Twelve Points...Douze Points...Kiev 2017...

Deze website wordt niet meer geüpdatet! Volg ons via https://twitter.com/12_TPDP_12.....

18-05-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Marcel Vanthilt deze zomer op Eén met 'Villa Vanthilt'.

 Ook dit jaar pakt het eerste net van de openbare omroep uit met een zomers praatprogramma. Niet met het oude vertrouwde 'Zomer' maar wel met het gloednieuwe 'Villa Vanthilt' met presentator Marcel Vanthilt (lid vakjury 'Eurosong', presentator JESF 2005).

De voorbije vier jaar trok Eén voor haar praatprogramma naar Oostende en het eerste en tweede seizoen werden in goede banen geleid door Jan Leyers (ESF 1991). In 2007 namen Ben Crabbé en Marcel Vanthilt de fakkel over en zij presenteerden afwisselend een week.
 
Marcel presenteert vanaf maandag 08 juni tot en met donderdag 20 augustus 'Villa Vanthilt' vanuit een villa met tuin en terras. Hij poot ze eerst vier weken neer in Gent, dan vier weken in Hasselt en zendt uit van zondag tot en met donderdag. Tijdens de Ronde van Frankrijk (zaterdag 04 tot en met zondag 26 juli) ligt de show wel even stil.
(bron : Belga ; foto : Eén)

18-05-2009 om 14:17 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Hit The Road' : zanger Udo presenteert opvolger 'Tien om te Zien'.

 Afgelopen woensdag, 13 mei, brachten we reeds het bericht dat Udo (winnaar 'X Factor 2005') deze zomer de opvolger van 'Tien om te Zien' zou gaan presenteren. De commerciële omroep vtm liet toen weten dat het programma 'Muziek in de Stad' als titel zou gaan dragen maar dat is intussen gewijzigd in 'Hit The Road'.

De hele zomer palmt presentator Udo wekelijks een nieuwe Vlaamse stad in en ontvangt er de populairste Vlaamse en internationale artiesten. En of het nu gaat om gevestigde waarden of jonge honden, iedereen is welkom. En dat alles in het mooiste decor van de wereld : het hart van de Vlaamse steden !

Brede waaier aan muziek

We brengen elke week een echt muziekfeest met live optredens maar ook met frisse reportages. In 'Die Zomer Van...' gaan we op bezoek bij de maker van die ene grote zomerhit. Hij of zij maakte één zomer lang het mooie weer en verdween daarna uit de belangstelling. Wij zoeken ze nog één keer op, ... desnoods aan de andere kant van de wereld.

De Platenkast

Elke week duiken we in 'De Platenkast' van een bekend gezicht. Niets is zo persoonlijk als een muziekcollectie; wat voor de ene 'fout' is, is voor de andere puur genieten. We peilen naar de liefde voor muziek bij bekend Vlaanderen... Verder houden we de vinger aan de pols van de muzikale actualiteit. Buitenlandse avonturen van onze lokale helden, backstage bij internationale artiesten of gewoon bij de sterren thuis, Wij zijn er deze zomer bij ! Let's hit the road !

* Opnames :

maandag 29 juni : Geraardsbergen.
maandag 06 juli : Sint-Truiden.
maandag 13 juli : Blankenberge.
maandag 20 juli : Sint-Niklaas.
maandag 27 juli : ???.
maandag 03 augustus : ???.
maandag 10 augustus : ???.
maandag 17 augustus : Willebroek.
maandag 24 augustus : Maaseik.

Vanaf woensdag 01 juli eerstkomende wordt 'Hit The Road' elke woensdag uitgezonden.
(bron : vtm)

18-05-2009 om 12:47 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MOSKOU LIVE : iets meer dan 200.000 kijkers voor Songfestivalfinale op RTBF.

 De finale van de 54e editie van het Eurovisie Songfestival lokte zaterdagavond 203.715 tv-kijkers naar La Une, het eerste net van de Franstalige openbare omroep. Dit geeft een marktaandeel van 16,6%.

De halve eindstrijd dinsdagavond, met de uitschakeling van de Belgische inzending Copycat, werd bekeken door 224.824 kijkers, wat neerkomt op een marktaandeel van 14,4%.
(bron : Belga ; foto's : Indrek Galetin, EBU)

18-05-2009 om 12:13 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MOSKOU LIVE : finale Eurovisie Songfestival gevolgd door 797.873 kijkers op één (VRT).

 De finale van de 54e editie van het Eurovisie Songfestival is zaterdagavond op Eén door gemiddeld 797.873 tv-kijkers gevolgd. Dat komt neer op een marktaandeel van 41,5%. Toen Alexander Rybak voor Noorwegen met "Fairytale" in Moskou als winnaar werd bekroond, werd een kijkpiek van 1.107.053 kijkers gehaald, goed voor een marktaandeel van 73,4%.

 Dit gemiddelde kijkcijfer ligt een stuk hoger dan in 2008 (487.000 en marktaandeel 29,4%) en in 2007 (607.000 en marktaandeel 33,4%), toen België evenmin voor de finale van het liedjesfestival was geplaatst. De inbreng van Hadise, de Vlaams-Turkse uit Mol die Turkije een vierde plaats bezorgde, is daar zeker niet vreemd aan.

Naar de eerste halve finale met de RTBF-inzending Copycat op dinsdag 12 mei keken op Eén 642.178 kijkers (marktaandeel 29,7%). De tweede halve finale donderdag, met onder meer Nederland, werd door 364.000 kijkers op Eén gevolgd.
(bron : Belga ; foto's : Indrek Galetin, EBU)

18-05-2009 om 11:43 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MOSKOU LIVE : Vlaamse pers focust op Hadise en op Rybaks monsterscore.

 De Noor Alexander Rybak mag afgelopen zaterdag dan wel het Songfestival in Moskou hebben gewonnen, de kranten besteden vandaag ook nog steeds uitgebreid aandacht aan 'onze' Hadise. De Vlaams-Turkse zangeres werd vierde voor Turkije en wil nu genieten van een welverdiende vakantie.

Het Laatste Nieuws  kopt "Hadise schittert op 4 en monsterscore voor jonge Rybak". De krant wist ook dat Hadise vlak na het Songfestival - net zoals na de eerste halve finale - naar de plaatstelijke Mc Donalds getrokken was voor "ne vettige hamburger".

Op de persconferentie na de finale kwamen de journalisten ook te weten dat de Noorse winnaar Alexander Rybak single is, maar "dat het meisje voor wie hij "Fairytale" schreef wel nog in zijn leven is en dat hij ernaar uitkeek haar terug te zien."

Hadise maakte in haar dagboek in de krant bekend dat ze "barst van de plannen". "Maar eerst wel ik een paar weken uitslapen, in de zon liggen, een kleurtje krijgen, zwemmen, een boek lezen en vooral mijn gsm ergens ver weg stoppen", voegde ze eraan toe. De zangeres keert morgen terug naar België.

* de aaibaarheidsfactor van Rybak

Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg zagen een "Noors sprookje in Moskou". De kranten hadden vooral lof voor Rybak, die "een hoge aaibaarheidsfactor" heeft en "zich tijdens de ettelijke persconferenties geduldig, opgewekt en bescheiden toonde".

* "Een van de saaiste puntentellingen ooit"

De Morgen zag zaterdagavond "een van de saaiste puntentellingen ooit" en merkte op dat elk deelnemend land punten gaf aan Rybak "wat in twaalf jaar niet meer gebeurde".

Volgens de krant kon ook de herintrede van de vakjury "niet wegnemen dat er uiteindelijk opnieuw favoritisme was".

* "Extra levenservaring, made in Moscow"

 Het Nieuwsblad heeft meer aandacht voor de "uitstekende" vierde plaats van Hadise dan voor de overwinnaar en pakt uit met een sexy foto van de Vlaams-Turkse die een halve pagina in beslag neemt.

"De herboren Hadise werd beloond met een vierde stek. Maar belangrijker dan die fraaie uitslag was de extra levenservaring, made in Moscow", besloot de krant.

* "Betere performers en liedjes sturen"

"Beste act wint het Songfestival" is de titel van De Standaard. De krant vindt vooral dat België en Nederland nu moeten stoppen met klagen over vriendjespolitiek tijdens het festival.

"Men kan voor of tegen het Songfestival zijn, maar de beste paarden kregen dit jaar de haver (met uitzondering van Patricia Kaas, die te veel klasse had voor zo'n festival). België en Nederland moeten dus niet zeuren, maar betere performers en liedjes sturen."

De krant brengt ook het doodzwijgen van de homoparade in Moskou nog eens in herinnering.
(bron : deredactie.be ; foto's : Indrek Galetin, EBU)

18-05-2009 om 09:52 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'The One Man show' : Tom Waes ontvangt vanavond Philippe Geubels.

 Op maandag 30 maart jongstleden startte het eerste net van de openbare omroep met een nieuwe laatavondquiz. 'The One Man show', gepresenteerd door Tom 'The One Man' Waes. Elke dag ontvangt hij één Bekende Vlaming die hij alle vragen stelt die niemand hem of haar ooit durfde stellen. Miet Smet, Koen Wauters (Eurosong 1989, ESF 1991), Caroline Gennez, Erik Van Looy, Peter Van de Veire en Dimitri Leue zijn maar een paar namen van de Vlamingen die we in deze quiz mogen verwachten.

 De Bekende Vlaming die centraal staat, is tegelijkertijd ook het quizmateriaal van de avond. Alle quizvragen vloeien voort uit wat de centrale man of vrouw van de 'The One Man show' Tom in het oor fluistert.

'The One Man show' is een quiz zonder punten. Alleen de rangschikking telt. Als een kandidaat juist antwoordt op een vraag, stijgt hij een plaats in de rangschikking. Antwoordt hij fout, dan zakt hij een plaats. En die plaats is in het spel heel belangrijk.

Tom neemt immers drie keer afscheid van een kandidaat. Drie keer moet de laatste in de rangschikking onherroepelijk naar huis. De twee kandidaten die op het einde van de quiz bovenaan de rangschikking staan, gaan door naar de volgende aflevering. Maar eerst moeten ze nog een vraag beantwoorden. De vraag van 1.000 €.

De vijf quizkandidaten zijn vijf onbekende Vlamingen. Sympathieke mensen met een grote algemene kennis die op een gezonde manier het reilen en zeilen van bekend Vlaanderen volgen. Een student, een huismoeder, een dokter, een agent, een reclamemaker, een bankbediende of een grootvader.

Zoals hierboven reeds aangehaald gaan de twee besten van elke aflevering door. In de volgende aflevering krijgen ze het gezelschap van drie nieuwe kandidaten. Op die manier komt het er voor elke kandidaat op aan zo lang mogelijk te overleven in 'The One Man show'. En ondertussen zo veel mogelijk geld te verdienen.

Tom Waes probeert het verschroeiende tempo van Philippe Geubels te volgen. Tom herinnert hem aan zijn turbulente schooltijd, Philippe legt uit hoe het voelt om pleinvrees te hebben, maar beide mannen vinden elkaar in het derde gespreksonderwerp : borsten.

De kandidaten zijn Charlotte Bontinck (25), die voor de derde keer deelneemt en al 2.000 € won, Claire Thys (25), en de nieuwkomers Ann Diels (27), Koen Van Trappen (28) en Coretta de Vries (39).

'The One Man show', VANAVOND om 21.50 op Eén na de twaalfde aflevering van de Nederlandse sitcom 'S1ngle'. (bron en foto's : Eén)

18-05-2009 om 09:35 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MOSKOU LIVE : 'X Factor-Lisa voor Nederland naar Songfestival'.

 Bezoekers van de website van de Nederlandse krant De Telegraaf zien 'X Factor'-winnares Lisa volgend jaar het liefst naar het Eurovisie Songfestival gaan.

Met 42 procent van de bijna 6.500 stemmen verslaat Lisa Ilse DeLange, oud-deelnemer Gerard Joling (ESF 1988), Frans Bauer, Nick en Simon en Jan Smit.

Gordon (ESF 2009, NSF 1990-2003, lid vakjury JSF 2007-2008), die Lisa coachte tijdens de tv-talentenjacht, is ook een groot voorstander van het idee. "Als Lisa gaat, stem ik op haar !" laat hij weten. Maar heeft Lisa, die deze week met haar nummer "Hallelujah" op nummer 1 staat, hier zelf wel zin in ? Haar manager reageert : "Mijn vermoeden is dat Lisa hier weinig voor voelt."

Omdat de TROS het hele Songfestivalgebeuren volgend jaar op zich neemt, wordt gefluisterd dat een Volendamse zanger een optie is. Jan Smit heeft aangegeven er niet voor open te staan. "Nooit van mijn leven." Zijn zingende dorpsgenoten Nick en Simon zouden een optie kunnen zijn, maar hun manager laat weten dat daar op dit moment nog geen sprake van is. 
(bron : De Telegraaf)

18-05-2009 om 08:29 geschreven door Redactie  


17-05-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MOSKOU LIVE : Dita Von Teese hekelt Eurovisie Songfestival.

 Dita von Teese, die voor Duitsland een sexy dansje deed tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival, begrijpt helemaal niets van de uitslag. "Ik ben echt ontzet dat sommige goede acts niet veel hoger zijn geëindigd. Zoals Denemarken, Oekraïne, Estland... Goede liedjes én een goede show. Onbegrijpelijk."

Oekraïne ('anti-crisis girl' Svetlana Loboda met "Be my Valentine") eindigde op een twaalfde plaats, gevolgd door Niels Brinck met "Believe again" voor Denemarken. Estland werd zesde dankzij Urban Symphony met het lied "Rändajad".

Over de Duitse inzending Alex Swings Oscar Sings! met "Miss kiss kiss bang" zegt Dita : "De zangers Oscar en Alex hebben alles uit de kast gehaald. En voor mij was het een unieke ervaring om voor zoveel mensen op te treden."

Duitsland eindigde gisteren tijdens de finale op een twintigste plaats met 35 punten. De Belgische kijkers en vakjury gaven het nummer twee punten.
(bron : De Telegraaf ; foto : Indrek Galetin, EBU)

17-05-2009 om 22:27 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MOSKOU LIVE : Finse selectieprocedure volgend jaar gewijzigd.

 De Finse selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival, volgend jaar gehouden in Noorwegen, zal opnieuw een aantal wijzigingen ondergaan. Dat heeft uitvoerend producent Merete Manninen afgelopen donderdag, 14 mei, laten weten.

De Finse nationale omroep YLE denkt er namelijk over na om na vier jaar het roer om te gooien. Hoe de nieuwe selectie eruit zal gaan zien zal eind juni wereldkundig worden gemaakt. Eén van de mogelijkheden is dat er, naast een aantal aangeduide artiesten, ook een open inschrijving zal komen. De definitieve plannen moeten nog in de juiste vorm worden gegoten maar over een aantal weken zal er dus meer duidelijkheid zijn.

 Voor het vierde jaar op rij nam het land dit jaar deel aan de finale van het Eurovisie Songfestival. "Lose control" van Waldo's People kon echter geen hoge ogen gooien. In de eerste halve finale, afgelopen dinsdag 12 mei, strandde de groep met 42 punten op een twaalfde plaats maar dankzij de wildcard van de vakjury mocht het gezelschap naar de finale. Daar eindigden ze gisterenavond op een vijfentwintigste en laatste plaats met 22 punten.
(bron : YLE ; foto Waldo's People : Indrek Galetin, EBU)

17-05-2009 om 22:02 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Belgavox Concert lokt 35.000 bezoekers naar Brussels Atomium.

 Ongeveer 35.000 mensen hebben vandaag het Belgavox-concert bezocht aan het Brussels Atomium, aldus de woordvoerder van de politiezone Brussel Hoofdstad-Elsene. Meer dan 60 Belgische artiesten stonden er op het podium. Ze riepen allen op tot meer solidariteit in België. Dat werd ter plaatse vernomen.

De organisatoren willen met het evenement bijdragen tot het versterken van de solidariteit, de dialoog, het respect, het samenhorigheidsgevoel en de multiculturele diversiteit in België. "Wij zijn geen politieke maar een sociaal-culturele organisatie. We willen op een creatieve en hedendaagse manier werken aan een sterke solidariteit tussen onze gemeenschappen", aldus Stijn Kolacny (lid vakjury 'Junior Eurosong 2007-2008'), voorzitter van de vzw Belgavox, die het concert organiseerde.

Het gratis concert werd gepresenteerd door Bart Peeters (presentator ''Eurosong') en Armelle Gysen. Adamo zong "Mijnheer Vanhoute et monsieur Dubois", een lied dat speciaal voor Belgavox geschreven werd. Verder stonden op de affiche onder meer Clouseau (Eurosong 1989, ESF 1991), Frank Vander Linden, Baloji, Gabriel Rios en Ann Pierlé.

Enkele hoogtepunten van het concert waren duetten van Stijn Meuris en Axelle Red ("Ik hou van u/Je t'aime, tu sais"), van An Pierlé en Delphine Gardin, zangeres van de Brusselse groep Monsoon ("This town ain't big enough") en van Paul Michiels en Salvatore Adamo ("Bye bye love").

Aan het einde van het concert kwam Patrick Ouchène, recht uit het vliegtuig vanuit Moskou, zijn "Copycat" zingen aan het Atomium. Belgavox werd afgesloten met Toots Thielemans die helemaal alleen op het podium "Ne me quitte pas" van Jacques Brel floot op zijn mondharmonica.

Het initiatief krijgt verder de steun van elf Belgische Olympische kampioenen, actrice Cécile De France, regisseur Stijn Coninx en nog anderen. "Als blijkt dat het concert vandaag succesvol is, volgen er misschien nog andere projecten zoals fundraising, sociaal-culturele activiteiten of een concerttour door België", zo verklaarde Kolacny nog. (bron : Belga, deredactie.be)

17-05-2009 om 18:47 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MOSKOU LIVE : gemengde gevoelens in Turkije bij vierde plaats van Hadise.

 Na de respectabele vierde plaats die de in Mol wonende zangeres Hadise gisterenavond in Moskou voor Turkije in de finale van het Songfestival heeft behaald, heersen er in Turkije gemengde gevoelens, zo heeft de krant met hoge oplage Hürriyet vandaag gemeld.

"Hadise heeft Turkije met 177 punten succesvol vertegenwoordigd", aldus het dagblad. "Hadise is gelukkig", meldde CNNTurk online. "Ik wilde bij de eerste vijf raken en landde op de vierde plaats", zo werd de zangeres-buikdanseres aangehaald.

De verwachtingen waren in ieder geval groot. Turkije bekijkt de uitslag derhalve met een lach en een traan. "Opschudding bij Eurovisie", schreef de krant Vatan vandaag. "Het optreden van Hadise heeft Moskou behoorlijk dooreengeschud, maar niet tot instorten gebracht".

De bühnekledij van de zangeres was in Turkije niet onomstreden. Conservatieven hielden voor dat Hadise te licht gekleed was om een podium te beklimmen en "Düm tek tek" te vertolken. De 23-jarige Hadise is in België geboren. Haar ouders stammen echter uit een dorp in de centraal-Anatolische provincie Sivas. 
(bron : Belga ; foto : Indrek Galetin, EBU)

17-05-2009 om 17:10 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MOSKOU LIVE : trekt de Songfestivalkaravaan volgend jaar naar Oslo ?

 Na de overwinning van Alexander Rybak gisterenavond staat het vast dat het volgend jaar de beurt is aan Noorwegen om de inmiddels 55e editie van het Eurovisie Songfestival te organisteren. De Noorse omroep NRK liet nog niet in haar kaarten kijken maar het staat zo goed als vast dat de Songfestivalkaravaan zal neerstrijken in de hoofdstad Oslo.

Meer dan waarschijnlijk vindt de komende editie van het jaarlijkse liedjesfestival plaats in de Telenor Arena, net buiten de hoofdstad. Deze arena, gelegen in Fornebu (Bærum), ligt op zo'n tien kilometer ten westen van Oslo. Andere steden zouden ook in aanmerking kunnen komen om het festival volgend jaar de herbergen maar door gebrek aan optimale faciliteiten (hotels, een geschikte locatie, vliegveld, ...) zouden zij alvast niet kunnen opboksen tegen de hoofdstad.

Noorwegen organiseerde reeds tweemaal eerder het jaarlijkse liedjesfestival. In 1986 streek het hele gezelschap neer in Bergen alwaar in de Grieghallen de toen dertienjarige Sandra Kim met "J'aime la vie" ons land de allereerste - en tot op heden enige - overwinning bezorgde. Tien jaar later vond het festival plaats in de hoofdstad Oslo alwaar de Ierse zangeres Eimear Quinn het groene eiland een zevende overwinning bezorgde met "The voice". Het geheel ging toen door in het Spektrum dat tegenwoordig nog steeds dienst doet als thuishaven voor de nationale selectie, beter bekend als 'Melodi Grand Prix'.

De Telenor Arena werd pas op zondag 08 maart jongstleden geopend en is onder meer de thuishaven van voetbalclub Stabæk en kan tot 15.600 supporters herbergen. Voor concerten kan de capaciteit worden opgevoerd tot 23.000. Inmiddels hebben onder meer AC/DC en Tina Turner er reeds opgetreden.

 Maar ook Hamar lijkt kans te maken om het liedjesfestival te organiseren en dan zou het Vikingskipet in aanmerking komen. Vikingskipet is de schaatsbaan van de stad die op zo'n 130 kilometer ligt van de hoofdstad. Vikingskipet betekent het Vikingschip en dit vanwege de vorm van de hal. Het dak lijkt van de buitenkant namelijk een omgekeerd vikingschip. Deze schaatsbaan werd aangelegd voor de Olympische Winterspelen van 1994 die toen plaatsvonden in Lillehammer.

Voor de organiserende omroep NRK begint de voorbereiding voor 2010 morgen al. "Het is voor ons een grote eer en genoegen om het festival te mogen organiseren. We vieren eerst feest. Daarna gaan we aan de slag", zo liet de omroep weten. Meer nieuws over de Telenor Arena krijg je hier en meer nieuws over het Vikingskipet krijg je hier
(bron : NRK)

17-05-2009 om 17:05 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MOSKOU LIVE : Hadise wil misschien voor België nog eens naar het Songfestival.

 De Molse zangeres Hadise, die gisteren tijdens de finale van de 54e editie van het Eurovisie Songfestival voor Turkije een vierde plaats in de wacht sleepte, komt misschien ooit nog eens terug naar het jaarlijkse liedjesfestival.

"Misschien kom ik ooit nog eens terug naar het Songfestival, voor België." Dat liet ze gisterenavond optekenen net na haar optreden tijdens de finale. "Eigenlijk voel ik me na dit hele avontuur vooral vereerd. Ik kijk al zolang naar deze wedstrijd. En al van toen ik een kind was, droomde ik ervan ooit in de green room te zitten. Heerlijk : nu zit ik er echt."

De zangeres heeft de smaak nu helemaal te pakken. "Misschien kom ik nog wel eens terug. En wie weet, dan voor mijn ander thuisland : België. Ik zou het wel anders aanpakken dan, want alles komt uiteindelijk toch op zijn pootjes terecht."

"Ik kom zeker terug" riep ze nadat ze vanuit ons land de twaalf punten kreeg. Later zou blijken dat ze ook in de halve finale vanuit ons land het maximum van de punten had gekregen.

Vandaag trekt Hadise richting Istanboel voor een persconferentie en eerstdaags is ze weer in ons land om in haar thuishaven Mol uit te rusten. Volgende week stelt ze in de Carré in Willebroek haar derde album "Fast life" voor.
(bron : Het Nieuwsblad op Zondag ; foto : Indrek Galetin, EBU)

17-05-2009 om 12:44 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MOSKOU LIVE : Noorwegen fier op overwinning.

 De Noren reageren fier op de overwinning van hun kandidaat Alexander Rybak op het Eurovisie Songfestival. Er kwamen zelfs felicitaties vanwege de Noorse premier. Rybak zou vandaag nog naar zijn thuisland vliegen, waar hem een triomfantelijke ontvangst wacht in Oslo. 17 mei is bovendien de nationale feestdag in het Scandinavische land.

Tientallen fans van de zanger verzamelden afgelopen nacht in het centrum van de hoofdstad om de overwinning te vieren. "Alexander III" titelde de krant Aftenposten op zijn website. Hiermee werd verwezen naar de derde overwinning van Noorwegen op het Eurovisie Songfestival. "Een absoluut record", luidde het bij de tabloid Verdens Gang, verwijzend naar het hoogste aantal punten ooit die de Noorse kandidaat achter zijn naam kreeg.

Op het internet circuleren tal van gelukwensen. "Vandaag hebben we twee redenen om onze vlag te hijsen", schreef de zestienjarige Silje Iversen. Ook de premier Jens Stoltenberg feliciteerde de zanger. "Het is een grote overwinning voor Noorwegen. Ik ben zeer onder de indruk. Het is fantastisch wat hij heeft gedaan".

Het is nog niet duidelijk waar het Songfestival volgend jaar zal plaatsvinden, want verschillende Noorse steden zijn kandidaat. 
(bron : Belga ; foto : Indrek Galetin, EBU)

17-05-2009 om 11:57 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MOSKOU LIVE : Belgische "twelve points, douze points" in halve finale en finale naar Hadise.

 Gingen de twaalf punten van ons land vorig jaar tijdens de eerste halve finale en finale naar Armenië, dan was het dit jaar opnieuw de beurt aan Turkije om victorie te kraaien. Net als in 2007 kreeg het land beide malen het maximum van de punten uit België. Het lijkt er op dat beide landen om de twee jaar van plaats ruilen want in 2006 waren de twaalf punten weggelegd voor Armenië. Dat Turkije dit jaar het maximum van de punten kreeg zal mede mogelijk gemaakt zijn door de talrijke Vlamingen die op de Turkse inzending hebben gestemd. Het land werd namelijk vertegenwoordigd door niemand minder dan de Molse zangeres Hadise. Tijdens de eerste halve finale strandde ze met amper twee puntjes minder dan winnares Yohanna op een tweede plaats en in de finale was er uiteindelijk een meer dan oververdiende vierde plaats weggelegd.

Tijdens deze halve finale was er naast de Belgische en de Turkse inzending nog een derde inzending met een Belgisch randje. De Maltese zangeres Chiara, die dit jaar voor de derde maal deelnam, bracht "What if we", een nummer van de hand van Marc Paelinck en Gregory Bilsen. Zij kreeg uit ons land acht punten. 

Welke landen werden er dit jaar door de Belgische kijker beloond tijdens de eerste halve finale en door de kijker én de vakjury tijdens de finale van de 54e editie van het Eurovisie Songfestival.

* de Belgische punten tijdens de eerste halve finale :

12 : Turkije.
10 : Armenië.
08 : Malta.
07 : IJsland.
06 : Portugal.
05 : Bosnië-Herzegovina.
04 : Zweden.
03 : Israël.
02 : Roemenië.
01 : Finland.

* de Belgische punten tijdens de finale :

12 : Turkije.
10 : Noorwegen.
08 : Israël.
07 : Armenië.
06 : Portugal.
05 : Griekenland.
04 : Moldavië.
03 : Azerbeidzjan.
02 : Duitsland.
01 : Frankrijk.

Voor Malta en IJsland, respectievelijk acht en zeven punten in de eerste halve finale, kregen in de finale geen enkel punt vanuit ons land. Armenië, vorig jaar nog goed voor de twaalf, moest nu tevreden zijn met zeven punten. Dankzij de invoering van de vakjury's lijkt het er op dat de diasporastemmen in beperkte mate worden afgestopt. Vorig jaar werd de winnaar van het festival, de Rus Dima Bilan, in ons land niet echt gesmaakt maar dit jaar mocht Alexander Rybak toch tien punten op zijn naam schrijven. (foto : Indrek Galetin, EBU)

17-05-2009 om 11:48 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MOSKOU LIVE : Zweden gaat op zoek naar inzending voor 2010.

 In Zweden gaan ze vanaf vandaag alvast op zoek naar de inzending voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival. Die editie, de vijfenvijftigste, zal volgend jaar gehouden worden in buurland Noorwegen en vanaf heden kunnen inzendingen voor de nationale selectie worden ingediend bij de nationale omroep SVT. Alle inzendingen moeten binnen zijn uiterlijk op dinsdag 22 september eerstkomende.

Voor de editie van dit jaar voerde de Zweedse omroep een aantal nieuwigheden in en die blijven ook voor volgend jaar alvast behouden. Zo mogen er tijdens de nationale selectie acht mensen op het podium staan. Verder hoeven er geen live backingvocals aan te treden, hun bijdrage mag reeds op band worden opgenomen. Tijdens de  finale treden er opnieuw elf liedjes aan. Een internationale jury zal een wildcard uitdelen aan één van de tweeëntwintig nummers die zich niet weten te plaatsen voor die finale. Die internationale jury krijgt ook tijdens de finale stemrecht en dit samen met de elf regionale jury's en de kijkers thuis (televoting).

Tot nader bericht zullen ook tijdens 'Melodifestivalen 2010' opnieuw 32 kandidaten aantreden en wordt de selectieprocedure behouden. Dit komt er op neer dat er vier voorrondes zullen volgen, de herkansingsronde ('Andra chansen') en de finale waarin zal beslist worden wie het land volgend jaar mag gaan vertegenwoordigen. Achtentwintig kandidaten zullen komen uit de open inschrijving en de omroep zal ook vier wildcards aanduiden. Meer informatie over de data en de locaties volgt later dit najaar. (bron :
SVT)

17-05-2009 om 04:29 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MOSKOU LIVE : waar gingen de 'twelve points' of 'douze points' naartoe ?

 Tweeënveertig landen die deelnamen aan de 54e editie van het Eurovisie Songfestival, tweeënveertig landen die hun punten mochten geven. Waar gingen de twaalven tijdens de finale zoal naar toe ? Wij zetten ze hieronder op een rijtje en hanteren daarbij de volgorde waarin de punten werden bekendgemaakt.

* wie gaf aan wie de beroemde 'twelve points, douze points' ?

01. SPANJE : Noorwegen.
02. BELGIE : Turkije.
03. WIT-RUSLAND : Noorwegen.
04. MALTA : IJsland.
05. DUITSLAND : Noorwegen.
06. TSJECHIE : Armenië.
07. ZWEDEN : Noorwegen.
08. IJSLAND : Noorwegen.
09. FRANKRIJK : Turkije.
10. ISRAEL : Noorwegen.
11. RUSLAND : Noorwegen.
12. LETLAND : Noorwegen.
13. MONTENEGRO : Bosnië-Herzegovina.
14. ANDORRA : Spanje.
15. FINLAND : Estland.
16. ZWITSERLAND : Turkije.
17. NOORWEGEN : IJsland.
18. BULGARIJE : Griekenland.
19. LITOUWEN : Noorwegen.
20. VERENIGD KONINKRIJK : Turkije.
21. FYROM : Turkije.
22. SLOWAKIJE : Estland.
23. GRIEKENLAND : Verenigd Koninkrijk.
24. BOSNIE-HERZEGOVINA : Kroatië.
25. OEKRAINE : Noorwegen.
26. TURKIJE : Azerbeidzjan.
27. ALBANIE : Griekenland.
28. SERVIE : Bosnië-Herzegovina.
29. CYPRUS : Griekenland.
30. POLEN : Noorwegen.
31. NEDERLAND : Noorwegen.
32. ESTLAND : Noorwegen.
33. KROATIE : Bosnië-Herzegovina.
34. PORTUGAL : Moldavië.
35. ROEMENIE : Moldavië.
36. IERLAND : IJsland.
37. DENEMARKEN : Noorwegen.
38. MOLDAVIE : Roemenië.
39. SLOVENIE : Noorwegen.
40. ARMENIE : Rusland.
41. HONGARIJE : Noorwegen.
42. AZERBEIDZJAN : Turkije.

Hieronder zetten we alles nog eens samengeteld op een rijtje en zien we dat in totaal veertien landen mochten juichen en dat winnaar Noorween de meeste twaalven wist te vergaren :

01. Noorwegen : 16 x.
02. Turkije : 6 x.
03. IJsland : 3 x.
04. Griekenland : 3 x.
05. Bosnië-Herzegovina : 3 x.
06. Estland : 2 x.
07. Moldavië : 2 x.
08. Azerbeidzjan : 1 x.
09. Verenigd Koninkrijk : 1 x.
10. Armenië : 1 x.
11. Rusland : 1 x.
12. Roemenië : 1 x.
13. Kroatië : 1 x.
14. Spanje : 1 x.

In tegenstelling tot vorig toen er zeventien verschillende landen een twaalf kregen, ligt het aantal dit jaar dus op veertien. Alexander Rybak is de grote slokop met maar liefst zestien maal het maximum van de punten. Ook 'onze' Molse Hadise mocht zes maal een twaalf op haar rekening schrijven.

Gastland Rusland mocht één maal het maximum van de punten in ontvangst nemen en er was telkens een twaalf voor twee landen van de 'Big 4' : Spanje kreeg het maximum van Andorra en het Verenigd Koninkrijk werd door Griekenland beloond met de twaalf punten.
(foto : Indrek Galetin, EBU)

17-05-2009 om 03:56 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MOSKOU LIVE : Nederlandse Toppers op zeventiende plaats in tweede halve finale Songfestival dankzij tien punten uit Albanië.

 Afgelopen donderdag, 14 mei, is Nederland zeventiende en op twee na laatste geëindigd tijdens de tweede halve finale van de 54e editie van het Eurovisie Songfestival. De Toppers kreeg in totaal elf punten, eentje van Denemarken en tien punten, de tweede hoogste score, van Albanië. Tijdens deze halve finale lag het lot van de negentien kandidaten in handen van de kijkers thuis die door middel van televoting hun keuze kenbaar maakten.

De winnaar van het Eurovisie Songfestival, de Noor Alexander Rybak, wist deze tweede halve finale op zijn naam te schrijven en vergaarde met "Fairytale" een totaal van 201 punten, eenentwintig meer dan de inzending van Azerbeidzjan, "Always" van AySel & Arash die met 180 punten op een tweede plaats strandden. Derde werd Estland met de groep Urban Symphony en "Rändajad". Zoals eerder al werd aangekondigd werd er één van de tien finalisten gered door de vakjury en dat was de Kroatische inzending "Lijepa tena" van Igor Cukrov feat. Andrea. Het gezelschap eindigde met 33 punten op een dertiende plaats. Servië dat als tiende was geëindigd tijdens de televoting mocht daarom niet deelnemen aan de finale.

* de volledige uitslag van de tweede halve finale :

01. NOORWEGEN : "Fairytale" - Alexander Rybak : 201 punten (FINALE).
02. AZERBEIDZJAN : "Always" - AySel & Arash : 180 punten (FINALE).
03. ESTLAND : "Rändajad" - Urban Symphony : 115 punten (FINALE).

04. GRIEKENLAND : "This is our night" - Sakis Rouvas : 110 punten (FINALE).
05. MOLDAVIE : "Hora din Moldova" - Nelly Ciobanu : 106 punten (FINALE).
06. OEKRAINE : "Be my Valentine (anti-crisis girl)" - Svetlana Loboda : 80 punten (FINALE).
07. ALBANIE : "Carry me in your dreams" - Kejsi Tola : 73 punten (FINALE).
08. DENEMARKEN : "Believe again" - Niels Brinck : 69 punten (FINALE).
09. LITOUWEN : "Love" - Sasha Son : 66 punten (FINALE).
10. SERVIE : "Cipela" - Marko Kon & Milaan : 60 punten.

11. 
IERLAND : "Et cetera" - Sinéad Mulvey & Black Daisy : 52 punten.
12. POLEN : "I don't wanna leave" - Lidia Kopiana : 43 punten.
13. KROATIE : "Lijepa Tena" - Igor Cukrov feat. Andrea : 33 punten (FINALE - VAKJURY).
14. CYPRUS : "Firefly" - Christina Metaxa : 32 punten.
15. HONGARIJE : "Dance with me" - Zoli Ádok : 16 punten.
16. SLOVENIE : "Love symphony" - Quartissimo feat. Martina Malerje : 14 punten.
17. NEDERLAND : "Shine" - Toppers : 11 punten.
18. 
SLOWAKIJE : "Leť tmou" - Kamil Mikulčík & Nela Pocisková : 8 punten.
19. LETLAND : "Sastrēgumi" - Intars Busulis : 7 punten.
 

De volledige uitslag van de tweede halve finale krijg je op de website van Eurovision.tv. (foto : Indrek Galetin, EBU)

17-05-2009 om 03:55 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MOSKOU LIVE : Belgische Copycat eindigt met amper één Armeens puntje op een zeventiende en voorlaatste plaats in de eerste halve finale.

 Afgelopen dinsdag, 12 mei, is ons land zeventiende en voorlaatste geëindigd tijdens de eerste halve finale van de 54e editie van het Eurovisie Songfestival. Copycat kreeg amper één puntje en dat van Armenië. Tijdens deze halve finale lag het lot van de achttien kandidaten in handen van de kijkers thuis die door middel van televoting hun keuze kenbaar maakten.

De mooie IJslandse zangeres Yohanna wist deze eerste halve finale op haar naam te schrijven en vergaarde een totaal van 174 punten, twee puntjes meer dan 'onze' Hadise die met "Düm tek tek" Turkije met 172 punten een tweede plaats strandde. Derde werd Bosnië-Herzegovina met de groep Regina en "Bistra voda". Zoals eerder al werd aangekondigd werd er één van de tien finalisten gered door de vakjury en dat was - voor velen misschien wel een verrassing - "Lose control" van de Finse groep Waldo's People. Het gezelschap eindigde met 42 punten op een twaalfde plaats. Voor het tweede jaar op rij was de Voormalige Joegoslavische Republiek Macedonië het land dat hiervan de dupe was.

* de volledige uitslag van de eerste halve finale :

01. IJSLAND : "Is it true" - Yohanna : 174 punten (FINALE).
02. TURKIJE : "Düm tek tek" - Hadise : 172 punten (FINALE).
03. BOSNIE-HERZEGOVINA : "Bistra voda" - Regina : 125 punten (FINALE).

04. ZWEDEN : "La voix" - Malena Ernman : 105 punten (FINALE).
05. ARMENIE : "Jan Jan" - Inga & Anush Arshakyanner : 99 punten (FINALE).
06. MALTA : "What if we" - Chiara : 86 punten (FINALE).
07. ISRAEL : "Eiynaich - There must be another way" - Noa & Mira Awad : 75 punten (FINALE).
08. PORTUGAL : "Todas as ruas do amor" - Flor-de-Lis : 70 punten (FINALE).
09. ROEMENIE : "The Balkan girls" - Elena Gheorghe : 67 punten (FINALE).
10. FYROM : "Nesto sto ke ostane" - Next Time : 45 punten.

11. 
MONTENEGRO : "Just get out of my life" - Andrea Demirović : 44 punten.
12. FINLAND : "Lose control" - Waldo's People : 42 punten (FINALE - VAKJURY).
13. WIT-RUSLAND : "Eyes that never lie" - Petr Elfimov : 25 punten.
14. ZWITSERLAND : "The highest heights" - Lovebugs : 15 punten.
15. ANDORRA : "La teva decisío (get a life)" - Susanne Georgi : 8 punten.
16. BULGARIJE : "Illusion" - Krassimir Avramov : 7 punten.
17. BELGIE : "Copycat" - Copycat : 1 punt.
18. 
TSJECHIE : "Aven romale" - Gipsy.cz : 0 punten.
 

Ons land doet het dit jaar dus nog slechter dan in 2007 en in 2008 toen telkens een op twee na laatste plaats werd behaald. De volledige uitslag van de eerste halve finale krijg je op de website van Eurovision.tv. (foto : Indrek Galetin, EBU)

17-05-2009 om 02:19 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MOSKOU LIVE : de volledige uitslag van de finale van het 54e Eurovisie Songfestival.

 Eerder op de avond vond in de Russische hoofdstad Moskou de finale plaats van de 54e editie van het Eurovisie Songfestival. Dagen, weken ja zelfs maanden werd er naar uitgekeken en sinds iets over middernacht kennen we de winnaar van deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival : de Noor Alexander Rybak met het aanstekelijke "Fairytale".

Aan deze finale namen opnieuw vijfentwintig landen deel en net als vorig jaar vond deze editie van het festival plaats met twee halve finales. Afgelopen dinsdag en donderdag plaatsten zich telkens tien landen voor deze finale. Gastland Rusland en de 'Big 4' (Duitsland, Frankrijk, Spanje en het Verenigd Koninkrijk) waren reeds eerder zeker van een finaleplaats.

* DE VOLLEDIGE UITSLAG VAN DE FINALE VAN DE 54e EDITIE VAN HET EUROVISIE SONGFESTIVAL - ZATERDAG 16 MEI  2009 :

01.
 
NOORWEGEN : "Fairytale" - Alexander Rybak : 387 punten.
02. IJSLAND : "Is it true" - Yohanna : 218 punten.
03. AZERBEIDZJAN : "Always" - AySel & Arash : 207 punten.

04. 
TURKIJE : "Düm tek tek" - Hadise : 177 punten.
05. VERENIGD KONINKRIJK : "It's my time" - Jade Ewen : 173 punten.
06. ESTLAND : "Rändajad" - Urban Symphony : 129 punten.
07. GRIEKENLAND : "This is our night" - Sakis Rouvas : 120 punten.
08. FRANKRIJK : "S'il fallait le faire" - Patricia Kaas : 107 punten.
09. BOSNIE-HERZEGOVINA : "Bistra voda" - Regina : 106 punten.
10. ARMENIE : "Jan Jan" - Inga & Anush Arshakyanner : 92 punten.

11. 
RUSLAND : "Mamo" - Anastasia Prikhodko : 91 punten.
12. OEKRAINE : "Be my Valentine (anti-crisis girl)" - Svetlana Loboda : 76 punten.
13. DENEMARKEN : "Believe again" - Niels Brinck : 74 punten.
14. MOLDAVIE : "Hora din Moldova" - Nelly Ciobanu : 69 punten.
15. PORTUGAL : "Todas as ruas do amor" - Flor-de-Lis : 57 punten.
16. ISRAEL : "Eiynaich - There must be another way" - Noa & Mira Awad : 53 punten.
17. ALBANIE : "Carry me in your dreams" - Kejsi Tola : 48 punten.
18. KROATIE : "Lijepa Tena" - Igor Cukrov feat. Andrea : 45 punten.
19. ROEMENIE : "The Balkan girls" - Elena Gheorghe : 40 punten.
20. DUITSLAND : "Miss kiss kiss bang" - Alex Swings Oscar Sings! : 35 punten.
21. ZWEDEN : "La voix" - Malena Ernman : 33 punten.
22. MALTA : "What if we" - Chiara : 31 punten.
23. LITOUWEN : "Love" - Sasha Son : 23 punten.
25. SPANJE : "La nocha es para mí" - Soraya : 23 punten.
24. FINLAND : "Lose control" - Waldo's People : 22 punten.

In tegenstelling tot de voorbije jaren werd de uitslag tijdens de finale bepaald door een vakjury (50%) en door televoting (50%). In elk van de deelnemende landen bestond die vakjury uit vijf personen die op één of andere manier iets te maken hebben met de muziekwereld. De EBU had de deelnemende omroepen gevraagd dat de vakjury's zouden gaan voor een nummer dat een internationale hit zou kunnen worden. Verder moest de vakjury zich ook toespitsen op de zangkwaliteiten van de deelnemers alsmede de podiumpresentatie. De punten van die vakjury's waren voor aanvang van de finale al toegekend want zij stemden vrijdagavond tijdens de tweede generale repetitie. De punten van de televoting en de vakjury werden samengeteld en het land dat daarbij de meeste punten had kreeg de felbegeerde 'twelve points, douze points', het tweede land in die rangschikking kreeg er tien, en dan verder acht, zeven, zes, vijf, vier, drie, twee en een puntje. (foto : Indrek Galetin, EBU)

17-05-2009 om 01:30 geschreven door Redactie  




VOLG ONS OOK OP TWITTER & FACEBOOK.



Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs