Twelve Points...Douze Points...Kiev 2017...

Deze website wordt niet meer geüpdatet! Volg ons via https://twitter.com/12_TPDP_12.....

24-07-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Engie Parkies 2016' : Cleymans & Van Geel deze week in Knokke-Heist, Torhout, Blankenberge en Middelkerke.

 De organisatie achter 'PARKIES', vzw Divers, had midden mei groot nieuws. Vanaf dit seizoen zal de concertorganisator in België de steun genieten van ENGIE Electrabel. ENGIE Electrabel zal voor minimaal vier jaar de rol van naamsponsor op zich nemen waardoor de concerten voortaan als 'Engie Parkies' zullen worden aangekondigd. ENGIE Electrabel engageert zich vol overtuiging in 'PARKIES' en wil een belangrijke bijdrage leveren aan het verder ontwikkelen van de concerten. Dit nieuwe en stabiele partnership zal er voor zorgen dat 'PARKIES' zijn sociale en culturele rol kan blijven vervullen met de energieke steun van ENGIE Electrabel.

'Engie Parkies' kan gerealiseerd worden dankzij de intensieve samenwerking met achttien stads- en gemeentebesturen, een aantal vooraanstaande merken uit de bedrijfswereld en de synergie tussen de artiesten en mediawereld. Het komende seizoen nemen veertien Belgische locaties deel aan 'Engie Parkies'. Goed voor maar liefst honderd gratis toegankelijke concerten.

"Met 'Engie Parkies' steunen we een project dat nauw aansluit bij onze maatschappelijke visie. 'Engie Parkies' is een mooi initiatief dat mensen samenbrengt. Als lokaal verankerde onderneming willen we samen met vzw Divers het project op sociaal vlak verder ontwikkelen", aldus Geetha Keyaert, woordvoerder van ENGIE Electrabel.

En wat met Palm zal u zeggen? Niets eigenlijk, want Brouwerij Palm is en blijft een van de meest trouwe partners van de organisatie. Door het vergroten van het sponsordraagvlak zal 'Engie Parkies' nog verder kunnen groeien. "Met gepaste trots dragen wij het naamsponsorschap over aan ENGIE Electrabel. We blijven uiteraard een sterke partner in dit unieke project dat we mee vorm hebben gegeven . 'Engie Parkies' is en blijft een prachtig evenement om ons rijk aanbod van speciale bieren te promoten" aldus Peter Buelens, PR manager van Palm.

'Engie Parkies' pakt deze zomer alvast uit met een ijzersterk en energiek programma. Ondermeer Jelle Cleymans (Eurosong 2004, presentator 'Eurokids 2005' en 'Eurosong for Kids 2006', commentator JESF 2006), Jonas Van Geel, Raymond van het Groenewoud, Niels Destadsbader (coach 'Junior Eurosong 2009', presentator 'Junior Eurosong 2012'), De Corsari's en Laura Tesoro (ESF 2016) komen deze zomer naar 'Engie Parkies'.

En naar goede gewoonte is er niet alleen steengoede muziek, maar blus je met lekkere, zachtgeprijsde drankjes de warmte en vul je het kleinste gaatje in je maag met zalige snacks.

We zorgen opnieuw voor een mirakel… dankzij de steun van de verschillende lokale besturen én onze sponsors blijft dit zomerfeest volledig gratis en onze drankjes zijn naar goede gewoonte heel betaalbaar.

Om 19.30 kan je al terecht voor een lekker hapje en drankje. Bonnetjes kopen kan tot 23.00, de dranktent en de frituur sluiten om 23.15. De optredens gaan van start om 20.15 en het einde is voorzien om 22.30.

Net als de voorbije acht jaar zullen wij ook dit jaar het festival van naderbij volgen tijdens de maanden juli en augustus. Je krijgt telkens op zondag een overzicht van de optredens die er die week zullen doorgaan. Die vinden telkens op maandag, dinsdag, woensdag of donderdag plaats en gaan van start om 20.15.

* maandag 25 juli :

- Aalst (Stadspark, ingang via Parklaan) : Grand Hammond.
- Knokke-Heist (Tuin CC Scharpoord, Meerlaan) : Cleymans & Van Geel.
- Waregem (Park Baron Casier, Stationstraat) : Isolde & Les Bens XL.

* dinsdag 26 juli :

- Genk (Park aan de Dieplaan) : Raymond van het Groenewoud.
- Sint-Niklaas (Romain de Vidtspark, Parklaan) : Isolde & Les Bens XL.
- Torhout (Don Boscoplein, Revinzestraat) : Cleymans & Van Geel.

* woensdag 27 juli :

- Blankenberge (Park De Craene, Uitkerke) : Cleymans & Van Geel.
- Deinze (Kaandelpark, Mouterijdreef) : Raymond van het Groenewoud.
- Maasmechelen (Koninginnepark, Koninginnelaan) : Cookies & Cream.
- Vilvoorde (Maurits Duchéhof) : Silke & The Expendables.

* donderdag 21 juli :

- Hasselt (Kapermolenpark) : Silke & The Expendables.
- Kapellen (Gemeentepark, Dorpsstraat) : Cookies & Cream.
- Middelkerke (Normandpark) : Cleymans & Van Geel. 
- Wevelgem (Gemeentelijke Hovingen) : Isolde & Les Bens XL.

Meer nieuws en informatie is ook beschikbaar op de website van het festival. (bron en logo : Engie Parkies)

24-07-2016 om 17:23 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Is er Wifi in Tahiti?' : deze week ontvangt Niels Destadsbader onder meer Sam Gooris, Jill Peeters en Tanja Dexters.

 Slecht weer in het land? Om de pijn te verzachten brengt Niels Destadsbader (coach 'Junior Eurosong 2009', presentator 'Junior Eurosong 2012') sinds maandag 04 juli 2016 acht weken lang de zon tot in de huiskamer in een tweede seizoen van de geestige spelshow 'Is er Wifi in Tahiti?'.

Van maandag tot donderdag gaan twee teams van drie bekende Vlamingen en één onbekende kandidaat, de strijd aan met slechts één doel: een reis naar een zonnige bestemming. Dit jaar staan een volledig nieuwe ronde, een resem spiksplinternieuwe dolkomische spelletjes en bijna 200 BV's garant voor zomers spelplezier.

Niels Destadsbader heeft er dan ook veel zin in: "Ik heb me vorige zomer zo goed geamuseerd! Ik vind het zo'n tof programma dat ik eigenlijk graag zélf eens wil meedoen. Leuke spelletjes spelen en een kandidaat aan een droomreis helpen… Wat wil een mens nog meer?"

De basis van Niels' zomerse quiz blijft ongewijzigd: na vijf snedige en vooral grappige spelrondes speelt de kandidaat van het winnende team samen met één van de BV's de finale met als inzet een felbegeerde reis. In die 'Wifinale' wordt een reeks kennisvragen op hen afgevuurd. Negen goede antwoorden binnen de negentig seconden en de buit is binnen. Wie het niet haalt, moet het stellen met een 'staycation' op Belgische bodem.

192 bekende Vlamingen aan zet

In het tweede seizoen vullen maar liefst 64 kandidaten en 192 bekende Vlamingen de passagierszetels. Daaronder heel wat namen die hun vuurdoop krijgen in het programma zoals Marie Verhulst, K3 (Eurosong 1999), Koen Wauters (Eurosong 1989, ESF 1991), Regi Penxten (componist/tekstschrijver "My Music", Eurosong 2008), Jasper Publie (Junior Eurosong 2007, Eurosong 2014), Willy Sommers, de Coppens-broers, Jill Peeters en Ella Leyers (interviewster 'Eurosong 2006'). Ook o.a. Tom Waes, Jacques Vermeire, Jo Hens, Laura Tesoro (ESF 2016), William Boeva, Olga Leyers en Bab Buelens (Junior Eurosong 2007, woordvoerster JESF 2007) spelen alsof hun leven ervan afhangt.

Gloednieuwe ronde en zestien nieuwe spelletjes

Naast de gekende Wifi-klassiekers, gooit Niels dit jaar heel wat extra ingrediënten in zijn zomerse cocktail. Zo kan hij elke aflevering kiezen uit zestien nieuwe spelletjes verspreid over de verschillende rondes en staat er één gloednieuwe ronde op het menu, waarbij BV's geblinddoekt verschillende opdrachten moeten doen.

Wegens groot succes keert de iconische 'Wa zeit'm?'-ronde terug en de laatste en allesbepalende ronde net voor de finale blijft 'Facetime', een memoryspel om gek van te worden. In het vorige seizoen zorgden deze rondes meer dan eens voor hilarische taferelen.

* kandidaten en BV's week 4 (maandag 25 tot en met donderdag 28 juli 2016):

- maandag 25 juli: vandaag wordt Wesley Van Moortel uit Temse vergezeld door Tom Waes, Sven De Ridder en Véronique De Kock. Hij krijgt tegenstand van Laura Moens uit Londerzeel, Guga Baúl, Tatyana Beloy en Maarten Vangramberen. Wie mag zijn koffers pakken om te vertrekken naar een bestemming met wifi? En wie moet het stellen met een 'staycation' op Belgische bodem?

- dinsdag 26 juli: Nele Vervloet uit Tremelo geeft alles wat ze heeft om de zomerse reis binnen te rijven en krijgt daarbij de hulp van Bert Huysentruyt, Kris Wauters (Eurosong 1989, ESF 1991, lid vakjury 'Eurosong 2008') en Wesley Sonck. Carlo Sanudo Bretones uit Scherpenheuvel, Sven De Ridder, Joyce Buellens en net-niet-K3'tje Lisa Michels leggen haar echter het vuur aan de schenen.

- woensdag 27 juli: Robin Claes uit Peer heeft William Boeva, Jill Peeters en Francesca Vanthielen meegebracht om de felbegeerde reis binnen te rijven. Els De Wael uit Dendermonde kan rekenen op de steun van Jacques Vermeire, Sam Gooris en Jolien Roets. Wie mag zijn koffers pakken om te vertrekken naar een bestemming met wifi? En wie moet het stellen met een 'staycation' op Belgische bodem?

- donderdag 28 juli: Tommy De Kegel uit Moorsel geeft alles wat hij heeft om deze zomer nog op vakantie te kunnen gaan en krijgt daarbij de hulp van Steven Goegebeur, Tanja Dexters (Eurosong 2002-2008) en Lesley-Ann Poppe. Maar Shari Wens uit Ekeren geeft de overwinning niet zomaar cadeau, met Jacques Vermeire, Véronique De Kock en Joke Van de Velde aan haar zijde.

'Is er Wifi in Tahiti?', van maandag tot en met donderdag, telkens rond de klok van 20.30 op vtm. (bron en foto's: vtm)

24-07-2016 om 10:26 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'1000 zonnen': Siegfried De Doncker leert vinkenzetten en Maureen gaat weer op zoek naar de grootste zomerhit.

 Geen zomer zonder '1000 zonnen': ook dit jaar is het dagelijkse magazine van Eén er weer. Nieuwe, verrassende rubrieken en een indrukwekkende schare aan BV's kleuren de zomer. De intussen legendarische 'Stoel' reist dit jaar voor de tiende keer door Vlaanderen, en misschien komt hij deze keer ook bij jou in de buurt.

 Onder andere Maureen Vanherberghen (Eurosong 2014), Julie Van Den Steen, Kamal Kharmach, Mathias Vergels en Gerty Christoffels duiken op dit seizoen. Ontdek hieronder alle nieuwe namen en rubrieken.

Bonte bende

Eén heeft een bonte bende presentatoren gestrikt om '1000 zonnen' een gezicht te geven. Zo gaat Maureen Vanherberghen samen met de kijkers op zoek naar de grootste zomerhit aller tijden. In een zomer die gedomineerd zal worden door voetbal, wielrennen en de Olympische Spelen, probeert Siegfried De Doncker een reeks alternatieve sporten uit: van waterballet over eenbenig voetbal tot… het Belgische kampioenschap Levend Standbeeld.

In 'Te goedkoop om waar te zijn' achterhaalt Julie Van Den Steen hoe een restaurant je een driegangenmenu kan aanbieden voor 8,5 euro, en hoe je in Gent kan overnachten voor 6 euro. Wat ze ontdekt? Het zijn geen gladde commerciële aanbiedingen, maar mensen die zich met hart en ziel smijten om hun klanten voor geen geld het beste te geven.

Eenmaal het festivalseizoen in juli begint, duikt ook Kamal Kharmach op: hij biedt de festivalgangers handige, maar vooral grappige oplossingen voor klassieke festivalproblemen zoals lange wachtrijen, vuile toiletten, en die ene reus die net voor je staat en je het zicht op het podium belemmert. Later in het seizoen duiken ook Nawfel Bardad-Daidj en Mathias Vergels, de immens populaire acteurs achter Adil en Lowie in 'Thuis', op in een eigen rubriek.

Gerty Christoffels vraagt "Hoe was je dag?"

Verder kleurt ook Saartje Vandendriessche (coach 'Junior Eurosong 2008') de zomer in '1000 zonnen': zij stelt samen met vele kijkers vast dat ze, ondanks haar gezonde levensstijl, elk jaar doodmoe uit de winter komt. Zij test de gekste manieren om haar energiepeil op te krikken.

De immer enthousiaste Dimitri Leue overvalt mensen op alle mogelijke plekken met pakkende passages uit nieuwe boeken – zelfs al zitten die mensen daar helemaal niet op te wachten. Chris Van den Abeele, de nachtelijke nieuwsstem van Radio 1, deelt zijn encyclopedische sportkennis in 'Dit is wat sport'.

 En vooral: het legendarische Eén-gezicht Gerty Christoffels keert eindelijk terug, tien jaar na haar laatste programma. Tegen het einde van de dag zet Gerty zich naast doodgewone mensen op een bankje, met de doodgewone vraag "Hoe was je dag?" – en krijgt ontroerend mooie verhalen te horen.

Gewone Vlamingen spelen de hoofdrol in "M/V met talent"

'1000 zonnen' is en blijft ook het programma waarin gewone Vlamingen de hoofdrol kunnen spelen. Letterlijk zelfs, in rubrieken als "M/V met talent", waarin mensen de leiding mogen nemen van een groep muzikanten, dansers, modellen… Of "Zomerliefde", waarin koppels vertellen hoe ze tijdens een zwoele zomer de liefde voor mekaar vonden – een liefde die tot vandaag voortduurt.

Maar die gewone Vlamingen worden dit jaar ook op de proef gesteld. Zo is er het spelletje "De pretwals": kandidaten krijgen een minuut om een praktische proef uit te voeren en daarmee mooie prijzen te winnen – maar intussen komt er een dreigende pletwals aangerold. En in "De deugnieten" mogen organisatoren hun evenement komen aankondigen – maar worden ze gesaboteerd door een vrolijke bende jonge deugnieten.

De stoel

En dan is er natuurlijk 'De stoel'. De meest legendarische van alle rubrieken gaat dit seizoen zijn tiende jaargang in. En voor die gelegenheid zijn de prijzen die je kan winnen als je als eerste met het juiste voorwerp in de stoel zit, behoorlijk spectaculair geworden. Geen vliegtuigtickets meer, maar all-in reizen, gaande van een weekendje Amsterdam tot… een veertiendaagse rondreis door India.

* week van maandag 25 juli tot en met vrijdag 29 juli 2016 :

'1000 zonnen' draait deze week vijf dagen lang mee achter de schermen bij het wereldberoemde 'Cirque du Soleil'. Een primeur, want nooit eerder kreeg een Belgische cameraploeg een week lang totale vrijheid om achter de schermen te filmen. Danny en Quinten, twee jongen Belgische acrobaten, zullen als gids fungeren. Het levert knappe verhalen en prachtige fragmenten op.

Naast deze exclusieve beelden zijn er ook genoeg bekende gezichten deze week. Maureen Vanherberghen is op haar zoektocht naar de grootste zomerhit deze week in Aalst, Mathias Vergels en Nawfel Bardad-Daidj bouwen een toren waar ze zelf bovenop staan, en een nietsvermoedende voorbijganger mag het opnemen tegen wielergrootheden als Lucien Van Impe en Roger De Vlaeminck.

Wordt vervolgd

Een unieke 'Wordt vervolgd' deze week in '1000 zonnen', want voor het eerst kreeg een Belgische televisieploeg totale vrijheid om een week lang te draaien achter de schermen van de grootste entertainment-act ter wereld: 'Cirque du Soleil'. Twee jonge Belgische acrobaten, Danny Vrijsen en Quinten Mangelschots, zijn onze gidsen. Deze stoere gasten doen een spectaculaire act met het teeterboard, een soort wipplank waarmee ze elkaar in de hoogte en door de tent slingeren.

Quinten is zenuwachtig, want hij treedt voor het eerst op met zijn familie in het publiek. Dat had eigenlijk vorig jaar moeten gebeuren, maar toen scheurde hij bij een repetitie zijn ligamenten en moest hij opgeven. Quinten hoopt dat deze keer alles goed loopt, zodat zijn familie voor het eerst ziet dat hij echt bij 'Cirque du Soleil' optreedt. Danny vormt dan weer een koppel met Haley, een acrobate uit Californië – ze zijn dus een van de 'Cirque du Soleil'-liefdesparen.

'Cirque du Soleil' is niets minder dan gigantisch: het heeft zo'n 4000 medewerkers, waaronder 1300 artiesten uit meer dan 50 landen. Ze speelden al voor bijna 155 miljoen bezoekers overal ter wereld. En deze keer, in Knokke-Heist, is '1000 zonnen' er de hele week bij. 

- maandag 25 juli

Zijn Vlamingen goede speechers? Kunnen ze een podium beklimmen en het woord richten tot de massa? Of durven ze dat alleen als ze wat veel gedronken hebben op een trouwfeest? '1000 zonnen' doet de test: de rubriek 'M/V met talent' daagt deze week de Gentenaars uit om hun redenaarstalent te tonen.

In het Waalse dierenpark Forestia leven de dieren vreedzaam samen in het wild. Eigenlijk net zoals in een Disneyfilm, dachten Stef en Michael, onze twee niet al te snuggere reclamemakers. Zoals altijd leidt dat tot een goedbedoelde, maar toch vooral hilarische reclamespot.


- dinsdag 26 juli


 De hele zomer zet '1000 zonnen' bijzondere gevels en voortuintjes in de kijker in de rubriek 'De trots van Vlaanderen'. In Gent komen we deze week een wel heel speciaal huis tegen: de hele gevel is immers bezet met oude voordeuren die de bewoners her en der verzameld hebben. En elke deur heeft een eigen verhaal.

Siegfried De Doncker heeft deze zomer al een hele reeks onbekende en vooral zeer spectaculaire sporten beoefend. Tijd voor wat anders, dacht hij, en dus smijt hij zich deze week op een unieke Vlaamse sport: vinkenzetten.


- woensdag 27 juli

Elke woensdag heeft Kamal Kharmach een handige oplossing voor een zeer herkenbaar festivalprobleem, zoals de hoge prijs voor de drankjes en het absolute verbod om je eigen drank mee te brengen. Alles wat je nodig hebt om je favoriete drankje binnen te smokkelen, zegt Kamal, is twee kilo bloem, een riek, en… een slijpschijf.

Saartje Vandendriessche is al de hele zomer op zoek naar nog meer energie, en die zoekt ze vandaag in China. Tai chi is niet alleen een gevechtssport, maar ook een techniek om je lichaam te controleren. Als je de bewegingen juist uitvoert, dan voel je gewoon de energie door je lichaam stromen. Althans, dat zeggen de beoefenaars. Nu Saartje nog.


- donderdag 28 juli

Vorige week won 'Thuis'-acteur Mathias Vergels op het nippertje de eerste confrontatie met zijn collega en boezemvriend Nawfel Bardad-Daidj. Hij loopt dan ook over van zelfvertrouwen voor de tweede proef, maar die blijkt moeilijker dan verwacht. Wie kan het snelst een toren bouwen… terwijl hij er zelf bovenop staat?

De swingende Cubaanse song "Mambo nr. 5" dateert al uit 1949, maar het was de Duitser Lou Bega die in 1999 een wereldhit van maakte. In haar zoektocht naar de grootste zomerhit aller tijden komt Maureen Vanherberghen met "Mambo nr. 5" in Aalst terecht – en doet de halve ajuinenstad swingen.


- vrijdag 29 juli

In de rubriek 'Schoon volk' portretteert '1000 zonnen' niemand minder dan prins Simon de Mérode, jeugdige telg uit een van de hoogste adellijke families van het land. Prins Simon is eigenaar van een schitterend kasteel in Westerlo, en daar produceert hij deze zomer een musical over koning Albert 1. Lucas Vandeneynde speelt de hoofdrol, maar het is de prins zelf die alle touwtjes in handen heeft.

Deze week vindt in Aalst het bekendste na-Tourcriterium van het land plaats: de 'Gentlemen Classic'. '1000 zonnen' heeft voor de rubriek 'Een plaats vrij' een plekje in het peloton van deze wielerwedstrijd geregeld, die vlak na de Tour de France plaatsvindt. De eerste voorbijganger met een fiets en veel energie mag het opnemen tegen wielergoden als Peter Van Petegem, Johan Museeuw, Lucien Van Impe, en Roger De Vlaeminck.


 '1000 zonnen' telkens van maandag tot en met vrijdag op Eén rond de klok van 19.40 en op zaterdag krijg je om 19.35 het beste van de afgelopen week. Later op de avond volgt telkens nog een herhaling. Tijdens de week is er nog een herhaling de dag nadien rond de klok van 13.30. Het programma is tevens te (her)bekijken via 'Ooit gemist'. (bron, logo en foto's: Eén/VRT)

24-07-2016 om 10:01 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Hoe is het zover kunnen komen?': vanavond weten we waarom Bartel Van Riet de natuur weer populair heeft gemaakt

'Hoe is het zover kunnen komen?' Dat is de sleutelvraag in het gelijknamige humorprogramma. Aan de hand van beelden uit het verre en minder verre verleden tonen de makers aan dat sommige recente gebeurtenissen eigenlijk best voorspelbaar waren. Of net niet.

Hoe is het bijvoorbeeld zover kunnen komen dat een televisiekok als Jeroen Meus de grootste Vlaamse televisiester werd? Waarom liet een politicus als Philipppe Muyters zich plots van zijn emotionele kant zien? Wat dreef Tom Waes in godsnaam om de beruchte El Capitan te trotseren? En waarom kruipen de meeste chauffeurs van de openbare omroep beter niet achter het stuur?

Daarnaast waren er ook voorvallen die minder in de lijn der verwachtingen lagen. Dat groene bink Bartel Van Riet erin zou slagen om de jonge generatie vanachter haar computer te sleuren en haar de wijde natuur in te sturen, was bijvoorbeeld een volstrekte verrassing.

Hoe is het zover kunnen komen? gaat op zoek naar het verhaal achter enkele opvallende televisiemomenten van de voorbije maanden en laat met een geestige aaneenschakeling van beelden zien hoe het ooit zo ver is kunnen komen.

* vijfde aflevering - zondag 24 juli 2016 :

In deze aflevering komen we te weten hoe het zover is kunnen komen dat een jong meisje 56 sterretjes op haar gezicht laat tatoeëren, dat men met een camera in de hand overal mee wegkomt en dat Eva Brems De Story als kledingsponsor heeft. Daarnaast komen we te weten waarom we zo graag lachen met minderheden en waarom Bartel Van Riet de natuur weer populair heeft gemaakt.

'Hoe is het zover kunnen komen?', vijfde aflevering vanavond, zondag 24 juli 2016, tussen 19.40 en 20.05 op Eén. Dit programma is ook beschikbaar via 'OOIT GEMIST'. (bron en foto : Eén)

24-07-2016 om 09:48 geschreven door Redactie  


23-07-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Vers van de pers' (23-07-2016).

Op deze voorlaatste zaterdag van juli hebben we weer een nieuwe nieuwe aflevering van 'Vers van de pers' klaargestoomd. Daarin krijg je een overzicht van het nieuwe muzikale werk dat op ons wordt losgelaten. En zoals steeds beginnen we in eigen land.

 "Should Have Been There" is de titel van de nieuwe single van Regi Penxten (componist/tekstschrijver "My Music", Eurosong 2008). Het nummer is sinds afgelopen maandag, 18 juli, beschikbaar en naast de radioversie zijn er nog vier versies terug te vinden.

 Op vrijdag 15 juli jongstleden werd het verzamelalbum "MNM Summertime 2016" op de markt gebracht. Op twee schijfjes vinden we in totaal meer dan veertig nummers waaronder "J'ai cherché" van Amir, de Franse Songfestivalinzending van dit jaar. Ook voor "Ushuaia" van K3 (Eurosong 1999) is er een plaatsje voorzien.

 Op vrijdag 15 juli bracht Lait Al-Deen ('Germany 12 Points!' 2004) een nieuw album op de markt met als titel "Bleib unterwegs". Hierop staan in totaal elf nieuwe nummers waaronder de jongste single "Geheimnis".

De Duitse formatie The Baseballs ('Unser Song für Dänemark' 2014) brengen op vrijdag 09 september eerstkomende hun album "Hit Me Baby..." op de markt. Het wordt hun vijfde studioalbum (inclusief een kerstalbum) dat ze zullen uitbrengen.

 Tot slot eindigen we zoals steeds met een paar korte berichten. De Zwitserse formatie Lovebugs (ESF 2009) brengt op vrijdag 07 oktober aanstaande haar album "Land Ho!" op de markt. De gelijknamige single en dus voorloper van het album is sinds vrijdag 24 juni beschikbaar. De Canadese zangeres Céline Dion (ESF 1988) komt eind volgende maand met een franstalig album. "Encore un soir" is vanaf vrijdag 26 augustus beschikbaar. Het afscheidsoptreden van de 'oude' K3 (Eurosong 1999) zal op vrijdag 02 september verschijnen op dvd onder de titel "K3 Loves You - De Afscheidstour".

Tot eind augustus gaat deze rubriek in een lagere versnelling en krijg je tweewekelijks een nieuwe 'Vers van de pers'.
Een nieuwe afspraak maken we voor zaterdag 06 augustus. Ondertussen wensen we je alvast heel veel luisterplezier!

23-07-2016 om 23:31 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Beste Zangers' : vanavond is rapper Brownie Dutch de centrale gast.

 Op zaterdag 21 mei 2016 ging op NPO 1 het inmiddels negende seizoen van 'De Beste Zangers van Nederland' van start. Voor de zesde maal op rij is Jan Smit (commentator ESF 2011-2012-2013-2014-2015-2016, presentator NSF 2012) de presentator van dienst en dit seizoen krijgt het programma een kortere titel, namelijk 'Beste Zangers'.

Ook dit seizoen zitten er weer een aantal toppers op de bank die gaan proberen om de felbegeerde titel te bemachtigen.

Op het zonnige eiland Ibiza leren Willeke Alberti (ESF 1994), O'G3NE (JESF 2007 als Lisa, Amy en Shelley), René van Kooten (NSF 2001), Sharon Doorson, Brownie Dutch (jurylid Junior Songfestival 2013) en Jeroen van der Boom (ESF 2009, jurylid Junior Songfestival 2009) elkaar op een andere manier kennen en verdiepen ze zich in elkaars repertoire.

Acht verschillende karakters die elkaar nauwelijks of niet kennen en onder de Spaanse zon een unieke vriendschapsband opbouwen: dat is de magie van 'Beste Zangers'.

Met de energieke Jeroen van der Boom, musicalster René van Kooten, de sympathieke Willeke Alberti en de bijzondere meerstemmigheid van de drie zussen Lisa, Amy en Shelley van O'G3NE staat nu al vast dat 'Beste Zangers' opnieuw voor verrassende momenten zullen zorgen.

Ook de bescheiden Brownie Dutch en de hippe Sharon Doorson die o.a. bekend werd met de meidengroep Raffish en door 'The Voice', stappen uit hun comfort zone en stellen zich meer dan ooit open.

 In het negende seizoen van 'Beste Zangers' draait het natuurlijk weer om de muziek. Elke week staat één van de artiesten centraal, die zijn of haar grootste en meest gekoesterde liedjes uitleent.

* zaterdag 23 juli 2016 - zesde aflevering:

Brownie Dutch is de hoofdgast. Deze 30-jarige rapper, zanger en producer is heel veelzijdig. Achter de bril schuilt een enorme persoonlijkheid. Brownie kreeg de liefde voor soul muziek mee via zijn via Surinaamse roots en de liefde voor Koos Albers heeft hij van zijn Nederlandse moeder. Willeke Alberti zingt voor Brownie "Ik verscheurde je foto" en de meiden van O'G3NE steken Brownie's eigen nummer "Stupid Kind of Lover" in een nieuw jasje. De energieke Jeroen van der Boom en Sharon Doorson zorgen voor de soul met nummers van Sam Cooke en Sam Smith. Brownie zelf steelt de show met een nummer van zijn jeugdheld The Notorious B.I.G.

Volgende week (zaterdag 30 juli) staat René van Kooten centraal in 'Beste Zangers':

De zesde en voorlaatste aflevering van 'Beste Zangers' vanavond, zaterdag 23 juli 2016, tussen 20.25 en 21.20 bij AVROTROS op NPO 1. (bron, logo en foto: AVROTROS)

23-07-2016 om 16:49 geschreven door Redactie  


22-07-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Sterren Muziekfeest op het Plein' : Jan Smit ontvangt vanavond onder meer Belle Perez, O'G3NE en Sieneke.

 Ook deze zomer kan je op vrijdagavond genieten van 'Sterren Muziekfeest op het Plein', het muziekprogramma dat in goede banen wordt geleid door Jan Smit (commentator ESF 2011-2012-2013-2014-2015-2016, presentator NSF 2012).

Elk jaar reist AVROTROS door Nederland om het 'Sterren Muziekfeest op het Plein' bij jou in de buurt op te nemen. Tijdens dit grote spektakel presenteert Jan Smit de grootste artiesten van Nederlandse bodem.

De 'Sterren Muziekfeest'-tent stond dit seizoen op de Vismarkt in Groningen (woensdag 08 juni) en de Markt in Valkenswaard (dinsdag 21 juni). Vanavond, vrijdag 22 juli 2016, kun je om 20.30 op NPO 1 kijken naar deel twee van het 'Sterren Muziekfeest op het Plein' vanaf de de Markt in Valkenswaard.

Jan Smit en Kim-Lian (presentatrice JESF 2007-2012) zingen samen "Jij bent daar" en O'G3NE (JESF 2007 als Lisa, Amy en Shelley) brengt "Clown" ten gehore. Daarnaast zijn er optredens van onder anderen Jannes, Belle Perez (Eurosong 1999-2006), John de Bever, Sieneke (ESF 2010), Danny de Munk, Helemaal Hollands en André Hazes Jr.

De vierde en laatste aflevering van 'Sterren Muziekfeest op het Plein', vanavond, vrijdag 22 juli 2016, tussen 20.30 en 21.55 op NPO 1.(bron en logo : AVROTROS)

22-07-2016 om 16:35 geschreven door Redactie  


20-07-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit in België en Nederland'.

 Net als de voorbije drie jaar worden onze rubrieken 'Een avondje uit' en 'Een avondje uit in Nederland' tijdens de maanden juni, juli en augustus samengevoegd tot 'Een avondje uit in België en Nederland'. Elke week krijg je, telkens op woensdag, een uitgebreide versie van beide rubrieken. Fans die eens een concert willen bijwonen of op zoek zijn naar een plaats in de buurt waar hun favoriete artiest zal optreden zitten bij ons op de eerste rij.

 Op zaterdag 20 augustus eerstkomende vindt in Spaarnwoude de zesde editie plaats van 'Dutch Valley', het gezelligste feest van Nederland!

Headliners op de voorlaatste zaterdag van augustus zijn onder meer Within Temptation, Gerard Joling (ESF 1988), Nielson, Waylon (ESF 2014), 3JS (ESF 2011), Gers Pardoel, Glennis Grace (ESF 2005), Dave Roelvink en nog een heleboel anderen.

Voor meer nieuws en informatie verwijzen we je naar de website van het festival. Daar kan je ook nog steeds tickets aanschaffen voor deze zesde editie.

 Vanaf september zal de musical 'Hair' in een tintelfrisse versie in theaters door heel Nederland te zien zijn. Ditmaal is gekozen voor een mix van ervaren musicalsterren samen met nieuw talent. "Deze combinatie vormt een heel vlotte groep barstensvol enthousiasme. Zij brengen samen een Hair van nú, een show vol hoop en levenslust die tot de verbeelding spreekt in deze tijd. Verwacht een energy-boost in het theater: Let The Sunshine In" aldus producent Albert Verlinde.

William Spaaij ('De Tweeling', 'Ramses') en Anouk Maas ('Beauty and the Beast', 'Flashdance') gaan in de nieuwe musical de hoofdrollen van het energiek koppel George Berger en Sheila spelen. Naast dit duo zijn er verder nog glansrollen voor onder meer Tommie Christiaan ('Grease', 'Zorro') die de rol van Woof gaat vertolken en Jeffrey Italiaander ('Claude'), Lisanne Schut ('Jeanie') en Juneoer Mers ('Hud') maken de onafscheidelijke vriendengroep in 'Hair' compleet.

Daarnaast maakt Raffaëla Paton (NSF 2012) haar musicaldebuut. In haar rol als June zal zij onder andere het wereldberoemde nummer "Aquarius" zingen.

Tickets voor één van de voorstellingen (tussen dinsdag 13 september en zondag 23 april 2017) kunnen nu reeds worden aangeschaft via de website van de musical.

 Els de Schepper (Eurosong 2006, voorzitster vakjury 'Eurosong for Kids 2006') is terug! En hoe! Na een jaar cabaretstilte brengt ze nu niks dan de waarheid. Ontdaan van alle franjes. Ze ging een jaar op reis en dat bracht haar verder van huis en dichter bij zichzelf. Al die nieuwe indrukken en vragen bundelt ze voor jou in haar nieuwe theatershow 'Red Mij'!

Of hoe de vraag zich stelde: wie red je eerst in het leven? Jezelf of de ander? De Schepper is op sabbatical geweest. Dan hoef jij dat niet meer zelf te doen.

Wie één van de voorstellingen (tussen zaterdag 17 september en woensdag 31 mei 2017) wil bijwonen moet best wel snel zijn want een aantal shows zijn nu reeds volledig uitverkocht. Voor meer nieuws en informatie verwijzen we je naar de agenda op haar website.

 Op zaterdag 10 december eerstkomende wordt in Kortrijk Xpo voor de negende maal de 'Nacht van de Schlagers' gehouden.

Dit jaar maken Frans Bauer (coach NSF 2010), Christoff (Eurosong 1993-2002), De Romeo's (Gunther Levi, De Gouden Zeemeermin 1996 - Davy Gilles, De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999 - Chris Van Tongelen, Eurosong 1993, De Gouden Zeemeermin 1996), Jettie Pallettie, Sergio (ESF 2002), Corry Konings (coach NSF 2010), Swoop (met Filip D'haeze, - De Gouden Zeemeermin 1996 en Eurosong 1999), Paul Severs, Get Ready! (met Jimmy Samyn, Eurosong 2002) en Yves Segers (De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999) hun opwachting.

De show gaat van start om 20.00 en het einde is voorzien omstreeks 00.30. Er is een pauze voorzien van 30-45 minuten en de gaan open om 18.00.

Tickets voor deze negende 'Nacht van de Schlagers' kosten 30,00 euro (staanplaatsen) en 40,00 euro (zitplaatsen) en kunnen reeds worden aangekocht via deze link of telefonisch via 070 34 59 99 (maximaal 30 eurocent per minuut). Voor een VIP-arrangement tel je 130,00 euro neer.

 Na afwezigheid van tien jaar opende Theater Elckerlyc in Antwerpen (Frankrijklei 85-87) eind vorig jaar opnieuw de deuren voor de winterrevue. Een spektakel met populaire muziek, adembenemende dans, visuele acts en heel veel humor.

Eerder raakte al bekend dat daar dit jaar een vervolg aan gebreid zal worden en dit tussen donderdag 15 december en zondag 15 januari 2017. Je kan opnieuw genieten van deze verrassende revue in een regie van Stany Crets, met een geweldige cast, showballet en live orkest onder leiding van Eric Melaerts.

De cast bestaat ditmaal uit Dirk Van Vooren, Patrick Onzia (Eurosong 1993), Britt Van Der Borght, Udo (teruggetrokken 'Eurovision 2011', Eurosong 2014) en Ann Van Den Broeck. Daarnaast zullen nog een aantal 'special guests' hun opwachting maken.

Neem je familie, vrienden of collega's mee en beleef een onvergetelijke show! Reserveer dus vandaag nog je tickets want het wordt opnieuw de kleurrijkste show in de donkerste tijd van het jaar!

Tickets voor één van de shows (afhankelijk van de dag om 15.0020.00 en/of 21.00) kunnen nu worden aangeschaft via de website van Sherpa of Theater Elckerlyc. Telefonisch kan je tickets bestellen via 070 69 10 02 en meer informatie krijg je eveneens op de website van 'Winterrevue'.

20-07-2016 om 22:38 geschreven door Redactie  


17-07-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Palm Parkies' : deze week met onder meer Peter Koelewijn en Cookies & Cream.

 Afgelopen maandag, 11 juli 2016, werd in Nederland de aftrap gegeven van een nieuwe editie van 'Palm Parkies'.

In 1991 startte vzw Divers met een eerste project. Nadien ging het in crescendo met bijna elk jaar nieuwe concertreeksen. Vanaf 1994 werd de naam 'Zomerfestival Vlaanderen' gebruikt als koepel voor al onze evenementen.

In 1998 staken wij voor de eerste keer de grens over. En vanaf 2009 gaan we met dit mooie project in Nederland verder onder de naam 'Palm Parkies'. Wie had ooit gedacht dat dit initiatief, zo kleinschalig gestart in 1991, zesentwintig jaar later zou uitgroeien tot één van de grootste en gezelligste manifestaties in Vlaanderen en Nederland.

En naar goede gewoonte is er niet alleen steengoede muziek, maar blus je met lekkere, zachtgeprijsde drankjes de warmte en vul je het kleinste gaatje in je maag met zalige snacks.

We zorgen opnieuw voor een mirakel… dankzij de steun van de verschillende lokale besturen én onze sponsors blijft dit zomerfeest volledig gratis en onze drankjes zijn naar goede gewoonte heel betaalbaar.

Om 19.30 kan je al terecht voor een lekker hapje en drankje. Bonnetjes kopen kan tot 23.00, de dranktent en de frituur sluiten om 23.15. De optredens gaan van start om 20.15 en het einde is voorzien om 22.30.

Je vindt 'Palm Parkies' in Bergen op Zoom, Breda, Dordrecht en Roosendaal.
Net als de voorbije acht jaar zullen wij ook dit jaar het festival van naderbij volgen tijdens de maanden juli en augustus. Vanaf vandaag krijg je elke week op zondag een overzicht van de optredens die er die week zullen doorgaan. Die vinden telkens op maandag, dinsdag, woensdag of donderdag plaats en gaan van start om 20.15.

* maandag 18 juli :

- Dordrecht (Weizigtpark, Mauritsweg) : Dulfer Dance Band.

* dinsdag 19 juli :

- Breda (Valkenbergpark, J.F. Kennedylaan) : Peter Koelewijn & Zijn Rockets.

* woensdag 20 juli :

- Roosendaal (Vrouwenhof, Scholtensboslaan) : Cookies & Cream.

* donderdag 21 juli :

- Bergen op Zoom (Wilhelminaveld) : Peter Koelewijn & Zijn Rockets.

Meer nieuws en informatie is ook beschikbaar op de website van het festival. (bron en logo : Palm Parkies)

17-07-2016 om 18:58 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Engie Parkies 2016' : deze week met onder meer Jelle Cleymans, Gene Thomas, Laura Tesoro en Silke.

 De organisatie achter 'PARKIES', vzw Divers, had midden mei groot nieuws. Vanaf dit seizoen zal de concertorganisator in België de steun genieten van ENGIE Electrabel. ENGIE Electrabel zal voor minimaal vier jaar de rol van naamsponsor op zich nemen waardoor de concerten voortaan als 'Engie Parkies' zullen worden aangekondigd. ENGIE Electrabel engageert zich vol overtuiging in 'PARKIES' en wil een belangrijke bijdrage leveren aan het verder ontwikkelen van de concerten. Dit nieuwe en stabiele partnership zal er voor zorgen dat 'PARKIES' zijn sociale en culturele rol kan blijven vervullen met de energieke steun van ENGIE Electrabel.

'Engie Parkies' kan gerealiseerd worden dankzij de intensieve samenwerking met achttien stads- en gemeentebesturen, een aantal vooraanstaande merken uit de bedrijfswereld en de synergie tussen de artiesten en mediawereld. Het komende seizoen nemen veertien Belgische locaties deel aan 'Engie Parkies'. Goed voor maar liefst honderd gratis toegankelijke concerten.

"Met 'Engie Parkies' steunen we een project dat nauw aansluit bij onze maatschappelijke visie. 'Engie Parkies' is een mooi initiatief dat mensen samenbrengt. Als lokaal verankerde onderneming willen we samen met vzw Divers het project op sociaal vlak verder ontwikkelen", aldus Geetha Keyaert, woordvoerder van ENGIE Electrabel.

En wat met Palm zal u zeggen? Niets eigenlijk, want Brouwerij Palm is en blijft een van de meest trouwe partners van de organisatie. Door het vergroten van het sponsordraagvlak zal 'Engie Parkies' nog verder kunnen groeien. "Met gepaste trots dragen wij het naamsponsorschap over aan ENGIE Electrabel. We blijven uiteraard een sterke partner in dit unieke project dat we mee vorm hebben gegeven . 'Engie Parkies' is en blijft een prachtig evenement om ons rijk aanbod van speciale bieren te promoten" aldus Peter Buelens, PR manager van Palm.

'Engie Parkies' pakt deze zomer alvast uit met een ijzersterk en energiek programma. Ondermeer Jelle Cleymans (Eurosong 2004, presentator 'Eurokids 2005' en 'Eurosong for Kids 2006', commentator JESF 2006), Jonas Van Geel, Raymond van het Groenewoud, Niels Destadsbader (coach 'Junior Eurosong 2009', presentator 'Junior Eurosong 2012'), De Corsari's en Laura Tesoro (ESF 2016) komen deze zomer naar 'Engie Parkies'.

En naar goede gewoonte is er niet alleen steengoede muziek, maar blus je met lekkere, zachtgeprijsde drankjes de warmte en vul je het kleinste gaatje in je maag met zalige snacks.

We zorgen opnieuw voor een mirakel… dankzij de steun van de verschillende lokale besturen én onze sponsors blijft dit zomerfeest volledig gratis en onze drankjes zijn naar goede gewoonte heel betaalbaar.

Om 19.30 kan je al terecht voor een lekker hapje en drankje. Bonnetjes kopen kan tot 23.00, de dranktent en de frituur sluiten om 23.15. De optredens gaan van start om 20.15 en het einde is voorzien om 22.30.

Net als de voorbije acht jaar zullen wij ook dit jaar het festival van naderbij volgen tijdens de maanden juli en augustus. Je krijgt telkens op zondag een overzicht van de optredens die er die week zullen doorgaan. Die vinden telkens op maandag, dinsdag, woensdag of donderdag plaats en gaan van start om 20.15.

* maandag 18 juli :

- Aalst (Stadspark, ingang via Parklaan) : Laura Tesoro (ESF 2016).
- Knokke-Heist (Tuin CC Scharpoord, Meerlaan) : Silke & The Expendables.
- Waregem (Park Baron Casier, Stationstraat) : Raymond van het Groenewoud.

* dinsdag 19 juli :

- Genk (Park aan de Dieplaan) : Silke & The Expendables.
- Sint-Niklaas (Romain de Vidtspark, Parklaan) : De Corsari's (met Sarah, Eurosong 1999).
- Torhout (Don Boscoplein, Revinzestraat) : Cookies & Cream.

* woensdag 20 juli :

- Blankenberge (Park De Craene, Uitkerke) : Silke & The Expendables.
- Deinze (Kaandelpark, Mouterijdreef) : Paul Michiels.
- Maasmechelen (Koninginnepark, Koninginnelaan) : Gene Thomas.
- Vilvoorde (Maurits Duchéhof) : Isolde & Les Bens XL.

* donderdag 21 juli :

- Hasselt (Kapermolenpark) : Cleymans & Van Geel.
- Kapellen (Gemeentepark, Dorpsstraat) : Lady Linn & Her Magnificent Seven.
- Middelkerke (Normandpark) : Silke & The Expendables. 
- Wevelgem (Gemeentelijke Hovingen) : Raymond van het Groenewoud.

Meer nieuws en informatie is ook beschikbaar op de website van het festival. (bron en logo : Engie Parkies)

17-07-2016 om 18:30 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Hoe is het zover kunnen komen?': vanavond probeert Pieter Embrechts Roos Van Acker te versieren.

'Hoe is het zover kunnen komen?' Dat is de sleutelvraag in het gelijknamige humorprogramma. Aan de hand van beelden uit het verre en minder verre verleden tonen de makers aan dat sommige recente gebeurtenissen eigenlijk best voorspelbaar waren. Of net niet.

Hoe is het bijvoorbeeld zover kunnen komen dat een televisiekok als Jeroen Meus de grootste Vlaamse televisiester werd? Waarom liet een politicus als Philipppe Muyters zich plots van zijn emotionele kant zien? Wat dreef Tom Waes in godsnaam om de beruchte El Capitan te trotseren? En waarom kruipen de meeste chauffeurs van de openbare omroep beter niet achter het stuur?

Daarnaast waren er ook voorvallen die minder in de lijn der verwachtingen lagen. Dat groene bink Bartel Van Riet erin zou slagen om de jonge generatie vanachter haar computer te sleuren en haar de wijde natuur in te sturen, was bijvoorbeeld een volstrekte verrassing.

Hoe is het zover kunnen komen? gaat op zoek naar het verhaal achter enkele opvallende televisiemomenten van de voorbije maanden en laat met een geestige aaneenschakeling van beelden zien hoe het ooit zo ver is kunnen komen.

* vierde aflevering - zondag 17 juli 2016 :

In deze aflevering komen we te weten hoe het zover is kunnen komen dat Pieter Embrechts Roos Van Acker (presentatrice 'Eurosong Bizz 2004') probeerde te versieren met poëzie, dat Linda De Win het in 'De Slimste Mens' niet altijd even goed zag en dat mensen de hulp van de televisie moeten inschakelen om hun familie samen te krijgen. Verder leren we wat een goede diskjockey onderscheidt van een slechte en dat je geen verfborstel nodig hebt om te kunnen verven.

'Hoe is het zover kunnen komen?', vierde aflevering vanavond, zondag 17 juli 2016, tussen 19.40 en 20.10 op Eén. Dit programma is ook beschikbaar via 'OOIT GEMIST'. (bron en foto : Eén)

17-07-2016 om 18:21 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Is er Wifi in Tahiti?' : deze week ontvangt Niels Destadsbader onder meer K3, Laura Tesoro, Ian Thomas en Pat Krimson.

 Slecht weer in het land? Om de pijn te verzachten brengt Niels Destadsbader (coach 'Junior Eurosong 2009', presentator 'Junior Eurosong 2012') sinds maandag 04 juli 2016 acht weken lang de zon tot in de huiskamer in een tweede seizoen van de geestige spelshow 'Is er Wifi in Tahiti?'.

Van maandag tot donderdag gaan twee teams van drie bekende Vlamingen en één onbekende kandidaat, de strijd aan met slechts één doel: een reis naar een zonnige bestemming. Dit jaar staan een volledig nieuwe ronde, een resem spiksplinternieuwe dolkomische spelletjes en bijna 200 BV's garant voor zomers spelplezier.

Niels Destadsbader heeft er dan ook veel zin in: "Ik heb me vorige zomer zo goed geamuseerd! Ik vind het zo'n tof programma dat ik eigenlijk graag zélf eens wil meedoen. Leuke spelletjes spelen en een kandidaat aan een droomreis helpen… Wat wil een mens nog meer?"

De basis van Niels' zomerse quiz blijft ongewijzigd: na vijf snedige en vooral grappige spelrondes speelt de kandidaat van het winnende team samen met één van de BV's de finale met als inzet een felbegeerde reis. In die 'Wifinale' wordt een reeks kennisvragen op hen afgevuurd. Negen goede antwoorden binnen de negentig seconden en de buit is binnen. Wie het niet haalt, moet het stellen met een 'staycation' op Belgische bodem.

192 bekende Vlamingen aan zet

In het tweede seizoen vullen maar liefst 64 kandidaten en 192 bekende Vlamingen de passagierszetels. Daaronder heel wat namen die hun vuurdoop krijgen in het programma zoals Marie Verhulst, K3 (Eurosong 1999), Koen Wauters (Eurosong 1989, ESF 1991), Regi Penxten (componist/tekstschrijver "My Music", Eurosong 2008), Jasper Publie (Junior Eurosong 2007, Eurosong 2014), Willy Sommers, de Coppens-broers, Jill Peeters en Ella Leyers (interviewster 'Eurosong 2006'). Ook o.a. Tom Waes, Jacques Vermeire, Jo Hens, Laura Tesoro (ESF 2016), William Boeva, Olga Leyers en Bab Buelens (Junior Eurosong 2007, woordvoerster JESF 2007) spelen alsof hun leven ervan afhangt.

Gloednieuwe ronde en zestien nieuwe spelletjes

Naast de gekende Wifi-klassiekers, gooit Niels dit jaar heel wat extra ingrediënten in zijn zomerse cocktail. Zo kan hij elke aflevering kiezen uit zestien nieuwe spelletjes verspreid over de verschillende rondes en staat er één gloednieuwe ronde op het menu, waarbij BV's geblinddoekt verschillende opdrachten moeten doen.

Wegens groot succes keert de iconische 'Wa zeit'm?'-ronde terug en de laatste en allesbepalende ronde net voor de finale blijft 'Facetime', een memoryspel om gek van te worden. In het vorige seizoen zorgden deze rondes meer dan eens voor hilarische taferelen.

* kandidaten en BV's week 3 (maandag 18 tot en met donderdag 21 juli 2016):

De meiden van K3 (Eurosong 1999) maken in hun drukke schema tijd om even stoom af te laten in 'Is er Wifi in Tahiti?', en ook de 'Familie'-acteurs duiken tijdens hun zomerbreak toch terug even de studio in om de kandidaat in hun team aan die felbegeerde prijs te helpen: een zomerse reis.

- maandag 18 juli: vandaag slijpt de 'Familie'-clan de messen en strijden de mannen tegen de vrouwen. Nele Van Ouytsel uit Boechout en Kevin Courtens uit Avelgem kunnen rekenen op de steun van de populaire cast: Nele laat zich vergezellen door Bab Buelens (Junior Eurosong 2007, woordvoerster JESF 2007), Sandrine André en Caroline Maes terwijl Roel Vanderstukken, Jo Hens en Jan Van den Bosch Kevin aan een welverdiende vakantie proberen helpen.

- dinsdag 19 juli: Jolien Peeters uit Geel kan rekenen op de steun van Laura Tesoro (ESF 2016), Jacques Vermeire en Hanne Troonbeeckx en Bart Bloemen uit Overpelt vertoeft in het mooie gezelschap van de populairste meidengroep van het halfrond. Kunnen K3'tjes Hanne, Marthe en Klaasje Bart aan de overwinning helpen of zal hij het moeten stellen met "alle kleuren van de regenboog", ofwel: het typisch Belgisch weertje?

- woensdag 20 juli: Veronique Marchand uit Hasselt is een stoere politieagente maar kan ze ook vandaag haar mannetje staan? Samen met Sven De Ridder, William Boeva en Véronique De Kock staat ze op scherp om de felbegeerde zomerse reis binnen te rijven. Maar de concurrentie is niet min met Hilde Debaerdemaeker, Steven Goegebeur en Ian Thomas aan de zijde van Arne Braem uit Gavere.

- donderdag 21 juli: Tom De Sutter - neen, niet de profvoetballer - uit Uitbergen rekent op de steun van Min Hee - ik ga er voluit voor - Bervoets, William Boeva en Showbizz Bart om hem naar de overwinning te schreeuwen. Gezien het decibelgehalte van Min Hee, zou dat geen probleem mogen zijn. Sandrine Ruytens uit Huizingen rekent echter op Rob Vanoudenhoven, Cath Luyten en Pat Krimson (Eurosong 1993-2014) om Toms plannen te counteren en zelf te gaan lopen met de overwinning. Wie mag zijn koffers pakken om te vertrekken naar een bestemming mét wifi? En wie moet het stellen met een 'staycation' op Belgische bodem?

'Is er Wifi in Tahiti?', van maandag tot en met donderdag, telkens rond de klok van 20.30 op vtm. (bron en foto's: vtm)

17-07-2016 om 18:13 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'1000 zonnen': donderdag starten Mathias Vergels en Nawfel Bardad-Daidj met een nieuwe rubriek.

 Geen zomer zonder '1000 zonnen': ook dit jaar is het dagelijkse magazine van Eén er weer. Nieuwe, verrassende rubrieken en een indrukwekkende schare aan BV's kleuren de zomer. De intussen legendarische 'Stoel' reist dit jaar voor de tiende keer door Vlaanderen, en misschien komt hij deze keer ook bij jou in de buurt.

 Onder andere Maureen Vanherberghen (Eurosong 2014), Julie Van Den Steen, Kamal Kharmach, Mathias Vergels en Gerty Christoffels duiken op dit seizoen. Ontdek hieronder alle nieuwe namen en rubrieken.

Bonte bende

Eén heeft een bonte bende presentatoren gestrikt om '1000 zonnen' een gezicht te geven. Zo gaat Maureen Vanherberghen samen met de kijkers op zoek naar de grootste zomerhit aller tijden. In een zomer die gedomineerd zal worden door voetbal, wielrennen en de Olympische Spelen, probeert Siegfried De Doncker een reeks alternatieve sporten uit: van waterballet over eenbenig voetbal tot… het Belgische kampioenschap Levend Standbeeld.

In 'Te goedkoop om waar te zijn' achterhaalt Julie Van Den Steen hoe een restaurant je een driegangenmenu kan aanbieden voor 8,5 euro, en hoe je in Gent kan overnachten voor 6 euro. Wat ze ontdekt? Het zijn geen gladde commerciële aanbiedingen, maar mensen die zich met hart en ziel smijten om hun klanten voor geen geld het beste te geven.

Eenmaal het festivalseizoen in juli begint, duikt ook Kamal Kharmach op: hij biedt de festivalgangers handige, maar vooral grappige oplossingen voor klassieke festivalproblemen zoals lange wachtrijen, vuile toiletten, en die ene reus die net voor je staat en je het zicht op het podium belemmert. Later in het seizoen duiken ook Nawfel Bardad-Daidj en Mathias Vergels, de immens populaire acteurs achter Adil en Lowie in 'Thuis', op in een eigen rubriek.

Gerty Christoffels vraagt "Hoe was je dag?"

Verder kleurt ook Saartje Vandendriessche (coach 'Junior Eurosong 2008') de zomer in '1000 zonnen': zij stelt samen met vele kijkers vast dat ze, ondanks haar gezonde levensstijl, elk jaar doodmoe uit de winter komt. Zij test de gekste manieren om haar energiepeil op te krikken.

De immer enthousiaste Dimitri Leue overvalt mensen op alle mogelijke plekken met pakkende passages uit nieuwe boeken – zelfs al zitten die mensen daar helemaal niet op te wachten. Chris Van den Abeele, de nachtelijke nieuwsstem van Radio 1, deelt zijn encyclopedische sportkennis in 'Dit is wat sport'.

 En vooral: het legendarische Eén-gezicht Gerty Christoffels keert eindelijk terug, tien jaar na haar laatste programma. Tegen het einde van de dag zet Gerty zich naast doodgewone mensen op een bankje, met de doodgewone vraag "Hoe was je dag?" – en krijgt ontroerend mooie verhalen te horen.

Gewone Vlamingen spelen de hoofdrol in "M/V met talent"

'1000 zonnen' is en blijft ook het programma waarin gewone Vlamingen de hoofdrol kunnen spelen. Letterlijk zelfs, in rubrieken als "M/V met talent", waarin mensen de leiding mogen nemen van een groep muzikanten, dansers, modellen… Of "Zomerliefde", waarin koppels vertellen hoe ze tijdens een zwoele zomer de liefde voor mekaar vonden – een liefde die tot vandaag voortduurt.

Maar die gewone Vlamingen worden dit jaar ook op de proef gesteld. Zo is er het spelletje "De pretwals": kandidaten krijgen een minuut om een praktische proef uit te voeren en daarmee mooie prijzen te winnen – maar intussen komt er een dreigende pletwals aangerold. En in "De deugnieten" mogen organisatoren hun evenement komen aankondigen – maar worden ze gesaboteerd door een vrolijke bende jonge deugnieten.

De stoel

En dan is er natuurlijk 'De stoel'. De meest legendarische van alle rubrieken gaat dit seizoen zijn tiende jaargang in. En voor die gelegenheid zijn de prijzen die je kan winnen als je als eerste met het juiste voorwerp in de stoel zit, behoorlijk spectaculair geworden. Geen vliegtuigtickets meer, maar all-in reizen, gaande van een weekendje Amsterdam tot… een veertiendaagse rondreis door India.

* week van maandag 18 juli tot en met vrijdag 22 juli 2016 :

Vanaf deze week hebben Mathias Vergels en Nawfel Bardad-Daidj een eigen rubriek in '1000 zonnen'. De twee gaan met elkaar de strijd aan in de meest maffe, door kijkers bedachte proeven.

Kamal Kharmach gebruikt een stofzuiger en paard om er voor te zorgen dat tijdens festivals niemand zijn zicht op het podium versperd, de 35-jarige Bart uit Gent voorziet vanuit zijn rolstoel als DJ Wheelz heel wat feestjes van knallende beats, en Siegfried De Doncker heeft voor het eerst echt schrik in 'Sporting Siegfried'.

Wordt vervolgd

De 'Gentse Feesten' zijn losgebarsten, en '1000 zonnen' volgt de hele week een wel heel speciaal project. VZW Cirk, dat jaar na jaar spraakmakend theater en andere zottigheid levert op de Feesten, werkt dit jaar met en rond vluchtelingen. Van kok tot acteur: je zal vluchtelingen in alle mogelijke rollen tegenkomen.

- maandag 18 juli

Elke maandag daagt '1000 zonnen' voorbijgangers uit. Vandaag zetten een jongedame en een jongeheer zich op een bankje met naast zich de niet mis te verstane boodschap "Versier mij!" Benieuwd welke verleidingstechnieken de Vlamingen zoal uit de kast halen…

Zoals iedere zomer groeit in het Waalse Barvaux een gigantisch labyrint, helemaal opgetrokken uit maïsplanten. Dit doolhof van graancirkels is alles dat onze ambitieuze reclamemakers Michael en Stef nodig hebben om hun verbeelding volledig op hol te laten slaan.

- dinsdag 19 juli


 In zijn zoektocht naar onterecht onbekende sporten heeft Siegfried De Doncker al veel risico's genomen, maar als hij bij zijn kennismaking met rhönradturnen halsbrekende toeren moet uithalen in een meer dan manshoog rad, heeft hij voor het eerst echt schrik.

In de rubriek 'Tussen de oren' vraagt '1000 zonnen' de mensen welke muziek zoal door hun koptelefoon speelt. Deze week staat onder andere Bart centraal, een marktkramer uit Mol die zelfs tijdens het verkopen al eens een koptelefoon wil opzetten. Wat er dan in zijn oren klinkt? Christoff, de meester van de polonaise.


- woensdag 20 juli

Saartje Vandendriessche zoekt vandaag energie in de natuur. Tussen het onkruid bloeien immers talloze planten die ons essentiële voedingsstoffen kunnen bezorgen, je moet ze alleen wel kunnen herkennen natuurlijk.

In 'Festival Kamal' levert Kamal Kharmach inventieve oplossingen voor herkenbare festivalproblemen. Wat doe je bijvoorbeeld wanneer er weer eens een boomlange kerel voor je staat die je zicht op het podium verspert? Simpel, volgens Kamal: alles wat je nodig hebt zijn een stofzuiger, een stuk touw… en een paard.


- donderdag 21 juli

Het is nationale feestdag, en '1000 zonnen' viert mee. We volgen de voorbereidingen op het Militair Defilé op de voet.

Daarnaast start vandaag een nieuwe rubriek. Mathias Vergels en Nawfel Bardad-Daidj, bekend als Lowie en Adil in 'Thuis', nemen het tegen elkaar op in maffe proeven die door de kijkers bedacht zijn. De eerste proef heeft iets te maken met boomstammen en water. Veel water.


- vrijdag 22 juli

Vandaag heeft dierenpark Planckendael een plaats vrij voor '1000 zonnen'. Kinderen met durf en energie krijgen de kans om olifanten komen voederen, maar voor wat hoort wat: in ruil daarvoor moeten ze dan wel eerst de olifantenpoep opruimen.

Tom is 35 en zit al heel zijn leven in een rolstoel. Dat houdt hem echter niet tegen om de bloemetjes buiten te zetten, want buitenshuis staat Tom ook bekend als DJ Wheelz en voorziet hij talloze feestjes in het Gentse van knallende beats.


 '1000 zonnen' telkens van maandag tot en met vrijdag op Eén rond de klok van 19.40 en op zaterdag krijg je om 19.35 het beste van de afgelopen week. Later op de avond volgt telkens nog een herhaling. Tijdens de week is er nog een herhaling de dag nadien rond de klok van 13.30. Het programma is tevens te (her)bekijken via 'Ooit gemist'. (bron, logo en foto's: Eén/VRT)

17-07-2016 om 16:36 geschreven door Redactie  


16-07-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Beste Zangers' : vanavond leent oud-Songfestivaldeelnemer Jeroen van der Boom zijn hits uit.

 Op zaterdag 21 mei 2016 ging op NPO 1 het inmiddels negende seizoen van 'De Beste Zangers van Nederland' van start. Voor de zesde maal op rij is Jan Smit (commentator ESF 2011-2012-2013-2014-2015-2016, presentator NSF 2012) de presentator van dienst en dit seizoen krijgt het programma een kortere titel, namelijk 'Beste Zangers'.

Ook dit seizoen zitten er weer een aantal toppers op de bank die gaan proberen om de felbegeerde titel te bemachtigen.

Op het zonnige eiland Ibiza leren Willeke Alberti (ESF 1994), O'G3NE (JESF 2007 als Lisa, Amy en Shelley), René van Kooten (NSF 2001), Sharon Doorson, Brownie Dutch (jurylid Junior Songfestival 2013) en Jeroen van der Boom (ESF 2009, jurylid Junior Songfestival 2009) elkaar op een andere manier kennen en verdiepen ze zich in elkaars repertoire.

Acht verschillende karakters die elkaar nauwelijks of niet kennen en onder de Spaanse zon een unieke vriendschapsband opbouwen: dat is de magie van 'Beste Zangers'.

Met de energieke Jeroen van der Boom, musicalster René van Kooten, de sympathieke Willeke Alberti en de bijzondere meerstemmigheid van de drie zussen Lisa, Amy en Shelley van O'G3NE staat nu al vast dat 'Beste Zangers' opnieuw voor verrassende momenten zullen zorgen.

Ook de bescheiden Brownie Dutch en de hippe Sharon Doorson die o.a. bekend werd met de meidengroep Raffish en door 'The Voice', stappen uit hun comfort zone en stellen zich meer dan ooit open.

 In het negende seizoen van 'Beste Zangers' draait het natuurlijk weer om de muziek. Elke week staat één van de artiesten centraal, die zijn of haar grootste en meest gekoesterde liedjes uitleent.

* zaterdag 16 juli 2016 - vijfde aflevering:

Jeroen van der Boom leent vanavond zijn hits uit aan zijn muzikale collega's. Hij mag lekker naast Jan Smit genieten van zijn avond. Als eerste verrast Sharon Doorson hem met een funky versie van "Eén wereld". Verder wordt Jeroens "Het is over" in een typisch O'G3NE-jasje gestoken en weet Willeke Alberti een gevoelige snaar te raken met "Mag ik dan bij jou". René van Kooten rockt de avond met "Kom maar op". Jeroen zelf brengt een muzikale ode aan zijn nieuwe vrienden van 'Beste Zangers' met een speciaal voor hun geschreven nummer.

De volgende weken staan de volgende artiesten centraal in 'Beste Zangers':

- zaterdag 23 juli: Brownie Dutch.
- zaterdag 30 juliRené van Kooten.

De vijfde aflevering van 'Beste Zangers' vanavond, zaterdag 16 juli 2016, tussen 20.25 en 21.25 bij AVROTROS op NPO 1.
(bron, logo en foto: AVROTROS)

16-07-2016 om 11:47 geschreven door Redactie  


15-07-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Sterren Muziekfeest op het Plein' : Jan Smit ontvangt vanavond onder meer Gerard Joling, Sieneke en K3.

 Ook deze zomer kan je op vrijdagavond genieten van 'Sterren Muziekfeest op het Plein', het muziekprogramma dat in goede banen wordt geleid door Jan Smit (commentator ESF 2011-2012-2013-2014-2015-2016, presentator NSF 2012).

Elk jaar reist AVROTROS door Nederland om het 'Sterren Muziekfeest op het Plein' bij jou in de buurt op te nemen. Tijdens dit grote spektakel presenteert Jan Smit de grootste artiesten van Nederlandse bodem.

De 'Sterren Muziekfeest'-tent stond dit seizoen op de Vismarkt in Groningen (woensdag 08 juni) en de Markt in Valkenswaard (dinsdag 21 juni). Vanavond, vrijdag 15 juli 2016, kun je om 20.40 op NPO 1 kijken naar deel twee van het 'Sterren Muziekfeest op het Plein'  de Vismarkt in Groningen.

Jan Smit en Kraantje Pappie zingen vanavond samen "Handen omhoog" en K3 (Eurosong 1999) brengt "10.000 luchtballonnen" ten gehore. Daarnaast zijn er optredens van onder anderen Wolter Kroes, Sieneke (ESF 2010), Henk Dissel, Nick & Simon, Gerard Joling (ESF 1988), Wesly Bronkhorst en Frans Duijts.

De derde aflevering van 'Sterren Muziekfeest op het Plein', vanavond, vrijdag 15 juli 2016, tussen 20.40 en 21.55 op NPO 1.(bron en logo : AVROTROS)

15-07-2016 om 12:26 geschreven door Redactie  


13-07-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit in België en Nederland'.

 Net als de voorbije drie jaar worden onze rubrieken 'Een avondje uit' en 'Een avondje uit in Nederland' tijdens de maanden juni, juli en augustus samengevoegd tot 'Een avondje uit in België en Nederland'. Elke week krijg je, telkens op woensdag, een uitgebreide versie van beide rubrieken. Fans die eens een concert willen bijwonen of op zoek zijn naar een plaats in de buurt waar hun favoriete artiest zal optreden zitten bij ons op de eerste rij.

2016 is voor Jan Smit (commentator ESF 2011-2012-2013-2014-2015-2016, presentator NSF 2012) een bijzonder jaar omdat hij dan officieel twintig jaar in het vak zit. Die verjaardag wil hij uiteraard vieren met zijn fans en daarom zal hij tussen zaterdag 24 september en zaterdag 26 november elf grote steden aandoen in Nederland.

De 'Elfstedentour' start in Den Bosch en eindigt, net als de 'Elfstedentocht', in de Friese hoofdstad Leeuwarden. De 'Elfstedentour' is de eerste tour sinds de 'Leef je Uit Tour' uit 2010.

Tijdens een spectaculaire shows zal Jan de grootste hits uit zijn twintigjarige carrière ten gehore brengen. De 3JS (ESF 2011) gaan het voorprogramma verzorgen.

Voor een volledig overzicht van alle optredens verwijzen we je naar de website van Nationale Theaterkassa alwaar je ook tickets kan aanschaffen.


 Op dinsdag 04 oktober (13.30-18.00, deuren open om 12.30) vindt in de Oktoberhallen in het Oost-Vlaamse Wieze een nieuwe editie plaats van 'Onvergetelijk', het ultieme muziekgala voor jongeren van 50-plus.

Er zijn optredens van Jacky Lafon (Eurosong 1981, Palmarès 1982), Andrei Lugoviski (Eurosong 2014), David Van Dyck, Elke Taelman, Barbara Dex (ESF 1993, Eurosong 2004-2006, lid Belgische vakjury ESF 2010) en Will Tura. Ze worden begeleid door de Heverband (o.l.v. Jan Ceulemans) en de presentatie is in handen van Jacky Lafon.

Tickets voor deze unieke muzikale namiddag (44 euro) kan je nu reeds bestellen via de website van het festival alsook via overschrijving op het nummer BE 40 8538-6936-5663 van BVBA Oktober Events (Aalstersestraat 168, 9280 Wieze). In de omschrijving zet je het aantal gewenste kaarten (44 euro, reservatie- en portkosten inbegrepen) en Moederdagconcert. De tickets worden één maand voor het evenement toegestuurd.

Wie kent er 'The Bodyguard' niet, de filmklassier met wijlen Whitney Houston en de adembenemende Kevin Costner? Sinds december 2012 loopt in de Britse hoofdstad Londen ook een verleidelijke musical over de verboden liefde tussen een popster en haar bodyguard.

Sinds oktober 2015 is deze musical ook te zien in het Beatrix Theater in Utrecht. Beleef het zinderende avontuur vol liefde, passie en spanning in deze onvergetelijke theaterervaring. Met de grote hits van Whitney Houston, "I Will Always Love You", "I Wanna Dance With Somebody", en vele andere in de originele, Engelstalige versie.

De rol van Rachel Marron is weggelegd voor de 24-jarige Romy Monteiro (dochter van Antje Monteiro) die in Nederland bekend werd door haar deelname aan de talentenjacht 'The Voice of Holland' in 2014. De rol van haar zus, Nicki Marron, wordt vertolkt door Carolina Dijkhuizen (lid Nederlandse vakjury ESF 2015).

De voorstellingen gaan telkens door van dinsdag tot en met zaterdag om 20.00, op zondag zijn er twee voorstellingen en dit om 14.00 en 19.00. Wie dat wil kan nog steeds tickets bestellen via deze link. Wegens groot succes gaat de musical haar tweede speeljaar in en inmiddels is de kaartverkoop tot en met eind oktober gestart. Meer nieuws en informatie krijg je ook op de website van het Beatrix Theater.

Begin al maar te zoeken naar een kleurrijke outfit, want die ga je zeker nodig hebben op zaterdag 19 november in de Ethias Arena in Hasselt! De Romeo's (Gunther Levi, De Gouden Zeemeermin 1996 - Davy Gilles, De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999 - Chris Van Tongelen, Eurosong 1993, De Gouden Zeemeermin 1996) zijn dan opnieuw de gastheren van dienst, op de zevende editie van 'Het Zingpaleis'. Het wordt zonder meer het heetste ambiancefeest van het jaar, want De Romeo's hebben gekozen voor het thema 'Tropical' als uithangbord voor hun feestje.

Al zes jaar op rij is 'Het Zingpaleis' één van de meest kleurrijke feestjes. De concertbezoekers en notoire fuifbeesten geven telkens massaal een positief gevolg aan de oproep om met kledij in aangepaste kleur op te dagen.

Voor de nieuwe editie van 'Het Zingpaleis', op zaterdag 19 november, stappen De Romeo's af van één welbepaalde kleur, maar gaan ze resoluut voor een volledige thema-editie : Tropical! Inmiddels maakten de drie heren de naam van de eerste gast bekend. De Spaans-Belgische Belle Perez (Eurosong 1999-2006) zal haar opwachting maken op de voorlaatste zaterdag van november.

Voor een definitieve invulling van 'Het Zingpaleis Tropical' is het nog iets te vroeg, maar nu al kunnen tickets worden aangeschaft
via de website van TeleTicketService of telefonisch 070 345 345 (België) of 0900 45 000 45 (Nederland).

 Na het overdonderende success in 2014, met meer dan 25 000 toeschouwers, keert Michael Flatley's 'Lord of the Dance' in november terug naar ons land. Met een spectaculaire nieuwe voorstelling viert 'Lord of the Dance' in 2016 zijn twintigste verjaardag.

Met 'Lord of the Dance : Dangerous Games' weet Michael Flatley (intervalact ESF 1994) een dansklassieker op spectaculaire wijze nieuw leven in te blazen.De gloednieuwe show van 'Lord of the Dance : Dangerous Games' combineert het adembenemende precisiewerk van het origineel met een nieuwe enscenering, nieuwe kostuums en een nieuwe choreografie. Onder leiding van Michael Flatley geven veertig jonge topperformers het beste van zichzelf op de nieuwe muziek van Gerard Fahy. Kortom, de gedroomde combinatie van traditie, nieuwe muziek en dans. Dit niet te missen dansspektakel houdt in november 2016 halt in ons land!

Tickets voor de shows in Hasselt (donderdag 17 november, Ethias Theater) en Antwerpen (vrijdag 18 november, Lotto Arena) kunnen worden aangeschaft via de website van TeleTicketService. Tickets voor de shows in Oostende (zaterdag 19 en zondag 20 november, Kursaal), Gent (dinsdag 22 en woensdag 23 november, Capitole) en Vorst Nationaal (donderdag 24 november) kunnen worden aangeschaft via de website van Sherpa of telefonisch via het callcenter (maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 20.00) op het nummer 0900 84 100 (0,50 euro/min). Voor reeds geregistreerde klanten is een zonaal nummer ter beschikking inzake vragen over bestelde producten, terug te vinden onder 'Mijn Account'.

13-07-2016 om 21:13 geschreven door Redactie  


11-07-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Vlaanderen Feest!' : Peter Van de Veire presenteert vanavond op Eén een muzikale show met Nederlandstalige muziek.

 Het elfdaagse 'festival' ter gelegenheid van de Vlaamse feestdag wordt vandaagmaandag 11 juli 2016, afgesloten met het spetterende Vlaanderen Feest'-concert. Vanaf 21.10 zijn verschillende Vlaamse artiesten op het podium op de Grote Markt in Antwerpen te zien. Het belooft een onvergetelijke avond te worden, met onder andere optredens van Raymond van het Groenewoud, K3 (Eurosong 1999), en een uniek duet met Will Tura en Gert Verhulst.

Verrassende combinaties

Op een avond als deze kan Will Tura niet ontbreken. Hij stelt zijn single "Route 66" voor en helpt de droom verwezenlijken van niemand minder dan Gert Verhulst, die voor het eerst samen mag zingen met de keizer van het Vlaamse lied.

Ook Raymond van het Groenewoud gaat een duet aan: hij blaast samen met Slongs Dievanongs wat stof af van de oerklassieker "Vlaanderen Boven".

Willy Sommers mag nog een keer diep in de ogen van Wendy Van Wanten (Eurosong 1993-2002) kijken, en Dana Winner (voorzitster vakjury 'Eurosong 2004') brengt samen met Niels Destadsbader (coach 'Junior Eurosong 2009', presentator 'Junior Eurosong 2012') een prachtige versie van "Lichtjes van de Schelde".

De rappers van K.I.A. bundelen de krachten met Ian Thomas voor een verrassende versie van "Zaterdag", en ook Laura Lynn en Kürt Rogiers hebben de handen ineen geslagen.

Zomerse temperaturen met K3 en Christoff

Naast speciale combinaties zijn er ook genoeg vertrouwde gezichten te zien. K3 (Eurosong 1999) zingt hun nieuwe hit "Ushuaia", en Stan Van Samang (lid vakjury 'Junior Eurosong 2010') komt zich in de koekenstad al warmdraaien voor zijn reeks najaarsconcerten in het Sportpaleis.

De zomerse temperatuur op de Grote Markt zal nog verder worden opgevoerd door Christoff (Eurosong 1993-2002), Pieter Embrechts, een waanzinnige medley van De Romeo's (Davy Gilles (De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999), Chris Van Tongelen (Eurosong 1993, De Gouden Zeemeermin 1996) en Gunther Levi (De Gouden Zeemeermin 1996)). De presentatie is in handen van Peter Van de Veire (presentator 'Eurosong 2012 : een song voor Iris', commentator ESF 2012-2014-2015-2016, woordvoerder ESF 2012, presentator 'Eurosong 2014-2016').

'Vlaanderen Feest!' wordt vanavond rechtstreeks uitgezonden op Eén, tussen 21.10 en 22.15. Deze uitzending is nadien ook beschikbaar via 'OOIT GEMIST'. (bron: VRT)

11-07-2016 om 12:44 geschreven door Redactie  


10-07-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Vlaamse feestdag 2016' : VRT besteedt morgen heelwat aandacht aan de Vlaamse feestdag.

 Morgen, maandag 11 juli 2016, besteedt VRT zowel op de radio als de televisie uitgebreid aandacht aan de Vlaamse feestdag. Een van de hoogtepunten dit jaar is het officiële 'Vlaanderen Feest'-lied van Raymond van het Groenewoud.

* Raymond van het Groenewoud

Speciaal voor de Vlaamse Feestdag bewerkte Raymond van het Groenewoud zijn lied "Vlaanderen Boven". Het nummer was voor het eerst te horen op 03 juli in 'Tussen Pot en Pinte' op Radio 2 (12.00-16.00). Van het Groenewoud kreeg vocale ondersteuning van een aantal onbekende en bekende Vlamingen, waaronder Wim Opbrouck, Jan Decleir, Slongs Dievanongs, Hilde Van Mieghem, Kamagurka en Jenne Decleir. Zij zijn allemaal te zien in de bijbehorende clip. Op 10 en 11 juli kunnen 1100 mensen het nummer gratis downloaden via radio2.be. Van het Groenewoud brengt het lied live tijdens de feestelijke muziekshow die morgenavond vanaf 21.10 die dag op Eén wordt uitgezonden.

* Radio 2

Van 13.00 tot 20.00 zendt Radio 2 de 'Vlaamse 100' live uit van de Grote Markt in Brussel, gepresenteerd door Vanessa Vanhove en Lars De Groote. De luisteraars van Radio 2 bepaalden welke 100 nummers in de lijst komen te staan. Stemmen kon vanaf donderdag 30 juni via radio2.be.

Aansluitend aan de 'Vlaamse 100' tovert Discobar A Moeder de Grote Markt om tot een dansvloer. Om 21.00 volgt een spetterend optreden van Bart Peeters (presentator Eurosong 1999-2002-2004-2006-2008, commentator ESF 1999-2002-2004-2006-2008-2010, presentator NSF 1997, presentator 'Eurosong 2010 : een song voor Tom Dice!', expert 'Eurosong 2014'). Ook dat is live te volgen op Radio 2.

* Studio Brussel

Op Studio Brussel draait Roos Van Acker (presentatrice 'Eurosong Bizz 2004') allemaal Vlaamse artiesten tussen 07.00 en 10.00 in Was het nu '80-90 of 2000'?

Eén

Op Eén kunt u vanaf 11.00 kijken naar 'Villa Politica', met een live verslag vanuit het Brusselse stadhuis naar aanleiding van de Feestdag van de Vlaamse Gemeenschap. Deze uitzending kan je volgen met T888-ondertiteling.

Eén viert de Vlaamse feestdag met een fantastische muziekshow. Peter Van de Veire (presentator 'Eurosong 2012 : een song voor Iris', commentator ESF 2012-2014-2015-2016, woordvoerder ESF 2012, presentator 'Eurosong 2014-2016') presenteert vanaf 21.10 een feestelijke muziekdag op de Grote Markt in Antwerpen, met vele topartiesten die uitsluitend Nederlandstalige muziek zingen.

* Ketnet

Op de Groenplaats in Antwerpen zorgt Ketnet met 'De Ketnet Zomertour' voor een muzikale én actieve namiddag voor kinderen, vanaf 14.00 op de Groenplaats in Antwerpen. Op het grote podium zijn er optredens van De KetnetBand, de cast van Ketnet Musical, Nachtwacht en Mega Mindy. In het festivaldorp is er ook heel wat te beleven met meet & greets met de aanwezige artiesten en met acteurs uit de populaire Ketnet-reeksen D5R en GoGoGo. En er is randanimatie met een springkasteel, een knutselhoek en tal van activiteiten en spelletjes. Jong zang- en acteertalent kan audities doen voor een gloednieuwe Ketnet Musical.

* Klara

Klara brengt van 07.00 tot 23.00 'Fingerprints', 25 stukken van 23 hedendaagse componisten, die hun vingerafdruk achterlaten op de actuele klassieke muziek in Vlaanderen en Brussel. 'Fingerprints' wil de hedendaagse muziek zichtbaar maken bij nationale en internationale muziekprofessionals en muziekliefhebbers. De opnames werden gemaakt door Klara in de eigen studio Toots met de crème van het jonge Vlaamse muziektalent. Enkele uitvoerende artiesten zijn Nicolas Dupont (viool), Kurt Bertels (saxofoon), Bram Fournier (trombone), Jonathan Bonny, Bart Vanderbeke (marimba), Nicolas Callot, Bert Koch, Dorenda Notermans, Nikolaas Kende, en Stephane Vande Ginste (piano). Fingerprints is een samenwerking tussen Flanders Arts Institute – steunpunt voor muziek in Vlaanderen –  Klara, en ComAV, met de steun van SABAM for Culture.

*
MNM

In de ochtend ontvangt Dorianne Aussems van 06.00 en 09.00 Sample, ex-winnaar van 'Start to DJ'. Hij gaat enkele Vlaamse producties in elkaar mixen. Tijdens 'Sing Your Song Deluxe' draait Brahim (Eurosong 2006-2008) tussen 09.00 en 10.00 extra aanvragen voor Vlaamse producties. In 'Tour of Beauty' is er van 12.00 tot 13.00 speciale aandacht voor de Vlamingen in de Tour en is de playlist, vol Vlaamse nummers, gekozen door Kevin De Weert, bondscoach van de KBWB. In de avond worden tussen 16.00 en 19.00 bij 'Camping Karolien' enkele grote Engelstalige hits naar het Vlaams vertaald door grote Vlaamse artiesten. Online gaat MNM op zoek naar een top 10 van typisch Vlaamse onderwerpen. 
(bron en logo : VRT)

10-07-2016 om 22:28 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Palm Parkies' : deze week gaat het festival van start in Nederland.

Morgenavond, maandag 11 juli 2016, wordt in Nederland de aftrap gegeven van een nieuwe editie van 'Palm Parkies'.

In 1991 startte vzw Divers met een eerste project. Nadien ging het in crescendo met bijna elk jaar nieuwe concertreeksen. Vanaf 1994 werd de naam 'Zomerfestival Vlaanderen' gebruikt als koepel voor al onze evenementen.

In 1998 staken wij voor de eerste keer de grens over. En vanaf 2009 gaan we met dit mooie project in Nederland verder onder de naam 'Palm Parkies'. Wie had ooit gedacht dat dit initiatief, zo kleinschalig gestart in 1991, zesentwintig jaar later zou uitgroeien tot één van de grootste en gezelligste manifestaties in Vlaanderen en Nederland.

En naar goede gewoonte is er niet alleen steengoede muziek, maar blus je met lekkere, zachtgeprijsde drankjes de warmte en vul je het kleinste gaatje in je maag met zalige snacks.

We zorgen opnieuw voor een mirakel… dankzij de steun van de verschillende lokale besturen én onze sponsors blijft dit zomerfeest volledig gratis en onze drankjes zijn naar goede gewoonte heel betaalbaar.

Om 19.30 kan je al terecht voor een lekker hapje en drankje. Bonnetjes kopen kan tot 23.00, de dranktent en de frituur sluiten om 23.15. De optredens gaan van start om 20.15 en het einde is voorzien om 22.30.

Je vindt 'Palm Parkies' in Bergen op Zoom, Breda, Dordrecht en Roosendaal.
Net als de voorbije acht jaar zullen wij ook dit jaar het festival van naderbij volgen tijdens de maanden juli en augustus. Vanaf vandaag krijg je elke week op zondag een overzicht van de optredens die er die week zullen doorgaan. Die vinden telkens op maandag, dinsdag, woensdag of donderdag plaats en gaan van start om 20.15.

* maandag 11 juli :

- Dordrecht (Wantijpark, Baden Powellaan) : Peter Koelewijn & Zijn Rockets.

* dinsdag 12 juli :

- Breda (Valkenbergpark, J.F. Kennedylaan) : Cookies & Cream.

* woensdag 13 juli :

- Roosendaal (Vrouwenhof, Scholtensboslaan) : Peter Koelewijn & Zijn Rockets.

* donderdag 14 juli :

- Bergen op Zoom (Wilhelminaveld) : Dulfer Dance Band.

Meer nieuws en informatie is ook beschikbaar op de website van het festival. (bron en logo : Palm Parkies)

10-07-2016 om 20:32 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Engie Parkies 2016' : deze week met onder meer Jelle Cleymans, Gene Thomas en Niels Destadsbader.

 De organisatie achter 'PARKIES', vzw Divers, had midden mei groot nieuws. Vanaf dit seizoen zal de concertorganisator in België de steun genieten van ENGIE Electrabel. ENGIE Electrabel zal voor minimaal vier jaar de rol van naamsponsor op zich nemen waardoor de concerten voortaan als 'Engie Parkies' zullen worden aangekondigd. ENGIE Electrabel engageert zich vol overtuiging in 'PARKIES' en wil een belangrijke bijdrage leveren aan het verder ontwikkelen van de concerten. Dit nieuwe en stabiele partnership zal er voor zorgen dat 'PARKIES' zijn sociale en culturele rol kan blijven vervullen met de energieke steun van ENGIE Electrabel.

'Engie Parkies' kan gerealiseerd worden dankzij de intensieve samenwerking met achttien stads- en gemeentebesturen, een aantal vooraanstaande merken uit de bedrijfswereld en de synergie tussen de artiesten en mediawereld. Het komende seizoen nemen veertien Belgische locaties deel aan 'Engie Parkies'. Goed voor maar liefst honderd gratis toegankelijke concerten.

"Met 'Engie Parkies' steunen we een project dat nauw aansluit bij onze maatschappelijke visie. 'Engie Parkies' is een mooi initiatief dat mensen samenbrengt. Als lokaal verankerde onderneming willen we samen met vzw Divers het project op sociaal vlak verder ontwikkelen", aldus Geetha Keyaert, woordvoerder van ENGIE Electrabel.

En wat met Palm zal u zeggen? Niets eigenlijk, want Brouwerij Palm is en blijft een van de meest trouwe partners van de organisatie. Door het vergroten van het sponsordraagvlak zal 'Engie Parkies' nog verder kunnen groeien. "Met gepaste trots dragen wij het naamsponsorschap over aan ENGIE Electrabel. We blijven uiteraard een sterke partner in dit unieke project dat we mee vorm hebben gegeven . 'Engie Parkies' is en blijft een prachtig evenement om ons rijk aanbod van speciale bieren te promoten" aldus Peter Buelens, PR manager van Palm.

'Engie Parkies' pakt deze zomer alvast uit met een ijzersterk en energiek programma. Ondermeer Jelle Cleymans (Eurosong 2004, presentator 'Eurokids 2005' en 'Eurosong for Kids 2006', commentator JESF 2006), Jonas Van Geel, Raymond van het Groenewoud, Niels Destadsbader (coach 'Junior Eurosong 2009', presentator 'Junior Eurosong 2012'), De Corsari's en Laura Tesoro (ESF 2016) komen deze zomer naar 'Engie Parkies'.

En naar goede gewoonte is er niet alleen steengoede muziek, maar blus je met lekkere, zachtgeprijsde drankjes de warmte en vul je het kleinste gaatje in je maag met zalige snacks.

We zorgen opnieuw voor een mirakel… dankzij de steun van de verschillende lokale besturen én onze sponsors blijft dit zomerfeest volledig gratis en onze drankjes zijn naar goede gewoonte heel betaalbaar.

Om 19.30 kan je al terecht voor een lekker hapje en drankje. Bonnetjes kopen kan tot 23.00, de dranktent en de frituur sluiten om 23.15. De optredens gaan van start om 20.15 en het einde is voorzien om 22.30.

Net als de voorbije acht jaar zullen wij ook dit jaar het festival van naderbij volgen tijdens de maanden juli en augustus. Je krijgt telkens op zondag een overzicht van de optredens die er die week zullen doorgaan. Die vinden telkens op maandag, dinsdag, woensdag of donderdag plaats en gaan van start om 20.15.

* maandag 11 juli :

- Aalst (Stadspark, ingang via Parklaan) : Cookies & Cream.
- Knokke-Heist (Tuin CC Scharpoord, Meerlaan) : Lady Linn & Her Magnificent Seven.
- Waregem (Park Baron Casier, Stationstraat) : Grand Hammond.

* dinsdag 12 juli :

- Genk (Park aan de Dieplaan) : Jelle Cleymans.
- Sint-Niklaas (Romain de Vidtspark, Parklaan) : Lady Linn & Her Magnificent Seven.
- Torhout (Don Boscoplein, Revinzestraat) : Isolde & Les Bens XL.

* woensdag 13 juli :

- Blankenberge (Park De Craene, Uitkerke) : Gene Thomas.
- Deinze (Kaandelpark, Mouterijdreef) : Lady Linn & Her Magnificent Seven.
- Maasmechelen (Koninginnepark, Koninginnelaan) : Raymond van het Groenewoud.
- Vilvoorde (Maurits Duchéhof) : Niels Destadsbader.

* donderdag 14 juli :

- Hasselt (Kapermolenpark) : De Corsari's.
- Kapellen (Gemeentepark, Dorpsstraat) : Isolde & Les Bens XL.
- Middelkerke (Normandpark) : Raymond van het Groenewoud. 
- Wevelgem (Gemeentelijke Hovingen) : Cookies & Cream.

Meer nieuws en informatie is ook beschikbaar op de website van het festival. (bron en logo : Engie Parkies)

10-07-2016 om 20:09 geschreven door Redactie  
VOLG ONS OOK OP TWITTER & FACEBOOK.Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!