Twelve Points...Douze Points...Kiev 2017...

Deze website wordt niet meer geüpdatet! Volg ons via https://twitter.com/12_TPDP_12.....

29-04-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.STOCKHOLM LIVE : Tom Helsen, Axel Hirsoux, Aurélie Van Rompay, Jo Lemaire en Leen Demaré zetelen in Belgische vakjury.

 De EBU heeft zoals beloofd eerder deze namiddag, vrijdag 29 april 2016, de namen bekendgemaakt van de leden van de vakjury's van de tweeënveertig deelnemende landen aan de eenenzestigste editie van het Eurovisie Songfestival.

In de Belgische vakjury zetelen de volgende vijf mensen :

01. Tom Helsen (39), eerder dit voorjaar ook al te gast tijdens één van de uitzendingen van 'Eurosong 2016' alwaar hij de artiesten en hun liedjes van de nodige commentaar voorzag. Helsen is tevens voorzitter van de vakjury.

02. Axel Hirsoux (33), zetelde in 2013 reeds in de Belgische vakjury (toen bij de Franstalige omroep RTBF) en nam een jaar later voor ons land deel met "Mother". Hij zou uiteindelijk in de eerste halve finale stranden met een totaal van achtentwintig punten (veertiende plaats).

03. Aurélie Van Rompay (20), nam in 2014 deel aan de derde reeks van 'The Voice van Vlaanderen' (team Axelle Red) en stond inmiddels met twee singles ("Meisje met de parel" en "Witte vlag") in Vlaanderen in de hitparade.

04. Jo Lemaire (60), nam in 1984 in eigen land deel aan de nationale selectie voor het Eurovisie Songfestival met "Je veux chanter l'hymne à l'amour". Is onder meer bekend van liedjes als "Je suis venue te dire que je m'en vais", "Parfum de rêve" en "La nuit te ressemble".

05. Leen Demaré (54), werkte heelwat jaren voor de openbare omroep en was vanaf 1992 de leading lady van Radio Donna (voorganger van MNM). Eind 2006 stapte ze over naar de commerciële radiozender 4fm (het huidige Joe) alwaar ze nog steeds aan de slag is. In 1996 maakte ze tijdens 'De Gouden Zeemeermin', de Belgische selectie voor het Eurovisie Songfestival, deel uit van de vakjury en later dook ze ook nog op tijdens 'Eurosong' om de punten van de Radio Donna-jury voor te lezen. (bron : Eurovision.tv)

29-04-2016 om 15:40 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.STOCKHOLM LIVE : aanstaande maandag starten de eerste repetities in de Zweedse hoofdstad Stockholm.

 Aanstaande maandag02 mei 2016, wordt in de Zweedse hoofdstad Stockholm het startschot gegeven voor de eenenzestigste editie van het Eurovisie Songfestival. De eerste halve finale vindt pas een week later, op dinsdag 10 mei, plaats maar vanaf maandag gaan in de Ericsson Globe (Globen, Stockholm Globe Arena) de eerste repetities van start.

Finland mag als allereerste om 10.00 het podium op voor de eerste repetitie. De eerste repetitie van de Belgische kandidate Laura Tesoro is pas voor aanstaande donderdag (05 mei) tussen 15.40 en 16.10. De Nederlandse deelnemer Douwe Bob mag ook al maandag zijn eerste repetitie afwerken en dit tussen 14.20 en 14.50.

Vanaf maandag 02 mei en dit tot en met de dag van de finale, zaterdag 14 mei, krijg je net als de vorige jaren dagelijks een overzicht van de repetities en de daaropvolgende persconferenties. Zo weet je meteen wanneer jouw favoriet(en) zijn/haar/hun repetities afwerken.

Net als de voorbije drie jaar is het repetitieschema ingekort en duurt de eerste individuele repetitie dertig in plaats van veertig minuten. De tweede individuele repetitie duurt nog slechts twintig in plaats van dertig minuten.

De eerste individuele repetities zijn - net als de voorbije drie jaar - niet meer openbaar wat meteen ook inhoudt dat de pers pas vanaf vrijdag 06 mei in de arena wordt toegelaten. Daarmee komen ook de persconferenties na afloop van de eerste repetitie te vervallen. Wel is er een 'meet & greet' voorzien met de kandidaten. De geaccrediteerde pers/fans kan/kunnen de eerste repetities wel volgen vanuit het perscentrum.

De zes rechtstreeks geplaatste finalisten, de 'Big 5', en gastland Zweden, betreden op vrijdag 06 en zaterdag 07 mei voor de eerste maal het festivalpodium.

Tot slot geven we nog mee dat we vanaf vandaagvrijdag 29 april, al het nieuws rond de eenenzestigste editie van het Eurovisie Songfestival zullen bundelen onder de noemer 'STOCKHOLM LIVE'. (bron : Eurovision.tv)

29-04-2016 om 14:59 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'The Voice van Vlaanderen' : vanavond gaat de eerste liveshow van het seizoen van start.

Op vrijdag 19 februari 2016 gaf An Lemmens de aftrap van een nieuw seizoen van 'The Voice van Vlaanderen' waarin Bart Peeters (presentator Eurosong 1999-2002-2004-2006-2008, commentator ESF 1999-2002-2004-2006-2008-2010, presentator NSF 1997, presentator 'Eurosong 2010 : een song voor Tom Dice!', expert 'Eurosong 2014') zijn debuut maakte als coach, Natalia (Eurosong 2004) terug plaatsnam op de draaistoel, ancien Koen Wauters (Eurosong 1989, ESF 1991) meer dan ooit strijdt voor zijn eerste overwinning en Bent Van Looy een vervolg tracht te breien aan zijn succes van vorig seizoen. De vierde reeks gaat bovendien nu al de geschiedenis in als het seizoen met de meeste audities waarbij de vier coaches samen omdraaiden. En of er nog muzikaal talent is in Vlaanderen.

 Na de laatste 'Battle' (vrijdag 22 april 2016) zijn de teams van Bart Peeters, Bent Van Looy, Koen Wauters en Natalia compleet. Elke coach heeft tijdens de 'Battles' moeilijke keuzes moeten maken : ze konden elk maar zes van de twaalf talenten uit hun eigen team meenemen naar de liveshows. Daarnaast hebben ze elk twee kandidaten uit het team van een andere coach 'gestolen' via de 'Steals'. Bart, Bent, Koen en Natalia hebben dus elk een team van acht unieke stemmen samengesteld.

Vandaag
, vrijdag 29 april 2016, starten we met de liveshows van 'The Voice van Vlaanderen'. Na zes weken zal tijdens de finale op vrijdag 03 juni 2016 duidelijk worden wie dé 'Voice van Vlaanderen' wordt en zo Tom De Man opvolgt. Nieuw dit jaar is dat de liveshows zullen doorgaan in Flanders Expo in Gent.

In de eerste twee liveshows (vrijdag 29 april en vrijdag 06 mei) zullen alle tweeëndertig kandidaten op het podium van Flanders Expo staan, per aflevering de helft van elk team, dus telkens zestien kandidaten per liveshow. Per team stuurt elke coach één kandidaat onmiddellijk door naar de volgende ronde én kiest het publiek per team hun publiekslieveling uit : de kandidaat met het hoogst aantal publieksstemmen gaat door. Voor de andere twee kandidaten van elk team stopt hier het Voice-avontuur.

De derde liveshow (vrijdag 13 mei) wordt gestart met de zestien overblijvende talenten, vier stemmen per coach. Elke coach kan tijdens deze liveshow opnieuw één kandidaat meteen doorsturen en stemmend Vlaanderen krijgt opnieuw de kans om één kandidaat per team door te laten gaan. Uit de twee overblijvende talenten kiest de coach deze keer één iemand die het Voice-parcours ook mag verder zetten. Er zijn dus twaalf kandidaten over op het einde van de derde liveshow, drie kandidaten per coach.

In de vierde liveshow (vrijdag 20 mei) kiest de coach opnieuw één kandidaat die mag doorgaan en kan ook het publiek zijn favoriet doorsturen naar de halve finale. De vijfde liveshow (vrijdag 27 mei) wordt dus ingezet met acht kandidaten, twee per coach. In deze halve finale wordt het nog spannender : elke coach verdeelt 100 punten over zijn twee kandidaten en ook het publiek geeft zijn stem, beiden herberekend naar een percentage. Deze percentages worden samengeteld en diegene met het hoogste aantal, gaat door naar de finale. Er blijven dus nog vier kandidaten over die kans maken om dé Voice van Vlaanderen te worden.

In de finale op vrijdag 03 juni hebben Bart, Bent, Koen en Natalia nog elk één poulain over die het tegen elkaar moeten opnemen in de finale. Wie de uiteindelijk 'Voice van Vlaanderen' wordt, wordt beslist door de stemmen van kijkend Vlaanderen tijdens de finale. Dé 'Voice van Vlaanderen' wordt dus diegene die in het totaal het hoogst aantal stemmen heeft gehaald van de kijker.

Overzicht verloop liveshows van 'The Voice van Vlaanderen' :

* vrijdag 29 april 2016 : Liveshow 1 met 16 kandidaten, 4 per team (van 16 naar 8).
* vrijdag 06 mei 2016 : Liveshow 2 met 16 kandidaten, 4 per team (van 16 naar 8).
* vrijdag 13 mei 2016 : Liveshow 3 met 16 kandidaten, 4 per team (van 16 naar 12).
* vrijdag 20 mei 2016 : Liveshow 4 met 12 kandidaten, 3 per team (van 12 naar 8).
* vrijdag 27 mei 2016 : Halve finale met 8 kandidaten, 2 per team (van 8 naar 4).
* vrijdag 03 juni 2016 : Finale met 4 kandidaten, 1 per team (van 4 naar 1).

De eerste liveshow van de vierde reeks van 'The Voice van Vlaanderen', vanavond vrijdag 29 april 2016 tussen 20.40 en 23.05 bij vtm. (bron en logo : vtm)

29-04-2016 om 09:04 geschreven door Redactie  


27-04-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit in Nederland'.

Op deze laatste woensdag van april, en meteen ook Koningsdag in Nederland, hebben we een nieuwe aflevering van 'Een avondje uit in Nederland' voor je klaargestoomd. Ook ditmaal bekijken we een aantal optredens en concerten die de komende weken en maanden in Nederland zullen plaatsvinden en zetten we die voor je op een rijtje.

Sinds begin maart gaat de Nederlandse zangeres Edsilia Rombley (ESF 1998-2007, woordvoerster ESF 1999-2007-2015) weer op tournee langs de theaters. De tweevoudige Songfestivaldeelneemster is een rasentertainer vol humor, gezegend met een warme, soulvolle stem, waarmee ze de emotie van elk liedje over weet te brengen op haar publiek. Na het uitbrengen van het album "The Piano Ballads Volume I" en de grootse concertreeks van de 'Ladies of Soul', keert ze dit voorjaar terug naar de intimiteit van het theater.

Ze etaleert opnieuw haar liefde voor soulmuziek met uptempo nummers en gevoelige ballads en vertelt persoonlijke anekdotes vol humor.

De tournee, 'Mama Sings', loopt nog tot en met zaterdag 07 mei. Voor een volledig overzicht van plaatsen, data en hoe je tickets kan aanschaffen verwijzen we je naar haar agenda op haar website.


Voor het eerst staan toneelgrootheid Anne Wil Blankers en all-round entertainer Paul de Leeuw (presentator NSF 1993-1994-1998-1999-2000-2001, lid vakjury NSF 2005, woordvoerder ESF 2006-2007) samen op de planken.

In de Broadwayhit 'Mothers and Sons' volgen we een moeder Katherine (Anne Wil Blankers) die de ex-partner (Paul de Leeuw) van haar overleden zoon bezoekt. Vervuld van boosheid, jaloezie, rouw en liefde voor haar aan aids overleden zoon, gaat Katherine de confrontatie met Cal aan. Cal is inmiddels getrouwd met een andere man en heeft een zoon; iets wat twintig jaar geleden ondenkbaar was.

Na jaren van zwijgen en het wegstoppen van emoties én zichzelf, wordt Katherine uitgedaagd om onder ogen te zien hoe de samenleving is veranderd. De ontmoeting met Cal is het startpunt van een modern stuk over de zoektocht naar de veranderde betekenis van familie en de helende kracht van vergeving. Een zeldzaam mooi Broadway-drama, met scherpe humor en een meeslepend verhaal. Zou het Katherine lukken Cal zijn gevonden geluk te gunnen? 'Mothers and Sons' werd in 2014 genomineerd voor twee 'Tony Awards', waaronder die voor 'Best Play', en is dit voorjaar voor het eerst in de Nederlandse theaters te zien.

Voor een volledig overzicht van alle voorstellingen (tot en met zondag 19 juni) verwijzen we je naar de website van Nationale Theaterkassa alwaar je voor een aantal voorstellingen reeds tickets kan aanschaffen.

Op zaterdag 09 en zondag 10 juli eerstkomende vindt een nieuwe editie plaats van het tweedaagse muziekfestival 'Bospop' (Evenemententerrein A2 Weert Noord).

Inmiddels zijn de eerste namen bekend van artiesten die het tweede weekend van juli hun opwachting zullen maken in Weert. Zo komen op zaterdag Nena (presentatrice 'Countdown Grand Prix 1998') en Selah Sue (componist/tekstschrijver Belgische inzending ESF 2016) en op zondag maakt de Zweedse formatie Roxette (met Per Gessle, componist/tektschrijver "Kärleken är evig", MF 1986) en de in Gent geboren Trixie Whitley hun opwachting.

De ticketverkoop verloopt via de website van Ticketmaster alsook telefonisch via het nummer 0900 300 1250 (60 cpm) en natuurlijk via de gebruikelijke verkooppunten.

27-04-2016 om 19:54 geschreven door Redactie  


25-04-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit'.

Bij het begin van een nieuwe werkweek hebben we weer een aflevering van onze rubriek 'Een avondje uit' voor je klaargestoomd. Fans die eens een concert willen bijwonen of op zoek zijn naar een plaats in de buurt waar hun favoriete artiest zal optreden zitten bij ons op de eerste rij.

Vijftig jaar in de spotlights : dat is een prestatie die slechts weinigen de Duits-Griekse zangeres Vicky Leandros (ESF 1967-1972, Die Deutsche Vorentscheidung 2006 - 50 Jahre Grand Prix) al hebben voorgedaan. In 2016 gaat ze met haar 'Das Leben und ich'-show op tournee om het bijzondere jubileum te vieren en talrijke hoogtepunten uit haar immense carrière live met haar publiek te delen.

Het verhaal van Vassiliki Papathanasiou – Vicky Leandros dus – begint al in 1965, als haar debuutsingle "Messer, Gabel, Schere, Licht" uitkomt. Twee jaar later mag ze voor Luxemburg aantreden in het Eurovisie Songfestival, waar ze 'maar' op de vierde plaats eindigt met "L'amour est bleu". In 1972 probeert ze het nog een keer, met "Après toi". Ze kaapt daarmee niet alleen de eerste plaats weg op het Songfestival, maar wordt met acht miljoen verkochte exemplaren van de single in één klap ook de best verkopende artiest wereldwijd op dat moment.

Sindsdien is Vicky Leandros een echte wereldster, met ontelbare hits op haar palmares en meer dan vijftig miljoen verkochte cd's op haar naam.

Maar ook na al die jaren op het podium, maakt ze er geen geheim van dat ze nog steeds kriebels in de buik heeft als ze op de bühne mag staan. Die ongelofelijke 'goesting' zorgt ervoor dat ze haar publiek telkens weer een onvergetelijke avond weet te bezorgen, en dat zal ook tijdens haar tournee in 2016 niet anders zijn.

Vicky Leandros staat met haar jubileumconcert 'Das Leben und ich' op vrijdag 13 mei (aanvang : 20.00), daags voor de finale van de eenenzestigste editie van het Eurovisie Songfestival, in het Kursaal van Oostende. Tickets (48 en 58 euro) voor dit unieke concert kunnen nog steeds worden aangeschaft via de website van Sherpa of telefonisch via het nummer 070 22 56 00 (vanuit Nederland : +32 70 25 20 20). Daarnaast kan je van maandag tot en met zondag (telkens tussen 10.00 en 18.00) ook terecht in de Box Office Toerisme Oostende (Monacoplein 2, 8400 Oostende). Tussen 12 november en 31 maart is de Box Office dagelijks geopend tussen 10.00 en 17.30.

Rob de Nijs (NSF 1969), Nederlands meest bekende zanger van onder andere "Malle Babbe", "Zondag", "Banger hart" en "Het werd zomer" zal volgende zomer schitteren in '80th Celebration'. Sandrine (Eurosong 2008, woordvoerster ESF 2008), die reeds drie maal het publiek verblufte met haar vocale kwaliteiten is ook weer van de partij in Blankenberge om de tachtigste verjaardag te vieren van Het Witte Paard.

De revue is zoals steeds een verbluffende cocktail van gevarieerde tijdloze muziek, hilarische sketches, machtige dans, onovertroffen acrobatie en oogverblindende kostuums. Hij loopt van vrijdag 15 juli tot en met maandag 05 september in Blankenberge. De affiche wordt vervolledigd met twee internationale verrassingsacts. Glitter en glamour verzekerd !

Nele Goossens ('Chris & Co', 'Dobus', 'De vaginamonologen', ...) maakt voor de achtste maal haar opwachting als gastvrouw in de zomershow. Peter Thyssen ('Samson & Gert', 'Crimiclowns', 'Zonen van Van As', 'Bowling Balls', …) zal als medegastheer zijn allround kunnen etaleren in '80th Celebration'. Het is zijn vierde opeenvolgende deelname. Op Patrick Onzia (Eurosong 1993)('Familie', 'Studio 100', 'Echt Antwaarps teater', …), Dimitri Verhoeven (''14-'18', 'Oliver', …) en Laura Seys kunnen we gelukkig ook opnieuw rekenen. De fluwelen stem en het komisch talent van Daisy Thys ('Thuis', 'Amika', 'Droge Voeding Kassa 4', …) mag natuurlijk niet ontbreken. Zij zal voor de zevende maal op rij mee het spektakel verzorgen.

De regie van de revue is in handen van een nieuwe regisseur Jos Dom, onder andere gewerkt voor 'Zone Stad', 'Spoed' en de musical 'Peter Pan'. Hij staat gekend om theater met dat tikkeltje meer. Het fantastische live-orkest staat naar goede gewoonte onder de professionele leiding van Patrick Desmedt. Natalie de Bruyn (Kickx N Moves) gaat voor de eerste maal de uitdaging van de choreografie van het showballet aan. Ben Van den Keybus is naar goede gewoonte producent en verantwoordelijk voor het concept.

Voor info, tickets en arrangementen met showdiner en overnachting, ga je naar de website van Het Witte Paard of contacteer je hen telefonisch op 050 41 11 00 of op info@witte-paard.be.


Na het overdonderende success in 2014, met meer dan 25 000 toeschouwers, keert Michael Flatley's 'Lord of the Dance' in november terug naar ons land. Met een spectaculaire nieuwe voorstelling viert 'Lord of the Dance' in 2016 zijn twintigste verjaardag.

Met 'Lord of the Dance : Dangerous Games' weet Michael Flatley (intervalact ESF 1994) een dansklassieker op spectaculaire wijze nieuw leven in te blazen.De gloednieuwe show van 'Lord of the Dance : Dangerous Games' combineert het adembenemende precisiewerk van het origineel met een nieuwe enscenering, nieuwe kostuums en een nieuwe choreografie. Onder leiding van Michael Flatley geven veertig jonge topperformers het beste van zichzelf op de nieuwe muziek van Gerard Fahy. Kortom, de gedroomde combinatie van traditie, nieuwe muziek en dans. Dit niet te missen dansspektakel houdt in november 2016 halt in ons land!

Tickets voor de shows in Hasselt (donderdag 17 november, Ethias Theater) en Antwerpen (vrijdag 18 november, Lotto Arena) kunnen worden aangeschaft via de website van TeleTicketService. Tickets voor de shows in Oostende (zaterdag 19 en zondag 20 november, Kursaal), Gent (dinsdag 22 en woensdag 23 november, Capitole) en Vorst Nationaal (donderdag 24 november) kunnen worden aangeschaft via de website van Sherpa.

25-04-2016 om 15:49 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'De Keuken van Sofie' : Sofie Dumont ontvangt deze week Songfestivaldeelneemster Laura Tesoro.

 Deze week ontvangt Sofie Dumont jong geweld in haar keuken. De 19-jarige Laura Tesoro, binnenkort de Belgische trots op het Eurovisie Songfestival in Zweden, staat te popelen om een hele week achter het fornuis te staan in 'De Keuken van Sofie'. Laura heeft Italiaanse roots, wat meteen ook de kookinspiratie vormt van de week.

Laura's papa komt uit Italië en thuis stond er dus dagelijks Italiaans op het menu. Olijven, lamsvlees, aubergines : de kleine Laura kreeg het allemaal met de paplepel ingegeven.

Vandaagmaandag 25 april 2016, gaat Sofie aan de slag met streekproducten en maakt ze ravioli van aubergine met paddenstoel, lamszadel en paprika. Kan ze de Italiaanse kookkunsten van Laura's vader evenaren?

Laura lust geen kippengehakt, maar krijgt ze het vlees misschien wel naar binnen als het verwerkt is in een Italiaanse hamburger met zongedroogde tomaten en pancetta? Sofie doet een poging op dinsdag 26 april. Een ander probleem doet zich voor wanneer de goedgevulde hamburgers met gesmolten kaas uit de oven komen, want hoe eet je dat gracieus op?
  
Woensdag 27 april wordt Laura op nog meer Italiaanse lekkernijen getrakteerd. Eerst maken de dames Laura's absolute lievelingsgerecht : een rijkelijk belegde pizza op een krokant ciabattabroodje. Nadien zorgt Sofie voor afkoeling met een ijskoude citroengranité met limoncello.

Stiekem kijkt Laura het meest uit naar donderdag 28 april, want dan staat er traditionele pasta carbonara op het menu. Laura verbleef twee weken in een gastgezin in Rome om haar talen bij te schaven. Toen is ze wel zeven keer op restaurant geweest om pasta carbonara te eten.

 Vrijdag 29 april is het tijd voor zoetigheid. Sofie en Laura bakken een chocoladebiscuit die afgewerkt wordt met mascarpone, amaretto en aardbeien. Het resultaat oogt formidabel. Om de themaweek op gepaste manier af te sluiten, maken de twee ook waterijsjes in de Italiaanse tricolore. Viva Italia!

'De Keuken van Sofie', van maandag 25 tot en met vrijdag 29 april 2016 rond de klok van 18.00 op vtm. De aflevering wordt daags nadien herhaald rond de klok van 12.45. De aflevering van aanstaande vrijdag krijg je volgende week maandagmiddag voorgeschoteld. (bron en foto's : vtm)

25-04-2016 om 08:19 geschreven door Redactie  


24-04-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Thuis' : Eddy krijgt bezoek en Lowie krijgt opnieuw een anoniem bericht.

Op zaterdag 14 mei zet de openbare omroep haar 'Thuis'-tenten op in het Provinciaal domein De Ster in Sint-Niklaas!

Op de 'Thuisdag' kan je op de foto met je favoriete 'Thuis'-acteurs, je amuseren tijdens de slotshow en genieten van alle activiteiten in het recreatiepark.

Tickets zijn te koop sinds vrijdag 15 aprilHIER krijg je alvast meer nieuws en informatie!

'Thuis'-reis naar Andalusië

Het is nog redelijk koud buiten, daarom dromen wij alvast van die lekker zomerse temperaturen. Die vinden we dit jaar op de 'Thuisreis' richting Andalusië (Spanje). Uiteraard nemen we ook dit jaar onze grootste 'Thuis'-vrienden mee, deze keer zijn dat Annick Segal (Rosa), Tina Maerevoet (Paulien), Nawfel Bardad-Daidj (Adil), Frank Van Erum (Renzo), Geert Hunaerts (Peter), Vanya Wellens (Femke) en Wim Stevens (Tom).

Wil je erbij zijn? Hou dan alvast een gaatje vrij in je agenda van dinsdag 11 tot en met dinsdag 18 oktober 2016!

De plaatsen zijn beperkt, dus snel reserveren is de boodschap!
Surf naar www.projectreizen.be of bel 03 210 86 00 voor meer info en tickets.


Wij brengen ook dit seizoen, telkens op zondag, al een korte inhoud van de afleveringen die er de komende week worden uitgezonden.

* INHOUD 'THUIS' - AFLEVERING 3.981 TOT EN MET 3.985.

Frank verdedigde zijn dochter, maar betekent dat ook dat hij Kaat aanvaardt? Simonne heeft er haar twijfels bij...

- maandag 25 april - aflevering 3.981 : Femke en Peter lijken zich helemaal te herpakken. De zenuwen steken de kop op bij Nancy. Tim dingt mee naar promotie op het werk. Sam moet haar best doen om sommige kabouters in het gareel te houden. Wendy heeft minder leuk nieuws voor Renzo.

- dinsdag 26 april - aflevering 3.982 : Tom houdt voet bij stuk tegen beter weten in van iedereen uit zijn omgeving. Luc praat met Lowie over Olivia. Britney heeft iets speciaal gemaakt voor Lucas. Olivia moet pijnlijk nieuws brengen.

- woensdag 27 april - aflevering 3.983 : Bob wil zich excuseren bij Jana. De vadergevoelens van Renzo komen even naar boven wanneer iemand zijn hulp nodig heeft. Adil wil Toon iets uitleggen. Nancy geniet van haar verrassing. Eddy krijgt bezoek.

- donderdag 28 april - aflevering 3.984 : Olivia en Lowie moeten hun problemen uitpraten. Frank kan bij Toon terecht, terwijl Simonne haar gevoelens uit bij Julia. Tom waant zich de winnaar, tot hij het deksel op de neus krijgt. Renzo geeft Peggy goede raad.

- vrijdag 29 april - aflevering 3.985 : Judith maakt zich ongerust over Tom. Waldek ziet Frank steeds dieper in de put zakken. Arne zoekt Olivia op. Tamara doet haar best om Olivia uit te leggen hoe bepaalde zaken in elkaar steken. Opnieuw krijgt Lowie een anoniem bericht.

Mis niets van 'Thuis'

Vanaf dit seizoen is er ook een volledig nieuwe eindgen eriek mét vooruitblik naar de volgende aflevering. Ook dit eenentwintigste seizoen kan je voor het meest recente nieuws, exclusieve clips en foto's terecht op de enige officiële 'THUIS'-pagina op Facebook, en op de vernieuwde een.be. En wie tijdens de aflevering wil tweeten, kan dat met de intussen vertrouwde hashtag #thuisopeen.

'Thuis', het eenentwintigste seizoen, telkens van maandag tot vrijdag rond de klok van 20.10 op Eén. De reeks is eveneens beschikbaar via 'Ooit Gemist'. (bron, logo en foto's : Eén/VRT)

24-04-2016 om 12:35 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Familie' : Trudy wil zich veiliger voelen en besluit om het wapen van Niko in huis te nemen.

Op maandag 24 augustus 2015 ging het inmiddels vijfentwintigste seizoen van 'Familie' van start. De eerste aflevering van dat nieuwe seizoen was niet alleen extra lang, maar ook extra emotioneel.

Kürt Rogiers krijgt een vaste rol in 'Familie'!

Opmerkelijk nieuws! Acteur Kürt Rogiers begint in mei 2016 aan zijn eerste draaidag en zal vanaf het najaar 2016 elke weekdag vast te zien zijn in een dragende rol in de dagelijkse reeks!

Kürt Rogiers : "In mei begin ik bij Familie aan een toffe uitdaging. Niet alleen zie ik er een aantal collega-acteurs uit het verleden terug met wie ik weer enorm veel zin heb om opnieuw samen te werken. Sandrine André, Werner De Smedt en Roel Vanderstukken om maar enkele te noemen. Maar ik wil me smijten in deze nieuwe rol. Je een personage eigen maken, van gedrag over manier van praten tot manier van stappen,… dat is als acteur altijd smullen. Dus de goesting is groot. Ik kan momenteel nog niet uitweiden over het personage waaraan ik gestalte zal geven, want dat zou wellicht een spoiler zijn voor de fans,… de fans van wie ik trouwens hoop dat ze mij snel in hun armen zullen sluiten."

Jaak Van Assche speelt vader van Benny

Dit najaar verwelkomen we nog een bekend gezicht! Rasacteur Jaak Van Assche – bekend van tal van televisie-, theater- en filmrollen en bij vtm te zien in 'De Zonen van Van As' – vervoegt de cast met een langlopende gastrol. Van Assche staat in juni voor het eerst op de set en geeft gestalte aan Alfons Coppens, de vader van Benny.

Rechtlijnig, disciplinair, principieel, dominant : het zijn eigenschappen die het karakter van Alfons Coppens het best omschrijven. En bij uitbreiding ook de opvoeding die hij zijn zoon Benny meegaf. De voormalige beroepsmilitair zwaaide de plak in het gezin en was de rechtstreekse aanleiding voor de turbulente jeugd van Benny. Na jaren zonder contact, duikt Alfons opnieuw op in het leven van zijn zoon. Maar of de twee de spons kunnen vegen over het verleden, is nog maar de vraag...

Ook dit seizoen, telkens op zondag, brengen wij al de korte inhoud van de afleveringen van het vijfentwintigste seizoen die de komende week op het scherm zullen komen.

* INHOUD 'FAMILIE' - AFLEVERING 5.721 TOT EN MET 5.725.

- maandag 25 april - aflevering 5.721 : June strooit schokkende insinuaties rond bij Fashion. Liesbeth is razend op Benny omwille van zijn zwartwerk bij Niko. Emma crasht bijna door het vele werk op school in combinatie met de zorg voor Mila. Faroud maakt een keuze.

- dinsdag 26 april - aflevering 5.722 : Trudy wil zich veiliger voelen en besluit om het wapen van Niko in huis te nemen. Benny kan maar tijdelijk aan de slag bij Niko en gaat op zoek naar een andere oplossing. Die valt bij Liesbeth echter niet in goede aarde. Bij Fashion wordt druk gespeculeerd over wat er tussen Evy en Simon aan de hand is. Jenny denkt er het hare van. Louise is officieel samen met Steve en loopt op wolken. Emma daarentegen loopt gefrustreerd rond omdat ze vreest dat ze haar opdracht niet tijdig zal klaar krijgen.

- woensdag 27 april - aflevering 5.723 : Evy besluit open kaart te spelen om zo een einde te maken aan de roddels bij Fashion. Benny zet Simon op zijn plaats. Samen met Liesbeth besluit hij ook Patrick om geld te vragen. Agnes reageert furieus. June blijft stiekem van het CEO-schap dromen.

- donderdag 28 april - aflevering 5.724 : Simon praat eindelijk met Evy. Mathias wil een dagje naar zee, maar Véronique heeft het te druk op haar hometrainer. Evy krijgt Stan maar niet uit haar hoofd. Ze besluit hem op te zoeken in de gevangenis. Zjef praat zijn mond voorbij en vertelt Trudy dat Louise en Steve een koppel zijn. Anna en Albert nodigen zichzelf uit op het feestje van Hanne en Emma.

- vrijdag 29 april - aflevering 5.725 : Evy denkt eraan om het aanbod van Stan om een boek over hem te schrijven, te aanvaarden. Ze stelt echter wel haar voorwaarden. Niko kan Mieke overtuigen om alleen naar het feest van Emma en Hanne te gaan. Hanne kan ook Simon overtuigen om te komen, maar Evy blijft de grote afwezige. Jelle vindt thuis het wapen van Trudy.

'Familie', van maandag tot en met vrijdag, telkens tussen 19.55 en 20.35 op vtm. Volg 'Familie' ook op Facebook en Twitter. (bron, logo en foto : vtm)

24-04-2016 om 12:34 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Wittekerke' : Frank wordt op de rooster gelegd over zijn ontvoering en Elke wordt op straat gezet.

Op dinsdag 31 augustus 1993 maakte Vlaanderen voor de eerste maal kennis met de inwoners van het fictieve kuststadje 'Wittekerke'. Vijftien seizoenen en 1.067 afleveringen later viel op dinsdag 26 augustus 2008 definitief het doek over deze populaire Vlaamse reeks. Oorspronkelijk was 'Wittekerke' gebaseerd op het Australische 'E-Street' maar de serie overschreed het aantal afleveringen (vijftig) en vaarde zo gedurende bijna vijftien jaar haar eigen koers.

In die vijftien jaar passeerden heelwat acteurs de revue en zo maakten onder meer Pascale Michiels (backing vocal Belgische inzending ESF 1996), Davy Gilles (De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999), Danaë Van Oeteren (Eurosong 2002), Anneleen Liégeois (Eurosong 2004), Els de Schepper (Eurosong 2006), Nicolas Caeyers (Eurosong for Kids 2006) en Stan Van Samang (lid vakjury 'Junior Eurosong 2010') voor korte of langere tijd hun opwachting in de reeks.

Voor de fans van 'Wittekerke' is er heel goed nieuws want vtm zendt sinds dinsdag 02 april 2013 de reeks opnieuw uit en dit vanaf de allereerste aflevering die meer dan twintig jaar geleden op het scherm kwam. Voortaan heb je tussen maandag en vrijdag rond de klok van 14.10 afspraak met de bewoners van het kuststadje.

We zetten telkens op zondag al een korte inhoud van de afleveringen die er de komende week worden uitgezonden.

* INHOUD 'WITTEKERKE' - AFLEVERING 706 TOT EN MET 710.

- maandag 25 april - aflevering 706 : Georges is er niet over te spreken dat Nathalie en Thibault samen de nacht hebben doorgebracht. Max gelooft niet dat Kevin over de capaciteiten beschikt om als volwaardig agent te functioneren. Nikki is overtuigd van het tegendeel en ze doet een goed woordje voor Kevin bij de burgemeester. Els grijpt naar de grote middelen om een verzoening te forceren tussen haar zus en schoonbroer. Ivan is in alle staten wanneer hij ontdekt dat er een scheur zit in zijn Carpentier. Sneyers en Merel weten dat Max zich eenzaam voelt en ze stellen hem voor om bij hen in te trekken. Julia verliest de pedalen wanneer Raymond Wardenier in "De Schorre" opduikt.

- dinsdag 26 april - aflevering 707 : Frank heeft gisteren zijn kat gestuurd voor het etentje met Nellie en Jean-Paul. Meer zelfs, hij is helemaal niet naar huis gekomen. Ilse vindt dit onrustwekkend. Jelle vindt dat zijn vriendin overdrijft, tot blijkt dat zijn pa ontvoerd is. Celine pleit er bij haar vader voor om Thibault een fatsoenlijk voorstel te doen. Elke is door Jan en Ivan op straat gezet. Ze vindt het echter niet nodig om een ander onderkomen te zoeken en overnacht vrolijk in het ziekenhuis. Angele geeft Kevin geen hoop dat hij ooit gepromoveerd zal worden tot volwaardig agent.

- woensdag 27 april - aflevering 708 : Nathalie trekt zich de ontvoering van Frank ontzettend aan en ze is niet weg te slaan uit het politiekantoor. Jan vindt het niet kunnen dat Elke in het ziekenhuis kampeert en hij geeft haar een niet mis te verstane waarschuwing. Nikki motiveert Kevin om door te zetten en hard te studeren voor het politie-examen. Julia neemt Cyriel in vertrouwen over haar band met Raymond Wardenier. Celine heeft haar vader kunnen overhalen om Thibault de baan van commercieel directeur bij WTK aan te bieden.

- donderdag 28 april - aflevering 709 : Nathalie heeft achterhaald waar Frank vastgehouden wordt. Wanneer ze haar echtgenoot wil bevrijden, maakt ze een zware val en verliest het bewustzijn. Max verdenkt er Kevin van zijn handboeien te hebben verstopt. Jean-Paul laat zijn bureau thuis installeren om meer tijd met Nellie te kunnen doorbrengen. Tot zijn grote verbazing heeft zij daar een probleem mee. Kevin heeft de grootste moeite om de politiecursus in te studeren. Julia weet dat ze open kaart moet spelen met Joke en Raf, maar ze durft het niet aan.

- vrijdag 29 april - aflevering 710 : Inspecteur Olivier legt Frank op de rooster over zijn ontvoering en ondertussen voelt Angele haar nichtje aan de tand. De burgemeester vindt dat Nathalie niet achter de ontvoerders had mogen aangaan, maar is opgetogen dat er eindelijk een verzoening tussen het koppel in de lucht hangt. Elke haalt samen met Jelle haar spullen in de woning van Jan en Ivan op. Nellie stoort er zich aan dat haar echtgenoot alle grote beslissingen in haar plaats neemt. Thibault brengt Phaedra in contact met Joop, een Nederlandse modefabrikant die haar collectie in heel Europa op de markt wil brengen. Julia krijgt een aanval van hyperventilatie wanneer Raf onthult dat ze oma gaat worden.


'Wittekerke', sinds dinsdag 02 april 2013 telkens van maandag tot en met vrijdag, op vtm en dit rond de klok van 14.15. (bron en foto's : vtm)

24-04-2016 om 12:23 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Beste Vrienden' : vanavond start het nieuwe seizoen met onder meer Mathias Vergels en Nawfel Bardad-Daidj uit 'Thuis'.

 Vandaag, zondag 24 april 2016, start het nieuwe seizoen van 'Beste vrienden' op Eén. Twee bekende vriendenduo's trekken telkens naar een andere regio om er samen hindernissen te overwinnen. Wie kent elkaar het beste? Wie kan elkaar het beste inschatten? Welk duo wint de queeste?

Dit seizoen doen weer een hoop bekende namen mee : Danira Boukhriss Terkessidis, Otto-Jan Ham, Regi Penxten (componist/tekstschrijver "My Music", Eurosong 2008), De Romeo's (Gunther Levi, De Gouden Zeemeermin 1996 - Davy Gilles, De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999 - Chris Van Tongelen, Eurosong 1993, De Gouden Zeemeermin 1996) en Wim De Vilder, allen gaan ze de uitdaging aan met hun beste vriend of vriendin. Ze gaan op avontuur naar bijzondere bestemmingen als Letland, Dalmatië, Klein-Polen en Tel Aviv.

Avontuur en ontdekkingen

'Beste vrienden' is een ode aan de vriendschap, een avontuur in de zon, maar ook een ontdekkingstocht van de regio. Welk beeld roept Dalmatië bij de duo's op? Worden de clichés over Letland bevestigd? En waar ligt Bohemen ook alweer?

Dit seizoen tonen nieuwe, verrassende duo's hun vriendschap. Ze genieten van elkaar en de ervaringen die hen overkomen. Ze weten niet waar ze naartoe gaan en wie hun tegenspelers zijn. Maar ze smijten zich als vrienden samen in het avontuur. De bekende gezichten herontdekken hoe het zonder luxe of vertrouwde rituelen gaat, op plekken waar je smartphone niet alles voor je oplost en je manager je niet kan redden.

Gastheer Bruno Wyndaele

 Bruno Wyndaele houdt als kwelgeest/gastheer de touwtjes in handen. Hij regisseert het spel, waarin de vrienden achter elke hoek een nieuwe verrassing wacht : is dat drankje echt een vriendelijke traktatie van de gastheer of volgt er straks een vraag, waarbij dit inhoud van dit drankje essentieel blijkt? Welk vriendenduo let het beste op en besteedt aandacht aan alle details, om zo het spel te kunnen winnen?

De vriendenduo's

Bruno Wyndaele slaagde erin enkele mensen te strikken die al lang op zijn verlanglijstje stonden. De volgende topnamen reizen in het nieuwe seizoen naar verre bestemmingen :

* Mathias Vergels & Nawfel Bardad-Daidj en Daphne Bunskoek & Marc-Marie Huijbregts reizen naar Bohemen (24 april).
* Wim De Vilder & Goedele Wachters en Regi Penxten & Koen Buyse reizen naar Klein-Polen (01 mei).
* Otto-Jan Ham & Stijn Van de Voorde en Elke Clijsters & Steven Goegebeur nemen het tegen elkaar op in Letland (08 mei).
* Danira Boukhriss Terkessidis & Riadh Bahri en Eva Daeleman & Julie Van den Steen trekken naar Macedonië (15 mei).
* Adil El Arbi & Bilall Fallah en Katja Retsin & Evy Gruyaert reizen naar Costa del Azahar (22 mei).
* Sabine Appelmans & Kim Gevaert en Billie & Olga Leyers strijden in Dalmatië (29 mei).
* De Romeo's (Gunther Levi, Chris Van Tongelen, Davy Gilles) en Cath Luyten & Maarten Vangramberen nemen het tegen elkaar op in Tel Aviv (05 juni).

​De finale van 'Beste vrienden', met de drie beste duo's van dit seizoen, wordt gespeeld op donderdag 09 juni.

* eerste aflevering - zondag 24 april 2016 : Bohemen.

In de eerste aflevering trekken 'Thuis'-acteurs Mathias Vergels (Lowie Bomans) & Nawfel Bardad-Daidj (Adil Bakkal) naar Bohemen (Tsjechië). Daar gaan ze de strijd aan met het Nederlandse duo Daphne Bunskoek en Marc-Marie Huijbregts.

'Beste Vrienden', de eerste aflevering vanavond, zondag 24 april 2016, tussen 20.30 en 21.20 op Eén. (bron en foto's : VRT/Eén)

24-04-2016 om 12:17 geschreven door Redactie  


23-04-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Vers van de pers' (23-04-2016).

 Op deze voorlaatste zaterdag van de maand april zijn we alweer op post om het nieuws op muzikaal vlak voor jou allemaal mooi op een rijtje te zetten in 'Vers van de pers'. Zoals steeds houden we je telkens op zaterdag op de hoogte van al het nieuwe werk in eigen land en in het buitenland.

 Op een nieuw album van Tom Dice (ESF 2010, lid vakjury 'Junior Eurosong 2011', lid Belgische vakjury ESF 2012) blijft het nog eventjes wachten maar sinds gisteren, vrijdag 22 april, is zijn nieuwe single "Hey There Sister" beschikbaar. Het nummer is de opvolger van "Right Between The Eyes" dat eerder dit voorjaar werd uitgebracht. Beide nummers zullen terug te vinden zijn op het album "I've Come A Long Way", zijn eerste sinds 2012.

 Sinds donderdag 14 april jongstleden is de nieuwe single van oud-Songfestivaldeelneemster Airis (ESF 2012, lid Belgische vakjury ESF 2014) beschikbaar. Als opvolger van "Heartbreaker", dat afgelopen najaar werd uitgebracht, werd gekozen voor "I'll Stand By You", een nummer waar ze zelf aan meeschreef.

 Begin maart raakte bekend dat zangeres Dami Im namens Australië zal deelnemen aan de komende editie van het Eurovisie Songfestival. Op vrijdag 11 maart bracht ze haar liedje "Sound Of Silence" op de markt en sinds gisterenvrijdag 22 april, is er ook een nieuw album. Dat kreeg als titel "Classic Carpenters" en is een verzamelaar geworden met de grootste hits van het Amerikaanse duo The Carpenters zoals "(They Long To Be) Close To You", "Yesterday Once More", "A Song For You" en "We've Only Just Begun".

 Zoals we al eerder berichtten brengt de Finse zangeres Sandhja aanstaande vrijdag, 29 april , haar album "Freedom Venture" op de markt met daarop onder meer haar festivalinzending "Sing It Away". Intussen is er voor dat nummer ook al een opvolger beschikbaar met als titel "Love Me High". Deze nieuwe single is sinds gisteren, vrijdag 22 april, beschikbaar.

 Tot slot eindigen we zoals steeds met een paar korte berichten. "Ik hou van jou" is de titel van de jongste single van Limburger Phil Kevin (De Gouden Zeemeermin 1996). Het nummer is een Nederlandse bewerking van "Ich liebe dich" van Ulli Martin uit 1972 en werd eerder reeds gecoverd door Jo Vally (Eurosong 1981) en de Nederlander Peter Waaldrecht. Op vrijdag 20 mei eerstkomende ligt de dvd "K3 Dansstudio" in de winkelrekken waarmee je aan de slag kan en heelwat choreo's kan aanleren. De dvd van de komende editie van het Eurovisie Songfestival, met daarop de twee halve finales en de finale, zal vanaf vrijdag 17 juni beschikbaar zijn.

Een nieuwe afspraak maken we voor aanstaande zaterdag. Ondertussen wensen we je alvast heel veel luisterplezier!

23-04-2016 om 12:47 geschreven door Redactie  


22-04-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit'.

 Aan het einde van de werkweek hebben we weer een aflevering van onze rubriek 'Een avondje uit' voor je klaargestoomd. Fans die eens een concert willen bijwonen of op zoek zijn naar een plaats in de buurt waar hun favoriete artiest zal optreden zitten bij ons op de eerste rij.

De Komedie Compagnie brengt tot en met maandag 16 mei de Franse komedie 'Oscar' op de planken. Plaats van afspraak wordt Theater Elckerlyc in Antwerpen (Frankrijklei 85-87).

Christian vraagt om opslag want hij wil een rijk meisje trouwen. Na flink tegensputteren van de baas krijgt hij z'n opslag. Dan verneemt Barnier dat het zijn dochter is waarmee Christian wil huwen. Ook vertelt Christian dat hij Barnier voor ruim drie miljoen euro bestolen heeft. Van dat geld heeft hij juwelen gekocht.

Vanaf dat moment zit het spel op de wagen: echte en valse juwelenkoffertjes, zwangere dochters, een onverwachte masseur en nog veel meer dat we hier niet gaan verklappen. Kortom een zwierige Franse komedie met heel wat ingrediënten voor een vrolijk avondje.

Deze komedie werd in 1967 verfilmd met in de hoofdrol Louis De Funès. De hoofdrollen in deze productie zijn voor Jan Van Dyke en Dirk Van Vooren, een eerste samenwerking van de beide komieken. Zij krijgen het gezelschap van Wendy Van Wanten (Eurosong 1993-2002).

Tickets voor één van de voorstellingen kan je nog steeds reserveren via de website van van Sherpa. Je kan ze ook telefonisch (België : 0900 84 100 (0,50 EUR/min.), internationaal : +32 900 84 100) bestellen en het call center is elke werkdag telefonisch bereikbaar van maandag tot vrijdag van 09.00 tot 20.00. Meer nieuws en informatie krijg je ook via deze link.

Op zaterdag 21 mei eerstkomende wordt de vijfde editie georganiseerd van het evenement 'Sterren aan Zee'. De liveshow (aanvang : 20.00) brengt zeven artiesten samen die onder begeleiding van de Golden Bis Band hun bekendste hits op je loslaten.

Het Kursaal van Oostende is volledig klaar voor Belle Perez (Eurosong 1999-2006), David Vandyck, Luc Steeno, Willy Sommers, Dana Winner (voorzitster vakjury 'Eurosong 2004'), Paul Michiels en Andreï Lugovski (Eurosong 2014). Jij toch ook?

Met Belle Perez, Dana Winner en Paul Michiels heeft de organisatie bovendien drie artiesten uit het tweede seizoen van 'Liefde voor Muziek' op het podium staan!

Tickets (35, 40, 45 en 55 euro) voor de vijfde editie van 'Sterren aan Zee' kunnen worden aangeschaft via de website van Sherpa of telefonisch via het nummer 070 22 56 00 (vanuit Nederland : +32 70 25 20 20). Daarnaast kan je van maandag tot en met zondag (telkens tussen 10.00 en 18.00) ook terecht in de Box Office Toerisme Oostende (Monacoplein 2, 8400 Oostende).

 Tussen woensdag 22 maart en zaterdag 03 juni 2017 kan je in diverse Vlaamse culturele centra gaan kijken naar de muzikale voorstelling 'Pappie loop toch niet zo snel'.

Al meer dan honderd jaar is het levenslied de kortste route tussen lach en traan.
Het levenslied is de tragikomische weerspiegeling van het dagelijkse leven via de mooiste melodieën. En toch, ons collectief geheugen loopt gevaar, brokkelt af. We dreigen die mooie liedjes te bagatelliseren, of nog erger, te vergeten. Hoog tijd dus voor een reddingsplan!

Oud-Songfestivaldeelneemster Maggie MacNeal (ESF 1974-1980, NSF 1977, lid vakjury NSF 1978), Gert Verhulst, Jonas Van Geel  en Jelle Cleymans (Eurosong 2004, presentator 'Eurokids 2005' en 'Eurosong for Kids 2006', commentator JESF 2006) gaan volgend voorjaar op zoek naar de ware schoonheid achter een van de meest geplaagde kunstvormen van de Lage Landen.
Alle vier zijn ze gebeten door de meest getormenteerde smartlappen en de geestigste levensliedjes.

Samen met zes fantastische muzikanten trekken ze met slechts één missie doorheen Vlaanderen : het blazoen van het levenslied weer oppoetsen.
Met de nodige dosis humor en de juiste hoeveelheid galm zorgen ze voor een avond vol melancholie, sentimentaliteit en melodrama. Van Zangeres zonder Naam tot John Terra (Eurosong 1987-1993, componist en backing vocal Belgische inzending ESF 1996, componist en tekstschrijver Belgische inzending ESF 1999), van Tante Leen tot Guido Belcanto. Johnny Jordaan, Johnny Hoes, Willy Alberti (NSF 1958), Bobbejaan Schoepen (ESF 1957), André Hazes en zoveel anderen : herwaardeer zonder schaamte het repertoire van de allergrootste vertolkers van het levenslied.

Meer nieuws en informatie over data, plaatsen en ticketverkoop kan je terugvinden op de website van Garifuna alwaar je dan doorklikt naar agenda!

22-04-2016 om 21:26 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'The Voice van Vlaanderen' : stoten Jim Cole en Sigi Hendrix door naar de liveshows van 'The Voice van Vlaanderen'?

Op vrijdag 19 februari 2016 gaf An Lemmens de aftrap van een nieuw seizoen van 'The Voice van Vlaanderen' waarin Bart Peeters (presentator Eurosong 1999-2002-2004-2006-2008, commentator ESF 1999-2002-2004-2006-2008-2010, presentator NSF 1997, presentator 'Eurosong 2010 : een song voor Tom Dice!', expert 'Eurosong 2014') zijn debuut maakte als coach, Natalia (Eurosong 2004) terug plaatsnam op de draaistoel, ancien Koen Wauters (Eurosong 1989, ESF 1991) meer dan ooit strijdt voor zijn eerste overwinning en Bent Van Looy een vervolg tracht te breien aan zijn succes van vorig seizoen. De vierde reeks gaat bovendien nu al de geschiedenis in als het seizoen met de meeste audities waarbij de vier coaches samen omdraaiden. En of er nog muzikaal talent is in Vlaanderen.

Zes weken 'Blind Auditions' zijn inmiddels achter de rug, ijzersterk zangtalent is komen bovendrijven. De vier coaches hebben elk een team samengesteld van twaalf talenten.

En daar waren heel wat Vlamingen graag getuige van : zowel qua kijkcijfers als online interacties blijft 'The Voice' ook dit seizoen duidelijk leven in Vlaanderen.

Na de 'Blind Auditions' schakelen de vier teams sinds vrijdag 01 april 2016 een versnelling hoger in de 'Battles'. In vier Battle-afleveringen zullen de twaalf talenten per team moeten strijden voor een felbegeerde plek in de 'Liveshows'. Dit doen ze opnieuw door tegelijkertijd samen met – maar ook tegen – een ander teamlid te zingen in de Voice-zangarena.

De 'Battles' beloven opnieuw hard te gaan, want de vier coaches zullen hartverscheurende keuzes moeten maken en hun team voor de helft uitdunnen. Nadat de artiesten van één bepaald team hun 'Battle' hebben gebracht, maakt de eigen coach bekend met wie hij verder wil naar de 'Liveshows'. En dat is zeker niet evident, want de voorbije seizoenen hebben al bewezen dat zo heel wat straffe talenten het Voice-avontuur hebben moeten verlaten.

Maar… de overblijver maakt toch nog een kans om te worden opgepikt voor de 'Liveshows' dankzij de 'Steals'. Net zoals de twee vorige seizoenen kan elke coach immers opnieuw twee talenten redden – zeg maar stelen – van een andere coach. Als de overblijver nog met An in de Voice-ring staat kunnen de drie coaches opnieuw op hun knop drukken en dus 'stealen' als zij dit talent in hun team willen. Drukt er slechts één coach af, dan is het duidelijk wie er de kandidaat heeft gestolen. Als er meerdere coaches op de knop drukken, geldt opnieuw het principe van de 'Blind Auditions' : dan kiest het talent in kwestie in welk team hij of zij wil terecht komen.

Na de vier 'Battles' neemt elke coach dus acht talenten mee naar de 'Liveshows' : zes uit hun eigen team en twee die ze 'stelen' uit een ander team. Maar voor het zover is moeten de achtenveertig zangtalenten die de 'Blind Auditions' overleefd hebben het beste van zichzelf tonen in de 'Battles'. Only the very best survive…

* de vierde 'Battle' - vrijdag 22 april 2016 :

De teams voor de liveshows van 'The Voice van Vlaanderen' krijgen stilaan vorm. Coaches Bart Peeters, Natalia, Koen Wauters en Bent Van Looy hebben nog maar enkele plekjes in de aanbieding en die worden vanavond, vrijdag 22 april 2016, ingevuld in de laatste 'Battle'-aflevering. Welke talenten weten hun coach te overtuigen? In wie zien Bart, Natalia, Koen en Bent het meeste potentieel? Wie mag volgende week voor vuurwerk zorgen op het grote podium van Flanders Expo in Gent?

Team Koen bijt de spits af met een absolute klassieker : "Total Eclipse Of The Heart" van Bonnie Tyler (ESF 2013). Een uitdaging die is weggelegd voor Kjell (21, Roeselare) en Edna (31, Gent). "Kjell, ik heb je niet voor niets naast Edna gezet", legt Koen uit. "Zij is een vurige, dus je zal in de Battle-ring écht uit je pijp moeten komen". En dat blijkt al meteen tijdens de workshops, waarin Edna zich duidelijk in haar element voelt. "Gaat Edna over the top of komt Kjell in haar buurt qua performance? Daar zal veel van afhangen", weet Koen.

Coach Bent pakt uit met een West-Vlaamse Battle tussen Gilles (18, Roeselare) en Sofia (24, Torhout). "We kunnen carpoolen", lacht Sofia. "Over carpoolen gesproken, ik reed onlangs op de highway en plots kwam er een enorm funky nummer op de radio : "Push Up" van Freestylers", pikt Bent in. Op dat nummer mogen Gilles en Sofia hun beste dansmoves bovenhalen. Geen evidente opdracht, zo blijkt tijdens de workshops… "Dit is een nummer dat over seks gaat. En dan moet je niet zingen alsof het over pollepels gaat", stelt Bent.

Voor Natalia's eerste Battle wordt er veel volk verwacht in de arena. Om tegen een trio als Facette te battelen moet je sterk in je schoenen staan, dacht de coach. Aan Jimmy (36, Geraardsbergen) om te bewijzen dat hij met zijn bakken ervaring is opgewassen tegen het vrouwelijk geweld van Laura-Anne (22), Carola (24) en Lisa (21) uit Sint-Truiden. Samen brengen ze "Shine" van Years & Years. Wie shinet volgens Natalia het meest op het podium en mag door naar de liveshows?

"Ik doe jullie één van mijn lievelingsnummers allertijden cadeau : "Teardrops" van Womack & Womack", kondigt coach Bart Peeters aan voor zijn 'Battle'. Een cadeau dat is weggelegd voor Robin De la Ruelle (23, Mechelen) en Sigi (20, Hasselt). Met één van de lievelingsliedjes van hun coach aan de slag gaan, dat schept alvast hoge verwachtingen. In de arena moet er dan ook nog eens gedanst worden. Stoot de andere helft van de Hendrix-broers ook door naar de liveshows? Of weet de Mechelse nachtegaal haar coach het meest te overtuigen?
   
Voor haar tweede Battle zet Natalia de twee strafste popzangeressen uit haar team samen in de ring. En ook het nummer dat de coach voor hen uitkoos is niet van de minste : "Stronger" van Kelly Clarkson. De twee straffe madammen die mogen knallen op het podium zijn Annelies (22, Deurne) en Kim (29, Kontich) en dat hadden de twee niet zien aankomen. "Stronger is een moeilijk nummer", waarschuwt Natalia. "Je moet in vorm zijn om dat helemaal uitgezongen te krijgen." Natalia gooit dan ook alle trucjes in de strijd om het uiterste uit haar talenten te halen. Annelies of Kim : wie is the strongest?

De allerlaatste 'Battle' van dit seizoen wordt geleverd door team Koen. En dat belooft een kippenvelmoment te worden van Lola (18, Oostende) en Jens (32, Mortsel). Zij brengen samen "Redemption Song" van Bob Marley in een versie van Eddie Vedder en Beyoncé. "Daarin kunnen jullie allebei jullie sterkste troeven kwijt", weet Koen. In de voetsporen treden van twee muzikale iconen en een song brengen van een andere grootheid : de druk op de schouders van Lola en Jens is alvast groot. En coach Koen doet daar graag nog een schepje bovenop : "Dit is een heel gevaarlijk nummer. Het is bijzonder mooi, maar alleen als je het met de juiste emoties kan brengen. Als dat niet lukt, dan heb je niets". Wordt het alles of niets voor Lola en Jens?

De vierde en laatste 'Battle' van de vierde reeks van 'The Voice van Vlaanderen', vanavond, vrijdag 22 april 2016, tussen 20.40 en 22.30 bij vtm.
Morgen, zaterdag 23 april, krijg je in de vooravond tussen 17.10 en 19.00 een heruitzending. De volledige afleveringen van 'The Voice van Vlaanderen' kunnen na uitzending gratis worden bekeken op vtm.be en via de vtm-app. (bron, logo en foto's : vtm)

22-04-2016 om 13:33 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2016 : Roemenië mag niet deelnemen aan komende editie Eurovisie Songfestival.

 Eerder deze voormiddag, vrijdag 22 april 2016, heeft de EBU bekendgemaakt dat de Roemeense nationale omroep TVR volgende maand niet mag deelnemen aan de eenenzestigste editie van het Eurovisie Songfestival.

De omroep heeft een schuld van 16 miljoen CHF (iets meer van 14,5 miljoen EUR) bij de overkoepelende organisatie en de allerlaatste deadline om dat bedrag te vereffenen was eergisteren, woensdag 20 april. Het is al sinds 2007 dat de omroep kampt met niet nakomen van de betalingsdeadlines van haar bijdragen en nu blijkt de maakt vol voor de EBU.

De gevolgen van deze uitsluiting zijn dat de omroep onder meer geen gebruik meer kan maken van de beelden van de Eurovisie, dat het geen sportevenementen kan uitzenden en dat het niet mag deelnemen aan de komende editie van het Eurovisie Songfestival. Daarbovenop komt nog eens dat de kans groot is dat de omroep zelfs het festival niet meer kan/mag uitzenden daar het geen uitzendrechten meer heeft.

 Inmiddels heeft de EBU laten weten dat de tweede halve finale zal doorgaan met achttien kandidaten en dat de nummers dertien tot en met negentien (Laura Tesoro) een plaatsje zullen opschuiven. De Roemeense inzending "Moment of Silence" van Ovidiu Anton blijft op het verzamelalbum staan, daar dat album sinds vandaag in de winkels ligt. Ook op de streaming- en downloadsites zal het nummer beschikbaar blijven.

Inmiddels heeft de Roemeense nationale omroep op haar website laten weten dat het later deze namiddag (14.00 plaatselijke tijd, 13.00 Belgische tijd) een onderhoud zal hebben met de Minister van Financiën. Wordt ongetwijfeld nog vervolgd!
(bron : EBUEurovision.tv ; logo : TVR)

22-04-2016 om 12:23 geschreven door Redactie  


20-04-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit in Nederland'.

Op deze voorlaatste woensdag van april hebben we een nieuwe aflevering van 'Een avondje uit in Nederland' voor je klaargestoomd. Ook ditmaal bekijken we een aantal optredens en concerten die de komende weken en maanden in Nederland zullen plaatsvinden en zetten we die voor je op een rijtje.

Op zaterdag 09 en zondag 10 juli eerstkomende vindt een nieuwe editie plaats van het tweedaagse muziekfestival 'Bospop' (Evenemententerrein A2 Weert Noord).

Inmiddels zijn de eerste namen bekend van artiesten die het tweede weekend van juli hun opwachting zullen maken in Weert. Zo komen op zaterdag Nena (presentatrice 'Countdown Grand Prix 1998') en Selah Sue (componist/tekstschrijver Belgische inzending ESF 2016) en op zondag maakt de Zweedse formatie Roxette (met Per Gessle, componist/tektschrijver "Kärleken är evig", MF 1986) en de in Gent geboren Trixie Whitley hun opwachting.

De ticketverkoop verloopt via de website van Ticketmaster alsook telefonisch via het nummer 0900 300 1250 (60 cpm) en natuurlijk via de gebruikelijke verkooppunten.

Wie kent er 'The Bodyguard' niet, de filmklassier met wijlen Whitney Houston en de adembenemende Kevin Costner? Sinds december 2012 loopt in de Britse hoofdstad Londen ook een verleidelijke musical over de verboden liefde tussen een popster en haar bodyguard.

Sinds oktober 2015 is deze musical ook te zien in het Beatrix Theater in Utrecht. Beleef het zinderende avontuur vol liefde, passie en spanning in deze onvergetelijke theaterervaring. Met de grote hits van Whitney Houston, "I Will Always Love You", "I Wanna Dance With Somebody", en vele andere in de originele, Engelstalige versie.

De rol van Rachel Marron is weggelegd voor de 24-jarige Romy Monteiro (dochter van Antje Monteiro) die in Nederland bekend werd door haar deelname aan de talentenjacht 'The Voice of Holland' in 2014. De rol van haar zus, Nicki Marron, wordt vertolkt door Carolina Dijkhuizen (lid Nederlandse vakjury ESF 2015).

De voorstellingen gaan telkens door van dinsdag tot en met zaterdag om 20.00, op zondag zijn er twee voorstellingen en dit om 14.00 en 19.00. Wie dat wil kan nog steeds tickets bestellen via deze link. Wegens groot succes gaat de musical haar tweede speeljaar in en inmiddels is de kaartverkoop tot en met eind oktober gestart. Meer nieuws en informatie krijg je ook op de website van het Beatrix Theater.

Op dinsdag 10 mei zal Douwe Bob aantreden in de eerste halve finale van de eenenzestigste editie van het Eurovisie Songfestival. Rond die tijd brengt hij ook zijn derde album "Fool Bar" op de markt, vernoemd naar de bar in zijn eigen huis in Amsterdam.

Op woensdag 02 maart kondigde hij aan dat hij dit najaar een tournee plant langs diverse zalen. Tussen donderdag 20 oktober en zaterdag 10 december kan je hem aan het werk zien in Alkmaar, Amersfoort, Bergen op Zoom, Dordrecht, Leeuwarden, Hengelo, Den Haag, Amsterdam, Zwolle, Heerlen, Den Bosch, Groningen en Utrecht. In het voorprogramma staat Hans Hanneman met zijn groep.

Voor meer informatie verwijzen we je naar zijn website en daar kan je dan ook meteen tickets voor één van de shows bestellen.

20-04-2016 om 23:05 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ultratop : Laura Tesoro verdwijnt komend weekend uit de 'Ultratop 50' in Vlaanderen.

 De 19-jarige Laura Tesoro, die ons land volgende maand zal vertegenwoordigen tijdens het Eurovisie Songfestival met "What's The Pressure", verdwijnt komend weekend uit de 'Ultratop 50'.

Na dertien weken is haar liedje in Vlaanderen (voorlopig) uitgezongen. Drie maand geleden kwam ze bescheiden binnen op een eenenveertigste plaats maar de week nadien schoot ze als een komeet de hoogte in om op de tweede plaats te belanden. Een week later moest ze al negen plaatsen verlies incasseren maar midden februari stond ze nog twee weken in de top tien.

Vanaf dan boekte ze week na week verlies en eerder deze maand ging het alweer de goede richting uit om vorig weekend op een zevenendertigste plaats te belanden. Maar aanstaande zaterdag, 23 april, vinden we haar dus niet meer terug in het overzicht. De jonge zangeres staat wel nog steeds genoteerd in de top 200 van de meest gedownloade liedjes van iTunes.

Haar debuutsingle "Outta Here", die ze in 2014 uitbracht na haar deelname aan 'The Voice van Vlaanderen' stond slechts één weekje in de 'Ultratop 50' op een drieëntwintigste plaats. De opvolger, "Funky Love", die vorig voorjaar uitkwam, bleef in de tipparade steken.

Net als de voorbije drie weken staan ook komend weekend twee buitenlandse inzendingen te trappelen om in Vlaanderen de 'Ultratip Bubbling Under' binnen te komen. Die inzendingen komen uit buurlanden Frankrijk (Amir met "J'ai cherché) en Nederland (Douwe Bob met "Slow Down").

Over de taalgrens, in Wallonië, komt de Franse inzending van Amir in de vierde week de 'Ultratip Bubbling Under' binnen en dit op een zesenveertigste plaats. (bron : Ultratop)

20-04-2016 om 15:00 geschreven door Redactie  


18-04-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit'.

Bij het begin van een nieuwe werkweek hebben we weer een aflevering van onze rubriek 'Een avondje uit' voor je klaargestoomd. Fans die eens een concert willen bijwonen of op zoek zijn naar een plaats in de buurt waar hun favoriete artiest zal optreden zitten bij ons op de eerste rij.

 Naar jaarlijkse gewoonte organiseert het Koninklijk Werk IBIS vzw hun benefietconcert in aanwezigheid van een topartiest. Dit jaar is dit niemand minder dan Belle Perez (Eurosong 1999-2006). Zij zal samen met de Koninklijke Muziekkapel van de Marine o.l.v. kapelmeester oppermeester-chef Bjorn Verschoore zorgen voor een vurig latino programma.

Het inmiddels elfde benefietconcert vindt plaats op woensdag 01 juni eerstkomende (aanvang : 20.00) in het Kursaal van Oostende. Tickets (20 euro, inclusief reservatiekosten) kunnen worden aangeschaft via de website van Sherpa of telefonisch via het nummer 070 22 56 00 (vanuit Nederland : +32 70 25 20 20). Daarnaast kan je van maandag tot en met zondag (telkens tussen 10.00 en 18.00) ook terecht in de Box Office Toerisme Oostende (Monacoplein 2, 8400 Oostende).

Enkele maanden na haar succesvolle terugkeer op het podium met haar fel bejubelde shows in The Colosseum at Ceasars Palace in Las Vegas, kondigde de internationale superster Céline Dion (ESF 1988) aan dat ze ook een langverwachte terugkeer naar België zal maken. Op maandag 20 en dinsdag 21 juni staat ze geprogrammeerd voor twee exclusieve concerten in het Antwerpse Sportpaleis.

Voor het eerst in drie jaar keert de legendarische Canadese artieste dus terug naar ons land. Tickets (tussen 55,00 en 181,50 euro, inclusief servicekosten) kunnen worden aangekocht via de website van TeleTicketService of telefonisch via het nummer 070 345 345 (op werkdagen van 09.00 tot 12.30 en van 13.30 tot 18.00). Vanuit Nederland neem je contact op via het nummer 0900 45 000 45 en voor andere landen via het nummer +32 34 0000 34.

 Tussen vrijdag 29 en zondag 31 juli eerstkomende vindt in Tienen de dertigste editie plaats van het stadsfestival 'Suikerrock'. Achter de schermen wordt hard gewerkt aan het verjaardagsfeest van het zoetste en grootste stadsfestival van België. Het belooft opnieuw een memorabele editie te worden met een fantastische line-up! Grote namen als Deep Purple, Marco Borsato en Roxette (met Per Gessle, componist/tektschrijver "Kärleken är evig", MF 1986) waren eerder dit voorjaar de eerste bevestigingen voor 'Suikerrock 2016'.

Inmiddels zijn er een aantal namen (dEUS, Balthazar, Tourist LeMC en Alice On The Roof, Emma Bale, Stan Van Samang, ...) aan het lijstje toegevoegd en eerder vandaag, maandag 18 april, maakte de organisatie bekend dat Bandits (Eurosong 2014) op zondag 31 juli van de partij zal zijn.

Wie dat wil kan nog steeds tickets aanschaffen en dat doe je best via deze link. Later zal de organisatie nog meer namen bekendmaken van artiesten die het laatste weekend van juli naar de suikerstad zullen afzakken.

UPDATE! Zangeres Marie Fredriksson van Roxette moet op doktersadvies het touren laten, waardoor de hele zomertournee geannuleerd wordt.

18-04-2016 om 11:50 geschreven door Redactie  


17-04-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2016 : Eén brengt volgende maand drie Songfestivaluitzendingen van 'Van Gils & Gasten'.

 Vanaf morgen, maandag 18 april 2016, is Lieven Van Gils van maandag tot donderdag opnieuw van de partij met zijn talkshow 'Van Gils & Gasten'. Vier maal per week ontvangt hij de gasten die hij ook thuis zou ontvangen. Samen met hen praat hij over wat er op dat moment in Vlaanderen en de rest van de wereld leeft.

Volgende maand komen er ook drie speciale Songfestivaluitzendingen van het programma en dit op dinsdag 10, donderdag 12 en zaterdag 14 mei. De precieze invulling van die uitzendingen is nog niet bekend maar als jij graag van de partij wil zijn dan bestel je best nu je plaatsen.

'Van Gils & Gasten' wordt, van maandag tot en met donderdag, opgenomen om 19.30 en diezelfde avond na 22.00 uitgezonden. Je beleeft een aangename avond met bekende en minder bekende, maar altijd boeiende mensen. Je wordt telkens verwacht vanaf 18.30 en de opname eindigt rond de klok van 20.30.

Tijdens de Songfestivaluitzendingen wordt je verwacht om 19.30. Op dinsdag 10 mei (eerste halve finale) is de uitzending afgelopen om 23.00, op donderdag 12 mei (tweede halve finale met Laura Tesoro) duurt de uitzending tot 23.30. Op zaterdag 14 mei loopt de uitzending tot ongeveer 01.00.

Bestel nu je plaatsen via deze link voor de drie Songfestivaluitzendingen of voor één van de andere avonden. 'Van Gils & Gasten' loopt tot en met donderdag 09 juni eerstkomende. 
(bron en foto : Eén/VRT)

17-04-2016 om 14:29 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Thuis' : Kaat maakt zich op voor de laatste operatie en Nancy krijgt een leuke uitnodiging.

Op zaterdag 14 mei zet de openbare omroep haar 'Thuis'-tenten op in het Provinciaal domein De Ster in Sint-Niklaas!

Op de 'Thuisdag' kan je op de foto met je favoriete 'Thuis'-acteurs, je amuseren tijdens de slotshow en genieten van alle activiteiten in het recreatiepark.

Tickets zijn te koop vanaf vrijdag 15 april, maar laat HIER alvast weten dat je erbij zal zijn!

'Thuis'-reis naar Andalusië

Het is nog redelijk koud buiten, daarom dromen wij alvast van die lekker zomerse temperaturen. Die vinden we dit jaar op de 'Thuisreis' richting Andalusië (Spanje). Uiteraard nemen we ook dit jaar onze grootste 'Thuis'-vrienden mee, deze keer zijn dat Annick Segal (Rosa), Tina Maerevoet (Paulien), Nawfel Bardad-Daidj (Adil), Frank Van Erum (Renzo), Geert Hunaerts (Peter), Vanya Wellens (Femke) en Wim Stevens (Tom).

Wil je erbij zijn? Hou dan alvast een gaatje vrij in je agenda van dinsdag 11 tot en met dinsdag 18 oktober 2016!

De plaatsen zijn beperkt, dus snel reserveren is de boodschap!
Surf naar www.projectreizen.be of bel 03 210 86 00 voor meer info en tickets.


Wij brengen ook dit seizoen, telkens op zondag, al een korte inhoud van de afleveringen die er de komende week worden uitgezonden.

* INHOUD 'THUIS' - AFLEVERING 3.976 TOT EN MET 3.980.

Kaat maakt zich op voor de laatste operatie! Zal Tom de goeie raad van Judith opvolgen?

- maandag 18 april - aflevering 3.976 : Femke lijkt te herleven en dat doet Peter enorm veel plezier. Toon verbaast Adil. Simonne is zenuwachtig. Judith wil dat Tom actie onderneemt. Lowie krijgt opnieuw een anoniem bericht en dat laat hem niet onberoerd.

- dinsdag 19 april - aflevering 3.977 : Tom volgt de raad van Judith op. Peter en Femke maken grote plannen. Sam is bezorgd over Toon. Simonne voelt zich niet zo goed. Olivia toont absoluut geen medelijden. Emma heeft een idee.

- woensdag 20 april - aflevering 3.978 : Emma heeft afgesproken met vrienden, maar de avond loopt een beetje uit de hand. Waldek doet een vreemde ontdekking. Tom blijft zich vastbijten in een speciale zaak. Olivia en Lowie maken ruzie. Judith krijgt verrassend nieuws.

- donderdag 21 april - aflevering 3.979 : Simonne en Femke fietsen samen naar het werk. Peter voelt zich niet goed in zijn vel. Tamara staat voor een moeilijke keuze. Yvette krijgt goed nieuws. Olivia mag op steun rekenen uit onverwachte hoek.

- vrijdag 22 april - aflevering 3.980 : Sam heeft een grote opdracht in de wacht gesleept voor de Kabouters. Nancy krijgt een leuke uitnodiging. Yvette moet iets bespreken met Simonne. Jenny en Leo verhuizen. Toon trekt naar de Frens.

Mis niets van 'Thuis'

Vanaf dit seizoen is er ook een volledig nieuwe eindgen eriek mét vooruitblik naar de volgende aflevering. Ook dit eenentwintigste seizoen kan je voor het meest recente nieuws, exclusieve clips en foto's terecht op de enige officiële 'THUIS'-pagina op Facebook, en op de vernieuwde een.be. En wie tijdens de aflevering wil tweeten, kan dat met de intussen vertrouwde hashtag #thuisopeen.

'Thuis', het eenentwintigste seizoen, telkens van maandag tot vrijdag rond de klok van 20.10 op Eén. De reeks is eveneens beschikbaar via 'Ooit Gemist'. (bron, logo en foto's : Eén/VRT)

17-04-2016 om 14:13 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Familie' : Faroud hakt een moeilijke knoop door en Liesbeth doet een onaangename vaststelling.

Op maandag 24 augustus 2015 ging het inmiddels vijfentwintigste seizoen van 'Familie' van start. De eerste aflevering van dat nieuwe seizoen was niet alleen extra lang, maar ook extra emotioneel.

Kürt Rogiers krijgt een vaste rol in 'Familie'!

Opmerkelijk nieuws! Acteur Kürt Rogiers begint in mei 2016 aan zijn eerste draaidag en zal vanaf het najaar 2016 elke weekdag vast te zien zijn in een dragende rol in de dagelijkse reeks!

Kürt Rogiers : "In mei begin ik bij Familie aan een toffe uitdaging. Niet alleen zie ik er een aantal collega-acteurs uit het verleden terug met wie ik weer enorm veel zin heb om opnieuw samen te werken. Sandrine André, Werner De Smedt en Roel Vanderstukken om maar enkele te noemen. Maar ik wil me smijten in deze nieuwe rol. Je een personage eigen maken, van gedrag over manier van praten tot manier van stappen,… dat is als acteur altijd smullen. Dus de goesting is groot. Ik kan momenteel nog niet uitweiden over het personage waaraan ik gestalte zal geven, want dat zou wellicht een spoiler zijn voor de fans,… de fans van wie ik trouwens hoop dat ze mij snel in hun armen zullen sluiten."

Jaak Van Assche speelt vader van Benny

Dit najaar verwelkomen we nog een bekend gezicht! Rasacteur Jaak Van Assche – bekend van tal van televisie-, theater- en filmrollen en bij vtm te zien in 'De Zonen van Van As' – vervoegt de cast met een langlopende gastrol. Van Assche staat in juni voor het eerst op de set en geeft gestalte aan Alfons Coppens, de vader van Benny.

Rechtlijnig, disciplinair, principieel, dominant : het zijn eigenschappen die het karakter van Alfons Coppens het best omschrijven. En bij uitbreiding ook de opvoeding die hij zijn zoon Benny meegaf. De voormalige beroepsmilitair zwaaide de plak in het gezin en was de rechtstreekse aanleiding voor de turbulente jeugd van Benny. Na jaren zonder contact, duikt Alfons opnieuw op in het leven van zijn zoon. Maar of de twee de spons kunnen vegen over het verleden, is nog maar de vraag...

Ook dit seizoen, telkens op zondag, brengen wij al de korte inhoud van de afleveringen van het vijfentwintigste seizoen die de komende week op het scherm zullen komen.

* INHOUD 'FAMILIE' - AFLEVERING 5.716 TOT EN MET 5.720.

- maandag 18 april - aflevering 5.716 : Mieke schrikt zich te pletter wanneer Niko een wapen in huis haalt. Evy is er kapot van wanneer blijkt dat het filmpje van haar en Simon de ronde doet. Ook Simon schaamt zich.

- dinsdag 19 april - aflevering 5.717 : Niko en Benny besluiten hun vrouwen niet in te lichten over het zwartwerk in de brouwerij. Verhasselt stelt Faroud voor een ultimatum : volledig infiltreren of stoppen als undercoveragent. June maakt Simon duidelijk dat Véronique het filmpje van hem en Evy heeft rondgestuurd.

- woensdag 20 april - aflevering 5.718 : Rudi betrapt Simon met zijn computer. Evy besluit terug te gaan werken, maar haar terugkeer verloopt niet zoals gehoopt. Mieke heeft een inspecteur van de RSZ te gast in haar bed and breakfast. Hanne is jarig en laat zich overhalen om samen met Emma een feestje te organiseren. Louise is ongerust omdat haar chatgesprek met Steve is stilgevallen. Leen worstelt met de undercovermissie van Faroud en zoekt steun bij Mieke.

- donderdag 21 april - aflevering 5.719 : Niko weet Mieke te overtuigen om Benny in dienst te houden. In ruil wil Mieke een poetsvrouw inschakelen. 's Avonds wordt het koppel plots opgeschrikt... Simon zoekt toenadering tot Evy, maar raakt meer en meer gedistantieerd van de friends. Quinten is de dader van het videofilmpje op het spoor. Faroud hakt een moeilijke knoop door.

- vrijdag 22 april - aflevering 5.720 : Niko haalt de trekker van zijn wapen over en moet zich verantwoorden tegenover Mieke. Zij eist dat hij het pistool laat verdwijnen. Zjef heeft het spelletje van Emma en Hanne door en draait de rollen om. Liesbeth gaat poetsen en komt toevallig in de Mie & B terecht, waar ze een onaangename vaststelling doet.

'Familie', van maandag tot en met vrijdag, telkens tussen 19.55 en 20.35 op vtm. Volg 'Familie' ook op Facebook en Twitter. (bron, logo en foto : vtm)

17-04-2016 om 14:04 geschreven door Redactie  




VOLG ONS OOK OP TWITTER & FACEBOOK.



Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs