Twelve Points...Douze Points...Kiev 2017...

Deze website wordt niet meer geüpdatet! Volg ons via https://twitter.com/12_TPDP_12.....

06-02-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Hoe is het zover kunnen komen?' : waarom hield 'FC De Kampioenen' er na eenentwintig jaar mee op?

'Hoe is het zover kunnen komen?' Dat is de sleutelvraag in het gelijknamige humorprogramma. Aan de hand van beelden uit het verre en minder verre verleden tonen de makers aan dat sommige recente gebeurtenissen eigenlijk best voorspelbaar waren. Of net niet.

Hoe is het bijvoorbeeld zover kunnen komen dat een televisiekok als Jeroen Meus de grootste Vlaamse televisiester werd? Waarom liet een politicus als Philipppe Muyters zich plots van zijn emotionele kant zien? Wat dreef Tom Waes in godsnaam om de beruchte El Capitan te trotseren? En waarom kruipen de meeste chauffeurs van de openbare omroep beter niet achter het stuur?

Daarnaast waren er ook voorvallen die minder in de lijn der verwachtingen lagen. Dat groene bink Bartel Van Riet erin zou slagen om de jonge generatie vanachter haar computer te sleuren en haar de wijde natuur in te sturen, was bijvoorbeeld een volstrekte verrassing.

Hoe is het zover kunnen komen? gaat op zoek naar het verhaal achter enkele opvallende televisiemomenten van de voorbije maanden en laat met een geestige aaneenschakeling van beelden zien hoe het ooit zo ver is kunnen komen.

* zesde aflevering - zaterdag 06 februari 2016 :

In deze aflevering komen we te weten hoe het zover is kunnen komen dat FC De Kampioenen er na eenentwintig jaar mee ophield, dat ruzies gewoon open en bloot op het scherm kunnen uitgevochten worden, en dat de megafoon weer terug is van weggeweest.

Verder leren we dat niet iedereen gezegend is met een uit de kluiten gewassen talenknobbel, en dat je soms beter je voordeur niet opent wanneer er wordt aangebeld.

'Hoe is het zover kunnen komen?', zesde aflevering vanavond, zaterdag 06 februari 2016, tussen 20.40 en 21.05 op Eén. Dit programma is ook beschikbaar via 'OOIT GEMIST'. (bron en foto : Eén)

06-02-2016 om 08:34 geschreven door Redactie  


05-02-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2016 : Bosnische inzending Eurovisie Songfestival wordt op vrijdag 19 februari eerstkomende voorgesteld.

De Bosnische nationale omroep (BHRT) heeft eergisteren, woensdag 03 februari 2016, laten weten dat de inzending voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival op vrijdag 19 februari zal worden voorgesteld.

Op dinsdag 24 november jongstleden maakte de omroep bekend dat het later dit voorjaar zal deelnemen aan de eenenzestigste editie van het Eurovisie Songfestival. Eerder vorig najaar waren er berichten dat de voormalige Joegoslavische republiek, na een afwezigheid van drie jaar, opnieuw van de partij zou zijn.

Een eerste deadline was er reeds in oktober maar de omroep kreeg van de EBU uitstel om de nodige fondsen (sponsors) bij elkaar te zoeken. Die fondsen werden uiteindelijk gevonden en zo maakte de omroep het nieuws bekend. Een dag later, op woensdag 25 november (19.30) vond een persconferentie plaats die in goede banen werd geleid door Maja Miralem. Daar werd bekendgemaakt dat Fuad Backović-Deen en Dalal Midhat Talakić in mei naar Stockholm zullen afreizen. Daar zullen ze vergezeld worden door de Kroatische celliste Ana Rucner.

 Over twee weken komen we te weten met welk liedje ze naar Zweden zullen trekken. De voorstelling zal gebeuren tijdens een speciale televisieuitzending, gehouden in het stadhuis van de hoofdstad Sarajevo. Inmiddels werd een vierde persoon toegevoegd aan het gezelschap, namelijk rapper Jasmin Fazlić Jala. Zo krijgen we dus een kwartet op het podium, namelijk Dalal & Deen feat. Ana Rucner & Jala.

Er is een Engelse en Bosnische versie van het nummer klaargestoomd maar op het Eurovisie Songfestival zal de Bosnische versie worden uitgevoerd.

Voor Deen is het de tweede maal dat hij deelneemt aan het jaarlijkse liedjesfestival. In 2004 moest hij zich met "In The Disco" via de halve finale plaatsen voor de finale, alwaar hij op een negende plaats op vierentwintig deelnemers eindigde met eenennegentig punten.

In 1999 nam hij voor de eerste maal deel aan de Bosnische selectie alwaar hij als leadzanger van Seven Up derde werd met "Daj spusti se". In 2001 strandde hij als Fuad Backović met "10 miliona ljubavi" op een gedeelde zevende plaats en twee jaar later, in 2003, eindigde hij tweede met "Taxi". In 2004, het jaar dat hij aan het Eurovisie Songfestival deelnam, werd hij via een interne selectie aangeduid en bracht hij tijdens de nationale finale vijf liedjes waarvan "In The Disco" het lied voor Istanboel werd.

De Bosnische inzending, de eerste sinds 2012, zal dus op vrijdag 19 februari (vanaf 20.10) worden voorgesteld tijdens een speciale uitzending die op de Bosnische televisie zal worden uitgezonden. Maya Sar, die het land in 2012 vertegenwoordigde, zal eveneens van de partij zijn.

Op maandag 25 januari jongstleden raakte bekend dat Bosnië-Herzegovina zal aantreden in de tweede helft van de eerste halve finale op dinsdag 10 mei. (bron, logo en foto Dalal & Deen : BHRT)

05-02-2016 om 21:55 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2016 : Nederlandse inzending voor Stockholm wordt op vrijdag 04 maart voorgesteld.

 Precies over een maand, op vrijdag 04 maart eerstkomende, komen we te weten met welk liedje de 23-jarige Nederlandse singer-songwriter Douwe Bob volgend jaar zal deelnemen aan de eenenzestigste editie van het Eurovisie Songfestival. Dat heeft AVROTROS eerder vandaag, vrijdag 05 februari 2016, laten weten.

Hoe en waar de Nederlandse inzending zal worden voorgesteld werd nog niet bekendgemaakt maar de omroep zal ten gepaste tijde via de sociale media meer details loslaten. Begin december raakte bekend dat het liedje op woensdag 02 maart op de wereld zou worden losgelaten maar die datum is gewijzigd in vrijdag 04 maart.

Dat de jonge kerel voor Nederland naar Stockholm trekt weten we al sinds september. Het was de krant Metro die toen uitpakte met het nieuws op haar website. Op dinsdag 08 december was Douwe Bob te gast in het programma 'Goeiemorgen Lex' (100% NL). Daar vertelde hij dat hij het in Stockholm vooral moet hebben van zijn looks.

"Ik ga een mooi pak aan doen, dat sowieso. En ik denk dat ik wel kan winnen door charmant in de camera te kijken, ik denk dat daar mijn kracht vooral ligt", aldus de zanger.

Tot slot maakte hij toen ook bekend dat hij op woensdag 02 maart het nummer zou gaan bekendmaken waarmee hij naar de Zweedse hoofdstad trekt. "We zijn hard aan het werk. We zitten in de studio en we zijn 'm aan het perfectioneren".
 
Op maandag 25 januari jongstleden raakte bekend dat Douwe Bob op dinsdag 10 mei zal aantreden in de eerste helft van de eerste halve finale.
(bron : AVROTROS, 100% NL)

05-02-2016 om 20:55 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit'.

 Net voor het weekend en voor velen het begin van de krokusvakantie hebben we een nieuwe aflevering van onze rubriek 'Een avondje uit' voor je klaargemaakt. Fans die eens een concert willen bijwonen of op zoek zijn naar een plaats in de buurt waar hun favoriete artiest zal optreden zitten bij ons op de eerste rij.

 Naar jaarlijkse traditie geeft Christoff (Eurosong 1993-2002) in de Oktoberhallen te Wieze een moederdagconcert.

Dat concert gaat door op zondag 08 mei (aanvang : 15.00, deuren open : 13.30) en naast Christoff maken ook zijn zus Lindsay en Günther Neefs hun opwachting.

Tickets voor dit unieke concert kunnen nog steeds worden besteld via overschrijving op het nummer BE 40 8538-6936-5663 van BVBA Oktober Events (Aalstersestraat 168, 9280 Wieze). In de omschrijving zet je het aantal gewenste kaarten (40 of 45 euro, reservatie- en portkosten inbegrepen) en Moederdagconcert. De tickets worden één maand voor het evenement toegestuurd.

Op vrijdag 20 november 2015 maakte 'Romeo' Chris Van Tongelen (Eurosong 1993, De Gouden Zeemeermin 1996) bekend dat hij begin dit jaar met een nieuw project voor de dag zou komen. Hij vervult een jongensdroom en treedt naar buiten met Christiano and his Magical Orchestra.

Een eerste wapenfeit werd een album dat op vrijdag 29 januari verscheen en op zijn verjaardag, zaterdag 04 juni, hoopt hij de Antwerpse Lotto Arena te vullen. Christiano and his Magical Orchestra ontvangt je op de eerste zaterdag van juni graag in zijn wereld. Een wereld van totaalbeleving! Beleef de instrumentale versies van je favoriete muziek met al je zintuigen. Klassiek, pop, een vleugje nostalgische bigband, dance, je hoort het allemaal.

Vlucht even weg uit de dagelijkse sleur en dompel je onder in onze magische wereld. De wereld van Christiano and his Magical Orchestra.
Ervaar een avond om nooit te vergeten, op zaterdag 04 juni in de Lotto Arena.

Tickets (tussen 28 en 58 euro, exclusief reservatiekosten) voor dit unieke optreden (aanvang : 20.00) kunnen nog steeds worden aangeschaft via de website van TeleTicketService of telefonisch via het nummer 070 345 345 (op werkdagen van 09.00 tot 12.30 en van 13.30 tot 18.00). Vanuit Nederland neem je contact op via het nummer 0900 45 000 45 en voor andere landen via het nummer +32 34 0000 34.

Enkele maanden na haar succesvolle terugkeer op het podium met haar fel bejubelde shows in The Colosseum at Ceasars Palace in Las Vegas, kondigt de internationale superster Céline Dion (ESF 1988) aan dat ze ook een langverwachte terugkeer naar België zal maken. Op maandag 20 en dinsdag 21 juni staat ze geprogrammeerd voor twee exclusieve concerten in het Antwerpse Sportpaleis.

Voor het eerst in drie jaar keert de legendarische Canadese artieste dus terug naar ons land. Tickets (tussen 55,00 en 181,50 euro, inclusief servicekosten) kunnen worden aangekocht via de website van TeleTicketService of telefonisch via het nummer 070 345 345 (op werkdagen van 09.00 tot 12.30 en van 13.30 tot 18.00). Vanuit Nederland neem je contact op via het nummer 0900 45 000 45 en voor andere landen via het nummer +32 34 0000 34.

05-02-2016 om 20:22 geschreven door Redactie  


04-02-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2016 : Franse inzending Eurovisie Songfestival wordt op zaterdag 12 maart voorgesteld.

 De Franse openbare omroep heeft eerder vandaag, donderdag 04 februari 2016, bekendgemaakt dat de inzending voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival op zaterdag 12 maart zal worden voorgesteld.

France 2, dat sinds vorig jaar opnieuw instaat voor de selectie, postte eerder deze voormiddag op haar Twitteraccount een foto met daarbij de tekst dat we op zaterdag 12 maart weten wie aan de eenenzestigste editie van het jaarlijkse liedjesfestival zal deelnemen. Aan die foto te zien (een tafel met make-up benodigdheden) wordt het meer dan waarschijnlijk een zangeres.

Eind september raakte reeds bekend dat France 2 via een interne selectie de kandidaat zou aanduiden en geïnteresseerden (componisten, tekstschrijvers, artiesten) mochten hun inzending(en) bij de omroep indienen tot en met zaterdag 31 oktober. Uiteindelijk werden er zo'n 280 nummers ingestuurd.

Kandidaten voor het festival mochten de leeftijd van vijftig jaar niet overschrijden en de Franse inzending voor Stockholm moet minstens voor 80% in de eigen landstaal worden gezongen. De inzending zal deels in het Frans en deels in het Engels worden gezongen.

Sinds september is Edoardo Grassi de nieuwe Franse delegatieleider, hij kwam in de plaats van Frédéric Valencak. Frankrijk is sinds een aantal jaren als lid van de 'Big 5' verzekerd van een plaats in de finale van het Eurovisie Songfestival. (bron : France Télévisions, Eurovision.tv)

04-02-2016 om 12:18 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2016 : vijf liedjes Georgische nationale selectie zijn voorgesteld, winnend liedje bekend op maandag 15 februari.

 Gisterenavond, woensdag 03 februari 2016, zijn in Georgië de vijf liedjes voorgesteld die kans maken op het ticket voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

Op dinsdag 15 december maakte de nationale omroep GPB tijdens een persconferentie bekend dat Nika Kocharov & Young Georgian Lolitaz in mei zullen deelnemen aan de eenenzestigste editie van het jaarlijkse liedjesfestival.

Meteen ging de omroep ook op zoek naar liedjes voor het viertal en het nodigde tot en met vrijdag 08 januari componisten en tekstschrijvers uit om hun nummers in te dienen. Het moesten nummers zijn die op het lijf zijn geschreven van de groep en dus werd er op zoek gegaan naar 'melodic song structure of alternative and indie rock with electronic beats, synths and/or samples, and club orientation of post-disco dance music'.

 Afgelopen vrijdag, 29 januari, maakte
GPB bekend dat het meer dan honderd liedjes had ontvangen voor de nationale selectie van de komende editie van het Eurovisie Songfestival. Nadien ging een interne vakjury aan de slag en werden de vijf beste liedjes gekozen. De videoclips voor die vijf liedjes werden afgelopen zondag, 31 januari, ingeblikt en fragmentjes van de geselecteerde liedjes werden tussen middernacht en 01.00 plaatselijke tijd (21.00-22.00 Belgische tijd) voorgesteld tijdens het programma 'Communicator' ('Kommunikatori').

* de vijf geselecteerde liedjes :

01. "Midnight Gold" (Kote Kalandadze).
02. "Pain In My Heart" (Giorgi Sikharulidze).
03. "Sugar And Milk" (Gia Iashvili).
04. "Right Of Wrong" (Sandro Sulakvelidze).
05. "Weagree" (Nika Kocharov, Vazha Marri).

Tussen vandaag, donderdag 04, en maandag 15 februari krijgen de kijkers (50%) de gelegenheid om een stem uit te brengen op hun favoriete nummer en daarnaast komt er ook een internationale vakjury (50%) die de liedjes eveneens zal beoordelen. Op maandag 15 februari wordt de uitslag bekendgemaakt tijdens het programma 'Communicator' ('Kommunikatori') en kennen we dus de Georgische inzending.

Op maandag 26 januari jongstleden raakte bekend dat Georgië zal aantreden in het tweede deel van de tweede halve finale op donderdag 12 mei. (bron en logo : GPB)

04-02-2016 om 11:47 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Mag ik u kussen?' : Bart Peeters begint vanavond aan een nieuw seizoen op Eén.

 'Mag ik u kussen?' is terug, ditmaal op Eén. Na drie gesmaakte seizoenen op Canvas en geslaagde passages in Nederland, kan het publiek weer genieten van de vaak stuntelige, soms romantische, af en toe verrassend trefzekere, maar bijna altijd hilarische pogingen van drie mannen om een vrouw te verleiden.

Aan het ijzersterke concept moest niet gesleuteld worden. Wel nieuw zijn het decor en enkele gezichten. Slechts gewapend met hun radheid van tong, hun scherpte van geest, en vooral een groot gevoel voor humor zullen de drie mannen alle truken bovenhalen om hun tegenstanders uit te schakelen en de vrouw voor hun neus te veroveren.

Bart Peeters (presentator Eurosong 1999-2002-2004-2006-2008, commentator ESF 1999-2002-2004-2006-2008-2010, presentator NSF 1997, presentator 'Eurosong 2010 : een song voor Tom Dice!', expert 'Eurosong 2014') is weer van de partij als presentator om alles in goede banen te leiden. En de kandidaten zelf? Daar zijn onder meer Tom Lenaerts, Jelle De Beule en Adriaan Van den Hoof te spotten. En : 'Mag ik u kussen?' strikte dit jaar ook de populairste politica van het land...

Bart Peeters leidt de paringsdans

 Aan de ene kant van het schouwtoneel : een beroemde vrouw die zich afwisselend gewillig dan wel hard to get zal opstellen. Aan de andere kant : drie bovengemiddeld tot zeer bekende, maar vooral geestige Vlamingen die alles uit de kast zullen halen om de betreffende vrouw onverdeeld voor zich en alleen voor zich te winnen.

De paringsdans wordt als vanouds geleid door Bart Peeters. Want vergis u niet : als er een vrouw in het spel is, worden de meest collegiale vrienden of de best bevriende collega's plotsklaps keiharde concurrenten. En dan is het goed als er een scheidsrechter op het veld staat die erover waakt dat er geen slagen onder de gordel worden uitgedeeld. Of tenminste niet te veel.

Wie zijn de vrouwen?

Daarover heerst er voorlopig nog wat geheimzinnigheid. Want hoe mysterieuzer een vrouw, hoe aantrekkelijker.
Wie alvast niet van de partij zal zijn, is koningin Mathilde. Alle pogingen van de presentator ten spijt zal zij alweer schitteren door afwezigheid. Wat haar natuurlijk nog begeerlijker maakt, en ons nog meer sterkt in onze overtuiging dat we volgend jaar nog harder ons best zullen moeten doen om haar te overtuigen.

Wie wel heeft toegezegd om mee te doen : de populairste politica van het land. Minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid Maggie De Block zal zich de avances van drie beroemde mannen laten welgevallen.

Verder nog enkele verrassingen dit seizoen : de "vrouwen" zullen niet altijd vrouwen zijn in de strikte betekenis van het woord. En de "mannen" ook niet. Maar wat dit precies inhoudt, ontdek je later dit seizoen in 'Mag ik u kussen'?

Wie zijn de mannen?

We gaan voor een sterke mix van mannen met 'Mag ik u kussen?'-ervaring en mannen die de vraag der vragen nog nooit gesteld hebben. Of tenminste nog niet in het gelijknamige programma.

Zo laten Adriaan Van den Hoof, Bart Cannaerts, Bart De Pauw, Bill Barberis, Erik Van Looy, Guga Baúl, Jandino Asporaat, Jelle De Beule, Jeroom, Kamal Kharmach, Lieven Scheire, Luc Haekens, Philippe Geubels, Steven Goegebeur, Steven Van Herreweghe, Stijn Van De Voorde, Sven De Leijer, Tom Lenaerts, Tom Waes en een zekere Vincent Valckx zich van hun beste kant zien.

Allemaal zullen ze zich van hun beste kant moeten tonen om het hart te veroveren van de droomvrouw die daar voor hen zal zitten. Tot ze de vraag der vragen mogen stellen : "Mag ik u kussen?"

Een aantal rondes die regelmatig zullen terugkeren

* Met de deur in huis

Met de deur in huis is de nieuwe vaste openingsronde. Het is de bedoeling dat de casanova's meteen met de deur in huis vallen, het ijs breken, van wal steken, en tegelijk ook nog eens al hun kaarten open en bloot op tafel leggen. Ze moeten namelijk vlakaf vertellen waarom ze de vrouw willen kussen. En liefst op een manier die haar gigantisch charmeert.

* Redder in nood

Vrouwen kunnen natuurlijk alles wat mannen kunnen en vaak zelfs beter. En toch droomt elke vrouw wel eens van een ridder op het witte paard die haar uit de nood helpt als die hoog is. Niks mis mee, want zo hebben mannen tenminste af en toe het gevoel dat ze niet compleet nutteloos zijn. De vrouw schetst telkens een situatie waarbij ze wel wat hulp zou kunnen gebruiken. Het is aan de mannen om te bewijzen dat zij haar niet zullen teleurstellen.

* Als je begrijpt wat ik bedoel…

Het is al vrij laat op de avond, maar misschien zitten er links of rechts toch nog wat kinderen mee te kijken. Geen probleem, want een gentleman kan de wildste vrijpartij in het meest zedige beeld verpakken. De vrouw kiest telkens het beeld en eindigt met "als je begrijpt wat ik bedoel…" Bijvoorbeeld :

Ik lees heel graag boeken, dus wil jij eens samen met mij een boek lezen, als je begrijpt wat ik bedoel?
Waarna de man de wildste leessessie ooit omschrijft.

Liefste dagboek…

De heren lopen gigantisch vooruit op de zaken en schrijven ter plekke in hun dagboek wat ze die avond hopen te kunnen schrijven. Alsof het spel al gespeeld is, dus.

* Kiesadvies

De heren hopen natuurlijk alle drie dat zij het spel zullen winnen, maar boven alles willen ze dat de vrouw gelukkig is. Daarom geven ze kiesadvies :

Stel dat je mij niet kiest, waar ik uiteraard kapot van zou zijn, kies dan zeker niet voor die loser hier links van mij, want die stinkt uit zijn bek. Ga dan maar voor die andere hier, wiens naam ik nu even vergeten ben. Die heeft gigantisch veel ervaring met vrouwen. Maar echt héél veel ervaring met vrouwen. Dus daar ga je nog wat leren.

* Het vragenvuur

Het vragenvuur is de ultieme test, voor de vrouw beslist wie de loser is en welke twee heren met haar mee mogen naar de finale. Een reeks snelle vragen met korte allesbeslissende antwoorden, want het is de laatste kans om haar te overtuigen.

* De loser spreekt

'Mag ik u kussen?' is een bijzonder humaan programma, waar er medelijden is voor weggestemde losers. Die krijgt namelijk nog één kans, één slotpleidooi om de vrouw alsnog te overtuigen om van gedacht te veranderen. En iemand anders weg te stemmen.

* De finale

Sta ons toe om uw geheugen op te frissen. De vrouw zit in het midden op een lippenvormige zetel, geflankeerd door de twee gelukzakken die de finale hebben gehaald. Zij mogen haar nog een keer het hof maken, om de beurt. Als de tijd op is moet de laatste spreker de titelvraag stellen : "Mag ik u kussen?" De vrouw beschikt over twee mogelijke antwoorden : "Ik dacht dat je ‘t nooit zou vragen," waarna ze zich op de vraagsteller stort, of "Laten we gewoon vrienden blijven," waarna ze zich op de andere finalist stort, om de winnaar te belonen met een welverdiende kus.

* eerste aflevering - donderdag 04 februari 2016 :

Vrouwelijke gast : Goedele Wachters.
Kandidaten : Steven Goegebeur, Adriaan Van den Hoof, Jeroom.

'Mag ik u kussen?', eerste aflevering vanavond, donderdag 04 februari 2016, tussen 21.30 en 22.15 op Eén. (bron en foto's : VRT)

04-02-2016 om 08:17 geschreven door Redactie  


03-02-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ultratop : Laura Tesoro en Tom Frantzis boeken komend weekend verlies in de 'Ultratop 50'.

De 19-jarige Laura Tesoro, die ons land in mei zal vertegenwoordigen tijdens het Eurovisie Songfestival met "What's The Pressure", duikelt komend weekend uit de top tien in de 'Ultratop 50'.

In de derde week notering daalt ze van een tweede naar een elfde plaats en strandt zo op een zucht van de toppositie in Vlaanderen. Anderhalve week na de release van haar single staat de jonge zangeres nog steeds bij de dertig meest gedownloade liedjes in de de top 200 van iTunes.

Haar debuutsingle "Outta Here", die ze in 2014 uitbracht na haar deelname aan 'The Voice van Vlaanderen' stond slechts één weekje in de 'Ultratop 50' op een drieëntwintigste plaats. De opvolger, "Funky Love", die vorig voorjaar uitkwam, bleef in de tipparade steken.

Aanstaande zaterdag, 06 februari 2016, boekt de nummer twee van 'Eurosong 2016', Tom Frantzis met "I'm Not Lost", zeventien plaatsen verlies en gaat zo in de tweede week notering van een vijfentwintigste naar een tweeënveertigste plaats in de 'Ultratop 50'.

In de 'Ultratip Bubbling Under', de wachtkamer voor de 'Ultratop 50', zijn Adil en zijn "In Our Nature" alsook Amaryllis met haar "Kick The Habit" verdwenen.
(bron : Ultratop)

03-02-2016 om 20:20 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit in Nederland'.

Op de eerste woensdag van februari zijn we opnieuw van de partij met 'Een avondje uit in Nederland'. Ook ditmaal bekijken we een aantal optredens en concerten die de komende weken en maanden in Nederland zullen plaatsvinden en zetten we die voor je op een rijtje.

Op maandag 29 februari (aanvang : 20.00) zal René Froger (ESF 2009) zijn jubileumconcerten feestelijk afsluiten in één van de mooiste theater van Nederland, het AFAS Circustheater Scheveningen (Den Haag).

Daarnaast zal vooraf en in de pauze de bekende pianist Dennis de Bruijn de mooiste liedjes van René spelen op een grote concertvleugel! Verder krijgt iedere bezoeker na het concert een herinnering mee naar huis!

René zingt de Engelstalige powerballades en swingende evergreens tot aan de Nederlandstalige meezingers; alle muzikale pareltjes passeren in dit bijzondere concert de revue. Een avond lang zingen, swingen en genieten met rasentertainer nummer één.

Deze show is het beste te omschrijven als 'een intiem feest der herkenning’ waarbij het repertoire ongetwijfeld bij het publiek vele mooie herinneringen op zal roepen. Kortom, een muzikale smaakmaker van de bovenste plank! Een speciaal samengesteld orkest en zijn vertrouwde Frogettes begeleiden René Froger in deze 'high-personality' show waarin hij bewijst niet voor niets dertig jaar aan de top van de showbusiness te staan.

Tickets voor dit unieke concert kan je aanschaffen via de website van Nationale Theaterkassa of via de website van Music of Life.

Vanaf maart gaat de Nederlandse zangeres Edsilia Rombley (ESF 1998-2007, woordvoerster ESF 1999-2007-2015) weer op tournee langs de theaters. De tweevoudige Songfestivaldeelneemster is een rasentertainer vol humor, gezegend met een warme, soulvolle stem, waarmee ze de emotie van elk liedje over weet te brengen op haar publiek. Na het uitbrengen van het album "The Piano Ballads Volume I" en de grootse concertreeks van de 'Ladies of Soul', keert ze in het voorjaar van 2016 terug naar de intimiteit van het theater.

Ze etaleert opnieuw haar liefde voor soulmuziek met uptempo nummers en gevoelige ballads en vertelt persoonlijke anekdotes vol humor.

De tournee, 'Mama Sings', gaat van start op woensdag 02 maart en loopt tot en met zaterdag 07 mei. Voor een volledig overzicht van plaatsen, data en hoe je tickets kan aanschaffen verwijzen we je naar haar agenda op haar website.

Wie kent er 'The Bodyguard' niet, de filmklassier met wijlen Whitney Houston en de adembenemende Kevin Costner? Sinds december 2012 loopt in de Britse hoofdstad Londen ook een verleidelijke musical over de verboden liefde tussen een popster en haar bodyguard.

Sinds oktober 2015 is deze musical ook te zien in het Beatrix Theater in Utrecht. Beleef het zinderende avontuur vol liefde, passie en spanning in deze onvergetelijke theaterervaring. Met de grote hits van Whitney Houston, "I Will Always Love You", "I Wanna Dance With Somebody", en vele andere in de originele, Engelstalige versie.

De rol van Rachel Marron is weggelegd voor de 24-jarige Romy Monteiro (dochter van Antje Monteiro) die in Nederland bekend werd door haar deelname aan de talentenjacht 'The Voice of Holland' in 2014. De rol van haar zus, Nicki Marron, wordt vertolkt door Carolina Dijkhuizen (lid Nederlandse vakjury ESF 2015).

De voorstellingen gaan telkens door van dinsdag tot en met zaterdag om 20.00, op zondag zijn er twee voorstellingen en dit om 14.00 en 19.00. Wie dat wil kan nog steeds tickets bestellen via deze link. De laatste voorstelling van de musical gaat (voorlopig) door op zondag 31 juli. Meer nieuws en informatie krijg je ook op de website van het Beatrix Theater.

03-02-2016 om 19:37 geschreven door Redactie  


02-02-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : 'Het Grootste Cera Café' zwaait op zaterdag 30 april Laura Tesoro uit.

 "We zijn er eindelijk uit! We hebben een nieuwe datum én een nieuwe locatie voor 'Het Grootste Cera Café'," zegt Peter Van de Veire (presentator 'Eurosong 2012 : een song voor Iris', commentator ESF 2012-2014-2015, woordvoerder ESF 2012, presentator Eurosong '2014-2016') enthousiast.

Samen met 'Café Flamand'-collega's Miguel Wiels (lid Belgische vakjury ESF 2012, componist/tekstschrijver Belgische inzending JESF 2009-2010) en Niels Destadsbader (coach 'Junior Eurosong 2009', presentator 'Junior Eurosong 2012'), trekt hij op zaterdag 30 april naar de Ethias Arena in Hasselt voor de tweede editie.

De combinatie van onze drukke agenda's en die van een aantal gastartiesten die wij absoluut wilden strikken, hebben ervoor gezorgd dat we ons café éénmalig verhuizen naar Hasselt, waar we een mooi speelterrein krijgen voorgeschoteld. Ons populairste tieneridool Ian Thomas komt vanuit de States aanwaaien. We wuiven Laura Tesoro (ESF 2016) uit voor ze naar het Eurovisie Songfestival vertrekt en we vieren in ons café het 20-jarig bestaan  van Milk Inc. (met Regi Penxten, componist/tekstschrijver "My Music", Eurosong 2008). En let op : er komen nog échte verrassingen én grote namen bij, want we gaan opnieuw voor een topeditie", zegt cafébaas Miguel Wiels.

Peter Van de Veire en Miguel Wiels hielden vorig jaar voor de eerste keer de deuren open van 'Het Grootste Café'. De Antwerpse Lotto Arena genoot met volle teugen van de optredens van o.a. Niels Destadsbader, Gers Pardoel, Paul de Leeuw (presentator NSF 1993-1994-1998-1999-2000-2001, lid vakjury NSF 2005, woordvoerder ESF 2006-2007), Clouseau (Eurosong 1989, ESF 1991) en het herenigde Soulsister (met Jan Leyers, ESF 1991). Uitsmijters Pat Krimson (Eurosong 1993-2014) en Haldis (een pintje) zorgden voor een climax. De tapkraan vloeide rijkelijk, het publiek amuseerde zich kostelijk en 'Het Grootste Café' stond als nieuwkomer meteen op de kaart.

"We beseffen dat – voor de tweede editie, op zaterdag 30 april - de lat hoger ligt dan vorig jaar, maar dat is geen probleem. Dankzij de samenwerking met Cera krijgen we effectief de kans om 'Het Grootste Café' verder uit te bouwen. We zetten opnieuw onze reuze-tapkraan open, te beginnen met een affiche en muzikale combinaties die je nergens anders kan terugvinden", klinkt het bij de organisatoren.

Met Ian Thomas trekt 'Het Grootste Cera Café' meteen al de schuif open van het populaire jonge geweld. Het tieneridool is niet alleen één van de revelaties van 'Liefde Voor Muziek', met z'n coole raps en hippe moves staat hij erom bekend menig tiener- en vrouwenhart sneller te laten slaan. "Het was een waanzinnig gepuzzel, maar het is ons toch gelukt om hem te laten overkomen uit Amerika, speciaal voor ons café. We zijn daar natuurlijk wreed content mee", zegt Peter Van de Veire.

Wie 'Café Flamand' zegt, spreekt in één adem ook de naam uit van Niels Destadsbader, die sinds enkele maanden vast verbonden is aan de band. Naast zijn drukke activiteiten op televisie, legt de presentator van 'K3 Zoekt K3' ook nog de focus op zijn muzikale carrière. Met de gevoelige ballade "Hey pa", afkomstig uit de tweede Kampioenen-film, scoorde Niels de voorbije maanden een gigantische nummer één hit.

Haar feestelijk uitwuiven voor ze naar het Songfestival in Zweden vertrekt, dat is wat 'Het Grootste Cera Café' gaat doen met Laura Tesoro. Miguel Wiels is alvast fan : "We willen Laura nog een extra boost geven voor ze haar "What's The Pressure" zingt op het podium van de grootste liedjeswedstrijd ter wereld. Dat meisje heeft ontzettend veel talent en uitstraling, en dat zal ze ook tonen op ons Cafépodium. Wees maar zeker!"

"We vonden dat we onze verhuis van Antwerpen naar Limburg in stijl moesten aanpakken en hoe kunnen we beter binnenkomen dan met Milk Inc.? Vorig jaar stonden ze al op ons lijstje, maar toen zaten Regi en Linda nog in hun sabbatical. Dit jaar zijn ze erbij en het wordt meteen ook een knalfeest in ons café, want de groep bestaat twinting jaar. Voor Milk Inc. wordt het een uitdaging om straks zoveel mogelijk hits te brengen tijdens hun set in ons café. Geloof me, die hebben straks positieve keuzestress", zegt Van de Veire geamuseerd.
 
Nieuwe mogelijkheden
  
De organisatoren van 'Het Grootste Cera Café' zien trouwens nu al de voordelen in van de verhuis naar Hasselt, vooral voor de cafégangers. "Naast de uitstekende ligging, de vlotte bereikbaarheid en de ruime parking, geeft de concertzaal ons effectief de mogelijkheid om het idee van een lange toog als catwalk uit te werken. Vorig jaar was dat nog bescheiden, net als de aankleding van ons café, wat we dit jaar gaan uitbreiden. Ons motto : "Kom met al je vrienden op café!", willen we meer dan ooit waarmaken. Let op, want er komt maar één show en dus raden we iedereen aan om tijdig z'n tickets te reserveren. Voor je het weet zit het vol en moet je alweer wachten tot 2017!"

Tickets (35 euro, 42 euro voor aan de toog) kunnen worden besteld via de website van Tele Ticket Service of telefonisch via het nummer 070 34 53 45 (max. 0,30 euro/minuut) en vanuit Nederland via het nummer 0900 45 000 45 (0,45 euro/minuut) en dit van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 12.30 en tussen 13.30 en 18.00.

Bericht voor wie kaarten bestelde voor de Lotto Arena

Je ontvangt nieuwe e-tickets voor 'Het Grootste Café' in de Ethias Arena in Hasselt op zaterdag 30 april. De tickets die je eerder via e-mail kreeg toegestuurd, zijn niet langer geldig. Je krijgt de beste plaatsen, maar helaas zullen er in de Ethias Arena geen staanplaatsen zijn. Heb je een staanplaats gekocht, dan krijg je een gratis upgrade naar een zitplaats van eerste categorie vooraan bij het podium. Elke ticketbesteller kreeg hierover van Tele Ticket Service een persoonlijk bericht. (bron : Het Grootste Café, Tele Ticket Service)

02-02-2016 om 11:06 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2016 : Barei gaat voor Spanje naar het Eurovisie Songfestival in Stockholm.

 Gisterenavond, maandag 01 februari 2016, vond in Spanje de nationale selectie plaats voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

Op vrijdag 18 december jongstleden maakte de omroep reeds bekend dat er een nationale selectie zou komen en net voor het jaareinde, op dinsdag 29 december, werden de namen van de zes deelnemers bekendgemaakt. Op dinsdag 19 januari kwamen dan fragmentjes van de liedjes beschikbaar en nog eens een dag later, op woensdag 20 januari, werden ze in hun geheel losgelaten op de wereld.

 Afgelopen donderdag, 28 januari, vond een persconferentie plaats waarbij ook de volgorde van optreden bekendraakte.

* volgorde van optreden tijdens 'Objetivo Eurovisión' :

01. "Un mundo más feliz" (Juan Magán, Darlyn Cuevas 'DCS', Luiggi Giussepe Olivares) door Maverick.
02. "Say Yay!" (Bárbara Reyzábal, Rubén Villanueva, Víctor Púa Vivó) door Barei.
03. "Victorious" (Andreas Öhrn, Peter Boström, Chris Wahle) door Xuso Jones.
04. "Días de alegría" (Salvador Beltrán, Miguel Ángel Arenas 'Capi') door Salvador Beltrán.
03. "La vida sólo es una" (David Santisteban) door María Isabel (winnares JESF 2004).
06. "Now" (Mónica Vázquez) door Electric Nana.

De nationale finale, 'Objetivo Eurovisión', werd gisterenavond in goede banen worden geleid door Anne Igartiburu en zijn kreeg het gezelschap van Julia Varela die verslag deed vanuit de 'greenroom'.

Het lot van de kandidaten lag in de handen van een vakjury (30%), een internationale jury (30%) en de kijkers (40%) die via televoting hun keuze kenbaar maakten. De drie leden van de vakjury waren oud-winnares Loreen (MF 2011, ESF 2012), Edurne (ESF 2015) en Carlos Marín (lid van Il Divo). De internationale jury's kwamen uit Frankrijk, Italië, het Verenigd Koninkrijk en gastland Zweden.

Tijdens de intervalact maakten Brequette (Spaanse selectie 2014), Jorge González (Spaanse selectie 2009-2014), Coral Segovia (Spaanse selectie 2008-2010), Mirela (Spaanse selectie JESF 2004, Spaanse selectie 2007-2009), Loreen, Edurne en D'Nash (ESF 2007) hun opwachting.

* volledig uitslag van 'Objetivo Eurovisión' (tussen haakjes de punten internationale jury, vakjury en televoting) :

01. "Say Yay!" (Bárbara Reyzábal, Rubén Villanueva, Víctor Púa Vivó) door Barei : 114 punten (30+36+48).
02. "Victorious" (Andreas Öhrn, Peter Boström, Chris Wahle) door Xuso Jones : 94 punten (24+30+40).
03. "Días de alegría" (Salvador Beltrán, Miguel Ángel Arenas 'Capi') door Salvador Beltrán : 72 punten (36+16+20).
04. "La vida sólo es una" (David Santisteban) door María Isabel (winnares JESF 2004) : 68 punten (18+18+32).
05. "Now" (Mónica Vázquez) door Electric Nana : 66 punten (15+23+28).
06. "Un mundo más feliz" (Juan Magán, Darlyn Cuevas 'DCS', Luiggi Giussepe Olivares) door Maverick : 66 punten (21+21+24).

 Barei, oftewel Bárbara Reyzábal González-Aller (Madrid28 maart 1982), mag haar land op zaterdag 14 mei eerstkomende gaan vertegenwoordigen tijdens de finale van de eenenzestigste editie van het Eurovisie Songfestival. Als één van de 'Big 5' is het land steeds meteen verzekerd van een plaats in die finale. 
(bron, logo en foto kandidaten : TVE)

02-02-2016 om 08:47 geschreven door Redactie  


01-02-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit'.

 Op de eerste dag van een nieuwe maand hebben we weer een aflevering van onze rubriek 'Een avondje uit' voor je klaargestoomd. Fans die eens een concert willen bijwonen of op zoek zijn naar een plaats in de buurt waar hun favoriete artiest zal optreden zitten bij ons op de eerste rij.

Rob de Nijs (NSF 1969), Nederlands meest bekende zanger van onder andere "Malle Babbe", "Zondag", "Banger hart" en "Het werd zomer" zal volgende zomer schitteren in '80th Celebration'. Sandrine (Eurosong 2008, woordvoerster ESF 2008), die reeds drie maal het publiek verblufte met haar vocale kwaliteiten is ook weer van de partij in Blankenberge om de tachtigste verjaardag te vieren van Het Witte Paard.

De revue is zoals steeds een verbluffende cocktail van gevarieerde tijdloze muziek, hilarische sketches, machtige dans, onovertroffen acrobatie en oogverblindende kostuums. Hij loopt van vrijdag 15 juli tot en met maandag 05 september in Blankenberge. De affiche wordt vervolledigd met twee internationale verrassingsacts. Glitter en glamour verzekerd !

Nele Goossens ('Chris & Co', 'Dobus', 'De vaginamonologen', ...) maakt voor de achtste maal haar opwachting als gastvrouw in de zomershow. Peter Thyssen ('Samson & Gert', 'Crimiclowns', 'Zonen van Van As', 'Bowling Balls', …) zal als medegastheer zijn allround kunnen etaleren in '80th Celebration'. Het is zijn vierde opeenvolgende deelname. Op Patrick Onzia (Eurosong 1993)('Familie', 'Studio 100', 'Echt Antwaarps teater', …), Dimitri Verhoeven (''14-'18', 'Oliver', …) en Laura Seys kunnen we gelukkig ook opnieuw rekenen. De fluwelen stem en het komisch talent van Daisy Thys ('Thuis', 'Amika', 'Droge Voeding Kassa 4', …) mag natuurlijk niet ontbreken. Zij zal voor de zevende maal op rij mee het spektakel verzorgen.

De regie van de revue is in handen van een nieuwe regisseur Jos Dom, onder andere gewerkt voor 'Zone Stad', 'Spoed' en de musical 'Peter Pan'. Hij staat gekend om theater met dat tikkeltje meer. Het fantastische live-orkest staat naar goede gewoonte onder de professionele leiding van Patrick Desmedt. Natalie de Bruyn (Kickx N Moves) gaat voor de eerste maal de uitdaging van de choreografie van het showballet aan. Ben Van den Keybus is naar goede gewoonte producent en verantwoordelijk voor het concept.

Voor info, tickets en arrangementen met showdiner en overnachting, ga je naar de website van Het Witte Paard of contacteer je hen telefonisch op 050 41 11 00 of op info@witte-paard.be.


 Na het overdonderende success in 2014, met meer dan 25 000 toeschouwers, keert Michael Flatley's 'Lord of the Dance' in november terug naar ons land. Met een spectaculaire nieuwe voorstelling viert 'Lord of the Dance' in 2016 zijn twintigste verjaardag.

Met 'Lord of the Dance : Dangerous Games' weet Michael Flatley (intervalact ESF 1994) een dansklassieker op spectaculaire wijze nieuw leven in te blazen.De gloednieuwe show van 'Lord of the Dance : Dangerous Games' combineert het adembenemende precisiewerk van het origineel met een nieuwe enscenering, nieuwe kostuums en een nieuwe choreografie. Onder leiding van Michael Flatley geven veertig jonge topperformers het beste van zichzelf op de nieuwe muziek van Gerard Fahy. Kortom, de gedroomde combinatie van traditie, nieuwe muziek en dans. Dit niet te missen dansspektakel houdt in november 2016 halt in ons land!

Tickets voor de shows in Hasselt (donderdag 17 november, Ethias Theater) en Antwerpen (vrijdag 18 november, Lotto Arena) kunnen worden aangeschaft via de website van TeleTicketService. Tickets voor de shows in Oostende (zaterdag 19 en zondag 20 november, Kursaal), Gent (dinsdag 22 en woensdag 23 november, Capitole) en Vorst Nationaal (donderdag 24 november) kunnen worden aangeschaft via de website van Sherpa.

 December wordt weer Clouseau-maand in het Sportpaleis. Dat betekent : tijd om te feesten en te swingen! Clouseau (Eurosong 1989, ESF 1991) danst (ook de naam van de show!) en alle fans worden uitgenodigd om mee te bewegen!

"Ons nieuwe album verschijnt in het voorjaar (vrijdag 26 februari) en het wordt een plaat met veel uptempo, dansbare muziek. De titel van het album wordt dan ook "Clouseau Danst" en het was bij ons meteen duidelijk dat de Sportpaleisconcerten in december dezelfde naam moesten dragen. Want niks is leuker dan ons publiek heerlijk uit de bol zien gaan en met deze muziek moet dat zeker lukken! We kunnen niet wachten om eraan te beginnen…", aldus Koen Wauters.

De ticketverkoop voor beide shows (vrijdag 09 en zaterdag 10 december) startten midden december jongstleden via de websites van het Sportpaleis en/of TeleTicketService. Telefoninisch kan je tickets bestellen via het nummer 070 34 53 45 (max. 0,30 euro/minuut) en vanuit Nederland via het nummer 0900 45 000 45 (0,45 euro/minuut) en dit van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 12.30 en tussen 13.30 en 18.00.

01-02-2016 om 15:16 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2016 : volgorde van optreden tijdens Deense selectie 'Melodi Grand Prix 2016' is bekend.

 De Deense nationale omroep DR heeft vandaag, maandag 01 februari 2016, op het middaguur de volgorde van optreden bekendgemaakt tijdens 'Melodi Grand Prix 2016'.

Die nationale selectie vindt plaats op zaterdag 13 februari eerstkomende en net als vorig jaar waren ook ditmaal de namen gelekt van de tien kandidaten die gaan deelnemen. Op donderdag 07 januari maakte de Deense nationale omroep bekend dat het op donderdag 28 januari een
persconferentie zou houden waarop de namen van de tien deelnemers aan 'Melodi Grand Prix 2016', de nationale selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival, wereldkundig zouden worden gemaakt.

Maar net als vorig jaar werden de namen reeds eerder gelekt. Vorig jaar verstuurde één van de verdelers de cd's al eerder dan afgesproken en zo kregen toen een (onbekend) aantal mensen het album twee dagen eerder in handen. Ditmaal verschenen de liedjes op zondag 10 januari reeds op Spotify. De reden hiervoor was dat een medewerker dacht dat het nog 2015 in plaats van 2016 was.

* volgorde van optreden tijdens 'Melodi Grand Prix 2016' (tussen haakjes de namen van componisten en tekstschrijvers) :

01. "Rays of Sunlight" (Christoffer Stjerne, Bryan Rice) door David Jay.
02. "Heart Shaped Hole" (Carl Ryden, Andrew Love) door Simone.
03. "Breakaway" (Jimmy Jansson, Rebecca Krogmann, Charlie Grönvall, Felix Grönvall, Nanne Grönvall) door Bracelet.
04. "Blue Horizon" (Marie Keis Uhre, Christoffer Lauridsen) door Sophia Nohr.
05. "The Wrong Kind" (Dimitri Stassos, Peter Boström, Tobias Stigaard Stenkjær, Freja Jonsson Blomberg) door Veronicas Illusion.
06. "Soldiers Of Love" (Sebastian F. Ovens, Daniel Lund Jørgensen, Katrine Klith Andersen, Søren Bregendal, Johannes Nymark, Martin Skriver) door Lighthouse X.
07. "Who Needs A Heart" (Jonas Gladnikoff, Sara Ljunggren) door Kristel Lisberg.
08. "Break It Good" (Engelina Larsen, Tommy P. Gregersen, David Todua) door Jessica.
09. "To Stjerner" (Mads Løkkegaard, Gianluigi Fazio, Murad Mahmoud, Mario Sciacca) door Muri & Mario.
10. "Never Alone" (Emmelie de Forest, Rune Westberg, Maureen Anne McDonald (MoZella)) door Anja Nissen.

Vorige week ontstond er nogal commotie rond het nummer "Never Alone" van Anja Nissen, onder meer geschreven door oud-winnares Emmelie de Forest. Deze laatste zou het nummer reeds een aantal malen ten gehore gebracht hebben tijdens optredens en dit vóór 01 september 2015. Maar daar het nummer niet commercieel werd uitgebracht is er volgens de Deense omroep en de EBU echter geen vuiltje aan de lucht mocht het lied geselecteerd worden voor Stockholm.

 De finale van 'Melodi Grand Prix 2016' zal plaatsvinden in het Forum in Horsens op zaterdag 13 februari. Ook in 2005, 2007 en 2008 vond de nationale selectie plaats op dezelfde locatie. De uitzending zal in goede banen worden geleid door Jacob Riising, oud-deelneemster Annette Heick en haar moeder Hilda Heick die verslag zal doen vanuit de 'green room'. (bron, logo en foto : DR)

01-02-2016 om 12:42 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2016 : vanavond wordt de Spaanse inzending voor Stockholm gekozen.

 Vanavond, maandag 01 februari 2016, vindt in Spanje de nationale selectie plaats voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

Op vrijdag 18 december jongstleden maakte de omroep reeds bekend dat er een nationale selectie zou komen en net voor het jaareinde, op dinsdag 29 december, werden de namen van de zes deelnemers bekendgemaakt. Op dinsdag 19 januari kwamen dan fragmentjes van de liedjes beschikbaar en een dag later, op woensdag 20 januari, werden ze in hun geheel losgelaten op de wereld.

 Afgelopen donderdag, 28 januari, vond een persconferentie plaats waarbij ook de volgorde van optreden bekendraakte. We zetten alles hieronder op een rijtje.

* volgorde van optreden tijdens 'Objetivo Eurovisión' :

01. "Un mundo más feliz" (Juan Magán, Darlyn Cuevas 'DCS', Luiggi Giussepe Olivares) door Maverick.
02. "Say Yay!" (Bárbara Reyzábal, Rubén Villanueva, Víctor Púa Vivó) door Barei.
03. "Victorious" (Andreas Öhrn, Peter Boström, Chris Wahle) door Xuso Jones.
04. "Días de alegría" (Salvador Beltrán, Miguel Ángel Arenas 'Capi') door Salvador Beltrán.
03. "La vida sólo es una" (David Santisteban) door María Isabel (winnares JESF 2004).
06. "Now" (Mónica Vázquez) door Electric Nana.

De nationale finale, 'Objetivo Eurovisión', gaat dus vanavond (22.15-00.05) door en zal in goede banen worden geleid door Anne Igartiburu. Zij krijgt het gezelschap van Julia Varela die verslag zal doen vanuit de 'greenroom'.

Het lot van de kandidaten ligt in de handen van een vakjury (30%), een internationale jury (30%) en door de kijkers (40%) die via televoting hun keuze kenbaar zullen maken. De drie leden van de vakjury zijn oud-winnares Loreen (MF 2011, ESF 2012), Edurne (ESF 2015) en Carlos Marín (lid van Il Divo).

Tijdens de intervalact maken Brequette (Spaanse selectie 2014), Jorge González (Spaanse selectie 2009-2014), Coral Segovia (Spaanse selectie 2008-2010), Mirela (Spaanse selectie JESF 2004, Spaanse selectie 2007-2009), Loreen, Edurne en D'Nash (ESF 2007) hun opwachting. De finale wordt uitgezonden via het eerste net van de Spaanse omroep alsook via TVE Internacional (in Vlaanderen te bekijken via Proximus TV (kanaal 290) en Telenet (kanaal 181)), alsook via de website van de Spaanse omroep (klik hier of hier). En wie dat wil kan ook steeds terecht op de website van Eurovision.tv (klik hier).
(bron, logo en foto kandidaten : TVE)

01-02-2016 om 08:22 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Liefde voor Muziek' : vanavond de vierde aflevering met een heel emotionele Dana Winner.

Sinds maandag 11 januari 2016 viert de 'Liefde voor Muziek' opnieuw hoogtij bij vtm. Voor het tweede seizoen van het succesvolle voorjaarsprogramma tekenen niet zes, maar zeven muzikale kleppers present. Een verrassende mix van ervaren rotten en jong talent. Niemand minder dan Paul Michiels, Dana Winner (voorzitster vakjury 'Eurosong 2004'), Belle Perez (Eurosong 1999-2006), Ian Thomas, Sioen, Eva De Roovere en Johannes Genard van School Is Cool gaan de uitdaging aan om elkaars nummers te coveren op een manier die je niet snel zou verwachten.

Afgelopen voorjaar beleefden Christoff (Eurosong 1993-2002), Guy Swinnen, Stan Van Samang (lid vakjury 'Junior Eurosong 2010'), Tom Helsen (expert 'Eurosong 2016'), Kate Ryan (ESF 2006) en Slongs Dievanongs een onvergetelijke muzikale reis. Met hun bijzondere covers scoorden de zes artiesten bovendien de ene hit na de andere en bestormden ze de Vlaamse muzieklijsten.

"Het eerste seizoen was er boenk op, zowel op als naast het scherm”, aldus Stan. "Een onvergetelijke week was het daar in Spanje, en al even memorabel was (en is) de impact nadien. De charts kleurden helemaal 'Liefde voor Muziek'. Dankzij het geweldige medium televisie, konden we heel veel mensen laten meegenieten van wat we daar samen in dat fantastische huis hebben mogen creëren. Blijkbaar viel dat dus in de smaak. Het is heerlijk als artiest om mensen te raken met muziek, daarover gaat 'Liefde voor Muziek'. Ik wens de nieuwe lichting een even unieke ervaring toe."

Paul Michiels, Dana Winner (voorzitster vakjury 'Eurosong 2004'), Belle Perez (Eurosong 1999-2006), Ian Thomas, Sioen, Eva De Roovere en Johannes Genard maken zich nu alvast klaar om dezelfde, muzikale trip te maken. Afgelopen oktober vertrok de groep richting Mallorca voor de opnames van het tweede seizoen van 'Liefde voor Muziek'. Wat doet singer-songwriter Sioen met de opzwepende, Spaanse hits van Belle Perez? Hoe klinkt een song van Dana Winner uit de mond van School Is Cool-rocker Johannes Genard? Welke invulling geeft Ian Thomas aan de breekbare liedjes van Eva De Roovere? En wat gebeurt er als Paul Michiels een nummer van Ian Thomas bewerkt? Dat het tweede seizoen van 'Liefde voor Muziek' opnieuw voor verrassingen zal zorgen, staat nu al vast.

Zeven heel verschillende karakters die elkaar nauwelijks of niet kennen en onder de Spaanse zon een unieke vriendschapsband uitbouwen : dat is de magie van 'Liefde voor Muziek'. Met de bescheiden Johannes die zich op het podium ontpopt tot rockbeest, een sportieve Dana Winner die zich emotioneel opstelt en de bijzondere klik tussen Paul Michiels en de bijna vijftig jaar jongere Ian Thomas staat nu al vast dat 'Liefde voor Muziek' opnieuw voor verrassende momenten zal zorgen.

Ook notoire grappenmaker Sioen, de pure Eva De Roovere en Belle Perez, voor wie 'Liefde voor Muziek' een keerpunt is in haar muziekcarrière, stappen uit hun comfort zone en stellen zich meer dan ooit open.
Het tweede seizoen van 'Liefde voor Muziek' brengt nóg meer muziek. Elke week staat één van de zeven artiesten centraal, die zijn of haar grootste en meest gekoesterde songs uitleent. Nieuw is dat de centrale artiest aan het einde van de aflevering ook zelf een tribute brengt aan een artiest die veel voor hem of haar betekent. De optredens vinden dit jaar plaats in een nieuwe setting, onder een heldere Mallorcaanse sterrenhemel.

Tussen de muziek door vinden de artiesten ook tijd om elkaar beter te leren kennen. Ze trekken er samen op uit en vinden elkaar voor een goede babbel. Samen aperitieven, een frisse duik nemen in het zwembad, ontspannen tijdens een sessie yoga of joggen, lachen tijdens het pingpongen of boksen, gezellig jammen rond het kampvuur, Ian Thomas die 'De Grote Sprong' nog eens overdoet van een klif… ontspanning is het codewoord tijdens 'Liefde voor Muziek'.

Ontspannen doen de artiesten in Finca Sa Torre de Porreres, het 17e-eeuws kasteel waar Zorro elk moment kan binnenstormen. Althans volgens Johannes. Deze hidden treasure is gelegen net buiten het landelijke Porreres, in het zuidelijke binnenland van Mallorca.

* maandag 01 februari 2016 - aflevering 4 :

Een stoere zeebonkversie van "De oude man en de zee", een polonaise op "Ik hou van jou" (ESF 1984) of een beklijvende interpretatie van "Vaarwel vader" : de vierde aflevering van 'Liefde voor Muziek' belooft een rollercoaster van emoties te worden voor Dana Winner. Vanavond, maandag 01 februari 2016, vertrouwt zij haar meest gekoesterde songs toe aan haar muzikale vrienden, die er op hun beurt opnieuw verrassend mee uit de hoek komen. De aandacht gaat vooral naar de 18-jarige Ian Thomas, die Dana diep ontroert met zijn versie van "Vaarwel vader", het nummer dat ze uitbracht na het overlijden van haar vader.

"Het was voor mij een enorme zoektocht naar hoe ik het nummer zou brengen, omdat ik zelf het geluk heb nog niet in die situatie te zitten. Ik heb de tekst dan ook aangepast naar de band die ik heb met mijn papa. Het nummer raakt mij echt enorm", licht Ian toe. Zijn opmerkelijke nummerkeuze krijgt de hele groep stil en beweegt Dana meteen tot tranen toe. Na zijn "Song For My Dad" krijgt ook Ian zelf het moeilijk...

 Helemaal anders klinken de songs van Sioen en Belle Perez. Hij kiest voor een bijzonder originele zeemansversie van "De oude man en de zee", zij heeft "Ik hou van jou" helemaal omgegooid en in een ritmisch jasje gestoken. In het Nederlands bovendien. Ook Paul Michiels waagt zich voor het eerst aan een Nederlandstalige cover. Hij brengt een ingetogen bewerking van "1000 keer".

 Dat ze veel meer is dan 'de zangeres uit Tien Om Te Zien' heeft Dana Winner de voorbije weken nog maar eens bewezen in 'Liefde voor Muziek'. Niet alleen vocaal, maar ook op persoonlijk vlak. "Het is een hevige", besluit Sioen. "Alles geven en ervoor gaan, in alles wat ze doet. Ze is een ongelofelijke persoon en zangeres". Ook Ian Thomas heeft Dana van een andere kant leren kennen in Mallorca : "Dana is ongelofelijk jong van geest. Echt iemand met wie ik iets zou kunnen gaan drinken. Dat heeft me echt verrast hier. Ze is een super grappige, megagetalenteerde madame".

 En zo denken ook Johannes Genard en Eva De Roovere erover. Eva snoept deze keer een nummer af van haar collega en neemt "Ver weg van Eden" onder handen. Johannes kiest voor het epische "Conquest of Paradise", een nummer dat Dana volgens hem al een paar keer op spectaculaire wijze live heeft gebracht. "Bij u word ik altijd stil", besluit Dana. "Jij doet altijd zo'n speciale dingen met nummers. Je bent een frêle jongen, maar vocaal zo sterk. Ik kan niet omschrijven wat dat met een mens doet". En dan is het aan Dana zelf om iedereen omver te blazen met haar stem. Dat doet ze op "One Moment In Time" van Whitney Houston : "één van de grootste stemmen ooit".

'Liefde voor Muziek', vierde aflevering vanavond, maandag 01 februari 2016, tussen 20.35 en 21.50 op vtm. Alle afleveringen kunnen gedurende vier weken na uitzending worden (her)bekeken via de website van de omroep. (bron, logo en foto's : vtm)

01-02-2016 om 08:16 geschreven door Redactie  


31-01-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2016 : twintig liedjes Letse selectie 'Supernova 2016' zijn bekend.

 Volgende week zondag, 07 februari 2016, start de Letse nationale omroep LTV met de zoektocht naar de kandidaat voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

Net als vorig jaar gaat de omroep ook dit jaar via 'Supernova' op zoek naar de kandidaat die op donderdag 12 mei zal aantreden in de eerste helft van de tweede halve finale.

Op maandag 02 november 2015 maakte LTV bekend dat het 120 liedjes had ontvangen voor die nationale selectie. Geïnteresseerden (zowel binnen- als buitenlandse artiesten en/of componisten) konden tussen maandag 07 september en zondag 01 november (23.59 plaatseliijke tijd, 22.59 Belgische tijd) hun liedjes insturen bij de omroep. In totaal ontving LTV 120 liedjes van achtentachtig uitvoerders (waaronder 57 solisten, 10 duetten en 17 groepen). In vergelijking met vorig jaar was dit een stijging van tweeëntwintig eenheden.

Een interne vakjury (nationale en internationale leden) ging nadien aan de slag om twintig kandidaten te selecteren voor de nationale selectie.
De namen van die kandidaten waren al sinds begin december bekend maar werden pas vanavond, zondag 31 januari, door de omroep bekendgemaakt tijdens de tweede introductieshow van 'Supernova 2016'. We zetten de namen van de kandidaten en hun liedjes hieronder alvast op een rijtje in de volgorde zoals de door de omroep werden bekendgemaakt.

* deelnemers eerste voorronde - zondag 07 februari 2016 :

01. "Look In The Mirror" door Paula Dukure.
02. "Miracle Drums" door Elektro Folk.
03. "Being A Friend" door Rūta Dūduma.
04. "We Are The Light" door Ivo Grīsniņš-Grīslis.
05. "My Inspiration" door Sabīne Berezina.
06. "New Day" door Edvards Grieze.
07. "Choices" door Marta Grigale.
08. "Damnation" door Catalepsia.
09. "We Live For Love" door Samanta Tīna.
10. "Heartbeat" door Justs.

* deelnemers tweede voorronde - zondag 14 februari 2016 :

01. "You And I" door Madara Grēgere.
02. "Demons" door Crow Mother.
03. "The Love Is Forever" door Samanta Tīna.
04. "I Can" door Markus Riva.
05. "We Will Be Stars" door MyRadiantU.
06. "Still Holding Stars" door Mārtiņš Ruskis.
07. "Set It On Fire" door DVINES.
08. "Not From This World" door Marta Ritova.
09. "Paradise" door Miks Dukurs.
10. "On Hold" door Iluta Alsberga.

De nationale selectie start dus volgende week zondag 07 februari en drie weken later, op zondag 28 februari, komen we te weten wie er namens Letland zal deelnemen in de Zweedse hoofdstad Stockholm. Het lot van de kandidaten zal ook ditmaal in de handen liggen van een vakjury en de kijkers thuis die elk de helft van de stemmen voor hun rekening zullen nemen. De nationale selectie zal dit jaar in goede banen worden geleid door Ketija Šēnberga en Toms Grēviņš(bron en logo : LTV)

31-01-2016 om 21:58 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Thuis' : Ann en Tom gooien alles in de strijd voor hun ouderlijk huis.

Actrice Leen Dendievel vervoegt later dit voorjaar de cast van de populaire Eén-reeks 'Thuis' in de rol van Franky - en nu Kaat - Bomans. Het was de krant Het Laatste Nieuws die op dinsdag 05 januari 2016 uitpakte met het nieuws en nadien werd dit door de openbare omroep bevestigd.

Franky Bomans heeft op het einde van het vorige seizoen zijn familie ingelicht over zijn transitie van man naar vrouw. In het voorjaar van 2016 maakt de 'Thuis'-kijker voor het eerst kennis met Leen als Kaat Bomans.

Wie is Leen Dendievel?

Leen (geboren in 1983, Kortrijk) is bekend van verschillende televisierollen, zoals '16+', 'Spring' en 'Emma'. Ze vertolkte daarnaast ook heel wat gastrollen in onder andere 'Familie', 'De Kotmadam', 'Zone Stad', 'Louis Louise', 'David', 'Dag en nacht', 'Goesting' en 'FC De Kampioenen'. Ze heeft meegewerkt aan het sketchprogramma 'En toen kwam ons ma binnen' op 2BE en tapte een paar moppen in 'Nonkel Mop' op vtm.

Leen speelde in het theater ondere andere bij Theater aan de Stroom en bij De Komedie Compagnie. Ook nu ze bij 'Thuis' aan de slag is, blijft ze voor theater werken. In de toekomst staat ze nog op het podium bij De Komedie Compagnie, Theater Paljas en Het Echt Antwaarps Theather.

"Een eer om met Marleen en Pol te werken"

Leen kijkt er enorm naar uit om deel uit te maken van de 'Thuis'-cast :
"Ik ken bijna iedereen, maar heb nog nooit met iemand de set of een scène gedeeld. Het is een eer om met Marleen en Pol een gezin te vormen, hele fijne mensen en goede acteurs. Bovendien is het een rol met vlees aan en dat kom je niet zo vaak tegen. Ik neem deze kans dan ook met beide handen aan. En ik haal alles uit de kast om die rol goed neer te zetten. Dat is belangrijk, zowel voor mensen die niet vertrouwd zijn met het begrip 'transgender', als voor transgenders zelf.

Ik kom niet onvoorbereid op de set. Toevallig heb ik zelf - nog voor ik wist voor deze rol in aanmerking te komen - een tijdje geleden een vrouw 'herontdekt'. Zij heeft mij veel verteld en ik ga zeker ook verder te rade bij haar. Elk verhaal is anders, maar ook zij is ooit een man geweest en kan mij raad geven bij de moeilijk te spelen situaties."

 Op vrijdag 12 februari eerstkomende ligt 'Herboren' in de rekken, een verhaal dat je (nog) niet op televisie zag, over Franky's zoektocht naar zichzelf...

Het leven van Franky Bomans lijkt perfect : hij begint met zijn echtgenoot Tibo aan een nieuw avontuur in Amerika. Zijn moeder Simonne en grootmoeder Yvette zijn dol op hen, en zelfs zijn vader Frank heeft hem na zijn outing terug in z'n armen gesloten. Maar waarom voelt Franky zich dan niet gelukkig?

Ver weg van zijn familie en vrienden begint Franky aan een zoektocht naar zichzelf. Tot die ene vraag zijn hele wereld op zijn kop zet : is hij in het verkeerde lichaam geboren? Wil hij niet liever een vrouw zijn? Franky beseft dat hij deze ingrijpende en verwarrende periode niet alleen kan doorstaan. Hij doet beroep op enkel oude bekenden om hem bij te staan. Maar niet iedereen reageert even enthousiast…

Franky zet door en wordt herboren als Kaat.

Wat u (nog) niet op televisie zag

Naast de dagelijkse tv-afspraak met de kijker op Eén is er ook een verhalenreeks in boekvorm over de vertrouwde Thuis-personages. In deze 'Thuis'-boeken zullen verhalen te lezen zijn die (nog) niet op tv te zien waren en waarin verrassende feiten en verborgen conflicten naar boven zullen komen. Kortom : wie de 'Thuis'-boeken leest, weet méér…

Wij brengen ook dit seizoen, telkens op zondag, al een korte inhoud van de afleveringen die er de komende week worden uitgezonden.

* INHOUD 'THUIS' - AFLEVERING 3.921 TOT EN MET 3.925.

Ann en Tom gooien alles in de strijd voor hun ouderlijk huis. Waldek en Julia lopen er allebei nogal vrolijk bij!

- maandag 01 februari - aflevering 3.921 : Rosa begint vandaag haar nieuwe leven. Peggy hoort wat de plannen van Renzo zijn. Lowie denkt er nog altijd aan om Luc in huis te nemen. Marianne bezoekt Jenny. Charité lijkt iets te verbergen.

- dinsdag 02 februari - aflevering 3.922 : Marianne weet niet goed wat ze moet doen. Nancy doet venijnig tegen Rosa en Peggy, maar die laten het niet aan hun hart komen. Wendy en Femke hebben een afspraak. Yvette gaat naar Ann. Lowie wil Jana iets vragen.

- woensdag 03 februari - aflevering 3.923 : Charité komt niet werken. Olivia heeft haar laatste examen en daarna wil ze feesten. Simonne krijgt een leuk berichtje. Nancy probeert Eddy mee te slepen in haar enthousiasme. Yvette is helemaal van de kaart.

- donderdag 04 februari - aflevering 3.924 : Adil heeft een kleine verrassing voor Paulien. Yvette is op zoek naar antwoorden op haar vragen. Marianne schrikt als ze belangrijk nieuws verneemt. Femke doet Rosa een voorstel. Nancy verrast Femke.

- vrijdag 05 februari - aflevering 3.925 : Tom brengt Ann een bezoekje. De babyborrel van Hannah vindt vandaag plaats en iedereen steekt de handen uit de mouwen. Sam zet Frank in de bloemetjes. Leo is kwaad op Peggy. Peter neemt Eddy in vertrouwen.

Mis niets van 'Thuis'

Vanaf dit seizoen is er ook een volledig nieuwe eindgeneriek mét vooruitblik naar de volgende aflevering. Ook dit eenentwintigste seizoen kan je voor het meest recente nieuws, exclusieve clips en foto's terecht op de enige officiële 'THUIS'-pagina op Facebook, en op de vernieuwde een.be. En wie tijdens de aflevering wil tweeten, kan dat met de intussen vertrouwde hashtag #thuisopeen.

'Thuis', het eenentwintigste seizoen, telkens van maandag tot vrijdag rond de klok van 20.10 op Eén. De reeks is eveneens beschikbaar via 'Ooit Gemist'. (bron, logo en foto's : Eén/VRT)

31-01-2016 om 13:52 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Familie' : gaat de nieuwe zaak van Mieke en Niko op tijd open?

Op maandag 24 augustus 2015 ging het inmiddels vijfentwintigste seizoen van 'Familie' van start. De eerste aflevering van dat nieuwe seizoen was niet alleen extra lang, maar ook extra emotioneel.

* Jasmijn Van Hoof en haar vriend gaan een jaar op wereldreis

Jasmijn zal een jaar niet meer op de set van 'Familie' staan en dus verdwijnt haar personage Stefanie een jaar uit de reeks. Hoe dit gebeurt, kunnen we nog niet verklappen, daarvoor moet je natuurlijk kijken. Ze is de bazen heel dankbaar dat ze dit mag doen. Met een bang hartje stelde ze de vraag, want het is nu eenmaal niet simpel om een personage zo lang uit beeld te houden.

Toch kreeg ze een 'go' van haar bazen en dat zorgt ervoor dat ze volgende maand richting Mexico vertrekt. Van daaruit zal ze met de rugzak door Centraal- en Zuid-Amerika trekken. Maar ze komt zeker terug in de serie. "Dat heb ik beloofd aan de bazen. Ik speel veel te graag mee in 'Familie'" aldus Jasmijn.

Ook dit seizoen, telkens op zondag, brengen wij al de korte inhoud van de afleveringen van het vijfentwintigste seizoen die de komende week op het scherm zullen komen.

* INHOUD 'FAMILIE' - AFLEVERING 5.661 TOT EN MET 5.665.

- maandag 01 februari - aflevering 5.661 : Hanne merkt op dat Rudi met iets worstelt. Zjef wordt voor het eerst sinds hun breuk terug met hem geconfronteerd. Véronique verplicht Peter om zijn contract met Public Art stop te zetten. Mieke heeft geen flauw benul van de administratieve rompslomp die moet worden afgerond om haar B&B te openen. Voor Stan breekt een cruciaal moment aan.

- dinsdag 02 februari - aflevering 5.662 : June krijgt verrassend nieuws en richt haar pijlen op Stan. Hanne ontfermt zich over Rudi. De confrontatie met hem zindert nog na bij Zjef. Véronique probeert de plooien met Peter glad te strijken. Mieke wordt ontmoedigd door de opeenvolgende tegenslagen. Véronique en Agnes blijven sceptisch over het voorbeeldige gedrag van Cédric.

- woensdag 03 februari - aflevering 5.663 : Zjef wil zich focussen op een loopwedstrijd. Rudi krijgt ondertussen te horen dat zijn klachten ernstig zouden kunnen zijn, maar vindt geen steun bij Joachim. Mieke vindt dat ze in de schaduw staat van Niko's succes en voelt zich daar niet goed bij. Cédric flirt voor de ogen van Simon met Stefanie. Peter heeft een afspraak met de mensen van Public Art.

- donderdag 04 februari - aflevering 5.664 : June vraagt Kirsten om niet met Stan te communiceren. Stan probeert op zijn beurt contact met haar te leggen. Simon en Véronique zijn zwaar teleurgesteld in Peter. Véronique wil dat Liesbeth en Benny strenger zijn voor Cédric. Jan brengt zichzelf en Niko in de problemen. Rudi voelt zich door iedereen in de steek gelaten.

- vrijdag 05 februari - aflevering 5.665 : Benny zet Cédric op zijn plaats. Agnes denkt dat de jongen zijn ware gelaat nog zal laten zien. Véronique wil CEO worden en roept de aandeelhouders bij elkaar. Mieke en Niko krijgen een nieuwe opdoffer te verwerken wanneer de brandweer de verwarmingsinstallatie in de B&B afkeurt. Zullen ze hun zaak tijdig kunnen openen?

'Familie', van maandag tot en met vrijdag, telkens tussen 19.55 en 20.35 op vtm. Volg 'Familie' ook op Facebook en Twitter. (bron, logo en foto : vtm)

31-01-2016 om 13:35 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Wittekerke' : Suzanne wordt secretaresse bij Derdeyn en Jan is verliefd op Ivan.

Op dinsdag 31 augustus 1993 maakte Vlaanderen voor de eerste maal kennis met de inwoners van het fictieve kuststadje 'Wittekerke'. Vijftien seizoenen en 1.067 afleveringen later viel op dinsdag 26 augustus 2008 definitief het doek over deze populaire Vlaamse reeks. Oorspronkelijk was 'Wittekerke' gebaseerd op het Australische 'E-Street' maar de serie overschreed het aantal afleveringen (vijftig) en vaarde zo gedurende bijna vijftien jaar haar eigen koers.

In die vijftien jaar passeerden heelwat acteurs de revue en zo maakten onder meer Pascale Michiels (backing vocal Belgische inzending ESF 1996), Davy Gilles (De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999), Danaë Van Oeteren (Eurosong 2002), Anneleen Liégeois (Eurosong 2004), Els de Schepper (Eurosong 2006), Nicolas Caeyers (Eurosong for Kids 2006) en Stan Van Samang (lid vakjury 'Junior Eurosong 2010') voor korte of langere tijd hun opwachting in de reeks.

Voor de fans van 'Wittekerke' is er heel goed nieuws want vtm zendt sinds dinsdag 02 april 2013 de reeks opnieuw uit en dit vanaf de allereerste aflevering die meer dan twintig jaar geleden op het scherm kwam. Voortaan heb je tussen maandag en vrijdag rond de klok van 14.10 afspraak met de bewoners van het kuststadje.

We zetten telkens op zondag al een korte inhoud van de afleveringen die er de komende week worden uitgezonden.

* INHOUD 'WITTEKERKE' - AFLEVERING 647 TOT EN MET 651.

- maandag 01 februari - aflevering 647 : Raf beslist bij Joke te blijven. Sneyers wil een nieuwe beweging oprichten binnen GVW. Zowel Kevin als Sneyers gaat in De Schorre wonen. Ivan vertelt Jan dat hij homo is, waarop Jan ontzet reageert. Nancy vindt dat Luc recht heeft op een deel van het geld van Derdeyn.

- dinsdag 02 februari - aflevering 648 : Julia en Joke zetten Suzanne aan de deur. Ze krijgt onderdak bij Max en Elke. Ilse verbergt zich in een schuilcontainer aan de surfclub. Celine krijgt haar losgeld terug. Ivan excuseert zich bij Nellie voor het incident.

- woensdag 03 februari - aflevering 649 : Suzanne wordt secretaresse bij Derdeyn. Sam gaat op zoek naar Ilse. Nancy praat met Celine over Luc. JP vraagt Suzanne om op zijn lijst te staan. Nathalie zegt Jan dat hij vlucht voor zijn eigen gevoelens. Sneyers gaat op zwier met Suzanne.

- donderdag 04 februari - aflevering 650 : Joke maakt zich zorgen nu Raf en Suzanne moeten samenwerken. Jan krijgt meer stemmen dan Georges. Luc geeft Nancy de bons. Jan maakt fouten op zijn werk. Sneyers gaat op stap met een blondje. Kevin is op zoek naar Ilse.

- vrijdag 05 februari - aflevering 651 : JP stuurt Raf en Suzanne samen naar Rotterdam. Jan geeft toe dat hij verliefd is op Ivan, waarop Nellie hem verlaat. Max bekommert zich meer en meer om Merel, tot ergernis van Elke. Merel slaagt erin Ilse te vinden.


'Wittekerke', sinds dinsdag 02 april 2013 telkens van maandag tot en met vrijdag, op vtm en dit rond de klok van 14.15. (bron en foto's : vtm)

31-01-2016 om 12:34 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In memoriam : oud-Songfestivalcommentator en -presentator Terry Wogan (77) overleden.

 De van oorsprong Ierse presentator Sir Michael Terence 'Terry' Wogan, is eerder vandaag, zondag 31 januari 2016, overleden na een kortstondige ziekte.

Wogan, die het levenslicht zag op 03 augustus 1938 in het Ierse Limerick, begon zijn carrière bij de Ierse openbare omroep maar stapte in de jaren zestig over naar de Britse openbare omroep BBC. Voor die omroep leverde hij tussen 1971 en 2008 het commentaar tijdens het Eurovisie Songfestival. Samen met de van Zweedse oorsprong Ulrika Jonsson leidde hij het festival in 1998 in Birmingham in goede banen. Daarnaast was hij gastheer van heelwat Britse voorrondes voor het jaarlijkse liedjesfestival.

Verder presenteerde hij diverse radio- en televisieprogramma's op de Britse openbare omroep zoals de talkshow 'Wogan', 'Points Of View', 'Blankety Blank' en het jaarlijse benefietprogramma 'Children In Need'. Wegens gezondheidsproblemen moest hij afgelopen november de presentatie van dat programma in allerijl overlaten aan Dermot O'Leary. Het was voor het eerst dat hij het programma niet in goede banen kon leiden sinds de allereerste editie in 1980.

In 1990 maakte Wogan in ons land zijn opwachting als gastjurylid van de talentenjacht 'Sterrenwacht'. Eerder vandaag is hij op 77-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van kanker. 
(bron en foto : BBC)

31-01-2016 om 11:53 geschreven door Redactie  




VOLG ONS OOK OP TWITTER & FACEBOOK.



Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs