Twelve Points...Douze Points...Kiev 2017...

Deze website wordt niet meer geüpdatet! Volg ons via https://twitter.com/12_TPDP_12.....

10-01-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'The Voice Kids' : schrijf je nu al in voor het derde seizoen van 'The Voice Kids' op vtm.

Eergisteren, vrijdag 08 januari 2016, viel het doek over het tweede seizoen van 'The Voice Kids'. Josefien, Julie, Anke, Jens, Leeloo en Jasmine streden tijdens de finale om de overwinning die uiteindelijk ging naar de 14-jarige Jens Dolleslagers uit het Oost-Vlaamse Zelzate.

Wil jij in zijn voetsporen treden dan moet je nu je kans grijpen en je inschrijven voor het derde seizoen van 'The Voice Kids'. Inmiddels weten we dat Vlaanderen barst van het talent en op talent valt geen leeftijd te plakken. Ben jij tussen zeven en veertien jaar oud en hou je van zingen, schrijf je dan zeker in en wie weet sta jij binnenkort op het enige echte podium van 'The Voice Kids'!

 Inschrijven kan je via deze link en wie weet win jij wel de derde reeks van 'The Voice Kids'. Alvast heel veel succes gewenst!
(bron en foto's : vtm)

10-01-2016 om 17:15 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2016 : namen tien deelnemers Deense Songfestivalselectie voor tweede jaar op rij reeds gelekt.

 Net als vorig jaar zijn ook dit jaar de namen gelekt van de tien kandidaten die in februari gaan deelnemen aan de Deense selectie voor het Eurovisie Songfestival.

Afgelopen donderdag, 07 januari 2016, maakte de Deense nationale omroep bekend dat het op donderdag 28 januari eerstkomende een
persconferentie zou houden waarop de namen van de tien deelnemers aan 'Melodi Grand Prix 2016', de nationale selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival, wereldkundig zouden worden gemaakt.

Maar net als vorig jaar werden de namen reeds eerder gelekt. Vorig jaar verstuurde één van de verdelers de cd's al eerder dan afgesproken en zo kregen toen een (onbekend) aantal mensen het album twee dagen eerder in handen. Ditmaal verschenen de liedjes eerder vandaag, zondag 10 januari, reeds op Spotify.

 * deelnemers 'Melodi Grand Prix 2016' :

01. "Rays of Sunlight" door David Jay.
02. "Heart Shaped Hole" door Simone.
03. "To Stjerner" door Muri & Mario.
04. "Blue Horizon" door Sophia Nohr.
05. "The Wrong Kind" door Veronicas Illusion.
06. "Soldiers Of Love" door Lighthouse x.
07. "Who Needs A Heart" door Kristel Lisberg.
08. "Break It Good" door Jessica.
09. "Breakaway" door Bracelet.
10. "Never Alone" door Anja Nissen.

De finale van 'Melodi Grand Prix 2016' zal plaatsvinden in het Forum in Horsens op zaterdag 13 februari. Ook in 2005, 2007 en 2008 vond de nationale selectie plaats op dezelfde locatie.

UPDATE (14.51) : De Deense omroep DR heeft de lijst van de deelnemers inmiddels bevestigd op haar website (klik HIER). (bron : Spotify, DR)

10-01-2016 om 16:21 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eurosong 2016 : vanavond stellen de vijf kandidaten hun liedje voor Stockholm voor.

Vanavond, zondag, 10 januari 2016, vindt in eigen land de tweede liveshow plaats van 'Eurosong 2016'. Tijdens deze show brengen onze vijf kandidaten de song waarmee ze in mei naar Stockholm willen trekken. Voor Adil Aarab, Astrid Destuyver, Tom Frantzis, Laura Tesoro en Amaryllis Uitterlinden is het de eerste keer dat ze hun eigen nummer voorstellen aan het grote publiek.

* de vijf nummers :



Adil brengt een nummer met een boodschap, een (h)eerlijke en mooie popsong.


Adil Aarab : "In Our Nature".
Auteur(s) : Adil Aarab/Bas Kennis/Will Knox/Joes Brands.
Productie :
Bas Kennis.
Publishing :
Pennies From Heaven/Copyright Control.

* Bas Kennis is lid van de populaire Hollandse band BLØF.
* Will Knox is een Britse singer-songwriter die ondermeer ook meeschreef aan het hitalbum "Layers" van Dotan.
* Joes Brands is studiotechnicus, producer en muzikant. Hij werkte al eerder samen met o.a. Admiral Freebee en Adil & AKA, de band van Adil Aarab.




Een sfeervolle en rijk gearrangeerde popsong met een verhaal én een verslavend refrein.


Amaryllis : "Kick The Habit".
Auteur(s) : Amaryllis Uiterlinden.
Productie :
Reinhard Vanbergen.
Publishing :
Copyright Control.

* Reinhard Vanbergen is vooral bekend als de multi-intrumentalist en oprichter van Das Pop, maar hij deed ook productiewerk voor o.a. The Happy en School is School.




De breekbare stem van Astrid komt volledig tot haar recht in deze eigentijdse soul-ballad van de Duitse electronica-wizard Farhot.

Astrid Destuyver : "Everybody Aches".
Auteur(s) : Niko Westelinck.
Productie :
Farhot.
Publishing :
CTM Entertainment Belgium.

* Niko Westelinck is een auteur/componist die in het verleden tal van kidspop-hits schreef voor o.a. de groep Bandits (Eurosong 2014) en Junior Eurosong, maar nu met "Everybody Aches" de stap naar het grote podium zet.
*
Farhot is een DJ/producer uit Hamburg die zelf electronische muziek maakt en eerder als producer samenwerkte met oa. Selah Sue, Nneka en Talib Kweli. Farhot remixte ook tal van hits waaronder "The Wire" van Haim.



Dit is Laura zoals we haar kennen : energieke en stuwende funkpop. Gekoppeld aan een stel verschroeiende blazers moet dat wel vonken geven.

Laura Tesoro : "What's The Pressure".
Auteur(s) : Sanne Putseys en Louis Favre.
Productie :
Peter Gordeno.
Publishing :
Because Editions.

* "What's The Pressure" is een nummer van Sanne Putseys aka Selah Sue dat ze samen schreef met haar ex-drummer Louis Favre. Hij schreef onder andere mee aan de hitsingle "This World" (Selah Sue).
*
Peter Gordeno is een Britse songwriter, producer en sinds 1998 de vaste toetsenman bij Depeche Mode.



Tom gooit alle remmen los met een hedendaags powerpop-nummer.


Tom Frantzis : "I'm Not Lost".
Auteur(s) : Tom Frantzis/Yves Gaillard.
Productie :
Luuk Cox.
Publishing :
CNR Publising.

* Yves Gaillard (pseudoniem voor Yves Jongen) schreef nummers voor o.a. Stan Van Samang (lid vakjury 'Junior Eurosong 2010'), Regi (componist/tekstschrijver "My Music", Eurosong 2008), Peter Luts, Kate Ryan (ESF 2006), Hadise (ESF 2009) en heeft nu een dikke hit te pakken met "I Can't Say No" van Lea Rue.
*
Luuk Cox is de man achter het danceproject Shameboy maar ook een begenadigd producer. Hij werkte samen met onder meer Arsenal, Maaike Ouboter en Stromae. Luuk was ook de producer van "Rhythm Inside" van Loïc Nottet (ESF 2015).

* De experten

Tijdens de tweede liveshow stellen de kandidaten hun song voor waaraan ze de afgelopen maanden hebben gewerkt. Welke song is het meest geschikt om Europa te veroveren? In deze liveshow staan experten Tom Helsen en Beverly Jo Scott klaar met goede tips.

- Tom Helsen

In de tweede aflevering van 'Eurosong' draait alles om de song waarmee de kandidaten naar Stockholm willen, en Tom Helsen is één van de meest gerespecteerde singer-songwriters van ons land.

Eind 2011 leek hij het nochtans gehad te hebben met de muziekbusiness, de constante aandacht en de commentaren. Maar hij kwam magistraal terug in 2015 met het album "Unbreakable". Dankzij de soundtrack van een Portugese televisieserie werd zijn song "Goodbye" een internationale hit. Het leverde hem een platendeal op met gegarandeerde releases in Azië, Europa en Zuid-Amerika.


- BJ Scott

BJ, zoals ze graag genoemd wordt, groeide op in Alabama maar woont al een kwarteeuw in Brussel. Als singer-songwriter bracht ze al zes albums uit, en daarnaast schreef ze mee aan songs van grootheden als Triggerfinger, Black Box Revelation en Stan Van Samang (lid vakjury 'Junior Eurosong 2010'.

Maar vooral : ze was dé vrouw achter het succes van Loïc Nottet die vorig jaar knap vierde eindigde op het Eurovisie Songfestival. BJ Scott ontdekte Loïc tijdens 'The Voice Belgique' en werd zijn coach.  Ze schreef mee aan "Rhythm Inside" en begeleidde Loïc op het Eurovisie Songfestival.


Pas tijdens de laatste liveshow, op zondag 17 januari, zullen tien jury's uit tien deelnemende landen samen met de Vlaamse kijkers kiezen wie de Belgische inzending voor het Eurovisie Songfestival wordt. Het is niet duidelijk of er ook vanavond kan gestemd worden en of die stemmen (net als die van vorige week) meegeteld zullen worden in de einduitslag.

Vorige week kwam Amaryllis Uiterlinden als winnares uit de bus, stemmen kan vanavond door de voornaam van de kandidaat te sms'en naar 6000 (1 stem per toestel).

'Eurosong 2016' tweede liveshow vanuit Lint vanavond, zondag 10 januari 2016, tussen 20.25 en 21.35 op Eén. De presentatie is in handen van Peter Van de Veire (presentator 'Eurosong 2012 : een song voor Iris', commentator ESF 2012-2014-2015, woordvoerder ESF 2012, presentator 'Eurosong 2014-2016').
(bron, logo en foto : VRT)

10-01-2016 om 10:48 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Thuis' : Waldek wordt onwel en het plan van Tom lijkt toch niet te lukken.

 Actrice Leen Dendievel vervoegt later dit voorjaar de cast van de populaire Eén-reeks 'Thuis' in de rol van Franky - en nu Kaat - Bomans. Het was de krant Het Laatste Nieuws die op dinsdag 05 januari 2016 uitpakte met het nieuws en nadien werd dit door de openbare omroep bevestigd.

Franky Bomans heeft op het einde van het vorige seizoen zijn familie ingelicht over zijn transitie van man naar vrouw. In het voorjaar van 2016 maakt de 'Thuis'-kijker voor het eerst kennis met Leen als Kaat Bomans.

Wie is Leen Dendievel?

Leen (geboren in 1983, Kortrijk) is bekend van verschillende televisierollen, zoals '16+', 'Spring' en 'Emma'. Ze vertolkte daarnaast ook heel wat gastrollen in onder andere 'Familie', 'De Kotmadam', 'Zone Stad', 'Louis Louise', 'David', 'Dag en nacht', 'Goesting' en 'FC De Kampioenen'. Ze heeft meegewerkt aan het sketchprogramma 'En toen kwam ons ma binnen' op 2BE en tapte een paar moppen in 'Nonkel Mop' op vtm.

Leen speelde in het theater ondere andere bij Theater aan de Stroom en bij De Komedie Compagnie. Ook nu ze bij 'Thuis' aan de slag is, blijft ze voor theater werken. In de toekomst staat ze nog op het podium bij De Komedie Compagnie, Theater Paljas en Het Echt Antwaarps Theather.

"Een eer om met Marleen en Pol te werken"

Leen kijkt er enorm naar uit om deel uit te maken van de 'Thuis'-cast :
"Ik ken bijna iedereen, maar heb nog nooit met iemand de set of een scène gedeeld. Het is een eer om met Marleen en Pol een gezin te vormen, hele fijne mensen en goede acteurs. Bovendien is het een rol met vlees aan en dat kom je niet zo vaak tegen. Ik neem deze kans dan ook met beide handen aan. En ik haal alles uit de kast om die rol goed neer te zetten. Dat is belangrijk, zowel voor mensen die niet vertrouwd zijn met het begrip 'transgender', als voor transgenders zelf.

Ik kom niet onvoorbereid op de set. Toevallig heb ik zelf - nog voor ik wist voor deze rol in aanmerking te komen - een tijdje geleden een vrouw 'herontdekt'. Zij heeft mij veel verteld en ik ga zeker ook verder te rade bij haar. Elk verhaal is anders, maar ook zij is ooit een man geweest en kan mij raad geven bij de moeilijk te spelen situaties."


 
Wij brengen ook dit seizoen, telkens op zondag, al een korte inhoud van de afleveringen die er de komende week worden uitgezonden.

* INHOUD 'THUIS' - AFLEVERING 3.906 TOT EN MET 3.910.

Zal Peggy echt vergiffenis krijgen nadat ze haar verhaal over Lucas uit de doeken deed?

- maandag 11 januari - aflevering 3.906 : Ann krijgt een telefoontje. Lowie is kwaad op Olivia en ook Peter is woedend. Peggy wil een toenadering doen tot Femke. Rosa kan haar hart luchten bij Jenny. Judith moet nog bekomen van het etentje. Eddy heeft een idee.

- dinsdag 12 januari - aflevering 3.907 : Rosa botst op Luc. Lowie duwt Olivia van zich af. Paulien heeft geen zin om te gaan werken. Tom heeft mogelijk een idee en deelt dat met Ann. Peggy zou graag de klok terugdraaien.

- woensdag 13 januari - aflevering 3.908 : Paulien heeft het moeilijk, maar ze kan rekenen op de steun van haar mama. Femke gebruikt Renzo als tussenpersoon om alle zaken te regelen met de Zus en Zo. Bob komt verrassend uit de hoek. Frank beseft dat hij verkeerd was.

- donderdag 14 januari - aflevering 3.909 : Olivia kan rekenen op de steun van haar vrienden. Peggy en Renzo proberen de draad weer op te pikken. Yvette en Nancy steunen Sam. Tom en Judith hebben enkele dingen te bespreken met Ann en Mayra.

- vrijdag 15 januari - aflevering 3.910 : Luc spelt Lowie de les. Waldek wordt onwel. Lowie doet zijn best om het terug goed te maken met Olivia. Peggy ziet het leven opnieuw wat rooskleuriger in. Het plan van Tom slaat als een boemerang terug in zijn gezicht.

Mis niets van 'Thuis'

Vanaf dit seizoen is er ook een volledig nieuwe eindgeneriek mét vooruitblik naar de volgende aflevering. Ook dit eenentwintigste seizoen kan je voor het meest recente nieuws, exclusieve clips en foto's terecht op de enige officiële 'THUIS'-pagina op Facebook, en op de vernieuwde een.be. En wie tijdens de aflevering wil tweeten, kan dat met de intussen vertrouwde hashtag #thuisopeen.

'Thuis', het eenentwintigste seizoen, telkens van maandag tot vrijdag rond de klok van 20.10 op Eén. De reeks is eveneens beschikbaar via 'Ooit Gemist'. (bron, logo en foto's : Eén/VRT)

10-01-2016 om 00:27 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Familie' : Rudi beleeft een wilde nacht en Cédric wordt van het internaat gestuurd.

Sinds maandag 24 augustus 2015 weten we eindelijk wat er met Bart Van den Bossche gebeurd is, want toen startte het inmiddels vijfentwintigste seizoen van 'Familie'. De eerste aflevering van dat nieuwe seizoen was niet alleen extra lang, maar ook extra emotioneel.

Vooral Marie-Rose (Martine Jonckheere) kreeg het hard te verduren. In de seizoensfinale op vrijdag 26 juni 2015 betrapte zij haar echtgenoot Mathias (Peter Bulckaen) in de armen van Trudy (Silvia Claes). Een klap die haar hele leven overhoop gooide. Terwijl Mathias net zoals Trudy met schuldgevoelens worstelde, probeerde hij de brokken met Marie-Rose te lijmen. Zij wees hem echter resoluut af en vertrok naar Frankrijk.

Ook de gezondheid van haar kleinzoon Cédric (Bas Van Weert) baarde Marie-Rose ernstige zorgen. De jongen lag in coma na een alcoholintoxicatie. Véronique vreesde dat haar zoon hersenschade zou oplopen en was de wanhoop nabij. Temeer nu ze van Leen te horen heeft gekregen dat ze zwanger is, het resultaat van een slippertje met Benny (Roel Vanderstukken).

En dan was er nog Peter (Gunter De Batselier). Hij werd vlak voor de ondertekening van het fairtrade charter onwel en verloor het bewustzijn na een CO-vergiftiging. Een plannetje dat minutieus werd v oorbereid door zijn ex-vrouw June (Katrien De Becker) en haar compagnon Stan (Kristof Verhassel). De kijker zag aan het einde van de seizoensfinale echter hoe Stan Peter alsnog uit de ruimte bevrijdde.

Ten huize Pauwels hing spanning in de lucht sinds Benny (Roel Vanderstukken) heeft vernomen dat zijn Liesbeth (Hilde De Baerdemaeker) mogelijk voor zes maanden naar Amerika trekt, om er verder aan haar carrière te timmeren. Intussen heeft Liesbeth een besluit genomen en trok ze de oceaan over.

Ook dit seizoen, telkens op zondag, brengen wij al de korte inhoud van de afleveringen van het vijfentwintigste seizoen die de komende week op het scherm zullen komen.

* INHOUD 'FAMILIE' - AFLEVERING 5.646 TOT EN MET 5.650.

- maandag 11 januari - aflevering 5.646 : Peter besluit de Foodbar-corners op de agenda te zetten van de aandeelhoudersvergadering. Dat leidt tot spanningen binnen het bedrijf. Zowel Trudy als Véronique staan erop dat project te leiden. Trudy speelt zelfs met het idee om Stans volmacht in te trekken. Iets wat hij absoluut niet wil laten gebeuren. Mieke besluit haar B&B-plannen op te bergen. Véronique krijgt slecht nieuws te horen over Cédric.

- dinsdag 12 januari - aflevering 5.647 : Rudi beleeft een wilde nacht. Cédric beweert dat hij onterecht van het internaat werd gestuurd, maar is dat wel zo? Niko begint vol goede moed opnieuw te brouwen en verzoent zich met Zjef. June is ervan overtuigd dat Stan haar niet de volledige waarheid heeft verteld. Simon hoopt eindelijk aandelen in handen te krijgen van VDB.

- woensdag 13 januari - aflevering 5.648 : Peter houdt niet van de manier waarop Simon zaken doet. Hij wil hem op zijn plaats zetten. Steeds meer mensen binnen VDB hebben weet van Rudi's nachtelijke escapades. Niko beseft dat hij niet zonder de hulp van Gust kan. June wil meer weten over Kirsten en roept de hulp in van Leen.

- donderdag 14 januari - aflevering 5.649 : Het televisie-interview van Peter zindert nog na in de gebouwen van VDB. June vindt het vreemd dat er op het internet niets terug te vinden is over Kirsten of het ongeluk. Stan wil dat ze het onderwerp laat rusten en weigert elke vraag te beantwoorden. De situatie met Cédric leidt tot een eerste ruzie tussen Véronique en Mathias. Niko begint te twijfelen aan de haalbaarheid van zijn droom.

- vrijdag 15 januari - aflevering 5.650 : Hanne en Trudy besluiten Rudi te confronteren met zijn gedrag, dat stilaan helemaal uit de hand aan het lopen is. June ontdekt dat Stan heeft gelogen. Mathias en Véronique vormen een front tegen Cédric. Mathias wil de spanningen tussen hen zo snel mogelijk van de baan. Niko krijgt eindelijk goed nieuws, alleen is Gust daar nog niet zo zeker van.

'Familie', van maandag tot en met vrijdag, telkens tussen 19.55 en 20.35 op vtm. Volg 'Familie' ook op Facebook en Twitter. (bron, logo en foto : vtm)

10-01-2016 om 00:14 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Wittekerke' : Merel wordt draagmoeder voor Elke en Max en daar is niet iedereen tevreden mee.

Op dinsdag 31 augustus 1993 maakte Vlaanderen voor de eerste maal kennis met de inwoners van het fictieve kuststadje 'Wittekerke'. Vijftien seizoenen en 1.067 afleveringen later viel op dinsdag 26 augustus 2008 definitief het doek over deze populaire Vlaamse reeks. Oorspronkelijk was 'Wittekerke' gebaseerd op het Australische 'E-Street' maar de serie overschreed het aantal afleveringen (vijftig) en vaarde zo gedurende bijna vijftien jaar haar eigen koers.

In die vijftien jaar passeerden heelwat acteurs de revue en zo maakten onder meer Pascale Michiels (backing vocal Belgische inzending ESF 1996), Davy Gilles (De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999), Danaë Van Oeteren (Eurosong 2002), Anneleen Liégeois (Eurosong 2004), Els de Schepper (Eurosong 2006), Nicolas Caeyers (Eurosong for Kids 2006) en Stan Van Samang (lid vakjury 'Junior Eurosong 2010') voor korte of langere tijd hun opwachting in de reeks.

Voor de fans van 'Wittekerke' is er heel goed nieuws want vtm zendt sinds dinsdag 02 april 2013 de reeks opnieuw uit en dit vanaf de allereerste aflevering die meer dan twintig jaar geleden op het scherm kwam. Voortaan heb je tussen maandag en vrijdag rond de klok van 14.10 afspraak met de bewoners van het kuststadje.

We zetten telkens op zondag al een korte inhoud van de afleveringen die er de komende week worden uitgezonden.

* INHOUD 'WITTEKERKE' - AFLEVERING 632 TOT EN MET 636.

- maandag 11 januari - aflevering 632 : Sam en Laurens hebben besloten om hun relatie verder te zetten. Gisteren zat Nathalie in zak en as door de ontslagbrief van het advocatenkantoor, vandaag bevindt ze zich in de zevende hemel. En dat dankzij David. Raf vindt het verschrikkelijk dat Joke zich vastklampt aan een illusie en hij vraagt aan Luc om haar duidelijk te maken dat Debbie nooit meer beter zal worden. De agent heeft echter andere prioriteiten. Hij wil koste wat het kost Ludwig te pakken krijgen. Merel heeft het resultaat van de zwangerschapstest. Angele vindt het niet kunnen dat Georges klanten moet ronselen voor Railcom.

- dinsdag 12 januari - aflevering 633 : De vrienden en kennissen van Jelle hebben een uitnodiging ontvangen voor zijn verjaardagsfeest. Het feestvarken zelf weet echter van niets. Raf slikt zijn trots in en hij gaat in zee met Jean-Paul Derdeyn. Suzanne is dolgelukkig en dit vooral omdat Raf niet langer boos is op haar. Sneyers verklapt in De Schorre dat Merel zwanger is van Max. Georges ronselt met succes grote klanten voor Railcom. Kevin stelt Ilse voor om te gaan samenwonen. Nathalie reist voor de job van haar leven voor een paar dagen naar New York. Raf onderneemt een poging om Julia buiten te werken, maar dat breekt hem zuur op.

- woensdag 13 januari - aflevering 634 : Het nieuws dat Merel draagmoeder is voor Elke en Max verspreidt zich als een lopend vuurtje. Jelle is niet blij voor zijn zus en verklaart haar zelfs voor gek. Kevin kan in een taverne in Knokke aan de slag als ober. Met deze halftijdse baan kunnen hij en Ilse zeer snel gaan samenwonen. Sam en Laurens hadden gehoopt dat Ilse haar studies zou hervatten. Nathalie keert als een wrak en een illusie armer uit New York terug. Joke en haar moeder worden door dokter Jan naar het ziekenhuis geroepen. Ondertussen gaat Raf een avondje stappen met Suzanne. Ludwig bereidt het explosieve verjaardagsfeestje van Jelle verder voor.

- donderdag 14 januari - aflevering 635 : Sneyers maakt zich zorgen over Joke, nu Debbie overleden is. Toen Marcel stierf is ze door een hel gegaan en Sneyers weet niet of ze zo'n groot verdriet een tweede keer aankan. Jelle is vandaag jarig. Ludwig stuurt Nancy op pad om pralines te bezorgen. Nathalie wordt na een zeilongeval in het ziekenhuis opgenomen. Suzanne weet eindelijk wat ze met haar erfenis zal aanvangen. Merel is fier op haar draagmoederschap en ze wil haar dagboek in Close laten publiceren.

- vrijdag 15 januari - aflevering 636 : Het eerste hoofdstuk van Merels zwangerschapsdagboek is in Close verschenen. Sneyers is razend omdat zijn privé-leven te grabbel wordt gegooid. De grapjes van de Wittekerkenaren zorgen voor nog meer olie op het vuur. Ook Max krijgt in zijn omgeving flink wat opmerkingen te slikken. Luc staat moederziel alleen in zijn zoektocht naar Ludwig. Laurens en Sam zijn blij dat Ilse besloten heeft haar studies te hervatten.


'Wittekerke', sinds dinsdag 02 april 2013 telkens van maandag tot en met vrijdag, op vtm en dit rond de klok van 14.15. (bron en foto's : vtm)

10-01-2016 om 00:06 geschreven door Redactie  


09-01-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'ULTRATOP TEENS 600' : Songfestivalwinnaar Måns Zelmerlöw en onze landgenoot Loïc Nottet nestelen zich in het overzicht.

Ultratop In navolging van vorig presenteert Ultratop aan het begin van het nieuwe jaar de lijst van de zeshonderd best verkochte nummers van de eerste zes jaar van het huidige decennium (2010 tot en met 2015). De 'Teens 500' werd dus een 'Teens 600' en tussen maandag 04 en vandaagzaterdag 09 januari 2016, zond MNM die 'Teens 600' uit.

De hitparade werd van maandag tot en met donderdag uitgezonden
van 12.00 tot 20.00. Gisteren en vandaag werd er afgeteld naar de eerste plaats tussen 12.00 tot 19.00.

Net als in de 'Teens 500' van vorig jaar vinden we ook in de 'Teens 600' een aantal Songfestivalinzendingen terug en artiesten die een link hebben met het jaarlijkse liedjesfestival. We zetten alles hieronder netjes op een rijtje.

002. (002) "Wake Me Up!" - Avicii (2013, 47 weken, hoogste notering : 5 weken op een eerste plaats).
042. (032) "Levels" - Avicii (2011, 27 weken, hoogste notering : 3 weken op een vierde plaats).
049. (NW) "Goeiemorgend, goeiendag (live)" - Stan Van Samang (2015, 22 weken, hoogste notering : 1 week op een eerste plaats).
054. (040) "I'm Your Sacrifice" - Ozark Henry (2013, 27 weken, hoogste notering : 1 week op een derde plaats).
067. (051) "Euphoria" - Loreen (2012, 20 weken, hoogste notering : 1 week op een eerste plaats).
069. (NW) "Een ster (live)" - Stan Van Samang (2015, 33 weken, hoogste notering : 2 weken op een eerste plaats).
072. (NW) "Rhythm Inside" - Loïc Nottet (2015, 13 weken, hoogste notering : 4 weken op een eerste plaats).
096. (072) "This World" - Selah Sue (2011, 34 weken, hoogste notering : 1 week op een tweede plaats).
098. (094) "Hey Brother" - Avicii (2013, 24 weken, hoogste notering : 4 weken op een derde plaats).

125. (394) "Strange Entity" - Oscar And The Wolf (2014, 36 weken, hoogste notering : 1 week op een vierde plaats).
141. (104) "Me And My Guitar" - Tom Dice (2010, 24 weken, hoogste notering : 3 weken op een eerste plaats).
158. (NW) "You're Mine" - Raving George feat. Oscar And The Wolf (2015, 21 weken, hoogste notering : 1 week op een tweede plaats).
163. (126) "Zanna" - Selah Sue & Tom Barman vs. The Subs (2011, 11 weken, hoogste notering : 4 weken op een eerste plaats).
173. (146) "Hallelujah" - Natalia & Gabriel Rios (2010, 14 weken, hoogste notering : 5 weken op een eerste plaats).
186. (266) "Princes" - Oscar And The Wolf (2014, 27 weken, hoogste notering : 2 weken op een achttiende plaats).
194. (188) "Samen voor altijd" - Marco Borsato met Jada Borsato feat. Willem Frederiks & Lange Frans, Day Ewbank & John Ewbank (2013, 10 weken, hoogste notering : 3 weken op een eerste plaats).

217. (NW) "A Simple Life" - Stan Van Samang (2014, 22 weken, hoogste notering : 1 week op een negende plaats).
219. (161) "I Could Be The One" - Avicii vs Nicky Romero (2012, 19 weken, hoogste notering : 1 week op een achtste plaats).
230. (168) "More To Me" - Idool 2011 Finalisten (2011, 12 weken, hoogste notering : 5 weken op een eerste plaats).
246. (184) "Il nous faut" - Elisa Tovati & Tom Dice (2011, 18 weken, hoogste notering : 1 week op een eerste plaats).
262. (NW) "10.000 luchtballonnen" - K3 (2015, 6 weken, hoogste notering : 1 week op een eerste plaats).
265. (
198) "Allez ola olé" - Jessy Matador (2010, 17 weken, hoogste notering : 1 week op een vierde plaats).
275. (231) "Addicted To You" - Avicii (2013, 17 weken, hoogste notering : 1 week op een vijfde plaats).
277. (240) "She's After My Piano" - 2 Fabiola feat. Loredana (2014, 18 weken, hoogste notering : 1 week op een zesde plaats).
280. (212) "This One's For You" - Ozark Henry (2010, 16 weken, hoogste notering : 1 week op een derde plaats).
295. (225) "She's Got Moves" - Kevin Kayirangwa (2011, 10 weken, hoogste notering : 2 weken op een eerste plaats).

307. (NW) "Heroes" - Måns Zelmerlöw (2015, 11 weken, hoogste notering : 1 week op een tweede plaats).
339. (260) "Bumpy Ride" - Mohombi (2010, 16 weken, hoogste notering : 2 weken op een zevende plaats).
340. (NW) "The Nights" - Avicii (2014, 15 weken, hoogste notering : 1 week op een veertiende plaats).
346. (263) "Raggamuffin" - Selah Sue (2009, 8 weken, hoogste notering : 2 weken op een negenentwintigste plaats).
376. (NW) "Waiting For Love" - Avicii (2015, 16 weken, hoogste notering : 1 week op een vijftiende plaats).
377. (307) "Boom" - Natalia (2013, 13 weken, hoogste notering : 2 weken op een tiende plaats).
388. (301) "Coconut Tree" - Mohombi feat. Nicole Scherzinger (2011, 15 weken, hoogste notering : 1 week op een dertiende plaats).
389. (302) "Momentum" - Dimitri Vegas, Like Mike & Regi (2012, 10 weken, hoogste notering : 1 week op een zevende plaats).
395. (308) "Crazy Vibes" - Selah Sue (2010, 11 weken, hoogste notering : 1 week op een eenentwintigste plaats).

401. (314) "Sunlight" - DJ Antoine feat. Tom Dice (2011, 16 weken, hoogste notering : 1 week op een achtste plaats).
406. (NW) "Alone" - Selah Sue (2014, 21 weken, hoogste notering : 1 week op een vijfde plaats).
441. (347) "Last Night A DJ Saved My Life" - Milk Inc. (2013, 10 weken, hoogste notering : 2 weken op een derde plaats).
483. (378) "Satellite" - Lena Meyer-Landrut (2010, 12 weken, hoogste notering : 2 weken op een vierde plaats).
485. (406) "Mamasé" - K3 (2009, 15 weken, hoogste notering : 7 weken op een eerste plaats).

520. (411) "Innocence '12" - Jessy feat. Abie Flinstone (2012, 10 weken, hoogste notering : 1 week op een zevende plaats).
548. (440) "Far l'amore" - Bob Sinclar & Raffaella Carrà (2011, 13 weken, hoogste notering : 1 week op een vijftiende plaats).
568. (456) "Storm" - Milk Inc. (2010, 13 weken, hoogste notering : 1 week op een eerste plaats).
581. (NW) "When It Comes To Love" - Regi & Lester Williams feat. Patti Russo (2015, 8 weken, hoogste notering : 3 weken op een vijfde plaats).

Je vindt de volledige lijst via de volgende link :
http://www.ultratop.be/nl/ultratop_teens_600.asp. Wil je de 'Teens 500' nog eens (her)bekijken dan klik je HIER. (bron : Ultratop)

09-01-2016 om 19:46 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Hoe is het zover kunnen komen?' : vanavond komen we te weten waar het is misgegaan tussen Tom Lenaerts en Bart De Pauw.

'Hoe is het zover kunnen komen?' Dat is de sleutelvraag in het gelijknamige humorprogramma. Aan de hand van beelden uit het verre en minder verre verleden tonen de makers aan dat sommige recente gebeurtenissen eigenlijk best voorspelbaar waren. Of net niet.

Hoe is het bijvoorbeeld zover kunnen komen dat een televisiekok als Jeroen Meus de grootste Vlaamse televisiester werd? Waarom liet een politicus als Philipppe Muyters zich plots van zijn emotionele kant zien? Wat dreef Tom Waes in godsnaam om de beruchte El Capitan te trotseren? En waarom kruipen de meeste chauffeurs van de openbare omroep beter niet achter het stuur?

Daarnaast waren er ook voorvallen die minder in de lijn der verwachtingen lagen. Dat groene bink Bartel Van Riet erin zou slagen om de jonge generatie vanachter haar computer te sleuren en haar de wijde natuur in te sturen, was bijvoorbeeld een volstrekte verrassing.

Hoe is het zover kunnen komen? gaat op zoek naar het verhaal achter enkele opvallende televisiemomenten van de voorbije maanden en laat met een geestige aaneenschakeling van beelden zien hoe het ooit zo ver is kunnen komen.

* tweede aflevering - zaterdag 09 januari 2016 :

Vandaag komen we te weten hoe het zover is kunnen komen dat Steven Spielberg 'ons' Kuifje wilde verfilmen, waar het precies is misgegaan tussen Tom Lenaerts en Bart De Pauw, en waarom Marleen Vanderpoorten haar microfoon inruilde voor een headsetje.

Verder leren we waarom onbekende Vlamingen tegenwoordig een eigen award krijgen, en zien we vreemde dingen gebeuren in de achtergrond van interviews.

'Hoe is het zover kunnen komen?', tweede aflevering vanavond, zaterdag 09 januari 2016, tussen 20.40 en 21.05 op Eén. Dit programma is ook beschikbaar via 'OOIT GEMIST'. (bron en foto : Eén)

09-01-2016 om 18:52 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2016 : aanstaande dinsdag, 12 januari 2016, kennen we de San Marinese kandidaat voor Stockholm.

Aanstaande dinsdag, 12 januari 2016, zal San Marino TV een persconferentie houden alwaar de kandidaat voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival zal worden voorgesteld.

Eerder vandaag, zaterdag 09 januari, maakte de omroep bekend dat die persconferentie (aanvang : 18.00) zal doorgaan in haar televisiestudio's en dat ze via het internet kan worden gevolgd. Net als de voorgaande jaren werd via een interne selectie op zoek gegaan naar de kandidaat en het liedje.

In 2008 nam San Marino voor de eerste maal deel aan het liedjesfestival en de groep Miodio strandde toen met "Complice" op een negentiende en allerlaatste plaats in de eerste halve finale. Het jaar nadien haakte de omroep af en na een afwezigheid van drie jaar (mede dankzij de terugkeer van Italië) nam zangeres Senit in het voorjaar van 2011 deel aan het festival met "Stand By" waarmee ze in de eerste halve finale op een zestiende plaats strandde met vierendertig punten.

 Drie jaar geleden mocht Valentina Monetta met "The Social Network Song (Oh oh - uh - oh oh)", een nummer van Ralph Siegel, naar de Azerbeidzjaanse hoofdstad Bakoe afreizen. Met een totaal van eenendertig punten strandde ze in de eerste halve finale op een veertiende plaats. Ook in 2013 mocht de zangeres naar het festival, toen gehouden in de Zweedse stad Malmö. Met "Crisalide" wist ze zich ei zo na te plaatsen voor de finale want met een totaal van zevenenveertig punten strandde ze in de tweede halve finale op een elfde plaats.

Driemaal is scheepsrecht en dat geldt zeker voor Valentina Monetta. In 2014 nam ze voor het derde jaar op rij opnieuw deel, en ook ditmaal weer met een nummer van Ralph Siegel. Voor haar liedje "Maybe" kreeg ze in de eerste halve finale veertig punten wat meteen goed was voor een tiende plaats. In de finale strandde ze met veertien punten op een drieëntwintigste plaats op vijfentwintig deelnemers.

 Vorig jaar stuurde het ministaatje een jong en meteen ook onuitgegeven duo naar de Oostenrijkse hoofdstad Wenen. De keuze viel op Michele Perniola en Anita Simoncini die beiden reeds deelnamen aan het Junior Eurovisie Songfestival.

Op zondag 15 maart 2015 raakte bekend dat Michele en Anita met het liedje "Chain Of Lights" naar Oostenrijk zouden trekken om er deel te nemen aan de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival. Maar het tweetal kon niet in de voetsporen treden van Valentina Monetta en strandde in de tweede halve finale op een zestiende en voorlaatste plaats met amper elf punten. (bron en logo : San Marino TV ; foto Valentina Monetta : Augusto Betiula ; foto Michele en Anita : Carlo Terenzi)

09-01-2016 om 17:38 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In memoriam : Letse oud-Songfestivaldeelnemer Jānis VaiÅ¡ļa (Pirates of the Sea) overleden op 46-jarige leeftijd.

 Afgelopen nacht, zaterdag 09 januari 2016, is in een ziekenhuis in de Duitse hoofdstad Berlijn oud-Songfestivaldeelnemer Jānis Vaišļa overleden op amper 46-jarige leeftijd.

 Samen met Aleksandra Kurusova en Roberto Meloni nam hij in 2008 voor Letland deel aan het Eurovisie Songfestival met het nummer "Wolves Of The Sea". In de Servische hoofdstad Belgrado eindigde het gezelschap in de tweede halve finale op een zesde plaats met zesentachtig punten en zo mochten ze in de finale aantreden. Daar kregen ze drieëntachtig punten en dat was meteen goed voor een elfde plaats in de finale.

Letland wist zich nadien niet meer te plaatsen voor de finale van het Eurovisie Songfestival tot zangeres Aminata daar vorig jaar verandering inbracht en met "Love Injected" beslag wist te leggen op een zesde plaats met een totaal van 186 punten.

Voor en na zijn deelname aan het jaarlijkse liedjesfestival was Jānis Vaišļa in eigen land vooral bekend als avonturier, producer, cameraman alsook radiostem en televisiegezicht. Hij leed aan een hartafwijking en was in de Duitse hoofdstad voor een harttransplantatie. Maar uiteindelijk kwam die operatie te laat en overleed hij afgelopen nacht.
(bron : Delfi)

09-01-2016 om 16:14 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Vers van de pers' (09-01-2016).

Na een paar weekjes afwezigheid vanwege de eindejaarsperiode zijn we op deze tweede zaterdag van het jaar 2016 opnieuw op post om het nieuws op muzikaal vlak voor jou allemaal mooi op een rijtje te zetten in 'Vers van de pers'. Ook de komende weken en maanden houden we je telkens op zaterdag op de hoogte van al het nieuwe werk in eigen land en in het buitenland.

Overmorgen, maandag 11 januari, gaat bij vtm het tweede seizoen van 'Liefde voor Muziek' van start. Paul Michiels, Dana Winner (voorzitster vakjury 'Eurosong 2004'), Belle Perez (Eurosong 1999-2006), Ian Thomas, Johannes Genard (School Is Cool), Sioen en Eva De Roovere trokken afgelopen oktober naar het Spaanse eiland Mallorca (Finca Sa Torre de Porreres, een kasteel buiten Porreres) om de nieuwe reeks in te blikken. Tijdens de eerste aflevering worden de liedjes van Belle Perez onder handen genomen en na afloop van de uitzending kunnen een aantal van de nummers worden aangeschaft. Eva De Roovere neemt "Dime" (2005) onder handen en dat wordt "Zeg me", Sioen herwerkte "Esperanza - El ritmo caliente" (1999) tot "The Rhythm Is On Fire" en Paul Michiels ging aan de slag met "Enamorada" (2003) en dat werd "Apaxionado".

En we blijven nog eventjes bij Belle Perez (Eurosong 1999-2006) want sinds gisteren, vrijdag 08 januari, heeft ze een nieuwe single op de markt met als titel "Agua y fuego". Deze single is meteen ook de voorbode van een nieuwe album dat we later dit voorjaar mogen verwachten.

Gisteren, vrijdag 08 januari, brachten Florian Silbereisen, Jan Smit (commentator ESF 2011-2012-2013-2014-2015, presentator NSF 2012) en Christoff (Eurosong 1993-2002) hun album "Vorsicht unzensiert!" op de markt. Als eerste single kozen de heren van KLUBB3 voor het nummer "Du schaffst das schon", één van de twaalf liedjes op het album.

Op vrijdag 12 februari eerstkomende brengt de Ierse zanger Ronan Keating (presentator ESF 1997, componist/tekstschrijver Deense inzending ESF 2009) zijn tiende studioalbum "Time Of My Life" op de markt. Als eerste single uit dat album werd gekozen voor "Let Me Love You" en dat nummer is sinds gisteren, vrijdag 08 januari, beschikbaar.

Tot slot eindigen we zoals steeds met een paar korte berichten. Overmorgen, maandag 11 januari, brengt Kate Ryan (ESF 2006) haar nieuwe single uit. "Wonderfull Life", in 1987 een hit voor Black, is meteen ook de voorloper van een nieuw album dat we later dit jaar mogen verwachten van de Kempense zangeres. Eind volgende maand, vrijdag 26 februari om precies te zijn, ligt "Clouseau danst", het nieuwe album van Clouseau (Eurosong 1989, ESF 1991), in de winkelrekken. Vanaf vrijdag 29 januari is het album met daarop de liedjes die dit jaar gaan strijden om het Deense ticket voor Stockholm beschikbaar. Daags voordien, op donderdag 28 januari, zal de Deense nationale omroep de namen van de artiesten wereldkundig maken.

Een nieuwe afspraak maken we voor aanstaande zaterdag. Ondertussen wensen we je alvast heel veel luisterplezier!

09-01-2016 om 15:44 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2016 : Litouwse omroep start vanavond de zoektocht naar kandidaat voor Stockholm.

Vandaag, zaterdag 09 januari 2016, gaat in de Baltische staat Litouwen de nationale selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival van start.

De nationale omroep (LRT) maakte op dinsdag 06 oktober bekend dat het op zoek ging naar artiesten en/of inzendingen. De nationale selectie gaat door met Litouwse onderdanen (of buitenlanders met een geldige verblijfsvergunning), buitenlanders zijn dus uitgesloten van deelname. De geïnteresseerden konden zich tot en met dinsdag 01 december aanbieden bij de nationale omroep. Dit mochten zowel artiesten zijn (met of zonder liedje), componisten en/of tekstschrijvers. Zowel de componisten als de tekstschrijvers hoefden niet de Litouwse nationaliteit te bezitten.

Na het verstrijken van de deadline ging een interne vakjury aan de slag en werden de liedjes en de artiesten geselecteerd. Er werden drie categorieën geselecteerd :

- artiesten die zich hebben aangeboden zonder liedje (1).
- componisten met liedje maar zonder bijhorende artiest(en)(2).
- artiesten met een liedje (3).

In tegenstelling tot de twee voorgaande jaren is de selectieprocedure opnieuw gewijzigd en we proberen die nieuwe procedure wat toe te lichten. In eerste instantie zouden veertig kandidaten worden geselecteerd maar op maandag 21 december maakte de omroep 'slechts' achtentwintig namen bekend.

De groepen 1 en 2 (zie hierboven) worden samengevoegd en de zestien (eerder was vermeld twintig) geselecteerden maken hun opwachting in de eerste en tweede voorronde. In elke voorronde treden acht (in plaats van tien) kandidaten aan en de helft van hen zijn na deze twee uitzendingen reeds uitgeschakeld. De derde groep (de artiesten met een liedje) treden aan in de derde en vierde voorronde en ook hier zullen er na tweede show de helft zijn uitgeschakeld.

Tijdens de vijfde voorronde zijn de tien kandidaten uit groepen 1 en 2 opnieuw aan de beurt waarbij vijf van hen doorstoten naar voorronde zeven. In de zesde voorronde worden de helft van liedjes van groep drie geëlimineerd zodat we in de zevende voorronde (halve finale) dus nog tien liedjes overhebben. Uit deze voorronde stoten de vijf beste kandidaten door naar de finale waarin dan de artiest en het liedje voor Stockholm worden gekozen. Tijdens de volledige nationale selectie ligt het lot van de kandidaten in de handen van een vakjury en de kijkers thuis, die elk 50% van de punten mogen toekennen.

Tijdens deze eerste show treden dus acht kandidaten aan en hun lot ligt in de handen van een vakjury (Darius Užkuraitis, Donatas Ulvydas, Ramūnas Zilnys en Dalia Michelevičiūtė), de kijkers thuis en een driekoppige internationale jury bestaande uit Peter Freudenthaler (zanger van Fools Garden, Duitsland), Denis Ingoldsby (producer, Verenigd Koninkrijk) en Dave Holmes (gitarist, Verenigd Koninkrijk).

* de acht geselecteerde kandidaten (tussen haakjes reeds de punten van de Litouwse vakjury) :

01. "Hero" door Alice Way (8 punten).
02. "Starlight" door Dovydas Petrošius (5 punten).
03. "Did It All" door Behind the Moon (7 punten).
04. "Leading Me Home" door Erica Jennings (12 punten).
05. "I Won't Come Back" door Elena Jurgaitytė (4 punten).
06. "Don't Wanna Let It Go" door Vlad Max (3 punten).
07. "Tomorrow" door Petunija (6 punten).
08. "I've Been Waiting for This Night" door Donny Montell (10 punten).

Tijdens deze eerste voorronde zien we meteen twee oud-Songfestivaldeelnemers aan het werk, zijnde Erica Jennings die in 2001 deelnam als lid van SKAMP, en Donny Montell die in 2012 zijn land vertegenwoordigde in de Azerbeidzjaanse hoofdstad Bakoe.

De nationale selectie, "Eurovizijos" dainų konkurso nacionalinė atranka, wordt dit jaar in goede banen geleid door Andrius Rožickas en Gerūta Griniūtė. De eerste voorronde, die afgelopen dinsdag 05 januari 2016 werd ingeblikt, wordt uitgezonden via het eerste net van de nationale omroep tussen 20.00 en 21.55 (21.00-22.55 plaatselijke tijd) en kan ook via het internet worden gevolgd (via LRT of via LRT Lituanica). (bron en logo : LRT)

09-01-2016 om 11:53 geschreven door Redactie  


08-01-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit'.

 Net voor het weekend hebben we weer een aflevering van onze rubriek 'Een avondje uit' voor je klaargestoomd. Fans die eens een concert willen bijwonen of op zoek zijn naar een plaats in de buurt waar hun favoriete artiest zal optreden zitten bij ons op de eerste rij.

 Met 68% van de stemmen van het publiek (het beste percentage ooit over alle seizoenen) won onze landgenoot Loïc Nottet, die in mei 2015 vierde werd met "Rhythm Inside" op het Eurovisie Songfestival, op woensdag 23 december jongstleden glansrijk het zesde seizoen van 'Danse avec les Stars'. De danswedstrijd op TF1 kent een vervolg op de podia in Frankrijk en komt ook naar ons land. Kom en bewonder de danskunsten van Loïc Nottet, Priscilla Betti, Alizee, Brian Joubert en Tonya Kinzinger in Vorst Nationaal op donderdag 04 februari (aanvang : 20.00).

Na twee succesvolle tournees trekt 'Danse avec les Stars' weer door Frankrijk. De Franse versie van 'Sterren op de Dansvloer' doet ook ons land aan, met een rendez-vous in Vorst Nationaal.

Net als op tv spelen het publiek en de jury een belangrijke rol tijdens deze show. Elk koppel kan zijn kunnen tijdens twee dansnummers demonstreren en krijgt vervolgens de beoordeling van de juryleden te horen. Op het eind stemmen de aanwezigen in de zaal voor hun favoriete danskoppel.

Tickets (51,20 - 57,80 - 67,70 en 73,20 euro) kunnen worden aangeschaft via de website van Sherpa of telefonisch via het nummer 070 22 56 00 (vanuit Nederland : +32 70 25 20 20).

Natalia (Eurosong 2004) haalt op vrijdag 19 februari opnieuw de 'Ladies of Soul' naar Vlaanderen. De tweede 'Ladies of Soul featuring Natalia' heeft naast onze souldiva ook de Nederlandse zangeressen Glennis Grace (ESF 2005), Berget Lewis (NSF 2003), Edsilia Rombley (ESF 1998-2007, woordvoerster ESF 1999-2007-2015) en saxofoniste Candy Dulfer op de affiche. Na het grote succes in de Lotto Arena wijken de dames nu uit naar het Sportpaleis waar zij mooie en verrassende pop- en soulnummers ten gehore zullen brengen.

'Ladies of Soul' is sinds 2014 een succesformule in Nederland. Al vijf avonden, twee in 2014 en drie in 2015, bundelden de 'Ladies of Soul' hun krachten in een groots opgezette liveshow en lieten ze in een telkens uitverkochte Ziggi Dome horen, zien en voelen wat het samenbrengen van hun individuele kwaliteiten teweeg kan brengen. Voor 2016 staan inmiddels alweer drie concerten bij onze noorderburen op het programma.


Kaarten kosten 30, 35, 40, 45 en 50 euro. Voor het middenplein zijn zowel zit- als staanplaatsen (PIT) te koop. De ticketverkoop ging op woensdag 09 september 2015 om 10.00 van start via de websites van TeleTicketService en www.ladiesofsoulbe. De eind vorig jaar bevallen Trijntje Oosterhuis (ESF 2015) zal NIET naar Antwerpen afzakken.

Gewapend met uitverkochte Lotto Arena's, een resem nummer 1-hits, gouden singles en een dubbel (bijna triple) platina-album trekt de populairste zanger van Vlaanderen voor het eerst naar het Sportpaleis.

Op zaterdag 03, zondag 04, vrijdag 09, zaterdag 10 en maandag 12 oktober 2015 staat/stond Stan Van Samang (lid vakjury 'Junior Eurosong 2010') maar liefst vijf avonden in een uitverkochte Lotto Arena. Goed voor zomaar eventjes 30.000 fans! Zaterdag 26 november pakt Stan het nog 'grootser' aan met een unieke show in dé muziektempel van Vlaanderen, een show die de klinkende en veelbelovende titel 'Stan Van Samang – In 't groot' meekrijgt. Het wordt een onvergetelijke avond boordevol hits van deze rasentertainer.

Stan kijkt er zelf al enorm naar uit : "We moeten daar eerlijk in zijn, een eigen concert in het Sportpaleis, dat is altijd al een droom van mij geweest. Het is werkelijk fantastisch dat ik deze kans krijg. Merci aan alle fans, ik geniet hiervan met volle teugen!"

2015 is hét jaar van Stan Van Samang, daar is iedereen het over eens. In de lente schreef Stan Van Samang showbizzgeschiedenis, want Vlaanderens publiekslieveling stond met maar liefst zes nummers tegelijk in de 'Ultratop 50'. Zijn album "Liefde voor publiek" prijkt achttien weken bovenaan de hitlijsten en flirt met triple platina (60.000 exemplaren!). Bij de uitreiking van de 'Zomerhits' van Radio 2 in de zomer sleepte Stan maar liefst drie awards in de wacht : 'Beste Zanger', 'Beste Nederlandstalig nummer' ("Goeiemorgend, goeiendag") en dé 'Radio 2 Zomerhit 2015' ("Een ster").

De wederzijdse liefde tussen Stan en zijn publiek blijkt ook uit de vlotte verkoop van zijn concerten. Eén concert in de Lotto Arena werden er uiteindelijk vier en deze raakten in no time volledig uitverkocht. Mobistar-klanten krijgen zelfs de kans om Stan nog een keer live te bewonderen dankzij een extra vijfde Lotto Arena-concert. In het najaar van 2015 en het voorjaar van 2016 concerteert Stan in de grootste theaters van het land. Maar het orgelpunt van deze 'Stanmania' komt er dus op zaterdag 26 november 2016 (aanvang : 20.30) met zijn Sportpaleisshow 'Stan Van Samang – In 't groot'. Mis het niet!

De ticketverkoop ging op zaterdag 03 oktober, om 09.00, van start via de website van TeleTicketService. Telefoninisch kan je tickets bestellen via het nummer 070 34 53 45 (max. 0,30 euro/minuut) en vanuit Nederland via het nummer 0900 45 000 45 (0,45 euro/minuut) en dit van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 12.30 en tussen 13.30 en 18.00.

08-01-2016 om 09:15 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'The Voice Kids' : wie wint vanavond de tweede editie van deze talentenjacht?

 Voor gemiddeld 973.000 kijkers – goed voor een marktaandeel van 44,6% (VVA 18-54, live +6) – was het tweede seizoen van 'The Voice Kids' de afgelopen acht weken een vaste afspraak op vrijdagavond. Josefien, Julie, Anke, Jens, Leeloo of Jasmine : voor één van hen wordt 2016 een jaar om nooit meer te vergeten. Wie wordt in de spannende finale vanavond, vrijdag 08 januari 2016, dé Voice van Vlaanderen onder de kids? Wie strijkt een studiebeurs van 10.000 euro op en krijgt de kans om een eigen single op te nemen?

 In de grote finale van 'The Voice Kids' brengen de zes finalisten een spetterend openingslied, één nieuw solonummer én een team song samen met hun coach. Nadat iedere artiest drie keer op het podium heeft gestaan, kiezen coaches Natalia (Eurosong 2004), Slongs Dievanongs en Sean Dhondt (coach 'Junior Eurosong 2009') wie van hun twee teamleden ze doorsturen naar de slotronde en wie dus nog steeds kans maakt op de overwinning. De drie topfinalisten brengen daarna nog één nieuwe song, waarna een onpartijdige publieksjury in de studio de winnaar kiest.

Julie en Josefien bijten samen met coach Natalia de spits af op "Don't Be So Hard On Yourself" van Jess Glynne, gemixt met "Fever" van Peggy Lee. Dat de winnaar uit haar team zal komen staat vast voor de fiere coach. "Ik heb heel veel vertrouwen in mijn team. Team Natalia moet gewoon winnen. En zo zal het zijn", klinkt het. Om de finale tot in de puntjes voor te bereiden stelt Natalia Julie en Josefien voor een zware opdracht : shoppen in Antwerpen! Daar wordt een passende outfit gekozen voor Julie's performance op "Let It Go" van James Bay en Josefiens solo op een mix van "Singing In The Rain" van Gene Kelly en "Umbrella" van Rihanna.

Regen staat ook centraal in het groepsnummer van Anke en Jens met hun coach Slongs. Zij brengen een eigen remix van "When The Rain Begins To Fall" van Jermaine Jackson & Pia Zadora. Slongs neemt haar finalisten ook mee naar de 'Vogeltjesmarkt' in 't stad. Daar gaan ze voor het eerst busken, ofwel muziek maken op straat. "Anke heeft de power om te emotioneren. Dat is wat een artieste moet hebben. En Jens is een geboren straatmuzikant. Die heeft nu al de puurheid waar Koen Wauters (Eurosong 1989, ESF 1991) jaloers op is", vertelt ze trots. Wordt Anke topfinalist met het nummer "I Knew You Were Trouble" van Taylor Swift of wordt het Jens met "Wrong" van Novastar?

Het team met het beste Engelse accent zou wel eens dat van coach Sean Dhondt kunnen zijn. Zijn ene poulain Jasmine heeft Britse roots, zijn andere talent Leeloo reisde al de hele wereld rond. Sean smijt zich met de twee meiden in een mash-up van "Four Five Seconds" van Rihanna en "Downtown" van Macklemore. Bij Sam en Heidi van Qmusic oefent het team alvast hun allereerste live interview. Tijdens hun solo halen Jasmine en Leeloo nog eens alles uit de kast om hun coach te overtuigen van hun kunnen. Jasmine brengt "Hello" van haar grote idool Adele. Leeloo zingt "Lights" van Ellie Goulding, speciaal voor haar broertje Nalu die soms bang is in het donker. En dan is het aan coach Sean om zijn topfinaliste aan te duiden…

Nadat de drie topfinalisten de coaches en het publiek nog één keer hebben weggeblazen, breekt het moment van de waarheid aan. Wie stuurt de publieksjury, die kijkend Vlaanderen vertegenwoordigt, naar huis met een studiebeurs van 10.000 euro? Wie ziet zijn of haar naam op de cover van een eigen single prijken? Wordt coach Natalia opnieuw de winnende coach of zijn dit jaar Sean Dhondt of debutante Slongs Dievanongs aan de beurt? Wie wordt dé 'Voice Kids'?



Team Sean

* Leeloo Gilbert (12, Oostende)

Leeloo Gilbert zong "Daydreamer" van Adele in de 'Blind Auditions' en battelde samen met Romane en Aurelie op "Superstition" van Stevie Wonder. "Toen ik door mocht na de 'Blind Auditions' was ik al sprakeloos, maar nu heb ik pas écht geen woorden."

* Jasmine McGuinness (13, Brugge)

Jasmine McGuinness zong "Radioactive" van Imagine Dragons in de 'Blind Auditions' en battelde samen met Kitana en Oscar op "Summertime Sadness" van Lana Del Rey. "Ik ben kei blij. En ik denk dat de finale gewoon nog 10 keer zo leuk gaat zijn als vandaag!"

Team Natalia

* Josefien Derijcke (9, Kalmthout)

Josefien Derijcke zong "Fly Me To The Moon" van Frank Sinatra in de 'Blind Auditions' en battelde samen met Zita en Precious op "Top Of The World" van The Carpenters. "Ik ben gewoon super blij! Dat ik nu in de finale zit, dat is zo raar. Ik ga alles op alles zetten!"

* Julie Tilborghs (13, Wuustwezel)

Julie Tilborghs zong "Thinking Out Loud" van Ed Sheeran in de 'Blind Auditions' en battelde samen met Britt en Sharmy op "Not An Addict" van K's Choice. "Ik had dit gewoon écht niet verwacht. Ik heb super genoten en wil het in de finale nóg beter doen. En ik ga er ongelofelijk van genieten om daar op dat grote podium te staan."

Team Slongs

* Anke Huysentruyt (14, Marke)

Anke Huysentruyt zong "How You Remind Me" van Nickleback in de 'Blind Auditions' en battelde samen met Samuel en Kato op "Flashlight" van Jessie J en "Rain" van Ian Thomas. "Het voelt super goed om door te mogen naar de grote finale! Dit had ik echt niet verwacht."

* Jens Dolleslagers (14, Zelzate)

Jens Dolleslagers zong "Wonderwall" van Oasis in de 'Blind Auditions' en battelde samen met Felix en Anton op "Viva La Vida" van Coldplay. "Ik kan het gewoon niet geloven. Het moet allemaal nog wat doordringen. Ik kijk ongelooflijk uit naar de finale!"

'The Voice Kids', achtste en laatste aflevering van het  tweede seizoen vanavond, vrijdag 08 januari 2016, tussen 20.35 en 22.40 op vtm. Deze uitzending wordt morgen, zaterdag 09 januari, herhaald tussen 17.10 en 19.00. (bron en foto's : vtm)

08-01-2016 om 08:33 geschreven door Redactie  


07-01-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'De Quiz van het Jaar' : vanavond de allerlaatste aflevering met Niels Destadsbader, Ruth Beeckmans, Anthony Kumpen en John Crombez.

Voor we 2015 vakkundig de nek omwringen en we ons op de kerstmarkt een nieuwe agenda aanschaffen, blikt Eén nog even terug op het afgelopen jaar. Wat bleef aan de botten kleven? Wie bleek een ééndagsvlieg? En waarvan hebben we met z'n allen wakker gelegen?

Dertien afleveringen lang nodigt Thomas Vanderveken in 'De Quiz van het Jaar' vier Vlamingen uit die het jaar mee bepaalden. Aan de hand van foto's, krantenkoppen en beeldfragmenten onderzoekt hij wat ze nog weten van 2015.

Hoe meer de kandidaten onthouden hebben van het afgelopen jaar, hoe meer geld ze kunnen verdienen voor een zelf gekozen goed doel van 'De warmste week van 'Music For Life'. Onder meer Jacques Vermeire, Ruth Beeckmans, Gert Verhulst, Jan Peumans, Alexander De Croo, Adil El Arbi, Lieven Scheire, Nicole en Hugo (ESF 1971-1973, Eurosong 2004), Kamagurka, Freddy De Vadder, Tom Lenaerts, Kristof Calvo, Jeanine Bischops, Erik Van Looy, Karen Damen (Eurosong 1999, lid vakjury 'Junior Eurosong 2007'), Liesbeth Homans, Jan Verheyen, Bart Cannaerts, Regi (componist/tekstschrijver "My Music", Eurosong 2008) en Nathalie Meskens, en met hen nog tientallen anderen betreden de arena. In totaal spelen achtenveertig kandidaten 'De Quiz van het Jaar', stuk voor stuk mensen die in 2015 een uitzonderlijke prestatie leverden, de actualiteit beheersten of in het nieuws opdoken.

Hoe heten de nieuwe K3'tjes? Waar staan de Rode Duivels in de FIFA-ranking? Wat zeiden de Grieken ook weer : oxi of nai? En welke minister kreeg dit jaar een taks naar zich genoemd?

De kandidaten spelen allemaal voor een van de meer dan duizend goede doelen van 'De warmste week van 'Music For Life', daar kunnen ze tot 2015 euro mee winnen. Of ze kiezen voor een organisatie waar ze zelf een nauwe band mee hebben. Winnen of niet, elke kandidaat neemt geld mee naar huis voor zijn of haar goede doel.

Thomas Vanderveken : "Het unieke van deze quiz ligt niet alleen in de originele terugblik op het afgelopen jaar, maar ook in de wisselende samenstelling van de teams bij elke spelronde. De kandidaten spelen nu eens met elkaar, dan weer tegen elkaar. Zo speelt Peter Vandeveire (presentator 'Eurosong 2012 : een song voor Iris', commentator ESF 2012-2014-2015, woordvoerder ESF 2012, presentator 'Eurosong 2014-2016') nu eens met Niels Destadsbader (coach 'Junior Eurosong 2009', presentator 'Junior Eurosong 2012'), die hij in de volgende ronde weer inwisselt voor Marleen Merckx of Tine Embrechts."

Maar aan het einde van de rit kan er maar één winnaar zijn. Vorig jaar kroonde Ihsane Chioua Lekhli zich tot 'Vrouw van het jaar', maar wie wordt de 'M/V van 2015'?

* donderdag 07 januari 2016 - dertiende aflevering :

In de laatste aflevering van dit seizoen ontvangt Thomas Vanderveken de vier Bekende Vlamingen die de voorbije twaalf afleveringen het best scoorden. Zij strijden opnieuw voor de overwinning en hij/zij wordt de 'M/V van 2015'.

* de vier finalisten (tussen haakjes het geld dat ze verzamelden tijdens hun aflevering) :

01. Niels Destadsbader (coach 'Junior Eurosong 2009', presentator 'Junior Eurosong 2012')(715 euro).
02. Ruth Beeckmans (635 euro).
03. Anthony Kumpen (615 euro).
04. John Crombez (565 euro).

'De Quiz van het Jaar', de dertiende en laatste aflevering vanavonddonderdag 07 januari 2016, tussen 22.00 en 22.50 op Eén. Dit programma is ook beschikbaar via 'OOIT GEMIST' (bron, logo en foto : VRT)

07-01-2016 om 14:09 geschreven door Redactie  


06-01-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit in Nederland'.

Vandaag, de eerste woensdag van de maand januari, zijn we opnieuw van de partij met 'Een avondje uit in Nederland'. Ook dit jaar bekijken we een aantal optredens en concerten die de komende weken en maanden in Nederland zullen plaatsvinden en zetten we die voor je op een rijtje.

Stef Bos (componist/tekstschrijver/backing vocal Belgische inzending ESF 1989) kijkt terug op vijfentwintig jaar als artiest en dat gaat hij vieren met een muzikale tournee langsheen Belgische en Nederlandse theaters.

Vanaf deze maand reist hij met vier kompanen door de tijd. Een voortdurende afwisseling van oude en nieuwe songs tijdens dit overzicht in woorden en muziek met een nieuwe cd als wapenfeit. Een sprong in de tijd. Een voorstelling die terugblikt en vooruitkijkt. Van toen naar nu en later. Het kwartet dat hem vergezelt zijn Steven Cornillie (toetsen), René van Mierlo (gitaar), Lené te Voortwis (bas) en Martin de Wagter (drums).

De eerste voorstelling van 'Een Sprong In De Tijd' vindt plaats op vrijdag 15 januari in Kapellen en de tournee wordt afgesloten op woensdag 01 juni in het West-Vlaamse Roeselare. Voor een volledig overzicht van data en plaatsen verwijzen we je naar zijn website.

 Afgelopen najaar bracht de Volendamse formatie 3JS (ESF 2011) een nieuw album op de markt. Het was hun zevende album en het kreeg dan ook de toepasselijke titel "7". Ook ditmaal komt er een theatertournee en zo kan je de drie heren tussen woensdag 03 februari en vrijdag 20 mei in diverse theaters in Nederland aan het werk zien.

Voor een volledig overzicht van alle optredens verwijzen we je naar de website van Nationale Theaterkassa alwaar je ook tickets kan aanschaffen.

De twaalfde editie van 'Het Grootste en Gezelligste Meezingfeest van het Jaar' met Toppers Gerard Joling (ESF 1988), Jeroen van der Boom (ESF 2009, lid vakjury JSF 2009) en René Froger (ESF 2009) komt er weer aan! Op vrijdag 13 en zaterdag 14 mei nemen de Toppers je mee terug naar de zorgeloze tijd van de disco. Inmiddels is er een derde avond toegevoegd, namelijk zondag 15 mei.

Het thema voor 'Toppers in Concert 2016' is 'Royal Night Of Disco'. De tijd van 'Saturday Night Fever', verlichte dansvloeren, spiegelbollen, plateauzolen en energieke, steengoede dansmuziek. Bezoek 'The Best Disco In Town' en ga mee terug naar de fantastische jaren zeventig en tachtig! De dresscode is 'Glitter gold with a colorful touch of disco'!

De voorpret kan weer beginnen! Op zoek naar de leukste disco-accessoires! Die te grote glitterzonnebril, broek met wijde pijpen, plateauzolen, blinkende juwelen, Afrokapsels in fluorkleuren of dat korte glitter discojurkje….het kan niet 'Over de Top' genoeg!

Afgelopen voorjaar bezochten maar liefst 340.000 zomers uitgedoste fans de 'Crazy Summer Edition', een absoluut record voor het feest van verbroedering. Ook volgend jaar tijdens 'Royal Night Of Disco' gaan we weer meezingen en swingen op de allergrootste meezinghits uit heden en verleden. De beste discoknallers vormen de rode draad maar zoals we bij 'Toppers in Concert' mogen verwachten, worden ook de andere genres niet vergeten! Stel je vrienden, familie en collega's maar alvast op de hoogte. De traditionele 'avond uit' van het jaar is weer in aantocht!

Met een aaneenschakeling van de allergrootste nationale en internationale meezingers gaan Gerard Joling, Jeroen van der Boom, René Froger en diverse speciale gasten, waaronder de Nederlandse meidengroep de Dolly Dots, topzangeres Glennis Grace (ESF 2005) en de 2 Brothers On The 4th Floor, zorgen voor het meest 'Over de Top' discofeest van het jaar! DIT MAG JE NIET MISSEN!

Op maandag 14 december 2015 om 09.00 ging de kaartverkoop via Ticketpoint van start en telefonisch kan je tickets bestellen via het nummer 0900 0088 (0,45 cent/pm). De tickets voor de shows op vrijdag- en zaterdagavond zijn bijna allemaal de deur uit!

06-01-2016 om 20:03 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eurosong 2016 : Tom Frantzis werkte voor Eurosonginzending samen met Yves Gaillard en Luuk Cox.

De stemmen zijn opgewarmd. Aanstaande zondag, 10 januari 2016, brengen de vijf kandidaten van 'Eurosong 2016' tijdens de tweede liveshow hun nummer waarmee ze hopen het ticket voor Stockholm te bemachtigen.

De kijker hoort voor het eerst met welk liedje Adil Aarab, Astrid Destuyver, Tom Frantzis, Laura Tesoro en Amaryllis Uitterlinden naar het Eurovisie Songfestival willen voor België.



Tom gooit alle remmen los met een hedendaags powerpop-nummer.


Tom Frantzis : "I'm Not Lost".
Auteur(s) : Tom Frantzis/Yves Gaillard.
Productie :
Luuk Cox.
Publishing :
CNR Publising.

* Yves Gaillard (pseudoniem voor Yves Jongen) schreef nummers voor o.a. Stan Van Samang (lid vakjury 'Junior Eurosong 2010'), Regi (componist/tekstschrijver "My Music", Eurosong 2008), Peter Luts, Kate Ryan (ESF 2006), Hadise (ESF 2009) en heeft nu een dikke hit te pakken met "I Can't Say No" van Lea Rue.
*
Luuk Cox is de man achter het danceproject Shameboy maar ook een begenadigd producer. Hij werkte samen met onder meer Arsenal, Maaike Ouboter en Stromae. Luuk was ook de producer van "Rhythm Inside" van Loïc Nottet (ESF 2015).

Tijdens de derde en laatste liveshow van 'Eurosong 2016' op zondag 17 januari kiezen de kijkers en tien internationale jury's wie van de vijf artiesten later dit jaar de Belgische kleuren zal vertegenwoordigen.
(bron, logo en foto : VRT)

06-01-2016 om 16:34 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eurosong 2016 : trekt Laura Tesoro met nummer van Selah Sue naar het Eurovisie Songfestival in Stockholm?

De stemmen zijn opgewarmd. Aanstaande zondag, 10 januari 2016, brengen de vijf kandidaten van 'Eurosong 2016' tijdens de tweede liveshow hun nummer waarmee ze hopen het ticket voor Stockholm te bemachtigen.

De kijker hoort voor het eerst met welk liedje Adil Aarab, Astrid Destuyver, Tom Frantzis, Laura Tesoro en Amaryllis Uitterlinden naar het Eurovisie Songfestival willen voor België.



Dit is Laura zoals we haar kennen : energieke en stuwende funkpop. Gekoppeld aan een stel verschroeiende blazers moet dat wel vonken geven.

Laura Tesoro : "What's The Pressure".
Auteur(s) : Sanne Putseys en Louis Favre.
Productie :
Peter Gordeno.
Publishing :
Because Editions.

* "What's The Pressure" is een nummer van Sanne Putseys aka Selah Sue dat ze samen schreef met haar ex-drummer Louis Favre. Hij schreef onder andere mee aan de hitsingle "This World" (Selah Sue).
*
Peter Gordeno is een Britse songwriter, producer en sinds 1998 de vaste toetsenman bij Depeche Mode.

Tijdens de derde en laatste liveshow van 'Eurosong 2016' op zondag 17 januari kiezen de kijkers en tien internationale jury's wie van de vijf artiesten later dit jaar de Belgische kleuren zal vertegenwoordigen.
(bron, logo en foto : VRT)

06-01-2016 om 16:28 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eurosong 2016 : trekt Astrid Destuyver met nummer van Niko Westelinck en Farhot naar het Eurovisie Songfestival?

De stemmen zijn opgewarmd. Aanstaande zondag, 10 januari 2016, brengen de vijf kandidaten van 'Eurosong 2016' tijdens de tweede liveshow hun nummer waarmee ze hopen het ticket voor Stockholm te bemachtigen.

De kijker hoort voor het eerst met welk liedje Adil Aarab, Astrid Destuyver, Tom Frantzis, Laura Tesoro en Amaryllis Uitterlinden naar het Eurovisie Songfestival willen voor België.



De breekbare stem van Astrid komt volledig tot haar recht in deze eigentijdse soul-ballad van de Duitse electronica-wizard Farhot.

Astrid Destuyver : "Everybody Aches".
Auteur(s) : Niko Westelinck.
Productie :
Farhot.
Publishing :
CTM Entertainment Belgium.

* Niko Westelinck is een auteur/componist die in het verleden tal van kidspop-hits schreef voor o.a. de groep Bandits (Eurosong 2014) en Junior Eurosong, maar nu met "Everybody Aches" de stap naar het grote podium zet.
*
Farhot is een DJ/producer uit Hamburg die zelf electronische muziek maakt en eerder als producer samenwerkte met oa. Selah Sue, Nneka en Talib Kweli. Farhot remixte ook tal van hits waaronder "The Wire" van Haim.

Tijdens de derde en laatste liveshow van 'Eurosong 2016' op zondag 17 januari kiezen de kijkers en tien internationale jury's wie van de vijf artiesten later dit jaar de Belgische kleuren zal vertegenwoordigen.
(bron, logo en foto : VRT)

06-01-2016 om 16:23 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eurosong 2016 : trekt Amaryllis Uitterlinden met zelfgeschreven nummer naar het Eurovisie Songfestival?

De stemmen zijn opgewarmd. Aanstaande zondag, 10 januari 2016, brengen de vijf kandidaten van 'Eurosong 2016' tijdens de tweede liveshow hun nummer waarmee ze hopen het ticket voor Stockholm te bemachtigen.

De kijker hoort voor het eerst met welk liedje Adil Aarab, Astrid Destuyver, Tom Frantzis, Laura Tesoro en Amaryllis Uitterlinden naar het Eurovisie Songfestival willen voor België.



Een sfeervolle en rijk gearrangeerde popsong met een verhaal én een verslavend refrein.
 

Amaryllis : "Kick The Habit".
Auteur(s) : Amaryllis Uiterlinden.
Productie :
Reinhard Vanbergen.
Publishing :
Copyright Control.

* Reinhard Vanbergen is vooral bekend als de multi-intrumentalist en oprichter van Das Pop, maar hij deed ook productiewerk voor o.a. The Happy en School is School.

Tijdens de derde en laatste liveshow van 'Eurosong 2016' op zondag 17 januari kiezen de kijkers en tien internationale jury's wie van de vijf artiesten later dit jaar de Belgische kleuren zal vertegenwoordigen.
(bron, logo en foto : VRT)

06-01-2016 om 16:21 geschreven door Redactie  




VOLG ONS OOK OP TWITTER & FACEBOOK.



Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs