Twelve Points...Douze Points...Kiev 2017...

Deze website wordt niet meer geüpdatet! Volg ons via https://twitter.com/12_TPDP_12.....

14-03-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2016 : gastland Zweden start als negende tijdens finale eenenzestigste editie Eurovisie Songfestival.

 Tussen gisteren, zondag 13 en morgendinsdag 15 maart 2016, zijn de delegatieleiders van de drieënveertig deelnemende landen aan de eenenzestigste editie van het Eurovisie Songfestival aanwezig in de Zweedse hoofdstad Stockholm.

Tijdens deze bijeenkomst worden onder meer de officiële papieren en de definitieve versies van de deelnemende liedjes afgeleverd alsook de bijhorende videoclips. Tot vier jaar geleden werd tijdens deze bijeenkomst ook de volgorde van optreden tijdens de beide halve finales geloot alsook de startposities van de rechtstreeks geplaatste finalisten. Net als de voorbije drie jaar is het ook dit jaar aan het productieteam van het festival om de volgorde te bepalen.

 Enkel gastland Zweden weet sinds deze namidddag al de startpositie tijdens de finale op zaterdag 14 mei. De zeventienjarige Frans, die afgelopen zaterdag de winnaar werd van 'Melodifestivalen 2016' met "I I Were Sorry", zal als negende zijn nummer ten gehore brengen.

Normaal gezien zal de Zweedse nationale omroep SVT nog voor het einde van de maand de startvolgorde van beide halve finales wereldkundig maken. Na afloop van de beide halve finales zullen de tien finalisten geen finaleplaats loten maar enkel in welk deel van de finale ze zullen aantreden (01-13 of 14-26). In de nacht van donderdag 12 op vrijdag 13 mei, na afloop van de tweede halve finale, zal de volgorde van optreden tijdens de finale bekend worden gemaakt.

De 'Big 5' (Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk) zullen na de eerste persconferentie in Stockholm reeds loten om te weten in welk deel van de finale (01-13 of 14-26) ze zullen aantreden.

Net als de voorbije drie jaar wordt de volgorde van optreden bepaald door het productieteam die haar voorstel ter goedkeuring voorlegt aan de EBU. (bron : SVTEBU, Eurovision.tv ; foto Frans : SVT)

14-03-2016 om 16:46 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2016 : tweeënzestigste editie Eurovisie Songfestival op 16,18 en 20 mei 2017.

 Sinds gisteren (zondag 13 maart 2016) zijn de delegatieleiders van de drieënveertig deelnemende landen aan de komende editie van het Eurovisie Songfestival aanwezig in de Zweedse hoofdstad Stockholm, en dit nog tot en met morgen (dinsdag 15 maart).

Tijdens deze driedaagse worden onder meer de officiële papieren en de definitieve versies van de deelnemende liedjes afgeleverd alsook de bijhorende videoclips. Tot vier jaar geleden werd tijdens deze bijeenkomst ook de volgorde van optreden tijdens de beide halve finales geloot alsook de startposities van de rechtstreeks geplaatste finalisten. Dit jaar is het, net als de drie voorgaande jaren, aan het productieteam van het festival om de volgorde te bepalen.

Wat eerder vandaag al wel bekendraakte is dat de tweeënzestigste editie van het festival zal gehouden worden op dinsdag 16, donderdag 18 en zaterdag 20 mei 2017. Deze data zijn op dit ogenblik nog voorlopig en kunnen door het organiserende land (de winnaar van dit jaar) eventueel nog worden gewijzigd.

Voor de editie van dit jaar waren dinsdag 10, donderdag 12 en zaterdag 14 mei vooropgesteld en de Zweedse nationale omroep SVT besloot om het festival op die data te laten plaatsvinden. Voor de editie van vorig jaar waren eerst dinsdag 12, donderdag 14 en zaterdag 16 mei vooropgesteld maar de Oostenrijkse nationale omroep ORF besloot om het festival een weekje later te laten plaatsvinden, zijnde dinsdag 19, donderdag 21 en zaterdag 23 mei 2015.

Voor de editie van 2014 waren eerst dinsdag 13, donderdag 15 en zaterdag 17 mei vooropgesteld maar de Deense nationale omroep DR besloot om het festival een weekje vroeger te laten plaatsvinden, zijnde dinsdag 06, donderdag 08 en zaterdag 10 mei 2014. De laatste maal daarvoor dat dit gebeurde was in 2011 toen Duitsland gastland was en het festival zou clashen met de finale van de Duitse voetbalbeker.

Zo werd die editie met een weekje vervroegd daar die in eerste instantie gepland stond voor dinsdag 17, donderdag 19 en zaterdag 21 mei 2011. Maar op de dag van de oorspronkelijk geplande finale, zaterdag 21 mei 2011, vond in Duitsland de finale plaats van de Duitse voetbalbeker (DFB-Pokal) tussen MSV Duisburg en Schalke 04. Het eerste Duitse net (ARD) zond die wedstrijd (aanvang : 20.00) rechtstreeks uit en die zou dan in het vaarwater komen met de finale van het jaarlijkse liedjesfestival. (bron : EBU, Eurovision.tv)

14-03-2016 om 14:03 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit'.

 Op deze zonnige maandag hebben we een nieuwe aflevering van onze rubriek 'Een avondje uit' voor je klaargemaakt. Fans die eens een concert willen bijwonen of op zoek zijn naar een plaats in de buurt waar hun favoriete artiest zal optreden zitten bij ons op de eerste rij.

Naar jaarlijkse traditie geeft Christoff (Eurosong 1993-2002) in de Oktoberhallen te Wieze een moederdagconcert.

Dat concert gaat door op zondag 08 mei (aanvang : 15.00, deuren open : 13.30) en naast Christoff maken ook zijn zus Lindsay en Günther Neefs hun opwachting.

Tickets voor dit unieke concert kunnen nog steeds worden besteld via overschrijving op het nummer BE 40 8538-6936-5663 van BVBA Oktober Events (Aalstersestraat 168, 9280 Wieze). In de omschrijving zet je het aantal gewenste kaarten (40 of 45 euro, reservatie- en portkosten inbegrepen) en Moederdagconcert. De tickets worden één maand voor het evenement toegestuurd.

 Op dinsdag 04 oktober (13.30-18.00, deuren open om 12.30) vindt in de Oktoberhallen in het Oost-Vlaamse Wieze een nieuwe editie plaats van 'Onvergetelijk', het ultieme muziekgala voor jongeren van 50-plus.

Er zijn optredens van Jacky Lafon (Eurosong 1981, Palmarès 1982), Andrei Lugoviski (Eurosong 2014), David Van Dyck, Elke Taelman, Barbara Dex (ESF 1993, Eurosong 2004-2006, lid Belgische vakjury ESF 2010) en Will Tura. Ze worden begeleid door de Heverband (o.l.v. Jan Ceulemans) en de presentatie is in handen van Jacky Lafon.

Tickets voor deze unieke muzikale namiddag (44 euro) kan je nu reeds bestellen via de website van het festival alsook via overschrijving op het nummer BE 40 8538-6936-5663 van BVBA Oktober Events (Aalstersestraat 168, 9280 Wieze). In de omschrijving zet je het aantal gewenste kaarten (44 euro, reservatie- en portkosten inbegrepen) en Moederdagconcert. De tickets worden één maand voor het evenement toegestuurd.


 December 2016 wordt weer Clouseau-maand in het Sportpaleis. Dat betekent : tijd om te feesten en te swingen! Clouseau (Eurosong 1989, ESF 1991) danst (ook de naam van de show!) en alle fans worden uitgenodigd om mee te bewegen!

"Ons nieuwe album verschijnt in het voorjaar en het wordt een plaat met veel uptempo, dansbare muziek. De titel van het album wordt dan ook 'Clouseau Danst' en het was bij ons meteen duidelijk dat de Sportpaleisconcerten in december 2016 dezelfde naam moesten dragen. Want niks is leuker dan ons publiek heerlijk uit de bol zien gaan en met deze muziek moet dat zeker lukken! We kunnen niet wachten om eraan te beginnen…", aldus Koen Wauters.

De ticketverkoop voor beide shows (vrijdag 09 en zaterdag 10 december) startten midden december jongstleden via de websites van het Sportpaleis en/of TeleTicketService. Telefoninisch kan je tickets bestellen via het nummer 070 34 53 45 (max. 0,30 euro/minuut) en vanuit Nederland via het nummer 0900 45 000 45 (0,45 euro/minuut) en dit van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 12.30 en tussen 13.30 en 18.00.

14-03-2016 om 11:07 geschreven door Redactie  


13-03-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2016 : Donny Montell gaat voor de tweede maal voor Litouwen naar het Eurovisie Songfestival.

Gisterenavond, zaterdag 12 maart 2016, is er een einde gekomen aan de Litouwse selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival. Na acht voorrondes en een halve finale bleven er nog zes kandidaten over die tijdens de finale kans maakten op het ticket richting Stockholm.

De nationale omroep (LRT) maakte op dinsdag 06 oktober bekend dat het op zoek ging naar artiesten en/of inzendingen. De nationale selectie gaat door met Litouwse onderdanen (of buitenlanders met een geldige verblijfsvergunning), buitenlanders zijn dus uitgesloten van deelname. De geïnteresseerden konden zich tot en met dinsdag 01 december aanbieden bij de nationale omroep. Dit mochten zowel artiesten zijn (met of zonder liedje), componisten en/of tekstschrijvers. Zowel de componisten als de tekstschrijvers hoefden niet de Litouwse nationaliteit te bezitten.

Na het verstrijken van de deadline ging een interne vakjury aan de slag en werden de liedjes en de artiesten geselecteerd. Er werden drie categorieën geselecteerd :

- artiesten die zich hebben aangeboden zonder liedje (1).
- componisten met liedje maar zonder bijhorende artiest(en)(2).
- artiesten met een liedje (3).

In tegenstelling tot de twee voorgaande jaren was de selectieprocedure opnieuw gewijzigd. In eerste instantie zouden veertig kandidaten worden geselecteerd maar op maandag 21 december maakte de omroep 'slechts' achtentwintig namen bekend.

De groepen 1 en 2 (zie hierboven) werden samengevoegd en de zestien (eerder was vermeld twintig) geselecteerden maakten reeds hun opwachting in de eerste en tweede voorronde. In elke voorronde traden acht (in plaats van tien) kandidaten aan en zes van de zestien kandidaten waren na deze twee uitzendingen reeds uitgeschakeld. De derde groep (de artiesten met een liedje) zouden aantreden in de derde en vierde voorronde maar de Litouwse omroep besliste om ze alle twaalf op zaterdag 23 januari te laten opdraven. Tien van hen stootten door naar de volgende ronde.

Tijdens de vierde voorronde (zaterdag 30 januari) waren de tien kandidaten uit groepen 1 en 2 opnieuw aan de beurt waarbij geen vijf maar acht van hen doorstootten naar voorronde zes. In de vijfde voorronde (zaterdag 06 februari) werden eveneens twee liedjes van groep drie geëlimineerd.

In de zesde voorronde (halve finale) zouden we dus nog tien liedjes overhebben. Maar begin februari maakte de Litouwse omroep bekend dat de finale niet op zaterdag 20 februari maar gisterenavond zou plaatsvinden. Dat kwam er dus op neer dat er twee extra voorrondes kwamen.

Tijdens de volledige nationale selectie lag het lot van de kandidaten in de handen van een vakjury en de kijkers thuis, die elk 50% van de punten mochten toekennen.

* de zes geselecteerde kandidaten (in volgorde van optreden) :

01. "In My World" (tekst en muziek : Niclas Bergqvist) door Ruslanas Kirilkinas.
02. "Life (Not That Beautiful)" (tekst : Joacim Dubbelman ; muziek : Joacim Dubbelman, Andreas Karlsson, Daniel Ström, Magnus Öunapuu, Mats Lekman) door Ieva Zasimauskaitė.
03. "You Bet" (tekst : Rafael Artesero, Aistė Pilvelytė ; muziek : Rafael Artesero) door Aistė Pilvelytė.
04. "Leading Me Home" (tekst en muziek : Erica Jennings) door Erica Jennings.
05. "United" (tekst en muziek : Ruta S, Michael James Down, Primoz Poglajen, Thomas Reil, Jeppe Reil) door Rūta Ščiogolevaitė.
06. "I've Been Waiting for This Night" (tekst en muziek : Jonas Thander, Beatrice Robertsson) door Donny Montell.

Tijdens de finale traden de zes overgebleven kandidaten opnieuw aan en hun lot lag ook ditmaal in de handen van een vakjury (Ramūnas Zilnys, Nomeda Kazlaus, Dalia Ibelhauptaitė, Justė Arlauskaitė, Tomas Sinickis en Vaidas Baumila), de kijkers thuis en een driekoppige internationale jury (Peter Freudenthaler, Denis Ingoldsby en Syron).

* uitslag finale 'Eurovizijos' dainų konkurso nacionalinė atranka (tussen haakjes punten vakjury en televoting) :

01. "I've Been Waiting for This Night" door Donny Montell : 24 punten (12+12, 18.962 stemmen).
02. "Leading Me Home" door Erica Jennings : 20 punten (10+10, 13.854 stemmen).
03. "United" door Rūta Ščiogolevaitė : 16 punten (8+8, 7.293 stemmen).
04. "Life (Not That Beautiful)" door Ieva Zasimauskaitė : 13 punten (7+6, 3.558 stemmen).
05. "You Bet" door Aistė Pilvelytė : 13 punten (6+7, 4.826 stemmen).
06. "In My World" door Ruslanas Kirilkinas : 10 punten (5+5, 1.756 stemmen).

Donny Montell, oftewel Donatas Montvydas (Vilnius, 22 oktober 1987), nam dit jaar voor de vijfde maal deel aan de nationale selectie.

In 2009 strandde hij met "I Remember Last Time" op een tweede plaats in de finale en een jaar later won hij met "Running Fast" de tweede voorronde maar werd later uit de wedstrijd genomen. In 2011 nam hij met "Let Me" deel aan de nationale selectie en dat leverde hem een vijfde plaats op in de finale. Samen met oud-festivaldeelnemer Sasha Song (ESF 2009) strandde hij met "Best Friends" op een gedeelde tiende plaats.

In 2012, bij zijn vierde opeenvolgende deelname, lukte het hem om het ticket voor het Eurovisie Songfestival in de wacht te slepen. Met "Love Is Blind" won hij de wekenlange nationale selectie en op het Eurovisie Songfestival in Bakoe eindigde hij op een veertiende plaats in de finale. Ditmaal is hij dus opnieuw van de partij en mag hij het met "I've Been Waiting for This Night" proberen om beter te doen.

Op maandag 25 januari raakte bekend dat Litouwen zal aantreden in het eerste deel van de tweede halve finale op donderdag 12 mei. (bron en logo : LRT ; foto Donny Montell : V. Radžiūno)

13-03-2016 om 19:43 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2016 : zeventienjarige Frans Jeppsson Wall mag voor Zweden op zoek naar zevende Songfestivaloverwinning.

 Gisterenavond, zaterdag 12 maart 2016, vond in Zweden de finale plaats van 'Melodifestivalen 2016', de nationale selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival. Vier voorrondes en de herkansingsronde 'Andra chansen' leverden de afgelopen weken in totaal twaalf kandidaten op die mochten strijden om de overwinning. Voor het vijftiende jaar op rij vond die finale plaats in de hoofdstad Stockholm, voor de vierde maal in de Friends Arena.

* volgorde van optreden tijdens de finale van 'Melodifestivalen 2016' :

01. "Håll om mig hårt" (tekst en muziek : Jimmy Jansson, Karl-Ola Kjellholm, Jakke Erixson, Pa Modou Badjie, Njol Badjie, Nebeyu Baheru) door Panetoz (MF 2014).
02. "My Heart Wants Me Dead" (tekst en muziek : Linnea Deb, Joy Deb, Anton Hård af Segerstad) door Lisa Ajax.
03. "We Are Your Tomorrow" (tekst en muziek : Anderz Wrethov, Sharon Vaughn, Gustav Efraimsson) door David Lindgren (MF 2012-2013).
04. "Kizunguzungu" (tekst en muziek : Anderz Wrethov, Sara 'SaRaha' Larsson, Arash Labaf) door SaRaha.
05. "Human" (tekst en muziek : Oscar Zia, Victor Thell, Maria Smith) door Oscar Zia (MF 2014).
06. "Don't Worry" (tekst en muziek : Joy Deb, Linnea Deb, Anton Hård af Segerstad, Ace Wilder) door Ace Wilder (MF 2014).
07. "Constellation Price" (tekst en muziek : Bobby Ljunggren, Henrik Wikström, Mark Hole, Martin Eriksson) door Robin Bengtsson.
08. "Youniverse" (tekst en muziek : Molly Sandén, Danny Saucedo, John Alexis) door Molly Sandén (JESF 2006, MF 2009-2012).
09. "Put Your Love on Me" (tekst en muziek : Boris René, Tobias Lundgren, Tim Larsson) door Boris René.
10. "If I Were Sorry" (tekst en muziek : Oscar Fogelström, Michael Saxell, Fredrik Andersson, Frans Jeppsson Wall) door Frans.
11. "Save Me" (tekst en muziek : Jens Siverstedt, Lauren Dyson, Jonas Wallin) door Wiktoria.
12. "Bada nakna" (tekst en muziek : Fredrik Kempe, David Kreuger, Anderz Wrethov) door Samir & Viktor (MF 2015).


Tijdens deze finale bepaalden elf internationale jury's en de kijkers thuis (via televoting) wie er namens Zweden zal aantreden in de finale van de komende editie van het Eurovisie Songfestival. Zowel de elf vakjury's als de kijkers thuis hadden telkens 50% van de punten in handen.

Net als de voorbije vijf jaar waren er elf internationale jury's en zij kenden telkens 12, 10, 8, 6, 4, 2 en 1 punt toe. Dat gaf uiteindelijk een totaal van 473 punten.

De internationale jury's kwamen uit de volgende landen : Bosnië-Herzegovina (Dejan Kukrić), Cyprus (Klitos Klitou), Wit-Rusland (Olga Salamakha), Nederland (Daniel Dekker), Estland (Mart Normet), Israël (Tali Eshkoli), Italië (Nicola Caligiore), Slovenië (Maja Keuc), Frankrijk (Bruno Berberes), Noorwegen (Stig Karlsen) en Australië (Stephanie Werrett).

Ook de toekenning van de punten van de kijkers bleef ongewijzigd en dus werd er opnieuw gebruik gemaakt van percentages. Een liedje dat aan het einde van de televoting bijvoorbeeld 15% van de stemmen behaalde kreeg dan ook 15% van 473 punten (71 punten).

De televoting ging van start bij aanvang van de uitzending en duurde tot vijf minuten nadat de laatste punten van de internationale jury's waren toegekend. Bij een gelijke stand waren het uiteindelijk de punten van de televoting die bepaalden wie de winnaar zou worden.

* de uitslag van 'Melodifestivalen 2016' (tussen haakjes de punten van de internationale vakjury en televoting) :

01. "If I Were Sorry" door Frans : 156 punten (88+68).
02. "Human" door Oscar Zia : 132 punten (89+43).
03. "Don't Worry" door Ace Wilder : 118 punten (83+35).
04. "Save Me" door Wiktoria : 114 punten (69+45).
05. "Constellation Price" door Robin Bengtsson : 83 punten (40+43).
06. "Youniverse" door Molly Sandén : 76 punten (39+37).
07. "My Heart Wants Me Dead" door Lisa Ajax : 56 punten (23+33).
08. "Håll om mig hårt" door Panetoz : 53 punten (14+39).

09. "Kizunguzungu" door SaRaha : 47 punten (11+36).
10. "Put Your Love on Me" door Boris René : 41 punten (6+35).
11. "We Are Your Tomorrow" door David Lindgren : 39 punten (11+28).
12. "Bada nakna" door Samir & Viktor : 31 punten (0+31).

 Frans Jeppsson Wall (Ystad, 19 december 1998) raakte in 2006 in eigen land bekend door zijn liedje "Who's Da Man", een ode aan de bekende Zweedse voetballer Zlatan Ibrahimović die dat jaar met de Zweedse nationale ploeg deelnam aan het WK. Hij bracht het nummer samen met de groep Elias en het stond maar liefst tien weken op de eerste plaats in de Zweedse hitparade.

Datzelfde jaar bracht hij rond de feestdagen het liedje "Kul med Jul" op de markt en verscheen ook het album "Da Man". Twee jaar later, in 2008, bracht hij met de groep Elias het nummer "Fotbollsfest" uit en ook deze single wist de eerste plaats te bereiken. Het was een nummer dat speciaal uitgebracht voor het EK voetbal.

En gisterenavond wist hij op zeventienjarige leeftijd de finale te winnen van 'Melodifestivalen 2016'. Dankzij de winst van Måns Zelmerlöw vorig jaar mag de jonge kerel dit jaar meteen aantreden in de finale van het Eurovisie Songfestival.
(bron en logo :
SVT)

13-03-2016 om 13:40 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Thuis' : Eddy heeft het overlijden van zijn kleinzoon Lucas op zijn geweten.

 Op dinsdag 08 maart 2016 leerden de 'Thuis'-kijkers enkele klasgenoten van Olivia kennen. Tamara Vereken (Tine Priem), Arne Guns (Michiel De Meyer) en Jessica Engels (Ditte Jaspers) volgen samen met Olivia de lerarenopleiding.

De vier klasgenoten moeten samen een groepswerk maken. Zoals in elke groep durven de verschillende karakters wel eens te botsen. De nieuwe klasgenoten maken het Olivia dan ook niet altijd even gemakkelijk.

Wie zijn deze drie nieuwkomers van 'Thuis'? Maak hieronder alvast kennis met hen.

Tine Priem speelt Tamara Vereken

"Dit overtreft mijn verwachtingen. Ergens nieuw zijn, is toch altijd een beetje spannend. Maar dit is zo'n warme ploeg, iedereen is lief voor mekaar, je kan hier onmogelijk verloren lopen. En je kan altijd terugvallen op een pak ervaren acteurs. En het belangrijkste : ik ga altijd met een glimlach naar huis".

Tine Priem (1988) had als kind al de acteermicrobe te pakken. Na haar opleiding woordkunst-drama aan Ottogracht in Gent startte ze haar opleiding aan het Conservatorium in Brussel, dat resulteerde in een Professionele Bachelor Musical in 2011.

Tine werkt graag met kinderen en regisseerde eerder al enkele toneel- en musicalprojecten. Ze was ook te zien als Anja in 'Familie' en speelde daarnaast nog enkel kleine gastrollen in onder andere 'Aspe' en 'Vermist'. Momenteel geeft Tine lessen 'Musical' in de Academie van Zaventem en woordlessen bij Musicalcompagnie Mithe in Leuven. Daarnaast zingt Tine ook bij het meisjeskoor Scala & Kolacny Brothers.

Michiel De Meyer speelt Arne Guns

"Vroeger keek ik vaak naar 'Thuis'. Ik herinner me nog heel levendig de scène waarin Fernand (Chris Cauwenberghs) van de trap werd geduwd door Pierre (Jan Schepens, Eurosong 2002)".

"Op vrijdag mochten we als kind altijd langer opblijven en dan keken we naar 'Thuis', onder een dekentje met een zakje chips. Dat was een echte happening".

Net als Tine was ook Michiel De Meyer (1993) op jonge leeftijd al muzikaal actief. Hij stond vanaf z'n twaalfde tussen grote musicalsterren in musicals als 'Pinokkio', 'Peter Pan', 'Jungle Book' en 'Hans & Grietje'. De afgelopen jaren kon je Michiel vooral vinden in Nederland, hij volgde er de opleiding Musicaltheater aan de Fontys Hogeschool. Tijdens deze opleiding speelde hij mee in verschillende voorstellingen en zong hij bij verschillende koren. Hij maakte ook twee muzikale voorstellingen met z'n groepje As You Like It.

Ook na deze opleiding bouwde Michiel z'n musical-palmares nog verder uit met de musicals 'Marie-Antoinette', 'Hartsvrienden', 'Kiss of the Spiderwoman' en 'The Sound of Music'. Vorig jaar zette Michiel z'n eerste televisiestappen met een gastrol in de vtm-reeks 'Coppers'.

Ditte Jaspers speelt Jessica Engels

"Ik kreeg een mailtje van Lulu Aertgeerts, de directrice van het conservatorium in Brussel, waar ik gestudeerd heb. Ze gaf me de raad om deel te nemen aan een auditie voor 'Thuis'. Ik werd uiteindelijk gevraagd om de rol van Jessica te spelen".

Leah Thys was misschien wel een strenge leerkracht, maar als er iets scheelde, kon je wel altijd bij haar terecht. Luk De Koninck gaf me dictie, da's geweldig want wanneer hij begint te vertellen, moet je gewoon je ogen sluiten en ontspannen. Zo'n zálige stem".

Ook Ditte Jaspers (1991) heeft een musicalverleden. In 2013 behaalde ze een bachelor in de Musical aan het Conservatorium in Brussel, waar ze les kreeg van onder andere 'Thuis'-collega's Leah Thys en Luk De Koninck.

Momenteel repeteert Ditte voor 'Sisters of Swing', een musical over de Andrew Sisters, die in juni te zien zal zijn in het Fakkeltheater in Antwerpen.


Wij brengen ook dit seizoen, telkens op zondag, al een korte inhoud van de afleveringen die er de komende week worden uitgezonden.

* INHOUD 'THUIS' - AFLEVERING 3.951 TOT EN MET 3.955.

Eddy bekende dat hij de camionette van Femke saboteerde, hij heeft daardoor het overlijden van zijn kleinzoon op zijn geweten.

- maandag 14 maart - aflevering 3.951 : Peter voelt zich schuldig. Bij de Kabouters worden bepaalde zaken opgehelderd. Emma krijgt nieuws van Hélène. Femke heeft het moeilijk. Toon ontvangt berichtjes van een onbekend nummer. Toms meest recente idee valt niet in goede aarde bij Judith.

- dinsdag 15 maart - aflevering 3.952 : Sam verjaart en ze wordt in de bloemetjes gezet. Julia wil Simonne iets zeggen. Charité vertelt over haar laatste afspraakje. Peter en Femke trachten zich te herpakken. Rosa krijgt belangrijk nieuws.

- woensdag 16 maart - aflevering 3.953 : Nancy probeert zich te herpakken en kan op de steun van Frank rekenen. Olivia moet binnenkort een proefles geven. Rosa zoekt Renzo op. Hélène krijgt bezoek. Simonne wil Frank nog iets zeggen. Waldek hakt een knoop door.

- donderdag 17 maart - aflevering 3.954 : Julia doet Waldek een onalledaags voorstel. Peggy neemt contact op met Renzo. Jana krijgt een leuke verrassing. Olivia is nerveus. Dieter wil opnieuw afspreken met zijn date. Yvette maakt plannen.

- vrijdag 18 maart - aflevering 3.955 : Renzo en Peggy hebben een goed gesprek. Emma lijkt nog altijd te twijfelen. Olivia krijgt af te rekenen met pestgedrag, maar ze wil zich niet laten kennen. Renzo probeert Femke terug richting Nancy te duwen.

 Op zaterdag 14 mei zet de openbare omroep haar 'Thuis'-tenten op in het Provinciaal domein De Ster in Sint-Niklaas!

Op de 'Thuisdag' kan je op de foto met je favoriete 'Thuis'-acteurs, je amuseren tijdens de slotshow en genieten van alle activiteiten in het recreatiepark.

Tickets zijn te koop vanaf vrijdag 15 april, maar laat HIER alvast weten dat je erbij zal zijn!

'Thuis'-reis naar Andalusië

Het is nog redelijk koud buiten, daarom dromen wij alvast van die lekker zomerse temperaturen. Die vinden we dit jaar op de 'Thuisreis' richting Andalusië (Spanje). Uiteraard nemen we ook dit jaar onze grootste 'Thuis'-vrienden mee, deze keer zijn dat Annick Segal (Rosa), Tina Maerevoet (Paulien), Nawfel Bardad-Daidj (Adil), Frank Van Erum (Renzo), Geert Hunaerts (Peter), Vanya Wellens (Femke) en Wim Stevens (Tom).

Wil je erbij zijn? Hou dan alvast een gaatje vrij in je agenda van dinsdag 11 tot en met dinsdag 18 oktober 2016!

De plaatsen zijn beperkt, dus snel reserveren is de boodschap!
Surf naar www.projectreizen.be of bel 03 210 86 00 voor meer info en tickets.

Mis niets van 'Thuis'

Vanaf dit seizoen is er ook een volledig nieuwe eindgen eriek mét vooruitblik naar de volgende aflevering. Ook dit eenentwintigste seizoen kan je voor het meest recente nieuws, exclusieve clips en foto's terecht op de enige officiële 'THUIS'-pagina op Facebook, en op de vernieuwde een.be. En wie tijdens de aflevering wil tweeten, kan dat met de intussen vertrouwde hashtag #thuisopeen.

'Thuis', het eenentwintigste seizoen, telkens van maandag tot vrijdag rond de klok van 20.10 op Eén. De reeks is eveneens beschikbaar via 'Ooit Gemist'. (bron, logo en foto's : Eén/VRT)

13-03-2016 om 10:53 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Familie' : Benny en Liesbeth werken zich financieel in nesten.

Op maandag 24 augustus 2015 ging het inmiddels vijfentwintigste seizoen van 'Familie' van start. De eerste aflevering van dat nieuwe seizoen was niet alleen extra lang, maar ook extra emotioneel.

* Jasmijn Van Hoof en haar vriend gaan een jaar op wereldreis

Jasmijn zal een jaar niet meer op de set van 'Familie' staan en dus verdwijnt haar personage Stefanie een jaar uit de reeks. Hoe dit gebeurt, kunnen we nog niet verklappen, daarvoor moet je natuurlijk kijken. Ze is de bazen heel dankbaar dat ze dit mag doen. Met een bang hartje stelde ze de vraag, want het is nu eenmaal niet simpel om een personage zo lang uit beeld te houden.

Toch kreeg ze een 'go' van haar bazen en dat zorgde ervoor dat ze vorige maand richting Mexico vertrok. Van daaruit zal ze met de rugzak door Centraal- en Zuid-Amerika trekken. Maar ze komt zeker terug in de serie. "Dat heb ik beloofd aan de bazen. Ik speel veel te graag mee in 'Familie'" aldus Jasmijn.

Ook dit seizoen, telkens op zondag, brengen wij al de korte inhoud van de afleveringen van het vijfentwintigste seizoen die de komende week op het scherm zullen komen.

* INHOUD 'FAMILIE' - AFLEVERING 5.691 TOT EN MET 5.695.

- maandag 14 maart - aflevering 5.691 : Stefanie denkt steeds vaker aan Thomas, maar kan er met Simon maar moeilijk over praten. Hanne plant een date met een oude schoolkameraad en tekent Rudi's nieuwste ontwerp. Leen vindt het niet leuk dat Mieke op stap gaat zonder haar. Cédric wil dat Mathias zijn moeder met rust laat. Guido geeft Mila haar eerste fruitpapje. De bomma gedraagt zich vreemd.

- dinsdag 15 maart - aflevering 5.692 : Trudy besluit Stan toch te bezoeken in de gevangenis, ondanks de tegenkanting van Hanne. Hij vraagt haar om hulp om te bewijzen dat hij Kirsten niet heeft vermoord. Stefanie wil een ernstig gesprek met Simon, net nu hij een verrassingsfeestje voor haar heeft georganiseerd. De bomma nodigt Jan uit om te gaan eten voor zijn verjaardag. Hij is er echter niet helemaal gerust in.

- woensdag 16 maart - aflevering 5.693 : Net op de dag dat de ouders van Esthée langskomen, kampt Benny met een geweldige kater. Freddy en Niko maken het te bont bij hun Gust-standje in de winkel. Emma ontpopt zich tot datingcoach van Hanne. Jan voelt zich erg ongemakkelijk tijdens het etentje met de bomma. Tussen Leen en Mieke zit er nog steeds een haar in de boter. Rudi heeft zijn eerste sessie bij de psycholoog achter de rug.

- donderdag 17 maart - aflevering 5.694 : Benny en Liesbeth werken zich financieel in nesten. Stefanie plant een romantische avond met Simon. Rudi maakt zich zorgen over Véronique. Trudy wordt door hoofdinspecteur Ruth Delaet niet au sérieux genomen en ze beslist om samen met Hanne zelf op onderzoek uit te gaan. Evy wordt gevraagd om op Mila te babysitten.

- vrijdag 18 maart - aflevering 5.695 : Stefanie hakt een moeilijke knoop door. Jan wil quality time met Anna doorbrengen. Liesbeth en Benny vrezen dat hun ongunstige financiële situatie roet in het eten zal gooien bij de adoptieprocedure. Daarbovenop krijgt Liesbeth een onaangename verrassing van de belastingen. Rudi vreest dat zijn oogprobleem zijn toekomst als ontwerper definitief op de helling zal zetten.

'Familie', van maandag tot en met vrijdag, telkens tussen 19.55 en 20.35 op vtm. Volg 'Familie' ook op Facebook en Twitter. (bron, logo en foto : vtm)

13-03-2016 om 10:45 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Wittekerke' : Sam wordt begraven en Frank krijgt een schok te verwerken.

Op dinsdag 31 augustus 1993 maakte Vlaanderen voor de eerste maal kennis met de inwoners van het fictieve kuststadje 'Wittekerke'. Vijftien seizoenen en 1.067 afleveringen later viel op dinsdag 26 augustus 2008 definitief het doek over deze populaire Vlaamse reeks. Oorspronkelijk was 'Wittekerke' gebaseerd op het Australische 'E-Street' maar de serie overschreed het aantal afleveringen (vijftig) en vaarde zo gedurende bijna vijftien jaar haar eigen koers.

In die vijftien jaar passeerden heelwat acteurs de revue en zo maakten onder meer Pascale Michiels (backing vocal Belgische inzending ESF 1996), Davy Gilles (De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999), Danaë Van Oeteren (Eurosong 2002), Anneleen Liégeois (Eurosong 2004), Els de Schepper (Eurosong 2006), Nicolas Caeyers (Eurosong for Kids 2006) en Stan Van Samang (lid vakjury 'Junior Eurosong 2010') voor korte of langere tijd hun opwachting in de reeks.

Voor de fans van 'Wittekerke' is er heel goed nieuws want vtm zendt sinds dinsdag 02 april 2013 de reeks opnieuw uit en dit vanaf de allereerste aflevering die meer dan twintig jaar geleden op het scherm kwam. Voortaan heb je tussen maandag en vrijdag rond de klok van 14.10 afspraak met de bewoners van het kuststadje.

We zetten telkens op zondag al een korte inhoud van de afleveringen die er de komende week worden uitgezonden.

* INHOUD 'WITTEKERKE' - AFLEVERING 677 TOT EN MET 681.

- maandag 14 maart - aflevering 677 : De relatie van Nellie en Jean-Paul Derdeyn is een bron van ergernis voor Celine en voor Julia. Laurens weet dat Ilse het babysitten op de kleine Alexander mist en hij doet een goed woordje voor haar bij Celine. Nathalie heeft een brief ontvangen van de orde van advocaten. Elke voelt zich al helemaal thuis in de woning van Jan en Ivan. Ze reorganiseert alle keukenkasten en stelt een werkverdeling op. De politie is nog altijd het spoor bijster van Kevin, die verdacht wordt van de moord op Sam.

- dinsdag 15 maart - aflevering 678 : Voor Jean-Paul Derdeyn is de begrafenis van Sam een uitgelezen kans om aan politiek te doen De politie houdt tijdens de uitvaart discreet een oogje in het zeil. Joke heeft er geen probleem mee dat Marcel en Suzanne gaan samenwonen. Julia daarentegen is geschokt. Max vindt zijn draai niet in de woning van Jan en Ivan. Ilse overtuigt Jelle om bij Celine zijn rechten als vader af te dwingen.

- woensdag 16 maart - aflevering 679 : Hoewel ze nauwelijks een dag en een nacht samenwonen, lijkt er al iets moois tussen Suzanne en Marcel te bloeien. Frank krijgt een schok te verwerken. Inspecteur Olivier en Max pakken Gino terug op en proberen hem tot bekentenissen te verleiden. De gangster geeft tijdens het kruisverhoor de homejacking toe, maar houdt vol dat hij Sam niet heeft vermoord. Nellie houdt zielsveel van Jean-Paul Derdeyn, maar langs de andere kant wil ze haar oude vrienden niet verliezen.

- donderdag 17 maart - aflevering 680 : Phaedra, de vriendin van Thibault, wil met een eigen collectie beginnen en ze besluit zolang bij Ivan en Frank in te trekken. Suzanne verplicht Marcel om zich in het ziekenhuis te laten onderzoeken. Sneyers is onder de indruk van Rachel, de knappe surfster die een man uit de zee heeft gered. Celine verklaart haar vader voor gek, omdat hij toegeeft aan de druk van Nellie en de aanklacht tegen Georges Coppens laat vallen.

- vrijdag 18 maart - aflevering 681 : Elke kan haar echtgenoot Max dan toch overhalen om een bod te doen op het huis, dat Sneyers en Merel momenteel huren. Celine is in alle staten wanneer Thibault onthult een neef te zijn van Ludwig, wat betekent dat hij de enige wettige erfgenaam is. Laurens probeert Celine te kalmeren. Nathalie gaat op vraag van Frank op bezoek bij Rachel, de nieuwe heldin van Wittekerke. Celine onthult aan Sneyers dat haar vader en Georges Coppens een voorakkoord hebben gesloten voor de verkiezingen.


'Wittekerke', sinds dinsdag 02 april 2013 telkens van maandag tot en met vrijdag, op vtm en dit rond de klok van 14.15. (bron en foto's : vtm)

13-03-2016 om 10:32 geschreven door Redactie  


12-03-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2016 : Servische inzending Eurovisie Songfestival eerder vanavond voorgesteld.

Eerder vanavond, zaterdag 12 maart 2016, is de Servische inzending voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival voorgesteld.

De Servische nationale omroep RTS maakte afgelopen maandag, 07 maart, bekend dat Sanja Vučić naar de Zweedse hoofdstad Stockholm zou trekken met het liedje "Goodbye (Shelter)". De naam van de zangeres circuleerde reeds een aantal dagen in de Servische pers en dus belegde de omroep begin deze week een persconferentie om de zangeres voor te stellen.

In Stockholm zal ze aantreden onder de naam ZAA, de groep waar ze deel van uitmaakt. Sanja Vučić zag het levenslicht in Kruševac (08 augustus 1993) en maakt sinds het voorjaar van 2012 deel uit van ZAA, een groep die werd opgericht in 2008.

"Goodbye (Shelter)", een nummer dat gaat over huiselijk geweld, is van de hand van Ivana Peters die in 2004 als lid van Negativ deelnam aan de Servische selectie voor het Eurovisie Songfestival. Met "Zbunjena" eindigde ze in de finale op een vierde plaats. Op het liedje bleef het echter nog wachten tot vanavond waar het werd voorgesteld tijdens het programma 'Pesma Srbije za Evropu'.

Op maandag 25 januari raakte bekend dat Servië zal aantreden in de eerste helft van de tweede halve finale op donderdag 12 mei eerstkomende. (bron, logo en foto : RTS)

12-03-2016 om 23:28 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Vers van de pers' (12-03-2016).

Op deze tweede zaterdag van maart zijn we opnieuw op post om het nieuws op muzikaal vlak voor jou allemaal mooi op een rijtje te zetten in 'Vers van de pers'. Zoals steeds houden we je telkens op zaterdag op de hoogte van al het nieuwe werk in eigen land en in het buitenland.

 Dit jaar viert zanger Christoff (Eurosong 1993-2002) een jubileum want hij staat vijfentwintig jaar op de planken. Die verjaardag wordt dit najaar gevierd met een aantal concerten en op maandag 11 juli zal een nieuw album verschijnen. Als voorloper op dat album is er sinds gisteren, vrijdag 11 maart, de single "Ik ben geboren om van jou te houden". Het is een Nederlandse bewerking van "Geboren um Dich zu lieben", een nummer van de Oostenrijker Nik P. uit 2014. Begin dit jaar bracht hij het nummer opnieuw op de markt met DJ Ötzi, jawel die van onder meer de grote hit "Anton aus Tirol".

 Vorige maand nam de vijfkoppige formatie Luxuslärm met "Solange Liebe in mir wohnt" deel aan 'Unser Lied für Stockholm', de Duitse selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival. Het nummer is één van de twaalf liedjes die we terugvinden op het album "Fallen und Fliegen" dat gisteren, vrijdag 11 maart, werd uitgebracht.

 Dit jaar stuurt Frankrijk zanger Amir Hadad naar het Eurovisie Songfestival met zijn jongste single "J'ai cherché". De Franse inzending is reeds sinds midden januari beschikbaar en zal ook terug te vinden zijn op het album "Au coeur de moi" dat vanaf vrijdag 29 april beschikbaar zal zijn.

 Begin deze maand raakte bekend dat zangeres Dami Im namens Australië zal deelnemen aan de komende editie van het Eurovisie Songfestival. Gisteren, vrijdag 11 maart, bracht ze haar liedje "Sound Of Silence" op de markt en volgende maand (op vrijdag 22 april) mogen we ook een nieuw album verwachten. Dat album kreeg als titel "Classic Carpenters" en wordt een verzamelaar met de grootste hits van het Amerikaanse duo The Carpenters zoals "(They Long To Be) Close To You", "Yesterday Once More", "A Song For You" en "We've Only Just Begun".

 Tot slot eindigen we zoals steeds met een paar korte berichten. De Britse inzending "You're Not Alone" is sinds gisteren, vrijdag 11 maart, beschikbaar als single. En ook al gisteren kwam het nieuws dat de heren Joe Woolford en Jake Shakeshaft een platencontract hebben binnengehaald. We mogen dus in de toekomst nog meer werk verwachten van de twee kerels. Begin november bracht Lara Fabian (ESF 1988) haar album "Ma vie dans la tienne" op de markt met daarop elf liedjes. Eén van die liedjes, "L'oubli", werd afgelopen maandag, 07 maart, uitgebracht als nieuwe single. Het dubbelalbum met alle drieënveertig deelnemende liedjes aan de komende editie van het Eurovisie Songfestival zal vanaf vrijdag 22 april eerstkomende beschikbaar zijn.

Een nieuwe afspraak maken we voor aanstaande zaterdag. Ondertussen wensen we je alvast heel veel luisterplezier!

12-03-2016 om 21:52 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2016 : wie mag voor Zweden naar het Eurovisie Songfestival in hoofdstad Stockholm?

 Vanavond, zaterdag 12 maart 2016, komt er in Zweden een einde aan de zoektocht naar de kandidaat voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

De voorbije weken namen in totaal achtentwintig kandidaten deel aan 'Melodifestivalen 2016', netjes verdeeld over vier voorrondes wat er op neerkwam dat er telkens zeven kandidaten aantraden per voorronde.

Ook dit jaar waren er tijdens elke voorronde twee stemrondes en na een eerste stemronde bleven er nog vijf kandidaten over. In de tweede stemronde namen de kandidaten de reeds uitgebrachte stemmen uit de eerste stemronde mee. De nummers één en twee plaatsten zich meteen voor de finale van vanavond in de hoofdstad Stockholm, de nummers drie en vier moesten vorige week nog aan de slag in de herkansingsronde ('Andra chansen') en de nummer vijf was uitgeschakeld.

Voor de eerste maal werd tijdens de herkansingsronde de volgorde van optreden tijdens de finale bekendgemaakt. We zetten alles hieronder alvast netjes op een rijtje.

* volgorde van optreden tijdens de finale van 'Melodifestivalen 2016' :

01. "Håll om mig hårt" (tekst en muziek : Jimmy Jansson, Karl-Ola Kjellholm, Jakke Erixson, Pa Modou Badjie, Njol Badjie, Nebeyu Baheru) door Panetoz (MF 2014).
02. "My Heart Wants Me Dead" (tekst en muziek : Linnea Deb, Joy Deb, Anton Hård af Segerstad) door Lisa Ajax.
03. "We Are Your Tomorrow" (tekst en muziek : Anderz Wrethov, Sharon Vaughn, Gustav Efraimsson) door David Lindgren (MF 2012-2013).
04. "Kizunguzungu" (tekst en muziek : Anderz Wrethov, Sara 'SaRaha' Larsson, Arash Labaf) door SaRaha.
05. "Human" (tekst en muziek : Oscar Zia, Victor Thell, Maria Smith) door Oscar Zia (MF 2014).
06. "Don't Worry" (tekst en muziek : Joy Deb, Linnea Deb, Anton Hård af Segerstad, Ace Wilder) door Ace Wilder (MF 2014).
07. "Constellation Price" (tekst en muziek : Bobby Ljunggren, Henrik Wikström, Mark Hole, Martin Eriksson) door Robin Bengtsson.
08. "Youniverse" (tekst en muziek : Molly Sandén, Danny Saucedo, John Alexis) door Molly Sandén (JESF 2006, MF 2009-2012).
09. "Put Your Love on Me" (tekst en muziek : Boris René, Tobias Lundgren, Tim Larsson) door Boris René.
10. "If I Were Sorry" (tekst en muziek : Oscar Fogelström, Michael Saxell, Fredrik Andersson, Frans Jeppsson Wall) door Frans.
11. "Save Me" (tekst en muziek : Jens Siverstedt, Lauren Dyson, Jonas Wallin) door Wiktoria.
12. "Bada nakna" (tekst en muziek : Fredrik Kempe, David Kreuger, Anderz Wrethov) door Samir & Viktor (MF 2015).

Tijdens de finale ligt het lot van de kandidaten in de handen van een internationale jury (Australië, Bosnië-Herzegovina, Cyprus, Estland, Frankrijk, Israël, Italië, Nederland, Noorwegen, Slovenië en Wit-Rusland) en de kijkers thuis die elk vijftig procent van de stemmen toekennen.

De zes uitzendingen (vier voorrondes, herkansingsronde en finale) zullen in goede banen worden geleid door Gina Dirawi (presentatrice MF 2012-2013). Net als tijdens de voorrondes en de herkansingsronde krijgt ze iemand aan haar zijde en tijdens de finale is dat William Spetz.

De finale van 'Melodifestivalen 2016', wordt vanavond rechtstreeks uitgezonden via het eerste net van de Zweedse omroep en dit tussen 20.00 en 22.10. De uitzending kan ook via het internet worden gevolgd en dat kan via deze
link. Meer nieuws en informatie krijg je op de Melodifestivalenpagina van de omroep. (bron, logo en foto : SVT)

12-03-2016 om 09:05 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2016 : vanavond kennen we de Litouwse kandidaat voor het Eurovisie Songfestival.

Na acht voorrondes en een halve finale blijven er in Litouwen nog zes kandidaten over die kans maken op het ticket richting Stockholm. En vanavond, zaterdag 12 maart 2016, komen we te weten wie er mag deelnemen aan de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

De nationale omroep (LRT) maakte op dinsdag 06 oktober bekend dat het op zoek ging naar artiesten en/of inzendingen. De nationale selectie gaat door met Litouwse onderdanen (of buitenlanders met een geldige verblijfsvergunning), buitenlanders zijn dus uitgesloten van deelname. De geïnteresseerden konden zich tot en met dinsdag 01 december aanbieden bij de nationale omroep. Dit mochten zowel artiesten zijn (met of zonder liedje), componisten en/of tekstschrijvers. Zowel de componisten als de tekstschrijvers hoefden niet de Litouwse nationaliteit te bezitten.

Na het verstrijken van de deadline ging een interne vakjury aan de slag en werden de liedjes en de artiesten geselecteerd. Er werden drie categorieën geselecteerd :

- artiesten die zich hebben aangeboden zonder liedje (1).
- componisten met liedje maar zonder bijhorende artiest(en)(2).
- artiesten met een liedje (3).

In tegenstelling tot de twee voorgaande jaren is de selectieprocedure opnieuw gewijzigd en we proberen die nieuwe procedure wat toe te lichten. In eerste instantie zouden veertig kandidaten worden geselecteerd maar op maandag 21 december maakte de omroep 'slechts' achtentwintig namen bekend.

De groepen 1 en 2 (zie hierboven) werden samengevoegd en de zestien (eerder was vermeld twintig) geselecteerden maakten reeds hun opwachting in de eerste en tweede voorronde. In elke voorronde traden acht (in plaats van tien) kandidaten aan en zes van de zestien kandidaten waren na deze twee uitzendingen reeds uitgeschakeld. De derde groep (de artiesten met een liedje) zouden aantreden in de derde en vierde voorronde maar de Litouwse omroep besliste om ze alle twaalf op zaterdag 23 januari te laten opdraven. Tien van hen stootten door naar de volgende ronde.

Tijdens de vierde voorronde (zaterdag 30 januari) waren de tien kandidaten uit groepen 1 en 2 opnieuw aan de beurt waarbij geen vijf maar acht van hen doorstootten naar voorronde zes. In de vijfde voorronde (zaterdag 06 februari) werden eveneens twee liedjes van groep drie geëlimineerd.

In de zesde voorronde (halve finale) zouden we dus nog tien liedjes overhebben. Maar begin vorige maand maakte de Litouwse omroep bekend dat de finale niet op zaterdag 20 februari maar op vanavond zal plaatsvinden. Dat komt er dus op neer dat er twee extra voorrondes kwamen.

Tijdens de volledige nationale selectie ligt het lot van de kandidaten in de handen van een vakjury en de kijkers thuis, die elk 50% van de punten mogen toekennen.

Tijdens de finale treden de acht overgebleven kandidaten opnieuw aan en hun lot ligt in de handen van een vakjury, de kijkers thuis en een driekoppige internationale jury.

* de zes geselecteerde kandidaten (tussen haakjes de namen van de componisten/tekstschrijvers) :

01. "In My World" (tekst en muziek : Niclas Bergqvist) door Ruslanas Kirilkinas.
02. "Life (Not That Beautiful)" (tekst : Joacim Dubbelman ; muziek : Joacim Dubbelman, Andreas Karlsson, Daniel Ström, Magnus Öunapuu, Mats Lekman) door Ieva Zasimauskaitė.
03. "You Bet" (tekst : Rafael Artesero, Aistė Pilvelytė ; muziek : Rafael Artesero) door Aistė Pilvelytė.
04. "Leading Me Home" (tekst en muziek : Erica Jennings) door Erica Jennings.
05. "United" (tekst en muziek : Ruta S, Michael James Down, Primoz Poglajen, Thomas Reil, Jeppe Reil) door Rūta Ščiogolevaitė.
06. "I've Been Waiting for This Night" (tekst en muziek : Jonas Thander, Beatrice Robertsson) door Donny Montell.

De nationale selectie, "Eurovizijos" dainų konkurso nacionalinė atranka, wordt dit jaar in goede banen geleid door Andrius Rožickas en Gerūta Griniūtė. De finale wordt vanavond, zaterdag 12 maart, rechtstreeks uitgezonden via het eerste net van de nationale omroep tussen 20.00 en 22.10 (21.00-23.10 plaatselijke tijd) en kan ook via het internet worden gevolgd (via LRT of via LRT Lituanica). Daarnaast kan de finale ook worden gevolgd via de website van Eurovision.tv (klik HIER). (bron en logo : LRT)

12-03-2016 om 08:58 geschreven door Redactie  


11-03-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit'.

 Net voor het weekend hebben we weer een aflevering van onze rubriek 'Een avondje uit' voor je klaargestoomd. Fans die eens een concert willen bijwonen of op zoek zijn naar een plaats in de buurt waar hun favoriete artiest zal optreden zitten bij ons op de eerste rij.

Op vrijdag 20 november 2015 maakte 'Romeo' Chris Van Tongelen (Eurosong 1993, De Gouden Zeemeermin 1996) bekend dat hij begin dit jaar met een nieuw project voor de dag zou komen. Hij vervulde een jongensdroom en treedt naar buiten met Christiano and his Magical Orchestra.

Een eerste wapenfeit werd een album dat op vrijdag 29 januari verscheen en op zijn verjaardag, zaterdag 04 juni, hoopt hij de Antwerpse Lotto Arena te vullen. Christiano and his Magical Orchestra ontvangt je op de eerste zaterdag van juni graag in zijn wereld. Een wereld van totaalbeleving! Beleef de instrumentale versies van je favoriete muziek met al je zintuigen. Klassiek, pop, een vleugje nostalgische bigband, dance, je hoort het allemaal.

Vlucht even weg uit de dagelijkse sleur en dompel je onder in onze magische wereld. De wereld van Christiano and his Magical Orchestra.
Ervaar een avond om nooit te vergeten, op zaterdag 04 juni in de Lotto Arena.

Tickets (tussen 28 en 58 euro, exclusief reservatiekosten) voor dit unieke optreden (aanvang : 20.00) kunnen nu reeds worden aangeschaft via de website van TeleTicketService of telefonisch via het nummer 070 345 345 (op werkdagen van 09.00 tot 12.30 en van 13.30 tot 18.00). Vanuit Nederland neem je contact op via het nummer 0900 45 000 45 en voor andere landen via het nummer +32 34 0000 34.

Rob de Nijs (NSF 1969), Nederlands meest bekende zanger van onder andere "Malle Babbe", "Zondag", "Banger hart" en "Het werd zomer" zal volgende zomer schitteren in '80th Celebration'. Sandrine (Eurosong 2008, woordvoerster ESF 2008), die reeds drie maal het publiek verblufte met haar vocale kwaliteiten is ook weer van de partij in Blankenberge om de tachtigste verjaardag te vieren van Het Witte Paard.

De revue is zoals steeds een verbluffende cocktail van gevarieerde tijdloze muziek, hilarische sketches, machtige dans, onovertroffen acrobatie en oogverblindende kostuums. Hij loopt van vrijdag 15 juli tot en met maandag 05 september in Blankenberge. De affiche wordt vervolledigd met twee internationale verrassingsacts. Glitter en glamour verzekerd !

Nele Goossens ('Chris & Co', 'Dobus', 'De vaginamonologen', ...) maakt voor de achtste maal haar opwachting als gastvrouw in de zomershow. Peter Thyssen ('Samson & Gert', 'Crimiclowns', 'Zonen van Van As', 'Bowling Balls', …) zal als medegastheer zijn allround kunnen etaleren in '80th Celebration'. Het is zijn vierde opeenvolgende deelname. Op Patrick Onzia (Eurosong 1993)('Familie', 'Studio 100', 'Echt Antwaarps teater', …), Dimitri Verhoeven (''14-'18', 'Oliver', …) en Laura Seys kunnen we gelukkig ook opnieuw rekenen. De fluwelen stem en het komisch talent van Daisy Thys ('Thuis', 'Amika', 'Droge Voeding Kassa 4', …) mag natuurlijk niet ontbreken. Zij zal voor de zevende maal op rij mee het spektakel verzorgen.

De regie van de revue is in handen van een nieuwe regisseur Jos Dom, onder andere gewerkt voor 'Zone Stad', 'Spoed' en de musical 'Peter Pan'. Hij staat gekend om theater met dat tikkeltje meer. Het fantastische live-orkest staat naar goede gewoonte onder de professionele leiding van Patrick Desmedt. Natalie de Bruyn (Kickx N Moves) gaat voor de eerste maal de uitdaging van de choreografie van het showballet aan. Ben Van den Keybus is naar goede gewoonte producent en verantwoordelijk voor het concept.

Voor info, tickets en arrangementen met showdiner en overnachting, ga je naar de website van Het Witte Paard of contacteer je hen telefonisch op 050 41 11 00 of op info@witte-paard.be.


Gewapend met uitverkochte Lotto Arena's, een resem nummer 1-hits, gouden singles en een dubbel (bijna triple) platina-album trekt de populairste zanger van Vlaanderen dit najaar voor het eerst naar het Sportpaleis.

Op zaterdag 03, zondag 04, vrijdag 09, zaterdag 10 en maandag 12 oktober 2015 stond Stan Van Samang (lid vakjury 'Junior Eurosong 2010') maar liefst vijf avonden in een uitverkochte Lotto Arena. Goed voor zomaar eventjes 30.000 fans! Vrijdag 25 en zaterdag 26 november pakt Stan het nog 'grootser' aan met een unieke show in dé muziektempel van Vlaanderen, een show die de klinkende en veelbelovende titel 'Stan Van Samang – In 't groot' meekrijgt. Het wordt een onvergetelijke avond boordevol hits van deze rasentertainer.

Stan kijkt er zelf al enorm naar uit : "We moeten daar eerlijk in zijn, een eigen concert in het Sportpaleis, dat is altijd al een droom van mij geweest. Het is werkelijk fantastisch dat ik deze kans krijg. Merci aan alle fans, ik geniet hiervan met volle teugen!"

2015 was hét jaar van Stan Van Samang, daar is iedereen het over eens. In de lente schreef Stan Van Samang showbizzgeschiedenis, want Vlaanderens publiekslieveling stond met maar liefst zes nummers tegelijk in de 'Ultratop 50'. Zijn album "Liefde voor publiek" prijkte achttien weken bovenaan de hitlijsten en is sinds  begin dit jaar goed voor vier maal platina (80.000 exemplaren!). Bij de uitreiking van de 'Zomerhits' van Radio 2 in de zomer sleepte Stan maar liefst drie awards in de wacht : 'Beste Zanger', 'Beste Nederlandstalig nummer' ("Goeiemorgend, goeiendag") en dé 'Radio 2 Zomerhit 2015' ("Een ster").

De wederzijdse liefde tussen Stan en zijn publiek blijkt ook uit de vlotte verkoop van zijn concerten. Eén concert in de Lotto Arena werden er uiteindelijk vier en deze raakten in no time volledig uitverkocht. Mobistar-klanten kregen zelfs de kans om Stan nog een keer live te bewonderen dankzij een extra vijfde Lotto Arena-concert. Dit voorjaar concerteert Stan in de grootste theaters van het land. Maar het orgelpunt van deze 'Stanmania' komt er dus op vrijdag 25 (extra-concert) en zaterdag 26 november (aanvang : 20.30) met zijn Sportpaleisshow 'Stan Van Samang – In 't groot'. Mis het niet!

De ticketverkoop voor beide concerten gebeurt via de website van TeleTicketService. Telefonisch kan je tickets bestellen via het nummer 070 34 53 45 (max. 0,30 euro/minuut) en vanuit Nederland via het nummer 0900 45 000 45 (0,45 euro/minuut) en dit van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 12.30 en tussen 13.30 en 18.00.

11-03-2016 om 19:33 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2016 : Gabriela Gunčíková gaat voor Tsjechië naar het Eurovisie Songfestival.

 Gisterenavond, donderdag 10 maart 2016, raakte bekend dat zangeres Gabriela Gunčíková later dit voorjaar voor Tsjechië zal deelnemen aan de eenenzestigste editie van het Eurovisie Songfestival.

Haar naam circuleerde de laatste dagen al vaker op het internet maar pas gisterenavond werd het dus bevestigd door de Tsjechische nationale omroep ČT.

Net als vorig jaar, bij de terugkeer, ging de omroep via interne weg op zoek naar de kandidaat voor Stockholm en op maandag 11 januari raakte bekend dat er nog drie kandidaten in de running waren. Uiteindelijk viel de keuze op de 22-jarige Gabriela Gunčíková met het liedje "I Stand". Zij werd gekozen door een vijfkoppige jury bestaande uit Honza Dědek, Jaroslav Špulák, Michael Kocáb, Jan Maxián en Václav Noid Bárta, vorig jaar nog deelnemer aan het festival.

 Gabriela Gunčíková (27 juni 1993) zag het levenslicht in Kroměříž en nam in 2011 deel aan de talentenjacht 'SuperStar' (voorheen 'Česko Slovenská SuperStar'), de Tsjechisch-Slovaakse versie van 'Idols/Idool'. Ze moest in de finale de duimen leggen voor de Slowaak LukᚠAdamec. Datzelfde jaar mocht ze de award van 'Beste nieuwkomer' in ontvangst nemen tijdens de 'Český slavík-Awards'. Twee jaar geleden vervoegde ze de groep Trans-Siberian Orchestra, die dit jaar twintig jaar bestaat.

Haar liedje "I Stand" werd geschreven door Aidan O'Connor en Sara Biglert, terwijl Christian Schneider en Sara Biglert tekenden voor de muziek. De zangeres bracht intussen ook reeds twee albums op de markt, "Dvojí tvář" in 2011 en "Celkem jiná" twee jaar later.

Op maandag 25 januari raakte bekend dat Tsjechië op dinsdag 10 mei zal aantreden in de tweede helft van de eerste halve finale. (bron : ČT, Eurovision.tv ; foto : Yan Renelt)

11-03-2016 om 17:48 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Thuis': 'Thuis'dag 2016' op zaterdag 14 mei in Sint-Niklaas, 'Thuis'-reis dit najaar naar Andalusië.

 Op zaterdag 14 mei zet de openbare omroep haar 'Thuis'-tenten op in het Provinciaal domein De Ster in Sint-Niklaas!

Op de 'Thuisdag'  kan je op de foto met je favoriete 'Thuis'-acteurs, je amuseren tijdens de slotshow en genieten van alle activiteiten in het recreatiepark.

Tickets zijn te koop vanaf vrijdag 15 april, maar laat HIER alvast weten dat je erbij zal zijn!



Hoe geraak je op de Thuisdag?

* met de wagen

- Kom je vanuit Antwerpen via de E17?

Neem op de E17 afrit 15a (Haasdonk). Aan de afrit sla je rechtsaf richting Haasdonk. Je volgt de N485 tot het einde. Daar sla je linksaf richting Sint-Niklaas. Bij de splitsing neem je de meest rechtse straat. Dit is de Tassijnslaan en deze gaat over in de Vossekotstraat. De parking aan de hoofdingang ligt aan de linkerkant van de straat.

Voor de ingang in de Lange Rekstraat blijf je de Vossekotstraat volgen tot het kruispunt met de N70. Daar sla je linksaf richting Sint-Niklaas en Lokeren. Je neemt de N70 tot aan de volgende verkeerslichten. Daar sla je opnieuw linksaf. Dit is de Lange Rekstraat. Het domein ligt verderop in de straat aan je linkerkant.

- Kom je vanuit Gent via de E17?

Neem op de E17 afrit 15 (Sint-Niklaas centrum). Je volgt de N16 richting Sint-Niklaas. Na twee kilometer sla je aan de rotonde rechtsaf en neem je de N70 richting Beveren. Na 2,5 kilometer bereik je het kruispunt met de Lange Rekstraat (Het Wijnhuis). Om de ingang 'Lange Rekstraat' te bereiken, sla je hier rechtsaf. De parking ligt aan je linkerkant.

Indien je naar de hoofdingang wil blijf je de N70 volgen. 500 meter verder sla je rechtsaf richting Haasdonk. Dit is de Vossekotstraat. De inrit van de parking bevindt zich 300 meter verder aan de rechterkant.

- Kom je vanuit Sint-Niklaas?

Neem de N70 richting Beveren. Sla rechtsaf aan het kruispunt met de Lange Rekstraat (Het Wijnhuis) voor de ingang Lange Rekstraat of aan het kruispunt met de Vossekotstraat voor de hoofdingang. In Sint-Niklaas kan je vanaf alle invalswegen de bruine pijlen met 'De Ster' volgen.

* met het openbaar vervoer

Slimweg! Neem je fiets mee op de trein of huur een fiets aan het station van Sint-Niklaas. Zo kan je de afstand van het station tot aan je eindbestemming gemakkelijk overbruggen. Lees er meer over op de website van de NMBS.

Het station van Nieuwkerken-Waas ligt op anderhalve kilometer van 'De Ster'. Ook vanuit het station van Sint-Niklaas zijn er vlotte verbindingen met het recreatiepark.

'Thuis'-reis naar Andalusië


Het is nog redelijk koud buiten, daarom dromen wij alvast van die lekker zomerse temperaturen. Die vinden we dit jaar op  de 'Thuisreis' richting Andalusië (Spanje). Uiteraard nemen we ook dit jaar onze grootste 'Thuis'-vrienden mee, deze keer zijn dat Annick Segal (Rosa), Tina Maerevoet (Paulien), Nawfel Bardad-Daidj (Adil), Frank Van Erum (Renzo), Geert Hunaerts (Peter), Vanya Wellens (Femke) en Wim Stevens (Tom).

Wil je erbij zijn? Hou dan alvast een gaatje vrij in je agenda van dinsdag 11 tot en met dinsdag 18 oktober 2016!

De plaatsen zijn beperkt, dus snel reserveren is de boodschap!
Surf naar www.projectreizen.be of bel 03 210 86 00 voor meer info en tickets. (bron, logo en foto : VRT)

11-03-2016 om 14:58 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2016 : Australische inzending komende editie Eurovisie Songfestival is bekend.

 Vorige week donderdag, 03 maart 2016, maakten oud-Songfestivalwinnares Conchita (Oostenrijkse selectie 2012, ESF 2014) en Guy Sebastian tijdens een optreden in Sydney bekend dat zangeres Dami Im het land zal gaan vertegenwoordigen tijdens de komende editie van het Eurovisie Songfestival. Op zich geen echte verrassing daar de Australische media een dag eerder (woensdag 02 maart) reeds het nieuws brachten dat ze naar Zweden zou afreizen.

Zoals we eerder reeds berichtten zal Australië midden mei voor de tweede maal op rij deelnemen aan het jaarlijkse liedjesfestival. Vorig jaar mocht het land ter gelegenheid van de zestigste editie meteen aantreden in de finale en dat leverde een vijfde plaats op dankzij Guy Sebastian en zijn liedje "Tonight Again".

Reeds op dinsdag 17 november jongstleden raakte bekend dat het land ook in Stockholm van de partij zal zijn, maar het zal zich eerst via de halve finales moeten plaatsen voor de finale op zaterdag 14 mei eerstkomende.

 Sinds gisteren, donderdag 10 maart 2016, weten we dat de zangeres met "Sound Of Silence" zal deelnemen. Het nummer is van de hand van Anthony Egizii en David Musumeci en is inmiddels reeds beschikbaar.

Dami Im, geboren in Zuid-Korea (17 oktober 1988), verhuisde met haar ouders op negenjarige leeftijd naar Australië en daar bracht ze in 2010 haar eerste album ("Dream") op de markt. In 2013 nam ze deel aan de Australische versie van 'The X Factor' en ze wist die vijfde reeks als winnares af te sluiten. Na afloop verscheen haar eerste single "Alive", gevolgd door haar tweede album "Dami Im".

In oktober 2014 verscheen "Heart Beats" en op vrijdag 22 april zal haar nieuwe album verschijnen. Dat album kreeg als titel "Classic Carpenters" en wordt een verzamelaar met de grootste hits van het Amerikaanse duo The Carpenters zoals "(They Long To Be) Close To You", "Yesterday Once More", "A Song For You" en "We've Only Just Begun".

Op maandag 25 januari raakte bekend dat Australië zal deelnemen aan de tweede halve finale op donderdag 12 mei alwaar Dami Im zal aantreden in de eerste helft. Dat brengt meteen met zich mee dat het land enkel zal stemmen in die halve finale en niet zoals vorig jaar toen het in beide halve finales mocht stemmen. Mocht het land het festival op Zweedse bodem winnen dan zal de omroep (SBS) de tweeënzestigste editie volgend jaar organiseren, samen met één van de deelnemende Europese omroepen. De deelname dit jaar houdt echter niet in dat het land voortaan automatisch mag deelnemen aan het festival. (bron en logo : SBS)

11-03-2016 om 14:16 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'The Voice van Vlaanderen' : vanavond waagt de 29-jarige Kim Leyers voor de derde maal haar kans.

Op vrijdag 19 februari 2016 gaf An Lemmens de aftrap van een nieuw seizoen van 'The Voice van Vlaanderen' waarin Bart Peeters (presentator Eurosong 1999-2002-2004-2006-2008, commentator ESF 1999-2002-2004-2006-2008-2010, presentator NSF 1997, presentator 'Eurosong 2010 : een song voor Tom Dice!', expert 'Eurosong 2014') zijn debuut maakt als coach, Natalia (Eurosong 2004) terug plaatsneemt op de draaistoel, ancien Koen Wauters (Eurosong 1989, ESF 1991) meer dan ooit strijdt voor zijn eerste overwinning en Bent Van Looy een vervolg tracht te breien aan zijn succes van vorig seizoen. De vierde reeks gaat bovendien nu al de geschiedenis in als het seizoen met de meeste audities waarbij de vier coaches samen omdraaien. En of er nog muzikaal talent is in Vlaanderen.

De voorbije seizoenen volgden gemiddeld 964.000 kijkers – goed voor een marktaandeel van 37,1% (VVA 18-54, live +6) – de zoektocht naar dat ene unieke zangtalent. De intussen wereldberoemde formule blijft ook dit jaar ongewijzigd. Talenten sprokkelen doen de coaches enkel op het gehoor, in hun draaistoel en met de rug naar de kandidaat gedraaid. Enkel wie hen kan overtuigen, staat in de 'Battles' oog in oog met zijn of haar rechtstreekse concurrent en verdient misschien wel een plekje in de spannende liveshows. Slechts één stem wordt in de grote finale uitgeroepen tot de nieuwe 'Voice van Vlaanderen'.

An Lemmens presenteert, Bart Peeters treedt voor het eerst aan als coach

Er zijn nog zekerheden : ook in het vierde seizoen van 'The Voice' neemt An Lemmens de presentatie voor haar rekening. Daarnaast kunnen de talenten opnieuw rekenen op de coaching van vier absolute toppers uit de Vlaamse muziekwereld. Anciens Koen Wauters en Bent Van Looy blijven op post als coach en gaan de strijd aan met Natalia en nieuwkomer Bart Peeters. Vooral die laatste blijkt meteen een erg geduchte concurrent te zijn die flink wat talenten binnenhaalt. De overwinning van zijn team, voor minder gaat Bart Peeters duidelijk niet.

Zes 'Blind Auditions', vier 'Battles', vijf liveshows, één finale

Wie heeft een stem die iedereen kippenvel bezorgt? Die persoon wordt op vrijdag 03 juni 2016 de nieuwe 'Voice van Vlaanderen'. Om in die grote finale terecht te komen moet elke kandidaat naar goede gewoonte één 'Blind Audition', één 'Battle' en vijf liveshows overleven. Die liveshows gaan vanaf vrijdag 29 april 2016 van start in een afgeladen vol Flanders Expo in Gent.

Na zes 'Blind Auditions' hebben de vier coaches elk een team van twaalf talenten samengesteld en zijn er dus nog achtenveertig kandidaten in de running. In de 'Battles' worden zij per team opgedeeld in duo's om het rechtstreeks tegen elkaar op te nemen. Ook de afvallers maken dankzij de 'Steals' nog kans om opgepikt te worden door een andere coach. Na vier 'Battles' heeft elke coach nog acht talenten over om mee te nemen naar de liveshows : zes uit hun eigen team en twee 'Steals'. Slechts één van hen gaat op vrijdag 03 juni 2016 naar huis met de titel 'The Voice van Vlaanderen', een platencontract en een geldprijs van 25.000 euro.

* De Blind Auditions

De aftrap van het vierde seizoen van 'The Voice van Vlaanderen' werd op vrijdag 19 februari 2016 gegeven met de 'Blind Auditions'. De deelnemers doen opnieuw hun auditie met een live band en de vier coaches kunnen in deze eerste ronde enkel en alleen vertrouwen op hun muzikaal gehoor. De vier zitten immers opnieuw met hun rug naar de deelnemers gedraaid in de vertrouwde Voice-draaistoelen en hebben één doel voor ogen : na zes 'Blind Auditions' zullen ze elk twaalf talenten geselecteerd hebben voor hun team, die ze weken lang zullen begeleiden in hun prille muziekcarrière.

Stel dat er tijdens de 'Blind Auditions' meerdere coaches op de knop drukken, is het opnieuw aan de kandidaat om te kiezen voor de coach met wie hij of zij het liefst zou willen samenwerken.

Na zes afleveringen 'Blind Auditions' hebben de vier coaches elk een team van twaalf talenten samengesteld. Op vrijdag 25 maart 2016 zijn er dus nog achtenveertig kandidaten in de running om dé 'Voice van Vlaanderen' te worden.


* De Battles

Na de 'Blind Auditions' schakelen de vier teams vanaf vrijdag 01 april 2016 een versnelling hoger in de 'Battles'. In vier Battle-afleveringen zullen de twaalf talenten per team moeten strijden voor een felbegeerde plek in de 'Liveshows'. Dit doen ze opnieuw door tegelijkertijd samen met – maar ook tegen – een ander teamlid te zingen in de Voice-zangarena.

De 'Battles' beloven opnieuw hard te gaan, want de vier coaches zullen hartverscheurende keuzes moeten maken en hun team voor de helft uitdunnen. Nadat de artiesten van één bepaald team hun 'Battle' hebben gebracht, maakt de eigen coach bekend met wie hij verder wil naar de 'Liveshows'. En dat is zeker niet evident, want de voorbije seizoenen hebben al bewezen dat zo heel wat straffe talenten het Voice-avontuur hebben moeten verlaten.

Maar… de overblijver maakt toch nog een kans om te worden opgepikt voor de 'Liveshows' dankzij de 'Steals'. Net zoals de twee vorige seizoenen kan elke coach immers opnieuw twee talenten redden – zeg maar stelen – van een andere coach. Als de overblijver nog met An in de Voice-ring staat kunnen de drie coaches opnieuw op hun knop drukken en dus 'stealen' als zij dit talent in hun team willen. Drukt er slechts één coach af, dan is het duidelijk wie er de kandidaat heeft gestolen. Als er meerdere coaches op de knop drukken, geldt opnieuw het principe van de 'Blind Auditions' : dan kiest het talent in kwestie in welk team hij of zij wil terecht komen.

Na de vier 'Battles' neemt elke coach dus acht talenten mee naar de 'Liveshows' : zes uit hun eigen team en twee die ze 'stelen' uit een ander team. Maar voor het zover is moeten de achtenveertig zangtalenten die de 'Blind Auditions' overleefd hebben het beste van zichzelf tonen in de 'Battles'. Only the very best survive…

* De Liveshows : dit jaar in Flanders Expo in Gent

De 'Liveshows' van 'The Voice van Vlaanderen' gaan van start op vrijdag 29 april 2016, waar elke coach met een team van acht talenten aantreedt. Nieuw dit jaar is dat de 'Liveshows' in gent blijven maar wel zullen verhuizen van 't Kuipke naar Flanders Expo. De 'Liveshows' van The Voice zijn voor het publiek de voorbije jaren altijd al een soort concertbeleving geweest. Flanders Expo zal als unieke locatie deze beleving opnieuw versterken.

Na zes 'Liveshows' zal op vrijdag 03 juni 2016 in de grote finale de nieuwe winnaar van 'The Voice van Vlaanderen' bekend zijn.

* de vierde 'Blind Audition' - vrijdag 11 maart 2016 :

De 'Blind Auditions' van 'The Voice van Vlaanderen' zijn halfweg. Gemiddeld 1.154.000 kijkers - goed voor een marktaandeel van 55,1% (VVA 18-54, live 4) - zagen vorige week hoe de teams alsmaar meer worden ingevuld met ijzersterke stemmen. Koen Wauters heeft voor zijn team al zes talenten weten te strikken. Ook Bent is goed bezig met vijf artiesten, al is er volgens hem nog plaats voor genialiteit. Natalia schaart een divers team van zes kandidaten achter zich en nieuwkomer Bart Peeters heeft met negen talenten de smaak goed te pakken. "Er wordt belachelijk goed gezongen", klinkt het uit zijn mond.

Dat gebeurt ook vanavond, vrijdag 11 maart 2016, in de vierde 'Blind Auditions'. Die wordt geopend door een duo : Melissa (20, Assenede) en Finlay (19, Ertvelde). Deze beste vriendinnen zingen al jaren in een band en stonden vorig jaar voor het eerst op de 'Gentse Feesten'. In 'The Voice' hopen ze indruk te maken met "Like I Can" van Sam Smith. Ook de 21-jarige Yael uit Tienen duikt in het repertoire van Sam Smith. Zij staat voor het eerst in haar leven op een podium en brengt "I'm Not The Only One". Ervaring op een podium heeft de 25-jarige Sophie uit Gent wel. Zij is al lange tijd met muziek bezig en zette haar schouders al onder tal van muzikale projecten. "In The Voice hoop ik veel te kunnen bijleren" aldus Sophie. Maar dan zal ze het wel tot de 'Battles' moeten schoppen met "Iron Sky" van Paolo Nutini.

Voor de 29-jarige Kim uit Kontich wordt het vanavond erop of eronder. Voor haar is 'The Voice' geen onbekend terrein. Kim waagde haar kans al in het allereerste Voice-seizoen en ook in de vorige reeks stond ze in de 'Blind Auditions'. Telkens zonder het verhoopte resultaat. "Ik ben een eeuwige volhouder", kondigt Kim aan. En dus staat ze vanavond voor de derde keer op het podium van 'The Voice'. Derde keer goede keer, daar hoopt ze op met haar auditie op "Flashlight" van Jessie J.

Voor Andy (32, Liezele) kan zijn deelname aan 'The Voice' al niet meer stuk. Deze superfan van Kate Ryan (ESF 2006) werd door zijn grote idool verrast met de boodschap dat hij geselecteerd is voor de 'Blind Auditions'. "Eén van de mooiste momenten uit mijn leven. Dit pakken ze mij al niet meer af", zegt hij. Kan hij het ook waarmaken met "Love Me Like You Do" van Boyce Avenue?


Kandidaten die zichzelf begeleiden op een instrument : het blijft een extra troef om de coaches te overtuigen. Geldt dat ook voor Timur (28) uit Aarschot en Vincent (20) uit Zutendaal? Timur begeleidt zichzelf op gitaar tijdens zijn auditie op "What I'd Say" van Ray Charles. Deze liefhebber van blues muziek schreef zich heel impulsief in voor 'The Voice' en hoopt zijn passie voor muziek te kunnen overbrengen op de coaches. Vincent gaat het podium op met zijn ukelele. Hij zong op zijn twaalfde in een kerkkoor en schakelde nadien over op een band. Speciaal voor 'The Voice' heeft hij zijn lucky shoes aangetrokken. Doen zij hun werk tijdens "You've Got The Love" van Florence + The Machine?

Ook Robin (23, Mechelen) heeft zich vestimentair goed voorbereid op haar auditie voor 'The Voice'. Zij trok haar 'geluksblouse' aan om "Don't Wait" van Mapei te zingen. "Die heb ik al op vele belangrijke momenten gedragen en ik hoop dat ze vandaag ook geluk zal brengen", klinkt het. Robin leeft voor muziek en hoopt via 'The Voice' van haar passie haar beroep te kunnen maken.

Verder hopen in de vierde 'Blind Auditions' ook de 32-jarige Jens uit Mortsel en de 36-jarige Sara uit Sint-Eloois-Winkel op een plekje in de 'Battles'. Hij probeert door te stoten met "Ship To Wreck" van Florence + The Machine, zij doet dat met "I Don't Believe" van P!nk. Ook Laura (20) uit Gent probeert de zenuwen onder controle te houden op "Youth" van Daughter. De 25-jarige Julie uit Antwerpen maakt het zichzelf niet makkelijk met haar 'Blind Audition' op "When A Man Loves A Woman" van Percy Sledge. Vallen de coaches voor haar krachtige stem?

* WIE ZIT IN WELK TEAM?


TEAM KOEN : Kjell - Sepp - Simon - Edna - Sandra - Shauni.
TEAM BART : Jessie - Yana - Leen - Jan - Stefanie - Sigi - Lisa - Robin - Nick.
TEAM NATALIA : Vanessa - Camille - David - Facette - Dana - Jimmy (backing vocal Belgische inzending ESF 2010).
TEAM BENT : Janneken - Maarten - Daan - Jolan - Janna.

The Voice van Vlaanderen online

Dat 'The Voice van Vlaanderen' online en op sociale media (Facebook en Twitter) blijft groeien, hebben de voorbije drie seizoenen met glans bewezen : het programma mag ondertussen rekenen op een fanbasis van bijna 200.000 mensen. Ook in het vierde seizoen wordt sterk ingezet op extra beleving naast het tv-scherm via de website, sociale media en via de eigen 'The Voice van Vlaanderen' Thuiscoach-module in de vtm-app. Elke week worden twee talenten meegenomen naar onverwachte unieke locaties in Vlaanderen om daar een extra song te brengen in de 'The Voice van Vlaanderen Go Mobile'-sessies.

Word zelf coach in The Voice van Vlaanderen dankzij de VTM-app

Ook dit seizoen wordt de kijker zelf coach dankzij de Thuiscoach-app in de vtm-app. Vóór elke uitzending van de 'Blind Auditions' kunnen kijkers voorspellen welke talenten zullen doorgaan naar de 'Battles'. Tijdens de uitzendingen kan er live meegespeeld worden door te raden in welk team de kandidaten terecht zullen komen.
De update van de vtm-app is sinds woensdag 17 februari 2016 beschikbaar in de app- of play-store.

De vierde 'Blind Audition' van het vierde seizoen van 'The Voice van Vlaanderen' vanavond, vrijdag 11 maart 2016, tussen 20.35 en 22.30 bij vtm. Morgen, zaterdag 12 maart, krijg je in de vooravond tussen 17.10 en 19.00 een heruitzending. D
e volledige afleveringen van 'The Voice van Vlaanderen' kunnen na uitzending vier weken lang gratis worden bekeken op vtm.be en via de vtm-app. (bron, logo en foto's : vtm)

11-03-2016 om 13:48 geschreven door Redactie  


10-03-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2016 : Griekse inzending komede editie Eurovisie Songfestival is voorgesteld.

 Eerder deze middag (12.30 Belgische tijd, 13.30 plaatselijke tijd), donderdag 10 maart 2016, is de Griekse inzending voor de komende edtie van het Eurovisie Songfestival voorgesteld.

De nationale omroep ERT
maakte op dinsdag 09 februari bekend dat de groep Argo het land zal vertegenwoordigen tijdens de komende editie van het jaarlijkse liedjesfestival.

Voor het eerst sinds 2004 kwam er geen nationale finale, want de omroep ging via interne weg op zoek naar de kandidaat om het land te vertegenwoordigen in de Zweedse hoofdstad Stockholm.

De hip-hopformatie is afkomstig uit Thessaloniki en ging eerder door het leven als Europond. De groep bestaat uit Christina Lachana (zang), Maria Venetikidou (zang), Vladimiros Sofianidis (zang), Kostas Topouzis (lier), Ilias Kesidis (zang/percussie) en Alekos Papadopoulos (tabor).

 De voorbije dagen verschenen al berichten dat het liedje de titel "Utopian Land" zou meekrijgen maar het bleef dus wachten tot vandaag om daar uitsluitsel over te krijgen. Het nummer wordt deels in het Grieks en het Engels gezongen met een vleugje Pontisch, wat een variant kan worden genoemd van het Grieks.

Op maandag 25 jongstleden raakte bekend dat Griekenland op dinsdag 10 mei zal aantreden in de eerste helft van de eerste halve finale.
(bron, logo en foto : ERT)

10-03-2016 om 15:00 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2016 : Samra Rahimli trekt voor Azerbeidzjan naar het Eurovisie Songfestival in Stockholm.

 De Azerbeidzjaanse omroep İctimai heeft eerder vandaagdonderdag 10 maart 2016, bekendgemaakt dat de 21-jarige Samra Rahimli naar het Eurovisie Songfestival zal trekken met het liedje "Miracle".

Op vrijdag 29 januari jongstleden maakte de omroep bekend dat het op zoek ging naar de inzending voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival. Geïnteresseerde artiesten (wonend in eigen land of in het buitenland), componisten en tekstschrijvers (zowel uit binnen- als buitenland) konden zich tot en met woensdag 10 februari bij de omroep aanbieden (eurovision2016@itv.az).

Zowel de artiest als het liedje werd via een interne weg geselecteerd en daarbij ging de omroep ook te rade bij meer dan honderd experten uit de muziek- en televisiewereld en Songfestivalfans uit meer dan vijfendertig landen.

De voorbije dagen circuleerde de naam van de zangeres maar het bleef dan tot vandaag wachten op een officiële verklaring van de omroep. Dit weekend zal de Azerbeidzjaanse inzending worden voorgesteld, meer dan waarschijnlijk door middel van een videclip.

 Samra Rahimli nam in het najaar van 2011 deel aan de nationale selectie voor het Eurovisie Songfestival dat in mei 2012 in de hoofdstad Bakoe werd gehouden. In haar kwartfinale eindigde de toen zestienjarige zangeres op een derde plaats en was daarmee dus uitgeschakeld. Vorig jaar nam ze in Turkije deel aan de talentenjacht 'O ses Türkye', de plaatselijke versie van 'The Voice' alwaar ze deel uitmaakte van het team van de Molse Hadise (ESF 2009, expert 'Eurosong 2016').

Eind vorig jaar maakte ze haar opwachting tijdens het eerste seizoen van 'Səs Azərbaycan', de plaatselijke versie van 'The Voice', alwaar ze het eerder deze maand tot in de finale schopte en er beslag legde op een vierde plaats.

Op maandag 25 januari raakte bekend dat Azerbeidzjan zal aantreden in de tweede helft van de eerste halve finale op dinsdag 10 mei eerstkomende. (bron, logo en foto : İctimai)

10-03-2016 om 13:18 geschreven door Redactie  


09-03-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit in Nederland'.

Op deze tweede woensdag van maart hebben we een nieuwe aflevering van 'Een avondje uit in Nederland' voor je klaargestoomd. Ook ditmaal bekijken we een aantal optredens en concerten die de komende weken en maanden in Nederland zullen plaatsvinden en zetten we die voor je op een rijtje.

Paul de Leeuw (presentator NSF 1993-1994-1998-1999-2000-2001, lid vakjury NSF 2005, woordvoerder ESF 2006-2007) gaat eens fijn en lekker lang zingen met een top orkest. Met het zevenkoppig orkest onder leiding van Miguel Wiels (lid Belgische vakjury ESF 2012, componist/tekstschrijver Belgische inzending JESF 2009-2010) laat Paul zijn lekkerste, dierbaarste en bekendste nummers horen, die voor een groot gedeelte worden bepaald door het publiek.

Een dierbare herinnering, onvergetelijk wijsje of emotioneel eerbetoon. Roepen en zingen maar! Ook de mooiste nummers van de Robert Long cd komen voorbij. En natuurlijk wordt er tussen de nummers door gepraat, geïmiteerd en worden er vragen beantwoord vanuit de zaal! Improviseren maar! Misschien wel de sterkste kant van deze olijke vrolijke muzikale kiloknaller! We gaan pas naar huis als de laatste noot geklonken heeft!

De laatste voorstelling gaat door op donderdag 31 maart. Een volledig overzicht van alle plaatsen, data alsook over hoe je tickets kan aanschaffen kan je terugvinden op zijn website (klik hier).

 Sinds begin deze maand gaat de Nederlandse zangeres Edsilia Rombley (ESF 1998-2007, woordvoerster ESF 1999-2007-2015) weer op tournee langs de theaters. De tweevoudige Songfestivaldeelneemster is een rasentertainer vol humor, gezegend met een warme, soulvolle stem, waarmee ze de emotie van elk liedje over weet te brengen op haar publiek. Na het uitbrengen van het album "The Piano Ballads Volume I" en de grootse concertreeks van de 'Ladies of Soul', keert ze dit voorjaar terug naar de intimiteit van het theater.

Ze etaleert opnieuw haar liefde voor soulmuziek met uptempo nummers en gevoelige ballads en vertelt persoonlijke anekdotes vol humor.

De tournee, 'Mama Sings', loopt tot en met zaterdag 07 mei. Voor een volledig overzicht van plaatsen, data en hoe je tickets kan aanschaffen verwijzen we je naar haar agenda op haar website.


In november 2015 verscheen een nieuw album van de Volendamse formatie 3JS (ESF 2011). Het werd hun zevende album met als toepasselijke titel "7" en ook ditmaal is er een theatertournee aan gekoppeld. Tot en met vrijdag 20 mei kan je hen in diverse theaters in Nederland aan het werk zien.

Voor een volledig overzicht van alle optredens verwijzen we je naar de website van Nationale Theaterkassa alwaar je ook tickets kan aanschaffen.

09-03-2016 om 22:24 geschreven door Redactie  




VOLG ONS OOK OP TWITTER & FACEBOOK.



Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs