is het nummer ook in het Verenigd Koninkrijk uitgebracht.

Tot slot geven we nog eventjes mee dat "Your eyes" in de tipparade van de Nederlandse Top 40 stijgt van een vierde naar een derde plaats in de vijfde week notering.
(bron : UltratopDutchcharts, Nederlandse Top 40)

30-05-2009 om 09:49 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Claudia Beni.

 Claudia Beni (30 mei 1986) is in het Kroatische Pobri geboren. In 1999, ze is dan net geen dertien, neemt ze voor de eerste maal deel aan de nationale selectie voor het Eurovisie Songfestival, beter bekend als 'Dora'. Als lid van de groep Teens eindigt ze met "Miris ljubavi" op een gedeelde veertiende plaats tijdens de nationale finale. Een jaar later vergaat het de groep heelwat beter want met "Hajde reci sto" wordt een vierde plaats bereikt.

In 2002 breekt de zangeres met de succesvolle groep die in totaal meer dan 30.000 exemplaren had verkocht van hun eerste drie albums. Datzelfde jaar brengt ze haar debuutalbum "Claudia" op de markt en bereikt ze met haar singles de top van de hitparade. In 2003 neemt ze als soliste deel aan 'Dora' en met "Više nisam tvoja" weet ze de nationale selectie te winnen en mag ze naar de Letse hoofdstad Riga afreizen alwaar ze op een vijftiende plaats zal eindigen tijdens het Eurovisie Songfestival.

Een tweede album volgt in 2004 en in 2006 waagt ze opnieuw haar kans tijdens de Kroatische selectie voor het Eurovisie Songfestival. Met "Samo ti mi ostani" eindigt ze tijdens de tweede halve finale op een veertiende plaats met zeven punten en is daarmee uitgeschakeld voor de finale van 'Dora 2006'. In 2007 was ze opnieuw geselecteerd voor de nationale finale met het nummer "Ti si tu". Met die keuze was ze niet bepaald gelukkig omdat ze ook nog een tweede nummer, "Samo ti mi daj", had ingestuurd. Ze hoopte om dat nummer te kunnen brengen tijdens de nationale selectie maar de interne jury besliste er anders over waardoor de zangeres de handdoek in de ring gooide en afzag van deelname.

30-05-2009 om 00:00 geschreven door Redactie  


29-05-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : The Entertainment Group België gaat onafhankelijk verder.

 Vanaf heden zal The Entertainment Group België zelfstandig verder gaan. Het bedrijf en haar activiteiten wordt overgenomen door de huidige directeur Henk Vermeulen van het moederbedrijf The Entertainment Group Nederland. Artiesten zoals Stan Van Samang, Roel Vanderstukken, Sandrine (Eurosong 2008) maar ook 'Marktrock' en 'Zo is er maar één' komen zo in Belgische handen.

De management buy-out betekent dat vanaf heden het bedrijf verder gaat onder leiding van Henk Vermeulen. "Ik ben erg tevreden dat we de succesvolle activiteiten kunnen voortzetten en dat we een doorstart kunnen maken", aldus Vermeulen. Het bedrijf zal binnenkort onder een andere naam verder gaan.

The Entertainment Group België wordt een onafhankelijk entertainmentbedrijf die de belangen zal blijven vertegenwoordigen van o.a. Stan Van Samang, Roel Vanderstukken en Sandrine. Ook de succesvolle televisieformats als 'Zo is er maar één', 'De weg naar Mekka'  en de toekomstige TV-projecten blijven via Telesaurus – eigendom van The Entertainment Group België – tot de activiteiten van het bedrijf behoren, net als de boekingen.

Voor Vermeulen is het verzekeren van de continuiteit binnen het bedrijf één van de absolute prioriteiten. "Met deze sterke entertainmentmerken volledig in Belgische handen zullen we de Belgische markt nog beter kunnen bedienen. Wel zullen wij daar waar mogelijk blijven samenwerken met The Entertainment Group Nederland", aldus Henk Vermeulen.

Op vrijdag 14 en zaterdag 15 augustus organiseert TEG België het gratis en 100 % Belgische muziekfestival 'Marktrock' in Leuven. "De mensen in Leuven mogen op hun twee oren slapen, 'Marktrock 2009' gaat zeker door. Het is trouwens ons streefdoel om begin juni de volledige affiche bekend te maken", aldus Henk Vermeulen.

Naast 'Marktrock 2009' zal TEG België ook de organisatie in handen nemen van de vijf concerten van 'Zo is er maar één' en produceert het bedrijf ook de muziekspecial op zaterdag 11 juli, te bekijken op Eén.

TEG België is in twee jaar tijd uitgegroeid tot een belangrijke speler op de markt van muziek, concerten, events, bookingen en televisie. Het bedrijf werkt volgens het full circle model (360° graden). (bron en logo : The Entertainment Group)

29-05-2009 om 21:45 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Bobbejaan Schoepen wordt eerste ereburger van Boom.

 Bobbejaan Schoepen (ESF 1957) wordt de allereerste ereburger van Boom. Boom viert dit jaar zijn 700-jarige bestaan en kiest daarom voor de eerste keer in de geschiedenis een ereburger.

"Bobbejaan Schoepen is tot ver buiten de landsgrenzen bekend als muzikant en zanger. Hij mag dan niet meer in Boom wonen, hij is er wel opgegroeid", zegt cultuurfunctionaris Inez Cardinaels.

In oktober wordt Schoepen gehuldigd met een concert, waar onder meer Liliane Saint-Pierre (ESF 1987, Eurosong 1981, Luxemburgse selectie 1978), Daan en Jan De Smet van De Nieuwe Snaar zullen optreden.
(bron : deredactie.be)

29-05-2009 om 19:35 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : 'Toppers ook door zonder Gordon'.

 De geruchten dat Gordon (ESF 2009, NSF 1990-2003, lid vakjury JSF 2007-2008) misschien uit de Toppers (ESF 2009) stapt, houden aan. Maar het mannentrio zou hoe dan ook blijven bestaan. Ook als bijvoorbeeld Topper Jeroen van der Boom niet meer mee zou willen doen worden volgend jaar wederom concerten gegeven, meldt 'RTL Boulevard'.

 Eerder besloot Gerard Joling (ESF 1988) niet meer mee te zingen met René Froger en Gordon. Jeroen van der Boom werd toen de vervanger van Gerard. De heren staan half juni in de Amsterdam ArenA. (bron : De Telegraaf)

29-05-2009 om 19:12 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Hadise, Kate Ryan, Sandrine, Soulsister en CPeX komen naar 'Maanrock'.

 De affiche voor de veertiende editie van het Mechelse 'Maanrock', het grootste gratis stadsfestival van het land, is eerder vandaag bekendgemaakt.

Het festival vindt dit jaar plaats op zaterdag 22 en zondag 23 augustus. Op de Grote Markt van Mechelen treden zaterdag grote namen als Jasper Erkens, Lady Linn, Tom Helsen, Admiral Freebee en Discobar Galaxy op.

 Diezelfde dag staan Hadise (ESF 2009) en Kate Ryan (ESF 2006) op het podium van de IJzeren Leen. Voor de Vismarkt heeft de vzw Mechelse Feesten gekozen voor Mira, Guy Swinnen, Axl Peleman en Hautekiet & De Leeuw.

Op de tweede festivaldag van 'Maanrock 2009'  staat voor de jeugd Ellektra (Eline De Munck) op het podium van de Grote Markt. Verder staan op het hoofdpodium Sandrine (Eurosong 2008), The Magical Flying Thunderbirds, Clement Peerens Explosition (CPeX), en Soulsister (met Jan Leyers, ESF 1991) geprogrammeerd.

De IJzeren Leen wordt zondag onveilig gemaakt door Nitebytes, de groep van Koen Buyse, de zanger van Zornik. Op de Vismarkt treden dan Lalalover (Tom Kestens) en Yevgueni aan. Meer nieuws krijg je op de website van het festival. (bron : Gazet van Antwerpen ; foto Hadise : Indrek Galetin, EBU)

29-05-2009 om 15:38 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hitparade : ultratop week 22 - 30 mei 2009.

Ultratop Twee weken na de finale van de 54e editie van het Eurovisie Songfestival stijgt winnaar Alexander Rybak met "Fairytale" in Vlaanderen naar de eerste plaats in de hitparade. Het is inmiddels van 2006 geleden dat we de winnaar van het jaarlijkse liedjesfestival in de hitparade mogen begroeten en het is sinds 2004 geleden dat de winnaar de eerste plaats wist te bereiken. Ruslana stond toen met "Wild dances" twintig weken in de hitparade waarvan tien weken op de eerste plaats. Ook in Wallonië laat het nummer velen niet onberoerd, we treffen hem deze week aan op een vierde plaats, zestien plaatsen hoger dan vorige week. De Molse Hadise die voor Turkije een vierde plaats wist te behalen met "Düm tek tek" daalt van de eerste naar de tweede plaats. Over de taalgrens boekt ze drie plaatsen winst en staat ze op drieëndertig.

De nummer twee, de IJslandse Yohanna, stijgt met "Is it true ?" in Vlaanderen naar een drieëntwintigste plaats, in de Waalse tipparade stijgt ze naar zestien. De Franse Patricia Kaas staat met "S'il fallait le faire" in de Vlaamse tipparade net als de Estse, Portugese en Zweedse inzending van dit jaar. De Zweedse Agnes stijgt in Vlaanderen met "Release me" opnieuw drie plaatsen en staat nu op een zevende plaats. Over de taalgrens stijgt ze in één ruk door naar de dertiende stek.

Free Souffriau verzamelde heelwat mooie nummers van wijlen Ann Christy (Chansons Euro '70 - 1970, Canzonissima 1971, ESF 1975) op een album en boekt deze week zes plaatsen verlies. Er was maar één Ann Christy en haar verzamelalbum "Zo was er maar één" staat deze week op zesenvijftig. Hadise stijgt met haar derde album "Fast life" in de tweede week notering naar een zeventiende plaats.

Céline Dion komt het maar jongste dvd "Live à Québec" in Vlaanderen binnen op een tiende plaats, over de taalgrens is de eerste plaats voor haar weggelegd.

VLAANDEREN

Ultratop 50 singles :



01. (05) "Fairytale" - Alexander Rybak (2 weken)(ESF 2009).
02. (01) "Düm tek tek" - Hadise (6 weken)(ESF 2009).
07. (10) "Release me" - Agnes (8 weken)(MF 2009).
12. (15) "Love me" -   Daniel Bovie & Roy Rox feat. Nelson (Eurosong 2008)(3 weken).
23. (36) "Is it true ?" - Yohanna (2 weken)(ESF 2009).
40. (NW) "Regenboog 2009" - Mama's Jasje (Peter Van Laet - De Gouden Zeemeermin 1996/Gunther Van Campenhout - Eurosong 2002).
49. (41) "Lift ya handz up" - diMAro (Eurosong 2006) & Shurakano (6 weken).

Ultratip 30 singles :

18. (22) "Rändajad" - Urban Symphony (2 weken)(ESF 2009).
21. (25) "Et s'il fallait le faire" - Patricia Kaas (2 weken)(ESF 2009).
26. (28) "Todas as ruas do amor" - FLor-de-Lis (2 weken)(ESF 2009).
27. (29) "La voix" - Malena Ernman (2 weken)(ESF 2009).
28. (NW) "Hier in mijn hart" - Nicole en Hugo (ESF 1971-1973, Eurosong 2004).

Verdwenen : "Regenboog 2009" - Mama's Jasje (Peter Van Laet - De Gouden Zeemeermin 1996/Gunther Van Campenhout - Eurosong 2002)(2 weken).

Ultratop 100 albums :



010. (004) "Zingt Ann Christy - Een beetje anNders" - Free Souffriau (8 weken).
011. (005) "Wisegirl" - Natalia (5 weken)(Eurosong 2004).
017. (026) "Fast life" - Hadise (2 weken)(ESF 2009).
035. (043) "De hits" - Ketnetpop Juniors 2009 (11 weken).
040. (039) "My love - ultimate essential collection" - Céline Dion (31 weken)(ESF 1988).
052. (023) "Songs for my mother" - Ronan Keating (4 weken)(presentator ESF 1997).
054. (045) "De hemel in het klad" - Bart Peeters (38 weken)(presentator 'Eurosong').
056. (048) "Zo was er maar één" - Ann Christy (3 weken)(Chansons Euro '70 - 1970, Canzonissima 1971, ESF 1975).

Ultratop 10 DVD :

05. (03) "Zingt Ann Christy - Een beetje anNders" - Free Souffriau (3 weken).
09. (06) "Musical Daens" - Diversen (25 weken)(met onder meer Jelle Cleymans, Eurosong 2004, en Anne Mie Gils, Eurosong 1989).
10. (NW) "Live à Québec" - Céline Dion (ESF 1988). 

Verdwenen : "Natalia meets En Vogue feat. Shaggy" - Natalia (30 weken)(Eurosong 2004) en "Forever - Live at Sportpaleis" - Milk Inc. (26 weken)(met Regi Penxten, componist "My music' - Eurosong 2008).

WALLONIE

Ultratop 40 singles :



04. (20) "Fairytale" - Alexander Rybak (2 weken)(ESF 2009).
13. (34) "Release me" - Agnes (3 weken)(MF 2009).
33. (36) "Düm tek tek" - Hadise (4 weken)(ESF 2009).

Ultratip 30 singles :

16. (20) "Is it true ?" - Yohanna (2 weken)(ESF 2009).
21. (27) "Et s'il fallait le faire" - Patricia Kaas (2 weken)(ESF 2009).
25. (26) "Time after time" - Ronan Keating (3 weken)(presentator ESF 1997).
28. (NW) "Love me" -   Daniel Bovie & Roy Rox feat. Nelson (Eurosong 2008).

Ultratop 100 albums :



010. (007) "Les Enfoirés font leur cinéma" - Les Enfoirés 2009 (12 weken).
042. (031) "Kabaret" - Patricia Kaas (15 weken)(ESF 2009).
061. (NW) "Toutes les femmes en moi" - Lara Fabian (ESF 1988).
076. (089) "Dans les yeux d'Aurore" - Scala & Kolacny Brothers (29 weken)(met Stijn Kolacny, lid vakjury 'Junior Eurosong 2007-2008').
085. (071) "Les choses de la vie" - Patrick Fiori (26 weken)(ESF 1993).

Verdwenen : "Mes hommages" - Frank Michael (15 weken)(Belgische selectie 1978-1988) en "My love - ultimate essential collection" - Céline Dion (27 weken)(ESF 1988).

Ultratop 10 DVD :

01. (NW) "Live à Québec" - Céline Dion (ESF 1988). 
02. (01) "Les Enfoirés font leur cinéma" - Les Enfoirés 2009 (12 weken).
08. (04) "Tour 2008 de l'Olympia à Forest National" - Frédéric François (23 weken)(Belgische selectie 1970).

Meer nieuws over de verschillende hitparades kan je zoals steeds terugvinden op de website van Ultratop. (bron : Ultratop)

29-05-2009 om 14:28 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit'.

 We krijgen opnieuw een zonnig en warm weekend voorgeschoteld en voor velen duurt het weekend drie dagen. Wat wil een mens nog meer ! Wij zijn net voor dat verlengde weekend op post met een nieuwe aflevering van 'Een avondje uit'. Fans die eens een concert willen bijwonen of op zoek zijn naar een plaats in de buurt waar hun favoriete artiest zal optreden zitten bij ons op de eerste rij.

 Vorige week raakte bekend dat CPeX pas eind volgende maand terug zal kunnen optreden. Midden april werd de tournee van Clement Peerens Explosition (CPeX) onderbroken omdat frontman en geestelijke vader Hugo Matthysen uitviel met een longontsteking die meteen nog gecompliceerd werd door een longvliesonsteking. Het herstel verloopt goed, maar zal wat meer tijd in beslag nemen dan oorspronkelijk werd ingeschat. Zonder verdere complicaties zal CPeX terug speelklaar zijn voor de concerten gepland eind juni.

Dit houdt in dat ook de concerten in Olen (vanavond, 29 mei), Neerpelt (morgenavond, 30 mei) en Oud-Turnhout (aanstaande vrijdag 05 juni) worden afgelast. De organisatoren hebben kosten noch moeite gespaard om voor waardige vervanging te zorgen. Op 'Gladiolen' (Olen) wordt CPeX vervangen door Heideroosjes, dat ter gelegenheid van hun twintigste verjaardag een beperkt aantal optredens op Belgische bodem aandoet. Op 'Neerpelt Open Air' zal het Nederlandse De Jeugd Van Tegenwoordig vervangen.

Het concert bij Goezot! in Oud-Turnhout wordt verplaatst naar donderdag 24 en vrijdag 25 september, maar ook op de oorspronkelijke datum (vrijdag 05 juni) zal er een aangepast programma plaatsvinden. Meer info hierover vindt u op de website Goezot!. De tickets blijven geldig.

 Zoals we eerder reeds meldden ziet de zomer er alvast veelbelovend uit voor Wendy Van Wanten (Eurosong 1993-2002). De zangeres zal in de maanden juli en augustus maar liefst twaalf maal haar opwachting maken tijdens het 'Zomeraperitief 2009', de jaarlijkse kusttournee van de Nationale LoterijWendy is gevraagd als één van de hoofdgasten en dat resulteert dus in heelwat optredens. Alle data kan je nu reeds terugvinden in de agenda op haar website.

 Eerder vanochtend maakten de organisatoren opnieuw een aantal namen bekend van artiesten die deze zomer hun opwachting zullen maken tijdens een nieuwe editie van de Lokerse Feesten. Zo zakken discoqueen Donna Summer en Talking Heads-boegbeeld David Byrne op zaterdag 01 augustus eerstkomende af naar de Oost-Vlaamse stad.

Fatboy Slim en 2 Many DJ's staan op de openingsavond (vrijdag 31 juli) op de affiche. Onder meer Simple Minds, Ultravox, Novastar en Ozark Henry bevestigden eerder al hun aanwezigheid voor het festival dat loopt tot en met zondag 09 augustus.

* programma 'Lokerse Feesten 2009' :

vrijdag 31 juli : 2 Many DJ's en Fatboy Slim (+ nog twee acts).
zaterdag 01 augustus : David Byrne en Donna Summer (+ nog twee acts).
zondag 02 augustus : Valentine en Terry Brock (special guest), Anouk, The Scabs (+ nog één act). 
maandag 03 augustus : Los Lobos en Novastar (+ nog twee acts).
dinsdag 04 augustus : The Black Box Revelation, Manic Street Preachers en Peter Doherty.
woensdag 05 augustus : Starsailor en Ozark Henry (+ nog twee acts). 
donderdag 06 augustus : Nid & Sancy, Etienne De Crécy (live), Orbital en Digitalism (dj-set).
vrijdag 07 augustus : De Jeugd Van Tegenwoordig, Cypress Hill en Primal Scream (+ nog één act).
zaterdag 08 augustus : Ultravox en Simple Minds (+ nog twee acts).
zondag 09 augustus : vier acts.

Op zondag 02 augustus is er tussen 15.00 en 16.00 voor de jongeren 'Ketnet Pop Live' (gratis). De verkoop van abonnementen gaat op zaterdag 13 juni om 09.00 van start en dit bij Dranken Van Eetvelde (Bokslaarstraat - Lokeren). De prijs van een abonnement is vastgesteld op 85,00 €. Meer nieuws en informatie krijg je op de website van de Lokerse Feesten.

29-05-2009 om 12:49 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : 'Clouseau 10x10' vanaf vrijdag 04 december in het Sportpaleis.

 Clouseau in het Sportpaleis… da's altijd feest. Maar dit jaar valt er extra te vieren. Vlaanderens populairste band brengt dit najaar zijn tiende Nederlandstalige studioalbum uit, concerteert in december voor het tiende opeenvolgende jaar onder het grote groene dak en mag zijn eerste optreden van de nieuwe reeks meteen ook zijn honderdste avondvullende Sportpaleisconcert noemen. '10x10' wordt dan ook de naam van de concertreeks die vrijdag 04 december van start gaat.

Tijdens '10x10' in het Sportpaleis zullen Koen en Kris Wauters het concert- en muziekplezier niet alleen met zoveel mogelijk fans delen, maar dat ook uitgebreid met hen vermenigvuldigen. Bij de voorbereiding van de productie werd beslist om opnieuw vanop een podium in het midden voor een volledig gevuld Sportpaleisovaal te concerteren. Hierdoor zijn er op de eerder aangekondigde concertdagen een pak extra plaatsen in alle prijscategorieën bij gekomen. Elke avond zullen telkens meer dan 17.000 fans uit de bol gaan. Welgeteld 1.271 van hen zullen door het heel bijzondere podium- en catwalkontwerp het concert vanaf de eerste rij meemaken. Zo wordt 'Clouseau 10x10' naast extra feestelijk ook immens gezellig !

Het succesverhaal van Clouseau in het Sportpaleis begint al in 1999. Dat jaar krijgen Koen en Kris Wauters als één van de vier verrassingsgasten op Night of the Proms een staande ovatie. Organisator PSE-Belgium overtuigt beide broers om een jaar later een eigen avondvullend programma te brengen met het Promsorkest. Voor 'Clouseau & Orkest' loopt het Sportpaleis zowaar zelfs twee keer vol. In 2001 doen Koen en Kris dit succes nog eens over zonder symfonische begeleiding op 'Clouseau Speciale Editie I'. Een nieuwe succesformule is geboren : na 'Speciale Editie II' volgen 'Clouseau – in 't midden', 'Clouseau – vanbinnen', 'Clouseau – in 't lang', 'Clouseau – in 't dubbel', 'Clouseau20' en 'Clouseau Crescendo'. Elke concertreeks, waarbij soms het gehele Sportpaleisovaal wordt gevuld, munt uit door alweer een originele invalshoek, verrassende podiumopstellingen en nieuwe muziekbewerkingen. Mede dankzij het overweldigende succes van Clouseau in het Sportpaleis en de grote bezoekersaantallen die elk jaar opgetekend worden, kan het Sportpaleis zich zelfs de tweede populairste concertzaal ter wereld gaan noemen (Billboardrangschikking voor de periode november 2007-november 2008, met 251.835 bezoekers voor 'Clouseau20').

'Clouseau20' in 2007 stond volledig in het teken van '20 jaar plaatjes maken'. "Brandweer" is in 1987 het eerste Clouseausingletje. Datzelfde jaar mag de band Marktrock openen en wordt de kiem voor de latere Clouseaumania gelegd. In 1989 levert single "Anne" (Eurosong 1989) een eerste gouden plaat op en verschijnt de eerste langspeler, "Hoezo". Een jaar later ligt "Of zo" in de platenrekken. Andere studioalbums, naast de twee Engelstalige cd's "Close encounters" (1991) en "In every small town" (1993), zijn "Doorgaan" (1992), "Oker" (1995), "Adrenaline" (1996), "In stereo" (1999), "En dans" (2001), "Vanbinnen" (2004) en "Vonken & vuur" (2007). Het tiende Nederlandstalige studioalbum wordt dit najaar uitgebracht in de aanloop naar de tiende Sportpaleisconcertreeks.

Nu de naam bekendgemaakt is en de productie 'in the round' uitgetekend, vallen eerdaags de overschrijvingsformulieren in de bus bij iedereen die de voorbije maanden plaatsen reserveerde. Aan alle anderen : spreek af met vrienden, collega's of familieleden en bestel snel om een overgetelijke avond te beleven. Eind mei zijn voor 'Clouseau 10x10' al meer dan 30.000 plaatsen gereserveerd.

 De geplande data voor 'Clouseau 10x10' zijn vrijdag 04, zaterdag 05 en vrijdag 11 december, telkens om 20.30, met staand middenplein, en zondag 13 december om 16.00, met zittend middenplein. Kaarten kosten 18,00 - 21,00 - 26,00 - 31,00 en 38,00 € en kunnen nu reeds besteld worden via de website van het Sportpaleis (rechtstreekse link), via TeleTicketService of telefonisch (070 345 345, vanuit Nederland : 0900 45 000 45). (bron : Sportpaleis)

29-05-2009 om 11:45 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'The One Man show' : bankdirecteur Jan Anné uit Bornem wint eerste seizoen.

 De 33-jarige Jan Anné uit Bornem heeft het eerste seizoen van 'The One Man show' op Eén gewonnen. De bankdirecteur en brandweerman wint 10.000 €. Rik Torfs was de centrale gast in de grote finale van de quiz van presentator Tom Waes.

In de finale van de quiz drukte Hansie Wyffels bij de allerlaatste vraag als eerste af, maar ze gaf het foute antwoord. Wyffels wist niet welke ex-premier het vrouwelijke orgasme toelichtte in 'Nooit gedacht' (Canvas). Het was Wilfried Martens in plaats van Marc Eyskens.

Jan Anné gaat zijn prijzenpot aanwenden voor bakstenen voor zijn nieuwe huis en een verwenweekend met zijn vrouw. Hij wint niet alleen 10.000 €, hij krijgt ook nog 2.000 € extra. Dat geld had hij gewonnen tijdens de voorrondes.

 Jan Anné werkt als zaakvoerder in een bank en hij is al tien jaar vrijwilliger bij de brandweer. Hij beschikt dan ook over een ijzersterke combinatie van nuchterheid en moed. Jan heeft zich al drie keer aan de Dodentocht gewaagd, maar haalde nog nooit de eindmeet. Zijn grote passie is duiken, zowel voor de brandweer als voor de fun. Het is zijn grote droom om ooit walvishaaien te gaan spotten in Mozambique. Een echte Belg. Jan speelde al vijf keer mee en won in totaal 2.000 €. De finale was zijn zesde deelname. (bron en foto : deredactie.be)

29-05-2009 om 10:09 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hitparade : Zweden - 29 mei 2009 : top drie Eurovisie Songfestival bezet ook de top drie in de Zweedse hitparade.

 De top drie van het jongste Eurovisie Songfestival is ook de top drie in de Zweedse hitparade van deze week. Maar liefst veertien nummers van de jongste editie van het festival staan in de hitparade en de Noor Alexander Rybak blijft voor de tweede week op rij op de eerste plaats staan. De nummer twee, de IJslandse Yohanna, stijgt met "Is it true ?" van de derde naar de tweede plaats en ook "Düm tek tek" van 'onze' Hadise stijgt twee plaatsen, van veertien naar twaalf. 

De Zwitserse Lovebugs verdwijnen na één weekje notering met "The highest heights" uit het overzicht en AySel en Arash stijgen met "Always" meteen door naar de derde plaats.

Caroline af Ugglas stijgt met haar jongste album twee plaatsen en staat nu op zeven. "Disco defenders", het dubbelalbum van Alcazar, daalt in de elfde week notering van een achtentwintigste naar een dertigste plaats. De nieuwe versie van het album "A state of mind" van E.M.D. daalt deze week vijftien plaats en staat nu op twintig. "Jesus Christ Superstar" door het Malmö Opera Kör & Orkester daalt in de zevende week ook een paar plaatsen en staat nu op drieëntwintig. In de Zweedse versie van deze musical, van de hand van onder meer Andrew Lloyd Webber (componist Britse inzending 2009), zien we onder meer Ola Salo van The Ark (ESF 2007) aan het werk.

Maar de grootste verrassing is toch wel dat "MZW" van Måns Zelmerlöw vijfentwintig plaatsen winst boekt en daarmee de eerste plaats bezet. Met "Hope and glory" daalt hij na dertien weken notering van een achtenveertigste naar een vijftigste plaats.

SINGLES TOP 60 :

01. (01) "Fairytale" - Alexander Rybak (6 weken)(ESF 2009).
02. (03) "Is it true ?" - Yohanna (2 weken)(ESF 2009).
03. (05) "Always" - AySel & Arash (3 weken)(ESF 2009).
08. (04) "La voix" - Malena Ernman (13 weken)(MF 2009).
11. (RE) "You're my world" - Emilia (9 weken)(MF 2009).
12. (14) "Düm tek tek" - Hadise (2 weken)(ESF 2009).
14. (19) "Rändajad" - Urban Symphony (2 weken)(ESF 2009).
19. (11) "Lose control" - Waldo's People (4 weken)(ESF 2009).
20. (09) "Tingaliin" - P-Bros feat. DJ Trexx & Olga Pratilova (10 weken)(intervalact finale MF 2009).
23. (45) "1000 miles" - H.E.A.T. (12 weken)(MF 2009).
28. (24) "Stay the night" - Alcazar (13 weken)(MF 2003-2005-2009).
30. (29) "Jan Jan" - Inga & Anush (2 weken)(ESF 2009).
34. (31) "Baby goodbye" - E.M.D. (13 weken)(MF 2009).
35. (43) "Miss kiss bang bang" - Alex Swings Oscar Sings! (2 weken)(ESF 2009).
37. (25) "Bistra voda" - Regina (2 weken)(ESF 2009).
38. (59) "Vill ha dej, igen" - Style (3 weken)(MF 1986-1987-2003).
40. (34) "It's my time" - Jade Ewen (2 weken)(ESF 2009).
43. (30) "This is our night" - Sakis Rouvas (2 weken)(ESF 2009).
49. (50) "Moving on" - Sarah Dawn Finer (13 weken)(MF 2007-2009).
50. (48) "Hope and glory" - Måns Zelmerlöw (13 weken)(MF 2007-2009).
51. (46) "Be my Valentine (anti-crisis girl)" - Svetlana Loboda (2 weken)(ESF 2009).
52. (33) "Snälla snälla" - Caroline af Ugglas (12 weken)(MF 2007-2009).
58. (44) "Believe again" - Brinck (2 weken)(ESF 2009).

Verdwenen : "500 dagar om året" - Tomas Ledin (1 week)(ESF 1980) en "The highest heights" - Lovebugs (1 week)(ESF 2009).

ALBUMS TOP 60 :



01. (26) "MZW" - Måns Zelmerlöw (9 weken)(MF 2007-2009).
05. (NW) "Clash of the elements" - The Poodles (MF 2006).
06. (04) "Sweet kissin' in the moonlight" - Thorleifs (4 weken)(MF 2009).
07. (09) "Så gör jag det igen"- Caroline af Ugglas (10 weken)(MF 2007-2009).
08. (NW) "Grotescos tingeling" - Tingeling/Kapten Krok.
20. (05) "A state of mind - Deluxe" - E.M.D. (30 weken)(MF 2009).
23. (12) "Jesus Christ Superstar" - Malmö Opera Kör & Orkester (met Ola Salo, ESF 2007)(7 weken).
29. (23) "My love - ultimate essential collection" - Céline Dion (9 weken)(ESF 1988).
30. (28) "Disco defenders" - Alcazar (11 weken)(MF 2003-2005-2009).
31. (RE) "Heat (bonus spår)" - H.E.A.T. (12 weken)(MF 2009).
48. (54) "Spellemann" - Elisabeth Andreassen (3 weken)(ESF 1982-1985-1994-1996, MGP 1994-1998-2003, presentatrice MGP 1992, MF 1981-1984-1990-2002, presentatrice MF 2000).
53. (NW) "Welcome to my world" - Jonathan Fagerlund (MF 2009).
55. (56) "Big science" - BWO (8 weken)(MF 2005-2006-2008-2009).

Verdwenen : "Gbgvssthlm" - Maia Hirasawa (8 weken)(intervalact MF 2008), "Nu och då - Det bästa med Lili och Susie" - Lili & Susie (9 weken)(MF 1989-2009), "På vårt sätt" - Scotts (16 weken)(MF 2009) en "Bortom tid och rum - det bästa" - Susanne Alfvengren (2 weken)(MF 2009).

DVD TOP 20 :

02. (03) "Melodifestivalen 2009" - Blandade Artister (7 weken).
05. (05) "Schlager SM 2009" - Karaoke (3 weken).
14. (19) "Den sista dansen - Live från Arvika" - Vikingarna (24 weken)(met Christer Sjögren, MF 2008).
20. (04) "Eurovision Song Contest Belgrade 2008" - Blandade Artister (10 weken).

Verdwenen : "Melodifestivalen 2008" - Blandade Artister (40 weken).
 


(bron : Sverigetopplistan, Swedish charts)

29-05-2009 om 09:29 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : volledig programma 'Turnhoutse VRIJ-dagen 2009' bekend.

 Sinds vandaag is het volledige programma bekend van de veertiende editie van het zomerfestival 'Turnhoutse VRIJ-dagen', een organisatie van de stad Turnhout en Turnhout Feest vzw.

Ook tijdens deze editie van het gratis festival worden een aantal grote namen verwelkomd. Wij zetten alle data hieronder op een rijtje en geven verder mee dat alle optredens om 20.15 van start gaan op de Grote Mark. Eerder was al bekend dat de broertjes Koen en Kris Wauters op vrijdag 17 juli de Kempense gemeente in vuur en vlam zullen zetten.

de Turnhoutse VRIJ-dagen - editie 2009' :


* vrijdag 26 juni : Nitebytes (de nieuwe groep rond Koen Buyse van Zornik) en Milk Inc. (met Regi Penxten, componist "My music" - Eurosong 2008).
* vrijdag 03 juli : Bottle of Moonshine - Boogie Wonderband - Björn Again.
* vrijdag 10 juli : Video Volta - The Baboons - Arsenal.
* vrijdag 17 juli : Wim Soutaer (coach 'Junior Eurosong 2008') - Clouseau (Eurosong 1989, ESF 1991).
* vrijdag 24 juli : Blue Fox - Lady Linn - Daan.
* vrijdag 31 juli : Barbara Dex (ESF 1993, Eurosong 2004-2006) - Bart Peeters (presentator 'Eurosong').

Meer nieuws en informatie krijg je op de website van het zomerfestival. (bron : Turnhoutse VRIJ-dagen)

29-05-2009 om 00:08 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Clouseau headliner op 'Rimpelrock 2009'.

 Clouseau (Eurosong 1989, ESF 1991) is dit jaar de headliner op 'Rimpelrock'. De achtste editie van het festival "voor jong en oud" vindt dit jaar plaats op zaterdag 15 augustus op de festivalweide van 'Pukkelpop', in Kiewit (Hasselt).

Andere namen op de affiche zijn Billy Ocean, Dana Winner (voorzitter vakjury 'Eurosong 2004'), Luc Steeno, Christoff (Eurosong 1993-2002) & Lindsay, Free Souffriau zingt Ann Christy (Chansons Euro '70 - 1970, Canzonissima 1971, ESF 1975), Compagnons de la Chanson : Freddy Birset (Eurosong 1993), Marijn Devalck (De Gouden Zeemeermin 1996) & Johny Voners, Vader Abraham (componist en tekstschrijver Nederlandse inzending ESF 1973) en Jimmy Frey (Canzonissima 1967, Eurosong 1989).

Deze affiche wordt nog aangevuld met één act die we jullie voorlopig verschuldigd blijven. Nog een verrassing om naar uit te kijken dus !

Tickets voor 'Rimpelrock' kosten 16,00 € en zijn vanaf vrijdag 05 juni te koop bij de meewerkende dagbladhandelaars in Limburg en omstreken, bij alle filialen van ESSEC, bij alle filialen van Bruno ESSO stations, bij Giga Swing (Kapelstaat 26 in Hasselt) en Uit in Hasselt. Tickets zijn ook online te koop via de website van 'Rimpelrock'. (bron : Belga)

29-05-2009 om 00:07 geschreven door Redactie  


28-05-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'K2 zoekt K3' : al meer dan 3.500 inschrijvingen voor K3.

 Begin vorige maand raakte bekend dat televisiezender vtm samen met productiepartner Studio 100 op zoek gaat naar een nieuw lid voor de succesvolle meidengroep K3 (Eurosong 1999).

In Nederland zal het programma worden uitgezonden door SBS 6. 'K2 zoekt K3' zal dit najaar dus zowel in Vlaanderen als in Nederland te zien zijn op televisie.

K3 is een succesverhaal : 3 langspeelfilms, 9 muziekalbums, 9 concertreeksen, 200 afleveringen van 'De Wereld van K3', 600.000 verkochte cd's, 4.000.000 verkochte cd's,... De televisiezoektocht naar de opvolgster voor Kathleen wordt dan ook bijzonder veelzijdig want K3 is méér dan een meidengroep. Het is een fenomeen : entertainment in de breedste zin van het woord. Door de stappen die K3 gezet heeft in de film- en musicalwereld, en door de compleet eigen lifestyle die met de groep in het leven is geroepen, overstijgt hun carrière de muziekwereld.

Intussen hebben ruim 3.500 meiden uit België en Nederland zich ingeschreven voor het nieuwe tv-programma 'K2 zoekt K3'. Heel wat belangstellenden dus om deze unieke plaats in de succesvolle meidengroep K3 te bemachtigen. Uiteindelijk zal deze droom slechts voor één van hen in vervulling gaan en haar plaats in de Vlaamse en Nederlandse showbizz veroveren.

Het meisje dat samen met Karen en Kristel een trio gaat vormen, gaat een goedgevulde carrière tegemoet. De winnares van het tv-programma 'K2 zoekt K3' zal meteen op tournee gaan door Nederland en België. Er staat dus heel wat op het spel ! Geïnteresseerden kunnen zich nog inschrijven tot maandag 01 juni 2009 via 'K2 zoekt K3'. Nadien worden de inschrijvingen definitief afgesloten. Er is op deze website tevens een filmpje te zien met tips waar een toekomstig K3-lid aan moet voldoen.
(bron en logo : vtm)

28-05-2009 om 19:16 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Kathleen Aerts komt binnenkort met eerste solosingle op de markt.

 Kathleen Aerts kondigde eind maart jongstleden aan dat ze de meisjesgroep K3 (Eurosong 1999) zou gaan verlaten. Eind volgende maand geeft ze haar allerlaatste optreden als lid van het populaire trio. Zoals eerder ook bekendraakte vond ze opnieuw onderdak bij Niels William, de man die K3 uit de grond stampte.

Deze zomer zal Katheen dus solo op de planken staan en meteen komt er ook een eerste solosingle op de markt. "Zumba yade" wordt de titel van het nummer. Intussen is ze ook Unicef-ambassadrice geworden en ze liet ook al verstaan dat ze haar boerderijtje zal gaan opknappen.
(bron : Het Laatste Nieuws)

28-05-2009 om 16:12 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Songfestivalinzending van Hadise is populairste ringtone in Japan.

 De Molse zangeres Hadise is goed op weg om het ook in Japan te gaan maken. Uit het niets werd haar nummer "Düm tek tek" plots de meest populaire ringtone in Japan. Misschien is dit wel het begin van een nieuw avontuur voor de zangeres.

Het succes komt voor Hadise ineens uit een onverwachte hoek. Ondanks het feit dat het Songfestival een Europees gebeuren is, wordt het over de hele wereld bekeken. Blijkbaar klonk het nummertje "Düm tek tek" de Japanners als muziek in de oren, want het deuntje steeg plots naar de eerste plaats bij de ringtones.

Het nummer wordt aangeboden door Rekochoku, de grootse mobiele telefonie-leverancier in Japan. Op de reclamefoto wordt de ringtone omschreven als Kawaii, wat schattig betekent in het Japans. Het is naar verluidt een van de mooiste complimenten die je iemand daar kan geven. (bron : Clint)

28-05-2009 om 14:11 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'The One Man show' : het eerste seizoen wordt afgesloten met professor Rik Torfs.

 Op maandag 30 maart jongstleden startte het eerste net van de openbare omroep met een nieuwe laatavondquiz. 'The One Man show', gepresenteerd door Tom 'The One Man' Waes. Elke dag ontvangt hij één Bekende Vlaming die hij alle vragen stelt die niemand hem of haar ooit durfde stellen. Miet Smet, Koen Wauters (Eurosong 1989, ESF 1991), Caroline Gennez, Erik Van Looy, Peter Van de Veire en Dimitri Leue zijn maar een paar namen van de Vlamingen die we in deze quiz mogen verwachten.

 De Bekende Vlaming die centraal staat, is tegelijkertijd ook het quizmateriaal van de avond. Alle quizvragen vloeien voort uit wat de centrale man of vrouw van de 'The One Man show' Tom in het oor fluistert.

'The One Man show' is een quiz zonder punten. Alleen de rangschikking telt. Als een kandidaat juist antwoordt op een vraag, stijgt hij een plaats in de rangschikking. Antwoordt hij fout, dan zakt hij een plaats. En die plaats is in het spel heel belangrijk.

Tom neemt immers drie keer afscheid van een kandidaat. Drie keer moet de laatste in de rangschikking onherroepelijk naar huis. De twee kandidaten die op het einde van de quiz bovenaan de rangschikking staan, gaan door naar de volgende aflevering. Maar eerst moeten ze nog een vraag beantwoorden. De vraag van 1.000 €.

De vijf quizkandidaten zijn vijf onbekende Vlamingen. Sympathieke mensen met een grote algemene kennis die op een gezonde manier het reilen en zeilen van bekend Vlaanderen volgen. Een student, een huismoeder, een dokter, een agent, een reclamemaker, een bankbediende of een grootvader.

Zoals hierboven reeds aangehaald gaan de twee besten van elke aflevering door. In de volgende aflevering krijgen ze het gezelschap van drie nieuwe kandidaten. Op die manier komt het er voor elke kandidaat op aan zo lang mogelijk te overleven in 'The One Man show'. En ondertussen zo veel mogelijk geld te verdienen.

Na negen weken is 'The One Man show' vanavond aan zijn finale toe. Daarin nemen de vijf strafste kandidaten van het seizoen het tegen elkaar op in een quiz over centrale gast Rik Torfs. Wie het haalt, gaat naar huis met 10.000 €.

De vijf finalisten hebben heel uiteenlopende achtergronden, maar zijn aan elkaar gewaagd. De 26-jarige Anneleen Van Malderen, die gisteren de overwinning in de wacht sleepte, heeft het grootste aantal deelnames op haar naam staan en speelt vanavond voor de zevende keer mee. Motorliefhebster Charlotte Bontinck zette gisteren eveneens een mooie prestatie neer. Ook zij keert vanavond terug.

De twee dames krijgen in de finale gezelschap van drie kandidaten die het het afgelopen seizoen bijzonder goed hebben gedaan. De 24-jarige Hansie Wyffels houdt het record met het grootste aantal overwinningen, maar misschien zijn Jan De Cat en Jan Anné wel de echte topfavorieten. Met vijf deelnames en twee overwinningen waren zij de sterkste kandidaten uit de voorrondes en zijn ze ook in de finale geduchte tegenstanders.

De uiteindelijke winnaar gaat naar huis met 10.000 €, bovenop het geld dat hij of zij al eerder verdiende in 'The One Man show' natuurlijk.

Om zeker te zijn dat zijn gast de topkandidaten aankan, heeft Tom Waes professor kerkelijk recht Rik Torfs uitgenodigd als centrale figuur voor de finale van 'The One Man show'. Torfs blijkt niet alleen een intellectueel, maar ook een man van kleine geneugtes. Hij is gek op Kuifje en weet abnormaal veel van de Ronde van Frankrijk. Voor wie er nog aan twijfelde : Rik Torfs is geniaal en goed gek tegelijk.

* de kandidaten :

- Anneleen Van Malderen is een 26-jarige sociaal verpleegkundige uit Sint-Amandsberg. Ze begeleidt jonge ouders die praktische vragen hebben over hun pasgeboren kinderen en helpt mensen met administratieve en financiële problemen. Afspraakjes met kersverse vaders horen daar niet bij. Haar lievelingskleur is rood. Haar meubels zijn rood, haar kleren zijn rood en haar bloed is dat ongetwijfeld ook.

Als ze verliest, kookt het, want Anneleen kan niet tegen haar verlies. Anneleen doet vanavond voor de zevende keer mee en dat is een absoluut record. Of dat een garantie is voor de superpot wordt vanavond duidelijk, maar de 2.000 € die ze nu al verdiende, neemt niemand haar nog af.

- Charlotte Bontinck uit Lede is 25 en studeerde logopedie en audiologie. Nu werkt ze voor een bedrijf dat hoorapparaten verkoopt. Charlotte kickt op motorrijden. Ze doet dat niet zo maar op de weg, maar wel op het circuit. Vorig jaar werd Charlotte tweede in de verkiezing van 'Motorvrouw van het Jaar'. De winnares kreeg een blitse motor, Charlotte moest zich tevreden stellen met een teddybeer. Haar twee overwinningen in 'The One Man show' hebben haar ondertussen al meer opgeleverd.

Charlotte haalde het gisteren net niet van Anneleen omdat ze dacht dat Nenad Jestrovic een Bosniër was. Toch slaagde ze er al in om 2.000 € te verzamelen. Vanavond speelt ze voor de vijfde keer mee.

- Hansie Wyffels is 24 jaar oud en woont in Wakken. Ze werkt als assistent-auditor bij Ernst & Young in Gent. Haar ongewone voornaam dankt ze aan de Duitse schlagerzanger Hansi, een idool van haar oma. Als Hansie de finale wint, neemt ze haar vriend mee naar haar favoriete land Zweden. Op haar vierde schitterde ze in de 'Kinderacademie' van Walter Capiau met "Ik heb zo waanzinnig gedroomd", en speciaal voor Tom en ook wel een beetje voor zijn mooie ogen, heeft ze daar een volwassen versie van gebracht in 'The One Man show'.

Hansie deelt het record van drie overwinningen met Koen Van Trappen, maar die doet niet meer mee in de finale. Misschien kan ze haar vijfde deelname verzilveren met de hoofdprijs van 10.000 €.

- Jan Anné is 33 jaar en komt uit Bornem. Hij werkt als zaakvoerder in een bank en hij is al tien jaar vrijwilliger bij de brandweer. Hij beschikt dan ook over een ijzersterke combinatie van nuchterheid en moed. Jan heeft zich al drie keer aan de Dodentocht gewaagd, maar haalde nog nooit de eindmeet. Zijn grote passie is duiken, zowel voor de brandweer als voor de fun. Het is zijn grote droom om ooit walvishaaien te gaan spotten in Mozambique, maar als hij de finale wint, koopt hij er bakstenen mee voor zijn nieuwe huis. Een echte Belg. Jan speelde al vijf keer mee en won in totaal 2.000 €. De finale wordt zijn zesde deelname.

- Jan De Cat – Katje voor de vrienden – is 39 en woont in Heist-op-den-Berg. Hij werkt als bediende bij Agfa-Gevaert en spreekt zes talen. Die zijn handig bij de contacten met zijn internationale vriendinnenkring. Toch is Jan, ondanks een oproep naar vrouwelijk schoon in 'The One Man show', nog steeds vrijgezel. Zijn troeven ? De 10.000 € die hij hoopt te winnen en zijn kook-, salsa- en karaokekunsten. Minder succesvol was zijn passage in de Duitse versie van 'The weakest link : Der Schwächtste fliegt'. Dat was hij dus.

Katje is een van de sterkste kandidaten die de revue passeerden in 'The One Man show'. Hij nam vijf keer deel en nam in totaal 2.000 € mee naar huis. Vanavond is hij toe aan zijn zesde deelname.

'The One Man show', VANAVOND om 21.55 op Eén na de veertiende aflevering van de Nederlandse advocatenserie 'Keyzer & De Boer Advocaten'. (bron en foto's : Eén)

28-05-2009 om 11:14 geschreven door Redactie  




VOLG ONS OOK OP TWITTER & FACEBOOK.



Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs