Twelve Points...Douze Points...Kiev 2017...

Deze website wordt niet meer geüpdatet! Volg ons via https://twitter.com/12_TPDP_12.....

20-05-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Jes' : vanavond de negende aflevering - 'Betrapt'.

 De commerciële zender vtm pakt sinds woensdag 25 maart uit met 'Jes', een nieuwe dertiendelige drama-comedyreeks over een jonge vrouw die een nieuw leven begint in Brussel. In 'Jes' volgen we Jes Jacobs, een jonge vrouw van rond de 30, die op het punt staat naar Shanghai te verhuizen. Niet voor zichzelf, maar voor de job van haar vriend Gert.

Op je twintigste ga je feestend door het leven en zoek je je richting. Eens de kaap van de dertig verwacht iedereen dat je je leven hebt uitgestippeld en je definitieve keuzes hebt gemaakt. Je relatie moet op de rails zitten, de kinderen komen er aan (als ze er al niet zijn) en je huidige job moet (eindelijk) ook de juiste zijn.
En dan bekruipt je het gevoel dat je toch iets mist. Dat je leven op het verkeerde spoor zit en je definitieve keuzes misschien niet de juiste keuzes zijn. Dan heb je twee opties.

Berusten en er het beste van maken, want als je nu nog twijfelt zal je altijd wel twijfelen, zeggen je vrienden.
Maar je kan ook al je moed samenrapen om er radicaal mee te kappen, om eindelijk voor jezelf te kiezen, voor wat jij echt wil. Om écht te leven. Om je onder te dompelen in de soms bevreemdende, maar altijd bruisende hoofdstad. Op ontdekking naar jezelf en naar de wereld. En dat doet 'Jes' !

Maar wat is dat eigenlijk ? Echt leven ? Wat wil je eigenlijk echt ? Dat is 'Jes' ! Maar 'Jes' is ook fun, je amuseren met vrienden, samen huilen om een verloren lief, een nieuw restaurantje ontdekken. 'Jes' is dansen op het ritme van Brussel by night. 'Jes' is het leven van dertigers zoals het is, of zoals het voor velen zou mogen zijn.

* De aanzet :

Gert (Axel Daseleire) en Jes (Lotte Heijtenis) zijn al heel lang samen. Op een dag krijgt Gert de job van zijn leven : gaan werken in een groot filiaal in Shanghai. Die job is zijn droom en Jes wil hem daarin volgen. Uiteraard, dat leidt geen twijfel. Jes volgt hem altijd overal. Toch ? Niet dus. De dag van het vertrek besluit ze niet mee te gaan. De anders zo volgzame Jes beslist om één keer in haar leven voor zichzelf te kiezen, in de hoop dat hij voor één keer ook voor haar kiest. Ze dumpt haar vriend en volgt haar eigen weg.

Gert vertrekt naar China, Jes kiest voor een singlebestaan in Brussel. In haar nieuwe leven wordt ze bijgestaan door haar BCBG-zus Michelle (Kadèr Gürbüz), haar macho homovriend John (Johan Heldenbergh), de cynische prodeo-advocaat Luc (Koen De Graeve) en haar nieuwe beste vriendin, kunstenares en flapuit Sofia (Pascale Platel, lid vakjury 'Junior Eurosong 2008'). Haar keuze heeft gevolgen voor iedereen.

Dat is de aanzet van 'Jes', de 13-delige dramedyreeks met Lotte Heijtenis in de titelrol die zich afspeelt in het Brussel van vandaag. De toon van 'Jes' is humoristisch, levenslustig, eigentijds en relativerend. De personages nemen geen blad voor de mond en alle onderwerpen worden besproken. De reeks is een dynamisch raderwerk zoals de hoofdstad zelf. Levens kruisen elkaar en gaan weer uit elkaar. Elk personage in 'Jes' staat op een keerpunt in haar/zijn leven. Ze zijn op zoek naar geluk.

* inhoud negende aflevering - 'Betrapt' :

Luc en Michelle besluiten een punt te zetten achter hun affaire. Arnaud wil namelijk werken aan zijn huwelijk, tot de relatietherapeut alle schuld bij hem legt. Arnaud kapt met de therapie. En Michelle kapt met haar goed voornemen. Zij en Luc zien elkaar meer dan ooit tevoren. En het wordt moeilijker en moeilijker om dit voor de buitenwereld verborgen te houden. Zeker voor John. Hij vermoedt meer en volgt Michelle stiekem. Net wanneer hij het koppel op overspel betrapt, wordt hij gecarjacked. Jes probeert het weer goed te maken met Felix. Maar ze weet niet goed hoe.

 Zoals we eerder reeds berichtten kozen de makers als begingeneriek voor "Ça plane pour moi", het nummer waarmee Plastic Bertrand in 1977 een internationale hit scoorde. Bertrand is één van de bestverkopende Belgische artiesten ooit met een verkoop van meer dan twintig miljoen albums. In 1987 nam hij in Brussel deel aan het Eurovisie Songfestival en verdedigde hij er de Luxemburgse kleuren met "Amour amour". Met een totaal van vier punten (twee uit Portugal en twee uit het Verenigd Koninkrijk) legde hij beslag op een eenentwintigste en voorlaatste plaats.
   
De reeks is wekelijks te zien op vtm rond de klok van 22.00 en dat is na het eerste deel van 'Op zoek naar Maria' waarin presentator Koen Wauters (Eurosong 1989, ESF 1991) op zoek gaat naar de Vlaamse Julie Andrews. Wie de aflevering op woensdagavond moet missen krijgt op vrijdagavond, na de film, een herhaling voorgeschoteld. (bron en foto 'Jes' : vtm)

20-05-2009 om 00:34 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'David' : opnames nieuwe vtm-telenovelle binnenkort van start.

 Na 'Sara', waarvoor Natalia (Eurosong 2004) de titelsong voor haar rekening nam, en Louislouise' komt de commerciële zender vtm dit najaar met 'David'. In de Dominicaanse Republiek gaan zeer binnenkort de opnames van start van de eerste extralange aflevering van de nieuwe telenovelle. De opnames duren een tiental dagen. Daarna verhuizen cast en crew naar Koksijde en Lint, waar de rest van de tweehonderd episodes worden ingeblikt.

De telenovelle 'David' is een romantisch liefdesavontuur. In het begin van het verhaal slaat de twaalfjarige David tijdens een exotische bootvakantie overboord. Zijn familie zet meteen allerlei zoekacties op, maar tevergeefs. Ze moeten aanvaarden dat hun zoon verdronken is. Alleen is dat niet zo. David, die aan geheugenverlies lijdt, is aangespoeld op een onbewoond eiland. Daar wordt hij vijftien jaar later bij toeval ontdekt door Sofie.

Dat is het verhaal van de eerste aflevering, die dit najaar op het scherm komt. Deze telenovelle – de derde van vtm – is in tegenstelling tot de vorige twee een origineel concept, uitgewerkt door Hugo Van Laere, die ook de scenario’s van 'Sara' voor zijn rekening nam. De reeks wordt geproduceerd door Eyeworks.

In de voornaamste rollen zien we onder meer Jeroen Van Dijck (foto), Mark Vandenbos, Nathalie Meskens, Daisy Van Praet, Bram Van Outryve, Warre Borgmans, Katelijne Verbeke en Pieter Bamps aan het werk. (bron en foto : vtm)

20-05-2009 om 00:30 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : ook Patricia Paay (NSF 1969) en Adam Curry uit elkaar ?

 Niet alleen Jan Smit en Yolanthe Cabau van Kasbergen (woordvoerster ESF 2009) zijn uit elkaar maar ook Patricia Paay (NSF 1969) en haar man Adam Curry zouden uit elkaar gaan.

Volgens 'Shownieuws' (SBS 6) zou het koppel op het punt staan om te gaan scheiden. Adam zou volgens hen gevallen zijn voor de charmes van niemand minder dan actrice/zakenvrouw Micky Hoogendijk.

Patricia
, die in 1969 deelnam aan het Nationaal Songfestival, en ex-presentator/dj Adam wonen in het Engeland en hebben een dochter : Christina. 
(bron : De Telegraaf)

20-05-2009 om 00:17 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Op zoek naar Maria' : van vijf finalistes naar vier (negende aflevering).

 'The Sound of Music' is zonder twijfel een van de mooiste muzikale klassiekers. Sinds de première hebben al vele generaties genoten én vooral meegezongen met Julie Andrews. In 'The Sound of Music' geeft zij gestalte aan de levenslustige novice Maria, die in Salzburg als gouvernante aan de slag gaat bij weduwnaar kapitein Von Trapp en zijn zeven kinderen.

De bekende Nederlandse musicalproducent Albert Verlinde brengt samen met Efteling Theaterproducties en Music Hall vanaf augustus 'The Sound of Music' naar Vlaanderen. De hoofdrol wordt sinds woensdag 25 maart jongstleden gecast in 'Op zoek naar Maria', de nieuwe programmareeks die gebaseerd is op het succesvolle BBC-format BBC-format 'How do you solve a problem like Maria ?'.

- de negende aflevering : de zevende liveshow met vijf kandidaten.

Deborah, Elke, Fleur, Katrien en Liv. Eén van hen zal op woensdag 03 juni tijdens de grote finale gekroond worden tot de enige echte Maria en beloond worden met de hoofdrol in 'The Sound of Music'.

N
aarmate de apotheose van de open casting in zicht komt, worden de opdrachten alleen maar uitdagender en moeilijker. Vanavond brengen onze Maria's naar goede gewoonte een groepsact, maar daarnaast moeten ze elk twee keer solo het podium inpalmen :

* Deborah De Ridder uit Antwerpen zingt "Buenos Aires" uit 'Evita' en "Heel alleen" uit 'Les Misérables'.
* Elke Buyle uit Duffel zingt "Meisje en het Beest" uit 'Beauty & The Beast' en "Good morning Baltimore" uit 'Hairspray'.
* Fleur Brusselmans uit Gent zingt "Jij woont in mijn hart" uit 'Tarzan' en "Popular" uit 'Wicked'.
* Katrien Smets uit Tienen zingt "Ik ben een Brassband" uit 'Sweet Charity' en "Maybe this time" uit 'Cabaret'.
* Liv Van Aelst uit Brasschaat zingt "Get happy" van Judy Garland en "Al je koffers" uit 'Evita'.

 Koen Wauters (Eurosong 1989, ESF 1991) neemt de presentatie voor zijn rekening. Laat er geen twijfel over bestaan dat onze Maria's extra hard geoefend hebben om de songs vocaal naar hun hand te zetten, de verhalen te interpreteren en zich de choreografieën eigen te maken... kortom, om fantastische performances neer te zetten en te stralen op het podium. Laat er evenmin twijfel over bestaan dat de juryleden de optredens met haviksogen en gespitste oren volgen. Geen enkel detail ontsnapt aan hun aandacht en dat blijkt week na week uit hun commentaren.

 T
och is het ook voor hen spannend afwachten of de stemmende kijkers hun oordeel al dan niet volgen. De dames en heren thuis beslissen immers wie de twee Maria's zijn die moeten herkansen, na de onderbreking voor 'Jes'. En dan krijgt musicalproducent Albert Verlinde het laatste woord. Hij bepaalt wie er doorstoot naar de top vijf en voor wie het doek definitief valt.

'Op zoek naar Maria', vanavond deel één tussen 20.40 en 22.00, deel twee tussen 22.50 en 23.20, telkens op vtm. Meer nieuws en informatie krijg je ook op de website van 'Op zoek naar Maria'.
(bron en foto's : vtm)

20-05-2009 om 00:13 geschreven door Redactie  


19-05-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : 'Blackout' wordt nieuwe Milk Inc.-concertervaring, derde concert op vrijdag 02 oktober.

 Met 'Blackout' gaat Milk Inc. (met Regi Penxten, componist 'My music" - Eurosong 2008) voor een totaal nieuwe concertervaring in het Sportpaleis. Belgiës populairste danceformatie zoekt met haar vele fans het duister op, want dit concert kan het daglicht niet verdragen. Ongehoord en ongezien ! Waar anderen zich na een black-out niets meer herinneren, zal de 'Blackout'-concertreeks van Milk Inc. bijzonder lang in het geheugen blijven hangen. Een derde optreden is vandaag, dinsdag 19 mei, in verkoop gegaan.

In de drukstbezochte megaconcertzaal van het land trakteren Regi en Linda hun fans niet alleen op hitsige muziek en onstuimige beats, maar ook op driftige nightlife vibes en opzwepende duistere sensaties. Ongezien en ongehoord. Feel it ! Enjoy it ! Move it in the dark…

Voor de invulling van deze alweer indrukwekkende concertreeks – hun vierde inmiddels al in het Sportpaleis – kunnen Regi en Linda opnieuw een beroep doen op een speciaal samengestelde band van topmuzikanten en op een aantal bijzondere gasten. Met de steun van de allerbeste video-, licht- en geluidstechnici wordt ook 'Blackout' een overweldigende, ja zelfs een nooit eerder meegemaakte concert- en danservaring. Het Sportpaleis zal andermaal op zijn grondvesten daveren.

Wie er de vorige keren bij was, hoeft niet overtuigd te worden : Regi en Linda blazen ook dit jaar met duizenden fans het dak eraf ! Ze deden dat voor het eerst in 2006, toen de band in het Sportpaleis zijn tienjarig bestaan kwam vieren. Het groots opgezette totaalspektakel 'Supersized' bracht dat jaar niet minder dan 15.000 fans op de been. Een jaar later leverde de tweede 'Supersized'-editie op drie avonden bijna 45.000 bezoekers op. In 2008 zorgden de mond-tot-mondreclame en het succes van de single en het album "Forever" voor een overdonderende belangstelling en een enorme toeloop voor de gelijknamige Sportpaleisconcertreeks : gespreid over zes avonden werd energie opgewekt door iets meer dan 94.000 fans.

Voor de twee eerder aangekondigde concertdata in 2009 waren medio mei al meer dan 20.000 kaarten verkocht. Daarom werd een derde concert toegevoegd, op vrijdag 02 oktober. Tickets kosten tussen 25,00 en 35,00 € en kunnen hier besteld worden. De drie concerten (op vrijdag 25 september, zaterdag 26 september en vrijdag 02 oktober) starten telkens om 20.30. (bron : Sportpaleis)

19-05-2009 om 23:33 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MOSKOU LIVE : Alexander Rybak ook winnaar bij de vakjury, Hadise pas zevende.

 Indien de uitslag van de finale enkel zou bepaald geweest zijn door de vakjury, ook dan zou de Noor Alexander Rybak de 54e editie van het Eurovisie Songfestival hebben gewonnen. Eerder op de avond heeft de EBU de uitslag van die vakjury wereldkundig gemaakt.

In tegenstelling tot de voorbije jaren werd de uitslag tijdens de finale bepaald door een vakjury (50%) en door televoting (50%). In elk van de deelnemende landen bestond die vakjury uit vijf personen die op één of andere manier iets te maken hebben met de muziekwereld. De EBU had de deelnemende omroepen gevraagd dat de vakjury's zouden gaan voor een nummer dat een internationale hit zou kunnen worden. Verder moest de vakjury zich ook toespitsen op de zangkwaliteiten van de deelnemers alsmede de podiumpresentatie. De punten van die vakjury's waren voor aanvang van de finale al toegekend want zij stemden vrijdagavond tijdens de tweede generale repetitie. De punten van de televoting en de vakjury werden samengeteld en het land dat daarbij de meeste punten had kreeg de felbegeerde 'twelve points, douze points', het tweede land in die rangschikking kreeg er tien, en dan verder acht, zeven, zes, vijf, vier, drie, twee en een puntje.

Volgorde
vakjury

Land

Punten
vakjury

Punten
(vakjury/
televoting)

Rangschikking
fnale

01.

Noorwegen

312

387

(01)

02.

IJsland

260

218

(02)

03.

Verenigd Koninkrijk

223

173

(05)

04.

Frankrijk

164

107

(08)

05.

Estland

124

129

(06)

06.

Denemarken

120

74

(13)

07.

Turkije

114

177

(04)

08.

Azerbeidzjan

112

207

(03)

09.

Israël

107

53

(16)

10.

Griekenland

93

120

(07)

11.

Moldavië

93

69

(14)

12.

Bosnië-Herzegovina

90

106

(09)

13.

Malta

87

31

(22)

14.

Duitsland

73

35

(20)

15.

Armenië

71

92

(10)

16.

Oekraïne

68

76

(12)

17.

Rusland

67

91

(11)

18.

Portugal

64

57

(15)

19.

Kroatië

58

45

(18)

20.

Litouwen

31

23

(23)

21.

Roemenië

31

40

(19)

22.

Zweden

27

33

(21)

23.

Albanië

26

48

(17)

24.

Finland

12

22

(25)

25.

Spanje

9

23

(24)


IJsland zou ook bij de vakjury tweede zijn geworden, het Verenigd Koninkrijk derde in plaats van vijfde en de Franse Patricia Kaas zou op een vierde plaats zijn geëindigd. Sterke stijgers zijn onder meer Denemarken (van dertien naar zes), Israël (van zestien naar negen), Malta (van tweeëntwintig naar dertien) en Duitsland (van twintig naar veertien). Azerbeidzjan (van drie naar acht), Turkije (van vier naar zeven), Armenië (van tien naar vijftien) en Rusland (van elf naar zeventien) zijn de inmiddels bekende landen die steeds kunnen rekenen op stemmen van de buitenlandse televoters. (bron : Eurovision.tv ; foto : Indrek Galetin, EBU)

19-05-2009 om 21:55 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oslo 2010 : Noorse omroep NRK wil Eurovisie Songfestival op een andere datum.

 Vorige week woensdag maakte de EBU tijdens een persconferentie de data bekend voor de 55e editie van het Eurovisie Songfestival. Zonder tegenbericht zal de finale normaal gezien doorgaan op zaterdag 22 mei 2010. Ook volgend jaar zullen er twee halve finales plaatsvinden en die gaan door op dinsdag 18 en donderdag 20 mei.

Volgend jaar verhuist het hele Songfestivalcircus naar Noorwegen en intussen heeft de Noorse organiserende omroep NRK laten weten dat men het liedjesfestival wil verplaatsen naar een andere datum.

Zoals we vorige week reeds opmerkten wordt op zaterdag 22 mei 2010 de finale van de Champion's League, de Europese voetbalcompetitie voor clubs, afgewerkt. Deze finale vindt plaats in het Santiago Bernabéu Stadium, thuisbasis van Real Madrid, in de Spaanse hoofdstad Madrid en wordt vanaf volgend jaar voor het eerst op een zaterdag betwist.

De Noorse omroep ziet het echter niet zitten om beide finales gelijktijdig te laten doorgaan en ze laat weten dat ze met de EBU gaat overleggen om het festival eventueel te verplaatsen.

 Intussen lijkt het er op dat er 'slechts' vier zalen in aanmerking komen om het festival volgend jaar te organiseren. Zoals we afgelopen zondag berichtten is de kans zeer groot dat het de Telenor Arena net buiten de hoofdstad Oslo zal worden. Andere plaatsen die in aanmerkingen zijn het Spektrum (Oslo), waar het festival in 1996 plaatsvond en de Vallhall Arena, ook al gelegen in de Noorse hoofdstad.

 Als vierde en laatste zou het Vikingskipet in Hammar in aanmerking komen. Vikingskipet is de schaatsbaan van de stad die op zo'n 130 kilometer ligt van de hoofdstad. Vikingskipet betekent het Vikingschip en dit vanwege de vorm van de hal. Het dak lijkt van de buitenkant namelijk een omgekeerd vikingschip. Deze schaatsbaan werd aangelegd voor de Olympische Winterspelen van 1994 die toen plaatsvonden in Lillehammer.

Dit betekent meteen ook dat Bergen (gaststad ESF 1986), Stavanger, Trømsø en Trondheim geen kans maken. De EBU heeft namelijk een aantal eisen waaronder de minimumcapaciteit van de hall en het aantal beschikbare slaapplaatsen. (bron : NRK
)

19-05-2009 om 15:54 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : het is officiëel - Jan Smit en Yolanthe Cabau van Kasbergen uit elkaar.

 Jan Smit en Yolanthe Cabau van Kasbergen (woordvoerster ESF 2009) zijn uit elkaar. Dat heeft de manager van de Volendamse zanger eerder deze namiddag bekendgemaakt.
 
 De twee hadden al eerder besloten uit elkaar te gaan. Ze kozen er echter voor het nog even stil te houden totdat ze alles op een rijtje hadden gezet, legt de manager uit. In april 2007 maakten de twee bekend een stel te zijn. De afgelopen tijd kwamen geruchten op gang dat het niet goed meer ging tussen Jan en Yolanthe. Zo meldde presentator Evert Santegoeds van 'SBS Shownieuws' gisterenavond dat Yolanthe afgelopen weekeinde zou hebben doorgebracht met voetballer Wesley Sneijder.

Jan en Yolanthe hebben samen een huis in Volendam, waar Jan vandaan komt. Wat er met de woning gaat gebeuren, is nog onduidelijk. 
(bron : Novum)

19-05-2009 om 14:43 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : ABBA-mannen brengen nieuwe Engelstalige musical.

 De ABBA-musical 'Kristina', die al in 1995 in Zweden te zien was, wordt vertaald in het Engels. De musical zal dit najaar te zien zijn in New York.

De musical gaat over een Zweedse familie die in de negentiende eeuw naar de Verenigde Staten vertrekt. 'Kristina' ging in 1995 in Zweden in première en was daar bijna vier jaar te zien. De Engelse versie van de musical van Benny Andersson en Björn Ulvaeus, allebei bekend van de beroemde Zweedse popgroep ABBA (MF 1973, ESF 1974), wordt eind september gepresenteerd in Carnegie Hall. De songteksen worden verzorgd door Ulvaeus en Herbert Kretzmer.

Andersson en Ulvaeus legden eerder de hand aan de musical 'Chess' en brachten het succesvolle 'Mamma Mia!' op de planken.
(bron : Novum)

19-05-2009 om 14:32 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : 'Jan Smit en Yolanthe Cabau van Kasbergen uit elkaar'.

 De relatie tussen Jan Smit en Yolanthe Cabau van Kasbergen (woordvoerster ESF 2009) zou voorbij zijn. Het tweetal gaat vanmiddag met hun managers om de tafel gaan zitten om te overleggen hoe het nieuws naar buiten gebracht gaat worden.

De geruchten gaan al langer dat het niet goed meer gaat tussen Jan en Yolanthe. Het nieuws dat hun relatie voorbij is zou zijn bevestigd door hun management, zo meldt 'RTL Boulevard'.
Jan en Yolanthe betrokken in augustus vorig jaar het huis dat ze samen lieten bouwen in Volendam.

 Gisteren raakte het nieuws bekend dat Yolanthe, afgelopen zaterdag de Nederlandse woordvoerster tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival, het wel erg gezellig hebben met voetballer Wesley Sneijder. Sneijder, sinds het seizoen 2007-2008 aan de slag bij het Spaanse Real Madrid en sinds 2003 speler bij Oranje, het nationaal elftal, trouwde op 18 juni 2005 met Ramona Streekstra. Op 04 september 2006 kreeg het paar een eerste zoontje, Jessey en in januari van dit jaar raakte bekend dat ze uit elkaar zouden gaan.

Yalanthe en Wesley zouden afgelopen weekeinde samen zijn gespot terwijl ze samen aan het stappen waren, en dat is een slecht teken, zei Evert Santegoeds gisterenavond in 'Shownieuws' (SBS 6).
De twee waren eerder al samen gespot. Afgelopen zaterdagavond, na afloop van de finale van het Eurovisie Songfestival, zouden ze alweer samen zijn gezien in een aantal uitgaansgelegenheden in Hilversum, op zondag tot de vroege uurtjes in Amsterdam. Geen plekken waar je naartoe gaat als je niet gezien wil worden, meldde Evert.

 Volgens hem gaan er in hun woonplaats Volendam al langer geruchten dat Yolanthe Jan niet trouw is. Nu zou zij dan als een blok zijn gevallen voor de onlangs gescheiden Wesley.
Jans manager Jaap Buijs was gisteren niet bereikbaar voor commentaar. (bron : De Telegraaf)

19-05-2009 om 13:22 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : 'Pop-Eiland 2009' met Milk Inc., de Dalton Sisters, Oliver, Margot De Ridder en Lasgo.

 De laatste woensdagnamiddag van het schooljaar is sinds 1998 het evenementeneiland van het provinciaal domein Puyenbroeck de 'place to be' voor alle kids met zin voor avontuur.

Ook dit jaar kan de jeugd op woensdag 24 juni eerstkomende weer genieten van talrijke hippe artiesten en te gekke randanimatie. Voor deze twaalfde editie zullen een aantal artiesten vanaf 14.00 de boel op stelten gaan zetten in de Oost-Vlaamse gemeente Wachtebeke.

Zo maken Margot De Ridder, derde tijdens de jongste editie van 'Steracteur sterartiest', de Studio 100 TV-Band met de Dalton Sisters (Junior Eurosong 2007) en Oliver (JESF 2008) alvast hun opwachting. Als grote kleppers zijn er Lasgo en niemand minder dan Milk Inc. (met Regi Penxten, componist "My music" - Eurosong 2008).

Deze editie belooft alvast historisch te worden want met z'n allen wordt een poging ondernomen om een wereldrecord te vestigen ! Meer nieuws en informatie over 'Pop-Eiland', editie 2009, krijg je op de website van het festival.
(bron : Pop-Eiland)

19-05-2009 om 12:35 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Hadise blies haar relatie op en heeft een nieuwe vriend !

 Eerder vorige maand brachten we reeds het bericht dat de Molse zangeres Hadise, afgelopen zaterdag vierde geëindigd tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival, een relatie zou hebben met de componist/producer van "Düm tek tek", Sinan Akçil. Dat lazen we toen op de website van TurkStars. Vandaag pakt ook het weekblad Dag allemaal uit met dit bericht en in een twee pagina's tellend artikel wordt het turbulente liefdesleven van de zangeres onthuld. In haar omgeving klinkt het dat ze soms mensen gebruikt, ook in de liefde als haar dat goed uitkomt. En ze ziet er verder geen graten in om iemand zonder pardon te laten vallen.

De meesten wensen anoniem te blijven, sommigen werken nog nauw samen met de zangeres en willen hun job niet verliezen, anderen omdat ze een rechtszaak tegen haar hebben lopen of nog geld te goed hebben. Danser en choreograaf Gabson (30) is bijvoorbeeld níet bang voor eventuele represailles. Hij stond mee aan de wieg van Hadises succesverhaal en was, na een korte onderbreking, van eind 2006 tot voor enkele weken haar choreograaf en vaste danser op alle optredens. Nu het grote succes voor Hadise is losgebarsten, voelt hij zich genadeloos aan de kant geschoven.

"Hadise doet altijd alsof zij de onschuld zelve is", vertelt Gabson. "Je zou haast gaan geloven dat zij een tante nonneke is. In werkelijkheid is Hadise een keihard, meedogenloos meisje. Haar ex-vriend Mehmet kan dat beamen. Hadise en Mehmet waren gedurende zo'n acht jaar een koppel. Ze waren dus al samen toen ze in 2003 deelnam aan de eerste reeks van 'Idool'. De zangeres wilde haar relatie tot elke prijs geheim houden. De Turkse pers heeft geprobeerd - vruchteloos - om een foto te bemachtigen van Hadise en haar vriend. Intussen is het tweetal sinds een aantal maanden uit elkaar.

Mehmet was eigenlijk té goed voor haar en hij had in hun relatie niets te zeggen. Slechts één keer uitte hij zijn ongenoegen en dat was toen hij haar clip van "My body" zag. De wereldbekende choreograaf Eddie Morales hield daarin de borsten van Hadise sensueel vast. Mehmet schrok zich te pletter. Toen hij in haar leven kwam, werkte hij als ober en later ging hij aan de slag in een fabriek. Meermaals was hij ook werkloos en dat heeft hun relatie uiteindelijk de doodsteek gegeven. "Hadise heeft hun relatie opgeblazen, ze vond Mehmet te min" klinkt het.

In de Turkse media werd de zangeres onlangs onder meer gekoppeld aan twee voetballers en aan een zestiger die aan het hoofd staat van de belangrijkste Turkse kranten én een televisiestation.

 "Veel van die verhalen kloppen niet", vertelt een danseres van Hadise. "Maar Hadise heeft wél een nieuwe vriend, hij woont in Istanboel. Sinan Akçil heet hij." Zijn naam dook ook eerder vorige maand reeds op (archief).

De 29-jarige Sinan is een van de bekendste componisten en producers van Turkije en verleende zijn medewerking aan "Düm tek tek", het nummer waarmee Hadise voor Turkije deelnam aan het Eurovisie Songfestival. Hij legt momenteel ook de hand aan haar nieuwe Turkse cd die binnenkort zal verschijnen.

"Het is duidelijk dat Sinan niet dé grote liefde is voor Hadise", aldus de danseres. "Ze maken veel ruzie. Maar Sinan heeft van zijn vorige vriendin Izel een van de populairste Turkse zangeressen gemaakt, hé. Zodra hij klaar is met Hadises nieuwe cd, zal zij wel met hem breken, dat zou me niet verbazen."

Hadise zelf blijft bij haar besluit om haar liefdesleven top secret te houden. "Top secret" klinkt het volgens Dag allemaal. (foto Hadise : Indrek Galetin, EBU)

19-05-2009 om 12:07 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'The One Man show' : haalt Tom Waes zijn zweepje opnieuw boven voor Veerle Dobbelaere ?

 Op maandag 30 maart jongstleden startte het eerste net van de openbare omroep met een nieuwe laatavondquiz. 'The One Man show', gepresenteerd door Tom 'The One Man' Waes. Elke dag ontvangt hij één Bekende Vlaming die hij alle vragen stelt die niemand hem of haar ooit durfde stellen. Miet Smet, Koen Wauters (Eurosong 1989, ESF 1991), Caroline Gennez, Erik Van Looy, Peter Van de Veire en Dimitri Leue zijn maar een paar namen van de Vlamingen die we in deze quiz mogen verwachten.

 De Bekende Vlaming die centraal staat, is tegelijkertijd ook het quizmateriaal van de avond. Alle quizvragen vloeien voort uit wat de centrale man of vrouw van de 'The One Man show' Tom in het oor fluistert.

'The One Man show' is een quiz zonder punten. Alleen de rangschikking telt. Als een kandidaat juist antwoordt op een vraag, stijgt hij een plaats in de rangschikking. Antwoordt hij fout, dan zakt hij een plaats. En die plaats is in het spel heel belangrijk.

Tom neemt immers drie keer afscheid van een kandidaat. Drie keer moet de laatste in de rangschikking onherroepelijk naar huis. De twee kandidaten die op het einde van de quiz bovenaan de rangschikking staan, gaan door naar de volgende aflevering. Maar eerst moeten ze nog een vraag beantwoorden. De vraag van 1.000 €.

De vijf quizkandidaten zijn vijf onbekende Vlamingen. Sympathieke mensen met een grote algemene kennis die op een gezonde manier het reilen en zeilen van bekend Vlaanderen volgen. Een student, een huismoeder, een dokter, een agent, een reclamemaker, een bankbediende of een grootvader.

Zoals hierboven reeds aangehaald gaan de twee besten van elke aflevering door. In de volgende aflevering krijgen ze het gezelschap van drie nieuwe kandidaten. Op die manier komt het er voor elke kandidaat op aan zo lang mogelijk te overleven in 'The One Man show'. En ondertussen zo veel mogelijk geld te verdienen.

Vanavond is Veerle Dobbelaere te gast bij Tom. Ze hebben het over hun pittige band sinds hun samenwerking in 'SM-rechter' en quizzen over de meubels die Veerle ontwerpt, over haar licht ontvlambaar karakter en over haar vreemde gewoonte om te praten met engelen.

De kandidaten zijn Koen Van Trappen (28), die voor de tweede keer deelneemt en 1000 € won, Coretta de Vries, die voor de tweede keer deelneemt en gisterenavond tweede werd, en nieuwkomers Pol Anrys (51), Vera Henderickx (51) en Bart Peeters (30).

'The One Man show', VANAVOND om 22.00 op Eén na 'Koppen XL' met Annelies Van Herck. (bron en foto's : Eén)

19-05-2009 om 11:29 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oslo 2010 : Jim Bakkum niet naar het Eurovisie Songfestival.

 De kans dat er 'jong en leuk' talent voor Nederland naar de volgende editie van het Eurovisie Songfestival zal worden gestuurd, is weer kleiner geworden. De 21-jarige Jim Bakkum heeft volgens De Telegraaf ook vriendelijk voor de eer bedankt.

"Ik denk dat het niet goed is voor je carrière. Kijk, de Toppers hebben het al gemaakt, maar als je een aanstormend talent bent en je eindigt met zo weinig punten, dan kan dat ook verkeerd uitpakken", stelt de ex-'Idols'-deelnemer. Jim heeft al vier albums gemaakt en presenteert nu zijn vijfde Nederlandstalige. "Misschien word ik over twintig jaar gevraagd. Dan zien we wel."

Eerder haakten Jan Smit, 'X Factor'-winnares Lisa plus Nick en Simon al af. Frans Bauer houdt de optie open. "Je kunt in dit leven niets uitsluiten."

Misschien is een tv-zoektocht een goed plan. In Engeland had dit idee regelrecht succes. Engeland stuurde na wekenlang tv-plezier met 'Your Country Needs You' de relatief onbekende zangeres Jade naar het Songfestival en werd prompt vijfde in de eindstrijd. Sir Andrew Lloyd Webber zelf zat aan de piano op het Moskouse podium, hij componeerde en schreef het nummer "It's my time". Misschien iets voor Eric van Tijn aldus nog de krant.
(bron : De Telegraaf)

19-05-2009 om 08:59 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Wim Soutaer verlaat zijn vrouw dan toch voor minnares Kim Ghyselinck (ex-Sha-Na).

 Afgelopen vrijdag raakte bekend dat zanger Wim Soutaer (coach' Junior Eurosong 2008') en zijn vrouw Axelle Reunes een punt zetten achter hun huwelijk. Het koppel was reeds zestien jaar samen waarvan zeven jaar getrouwd.
 
Begin december vorig jaar raakte bekend dat de zanger en zijn vrouw vorig najaar enkele maanden uit elkaar waren geweest. Na een affaire met een collega keerde Wim echter terug naar zijn vrouw, en waren ze sterker dan ooit.

"Wim heeft al een jaar een geheime relatie." "Wim en Axelle gaan scheiden." Deze geruchten kreeg het weekblad Story toen al een tijdje te horen.
Het huwelijk stond een tijd onder ernstige druk maar het koppel bleef voor hun huwelijk vechten.

Na een geheime buitenechtelijke relatie met een collega uit de showbizzwereld en een breuk van vier maanden vertelde de zanger toen hoe het verder moest. Velen wisten toen reeds wie die collega was, ook wij waren er van op de hoogte. Maar net als andere media hielden we haar naam geheim.

Vandaag pakt het weekblad echter uit met de naam en het is niemand minder dan de 30-jarige Kim Ghyselinck, tot voor kort lid van het meidentrio Sha-Na. Als duo, en in een andere bezetting, nam Sha-Na in 1993 deel aan de Belgische selectie voor het Eurovisie Songfestival met "Liefde".

Een maand nadat zijn geheime relatie bekendraakte zou Wim volgens Story opnieuw contact hebben gezocht met Kim en het tweetal zou samen Valentijn hebben gevierd. Wim wordt wekelijks nog drie à vier keer gesignaleerd aan Kims woning in de Gentse deelgemeente Gentbrugge.

 Kim maakte tot voor kort deel uit van de - vernieuwde en inmiddels reeds opgedoekte - Sha-Na. Daarnaast runt ze een organisatiebureau en is ze opvoedster in een school. De voorbije jaren stond ze al mee op het podium met Swoop en Sergio & The Ladies (ESF 2002) en was ze danseres bij Xandee (ESF 2004), maar ook bij Wim Soutaer.
(foto Wim : website Wim ; foto Kim : Facebook Kim)

19-05-2009 om 08:47 geschreven door Redactie  


18-05-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Gerard Joling wint 'Gulden Vedel'.

 De muziek van de Nederlandse zanger Gerard Joling (ESF 1988) deed het zo goed in de Nederlandse dansscholen dat hij de 'Gulden Vedel' heeft gewonnen. De 'Gulden Vedel' wordt jaarlijks toegekend aan een Nederlandse zanger, zangeres of groep, waarvan de muziek veelvuldig is gebruikt bij de danslessen in de Swinging World Dansscholen.

De dansscholen laten weten : "Zijn enorme populariteit bij het dansschoolpubliek en zijn vele dansbare hits, die in de dansscholen tot een hype hebben geleid, rechtvaardigen de uitreiking van de 'Gulden Vedel' aan hem."

De prijs bestaat naast een oorkonde en champagne uit een gouden viooltje als dasspeld en ze worden uitgereikt op vrijdag 05 juni eerstkomende in Ermelo.
(bron : De Telegraaf)

18-05-2009 om 22:02 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit'.

 Afgelopen zaterdag kende het Songfestivalseizoen, editie 2009, een apotheose met de finale van de 54e editie van het Eurovisie Songfestival. Over iets meer dan een jaar vindt de volgende editie plaats in Noorwegen en ook de komende weken en maanden blijven wij de voorbereidingen in binnen- en buitenland volgen. Ook onze vertrouwde rubrieken blijven op post en dus krijg je op maandag een aflevering van 'Een avondje uit'. Fans die eens een concert willen bijwonen of op zoek zijn naar een plaats in de buurt waar hun favoriete artiest zal optreden zitten bij ons op de eerste rij.

 Het blijft nog eventjes wachten op de volledige lijst van artiesten die deze zomer hun opwachting zullen maken tijdens de veertiende editie van het zomerfestival 'Turnhoutse VRIJ-dagen'.

Ook dit jaar staat dit voor zes spraakmakende concertavonden met kwalitatieve topartiesten uit binnen- en buitenland, gratis en voor een breed publiek. Uiteraard op de Turnhoutse Grote Markt. Zes vrijdagavonden met muziek en ambiance.
Momenteel wordt er volop gewerkt aan een restyling en de organisatie gaat niet voor minder, maar voor beter.

 Wij zetten alle data hieronder op een rijtje en geven nu al mee dat de broertjes Koen en Kris Wauters op vrijdag 17 juli de Kempense gemeente in vuur en vlam zullen zetten.

de Turnhoutse VRIJ-dagen - editie 2009' :


* vrijdag 26 juni : ???.
* vrijdag 03 juli : ???.
* vrijdag 10 juli : ???.
* vrijdag 17 juli : Clouseau (Eurosong 1989, ESF 1991).
* vrijdag 24 juli : ???.
* vrijdag 31 juli : ???.

Meer nieuws en informatie krijg je vanaf vrijdag 29 mei op de website van het zomerfestival.

 Natalia (Eurosong 2004) trekt later dit jaar, meer bepaald in november en december, langs de Vlaamse zalen met 'Natalia Acoustelicious'. Wij zetten de locaties hieronder alvast op een rijtje.

* vrijdag 06 november : CC De Mol, Aarschotsesteenweg 3, 2500 Lier (aanvang : 20.00).
* dinsdag 10 november : Concertgebouw, 't Zand 34, 8000 Brugge (aanvang : 20.00).
* vrijdag 13 november : Grenslandhallen, Gouv. Verwilghensingel 70, 3500 Hasselt (aanvang : 20.00).
* donderdag 19 november : De Kortrijkse Schouwburg, Schouwburgplein 14, 8500 Kortrijk (aanvang : 20.00).
* vrijdag 20 november : Koningin Elisabethzaal, Astridplein 26, 2018 Antwerpen (aanvang : 20.00).
* woensdag 25 november : CC De Spil, H. Spilleboutdreef 1, 8800 Roeselare (aanvang : 20.00).
* vrijdag 27 november : Theatrium, Onder den Toren 9, 2800 Mechelen (aanvang : 20.00).
* donderdag 03 december : Capitole, Graaf Van Vlaanderenplein 5, 9000 Gent (aanvang : 20.00).
* zaterdag 05 december : Kursaal Oostende, Monacoplein, 8400 Oostende (aanvang : 20.00).
* woensdag 09 december : CC  De Meent, Gemeenveldstraat 34, 1652 Alsemberg (aanvang : 20.00).
* donderdag 17 december : CC De Warande, Warandestraat 42, 2300 Turnhout (aanvang : 20.00).

Tickets voor deze optredens zijn momenteel al een tijdje beschikbaar via Sherpa. Meer informatie krijg je zoals steeds ook op de website van de zangeres.

 Cabaretière Els de Schepper (Eurosong 2006) gaat met haar nieuwe one-womanshow 'Els de Schepper roddelt' in première in de Lotto Arena. Haar vorige theatertournee 'Supervrouw!' (die eind december aan de laatste voorstelling toe was) was met meer dan 95 uitverkochte voorstellingen goed voor meer dan 80.000 bezoekers. Els mag zich dan ook terecht tot één van de populairste theaterartiesten van Vlaanderen rekenen.

Tijdens 'Els de Schepper roddelt' zal het publiek een antwoord krijgen op vragen als waarom mensen roddelen, welke communicatieweg we vandaag moeten kiezen om met elkaar in aanraking te komen en te blijven, hoe je dat contact legt, waarom we al eens vrolijk onze vuilnisbak leegkieperen over de hoofden van anderen, wat de impact van onze woorden zijn, of vrouwen meer roddelen dan mannen, of holbewoners het ook al deden, of we elkaar in feite wel begrijpen, hoe je iemand op 30 seconden voor je kan winnen, en zoveel meer.

Roddelen is kunst. Roddelen is gezond. Roddelen is vooral plezant ! Dat zal Els de Schepper op vrijdag 13 november bewijzen in de Lotto Arena. Daarna is de nieuwe show ook in de Vlaamse theaters te zien.

Ook benieuwd welke roddels ze daarvoor zal aanwenden ? Verzeker u dan nu al van uw plaatsen als u op 13 november alles over iedereen en nog wat te weten wilt komen. Kaartjes kosten 25,00 - 30,00 en 40,00 € en kunnen nu reeds besteld worden via de website van het Sportpaleis.

18-05-2009 om 21:41 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MOSKOU LIVE : Songfestivalwinnaar Alexander Rybak te gast tijdens Toppers-concerten in Amsterdam ?

 Volgens de Nederlandse krant De Telegraaf zit de kans er in dat de Noorse Songfestivalwinnaar, Alexander Rybak, midden juni naar Nederland komt. De krant meldt op haar website dat Gordon heeft laten weten dat hij Alexander heeft gevraagd om met de Toppers op te treden tijdens hun twee concerten op vrijdag 12 en zaterdag 13 juni eerstkomende. Het is op dit ogenblik echter niet bekend of Rybak op het verzoek zal ingaan.

 In dit jubileumjaar 2009 zullen de Toppers wederom de Amsterdam ArenA betreden voor het allergrootste en gezelligste 'Meezingfeest van het Jaar'. Het wordt een extra bijzondere editie die groots gevierd zal worden. De voorverkoop voor deze concerten is sinds begin december van start gegaan. Meer informatie krijg je op de website van Ticketpoint. Beide concerten gaan om 21.00 van start.
(foto Alexander Rybak : Indrek Galetin, EBU)

18-05-2009 om 21:09 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : relatie Jan Smit en Yolanthe Cabau van Kasbergen onder druk ?

 Yolanthe Cabau van Kasbergen, afgelopen zaterdag de Nederlandse woordvoerster tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival, zou het wel erg gezellig hebben met voetballer Wesley Sneijder.

De twee zouden afgelopen weekeinde samen zijn gespot terwijl ze samen aan het stappen waren, en dat is een slecht teken, zegt Evert Santegoeds in 'Shownieuws' (SBS 6).
De twee zijn eerder al samen gespot. Afgelopen zaterdagavond, na afloop van de finale van het Eurovisie Songfestival, zouden ze alweer samen zijn gezien in een aantal uitgaansgelegenheden in Hilversum, op zondag tot de vroege uurtjes in Amsterdam. Geen plekken waar je naartoe gaat als je niet gezien wil worden, meldt Evert.

 Volgens hem gaan er in hun woonplaats Volendam al langer geruchten dat Yolanthe Jan niet trouw is. Nu zou zij dan als een blok zijn gevallen voor de onlangs gescheiden Wesley.
Jans manager Jaap Buijs was niet bereikbaar voor commentaar. (bron : De Telegraaf)

18-05-2009 om 20:48 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : 'Fata Morgana', 'Zo is er maar één', 'Steracteur sterartiest', 'De naaktkalender', 'Hartelijke groeten aan iedereen' en 'Flikken' komen niet meer terug.

 VRT-televisiezender Eén heeft zijn beste seizoen ooit achter de rug, met hoge marktaandelen en waarderingen. Dat heeft de netmanager van Eén, Jean Philip De Tender, deze voormiddag gezegd op een persconferentie waarbij hij de balans opmaakte van het afgelopen televisieseizoen. Omdat Eén naar eigen zeggen wil blijven vernieuwen, sneuvelen volgend seizoen wel een aantal programma's.

Van een aantal programma's ('Flikken', 'Fata Morgana') stond het al eerder vast dat er geen nieuw seizoen kwam, maar vandaag raakte bekend dat ook 'Zo is er maar één', 'Steracteur sterartiest', 'De naaktkalender' en 'Hartelijke groeten aan iedereen' niet meer zullen weerkeren.

Ook de maatschappelijke docureeksen 'Doodgraag leven', 'Voorbij de grens en 'Homeless World Cup' keren niet terug "omdat we ons punt gemaakt hebben" aldus De Tender. Over 'Mercator' en de kwis 'One Man Show' is nog geen beslissing gevallen. 

De zomer van Eén rekent intussen op de gekende ingrediënten : 'Duizend Zonnen' en de talkshow 'Villa Vanthilt', gepresenteerd door Marcel Vanthilt (lid vakjury 'Eurosong', presentator JESF 2005). 'Duizend Zonnen' pakt uit met een aantal nieuwe rubrieken : Geena Lisa (Eurosong 2008) onderzoekt in haar badpakkenspecial hoe mensen een bad pakken, kok Giovani Oosters kookt op zondag met een bekend duo, Olav Grondelaars (Klara) laat de kijker in één minuut een kunstwerk ontdekken en Herman Verbruggen probeert de laatste trends in welness en sport uit.
(bron : Belga)

18-05-2009 om 14:34 geschreven door Redactie  
VOLG ONS OOK OP TWITTER & FACEBOOK.Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!