Twelve Points...Douze Points...Kiev 2017...

Deze website wordt niet meer geüpdatet! Volg ons via https://twitter.com/12_TPDP_12.....

15-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : derde editie 'Regi in the mix' op zaterdag 27 februari 2010 in Hasseltse Ethias Arena.

 De derde editie van 'Regi in the mix' zal op zaterdag 27 februari 2010 dan toch doorgaan in de Ethias Arena in Hasselt. Na afloop van de tweede editie, eind februari, was het al zeker dat er een nieuwe editie zat aan te komen en toen werd er gewag gemaakt dat die editie wel eens in Gent zou kunnen doorgaan.

Maar net als dit jaar zal Regi Penxten (componist "My music", Eurosong 2008) tijdens de derde editie dus opnieuw de Limburgse hoofdplaats aandoen.

Tijdens de tweede editie gingen meer dan 12.000 fans uit de bol en Regi presenteerde een mooi staaltje van zijn kunnen. Het werd een aaneenreiging van ware hoogtepunten. Met DJ Wout werd een 'DJ Battle' uitgevochten. Onder andere Tom Helsen, Scala, Katerine (Eurosong 2002-2006), en Milk Inc. wederhelft Linda Mertens vervoegden Regi op het podium.

Ook in 2010 zal Regi een aantal van zijn muzikale vrienden uitnodigen in zijn mix. Zullen eveneens aanwezig zijn : een hele batterij speciale effecten, een indrukwekkende lichtshow en een brede waaier van de beste hits. Feest gegarandeerd op zaterdag 27 februari in de Ethias Arena in Hasselt. Er niet bij zijn is geen optie !

Kaarten voor dit optreden kunnen vanaf aanstaande zaterdag 18 april worden aangekocht via de website van Proximus Go for Music of telefonisch (0900 260 60). (bron : Live Nation)

15-04-2009 om 19:04 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : GUNKtv gaat op vrijdag 01 mei (eindelijk) van start.

 Het heeft uiteindelijk toch nog wat voeten in de aarde gehad maar volgens de laatste berichten zou de digitale zender GUNKtv op vrijdag 01 mei eerstkomende van start gaan. Bezieler en tv-maker Frank Molnar organiseert daags voordien, op donderdag 30 april, een groot feest ter gelegenheid van de lancering van de zender.

De nieuwe zender zal via Telenet Digitaal in heel Vlaanderen en zelfs Nederland te zien zijn. "Vorige week hebben we de Telenetkabel ingeplugd en sindsdien kunnen we uitzenden. Dat zal in high definition gebeuren", vertelt Frank deze week in TV Familie.

GUNKtv zal aandacht besteden aan games en alles daarrond, maar ook aan lifestyle, seks, muziek en entertainment. GUNKtv zal gedurfd uit de hoek komen. Een programma zoals 'Ass TV', waarin vrouwen op opzwepende beats met hun kontjes schudden, past perfect bij de zender. Ook van 'The Bowler', een avonturenprogramma met drie licht mentaal gehandicapten, wordt veel verwacht.

Eerder raakte al bekend dat onder meer 'X Factor'-jurylid Maurice Engelen, ex-Lasgo zangeres Evi Goffin (Eurosong 1999) en Katerine (Eurosong 2002-2006) een eigen programma krijgen op de nieuwe zender. (bron : TV Familie)

15-04-2009 om 17:43 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : 'Sara'-hype blijft maar duren, vijfde dagboek op komst.

Sara 'Sara', de populaire vtm-telenovelle, waarvoor Natalia (Eurosong 2004) de titeltrack voor haar rekening nam, kende eind juni vorig jaar haar apotheose met het huwelijk van Sara en Simon. Intussen verschenen van de reeks vier dagboeken en dat die een schot in de roos blijken te zijn, blijkt door de verkoopcijfers.

"De vier dagboeken zorgden samen al voor een verkoop van bijna 200.000 exemplaren", klinkt het bij uitgeverij The House of Books. "Gezien het succes komt er binnenkort een vijfde dagboek."

 Ook van opvolger 'Louislouise' verscheen vorige week woensdag, 08 april, een eerste boek. Half juni komt deel twee, waarin het slot van de serie beschreven wordt. En net als de 'Sara-fandag' vorig jaar komt er ook een 'Louislouise'-fandag op zaterdag 20 juni eerstkomende in Gent. (bron : TV Familie ; foto's : vtm)

15-04-2009 om 17:18 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : toekomst van Oliver (JESF 2008) ligt op het podium.

 De 15-jarige Oliver Symons mocht vorig najaar ons land vertegenwoordigen tijdens de zesde editie van het Junior Eurovisie Songfestival met "Shut up!". Sindsdien is het iets kalmer geworden maar vorige week kon je hem ook aan het werk tijdens de tweede editie van 'Ketnet Pop'.

Intussen zit hij echter niet stil en heeft hij al een achttal eigen nummers klaar. Daarnaast moet hij er nog een aantal uitwerken. Voor een album is het nog wat te vroeg. "Ik wil niet te snel gaan. Liever eerst een paar goede singles uitbrengen waarover ik tevreden ben, dan een album waar ik na een paar weken al spijt van heb" zegt hij vandaag in Het Nieuwsblad.

Hij hoopt om deze zomer ook regelmatig te kunnen optreden want hij heeft een goeie liveband om hem te begeleiden tijdens de liveoptredens. "Vroeger wou ik altijd sportleraar worden, maar nu weet ik het wel zeker : mijn toekomst ligt op het podium." besluit hij nog. We zullen beslist nog heelwat gaan horen van Oliver.
(foto : Eén)

15-04-2009 om 16:54 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'The One Man show' : Johan Boskamp is vanavond te gast bij Tom Waes.

 Op maandag 30 maart jongstleden startte het eerste net van de openbare omroep met een nieuwe laatavondquiz. 'The One Man show', gepresenteerd door Tom 'The One Man' Waes. Elke dag ontvangt hij één Bekende Vlaming die hij alle vragen stelt die niemand hem of haar ooit durfde stellen. Miet Smet, Koen Wauters (Eurosong 1989, ESF 1991), Caroline Gennez, Erik Van Looy, Peter Van de Veire en Dimitri Leue zijn maar een paar namen van de Vlamingen die we in deze quiz mogen verwachten.

 De Bekende Vlaming die centraal staat, is tegelijkertijd ook het quizmateriaal van de avond. Alle quizvragen vloeien voort uit wat de centrale man of vrouw van de 'The One Man show' Tom in het oor fluistert.

'The One Man show' is een quiz zonder punten. Alleen de rangschikking telt. Als een kandidaat juist antwoordt op een vraag, stijgt hij een plaats in de rangschikking. Antwoordt hij fout, dan zakt hij een plaats. En die plaats is in het spel heel belangrijk.

Tom neemt immers drie keer afscheid van een kandidaat. Drie keer moet de laatste in de rangschikking onherroepelijk naar huis. De twee kandidaten die op het einde van de quiz bovenaan de rangschikking staan, gaan door naar de volgende aflevering. Maar eerst moeten ze nog een vraag beantwoorden. De vraag van 1.000 €.

De vijf quizkandidaten zijn vijf onbekende Vlamingen. Sympathieke mensen met een grote algemene kennis die op een gezonde manier het reilen en zeilen van bekend Vlaanderen volgen. Een student, een huismoeder, een dokter, een agent, een reclamemaker, een bankbediende of een grootvader.

Zoals hierboven reeds aangehaald gaan de twee besten van elke aflevering door. In de volgende aflevering krijgen ze het gezelschap van drie nieuwe kandidaten. Op die manier komt het er voor elke kandidaat op aan zo lang mogelijk te overleven in 'The One Man show'. En ondertussen zo veel mogelijk geld te verdienen.

Tom Waes ontvangt voor het eerst een Nederlander in 'The One Man show'. Johan Boskamp vertelt over zijn pogingen om af te slanken, zijn pogingen om beleefd te blijven en zijn pogingen om Frans te spreken.

De kandidaten vanavond zijn Ine Leenaerts (25), die voor de tweede keer deelneemt en vorige keer 1.000 € won, Patrick Meesters (41), die voor de tweede keer deelneemt en vorige keer tweede werd, en de nieuwkomers Niels Belmans (25), Pascale De Meyer (47) en Valerie Blommaert (19).

'The One Man show', VANAVOND om 22.05 op Eén na 'We are from Belgium'. (bron en foto's : Eén)

15-04-2009 om 15:19 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Ook getest op mensen' : doet sex verkopen ?

 We willen allemaal zo lang mogelijk leven en zijn erg met onze gezondheid en ons lichaam begaan. Aan informatie over hoe we met ons lichaam moeten omspringen ontbreekt het niet. Kranten, tijdschriften, radio, televisie en websites bulken van de verhalen over wat al dan niet gezond is.

Maar kloppen die verhalen wel ? En zijn die stellingen grondig getest ? Onderzoeken spreken elkaar ook om de haverklap tegen. Misschien maakt dat alles ons wel banger dan we zouden moeten zijn. Marcel Vanthilt (lid vakjury 'Eurosong') gaat tien weken lang op zoek naar antwoorden op enkele pertinente vragen over onze gezondheid. Op de simpelst denkbare manier, namelijk door zelf te testen. Op mensen.

Verkort slecht slapen ons leven ? Dreigen koks onvruchtbaar te worden? Klopt het dat een gezond levende mens 25 kilo verborgen vetten en 50 kilo suiker per jaar eet ? Worden we met zijn allen langzaamaan doof ? Worden vrouwen sneller dronken dan mannen ? Is bio echt gezonder ? Zijn we te proper ?

Elke week komen drie onderwerpen uitgebreid aan bod via reportages en studiogesprekken. Daarnaast grasduint Marcel in de nationale en internationale pers, bespreekt dokter Tom Jacobs een aantal waar/niet waar-stellingen en is het studiopubliek zelf geregeld het onderwerp van tests.

* inhoud vierde aflevering :

Rijden onder invloed

We doen allemaal van alles tijdens het autorijden. Roken, naar harde muziek luisteren, wenkbrauwen epileren, de kranten lezen,... maar vooral : telefoneren. Met de GSM aan het oor, wat niet mag, of handsfree, wat wel mag.

Maar is het één wel gevaarlijker dan het andere ? Is handsfree veiliger ? En hoe alert zijn we nog als we in de auto aan het telefoneren zijn ? 'Ook getest op mensen' deed een test met Roos Van Acker en Stijn Meuris.

Doet sex verkopen ?

Mannen denken dat ze alles op een rijtje hebben. Dat ze in alle omstandigheden rationeel blijven en de juiste beslissing nemen. Ook financieel. Maar is dat wel zo ? 'Ook getest op mensen' deed een test met een aantal mannelijke medewerkers van twee reclamebureaus en kwam tot een merkwaardige conclusie.

Fijn stof in de klas

De discussie over fijn stof blijft in de actualiteit. Per jaar sterven in ons land 12.000 mensen aan de gevolgen van fijn stof. En ons leven wordt sowieso met 13 maanden verkort. Door fijn stof. Maar er is niet alleen fijn stof buiten. Ook binnen is het een groot probleem.

Zo doet het VITO, het Vlaams instituut voor technologisch onderzoek, in opdracht van de Vlaamse overheid momenteel onderzoek in een aantal scholen. Want wat blijkt ? Er zit heel wat fijn stof in sommige klaslokalen. Is er sprake van smogalarm in de klas ? Ook getest op mensen ging met het VITO op onderzoek in een willekeurige school in Vlaanderen.

De huisdokter

Voorts zal huisdokter Tom Jacobs zich buigen over enkele waar of niet waar stellingen, grasduint Marcel in de nationale en internationale media en komt hij soms merkwaardige nieuwtjes tegen.

 'Ook getest op mensen', de vierde aflevering vanavond op Eén, rond de klok van 20.45. (bron en foto's : Eén)

15-04-2009 om 00:05 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Jes' : vanavond de vierde aflevering - 'feestje !'.

 De commerciële zender vtm pakt sinds woensdag 25 maart uit met 'Jes', een nieuwe dertiendelige drama-comedyreeks over een jonge vrouw die een nieuw leven begint in Brussel. In 'Jes' volgen we Jes Jacobs, een jonge vrouw van rond de 30, die op het punt staat naar Shanghai te verhuizen. Niet voor zichzelf, maar voor de job van haar vriend Gert.

Op je twintigste ga je feestend door het leven en zoek je je richting. Eens de kaap van de dertig verwacht iedereen dat je je leven hebt uitgestippeld en je definitieve keuzes hebt gemaakt. Je relatie moet op de rails zitten, de kinderen komen er aan (als ze er al niet zijn) en je huidige job moet (eindelijk) ook de juiste zijn.
En dan bekruipt je het gevoel dat je toch iets mist. Dat je leven op het verkeerde spoor zit en je definitieve keuzes misschien niet de juiste keuzes zijn. Dan heb je twee opties.

Berusten en er het beste van maken, want als je nu nog twijfelt zal je altijd wel twijfelen, zeggen je vrienden.
Maar je kan ook al je moed samenrapen om er radicaal mee te kappen, om eindelijk voor jezelf te kiezen, voor wat jij echt wil. Om écht te leven. Om je onder te dompelen in de soms bevreemdende, maar altijd bruisende hoofdstad. Op ontdekking naar jezelf en naar de wereld. En dat doet 'Jes' !

Maar wat is dat eigenlijk ? Echt leven ? Wat wil je eigenlijk echt ? Dat is 'Jes' ! Maar 'Jes' is ook fun, je amuseren met vrienden, samen huilen om een verloren lief, een nieuw restaurantje ontdekken. 'Jes' is dansen op het ritme van Brussel by night. 'Jes' is het leven van dertigers zoals het is, of zoals het voor velen zou mogen zijn.

* De aanzet :

Gert (Axel Daseleire) en Jes (Lotte Heijtenis) zijn al heel lang samen. Op een dag krijgt Gert de job van zijn leven : gaan werken in een groot filiaal in Shanghai. Die job is zijn droom en Jes wil hem daarin volgen. Uiteraard, dat leidt geen twijfel. Jes volgt hem altijd overal. Toch ? Niet dus. De dag van het vertrek besluit ze niet mee te gaan. De anders zo volgzame Jes beslist om één keer in haar leven voor zichzelf te kiezen, in de hoop dat hij voor één keer ook voor haar kiest. Ze dumpt haar vriend en volgt haar eigen weg.

Gert vertrekt naar China, Jes kiest voor een singlebestaan in Brussel. In haar nieuwe leven wordt ze bijgestaan door haar BCBG-zus Michelle (Kadèr Gürbüz), haar macho homovriend John (Johan Heldenbergh), de cynische prodeo-advocaat Luc (Koen De Graeve) en haar nieuwe beste vriendin, kunstenares en flapuit Sofia (Pascale Platel, lid vakjury 'Junior Eurosong 2008'). Haar keuze heeft gevolgen voor iedereen.

Dat is de aanzet van 'Jes', de 13-delige dramedyreeks met Lotte Heijtenis in de titelrol die zich afspeelt in het Brussel van vandaag. De toon van 'Jes' is humoristisch, levenslustig, eigentijds en relativerend. De personages nemen geen blad voor de mond en alle onderwerpen worden besproken. De reeks is een dynamisch raderwerk zoals de hoofdstad zelf. Levens kruisen elkaar en gaan weer uit elkaar. Elk personage in 'Jes' staat op een keerpunt in haar/zijn leven. Ze zijn op zoek naar geluk.

* inhoud vierde aflevering - 'feestje !' :

Jes en Luc rijden een oud vrouwtje aan. Joseanne is wanhopig op zoek naar haar koningspoedel. De poedel die Jes niet zo lang geleden per ongeluk dood reed. Jes durft haar de waarheid niet te vertellen en belooft dat ze het hondje zal terugvinden. Om een nieuwe poedel te kunnen betalen, gaat ze op zoek naar een bron van inkomsten. Michelle, Sofia en John ontwaken na een nachtje stappen in de cel. Een dronken Michelle parkeerde Johns taxi onbedoeld tegen het koninklijk paleis. John zit nu werkloos thuis met een onbruikbare taxi. Maar Michelle trekt het zich niet aan : zij geniet meer en meer van haar onverwachte uitspatting.

 Zoals we eerder reeds berichtten kozen de makers als begingeneriek voor "Ça plane pour moi", het nummer waarmee Plastic Bertrand in 1977 een internationale hit scoorde. Bertrand is één van de bestverkopende Belgische artiesten ooit met een verkoop van meer dan twintig miljoen albums. In 1987 nam hij in Brussel deel aan het Eurovisie Songfestival en verdedigde hij er de Luxemburgse kleuren met "Amour amour". Met een totaal van vier punten (twee uit Portugal en twee uit het Verenigd Koninkrijk) legde hij beslag op een eenentwintigste en voorlaatste plaats.
   
De reeks is wekelijks te zien op vtm rond de klok van 22.00 en dat is na het eerste deel van 'Op zoek naar Maria' waarin presentator Koen Wauters (Eurosong 1989, ESF 1991) op zoek gaat naar de Vlaamse Julie Andrews. Wie de aflevering op woensdagavond moet missen krijgt op vrijdagavond, na de film, een herhaling voorgeschoteld. (bron en foto 'Jes' : vtm)

15-04-2009 om 00:03 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Op zoek naar Maria' : van tien finalistes naar negen (vierde aflevering).

 'The Sound of Music' is zonder twijfel een van de mooiste muzikale klassiekers. Sinds de première hebben al vele generaties genoten én vooral meegezongen met Julie Andrews. In 'The Sound of Music' geeft zij gestalte aan de levenslustige novice Maria, die in Salzburg als gouvernante aan de slag gaat bij weduwnaar kapitein Von Trapp en zijn zeven kinderen.

De bekende Nederlandse musicalproducent Albert Verlinde brengt samen met Efteling Theaterproducties en Music Hall vanaf augustus 'The Sound of Music' naar Vlaanderen. De hoofdrol wordt sinds woensdag 25 maart jongstleden gecast in 'Op zoek naar Maria', de nieuwe programmareeks die gebaseerd is op het succesvolle BBC-format BBC-format 'How do you solve a problem like Maria ?'.

- de vierde aflevering : de tweede liveshow met tien kandidaten.

De 10 Maria's staan opnieuw voor een grote uitdaging die uit verschillende lagen bestaat : zingen als een nachtegaal, zich inleven in hun song én echt een rol durven spelen.
Samen brengen ze een nummer uit de musical, maar ze treden ook solo op met liedjes in verschillende genres en stijlen :

* Deborah De Ridder uit Antwerpen zingt "It's oh so quiet" van Bjork.
* Elisabeth Herman uit Wetteren zingt "Fever" van Peggy Lee.
* Elke Buyle uit Duffel zingt "I don't wanna dance" van Lady Linn.
* Ellen Vandervieren uit Beveren zingt "Stepping stone" van Duffy.
* Fleur Brusselmans uit Gent zingt "Hopelessly devoted to you" van Olivia Newton-John (ESF 1974).
* Helen Geets uit Merksem zingt "One moment in time" van Whitney Houston.
* Katrien Smets uit Tienen zingt "Love song" van Sara Bareilles.
* Liv Van Aelst uit Brasschaat zingt "License to kill" van Gladys Knight.
* Marian Van Klaveren uit Lede zingt "9 to 5" van Dolly Parton.
* Sandra Paelinck uit Mortsel zingt "Girls just want to have fun" van Cindy Lauper.

 Koen Wauters (Eurosong 1989, ESF 1991) neemt de presentatie voor zijn rekening. Het panel van professionals geeft na de optredens hun commentaren en advies, maar beslissingsrecht hebben ze niet. Die taak is weggelegd voor de kijkers, die uitgenodigd worden om hun favoriet naar de volgende liveshow te stemmen.

 Na de onderbreking voor 'Jes' treden de twee Maria's met het minst aantal stemmen achter hun naam opnieuw op. Over hun toekomst in 'Op zoek naar Maria' wordt beslist door producent Albert Verlinde. Hij krijgt het allerlaatste woord en bepaalt wie van de twee doorgaat naar de derde liveshow.

'Op zoek naar Maria', vanavond deel één tussen 20.40 en 22.00, deel twee tussen 22.45 en 23.15, telkens op vtm. Meer nieuws en informatie krijg je ook op de website van 'Op zoek naar Maria'.
(bron en foto's : vtm)

15-04-2009 om 00:01 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Добрый вечер Москва' : 26. SLOWAKIJE.

 Sinds zaterdag 21 maart (en dit tot en met vrijdag 01 mei) tellen we dagelijks af naar de komende editie van het Eurovisie Songfestival dat op dinsdag 12, donderdag 14 en zaterdag 16 mei zal worden gehouden in de Russische hoofdstad Moskou. Voor het - inmiddels - vierde jaar op rij zetten we telkens één kandidaat voor deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival in de schijnwerpers. Drie jaar geleden kreeg onze rubriek de naam 'Kalispera Athina', twee jaar geleden 'Hyvää iltaa Helsingin' en vorig jaar 'Dobro veče Beograde'. Dit jaar, en dit gedurende zes weken, dekt de vlag de lading in 'Добрый вечер Москва'. In totaal nemen 42 landen deel aan deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival, eentje minder dan vorig jaar, en net als vorig jaar zijn er ook ditmaal twee halve finales. In de eerste halve finale treden, na het uiteindelijke afhaken van Georgië, achttien landen aan en in de tweede halve finale strijden negentien landen voor tien finaleplaatsen. Net als vorig jaar kiezen de kijkers thuis door middel van televoting telkens negen finalisten. De back-upjury mag uit elke halve finale nog één kandidaat aanduiden en dit wordt het hoogst gerangschikte land in de uitslag van die jury dat niet door de kijkers naar de finale gestemd wordt. 

Het land dat als achtste zal aantreden in de tweede halve halve finale, op donderdag 14 mei, is SLOWAKIJE. Het land neemt dit jaar, na een afwezigheid van elf jaar, opnieuw deel aan het jaarlijkse liedjesfestival. In de jaren negentig nam het land in totaal driemaal deel aan het Eurovisie Songfestival. In 1993 eindigde Slowakije op een vierde plaats tijdens de Oost-Europese voorronde en aangezien enkel de beste drie naar het Eurovisie Songfestival mochten, moest het Centraal-Europese land vanop de zijlijn toekijken. Een jaar later mocht het land wel deelnemen en eindigde de groep Tublatanka met "Nekonečná pieseň" op een negentiende plaats (op vijfentwintig deelnemers). Twee jaar later, in 1996, deed Marcel Palonder het met "Kým nás máš" niet echt beter : een achttiende plaats op drieëntwintig deelnemers. In 1998 nam het land opnieuw deel en dit voor de voorlopig laatste maal. Katarína Hasprová wist met "Modlitba" beslag te leggen op een éénentwintigste plaats.

Op zondag 08 maart vond in Slowakije de finale plaats van de nationale selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival. Voorafgaand aan die finale vonden in totaal vijf voorrondes plaats waarin telkens drie kandidaten (twee dankzij televoting en één dankzij de vakjury) werden geselecteerd voor de eindstrijd.

Eerder in de week raakte bekend dat Desmod niet zou deelnemen aan de finale en dat ze hun inzending uit de wedstrijd haalden. In eerste instantie zou de groep samen met Lucia Nováková aantreden in de eerste voorronde maar tijdens de generale repetitie kwam de zanger van de groep ongelukkig ten val en moest hij worden afgevoerd naar het ziekenhuis. De groep mocht uiteindelijk aantreden tijdens de vijfde en laatste voorronde en daar wisten ze met "Posledná minúta" beslag te leggen op de tweede plaats tijdens de televoting.

De plaatselijke pers maakte gewag van fraude en stelde dat de groep moest worden gediskwalificeerd. Volgens de nationale omroep was van fraude echter geen sprake en mocht de groep alsnog aantreden in de laatste voorronde. De groep hield de eer aan zichzelf en liet weten hun inzending terug te trekken. Hun plaats werd ingenomen door "Na čom záleží" van Smola & hrušky. Zij eindigden tijdens  de laatste voorronde op een zesde plaats.

* de uitslag van de televoting :

01. "Leť tmou" door Kamil Mikulčík & Nela Pocisková : 25,27%.
02. "Každý z nás" door TomᚠBezdeda : 15,10%.
03. "Ja sa mám" door Mukatado : 14,73%.

04. "Búrka" door Mária Čírová : 14,60%.
05. "Krídla" door Martina Schindlerová : 5,98%.
06. "Prší" door Robo Opatovský : 5,13%.
07. "To čo chceš" door Samo Tomeček & Free Inca Cage : 4,00%.
08. "Taram ta rej" door Janais : 2,47%.
09. "Na čom záleží" door Smola & hrušky : 2,46%.
10. "Nebudem stáť" door Peter Bažík & Andrea Súľovská : 2,20%
11. "7 nocí" door Komajota : 2,11%.
12. "Proti prúdu" door Michal Chrenko : 1,59%.
13. "Môj anjel spí" door Robo Šimko & MassRiot : 1,54%.
14. "Prines ten kľúč" door Andrea Zimányiová : 1,51%.
15. "Bolo bolo" door ZachariᚠHubáček : 0,97%.
16. "Hviezdy" door VIP : 0,33%.

* teruggetrokken :

- "Posledná minúta" door Desmod & Lucia Nováková.

De uiteindelijke beslissing lag in handen van de vakjury en zij hadden de keuze uit één van de kandidaten die in de top drie van de televoting waren geëindigd. De vakjury bestond uit voorzitter Laco Lučenič, oud-festivaldeelnemers Katarína Hasprová (ESF 1998) en Marcel Palonder (ESF 1996), componist Anton Popovič, zangeres Mirka Brezovská, muziek-editor Dezider Kukol (TASR) en LukᚠMachala (STV). Het gezelschap volgde de uitslag van de kijkers en kozen Kamil Mikulčík & Nela Pocisková om het land te gaan vertegenwoordigen tijdens de tweede halve finale van de komende editie van het Eurovisie Songfestival, op donderdag 14 mei eerstkomende.

 Kamil Mikulčík (Trnava, 18 november 1977) is naast zanger ook acteur en componist. Zo maakt hij onder meer deel uit van het rondreizend theater van Jakub Nvota. Nela Pocisková (Bratislava, 04 oktober 1990) studeert momenteel nog en zit in het derde jaar van haar muziekopleiding. Daarnaast is ze ook te zien als actrice in een populaire serie, 'Ordinácia V Ružovej Záhrade'.

Naast het tweetal zullen we ook pianist Rastislav Dubovský (08 oktober 1976) en cellist Jan Pospíšil op het podium aan het werk zien. 

"Leť tmou" (tekst : Anna Žigová, Petronela Kolevská ; muziek : Rastislav Dubovský)

Cítim chladné ...
tiene zradné...
Túžbou planie
čo je na dne...
Prázdno v duši, to sa stáva
Horkú príchuť temno máva
My musíme vyjsť
z tieňov nástraha slov
srdce daj , nezúfaj,
a leť tmou...
Tiež to cítim, tiež sa bojím...
sen sa chveje strachom mojim...

Chvíľa straty,chvíľa strachu
keď sa nádej váľa v prachu...
My musíme vyjsť
z tieňov nástrah a slov
srdce daj, nezúfaj,
a leť tmou...
My musíme vyjsť
z tieňov nástrah a slov
srdce daj , nezúfaj,
a leť tmou...
... ale kam...?
neviem v tejto chvíli
každý raz sa zmýli
ticho vo mne šepká
Nezostávaj sám...!

Keď sa blíži
odpustenie
mraky obáv
odoženie
Nezablúdiš, si si istý,
keď ťa niekto pevne istí,
Bože nech nás tvoj hlas
vedie temnotou v nás
daj nám dar,
zázrak sprav
láskuvráť ...
Láska prosím....
Láska nech nás tvoj hlas
vedie temnotou v nás
daj nám dar,
zázrak sprav
stoj pri nás.... lásku chráň!


MORGEN : voorstelling van de Deense kandidaat, Niels Brinck. (foto :
 Eurovision.tv)

15-04-2009 om 00:00 geschreven door Redactie  


14-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Clouseau te gast tijdens 'Turnhoutse VRIJ-dagen 2009' op vrijdag 17 juli eerstkomende.

 Het blijft nog eventjes wachten op de volledige lijst van artiesten die deze zomer hun opwachting zullen maken tijdens de veertiende editie van het zomerfestival 'Turnhoutse VRIJ-dagen'.

Ook dit jaar staat dit voor zes spraakmakende concertavonden met kwalitatieve topartiesten uit binnen- en buitenland, gratis en voor een breed publiek. Uiteraard op de Turnhoutse Grote Markt. Zes vrijdagavonden met muziek en ambiance.
Momenteel wordt er volop gewerkt aan een restyling en de organisatie gaat niet voor minder, maar voor beter.

 Wij zetten alle data hieronder op een rijtje en geven nu al mee dat de broertjes Koen en Kris Wauters op vrijdag 17 juli de Kempense gemeente in vuur en vlam zullen zetten.

de Turnhoutse VRIJ-dagen - editie 2009' :


* vrijdag 26 juni : ???.
* vrijdag 03 juli : ???.
* vrijdag 10 juli : ???.
* vrijdag 17 juli : Clouseau (Eurosong 1989, ESF 1991).
* vrijdag 24 juli : ???.
* vrijdag 31 juli : ???.

Meer nieuws en informatie krijg je binnenkort op de website van het zomerfestival. (bron : Turnhoutse VRIJ-dagen)

14-04-2009 om 18:32 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : No Angels-zangeres Nadja Benaissa (ESF 2008) beschuldigd van HIV-besmetting van sexpartner.

 De 26-jarige zangeres Nadja Benaissa zit sinds afgelopen weekend in een Duitse cel. Dat nieuws meldt de Duitse krant Der Spiegel vandaag op haar website. Benaissa, één van de vier leden van de Duitse meidengroep No Angels (ESF 2008) werd gearresteerd op verdenking van besmetting van een seksuele partner met het HIV-virus. Op deze feiten, gecatalogeerd als 'zware mishandeling' staan gevangenisstraffen gaande van zes maanden tot tien jaar.

De officier van justitie van Darmstadt zei dat de zangeres werd aangehouden op verdenking van onbeschermde seksuele gemeenschap met drie partners in de jaren 2004 en 2006, zonder hen vooraf te melden dat ze HIV-positief was. Bij minstens één van die partners is intussen ook vastgesteld dat hij HIV-positief is.

Benaissa werd afgelopen zaterdagavond, 11 april, voor aanvang van een optreden in Frankfurt door de autoriteiten in hechtenis genomen. Khalid Schröder, de manager van No Angels, weigert elke commentaar.

No Angels
won in 2000 de Duitse versie van 'Popstars' en werden de meest succesvolle Duitse meidengroep in de muziekgeschiedenis. Tussen 2000 en 2003 verkocht het vijftal meer dan vijf miljoen albums. In september 2003 raakte bekend dat de leden ieder hun eigen weg gingen maar begin 2007 kwam dan het nieuws dat er een reünie zat aan te komen, evenwel zonder Vanessa Petruo.

 Vorig jaar nam het viertal deel aan de Duitse selectie voor het Eurovisie Songfestival en met "Disappear" wisten ze de nationale selectie te winnen. Tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival werd in de Servische hoofdstad Belgrado een drieëntwintigste plaats behaald. Een nieuw album zou later dit jaar moeten verschijnen.
(foto Nadja : website No Angels)

14-04-2009 om 17:49 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : ABBA wil geen tweede 'Mamma Mia!'-film.

 Bjorn Ulvaeus, één van de vier voormalige leden van de Zweedse groep ABBA (MF 1973, ESF 1974), zal alles doen wat in zijn macht ligt om een tweede 'Mamma Mia!'-film te voorkomen. Dat meldde hij afgelopen weekeinde in de Londen Telegraph.

"Het zou gewoon niet werken", stelde Ulvaeus in de krant. Afgezien van de ABBA-leden lijken alle betrokkenen wel aan te sturen op een tweede film met liedjes van de Zweedse groep. Producent Universal, scenariste Catherine Johnson en hoofdrolspeelster Meryl Streep hebben al aangegeven het project te steunen.

'Mamma Mia!', de verfilming van de musical gebaseerd op 22 nummers van ABBA, bracht vorige jaar wereldwijd meer dan 600 miljoen dollar op. (bron :
De Telegraaf)

14-04-2009 om 17:12 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Anneleen Liégeois (Eurosong 2004) vanaf vanavond Jennifer in vtm-soap 'Familie'.

 Begin november vorig jaar berichtten we reeds dat Anneleen Liégeois (Eurosong 2004) haar opwachting zou gaan maken in de vtm-soap 'Familie'. En vanavond maakt Mario eindelijk kennis met de ontwerper die de pret-à-porter collectie zal uitwerken.

Tot zijn grote verbazing heeft Veronique besloten om niet terug in zee te gaan met Jens Vermeer, maar met de jonge Jennifer Verjans (Anneleen Liégeois).

Jennifer is een pas afgestudeerde ontwerpster met grote ambities. Ze heeft veel talent en dat weet ze. Ze is vastbesloten het te maken en voor haar carrière moet alles wijken. Het modehuis van Marie-Rose en Veronique ziet ze uitsluitend als een springplank naar groter en meer. Haar ultieme doel is een eigen label ontwikkelen met haar naam erop.

Jennifer is niet alleen veeleisend voor zichzelf, ze is ook koppig. Als ze iets wil, dan bijt ze zich daarin vast als een pitbull. Een aanpak die haar werkgeefster Veronique weet te appreciëren.

Naast haar acteerwerk blijft Liégeois ook nog werken voor radiozender MNM, alwaar ze de jinglestem is. Verder doet ze er ook vervangingen op de radio. Haar zangcarrière staat echter op een laag pitje. "In groep ging het nog, maar zet mij niet alleen op een podium, 'Steracteur sterartiest' is niks voor mij" zegt ze vandaag in Het Laatste Nieuws.
(foto : vtm)

14-04-2009 om 15:24 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Ishtar komt dit najaar met nieuwe theatertournee.

 Ishtar, de groep die ons land vorig jaar vertegenwoordigde tijdens het Eurovisie Songfestival met "O julissi", tourt momenteel nog rond met hun theaterprogramma 'From Europe with love'. Maar de groep van huiscomponist Michel Vangheluwe denkt nu reeds aan volgend seizoen.

Zo komt er vanaf het najaar een nieuwe theatershow. 'Kultani', wat geliefde betekent in het Fins, is de naam van de nieuwste theatervoorstelling in regie van Frans Van Der Aa. Geïnspireerd door de eeuwenoude teksten van de Runo Laulu, de orale traditie van de Finse Runezangen, slalomt Ishtar zich een weg doorheen het bochtenrijke parcours van de liefde. Daarnaast werkt het gezelschap op regelmatige basis samen met harmonie-orkesten en fanfares, De formule waarbij het repertoire van het orkest gecombineerd wordt met Ishtar-interventies is ondertussen al diikwijls heel succesvol gebleken. Ook kunnen enkele nummers uit het repertoire van de groep, speciaal gearrangeerd voor fanfare/harmonie-orkest, gezamenlijk gebracht worden, zoals onder meer het Eurosonglied "O julissi". Een aanrader voor uw jaarlijks lente- of nieuwjaarsconcert !

Tot slot werkt Ishtar graag samen met koren, waarbij een mooie combinatie gezocht wordt tussen het repertoire van het koor, Ishtarinterventies en speciaal voor de gelegenheid gemaakte arrangementen, waar het koor samen zingt en musiceert met Ishtar. Sinds het opgemerkte project "Samen - Ensemble" (maart 2009) onderzoekt de groep nu samen met Koor en Stem  naar de meest succesvolle manier om deze formule verder uit te bouwen. Binnenkort meer nieuws hierover meer. (bron : website Ishtar)

14-04-2009 om 14:57 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Gerard Joling, Jeroen van der Boom en Kate Ryan vieren Koninginnedag in Amsterdam.

 Op donderdag 30 april eerstkomende vieren de Nederlanders 'Koninginnedag 2009'. Dat gaat van Friesland tot Zeeland gepaard met heelwat festiviteiten en ook in de hoofdstad Amsterdam staat er heelwat op het programma. Koninginnedag is een nationale feestdag in Nederland en wordt sinds 1949 op de laatste dag van april gevierd. Die feestdag valt normaal gezien op de verjaardag van de regerende vorst(in), maar de huidige koningin Beatrix (jarig op 31 januari) besloot bij haar aantreden als vorstin om deze dag te behouden op 30 april, de verjaardag van haar moeder, wijlen Juliana, Koningin der Nederlanden tussen 04 september 1948 en 30 april 1980

 De commerciële radiozender Radio 538 organiseert voor de negende maal het 'Koninginnedagconcert' en ook dit jaar is het Museumplein in de hoofdstad weer the place to be !

 Tussen 12.00 en 22.00 gaat het helemaal los. De eerste namen van artiesten die komen optreden zijn inmiddels bekend. Onder andere Alain Clark, Bertolf, Racoon, VanVelzen, Gerard Joling (ESF 1988), IOS (Is Ook Schitterend), Kate Ryan (ESF 2006), Jeroen van der Boom (ESF 2009) en Tiësto zullen die dag optreden. Binnenkort worden nog meer namen bekendgemaakt van artiesten die hun opwachting zullen maken.
(bron : Radio 538)

14-04-2009 om 12:37 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'The One Man show' : Frieda van Wyck van 'De laatste show' naar 'The one man show'.

 Op maandag 30 maart jongstleden startte het eerste net van de openbare omroep met een nieuwe laatavondquiz. 'The One Man show', gepresenteerd door Tom 'The One Man' Waes. Elke dag ontvangt hij één Bekende Vlaming die hij alle vragen stelt die niemand hem of haar ooit durfde stellen. Miet Smet, Koen Wauters (Eurosong 1989, ESF 1991), Caroline Gennez, Erik Van Looy, Peter Van de Veire en Dimitri Leue zijn maar een paar namen van de Vlamingen die we in deze quiz mogen verwachten.

 De Bekende Vlaming die centraal staat, is tegelijkertijd ook het quizmateriaal van de avond. Alle quizvragen vloeien voort uit wat de centrale man of vrouw van de 'The One Man show' Tom in het oor fluistert.

'The One Man show' is een quiz zonder punten. Alleen de rangschikking telt. Als een kandidaat juist antwoordt op een vraag, stijgt hij een plaats in de rangschikking. Antwoordt hij fout, dan zakt hij een plaats. En die plaats is in het spel heel belangrijk.

Tom neemt immers drie keer afscheid van een kandidaat. Drie keer moet de laatste in de rangschikking onherroepelijk naar huis. De twee kandidaten die op het einde van de quiz bovenaan de rangschikking staan, gaan door naar de volgende aflevering. Maar eerst moeten ze nog een vraag beantwoorden. De vraag van 1.000 €.

De vijf quizkandidaten zijn vijf onbekende Vlamingen. Sympathieke mensen met een grote algemene kennis die op een gezonde manier het reilen en zeilen van bekend Vlaanderen volgen. Een student, een huismoeder, een dokter, een agent, een reclamemaker, een bankbediende of een grootvader.

Zoals hierboven reeds aangehaald gaan de twee besten van elke aflevering door. In de volgende aflevering krijgen ze het gezelschap van drie nieuwe kandidaten. Op die manier komt het er voor elke kandidaat op aan zo lang mogelijk te overleven in 'The One Man show'. En ondertussen zo veel mogelijk geld te verdienen.

Frieda van Wyck heeft nog maar net afscheid genomen van 'De laatste show' en ze zit al in 'The one man show'. Niet om te presenteren, maar om met Tom Waes te praten en hem tot quizvragen te inspireren.

De kandidaten zijn : Goedele De Cock (29) die voor de tweede keer deelneemt en vorige keer 1.000 € won, Jan Jacobs (18), die voor de derde keer deelneemt maar telkens tweede werd, en de nieuwkomers Alexis Leonet (33), Ine Leenaerts (25) en Patrick Meesters (41).

'The One Man show', VANAVOND om 22.00 op Eén na 'Koppen XL'. (bron en foto's : Eén)

14-04-2009 om 11:49 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moskou 2009 : Hadise moet 'te erotische' videoclip hermaken.

 De Molse zangeres Hadise moet de videoclip voor haar Songfestivalinzending "Düm tek tek" opnieuw maken. Die was eerder afgekeurd door de Turkse staatsomroep TRT wegens 'te erotisch'. Dat bericht de krant Het Nieuwsblad.

Eerder raakte bekend dat TRT drie versies van de videoclip had laten maken, allen volgens hetzelfde concept maar met lichte accentverschillen. Nadien bleek dat één van die clips door de omroep was geweigerd en volgens verschillende Turkse media zou die clip te erotisch zijn geweest.

"Ik sta bekend om mijn voorliefde voor erotiek, zolang dat niet goedkoop overkomt", reageerde regisseur Metin Arola. "Ze wisten dus wat ze van me konden verwachten. Ook is bekend hoe Hadise zich gedraagt tijdens haar optredens en wat ze daarbij draagt."

De Turkse omroep onkende echter de aantijgingen. "Ons doel is het Songfestival te winnen met Hadise en daar werken we hard aan. De videoclip, die in de 42 deelnemende landen zal worden uitgezonden, moet perfect zijn. We lieten drie versies maken, alle drie volgens hetzelfde concept maar met lichte accentverschillen. Een van die clips is inderdaad geweigerd, maar de erotische outfits van Hadise hadden daar niets mee te maken."


Door de opnames moet de zangeres haar Scandinavische promotietour van eind deze week afzeggen. Door de afgelasting heeft de zangeres nu ook meer tijd om de choreografie voor Moskou te oefenen. Net als ons land treedt Turkije aan in de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival, op dinsdag 12 mei eerstkomende. (bron : Het Nieuwsblad)

14-04-2009 om 00:01 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Добрый вечер Москва' : 25. CYPRUS.

 Sinds zaterdag 21 maart (en dit tot en met vrijdag 01 mei) tellen we dagelijks af naar de komende editie van het Eurovisie Songfestival dat op dinsdag 12, donderdag 14 en zaterdag 16 mei zal worden gehouden in de Russische hoofdstad Moskou. Voor het - inmiddels - vierde jaar op rij zetten we telkens één kandidaat voor deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival in de schijnwerpers. Drie jaar geleden kreeg onze rubriek de naam 'Kalispera Athina', twee jaar geleden 'Hyvää iltaa Helsingin' en vorig jaar 'Dobro veče Beograde'. Dit jaar, en dit gedurende zes weken, dekt de vlag de lading in 'Добрый вечер Москва'. In totaal nemen 42 landen deel aan deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival, eentje minder dan vorig jaar, en net als vorig jaar zijn er ook ditmaal twee halve finales. In de eerste halve finale treden, na het uiteindelijke afhaken van Georgië, achttien landen aan en in de tweede halve finale strijden negentien landen voor tien finaleplaatsen. Net als vorig jaar kiezen de kijkers thuis door middel van televoting telkens negen finalisten. De back-upjury mag uit elke halve finale nog één kandidaat aanduiden en dit wordt het hoogst gerangschikte land in de uitslag van die jury dat niet door de kijkers naar de finale gestemd wordt. 

Het land dat als zevende zal aantreden in de tweede halve halve finale, op donderdag 14 mei, is CYPRUS. Het eiland neemt sinds 1981 aan het Eurovisie Songfestival deel en het is dit jaar de zevenentwintigste maal dat het land van de partij is. Door de jaren heen wist Cyprus drie maal op de vijfde plaats te eindigen (hun hoogste notering tot op heden). Bij hun debuut behaalde Island met "Monica" een verdienstelijke zesde plaats. Een jaar later behaalde Anna Vissi met "Mono i agapi" een vijfde plaats. Anna nam in 2006 deel aan het liedjesfestival voor (eeuwige bondgenoot) Griekenland. In 1988 werd zanger Yiannis Demetriou gediskwalificeerd omdat zijn nummer al eerder was uitgebracht. In 1997 eindigden Hara en Andreas Konstantinou op de vijfde plaats met "Mana mou" en in 2004 zong zangeres Lisa Andreas "Stronger every minute" eveneens naar de vijfde stek. In 2006 was alle hoop gevestigd op zangeres Annette Artani, maar zij wist met "Why angels cry" de halve finale niet te overleven. Ze strandde op een vijftiende plaats op een totaal van drieëntwintig deelnemers. Twee jaar geleden ging zangeres Evridiki voor de derde maal naar het festival. Maar met "Comme ci, comme ça" kon ze haar resultaten van 1992 en 1994 (telkens een elfde plaats) niet evenaren. Ook zij bleef in de halve finale steken en dit op een vijftiende plaats. En Cyprus lijkt wat te hebben met het cijfer vijftien want ook vorig jaar was die positie in de tweede halve finale weggelegd voor Evdokia Kadi met "Femme fatale".

Op zaterdag 07 februari vond in Cyprus de nationale selectie plaats voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival. Tijdens de nationale finale traden in totaal tien kandidaten aan en in tegenstelling tot de nationale selectie van vorig jaar werd de kandidaat voor Moskou gekozen door de kijkers thuis.

En de overwinning ging naar de zestienjarige Christina Metaxa die het met meer dan het dubbele van de stemmen haalde op de nummer twee, Pieros Kezou. Oud-Songfestivaldeelnemers Alexandros Panayi en Marlain Angelidou werden respectievelijk pas zesde en zevende.

* de volledige uitslag van de Cypriotische finale :

01. "Firefly" (tekst en muziek : Nikolas Metaxas) door Christina Metaxa : 12.309 stemmen.
02. "Bleed 4 U" (tekst en muziek : Pieros Kezou) door Pieros Kezou : 6.590 stemmen.
03. "I wanna thank you" (tekst en muziek : Gore Melian) door Gore Melian : 3.877 stemmen.
04. "I'm gonna break up with you" (tekst : Nikos Evangelou ; muziek : Tefkros Neocleous) door (MrZel : 3.338 stemmen.
05. "Moving on" (tekst : Christina Georgiou ; muziek : Yiorgos Sinos) door Christiana Theokli, Konstantina Georgiou en Andreas Christoforou : 3.737 stemmen.
06. "There is love" (tekst en muziek : Alexandros Panayi) door Alexandros Panayi : 3.302 stemmen.
07. "Mr one night stand" (tekst en muziek : Marlain Angelidou) door Marlain Angelidou and The Diesel Sister : 2.526 stemmen.
08. "Mary" (tekst en muziek : Tefkros Neocleous) door Tefkros Neocleous : 2.161 stemmen.
09. "I believe" (tekst en muziek : Katerina Neocleous) door Katerina Neocleous : 1.992 stemmen.
10. "Heartbeat" (tekst : Androulla Michail ; muziek : Dionissis Stamatopoulos, ) door Marian Georgiou : 1.535 stemmen.

 De zeventienjarige Christina Metaxa is momenteel nog studente en is daarmee één van de jongste artiesten dit jaar op het Songfestivalpodium. "Firefly" is geschreven door haar broer Nikolas Metaxas die vorig jaar tijdens de nationale finale nog tweede eindigde met "I can't be" en vijfde met "Butterfly". Recent nam de twintigjarige Metaxas deel aan de Griekse versie van 'X Factor' alwaar hij eerder dit jaar op een tweede plaats eindigde bij de groep jongens tussen 16 en 24 jaar. Voor zijn zus Christina schreef hij dit jaar dus het nummer waarmee ze op donderdag 14 mei eerstkomende zal aantreden tijdens de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival. Nikolas zal als backingvocal op het festivalpodium staan om zijn jongere zus vocaal te ondersteunen. Meer over Christina kan je op haar website terugvinden. 


"Firefly" (tekst en muziek : Nikolas Metaxas)

It's a question that drives us
to where we must go
It's the unknown that drives from us
what we want most
But the firefly sits in the corner in rest

And he won't care of you stare
but believe me, it's best to let go
Don't just go with the flow

And the firefly comes to you
sits on your finger

It shatters and shakes
but she wants you to go with her now
Follow her, out there, hm…

The firefly is spreading her wings open wide
thinks the sky will come crashing down, fall to her side
She's afraid, but her fear's only fair

So fly with the firefly
Fly side by side
Escaping the chains that held you from life
Don't look down
You're over the edge

Jump, take a leap of faith
Jump, take a leap of faith

It's a question that drives us
to where we must go

It's the unknown that drives from us
what we want most
but the firefly sits in the corner in rest

It's a question that drives us
to where we must go
It's the unknown that drives from us
what we want most

Don't just go with the flow
But the firefly sits in the corner in rest

It's a question that drives us
to where we must go
It's the unknown that drives from us
what we want most
but the firefly sits in the corner in rest

It's a question that drives us
to where we must go
It's the unknown that drives from us
what we want most

Don't just go with the flow
But the firefly sits in the corner in rest


MORGEN : voorstelling van de Slowaakse kandidaten, Kamil Mikulčík & Nela Pocisková. (foto :
 Eurovision.tv)

14-04-2009 om 00:00 geschreven door Redactie  


13-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Kristel Verbeke (K3) wordt ereburger van het Oost-Vlaamse Hamme.

 Kristel Verbeke, de 'zwarte' van K3 (Eurosong 1999) wordt ereburger van de Oost-Vlaamse gemeente Hamme. "Mijn papa zaliger zou fier geweest zijn op deze eretitel", liet ze afgelopen vrijdag optekenen in Het Nieuwsblad.

Schepen voor Cultuur Herman Vijt (CD&V) droeg naast Kristel ook de kandidaturen van auteur Herman Brusselmans, dichteres Lut De Block en theoloog Achiel Peelman voor om hen de titel van ereburger te verlenen. Het schepencollege weerhield de K3-zangeres en de in Moerzeke geboren Peelman, die universiteitsprof is in Canada. Beide ontvangen in het najaar hun ereburgerschap en komen daarmee in het rijtje van oud-wielerprof en werelduurrecordhouder Ferdinand Bracke en ere-directeur-generaal van de NMBS Antoine Martens.

"Ik ben echt onder de indruk van zoveel erkenning", reageert Kristel op het bericht. "Uiteindelijk kom ik maar uit een heel gewoon Hams arbeidersgezin van Nazzer Verbeke. Papa overleed op 55-jarige leeftijd aan kanker. Zijn woorden Pak het leven mee, kind, want ook ik heb dubbel geleefd, zijn me altijd als een troost bijgebleven. Zo'n nominatie in je eigen gemeente is toch heel speciaal, ook al woon ik nu in Steenokkerzeel."

Kristel huwde in juni 2003 met zanger, componist en tv-gezicht Gene Thomas en ze kregen nadien twee dochters : Nanou (4) en Lily (2,5). Gene Thomas is onder meer verantwoordelijk voor "When I look in your eyes", het nummer waarmee ex-Miss België Tanja Dexters zeven jaar geleden deelnam aan de nationale selectie voor het Eurovisie Songfestival, 'Eurosong 2002'. (bron : Het Nieuwsblad)

13-04-2009 om 19:28 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit'.

 Op deze voor velen een vrije dag zijn wij weer op post met 'Een avondje uit'. Fans die eens een concert willen bijwonen of op zoek zijn naar een plaats in de buurt waar hun favoriete artiest zal optreden zitten bij ons op de eerste rij.

 Op zondag 08 november eerstkomende geven Cliff Richard (ESF 1968-1973) en The Shadows (ESF 1975) een concert in Vorst Nationaal. Dit optreden komt er in het kader van hun wereldtournee, de '50th Anniversary Tour' en daarmee vieren ze meteen het feit dat ze een halve eeuw geleden samenkwamen.

Tickets (tussen 50,00 en 90,00 €) voor dit optreden (aanvang 19.00) kunnen nu reeds worden aangekocht via de website van Vorst Nationaal of via Sherpa.

 Natalia (Eurosong 2004) trekt later dit jaar, meer bepaald in november en december, langs de Vlaamse zalen met 'Natalia Acoustelicious'. Wij zetten de locaties hieronder alvast op een rijtje.

* vrijdag 06 november : CC De Mol, Aarschotsesteenweg 3, 2500 Lier (aanvang : 20.00).
* dinsdag 10 november : Concertgebouw, 't Zand 34, 8000 Brugge (aanvang : 20.00).
* vrijdag 13 november : Grenslandhallen, Gouv. Verwilghensingel 70, 3500 Hasselt (aanvang : 20.00).
* donderdag 19 november : De Kortrijkse Schouwburg, Schouwburgplein 14, 8500 Kortrijk (aanvang : 20.00).
* vrijdag 20 november : Koningin Elisabethzaal, Astridplein 26, 2018 Antwerpen (aanvang : 20.00).
* woensdag 25 november : CC De Spil, H. Spilleboutdreef 1, 8800 Roeselare (aanvang : 20.00).
* vrijdag 27 november : Theatrium, Onder den Toren 9, 2800 Mechelen (aanvang : 20.00).
* donderdag 03 december : Capitole, Graaf Van Vlaanderenplein 5, 9000 Gent (aanvang : 20.00).
* zaterdag 05 december : Kursaal Oostende, Monacoplein, 8400 Oostende (aanvang : 20.00).
* woensdag 09 december : CC  De Meent, Gemeenveldstraat 34, 1652 Alsemberg (aanvang : 20.00).
* donderdag 17 december : CC De Warande, Warandestraat 42, 2300 Turnhout (aanvang : 20.00).

Tickets voor deze optredens zijn momenteel al een tijdje beschikbaar via Sherpa. Meer informatie krijg je zoals steeds ook op de website van de zangeres.

 Cabaretière Els de Schepper (Eurosong 2006) gaat met haar nieuwe one-womanshow 'Els de Schepper roddelt' in première in de Lotto Arena. Haar vorige theatertournee 'Supervrouw!' (die eind december aan de laatste voorstelling toe was) was met meer dan 95 uitverkochte voorstellingen goed voor meer dan 80.000 bezoekers. Els mag zich dan ook terecht tot één van de populairste theaterartiesten van Vlaanderen rekenen.

Tijdens 'Els de Schepper roddelt' zal het publiek een antwoord krijgen op vragen als waarom mensen roddelen, welke communicatieweg we vandaag moeten kiezen om met elkaar in aanraking te komen en te blijven, hoe je dat contact legt, waarom we al eens vrolijk onze vuilnisbak leegkieperen over de hoofden van anderen, wat de impact van onze woorden zijn, of vrouwen meer roddelen dan mannen, of holbewoners het ook al deden, of we elkaar in feite wel begrijpen, hoe je iemand op 30 seconden voor je kan winnen, en zoveel meer.

Roddelen is kunst. Roddelen is gezond. Roddelen is vooral plezant ! Dat zal Els de Schepper op vrijdag 13 november bewijzen in de Lotto Arena. Daarna is de nieuwe show ook in de Vlaamse theaters te zien.

Ook benieuwd welke roddels ze daarvoor zal aanwenden ? Verzeker u dan nu al van uw plaatsen als u op 13 november alles over iedereen en nog wat te weten wilt komen. Kaartjes kosten 25,00 - 30,00 en 40,00 € en kunnen nu reeds besteld worden via de website van het Sportpaleis.

13-04-2009 om 17:26 geschreven door Redactie  




VOLG ONS OOK OP TWITTER & FACEBOOK.



Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs