Twelve Points...Douze Points...Kiev 2017...

Deze website wordt niet meer geüpdatet! Volg ons via https://twitter.com/12_TPDP_12.....

27-05-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Hadise had het gevoel dat ze geboycot werd in Moskou.

 Hadise, die midden deze maand voor Turkije de vierde plaats behaalde tijdens het Songfestival, heeft gisterenavond in 'Phara' (Canvas) haar ongenoegen geuit over de manier waarop ze tijdens het Songfestival in beeld gebracht is. "Op een bepaald moment had ik het gevoel dat ik als artiest geboycot werd", zei de zangeres.
 
De zangeres vertelde in de talkshow over haar ervaringen in Moskou. "Na de eerste dress rehearsal mochten we de beelden gaan bekijken. Het duurde bijna een minuut voor ik in beeld kwam. Je zag niets meer van de choreografie. Ik had toen echt het gevoel dat ik als artiest geboycot werd", licht de zangeres toe.

Hadise was niet de enige van wie de act tijdens de halve finales niet goed in beeld gebracht werd. Ook de act van Copycat (zeventiende en voorlaatste tijdens de eerste halve finale) viel gedeeltelijk in het water omdat de Kat van Philippe Geluck nauwelijks in beeld kwam.
"De regisseur besliste alles", gaat de zangeres verder. "De eerste regisseur is dan ook naar huis gestuurd omdat er heel veel landen geklaagd hadden. We hebben ook 10.000 keer gezegd : geen rood licht want we hebben rode kostuums, maar ze wilden het niet veranderen."

Hadise is tevreden met haar vierde plaats, maar geeft toe dat ze op een bepaald moment even van de overwinning droomde. "Als je in de green room zit en je ziet dat je plots op de tweede plaats staat, dan wil je echt winnen."

Een deelname voor België sluit ze nog steeds niet uit. "Maar dan ga ik veel meer rustpauzes inlassen en meer egoïstisch zijn, want in Moskou heb ik echt afgezien. Op een bepaald moment dacht ik dat ik niet meer op het podium zou geraken."
(bron : deredactie.be ; foto : Indrek Galetin, EBU)

27-05-2009 om 13:34 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Belle Perez en haar producer, manager én platenbaas Patrick Renier gaan uit elkaar.

 Belle Perez (Eurosong 1999-2006) en haar producer, manager én platenbaas Patrick Renier gaan na tien jaar intense samenwerking uit elkaar. "Ik voel aan dat ik een nieuwe sound moet ontwikkelen" zegt ze vandaag in Gazet van Antwerpen.

De Limburgse zangeres, met Spaanse roots, en Patrick Renier vormden tot nog toe een muzikale Siamese tweeling. Renier ontdekte de zangeres tijdens een talentenjacht in 1997 waarin hij in de jury zat. Hij zag meteen dat daar iemand stond met een toekomst en stelde haar voor om samen in zee te gaan.

Twaalf jaar later liggen de kaarten anders. "Van onenigheid is geen sprake", legt Renier uit. "We hebben dit uitgepraat. Belle kiest voor een nieuwe wind. Ik kan daar begrip voor opbrengen." "Ikzelf was na tien superdrukke jaren wat uitgekeken op een deel van mijn werk, met name het management. Ik ben een muzikant, ik wil songs schrijven en in de studio bezig zijn."

Hetzelfde geluid bij Belle Perez. "We hebben dit samen besloten. Ik voel aan dat ik na tien jaar een nieuwe sound moet ontwikkelen. We hebben het daar lang over gehad. Na zo'n lange tijd is het artistiek bekeken normaal dat je elkaar loslaat en nieuwe mensen opzoekt om andere muziek te maken."

Belle Perez nam in eigen land twee maal deel aan de nationale selectie voor het Eurovisie Songfestival. In 1999 strandde ze met "Hello world" tijdens de eerste voorronde van 'Eurosong' op een derde plaats. Drie jaar geleden, in 2006, waagde ze met "El mundo bailando" opnieuw haar kans maar in de finale strandde ze 'pas' op een derde plaats na winnares Kate Ryan en runner-up La Sakhra. Het leverde haar in Vlaanderen wel haar eerste, en tot op heden, enige nummer 1-hit op in de hitparade.

Eerder dit jaar liet ze zich ontvallen dat ze een deelname aan het Eurovisie Songfestival best wel ziet zitten en dan misschien wel voor Nederland. Die kans lijkt niet geheel onbestaande daar de TROS vanaf volgend jaar instaat voor de aanduiding van de kandidaat. Eerder was Belle bij die omroep reeds aan de slag als presentatrice. (bron : Gazet van Antwerpen)

27-05-2009 om 10:56 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'The One Man show' : Gilles De Bilde is de voorlaatste gast van Tom Waes.

 Op maandag 30 maart jongstleden startte het eerste net van de openbare omroep met een nieuwe laatavondquiz. 'The One Man show', gepresenteerd door Tom 'The One Man' Waes. Elke dag ontvangt hij één Bekende Vlaming die hij alle vragen stelt die niemand hem of haar ooit durfde stellen. Miet Smet, Koen Wauters (Eurosong 1989, ESF 1991), Caroline Gennez, Erik Van Looy, Peter Van de Veire en Dimitri Leue zijn maar een paar namen van de Vlamingen die we in deze quiz mogen verwachten.

 De Bekende Vlaming die centraal staat, is tegelijkertijd ook het quizmateriaal van de avond. Alle quizvragen vloeien voort uit wat de centrale man of vrouw van de 'The One Man show' Tom in het oor fluistert.

'The One Man show' is een quiz zonder punten. Alleen de rangschikking telt. Als een kandidaat juist antwoordt op een vraag, stijgt hij een plaats in de rangschikking. Antwoordt hij fout, dan zakt hij een plaats. En die plaats is in het spel heel belangrijk.

Tom neemt immers drie keer afscheid van een kandidaat. Drie keer moet de laatste in de rangschikking onherroepelijk naar huis. De twee kandidaten die op het einde van de quiz bovenaan de rangschikking staan, gaan door naar de volgende aflevering. Maar eerst moeten ze nog een vraag beantwoorden. De vraag van 1.000 €.

De vijf quizkandidaten zijn vijf onbekende Vlamingen. Sympathieke mensen met een grote algemene kennis die op een gezonde manier het reilen en zeilen van bekend Vlaanderen volgen. Een student, een huismoeder, een dokter, een agent, een reclamemaker, een bankbediende of een grootvader.

Zoals hierboven reeds aangehaald gaan de twee besten van elke aflevering door. In de volgende aflevering krijgen ze het gezelschap van drie nieuwe kandidaten. Op die manier komt het er voor elke kandidaat op aan zo lang mogelijk te overleven in 'The One Man show'. En ondertussen zo veel mogelijk geld te verdienen.

Vanavond nemen Bart Peeters en Anneleen Van Malderen het opnieuw op tegen drie te duchten spelers van het afgelopen seizoen. Hilde Jehin, Bart Gryson en Charlotte Bontinck keren uitgerust terug naar 'The One Man show' en laten zien wat ze waard zijn in een aflevering met Gilles De Bilde als centrale gast.

De Bilde combineert de looks van een engel met het rebelse karakter van een duivel, en het is vooral dat laatste waar Tom meer over wil weten. Dat hij ook een gevoelige kant heeft, blijkt wanneer Tom hem confronteert met een foto van zijn dochter Aaliyah.

* de kandidaten :

- Bart Peeters woont in de provincie Antwerpen, maar daar houdt elke vergelijking met zijn beroemde naamgenoot op. Bart is dertig en woont in Herentals. Hij leeft daar samen met zijn vriendin en Herman, de Griekse landschildpad die over twee jaar misschien een Hermina blijkt te zijn. Bart is treinbestuurder bij de NMBS en droomt ervan om ooit met een hogesnelheidstrein te rijden. Deze zomer maakt hij een avontuurlijke reis door Zuid-Europa. Met de auto. Bart versloeg Anneleen Van Malderen gisteren omdat hij wist dat The Joker het favoriete café is van Adriaan Van den Hoof. Hij heeft ondertussen 2.000 € gewonnen. Vanavond neemt hij voor de vijfde keer deel.

- Anneleen Van Malderen is een 26-jarige sociaal verpleegkundige uit Sint-Amandsberg. Ze begeleidt jonge ouders die praktische vragen hebben over hun pasgeboren kinderen en helpt mensen met administratieve en financiële problemen. Afspraakjes met kersverse vaders horen daar niet bij. Haar lievelingskleur is rood. Haar meubels zijn rood, haar kleren zijn rood en haar bloed is dat ongetwijfeld ook. Als ze verliest, kookt het, want Anneleen kan niet tegen haar verlies. Anneleen drukte gisteren net te laat af bij de laatste vraag. Ze heeft al vijf keer meegedaan, maar nog maar één keer gewonnen. Toch maakt ook zij nog steeds kans op de 10.000 € die in de finale wordt uitgedeeld. Vanavond neemt ze voor de zesde keer deel.

- Hilde Jehin is 46 jaar, woont in Booischot en geeft grafische vormgeving in het kunstonderwijs. Samen met haar zus geeft ze ook Business Style Coaching, waarin ze zakenmensen leert dat er meer in het leven is dan donkerblauwe maatpakken. Meedoen aan 'The One Man show' was voor Hilde een geweldig excuus om zichzelf een succesvolle outfit aan te meten. Haar paarse jurk, een symbool voor intuïtie, intelligentie en kalmte, heeft haar alvast in de finaleweek gebracht. Hilde won al twee keer in drie deelnames. Vanavond speelt ze voor de vierde keer mee.

- Bart Gryson is een echte bourgondiër. Als de 37-jarige bankdirecteur uit Menen 10.000 € wint, wil hij gaan eten in El Bulli, het beste restaurant ter wereld. Twee jaar wachten op een tafeltje heeft hij er graag voor over. Verder is Bart al heel zijn leven een vurige Club Bruggesupporter. Na twee bijna-doodervaringen heeft hij valschermspringen wel gelaten voor wat het is. Bart won twee afleveringen van de vier. Vanavond neemt hij voor de vijfde keer deel.

- Charlotte Bontinck uit Lede is 25 en studeerde logopedie en audiologie. Nu werkt ze voor een bedrijf dat hoorapparaten verkoopt. Charlotte kickt op motorrijden. Ze doet dat niet zo maar op de weg, maar wel op het circuit. Vorig jaar werd Charlotte tweede in de verkiezing van 'Motorvrouw van het Jaar'. De winnares kreeg een blitse motor, Charlotte moest zich tevreden stellen met een teddybeer. Haar twee overwinningen in 'The One Man show' hebben haar ondertussen al meer opgeleverd. Charlotte speelde drie keer mee en won 2.000 €. Vanavond doet ze voor de vierde keer mee.

'The One Man show', VANAVOND om 22.05 op Eén na de derde aflevering van 'Low impact man', een documentaire over Steven Vromman, die een 'low impact man' wil worden. (bron en foto's : Eén)

27-05-2009 om 10:45 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Ook getest op mensen' : denken mannen anders dan vrouwen ?

 We willen allemaal zo lang mogelijk leven en zijn erg met onze gezondheid en ons lichaam begaan. Aan informatie over hoe we met ons lichaam moeten omspringen ontbreekt het niet. Kranten, tijdschriften, radio, televisie en websites bulken van de verhalen over wat al dan niet gezond is.

Maar kloppen die verhalen wel ? En zijn die stellingen grondig getest ? Onderzoeken spreken elkaar ook om de haverklap tegen. Misschien maakt dat alles ons wel banger dan we zouden moeten zijn. Marcel Vanthilt (lid vakjury 'Eurosong') gaat tien weken lang op zoek naar antwoorden op enkele pertinente vragen over onze gezondheid. Op de simpelst denkbare manier, namelijk door zelf te testen. Op mensen.

Verkort slecht slapen ons leven ? Dreigen koks onvruchtbaar te worden? Klopt het dat een gezond levende mens 25 kilo verborgen vetten en 50 kilo suiker per jaar eet ? Worden we met zijn allen langzaamaan doof ? Worden vrouwen sneller dronken dan mannen ? Is bio echt gezonder ? Zijn we te proper ?

Elke week komen drie onderwerpen uitgebreid aan bod via reportages en studiogesprekken. Daarnaast grasduint Marcel in de nationale en internationale pers, bespreekt dokter Tom Jacobs een aantal waar/niet waar-stellingen en is het studiopubliek zelf geregeld het onderwerp van tests.

* inhoud tiende aflevering :

Denken mannen anders dan vrouwen ?

Boekenkasten zijn er vol geschreven over de verschillen tussen mannen en vrouwen. Maar wat is daar nu van aan ? Zijn mannen handiger dan vrouwen ? Babbelen vrouwen meer ? En kunnen mannen écht beter kaartlezen ?

Professor Vingerhoets van de UGent begeleidt onze ultieme test. En dan hebben we voor eens en altijd het antwoord op deze eeuwenoude vragen.

Werken ontgiftingsdiëten ?

Ontgifting is een toverwoord. Er zijn ontgiftingsklinieken, -vakanties en -diëten. Er zijn honderden ontgiftingsproducten beschikbaar en natuurlijk zijn er ook boeken die vertellen welke van die manieren het best bij je past.

Maar werkt ontgifting wel ? 'Ook getest op mensen' werkt met twee duo's. Het ene duo zal gedurende 7 dagen een ontgiftingskuur volgen, terwijl het andere duo een week gewoon zal eten. Prof. Nevens van de KULeuven is leverspecialist en volgt alles op.

Wat hebben we de afgelopen weken geleerd ?

Julie en dokter Jacobs blikken terug.
 
 'Ook getest op mensen', de tiende en laatste aflevering vanavond op Eén, rond de klok van 20.45. (bron en foto's : Eén)

27-05-2009 om 00:18 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Jes' : vanavond de tiende aflevering - 'Bloemetjes en bijtjes'.

 De commerciële zender vtm pakt sinds woensdag 25 maart uit met 'Jes', een nieuwe dertiendelige drama-comedyreeks over een jonge vrouw die een nieuw leven begint in Brussel. In 'Jes' volgen we Jes Jacobs, een jonge vrouw van rond de 30, die op het punt staat naar Shanghai te verhuizen. Niet voor zichzelf, maar voor de job van haar vriend Gert.

Op je twintigste ga je feestend door het leven en zoek je je richting. Eens de kaap van de dertig verwacht iedereen dat je je leven hebt uitgestippeld en je definitieve keuzes hebt gemaakt. Je relatie moet op de rails zitten, de kinderen komen er aan (als ze er al niet zijn) en je huidige job moet (eindelijk) ook de juiste zijn.
En dan bekruipt je het gevoel dat je toch iets mist. Dat je leven op het verkeerde spoor zit en je definitieve keuzes misschien niet de juiste keuzes zijn. Dan heb je twee opties.

Berusten en er het beste van maken, want als je nu nog twijfelt zal je altijd wel twijfelen, zeggen je vrienden.
Maar je kan ook al je moed samenrapen om er radicaal mee te kappen, om eindelijk voor jezelf te kiezen, voor wat jij echt wil. Om écht te leven. Om je onder te dompelen in de soms bevreemdende, maar altijd bruisende hoofdstad. Op ontdekking naar jezelf en naar de wereld. En dat doet 'Jes' !

Maar wat is dat eigenlijk ? Echt leven ? Wat wil je eigenlijk echt ? Dat is 'Jes' ! Maar 'Jes' is ook fun, je amuseren met vrienden, samen huilen om een verloren lief, een nieuw restaurantje ontdekken. 'Jes' is dansen op het ritme van Brussel by night. 'Jes' is het leven van dertigers zoals het is, of zoals het voor velen zou mogen zijn.

* De aanzet :

Gert (Axel Daseleire) en Jes (Lotte Heijtenis) zijn al heel lang samen. Op een dag krijgt Gert de job van zijn leven : gaan werken in een groot filiaal in Shanghai. Die job is zijn droom en Jes wil hem daarin volgen. Uiteraard, dat leidt geen twijfel. Jes volgt hem altijd overal. Toch ? Niet dus. De dag van het vertrek besluit ze niet mee te gaan. De anders zo volgzame Jes beslist om één keer in haar leven voor zichzelf te kiezen, in de hoop dat hij voor één keer ook voor haar kiest. Ze dumpt haar vriend en volgt haar eigen weg.

Gert vertrekt naar China, Jes kiest voor een singlebestaan in Brussel. In haar nieuwe leven wordt ze bijgestaan door haar BCBG-zus Michelle (Kadèr Gürbüz), haar macho homovriend John (Johan Heldenbergh), de cynische prodeo-advocaat Luc (Koen De Graeve) en haar nieuwe beste vriendin, kunstenares en flapuit Sofia (Pascale Platel, lid vakjury 'Junior Eurosong 2008'). Haar keuze heeft gevolgen voor iedereen.

Dat is de aanzet van 'Jes', de 13-delige dramedyreeks met Lotte Heijtenis in de titelrol die zich afspeelt in het Brussel van vandaag. De toon van 'Jes' is humoristisch, levenslustig, eigentijds en relativerend. De personages nemen geen blad voor de mond en alle onderwerpen worden besproken. De reeks is een dynamisch raderwerk zoals de hoofdstad zelf. Levens kruisen elkaar en gaan weer uit elkaar. Elk personage in 'Jes' staat op een keerpunt in haar/zijn leven. Ze zijn op zoek naar geluk.

* inhoud tiende aflevering - 'Bloemetjes en bijtjes' :

Marcel stormt binnen bij Jes en Felix tijdens de daad. Felix schrikt zich een verschot en is enkele dagen aan zijn bed gekluisterd. Sofia helpt Felix uit de nood : zij zal zijn winkel uitbaten terwijl hij herstelt. Maar wanneer ze uit medelijden een dakloze binnen laat, krijgt ze een beter idee. Intussen probeert Jes Marcel uit te leggen wat zij en Felix in het bed aan het doen waren. Haar pogingen tot seksuele voorlichting lopen uit de hand en Felix twijfelt zelfs of Jes wel geschikt is als 'moeder' voor zijn zoontje. John durft na de carjacking zijn taxi niet meer in. En zelfs op straat voelt hij zich niet meer veilig. Luc probeert hem te overtuigen van het nut van een praatgroep. Met veel tegenzin schrijft John zich in.

 Zoals we eerder reeds berichtten kozen de makers als begingeneriek voor "Ça plane pour moi", het nummer waarmee Plastic Bertrand in 1977 een internationale hit scoorde. Bertrand is één van de bestverkopende Belgische artiesten ooit met een verkoop van meer dan twintig miljoen albums. In 1987 nam hij in Brussel deel aan het Eurovisie Songfestival en verdedigde hij er de Luxemburgse kleuren met "Amour amour". Met een totaal van vier punten (twee uit Portugal en twee uit het Verenigd Koninkrijk) legde hij beslag op een eenentwintigste en voorlaatste plaats.
   
De reeks is wekelijks te zien op vtm rond de klok van 22.00 en dat is na het eerste deel van 'Op zoek naar Maria' waarin presentator Koen Wauters (Eurosong 1989, ESF 1991) op zoek gaat naar de Vlaamse Julie Andrews. Wie de aflevering op woensdagavond moet missen krijgt op vrijdagavond, na de film, een herhaling voorgeschoteld. (bron en foto 'Jes' : vtm)

27-05-2009 om 00:06 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Op zoek naar Maria' : de halve finale (tiende aflevering).

 'The Sound of Music' is zonder twijfel een van de mooiste muzikale klassiekers. Sinds de première hebben al vele generaties genoten én vooral meegezongen met Julie Andrews. In 'The Sound of Music' geeft zij gestalte aan de levenslustige novice Maria, die in Salzburg als gouvernante aan de slag gaat bij weduwnaar kapitein Von Trapp en zijn zeven kinderen.

De bekende Nederlandse musicalproducent Albert Verlinde brengt samen met Efteling Theaterproducties en Music Hall vanaf augustus 'The Sound of Music' naar Vlaanderen. De hoofdrol wordt sinds woensdag 25 maart jongstleden gecast in 'Op zoek naar Maria', de nieuwe programmareeks die gebaseerd is op het succesvolle BBC-format BBC-format 'How do you solve a problem like Maria ?'.

- de tiende aflevering : de achtste liveshow (de halve finale) met vier kandidaten.

Deborah, Fleur, Katrien en Liv maken zich klaar voor de halve finale... samen met kapitein Von Trapp.
Onze halve finalistes openen samen met Koen Wauters de show met "De boer en de boerin" uit 'The Sound of Music'. Maar ook hun wisselwerking met kapitein van Trapp wordt gemeten. Hij deelt het podium met de vier potentiële Maria's tijdens "Edelweiss".

Uiteraard smijten Deborah, Fleur, Katrien en Liv zich ook tijdens hun solo-optredens om musicalproducent Albert Verlinde en de dames en heren thuis in vervoering te brengen en te bewijzen dat zij geknipt zijn voor de rol van Maria :

* Deborah De Ridder uit Antwerpen zingt "Memory" uit 'Cats' en "Minutenwals" van Jasperina De Jong.
* Fleur Brusselmans uit Gent zingt "If you hadn't, but you did" van Two on the Aisle en "Het glipt door m'n vingers" uit 'Mamma Mia!'.
* Katrien Smets uit Tienen zingt "Love you I do" uit 'Dreamgirls' en "Zou het niet zalig zijn" uit 'My Fair Lady'.
* Liv Van Aelst uit Brasschaat zingt "Anyone who had a heart" van Dionne Warwick en "Een nieuw leven" uit 'Dr. Jeckyll & Mr. Hyde'.

 Koen Wauters (Eurosong 1989, ESF 1991) neemt de presentatie voor zijn rekening. Laat er geen twijfel over bestaan dat onze Maria's extra hard geoefend hebben om de songs vocaal naar hun hand te zetten, de verhalen te interpreteren en zich de choreografieën eigen te maken... kortom, om fantastische performances neer te zetten en te stralen op het podium. Laat er evenmin twijfel over bestaan dat de juryleden de optredens met haviksogen en gespitste oren volgen. Geen enkel detail ontsnapt aan hun aandacht en dat blijkt week na week uit hun commentaren.

 Na de onderbreking voor 'Jes' moeten de Maria's met het minst aantal stemmen achter hun naam opnieuw optreden. En dan hakt musicalproducent Albert Verlinde de knoop door. Hij beslist wie het laatste ticket voor de finale krijgt.

'Op zoek naar Maria', vanavond deel één tussen 20.40 en 21.50, deel twee tussen 22.45 en 23.10, telkens op vtm. Meer nieuws en informatie krijg je ook op de website van 'Op zoek naar Maria'.
(bron en foto's : vtm)

27-05-2009 om 00:04 geschreven door Redactie  


26-05-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Michel Follet komt met nieuw boek over '40 jaar Antwerpse Sinksenfoor'.

 Oud-radiomaker Michel Follet (lid vakjury 'Eurosong 1989', presentator 'De Gouden Zeemeermin 1996', commentator ESF 1996) heeft een boek geschreven rond 40 jaar Sinksenfoor op de gedempte Zuiderdokken in Antwerpen. De publicatie, die 'De Sinksenfoor, een tapijt vol beweging' werd genoemd, vertelt het verhaal van de Antwerpse kermis sinds de verhuis in 1969 van de Leien naar het Zuid. Het boek werd vandaag voorgesteld bij de presentatie van de 'Sinksenfoor 2009'. Die opent komende zaterdag, 30 mei, en blijft open tot en met zondag 12 juli.

Volgens Follet is zijn boek geen naslagwerk geworden, maar een verhaal dat op zoek gaat naar de ziel van de foor. Foorkramers vertellen in het werk over hun ervaringen in Antwerpen en over de evolutie van de kermis. Daarnaast is het boek doorspekt met foto's van vroeger en nu.

De Sinksenfoor telt dit jaar 150 attracties, waarvan vier nieuwe. Meest opmerkelijk is de 'Kindertagada', een opblaasbare molen die uit Valencia werd overgebracht en voor het eerst in België te zien is. Voor de durvers is er dan weer de 'Giant Booster', die op 52 meter hoogte tegen een gemiddelde snelheid van 95 kilometer per uur in het rond draait.

Zoals steeds worden er extra veiligheidsmaatregelen genomen, bijvoorbeeld technische controles van alle attracties. De bezoekers kunnen bovendien terecht bij een mobiel politiebureau op het terrein en buurttoezichters zullen controles uitvoeren op sluikstorten en geluidsoverlast.

Voor de buurtbewoners zal een parking in de omgeving van de foor een voordeeltarief hanteren voor de duur van de kermis.

 'Sinksenfoor 2009' op de Gedempte Zuiderdokken tussen de Vlaamsekaai en de Waalsekaai vanaf zaterdag 30 mei tot en met zondag 12 juli.

Openingstijden :

maandag : van 15.00 tot 24.00.
dinsdag : van 15.00 tot 24.00.
woensdag : van 14.00 tot 24.00.
donderdag : van 15.00 tot 24.00.
vrijdag : van 15.00 tot 24.00.
zaterdag : van 14.00 tot 01.00.
zondag : van 14.00 tot 01.00.

'De Sinksenfoor, een tapijt vol beweging' is vanaf aanstaande zaterdag 30 mei te koop en de prijs is vastgesteld op 25,00 €. Wie dat wil kan Michel Follet tijdens de 'Sinksenfoor' komen opzoeken, en dit ieder weekend op vrijdagavond, zaterdagnamiddag/avond en zondagnamiddag/avond. Uiteraard in het openingsweekend van Pinksteren op zater-, zon- & maandag. En zodra de zomervakantie begint, probeert hij er zo goed als elke dag te zijn (van woensdag 01 tot zondag 12 juli).

Meer nieuws en informatie krijg je op de website van de 'Sinksenfoor 2009' en meer informatie over het boek van Michel Follet krijg je op zijn website.
Het boek is ook te koop in de gewone boekenwinkel alsook nationaal bij grote boekenketens en in Nederland via Maarten Muntinga Uitgeverij. Voor inlichtingen kan U ook altijd terecht bij zijn boekenhuis, Uitgeverij Vrijdag. (bron : Belga, Sinksenfoor 2009, website Michel Follet)

26-05-2009 om 15:55 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : meisjeskoor Scala maakt debuut in Canada.

 Het Aarschotse meisjeskoor Scala zal op dinsdag 21 juli optreden op het prestigieuze festival 'Juste Pour Rire/Juste Pour Chanter' op het stadsplein van Montréal, in Canada. Er worden tussen de 30.000 en 50.000 bezoekers verwacht. Meer dan 300 Canadese muzikanten zullen Scala begeleiden tijdens het concert bij de uitvoering van songs uit de nieuwste cd's.

Scala zal die dag naar aanleiding van de nationale Belgische feestdag onder meer een hommage brengen aan de in 2002 gestorven Waalse zanger Pierre Rapsat (ESF 1976). Scala haalde recent nog een gouden plaat in Wallonië voor zijn cd met liedjes van Rapsat. Het album "Dans les yeux d'Aurore" staat over de taalgrens al meer dan een half jaar in de albumhitlijst.

Het concert wordt overigens het Canadese debuut voor Scala en de kans is groot dat de Canadese televisie het gebeuren zal uitzenden.
(bron : Belga)

26-05-2009 om 14:43 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Hadise heeft nieuwe single klaar als opvolger van Songfestivalinzending.

 Sinds midden deze maand ligt het nieuwe album van Hadise in de winkelrekken. "Fast life", na "Sweat" (2005) en "Hadise" (2008) haar derde album, werd gisterenavond officiëel voorgesteld tijdens een party in de Carré in Willebroek.

Het nieuwe album bevat in totaal twaalf tracks waaronder haar Songfestivalinzending "Düm tek tek". Bij een eerste luisterbeurt klinkt het heel gevariëerd en er staan ook een heel aantal dansnummers op. Het is ook een fanalbum geworden en weerspiegelt heel goed wat de zangeres de laatste maanden heeft meegemaakt.

Zoals algemeen bekend is, schermt ze haar privé-leven af maar dit album is meteen ook een heel persoonlijk album geworden. Het is meteen ook haar manier van communiceren met haar fans door middel van de lyrics, haar songs en alles wat in het boekje staat.

Aan heelwat van die nummers heeft ze trouwens zelf meegewerkt. "Fast life" zal ook in Turkije op de markt komen en verder is er interesse vanuit Duitsland en Nederland. Hoewel ze in Vlaanderen nog steeds de eerste plaats bezet met "Düm tek tek" wordt er nu reeds gedacht aan een opvolger en dat wordt de titeltrack, "Fast life".

Het wordt alvast een drukke zomer voor de Molse zangeres. Eerst gaat ze de dansstudio intrekken om haar nieuwe show op poten te zetten en dan trekt ze met de liveband op tournee in zowel België als het buitenland en dit met haar nieuwe repertoire. (bron : Belga)

26-05-2009 om 12:44 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'The One Man show' : vanavond lachen geblazen met Adriaan Van den Hoof.

 Op maandag 30 maart jongstleden startte het eerste net van de openbare omroep met een nieuwe laatavondquiz. 'The One Man show', gepresenteerd door Tom 'The One Man' Waes. Elke dag ontvangt hij één Bekende Vlaming die hij alle vragen stelt die niemand hem of haar ooit durfde stellen. Miet Smet, Koen Wauters (Eurosong 1989, ESF 1991), Caroline Gennez, Erik Van Looy, Peter Van de Veire en Dimitri Leue zijn maar een paar namen van de Vlamingen die we in deze quiz mogen verwachten.

 De Bekende Vlaming die centraal staat, is tegelijkertijd ook het quizmateriaal van de avond. Alle quizvragen vloeien voort uit wat de centrale man of vrouw van de 'The One Man show' Tom in het oor fluistert.

'The One Man show' is een quiz zonder punten. Alleen de rangschikking telt. Als een kandidaat juist antwoordt op een vraag, stijgt hij een plaats in de rangschikking. Antwoordt hij fout, dan zakt hij een plaats. En die plaats is in het spel heel belangrijk.

Tom neemt immers drie keer afscheid van een kandidaat. Drie keer moet de laatste in de rangschikking onherroepelijk naar huis. De twee kandidaten die op het einde van de quiz bovenaan de rangschikking staan, gaan door naar de volgende aflevering. Maar eerst moeten ze nog een vraag beantwoorden. De vraag van 1.000 €.

De vijf quizkandidaten zijn vijf onbekende Vlamingen. Sympathieke mensen met een grote algemene kennis die op een gezonde manier het reilen en zeilen van bekend Vlaanderen volgen. Een student, een huismoeder, een dokter, een agent, een reclamemaker, een bankbediende of een grootvader.

Zoals hierboven reeds aangehaald gaan de twee besten van elke aflevering door. In de volgende aflevering krijgen ze het gezelschap van drie nieuwe kandidaten. Op die manier komt het er voor elke kandidaat op aan zo lang mogelijk te overleven in 'The One Man show'. En ondertussen zo veel mogelijk geld te verdienen.

In de finaleweek van 'The One Man show' nemen de twaalf sterkste kandidaten van het seizoen het tegen elkaar op voor de eindoverwinning. Ruben Corthouts en Anneleen Van Malderen komen na hun goede prestatie van gisteren een stap dichter bij de finale van overmorgendonderdag 28 mei. Vanavond nemen ze het op tegen drie nieuwe kandidaten in een aflevering over Adriaan Van den Hoof.

Adriaan Van den Hoof zit vanavond in de groene zetel en dat is lachen geblazen. De kandidaten krijgen niet alleen een portie smeuïge moppen geserveerd, maar ook vragen over Adriaans passie voor Expo '58. Om hen te plagen, reageert hij zijn aversie voor cijfers op hen af. Adriaan lijdt immers aan dyscalculie.

* de kandidaten :

-
Ruben Corthouts woont in Berchem en heeft rechten gestudeerd. Hij is nu al twee jaar stagiair-advocaat. Ruben speelde drie keer mee en won 1.000 €. Hij is toe aan zijn vierde deelname.

- Anneleen Van Malderen is een 26-jarige sociaal verpleegkundige uit Sint-Amandsberg. Als ze verliest, kookt het, want Anneleen kan niet tegen haar verlies. Anneleen won een van de drie afleveringen waaraan ze deelnam. Zij speelt vanavond voor de vierde keer mee.

- Pascale De Meyer is een ambtenaar van 48. Ze woont in Zelzate en is gek op Griekenland. Ze is verslaafd aan televisiequizzen. Pascale heeft al drie keer meegedaan aan 'The One Man show'. Eén keer won ze 1.000 €. Vandaag neemt ze voor de vierde keer deel.

- Bart Peeters woont in de provincie Antwerpen, maar daar houdt elke vergelijking met zijn beroemde naamgenoot op. Bart is dertig en woont in Herentals. Bart is treinbestuurder bij de NMBS. Bart heeft al drie keer meegedaan. Eén keer won hij 1.000 €. Vanavond neemt hij voor de vierde keer deel.

- Piet Labath is met zijn 57 jaar de oudste deelnemer van de finaleweek, maar dat maakt hem misschien extra gevaarlijk als tegenstander. Hij woont in Zottegem en gaat elke dag met de trein naar zijn werk, de Rijksdienst voor Pensioenen in Brussel. Piet deed al drie keer mee en won één keer 1.000 €. Ook hij speelt vanavond voor de vierde keer mee.

'The One Man show', VANAVOND om 22.00 op Eén na 'Koppen XL' met Annelies Van Herck. (bron en foto's : Eén)

26-05-2009 om 11:24 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Gert Winckelmans van 'Sara' naar 'Familie'.

 Op vrijdag 26 juni eerstkomende valt het doek over het achttiende seizoen van 'Famiie' (vtm). Die dag neemt de soap, waarvan Koen Wauters (Eurosong 1989, ESF 1991) de titelsong zingt, afscheid met een dubbelaflevering.

Na de zomer keert de serie terug en de krant Het Laatste Nieuws pakt vandaag uit met het nieuws dat Gert Winckelmans, die we onder meer kennen als Simon uit de telenovelle 'Sara', volgend seizoen zijn opwachting zal maken.

Net als in 'Sara' zal hij een rol in het modemilieu gaan spelen. Hij vervolledigt na Daisy Van Praet, Frank Van Erum, David Cantens, Robert de la Haye, Katrien De Becker en Marc Coessens de cast die de verhaallijnen extra zal gaan kruiden.

Daisy Van Praet zal Anneke van Hooff vervangen en zoals we eerder reeds berichtten maakt Robert de la Haye zijn opwachting als chirurg. Frank Van Erum zal een platenbaas spelen die Malika wil inpalmen en Marc Coessens (dokter Frank uit 'Wittekerke') krijgt een gastrol als psychiater. David Cantens krijgt een rol als een ex-vriend van Bart Van den Bossche.

Intussen heeft de commerciële omroep dit nieuws bevestigd. Gert zal vanaf november zijn opwachting maken en er de rol vertolken van Francis De Ridder.

De Ridder is een selfmade zakenman, die een neus heeft voor opportuniteiten. Hij bouwt een succesrijke keten van supermarkten uit, waardoor hij snel een aanzienlijk kapitaal verwerft.

Via Jennifer Verjans (Anneleen Liégeois, Eurosong 2004) leert hij MVM kennen, het modehuis van Marie Rose De Putter (Martine Jonckheere) en Véronique Van den Bossche (Anne Somers). Jennifer weet dat ze niet alleen als modeontwerpster in de smaak valt van Francis De Ridder. Ze maakt handig gebruik van zijn gevoelens om geld bij hem los te maken voor haar collectie.

De Ridder hoopt evenwel op meer dan een louter zakelijke relatie. Hoewel ze helemaal niet op mekaar gelijken : hij is een eerder traditioneel type, dat zich letterlijk thuis voelt in z'n dorp, zij is veel meer exotisch en kosmopolitisch. Ze kennen mekaar overigens al veel langer. Hij heeft zelfs nog op haar gebabysit.

Naast de hierboven reeds aangehaalde namen zal ook Hans Ligtvoet binnenkort de cast vervoegen. (foto : vtm)

26-05-2009 om 10:17 geschreven door Redactie  


25-05-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : huwelijk Brian McFadden en Delta Goodrem uitgesteld.

 Zanger Brian McFadden (ex-Westlife) en zijn verloofde Delta Goodrem hebben hun bruiloft uitgesteld. Aan de Australische krant Herald Sun legde de ex-Westlifezanger uit dat de twee niet tussen optredens door willen trouwen.

McFadden en Goodrem, die vijf jaar geleden samen het nummer "Almost here" opnamen, wilden elkaar rond kerst het jawoord geven. "We probeerden de bruiloft te plannen en merkten dat het niet gaat lukken rond Kerstmis te trouwen", zegt McFadden. "Na ons trouwen willen we graag langere tijd vrij, een maand of drie, zodat we kunnen genieten van onze families en op huwelijksreis kunnen."

Voor de 29-jarige zanger wordt het niet zijn eerste bruiloft. In 2004 scheidde hij na een kleine drie jaar huwelijk van zangeres Kerry Katona. De twee hebben twee dochters, Molly en Lilly-Sue. In datzelfde jaar leerde McFadden de inmiddels 24-jarige Australische zangeres Delta Goodrem kennen. Het stel verloofde zich in november 2007.

McFadden, eerder dus lid van Westlife, componeerde de Ierse Songfestivalinzending van 2004. Met "If my world stopped turning" wist zanger Chris Doran amper zeven puntjes bij elkaar te sprokkelen en zo strandde hij op een tweeëntwintigste plaats in de finale. De fans van de Eén-soap 'Buren' ('Neighbours') kennen Delta Goodrem als Tina Tucker.
(bron : Novum)

25-05-2009 om 21:56 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit'.

 Op deze zomerse maandag zijn wij op post met een nieuwe aflevering van 'Een avondje uit'. Fans die eens een concert willen bijwonen of op zoek zijn naar een plaats in de buurt waar hun favoriete artiest zal optreden zitten bij ons op de eerste rij.

 Tijdens het laatste weekend van juni (vrijdag 26 tot en met zondag 28 juni) vindt in Dessel een nieuwe editie plaats van Graspop Metal Meeting. De organisatie van het evenement heeft eerder vorige maand een lijst van maar liefst zeventien namen bekendgemaakt. Daartussen zit ook de naam van de Finse groep Nightwish (Finse selectie 2000).

Andere artiesten die dat weekend hun opwachting zullen maken zijn : Soufly, Dragonforce, Korn, Journey, Death Angel, Monster Magnet, Duff Mc Kagan's Loaded, No Use For A Name, All Shall Perish, Five Finger Death Punch, Lamb Of God, Children Of Bodom, Sick Of It All, Warbringer, Suicidal Tendencies, All That Remains, Mötley Crüe, Dream Theater, Down, Exodus, Pestilence, The Gathering, Buckcherry, Jon Oliva's Pain, Slipknot, Hatebreed, Killswitch Engage, Lacuna Coil, Mastodon, Gojira, Black Stone Cherry, Marylin Manson en August Burns Red.

Meer informatie krijg je op de website van het festival en tickets kunnen worden aangekocht via Proximus Go For Music.


 Dit najaar komt er een nieuwe tournee van schlagerzanger Christoff (Eurosong 1993-2002). Het vervolg op de zeer succesvolle 'Zeven zonden' tour heet 'Duizend dromen, duizend liedjes' en toont hem meer dan ooit als de allround entertainer die hij is. Natuurlijk zal ook zijn zus Lindsay te gast zijn in de nieuwe reeks theaterconcerten.

Op zaterdag 17 oktober eerstkomende kan je hem alvast aan het werk zien in de Grenslandhallen in Hasselt. Kaarten (30,00 €, exclusief 3,00 € reservatiekosten) voor dit optreden kunnen nu reeds worden aangekocht en dat kan telefonisch (0900 40 734, vanuit Nederland : 0900 400 20 90) of online. Het concert gaat van start om 20.00 en de deuren gaan open om 19.00. Voor alle andere optredens verwijzen we je graag naar zijn website.

 Eind dit jaar hebben de fans weer hun jaarlijkse afspraak met Clouseau (Eurosong 1989, ESF 1991). 
Er kan nog steeds geboekt worden voor de tiende concertreeks van Clouseau in het Sportpaleis. De geplande data voor 'Clouseau Speciale Editie 2009' zijn vrijdag 04, zaterdag 05 en vrijdag 11 december, telkens om 20.30, met staand middenplein, en zondag 13 december om 16.00, met zittend middenplein. Kaarten kosten 18,00 - 21,00 - 26,00 - 31,00 en 38,00 € en kunnen nu reeds besteld worden via deze link.

25-05-2009 om 21:21 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : eerste single van Niels Destadsbader eind juni in de winkelrekken.

 Niels Destadsbader, eerder dit voorjaar vierde geëindigd tijdens het derde seizoen van 'Steracteur sterartiest', komt binnenkort met een eerste single. Eind volgende maand, meer bepaald op maandag 29 juni, brengt hij samen met Studio 100 het nummer "Jij bent van mij" op de markt.

Eergisteren, zaterdag 23 mei, trok Niels met een hele cameraploeg naar het Waalse Stavelot voor de opnames van de videoclip die hoort bij zijn eerste single. Wie toevallig in de buurt van de watervallen van Coo was, kon een glimp van de opnames zien. Eerder vanavond was er ook reeds een reportage in het
Ketnet-programma 'Karrewiet'. Ook het weekblad Joepie was aanwezig en daar krijg je binnenkort exclusieve foto's van de clip in te zien ! (bron : website Niels ; foto : Eén)

25-05-2009 om 21:14 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Natalia op vrijdag 17 juli te gast tijdens 'Beleuvenissen 2009'.

 Deze zomer is men in Leuven toe aan de eenentwintigste editie van 'Beleuvenissen'. Het festival vindt telkens op vrijdagavond plaats tijdens de eerste vier weken van juli. Op een volledig programma blijft het nog eventjes wachten maar we kunnen nu reeds melden dat Natalia (Eurosong 2004) op vrijdag 17 juli haar opwachting zal maken in het kader van 'The Wise Girl Summertour 2009'.

Daarmee komt het aantal concerten te staan op vijftien. Wij zetten voor jou alle gegevens hieronder alvast op een rijtje.

* vrijdag 03 juli : Burg - Brugge (aanvang : 21.00), tickets kan je bestellen via Fedekam West.
* vrijdag 10 juli : Evenementenhal 't Noorden - Zandvliet (aanvang : 00.00 - deuren open om 21.00). Kaarten zijn in voorverkoop te krijgen sinds zaterdag 20 september aan 18,00  € en dit op volgende adressen : Voeding Paulette, Bosstraat 52/2 te 2240 Berendrecht ; Katrien : Putsebaan 86 te 2040 Zandvliet ; Katleen : Antwerpsebaan 375 te 2040 Zandvliet. Je kan je kaarten ook online bestellen (klik hier). Ze worden dan na betaling naar jou opgestuurd (+ 2,50 € verzendkosten).
* vrijdag 17 juli : 'Beleuvenissen 2009' - Leuven (aanvang : 22.00).
* zondag 02 augustus : 'Suikerrock 2009' - Tienen (aanvang : 18.00), tickets kan je bestellen via deze link.
* vrijdag 07 augustus : Hoebelfeesten - Vlezenbeek (aanvang : 23.00), meer informatie via Hoebelfeesten.
* zaterdag 15 augustus : Waregem Expo - Waregem (aanvang : 20.00), tickets kan je bestellen via Sherpa.
* vrijdag 21 augustus : evenemententerrein Vredekaai (gelegen naast het gemeentehuis) - Zelzate (aanvang : 22.00 ; voorprogramma AB Nono gaat van start om 19.30), tickets kan je bestellen via Goalevents.
* zaterdag 22 augustus : Kursaal - Oostende (aanvang : 20.00), tickets kan je bestellen via Sherpa.
* zaterdag 29 augustus : Schiervelde - Roeselare (aanvang : 20.00), tickets kan je bestellen via Sherpa.
* zondag 30 augustus : 'pOpwijk 2009' - Opwijk (aanvang : 20.45), tickets kan je reeds bestellen via de website van het festival.
* vrijdag 04 september : Ethias Arena - Hasselt (aanvang : 20.00), tickets kan je bestellen via deze link.
* zaterdag 05 september : Stadsschouwburg - Antwerpen (aanvang : 20.00), tickets kan je bestellen via de website van de Stadsschouwburg.
* zaterdag 19 september : Expodroom - Bree (aanvang : 20.00), tickets kan je bestellen via ikwileenticket.
* zaterdag 26 september : Vorst Nationaal - Brussel (aanvang : 20.00), tickets kan je bestellen via de website van Vorst Nationaal.
* zaterdag 02 oktober : Lotto Arena - Antwerpen (aanvang : 20.00), tickets kan je bestellen via TeleTicketService of telefonisch (070 345 345).

Voor het laatste nieuws rondom deze concerttournee verwijzen we je ook graag naar haar website.
(bron : website Natalia)

25-05-2009 om 11:34 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'The One Man show' : vanavond gaat de finaleweek van start met Goedele Liekens.

 Op maandag 30 maart jongstleden startte het eerste net van de openbare omroep met een nieuwe laatavondquiz. 'The One Man show', gepresenteerd door Tom 'The One Man' Waes. Elke dag ontvangt hij één Bekende Vlaming die hij alle vragen stelt die niemand hem of haar ooit durfde stellen. Miet Smet, Koen Wauters (Eurosong 1989, ESF 1991), Caroline Gennez, Erik Van Looy, Peter Van de Veire en Dimitri Leue zijn maar een paar namen van de Vlamingen die we in deze quiz mogen verwachten.

 De Bekende Vlaming die centraal staat, is tegelijkertijd ook het quizmateriaal van de avond. Alle quizvragen vloeien voort uit wat de centrale man of vrouw van de 'The One Man show' Tom in het oor fluistert.

'The One Man show' is een quiz zonder punten. Alleen de rangschikking telt. Als een kandidaat juist antwoordt op een vraag, stijgt hij een plaats in de rangschikking. Antwoordt hij fout, dan zakt hij een plaats. En die plaats is in het spel heel belangrijk.

Tom neemt immers drie keer afscheid van een kandidaat. Drie keer moet de laatste in de rangschikking onherroepelijk naar huis. De twee kandidaten die op het einde van de quiz bovenaan de rangschikking staan, gaan door naar de volgende aflevering. Maar eerst moeten ze nog een vraag beantwoorden. De vraag van 1.000 €.

De vijf quizkandidaten zijn vijf onbekende Vlamingen. Sympathieke mensen met een grote algemene kennis die op een gezonde manier het reilen en zeilen van bekend Vlaanderen volgen. Een student, een huismoeder, een dokter, een agent, een reclamemaker, een bankbediende of een grootvader.

Zoals hierboven reeds aangehaald gaan de twee besten van elke aflevering door. In de volgende aflevering krijgen ze het gezelschap van drie nieuwe kandidaten. Op die manier komt het er voor elke kandidaat op aan zo lang mogelijk te overleven in 'The One Man show'. En ondertussen zo veel mogelijk geld te verdienen.

Vanaf vanavond nemen de twaalf sterkste kandidaten van 'The One Man show' het tegen elkaar op voor de eindoverwinning. De vijf kandidaten die vandaag aan zet zijn, moeten alvast een aflevering met de onvoorspelbare Goedele Liekens zien te overleven.

Wie het haalt, blijft in de running voor de finale van donderdag 28 mei en de prijzenpot van 10.000 €. Kandidaten Koen Van Trappen (29) en Yves Van Nieuwenhove (42) gaan na hun goede prestatie van afgelopen donderdag automatisch door naar de finaleweek. Daar krijgen ze gezelschap van drie andere kandidaten die het voorbije seizoen goed scoorden. Naarmate de finale dichterbij komt, schuiven steeds sterkere kandidaten in.

Op de eerste dag van de finaleweek ontvangt Tom Waes zijn droomgast : de onweerstaanbare Goedele Liekens. Goedele heeft het graag over haar magazine, maar nog veel liever over Mister Bean en Lily, de twee lammetjes die ze eigenhandig grootbrengt. Er blijkt een boerin aan haar verloren te zijn gegaan. Tom en Goedele praten en quizzen verder over de man en de non in Goedele.

* de kandidaten :

- Koen Van Trappen is een 29-jarige beleggingsadviseur uit Gent. Van zijn moeder moet hij zeggen dat hij uit Aaigem komt, de eerste gemeente van België – alfabetisch dan toch. Hij heeft niet veel zwakke plekken, maar voor dwergkonijnen heeft hij wel een zwak. Die kostten hem vorige week 1.000 €. Als Koen de hoofdprijs wint, koopt hij een jacuzzi. Koen heeft al drie afleveringen gewonnen; de laatste keer afgelopen donderdag. Vanavond doet hij voor de vijfde keer mee.

- Yves Van Nieuwenhove is 42, woont in Gijzegem en werkt als metaboolchirug in het UZ van Gent. Hij voert maagoperaties uit op mensen met overgewicht. Zijn beroemdste patiënt – of wat er van overschiet – heet Geert Lambert. Zoals het cliché het wil, is Yves getrouwd met een knappe verpleegster. Verder houdt hij van Studio Brussel, strips en schermen. Yves heeft zich op de valreep geplaatst voor de finaleweek. Vorige donderdag werd hij tweede. Hij heeft nog niets gewonnen, maar zal er alles aan doen om daar vanaf vanavond verandering in te brengen.

- Anneleen Van Malderen is een 26-jarige sociaal verpleegkundige uit Sint-Amandsberg. Ze begeleidt jonge ouders die praktische vragen hebben over hun pasgeboren kinderen en helpt mensen met administratieve en financiële problemen. Afspraakjes met kersverse vaders horen daar niet bij. Haar lievelingskleur is rood. Haar meubels zijn rood, haar kleren zijn rood en haar bloed is dat ongetwijfeld ook. Als ze verliest, kookt het, want Anneleen kan niet tegen haar verlies. Anneleen won één van de drie afleveringen waaraan ze deelnam. Zij speelt voor de vierde keer mee.

- Ruben Corthouts woont in Berchem en heeft rechten gestudeerd. Na een intermezzo in de uitzendsector besliste hij op zijn tweeëndertigste om advocaat te worden. Hij is nu al twee jaar stagiair-advocaat. Ruben vecht voortdurend met zijn liefde voor veel en lekker eten. En met de weegschaal. Hij traint voor de tien mijl, in de hoop onderweg zijn atletische lichaam terug te vinden. Ruben speelde drie keer mee en won 1.000 €. Ook hij is toe aan zijn vierde deelname.

- Jan Jacobs is de benjamin van de finaleweek. Hij is net achttien geworden en probeert momenteel zijn rijbewijs te behalen. Jan woont in Kapellen en zit in zijn eerste jaar interieurarchitectuur in Antwerpen. Hij is gefascineerd door het effect dat meubelen hebben op het gemoed van mensen. Bovendien is hij een grote bewonderaar van Le Corbusier. In september gaat Jan naar Schotland om whisky te proeven en in het meer van Loch Ness te zwemmen. Jan is de Poulidor van de kandidaten. Op drie deelnames slaagde hij er geen enkele keer in om te winnen. De vierde keer haalt hij misschien zijn slag thuis.

'The One Man show', VANAVOND om 21.50 op Eén na de achtste aflevering van de tweede reeks van 'Het abc van de VRT'. (bron en foto's : Eén)

25-05-2009 om 10:56 geschreven door Redactie  


24-05-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Zo is er maar één' : ook dit jaar een zomers vervolg met vijf concerten in Vilvoorde, Geel, Genk, Sint-Niklaas en Kortrijk.

 Eerder vorige maand berichtten we reeds dat ook dit jaar het succesvolle Eén-programma 'Zo is er maar één' een zomers vervolg zou krijgen. Vorig jaar waren er in de aanloop naar de Vlaamse feestdag (11 juli) vijf concerten in evenveel steden.

Ook dit jaar worden er opnieuw vijf steden aangedaan en de vijfde en laatste show, op zaterdag 11 juli, zal rechtstreeks op het scherm komen en zoals we eerder reeds meldden zakt het ganse gezelschap die dag af naar Kortrijk.

Het startschot wordt gegeven op zaterdag 27 juni op de Grote Markt van Vilvoorde (Vlaams-Brabant). Vervolgens worden alle provincies aangedaan met achtereenvolgens een concert in Geel (Antwerpen) op vrijdag 03 juli, in Genk (Limburg) op zondag 05 juli en Sint-Niklaas (Oost-Vlaanderen) op vrijdag 10 juli.

Op zaterdag 11 juli zit de televisiekijker mee op de eerste rij voor het slotconcert van 'Vlaanderen Feest' vanop de Grote Markt in Kortrijk (West-Vlaanderen). Wat meteen ook het orgelpunt vormt van deze 'Zo is er maar één' – concerttour, en live wordt uitgezonden op Eén, ter ere van de feestdag van de Vlaamse Gemeenschap.

 De winnaar van 'Zo is er maar één', Jackobond staat uiteraard niet alleen op deze affiche. Want zij wordt op sleeptouw genomen door gevierde artiesten uit het Nederlandstalige repertoire zoals Dana Winner (voorzitter vakjury 'Eurosong 2004'), Roel Vanderstukken, Isabelle A (Eurosong 1999), Free Souffriau en Nicole en Hugo (ESF 1971-1973, Eurosong 2004). E
n misschien neemt Jackobond nog wel een aantal andere 'Zo is er maar één'–kandidaten met zich mee ! (bron : Eén, TEGVlaanderen Feest)

24-05-2009 om 15:01 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TV-TIP : 'Nekka-Nacht 2009' vanavond op Eén.

 Op zaterdag 25 april vond de zestiende editie van de 'Nekka-Nacht' plaats, dé hoogmis van de Nederlandstalige muziek. Voor deze editie was er niet één, maar waren er voor het eerst twee centrale gasten : Zjef Vanuytsel en Yevgueni.

Zjef Vanuytsel is in het genre van de kleinkunst ongetwijfeld een naam als een klok. Liedjes zoals "De zotte morgen", "Houten kop", "Hop Marlene", "Tussen Antwerpen en Rotterdam" en "Ik weet wel mijn lief" zijn voor altijd in ons muzikaal geheugen gegrift en behoren reeds jaren tot ons cultureel erfgoed. Na een lange periode van stilte is Zjef Vanuytsel meer dan terug van weggeweest. En zijn liedjes spreken niet alleen zijn generatie aan, maar bereikten ondertussen ook heel veel jonge mensen die zijn nummers opnieuw ontdekten. Getuige daarvan zijn de fantastische optredens tijdens de laatste Gentse Feesten en tijdens het Dranouter-folkfestival.

Yevgueni is zonder meer het bewijs dat kleinkunst modern kan zijn en een hele grote groep van mensen kan aanspreken. Sinds hun overwinning in de Nekka-wedstrijd in 2000 is het voor deze jonge talentvolle groep alleen maar crescendo gegaan. Ze hebben toen even de tijd genomen om een eerste cd te maken, maar braken dan volledig door en schreven in de eerste finale van 'Zo is er maar één' (Eén) geschiedenis door met het liedje van Louis Neefs (ESF 1967-1969) "Laat ons een bloem" de eerste plaats te behalen. Yevgueni is ondertussen door alle liefhebbers van Nederlandstalige muziek gerespecteerd en zijn zeker ook al bij het grote publiek bekend met hun liedjes zoals "Als ze lacht" en "Eenzaam met jou". Bovendien is Yevgueni de exponent van een nieuwe generatie jonge Nederlandstalige groepen en trekken zij nu al in hun voetsporen andere jongeren mee.

De keuze voor Zjef Vanuytsel én Yevgueni als centrale gasten was een keuze voor kwaliteit in kleinkunst met verleden én toekomst, met respect voor de traditie en met een duidelijke blik vooruit.

Naast deze twee centrale hoofdgasten wist Nekka ook enkele schitterende artiesten te strikken : Boudewijn de Groot, Sarah Bettens, Jan Dewilde, Buurman, Stef Kamil Carlens, Tref, Luc De Vos en Thé Lau.

Presentator van dienst was de enige echte Marcel Vanthilt (jurylid 'Eurosong', presentator JESF 2005) en wie er vorige maand niet bij was, die kan vanavond de hoogtepunten bekijken.

Eén zendt een registratie uit tussen 23.35 en 00.40, na 'Studio 1' waarin een verslag zit van Standard - Anderlecht, de tweede testmatch in de nationale voetbalcompetitie.

 Tot slot kunnen we nu reeds meegeven dat de zeventiende editie van de 'Nekka-Nacht' zal doorgaan op zaterdag 24 april 2010 en dan is niemand minder dan Raymond van het Groenewoud de centrale gast. (bron : NekkaEén)

24-05-2009 om 00:30 geschreven door Redactie  


23-05-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oslo 2010 : samenwerking tussen NDR en ProSieben komt er niet.

 Toen eind vorig jaar bekendraakte dat de Duitse omroep NDR de kandidaat voor Moskou intern zou gaan kiezen werd er meteen aan toegevoegd dat dit éénmalig zou zijn. De omroep wou immers vanaf 2010 gaan uitpakken met een geheel nieuw opzet van de nationale selectie voor het Eurovisie Songfestival. Daartoe werden er gesprekken aangeknoopt met de commerciële zender ProSieben en oud-Songfestivaldeelnemer Stefan Raab (ESF 2000).

Afgelopen maandag 18 en dinsdag 19 mei waren er alvast de eerste gesprekken maar uiteindelijk liepen die op niets uit. Gisteren, vrijdag 22 mei, gooide Stefan Raab de handdoek in de ring en dus komt er geen samenwerking. "De NDR heeft ons om hulp gevraagd. Daarop hebben we een plan van aanpak samengesteld, maar de manier van werken binnen de ARD is zo gecompliceerd dat het te moeilijk was om met hen samen te werken", zo zegt Raab in een interview met Der Spiegel dat overmorgen zal verschijnen. Het festival zou de naam 'Bundesvision Song Contest' dragen.

 Stefan Raab is tot op heden heel succesvol geweest op het Eurovisie Songfestival. Zo loodste hij met zijn compositie "Guildo hat euch lieb!" zanger Guildo Horn & Die Orthopädischen Strümpfe in 1998 naar een zevende plaats. Twee jaar later, in 2000, nam hij zelf deel aan het festival en met "Wadde hadde dudde da ?" wist hij de vijfde plaats in de wacht te slepen. In 2004 stond hij terug op het festivalpodium bij Max Mutzke. Die zong "Can't wait untill tonight" naar een achtste plaats. Ook voor dit nummer tekende Raab voor de tekst en de muziek.

Thomas Schreiber, hoofd 'Amusement' (ARD), betreurt intussen dat de samenwerking er niet komt. "
Zijn muzikale kwaliteiten en zijn professionalisme zijn onomstreden. In dat opzicht zou een samenwerking tussen de ARD, Stefan Raab en ProSieben heerlijk geweest zijn." (bron : Eurovision, The Local)

23-05-2009 om 22:56 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Vers van de pers' (23-05-2009).

 De 54e editie van het Eurovisie Songfestival ligt intussen een week achter ons maar dat betekent niet dat we op onze lauweren gaan rusten. Ook de komende weken volgen we alles nauwgezet en blijven onze vertrouwde rubrieken op post. Op zaterdag betekent dit onder meer een nieuwe aflevering van 'Vers van de pers'. Ook deze week hebben hebben we het nieuws op muzikaal vlak voor jou alweer mooi op een rijtje gezet.

 Afgelopen maandag, 18 mei, verscheen een nieuwe single van Dana Winner (voorzitter vakjury 'Eurosong 2004'). "De vlinders achterna" is van de hand van Wim Claes en Bart Herman (Eurosong 1993) en is terug te vinden op haar jongste album "Tussen nu en morgen". Zowel Claes als Herman hebben een Songfestivalverleden. Zo is Wim Claes onder meer verantwoordelijk voor "Like the wind", het nummer waarmee Vanessa Chinitor in 1999 voor ons land deelnam aan het Eurovisie Songfestival. Verder schreef hij ook mee aan "When  I look in your eyes" van Tanja Dexters (Eurosong 2002-2008) en schreef hij nummers voor onder meer X-Session, Tina Bride, Dean, Betty (Eurosong 2004-2008) en Bart Herman (Eurosong 1993). Deze laatste nam in 1993 deel aan 'Eurosong' met "Ik ga dood aan jou" en wist in de finale beslag te leggen op een zesde plaats.

 Afgelopen week raakte bekend dat er geen nieuw seizoen komt van 'Zo is er maar één'. Drie seizoenen lang ging Yasmine (voorzitter vakjury 'Eurosong 2006') op zoek naar het beste Nederlandstalige lied en het afgelopen seizoen, dat eerder deze maand afliep, ging ze op zoek naar het nieuwe Nederlandstalige muzikale talent van morgen. Begin april mochten we twee afleveringen genieten van Maesland en tijdens zijn debuut bracht hij het wondermooie nummer "Tim" van wijlen Wim De Craene (Eurosong 1983). Yannick Maes, oftewel Maesland, bracht het nummer nu uit op single en het is sinds afgelopen maandag 18 mei beschikbaar.

 Afgelopen maandag, 18 mei, verscheen het dubbelalbum "Une vie en chansons" van de vorig jaar overleden Franse presentator Pascal Sevran. Sevran zocht in 2006 via zijn tv-programma "Entrée d'artistes" naar twee kandidaten voor de Franse selectie voor het Eurovisie Songfestival. Op het compilatie-album staan een aantal duetten met onder meer Gilbert Bécaud, Annie Cordy, Sheila en Marie Myriam (ESF 1977).

 En we blijven nog eventjes in Frankrijk want Patrick Fiori (ESF 1993) bracht afgelopen maandag, 18 mei, een nieuwe single op de markt. ""Merci !" is terug te vinden op zijn jongste album "Les choses de la vie" dat in november vorig jaar werd uitgebracht.

 Tot slot eindigen we zoals steeds met een paar korte berichten. Sinds afgelopen maandag, 18 mei, ligt de nieuwe single "Zegt dat nie waar is" van The Clement Peerens Explosition (CPeX) in de winkelrekken. Sinds gisteren, vrijdag 22 mei, is het album "Disco defenders" van de Zweedse formatie Alcazar (MF 2003-2005-2009) uitgebracht in de Duitstalige landen, volgende vrijdag, 29 mei, wordt het in Polen uitgebracht. In Duitsland ligt sinds gisteren, vrijdag 22 mei, het vierde album van Mark Medlock in de winkelrekken. Ook voor "Club Tropicana" werkte hij samen met Dieter Bohlen (Modern Talking), eerder ook al componist van drie Songfestivalinzendingen. "Mamacita", zijn jongste single is sinds eind vorige maand beschikbaar.

Een nieuwe afspraak maken we voor aanstaande zaterdag. Ondertussen wensen we je alvast heel veel luisterplezier !

23-05-2009 om 16:05 geschreven door Redactie  




VOLG ONS OOK OP TWITTER & FACEBOOK.



Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs