Twelve Points...Douze Points...Kiev 2017...

Deze website wordt niet meer geüpdatet! Volg ons via https://twitter.com/12_TPDP_12.....

01-12-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Total Loss in het Bos' : vanavond de laatste aflevering met Katja Retsin, Jan Schepens, Chris Van Tongelen en Ian Thomas.

Sinds dinsdag 20 oktober 2015 gaan wekelijks acht bekende gezichten 'Total Loss in het Bos'. Vier duo's nemen het tegen elkaar op in een doldwaze race doorheen het bos in het gelijknamige, nieuwe spelprogramma. Het duo dat elkaar blindelings vertrouwt, maakt het meeste kans op een grote som geld ten voordele van Rode Neuzen Dag.

Het spel is eenvoudig : binnen elk duo krijgt een van hen de rol van 'beest'. Hij of zij trekt een geblindeerd dierenkostuum aan. Het beest moet op zijn of haar duopartner of 'baas' vertrouwen, die zijn partner in dierenpak zo goed mogelijk langsheen alle hindernissen in het bos begeleidt. Presentatrice van dienst is dierenliefhebster An Lemmens.

Voor dit programma tekenden vele bekende gezichten met plezier present. Ze staan dan ook massaal achter het goede doel waar dit programma om draait : Rode Neuzen Dag. De duo's trachten zoveel mogelijk punten te verzamelen doorheen vijf verschillende rondes, maar het uiteindelijk doel is een mooi geldbedrag doneren aan de goeddoelactie van vtm, Qmusic en Belfius, waarbij jongeren met psychische problemen geholpen worden.

* zevende aflevering - dinsdag 01 december 2015 :

De vier bekende gezichten die baas mogen spelen en hun 'beest' moeten begeleiden door de verschillende spelrondes zijn Cath Luyten, Sven De Ridder, Chris Van Tongelen (Eurosong 1993, De Gouden Zeemeermin 1996) en Katja Retsin (woordvoerster ESF 2010). De bekende teamgenoten die in het dierenpak kruipen zijn Tom Waes, Brik Van Dyck, Ian Thomas en Jan Schepens (Eurosong 2004).

'Total Loss in het Bos', de zevende en laatste aflevering
vanavond, dinsdag 01 december 2015, op vtm tussen 20.40 en 21.45. (bron en logo : Medialaan)

01-12-2015 om 09:33 geschreven door Redactie  


30-11-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit'.

Bij het begin van een nieuwe werkweek hebben we weer een aflevering van onze rubriek 'Een avondje uit' voor je klaargestoomd. Fans die eens een concert willen bijwonen of op zoek zijn naar een plaats in de buurt waar hun favoriete artiest zal optreden zitten bij ons op de eerste rij.

Op zaterdag 14 maart werden boezemvrienden Miguel Wiels (lid Belgische vakjury ESF 2012, componist/tekstschrijver Belgische inzending JESF 2009-2010) en Peter Van de Veire (presentator 'Eurosong 2012 : een song voor Iris', commentator ESF 2012-2014-2015, woordvoerder ESF 2012, presentator Eurosong '2014') voor één dag cafébaas van 'Het Grootste Café Van Vlaanderen'.

Miguel en Peter bouwden de Lotto Arena in Antwerpen om tot een enorm café voor een paar duizend feestvierders. Veel bier, sfeer, feestende mensen, al je vrienden én livemuziek, dat waren de ingrediënten van 'Het Grootste Café'.

De Lotto Arena wordt op zaterdag 19 maart 2016 (aanvang : 20.00) opnieuw hét stamcafé van alle Vlamingen, want Miguel en Peter openen voor de tweede keer 'Het Grootste Café'! Ook in 2016 veranderen ze met hun Café Flamand-band de Lotto Arena in een gigantisch café voor een paar duizend feestvierders.

Er wordt opnieuw gezorgd voor een ijzersterke line-up met de allerbeste artiesten, die de Lotto Arena in no time op z'n kop kunnen zetten. Namen worden later bekendgemaakt.

Tickets (35 euro staand, 42 euro zittend) kunnen nu reeds worden besteld via de website van TeleTicketService of telefonisch via het nummer 070 34 53 45 (max. 0,30 euro/minuut) en vanuit Nederland via het nummer 0900 45 000 45 (0,45 euro/minuut) en dit van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 12.30 en tussen 13.30 en 18.00.


Stef Bos (componist/tekstschrijver/backing vocal Belgische inzending ESF 1989) kijkt terug op vijfentwintig jaar als artiest en dat gaat hij vieren met een muzikale tournee langsheen Belgische en Nederlandse theaters.

Vanaf januari 2016 reist hij met vier kompanen door de tijd. Een voortdurende afwisseling van oude en nieuwe songs tijdens dit overzicht in woorden en muziek met een nieuwe cd als wapenfeit. Een sprong in de tijd. Een voorstelling die terugblikt en vooruitkijkt. Van toen naar nu en later. Het kwartet dat hem vergezelt zijn Steven Cornillie (toetsen), René van Mierlo (gitaar), Lené te Voortwis (bas) en Martin de Wagter (drums).

De eerste voorstelling van 'Een Sprong In De Tijd' vindt plaats op vrijdag 15 januari 2016 in Kapellen en de tournee wordt afgesloten op woensdag 01 juni 2016 in het West-Vlaamse Roeselare. Voor een volledig overzicht van data en plaatsen verwijzen we je naar zijn website.

Allo, met Joske Vermeulen...

Een legendarische binnenkomer waarmee we de fantastische productie 'Ooit gewist' aan u voorstellen. Een straffe voorstelling die je onderdompelt in zalige TV-nostalgie. Acteertalent, muzikale hoogstandjes en een fijne portie humor vormen de basis van deze niet te missen productie.

U vraagt, wij draaien.

Het concept steunt op een sterke interactie met het publiek en zorgt ervoor dat elke voorstelling van 'Ooit gewist' uniek is. Onder het motto "klant is koning" bepaalt het publiek welke TV-scènes gespeeld worden. Uit een breed aanbod van TV-fragmenten kan het publiek vooraf - online - de favoriete scenes kiezen. Heel eenvoudig kan de datum en plaats van de voorstelling geselecteerd worden, vervolgens kan iedereen aanvinken welke TV-fragmenten zijn/haar voorkeur genieten. Per voorstelling worden de meest gekozen fragmenten voor die dag vertolkt.

Ooit gewist? Of toch niet? Hoever reikt ons collectief geheugen?

DDT in 'FC De Kampioenen' halen we ons nog vlot voor de geest. Maar wat dacht u van vrouw Coene uit 'Wij heren van Zichem', kent u haar nog? En wie bracht ook alweer de koffie bij 'De Collega's'? En 'De Paradijsvolgels'? En hoe zat het ook alweer met die pastoor op zijn fiets? En was uw zondag destijds ook 'Zondag Josdag'?...

Deze en veel meer zalige TV-momenten van toen werden herschreven naar het jaar 2016. Ze worden live on stage, in een modern verfrissend jasje, gepresenteerd door een indrukwekkende cast. De combinatie van straf vertolkte scènes met aangepaste muziek en een portie humor resulteert ongetwijfeld in een hilarische avond.

En de cast is er eentje om U tegen te zeggen : Clara Cleymans, Peter Thyssen, Inge Paulussen, Jaak Van Assche en Jelle Cleymans (Eurosong 2004, presentator 'Eurokids 2005' en 'Eurosong for Kids 2006', commentator JESF 2006). De voorstellingen gaan door tussen donderdag 25 februari en zondag 29 mei 2016 in diverse zalen in Vlaanderen (klik HIER voor de volledige agenda).

30-11-2015 om 16:32 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'De slimste mens ter wereld' : Lukas Lelie geeft Karel Van Eetvelt tweede deelname cadeau.

Adil El Arbi z'n dagen als 'Slimste Mens ter Wereld' zijn zo goed als geteld : sinds maandag 12 oktober 2015 gaat Erik Van Looy - voor de dertiende keer - op zoek naar 'De Slimste Mens ter Wereld'. Samen met zijn vijfkoppig team van vaste juryleden. Elke dag ziet u één van hen aan de jurydesk. Zelden rechtvaardig, maar altijd ongehoord streng.



Wie net als vorig seizoen géén kans maakt op die titel is de ploeg van vaste juryleden : Herman Brusselmans, Ruth Beeckmans, Bart Cannaerts, Philippe Geubels en Jeroom.

DE VIERENDERTIG BV'S OP EEN RIJTJE :

- Alexander De Croo (vicepremier Open Vld).
- Aaron Malinsky (rabbijn).
- Anemone Valcke (actrice).
- Ann Tuts (actrice).
- Aster Nzeyimana (presentator MNM).
- Axelle Dauwens (atlete).
- Bart Verhaeghe (ondernemer/voorzitter Club Brugge).
- Danira Boukhriss Terkessidis (journaliste/presentatrice VRT).
- Eline De Munck (presentatrice).
- Gunter Van Reusel (dj).
- Jan Bakelants (wielrenner).
- Jan Paternoster (muzikant The Black Box Revelation).
- Jandino Asporaat (presentator en stand-up comedian).
- Kamal Kharmach (stand-up comedian).
- Karel Van Eetvelt (voorzitter Unizo).
- Kathy Pauwels (journaliste).
- Kevin Janssens (acteur).
- Kim Clijsters (ex-tennister).
- Kobe Desramaults (kok).
- Kobe Ilsen (presentator).
- Luc Haekens (tv-maker).
- Lukas Lelie (stand-up comedian).
- Lynn Wesenbeek (journaliste/presentator).
- Margriet Hermans (zangeres, presentatrice, ex-politica)(Eurosong 1987-1989-1999).
- Piet Hoebeke (uroloog).
- Sam Louwyck (acteur).
- Siska Schoeters (presentatrice).
- Stan Van Samang (acteur)(lid vakjury 'Junior Eurosong 2010').
- Stephanie Coorevits (kinderpsychologe).
- Sven Ornelis (radiopresentator).
- Tom Coninx (tv-presentator, voetbaljournalist).
- Tom Waes (presentator, tv-maker).
- Umesh Van Gaver (acteur).
- Zuhal Demir (politica N-VA).

* maandag 30 november 2015 - negenentwintigste aflevering :

Volgende maandag, 07 december 2015,  starten de finaleweken van 'De slimste mens ter wereld' en dus maken deze week de laatste vier deelnemers hun opwachting.

Het was een bizarre finale afgelopen donderdag, 26 november, met een Lukas Lelie die nieuwkomer Karel Van Eetvelt zomaar een ticket gaf voor een volgende deelname. Stan Van Samang kwam met een totaal van 364 seconden als winnaar uit de bus, gevolgd door Lukas Lelie met 311 seconden en Karel Van Eetveld met 202 seconden.

Lelie en Van Eetveld spelen één van de slechtste finales ooit en spelen allesbehalve tactisch. Beiden weten amper (of helemaal niets) over Jonas Van Geel, Medusa, Ozark Henry (expert 'Eurosong 2014') en Lolita. Het is uiteindelijk Lukas Lelie die aan het kortste eind trekt en vanavond wordt afgelost door actrice Anemone Valcke (de partner van finalist Jan Paternoster).

Morgen
treedt stand-up comedian Kamal Kharmach aan, woensdag maakt Stephanie Coorevits haar opwachting en donderdag is het de beurt aan actrice Ann Tuts.

- Stan Van Samang : Zanger-acteur. Hij stond dit jaar met zes nummers in de Ultratop. Slaagt hij er met een deelname of zes ook in om door te stoten naar de top van dit programma? Wie is bang van de Samang?
- Karel Van Eetvelt : Baas van Unizo. En dus baas van alle zelfstandige bazen, de Uberbaas. Een voetballende, fietsende, lopende heerser. Wil hij een voorbeeld zijn voor ondernemers, dan heeft hij maar één optie : winnen.
Anemone Valcke : Actrice. Maakte deel uit van de vaste cast van 'Loslopend Wild'. Ambassadrice van het Gentse dialect..

TUSSENSTAND :

01. Stan Van Samang : 5 deelnames, 3 overwinningen (1.608 seconden, 365+230+337+312+364).
02. Karel Van Eetvelt : 1 deelname (202 seconden).

(VOORLOPIG) GEPLAATST VOOR DE FINALEWEKEN :

- Tom Waes : 11 deelnames, 6 overwinningen (gedeelde eerste plaats wat aantal deelnames betreft) (3.941 seconden, 389+294+293+346+440+330+516+447+360+295+231).
- Kobe Ilsen : 7 deelnames, 3 overwinningen (2.621 seconden, 487+379+478+487+303+190+297).

- Danira Boukhriss Terkessidis : 5 deelnames, 4 overwinningen (1.986 seconden, 548+429+363+322+324).
- Kevin Janssens : 5 deelnames, 2 overwinningen (1.815 seconden, 330+372+342+441+330).

- Jan Paternoster : 5 deelnames, 2 overwinningen (1.460 seconden, 212+378+311+341+218).
- Siska Schoeters : 3 deelnames, 1 overwinning (1.153 seconden, 509+323+321).
- Tom Coninx : 3 deelnames, 1 overwinning (958 seconden, 351+337+270).

DEFINITIEF UITGESCHAKELD :

- Lukas Lelie : 3 deelnames, 1 overwinning (933 seconden, 353+269+311).

- Piet Hoebeke : 3 deelnames, 1 overwinning (929 seconden, 352+269+308).
- Lynn Wesenbeek : 3 deelnames (690 seconden, 275+269+146).
- Kim Clijsters : 2 deelnames, 1 overwinning (777 seconden, 450+327).
- Eline De Munck : 2 deelnames, 1 overwinning (677 seconden, 403+274).

- Sven Ornelis : 2 deelnames, 1 overwinning (597 seconden, 429+168).
- Axelle Dauwens : 2 deelnames, 1 overwinning (486 seconden, 335+151)
- Jan Bakelants : 2 deelnames (667 seconden, 399+268).
- Alexander De Croo : 2 deelnames (571 seconden, 208+363)
- Kathy Pauwels : 2 deelnames (532 seconden, 264+268).
- Bart Verhaeghe : 2 deelnames (503 seconden, 243+260 seconden).
- Ras (Gunter Van Reusel) : 2 deelnames (497 seconden, 167+330).
- Zuhal Demir : 2 deelnames (439 seconden, 274+165).
- Margriet Hermans : 2 deelnames (421 seconden, 252+169).

- Aaron Malinsky : 2 deelnames (273 seconden, 166+107).
- Aster Nzeyimana (1 deelname, 304 seconden).
- Jandino Asporaat : 1 deelname (262 seconden).
- Luc Haekens : 1 deelname (261 seconden).
-
Kobe Desramaults : 1 deelname (235 seconden).
- Umesh Van Gaver : 1 deelname (201 seconden).
- Sam Louwyck : 1 deelname (187 seconden).

(Her)bekijk HIER de finale tussen Karel Van Eetvelt en Lukas Lelie.

De negentwintigste aflevering van het dertiende seizoen van 'De slimste mens ter wereld, vanavond, maandag 30 november 2015, tussen 21.50 en 23.05 op VIER. Deze aflevering worden morgen, dinsdag 01 december, in de vooravond herhaald tussen 16.50 en 18.10. (bron en
foto's : VIER)

30-11-2015 om 14:18 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - CHRISTMAS - Music : Nederlander Gerard Joling wenst ons fijne feestdagen met zijn vorig jaar verschenen kerstalbum.

 Voor het achtste jaar op rij tellen we op muzikale wijze af naar Kerstmis, het Christelijke feest waarbij de geboorte van Jezus wordt herdacht. Sinds gisteren, de eerste (zon)dag van de Advent, en dit tot aan de vooravond van dat hoogfeest krijg je zesentwintig dagen lang opnieuw een aflevering van onze rubriek 'Euro - CHRISTMAS - Music'.

Dagelijks zetten we één album met kerstmuziek in de kijker, dat kan gaan van een gloednieuw album tot ééntje dat al een aantal jaren geleden werd uitgebracht. In deze tweede aflevering van 2015 trekken we eventjes de grens over naar Nederland.

Op donderdag 27 november 2014 bracht Gerard Joling (ESF 1988) zijn kerstalbum "Christmas, The Birth of Love" op de markt met daarop twaalf nummers.

* tracklist "Christmas, The Birth of Love" :

01. "Winter Is the Warmest Time O'year".
02. "Light the Candles".
03. "Send Me an Angel".
04. "The Birth of Love".
05. "Driving Home To You".
06. "Christmas On the Dancefloor".
07. "Please Come Home".
08. "Waiting for Christmas".
09. "Golden Years".
10. "Just for the Season".
11. "December's Gonna Last".
12. "Footprints In White Sand".

Een nieuwe afspraak maken we voor morgen en dan trekken we naar Zweden. Ondertussen wensen we je alvast heel veel luisterplezier!

30-11-2015 om 13:45 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2016 : deelnemers Zweedse Songfestivalselectie 'Melodifestivalen 2016' zijn bekend.

De Zweedse nationale omroep SVT heeft eerder deze voormiddagmaandag 30 november 2015, tijdens een persconferentie (09.30), de namen bekendgemaakt van de achtentwintig kandidaten die zullen deelnemen aan 'Melodifestivalen 2016', de nationale selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

Op woensdag 16 september maakte SVT bekend dat het in totaal 2.450 inzendingen voor de nationale selectie had ontvangen, 1.982 van gevestigde waarden en 468 van componisten die eerder nog geen werk hebben uitgebracht. In vergelijking met de editie van dit jaar zijn dat 273 inzendingen meer en in vergelijking met 2013, toen het Eurovisie Songfestival ook in eigen land plaatsvond, 101 stuks minder.

Ook volgend jaar zal de nationale selectie plaatsvinden met achtentwintig liedjes en dat betekent dat elke voorronde zeven nummers zal bevatten. Tussen de kandidaten zitten een aantal oud-Songfestivaldeelnemers, een aantal bekenden uit eerdere nationale selecties en opnieuw een aantal nieuwkomers.

We zetten alles hieronder netjes op een rijtje en de indeling per voorronde is alfabetisch op titel van het nummer. De startvolgorde zal later door de omroep worden bepaald.

* deelnemers eerste voorronde - zaterdag 06 februari 2016 - Göteborg :

- "Ain't No Good" (tekst en muziek : Mimi Werner, Göran Werner, Marcus Svedin, Jason Saenz) door Mimi Werner.
- "Bada nakna" (tekst en muziek : Fredrik Kempe, David Kreuger, Anderz Wrethov) door Samir & Viktor (MF 2015).
- "Constellation Price" (tekst en muziek : Bobby Ljunggren, Henrik Wikström, Mark Hole, Martin Eriksson) door Robin Bengtsson.
- "Don't Worry" (tekst en muziek : Joy Deb, Linnea Deb, Anton Hård af Segerstad, Ace Wilder) door Ace Wilder (MF 2014).
- "Himmel för två" (tekst en muziek : Sven-Inge Sjöberg, Lennart Wastesson, Larry Forsberg, Camilla Läckberg) door Anna Book (MF 1986-1987-2007).
- "Mitt guld" (tekst en muziek : Pernilla Andersson, Fredrik Rönnqvist) door Pernilla Andersson (MF 2011).
- "Rik" (tekst en muziek : Albin Johnsén, Mattias Andréasson) door Albin & Mattias Andréasson (MF 2009-2012).

* deelnemers tweede voorronde - zaterdag 13 februari 2016 - Malmö :

01. "100%" (tekst en muziek : Dag Lundberg, Melker, Jesper Lundh) door Victor och Natten.
02. "Faller" (tekst en muziek : Krista Siegfrids, Gabriel Alares, Magnus Wallin, Gustaf Svenungsson) door Krista Siegfrids (ESF 2013).
03. "Hunger" (tekst en muziek : Joy Deb, Linnea Deb, Lisa Desmond, Anton Hård af Segerstad, Molly Pettersson Hammar) door Molly Pettersson Hammar (MF 2015).
04. "Håll mitt hjärta hårt" (tekst en muziek : Patrik Isaksson, Tommy Nilsson, Uno Svenningsson) door Patrik Isaksson (MF 2006-2008), Tommy Nilsson (ESF 1989, MF 2007) & Uno Svenningsson (MF 2007).
05. "I Will Wait" (tekst en muziek : Anton Hård af Segerstad, Joy Deb, Linnea Deb, Nikki Flores) door Isa (MF 2015).
06. "Save Me" (tekst en muziek : Jens Siverstedt, Lauren Dyson, Jonas Wallin) door Wiktoria.
07. "We Are Your Tomorrow" (tekst en muziek : Anderz Wrethov, Sharon Vaughn, Gustav Efraimsson) door David Lindgren (MF 2012-2013).

* deelnemers derde voorronde - zaterdag 20 februari 2016 - Norrköping :

- "Human" (tekst en muziek : Oscar Zia, Victor Thell, Maria Smith) door Oscar Zia (MF 2014).
- "Kizunguzungu" (tekst en muziek : Anderz Wrethov, Sara 'SaRaha' Larsson, Arash Labaf) door SaRaha.
- "Kom ut som en stjärna" (tekst en muziek : Sven-Inge Sjöberg, Lennart Wastesson, Larry Forsberg, Lina Eriksson, Kent Olsson, Calle Kindbom) door After Dark (MF 2004-2007).
- "My Heart Wants Me Dead" (tekst en muziek : Linnea Deb, Joy Deb, Anton Hård af Segerstad) door Lisa Ajax.
- "Put Your Love on Me" (tekst en muziek : Boris René, Tobias Lundgren, Tim Larsson) door Boris René.
- "Weight of the World" (tekst en muziek : Arvid Ångström, Dennis Babic, Oscar Berglund Juhola, Anton Göransson, Robin Danielsson) door SMILO.
- "You Carved Your Name" (tekst en muziek : Jocke Åhlund, Andreas Kleerup) door Swingfly (MF 2011) feat. Helena Gutarra.

* deelnemers vierde voorronde - zaterdag 27 februari 2016 - Gävle :

01. "Du tar mig tillbaks" (tekst en muziek : David Stenmarck) door Martin Stenmarck (ESF 2005, MF 2014).
02. "Håll om mig hårt" (tekst en muziek : Jimmy Jansson, Karl-Ola Kjellholm, Jakke Erixson, Pa Modou Badjie, Njol Badjie, Nebeyu Baheru) door Panetoz (MF 2014).
03. "If I Were Sorry" (tekst en muziek : Oscar Fogelström, Michael Saxell, Fredrik Andersson, Frans Jeppsson Wall) door Frans.
04. "Killer Girl" (tekst en muziek : Mattias Kallenberger, Andreas Berlin, Linda Bengtzing, Dag Öhrlund) door Linda Bengtzing (MF 2005-2006-2008-2011-2014).
05. "Rollercoaster" (tekst en muziek : Thomas G:son, Peter Boström, Alexandra Salomonsson) door Dolly Style (MF 2015).
06. "Runaways" (tekst en muziek : Erik Mårtensson) door Eclipse.
07. "Youniverse" (tekst en muziek : Molly Sandén, Danny Saucedo, John Alexis) door Molly Sandén (JESF 2006, MF 2009-2012).

Op dinsdag 17 november jongstleden maakte SVT bekend dat de zes uitzendingen (vier voorrondes, herkansingsronde en finale) volgend jaar in goede banen worden geleid door Gina Dirawi (presentatrice MF 2012-2013). Zij zal elke uitzending worden bijgestaan door één of meerdere gastpresentatoren.

In de eerste voorronde (zaterdag 06 februari) krijgt ze het gezelschap van Petra Mede (presentatrice MF 2009, ESF 2013, Eurovision Song Contest Greatest Hits 2015), in de tweede voorronde (zaterdag 13 februari) oud-festivalwinnares
Charlotte Perrelli (ESF 1999-2008, MF 2012, presentatrice MF 2003-2004), in de derde voorronde (zaterdag 20 februari) Henrik Schyffert (presentator MF 2005) en in de vierde voorronde (zaterdag 27 februari) Sarah Dawn Finer (MF 2007-2009, presentatrice MF 2012, woordvoerster ESF 2012).

In de herkansingsronde (zaterdag 05 maart in Halmstad) krijgt ze twee heren aan haar zijde, namelijk
Peter Jöback (MF 1990-2010) en Ola Salo (ESF 2007). In de finale, op zaterdag 12 maart 2016 in Stockholm, is William Spetz van de partij. (bron en logo : SVT)

30-11-2015 om 13:19 geschreven door Redactie  


29-11-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Thuis' : Simonne verneemt belangrijk nieuws en Rosa ontvangt een leuke sms.

Op woensdag 23 december is het precies twintig jaar geleden dat de allereerste aflevering van 'Thuis' op het scherm kwam. Om die bijzondere verjaardag van Vlaanderens populairste soap te vieren, wil Eén die dag de kijkers verwennen met een extra lange aflevering, gevolgd door een speciale uitzending.

Die special, 'Nergens beter dan Thuis', werd op maandag 23 november al opgenomen in de decors van 'Thuis' en bezorgt de kijker én de cast binnenkort ongetwijfeld een hartverwarmende televisieavond.

Tussen 1995 en 2015 zitten niet alleen twintig jaren, maar ook heel wat huwelijken, scheidingen, baby's, moorden, en andere verhaallijnen. Van de acht vaste personages, een beperkte ploeg en bescheiden kijkcijfers, groeide 'Thuis' in de loop van de jaren uit tot een goed geoliede machine. Bijna tweehonderd acteurs speelden in totaal mee en de kijkcijfers blijven pieken.

Wat brengt de special?

De kijker mag zich in de special 'Nergens beter dan Thuis' op woensdag 23 december verwachten aan een intieme feelgood show doorspekt met boeiende gesprekken, mooie herinneringen en fijne verrassingen waarbij de acteurs zich ook eens van een andere kant tonen.

De special brengt in vijftig minuten uiteraard geen volledig overzicht van twintig jaar 'Thuis', maar het wordt een gezellige show met de fijnste momenten en leuke babbels met de cast.

Al 20 jaar Nergens beter dan Thuis

'Thuis' vertelt het verhaal van gewone mensen in hun dagelijks leven. De makers bereiken elke dag zo'n 1,2 miljoen kijkers. Ze slagen er in om maatschappelijke thema's te brengen voor een breed publiek en taboes bespreekbaar te maken. Van adoptie, tot gemengde huwelijken, tot seksuele geaardheid en ziekte. Alle onderwerpen worden vooraf grondig onderzocht en gecheckt bij experten zodat ze beantwoorden aan de realiteit.

'Thuis' is thuiskomen voor heel wat Vlamingen : een gezellig televisiemoment met familie of vrienden, even ontspannen na een drukke dag. Als kijker droom je even weg, leef je mee met de personages of herken je situaties uit je eigen leven. En de dag erna is 'Thuis' een gespreksonderwerp op de werkvloer, op de trein of op de speelplaats.

'Thuis' bereikt ook verschillende generaties door een goede mix van jonge en oudere personages. Iedereen herkent zich wel in een of meerdere personages en leeft met hen mee. Dat resulteert in zeer hoge kijkcijfers, met als absoluut record de uitzending van maandag 17 maart 2014 : 1 449 629 kijkers. Als je ook de uitgestelde kijkers erbij telt, was de laatste seizoenfinale de best bekeken tot nu toe : 1 566 082 kijkers. Inmiddels werd het record op dinsdag 24 november 2015 verbroken en keken er 1 452 817 kijkers naar de uitzending rond de gijzeling van Sam en Emma.

Enkele cijfers - twintig jaar 'Thuis', dat is twintig jaar lief en leed delen, met tot nu toe :

- 25 huwelijksaanzoeken.
- 20 huwelijken.
- 10 geboortes.
- 18 moorden.
- 16 gijzelingen.
- 34 sterftes

Twintig jaar 'Thuis', dat is goed voor :

In totaal 199 hoofdpersonages die meededen aan de reeks, waarvan momenteel 46 in 'Thuis' te zien zijn. 1100 figuranten per jaar of een gemiddelde van 25 per week. Ze worden gerekruteerd via inthepicture.com. 153 mensen die meewerken achter de schermen. Net geen volledige aflevering per dag die wordt opgenomen.

Nog steeds groeiende kijkcijfers en dit jaar alleen al verschillende pieken in de kijkcijfers : in 2015 haalde 'Thuis' vijf keer kijkcijfers die schommelen rond 1,4 miljoen kijkers.

Vijf boeken : Zomerlieven (2003), De jaren van verstand (2004), Nergens beter dan thuis (2011), Doodgezwegen (2014), (On)gewenst (2015).

De rol van kleine Lucas, amper twee jaar oud, is vertolkt door tot nu toe negentien verschillende kindjes. Door de wet op de kinderarbeid mogen de baby's en kinderen maar beperkte tijd op de set staan. Er zijn dus ook al heel veel Franky's, Britney's en Sandrientjes geweest.

Enkele weetjes

In 2004 zond Eén al eens een 'Thuis'-special uit, over Florke, 'ons moe', naar aanleiding van het plotse overlijden van actrice Ann Petersen. De special was een eerbetoon aan de carrière van Ann Petersen. In een magisch-realistisch verhaal neemt de reeks definitief afscheid van het personage Florke, maar tegelijk ook van de actrice Ann Petersen, die op 12 december van 2003 overleed.

'Thuis' begon met drie gezinnen : de familie Bomans, de familie Verbeeck en de familie Bastiaens-De Decker. Deze drie families zijn nog altijd de basis in 'Thuis'.

Af en toe loopt er al eens een bekend gezicht door het beeld : Vic Anciaux, Kelly Pfaff, Roger De Vlaeminck en natuurlijk Nicole en Hugo (ESF 1971-1973, Eurosong 2004) speelden een opgemerkte gastrol.

Kijkers en acteurs suggereren soms verhaallijnen en die pikt het schrijversteam soms op. Zo kreeg Jenny borstkanker op vraag van actrice Janine Bischops zelf.

Heel wat acteurs die ooit in 'Thuis' hebben gespeeld, bouwden later een succesvolle carrière uit : onder andere Eline De Munck, Peter Van Asbroeck, Koen De Bouw, Michael De Cock, Axel Daeseleire en Jan Schepens (Eurosong 2004).

Eén van de meest legendarische scènes uit twintig jaar 'Thuis' is de vechtscène tussen Marianne en Rosa op het perron van het station. Marianne had een relatie met Jean-Pierre en dat kon Rosa niet verkroppen.

Wij brengen ook dit seizoen, telkens op zondag, al een korte inhoud van de afleveringen die er de komende week worden uitgezonden.

* INHOUD 'THUIS' - AFLEVERING 3.876 TOT EN MET 3.880.

- maandag 30 november - aflevering 3.876 : Peggy brengt Rosa terug op een vergeten spoor. Nancy probeert in te praten op Eddy. Peter en Femke hebben een vermoeiende nacht achter de rug. Adil vindt Paulien enorm koppig. Judith heeft het moeilijk.

- dinsdag 01 december - aflevering 3.877 : Eddy is allesbehalve tevreden. Peggy overhaalt Rosa om actie te ondernemen. Frank kan een belangrijk probleem oplossen. Julia en Paulien beseffen dat ze te ver gaan. Wie zal de eerste stap zetten? Lowie vangt Stan op. Nancy is trots op zichzelf.

- woensdag 02 december - aflevering 3.878 : Waldek is jarig. Femke gaat op zoek naar opvang voor Lucas. Simonne verneemt belangrijk nieuws. Yvette krijgt een leuke uitnodiging. Olivia en Paulien hebben een fantastisch idee voor de Frens. Rosa ontvangt een leuke sms.

- donderdag 03 december - aflevering 3.879 : Julia mist haar dochters; zeker na een telefoontje van Katrien en ze lucht haar hart bij Simonne. Simonne worstelt zelf met haar gevoelens. Rosa krijgt bezoek. Mayra heeft een vraag voor Charité. Femke is druk aan het werk voor Lucas Events.

- vrijdag 04 december - aflevering 3.880 : Rosa krijgt een leuke uitnodiging. Waldek heeft een date. In de Frens geniet iedereen van de avond. Wendy schakelt de hulp in van Tom. Frank en Simonne verwachten bezoek. Lowie moet papieren invullen voor Luc en dat is allesbehalve gemakkelijk.

Mis niets van 'Thuis'

Vanaf dit seizoen is er ook een volledig nieuwe eindgeneriek mét vooruitblik naar de volgende aflevering. Ook dit eenentwintigste seizoen kan je voor het meest recente nieuws, exclusieve clips en foto's terecht op de enige officiële 'THUIS'-pagina op Facebook, en op de vernieuwde een.be. En wie tijdens de aflevering wil tweeten, kan dat met de intussen vertrouwde hashtag #thuisopeen.

'Thuis', het eenentwintigste seizoen, telkens van maandag tot vrijdag rond de klok van 20.10 op Eén. De reeks is eveneens beschikbaar via 'Ooit Gemist'. (bron, logo en foto : Eén/VRT)

29-11-2015 om 20:54 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Familie' : Benny komt in Las Vegas voor een onaangename verrassing te staan.

Sinds maandag 24 augustus 2015 weten we eindelijk wat er met Bart Van den Bossche gebeurd is, want toen startte het inmiddels vijfentwintigste seizoen van 'Familie'. De eerste aflevering van dat nieuwe seizoen was niet alleen extra lang, maar ook extra emotioneel.

Vooral Marie-Rose (Martine Jonckheere) kreeg het hard te verduren. In de seizoensfinale op vrijdag 26 juni 2015 betrapte zij haar echtgenoot Mathias (Peter Bulckaen) in de armen van Trudy (Silvia Claes). Een klap die haar hele leven overhoop gooide. Terwijl Mathias net zoals Trudy met schuldgevoelens worstelde, probeerde hij de brokken met Marie-Rose te lijmen. Zij wees hem echter resoluut af en vertrok naar Frankrijk.

Ook de gezondheid van haar kleinzoon Cédric (Bas Van Weert) baarde Marie-Rose ernstige zorgen. De jongen lag in coma na een alcoholintoxicatie. Véronique vreesde dat haar zoon hersenschade zou oplopen en was de wanhoop nabij. Temeer nu ze van Leen te horen heeft gekregen dat ze zwanger is, het resultaat van een slippertje met Benny (Roel Vanderstukken).

En dan was er nog Peter (Gunter De Batselier). Hij werd vlak voor de ondertekening van het fairtrade charter onwel en verloor het bewustzijn na een CO-vergiftiging. Een plannetje dat minutieus werd voorbereid door zijn ex-vrouw June (Katrien De Becker) en haar compagnon Stan (Kristof Verhassel). De kijker zag aan het einde van de seizoensfinale echter hoe Stan Peter alsnog uit de ruimte bevrijdde.

Ten huize Pauwels hing spanning in de lucht sinds Benny (Roel Vanderstukken) heeft vernomen dat zijn Liesbeth (Hilde De Baerdemaeker) mogelijk voor zes maanden naar Amerika trekt, om er verder aan haar carrière te timmeren. Intussen heeft Liesbeth een besluit genomen en trok ze de oceaan over.

Ook dit seizoen, telkens op zondag, brengen wij al de korte inhoud van de afleveringen van het vijfentwintigste seizoen die de komende week op het scherm zullen komen.

* INHOUD 'FAMILIE' - AFLEVERING 5.616 TOT EN MET 5.620.

- maandag 30 november - aflevering 5.616 : Cis roept Niko op het matje : hij is serieus over de schreef gegaan in het uitoefenen van zijn job als straathoekwerker. Hanne wil geen hoofdontwerper meer zijn en hoopt dat Rudi haar functie zal overnemen. Hij heeft echter andere dingen aan zijn hoofd. Stefanie krijgt te horen dat ze in de nieuwe VDB-kantoren aan de balie moet zitten. Ze is echter niet van plan zich zomaar bij deze beslissing neer te leggen.

- dinsdag 01 december - aflevering 5.617 : Patrick probeert Peter te overtuigen om Stefanie een plaats in het nieuwe landschapskantoor te geven in plaats van aan de balie. Simon probeert hier alsnog een stokje voor te steken. Hij vindt dat hij te weinig in de pap te brokken heeft wanneer er beslissingen moeten genomen worden bij VDB. Leen is op haar ongemak omdat Faroud opnieuw voor enkele dagen verdwenen is.

- woensdag 02 december - aflevering 5.618 : Linda draagt de gevolgen van haar val en mag haar arm een week lang niet gebruiken. Leen biedt spontaan aan om tijdelijk bij haar in te trekken. Niko wil enkele krakers helpen zoeken naar een pand, maar dat idee valt niet in goede aarde bij Mieke. Ook tussen Stefanie en Simon lopen de spanningen op. In Las Vegas kunnen Benny en Liesbeth elkaar eindelijk terug in de armen sluiten.

- donderdag 03 december - aflevering 5.619 : Leen voelt zich een stuk meer op haar gemak nu ze bij Jan en Linda logeert. Bij VDB is de grote verhuisdag aangebroken. Een aankondiging van Peter zorgt meteen voor de nodige spanningen. Stefanie lijkt haar job niet te kunnen combineren met het werk aan de balie. Mathias stelt Peter voor om Jenny halftijds in te schakelen ter ondersteuning. In Las Vegas komt Benny voor een onaangename verrassing te staan.

- vrijdag 04 december - aflevering 5.620 : Niko blijft naarstig verder zoeken naar een kraakpand. Leen heeft geen zin om terug naar huis te gaan, ook al keert Faroud vandaag terug. Ze ziet geen oplossing voor haar angst. Jenny laat zich onmiddellijk gelden in haar nieuwe job bij Fashion. Rudi beslist om al zijn energie in Zjef te investeren. Hij weigert daarvoor een nieuwe opera-opdracht. In Las Vegas breekt voor Benny en Liesbeth een belangrijke dag aan.

'Familie', van maandag tot en met vrijdag, telkens tussen 19.55 en 20.35 op vtm. Volg 'Familie' ook op Facebook en Twitter. (bron, logo en foto : vtm)

29-11-2015 om 20:47 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Wittekerke' : in de zandgroeve worden er twee lichamen gevonden.

Op dinsdag 31 augustus 1993 maakte Vlaanderen voor de eerste maal kennis met de inwoners van het fictieve kuststadje 'Wittekerke'. Vijftien seizoenen en 1.067 afleveringen later viel op dinsdag 26 augustus 2008 definitief het doek over deze populaire Vlaamse reeks. Oorspronkelijk was 'Wittekerke' gebaseerd op het Australische 'E-Street' maar de serie overschreed het aantal afleveringen (vijftig) en vaarde zo gedurende bijna vijftien jaar haar eigen koers.

In die vijftien jaar passeerden heelwat acteurs de revue en zo maakten onder meer Pascale Michiels (backing vocal Belgische inzending ESF 1996), Davy Gilles (De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999), Danaë Van Oeteren (Eurosong 2002), Anneleen Liégeois (Eurosong 2004), Els de Schepper (Eurosong 2006), Nicolas Caeyers (Eurosong for Kids 2006) en Stan Van Samang (lid vakjury 'Junior Eurosong 2010') voor korte of langere tijd hun opwachting in de reeks.

Voor de fans van 'Wittekerke' is er heel goed nieuws want vtm zendt sinds dinsdag 02 april 2013 de reeks opnieuw uit en dit vanaf de allereerste aflevering die meer dan twintig jaar geleden op het scherm kwam. Voortaan heb je tussen maandag en vrijdag rond de klok van 14.10 afspraak met de bewoners van het kuststadje.

We zetten telkens op zondag al een korte inhoud van de afleveringen die er de komende week worden uitgezonden.

* INHOUD 'WITTEKERKE' - AFLEVERING 615 TOT EN MET 618.

- maandag 30 november - aflevering 615 : Inspecteur Olivier is er zeker van dat Merel en Celine telefonisch contact gehad hebben met Ludwig. De dames zwijgen echter als vermoord, waardoor de gijzeling van Jelle en Derdeyn maar niet opgelost geraakt. Debbie is niet gelukkig in haar relatie met Luc. Hij weet dat er een probleem is en hij vraagt amoureus advies aan Sneyers. Raf heeft Joke verboden om als lokvogel te fungeren. Suzanne zit met de handen in het haar, want ze wou de cafébazin op meneer Catteeuw afsturen. De weduwnaar verwacht via Forever de vrouw van zijn leven te ontmoeten.

- dinsdag 01 december - aflevering 616 : Sam en Laurens zijn dolverliefd. Hun romance valt niet in goede aarde bij Ilse. Georges wordt gestalkt door journalisten die een reactie willen op de ontvoering van Jelle en Jean-Paul Derdeyn. Joke heeft de handen vol met de dolverliefde Julien Catteeuw, die absoluut een nieuwe afspraak wil. Nellie krijgt eindelijk het verjaardagsgeschenk van haar vriend Jan. Luc weet dat Debbie naar een eigen nestje verlangt en hij overweegt om een huis te kopen.

- woensdag 02 december - geen uitzending.

- donderdag 03 december - aflevering 617 : De ontvoering van Jelle en Jean-Paul Derdeyn is nog steeds niet afgelopen en dat vreet aan Max. Zijn echtgenote Elke wordt opgeslorpt door haar verlangen om hem een kind te schenken. Draagmoederschap is voor haar de enige optie. Ilse praat met Sam over het trauma dat ze door Laurens opgelopen heeft. Voor Kevin staat de schuld van de ziekenhuisdirecteur als een paal boven water, maar de psychologe wil zekerheid hebben vooraleer ze klacht laat neerleggen bij de politie.

- vrijdag 04 december - aflevering 618 : Inspecteur Olivier legt Merel en Celine op de rooster, maar ze blijven ontkennen dat ze losgeld betaald hebben. Ondertussen worden in de zandgroeve de lichamen gevonden van Tim en Eddy Schelpe. Julien Catteeuw is achter het bedrog van Suzanne gekomen en hij eist vijfduizend euro, de som die hij nodig heeft om zijn dak te herstellen. Als Suzanne niet met het geld over de brug komt, zal hij de bedrieglijke praktijken in de pers aanklagen. Elke wil nog altijd een kind van Max en ze bespreekt met Sam de optie van het draagmoederschap. De psychologe heeft grote bedenkingen en wijst Elke vooral op de nadelen en mogelijke problemen. Ilse trekt samen met Kevin in De Schorre in. De peperdure verrassing van Luc valt niet in goede aarde bij Debbie.


'Wittekerke', sinds dinsdag 02 april 2013 telkens van maandag tot en met vrijdag, op vtm en dit rond de klok van 14.15. (bron en foto's : vtm)

29-11-2015 om 20:46 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - CHRISTMAS - Music : Christoff geeft het startschot voor de achtste editie met zijn recent verschenen kerstalbum.

 Voor het achtste jaar op rij tellen we op muzikale wijze af naar Kerstmis, het Christelijke feest waarbij de geboorte van Jezus wordt herdacht. Vanaf vandaag, de eerste (zon)dag van de Advent, en dit tot aan de vooravond van dat hoogfeest krijg je zesentwintig dagen lang opnieuw een aflevering van onze rubriek 'Euro - CHRISTMAS - Music'.

Dagelijks zetten we één album met kerstmuziek in de kijker, dat kan gaan van een gloednieuw album tot ééntje dat al een aantal jaren geleden werd uitgebracht. In deze eerste aflevering van 2015 beginnen we in eigen land en plaatsen we het nieuwe kerstalbum van Christoff (Eurosong 1999-2002) in de schijnwerpers.

Dit jaar moesten de fans van schlagerzanger Christoff (Eurosong 1993-2002) het zonder een nieuw album stellen. Zoals het al een aantal jaren het geval is brengt de zanger op 11 juli, de Vlaamse feestdag, een nieuw album op de markt. Maar dit jaar bleven de fans op hun honger zitten en daarvoor had hij een heel goede reden.

Op vrijdag 13 november werd het kerstalbum "Kerstmis met jou" uitgebracht. Op dat album staan bewerkingen van traditionele kerstliedjes, maar ook nieuwe nummers die speciaal voor de zanger werden geschreven. Op het album staan ook duetten met zijn zus Lindsay, het meisjeskoor Scala en het kinderkoor Scaletta. "Kerstmis vier je niet alleen" werd eveneens op vrijdag 13 november jongstleden uitgebracht als (kerst)single.  

* tracklist "Kerstmis met jou" :

01. "Kerstmis met jou".
02. "Kerstmis vier je niet alleen".
03. "De kleine trommelaar", met kinderkoor Scaletta.
04. "Witte Kerstmis/White Christmas/Weisse Weihnacht".
05. "Een ster die voor ons schijnt".
06. "Thuis voor Kerstmis".
07. "De zoetste der vrouwen".
08. "Glorie halleluja", met kinderkoor Scaletta.
09. "Geniet van dit sneeuwtapijt".
10. "Onze Vader".
11. "Wij willen vrede", samen met Lindsay.
12. "Vaarwel".
13. "Een ster", feat. Scala & Kolacny Brothers.

Een nieuwe afspraak maken we voor morgen en dan trekken we de grens over, richting Nederland. Ondertussen wensen we je alvast heel veel luisterplezier!

29-11-2015 om 00:00 geschreven door Redactie  


28-11-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Vers van de pers' (28-11-2015).

Op deze laatste zaterdag van november hebben we een nieuwe aflevering van 'Vers van de pers' klaargestoomd. Ook ditmaal krijg je opnieuw een overzicht van het nieuwe muzikale werk dat op ons wordt losgelaten en zoals steeds beginnen we met nieuws uit eigen land.

 Overmorgen, maandag 30 november, brengt Natalia (Eurosong 2004) haar nieuwe single op de markt. Hiervoor koos ze voor een bewerking van "You Are So Beautiful" van Billy Preston uit 1974 maar dat velen kennen in de versie van wijlen Joe Cocker. Het nummer wordt uitgebracht op haar eigen label en een volgende single mogen we reeds begin volgend jaar verwachten. Haar nieuwe album wordt in februari op de markt gebracht.

 "Takes Two To Tango" is de titel van het gloednieuwe album van de Zwitserse zangeres Anna Rossinelli (ESF 2011). Het album, dat sinds gisteren vrijdag 27 november beschikbaar is, bevat in totaal tien nummers en naast de gewone versie is er ook nog een deluxeversie met als extraatje een dvd.

 De Italiaanse zangeres Emma Marrone (ESF 2014) heeft gisteren, vrijdag 27 november, haar nieuwe album "Adesso" op de wereld losgelaten. Op het album vinden we dertien nummers waaronder haar jongste single "Arriverà l'amore" die ze eind vorige maand op de markt bracht.

 De Franse zanger Patrick Bruel (componist/tekstschrijver Franse inzending ESF 2002) heeft ook al een nieuw album op de markt. Sinds gisteren, vrijdag 27 november, is "Très souvent, je pense à vous" beschikbaar. Met dit album brengt hij hulde aan wijlen Barbara die in 1997 overleed. De zangeres is onder meer bekend van "L'aigle noir", "Nantes," "La solitude" en "Dis, quand reviendras-tu?", allemaal nummers die op het album staan.

 Tot slot eindigen we zoals steeds met een paar korte berichten. "Live From Pompeii" is de titel van de nieuwe dvd van het Italiaanse trio Il Volo (ESF 2015). Het is een registratie van een concert dat de drie heren afgelopen juni gaven in de schilderachtige omgeving van Pompeii. Volgende maand is het precies honderd jaar geleden dat Frank Sinatra het levenslicht zag. Dit feit mag niet onopgemerkt voorbijgaan en de Duitse zanger Roger Cicero (ESF 2007) verzamelde de grootste hits van Ol' Blue Eyes op het album "Cicero Sings Sinatra - Live In Hamburg". Zowel de cd als de dvd zijn sinds gisteren, vrijdag 27 november, beschikbaar. Over iets minder dan drie weken, op vrijdag 18 december eerstkomende, ligt het album "10.000 luchtballonnen" van de nieuwe K3 (Eurosong 1999) in de winkelrekken. Het dubbelalbum bevat twaalf nieuwe liedjes waaronder hun jongste single alsook twaalf van de grootste hits die door Hanne, Klaasje en Marthe opnieuw werden ingezongen.

En daarmee zit deze allerlaatste 'Vers van de pers' van 2015 er helemaal op. Dit jaar eindigen we een paar weekjes vroeger dan normaal en een nieuwe afspraak maken we nu al voor zaterdag 09 januari 2016 met dan meteen de allereerste 'Vers van de pers' van het nieuwe jaar. Graag dus tot volgend jaar en ondertussen wensen we je alvast heel veel luisterplezier!

28-11-2015 om 20:44 geschreven door Redactie  


27-11-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit'.

Op deze laatste vrijdag van november hebben we weer een nieuwe aflevering van onze rubriek 'Een avondje uit' voor je klaargestoomd. Fans die eens een concert willen bijwonen of op zoek zijn naar een plaats in de buurt waar hun favoriete artiest zal optreden zitten bij ons op de eerste rij.

Het einde van het jaar nadert nu wel met rasse schreden en dat wordt overal ten lande gevierd met de nodige kerstconcerten. Ook Christoff (Eurosong 1993-2002) is één van de vele artiesten die zijn fans op het einde van het jaar wil vergasten op zo'n concert.

Zo is hij op maandag 21 december eerstkomende te zien in de legendarische Oktoberhallen te Wieze (aanvang : 20.00, deuren open : 18.00). Daar zal hij zijn nieuwe kerstalbum "Kerstmis met jou" voorstellen en dus mogen we ook zijn zus Lindsay en het kinderkoor Scaletta verwachten.

Dit concert is er maar ééntje van de in totaal dertien die hij zal geven tussen zaterdag 12 en dinsdag 29 december eerstkomende. Voor een volledig overzicht (en het aanschaffen van tickets) verwijzen we je naar de website Kerstmis met Christoff.

Na haar talrijke succesvolle shows heeft de Belgische grande dame van de soul en de jazz, Sofie (Eurosong 1977-1983-1987), weer een onvergetelijke show klaar staan. Op donderdag 17 december eerstkomende (aanvang 20.30) geeft ze een exclusief kerstconcert in het prachtige kader van de Carolus Borromeuskerk (Hendrik Conscienceplein 12, 2000 Antwerpen).

Ze brengt u samen met haar groep de mooiste soul- en kerstklassiekers van haar eigen albums en natuurlijk enkele leuke verrassingen en special guests.

Tickets (19,50 euro) voor 'An Amazing Christmas' kunnen nog steeds worden aangeschaft via de website van Sherpa of telefonisch via het nummer 070 22 56 00 (vanuit Nederland : +32 70 25 20 20).

Na een afwezigheid van tien jaar opent Theater Elckerlyc in Antwerpen (Frankrijklei 85-87) opnieuw de deuren voor de winterrevue. Een spektakel met populaire muziek, adembenemende dans, visuele acts en heel veel humor.

Tussen donderdag 17 december en zondag 10 januari kan je genieten van deze verrassende revue in een regie van Stany Crets, met een geweldige cast, showballet en live orkest onder leiding van Eric Melaerts.

De cast bestaat uit Slongs Dievangons, Udo (teruggetrokken 'Eurovision 2011', Eurosong 2014), Ann Van Den Broeck, Steven Delaere, Dirk Van Vooren, Patrick Onzia (Eurosong 1993) en Britt Van Der Borght.

Neem je familie, vrienden of collega's mee en beleef een onvergetelijke show! Reserveer dus vandaag nog je tickets want het wordt ongetwijfeld de kleurrijkste show in de donkerste tijd van het jaar!

Tickets voor één van de shows (afhankelijk van de dag om 15.00, 16.00, 20.00 en/of 21.00) kunnen nog steeds worden aangeschaft via de website van Sherpa. Meer nieuws en informatie krijg je eveneens op de website van 'Winterrevue'.

27-11-2015 om 15:59 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'The Voice Kids' : vanavond waagt een bekend gezicht opnieuw haar kans.

Een muisstille studio, een groot podium, een laatste duwtje in de rug van twee meelevende hosts, drie coaches met hun rug naar het podium gedraaid en klaar om van hun sokken geblazen te worden... 'The Voice Kids' is helemaal klaar voor een nieuw seizoen!

Met gemiddeld meer dan een miljoen kijkers en een marktaandeel van 43% (VVA 18-54, live +6) blikt 'The Voice Kids' terug op een bijzonder succesvol eerste seizoen. Sinds vrijdag 20 november 2015 staat een nieuwe lichting talenten tussen 7 en 14 jaar te trappelen om het grote podium te bestormen. Ze zijn jong, maar hebben minstens evenveel lef als hun volwassen Voice-collega's. Met hun stem iedereen – en vooral coaches Natalia (Eurosong 2004), Sean Dhondt (coach 'Junior Eurosong 2009') en nieuwkomer Slongs Dievanongs – omverblazen : daar is het deze kids om te doen.

An Lemmens en Kürt Rogiers zorgen voor het laatste duwtje in de rug en begeleiden de kids doorheen het 'Voice'-parcours. Wie weet groot en klein te betoveren in de 'Blind Auditions'? Wie zorgt voor vuurwerk in de 'Battles'? Wie wordt de opvolger van winnares Mentissa en strijkt in de spetterende finale een studiebeurs van 10.000 euro op en de mogelijkheid om een single uit te brengen?

Slongs Dievanongs naast coaches Sean Dhondt en Natalia in de draaistoel

'The Voice Kids' verwelkomt niet alleen een nieuw seizoen, de kandidatenfoyer krijgt ook een nieuw decor én kersverse coach Slongs Dievanongs zal naast Sean Dhondt en Natalia plaatsnemen in de draaistoelen. Het drietal gaat acht weken lang op zoek naar het grootste zangtalent in Vlaanderen tussen 7 en 14 jaar.

Slongs Dievanongs is dé revelatie van de Belgische hiphop. Dit jaar gooide ze nog hoge ogen in 'Liefde voor Muziek' en toonde ze in 'Baas in Huis' bij VTMKZOOM hoe dicht ze bij haar jonge publiek staat. In 'The Voice Kids' zal Slongs coaches Sean Dhondt en Natalia versterken en de jonge talenten onder haar hoede nemen.

Slongs Dievanongs : "Iedereen heeft het altijd maar over hoe zenuwachtig de kids zijn, maar ik heb ook serieus wakker gelegen. Ik heb lang nagedacht over hoe ik 'The Voice Kids' zou aanpakken. En ik heb beslist. Ik ga dit aanpakken zoals ik de rest van mijn leven aanpak: op het gevoel. Ik heb hier een klein, rechtvaardig riddertje zitten dat mij verwittigt welke richting ik moet uitgaan, een ja of een nee."

Ook voor Sean Dhondt en Natalia belooft het een spannend seizoen te worden. Vorig jaar snoepte Natalia namelijk meermaals talenten af van Sean, wanneer ze samen op de knop drukten. Dit jaar lijken de kaarten anders te liggen…

Sean Dhondt : "Dit is het tweede seizoen dat ik doe, dus ik weet iets beter hoe het werkt. Het is ongelofelijk spannend, want er rust toch een zware taak op onze schouders. Ik hoop dat ik makkelijker stemmetjes binnenhaal dan vorig jaar. Als ik samen met Natalia draaide, kozen ze gegarandeerd voor haar team."

Natalia : "Ik ben gewoon heel curieus naar de stemmen. Slongs is heel populair bij de kinderen, dus ik ga wel mijn beste beentje moeten voorzetten. Ik heb ongelofelijk veel zin om op die stoel te gaan zitten en om op die knop te drukken."

Van Blind auditions over Battles tot de finale

In 'The Voice Kids' krijgt iedereen van 7 tot 14 jaar de kans om zijn of haar uniek zangtalent te laten horen. Net zoals bij 'The Voice van Vlaanderen' moeten de kids eerst met een band op een podium en met publiek de 'Blind Auditions' doorstaan. Geen vier, maar drie coaches zullen met hun rug naar de optredende kinderen zitten en zo beoordelen of ze het talent willen meenemen door de rest van het 'The Voice Kids'-avontuur en hen begeleiden in hun prille muziekcarrière.

De talenten die minstens één van de drie coaches kippenvel kunnen bezorgen, nemen het drie weken lang tegen elkaar op in de 'Battles', maar slechts zes van hen stoten door naar de grote finaleshow. Alleen de strafste stem wordt uiteindelijk uitgeroepen tot dé 'Voice van Vlaanderen' onder de kids en gaat naar huis met een studiebeurs van 10.000 euro en de mogelijkheid om een single op te nemen.

Maar ook wie niet doorstoot, wordt beloond met een leuke verrassing. Alle kids mogen namelijk samen met hun familie een heel weekend lang naar Disneyland Parijs.

Het volledige 'The Voice Kids'-traject ziet er als volgt uit :

* vrijdag 20 november 2015 : eerste Blind Auditions.
* vrijdag 27 november 2015 : tweede Blind Auditions.
* vrijdag 04 december 2015 : derde Blind Auditions.
* vrijdag 11 december 2015 : vierde Blind Auditions.
* vrijdag 18 december 2015 : eerste Battles.
* vrijdag 25 december 2015 : tweede Battles.
* vrijdag 01 januari 2016 : derde Battles.
* vrijdag 08 januari 2016 : finale.

* tweede aflevering - vrijdag 27 november 2015 :

Het tweede seizoen van 'The Voice Kids' heeft zijn start niet gemist. Gemiddeld 907.000 kijkers nestelden zich vorige week vrijdagavond in de zetel en lieten zich wegblazen door een kersverse lichting muzikale pareltjes. De eerste aflevering van 'The Voice Kids' was goed voor een marktaandeel van 42% (VVA 18-54, live +4). De herhaling op zaterdag wist nog eens 335.000 kijkers (live +3) te lokken. In de tweede 'Blind Auditionsvanavond, vrijdag 27 november 2015, waagt een bekend gezicht opnieuw haar kans voor coaches Natalia, Sean en Slongs, tussen wie de strijd meer dan ooit losbarst. Ook de zoon van een BV passeert de revue.

Anneleen Debaveye (12) uit Antwerpen staat voor de tweede keer op het grote 'Voice Kids'-podium. Vorig jaar verraste ze haar papa in de 'Blind Auditions' met zijn lievelingsnummer "Only Teardrops" van Emmelie de Forest (ESF 2013), maar een plekje in de 'Battles' zat er helaas niet in. Dit jaar wil Anneleen beter doen. "Ik heb een jaar geoefend en wil laten zien dat ik gegroeid ben", vertelt ze vlak voor haar auditie op "I'm Not The Only One" van Sam Smith. Draaien de stoelen deze keer wel?

Slongs doen afdrukken, dat is het doel van de 13-jarige Anton Robberechts uit Hamme. Alleen al met zijn nummerkeuze zou hij daar wel eens in kunnen slagen. Anton doet auditie op "No Woman No Cry" van Bob Marley, de muzikale god van reggae-liefhebber Slongs Dievanongs, en weet daarmee een gevoelige snaar te raken.

Met hun negen lentes zijn Emma Franssens uit Heers en Josefien Derycke uit Kalmthout de jongste kandidaten uit de tweede 'Blind Auditions'. Allebei dromen ze ervan om op een podium te staan en voor een groot publiek te mogen zingen. Een droom die nu in vervulling gaat. Emma doet auditie op "Wannabe" van de Spice Girls, Josefien kiest voor een heel ander muziekgenre en zingt "Fly Me To The Moon" van Frank Sinatra.

Resa Van den Berghe (12) uit Borgerhout heeft iemand heel bijzonder meegebracht om haar te steunen tijdens de 'Blind Auditions' : haar hondje Twitter. "Hij is altijd bij mij en is mijn grootste fan", vertrouwt ze An Lemmens toe. Al zal Resa het op het podium toch zonder Twitter moeten doen. Ze brengt het emotionele "Nothing Else Matters" van Metallica.

"Waar ik het meest bang voor ben? Dat ik mijn tekst vergeet. Ik heb een nummer gekozen met heel veel tekst, snel na elkaar", vertelt de 14-jarige Floris Coenders uit Ham. Hij doet vanavond auditie op "Black Horse and The Cherry Tree" van KT Tunstall. Net zoals zijn ouders is Floris grote fan van Natalia. Zal zij omdraaien?

Camille Bourgeois (10) uit Belsele heeft zich stiekem ingeschreven voor 'The Voice Kids'. Op vakantie kreeg ze te horen dat ze geselecteerd was voor de 'Blind Auditions'. Camille hoopt de coaches te kunnen overtuigen met het ontroerende "Mag ik dan bij jou" van Claudia De Breij. Ook de 13-jarige Sharmy D'Hondt uit Koekelare heeft zich niet zelf ingeschreven. Een vriendin deed dat in haar plaats. Sharmy houdt van zingen, maar doet dat liefst helemaal alleen op haar kamer. Zelfs haar eigen ouders zullen haar in 'The Voice Kids' voor de allereerste keer zien zingen. Sharmy brengt "My Immortal" van Evanescence.

Anna Monaco… het lijkt al een echte artiestennaam. Anna (14) woont in Dilsen-Stokkem en heeft Italiaanse roots. Muziek is haar grote passie, mensen helpen haar grote droom. Voor haar 'Blind Audition' koos Anna het nummer "Nobody's Perfect" van Jessie J. "Ik heb dat nummer gekozen omdat het klopt. Niemand is perfect en dat wil ik vertellen aan het publiek." Ook de 11-jarige Nouline Leterrier uit Gent koos een bijzonder nummer voor haar auditie : "Une belle histoire" van Michel Fugain. Nouline houdt van Franse chansons en zong het liedje vaak met haar papa. Kan ze Natalia, Sean en Slongs overtuigen?

Muziek zit de 11-jarige Ella Mannaerts uit Ekeren in het bloed. Haar zus Nina, haar broer Laurence en zelfs haar kleine zusje Mia… allemaal houden ze van zingen. Zelf zingt Ella het liefst van al nummers met veel emotie, waarin ze zich volledig kan smijten. Dat doet ze ook in 'The Voice Kids', op het pakkende "9 Crimes" van Damien Rice. Ook Pien Nobel (13) uit Brasschaat trekt de emotionele kaart. Zij is een superfan van Christina Aguilera, maar koos voor haar 'Blind Audition' een nummer van een andere Christina : "Jar of Hearts" van Christina Perri. Pien droomt ervan om ooit een bloeiende carrière te hebben en op te treden voor een groot publiek. Komt ze via 'The Voice Kids' een stapje dichter bij het verwezenlijken van die droom?

- de twaalf kinderen die vanavond aantreden :

01. Anneleen Debaveye (12, Antwerpen) zingt
"I'm Not The Only One" van Sam Smith.
02. Anton Robberechts (13, Hamme) zingt
"No Woman No Cry" van Bob Marley.
03. Emma Franssens (9, Heers) zingt "
Wannabe" van Spice Girls.
04. Josefien Derycke (9, Kalmthout) zingt "
Fly Me To The Moon" van Frank Sinatra.
05. Resa Van den Berghe (12, Borgerhout) zingt "
Nothing Else Matters" van Metallica.
06. Floris Coenders (14, Ham) zingt "
Black Horse and The Cherry Tree" van KT Tunstall.
07. Camille Bourgeois (10, Belsele) zingt
"Mag ik dan bij jou" van Claudia De Breij.
08. Sharmy D'Hondt (13, Koekelare) zingt "
My Immortal" van Evanescence.
09. Anna Monaco (14, Dilsen-Stokkem) zingt "
"Nobody's Perfect" van Jessie J.
10. Nouline Leterrier (11, Gent) zingt "
Une belle histoire" van Michel Fugain.
11. Ella Mannaerts (11, Ekeren) zingt "
"9 Crimes" van Damien Rice.
12. Pien Nobel (13, Brasschaat) zingt "
Jar of Hearts" van Christina Perri.

- reeds geselecteerd voor de 'Battles' :

TEAM SLONGSDIEVANONGS : Lola Nollet (13, Sint-Truiden), Samuel Saviye (12, Oostende) en Felix Braeckman (13, Borgerhout).

TEAM SEAN DHONDT : Kitana Vervaeke (11, Wevelgem), Leeloo Gilbert (12, Oostende), Dioniza Abdulahi (11, Diegem) en Hannabel Vermoesen (13, Lebbeke).

TEAM NATALIA : Zita Paulussen (8, Genk) en Daria Van Bael (14, Booischot).

'The Voice Kids', tweede aflevering vanavond, vrijdag 27 november 2015, tussen 20.40 en 22.35 op vtm. Deze uitzending wordt morgen, zaterdag 28 november, herhaald tussen 17.10 en 19.00. (bron en foto's : vtm)

27-11-2015 om 15:37 geschreven door Redactie  


26-11-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'De slimste mens ter wereld' : vanavond maakt Unizo-voorzitter Karel Van Eetvelt zijn opwachting.

Adil El Arbi z'n dagen als 'Slimste Mens ter Wereld' zijn zo goed als geteld : sinds maandag 12 oktober 2015 gaat Erik Van Looy - voor de dertiende keer - op zoek naar 'De Slimste Mens ter Wereld'. Samen met zijn vijfkoppig team van vaste juryleden. Elke dag ziet u één van hen aan de jurydesk. Zelden rechtvaardig, maar altijd ongehoord streng.



Wie net als vorig seizoen géén kans maakt op die titel is de ploeg van vaste juryleden : Herman Brusselmans, Ruth Beeckmans, Bart Cannaerts, Philippe Geubels en Jeroom.

DE VIERENDERTIG BV'S OP EEN RIJTJE :

- Alexander De Croo (vicepremier Open Vld).
- Aaron Malinsky (rabbijn).
- Anemone Valcke (actrice).
- Ann Tuts (actrice).
- Aster Nzeyimana (presentator MNM).
- Axelle Dauwens (atlete).
- Bart Verhaeghe (ondernemer/voorzitter Club Brugge).
- Danira Boukhriss Terkessidis (journaliste/presentatrice VRT).
- Eline De Munck (presentatrice).
- Gunter Van Reusel (dj).
- Jan Bakelants (wielrenner).
- Jan Paternoster (muzikant The Black Box Revelation).
- Jandino Asporaat (presentator en stand-up comedian).
- Kamal Kharmach (stand-up comedian).
- Karel Van Eetvelt (voorzitter Unizo).
- Kathy Pauwels (journaliste).
- Kevin Janssens (acteur).
- Kim Clijsters (ex-tennister).
- Kobe Desramaults (kok).
- Kobe Ilsen (presentator).
- Luc Haekens (tv-maker).
- Lukas Lelie (stand-up comedian).
- Lynn Wesenbeek (journaliste/presentator).
- Margriet Hermans (zangeres, presentatrice, ex-politica)(Eurosong 1987-1989-1999).
- Piet Hoebeke (uroloog).
- Sam Louwyck (acteur).
- Siska Schoeters (presentatrice).
- Stan Van Samang (acteur)(lid vakjury 'Junior Eurosong 2010').
- Stephanie Coorevits (kinderpsychologe).
- Sven Ornelis (radiopresentator).
- Tom Coninx (tv-presentator, voetbaljournalist).
- Tom Waes (presentator, tv-maker).
- Umesh Van Gaver (acteur).
- Zuhal Demir (politica N-VA).

* donderdag 26 november 2015 - achtentwintigste aflevering :

MNM-presentator Aster Nzeyimana zal zich zijn deelname aan 'De slimste mens ter wereld' nog heel lang herinneren. Niet dat hij het zo slecht deed maar wel dat hij dankzij 'Zeebrugge' gisterenavond een eerste overwinning op zak kon steken.

De jongste deelnemer (22) moest de overwinning aan Stan Van Samang laten die met 312 seconden voor de tweede maal als 'slimste mens' uit de bus kwam. Aster strandde op amper acht seconden (304 seconden) van de winnaar en Lukas Lelie eindigde derde met 269 seconden.

Lukas Lelie leek echter op een tweede overwinning af te stevenen maar de fotoronde deed hem uiteindelijk de das om. In de filmronde blokkeert Stan Van Samang met het fragment over 'The Herald of Free Enterprise' en Aster Nzeyimana stopt te vroeg om dan nog het vijfde en laatste trefwoord 'Zeebrugge' te vermelden.

Daarmee ziet hij dus de overwinning aan zijn neus voorbijgaan en in de finale lijkt het bij een stand (39-83) dat Aster Nzeyimana alsnog mag/kan terugkeren. Maar dat is dan zonder Lukas Lelie gerekend die vijf goede antwoorden kan geven op de vraag over 'Kevin Spacy'.

Vanavond wordt Aster Nzeyimana afgelost door Karel Van Eetvelt, de voorzitter van Unizo. Op maandag 07 december eerstkomende gaan de finaleweken van start en dus maken volgende week de laatste vier deelnemers hun opwachting. Maandag begroeten we actrice Anemone Valcke (de partner van finalist Jan Paternoster), dinsdag treedt stand-up comedian Kamal Kharmach aan, woensdag maakt Stephanie Coorevits haar opwachting en donderdag is het de beurt aan actrice Ann Tuts.

- Stan Van Samang : Zanger-acteur. Hij stond dit jaar met zes nummers in de Ultratop. Slaagt hij er met een deelname of zes ook in om door te stoten naar de top van dit programma? Wie is bang van de Samang?
- Lukas Lelie : Comedian. Deze ooit zwaarlijvige en nu obese grappenmaker begon zijn carrière door de deuren van een theaterzaal open en vervolgens weer dicht te doen. Hopelijk opent de quiz voor hem vooral veel deuren.
- Karel Van Eetvelt : Baas van Unizo. En dus baas van alle zelfstandige bazen, de Uberbaas. Een voetballende, fietsende, lopende heerser. Wil hij een voorbeeld zijn voor ondernemers, dan heeft hij maar één optie : winnen.


TUSSENSTAND :

01. Stan Van Samang : 4 deelnames, 2 overwinningen (1.244 seconden, 365+230+337+312).
02. Lukas Lelie : 2 deelnames, 1 overwinning (622 seconden, 353+269).

(VOORLOPIG) GEPLAATST VOOR DE FINALEWEKEN :

- Tom Waes : 11 deelnames, 6 overwinningen (gedeelde eerste plaats wat aantal deelnames betreft) (3.941 seconden, 389+294+293+346+440+330+516+447+360+295+231).
- Kobe Ilsen : 7 deelnames, 3 overwinningen (2.621 seconden, 487+379+478+487+303+190+297).

- Danira Boukhriss Terkessidis : 5 deelnames, 4 overwinningen (1.986 seconden, 548+429+363+322+324).
- Kevin Janssens : 5 deelnames, 2 overwinningen (1.815 seconden, 330+372+342+441+330).

- Jan Paternoster : 5 deelnames, 2 overwinningen (1.460 seconden, 212+378+311+341+218).
- Siska Schoeters : 3 deelnames, 1 overwinning (1.153 seconden, 509+323+321).
- Tom Coninx : 3 deelnames, 1 overwinning (958 seconden, 351+337+270).

DEFINITIEF UITGESCHAKELD :

- Piet Hoebeke : 3 deelnames, 1 overwinning (929 seconden, 352+269+308).
- Lynn Wesenbeek : 3 deelnames (690 seconden, 275+269+146).
- Kim Clijsters : 2 deelnames, 1 overwinning (777 seconden, 450+327).
- Eline De Munck : 2 deelnames, 1 overwinning (677 seconden, 403+274).

- Sven Ornelis : 2 deelnames, 1 overwinning (597 seconden, 429+168).
- Axelle Dauwens : 2 deelnames, 1 overwinning (486 seconden, 335+151)
- Jan Bakelants : 2 deelnames (667 seconden, 399+268).
- Alexander De Croo : 2 deelnames (571 seconden, 208+363)
- Kathy Pauwels : 2 deelnames (532 seconden, 264+268).
- Bart Verhaeghe : 2 deelnames (503 seconden, 243+260 seconden).
- Ras (Gunter Van Reusel) : 2 deelnames (497 seconden, 167+330).
- Zuhal Demir : 2 deelnames (439 seconden, 274+165).
- Margriet Hermans : 2 deelnames (421 seconden, 252+169).

- Aaron Malinsky : 2 deelnames (273 seconden, 166+107).
- Aster Nzeyimana (1 deelname, 304 seconden).
- Jandino Asporaat : 1 deelname (262 seconden).
- Luc Haekens : 1 deelname (261 seconden).
-
Kobe Desramaults : 1 deelname (235 seconden).
- Umesh Van Gaver : 1 deelname (201 seconden).
- Sam Louwyck : 1 deelname (187 seconden).

(Her)bekijk HIER de finale tussen Aster Nzeyimana en Lukas Lelie.

De achtentwintigste aflevering van het dertiende seizoen van 'De slimste mens ter wereld, vanavond, donderdag 26 november 2015, tussen 21.45 en 23.05 op VIER. Deze aflevering worden morgen, vrijdag 27 november, in de vooravond herhaald tussen 16.35 en 17.45. (bron en
foto's : VIER)

26-11-2015 om 15:11 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2016 : drieënveertig landen van de partij in Stockholm voor eenenzestigste editie Eurovisie Songfestival.

 Vandaagdonderdag 26 november 2015, heeft de EBU om 09.00 bekendgemaakt dat drieënveertig landen zullen aantreden tijdens de komende editie van het Eurovisie Songfestival. De eenenzestigste editie van het jaarlijkse liedjesfestival vindt in mei 2016 plaats in de Zweedse hoofdstad Stockholm.

In vergelijking met het festival van dit jaar nemen er volgend jaar drie landen meer deel aan het festival. Zo keren Bosnië-Herzegovina, Bulgarije, Kroatië en Oekraïne terug maar haakt Portugal als enige land af. Daarnaast raakte vorige week reeds bekend dat Australië opnieuw van de partij zal zijn maar dat land zal dit jaar wel eerst moeten deelnemen aan één van de twee halve finales.

Dat betekent meteen dat een halve finale zal doorgaan met achttien landen en de andere halve finale met negentien landen. Uit elke halve finale stoten tien landen door naar de finale (zaterdag 14 mei 2016) alwaar ze het gezelschap krijgen van gastland Zweden en de landen van de 'Big 5', zijnde Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk.

De lottrekking om te bepalen welke landen deelnemen aan welke halve finale van de eenenzestigste editie van het Eurovisie Songfestival vindt in januari plaats in de gaststad Stockholm. Die dag wordt enkel de indeling van de beide halve finales bekendgemaakt alsook welke halve finale de landen van de 'Big 5' (Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk) en het gastland Zweden moeten uitzenden en waarin ze eveneens moeten stemmen.

De drieënveertig deelnemende landen (in alfabetische volgorde) : Albanië, Armenië, Australië, Azerbeidzjan, BELGIE, Bosnië-Herzegovina, Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Duitsland (Big 5), Estland, Finland, Frankrijk (Big 5), Georgië, Griekenland, Hongarije, Ierland, IJsland, Israël, Italië (Big 5), Kroatië, Letland, Litouwen, VJR Macedonië, Malta, Moldavië, Montenegro, Nederland, Noorwegen, Oekraïne, Oostenrijk, Polen, Roemenië, Rusland, San Marino, Servië, Slovenië, Spanje (Big 5), Tsjechië, Verenigd Koninkrijk (Big 5), Wit-Rusland, Zweden (gastland) en Zwitserland.

Drieënveertig landen die deelnemen aan het Eurovisie Songfestival is geen absoluut record want ook in 2008 (Belgrado) en 2011 (Düsseldorf) namen dit aantal landen reeds deel. (bron : Eurovision.tv)

26-11-2015 om 09:16 geschreven door Redactie  


25-11-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2016 : ticketverkoop eenenzestigste editie Eurovisie Songfestival gaat morgen, donderdag 26 november 2015, van start.

 De Zweedse nationale omroep SVT heeft afgelopen zondag, 22 november 2015, bekendgemaakt dat de eerste fase van de ticketverkoop voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival morgendonderdag 26 november, van start gaat.

Volgend jaar vindt het jaarlijkse liedjesfestival plaats in de Zweedse hoofdstad Stockholm en dit op dinsdag 10 (eerste halve finale), donderdag 12 (tweede halve finale) en zaterdag 14 mei 2016 (finale).

Vanaf morgenochtend (10.00) kunnen kaartjes voor de halve finales en de finale van de eenenzestigste editie van het jaarlijkse liedjesfestival worden aangekocht alsook voor twee generale repetities per uitzending. De tickets kosten afgerond tussen de 10 EUR en 280 EUR. De verkoop zal gebeuren via de website van AXS (beschikbaar in het Zweeds en het Engels). Vanaf 09.30 kan je je reeds aanmelden en kom je terecht in de 'Waiting Room' en meer nieuws en informatie kan je ook vinden op de website van Globen Arena (klik HIER).

Voor de beide halve finales kunnen maximaal tien kaarten per persoon worden aangeschaft, voor de finale ligt dat aantal op vier stuks. Voor de (generale) repetities ligt die grens hoger, meer bepaald op vijftien stuks per persoon voor de halve finales en acht voor de finale. Daarnaast zijn er ook VIP tickets/pakketten beschikbaar maar daarvoor neem je best contact op met het 'Premium Department' (klik je HIER).



* EERSTE HALVE FINALE - DINSDAG 10 MEI 2016 (21.00-23.00) :

Eerste halve finale

The Jury Show
09 mei (21.00)

The Family Show
10 mei (15.00)

The Broadcast
(21.00)

Stand A

435 SEK

435 SEK

1.295 SEK

Stand B Long side

295 SEK

295 SEK

995 SEK

Stand B Short side

195 SEK

195 SEK

795 SEK

Stand B Upper Long side

150 SEK

150 SEK

495 SEK

Stand B Upper, row 21-22

100 SEK

100 SEK

-

Stand C

gesloten

gesloten

295 SEK


* TWEEDE HALVE FINALE - DONDERDAG 12 MEI 2016 (21.00-23.00) :

Tweede halve finale

The Jury Show
11 mei (21.00)

The Family Show
12 mei (15.00)

The Broadcast
(21.00)

Stand A

435 SEK

435 SEK

1.295 SEK

Stand B Long side

295 SEK

295 SEK

995 SEK

Stand B Short side

195 SEK

195 SEK

795 SEK

Stand B Upper Long side

150 SEK

150 SEK

495 SEK

Stand B Upper, row 21-22

100 SEK

100 SEK

-

Stand C

gesloten

gesloten

295 SEK


* FINALE - ZATERDAG 14 MEI 2016 (21.00-00.15) :

FINALE

The Jury Final
13 mei (21.00)

The Family Final
14 mei (13.00)

The Grand Final
(21.00)

Stand A

1.295 SEK

795 SEK

2.595 SEK

Stand B Long side

995 SEK

495 SEK

2.295 SEK

Stand B Short side

795 SEK

395 SEK

1.750 SEK

Stand B Upper Long side

495 SEK

295 SEK

995 SEK

Stand C

295 SEK

195 SEK

495 SEK


Bij deze bedragen komen nog reservatiekosten die gaan van 20 tot 40 SEK (1 SEK is ongeveer 0,11 EUR). Net als voor het festival van 2012, 2013, 2014 en 2015 zal de verkoop van de tickets gespreid gebeuren.
(bron : Eurovision.tv, SVT)

25-11-2015 om 22:06 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2016 : Deen, Dalal en Ana Rucner gaan voor Bosnië-Herzegovina naar het Eurovisie Songfestival in Stockholm.

Gisteren, dinsdag 24 november 2015, maakte de Bosnische nationale omroep BHRT bekend dat het volgend zal deelnemen aan de eenenzestigste editie van het Eurovisie Songfestival. Eerder dit najaar waren er berichten dat de voormalige Joegoslavische republiek, na een afwezigheid van drie jaar, opnieuw van de partij zou zijn.

Een eerste deadline was er reeds in oktober maar de omroep kreeg van de EBU uitstel om de nodige fondsen (sponsors) bij elkaar te zoeken. Die fondsen zijn inmiddels gevonden en zo maakte de omroep het nieuws gisterennamiddag dus bekend. Eerder vanavond (19.30) vond een persconferentie plaats die in goede banen werd geleid door Maja Miralem. Daar werd bekendgemaakt dat Fuad Backović-Deen en Dalal Midhat Talakić in mei volgend jaar naar Stockholm zullen afreizen. Daar zullen ze vergezeld worden door de Kroatische celliste Ana Rucner.

Voor Deen is het de tweede maal dat hij deelneemt aan het jaarlijkse liedjesfestival. In 2004 moest hij zich met "In The Disco" via de halve finale plaatsen voor de finale, alwaar hij op een negende plaats op vierentwintig deelnemers eindigde met eenennegentig punten.

In 1999 nam hij voor de eerste maal deel aan de Bosnische selectie alwaar hij als leadzanger van Seven Up derde werd met "Daj spusti se". In 2001 strandde hij als Fuad Backović met "10 miliona ljubavi" op een gedeelde zevende plaats en twee jaar later, in 2003, eindigde hij tweede met "Taxi". In 2004, het jaar dat hij aan het Eurovisie Songfestival deelnam, werd hij via een interne selectie aangeduid en bracht hij tijdens de nationale finale vijf liedjes waarvan "In The Disco" het lied voor Istanboel werd.

De Bosnische inzending, de eerste sinds 2012, zal in de loop van de maand februari worden voorgesteld tijdens een show die op de Bosnische televisie zal worden uitgezonden. (bron, logo en foto voorstelling kandidaten : BHRT)

25-11-2015 om 20:24 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit in Nederland'.

Op deze laatste woensdag van november hebben we een nieuwe aflevering van 'Een avondje uit in Nederland' voor je klaargestoomd. Ook ditmaal bekijken we een aantal optredens en concerten die de komende weken en maanden in Nederland zullen plaatsvinden en zetten we die voor je op een rijtje.

Eind 2013 gaven de 3JS (ESF 2011) de fans al een voorproefje van hun visie op een echt intiem kerstconcert. Geen toeters en bellen, geen Mariah Carey, maar een kleine akoestische band, een sfeervol theaterpodium en het traditionele kerstrepertoire van o.a. Frank Sinatra, Dean Martin, Elvis Presley en The Cats….waar ze eigenlijk het hele jaar door wel naar zouden kunnen luisteren.

De voorliefde voor klassieke melodieën en de excellente zang- en gitaartechniek van de drie troubadours uit Volendam komen hier meer dan ooit tot hun recht.

Volgende maand (tussen woensdag 09 en donderdag 24 december) geven de drie heren opnieuw een aantal concerten in diverse Nederlandse theaters.

Tickets voor 'Acoustic Christmas' kunnen worden aangekocht via de website van Nationaal Theaterkassa en voor meer nieuws verwijzen we je naar de website van het trio.

Stef Bos (componist/tekstschrijver/backing vocal Belgische inzending ESF 1989) kijkt terug op vijfentwintig jaar als artiest en dat gaat hij vieren met een muzikale tournee langsheen Belgische en Nederlandse theaters.

Vanaf januari 2016 reist hij met vier kompanen door de tijd. Een voortdurende afwisseling van oude en nieuwe songs tijdens dit overzicht in woorden en muziek met een nieuwe cd als wapenfeit. Een sprong in de tijd. Een voorstelling die terugblikt en vooruitkijkt. Van toen naar nu en later. Het kwartet dat hem vergezelt zijn Steven Cornillie (toetsen), René van Mierlo (gitaar), Lené te Voortwis (bas) en Martin de Wagter (drums).

De eerste voorstelling van 'Een Sprong In De Tijd' vindt plaats op vrijdag 15 januari 2016 in Kapellen en de tournee wordt afgesloten op woensdag 01 juni 2016 in het West-Vlaamse Roeselare. Voor een volledig overzicht van data en plaatsen verwijzen we je naar zijn website.

Op maandag 28 maart 2016, tweede Paasdag, geeft Ruth Jacott (backing vocal Nederlandse inzending ESF 1992, ESF 1993, lid vakjury NSF 2004, lid Nederlandse vakjury ESF 2014) een groot theaterconcert in één van de mooiste theaters van Nederland, het AFAS Circustheater Scheveningen. Let op! Dit concert begint om 14.00 en is alleen te zien in Scheveningen!

Vooraf en tijdens de pauze de bekende pianist Dennis de Bruijn de mooiste liedjes van Ruth spelen op een grote concertvleugel! Ook krijgt iedere bezoeker na het concert een herinnering mee naar huis!

Ruth Jacott behoeft geen introductie. Ze is één van de grootste en meest geliefde zangeressen van Nederland. Haar naam duikt dan ook echt overal op. Op festivals, in musicals, het Songfestival en in alle theaters die Nederland heeft met haar vele, vele theatertournees of met grote artiesten zoals Paul de Leeuw (presentator NSF 1993-1994-1998-1999-2000-2001, lid vakjury NSF 2005, woordvoerder ESF 2006-2007). Vanaf 1986 is ze al met grote projecten bezig en niet meer weg te denken uit de muziekwereld. Dat is dus in 2016 al dertig jaar! Dat gaan we groots met haar vieren. En waar kun je dat het beste vieren mét haar fans? Jazeker, in één van de mooiste theaters van Nederland, het Circustheater Scheveningen. Boek snel kaarten want al haar concerten zijn altijd snel uitverkocht!

Tickets kunnen worden aangekocht via de website van Nationaal Theaterkassa of via de website van de website van Music of Life.

25-11-2015 om 16:10 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'De slimste mens ter wereld' : vanavond wordt Sven Ornelis afgelost door Aster Nzeyimana.

Adil El Arbi z'n dagen als 'Slimste Mens ter Wereld' zijn zo goed als geteld : sinds maandag 12 oktober 2015 gaat Erik Van Looy - voor de dertiende keer - op zoek naar 'De Slimste Mens ter Wereld'. Samen met zijn vijfkoppig team van vaste juryleden. Elke dag ziet u één van hen aan de jurydesk. Zelden rechtvaardig, maar altijd ongehoord streng.



Wie net als vorig seizoen géén kans maakt op die titel is de ploeg van vaste juryleden : Herman Brusselmans, Ruth Beeckmans, Bart Cannaerts, Philippe Geubels en Jeroom.

DE VIERENDERTIG BV'S OP EEN RIJTJE :

- Alexander De Croo (vicepremier Open Vld).
- Aaron Malinsky (rabbijn).
- Anemone Valcke (actrice).
- Ann Tuts (actrice).
- Aster Nzeyimana (presentator MNM).
- Axelle Dauwens (atlete).
- Bart Verhaeghe (ondernemer/voorzitter Club Brugge).
- Danira Boukhriss Terkessidis (journaliste/presentatrice VRT).
- Eline De Munck (presentatrice).
- Gunter Van Reusel (dj).
- Jan Bakelants (wielrenner).
- Jan Paternoster (muzikant The Black Box Revelation).
- Jandino Asporaat (presentator en stand-up comedian).
- Kamal Kharmach (stand-up comedian).
- Karel Van Eetvelt (voorzitter Unizo).
- Kathy Pauwels (journaliste).
- Kevin Janssens (acteur).
- Kim Clijsters (ex-tennister).
- Kobe Desramaults (kok).
- Kobe Ilsen (presentator).
- Luc Haekens (tv-maker).
- Lukas Lelie (stand-up comedian).
- Lynn Wesenbeek (journaliste/presentator).
- Margriet Hermans (zangeres, presentatrice, ex-politica)(Eurosong 1987-1989-1999).
- Piet Hoebeke (uroloog).
- Sam Louwyck (acteur).
- Siska Schoeters (presentatrice).
- Stan Van Samang (acteur)(lid vakjury 'Junior Eurosong 2010').
- Stephanie Coorevits (kinderpsychologe).
- Sven Ornelis (radiopresentator).
- Tom Coninx (tv-presentator, voetbaljournalist).
- Tom Waes (presentator, tv-maker).
- Umesh Van Gaver (acteur).
- Zuhal Demir (politica N-VA).

* woensdag 25 november 2015 - zevenentwintigste aflevering :

Gisteren, dinsdag 24 november 2015, was het voor het eerst in bijna drie weken een aflevering zonder Tom Waes. Maar de fans hoeven niet te al te lang op hun honger blijven zitten want hij maakt opnieuw zijn opwachting in de allerlaatste aflevering van dit seizoen en dit op donderdag 17 december eerstkomende.

Stand-up comedian Lukas Lelie maakte zijn opwachting en liet alvast een goede indruk na. Hoewel hij liet uitschijnen heel zenuwachtig te zijn wist hij zijn eerste deelname meteen als winnaar af te sluiten met een totaal van 353 seconden. Stan Van Samang strandde op een zucht van de winnaar en ging de finale in met 337 seconden, gevolgd door Sven Ornelis die door een mindere dag toch nog 168 seconden in de wacht sleepte.

In de finale gaf Sven Ornelis heelwat goede antwoorden en zo verdween de grote voorsprong van Stan Van Samang als sneeuw voor de zon. Stan Van Samang gaat Tom Waes achterna door een vijfde en laatste antwoord (stagiaire) te geven bij een vraag over 'Affaire Lewinsky'. Daarmee komt de stand op 58-59 te staan voor Ornelis die als eerste aan zet is. Maar hij laat het afweten bij de vraag over 'trappistenbier' en Stan Van Samang stuurt de Qmusicpresentator met twee goede antwoorden over 'Toon Hermans' huiswaarts. Meteen is Stan Van Samang ook verzekerd van een plaats in de finaleweken.

Vanavond wordt Sven Ornelis afgelost door een andere radiopresentator, namelijk Aster Nzeyimana (MNM). De week wordt morgenavond afgesloten met Karel Van Eetvelt, de voorzitter van Unizo.

- Stan Van Samang : Zanger-acteur. Hij stond dit jaar met zes nummers in de Ultratop. Slaagt hij er met een deelname of zes ook in om door te stoten naar de top van dit programma? Wie is bang van de Samang?
- Lukas Lelie : Comedian. Deze ooit zwaarlijvige en nu obese grappenmaker begon zijn carrière door de deuren van een theaterzaal open en vervolgens weer dicht te doen. Hopelijk opent de quiz voor hem vooral veel deuren.
- Aster Nzeyimana : Radiopresentator. Na Jelle De Beule baart de gemeente Zele een nieuw mediatalent : een rechtenstudent die het presenteren leerde door bij het voetbalcomputergame FIFA het geluid af te zetten en zelf wedstrijdcommentaar te geven.


TUSSENSTAND :

01. Stan Van Samang : 3 deelnames, 1 overwinning (932 seconden, 365+230+337).
02. Lukas Lelie : 1 deelname, 1 overwinning (353 seconden).

(VOORLOPIG) GEPLAATST VOOR DE FINALEWEKEN :

- Tom Waes : 11 deelnames, 6 overwinningen (gedeelde eerste plaats wat aantal deelnames betreft) (3.941 seconden, 389+294+293+346+440+330+516+447+360+295+231).
- Kobe Ilsen : 7 deelnames, 3 overwinningen (2.621 seconden, 487+379+478+487+303+190+297).

- Danira Boukhriss Terkessidis : 5 deelnames, 4 overwinningen (1.986 seconden, 548+429+363+322+324).
- Kevin Janssens : 5 deelnames, 2 overwinningen (1.815 seconden, 330+372+342+441+330).

- Jan Paternoster : 5 deelnames, 2 overwinningen (1.460 seconden, 212+378+311+341+218).
- Siska Schoeters : 3 deelnames, 1 overwinning (1.153 seconden, 509+323+321).
- Tom Coninx : 3 deelnames, 1 overwinning (958 seconden, 351+337+270).

DEFINITIEF UITGESCHAKELD :

- Piet Hoebeke : 3 deelnames, 1 overwinning (929 seconden, 352+269+308).
- Lynn Wesenbeek : 3 deelnames (690 seconden, 275+269+146).
- Kim Clijsters : 2 deelnames, 1 overwinning (777 seconden, 450+327).
- Eline De Munck : 2 deelnames, 1 overwinning (677 seconden, 403+274).

- Sven Ornelis : 2 deelnames, 1 overwinning (597 seconden, 429+168).
- Axelle Dauwens : 2 deelnames, 1 overwinning (486 seconden, 335+151)
- Jan Bakelants : 2 deelnames (667 seconden, 399+268).
- Alexander De Croo : 2 deelnames (571 seconden, 208+363)
- Kathy Pauwels : 2 deelnames (532 seconden, 264+268).
- Bart Verhaeghe : 2 deelnames (503 seconden, 243+260 seconden).
- Ras (Gunter Van Reusel) : 2 deelnames (497 seconden, 167+330).
- Zuhal Demir : 2 deelnames (439 seconden, 274+165).
- Margriet Hermans : 2 deelnames (421 seconden, 252+169).

- Aaron Malinsky : 2 deelnames (273 seconden, 166+107).
- Jandino Asporaat : 1 deelname (262 seconden).
- Luc Haekens : 1 deelname (261 seconden).
-
Kobe Desramaults : 1 deelname (235 seconden).
- Umesh Van Gaver : 1 deelname (201 seconden).
- Sam Louwyck : 1 deelname (187 seconden).

(Her)bekijk HIER de finale tussen Sven Ornelis en Stan Van Samang.

De zevenentwintigste aflevering van het dertiende seizoen van 'De slimste mens ter wereld, vanavondwoensdag 25 november 2015, tussen 21.55 en 23.15 op VIER. Deze aflevering worden morgendonderdag 26 november, in de vooravond herhaald tussen 16.55 en 18.10. (bron en
foto's : VIER)

25-11-2015 om 15:54 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Beste Kijkers' : vanavond een nieuwe aflevering met Stany Crets en Linde Merckpoel.

Op woensdag 11 november 2015 startten Nathalie Meskens, Tine Embrechts en Sven De Ridder met een nieuw seizoen van 'Beste Kijkers'.

Omdat er zo veel te beleven valt op tv is het onmogelijk om met àlles mee te zijn. Nathalie Meskens to the rescue, want in het nieuwe, derde seizoen van 'Beste Kijkers' maakt zij er opnieuw een missie van om de kijker elke woensdag te laten meegenieten van al wat hij moét gezien hebben de voorbije week.

En dat doet ze samen met haar vaste team captains Sven De Ridder en Tine Embrechts, die zich wekelijks laten flankeren door een gast die hen zal helpen om de titel van 'Beste Kijker' binnen te rijven. In de eerste aflevering beten Tom Lenaerts en 'De Bunker'-revelatie Sachli Gholamalizad de spits af.

Nathalie Meskens : "We hebben de voorbije twee seizoenen al vierentwintig afleveringen mogen maken en elke opname was uniek. Alles kan op de set van 'Beste Kijkers' en je weet op voorhand nooit wat er zal gebeuren. Die spontaniteit kan je niet faken. Niets wordt geforceerd, geen enkele reactie wordt voorbereid en elke lach is écht. Dat zal iedereen die ooit bij ons te gast was met veel plezier bevestigen. Bij 'Beste Kijkers' voel je je echt onder vrienden. Ook als kijker, daar ben ik van overtuigd."

Het beproefde recept blijft zo goed als ongewijzigd : Nathalie Meskens kijkt samen met Tine Embrechts, Sven De Ridder en twee gasten in vijf spelrondes en twee weekoverzichten naar de grappigste, opmerkelijkste en ontroerendste beeldfragmenten van de voorbije week.

Nieuw seizoen, nieuwe finale, nieuwe look

Een nieuw seizoen vraagt om een nieuw finalespel. Hoe dat precies wordt gespeeld, moet nog een verrassing blijven. Maar wat we al wel kunnen verklappen, is dat er elke week een gastacteur zal opduiken om Nathalie te helpen… In aflevering 1 was het Walter Baele die alles uit de kast haalde.

Televisie is het medium bij uitstek om humor in de huiskamer te brengen, maar soms is het de persoon op de achtergrond die nog verrassender of grappiger uit de hoek komt, gewild of ongewild. In de nieuwe rubriek 'Held Gezocht M/V' wordt wekelijks ingezoomd op deze tv-helden van het voorbij jaar en wordt de hulp van de kijkers ingeschakeld om hun identiteit te achterhalen. En hen staat iets speciaals te wachten…

En het lentefrisse decor uit het voorjaar krijgt voor dit derde seizoen een warme herfstlook.

Unieke gasten

De gastenlijst van de eerste twee seizoenen van 'Beste Kijkers' leest als een 'Who's Who' van de Vlaamse televisie. In seizoen drie wordt die lijn van toppers doorgetrokken. En 'Beste Kijkers' valt niet in herhaling, want het zijn allemaal gasten die voor het eerst aanschuiven in de panelshow.

Tom Lenaerts en 'De Bunker'-revelatie Sachli Gholamalizad bijten op de spits af. Later volgen onder meer : Herman Verbruggen, Kristel Verbeke (Eurosong 1999), Stany Crets, Linde Merckpoel, Lieven Scheire, Regi (componist/tekstschrijver "My Music", Eurosong 2008), Jan Jaap van der Wal, Saartje Vandendriessche (coach 'Junior Eurosong 2008'), Kris Wauters (Eurosong 1989, ESF 1991, lid vakjury 'Eurosong 2008'), Pieter Embrechts en Hilde De Baerdemaeker.

Op de sofa

In de spelronde 'Waar kijken ze naar?' kijken bekende duo's, trio's, koppels en gezinnen samen naar televisiefragmenten van het voorbije seizoen en moeten Tine, Sven en hun gasten raden over welk programma het gaat.

Deze keer gaat 'Beste Kijkers' op bezoek bij onder meer Gert en Marie Verhulst, De Jeugd Van Tegenwoordig, Christoff (Eurosong 1993-2002) en Lindsay De Bolle, Jean Blaute (Canzonissima 1971) en Walter Grootaers (lid vakjury 'Junior Eurosong 2009-2010'), Kürt Rogiers en dochters Lola en Merlijn, Hans Otten (presentator 'Eurosong 1993') en kinderen Merlijn en Estée, Slongs Dievanongs en Sista Flex, Nicole en Hugo (ESF 1971-1973, Eurosong 2004), foute vrienden Begijn Le Bleu en Christophe Stienlet, Freddy De Vadder en Han Coucke uit 'Bevergem' en de Nederlandse toppers Beau van Erven Dorens en Je roen van Koningsbrugge, die de rollen van Sven en Tine speelden in de succesvolle RTL4-versie van 'Beste Kijkers'.

DE SPELRONDES

Net als vorig seizoen blikt Nathalie in vijf spelrondes op een speelse manier terug op de leukste, meest ontroerende, of soms ook ernstige fragmenten van de afgelopen televisieweek. De vijf spelrondes even op een rij :

* Ronde 1 : Wat is het nieuws?

Vaste kijkvrienden Tine Embrechts en Sven De Ridder, elk geflankeerd door een BV, krijgen een reeks fragmenten van de afgelopen tv-week te zien. Aan de teams om te raden over welke beelden het gaat.

Ronde 2 : Waar kijken ze naar?

'Beste Kijkers' gaat op bezoek in de huiskamer van bekende duo's, koppels en hun familie, terwijl ze naar een programma kijken. De teams volgen hun blikken en luisteren naar hun reacties. Welk programma bekijken ze?

* Ronde 3 : Waar is de tijd?

De rijke televisiegeschiedenis telt duizenden gezichten die het kleine scherm ooit flankeerden. Herkennen de teams een persoon die ooit succesvol was op tv?

* Ronde 4 : Hoe loopt dit af?

"Hoe loopt dit af?" is de eenvoudige vraag van ronde vier, maar daarom is deze niet altijd even makkelijk. Tine, Sven en 'hun' BV's raden hoe enkele fragmenten eindigen.

Finale.

* aflevering 3 - woensdag 25 november 2015 :

Nathalie Meskens laat samen met Sven De Ridder en Tine Embrechts de kijker meegenieten van al wat hij de voorbije week gezien moest hebben. Ze worden vandaag bijgestaan door Stany Crets en Linde Merckpoel.

Nathalie Meskens roept de hulp van de kijkers in

Nathalie Meskens vraagt de kijkers nog steeds om haar te laten weten welke tv-beelden niet mogen ontbreken in de volgende uitzending. Fragmenten tippen kan via het formulier op www.vtm.be/bestekijkers.

'Beste Kijkers', derde aflevering vanavond, woensdag 25 november 2015, tussen 21.15 en 22.35 op vtm. (bron en foto : vtm)

25-11-2015 om 14:29 geschreven door Redactie  


24-11-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2016 : Macedonische omroep stuurt opnieuw Kaliopi naar het Eurovisie Songfestival.

 Eerder vanavond, dinsdag 24 november 2015, is bekendgemaakt dat zangeres Kaliopi volgend voorjaar de Voormalige Joegoslavische Republiek Macedonië opnieuw zal vertegenwoordigen tijdens het Eurovisie Songfestival, dat gehouden zal worden in de Zweedse hoofdstad Stockholm.

Ook ditmaal zal ze voor haar festivalinzending samenwerken met Romeo Grill, haar ex-man. In 2012 nam ze al eens deel aan het jaarlijkse liedjesfestival met het prachtige nummer "Crno i Belo" waarvoor Grill voor de muziek tekende en zij zelf voor de tekst. Het leverde haar een dertiende plaats op in de finale in de Azerbeidzjaanse hoofdstad Bakoe met een totaal van eenenzeventig punten. Sinds 2008 is zij de enige die haar land een finaleplaats kon bezorgen tijdens het jaarlijkse liedjesfestival.

Kaliopi won de eerste Macedonische Songfestivalselectie in 1996 met het nummer "Samo ti". Het land wist de audiovoorronde voor het Eurovisie Songfestival echter niet te overleven. Haar eerste poging om deel te nemen aan het jaarlijkse liedjesfestival dateert echter al van 1987 toen ze met "Emanuel" deelnam aan de Joegoslavische Songfestivalselectie. Daarin strandde ze op een tiende plaats. In 1998 waagde ze opnieuw haar kans tijdens de Macedonische selectie alwaar ze met "Ne zaboravaj" op een negende plaats strandde.

In 2006 nam ze opnieuw deel aan de nationale selectie alwaar ze met "Silna" op een zesde plaats strandde in de finale. Haar laatste deelname dateert van zes jaar geleden toen ze samen met Naum Petreski deelnam. Met "Rum dum dum" strandde het duo op een tweede plaats na Next Time.

Ook raakte al bekend dat de Macedonische inzending voor Stockholm eind februari zal worden voorgesteld tijdens een speciale uitzending. (bron : MKRTV, Eurovision.tv)

24-11-2015 om 20:59 geschreven door Redactie  




VOLG ONS OOK OP TWITTER & FACEBOOK.



Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs