Twelve Points...Douze Points...Kiev 2017...

Deze website wordt niet meer geüpdatet! Volg ons via https://twitter.com/12_TPDP_12.....

07-02-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Wittekerke' : Nellies wereld is ingestort sinds Jan haar in de steek heeft gelaten voor Ivan.

Op dinsdag 31 augustus 1993 maakte Vlaanderen voor de eerste maal kennis met de inwoners van het fictieve kuststadje 'Wittekerke'. Vijftien seizoenen en 1.067 afleveringen later viel op dinsdag 26 augustus 2008 definitief het doek over deze populaire Vlaamse reeks. Oorspronkelijk was 'Wittekerke' gebaseerd op het Australische 'E-Street' maar de serie overschreed het aantal afleveringen (vijftig) en vaarde zo gedurende bijna vijftien jaar haar eigen koers.

In die vijftien jaar passeerden heelwat acteurs de revue en zo maakten onder meer Pascale Michiels (backing vocal Belgische inzending ESF 1996), Davy Gilles (De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999), Danaë Van Oeteren (Eurosong 2002), Anneleen Liégeois (Eurosong 2004), Els de Schepper (Eurosong 2006), Nicolas Caeyers (Eurosong for Kids 2006) en Stan Van Samang (lid vakjury 'Junior Eurosong 2010') voor korte of langere tijd hun opwachting in de reeks.

Voor de fans van 'Wittekerke' is er heel goed nieuws want vtm zendt sinds dinsdag 02 april 2013 de reeks opnieuw uit en dit vanaf de allereerste aflevering die meer dan twintig jaar geleden op het scherm kwam. Voortaan heb je tussen maandag en vrijdag rond de klok van 14.10 afspraak met de bewoners van het kuststadje.

We zetten telkens op zondag al een korte inhoud van de afleveringen die er de komende week worden uitgezonden.

* INHOUD 'WITTEKERKE' - AFLEVERING 652 TOT EN MET 656.

- maandag 08 februari - aflevering 652 : Ilse vindt voorlopig onderdak bij Frank. Jan vertelt Laurens en Elke over zijn relatie met Ivan. Joke gaat Raf en Suzanne achterna naar Rotterdam. De dagvaardingen voor Ludwigs proces vallen in de bus. Elke en Sneyers gaan samen op stap.

- dinsdag 09 februari - aflevering 653 : Kevin is woedend op Jelle omdat Ilse bij hem logeert. Nellie weigert het aanbod van Jan om in zijn huis te blijven wonen. Ludwigs advocaat komt een voorschot innen bij Celine. Sneyers vertelt Georges dat hij zich met Piloot wil afscheuren van GVW.

- woensdag 10 februari - aflevering 654 : Elke is jaloers omdat Max en Merel samen naar de gynaecoloog gaan. Celine is er als de dood voor dat Ludwig haar tijdens het proces zal aanduiden als zijn medeplichtige voor de moord op zijn eerste echtgenote en ze geeft haar vader de opdracht om zijn contacten bij de rechtbank aan te spreken. Nellies wereld is ingestort sinds Jan haar in de steek heeft gelaten voor Ivan.

- donderdag 11 februari - aflevering 655 : Nellie heeft zich voorgenomen om niet langer om Jan te treuren en ze gaat terug aan de slag in het ziekenhuis. Elke blijft er een probleem mee hebben dat Max en Merel samen naar de gynaecoloog zijn gegaan. Sneyers wil met zekerheid weten hoe de vork tussen Suzanne en Raf in de steel zit en hij onderwerpt haar aan een kruisverhoor. Kevin krijgt een koude douche wanneer hij Ilse en Jelle samen op straat ziet. Celine zoekt Ludwig in de gevangenis op en probeert hem te overtuigen niet te scheiden. Georges vreest voor de reputatie van het ziekenhuis nu Jan zich geout heeft als homo.

- vrijdag 12 februari - aflevering 656 : Nellie is aan een nieuw en wilder hoofdstuk in haar leven begonnen en dat bestaat uit fuiven en uitgaan. Joke gelooft eindelijk dat Raf niet met Suzanne geslapen heeft, maar toch woont het koppel nog niet terug samen. Sneyers vindt dit sneu en hij geeft Raf amoureus advies. Jean-Paul Derdeyn wil met Jelle de violen gelijkstemmen voor het proces van Ludwig. Natalie wijst er Jelle op dat Ilse verliefd op hem is en ze geeft haar stiefzoon de raad om dit keer niet voor zijn gevoelens weg te lopen.


'Wittekerke', sinds dinsdag 02 april 2013 telkens van maandag tot en met vrijdag, op vtm en dit rond de klok van 14.15. (bron en foto's : vtm)

07-02-2016 om 15:32 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2016 : vanavond aftrap van de Letse Songfestivalselectie 'Supernova 2016'.

Vandaag, zondag 07 februari 2016, start de Letse nationale omroep LTV met de zoektocht naar de kandidaat voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

Net als vorig jaar gaat de omroep ook dit jaar via 'Supernova' op zoek naar de kandidaat die op donderdag 12 mei zal aantreden in de eerste helft van de tweede halve finale.

Op maandag 02 november 2015 maakte LTV bekend dat het 120 liedjes had ontvangen voor die nationale selectie. Geïnteresseerden (zowel binnen- als buitenlandse artiesten en/of componisten) konden tussen maandag 07 september en zondag 01 november (23.59 plaatseliijke tijd, 22.59 Belgische tijd) hun liedjes insturen bij de omroep. In totaal ontving LTV 120 liedjes van achtentachtig uitvoerders (waaronder 57 solisten, 10 duetten en 17 groepen). In vergelijking met vorig jaar was dit een stijging van tweeëntwintig eenheden.

Een interne vakjury (nationale en internationale leden) ging nadien aan de slag om twintig kandidaten te selecteren voor de nationale selectie.
De namen van die kandidaten waren al sinds begin december bekend maar werden pas vorige week zondag, 31 januari, door de omroep bekendgemaakt tijdens de tweede introductieshow van 'Supernova 2016'.

* deelnemers eerste voorronde - zondag 07 februari 2016 :

01. "Look In The Mirror" (tekst en muziek : Paula Dukure) door Paula Dukure.
02. "Miracle Drums" (tekst : D. Majore ; muziek : Ainārs Majors) door Elektro Folk.
03. "Being A Friend" (tekst : Jānis Ķirsis, Annija Zahovska, Ginta Krievkalna ; muziek : Jānis Ķirsis) door Rūta Dūduma.
04. "We Are The Light" (tekst en muziek : Ingars Viļums) door Ivo Grīsniņš-Grīslis.
05. "My Inspiration" (tekst en muziek : Sabīne Berezina) door Sabīne Berezina.
06. "New Day" (tekst en muziek : Pāvels Fomkins) door Edvards Grieze.
07. "Choices" (tekst en muziek : Marta Grigale) door Marta Grigale.
08. "Damnation" (tekst : Erwin Franz ; muziek : Erwin Franz, Juris Kreilis) door Catalepsia.
09. "We Live For Love" (tekst : Kerija Hauptmane ; muziek : Tomass Kleins) door Samanta Tīna.
10. "Heartbeat" (tekst en muziek : Aminata Savadogo) door Justs.

De nationale selectie start dus vanavond met een eerste voorronde en over drie weken, op zondag 28 februari, komen we te weten wie er namens Letland zal deelnemen in de Zweedse hoofdstad Stockholm.

Zowel uit de eerste als de tweede voorronde (volgende zondag) stoten telkens vier kandidaten door naar de halve finale die op zondag 21 februari zal doorgaan. Het lot van de kandidaten zal ook ditmaal in de handen liggen van een vakjury (Kaspars Roga, Ieva Kerēvica, Intars Busulis en Guntars Račs) en de kijkers thuis. Twee kandidaten worden door de vakjury doorgestuurd naar de halve finale en uit de overblijvende acht kandidaten mogen de kijkers eveneens twee kandidaten doorsturen.

De nationale selectie zal dit jaar in goede banen worden geleid door Ketija Šēnberga en Toms Grēviņš. De eerste voorronde gaat vanavond van start om 20.25 (21.25 plaatselijke tijd) en wordt uitgezonden via het eerste net van de Letse nationale omroep alsook via het internet (klik HIER). Rond de klok van 22.45 (23.45 plaatselijke tijd) kennen we de eerste vier halve finalisten.
(bron en logo : LTV)

07-02-2016 om 14:49 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In memoriam : 'The Voice of Europe' Eddy Wally overleden op 83-jarige leeftijd.

 Gisteren, zaterdag 06 februari 2016, is om 23.00 de Vlaamse charmezanger Eddy Wally overleden op 83-jarige leeftijd.

Eduard Van De Walle (12 juli 1932) zag het levenslicht in de Oost-Vlaamse kanaalgemeente Zelzate alwaar hij gisterenavond ook overleed. De zanger, onder meer bekend van "Chérie", "Ik spring uit een vliegmachien" en "Als marktkramer ben ik geboren" sukkelde sinds het voorjaar van 2011 met zijn gezondheid en kwam de hersenbloeding die hij toen kreeg nooit meer volledig te boven.

In de zomer van 2007, hij was toen reeds vijfenzeventig, liet hij weten interesse te tonen om ons land te vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival. Hij was toen van plan om een nummer in te sturen voor 'Eurosong 2008', de selectie voor het jaarlijkse liedjesfestival. Ook in 2006 wou hij reeds deelnemen maar toen stak een ziekte en de daarmee verbonden herstelperiode daar een stokje voor en moest hij zijn ambities (voorlopig) opbergen. In september 2007 raakte bekend dat hij door tijdsgebrek zijn nummer niet zou indienen bij de openbare omroep.

Ook in 2010 wou hij zijn kans wagen, met het nummer dat hij reeds in 2008 zou indienen, maar dat jaar koos de Vlaamse openbare omroep via interne weg voor Eeklonaar Tom Dice die ons land een verdienstelijke zesde plaats bezorgde met "Me And My Guitar".

De gemeente Zelzate opent morgen, maandag 08 februari, vanaf 09.00 een rouwregister in het gemeentehuis op de Grote Markt. De begrafenisplechtigheid staat gepland voor volgende zaterdag, 13 februari.
 
Meer nieuws en informatie over het leven van Eddy 'The Voice of Europe' Wally kan je terugvinden op de website van Viva Vlaanderen. (bron : Belga)

07-02-2016 om 10:38 geschreven door Redactie  


06-02-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Vers van de pers' (06-02-2016).

 Aan het begin van de krokusvakantie zijn we opnieuw op post om het nieuws op muzikaal vlak voor jou allemaal mooi op een rijtje te zetten in 'Vers van de pers'. Ook de komende weken en maanden houden we je telkens op zaterdag op de hoogte van al het nieuwe werk in eigen land en in het buitenland.

 Sinds gisteren, vrijdag 05 februari, is de nieuwe single van Frank Galan (Eurosong 1999) en zijn Christel beschikbaar. Het echtpaar doet een aanval op de hitparade met "Jij bent er maar éénmaal voor mij", een bewerking van "Aber dich gibt's nur einmal für mich" uit 1965 van Nilsen-Brothers.

 In december namen Nicole en Hugo (ESF 1971-1973, Eurosong 2004) afscheid van hun trouwe publiek. Maar toch willen ze hen nog een allerlaatste maal bedanken met een afscheidssingle. "Hoe zal het zijn", een Nederlandse bewerking van "Come saprei" van Giorgia uit 1995 en van de hand van Eros Ramazzotti, is sinds eergisteren, donderdag 04 februari, beschikbaar. 

 Na vijf jaar heeft Peter Van Laet (De Gouden Zeemeermin 1996) weer van zich laten horen. Dit najaar zou er een nieuw album verschijnen en als voorloper hierop bracht hij meteen twee nieuwe nummers op de markt en dit samen met de Wolven. Zowel "Dat ik wakker word" als "Steel niet" zijn sinds afgelopen zondag, 31 januari, beschikbaar.

 Vanavond start in Zweden de nationale selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival dat in mei in de hoofdstad Stockholm zal plaatsvinden. Eén van de deelnemers straks zou Anna Book (MF 1986-1987-2007) zijn met het liedje "Himmel för två". Maar afgelopen donderdag werd haar nummer uit de wedstrijd gehaald daar het in 2014 werd ingediend bij de Moldavische omroep onder de Engelse titel "Taking Care of a Broken Heart" (Felicia Dunaf). Het nummer werd toen niet weerhouden voor de nationale selectie maar de Moldavische omroep heeft al jaren de gewoonte om alle ingediende liedjes op het internet te plaatsen en zo kan het nummer (weliswaar met een Zweedse tekst) niet deelnemen. De zangeres mag vanavond alsnog haar opwachting maken en bracht haar nummer gisteren, vrijdag 05 februari, meteen op de markt. Het liedje staat inmiddels op de eerste plaats in de Zweedse downloadhitparade.

 Tot slot eindigen we zoals steeds met een paar korte berichten. Afgelopen maandag, 01 februari, wist zangeres Barei het Spaanse ticket voor het Eurovisie Songfestival in de wacht te slepen met "Say Yay!". De Spaanse inzending is sinds maandag 25 januari jongstleden beschikbaar als single. Sinds gisteren, vrijdag 05 februari, is het album met alle liedjes die deelnemen aan de IJslandse selectie van dit jaar beschikbaar. Daarnaast krijg je nog twee dvd's met de beste liedjes uit de voorbije dertig jaar. Het verzamelalbum met alle liedjes die deelnemen aan de Zweedse selectie 'Melodifestivalen 2016' zal vanaf zondag 28 februari beschikbaar zijn.

Een nieuwe afspraak maken we voor aanstaande zaterdag. Ondertussen wensen we je alvast heel veel luisterplezier!

06-02-2016 om 15:09 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2016 : IJslandse nationale Songfestivalselectie wordt vanavond op gang geschoten met de eerste halve finale.

 Vandaag, zaterdag 06 februari 2016, start de IJslandse nationale omroep RÚV de zoektocht naar de kandidaat voor de eenenzestigste editie van het Eurovisie Songfestival.

Op zaterdag 03 oktober lanceerde RÚV een oproep om inzendingen in te sturen voor de nationale selectie, beter bekend als 'Söngvakeppni Sjónvarpsins 2016'. Het is dit jaar precies dertig jaar geleden dat het eiland voor de allereerste maal deelnam aan het jaarlijkse liedjesfestival en tot op heden wist het tweemaal een tweede plaats in de wacht te slepen, in 1999 en 2009.

Geïnteresseerden (artiesten, componisten en tekstschrijvers) kregen in eerste instantie tot en met maandag 02 november (11.59 plaatselijke tijd, 13.59 Belgische tijd) de tijd om hun inzendingen in te dienen bij de nationale omroep. Later werd die inschrijvingstermijn met een weekje verlengd, tot en met maandag 09 november.

Enkel IJslandse componisten/tekstschrijvers (of zij die er verblijven tussen 01 september 2015 en 15 mei 2016) mochten liedjes insturen. Ze mochten evenwel samenwerken met buitenlanders maar 2/3 van de muziek en de helft van de tekst moeten van de hand van de IJslandse componist/tekstschrijver komen.

In totaal werden 260 inzendingen ontvangen en uit dat aantal selecteerde een interne vakjury twaalf liedjes. Op vrijdag 11 december raakte bekend welke twaalf artiesten gaan strijden om het ticket voor Stockholm maar het bleef wachten tot vrijdag 15 januari alvorens de liedjes op het publiek werden losgelaten. Na afloop plaatste de omroep ze ook op haar website (klik HIER en dan klik je op de titel van het liedje).

Er komen twee halve finales, telkens met zes kandidaten, en een finale met zes of zeven kandidaten. Uit elke halve finale (zaterdag 06 en zaterdag 13 februari) stoten drie kandidaten via televoting door naar de finale (zaterdag 20 februari). Daarnaast kan een vakjury nog een 'wildcard' uitdelen aan één van de zes liedjes die zich niet rechtstreeks weten te plaatsen voor die finale. De twee halve finales zullen plaatsvinden in Háskólabíó (Universiteit) in Reykjavik en de finale in het sportcomplex Laugardalshöll, eveneens in de hoofdstad.

 

* deelnemers eerste halve finale (zaterdag 06 februari) :

- "Ég sé þig" (tekst en muziek : Sigríður Eir Zophoniasardóttir, Jóhanna Vala Höskuldsdóttir) door Hljómsveitin Eva (Sigríður Eir Zophoniasardóttir & Jóhanna Vala Höskuldsdóttir).
- "Fátækur námsmaður" (tekst en muziek : Ingólfur Þórarinsson) door Ingólfur Þórarinsson.
- "Hugur minn er" (tekst en muziek : Þórunn Erna Clausen) door Hjörtur Traustason & Erna Hrönn Ólafsdóttir.
- "Kreisí" (tekst : Karl Olgeirsson, Sigríður Eyrún Friðriksdóttir ; muziek : Karl Olgeirsson) door Sigga Eyrún.
- "Óstöðvandi" (tekst : Karlotta Sigurðardóttir ; muziek : Kristinn Sigurpáll Sturluson, Ylfa Persson, Linda Persson) door Karlotta Sigurðardóttir.
- "Raddirnar" (tekst en muziek : Greta Salome Stefánsdóttir) door Greta Salome.

Tijdens de nationale selectie moeten alle geselecteerde liedjes in de eigen taal worden gezongen, maar in de finale moet de deelnemer het nummer zingen in de taal waarmee hij/zij het willen zingen in de Zweedse hoofdstad Stockholm. Het lot van de kandidaten ligt in de finale in de handen van de vijfkoppige vakjury (50%) en de kijkers thuis (50%), maar in de 'superfinale' zijn het de kijkers die bepalen wie van de twee kandidaten naar de Zweedse hoofdstad mag afreizen.

De eerste voorronde vindt vanavond, zaterdag 06 februari 2016, plaats en wordt in goede banen geleid door Ragnhildur Steinunn Jónsdóttir en Guðrún Dís Emilsdóttir. Oud-Songfestivaldeelnemer Páll Óskar en de groep 101 Boys maken hun opwachting als intervalact. Páll Óskar brengt het liedje "Vinnum þetta fyrirfram", dat speciaal werd gecomponeerd naar aanleiding van dertig jaar deelname aan het Eurovisie Songfestival. De groep 101 Boys brengt het liedje "Gleðibankinn", de allereerste IJslandse inzending uit 1986.

De eerste halve finale van 'Söngvakeppni Sjónvarpsins 2016' start om 21.00 (20.00 plaatselijke tijd) en duurt tot 22.40 (21.40 plaatselijke tijd). Deze uitzending kan ook bekeken worden via het internet (klik hier). (bron, logo en foto kandidaten : RÚV)

06-02-2016 om 12:43 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2016 : Zweedse selectie 'Melodifestivalen 2016' start onder een slecht gesternte.

 De Zweedse nationale omroep SVT start vanavond, zaterdag 06 februari 2016, haar zoektocht naar de kandidaat voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival. De winnaar van 'Melodifestivalen 2016' krijgt alvast de eer en het genoegen om meteen aan te treden in de finale van de eenenzestigste editie van het jaarlijkse liedjesfestival dankzij de overwinning vorig jaar in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen.

Tussen vanavond en zaterdag 12 maart eerstkomende vindt de Songfestivalselectie plaats met achtentwintig deelnemers en dit netjes verdeeld over vier voorrondes. Na de vierde en laatste voorronde volgt er nog een herkansingsronde (zaterdag 05 maart) alvorens we een week later te weten komen wie er in eigen land op zoek mag gaan naar een zevende Songfestivaloverwinning.

Net als de voorgaande jaren zijn er dus vier voorrondes waarbij de nummers één en twee zich meteen plaatsen voor de finale in Stockholm op zaterdag 12 maart eerstkomende. De nummers drie en vier krijgen op zaterdag 05 maart nog een herkansing tijdens 'Andra chansen', waarbij er nog vier tickets worden uitgedeeld voor die finale.

Maar de zoektocht loopt dit jaar alvast niet van een leien dakje. Zo raakte afgelopen woensdag, 03 februari, bekend dat tweevoudig Songfestivaldeelneemster en oud-winnares Charlotte Perrelli (ESF 1999-2008, MF 2012, presentatrice MF 2003-2004) volgende zaterdag niet van de partij zal zijn als co-presentatrice. De zangeres is momenteel te zien in reclamespots voor een ander merk, iets wat de Zweedse omroep niet toelaat. Ze zal evenwel haar opwachting maken tijdens de intervalact.

 Een dag later, donderdag 04 februari, werd het liedje "Himmel för två" van Anna Book (MF 1986-1987-2007) gediskwalificeerd. Het nummer was in 2014 ingediend bij de Moldavische omroep onder de Engelse titel "Taking Care of a Broken Heart" (Felicia Dunaf) maar werd toen niet weerhouden voor de nationale selectie. De Moldavische omroep heeft al jaren de gewoonte om alle ingediende liedjes op het internet te plaatsen en zo kan het nummer (weliswaar met een Zweedse tekst) niet deelnemen. De zangeres mag vanavond alsnog haar opwachting maken en bracht haar nummer gisteren meteen op de markt. Het liedje staat inmiddels op de eerste plaats in de Zweedse downloadshitparade.

En gisteren, vrijdag 05 februari, maakte Oscar Zia (MF 2014), deelnemer in de derde voorronde op zaterdag 20 februari, bekend dat hij op 'jongens/mannen' valt.



* deelnemers eerste voorronde - zaterdag 06 februari 2016 - Göteborg :

01. "Bada nakna" (tekst en muziek : Fredrik Kempe, David Kreuger, Anderz Wrethov) door Samir & Viktor (MF 2015).
02. "Mitt guld" (tekst en muziek : Pernilla Andersson, Fredrik Rönnqvist) door Pernilla Andersson (MF 2011).
03. "Ain't No Good" (tekst en muziek : Mimi Werner, Göran Werner, Marcus Svedin, Jason Saenz) door Mimi Werner.
04. "Rik" (tekst en muziek : Albin Johnsén, Mattias Andréasson) door Albin & Mattias Andréasson (MF 2009-2012).
05. "Himmel för två" (tekst en muziek : Sven-Inge Sjöberg, Lennart Wastesson, Larry Forsberg, Camilla Läckberg) door Anna Book (MF 1986-1987-2007) GEDISKWALIFICEERD.
06. "Constellation Price" (tekst en muziek : Bobby Ljunggren, Henrik Wikström, Mark Hole, Martin Eriksson) door Robin Bengtsson.
07. "Don't Worry" (tekst en muziek : Joy Deb, Linnea Deb, Anton Hård af Segerstad, Ace Wilder) door Ace Wilder (MF 2014).

Na een eerste stemronde blijven er nog vijf nummers in de running. In de tweede stemronde behouden deze liedjes de tijdens de eerste ronde uitgebrachte stemmen. Na afloop hiervan is de nummer vijf meteen uitgeschakeld, de nummers drie en vier stoten door naar de herkansingsronde op zaterdag 07 maart, de nummers één en twee plaatsen zich rechtstreeks voor de finale, een week later.

 D
e zes uitzendingen (vier voorrondes, herkansingsronde en finale) zullen in goede banen worden geleid door Gina Dirawi (presentatrice MF 2012-2013). Zij zal elke uitzending worden bijgestaan door één of meerdere gastpresentatoren.

In de eerste voorronde krijgt ze vanavond het gezelschap van Petra Mede (presentatrice MF 2009, ESF 2013-2016, Eurovision Song Contest Greatest Hits 2015).

De eerste voorronde van 'Melodifestivalen 2016', wordt vanavond, zaterdag 06 februari, rechtstreeks uitgezonden via het eerste net van de Zweedse omroep en dit tussen 20.00 en 21.30. De uitzending kan ook via het internet worden gevolgd en dat kan via deze link. Daar kunnen ook al fragmentjes van de nummers worden beluisterd en vanaf 14.00 komen er ook langere versies beschikbaar. (bron, logo en foto's : SVT)

06-02-2016 om 11:54 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2016 : Litouwse selectie kabbelt verder, finale is nu gepland voor zaterdag 12 maart eerstkomende.

Vandaag, zaterdag 06 februari 2016, gaat in de Baltische staat Litouwen de nationale selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival verder met de vijfde voorronde.

De nationale omroep (LRT) maakte op dinsdag 06 oktober bekend dat het op zoek ging naar artiesten en/of inzendingen. De nationale selectie gaat door met Litouwse onderdanen (of buitenlanders met een geldige verblijfsvergunning), buitenlanders zijn dus uitgesloten van deelname. De geïnteresseerden konden zich tot en met dinsdag 01 december aanbieden bij de nationale omroep. Dit mochten zowel artiesten zijn (met of zonder liedje), componisten en/of tekstschrijvers. Zowel de componisten als de tekstschrijvers hoefden niet de Litouwse nationaliteit te bezitten.

Na het verstrijken van de deadline ging een interne vakjury aan de slag en werden de liedjes en de artiesten geselecteerd. Er werden drie categorieën geselecteerd :

- artiesten die zich hebben aangeboden zonder liedje (1).
- componisten met liedje maar zonder bijhorende artiest(en)(2).
- artiesten met een liedje (3).

In tegenstelling tot de twee voorgaande jaren is de selectieprocedure opnieuw gewijzigd en we proberen die nieuwe procedure wat toe te lichten. In eerste instantie zouden veertig kandidaten worden geselecteerd maar op maandag 21 december maakte de omroep 'slechts' achtentwintig namen bekend.

De groepen 1 en 2 (zie hierboven) werden samengevoegd en de zestien (eerder was vermeld twintig) geselecteerden maakten reeds hun opwachting in de eerste en tweede voorronde. In elke voorronde traden acht (in plaats van tien) kandidaten aan en zes van de zestien kandidaten waren na deze twee uitzendingen reeds uitgeschakeld. De derde groep (de artiesten met een liedje) zouden aantreden in de derde en vierde voorronde maar de Litouwse omroep besliste om ze alle twaalf op zaterdag 23 januari te laten opdraven. Tien van hen stootten door naar de volgende ronde.

Tijdens de vierde voorronde (zaterdag 30 januari) waren de tien kandidaten uit groepen 1 en 2 opnieuw aan de beurt waarbij geen vijf maar acht van hen doorstootten naar voorronde zes. In de vijfde voorronde (vanavond) worden eveneens twee liedjes van groep drie geëlimineerd.

In de zesde voorronde (halve finale) zouden we dus nog tien liedjes overhebben. Maar afgelopen week maakte de Litouwse omroep bekend dat de finale niet op zaterdag 20 februari maar op zaterdag 12 maart zal plaatsvinden. Dat komt er dus op neer dat er twee extra voorrondes zullen komen.

Tijdens de volledige nationale selectie ligt het lot van de kandidaten in de handen van een vakjury en de kijkers thuis, die elk 50% van de punten mogen toekennen.

Tijdens deze vijfde show treden tien kandidaten aan en hun lot ligt in de handen van een vakjury (Darius Užkuraitis, Gintaras Rinkevičius, Ramūnas Zilnys en Olegas Aleksejevas), de kijkers thuis en een driekoppige internationale jury.

* de tien geselecteerde kandidaten (tussen haakjes reeds de punten van de Litouwse vakjury) :

01. "Mayday" (tekst en muziek : Daniel Persson, Magnus Mikaelsson) door Baiba (1 punt).
02. "Stars In A Rainbow" (tekst en muziek : Aidan O'Connor, Claus Christensen, Mikael Nordmark, Matilde Hemmingsen) door Berta Timinskaitė (3 punten).
03. "Life (Not That Beautiful)" (tekst : Joacim Dubbelman ; muziek : Joacim Dubbelman, Andreas Karlsson, Daniel Ström, Magnus Öunapuu, Mats Lekman) door Ieva Zasimauskaitė (6 punten).
04. "Never Knew Love" (tekst : Tina Almqvist Hilli ; muziek : Tina Almqvist Hilli, Daniel Persson) door Neringa Šiaudikytė (8 punten).
05. "Butterfly" (tekst en muziek : Calle Kindbom, Dan Fernstrom, Viktor Bruno) door 4 Roses (7 punten).
06. "In My World" (tekst en muziek : Niclas Bergqvist) door Ruslanas Kirilkinas (10 punten).
07. "You Bet" (tekst : Rafael Artesero, Aistė Pilvelytė ; muziek : Rafael Artesero) door Aistė Pilvelytė (12 punten).
08. "Strong" (tekst : Aidan O'Connor ; muziek : Fred Endresen) door Saulenė Chlevickaitė (5 punten).
09. "If Tomorrow Never Comes" (tekst en muziek : Joacim Dubbelman, Håkan Glänte) door Milda Martinkėnaitė (2 punten).
10. "Long Way From Home" (tekst en muziek : Erik Dahlqvist, Aidan O'Connor, Göran Frid, Linda Dahl, Peter Dahl, Jimmy Glavå) door E.G.O. (4 punten).

De nationale selectie, "Eurovizijos" dainų konkurso nacionalinė atranka, wordt dit jaar in goede banen geleid door Andrius Rožickas en Gerūta Griniūtė. De vijfde voorronde, die op dinsdag 02 februari 2016 werd ingeblikt, wordt vanavond, zaterdag 06 februari, uitgezonden via het eerste net van de nationale omroep tussen 20.00 en 21.50 (21.00-22.50 plaatselijke tijd) en kan ook via het internet worden gevolgd (via LRT of via LRT Lituanica). (bron en logo : LRT)

06-02-2016 om 10:51 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2016 : Finse Songfestivalselectie 'UMK 2016' start vanavond met eerste voorronde.

 Vandaag, zaterdag 06 februari 2016, start de Finse nationale omroep YLE de zoektocht naar de kandidaat voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

De omroep maakte reeds op vrijdag 05 juni 2015 bekend dat het voor de inmiddels vijfde maal op rij via 'Uuden musiikin kilpailu' op zoek zal gaan naar een kandidaat voor de eenenzestigste editie van het jaarlijkse liedjesfestival.

Geïnteresseerden hadden tussen dinsdag 01 (12.00 plaatselijke tijd, 11.00 Belgische tijd) en dinsdag 08 september (12.00 plaatselijke tijd, 11.00 Belgische tijd) de gelegenheid om hun demo's in te dienen. Dat kon via mail (memory stick) of via het digitale platform van de nationale omroep.

De artiest op de demo moest dezelfde zijn als degene die het liedje tijdens de nationale selectie ten gehore zal brengen. De kandidaat voor Stockholm zal worden aangeduid via televoting en de selectie is ook toegestaan voor buitenlanders. Slechts één van de componisten/tekstschrijvers en de zanger/zangeres moeten de Finse nationaliteit bezitten of er permanent wonen.

Net als vorig jaar mogen er tijdens de nationale selectie meer dan zes personen op het podium staan maar op het podium van het Eurovisie Songfestival is dat aantal tot nader orde nog steeds beperkt tot zes.


Op dinsdag 12 januari (12.00 plaatselijke tijd, 11.00 Belgische tijd) maakte YLE de namen bekend van de achttien kandidaten die zullen deelnemen aan 'Uuden musiikin kilpailu 2016' (UMK 2016).

Voorafgaand aan de eerste voorronde was er vorige week zaterdag, 30 januari, eerst nog een introductieshow. Tijdens dit programma werden alle liedjes voorgesteld aan de hand van de videoclip en een expertenpanel (Essi Hellén, Mikko Silvennoinen, Jaana Pelkonen en Tommi Manninen) voorzag alles van de nodige commentaar. Daarnaast konden de kijkers een stem uitbrengen op hun meest geliefde videoclip. Wie dat wil kan de liedjes nu beluisteren en bekijken (videoclip) via deze link.

* deelnemers eerste voorronde - zaterdag 06 februari :

- "No Fear" (tekst en muziek : Saara Aalto) door Saara Aalto.
- "Evil Tone" (tekst en muziek : Mikko Herranen) door Mikko Herranen.
- "Ain't Got Time For Boys" (tekst en muziek : Stella Christine) door Stella Christine.
- "Draamaa" (tekst en muziek : Janne Rintala) door Eini.
- "Thief" (tekst : Clement Ogundipe ; muziek : Clement Ogundipe, Gideon Aiyegunle) door ClemSO.
- "Shamppanjataivas" (tekst en muziek : Julmari, Jaba, Jimi, Heku, Samu) door Pää-Äijät.

Op vrijdag 06 november jongstleden werd tijdens het programma 'Nenäpäivä-show 2015', de plaatselijke versie van 'Red Nose Day', oftewel 'Rode Neuzen Dag', bekendgemaakt dat de nationale selectie in goede banen wordt geleid door oud-festivaldeelneemster Krista Siegfrids (ESF 2013, MF 2016) en Roope Salminen (presentator 'UMK 2015').

Deze eerste voorronde (20.00-21.30 Belgische tijd, 21.00-22.30 plaatselijke tijd) wordt vanavond, zaterdag 06 februari 2016, uitgezonden via het tweede net van de Finse omroep (YLE 2) en kan worden gevolgd via deze link. Na afloop kan het programma aldaar worden (her)bekeken.
(bron en logo : YLE)

06-02-2016 om 10:20 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2016 : Hongaarse omroep zet vanavond zoektocht naar inzending Eurovisie Songfestival verder met derde en laatste voorronde.

Ook dit jaar gaat de Hongaarse nationale omroep (MTV) via een nationale selectie op zoek naar de kandidaat voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival. Voor de vijfde maal op rij zal via 'A Dal' de artiest en het nummer worden gekozen dat voor het land zal deelnemen aan de zestigste editie van het liedjesfestival.

Tussen maandag 19 oktober en woensdag 25 november (middernacht) ging de omroep op zoek naar inzendingen voor die nationale selectie. Enkel artiesten die reeds een album uitbrachten, of te horen waren op radio/te zien op televisie, of die een platencontract bezitten mogen deelnemen aan 'A Dal 2016'. Daarnaast moeten ze de Hongaarse nationaliteit bezitten of de taal machtig zijn. Buitenlandse componisten/tekstschrijvers worden toegelaten zover ze werken met een artiest die voldoet aan bovenvermelde voorwaarden.

In totaal werden 372 liedjes ontvangen, een stijging met tweeëntwintig eenheden ten opzichte van vorig jaar. Een interne vakjury (tien leden) ging aan de slag en selecteerde dertig artiesten die sinds zaterdag 23 januari strijden om het ticket voor Stockholm.

* deelnemers derde voorronde 'A Dal 2016' (in alfabetische volgorde) :

01. "It Is Love" (tekst : Tamara Olorga ; muziek : Viktor Rakonczai) door Szilvia Agardi.
02. "You Told Me That You Loved Me" (tekst : Máté Garai, Gergő Garai ; muziek : Barnabás Pély) door B the First.
03. "Seven Seas" (tekst : Johnny K. Palmer ; muziek : Ádám Kovacsics, Johnny K. Palmer) door Olivér Berkes & Andi Tóth.
04. "Speed Bump" (tekst : Johnny K. Palmer ; muziek : Gyula Éliás) door Bálint Gájer.
05. "Come Along" (tekst : Júlia Horányi ; muziek : Júlia Horányi, Szabolcs Harmath) door Júlia Horányi.
06. "Love Kills Me" (tekst en muziek : Lóránt Tóth) door Ív (Éva Katona-Zsombori).
07. "Emlékkép" (tekst : Tamás Molnár ; muziek : Zé Szabó) door Nika (Mónika Veres).
08. "Már nem szédülök" (tekst en muziek : József Oláh) door Graszt Parno (József Oláh, Krisztián Oláh, Viktor Oláh, Heléna Oláh, István Németh, Zoltán Bartus).
09. "Trouble In My Mind" (tekst en muziek : András Petruska) door Petruska (András Petruska, Bence Temesvári, Miklós Markos).
10. "Katonák" (tekst : Attila Valla ; muziek : Viktor Fitos) door Viki Singh.

Het lied voor Stockholm zal gekozen worden door een vakjury (Pierrot, Both Miklós, Frenreisz Károly en Zséda) en door de kijkers thuis die door middel van televoting hun voorkeur kenbaar zullen maken. In een eerste ronde kiezen de leden van de vakjury en de kijkers thuis (via een app) vijf liedjes die doorstoten naar de halve finale en uit de overblijvende vijf mogen de kijkers dan nog één liedje doorsturen. Vier liedjes vallen er na elke voorronde onherroepelijk af.

Net als voorbije twee jaar is het zo dat de nummers niet enkel in de eigen landstaal moeten gezongen worden, maar dat ze ook mogen vertolkt worden in het Engels of in één van etnische talen die in het land erkend zijn.

De derde voorronde van 'A Dal 2016' gaat vanavond, zaterdag 06 februari, van start om 19.40 en wordt rechtstreeks uitgezonden via de Hongaarse nationale omroep. De selectie kan ook worden gevolgd via het internet en dat kan via deze link (Duna), via deze link (Duna World) alsook via de website van 'A Dal 2016' (klik hier). Op deze website kunnen de liedjes worden beluisterd door te klikken op 'Dalok'.

Alle uitzendingen worden in goede banen geleid door Csilla Tatár die vanuit de greenroom het gezelschap krijgt van Levente Harsányi. (bron en logo : MTV).

06-02-2016 om 09:58 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2016 : vanavond aftrap Oekraïense nationale selectie Eurovisie Songfestival met eerste halve finale.

 Na een afwezigheid van amper één jaartje zal Oekraïne in mei opnieuw van de partij zijn tijdens het Eurovisie Songfestival. Dat nieuws maakte de nationale omroep (UΛ:Перший) bekend op woensdag 16 september jongstleden.

Twee maanden later, op woensdag 18 november, liet de omroep weten dat het samen met de commerciële zender STB op zoek zou gaan naar de kandidaat voor Stockholm. De omroepen ondertekenden meteen een overeenkomst voor drie jaar waarbij de commerciële zender alle kosten op zich neemt.

STB organiseerde tussen zaterdag 05 en zondag 20 december in het land (Zaporizhia, Kharkiv, Odessa, Lviv, Dnipropetrovsk en Kiev) diverse castings waarbij het op zoek ging naar artiesten. Tussen donderdag 19 november en woensdag 20 januari konden geïnteresseerde componisten en tekstschrijvers hun liedjes indienen bij de omroep en dat leidde op dinsdag 26 januari tot de bekendmaking van de achttien kandidaten.

Er komen twee halve finales (vanavond en volgende week zaterdag) met telkens negen kandidaten en uit elke halve finale stoten drie kandidaten door naar de finale op zondag 21 februari eerstkomende.

* deelnemers eerste halve finale 'Natsionalnyi vidbir na Yevrobachennya 2016' :

01. "I Am Free Now" door Anastasia Prikhodko.
02. "Helpless" door The Hardkiss.
03. "Tin Whistle" door Tonya Matvienko.
04. "I'm Insane" door Vladislav Kurasov.
05. "Hold Me" door Lavika.
06. "1944" door Jamala.
07. "Inner Power" door Aida Nikolaychuk.
08. "Never Again" door Svetlana Tarabarova.
09. "Every Monday" door Brunettes Shoot Blondes.

Het lot van de deelnemers ligt in de handen van een driekoppige vakjury (Konstantin Meladze, Ruslana en Andriy Danylko, beter bekend als Verka Serduchka) en de kijkers thuis die door middel van televoting hun voorkeur kenbaar zullen maken. De top drie stoot door naar de finale van zondag 21 februari.

De drie uitzendingen worden in goede banen geleid door Dmitry Tankovich en Alexander Pedan en worden zowel door UΛ:Перший en STB uitgezonden. De eerste halve finale start om 18.00 (19.00 plaatselijke tijd) en duurt tot 20.00 (21.00 plaatselijke tijd). Vanaf 20.35/21.00* (21.35/22.00* plaatselijke tijd, * afhankelijk van de zender) volgt dan de uitslag en kennen we de eerste drie finalisten.

De nationale selectie kan ook via het internet worden gevolgd en dat kan via de website van UΛ:Перший (klik hier) of via haar YouTubekanaal. (bron en logo : UΛ:ПершийSTB)

06-02-2016 om 09:09 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Hoe is het zover kunnen komen?' : waarom hield 'FC De Kampioenen' er na eenentwintig jaar mee op?

'Hoe is het zover kunnen komen?' Dat is de sleutelvraag in het gelijknamige humorprogramma. Aan de hand van beelden uit het verre en minder verre verleden tonen de makers aan dat sommige recente gebeurtenissen eigenlijk best voorspelbaar waren. Of net niet.

Hoe is het bijvoorbeeld zover kunnen komen dat een televisiekok als Jeroen Meus de grootste Vlaamse televisiester werd? Waarom liet een politicus als Philipppe Muyters zich plots van zijn emotionele kant zien? Wat dreef Tom Waes in godsnaam om de beruchte El Capitan te trotseren? En waarom kruipen de meeste chauffeurs van de openbare omroep beter niet achter het stuur?

Daarnaast waren er ook voorvallen die minder in de lijn der verwachtingen lagen. Dat groene bink Bartel Van Riet erin zou slagen om de jonge generatie vanachter haar computer te sleuren en haar de wijde natuur in te sturen, was bijvoorbeeld een volstrekte verrassing.

Hoe is het zover kunnen komen? gaat op zoek naar het verhaal achter enkele opvallende televisiemomenten van de voorbije maanden en laat met een geestige aaneenschakeling van beelden zien hoe het ooit zo ver is kunnen komen.

* zesde aflevering - zaterdag 06 februari 2016 :

In deze aflevering komen we te weten hoe het zover is kunnen komen dat FC De Kampioenen er na eenentwintig jaar mee ophield, dat ruzies gewoon open en bloot op het scherm kunnen uitgevochten worden, en dat de megafoon weer terug is van weggeweest.

Verder leren we dat niet iedereen gezegend is met een uit de kluiten gewassen talenknobbel, en dat je soms beter je voordeur niet opent wanneer er wordt aangebeld.

'Hoe is het zover kunnen komen?', zesde aflevering vanavond, zaterdag 06 februari 2016, tussen 20.40 en 21.05 op Eén. Dit programma is ook beschikbaar via 'OOIT GEMIST'. (bron en foto : Eén)

06-02-2016 om 08:34 geschreven door Redactie  


05-02-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2016 : Bosnische inzending Eurovisie Songfestival wordt op vrijdag 19 februari eerstkomende voorgesteld.

De Bosnische nationale omroep (BHRT) heeft eergisteren, woensdag 03 februari 2016, laten weten dat de inzending voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival op vrijdag 19 februari zal worden voorgesteld.

Op dinsdag 24 november jongstleden maakte de omroep bekend dat het later dit voorjaar zal deelnemen aan de eenenzestigste editie van het Eurovisie Songfestival. Eerder vorig najaar waren er berichten dat de voormalige Joegoslavische republiek, na een afwezigheid van drie jaar, opnieuw van de partij zou zijn.

Een eerste deadline was er reeds in oktober maar de omroep kreeg van de EBU uitstel om de nodige fondsen (sponsors) bij elkaar te zoeken. Die fondsen werden uiteindelijk gevonden en zo maakte de omroep het nieuws bekend. Een dag later, op woensdag 25 november (19.30) vond een persconferentie plaats die in goede banen werd geleid door Maja Miralem. Daar werd bekendgemaakt dat Fuad Backović-Deen en Dalal Midhat Talakić in mei naar Stockholm zullen afreizen. Daar zullen ze vergezeld worden door de Kroatische celliste Ana Rucner.

 Over twee weken komen we te weten met welk liedje ze naar Zweden zullen trekken. De voorstelling zal gebeuren tijdens een speciale televisieuitzending, gehouden in het stadhuis van de hoofdstad Sarajevo. Inmiddels werd een vierde persoon toegevoegd aan het gezelschap, namelijk rapper Jasmin Fazlić Jala. Zo krijgen we dus een kwartet op het podium, namelijk Dalal & Deen feat. Ana Rucner & Jala.

Er is een Engelse en Bosnische versie van het nummer klaargestoomd maar op het Eurovisie Songfestival zal de Bosnische versie worden uitgevoerd.

Voor Deen is het de tweede maal dat hij deelneemt aan het jaarlijkse liedjesfestival. In 2004 moest hij zich met "In The Disco" via de halve finale plaatsen voor de finale, alwaar hij op een negende plaats op vierentwintig deelnemers eindigde met eenennegentig punten.

In 1999 nam hij voor de eerste maal deel aan de Bosnische selectie alwaar hij als leadzanger van Seven Up derde werd met "Daj spusti se". In 2001 strandde hij als Fuad Backović met "10 miliona ljubavi" op een gedeelde zevende plaats en twee jaar later, in 2003, eindigde hij tweede met "Taxi". In 2004, het jaar dat hij aan het Eurovisie Songfestival deelnam, werd hij via een interne selectie aangeduid en bracht hij tijdens de nationale finale vijf liedjes waarvan "In The Disco" het lied voor Istanboel werd.

De Bosnische inzending, de eerste sinds 2012, zal dus op vrijdag 19 februari (vanaf 20.10) worden voorgesteld tijdens een speciale uitzending die op de Bosnische televisie zal worden uitgezonden. Maya Sar, die het land in 2012 vertegenwoordigde, zal eveneens van de partij zijn.

Op maandag 25 januari jongstleden raakte bekend dat Bosnië-Herzegovina zal aantreden in de tweede helft van de eerste halve finale op dinsdag 10 mei. (bron, logo en foto Dalal & Deen : BHRT)

05-02-2016 om 21:55 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2016 : Nederlandse inzending voor Stockholm wordt op vrijdag 04 maart voorgesteld.

 Precies over een maand, op vrijdag 04 maart eerstkomende, komen we te weten met welk liedje de 23-jarige Nederlandse singer-songwriter Douwe Bob volgend jaar zal deelnemen aan de eenenzestigste editie van het Eurovisie Songfestival. Dat heeft AVROTROS eerder vandaag, vrijdag 05 februari 2016, laten weten.

Hoe en waar de Nederlandse inzending zal worden voorgesteld werd nog niet bekendgemaakt maar de omroep zal ten gepaste tijde via de sociale media meer details loslaten. Begin december raakte bekend dat het liedje op woensdag 02 maart op de wereld zou worden losgelaten maar die datum is gewijzigd in vrijdag 04 maart.

Dat de jonge kerel voor Nederland naar Stockholm trekt weten we al sinds september. Het was de krant Metro die toen uitpakte met het nieuws op haar website. Op dinsdag 08 december was Douwe Bob te gast in het programma 'Goeiemorgen Lex' (100% NL). Daar vertelde hij dat hij het in Stockholm vooral moet hebben van zijn looks.

"Ik ga een mooi pak aan doen, dat sowieso. En ik denk dat ik wel kan winnen door charmant in de camera te kijken, ik denk dat daar mijn kracht vooral ligt", aldus de zanger.

Tot slot maakte hij toen ook bekend dat hij op woensdag 02 maart het nummer zou gaan bekendmaken waarmee hij naar de Zweedse hoofdstad trekt. "We zijn hard aan het werk. We zitten in de studio en we zijn 'm aan het perfectioneren".
 
Op maandag 25 januari jongstleden raakte bekend dat Douwe Bob op dinsdag 10 mei zal aantreden in de eerste helft van de eerste halve finale.
(bron : AVROTROS, 100% NL)

05-02-2016 om 20:55 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit'.

 Net voor het weekend en voor velen het begin van de krokusvakantie hebben we een nieuwe aflevering van onze rubriek 'Een avondje uit' voor je klaargemaakt. Fans die eens een concert willen bijwonen of op zoek zijn naar een plaats in de buurt waar hun favoriete artiest zal optreden zitten bij ons op de eerste rij.

 Naar jaarlijkse traditie geeft Christoff (Eurosong 1993-2002) in de Oktoberhallen te Wieze een moederdagconcert.

Dat concert gaat door op zondag 08 mei (aanvang : 15.00, deuren open : 13.30) en naast Christoff maken ook zijn zus Lindsay en Günther Neefs hun opwachting.

Tickets voor dit unieke concert kunnen nog steeds worden besteld via overschrijving op het nummer BE 40 8538-6936-5663 van BVBA Oktober Events (Aalstersestraat 168, 9280 Wieze). In de omschrijving zet je het aantal gewenste kaarten (40 of 45 euro, reservatie- en portkosten inbegrepen) en Moederdagconcert. De tickets worden één maand voor het evenement toegestuurd.

Op vrijdag 20 november 2015 maakte 'Romeo' Chris Van Tongelen (Eurosong 1993, De Gouden Zeemeermin 1996) bekend dat hij begin dit jaar met een nieuw project voor de dag zou komen. Hij vervult een jongensdroom en treedt naar buiten met Christiano and his Magical Orchestra.

Een eerste wapenfeit werd een album dat op vrijdag 29 januari verscheen en op zijn verjaardag, zaterdag 04 juni, hoopt hij de Antwerpse Lotto Arena te vullen. Christiano and his Magical Orchestra ontvangt je op de eerste zaterdag van juni graag in zijn wereld. Een wereld van totaalbeleving! Beleef de instrumentale versies van je favoriete muziek met al je zintuigen. Klassiek, pop, een vleugje nostalgische bigband, dance, je hoort het allemaal.

Vlucht even weg uit de dagelijkse sleur en dompel je onder in onze magische wereld. De wereld van Christiano and his Magical Orchestra.
Ervaar een avond om nooit te vergeten, op zaterdag 04 juni in de Lotto Arena.

Tickets (tussen 28 en 58 euro, exclusief reservatiekosten) voor dit unieke optreden (aanvang : 20.00) kunnen nog steeds worden aangeschaft via de website van TeleTicketService of telefonisch via het nummer 070 345 345 (op werkdagen van 09.00 tot 12.30 en van 13.30 tot 18.00). Vanuit Nederland neem je contact op via het nummer 0900 45 000 45 en voor andere landen via het nummer +32 34 0000 34.

Enkele maanden na haar succesvolle terugkeer op het podium met haar fel bejubelde shows in The Colosseum at Ceasars Palace in Las Vegas, kondigt de internationale superster Céline Dion (ESF 1988) aan dat ze ook een langverwachte terugkeer naar België zal maken. Op maandag 20 en dinsdag 21 juni staat ze geprogrammeerd voor twee exclusieve concerten in het Antwerpse Sportpaleis.

Voor het eerst in drie jaar keert de legendarische Canadese artieste dus terug naar ons land. Tickets (tussen 55,00 en 181,50 euro, inclusief servicekosten) kunnen worden aangekocht via de website van TeleTicketService of telefonisch via het nummer 070 345 345 (op werkdagen van 09.00 tot 12.30 en van 13.30 tot 18.00). Vanuit Nederland neem je contact op via het nummer 0900 45 000 45 en voor andere landen via het nummer +32 34 0000 34.

05-02-2016 om 20:22 geschreven door Redactie  


04-02-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2016 : Franse inzending Eurovisie Songfestival wordt op zaterdag 12 maart voorgesteld.

 De Franse openbare omroep heeft eerder vandaag, donderdag 04 februari 2016, bekendgemaakt dat de inzending voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival op zaterdag 12 maart zal worden voorgesteld.

France 2, dat sinds vorig jaar opnieuw instaat voor de selectie, postte eerder deze voormiddag op haar Twitteraccount een foto met daarbij de tekst dat we op zaterdag 12 maart weten wie aan de eenenzestigste editie van het jaarlijkse liedjesfestival zal deelnemen. Aan die foto te zien (een tafel met make-up benodigdheden) wordt het meer dan waarschijnlijk een zangeres.

Eind september raakte reeds bekend dat France 2 via een interne selectie de kandidaat zou aanduiden en geïnteresseerden (componisten, tekstschrijvers, artiesten) mochten hun inzending(en) bij de omroep indienen tot en met zaterdag 31 oktober. Uiteindelijk werden er zo'n 280 nummers ingestuurd.

Kandidaten voor het festival mochten de leeftijd van vijftig jaar niet overschrijden en de Franse inzending voor Stockholm moet minstens voor 80% in de eigen landstaal worden gezongen. De inzending zal deels in het Frans en deels in het Engels worden gezongen.

Sinds september is Edoardo Grassi de nieuwe Franse delegatieleider, hij kwam in de plaats van Frédéric Valencak. Frankrijk is sinds een aantal jaren als lid van de 'Big 5' verzekerd van een plaats in de finale van het Eurovisie Songfestival. (bron : France Télévisions, Eurovision.tv)

04-02-2016 om 12:18 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2016 : vijf liedjes Georgische nationale selectie zijn voorgesteld, winnend liedje bekend op maandag 15 februari.

 Gisterenavond, woensdag 03 februari 2016, zijn in Georgië de vijf liedjes voorgesteld die kans maken op het ticket voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

Op dinsdag 15 december maakte de nationale omroep GPB tijdens een persconferentie bekend dat Nika Kocharov & Young Georgian Lolitaz in mei zullen deelnemen aan de eenenzestigste editie van het jaarlijkse liedjesfestival.

Meteen ging de omroep ook op zoek naar liedjes voor het viertal en het nodigde tot en met vrijdag 08 januari componisten en tekstschrijvers uit om hun nummers in te dienen. Het moesten nummers zijn die op het lijf zijn geschreven van de groep en dus werd er op zoek gegaan naar 'melodic song structure of alternative and indie rock with electronic beats, synths and/or samples, and club orientation of post-disco dance music'.

 Afgelopen vrijdag, 29 januari, maakte
GPB bekend dat het meer dan honderd liedjes had ontvangen voor de nationale selectie van de komende editie van het Eurovisie Songfestival. Nadien ging een interne vakjury aan de slag en werden de vijf beste liedjes gekozen. De videoclips voor die vijf liedjes werden afgelopen zondag, 31 januari, ingeblikt en fragmentjes van de geselecteerde liedjes werden tussen middernacht en 01.00 plaatselijke tijd (21.00-22.00 Belgische tijd) voorgesteld tijdens het programma 'Communicator' ('Kommunikatori').

* de vijf geselecteerde liedjes :

01. "Midnight Gold" (Kote Kalandadze).
02. "Pain In My Heart" (Giorgi Sikharulidze).
03. "Sugar And Milk" (Gia Iashvili).
04. "Right Of Wrong" (Sandro Sulakvelidze).
05. "Weagree" (Nika Kocharov, Vazha Marri).

Tussen vandaag, donderdag 04, en maandag 15 februari krijgen de kijkers (50%) de gelegenheid om een stem uit te brengen op hun favoriete nummer en daarnaast komt er ook een internationale vakjury (50%) die de liedjes eveneens zal beoordelen. Op maandag 15 februari wordt de uitslag bekendgemaakt tijdens het programma 'Communicator' ('Kommunikatori') en kennen we dus de Georgische inzending.

Op maandag 26 januari jongstleden raakte bekend dat Georgië zal aantreden in het tweede deel van de tweede halve finale op donderdag 12 mei. (bron en logo : GPB)

04-02-2016 om 11:47 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Mag ik u kussen?' : Bart Peeters begint vanavond aan een nieuw seizoen op Eén.

 'Mag ik u kussen?' is terug, ditmaal op Eén. Na drie gesmaakte seizoenen op Canvas en geslaagde passages in Nederland, kan het publiek weer genieten van de vaak stuntelige, soms romantische, af en toe verrassend trefzekere, maar bijna altijd hilarische pogingen van drie mannen om een vrouw te verleiden.

Aan het ijzersterke concept moest niet gesleuteld worden. Wel nieuw zijn het decor en enkele gezichten. Slechts gewapend met hun radheid van tong, hun scherpte van geest, en vooral een groot gevoel voor humor zullen de drie mannen alle truken bovenhalen om hun tegenstanders uit te schakelen en de vrouw voor hun neus te veroveren.

Bart Peeters (presentator Eurosong 1999-2002-2004-2006-2008, commentator ESF 1999-2002-2004-2006-2008-2010, presentator NSF 1997, presentator 'Eurosong 2010 : een song voor Tom Dice!', expert 'Eurosong 2014') is weer van de partij als presentator om alles in goede banen te leiden. En de kandidaten zelf? Daar zijn onder meer Tom Lenaerts, Jelle De Beule en Adriaan Van den Hoof te spotten. En : 'Mag ik u kussen?' strikte dit jaar ook de populairste politica van het land...

Bart Peeters leidt de paringsdans

 Aan de ene kant van het schouwtoneel : een beroemde vrouw die zich afwisselend gewillig dan wel hard to get zal opstellen. Aan de andere kant : drie bovengemiddeld tot zeer bekende, maar vooral geestige Vlamingen die alles uit de kast zullen halen om de betreffende vrouw onverdeeld voor zich en alleen voor zich te winnen.

De paringsdans wordt als vanouds geleid door Bart Peeters. Want vergis u niet : als er een vrouw in het spel is, worden de meest collegiale vrienden of de best bevriende collega's plotsklaps keiharde concurrenten. En dan is het goed als er een scheidsrechter op het veld staat die erover waakt dat er geen slagen onder de gordel worden uitgedeeld. Of tenminste niet te veel.

Wie zijn de vrouwen?

Daarover heerst er voorlopig nog wat geheimzinnigheid. Want hoe mysterieuzer een vrouw, hoe aantrekkelijker.
Wie alvast niet van de partij zal zijn, is koningin Mathilde. Alle pogingen van de presentator ten spijt zal zij alweer schitteren door afwezigheid. Wat haar natuurlijk nog begeerlijker maakt, en ons nog meer sterkt in onze overtuiging dat we volgend jaar nog harder ons best zullen moeten doen om haar te overtuigen.

Wie wel heeft toegezegd om mee te doen : de populairste politica van het land. Minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid Maggie De Block zal zich de avances van drie beroemde mannen laten welgevallen.

Verder nog enkele verrassingen dit seizoen : de "vrouwen" zullen niet altijd vrouwen zijn in de strikte betekenis van het woord. En de "mannen" ook niet. Maar wat dit precies inhoudt, ontdek je later dit seizoen in 'Mag ik u kussen'?

Wie zijn de mannen?

We gaan voor een sterke mix van mannen met 'Mag ik u kussen?'-ervaring en mannen die de vraag der vragen nog nooit gesteld hebben. Of tenminste nog niet in het gelijknamige programma.

Zo laten Adriaan Van den Hoof, Bart Cannaerts, Bart De Pauw, Bill Barberis, Erik Van Looy, Guga Baúl, Jandino Asporaat, Jelle De Beule, Jeroom, Kamal Kharmach, Lieven Scheire, Luc Haekens, Philippe Geubels, Steven Goegebeur, Steven Van Herreweghe, Stijn Van De Voorde, Sven De Leijer, Tom Lenaerts, Tom Waes en een zekere Vincent Valckx zich van hun beste kant zien.

Allemaal zullen ze zich van hun beste kant moeten tonen om het hart te veroveren van de droomvrouw die daar voor hen zal zitten. Tot ze de vraag der vragen mogen stellen : "Mag ik u kussen?"

Een aantal rondes die regelmatig zullen terugkeren

* Met de deur in huis

Met de deur in huis is de nieuwe vaste openingsronde. Het is de bedoeling dat de casanova's meteen met de deur in huis vallen, het ijs breken, van wal steken, en tegelijk ook nog eens al hun kaarten open en bloot op tafel leggen. Ze moeten namelijk vlakaf vertellen waarom ze de vrouw willen kussen. En liefst op een manier die haar gigantisch charmeert.

* Redder in nood

Vrouwen kunnen natuurlijk alles wat mannen kunnen en vaak zelfs beter. En toch droomt elke vrouw wel eens van een ridder op het witte paard die haar uit de nood helpt als die hoog is. Niks mis mee, want zo hebben mannen tenminste af en toe het gevoel dat ze niet compleet nutteloos zijn. De vrouw schetst telkens een situatie waarbij ze wel wat hulp zou kunnen gebruiken. Het is aan de mannen om te bewijzen dat zij haar niet zullen teleurstellen.

* Als je begrijpt wat ik bedoel…

Het is al vrij laat op de avond, maar misschien zitten er links of rechts toch nog wat kinderen mee te kijken. Geen probleem, want een gentleman kan de wildste vrijpartij in het meest zedige beeld verpakken. De vrouw kiest telkens het beeld en eindigt met "als je begrijpt wat ik bedoel…" Bijvoorbeeld :

Ik lees heel graag boeken, dus wil jij eens samen met mij een boek lezen, als je begrijpt wat ik bedoel?
Waarna de man de wildste leessessie ooit omschrijft.

Liefste dagboek…

De heren lopen gigantisch vooruit op de zaken en schrijven ter plekke in hun dagboek wat ze die avond hopen te kunnen schrijven. Alsof het spel al gespeeld is, dus.

* Kiesadvies

De heren hopen natuurlijk alle drie dat zij het spel zullen winnen, maar boven alles willen ze dat de vrouw gelukkig is. Daarom geven ze kiesadvies :

Stel dat je mij niet kiest, waar ik uiteraard kapot van zou zijn, kies dan zeker niet voor die loser hier links van mij, want die stinkt uit zijn bek. Ga dan maar voor die andere hier, wiens naam ik nu even vergeten ben. Die heeft gigantisch veel ervaring met vrouwen. Maar echt héél veel ervaring met vrouwen. Dus daar ga je nog wat leren.

* Het vragenvuur

Het vragenvuur is de ultieme test, voor de vrouw beslist wie de loser is en welke twee heren met haar mee mogen naar de finale. Een reeks snelle vragen met korte allesbeslissende antwoorden, want het is de laatste kans om haar te overtuigen.

* De loser spreekt

'Mag ik u kussen?' is een bijzonder humaan programma, waar er medelijden is voor weggestemde losers. Die krijgt namelijk nog één kans, één slotpleidooi om de vrouw alsnog te overtuigen om van gedacht te veranderen. En iemand anders weg te stemmen.

* De finale

Sta ons toe om uw geheugen op te frissen. De vrouw zit in het midden op een lippenvormige zetel, geflankeerd door de twee gelukzakken die de finale hebben gehaald. Zij mogen haar nog een keer het hof maken, om de beurt. Als de tijd op is moet de laatste spreker de titelvraag stellen : "Mag ik u kussen?" De vrouw beschikt over twee mogelijke antwoorden : "Ik dacht dat je ‘t nooit zou vragen," waarna ze zich op de vraagsteller stort, of "Laten we gewoon vrienden blijven," waarna ze zich op de andere finalist stort, om de winnaar te belonen met een welverdiende kus.

* eerste aflevering - donderdag 04 februari 2016 :

Vrouwelijke gast : Goedele Wachters.
Kandidaten : Steven Goegebeur, Adriaan Van den Hoof, Jeroom.

'Mag ik u kussen?', eerste aflevering vanavond, donderdag 04 februari 2016, tussen 21.30 en 22.15 op Eén. (bron en foto's : VRT)

04-02-2016 om 08:17 geschreven door Redactie  


03-02-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ultratop : Laura Tesoro en Tom Frantzis boeken komend weekend verlies in de 'Ultratop 50'.

De 19-jarige Laura Tesoro, die ons land in mei zal vertegenwoordigen tijdens het Eurovisie Songfestival met "What's The Pressure", duikelt komend weekend uit de top tien in de 'Ultratop 50'.

In de derde week notering daalt ze van een tweede naar een elfde plaats en strandt zo op een zucht van de toppositie in Vlaanderen. Anderhalve week na de release van haar single staat de jonge zangeres nog steeds bij de dertig meest gedownloade liedjes in de de top 200 van iTunes.

Haar debuutsingle "Outta Here", die ze in 2014 uitbracht na haar deelname aan 'The Voice van Vlaanderen' stond slechts één weekje in de 'Ultratop 50' op een drieëntwintigste plaats. De opvolger, "Funky Love", die vorig voorjaar uitkwam, bleef in de tipparade steken.

Aanstaande zaterdag, 06 februari 2016, boekt de nummer twee van 'Eurosong 2016', Tom Frantzis met "I'm Not Lost", zeventien plaatsen verlies en gaat zo in de tweede week notering van een vijfentwintigste naar een tweeënveertigste plaats in de 'Ultratop 50'.

In de 'Ultratip Bubbling Under', de wachtkamer voor de 'Ultratop 50', zijn Adil en zijn "In Our Nature" alsook Amaryllis met haar "Kick The Habit" verdwenen.
(bron : Ultratop)

03-02-2016 om 20:20 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit in Nederland'.

Op de eerste woensdag van februari zijn we opnieuw van de partij met 'Een avondje uit in Nederland'. Ook ditmaal bekijken we een aantal optredens en concerten die de komende weken en maanden in Nederland zullen plaatsvinden en zetten we die voor je op een rijtje.

Op maandag 29 februari (aanvang : 20.00) zal René Froger (ESF 2009) zijn jubileumconcerten feestelijk afsluiten in één van de mooiste theater van Nederland, het AFAS Circustheater Scheveningen (Den Haag).

Daarnaast zal vooraf en in de pauze de bekende pianist Dennis de Bruijn de mooiste liedjes van René spelen op een grote concertvleugel! Verder krijgt iedere bezoeker na het concert een herinnering mee naar huis!

René zingt de Engelstalige powerballades en swingende evergreens tot aan de Nederlandstalige meezingers; alle muzikale pareltjes passeren in dit bijzondere concert de revue. Een avond lang zingen, swingen en genieten met rasentertainer nummer één.

Deze show is het beste te omschrijven als 'een intiem feest der herkenning’ waarbij het repertoire ongetwijfeld bij het publiek vele mooie herinneringen op zal roepen. Kortom, een muzikale smaakmaker van de bovenste plank! Een speciaal samengesteld orkest en zijn vertrouwde Frogettes begeleiden René Froger in deze 'high-personality' show waarin hij bewijst niet voor niets dertig jaar aan de top van de showbusiness te staan.

Tickets voor dit unieke concert kan je aanschaffen via de website van Nationale Theaterkassa of via de website van Music of Life.

Vanaf maart gaat de Nederlandse zangeres Edsilia Rombley (ESF 1998-2007, woordvoerster ESF 1999-2007-2015) weer op tournee langs de theaters. De tweevoudige Songfestivaldeelneemster is een rasentertainer vol humor, gezegend met een warme, soulvolle stem, waarmee ze de emotie van elk liedje over weet te brengen op haar publiek. Na het uitbrengen van het album "The Piano Ballads Volume I" en de grootse concertreeks van de 'Ladies of Soul', keert ze in het voorjaar van 2016 terug naar de intimiteit van het theater.

Ze etaleert opnieuw haar liefde voor soulmuziek met uptempo nummers en gevoelige ballads en vertelt persoonlijke anekdotes vol humor.

De tournee, 'Mama Sings', gaat van start op woensdag 02 maart en loopt tot en met zaterdag 07 mei. Voor een volledig overzicht van plaatsen, data en hoe je tickets kan aanschaffen verwijzen we je naar haar agenda op haar website.

Wie kent er 'The Bodyguard' niet, de filmklassier met wijlen Whitney Houston en de adembenemende Kevin Costner? Sinds december 2012 loopt in de Britse hoofdstad Londen ook een verleidelijke musical over de verboden liefde tussen een popster en haar bodyguard.

Sinds oktober 2015 is deze musical ook te zien in het Beatrix Theater in Utrecht. Beleef het zinderende avontuur vol liefde, passie en spanning in deze onvergetelijke theaterervaring. Met de grote hits van Whitney Houston, "I Will Always Love You", "I Wanna Dance With Somebody", en vele andere in de originele, Engelstalige versie.

De rol van Rachel Marron is weggelegd voor de 24-jarige Romy Monteiro (dochter van Antje Monteiro) die in Nederland bekend werd door haar deelname aan de talentenjacht 'The Voice of Holland' in 2014. De rol van haar zus, Nicki Marron, wordt vertolkt door Carolina Dijkhuizen (lid Nederlandse vakjury ESF 2015).

De voorstellingen gaan telkens door van dinsdag tot en met zaterdag om 20.00, op zondag zijn er twee voorstellingen en dit om 14.00 en 19.00. Wie dat wil kan nog steeds tickets bestellen via deze link. De laatste voorstelling van de musical gaat (voorlopig) door op zondag 31 juli. Meer nieuws en informatie krijg je ook op de website van het Beatrix Theater.

03-02-2016 om 19:37 geschreven door Redactie  


02-02-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : 'Het Grootste Cera Café' zwaait op zaterdag 30 april Laura Tesoro uit.

 "We zijn er eindelijk uit! We hebben een nieuwe datum én een nieuwe locatie voor 'Het Grootste Cera Café'," zegt Peter Van de Veire (presentator 'Eurosong 2012 : een song voor Iris', commentator ESF 2012-2014-2015, woordvoerder ESF 2012, presentator Eurosong '2014-2016') enthousiast.

Samen met 'Café Flamand'-collega's Miguel Wiels (lid Belgische vakjury ESF 2012, componist/tekstschrijver Belgische inzending JESF 2009-2010) en Niels Destadsbader (coach 'Junior Eurosong 2009', presentator 'Junior Eurosong 2012'), trekt hij op zaterdag 30 april naar de Ethias Arena in Hasselt voor de tweede editie.

De combinatie van onze drukke agenda's en die van een aantal gastartiesten die wij absoluut wilden strikken, hebben ervoor gezorgd dat we ons café éénmalig verhuizen naar Hasselt, waar we een mooi speelterrein krijgen voorgeschoteld. Ons populairste tieneridool Ian Thomas komt vanuit de States aanwaaien. We wuiven Laura Tesoro (ESF 2016) uit voor ze naar het Eurovisie Songfestival vertrekt en we vieren in ons café het 20-jarig bestaan  van Milk Inc. (met Regi Penxten, componist/tekstschrijver "My Music", Eurosong 2008). En let op : er komen nog échte verrassingen én grote namen bij, want we gaan opnieuw voor een topeditie", zegt cafébaas Miguel Wiels.

Peter Van de Veire en Miguel Wiels hielden vorig jaar voor de eerste keer de deuren open van 'Het Grootste Café'. De Antwerpse Lotto Arena genoot met volle teugen van de optredens van o.a. Niels Destadsbader, Gers Pardoel, Paul de Leeuw (presentator NSF 1993-1994-1998-1999-2000-2001, lid vakjury NSF 2005, woordvoerder ESF 2006-2007), Clouseau (Eurosong 1989, ESF 1991) en het herenigde Soulsister (met Jan Leyers, ESF 1991). Uitsmijters Pat Krimson (Eurosong 1993-2014) en Haldis (een pintje) zorgden voor een climax. De tapkraan vloeide rijkelijk, het publiek amuseerde zich kostelijk en 'Het Grootste Café' stond als nieuwkomer meteen op de kaart.

"We beseffen dat – voor de tweede editie, op zaterdag 30 april - de lat hoger ligt dan vorig jaar, maar dat is geen probleem. Dankzij de samenwerking met Cera krijgen we effectief de kans om 'Het Grootste Café' verder uit te bouwen. We zetten opnieuw onze reuze-tapkraan open, te beginnen met een affiche en muzikale combinaties die je nergens anders kan terugvinden", klinkt het bij de organisatoren.

Met Ian Thomas trekt 'Het Grootste Cera Café' meteen al de schuif open van het populaire jonge geweld. Het tieneridool is niet alleen één van de revelaties van 'Liefde Voor Muziek', met z'n coole raps en hippe moves staat hij erom bekend menig tiener- en vrouwenhart sneller te laten slaan. "Het was een waanzinnig gepuzzel, maar het is ons toch gelukt om hem te laten overkomen uit Amerika, speciaal voor ons café. We zijn daar natuurlijk wreed content mee", zegt Peter Van de Veire.

Wie 'Café Flamand' zegt, spreekt in één adem ook de naam uit van Niels Destadsbader, die sinds enkele maanden vast verbonden is aan de band. Naast zijn drukke activiteiten op televisie, legt de presentator van 'K3 Zoekt K3' ook nog de focus op zijn muzikale carrière. Met de gevoelige ballade "Hey pa", afkomstig uit de tweede Kampioenen-film, scoorde Niels de voorbije maanden een gigantische nummer één hit.

Haar feestelijk uitwuiven voor ze naar het Songfestival in Zweden vertrekt, dat is wat 'Het Grootste Cera Café' gaat doen met Laura Tesoro. Miguel Wiels is alvast fan : "We willen Laura nog een extra boost geven voor ze haar "What's The Pressure" zingt op het podium van de grootste liedjeswedstrijd ter wereld. Dat meisje heeft ontzettend veel talent en uitstraling, en dat zal ze ook tonen op ons Cafépodium. Wees maar zeker!"

"We vonden dat we onze verhuis van Antwerpen naar Limburg in stijl moesten aanpakken en hoe kunnen we beter binnenkomen dan met Milk Inc.? Vorig jaar stonden ze al op ons lijstje, maar toen zaten Regi en Linda nog in hun sabbatical. Dit jaar zijn ze erbij en het wordt meteen ook een knalfeest in ons café, want de groep bestaat twinting jaar. Voor Milk Inc. wordt het een uitdaging om straks zoveel mogelijk hits te brengen tijdens hun set in ons café. Geloof me, die hebben straks positieve keuzestress", zegt Van de Veire geamuseerd.
 
Nieuwe mogelijkheden
  
De organisatoren van 'Het Grootste Cera Café' zien trouwens nu al de voordelen in van de verhuis naar Hasselt, vooral voor de cafégangers. "Naast de uitstekende ligging, de vlotte bereikbaarheid en de ruime parking, geeft de concertzaal ons effectief de mogelijkheid om het idee van een lange toog als catwalk uit te werken. Vorig jaar was dat nog bescheiden, net als de aankleding van ons café, wat we dit jaar gaan uitbreiden. Ons motto : "Kom met al je vrienden op café!", willen we meer dan ooit waarmaken. Let op, want er komt maar één show en dus raden we iedereen aan om tijdig z'n tickets te reserveren. Voor je het weet zit het vol en moet je alweer wachten tot 2017!"

Tickets (35 euro, 42 euro voor aan de toog) kunnen worden besteld via de website van Tele Ticket Service of telefonisch via het nummer 070 34 53 45 (max. 0,30 euro/minuut) en vanuit Nederland via het nummer 0900 45 000 45 (0,45 euro/minuut) en dit van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 12.30 en tussen 13.30 en 18.00.

Bericht voor wie kaarten bestelde voor de Lotto Arena

Je ontvangt nieuwe e-tickets voor 'Het Grootste Café' in de Ethias Arena in Hasselt op zaterdag 30 april. De tickets die je eerder via e-mail kreeg toegestuurd, zijn niet langer geldig. Je krijgt de beste plaatsen, maar helaas zullen er in de Ethias Arena geen staanplaatsen zijn. Heb je een staanplaats gekocht, dan krijg je een gratis upgrade naar een zitplaats van eerste categorie vooraan bij het podium. Elke ticketbesteller kreeg hierover van Tele Ticket Service een persoonlijk bericht. (bron : Het Grootste Café, Tele Ticket Service)

02-02-2016 om 11:06 geschreven door Redactie  




VOLG ONS OOK OP TWITTER & FACEBOOK.



Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs