Twelve Points...Douze Points...Kiev 2017...

Deze website wordt niet meer geüpdatet! Volg ons via https://twitter.com/12_TPDP_12.....

12-06-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Hoe is het zover kunnen komen?': hoe komt het dat Jeroen Meus zo populair is geworden?

'Hoe is het zover kunnen komen?' Dat is de sleutelvraag in het gelijknamige humorprogramma. Aan de hand van beelden uit het verre en minder verre verleden tonen de makers aan dat sommige recente gebeurtenissen eigenlijk best voorspelbaar waren. Of net niet.

Hoe is het bijvoorbeeld zover kunnen komen dat een televisiekok als Jeroen Meus de grootste Vlaamse televisiester werd? Waarom liet een politicus als Philipppe Muyters zich plots van zijn emotionele kant zien? Wat dreef Tom Waes in godsnaam om de beruchte El Capitan te trotseren? En waarom kruipen de meeste chauffeurs van de openbare omroep beter niet achter het stuur?

Daarnaast waren er ook voorvallen die minder in de lijn der verwachtingen lagen. Dat groene bink Bartel Van Riet erin zou slagen om de jonge generatie vanachter haar computer te sleuren en haar de wijde natuur in te sturen, was bijvoorbeeld een volstrekte verrassing.

Hoe is het zover kunnen komen? gaat op zoek naar het verhaal achter enkele opvallende televisiemomenten van de voorbije maanden en laat met een geestige aaneenschakeling van beelden zien hoe het ooit zo ver is kunnen komen.

* eerste aflevering - zondag 12 juni 2016 :

In deze allereerste aflevering van het tweede seizoen komen we te weten hoe het zover is kunnen komen dat een televisiekok als Jeroen Meus zo populair is geworden, waarom Axel Daeseleire een kip hypnotiseerde en waarom een politicus als Philippe Muyters zich van zijn emotionele kant liet zien. Verder komen we meer te weten over de relatie tussen collega's en verklaren we de populariteit van het Vlaamse gedicht.

'Hoe is het zover kunnen komen?', eerste aflevering vanavond, zondag 12 juni 2016, tussen 19.40 en 20.10 op Eén. Dit programma is ook beschikbaar via 'OOIT GEMIST'. (bron en foto : Eén)

12-06-2016 om 15:38 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Lone van Roosendaal.

Lone van Roosendaal (12 juni 1969) is geboren in het Duitse Bonn. In 1993 studeert ze af aan de Academie voor de Kleinkunst in Amsterdam. Daarnaast heeft ze ook nog één jaar in de Britse hoofdstad Londen gestudeerd. Vanaf 1994 is ze te zien in een aantal musicals zoals 'The Sunshine Boys', 'My Fair Lady', 'Grease' en zowel in Nederland als in Vlaanderen speelde ze de rol van Donna in 'Mamma Mia!' (als alternate van Simone Kleinsma en Vera Mann).

In 1998 neemt ze samen met Ryan van den Akker deel aan de Nederlandse nationale selectie voor het Eurovisie Songfestival. Met "Over" eindigt het duo tijdens het 'Nationaal Songfestival' op een vijfde plaats op acht deelnemers. Ook als actrice is Lone vaak te zien op de buis. Zo speelde ze gastrollen in 'Meiden van De Wit', 'Sam Sam', 'Allstars' en 'Zoop'. Verder was ze te zien in 'Voetbalvrouwen', een Nederlandse serie die ook door de commerciële zender
vtm werd uitgezonden. Vlaamse kijkers kennen haar ook als Tetske uit de serie 'Hallo België' of van haar rol in de alom geprezen film 'De zaak Alzheimer'. (foto : Musical awards)

OOK JARIG VANDAAG :

* Ivo Linna (1945), deelnemer 'Eurolaul' (Estland - 1994, 1998 en 2002), deelnemer voor Estland samen met Maarja-Liis Ilus (ESF - 1996).
* Robyn Carlsson (1979), componiste "Du gör mig hel igen", gezongen door Cajsalisa Ejemyr (Melodifestivalen/Zweden - 1997)
.

12-06-2016 om 00:00 geschreven door Redactie  


11-06-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Vers van de pers' (11-06-2016).

Op deze tweede zaterdag van juni hebben we weer een nieuwe nieuwe aflevering van 'Vers van de pers' klaargestoomd. Daarin krijg je een overzicht van het nieuwe muzikale werk dat op ons wordt losgelaten. En zoals steeds beginnen we in eigen land.

 Udo Mechels (teruggetrokken 'Eurovision 2011', Eurosong 2014) komt net voor de zomer met een nieuwe single. Sinds gisteren, vrijdag 10 juni, is "Flits" beschikbaar waarvoor hij zelf de tekst en muziek neerpende.

 Op vrijdag 04 juni jongstleden brachten Marthe, Klaasje en Hanne hun nieuwe single op de markt met als titel "Ushuaia". Het is meteen de allereerste single na het afscheid van de 'oude' K3 (Eurosong 1999) en de voorloper van een nieuw album dat we later dit jaar mogen gaan verwachten.

 Paul Michiels en Jan Leyers (backing vocal Belgische inzending ESF 1991) vieren dit jaar dertig jaar Soulsister. Afgelopen maandag, 06 juni, brachten ze samen met Robert Falcon een nieuwe versie van "The Way To Your Heart", één van hun grootste hits, op de markt.

 "Vier azen op een rij" is de titel van de nieuwste single van Lisa del Bo (Eurosong 1993, ESF 1996). Het nummer is een Nederlandstalige bewerking van "Four Aces" van The Scabs uit 1993. Deze nieuwe single is meteen ook de voorloper van het nieuwe album "Jokers & pokers" dat ze eind augustus op de markt zal brengen. Het is dit jaar exact twintig jaar geleden dat ze voor ons land deelnam aan het Eurovisie Songfestival met "Liefde is een kaartspel".

 Tot slot eindigen we zoals steeds met een paar korte berichten. Amaryllis Temmerman (Eurosong 2004) heeft sinds gisteren, vrijdag 10 juni, een nieuwe single op de markt. Samen met Tom Van Stiphout schreef ze "1 moment". Op dinsdag 21 juni eerstkomende komt "Razorblade" op de markt, de nieuwe single van Natalia (Eurosong 2004) en oud-Songfestivaldeelneemster Lara Fabian (ESF 1988). Het nummer is reeds terug te vinden op het jongste album ("In My Blood") van de Kempense zangeres, maar werd opnieuw ingeblikt en waarbij een aantal regels in de taal van Molière zullen weerklinken. Aanstaande vrijdag, 17 juni, verschijnt het verzamelalbum "MNM Big Hits 2016.2" met daarop meer dan twintig nummers die de voorbije weken dikwijls de revue passeerden op de radio. Twee van die nummers zijn de Franse en de Zweedse Songfestivalinzendingen van dit jaar, "J'ai cherché" van Amir en "If I Were Sorry" van Frans.

Tot eind augustus gaat deze rubriek in een lagere versnelling en krijg je tweewekelijks een nieuwe 'Vers van de pers'.
Een nieuwe afspraak maken we voor zaterdag 25 juni. Ondertussen wensen we je alvast heel veel luisterplezier!

11-06-2016 om 22:01 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Linda Williams.

Linda Williams (11 juni 1955), geboren als Henriëtte Willems in Valkenswaard, wordt in 1980 ontdekt door Piet Roelen, op dat ogenblik de manager en echtgenoot van zangeres Corry Konings (coach NSF 2010). In 1981 neemt ze deel aan het 'Nationaal Songfestival', de Nederlandse selectie voor het Eurovisie Songfestival. Zij neemt er de plaats in van Oscar Harris (NSF 1977) die wegens buitenlandse verplichtingen afziet van deelname. Tijdens de nationale selectie brengen de vijf geselecteerde kandidaten telkens twee nummers en Linda zingt "Zo is het leven" en "Het is een wonder", allebei geschreven en gecomponeerd door Cees de Wit en Bart van der Laar.

Met "Zo is het leven" eindigt ze op een zevende plaats met zes punten maar met "Het is een wonder" weet ze met een totaal van vierendertig punten het 'Nationaal Songfestival' op haar naam te schrijven. Op zaterdag 04 april 1981 mag ze Nederland vertegenwoordigen tijdens de zesentwintigste editie van het Eurovisie Songfestival in de Ierse hoofdstad Dublin en daar weet ze uiteindelijk beslag te leggen op een negende plaats. Op het podium wordt ze onder meer bijgestaan door niemand minder dan gitarist Francis Goya.

Nadien volgen nog een aantal singles zoals "
I'll Bide My Time", "I Am The Lady" en "In de lente", maar grote successen blijven uit. In 1999 staat ze opnieuw op het Songfestivalpodium. Samen met Mieke Aerts en haar dochter Eva-Jane Smeenk maakt ze deel uit van het achtergrondkoortje van de Belgische inzending "Like The Wind", gezongen door Vanessa Chinitor. De Dendermondse Chinitor zal uiteindelijk beslag leggen op een gedeelde twaalfde plaats.

OOK JARIG VANDAAG :

* Linsey de Paul (1950-2014), deelneemster Eurovisie Songfestival samen met Mike Moran (Verenigd Koninkrijk 1977). Met "Rock Bottom" eindigt het tweetal op een tweede plaats na winnares Marie Myriam (Frankrijk).
* Didrik Solli-Tangen (1987), nam zes jaar geleden voor de eerste maal deel aan 'Melodi Grand Prix' en wist met "My Heart Is Yours" de Noorse selectie winnend af te sluiten. In eigen land strandde hij op 29 mei 2010 op een twintigste plaats.

11-06-2016 om 00:00 geschreven door Redactie  


10-06-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Brita Borg.

Brita Borg (10 juni 1926 - 04 mei 2010) was een Zweedse zangeres en actrice. In 1959 nam zij voor haar land deel aan het Eurovisie Songfestival. Zweden nam dat jaar voor de tweede maal deel aan het liedjesfestival en het was de eerste keer dat het winnende nummer via een nationale selectie werd gekozen. Het alombekende 'Melodifestivalen' was dan geboren.

De Zweedse nationale finale werd op zondag 29 januari gehouden in de hoofdstad Stockholm en werd in goede banen geleid door Thore Ehrling. Er was al voor de nationale finale beslist dat zangeres Brita Borg het land zou gaan vertegenwoordigen hoewel ze niet deelnam aan de nationale selectie. Ook in 1960 werd trouwens deze werkwijze gehanteerd.

Als winnaar kwam zangeres Siw Malmkvist uit de bus met het nummer "Augustin". Op het Eurovisie Songfestival, gehouden op woensdag 11 maart in de Franse badplaats Cannes, eindigde Brita op een gedeelde negende plaats op een totaal van elf deelnemers. Naast zangeres was Brita Borg ook actrice. Tussen 1940 en 1959 speelde ze in maar liefst tien films en in de jaren zeventig schakelde ze over op musicals en operettes.

Brita Kerstin Gunvor Borg overleed op dinsdag 04 mei 2010, na een korte ziekte op 83-jarige leeftijd.

10-06-2016 om 00:00 geschreven door Redactie  


09-06-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Beste Vrienden' : wie gaat in de finale met de overwinning aan de haal?

Op zondag 24 april 2016 startte het nieuwe seizoen van 'Beste vrienden' op Eén. Twee bekende vriendenduo's trekken telkens naar een andere regio om er samen hindernissen te overwinnen. Wie kent elkaar het beste? Wie kan elkaar het beste inschatten? Welk duo wint de queeste?

Dit seizoen doen weer een hoop bekende namen mee : Danira Boukhriss Terkessidis, Otto-Jan Ham, Regi Penxten (componist/tekstschrijver "My Music", Eurosong 2008), De Romeo's (Gunther Levi, De Gouden Zeemeermin 1996 - Davy Gilles, De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999 - Chris Van Tongelen, Eurosong 1993, De Gouden Zeemeermin 1996) en Wim De Vilder, allen gaan ze de uitdaging aan met hun beste vriend of vriendin. Ze gaan op avontuur naar bijzondere bestemmingen als Letland, Dalmatië, Klein-Polen en Tel Aviv.

Avontuur en ontdekkingen

'Beste vrienden' is een ode aan de vriendschap, een avontuur in de zon, maar ook een ontdekkingstocht van de regio. Welk beeld roept Dalmatië bij de duo's op? Worden de clichés over Letland bevestigd? En waar ligt Bohemen ook alweer?

Dit seizoen tonen nieuwe, verrassende duo's hun vriendschap. Ze genieten van elkaar en de ervaringen die hen overkomen. Ze weten niet waar ze naartoe gaan en wie hun tegenspelers zijn. Maar ze smijten zich als vrienden samen in het avontuur. De bekende gezichten herontdekken hoe het zonder luxe of vertrouwde rituelen gaat, op plekken waar je smartphone niet alles voor je oplost en je manager je niet kan redden.

Gastheer Bruno Wyndaele

Bruno Wyndaele houdt als kwelgeest/gastheer de touwtjes in handen. Hij regisseert het spel, waarin de vrienden achter elke hoek een nieuwe verrassing wacht : is dat drankje echt een vriendelijke traktatie van de gastheer of volgt er straks een vraag, waarbij dit inhoud van dit drankje essentieel blijkt? Welk vriendenduo let het beste op en besteedt aandacht aan alle details, om zo het spel te kunnen winnen?

De vriendenduo's

Bruno Wyndaele slaagde erin enkele mensen te strikken die al lang op zijn verlanglijstje stonden. De volgende topnamen reizen in het nieuwe seizoen naar verre bestemmingen :

* Mathias Vergels & Nawfel Bardad-Daidj en Daphne Bunskoek & Marc-Marie Huijbregts reizen naar Bohemen (24 april).
* Wim De Vilder & Goedele Wachters en Regi Penxten & Koen Buyse reizen naar Klein-Polen (01 mei).
* Otto-Jan Ham & Stijn Van de Voorde en Elke Clijsters & Steven Goegebeur nemen het tegen elkaar op in Letland (08 mei).
* Danira Boukhriss Terkessidis & Riadh Bahri en Eva Daeleman & Julie Van den Steen trekken naar Macedonië (15 mei).
* Adil El Arbi & Bilall Fallah en Katja Retsin & Evy Gruyaert reizen naar Costa del Azahar (22 mei).
* Sabine Appelmans & Kim Gevaert en Billie & Olga Leyers strijden in Dalmatië (29 mei).
* De Romeo's (Gunther Levi, Chris Van Tongelen, Davy Gilles) en Cath Luyten & Maarten Vangramberen nemen het tegen elkaar op in Tel Aviv (05 juni).

* achtste aflevering - donderdag 09 juni 2016 : Lapland.

Vanavond nemen de drie beste teams van het seizoen het tegen elkaar op in de finale. De teams zijn Elke Clijsters & Steven Goegebeur, de zusjes Billie & Olga Leyers en het Nederlandse duo Daphne Bunskoek & Marc-Marie Huijbregts.

De drie duo's trekken voor deze finale naar Lapland. Daar krijgen ze meteen verrassend nieuws van presentator Bruno Wyndaele want er kunnen maar twee teams de queeste spelen.

'Beste Vrienden', de achtste en laatste aflevering vanavonddonderdag 09 juni 2016, tussen 20.40 en 21.35 op Eén. (bron en foto's : VRT/Eén)

09-06-2016 om 10:19 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Kattis Ahlström.

Kattis Ahlström (09 juni 1966) is geboren in de Zweedse stad Göteborg (gaststad ESF 1985) maar brengt haar jeugd door in Lund. Van beroep is ze journaliste en presentatrice.

In 1994 presenteerde ze samen met Sven Melander de Zweedse nationale selectie voor het Eurovisie Songfestival, beter bekend als 'Melodifestivalen'. Zes jaar later, in 2000, presenteerde ze aan de zijde van Anders Lundin, het Eurovisie Songfestival dat in de hoofdstad Stockholm plaatsvond. In 2003 mocht ze namens de Zweedse bevolking de punten bekendmaken tijdens het Eurovisie Songfestival.

OOK JARIG VANDAAG :

* Lisa del Bo (1961), deelneemster voor BELGIE (ESF - 1996) met "Liefde is een kaartspel", in 1993 nam ze reeds deel aan 'Eurosong' met "Vlinder".

09-06-2016 om 00:00 geschreven door Redactie  


08-06-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit in België en Nederland'.

 Net als de voorbije drie jaar worden onze rubrieken 'Een avondje uit' en 'Een avondje uit in Nederland' tijdens de maanden juni, juli en augustus samengevoegd tot 'Een avondje uit in België en Nederland'. Elke week krijg je, telkens op woensdag, een uitgebreide versie van beide rubrieken. Fans die eens een concert willen bijwonen of op zoek zijn naar een plaats in de buurt waar hun favoriete artiest zal optreden zitten bij ons op de eerste rij.

 De laatste woensdagnamiddag van het schooljaar is sinds 1998 het Evenementeneiland van het provinciaal domein Puyenbroeck de 'place to be' voor alle kids met zin voor avontuur. Ook dit jaar kan de jeugd (tussen 6 en 14 jaar) op woensdag 29 juni (tussen 13.00 en 18.00) weer genieten van talrijke hippe artiesten en te gekke randanimatie.

Voor de inmiddels negentiende editie van 'Popeiland' zullen Jens Dolleslagers (winnaar tweede editie 'The Voice Kids'), Songfestivaldeelneemster Laura Tesoro (ESF 2016),
Ian Thomas, De cast van 'Kadanza Together' en Regi Penxten (componist/tekstschrijver "My Music", Eurosong 2008) de boel op stelten gaan zetten in de Oost-Vlaamse gemeente Wachtebeke. De presentatie is in de handen van Sien Wijnants.

Tickets kosten in voorverkoop 8 euro, de dag zelf betaal je aan de kassa 10 euro (vanaf vier jaar betalend).
De ticketverkoop in voorverkoop verloopt via vzw Uitbureau Gent (Kammerstraat 19, 9000 Gent) alsook telefonisch via het nummer 09 233 77 88 (tussen 10.00 en 12.30 en tussen 13.30 en 18.00). Je kan echter ook tickets in voorverkoop verkrijgen in het bezoekerscentrum van het provinciaal domein Puyenbroeck (Puyenbrug 1A, 9185 Wachtebeke).


2016 is voor Jan Smit (commentator ESF 2011-2012-2013-2014-2015-2016, presentator NSF 2012) een bijzonder jaar omdat hij dan officieel twintig jaar in het vak zit. Die verjaardag wil hij uiteraard vieren met zijn fans en daarom zal hij tussen zaterdag 24 september en zaterdag 26 november elf grote steden aandoen in Nederland.

De 'Elfstedentour' start in Den Bosch en eindigt, net als de 'Elfstedentocht', in de Friese hoofdstad Leeuwarden. De 'Elfstedentour' is de eerste tour sinds de 'Leef je Uit Tour' uit 2010.

Tijdens een spectaculaire shows zal Jan de grootste hits uit zijn twintigjarige carrière ten gehore brengen. De 3JS (ESF 2011) gaan het voorprogramma verzorgen.

Voor een volledig overzicht van alle optredens verwijzen we je naar de website van Nationale Theaterkassa alwaar je ook tickets kan aanschaffen.


 Op dinsdag 04 oktober (13.30-18.00, deuren open om 12.30) vindt in de Oktoberhallen in het Oost-Vlaamse Wieze een nieuwe editie plaats van 'Onvergetelijk', het ultieme muziekgala voor jongeren van 50-plus.

Er zijn optredens van Jacky Lafon (Eurosong 1981, Palmarès 1982), Andrei Lugoviski (Eurosong 2014), David Van Dyck, Elke Taelman, Barbara Dex (ESF 1993, Eurosong 2004-2006, lid Belgische vakjury ESF 2010) en Will Tura. Ze worden begeleid door de Heverband (o.l.v. Jan Ceulemans) en de presentatie is in handen van Jacky Lafon.

Tickets voor deze unieke muzikale namiddag (44 euro) kan je nu reeds bestellen via de website van het festival alsook via overschrijving op het nummer BE 40 8538-6936-5663 van BVBA Oktober Events (Aalstersestraat 168, 9280 Wieze). In de omschrijving zet je het aantal gewenste kaarten (44 euro, reservatie- en portkosten inbegrepen) en Moederdagconcert. De tickets worden één maand voor het evenement toegestuurd.

Wie kent er 'The Bodyguard' niet, de filmklassier met wijlen Whitney Houston en de adembenemende Kevin Costner? Sinds december 2012 loopt in de Britse hoofdstad Londen ook een verleidelijke musical over de verboden liefde tussen een popster en haar bodyguard.

Sinds oktober 2015 is deze musical ook te zien in het Beatrix Theater in Utrecht. Beleef het zinderende avontuur vol liefde, passie en spanning in deze onvergetelijke theaterervaring. Met de grote hits van Whitney Houston, "I Will Always Love You", "I Wanna Dance With Somebody", en vele andere in de originele, Engelstalige versie.

De rol van Rachel Marron is weggelegd voor de 24-jarige Romy Monteiro (dochter van Antje Monteiro) die in Nederland bekend werd door haar deelname aan de talentenjacht 'The Voice of Holland' in 2014. De rol van haar zus, Nicki Marron, wordt vertolkt door Carolina Dijkhuizen (lid Nederlandse vakjury ESF 2015).

De voorstellingen gaan telkens door van dinsdag tot en met zaterdag om 20.00, op zondag zijn er twee voorstellingen en dit om 14.00 en 19.00. Wie dat wil kan nog steeds tickets bestellen via deze link. Wegens groot succes gaat de musical haar tweede speeljaar in en inmiddels is de kaartverkoop tot en met eind oktober gestart. Meer nieuws en informatie krijg je ook op de website van het Beatrix Theater.

 Na het overdonderende success in 2014, met meer dan 25 000 toeschouwers, keert Michael Flatley's 'Lord of the Dance' in november terug naar ons land. Met een spectaculaire nieuwe voorstelling viert 'Lord of the Dance' in 2016 zijn twintigste verjaardag.

Met 'Lord of the Dance : Dangerous Games' weet Michael Flatley (intervalact ESF 1994) een dansklassieker op spectaculaire wijze nieuw leven in te blazen.De gloednieuwe show van 'Lord of the Dance : Dangerous Games' combineert het adembenemende precisiewerk van het origineel met een nieuwe enscenering, nieuwe kostuums en een nieuwe choreografie. Onder leiding van Michael Flatley geven veertig jonge topperformers het beste van zichzelf op de nieuwe muziek van Gerard Fahy. Kortom, de gedroomde combinatie van traditie, nieuwe muziek en dans. Dit niet te missen dansspektakel houdt in november 2016 halt in ons land!

Tickets voor de shows in Hasselt (donderdag 17 november, Ethias Theater) en Antwerpen (vrijdag 18 november, Lotto Arena) kunnen worden aangeschaft via de website van TeleTicketService. Tickets voor de shows in Oostende (zaterdag 19 en zondag 20 november, Kursaal), Gent (dinsdag 22 en woensdag 23 november, Capitole) en Vorst Nationaal (donderdag 24 november) kunnen worden aangeschaft via de website van Sherpa of telefonisch via het callcenter (maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 20.00) op het nummer 0900 84 100 (0,50 euro/min). Voor reeds geregistreerde klanten is een zonaal nummer ter beschikking inzake vragen over bestelde producten, terug te vinden onder 'Mijn Account'.

08-06-2016 om 20:46 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Maria Menounos.

Maria Menounos (08 juni 1978) is geboren in Medford, Massachusetts (Verenigde Staten). Ze verdient haar boterham als actrice, presentatrice en journaliste. Geboren uit Griekse ouders spreekt ze vloeiend Grieks en Engels. Ze heeft ook reeds geacteerd in 'Fantastic Four' en in televisieseries zoals 'One Three Hill' en 'Without a Trace'.

Negen jaar geleden werd ze door de Griekse nationale omroep (
ERT) aangezocht om het Eurovisie Songfestival te presenteren samen met Sakis Rouvas (ESF 2004-2009). Na de overwinning van zangeres Helena Paparizou in 2005 vond het jaarlijkse liedjesfestival in 2006 voor het eerst plaats op Griekse bodem en dit in de hoofdstad Athene. Meer over Maria kan je altijd op haar website terugvinden.

OOK JARIG VANDAAG :

* Gert Timmerman (1935), deelnemer 'Nationaal Songfestival' (Nederland - 1962/1965).
*
Keti Garbi (1963), deelneemster voor Griekenland (ESF - 1993) met "Ellada, hora tou fotos".
* Linda Snoeij
(1968), lid van Mrs. Einstein, Nederland (ESF - 1997).

08-06-2016 om 00:00 geschreven door Redactie  


07-06-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Anneke Grönloh.

Anneke Grönloh Anneke Grönloh (07 juni 1942) is in Indonesië geboren, meer bepaald in Tondano in de provincie Noord-Celebes. Deze provincie is gelegen op het eiland Sulawesi. Haar eerste levensjaren brengt ze door in een jappenkamp. Indonesië was toendertijd bezet door Japan. Na de oorlog laat het gezin Grönloh Indonesië achter zich en trekt naar Nederland alwaar Anneke opgroeit in Eindhoven. Tijdens haar schooltijd leert ze Peter Koelewijn (componist "Rechtop in de wind" - ESF 1987) kennen en samen met hem en zijn Rockets treedt ze op tijdens heelwat feestjes. In 1959 wint ze een talentenjacht en haar carrière als zangeres gaat van start. In 1961 brengt ze "Brandend zand" op de markt. In geen tijd is dit nummer goed voor een gouden plaat en wordt ze razend populair. Ook de opvolger "Paradiso" is een schot in de roos en wordt platina. Met deze nummers op haar palmares is Anneke Grönloh begin jaren zestig een nationale beroemdheid en het eerste echte tieneridool in Nederland.

In 1964 (op het hoogtepunt van haar roem) neemt ze namens Nederland deel aan het Eurovisie Songfestival. De nationale finale vindt plaats op 24 februari in Utrecht en Anneke zingt tijdens die finale drie nummers. In totaal geven 11 jury's hun punten en eindigt "Jij bent mijn leven" op de eerste plaats. Tijdens het Eurovisie Songfestival op 21 maart eindigt ze op een gedeelde tiende plaats samen met onze inzending gezongen door Robert Cogoï. Maar toch komt ze niet met lege handen naar huis want ze krijgt voor haar lied de publieksprijs. Aan het eind van de jaren zestig begint ze aan een internationale zangcarrière. In 2000 wordt ze uitgeroepen tot 'zangeres van de eeuw' en dit dankzij het record aantal exemplaren dat er van "Brandend zand" verkocht zijn. In 2002 wordt ze door Paul de Leeuw (presentator NSF, woordvoerder ESF) ten tonele gebracht als alcoholiste, ze trekt zich dit zozeer aan dat ze besluit om te stoppen met optreden, maar later komt ze op haar stappen terug. Ondertussen staat ze meer dan vijftig jaar op de planken en haar vijftigjarige jubileum werd eind mei 2009 gevierd. Van het jubileumconcert werd een cd en dvd uitgebracht.
Meer over de zangeres kan je altijd terugvinden op haar
website.

07-06-2016 om 00:00 geschreven door Redactie  


06-06-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'De wensboom' : vanavond de zesde en laatste aflevering van het seizoen met onder meer Marieke Vervoort.

Hartverwarmende en verrassende kinderwensen vullen sinds maandag 02 mei 2016 zes weken lang de woonkamers. In het feelgoodprogramma 'De Wensboom', vervult Niels Destadsbader (coach 'Junior Eurosong 2009', presentator 'Junior Eurosong 2012') wensen van kinderen. Die mogen een wens doen voor iemand die heel belangrijk is voor hen.

"Het is ongelofelijk welke wensen kinderen uit hun mouw schudden, ze verbazen me keer op keer. De wensen die zij verzinnen, kunnen volwassen niet bedenken. Ik ben diep geraakt door sommige wensen maar heb anderzijds ook een paar keer goed gelachen", aldus de presentator.

Niels Destadsbader bezoekt verschillende scholen in Vlaanderen en vraagt er kinderen van 7 tot 12 jaar om hun wensen neer te pennen en op te hangen in de speciale Wensboom. Sommige wensen zijn ontroerend, andere emotioneel. Maar er zijn er ook grappige bij en heel speciale. De wensen zijn heel uiteenlopend maar één ding hebben ze gemeen: een verhaal. Soms is dat een grappige anekdote, soms een aangrijpende gebeurtenis. Eén kind wil dat zijn juf trouwt 'want ze is al 31 jaar', een ander wil familieleden herenigen die mekaar al zeven jaar niet meer gezien hebben.

Wanneer Niels ingaat op het verhaal achter de wens, wordt duidelijk dat kinderen heel erg goed weten waar grote mensen van dromen, mee bezig zijn en waar ze zich zorgen om maken. Maar daar stopt het niet. Voor Niels is geen wens te gek of te moeilijk. Voor de kids is het in spanning afwachten eens zij hun wens ophangen. Magisch zijn dan ook de momenten waarop de gelukkigen het nieuws van Niels krijgen dat ze samen op pad gaan om hun wensen in vervulling te laten gaan. Niels wordt als het ware hun partner in crime.

* inhoud zesde aflevering - maandag 06 juni 2016:

De meest emotionele wens van dit seizoen van 'De Wensboom', zal voor flink wat tranen zorgen in de laatste aflevering. Vanavond, maandag 06 juni 2016, trekt Niels Destadsbader naar de Sint-Martinusschool in Zomergem, waar de 8-jarige Stan een heel bijzondere wens heeft voor zijn tante en nonkel.

Op 10 december 2015 overleed Stans 12-jarige nichtje Lotte aan acute leukemie. Tot het zesde leerjaar zat ze in dezelfde school en via de vzw Bednet volgde ze mee de lessen. Het verlies van Lotte heeft een diepe indruk nagelaten op alle leerlingen. Een emotionele Stan heeft voor zijn tante, nonkel, Lottes tweelingzus Emma en de hele school, een portret gewenst van Lotte zodat ze nooit vergeten wordt. En geen gewoon portret, maar een pareltje van een muurschildering op school, van grafisch ontwerpster Eva Cardon. Deze aflevering wordt uitgezonden op Lottes verjaardag.

Lore (10) wenst voor haar zus Hanne (8), die in een rolstoel zit omdat ze geboren is met een open ruggetje, een rolstoelrace tegen haar vriendinnen zodat Hanne kan tonen wat een straffe madam ze is. Niels zorgt voor een leuke extra, want hij heeft een bijzondere coach ingeschakeld: Olympisch Kampioene Marieke Vervoort, Hannes grote voorbeeld.

Charlotte (7) en Arthur (9) worden omgetoverd in kleine souschefs én zaalpersoneel in een privérestaurant voor hun oma en opa. Oma Rita kan immers nooit op restaurant omdat ze een waslijst heeft aan allergieën. Niels doet beroep op een chef die gespecialiseerd is in gastronomisch koken met alternatieve producten.

Jelles (12) oma Laurette D'hooge (63) wou vroeger maar één ding: Formule 1-piloot worden, maar die droom borg ze op. 63, een mooie leeftijd om nu toch door de bochten van het Circuit van Zolder te scheuren.

Broer en zus Jef (8) en Fien (11) zetten hun onthaalmoeder in de bloemetjes omdat zij bijna met pensioen gaat. Hun wens: een groot feest met alle kinderen die ooit door Martine werden verzorgd. De oudsten zijn ondertussen maar liefst 42
.

'De Wensboom', de zesde en laatste aflevering vanavond, maandag 06 juni 2016, tussen 20.35 en 21.40 op vtm. (bron en foto : vtm)

06-06-2016 om 08:53 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Mariana Popova.

Mariana Popova (06 juni 1978) is geboren in de Bulgaarse hoofdstad Sofia. Als elfjarig meisje begon ze muziek te studeren, nadien volgde ze nog jazz ballet. In 1996 werd ze lid van de groep Cocomania en dat bleef ze tot in 2000. In 2005 neemt ze voor de eerste maal deel aan de Bulgaarse selectie voor het Eurovisie Songfestival. Samen met Vasil Naidenov, Roberta en Orlin Goranov zingt ze het nummer "Az znam", wat hen een vijfde plaats oplevert in de finale.

Een jaar later waagde ze opnieuw haar kans, nu als soliste en met succes. Met "Let Me Cry" eindigt ze met bijna één vierde van de stemmen op de eerste plaats en mag ze haar land gaan vertegenwoordigen tijdens de halve finale van het jaarlijkse liedjesfestival. Ze zal uiteindelijk op een zeventiende plaats stranden.

Zes jaar geleden waagde ze opnieuw haar kans en kreeg ze meteen één van de drie wildcards die recht gaven op een rechtstreeks ticket voor de Bulgaarse nationale finale. In die finale strandde ze met "Crazy" op een derde plaats.

OOK JARIG VANDAAG :

* Jurgen Marcus (1948), deelnemer Duitse selectie (1975), deelnemer voor Luxemburg (ESF - 1976).
* Conny Vink
(1948), deelneemster 'Nationaal Songfestival' (Nederland - 1968-1969).

06-06-2016 om 00:00 geschreven door Redactie  


05-06-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Thuis' : Hélène wordt geconfronteerd met de harde realiteit en Nancy stort haar hart uit bij Marianne.

 'Thuis'-acteur Mathias Vergels neemt in de loop van 2016 tijdelijk afscheid van de populaire reeks om met muziek en andere acteeropdrachten bezig te zijn. Daarna keert hij terug naar de populairste reeks van Vlaanderen. Dat bericht de openbare omroep op dinsdag 05 april 2016.

"Ik ga er even tussenuit om iets anders te kunnen doen. Er zijn een heleboel andere projecten waar ik me wil op focussen. Een paar die helemaal nieuw voor me zijn en waar ik me voor honderd procent wil op toeleggen."

De kijker zal Lowie dus even moeten missen, want acteur Mathias Vergels last tijdelijk een pauze in.
"Ik hoop om in die tijd heel wat dromen waar te maken. Meer wil ik daar nu nog niet over kwijt. Thuis is al die jaren al een goede leerschool voor mij. Ik heb enorm veel bijgeleerd van 'de anciens', zoals Mark Willems en Tina Maerevoet, maar ook onder andere van An Vanderstighelen. Dat doen ze meestal niet bewust. Ik steel graag met mijn ogen en kijk dan naar hoe zij hun vak hanteren. Groeien als acteur staat voor mij gelijk aan het groeien als persoon, aangezien voor mij mijn 'job' een verlengde moet zijn van mezelf."

"We gaan deze ket missen hier in de studio's in Leuven."

Producer Hans Roggen :
"Mathias is een vriendelijke wervelwind die komt binnengevlogen en zich helemaal geeft op de set. Eind vorig jaar vroeg hij ons om even uit de reeks te kunnen stappen. Hij wilde meer tijd om met muziek en andere acteeropdrachten bezig te zijn. En natuurlijk willen wij hem die tijd gunnen. Dat zijn kansen die hij als jonge artiest moet kunnen nemen. We steunen hem door dik en dun en wensen hem veel succes. En natuurlijk ontvangen we hem na deze tijdelijke zijstap met open armen terug bij Thuis."

'Thuis'-reis naar Andalusië

Het was dit voorjaar gedurende heelwat weken redelijk koud buiten, daarom droomden wij alvast van die lekker zomerse temperaturen. Die vinden we dit jaar ook op de 'Thuisreis' richting Andalusië (Spanje). Uiteraard nemen we ook dit jaar onze grootste 'Thuis'-vrienden mee, deze keer zijn dat Annick Segal (Rosa), Tina Maerevoet (Paulien), Nawfel Bardad-Daidj (Adil), Frank Van Erum (Renzo), Geert Hunaerts (Peter), Vanya Wellens (Femke) en Wim Stevens (Tom).

Wil je erbij zijn? Hou dan alvast een gaatje vrij in je agenda van dinsdag 11 tot en met dinsdag 18 oktober 2016!

De plaatsen zijn beperkt, dus snel reserveren is de boodschap!
Surf naar www.projectreizen.be of bel 03 210 86 00 voor meer info en tickets.


Wij brengen ook dit seizoen, telkens op zondag, al een korte inhoud van de afleveringen die er de komende week worden uitgezonden.

* INHOUD 'THUIS' - AFLEVERING 4.011 TOT EN MET 4.015.

Olivia moet nog bekomen van het feestje waar ze naartoe ging, maar gaat het hier wel om een onschuldige kater?

- maandag 06 juni - aflevering 4.011 : Hélène wordt geconfronteerd met de harde realiteit. Sam moet veel geduld uitoefenen. Olivia draagt de gevolgen van een avondje uitgaan. Peter ziet alle puzzelstukjes in elkaar vallen. Wendy heeft goed nieuws voor Femke.

- dinsdag 07 juni - aflevering 4.012 : Arne probeert Olivia te steunen. Hélène laat Tom niet in haar kaarten kijken. Renzo nodigt Charité uit voor een etentje. Lowie en Luc maken ruzie. Simonne blijft eten bij Julia en Waldek. Jessica heeft het moeilijk.

- woensdag 08 juni - aflevering 4.013 : Nancy zit in de knoop met zichzelf. Jana en Olivia hebben nood aan afleiding tussen de examens door. Peggy haalt herinneringen op. Adil merkt dat het tussen Toon en Judith wel klikt. Frank bezoekt Eddy in de gevangenis.

- donderdag 09 juni - aflevering 4.014 : Angèle komt Yvette opzoeken. Nancy stort haar hart uit bij Marianne. William wil helpen met het verjaardagsfeest van Marianne. Simonne en Yvette zitten met een lekkende kraan thuis.

- vrijdag 13 juni - aflevering 4.015 (uitzending start om 19.45) : Judith is tevreden met het werk van De Kabouters. Peter moet zijn plannen herzien. Nancy wil Dieter haar excuses aanbieden. Tom en William spreken af om te gaan squashen. Femke zet Nancy op haar plaats.

Mis niets van 'Thuis'

Vanaf dit seizoen is er ook een volledig nieuwe eindgeneriek mét vooruitblik naar de volgende aflevering. Ook dit eenentwintigste seizoen kan je voor het meest recente nieuws, exclusieve clips en foto's terecht op de enige officiële 'THUIS'-pagina op Facebook, en op de vernieuwde een.be. En wie tijdens de aflevering wil tweeten, kan dat met de intussen vertrouwde hashtag #thuisopeen.

'Thuis', het eenentwintigste seizoen, telkens van maandag tot vrijdag rond de klok van 20.10 op Eén. De reeks is eveneens beschikbaar via 'Ooit Gemist'. (bron, logo en foto's : Eén/VRT)

05-06-2016 om 16:26 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Familie' : Jan en Peter roepen de hele familie bij elkaar om Simon te overtuigen June te laten vallen.

Op maandag 24 augustus 2015 ging het inmiddels vijfentwintigste seizoen van 'Familie' van start. De eerste aflevering van dat nieuwe seizoen was niet alleen extra lang, maar ook extra emotioneel.

Kürt Rogiers krijgt een vaste rol in 'Familie'!

Opmerkelijk nieuws! Acteur Kürt Rogiers begon in mei 2016 aan zijn eerste draaidag en zal vanaf het najaar 2016 elke weekdag vast te zien zijn in een dragende rol in de dagelijkse reeks!

Kürt Rogiers : "In mei begin ik bij Familie aan een toffe uitdaging. Niet alleen zie ik er een aantal collega-acteurs uit het verleden terug met wie ik weer enorm veel zin heb om opnieuw samen te werken. Sandrine André, Werner De Smedt en Roel Vanderstukken om maar enkele te noemen. Maar ik wil me smijten in deze nieuwe rol. Je een personage eigen maken, van gedrag over manier van praten tot manier van stappen,… dat is als acteur altijd smullen. Dus de goesting is groot. Ik kan momenteel nog niet uitweiden over het personage waaraan ik gestalte zal geven, want dat zou wellicht een spoiler zijn voor de fans,… de fans van wie ik trouwens hoop dat ze mij snel in hun armen zullen sluiten."

Jaak Van Assche speelt vader van Benny

Dit najaar verwelkomen we nog een bekend gezicht! Rasacteur Jaak Van Assche – bekend van tal van televisie-, theater- en filmrollen en bij vtm te zien in 'De Zonen van Van As' – vervoegt de cast met een langlopende gastrol. Van Assche staat in juni voor het eerst op de set en geeft gestalte aan Alfons Coppens, de vader van Benny.

Rechtlijnig, disciplinair, principieel, dominant : het zijn eigenschappen die het karakter van Alfons Coppens het best omschrijven. En bij uitbreiding ook de opvoeding die hij zijn zoon Benny meegaf. De voormalige beroepsmilitair zwaaide de plak in het gezin en was de rechtstreekse aanleiding voor de turbulente jeugd van Benny. Na jaren zonder contact, duikt Alfons opnieuw op in het leven van zijn zoon. Maar of de twee de spons kunnen vegen over het verleden, is nog maar de vraag...

Ook dit seizoen, telkens op zondag, brengen wij al de korte inhoud van de afleveringen van het vijfentwintigste seizoen die de komende week op het scherm zullen komen.

* INHOUD 'FAMILIE' - AFLEVERING 5.751 TOT EN MET 5.755.

- maandag 06 juni - aflevering 5.751 : Emma beseft wat ze gedaan heeft en is in alle staten. Peter heeft goed nieuws voor Evy en Stan. June chanteert Rudi en maakt hem duidelijk dat hij vanaf nu in het gareel moet lopen. Benny en Liesbeth proberen Patrick te overtuigen om het huis niet te verkopen. Tussen Benny en Agnes escaleert de situatie opnieuw.

- dinsdag 07 juni - aflevering 5.752 : Emma is nog steeds bezorgd en denkt er zelfs aan om haar studies op te geven. Dat is echter buiten haar vader gerekend. Benny heeft het moeilijk met het geroddel op het werk. Patrick heeft ondertussen een mogelijke koper voor het huis gevonden. Rudi neemt een drastische beslissing na de chantage van June.

- woensdag 08 juni - aflevering 5.753 : Peter wil de hele familie inschakelen om de strijd aan te gaan met June. June zelf contacteert Stan en maakt hem duidelijk dat ze hem wil spreken over zijn werk. Evy is wantrouwig. Véronique heeft moeite om zich sterk te houden na het politieverhoor. Freddy verdiept zich in de cultuur van Faroud.

- donderdag 09 juni - aflevering 5.754 : Jan en Peter roepen de hele familie bij elkaar om Simon te overtuigen June te laten vallen. Véronique zoekt psychische hulp. De familie Pauwels ontvangt een kandidaat-koper en doet er alles aan om hem te overtuigen. Tot ze plots voor een onaangename verrassing komen te staan. Stan slaat op de vlucht wanneer June klacht tegen hem indient.

- vrijdag 10 juni - aflevering 5.755 : Stan is spoorloos na het incident met June. Evy is zwaar teleurgesteld. Patrick probeert Benny en Liesbeth strijdvaardig te houden na de nieuwe opdoffer. Benny werkt zijn frustraties echter uit op Agnes, met alle gevolgen van dien. Trudy licht Peter in over de pikante foto's die Louise naar Steve heeft gestuurd. Mieke vermoedt dat Simon vergiftigd werd met zware metalen. June gaat tot het uiterste om te voorkomen dat Simons bloedstalen in het labo geraken.

'Familie', van maandag tot en met vrijdag, telkens tussen 19.55 en 20.35 op vtm. Volg 'Familie' ook op Facebook en Twitter. (bron, logo en foto : vtm)

05-06-2016 om 16:01 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Wittekerke' : het zware ongeval van Celine is het gespreksonderwerp van de dag in het kuststadje.

Op dinsdag 31 augustus 1993 maakte Vlaanderen voor de eerste maal kennis met de inwoners van het fictieve kuststadje 'Wittekerke'. Vijftien seizoenen en 1.067 afleveringen later viel op dinsdag 26 augustus 2008 definitief het doek over deze populaire Vlaamse reeks. Oorspronkelijk was 'Wittekerke' gebaseerd op het Australische 'E-Street' maar de serie overschreed het aantal afleveringen (vijftig) en vaarde zo gedurende bijna vijftien jaar haar eigen koers.

In die vijftien jaar passeerden heelwat acteurs de revue en zo maakten onder meer Pascale Michiels (backing vocal Belgische inzending ESF 1996), Davy Gilles (De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999), Danaë Van Oeteren (Eurosong 2002), Anneleen Liégeois (Eurosong 2004), Els de Schepper (Eurosong 2006), Nicolas Caeyers (Eurosong for Kids 2006) en Stan Van Samang (lid vakjury 'Junior Eurosong 2010') voor korte of langere tijd hun opwachting in de reeks.

Voor de fans van 'Wittekerke' is er heel goed nieuws want vtm zendt sinds dinsdag 02 april 2013 de reeks opnieuw uit en dit vanaf de allereerste aflevering die meer dan twintig jaar geleden op het scherm kwam. Voortaan heb je tussen maandag en vrijdag rond de klok van 14.10 afspraak met de bewoners van het kuststadje.

We zetten telkens op zondag al een korte inhoud van de afleveringen die er de komende week worden uitgezonden.

* INHOUD 'WITTEKERKE' - AFLEVERING 736 TOT EN MET 740.

- maandag 06 juni - aflevering 736 : In Wittekerke is het zware ongeval van Celine het gespreksonderwerp van de dag. Max moet van de procureur een bijkomend onderzoek instellen naar de omstandigheden waarin het ongeluk is gebeurd. Sneyers is in alle staten wanneer hij verneemt dat Jean-Paul overweegt om de viool te verkopen. Ilse heeft haar zinnen gezet op een originele huwelijkslijst. Elke heeft een aanvaring met de moeder van Bjorn. Voor Raf is het een hele opgave om het appartement te delen met Joke. Els blijft Jelle op stang jagen.

- dinsdag 07 juni - aflevering 737 : Raf heeft nood aan affectie en hij rijdt geregeld langs de rosse buurt. Jean-Paul Derdeyn maakt zich grote zorgen over zijn dochter Celine, die nog altijd in coma ligt. Hij rekent op de hulp van Sneyers en Thibault om Close en WTK Transport draaiende te houden. Elke wil Bjorn elke dag na schooltijd opvangen en ze vraagt aan Nellie om haar dienstrooster aan te passen. Ilse kan maar niet beslissen in welke winkel ze haar huwelijkslijst zal leggen en ze rekent op de hulp van Els om de knoop door te hakken.

- woensdag 08 juni - aflevering 738 : De politie weet met zekerheid dat Celine niet achter het stuur van haar Porsche zat toen ze het ongeval had, maar de identiteit van de chauffeur is nog steeds niet achterhaald. Er zit niets anders op dan te wachten tot Celine uit de coma ontwaakt. Kevin houdt Thibault nauwgezet op de hoogte over de vorderingen in het dossier. Joke wil Raf met geen enkele vrouw delen en ze heeft liever dat hij naar de hoeren gaat dan dat hij een vriendin krijgt.

- donderdag 09 juni - aflevering 739 : Raf en Joke hebben terug samen geslapen. De politie weet dat Celine niet alleen in de wagen zat op het moment van het ongeval, maar zolang zij aan geheugenverlies lijdt zit het onderzoek muurvast. Feit is wel dat Kevin een van de laatsten is die Celine die nacht gezien heeft. Inspecteur Olivier promoveert de agent dan ook tot hoofdverdachte. Merel vindt dat Els voluit voor Jelle moet gaan. Elke verliest de vriendschap van de kleine Bjorn en ze vraagt raad aan Max. Sneyers moedigt Jelle en Ilse aan om hun vrijgezellenavond te vieren.

- vrijdag 10 juni - aflevering 740 : Er zit nog altijd geen schot in het onderzoek naar Celines ongeval. Sneyers en Jean-Paul zijn er allebei van overtuigd dat Thibault de schuldige is, maar het ontbreekt de politie aan bewijzen. Els maskeert haar verliefdheid voor Jelle en ze helpt mee met de organisatie van zijn huwelijksfeest. Elke maakt zich zorgen wanneer ze van Max verneemt dat Bjorn vannacht niet naar huis is gekomen.


'Wittekerke', sinds dinsdag 02 april 2013 telkens van maandag tot en met vrijdag, op vtm en dit rond de klok van 14.15. (bron en foto's : vtm)

05-06-2016 om 15:52 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'1000 zonnen': Siegfried De Doncker leert deze weej vechten als een ridder.

 Geen zomer zonder '1000 zonnen': ook dit jaar is het dagelijkse magazine van Eén er weer. Nieuwe, verrassende rubrieken en een indrukwekkende schare aan BV's kleuren de zomer. De intussen legendarische 'Stoel' reist dit jaar voor de tiende keer door Vlaanderen, en misschien komt hij deze keer ook bij jou in de buurt.

 Onder andere Maureen Vanherberghen (Eurosong 2014), Julie Van Den Steen, Kamal Kharmach, Mathias Vergels en Gerty Christoffels duiken op dit seizoen. Ontdek hieronder alle nieuwe namen en rubrieken.

Bonte bende

Eén heeft een bonte bende presentatoren gestrikt om '1000 zonnen' een gezicht te geven. Zo gaat Maureen Vanherberghen samen met de kijkers op zoek naar de grootste zomerhit aller tijden. In een zomer die gedomineerd zal worden door voetbal, wielrennen en de Olympische Spelen, probeert Siegfried De Doncker een reeks alternatieve sporten uit: van waterballet over eenbenig voetbal tot… het Belgische kampioenschap Levend Standbeeld.

In 'Te goedkoop om waar te zijn' achterhaalt Julie Van Den Steen hoe een restaurant je een driegangenmenu kan aanbieden voor 8,5 euro, en hoe je in Gent kan overnachten voor 6 euro. Wat ze ontdekt? Het zijn geen gladde commerciële aanbiedingen, maar mensen die zich met hart en ziel smijten om hun klanten voor geen geld het beste te geven.

Eenmaal het festivalseizoen in juli begint, duikt ook Kamal Kharmach op: hij biedt de festivalgangers handige, maar vooral grappige oplossingen voor klassieke festivalproblemen zoals lange wachtrijen, vuile toiletten, en die ene reus die net voor je staat en je het zicht op het podium belemmert. Later in het seizoen duiken ook Nawfel Bardad-Daidj en Mathias Vergels, de immens populaire acteurs achter Adil en Lowie in 'Thuis', op in een eigen rubriek.

Gerty Christoffels vraagt "Hoe was je dag?"

Verder kleurt ook Saartje Vandendriessche (coach 'Junior Eurosong 2008') de zomer in '1000 zonnen': zij stelt samen met vele kijkers vast dat ze, ondanks haar gezonde levensstijl, elk jaar doodmoe uit de winter komt. Zij test de gekste manieren om haar energiepeil op te krikken.

De immer enthousiaste Dimitri Leue overvalt mensen op alle mogelijke plekken met pakkende passages uit nieuwe boeken – zelfs al zitten die mensen daar helemaal niet op te wachten. Chris Van den Abeele, de nachtelijke nieuwsstem van Radio 1, deelt zijn encyclopedische sportkennis in 'Dit is wat sport'.

 En vooral: het legendarische Eén-gezicht Gerty Christoffels keert eindelijk terug, tien jaar na haar laatste programma. Tegen het einde van de dag zet Gerty zich naast doodgewone mensen op een bankje, met de doodgewone vraag "Hoe was je dag?" – en krijgt ontroerend mooie verhalen te horen.

Gewone Vlamingen spelen de hoofdrol in "M/V met talent"

'1000 zonnen' is en blijft ook het programma waarin gewone Vlamingen de hoofdrol kunnen spelen. Letterlijk zelfs, in rubrieken als "M/V met talent", waarin mensen de leiding mogen nemen van een groep muzikanten, dansers, modellen… Of "Zomerliefde", waarin koppels vertellen hoe ze tijdens een zwoele zomer de liefde voor mekaar vonden – een liefde die tot vandaag voortduurt.

Maar die gewone Vlamingen worden dit jaar ook op de proef gesteld. Zo is er het spelletje "De pretwals": kandidaten krijgen een minuut om een praktische proef uit te voeren en daarmee mooie prijzen te winnen – maar intussen komt er een dreigende pletwals aangerold. En in "De deugnieten" mogen organisatoren hun evenement komen aankondigen – maar worden ze gesaboteerd door een vrolijke bende jonge deugnieten.

De stoel

En dan is er natuurlijk 'De stoel'. De meest legendarische van alle rubrieken gaat dit seizoen zijn tiende jaargang in. En voor die gelegenheid zijn de prijzen die je kan winnen als je als eerste met het juiste voorwerp in de stoel zit, behoorlijk spectaculair geworden. Geen vliegtuigtickets meer, maar all-in reizen, gaande van een weekendje Amsterdam tot… een veertiendaagse rondreis door India.

* week van maandag 06 tot en met vrijdag 10 juni 2016 :

Deze week hult Siegfried De Doncker zich voor '1000 zonnen' in een harnas: in 'Sporting Siegfried' leert hij hoe te vechten als een ridder. Saartje Vandendriessche probeert in 'Nooit meer moe' koudetherapie uit.

In 'Schoon volk' leren we Lore en Lara kennen, twee vrouwen die als demiclowns proberen om demente senioren weer te doen lachen. En 'Wordt vervolgd' trekt naar het Molenbeekse Groot Eiland, waar kansarmen en migranten verschillende jobs kunnen uitoefenen.

Wordt vervolgd

Deze week reist '1000 zonnen' in 'Wordt vervolgd' naar Molenbeek - die Brusselse stad die, ondanks alle pogingen om een evenwichtiger beeld te geven, nog door velen negatief wordt gezien. Dat moet beter kunnen, vindt '1000 zonnen', en daarom strijkt het programma neer op het Groot Eiland in Molenbeek. Een omvangrijk complex van ateliers en keukens waar kansarmen en migranten een brede waaier aan jobs verrichten – en zich intussen te pletter amuseren.

- maandag 06 juni

In 'Publi Wallonie' draaien Michaël en Stef deze week een toeristische spot over de Grotten van Han. Benieuwd wie ze deze keer zo gek krijgen om te figureren in hun Hollywoodspot on a budget.

Gerty Christoffels vraagt opnieuw een man op een bankje hoe zijn dag was, en hoort een liefdesverhaal. En 'Boek King' Dimitri Leue leest deze week een jeugdboek voor aan blij verraste kinderen.

De vedette van deze aflevering is Paula. Deze kranige dame installeerde zich voor '1000 zonnen' in 'M/V met talent' in een zetel in Mechelen en gaf de voorbijgangers een eenvoudige opdracht: "doe mij lachen!" Maar dat bleek gemakkelijker gevraagd dan gedaan.


- dinsdag 07 juni

 '1000 zonnen' gaat in 'Trots van Vlaanderen' op zoek naar het verhaal achter unieke woningen en tuintjes. Vandaag proberen we het mysterie te achterhalen van een gigantisch beeld van… een peer.

We moeten allemaal voortdurend keuzes maken, en de rubriek 'Dilemma' biedt vast de mafste van allemaal. Vandaag is de keuze: wat zou jij het liefst hebben, een olifantenslurf of een giraffennek?

Vandaag probeert Siegfried De Donker in 'Sporting Siegfried' een heel alternatieve sport uit: riddergevechten. Gehuld in een dertig kilo zwaar harnas probeert hij een woeste tegenstander van zijn lijf te houden. Zjin blauwe plekken zijn na een uurtje niet meer te tellen.


- woensdag 08 juni

Saartje Vandendriessche zet haar zoektocht naar middeltjes tegen vermoeidheid verder in 'Nooit meer moe'. Deze keer probeert ze een therapie uit die nogal afschrikt: koudetherapie. Bibberen in ijskoude meren en ijsbaden: het schijnt je energie te geven. Maar of Saartje het ook leuk vindt?

Ute en Erik vertellen hun heel bijzonder liefdesverhaal in de rubriek 'Zomerliefde'. Na een ontmoeting onder de douche en een avond samen moesten ze al scheiden… Ute deed de gekste dingen om Erik terug te vinden, maar toen lukte een relatie opeens niet meer. Door een miraculeus toeval vonden ze elkaar een tweede keer terug.

Vandaag wagen vier dames op leeftijd zich in 'De eerste keer' voor het eerst aan… een videogame. En alvast twee onder hen denken na deze spannende ervaring helemaal anders over gamers dan voorheen.


- donderdag 09 juni

Word jij ook zo wanhopig van de wirwar aan oplaad- en USB- en muis-kabeltjes waar we dezer dagen blijkbaar niet zonder kunnen? Na 'De tip van deze week' hoef je je daar geen zorgen over te maken. Al zal je er wellicht wel een paar keer van naar het toilet moeten.

De rubriek 'Schoon volk' volgt vandaag de demiclowns Lore en Lara. Verkleed als clowns brengen zij demente senioren aan het lachen. Maar hun doel is niet alleen een lach op hun gezicht te toveren: ze proberen de demente senioren dingen te laten doen uit hun actieve leven – hun leven als leerkracht bijvoorbeeld. Soms met onvermoede resultaten, want Lore en Lara zijn ook al eens door een gepensioneerde militair die zich plots zijn oude rol herinnerde… uit zijn kamer gecommandeerd.

Maureen Vanherberghen gaat verder op zoek naar de grootste zomerhit aller tijden. Deze week aan de beurt: "Summer of '69", misschien wel de meest gehate song op haar lijstje. Maar het is ook een van de meest meeslepende: honderdduizenden rockfans hebben er de grond op doen daveren. Ook vandaag nog? Maureen probeert het uit, en jij kan de hele zomer stemmen op jouw favoriete zomerhit op de website een.be
.

- vrijdag 10 juni

Geen '1000 zonnen' wegens de openingsmatch van het EK voetbal.

 '1000 zonnen' telkens van maandag tot en met vrijdag op Eén rond de klok van 19.40 en op zaterdag krijg je om 19.35 het beste van de afgelopen week. Later op de avond volgt telkens nog een herhaling. Tijdens de week is er nog een herhaling de dag nadien rond de klok van 13.30. Het programma is tevens te (her)bekijken via 'Ooit gemist'. (bron, logo en foto's: Eén/VRT)

05-06-2016 om 15:34 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Blokken': tien bekende voetbalfans geven het beste van zichzelf in de EK-specials.

 In aanloop naar het EK voetbal nemen tien bekende voetbalfans het in 'Blokken' een week lang tegen elkaar op voor het goede doel. In vijf speciale afleveringen proberen ze een zo hoog mogelijk bedrag bij elkaar te quizzen.

Met unieke archiefbeelden, een decor 'à la française' en Ben Crabbé (drummer Pas de Deux - Eurosong 1983) in de rol van scheidsrechter. Deze vijf niet te missen specials van Blokken lopen vanaf morgenavond, maandag 06 juni 2016, een week lang op Eén.

Welke tien bekende voetbalfans ontvangt Ben Crabbé voor de EK-specials?

'Blokken' trapt de week op maandag af met de bekendste tv-kok sinds de lancering van het elektrisch fornuis: Jeroen Meus. De hevige fan van de Rode Duivels en van Oud-Heverlee Leuven neemt het op tegen stand-upcomedian en Ajax-fan Jan Jaap van der Wal. Een Nederlander in een Belgische show naar aanleiding van een EK voetbal waarvoor Oranje niet geplaatst is - als dat maar goed afloopt.

Dinsdag staan twee jonge talenten tegenover elkaar: Danira Boukhriss Terkessidis en Ruben Van Gucht. Danira speelde zelf nog zaalvoetbal bij 'Boobie Trap', een Brusselse zaalvoetbalploeg met uitsluitend vrouwen. Ruben is een sportomnivoor en reist binnenkort met de Rode Duivels richting Frankrijk om hun prestaties op de voet te volgen.

Hoog bezoek op woensdag. Bondsvoorzitter François De Keersmaecker komt quizzen voor het goede doel. Zijn uitdager is meester-imitator Guga Baúl, meerdere keren per week vol overgave aan het werk als aanvaller bij Union Zandvoorde.

Op donderdag ontvangt Ben twee topvrouwen. Katrin Kerkhofs is de vrouw van Dries Mertens, één van de populairste Rode Duivels, en ze maakte dit voorjaar een succesvol programma over andere 'Duivelse vrouwen'. Katrin legt het vuur aan de schenen van Valérie Courtois: topvolleybalster bij de Yellow Tigers en oudere zus van onze nationale doelman Thibaut Courtois.

En vrijdag sluit Blokken de speciale EK-week af met 'The Sky is the Limit'-ster Michel Van den Brande. Al van bij z'n geboorte fan van Sint-Niklaas, maar na de fusie ligt z'n hart nu bij Beveren-Waas. Hij gaat de strijd aan met KVO-voorzitter Marc Coucke.

De EK-specials van 'Blokken', van maandag 06  juni tot en met vrijdag 10 juni 2016,
tussen 18.30 en 19.00 op Eén. (bron en foto : VRT)

05-06-2016 om 14:55 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Beste Vrienden' : vanavond strijden De Romeo's tegen Cath Luyten en Maarten Vangramberen.

Op zondag 24 april 2016 startte het nieuwe seizoen van 'Beste vrienden' op Eén. Twee bekende vriendenduo's trekken telkens naar een andere regio om er samen hindernissen te overwinnen. Wie kent elkaar het beste? Wie kan elkaar het beste inschatten? Welk duo wint de queeste?

Dit seizoen doen weer een hoop bekende namen mee : Danira Boukhriss Terkessidis, Otto-Jan Ham, Regi Penxten (componist/tekstschrijver "My Music", Eurosong 2008), De Romeo's (Gunther Levi, De Gouden Zeemeermin 1996 - Davy Gilles, De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999 - Chris Van Tongelen, Eurosong 1993, De Gouden Zeemeermin 1996) en Wim De Vilder, allen gaan ze de uitdaging aan met hun beste vriend of vriendin. Ze gaan op avontuur naar bijzondere bestemmingen als Letland, Dalmatië, Klein-Polen en Tel Aviv.

&l t;EM>Avontuur en ontdekkingen

'Beste vrienden' is een ode aan de vriendschap, een avontuur in de zon, maar ook een ontdekkingstocht van de regio. Welk beeld roept Dalmatië bij de duo's op? Worden de clichés over Letland bevestigd? En waar ligt Bohemen ook alweer?

Dit seizoen tonen nieuwe, verrassende duo's hun vriendschap. Ze genieten van elkaar en de ervaringen die hen overkomen. Ze weten niet waar ze naartoe gaan en wie hun tegenspelers zijn. Maar ze smijten zich als vrienden samen in het avontuur. De bekende gezichten herontdekken hoe het zonder luxe of vertrouwde rituelen gaat, op plekken waar je smartphone niet alles voor je oplost en je manager je niet kan redden.

Gastheer Bruno Wyndaele

Bruno Wyndaele houdt als kwelgeest/gastheer de touwtjes in handen. Hij regisseert het spel, waarin de vrienden achter elke hoek een nieuwe verrassing wacht : is dat drankje echt een vriendelijke traktatie van de gastheer of volgt er straks een vraag, waarbij dit inhoud van dit drankje essentieel blijkt? Welk vriendenduo let het beste op en besteedt aandacht aan alle details, om zo het spel te kunnen winnen?

De vriendenduo's

Bruno Wyndaele slaagde erin enkele mensen te strikken die al lang op zijn verlanglijstje stonden. De volgende topnamen reizen in het nieuwe seizoen naar verre bestemmingen :

* Mathias Vergels & Nawfel Bardad-Daidj en Daphne Bunskoek & Marc-Marie Huijbregts reizen naar Bohemen (24 april).
* Wim De Vilder & Goedele Wachters en Regi Penxten & Koen Buyse reizen naar Klein-Polen (01 mei).
* Otto-Jan Ham & Stijn Van de Voorde en Elke Clijsters & Steven Goegebeur nemen het tegen elkaar op in Letland (08 mei).
* Danira Boukhriss Terkessidis & Riadh Bahri en Eva Daeleman & Julie Van den Steen trekken naar Macedonië (15 mei).
* Adil El Arbi & Bilall Fallah en Katja Retsin & Evy Gruyaert reizen naar Costa del Azahar (22 mei).
* Sabine Appelmans & Kim Gevaert en Billie & Olga Leyers strijden in Dalmatië (29 mei).
* De Romeo's (Gunther Levi, Chris Van Tongelen, Davy Gilles) en Cath Luyten & Maarten Vangramberen nemen het tegen elkaar op in Tel Aviv (05 juni).

​De finale van 'Beste vrienden', met de drie beste duo's van dit seizoen, wordt gespeeld op donderdag 09 juni.

* zevende aflevering - zondag 05 juni 2016 : Dalmatië.

In de zevende en voorlaatste aflevering trekken De Romeo's (Gunther Levi, Chris Van Tongelen, Davy Gilles) naar de Israëlische stad Tel Aviv. Daar gaan ze de strijd aan met Cath Luyten en Maarten Vangramberen.

'Beste Vrienden', de zevende aflevering vanavond, zondag 05 juni 2016, tussen 20.55 en 21.50 op Eén. (bron en foto's : VRT/Eén)

05-06-2016 om 14:45 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Karl Martindahl.

Karl Martindahl, geboren als Karl Glenn Martindahl (05 juni 1980) is de zoon van oud-voetballer Glenn Martindahl. Tijdens het seizoen 2003-2004 neemt hij in thuisland Zweden deel aan Fame Factory, een talentenjacht. Hij eindigt op een tweede plaats en brengt een eerste single op de markt, "When You're Coming Back Again". Met deze single komt hij midden december 2003 binnen op een vierde plaats.

Een jaar later, in 2004, neemt hij deel aan 'Melodifestivalen', de selectie voor het Eurovisie Songfestival. Met "Love Turns Water Into Wine" eindigt hij tijdens de eerste voorronde op de derde plaats en zo is hij geplaatst voor 'Andra chansen' (de herkansingsronde). In die herkansingsronde eindigt hij opnieuw op een derde plaats en is daarmee uitgeschakeld voor de finale. In de Zweedse hitparade haalt hij als hoogste notering de veertiende plaats.

Een jaar later neemt hij samen met Johan Becker (winnaar van het derde seizoen van Fame Factory, 2003 - 2004) opnieuw deel aan de nationale selectie voor het Eurovisie Songfestival. Ze vormen dan The Wallstones en met "Invisible People" eindigt het duo tijdens de eerste voorronde op een vijfde plaats en zijn daarmee uitgeschakeld voor de finale. Hun festivalbijdrage schopt het nadien tot de vijfde plaats in de Zweedse hitlijsten. Tegenwoordig maakt hij deel uit van de groep Charlie Emm en vier jaar geleden nam hij samen met Daniel Karlsson (MF 2011) en Robin Bengtsson (MF 2016) de single "Wake Up The World" op voor de benefietactie 'Hjälp Haiti'
.


OOK JARIG VANDAAG :

* David Bisbal (1979), deelnemer Operación Triunfo, de Spaanse selectie voor het Eurovisie Songfestival (2002).

05-06-2016 om 00:00 geschreven door Redactie  


04-06-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Beste Zangers' : vanavond staat een nietsvermoedende presentator Jan Smit centraal.

 Op zaterdag 21 mei 2016 ging op NPO 1 het inmiddels negende seizoen van 'De Beste Zangers van Nederland' van start. Voor de zesde maal op rij is Jan Smit (commentator ESF 2011-2012-2013-2014-2015-2016, presentator NSF 2012) de presentator van dienst en dit seizoen krijgt het programma een kortere titel, namelijk 'Beste Zangers'.

Ook dit seizoen zitten er weer een aantal toppers op de bank die gaan proberen om de felbegeerde titel te bemachtigen.

Op het zonnige eiland Ibiza leren Willeke Alberti (ESF 1994), O'G3NE (JESF 2007 als Lisa, Amy en Shelley), René van Kooten (NSF 2001), Sharon Doorson, Brownie Dutch (jurylid Junior Songfestival 2013) en Jeroen van der Boom (ESF 2009, jurylid Junior Songfestival 2009) elkaar op een andere manier kennen en verdiepen ze zich in elkaars repertoire.

Acht verschillende karakters die elkaar nauwelijks of niet kennen en onder de Spaanse zon een unieke vriendschapsband opbouwen: dat is de magie van 'Beste Zangers'.

Met de energieke Jeroen van der Boom, musicalster René van Kooten, de sympathieke Willeke Alberti en de bijzondere meerstemmigheid van de drie zussen Lisa, Amy en Shelley van O'G3NE staat nu al vast dat 'Beste Zangers' opnieuw voor verrassende momenten zullen zorgen.

Ook de bescheiden Brownie Dutch en de hippe Sharon Doorson die o.a. bekend werd met de meidengroep Raffish en door 'The Voice', stappen uit hun comfort zone en stellen zich meer dan ooit open.

 In het negende seizoen van 'Beste Zangers' draait het natuurlijk weer om de muziek. Elke week staat één van de artiesten centraal, die zijn of haar grootste en meest gekoesterde liedjes uitleent.

* zaterdag 04 juni 2016 - derde aflevering:

Jan Smit krijgt de schrik van zijn leven. Hij denkt de aflevering van Willeke Alberti te presenteren maar al spoedig blijkt hij in zijn eigen aflevering te zitten! Jan Smit zit dit jaar twintig jaar in het vak. Zijn collega's op de bank hebben in het geheim een verrassing voorbereid. Zij zingen allemaal een nummer ván Jan Smit vóór Jan Smit.

Het begon twintig jaar geleden allemaal met een optreden van een toen 10-jarige Jan(tje) Smit samen met Carola van BZN met het nummer "Mama". Willeke Alberti zingt speciaal voor Jan dit bijzondere lied voor hem. Verder heeft Jeroen van der Boom een Duits nummer van Jan vertaald ("Ich bin da") en brengt René van Kooten een prachtige vertolking van "Leeg om je heen". O'G3NE sluit af met "Thank You For The Music" van Jans lievelingsband ABBA (MF 1973, ESF 1974). Het wordt een uitzending waarin we Jan Smit op een nieuwe manier leren kennen. Niet als presentator maar als hoofdgast die duidelijk geniet van deze avond.

De volgende weken staan de volgende artiesten centraal in 'Beste Zangers':

- geen uitzendingen tussen zaterdag 11 juni en zaterdag 02 juli: Europees Kampioenschap voetbal in Frankrijk.
- zaterdag 09 juliWilleke Alberti.
- zaterdag 16 juliJeroen van der Boom.
- zaterdag 23 juli: Brownie Dutch.
- zaterdag 30 juliRené van Kooten.

De derde aflevering van 'Beste Zangers' vanavond, zaterdag 04 juni 2016, tussen 20.25 en 21.20 bij AVROTROS op NPO 1.
(bron, logo en foto: AVROTROS)

04-06-2016 om 09:56 geschreven door Redactie  




VOLG ONS OOK OP TWITTER & FACEBOOK.



Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs