Twelve Points...Douze Points...Kiev 2017...

Deze website wordt niet meer geüpdatet! Volg ons via https://twitter.com/12_TPDP_12.....

19-05-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : 'Pop-Eiland 2009' met Milk Inc., de Dalton Sisters, Oliver, Margot De Ridder en Lasgo.

 De laatste woensdagnamiddag van het schooljaar is sinds 1998 het evenementeneiland van het provinciaal domein Puyenbroeck de 'place to be' voor alle kids met zin voor avontuur.

Ook dit jaar kan de jeugd op woensdag 24 juni eerstkomende weer genieten van talrijke hippe artiesten en te gekke randanimatie. Voor deze twaalfde editie zullen een aantal artiesten vanaf 14.00 de boel op stelten gaan zetten in de Oost-Vlaamse gemeente Wachtebeke.

Zo maken Margot De Ridder, derde tijdens de jongste editie van 'Steracteur sterartiest', de Studio 100 TV-Band met de Dalton Sisters (Junior Eurosong 2007) en Oliver (JESF 2008) alvast hun opwachting. Als grote kleppers zijn er Lasgo en niemand minder dan Milk Inc. (met Regi Penxten, componist "My music" - Eurosong 2008).

Deze editie belooft alvast historisch te worden want met z'n allen wordt een poging ondernomen om een wereldrecord te vestigen ! Meer nieuws en informatie over 'Pop-Eiland', editie 2009, krijg je op de website van het festival.
(bron : Pop-Eiland)

19-05-2009 om 12:35 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Hadise blies haar relatie op en heeft een nieuwe vriend !

 Eerder vorige maand brachten we reeds het bericht dat de Molse zangeres Hadise, afgelopen zaterdag vierde geëindigd tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival, een relatie zou hebben met de componist/producer van "Düm tek tek", Sinan Akçil. Dat lazen we toen op de website van TurkStars. Vandaag pakt ook het weekblad Dag allemaal uit met dit bericht en in een twee pagina's tellend artikel wordt het turbulente liefdesleven van de zangeres onthuld. In haar omgeving klinkt het dat ze soms mensen gebruikt, ook in de liefde als haar dat goed uitkomt. En ze ziet er verder geen graten in om iemand zonder pardon te laten vallen.

De meesten wensen anoniem te blijven, sommigen werken nog nauw samen met de zangeres en willen hun job niet verliezen, anderen omdat ze een rechtszaak tegen haar hebben lopen of nog geld te goed hebben. Danser en choreograaf Gabson (30) is bijvoorbeeld níet bang voor eventuele represailles. Hij stond mee aan de wieg van Hadises succesverhaal en was, na een korte onderbreking, van eind 2006 tot voor enkele weken haar choreograaf en vaste danser op alle optredens. Nu het grote succes voor Hadise is losgebarsten, voelt hij zich genadeloos aan de kant geschoven.

"Hadise doet altijd alsof zij de onschuld zelve is", vertelt Gabson. "Je zou haast gaan geloven dat zij een tante nonneke is. In werkelijkheid is Hadise een keihard, meedogenloos meisje. Haar ex-vriend Mehmet kan dat beamen. Hadise en Mehmet waren gedurende zo'n acht jaar een koppel. Ze waren dus al samen toen ze in 2003 deelnam aan de eerste reeks van 'Idool'. De zangeres wilde haar relatie tot elke prijs geheim houden. De Turkse pers heeft geprobeerd - vruchteloos - om een foto te bemachtigen van Hadise en haar vriend. Intussen is het tweetal sinds een aantal maanden uit elkaar.

Mehmet was eigenlijk té goed voor haar en hij had in hun relatie niets te zeggen. Slechts één keer uitte hij zijn ongenoegen en dat was toen hij haar clip van "My body" zag. De wereldbekende choreograaf Eddie Morales hield daarin de borsten van Hadise sensueel vast. Mehmet schrok zich te pletter. Toen hij in haar leven kwam, werkte hij als ober en later ging hij aan de slag in een fabriek. Meermaals was hij ook werkloos en dat heeft hun relatie uiteindelijk de doodsteek gegeven. "Hadise heeft hun relatie opgeblazen, ze vond Mehmet te min" klinkt het.

In de Turkse media werd de zangeres onlangs onder meer gekoppeld aan twee voetballers en aan een zestiger die aan het hoofd staat van de belangrijkste Turkse kranten én een televisiestation.

 "Veel van die verhalen kloppen niet", vertelt een danseres van Hadise. "Maar Hadise heeft wél een nieuwe vriend, hij woont in Istanboel. Sinan Akçil heet hij." Zijn naam dook ook eerder vorige maand reeds op (archief).

De 29-jarige Sinan is een van de bekendste componisten en producers van Turkije en verleende zijn medewerking aan "Düm tek tek", het nummer waarmee Hadise voor Turkije deelnam aan het Eurovisie Songfestival. Hij legt momenteel ook de hand aan haar nieuwe Turkse cd die binnenkort zal verschijnen.

"Het is duidelijk dat Sinan niet dé grote liefde is voor Hadise", aldus de danseres. "Ze maken veel ruzie. Maar Sinan heeft van zijn vorige vriendin Izel een van de populairste Turkse zangeressen gemaakt, hé. Zodra hij klaar is met Hadises nieuwe cd, zal zij wel met hem breken, dat zou me niet verbazen."

Hadise zelf blijft bij haar besluit om haar liefdesleven top secret te houden. "Top secret" klinkt het volgens Dag allemaal. (foto Hadise : Indrek Galetin, EBU)

19-05-2009 om 12:07 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'The One Man show' : haalt Tom Waes zijn zweepje opnieuw boven voor Veerle Dobbelaere ?

 Op maandag 30 maart jongstleden startte het eerste net van de openbare omroep met een nieuwe laatavondquiz. 'The One Man show', gepresenteerd door Tom 'The One Man' Waes. Elke dag ontvangt hij één Bekende Vlaming die hij alle vragen stelt die niemand hem of haar ooit durfde stellen. Miet Smet, Koen Wauters (Eurosong 1989, ESF 1991), Caroline Gennez, Erik Van Looy, Peter Van de Veire en Dimitri Leue zijn maar een paar namen van de Vlamingen die we in deze quiz mogen verwachten.

 De Bekende Vlaming die centraal staat, is tegelijkertijd ook het quizmateriaal van de avond. Alle quizvragen vloeien voort uit wat de centrale man of vrouw van de 'The One Man show' Tom in het oor fluistert.

'The One Man show' is een quiz zonder punten. Alleen de rangschikking telt. Als een kandidaat juist antwoordt op een vraag, stijgt hij een plaats in de rangschikking. Antwoordt hij fout, dan zakt hij een plaats. En die plaats is in het spel heel belangrijk.

Tom neemt immers drie keer afscheid van een kandidaat. Drie keer moet de laatste in de rangschikking onherroepelijk naar huis. De twee kandidaten die op het einde van de quiz bovenaan de rangschikking staan, gaan door naar de volgende aflevering. Maar eerst moeten ze nog een vraag beantwoorden. De vraag van 1.000 €.

De vijf quizkandidaten zijn vijf onbekende Vlamingen. Sympathieke mensen met een grote algemene kennis die op een gezonde manier het reilen en zeilen van bekend Vlaanderen volgen. Een student, een huismoeder, een dokter, een agent, een reclamemaker, een bankbediende of een grootvader.

Zoals hierboven reeds aangehaald gaan de twee besten van elke aflevering door. In de volgende aflevering krijgen ze het gezelschap van drie nieuwe kandidaten. Op die manier komt het er voor elke kandidaat op aan zo lang mogelijk te overleven in 'The One Man show'. En ondertussen zo veel mogelijk geld te verdienen.

Vanavond is Veerle Dobbelaere te gast bij Tom. Ze hebben het over hun pittige band sinds hun samenwerking in 'SM-rechter' en quizzen over de meubels die Veerle ontwerpt, over haar licht ontvlambaar karakter en over haar vreemde gewoonte om te praten met engelen.

De kandidaten zijn Koen Van Trappen (28), die voor de tweede keer deelneemt en 1000 € won, Coretta de Vries, die voor de tweede keer deelneemt en gisterenavond tweede werd, en nieuwkomers Pol Anrys (51), Vera Henderickx (51) en Bart Peeters (30).

'The One Man show', VANAVOND om 22.00 op Eén na 'Koppen XL' met Annelies Van Herck. (bron en foto's : Eén)

19-05-2009 om 11:29 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oslo 2010 : Jim Bakkum niet naar het Eurovisie Songfestival.

 De kans dat er 'jong en leuk' talent voor Nederland naar de volgende editie van het Eurovisie Songfestival zal worden gestuurd, is weer kleiner geworden. De 21-jarige Jim Bakkum heeft volgens De Telegraaf ook vriendelijk voor de eer bedankt.

"Ik denk dat het niet goed is voor je carrière. Kijk, de Toppers hebben het al gemaakt, maar als je een aanstormend talent bent en je eindigt met zo weinig punten, dan kan dat ook verkeerd uitpakken", stelt de ex-'Idols'-deelnemer. Jim heeft al vier albums gemaakt en presenteert nu zijn vijfde Nederlandstalige. "Misschien word ik over twintig jaar gevraagd. Dan zien we wel."

Eerder haakten Jan Smit, 'X Factor'-winnares Lisa plus Nick en Simon al af. Frans Bauer houdt de optie open. "Je kunt in dit leven niets uitsluiten."

Misschien is een tv-zoektocht een goed plan. In Engeland had dit idee regelrecht succes. Engeland stuurde na wekenlang tv-plezier met 'Your Country Needs You' de relatief onbekende zangeres Jade naar het Songfestival en werd prompt vijfde in de eindstrijd. Sir Andrew Lloyd Webber zelf zat aan de piano op het Moskouse podium, hij componeerde en schreef het nummer "It's my time". Misschien iets voor Eric van Tijn aldus nog de krant.
(bron : De Telegraaf)

19-05-2009 om 08:59 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Wim Soutaer verlaat zijn vrouw dan toch voor minnares Kim Ghyselinck (ex-Sha-Na).

 Afgelopen vrijdag raakte bekend dat zanger Wim Soutaer (coach' Junior Eurosong 2008') en zijn vrouw Axelle Reunes een punt zetten achter hun huwelijk. Het koppel was reeds zestien jaar samen waarvan zeven jaar getrouwd.
 
Begin december vorig jaar raakte bekend dat de zanger en zijn vrouw vorig najaar enkele maanden uit elkaar waren geweest. Na een affaire met een collega keerde Wim echter terug naar zijn vrouw, en waren ze sterker dan ooit.

"Wim heeft al een jaar een geheime relatie." "Wim en Axelle gaan scheiden." Deze geruchten kreeg het weekblad Story toen al een tijdje te horen.
Het huwelijk stond een tijd onder ernstige druk maar het koppel bleef voor hun huwelijk vechten.

Na een geheime buitenechtelijke relatie met een collega uit de showbizzwereld en een breuk van vier maanden vertelde de zanger toen hoe het verder moest. Velen wisten toen reeds wie die collega was, ook wij waren er van op de hoogte. Maar net als andere media hielden we haar naam geheim.

Vandaag pakt het weekblad echter uit met de naam en het is niemand minder dan de 30-jarige Kim Ghyselinck, tot voor kort lid van het meidentrio Sha-Na. Als duo, en in een andere bezetting, nam Sha-Na in 1993 deel aan de Belgische selectie voor het Eurovisie Songfestival met "Liefde".

Een maand nadat zijn geheime relatie bekendraakte zou Wim volgens Story opnieuw contact hebben gezocht met Kim en het tweetal zou samen Valentijn hebben gevierd. Wim wordt wekelijks nog drie à vier keer gesignaleerd aan Kims woning in de Gentse deelgemeente Gentbrugge.

 Kim maakte tot voor kort deel uit van de - vernieuwde en inmiddels reeds opgedoekte - Sha-Na. Daarnaast runt ze een organisatiebureau en is ze opvoedster in een school. De voorbije jaren stond ze al mee op het podium met Swoop en Sergio & The Ladies (ESF 2002) en was ze danseres bij Xandee (ESF 2004), maar ook bij Wim Soutaer.
(foto Wim : website Wim ; foto Kim : Facebook Kim)

19-05-2009 om 08:47 geschreven door Redactie  


18-05-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Gerard Joling wint 'Gulden Vedel'.

 De muziek van de Nederlandse zanger Gerard Joling (ESF 1988) deed het zo goed in de Nederlandse dansscholen dat hij de 'Gulden Vedel' heeft gewonnen. De 'Gulden Vedel' wordt jaarlijks toegekend aan een Nederlandse zanger, zangeres of groep, waarvan de muziek veelvuldig is gebruikt bij de danslessen in de Swinging World Dansscholen.

De dansscholen laten weten : "Zijn enorme populariteit bij het dansschoolpubliek en zijn vele dansbare hits, die in de dansscholen tot een hype hebben geleid, rechtvaardigen de uitreiking van de 'Gulden Vedel' aan hem."

De prijs bestaat naast een oorkonde en champagne uit een gouden viooltje als dasspeld en ze worden uitgereikt op vrijdag 05 juni eerstkomende in Ermelo.
(bron : De Telegraaf)

18-05-2009 om 22:02 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit'.

 Afgelopen zaterdag kende het Songfestivalseizoen, editie 2009, een apotheose met de finale van de 54e editie van het Eurovisie Songfestival. Over iets meer dan een jaar vindt de volgende editie plaats in Noorwegen en ook de komende weken en maanden blijven wij de voorbereidingen in binnen- en buitenland volgen. Ook onze vertrouwde rubrieken blijven op post en dus krijg je op maandag een aflevering van 'Een avondje uit'. Fans die eens een concert willen bijwonen of op zoek zijn naar een plaats in de buurt waar hun favoriete artiest zal optreden zitten bij ons op de eerste rij.

 Het blijft nog eventjes wachten op de volledige lijst van artiesten die deze zomer hun opwachting zullen maken tijdens de veertiende editie van het zomerfestival 'Turnhoutse VRIJ-dagen'.

Ook dit jaar staat dit voor zes spraakmakende concertavonden met kwalitatieve topartiesten uit binnen- en buitenland, gratis en voor een breed publiek. Uiteraard op de Turnhoutse Grote Markt. Zes vrijdagavonden met muziek en ambiance.
Momenteel wordt er volop gewerkt aan een restyling en de organisatie gaat niet voor minder, maar voor beter.

 Wij zetten alle data hieronder op een rijtje en geven nu al mee dat de broertjes Koen en Kris Wauters op vrijdag 17 juli de Kempense gemeente in vuur en vlam zullen zetten.

de Turnhoutse VRIJ-dagen - editie 2009' :


* vrijdag 26 juni : ???.
* vrijdag 03 juli : ???.
* vrijdag 10 juli : ???.
* vrijdag 17 juli : Clouseau (Eurosong 1989, ESF 1991).
* vrijdag 24 juli : ???.
* vrijdag 31 juli : ???.

Meer nieuws en informatie krijg je vanaf vrijdag 29 mei op de website van het zomerfestival.

 Natalia (Eurosong 2004) trekt later dit jaar, meer bepaald in november en december, langs de Vlaamse zalen met 'Natalia Acoustelicious'. Wij zetten de locaties hieronder alvast op een rijtje.

* vrijdag 06 november : CC De Mol, Aarschotsesteenweg 3, 2500 Lier (aanvang : 20.00).
* dinsdag 10 november : Concertgebouw, 't Zand 34, 8000 Brugge (aanvang : 20.00).
* vrijdag 13 november : Grenslandhallen, Gouv. Verwilghensingel 70, 3500 Hasselt (aanvang : 20.00).
* donderdag 19 november : De Kortrijkse Schouwburg, Schouwburgplein 14, 8500 Kortrijk (aanvang : 20.00).
* vrijdag 20 november : Koningin Elisabethzaal, Astridplein 26, 2018 Antwerpen (aanvang : 20.00).
* woensdag 25 november : CC De Spil, H. Spilleboutdreef 1, 8800 Roeselare (aanvang : 20.00).
* vrijdag 27 november : Theatrium, Onder den Toren 9, 2800 Mechelen (aanvang : 20.00).
* donderdag 03 december : Capitole, Graaf Van Vlaanderenplein 5, 9000 Gent (aanvang : 20.00).
* zaterdag 05 december : Kursaal Oostende, Monacoplein, 8400 Oostende (aanvang : 20.00).
* woensdag 09 december : CC  De Meent, Gemeenveldstraat 34, 1652 Alsemberg (aanvang : 20.00).
* donderdag 17 december : CC De Warande, Warandestraat 42, 2300 Turnhout (aanvang : 20.00).

Tickets voor deze optredens zijn momenteel al een tijdje beschikbaar via Sherpa. Meer informatie krijg je zoals steeds ook op de website van de zangeres.

 Cabaretière Els de Schepper (Eurosong 2006) gaat met haar nieuwe one-womanshow 'Els de Schepper roddelt' in première in de Lotto Arena. Haar vorige theatertournee 'Supervrouw!' (die eind december aan de laatste voorstelling toe was) was met meer dan 95 uitverkochte voorstellingen goed voor meer dan 80.000 bezoekers. Els mag zich dan ook terecht tot één van de populairste theaterartiesten van Vlaanderen rekenen.

Tijdens 'Els de Schepper roddelt' zal het publiek een antwoord krijgen op vragen als waarom mensen roddelen, welke communicatieweg we vandaag moeten kiezen om met elkaar in aanraking te komen en te blijven, hoe je dat contact legt, waarom we al eens vrolijk onze vuilnisbak leegkieperen over de hoofden van anderen, wat de impact van onze woorden zijn, of vrouwen meer roddelen dan mannen, of holbewoners het ook al deden, of we elkaar in feite wel begrijpen, hoe je iemand op 30 seconden voor je kan winnen, en zoveel meer.

Roddelen is kunst. Roddelen is gezond. Roddelen is vooral plezant ! Dat zal Els de Schepper op vrijdag 13 november bewijzen in de Lotto Arena. Daarna is de nieuwe show ook in de Vlaamse theaters te zien.

Ook benieuwd welke roddels ze daarvoor zal aanwenden ? Verzeker u dan nu al van uw plaatsen als u op 13 november alles over iedereen en nog wat te weten wilt komen. Kaartjes kosten 25,00 - 30,00 en 40,00 € en kunnen nu reeds besteld worden via de website van het Sportpaleis.

18-05-2009 om 21:41 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MOSKOU LIVE : Songfestivalwinnaar Alexander Rybak te gast tijdens Toppers-concerten in Amsterdam ?

 Volgens de Nederlandse krant De Telegraaf zit de kans er in dat de Noorse Songfestivalwinnaar, Alexander Rybak, midden juni naar Nederland komt. De krant meldt op haar website dat Gordon heeft laten weten dat hij Alexander heeft gevraagd om met de Toppers op te treden tijdens hun twee concerten op vrijdag 12 en zaterdag 13 juni eerstkomende. Het is op dit ogenblik echter niet bekend of Rybak op het verzoek zal ingaan.

 In dit jubileumjaar 2009 zullen de Toppers wederom de Amsterdam ArenA betreden voor het allergrootste en gezelligste 'Meezingfeest van het Jaar'. Het wordt een extra bijzondere editie die groots gevierd zal worden. De voorverkoop voor deze concerten is sinds begin december van start gegaan. Meer informatie krijg je op de website van Ticketpoint. Beide concerten gaan om 21.00 van start.
(foto Alexander Rybak : Indrek Galetin, EBU)

18-05-2009 om 21:09 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : relatie Jan Smit en Yolanthe Cabau van Kasbergen onder druk ?

 Yolanthe Cabau van Kasbergen, afgelopen zaterdag de Nederlandse woordvoerster tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival, zou het wel erg gezellig hebben met voetballer Wesley Sneijder.

De twee zouden afgelopen weekeinde samen zijn gespot terwijl ze samen aan het stappen waren, en dat is een slecht teken, zegt Evert Santegoeds in 'Shownieuws' (SBS 6).
De twee zijn eerder al samen gespot. Afgelopen zaterdagavond, na afloop van de finale van het Eurovisie Songfestival, zouden ze alweer samen zijn gezien in een aantal uitgaansgelegenheden in Hilversum, op zondag tot de vroege uurtjes in Amsterdam. Geen plekken waar je naartoe gaat als je niet gezien wil worden, meldt Evert.

 Volgens hem gaan er in hun woonplaats Volendam al langer geruchten dat Yolanthe Jan niet trouw is. Nu zou zij dan als een blok zijn gevallen voor de onlangs gescheiden Wesley.
Jans manager Jaap Buijs was niet bereikbaar voor commentaar. (bron : De Telegraaf)

18-05-2009 om 20:48 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : 'Fata Morgana', 'Zo is er maar één', 'Steracteur sterartiest', 'De naaktkalender', 'Hartelijke groeten aan iedereen' en 'Flikken' komen niet meer terug.

 VRT-televisiezender Eén heeft zijn beste seizoen ooit achter de rug, met hoge marktaandelen en waarderingen. Dat heeft de netmanager van Eén, Jean Philip De Tender, deze voormiddag gezegd op een persconferentie waarbij hij de balans opmaakte van het afgelopen televisieseizoen. Omdat Eén naar eigen zeggen wil blijven vernieuwen, sneuvelen volgend seizoen wel een aantal programma's.

Van een aantal programma's ('Flikken', 'Fata Morgana') stond het al eerder vast dat er geen nieuw seizoen kwam, maar vandaag raakte bekend dat ook 'Zo is er maar één', 'Steracteur sterartiest', 'De naaktkalender' en 'Hartelijke groeten aan iedereen' niet meer zullen weerkeren.

Ook de maatschappelijke docureeksen 'Doodgraag leven', 'Voorbij de grens en 'Homeless World Cup' keren niet terug "omdat we ons punt gemaakt hebben" aldus De Tender. Over 'Mercator' en de kwis 'One Man Show' is nog geen beslissing gevallen. 

De zomer van Eén rekent intussen op de gekende ingrediënten : 'Duizend Zonnen' en de talkshow 'Villa Vanthilt', gepresenteerd door Marcel Vanthilt (lid vakjury 'Eurosong', presentator JESF 2005). 'Duizend Zonnen' pakt uit met een aantal nieuwe rubrieken : Geena Lisa (Eurosong 2008) onderzoekt in haar badpakkenspecial hoe mensen een bad pakken, kok Giovani Oosters kookt op zondag met een bekend duo, Olav Grondelaars (Klara) laat de kijker in één minuut een kunstwerk ontdekken en Herman Verbruggen probeert de laatste trends in welness en sport uit.
(bron : Belga)

18-05-2009 om 14:34 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Marcel Vanthilt deze zomer op Eén met 'Villa Vanthilt'.

 Ook dit jaar pakt het eerste net van de openbare omroep uit met een zomers praatprogramma. Niet met het oude vertrouwde 'Zomer' maar wel met het gloednieuwe 'Villa Vanthilt' met presentator Marcel Vanthilt (lid vakjury 'Eurosong', presentator JESF 2005).

De voorbije vier jaar trok Eén voor haar praatprogramma naar Oostende en het eerste en tweede seizoen werden in goede banen geleid door Jan Leyers (ESF 1991). In 2007 namen Ben Crabbé en Marcel Vanthilt de fakkel over en zij presenteerden afwisselend een week.
 
Marcel presenteert vanaf maandag 08 juni tot en met donderdag 20 augustus 'Villa Vanthilt' vanuit een villa met tuin en terras. Hij poot ze eerst vier weken neer in Gent, dan vier weken in Hasselt en zendt uit van zondag tot en met donderdag. Tijdens de Ronde van Frankrijk (zaterdag 04 tot en met zondag 26 juli) ligt de show wel even stil.
(bron : Belga ; foto : Eén)

18-05-2009 om 14:17 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Hit The Road' : zanger Udo presenteert opvolger 'Tien om te Zien'.

 Afgelopen woensdag, 13 mei, brachten we reeds het bericht dat Udo (winnaar 'X Factor 2005') deze zomer de opvolger van 'Tien om te Zien' zou gaan presenteren. De commerciële omroep vtm liet toen weten dat het programma 'Muziek in de Stad' als titel zou gaan dragen maar dat is intussen gewijzigd in 'Hit The Road'.

De hele zomer palmt presentator Udo wekelijks een nieuwe Vlaamse stad in en ontvangt er de populairste Vlaamse en internationale artiesten. En of het nu gaat om gevestigde waarden of jonge honden, iedereen is welkom. En dat alles in het mooiste decor van de wereld : het hart van de Vlaamse steden !

Brede waaier aan muziek

We brengen elke week een echt muziekfeest met live optredens maar ook met frisse reportages. In 'Die Zomer Van...' gaan we op bezoek bij de maker van die ene grote zomerhit. Hij of zij maakte één zomer lang het mooie weer en verdween daarna uit de belangstelling. Wij zoeken ze nog één keer op, ... desnoods aan de andere kant van de wereld.

De Platenkast

Elke week duiken we in 'De Platenkast' van een bekend gezicht. Niets is zo persoonlijk als een muziekcollectie; wat voor de ene 'fout' is, is voor de andere puur genieten. We peilen naar de liefde voor muziek bij bekend Vlaanderen... Verder houden we de vinger aan de pols van de muzikale actualiteit. Buitenlandse avonturen van onze lokale helden, backstage bij internationale artiesten of gewoon bij de sterren thuis, Wij zijn er deze zomer bij ! Let's hit the road !

* Opnames :

maandag 29 juni : Geraardsbergen.
maandag 06 juli : Sint-Truiden.
maandag 13 juli : Blankenberge.
maandag 20 juli : Sint-Niklaas.
maandag 27 juli : ???.
maandag 03 augustus : ???.
maandag 10 augustus : ???.
maandag 17 augustus : Willebroek.
maandag 24 augustus : Maaseik.

Vanaf woensdag 01 juli eerstkomende wordt 'Hit The Road' elke woensdag uitgezonden.
(bron : vtm)

18-05-2009 om 12:47 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MOSKOU LIVE : iets meer dan 200.000 kijkers voor Songfestivalfinale op RTBF.

 De finale van de 54e editie van het Eurovisie Songfestival lokte zaterdagavond 203.715 tv-kijkers naar La Une, het eerste net van de Franstalige openbare omroep. Dit geeft een marktaandeel van 16,6%.

De halve eindstrijd dinsdagavond, met de uitschakeling van de Belgische inzending Copycat, werd bekeken door 224.824 kijkers, wat neerkomt op een marktaandeel van 14,4%.
(bron : Belga ; foto's : Indrek Galetin, EBU)

18-05-2009 om 12:13 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MOSKOU LIVE : finale Eurovisie Songfestival gevolgd door 797.873 kijkers op één (VRT).

 De finale van de 54e editie van het Eurovisie Songfestival is zaterdagavond op Eén door gemiddeld 797.873 tv-kijkers gevolgd. Dat komt neer op een marktaandeel van 41,5%. Toen Alexander Rybak voor Noorwegen met "Fairytale" in Moskou als winnaar werd bekroond, werd een kijkpiek van 1.107.053 kijkers gehaald, goed voor een marktaandeel van 73,4%.

 Dit gemiddelde kijkcijfer ligt een stuk hoger dan in 2008 (487.000 en marktaandeel 29,4%) en in 2007 (607.000 en marktaandeel 33,4%), toen België evenmin voor de finale van het liedjesfestival was geplaatst. De inbreng van Hadise, de Vlaams-Turkse uit Mol die Turkije een vierde plaats bezorgde, is daar zeker niet vreemd aan.

Naar de eerste halve finale met de RTBF-inzending Copycat op dinsdag 12 mei keken op Eén 642.178 kijkers (marktaandeel 29,7%). De tweede halve finale donderdag, met onder meer Nederland, werd door 364.000 kijkers op Eén gevolgd.
(bron : Belga ; foto's : Indrek Galetin, EBU)

18-05-2009 om 11:43 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MOSKOU LIVE : Vlaamse pers focust op Hadise en op Rybaks monsterscore.

 De Noor Alexander Rybak mag afgelopen zaterdag dan wel het Songfestival in Moskou hebben gewonnen, de kranten besteden vandaag ook nog steeds uitgebreid aandacht aan 'onze' Hadise. De Vlaams-Turkse zangeres werd vierde voor Turkije en wil nu genieten van een welverdiende vakantie.

Het Laatste Nieuws  kopt "Hadise schittert op 4 en monsterscore voor jonge Rybak". De krant wist ook dat Hadise vlak na het Songfestival - net zoals na de eerste halve finale - naar de plaatstelijke Mc Donalds getrokken was voor "ne vettige hamburger".

Op de persconferentie na de finale kwamen de journalisten ook te weten dat de Noorse winnaar Alexander Rybak single is, maar "dat het meisje voor wie hij "Fairytale" schreef wel nog in zijn leven is en dat hij ernaar uitkeek haar terug te zien."

Hadise maakte in haar dagboek in de krant bekend dat ze "barst van de plannen". "Maar eerst wel ik een paar weken uitslapen, in de zon liggen, een kleurtje krijgen, zwemmen, een boek lezen en vooral mijn gsm ergens ver weg stoppen", voegde ze eraan toe. De zangeres keert morgen terug naar België.

* de aaibaarheidsfactor van Rybak

Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg zagen een "Noors sprookje in Moskou". De kranten hadden vooral lof voor Rybak, die "een hoge aaibaarheidsfactor" heeft en "zich tijdens de ettelijke persconferenties geduldig, opgewekt en bescheiden toonde".

* "Een van de saaiste puntentellingen ooit"

De Morgen zag zaterdagavond "een van de saaiste puntentellingen ooit" en merkte op dat elk deelnemend land punten gaf aan Rybak "wat in twaalf jaar niet meer gebeurde".

Volgens de krant kon ook de herintrede van de vakjury "niet wegnemen dat er uiteindelijk opnieuw favoritisme was".

* "Extra levenservaring, made in Moscow"

 Het Nieuwsblad heeft meer aandacht voor de "uitstekende" vierde plaats van Hadise dan voor de overwinnaar en pakt uit met een sexy foto van de Vlaams-Turkse die een halve pagina in beslag neemt.

"De herboren Hadise werd beloond met een vierde stek. Maar belangrijker dan die fraaie uitslag was de extra levenservaring, made in Moscow", besloot de krant.

* "Betere performers en liedjes sturen"

"Beste act wint het Songfestival" is de titel van De Standaard. De krant vindt vooral dat België en Nederland nu moeten stoppen met klagen over vriendjespolitiek tijdens het festival.

"Men kan voor of tegen het Songfestival zijn, maar de beste paarden kregen dit jaar de haver (met uitzondering van Patricia Kaas, die te veel klasse had voor zo'n festival). België en Nederland moeten dus niet zeuren, maar betere performers en liedjes sturen."

De krant brengt ook het doodzwijgen van de homoparade in Moskou nog eens in herinnering.
(bron : deredactie.be ; foto's : Indrek Galetin, EBU)

18-05-2009 om 09:52 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'The One Man show' : Tom Waes ontvangt vanavond Philippe Geubels.

 Op maandag 30 maart jongstleden startte het eerste net van de openbare omroep met een nieuwe laatavondquiz. 'The One Man show', gepresenteerd door Tom 'The One Man' Waes. Elke dag ontvangt hij één Bekende Vlaming die hij alle vragen stelt die niemand hem of haar ooit durfde stellen. Miet Smet, Koen Wauters (Eurosong 1989, ESF 1991), Caroline Gennez, Erik Van Looy, Peter Van de Veire en Dimitri Leue zijn maar een paar namen van de Vlamingen die we in deze quiz mogen verwachten.

 De Bekende Vlaming die centraal staat, is tegelijkertijd ook het quizmateriaal van de avond. Alle quizvragen vloeien voort uit wat de centrale man of vrouw van de 'The One Man show' Tom in het oor fluistert.

'The One Man show' is een quiz zonder punten. Alleen de rangschikking telt. Als een kandidaat juist antwoordt op een vraag, stijgt hij een plaats in de rangschikking. Antwoordt hij fout, dan zakt hij een plaats. En die plaats is in het spel heel belangrijk.

Tom neemt immers drie keer afscheid van een kandidaat. Drie keer moet de laatste in de rangschikking onherroepelijk naar huis. De twee kandidaten die op het einde van de quiz bovenaan de rangschikking staan, gaan door naar de volgende aflevering. Maar eerst moeten ze nog een vraag beantwoorden. De vraag van 1.000 €.

De vijf quizkandidaten zijn vijf onbekende Vlamingen. Sympathieke mensen met een grote algemene kennis die op een gezonde manier het reilen en zeilen van bekend Vlaanderen volgen. Een student, een huismoeder, een dokter, een agent, een reclamemaker, een bankbediende of een grootvader.

Zoals hierboven reeds aangehaald gaan de twee besten van elke aflevering door. In de volgende aflevering krijgen ze het gezelschap van drie nieuwe kandidaten. Op die manier komt het er voor elke kandidaat op aan zo lang mogelijk te overleven in 'The One Man show'. En ondertussen zo veel mogelijk geld te verdienen.

Tom Waes probeert het verschroeiende tempo van Philippe Geubels te volgen. Tom herinnert hem aan zijn turbulente schooltijd, Philippe legt uit hoe het voelt om pleinvrees te hebben, maar beide mannen vinden elkaar in het derde gespreksonderwerp : borsten.

De kandidaten zijn Charlotte Bontinck (25), die voor de derde keer deelneemt en al 2.000 € won, Claire Thys (25), en de nieuwkomers Ann Diels (27), Koen Van Trappen (28) en Coretta de Vries (39).

'The One Man show', VANAVOND om 21.50 op Eén na de twaalfde aflevering van de Nederlandse sitcom 'S1ngle'. (bron en foto's : Eén)

18-05-2009 om 09:35 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MOSKOU LIVE : 'X Factor-Lisa voor Nederland naar Songfestival'.

 Bezoekers van de website van de Nederlandse krant De Telegraaf zien 'X Factor'-winnares Lisa volgend jaar het liefst naar het Eurovisie Songfestival gaan.

Met 42 procent van de bijna 6.500 stemmen verslaat Lisa Ilse DeLange, oud-deelnemer Gerard Joling (ESF 1988), Frans Bauer, Nick en Simon en Jan Smit.

Gordon (ESF 2009, NSF 1990-2003, lid vakjury JSF 2007-2008), die Lisa coachte tijdens de tv-talentenjacht, is ook een groot voorstander van het idee. "Als Lisa gaat, stem ik op haar !" laat hij weten. Maar heeft Lisa, die deze week met haar nummer "Hallelujah" op nummer 1 staat, hier zelf wel zin in ? Haar manager reageert : "Mijn vermoeden is dat Lisa hier weinig voor voelt."

Omdat de TROS het hele Songfestivalgebeuren volgend jaar op zich neemt, wordt gefluisterd dat een Volendamse zanger een optie is. Jan Smit heeft aangegeven er niet voor open te staan. "Nooit van mijn leven." Zijn zingende dorpsgenoten Nick en Simon zouden een optie kunnen zijn, maar hun manager laat weten dat daar op dit moment nog geen sprake van is. 
(bron : De Telegraaf)

18-05-2009 om 08:29 geschreven door Redactie  


17-05-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MOSKOU LIVE : Dita Von Teese hekelt Eurovisie Songfestival.

 Dita von Teese, die voor Duitsland een sexy dansje deed tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival, begrijpt helemaal niets van de uitslag. "Ik ben echt ontzet dat sommige goede acts niet veel hoger zijn geëindigd. Zoals Denemarken, Oekraïne, Estland... Goede liedjes én een goede show. Onbegrijpelijk."

Oekraïne ('anti-crisis girl' Svetlana Loboda met "Be my Valentine") eindigde op een twaalfde plaats, gevolgd door Niels Brinck met "Believe again" voor Denemarken. Estland werd zesde dankzij Urban Symphony met het lied "Rändajad".

Over de Duitse inzending Alex Swings Oscar Sings! met "Miss kiss kiss bang" zegt Dita : "De zangers Oscar en Alex hebben alles uit de kast gehaald. En voor mij was het een unieke ervaring om voor zoveel mensen op te treden."

Duitsland eindigde gisteren tijdens de finale op een twintigste plaats met 35 punten. De Belgische kijkers en vakjury gaven het nummer twee punten.
(bron : De Telegraaf ; foto : Indrek Galetin, EBU)

17-05-2009 om 22:27 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MOSKOU LIVE : Finse selectieprocedure volgend jaar gewijzigd.

 De Finse selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival, volgend jaar gehouden in Noorwegen, zal opnieuw een aantal wijzigingen ondergaan. Dat heeft uitvoerend producent Merete Manninen afgelopen donderdag, 14 mei, laten weten.

De Finse nationale omroep YLE denkt er namelijk over na om na vier jaar het roer om te gooien. Hoe de nieuwe selectie eruit zal gaan zien zal eind juni wereldkundig worden gemaakt. Eén van de mogelijkheden is dat er, naast een aantal aangeduide artiesten, ook een open inschrijving zal komen. De definitieve plannen moeten nog in de juiste vorm worden gegoten maar over een aantal weken zal er dus meer duidelijkheid zijn.

 Voor het vierde jaar op rij nam het land dit jaar deel aan de finale van het Eurovisie Songfestival. "Lose control" van Waldo's People kon echter geen hoge ogen gooien. In de eerste halve finale, afgelopen dinsdag 12 mei, strandde de groep met 42 punten op een twaalfde plaats maar dankzij de wildcard van de vakjury mocht het gezelschap naar de finale. Daar eindigden ze gisterenavond op een vijfentwintigste en laatste plaats met 22 punten.
(bron : YLE ; foto Waldo's People : Indrek Galetin, EBU)

17-05-2009 om 22:02 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Belgavox Concert lokt 35.000 bezoekers naar Brussels Atomium.

 Ongeveer 35.000 mensen hebben vandaag het Belgavox-concert bezocht aan het Brussels Atomium, aldus de woordvoerder van de politiezone Brussel Hoofdstad-Elsene. Meer dan 60 Belgische artiesten stonden er op het podium. Ze riepen allen op tot meer solidariteit in België. Dat werd ter plaatse vernomen.

De organisatoren willen met het evenement bijdragen tot het versterken van de solidariteit, de dialoog, het respect, het samenhorigheidsgevoel en de multiculturele diversiteit in België. "Wij zijn geen politieke maar een sociaal-culturele organisatie. We willen op een creatieve en hedendaagse manier werken aan een sterke solidariteit tussen onze gemeenschappen", aldus Stijn Kolacny (lid vakjury 'Junior Eurosong 2007-2008'), voorzitter van de vzw Belgavox, die het concert organiseerde.

Het gratis concert werd gepresenteerd door Bart Peeters (presentator ''Eurosong') en Armelle Gysen. Adamo zong "Mijnheer Vanhoute et monsieur Dubois", een lied dat speciaal voor Belgavox geschreven werd. Verder stonden op de affiche onder meer Clouseau (Eurosong 1989, ESF 1991), Frank Vander Linden, Baloji, Gabriel Rios en Ann Pierlé.

Enkele hoogtepunten van het concert waren duetten van Stijn Meuris en Axelle Red ("Ik hou van u/Je t'aime, tu sais"), van An Pierlé en Delphine Gardin, zangeres van de Brusselse groep Monsoon ("This town ain't big enough") en van Paul Michiels en Salvatore Adamo ("Bye bye love").

Aan het einde van het concert kwam Patrick Ouchène, recht uit het vliegtuig vanuit Moskou, zijn "Copycat" zingen aan het Atomium. Belgavox werd afgesloten met Toots Thielemans die helemaal alleen op het podium "Ne me quitte pas" van Jacques Brel floot op zijn mondharmonica.

Het initiatief krijgt verder de steun van elf Belgische Olympische kampioenen, actrice Cécile De France, regisseur Stijn Coninx en nog anderen. "Als blijkt dat het concert vandaag succesvol is, volgen er misschien nog andere projecten zoals fundraising, sociaal-culturele activiteiten of een concerttour door België", zo verklaarde Kolacny nog. (bron : Belga, deredactie.be)

17-05-2009 om 18:47 geschreven door Redactie  
VOLG ONS OOK OP TWITTER & FACEBOOK.Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!