Twelve Points...Douze Points...Kiev 2017...

Deze website wordt niet meer geüpdatet! Volg ons via https://twitter.com/12_TPDP_12.....

07-08-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Palm Parkies' : deze week met Grandview Avenue en Wipneus & Pim.

 Op maandag 11 juli 2016 werd in Nederland de aftrap gegeven van een nieuwe editie van 'Palm Parkies'.

In 1991 startte vzw Divers met een eerste project. Nadien ging het in crescendo met bijna elk jaar nieuwe concertreeksen. Vanaf 1994 werd de naam 'Zomerfestival Vlaanderen' gebruikt als koepel voor al onze evenementen.

In 1998 staken wij voor de eerste keer de grens over. En vanaf 2009 gaan we met dit mooie project in Nederland verder onder de naam 'Palm Parkies'. Wie had ooit gedacht dat dit initiatief, zo kleinschalig gestart in 1991, zesentwintig jaar later zou uitgroeien tot één van de grootste en gezelligste manifestaties in Vlaanderen en Nederland.

En naar goede gewoonte is er niet alleen steengoede muziek, maar blus je met lekkere, zachtgeprijsde drankjes de warmte en vul je het kleinste gaatje in je maag met zalige snacks.

We zorgen opnieuw voor een mirakel… dankzij de steun van de verschillende lokale besturen én onze sponsors blijft dit zomerfeest volledig gratis en onze drankjes zijn naar goede gewoonte heel betaalbaar.

Om 19.30 kan je al terecht voor een lekker hapje en drankje. Bonnetjes kopen kan tot 23.00, de dranktent en de frituur sluiten om 23.15. De optredens gaan van start om 20.15 en het einde is voorzien om 22.30.

Je vindt 'Palm Parkies' in Bergen op Zoom, Breda, Dordrecht en Roosendaal.
Net als de voorbije acht jaar zullen wij ook dit jaar het festival van naderbij volgen tijdens de maanden juli en augustus. Vanaf vandaag krijg je elke week op zondag een overzicht van de optredens die er die week zullen doorgaan. Die vinden telkens op maandag, dinsdag, woensdag of donderdag plaats en gaan van start om 20.15.

* maandag 08 augustus :

- Dordrecht (Weizigtpark, Mauritsweg) : Wipneus & Pim.

* dinsdag 09 augustus :

- Breda (Valkenbergpark, J.F. Kennedylaan) : Wipneus & Pim.

* woensdag 10 augustus :

- Roosendaal (Vrouwenhof, Scholtensboslaan) : Wipneus & Pim.

* donderdag 11 augustus :

- Bergen op Zoom (Wilhelminaveld) : Grandview Avenue.

Meer nieuws en informatie is ook beschikbaar op de website van het festival. (bron en logo : Palm Parkies)

07-08-2016 om 21:25 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Engie Parkies 2016' : Laura Tesoro deze week in Knokke-Heist en Wevelgem.

 De organisatie achter 'PARKIES', vzw Divers, had midden mei groot nieuws. Vanaf dit seizoen zal de concertorganisator in België de steun genieten van ENGIE Electrabel. ENGIE Electrabel zal voor minimaal vier jaar de rol van naamsponsor op zich nemen waardoor de concerten voortaan als 'Engie Parkies' zullen worden aangekondigd. ENGIE Electrabel engageert zich vol overtuiging in 'PARKIES' en wil een belangrijke bijdrage leveren aan het verder ontwikkelen van de concerten. Dit nieuwe en stabiele partnership zal er voor zorgen dat 'PARKIES' zijn sociale en culturele rol kan blijven vervullen met de energieke steun van ENGIE Electrabel.

'Engie Parkies' kan gerealiseerd worden dankzij de intensieve samenwerking met achttien stads- en gemeentebesturen, een aantal vooraanstaande merken uit de bedrijfswereld en de synergie tussen de artiesten en mediawereld. Het komende seizoen nemen veertien Belgische locaties deel aan 'Engie Parkies'. Goed voor maar liefst honderd gratis toegankelijke concerten.

"Met 'Engie Parkies' steunen we een project dat nauw aansluit bij onze maatschappelijke visie. 'Engie Parkies' is een mooi initiatief dat mensen samenbrengt. Als lokaal verankerde onderneming willen we samen met vzw Divers het project op sociaal vlak verder ontwikkelen", aldus Geetha Keyaert, woordvoerder van ENGIE Electrabel.

En wat met Palm zal u zeggen? Niets eigenlijk, want Brouwerij Palm is en blijft een van de meest trouwe partners van de organisatie. Door het vergroten van het sponsordraagvlak zal 'Engie Parkies' nog verder kunnen groeien. "Met gepaste trots dragen wij het naamsponsorschap over aan ENGIE Electrabel. We blijven uiteraard een sterke partner in dit unieke project dat we mee vorm hebben gegeven . 'Engie Parkies' is en blijft een prachtig evenement om ons rijk aanbod van speciale bieren te promoten" aldus Peter Buelens, PR manager van Palm.

'Engie Parkies' pakt deze zomer alvast uit met een ijzersterk en energiek programma. Ondermeer Jelle Cleymans (Eurosong 2004, presentator 'Eurokids 2005' en 'Eurosong for Kids 2006', commentator JESF 2006), Jonas Van Geel, Raymond van het Groenewoud, Niels Destadsbader (coach 'Junior Eurosong 2009', presentator 'Junior Eurosong 2012'), De Corsari's en Laura Tesoro (ESF 2016) komen deze zomer naar 'Engie Parkies'.

En naar goede gewoonte is er niet alleen steengoede muziek, maar blus je met lekkere, zachtgeprijsde drankjes de warmte en vul je het kleinste gaatje in je maag met zalige snacks.

We zorgen opnieuw voor een mirakel… dankzij de steun van de verschillende lokale besturen én onze sponsors blijft dit zomerfeest volledig gratis en onze drankjes zijn naar goede gewoonte heel betaalbaar.

Om 19.30 kan je al terecht voor een lekker hapje en drankje. Bonnetjes kopen kan tot 23.00, de dranktent en de frituur sluiten om 23.15. De optredens gaan van start om 20.15 en het einde is voorzien om 22.30.

Net als de voorbije acht jaar zullen wij ook dit jaar het festival van naderbij volgen tijdens de maanden juli en augustus. Je krijgt telkens op zondag een overzicht van de optredens die er die week zullen doorgaan. Die vinden telkens op maandag, dinsdag, woensdag of donderdag plaats en gaan van start om 20.15.

* maandag 08 augustus :

- Aalst (Stadspark, ingang via Parklaan) : Jelle Cleymans.
- Knokke-Heist (Tuin CC Scharpoord, Meerlaan) : Laura Tesoro.
- Waregem (Park Baron Casier, Stationstraat) : Gene Thomas.

* dinsdag 09 augustus :

- Genk (Park aan de Dieplaan) : Cookies & Cream.
- Sint-Niklaas (Romain de Vidtspark, Parklaan) : Gene Thomas.
- Torhout (Don Boscoplein, Revinzestraat) : De Corsari's (met Sarah, Eurosong 1999).

* woensdag 10 augustus :

- Blankenberge (Park De Craene, Uitkerke) : Grand Hammond.
- Deinze (Kaandelpark, Mouterijdreef) : Cleymans & Van Geel.
- Maasmechelen (Koninginnepark, Koninginnelaan) : Silke & The Expendables.
- Vilvoorde (Maurits Duchéhof) : Gene Thomas.

* donderdag 11 augustus :

- Hasselt (Kapermolenpark) : Lady Linn & Her Magnificent Seven.
- Kapellen (Gemeentepark, Dorpsstraat) : Paul Michiels.
- Middelkerke (Normandpark) : Niels Destadsbader
- Wevelgem (Gemeentelijke Hovingen) : Laura Tesoro.

Meer nieuws en informatie is ook beschikbaar op de website van het festival. (bron en logo : Engie Parkies)

07-08-2016 om 21:03 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Is er Wifi in Tahiti?' : deze week ontvangt Niels Destadsbader onder meer Katja Retsin, Miguel Wiels, Koen Crucke en Steven Goegebeur.

 Slecht weer in het land? Om de pijn te verzachten brengt Niels Destadsbader (coach 'Junior Eurosong 2009', presentator 'Junior Eurosong 2012') sinds maandag 04 juli 2016 acht weken lang de zon tot in de huiskamer in een tweede seizoen van de geestige spelshow 'Is er Wifi in Tahiti?'.

Van maandag tot donderdag gaan twee teams van drie bekende Vlamingen en één onbekende kandidaat, de strijd aan met slechts één doel: een reis naar een zonnige bestemming. Dit jaar staan een volledig nieuwe ronde, een resem spiksplinternieuwe dolkomische spelletjes en bijna 200 BV's garant voor zomers spelplezier.

Niels Destadsbader heeft er dan ook veel zin in: "Ik heb me vorige zomer zo goed geamuseerd! Ik vind het zo'n tof programma dat ik eigenlijk graag zélf eens wil meedoen. Leuke spelletjes spelen en een kandidaat aan een droomreis helpen… Wat wil een mens nog meer?"

De basis van Niels' zomerse quiz blijft ongewijzigd: na vijf snedige en vooral grappige spelrondes speelt de kandidaat van het winnende team samen met één van de BV's de finale met als inzet een felbegeerde reis. In die 'Wifinale' wordt een reeks kennisvragen op hen afgevuurd. Negen goede antwoorden binnen de negentig seconden en de buit is binnen. Wie het niet haalt, moet het stellen met een 'staycation' op Belgische bodem.

192 bekende Vlamingen aan zet

In het tweede seizoen vullen maar liefst 64 kandidaten en 192 bekende Vlamingen de passagierszetels. Daaronder heel wat namen die hun vuurdoop krijgen in het programma zoals Marie Verhulst, K3 (Eurosong 1999), Koen Wauters (Eurosong 1989, ESF 1991), Regi Penxten (componist/tekstschrijver "My Music", Eurosong 2008), Jasper Publie (Junior Eurosong 2007, Eurosong 2014), Willy Sommers, de Coppens-broers, Jill Peeters en Ella Leyers (interviewster 'Eurosong 2006'). Ook o.a. Tom Waes, Jacques Vermeire, Jo Hens, Laura Tesoro (ESF 2016), William Boeva, Olga Leyers en Bab Buelens (Junior Eurosong 2007, woordvoerster JESF 2007) spelen alsof hun leven ervan afhangt.

Gloednieuwe ronde en zestien nieuwe spelletjes

Naast de gekende Wifi-klassiekers, gooit Niels dit jaar heel wat extra ingrediënten in zijn zomerse cocktail. Zo kan hij elke aflevering kiezen uit zestien nieuwe spelletjes verspreid over de verschillende rondes en staat er één gloednieuwe ronde op het menu, waarbij BV's geblinddoekt verschillende opdrachten moeten doen.

Wegens groot succes keert de iconische 'Wa zeit'm?'-ronde terug en de laatste en allesbepalende ronde net voor de finale blijft 'Facetime', een memoryspel om gek van te worden. In het vorige seizoen zorgden deze rondes meer dan eens voor hilarische taferelen.

* kandidaten en BV's week 6 (maandag 08 tot en met donderdag 11 augustus 2016):

De strijd om een vakantie op het strand gaat deze week onverminderd voort. Presentator Niels Destadsbader laat elke dag twee sympathieke onbekende Vlamingen zijn zomerse arena betreden met aan hun zijde een leger aan bekende koppen. Deze week fleuren Q-dj's, Dubbelspel-acteurs en Studio 100-gezichten de zomer op. Koen Crucke ziet het alvast helemaal zitten en gaat uit zijn dak om zijn team naar de overwinning te loodsen.

- maandag 08 augustus: Valerie Vander Ghinste uit Edegem snakt naar een leuke vakantie na enkele slechte ervaringen in Frankrijk. Ex-Missen Ellen Petri, Véronique De Kock en William Boeva steken haar een handje toe om de hoofdprijs veilig te stellen. Finalist Mr. Gay Belgium 2016 Tim Van Bael uit Heist-op-den-Berg is pas afgestudeerd als leerkracht secundair onderwijs. Hij verwelkomt huidig Miss-België Lenty Frans, ex-Miss België Justine De Jonckheere en Steven Goegebeur in zijn team.

- dinsdag 09 augustus: Tiffany Van Eenoo uit De Haan houdt van kindermode en is momenteel volop bezig met het opstarten van haar eigen kinderschoenenwinkel. Haar speelse team bestaat uit William Boeva, Marie Verhulst en Jacques Vermeire. Yasmine Florquin uit Vilvoorde studeert af als leerkracht en houdt haar eigen dansschool open. Zij kan rekenen op de steun van het Gentse trio Katja Retsin (woordvoerster ESF 2010), Sioen en Miguel Wiels (lid Belgische vakjury ESF 2012, componist/tekstschrijver Belgische inzending JESF 2009-2010).

- woensdag 10 augustus: Ook voor hobbyfotografe Christina Van Goethem uit Westmalle en studente Louka Vanderbiest uit Zaventem klinkt een reis naar de zon als muziek in de oren. Christina is geen Qmusic-luisteraar, maar prijst zich toch gelukkig met Q-dj's Sean Dhondt (coach 'Junior Eurosong 2009), Heidi Van Tielen en Jolien Roets. Louka laat zich in de grote blauwe Wifi-zetel bijstaan door de gretige Studio 100-gezichten Koen Crucke, Peter Van De Velde en Walter Baele.

- donderdag 11 augustus: Carol Vermeulen uit Hoeilaart speelt geregeld poker en waagt nu haar kans in 'Is er Wifi in Tahiti'?. Samen met de alternatieve versie van K3 (Eurosong 1999) - Kürt Rogiers, Kadèr Gürbüz en Kris Wauters (Eurosong 1989, ESF 1991, lid valkjury 'Eurosong 2008') - gaat ze voor de volle pot. Sven Ooms uit Mol is grote fan van Amerika en wil graag in de voetsporen treden van glamourdiva's Paris Hilton, Kim Kardashian en Astrid Bryan. Hij vertoeft in goed gezelschap met 'Dubbelspel'-acteurs Tinne Ceuppens, Antony Arandia en Peter Van Asbroeck.

'Is er Wifi in Tahiti?', van maandag tot en met donderdag, telkens rond de klok van 20.30 op vtm. (bron en foto's: vtm)

07-08-2016 om 20:51 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'1000 zonnen': vrijdag gaan we op bezoek bij Jordy Janssens, het grootste Vlaamse YouTube-fenomeen van het moment.

 Geen zomer zonder '1000 zonnen': ook dit jaar is het dagelijkse magazine van Eén er weer. Nieuwe, verrassende rubrieken en een indrukwekkende schare aan BV's kleuren de zomer. De intussen legendarische 'Stoel' reist dit jaar voor de tiende keer door Vlaanderen, en misschien komt hij deze keer ook bij jou in de buurt.

 Onder andere Maureen Vanherberghen (Eurosong 2014), Julie Van Den Steen, Kamal Kharmach, Mathias Vergels en Gerty Christoffels duiken op dit seizoen. Ontdek hieronder alle nieuwe namen en rubrieken.

Bonte bende

Eén heeft een bonte bende presentatoren gestrikt om '1000 zonnen' een gezicht te geven. Zo gaat Maureen Vanherberghen samen met de kijkers op zoek naar de grootste zomerhit aller tijden. In een zomer die gedomineerd zal worden door voetbal, wielrennen en de Olympische Spelen, probeert Siegfried De Doncker een reeks alternatieve sporten uit: van waterballet over eenbenig voetbal tot… het Belgische kampioenschap Levend Standbeeld.

In 'Te goedkoop om waar te zijn' achterhaalt Julie Van Den Steen hoe een restaurant je een driegangenmenu kan aanbieden voor 8,5 euro, en hoe je in Gent kan overnachten voor 6 euro. Wat ze ontdekt? Het zijn geen gladde commerciële aanbiedingen, maar mensen die zich met hart en ziel smijten om hun klanten voor geen geld het beste te geven.

Eenmaal het festivalseizoen in juli begint, duikt ook Kamal Kharmach op: hij biedt de festivalgangers handige, maar vooral grappige oplossingen voor klassieke festivalproblemen zoals lange wachtrijen, vuile toiletten, en die ene reus die net voor je staat en je het zicht op het podium belemmert. Later in het seizoen duiken ook Nawfel Bardad-Daidj en Mathias Vergels, de immens populaire acteurs achter Adil en Lowie in 'Thuis', op in een eigen rubriek.

Gerty Christoffels vraagt "Hoe was je dag?"

Verder kleurt ook Saartje Vandendriessche (coach 'Junior Eurosong 2008') de zomer in '1000 zonnen': zij stelt samen met vele kijkers vast dat ze, ondanks haar gezonde levensstijl, elk jaar doodmoe uit de winter komt. Zij test de gekste manieren om haar energiepeil op te krikken.

De immer enthousiaste Dimitri Leue overvalt mensen op alle mogelijke plekken met pakkende passages uit nieuwe boeken – zelfs al zitten die mensen daar helemaal niet op te wachten. Chris Van den Abeele, de nachtelijke nieuwsstem van Radio 1, deelt zijn encyclopedische sportkennis in 'Dit is wat sport'.

 En vooral: het legendarische Eén-gezicht Gerty Christoffels keert eindelijk terug, tien jaar na haar laatste programma. Tegen het einde van de dag zet Gerty zich naast doodgewone mensen op een bankje, met de doodgewone vraag "Hoe was je dag?" – en krijgt ontroerend mooie verhalen te horen.

Gewone Vlamingen spelen de hoofdrol in "M/V met talent"

'1000 zonnen' is en blijft ook het programma waarin gewone Vlamingen de hoofdrol kunnen spelen. Letterlijk zelfs, in rubrieken als "M/V met talent", waarin mensen de leiding mogen nemen van een groep muzikanten, dansers, modellen… Of "Zomerliefde", waarin koppels vertellen hoe ze tijdens een zwoele zomer de liefde voor mekaar vonden – een liefde die tot vandaag voortduurt.

Maar die gewone Vlamingen worden dit jaar ook op de proef gesteld. Zo is er het spelletje "De pretwals": kandidaten krijgen een minuut om een praktische proef uit te voeren en daarmee mooie prijzen te winnen – maar intussen komt er een dreigende pletwals aangerold. En in "De deugnieten" mogen organisatoren hun evenement komen aankondigen – maar worden ze gesaboteerd door een vrolijke bende jonge deugnieten.

De stoel

En dan is er natuurlijk 'De stoel'. De meest legendarische van alle rubrieken gaat dit seizoen zijn tiende jaargang in. En voor die gelegenheid zijn de prijzen die je kan winnen als je als eerste met het juiste voorwerp in de stoel zit, behoorlijk spectaculair geworden. Geen vliegtuigtickets meer, maar all-in reizen, gaande van een weekendje Amsterdam tot… een veertiendaagse rondreis door India.

* week van maandag 08 augustus tot en met vrijdag 12 augustus 2016 :

Deze week loopt '1000 zonnen' mee op het vakantiekamp van Kom Op Tegen Kanker, waar tientallen kinderen enkele dagen lang deelnemen aan allerlei leuke activiteiten. Van verkleedpartijen tot dansjes: dankzij de fantastische begeleiding van verplegers en vrijwilligers beleven zij hier de de leukste week van het jaar.

Ondertussen behaalt Siegfried De Doncker zowaar een podiumplaats bij een wedstrijd blootvoetwaterskieën, nemen Mathias Vergels en Nawfel Bardad-Daidj het tegen elkaar op in een zware hindernissenloop van de scouts van Strombeek, en gaat '1000 zonnen' op bezoek bij Jordy Janssens, het grootste Vlaamse YouTube-fenomeen van het moment.

Wordt vervolgd

Eén van de mooiste en meest ontroerende verhalen die '1000 zonnen' deze zomer brengt, is het vakantiekamp van Kom Op Tegen Kanker. Een halve kliniek reist mee, de verplegers van Gasthuisberg ontpoppen zich tot volleerde monitoren (verkleedpartijtjes en dansjes inbegrepen), en tientallen kinderen beleven dankzij deze fantastische mensen de leukste week van het jaar. '1000 zonnen' is er de hele week bij.
 

- maandag 08 augustus

In de rubriek 'Schoon volk' portretteert '1000 zonnen' mensen met een unieke passie. En de 24-jarige Niels Olaerts uit Genk is helemaal gek van… insecten. In zijn huis leven zo'n 2.000 soorten. Voor exotische insecten zoals de Egyptische kameelspin, bootst hij zelfs het lokale klimaat na.

Onze reclamejongens Michaël en Stef draaien deze week een spotje over de wereldberoemde middeleeuwse abdijruïne van Villers. Ze vinden er oeroude symbolen, kruisen, en mysterieuze graffiti: alles wat ze nodig hebben voor hun eigen versie van de Da Vinci Code. Reken dus maar op een even bloedstollende als hilarische reclamespot.


- dinsdag 09 augustus


 Siegfried De Doncker is al een paar keer moedig maar roemloos ten onder gegaan bij zijn pogingen om onterecht onbekende sporten aan te leren. Vandaag waagt hij zich echter voor het eerst aan een competitie blootvoetwaterskieën, en vriend en vijand zakken onder de golven van verbazing: Sieg behaalt zowaar een podiumplaats.

In de rubriek 'De trots van Vlaanderen' hebben we al veel vreemde Vlaamse gevels gezien, maar de brievenbus van Irma uit Scherpenheuvel-Zichem slaat alles. Ze is gemaakt door Irma's echtgenoot, en gemodeleerd op… het achterwerk van Irma's zus Martha.


- woensdag 10 augustus

In de rubriek 'De eerste keer' hebben al veel senioren de geneugten van de moderne tijd ontdekt – van gamen tot sushi. Vandaag draait '1000 zonnen' het om: wat gebeurt er wanneer hedendaagse stadsmensen voor het eerst in hun leven… een koe melken?

Een herkenbaar probleem waar festivalgangers zich wellicht het minst van aantrekken, zijn de enorm stinkende kleren die ze na een paar dagen dragen. Mocht je toch gesteld zijn op een outfit die niet vanzelf blijft rechtstaan, dan heeft Kamal Kharmach in 'Festival Kamal' opnieuw een handige oplossing. Alles wat je ervoor nodig hebt zijn: een pijl en boog, een dozijn geurverfrissers, en… vishaken.


- donderdag 11 augustus

Dos Cervezas por favor! Geef maar toe: deze vier woorden volstaan om de onweerstaanbare zomerhit van Tom Waes het komende uur door je hoofd te laten schallen. Maar is deze uit de hand gelopen grap ook de grootste zomerhit aller tijden? Maureen Vanherberghen doet de test, en jij kan nog steeds stemmen op een.be.

Mathias Vergels en Nawfel Bardad-Daidj willen koste wat het kost winnen van mekaar, en daarom gaan ze elke competitie aan die de Vlamingen voor hen bedenken. Maar dat zou hen vandaag wel eens zuur kunnen opbreken, want ze komen terecht op het kamp van de scouts van Strombeek, waar tientallen scouts voor hen de zwaarste hindernissenloop ooit in mekaar hebben gesjord…

- vrijdag 12 augustus

Vandaag heeft niemand minder dan Jody Van Geert Een plaats vrij. Jody is de stilist van topvedetten als Peter Van de Veire (presentator 'Eurosong 2012 : een song voor Iris', commentator ESF 2012-2014-2015-2016, woordvoerder ESF 2012, presentator 'Eurosong 2014-2016'), Laura Tesoro (ESF 2016) en Josje Huisman, en een nietsvermoedende voorbijganger mag hem bijstaan bij een fotoshoot van Tanja Dexters (Eurosong 2002-2008).

In de rubriek 'Schoon volk' portretteert '1000 zonnen' het grootste Vlaamse YouTube-fenomeen van het moment. Meer dan een miljoen mensen overal ter wereld zijn geabonneerd op het kierewiete YouTube-kanaal van Jordy Janssens. Hij verdient er intussen een stevige boterham aan, en het begon allemaal met een filmpje over… zatte Russen.


 '1000 zonnen' telkens van maandag tot en met vrijdag op Eén rond de klok van 19.40 en op zaterdag krijg je om 19.35 het beste van de afgelopen week. Later op de avond volgt telkens nog een herhaling. Tijdens de week is er nog een herhaling de dag nadien rond de klok van 13.30. Het programma is tevens te (her)bekijken via 'Ooit gemist'. (bron, logo en foto's: Eén/VRT)

07-08-2016 om 20:39 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Hoe is het zover kunnen komen?': Herman Van Rompuy kan probleemloos Linda De Win verschalken.

'Hoe is het zover kunnen komen?' Dat is de sleutelvraag in het gelijknamige humorprogramma. Aan de hand van beelden uit het verre en minder verre verleden tonen de makers aan dat sommige recente gebeurtenissen eigenlijk best voorspelbaar waren. Of net niet.

Hoe is het bijvoorbeeld zover kunnen komen dat een televisiekok als Jeroen Meus de grootste Vlaamse televisiester werd? Waarom liet een politicus als Philipppe Muyters zich plots van zijn emotionele kant zien? Wat dreef Tom Waes in godsnaam om de beruchte El Capitan te trotseren? En waarom kruipen de meeste chauffeurs van de openbare omroep beter niet achter het stuur?

Daarnaast waren er ook voorvallen die minder in de lijn der verwachtingen lagen. Dat groene bink Bartel Van Riet erin zou slagen om de jonge generatie vanachter haar computer te sleuren en haar de wijde natuur in te sturen, was bijvoorbeeld een volstrekte verrassing.

Hoe is het zover kunnen komen? gaat op zoek naar het verhaal achter enkele opvallende televisiemomenten van de voorbije maanden en laat met een geestige aaneenschakeling van beelden zien hoe het ooit zo ver is kunnen komen.

* zevende aflevering - zondag 07 augustus 2016 :

In deze aflevering komen we te weten hoe het zover is kunnen komen dat Sven De Leijer besloot aan atletiek te doen, dat Annelies Van Herk plots 'Het journaal' niet verder kon presenteren en dat Herman Van Rompuy Linda De Win probleemloos kon verschalken. Verder zien we waarom de televisie ons zoveel nuttige tips geeft en waarom mensen zich zo hard kunnen opjagen in hun gsm.

'Hoe is het zover kunnen komen?', zevende aflevering vanavond, zondag 07 augustus 2016, tussen 19.55 en 20.25 op Eén. Dit programma is ook beschikbaar via 'OOIT GEMIST'. (bron en foto : Eén)

07-08-2016 om 14:33 geschreven door Redactie  


06-08-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Vers van de pers' (06-08-2016).

Op deze eerste zaterdag van augustus hebben we weer een nieuwe nieuwe aflevering van 'Vers van de pers' klaargestoomd. Daarin krijg je een overzicht van het nieuwe muzikale werk dat op ons wordt losgelaten. En zoals steeds beginnen we in eigen land.

 Op een opvolger van het debuutalbum "Entity" blijft het nog even wachten maar sinds vrijdag 29 juli is er wel een nieuwe single van Oscar & The Wolf. De groep rond Max Colombie (Eurokids 2005, woordvoerder JESF 2005) bracht toen het nummer "The Game" op de markt.

 Eerder dit jaar berichtten we reeds dat er deze zomer een nieuw album van oud-Songfestivaldeelneemster Lisa del Bo (Eurosong 1993, ESF 1996) zit aan te komen. Het is dit jaar namelijk precies twintig jaar geleden dat de Limburgse voor ons land in de Noorse hoofdstad Oslo deelnam aan het Eurovisie Songfestival met "Liefde is een kaartspel". Om dat feit te vieren zal ze op vrijdag 26 augustus een nieuw album op de markt brengen met als titel "Jokers & Pokers". Het wordt een album met daarop een aantal van haar favoriete liedjes die ze altijd al had willen zingen, en dit in een Nederlandstalig jasje.

 Afgelopen dinsdag, 02 augustus, verscheen in Nederland het album "Beste Zangers - seizoen 9". Op het zonnige eiland Ibiza leerden Willeke Alberti (ESF 1994), O'G3NE (JESF 2007 als Lisa, Amy en Shelley), René van Kooten (NSF 2001), Sharon Doorson, Brownie Dutch (jurylid Junior Songfestival 2013) en Jeroen van der Boom (ESF 2009, jurylid Junior Songfestival 2009) elkaar op een andere manier kennen en verdiepten ze zich in elkaars repertoire. Het album bevat onder meer "Clown" (O'G3NE), "Beeld zonder geluid" (Jeroen van der Boom), "Tuintje in mijn hart" (Brownie Dutch en Sharon Doorson), "Annie's Song" (René van Kooten) en "Mag ik dan bij jou" (Willeke Alberti).

 Aanstaande dinsdag, 09 augustus, verschijnt de debuutsingle van het viertal State Of Mind. Gilles Muylle, Kjell Baghein, Sepp Hendrix (Junior Eurosong 2009) en Seppe (Sebastian) De Rooij proberen de hitparade te veroveren met "Reckless".

 Tot slot eindigen we zoals steeds met een paar korte berichten. Zangeres Lia Linda (backing vocal Belgische inzending ESF 1982) draait al heelwat jaren mee in de showbizz. Sinds maandag 25 juli heeft ze een nieuwe single op de markt met als titel "Ga met me mee". De Franse zanger Amir (ESF 2016) heeft een opvolger klaar voor zijn festivalinzending "J'ai cherché". Uit het album "Au coeur de moi" werd er gekozen voor "On dirait". En ook voor de fans van K3 (Eurosong 1999) is er heel goed nieuws want op donderdag 10 november ligt hun nieuwe album "Ushuaia" in de winkelrekken. Net als het vorige album "10.000 luchtballonnen" bevat dit album twaalf nieuwe liedjes en twaalf bestaande hits maar ditmaal dus ingezongen door Hanne, Marthe en Klaasje. 

Tot eind augustus gaat deze rubriek in een lagere versnelling en krijg je tweewekelijks een nieuwe 'Vers van de pers'.
Een nieuwe afspraak maken we voor zaterdag 20 augustus. Ondertussen wensen we je alvast heel veel luisterplezier!

06-08-2016 om 21:24 geschreven door Redactie  


05-08-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In memoriam : pop- en jazzmuzikant Freddy Sunder overleden op 85-jarige leeftijd.

 Vandaag, vrijdag 05 augustus 2016, raakte bekend dat pop- en jazzmuzikant Freddy Sunder is overleden. Sunder zag het levenslicht in Antwerpen op 04 juni 1931 en overleed gisteren, donderdag 04 augustus, op vijfentachtigjarige leeftijd.

Hij bouwde in het tweede deel van de twintigste eeuw een grote carrière uit in de wereld van de pop- en jazzmuziek. Freddy Sunder was de artiestennaam van Fritz Sundermann.

De Antwerpse muzikant is een belangrijke figuur uit de populaire muziek van het tweede deel van de vorige eeuw. In de jaren vijftig scoorde Sunder enkele hits met "Kaw liga" en "Rio Rita". Hij werd toen in de markt gezet als een Amerikaanse artiest.

Begin de jaren zestig richtte Sunder zijn band The Clouds op. De gitarist speelde een tijdlang mee in het orkest van Willy Rockin en toerde de wereld rond. Hij speelde met onder andere Toots Thielemans, Natalie Cole, Shirley Bassey, Peggy Lee en Sammy Davis Jr..

Sunder kreeg bij het grote publiek bekendheid als prominent lid van het toenmalige BRT-Jazzorkest van de nationale omroep. Tussen 1981 en 1990 was hij er dirigent en in die hoedanigheid begeleidde hij ook in totaal drie Belgische Songfestivalinzendingen. Zo stond hij op het festivalpodium in München ("Rendez-vous" van Pas de Deux, 1983), in Brussel ("Soldiers of Love" van Liliane Saint-Pierre, 1987) en in het Zwitserse Lausanne ("Door de wind" van Ingeborg, 1989).
 
Freddy Sunder bleef nog vijftien jaar lang optreden met zijn Freddy Sunder Big Band. Daarna werd het stokje bij de Freddy Sunder Big Band overgenomen door Erik Buyle. Freddy Sunder werd aangesteld als ere-dirigent. 
(bron : Belga ; foto : website Freddy Sunder Big Band)

05-08-2016 om 19:50 geschreven door Redactie  


03-08-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit in België en Nederland'.

 Net als de voorbije drie jaar worden onze rubrieken 'Een avondje uit' en 'Een avondje uit in Nederland' tijdens de maanden juni, juli en augustus samengevoegd tot 'Een avondje uit in België en Nederland'. Elke week krijg je, telkens op woensdag, een uitgebreide versie van beide rubrieken. Fans die eens een concert willen bijwonen of op zoek zijn naar een plaats in de buurt waar hun favoriete artiest zal optreden zitten bij ons op de eerste rij.

 Op zaterdag 20 augustus eerstkomende vindt in Spaarnwoude de zesde editie plaats van 'Dutch Valley', het gezelligste feest van Nederland!

Headliners op de voorlaatste zaterdag van augustus zijn onder meer Within Temptation, Gerard Joling (ESF 1988), Nielson, Waylon (ESF 2014), 3JS (ESF 2011), Gers Pardoel, Glennis Grace (ESF 2005), Dave Roelvink en nog een heleboel anderen.

Voor meer nieuws en informatie verwijzen we je naar de website van het festival. Daar kan je ook nog steeds tickets aanschaffen voor deze zesde editie.

 Na het overdonderende success in 2014, met meer dan 25 000 toeschouwers, keert Michael Flatley's 'Lord of the Dance' in november terug naar ons land. Met een spectaculaire nieuwe voorstelling viert 'Lord of the Dance' in 2016 zijn twintigste verjaardag.

Met 'Lord of the Dance : Dangerous Games' weet Michael Flatley (intervalact ESF 1994) een dansklassieker op spectaculaire wijze nieuw leven in te blazen.De gloednieuwe show van 'Lord of the Dance : Dangerous Games' combineert het adembenemende precisiewerk van het origineel met een nieuwe enscenering, nieuwe kostuums en een nieuwe choreografie. Onder leiding van Michael Flatley geven veertig jonge topperformers het beste van zichzelf op de nieuwe muziek van Gerard Fahy. Kortom, de gedroomde combinatie van traditie, nieuwe muziek en dans. Dit niet te missen dansspektakel houdt in november 2016 halt in ons land!

Tickets voor de shows in Hasselt (donderdag 17 november, Ethias Theater) en Antwerpen (vrijdag 18 november, Lotto Arena) kunnen worden aangeschaft via de website van TeleTicketService. Tickets voor de shows in Oostende (zaterdag 19 en zondag 20 november, Kursaal), Gent (dinsdag 22 en woensdag 23 november, Capitole) en Vorst Nationaal (donderdag 24 november) kunnen worden aangeschaft via de website van Sherpa of telefonisch via het callcenter (maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 20.00) op het nummer 0900 84 100 (0,50 euro/min). Voor reeds geregistreerde klanten is een zonaal nummer ter beschikking inzake vragen over bestelde producten, terug te vinden onder 'Mijn Account'.


Gewapend met uitverkochte Lotto Arena's, een resem nummer 1-hits, gouden singles en een dubbel (bijna triple) platina-album trekt de populairste zanger van Vlaanderen dit najaar voor het eerst naar het Sportpaleis.

Op zaterdag 03, zondag 04, vrijdag 09, zaterdag 10 en maandag 12 oktober 2015 stond Stan Van Samang (lid vakjury 'Junior Eurosong 2010') maar liefst vijf avonden in een uitverkochte Lotto Arena. Goed voor zomaar eventjes 30.000 fans! Vrijdag 25 en zaterdag 26 november pakt Stan het nog 'grootser' aan met een unieke show in dé muziektempel van Vlaanderen, een show die de klinkende en veelbelovende titel 'Stan Van Samang – In 't groot' meekrijgt. Het wordt een onvergetelijke avond boordevol hits van deze rasentertainer.

Stan kijkt er zelf al enorm naar uit : "We moeten daar eerlijk in zijn, een eigen concert in het Sportpaleis, dat is altijd al een droom van mij geweest. Het is werkelijk fantastisch dat ik deze kans krijg. Merci aan alle fans, ik geniet hiervan met volle teugen!"

2015 was hét jaar van Stan Van Samang, daar is iedereen het over eens. In de lente schreef Stan Van Samang showbizzgeschiedenis, want Vlaanderens publiekslieveling stond met maar liefst zes nummers tegelijk in de 'Ultratop 50'. Zijn album "Liefde voor publiek" prijkte achttien weken bovenaan de hitlijsten en is sinds begin dit jaar goed voor vier maal platina (80.000 exemplaren!). Bij de uitreiking van de 'Zomerhits' van Radio 2 in de zomer sleepte Stan maar liefst drie awards in de wacht : 'Beste Zanger', 'Beste Nederlandstalig nummer' ("Goeiemorgend, goeiendag") en dé 'Radio 2 Zomerhit 2015' ("Een ster").

De wederzijdse liefde tussen Stan en zijn publiek blijkt ook uit de vlotte verkoop van zijn concerten. Eén concert in de Lotto Arena werden er uiteindelijk vier en deze raakten in no time volledig uitverkocht. Mobistar-klanten kregen zelfs de kans om Stan nog een keer live te bewonderen dankzij een extra vijfde Lotto Arena-concert. Dit voorjaar concerteert Stan in de grootste theaters van het land. Maar het orgelpunt van deze 'Stanmania' komt er dus op vrijdag 25 (extra-concert) en zaterdag 26 november (aanvang : 20.30) met zijn Sportpaleisshow 'Stan Van Samang – In 't groot'. Mis het niet!

De ticketverkoop voor beide concerten gebeurt via de website van TeleTicketService. Telefonisch kan je tickets bestellen via het nummer 070 34 53 45 (max. 0,30 euro/minuut) en vanuit Nederland via het nummer 0900 45 000 45 (0,45 euro/minuut) en dit van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 12.30 en tussen 13.30 en 18.00.


 Eind 2013 gaven de 3JS (ESF 2011) de fans al een voorproefje van hun visie op een echt intiem kerstconcert. Geen toeters en bellen, geen Mariah Carey, maar een kleine akoestische band, een sfeervol theaterpodium en het traditionele kerstrepertoire van o.a. Frank Sinatra, Dean Martin, Elvis Presley en The Cats….

Waar ze eigenlijk het hele jaar door wel naar zouden kunnen luisteren. De voorliefde voor klassieke melodieën en de excellente zang- en gitaartechniek van de drie troubadours uit Volendam komen hier meer dan ooit tot hun recht.

Er komt eind dit jaar een nieuw kerstalbum en een nieuwe tournee. Tickets voor één van de optredens (tussen woensdag 07 en zaterdag 24 december) kunnen nu reeds worden aangekocht via de website van Nationale Theaterkassa.

 Op zaterdag 10 december eerstkomende wordt in Kortrijk Xpo voor de negende maal de 'Nacht van de Schlagers' gehouden.

Dit jaar maken Frans Bauer (coach NSF 2010), Christoff (Eurosong 1993-2002), De Romeo's (Gunther Levi, De Gouden Zeemeermin 1996 - Davy Gilles, De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999 - Chris Van Tongelen, Eurosong 1993, De Gouden Zeemeermin 1996), Jettie Pallettie, Sergio (ESF 2002), Corry Konings (coach NSF 2010), Swoop (met Filip D'haeze, - De Gouden Zeemeermin 1996 en Eurosong 1999), Paul Severs, Get Ready! (met Jimmy Samyn, Eurosong 2002) en Yves Segers (De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999) hun opwachting.

De show gaat van start om 20.00 en het einde is voorzien omstreeks 00.30. Er is een pauze voorzien van 30-45 minuten en de gaan open om 18.00.

Tickets voor deze negende 'Nacht van de Schlagers' kosten 30,00 euro (staanplaatsen) en 40,00 euro (zitplaatsen) en kunnen reeds worden aangekocht via deze link of telefonisch via 070 34 59 99 (maximaal 30 eurocent per minuut). Voor een VIP-arrangement tel je 130,00 euro neer.

03-08-2016 om 19:56 geschreven door Redactie  


31-07-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Palm Parkies' : deze week met De Corsari's en Wipneus & Pim.

 Op maandag 11 juli 2016 werd in Nederland de aftrap gegeven van een nieuwe editie van 'Palm Parkies'.

In 1991 startte vzw Divers met een eerste project. Nadien ging het in crescendo met bijna elk jaar nieuwe concertreeksen. Vanaf 1994 werd de naam 'Zomerfestival Vlaanderen' gebruikt als koepel voor al onze evenementen.

In 1998 staken wij voor de eerste keer de grens over. En vanaf 2009 gaan we met dit mooie project in Nederland verder onder de naam 'Palm Parkies'. Wie had ooit gedacht dat dit initiatief, zo kleinschalig gestart in 1991, zesentwintig jaar later zou uitgroeien tot één van de grootste en gezelligste manifestaties in Vlaanderen en Nederland.

En naar goede gewoonte is er niet alleen steengoede muziek, maar blus je met lekkere, zachtgeprijsde drankjes de warmte en vul je het kleinste gaatje in je maag met zalige snacks.

We zorgen opnieuw voor een mirakel… dankzij de steun van de verschillende lokale besturen én onze sponsors blijft dit zomerfeest volledig gratis en onze drankjes zijn naar goede gewoonte heel betaalbaar.

Om 19.30 kan je al terecht voor een lekker hapje en drankje. Bonnetjes kopen kan tot 23.00, de dranktent en de frituur sluiten om 23.15. De optredens gaan van start om 20.15 en het einde is voorzien om 22.30.

Je vindt 'Palm Parkies' in Bergen op Zoom, Breda, Dordrecht en Roosendaal.
Net als de voorbije acht jaar zullen wij ook dit jaar het festival van naderbij volgen tijdens de maanden juli en augustus. Vanaf vandaag krijg je elke week op zondag een overzicht van de optredens die er die week zullen doorgaan. Die vinden telkens op maandag, dinsdag, woensdag of donderdag plaats en gaan van start om 20.15.

* maandag 01 augustus :

- Dordrecht (Weizigtpark, Mauritsweg) : De Corsari's (met Sarah, Eurosong 1999).

* dinsdag 02 augustus :

- Breda (Valkenbergpark, J.F. Kennedylaan) : De Corsari's (met Sarah, Eurosong 1999).

* woensdag 03 augustus :

- Roosendaal (Vrouwenhof, Scholtensboslaan) : De Corsari's (met Sarah, Eurosong 1999).

* donderdag 04 augustus :

- Bergen op Zoom (Wilhelminaveld) : Wipneus & Pim.

Meer nieuws en informatie is ook beschikbaar op de website van het festival. (bron en logo : Palm Parkies)

31-07-2016 om 14:44 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Engie Parkies 2016' : Jelle Cleymans deze week in Sint-Niklaas, Maasmechelen en Kapellen.

 De organisatie achter 'PARKIES', vzw Divers, had midden mei groot nieuws. Vanaf dit seizoen zal de concertorganisator in België de steun genieten van ENGIE Electrabel. ENGIE Electrabel zal voor minimaal vier jaar de rol van naamsponsor op zich nemen waardoor de concerten voortaan als 'Engie Parkies' zullen worden aangekondigd. ENGIE Electrabel engageert zich vol overtuiging in 'PARKIES' en wil een belangrijke bijdrage leveren aan het verder ontwikkelen van de concerten. Dit nieuwe en stabiele partnership zal er voor zorgen dat 'PARKIES' zijn sociale en culturele rol kan blijven vervullen met de energieke steun van ENGIE Electrabel.

'Engie Parkies' kan gerealiseerd worden dankzij de intensieve samenwerking met achttien stads- en gemeentebesturen, een aantal vooraanstaande merken uit de bedrijfswereld en de synergie tussen de artiesten en mediawereld. Het komende seizoen nemen veertien Belgische locaties deel aan 'Engie Parkies'. Goed voor maar liefst honderd gratis toegankelijke concerten.

"Met 'Engie Parkies' steunen we een project dat nauw aansluit bij onze maatschappelijke visie. 'Engie Parkies' is een mooi initiatief dat mensen samenbrengt. Als lokaal verankerde onderneming willen we samen met vzw Divers het project op sociaal vlak verder ontwikkelen", aldus Geetha Keyaert, woordvoerder van ENGIE Electrabel.

En wat met Palm zal u zeggen? Niets eigenlijk, want Brouwerij Palm is en blijft een van de meest trouwe partners van de organisatie. Door het vergroten van het sponsordraagvlak zal 'Engie Parkies' nog verder kunnen groeien. "Met gepaste trots dragen wij het naamsponsorschap over aan ENGIE Electrabel. We blijven uiteraard een sterke partner in dit unieke project dat we mee vorm hebben gegeven . 'Engie Parkies' is en blijft een prachtig evenement om ons rijk aanbod van speciale bieren te promoten" aldus Peter Buelens, PR manager van Palm.

'Engie Parkies' pakt deze zomer alvast uit met een ijzersterk en energiek programma. Ondermeer Jelle Cleymans (Eurosong 2004, presentator 'Eurokids 2005' en 'Eurosong for Kids 2006', commentator JESF 2006), Jonas Van Geel, Raymond van het Groenewoud, Niels Destadsbader (coach 'Junior Eurosong 2009', presentator 'Junior Eurosong 2012'), De Corsari's en Laura Tesoro (ESF 2016) komen deze zomer naar 'Engie Parkies'.

En naar goede gewoonte is er niet alleen steengoede muziek, maar blus je met lekkere, zachtgeprijsde drankjes de warmte en vul je het kleinste gaatje in je maag met zalige snacks.

We zorgen opnieuw voor een mirakel… dankzij de steun van de verschillende lokale besturen én onze sponsors blijft dit zomerfeest volledig gratis en onze drankjes zijn naar goede gewoonte heel betaalbaar.

Om 19.30 kan je al terecht voor een lekker hapje en drankje. Bonnetjes kopen kan tot 23.00, de dranktent en de frituur sluiten om 23.15. De optredens gaan van start om 20.15 en het einde is voorzien om 22.30.

Net als de voorbije acht jaar zullen wij ook dit jaar het festival van naderbij volgen tijdens de maanden juli en augustus. Je krijgt telkens op zondag een overzicht van de optredens die er die week zullen doorgaan. Die vinden telkens op maandag, dinsdag, woensdag of donderdag plaats en gaan van start om 20.15.

* maandag 01 augustus :

- Aalst (Stadspark, ingang via Parklaan) : Lady Linn & Her Magnificent Seven.
- Knokke-Heist (Tuin CC Scharpoord, Meerlaan) : Isolde & Les Bens XL.
- Waregem (Park Baron Casier, Stationstraat) : Silke & The Expendables.

* dinsdag 02 augustus :

- Genk (Park aan de Dieplaan) : Isolde & Les Bens XL.
- Sint-Niklaas (Romain de Vidtspark, Parklaan) : Jelle Cleymans.
- Torhout (Don Boscoplein, Revinzestraat) : Silke & The Expendables.

* woensdag 03 augustus :

- Blankenberge (Park De Craene, Uitkerke) : Lady Linn & Her Magnificent Seven.
- Deinze (Kaandelpark, Mouterijdreef) : Wipneus & Pim.
- Maasmechelen (Koninginnepark, Koninginnelaan) : Jelle Cleymans.
- Vilvoorde (Maurits Duchéhof) : Grand Hammond.

* donderdag 04 augustus :

- Hasselt (Kapermolenpark) : Niels Destadsbader.
- Kapellen (Gemeentepark, Dorpsstraat) : Jelle Cleymans.
- Middelkerke (Normandpark) : De Corsari's (met Sarah, Eurosong 1999). 
- Wevelgem (Gemeentelijke Hovingen) : Silke & The Expendables.

Meer nieuws en informatie is ook beschikbaar op de website van het festival. (bron en logo : Engie Parkies)

31-07-2016 om 14:30 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Is er Wifi in Tahiti?' : deze week ontvangt Niels Destadsbader onder meer Laura Tesoro, Sergio, Niels Albert en Christoff.

 Slecht weer in het land? Om de pijn te verzachten brengt Niels Destadsbader (coach 'Junior Eurosong 2009', presentator 'Junior Eurosong 2012') sinds maandag 04 juli 2016 acht weken lang de zon tot in de huiskamer in een tweede seizoen van de geestige spelshow 'Is er Wifi in Tahiti?'.

Van maandag tot donderdag gaan twee teams van drie bekende Vlamingen en één onbekende kandidaat, de strijd aan met slechts één doel: een reis naar een zonnige bestemming. Dit jaar staan een volledig nieuwe ronde, een resem spiksplinternieuwe dolkomische spelletjes en bijna 200 BV's garant voor zomers spelplezier.

Niels Destadsbader heeft er dan ook veel zin in: "Ik heb me vorige zomer zo goed geamuseerd! Ik vind het zo'n tof programma dat ik eigenlijk graag zélf eens wil meedoen. Leuke spelletjes spelen en een kandidaat aan een droomreis helpen… Wat wil een mens nog meer?"

De basis van Niels' zomerse quiz blijft ongewijzigd: na vijf snedige en vooral grappige spelrondes speelt de kandidaat van het winnende team samen met één van de BV's de finale met als inzet een felbegeerde reis. In die 'Wifinale' wordt een reeks kennisvragen op hen afgevuurd. Negen goede antwoorden binnen de negentig seconden en de buit is binnen. Wie het niet haalt, moet het stellen met een 'staycation' op Belgische bodem.

192 bekende Vlamingen aan zet

In het tweede seizoen vullen maar liefst 64 kandidaten en 192 bekende Vlamingen de passagierszetels. Daaronder heel wat namen die hun vuurdoop krijgen in het programma zoals Marie Verhulst, K3 (Eurosong 1999), Koen Wauters (Eurosong 1989, ESF 1991), Regi Penxten (componist/tekstschrijver "My Music", Eurosong 2008), Jasper Publie (Junior Eurosong 2007, Eurosong 2014), Willy Sommers, de Coppens-broers, Jill Peeters en Ella Leyers (interviewster 'Eurosong 2006'). Ook o.a. Tom Waes, Jacques Vermeire, Jo Hens, Laura Tesoro (ESF 2016), William Boeva, Olga Leyers en Bab Buelens (Junior Eurosong 2007, woordvoerster JESF 2007) spelen alsof hun leven ervan afhangt.

Gloednieuwe ronde en zestien nieuwe spelletjes

Naast de gekende Wifi-klassiekers, gooit Niels dit jaar heel wat extra ingrediënten in zijn zomerse cocktail. Zo kan hij elke aflevering kiezen uit zestien nieuwe spelletjes verspreid over de verschillende rondes en staat er één gloednieuwe ronde op het menu, waarbij BV's geblinddoekt verschillende opdrachten moeten doen.

Wegens groot succes keert de iconische 'Wa zeit'm?'-ronde terug en de laatste en allesbepalende ronde net voor de finale blijft 'Facetime', een memoryspel om gek van te worden. In het vorige seizoen zorgden deze rondes meer dan eens voor hilarische taferelen.

* kandidaten en BV's week 5 (maandag 01 tot en met donderdag 04 augustus 2016):

De maand augustus wordt in de Wifi-studio meteen goed ingezet met muzikaal bekend Vlaanderen. Ian Thomas, Jo Vally, Gene Thomas, Laura Tesoro, Willy Sommers en Sergio spelen de pannen van het dak om hun team naar de overwinning te leiden en hun teamlid een zonnige reis cadeau te doen.

- maandag 01 augustus: vandaag nemen Miquel Roose uit Lichtervelde en Annelies Bruynooghe uit Ieper het tegen elkaar op. Miquel heeft Dominicaanse roots en is een grote tennisfan. Hij wil dan ook niets liever dan de vier grote grandslamtoernooien afschuimen. Hopelijk slaat hij de bal niet mis met het trio Christoff (Eurosong 1993-2002), Wendy Van Wanten (Eurosong 1993-2002) en Jan Verheyen. Annelies heeft jaren in het buitenland gewoond om er te werken als animatrice in verschillende hotels. Nu zou ze graag zelf eens de animatie gaan uittesten. Kürt Rogiers, Showbizz Bart en Steven Goegebeur bieden haar een helpende hand. Wie wint deze West-Vlaamse derby?

- dinsdag 02 augustus: Dorien De Coessemaecker uit Leuven is leerkracht, maar gaat daarnaast ook door het leven als eerste eredame Miss Présence 2016. Ze gooit al haar vrouwelijke charmes in de strijd en kan rekenen op de onvoorwaardelijke steun van Peter Van Asbroeck, Olga Leyers en Sven De Ridder. Thomas Tielemans uit Lier studeert dan weer voor leerkracht en wil zijn medekandidate maar wat graag een lesje leren. Ex-voetballer Wesley Sonck, voormalig wereldkampioen veldrijden Niels Albert en de immer enthousiaste dansdiva Min Hee Bervoets helpen hem en zijn gebrand op een overwinning.

- woensdag 03 augustus: een muzikale battle dit keer in 'Is Er Wifi in Tahiti'?. Voor Lotte Marnef uit Aartselaar is muziek een passie. Samen met haar groepje Sing For Smiles treedt ze op in ziekenhuizen voor zieke kinderen. Daarnaast reist ze ongelooflijk graag en dat komt natuurlijk van pas. Ian Thomas, Jo Vally (Eurosong 1981) en Gene Thomas (componist/tekstschrijver "When I Look In Your Eyes", Eurosong 2002 - componist/tekstschrijver "Jong & eigenwijs", Eurosong for Kids 2006) zijn haar backing vocals. Maar ook bewakingsagent Flederic Vande Velde uit Herzele valt niet uit de toon. Zijn team bestaat uit Laura Tesoro (ESF 2016), Willy Sommers en Sergio (ESF 2002), die al eens graag aan een (vuile?) onderbroek snuffelt.

- donderdag 04 augustus: Bart Bervoets uit Heusden-Zolder en Nanne Pluijm uit Brecht sluiten de Wifi-week af. Bart geeft les in het buitengewoon lager onderwijs en heeft naar eigen zeggen heel wat vrije tijd. Een reisje is dus meer dan welgekomen om die tijd nuttig te besteden. Al moet hij daarvoor wel eerst voorbij studente journalistiek Nanne proberen te geraken. Zoals de traditie het voorschrijft krijgen de kandidaten de steun van drie bekende compagnons. Véronique De Kock, Ivan Pecnik en Hilde De Baerdemaeker voegen zich bij team Bart. Sven De Ridder, Aagje Van Walleghem en Rob Vanoudenhoven scharen zich achter Nanne.

'Is er Wifi in Tahiti?', van maandag tot en met donderdag, telkens rond de klok van 20.30 op vtm. (bron en foto's: vtm)

31-07-2016 om 11:28 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'1000 zonnen': het programma besteedt deze week ruimschoots aandacht aan de Olympische Spelen.

 Geen zomer zonder '1000 zonnen': ook dit jaar is het dagelijkse magazine van Eén er weer. Nieuwe, verrassende rubrieken en een indrukwekkende schare aan BV's kleuren de zomer. De intussen legendarische 'Stoel' reist dit jaar voor de tiende keer door Vlaanderen, en misschien komt hij deze keer ook bij jou in de buurt.

 Onder andere Maureen Vanherberghen (Eurosong 2014), Julie Van Den Steen, Kamal Kharmach, Mathias Vergels en Gerty Christoffels duiken op dit seizoen. Ontdek hieronder alle nieuwe namen en rubrieken.

Bonte bende

Eén heeft een bonte bende presentatoren gestrikt om '1000 zonnen' een gezicht te geven. Zo gaat Maureen Vanherberghen samen met de kijkers op zoek naar de grootste zomerhit aller tijden. In een zomer die gedomineerd zal worden door voetbal, wielrennen en de Olympische Spelen, probeert Siegfried De Doncker een reeks alternatieve sporten uit: van waterballet over eenbenig voetbal tot… het Belgische kampioenschap Levend Standbeeld.

In 'Te goedkoop om waar te zijn' achterhaalt Julie Van Den Steen hoe een restaurant je een driegangenmenu kan aanbieden voor 8,5 euro, en hoe je in Gent kan overnachten voor 6 euro. Wat ze ontdekt? Het zijn geen gladde commerciële aanbiedingen, maar mensen die zich met hart en ziel smijten om hun klanten voor geen geld het beste te geven.

Eenmaal het festivalseizoen in juli begint, duikt ook Kamal Kharmach op: hij biedt de festivalgangers handige, maar vooral grappige oplossingen voor klassieke festivalproblemen zoals lange wachtrijen, vuile toiletten, en die ene reus die net voor je staat en je het zicht op het podium belemmert. Later in het seizoen duiken ook Nawfel Bardad-Daidj en Mathias Vergels, de immens populaire acteurs achter Adil en Lowie in 'Thuis', op in een eigen rubriek.

Gerty Christoffels vraagt "Hoe was je dag?"

Verder kleurt ook Saartje Vandendriessche (coach 'Junior Eurosong 2008') de zomer in '1000 zonnen': zij stelt samen met vele kijkers vast dat ze, ondanks haar gezonde levensstijl, elk jaar doodmoe uit de winter komt. Zij test de gekste manieren om haar energiepeil op te krikken.

De immer enthousiaste Dimitri Leue overvalt mensen op alle mogelijke plekken met pakkende passages uit nieuwe boeken – zelfs al zitten die mensen daar helemaal niet op te wachten. Chris Van den Abeele, de nachtelijke nieuwsstem van Radio 1, deelt zijn encyclopedische sportkennis in 'Dit is wat sport'.

 En vooral: het legendarische Eén-gezicht Gerty Christoffels keert eindelijk terug, tien jaar na haar laatste programma. Tegen het einde van de dag zet Gerty zich naast doodgewone mensen op een bankje, met de doodgewone vraag "Hoe was je dag?" – en krijgt ontroerend mooie verhalen te horen.

Gewone Vlamingen spelen de hoofdrol in "M/V met talent"

'1000 zonnen' is en blijft ook het programma waarin gewone Vlamingen de hoofdrol kunnen spelen. Letterlijk zelfs, in rubrieken als "M/V met talent", waarin mensen de leiding mogen nemen van een groep muzikanten, dansers, modellen… Of "Zomerliefde", waarin koppels vertellen hoe ze tijdens een zwoele zomer de liefde voor mekaar vonden – een liefde die tot vandaag voortduurt.

Maar die gewone Vlamingen worden dit jaar ook op de proef gesteld. Zo is er het spelletje "De pretwals": kandidaten krijgen een minuut om een praktische proef uit te voeren en daarmee mooie prijzen te winnen – maar intussen komt er een dreigende pletwals aangerold. En in "De deugnieten" mogen organisatoren hun evenement komen aankondigen – maar worden ze gesaboteerd door een vrolijke bende jonge deugnieten.

De stoel

En dan is er natuurlijk 'De stoel'. De meest legendarische van alle rubrieken gaat dit seizoen zijn tiende jaargang in. En voor die gelegenheid zijn de prijzen die je kan winnen als je als eerste met het juiste voorwerp in de stoel zit, behoorlijk spectaculair geworden. Geen vliegtuigtickets meer, maar all-in reizen, gaande van een weekendje Amsterdam tot… een veertiendaagse rondreis door India.

* week van maandag 01 augustus tot en met vrijdag 05 augustus 2016 :

Vrijdag 05 augustus beginnen de Olympische Spelen, en '1000 zonnen' besteedt er ruimschoots aandacht aan. Zo volgen we de hele week topruiters Karin Donckers en Joris Vanspringel tijdens hun voorbereidingen, en luidt Chris Van den Abeele de Spelen in met enkele verrassende weetjes over de openingsceremonie.

Het is natuurlijk niet alles sport wat de klok slaat: Kamal Kharmach leert festivalgangers hoe ze zelf voor koffie kunnen zorgen met behulp van vuurwerk en een grasmaaier, en Mathias Vergels en Nawfel Bardad-Daidj stappen geblinddoekt achter het stuur van een gocart om de muur van Geraarsbergen te beklimmen.

Wordt vervolgd

Karin Donckers en Joris Vanspringel zijn topruiters en vertegenwoordigen ons land op de Olympische Spelen in Rio. '1000 zonnen' volgt de hele week hun voorbereidingen. We maken kennis met hun paarden Fletcha en Lully, zitten op de eerste rij bij de laatste voorbereidingswedstrijden, zijn erbij wanneer Karin en Joris tijdelijk afscheid moeten nemen van Fletcha en Lully omdat die in quarantaine moeten, en wanneer de beestjes het vliegtuig opstappen richting Rio de Janeiro.
 

- maandag 01 augustus

In de rubriek 'M/V met talent' worden voorbijgangers uitgedaagd om te tonen wat ze kunnen. Wat zou jij doen als er een knappe gast op straat staat met niks dan een short aan, en een bord naast zich: "Beschilder mij"? Jawel: de Vlaming ontpopt zich tot bodypaint-artiest, vandaag in '1000 zonnen'.

Op de Archéosite van Aubéchies bevindt zich een reconstructie van een Gallisch dorp en een Romeinse villa. Als Michaël en Stef, onze twee niet al te snuggere reclamemakers, daar opduiken voor hun rubriek Publi Wallonie, dan weet je wat je kan verwachten: epische vechtscènes, toverdrank, en die goede oude Julius Caesar.


- dinsdag 02 augustus


 In de rubriek 'De trots van Vlaanderen' jaagt '1000 zonnen' op maffe voorgevels en unieke voortuintjes. Deze keer komen we terecht bij Paul en Marina die in Zwijndrecht een groot yin/yang-teken in de voortuin hebben, en bij Jos uit Kruibeke die een hele dierentuin uit zijn haag gesnoeid heeft. Twee tuintjes met een mooi verhaal.

In 'Sporting Siegfried' probeert Siegfried De Doncker de hele sportzomer lang allerlei onterecht onbekende sporten uit. Hij raakte bijna gewond toen hij aan een middeleeuws riddergevecht deelnam, maar dat ontmoedigde hem niet, want deze week bekwaamt hij zich in de oeroude Japanse zwaardsport kendo.


- woensdag 03 augustus

Vandaag gaat 'De eerste keer' de high tech kant op: hoe zou het zijn om je voor het eerst voort te bewegen…op een hoverboard?


Ook vandaag heeft Kamal Kharmach in 'Festival Kamal' een bijzonder handige tip voor de zwaar beproefde festivalganger. Stel, je kruipt ’s morgens met een kolossale kater uit je tentje, en er is nergens koffie te vinden? Geen probleem, zegt Kamal. Alles wat je nodig hebt is een paar planken, wat vuurwerk en… een grasmaaier.


- donderdag 04 augustus

In 1996 danste de halve aardbol mee op de onweerstaanbare "Macarena" van Los del Rio, en twintig jaar later doen we dat nog altijd. Wanneer Maureen Vanherberghen met deze megahit neerstrijkt in Brugge, slaan zelfs de zwanen op de reien aan het swingen. Maar is het ook de grootste zomerhit aller tijden? Daarvoor kan je nog altijd stemmen op een.be.

In 'Wij willen winnen' strijden Mathias Vergels en Nawfel Bardad-Daidj, alias Lowie en Adil uit 'Thuis', tegen elkaar in maffe competities die de kijkers voor hen bedacht hebben. Vandaag worden de jongens geblinddoekt naar Geraardsbergen gebracht. Inderdaad, ze moeten de Muur beklimmen, maar dan wel met gocarts, terwijl ze gehinderd worden door overenthousiaste handtekeningenjagers
.

- vrijdag 05 augustus

In het mega-acquarium Aquatopia in Antwerpen hebben ze vandaag 'Eén plaats vrij' voor een onschuldige voorbijganger. Die mag niet bang zijn uitgevallen, want hij of zij krijgt een stalen handschoen aan om… de haaien te voederen, en moet ook assisteren bij de beruchte slangenshow.

Vandaag beginnen de Olympische Spelen, en daarom brengt Chris Van den Abeele de hele maand Olympische weetjes in Dit is wat sport. Als eerste staat de openingsceremonie centraal. Iedereen kent het beeld van de nationale teams die fier opstappen achter de nationale vlag. Maar achter dat mooie plaatje schuilt een ware handel in atleten en paspoorten
.

 '1000 zonnen' telkens van maandag tot en met vrijdag op Eén rond de klok van 19.40 en op zaterdag krijg je om 19.35 het beste van de afgelopen week. Later op de avond volgt telkens nog een herhaling. Tijdens de week is er nog een herhaling de dag nadien rond de klok van 13.30. Het programma is tevens te (her)bekijken via 'Ooit gemist'. (bron, logo en foto's: Eén/VRT)

31-07-2016 om 10:14 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Hoe is het zover kunnen komen?': vanavond zien we dat Vlaanderen het mekka is van de uitvinding.

'Hoe is het zover kunnen komen?' Dat is de sleutelvraag in het gelijknamige humorprogramma. Aan de hand van beelden uit het verre en minder verre verleden tonen de makers aan dat sommige recente gebeurtenissen eigenlijk best voorspelbaar waren. Of net niet.

Hoe is het bijvoorbeeld zover kunnen komen dat een televisiekok als Jeroen Meus de grootste Vlaamse televisiester werd? Waarom liet een politicus als Philipppe Muyters zich plots van zijn emotionele kant zien? Wat dreef Tom Waes in godsnaam om de beruchte El Capitan te trotseren? En waarom kruipen de meeste chauffeurs van de openbare omroep beter niet achter het stuur?

Daarnaast waren er ook voorvallen die minder in de lijn der verwachtingen lagen. Dat groene bink Bartel Van Riet erin zou slagen om de jonge generatie vanachter haar computer te sleuren en haar de wijde natuur in te sturen, was bijvoorbeeld een volstrekte verrassing.

Hoe is het zover kunnen komen? gaat op zoek naar het verhaal achter enkele opvallende televisiemomenten van de voorbije maanden en laat met een geestige aaneenschakeling van beelden zien hoe het ooit zo ver is kunnen komen.

* zesde aflevering - zondag 31 juli 2016 :

In deze aflevering komen we te weten hoe het zover is kunnen komen dat Clara Cleymans zich te pas en te onpas bloot moest geven, dat de vrouwen op de openbare omroep altijd worden gepest en dat de naam van Michael Jackson geregeld oneer wordt aangedaan. Verder zien we dat Vlaanderen het mekka is van de uitvinding en vragen we ons af waarom zoveel mensen te laat komen.

'Hoe is het zover kunnen komen?', zesde aflevering vanavond, zondag 31 juli 2016, tussen 19.45 en 20.10 op Eén. Dit programma is ook beschikbaar via 'OOIT GEMIST'. (bron en foto : Eén)

31-07-2016 om 09:45 geschreven door Redactie  


30-07-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Beste Zangers' : vanavond de laatste aflevering van het seizoen met centrale gast René van Kooten.

 Op zaterdag 21 mei 2016 ging op NPO 1 het inmiddels negende seizoen van 'De Beste Zangers van Nederland' van start. Voor de zesde maal op rij is Jan Smit (commentator ESF 2011-2012-2013-2014-2015-2016, presentator NSF 2012) de presentator van dienst en dit seizoen krijgt het programma een kortere titel, namelijk 'Beste Zangers'.

Ook dit seizoen zitten er weer een aantal toppers op de bank die gaan proberen om de felbegeerde titel te bemachtigen.

Op het zonnige eiland Ibiza leren Willeke Alberti (ESF 1994), O'G3NE (JESF 2007 als Lisa, Amy en Shelley), René van Kooten (NSF 2001), Sharon Doorson, Brownie Dutch (jurylid Junior Songfestival 2013) en Jeroen van der Boom (ESF 2009, jurylid Junior Songfestival 2009) elkaar op een andere manier kennen en verdiepen ze zich in elkaars repertoire.

Acht verschillende karakters die elkaar nauwelijks of niet kennen en onder de Spaanse zon een unieke vriendschapsband opbouwen: dat is de magie van 'Beste Zangers'.

Met de energieke Jeroen van der Boom, musicalster René van Kooten, de sympathieke Willeke Alberti en de bijzondere meerstemmigheid van de drie zussen Lisa, Amy en Shelley van O'G3NE staat nu al vast dat 'Beste Zangers' opnieuw voor verrassende momenten zullen zorgen.

Ook de bescheiden Brownie Dutch en de hippe Sharon Doorson die o.a. bekend werd met de meidengroep Raffish en door 'The Voice', stappen uit hun comfort zone en stellen zich meer dan ooit open.

 In het negende seizoen van 'Beste Zangers' draait het natuurlijk weer om de muziek. Elke week staat één van de artiesten centraal, die zijn of haar grootste en meest gekoesterde liedjes uitleent.

* zaterdag 30 juli 2016 - zevende aflevering:

Musicalster René van Kooten staat centraal. Voor de andere zangers is het musicalrepertoire het meest uit hun comfortzone. Maar René staat voor meer dan alleen maar musical. Zo speelt hij ook in een rock band Shifting Daylight.

Willeke Alberti weet René diep te roeren door een zijn eigen geschreven nummer "Something So Real" te vertalen met de titel "Op reis". De meiden van O'G3NE en Sharon Doorson duiken in de rol van de 'Jersey Boys'. Jeroen van der Boom vertolkt prachtig "Jimmy" uit de musical 'Onder de groene hemel'. En Brownie Dutch schittert met 'Jezus Christ Superstar'.

De achtste en laatste aflevering van 'Beste Zangers' vanavond, zaterdag 30 juli 2016, tussen 20.25 en 21.20 bij AVROTROS op NPO 1. (bron, logo en foto: AVROTROS)

30-07-2016 om 12:35 geschreven door Redactie  


27-07-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit in België en Nederland'.

 Net als de voorbije drie jaar worden onze rubrieken 'Een avondje uit' en 'Een avondje uit in Nederland' tijdens de maanden juni, juli en augustus samengevoegd tot 'Een avondje uit in België en Nederland'. Elke week krijg je, telkens op woensdag, een uitgebreide versie van beide rubrieken. Fans die eens een concert willen bijwonen of op zoek zijn naar een plaats in de buurt waar hun favoriete artiest zal optreden zitten bij ons op de eerste rij.

Christoff (Eurosong 1993-2002) zette 2016 alvast feestelijk in door zijn vierde MIA te winnen. Daarmee was meteen het startschot gegeven voor '25 jaar Christoff'.

Vlaanderens populairste zanger brengt in de zomer alvast een gloednieuw studio-album uit en zal daarmee uitgebreid in het land gaan toeren. Maar als kers op de taart brengt hij in het najaar drie grote '25 jaar Christoff'-concerten. Daarin blikt Christoff terug op de ontelbare successen uit zijn al zo rijk gevulde carrière en zal hij ook voor de nodige muzikale verrassingen zorgen. Met zo'n 300.000 verkochte albums op zijn palmares en de grote meezing hits worden de '25 jaar Christoff'-concerten zonder twijfel het feest van het jaar.

Op zaterdag 15 oktober is als eerste Hasselt aan de beurt. Tickets (35, 45 en 55 euro) voor '25 jaar Christoff' in de Ethias Arena, zijn te koop via de website van TeleTicketService. Telefonisch kan dat via het nummer 070 345 345 (op werkdagen van 09.00 tot 12.30 en van 13.30 tot 18.00). Vanuit Nederland neem je contact op via het nummer 0900 45 000 45 en voor andere landen via het nummer +32 34 0000 34. Ook voor het optreden op zaterdag 26 november in de Oktoberhallen te Wieze kan je tickets aanschaffen via de website van TeleTicketService.

Daarnaast kan je ook tickets bestellen via overschrijving op het nummer BE 40 8538-6936-5663 van BVBA Oktober Events (Aalstersestraat 168, 9280 Wieze). In de omschrijving zet je het aantal gewenste kaarten (37, 47 en 57 euro, reservatie- en portkosten inbegrepen) met vermelding '25 jaar Christoff'.

Op zondag 30 oktober kan je hem aan het werk zien in het Kursaal van Oostende. Tickets (45 en 55 euro) voor dit unieke concert kunnen worden aangeschaft via de websites van Concert Events en Sherpa of telefonisch via het nummer 070 22 56 00 (vanuit Nederland : +32 70 25 20 20). Daarnaast kan je van maandag tot en met zondag (telkens tussen 10.00 en 18.00) ook terecht in de Box Office Toerisme Oostende (Monacoplein 2, 8400 Oostende).

Gewapend met uitverkochte Lotto Arena's, een resem nummer 1-hits, gouden singles en een dubbel (bijna triple) platina-album trekt de populairste zanger van Vlaanderen dit najaar voor het eerst naar het Sportpaleis.

Op zaterdag 03, zondag 04, vrijdag 09, zaterdag 10 en maandag 12 oktober 2015 stond Stan Van Samang (lid vakjury 'Junior Eurosong 2010') maar liefst vijf avonden in een uitverkochte Lotto Arena. Goed voor zomaar eventjes 30.000 fans! Vrijdag 25 en zaterdag 26 november pakt Stan het nog 'grootser' aan met een unieke show in dé muziektempel van Vlaanderen, een show die de klinkende en veelbelovende titel 'Stan Van Samang – In 't groot' meekrijgt. Het wordt een onvergetelijke avond boordevol hits van deze rasentertainer.

Stan kijkt er zelf al enorm naar uit : "We moeten daar eerlijk in zijn, een eigen concert in het Sportpaleis, dat is altijd al een droom van mij geweest. Het is werkelijk fantastisch dat ik deze kans krijg. Merci aan alle fans, ik geniet hiervan met volle teugen!"

2015 was hét jaar van Stan Van Samang, daar is iedereen het over eens. In de lente schreef Stan Van Samang showbizzgeschiedenis, want Vlaanderens publiekslieveling stond met maar liefst zes nummers tegelijk in de 'Ultratop 50'. Zijn album "Liefde voor publiek" prijkte achttien weken bovenaan de hitlijsten en is sinds begin dit jaar goed voor vier maal platina (80.000 exemplaren!). Bij de uitreiking van de 'Zomerhits' van Radio 2 in de zomer sleepte Stan maar liefst drie awards in de wacht : 'Beste Zanger', 'Beste Nederlandstalig nummer' ("Goeiemorgend, goeiendag") en dé 'Radio 2 Zomerhit 2015' ("Een ster").

De wederzijdse liefde tussen Stan en zijn publiek blijkt ook uit de vlotte verkoop van zijn concerten. Eén concert in de Lotto Arena werden er uiteindelijk vier en deze raakten in no time volledig uitverkocht. Mobistar-klanten kregen zelfs de kans om Stan nog een keer live te bewonderen dankzij een extra vijfde Lotto Arena-concert. Dit voorjaar concerteert Stan in de grootste theaters van het land. Maar het orgelpunt van deze 'Stanmania' komt er dus op vrijdag 25 (extra-concert) en zaterdag 26 november (aanvang : 20.30) met zijn Sportpaleisshow 'Stan Van Samang – In 't groot'. Mis het niet!

De ticketverkoop voor beide concerten gebeurt via de website van TeleTicketService. Telefonisch kan je tickets bestellen via het nummer 070 34 53 45 (max. 0,30 euro/minuut) en vanuit Nederland via het nummer 0900 45 000 45 (0,45 euro/minuut) en dit van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 12.30 en tussen 13.30 en 18.00.


 Eind 2013 gaven de 3JS (ESF 2011) de fans al een voorproefje van hun visie op een echt intiem kerstconcert. Geen toeters en bellen, geen Mariah Carey, maar een kleine akoestische band, een sfeervol theaterpodium en het traditionele kerstrepertoire van o.a. Frank Sinatra, Dean Martin, Elvis Presley en The Cats….

Waar ze eigenlijk het hele jaar door wel naar zouden kunnen luisteren. De voorliefde voor klassieke melodieën en de excellente zang- en gitaartechniek van de drie troubadours uit Volendam komen hier meer dan ooit tot hun recht.

Er komt eind dit jaar een nieuw kerstalbum en een nieuwe tournee. Tickets voor één van de optredens (tussen woensdag 07 en zaterdag 24 december) kunnen nu reeds worden aangekocht via de website van Nationale Theaterkassa.

 December 2016 wordt weer Clouseau-maand in het Sportpaleis. Dat betekent : tijd om te feesten en te swingen! Clouseau (Eurosong 1989, ESF 1991) danst (ook de naam van de show!) en alle fans worden uitgenodigd om mee te bewegen!

"Ons nieuwe album verschijnt in het voorjaar en het wordt een plaat met veel uptempo, dansbare muziek. De titel van het album wordt dan ook 'Clouseau Danst' en het was bij ons meteen duidelijk dat de Sportpaleisconcerten in december 2016 dezelfde naam moesten dragen. Want niks is leuker dan ons publiek heerlijk uit de bol zien gaan en met deze muziek moet dat zeker lukken! We kunnen niet wachten om eraan te beginnen…", aldus Koen Wauters.

De ticketverkoop voor beide shows (vrijdag 09 en zaterdag 10 december) startte midden december jongstleden via de websites van het Sportpaleis en/of TeleTicketService. Telefoninisch kan je tickets bestellen via het nummer 070 34 53 45 (max. 0,30 euro/minuut) en vanuit Nederland via het nummer 0900 45 000 45 (0,45 euro/minuut) en dit van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 12.30 en tussen 13.30 en 18.00.

 Oud-Songfestivaldeelneemster Ruth Jacott (backing vocal Nederlandse inzending ESF 1992, ESF 1993, lid vakjury NSF 2004, lid Nederlandse vakjury ESF 2014) trekt in het voorjaar van 2017 de Nederlandse zalen in met haar nieuwe show 'Ruth'. De zangeres kan niet wachten om u, samen met haar live-band, te trakteren op haar nieuwe theatershow. Met mooie, ontroerende en opzwepende liedjes, swingende moves en openhartige verhalen, krijgt u een gevarieerde muzikale avond én een kijkje in zowel haar professionele- als haar privéleven.

Een energieke mix van haar Nederlandstalige hits, ontroerende ballads, uptempo nummers én liedjes die ze altijd al eens had willen zingen. Soms precies zoals u ze kent, soms in een verrassend arrangement en misschien soms ook wel met een wat serieuzere ondertoon. Ruth is stoer en sterk, supervrouwelijk en glamoureus. Ze bruist meer dan ooit, van de energie. Een bijzondere voorstelling met onverwachte wendingen, want daar houdt Ruth van.

Voor meer nieuws en een volledig overzicht van deze tournee (tussen woensdag 25 januari en maandag 01 mei 2017) verwijzen we je naar haar website. (foto Ruth Jacott: Govert de Roos)

27-07-2016 om 21:08 geschreven door Redactie  


24-07-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Palm Parkies' : deze week met optredens van Lady Linn & Her Magnificent Seven.

 Afgelopen maandag, 11 juli 2016, werd in Nederland de aftrap gegeven van een nieuwe editie van 'Palm Parkies'.

In 1991 startte vzw Divers met een eerste project. Nadien ging het in crescendo met bijna elk jaar nieuwe concertreeksen. Vanaf 1994 werd de naam 'Zomerfestival Vlaanderen' gebruikt als koepel voor al onze evenementen.

In 1998 staken wij voor de eerste keer de grens over. En vanaf 2009 gaan we met dit mooie project in Nederland verder onder de naam 'Palm Parkies'. Wie had ooit gedacht dat dit initiatief, zo kleinschalig gestart in 1991, zesentwintig jaar later zou uitgroeien tot één van de grootste en gezelligste manifestaties in Vlaanderen en Nederland.

En naar goede gewoonte is er niet alleen steengoede muziek, maar blus je met lekkere, zachtgeprijsde drankjes de warmte en vul je het kleinste gaatje in je maag met zalige snacks.

We zorgen opnieuw voor een mirakel… dankzij de steun van de verschillende lokale besturen én onze sponsors blijft dit zomerfeest volledig gratis en onze drankjes zijn naar goede gewoonte heel betaalbaar.

Om 19.30 kan je al terecht voor een lekker hapje en drankje. Bonnetjes kopen kan tot 23.00, de dranktent en de frituur sluiten om 23.15. De optredens gaan van start om 20.15 en het einde is voorzien om 22.30.

Je vindt 'Palm Parkies' in Bergen op Zoom, Breda, Dordrecht en Roosendaal.
Net als de voorbije acht jaar zullen wij ook dit jaar het festival van naderbij volgen tijdens de maanden juli en augustus. Vanaf vandaag krijg je elke week op zondag een overzicht van de optredens die er die week zullen doorgaan. Die vinden telkens op maandag, dinsdag, woensdag of donderdag plaats en gaan van start om 20.15.

* maandag 25 juli :

- Dordrecht (Weizigtpark, Mauritsweg) : Lady Linn & Her Magnificent Seven.

* dinsdag 26 juli :

- Breda (Valkenbergpark, J.F. Kennedylaan) : Lady Linn & Her Magnificent Seven.

* woensdag 27 juli :

- Roosendaal (Vrouwenhof, Scholtensboslaan) : Lady Linn & Her Magnificent Seven.

* donderdag 28 juli :

- Bergen op Zoom (Wilhelminaveld) : Lady Linn & Her Magnificent Seven.

Meer nieuws en informatie is ook beschikbaar op de website van het festival. (bron en logo : Palm Parkies)

24-07-2016 om 18:56 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Engie Parkies 2016' : Cleymans & Van Geel deze week in Knokke-Heist, Torhout, Blankenberge en Middelkerke.

 De organisatie achter 'PARKIES', vzw Divers, had midden mei groot nieuws. Vanaf dit seizoen zal de concertorganisator in België de steun genieten van ENGIE Electrabel. ENGIE Electrabel zal voor minimaal vier jaar de rol van naamsponsor op zich nemen waardoor de concerten voortaan als 'Engie Parkies' zullen worden aangekondigd. ENGIE Electrabel engageert zich vol overtuiging in 'PARKIES' en wil een belangrijke bijdrage leveren aan het verder ontwikkelen van de concerten. Dit nieuwe en stabiele partnership zal er voor zorgen dat 'PARKIES' zijn sociale en culturele rol kan blijven vervullen met de energieke steun van ENGIE Electrabel.

'Engie Parkies' kan gerealiseerd worden dankzij de intensieve samenwerking met achttien stads- en gemeentebesturen, een aantal vooraanstaande merken uit de bedrijfswereld en de synergie tussen de artiesten en mediawereld. Het komende seizoen nemen veertien Belgische locaties deel aan 'Engie Parkies'. Goed voor maar liefst honderd gratis toegankelijke concerten.

"Met 'Engie Parkies' steunen we een project dat nauw aansluit bij onze maatschappelijke visie. 'Engie Parkies' is een mooi initiatief dat mensen samenbrengt. Als lokaal verankerde onderneming willen we samen met vzw Divers het project op sociaal vlak verder ontwikkelen", aldus Geetha Keyaert, woordvoerder van ENGIE Electrabel.

En wat met Palm zal u zeggen? Niets eigenlijk, want Brouwerij Palm is en blijft een van de meest trouwe partners van de organisatie. Door het vergroten van het sponsordraagvlak zal 'Engie Parkies' nog verder kunnen groeien. "Met gepaste trots dragen wij het naamsponsorschap over aan ENGIE Electrabel. We blijven uiteraard een sterke partner in dit unieke project dat we mee vorm hebben gegeven . 'Engie Parkies' is en blijft een prachtig evenement om ons rijk aanbod van speciale bieren te promoten" aldus Peter Buelens, PR manager van Palm.

'Engie Parkies' pakt deze zomer alvast uit met een ijzersterk en energiek programma. Ondermeer Jelle Cleymans (Eurosong 2004, presentator 'Eurokids 2005' en 'Eurosong for Kids 2006', commentator JESF 2006), Jonas Van Geel, Raymond van het Groenewoud, Niels Destadsbader (coach 'Junior Eurosong 2009', presentator 'Junior Eurosong 2012'), De Corsari's en Laura Tesoro (ESF 2016) komen deze zomer naar 'Engie Parkies'.

En naar goede gewoonte is er niet alleen steengoede muziek, maar blus je met lekkere, zachtgeprijsde drankjes de warmte en vul je het kleinste gaatje in je maag met zalige snacks.

We zorgen opnieuw voor een mirakel… dankzij de steun van de verschillende lokale besturen én onze sponsors blijft dit zomerfeest volledig gratis en onze drankjes zijn naar goede gewoonte heel betaalbaar.

Om 19.30 kan je al terecht voor een lekker hapje en drankje. Bonnetjes kopen kan tot 23.00, de dranktent en de frituur sluiten om 23.15. De optredens gaan van start om 20.15 en het einde is voorzien om 22.30.

Net als de voorbije acht jaar zullen wij ook dit jaar het festival van naderbij volgen tijdens de maanden juli en augustus. Je krijgt telkens op zondag een overzicht van de optredens die er die week zullen doorgaan. Die vinden telkens op maandag, dinsdag, woensdag of donderdag plaats en gaan van start om 20.15.

* maandag 25 juli :

- Aalst (Stadspark, ingang via Parklaan) : Grand Hammond.
- Knokke-Heist (Tuin CC Scharpoord, Meerlaan) : Cleymans & Van Geel.
- Waregem (Park Baron Casier, Stationstraat) : Isolde & Les Bens XL.

* dinsdag 26 juli :

- Genk (Park aan de Dieplaan) : Raymond van het Groenewoud.
- Sint-Niklaas (Romain de Vidtspark, Parklaan) : Isolde & Les Bens XL.
- Torhout (Don Boscoplein, Revinzestraat) : Cleymans & Van Geel.

* woensdag 27 juli :

- Blankenberge (Park De Craene, Uitkerke) : Cleymans & Van Geel.
- Deinze (Kaandelpark, Mouterijdreef) : Raymond van het Groenewoud.
- Maasmechelen (Koninginnepark, Koninginnelaan) : Cookies & Cream.
- Vilvoorde (Maurits Duchéhof) : Silke & The Expendables.

* donderdag 21 juli :

- Hasselt (Kapermolenpark) : Silke & The Expendables.
- Kapellen (Gemeentepark, Dorpsstraat) : Cookies & Cream.
- Middelkerke (Normandpark) : Cleymans & Van Geel. 
- Wevelgem (Gemeentelijke Hovingen) : Isolde & Les Bens XL.

Meer nieuws en informatie is ook beschikbaar op de website van het festival. (bron en logo : Engie Parkies)

24-07-2016 om 17:23 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Is er Wifi in Tahiti?' : deze week ontvangt Niels Destadsbader onder meer Sam Gooris, Jill Peeters en Tanja Dexters.

 Slecht weer in het land? Om de pijn te verzachten brengt Niels Destadsbader (coach 'Junior Eurosong 2009', presentator 'Junior Eurosong 2012') sinds maandag 04 juli 2016 acht weken lang de zon tot in de huiskamer in een tweede seizoen van de geestige spelshow 'Is er Wifi in Tahiti?'.

Van maandag tot donderdag gaan twee teams van drie bekende Vlamingen en één onbekende kandidaat, de strijd aan met slechts één doel: een reis naar een zonnige bestemming. Dit jaar staan een volledig nieuwe ronde, een resem spiksplinternieuwe dolkomische spelletjes en bijna 200 BV's garant voor zomers spelplezier.

Niels Destadsbader heeft er dan ook veel zin in: "Ik heb me vorige zomer zo goed geamuseerd! Ik vind het zo'n tof programma dat ik eigenlijk graag zélf eens wil meedoen. Leuke spelletjes spelen en een kandidaat aan een droomreis helpen… Wat wil een mens nog meer?"

De basis van Niels' zomerse quiz blijft ongewijzigd: na vijf snedige en vooral grappige spelrondes speelt de kandidaat van het winnende team samen met één van de BV's de finale met als inzet een felbegeerde reis. In die 'Wifinale' wordt een reeks kennisvragen op hen afgevuurd. Negen goede antwoorden binnen de negentig seconden en de buit is binnen. Wie het niet haalt, moet het stellen met een 'staycation' op Belgische bodem.

192 bekende Vlamingen aan zet

In het tweede seizoen vullen maar liefst 64 kandidaten en 192 bekende Vlamingen de passagierszetels. Daaronder heel wat namen die hun vuurdoop krijgen in het programma zoals Marie Verhulst, K3 (Eurosong 1999), Koen Wauters (Eurosong 1989, ESF 1991), Regi Penxten (componist/tekstschrijver "My Music", Eurosong 2008), Jasper Publie (Junior Eurosong 2007, Eurosong 2014), Willy Sommers, de Coppens-broers, Jill Peeters en Ella Leyers (interviewster 'Eurosong 2006'). Ook o.a. Tom Waes, Jacques Vermeire, Jo Hens, Laura Tesoro (ESF 2016), William Boeva, Olga Leyers en Bab Buelens (Junior Eurosong 2007, woordvoerster JESF 2007) spelen alsof hun leven ervan afhangt.

Gloednieuwe ronde en zestien nieuwe spelletjes

Naast de gekende Wifi-klassiekers, gooit Niels dit jaar heel wat extra ingrediënten in zijn zomerse cocktail. Zo kan hij elke aflevering kiezen uit zestien nieuwe spelletjes verspreid over de verschillende rondes en staat er één gloednieuwe ronde op het menu, waarbij BV's geblinddoekt verschillende opdrachten moeten doen.

Wegens groot succes keert de iconische 'Wa zeit'm?'-ronde terug en de laatste en allesbepalende ronde net voor de finale blijft 'Facetime', een memoryspel om gek van te worden. In het vorige seizoen zorgden deze rondes meer dan eens voor hilarische taferelen.

* kandidaten en BV's week 4 (maandag 25 tot en met donderdag 28 juli 2016):

- maandag 25 juli: vandaag wordt Wesley Van Moortel uit Temse vergezeld door Tom Waes, Sven De Ridder en Véronique De Kock. Hij krijgt tegenstand van Laura Moens uit Londerzeel, Guga Baúl, Tatyana Beloy en Maarten Vangramberen. Wie mag zijn koffers pakken om te vertrekken naar een bestemming met wifi? En wie moet het stellen met een 'staycation' op Belgische bodem?

- dinsdag 26 juli: Nele Vervloet uit Tremelo geeft alles wat ze heeft om de zomerse reis binnen te rijven en krijgt daarbij de hulp van Bert Huysentruyt, Kris Wauters (Eurosong 1989, ESF 1991, lid vakjury 'Eurosong 2008') en Wesley Sonck. Carlo Sanudo Bretones uit Scherpenheuvel, Sven De Ridder, Joyce Buellens en net-niet-K3'tje Lisa Michels leggen haar echter het vuur aan de schenen.

- woensdag 27 juli: Robin Claes uit Peer heeft William Boeva, Jill Peeters en Francesca Vanthielen meegebracht om de felbegeerde reis binnen te rijven. Els De Wael uit Dendermonde kan rekenen op de steun van Jacques Vermeire, Sam Gooris en Jolien Roets. Wie mag zijn koffers pakken om te vertrekken naar een bestemming met wifi? En wie moet het stellen met een 'staycation' op Belgische bodem?

- donderdag 28 juli: Tommy De Kegel uit Moorsel geeft alles wat hij heeft om deze zomer nog op vakantie te kunnen gaan en krijgt daarbij de hulp van Steven Goegebeur, Tanja Dexters (Eurosong 2002-2008) en Lesley-Ann Poppe. Maar Shari Wens uit Ekeren geeft de overwinning niet zomaar cadeau, met Jacques Vermeire, Véronique De Kock en Joke Van de Velde aan haar zijde.

'Is er Wifi in Tahiti?', van maandag tot en met donderdag, telkens rond de klok van 20.30 op vtm. (bron en foto's: vtm)

24-07-2016 om 10:26 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'1000 zonnen': Siegfried De Doncker leert vinkenzetten en Maureen gaat weer op zoek naar de grootste zomerhit.

 Geen zomer zonder '1000 zonnen': ook dit jaar is het dagelijkse magazine van Eén er weer. Nieuwe, verrassende rubrieken en een indrukwekkende schare aan BV's kleuren de zomer. De intussen legendarische 'Stoel' reist dit jaar voor de tiende keer door Vlaanderen, en misschien komt hij deze keer ook bij jou in de buurt.

 Onder andere Maureen Vanherberghen (Eurosong 2014), Julie Van Den Steen, Kamal Kharmach, Mathias Vergels en Gerty Christoffels duiken op dit seizoen. Ontdek hieronder alle nieuwe namen en rubrieken.

Bonte bende

Eén heeft een bonte bende presentatoren gestrikt om '1000 zonnen' een gezicht te geven. Zo gaat Maureen Vanherberghen samen met de kijkers op zoek naar de grootste zomerhit aller tijden. In een zomer die gedomineerd zal worden door voetbal, wielrennen en de Olympische Spelen, probeert Siegfried De Doncker een reeks alternatieve sporten uit: van waterballet over eenbenig voetbal tot… het Belgische kampioenschap Levend Standbeeld.

In 'Te goedkoop om waar te zijn' achterhaalt Julie Van Den Steen hoe een restaurant je een driegangenmenu kan aanbieden voor 8,5 euro, en hoe je in Gent kan overnachten voor 6 euro. Wat ze ontdekt? Het zijn geen gladde commerciële aanbiedingen, maar mensen die zich met hart en ziel smijten om hun klanten voor geen geld het beste te geven.

Eenmaal het festivalseizoen in juli begint, duikt ook Kamal Kharmach op: hij biedt de festivalgangers handige, maar vooral grappige oplossingen voor klassieke festivalproblemen zoals lange wachtrijen, vuile toiletten, en die ene reus die net voor je staat en je het zicht op het podium belemmert. Later in het seizoen duiken ook Nawfel Bardad-Daidj en Mathias Vergels, de immens populaire acteurs achter Adil en Lowie in 'Thuis', op in een eigen rubriek.

Gerty Christoffels vraagt "Hoe was je dag?"

Verder kleurt ook Saartje Vandendriessche (coach 'Junior Eurosong 2008') de zomer in '1000 zonnen': zij stelt samen met vele kijkers vast dat ze, ondanks haar gezonde levensstijl, elk jaar doodmoe uit de winter komt. Zij test de gekste manieren om haar energiepeil op te krikken.

De immer enthousiaste Dimitri Leue overvalt mensen op alle mogelijke plekken met pakkende passages uit nieuwe boeken – zelfs al zitten die mensen daar helemaal niet op te wachten. Chris Van den Abeele, de nachtelijke nieuwsstem van Radio 1, deelt zijn encyclopedische sportkennis in 'Dit is wat sport'.

 En vooral: het legendarische Eén-gezicht Gerty Christoffels keert eindelijk terug, tien jaar na haar laatste programma. Tegen het einde van de dag zet Gerty zich naast doodgewone mensen op een bankje, met de doodgewone vraag "Hoe was je dag?" – en krijgt ontroerend mooie verhalen te horen.

Gewone Vlamingen spelen de hoofdrol in "M/V met talent"

'1000 zonnen' is en blijft ook het programma waarin gewone Vlamingen de hoofdrol kunnen spelen. Letterlijk zelfs, in rubrieken als "M/V met talent", waarin mensen de leiding mogen nemen van een groep muzikanten, dansers, modellen… Of "Zomerliefde", waarin koppels vertellen hoe ze tijdens een zwoele zomer de liefde voor mekaar vonden – een liefde die tot vandaag voortduurt.

Maar die gewone Vlamingen worden dit jaar ook op de proef gesteld. Zo is er het spelletje "De pretwals": kandidaten krijgen een minuut om een praktische proef uit te voeren en daarmee mooie prijzen te winnen – maar intussen komt er een dreigende pletwals aangerold. En in "De deugnieten" mogen organisatoren hun evenement komen aankondigen – maar worden ze gesaboteerd door een vrolijke bende jonge deugnieten.

De stoel

En dan is er natuurlijk 'De stoel'. De meest legendarische van alle rubrieken gaat dit seizoen zijn tiende jaargang in. En voor die gelegenheid zijn de prijzen die je kan winnen als je als eerste met het juiste voorwerp in de stoel zit, behoorlijk spectaculair geworden. Geen vliegtuigtickets meer, maar all-in reizen, gaande van een weekendje Amsterdam tot… een veertiendaagse rondreis door India.

* week van maandag 25 juli tot en met vrijdag 29 juli 2016 :

'1000 zonnen' draait deze week vijf dagen lang mee achter de schermen bij het wereldberoemde 'Cirque du Soleil'. Een primeur, want nooit eerder kreeg een Belgische cameraploeg een week lang totale vrijheid om achter de schermen te filmen. Danny en Quinten, twee jongen Belgische acrobaten, zullen als gids fungeren. Het levert knappe verhalen en prachtige fragmenten op.

Naast deze exclusieve beelden zijn er ook genoeg bekende gezichten deze week. Maureen Vanherberghen is op haar zoektocht naar de grootste zomerhit deze week in Aalst, Mathias Vergels en Nawfel Bardad-Daidj bouwen een toren waar ze zelf bovenop staan, en een nietsvermoedende voorbijganger mag het opnemen tegen wielergrootheden als Lucien Van Impe en Roger De Vlaeminck.

Wordt vervolgd

Een unieke 'Wordt vervolgd' deze week in '1000 zonnen', want voor het eerst kreeg een Belgische televisieploeg totale vrijheid om een week lang te draaien achter de schermen van de grootste entertainment-act ter wereld: 'Cirque du Soleil'. Twee jonge Belgische acrobaten, Danny Vrijsen en Quinten Mangelschots, zijn onze gidsen. Deze stoere gasten doen een spectaculaire act met het teeterboard, een soort wipplank waarmee ze elkaar in de hoogte en door de tent slingeren.

Quinten is zenuwachtig, want hij treedt voor het eerst op met zijn familie in het publiek. Dat had eigenlijk vorig jaar moeten gebeuren, maar toen scheurde hij bij een repetitie zijn ligamenten en moest hij opgeven. Quinten hoopt dat deze keer alles goed loopt, zodat zijn familie voor het eerst ziet dat hij echt bij 'Cirque du Soleil' optreedt. Danny vormt dan weer een koppel met Haley, een acrobate uit Californië – ze zijn dus een van de 'Cirque du Soleil'-liefdesparen.

'Cirque du Soleil' is niets minder dan gigantisch: het heeft zo'n 4000 medewerkers, waaronder 1300 artiesten uit meer dan 50 landen. Ze speelden al voor bijna 155 miljoen bezoekers overal ter wereld. En deze keer, in Knokke-Heist, is '1000 zonnen' er de hele week bij. 

- maandag 25 juli

Zijn Vlamingen goede speechers? Kunnen ze een podium beklimmen en het woord richten tot de massa? Of durven ze dat alleen als ze wat veel gedronken hebben op een trouwfeest? '1000 zonnen' doet de test: de rubriek 'M/V met talent' daagt deze week de Gentenaars uit om hun redenaarstalent te tonen.

In het Waalse dierenpark Forestia leven de dieren vreedzaam samen in het wild. Eigenlijk net zoals in een Disneyfilm, dachten Stef en Michael, onze twee niet al te snuggere reclamemakers. Zoals altijd leidt dat tot een goedbedoelde, maar toch vooral hilarische reclamespot.


- dinsdag 26 juli


 De hele zomer zet '1000 zonnen' bijzondere gevels en voortuintjes in de kijker in de rubriek 'De trots van Vlaanderen'. In Gent komen we deze week een wel heel speciaal huis tegen: de hele gevel is immers bezet met oude voordeuren die de bewoners her en der verzameld hebben. En elke deur heeft een eigen verhaal.

Siegfried De Doncker heeft deze zomer al een hele reeks onbekende en vooral zeer spectaculaire sporten beoefend. Tijd voor wat anders, dacht hij, en dus smijt hij zich deze week op een unieke Vlaamse sport: vinkenzetten.


- woensdag 27 juli

Elke woensdag heeft Kamal Kharmach een handige oplossing voor een zeer herkenbaar festivalprobleem, zoals de hoge prijs voor de drankjes en het absolute verbod om je eigen drank mee te brengen. Alles wat je nodig hebt om je favoriete drankje binnen te smokkelen, zegt Kamal, is twee kilo bloem, een riek, en… een slijpschijf.

Saartje Vandendriessche is al de hele zomer op zoek naar nog meer energie, en die zoekt ze vandaag in China. Tai chi is niet alleen een gevechtssport, maar ook een techniek om je lichaam te controleren. Als je de bewegingen juist uitvoert, dan voel je gewoon de energie door je lichaam stromen. Althans, dat zeggen de beoefenaars. Nu Saartje nog.


- donderdag 28 juli

Vorige week won 'Thuis'-acteur Mathias Vergels op het nippertje de eerste confrontatie met zijn collega en boezemvriend Nawfel Bardad-Daidj. Hij loopt dan ook over van zelfvertrouwen voor de tweede proef, maar die blijkt moeilijker dan verwacht. Wie kan het snelst een toren bouwen… terwijl hij er zelf bovenop staat?

De swingende Cubaanse song "Mambo nr. 5" dateert al uit 1949, maar het was de Duitser Lou Bega die in 1999 een wereldhit van maakte. In haar zoektocht naar de grootste zomerhit aller tijden komt Maureen Vanherberghen met "Mambo nr. 5" in Aalst terecht – en doet de halve ajuinenstad swingen.


- vrijdag 29 juli

In de rubriek 'Schoon volk' portretteert '1000 zonnen' niemand minder dan prins Simon de Mérode, jeugdige telg uit een van de hoogste adellijke families van het land. Prins Simon is eigenaar van een schitterend kasteel in Westerlo, en daar produceert hij deze zomer een musical over koning Albert 1. Lucas Vandeneynde speelt de hoofdrol, maar het is de prins zelf die alle touwtjes in handen heeft.

Deze week vindt in Aalst het bekendste na-Tourcriterium van het land plaats: de 'Gentlemen Classic'. '1000 zonnen' heeft voor de rubriek 'Een plaats vrij' een plekje in het peloton van deze wielerwedstrijd geregeld, die vlak na de Tour de France plaatsvindt. De eerste voorbijganger met een fiets en veel energie mag het opnemen tegen wielergoden als Peter Van Petegem, Johan Museeuw, Lucien Van Impe, en Roger De Vlaeminck.


 '1000 zonnen' telkens van maandag tot en met vrijdag op Eén rond de klok van 19.40 en op zaterdag krijg je om 19.35 het beste van de afgelopen week. Later op de avond volgt telkens nog een herhaling. Tijdens de week is er nog een herhaling de dag nadien rond de klok van 13.30. Het programma is tevens te (her)bekijken via 'Ooit gemist'. (bron, logo en foto's: Eén/VRT)

24-07-2016 om 10:01 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Hoe is het zover kunnen komen?': vanavond weten we waarom Bartel Van Riet de natuur weer populair heeft gemaakt

'Hoe is het zover kunnen komen?' Dat is de sleutelvraag in het gelijknamige humorprogramma. Aan de hand van beelden uit het verre en minder verre verleden tonen de makers aan dat sommige recente gebeurtenissen eigenlijk best voorspelbaar waren. Of net niet.

Hoe is het bijvoorbeeld zover kunnen komen dat een televisiekok als Jeroen Meus de grootste Vlaamse televisiester werd? Waarom liet een politicus als Philipppe Muyters zich plots van zijn emotionele kant zien? Wat dreef Tom Waes in godsnaam om de beruchte El Capitan te trotseren? En waarom kruipen de meeste chauffeurs van de openbare omroep beter niet achter het stuur?

Daarnaast waren er ook voorvallen die minder in de lijn der verwachtingen lagen. Dat groene bink Bartel Van Riet erin zou slagen om de jonge generatie vanachter haar computer te sleuren en haar de wijde natuur in te sturen, was bijvoorbeeld een volstrekte verrassing.

Hoe is het zover kunnen komen? gaat op zoek naar het verhaal achter enkele opvallende televisiemomenten van de voorbije maanden en laat met een geestige aaneenschakeling van beelden zien hoe het ooit zo ver is kunnen komen.

* vijfde aflevering - zondag 24 juli 2016 :

In deze aflevering komen we te weten hoe het zover is kunnen komen dat een jong meisje 56 sterretjes op haar gezicht laat tatoeëren, dat men met een camera in de hand overal mee wegkomt en dat Eva Brems De Story als kledingsponsor heeft. Daarnaast komen we te weten waarom we zo graag lachen met minderheden en waarom Bartel Van Riet de natuur weer populair heeft gemaakt.

'Hoe is het zover kunnen komen?', vijfde aflevering vanavond, zondag 24 juli 2016, tussen 19.40 en 20.05 op Eén. Dit programma is ook beschikbaar via 'OOIT GEMIST'. (bron en foto : Eén)

24-07-2016 om 09:48 geschreven door Redactie  
VOLG ONS OOK OP TWITTER & FACEBOOK.Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!