Twelve Points...Douze Points...Kiev 2017...

Deze website wordt niet meer geüpdatet! Volg ons via https://twitter.com/12_TPDP_12.....

29-01-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2016 : vijf liedjes Georgische nationale selectie worden woensdag 03 februari voorgesteld.

 De Georgische nationale omroep GPB heeft eerder vandaag, vrijdag 29 januari 2016, bekendgemaakt dat het meer dan honderd liedjes heeft ontvangen voor de nationale selectie van de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

Op dinsdag 15 december maakte de omroep tijdens een persconferentie bekend dat Nika Kocharov & Young Georgian Lolitaz later dit voorjaar zullen deelnemen aan de eenenzestigste editie van het jaarlijkse liedjesfestival.

Meteen ging de omroep ook op zoek naar liedjes voor het viertal en het nodigde tot en met vrijdag 08 januari componisten en tekstschrijvers uit om hun nummers in te dienen. Het moesten nummers zijn die op het lijf zijn geschreven van de groep en dus werd er op zoek gegaan naar 'melodic song structure of alternative and indie rock with electronic beats, synths and/or samples, and club orientation of post-disco dance music'.

 Nadien ging een interne vakjury aan de slag en werden de vijf beste liedjes gekozen. De videoclips voor die vijf liedjes worden overmorgen, zondag 31 januari, ingeblikt en de geselecteerde liedjes zullen volgende woensdag, 03 februari, worden voorgesteld tijdens het programma 'Communicator' ('Kommunikatori').

Tussen donderdag 04 en maandag 15 februari krijgen de kijkers (50%) dan de gelegenheid om een stem uit te brengen op hun favoriete nummer en daarnaast komt er ook een internationale vakjury (50%) die de liedjes eveneens zal beoordelen. Op maandag 15 februari wordt de uitslag bekendgemaakt tijdens het programma 'Communicator' ('Kommunikatori') en kennen we dus de Georgische inzending.
(bron en logo : GPB)

29-01-2016 om 13:08 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit'.

 Net voor het weekend hebben we weer een aflevering van onze rubriek 'Een avondje uit' voor je klaargestoomd. Fans die eens een concert willen bijwonen of op zoek zijn naar een plaats in de buurt waar hun favoriete artiest zal optreden zitten bij ons op de eerste rij.

Allo, met Joske Vermeulen...

Een legendarische binnenkomer waarmee we de fantastische productie 'Ooit gewist' aan u voorstellen. Een straffe voorstelling die je onderdompelt in zalige TV-nostalgie. Acteertalent, muzikale hoogstandjes en een fijne portie humor vormen de basis van deze niet te missen productie.

U vraagt, wij draaien.

Het concept steunt op een sterke interactie met het publiek en zorgt ervoor dat elke voorstelling van 'Ooit gewist' uniek is. Onder het motto "klant is koning" bepaalt het publiek welke TV-scènes gespeeld worden. Uit een breed aanbod van TV-fragmenten kan het publiek vooraf - online - de favoriete scenes kiezen. Heel eenvoudig kan de datum en plaats van de voorstelling geselecteerd worden, vervolgens kan iedereen aanvinken welke TV-fragmenten zijn/haar voorkeur genieten. Per voorstelling worden de meest gekozen fragmenten voor die dag vertolkt.

Ooit gewist? Of toch niet? Hoever reikt ons collectief geheugen?

DDT in 'FC De Kampioenen' halen we ons nog vlot voor de geest. Maar wat dacht u van vrouw Coene uit 'Wij heren van Zichem', kent u haar nog? En wie bracht ook alweer de koffie bij 'De Collega's'? En 'De Paradijsvolgels'? En hoe zat het ook alweer met die pastoor op zijn fiets? En was uw zondag destijds ook 'Zondag Josdag'?...

Deze en veel meer zalige TV-momenten van toen werden herschreven naar het jaar 2016. Ze worden live on stage, in een modern verfrissend jasje, gepresenteerd door een indrukwekkende cast. De combinatie van straf vertolkte scènes met aangepaste muziek en een portie humor resulteert ongetwijfeld in een hilarische avond.

En de cast is er eentje om U tegen te zeggen : Clara Cleymans, Peter Thyssen, Inge Paulussen, Jaak Van Assche en Jelle Cleymans (Eurosong 2004, presentator 'Eurokids 2005' en 'Eurosong for Kids 2006', commentator JESF 2006). De voorstellingen gaan door tussen donderdag 25 februari en zondag 29 mei in diverse zalen in Vlaanderen (klik HIER voor de volledige agenda).

Op zaterdag 14 maart 2015 werden boezemvrienden Miguel Wiels (lid Belgische vakjury ESF 2012, componist/tekstschrijver Belgische inzending JESF 2009-2010) en Peter Van de Veire (presentator 'Eurosong 2012 : een song voor Iris', commentator ESF 2012-2014-2015, woordvoerder ESF 2012, presentator Eurosong '2014') voor één dag cafébaas van 'Het Grootste Café Van Vlaanderen'.

Miguel en Peter bouwden de Lotto Arena in Antwerpen om tot een enorm café voor een paar duizend feestvierders. Veel bier, sfeer, feestende mensen, al je vrienden én livemuziek, dat waren de ingrediënten van 'Het Grootste Café'.

De Lotto Arena wordt op zaterdag 19 maart (aanvang : 20.00) opnieuw hét stamcafé van alle Vlamingen, want Miguel en Peter openen voor de tweede keer 'Het Grootste Café'! Ook in 2016 veranderen ze met hun Café Flamand-band de Lotto Arena in een gigantisch café voor een paar duizend feestvierders.

Er wordt opnieuw gezorgd voor een ijzersterke line-up met de allerbeste artiesten, die de Lotto Arena in no time op z'n kop kunnen zetten. Namen worden later bekendgemaakt.

Tickets (35 euro staand, 42 euro zittend) kunnen nog steeds worden besteld via de website van TeleTicketService of telefonisch via het nummer 070 34 53 45 (max. 0,30 euro/minuut) en vanuit Nederland via het nummer 0900 45 000 45 (0,45 euro/minuut) en dit van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 12.30 en tussen 13.30 en 18.00.


Enkele maanden na haar succesvolle terugkeer op het podium met haar fel bejubelde shows in The Colosseum at Ceasars Palace in Las Vegas, kondigde de internationale superster Céline Dion (ESF 1988) aan dat ze ook een langverwachte terugkeer naar België zal maken. Op maandag 20 en dinsdag 21 juni staat ze geprogrammeerd voor twee exclusieve concerten in het Antwerpse Sportpaleis.

Voor het eerst in drie jaar keert de legendarische Canadese artieste dus terug naar ons land. Tickets (tussen 55,00 en 181,50 euro, inclusief servicekosten) kunnen worden aangekocht via de website van TeleTicketService of telefonisch via het nummer 070 345 345 (op werkdagen van 09.00 tot 12.30 en van 13.30 tot 18.00). Vanuit Nederland neem je contact op via het nummer 0900 45 000 45 en voor andere landen via het nummer +32 34 0000 34.

29-01-2016 om 12:29 geschreven door Redactie  


28-01-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2016 : volgorde van optreden tijdens finale Zwitserse Songfestivalselectie is bekend.

 Over iets meer dan twee weken, op zaterdag 13 februari eerstkomende, vindt in Zwitserland de nationale selectie plaats voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

Tijdens die nationale selectie zullen in totaal zes kandidaten strijden om dat éne felbegeerde ticket richting Stockholm en net als de voorbije jaren slaan de Zwitserse omroepen (SRF, RTS, RSI en RTR) ook ditmaal de handen in elkaar om een kandidaat af te vaardigen. Net als de voorbije jaren had elke omroep haar selectieprocedure en dat leverde in totaal negentien kandidaten op voor de 'Experten-Check' die op zondag 06 december jongstleden plaatsvond.

Tijdens deze 'Experten-Check' stelden die negentien hun nummer voor en een vakjury (Tanja Dankner, Rafael Antonio, Daniel Meister, Catherine Colombara en Andrea Bignasca) duidde nadien de de zes finalisten (drie van SRF, twee van RTS en één van RSI) aan.

* geplaatst voor de nationale finale :

SRF (drie liedjes) :

- "Half A Smile" door Vincent Gross (Olten SO).
- "Feel The Love" door Stanley Miller (Madrid, Spanje).
- "The Last Of Our Kind" door Rykka (Meilen ZH).

RTS (twee liedjes) :

- "Another World" door Bella C (Luzern).
- "Disque d'or" door Kaceo (Genf/Genève).

RSI (één liedje) :

- "Because Of You" door Theo (Matteo Rossi) (Lugano).

GEDISKWALIFICEERD :

- "Perché mi guardi cosi?" door Stéphanie Palazzo (Onex-Genf).

Tijdens de finale, rechtstreeks vanuit Kreuzlingen, brengen deze zes kandidaten hun nummer ten gehore alsook een coverversie van een reeds bestaand nummer, dit in overleg met het productieteam. Gisteren, woensdag 27 januari, maakte de omroep de volgorde van optreden tijdens de finale bekend alsook met welke bestaande liedjes de zes zullen aantreden.

* volgorde van optreden tijdens de nationale finale :

01. "Half A Smile"/"Astronaut" (Sido featuring Andreas Bourani) door Vincent Gross (Basel).
02. "Another World"/"Empire State Of Mind (Part II)" (Alicia Keys) door Bella C (Winterthur ZH).
03. "Disque d'or"/"Video Killed The Radio Star" (Buggles) door Kaceo (Genf/Genève).
04. "Because Of You"/"Photograph" (Ed Sheeran) door Theo (Matteo Rossi) (Lugano).
05. "The Last Of Our Kind"/"Love Me Like You Do" (Ellie Goulding) door Rykka (Meilen ZH).
06. "Feel The Love"/"Hello" (Adele) door Stanley Miller (Madrid, Spanje).

Het lot van de kandidaten ligt tijdens die uitzending in de handen van een vakjury (50%) en de kijkers thuis (50%) die door middel van televoting hun voorkeur kenbaar zullen maken. Afgelopen maandag, 25 januari, vond in Stockholm de lottrekking plaats met betrekking tot de indeling van beide halve finales en toen raakte bekend dat Zwitserland zal aantreden in het eerste deel van de tweede halve finale op donderdag 12 mei. (bron : SRF)

28-01-2016 om 15:19 geschreven door Redactie  


27-01-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit in Nederland'.

Op deze laatste woensdag van januari zijn we opnieuw van de partij met een nieuwe aflevering van 'Een avondje uit in Nederland'. Ook ditmaal bekijken we een aantal optredens en concerten die de komende weken en maanden in Nederland zullen plaatsvinden en zetten we die voor je op een rijtje.

Stef Bos (componist/tekstschrijver/backing vocal Belgische inzending ESF 1989) kijkt terug op vijfentwintig jaar als artiest en dat gaat hij vieren met een muzikale tournee langsheen Belgische en Nederlandse theaters.

Vanaf deze maand reist hij met vier kompanen door de tijd. Een voortdurende afwisseling van oude en nieuwe songs tijdens dit overzicht in woorden en muziek met een nieuwe cd als wapenfeit. Een sprong in de tijd. Een voorstelling die terugblikt en vooruitkijkt. Van toen naar nu en later. Het kwartet dat hem vergezelt zijn Steven Cornillie (toetsen), René van Mierlo (gitaar), Lené te Voortwis (bas) en Martin de Wagter (drums).

De tournee wordt afgesloten op woensdag 01 juni 2016 in het West-Vlaamse Roeselare. Voor een volledig overzicht van data en plaatsen verwijzen we je naar zijn website.

De twaalfde editie van 'Het Grootste en Gezelligste Meezingfeest van het Jaar' met Toppers Gerard Joling (ESF 1988), Jeroen van der Boom (ESF 2009, lid vakjury JSF 2009) en René Froger (ESF 2009) komt er weer aan! Op vrijdag 13 en zaterdag 14 mei nemen de Toppers je mee terug naar de zorgeloze tijd van de disco. Inmiddels is er een derde avond toegevoegd, namelijk zondag 15 mei.

Het thema voor 'Toppers in Concert 2016' is 'Royal Night Of Disco'. De tijd van 'Saturday Night Fever', verlichte dansvloeren, spiegelbollen, plateauzolen en energieke, steengoede dansmuziek. Bezoek 'The Best Disco In Town' en ga mee terug naar de fantastische jaren zeventig en tachtig! De dresscode is 'Glitter gold with a colorful touch of disco'!

De voorpret kan weer beginnen! Op zoek naar de leukste disco-accessoires! Die te grote glitterzonnebril, broek met wijde pijpen, plateauzolen, blinkende juwelen, Afrokapsels in fluorkleuren of dat korte glitter discojurkje….het kan niet 'Over de Top' genoeg!

Afgelopen voorjaar bezochten maar liefst 340.000 zomers uitgedoste fans de 'Crazy Summer Edition', een absoluut record voor het feest van verbroedering. Ook volgend jaar tijdens 'Royal Night Of Disco' gaan we weer meezingen en swingen op de allergrootste meezinghits uit heden en verleden. De beste discoknallers vormen de rode draad maar zoals we bij 'Toppers in Concert' mogen verwachten, worden ook de andere genres niet vergeten! Stel je vrienden, familie en collega's maar alvast op de hoogte. De traditionele 'avond uit' van het jaar is weer in aantocht!

Met een aaneenschakeling van de allergrootste nationale en internationale meezingers gaan Gerard Joling, Jeroen van der Boom, René Froger en diverse speciale gasten, waaronder de Nederlandse meidengroep de Dolly Dots, topzangeres Glennis Grace (ESF 2005) en de 2 Brothers On The 4th Floor, zorgen voor het meest 'Over de Top' discofeest van het jaar! DIT MAG JE NIET MISSEN!

De kaartverkoop verloopt via de website van Ticketpoint en telefonisch kan je tickets bestellen via het nummer 0900 0088 (0,45 cent/pm). De tickets voor de shows op vrijdag- en zaterdagavond zijn bijna allemaal de deur uit!

 Op zaterdag 09 en zondag 10 juli eerstkomende vindt een nieuwe editie plaats van het tweedaagse muziekfestival 'Bospop' (Evenemententerrein A2 Weert Noord).

Inmiddels zijn de eerste namen bekend van artiesten die het tweede weekend van juli hun opwachting zullen maken in Weert. Zo komen op zaterdag Nena (presentatrice 'Countdown Grand Prix 1998') en Selah Sue (componist/tekstschrijver Belgische inzending ESF 2016) en op zondag maakt de Zweedse formatie Roxette (met Per Gessle, componist/tektschrijver "Kärleken är evig", MF 1986) en de in Gent geboren Trixie Whitley hun opwachting.

De ticketverkoop gaat aanstaande zaterdag, 30 januari, om 10.00 van start via de website van Ticketmaster alsook telefonisch via het nummer 0900 300 1250 (60 cpm) en natuurlijk via de gebruikelijke verkooppunten.

27-01-2016 om 22:18 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ultratop : Tom Frantzis maakt komend weekend zijn opwachting in de 'Ultratop 50'.

Aanstaande zaterdag30 januari 2016, maakt de nummer twee van 'Eurosong 2016', Tom Frantzis met "I'm Not Lost", zijn opwachting in de 'Ultratop 50' en dit op een vijfentwintigste plaats. Daarmee staan twee liedjes uit de nationale selectie komend weekend dus in de hitparade in Vlaanderen.

In de 'Ultratip Bubbling Under', de wachtkamer voor de 'Ultratop 50', stijgt Adil en zijn "In Our Nature" van een negenentwintigste naar een dertiende plaats.

 Amaryllis daalt met "Kick The Habit" negen plaatsen en gaat zo van een zestiende naar een vijfentwintigste plaats. Voor Astrid is er geen plaatsje meer weggelegd. Vorige week stond ze met "Everybody Aches" nog op een zesendertigste plaats maar deze week tuimelt ze dus uit het overzicht.
(bron : Ultratop)

27-01-2016 om 15:47 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ultratop : Laura Tesoro strandt komend weekend op tweede plaats in 'Ultratop 50'.

De 19-jarige Laura Tesoro, die ons land in mei zal vertegenwoordigen tijdens het Eurovisie Songfestival met "What's The Pressure", maakt komend weekend een fikse sprong voorwaarts in de 'Ultratop 50'.

In de tweede week notering stijgt ze van een eenenveertigste naar een tweede plaats en strandt zo op een zucht van de toppositie in Vlaanderen. Anderhalve week na de release van haar single staat de jonge zangeres nog steeds bij de dertig meest gedownloade liedjes in de de top 200 van iTunes.

Haar debuutsingle "Outta Here", die ze in 2014 uitbracht na haar deelname aan 'The Voice van Vlaanderen' stond slechts één weekje in de 'Ultratop 50' op een drieëntwintigste plaats. De opvolger, "Funky Love", die vorig voorjaar uitkwam, bleef in de tipparade steken.
(bron : Ultratop)

27-01-2016 om 15:15 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Las Ketchup, East17 en Atomic Kitten op 26 maart te gast tijdens 'MNM Back To The 90's & 00's Party' in Sportpaleis.

 'Back to the 90's & 00's' duikt op zaterdag 26 maart, bij de start van de paasvakantie, opnieuw diep in het verleden! De party neemt je voor de achtste maal opnieuw mee naar die fantastische jaren negentig en tweeduizend, de tijd dat 2 Unlimited, SNAP!, Milk Inc. (met Regi Penxten, componist/tekstschrijver "My Music", Eurosong 2008), Faithless, Madonna, Clouseau (Eurosong 1989, ESF 1991), Spice Girls en Samson & Gert… de hitlijsten bestormden. En de periode dat je urenlang zoet was met een rubik's cube, een furby, het verzamelen van flippo's of een tamagotchi, de moonwalk danste en in fluokleding rondliep.

Die lekkere tijd, uit de leukste decennia ooit, herleeft op zaterdag 26 maart in het Sportpaleis met geweldige live-acts, een uitgedost decor, overal spiegelbollen zoals vroege, kortom, alles zal voorhanden zijn om je opnieuw in de nineties en de nillies te voelen!

Voor deze editie tovert 'Back to the 90's & 00's' een heuse dj-battle uit de hoed. Rumblers van dienst zijn dan ook de grootste dj's uit de jaren negentig en tweeduizend : DJ WOUT vs DJ REGI.

Wout en Regi draaien al ettelijke jaren mee aan de top van de Belgische dance-scène. Samen zullen ze op 26 maart het Sportpaleis een ganse nacht lang entertainen met de beste tracks uit de jaren negentig en tweeduizend. Maar als klap op de vuurpijl gaan ze die avond nog eens battlen zoals van oudsheer. Wout met zijn 90's -songs tegen Regi met zijn 00's-Songs. Who's gonna win this fight of the year?  Come and watch the big Rumble!

 Daarnaast komt ook
de enige echte Sylver met een reünie en zakken Atomic Kitten, East 17 én Las Ketchup af naar België voor een spetterende comeback!

Een van dé Belgische bands van de jaren 2000 was Sylver (met Silvy De Bie, Eurosong 2014). In 2000 brachten ze "Turn The Tide" uit en daarna volgde de ene hit na de andere. De danceformatie stopte er in 2013 mee, maar speciaal voor 'Back to the 90's & 00's' volgt de reünie!

Las Ketchup (ESF 2006) scoorde in de zomer van 2002 met "The Ketchup Song (Aserejé)" en het alom gekende bijhorende dansje. East 17 (met Brian Harvey, Britse selectie 'Making Your Mind Up 2007') was vooral bekend in de jaren negentig met onder andere "Around The World" en "Stay Another Day". Atomic Kitten (met Liz McClarnon, Britse selectie 'Making Your Mind Up 2007') scoorde in de nillies vooral met "The Tide Is High", "Whole Again" en "Eternal Flame". Ze bestonden van 1997 tot 2008 en kondigden in 2012 een comeback aan. In november 2015 verscheen hun "Whole Again : The Best Of".

Voor meer informatie over deze editie verwijzen we je naar de website van 'Back to the 90's & 00's' alwaar je meteen ook tickets kan aanschaffen. Je kan ook steeds rechtstreeks tickets (38,50 euro inclusief servicekosten) aanschaffen via de website van TeleTicketService of telefonisch via het nummer 070 345 345 (op werkdagen van 09.00 tot 12.30 en van 13.30 tot 18.00). Vanuit Nederland neem je contact op via het nummer 0900 45 000 45 en voor andere landen via het nummer +32 34 0000 34. (bron : MNM, Sportpaleis)

27-01-2016 om 09:10 geschreven door Redactie  


26-01-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2016 : Poolse kandidaat wordt op zaterdag 05 maart gekozen tijdens nationale selectie.

 De Poolse nationale omroep TVP heeft eerder vandaag, dinsdag 26 januari 2016, bekendgemaakt dat er op zaterdag 05 maart eerstkomende een nationale finale komt om de kandidaat te selecteren voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

Daarmee komt het terug op de beslissing die reeds begin oktober vorig jaar werd genomen waarbij de omroep meedeelde dat het dit jaar zou deelnemen aan het jaarlijkse liedjesfestival en dat voor de derde maal op rij de kandidaat via een interne selectie zou worden aangeduid.

Sinds midden november is er in het land een nieuwe regering met aan het hoofd Beata Szydło en haar partij 'Prawo i Sprawiedliwość' ('Recht en Rechtvaardigheid'). Zo kwam er onder meer een nieuwe mediawet en een tijdlang deed het gerucht de ronde dat het land zich alsnog zou terugtrekken uit het festival. Maar daar bleek dus niets van aan en zo kondigde Jan Pawlicki, de nieuwe baas van de omroep, vandaag alsnog aan dat er een nationale selectie zal komen om de kandidaat voor Stockholm aan te duiden.

Na een afwezigheid van twee jaar nam het land in 2014 deel aan het festival in de Deense hoofdstad Kopenhagen. In 2012 en 2013 was TVP niet van de partij omdat de nationale omroep zich in 2012 volledig wou toeleggen op het Europees Kampioenschap voetbal dat in het land en in Oekraïne werd georganiseerd alsook op de Olympische Spelen die plaatsvonden in de Britse hoofdstad Londen. Ook in het voorjaar van 2013 bleef het land nog afwezig in het Zweedse Malmö maar in 2014 stond er weer een Poolse kandidaat op het podium.

Polen nam in 1994 voor de eerste maal deel aan het Eurovisie Songfestival en wist met Edyta Górniak meteen het beste resultaat ooit te behalen. De zangeres strandde met "To nie ja" met een totaal van 166 punten op een tweede plaats. Enkel Ich Troje wist in 2003 nog een plaats in de top tien te behalen. De groep strandde toen met "Keine Grenzen-Żadnych granic" op een zevende plaats.

Sinds het invoeren van de halve finale(s) in 2004 wist het land slechts drie maal de finale te bereiken. Met "For Life" strandde Isis Gee in 2008 op een drieëntwintigste plaats op vijfentwintig deelnemers en twee jaar geleden was een veertiende plaats weggelegd voor "My Słowianie" van Donatan & Cleo. Vorig voorjaar strandde zangeres Monika Kuszyńska met "In The Name Of Love" op een drieëntwintigste stek met tien punten.

Tot slot geven we nog mee dat de Poolse omroep beide halve finales (dinsdag 10 en donderdag 12 mei) zal uitzenden alsook de finale (zaterdag 14 mei). Gisteren, maandag 25 januari, vond in de Zweedse hoofdstad Stockholm de lottrekking plaats met betrekking tot de indeling van beide halve finales. Het land zal aantreden in het eerste deel van de tweede halve finale op donderdag 12 mei en daarmee wordt de Poolse kandidaat een rechtstreekse tegenstander van 'onze' Laura Tesoro. (bron : TVP)

26-01-2016 om 21:17 geschreven door Redactie  


25-01-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit'.

Bij het begin van een nieuwe werkweek hebben we weer een aflevering van onze rubriek 'Een avondje uit' voor je klaargestoomd. Fans die eens een concert willen bijwonen of op zoek zijn naar een plaats in de buurt waar hun favoriete artiest zal optreden zitten bij ons op de eerste rij.

Natalia (Eurosong 2004) haalt op vrijdag 19 februari opnieuw de 'Ladies of Soul' naar Vlaanderen. De tweede 'Ladies of Soul featuring Natalia' heeft naast onze souldiva ook de Nederlandse zangeressen Glennis Grace (ESF 2005), Berget Lewis (NSF 2003), Edsilia Rombley (ESF 1998-2007, woordvoerster ESF 1999-2007-2015) en saxofoniste Candy Dulfer op de affiche. Na het grote succes in de Lotto Arena wijken de dames nu uit naar het Sportpaleis waar zij mooie en verrassende pop- en soulnummers ten gehore zullen brengen.

'Ladies of Soul' is sinds 2014 een succesformule in Nederland. Al vijf avonden, twee in 2014 en drie in 2015, bundelden de 'Ladies of Soul' hun krachten in een groots opgezette liveshow en lieten ze in een telkens uitverkochte Ziggi Dome horen, zien en voelen wat het samenbrengen van hun individuele kwaliteiten teweeg kan brengen. Voor 2016 staan inmiddels alweer drie concerten bij onze noorderburen op het programma.


Kaarten kosten 30, 35, 40, 45 en 50 euro. Voor het middenplein zijn zowel zit- als staanplaatsen (PIT) te koop. De ticketverkoop verloopt via de websites van TeleTicketService en www.ladiesofsoulbe. Zoals het er naar uitziet zal de eind vorig jaar bevallen Trijntje Oosterhuis (ESF 2015) echter NIET naar Antwerpen afzakken.

De Komedie Compagnie brengt tussen vrijdag 22 april en zondag 01 mei de Franse komedie 'Oscar' op de planken. Plaats van afspraak wordt Theater Elckerlyc in Antwerpen (Frankrijklei 85-87).

Christian vraagt om opslag want hij wil een rijk meisje trouwen. Na flink tegensputteren van de baas krijgt hij z'n opslag. Dan verneemt Barnier dat het zijn dochter is waarmee Christian wil huwen. Ook vertelt Christian dat hij Barnier voor ruim drie miljoen euro bestolen heeft. Van dat geld heeft hij juwelen gekocht.

Vanaf dat moment zit het spel op de wagen: echte en valse juwelenkoffertjes, zwangere dochters, een onverwachte masseur en nog veel meer dat we hier niet gaan verklappen. Kortom een zwierige Franse komedie met heel wat ingrediënten voor een vrolijk avondje.

Deze komedie werd in 1967 verfilmd met in de hoofdrol Louis De Funès. De hoofdrollen in deze productie zijn voor Jan Van Dyke en Dirk Van Vooren, een eerste samenwerking van de beide komieken. Zij krijgen het gezelschap van Wendy Van Wanten (Eurosong 1993-2002).

Tickets voor één van de voorstellingen kan je nog steeds reserveren via de website van van Sherpa. Je kan ze ook telefonisch (België : 0900 84 100 (0,50 EUR/min.), internationaal : +32 900 84 100) bestellen en het call center is elke werkdag telefonisch bereikbaar van maandag tot vrijdag van 09.00 tot 20.00. Meer nieuws en informatie krijg je ook via deze link.

Na het overdonderende success in 2014, met meer dan 25 000 toeschouwers, keert Michael Flatley's 'Lord of the Dance' in november terug naar ons land. Met een spectaculaire nieuwe voorstelling viert 'Lord of the Dance' in 2016 zijn twintigste verjaardag.

Met 'Lord of the Dance : Dangerous Games' weet Michael Flatley (intervalact ESF 1994) een dansklassieker op spectaculaire wijze nieuw leven in te blazen.De gloednieuwe show van 'Lord of the Dance : Dangerous Games' combineert het adembenemende precisiewerk van het origineel met een nieuwe enscenering, nieuwe kostuums en een nieuwe choreografie. Onder leiding van Michael Flatley geven veertig jonge topperformers het beste van zichzelf op de nieuwe muziek van Gerard Fahy. Kortom, de gedroomde combinatie van traditie, nieuwe muziek en dans. Dit niet te missen dansspektakel houdt in november 2016 halt in ons land!

Tickets voor de shows in Hasselt (donderdag 17 november, Ethias Theater) en Antwerpen (vrijdag 18 november, Lotto Arena) kunnen worden aangeschaft via de website van TeleTicketService. Tickets voor de shows in Oostende (zaterdag 19 en zondag 20 november, Kursaal), Gent (dinsdag 22 en woensdag 23 november, Capitole) en Vorst Nationaal (donderdag 24 november) kunnen worden aangeschaft via de website van Sherpa.

25-01-2016 om 21:26 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Liefde voor Muziek' : vanavond de derde aflevering met de liedjes van Sioen in een nieuw jasje.

Sinds maandag 11 januari 2016 viert de 'Liefde voor Muziek' opnieuw hoogtij bij vtm. Voor het tweede seizoen van het succesvolle voorjaarsprogramma tekenen niet zes, maar zeven muzikale kleppers present. Een verrassende mix van ervaren rotten en jong talent. Niemand minder dan Paul Michiels, Dana Winner (voorzitster vakjury 'Eurosong 2004'), Belle Perez (Eurosong 1999-2006), Ian Thomas, Sioen, Eva De Roovere en Johannes Genard van School Is Cool gaan de uitdaging aan om elkaars nummers te coveren op een manier die je niet snel zou verwachten.

Afgelopen voorjaar beleefden Christoff (Eurosong 1993-2002), Guy Swinnen, Stan Van Samang (lid vakjury 'Junior Eurosong 2010'), Tom Helsen (expert 'Eurosong 2016'), Kate Ryan (ESF 2006) en Slongs Dievanongs een onvergetelijke muzikale reis. Met hun bijzondere covers scoorden de zes artiesten bovendien de ene hit na de andere en bestormden ze de Vlaamse muzieklijsten.

"Het eerste seizoen was er boenk op, zowel op als naast het scherm”, aldus Stan. "Een onvergetelijke week was het daar in Spanje, en al even memorabel was (en is) de impact nadien. De charts kleurden helemaal 'Liefde voor Muziek'. Dankzij het geweldige medium televisie, konden we heel veel mensen laten meegenieten van wat we daar samen in dat fantastische huis hebben mogen creëren. Blijkbaar viel dat dus in de smaak. Het is heerlijk als artiest om mensen te raken met muziek, daarover gaat 'Liefde voor Muziek'. Ik wens de nieuwe lichting een even unieke ervaring toe."

Paul Michiels, Dana Winner (voorzitster vakjury 'Eurosong 2004'), Belle Perez (Eurosong 1999-2006), Ian Thomas, Sioen, Eva De Roovere en Johannes Genard maken zich nu alvast klaar om dezelfde, muzikale trip te maken. Afgelopen oktober vertrok de groep richting Mallorca voor de opnames van het tweede seizoen van 'Liefde voor Muziek'. Wat doet singer-songwriter Sioen met de opzwepende, Spaanse hits van Belle Perez? Hoe klinkt een song van Dana Winner uit de mond van School Is Cool-rocker Johannes Genard? Welke invulling geeft Ian Thomas aan de breekbare liedjes van Eva De Roovere? En wat gebeurt er als Paul Michiels een nummer van Ian Thomas bewerkt? Dat het tweede seizoen van 'Liefde voor Muziek' opnieuw voor verrassingen zal zorgen, staat nu al vast.

Zeven heel verschillende karakters die elkaar nauwelijks of niet kennen en onder de Spaanse zon een unieke vriendschapsband uitbouwen : dat is de magie van 'Liefde voor Muziek'. Met de bescheiden Johannes die zich op het podium ontpopt tot rockbeest, een sportieve Dana Winner die zich emotioneel opstelt en de bijzondere klik tussen Paul Michiels en de bijna vijftig jaar jongere Ian Thomas staat nu al vast dat 'Liefde voor Muziek' opnieuw voor verrassende momenten zal zorgen.

Ook notoire grappenmaker Sioen, de pure Eva De Roovere en Belle Perez, voor wie 'Liefde voor Muziek' een keerpunt is in haar muziekcarrière, stappen uit hun comfort zone en stellen zich meer dan ooit open.
Het tweede seizoen van 'Liefde voor Muziek' brengt nóg meer muziek. Elke week staat één van de zeven artiesten centraal, die zijn of haar grootste en meest gekoesterde songs uitleent. Nieuw is dat de centrale artiest aan het einde van de aflevering ook zelf een tribute brengt aan een artiest die veel voor hem of haar betekent. De optredens vinden dit jaar plaats in een nieuwe setting, onder een heldere Mallorcaanse sterrenhemel.

Tussen de muziek door vinden de artiesten ook tijd om elkaar beter te leren kennen. Ze trekken er samen op uit en vinden elkaar voor een goede babbel. Samen aperitieven, een frisse duik nemen in het zwembad, ontspannen tijdens een sessie yoga of joggen, lachen tijdens het pingpongen of boksen, gezellig jammen rond het kampvuur, Ian Thomas die 'De Grote Sprong' nog eens overdoet van een klif… ontspanning is het codewoord tijdens 'Liefde voor Muziek'.

Ontspannen doen de artiesten in Finca Sa Torre de Porreres, het 17e-eeuws kasteel waar Zorro elk moment kan binnenstormen. Althans volgens Johannes. Deze hidden treasure is gelegen net buiten het landelijke Porreres, in het zuidelijke binnenland van Mallorca.

* maandag 25 januari 2016 - aflevering 3 :

Ian Thomas voelde zich vorige week humble toen Belle Perez, Eva De Roovere, Dana Winner, Sioen, Johannes Genard en Paul Michiels zich in zijn songs vastbeten in 'Liefde voor Muziek'. Gemiddeld 654.000 kijkers (live +3) zagen hem aan het einde van de aflevering een traantje wegpinken. Sioen liet een grote indruk na op Ian met zijn bewerking van "Walking On Air". Benieuwd welke muzikale verrassing Ian zelf in petto heeft in de derde aflevering van 'Liefde voor Muziek', waarin de songs van Sioen centraal staan.

De Gentse singer-songwriter en Buffalo-supporter Frederik Sioen schrijft al vijftien jaar liedjes en heeft zes albums op zijn palmares staan. Tot zijn bekendste deuntjes behoren "Cruisin" en "No Conspiracy At All". Nummers waarmee hij ook in Zuid-Korea wereldberoemd is. Een bijzondere band met Zuid-Korea heeft Sioen ook in zijn privéleven. Jaren terug vond hij de liefde bij een Koreaanse vrouw… die hij gewoon in Gent leerde kennen. “Als ik dan in Zuid-Korea ging optreden kwam haar biologische familie kijken. Ongelofelijk. Bijna een sprookjesverhaal”, vertelt hij in 'Liefde voor Muziek'.

Belle Perez gaat vanavond als eerste het podium op om zich aan een song van Sioen te wagen. "Ik moet eerlijk toegeven dat ik jouw repertoire niet heel goed kende", geeft ze toe. "Maar bij één nummer had ik meteen een klik." Belle steekt "Cruisin", één van Sioens grootste hits én het muziekje uit een reclamespot met Gwyneth Paltrow, in een Spaans Bossenova-jasje. Met "Fuera De Mi Piel" als resultaat.

"Ik heb gekozen voor "Too Good To Be True", maar mijn song is wel helemaal anders geworden dan het origineel", kondigt Ian Thomas al aan. "Het is écht een transformatie, maar ik vind het resultaat wel cool." De nieuwsgierigheid is alvast gewekt bij Sioen. Paul Michiels kiest voor een punk-popcover van "I'm Not Ready To Love You Like I Do". "David Bowie was plots terug", merkt Sioen op. Johannes Genard verrast zijn muzikale vrienden opnieuw met één brok energie op het podium. Hij voorziet "Hope For This Land" van een donkere electro sound. "En ik zet mijn kap op om het extra dark te maken", klinkt het bij Johannes.

Muziek, seks, eten en koersen : meer heeft Sioen naar eigen zeggen niet nodig om te overleven. Na een stevige koers op de – toeval of niet – Monti-Sion aan de zijde van Eva De Roovere, is het haar beurt om haar cover te brengen. Eva koos voor "Johnny, Mary, Tommy & The Sun" : een nummer over drie verschillende mensen die op dezelfde mooie plek terechtkomen. "Ik ben er jaloers op. Dit is zó mooi en helemaal mijn stijl", reageert Dana vol verbijstering.

Na Eva is het de beurt aan Dana zelf om opnieuw voor een kippenvelmoment te zorgen. Zij draagt "No Conspiracy At All" op aan alle mensen die het moeilijk hebben op de wereld. "En dat we allemaal een beetje mogen dromen, vooral diegenen die het moeilijk hebben." Een mooie boodschap en een mooie cover die iedereen met een krop in de keel achterlaat.

 En dan is het aan Sioen zelf om 'zijn' aflevering af te sluiten met een bijzondere tribute. Hij brengt een nummer van zijn jeugdidool PJ Harvey, de eerste vrouwelijke artieste die hem omver heeft geblazen.

'Liefde voor Muziek', derde aflevering vanavond, maandag 25 januari 2016, tussen 20.35 en 21.55 op vtm. Alle afleveringen kunnen gedurende vier weken na uitzending worden (her)bekeken via de website van de omroep. (bron, logo en foto's : vtm)

25-01-2016 om 18:00 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2016 : België in de tweede halve finale, Nederland in eerste halve finale Eurovisie Songfestival.

 Vandaag, maandag 25 januari 2016, werd in de Zweedse hoofdstad Stockholm in de Songfestivalsleutel overgedragen. Andreas Mailath-Pokorny (schepen van Cultuur) van de Oostenrijkse hoofdstad Wenen overhandigde de sleutel aan burgemeester Karin Wanngård van de gaststad van de komende editie van het jaarlijkse liedjesfestival.

Aansluitend vond tussen 11.15 en 11.50 de lottrekking plaats die de indeling bepaalt van de twee halve finales van de eenenzestigste editie van het liedjesfestival. In totaal nemen dit jaar drieënveertig landen deel aan het jaarlijkse liedjesfestival, drie meer dan vorig jaar. Zes landen, de 'Big 5' (Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk) en gastland Zweden, zijn meteen verzekerd van een plaats in de finale. De overige zevendertig landen moeten zich eerst via één van de twee halve finales plaatsen voor de finale op zaterdag 14 mei. Duitsland heeft net als de voorgaande jaren gevraagd om te kunnen stemmen in de tweede halve finale en dat werd toegestaan door de overkoepelende organisatie. De inwoners van gastland Zweden mogen hun stem uitbrengen in de eerste halve finale. De overige vier landen werden via lottrekking toegevoegd aan hun respectievelijke halve finale.

Net als de zeven voorgaande jaren werd ook ditmaal enkel geloot voor de indeling van beide halve finales alsook welke halve finale de zes rechtstreeks geplaatste finalisten verplicht zijn uit te zenden. Het is ook tijdens die halve finale dat de inwoners van die landen kunnen stemmen. Dit jaar waren de landen verdeeld over zes urnes en dit gebaseerd op hun stemgedrag van de voorbije tien jaar. Aan de eerste halve finale nemen achttien landen deel, aan de tweede halve finale negentien. Israël zal sowieso deelnemen aan de tweede halve finale.

De uitzending werd in goede banen geleid door Alexandra Pascalidou (Griekse commentator ESF 2005, presentatrice MF 2005) en Jovan Radomir (woordvoerder ESF 2004-2006).

* de indeling van de zes urnes :

- urne één : Albanië, VJR Macedonië, Montenegro, Slovenië, Kroatië, Servië en Bosnië-Herzegovina.
- urne twee : Denemarken, Finland, Noorwegen, IJsland, Estland en Letland.
- urne drie : Armenië, Azerbeidzjan, Wit-Rusland, Georgië, Rusland en Oekraïne.
- urne vier : BELGIE, Cyprus, Griekenland, Australië, Nederland en Bulgarije.
- urne vijf : Tsjechië, Litouwen, Ierland, Malta, Polen en San Marino.
- urne zes : Oostenrijk, Hongarije, Israël (neemt deel aan de tweede halve finale) Moldavië, Roemenië en Zwitserland.


* deelnemers eerste halve finale (dinsdag 10 mei) :

** Kroatië (1).
** Finland (1).
** Azerbeidzjan (2).
** Cyprus (2).
** Malta (2).
** Moldavië (1).
** Bosnië-Herzegovina (2).
** Estland (2).
** Armenië (1).
** Griekenland (1).
** Tsjechië (2).
** Hongarije (1).
** Montenegro (2).
** IJsland (2).
** Rusland (1).
** Nederland (1).
** San Marino (1).
** Oostenrijk (2).

** Zweden (3).
** Spanje (3).
** Frankrijk (3).

* deelnemers tweede halve finale (donderdag 12 mei) :

** Albanië (2).
** Letland (1).
** Wit-Rusland (1).
** Bulgarije (2).
** Ierland (1).
** Zwitserland (1).
** VJR Macedonië (1).
** Denemarken (2).
** Georgië (2).
** Australië (1).
** Litouwen (1).
** Roemenië (2).
** Slovenië (2).
** Noorwegen (2).
** Oekraïne (2).
** BELGIE (2).
** Polen (1).
** Israël (1).
** Servië (1).

** Duitsland (3).
** Verenigd Koninkrijk (3).
** Italië (3).

(1) Deze landen treden in hun respectievelijke halve finale aan tussen de plaatsen één en negen/tien.
(2) Deze landen treden in hun respectievelijke halve finale aan tussen de plaatsen tien/elf en achttien/negentien.
(3) De 'Big 5' en gastland Zweden zijn verplicht om één van beide halve finales uit te zenden en de kijkers uit die landen nemen ook deel aan de televoting van die halve finale.

De volgorde van optreden tijdens beide halve finales en finale zal later worden bepaald. Dit jaar zal deze volgorde voor de vierde maal door het productieteam van de organiserende omroep worden bepaald en dit nadat alle liedjes geselecteerd zijn.

Voor aanvang van de lottrekking werd ook het logo (zie hierboven) voor de komende editie alsook de slogan 'Come Together' bekendgemaakt. (bron : SVTEurovision.tv)

25-01-2016 om 11:50 geschreven door Redactie  


24-01-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2016 : Maltese zangeres Ira Losco gaat opnieuw naar het Eurovisie Songfestival.

Gisterenavond, zaterdag 23 januari 2016, vond in Malta de nationale finale plaats voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

Voorafgaand aan deze finale vond eergisterenavond, vrijdag 22 januari, reeds de halve finale plaats van 'Malta Eurovision Song Contest 2016' met twintig liedjes. Veertien van hen stootten door naar de finale en net zoals in de halve finale lag het lot van de kandidaten in de handen van een vijfkoppige vakjury (Nick Clark-Lowes, Viara Ankova, Sabrija Vulic, Luke Fisher en voorzitter Quinton Scerri)(afgerond 83%) en de kijkers thuis die via televoting 1/6 van de stemmen (afgerond 17%) mochten toekennen.

* uitslag finale 'Malta Eurovision Song Contest 2016' (tussen haakjes punten televoting en vakjury) :

01. "Chameleon" (tekst en muziek : Ira Losco, Talkback) door Ira Losco : 68 punten (12+56).
02. "Golden" (tekst en muziek : Brooke Borg, Sara Biglert, Christian Schneider, Aidan O'Connor) door Brooke (Brooke Borg) : 58 punten (10+48).
03. "Little Love" (tekst : Matthew Mercieca ; muziek : Cyprian Cassar) door Franklin Calleja : 44 punten (6+38).
04. "Kingdom" (tekst : Matthew Mercieca ; muziek : Elton Zarb) door Christabelle Borg : 38 punten (8+30).
05. "Young Love" (tekst : Matthew Mercieca ; muziek : Elton Zarb) door Maxine Pace : 36 punten (7+29).
06. "Alive" (tekst : Filip Lindfors ; muziek : Paul Abela, Michael James Down, Marie Pettersson) door Jasmine : 26 punten (3+23).
07. "The Flame" (tekst : Gerard James Borg ; muziek : Philip Vella) door Jessika : 19 punten (4+15).
08. "Falling Glass" (tekst en muziek : Jonas Gladnikoff, Sara Ljunggren, Georgios Kalpakidis) door Corazón : 15 punten (5+10).
09. "Flashing Lights" (tekst : Matthew Mercieca ; muziek : Elton Zarb) door Raquel : 12 punten (1+11).
10. "Lighthouse" (tekst : Matthew Mercieca ; muziek : Cyprian Cassar) door Kim (Kimberley Cortis) : 10 punten (0+10).
11. "All Around the World" (tekst : Angie Laus ; muziek : Matthew Ker, Jonas Gladnikoff, Michael James Down, Primož Poglajen) door Deborah C : 8 punten (0+8).
12. "You're Beautiful" (tekst : Fleur Balzan ; muziek : Paul Giordimaina) door Laurence Gray : 7 punten (2+5).
13. "Fire Burn" (tekst : Natasha Turner ; muziek : Jonas Gladnikoff, William Taylor) door Dominic : 5 punten (0+4).
14. "Under the Sun" (tekst : Matthew Mercieca ; muziek : Daniel Testa, Elton Zarb) door Daniel Testa : 2 punten (0+2).

De 34-jarige Ira Losco (Sliema, 31 juli 1981) nam dit jaar met twee liedjes deel aan de nationale selectie. Sinds de bekendmaking van de deelnemende artiesten (in december) was ze de gedoodverfde kandidaat om haar land te gaan vertegenwoordigen in de Zweedse hoofdstad Stockholm.

Het wordt meteen ook haar tweede deelname aan het jaarlijkse liedjesfestival want in 2002 nam ze reeds deel met het nummer "7th Wonder" waarmee ze meteen een tweede plaats in de wacht wist te slepen. Daarmee deed ze meteen beter dan de derde plaatsen van het land in 1994 en 1998.

Haar eerste deelname aan de nationale selectie dateert al van 2000 toen ze met twee liedjes deelnam : "Shine" (zesde) en "Falling In Love" (zevende). In 2001 had ze zelfs vier liedjes in de nationale selectie alwaar ze beslag legde op een tweede ("Spellbound"), vierde ("Don't Give Up"), negende ("Deep Inside My Love") en elfde plaats ("We'll Ride The Wind").

In 2002 nam ze voor het derde opeenvolgende jaar op rij deel aan de Maltese selectie die ze dus winnend afsloot met "7th Wonder". Daarnaast had ze nog een tweede liedje, "One Step Away", alwaar ze derde mee eindigde. Na haar Songfestivaldeelname bouwde ze een succesvolle carrière uit en dit jaar nam ze, na een afwezigheid van veertien jaar, opnieuw deel aan de Maltese nationale selectie met het inmiddels gekende succes.

Het is momenteel nog niet duidelijk of ze in Stockholm zal gaan aantreden met "Chameleon", het nummer waarmee ze afgelopen nacht het Songfestivalticket in de wacht sleepte. Sinds vorig jaar kan de Maltese deelnemer eventueel met een ander nummer naar het liedjesfestival trekken.

Wie dat wenst kan de Maltese finale (her)bekijken via de website van Eurovision.tv (klik HIER).
(bron, logo en foto : TVM)

24-01-2016 om 15:39 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Thuis' : Paulien krijgt een unieke kans en Simonne wordt verrast.

Actrice Leen Dendievel vervoegt later dit voorjaar de cast van de populaire Eén-reeks 'Thuis' in de rol van Franky - en nu Kaat - Bomans. Het was de krant Het Laatste Nieuws die op dinsdag 05 januari 2016 uitpakte met het nieuws en nadien werd dit door de openbare omroep bevestigd.

Franky Bomans heeft op het einde van het vorige seizoen zijn familie ingelicht over zijn transitie van man naar vrouw. In het voorjaar van 2016 maakt de 'Thuis'-kijker voor het eerst kennis met Leen als Kaat Bomans.

Wie is Leen Dendievel?

Leen (geboren in 1983, Kortrijk) is bekend van verschillende televisierollen, zoals '16+', 'Spring' en 'Emma'. Ze vertolkte daarnaast ook heel wat gastrollen in onder andere 'Familie', 'De Kotmadam', 'Zone Stad', 'Louis Louise', 'David', 'Dag en nacht', 'Goesting' en 'FC De Kampioenen'. Ze heeft meegewerkt aan het sketchprogramma 'En toen kwam ons ma binnen' op 2BE en tapte een paar moppen in 'Nonkel Mop' op vtm.

Leen speelde in het theater ondere andere bij Theater aan de Stroom en bij De Komedie Compagnie. Ook nu ze bij 'Thuis' aan de slag is, blijft ze voor theater werken. In de toekomst staat ze nog op het podium bij De Komedie Compagnie, Theater Paljas en Het Echt Antwaarps Theather.

"Een eer om met Marleen en Pol te werken"

Leen kijkt er enorm naar uit om deel uit te maken van de 'Thuis'-cast :
"Ik ken bijna iedereen, maar heb nog nooit met iemand de set of een scène gedeeld. Het is een eer om met Marleen en Pol een gezin te vormen, hele fijne mensen en goede acteurs. Bovendien is het een rol met vlees aan en dat kom je niet zo vaak tegen. Ik neem deze kans dan ook met beide handen aan. En ik haal alles uit de kast om die rol goed neer te zetten. Dat is belangrijk, zowel voor mensen die niet vertrouwd zijn met het begrip 'transgender', als voor transgenders zelf.

Ik kom niet onvoorbereid op de set. Toevallig heb ik zelf - nog voor ik wist voor deze rol in aanmerking te komen - een tijdje geleden een vrouw 'herontdekt'. Zij heeft mij veel verteld en ik ga zeker ook verder te rade bij haar. Elk verhaal is anders, maar ook zij is ooit een man geweest en kan mij raad geven bij de moeilijk te spelen situaties."


Wij brengen ook dit seizoen, telkens op zondag, al een korte inhoud van de afleveringen die er de komende week worden uitgezonden.

* INHOUD 'THUIS' - AFLEVERING 3.916 TOT EN MET 3.920.

Frank en Eddy beseffen allebei dat hun ruzie grote gevolgen kan hebben. Femke en Peter krijgen goed nieuws. Stan wil graag Hélène bezoeken.

- maandag 25 januari - aflevering 3.916 : Frank en Eddy beseffen allebei dat hun ruzie grote gevolgen kan hebben. Femke en Peter krijgen goed nieuws. Stan wil graag Hélène bezoeken. Ann is niet van plan om zich te laten doen. Julia krijgt een berisping van Femke. Peggy spreekt Renzo aan over zijn gedrag.

- dinsdag 26 januari - aflevering 3.917 : Femke heeft niet zo'n goed nieuws voor Julia. Judith geeft Ann goede raad, maar tegelijk doet ze op die manier aan zelfreflectie. Simonne gaat op ziekenbezoek. Judith en Stan gaan Hélène opzoeken in de gevangenis.

- woensdag 27 januari - aflevering 3.918 : Jana en Bob helpen Olivia uit de nood. Lowie gaat langs bij Ann. Yvette komt op bezoek bij de Kabouters. Renzo en Peggy plannen een leuke avond met Dylan. Femke is bezorgd. Tussen Wendy en Toon laait de passie hoog op.

- donderdag 28 januari - aflevering 3.919 : Paulien heeft enorm veel zenuwen. Rosa maakt afspraken met Peter. Marianne bezoekt Hélène. Eddy is slechtgezind. Ann zit met twijfels. Stan bezorgt Renée een mooie verrassing. Femke gooit het over een andere boeg met de Withoeveproducten.

- vrijdag 29 januari - aflevering 3.920 : Emma komt naar huis voor een weekend. Paulien krijgt een unieke kans, maar zal ze die kunnen grijpen? Renzo passeert in de Frens. Yvette krijgt onverwacht bezoek. Rosa en Julia maken ruzie. Simonne wordt verrast.

Mis niets van 'Thuis'

Vanaf dit seizoen is er ook een volledig nieuwe eindgeneriek mét vooruitblik naar de volgende aflevering. Ook dit eenentwintigste seizoen kan je voor het meest recente nieuws, exclusieve clips en foto's terecht op de enige officiële 'THUIS'-pagina op Facebook, en op de vernieuwde een.be. En wie tijdens de aflevering wil tweeten, kan dat met de intussen vertrouwde hashtag #thuisopeen.

'Thuis', het eenentwintigste seizoen, telkens van maandag tot vrijdag rond de klok van 20.10 op Eén. De reeks is eveneens beschikbaar via 'Ooit Gemist'. (bron, logo en foto's : Eén/VRT)

24-01-2016 om 11:59 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Familie' : June doet een onthutsende ontdekking en Cédric wil bij Benny en Liesbeth gaan wonen.

 Op maandag 24 augustus 2015 ging het inmiddels vijfentwintigste seizoen van 'Familie' van start. De eerste aflevering van dat nieuwe seizoen was niet alleen extra lang, maar ook extra emotioneel.

* Jasmijn Van Hoof en haar vriend gaan een jaar op wereldreis

 Jasmijn zal een jaar niet meer op de set van 'Familie' staan en dus verdwijnt haar personage Stefanie een jaar uit de reeks. Hoe dit gebeurt, kunnen we nog niet verklappen, daarvoor moet je natuurlijk kijken. Ze is de bazen heel dankbaar dat ze dit mag doen. Met een bang hartje stelde ze de vraag, want het is nu eenmaal niet simpel om een personage zo lang uit beeld te houden.

Toch kreeg ze een 'go' van haar bazen en dat zorgt ervoor dat ze volgende maand richting Mexico vertrekt. Van daaruit zal ze met de rugzak door Centraal- en Zuid-Amerika trekken. Maar ze komt zeker terug in de serie. "Dat heb ik beloofd aan de bazen. Ik speel veel te graag mee in 'Familie'" aldus Jasmijn.

Ook dit seizoen, telkens op zondag, brengen wij al de korte inhoud van de afleveringen van het vijfentwintigste seizoen die de komende week op het scherm zullen komen.

* INHOUD 'FAMILIE' - AFLEVERING 5.656 TOT EN MET 5.660.

- maandag 25 januari - aflevering 5.656 : Hanne, Trudy en Jelle zijn terug van een weekendje Milaan. Voor Trudy en Jelle breekt een moeilijk moment aan wanneer Hanne haar koffers pakt om bij de Friends in te trekken. Zjef trommelt iedereen op om Hanne een warm welkomstfeest te geven. Niko is helemaal van slag door wat er zich heeft afgespeeld. De opening van de brouwerij komt zelfs op de helling te staan.

- dinsdag 26 januari - aflevering 5.657 : Simon vreest voor een financiële ondergang van Fashion. Hij probeert Peter te overhalen om geen grote mediacampagne op poten te zetten. Mieke voelt zich eenzaam in de brouwerij, vooral nu Niko overweegt om ermee te stoppen. June slaagt erin om te communiceren met Kirsten. Op die manier doet ze een onthutsende ontdekking.

- woensdag 27 januari - aflevering 5.658 : Tussen Peter en Simon is de spanning te snijden. Véronique besluit Peter te confronteren wanneer Stefanie haar vertelt dat ze zich zorgen maakt over haar vriend. Benny en Cédric zijn sinds hun trip de beste maatjes. Rudi en Zjef hebben het moeilijk. June krijgt van Kirsten eindelijk de volledige waarheid te horen.

- donderdag 28 januari - aflevering 5.659 : Benny overweegt om Cédric een time-out te gunnen en hem bij de familie Coppens te laten intrekken. Niet iedereen staat hier echter voor te springen. Mieke wil een B&B starten in de brouwerij. Niko moedigt haar aan, maar Jan en Linda reageren sceptisch. June confronteert Stan met wat ze te weten is gekomen. Simon ergert zich hoe langer hoe meer aan het gedrag van Peter.

- vrijdag 29 januari - aflevering 5.660 : Véronique kan het maar moeilijk verkroppen dat Cédric liever bij Benny en Liesbeth gaat wonen. Simon ontdekt waarmee Peter bezig is. Véronique kan er niet mee lachen en probeert er alles aan te doen om hem te stoppen. Rudi ziet zwarte vlekken en raakt in paniek. June zet Stan onder druk. Niko's brouwerij wordt officieel geopend.

'Familie', van maandag tot en met vrijdag, telkens tussen 19.55 en 20.35 op vtm. Volg 'Familie' ook op Facebook en Twitter. (bron, logo en foto : vtm)

24-01-2016 om 11:48 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Wittekerke' : Laurens ontdekt dat Kevin een gigolo is en Georges start met zijn kiescampagne.

Op dinsdag 31 augustus 1993 maakte Vlaanderen voor de eerste maal kennis met de inwoners van het fictieve kuststadje 'Wittekerke'. Vijftien seizoenen en 1.067 afleveringen later viel op dinsdag 26 augustus 2008 definitief het doek over deze populaire Vlaamse reeks. Oorspronkelijk was 'Wittekerke' gebaseerd op het Australische 'E-Street' maar de serie overschreed het aantal afleveringen (vijftig) en vaarde zo gedurende bijna vijftien jaar haar eigen koers.

In die vijftien jaar passeerden heelwat acteurs de revue en zo maakten onder meer Pascale Michiels (backing vocal Belgische inzending ESF 1996), Davy Gilles (De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999), Danaë Van Oeteren (Eurosong 2002), Anneleen Liégeois (Eurosong 2004), Els de Schepper (Eurosong 2006), Nicolas Caeyers (Eurosong for Kids 2006) en Stan Van Samang (lid vakjury 'Junior Eurosong 2010') voor korte of langere tijd hun opwachting in de reeks.

Voor de fans van 'Wittekerke' is er heel goed nieuws want vtm zendt sinds dinsdag 02 april 2013 de reeks opnieuw uit en dit vanaf de allereerste aflevering die meer dan twintig jaar geleden op het scherm kwam. Voortaan heb je tussen maandag en vrijdag rond de klok van 14.10 afspraak met de bewoners van het kuststadje.

We zetten telkens op zondag al een korte inhoud van de afleveringen die er de komende week worden uitgezonden.

* INHOUD 'WITTEKERKE' - AFLEVERING 642 TOT EN MET 646.

- maandag 25 januari - aflevering 642 : JP wil Sneyers aan zijn zijde bij de verkiezingen. Suzanne wil eenlingerieshow organiseren in de Schorre. Nancy geeft Luc een cadeautje. Kevin biedt zijn ontslag aan in het ziekenhuis.

- dinsdag 26 januari - aflevering 643 : Jan wil een plaats op de GVW-lijst. Sneyers ziet Raf en Suzanne kussen. Denise wil dat Kevin haar mijdt in het openbaar. Nelly wil Ivan uitnodigen voor een etentje.

- woensdag 27 januari - aflevering 644 : Merel weigert met Elke te praten. Het etentje met Ivan bij Nellie is een succes. Ilse faalt op haar eerste examen. Georges start met zijn kiescampagne. Suzanne organiseert een lingerieshow in De Schorre.

- donderdag 28 januari - aflevering 645 : Merel gaat de naar kliniek om een abortus te laten plegen. Luc gaat naar bed met Nancy. Nellie is erg enthousiast over de massage bij Ivan. Kevin ligt in conflict met Denise. Raf vertelt Joke dat hij verliefd is op Suzanne.

- vrijdag 29 januari - aflevering 646 : Nancy verneemt dat Luc zelf geen frank heeft. Jan wil met Ivan naar een Shiatsu-cursus. Sneyers is ongelukkig nu hij vernomen heeft dat Merel geen abortus heeft laten plegen. Laurens ontdekt dat Kevin een gigolo is. Sneyers wil dat Jan de lijsttrekker van GVW wordt. Joke vraagt Raf te kiezen tussen haar en Suzanne.


'Wittekerke', sinds dinsdag 02 april 2013 telkens van maandag tot en met vrijdag, op vtm en dit rond de klok van 14.15. (bron en foto's : vtm)

24-01-2016 om 11:13 geschreven door Redactie  


23-01-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Vers van de pers' (23-01-2016).

Op voorlaatste zaterdag van januari zijn we opnieuw op post om het nieuws op muzikaal vlak voor jou allemaal mooi op een rijtje te zetten in 'Vers van de pers'. En vandaag beperken we ons enkel tot de vijf liedjes die afgelopen zondag, 17 januari, tijdens 'Eurosong 2016' streden om het Belgische ticket voor Stockholm.

Diezelfde dag werden de liedjes uitgebracht en wie dat wil kan ze nog steeds downloaden via onder meer iTunes .

Laura Tesoro : "What's The Pressure" - klik HIER.
Auteur(s) : Sanne Putseys en Louis Favre.
Productie :
Peter Gordeno.
Publishing :
Because Editions.

Tom Frantzis : "I'm Not Lost" - klik HIER.
Auteur(s) : Tom Frantzis/Yves Gaillard.
Productie :
Luuk Cox.
Publishing :
CNR Publising.

Adil Aarab : "In Our Nature" - klik HIER.
Auteur(s) : Adil Aarab/Bas Kennis/Will Knox/Joes Brands.
Productie :
Bas Kennis.
Publishing :
Pennies From Heaven/Copyright Control.

Amaryllis : "Kick The Habit" - klik HIER.
Auteur(s) : Amaryllis Uitterlinden.
Productie :
Reinhard Vanbergen.
Publishing :
Copyright Control.

Astrid Destuyver : "Everybody Aches" - klik HIER.
Auteur(s) : Niko Westelinck.
Productie :
Farhot.
Publishing :
CTM Entertainment Belgium.

Een nieuwe afspraak maken we voor aanstaande zaterdag. Ondertussen wensen we je alvast heel veel luisterplezier!

23-01-2016 om 18:36 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2016 : Alexander Ivanov (IVAN) gaat voor Wit-Rusland naar het Eurovisie Songfestival.

 Gisteren, vrijdag 22 januari 2016, werd in Wit-Rusland de kandidaat gekozen die in mei zal deelnemen aan de eenenzestigste editie van het Eurovisie Songfestival.

De nationale omroep BTRC ging tussen vrijdag 23 oktober en zaterdag 21 november jongstleden op zoek naar inzendingen voor de nationale selectie en uiteindelijk werden er zo'n honderd liedjes ontvangen. Op donderdag 26 november (eerste zestig) en dinsdag 01 december (resterende kandidaten) vonden er twee interne selecties plaats waarbij de kandidaten hun nummer moesten voorstellen aan een vakjury.

Die jury (Alexander Tikhanovich, Vasily Rainchik, Olga Schlager, Olga Salamakha, Marianna Nikolayeva, Elena Treshchinskaya, Olga Ryzhikova, Evgeny Perlin, Alexander Mezhenny, Sergei Andrianov, Olga Drozdova, Ekaterina Samsonova, Dmitry Sankovich, Gunesh, Iskui Abalyan, Sasha Nemo, Dmitry Koldun, Alyona Lanskaya en Teo) mocht maximaal vijftien kandidaten aanduiden voor de finale maar het werden er uiteindelijk tien. Hun namen werden op die eerste dag van december bekendgemaakt.

In tegenstelling tot voorgaande jaren lag het lot van de kandidaten ditmaal in de handen van de kijkers thuis die door middel van televoting (telefoon en sms) hun voorkeur kenbaar maakten. Voor het eerst kwam er dus geen vakjury aan te pas om de kandidaat voor Stockholm aan te duiden.

* uitslag nationale finale (tussen haakjes namen van componisten en tekstschrijvers) :

01. "How To Fly" (Viktor Drobysh) door IVAN (Alexander Ivanov) : 23.167 stemmen.
02. "My Universe" (Leonid Shirin, Natalia Tambovtseva) door NAPOLI : 22.399 stemmen.
03. "Running To The Sun" (Leonid Shirin, Kirill Yermakov, Natalia Tambovtseva) door Kirill Yermakov : 13.555 stemmen.
04. "Geta zyamlya (This Land)" (Artyom Lukyanenko, Kseniya Zhuk) door NAVI : 5.423 stemmen.
05. "Flame" (Eugene Oleinik, Julia Bykova, Renee Pozzi) door Alexei Gross : 3.202 stemmen.
06. "Pray For Love" (Anastasiya Malashkevich, Alexandra Popkovich) door Anastasya Malashkevich : 2.680 stemmen.
07. "Turn Around" (Maxim Aleinikov, Alexander Yatsevich) door THE EM : 2.164 stemmen.
08. "Not Alone" (Valeriya Sadovskaya, Roman Kolodko) door Valeria Sadovskaya : 1.322 stemmen.
09. "Radiowave (Ne shodi s uma)" (Vlad Chizhikov, Roman Kolodko) door Radiovolna : 805 stemmen.
10. "Glory Night" (Alexandra Zakharik, Mariya Kirdun) door Sasha Zakharik : 727 stemmen.

 Zanger IVAN, oftewel Alexander Ivanov (Gomel, 29 oktober 1994), mag midden mei namens zijn land deelnemen aan de eenenzestigste editie van het Eurovisie Songfestival met het liedje "How To Fly". Het nummer is van de hand van Viktor Drobysh, onder meer verantwoordelijk voor de Russische Songfestivalinzendingen "Nobody Hurt No One" (2005) en "Party For Everybody" (2012).

Wie dat wil kan de Wit-Russische nationale finale (her)bekijken via de website van Eurovision.tv (klik HIER). (bron, logo en foto : BTRC)

23-01-2016 om 18:20 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2016 : wint Ira Losco vanavond het Maltese ticket voor het Eurovisie Songfestival?

Vanavondzaterdag 23 januari 2016, vindt in Malta de finale plaats van de nationale selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

Op donderdag 03 september 2015 maakte
TVM bekend dat het op zoek ging naar liedjes voor die selectie en Amber, die vorig jaar het eiland vertegenwoordigde, was uitgesloten van deelname.

Geïnteresseerden moesten hun inzending(en) op donderdag 29 en vrijdag 30 oktober 2015 indienen bij de omroep, vergezeld van een tweede nummer, een cover of een eerder uitgebracht nummer van de artiest. Deze artiesten moesten de Maltese of de dubbele (waaronder de Maltese) nationaliteit bezitten, componisten en tekstschrijvers mochten zowel uit binnen- als uit het buitenland komen.

Er werden in totaal 153 liedjes (stijging met negentien eenheden) ingediend bij de omroep en na een eerste selectie bleven er daar op donderdag 03 december nog negenenveertig van over. Uit dat aantal werden er in totaal twintig geselecteerd en op vrijdag 11 december werden de namen van de artiesten bekendgemaakt tijdens het programma 'Xarabank'. Meteen kregen de kijkers ook een fragmentje van de nummers te horen.

Voorafgaand aan deze finale vond gisterenavond, vrijdag 22 januari, reeds de halve finale plaats van 'Malta Eurovision Song Contest 2016' met twintig liedjes. Veertien van hen stootten door naar de finale van vanavond en inmiddels is ook de volgorde van optreden tijdens deze finale bekend.

* volgorde van optreden tijdens de finale 'Malta Eurovision Song Contest 2016' :

01. "All Around the World" (tekst : Angie Laus ; muziek : Matthew Ker, Jonas Gladnikoff, Michael James Down, Primož Poglajen) door Deborah C.
02. "Little Love" (tekst : Matthew Mercieca ; muziek : Cyprian Cassar) door Franklin Calleja.
03. "Under the Sun" (tekst : Matthew Mercieca ; muziek : Daniel Testa, Elton Zarb) door Daniel Testa.
04. "Golden" (tekst en muziek : Brooke Borg, Sara Biglert, Christian Schneider, Aidan O'Connor) door Brooke (Brooke Borg).
05. "Flashing Lights" (tekst : Matthew Mercieca ; muziek : Elton Zarb) door Raquel.
06. "Kingdom" (tekst : Matthew Mercieca ; muziek : Elton Zarb) door Christabelle Borg.
07. "Falling Glass" (tekst en muziek : Jonas Gladnikoff, Sara Ljunggren, Georgios Kalpakidis) door Corazón.
08. "Fire Burn" (tekst : Natasha Turner ; muziek : Jonas Gladnikoff, William Taylor) door Dominic.
09. "The Flame" (tekst : Gerard James Borg ; muziek : Philip Vella) door Jessika.
10. "Alive" (tekst : Filip Lindfors ; muziek : Paul Abela, Michael James Down, Marie Pettersson) door Jasmine.
11. "You're Beautiful" (tekst : Fleur Balzan ; muziek : Paul Giordimaina) door Laurence Gray.
12. "Young Love" (tekst : Matthew Mercieca ; muziek : Elton Zarb) door Maxine Pace.
13. "Chameleon" (tekst en muziek : Ira Losco, Talkback) door Ira Losco.
14. "Lighthouse" (tekst : Matthew Mercieca ; muziek : Cyprian Cassar) door Kim (Kimberley Cortis).

- reeds uitgeschakeld :

- "Light Up My Life" (tekst en muziek : Ylva Persson, Linda Persson) door Stefan Galea.
- "Empty Hearted" (tekst en muziek : Ylva Persson, Linda Persson, Dimitri Stassos) door Domenique.
- "I Love You" (tekst : Sandra Nordstrom ; muziek : Henric Pierroff) door Dario.
- "Right Here With You" (tekst : Sarah Crystal, Toby Farrugia ; muziek : Toby Farrugia, Pamela Bezzina) door Sarah Crystal.
- "Frontline" (tekst : Emil Calleja Bayliss ; muziek : Philip Vella) door Danica Muscat.
- "That's Why I Love You" (tekst en muziek : Ira Losco, Howard Keith Debono, Matthias Strasser, Stefan Moessle) door Ira Losco.

Tijdens deze nationale selectie ligt het lot van de kandidaten in de handen van een vijfkoppige vakjury (Nick Clark-Lowes, Viara Ankova, Sabrija Vulic, Luke Fisher en voorzitter Quinton Scerri)(afgerond 83%) en de kijkers thuis die via televoting 1/6 van de stemmen (afgerond 17%) mogen toekennen. De grote favoriet om het Maltese ticket in de wacht te slepen is oud-festivaldeelneemster Ira Losco die het land in 2002 in de Estse hoofdstad Tallinn een tweede plaats bezorgde met "7th Wonder".

Zowel de halve finale als de finale gaan door in het MCC (Mediterranean Conference Centre) in Valletta en beide uitzendingen worden in goede banen geleid door Ben Camille. Destiny Chukunyere (winnares JESF 2015) zal de finale openen  verder maken ook Amber (ESF 2015) en Southville Dancers hun opwachting. Zij zullen allen aantreden als intervalact.

De finale gaat vanavond van start rond de klok van 20.45 en wordt rechtstreeks uitgezonden via het eerste net van TVM alsook via het internet (klik HIER). Daarnaast kan deze finale ook gevolgd worden via de website van Eurovision.tv (klik HIER). (bron, logo en foto : TVM)

23-01-2016 om 12:52 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2016 : Litouwse omroep zet de zoektocht naar kandidaat voor Stockholm verder met derde voorronde.

Vandaag, zaterdag 23 januari 2016, gaat in de Baltische staat Litouwen de nationale selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival verder met de derde voorronde.

De nationale omroep (LRT) maakte op dinsdag 06 oktober bekend dat het op zoek ging naar artiesten en/of inzendingen. De nationale selectie gaat door met Litouwse onderdanen (of buitenlanders met een geldige verblijfsvergunning), buitenlanders zijn dus uitgesloten van deelname. De geïnteresseerden konden zich tot en met dinsdag 01 december aanbieden bij de nationale omroep. Dit mochten zowel artiesten zijn (met of zonder liedje), componisten en/of tekstschrijvers. Zowel de componisten als de tekstschrijvers hoefden niet de Litouwse nationaliteit te bezitten.

Na het verstrijken van de deadline ging een interne vakjury aan de slag en werden de liedjes en de artiesten geselecteerd. Er werden drie categorieën geselecteerd :

- artiesten die zich hebben aangeboden zonder liedje (1).
- componisten met liedje maar zonder bijhorende artiest(en)(2).
- artiesten met een liedje (3).

In tegenstelling tot de twee voorgaande jaren is de selectieprocedure opnieuw gewijzigd en we proberen die nieuwe procedure wat toe te lichten. In eerste instantie zouden veertig kandidaten worden geselecteerd maar op maandag 21 december maakte de omroep 'slechts' achtentwintig namen bekend.

De groepen 1 en 2 (zie hierboven) worden samengevoegd en de zestien (eerder was vermeld twintig) geselecteerden maakten reeds hun opwachting in de eerste en tweede voorronde. In elke voorronde traden acht (in plaats van tien) kandidaten aan en zes van de zestien kandidaten zijn na deze twee uitzendingen reeds uitgeschakeld. De derde groep (de artiesten met een liedje) zouden aantreden in de derde en vierde voorronde maar de Litouwse omroep besliste om ze alle twaalf vanavond reeds te laten opdraven. Tien van hen stoten door naar de volgende ronde. Hoe het verder gaat verlopen met de selectie is op dit ogenblik nog niet geheel duidelijk en daarom geven we het verdere verloop alvast met het nodige voorbehoud.

Tijdens de vijfde voorronde zijn de tien kandidaten uit groepen 1 en 2 opnieuw aan de beurt waarbij vijf van hen doorstoten naar voorronde zeven. In de zesde voorronde worden de helft van liedjes van groep drie geëlimineerd zodat we in de zevende voorronde (halve finale) dus nog tien liedjes overhebben. Uit deze voorronde stoten de vijf beste kandidaten door naar de finale waarin dan de artiest en het liedje voor Stockholm worden gekozen. Tijdens de volledige nationale selectie ligt het lot van de kandidaten in de handen van een vakjury en de kijkers thuis, die elk 50% van de punten mogen toekennen.

Tijdens deze derde show treden dus de twaalf overige kandidaten aan en hun lot ligt in de handen van een vakjury (Darius Užkuraitis, Nomeda Kazlaus, Ramūnas Zilnys en Laima Lapkauskaitė), de kijkers thuis en een driekoppige internationale jury bestaande uit Vanessa Lancaster (zangeres Touch and Go, Verenigd Koninkrijk), Dave Holmes (gitarist, Verenigd Koninkrijk), Denis Ingoldsby (producer, Verenigd Koninkrijk) en Peter Freudenthaler (zanger van Fools Garden, Duitsland).

* de twaalf geselecteerde kandidaten (tussen haakjes reeds de punten van de Litouwse vakjury) :

01. "Life (Not That Beautiful)" (tekst : Joacim Dubbelman ; muziek : Joacim Dubbelman, Andreas Karlsson, Daniel Ström, Magnus Öunapuu, Mats Lekman) door Ieva Zasimauskaitė (6 punten).
02. "Mayday" (tekst en muziek : Daniel Persson, Magnus Mikaelsson) door Baiba (4 punten).
03. "When it Sings" (tekst en muziek : Franz Bengtsson) door Evelina Jocytė (4 punten).
04. "Long Way From Home" (tekst en muziek : Erik Dahlqvist, Aidan O'Connor, Göran Frid, Linda Dahl, Peter Dahl, Jimmy Glavå) door E.G.O. (2 punten).
05. "Stars In A Rainbow" (tekst en muziek : Aidan O'Connor, Claus Christensen, Mikael Nordmark, Matilde Hemmingsen) door Berta Timinskaitė (5 punten).
06. "Survivors" (tekst en muziek : Ylva Persson, Linda Persson) door Deividas Žygas (0 punten).
07. "Never Knew Love" (tekst : Tina Almqvist Hilli ; muziek : Tina Almqvist Hilli, Daniel Persson) door Neringa Šiaudikytė (8 punten).
08. "Butterfly" (tekst en muziek : Calle Kindbom, Dan Fernstrom, Viktor Bruno) door 4 Roses (1 punt).
09. "Strong" (tekst : Aidan O'Connor ; muziek : Fred Endresen) door Saulenė Chlevickaitė (3 punten).
10. "If Tomorrow Never Comes" (tekst en muziek : Joacim Dubbelman, Håkan Glänte) door Milda Martinkėnaitė (7 punten).
11. "In My World" (tekst en muziek : Niclas Bergqvist) door Ruslanas Kirilkinas (10 punten).
12. "You Bet" (tekst : Rafael Artesero, Aistė Pilvelytė ; muziek : Rafael Artesero) door Aistė Pilvelytė (12 punten).

De nationale selectie, "Eurovizijos" dainų konkurso nacionalinė atranka, wordt dit jaar in goede banen geleid door Andrius Rožickas en Gerūta Griniūtė. De derde voorronde, die op dinsdag 19 januari 2016 werd ingeblikt, wordt vanavond, zaterdag 23 januari, uitgezonden via het eerste net van de nationale omroep tussen 20.00 en 22.05 (21.00-23.05 plaatselijke tijd) en kan ook via het internet worden gevolgd (via LRT of via LRT Lituanica). (bron en logo : LRT)

23-01-2016 om 12:07 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2016 : vanavond gaat Hongaarse Songfestivalselectie 'A Dal 2016' van start.

 Ook dit jaar gaat de Hongaarse nationale omroep (MTV) via een nationale selectie op zoek naar de kandidaat voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival. Voor de vijfde maal op rij zal via 'A Dal' de artiest en het nummer worden gekozen dat voor het land zal deelnemen aan de zestigste editie van het liedjesfestival.

Tussen maandag 19 oktober en woensdag 25 november (middernacht) ging de omroep op zoek naar inzendingen voor die nationale selectie. Enkel artiesten die reeds een album uitbrachten, of te horen waren op radio/te zien op televisie, of die een platencontract bezitten mogen deelnemen aan 'A Dal 2016'. Daarnaast moeten ze de Hongaarse nationaliteit bezitten of de taal machtig zijn. Buitenlandse componisten/tekstschrijvers worden toegelaten zover ze werken met een artiest die voldoet aan bovenvermelde voorwaarden.

In totaal werden 372 liedjes ontvangen, een stijging met tweeëntwintig eenheden ten opzichte van vorig jaar. Een interne vakjury (tien leden) ging aan de slag en selecteerde dertig artiesten die vanaf vanavond gaan strijden om het ticket voor Stockholm.

* deelnemers eerste voorronde 'A Dal 2016' (in alfabetische volgorde) :

01. "Kötéltánc" (tekst : Szabolcs Hujber, Gyárfás Máté ; muziek : Pál Benjámin) door Benji (Huy Le Quang).
02. "Free To Fly" (tekst : Bence Vaura, Péter Szikszai, Ferenc Feng Ya Ou ; muziek : Bence Vaura, Péter Szikszai, Ferenc Feng Ya Ou, Norbert Szűcs) door ByTheWay (Bence Vaura, Péter Szikszai, Ferenc Feng Ya Ou).
03. "Kéne közös kép" (tekst : Jenő Bartalos ; muziek : Jenő Bartalos, Zoltán Jappán Takács) door Egy Másik Zenekar (Lili Péterffy, Jenő Bartalos, István Cseh, György Hellenpárt, András Markovics, Vivien Tiszai).
04. "Pioneer" (tekst : Borbála Csamai ; muziek : Zé Szabó) door Freddie (Gábor Alfréd Fehérvári).
05. "Ott leszek" (tekst : Krisztina Kotsy ; muziek : Krisztián Burai, Fatima Mohamed) door Fatima Mohamed.
06. "Uncle Tom" (tekst : Isaak Palmer ; muziek : Isaak Palmer, Örs Kozák, Antal Kert) door Mushu (Isaak Palmer, Örs Kozák, Antal Kert).
07. "Stardust" (tekst : Odett Polgár ; muziek : Péter Polgár) door Odett (Odett Polgár).
08. "Fire" (tekst : Todd Williams ; muziek : Reni Tolvai, Zsolt Szepesi) door Reni Tolvai.
09. "Power Of Love" (tekst en muziek : Jázmin Török) door Jázmin Török.
10. "Singing Peace" (tekst : Petra Veres-Kovács ; muziek : Tamás Subecz) door Petra Veres-Kovács.

Het lied voor Stockholm zal gekozen worden door een vakjury (Pierrot, Both Miklós, Frenreisz Károly en Zséda) en door de kijkers thuis die door middel van televoting hun voorkeur kenbaar zullen maken. In een eerste ronde kiezen de leden van de vakjury en de kijkers thuis (via een app) vijf liedjes die doorstoten naar de halve finale en uit de overblijvende vijf mogen de kijkers dan nog één liedje doorsturen. Vier liedjes vallen er na elke voorronde onherroepelijk af.

Net als voorbije twee jaar is het zo dat de nummers niet enkel in de eigen landstaal moeten gezongen worden, maar dat ze ook mogen vertolkt worden in het Engels of in één van etnische talen die in het land erkend zijn.

De eerste voorronde van 'A Dal 2016' gaat vanavond van start om 19.40 en wordt rechtstreeks uitgezonden via het eerste net van de Hongaars omroep. De nationale selectie kan ook worden gevolgd via het internet en dat kan via deze link (Duna), via deze link (Duna World) alsook via de website van 'A Dal 2016' (klik hier). Op deze website kunnen de liedjes worden beluisterd door te klikken op 'Dalok'.

Alle uitzendingen worden in goede banen geleid door Csilla Tatár die vanuit de greenroom het gezelschap krijgt van Levente Harsányi. (bron en logo : MTV).

23-01-2016 om 11:28 geschreven door Redactie  




VOLG ONS OOK OP TWITTER & FACEBOOK.



Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs