Twelve Points...Douze Points...Kiev 2017...

Deze website wordt niet meer geüpdatet! Volg ons via https://twitter.com/12_TPDP_12.....

11-09-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Wittekerke' : Max breekt met Nikki die met haar zoontje terugkeert naar Ibiza.

Op dinsdag 31 augustus 1993 maakte Vlaanderen voor de eerste maal kennis met de inwoners van het fictieve kuststadje 'Wittekerke'. Vijftien seizoenen en 1.067 afleveringen later viel op dinsdag 26 augustus 2008 definitief het doek over deze populaire Vlaamse reeks. Oorspronkelijk was 'Wittekerke' gebaseerd op het Australische 'E-Street' maar de serie overschreed het aantal afleveringen (vijftig) en vaarde zo gedurende bijna vijftien jaar haar eigen koers.

In die vijftien jaar passeerden heelwat acteurs de revue en zo maakten onder meer Pascale Michiels (backing vocal Belgische inzending ESF 1996), Davy Gilles (De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999), Danaë Van Oeteren (Eurosong 2002), Anneleen Liégeois (Eurosong 2004), Els de Schepper (Eurosong 2006), Nicolas Caeyers (Eurosong for Kids 2006) en Stan Van Samang (lid vakjury 'Junior Eurosong 2010') voor korte of langere tijd hun opwachting in de reeks.

Voor de fans van 'Wittekerke' is er heel goed nieuws want vtm zendt sinds dinsdag 02 april 2013 de reeks opnieuw uit en dit vanaf de allereerste aflevering die meer dan twintig jaar geleden op het scherm kwam. Voortaan heb je tussen maandag en vrijdag rond de klok van 14.15 afspraak met de bewoners van het kuststadje.

We zetten telkens op zondag al een korte inhoud van de afleveringen die er de komende week worden uitgezonden.

* INHOUD 'WITTEKERKE' - AFLEVERING 761 TOT EN MET 765.

- maandag 12 september - aflevering 761 : Nathalie heeft een nieuwe opstoot van MS gehad. Tijdens de onderzoeken is echter ook aan het licht gekomen dat ze een teveel aan witte bloedcellen heeft. Elke wil Bjorn zijn warme nest niet ontnemen en daarom heeft ze besloten niet langer voor Max te vechten. Zoë is niet van plan om Sneyers snel los te laten en ze zoekt hem in een bomvol café op. Jelle gaat in de psychiatrische instelling op bezoek bij zijn echtgenote Ilse. Het is de eerste keer sinds haar opname. Celine krijgt het bezoek van Thibault, die een rol eist in haar dancingproject.

- dinsdag 13 september - aflevering 762 : Max heeft met Nikki gebroken. Dit betekent echter niet dat hij met Elke kan herbeginnen, want zij heeft ondertussen Wittekerke verlaten. Bjorn is de grote verliezer van dit alles, en hij moet terug naar de instelling. Ook Jan en Carlos weten hoe het voelt om te verliezen. Frank heeft fantastisch medisch nieuws voor zijn echtgenote Nathalie. Jelle is nog altijd geneigd om zijn echtgenote Ilse te geloven, die beweert dat Els geprobeerd heeft haar te overvaren.

- woensdag 14 september - aflevering 763 : Elke heeft Max nog steeds niet gebeld, ondanks de vele berichten die hij op haar mailbox heeft achtergelaten. Sneyers voelt zich niet veilig voor de dolverliefde Zoë, zeker niet nu ze haar intrek heeft genomen in De Schorre. Celine en Thibault lopen op wolkjes omdat de aankoop van de Railcom-gebouwen een feit is en ze hun megadancing kunnen beginnen.

- donderdag 15 september - aflevering 764 : Nathalie heeft een streep onder haar huwelijk met Frank getrokken en ze gaat voorlopig bij haar tante Angele en Georges wonen. Niets houdt Frank nog tegen om toenadering te zoeken tot zijn eerste echtgenote Nellie, maar zij twijfelt aan de oprechtheid van zijn gevoelens. Sneyers zit ermee verveeld dat Zoë hem aanklaagt voor verkrachting. Els blijft weigeren om Jelle een nieuwe kans te geven. Ook Max en Elke hebben zich nog steeds niet verzoend, en dat terwijl Nikki met haar zoontje is teruggekeerd naar Ibiza.

- vrijdag 16 september - aflevering 765 : Ilse is een flatgebouw binnengedrongen. Ze wil binnen het half uur met de kleine Alexander herenigd worden, zoniet zal ze zelfmoord plegen. Els weet dat Ilse in staat is om van het balkon te springen en ze gaat tot de actie over. Alle aandeelhouders in de megadancing van Celine zijn uitgenodigd op een jacht voor een groot feest. Georges heeft ook een uitnodiging gekregen, maar hij is vastbesloten om te schitteren door afwezigheid. Nellie probeert hem te overhalen toch zijn opwachting te maken en argumenteert dat de party dé gelegenheid is om de oude vetes te vergeten
.

'Wittekerke', sinds dinsdag 02 april 2013 telkens van maandag tot en met vrijdag, op vtm en dit rond de klok van 14.15. (bron en foto's : vtm)

11-09-2016 om 19:41 geschreven door Redactie  


09-09-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit'.

Op deze zomerse vrijdag in september hebben we weer een nieuwe aflevering van onze rubriek 'Een avondje uit' voor je klaargestoomd. Fans die eens een concert willen bijwonen of op zoek zijn naar een plaats in de buurt waar hun favoriete artiest zal optreden zitten bij ons op de eerste rij.

 Op dinsdag 27 september eerstkomende vindt in het Antwerpse Sportpaleis een nieuwe editie plaats van 'Houden van... Griffelrock'. Duizenden senioren en andersvaliden kunnen er dan weer genieten van een swingende namiddag vol Nederlandstalige muziek.

Ook ditmaal maken heelwat artiesten hun opwachting: Bart Herman (Eurosong 1993), Marc Dex, Vader Abraham (componist/tekstschrijver Nederlandse inzendingen ESF 1973-2010), Nicole & Hugo (ESF 1971-1973, Eurosong 2004), Mieke (Eurosong 1993, De Gouden Zeemeermin 1996) en Luc Van Meeuwen, Astrid Nijgh, Riet Muylaert (JackoBond), Sabien Tiels (De Gouden Zeemeermin 1996), Amaryllis Temmerman (Eurosong 2004), De Melando's en Lissa Lewis.

De presentatie ligt weerom in de zeer professionele handen van Luc Appermont (presentator Eurosong 1977-1981-1983-1987-1989, commentator ESF 1976 tot en met 1990).

Tickets (9 euro) kunnen nog steeds worden aangekocht via de website van TeleTicketService alsook telefonisch via het nummer 03 248 63 42.

 Uitverkochte zalen, minutenlange staande ovaties en lovende reacties van pers en publiek. De internationale rockopera 'Jesus Christ Superstar' wist de afgelopen twee jaar duizenden harten te veroveren in Italië en Nederland. In januari 2017 zal 'Jesus Christ Superstar', met in de titelrol de legendarische Ted Neeley, voor het eerst in België te zien zijn. Een unieke kans om de dan 73-jarige Ted Neeley te zien schitteren in de rol van zijn leven.

Op vrijdag 13 (20.00), zaterdag 14 (20.00) en zondag 15 januari 2017 (15.00) is de Stadsschouwburg van Antwerpen het decor voor deze schitterende show. Opgelet want de voorstelingen zijn allemaal in het Engels.

Kaarten voor het muzikale meesterwerk van Andrew Lloyd Webber (componist/tekstschrijver Britse inzending ESF 2009) en Tim Rice kunnen nu reeds worden aangeschaft via de website Sherpa of telefonisch via het callcenter (maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 20.00) op het nummer 0900 84 100 (0,50 euro/min). Voor reeds geregistreerde klanten is een zonaal nummer ter beschikking inzake vragen over bestelde producten, terug te vinden onder 'Mijn Account'.

 In 2017 ziet een nieuw indoor festival het levenslicht! Met een unieke concertreeks willen Rob de Nijs (NSF 1969), Nick & Simon en De Romeo's (Gunther Levi, De Gouden Zeemeermin 1996 - Davy Gilles, De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999 - Chris Van Tongelen, Eurosong 1993, De Gouden Zeemeermin 1996) jullie meenemen doorheen een festival van hun hits.

Wat is het opzet? We geven de bezoeker een festivalgevoel … maar dan indoor! In een luxe-zetel van een theater. Deze drie topacts geven elk een set van zestig minuten, begeleid door een fantastische live band! Dus je krijgt zo maar even drie uur muziek op één avond!

De concerten vinden plaats op zaterdag 04 februari 2017 in Hasselt (Ethias Theater), op vrijdag 03 maart 2017 in Oostende (Kursaal) en op zaterdag 10 juni 2017 in Antwerpen (Stadsschouwburg).

Tickets voor één van deze concerten kunnen nu reeds worden aangeschaft via de website Sherpa of telefonisch via het callcenter (maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 20.00) op het nummer 0900 84 100 (0,50 euro/min). Voor reeds geregistreerde klanten is een zonaal nummer ter beschikking inzake vragen over bestelde producten, terug te vinden onder 'Mijn Account'.

09-09-2016 om 00:00 geschreven door Redactie  


07-09-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit in Nederland'.

Op deze eerste woensdag van september hebben we een nieuwe aflevering van 'Een avondje uit in Nederland' voor je klaargestoomd. Ook ditmaal bekijken we een aantal optredens en concerten die de komende weken en maanden in Nederland zullen plaatsvinden en zetten we die voor je op een rijtje.

 Vanaf september zal de musical 'Hair' in een tintelfrisse versie in theaters door heel Nederland te zien zijn. Ditmaal is gekozen voor een mix van ervaren musicalsterren samen met nieuw talent. "Deze combinatie vormt een heel vlotte groep barstensvol enthousiasme. Zij brengen samen een Hair van nú, een show vol hoop en levenslust die tot de verbeelding spreekt in deze tijd. Verwacht een energy-boost in het theater: Let The Sunshine In" aldus producent Albert Verlinde.

William Spaaij ('De Tweeling', 'Ramses') en Anouk Maas ('Beauty and the Beast', 'Flashdance') gaan in de nieuwe musical de hoofdrollen van het energiek koppel George Berger en Sheila spelen. Naast dit duo zijn er verder nog glansrollen voor onder meer Tommie Christiaan ('Grease', 'Zorro') die de rol van Woof gaat vertolken en Jeffrey Italiaander ('Claude'), Lisanne Schut ('Jeanie') en Juneoer Mers ('Hud') maken de onafscheidelijke vriendengroep in 'Hair' compleet.

Daarnaast maakt Raffaëla Paton (NSF 2012) haar musicaldebuut. In haar rol als June zal zij onder andere het wereldberoemde nummer "Aquarius" zingen.

Tickets voor één van de voorstellingen (tussen dinsdag 13 september en zondag 23 april 2017) kunnen nu reeds worden aangeschaft via de website van de musical.

 Eind 2013 gaven de 3JS (ESF 2011) de fans al een voorproefje van hun visie op een echt intiem kerstconcert. Geen toeters en bellen, geen Mariah Carey, maar een kleine akoestische band, een sfeervol theaterpodium en het traditionele kerstrepertoire van o.a. Frank Sinatra, Dean Martin, Elvis Presley en The Cats….

Waar ze eigenlijk het hele jaar door wel naar zouden kunnen luisteren. De voorliefde voor klassieke melodieën en de excellente zang- en gitaartechniek van de drie troubadours uit Volendam komen hier meer dan ooit tot hun recht.

Er komt eind dit jaar een nieuw kerstalbum en een nieuwe tournee. Tickets voor één van de optredens (tussen woensdag 07 en zaterdag 24 december) kunnen nu reeds worden aangekocht via de website van Nationale Theaterkassa.

 Oud-Songfestivaldeelneemster Ruth Jacott (backing vocal Nederlandse inzending ESF 1992, ESF 1993, lid vakjury NSF 2004, lid Nederlandse vakjury ESF 2014) trekt in het voorjaar van 2017 de Nederlandse zalen in met haar nieuwe show 'Ruth'. De zangeres kan niet wachten om u, samen met haar live-band, te trakteren op haar nieuwe theatershow. Met mooie, ontroerende en opzwepende liedjes, swingende moves en openhartige verhalen, krijgt u een gevarieerde muzikale avond én een kijkje in zowel haar professionele- als haar privéleven.

Een energieke mix van haar Nederlandstalige hits, ontroerende ballads, uptempo nummers én liedjes die ze altijd al eens had willen zingen. Soms precies zoals u ze kent, soms in een verrassend arrangement en misschien soms ook wel met een wat serieuzere ondertoon. Ruth is stoer en sterk, supervrouwelijk en glamoureus. Ze bruist meer dan ooit, van de energie. Een bijzondere voorstelling met onverwachte wendingen, want daar houdt Ruth van.

Voor meer nieuws en een volledig overzicht van deze tournee (tussen woensdag 25 januari en maandag 01 mei 2017) verwijzen we je naar haar website. (foto Ruth Jacott: Govert de Roos)

07-09-2016 om 20:25 geschreven door Redactie  


05-09-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit'.

Op deze eerste maandag van september hebben we weer een nieuwe aflevering van onze rubriek 'Een avondje uit' voor je klaargestoomd. Fans die eens een concert willen bijwonen of op zoek zijn naar een plaats in de buurt waar hun favoriete artiest zal optreden zitten bij ons op de eerste rij.

 Op dinsdag 04 oktober (13.30-18.00, deuren open om 12.30) vindt in de Oktoberhallen in het Oost-Vlaamse Wieze een nieuwe editie plaats van 'Onvergetelijk', het ultieme muziekgala voor jongeren van 50-plus.

Er zijn optredens van Jacky Lafon (Eurosong 1981, Palmarès 1982), Andrei Lugoviski (Eurosong 2014), David Van Dyck, Elke Taelman, Barbara Dex (ESF 1993, Eurosong 2004-2006, lid Belgische vakjury ESF 2010) en Will Tura. Ze worden begeleid door de Heverband (o.l.v. Jan Ceulemans) en de presentatie is in handen van Jacky Lafon.

Tickets voor deze unieke muzikale namiddag (44 euro) kan je bestellen via de website van het festival alsook via overschrijving op het nummer BE 40 8538-6936-5663 van BVBA Oktober Events (Aalstersestraat 168, 9280 Wieze). In de omschrijving zet je het aantal gewenste kaarten (44 euro, reservatie- en portkosten inbegrepen). De tickets worden één maand voor het evenement toegestuurd.


Christoff (Eurosong 1993-2002) zette 2016 alvast feestelijk in door zijn vierde MIA te winnen. Daarmee was meteen het startschot gegeven voor '25 jaar Christoff'.

Vlaanderens populairste zanger brengt in de zomer alvast een gloednieuw studio-album uit en zal daarmee uitgebreid in het land gaan toeren. Maar als kers op de taart brengt hij in het najaar drie grote '25 jaar Christoff'-concerten. Daarin blikt Christoff terug op de ontelbare successen uit zijn al zo rijk gevulde carrière en zal hij ook voor de nodige muzikale verrassingen zorgen. Met zo'n 300.000 verkochte albums op zijn palmares en de grote meezing hits worden de '25 jaar Christoff'-concerten zonder twijfel het feest van het jaar.

Op zaterdag 15 oktober is als eerste Hasselt aan de beurt. Tickets (35, 45 en 55 euro) voor '25 jaar Christoff' in de Ethias Arena, zijn te koop via de website van TeleTicketService. Telefonisch kan dat via het nummer 070 345 345 (op werkdagen van 09.00 tot 12.30 en van 13.30 tot 18.00). Vanuit Nederland neem je contact op via het nummer 0900 45 000 45 en voor andere landen via het nummer +32 34 0000 34. Ook voor het optreden op zaterdag 26 november in de Oktoberhallen te Wieze kan je tickets aanschaffen via de website van TeleTicketService.

Daarnaast kan je ook tickets bestellen via overschrijving op het nummer BE 40 8538-6936-5663 van BVBA Oktober Events (Aalstersestraat 168, 9280 Wieze). In de omschrijving zet je het aantal gewenste kaarten (37, 47 en 57 euro, reservatie- en portkosten inbegrepen) met vermelding '25 jaar Christoff'.

Op zondag 30 oktober kan je hem aan het werk zien in het Kursaal van Oostende. Tickets (45 en 55 euro) voor dit unieke concert kunnen worden aangeschaft via de websites van Concert Events en Sherpa of telefonisch via het nummer 070 22 56 00 (vanuit Nederland : +32 70 25 20 20). Daarnaast kan je van maandag tot en met zondag (telkens tussen 10.00 en 18.00) ook terecht in de Box Office Toerisme Oostende (Monacoplein 2, 8400 Oostende).

 Na het overdonderende success in 2014, met meer dan 25 000 toeschouwers, keert Michael Flatley's 'Lord of the Dance' in november terug naar ons land. Met een spectaculaire nieuwe voorstelling viert 'Lord of the Dance' in 2016 zijn twintigste verjaardag.

Met 'Lord of the Dance : Dangerous Games' weet Michael Flatley (intervalact ESF 1994) een dansklassieker op spectaculaire wijze nieuw leven in te blazen.De gloednieuwe show van 'Lord of the Dance : Dangerous Games' combineert het adembenemende precisiewerk van het origineel met een nieuwe enscenering, nieuwe kostuums en een nieuwe choreografie. Onder leiding van Michael Flatley geven veertig jonge topperformers het beste van zichzelf op de nieuwe muziek van Gerard Fahy. Kortom, de gedroomde combinatie van traditie, nieuwe muziek en dans. Dit niet te missen dansspektakel houdt in november 2016 halt in ons land!

Tickets voor de shows in Hasselt (donderdag 17 november, Ethias Theater) en Antwerpen (vrijdag 18 november, Lotto Arena) kunnen worden aangeschaft via de website van TeleTicketService. Tickets voor de shows in Oostende (zaterdag 19 en zondag 20 november, Kursaal), Gent (dinsdag 22 en woensdag 23 november, Capitole) en Vorst Nationaal (donderdag 24 november) kunnen worden aangeschaft via de website van Sherpa of telefonisch via het callcenter (maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 20.00) op het nummer 0900 84 100 (0,50 euro/min). Voor reeds geregistreerde klanten is een zonaal nummer ter beschikking inzake vragen over bestelde producten, terug te vinden onder 'Mijn Account'.

05-09-2016 om 21:21 geschreven door Redactie  


04-09-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Thuis' : kunnen Peter en Femke hun nieuwe geluk nog lang geheim houden?

 Op maandag 29 augustus 2016 ging het inmiddels het tweeëntwintigste seizoen van 'Thuis' van start. Overleefden Tom en Marianne de moordpoging van William? Wat was er gebeurd met Olivia en hoe ging het met het pasgehuwde koppel Peter en Femke? Op al die vragen volgden de voorbije dagen een antwoord.

 Bij aanvang van het nieuwe seizoen raakte bekend dat Joy Anna Thielemans (24 in de loop van dit seizoen uit de reeks zal verdwijnen. Dat maakte ze maandagavond zelf bekend via sociale media.

Op 15 februari 2012 (aflevering 3123) maakte Joy Anna Thielemans haar intrede in 'Thuis'. Ze vertolkt het personage Jana Blomaert, een jonge tiener op zoek naar zichzelf en haar roots. Al heel snel kregen Joy en haar personage Jana veel sympathie van vooral jonge kijkers door de voor hen herkenbare verhaallijnen.

Ook naast haar personage van Jana was Joy heel erg betrokken met haar fans, door de persoonlijke en toegankelijke benadering via sociale media.
In november 2015 besloot Joy zelf om de scenaristen de tijd te geven om haar personage stilaan uit de reeks te schrijven.

Jana verscheen dus voor het eerst in 2012, aan de zijde van haar moeder, Ellen (Gerdy Swennen). Niet veel later leerde ze haar biologische vader kennen: Tibo Timmermans (Maxime De Winne). Door te pas en te onpas binnen te springen bij Tibo en Franky, leert ze de rebelse Bram Schepers (Bert Verbeke) kennen. De twee worden verliefd op elkaar, maar Bram heeft zijn twijfels wegens het grote leeftijdsverschil tussen hen. Toch beginnen ze een geheime relatie, die later uitkomt. Stilaan aanvaarden Tibo en Ellen de relatie, maar na een aanvaring tussen Bram en Tibo verdwijnt Bram met de noorderzon en laat Jana achter.

Ondertussen leert Jana Lowie Bomans (Mathias Vergels) kennen en begint ze een relatie met hem. Maar dan blijkt dat Jana al vijf maanden zwanger is, van Bram. Lowie belooft Jana te helpen, tot Bram voor de deur staat. Franky lichtte hem in over de zwangerschap. De twee kiezen opnieuw voor elkaar en verhuizen samen naar een kamer in de Zus & Zo.

Maar het lot is hen niet gunstig gezind. Hun kind, Jack wordt doodgeboren ten gevolge van een koolstofmonoxidevergiftiging. Die liep Jana op nadat er een namaakboiler werd geplaatst door Sanitechniek. Het is het begin van een lang en zwaar rouwproces en een lange zoektocht naar de schuldige die hen uiteindelijk leidt naar Luc (Mark Willems).

Jana zal Luc nooit kunnen vergeven, maar probeert haar leven voort te zetten samen met Bram. Op een schoolreis ontdekt ze dat Lowie nog altijd gevoelens voor haar heeft, maar toch kiest ze voor Bram. Als hij naar Frankrijk vertrekt zit ze dan ook in zak en as.

Olivia (Moora Vander Veken) en Lowie doen hun uiterste best om haar zo goed mogelijk op te vangen. Het loopt even mis wanneer de gevoelens tussen Jana en Lowie opnieuw opspelen. Ze belanden een aantal keren samen in bed, maar beseffen dat ze Olivia niet willen kwetsen. Toch komt Olivia achter de waarheid; het betekent een korte breuk in hun vriendschap waarbij Jana zelfs het huis moet verlaten. Maar de twee vriendinnen vinden mekaar terug.

Er komt ook een nieuwe man in Jana's leven: Bob Sleeckx (Christophe Haddad). De gestructureerde Bob brengt rust en stabiliteit in haar leven.

'Thuis'-reis naar Andalusië

Het was dit voorjaar gedurende heelwat weken redelijk koud buiten, daarom droomden wij alvast van die lekker zomerse temperaturen. Die vinden we dit jaar ook op de 'Thuisreis' richting Andalusië (Spanje). Uiteraard nemen we ook dit jaar onze grootste 'Thuis'-vrienden mee, deze keer zijn dat Annick Segal (Rosa), Tina Maerevoet (Paulien), Nawfel Bardad-Daidj (Adil), Frank Van Erum (Renzo), Geert Hunaerts (Peter), Vanya Wellens (Femke) en Wim Stevens (Tom).

Wil je erbij zijn? Hou dan alvast een gaatje vrij in je agenda van dinsdag 11 tot en met dinsdag 18 oktober 2016!

De plaatsen zijn beperkt, dus snel reserveren is de boodschap!
Surf naar www.projectreizen.be of bel 03 210 86 00 voor meer info en tickets.

Wij brengen ook dit seizoen, telkens op zondag, al een korte inhoud van de afleveringen die er de komende week worden uitgezonden.

* INHOUD 'THUIS' - AFLEVERING 4.031 TOT EN MET 4.035.

Femke en Peter zijn opnieuw gelukkiger dan ooit. Maar hoelang zullen ze hun nieuwe geluk nog geheim kunnen houden?

- maandag 05 september - aflevering 4.031 : Nancy voelt dat er iets aan de hand is in de Withoeve. Mayra zoekt meer informatie over Jessica en gaat langs in de Frens. Luc mist Lowie, maar kan troost vinden bij Rosa. Renzo en Charité zijn dolverliefd.


- dinsdag 06 september - aflevering 4.032 (uitzending start om 20.00) : Peter heeft alweer een moeilijk dossier. Yvette verneemt waar Frank naartoe is getrokken. Jana kan Bob overhalen om bij haar te blijven slapen. Mayra vertelt Ann wat ze te weten is gekomen over Jessica.

- woensdag 07 september - aflevering 4.033 : Nancy wil met Renzo en Femke spreken. Bob en Jana hebben goed geslapen. Meester Baert moet de erfenis van Hélène afhandelen. Simonne krijgt een oproep van Waldek. Britney brengt een bezoekje aan Eddy.

- donderdag 08 september - aflevering 4.034 : Femke heeft het moeilijk. Nancy verneemt dat Charité de kwaadste nog niet is. Yvette voelt dat er iets aan de hand is met haar dochter en spreekt haar hierop aan. Rosa mist Peggy.

- vrijdag 09 september - aflevering 4.035 : Eddy krijgt terug een sprankeltje hoop. Yvette zoekt Frank op met een lekkere maaltijd. Kaat en Simonne spenderen wat tijd samen en dan volgt er een gesprek over mannen. Jana is bang dat ze Bob niet voldoende kan steunen.

Mis niets van 'Thuis'

Sinds vorig seizoen is er ook een volledig nieuwe eindgeneriek mét vooruitblik naar de volgende aflevering. Ook in het tweeëntwintigste seizoen kan je voor het meest recente nieuws, exclusieve clips en foto's terecht op de enige officiële 'THUIS'-pagina op Facebook, en op de vernieuwde een.be. En wie tijdens de aflevering wil tweeten, kan dat met de intussen vertrouwde hashtag #thuisopeen.

Nieuw dit seizoen is dat je telkens de laatste aflevering kan (her)bekijken op de website van een.be. Zo hoef je dus niets meer te missen van Vlaanderens populairste soap.

'Thuis', het tweeëntwintigste seizoen, telkens van maandag tot vrijdag rond de klok van 20.10 op Eén. De reeks is eveneens beschikbaar via 'Ooit Gemist'. (bron, logo en foto's : Eén/VRT)

04-09-2016 om 11:08 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Familie' : bij Fashion maakt het personeel kennis met Lars Dewulf, gespeeld door Kürt Rogiers.

Wie heeft June vermoord? Deze vraag spookt nu al twee maanden door de hoofden van de 'Familie'-kijkers. De seizoensfinale eindigde in juni met een knal en… de plotse dood van June Van Damme. Kijkers zagen Niko het moordwapen dumpen en op de vlucht slaan.

Heeft Niko June ook echt vermoord als vergelding voor de aanrijding van Mieke? Was het Stan die de moord op Kirsten wou wreken? Zijn de stoppen doorgeslagen bij Rudi, die door June professioneel aan de kant werd gezet? Is Peter de confrontatie aangegaan met de vrouw die hem het leven zuur maakte? Hebben Mathias en Véronique het heft in eigen handen genomen na de aanranding, in opdracht van June? Of is er meer aan de hand? Sinds maandag 29 augustus komen we alvast meer te weten!

Kürt Rogiers krijgt een vaste rol in 'Familie'!

Opmerkelijk nieuws! Acteur Kürt Rogiers begon in mei 2016 aan zijn eerste draaidag en zal vanaf maandag 05 september 2016 elke weekdag vast te zien zijn in een dragende rol in de dagelijkse reeks!

Kürt Rogiers : "In mei begin ik bij Familie aan een toffe uitdaging. Niet alleen zie ik er een aantal collega-acteurs uit het verleden terug met wie ik weer enorm veel zin heb om opnieuw samen te werken. Sandrine André, Werner De Smedt en Roel Vanderstukken om maar enkele te noemen. Maar ik wil me smijten in deze nieuwe rol. Je een personage eigen maken, van gedrag over manier van praten tot manier van stappen,… dat is als acteur altijd smullen. Dus de goesting is groot. Ik kan momenteel nog niet uitweiden over het personage waaraan ik gestalte zal geven, want dat zou wellicht een spoiler zijn voor de fans,… de fans van wie ik trouwens hoop dat ze mij snel in hun armen zullen sluiten."

Jaak Van Assche speelt vader van Benny

Later dit najaar verwelkomen we nog een bekend gezicht! Rasacteur Jaak Van Assche – bekend van tal van televisie-, theater- en filmrollen en bij vtm te zien in 'De Zonen van Van As' – vervoegt de cast met een langlopende gastrol. Van Assche staat in juni voor het eerst op de set en geeft gestalte aan Alfons Coppens, de vader van Benny.

Rechtlijnig, disciplinair, principieel, dominant : het zijn eigenschappen die het karakter van Alfons Coppens het best omschrijven. En bij uitbreiding ook de opvoeding die hij zijn zoon Benny meegaf. De voormalige beroepsmilitair zwaaide de plak in het gezin en was de rechtstreekse aanleiding voor de turbulente jeugd van Benny. Na jaren zonder contact, duikt Alfons opnieuw op in het leven van zijn zoon. Maar of de twee de spons kunnen vegen over het verleden, is nog maar de vraag...

 Ook dit seizoen, telkens op zondag, brengen wij al de korte inhoud van de afleveringen van het zesentwintigste seizoen die de komende week op het scherm zullen komen.

* INHOUD 'FAMILIE' - AFLEVERING 5.774 TOT EN MET 5.778.

- maandag 05 september - aflevering 5.774 : Niko blijft met zijn hoofd bij Mieke en vraagt Rudi om in de brouwerij te blijven werken. Bij Fashion maakt het personeel kennis met Lars Dewulf. Geen onbekende voor Véronique, zo blijkt. Guido vindt dat Emma het moet bijleggen met haar vader. Agnes voelt zich eenzaam.

- dinsdag 06 september - aflevering 5.775 : Benny, Liesbeth en Patrick trekken opnieuw in bij Agnes, die dolgelukkig is. Wanneer ze haar verbouwingsplannen voorlegt, staat iedereen echter perplex. Emma is van plan om de ruzie met haar vader bij te leggen. Tot er zich nieuwe verwikkelingen voordoen. Lars kondigt grote veranderingen aan bij Fashion. Evy vreest dat Stan voorgoed de gevangenis zal invliegen.

- woensdag 07 september - aflevering 5.776 : Emma en Guido zijn razend op Evy. Ze willen Stan aangeven bij de politie. Véronique voelt zich buitengesloten door Lars, Simon en Peter. Een krantenartikel brengt bovendien de herinnering aan de verkrachting opnieuw naar boven. Ook Liesbeth voelt zich niet goed in haar vel.

- donderdag 08 september - aflevering 5.777 : Mieke heeft last van doorligwonden. Leen vreest dat haar zus pijn lijdt en vraagt zich luidop af of het leven van Mieke niet nodeloos wordt gerokken. Evy maakt zich zorgen over de toekomst van Stan. Bij Fashion krijgt ze een positieve boost van Lars. Véronique voelt zich gepasseerd. Emma wil zichzelf verdedigen in de rechtbank, maar Rudi brengt haar aan het twijfelen.

- vrijdag 09 september - aflevering 5.778 : Leen heeft een aanvaring met Niko en Jan. Anna schiet haar ter hulp. Ook Evy en Emma leggen hun ruzie bij. Mortier en Ruth vinden Evy's manuscript en voelen haar aan de tand over Stan. Véronique wil Fashion opnieuw in handen krijgen en vraagt Peter om hulp. Evy krijgt onverwacht bezoek.

'Familie', van maandag tot en met vrijdag, telkens tussen 20.00 en 20.35 op vtm. Volg 'Familie' ook op Facebook en Twitter. (bron, logo en foto : vtm)

04-09-2016 om 10:50 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Wittekerke' : Nellie redt een kind van de verdrinkingsdood en Klaartje heeft slecht nieuws voor Elke.

Op dinsdag 31 augustus 1993 maakte Vlaanderen voor de eerste maal kennis met de inwoners van het fictieve kuststadje 'Wittekerke'. Vijftien seizoenen en 1.067 afleveringen later viel op dinsdag 26 augustus 2008 definitief het doek over deze populaire Vlaamse reeks. Oorspronkelijk was 'Wittekerke' gebaseerd op het Australische 'E-Street' maar de serie overschreed het aantal afleveringen (vijftig) en vaarde zo gedurende bijna vijftien jaar haar eigen koers.

In die vijftien jaar passeerden heelwat acteurs de revue en zo maakten onder meer Pascale Michiels (backing vocal Belgische inzending ESF 1996), Davy Gilles (De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999), Danaë Van Oeteren (Eurosong 2002), Anneleen Liégeois (Eurosong 2004), Els de Schepper (Eurosong 2006), Nicolas Caeyers (Eurosong for Kids 2006) en Stan Van Samang (lid vakjury 'Junior Eurosong 2010') voor korte of langere tijd hun opwachting in de reeks.

Voor de fans van 'Wittekerke' is er heel goed nieuws want vtm zendt sinds dinsdag 02 april 2013 de reeks opnieuw uit en dit vanaf de allereerste aflevering die meer dan twintig jaar geleden op het scherm kwam. Voortaan heb je tussen maandag en vrijdag rond de klok van 14.15 afspraak met de bewoners van het kuststadje.

We zetten telkens op zondag al een korte inhoud van de afleveringen die er de komende week worden uitgezonden.

* INHOUD 'WITTEKERKE' - AFLEVERING 756 TOT EN MET 760.

- maandag 05 september - aflevering 756 : Merel vertelt Zoë dat ze akkoord gaat met het idee om van partners te ruilen. Ilse vertelt Jelle dat Els geprobeerd heeft haar te overvaren. Jan vindt werk voor Klaartje in de kliniek. Max krijgt niet de kans om Nikki te vertellen over zijn verhouding met Elke. Nathalie zoekt wanhopig naar oplossingen voor het probleem in haar relatie met Frank. En Céline verneemt dat de gemeente ook geïnteresseerd is in de gebouwen van Railcom.

- dinsdag 06 september - aflevering 757 : Jelle confronteert Els met het verhaal van Ilse. Nikki, Els en Elke willen met eigen ogen zien of Sneyers en Mertel echt meedoen aan de partnerruil. Klaartje gaat aan de slag in de kliniek. Nikki polst bij Nellie of zij Bjorn niet kan opvangen. En Céline zoekt steun bij Jan voor het project van de dancing.

- woensdag 07 september - aflevering 758 : Merel vertelt Sneyers dat het haar niet gelukt is met Carl te vrijen. Frank gaat er uiteindelijk mee akkoord een relatietherapeut te zoeken. Ilse geeft haar toestemming om geïnterneerd te worden. Klaartje heeft slecht nieuws voor Elke. Nikki bereidt een verrassing voor voor Max en Elke. Céline wil de aandelen van de dancing te koop stellen voor de Wittekerkenaars.

- donderdag 08 september - aflevering 759 : Nellie redt een kind van de verdrinkingsdood, waarbij Klaartje het op een lopen zet. Merel denkt dat Zoë Sneyers niet los wil laten. Els neemt Jelle mee op een ontspannende uitstap. Nikki heeft het zo geregeld dat Bjorn bij haar en Max kan blijven, omdat Elke niet in aanmerking komt als pleegmoeder. Wittekerke loopt storm voor de aandelen van de dancing. Nellie wil liever niet meer zo nauw met Frank samenwerken en wil ontslag nemen als directeur en terug fulltime dokter worden.

- vrijdag 09 september - aflevering 760 : Merel is kwaad omdat Sneyers zich nog eens door Zoë laat inpakken. Klaartje en Nellie verzoenen zich. Jelle biecht op aan Els dat hij aan haar verhaal twijfelt. De gemeentraad keurt Angeles plan voor een cultureel centrum af, tot grote vreugde van de Derdeyns. Jelle vindt Nathalie bewusteloos op de grond
.

'Wittekerke', sinds dinsdag 02 april 2013 telkens van maandag tot en met vrijdag, op vtm en dit rond de klok van 14.15. (bron en foto's : vtm)

04-09-2016 om 10:40 geschreven door Redactie  


03-09-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Vers van de pers' (03-09-2016).

Op deze eerste zaterdag van september hebben we weer een nieuwe nieuwe aflevering van 'Vers van de pers' klaargestoomd. Daarin krijg je een overzicht van het nieuwe muzikale werk dat op ons wordt losgelaten. En zoals steeds beginnen we in eigen land.

 Dimitri Vantomme, oftewel Dimi (Eurosong 2004) heeft sinds vrijdag 19 augustus een nieuwe single met als titel "Viva la vida". Voor wie er nog mocht aan twijfelen, het is een bewerking van de superhit van Coldplay die er in 2008 een dikke hit mee hadden.

 Eerder dit jaar berichtten we reeds dat er deze zomer een nieuw album van oud-Songfestivaldeelneemster Lisa del Bo (Eurosong 1993, ESF 1996) zat aan te komen. Het is namelijk precies twintig jaar geleden dat de Limburgse voor ons land in de Noorse hoofdstad Oslo deelnam aan het Eurovisie Songfestival met "Liefde is een kaartspel". Om dat feit te vieren bracht ze op vrijdag 26 augustus een nieuw album op de markt met als titel "Jokers & Pokers". Het is een album met daarop een aantal van haar favoriete liedjes die ze altijd al had willen zingen, en dit in een Nederlandstalig jasje. Als voorloper van dit album is er sinds vrijdag 12 augustus een nieuwe single met als titel "Jij tekent mijn leven", oftewel "First Cut Is The Deepest", een nummer uit 1966 van P.P. Arnold en geschreven door Cat Stevens. 

 Bij het begin van deze maand september laat ook Jill Shaw (JESF 2010, woordvoerster JESF 2011) weer van zich horen met een nieuwe single. Overmorgen, maandag 05 september, brengt ze "Fantasy" op de markt. Het nummer is meteen ook de voorloper van een EP met als titel "Dark Paradise".

 De Duitse formatie The Baseballs ('Unser Song für Dänemark' 2014) brengen aanstaande vrijdag, 09 september, hun album "Hit Me Baby..." op de markt. Het wordt reeds hun vijfde studioalbum (inclusief een kerstalbum) dat ze zullen uitbrengen en in totaal staan er zestien nummers op. 

 Tot slot eindigen we zoals steeds met een paar korte berichten. Gisteren, vrijdag 02 september, bracht Bart Herman (Eurosong 1993) zijn nieuwe album "In mijn element" op de markt met daarop tien liedjes waaronder de jongste single "Cadeau voor mama". Natalia (Eurosong 2016) sluit de zomer af met een nieuwe single. "Anyone Out There" is sinds maandag 22 augustus beschikbaar en is ook terug te vinden op haar jongste album "In My Blood" dat sinds eind april beschikbaar is. De Zwitserse formatie Lovebugs (ESF 2009) brengt op vrijdag 07 oktober aanstaande haar album "Land Ho!" op de markt. De gelijknamige single en dus voorloper van het album is sinds vrijdag 24 juni beschikbaar.

Een nieuwe afspraak maken we voor volgende week zaterdag. Ondertussen wensen we je alvast heel veel luisterplezier!

03-09-2016 om 21:41 geschreven door Redactie  


02-09-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'2 Meisjes op het Strand' : vanavond laatste aflevering met K3, Slongs Dievanongs, Dana Winner en Bart Peeters.

 Vandaag, vrijdag 02 september 2016, zetten voor de gelegenheid niet twee, maar '3 Meisjes op het Strand' een punt achter de zomer bij vtm. Eerder zorgden ze met hun eigen nummers al voor een muzikaal feest op het Klein Strand van Oostende, maar in de laatste aflevering van '2 Meisjes op het Strand' maken Hanne, Klaasje en Marthe van K3 (Eurosong 1999) hun debuut als gastvrouw van een televisieshow.

Om de tv-zomer af te sluiten hebben de K3'tjes flink wat muzikale gasten uitgenodigd. Milow bijt de spits af en vertelt in '2 Meisjes op het Strand' ook waarom "Horizon" van Tourist LeMC voor hem "muziek op z'n best is". Klaasje probeert backstage meer te weten te komen over de krapullekesdagen van Cliff (lid Belgische vakjury JESF 2010-2011) van KIA. Zij brengen hun grote hit uit 1996 nog een keer voor een afgeladen vol strand. Verder doet Bart Peeters (presentator Eurosong 1999-2002-2004-2006-2008, commentator ESF 1999-2002-2004-2006-2008-2010, presentator NSF 1997, presentator 'Eurosong 2010 : een song voor Tom Dice!', expert 'Eurosong 2014') zijn naam als absoluut podiumbeest alle eer aan. Zowel solo als in een rockduet met zijn Voice-finalist Jan. Maar wat gebeurt er als Bart samen met Cliff van KIA het podium op kruipt? Ook deze artiesten doen de temperatuur stijgen tijdens de laatste '2 Meisjes op het Strand':


* Milow - "Howling At The Moon".
Bart Peeters - "Lepeltjesgewijs".
* Dana Winner (voorzitster vakjury 'Eurosong 2004' - "To Make You Feel My Love".
* Bart Peeters & Jan Van De Ven - "Bad Case Of Loving You".
* Willy Sommers - "Laat de zon in je hart".
* Isolde Lasoen & Pieter Embrechts - "L'Eté Indien".
* Slongs Dievanongs - "Whatta Man".
* Dana Winner - "Ik hou van jou" (Nederlandse inzending ESF 1984).
* Bart Peeters & Cliff - "Rappers Delight".
* Tourist LeMC - "Horizon".
* Slongs Dievanongs - "Lacht Nor Mij".

'2 Meisjes op het Strand', de derde en laatste aflevering vanavondvrijdag 02 september 2016, tussen 20.35 en 21.50 op vtm. (bron en logo : vtm)

02-09-2016 om 18:43 geschreven door Redactie  


31-08-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit in België en Nederland'.

 Net als de voorbije drie jaar worden onze rubrieken 'Een avondje uit' en 'Een avondje uit in Nederland' tijdens de maanden juni, juli en augustus samengevoegd tot 'Een avondje uit in België en Nederland'. Elke week krijg je, telkens op woensdag, een uitgebreide versie van beide rubrieken. Fans die eens een concert willen bijwonen of op zoek zijn naar een plaats in de buurt waar hun favoriete artiest zal optreden zitten bij ons op de eerste rij.

 Tussen vrijdag 23 september en zaterdag 28 januari 2017 trekken Lone van Roosendaal (NSF 1998), Annick Boer en Renée van Wegberg (NSF 2005), begeleid door een live-orkest o.l.v. Eric van Tijn (componist Nederlandse inzending ESF 1993, componist/tekstschrijver Nederlandse inzending ESF 1998), door Nederland met 'Op een mooie Pinksterdag'.

Tijdens deze muzikale voorstelling brengen de drie een ode aan de grote componisten van het Nederlandse lied, namelijk Ruud Bos, Harry Bannink en Joop Stokkermans (componist Nederlandse inzendingen ESF 1962-1968-1971). Een avond lang genieten van grote klassiekers als "Op een mooie pinksterdag" en "Telkens weer". Verrast worden door herontdekte muzikale pareltjes. Van 'De Fabeltjeskrant' tot 'Zeg 'ns AAA'; meegesleept worden door evergreens die behoren tot het muzikale DNA van Nederland.

Het oeuvre van Harry Bannink, Ruud Bos en Joop Stokkermans is van onschatbare waarde voor de Nederlandse muziekgeschiedenis. Van filmmuziek tot commercials, van ballads tot protestsongs, van televisieleaders tot kinderliedjes. Een uniek en verrassend concert.

Tickets voor een van deze optredens kunnen nu reeds worden aangekocht via de website van Nationale Theaterkassa.

 Na het overdonderende success in 2014, met meer dan 25 000 toeschouwers, keert Michael Flatley's 'Lord of the Dance' in november terug naar ons land. Met een spectaculaire nieuwe voorstelling viert 'Lord of the Dance' in 2016 zijn twintigste verjaardag.

Met 'Lord of the Dance : Dangerous Games' weet Michael Flatley (intervalact ESF 1994) een dansklassieker op spectaculaire wijze nieuw leven in te blazen.De gloednieuwe show van 'Lord of the Dance : Dangerous Games' combineert het adembenemende precisiewerk van het origineel met een nieuwe enscenering, nieuwe kostuums en een nieuwe choreografie. Onder leiding van Michael Flatley geven veertig jonge topperformers het beste van zichzelf op de nieuwe muziek van Gerard Fahy. Kortom, de gedroomde combinatie van traditie, nieuwe muziek en dans. Dit niet te missen dansspektakel houdt in november 2016 halt in ons land!

Tickets voor de shows in Hasselt (donderdag 17 november, Ethias Theater) en Antwerpen (vrijdag 18 november, Lotto Arena) kunnen worden aangeschaft via de website van TeleTicketService. Tickets voor de shows in Oostende (zaterdag 19 en zondag 20 november, Kursaal), Gent (dinsdag 22 en woensdag 23 november, Capitole) en Vorst Nationaal (donderdag 24 november) kunnen worden aangeschaft via de website van Sherpa of telefonisch via het callcenter (maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 20.00) op het nummer 0900 84 100 (0,50 euro/min). Voor reeds geregistreerde klanten is een zonaal nummer ter beschikking inzake vragen over bestelde producten, terug te vinden onder 'Mijn Account'.


 Op zaterdag 10 december eerstkomende wordt in Kortrijk Xpo voor de negende maal de 'Nacht van de Schlagers' gehouden.

Dit jaar maken Frans Bauer (coach NSF 2010), Christoff (Eurosong 1993-2002), De Romeo's (Gunther Levi, De Gouden Zeemeermin 1996 - Davy Gilles, De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999 - Chris Van Tongelen, Eurosong 1993, De Gouden Zeemeermin 1996), Jettie Pallettie, Sergio (ESF 2002), Corry Konings (coach NSF 2010), Swoop (met Filip D'haeze, - De Gouden Zeemeermin 1996 en Eurosong 1999), Paul Severs, Get Ready! (met Jimmy Samyn, Eurosong 2002) en Yves Segers (De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999) hun opwachting.

De show gaat van start om 20.00 en het einde is voorzien omstreeks 00.30. Er is een pauze voorzien van 30-45 minuten en de gaan open om 18.00.

Tickets voor deze negende 'Nacht van de Schlagers' kosten 30,00 euro (staanplaatsen) en 40,00 euro (zitplaatsen) en kunnen reeds worden aangekocht via deze link of telefonisch via 070 34 59 99 (maximaal 30 eurocent per minuut). Voor een VIP-arrangement tel je 130,00 euro neer.

 In 2017 ziet een nieuw indoor festival het levenslicht! Met een unieke concertreeks willen Rob de Nijs (NSF 1969), Nick & Simon en De Romeo's (Gunther Levi, De Gouden Zeemeermin 1996 - Davy Gilles, De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999 - Chris Van Tongelen, Eurosong 1993, De Gouden Zeemeermin 1996) jullie meenemen doorheen een festival van hun hits.

Wat is het opzet? We geven de bezoeker een festivalgevoel … maar dan indoor! In een luxe-zetel van een theater. Deze drie topacts geven elk een set van zestig minuten, begeleid door een fantastische live band! Dus je krijgt zo maar even drie uur muziek op één avond!

De concerten vinden plaats op zaterdag 04 februari 2017 in Hasselt (Ethias Theater), op vrijdag 03 maart 2017 in Oostende (Kursaal) en op zaterdag 10 juni 2017 in Antwerpen (Stadsschouwburg).

Tickets voor één van deze concerten kunnen nu reeds worden aangeschaft via de website Sherpa of telefonisch via het callcenter (maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 20.00) op het nummer 0900 84 100 (0,50 euro/min). Voor reeds geregistreerde klanten is een zonaal nummer ter beschikking inzake vragen over bestelde producten, terug te vinden onder 'Mijn Account'.

 Na drie uitverkochte shows in 2015 en 2016 geven 3JS (ESF 2011) ook op vrijdag 09 en zaterdag 10 juni 2017 spetterende concerten in het prachtige openluchttheater Caprera in Bloemendaal.

Tickets voor deze unieke optredens (aanvang : 20.30) kunnen nu reeds worden aangekocht via de website van Nationale Theaterkassa.

31-08-2016 om 22:18 geschreven door Redactie  


28-08-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Thuis' : overleven Tom en Marianne de moordpoging van William?

 Morgen, maandag 29 augustus 2016, gaat het inmiddels het tweeëntwintigste seizoen van 'Thuis' van start. Overleven Tom en Marianne de moordpoging van William? Wat is er gebeurd met Olivia en hoe gaat het met het pasgehuwde koppel Peter en Femke? Een aantal acteurs nemen in de loop van dit najaar definitief (of tijdelijk) afscheid van de reeks en ook zullen er nieuwe gezichten opduiken.

'Thuis'-reis naar Andalusië

Het was dit voorjaar gedurende heelwat weken redelijk koud buiten, daarom droomden wij alvast van die lekker zomerse temperaturen. Die vinden we dit jaar ook op de 'Thuisreis' richting Andalusië (Spanje). Uiteraard nemen we ook dit jaar onze grootste 'Thuis'-vrienden mee, deze keer zijn dat Annick Segal (Rosa), Tina Maerevoet (Paulien), Nawfel Bardad-Daidj (Adil), Frank Van Erum (Renzo), Geert Hunaerts (Peter), Vanya Wellens (Femke) en Wim Stevens (Tom).

Wil je erbij zijn? Hou dan alvast een gaatje vrij in je agenda van dinsdag 11 tot en met dinsdag 18 oktober 2016!

De plaatsen zijn beperkt, dus snel reserveren is de boodschap!
Surf naar www.projectreizen.be of bel 03 210 86 00 voor meer info en tickets.

 'Thuis'-acteur Mathias Vergels neemt in de loop van het najaar (tijdelijk) afscheid van de populaire reeks om met muziek en andere acteeropdrachten bezig te zijn. Daarna keert hij terug naar de populairste reeks van Vlaanderen. Dat berichtte de openbare omroep op dinsdag 05 april 2016.

"Ik ga er even tussenuit om iets anders te kunnen doen. Er zijn een heleboel andere projecten waar ik me wil op focussen. Een paar die helemaal nieuw voor me zijn en waar ik me voor honderd procent wil op toeleggen."

De kijker zal Lowie dus even moeten missen, want acteur Mathias Vergels last tijdelijk een pauze in.
"Ik hoop om in die tijd heel wat dromen waar te maken. Meer wil ik daar nu nog niet over kwijt. Thuis is al die jaren al een goede leerschool voor mij. Ik heb enorm veel bijgeleerd van 'de anciens', zoals Mark Willems en Tina Maerevoet, maar ook onder andere van An Vanderstighelen. Dat doen ze meestal niet bewust. Ik steel graag met mijn ogen en kijk dan naar hoe zij hun vak hanteren. Groeien als acteur staat voor mij gelijk aan het groeien als persoon, aangezien voor mij mijn 'job' een verlengde moet zijn van mezelf."

"We gaan deze ket missen hier in de studio's in Leuven."

Producer Hans Roggen :
"Mathias is een vriendelijke wervelwind die komt binnengevlogen en zich helemaal geeft op de set. Eind vorig jaar vroeg hij ons om even uit de reeks te kunnen stappen. Hij wilde meer tijd om met muziek en andere acteeropdrachten bezig te zijn. En natuurlijk willen wij hem die tijd gunnen. Dat zijn kansen die hij als jonge artiest moet kunnen nemen. We steunen hem door dik en dun en wensen hem veel succes. En natuurlijk ontvangen we hem na deze tijdelijke zijstap met open armen terug bij Thuis."

Wij brengen ook dit seizoen, telkens op zondag, al een korte inhoud van de afleveringen die er de komende week worden uitgezonden.

* INHOUD 'THUIS' - AFLEVERING 4.025 TOT EN MET 4.030.

Alvorens het nieuwe seizoen morgenavond echt van start gaat kan je vanavond (20.00-20.55) nog eens de (extra-lange) laatste aflevering van het vorige seizoen herbekijken.

- zondag 28 augustus  - aflevering 4.025 (herhaling laatste aflevering van het vorige seizoen) : Jana geniet van haar vakantie. Tom krijgt goed nieuws. Tim heeft een verzoek voor Kaat. Karin is ongerust. Peggy heeft last van ochtendhumeur. Het event op de Withoeve loopt op z'n einde.

- maandag 29 augustus - aflevering 4.026 : Charité verneemt wat er met Hélène gebeurd is. Femke en Peter hebben hun jawoord gegeven. Simonne en Waldek zijn in de war na hun kus. Frank moet zich bij de feiten neerleggen.


- dinsdag 30 augustus - aflevering 4.027 : Nancy heeft een verrassing voor het pasgetrouwde koppel. Stan en Emma krijgen slecht nieuws. Simonne wil Julia liever niet onder ogen komen. In de Withoeve moeten ze het werk met een man minder doen.

- woensdag 31 augustus - aflevering 4.028 : Frank en Toon hebben ruzie. Simonne en Angèle zien elkaar. Nancy is in de wolken na een bespreking over haar aandeel in de Withoeve.

- donderdag 01 september - aflevering 4.029 (uitzending start om 19.55) : Stan heeft het enorm moeilijk en voelt zich schuldig, maar kan troost en steun vinden bij Charité. Jessica wordt ondervraagd door de politie. Nancy haar hoofd staat niet naar feesten. Paulien is kwaad.

- vrijdag 02 september - aflevering 4.030 : Nancy bezoekt Eddy in de gevangenis. Luc is over zijn toeren. Bob en Jana moeten een verklaring afleggen aan de politie. Judith moet haar kinderen nog iets belangrijks vertellen.

Mis niets van 'Thuis'

Sinds vorig seizoen is er ook een volledig nieuwe eindgeneriek mét vooruitblik naar de volgende aflevering. Ook in het tweeëntwintigste seizoen kan je voor het meest recente nieuws, exclusieve clips en foto's terecht op de enige officiële 'THUIS'-pagina op Facebook, en op de vernieuwde een.be. En wie tijdens de aflevering wil tweeten, kan dat met de intussen vertrouwde hashtag #thuisopeen.

Nieuw dit seizoen is dat je telkens de laatste aflevering kan (her)bekijken op de website van een.be. Zo hoef je dus niets meer te missen van Vlaanderens populairste soap.

'Thuis', het tweeëntwintigste seizoen, telkens van maandag tot vrijdag rond de klok van 20.10 op Eén. De reeks is eveneens beschikbaar via 'Ooit Gemist'. (bron, logo en foto's : Eén/VRT)

28-08-2016 om 12:06 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Familie' : nieuw seizoen gaat van start met de vraag wie de moordenaar is van June.

Wie heeft June vermoord? Deze vraag spookt nu al twee maanden door de hoofden van de 'Familie'-kijkers. De seizoensfinale eindigde in juni met een knal en… de plotse dood van June Van Damme. Kijkers zagen Niko het moordwapen dumpen en op de vlucht slaan.

Heeft Niko June ook echt vermoord als vergelding voor de aanrijding van Mieke? Was het Stan die de moord op Kirsten wou wreken? Zijn de stoppen doorgeslagen bij Rudi, die door June professioneel aan de kant werd gezet? Is Peter de confrontatie aangegaan met de vrouw die hem het leven zuur maakte? Hebben Mathias en Véronique het heft in eigen handen genomen na de aanranding, in opdracht van June? Of is er meer aan de hand? We zullen meer te weten komen vanaf maandag 29 augustus!

Kürt Rogiers krijgt een vaste rol in 'Familie'!

Opmerkelijk nieuws! Acteur Kürt Rogiers begon in mei 2016 aan zijn eerste draaidag en zal vanaf maandag 05 september 2016 elke weekdag vast te zien zijn in een dragende rol in de dagelijkse reeks!

Kürt Rogiers : "In mei begin ik bij Familie aan een toffe uitdaging. Niet alleen zie ik er een aantal collega-acteurs uit het verleden terug met wie ik weer enorm veel zin heb om opnieuw samen te werken. Sandrine André, Werner De Smedt en Roel Vanderstukken om maar enkele te noemen. Maar ik wil me smijten in deze nieuwe rol. Je een personage eigen maken, van gedrag over manier van praten tot manier van stappen,… dat is als acteur altijd smullen. Dus de goesting is groot. Ik kan momenteel nog niet uitweiden over het personage waaraan ik gestalte zal geven, want dat zou wellicht een spoiler zijn voor de fans,… de fans van wie ik trouwens hoop dat ze mij snel in hun armen zullen sluiten."

Jaak Van Assche speelt vader van Benny

Later dit najaar verwelkomen we nog een bekend gezicht! Rasacteur Jaak Van Assche – bekend van tal van televisie-, theater- en filmrollen en bij vtm te zien in 'De Zonen van Van As' – vervoegt de cast met een langlopende gastrol. Van Assche staat in juni voor het eerst op de set en geeft gestalte aan Alfons Coppens, de vader van Benny.

Rechtlijnig, disciplinair, principieel, dominant : het zijn eigenschappen die het karakter van Alfons Coppens het best omschrijven. En bij uitbreiding ook de opvoeding die hij zijn zoon Benny meegaf. De voormalige beroepsmilitair zwaaide de plak in het gezin en was de rechtstreekse aanleiding voor de turbulente jeugd van Benny. Na jaren zonder contact, duikt Alfons opnieuw op in het leven van zijn zoon. Maar of de twee de spons kunnen vegen over het verleden, is nog maar de vraag...

 Ook dit seizoen, telkens op zondag, brengen wij al de korte inhoud van de afleveringen van het zesentwintigste seizoen die de komende week op het scherm zullen komen.

* INHOUD 'FAMILIE' - AFLEVERING 5.768 TOT EN MET 5.773.

Alvorens het nieuwe seizoen morgenavond van start gaat, kan je deze namiddag (13.45-14.55) eerst nog de laatste aflevering van het vorige seizoen herbekijken. Het nieuwe seizoen start meteen met een extra-lange aflevering.

- zondag 28 augustus - aflevering 5.768 (laatste aflevering van het vorige seizoen) : Emma staat voor een zware tweede zit. Haar vader Frank grijpt op een drastische manier in. Ook Benny en Liesbeth krijgen schokkend nieuws te horen. Véronique komt oog in oog te staan met haar verkrachter. Rudi is razend wanneer hij hoort dat Hanne ontslagen is. Hij smeedt een plan om zijn ontwerpen terug in handen te krijgen. Stan doet er alles aan om Dries te doen spreken en ontdekt dat hij in contact stond met een zekere 'J'.

- maandag 29 augustus - aflevering 5.769 : Bij Fashion treffen de hulpdiensten het lijk aan van June, die in koelen bloede werd neergeschoten in haar kantoor. Het nieuws sijpelt langzaam door in de familie. Inspecteur Mortier opent het onderzoek naar de dader en start de ondervragingen. Emma gaat de confrontatie aan met haar vader en eist Mila terug. Patrick kan zijn oren niet geloven wanneer Liesbeth hem vertelt over de plannen van Agnes.

- dinsdag 30 augustus - aflevering 5.770 : Jan kan niet geloven dat Niko schuldig is aan de moord op June. Inspecteur Mortier zet zijn ondervragingen verder. Niko komt in nog nauwere schoentjes te zitten wanneer blijkt dat zijn wapen werd aangetroffen op de plaats delict. Bij Fashion maken Peter en Véronique zich ernstige zorgen over het contract met 9House.

- woensdag 31 augustus - aflevering 5.771 : Inspecteur Mortier drijft het tempo van zijn onderzoek op wanneer blijkt dat Niko is ontsnapt en hij start met een reeks huiszoekingen. Liesbeth krijgt bezoek van Arno. Patrick maakt Agnes duidelijk dat hij geen afstand wil nemen van zijn dochter en Benny. Peter en Véronique hebben een moeilijk gesprek met de CEO van 9House.

- donderdag 01 september - aflevering 5.772 : Mortier gebruikt Mieke als lokaas om Niko te klissen. Hanne keert terug naar haar oude job bij Fashion. Voor Quinten heeft ze bovendien een bijzondere verrassing in petto. Faroud organiseert een Suikerfeest in de Jan & Alleman. Emma's hoofd staat niet naar feesten. Ze kijkt op tegen een zware tweede zit en gaat opnieuw in de clinch met haar vader.

- vrijdag 02 september - aflevering 5.773 : Rudi probeert zijn vrienden duidelijk te maken dat niet Simon, maar June Mieke omver heeft gereden. Evy en Hanne weten zich geen houding te geven in de buurt van Simon, die opnieuw aan de slag is bij Fashion. Emma heeft een goed gesprek met Linda. Niko blijft zijn onschuld uitschreeuwen en gaat tot het uiterste om dat te bewijzen. Peter en Véronique krijgen een koude douche.

'Familie', van maandag tot en met vrijdag, telkens tussen 19.55 en 20.35 op vtm. Volg 'Familie' ook op Facebook en Twitter. (bron, logo en foto : vtm)

28-08-2016 om 11:43 geschreven door Redactie  


26-08-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'2 Meisjes op het Strand' : vanavond tweede aflevering met Laura Tesoro, Christoff, Belle Perez, Stan Van Samang en Natalia.

 Vandaag, vrijdag 26 augustus 2016, wordt opnieuw een serieuze portie zon, muziek én girlpower afgevuurd op de kijker. De tweede uitzending van' 2 Meisjes op het Strand' wordt immers gehost door Nathalie Meskens en Natalia (Eurosong 2004), twee straffe madammen die elkaar door en door kennen. "Wij twee samen op het podium, dat wordt de beste uitzending van allemaal", weet Natalia.

Nathalie belooft dit keer zichzelf te zijn, en Natalia niet te imiteren. Al volgen de schaterlachbuien elkaar op tijdens de rit richting kust. In de backstage nestelen de twee zich naast hun muzikale gasten voor gezellige babbels, schotelen ze hen een paar zomerse dilemma's voor én weten ze zelfs een primeur rond 2 Fabiola (Eurosong 2014) te ontrafelen. Vast staat dat de ladies ook zelf zingen. Ondertussen maken ze het publiek warm voor deze optredens:


Laura Tesoro (ESF 2016) - "What's The Pressure".
Belle Perez (Eurosong 1999-2006) - "Latino Medley".
* Laura Lynn - "Het is een nacht".
* 2 Fabiola (Eurosong 2014) - "She's After My Piano".
Christoff (Eurosong 1993-2002) - "Sweet Caroline".
* Paul Michiels - "Slow Down".
* Nathalie Meskens - "I Heard It Through The Grapevine".
* 2 Fabiola (Eurosong 2014) - "Lift You Up".
* Belle Perez (Eurosong 1999-2006) - "Papaoutai".
* Natalia (Eurosong 2004) - "Anyone Out There/Gangsta's Paradise".
* Paul Michiels - "Females".
* Stan Van Samang (lid vakjury 'Junior Eurosong 2010') - "Een ster".

In de tweede uitzending van ' Meisjes op het Strand' onthult Margriet Hermans (Eurosong 1987-1989-1999) ook waarom "Het is een nacht" haar ultieme zomerhit is, bekent Christoff hoe veel paar schoenen, jassen en broeken hij in zijn koffer bewaart en vertelt Jill Peeters welke herinnering Paul Michiels van Soulsister bij haar oproept. Belle Perez maakt bovendien live muziek vanuit een strandkabine, busker Jan trekt de straat op met Laura Lynn en acteur Bert Verbeke brengt een ode aan Nathalie Meskens.

'2 Meisjes op het Strand', de tweede aflevering vanavondvrijdag 26 augustus 2016, tussen 20.30 en 21.50 op vtm. (bron en logo : vtm)

26-08-2016 om 14:36 geschreven door Redactie  


24-08-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit in België en Nederland'.

 Net als de voorbije drie jaar worden onze rubrieken 'Een avondje uit' en 'Een avondje uit in Nederland' tijdens de maanden juni, juli en augustus samengevoegd tot 'Een avondje uit in België en Nederland'. Elke week krijg je, telkens op woensdag, een uitgebreide versie van beide rubrieken. Fans die eens een concert willen bijwonen of op zoek zijn naar een plaats in de buurt waar hun favoriete artiest zal optreden zitten bij ons op de eerste rij.

In het najaar van 1986 kwam de debuutsingle van Soulsister uit. "You Get To Me" werd door pers en publiek enthousiast onthaald en betekende het begin van een unieke carrière in de Belgische popgeschiedenis. Soulsister reeg de hits aan elkaar, tourde met Sting door Europa en haalde de Amerikaanse 'Billboard Hot 100'.

In 2016 - precies dertig jaar na hun debuut - plant Soulsister een jubileumtournee langs de Vlaamse theaters. Dertig concerten zullen Jan Leyers (ESF 1991) en Paul Michiels geven, met een repertoire dat in dertig jaar alleen maar aan glans heeft gewonnen.

Voor een volledig overzicht van de concerten (tussen donderdag 22 september en vrijdag 23 december) verwijzen we je naar de website van Soulsister alwaar je in de agenda alle data terug kan vinden.

Christoff (Eurosong 1993-2002) zette 2016 alvast feestelijk in door zijn vierde MIA te winnen. Daarmee was meteen het startschot gegeven voor '25 jaar Christoff'.

Vlaanderens populairste zanger brengt in de zomer alvast een gloednieuw studio-album uit en zal daarmee uitgebreid in het land gaan toeren. Maar als kers op de taart brengt hij in het najaar drie grote '25 jaar Christoff'-concerten. Daarin blikt Christoff terug op de ontelbare successen uit zijn al zo rijk gevulde carrière en zal hij ook voor de nodige muzikale verrassingen zorgen. Met zo'n 300.000 verkochte albums op zijn palmares en de grote meezing hits worden de '25 jaar Christoff'-concerten zonder twijfel het feest van het jaar.

Op zaterdag 15 oktober is als eerste Hasselt aan de beurt. Tickets (35, 45 en 55 euro) voor '25 jaar Christoff' in de Ethias Arena, zijn te koop via de website van TeleTicketService. Telefonisch kan dat via het nummer 070 345 345 (op werkdagen van 09.00 tot 12.30 en van 13.30 tot 18.00). Vanuit Nederland neem je contact op via het nummer 0900 45 000 45 en voor andere landen via het nummer +32 34 0000 34. Ook voor het optreden op zaterdag 26 november in de Oktoberhallen te Wieze kan je tickets aanschaffen via de website van TeleTicketService.

Daarnaast kan je ook tickets bestellen via overschrijving op het nummer BE 40 8538-6936-5663 van BVBA Oktober Events (Aalstersestraat 168, 9280 Wieze). In de omschrijving zet je het aantal gewenste kaarten (37, 47 en 57 euro, reservatie- en portkosten inbegrepen) met vermelding '25 jaar Christoff'.

Op zondag 30 oktober kan je hem aan het werk zien in het Kursaal van Oostende. Tickets (45 en 55 euro) voor dit unieke concert kunnen worden aangeschaft via de websites van Concert Events en Sherpa of telefonisch via het nummer 070 22 56 00 (vanuit Nederland : +32 70 25 20 20). Daarnaast kan je van maandag tot en met zondag (telkens tussen 10.00 en 18.00) ook terecht in de Box Office Toerisme Oostende (Monacoplein 2, 8400 Oostende).

Gewapend met uitverkochte Lotto Arena's, een resem nummer 1-hits, gouden singles en een dubbel (bijna triple) platina-album trekt de populairste zanger van Vlaanderen dit najaar voor het eerst naar het Sportpaleis.

Op zaterdag 03, zondag 04, vrijdag 09, zaterdag 10 en maandag 12 oktober 2015 stond Stan Van Samang (lid vakjury 'Junior Eurosong 2010') maar liefst vijf avonden in een uitverkochte Lotto Arena. Goed voor zomaar eventjes 30.000 fans! Vrijdag 25 en zaterdag 26 november pakt Stan het nog 'grootser' aan met een unieke show in dé muziektempel van Vlaanderen, een show die de klinkende en veelbelovende titel 'Stan Van Samang – In 't groot' meekrijgt. Het wordt een onvergetelijke avond boordevol hits van deze rasentertainer.

Stan kijkt er zelf al enorm naar uit : "We moeten daar eerlijk in zijn, een eigen concert in het Sportpaleis, dat is altijd al een droom van mij geweest. Het is werkelijk fantastisch dat ik deze kans krijg. Merci aan alle fans, ik geniet hiervan met volle teugen!"

2015 was hét jaar van Stan Van Samang, daar is iedereen het over eens. In de lente schreef Stan Van Samang showbizzgeschiedenis, want Vlaanderens publiekslieveling stond met maar liefst zes nummers tegelijk in de 'Ultratop 50'. Zijn album "Liefde voor publiek" prijkte achttien weken bovenaan de hitlijsten en is sinds begin dit jaar goed voor vier maal platina (80.000 exemplaren!). Bij de uitreiking van de 'Zomerhits' van Radio 2 in de zomer sleepte Stan maar liefst drie awards in de wacht : 'Beste Zanger', 'Beste Nederlandstalig nummer' ("Goeiemorgend, goeiendag") en dé 'Radio 2 Zomerhit 2015' ("Een ster").

De wederzijdse liefde tussen Stan en zijn publiek blijkt ook uit de vlotte verkoop van zijn concerten. Eén concert in de Lotto Arena werden er uiteindelijk vier en deze raakten in no time volledig uitverkocht. Mobistar-klanten kregen zelfs de kans om Stan nog een keer live te bewonderen dankzij een extra vijfde Lotto Arena-concert. Dit voorjaar concerteert Stan in de grootste theaters van het land. Maar het orgelpunt van deze 'Stanmania' komt er dus op vrijdag 25 (extra-concert) en zaterdag 26 november (aanvang : 20.30) met zijn Sportpaleisshow 'Stan Van Samang – In 't groot'. Mis het niet!

De ticketverkoop voor beide concerten gebeurt via de website van TeleTicketService. Telefonisch kan je tickets bestellen via het nummer 070 34 53 45 (max. 0,30 euro/minuut) en vanuit Nederland via het nummer 0900 45 000 45 (0,45 euro/minuut) en dit van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 12.30 en tussen 13.30 en 18.00.


 Eind 2013 gaven de 3JS (ESF 2011) de fans al een voorproefje van hun visie op een echt intiem kerstconcert. Geen toeters en bellen, geen Mariah Carey, maar een kleine akoestische band, een sfeervol theaterpodium en het traditionele kerstrepertoire van o.a. Frank Sinatra, Dean Martin, Elvis Presley en The Cats….

Waar ze eigenlijk het hele jaar door wel naar zouden kunnen luisteren. De voorliefde voor klassieke melodieën en de excellente zang- en gitaartechniek van de drie troubadours uit Volendam komen hier meer dan ooit tot hun recht.

Er komt eind dit jaar een nieuw kerstalbum en een nieuwe tournee. Tickets voor één van de optredens (tussen woensdag 07 en zaterdag 24 december) kunnen nu reeds worden aangekocht via de website van Nationale Theaterkassa.

 Oud-Songfestivaldeelneemster Ruth Jacott (backing vocal Nederlandse inzending ESF 1992, ESF 1993, lid vakjury NSF 2004, lid Nederlandse vakjury ESF 2014) trekt in het voorjaar van 2017 de Nederlandse zalen in met haar nieuwe show 'Ruth'. De zangeres kan niet wachten om u, samen met haar live-band, te trakteren op haar nieuwe theatershow. Met mooie, ontroerende en opzwepende liedjes, swingende moves en openhartige verhalen, krijgt u een gevarieerde muzikale avond én een kijkje in zowel haar professionele- als haar privéleven.

Een energieke mix van haar Nederlandstalige hits, ontroerende ballads, uptempo nummers én liedjes die ze altijd al eens had willen zingen. Soms precies zoals u ze kent, soms in een verrassend arrangement en misschien soms ook wel met een wat serieuzere ondertoon. Ruth is stoer en sterk, supervrouwelijk en glamoureus. Ze bruist meer dan ooit, van de energie. Een bijzondere voorstelling met onverwachte wendingen, want daar houdt Ruth van.

Voor meer nieuws en een volledig overzicht van deze tournee (tussen woensdag 25 januari en maandag 01 mei 2017) verwijzen we je naar haar website. (foto Ruth Jacott: Govert de Roos)

24-08-2016 om 22:07 geschreven door Redactie  


21-08-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Palm Parkies' : dit seizoen wordt afgesloten door Jick Munro & The Amazing Laserbeams.

 Op maandag 11 juli 2016 werd in Nederland de aftrap gegeven van een nieuwe editie van 'Palm Parkies'.

In 1991 startte vzw Divers met een eerste project. Nadien ging het in crescendo met bijna elk jaar nieuwe concertreeksen. Vanaf 1994 werd de naam 'Zomerfestival Vlaanderen' gebruikt als koepel voor al onze evenementen.

In 1998 staken wij voor de eerste keer de grens over. En vanaf 2009 gaan we met dit mooie project in Nederland verder onder de naam 'Palm Parkies'. Wie had ooit gedacht dat dit initiatief, zo kleinschalig gestart in 1991, zesentwintig jaar later zou uitgroeien tot één van de grootste en gezelligste manifestaties in Vlaanderen en Nederland.

En naar goede gewoonte is er niet alleen steengoede muziek, maar blus je met lekkere, zachtgeprijsde drankjes de warmte en vul je het kleinste gaatje in je maag met zalige snacks.

We zorgen opnieuw voor een mirakel… dankzij de steun van de verschillende lokale besturen én onze sponsors blijft dit zomerfeest volledig gratis en onze drankjes zijn naar goede gewoonte heel betaalbaar.

Om 19.30 kan je al terecht voor een lekker hapje en drankje. Bonnetjes kopen kan tot 23.00, de dranktent en de frituur sluiten om 23.15. De optredens gaan van start om 20.15 en het einde is voorzien om 22.30.

Je vindt 'Palm Parkies' in Bergen op Zoom, Breda, Dordrecht en Roosendaal.
Net als de voorbije acht jaar zullen wij ook dit jaar het festival van naderbij volgen tijdens de maanden juli en augustus. Vanaf vandaag krijg je elke week op zondag een overzicht van de optredens die er die week zullen doorgaan. Die vinden telkens op maandag, dinsdag, woensdag of donderdag plaats en gaan van start om 20.15.

* maandag 22 augustus :

- Dordrecht (Weizigtpark, Mauritsweg) : Jick Munro & The Amazing Laserbeams.

* dinsdag 23 augustus :

- Breda (Valkenbergpark, J.F. Kennedylaan) : Jick Munro & The Amazing Laserbeams.

* woensdag 24 augustus :

- Roosendaal (Vrouwenhof, Scholtensboslaan) : Jick Munro & The Amazing Laserbeams.

* donderdag 25 augustus :

- Bergen op Zoom (Wilhelminaveld) : Jick Munro & The Amazing Laserbeams.

Meer nieuws en informatie is ook beschikbaar op de website van het festival. (bron en logo : Palm Parkies)

21-08-2016 om 21:30 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Engie Parkies 2016' : De Corsari's sluiten deze editie af in Waregem en Blankenberge.

 De organisatie achter 'PARKIES', vzw Divers, had midden mei groot nieuws. Vanaf dit seizoen zal de concertorganisator in België de steun genieten van ENGIE Electrabel. ENGIE Electrabel zal voor minimaal vier jaar de rol van naamsponsor op zich nemen waardoor de concerten voortaan als 'Engie Parkies' zullen worden aangekondigd. ENGIE Electrabel engageert zich vol overtuiging in 'PARKIES' en wil een belangrijke bijdrage leveren aan het verder ontwikkelen van de concerten. Dit nieuwe en stabiele partnership zal er voor zorgen dat 'PARKIES' zijn sociale en culturele rol kan blijven vervullen met de energieke steun van ENGIE Electrabel.

'Engie Parkies' kan gerealiseerd worden dankzij de intensieve samenwerking met achttien stads- en gemeentebesturen, een aantal vooraanstaande merken uit de bedrijfswereld en de synergie tussen de artiesten en mediawereld. Het komende seizoen nemen veertien Belgische locaties deel aan 'Engie Parkies'. Goed voor maar liefst honderd gratis toegankelijke concerten.

"Met 'Engie Parkies' steunen we een project dat nauw aansluit bij onze maatschappelijke visie. 'Engie Parkies' is een mooi initiatief dat mensen samenbrengt. Als lokaal verankerde onderneming willen we samen met vzw Divers het project op sociaal vlak verder ontwikkelen", aldus Geetha Keyaert, woordvoerder van ENGIE Electrabel.

En wat met Palm zal u zeggen? Niets eigenlijk, want Brouwerij Palm is en blijft een van de meest trouwe partners van de organisatie. Door het vergroten van het sponsordraagvlak zal 'Engie Parkies' nog verder kunnen groeien. "Met gepaste trots dragen wij het naamsponsorschap over aan ENGIE Electrabel. We blijven uiteraard een sterke partner in dit unieke project dat we mee vorm hebben gegeven . 'Engie Parkies' is en blijft een prachtig evenement om ons rijk aanbod van speciale bieren te promoten" aldus Peter Buelens, PR manager van Palm.

'Engie Parkies' pakt deze zomer alvast uit met een ijzersterk en energiek programma. Ondermeer Jelle Cleymans (Eurosong 2004, presentator 'Eurokids 2005' en 'Eurosong for Kids 2006', commentator JESF 2006), Jonas Van Geel, Raymond van het Groenewoud, Niels Destadsbader (coach 'Junior Eurosong 2009', presentator 'Junior Eurosong 2012'), De Corsari's en Laura Tesoro (ESF 2016) komen deze zomer naar 'Engie Parkies'.

En naar goede gewoonte is er niet alleen steengoede muziek, maar blus je met lekkere, zachtgeprijsde drankjes de warmte en vul je het kleinste gaatje in je maag met zalige snacks.

We zorgen opnieuw voor een mirakel… dankzij de steun van de verschillende lokale besturen én onze sponsors blijft dit zomerfeest volledig gratis en onze drankjes zijn naar goede gewoonte heel betaalbaar.

Om 19.30 kan je al terecht voor een lekker hapje en drankje. Bonnetjes kopen kan tot 23.00, de dranktent en de frituur sluiten om 23.15. De optredens gaan van start om 20.15 en het einde is voorzien om 22.30.

Net als de voorbije acht jaar zullen wij ook dit jaar het festival van naderbij volgen tijdens de maanden juli en augustus. Je krijgt telkens op zondag een overzicht van de optredens die er die week zullen doorgaan. Die vinden telkens op maandag, dinsdag, woensdag of donderdag plaats en gaan van start om 20.15.

* maandag 22 augustus :

- Waregem (Park Baron Casier, Stationstraat) : De Corsari's (met Sarah, Eurosong 1999).

* woensdag 24 augustus :

- Blankenberge (Park De Craene, Uitkerke) : De Corsari's (met Sarah, Eurosong 1999).

Meer nieuws en informatie is ook beschikbaar op de website van het festival. (bron en logo : Engie Parkies)

21-08-2016 om 21:26 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Is er Wifi in Tahiti?' : tijdens de laatste week maken onder meer Christoff, Udo en Regi Penxten hun opwachting.

 Slecht weer in het land? Om de pijn te verzachten brengt Niels Destadsbader (coach 'Junior Eurosong 2009', presentator 'Junior Eurosong 2012') sinds maandag 04 juli 2016 acht weken lang de zon tot in de huiskamer in een tweede seizoen van de geestige spelshow 'Is er Wifi in Tahiti?'.

Van maandag tot donderdag gaan twee teams van drie bekende Vlamingen en één onbekende kandidaat, de strijd aan met slechts één doel: een reis naar een zonnige bestemming. Dit jaar staan een volledig nieuwe ronde, een resem spiksplinternieuwe dolkomische spelletjes en bijna 200 BV's garant voor zomers spelplezier.

Niels Destadsbader heeft er dan ook veel zin in: "Ik heb me vorige zomer zo goed geamuseerd! Ik vind het zo'n tof programma dat ik eigenlijk graag zélf eens wil meedoen. Leuke spelletjes spelen en een kandidaat aan een droomreis helpen… Wat wil een mens nog meer?"

De basis van Niels' zomerse quiz blijft ongewijzigd: na vijf snedige en vooral grappige spelrondes speelt de kandidaat van het winnende team samen met één van de BV's de finale met als inzet een felbegeerde reis. In die 'Wifinale' wordt een reeks kennisvragen op hen afgevuurd. Negen goede antwoorden binnen de negentig seconden en de buit is binnen. Wie het niet haalt, moet het stellen met een 'staycation' op Belgische bodem.

192 bekende Vlamingen aan zet

In het tweede seizoen vullen maar liefst 64 kandidaten en 192 bekende Vlamingen de passagierszetels. Daaronder heel wat namen die hun vuurdoop krijgen in het programma zoals Marie Verhulst, K3 (Eurosong 1999), Koen Wauters (Eurosong 1989, ESF 1991), Regi Penxten (componist/tekstschrijver "My Music", Eurosong 2008), Jasper Publie (Junior Eurosong 2007, Eurosong 2014), Willy Sommers, de Coppens-broers, Jill Peeters en Ella Leyers (interviewster 'Eurosong 2006'). Ook o.a. Tom Waes, Jacques Vermeire, Jo Hens, Laura Tesoro (ESF 2016), William Boeva, Olga Leyers en Bab Buelens (Junior Eurosong 2007, woordvoerster JESF 2007) spelen alsof hun leven ervan afhangt.

Gloednieuwe ronde en zestien nieuwe spelletjes

Naast de gekende Wifi-klassiekers, gooit Niels dit jaar heel wat extra ingrediënten in zijn zomerse cocktail. Zo kan hij elke aflevering kiezen uit zestien nieuwe spelletjes verspreid over de verschillende rondes en staat er één gloednieuwe ronde op het menu, waarbij BV's geblinddoekt verschillende opdrachten moeten doen.

Wegens groot succes keert de iconische 'Wa zeit'm?'-ronde terug en de laatste en allesbepalende ronde net voor de finale blijft 'Facetime', een memoryspel om gek van te worden. In het vorige seizoen zorgden deze rondes meer dan eens voor hilarische taferelen.

* kandidaten en BV's week 8 (maandag 22 tot en met donderdag 25 augustus 2016):

De zomer loopt stilaan op z'n einde en dat betekent meteen ook de laatste week van 'Is er Wifi in Tahiti?'. Deze week gooien Niels en co nog één keer alle remmen los.

- maandag 22 augustus: vanavond strijden voor het eerst dit seizoen twee mannen voor de hoofdprijs: Mohamed El Ahmadi - Mo voor de vrienden - uit Vorst en Matthieu Lermusieau uit Westerlo. Mo is een modeontwerper in spe en verlangt naar de witte stranden en palmbomen van Barbados. Hij krijgt de professionele hulp van Sofie Dumont, Pascal Braeckman en Lotte Pinoy. Matthieu werkt in de haven van Antwerpen en figureert af en toe in de vtm-reeks 'Familie'. Samen met zijn Joe-team bestaande uit Rani De Coninck, Raf Van Brussel (Eurosong 2002-2004) en Anke Buckinx zet hij alles op alles.

- dinsdag 23 augustus: reizen zit er voor Nick Vanassche uit Zwijndrecht momenteel niet in, maar hij hoopt daar via deze weg verandering in te brengen. Kadèr Gürbüz, Jo Hens en Peter Van Asbroeck moeten hem daarbij helpen. Zijn tegenstander is de 19-jarige studente Lise Daenen uit Zutendaal. Zij trekt alle registers open om haar tegenstander af te troeven en de zonnige reis binnen te halen. Ze krijgt de steun van 'K3 zoekt K3'-kandidate Nora Gharib, Kris Wauters (Eurosong 1989, ESF 1991, lid vakjury (Eurosong 2008') en Els de Schepper (Eurosong 2006, voorzitster vakjury 'Eurosong for Kids 2006').

- woensdag 24 augustus: vandaag nemen Emily Weygers uit Wuustwezel en Kevin De Graef uit Hamme plaats in de comfortabele Wifi-zetels. Emily studeert rechtspraktijk en zou het liefst van al in een gevangenis werken. Zij krijgt juridische bijstand van zangers Christoff (Eurosong 1993-2002), Jelle Cleymans (Eurosong 2004, presentator 'Eurokids 2005' en 'Eurosong for Kids 2006', commentator JESF 2006) en Udo (teruggetrokken 'Eurovision 2011', Eurosong 2014). Kevin is postbode en hoopt dat er iets moois uit de bus komt. Hij speelt samen met Wendy Van Wanten (Eurosong 1993-2002), Sam Gooris en Showbizz Bart.

- donderdag 25 augustus: Kathia D'hossche uit Melsbroek is een danseres in hart en nieren. Vorig jaar won ze nog het Europees Kampioenschap Sports Aerobics samen met haar danspartner. Vandaag gaat ze voor een nieuwe titel met haar partners Regi Penxten (componist/tekstschrijver "My Music", Eurosong 2008), William Boeva en Joke van de Velde. Khalid Akichouh uit Zaventem werkt tijdens de vakantiemaanden als bagage-afhandelaar op de luchthaven van Zaventem en heeft zijn koffers alvast gepakt. Hij krijgt reisadvies van Aagje Van Walleghem, Véronique De Kock en Rob Vanoudenhoven, die zich voor de laatste keer volledig smijten.

'Is er Wifi in Tahiti?', van maandag tot en met donderdag, telkens rond de klok van 20.30 op vtm. (bron en foto's: vtm)

21-08-2016 om 21:22 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'1000 zonnen': het programma neemt deze week afscheid van de zomer van 2016.

 Geen zomer zonder '1000 zonnen': ook dit jaar is het dagelijkse magazine van Eén er weer. Nieuwe, verrassende rubrieken en een indrukwekkende schare aan BV's kleuren de zomer. De intussen legendarische 'Stoel' reist dit jaar voor de tiende keer door Vlaanderen, en misschien komt hij deze keer ook bij jou in de buurt.

 Onder andere Maureen Vanherberghen (Eurosong 2014), Julie Van Den Steen, Kamal Kharmach, Mathias Vergels en Gerty Christoffels duiken op dit seizoen. Ontdek hieronder alle nieuwe namen en rubrieken.

Bonte bende

Eén heeft een bonte bende presentatoren gestrikt om '1000 zonnen' een gezicht te geven. Zo gaat Maureen Vanherberghen samen met de kijkers op zoek naar de grootste zomerhit aller tijden. In een zomer die gedomineerd zal worden door voetbal, wielrennen en de Olympische Spelen, probeert Siegfried De Doncker een reeks alternatieve sporten uit: van waterballet over eenbenig voetbal tot… het Belgische kampioenschap Levend Standbeeld.

In 'Te goedkoop om waar te zijn' achterhaalt Julie Van Den Steen hoe een restaurant je een driegangenmenu kan aanbieden voor 8,5 euro, en hoe je in Gent kan overnachten voor 6 euro. Wat ze ontdekt? Het zijn geen gladde commerciële aanbiedingen, maar mensen die zich met hart en ziel smijten om hun klanten voor geen geld het beste te geven.

Eenmaal het festivalseizoen in juli begint, duikt ook Kamal Kharmach op: hij biedt de festivalgangers handige, maar vooral grappige oplossingen voor klassieke festivalproblemen zoals lange wachtrijen, vuile toiletten, en die ene reus die net voor je staat en je het zicht op het podium belemmert. Later in het seizoen duiken ook Nawfel Bardad-Daidj en Mathias Vergels, de immens populaire acteurs achter Adil en Lowie in 'Thuis', op in een eigen rubriek.

Gerty Christoffels vraagt "Hoe was je dag?"

Verder kleurt ook Saartje Vandendriessche (coach 'Junior Eurosong 2008') de zomer in '1000 zonnen': zij stelt samen met vele kijkers vast dat ze, ondanks haar gezonde levensstijl, elk jaar doodmoe uit de winter komt. Zij test de gekste manieren om haar energiepeil op te krikken.

De immer enthousiaste Dimitri Leue overvalt mensen op alle mogelijke plekken met pakkende passages uit nieuwe boeken – zelfs al zitten die mensen daar helemaal niet op te wachten. Chris Van den Abeele, de nachtelijke nieuwsstem van Radio 1, deelt zijn encyclopedische sportkennis in 'Dit is wat sport'.

 En vooral: het legendarische Eén-gezicht Gerty Christoffels keert eindelijk terug, tien jaar na haar laatste programma. Tegen het einde van de dag zet Gerty zich naast doodgewone mensen op een bankje, met de doodgewone vraag "Hoe was je dag?" – en krijgt ontroerend mooie verhalen te horen.

Gewone Vlamingen spelen de hoofdrol in "M/V met talent"

'1000 zonnen' is en blijft ook het programma waarin gewone Vlamingen de hoofdrol kunnen spelen. Letterlijk zelfs, in rubrieken als "M/V met talent", waarin mensen de leiding mogen nemen van een groep muzikanten, dansers, modellen… Of "Zomerliefde", waarin koppels vertellen hoe ze tijdens een zwoele zomer de liefde voor mekaar vonden – een liefde die tot vandaag voortduurt.

Maar die gewone Vlamingen worden dit jaar ook op de proef gesteld. Zo is er het spelletje "De pretwals": kandidaten krijgen een minuut om een praktische proef uit te voeren en daarmee mooie prijzen te winnen – maar intussen komt er een dreigende pletwals aangerold. En in "De deugnieten" mogen organisatoren hun evenement komen aankondigen – maar worden ze gesaboteerd door een vrolijke bende jonge deugnieten.

De stoel

En dan is er natuurlijk 'De stoel'. De meest legendarische van alle rubrieken gaat dit seizoen zijn tiende jaargang in. En voor die gelegenheid zijn de prijzen die je kan winnen als je als eerste met het juiste voorwerp in de stoel zit, behoorlijk spectaculair geworden. Geen vliegtuigtickets meer, maar all-in reizen, gaande van een weekendje Amsterdam tot… een veertiendaagse rondreis door India.

* week van maandag 22 augustus tot en met vrijdag 26 augustus 2016 :

De zomervakantie loopt ten einde en op maandag 29 augustus gaat het nieuwe televisieseizoen van start. Daarom neemt '1000 zonnen' eind deze week afscheid van de kijkers.


Wordt vervolgd

Het wereldberoemde Afrikamuseum in Tervuren heeft een van de rijkste collecties op de planeet, maar is al maanden gesloten wegens verbouwing. In 'Wordt vervolgd' kijken we de hele week mee achter de schermen van een gigantische restauratie. Niet alleen het gebouw, maar ook prachtige muurschilderingen, angstaanjagende maskers en exotische dieren op sterk water krijgen hun oude glorie terug.
. 

- maandag 22 augustus

Gisteren was een belangrijke dag voor Michael Asnot uit Schoten. De winnaar van onze wedstrijd 'Koen zoekt een Kris' stond naast Koen Wauters (Eurosong 1989, ESF 1991) op het podium van 'Radio 2 Zomerhit', en natuurlijk volgde '1000 zonnen' hem.

Maar niet alleen Michael krijgt de kans om zich muzikaal te bewijzen. Voor de finale van de rubriek 'M/V met talent' installeert '1000 zonnen' een compleet symfonieorkest in het Antwerpse Park Spoor Noord. Iedereen die zich geroepen voelt, mag voor het eerst in zijn of haar leven dertig muzikanten dirigeren.

Ook onze hilarisch incompetente reclamejongens Michael en Stef zijn aan hun laatste reclamespot voor Wallonië toe. Deze keer zetten ze de Waalse pretparken in de kijker. Snelle voertuigen, sensationele actie en superhelden? Ze twijfelen geen seconde. De laatste 'Publi Wallonie' draait dan ook om een man: Bond. James Bond.


- dinsdag 23 augustus


 Vorige week werd Siegfried De Doncker overtuigend Belgisch Kampioen levend Standbeeld. Maar Sieg is er de man niet naar om op zijn lauweren te rusten, en dus pakt hij vandaag in Beringen een onbekende sport aan: cyclobal. Maar die combinatie van de twee populairste Belgische sporten doet hem meer afzien dan ooit tevoren, en Sieg gaat een paar keer spectaculair onderuit. "Van alle sporten die ik deze zomer gedaan heb was dit verreweg de moeilijkste. Hier heb ik echt afgezien."

- woensdag 24 augustus

De hele zomer is Saartje Vandendriessche op zoek gegaan naar middeltjes tegen de vermoeidheid. Ze heeft akelige beesten het bloed uit haar armen doen zuigen, ze is onbedaarlijke lachend door Gent gestapt, ze heeft kruiden verzameld, ijzer geslikt en zelfs yoga beoefend op een surfplank. Maar wat heeft nu het meeste geholpen? Dat ontdek je vandaag, in de ontknoping van Saartjes saga 'Nooit meer moe'.

Kamal Kharmach heeft op de valreep nog een handige tip om verlost te raken van een typisch festivalprobleem. Eentje waar deze zomer veel festivalgangers onder geleden hebben: de regen. En al wat hij daarvoor nodig heeft, zijn drankbekers, UV-lampen, en... excuses
.

- donderdag 25 augustus

De rubriek 'Schoon volk' knalt vandaag langs alle kanten, want '1000 zonnen' sjeest mee in het spoor van Caroline Wuytack en haar monstertractor Babyduck. Het gevaarte weegt 25 ton, is uitgerust met vliegtuigmotoren, en heeft een vermogen van zesduizend PK. Caroline woont in Zele, en is al dertig jaar gepassioneerd door de edele sport van de tractor-pulling.

Minstens even spannend: de ontknoping van 'De grootste zomerhit'. Twaalf weken lang heeft Maureen Vanherberghen tijdloze monsterhits gepresenteerd, van "La Bamba" en de "Ketchup Song" tot "Dos cervezas" en "Laat de zon in je hart". De hele zomer hebben de kijkers van '1000 zonnen' gestemd, en... er is een winnaar. Wat is volgens de Vlaamse kijkers de grootste zomerhit aller tijden?


- vrijdag 26 augustus

Bart Peeters (presentator Eurosong 1999-2002-2004-2006-2008, commentator ESF 1999-2002-2004-2006-2008-2010, presentator NSF 1997, presentator 'Eurosong 2010 : een song voor Tom Dice!', expert 'Eurosong 2014') is misschien wel de liefste, maar zeker ook een van de meest veeleisende artiesten van het land. Hij werkt alleen met topmensen, en wat voor anderen goed genoeg is, kan volgens hem altijd nog iets beter. Kortom, een uitnodiging om voor een dag roadie te zijn op een concert van Bart Peeters is geen cadeau. Benieuwd welke onschuldige voorbijganger de uitdaging aandurft.

En '1000 zonnen' eindigt dit seizoen met de grote finale van 'Wij willen winnen'. Vijf weken lang hebben Mathias Vergels en Nawfel Bardad-Daidj het tegen elkaar opgenomen in de gekste competities die de kijkers voor hen konden verzinnen. Mathias staat momenteel voor met 3-2. En het zijn niemand minder dan hun collega's van 'Thuis' die de ultieme wedstrijd voor de twee boezemvrienden hebben bedacht.


 '1000 zonnen' telkens van maandag tot en met vrijdag op Eén rond de klok van 19.40 en op zaterdag krijg je om 19.35 het beste van de afgelopen week. Later op de avond volgt telkens nog een herhaling. Tijdens de week is er nog een herhaling de dag nadien rond de klok van 13.30. Het programma is tevens te (her)bekijken via 'Ooit gemist'. (bron, logo en foto's: Eén/VRT)

21-08-2016 om 21:10 geschreven door Redactie  


20-08-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Vers van de pers' (20-08-2016).

Op deze voorlaatste zaterdag van augustus hebben we weer een nieuwe nieuwe aflevering van 'Vers van de pers' klaargestoomd. Daarin krijg je een overzicht van het nieuwe muzikale werk dat op ons wordt losgelaten. En zoals steeds beginnen we in eigen land.

 Eerder vorige maand, op maandag 18 juli, bracht zanger Sergio (ESF 2002) een nieuwe single op de markt met als titel "Lekkere jongen". Het is een dansnummer geworden dat hij samen met David Vervoort van tekst en muziek voorzag. 

 Eerder dit jaar berichtten we reeds dat er deze zomer een nieuw album van oud-Songfestivaldeelneemster Lisa del Bo (Eurosong 1993, ESF 1996) zit aan te komen. Het is dit jaar namelijk precies twintig jaar geleden dat de Limburgse voor ons land in de Noorse hoofdstad Oslo deelnam aan het Eurovisie Songfestival met "Liefde is een kaartspel". Om dat feit te vieren zal ze aanstaande vrijdag, 26 augustus, een nieuw album op de markt brengen met als titel "Jokers & Pokers". Het wordt een album met daarop een aantal van haar favoriete liedjes die ze altijd al had willen zingen, en dit in een Nederlandstalig jasje. Als voorloper van dit album is er sinds vrijdag 12 augustus een nieuwe single met als titel "Jij tekent mijn leven", oftewel "First Cut Is The Deepest", een nummer uit 1966 van P.P. Arnold en geschreven door Cat Stevens. 

 Eerder deze zomer berichtten we reeds dat de Canadese zangeres Céline Dion (ESF 1988) met een franstalig album op de markt zou komen. De fans hebben vier jaar moeten wachten op de opvolger van "Sans attendre" maar "Encore un soir" is vanaf aanstaande vrijdag 26 augustus beschikbaar. Het nieuwe album bevat vijftien nummers.

 De Duitse formatie The Baseballs ('Unser Song für Dänemark' 2014) brengen op vrijdag 09 september eerstkomende hun album "Hit Me Baby..." op de markt. Het wordt hun vijfde studioalbum (inclusief een kerstalbum) dat ze zullen uitbrengen.

 Tot slot eindigen we zoals steeds met een paar korte berichten. De Zweedse zangeres Lisa Ajax (MF 2016) heeft sinds gisteren, vrijdag 19 augustus, een nieuwe single op de markt met als titel "Love Me Wicked". De Zwitserse formatie Lovebugs (ESF 2009) brengt op vrijdag 07 oktober aanstaande haar album "Land Ho!" op de markt. De gelijknamige single en dus voorloper van het album is sinds vrijdag 24 juni beschikbaar. Op vrijdag 02 september brengt Bart Herman (Eurosong 1993) zijn nieuwe album "In mijn element" op de markt met daarop tien liedjes waaronder de jongste single "Cadeau voor mama".

Een nieuwe afspraak maken we voor zaterdag 03 september eerstkomende. Ondertussen wensen we je alvast heel veel luisterplezier!

20-08-2016 om 23:06 geschreven door Redactie  


19-08-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'2 Meisjes op het Strand' : vanavond eerste aflevering met K3, State of Mind en Johannes Genard.

 Duizenden toeschouwers zakten op dinsdag 09 augustus 2016 af naar het Klein Strand van Oostende voor een avond boordevol muziek, met bekende artiesten en twee ravissante hosts. Dina Tersago en Olga Leyers waren voor de gelegenheid '2 Meisjes op het Strand' en lieten het zomerse gevoel zowel op als naast het podium opborrelen.

In '2 Meisjes op het Strand' worden telkens acht artiesten uitgenodigd om twaalf nummers te brengen in alle mogelijke formaties. Solo, als duo of in groep halen zij de grootste hits uit de kast. In de eerste uitzending zorgen Bent Van Looy, K3 (Eurosong 1999), State of Mind (de nieuwe boyband rond Voice-talenten Gilles, Sepp, Kjell en Sebastian), Johannes Genard, The Voice-winnares Lola met finalist Jan, Coco Jr, Gers Pardoel en Zwartwerk ft. Eline De Munck voor de muziek. Zij brengen deze nummers:

* State of Mind - "Can't Stop the Feeling".
* Coco Jr - "Out in The Streets".
* Johannes Genard en Bent Van Looy - "Take Me To The River".
* Zwartwerk ft Eline De Munck - "Miami".
* Lola - "All Of Me".
* Johannes Genard - "Honeybee".
* Bent Van Looy - "High & Dry".
* K3 - "Ushuaia".
* Lola en Jan - "Valerie".
* Gers Pardoel - "Ik neem je mee".
* Kings Of Pop - "Uptown Funk".
* K3 - "Oya Lele".

Tussen de optredens door laten de artiesten zich van een andere kant zien in verrassende muzikale filmpjes en backstagebeelden. Bent Van Looy en Johannes Genard die live muziek maken in een strandkabine, Gers Pardoel en de K3'tjes die tijdens hun rit naar de kust een muziekquiz spelen of busker Jan uit 'The Voice' die de dijk afschuimt om bekende hits te coveren: het komt allemaal aan bod in '2 Meisjes op het Strand'.

In de eerste uitzending komen Dina en Olga ook te weten welke herinneringen Coco Jr oproept bij Eline De Munck, wat Sam De Bruyn heeft met Bent Van Looy en waarom Peter Van Asbroeck gek is op het nummer "Honeybee".

'2 Meisjes op het Strand', de eerste aflevering vanavondvrijdag 19 augustus 2016, tussen 20.30 en 21.50 op vtm. (bron en logo : vtm)

19-08-2016 om 10:07 geschreven door Redactie  
VOLG ONS OOK OP TWITTER & FACEBOOK.Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!