Twelve Points...Douze Points...Kiev 2017...

Deze website wordt niet meer geüpdatet! Volg ons via https://twitter.com/12_TPDP_12.....

14-08-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'1000 zonnen': deze week gaat men op zoek naar een vervanger voor Kris Wauters van Clouseau.

 Geen zomer zonder '1000 zonnen': ook dit jaar is het dagelijkse magazine van Eén er weer. Nieuwe, verrassende rubrieken en een indrukwekkende schare aan BV's kleuren de zomer. De intussen legendarische 'Stoel' reist dit jaar voor de tiende keer door Vlaanderen, en misschien komt hij deze keer ook bij jou in de buurt.

 Onder andere Maureen Vanherberghen (Eurosong 2014), Julie Van Den Steen, Kamal Kharmach, Mathias Vergels en Gerty Christoffels duiken op dit seizoen. Ontdek hieronder alle nieuwe namen en rubrieken.

Bonte bende

Eén heeft een bonte bende presentatoren gestrikt om '1000 zonnen' een gezicht te geven. Zo gaat Maureen Vanherberghen samen met de kijkers op zoek naar de grootste zomerhit aller tijden. In een zomer die gedomineerd zal worden door voetbal, wielrennen en de Olympische Spelen, probeert Siegfried De Doncker een reeks alternatieve sporten uit: van waterballet over eenbenig voetbal tot… het Belgische kampioenschap Levend Standbeeld.

In 'Te goedkoop om waar te zijn' achterhaalt Julie Van Den Steen hoe een restaurant je een driegangenmenu kan aanbieden voor 8,5 euro, en hoe je in Gent kan overnachten voor 6 euro. Wat ze ontdekt? Het zijn geen gladde commerciële aanbiedingen, maar mensen die zich met hart en ziel smijten om hun klanten voor geen geld het beste te geven.

Eenmaal het festivalseizoen in juli begint, duikt ook Kamal Kharmach op: hij biedt de festivalgangers handige, maar vooral grappige oplossingen voor klassieke festivalproblemen zoals lange wachtrijen, vuile toiletten, en die ene reus die net voor je staat en je het zicht op het podium belemmert. Later in het seizoen duiken ook Nawfel Bardad-Daidj en Mathias Vergels, de immens populaire acteurs achter Adil en Lowie in 'Thuis', op in een eigen rubriek.

Gerty Christoffels vraagt "Hoe was je dag?"

Verder kleurt ook Saartje Vandendriessche (coach 'Junior Eurosong 2008') de zomer in '1000 zonnen': zij stelt samen met vele kijkers vast dat ze, ondanks haar gezonde levensstijl, elk jaar doodmoe uit de winter komt. Zij test de gekste manieren om haar energiepeil op te krikken.

De immer enthousiaste Dimitri Leue overvalt mensen op alle mogelijke plekken met pakkende passages uit nieuwe boeken – zelfs al zitten die mensen daar helemaal niet op te wachten. Chris Van den Abeele, de nachtelijke nieuwsstem van Radio 1, deelt zijn encyclopedische sportkennis in 'Dit is wat sport'.

 En vooral: het legendarische Eén-gezicht Gerty Christoffels keert eindelijk terug, tien jaar na haar laatste programma. Tegen het einde van de dag zet Gerty zich naast doodgewone mensen op een bankje, met de doodgewone vraag "Hoe was je dag?" – en krijgt ontroerend mooie verhalen te horen.

Gewone Vlamingen spelen de hoofdrol in "M/V met talent"

'1000 zonnen' is en blijft ook het programma waarin gewone Vlamingen de hoofdrol kunnen spelen. Letterlijk zelfs, in rubrieken als "M/V met talent", waarin mensen de leiding mogen nemen van een groep muzikanten, dansers, modellen… Of "Zomerliefde", waarin koppels vertellen hoe ze tijdens een zwoele zomer de liefde voor mekaar vonden – een liefde die tot vandaag voortduurt.

Maar die gewone Vlamingen worden dit jaar ook op de proef gesteld. Zo is er het spelletje "De pretwals": kandidaten krijgen een minuut om een praktische proef uit te voeren en daarmee mooie prijzen te winnen – maar intussen komt er een dreigende pletwals aangerold. En in "De deugnieten" mogen organisatoren hun evenement komen aankondigen – maar worden ze gesaboteerd door een vrolijke bende jonge deugnieten.

De stoel

En dan is er natuurlijk 'De stoel'. De meest legendarische van alle rubrieken gaat dit seizoen zijn tiende jaargang in. En voor die gelegenheid zijn de prijzen die je kan winnen als je als eerste met het juiste voorwerp in de stoel zit, behoorlijk spectaculair geworden. Geen vliegtuigtickets meer, maar all-in reizen, gaande van een weekendje Amsterdam tot… een veertiendaagse rondreis door India.

* week van maandag 15 augustus tot en met vrijdag 19 augustus 2016 :

Al de hele zomer zet Siegfried De Doncker onterecht onbekende sporten in het zonnetje. Vaak kon hij zonder training of kennis van de spelregels al goed meekomen, maar deze week proeft hij eindelijk de zoete smaak van de overwinning. Siegfried reist af naar Oostende, voor het Belgisch Kampioenschap Levend Standbeeld. Met behulp van topcoach Patrick Van Horne, de winnaar van vorig jaar, wint Sieg daar zowel de hoofd- als de publieksprijs.

Daarnaast volgt '1000 zonnen' de hele week de zoektocht naar een vervanger voor Kris Wauters (Eurosong 1989, ESF 1991, lid vakjury 'Eurosong 2008'), die tijdens 'Radio 2 Zomerhit' in Rio de Janeiro zit. Samen met Koen gaat hij op zoek naar een talentvolle muzikant die voor een keer zijn plek op het podium mag innemen. Verder slaapt Saartje Vandendriessche op advies van Sven Nys in een hoogtetent, vertelt Chris Van den Abeele enkele straffe verhalen over de marathon, en smelt het hart van Gerty Christoffels wanneer een fiere papa met een schattige baby over zijn dag vertelt.


Wordt vervolgd

Het is bijna zover: volgende week vrijdag weten we wie Kris Wauters voor een keer zal vervangen op het podium van 'Radio 2 Zomerhit' op 21 augustus in Blankenberge. Kris zit die dag op de Olympische tribunes in Rio de Janeiro, en daarom zoekt Clouseau (Eurosong 1989, ESF 1991) met '1000 zonnen' een straffe, eenmalige vervanger. Meer dan vijftig begenadigde zangers-gitaristen schreven zich in, en de hele week volgt '1000 zonnen' de competitie die eindigt op het podium van 'Zomerhit'.

Maandag selecteren Koen en Kris de zes talenten die op auditie mogen komen. Dinsdag en woensdag zijn de halve finales, en donderdag strijden de twee besten voor een plaatsje in Clouseau. Vrijdag wordt de gelukkige winnaar onthaald door de hele groep, en ingewijd in de geheimen van de band.
 

- maandag 15 augustus

Enkele weken geleden daagde '1000 zonnen' mannelijke voorbijgangers uit om hun versierkunsten te tonen in de rubriek 'M/V met talent'. Uiteindelijk bleek een bescheiden Amerikaan de beste versierder te zijn. Vandaag worden de rollen omgedraaid: wat gebeurt er als een knappe gast zich op een bankje zet met een groot bord met het opschrift "Versier mij"?

In 'Hoe was je dag?' vraagt Gerty Christoffels elke maandag mensen die ergens op een bankje zitten om over hun dag te vertellen. Haar hart smelt helemaal wanneer ze het verhaal aanhoort van een fiere papa met een schattige baby.

Onze ambitieuze maar niet al te snuggere reclamejongens Michael en Stef draaien voor de rubriek 'Publi Wallonie' een spot over fietstochten in Picardië. Hun overspannen verbeelding maakt er meteen een heuse Tour de Wallonie van, met een Muur, een sinistere dopingdokter, en Elio Di Rupo.


- dinsdag 16 augustus


 Een hele zomer lang heeft Siegfried De Doncker meegedaan aan allerlei competities van onterecht onbekende sporten. Vaak bleek dat hij aan een paar uurtjes training genoeg had om behoorlijk mee te kunnen. Zo werd hij bijvoorbeeld tweede in een demonstratiewedstrijd blootvoetwaterskieën. Toch vond Sieg dat het beter moest, en dus zie je vandaag hoe hij met veel flair Belgisch kampioen Levend Standbeeld wordt.

Voor het jaarlijkse kampioenschap in Oostende liet Sieg zich coachen door Patrick Van Horne, de vorige Belgisch kampioen. Verrassend genoeg won Sieg niet alleen de hoofd-, maar ook de publieksprijs. Na vele weken afzien heeft het competitiebeest van '1000 zonnen' dus zijn eerste titel te pakken. Het prijzengeld schenkt hij aan Kom Op Tegen Kanker.


- woensdag 17 augustus

Van oude dametjes die voor het eerst gamen tot stadsjongens die voor het eerst een koe melken: iedereen wordt in de rubriek 'De eerste keer' uit haar of zijn comfortzone gehaald. Vandaag laat '1000 zonnen' een paar stoere knapen voor het eerst rondlopen op hoge hakken. Alleen al hun blik wanneer ze de schoenendoos openen, is goud waard.

Haar zoektocht naar middeltjes tegen de vermoeidheid levert Saartje Vandendriessche vandaag een aangenaam extraatje op. Trainen op grote hoogte zou immers energie opleveren, en als er geen berg in de buurt is, zou slapen in een hoogtetent ook werken. Toevallig blijkt niemand minder dan topsporter en publiekslieveling Sven Nys een fan te zijn van die laatste methode
.

- donderdag 18 augustus

Ooit was Ibiza de favoriete vakantieplek van hoogbejaarden, maar sinds die in Benidorm zitten, is het een party-eiland voor jeugdige feestbeesten geworden. Het heeft zelfs zijn eigen zomerhit, het enige Nederlandse nummer in de shortlist van 'De grootste zomerhit' van '1000 zonnen'. Stemt jong en oud straks "We're going to Ibiza" van Vengaboys naar de titel? Dat weten we volgende week pas, want je kan nog steeds stemmen op een.be.

Mathias Vergels en Nawfel Bardad-Daidj zijn vandaag aan de laatste competitie toe die de kijkers voor hen hebben opgezet, vóór de grote finale van 'Wij willen winnen' volgende week. Deze keer worden ze geblinddoekt naar een boerderij in Wingene gebracht. Wie iets over boerderijen weet, en vooral over Wingene, weet wat hen te wachten staat.

- vrijdag 19 augustus

Schoon volk staat vandaag in het teken van het Wilde Westen. François Slootmans heeft wat over voor zijn passie, want hij kocht onlangs voor 250.000 een compleet cowboydorpje. El Paso heet het, en je hoeft er niet voor naar Amerika, want het ligt gewoon in Wuustwezel. Wanneer '1000 zonnen' langskomt, heeft François tientallen andere cowboys en indianen over de vloer. En binnenkort kunnen ook doodgewone Vlamingen er leren lassowerpen en linedancen.

Overmorgen is de slotdag van de Olympische Spelen, en dan wordt traditioneel een van de meest mythische competities gehouden: de marathon, de enige Olympische sport die teruggaat op een legende uit het oude Griekenland. Maar er zijn nog wel meer mysteriën verbonden aan de marathon, en in 'Dit is wat sport' onthult Chris Van den Abeele ze allemaal
.

 '1000 zonnen' telkens van maandag tot en met vrijdag op Eén rond de klok van 19.40 en op zaterdag krijg je om 19.35 het beste van de afgelopen week. Later op de avond volgt telkens nog een herhaling. Tijdens de week is er nog een herhaling de dag nadien rond de klok van 13.30. Het programma is tevens te (her)bekijken via 'Ooit gemist'. (bron, logo en foto's: Eén/VRT)

14-08-2016 om 15:38 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Hoe is het zover kunnen komen?': vanavond zien we onder meer het bankje van Ben Crabbé.

'Hoe is het zover kunnen komen?' Dat is de sleutelvraag in het gelijknamige humorprogramma. Aan de hand van beelden uit het verre en minder verre verleden tonen de makers aan dat sommige recente gebeurtenissen eigenlijk best voorspelbaar waren. Of net niet.

Hoe is het bijvoorbeeld zover kunnen komen dat een televisiekok als Jeroen Meus de grootste Vlaamse televisiester werd? Waarom liet een politicus als Philipppe Muyters zich plots van zijn emotionele kant zien? Wat dreef Tom Waes in godsnaam om de beruchte El Capitan te trotseren? En waarom kruipen de meeste chauffeurs van de openbare omroep beter niet achter het stuur?

Daarnaast waren er ook voorvallen die minder in de lijn der verwachtingen lagen. Dat groene bink Bartel Van Riet erin zou slagen om de jonge generatie vanachter haar computer te sleuren en haar de wijde natuur in te sturen, was bijvoorbeeld een volstrekte verrassing.

Hoe is het zover kunnen komen? gaat op zoek naar het verhaal achter enkele opvallende televisiemomenten van de voorbije maanden en laat met een geestige aaneenschakeling van beelden zien hoe het ooit zo ver is kunnen komen.

* achtste aflevering - zondag 14 augustus 2016 :

In deze aflevering komen we te weten hoe het zover is kunnen komen dat komieken Henk Rijckaert en Bert Gabriëls nu al spelletjes moeten uitvinden om het openbaar vervoer dragelijk te maken, dat de VRT een houten bankje heeft gemaakt voor Ben Crabbé (drummer Pas de Deux, Eurosong 1983) en dat broers elkaar zo graag treiteren. Daarnaast ontdekken we waarom Jonas Geirnaert en Jelle De Beule hun huis kuisen zonder zelf iets te doen en waarom sommige mensen het leven liever door een 3D-brilletje zien.

'Hoe is het zover kunnen komen?', achtste aflevering vanavond, zondag 14 augustus 2016, tussen 19.55 en 20.20 op Eén. Dit programma is ook beschikbaar via 'OOIT GEMIST'. (bron en foto : Eén)

14-08-2016 om 15:23 geschreven door Redactie  


10-08-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit in België en Nederland'.

 Net als de voorbije drie jaar worden onze rubrieken 'Een avondje uit' en 'Een avondje uit in Nederland' tijdens de maanden juni, juli en augustus samengevoegd tot 'Een avondje uit in België en Nederland'. Elke week krijg je, telkens op woensdag, een uitgebreide versie van beide rubrieken. Fans die eens een concert willen bijwonen of op zoek zijn naar een plaats in de buurt waar hun favoriete artiest zal optreden zitten bij ons op de eerste rij.

 Tussen vrijdag 23 september en zaterdag 28 januari 2017 trekken Lone van Roosendaal (NSF 1998), Annick Boer en Renée van Wegberg (NSF 2005), begeleid door een live-orkest o.l.v. Eric van Tijn (componist Nederlandse inzending ESF 1993, componist/tekstschrijver Nederlandse inzending ESF 1998), door Nederland met 'Op een mooie Pinksterdag'.

Tijdens deze muzikale voorstelling brengen de drie een ode aan de grote componisten van het Nederlandse lied, namelijk Ruud Bos, Harry Bannink en Joop Stokkermans (componist Nederlandse inzendingen ESF 1962-1968-1971). Een avond lang genieten van grote klassiekers als "Op een mooie pinksterdag" en "Telkens weer". Verrast worden door herontdekte muzikale pareltjes. Van 'De Fabeltjeskrant' tot 'Zeg 'ns AAA'; meegesleept worden door evergreens die behoren tot het muzikale DNA van Nederland.

Het oeuvre van Harry Bannink, Ruud Bos en Joop Stokkermans is van onschatbare waarde voor de Nederlandse muziekgeschiedenis. Van filmmuziek tot commercials, van ballads tot protestsongs, van televisieleaders tot kinderliedjes. Een uniek en verrassend concert.

Tickets voor een van deze optredens kunnen nu reeds worden aangekocht via de website van Nationale Theaterkassa.

 Op dinsdag 27 september eerstkomende vindt in het Antwerpse Sportpaleis een nieuwe editie plaats van 'Houden van... Griffelrock'. Duizenden senioren en andersvaliden kunnen er dan weer genieten van een swingende namiddag vol Nederlandstalige muziek.

Ook ditmaal maken heelwat artiesten hun opwachting: Bart Herman (Eurosong 1993), Marc Dex, Vader Abraham (componist/tekstschrijver Nederlandse inzendingen ESF 1973-2010), Nicole & Hugo (ESF 1971-1973, Eurosong 2004), Mieke (Eurosong 1993, De Gouden Zeemeermin 1996) en Luc Van Meeuwen, Astrid Nijgh, Riet Muylaert (JackoBond), Sabien Tiels (De Gouden Zeemeermin 1996), Amaryllis Temmerman (Eurosong 2004), De Melando's en Lissa Lewis.

De presentatie ligt weerom in de zeer professionele handen van Luc Appermont (presentator Eurosong 1977-1981-1983-1987-1989, commentator ESF 1976 tot en met 1990).

Tickets (9 euro) kunnen nog steeds worden aangekocht via de website van TeleTicketService alsook telefonisch via het nummer 03 248 63 42.
 
 Uitverkochte zalen, minutenlange staande ovaties en lovende reacties van pers en publiek. De internationale rockopera 'Jesus Christ Superstar' wist de afgelopen twee jaar duizenden harten te veroveren in Italië en Nederland. In januari 2017 zal 'Jesus Christ Superstar', met in de titelrol de legendarische Ted Neeley, voor het eerst in België te zien zijn. Een unieke kans om de dan 73-jarige Ted Neeley te zien schitteren in de rol van zijn leven.

Op vrijdag 13 (20.00), zaterdag 14 (20.00) en zondag 15 januari 2017 (15.00) is de Stadsschouwburg van Antwerpen het decor voor deze schitterende show. Opgelet want de voorstelingen zijn allemaal in het Engels.

Kaarten voor het muzikale meesterwerk van Andrew Lloyd Webber (componist/tekstschrijver Britse inzending ESF 2009) en Tim Rice kunnen nu reeds worden aangeschaft via de website Sherpa of telefonisch via het callcenter (maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 20.00) op het nummer 0900 84 100 (0,50 euro/min). Voor reeds geregistreerde klanten is een zonaal nummer ter beschikking inzake vragen over bestelde producten, terug te vinden onder 'Mijn Account'.

 In 2017 ziet een nieuw indoor festival het levenslicht! Met een unieke concertreeks willen Rob de Nijs (NSF 1969), Nick & Simon en De Romeo's (Gunther Levi, De Gouden Zeemeermin 1996 - Davy Gilles, De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999 - Chris Van Tongelen, Eurosong 1993, De Gouden Zeemeermin 1996) jullie meenemen doorheen een festival van hun hits.

Wat is het opzet? We geven de bezoeker een festivalgevoel … maar dan indoor! In een luxe-zetel van een theater. Deze drie topacts geven elk een set van zestig minuten, begeleid door een fantastische live band! Dus je krijgt zo maar even drie uur muziek op één avond!

De concerten vinden plaats op zaterdag 04 februari 2017 in Hasselt (Ethias Theater), op vrijdag 03 maart 2017 in Oostende (Kursaal) en op zaterdag 10 juni 2017 in Antwerpen (Stadsschouwburg).

Tickets voor één van deze concerten kunnen nu reeds worden aangeschaft via de website Sherpa of telefonisch via het callcenter (maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 20.00) op het nummer 0900 84 100 (0,50 euro/min). Voor reeds geregistreerde klanten is een zonaal nummer ter beschikking inzake vragen over bestelde producten, terug te vinden onder 'Mijn Account'.

 Na drie uitverkochte shows in 2015 en 2016 geven 3JS (ESF 2011) ook op vrijdag 09 en zaterdag 10 juni 2017 spetterende concerten in het prachtige openluchttheater Caprera in Bloemendaal.

Tickets voor deze unieke optredens (aanvang : 20.30) kunnen nu reeds worden aangekocht via de website van Nationale Theaterkassa.

10-08-2016 om 22:09 geschreven door Redactie  


08-08-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'2 Meisjes op het Strand' : morgenavond wordt eerste aflevering zomers muziekprogramma ingeblikt.

 '2 Meisjes op het Strand' is de titel van de nieuwe vtm-show die deze zomer wordt opgenomen op het Klein Strand van Oostende. Op dinsdag 09, woensdag 17 en dinsdag 23 augustus staan er telkens een reeks bekende artiesten op het podium die niets dan zomerhits zullen brengen.

En bij elke opname zijn twee andere bekende meisjes host van het programma. Op dinsdag 09 augustus zijn dat Dina Tersago en Olga Leyers, op woensdag 17 augustus niemand minder dan Nathalie Meskens en Natalia (Eurosong 2004) en afsluiten doen we op dinsdag 23 augustus met K3 (Eurosong 1999).

In '2 Meisjes op het Strand' worden telkens acht artiesten uitgenodigd. Samen brengen ze twaalf nummers: solo, in een verrassend duo of in groep. En voor die nummers putten ze uit jaren van zomerhits. Tussen de optredens door zijn er speciale filmpjes vol muziek en gunnen de meisjes kijkers ook wat beelden backstage. In de eerste aflevering zijn het alvast Bent Van Looy, K3 (Eurosong 1999), State of Mind (Gilles, Kjell, Sepp en Sebastian van 'The Voice'), Johannes Genard, Lola & Jan (ook van 'The Voice'), Coco Jr, Gers Pardoel en Zwartwerk die het zomergevoel blijven aanwakkeren.

Woensdag 17 augustus is er de girlpower van Natalia en Nathalie Meskens, met ook optredens van Laura Tesoro (ESF 2016), Paul Michiels, Ian Thomas, Stan Van Samang (lid vakjury 'Junior Eurosong 2010'), Laura Lynn, Christoff (Eurosong 1993-2002), Belle Perez (Eurosong 1999-2006) en 2 Fabiola (Eurosong 2014).

En op dinsdag 23 augustus zijn het niet twee, maar '3 Meisjes op het Strand', want dan maken Marthe, Hanne en Klaasje hun debuut als gastvrouw van een tv-show. Zij halen in aflevering drie veel mooi volk naar het strand zoals Milow, Slongs Dievanongs, Tourist LeMC, Dana Winner (voorzitster vakjury 'Eurosong 2004'), KIA, Bart Peeters (), Jan van 'The Voice', Pieter Embrechts & Isolde Lasoen en Willy Sommers. En natuurlijk zingt K3 ook zelf.

De locatie is 'Het Klein Strand' van Oostende en de opnames vinden plaats op dinsdag 09 augustus, woensdag 17 augustus en dinsdag 23 augustus 2016.
De start van de opnames is telkens voorzien rond 20.30, het einde wordt voorzien omstreeks 23.00.

* Tickets: de toegang is gratis. Je hebt geen tickets nodig om het terrein te betreden op de dag van de opname.

* Bereikbaarheid: het correcte adres van Het Klein Strand is Montgomerykaai 1, 8400 Oostende. Kom je met het openbaar vervoer, dan vind je hierbij wat extra informatie. Als je met de wagen komt, geven we je graag enkele tips.

- o
penbaar vervoer: het Klein Strand ligt op zo'n 500 meter van het station van Oostende. De volledige dienstregeling vind je op de website van de NMBS.

Ook voor de bus en tramgangers is het aangeraden uit te stappen aan de halte 'Oostende station' en vandaar richting Het Klein Strand te stappen. De volledige regeling van De Lijn vind je op hun website.
Bovenop de standaard dienstregeling voorziet De Lijn tijdens de opnamedagen nog extra kusttrams op iedereen veilig thuis te krijgen:

vertrek Oostende station richting Blankenberge: 
22.20, 22.50, 23.20 en 23.50.
vertrek Oostende richting Westende: 22.15, 22.45, 23.15 en 23.45.

* Parkeermogelijkheden:
naast de gebruikelijke betaalparkings in het centrum van Oostende kan er gebruik gemaakt worden van de gratis randparking nabij het station op wandelafstand van Het Klein Strand). Deze gratis randparking wordt bij binnenkomen van de stad aangeduid met gele borden met opschrift P+R – Gratis randparkingterrein. De parking is 24/24 toegankelijke via het perron van station Oostende. GPS: Camerlinckstraat.

* Toegankelijkheid voor mensen met een handicap:
vtm zorgt ervoor dat de opnames van '2 Meisjes op het Strand' toegankelijk zijn voor iedereen en dus ook voor personen met een handicap. Hiervoor werken wij samen met Inter. Lees HIER alle informatie over wat er voorzien wordt bij de opnames.

* BELANGRIJK: geen tassen of rugzakken toegelaten.
Omwille van veiligheidsredenen is het niet mogelijk om het terrein te betreden met een rugzak of tas. Gelieve hier rekening met te houden.

'2 Meisjes op het Strand' kan je op de vrijdagen 19 en 26 augustus alsook op vrijdag 02 september eerstkomende bekijken op vtm.
(bron en logo : vtm)

08-08-2016 om 11:24 geschreven door Redactie  


07-08-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Palm Parkies' : deze week met Grandview Avenue en Wipneus & Pim.

 Op maandag 11 juli 2016 werd in Nederland de aftrap gegeven van een nieuwe editie van 'Palm Parkies'.

In 1991 startte vzw Divers met een eerste project. Nadien ging het in crescendo met bijna elk jaar nieuwe concertreeksen. Vanaf 1994 werd de naam 'Zomerfestival Vlaanderen' gebruikt als koepel voor al onze evenementen.

In 1998 staken wij voor de eerste keer de grens over. En vanaf 2009 gaan we met dit mooie project in Nederland verder onder de naam 'Palm Parkies'. Wie had ooit gedacht dat dit initiatief, zo kleinschalig gestart in 1991, zesentwintig jaar later zou uitgroeien tot één van de grootste en gezelligste manifestaties in Vlaanderen en Nederland.

En naar goede gewoonte is er niet alleen steengoede muziek, maar blus je met lekkere, zachtgeprijsde drankjes de warmte en vul je het kleinste gaatje in je maag met zalige snacks.

We zorgen opnieuw voor een mirakel… dankzij de steun van de verschillende lokale besturen én onze sponsors blijft dit zomerfeest volledig gratis en onze drankjes zijn naar goede gewoonte heel betaalbaar.

Om 19.30 kan je al terecht voor een lekker hapje en drankje. Bonnetjes kopen kan tot 23.00, de dranktent en de frituur sluiten om 23.15. De optredens gaan van start om 20.15 en het einde is voorzien om 22.30.

Je vindt 'Palm Parkies' in Bergen op Zoom, Breda, Dordrecht en Roosendaal.
Net als de voorbije acht jaar zullen wij ook dit jaar het festival van naderbij volgen tijdens de maanden juli en augustus. Vanaf vandaag krijg je elke week op zondag een overzicht van de optredens die er die week zullen doorgaan. Die vinden telkens op maandag, dinsdag, woensdag of donderdag plaats en gaan van start om 20.15.

* maandag 08 augustus :

- Dordrecht (Weizigtpark, Mauritsweg) : Wipneus & Pim.

* dinsdag 09 augustus :

- Breda (Valkenbergpark, J.F. Kennedylaan) : Wipneus & Pim.

* woensdag 10 augustus :

- Roosendaal (Vrouwenhof, Scholtensboslaan) : Wipneus & Pim.

* donderdag 11 augustus :

- Bergen op Zoom (Wilhelminaveld) : Grandview Avenue.

Meer nieuws en informatie is ook beschikbaar op de website van het festival. (bron en logo : Palm Parkies)

07-08-2016 om 21:25 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Engie Parkies 2016' : Laura Tesoro deze week in Knokke-Heist en Wevelgem.

 De organisatie achter 'PARKIES', vzw Divers, had midden mei groot nieuws. Vanaf dit seizoen zal de concertorganisator in België de steun genieten van ENGIE Electrabel. ENGIE Electrabel zal voor minimaal vier jaar de rol van naamsponsor op zich nemen waardoor de concerten voortaan als 'Engie Parkies' zullen worden aangekondigd. ENGIE Electrabel engageert zich vol overtuiging in 'PARKIES' en wil een belangrijke bijdrage leveren aan het verder ontwikkelen van de concerten. Dit nieuwe en stabiele partnership zal er voor zorgen dat 'PARKIES' zijn sociale en culturele rol kan blijven vervullen met de energieke steun van ENGIE Electrabel.

'Engie Parkies' kan gerealiseerd worden dankzij de intensieve samenwerking met achttien stads- en gemeentebesturen, een aantal vooraanstaande merken uit de bedrijfswereld en de synergie tussen de artiesten en mediawereld. Het komende seizoen nemen veertien Belgische locaties deel aan 'Engie Parkies'. Goed voor maar liefst honderd gratis toegankelijke concerten.

"Met 'Engie Parkies' steunen we een project dat nauw aansluit bij onze maatschappelijke visie. 'Engie Parkies' is een mooi initiatief dat mensen samenbrengt. Als lokaal verankerde onderneming willen we samen met vzw Divers het project op sociaal vlak verder ontwikkelen", aldus Geetha Keyaert, woordvoerder van ENGIE Electrabel.

En wat met Palm zal u zeggen? Niets eigenlijk, want Brouwerij Palm is en blijft een van de meest trouwe partners van de organisatie. Door het vergroten van het sponsordraagvlak zal 'Engie Parkies' nog verder kunnen groeien. "Met gepaste trots dragen wij het naamsponsorschap over aan ENGIE Electrabel. We blijven uiteraard een sterke partner in dit unieke project dat we mee vorm hebben gegeven . 'Engie Parkies' is en blijft een prachtig evenement om ons rijk aanbod van speciale bieren te promoten" aldus Peter Buelens, PR manager van Palm.

'Engie Parkies' pakt deze zomer alvast uit met een ijzersterk en energiek programma. Ondermeer Jelle Cleymans (Eurosong 2004, presentator 'Eurokids 2005' en 'Eurosong for Kids 2006', commentator JESF 2006), Jonas Van Geel, Raymond van het Groenewoud, Niels Destadsbader (coach 'Junior Eurosong 2009', presentator 'Junior Eurosong 2012'), De Corsari's en Laura Tesoro (ESF 2016) komen deze zomer naar 'Engie Parkies'.

En naar goede gewoonte is er niet alleen steengoede muziek, maar blus je met lekkere, zachtgeprijsde drankjes de warmte en vul je het kleinste gaatje in je maag met zalige snacks.

We zorgen opnieuw voor een mirakel… dankzij de steun van de verschillende lokale besturen én onze sponsors blijft dit zomerfeest volledig gratis en onze drankjes zijn naar goede gewoonte heel betaalbaar.

Om 19.30 kan je al terecht voor een lekker hapje en drankje. Bonnetjes kopen kan tot 23.00, de dranktent en de frituur sluiten om 23.15. De optredens gaan van start om 20.15 en het einde is voorzien om 22.30.

Net als de voorbije acht jaar zullen wij ook dit jaar het festival van naderbij volgen tijdens de maanden juli en augustus. Je krijgt telkens op zondag een overzicht van de optredens die er die week zullen doorgaan. Die vinden telkens op maandag, dinsdag, woensdag of donderdag plaats en gaan van start om 20.15.

* maandag 08 augustus :

- Aalst (Stadspark, ingang via Parklaan) : Jelle Cleymans.
- Knokke-Heist (Tuin CC Scharpoord, Meerlaan) : Laura Tesoro.
- Waregem (Park Baron Casier, Stationstraat) : Gene Thomas.

* dinsdag 09 augustus :

- Genk (Park aan de Dieplaan) : Cookies & Cream.
- Sint-Niklaas (Romain de Vidtspark, Parklaan) : Gene Thomas.
- Torhout (Don Boscoplein, Revinzestraat) : De Corsari's (met Sarah, Eurosong 1999).

* woensdag 10 augustus :

- Blankenberge (Park De Craene, Uitkerke) : Grand Hammond.
- Deinze (Kaandelpark, Mouterijdreef) : Cleymans & Van Geel.
- Maasmechelen (Koninginnepark, Koninginnelaan) : Silke & The Expendables.
- Vilvoorde (Maurits Duchéhof) : Gene Thomas.

* donderdag 11 augustus :

- Hasselt (Kapermolenpark) : Lady Linn & Her Magnificent Seven.
- Kapellen (Gemeentepark, Dorpsstraat) : Paul Michiels.
- Middelkerke (Normandpark) : Niels Destadsbader
- Wevelgem (Gemeentelijke Hovingen) : Laura Tesoro.

Meer nieuws en informatie is ook beschikbaar op de website van het festival. (bron en logo : Engie Parkies)

07-08-2016 om 21:03 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Is er Wifi in Tahiti?' : deze week ontvangt Niels Destadsbader onder meer Katja Retsin, Miguel Wiels, Koen Crucke en Steven Goegebeur.

 Slecht weer in het land? Om de pijn te verzachten brengt Niels Destadsbader (coach 'Junior Eurosong 2009', presentator 'Junior Eurosong 2012') sinds maandag 04 juli 2016 acht weken lang de zon tot in de huiskamer in een tweede seizoen van de geestige spelshow 'Is er Wifi in Tahiti?'.

Van maandag tot donderdag gaan twee teams van drie bekende Vlamingen en één onbekende kandidaat, de strijd aan met slechts één doel: een reis naar een zonnige bestemming. Dit jaar staan een volledig nieuwe ronde, een resem spiksplinternieuwe dolkomische spelletjes en bijna 200 BV's garant voor zomers spelplezier.

Niels Destadsbader heeft er dan ook veel zin in: "Ik heb me vorige zomer zo goed geamuseerd! Ik vind het zo'n tof programma dat ik eigenlijk graag zélf eens wil meedoen. Leuke spelletjes spelen en een kandidaat aan een droomreis helpen… Wat wil een mens nog meer?"

De basis van Niels' zomerse quiz blijft ongewijzigd: na vijf snedige en vooral grappige spelrondes speelt de kandidaat van het winnende team samen met één van de BV's de finale met als inzet een felbegeerde reis. In die 'Wifinale' wordt een reeks kennisvragen op hen afgevuurd. Negen goede antwoorden binnen de negentig seconden en de buit is binnen. Wie het niet haalt, moet het stellen met een 'staycation' op Belgische bodem.

192 bekende Vlamingen aan zet

In het tweede seizoen vullen maar liefst 64 kandidaten en 192 bekende Vlamingen de passagierszetels. Daaronder heel wat namen die hun vuurdoop krijgen in het programma zoals Marie Verhulst, K3 (Eurosong 1999), Koen Wauters (Eurosong 1989, ESF 1991), Regi Penxten (componist/tekstschrijver "My Music", Eurosong 2008), Jasper Publie (Junior Eurosong 2007, Eurosong 2014), Willy Sommers, de Coppens-broers, Jill Peeters en Ella Leyers (interviewster 'Eurosong 2006'). Ook o.a. Tom Waes, Jacques Vermeire, Jo Hens, Laura Tesoro (ESF 2016), William Boeva, Olga Leyers en Bab Buelens (Junior Eurosong 2007, woordvoerster JESF 2007) spelen alsof hun leven ervan afhangt.

Gloednieuwe ronde en zestien nieuwe spelletjes

Naast de gekende Wifi-klassiekers, gooit Niels dit jaar heel wat extra ingrediënten in zijn zomerse cocktail. Zo kan hij elke aflevering kiezen uit zestien nieuwe spelletjes verspreid over de verschillende rondes en staat er één gloednieuwe ronde op het menu, waarbij BV's geblinddoekt verschillende opdrachten moeten doen.

Wegens groot succes keert de iconische 'Wa zeit'm?'-ronde terug en de laatste en allesbepalende ronde net voor de finale blijft 'Facetime', een memoryspel om gek van te worden. In het vorige seizoen zorgden deze rondes meer dan eens voor hilarische taferelen.

* kandidaten en BV's week 6 (maandag 08 tot en met donderdag 11 augustus 2016):

De strijd om een vakantie op het strand gaat deze week onverminderd voort. Presentator Niels Destadsbader laat elke dag twee sympathieke onbekende Vlamingen zijn zomerse arena betreden met aan hun zijde een leger aan bekende koppen. Deze week fleuren Q-dj's, Dubbelspel-acteurs en Studio 100-gezichten de zomer op. Koen Crucke ziet het alvast helemaal zitten en gaat uit zijn dak om zijn team naar de overwinning te loodsen.

- maandag 08 augustus: Valerie Vander Ghinste uit Edegem snakt naar een leuke vakantie na enkele slechte ervaringen in Frankrijk. Ex-Missen Ellen Petri, Véronique De Kock en William Boeva steken haar een handje toe om de hoofdprijs veilig te stellen. Finalist Mr. Gay Belgium 2016 Tim Van Bael uit Heist-op-den-Berg is pas afgestudeerd als leerkracht secundair onderwijs. Hij verwelkomt huidig Miss-België Lenty Frans, ex-Miss België Justine De Jonckheere en Steven Goegebeur in zijn team.

- dinsdag 09 augustus: Tiffany Van Eenoo uit De Haan houdt van kindermode en is momenteel volop bezig met het opstarten van haar eigen kinderschoenenwinkel. Haar speelse team bestaat uit William Boeva, Marie Verhulst en Jacques Vermeire. Yasmine Florquin uit Vilvoorde studeert af als leerkracht en houdt haar eigen dansschool open. Zij kan rekenen op de steun van het Gentse trio Katja Retsin (woordvoerster ESF 2010), Sioen en Miguel Wiels (lid Belgische vakjury ESF 2012, componist/tekstschrijver Belgische inzending JESF 2009-2010).

- woensdag 10 augustus: Ook voor hobbyfotografe Christina Van Goethem uit Westmalle en studente Louka Vanderbiest uit Zaventem klinkt een reis naar de zon als muziek in de oren. Christina is geen Qmusic-luisteraar, maar prijst zich toch gelukkig met Q-dj's Sean Dhondt (coach 'Junior Eurosong 2009), Heidi Van Tielen en Jolien Roets. Louka laat zich in de grote blauwe Wifi-zetel bijstaan door de gretige Studio 100-gezichten Koen Crucke, Peter Van De Velde en Walter Baele.

- donderdag 11 augustus: Carol Vermeulen uit Hoeilaart speelt geregeld poker en waagt nu haar kans in 'Is er Wifi in Tahiti'?. Samen met de alternatieve versie van K3 (Eurosong 1999) - Kürt Rogiers, Kadèr Gürbüz en Kris Wauters (Eurosong 1989, ESF 1991, lid valkjury 'Eurosong 2008') - gaat ze voor de volle pot. Sven Ooms uit Mol is grote fan van Amerika en wil graag in de voetsporen treden van glamourdiva's Paris Hilton, Kim Kardashian en Astrid Bryan. Hij vertoeft in goed gezelschap met 'Dubbelspel'-acteurs Tinne Ceuppens, Antony Arandia en Peter Van Asbroeck.

'Is er Wifi in Tahiti?', van maandag tot en met donderdag, telkens rond de klok van 20.30 op vtm. (bron en foto's: vtm)

07-08-2016 om 20:51 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'1000 zonnen': vrijdag gaan we op bezoek bij Jordy Janssens, het grootste Vlaamse YouTube-fenomeen van het moment.

 Geen zomer zonder '1000 zonnen': ook dit jaar is het dagelijkse magazine van Eén er weer. Nieuwe, verrassende rubrieken en een indrukwekkende schare aan BV's kleuren de zomer. De intussen legendarische 'Stoel' reist dit jaar voor de tiende keer door Vlaanderen, en misschien komt hij deze keer ook bij jou in de buurt.

 Onder andere Maureen Vanherberghen (Eurosong 2014), Julie Van Den Steen, Kamal Kharmach, Mathias Vergels en Gerty Christoffels duiken op dit seizoen. Ontdek hieronder alle nieuwe namen en rubrieken.

Bonte bende

Eén heeft een bonte bende presentatoren gestrikt om '1000 zonnen' een gezicht te geven. Zo gaat Maureen Vanherberghen samen met de kijkers op zoek naar de grootste zomerhit aller tijden. In een zomer die gedomineerd zal worden door voetbal, wielrennen en de Olympische Spelen, probeert Siegfried De Doncker een reeks alternatieve sporten uit: van waterballet over eenbenig voetbal tot… het Belgische kampioenschap Levend Standbeeld.

In 'Te goedkoop om waar te zijn' achterhaalt Julie Van Den Steen hoe een restaurant je een driegangenmenu kan aanbieden voor 8,5 euro, en hoe je in Gent kan overnachten voor 6 euro. Wat ze ontdekt? Het zijn geen gladde commerciële aanbiedingen, maar mensen die zich met hart en ziel smijten om hun klanten voor geen geld het beste te geven.

Eenmaal het festivalseizoen in juli begint, duikt ook Kamal Kharmach op: hij biedt de festivalgangers handige, maar vooral grappige oplossingen voor klassieke festivalproblemen zoals lange wachtrijen, vuile toiletten, en die ene reus die net voor je staat en je het zicht op het podium belemmert. Later in het seizoen duiken ook Nawfel Bardad-Daidj en Mathias Vergels, de immens populaire acteurs achter Adil en Lowie in 'Thuis', op in een eigen rubriek.

Gerty Christoffels vraagt "Hoe was je dag?"

Verder kleurt ook Saartje Vandendriessche (coach 'Junior Eurosong 2008') de zomer in '1000 zonnen': zij stelt samen met vele kijkers vast dat ze, ondanks haar gezonde levensstijl, elk jaar doodmoe uit de winter komt. Zij test de gekste manieren om haar energiepeil op te krikken.

De immer enthousiaste Dimitri Leue overvalt mensen op alle mogelijke plekken met pakkende passages uit nieuwe boeken – zelfs al zitten die mensen daar helemaal niet op te wachten. Chris Van den Abeele, de nachtelijke nieuwsstem van Radio 1, deelt zijn encyclopedische sportkennis in 'Dit is wat sport'.

 En vooral: het legendarische Eén-gezicht Gerty Christoffels keert eindelijk terug, tien jaar na haar laatste programma. Tegen het einde van de dag zet Gerty zich naast doodgewone mensen op een bankje, met de doodgewone vraag "Hoe was je dag?" – en krijgt ontroerend mooie verhalen te horen.

Gewone Vlamingen spelen de hoofdrol in "M/V met talent"

'1000 zonnen' is en blijft ook het programma waarin gewone Vlamingen de hoofdrol kunnen spelen. Letterlijk zelfs, in rubrieken als "M/V met talent", waarin mensen de leiding mogen nemen van een groep muzikanten, dansers, modellen… Of "Zomerliefde", waarin koppels vertellen hoe ze tijdens een zwoele zomer de liefde voor mekaar vonden – een liefde die tot vandaag voortduurt.

Maar die gewone Vlamingen worden dit jaar ook op de proef gesteld. Zo is er het spelletje "De pretwals": kandidaten krijgen een minuut om een praktische proef uit te voeren en daarmee mooie prijzen te winnen – maar intussen komt er een dreigende pletwals aangerold. En in "De deugnieten" mogen organisatoren hun evenement komen aankondigen – maar worden ze gesaboteerd door een vrolijke bende jonge deugnieten.

De stoel

En dan is er natuurlijk 'De stoel'. De meest legendarische van alle rubrieken gaat dit seizoen zijn tiende jaargang in. En voor die gelegenheid zijn de prijzen die je kan winnen als je als eerste met het juiste voorwerp in de stoel zit, behoorlijk spectaculair geworden. Geen vliegtuigtickets meer, maar all-in reizen, gaande van een weekendje Amsterdam tot… een veertiendaagse rondreis door India.

* week van maandag 08 augustus tot en met vrijdag 12 augustus 2016 :

Deze week loopt '1000 zonnen' mee op het vakantiekamp van Kom Op Tegen Kanker, waar tientallen kinderen enkele dagen lang deelnemen aan allerlei leuke activiteiten. Van verkleedpartijen tot dansjes: dankzij de fantastische begeleiding van verplegers en vrijwilligers beleven zij hier de de leukste week van het jaar.

Ondertussen behaalt Siegfried De Doncker zowaar een podiumplaats bij een wedstrijd blootvoetwaterskieën, nemen Mathias Vergels en Nawfel Bardad-Daidj het tegen elkaar op in een zware hindernissenloop van de scouts van Strombeek, en gaat '1000 zonnen' op bezoek bij Jordy Janssens, het grootste Vlaamse YouTube-fenomeen van het moment.

Wordt vervolgd

Eén van de mooiste en meest ontroerende verhalen die '1000 zonnen' deze zomer brengt, is het vakantiekamp van Kom Op Tegen Kanker. Een halve kliniek reist mee, de verplegers van Gasthuisberg ontpoppen zich tot volleerde monitoren (verkleedpartijtjes en dansjes inbegrepen), en tientallen kinderen beleven dankzij deze fantastische mensen de leukste week van het jaar. '1000 zonnen' is er de hele week bij.
 

- maandag 08 augustus

In de rubriek 'Schoon volk' portretteert '1000 zonnen' mensen met een unieke passie. En de 24-jarige Niels Olaerts uit Genk is helemaal gek van… insecten. In zijn huis leven zo'n 2.000 soorten. Voor exotische insecten zoals de Egyptische kameelspin, bootst hij zelfs het lokale klimaat na.

Onze reclamejongens Michaël en Stef draaien deze week een spotje over de wereldberoemde middeleeuwse abdijruïne van Villers. Ze vinden er oeroude symbolen, kruisen, en mysterieuze graffiti: alles wat ze nodig hebben voor hun eigen versie van de Da Vinci Code. Reken dus maar op een even bloedstollende als hilarische reclamespot.


- dinsdag 09 augustus


 Siegfried De Doncker is al een paar keer moedig maar roemloos ten onder gegaan bij zijn pogingen om onterecht onbekende sporten aan te leren. Vandaag waagt hij zich echter voor het eerst aan een competitie blootvoetwaterskieën, en vriend en vijand zakken onder de golven van verbazing: Sieg behaalt zowaar een podiumplaats.

In de rubriek 'De trots van Vlaanderen' hebben we al veel vreemde Vlaamse gevels gezien, maar de brievenbus van Irma uit Scherpenheuvel-Zichem slaat alles. Ze is gemaakt door Irma's echtgenoot, en gemodeleerd op… het achterwerk van Irma's zus Martha.


- woensdag 10 augustus

In de rubriek 'De eerste keer' hebben al veel senioren de geneugten van de moderne tijd ontdekt – van gamen tot sushi. Vandaag draait '1000 zonnen' het om: wat gebeurt er wanneer hedendaagse stadsmensen voor het eerst in hun leven… een koe melken?

Een herkenbaar probleem waar festivalgangers zich wellicht het minst van aantrekken, zijn de enorm stinkende kleren die ze na een paar dagen dragen. Mocht je toch gesteld zijn op een outfit die niet vanzelf blijft rechtstaan, dan heeft Kamal Kharmach in 'Festival Kamal' opnieuw een handige oplossing. Alles wat je ervoor nodig hebt zijn: een pijl en boog, een dozijn geurverfrissers, en… vishaken.


- donderdag 11 augustus

Dos Cervezas por favor! Geef maar toe: deze vier woorden volstaan om de onweerstaanbare zomerhit van Tom Waes het komende uur door je hoofd te laten schallen. Maar is deze uit de hand gelopen grap ook de grootste zomerhit aller tijden? Maureen Vanherberghen doet de test, en jij kan nog steeds stemmen op een.be.

Mathias Vergels en Nawfel Bardad-Daidj willen koste wat het kost winnen van mekaar, en daarom gaan ze elke competitie aan die de Vlamingen voor hen bedenken. Maar dat zou hen vandaag wel eens zuur kunnen opbreken, want ze komen terecht op het kamp van de scouts van Strombeek, waar tientallen scouts voor hen de zwaarste hindernissenloop ooit in mekaar hebben gesjord…

- vrijdag 12 augustus

Vandaag heeft niemand minder dan Jody Van Geert Een plaats vrij. Jody is de stilist van topvedetten als Peter Van de Veire (presentator 'Eurosong 2012 : een song voor Iris', commentator ESF 2012-2014-2015-2016, woordvoerder ESF 2012, presentator 'Eurosong 2014-2016'), Laura Tesoro (ESF 2016) en Josje Huisman, en een nietsvermoedende voorbijganger mag hem bijstaan bij een fotoshoot van Tanja Dexters (Eurosong 2002-2008).

In de rubriek 'Schoon volk' portretteert '1000 zonnen' het grootste Vlaamse YouTube-fenomeen van het moment. Meer dan een miljoen mensen overal ter wereld zijn geabonneerd op het kierewiete YouTube-kanaal van Jordy Janssens. Hij verdient er intussen een stevige boterham aan, en het begon allemaal met een filmpje over… zatte Russen.


 '1000 zonnen' telkens van maandag tot en met vrijdag op Eén rond de klok van 19.40 en op zaterdag krijg je om 19.35 het beste van de afgelopen week. Later op de avond volgt telkens nog een herhaling. Tijdens de week is er nog een herhaling de dag nadien rond de klok van 13.30. Het programma is tevens te (her)bekijken via 'Ooit gemist'. (bron, logo en foto's: Eén/VRT)

07-08-2016 om 20:39 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Hoe is het zover kunnen komen?': Herman Van Rompuy kan probleemloos Linda De Win verschalken.

'Hoe is het zover kunnen komen?' Dat is de sleutelvraag in het gelijknamige humorprogramma. Aan de hand van beelden uit het verre en minder verre verleden tonen de makers aan dat sommige recente gebeurtenissen eigenlijk best voorspelbaar waren. Of net niet.

Hoe is het bijvoorbeeld zover kunnen komen dat een televisiekok als Jeroen Meus de grootste Vlaamse televisiester werd? Waarom liet een politicus als Philipppe Muyters zich plots van zijn emotionele kant zien? Wat dreef Tom Waes in godsnaam om de beruchte El Capitan te trotseren? En waarom kruipen de meeste chauffeurs van de openbare omroep beter niet achter het stuur?

Daarnaast waren er ook voorvallen die minder in de lijn der verwachtingen lagen. Dat groene bink Bartel Van Riet erin zou slagen om de jonge generatie vanachter haar computer te sleuren en haar de wijde natuur in te sturen, was bijvoorbeeld een volstrekte verrassing.

Hoe is het zover kunnen komen? gaat op zoek naar het verhaal achter enkele opvallende televisiemomenten van de voorbije maanden en laat met een geestige aaneenschakeling van beelden zien hoe het ooit zo ver is kunnen komen.

* zevende aflevering - zondag 07 augustus 2016 :

In deze aflevering komen we te weten hoe het zover is kunnen komen dat Sven De Leijer besloot aan atletiek te doen, dat Annelies Van Herk plots 'Het journaal' niet verder kon presenteren en dat Herman Van Rompuy Linda De Win probleemloos kon verschalken. Verder zien we waarom de televisie ons zoveel nuttige tips geeft en waarom mensen zich zo hard kunnen opjagen in hun gsm.

'Hoe is het zover kunnen komen?', zevende aflevering vanavond, zondag 07 augustus 2016, tussen 19.55 en 20.25 op Eén. Dit programma is ook beschikbaar via 'OOIT GEMIST'. (bron en foto : Eén)

07-08-2016 om 14:33 geschreven door Redactie  


06-08-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Vers van de pers' (06-08-2016).

Op deze eerste zaterdag van augustus hebben we weer een nieuwe nieuwe aflevering van 'Vers van de pers' klaargestoomd. Daarin krijg je een overzicht van het nieuwe muzikale werk dat op ons wordt losgelaten. En zoals steeds beginnen we in eigen land.

 Op een opvolger van het debuutalbum "Entity" blijft het nog even wachten maar sinds vrijdag 29 juli is er wel een nieuwe single van Oscar & The Wolf. De groep rond Max Colombie (Eurokids 2005, woordvoerder JESF 2005) bracht toen het nummer "The Game" op de markt.

 Eerder dit jaar berichtten we reeds dat er deze zomer een nieuw album van oud-Songfestivaldeelneemster Lisa del Bo (Eurosong 1993, ESF 1996) zit aan te komen. Het is dit jaar namelijk precies twintig jaar geleden dat de Limburgse voor ons land in de Noorse hoofdstad Oslo deelnam aan het Eurovisie Songfestival met "Liefde is een kaartspel". Om dat feit te vieren zal ze op vrijdag 26 augustus een nieuw album op de markt brengen met als titel "Jokers & Pokers". Het wordt een album met daarop een aantal van haar favoriete liedjes die ze altijd al had willen zingen, en dit in een Nederlandstalig jasje.

 Afgelopen dinsdag, 02 augustus, verscheen in Nederland het album "Beste Zangers - seizoen 9". Op het zonnige eiland Ibiza leerden Willeke Alberti (ESF 1994), O'G3NE (JESF 2007 als Lisa, Amy en Shelley), René van Kooten (NSF 2001), Sharon Doorson, Brownie Dutch (jurylid Junior Songfestival 2013) en Jeroen van der Boom (ESF 2009, jurylid Junior Songfestival 2009) elkaar op een andere manier kennen en verdiepten ze zich in elkaars repertoire. Het album bevat onder meer "Clown" (O'G3NE), "Beeld zonder geluid" (Jeroen van der Boom), "Tuintje in mijn hart" (Brownie Dutch en Sharon Doorson), "Annie's Song" (René van Kooten) en "Mag ik dan bij jou" (Willeke Alberti).

 Aanstaande dinsdag, 09 augustus, verschijnt de debuutsingle van het viertal State Of Mind. Gilles Muylle, Kjell Baghein, Sepp Hendrix (Junior Eurosong 2009) en Seppe (Sebastian) De Rooij proberen de hitparade te veroveren met "Reckless".

 Tot slot eindigen we zoals steeds met een paar korte berichten. Zangeres Lia Linda (backing vocal Belgische inzending ESF 1982) draait al heelwat jaren mee in de showbizz. Sinds maandag 25 juli heeft ze een nieuwe single op de markt met als titel "Ga met me mee". De Franse zanger Amir (ESF 2016) heeft een opvolger klaar voor zijn festivalinzending "J'ai cherché". Uit het album "Au coeur de moi" werd er gekozen voor "On dirait". En ook voor de fans van K3 (Eurosong 1999) is er heel goed nieuws want op donderdag 10 november ligt hun nieuwe album "Ushuaia" in de winkelrekken. Net als het vorige album "10.000 luchtballonnen" bevat dit album twaalf nieuwe liedjes en twaalf bestaande hits maar ditmaal dus ingezongen door Hanne, Marthe en Klaasje. 

Tot eind augustus gaat deze rubriek in een lagere versnelling en krijg je tweewekelijks een nieuwe 'Vers van de pers'.
Een nieuwe afspraak maken we voor zaterdag 20 augustus. Ondertussen wensen we je alvast heel veel luisterplezier!

06-08-2016 om 21:24 geschreven door Redactie  


05-08-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In memoriam : pop- en jazzmuzikant Freddy Sunder overleden op 85-jarige leeftijd.

 Vandaag, vrijdag 05 augustus 2016, raakte bekend dat pop- en jazzmuzikant Freddy Sunder is overleden. Sunder zag het levenslicht in Antwerpen op 04 juni 1931 en overleed gisteren, donderdag 04 augustus, op vijfentachtigjarige leeftijd.

Hij bouwde in het tweede deel van de twintigste eeuw een grote carrière uit in de wereld van de pop- en jazzmuziek. Freddy Sunder was de artiestennaam van Fritz Sundermann.

De Antwerpse muzikant is een belangrijke figuur uit de populaire muziek van het tweede deel van de vorige eeuw. In de jaren vijftig scoorde Sunder enkele hits met "Kaw liga" en "Rio Rita". Hij werd toen in de markt gezet als een Amerikaanse artiest.

Begin de jaren zestig richtte Sunder zijn band The Clouds op. De gitarist speelde een tijdlang mee in het orkest van Willy Rockin en toerde de wereld rond. Hij speelde met onder andere Toots Thielemans, Natalie Cole, Shirley Bassey, Peggy Lee en Sammy Davis Jr..

Sunder kreeg bij het grote publiek bekendheid als prominent lid van het toenmalige BRT-Jazzorkest van de nationale omroep. Tussen 1981 en 1990 was hij er dirigent en in die hoedanigheid begeleidde hij ook in totaal drie Belgische Songfestivalinzendingen. Zo stond hij op het festivalpodium in München ("Rendez-vous" van Pas de Deux, 1983), in Brussel ("Soldiers of Love" van Liliane Saint-Pierre, 1987) en in het Zwitserse Lausanne ("Door de wind" van Ingeborg, 1989).
 
Freddy Sunder bleef nog vijftien jaar lang optreden met zijn Freddy Sunder Big Band. Daarna werd het stokje bij de Freddy Sunder Big Band overgenomen door Erik Buyle. Freddy Sunder werd aangesteld als ere-dirigent. 
(bron : Belga ; foto : website Freddy Sunder Big Band)

05-08-2016 om 19:50 geschreven door Redactie  


03-08-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit in België en Nederland'.

 Net als de voorbije drie jaar worden onze rubrieken 'Een avondje uit' en 'Een avondje uit in Nederland' tijdens de maanden juni, juli en augustus samengevoegd tot 'Een avondje uit in België en Nederland'. Elke week krijg je, telkens op woensdag, een uitgebreide versie van beide rubrieken. Fans die eens een concert willen bijwonen of op zoek zijn naar een plaats in de buurt waar hun favoriete artiest zal optreden zitten bij ons op de eerste rij.

 Op zaterdag 20 augustus eerstkomende vindt in Spaarnwoude de zesde editie plaats van 'Dutch Valley', het gezelligste feest van Nederland!

Headliners op de voorlaatste zaterdag van augustus zijn onder meer Within Temptation, Gerard Joling (ESF 1988), Nielson, Waylon (ESF 2014), 3JS (ESF 2011), Gers Pardoel, Glennis Grace (ESF 2005), Dave Roelvink en nog een heleboel anderen.

Voor meer nieuws en informatie verwijzen we je naar de website van het festival. Daar kan je ook nog steeds tickets aanschaffen voor deze zesde editie.

 Na het overdonderende success in 2014, met meer dan 25 000 toeschouwers, keert Michael Flatley's 'Lord of the Dance' in november terug naar ons land. Met een spectaculaire nieuwe voorstelling viert 'Lord of the Dance' in 2016 zijn twintigste verjaardag.

Met 'Lord of the Dance : Dangerous Games' weet Michael Flatley (intervalact ESF 1994) een dansklassieker op spectaculaire wijze nieuw leven in te blazen.De gloednieuwe show van 'Lord of the Dance : Dangerous Games' combineert het adembenemende precisiewerk van het origineel met een nieuwe enscenering, nieuwe kostuums en een nieuwe choreografie. Onder leiding van Michael Flatley geven veertig jonge topperformers het beste van zichzelf op de nieuwe muziek van Gerard Fahy. Kortom, de gedroomde combinatie van traditie, nieuwe muziek en dans. Dit niet te missen dansspektakel houdt in november 2016 halt in ons land!

Tickets voor de shows in Hasselt (donderdag 17 november, Ethias Theater) en Antwerpen (vrijdag 18 november, Lotto Arena) kunnen worden aangeschaft via de website van TeleTicketService. Tickets voor de shows in Oostende (zaterdag 19 en zondag 20 november, Kursaal), Gent (dinsdag 22 en woensdag 23 november, Capitole) en Vorst Nationaal (donderdag 24 november) kunnen worden aangeschaft via de website van Sherpa of telefonisch via het callcenter (maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 20.00) op het nummer 0900 84 100 (0,50 euro/min). Voor reeds geregistreerde klanten is een zonaal nummer ter beschikking inzake vragen over bestelde producten, terug te vinden onder 'Mijn Account'.


Gewapend met uitverkochte Lotto Arena's, een resem nummer 1-hits, gouden singles en een dubbel (bijna triple) platina-album trekt de populairste zanger van Vlaanderen dit najaar voor het eerst naar het Sportpaleis.

Op zaterdag 03, zondag 04, vrijdag 09, zaterdag 10 en maandag 12 oktober 2015 stond Stan Van Samang (lid vakjury 'Junior Eurosong 2010') maar liefst vijf avonden in een uitverkochte Lotto Arena. Goed voor zomaar eventjes 30.000 fans! Vrijdag 25 en zaterdag 26 november pakt Stan het nog 'grootser' aan met een unieke show in dé muziektempel van Vlaanderen, een show die de klinkende en veelbelovende titel 'Stan Van Samang – In 't groot' meekrijgt. Het wordt een onvergetelijke avond boordevol hits van deze rasentertainer.

Stan kijkt er zelf al enorm naar uit : "We moeten daar eerlijk in zijn, een eigen concert in het Sportpaleis, dat is altijd al een droom van mij geweest. Het is werkelijk fantastisch dat ik deze kans krijg. Merci aan alle fans, ik geniet hiervan met volle teugen!"

2015 was hét jaar van Stan Van Samang, daar is iedereen het over eens. In de lente schreef Stan Van Samang showbizzgeschiedenis, want Vlaanderens publiekslieveling stond met maar liefst zes nummers tegelijk in de 'Ultratop 50'. Zijn album "Liefde voor publiek" prijkte achttien weken bovenaan de hitlijsten en is sinds begin dit jaar goed voor vier maal platina (80.000 exemplaren!). Bij de uitreiking van de 'Zomerhits' van Radio 2 in de zomer sleepte Stan maar liefst drie awards in de wacht : 'Beste Zanger', 'Beste Nederlandstalig nummer' ("Goeiemorgend, goeiendag") en dé 'Radio 2 Zomerhit 2015' ("Een ster").

De wederzijdse liefde tussen Stan en zijn publiek blijkt ook uit de vlotte verkoop van zijn concerten. Eén concert in de Lotto Arena werden er uiteindelijk vier en deze raakten in no time volledig uitverkocht. Mobistar-klanten kregen zelfs de kans om Stan nog een keer live te bewonderen dankzij een extra vijfde Lotto Arena-concert. Dit voorjaar concerteert Stan in de grootste theaters van het land. Maar het orgelpunt van deze 'Stanmania' komt er dus op vrijdag 25 (extra-concert) en zaterdag 26 november (aanvang : 20.30) met zijn Sportpaleisshow 'Stan Van Samang – In 't groot'. Mis het niet!

De ticketverkoop voor beide concerten gebeurt via de website van TeleTicketService. Telefonisch kan je tickets bestellen via het nummer 070 34 53 45 (max. 0,30 euro/minuut) en vanuit Nederland via het nummer 0900 45 000 45 (0,45 euro/minuut) en dit van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 12.30 en tussen 13.30 en 18.00.


 Eind 2013 gaven de 3JS (ESF 2011) de fans al een voorproefje van hun visie op een echt intiem kerstconcert. Geen toeters en bellen, geen Mariah Carey, maar een kleine akoestische band, een sfeervol theaterpodium en het traditionele kerstrepertoire van o.a. Frank Sinatra, Dean Martin, Elvis Presley en The Cats….

Waar ze eigenlijk het hele jaar door wel naar zouden kunnen luisteren. De voorliefde voor klassieke melodieën en de excellente zang- en gitaartechniek van de drie troubadours uit Volendam komen hier meer dan ooit tot hun recht.

Er komt eind dit jaar een nieuw kerstalbum en een nieuwe tournee. Tickets voor één van de optredens (tussen woensdag 07 en zaterdag 24 december) kunnen nu reeds worden aangekocht via de website van Nationale Theaterkassa.

 Op zaterdag 10 december eerstkomende wordt in Kortrijk Xpo voor de negende maal de 'Nacht van de Schlagers' gehouden.

Dit jaar maken Frans Bauer (coach NSF 2010), Christoff (Eurosong 1993-2002), De Romeo's (Gunther Levi, De Gouden Zeemeermin 1996 - Davy Gilles, De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999 - Chris Van Tongelen, Eurosong 1993, De Gouden Zeemeermin 1996), Jettie Pallettie, Sergio (ESF 2002), Corry Konings (coach NSF 2010), Swoop (met Filip D'haeze, - De Gouden Zeemeermin 1996 en Eurosong 1999), Paul Severs, Get Ready! (met Jimmy Samyn, Eurosong 2002) en Yves Segers (De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999) hun opwachting.

De show gaat van start om 20.00 en het einde is voorzien omstreeks 00.30. Er is een pauze voorzien van 30-45 minuten en de gaan open om 18.00.

Tickets voor deze negende 'Nacht van de Schlagers' kosten 30,00 euro (staanplaatsen) en 40,00 euro (zitplaatsen) en kunnen reeds worden aangekocht via deze link of telefonisch via 070 34 59 99 (maximaal 30 eurocent per minuut). Voor een VIP-arrangement tel je 130,00 euro neer.

03-08-2016 om 19:56 geschreven door Redactie  


31-07-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Palm Parkies' : deze week met De Corsari's en Wipneus & Pim.

 Op maandag 11 juli 2016 werd in Nederland de aftrap gegeven van een nieuwe editie van 'Palm Parkies'.

In 1991 startte vzw Divers met een eerste project. Nadien ging het in crescendo met bijna elk jaar nieuwe concertreeksen. Vanaf 1994 werd de naam 'Zomerfestival Vlaanderen' gebruikt als koepel voor al onze evenementen.

In 1998 staken wij voor de eerste keer de grens over. En vanaf 2009 gaan we met dit mooie project in Nederland verder onder de naam 'Palm Parkies'. Wie had ooit gedacht dat dit initiatief, zo kleinschalig gestart in 1991, zesentwintig jaar later zou uitgroeien tot één van de grootste en gezelligste manifestaties in Vlaanderen en Nederland.

En naar goede gewoonte is er niet alleen steengoede muziek, maar blus je met lekkere, zachtgeprijsde drankjes de warmte en vul je het kleinste gaatje in je maag met zalige snacks.

We zorgen opnieuw voor een mirakel… dankzij de steun van de verschillende lokale besturen én onze sponsors blijft dit zomerfeest volledig gratis en onze drankjes zijn naar goede gewoonte heel betaalbaar.

Om 19.30 kan je al terecht voor een lekker hapje en drankje. Bonnetjes kopen kan tot 23.00, de dranktent en de frituur sluiten om 23.15. De optredens gaan van start om 20.15 en het einde is voorzien om 22.30.

Je vindt 'Palm Parkies' in Bergen op Zoom, Breda, Dordrecht en Roosendaal.
Net als de voorbije acht jaar zullen wij ook dit jaar het festival van naderbij volgen tijdens de maanden juli en augustus. Vanaf vandaag krijg je elke week op zondag een overzicht van de optredens die er die week zullen doorgaan. Die vinden telkens op maandag, dinsdag, woensdag of donderdag plaats en gaan van start om 20.15.

* maandag 01 augustus :

- Dordrecht (Weizigtpark, Mauritsweg) : De Corsari's (met Sarah, Eurosong 1999).

* dinsdag 02 augustus :

- Breda (Valkenbergpark, J.F. Kennedylaan) : De Corsari's (met Sarah, Eurosong 1999).

* woensdag 03 augustus :

- Roosendaal (Vrouwenhof, Scholtensboslaan) : De Corsari's (met Sarah, Eurosong 1999).

* donderdag 04 augustus :

- Bergen op Zoom (Wilhelminaveld) : Wipneus & Pim.

Meer nieuws en informatie is ook beschikbaar op de website van het festival. (bron en logo : Palm Parkies)

31-07-2016 om 14:44 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Engie Parkies 2016' : Jelle Cleymans deze week in Sint-Niklaas, Maasmechelen en Kapellen.

 De organisatie achter 'PARKIES', vzw Divers, had midden mei groot nieuws. Vanaf dit seizoen zal de concertorganisator in België de steun genieten van ENGIE Electrabel. ENGIE Electrabel zal voor minimaal vier jaar de rol van naamsponsor op zich nemen waardoor de concerten voortaan als 'Engie Parkies' zullen worden aangekondigd. ENGIE Electrabel engageert zich vol overtuiging in 'PARKIES' en wil een belangrijke bijdrage leveren aan het verder ontwikkelen van de concerten. Dit nieuwe en stabiele partnership zal er voor zorgen dat 'PARKIES' zijn sociale en culturele rol kan blijven vervullen met de energieke steun van ENGIE Electrabel.

'Engie Parkies' kan gerealiseerd worden dankzij de intensieve samenwerking met achttien stads- en gemeentebesturen, een aantal vooraanstaande merken uit de bedrijfswereld en de synergie tussen de artiesten en mediawereld. Het komende seizoen nemen veertien Belgische locaties deel aan 'Engie Parkies'. Goed voor maar liefst honderd gratis toegankelijke concerten.

"Met 'Engie Parkies' steunen we een project dat nauw aansluit bij onze maatschappelijke visie. 'Engie Parkies' is een mooi initiatief dat mensen samenbrengt. Als lokaal verankerde onderneming willen we samen met vzw Divers het project op sociaal vlak verder ontwikkelen", aldus Geetha Keyaert, woordvoerder van ENGIE Electrabel.

En wat met Palm zal u zeggen? Niets eigenlijk, want Brouwerij Palm is en blijft een van de meest trouwe partners van de organisatie. Door het vergroten van het sponsordraagvlak zal 'Engie Parkies' nog verder kunnen groeien. "Met gepaste trots dragen wij het naamsponsorschap over aan ENGIE Electrabel. We blijven uiteraard een sterke partner in dit unieke project dat we mee vorm hebben gegeven . 'Engie Parkies' is en blijft een prachtig evenement om ons rijk aanbod van speciale bieren te promoten" aldus Peter Buelens, PR manager van Palm.

'Engie Parkies' pakt deze zomer alvast uit met een ijzersterk en energiek programma. Ondermeer Jelle Cleymans (Eurosong 2004, presentator 'Eurokids 2005' en 'Eurosong for Kids 2006', commentator JESF 2006), Jonas Van Geel, Raymond van het Groenewoud, Niels Destadsbader (coach 'Junior Eurosong 2009', presentator 'Junior Eurosong 2012'), De Corsari's en Laura Tesoro (ESF 2016) komen deze zomer naar 'Engie Parkies'.

En naar goede gewoonte is er niet alleen steengoede muziek, maar blus je met lekkere, zachtgeprijsde drankjes de warmte en vul je het kleinste gaatje in je maag met zalige snacks.

We zorgen opnieuw voor een mirakel… dankzij de steun van de verschillende lokale besturen én onze sponsors blijft dit zomerfeest volledig gratis en onze drankjes zijn naar goede gewoonte heel betaalbaar.

Om 19.30 kan je al terecht voor een lekker hapje en drankje. Bonnetjes kopen kan tot 23.00, de dranktent en de frituur sluiten om 23.15. De optredens gaan van start om 20.15 en het einde is voorzien om 22.30.

Net als de voorbije acht jaar zullen wij ook dit jaar het festival van naderbij volgen tijdens de maanden juli en augustus. Je krijgt telkens op zondag een overzicht van de optredens die er die week zullen doorgaan. Die vinden telkens op maandag, dinsdag, woensdag of donderdag plaats en gaan van start om 20.15.

* maandag 01 augustus :

- Aalst (Stadspark, ingang via Parklaan) : Lady Linn & Her Magnificent Seven.
- Knokke-Heist (Tuin CC Scharpoord, Meerlaan) : Isolde & Les Bens XL.
- Waregem (Park Baron Casier, Stationstraat) : Silke & The Expendables.

* dinsdag 02 augustus :

- Genk (Park aan de Dieplaan) : Isolde & Les Bens XL.
- Sint-Niklaas (Romain de Vidtspark, Parklaan) : Jelle Cleymans.
- Torhout (Don Boscoplein, Revinzestraat) : Silke & The Expendables.

* woensdag 03 augustus :

- Blankenberge (Park De Craene, Uitkerke) : Lady Linn & Her Magnificent Seven.
- Deinze (Kaandelpark, Mouterijdreef) : Wipneus & Pim.
- Maasmechelen (Koninginnepark, Koninginnelaan) : Jelle Cleymans.
- Vilvoorde (Maurits Duchéhof) : Grand Hammond.

* donderdag 04 augustus :

- Hasselt (Kapermolenpark) : Niels Destadsbader.
- Kapellen (Gemeentepark, Dorpsstraat) : Jelle Cleymans.
- Middelkerke (Normandpark) : De Corsari's (met Sarah, Eurosong 1999). 
- Wevelgem (Gemeentelijke Hovingen) : Silke & The Expendables.

Meer nieuws en informatie is ook beschikbaar op de website van het festival. (bron en logo : Engie Parkies)

31-07-2016 om 14:30 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Is er Wifi in Tahiti?' : deze week ontvangt Niels Destadsbader onder meer Laura Tesoro, Sergio, Niels Albert en Christoff.

 Slecht weer in het land? Om de pijn te verzachten brengt Niels Destadsbader (coach 'Junior Eurosong 2009', presentator 'Junior Eurosong 2012') sinds maandag 04 juli 2016 acht weken lang de zon tot in de huiskamer in een tweede seizoen van de geestige spelshow 'Is er Wifi in Tahiti?'.

Van maandag tot donderdag gaan twee teams van drie bekende Vlamingen en één onbekende kandidaat, de strijd aan met slechts één doel: een reis naar een zonnige bestemming. Dit jaar staan een volledig nieuwe ronde, een resem spiksplinternieuwe dolkomische spelletjes en bijna 200 BV's garant voor zomers spelplezier.

Niels Destadsbader heeft er dan ook veel zin in: "Ik heb me vorige zomer zo goed geamuseerd! Ik vind het zo'n tof programma dat ik eigenlijk graag zélf eens wil meedoen. Leuke spelletjes spelen en een kandidaat aan een droomreis helpen… Wat wil een mens nog meer?"

De basis van Niels' zomerse quiz blijft ongewijzigd: na vijf snedige en vooral grappige spelrondes speelt de kandidaat van het winnende team samen met één van de BV's de finale met als inzet een felbegeerde reis. In die 'Wifinale' wordt een reeks kennisvragen op hen afgevuurd. Negen goede antwoorden binnen de negentig seconden en de buit is binnen. Wie het niet haalt, moet het stellen met een 'staycation' op Belgische bodem.

192 bekende Vlamingen aan zet

In het tweede seizoen vullen maar liefst 64 kandidaten en 192 bekende Vlamingen de passagierszetels. Daaronder heel wat namen die hun vuurdoop krijgen in het programma zoals Marie Verhulst, K3 (Eurosong 1999), Koen Wauters (Eurosong 1989, ESF 1991), Regi Penxten (componist/tekstschrijver "My Music", Eurosong 2008), Jasper Publie (Junior Eurosong 2007, Eurosong 2014), Willy Sommers, de Coppens-broers, Jill Peeters en Ella Leyers (interviewster 'Eurosong 2006'). Ook o.a. Tom Waes, Jacques Vermeire, Jo Hens, Laura Tesoro (ESF 2016), William Boeva, Olga Leyers en Bab Buelens (Junior Eurosong 2007, woordvoerster JESF 2007) spelen alsof hun leven ervan afhangt.

Gloednieuwe ronde en zestien nieuwe spelletjes

Naast de gekende Wifi-klassiekers, gooit Niels dit jaar heel wat extra ingrediënten in zijn zomerse cocktail. Zo kan hij elke aflevering kiezen uit zestien nieuwe spelletjes verspreid over de verschillende rondes en staat er één gloednieuwe ronde op het menu, waarbij BV's geblinddoekt verschillende opdrachten moeten doen.

Wegens groot succes keert de iconische 'Wa zeit'm?'-ronde terug en de laatste en allesbepalende ronde net voor de finale blijft 'Facetime', een memoryspel om gek van te worden. In het vorige seizoen zorgden deze rondes meer dan eens voor hilarische taferelen.

* kandidaten en BV's week 5 (maandag 01 tot en met donderdag 04 augustus 2016):

De maand augustus wordt in de Wifi-studio meteen goed ingezet met muzikaal bekend Vlaanderen. Ian Thomas, Jo Vally, Gene Thomas, Laura Tesoro, Willy Sommers en Sergio spelen de pannen van het dak om hun team naar de overwinning te leiden en hun teamlid een zonnige reis cadeau te doen.

- maandag 01 augustus: vandaag nemen Miquel Roose uit Lichtervelde en Annelies Bruynooghe uit Ieper het tegen elkaar op. Miquel heeft Dominicaanse roots en is een grote tennisfan. Hij wil dan ook niets liever dan de vier grote grandslamtoernooien afschuimen. Hopelijk slaat hij de bal niet mis met het trio Christoff (Eurosong 1993-2002), Wendy Van Wanten (Eurosong 1993-2002) en Jan Verheyen. Annelies heeft jaren in het buitenland gewoond om er te werken als animatrice in verschillende hotels. Nu zou ze graag zelf eens de animatie gaan uittesten. Kürt Rogiers, Showbizz Bart en Steven Goegebeur bieden haar een helpende hand. Wie wint deze West-Vlaamse derby?

- dinsdag 02 augustus: Dorien De Coessemaecker uit Leuven is leerkracht, maar gaat daarnaast ook door het leven als eerste eredame Miss Présence 2016. Ze gooit al haar vrouwelijke charmes in de strijd en kan rekenen op de onvoorwaardelijke steun van Peter Van Asbroeck, Olga Leyers en Sven De Ridder. Thomas Tielemans uit Lier studeert dan weer voor leerkracht en wil zijn medekandidate maar wat graag een lesje leren. Ex-voetballer Wesley Sonck, voormalig wereldkampioen veldrijden Niels Albert en de immer enthousiaste dansdiva Min Hee Bervoets helpen hem en zijn gebrand op een overwinning.

- woensdag 03 augustus: een muzikale battle dit keer in 'Is Er Wifi in Tahiti'?. Voor Lotte Marnef uit Aartselaar is muziek een passie. Samen met haar groepje Sing For Smiles treedt ze op in ziekenhuizen voor zieke kinderen. Daarnaast reist ze ongelooflijk graag en dat komt natuurlijk van pas. Ian Thomas, Jo Vally (Eurosong 1981) en Gene Thomas (componist/tekstschrijver "When I Look In Your Eyes", Eurosong 2002 - componist/tekstschrijver "Jong & eigenwijs", Eurosong for Kids 2006) zijn haar backing vocals. Maar ook bewakingsagent Flederic Vande Velde uit Herzele valt niet uit de toon. Zijn team bestaat uit Laura Tesoro (ESF 2016), Willy Sommers en Sergio (ESF 2002), die al eens graag aan een (vuile?) onderbroek snuffelt.

- donderdag 04 augustus: Bart Bervoets uit Heusden-Zolder en Nanne Pluijm uit Brecht sluiten de Wifi-week af. Bart geeft les in het buitengewoon lager onderwijs en heeft naar eigen zeggen heel wat vrije tijd. Een reisje is dus meer dan welgekomen om die tijd nuttig te besteden. Al moet hij daarvoor wel eerst voorbij studente journalistiek Nanne proberen te geraken. Zoals de traditie het voorschrijft krijgen de kandidaten de steun van drie bekende compagnons. Véronique De Kock, Ivan Pecnik en Hilde De Baerdemaeker voegen zich bij team Bart. Sven De Ridder, Aagje Van Walleghem en Rob Vanoudenhoven scharen zich achter Nanne.

'Is er Wifi in Tahiti?', van maandag tot en met donderdag, telkens rond de klok van 20.30 op vtm. (bron en foto's: vtm)

31-07-2016 om 11:28 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'1000 zonnen': het programma besteedt deze week ruimschoots aandacht aan de Olympische Spelen.

 Geen zomer zonder '1000 zonnen': ook dit jaar is het dagelijkse magazine van Eén er weer. Nieuwe, verrassende rubrieken en een indrukwekkende schare aan BV's kleuren de zomer. De intussen legendarische 'Stoel' reist dit jaar voor de tiende keer door Vlaanderen, en misschien komt hij deze keer ook bij jou in de buurt.

 Onder andere Maureen Vanherberghen (Eurosong 2014), Julie Van Den Steen, Kamal Kharmach, Mathias Vergels en Gerty Christoffels duiken op dit seizoen. Ontdek hieronder alle nieuwe namen en rubrieken.

Bonte bende

Eén heeft een bonte bende presentatoren gestrikt om '1000 zonnen' een gezicht te geven. Zo gaat Maureen Vanherberghen samen met de kijkers op zoek naar de grootste zomerhit aller tijden. In een zomer die gedomineerd zal worden door voetbal, wielrennen en de Olympische Spelen, probeert Siegfried De Doncker een reeks alternatieve sporten uit: van waterballet over eenbenig voetbal tot… het Belgische kampioenschap Levend Standbeeld.

In 'Te goedkoop om waar te zijn' achterhaalt Julie Van Den Steen hoe een restaurant je een driegangenmenu kan aanbieden voor 8,5 euro, en hoe je in Gent kan overnachten voor 6 euro. Wat ze ontdekt? Het zijn geen gladde commerciële aanbiedingen, maar mensen die zich met hart en ziel smijten om hun klanten voor geen geld het beste te geven.

Eenmaal het festivalseizoen in juli begint, duikt ook Kamal Kharmach op: hij biedt de festivalgangers handige, maar vooral grappige oplossingen voor klassieke festivalproblemen zoals lange wachtrijen, vuile toiletten, en die ene reus die net voor je staat en je het zicht op het podium belemmert. Later in het seizoen duiken ook Nawfel Bardad-Daidj en Mathias Vergels, de immens populaire acteurs achter Adil en Lowie in 'Thuis', op in een eigen rubriek.

Gerty Christoffels vraagt "Hoe was je dag?"

Verder kleurt ook Saartje Vandendriessche (coach 'Junior Eurosong 2008') de zomer in '1000 zonnen': zij stelt samen met vele kijkers vast dat ze, ondanks haar gezonde levensstijl, elk jaar doodmoe uit de winter komt. Zij test de gekste manieren om haar energiepeil op te krikken.

De immer enthousiaste Dimitri Leue overvalt mensen op alle mogelijke plekken met pakkende passages uit nieuwe boeken – zelfs al zitten die mensen daar helemaal niet op te wachten. Chris Van den Abeele, de nachtelijke nieuwsstem van Radio 1, deelt zijn encyclopedische sportkennis in 'Dit is wat sport'.

 En vooral: het legendarische Eén-gezicht Gerty Christoffels keert eindelijk terug, tien jaar na haar laatste programma. Tegen het einde van de dag zet Gerty zich naast doodgewone mensen op een bankje, met de doodgewone vraag "Hoe was je dag?" – en krijgt ontroerend mooie verhalen te horen.

Gewone Vlamingen spelen de hoofdrol in "M/V met talent"

'1000 zonnen' is en blijft ook het programma waarin gewone Vlamingen de hoofdrol kunnen spelen. Letterlijk zelfs, in rubrieken als "M/V met talent", waarin mensen de leiding mogen nemen van een groep muzikanten, dansers, modellen… Of "Zomerliefde", waarin koppels vertellen hoe ze tijdens een zwoele zomer de liefde voor mekaar vonden – een liefde die tot vandaag voortduurt.

Maar die gewone Vlamingen worden dit jaar ook op de proef gesteld. Zo is er het spelletje "De pretwals": kandidaten krijgen een minuut om een praktische proef uit te voeren en daarmee mooie prijzen te winnen – maar intussen komt er een dreigende pletwals aangerold. En in "De deugnieten" mogen organisatoren hun evenement komen aankondigen – maar worden ze gesaboteerd door een vrolijke bende jonge deugnieten.

De stoel

En dan is er natuurlijk 'De stoel'. De meest legendarische van alle rubrieken gaat dit seizoen zijn tiende jaargang in. En voor die gelegenheid zijn de prijzen die je kan winnen als je als eerste met het juiste voorwerp in de stoel zit, behoorlijk spectaculair geworden. Geen vliegtuigtickets meer, maar all-in reizen, gaande van een weekendje Amsterdam tot… een veertiendaagse rondreis door India.

* week van maandag 01 augustus tot en met vrijdag 05 augustus 2016 :

Vrijdag 05 augustus beginnen de Olympische Spelen, en '1000 zonnen' besteedt er ruimschoots aandacht aan. Zo volgen we de hele week topruiters Karin Donckers en Joris Vanspringel tijdens hun voorbereidingen, en luidt Chris Van den Abeele de Spelen in met enkele verrassende weetjes over de openingsceremonie.

Het is natuurlijk niet alles sport wat de klok slaat: Kamal Kharmach leert festivalgangers hoe ze zelf voor koffie kunnen zorgen met behulp van vuurwerk en een grasmaaier, en Mathias Vergels en Nawfel Bardad-Daidj stappen geblinddoekt achter het stuur van een gocart om de muur van Geraarsbergen te beklimmen.

Wordt vervolgd

Karin Donckers en Joris Vanspringel zijn topruiters en vertegenwoordigen ons land op de Olympische Spelen in Rio. '1000 zonnen' volgt de hele week hun voorbereidingen. We maken kennis met hun paarden Fletcha en Lully, zitten op de eerste rij bij de laatste voorbereidingswedstrijden, zijn erbij wanneer Karin en Joris tijdelijk afscheid moeten nemen van Fletcha en Lully omdat die in quarantaine moeten, en wanneer de beestjes het vliegtuig opstappen richting Rio de Janeiro.
 

- maandag 01 augustus

In de rubriek 'M/V met talent' worden voorbijgangers uitgedaagd om te tonen wat ze kunnen. Wat zou jij doen als er een knappe gast op straat staat met niks dan een short aan, en een bord naast zich: "Beschilder mij"? Jawel: de Vlaming ontpopt zich tot bodypaint-artiest, vandaag in '1000 zonnen'.

Op de Archéosite van Aubéchies bevindt zich een reconstructie van een Gallisch dorp en een Romeinse villa. Als Michaël en Stef, onze twee niet al te snuggere reclamemakers, daar opduiken voor hun rubriek Publi Wallonie, dan weet je wat je kan verwachten: epische vechtscènes, toverdrank, en die goede oude Julius Caesar.


- dinsdag 02 augustus


 In de rubriek 'De trots van Vlaanderen' jaagt '1000 zonnen' op maffe voorgevels en unieke voortuintjes. Deze keer komen we terecht bij Paul en Marina die in Zwijndrecht een groot yin/yang-teken in de voortuin hebben, en bij Jos uit Kruibeke die een hele dierentuin uit zijn haag gesnoeid heeft. Twee tuintjes met een mooi verhaal.

In 'Sporting Siegfried' probeert Siegfried De Doncker de hele sportzomer lang allerlei onterecht onbekende sporten uit. Hij raakte bijna gewond toen hij aan een middeleeuws riddergevecht deelnam, maar dat ontmoedigde hem niet, want deze week bekwaamt hij zich in de oeroude Japanse zwaardsport kendo.


- woensdag 03 augustus

Vandaag gaat 'De eerste keer' de high tech kant op: hoe zou het zijn om je voor het eerst voort te bewegen…op een hoverboard?


Ook vandaag heeft Kamal Kharmach in 'Festival Kamal' een bijzonder handige tip voor de zwaar beproefde festivalganger. Stel, je kruipt ’s morgens met een kolossale kater uit je tentje, en er is nergens koffie te vinden? Geen probleem, zegt Kamal. Alles wat je nodig hebt is een paar planken, wat vuurwerk en… een grasmaaier.


- donderdag 04 augustus

In 1996 danste de halve aardbol mee op de onweerstaanbare "Macarena" van Los del Rio, en twintig jaar later doen we dat nog altijd. Wanneer Maureen Vanherberghen met deze megahit neerstrijkt in Brugge, slaan zelfs de zwanen op de reien aan het swingen. Maar is het ook de grootste zomerhit aller tijden? Daarvoor kan je nog altijd stemmen op een.be.

In 'Wij willen winnen' strijden Mathias Vergels en Nawfel Bardad-Daidj, alias Lowie en Adil uit 'Thuis', tegen elkaar in maffe competities die de kijkers voor hen bedacht hebben. Vandaag worden de jongens geblinddoekt naar Geraardsbergen gebracht. Inderdaad, ze moeten de Muur beklimmen, maar dan wel met gocarts, terwijl ze gehinderd worden door overenthousiaste handtekeningenjagers
.

- vrijdag 05 augustus

In het mega-acquarium Aquatopia in Antwerpen hebben ze vandaag 'Eén plaats vrij' voor een onschuldige voorbijganger. Die mag niet bang zijn uitgevallen, want hij of zij krijgt een stalen handschoen aan om… de haaien te voederen, en moet ook assisteren bij de beruchte slangenshow.

Vandaag beginnen de Olympische Spelen, en daarom brengt Chris Van den Abeele de hele maand Olympische weetjes in Dit is wat sport. Als eerste staat de openingsceremonie centraal. Iedereen kent het beeld van de nationale teams die fier opstappen achter de nationale vlag. Maar achter dat mooie plaatje schuilt een ware handel in atleten en paspoorten
.

 '1000 zonnen' telkens van maandag tot en met vrijdag op Eén rond de klok van 19.40 en op zaterdag krijg je om 19.35 het beste van de afgelopen week. Later op de avond volgt telkens nog een herhaling. Tijdens de week is er nog een herhaling de dag nadien rond de klok van 13.30. Het programma is tevens te (her)bekijken via 'Ooit gemist'. (bron, logo en foto's: Eén/VRT)

31-07-2016 om 10:14 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Hoe is het zover kunnen komen?': vanavond zien we dat Vlaanderen het mekka is van de uitvinding.

'Hoe is het zover kunnen komen?' Dat is de sleutelvraag in het gelijknamige humorprogramma. Aan de hand van beelden uit het verre en minder verre verleden tonen de makers aan dat sommige recente gebeurtenissen eigenlijk best voorspelbaar waren. Of net niet.

Hoe is het bijvoorbeeld zover kunnen komen dat een televisiekok als Jeroen Meus de grootste Vlaamse televisiester werd? Waarom liet een politicus als Philipppe Muyters zich plots van zijn emotionele kant zien? Wat dreef Tom Waes in godsnaam om de beruchte El Capitan te trotseren? En waarom kruipen de meeste chauffeurs van de openbare omroep beter niet achter het stuur?

Daarnaast waren er ook voorvallen die minder in de lijn der verwachtingen lagen. Dat groene bink Bartel Van Riet erin zou slagen om de jonge generatie vanachter haar computer te sleuren en haar de wijde natuur in te sturen, was bijvoorbeeld een volstrekte verrassing.

Hoe is het zover kunnen komen? gaat op zoek naar het verhaal achter enkele opvallende televisiemomenten van de voorbije maanden en laat met een geestige aaneenschakeling van beelden zien hoe het ooit zo ver is kunnen komen.

* zesde aflevering - zondag 31 juli 2016 :

In deze aflevering komen we te weten hoe het zover is kunnen komen dat Clara Cleymans zich te pas en te onpas bloot moest geven, dat de vrouwen op de openbare omroep altijd worden gepest en dat de naam van Michael Jackson geregeld oneer wordt aangedaan. Verder zien we dat Vlaanderen het mekka is van de uitvinding en vragen we ons af waarom zoveel mensen te laat komen.

'Hoe is het zover kunnen komen?', zesde aflevering vanavond, zondag 31 juli 2016, tussen 19.45 en 20.10 op Eén. Dit programma is ook beschikbaar via 'OOIT GEMIST'. (bron en foto : Eén)

31-07-2016 om 09:45 geschreven door Redactie  


30-07-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Beste Zangers' : vanavond de laatste aflevering van het seizoen met centrale gast René van Kooten.

 Op zaterdag 21 mei 2016 ging op NPO 1 het inmiddels negende seizoen van 'De Beste Zangers van Nederland' van start. Voor de zesde maal op rij is Jan Smit (commentator ESF 2011-2012-2013-2014-2015-2016, presentator NSF 2012) de presentator van dienst en dit seizoen krijgt het programma een kortere titel, namelijk 'Beste Zangers'.

Ook dit seizoen zitten er weer een aantal toppers op de bank die gaan proberen om de felbegeerde titel te bemachtigen.

Op het zonnige eiland Ibiza leren Willeke Alberti (ESF 1994), O'G3NE (JESF 2007 als Lisa, Amy en Shelley), René van Kooten (NSF 2001), Sharon Doorson, Brownie Dutch (jurylid Junior Songfestival 2013) en Jeroen van der Boom (ESF 2009, jurylid Junior Songfestival 2009) elkaar op een andere manier kennen en verdiepen ze zich in elkaars repertoire.

Acht verschillende karakters die elkaar nauwelijks of niet kennen en onder de Spaanse zon een unieke vriendschapsband opbouwen: dat is de magie van 'Beste Zangers'.

Met de energieke Jeroen van der Boom, musicalster René van Kooten, de sympathieke Willeke Alberti en de bijzondere meerstemmigheid van de drie zussen Lisa, Amy en Shelley van O'G3NE staat nu al vast dat 'Beste Zangers' opnieuw voor verrassende momenten zullen zorgen.

Ook de bescheiden Brownie Dutch en de hippe Sharon Doorson die o.a. bekend werd met de meidengroep Raffish en door 'The Voice', stappen uit hun comfort zone en stellen zich meer dan ooit open.

 In het negende seizoen van 'Beste Zangers' draait het natuurlijk weer om de muziek. Elke week staat één van de artiesten centraal, die zijn of haar grootste en meest gekoesterde liedjes uitleent.

* zaterdag 30 juli 2016 - zevende aflevering:

Musicalster René van Kooten staat centraal. Voor de andere zangers is het musicalrepertoire het meest uit hun comfortzone. Maar René staat voor meer dan alleen maar musical. Zo speelt hij ook in een rock band Shifting Daylight.

Willeke Alberti weet René diep te roeren door een zijn eigen geschreven nummer "Something So Real" te vertalen met de titel "Op reis". De meiden van O'G3NE en Sharon Doorson duiken in de rol van de 'Jersey Boys'. Jeroen van der Boom vertolkt prachtig "Jimmy" uit de musical 'Onder de groene hemel'. En Brownie Dutch schittert met 'Jezus Christ Superstar'.

De achtste en laatste aflevering van 'Beste Zangers' vanavond, zaterdag 30 juli 2016, tussen 20.25 en 21.20 bij AVROTROS op NPO 1. (bron, logo en foto: AVROTROS)

30-07-2016 om 12:35 geschreven door Redactie  


27-07-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit in België en Nederland'.

 Net als de voorbije drie jaar worden onze rubrieken 'Een avondje uit' en 'Een avondje uit in Nederland' tijdens de maanden juni, juli en augustus samengevoegd tot 'Een avondje uit in België en Nederland'. Elke week krijg je, telkens op woensdag, een uitgebreide versie van beide rubrieken. Fans die eens een concert willen bijwonen of op zoek zijn naar een plaats in de buurt waar hun favoriete artiest zal optreden zitten bij ons op de eerste rij.

Christoff (Eurosong 1993-2002) zette 2016 alvast feestelijk in door zijn vierde MIA te winnen. Daarmee was meteen het startschot gegeven voor '25 jaar Christoff'.

Vlaanderens populairste zanger brengt in de zomer alvast een gloednieuw studio-album uit en zal daarmee uitgebreid in het land gaan toeren. Maar als kers op de taart brengt hij in het najaar drie grote '25 jaar Christoff'-concerten. Daarin blikt Christoff terug op de ontelbare successen uit zijn al zo rijk gevulde carrière en zal hij ook voor de nodige muzikale verrassingen zorgen. Met zo'n 300.000 verkochte albums op zijn palmares en de grote meezing hits worden de '25 jaar Christoff'-concerten zonder twijfel het feest van het jaar.

Op zaterdag 15 oktober is als eerste Hasselt aan de beurt. Tickets (35, 45 en 55 euro) voor '25 jaar Christoff' in de Ethias Arena, zijn te koop via de website van TeleTicketService. Telefonisch kan dat via het nummer 070 345 345 (op werkdagen van 09.00 tot 12.30 en van 13.30 tot 18.00). Vanuit Nederland neem je contact op via het nummer 0900 45 000 45 en voor andere landen via het nummer +32 34 0000 34. Ook voor het optreden op zaterdag 26 november in de Oktoberhallen te Wieze kan je tickets aanschaffen via de website van TeleTicketService.

Daarnaast kan je ook tickets bestellen via overschrijving op het nummer BE 40 8538-6936-5663 van BVBA Oktober Events (Aalstersestraat 168, 9280 Wieze). In de omschrijving zet je het aantal gewenste kaarten (37, 47 en 57 euro, reservatie- en portkosten inbegrepen) met vermelding '25 jaar Christoff'.

Op zondag 30 oktober kan je hem aan het werk zien in het Kursaal van Oostende. Tickets (45 en 55 euro) voor dit unieke concert kunnen worden aangeschaft via de websites van Concert Events en Sherpa of telefonisch via het nummer 070 22 56 00 (vanuit Nederland : +32 70 25 20 20). Daarnaast kan je van maandag tot en met zondag (telkens tussen 10.00 en 18.00) ook terecht in de Box Office Toerisme Oostende (Monacoplein 2, 8400 Oostende).

Gewapend met uitverkochte Lotto Arena's, een resem nummer 1-hits, gouden singles en een dubbel (bijna triple) platina-album trekt de populairste zanger van Vlaanderen dit najaar voor het eerst naar het Sportpaleis.

Op zaterdag 03, zondag 04, vrijdag 09, zaterdag 10 en maandag 12 oktober 2015 stond Stan Van Samang (lid vakjury 'Junior Eurosong 2010') maar liefst vijf avonden in een uitverkochte Lotto Arena. Goed voor zomaar eventjes 30.000 fans! Vrijdag 25 en zaterdag 26 november pakt Stan het nog 'grootser' aan met een unieke show in dé muziektempel van Vlaanderen, een show die de klinkende en veelbelovende titel 'Stan Van Samang – In 't groot' meekrijgt. Het wordt een onvergetelijke avond boordevol hits van deze rasentertainer.

Stan kijkt er zelf al enorm naar uit : "We moeten daar eerlijk in zijn, een eigen concert in het Sportpaleis, dat is altijd al een droom van mij geweest. Het is werkelijk fantastisch dat ik deze kans krijg. Merci aan alle fans, ik geniet hiervan met volle teugen!"

2015 was hét jaar van Stan Van Samang, daar is iedereen het over eens. In de lente schreef Stan Van Samang showbizzgeschiedenis, want Vlaanderens publiekslieveling stond met maar liefst zes nummers tegelijk in de 'Ultratop 50'. Zijn album "Liefde voor publiek" prijkte achttien weken bovenaan de hitlijsten en is sinds begin dit jaar goed voor vier maal platina (80.000 exemplaren!). Bij de uitreiking van de 'Zomerhits' van Radio 2 in de zomer sleepte Stan maar liefst drie awards in de wacht : 'Beste Zanger', 'Beste Nederlandstalig nummer' ("Goeiemorgend, goeiendag") en dé 'Radio 2 Zomerhit 2015' ("Een ster").

De wederzijdse liefde tussen Stan en zijn publiek blijkt ook uit de vlotte verkoop van zijn concerten. Eén concert in de Lotto Arena werden er uiteindelijk vier en deze raakten in no time volledig uitverkocht. Mobistar-klanten kregen zelfs de kans om Stan nog een keer live te bewonderen dankzij een extra vijfde Lotto Arena-concert. Dit voorjaar concerteert Stan in de grootste theaters van het land. Maar het orgelpunt van deze 'Stanmania' komt er dus op vrijdag 25 (extra-concert) en zaterdag 26 november (aanvang : 20.30) met zijn Sportpaleisshow 'Stan Van Samang – In 't groot'. Mis het niet!

De ticketverkoop voor beide concerten gebeurt via de website van TeleTicketService. Telefonisch kan je tickets bestellen via het nummer 070 34 53 45 (max. 0,30 euro/minuut) en vanuit Nederland via het nummer 0900 45 000 45 (0,45 euro/minuut) en dit van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 12.30 en tussen 13.30 en 18.00.


 Eind 2013 gaven de 3JS (ESF 2011) de fans al een voorproefje van hun visie op een echt intiem kerstconcert. Geen toeters en bellen, geen Mariah Carey, maar een kleine akoestische band, een sfeervol theaterpodium en het traditionele kerstrepertoire van o.a. Frank Sinatra, Dean Martin, Elvis Presley en The Cats….

Waar ze eigenlijk het hele jaar door wel naar zouden kunnen luisteren. De voorliefde voor klassieke melodieën en de excellente zang- en gitaartechniek van de drie troubadours uit Volendam komen hier meer dan ooit tot hun recht.

Er komt eind dit jaar een nieuw kerstalbum en een nieuwe tournee. Tickets voor één van de optredens (tussen woensdag 07 en zaterdag 24 december) kunnen nu reeds worden aangekocht via de website van Nationale Theaterkassa.

 December 2016 wordt weer Clouseau-maand in het Sportpaleis. Dat betekent : tijd om te feesten en te swingen! Clouseau (Eurosong 1989, ESF 1991) danst (ook de naam van de show!) en alle fans worden uitgenodigd om mee te bewegen!

"Ons nieuwe album verschijnt in het voorjaar en het wordt een plaat met veel uptempo, dansbare muziek. De titel van het album wordt dan ook 'Clouseau Danst' en het was bij ons meteen duidelijk dat de Sportpaleisconcerten in december 2016 dezelfde naam moesten dragen. Want niks is leuker dan ons publiek heerlijk uit de bol zien gaan en met deze muziek moet dat zeker lukken! We kunnen niet wachten om eraan te beginnen…", aldus Koen Wauters.

De ticketverkoop voor beide shows (vrijdag 09 en zaterdag 10 december) startte midden december jongstleden via de websites van het Sportpaleis en/of TeleTicketService. Telefoninisch kan je tickets bestellen via het nummer 070 34 53 45 (max. 0,30 euro/minuut) en vanuit Nederland via het nummer 0900 45 000 45 (0,45 euro/minuut) en dit van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 12.30 en tussen 13.30 en 18.00.

 Oud-Songfestivaldeelneemster Ruth Jacott (backing vocal Nederlandse inzending ESF 1992, ESF 1993, lid vakjury NSF 2004, lid Nederlandse vakjury ESF 2014) trekt in het voorjaar van 2017 de Nederlandse zalen in met haar nieuwe show 'Ruth'. De zangeres kan niet wachten om u, samen met haar live-band, te trakteren op haar nieuwe theatershow. Met mooie, ontroerende en opzwepende liedjes, swingende moves en openhartige verhalen, krijgt u een gevarieerde muzikale avond én een kijkje in zowel haar professionele- als haar privéleven.

Een energieke mix van haar Nederlandstalige hits, ontroerende ballads, uptempo nummers én liedjes die ze altijd al eens had willen zingen. Soms precies zoals u ze kent, soms in een verrassend arrangement en misschien soms ook wel met een wat serieuzere ondertoon. Ruth is stoer en sterk, supervrouwelijk en glamoureus. Ze bruist meer dan ooit, van de energie. Een bijzondere voorstelling met onverwachte wendingen, want daar houdt Ruth van.

Voor meer nieuws en een volledig overzicht van deze tournee (tussen woensdag 25 januari en maandag 01 mei 2017) verwijzen we je naar haar website. (foto Ruth Jacott: Govert de Roos)

27-07-2016 om 21:08 geschreven door Redactie  


24-07-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Palm Parkies' : deze week met optredens van Lady Linn & Her Magnificent Seven.

 Afgelopen maandag, 11 juli 2016, werd in Nederland de aftrap gegeven van een nieuwe editie van 'Palm Parkies'.

In 1991 startte vzw Divers met een eerste project. Nadien ging het in crescendo met bijna elk jaar nieuwe concertreeksen. Vanaf 1994 werd de naam 'Zomerfestival Vlaanderen' gebruikt als koepel voor al onze evenementen.

In 1998 staken wij voor de eerste keer de grens over. En vanaf 2009 gaan we met dit mooie project in Nederland verder onder de naam 'Palm Parkies'. Wie had ooit gedacht dat dit initiatief, zo kleinschalig gestart in 1991, zesentwintig jaar later zou uitgroeien tot één van de grootste en gezelligste manifestaties in Vlaanderen en Nederland.

En naar goede gewoonte is er niet alleen steengoede muziek, maar blus je met lekkere, zachtgeprijsde drankjes de warmte en vul je het kleinste gaatje in je maag met zalige snacks.

We zorgen opnieuw voor een mirakel… dankzij de steun van de verschillende lokale besturen én onze sponsors blijft dit zomerfeest volledig gratis en onze drankjes zijn naar goede gewoonte heel betaalbaar.

Om 19.30 kan je al terecht voor een lekker hapje en drankje. Bonnetjes kopen kan tot 23.00, de dranktent en de frituur sluiten om 23.15. De optredens gaan van start om 20.15 en het einde is voorzien om 22.30.

Je vindt 'Palm Parkies' in Bergen op Zoom, Breda, Dordrecht en Roosendaal.
Net als de voorbije acht jaar zullen wij ook dit jaar het festival van naderbij volgen tijdens de maanden juli en augustus. Vanaf vandaag krijg je elke week op zondag een overzicht van de optredens die er die week zullen doorgaan. Die vinden telkens op maandag, dinsdag, woensdag of donderdag plaats en gaan van start om 20.15.

* maandag 25 juli :

- Dordrecht (Weizigtpark, Mauritsweg) : Lady Linn & Her Magnificent Seven.

* dinsdag 26 juli :

- Breda (Valkenbergpark, J.F. Kennedylaan) : Lady Linn & Her Magnificent Seven.

* woensdag 27 juli :

- Roosendaal (Vrouwenhof, Scholtensboslaan) : Lady Linn & Her Magnificent Seven.

* donderdag 28 juli :

- Bergen op Zoom (Wilhelminaveld) : Lady Linn & Her Magnificent Seven.

Meer nieuws en informatie is ook beschikbaar op de website van het festival. (bron en logo : Palm Parkies)

24-07-2016 om 18:56 geschreven door Redactie  
VOLG ONS OOK OP TWITTER & FACEBOOK.Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!