Twelve Points...Douze Points...Kiev 2017...

Deze website wordt niet meer geüpdatet! Volg ons via https://twitter.com/12_TPDP_12.....

10-07-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Engie Parkies 2016' : deze week met onder meer Jelle Cleymans, Gene Thomas en Niels Destadsbader.

 De organisatie achter 'PARKIES', vzw Divers, had midden mei groot nieuws. Vanaf dit seizoen zal de concertorganisator in België de steun genieten van ENGIE Electrabel. ENGIE Electrabel zal voor minimaal vier jaar de rol van naamsponsor op zich nemen waardoor de concerten voortaan als 'Engie Parkies' zullen worden aangekondigd. ENGIE Electrabel engageert zich vol overtuiging in 'PARKIES' en wil een belangrijke bijdrage leveren aan het verder ontwikkelen van de concerten. Dit nieuwe en stabiele partnership zal er voor zorgen dat 'PARKIES' zijn sociale en culturele rol kan blijven vervullen met de energieke steun van ENGIE Electrabel.

'Engie Parkies' kan gerealiseerd worden dankzij de intensieve samenwerking met achttien stads- en gemeentebesturen, een aantal vooraanstaande merken uit de bedrijfswereld en de synergie tussen de artiesten en mediawereld. Het komende seizoen nemen veertien Belgische locaties deel aan 'Engie Parkies'. Goed voor maar liefst honderd gratis toegankelijke concerten.

"Met 'Engie Parkies' steunen we een project dat nauw aansluit bij onze maatschappelijke visie. 'Engie Parkies' is een mooi initiatief dat mensen samenbrengt. Als lokaal verankerde onderneming willen we samen met vzw Divers het project op sociaal vlak verder ontwikkelen", aldus Geetha Keyaert, woordvoerder van ENGIE Electrabel.

En wat met Palm zal u zeggen? Niets eigenlijk, want Brouwerij Palm is en blijft een van de meest trouwe partners van de organisatie. Door het vergroten van het sponsordraagvlak zal 'Engie Parkies' nog verder kunnen groeien. "Met gepaste trots dragen wij het naamsponsorschap over aan ENGIE Electrabel. We blijven uiteraard een sterke partner in dit unieke project dat we mee vorm hebben gegeven . 'Engie Parkies' is en blijft een prachtig evenement om ons rijk aanbod van speciale bieren te promoten" aldus Peter Buelens, PR manager van Palm.

'Engie Parkies' pakt deze zomer alvast uit met een ijzersterk en energiek programma. Ondermeer Jelle Cleymans (Eurosong 2004, presentator 'Eurokids 2005' en 'Eurosong for Kids 2006', commentator JESF 2006), Jonas Van Geel, Raymond van het Groenewoud, Niels Destadsbader (coach 'Junior Eurosong 2009', presentator 'Junior Eurosong 2012'), De Corsari's en Laura Tesoro (ESF 2016) komen deze zomer naar 'Engie Parkies'.

En naar goede gewoonte is er niet alleen steengoede muziek, maar blus je met lekkere, zachtgeprijsde drankjes de warmte en vul je het kleinste gaatje in je maag met zalige snacks.

We zorgen opnieuw voor een mirakel… dankzij de steun van de verschillende lokale besturen én onze sponsors blijft dit zomerfeest volledig gratis en onze drankjes zijn naar goede gewoonte heel betaalbaar.

Om 19.30 kan je al terecht voor een lekker hapje en drankje. Bonnetjes kopen kan tot 23.00, de dranktent en de frituur sluiten om 23.15. De optredens gaan van start om 20.15 en het einde is voorzien om 22.30.

Net als de voorbije acht jaar zullen wij ook dit jaar het festival van naderbij volgen tijdens de maanden juli en augustus. Je krijgt telkens op zondag een overzicht van de optredens die er die week zullen doorgaan. Die vinden telkens op maandag, dinsdag, woensdag of donderdag plaats en gaan van start om 20.15.

* maandag 11 juli :

- Aalst (Stadspark, ingang via Parklaan) : Cookies & Cream.
- Knokke-Heist (Tuin CC Scharpoord, Meerlaan) : Lady Linn & Her Magnificent Seven.
- Waregem (Park Baron Casier, Stationstraat) : Grand Hammond.

* dinsdag 12 juli :

- Genk (Park aan de Dieplaan) : Jelle Cleymans.
- Sint-Niklaas (Romain de Vidtspark, Parklaan) : Lady Linn & Her Magnificent Seven.
- Torhout (Don Boscoplein, Revinzestraat) : Isolde & Les Bens XL.

* woensdag 13 juli :

- Blankenberge (Park De Craene, Uitkerke) : Gene Thomas.
- Deinze (Kaandelpark, Mouterijdreef) : Lady Linn & Her Magnificent Seven.
- Maasmechelen (Koninginnepark, Koninginnelaan) : Raymond van het Groenewoud.
- Vilvoorde (Maurits Duchéhof) : Niels Destadsbader.

* donderdag 14 juli :

- Hasselt (Kapermolenpark) : De Corsari's.
- Kapellen (Gemeentepark, Dorpsstraat) : Isolde & Les Bens XL.
- Middelkerke (Normandpark) : Raymond van het Groenewoud. 
- Wevelgem (Gemeentelijke Hovingen) : Cookies & Cream.

Meer nieuws en informatie is ook beschikbaar op de website van het festival. (bron en logo : Engie Parkies)

10-07-2016 om 20:09 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Is er Wifi in Tahiti?' : deze week ontvangt Niels Destadsbader onder meer K3, De Romeo's en Laura Tesoro.

 Slecht weer in het land? Om de pijn te verzachten brengt Niels Destadsbader (coach 'Junior Eurosong 2009', presentator 'Junior Eurosong 2012') sinds maandag 04 juli 2016 acht weken lang de zon tot in de huiskamer in een tweede seizoen van de geestige spelshow 'Is er Wifi in Tahiti?'.

Van maandag tot donderdag gaan twee teams van drie bekende Vlamingen en één onbekende kandidaat, de strijd aan met slechts één doel: een reis naar een zonnige bestemming. Dit jaar staan een volledig nieuwe ronde, een resem spiksplinternieuwe dolkomische spelletjes en bijna 200 BV's garant voor zomers spelplezier.

Niels Destadsbader heeft er dan ook veel zin in: "Ik heb me vorige zomer zo goed geamuseerd! Ik vind het zo'n tof programma dat ik eigenlijk graag zélf eens wil meedoen. Leuke spelletjes spelen en een kandidaat aan een droomreis helpen… Wat wil een mens nog meer?"

De basis van Niels' zomerse quiz blijft ongewijzigd: na vijf snedige en vooral grappige spelrondes speelt de kandidaat van het winnende team samen met één van de BV's de finale met als inzet een felbegeerde reis. In die 'Wifinale' wordt een reeks kennisvragen op hen afgevuurd. Negen goede antwoorden binnen de negentig seconden en de buit is binnen. Wie het niet haalt, moet het stellen met een 'staycation' op Belgische bodem.

192 bekende Vlamingen aan zet

In het tweede seizoen vullen maar liefst 64 kandidaten en 192 bekende Vlamingen de passagierszetels. Daaronder heel wat namen die hun vuurdoop krijgen in het programma zoals Marie Verhulst, K3 (Eurosong 1999), Koen Wauters (Eurosong 1989, ESF 1991), Regi Penxten (componist/tekstschrijver "My Music", Eurosong 2008), Jasper Publie (Junior Eurosong 2007, Eurosong 2014), Willy Sommers, de Coppens-broers, Jill Peeters en Ella Leyers (interviewster 'Eurosong 2006'). Ook o.a. Tom Waes, Jacques Vermeire, Jo Hens, Laura Tesoro (ESF 2016), William Boeva, Olga Leyers en Bab Buelens (Junior Eurosong 2007, woordvoerster JESF 2007) spelen alsof hun leven ervan afhangt.

Gloednieuwe ronde en zestien nieuwe spelletjes

Naast de gekende Wifi-klassiekers, gooit Niels dit jaar heel wat extra ingrediënten in zijn zomerse cocktail. Zo kan hij elke aflevering kiezen uit zestien nieuwe spelletjes verspreid over de verschillende rondes en staat er één gloednieuwe ronde op het menu, waarbij BV's geblinddoekt verschillende opdrachten moeten doen.

Wegens groot succes keert de iconische 'Wa zeit'm?'-ronde terug en de laatste en allesbepalende ronde net voor de finale blijft 'Facetime', een memoryspel om gek van te worden. In het vorige seizoen zorgden deze rondes meer dan eens voor hilarische taferelen.

* kandidaten en BV's week 2 (maandag 11 tot en met donderdag 14 juli 2016):

De eerste week van 'Is er Wifi in Tahiti?' kende geen winnaars, maar daar kan verandering in komen vanaf maandag 11 juli wanneer Niels Destadsbader opnieuw vier dagen lang heel wat bekende en onbekende Vlamingen over de vloer krijgt in de Wifi-studio. Zij strijden in vijf dolkomische en vooral grappig spelrondes om een ticket naar de zon. Wie mag zijn koffers pakken om te vertrekken naar een bestemming mét wifi? En wie moet het stellen met een 'staycation' op Belgische bodem?

- maandag 11 juli: de week wordt ingezet met een clash tussen de twee tofste trio's die Vlaanderen rijk is: K3 (Eurosong 1999) versus De Romeo's. Leraar Denniz Van Linden uit Massenhoven heeft het getroffen met K3'tjes Hanne, Marthe en Klaasje. Saskia Pascal uit Melle heeft samen met haar man een groothandel in wijnen en likeuren en zit dus goed met Romeo's Davy Gilles (De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999), Chris Van Tongelen (Eurosong 1993, De Gouden Zeemeermin 1996) en Gunther Levi (De Gouden Zeemeermin 1996), altijd wel in voor een feestje. Maar kan er ook vandaag gevierd worden?

- dinsdag 12 juli: Stewardess Jolien De Neve is afkomstig uit Gent maar woont sinds enkele maanden in Uithoorn in Noord-Holland, sinds ze verliefd werd op een Nederlandse piloot. Ze krijgt versterking van Sven De Ridder, Tine Embrechts en Ella Leyers (interviewster 'Eurosong 2006'). De sportieve Inge Van De Velde uit Erembodegem kan rekenen op de steun van Steven Goegebeur, Viv Van Dingenen en Ian Thomas, die er werkelijk alles aan doen om hun teamgenote aan een welverdiende reis te helpen.

- woensdag 13 juli: Kimberly Coeckuit Sint-Denijs is al zes jaar redder aan zee in Oostende, maar ze hoopt door haar deelname aan 'Is er Wifi in Tahiti?' eens andere oorden te kunnen opzoeken. Daarvoor krijgt ze versterking van Kaztaars Olga Leyers, Nathan Naenen en Bab Buelens (Junior Eurosong 2007, woordvoerster JESF 2007). Barbara Van Deynse uit Kaprijke kan rekenen op de steun van Laura Tesoro (ESF 2016), Koen Wauters (Eurosong 1989, ESF 1991) en zijn vrouw Valerie De Booser, die hij zonder het te beseffen in één van de rondes tegenkomt.

- donderdag 14 juli: Wie niet waagt, niet wint. De 23-jarige Enya Kerstes uit Aalst is erop gebrand een reis naar de zon af te dwingen. Het team dat haar daarbij moet helpen bestaat uit Cath Luyten, Bart Kaëll (Eurosong 1983-1987) en Showbizz Bart, die zich in de blinddoekronde vooral zorgen maakt om zijn haar. De 24-jarige Jarrith Celis uit Brasschaat trekt ten strijde met Ghostrockers Marie Verhulst, Justine De Jonckheere en Matthew Michael.

'Is er Wifi in Tahiti?', van maandag tot en met donderdag, telkens rond de klok van 20.30 op vtm. (bron en foto's: vtm)

10-07-2016 om 20:02 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'1000 zonnen': Siegfried De Doncker maakt kennis met Sepak Takraw, een vorm van voet-volleybal.

 Geen zomer zonder '1000 zonnen': ook dit jaar is het dagelijkse magazine van Eén er weer. Nieuwe, verrassende rubrieken en een indrukwekkende schare aan BV's kleuren de zomer. De intussen legendarische 'Stoel' reist dit jaar voor de tiende keer door Vlaanderen, en misschien komt hij deze keer ook bij jou in de buurt.

 Onder andere Maureen Vanherberghen (Eurosong 2014), Julie Van Den Steen, Kamal Kharmach, Mathias Vergels en Gerty Christoffels duiken op dit seizoen. Ontdek hieronder alle nieuwe namen en rubrieken.

Bonte bende

Eén heeft een bonte bende presentatoren gestrikt om '1000 zonnen' een gezicht te geven. Zo gaat Maureen Vanherberghen samen met de kijkers op zoek naar de grootste zomerhit aller tijden. In een zomer die gedomineerd zal worden door voetbal, wielrennen en de Olympische Spelen, probeert Siegfried De Doncker een reeks alternatieve sporten uit: van waterballet over eenbenig voetbal tot… het Belgische kampioenschap Levend Standbeeld.

In 'Te goedkoop om waar te zijn' achterhaalt Julie Van Den Steen hoe een restaurant je een driegangenmenu kan aanbieden voor 8,5 euro, en hoe je in Gent kan overnachten voor 6 euro. Wat ze ontdekt? Het zijn geen gladde commerciële aanbiedingen, maar mensen die zich met hart en ziel smijten om hun klanten voor geen geld het beste te geven.

Eenmaal het festivalseizoen in juli begint, duikt ook Kamal Kharmach op: hij biedt de festivalgangers handige, maar vooral grappige oplossingen voor klassieke festivalproblemen zoals lange wachtrijen, vuile toiletten, en die ene reus die net voor je staat en je het zicht op het podium belemmert. Later in het seizoen duiken ook Nawfel Bardad-Daidj en Mathias Vergels, de immens populaire acteurs achter Adil en Lowie in 'Thuis', op in een eigen rubriek.

Gerty Christoffels vraagt "Hoe was je dag?"

Verder kleurt ook Saartje Vandendriessche (coach 'Junior Eurosong 2008') de zomer in '1000 zonnen': zij stelt samen met vele kijkers vast dat ze, ondanks haar gezonde levensstijl, elk jaar doodmoe uit de winter komt. Zij test de gekste manieren om haar energiepeil op te krikken.

De immer enthousiaste Dimitri Leue overvalt mensen op alle mogelijke plekken met pakkende passages uit nieuwe boeken – zelfs al zitten die mensen daar helemaal niet op te wachten. Chris Van den Abeele, de nachtelijke nieuwsstem van Radio 1, deelt zijn encyclopedische sportkennis in 'Dit is wat sport'.

 En vooral: het legendarische Eén-gezicht Gerty Christoffels keert eindelijk terug, tien jaar na haar laatste programma. Tegen het einde van de dag zet Gerty zich naast doodgewone mensen op een bankje, met de doodgewone vraag "Hoe was je dag?" – en krijgt ontroerend mooie verhalen te horen.

Gewone Vlamingen spelen de hoofdrol in "M/V met talent"

'1000 zonnen' is en blijft ook het programma waarin gewone Vlamingen de hoofdrol kunnen spelen. Letterlijk zelfs, in rubrieken als "M/V met talent", waarin mensen de leiding mogen nemen van een groep muzikanten, dansers, modellen… Of "Zomerliefde", waarin koppels vertellen hoe ze tijdens een zwoele zomer de liefde voor mekaar vonden – een liefde die tot vandaag voortduurt.

Maar die gewone Vlamingen worden dit jaar ook op de proef gesteld. Zo is er het spelletje "De pretwals": kandidaten krijgen een minuut om een praktische proef uit te voeren en daarmee mooie prijzen te winnen – maar intussen komt er een dreigende pletwals aangerold. En in "De deugnieten" mogen organisatoren hun evenement komen aankondigen – maar worden ze gesaboteerd door een vrolijke bende jonge deugnieten.

De stoel

En dan is er natuurlijk 'De stoel'. De meest legendarische van alle rubrieken gaat dit seizoen zijn tiende jaargang in. En voor die gelegenheid zijn de prijzen die je kan winnen als je als eerste met het juiste voorwerp in de stoel zit, behoorlijk spectaculair geworden. Geen vliegtuigtickets meer, maar all-in reizen, gaande van een weekendje Amsterdam tot… een veertiendaagse rondreis door India.

* week van maandag 11 juli tot en met vrijdag 15 juli 2016 :

Deze week in '1000 zonnen' blijft Saartje Vandendriessche enthousiast op zoek gaan naar oplossingen tegen vermoeidheid. Deze keer zoekt ze het op zee, door yoga te beoefenen op een surfplank.

Animatoren Liam en Feline bezorgen ondanks hun mentale beperking vele kinderen een fantastische zomer, Maureen Vanherberghen laat Brugge swingen op de klanken van "Ai se eu te pego", en Chris Van den Abeele vertelt over de eerste dopingzondaars in de Tour de France.

In de rubriek 'De eerste keer' zien we twee oude bekenden terug uit het programma 'Vind je lief'. Kandidaten Els en Nabil krijgen de wel heel speciale uitdaging om een reuzenslang rond hun lijf te laten kronkelen.

Wordt vervolgd

Deze zomer spelen 150.000 kinderen op speelpleinen door heel het land, onder begeleiding van enthousiaste animatoren. '1000 zonnen' volgt in de rubriek 'Wordt vervolgd' de hele week de opleiding van twee heel speciale begeleiders. Liam en Feline hebben een mentale beperking. Dat weten ze zelf ook wel, maar toch willen ze andere kinderen een fijne tijd bezorgen.

- maandag 11 juli

In de rubriek 'M/V met talent' krijgen voorbijgangers deze week de kans om als fitness-coach aan de slag te gaan. Dit mogen ze ter plekke bewijzen, want een groep sportieve dames staat al vol ongeduld te wachten tot hun training gaat beginnen.

Michael en Stef, reclamemakers met weinig centen en veel ambitie, krijgen de opdracht om een reclamespot te draaien voor de Archéosite in Aubéchies, waar bezoekers kunnen ronddwalen in een Gallisch dorp en Romeinse villa.

- dinsdag 12 juli


 In 'Sporting Siegfried' bevindt Siegfried De Doncker zich deze week in Oosterse sferen. Hij maakt kennis met Sepak Takraw, een vorm van voet-volleybal uit Zuid-Oost-Azië waar je in elk geval lenige ledematen voor nodig hebt.


- woensdag 13 juli

Saartje Vandendriessche blijft enthousiast op zoek gaan naar middeltjes tegen haar vermoeidheid. Deze keer zoekt ze het op zee: supyoga is een heel speciale vorm van yoga die beoefend wordt op een surfplank. En Saartje ontdekt al snel dat ze minder stevig op haar voeten staat dan ze denkt.

Ook is er vandaag een wel heel spannende editie van de rubriek 'De eerste keer'. Kandidaten Els en Nabil, bekend uit het programma 'Vind je lief', krijgen de uitdaging om een reuzenslang rond hun lijf te laten kronkelen.

- donderdag 14 juli

In haar zoektocht naar de grootste zomerhit aller tijden laat Maureen Vanherberghen deze week heel Brugge shaken. Dat mag niet verbazen, want "Ai se eu te pego" van Michel Teló is nu eenmaal een onweerstaanbaar feestnummer. Of het uitgeroepen wordt tot grootste zomerhit aller tijden, mag de kijker bepalen, want je kan nog altijd stemmen op de website.

De tip komt met een heel originele lifehack deze week. Heb je nog een ouwe trui liggen die je nooit meer aantrekt? Maak er in een handomdraai een tas van... voor je laptop!

- vrijdag 16 juli

De Tour raast door Frankrijk en dus heeft Chris Van den Abeele in Dit is wat sport een paar straffe anekdotes uit de Tourgeschiedenis klaar. Over valsspelers meer bepaald, want doping was niet altijd even verfijnd als vandaag: ooit waren er renners die gewoon de trein namen.

In 'Een plaats vrij' krijgt een toevallige voorbijganger de kans om deel uit te maken van een team dat een spectaculaire job vervult. Deze week is er een vacature bij een groep gevechtsduikers van het Belgisch leger dat een geheime landing op vijandelijk gebied oefent.


 '1000 zonnen' telkens van maandag tot en met vrijdag op Eén rond de klok van 19.40 en op zaterdag krijg je om 19.35 het beste van de afgelopen week. Later op de avond volgt telkens nog een herhaling. Tijdens de week is er nog een herhaling de dag nadien rond de klok van 13.30. Het programma is tevens te (her)bekijken via 'Ooit gemist'. (bron, logo en foto's: Eén/VRT)

10-07-2016 om 10:26 geschreven door Redactie  


09-07-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Vers van de pers' (09-07-2016).

Overmorgen, maandag 11 juli, vieren we opnieuw de Vlaamse feestdag, en daarom hebben we deze nieuwe aflevering van 'Vers van de pers' in een Vlaams jasje gestoken. Ook ditmaal krijg je een overzicht van het nieuwe muzikale werk dat op ons wordt losgelaten.

 Sinds gisteren, vrijdag 08 juli, is het nieuwe album van Christoff (Eurosong 1993-2002) beschikbaar. "Hou me vast" bevat in totaal veertien nummers waaronder ook de nieuwe single "Jij bent mijn hartslag" die sinds vrijdag 24 juni op de markt is. Daarnaast vinden we er ook duetten op terug met zijn zus Lindsay en de Nederlandse zanger Gerard Joling (ESF 1988).

 Dana Winner (voorzitster vakjury 'Eurosong 2004') heeft een nieuwe single op de markt met als titel "Je bent de zon & ik de maan". Het nummer, beschikbaar sinds afgelopen maandag, 04 juli, is ook terug te vinden op haar jongste album "Puur" dat begin maart werd uitgebracht.

 Sinds vrijdag 24 juni hebben Sisters Only een nieuwe single op de markt met als titel "Sjansen". Met dit nummer hopen de zusjes Verschueren, zijnde Femke (JESF 2011, woordvoerster JESF 2012), Ymke (Junior Eurosong 2010) en Anke, deze zomer een aanval te doen op de hitparade.

 Eerder vorige maand kon je bij ons al lezen dat Kate Ryan (ESF 2006) met een nieuwe single op de markt zou komen. Ditmaal koos ze voor de Franse klassieker "Comment te dire adieu", een nummer van oud-Songfestivaldeelneemster Françoise Hardy (ESF 1963). Haar nieuwe single is sinds vrijdag 24 juni beschikbaar.

 Tot slot eindigen we zoals steeds met een paar korte berichten. Katerine Avgoustakis (Eurosong 2002-2006, gediskwalificeerd Griekse selectie 2010) heeft sinds maandag 27 juni een nieuwe single met als titel "Good To Your Heart". Het is dit jaar precies twintig jaar geleden dat Lisa del Bo (Eurosong 1993, ESF 1996) voor ons land in de Noorse hoofdstad Oslo deelnam aan het Eurovisie Songfestival met "Liefde is een kaartspel". Om dat feit te vieren zal ze eind augustus een nieuw album op de markt brengen met als titel "Jokers & Pokers". Het afscheidsoptreden van de 'oude' K3 (Eurosong 1999) zal op vrijdag 02 september verschijnen op dvd onder de titel "K3 Loves You - De Afscheidstour".

Tot eind augustus gaat deze rubriek in een lagere versnelling en krijg je tweewekelijks een nieuwe 'Vers van de pers'.
Een nieuwe afspraak maken we voor zaterdag 23 juli. Ondertussen wensen we je alvast heel veel luisterplezier!

09-07-2016 om 22:34 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Beste Zangers' : vanavond staat oud-Songfestivaldeelneemster Willeke Alberti centraal.

 Op zaterdag 21 mei 2016 ging op NPO 1 het inmiddels negende seizoen van 'De Beste Zangers van Nederland' van start. Voor de zesde maal op rij is Jan Smit (commentator ESF 2011-2012-2013-2014-2015-2016, presentator NSF 2012) de presentator van dienst en dit seizoen krijgt het programma een kortere titel, namelijk 'Beste Zangers'.

Ook dit seizoen zitten er weer een aantal toppers op de bank die gaan proberen om de felbegeerde titel te bemachtigen.

Op het zonnige eiland Ibiza leren Willeke Alberti (ESF 1994), O'G3NE (JESF 2007 als Lisa, Amy en Shelley), René van Kooten (NSF 2001), Sharon Doorson, Brownie Dutch (jurylid Junior Songfestival 2013) en Jeroen van der Boom (ESF 2009, jurylid Junior Songfestival 2009) elkaar op een andere manier kennen en verdiepen ze zich in elkaars repertoire.

Acht verschillende karakters die elkaar nauwelijks of niet kennen en onder de Spaanse zon een unieke vriendschapsband opbouwen: dat is de magie van 'Beste Zangers'.

Met de energieke Jeroen van der Boom, musicalster René van Kooten, de sympathieke Willeke Alberti en de bijzondere meerstemmigheid van de drie zussen Lisa, Amy en Shelley van O'G3NE staat nu al vast dat 'Beste Zangers' opnieuw voor verrassende momenten zullen zorgen.

Ook de bescheiden Brownie Dutch en de hippe Sharon Doorson die o.a. bekend werd met de meidengroep Raffish en door 'The Voice', stappen uit hun comfort zone en stellen zich meer dan ooit open.

 In het negende seizoen van 'Beste Zangers' draait het natuurlijk weer om de muziek. Elke week staat één van de artiesten centraal, die zijn of haar grootste en meest gekoesterde liedjes uitleent.

* zaterdag 09 juli 2016 - vierde aflevering:

Vanavond staat Willeke Alberti staat centraal. Ze zit al ruim zestig jaar in het vak en haar collega artiesten kunnen dus putten uit een eindeloos repertoire.

Musicalster René van Kooten brengt een prachtige vertolking van "De glimlach van een kind", Brownie Dutch gaat 'op vakantie van het geld van ome Jan' en Jeroen van der Boom zingt de sterren van de Spaanse hemel met "Vrienden blijven doen we altijd". Kortom voor Willeke wordt het een prachtige avond vol met mooie momenten.

De volgende weken staan de volgende artiesten centraal in 'Beste Zangers':

- zaterdag 16 juliJeroen van der Boom.
- zaterdag 23 juli: Brownie Dutch.
- zaterdag 30 juliRené van Kooten.

De vierde aflevering van 'Beste Zangers' vanavond, zaterdag 09 juli 2016, tussen 20.25 en 21.20 bij AVROTROS op NPO 1.
(bron, logo en foto: AVROTROS)

09-07-2016 om 09:12 geschreven door Redactie  


08-07-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Sterren Muziekfeest op het Plein' : Jan Smit ontvangt vanavond onder meer Gerard Joling en Belle Perez.

 Ook deze zomer kan je op vrijdagavond genieten van 'Sterren Muziekfeest op het Plein', het muziekprogramma dat in goede banen wordt geleid door Jan Smit (commentator ESF 2011-2012-2013-2014-2015-2016, presentator NSF 2012).

Elk jaar reist AVROTROS door Nederland om het 'Sterren Muziekfeest op het Plein' bij jou in de buurt op te nemen. Tijdens dit grote spektakel presenteert Jan Smit de grootste artiesten van Nederlandse bodem.

De 'Sterren Muziekfeest'-tent stond dit seizoen op de Vismarkt in Groningen (woensdag 08 juni) en de Markt in Valkenswaard (dinsdag 21 juni). Vanavond, vrijdag 08 juli 2016, kun je om 20.35 op NPO 1 kijken naar deel één van het 'Sterren Muziekfeest op het Plein' in Valkenswaard.

Je ziet vanavond optredens van onder anderen Jan Smit, Gerard Joling (ESF 1988), Wolter Kroes, Django Wagner, Danny de Munk, Belle Perez (Eurosong 1999-2006) en André Hazes jr.

De tweede aflevering van 'Sterren Muziekfeest op het Plein', vanavond, vrijdag 08 juli 2016, tussen 20.35 en 21.45 op NPO 1.(bron en logo : AVROTROS)

08-07-2016 om 17:04 geschreven door Redactie  


06-07-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit in België en Nederland'.

 Net als de voorbije drie jaar worden onze rubrieken 'Een avondje uit' en 'Een avondje uit in Nederland' tijdens de maanden juni, juli en augustus samengevoegd tot 'Een avondje uit in België en Nederland'. Elke week krijg je, telkens op woensdag, een uitgebreide versie van beide rubrieken. Fans die eens een concert willen bijwonen of op zoek zijn naar een plaats in de buurt waar hun favoriete artiest zal optreden zitten bij ons op de eerste rij.

In het najaar van 1986 kwam de debuutsingle van Soulsister uit. "You Get To Me" werd door pers en publiek enthousiast onthaald en betekende het begin van een unieke carrière in de Belgische popgeschiedenis. Soulsister reeg de hits aan elkaar, tourde met Sting door Europa en haalde de Amerikaanse 'Billboard Hot 100'.

In 2016 - precies dertig jaar na hun debuut - plant Soulsister een jubileumtournee langs de Vlaamse theaters. Dertig concerten zullen Jan Leyers (ESF 1991) en Paul Michiels geven, met een repertoire dat in dertig jaar alleen maar aan glans heeft gewonnen.

Voor een volledig overzicht van de concerten (tussen donderdag 22 september en vrijdag 23 december) verwijzen we je naar de website van Soulsister alwaar je in de agenda alle data terug kan vinden.

Christoff (Eurosong 1993-2002) zette 2016 alvast feestelijk in door zijn vierde MIA te winnen. Daarmee was meteen het startschot gegeven voor '25 jaar Christoff'.

Vlaanderens populairste zanger brengt in de zomer alvast een gloednieuw studio-album uit en zal daarmee uitgebreid in het land gaan toeren. Maar als kers op de taart brengt hij in het najaar drie grote '25 jaar Christoff'-concerten. Daarin blikt Christoff terug op de ontelbare successen uit zijn al zo rijk gevulde carrière en zal hij ook voor de nodige muzikale verrassingen zorgen. Met zo'n 300.000 verkochte albums op zijn palmares en de grote meezing hits worden de '25 jaar Christoff'-concerten zonder twijfel het feest van het jaar.

Op zaterdag 15 oktober is als eerste Hasselt aan de beurt. Tickets (35, 45 en 55 euro) voor '25 jaar Christoff' in de Ethias Arena, zijn te koop via de website van TeleTicketService. Telefonisch kan dat via het nummer 070 345 345 (op werkdagen van 09.00 tot 12.30 en van 13.30 tot 18.00). Vanuit Nederland neem je contact op via het nummer 0900 45 000 45 en voor andere landen via het nummer +32 34 0000 34. Ook voor het optreden op zaterdag 26 november in de Oktoberhallen te Wieze kan je tickets aanschaffen via de website van TeleTicketService.

Daarnaast kan je ook tickets bestellen via overschrijving op het nummer BE 40 8538-6936-5663 van BVBA Oktober Events (Aalstersestraat 168, 9280 Wieze). In de omschrijving zet je het aantal gewenste kaarten (37, 47 en 57 euro, reservatie- en portkosten inbegrepen) met vermelding '25 jaar Christoff'.

Op zondag 30 oktober kan je hem aan het werk zien in het Kursaal van Oostende. Tickets (45 en 55 euro) voor dit unieke concert kunnen worden aangeschaft via de websites van Concert Events en Sherpa of telefonisch via het nummer 070 22 56 00 (vanuit Nederland : +32 70 25 20 20). Daarnaast kan je van maandag tot en met zondag (telkens tussen 10.00 en 18.00) ook terecht in de Box Office Toerisme Oostende (Monacoplein 2, 8400 Oostende).

Gewapend met uitverkochte Lotto Arena's, een resem nummer 1-hits, gouden singles en een dubbel (bijna triple) platina-album trekt de populairste zanger van Vlaanderen dit najaar voor het eerst naar het Sportpaleis.

Op zaterdag 03, zondag 04, vrijdag 09, zaterdag 10 en maandag 12 oktober 2015 stond Stan Van Samang (lid vakjury 'Junior Eurosong 2010') maar liefst vijf avonden in een uitverkochte Lotto Arena. Goed voor zomaar eventjes 30.000 fans! Vrijdag 25 en zaterdag 26 november pakt Stan het nog 'grootser' aan met een unieke show in dé muziektempel van Vlaanderen, een show die de klinkende en veelbelovende titel 'Stan Van Samang – In 't groot' meekrijgt. Het wordt een onvergetelijke avond boordevol hits van deze rasentertainer.

Stan kijkt er zelf al enorm naar uit : "We moeten daar eerlijk in zijn, een eigen concert in het Sportpaleis, dat is altijd al een droom van mij geweest. Het is werkelijk fantastisch dat ik deze kans krijg. Merci aan alle fans, ik geniet hiervan met volle teugen!"

2015 was hét jaar van Stan Van Samang, daar is iedereen het over eens. In de lente schreef Stan Van Samang showbizzgeschiedenis, want Vlaanderens publiekslieveling stond met maar liefst zes nummers tegelijk in de 'Ultratop 50'. Zijn album "Liefde voor publiek" prijkte achttien weken bovenaan de hitlijsten en is sinds begin dit jaar goed voor vier maal platina (80.000 exemplaren!). Bij de uitreiking van de 'Zomerhits' van Radio 2 in de zomer sleepte Stan maar liefst drie awards in de wacht : 'Beste Zanger', 'Beste Nederlandstalig nummer' ("Goeiemorgend, goeiendag") en dé 'Radio 2 Zomerhit 2015' ("Een ster").

De wederzijdse liefde tussen Stan en zijn publiek blijkt ook uit de vlotte verkoop van zijn concerten. Eén concert in de Lotto Arena werden er uiteindelijk vier en deze raakten in no time volledig uitverkocht. Mobistar-klanten kregen zelfs de kans om Stan nog een keer live te bewonderen dankzij een extra vijfde Lotto Arena-concert. Dit voorjaar concerteert Stan in de grootste theaters van het land. Maar het orgelpunt van deze 'Stanmania' komt er dus op vrijdag 25 (extra-concert) en zaterdag 26 november (aanvang : 20.30) met zijn Sportpaleisshow 'Stan Van Samang – In 't groot'. Mis het niet!

De ticketverkoop voor beide concerten gebeurt via de website van TeleTicketService. Telefonisch kan je tickets bestellen via het nummer 070 34 53 45 (max. 0,30 euro/minuut) en vanuit Nederland via het nummer 0900 45 000 45 (0,45 euro/minuut) en dit van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 12.30 en tussen 13.30 en 18.00.


 Eind 2013 gaven de 3JS (ESF 2011) de fans al een voorproefje van hun visie op een echt intiem kerstconcert. Geen toeters en bellen, geen Mariah Carey, maar een kleine akoestische band, een sfeervol theaterpodium en het traditionele kerstrepertoire van o.a. Frank Sinatra, Dean Martin, Elvis Presley en The Cats….

Waar ze eigenlijk het hele jaar door wel naar zouden kunnen luisteren. De voorliefde voor klassieke melodieën en de excellente zang- en gitaartechniek van de drie troubadours uit Volendam komen hier meer dan ooit tot hun recht.

Er komt eind dit jaar een nieuw kerstalbum en een nieuwe tournee. Tickets voor één van de optredens (tussen woensdag 07 en zaterdag 24 december) kunnen nu reeds worden aangekocht via de website van Nationale Theaterkassa.

 Oud-Songfestivaldeelneemster Ruth Jacott (backing vocal Nederlandse inzending ESF 1992, ESF 1993, lid vakjury NSF 2004, lid Nederlandse vakjury ESF 2014) trekt in het voorjaar van 2017 de Nederlandse zalen in met haar nieuwe show 'Ruth'. De zangeres kan niet wachten om u, samen met haar live-band, te trakteren op haar nieuwe theatershow. Met mooie, ontroerende en opzwepende liedjes, swingende moves en openhartige verhalen, krijgt u een gevarieerde muzikale avond én een kijkje in zowel haar professionele- als haar privéleven.

Een energieke mix van haar Nederlandstalige hits, ontroerende ballads, uptempo nummers én liedjes die ze altijd al eens had willen zingen. Soms precies zoals u ze kent, soms in een verrassend arrangement en misschien soms ook wel met een wat serieuzere ondertoon. Ruth is stoer en sterk, supervrouwelijk en glamoureus. Ze bruist meer dan ooit, van de energie. Een bijzondere voorstelling met onverwachte wendingen, want daar houdt Ruth van.

Voor meer nieuws en een volledig overzicht van deze tournee (tussen woensdag 25 januari en maandag 01 mei 2017) verwijzen we je naar haar website. (foto Ruth Jacott: Govert de Roos)

06-07-2016 om 20:09 geschreven door Redactie  


04-07-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Is er Wifi in Tahiti?' : Niels Destadsbader is vanaf vanavond opnieuw gastheer van het zomers spelprogramma.

 Slecht weer in het land? Om de pijn te verzachten brengt Niels Destadsbader (coach 'Junior Eurosong 2009', presentator 'Junior Eurosong 2012') vanaf vandaag, maandag 04 juli 2016, acht weken lang de zon tot in de huiskamer in een tweede seizoen van de geestige spelshow 'Is er Wifi in Tahiti?'.

Van maandag tot donderdag gaan twee teams van drie bekende Vlamingen en één onbekende kandidaat, de strijd aan met slechts één doel: een reis naar een zonnige bestemming. Dit jaar staan een volledig nieuwe ronde, een resem spiksplinternieuwe dolkomische spelletjes en bijna 200 BV's garant voor zomers spelplezier.

Niels Destadsbader heeft er dan ook veel zin in: "Ik heb me vorige zomer zo goed geamuseerd! Ik vind het zo'n tof programma dat ik eigenlijk graag zélf eens wil meedoen. Leuke spelletjes spelen en een kandidaat aan een droomreis helpen… Wat wil een mens nog meer?"

De basis van Niels' zomerse quiz blijft ongewijzigd: na vijf snedige en vooral grappige spelrondes speelt de kandidaat van het winnende team samen met één van de BV's de finale met als inzet een felbegeerde reis. In die 'Wifinale' wordt een reeks kennisvragen op hen afgevuurd. Negen goede antwoorden binnen de negentig seconden en de buit is binnen. Wie het niet haalt, moet het stellen met een 'staycation' op Belgische bodem.

192 bekende Vlamingen aan zet

In het tweede seizoen vullen maar liefst 64 kandidaten en 192 bekende Vlamingen de passagierszetels. Daaronder heel wat namen die hun vuurdoop krijgen in het programma zoals Marie Verhulst, K3 (Eurosong 1999), Koen Wauters (Eurosong 1989, ESF 1991), Regi Penxten (componist/tekstschrijver "My Music", Eurosong 2008), Jasper Publie (Junior Eurosong 2007, Eurosong 2014), Willy Sommers, de Coppens-broers, Jill Peeters en Ella Leyers (interviewster 'Eurosong 2006'). Ook o.a. Tom Waes, Jacques Vermeire, Jo Hens, Laura Tesoro (ESF 2016), William Boeva, Olga Leyers en Bab Buelens (Junior Eurosong 2007, woordvoerster JESF 2007) spelen alsof hun leven ervan afhangt.

Gloednieuwe ronde en zestien nieuwe spelletjes

Naast de gekende Wifi-klassiekers, gooit Niels dit jaar heel wat extra ingrediënten in zijn zomerse cocktail. Zo kan hij elke aflevering kiezen uit zestien nieuwe spelletjes verspreid over de verschillende rondes en staat er één gloednieuwe ronde op het menu, waarbij BV's geblinddoekt verschillende opdrachten moeten doen.

Wegens groot succes keert de iconische 'Wa zeit'm?'-ronde terug en de laatste en allesbepalende ronde net voor de finale blijft 'Facetime', een memoryspel om gek van te worden. In het vorige seizoen zorgden deze rondes meer dan eens voor hilarische taferelen.

* kandidaten en BV's week 1 (maandag 04 tot en met donderdag 07 juli 2016):

- maandag 04 juli: Stefanie Lowette uit Hasselt krijgt versterking van de broers Coppens en Wendy Van Wanten (Eurosong 1993-2002). Tatjana Duré uit Wetteren kan rekenen op de steun van Stan Van Samang (lid vakjury 'Junior Eurosong 2010'), Min Hee Bervoets en Jan Verheyen. Wie mag zijn koffers pakken om te vertrekken naar een bestemming mét wifi? En wie moet het stellen met een 'staycation' op Belgische bodem?

- dinsdag 05 juli: Een clash der Missen vandaag: Miss Diamant en Aardbeiprinses Rani Van den Acker uit Antwerpen zet haar beste beentje voor om een plaats in de Wifinale de veroveren. Ze krijgt daarbij de hulp van ex-Miss België Véronique De Kock, Tom Waes en Bert Huysentruyt. Sven Van Acker uit Haasdonk moet zich weren tegen al het vrouwelijke geweld en kan daarvoor rekenen op de hulp van Sven De Ridder, ex-Miss België Dina Tersago en Guga Baúl.

- woensdag 06 juli: Tom Schollaert uit Tielt-Winge en Ellen Peeters uit Kapellen nemen het tegen elkaar op met als inzet een ticket naar de zon. Ellen, die nog een verleden blijkt te hebben met Niels, laat zich omringen door Steven Goegebeur, Vincent Valckx en Joyce Buelens. Tom krijgt in de passagierszetel gezelschap van Katja Retsin (woordvoerster ESF 2010), Nathan Naenen en Jacques Vermeire. Wie mag zijn koffers pakken?

- donderdag 07 juli: Nathan Duhau uit Zottegem strijdt samen met Steven Goegebeur, Hanne Troonbeeckx en Ivan Pecnik voor een zonnige reis met zijn kersvers echtgenoot. Camille Kempeneer uit Boom wil daar maar wat graag een stokje voor steken en wordt bijgestaan door Hilde De Baerdemaeker, Bert Verbeke en Lotte Pinoy.

'Is er Wifi in Tahiti?', van maandag tot en met donderdag, telkens rond de klok van 20.30 op vtm. (bron en foto's: vtm)

04-07-2016 om 12:26 geschreven door Redactie  


03-07-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Engie Parkies 2016' : nieuwe editie gaat van start met onder meer Laura Tesoro in Maasmechelen.

 De organisatie achter 'PARKIES', vzw Divers, had midden mei groot nieuws. Vanaf dit seizoen zal de concertorganisator in België de steun genieten van ENGIE Electrabel. ENGIE Electrabel zal voor minimaal vier jaar de rol van naamsponsor op zich nemen waardoor de concerten voortaan als 'Engie Parkies' zullen worden aangekondigd. ENGIE Electrabel engageert zich vol overtuiging in 'PARKIES' en wil een belangrijke bijdrage leveren aan het verder ontwikkelen van de concerten. Dit nieuwe en stabiele partnership zal er voor zorgen dat 'PARKIES' zijn sociale en culturele rol kan blijven vervullen met de energieke steun van ENGIE Electrabel.

'Engie Parkies' kan gerealiseerd worden dankzij de intensieve samenwerking met achttien stads- en gemeentebesturen, een aantal vooraanstaande merken uit de bedrijfswereld en de synergie tussen de artiesten en mediawereld. Het komende seizoen nemen veertien Belgische locaties deel aan 'Engie Parkies'. Goed voor maar liefst honderd gratis toegankelijke concerten.

"Met 'Engie Parkies' steunen we een project dat nauw aansluit bij onze maatschappelijke visie. 'Engie Parkies' is een mooi initiatief dat mensen samenbrengt. Als lokaal verankerde onderneming willen we samen met vzw Divers het project op sociaal vlak verder ontwikkelen", aldus Geetha Keyaert, woordvoerder van ENGIE Electrabel.

En wat met Palm zal u zeggen? Niets eigenlijk, want Brouwerij Palm is en blijft een van de meest trouwe partners van de organisatie. Door het vergroten van het sponsordraagvlak zal 'Engie Parkies' nog verder kunnen groeien. "Met gepaste trots dragen wij het naamsponsorschap over aan ENGIE Electrabel. We blijven uiteraard een sterke partner in dit unieke project dat we mee vorm hebben gegeven . 'Engie Parkies' is en blijft een prachtig evenement om ons rijk aanbod van speciale bieren te promoten" aldus Peter Buelens, PR manager van Palm.

'Engie Parkies' pakt deze zomer alvast uit met een ijzersterk en energiek programma. Ondermeer Jelle Cleymans (Eurosong 2004, presentator 'Eurokids 2005' en 'Eurosong for Kids 2006', commentator JESF 2006), Jonas Van Geel, Raymond van het Groenewoud, Niels Destadsbader (coach 'Junior Eurosong 2009', presentator 'Junior Eurosong 2012'), De Corsari's en Laura Tesoro (ESF 2016) komen deze zomer naar 'Engie Parkies'.

En naar goede gewoonte is er niet alleen steengoede muziek, maar blus je met lekkere, zachtgeprijsde drankjes de warmte en vul je het kleinste gaatje in je maag met zalige snacks.

We zorgen opnieuw voor een mirakel… dankzij de steun van de verschillende lokale besturen én onze sponsors blijft dit zomerfeest volledig gratis en onze drankjes zijn naar goede gewoonte heel betaalbaar.

Om 19.30 kan je al terecht voor een lekker hapje en drankje. Bonnetjes kopen kan tot 23.00, de dranktent en de frituur sluiten om 23.15. De optredens gaan van start om 20.15 en het einde is voorzien om 22.30.

Net als de voorbije acht jaar zullen wij ook dit jaar het festival van naderbij volgen tijdens de maanden juli en augustus. Vanaf vandaag krijg je elke week op zondag een overzicht van de optredens die er die week zullen doorgaan. Die vinden telkens op maandag, dinsdag, woensdag of donderdag plaats en gaan van start om 20.15.

* maandag 04 juli :

- Aalst (Stadspark, ingang via Parklaan) : Paul Michiels.
- Knokke-Heist (Tuin CC Scharpoord, Meerlaan) : Raymond van het Groenewoud.
- Waregem (Park Baron Casier, Stationstraat) : Cleymans & Van Geel.

* dinsdag 05 juli :

- Genk (Park aan de Dieplaan) : Paul Michiels.
- Sint-Niklaas (Romain de Vidtspark, Parklaan) : Niels Destadsbader.
- Torhout (Don Boscoplein, Revinzestraat) : Peter Koelewijn & zijn Rockets.

* woensdag 06 juli :

- Blankenberge (Park De Craene, Uitkerke) : Raymond van het Groenewoud.
- Deinze (Kaandelpark, Mouterijdreef) : Silke & The Expendables.
- Maasmechelen (Koninginnepark, Koninginnelaan) : Laura Tesoro.
- Vilvoorde (Maurits Duchéhof) : Cookies & Cream.

* donderdag 07 juli :

- Hasselt (Kapermolenpark) : Raymond van het Groenewoud.
- Kapellen (Gemeentepark, Dorpsstraat) : Peter Koelewijn & zijn Rockets.
- Middelkerke (Normandpark) : Lady Linn & Her Magnificent Seven. 
- Wevelgem (Gemeentelijke Hovingen) : Jelle Cleymans.

Meer nieuws en informatie is ook beschikbaar op de website van het festival. (bron en logo : Engie Parkies)

03-07-2016 om 20:45 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'1000 zonnen': deze week starten een aantal nieuwe rubrieken waaronder eentje met Kamal Kharmach.

 Geen zomer zonder '1000 zonnen': ook dit jaar is het dagelijkse magazine van Eén er weer. Nieuwe, verrassende rubrieken en een indrukwekkende schare aan BV's kleuren de zomer. De intussen legendarische 'Stoel' reist dit jaar voor de tiende keer door Vlaanderen, en misschien komt hij deze keer ook bij jou in de buurt.

 Onder andere Maureen Vanherberghen (Eurosong 2014), Julie Van Den Steen, Kamal Kharmach, Mathias Vergels en Gerty Christoffels duiken op dit seizoen. Ontdek hieronder alle nieuwe namen en rubrieken.

Bonte bende

Eén heeft een bonte bende presentatoren gestrikt om '1000 zonnen' een gezicht te geven. Zo gaat Maureen Vanherberghen samen met de kijkers op zoek naar de grootste zomerhit aller tijden. In een zomer die gedomineerd zal worden door voetbal, wielrennen en de Olympische Spelen, probeert Siegfried De Doncker een reeks alternatieve sporten uit: van waterballet over eenbenig voetbal tot… het Belgische kampioenschap Levend Standbeeld.

In 'Te goedkoop om waar te zijn' achterhaalt Julie Van Den Steen hoe een restaurant je een driegangenmenu kan aanbieden voor 8,5 euro, en hoe je in Gent kan overnachten voor 6 euro. Wat ze ontdekt? Het zijn geen gladde commerciële aanbiedingen, maar mensen die zich met hart en ziel smijten om hun klanten voor geen geld het beste te geven.

Eenmaal het festivalseizoen in juli begint, duikt ook Kamal Kharmach op: hij biedt de festivalgangers handige, maar vooral grappige oplossingen voor klassieke festivalproblemen zoals lange wachtrijen, vuile toiletten, en die ene reus die net voor je staat en je het zicht op het podium belemmert. Later in het seizoen duiken ook Nawfel Bardad-Daidj en Mathias Vergels, de immens populaire acteurs achter Adil en Lowie in 'Thuis', op in een eigen rubriek.

Gerty Christoffels vraagt "Hoe was je dag?"

Verder kleurt ook Saartje Vandendriessche (coach 'Junior Eurosong 2008') de zomer in '1000 zonnen': zij stelt samen met vele kijkers vast dat ze, ondanks haar gezonde levensstijl, elk jaar doodmoe uit de winter komt. Zij test de gekste manieren om haar energiepeil op te krikken.

De immer enthousiaste Dimitri Leue overvalt mensen op alle mogelijke plekken met pakkende passages uit nieuwe boeken – zelfs al zitten die mensen daar helemaal niet op te wachten. Chris Van den Abeele, de nachtelijke nieuwsstem van Radio 1, deelt zijn encyclopedische sportkennis in 'Dit is wat sport'.

 En vooral: het legendarische Eén-gezicht Gerty Christoffels keert eindelijk terug, tien jaar na haar laatste programma. Tegen het einde van de dag zet Gerty zich naast doodgewone mensen op een bankje, met de doodgewone vraag "Hoe was je dag?" – en krijgt ontroerend mooie verhalen te horen.

Gewone Vlamingen spelen de hoofdrol in "M/V met talent"

'1000 zonnen' is en blijft ook het programma waarin gewone Vlamingen de hoofdrol kunnen spelen. Letterlijk zelfs, in rubrieken als "M/V met talent", waarin mensen de leiding mogen nemen van een groep muzikanten, dansers, modellen… Of "Zomerliefde", waarin koppels vertellen hoe ze tijdens een zwoele zomer de liefde voor mekaar vonden – een liefde die tot vandaag voortduurt.

Maar die gewone Vlamingen worden dit jaar ook op de proef gesteld. Zo is er het spelletje "De pretwals": kandidaten krijgen een minuut om een praktische proef uit te voeren en daarmee mooie prijzen te winnen – maar intussen komt er een dreigende pletwals aangerold. En in "De deugnieten" mogen organisatoren hun evenement komen aankondigen – maar worden ze gesaboteerd door een vrolijke bende jonge deugnieten.

De stoel

En dan is er natuurlijk 'De stoel'. De meest legendarische van alle rubrieken gaat dit seizoen zijn tiende jaargang in. En voor die gelegenheid zijn de prijzen die je kan winnen als je als eerste met het juiste voorwerp in de stoel zit, behoorlijk spectaculair geworden. Geen vliegtuigtickets meer, maar all-in reizen, gaande van een weekendje Amsterdam tot… een veertiendaagse rondreis door India.

* week van maandag 04 juli tot en met vrijdag 08 juli 2016 :

Vanaf deze week krijgt comedian Kamal Kharmach een eigen rubriek in '1000 zonnen': 'Festival Kamal'. Hierin lost hij op een handige, maar vooral hilarische manier een typisch probleem van festivalgangers op.

Siegfried De Doncker probeert zijn tegenstanders uit de bocht te rijden in een rollerderby, Linde Merckpoel transformeert een nietsvermoedende bezoeker van Rock Werchter in een festivalreporter, en Saartje Vandendriessche laat een bioprint nemen.

Aan de rubriek 'De eerste keer' zit deze week een luchtje: een paar tieners moeten voor het eerst een volle pamper verwisselen.

- maandag 04 juli

In 'Eén plaats vrij' kreeg een nietsvermoedende festivalganger afgelopen weekend op Rock Werchter de uitdaging om van het ene moment op het andere festivalreporter te worden voor Studio Brussel. Met hulp van niemand minder dan Linde Merckpoel werd de gelukkige klaargestoomd voor een liveverslag op de radio en een interview met een van de topacts.

De vliegtuiggekke Vlamingen zaten dit weekend niet in Werchter, maar in Wiekevorst voor een grootse vliegmeeting. Alhoewel, groots: het zijn allemaal modelvliegtuigen, -helikopters en –zweefvliegers die met dozijnen de hemel vullen. '1000 zonnen' was erbij en keek ernaar.

En dan is er onze 'Boek-King' Dimitri Leue. Deze week leest hij voor uit 'De zeer vermoeide man', het nieuwe meesterwerk van topauteur Peter Verhelst.

- dinsdag 05 juli

 Siegfried De Doncker trekt deze week de rolschaatsen aan, want in 'Sporting Siegfried' staat de rollerderby centraal. Bij deze sport proberen spelers elkaar op hoge snelheid uit de bocht van het circuit te rijden, en degene die als laatste overblijft wint.

Verder start vandaag de nieuwe rubriek 'De pretwals', een knotsgek spelletje waarbij de kandidaten deze week een koekje van hun voorhoofd in hun mond moeten krijgen zonder hun handen te gebruiken. Ondertussen rijdt een gigantische pletwals onstopbaar naar de te winnen prijzen, dus de tijd dringt.


- woensdag 06 juli

Kamal Kharmach krijgt zijn eigen festivalrubriek in '1000 zonnen'. In 'Festival Kamal' demonstreert hij elke week een handige, maar vooral compleet hilarische manier om een typisch probleem van festivalgangers op te lossen. Je tentje niet meer terugvinden, veel te dure consumpties, en die ene reus die aan het podium altijd vlak voor jou komt staan: Kamal weet er raad mee.

Intussen is Saartje Vandendriessche nog altijd op zoek naar oplossingen voor haar onverklaarbare vermoeidheid. Deze week laat ze een bioprint nemen. Daar heb je geen printer voor nodig, maar wel een akelig uitziende tang, zo blijkt.

Daarnaast zit er vandaag een geurtje aan de populaire rubriek 'De eerste keer': tieners verwisselen voor het eerst een volle pamper.

- donderdag 07 juli

Door de overvloedige regenval kampt Vlaanderen met een muggenplaag. Gelukkig weet '1000 zonnen' raad: De tip toont je hoe je de beestjes moeiteloos op een afstand houdt.

Maureen Vanherberghen is nog steeds op zoek naar de grootste zomerhit aller tijden, en besteedt deze week aandacht aan het enige Nederlandstalige nummer in haar shortlist: "Laat de zon in je hart" van Willy Sommers. Je kan de hele zomer stemmen voor je favoriete hit op een.be.

- vrijdag 08 juli

Ook vandaag staat Eén plaats vrij op het programma. Deze week is '1000 zonnen' te gast bij Ketnet. Samen dagen ze een nietsvermoedende ket uit om voor één dag wrapper te zijn op Ketnet. Coach is de superpopulaire Sarah Mouhamou.

Ondertussen is Julie Van den Steen is te gast in het Antwerpse Nulsterrenpension. Een überhip pension in een oud fabriekspand waar je voor amper 20 euro een bed en een biologisch ontbijt krijgt.

Chris Van den Abeele stort zich deze in zijn rubriek 'Dit is wat sport' op de Tour. Hij begint met een even evidente als onbeantwoorde vraag: waarom is de gele trui eigenlijk geel? En de groene groen? De symboliek van de truien, voor jou ontrafeld door '1000 zonnen'.


 '1000 zonnen' telkens van maandag tot en met vrijdag op Eén rond de klok van 19.40 en op zaterdag krijg je om 19.35 het beste van de afgelopen week. Later op de avond volgt telkens nog een herhaling. Tijdens de week is er nog een herhaling de dag nadien rond de klok van 13.30. Het programma is tevens te (her)bekijken via 'Ooit gemist'. (bron, logo en foto's: Eén/VRT)

03-07-2016 om 18:05 geschreven door Redactie  


02-07-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Peeter Oja.

Peeter Oja (02 juli 1960) is geboren in de Estse hoofdstad Tallinn. In eigen land is hij voornamelijk bekend als acteur en komiek en samen met Tarmo Leinatamm en Hannes Võrno maakt hij deel uit van de groep Kreisiraadio die in 1993 het levenslicht zag.

Met "Leto svet" nam het trio in 2008 deel aan de 53e editie van het Eurovisie Songfestival. Tijdens de eerste halve finale moesten ze als derde aantreden en uiteindelijk strandde Kreisiraadio met amper acht puntjes op een achttiende en voorlaatste plaats. Sinds de invoering van de halve finale(s), in 2004, wist de Baltische staat zich in 2009 voor de eerste maal te plaatsen voor de finale van het jaarlijkse liedjesfestival.

Naast acteur en komiek is Peeter ook nog presentator op een commerciële zender in Estland.

OOK JARIG VANDAAG :

* Rex Gildo (1936-1999), nam in 1960 en 1969 ('Ein Lied für Madrid') deel aan de Duitse selectie voor het Eurovisie Songfestival.
* Piera Martell (1943), nam in 1974 voor Zwitserland deel aan het Eurovisie Songfestival met "Mein Ruf nach dir". Nam in 1976 deel aan de Duitse selectie en in 1977 en 1978 aan de Zwitserse selectie.
*
Marga Bult (1956), deelneemster voor Nederland (ESF 1987) met "Rechtop in de wind" (vijfde plaats), woordvoerster ESF 1996, lid Nederlandse vakjury ESF 2016.
* Djem Van Dijk (1987), lid van de Nederlandse groep Treble (ESF 2006), bleven met "Amambanda" steken op een twintigste plaats.

02-07-2016 om 00:00 geschreven door Redactie  


01-07-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Marlayne.

Marlayne Marlayne Sahupala (01 juli 1971) is geboren in het Nederlandse Baarn als Marleen van den Broek. Ze is de dochter van trompettist Rein van de Broek (Ekseption). Aan het conservatorium volgt ze zang en lichte muziek en ze begint al op jonge leeftijd als zangeres in achtergrondkoortjes op te treden. Zo is ze een tijdje één van de Frogettes, de dames achter de Nederlandse ster René Froger. In 1999 neemt ze deel aan het 'Nationaal Songfestival' en met haar nummer "One Good Reason" (geschreven door Tjeerd van Zanen en Allen Michael) weet ze de finale te winnen. Ze mag dus voor Nederland naar het Eurovisie Songfestival. Op 29 mei eindigt ze in Jeruzalem met haar nummer op een gedeelde achtste plaats (samen met de Deense inzending gezongen door o.a. Michael Teschl die gisteren jarig was).

Een jaar later, in 2000, geeft ze de Nederlandse punten tijdens het Eurovisie Songfestival. Deze taak neemt ze ook in 2001 en 2003 voor haar rekening. In 2001 volgt het album "Meant to be" na een aantal singles te hebben uitgebracht. In de maand mei van dat jaar begint haar presentatiecarrière op televisie : eerst op de commerciële zender V8, nadien volgen nog RTL 4 en SBS 6. In 2003 zit ze ook in de jury tijdens het 'Nationaal Songfestival' en tijdens de nationale finale van 2005 is ze nog eens een keertje te gast. In 2007 was ze op de Nederlandse televisie te zien als presentatrice van 'Afvallers met de sterren', een variant op het real-life televisieprogramma 'De Afvallers'. Aan deze speciale versie van het programma namen o.a. Justine Pelmelay (ESF 1989, NSF 2005) en Linda Wagenmakers (ESF 2000) deel. Justine eindigde op een zevende en voorlaatste plaats en Linda eindigde net voor haar op de zesde plaats.

Op donderdag 02 juli 2009, daags na haar achtendertigste verjaardag, beviel ze van een eerste dochtertje, Charlee. In 2014 maakte ze deel uit van de Nederlandse vakjury tijdens de negenenvijftigste editie van het Eurovisie Songfestival. Meer over Marlayne en haar carrière kan je steeds nalezen op haar
website.

OOK JARIG VANDAAG :

* Peter Plate (1967), lid van Rosenstolz, deelnemer Duitse selectie Eurovisie Songfestival 1998 ('Countdown Grand Prix 1998').
* André (1975), eerste Armeense deelnemer met "Without Your Love", achtste plaats (ESF 2006), woordvoerder ESF 2013.
* Filip Verheecken (1980), lid van Fantoom, deelnemer 'Eurosong' met "Hier sta ik" (België 2006).

01-07-2016 om 00:00 geschreven door Redactie  


30-06-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Michael Teschl.

Michael Teschl Michael Teschl (30 juni 1971) is geboren als Michael Christian Teschl. In september 1995, hij is dan 24 jaar oud, brengt hij zijn eerste album, "This Is How You Fall In Love", op de markt. Een tweede album, "Moving On" volgt in het voorjaar van 1998. In 1999 neemt hij samen met zangeres Trine Jepsen deel aan de Deense nationale selectie, 'Dansk Melodi Grand Prix'. Ze weten de nationale finale te winnen met het nummer "Denne gang". Het is ook in 1999 dat de vrije taalregel terug wordt ingevoerd en zo zingen ze hun bijdrage tijdens het Eurovisie Songfestival in Jeruzalem in het Engels. Met die Engelse versie, "This Time I Mean It", eindigt het duo op een verdienstelijke achtste plaats.

Een jaar later brengt hij zijn derde album op de markt en zit hij in de jury tijdens 'Melodi Grand Prix 2000'. Later dat jaar mag hij tijdens het Eurovisie Songfestival de Deense punten meedelen. In 2001 is hij samen met Trine Jepsen opnieuw van de partij tijdens de nationale finale. Nu mogen ex-deelnemers elk één deelnemend nummer aankondigen. Zij hebben de eer om het nummer van Rollo & King, de uiteindelijke winnaars, aan te kondigen. In 2003 is hij één van de deelnemers in de Deense versie van 'Big Brother VIPS'. In december van dat jaar brengt hij zijn eerste boek op de markt en twee jaar later (in 2005) volgt een tweede boek.


OOK JARIG VANDAAG :

* Stefan Zauner (1952), leadzanger Münchener Freiheit - Duitsland (ESF 1993).

30-06-2016 om 00:00 geschreven door Redactie  


29-06-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit in België en Nederland'.

Net als de voorbije drie jaar worden onze rubrieken 'Een avondje uit' en 'Een avondje uit in Nederland' tijdens de maanden juni, juli en augustus samengevoegd tot 'Een avondje uit in België en Nederland'. Elke week krijg je, telkens op woensdag, een uitgebreide versie van beide rubrieken. Fans die eens een concert willen bijwonen of op zoek zijn naar een plaats in de buurt waar hun favoriete artiest zal optreden zitten bij ons op de eerste rij.

 Op vrijdag 01 juli is het weer van dat: 'De Foute Party' is terug. Met de foutste outfits, de foutste muziek en vooral de foutste dansmoves zorgen we er samen voor dat 'De Foute Party' ook dit jaar het foutste feestje van het jaar is.

Elk jaar zijn er ook optredens van diverse artiesten en op maandag 02 mei 2016 maakten Maarten Vancoillie en Dorothee Dauwe hun namen bekend. Er zijn optredens van K3 (Eurosong 1999), KIA, 2 Fabiola (Eurosong 2014), Christoff (Eurosong 1993-2002), Bart Kaëll (Eurosong 1983-1987) en Rednex (MF 2006, Roemeense selectie ESF 2008).

Ben jij er dit jaar ook bij op vrijdag 01 juli in Flanders Expo Gent? Koop dan nu je tickets via deze link.

Op zaterdag 09 en zondag 10 juli eerstkomende vindt een nieuwe editie plaats van het tweedaagse muziekfestival 'Bospop' (Evenemententerrein A2 Weert Noord).

Inmiddels zijn de eerste namen bekend van artiesten die het tweede weekend van juli hun opwachting zullen maken in Weert. Zo komen op zaterdag Nena (presentatrice 'Countdown Grand Prix 1998') en Selah Sue (componist/tekstschrijver Belgische inzending ESF 2016) en op zondag maakt de in Gent geboren Trixie Whitley hun opwachting.

De ticketverkoop verloopt via de website van Ticketmaster alsook telefonisch via het nummer 0900 300 1250 (60 cpm) en natuurlijk via de gebruikelijke verkooppunten.

2016 is voor Jan Smit (commentator ESF 2011-2012-2013-2014-2015-2016, presentator NSF 2012) een bijzonder jaar omdat hij dan officieel twintig jaar in het vak zit. Die verjaardag wil hij uiteraard vieren met zijn fans en daarom zal hij tussen zaterdag 24 september en zaterdag 26 november elf grote steden aandoen in Nederland.

De 'Elfstedentour' start in Den Bosch en eindigt, net als de 'Elfstedentocht', in de Friese hoofdstad Leeuwarden. De 'Elfstedentour' is de eerste tour sinds de 'Leef je Uit Tour' uit 2010.

Tijdens een spectaculaire shows zal Jan de grootste hits uit zijn twintigjarige carrière ten gehore brengen. De 3JS (ESF 2011) gaan het voorprogramma verzorgen.

Voor een volledig overzicht van alle optredens verwijzen we je naar de website van Nationale Theaterkassa alwaar je ook tickets kan aanschaffen.


 Op dinsdag 04 oktober (13.30-18.00, deuren open om 12.30) vindt in de Oktoberhallen in het Oost-Vlaamse Wieze een nieuwe editie plaats van 'Onvergetelijk', het ultieme muziekgala voor jongeren van 50-plus.

Er zijn optredens van Jacky Lafon (Eurosong 1981, Palmarès 1982), Andrei Lugoviski (Eurosong 2014), David Van Dyck, Elke Taelman, Barbara Dex (ESF 1993, Eurosong 2004-2006, lid Belgische vakjury ESF 2010) en Will Tura. Ze worden begeleid door de Heverband (o.l.v. Jan Ceulemans) en de presentatie is in handen van Jacky Lafon.

Tickets voor deze unieke muzikale namiddag (44 euro) kan je nu reeds bestellen via de website van het festival alsook via overschrijving op het nummer BE 40 8538-6936-5663 van BVBA Oktober Events (Aalstersestraat 168, 9280 Wieze). In de omschrijving zet je het aantal gewenste kaarten (44 euro, reservatie- en portkosten inbegrepen) en Moederdagconcert. De tickets worden één maand voor het evenement toegestuurd.

 Na het overdonderende success in 2014, met meer dan 25 000 toeschouwers, keert Michael Flatley's 'Lord of the Dance' in november terug naar ons land. Met een spectaculaire nieuwe voorstelling viert 'Lord of the Dance' in 2016 zijn twintigste verjaardag.

Met 'Lord of the Dance : Dangerous Games' weet Michael Flatley (intervalact ESF 1994) een dansklassieker op spectaculaire wijze nieuw leven in te blazen.De gloednieuwe show van 'Lord of the Dance : Dangerous Games' combineert het adembenemende precisiewerk van het origineel met een nieuwe enscenering, nieuwe kostuums en een nieuwe choreografie. Onder leiding van Michael Flatley geven veertig jonge topperformers het beste van zichzelf op de nieuwe muziek van Gerard Fahy. Kortom, de gedroomde combinatie van traditie, nieuwe muziek en dans. Dit niet te missen dansspektakel houdt in november 2016 halt in ons land!

Tickets voor de shows in Hasselt (donderdag 17 november, Ethias Theater) en Antwerpen (vrijdag 18 november, Lotto Arena) kunnen worden aangeschaft via de website van TeleTicketService. Tickets voor de shows in Oostende (zaterdag 19 en zondag 20 november, Kursaal), Gent (dinsdag 22 en woensdag 23 november, Capitole) en Vorst Nationaal (donderdag 24 november) kunnen worden aangeschaft via de website van Sherpa of telefonisch via het callcenter (maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 20.00) op het nummer 0900 84 100 (0,50 euro/min). Voor reeds geregistreerde klanten is een zonaal nummer ter beschikking inzake vragen over bestelde producten, terug te vinden onder 'Mijn Account'.

29-06-2016 om 20:40 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Blossom Tainton Lindquist.

Blossom Tainton Lindquist Blossom Tainton Lindquist (29 juni 1962) ziet het levenslicht in de Zweedse hoofdstad Stockholm. In 2002 neemt ze samen met Gladys del Pilar en Kayo Shekoni deel aan de Zweedse selectie voor het Eurovisie Songfestival. Met "Never Let It Go" weet het drietal de finale van Melodifestivalen te winnen. Afro-dite eindigt eind mei van dat jaar in de Estse hoofdstad Tallinn op een achtste plaats met het nummer. Datzelfde jaar (op haar verjaardag) stapt ze in het huwelijksbootje met Hans Lindquist. Een jaar later neemt de groep opnieuw deel aan 'Melodifestivalen' en opnieuw wordt de finale van de nationale selectie bereikt. Met "Aqua playa" stranden ze in die finale op een zevende plaats.

Vier jaar geleden, tien jaar na hun Songfestivaldeelname, wilde het trio opnieuw voor Zweden naar het jaarlijkse liedjesfestival. Met "The Boy Can Dance" strandden Blossom Tainton Lindquist, Gladys del Pilar en Kayo Shekoni in de eerste voorronde van 'Melodifestivalen 2012' op een vijfde plaats en waren daarmee meteen uitgeschakeld.

OOK JARIG VANDAAG :

* Gitte Hænning (1946), deelneemster Eurovisie Songfestival 1973 (West-Duitsland), achtste plaats met "Junger Tag".
* Mario Caselli (1964), deelnemer 'De Gouden Zeemeermin' - België (1996).

29-06-2016 om 00:00 geschreven door Redactie  


26-06-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Familie' : Benny en Liesbeth krijgen schokkend nieuws te horen en June slaat in paniek.

Op maandag 24 augustus 2015 ging het inmiddels vijfentwintigste seizoen van 'Familie' van start. De eerste aflevering van dat nieuwe seizoen was niet alleen extra lang, maar ook extra emotioneel.

Kürt Rogiers krijgt een vaste rol in 'Familie'!

Opmerkelijk nieuws! Acteur Kürt Rogiers begon in mei 2016 aan zijn eerste draaidag en zal vanaf het najaar 2016 elke weekdag vast te zien zijn in een dragende rol in de dagelijkse reeks!

Kürt Rogiers : "In mei begin ik bij Familie aan een toffe uitdaging. Niet alleen zie ik er een aantal collega-acteurs uit het verleden terug met wie ik weer enorm veel zin heb om opnieuw samen te werken. Sandrine André, Werner De Smedt en Roel Vanderstukken om maar enkele te noemen. Maar ik wil me smijten in deze nieuwe rol. Je een personage eigen maken, van gedrag over manier van praten tot manier van stappen,… dat is als acteur altijd smullen. Dus de goesting is groot. Ik kan momenteel nog niet uitweiden over het personage waaraan ik gestalte zal geven, want dat zou wellicht een spoiler zijn voor de fans,… de fans van wie ik trouwens hoop dat ze mij snel in hun armen zullen sluiten."

Jaak Van Assche speelt vader van Benny

Dit najaar verwelkomen we nog een bekend gezicht! Rasacteur Jaak Van Assche – bekend van tal van televisie-, theater- en filmrollen en bij vtm te zien in 'De Zonen van Van As' – vervoegt de cast met een langlopende gastrol. Van Assche staat in juni voor het eerst op de set en geeft gestalte aan Alfons Coppens, de vader van Benny.

Rechtlijnig, disciplinair, principieel, dominant : het zijn eigenschappen die het karakter van Alfons Coppens het best omschrijven. En bij uitbreiding ook de opvoeding die hij zijn zoon Benny meegaf. De voormalige beroepsmilitair zwaaide de plak in het gezin en was de rechtstreekse aanleiding voor de turbulente jeugd van Benny. Na jaren zonder contact, duikt Alfons opnieuw op in het leven van zijn zoon. Maar of de twee de spons kunnen vegen over het verleden, is nog maar de vraag...

Ook dit seizoen, telkens op zondag, brengen wij al de korte inhoud van de afleveringen van het vijfentwintigste seizoen die de komende week op het scherm zullen komen.

* INHOUD 'FAMILIE' - AFLEVERING 5.766 TOT EN MET 5.768.

- maandag 27 juni - aflevering 5.766 : Stan probeert Dries aan de praat te krijgen, tot hij plots verdwenen lijkt te zijn. Quinten hakt een moeilijke knoop door. Liesbeth en Benny zien licht aan het einde van de tunnel wanneer Agnes voorstelt om het huis te kopen. Peter wil Hanne inschakelen om Junes reilen en zeilen binnen Fashion in de gaten te houden.

- dinsdag 28 juni - aflevering 5.767 : Stan zit Dries op de hielen sinds hij is ontsnapt. Tussen Hanne en Quinten springt de vonk over, maar het koppel krijgt al snel een koude douche. Agnes heeft een afspraak met een onbekende man. Evy bezoekt Mieke en krijgt het emotioneel moeilijk. June slaat in paniek.

- woensdag 29 juni - aflevering 5.768 (laatste aflevering van het seizoen) : Emma staat voor een zware tweede zit. Haar vader Frank grijpt op een drastische manier in. Ook Benny en Liesbeth krijgen schokkend nieuws te horen. Véronique komt oog in oog te staan met haar verkrachter. Rudi is razend wanneer hij hoort dat Hanne ontslagen is. Hij smeedt een plan om zijn ontwerpen terug in handen te krijgen. Stan doet er alles aan om Dries te doen spreken en ontdekt dat hij in contact stond met een zekere 'J'.

'Familie', van maandag tot en met vrijdag, telkens tussen 20.30 en 21.15 op vtm. Volg 'Familie' ook op Facebook en Twitter. (bron, logo en foto : vtm)

26-06-2016 om 21:00 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Wittekerke' : Jan vreest dat zijn relatie snel op de klippen zal lopen en de reden van Klaartjes terugkeer is bekend.

Op dinsdag 31 augustus 1993 maakte Vlaanderen voor de eerste maal kennis met de inwoners van het fictieve kuststadje 'Wittekerke'. Vijftien seizoenen en 1.067 afleveringen later viel op dinsdag 26 augustus 2008 definitief het doek over deze populaire Vlaamse reeks. Oorspronkelijk was 'Wittekerke' gebaseerd op het Australische 'E-Street' maar de serie overschreed het aantal afleveringen (vijftig) en vaarde zo gedurende bijna vijftien jaar haar eigen koers.

In die vijftien jaar passeerden heelwat acteurs de revue en zo maakten onder meer Pascale Michiels (backing vocal Belgische inzending ESF 1996), Davy Gilles (De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999), Danaë Van Oeteren (Eurosong 2002), Anneleen Liégeois (Eurosong 2004), Els de Schepper (Eurosong 2006), Nicolas Caeyers (Eurosong for Kids 2006) en Stan Van Samang (lid vakjury 'Junior Eurosong 2010') voor korte of langere tijd hun opwachting in de reeks.

Voor de fans van 'Wittekerke' is er heel goed nieuws want vtm zendt sinds dinsdag 02 april 2013 de reeks opnieuw uit en dit vanaf de allereerste aflevering die meer dan twintig jaar geleden op het scherm kwam. Voortaan heb je tussen maandag en vrijdag rond de klok van 14.10 afspraak met de bewoners van het kuststadje.

We zetten telkens op zondag al een korte inhoud van de afleveringen die er de komende week worden uitgezonden.

* INHOUD 'WITTEKERKE' - AFLEVERING 751 TOT EN MET 755.

- maandag 27 juni - aflevering 751 : Jelle verheugt er zich op dat hij papa gaat worden. Nellie is de enige in Wittekerke die Ilses geheim kent. Ondanks het beroepsgeheim besluit de dokter toch Nathalie in te lichten. Julia vindt dat Klaartje zich schaamteloos gedraagt en ze voelt zich geroepen om Nellie de les te spellen. De Zweedse bazen van Railcom weigeren de geluidspanelen te plaatsen. Erger nog, ze hebben besloten om het filiaal in Wittekerke te sluiten. Georges voelt zich verantwoordelijk voor het fiasco en voor het eerst sinds lang is hij echt moedeloos. Max vindt het nodig om Elke te waarschuwen voor haar nieuwe vriend, de garagist Stefaan. Kevin vertelt Klaartje dat hij verliefd op haar is.

- dinsdag 28 juni - aflevering 752 : Jan vreest dat zijn relatie snel op de klippen zal lopen eens Ivan aan de slag gaat in het Railcom-filiaal in Rotterdam. Merel en Zoë kennen mekaar nog maar enkele dagen, maar toch wisselen ze al hartsgeheimen uit en babbelen ze honderduit over hun partners. Georges heeft in De Schorre een vergadering belegd met de werkloze arbeiders van Railcom België. De gemoederen laaien zeer hoog op en daar haalt Jean-Paul Derdeyn zijn voordeel uit. Ilse blijft de leugens voor Jelle opstapelen. Elke voelt zich ongemakkelijk wanneer Nikki haar onder vier ogen wil spreken. Weet Nikki het al over haar en Max? Klaartje wordt in het ziekenhuis opgenomen.

- woensdag 29 juni - aflevering 753 : Nikki hoopt dat het iets wordt tussen Elke en Perneel en ze organiseert een romantische picknick op het strand. Nellie en Frank kennen eindelijk de reden van Klaartjes terugkeer. Ilse heeft de pedalen verloren sinds de waarheid over haar zwangerschap aan het licht is gekomen. Sneyers en Merel gaan aperitieven bij hun buren Zoë en Carl. De drink krijgt een verrassend staartje. Jean-Paul Derdeyn triomfeert nu zijn transportfirma geen concurrentie meer heeft van Railcom. Celine heeft trouwens al een bestemming voor de gebouwen en terreinen van Railcom.

- donderdag 30 juni - aflevering 754 : Ilse is er vandoor met de kleine Alexander. Rekening houdend met haar labiele toestand wordt de politie ingeschakeld. Frank probeert op een rustige manier met zijn dochter over haar bevalling te praten, maar Klaartje weigert elke uitleg. Celine doet Georges een bod voor de gebouwen en de terreinen van Railcom. Merels verbeelding slaat op hol nadat Zoë haar een intiem geheim heeft verteld.

- vrijdag 01 juli - aflevering 755 (laatste aflevering van het seizoen) : De politie heeft de Seaking ingeschakeld om Ilse, de kleine Alexander en Els op volle zee op te pikken. Jelle is doodongerust, vooral als blijkt dat er slechts twee drenkelingen zijn gevonden. Frank geeft eindelijk aan Nathalie toe dat hun huwelijk een crisis doormaakt. Het is de vraag of hij voor zijn relatie wil vechten. Sneyers kan zich geen houding geven bij Zoë en Carl sinds hij weet dat het koppel aan partnerruil doet. Merel daarentegen is geïntrigeerd. Elke ziet het niet zitten om alleen met Perneel naar Bocholt te gaan en ze besluit Zoem mee te nemen. Celine, Jean-Paul en advocaat Vermeulen proberen Carlos, de kleinste aandeelhouder van WTK Transport, warm te maken om de winst van het transportbedrijf te investeren in een megadancing. Nellie is opgelucht en blij wanneer ze verneemt dat Klaartje bij Jan logeert.


'Wittekerke', sinds dinsdag 02 april 2013 telkens van maandag tot en met vrijdag, op vtm en dit rond de klok van 14.15. (bron en foto's : vtm)

26-06-2016 om 20:38 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'1000 zonnen': donderdag passeert oud-Songfestivaldeelneemster Olivia Newton-John de revue.

 Geen zomer zonder '1000 zonnen': ook dit jaar is het dagelijkse magazine van Eén er weer. Nieuwe, verrassende rubrieken en een indrukwekkende schare aan BV's kleuren de zomer. De intussen legendarische 'Stoel' reist dit jaar voor de tiende keer door Vlaanderen, en misschien komt hij deze keer ook bij jou in de buurt.

 Onder andere Maureen Vanherberghen (Eurosong 2014), Julie Van Den Steen, Kamal Kharmach, Mathias Vergels en Gerty Christoffels duiken op dit seizoen. Ontdek hieronder alle nieuwe namen en rubrieken.

Bonte bende

Eén heeft een bonte bende presentatoren gestrikt om '1000 zonnen' een gezicht te geven. Zo gaat Maureen Vanherberghen samen met de kijkers op zoek naar de grootste zomerhit aller tijden. In een zomer die gedomineerd zal worden door voetbal, wielrennen en de Olympische Spelen, probeert Siegfried De Doncker een reeks alternatieve sporten uit: van waterballet over eenbenig voetbal tot… het Belgische kampioenschap Levend Standbeeld.

In 'Te goedkoop om waar te zijn' achterhaalt Julie Van Den Steen hoe een restaurant je een driegangenmenu kan aanbieden voor 8,5 euro, en hoe je in Gent kan overnachten voor 6 euro. Wat ze ontdekt? Het zijn geen gladde commerciële aanbiedingen, maar mensen die zich met hart en ziel smijten om hun klanten voor geen geld het beste te geven.

Eenmaal het festivalseizoen in juli begint, duikt ook Kamal Kharmach op: hij biedt de festivalgangers handige, maar vooral grappige oplossingen voor klassieke festivalproblemen zoals lange wachtrijen, vuile toiletten, en die ene reus die net voor je staat en je het zicht op het podium belemmert. Later in het seizoen duiken ook Nawfel Bardad-Daidj en Mathias Vergels, de immens populaire acteurs achter Adil en Lowie in 'Thuis', op in een eigen rubriek.

Gerty Christoffels vraagt "Hoe was je dag?"

Verder kleurt ook Saartje Vandendriessche (coach 'Junior Eurosong 2008') de zomer in '1000 zonnen': zij stelt samen met vele kijkers vast dat ze, ondanks haar gezonde levensstijl, elk jaar doodmoe uit de winter komt. Zij test de gekste manieren om haar energiepeil op te krikken.

De immer enthousiaste Dimitri Leue overvalt mensen op alle mogelijke plekken met pakkende passages uit nieuwe boeken – zelfs al zitten die mensen daar helemaal niet op te wachten. Chris Van den Abeele, de nachtelijke nieuwsstem van Radio 1, deelt zijn encyclopedische sportkennis in 'Dit is wat sport'.

 En vooral: het legendarische Eén-gezicht Gerty Christoffels keert eindelijk terug, tien jaar na haar laatste programma. Tegen het einde van de dag zet Gerty zich naast doodgewone mensen op een bankje, met de doodgewone vraag "Hoe was je dag?" – en krijgt ontroerend mooie verhalen te horen.

Gewone Vlamingen spelen de hoofdrol in "M/V met talent"

'1000 zonnen' is en blijft ook het programma waarin gewone Vlamingen de hoofdrol kunnen spelen. Letterlijk zelfs, in rubrieken als "M/V met talent", waarin mensen de leiding mogen nemen van een groep muzikanten, dansers, modellen… Of "Zomerliefde", waarin koppels vertellen hoe ze tijdens een zwoele zomer de liefde voor mekaar vonden – een liefde die tot vandaag voortduurt.

Maar die gewone Vlamingen worden dit jaar ook op de proef gesteld. Zo is er het spelletje "De pretwals": kandidaten krijgen een minuut om een praktische proef uit te voeren en daarmee mooie prijzen te winnen – maar intussen komt er een dreigende pletwals aangerold. En in "De deugnieten" mogen organisatoren hun evenement komen aankondigen – maar worden ze gesaboteerd door een vrolijke bende jonge deugnieten.

De stoel

En dan is er natuurlijk 'De stoel'. De meest legendarische van alle rubrieken gaat dit seizoen zijn tiende jaargang in. En voor die gelegenheid zijn de prijzen die je kan winnen als je als eerste met het juiste voorwerp in de stoel zit, behoorlijk spectaculair geworden. Geen vliegtuigtickets meer, maar all-in reizen, gaande van een weekendje Amsterdam tot… een veertiendaagse rondreis door India.

* week van maandag 27 juni tot en met vrijdag 01 juli 2016 :

Deze week maakt Siegfried De Doncker het zich weer graag lekker moeilijk en doet hij mee aan een kwalificatiewedstrijd schapendrijven. Ook de moeite is het optreden dit weekend van de meest legendarische soundtrack-componist aller tijden in Gent: Ennio Morricone bracht zijn vaste soliste en band mee, én een compleet symfonie-orkest én het Vlaamse koor Fine Fleur. '1000 zonnen' biedt de kijker de hele week een unieke blik achter de schermen.

Wordt vervolgd

Dit weekend treedt de meest legendarische soundtrack-componist aller tijden op in Gent op het Sint-Pietersplein. Ennio Morricone bracht zijn vaste soliste en band mee, én een compleet symfonie-orkest. Daar voegde hij dan ook nog eens het Vlaamse koor Fine Fleur aan toe. Een enorme onderneming, en dankzij '1000 zonnen' krijgt de kijker een unieke blik achter de schermen.

- maandag 27 juni

'1000 zonnen' introduceert niet alleen een hele reeks BV's, ook de gewone Vlaming krijgt een steeds actievere rol toebedeeld. De aflevering van vandaag brengt een heel aantal rubrieken waarin voorbijgangers uitgenodigd worden om mee te doen:

De rubriek 'M/V met talent' bijvoorbeeld daagt voorbijgangers uit om hun kunnen te bewijzen. Schuilt er een begenadigd modefotograaf in de gemiddelde Vlaming? '1000 zonnen' installeerde een model in een zetel midden op straat – en vroeg voorbijgangers om haar te doen poseren, en te fotograferen.

In Bastogne voel je de Tweede Wereldoorlog vandaag nog: op straat kom je her en der nog een tank uit de oorlog tegen, en het oorlogsmuseum is er de belangrijkste toeristische trekpleister. Als Michaël en Stef, de twee reclamemakers met veel ambitie en een klein budget, de opdracht krijgen om een spot te draaien over Bastogne, maken ze er dan ook een heuse oorlogsfilm van. En als steeds krijgen onschuldige bezoekers een hoofdrol toebedeeld.

Nadat hij twee jaar lang onbekende dieren promootte in zijn rubriek 'De ambassadier', is Dimitri Leue opnieuw present in '1000 zonnen' als 'De Boek King'. Hij leest fragmenten van zijn favoriete boeken voor aan nietsvermoedende mensen op straten en pleinen. Vandaag waagt hij zich zelfs aan gedichten.


- dinsdag 28 juni

 Siegfried De Doncker smijt zich opnieuw op een onbekende sportcompetitie. Deze keer een wel heel speciale, want zelfs schapendrijven blijkt een topsport te zijn. Met een fluitje en een hond moet je een kudde schapen in alle mogelijke richtingen gestuurd krijgen. Siegfried schreef zich in voor een kwalificatiewedstrijd in Affligem. Maar dat bleek allesbehalve simpel, want die beesten kunnen verdomd koppig zijn.


- woensdag 29 juni

Al veertig jaar zijn Hilde en Eddie samen, en het begon allemaal tijdens een vakantie in de Ardennen.

In de rubriek 'Zomerliefde' vertellen ze hun verhaal, en dat verhaal begon niet zo positief: Hilde raakte ernstig verwond aan haar voet. Gelukkig was daar een jongeman die ze van haar noch pluim kende en die haar de eerste zorgen toediende. En de rest was liefde, want enkele maanden later waren ze verloofd.

Elke woensdag laat '1000 zonnen' mensen een nieuwe ervaring beleven in 'De eerste keer'. Vandaag zijn enkele pas aangekomen vluchtelingen te gast, en zij mogen voor het eerst in hun leven een oer-Vlaams gerecht proeven: mosselen. Niet zo evident want mosselen zien er best raar uit.


- donderdag 30 juni

Olivia Newton-John (ESF 1974), John Travolta, en één van de succesvolste musicals aller tijden: Grease. Het liedje "Summer Nights" moést wel een wereldhit worden.

En het is deze onsterfelijke zomerhit die Maureen Vanherberghen vandaag viert met een horde enthousiaste Hasselaren. Wordt "Summer Nights" uitgeroepen tot grootste zomerhit aller tijden? De kijker kan nog de hele zomer stemmen op een.be.

De zomer moet nog goed beginnen en er wordt al een muggenplaag aangekondigd. Gelukkig is er 'De tip van 1000 zonnen'. Poepsimpel als steeds, en van muggen heb je binnen de kortste keren geen last meer.


- vrijdag 01 juli (onder voorbehoud: geen uitzending wegens EK voetbal)

De Rode Duivels stoten natúúrlijk door naar de kwartfinales, dus op 01 juli is er geen uitzending van '1000 zonnen'. Mocht er toch iets foutlopen en ze halen het helaas niet, dan biedt '1000 zonnen' onder andere:

Ploegopstelling, tactiek, grinta... de factoren die de overwinning bepalen in een voetbalmatch zijn legio. Maar ooit was het een doodgewoon muntstuk dat de doorslag gaf. In zijn rubriek 'Dit is wat sport' vertelt Chris Van den Abeele op zijn eigen onnavolgbare wijze hoe matchen gewonnen werden door... kop of munt.

In Antwerpen kan je van de zomer overnachten voor ocharme 20 euro in het Nulsterrenpension. Reden genoeg voor Julie Van Den Steen om te achterhalen of dit niet te goedkoop is om waar te zijn. En ze ontdekt dat het Nulsterrenpension nog héél wat meer is dan een slaapgelegenheid.

Elke vrijdag mag een organisator zijn of haar weekend-evenement aankondigen en om het niet té gemakkelijk te maken, staan vijf deugnieten klaar om die aankondiging te saboteren. Benieuwd wat ze in petto hebben voor de sympathieke buren die in Meldert-bij-Aalst de Bosuilfeesten organiseren
.

 '1000 zonnen' telkens van maandag tot en met vrijdag op Eén rond de klok van 19.40 en op zaterdag krijg je om 19.35 het beste van de afgelopen week. Later op de avond volgt telkens nog een herhaling. Tijdens de week is er nog een herhaling de dag nadien rond de klok van 13.30. Het programma is tevens te (her)bekijken via 'Ooit gemist'. (bron, logo en foto's: Eén/VRT)

26-06-2016 om 20:29 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Hoe is het zover kunnen komen?': vanavond neemt Bart Peeters niemand minder dan Eva Brems op de mond.

'Hoe is het zover kunnen komen?' Dat is de sleutelvraag in het gelijknamige humorprogramma. Aan de hand van beelden uit het verre en minder verre verleden tonen de makers aan dat sommige recente gebeurtenissen eigenlijk best voorspelbaar waren. Of net niet.

Hoe is het bijvoorbeeld zover kunnen komen dat een televisiekok als Jeroen Meus de grootste Vlaamse televisiester werd? Waarom liet een politicus als Philipppe Muyters zich plots van zijn emotionele kant zien? Wat dreef Tom Waes in godsnaam om de beruchte El Capitan te trotseren? En waarom kruipen de meeste chauffeurs van de openbare omroep beter niet achter het stuur?

Daarnaast waren er ook voorvallen die minder in de lijn der verwachtingen lagen. Dat groene bink Bartel Van Riet erin zou slagen om de jonge generatie vanachter haar computer te sleuren en haar de wijde natuur in te sturen, was bijvoorbeeld een volstrekte verrassing.

Hoe is het zover kunnen komen? gaat op zoek naar het verhaal achter enkele opvallende televisiemomenten van de voorbije maanden en laat met een geestige aaneenschakeling van beelden zien hoe het ooit zo ver is kunnen komen.

* derde aflevering - zondag 26 juni 2016 :

In deze aflevering komen we te weten hoe het zover is kunnen komen dat Bart Peeters (presentator Eurosong 1999-2002-2004-2006-2008, commentator ESF 1999-2002-2004-2006-2008-2010, presentator NSF 1997, presentator 'Eurosong 2010 : een song voor Tom Dice!', expert 'Eurosong 2014') Eva Brems vol op de mond nam, hoe het komt dat zoveel mensen op dieet gaan en wat men allemaal uitvindt om het goede doel te steunen. Verder zien we dat priesters werkelijk alles uit de kast halen om de kerk te promoten en dat steeds meer mensen hun heil zoeken in spirituele workshops.

'Hoe is het zover kunnen komen?', derde aflevering vanavond, zondag 26 juni 2016, tussen 19.40 en 20.10 op Eén. Dit programma is ook beschikbaar via 'OOIT GEMIST'. (bron en foto : Eén)

26-06-2016 om 18:06 geschreven door Redactie  


25-06-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Vers van de pers' (25-06-2016).

Op deze laatste zaterdag van juni hebben we weer een nieuwe nieuwe aflevering van 'Vers van de pers' klaargestoomd. Daarin krijg je een overzicht van het nieuwe muzikale werk dat op ons wordt losgelaten. En zoals steeds beginnen we in eigen land.

 De kerels van Bandits (Eurosong 2014) zetten de zomer alvast goed in want sinds afgelopen maandag, 20 juni, hebben ze een nieuwe single op de markt met als titel "Unfold Me". Hiervoor werkten ze onder meer samen met Stefaan Fernande, verantwoordelijk voor "Düm tek tek", de Turkse Songfestivalinzending van 2009.

 In 1987 bracht José Feliciano het nummer "Ponte a cantar" op de markt en dat leverde hem in Vlaanderen en Nederland een bescheiden hit op. Bijna dertig jaar later heeft toekomstige mama Belle Perez (Eurosong 1999-2006) het nummer opnieuw uitgebracht. Haar versie van het nummer is sinds vrijdag 10 juni jongstleden beschikbaar als single.

 De klassieker "Besame mucho" werd door onze landgenoot Garry Hagger (De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 2004) in een Nederlandstalig jasje gestoken. Zijn nieuwe single is sinds afgelopen maandag, 20 juni, beschikbaar. De single is de voorloper op een gloednieuw album waarop hij zijn favoriete klassiekers in een Nederlandstalig jasje zal stoppen. Dat album zal in het voorjaar van 2017 op de markt komen. 

 De Franse zangeres Patricia Kaas (ESF 2009) heeft sinds afgelopen maandag, 20 juni, een nieuwe single op de markt. "Le jour et l'heure" is meteen ook de voorloper van een nieuw album dat in november van dit jaar zal verschijnen. Daarnaast komt er ook een nieuwe tournee die haar volgend jaar opnieuw naar ons land brengt.

 Tot slot eindigen we zoals steeds met een paar korte berichten. Jo Vally (Eurosong 1981) werkt momenteel aan een nieuw album en één van de nummers daarop wordt "Duizend zonnestralen". Dat is meteen ook de nieuwe single die sinds afgelopen maandag, 20 juni, beschikbaar is. Binnenkort komt Kate Ryan (ESF 2006) met een nieuwe single op de markt. Ditmaal koos ze voor de Franse klassieker "Comment te dire adieu", een nummer van oud-Songfestivaldeelneemster Françoise Hardy (ESF 1963). De Zweedse zanger Frans (ESF 2016) bracht gisteren, vrijdag 24 juni, de opvolger uit van zijn Songfestivalinzending "If I Were Sorry". Met "Young Like Us" hoopt hij opnieuw een aanval te kunnen doen op de hitparade.

Tot eind augustus gaat deze rubriek in een lagere versnelling en krijg je tweewekelijks een nieuwe 'Vers van de pers'.
Een nieuwe afspraak maken we voor zaterdag 09 juli. Ondertussen wensen we je alvast heel veel luisterplezier!

25-06-2016 om 13:36 geschreven door Redactie  




VOLG ONS OOK OP TWITTER & FACEBOOK.



Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs