Twelve Points...Douze Points...Kiev 2017...

Deze website wordt niet meer geüpdatet! Volg ons via https://twitter.com/12_TPDP_12.....

15-05-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Thuis' : Er komt nieuws vanuit New York en Marianne doet een schrikwekkende ontdekking.

 'Thuis'-acteur Mathias Vergels neemt in de loop van 2016 tijdelijk afscheid van de populaire reeks om met muziek en andere acteeropdrachten bezig te zijn. Daarna keert hij terug naar de populairste reeks van Vlaanderen. Dat bericht de openbare omroep op dinsdag 05 april 2016.

"Ik ga er even tussenuit om iets anders te kunnen doen. Er zijn een heleboel andere projecten waar ik me wil op focussen. Een paar die helemaal nieuw voor me zijn en waar ik me voor honderd procent wil op toeleggen."

De kijker zal Lowie dus even moeten missen, want acteur Mathias Vergels last tijdelijk een pauze in.
"Ik hoop om in die tijd heel wat dromen waar te maken. Meer wil ik daar nu nog niet over kwijt. Thuis is al die jaren al een goede leerschool voor mij. Ik heb enorm veel bijgeleerd van 'de anciens', zoals Mark Willems en Tina Maerevoet, maar ook onder andere van An Vanderstighelen. Dat doen ze meestal niet bewust. Ik steel graag met mijn ogen en kijk dan naar hoe zij hun vak hanteren. Groeien als acteur staat voor mij gelijk aan het groeien als persoon, aangezien voor mij mijn 'job' een verlengde moet zijn van mezelf."

"We gaan deze ket missen hier in de studio's in Leuven."

Producer Hans Roggen :
"Mathias is een vriendelijke wervelwind die komt binnengevlogen en zich helemaal geeft op de set. Eind vorig jaar vroeg hij ons om even uit de reeks te kunnen stappen. Hij wilde meer tijd om met muziek en andere acteeropdrachten bezig te zijn. En natuurlijk willen wij hem die tijd gunnen. Dat zijn kansen die hij als jonge artiest moet kunnen nemen. We steunen hem door dik en dun en wensen hem veel succes. En natuurlijk ontvangen we hem na deze tijdelijke zijstap met open armen terug bij Thuis."

'Thuis'-reis naar Andalusië

Het was dit voorjaar gedurende heelwat weken redelijk koud buiten, daarom droomden wij alvast van die lekker zomerse temperaturen. Die vinden we dit jaar ook op de 'Thuisreis' richting Andalusië (Spanje). Uiteraard nemen we ook dit jaar onze grootste 'Thuis'-vrienden mee, deze keer zijn dat Annick Segal (Rosa), Tina Maerevoet (Paulien), Nawfel Bardad-Daidj (Adil), Frank Van Erum (Renzo), Geert Hunaerts (Peter), Vanya Wellens (Femke) en Wim Stevens (Tom).

Wil je erbij zijn? Hou dan alvast een gaatje vrij in je agenda van dinsdag 11 tot en met dinsdag 18 oktober 2016!

De plaatsen zijn beperkt, dus snel reserveren is de boodschap!
Surf naar www.projectreizen.be of bel 03 210 86 00 voor meer info en tickets.


Wij brengen ook dit seizoen, telkens op zondag, al een korte inhoud van de afleveringen die er de komende week worden uitgezonden.

* INHOUD 'THUIS' - AFLEVERING 3.996 TOT EN MET 4.000.

Frank koos ervoor om weg te gaan bij Simonne. Kaat voelt zich daar allesbehalve goed bij.

- maandag 16 mei - aflevering 3.996 : Nancy geniet na van haar avondje uit. Ann en Mayra nemen Sandrine mee naar zee. Hélène gaat supporteren voor Emma. Lowie en Frank hebben het allebei moeilijk. Olivia laat zich eens goed gaan tijdens een feestje in de Frens.

- dinsdag 17 mei - aflevering 3.997 : Nancy voelt zich wat triest, maar wordt opgevrolijkt door Peter. Peggy verrast Rosa. Olivia's tactiek werkt. Frank heeft geen zin in een preek van zijn collega's. Lowie maakt nieuwe plannen. Kaat zoekt Sam op.

- woensdag 18 mei - aflevering 3.998 : Frank zoekt Eddy op. Rosa begint aan een nieuw hoofdstuk in haar leven. Paulien wil een feestje organiseren, maar niet iedereen is even enthousiast. Tamara en Olivia gaan uit. Er komt nieuws vanuit New York.

- donderdag 19 mei - aflevering 3.999 : Renzo is de bezorgde vader. Hannah kan niet naar de crèche, dus neemt Sam haar mee naar het werk. Charité zoekt een hobby voor haar zoontje. Lowie vraagt raad aan Bob. Marianne doet een schrikwekkende ontdekking.

- vrijdag 20 mei - aflevering 4.000 : Kaat moet een hoop papierwerk in orde brengen. Peter gaat terug werken op kantoor. Judith wil inschikkelijker zijn naar Hélène toe, maar kan ze dat ook volhouden? Adil wordt ontgoocheld door Paulien.

Mis niets van 'Thuis'

Vanaf dit seizoen is er ook een volledig nieuwe eindgen eriek mét vooruitblik naar de volgende aflevering. Ook dit eenentwintigste seizoen kan je voor het meest recente nieuws, exclusieve clips en foto's terecht op de enige officiële 'THUIS'-pagina op Facebook, en op de vernieuwde een.be. En wie tijdens de aflevering wil tweeten, kan dat met de intussen vertrouwde hashtag #thuisopeen.

'Thuis', het eenentwintigste seizoen, telkens van maandag tot vrijdag rond de klok van 20.10 op Eén. De reeks is eveneens beschikbaar via 'Ooit Gemist'. (bron, logo en foto's : Eén/VRT)

15-05-2016 om 22:21 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Familie' : Leen heeft dramatisch nieuws voor Trudy en ook bij Mathias slaat de paniek toe.

Op maandag 24 augustus 2015 ging het inmiddels vijfentwintigste seizoen van 'Familie' van start. De eerste aflevering van dat nieuwe seizoen was niet alleen extra lang, maar ook extra emotioneel.

Kürt Rogiers krijgt een vaste rol in 'Familie'!

Opmerkelijk nieuws! Acteur Kürt Rogiers begint in mei 2016 aan zijn eerste draaidag en zal vanaf het najaar 2016 elke weekdag vast te zien zijn in een dragende rol in de dagelijkse reeks!

Kürt Rogiers : "In mei begin ik bij Familie aan een toffe uitdaging. Niet alleen zie ik er een aantal collega-acteurs uit het verleden terug met wie ik weer enorm veel zin heb om opnieuw samen te werken. Sandrine André, Werner De Smedt en Roel Vanderstukken om maar enkele te noemen. Maar ik wil me smijten in deze nieuwe rol. Je een personage eigen maken, van gedrag over manier van praten tot manier van stappen,… dat is als acteur altijd smullen. Dus de goesting is groot. Ik kan momenteel nog niet uitweiden over het personage waaraan ik gestalte zal geven, want dat zou wellicht een spoiler zijn voor de fans,… de fans van wie ik trouwens hoop dat ze mij snel in hun armen zullen sluiten."

Jaak Van Assche speelt vader van Benny

Dit najaar verwelkomen we nog een bekend gezicht! Rasacteur Jaak Van Assche – bekend van tal van televisie-, theater- en filmrollen en bij vtm te zien in 'De Zonen van Van As' – vervoegt de cast met een langlopende gastrol. Van Assche staat in juni voor het eerst op de set en geeft gestalte aan Alfons Coppens, de vader van Benny.

Rechtlijnig, disciplinair, principieel, dominant : het zijn eigenschappen die het karakter van Alfons Coppens het best omschrijven. En bij uitbreiding ook de opvoeding die hij zijn zoon Benny meegaf. De voormalige beroepsmilitair zwaaide de plak in het gezin en was de rechtstreekse aanleiding voor de turbulente jeugd van Benny. Na jaren zonder contact, duikt Alfons opnieuw op in het leven van zijn zoon. Maar of de twee de spons kunnen vegen over het verleden, is nog maar de vraag...

Ook dit seizoen, telkens op zondag, brengen wij al de korte inhoud van de afleveringen van het vijfentwintigste seizoen die de komende week op het scherm zullen komen.

* INHOUD 'FAMILIE' - AFLEVERING 5.736 TOT EN MET 5.740.

- maandag 16 mei - aflevering 5.736 : Liesbeth besluit haar financiële problemen op te biechten aan Patrick. Véronique is vastbesloten op June van de CEO-stoel te krijgen. June zelf zoekt Stan op in de gevangenis. Rudi krijgt een bod op zijn appartement. Leen heeft dramatisch nieuws voor Trudy.

- dinsdag 17 mei - aflevering 5.737 : Trudy weet geen blijf met zichzelf na het nieuws dat ze van Leen heeft gekregen. Ook bij Mathias slaat de paniek toe. Emma en Guido polsen bij de friends of ze officieel bij hen mogen intrekken. Evy kan maar niet begrijpen waarom Stan haar plots niet meer wil zien. Liesbeth en Patrick stellen een betalingsplan op. Agnes voelt dat er iets voor haar wordt achtergehouden.

- woensdag 18 mei - aflevering 5.738 : Mathias durft Véronique niet te vertellen wat er aan de hand is. Evy wil haar manuscript niet zomaar weggooien en weet niet meer wat te doen. Agnes voelt zich uitgesloten en zoekt troost bij Mathias. Benny heeft een afspraak met de deurwaarder, maar die loopt niet zoals verwacht. Saartje heeft Louise iets op te biechten.

- donderdag 19 mei - aflevering 5.739 : June is nog steeds op oorlogspad en maakt een geheimzinnige afspraak. Mathias krijgt eindelijk nieuws van Leen, maar besluit in alle talen te zwijgen tegenover Véronique. Quinten vraagt Jolien mee uit, op aandringen van Hanne. Benny en Liesbeth krijgen belangrijk nieuws van het adoptiebureau.

- vrijdag 20 mei - aflevering 5.740 : Agnes is niet enthousiast over het nieuws dat Benny en Liesbeth hebben gekregen. June haalt al haar charmes boven om haar werknemers te paaien. Dat valt echter niet in goede aarde bij Rudi en Véronique. Trudy is razend op Leen. Evy denkt eraan om toch door te gaan met het schrijven van haar boek.

'Familie', van maandag tot en met vrijdag, telkens tussen 19.55 en 20.35 op vtm. Volg 'Familie' ook op Facebook en Twitter. (bron, logo en foto : vtm)

15-05-2016 om 21:42 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Wittekerke' : Jelle overweeg om Wittekerke te verlaten en Nellie houdt haar huwelijk voor bekeken.

Op dinsdag 31 augustus 1993 maakte Vlaanderen voor de eerste maal kennis met de inwoners van het fictieve kuststadje 'Wittekerke'. Vijftien seizoenen en 1.067 afleveringen later viel op dinsdag 26 augustus 2008 definitief het doek over deze populaire Vlaamse reeks. Oorspronkelijk was 'Wittekerke' gebaseerd op het Australische 'E-Street' maar de serie overschreed het aantal afleveringen (vijftig) en vaarde zo gedurende bijna vijftien jaar haar eigen koers.

In die vijftien jaar passeerden heelwat acteurs de revue en zo maakten onder meer Pascale Michiels (backing vocal Belgische inzending ESF 1996), Davy Gilles (De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999), Danaë Van Oeteren (Eurosong 2002), Anneleen Liégeois (Eurosong 2004), Els de Schepper (Eurosong 2006), < U>Nicolas Caeyers (Eurosong for Kids 2006) en Stan Van Samang (lid vakjury 'Junior Eurosong 2010') voor korte of langere tijd hun opwachting in de reeks.

Voor de fans van 'Wittekerke' is er heel goed nieuws want vtm zendt sinds dinsdag 02 april 2013 de reeks opnieuw uit en dit vanaf de allereerste aflevering die meer dan twintig jaar geleden op het scherm kwam. Voortaan heb je tussen maandag en vrijdag rond de klok van 14.10 afspraak met de bewoners van het kuststadje.

We zetten telkens op zondag al een korte inhoud van de afleveringen die er de komende week worden uitgezonden.

* INHOUD 'WITTEKERKE' - AFLEVERING 721 TOT EN MET 725.

- maandag 16 mei - aflevering 721 : Nikki geeft Kevin de bons. De politie valt het naaiatelier binnen, maar het is leeg. Ook Laila en Amara zijn spoorloos. Derdeyn en Nellie verzoenen zich en plannen een weekendje. Jelle overweegt Wittekerke te verlaten.

- dinsdag 17 mei - aflevering 722 : Jelle heeft een beslissing over zijn toekomst genomen. Phaedra is vastbesloten om Joop in de val te lokken en ze doktert een nieuw uitdagend plan uit. Nellie kijkt er niet echt naar uit om met haar echtgenoot Jean-Paul op weekend te gaan. Celine mag er niet aan denken dat haar zoontje aan leukemie zal sterven en de verleiding wordt zeer groot om Jelle de waarheid op te biechten.

- woensdag 18 mei - aflevering 723 : Frank zit in zak en as sinds Jelle en Ilse Wittekerke hebben verlaten. Nellie is evenmin happy. Zij is tot de conclusie gekomen dat haar huwelijk met Jean-Paul één grote vergissing is. Phaedra probeert Joop tot onthullingen over zijn illegale naaiatelier te verleiden. Frank doet met de hulp van professor Smeets een intrigerende ontdekking over het DNA van Ludwig, Alexander en Jelle.

- donderdag 19 mei - aflevering 724 : Els, Kevin en Sneyers dringen de hotelkamer binnen, waar Phaedra zich met Joop bevindt. Ze komen geen moment te vroeg. Jean-Paul vindt het verschrikkelijk dat Nellie hun huwelijk voor bekeken houdt en hij zoekt een manier om de onvermijdelijke scheiding uit te stellen. Celine is in de wolken omdat er een beenmergdonor voor Alexander is gevonden, tot ze een telefoontje krijgt van Frank.

- vrijdag 20 mei - aflevering 725 : Jean-Paul is in de consultatiekamer van Nellie in mekaar gestuikt. Nikki twijfelt om Max uit te nodigen voor een etentje. Max heeft een bevelschrift gekregen om Laila en haar dochtertje naar een asielcentrum te brengen, maar Jan weigert hen uit het ziekenhuis te ontslaan. Kevin stelt Phaedra voor om een avondje te gaan stappen. Thibault eist een derde van WTK Transport op bij Celine. Jelle en Ilse keren eindelijk terug naar Wittekerke.


'Wittekerke', sinds dinsdag 02 april 2013 telkens van maandag tot en met vrijdag, op vtm en dit rond de klok van 14.15. (bron en foto's : vtm)

15-05-2016 om 16:56 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Beste Vrienden' : vandaag met VRT-medewerkers Danira Boukhriss Terkessidis, Riadh Bahri, Eva Daeleman en Julie Van den Steen.

Op zondag 24 april 2016 startte het nieuwe seizoen van 'Beste vrienden' op Eén. Twee bekende vriendenduo's trekken telkens naar een andere regio om er samen hindernissen te overwinnen. Wie kent elkaar het beste? Wie kan elkaar het beste inschatten? Welk duo wint de queeste?

Dit seizoen doen weer een hoop bekende namen mee : Danira Boukhriss Terkessidis, Otto-Jan Ham, Regi Penxten (componist/tekstschrijver "My Music", Eurosong 2008), De Romeo's (Gunther Levi, De Gouden Zeemeermin 1996 - Davy Gilles, De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999 - Chris Van Tongelen, Eurosong 1993, De Gouden Zeemeermin 1996) en Wim De Vilder, allen gaan ze de uitdaging aan met hun beste vriend of vriendin. Ze gaan op avontuur naar bijzondere bestemmingen als Letland, Dalmatië, Klein-Polen en Tel Aviv.

Avontuur en ontdekkingen

'Beste vrienden' is een ode aan de vriendschap, een avontuur in de zon, maar ook een ontdekkingstocht van de regio. Welk beeld roept Dalmatië bij de duo's op? Worden de clichés over Letland bevestigd? En waar ligt Bohemen ook alweer?

Dit seizoen tonen nieuwe, verrassende duo's hun vriendschap. Ze genieten van elkaar en de ervaringen die hen overkomen. Ze weten niet waar ze naartoe gaan en wie hun tegenspelers zijn. Maar ze smijten zich als vrienden samen in het avontuur. De bekende gezichten herontdekken hoe het zonder luxe of vertrouwde rituelen gaat, op plekken waar je smartphone niet alles voor je oplost en je manager je niet kan redden.

Gastheer Bruno Wyndaele

Bruno Wyndaele houdt als kwelgeest/gastheer de touwtjes in handen. Hij regisseert het spel, waarin de vrienden achter elke hoek een nieuwe verrassing wacht : is dat drankje echt een vriendelijke traktatie van de gastheer of volgt er straks een vraag, waarbij dit inhoud van dit drankje essentieel blijkt? Welk vriendenduo let het beste op en besteedt aandacht aan alle details, om zo het spel te kunnen winnen?

De vriendenduo's

Bruno Wyndaele slaagde erin enkele mensen te strikken die al lang op zijn verlanglijstje stonden. De volgende topnamen reizen in het nieuwe seizoen naar verre bestemmingen :

* Mathias Vergels & Nawfel Bardad-Daidj en Daphne Bunskoek & Marc-Marie Huijbregts reizen naar Bohemen (24 april).
* Wim De Vilder & Goedele Wachters en Regi Penxten & Koen Buyse reizen naar Klein-Polen (01 mei).
* Otto-Jan Ham & Stijn Van de Voorde en Elke Clijsters & Steven Goegebeur nemen het tegen elkaar op in Letland (08 mei).
* Danira Boukhriss Terkessidis & Riadh Bahri en Eva Daeleman & Julie Van den Steen trekken naar Macedonië (15 mei).
* Adil El Arbi & Bilall Fallah en Katja Retsin & Evy Gruyaert reizen naar Costa del Azahar (22 mei).
* Sabine Appelmans & Kim Gevaert en Billie & Olga Leyers strijden in Dalmatië (29 mei).
* De Romeo's (Gunther Levi, Chris Van Tongelen, Davy Gilles) en Cath Luyten & Maarten Vangramberen nemen het tegen elkaar op in Tel Aviv (05 juni).

​De finale van 'Beste vrienden', met de drie beste duo's van dit seizoen, wordt gespeeld op donderdag 09 juni.

* vierde aflevering - zondag 15 mei 2016 : Macedonië.

In de vierde aflevering trekken Danira Boukhriss Terkessidis en Riadh Bahri  naar de Balkan en meer bepaald naar Macedonië. Daar gaan ze de strijd aan met Eva Daeleman en Julie Van den Steen.

'Beste Vrienden', de vierde aflevering vanavond, zondag 15 mei 2016, tussen 20.30 en 21.25 op Eén. (bron en foto's : VRT/Eén)

15-05-2016 om 15:34 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.STOCKHOLM LIVE : Oekraïne wint voor de tweede maal het Eurovisie Songfestival.

 Oekraïne heeft eerder deze nacht, zondag 15 mei 2016, voor de tweede maal het Eurovisie Songfestival gewonnen.

Met een totaal van 534 punten kwam zangeres Jamala met haar 'politiek getint' liedje "1944" als winnares uit de bus. Zowel bij de vakjury als bij de kijkers wist ze telkens een tweede plaats in de wacht te slepen en dat bleek uiteindelijk voldoende om met de overwinning aan de haal te gaan.

Ierland is nog steeds de absolute koploper met maar liefst zeven overwinningen waarvan er drie op een rijtje (1992, 1993 en 1994). Zweden wordt is sinds vorig jaar tweede met zes overwinningen (1974, 1984, 1991, 1999, 2012 en 2015) en op een gedeelde derde plaats vinden we Frankrijk (1958, 1960, 1962, 1969 en 1977), Luxemburg (1961, 1965, 1972, 1972 en 1983) en het Verenigd Koninkrijk (1967, 1969, 1976, 1981 en 1997) met vijf overwinningen.

Op een zesde plaats staat Nederland (1957, 1959, 1969 en 1975) dat het festival inmiddels vier maal wist te winnen, gevolgd door het trio Denemarken (1963, 2000 en 2013), Israël (1978, 1979 en 1998) en Noorwegen (1985, 1995 en 2009). De tiende plaats wordt ingenomen door Duitsland (1983 en 2010), Italië (1964 en 1990), Oekraïne (2004 en 2016), Oostenrijk (1966 en 2014), Spanje (1968 en 1969) en Zwitserland (1956 en 1988).

Elf landen wisten het festival tot op vandaag één maal te winnen en dat zijn in alfabetische volgorde Azerbeidzjan (2011), België (1986), Estland (2001), Finland (2006), Griekenland (2005), het toenmalige Joegoslavië (1989), Letland (2002), Monaco (1971), Rusland (2008), Servië (2007) en Turkije (2003).

De tweeënzestigste editie van het Eurovisie Songfestival vindt volgend jaar normaal gezien plaats op dinsdag 16, donderdag 18 en zaterdag 20 mei 2017(foto : Andres Putting, EBU)

15-05-2016 om 04:38 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.STOCKHOLM LIVE : Sergey Lazarev won eerste halve finale, Nederlander Douwe Bob eindigde vijfde.

 Na afloop van de finale van de eenenzestigste editie van het Eurovisie Songfestival maakte de EBU de volledige uitslagen bekend van de eerste en de tweede halve finale die eerder deze week plaatsvonden.

 De eerste halve finale afgelopen dinsdag, 10 mei 2016, werd gewonnen door de Russische zanger Sergey Lazarev die de Armeense Iveta Mukuchyan en de Maltese Ira Losco achter zich liet. De Nederlander Douwe Bob eindigde met "Slow Down" op een vijfde plaats en wist zich daarmee te plaatsen voor de finale alwaar hij beslag legde op een elfde plaats.

We geven hieronder de volledige uitslag van deze halve finale met tussen de haakjes de punten van de vakjury's en de kijkers (televoting). Vanaf dit jaar krijgen zowel de vakjury's als de kijkers een gelijkwaardige stem.

* DE VOLLEDIGE UITSLAG VAN DE EERSTE HALVE FINALE VAN DE EENENZESTIGSTE EDITIE VAN HET EUROVISIE SONGFESTIVAL - DINSDAG 10 MEI 2016 (top tien geplaatst voor de finale) :

01. RUSLAND : "You Are The Only One" - Sergey Lazarev : 342 punten (148+194).

02. ARMENIE : "LoveWave" - Iveta Mukuchyan : 243 punten (127+116)
.
03. MALTA : "Walk On Water" - Ira Losco : 209 punten (155+54)
.

04. HONGARIJE : "Pioneel" - Freddie : 197 punten (78+119).

05. NEDERLAND : "Slow Down" - Douwe Bob : 197 punten (102+95).

06. AZERBEIDZJAN : "Miracle" - Samra : 185 punten (92+93).

07. OOSTENRIJK : "Loin d'ici" - ZOË : 170 punten (37+133).
08. CYPRUS : "Alter Ego" - Minus One : 164 punten (71+93).

09. TSJECHIE : "I Stand" - Gabriela Gunčíková : 161 punten (120+41)
.
10. KROATIE : "Lighthouse" - Nina Kraljić : 133 punten (80+53)
.

11. BOSNIE-HERZEGOVINA : "Ljubav je" - Dalal & Deen feat. Ana Rucner and Jala : 88 punten (34+54).
12. SAN MARINO : "I Didn't Know" - Serhat
: 68 punten (19+48).
13. MONTENEGRO : "The Real Thing" - Highway
: 60 punten (46+14).
14. IJSLAND : "Hear Them Calling" - Greta Salóme
: 51 punten (27+24).
15. FINLAND : "Sing It Away" - Sandhja : 51 punten (35+16).
16. GRIEKENLAND : "Utopian Land" - Argo : 44 punten (22+22).
17. MOLDAVIE : "Falling Stars" - Lidia Isac : 33 punten (24+9).
18. ESTLAND : "Play" - Jüri Pootsmann : 24 punten (9+15).


Net als de voorbije zes jaar lag het lot van de kandidaten ook tijdens de halve finales in handen van een vakjury (50%) en van de kijkers thuis (50%) die door middel van televoting hun voorkeur kenbaar maakten. Maar vanaf dit jaar gebeurt de toekenning van de punten in de halve finales en de finale anders dan de jaren voordien. (bron : Eurovision.tv ; foto's : Andres Putting, EBU)

15-05-2016 om 04:25 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.STOCKHOLM LIVE : Laura Tesoro eindigde in de tweede halve finale als derde na Australië en Oekraïne.

 Na afloop van de finale van de eenenzestigste editie van het Eurovisie Songfestival maakte de EBU de volledige uitslagen bekend van de eerste en de tweede halve finale die eerder deze week plaatsvonden.

 De tweede halve finale afgelopen donderdag12 mei 2016, werd gewonnen door de Australische zangeres Dami Im die de Oekraïense Jamala (de latere winnares van het Eurovisie Songfestival) en onze landgenote Laura Tesoro voorafging. Daarmee behaalde ons land voor de tweede maal een plaats in de top drie van de halve finales, na de tweede plaats van Loïc Nottet vorig jaar. 

We geven hieronder de volledige uitslag van deze halve finale met tussen de haakjes de punten van de vakjury's en de kijkers (televoting). Vanaf dit jaar krijgen zowel de vakjury's als de kijkers een gelijkwaardige stem. 

* DE VOLLEDIGE UITSLAG VAN DE TWEEDE HALVE FINALE VAN DE EENENZESTIGSTE EDITIE VAN HET EUROVISIE SONGFESTIVAL - DONDERDAG 12 MEI 2016 (top tien geplaatst voor de finale) :

01. AUSTRALIE : "Sound Of Silence" - Dami Im : 330 punten (188+142).

02. OEKRAINE : "1944" - Jamala : 287 punten (135+152)
.
03. BELGIE : "What's The Pressure" - Laura Tesoro : 274 punten (139+135)
.

04. LITOUWEN : "I've Been Waiting For This Night" - Donny Montell : 222 punten (104+118).

05. BULGARIJE : "If Love Was A Crime" - Poli Genova : 220 punten (98+122).

06. POLEN : "Color Of Your Life" - Michał Szpak : 151 punten (20+131).

07. ISRAEL : "Made Of Stars" - Hovi Star : 147 punten (127+20).
08. LETLAND : "Heartbeat" - Justs : 132 punten (64+68).

09. GEORGIE : "Midnight Gold" - Nika Kocharov & Young Georgian Lolitaz : 123 punten (84+39)
.
10. SERVIE : "Goodbye (Shelter)" - Sanja Vučić ZAA : 105 punten (55+50)
.

11. VJR MACEDONIE : "Dona" - Kaliopi : 88 punten (34+54).
12. WIT-RUSLAND : "Help You Fly" - Ivan
: 84 punten (32+52).
13. NOORWEGEN : "Icebreaker" - Agnete
: 63 punten (29+34).
14. SLOVENIE : "Blue And Red" - ManuElla
: 57 punten (49+8).
15. IERLAND : "Sunlight" - Nicky Byrne : 46 punten (15+31).
16. ALBANIE : "Fairytale" - Eneda Tarifa : 45 punten (10+35).
17. DENEMARKEN : "Soldiers Of Love" - Lighthouse X : 34 punten (10+24).
18. ZWITSERLAND : "The Last Of Our Kind" - Rykka : 28 punten (25+3).


Net als de voorbije zes jaar lag het lot van de kandidaten ook tijdens de halve finales in handen van een vakjury (50%) en van de kijkers thuis (50%) die door middel van televoting hun voorkeur kenbaar maakten. Maar vanaf dit jaar gebeurt de toekenning van de punten in de halve finales en de finale anders dan de jaren voordien. (bron : Eurovision.tv ; foto's : Anna Velikova en Andres Putting, EBU)

15-05-2016 om 04:02 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.STOCKHOLM LIVE : Oekraïne wint met 'politieke' inzending de eenenzestigste editie van het Eurovisie Songfestival.

 Eerder vannacht, Pinksterzondag 15 mei 2016, is in de Zweedse hoofdstad Stockholm het doek gevallen over de eenenzestigste editie van het Eurovisie Songfestival.

Deze editie werd voor de tweede maal gewonnen door Oekraïne, dat dit jaar opnieuw van de partij was na een jaartje afwezigheid. Het was zangeres Jamala die met het 'politiek getinte' liedje "1944" deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival op haar naam wist te schrijven dankzij een tweede plaats bij zowel de vakjury's als bij de kijkers.

De toekenning gebeurde dit jaar voor de eerste maal sinds 1975 in twee delen. Eerst waren het de tweeënveertig woordvoerders van de deelnemende landen die de 'twelve points' van hun respectievelijke vakjury's bekendmaakten. De punten één tot en met tien (met uitzondering van negen) kwamen eerst op het scherm.

Na het bekendmaken van al deze punten ging Australië aan de leiding met een totaal van 320 punten, ver gevolgd op de tweede plaats door Oekraïne (211 punten) en op de derde plaats door Frankrijk (148 punten).

De 19-jarige Laura Tesoro deed het voor ons land meer dan behoorlijk goed en eindigde met een totaal van 130 punten op een zesde plaats, net voorafgegaan door Malta (vierde met 137 punten) en één van de grote favorieten, de Rus Sergey Lazarev (vijfde met 130 punten). De Nederlander Douwe Bob stond met 114 punten op een elfde plaats.

Bij deze punten kwamen dan nog eens de punten van de kijkers die door televoting (zij gaven ook één tot en met twaalf punten, met uitzondering van negen en elf)) hun voorkeur hadden bekendgemaakt en al gauw bleek dat zowel ons land (zestiende met 51 punten) als Nederland (zeventiende met 39 punten) geen plaats in de top vijf zouden bemachtigen. België eindigde uiteindelijk op een voor ons land prachtige tiende plaats met 181 punten, net gevolgd door Nederland dat elfde werd met 153 punten.

Uiteindelijk bleven er nog vier landen over die punten van de kijkers moesten krijgen. Australië kreeg er 191 en dat bracht het totaal op 511 punten, later goed voor de tweede plaats. Derde bij de kijkers werd de Poolse inzending. Het land stond, na het toekennen van de punten van de vakjury's, met amper zeven punten op de zesentwintigste en laatste plaats. Het kreeg er van de kijkers ineens 222 bij en dat bracht het totaal op 229 en een achtste plaats.

Twee landen bleven er nog over, aartsvijanden Rusland en Oekraïne. Dat laatste land eindigde bij de kijkers tweede met 323 punten en sprong met een totaal van 534 over Australië. Rusland stond toen nog steeds op 130 punten en moest er dus minstens 405 krijgen om als winnaar uit de bus te komen maar het waren er 'slechts' 361 en dat leverde het land uiteindelijk de derde plaats op. En zo werd Oekraïne winnaar van deze editie van het Eurovisie Songfestival door dus zowel bij de vakjury's als de kijkers op de tweede plaats te stranden. Rusland werd de overwinning ontnomen door de lage scores van diverse vakjury's in zowel Oost- als West-Europa.

DE VOLLEDIGE UITSLAG VAN DE FINALE VAN DE EENENZESTIGSTE EDITIE VAN HET EUROVISIE SONGFESTIVAL (ZATERDAG 14 MEI 2016)(tussen haakjes de punten van de vakjury's en de televoting) :

01. OEKRAINE : "1944" - Jamala : 534 punten (211+323).
02. AUSTRALIE : "Sound Of Silence" - Dami Im
 : 511 punten (320+191).
03. RUSLAND : "You Are The Only One" - Sergey Lazarev
: 491 punten (130+361).

04. BULGARIJE : "If Love Was A Crime" - Poli Genova : 307 punten (127+180).
05. ZWEDEN : "If I Were Sorry" - Frans
: 261 punten (122+139).
06. FRANKRIJK : "J'ai cherché" - Amir
: 257 punten (148+109).
07. ARMENIE : "LoveWave" - Iveta Mukuchyan
: 249 punten (134+115).
08. POLEN : "Color Of Your Life" - Michał Szpak : 229 punten (7+222).
09. LITOUWEN : "I've Been Waiting For This Night" - Donny Montell : 200 punten (104+96).
10. BELGIE : "What's The Pressure" - Laura Tesoro : 181 punten (130+51).

11. NEDERLAND : "Slow Down" - Douwe Bob : 153 punten (114+39).
12. MALTA : "Walk On Water" - Ira Losco : 153 punten (137+16).
13. OOSTENRIJK : "Loin d'ici" - ZOË : 151 punten (31+120).
14. ISRAEL : "Made Of Stars" - Hovi Star : 135 punten (124+11).
15. LETLAND : "Heartbeat" - Justs : 132 punten (69+63).
16. ITALIE : "No Degree Of Separation - Francesca Michielin : 124 punten (90+34).
17. AZERBEIDZJAN : "Miracle" - Samra : 117 punten (44+73).
18. SERVIE : "Goodbye (Shelter)" - Sanja Vučić ZAA
: 115 punten (35+80).
19. HONGARIJE : "Pioneel" - Freddie : 108 punten (52+56).
20. GEORGIE : "Midnight Gold" - Nika Kocharov & Young Georgian Lolitaz : 104 punten (80+24).

21. CYPRUS : "Alter Ego" - Minus One : 96 punten (43+53).
22. SPANJE : "Say Yay!" - Barei : 77 punten (67+10).
23. KROATIE : "Lighthouse" - Nina Kraljić
: 73 punten (40+33).
24. VERENIGD KONINKRIJK : "You're Not Alone" - Joe & Jake
: 62 punten (54+8).
25. TSJECHIE : "I Stand" - Gabriela Gunčíková : 41 punten (41+0).
26. DUITSLAND : "Ghost" - Jamie-Lee : 11 punten (1+10).

Van de 'Big 5' deed alleen Frankrijk het dit jaar heel goed met een zesde plaats. Het is meteen ook het beste resultaat voor onze zuiderburen sinds 2009 toen Patricia Kaas in Moskou een achtste plaats in de wacht sleepte met "Et s'il fallait le faire".

De overige landen deden het slecht tot heel slecht met een zestiende plaats voor Italië (vorig jaar nog derde), een tweeëntwintigste plaats voor Spanje, een vierentwintigste plaats voor het Verenigd Koninkrijk (net als vorig jaar) en opnieuw een zesentwintigste en allerlaatste plaats voor Duitsland. Gastland Oostenrijk eindigde op een eervolle vijfde plaats. Daarmee behaalde de zesvoudige winnaar voor de vijfde maal sinds 2011 een plaats bij de beste vijf.

De tweeënzestigste editie van het Eurovisie Songfestival zal (normaal gezien) plaatsvinden op dinsdag 16, donderdag 18 en zaterdag 20 mei 2016 in Oekraïne en meer dan waarschijnlijk in de hoofdstad Kiev, eerder al in 2005 gaststad. (foto : Andres Putting, EBU)

15-05-2016 om 03:22 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.STOCKHOLM LIVE : de volledige uitslag van de eenenzestigste editie van het Eurovisie Songfestival (halve finales en finale).
JAMALA WINT EENENZESTIGSTE EDITIE EUROVISIE SONGFESTIVAL MET "1944" - поздоровлення України!!




De eenenzestigste editie van het Eurovisie Songfestival heeft een winnaar opgeleverd : "1944" van Jamala. Daarmee wint Oekraïne voor de tweede maal het jaarlijkse liedjesfestival. Na twaalf jaar zal het festival volgend jaar weer neerstrijken op Oekraïense bodem.

We zetten hieronder de volledige uitslag van de finale alsook de volledige uitslagen van beide halve finales op een rijtje.

DE VOLLEDIGE UITSLAG VAN DE FINALE VAN DE EENENZESTIGSTE EDITIE VAN HET EUROVISIE SONGFESTIVAL (ZATERDAG 14 MEI 2016)(tussen haakjes de punten van de vakjury's en de televoting) :

01. OEKRAINE : "1944" - Jamala : 534 punten (211+323).
02. AUSTRALIE : "Sound Of Silence" - Dami Im : 511 punten (320+191).
03. RUSLAND : "You Are The Only One" - Sergey Lazarev
: 491 punten (130+361).

04. BULGARIJE : "If Love Was A Crime" - Poli Genova : 307 punten (127+180).
05. ZWEDEN : "If I Were Sorry" - Frans
: 261 punten (122+139).
06. FRANKRIJK : "J'ai cherché" - Amir
: 257 punten (148+109).
07. ARMENIE : "LoveWave" - Iveta Mukuchyan
: 249 punten (134+115).
08. POLEN : "Color Of Your Life" - Michał Szpak : 229 punten (7+222).
09. LITOUWEN : "I've Been Waiting For This Night" - Donny Montell : 200 punten (104+96).
10. BELGIE : "What's The Pressure" - Laura Tesoro : 181 punten (130+51).

11. NEDERLAND : "Slow Down" - Douwe Bob : 153 punten (114+39).
12. MALTA : "Walk On Water" - Ira Losco : 153 punten (137+16).
13. OOSTENRIJK : "Loin d'ici" - ZOË : 151 punten (31+120).
14. ISRAEL : "Made Of Stars" - Hovi Star : 135 punten (124+11).
15. LETLAND : "Heartbeat" - Justs : 132 punten (69+63).
16. ITALIE : "No Degree Of Separation - Francesca Michielin : 124 punten (90+34).
17. AZERBEIDZJAN : "Miracle" - Samra : 117 punten (44+73).
18. SERVIE : "Goodbye (Shelter)" - Sanja Vučić ZAA
: 115 punten (35+80).
19. HONGARIJE : "Pioneel" - Freddie : 108 punten (52+56).
20. GEORGIE : "Midnight Gold" - Nika Kocharov & Young Georgian Lolitaz : 104 punten (80+24).

21. CYPRUS : "Alter Ego" - Minus One : 96 punten (43+53).
22. SPANJE : "Say Yay!" - Barei : 77 punten (67+10).
23. KROATIE : "Lighthouse" - Nina Kraljić
: 73 punten (40+33).
24. VERENIGD KONINKRIJK : "You're Not Alone" - Joe & Jake
: 62 punten (54+8).
25. TSJECHIE : "I Stand" - Gabriela Gunčíková : 41 punten (41+0).
26. DUITSLAND : "Ghost" - Jamie-Lee : 11 punten (1+10).


* DE VOLLEDIGE UITSLAG VAN DE EERSTE HALVE FINALE VAN DE EENENZESTIGSTE EDITIE VAN HET EUROVISIE SONGFESTIVAL - DINSDAG 10 MEI 2016 (top tien geplaatst voor de finale) :

01. RUSLAND : "You Are The Only One" - Sergey Lazarev : 342 punten (148+194).

02. ARMENIE : "LoveWave" - Iveta Mukuchyan : 243 punten (127+116)
.
03. MALTA : "Walk On Water" - Ira Losco : 209 punten (155+54)
.

04. HONGARIJE : "Pioneel" - Freddie : 197 punten (78+119).

05. NEDERLAND : "Slow Down" - Douwe Bob : 197 punten (102+95).

06. AZERBEIDZJAN : "Miracle" - Samra : 185 punten (92+93).

07. OOSTENRIJK : "Loin d'ici" - ZOË : 170 punten (37+133).
08. CYPRUS : "Alter Ego" - Minus One : 164 punten (71+93).

09. TSJECHIE : "I Stand" - Gabriela Gunčíková : 161 punten (120+41)
.
10. KROATIE : "Lighthouse" - Nina Kraljić : 133 punten (80+53)
.

11. BOSNIE-HERZEGOVINA : "Ljubav je" - Dalal & Deen feat. Ana Rucner and Jala : 88 punten (34+54).
12. SAN MARINO : "I Didn't Know" - Serhat
: 68 punten (19+48).
13. MONTENEGRO : "The Real Thing" - Highway
: 60 punten (46+14).
14. IJSLAND : "Hear Them Calling" - Greta Salóme
: 51 punten (27+24).
15. FINLAND : "Sing It Away" - Sandhja : 51 punten (35+16).
16. GRIEKENLAND : "Utopian Land" - Argo : 44 punten (22+22).
17. MOLDAVIE : "Falling Stars" - Lidia Isac : 33 punten (24+9).
18. ESTLAND : "Play" - Jüri Pootsmann : 24 punten (9+15).


* DE VOLLEDIGE UITSLAG VAN DE TWEEDE HALVE FINALE VAN DE EENENZESTIGSTE EDITIE VAN HET EUROVISIE SONGFESTIVAL - DONDERDAG 12 MEI 2016 (top tien geplaatst voor de finale) :

01. AUSTRALIE : "Sound Of Silence" - Dami Im : 330 punten (188+142).

02. OEKRAINE : "1944" - Jamala : 287 punten (135+152)
.
03. BELGIE : "What's The Pressure" - Laura Tesoro : 274 punten (139+135)
.

04. LITOUWEN : "I've Been Waiting For This Night" - Donny Montell : 222 punten (104+118).

05. BULGARIJE : "If Love Was A Crime" - Poli Genova : 220 punten (98+122).

06. POLEN : "Color Of Your Life" - Michał Szpak : 151 punten (20+131).

07. ISRAEL : "Made Of Stars" - Hovi Star : 147 punten (127+20).
08. LETLAND : "Heartbeat" - Justs : 132 punten (64+68).

09. GEORGIE : "Midnight Gold" - Nika Kocharov & Young Georgian Lolitaz : 123 punten (84+39)
.
10. SERVIE : "Goodbye (Shelter)" - Sanja Vučić ZAA : 105 punten (55+50)
.

11. VJR MACEDONIE : "Dona" - Kaliopi : 88 punten (34+54).
12. WIT-RUSLAND : "Help You Fly" - Ivan
: 84 punten (32+52).
13. NOORWEGEN : "Icebreaker" - Agnete
: 63 punten (29+34).
14. SLOVENIE : "Blue And Red" - ManuElla
: 57 punten (49+8).
15. IERLAND : "Sunlight" - Nicky Byrne : 46 punten (15+31).
16. ALBANIE : "Fairytale" - Eneda Tarifa : 45 punten (10+35).
17. DENEMARKEN : "Soldiers Of Love" - Lighthouse X : 34 punten (10+24).
18. ZWITSERLAND : "The Last Of Our Kind" - Rykka : 28 punten (25+3).


Net als de voorbije zes jaar lag het lot van de kandidaten ook tijdens de halve finales in handen van een vakjury (50%) en van de kijkers thuis (50%) die door middel van televoting hun voorkeur kenbaar maakten. Maar vanaf dit jaar gebeurt de toekenning van de punten in de halve finales en de finale anders dan de jaren voordien.
(foto : Andres Putting, EBU)

15-05-2016 om 00:00 geschreven door Redactie  


14-05-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Vers van de pers' (14-05-2016).

Vanavond, zaterdag 14 mei 2016, vindt in de Zweedse hoofdstad Stockholm de finale plaats van de eenenzestigste editie van het Eurovisie Songfestival. Daarom staat vandaag onze rubriek 'Vers van de pers' volledig in het teken van het jaarlijkse liedjesfestival.

 Sinds 2000 wordt er jaarlijks een album uitgebracht met daarop alle liedjes die deelnemen aan het jaarlijkse liedjesfestival. Ook dit jaar, en dit inmiddels al voor het zeventiende jaar op rij, verscheen er zo'n album met daarop de tweeënveertig liedjes die dit jaar deelnemen aan het festival. Daarbovenop staat ook de inzending van Roemenië op het album want het was al in productie toen bekend werd dat het land dit jaar niet mocht deelnemen. Het album is sinds vrijdag 23 april jongstleden beschikbaar.

 De Italiaanse zangeres Francesca Michielin zal haar land dit jaar vertegenwoordigen tijdens de finale van de eenenzestigste editie van het Eurovisie Songfestival. In oktober vorig jaar bracht ze "di20" op de markt en dat album werd op vrijdag 19 februari opnieuw uitgebracht als "di20are" met vier nieuwe liedjes waaronder "Nessun grado di separazione", het nummer dat ze straks ten gehore zal brengen in een Italiaans/Engelse versie als "No Degree Of Separation".

Begin maart raakte bekend dat zangeres Dami Im namens Australië zal deelnemen aan de komende editie van het Eurovisie Songfestival. Op vrijdag 11 maart bracht ze haar liedje "Sound Of Silence" op de markt en sinds vrijdag 22 april is er ook een nieuw album. Dat kreeg als titel "Classic Carpenters" en is een verzamelaar geworden met de grootste hits van het Amerikaanse duo The Carpenters zoals "(They Long To Be) Close To You", "Yesterday Once More", "A Song For You" en "We've Only Just Begun".

 Dit jaar stuurt Frankrijk zanger Amir Hadad naar het Eurovisie Songfestival met zijn jongste single "J'ai cherché". De Franse inzending is reeds sinds midden januari beschikbaar en is ook terug te vinden op het album "Au coeur de moi" dat sinds vrijdag 29 april beschikbaar is.

 Op vrijdag 29 april bracht de Duitse zangeres Jamie-Lee Kriewitz (ESF 2016) haar debuutalbum "Berlin" op de markt. Op dat album staan tien liedjes waaronder de titeltrack en "Ghost", haar debuutsingle en de Duitse inzending voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

 Op vrijdag 29 april bracht de Finse zangeres Sandhja haar album "Freedom Venture" op de markt met daarop onder meer haar festivalinzending "Sing It Away". Intussen is er voor dat nummer ook al een opvolger beschikbaar met als titel "Love Me High". Deze nieuwe single is sinds vrijdag 22 april beschikbaar.

In aanloop naar het Eurovisie Songfestival brengen een aantal deelnemers een nieuw album op de markt. De Nederlander Douwe Bob maakte van die gelegenheid gebruik om "Fool Bar" op de markt te brengen. Het album, met onder meer de festivalinzending "Slow Down", is sinds vrijdag 06 mei beschikbaar. Naast de Nederlandse inzending staan er nog elf nummers op en een bonustrack, "Wrote A Song For You".

 Afgelopen donderdag, 12 mei, nam de Ierse zanger Nicky Byrne (woordvoerder ESF 2013-2014-2015) deel aan de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival met "Sunlight". Jammer genoeg zal hij het 'groene' eiland geen achtste overwinning bezorgen want hij wist zijn halve finale niet te overleven. De Ierse inzending is terug te vinden op zijn debuutalbum dat dezelfde titel draagt en sinds vrijdag 06 mei beschikbaar is. Naast "Sunlight" staan er nog negen nummers op.

 De winnaar van het festival van vorig jaar en dit jaar co-presentator van het festival, de Zweed Måns Zelmerlöw, heeft met "Fire In The Rain" een nieuwe single op de markt. Hij zal het nummer, dat op woensdag 04 mei werd uitgebracht, straks als één van de intervalacts brengen samen met "Heroes".

 En tot slot eindigen we met goed nieuws voor de fans die de halve finales en de finale later willen (her)bekijken. Zoals het al een aantal jaren het geval is, verschijnt er ook dit jaar een dvd met daarop de drie uitzendingen en heelwat extra's. Vanaf vrijdag 17 juni eerstkomende is dit collector's item beschikbaar.

Een nieuwe afspraak maken we voor aanstaande zaterdag. Ondertussen wensen we je alvast heel veel luisterplezier!

14-05-2016 om 20:56 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.STOCKHOLM LIVE : hoe breng je vanavond tijdens de finale je stem uit?

 Vanavond, zaterdag 14 mei 2016, gaat om 21.00 de finale van de eenenzestigste editie van het Eurovisie Songfestival van start. België en Nederland nemen dit jaar deel aan de finale maar ongeacht een land in de finale zit of niet mogen de kijkers uit de tweeënveertig deelnemende landen hun stem uitbrengen.

Net als de voorbije jaren gaat de televoting pas van start nadat de zesentwintig nummers ten gehore zijn gebracht. Alle inwoners van de deelnemende landen kunnen tijdens deze finale stemmen. De televoting duurt in totaal ruim veertig minuten en per toestel kan er tot twintig maal worden gestemd.

Hieronder krijg je alle gegevens die je nodig hebt om jouw stem uit te brengen op jouw favoriete kandida(a)t(en). Zoals steeds kan er niet voor het eigen land gestemd worden.

* Hoe stemmen ?

Via de telefoon : vanuit België wordt dat 0905 160 XX, waarbij de XX omgezet moeten worden in het land van je voorkeur. Vanuit Nederland 0909 00 XX waarbij de XX omgezet moeten worden in het land van je voorkeur.

Via SMS : vanuit België stuurt je een berichtje met XX naar 6000. Vanuit Nederland wordt dat een berichtje met XX naar 9090.

In eigen land kost een telefoontje of een sms'je 50 eurocent, in Nederland betaal je 45 eurocent (+ eventuele kosten).

Dit jaar kan opnieuw via een speciale app worden gestemd (de app is gratis, het stemmen niet). De app kan je terugvinden in de Appstore van Apple of GooglePlay voor een Android-telefoon.

Volgorde van optreden

telefoon

(BELGIE)

SMS
6020
(BELGIE)

telefoon

(NEDERLAND)

SMS
9090
(NEDERLAND)

01. BELGIE

-----

--

0909 00 01

01

02. Tsjechië

0905 160 02

02

0909 00 02

02

03. NEDERLAND

0905 160 03

03

-----

--

04. Azerbeidzjan

0905 160 04

04

0909 00 04

04

05. Hongarije

0905 160 05

05

0909 00 05

05

06. Italië

0905 160 06

06

0909 00 06

06

07. Israël

0905 160 07

07

0909 00 07

07

08. Bulgarije

0905 160 08

08

0909 00 08

08

09. Zweden

0905 160 09

09

0909 00 09

09

10. Duitsland

0905 160 10

10

0909 00 10

10

11. Frankrijk

0905 160 11

11

0909 00 11

11

12. Polen

0905 160 12

12

0909 00 12

12

13. Australië

0905 160 13

13

0900 00 13

13

14. Cyprus

0905 160 14

14

0909 00 14

14

15. Servië

0905 160 15

15

0909 00 15

15

16. Litouwen

0905 160 16

16

0909 00 16

16

17. Kroatië

0905 160 17

17

0909 00 17

17

18. Rusland

0905 160 18

18

0909 00 18

18

19. Spanje

0905 160 19

19

0909 00 19

19

20. Letland

0905 160 20

20

0909 00 20

20

21. Oekraïne

0905 160 21

21

0909 00 21

21

22. Malta

0905 160 22

22

0909 00 22

22

23. Georgië

0905 160 23

23

0909 00 23

23

24. Oostenrijk

0905 160 24

24

0909 00 24

24

25. Verenigd Koninkrijk

0905 160 25

25

0909 00 25

25

26. Armenië

0905 160 26

26

0909 00 26

26


Ook dit jaar worden de punten voor de helft toegekend door een vakjury (vijf leden) en voor de helft door de kijkers. Later vannacht wordt ook de einduitslag van de beide halve finales bekendgemaakt. (foto : Anna Velikova, EBU)

14-05-2016 om 19:57 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.STOCKHOLM LIVE : Umesh Vangaver geeft vanavond als zevenentwintigste de twaalf punten van de Belgische vakjury.

 Eerder deze namiddag, zaterdag 14 mei 2016, heeft de EBU de volgorde bekendgemaakt waarin later vanavond de punten van de tweeënveertig vakjury's worden bekendgemaakt.

Sinds een aantal jaren werd die volgorde bepaald door lottrekking, maar om het geheel nog spannender te maken werd vijf jaar geleden het geweer van schouder veranderd. De volgorde werd bepaald op basis van de punten van de vakjury's en daarop werden dan algoritmes toegepast.

Dit jaar is de volgorde opnieuw anders bepaald en werd er meer rekening gehouden met een aantal technische en operationele aspecten zoals straalverbindingen. Alle woordvoerders zullen in het Engels de befaamde 'twelve points' bekendmaken, enkel Frankrijk doet het in de taal van Molière met 'douze points'.

De vakjury's (telkens bestaande uit vijf leden) hebben reeds hun punten gisterenavond, vrijdag 13 mei, gegeven en dit op basis van de tweede generale repetitie.

Oostenrijk, vorig jaar nog gastland van het festival, mag het rijtje van tweeënveertig landen openen en gastland Zweden geeft als laatste de twaalf punten van de vakjury. Voor België zal Umesh Vangaver ('Haldis' uit 'De Biker Boys') de twaalf punten van de vakjury wereldkundig maken en hij komt als zevenentwintigste aan de beurt. Voor Nederland is oud-deelneemster Trijntje Oosterhuis als negentiende aan de beurt.

We zetten hieronder de volgorde waarin de landen hun punten zullen toekennen op een rijtje met tussen haakjes de namen van de woordvoerders.

01. Oostenrijk, Wenen (Kati Bellowitsch, woordvoerster sinds 2011).
02. IJsland, Reykjavik (Unnsteinn Manuel Stefansson).
03. Azerbeidzjan, Bakoe (Tural Asadov, ook in 2015 woordvoerder).
04. San Marino, San Marino (Irol MC, lid vakjury 2014).
05. Tsjechië, Praag (Daniela Písařovicová, ook in 2015 woordvoerster).
06. Ierland, Dublin (Sinead Kennedy).
07. Georgië, Tblisi (Nina Sublatti, deelneemster ESF 2015).
08. Bosnië-Herzegovina, Sarajevo (Ivana Crnogorac).
09. Malta, Valetta (Ben Camille, presentator nationale selectie 2016).
10. Spanje, Madrid (Jota Abril).
11. Finland, Helsinki (Jussi-Pekka Rantanen).
12. Zwitserland, Bern (Sebalter, deelnemer ESF 2014).
13. Denemarken, Kopenhagen (Ulla Essendrop, presentatrice persconferenties ESF 2014).
14. Frankrijk, Parijs (Elodie Gossuin).
15. Moldavië, Chisinau (Olivia Furtună, presentatrice nationale selectie, woordvoerster ESF sinds 2012).
16. Armenië, Jerevan (Arman Margaryan, commentator ESF 2015).
17. Cyprus, Nicosia (Loukas Hamatsos, presentator nationale selectie, woordvoerder ESF sinds 2011).
18. Bulgarije, Sofia (Anna Angelova).
19. Nederland, Hilversum (Trijntje Oosterhuis, deelneemster ESF 2015).
20. Letland, Riga (Toms Grēviņš, presentator nationale selectie).
21. Israël, Jeruzalem (Ofer Nachshon, woordvoerder ESF sinds 2009).
22. Wit-Rusland, Minsk (Uzari, deelnemer ESF 2015).
23. Duitsland, Hamburg (Barbara Schöneberger, presentatrice nationale selectie, woordvoerster ESF 2015).
24. Rusland, Moskou (Nyusha).
25. Noorwegen, Oslo (Elisabeth Andreassen, Songfestivaldeelneemster (1982-1985-1994-1996), winnares ESF 1985).
26. Australië, Sidney (Lee Lin Chin, woordvoerster ESF 2015).
27. BELGIE, Brussel (Umesh Vangaver).
28. Verenigd Koninkrijk, Londen (Richard Osman).
29. Kroatië, Zagreb (Nevena Rendeli, presentatrice nationale selectie).
30. Griekenland, Athene (Constantinos Christophorou, deelnemer voor Cyprus ESF 1996, 2002 en 2005, woordvoerder ESF 2006).
31. Litouwen, Vilnius (Ugnė Galadauskaitė, woordvoerster ESF 2015).
32. Servië, Belgrado (Dragana Kosjerina).
33. VJR Macedonië, Skopje (Dijana Gogova).
34. Albanië, Tirana (Andri Xhahu, commentator en woordvoerder sinds 2012).
35. Estland, Tallinn (Daniel Viinalass, deelnemer nationale selectie 2015).
36. Oekraïne, Kiev (Verka Serduchka, deelnemer ESF 2007).
37. Italië, Rome (Claudia Andreatti).
38. Polen, Warschau (Anna Popek).
39. Slovenië, Ljubljana (Marjetka Vovk, deelneemster ESF 2015).
40. Hongarije, Boedapest (Csilla Tatár, presentatrice nationale selectie, woordvoerster ESF 2015).
41. Montenegro, Podgorica (Danijel Alibabic, deelnemer ESF 2005).
42. Zweden, Stockholm (Gina Dirawi, presentatrice nationale selectie 2012-2013-2016).

Ruim na middernacht komen we te weten naar welk land het liedjesfestival volgend jaar zal trekken en dan worden ook de uitslagen van de eerste en de tweede halve finale bekendgemaakt. (bron : Eurovision.tv ; foto : VRT)

14-05-2016 om 18:13 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.STOCKHOLM LIVE : wie wint vanavond de finale van de eenenzestigste editie van het Eurovisie Songfestival?

 Vanavond, zaterdag 14 mei 2016, vindt de finale plaats van de eenenzestigste editie van het Eurovisie Songfestival. Voor de derde en laatste maal zijn vanaf 21.00 hopelijk miljoenen ogen gericht op de Ericsson Globe (Globen, Stockholm Globe Arena) in de Zweedse hoofdstad Stockholm alwaar de finale van de eenenzestigste editie van het Eurovisie Songfestival zal plaatsvinden.

Alles is ondertussen in gereedheid gebracht voor een wervelende show maar eer het zover is volgt er deze namiddag (13.00-16.30) een derde en meteen ook allerlaatste generale repetitie. En dan is het aftellen naar 21.00 wanneer het startschot wordt gegeven van de show die bijna 3 uur en 40 minuten zal gaan duren.

Aan deze finale nemen in totaal zesentwintig landen deel, gastland Zweden, de Big 5 (Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk) en de twintig landen die zich eerder deze week via de twee halve finales wisten te plaatsen. Net als in 2013 zitten zowel België als Nederland in de finale. Voor ons land is het meteen het tweede jaar op rij dat we in de finale zitten, Nederland is na de misstap van vorig jaar ook weer van de partij.

* Toekenning van de punten, vanaf dit jaar een nieuw systeem

Het lot van de deelnemers ligt ook dit jaar in handen van een vakjury (50%) en de kijkers thuis (50%) die door middel van televoting hun keuze kenbaar zullen maken. Maar de bekendmaking van die punten zal vanaf dit jaar helemaal anders gebeuren dan de voorgaande jaren. Want het systeem, dat al in gebruik was sinds 1975, is op de schop gegaan en vervangen door een nieuw (en hopelijk) meer spannender systeem. Zo zou de stem van de kijker belangrijker worden, ongeacht hoe de vakjury heeft gestemd. Maar dat zal vanavond dus moeten blijken!

De vakjury's stemden op basis van de tweede generale repetitie die gisterenavond plaatsvond. Net als de drie vorige jaren maken de vijf leden (hun namen zijn reeds bekend sinds vrijdag 29 april) van de vakjury een top 25/26 op en die worden dan samengebracht in één lijstje gaande van 1 tot en met 25/26. De tien best gerangschikte landen krijgen 1 tot en met 12 punten toegekend (met uitzondering van negen en elf punten). Die punten komen eerst op het bord en enkel de twaalf punten worden bekendgemaakt door de woordvoerders van de tweeënveertig deelnemende landen.

Nadat al die punten bekend zijn, krijgen we de rangschikking van de vakjury's en weten we wie er bij de vakjury's goed of minder goed heeft gescoord. Bij die punten worden dan de punten van de kijkers toegevoegd (per land ook van 1 tot en met 12, met uitzondering van 9 en 11). Niet per land worden die punten gegeven maar wel meteen alle punten dat een bepaald liedje van alle kijkers heeft gekregen. De punten van de landen op de plaatsen zesentwintig tot en met elf worden in een ietwat 'snel' tempo bekendgemaakt. De landen die in de top tien staan bij de kijkers worden afzonderlijk bekendgemaakt waarbij we steeds een camerashot van de artiest en zijn/haar entourage te zien krijgen. Om de spanning helemaal op te bouwen worden die punten minder snel bekendgemaakt. De top vier krijgen we dan in vier shots op het scherm te zien en zo bouwt men de spanning helemaal op tot het moment dat we de winnaar van deze editie zullen kennen.

* Verloop van de finale van de eenenzestigste editie van het Eurovisie Songfestival

 Net als beide halve finales eerder deze week wordt ook de finale in goede banen geleid door Petra Mede en Måns Zelmerlöw. Voor Petra Mede is het de tweede maal dat ze het jaarlijkse liedjesfestival in goede banen mag/kan leiden maar dit jaar krijgt ze de winnaar van vorig jaar, Måns Zelmerlöw, naast zich. En het moet worden gezegd, de chemie tussen de twee spat van het scherm.

Net als de drie voorbije jaren wordt de finale geopend met de voorstelling van de zesentwintig finalisten die hun opwachting maken op het podium. Na de nodige plichtsplegingen door het presentatieduo is het om 21.11 aan Laura Tesoro om deze finale te openen met "What's The Pressure". Het is pas de tweede maal dat ons land de finale zal openen, voor de eerste maal moeten we al terug naar het prille begin van het festival, namelijk naar 1957 toen wijlen Bobbejaan Schoepen de tweede editie opende.

Tussen het optreden van Zweden (negende) en Duitsland (tiende) is er een korte break en na het optreden van Polen (twaalfde) schakelt men over naar de 'Eurovision The Party' waar Måns Zelmerlöw de sfeer gaat opsnuiven bij oud-winnaressen Carola en Loreen. Dat feest gaat door in de ernaast gelegen Tele2 Arena.

Tussen het optreden van Spanje (negentiende) en Letland (twintigste) is er opnieuw een korte break en na het optreden van Armenië (zesentwintigste) komen Petra Mede en Måns Zelmerlöw op het podium om de start van de televoting aan te kondigen. Dit jaar kan er maar liefst ruim veertig minuten worden gestemd.

 Nadien is het tijd voor de intervalacts met onder meer een optreden van de Amerikaanse superster Justin Timberlake ("Rock Your Body" en "Can't Stop This Feeling"), een overzicht van de Zweedse muziek door de jaren heen ('Best of Sweden'), de Maltese Destiny (winnares JESF 2015) en tussendoor een overzicht van de zesentwintig optredens.

 Om 23.40 sluit Petra Mede de televoting af en dan brengt Måns Zelmerlöw zijn nieuwe single "Fire In The Rain" en zijn festivalinzending "Heroes". Vanaf 23.47 worden de punten van de vakjury's van de tweeënveertig landen bekendgemaakt aan Petra Mede en dit door hun respectievelijke woordvoerders. Måns Zelmerlöw maakt tussendoor zijn opwachting vanuit de 'greenroom'. Als alles volgens plan verloopt dan maakt het presentatieduo vanaf 00.24 de punten bekend van de kijkers (voor het nieuwe systeem zie hierboven) en 00.31 kennen we dan de winnaar van deze editie van het Eurovisie Songfestival. De presentatoren nemen afscheid, het winnende liedje wordt ten gehore gebracht en de uitzending eindigt om 00.39.

* volgorde van optreden tijdens de finale (zaterdag 14 mei 2016 - 21.00-00.39) :

Net als de voorbije drie jaar vond er geen lottrekking plaats met betrekking tot de volgorde van optreden. Voor het vierde jaar op rij was het het productieteam van de organiserende omroep (SVT) die de startvolgorde van de halve finales en de finale bepaalden en dit om een zo evenwichtig mogelijke show te kunnen brengen. Deze werd nadien goedgekeurd door de EBU onder het toeziend oog van Jon Ola Sand (Executive Supervisor) en Dr. Frank-Dieter Freiling (voorzitter van de Referentiegroep).

01. BELGIE : "What's The Pressure" - Laura Tesoro.
02. TSJECHIE : "I Stand" - Gabriela Gunčíková.
03. NEDERLAND : "Slow Down" - Douwe Bob.
04. AZERBEIDZJAN : "Miracle" - Samra.
05. HONGARIJE : "Pioneer" - Freddie.
06. ITALIE : "No Degree Of Separation" - Francesca Michielin.
07. ISRAEL : "Made Of Stars" - Hovi Star.
08. BULGARIJE : "If Love Was A Crime" - Polina Genova.
09. ZWEDEN : "If I Were Sorry" - Frans.
10. DUITSLAND : "Ghost" - Jamie-Lee.
11.
FRANKRIJK : "J'ai cherché" - Amir.
12. POLEN : "Color Of Your Life" - Michał Szpak.
13.
AUSTRALIE : "Sound Of Silence" - Dami Im.
14. CYPRUS : "Alter Ego" - Minus One.
15. SERVIE : "Goodbye (Shelter)" - Sanja Vučić ZAA.
16. LITOUWEN : "I've Been Waiting For This Night" - Donny Montell.
17. KROATIE : "Lighthouse" - Nina Kraljić.
18. RUSLAND : "You Are The Only One" - Sergey Lazarev.
19. SPANJE : "Say Yay!" - Barei.
20. LETLAND : "Heartbeat" - Justs.
21. OEKRAINE : "1944" - Jamala.
22. MALTA : "Walk On Water" - Ira Losco.
23. GEORGIE : "Midnight Gold" - Nika Kocharov and Young Georgian Lolitaz.
24. OOSTENRIJK : "Loin d'ici" - ZOË.
25. VER. KONINKRIJK : "You're Not Alone" - Joe and Jake.
26. ARMENIE : "LoveWave" - Iveta Mukuchyan.

De finale komt vanavond rechtstreeks op het scherm en dit op Eén en Nederland 1 tussen 21.00 en 00.40. In eigen land wordt het commentaar vanuit Stockholm geleverd door Peter Van de Veire. De Nederlandse commentaar komt net als vorig jaar van Jan Smit en oud-gediende Cornald Maas. Ook via de RTBF kan de uitzending worden bekeken via het eerste net en de Waalse commentaar komt dit jaar van Maureen Louys (presentatrice JESF 2005, woordvoerster ESF 2007-2009-2011) en Jean-Louis Lahaye.

De uitzending kan zoals steeds ook worden gevolgd via het internet en dat kan via de website van Eurovision.tv (klik HIER) alsook via YouTube. Na afloop kan je daar eveneens terecht om de finale te (her)bekijken. Na afloop van de finale (rond 01.00 vannacht) start een persconferentie met de winnaar en ook die kan via het internet worden gevolgd (klik HIER of HIER). Na afloop van de finale worden ook de uitslagen bekendgemaakt van beide halve finales en komen we te weten hoe Laura Tesoro en Douwe Bob gepresteerd hebben eerder deze week. (bron : Eurovision.tv ; foto's : Andres Putting/Anna Velikova, EBU)

14-05-2016 om 15:37 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TV-TIP : Lieven Van Gils ontvangt vanavond Johnny Logan, Sandra Kim én Ingeborg.

Voor de derde en laatste maal deze week is er vanavond 'Van Gils & het songfestival', een special naar aanleiding van de eenenzestigste editie van het Eurovisie Songfestival.

Tussen 20.40 en 21.00 ontvangt Lieve Van Gils twee oud-festivalwinnaars én oud-deelneemster Ingeborg. Zij maakt, na een meer dan geslaagde doortocht eergisteren, voor een tweede maal haar opwachting.

Afgelopen dinsdag, 10 mei, ontving Van Gils, naast vakjuryvoorzitter Tom Helsen, ook nog Regi Penxten (componist/tekstschrijver "My Music", Eurosong 2008) en Dana Winner, in 2004 voorzitster van de vakjury tijdens 'Eurosong', de Belgische selectie.

Eergisteren, donderdag 12 mei, zat Tom Helsen opnieuw aan tafel, samen met Alex Callier (Hooverphonic) en oud-Songfestivaldeelneemster Ingeborg (ESF 1989). Zij ging compleet uit haar dak toen ons land als tiende en allerlaatste finalist werd aangekondigd.

Meteen ging men ook op de sociale media compleet uit de bol en klonk de roep om haar vanavond opnieuw te vragen. En zo geschiedde, want volgens de krant Het Nieuwsblad is Ingeborg opnieuw van de partij. Daarnaast maakt ook Sandra Kim, de enige Belgische winnares, haar opwachting en wat is een programma rond het festival zonder 'Mister Eurovision' Johnny Logan. Deze laatste won als artiest tweemaal het festival, in 1980 in Den Haag ("What's Another Year") en in 1987 in Brussel ("Hold Me Now"). Daarbovenop won hij het festival in 1992 met het nummer "Why Me?" waarvoor hij de tekst en de muziek schreef.

'Van Gils & het songfestival' vanavond, zaterdag 14 mei 2016, vanaf 20.40 op Eén. Om 21.00 wordt er dan overgeschakeld naar de Zweedse hoofdstad Stockholm voor de finale van de eenenzestigste editie van het Eurovisie Songfestival. Na afloop van het festival (rond de klok van 00.39) volgt er nog een nabeschouwing. 
(bron en foto : Eén/VRT)

14-05-2016 om 12:34 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.STOCKHOLM VANDAAG : vanavond finale eenenzestigste editie Eurovisie Songfestival met Laura Tesoro en Douwe Bob.

 Vanavond, zaterdag 14 mei 2016, vindt in de Zweedse hoofdstad Stockholm de finale plaats van de eenenzestigste editie van het Eurovisie Songfestival. Sinds donderdagavond zijn de zesentwintig deelnemers bekend die tijdens de meer dan drie uur durende uitzending gaan strijden om de overwinning.

Maar eer het zover is vindt er deze namiddag nog een generale repetitie plaats waarbij waarbij de allerlaatste puntjes op de i zullen worden gezet.

* Overzicht van de derde generale repetitie voor de finale en de finale (zaterdag 14 mei 2016) :

13.00-16.30

3e GENERALE REPETITIE FINALE

21.00-00.39

FINALE eenenzestigste editie Eurovisie Songfestival

tijdstip nog onbekend

persconferentie WINNAAR


Na afloop van de finale worden ook de volledige uitslagen van de eerste en de tweede halve finale bekendgemaakt. Sinds 2014 worden ook de individuele punten van alle juryleden openbaar gemaakt.

Vandaag, zaterdag 14 mei, is het perscentrum voor de allerlaatste maal geopend en dit tussen 10.00 en 03.00 (bron : Eurovision.tv ; foto podium : Pär Källman/SVT)

14-05-2016 om 00:00 geschreven door Redactie  


13-05-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit'.

Aan de vooravond van de finale van de eenenzestigste editie van het Eurovisie Songfestival en meteen ook aan de vooravond van een fris verlengd weekend hebben we weer een aflevering van onze rubriek 'Een avondje uit' voor je klaargestoomd. Fans die eens een concert willen bijwonen of op zoek zijn naar een plaats in de buurt waar hun favoriete artiest zal optreden zitten bij ons op de eerste rij.

Na een geweldig resultaat in 2014 op het Eurovisie Songfestival met "Calm After The Storm" en een succesvolle tour, hebben The Common Linnets de harten van vele muziekliefhebbers in Europa gestolen. Dat blijkt uit de vele gouden én platina platen die de band ontving, en de vele awards zoals de 'Edison', de 'Popprijs' en de Duitse 'Echo Award'.

De Nederlands-Amerikaanse band van Ilse DeLange is nog steeds uniek! Ilse DeLange is niet alleen de initiatiefneemster van de band, ze is samen met JB Meijers ook de motor en drijvende kracht achter de groep bestaande uit vijf singer-songwriters.

Voor hun repertoire laten The Common Linnets zich inspireren door Americana, country, folk en bluegrass. Van kleine intieme liedjes tot een stevige sound… The Common Linnets zorgen altijd voor een avond met muziek recht uit het hart.

Je kan de groep aan het werk zien op vrijdag 20 mei in de Stadsschouwburg van Antwerpen. Tickets (42,50 en 52,50 euro) voor dit optreden (aanvang : 20.00) kunnen nog steeds worden aangeschaft via de website van Sherpa. Je kan ook telefonisch tickets (België : 0900 84 100 (0,50 EUR/min.), internationaal : +32 900 84 100) bestellen en het call center is elke werkdag telefonisch bereikbaar van maandag tot vrijdag van 09.00 tot 20.00.

Op zaterdag 21 mei eerstkomende wordt de vijfde editie georganiseerd van het evenement 'Sterren aan Zee'. De liveshow (aanvang : 20.00) brengt zeven artiesten samen die onder begeleiding van de Golden Bis Band hun bekendste hits op je loslaten.

Het Kursaal van Oostende is volledig klaar voor Belle Perez (Eurosong 1999-2006), David Vandyck, Luc Steeno, Willy Sommers, Dana Winner (voorzitster vakjury 'Eurosong 2004'), Paul Michiels en Andreï Lugovski (Eurosong 2014). Jij toch ook?

Met Belle Perez, Dana Winner en Paul Michiels heeft de organisatie bovendien drie artiesten uit het tweede seizoen van 'Liefde voor Muziek' op het podium staan!

Tickets (35, 40, 45 en 55 euro) voor de vijfde editie van 'Sterren aan Zee' kunnen worden aangeschaft via de website van Sherpa of telefonisch via het nummer 070 22 56 00 (vanuit Nederland : +32 70 25 20 20). Daarnaast kan je van maandag tot en met zondag (telkens tussen 10.00 en 18.00) ook terecht in de Box Office Toerisme Oostende (Monacoplein 2, 8400 Oostende).

Begin al maar te zoeken naar een kleurrijke outfit, want die ga je zeker nodig hebben op zaterdag 19 november in de Ethias Arena in Hasselt! De Romeo's (Gunther Levi, De Gouden Zeemeermin 1996 - Davy Gilles, De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999 - Chris Van Tongelen, Eurosong 1993, De Gouden Zeemeermin 1996) zijn dan opnieuw de gastheren van dienst, op de zevende editie van 'Het Zingpaleis'. Het wordt zonder meer het heetste ambiancefeest van het jaar, want De Romeo's hebben gekozen voor het thema 'Tropical' als uithangbord voor hun feestje.

Al zes jaar op rij is 'Het Zingpaleis' één van de meest kleurrijke feestjes. De concertbezoekers en notoire fuifbeesten geven telkens massaal een positief gevolg aan de oproep om met kledij in aangepaste kleur op te dagen.

Voor de nieuwe editie van 'Het Zingpaleis', op zaterdag 19 november, stappen De Romeo's af van één welbepaalde kleur, maar gaan ze resoluut voor een volledige thema-editie : Tropical! Inmiddels maakten de drie heren de naam van de eerste gast bekend. De Spaans-Belgische Belle Perez (Eurosong 1999-2006) zal haar opwachting maken op de voorlaatste zaterdag van november.

Voor een definitieve invulling van 'Het Zingpaleis Tropical' is het nog iets te vroeg, maar nu al kunnen tickets worden aangeschaft
via de website van TeleTicketService of telefonisch 070 345 345 (België) of 0900 45 000 45 (Nederland).

13-05-2016 om 20:29 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.STOCKHOLM LIVE : Laura Tesoro opent zaterdag de finale van het Eurovisie Songfestival, bijna zestig jaar na Bobbejaan Schoepen.

 Morgenavond, zaterdag 14 mei 2016, vindt in de Zweedse hoofdstad Stockholm de finale plaats van de eenenzestigste editie van het Eurovisie Songfestival. Eerder vannacht, rond de klok van 02.38, werd de volgorde van optreden tijdens die finale wereldkundig gemaakt.

Net als de voorbije drie jaar vond er geen lottrekking plaats met betrekking tot de volgorde van optreden. Voor het vierde jaar op rij was het het productieteam van de organiserende omroep (SVT) die de startvolgorde bepaalden en dit om een zo evenwichtig mogelijke show te kunnen brengen. Deze werd nadien goedgekeurd door de EBU onder het toeziend oog van Jon Ola Sand (Executive Supervisor) en Dr. Frank-Dieter Freiling (voorzitter van de Referentiegroep).

* volgorde van optreden tijdens de finale (zaterdag 14 mei 2016 - 21.00-00.30) :

01. BELGIE : "What's The Pressure" - Laura Tesoro.
02. TSJECHIE : "I Stand" - Gabriela Gunčíková.
03. NEDERLAND : "Slow Down" - Douwe Bob.
04. AZERBEIDZJAN : "Miracle" - Samra.
05. HONGARIJE : "Pioneer" - Freddie.
06. ITALIE : "No Degree Of Separation" - Francesca Michielin.
07. ISRAEL : "Made Of Stars" - Hovi Star.
08. BULGARIJE : "If Love Was A Crime" - Polina Genova.
09. ZWEDEN : "If I Were Sorry" - Frans.
10. DUITSLAND : "Ghost" - Jamie-Lee.
11. 
FRANKRIJK : "J'ai cherché" - Amir.
12. POLEN : "Color Of Your Life" - Michał Szpak.
13. 
AUSTRALIE : "Sound Of Silence" - Dami Im.
14. CYPRUS : "Alter Ego" - Minus One.
15. SERVIE : "Goodbye (Shelter)" - Sanja Vučić ZAA.
16. LITOUWEN : "I've Been Waiting For This Night" - Donny Montell.
17. KROATIE : "Lighthouse" - Nina Kraljić.
18. RUSLAND : "You Are The Only One" - Sergey Lazarev.
19. SPANJE : "Say Yay!" - Barei.
20. LETLAND : "Heartbeat" - Justs.
21. OEKRAINE : "1944" - Jamala.
22. MALTA : "Walk On Water" - Ira Losco.
23. GEORGIE : "Midnight Gold" - Nika Kocharov and Young Georgian Lolitaz.
24. OOSTENRIJK : "Loin d'ici" - ZOË.
25. VER. KONINKRIJK : "You're Not Alone" - Joe and Jake.
26. ARMENIE : "LoveWave" - Iveta Mukuchyan.

Het is voor de tweede maal in de geschiedenis van het Eurovisie Songfestival dat ons land de finale mag openen. De vorige maal dateert al van 1957 toen wijlen Bobbejaan Schoepen deelnam met "Straatdeuntje". Hij eindigde toen op een achtste plaats op tien deelnemers. De Nederlander Douwe Bob moet ook al vroeg aan de bak want hij mag als derde het podium betreden. De Armeense Iveta Mukuchyan mag de finale afsluiten. (bron : Eurovision.tv ; foto : foto podium : Pär Källman/SVT)

13-05-2016 om 03:30 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'The Voice van Vlaanderen' : vanavond strijden zestien kandidaten voor twaalf plaatsen in de volgende liveshow.

Op vrijdag 19 februari 2016 gaf An Lemmens de aftrap van een nieuw seizoen van 'The Voice van Vlaanderen' waarin Bart Peeters (presentator Eurosong 1999-2002-2004-2006-2008, commentator ESF 1999-2002-2004-2006-2008-2010, presentator NSF 1997, presentator 'Eurosong 2010 : een song voor Tom Dice!', expert 'Eurosong 2014') zijn debuut maakte als coach, Natalia (Eurosong 2004) terug plaatsnam op de draaistoel, ancien Koen Wauters (Eurosong 1989, ESF 1991) meer dan ooit strijdt voor zijn eerste overwinning en Bent Van Looy een vervolg tracht te breien aan zijn succes van vorig seizoen. De vierde reeks gaat bovendien nu al de geschiedenis in als het seizoen met de meeste audities waarbij de vier coaches samen omdraaiden. En of er nog muzikaal talent is in Vlaanderen.

Na de laatste 'Battle' (vrijdag 22 april 2016) zijn de teams van Bart Peeters, Bent Van Looy, Koen Wauters en Natalia compleet. Elke coach heeft tijdens de 'Battles' moeilijke keuzes moeten maken : ze konden elk maar zes van de twaalf talenten uit hun eigen team meenemen naar de liveshows. Daarnaast hebben ze elk twee kandidaten uit het team van een andere coach 'gestolen' via de 'Steals'. Bart, Bent, Koen en Natalia hebben dus elk een team van acht unieke stemmen samengesteld.

Op vrijdag 29 april startten we met de liveshows van 'The Voice van Vlaanderen'. Na zes weken zal tijdens de finale op vrijdag 03 juni 2016 duidelijk worden wie dé 'Voice van Vlaanderen' wordt en zo Tom De Man opvolgt. Nieuw dit jaar is dat de liveshows zullen doorgaan in Flanders Expo in Gent.

* de derde liveshow - vrijdag 13 mei 2016 :

De eerste twee liveshows van 'The Voice van Vlaanderen' zijn achter de rug en de 32-koppige groep is intussen gehalveerd. Voor zestien kandidaten stopte het muzikale avontuur, zestien andere talenten zijn nog steeds in de running. Zij staan vanavond, vrijdag 13 mei 2016, voor de tweede keer op het grote Flanders Expo-podium voor de derde liveshow van 'The Voice'. Daarin laten de talenten zich van een andere kant zien op songs van The Beatles tot The Stones.

In de derde liveshow hebben coaches Natalia, Bart Peeters, Koen Wauters en Bent Van Looy elk nog vier talenten in hun team. Nadat Team Bent het publiek in de juiste stemming heeft gebracht met een spetterend openingsnummer, krijgen alle kandidaten de kans om zich te bewijzen op het podium van Flanders Expo. Na de vier performances van zijn of haar team kiest elke coach de kandidaat die al zeker doorstoot naar de volgende liveshow. Daarna krijgt stemmend Vlaanderen de kans om een kandidaat veilig te stellen. Uit de overblijvende twee talenten kiest de coach nog één iemand die het Voice-parcours mag verderzetten, voor de andere eindigt het avontuur. In de vierde liveshow van 'The Voice van Vlaanderen' is er immers maar plaats voor twaalf unieke stemmen.

Met deze nummers laten de zestien Voices zich vanavond van een andere kant zien :

TEAM BART

- Lisa (23, Vosselaar) zingt "Can't Hold Us" van Macklemore & Ryan Lewis.
- Robin (18, Izegem) zingt "Hurt" van Christina Aguilera.
- Yana (19, Erembodegem) zingt "Man In The Mirror" van Michael Jackson.
- Jan (59, Willebroek) zingt "With A Little Help From My Friends" van The Beatles, in de versie van Joe Cocker.

TEAM KOEN

- Lola (18, Oostende) zingt "All Of Me" van John Legend.
- Sepp (18, Hasselt) zingt "Drag Me Down" van One Direction.
- Leen (36, Zwalm) zingt "Habanera" uit 'Carmen' van Georges Bizet.
- Sandra (21, Aalst) zingt "We Don't Have To Take Our Clothes Off" van Ella Eyre.

TEAM BENT

- Gilles (18, Roeselare) zingt "Lady" van Modjo.
- Laura (20, Gent) zingt "Electric Feel" van MGMT.
- Janna (22, Brussel) zingt "Soon We'll Be Found" van Sia.
- Sophie (25, Gent) zingt "50 Ways To Leave Your Lover" van Paul Simon.

TEAM NATALIA

- David (25, Brussel) zingt "Just The Two Of Us" van Bill Withers.
- Jimmy (36, Geraardsbergen) zingt "Killer" van Adamski.
- Kim (29, Kontich) zingt "Homeless" van Marina Kaye.
- Camille (17, Zaventem) zingt "Paint It Black" van The Rolling Stones.

Zoals steeds worden deze liveshows in goede banen geleid door An Lemmens. Q-dj Sam De Bruyn vat ook vanavond opnieuw post in het 'Basecamp' van 'The Voice van Vlaanderen', het kloppende hart waar tweets, posts en instagrams toestromen. Sam volgt er alle online ontwikkelingen en meet de temperatuur op bij de kandidaten en hun achterban. Nog voor 'The Voice van Vlaanderen' op antenne gaat, duikt hij via Facebook LIVE de backstage in voor een exclusieve blik achter de schermen. Ook na de liveshow houdt Sam de vinger aan de pols via Facebook LIVE. Alle eerste reacties en emoties brengt hij als eerste live in beeld. Wie stoot door en voor wie eindigt de droom?

De tweede liveshow van de vierde reeks van 'The Voice van Vlaanderen', vanavond vrijdag 13 mei 2016 tussen 20.40 en 23.00 bij
vtm. Morgen, zaterdag 14 mei, krijg je in de vooravond tussen 17.10 en 19.00 een heruitzending. De volledige afleveringen van 'The Voice van Vlaanderen' kunnen na uitzending gratis worden bekeken op vtm.be en via de vtm-app. (bron, logo en foto's : vtm)

13-05-2016 om 02:10 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.STOCKHOLM LIVE : de zesentwintig deelnemers zijn netjes verdeeld over eerste en tweede helft finale Eurovisie Songfestival.

 Morgen, zaterdag 14 mei 2016, vindt in de Zweedse hoofdstad Stockholm de finale plaats van de eenenzestigste editie van het Eurovisie Songfestival. In tegenstelling tot vorig jaar is het ditmaal opnieuw een finale met zowel België als Nederland.

Na afloop van de eerste halve finale, afgelopen dinsdagavond 10 mei, vond een persconferentie plaats met de tien kandidaten die wisten door te stoten naar de finale en ook na afloop van de tweede halve finale (gisterenavond, donderdag 12 mei) vond er opnieuw een persconferentie plaats. Ook ditmaal vond er geen lottrekking plaats met betrekking tot de volgorde van optreden in die finale. Voor het vierde jaar op rij is het de organiserende omroep (SVT) die de startvolgorde zal bepalen en dit om een zo evenwichtig mogelijke show te kunnen brengen.

Tijdens de persconferenties, in goede banen geleid door Jovan Radomir (dinsdag) en Catarina Rolfsdotter-Jansson (donderdag), werd wel via lottrekking bepaald of een land moet aantreden in de eerste (nummers 01 tot en met 13) of de tweede helft (nummers 14 tot en met 26) van de finale. De negende plaats is al enige tijd ingenomen door het gastland Zweden. We zetten alles hieronder alvast op een rijtje.

* geplaatst voor de finale (zaterdag 14 mei 2016), in alfabetische volgorde :

* 01 tot en met 13 :

-
AUSTRALIE : "Sound Of Silence" - Dami Im.
-
AZERBEIDZJAN : "Miracle" - Samra.
-
BELGIE : "What's The Pressure" - Laura Tesoro.
-
BULGARIJE : "If Love Was A Crime" - Polina Genova.
-
DUITSLAND : "Ghost" - Jamie-Lee.
-
FRANKRIJK : "J'ai cherché" - Amir.
HONGARIJE : "Pioneer" - Freddie.
ISRAEL : "Made Of Stars" - Hovi Star.
-
ITALIE : "No Degree Of Separation" - Francesca Michielin.
NEDERLAND : "Slow Down" - Douwe Bob.
POLEN : "Color Of Your Life" - Michał Szpak.
TSJECHIE : "I Stand" - Gabriela Gunčíková.

09.
ZWEDEN : "If I Were Sorry" - Frans.

* 14 tot en met 26 :

ARMENIE : "LoveWave" - Iveta Mukuchyan.
CYPRUS : "Alter Ego" - Minus One.
GEORGIE : "Midnight Gold" - Nika Kocharov and Young Georgian Lolitaz.
KROATIE : "Lighthouse" - Nina Kraljić.
LETLAND : "Heartbeat" - Justs.
LITOUWEN : "I've Been Waiting For This Night" - Donny Montell.
MALTA : "Walk On Water" - Ira Losco.
-
OEKRAINE : "1944" - Jamala.
OOSTENRIJK : "Loin d'ici" - ZOË.
RUSLAND : "You Are The Only One" - Sergey Lazarev.
SERVIE : "Goodbye (Shelter)" - Sanja Vučić ZAA.
-
SPANJE : "Say Yay!" - Barei.
-
VER. KONINKRIJK : "You're Not Alone" - Joe and Jake.

Later vannacht zal de Zweedse nationale omroep de volgorde van optreden tijdens de finale wereldkundig maken. (foto : foto podium : Pär Källman/SVT)

13-05-2016 om 00:43 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.STOCKHOLM VANDAAG : vandaag twee generale repetities voor de finale van de eenenzestigste editie van het Eurovisie Songfestival.

 Morgenavond, zaterdag 14 mei 2016, vindt in de Zweedse hoofdstad Stockholm de finale plaats van de eenenzestigste editie van het Eurovisie Songfestival. Inmiddels zijn de zesentwintig deelnemers bekend die tijdens de meer dan drie uur durende uitzending gaan strijden om de overwinning.

Maar eer het zover is vinden er vandaag nog twee generale repetities plaats waarbij tijdens de tweede repetitie de vakjury's van de tweeënveertig deelnemende landen hun punten zullen toekennen. Morgenavond worden hun punten bekendgemaakt en mogen de kijkers uit alle deelnemende landen hun stem uitbrengen, ook dus de kijkers uit de landen die de finale niet haalden.

Daarnaast geven de zes rechtstreeks geplaatste finalisten normaal gezien nog een persconferentie en om 18.40 is er een persconferentie met betrekking tot de komende editie van het Junior Eurovisie Songfestival.

* Overzicht van de eerste en tweede generale repetitie voor de finale (vrijdag 13 mei 2016) :

14.30-17.30

1e GENERALE REPETITIE FINALE

16.40-17.00

PERSCONFERENTIE FRANKRIJK

17.00-17.20

PERSCONFERENTIE SPANJE

17.25-17.45

PERSCONFERENTIE DUITSLAND

17.50-18.10

PERSCONFERENTIE ITALIE

18.15-18.35

PERSCONFERENTIE VER. KONINKRIJK

18.40-19.00

PERSCONFERENTIE JUNIOR EUROVISIE SONGFESTIVAL

21.00-00.30

2e GENERALE REPETITIE FINALE


Later vannacht wordt de volgorde van optreden tijdens die finale bekendgemaakt en komen we te weten wie de finale van deze editie mag openen en wie ze als zesentwintigste en laatste deelnemer mag afsluiten.

Sinds maandag 02 mei, en dit tot en met de dag van de finale (zaterdag 14 mei), is het perscentrum dagelijks geopend. Vandaag, vrijdag 13 mei, is het centrum open tussen 10.00 en 02.00 (bron : Eurovision.tv ; foto podium : Pär Källman/SVT)

13-05-2016 om 00:00 geschreven door Redactie  




VOLG ONS OOK OP TWITTER & FACEBOOK.



Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs