Twelve Points...Douze Points...Kiev 2017...

Deze website wordt niet meer geüpdatet! Volg ons via https://twitter.com/12_TPDP_12.....

29-05-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Thuis' : Frank loopt langs bij Lowie, maar dan arriveert Kaat onverwacht.

 'Thuis'-acteur Mathias Vergels neemt in de loop van 2016 tijdelijk afscheid van de populaire reeks om met muziek en andere acteeropdrachten bezig te zijn. Daarna keert hij terug naar de populairste reeks van Vlaanderen. Dat bericht de openbare omroep op dinsdag 05 april 2016.

"Ik ga er even tussenuit om iets anders te kunnen doen. Er zijn een heleboel andere projecten waar ik me wil op focussen. Een paar die helemaal nieuw voor me zijn en waar ik me voor honderd procent wil op toeleggen."

De kijker zal Lowie dus even moeten missen, want acteur Mathias Vergels last tijdelijk een pauze in.
"Ik hoop om in die tijd heel wat dromen waar te maken. Meer wil ik daar nu nog niet over kwijt. Thuis is al die jaren al een goede leerschool voor mij. Ik heb enorm veel bijgeleerd van 'de anciens', zoals Mark Willems en Tina Maerevoet, maar ook onder andere van An Vanderstighelen. Dat doen ze meestal niet bewust. Ik steel graag met mijn ogen en kijk dan naar hoe zij hun vak hanteren. Groeien als acteur staat voor mij gelijk aan het groeien als persoon, aangezien voor mij mijn 'job' een verlengde moet zijn van mezelf."

"We gaan deze ket missen hier in de studio's in Leuven."

Producer Hans Roggen :
"Mathias is een vriendelijke wervelwind die komt binnengevlogen en zich helemaal geeft op de set. Eind vorig jaar vroeg hij ons om even uit de reeks te kunnen stappen. Hij wilde meer tijd om met muziek en andere acteeropdrachten bezig te zijn. En natuurlijk willen wij hem die tijd gunnen. Dat zijn kansen die hij als jonge artiest moet kunnen nemen. We steunen hem door dik en dun en wensen hem veel succes. En natuurlijk ontvangen we hem na deze tijdelijke zijstap met open armen terug bij Thuis."

'Thuis'-reis naar Andalusië

Het was dit voorjaar gedurende heelwat weken redelijk koud buiten, daarom droomden wij alvast van die lekker zomerse temperaturen. Die vinden we dit jaar ook op de 'Thuisreis' richting Andalusië (Spanje). Uiteraard nemen we ook dit jaar onze grootste 'Thuis'-vrienden mee, deze keer zijn dat Annick Segal (Rosa), Tina Maerevoet (Paulien), Nawfel Bardad-Daidj (Adil), Frank Van Erum (Renzo), Geert Hunaerts (Peter), Vanya Wellens (Femke) en Wim Stevens (Tom).

Wil je erbij zijn? Hou dan alvast een gaatje vrij in je agenda van dinsdag 11 tot en met dinsdag 18 oktober 2016!

De plaatsen zijn beperkt, dus snel reserveren is de boodschap!
Surf naar www.projectreizen.be of bel 03 210 86 00 voor meer info en tickets.


Wij brengen ook dit seizoen, telkens op zondag, al een korte inhoud van de afleveringen die er de komende week worden uitgezonden.

* INHOUD 'THUIS' - AFLEVERING 4.006 TOT EN MET 4.010.

Nancy moet nog bekomen van haar divorce party, maar ondertussen moet er ook hard gewerkt worden voor de opening van De Withoeve.

- maandag 30 mei - aflevering 4.006 : Peter loopt zenuwachtig rond. Nancy verschijnt te laat op het werk en krijgt een uitbrander. Lowie is jarig. Yvette wil een etentje organiseren voor de vrouwen van de familie. Rosa gaat samen met Peggy op zoek naar een appartement.

- dinsdag 31 mei - aflevering 4.007 : Arne heeft het moeilijk met studeren en vraagt hulp aan Olivia, terwijl Hélène Stan helpt met zijn examens. Peter heeft het even moeilijk. Frank loopt langs bij Lowie, maar dan arriveert Kaat onverwacht.

- woensdag 01 juni - aflevering 4.008 : Rosa brengt met Luc een bezoek aan de Withoeve. Tom en William hebben afgesproken. Lowie zijn twijfels zijn nog niet weg. Peggy spreekt haar familie toe. Waldek probeert Frank nog eens aan te spreken over Kaat.

- donderdag 02 juni - aflevering 4.009 : Kan Mayra haar belofte tegenover Peter houden? Sam krijgt een nieuwe opdracht binnen voor de Kabouters. Jessica zoekt Tamara op. Britney is jarig en krijgt een mooi cadeau van Femke en Peter. Charité is haar sjaal kwijt.

- vrijdag 03 juni - aflevering 4.010 : Hélène doet Tom een voorstel. Olivia en Tamara hebben zin om terug de bloemetjes buiten te zetten. Rosa weet niet goed wat ze moet denken van het verhaal van Peggy. Nancy haar frustraties steken de kop op.

Mis niets van 'Thuis'

Vanaf dit seizoen is er ook een volledig nieuwe eindgeneriek mét vooruitblik naar de volgende aflevering. Ook dit eenentwintigste seizoen kan je voor het meest recente nieuws, exclusieve clips en foto's terecht op de enige officiële 'THUIS'-pagina op Facebook, en op de vernieuwde een.be. En wie tijdens de aflevering wil tweeten, kan dat met de intussen vertrouwde hashtag #thuisopeen.

'Thuis', het eenentwintigste seizoen, telkens van maandag tot vrijdag rond de klok van 20.10 op Eén. De reeks is eveneens beschikbaar via 'Ooit Gemist'. (bron, logo en foto's : Eén/VRT)

29-05-2016 om 17:21 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Familie' : Benny heeft wat op te biechten en Simon maakt June woedend.

Op maandag 24 augustus 2015 ging het inmiddels vijfentwintigste seizoen van 'Familie' van start. De eerste aflevering van dat nieuwe seizoen was niet alleen extra lang, maar ook extra emotioneel.

Kürt Rogiers krijgt een vaste rol in 'Familie'!

Opmerkelijk nieuws! Acteur Kürt Rogiers begint in mei 2016 aan zijn eerste draaidag en zal vanaf het najaar 2016 elke weekdag vast te zien zijn in een dragende rol in de dagelijkse reeks!

Kürt Rogiers : "In mei begin ik bij Familie aan een toffe uitdaging. Niet alleen zie ik er een aantal collega-acteurs uit het verleden terug met wie ik weer enorm veel zin heb om opnieuw samen te werken. Sandrine André, Werner De Smedt en Roel Vanderstukken om maar enkele te noemen. Maar ik wil me smijten in deze nieuwe rol. Je een personage eigen maken, van gedrag over manier van praten tot manier van stappen,… dat is als acteur altijd smullen. Dus de goesting is groot. Ik kan momenteel nog niet uitweiden over het personage waaraan ik gestalte zal geven, want dat zou wellicht een spoiler zijn voor de fans,… de fans van wie ik trouwens hoop dat ze mij snel in hun armen zullen sluiten."

Jaak Van Assche speelt vader van Benny

Dit najaar verwelkomen we nog een bekend gezicht! Rasacteur Jaak Van Assche – bekend van tal van televisie-, theater- en filmrollen en bij vtm te zien in 'De Zonen van Van As' – vervoegt de cast met een langlopende gastrol. Van Assche staat in juni voor het eerst op de set en geeft gestalte aan Alfons Coppens, de vader van Benny.

Rechtlijnig, disciplinair, principieel, dominant : het zijn eigenschappen die het karakter van Alfons Coppens het best omschrijven. En bij uitbreiding ook de opvoeding die hij zijn zoon Benny meegaf. De voormalige beroepsmilitair zwaaide de plak in het gezin en was de rechtstreekse aanleiding voor de turbulente jeugd van Benny. Na jaren zonder contact, duikt Alfons opnieuw op in het leven van zijn zoon. Maar of de twee de spons kunnen vegen over het verleden, is nog maar de vraag...

Ook dit seizoen, telkens op zondag, brengen wij al de korte inhoud van de afleveringen van het vijfentwintigste seizoen die de komende week op het scherm zullen komen.

* INHOUD 'FAMILIE' - AFLEVERING 5.746 TOT EN MET 5.750.

- maandag 30 mei - aflevering 5.746 : Benny heeft iets op te biechten wanneer hij plots een deurwaarder over de vloer krijgt. Trudy doet zich online voor als Louise om meer te weten te komen over Steve. Hanne probeert elk contact met Quinten uit de weg te gaan en gaat niet werken. June heeft op restaurant een afspraak met een mysterieuze man.

- dinsdag 31 mei - aflevering 5.747 : Véronique lucht haar hart bij Peter en Mathias. De angst voor de resultaten van haar bloedonderzoek slaat haar om het hart. Louise vermoedt dat er iemand 'inbreekt' in haar chatconversatie met Steve. Trudy is bang om ontmaskerd te worden. Agnes is er zeker van dat Benny haar juwelen heeft gestolen en wil naar de politie stappen. Hanne loopt Quinten tegen het lijf en moet open kaart spelen.

- woensdag 01 juni - aflevering 5.748 : Mathias stelt voor om Benny en Liesbeth uit de financiële nood te helpen. Patrick vindt echter dat Agnes dat moet doen. Simon moet orde scheppen wanneer June Hanne naar de stoffenbeurs stuurt, in plaats van Rudi. June laat Evy schaduwen. Niko verrast Guido met professionele race outfits. Louise en Saartje denken na over hun 'hacker'.

- donderdag 02 juni - aflevering 5.749 : Simon wil bewijzen dat hij als CEO niet met zich laat sollen. Zijn uitbrander maakt June woedend. Peter start een onderzoek naar de handel en wandel van June. Agnes houdt voet bij stuk en wil Benny geen geld lenen. Trudy geeft zich opnieuw uit voor Louise en probeert Steve in de val te lokken, maar dat loopt grondig mis.

- vrijdag 03 juni - aflevering 5.750 : Peter heeft een sterk vermoeden dat June achter het filmpje van Simon en Evy zit. June zelf zit niet stil en bereidt de volgende stap van haar masterplan voor. Patrick heeft een idee om de financiële problemen van Benny en Liesbeth op te lossen. Louise ontdekt wie haar hacker is. Emma zit zodanig met haar hoofd bij haar schoolwerk dat ze een cruciale fout maakt.

'Familie', van maandag tot en met vrijdag, telkens tussen 19.55 en 20.35 op vtm. Volg 'Familie' ook op Facebook en Twitter. (bron, logo en foto : vtm)

29-05-2016 om 16:57 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Wittekerke' : Thibault wil een internationale discoparty organiseren, maar hij krijgt geen vergunning te pakken.

Op dinsdag 31 augustus 1993 maakte Vlaanderen voor de eerste maal kennis met de inwoners van het fictieve kuststadje 'Wittekerke'. Vijftien seizoenen en 1.067 afleveringen later viel op dinsdag 26 augustus 2008 definitief het doek over deze populaire Vlaamse reeks. Oorspronkelijk was 'Wittekerke' gebaseerd op het Australische 'E-Street' maar de serie overschreed het aantal afleveringen (vijftig) en vaarde zo gedurende bijna vijftien jaar haar eigen koers.

In die vijftien jaar passeerden heelwat acteurs de revue en zo maakten onder meer Pascale Michiels (backing vocal Belgische inzending ESF 1996), Davy Gilles (De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999), Danaë Van Oeteren (Eurosong 2002), Anneleen Liégeois (Eurosong 2004), Els de Schepper (Eurosong 2006), Nicolas Caeyers (Eurosong for Kids 2006) en Stan Van Samang (lid vakjury 'Junior Eurosong 2010') voor korte of langere tijd hun opwachting in de reeks.

Voor de fans van 'Wittekerke' is er heel goed nieuws want vtm zendt sinds dinsdag 02 april 2013 de reeks opnieuw uit en dit vanaf de allereerste aflevering die meer dan twintig jaar geleden op het scherm kwam. Voortaan heb je tussen maandag en vrijdag rond de klok van 14.10 afspraak met de bewoners van het kuststadje.

We zetten telkens op zondag al een korte inhoud van de afleveringen die er de komende week worden uitgezonden.

* INHOUD 'WITTEKERKE' - AFLEVERING 731 TOT EN MET 735.

- maandag 30 mei - aflevering 731 : Kevin krijgt eindelijk nieuws over zijn benoeming. Alexander mag het ziekenhuis verlaten. Jelle laat Celine verstaan dat hij een echte papa wil zijn voor Alexander en hij stelt co-ouderschap voor. Ilse en Jelle leggen de opmerkingen van Frank en Merel naast zich neer en gaan naar Angele voor de ondertrouw. Celine voelt hoe langer hoe meer voor Thibaults plan om een danstempel te beginnen op de terreinen van WTK Transport. Cyriel wil zijn gemoedsrust terug en hij smeekt Sneyers om de viool terug te geven aan Derdeyn.

- dinsdag 31 mei - aflevering 732 : Jean-Paul en Carlos voelen er niets voor om aandeelhouders in een megadancing te worden en ze weigeren WTK Transport van de hand te doen. Voor Thibault is dat een streep door de rekening. Jean-Paul Derdeyn weet dat de viool, die Cyriel als kleine jongen gestolen heeft, nu in het bezit is van Sneyers en hij eist zijn eigendom terug. Els babbelt opvallend veel over de huwelijksplannen van Jelle en Ilse. Max heeft de handen vol met een tienjarige jongen die een pakje sigaretten gestolen heeft. Ondertussen doet Kevin zijn eerste alcoholcontrole.

- woensdag 01 juni - aflevering 733 : Thibault wil een internationale discoparty organiseren, maar hij krijgt geen vergunning te pakken. Kevin weet gelukkig hoe het probleem omzeild kan worden. Elke betrapt de kleine Bjorn, die gisteren een pakje sigaretten gestolen heeft, en brengt hem naar het politiekantoor. Jelle zit er mee dat niemand in zijn directe omgeving enthousiast is over zijn huwelijk. Merel weigert zelfs botweg als huwelijksgetuige te fungeren. Jean-Paul bespeelt de gevoelige snaar bij Sneyers om de viool terug te geven. Max en Nikki hebben Angele en Georges uitgenodigd voor een etentje.

- donderdag 02 juni - aflevering 734 : Jelle wordt door Celine onder druk gezet om de beach party, een idee van Thibault, in de surfclub te organiseren. Elke kan het niet laten om bij Nellie te polsen hoe het etentje met Georges en Angele is gegaan. In "Close" wordt Sneyers afgeschilderd als een boeman omdat hij de viool niet aan de Derdeyns wil teruggeven. Het artikel mist zijn effect niet, want Sneyers' geweten speelt hem almaar meer parten. Bjorn wil dat Elke een ziektebriefje voor hem schrijft. Jelle wil het niet toegeven, maar de liefdesverklaring van Els laat hem niet los.

- vrijdag 03 juni - aflevering 735 : De drag queen-night van Thibault is een groot succes. Ook Celine gaat flink uit de bol, maar de nacht krijgt voor haar een staartje. Tijdens de party schept Els er het grootste plezier in om Jelle uit te dagen. Joke stelt Raf voor om terug bij haar in het appartement te komen wonen. Sneyers brengt zijn viool terug naar Jean-Paul Derdeyn. Voor Julia is dat een zware klap. Nikki wil met Max naar een festival gaan en ze vraagt aan Elke om op Zoem te babysitten. Nathalie vermoedt dat er iets is tussen haar jongere zus en stiefzoon. Tussen Elke en het boefje Bjorn groeit er een leuke vriendschap.


'Wittekerke', sinds dinsdag 02 april 2013 telkens van maandag tot en met vrijdag, op vtm en dit rond de klok van 14.15. (bron en foto's : vtm)

29-05-2016 om 16:01 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'1000 zonnen': nieuw seizoen gaat morgenavond van start met nieuwe rubrieken en de 'Stoel'.

 Geen zomer zonder '1000 zonnen': ook dit jaar is het dagelijkse magazine van Eén er weer. Nieuwe, verrassende rubrieken en een indrukwekkende schare aan BV's kleuren de zomer. De intussen legendarische 'Stoel' reist dit jaar voor de tiende keer door Vlaanderen, en misschien komt hij deze keer ook bij jou in de buurt.

 Onder andere Maureen Vanherberghen (Eurosong 2014), Julie Van Den Steen, Kamal Kharmach, Mathias Vergels en Gerty Christoffels duiken op dit seizoen. Ontdek hieronder alle nieuwe namen en rubrieken.

Bonte bende

Eén heeft een bonte bende presentatoren gestrikt om '1000 zonnen' een gezicht te geven. Zo gaat Maureen Vanherberghen samen met de kijkers op zoek naar de grootste zomerhit aller tijden. In een zomer die gedomineerd zal worden door voetbal, wielrennen en de Olympische Spelen, probeert Siegfried De Doncker een reeks alternatieve sporten uit: van waterballet over eenbenig voetbal tot… het Belgische kampioenschap Levend Standbeeld.

In 'Te goedkoop om waar te zijn' achterhaalt Julie Van Den Steen hoe een restaurant je een driegangenmenu kan aanbieden voor 8,5 euro, en hoe je in Gent kan overnachten voor 6 euro. Wat ze ontdekt? Het zijn geen gladde commerciële aanbiedingen, maar mensen die zich met hart en ziel smijten om hun klanten voor geen geld het beste te geven.

Eenmaal het festivalseizoen in juli begint, duikt ook Kamal Kharmach op: hij biedt de festivalgangers handige, maar vooral grappige oplossingen voor klassieke festivalproblemen zoals lange wachtrijen, vuile toiletten, en die ene reus die net voor je staat en je het zicht op het podium belemmert. Later in het seizoen duiken ook Nawfel Bardad-Daidj en Mathias Vergels, de immens populaire acteurs achter Adil en Lowie in 'Thuis', op in een eigen rubriek.

Gerty Christoffels vraagt "Hoe was je dag?"

Verder kleurt ook Saartje Vandendriessche (coach 'Junior Eurosong 2008') de zomer in '1000 zonnen': zij stelt samen met vele kijkers vast dat ze, ondanks haar gezonde levensstijl, elk jaar doodmoe uit de winter komt. Zij test de gekste manieren om haar energiepeil op te krikken.

De immer enthousiaste Dimitri Leue overvalt mensen op alle mogelijke plekken met pakkende passages uit nieuwe boeken – zelfs al zitten die mensen daar helemaal niet op te wachten. Chris Van den Abeele, de nachtelijke nieuwsstem van Radio 1, deelt zijn encyclopedische sportkennis in 'Dit is wat sport'.

 En vooral: het legendarische Eén-gezicht Gerty Christoffels keert eindelijk terug, tien jaar na haar laatste programma. Tegen het einde van de dag zet Gerty zich naast doodgewone mensen op een bankje, met de doodgewone vraag "Hoe was je dag?" – en krijgt ontroerend mooie verhalen te horen.

Gewone Vlamingen spelen de hoofdrol in "M/V met talent"

'1000 zonnen' is en blijft ook het programma waarin gewone Vlamingen de hoofdrol kunnen spelen. Letterlijk zelfs, in rubrieken als "M/V met talent", waarin mensen de leiding mogen nemen van een groep muzikanten, dansers, modellen… Of "Zomerliefde", waarin koppels vertellen hoe ze tijdens een zwoele zomer de liefde voor mekaar vonden – een liefde die tot vandaag voortduurt.

Maar die gewone Vlamingen worden dit jaar ook op de proef gesteld. Zo is er het spelletje "De pretwals": kandidaten krijgen een minuut om een praktische proef uit te voeren en daarmee mooie prijzen te winnen – maar intussen komt er een dreigende pletwals aangerold. En in "De deugnieten" mogen organisatoren hun evenement komen aankondigen – maar worden ze gesaboteerd door een vrolijke bende jonge deugnieten.

De stoel

En dan is er natuurlijk 'De stoel'. De meest legendarische van alle rubrieken gaat dit seizoen zijn tiende jaargang in. En voor die gelegenheid zijn de prijzen die je kan winnen als je als eerste met het juiste voorwerp in de stoel zit, behoorlijk spectaculair geworden. Geen vliegtuigtickets meer, maar all-in reizen, gaande van een weekendje Amsterdam tot… een veertiendaagse rondreis door India.

* week van maandag 30 mei tot en met vrijdag 03 juni 2016 :

Het wordt zomer, en dus is '1000 zonnen' er met nieuwe rubrieken en gezichten. Een van hen is Gerty Christoffels: zij ontlokt in haar rubriek 'Hoe was je dag?' mooie en ontroerende verhalen aan toevallige voorbijgangers.

Saartje Vandendriessche zoekt in 'Nooit meer moe' een remedie tegen moeheid en test daarom een nogal nare kuur: bloedzuigertherapie... In 'Sporting Siegfried' test Siegfried De Doncker deze week waterballet, en Julie Van den Steen geniet van een driegangenmenu voor maar 8,5 euro - wat zou daar achter zitten?

Verder zijn ook enkele vertrouwde rubrieken, zoals 'De tip' en 'De stoel', van de partij. Ook 'Wordt vervolgd' is terug: deze week volgt '1000 zonnen' het Ballet Vlaanderen.

Wordt vervolgd

De hele week volgt '1000 zonnen' het Ballet Vlaanderen. Sterdanser Jeroen Verbruggen heeft zijn eerste eigen ballet ontworpen: een gedanste versie van het liefdesverhaal tussen… koning Boudewijn en koningin Fabiola. Daarnaast mag danser Wim Vanlessen voor het eerst een van de moeilijkste en meest legendarische dansen aller tijden uitvoeren: de Boléro door Maurice Béjart. Hij is behoorlijk nerveus voor zijn repetitie met het orkest.

- maandag 30 mei

Gerty Christoffels trekt de straat op om mensen mooie verhalen te ontlokken, met de eenvoudige vraag 'Hoe was je dag?'. En de eerste jongeman die ze aanspreekt, heeft net die dag heel groot nieuws gehad.

Ook nieuw is de rubriek 'Publi Wallonie'. Stef en Michael zijn twee enthousiaste reclamemakers die elke week een reclamespot maken voor een Waalse toeristische attractie. Maar omdat hun ambities veel groter zijn dan hun budget, wil dat al eens fout lopen…


Gewone Vlamingen blijken vandaag danstalent te hebben: '1000 zonnen' zet in M/V met talent een dansgroep midden op straat, en vroeg voorbijgangers om voor hen dansjes te bedenken. Met een even mooi als grappig resultaat.

- dinsdag 31 mei

 Het wordt een sportzomer van jewelste, met naast klassiekers als de Tour en Wimbledon ook een EK Voetbal en Olympische Spelen. In '1000 zonnen' krijgen de minder bekende sporten gelukkig ook aandacht, dankzij Siegfried De Doncker, officiële Held van Ketnet. Hij smijt zich in 'Sporting Siegfried' elke week in een even onbekende als spectaculaire sport. En vandaag smijt deze stoere bink zich ook letterlijk: in het water namelijk. Met de dames van synchroclub De Flamingo's, dertien jaar op rij Belgisch kampioen, doet hij aan… waterballet.

Iedereen maakt het weleens mee: je rijdt of fietst door Vlaanderen, en ineens zie je een huis waarvan je denkt: dat kan niet! Omdat het zo artistiek beschilderd is, of omgekeerd, zo'n spuuglelijk beeld in de tuin heeft staan, dat je je wel moet afvragen: wie bedenkt zoiets? Wel, in de nieuwe rubriek 'De trots van Vlaanderen' vraagt '1000 zonnen' het gewoon.

Keuzes, keuzes. Elke dag moeten we talloze keuzes maken, en we worden er soms gek van. Maar gek kan ook leuk zijn, denkt '1000 zonnen', en daarom legt het programma voorbijgangers compleet kierewiete keuzes voor. Stel dat je moet kiezen, waarvoor zou jij dan gaan: dag en nacht een zwerm zoemende bijen rond je hoofd, of permanent een hertengewei op je kop?

- woensdag 01 juni

Saartje Vandendriessche leeft en eet gezond, en doet veel aan sport. Toch komt ze, zoals zoveel andere mensen, elk jaar doodmoe uit de winter. En dat is ze beu. In 'Nooit meer moe' test Saartje de hele zomer allerlei therapieën uit, van de meest serieuze tot de minst bekende. De eerste is meteen een behoorlijk akelige: bloedzuigertherapie...

Geen zomer zonder zomerliefdes. Ergens op een exotisch strand, een opzwepend festival of een zwoel terrasje, springt de vonk over tussen twee mensen. En soms blijft die liefde zelfs duren… In '1000 zonnen' vertellen koppels hoe hun liefdesverhaal begon, ergens onder de zomerzon.

- donderdag 02 juni

Wat is de grootste zomerhit aller tijden? De macarena? "Heyah mama" (Eurosong 1999)? Of toch het even geliefde als gehate "Summer of '69"? Maureen Vanherberghen zoekt het, samen met de kijkers, uit in 'De grootste zomerhit'. Elke week stelt ze een nummer voor uit de shortlist die de kijkers van Eén hebben samengesteld, en de hele zomer kan je stemmen voor je favoriet. Vandaag : "The Ketchup Song"!

Nog meer muziek deze week in de nieuwe rubriek 'Schoon volk'. Daarin worden unieke mensen geportretteerd, en unieker dan Herman Dewit zijn ze nauwelijks te vinden. Herman maakt muziekinstrumenten met om het even wat. Echt om het even wat. Van fietspompen en wijnkisten, van gieters en surfplanken.

Een van de succcesvolste rubrieken van '1000 zonnen' is terug van weggeweest: 'De tip'. Iedereen die weleens Aziatisch is gaan eten, heeft geworsteld met die dekselse stokjes. Met de tip van vandaag is dat geknoei verleden tijd: de volgende keer dat je bij de Japanner zit, gebruik je die stokjes even vlot als een volleerde geisha.

- vrijdag 03 juni

Je hebt het vast ook al vaak gedacht: "Dat is te goedkoop om waar te zijn"… Maar niet elke spotgoedkope aanbieding is afzetterij. Soms zit er zelfs een heel mooi en verrassend verhaal achter. Julie Van den Steen gaat in 'Te goedkoop' om waar te zijn op zoek, en belandt vandaag in een restaurantje waar je een driegangenmenu kan krijgen voor… 8,5 euro. Wat zou daar achter zitten?

Elke vrijdag pikt '1000 zonnen' in het nieuwe 'Eén plaats vrij' een man of vrouw van de straat, met een unieke uitdaging. Hij of zij moet onmiddellijk beslissen: doen, of niet doen? Vandaag mag de gelukkige, samen met vedetten als Geert Bourgeois, Marcel Vanthilt (presentator JESF 2005, lid vakjury 'Eurosong') en Dana Winner (voorzitster vakjury 'Eurosong 2004'), deel uitmaken van de jury van de Mr Gay-verkiezing.

Radiostem Chris Van den Abeele brengt in 'Dit is wat sport' de hele sportzomer lang boeiende verhalen uit de sportgeschiedenis. En hij begint met voetbal: wie was de grootste pechvogel in de geschiedenis van het EK? Dit kunnen we alvast verklappen: het was niet Vincent Kompany…

 '1000 zonnen' telkens van maandag tot en met vrijdag op Eén rond de klok van 19.40 en op zaterdag krijg je om 19.35 het beste van de afgelopen week. Later op de avond volgt telkens nog een herhaling. Tijdens de week is er nog een herhaling de dag nadien rond de klok van 13.30. Het programma is tevens te (her)bekijken via 'Ooit gemist'. (bron, logo en foto's: Eén/VRT)

29-05-2016 om 12:45 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Beste Vrienden' : vanavond strijden Sabine Appelmans en Kim Gevaert tegen Billie en Olga Leyers.

Op zondag 24 april 2016 startte het nieuwe seizoen van 'Beste vrienden' op Eén. Twee bekende vriendenduo's trekken telkens naar een andere regio om er samen hindernissen te overwinnen. Wie kent elkaar het beste? Wie kan elkaar het beste inschatten? Welk duo wint de queeste?

Dit seizoen doen weer een hoop bekende namen mee : Danira Boukhriss Terkessidis, Otto-Jan Ham, Regi Penxten (componist/tekstschrijver "My Music", Eurosong 2008), De Romeo's (Gunther Levi, De Gouden Zeemeermin 1996 - Davy Gilles, De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999 - Chris Van Tongelen, Eurosong 1993, De Gouden Zeemeermin 1996) en Wim De Vilder, allen gaan ze de uitdaging aan met hun beste vriend of vriendin. Ze gaan op avontuur naar bijzondere bestemmingen als Letland, Dalmatië, Klein-Polen en Tel Aviv.

&l t;EM>Avontuur en ontdekkingen

'Beste vrienden' is een ode aan de vriendschap, een avontuur in de zon, maar ook een ontdekkingstocht van de regio. Welk beeld roept Dalmatië bij de duo's op? Worden de clichés over Letland bevestigd? En waar ligt Bohemen ook alweer?

Dit seizoen tonen nieuwe, verrassende duo's hun vriendschap. Ze genieten van elkaar en de ervaringen die hen overkomen. Ze weten niet waar ze naartoe gaan en wie hun tegenspelers zijn. Maar ze smijten zich als vrienden samen in het avontuur. De bekende gezichten herontdekken hoe het zonder luxe of vertrouwde rituelen gaat, op plekken waar je smartphone niet alles voor je oplost en je manager je niet kan redden.

Gastheer Bruno Wyndaele

Bruno Wyndaele houdt als kwelgeest/gastheer de touwtjes in handen. Hij regisseert het spel, waarin de vrienden achter elke hoek een nieuwe verrassing wacht : is dat drankje echt een vriendelijke traktatie van de gastheer of volgt er straks een vraag, waarbij dit inhoud van dit drankje essentieel blijkt? Welk vriendenduo let het beste op en besteedt aandacht aan alle details, om zo het spel te kunnen winnen?

De vriendenduo's

Bruno Wyndaele slaagde erin enkele mensen te strikken die al lang op zijn verlanglijstje stonden. De volgende topnamen reizen in het nieuwe seizoen naar verre bestemmingen :

* Mathias Vergels & Nawfel Bardad-Daidj en Daphne Bunskoek & Marc-Marie Huijbregts reizen naar Bohemen (24 april).
* Wim De Vilder & Goedele Wachters en Regi Penxten & Koen Buyse reizen naar Klein-Polen (01 mei).
* Otto-Jan Ham & Stijn Van de Voorde en Elke Clijsters & Steven Goegebeur nemen het tegen elkaar op in Letland (08 mei).
* Danira Boukhriss Terkessidis & Riadh Bahri en Eva Daeleman & Julie Van den Steen trekken naar Macedonië (15 mei).
* Adil El Arbi & Bilall Fallah en Katja Retsin & Evy Gruyaert reizen naar Costa del Azahar (22 mei).
* Sabine Appelmans & Kim Gevaert en Billie & Olga Leyers strijden in Dalmatië (29 mei).
* De Romeo's (Gunther Levi, Chris Van Tongelen, Davy Gilles) en Cath Luyten & Maarten Vangramberen nemen het tegen elkaar op in Tel Aviv (05 juni).

​De finale van 'Beste vrienden', met de drie beste duo's van dit seizoen, wordt gespeeld op donderdag 09 juni.

* zesde aflevering - zondag 29 mei 2016 : Dalmatië.

In de zesde aflevering trekken oud-topsportsters Sabine Appelmans en Kim Gevaert  naar Dalmatië. Daar gaan ze de strijd aan met twee van de vier dochters van Jan Leyers (ESF 1991), namelijk Billie en& Olga.

'Beste Vrienden', de zesde aflevering vanavond, zondag 29 mei 2016, tussen 20.25 en 21.20 op Eén. (bron en foto's : VRT/Eén)

29-05-2016 om 10:37 geschreven door Redactie  


28-05-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Vers van de pers' (28-05-2016).

 Op deze laatste zaterdag van mei hebben we weer een nieuwe nieuwe aflevering van 'Vers van de pers' klaargestoomd. Daarin krijg je een overzicht van het nieuwe muzikale werk dat op ons wordt losgelaten. En zoals steeds beginnen we in eigen land.

 Met de zomer in aantocht heeft Bart Kaëll (Eurosong 1983-1987) sinds gisteren, vrijdag 27 mei, een nieuwe single op de markt. Met "C'est si bon", waarvan hij zelf de tekst en de muziek schreef, hoopt hij een zomerhit te kunnen pakken.

 En ook De Romeo's (Gunther Levi, De Gouden Zeemeermin 1996 - Davy Gilles, De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999 - Chris Van Tongelen, Eurosong 1993, De Gouden Zeemeermin 1996) gaan een hopelijk warme zomer tegemoet met een nieuwe single. Op maandag 06 juni brengen de drie heren "Waanzin" op de markt. Het nummer is een bewerking van "Deine Liebe ist der Wahnsinn", van Achim Petry (zoon van Wolfgang Petry) uit 2013

 En we blijven nog eventjes bij één van de leden van De Romeo's want overmorgen, maandag 30 mei, verschijnt de nieuwe single van Sasha & Davy (De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999). Ook ditmaal werd er gekozen voor een Nederlandse bewerking van een Italiaanse klassieker en nu viel de keuze op "Ti sento" van Matia Bazar (ESF 1979) uit 1985. "Jij bent het" is eveneens terug te vinden op het album "La vita è bella" dat in augustus vorig jaar op de markt kwam.

 De Nederlandse coryfee Patricia Paay (NSF 1969) stond in 1981 met "Saturday Nights" een aantal weken in Nederland en Vlaanderen in de hitparade. Vijfendertig jaar later hoopt zangeres Corina (De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999) dat met "Zaterdag" opnieuw over te doen. Haar nieuwe single is vanaf overmorgen, maandag 30 mei, beschikbaar.

 Tot slot eindigen we zoals steeds met een paar korte berichtenOvermorgen, maandag 30 mei, brengt Frank Galan (Eurosong 1999) zijn nieuwe single "Op reis naar de zomer" uit. Het nummer is een bewerking van "Un sentimental", een nummer dat de Spaanse hartenbreker Julio Iglesias (ESF 1970) in 1980 op de markt bracht. Het nummer stond toen een aantal weken in de Nederlandse en Vlaamse hitparade. De Canadese zangeres Céline Dion (ESF 1988), die volgende maand naar ons land komt voor twee optredens, heeft meteen ook twee nieuwe singles op de markt gebracht. Op vrijdag 20 mei verscheen "Encore un soir", een nummer van de hand van Jean-Jacques Goldman. De single is een voorloper van een nieuw Franstalig album en meteen ook een hommage aan haar eerder dit voorjaar overleden echtgenoot, René Angélil. Afgelopen maandag, 23 mei, bracht ze de Queen-klassieker "The Show Must Go On" als single uit. Ook dit nummer, waarvoor ze samenwerkte met de Amerikaanse violiste Lindsey Stirling, is een eerbetoon aan haar man.

De komende zomermaanden gaat deze rubriek in een iets lagere versnelling en krijg je slechts tweewekelijks een nieuwe 'Vers van de pers'.
Een nieuwe afspraak maken we voor zaterdag 11 juni eerstkomende. Ondertussen wensen we je alvast heel veel luisterplezier!

28-05-2016 om 23:17 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Beste Zangers' : vanavond staan Lisa, Amy en Shelley, oftewel O'G3NE, centraal.

 Op zaterdag 21 mei 2016 ging op NPO 1 het inmiddels negende seizoen van 'De Beste Zangers van Nederland' van start. Voor de zesde maal op rij is Jan Smit (commentator ESF 2011-2012-2013-2014-2015-2016, presentator NSF 2012) de presentator van dienst en dit seizoen krijgt het programma een kortere titel, namelijk 'Beste Zangers'.

Ook dit seizoen zitten er weer een aantal toppers op de bank die gaan proberen om de felbegeerde titel te bemachtigen.

Op het zonnige eiland Ibiza leren Willeke Alberti (ESF 1994), O'G3NE (JESF 2007 als Lisa, Amy en Shelley), René van Kooten (NSF 2001), Sharon Doorson, Brownie Dutch (jurylid Junior Songfestival 2013) en Jeroen van der Boom (ESF 2009, jurylid Junior Songfestival 2009) elkaar op een andere manier kennen en verdiepen ze zich in elkaars repertoire.

Acht verschillende karakters die elkaar nauwelijks of niet kennen en onder de Spaanse zon een unieke vriendschapsband opbouwen: dat is de magie van 'Beste Zangers'.

Met de energieke Jeroen van der Boom, musicalster René van Kooten, de sympathieke Willeke Alberti en de bijzondere meerstemmigheid van de drie zussen Lisa, Amy en Shelley van O'G3NE staat nu al vast dat 'Beste Zangers' opnieuw voor verrassende momenten zullen zorgen.

Ook de bescheiden Brownie Dutch en de hippe Sharon Doorson die o.a. bekend werd met de meidengroep Raffish en door 'The Voice', stappen uit hun comfort zone en stellen zich meer dan ooit open.

 In het negende seizoen van 'Beste Zangers' draait het natuurlijk weer om de muziek. Elke week staat één van de artiesten centraal, die zijn of haar grootste en meest gekoesterde liedjes uitleent.

* zaterdag 28 mei 2016 - tweede aflevering:

De meiden van O'G3NE staan vanavond centraal. Eerder deden de zussen Lisa, Amy en Shelley mee aan het Junior Eurovisie Songfestival en wonnen zij 'The Voice'. Welke nummers hebben Jeroen van der Boom, Willeke Alberti, Sharon Doorson, Brownie Dutch en René van Kooten gekozen om de zussen te verrassen?

Eén ding is zeker, het wordt een bijzondere avond vol met mooie muziek. Willeke Alberti weet de dames te ontroeren met een prachtige vertaling van "Change Will Come" van Alain Clark met haar versie "Kijk vandaag voorbij". Musicalster René van Kooten maakt van "Wings To Fly" (O'G3NE) een geheel eigen bewerking en het trio zelf doet iedereen stijl achterover slaan met "Sing" van Ed Sheeran. Het rap gedeelte van dit nummer doen zij woord voor woord om de beurt. Een nieuwe muziekstijl is geboren: 'echoïng'.

De volgende weken staan de volgende artiesten centraal in 'Beste Zangers':

- zaterdag 04 juniJan Smit.
- geen uitzendingen tussen zaterdag 11 juni en zaterdag 02 juli: Europees Kampioenschap voetbal in Frankrijk.
- zaterdag 09 juliWilleke Alberti.
- zaterdag 16 juliJeroen van der Boom.
- zaterdag 23 juli: Brownie Dutch.
- zaterdag 30 juliRené van Kooten.

De tweede aflevering van 'Beste Zangers' vanavond, zaterdag 28 mei 2016, tussen 20.25 en 21.25 bij AVROTROS op NPO 1.
(bron, logo en foto: AVROTROS)

28-05-2016 om 12:51 geschreven door Redactie  


27-05-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit'.

 Net voor het weekend hebben we weer een aflevering van onze rubriek 'Een avondje uit' voor je klaargestoomd. Fans die eens een concert willen bijwonen of op zoek zijn naar een plaats in de buurt waar hun favoriete artiest zal optreden zitten bij ons op de eerste rij.

 Op dinsdag 28 juni eerstkomende vindt op het Zilvermeer in Mol een nieuwe editie plaats van het festival 'Pennenzakkenrock'.

Inmiddels zijn de namen bekendgemaakt van de artiesten die hun opwachting zullen maken tijdens de tweeëntwintigste editie. Zo zijn Songfestivaldeelneemster Laura Tesoro (ESF 2016), Bandits (Eurosong 2014), Regi Penxten (componist/tekstschrijver "My Music", Eurosong 2008) en de bende van Ghost Rockers, oftewel Mila Santiago (Tinne Oltmans), Jonas Van Loo (Juan Gerlo), Jimmy O'Hara (Elindo Avastia), Charlotte (Charlie) Timmermans (Marie Verhulst) en Alex De Coninck (Wout Verstappen) alvast van de partij.

Daarnaast maken ook Jens en Merel uit 'The Voice Kids' hun opwachting alsook de bende van 'Kadanza', de Ketnetband, DJ Tom (La Barraca) en Niels Destadsbader (coach 'Junior Eurosong 2009', presentator 'Junior Eurosong 2012') hun opwachting 

Inschrijven en registreren voor deelname aan 'Pennenzakkenrock' is nog mogelijk tot en met aanstaande dinsdag 31 mei. Vanaf woensdag 01 juni zijn klassikale en/of groepsmatige inschrijvingen niet meer mogelijk. Individuele tickets blijven beschikbaar tot het festival volledig uitverkocht is (13 euro per ticket aan de kassa). Het tarief is 9 euro per leerling – leerkrachten en begeleiders van geregistreerde kinderen kunnen het festival gratis bezoeken. Alle info en inschrijfmodaliteiten vindt u terug op de website van 'Pennenzakkenrock' of op hun Facebookpagina.

 Op dinsdag 04 oktober (13.30-18.00, deuren open om 12.30) vindt in de Oktoberhallen in het Oost-Vlaamse Wieze een nieuwe editie plaats van 'Onvergetelijk', het ultieme muziekgala voor jongeren van 50-plus.

Er zijn optredens van Jacky Lafon (Eurosong 1981, Palmarès 1982), Andrei Lugoviski (Eurosong 2014), David Van Dyck, Elke Taelman, Barbara Dex (ESF 1993, Eurosong 2004-2006, lid Belgische vakjury ESF 2010) en Will Tura. Ze worden begeleid door de Heverband (o.l.v. Jan Ceulemans) en de presentatie is in handen van Jacky Lafon.

Tickets voor deze unieke muzikale namiddag (44 euro) kan je nu reeds bestellen via de website van het festival alsook via overschrijving op het nummer BE 40 8538-6936-5663 van BVBA Oktober Events (Aalstersestraat 168, 9280 Wieze). In de omschrijving zet je het aantal gewenste kaarten (44 euro, reservatie- en portkosten inbegrepen) en Moederdagconcert. De tickets worden één maand voor het evenement toegestuurd.


 Na het overdonderende success in 2014, met meer dan 25 000 toeschouwers, keert Michael Flatley's 'Lord of the Dance' in november terug naar ons land. Met een spectaculaire nieuwe voorstelling viert 'Lord of the Dance' in 2016 zijn twintigste verjaardag.

Met 'Lord of the Dance : Dangerous Games' weet Michael Flatley (intervalact ESF 1994) een dansklassieker op spectaculaire wijze nieuw leven in te blazen.De gloednieuwe show van 'Lord of the Dance : Dangerous Games' combineert het adembenemende precisiewerk van het origineel met een nieuwe enscenering, nieuwe kostuums en een nieuwe choreografie. Onder leiding van Michael Flatley geven veertig jonge topperformers het beste van zichzelf op de nieuwe muziek van Gerard Fahy. Kortom, de gedroomde combinatie van traditie, nieuwe muziek en dans. Dit niet te missen dansspektakel houdt in november 2016 halt in ons land!

Tickets voor de shows in Hasselt (donderdag 17 november, Ethias Theater) en Antwerpen (vrijdag 18 november, Lotto Arena) kunnen worden aangeschaft via de website van TeleTicketService. Tickets voor de shows in Oostende (zaterdag 19 en zondag 20 november, Kursaal), Gent (dinsdag 22 en woensdag 23 november, Capitole) en Vorst Nationaal (donderdag 24 november) kunnen worden aangeschaft via de website van Sherpa of telefonisch via het callcenter (maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 20.00) op het nummer 0900 84 100 (0,50 euro/min). Voor reeds geregistreerde klanten is een zonaal nummer ter beschikking inzake vragen over bestelde producten, terug te vinden onder 'Mijn Account'.

27-05-2016 om 15:05 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'The Voice van Vlaanderen' : wie stoot door naar de finale van volgende week vrijdag?

Op vrijdag 19 februari 2016 gaf An Lemmens de aftrap van een nieuw seizoen van 'The Voice van Vlaanderen' waarin Bart Peeters (presentator Eurosong 1999-2002-2004-2006-2008, commentator ESF 1999-2002-2004-2006-2008-2010, presentator NSF 1997, presentator 'Eurosong 2010 : een song voor Tom Dice!', expert 'Eurosong 2014') zijn debuut maakte als coach, Natalia (Eurosong 2004) terug plaatsnam op de draaistoel, ancien Koen Wauters (Eurosong 1989, ESF 1991) meer dan ooit strijdt voor zijn eerste overwinning en Bent Van Looy een vervolg tracht te breien aan zijn succes van vorig seizoen. De vierde reeks gaat bovendien nu al de geschiedenis in als het seizoen met de meeste audities waarbij de vier coaches samen omdraaiden. En of er nog muzikaal talent is in Vlaanderen.

Na de laatste 'Battle' (vrijdag 22 april 2016) zijn de teams van Bart Peeters, Bent Van Looy, Koen Wauters en Natalia compleet. Elke coach heeft tijdens de 'Battles' moeilijke keuzes moeten maken : ze konden elk maar zes van de twaalf talenten uit hun eigen team meenemen naar de liveshows. Daarnaast hebben ze elk twee kandidaten uit het team van een andere coach 'gestolen' via de 'Steals'. Bart, Bent, Koen en Natalia hebben dus elk een team van acht unieke stemmen samengesteld.

Op vrijdag 29 april startten we met de liveshows van 'The Voice van Vlaanderen'. Na zes weken zal tijdens de finale op vrijdag 03 juni 2016 duidelijk worden wie dé 'Voice van Vlaanderen' wordt en zo Tom De Man opvolgt. Nieuw dit jaar is dat de liveshows zullen doorgaan in Flanders Expo in Gent.

* de vijfde liveshow (de halve finale) - vrijdag 27 mei 2016 :

'The Voice van Vlaanderen' nadert stilaan haar ontknoping. Vanavond, vrijdag 27 mei 2016, zijn de acht overblijvende talenten toe aan de halve finale. Daarin wordt de lat opnieuw een flink stuk hoger gelegd en moeten de kandidaten zich vastbijten in twee verschillende nummers: één solo-optreden en één groepsduet. Jan of Robin, Gilles of Sophie, Lola of Leen en Camille of Jimmy: wie wordt de finalist van zijn of haar team?

In die vijfde liveshow van The Voice hebben coaches Natalia, Koen Wauters, Bent Van Looy en Bart Peeters nog twee poulains in de running. "Wij hebben voor elke kandidaat een parcours klaar tot in de finale", liet Bart zich vorige week nog ontvallen. Maar die finale is maar voor vier talenten – 1 per coach – weggelegd. De halve finale is dan ook allesbeslissend: wie mag op vrijdag 03 juni nog één keer zingen in Flanders Expo?

Om te bepalen wie de finalisten van 'The Voice' worden, verdeelt de coach eerst 100 punten over zijn twee kandidaten, die herberekend worden naar percentages. Vervolgens worden ook alle stemmen van het publiek omgezet in een percentage. Deze percentages worden samengeteld en de kandidaat met de hoogste uitkomst gaat door. Nadat Tom Odell zijn nieuwe hit "Magnetised" heeft gebracht, weet kijkend Vlaanderen met welk talent de coaches naar de finale van 'The Voice van Vlaanderen' gaan.

 Met deze nummers zetten de acht talenten alles op alles in de halve finale van 'The Voice van Vlaanderen':

TEAM NATALIA

- Camille (17, Zaventem) zingt "Fuck You" van Lily Allen.
- Jimmy (36, Geraardsbergen) zingt "It Ain't Over Till It's Over" van Lenny Kravitz.
- duet: "Let It All Go" van Birdy & Rhodes.

TEAM KOEN

- Leen (36, Zwalm) zingt "Ice Queen" van Within Temptation.
- Lola (18, Oostende) zingt "Writings On The Wall" van Sam Smith.
- duet: "River Deep Mountain High" van Ike & Tina Turner.

TEAM BART

- Robin (18, Izegem) zingt "Living For The City" van Stevie Wonder.
- Jan (59, Willebroek) zingt "Bad Case Of Loving You" van Robert Palmer.
- duet: "I'm Yours" van Jason M'raz.

TEAM BENT

- Sophie (25, Gent) zingt "Astounded" van Bran Van 3000 ft Curtis Mayfield.
- Gilles (18, Roeselare) zingt "The Drugs Don't Work" van The Verve.
- duet: "Don't You Want Me" van The Human League.

Zoals steeds worden deze liveshows in goede banen geleid door An Lemmens. Q-dj Sam De Bruyn vat ook vanavond opnieuw post in het 'Basecamp' van 'The Voice van Vlaanderen', het kloppende hart waar tweets, posts en instagrams toestromen. Sam volgt er alle online ontwikkelingen en meet de temperatuur op bij de kandidaten en hun achterban. Nog voor 'The Voice van Vlaanderen' op antenne gaat, duikt hij via Facebook LIVE de backstage in voor een exclusieve blik achter de schermen. Ook na de liveshow houdt Sam de vinger aan de pols via Facebook LIVE. Alle eerste reacties en emoties brengt hij als eerste live in beeld. Wie stoot door en voor wie eindigt de droom?

De vijfde liveshow van de vierde reeks van 'The Voice van Vlaanderen', vanavond vrijdag 27 mei 2016 tussen 20.40 en 22.50 bij
vtm. Morgen, zaterdag 28 mei, krijg je (uitzonderlijk) in de namiddag tussen 13.40 en 15.45 een heruitzending. De volledige afleveringen van 'The Voice van Vlaanderen' kunnen na uitzending gratis worden bekeken op vtm.be en via de vtm-app. (bron, logo en foto's : vtm)

27-05-2016 om 05:23 geschreven door Redactie  


25-05-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit in Nederland'.

Op deze laatste woensdag van mei hebben we een nieuwe aflevering van 'Een avondje uit in Nederland' voor je klaargestoomd. Ook ditmaal bekijken we een aantal optredens en concerten die de komende weken en maanden in Nederland zullen plaatsvinden en zetten we die voor je op een rijtje.

Wie kent er 'The Bodyguard' niet, de filmklassier met wijlen Whitney Houston en de adembenemende Kevin Costner? Sinds december 2012 loopt in de Britse hoofdstad Londen ook een verleidelijke musical over de verboden liefde tussen een popster en haar bodyguard.

Sinds oktober 2015 is deze musical ook te zien in het Beatrix Theater in Utrecht. Beleef het zinderende avontuur vol liefde, passie en spanning in deze onvergetelijke theaterervaring. Met de grote hits van Whitney Houston, "I Will Always Love You", "I Wanna Dance With Somebody", en vele andere in de originele, Engelstalige versie.

De rol van Rachel Marron is weggelegd voor de 24-jarige Romy Monteiro (dochter van Antje Monteiro) die in Nederland bekend werd door haar deelname aan de talentenjacht 'The Voice of Holland' in 2014. De rol van haar zus, Nicki Marron, wordt vertolkt door Carolina Dijkhuizen (lid Nederlandse vakjury ESF 2015).

De voorstellingen gaan telkens door van dinsdag tot en met zaterdag om 20.00, op zondag zijn er twee voorstellingen en dit om 14.00 en 19.00. Wie dat wil kan nog steeds tickets bestellen via deze link. Wegens groot succes gaat de musical haar tweede speeljaar in en inmiddels is de kaartverkoop tot en met eind oktober gestart. Meer nieuws en informatie krijg je ook op de website van het Beatrix Theater.

2016 is voor Jan Smit (commentator ESF 2011-2012-2013-2014-2015-2016, presentator NSF 2012) een bijzonder jaar omdat hij dan officieel twintig jaar in het vak zit. Die verjaardag wil hij uiteraard vieren met zijn fans en daarom zal hij tussen zaterdag 24 september en zaterdag 26 november elf grote steden aandoen in Nederland.

De 'Elfstedentour' start in Den Bosch en eindigt, net als de 'Elfstedentocht', in de Friese hoofdstad Leeuwarden. De 'Elfstedentour' is de eerste tour sinds de 'Leef je Uit Tour' uit 2010.

Tijdens een spectaculaire shows zal Jan de grootste hits uit zijn twintigjarige carrière ten gehore brengen. De 3JS (ESF 2011) gaan het voorprogramma verzorgen.

Voor een volledig overzicht van alle optredens verwijzen we je naar de website van Nationale Theaterkassa alwaar je ook tickets kan aanschaffen.

 Eind 2013 gaven de 3JS (ESF 2011) de fans al een voorproefje van hun visie op een echt intiem kerstconcert. Geen toeters en bellen, geen Mariah Carey, maar een kleine akoestische band, een sfeervol theaterpodium en het traditionele kerstrepertoire van o.a. Frank Sinatra, Dean Martin, Elvis Presley en The Cats….

Waar ze eigenlijk het hele jaar door wel naar zouden kunnen luisteren. De voorliefde voor klassieke melodieën en de excellente zang- en gitaartechniek van de drie troubadours uit Volendam komen hier meer dan ooit tot hun recht.

Er komt eind dit jaar een nieuw kerstalbum en een nieuwe tournee. Tickets voor één van de optredens (tussen woensdag 07 en zaterdag 24 december) kunnen nu reeds worden aangekocht via de website van Nationale Theaterkassa.

25-05-2016 om 21:02 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ultratop : Justin Timberlake, Frans en Amir blijven komend weekend in de hitparade.

 Op zaterdag 14 mei jongstleden was de Amerikaanse superster Justin Timberlake te gast tijdens de finale van de eenenzestigste editie van het Eurovisie Songfestival. Met zijn jongste single "Can't Stop The Feeling!" stijgt hij komend weekend in Vlaanderen de 'Ultratop 50' van de derde naar de eerste plaats. Als solist is dit meteen de allereerste maal dat hij die eerste plaats in Vlaanderen bezet.

In Wallonië is hij goed voor een negende plaats en dat is meteen een winst van drie plaatsen in vergelijking met vorige week. Twee plaatsen lager vinden we de Franse zanger Amir terug met zijn festivalinzending "J'ai cherché". In de vierde week notering boekt hij over de taalgrens vier plaatsen winst en zo gaat hij er van de vijftiende naar de elfde stek. In Vlaanderen boekt hij in de tipparade acht plaatsen winst en gaat zo van een twintigste naar een twaalfde plaats. 

De Zweedse zanger Frans kwam vorig weekend in Vlaanderen de hitparade binnen op een vierenveertigste plaats en boekt komend weekend acht plaatsen winst om op een zesendertigste plaats te belanden. In Wallonië komt hij de 'Ultratip Bubbling Under' binnen op een tweeënveertigste stek. "Slow Down" van de Nederlander Douwe Bob boekt in Vlaanderen in de 'Ultratip Bubbling Under' drie plaatsen winst en gaat van een tiende naar een zevende stek.

Songfestivalwinnares Jamala staat in Vlaanderen in de tipparade met "1944" op een vijftiende plaats (+13). "Sound Of Silence", de Australische inzending van Dami Im, is goed voor een negentiende stek (+14), gevolgd door de Rus Sergey Lazarev met "You Are The Only One" op een drieëntwintigste stek (+4). "If Love Was A Crime" van Poli Genova staat op vijfendertig (+8) en de Oostenrijkse inzending, "Loin d'ici" van ZOË is goed voor plaats tweeënveertig (+3).

Aan de rand van de 'Ultratip Bubbling Under' vinden we verder nog de Spaanse inzending (Barei met "Say Yay!"), de Litouwse inzending (Donny Montell met "I've Been Waiting For This Night"), de Italiaanse inzending (Francesca Michielin met "Nessun grado di separazione"), de Hongaarse inzending (Freddie met "Pioneer"), de Israëlische inzending (Hovi Star met "Made Of Stars"), de Letse inzending (Justs met "Heartbeat"), de Poolse inzending (Michał Szpak met "Colour Of Your Life") en de Cypriotische inzending (Minus One met "Alter Ego").

In Wallonië staan Dami Im ("Sound Of Silence"), Jamala ("1944"), Poli Genova ("If Love Was A Crime"), Sergey Lazarev ("You Are The Only One") en ZOË ("Loin d'ici") ook deze week aan de rand van de tipparade. (bron : Ultratop)

25-05-2016 om 19:37 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ultratop : komend weekend licht verlies voor Songfestivaldeeneemster Laura Tesoro in de 'Ultratop 50'.

De 19-jarige Laura Tesoro, die ons land op zaterdag 14 mei 2016 een tiende plaats in de finale van het Eurovisie Songfestival bezorgde met "What's The Pressure", moet dit weekend in de 'Ultratop 50' amper één plaatsje verlies incasseren.

Midden vorige maand verdween ze na dertien weken notering uit de hitparade maar begin deze maand, zaterdag 07 mei, kwam ze opnieuw binnen, weliswaar op een negenenveertigste plaats. Twee weken geleden boekt ze maar liefst zestien plaatsen en afgelopen weekend deed ze daar nog eens eenendertig plaatsen bij en zo ging ze van een drieëndertigste naar een tweede plaats. Aanstaande zaterdag, 28 mei, moet ze echter licht verlies incasseren en gaat van de tweede naar de derde plaats.

In januari, na haar overwinning in de Belgische selectie, kwam ze bescheiden binnen op een eenenveertigste plaats maar de week nadien schoot ze als een komeet de hoogte in om op de tweede plaats te belanden. Een week later moest ze al negen plaatsen verlies incasseren maar midden februari stond ze nog twee weken in de top tien.

Vanaf dan boekte ze week na week verlies en begin vorige maand ging het alweer de goede richting uit om op zaterdag 16 april op een zevenendertigste plaats te belanden. Maar een week later vonden we haar dus meer terug in het overzicht. De jonge zangeres staat nog steeds genoteerd in de top 200 van de meest gedownloade liedjes van iTunes.

In Wallonië stijg de zangeres dit weekend in de 'Ultratip Bubbling Under', zeg maar de tipparade, van de twintigste naar de vijftiende plaats.

Haar debuutsingle "Outta Here", die ze in 2014 uitbracht na haar deelname aan 'The Voice van Vlaanderen' stond slechts één weekje in de 'Ultratop 50' op een drieëntwintigste plaats. De opvolger, "Funky Love", die vorig voorjaar uitkwam, bleef in de tipparade steken. (bron : Ultratop)

25-05-2016 om 17:08 geschreven door Redactie  


23-05-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit'.

Op deze voorlaatste maandag van mei hebben we weer een nieuwe aflevering van onze rubriek 'Een avondje uit' voor je klaargestoomd. Fans die eens een concert willen bijwonen of op zoek zijn naar een plaats in de buurt waar hun favoriete artiest zal optreden zitten bij ons op de eerste rij.

 Naar jaarlijkse gewoonte organiseert het Koninklijk Werk IBIS vzw hun benefietconcert in aanwezigheid van een topartiest. Dit jaar is dit niemand minder dan Belle Perez (Eurosong 1999-2006). Zij zal samen met de Koninklijke Muziekkapel van de Marine o.l.v. kapelmeester oppermeester-chef Bjorn Verschoore zorgen voor een vurig latino programma.

Het inmiddels elfde benefietconcert vindt plaats op woensdag 01 juni eerstkomende (aanvang : 20.00) in het Kursaal van Oostende. Tickets (20 euro, inclusief reservatiekosten) kunnen worden aangeschaft via de website van Sherpa of telefonisch via het nummer 070 22 56 00 (vanuit Nederland : +32 70 25 20 20). Daarnaast kan je van maandag tot en met zondag (telkens tussen 10.00 en 18.00) ook terecht in de Box Office Toerisme Oostende (Monacoplein 2, 8400 Oostende).

 De laatste woensdagnamiddag van het schooljaar is sinds 1998 het Evenementeneiland van het provinciaal domein Puyenbroeck de 'place to be' voor alle kids met zin voor avontuur. Ook dit jaar kan de jeugd (tussen 6 en 14 jaar) op woensdag 29 juni (tussen 13.00 en 18.00) weer genieten van talrijke hippe artiesten en te gekke randanimatie.

Voor de inmiddels negentiende editie van 'Popeiland' zullen Jens Dolleslagers (winnaar tweede editie 'The Voice Kids'), Songfestivaldeelneemster Laura Tesoro (ESF 2016),
Ian Thomas, De cast van 'Kadanza Together' en Regi Penxten (componist/tekstschrijver "My Music", Eurosong 2008) de boel op stelten gaan zetten in de Oost-Vlaamse gemeente Wachtebeke. De presentatie is in de handen van Sien Wijnants.

Tickets kosten in voorverkoop 8 euro, de dag zelf betaal je aan de kassa 10 euro (vanaf vier jaar betalend).
De ticketverkoop in voorverkoop verloopt via vzw Uitbureau Gent (Kammerstraat 19, 9000 Gent) alsook telefonisch via het nummer 09 233 77 88 (tussen 10.00 en 12.30 en tussen 13.30 en 18.00). Je kan echter ook tickets in voorverkoop verkrijgen in het bezoekerscentrum van het provinciaal domein Puyenbroeck (Puyenbrug 1A, 9185 Wachtebeke).

 Op vrijdag 01 juli is het weer van dat: 'De Foute Party' is terug. Met de foutste outfits, de foutste muziek en vooral de foutste dansmoves zorgen we er samen voor dat 'De Foute Party' ook dit jaar het foutste feestje van het jaar is.

Elk jaar zijn er ook optredens van diverse artiesten en op maandag 02 mei 2016 maakten Maarten Vancoillie en Dorothee Dauwe hun namen bekend. Er zijn optredens van K3 (Eurosong 1999), KIA, 2 Fabiola (Eurosong 2014), Christoff (Eurosong 1993-2002), Bart Kaëll (Eurosong 1983-1987) en Rednex (MF 2006, Roemeense selectie ESF 2008).

Ben jij er dit jaar ook bij op vrijdag 01 juli in Flanders Expo Gent? Koop dan nu je tickets via deze link.

23-05-2016 om 16:18 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'De wensboom' : Regi Penxten en Linda Mertens van Milk Inc. werken mee aan een huwelijksaanzoek.

Hartverwarmende en verrassende kinderwensen vullen sinds maandag 02 mei 2016 zes weken lang de woonkamers. In het feelgoodprogramma 'De Wensboom', vervult Niels Destadsbader (coach 'Junior Eurosong 2009', presentator 'Junior Eurosong 2012') wensen van kinderen. Die mogen een wens doen voor iemand die heel belangrijk is voor hen.

"Het is ongelofelijk welke wensen kinderen uit hun mouw schudden, ze verbazen me keer op keer. De wensen die zij verzinnen, kunnen volwassen niet bedenken. Ik ben diep geraakt door sommige wensen maar heb anderzijds ook een paar keer goed gelachen", aldus de presentator.

Niels Destadsbader bezoekt verschillende scholen in Vlaanderen en vraagt er kinderen van 7 tot 12 jaar om hun wensen neer te pennen en op te hangen in de speciale Wensboom. Sommige wensen zijn ontroerend, andere emotioneel. Maar er zijn er ook grappige bij en heel speciale. De wensen zijn heel uiteenlopend maar één ding hebben ze gemeen: een verhaal. Soms is dat een grappige anekdote, soms een aangrijpende gebeurtenis. Eén kind wil dat zijn juf trouwt 'want ze is al 31 jaar', een ander wil familieleden herenigen die mekaar al zeven jaar niet meer gezien hebben.

Wanneer Niels ingaat op het verhaal achter de wens, wordt duidelijk dat kinderen heel erg goed weten waar grote mensen van dromen, mee bezig zijn en waar ze zich zorgen om maken. Maar daar stopt het niet. Voor Niels is geen wens te gek of te moeilijk. Voor de kids is het in spanning afwachten eens zij hun wens ophangen. Magisch zijn dan ook de momenten waarop de gelukkigen het nieuws van Niels krijgen dat ze samen op pad gaan om hun wensen in vervulling te laten gaan. Niels wordt als het ware hun partner in crime.

* inhoud vierde aflevering - maandag 23 mei 2016:

In basisschool De Luchtballon in Geel is Niels' komst een goed bewaard geheim. Enkel directeur Gert zit mee in het complot, die voor één keer het brandalarm in gang zet. Maar het is niet de brandweerwagen die toekomt, wel de vrachtwagen van Niels met de wensboom. Hij heeft goed nieuws voor de leerlingen: zij krijgen geen les én enkele van hun wensen worden in vervulling gebracht.

Zo speelt Niels onder andere Cupido, want Zitah (9) had wel een hele romantische wens: dat haar papa Ludo haar mama Britt na een relatie van 13 jaar ten huwelijk zou vragen. Dakwerker Ludo was tot nu toe nog niet te overtuigen, maar tegen Niels en de lieve Zitah kan hij niet op. Samen zorgen de drie voor het perfecte huwelijksaanzoek: een flashmob door vrienden en familie, want werkelijk iedereen zit mee in het complot. Zo ook Regi (componist/tekstschrijver "My Music", Eurosong 2008) en Linda van Milk Inc., een ex-collega vanop Britts eerste job als kapster en ondertussen een goede vriendin.

Jarne (10) wil dan weer dat zijn dokter Isabelle Meyts, die hem verzorgd heeft toen enkele jaren terug een immuunziekte bij hem werd vastgesteld. Daardoor kon zelfs een griepje fatale gevolgen hebben. Jarne heeft tussen leven en dood gezweefd maar dankzij de goede zorgen van dokter Isabelle heeft hij het gehaald. Ook zijn broertje Jasper lijdt aan dezelfde ziekte en wordt ondertussen behandeld door Isabelle. Jarne en Niels verrassen haar in haar praktijk in Gasthuisberg in Leuven. Haar secretaresse heeft haar agenda gevuld met valse afspraken, maar eigenlijk krijgt Isabelle gewoon een namiddag vrij, inclusief een tuinfeest met patiëntjes wiens leven ze ook heeft gered.

Marie (9) heeft een opa uit de duizend. Elke zondagochtend zet hij bij haar voor dag en dauw pistolets op de stoep, ook door weer en wind. Zij wenst dat zij met Niels pistolets naar "Vokke" mag brengen. Om 5u30 klopt Niels aan bij de ouders van Marie want om opa voor te zijn bij de bakker, moet hij Marie wel heel vroeg gaan vertellen dat zij een van de uitverkorenen is. Het meisje weet niet wat haar overkomt wanneer ze hoogstpersoonlijk door Niels gewekt wordt.

De volgende wens die Niels' aandacht trekt is die van zusjes Floor (9), Kaat (11) en Amélie (10). Hun oma is dement en wordt elke dag met veel liefde verzorgd door hun opa, een erg intensieve taak. Hun opa verdient nog eens een dagje 'vrij', vinden ze. De meisjes regelen een helikoptervlucht voor hem, iets wat al heel lang op zijn verlanglijstje stond. Hij weet echter nog niet dat hij zal landen op de grasmat van ASV Geel, de club waar hij al tien jaar niet meer naartoe kan. Vanavond spelen ze tegen Lierse. Maar wie ook wint, voor opa Eddy is de dag al een schot in de roos.


'De Wensboom', de vierde aflevering vanavond, maandag 23 mei 2016, tussen 20.35 en 21.40 op vtm. (bron en foto : vtm)

23-05-2016 om 12:14 geschreven door Redactie  


22-05-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Thuis' : Kaat krijgt pijnlijk nieuws en een mysterieuze gast in de Frens zorgt voor een grote verrassing.

 'Thuis'-acteur Mathias Vergels neemt in de loop van 2016 tijdelijk afscheid van de populaire reeks om met muziek en andere acteeropdrachten bezig te zijn. Daarna keert hij terug naar de populairste reeks van Vlaanderen. Dat bericht de openbare omroep op dinsdag 05 april 2016.

"Ik ga er even tussenuit om iets anders te kunnen doen. Er zijn een heleboel andere projecten waar ik me wil op focussen. Een paar die helemaal nieuw voor me zijn en waar ik me voor honderd procent wil op toeleggen."

De kijker zal Lowie dus even moeten missen, want acteur Mathias Vergels last tijdelijk een pauze in.
"Ik hoop om in die tijd heel wat dromen waar te maken. Meer wil ik daar nu nog niet over kwijt. Thuis is al die jaren al een goede leerschool voor mij. Ik heb enorm veel bijgeleerd van 'de anciens', zoals Mark Willems en Tina Maerevoet, maar ook onder andere van An Vanderstighelen. Dat doen ze meestal niet bewust. Ik steel graag met mijn ogen en kijk dan naar hoe zij hun vak hanteren. Groeien als acteur staat voor mij gelijk aan het groeien als persoon, aangezien voor mij mijn 'job' een verlengde moet zijn van mezelf."

"We gaan deze ket missen hier in de studio's in Leuven."

Producer Hans Roggen :
"Mathias is een vriendelijke wervelwind die komt binnengevlogen en zich helemaal geeft op de set. Eind vorig jaar vroeg hij ons om even uit de reeks te kunnen stappen. Hij wilde meer tijd om met muziek en andere acteeropdrachten bezig te zijn. En natuurlijk willen wij hem die tijd gunnen. Dat zijn kansen die hij als jonge artiest moet kunnen nemen. We steunen hem door dik en dun en wensen hem veel succes. En natuurlijk ontvangen we hem na deze tijdelijke zijstap met open armen terug bij Thuis."

'Thuis'-reis naar Andalusië

Het was dit voorjaar gedurende heelwat weken redelijk koud buiten, daarom droomden wij alvast van die lekker zomerse temperaturen. Die vinden we dit jaar ook op de 'Thuisreis' richting Andalusië (Spanje). Uiteraard nemen we ook dit jaar onze grootste 'Thuis'-vrienden mee, deze keer zijn dat Annick Segal (Rosa), Tina Maerevoet (Paulien), Nawfel Bardad-Daidj (Adil), Frank Van Erum (Renzo), Geert Hunaerts (Peter), Vanya Wellens (Femke) en Wim Stevens (Tom).

Wil je erbij zijn? Hou dan alvast een gaatje vrij in je agenda van dinsdag 11 tot en met dinsdag 18 oktober 2016!

De plaatsen zijn beperkt, dus snel reserveren is de boodschap!
Surf naar www.projectreizen.be of bel 03 210 86 00 voor meer info en tickets.


Wij brengen ook dit seizoen, telkens op zondag, al een korte inhoud van de afleveringen die er de komende week worden uitgezonden.

* INHOUD 'THUIS' - AFLEVERING 4.001 TOT EN MET 4.005.

William beloofde aan Marianne het pistool weg te doen. Nancy kijkt uit naar haar Divorceparty!

- maandag 23 mei - aflevering 4.001 : Renzo wil dat Olivia zich herpakt. Femke moet eens goed met Nancy praten. Tom gaat terug joggen onder lichte druk van Judith. Lowie zit in dubio. Op het kantoor van Tom zijn er veranderingen op til.

- dinsdag 24 mei - aflevering 4.002 : Nancy wil Simonne een klein beetje goede raad geven. Charité laat twee feestjes aan zich voorbijgaan. Willen Adil en Paulien een volgende stap zetten in hun relatie? Jana heeft een belangrijk etentje. Tim biedt Kaat een troostende schouder.

- woensdag 25 mei - aflevering 4.003 : Kaat krijgt pijnlijk nieuws. Marianne heeft een voorstel voor Tom. Renzo probeert zijn levenswijsheid mee te geven aan een klant in de Frens. Leo mist het kaarten. Jessica stuurt een sms naar Tamara.

- donderdag 26 mei - aflevering 4.004 : Charité wordt aangenaam verrast. Paulien twijfelt aan zichzelf. Renzo heeft het laatste item van zijn to-dolijstje afgewerkt. Lowie stapt naar zijn vader. De Kabouters kunnen een belangrijke werf helemaal afwerken.

- vrijdag 27 mei - aflevering 4.005 : Hélène heeft een cadeautje voor Charité. Een mysterieuze gast in de Frens zorgt voor een grote verrassing. Bob en Jana gaan babysitten op Sandrine. Luc wil Lowie steunen, maar kan hij dat ook?.

Mis niets van 'Thuis'

Vanaf dit seizoen is er ook een volledig nieuwe eindgeneriek mét vooruitblik naar de volgende aflevering. Ook dit eenentwintigste seizoen kan je voor het meest recente nieuws, exclusieve clips en foto's terecht op de enige officiële 'THUIS'-pagina op Facebook, en op de vernieuwde een.be. En wie tijdens de aflevering wil tweeten, kan dat met de intussen vertrouwde hashtag #thuisopeen.

'Thuis', het eenentwintigste seizoen, telkens van maandag tot vrijdag rond de klok van 20.10 op Eén. De reeks is eveneens beschikbaar via 'Ooit Gemist'. (bron, logo en foto's : Eén/VRT)

22-05-2016 om 19:37 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Familie' : Peter is vroeger thuis dan verwacht en hoort dat Louise een vriendje heeft.

Op maandag 24 augustus 2015 ging het inmiddels vijfentwintigste seizoen van 'Familie' van start. De eerste aflevering van dat nieuwe seizoen was niet alleen extra lang, maar ook extra emotioneel.

Kürt Rogiers krijgt een vaste rol in 'Familie'!

Opmerkelijk nieuws! Acteur Kürt Rogiers begint in mei 2016 aan zijn eerste draaidag en zal vanaf het najaar 2016 elke weekdag vast te zien zijn in een dragende rol in de dagelijkse reeks!

Kürt Rogiers : "In mei begin ik bij Familie aan een toffe uitdaging. Niet alleen zie ik er een aantal collega-acteurs uit het verleden terug met wie ik weer enorm veel zin heb om opnieuw samen te werken. Sandrine André, Werner De Smedt en Roel Vanderstukken om maar enkele te noemen. Maar ik wil me smijten in deze nieuwe rol. Je een personage eigen maken, van gedrag over manier van praten tot manier van stappen,… dat is als acteur altijd smullen. Dus de goesting is groot. Ik kan momenteel nog niet uitweiden over het personage waaraan ik gestalte zal geven, want dat zou wellicht een spoiler zijn voor de fans,… de fans van wie ik trouwens hoop dat ze mij snel in hun armen zullen sluiten."

Jaak Van Assche speelt vader van Benny

Dit najaar verwelkomen we nog een bekend gezicht! Rasacteur Jaak Van Assche – bekend van tal van televisie-, theater- en filmrollen en bij vtm te zien in 'De Zonen van Van As' – vervoegt de cast met een langlopende gastrol. Van Assche staat in juni voor het eerst op de set en geeft gestalte aan Alfons Coppens, de vader van Benny.

Rechtlijnig, disciplinair, principieel, dominant : het zijn eigenschappen die het karakter van Alfons Coppens het best omschrijven. En bij uitbreiding ook de opvoeding die hij zijn zoon Benny meegaf. De voormalige beroepsmilitair zwaaide de plak in het gezin en was de rechtstreekse aanleiding voor de turbulente jeugd van Benny. Na jaren zonder contact, duikt Alfons opnieuw op in het leven van zijn zoon. Maar of de twee de spons kunnen vegen over het verleden, is nog maar de vraag...

Ook dit seizoen, telkens op zondag, brengen wij al de korte inhoud van de afleveringen van het vijfentwintigste seizoen die de komende week op het scherm zullen komen.

* INHOUD 'FAMILIE' - AFLEVERING 5.741 TOT EN MET 5.745.

- maandag 23 mei - aflevering 5.741 : Evy laat June geloven dat Stan haar niet meer wil zien. Jan wil aan zijn conditie werken, maar gaat door zijn rug. Benny krijgt telefoon van de deurwaarder. Bert Beysen wacht Véronique op in de ondergrondse parking van Fashion. Quinten vertelt Zjef in vertrouwen dat hij verliefd is op Hanne. Maar kan Zjef dit geheim wel bewaren?.

- dinsdag 24 mei - aflevering 5.742 : Peter is vroeger thuis dan verwacht en hoort dat Louise een vriendje heeft. Wanneer hij bij zijn appartement aankomt, staat hem een onaangename verrassing te wachten. Benny stuurt Liesbeth met een kluitje in het riet. June voelt Gert aan de tand. Mieke praat met Trudy in de hoop dat ze Leen zal kunnen vergeven.

- woensdag 25 mei - aflevering 5.743 : Peter krijgt van de politie te horen dat zijn loft door Fashion is onderverhuurd. Het komt tot een ruzie met June. Mieke is in alle staten wanneer Niko haar vertelt dat hij een rallywagen heeft gekocht. Agnes vindt enkele kostbare juwelen niet meer terug en beweert dat er werd ingebroken. June probeert de autosleutels van een nietsvermoedende Véronique te stelen. Wanneer zij 's avonds bij Fashion vertrekt, wordt ze opnieuw opgewacht door Gert.

- donderdag 26 mei - aflevering 5.744 : Véronique daagt niet op in de meeting met de Raad van Bestuur. Agnes verdenkt Benny ervan haar juwelen gestolen te hebben. Stan krijgt onverwacht bezoek. Mieke vindt dat Niko zich onverantwoordelijk gedraagd. Trudy komt te weten dat Steve niet bij Louise op school zit en confronteert haar dochter met deze leugen.

- vrijdag 27 mei - aflevering 5.745 : Stan probeert Peter van zijn onschuld te overtuigen. Véronique kan de aanrakingen van Mathias niet langer verdragen. Benny probeert iedereen het huis uit te krijgen voor het bezoek van de deurwaarder. Hanne duwt Quinten steeds meer in de richting van Jolien. Hijzelf kan het niet meer aan en verklaart haar zijn liefde. Maar wordt die ook beantwoord?

'Familie', van maandag tot en met vrijdag, telkens tussen 19.55 en 20.35 op vtm. Volg 'Familie' ook op Facebook en Twitter. (bron, logo en foto : vtm)

22-05-2016 om 19:22 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Wittekerke' : Elke ontdekt dat Max opnieuw een relatie heeft met Nikki.

Op dinsdag 31 augustus 1993 maakte Vlaanderen voor de eerste maal kennis met de inwoners van het fictieve kuststadje 'Wittekerke'. Vijftien seizoenen en 1.067 afleveringen later viel op dinsdag 26 augustus 2008 definitief het doek over deze populaire Vlaamse reeks. Oorspronkelijk was 'Wittekerke' gebaseerd op het Australische 'E-Street' maar de serie overschreed het aantal afleveringen (vijftig) en vaarde zo gedurende bijna vijftien jaar haar eigen koers.

In die vijftien jaar passeerden heelwat acteurs de revue en zo maakten onder meer Pascale Michiels (backing vocal Belgische inzending ESF 1996), Davy Gilles (De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999), Danaë Van Oeteren (Eurosong 2002), Anneleen Liégeois (Eurosong 2004), Els de Schepper (Eurosong 2006), Nicolas Caeyers (Eurosong for Kids 2006) en Stan Van Samang (lid vakjury 'Junior Eurosong 2010') voor korte of langere tijd hun opwachting in de reeks.

Voor de fans van 'Wittekerke' is er heel goed nieuws want vtm zendt sinds dinsdag 02 april 2013 de reeks opnieuw uit en dit vanaf de allereerste aflevering die meer dan twintig jaar geleden op het scherm kwam. Voortaan heb je tussen maandag en vrijdag rond de klok van 14.10 afspraak met de bewoners van het kuststadje.

We zetten telkens op zondag al een korte inhoud van de afleveringen die er de komende week worden uitgezonden.

* INHOUD 'WITTEKERKE' - AFLEVERING 726 TOT EN MET 730.

- maandag 23 mei - aflevering 726 : Jelle heeft Ilse ten huwelijk gevraagd tijdens Phaedra's afscheidsfeestje in "De Schorre". Ook Nikki en Max lopen op wolkjes. Celine heeft een echte rotdag. Eerst krijgt ze van haar advocaat de raad om Jelle, de biologische vader van Alexander, te vriend te houden en dan vertelt haar vader haar dat het mogelijk niet tot een scheiding met Nellie zal komen. Joke wil niets te maken hebben met het kasteel dat Raf geërfd heeft en ze weigert botweg de inboedel te helpen verhuizen. Nathalie geeft aan haar tante Angele toe dat het niet meer botert tussen haar en Frank.

- dinsdag 24 mei - aflevering 727 : Ilse heeft geen goed oog in de beenmergtransplantatie, die de kleine Alexander moet ondergaan. Elke ontdekt nu pas dat Max terug een relatie heeft met Nikki. Sneyers en Els helpen Julia en Raf het kasteel leeg te maken. Celine is in haar plan geslaagd om haar vader te doen geloven dat Nellie een verhouding heeft met haar ex-man Frank. Sneyers wil leren viool spelen.

- woensdag 25 mei - aflevering 728 : Voor Nellie is haar huwelijk met Jean-Paul een afgesloten hoofdstuk en ze vraagt aan Nathalie om de echtscheidingsprocedure te starten. Het fortuin van Jean-Paul interesseert haar geen moer. Ze wil gewoon snel van hem af. Elke is niet verrast wanneer Max haar vertelt dat hij een relatie heeft met Nikki. Zijn vraag om hun huwelijk officieel te laten ontbinden, komt wel hard aan. Celine kan zich niet op haar werk bij "Close" concentreren, zolang haar zoontje Alexander doodziek in het ziekenhuis ligt.

- donderdag 26 mei - aflevering 729 : Julia is op oorlogspad sinds ze weet dat de viool die Sneyers voor honderd euro heeft gekocht een fortuin waard is. Alexander heeft nevenwerkingen van de beenmergtransplantatie, waardoor het voorlopig bang afwachten is. Elke is bereid om Max zijn vrijheid terug te geven. Merel vindt dat haar broer en Ilse een leuk koppel vormen, maar toch stelt ze zich vragen bij hun huwelijksplannen.

- vrijdag 27 mei - aflevering 730 : Ilse en Jelle hebben besloten om hun verloving aan te kondigen, maar hij laat op zich wachten. Elke en Max schakelen Nathalie in om hun echtscheiding te regelen. Thibault heeft een interessant zakelijk voorstel voor Celine. Sneyers heeft besloten om de viool te verkopen en de helft van de winst aan Raf te geven. Nathalie bekent aan haar tante dat naast mekaar leven erger is dan ruzie maken met Frank. Kevin weet vandaag of hij benoemd zal worden tot agent.


'Wittekerke', sinds dinsdag 02 april 2013 telkens van maandag tot en met vrijdag, op vtm en dit rond de klok van 14.15. (bron en foto's : vtm)

22-05-2016 om 18:53 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Barbara Dex Award 2016' : Kroatische zangeres Nina Kraljić volgt Nederlandse Trijntje Oosterhuis op.

 De 'Barbara Dex Award 2016', genoemd naar de Belgische Songfestivalkandidate die in 1993 vijfentwintigste en laatste eindigde in het Ierse Millstreet met "Iemand als jij", is dit jaar gegaan naar de Kroatische zangeres Nina Kraljić.

De voorbije week kreeg de organisatie The House of Eurovision 2.221 geldige stemmen en daarvan gingen er 770 naar de Kroatische zangeres.

De Duitse Jamie-Lee strandde met 335 stemmen op een tweede plaats en de derde plaats is voor de Zwitserse deelneemster Rykka met een totaal van 201 stemmen. Vierde werd het Bosnische gezelschap met 127 stemmen en de vijfde plaats was voor de Bulgaarse zangeres Poli Genova die 140 stemmen achter haar naam kreeg.

De 'Barbara Dex Award' wordt telkens uitgereikt aan de slechtst geklede artiest op het Eurovisie Songfestival. De eerste award werd in 1997 uitgereikt aan de Maltese zangeres Debbie Scerri. Vanaf volgend jaar kan je alles over deze award terugvinden op www.barbaradexaward.com, want na twintig edities houdt The House of Eurovision het voor bekeken. (foto : Andres Putting, EBU)

22-05-2016 om 14:05 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Beste Vrienden' : vanavond met onder meer Katja Retsin en Evy Gruyaert.

Op zondag 24 april 2016 startte het nieuwe seizoen van 'Beste vrienden' op Eén. Twee bekende vriendenduo's trekken telkens naar een andere regio om er samen hindernissen te overwinnen. Wie kent elkaar het beste? Wie kan elkaar het beste inschatten? Welk duo wint de queeste?

Dit seizoen doen weer een hoop bekende namen mee : Danira Boukhriss Terkessidis, Otto-Jan Ham, Regi Penxten (componist/tekstschrijver "My Music", Eurosong 2008), De Romeo's (Gunther Levi, De Gouden Zeemeermin 1996 - Davy Gilles, De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999 - Chris Van Tongelen, Eurosong 1993, De Gouden Zeemeermin 1996) en Wim De Vilder, allen gaan ze de uitdaging aan met hun beste vriend of vriendin. Ze gaan op avontuur naar bijzondere bestemmingen als Letland, Dalmatië, Klein-Polen en Tel Aviv.

Avontuur en ontdekkingen

'Beste vrienden' is een ode aan de vriendschap, een avontuur in de zon, maar ook een ontdekkingstocht van de regio. Welk beeld roept Dalmatië bij de duo's op? Worden de clichés over Letland bevestigd? En waar ligt Bohemen ook alweer?

Dit seizoen tonen nieuwe, verrassende duo's hun vriendschap. Ze genieten van elkaar en de ervaringen die hen overkomen. Ze weten niet waar ze naartoe gaan en wie hun tegenspelers zijn. Maar ze smijten zich als vrienden samen in het avontuur. De bekende gezichten herontdekken hoe het zonder luxe of vertrouwde rituelen gaat, op plekken waar je smartphone niet alles voor je oplost en je manager je niet kan redden.

Gastheer Bruno Wyndaele

Bruno Wyndaele houdt als kwelgeest/gastheer de touwtjes in handen. Hij regisseert het spel, waarin de vrienden achter elke hoek een nieuwe verrassing wacht : is dat drankje echt een vriendelijke traktatie van de gastheer of volgt er straks een vraag, waarbij dit inhoud van dit drankje essentieel blijkt? Welk vriendenduo let het beste op en besteedt aandacht aan alle details, om zo het spel te kunnen winnen?

De vriendenduo's

Bruno Wyndaele slaagde erin enkele mensen te strikken die al lang op zijn verlanglijstje stonden. De volgende topnamen reizen in het nieuwe seizoen naar verre bestemmingen :

* Mathias Vergels & Nawfel Bardad-Daidj en Daphne Bunskoek & Marc-Marie Huijbregts reizen naar Bohemen (24 april).
* Wim De Vilder & Goedele Wachters en Regi Penxten & Koen Buyse reizen naar Klein-Polen (01 mei).
* Otto-Jan Ham & Stijn Van de Voorde en Elke Clijsters & Steven Goegebeur nemen het tegen elkaar op in Letland (08 mei).
* Danira Boukhriss Terkessidis & Riadh Bahri en Eva Daeleman & Julie Van den Steen trekken naar Macedonië (15 mei).
* Adil El Arbi & Bilall Fallah en Katja Retsin & Evy Gruyaert reizen naar Costa del Azahar (22 mei).
* Sabine Appelmans & Kim Gevaert en Billie & Olga Leyers strijden in Dalmatië (29 mei).
* De Romeo's (Gunther Levi, Chris Van Tongelen, Davy Gilles) en Cath Luyten & Maarten Vangramberen nemen het tegen elkaar op in Tel Aviv (05 juni).

​De finale van 'Beste vrienden', met de drie beste duo's van dit seizoen, wordt gespeeld op donderdag 09 juni.

* vijfde aflevering - zondag 22 mei 2016 : Costa del Azahar.

In de vijfde aflevering trekken Adil El Arbi en Bilall Fallah naar het Spaanse Costa del Azahar. Daar gaan ze de strijd aan met beste vriendinnen Katja Retsin en Evy Gruyaert.

'Beste Vrienden', de vijfde aflevering vanavond, zondag 22 mei 2016, tussen 20.30 en 21.20 op Eén. (bron en foto's : VRT/Eén)

22-05-2016 om 10:39 geschreven door Redactie  


21-05-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Vers van de pers' (21-05-2016).

Op deze voorlaatste zaterdag van mei zijn we alweer op post om het nieuws op muzikaal vlak voor jou allemaal mooi op een rijtje te zetten in 'Vers van de pers'. Zoals steeds houden we je telkens op zaterdag op de hoogte van al het nieuwe werk in eigen land en in het buitenland.

 De jonge zangeres Aurélie (Van Rompay)(lid Belgische vakjury ESF 2016) heeft sinds gisteren, vrijdag 20 mei, een nieuwe single op de markt. "De laatste" is inmiddels de derde single van de zangeres die in 2014 deelnam aan de derde reeks van de talentenjacht 'The Voice van Vlaanderen'. Met deze nieuwe single hoopt ze ook een plaats te bemachtigen in de hitparade, net als met "Meisje met de parel" en "Witte vlag", die ze beiden vorig jaar op de markt bracht.

 Op vrijdag 13 mei jongstleden bracht Bart Herman (Eurosong 1993) het verzamelalbum "Gele rozen - De grootste hits verzameld" op de markt. Op dat album staan negentien van zijn grootste hits waaronder natuurlijk "Ik ga dood aan jou", het nummer waarmee hij in 1993 een gooi deed naar het Belgische ticket voor het Eurovisie Songfestival. Als bonustrack werd "Cadeau voor mama" toegevoegd, de nieuwe single die sinds vrijdag 06 mei beschikbaar is.

 Dean Delannoit (Eurosong 2014) heeft sinds afgelopen maandag, 16 mei, een nieuwe single op de markt. Voor "Ik heb je wel door" werkte hij samen met Stefaan Fernande, verantwoordelijk voor heelwat hits waaronder "Düm Tek Tek", de Turkse Songfestivalinzending uit 2009.

 De formatie A1 heeft gisteren, vrijdag 20 mei, een verzamelalbum op de markt gebracht met als titel "Caught In The Middle - The Collection". Op twee schijfjes staan in totaal vierendertig nummers (waaronder een aantal remixes). Naast hun grote hits zoals "Caught In The Middle" is er ook plaats voor "Don't Want To Loose You Again", het nummer waarmee de drie heren in 2010 deelnamen aan 'Melodi Grand Prix', de Noorse selectie voor het Eurovisie Songfestival.

 Tot slot eindigen we zoals steeds met een paar korte berichten. Afgelopen maandag, 16 mei, bracht Fabian Feyaerts (JESF 2012) een nieuwe single op de markt met als titel "De eerste keer". Mieke (Eurosong 1993, De Gouden Zeemeermin 1996) heeft sinds afgelopen maandag, 16 mei, een nieuwe single op de markt met als titel "In voor- & tegenspoed". Intussen is er ook een clip bij deze single en eerder deze maand mocht ze in Aarschot een 'Golden Lifetime Award' in ontvangst nemen. Op vrijdag 03 juni eerstkomende brengt de Nederlandse zanger Gerard Joling (ESF 1988) zijn nieuwe album "Lieveling" op de markt met daarop veertien nieuwe liedjes.

Een nieuwe afspraak maken we voor aanstaande zaterdag. Ondertussen wensen we je alvast heel veel luisterplezier!

21-05-2016 om 16:12 geschreven door Redactie  




VOLG ONS OOK OP TWITTER & FACEBOOK.



Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs